Vinesh.ir @vinesh_ir Channel on Telegram

Vinesh.ir

@vinesh_ir


سایت معرفی و نقد کتاب وینش 📚
این‌جا محلی برای معاشرت درباره کتاب است.

لینک سایت: www.vinesh.ir
لینک اینستاگرام: vinesh.ir
لینک توییتر: vinesh_ir
ارتباط با ادمین: @vinesh_admin

Vinesh.ir (Persian)

خوش آمدید به کانال تلگرام Vinesh.ir! اگر علاقه‌مند به کتب و کتابخوانی هستید، اینجا بهترین جایی برای شماست. در این کانال، شما می‌توانید با دیگر اعضا درباره کتاب‌های مختلف بحث کنید، نقدها و بررسی‌های جذاب را مطالعه کنید و اطلاعات مفیدی در زمینه کتابخوانی کسب کنید. وینش یک سایت معرفی و نقد کتاب است که با ارتباط با ادمین @vinesh_admin، می‌توانید نظرات، پیشنهادات و سوالات خود را ارسال کنید. همچنین می‌توانید از لینک سایت www.vinesh.ir، لینک اینستاگرام vinesh.ir و لینک توییتر vinesh_ir برای دسترسی به مطالب بیشتر استفاده کنید. پس حتما به کانال Vinesh.ir ملحق شوید و از دنیای جذاب کتب لذت ببرید!

Vinesh.ir

21 Nov, 09:29


#کودک_و_نوجوان 🍃

طنز یکی از بهترین روش‌ها برای روبه‌رو شدن با چالش‌ها و مشکلات اجتماعی است. کتاب‌های زیادی هستند که برای کودکان و نوجوانان به طنز نوشته شده‌اند و سعی کرده‌اند با ظرافت طنز آنها را با چالش‌های مخصوص‌شان مواجه کنند. در کودک و نوجوان این هفته سراغ این کتاب‌های بامزه‌ی خنده‌دار رفته‌ایم.



📖 «چه کسی اژدها را کور کرد»

📖 «این هم جور دیگر»

📖 «ماجراهای شنگل و منگل و چنگل»

📖 «بام‌نشینان»

📖 «هیچ‌جوری‌ترین اختراعات دنیا»


📚 vinesh.ir


📚 برای آشنایی بیشتر با این کتاب‌ها، روی لینک هریک از آن‌ها بزنید.

Vinesh.ir

20 Nov, 04:56


از جایزه بوکر و سامانتا هاروی چه می‌دانید؟

Vinesh.ir

19 Nov, 05:21


#ویترین🍃

در ابتدای حکومت پهلوی اول با توجه به مخالفت و تفکرات تند مذهبیون، سینما کمی مهجور واقع شد. اما به مرور میان قشر متجددِ جامعه، سینما جای خود را پیدا کرد. رضاشاه اگرچه اهل هنر نبود به تدریج سینما را در جهت انعکاس برای تبلیغ و بیان اهداف دولت و برنامه‌‌های مدرن سازی، پیشرفت و ترقی کشور، صنعتی‌سازی، و توجه به ملی­‌گرایی و اسطوره­‌های ایران باستان بر محتوای فیلم­ها مورد استفاده قرار داد.

ابتدای دهه بیست در پی اشغال کشور از سوی  متفقین، هر چند تا مدتی فضای باز سیاسی حکمفرما بود اما سینماداری همچنان از رونق نیفتاد و افتتاح سالنهای جدید متوقف نشده بود. یکی از علل این موضوع نمایش فیلم‌های مستند از وضعیت جبهه‌های جنگ جهانی دوم به حساب می‌آمد و اغلب مردم برای تماشای فیلم‌های مستندگونه مربوط به جنگ به سینما هجوم می‌آوردند و احتمالا بعدها نیز به مشتریان دائمی سالن‌های سینما تبدیل شدند. برخی از این فیلم‌ها، توسط فیلمسازانی که همراه متفقین به ایران آمده بودند در داخل ایران فیلمبرداری شده بود...



🖊ادامه‌ی مطلب امیرابراهیم جلالیان را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/تحولات-سیاسی-و-جریان-موسوم-به-موج-نو-در/

Vinesh.ir

18 Nov, 19:50


به کتابفروشی
🌿من هم می‌آیم🌿
هفته كتاب گرامى باد

📚 اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن سی و دومین دوره هفته کتاب، از اعضاى محترم صنف درخواست مى‌کند در راستای حمایت از کتابفروشان و چرخه صنعت نشر با تکثیر پوستر هفته کتاب با شعار "من هم می‌آیم" و متن "تاریخچه هفته کتاب" در صفحات مجازی نشر و کتابفروشی جهت اطلاع به مخاطبان، ما را در پيشبرد اهداف صنفى يارى فرمايند.

📚به رسم هر سال، اتحاديه امسال هم برنامه‌های مختلفی در هفته کتاب دارد که مانند سال گذشته حول محور آشتی مردم با كتاب‌فروشي‌ها است و به بازدید از کتاب‌فروشی‌ها مرتبط است.



#سی_دومین_دوره_هفته_کتاب
#منهمیایم
#اتحادیه_ناشران_وکتابفروشان_تهران

https://eitaa.com/enktehran
https://ble.ir/enktehran
@NasheranvaketabforooshanTehran

۱۴۰۳/۰۸/۲۴
📚📙📘📔📓📕📗

Vinesh.ir

18 Nov, 19:50


به کتابفروشی
🌿من هم می‌آیم🌿
هفته كتاب گرامى باد

تاریخچه هفته کتاب به قلم: فرید مرادی

❇️در سال ۱۳۴۵ آیین‌نامه‌ای تدوین شد که یازده ماده داشت و قرار بود طبق آن هفته‌ی کتاب در هفته‌ی آخر آبان برگزار شود. اما این امر محقق نشد. در دوران ریاست جواد اقبال بر اتحادیه در سال ۱۳۵۲ اولین هفته‌ی کتاب با حضور تعدادی از ناشران سرشناس آن‌دوره در پارک دانشجو برگزار شد و وزارت فرهنگ و هنر هم تعدادی از کتاب‌های تازه‌چاپ ناشران را خرید. در سال ۱۳۵۶ آخرین هفته‌ی کتاب پیش از انقلاب در بازارچه‌ی کتاب کنونی که تازه ساخته شده بود، برگزار شد. قرار بود آن‌جا تبدیل به سالن‌های بیلیارد شود، اما با استقبال خوب مردم، آقای کاشی‌چی مالک آن‌جا تصمیم خود را تغییر داد و بازارچه‌ی کتاب کنونی شکل گرفت.
❇️این مراسم تا سال ۱۳۷۲ تعطیل بود و بالاخره با همت احمد مسجدجامعی هفته‌ی کتاب دوباره برپا شد. البته با تغییراتی در شیوه‌ی برگزاری آن که بیشتر ناظر بر توجه به کتاب‌های حوزه‌ی کودک و نوجوان بود. با وجود انتقاداتی که به روش برپایی این هفته وارد است و می‌توان با مشاوره و نظرسنجی از ناشران و کارشناسان آن را به شکل کارآمدتری برپا کرد، امسال سی‌ودومین دوره‌ی هفته‌ی کتاب برگزار می‌شود. جا دارد پس از این‌همه سال برپایی کارگروهی تعیین و معایب و محاسن این هفته و خروجی آن بررسی شود تا بتوان در سال‌های آینده از هفته‌ی کتاب در جهت منافع تمامی صنف نشر بهره گرفت.
نام این مراسم البته حالا هفته‌ی کتاب و کتاب‌خوانی است ـ که تا حدی این تصور را به ذهن می‌آورد که هفته‌های دیگر سال ربطی به کتاب و کتاب‌خوانی ندارد.

متن: فرید مرادی

#هفته_کتاب
#تاریخچه
#منهمیایم
#اتحادیه_ناشران_وکتابفروشان_تهران

https://eitaa.com/enktehran
https://ble.ir/enktehran
@NasheranvaketabforooshanTehran

۱۴۰۳/۰۸/۲۴
📚📙📘📔📓📕📗

Vinesh.ir

18 Nov, 05:37


#پرونده🍃

35 سال پیش دیوار برلین در 9 نوامبر 1989 فرو ریخت. بیایید کمی به ذهنمان اجازه‌ی تحرک بیشتر بدهیم و مسائلی را که می‌توانند مرتبط با فروپاشی دیوار برلین تلقی شوند، مرور کنیم. پرسش‌هایی مثل تغییرات در مفاهیم سوسیالیسم و لیبرالیسم و خیلی ایسم‌های دیگر که خود را در دوقطبی بلوک شرق و غرب تعریف می‌کردند.



📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/دیوار،-دیوار-است؛-پشت-و-رو-ندارد/

Vinesh.ir

17 Nov, 06:00


#نقد🍃

گروه کتابهای 10 مقاله از هاروارد به وسیله انتشارات آموخته در سالهای اخیر ترجمه و در دسترس مخاطب قرار گرفته‌اند. این گروه از کتابها شامل مقاله‌های برگزیده دوماهنامه کسب و کار هاروارد است که به انتخاب انتشارات هاروارد -وابسته به دانشگاه هاروارد- از سال 2010 در قالب کتابهایی حاوی تجربه ها و تحلیلهای کاربردی و دست اول در حوزه کسب و کار انتشار می‌یابند. مقالات جاگرفته در کتابی که معرفی خواهیم کرد، مخاطب را برای دستیابی به این مهارت همراهی می‌کند.
 
مقالات، ساختار جذاب و بخشبندی مبتکرانه‌ای دارند. بخش اصلی مقاله موضوع را ورز می‌دهد در حالی که در پایین این صفحات به رنگ خاکستری و به نام خلاصه کلام جمع‌بندی خوبی از موضوع ارائه می‌شود. بخش‌های دیگر مقاله؛ به پیاده‌سازی ایده و بازکردن موضوع در میدان و جنبه‌های مختلف آن می‌پردازد و تلاش دارد به پرسشهای مهمی در مورد موضوع بپردازد. روش ارائه محتوا بسیار عملگرایانه است و خواننده از خواندن صفحاتی با صفحه‌آرایی زیبا و متن‌های پیراسته، خوشخوان و ماهرانه لذت می‌برد.


🖊ادامه‌ی مطلب محمود کاتبی‌پور را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/همه-راهها-به-ارتباطات-ختم-میشود/

Vinesh.ir

16 Nov, 09:00


🔸گزارش دیجیاتو از فعالیت‌های «مجموعه داروگ»؛ قورباغه‌ای که به کودکان ایرانی خارج از کشور فارسی می‌آموزد

هزاران کیلومتر از ایران دور هستند اما دلشان همچنان برای فرهنگ و زبان فارسی می‌تپد تا آن را دقیق و درست به فرزندان ایران منتقل کنند؛ آن‌ هم نه‌فقط با آموزش یا به‌شکل آکادمیک، بلکه به زبان خود بچه‌ها؛ جذاب و در قالب تفریح و بازی. چاشنی کارشان هم تکنولوژی و هوش‌ مصنوعی است تا آنچه کودک امروزی به آن علاقه‌مند است، بهتر و بیشتر به او بشناسانند.

همه اینها در قالب برنامه‌های صوتی کنار هم نشسته تا خروجی فعالیتشان مجموعه‌ای باشد به نام «داروگ»؛ خوراکی‌های شنیداری برای پیوند کودکان ایرانی خارج از ایران با زبان فارسی. البته که به‌مرور بچه‌های داخل ایران هم به این خانواده نسبتاً بزرگ ملحق شده‌اند و پس از گذشت یک سال، پادکست‌هایشان رکورد ۱۷۰ هزار دانلود را شکسته و به‌سمت ۲۰۰هزارتایی شدن می‌روند.

صحبت از استارتاپی است که «امیر وهوشی»، کارآفرین، و «صادق روحانی»، روزنامه‌نگار و پادکستر ایرانی، در ونکوور کانادا بنیان‌گذاری کرده‌اند. «مریم محمدخانی» و «شقایق بهرامی» هم به‌واسطه تحصیلات مرتبط در ایران و کانادا و البته تجربه کار در این عرصه نقش رها و دنا را در «مجموعه داروگ» برعهده دارند. نام «داروگ» را از شعر مشهور «نیما یوشیج» الهام گرفته‌اند؛ «قاصد روزان ابری داروگ کی‌ می‌رسد باران».

جزییات بیشتر
🔸🔸🔸
🟣 Digiato
🎞 Digiatoofficial
🤖 Digiato
💭 @Digiato

Vinesh.ir

16 Nov, 06:59


#معرفی🍃

«ساعت ها» یک‌طور ادای احترام است به ویرجینیا وولف.
مایکل کانینگهام کتاب «ساعت ها» را در سال 1998 نوشت، تقریبا شصت‌سال بعداز مرگ وولف اما توانست در یک رمان امروزی دوباره او و اندیشه‌هایش را زنده کند، به طوری که کتاب برنده جایزه پولیتزر سال 1999 شد.
داستان «ساعت ها» بیش از هرچیز وام‌دار رمان خانم دالوی نوشته ویرجنیا وولف است. این داستان هم مانند خانم دالوی در یک روز می‌گذرد اما یک روز از زندگی سه زن، در سه تاریخ متفاوت.

کانینگهام هم در ظاهر و هم در معنا به وولف وفادار بوده است. تلاش کرده تا مانند سبک نوشتاری او بنویسد، البته در فرم امروزی تا برای خواننده گیج کننده نباشد. فضا و شخصیت‌های رمان خانم دالوی را بازآفرینی کرده و حتی در نام کتاب هم نام اولیه‌ای را که وولف برای رمانش انتخاب کرده بوده، یعنی ساعت‌ها را انتخاب کرده.


🖊ادامه‌ی این مطلب را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/book/ساعت-ها/

Vinesh.ir

14 Nov, 17:27


جلسه نقد داستان اکسیر قلم

Vinesh.ir

14 Nov, 11:26


#تازه_های_نشر 🍃


در دنیای انتشارات چه می‌گذرد؟

هر دوهفته یک‌بار، در بخش «تازه‌های نشر»، با تعدادی کتاب تازه منتشرشده آشنا شوید.

📖 «پسر»، نوشته مهدی ملکشاه، نشر ثالث

📖 «حکمت شرقی»، نوشته آلن واتس، ترجمه علی گلزاریان، نشر نگاه معاصر

📖 «امانتی»، نوشته حسن کیائیان، نشر چشمه

📖 «روح علمی تخیلی»، نوشته روبرتو بولانیو، ترجمه محمد جوادی، نشر کتابسرای تندیس

📖 «کشتی فیلسوفان»، نوشته لزلی چمبرلین، ترجمه شهربانو صارمی، نشر کتاب پارسه




برای سهولت در تهیه کتاب‌ها، می‌توانید به سایت وینش مراجعه کنید.

اخیراً چه کتاب تازه منتشرشده‌ای خواندید؟ با ما در میان بگذارید.


https://vinesh.ir/تازه-های-نشر/  📚

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #تازه_های_نشر #رمان_پسر #کشتی_فیلسوفان #رمان_امانتی #روح_علمی_تخیلی #حکمت_شرقی #حسن_کیائیان #مهدی_ملکشاه #مهدی_قلینژاد_ملکشاه #آلن_واتس #‌علی_گلزاریان #لزلی_چمبرلین #شهربانو_صارمی #محمد_جوادی #روبرتوبولانیو

Vinesh.ir

13 Nov, 05:28


#ویترین 🍃

افسون شهرزاد نام یکی از آثار جلال ستاری است. شخصیت شهرزاد در کتاب هزارویکشب مورد توجه او بود.

شهرزاد شخصیتی جالب توجه است. اوست که با تکنیک قصه‌گویی هم از دام مرگ می‌گریزد و هم شهریار را متحول می‌کند.تعدادی از تصویرسازی های مربوط به داستان های هزارو یک شب  را انتخاب کرده‌ایم.

این تصاویر را در لینک زیر ببینید.
https://vinesh.ir/ستاری-و-افسون-شهرزاد/

Vinesh.ir

12 Nov, 05:20


#ویترین 🍃

جعفر مدرس صادقی که با رمان‌هایش مثل گاوخونی و بالون مهتا و... شناخته شده است، تلاشی ستودنی دارد برای آشتی با ادبیات کهن. مجموعه کتاب‌های بازخوانی متون که توسط او ویرایش شده و نشر مرکز آنها را چاپ و عرضه کرده عناوین متنوعی دارد: مقالات مولانا، مقالات شمس، تاریخ سیستان، عجایب‌نامه، سیاست‌نامه، قصه‌های شیخ اشراق، تاریخ بیهقی و… او در این ویرایش‌ها سعی کرده است به صورت اصلی و جوهر متن دست یابد، اشتباه‌ها و بی دقتی‌های نسخه نویسان و کاتبان را تصحیح کند؛ تا در مجموع بتواند خاطر خواننده را از اینکه آنچه می‌خواند متن اصلی است راحت کرده باشد.

البته که دقت نظر او در هرکدام از این ویرایش‌ها ستودنی است، در مقدمه سیاستنامه به تفصیل درباره اشتباه‌های تاریخی و مغایرت‌های مکرر خواجه نظام الملک می‌نویسد و دلایل آن را هم بیان می‌کند. کاربرد آن کتاب و مخاطب خاصش _ملکشاه سلجوقی_ کتاب را تبدیل به اثری خاص کرده که در دایره کتب تاریخی نمی‌گنجد و در ذات با کتابی چون تاریخ بیهقی متفاوت است.


🖊ادامه‌ی مطلب طاهره تهرانی را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/جعفر-مدرس-صادقی-مرهم-گذار-شکاف-خوانن/

Vinesh.ir

11 Nov, 05:21


#پرونده 🍃

پاییز است. فصلی که کتاب‌خوان‌های حرفه‌ای با شب‌های بلند آن انس دارند. گوشه‌‌نشینی، نوشیدنی‌های گرم، یاد‌آوری گذشته و غوطه‌ور شدن در افکار دور و دراز… و همه‌ی این آداب، برای آدم‌های اهل کتاب، همراه است با ورق زدن کتاب‌ها. حتی شاید نه کتابی تازه، بلکه کتابی کلاسیک، کتابی آشنا که با آن انس گرفته است و حالا می‌خواهد یک بار دیگر توی دنیایش سیاحت کند.

نجمه خادم در پرونده‌ی این هفته‌ی وینش، سری به کتابخانه‌ی کوچکش زده و لیستی تهیه‌ کرده‌ از داستان‌های نسبتا کلاسیکی که در فصل پاییز خوش‌ترند.



📚این پرونده‌ی دلچسب پاییزی را در لینک زیر ببینید و بخوانید.
https://vinesh.ir/کتابهایی-برای-خلوت-شب-پاییزی/

Vinesh.ir

10 Nov, 07:16


#نقد 🍃

موفقیت در زندگی و کسب و کار از آن مقولات ازلی و ابدی است که بشر همیشه به دنبال آن بوده است. بسیاری حتی اعتقاد دارند معنای زندگی همین رسیدن به موفقیت است و بس. هدف کلی روانشناسی مثبت‌گرا این است که انسان را به مسیری بیندازد که بتواند موفقیتش را مدیریت کند. از اولین کتابهایی که در قرن بیستم به عنوان راهنمای موفقیت در کسب و کار منتشر می‌شد تا کتابهای امروزی می‌توانیم مفاهیمی مشترک استخراج کنیم؛ از کتابهای دیل کارنگی و آنتونی رابینز در دهه‌های گذشته گرفته تا امثال استفن کاوی و استادان موفقیت معروف امروزی همچون وین دایر یا دارن هاردی.
کتاب «باهوش‌تر،‌ سریعتر، بهتر» با عنوان فرعی «رمز و رازهای بهره‌وری در زندگی و کسب و کار»  از سلسله کتابهای نشر آموخته سعی دارد به آخرین نظریه‌های مطرح شده در حوزه بهره‌وری در زندگی فردی و تجارت ب‍پردازد. این کتاب به شما می‌گوید که چگونه در هر کاری هوشمندانه‌تر، سریعتر و بهتر عمل کنید.


🖊ادامه‌ی مطلب حسام فروزان را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/آنها-چگونه-موفق-میشوند؟/

Vinesh.ir

09 Nov, 05:16


#معرفی🍃

پزشک نازنین از برجسته‌ترین نمایشنامه‌های نیل سایمون به شمار می‌آید که با نگاهی بر داستان‌های کوتاه نمایشنامه‌نویس شهیر روس، آنتوان چخوف به نگارش درآمده است. این اثر اولین بار در سال ۱۹۷۳ روی صحنه رفت و ۲۰۸ شب اجرا شد. 

نمایشنامه پزشک نازنین، قصه نویسنده‌ای را دنبال می‌کند که در اتاق کوچکش، آرزوی نوشتن داستانی ماندگار دارد اما در طراحی روند داستان‌ها و پایان‌بندی آنها در دوراهی گیر می‌کند و نمی‌تواند بین پایان منطقی و پایان خوش، تصمیم بگیرد. در نمایشنامه چند داستان کوتاه که در دست نگارش نویسنده هستند را می‌خوانیم و همزمان با درگیری‌های ذهنی او مواجه می‌شویم.
سایمون داستان را با خلق موقعیت‌های کمیک و غیرمنتظره، پیش می‌برد و از شخصیت نویسنده بهره می‌جوید تا پیوندی میان داستانک‌ها ایجاد کند.

کمدی‌های نیل سایمون، از جمله همین اثر به دوستداران نمایشنامه‌های چخوف و علاقه‌مندان به کمدی‌های اپیزودیک آمریکایی پیشنهاد می‌شود.


🖊ادامه‌ی مطلب گیتی صفرزاده را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/book/پزشک-نازنین/

Vinesh.ir

07 Nov, 08:36


#ویترین 🍃

علی خورشیدپور، طراح جلد کتاب:

«من چند عامل را در محدودیت تکنیک برای طراحی جلد کتاب دخیل می‌دانم:
 
نخست محدودیت زمان برای طراحی جلد است. معمولاً فرصت کافی برای کار در اختیار طراح گذاشته نمی‌شود. مسلماً وقتی زمان کافی در اختیار نداریم، ناچاریم از ساده‌ترین شیوه‌ها استفاده کنیم تا کار را در حداقل زمان به ناشر تحویل دهیم. اگر زمان کافی در دست باشد، طراح می‌تواند کارهای بهتری را چه از نظر فکر و ایده و چه از نظر تکنیک اجرایی انجام دهد.
 
مسئله دوم عدم توانایی مالی ناشر است. ناشران اکثراً نمی‌توانند هزینه چاپ جلدی با بیش از سه رنگ را تقبل کنند چرا که بهای تولید کتاب را افزایش می‌دهد. یا اگر طراحی بخواهد با کامپیوتر کار کند کمتر ناشری حاضر است هزینه فیلم ایمیج ستر را پرداخت کند، او ترجیح می‌دهد که با همان لیتوگرافی دستی کارش را انجام دهد تا هزینه کمتری را بپردازد. این عامل نیز موجب محدودیت تکنیک و شیوه طراحی می‌شود.»



🖊بخش چهارم گفتگوی جهان کتاب با طراحان جلد را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/گفتگو-با-طراحان-بخش-چهارم-نوآوری-در-طر/

Vinesh.ir

05 Nov, 05:00


#ویترین 🍃

کتاب اثر مرکب یکی از عجایب نشر ایران است. مطابق اطلاعات کتاب‌شناسی ملّی، اثر مرکب را 171 ناشرِ اغلب گمنام از 154 مترجم مختلف منتشر کرده‌اند! از میان 171 ناشر اثر مرکب، 95 ناشر تهرانی هستند و بقیه به اقصا نقاط کشور تعلق دارند: تبریز، مشهد، اصفهان، آمل، بابل، زاهدان، ارومیه، قزوین، کاشان، بجنورد، گرگان، ساری، کوهدشت، کلاچای، شهریار، رودهن و… اما حضور 46 ناشر از شهر مقدس قم تعجب‌آور است. این‌همه اشتیاق ناشران قمی به کتاب اثر مرکب خود به‌تنهایی می‌تواند موضوع یک پژوهش باشد.



🖊روایت جالب مجید رهبانی از اشباح سرگردان در نشر ایران را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/اشباح-سرگردان-در-نشر-ایران/

Vinesh.ir

04 Nov, 19:51


اکران مستند « لعبت باز » از ۱۵ آبان در سینماهای گروه هنر و تجربه.

#لعبت_باز
#هنروتجربه

🔴🟥 هنروتجربه

Vinesh.ir

04 Nov, 04:46


#پرونده 🍃

نمایش کمدی انواع و اقسام و طرفداران بسیار دارد. برای عموم مردم جذاب است و برای خواص قابل تأمل. گاه قهقهه ما را درمی‌آورد و گاهی نیشخند ایجاد می‌کند. درهرحال بخش‌هایی از ذائقه و فرهنگ عمومی را نشان می‌دهد و آرزوها و امیدها را یادآوری می‌کند. از دیروز تا امروز و از شرق تا غرب، کمدی همراهی همیشگی بوده است.

در این پرونده سعی کردیم نمونه‌هایی از این نمایش‌های کمدی و طنز را معرفی کنیم.


📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/وقت-نمایش،-بخند/

Vinesh.ir

03 Nov, 06:20


#نقد 🍃

کتاب لطیفه‌ها از کجا می‌آیند را که به دست بگیرید، زبان شیرین و نثر خوشخوان اخوت شما را یکسره تا پایان می‌کشاند. به انتها که برسید هم کلی مطلب درباره لطیفه یاد گرفته‌اید و هم احساس می‌کنید که بخش‌هایی از روان و ذهن و روابط انسانی برایتان روشن شده. اگر تا قبل خواندن کتاب فکر می‌کردید لطیفه که دیگر انقدر دنگ و فنگ ندارد که بابتش یک کتاب نوشته شود، متوجه می‌شوید که ماجرای لطیفه و شوخ طبعی و مطایبه خیلی هم جدی و دنگ فنگ دار است.
همان طور که اخوت در انتهای کتابش نوشته مطایبه شناسی در خیلی از کشورهای جهان رشته دانشگاهی شده و کاش در این طرف دنیا (که خیلی ها مردمش را طناز می‌دانند) حداقل به قدر یکی دو واحد دانشگاهی هم به آن توجه بشود. هرچه نباشد پشت هر شوخی، یک چیز جدی هست!
 


🖊ادامه‌ی مطلب گیتی صفرزاده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/پشت-هر-شوخی،-جدی-هست/

Vinesh.ir

02 Nov, 05:34


#معرفی 🍃

کتاب شاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه سیاست خارجی دوره پهلوی دوم از دهه سی تا زمان انقلاب با محوریت کردهای عراق و شیعیان لبنان را مورد بررسی قرار می‌دهد. رئیسی نژاد در این کتاب با یک نگاه جزئی نگر ژرف به موضوع مد نظر پرداخته. اشاره خانم فرهادی، مترجم کتاب، در مقدمه به معضل «کنونی گرایی» در بحث نگاه به سیاست خارجه نشان از دست گذاشتن بر نکته‌ای دقیق و به جا بود.

رئیسی نژاد  به این موضوع می‌پردازد که اتخاذ این سیاست‌های غیر دولتی چرا صورت گرفت؟ به چه شکلی صورت گرفت؟ و چه تبعاتی داشت؟
کتاب شاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه یک دید درست و اساسی به مخاطب برای تجزیه و تحلیل روابط پیچیده سیاست خارجه زمان پهلوی ارائه می‌دهد. او یک مسیر را به مخاطب نشان می‌دهد. مسیری که آغازش تهدیدها، فرصت‌ها و نهادها را معرفی می‌کند و سپس با فصولی تحت عناوین آغاز، آفرینش، عروج، برزخ، هبوط و رستاخیز این مسیر شروع شده را به خاتمه می‌رساند.



🖊ادامه‌ی مطلب سامان رحمتی را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/شاه-و-شطرنج-قدرت-در-خاورمیانه-2/

Vinesh.ir

01 Nov, 08:35


چه مطالب و اتفاقاتی شما را یاد سهراب سپهری شاعر و نقاش عزیز می اندازد؟

Vinesh.ir

29 Oct, 10:54


درسگفتار (آنلاین و آفلاین )
اندیشیدن به امر معمولی؛
رمان‌ها چگونه فکر می‌کنند؟
به‌هدایت کاوان محمدپور
۴ جلسه‌
از ۲۰ آبان ۱۴۰۳
یک‌شنبه‌ها: ۱۸ تا ۲۰
@bidarschool
@bidarcourses

Vinesh.ir

29 Oct, 05:19


#ویترین 🍃

کتاب «آنچه می‌توان گفت و آنچه نمی‌توان» یک نوع سفرنامه روشنفکری است که در حوزه روشن فکری عمومی (public intellectual) قرار می‌گیرد. این کتاب مجموعه جستارهایی درباره آزادی، جاسوسی دولتی، آزادی بیان و … است که سعی دارد با زبان ساده این مباحث را با مخاطب عام به اشتراک بگذارد. شخصیت‌های این کتاب در حوزه روشنفکری عمومی بسیار فعال هستند. آرونداتی نویسنده هندی است که در حوزه روشنفکری بسیار فعال است. دانیل السبرگ و اسنودن که به خاطر افشاگری‌هایشان در عرصه جهانی شهرت دارند. و جان کوساک که یک بازیگر با روحیه آزادی‌خواهی است.


📗 وینش با مترجم این اثر، آقای فرهاد محرابی گفتگویی را ترتیب داده است. این مصاحبه را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/یک-سفرنامه-روشنفکری-عامه-پسند/

Vinesh.ir

28 Oct, 05:27


#پرونده 🍃

نوشتن دربارهٔ یک کتاب محبوب به نظر آسان می‌آید، اما حقیقت این است که همین علاقه عمیق ممکن است کار را پیچیده‌تر کند. از یک سو، نویسنده‌ای که کتابی را عاشقانه دوست دارد، از تمام زوایا و جزئیات آن آگاه است و می‌تواند مروری دقیق و پرشور ارائه دهد. اما از سوی دیگر، این وابستگی عاطفی می‌تواند نویسنده را به چاه وسواس بیندازد، جایی که هر جمله‌ای را ناکافی و ناتوان در انتقال عظمت اثر ببیند. انتخاب کلمات برای ادای حق مطلب دشوارتر می‌شود و نویسنده نمی‌داند چطور باید عشق و تحسین خود را به شکلی کامل و درست به مخاطب منتقل کند.


در این پرونده شاگردان کارگاه مرورنویسی افسانه دهکامه، درباره‌ی کتاب محبوبشان نوشته‌اند.


📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/شاید-شما-هم-دوست-داشته-باشید-مرورنویسی/

Vinesh.ir

27 Oct, 05:04


#معرفی🍃

کتابخوان‌های عینکی و نویسنده‌های عینکی، معلم‌های عینکی و قهرمانان عینکی داستان‌ها، نقاشان عینکی و نقاشی‌هایی از پرتره‌های عینکی، می‌توانند سوژه‌های ملموس و شيرينی برای مخاطبی باشند كه خود با عينك زيسته است يا عزيزانش عينكی‌اند، دوستی از دوران بچگی يا معشوقی مهربان، مادری كه بافتنی می‌بافد و پدری كه روزنامه می‌خواند.
استفانا سابين با چنگ زدن به همين علقه‌هاست كه كتابچه‌ی مبسوط و قشنگی درباره‌ی تاريخ فرهنگی عينك و با همين عنوان قلمی كرده است؛ روايتی جذاب از تاريخ عينك به ويژه با ارجاع به نقاشي‌هايی حاوی اين مضمون. در اين يادداشت كوتاه نيم‌نگاهی به كتاب تاریخ فرهنگی عینک و نقاشی‌هايش افكنده شده است.


🖊ادامه،ی مطلب نسیم خلیلی را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/تاریخ-فرهنگی-عینک/

Vinesh.ir

26 Oct, 05:22


#نقد 🍃

«گلشاد و گلنوش» از سری «کتاب‌های خندان» انتشارات مدرسه است که به سفارش این نشر نوشته شده‌اند. ایده‌پردازی این کار از سوی انتشارات مدرسه از آن دست کارهای قشنگی است که به ندرت به ذهن خیلی‌ها می‌رسد اما وقتی می‌رسد می‌تواند مثل «گلشاد و گلنوش» نتایج جالبی در پی داشته باشد. بنابراین اگر به دنبال کتابی هستید که به نوجوانتان هدیه دهید، نوجوانی که هم طناز و حاضرجواب است و هم نمره‌های درس ادبیاتش خوب می‌شود، این کتاب پیشنهاد خوبی است. البته یک نسخه هم برای خودتان بگیرید و با هم‌نسلان اهل ادب (یا بی‌ادبتان) بخوانید و شاید یک روز بخواهید سراغ خواندن حکایت‌های کلیله و دمنه هم بروید. 


🖊برای آشنایی بیشتر با کتاب «گلشاد و گلنوش» به #سایت_معرفی_و_نقد_کتاب_وینش سر بزنید.


https://vinesh.ir/حکایتهایی-که-در-افق-محو-نمیشوند/

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #گیتی_صفرزاده #گلشادوگلنوش #کلیله_و_دمنه #پارودی #نقیضه #انتشارات_مدرسه

Vinesh.ir

24 Oct, 05:58


#ویترین 🍃

حمیدرضا رحمانی، طراح جلد کتاب:


«...در بخش گرافیک و طراحی روی جلد ناشر احساس می‌کند که اختیار مطلق دارد و میدان برای عرض اندامش باز است. این مداخله زیاد، گاه ممکن است مثبت و بجا و مفید باشد و گاه ممکن است مخرب و زیان‌آور باشد و دست طراح را ببندد و نگذارد آن طور که باید کار کند. من به این وجه دوم توجه دارم. ما باید به نوعی به ناشر بقبولانیم که اگر به طراحی که برای سفارش کار انتخاب کرده، اعتماد کافی داشته باشد قطعاً نتیجه کارش بهتر خواهد شد. اگر طراح جلدی واقعاً حرفه‌ای باشد هیچ‌گاه کار را خراب نمی‌کند و تمام جوانب را رعایت می‌کند.
 
متاسفانه اغلب می‌بینیم که ناشران با طراحان حرفه‌ای کار نمی‌کنند. آنها هر کسی را که خوش‌ذوق است یا نقاشی بلد است و … به عنوان طراح انتخاب می‌کنند و به او کار سفارش می‌دهند در نتیجه به طرح موفقی هم دست نمی‌یابند. در نهایت به نظر من باید دخالت ناشر -با اعتمادی که به طراح انتخابی خود می‌کند- کمتر شود.»
 


🖊بخش سوم گفتگوی جهان کتاب با طراحان جلد را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/گفتگو-با-طراحان-بخش-سوم-ایجاد-تفاهم-می/

Vinesh.ir

23 Oct, 04:50


#کودک_و_نوجوان 🍃


در این دنیا میلیون‌ها کودک وجود دارند که با مسائل جسمانی و فیزیکی مختلفی روبرو هستند. بسیاری از این کودکان با فراهم آمدن شرایط مساعد موفق شده‌اند تا سبک جدیدی از زندگی و موفقیت را تجربه کنند.
در کودک و نوجوان این هفته سراغ داستان‌هایی درباره‌ی کودکان با نیازهای ویژه رفته‌ایم.


📖 «جعبه به دوش»

📖 «رویای دویدن»

📖 «چشم‌هایت را ببند»

📖 «کوچه‌های شهر شگفتی»

📖 «کافیه بپرسی»


📚 vinesh.ir


📚 برای آشنایی بیشتر با این کتاب‌ها، روی لینک هریک از آن‌ها بزنید.

Vinesh.ir

22 Oct, 05:36


#پرونده 🍃

در ادبیات فارسی معاصر چهره‌های تأثیرگذاری هستند که هرکدام به علتی مطرح و ماندگار شده‌اند. وینش قصد دارد هر ماه با عنوان «قلم ماندگار» پرونده‌ای برای یکی از این نویسندگان تهیه کند. در این پرونده‌ها ضمن معرفی نویسنده و آثارش، دلیل مطرح شدن و ماندگاری یا بحث‌برانگیزی آثار او مطرح می‌شود تا فرصتی برای آشنایی و نگاه دقیق‌تر به فعالیت‌های ادبی معاصر داشته باشیم. هفتمین پرونده این مجموعه به جعفر مدرس صادقی اختصاص دارد.



📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/جعفر-مدرس-صادقی-آشتیدهنده-با-متون-کهن/

Vinesh.ir

21 Oct, 05:34


#ویترین 🍃

جلال ستاری در کتاب "نماد و نمایش"، در مقاله‌ای درباره‌ی نقدنویسی در ایران می‌نویسد:


"نقد، نوعی روشنگری و موشکافی و غوررسی است و بنابر این مقتضی کاربرد زبانی روشن و استوار و رسا و گویاست. و امروزه متأسفانه شاهد رواج زبانی گنگ و خام یا «سرّی» و به ظاهر «رمزی» هستیم که شاید آشفتگی تفکر، آن را آشفته و پریشان کرده است. کابرد چنین زبانی نقض غرض است. نقد بالضروره شعر نیست، اما شعر هم می‌تواند بود، به شرطی که معنی در آن فدای لفظ نشود، و عبارت‌پردازی و لفاظی (انشانویسی) و تکلّف همچون پوششی نباشد که فقر تفکر را مستور می‌دارد.

می‌دانیم که یکی از شرائط روانکاو شدن، روانکاوی شدن است تا روانکاو که رسالتش درمان بیمار است، با خلوص و صفای درون، به درمان بپردازد و گره‌ها و ناسرگی‌های روان خویش را از راه فرافکنی، به بیمار منتقل نسازد؛ از این‌رو لازم است که نخست خود از صافی بگذرد. نقد نیز به معنای درست کلمه، مقتضی سلامت نفس و پاکدلی است، تا نکته‌گیری، وسیله گشودن عقده‌های شخصی نشود."



🖊ادامه‌ی این مطلب را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/نگاهی-به-نقدنویسی-در-ایران/

Vinesh.ir

20 Oct, 03:41


کتاب «رساله‌ی راوی: درس‌گفتارهای روایت در داستان» منتشر شد

به گزارش وینش، کتاب مجموعه مقالات «رساله‌ی راوی: درس‌گفتارهای روایت در داستان» با همکاری جمعی از منتقدان ادبی توسط انتشارات آگاه منتشر شد.
این کتاب سومین جلد از مجموعه ‌کتاب‌های «درس‌گفتارهای داستان» است که هشت مقاله را در دو بخش «ابزارهای روایت» و «تحلیل نمونه‌های روایت» شامل می‌شود. بخش نخست مباحث روایت‌شناسی را به قلم امیر احمدی‌ آریان، ابوتراب خسروی، محمد کشاورز و بهناز علی‌پور گسکری را دربرمی‌گیرد و بخش دوم نیز به تحلیل رمان‌های «شرق بنفشه»، «بوف کور»، «پرندگان در باد» و «من ببر نیستم پیچیده به بالای خود تاکم» به قلم منتقدانی از جمله بهزاد برکت، عنایت سمیعی، کاوان محمدپور و انوشه منادی اختصاص یافته است. این مجموعه به گوشش کیهان خانجانی، نویسنده و مدرس داستان گردآوری و تدوین شده است.

Vinesh.ir

20 Oct, 03:36


#نقد 🍃

کتاب "درباره‌ی هوش هیجانی" شامل 10 مقاله از مقالات دانشگاه هاروارد است که در ارتباط با موضوع هوش هیجانی و بیشتر برای مدیران ارشد کسب و کارها، به ترجمه محمدحسین وحدتی‌نژاد در نشر آموخته منتشر شده است. تاکید بر خصوصیت رهبر سازمان، کیفیت عملکرد و تصمیمات، کار با تیم برای ارتقا هوش گروه، چهارچوب‌ها و عرف‌ها و … است. با توجه به اینکه از دهه نود هوش هیجانی به عنوان متغییر مهمی که در موفقیت افراد، سیستم‌ها و کسب و کارها مطرح شده است؛ لذا در این کتاب مقالاتی که تازگی برای مخاطب می‌تواند داشته شود انتخاب شده‌اند.

 
مطالب و مقالات مستقل هستند و نویسندگان متفاوت دارند. مخاطب اصلی کتاب مدیران سازمان‎ها هستند که قصد اطلاع از تازه‌ها دارند، و فرض بر این است که اطلاعات پایه در مورد هوش هیجانی قبلا کسب شده است. به روال مقالات منابع انسانی از شاخص‌ها شروع می‌شود و سپس با پرداختن به مقولاتی که بیشتر پرسش‌برانگیز هستند کار را  پی‌می‌گیرد.



🖊ادامه‌ی مطلب آنی خاچکیان را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/هوش-هیجانی-در-سازمان،-کیلویی-چند؟/

Vinesh.ir

19 Oct, 06:35


#معرفی 🍃

کتاب مقالات مولانا یا همان فیه مافیه تابه‌حال با تصحیح و شرح افراد مختلفی به چاپ رسیده است، از زنده‌یاد فروزانفر تا عرفان پژوه معاصر محمدعلی موحد، اما تفاوت این نسخه از فیه مافیه که با کوشش جعفر مدرس صادقی آماده شده با سایر نمونه‌ها در این است که برای خواننده امروزی بازخوانی شده است.

منظور از بازخوانی آماده‌سازی متن با فصل‌بندی، تدوین جدید و ویرایش امروزی به شکلی است که ضمن حفظ یگانگی اثر، خواندن آن برای خواننده امروزی راحت‌تر باشد.
مدرس صادقی در مقدمه کاملی در ابتدای کتاب درباره تمهیداتی که برای این کار یعنی ارتباط خواننده امروزی با متن قدیمی به کار برده توضیح می‌دهد. او از چند موردی که برای حفظ یکدستی متن حذف کرده نام می‌برد، ویژگی‌های سبک نوشتاری قدیم را توضیح می‌دهد و از قواعد رسم‌الخطی می‌گوید که در کتاب به کار برده.


🖊ادامه ی این مطلب را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/مقالات-مولانا/

Vinesh.ir

17 Oct, 07:57


#تازه_های_نشر 🍃


در دنیای انتشارات چه می‌گذرد؟

هر دوهفته یک‌بار، در بخش «تازه‌های نشر»، با تعدادی کتاب تازه منتشرشده آشنا شوید.

📖 «درباره‌ی سینما با فرزاد موتمن»، نوشته بهزاد اسدی، نشر ثالث

📖 «یک توهم عاشقانه»، نوشته ترنس راتیگان، ترجمه نازی صادقی، نشر قطره

📖 «گزیده کاریکاتورهای مسعود مهرابی»، نوشته محمودرضا بهمن‌پور و مسعود مهرابی، نشر نظر

📖 «حقیقت دروغ»، نوشته بندیکت ولس، ترجمه هنگامه ایرانی، نشر افراز

📖 «انسان‌شناسی جنگ»، نوشته پی یر کلاستر، ترجمه حمید مرادی، نشر افکار




برای سهولت در تهیه کتاب‌ها، می‌توانید به سایت وینش مراجعه کنید.

اخیراً چه کتاب تازه منتشرشده‌ای خواندید؟ با ما در میان بگذارید.


https://vinesh.ir/تازه-های-نشر/  📚

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #تازه_های_نشر #انسانشناسی_جنگ #پی_یر_کلاستر #حمیدمرادی #حقیقت_دروغ #بندیکت_والس #هنگامه_ایرانی #محمودرضابهمنپور #مسعودمهرابی #‌ترنس_راتیگان #نازی_صادقی #فرزادموتمن #بهزاداسدی

Vinesh.ir

16 Oct, 05:27


#سرگرمی

به نظر شما انسان ها تا کنون چند بار هیولا آفریدند؟

این داستان به خصوص را به یاد می آورید؟

Vinesh.ir

15 Oct, 05:01


#ویترین 🍃

چاپ عکس های کاوه گلستان از رویدادهای انقلاب ایران و جنگ ایران و عراق در بسیاری از مطبوعات معتبر جهان، نامش را در میان عکاسان خبری به نامی آشنا تبدیل و جوایزی را نصیب او کرد. 
گلستان در 13 فروردین 1382 هنگام انجام مأموریت تصویربرداری در خط مقدم جنگ (جنگ دوم خلیج فارس، بین امریکا و عراق) در شهر مرزی کفری در 130 کیلومتری کرکوک در عراق بر اثر انفجار مین کشته شد. 


تعدادی از تصاویری که او از جنگ ایران و عراق به ثبت رسانده است را ببینید.
https://vinesh.ir/دوربین-کاوه-از-جنگ-میگوید/

Vinesh.ir

14 Oct, 04:46


#پرونده 🍃

در دنیای امروز کتاب‌ها و راهکارهای بسیاری برای تربیت کودکان توصیه می‌شود. واقعیت این است که تربیت می‌تواند جنبه‌های مختلفی داشته باشد، حتی بسته به مکان زندگی و نوع خانواده متفاوت باشد و از همه مهمتر اینکه این توصیه‌ها می‌تواند برای مادر و پدرها حسابی گیج‌کننده باشد!
در این پرونده می‌خواهیم ضمن معرفی چند نمونه از کتاب‌های تربیتی و نمونه‌هایی از تجربه واقعی والدین، نگاهی هم به جنبه‌های متناقض این روش‌ها و تغییرات معنای کودکی در جهان کنونی بیاندازیم.


📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/تربیت-کودکان-شدنی-یا-نشدنی؟/

Vinesh.ir

13 Oct, 05:12


#نقد🍃


 
«قلب شیشه‌ای» روایتی وهم‌آلود و جادویی از داستان ارتباط ارواح مرگ و فرشتگان نجات در زندگی آدم­‌هاست. آنجا که وهم و جادو راهی به قصه باز می­‌کند تا جهانی تخیلی بسازد و مخاطب را با جهانی اعجاب­‌آور و خیال‌انگیز همراه کند. به طوری که در همان چند خط ابتدایی کتاب، مخاطب وارد یک جهان ترسناک با یک فضاسازی دلهره‌­آور می­‌شود. اینجاست که ناخودآگاه، قلاب ذهن مخاطب گیر کرده و مجذوب فضای پر مخاطره و پر از اضطراب داستان می‌­شود.

 
قلب شیشه‌ای روایت جنگ میان نیروهای خیر و شر است. داستان هیجان‌انگیزی که مخاطب رمان­‌های جادویی و ترسناک را به شدت جذب کرده و با خود همراه می‌سازد.
 
«کارتین اورتون» نویسنده­‌ی این رمان جذاب که برای نوشتن این اثر از داستان­‌های عامیانه‌­ی ارواح الهام گرفته است؛ در رشته­‌ی نویسندگی خلاق تحصیل کرده و این دومین اثر پرفروش اوست که مورد استقبال قرار گرفته است.
 


🖊ادامه‌ی مطلب پروین پناهی را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/زخم-جنگ/

Vinesh.ir

12 Oct, 05:31


#معرفی🍃

روشنفکران ایرانی از آغاز کافه‌ها را به عنوان پاتوق فرهنگی خود انتخاب کردند. تاریخچه این موضوع در کتاب کافه های روشنفکری بررسی شده است.
نویسنده مقدمه کتاب را با بیان نخستین خاطره خود از مواجه با این پاتوق‌ها آغاز می‌کند، خاطره‌ای از حضور در کافه نادری در اواخر دهه چهل شمسی، دورانی که اوج کافه های روشنفکری ایران بود.

فصل اول با عنوان گمشده‌های عصر ما با تعریف پاتوق آغاز می‌شود که به معنی محل تجمع است و از زبان ترکی گرفته شده. او در بررسی پیشینه پاتوق‌ها در ایران از نوشته‌ها و خاطرات تاریخی مثال می‌آورد و درباره قهوه‌خانه‌ها می‌گوید.

قهوه‌خانه‌ها به عنوان یکی از مشخص‌ترین پاتوق‌های ایرانی که سال‌ها محل گردآمدن مردم و فعالیت‌های فرهنگی مثل شاهنامه‌خوانی و پرده‌خوانی بوده‌اند هنوز در خاطره جمعی نسلی از ما باقی هستند.
اما پس از آن کم‌کم کافه‌ها به میان آمدند و طبق اطلاعات مندرج در کتاب با اینکه به طور دقیق مشخص نیست که اولین کافه چه زمانی و در کجا راه‌اندازی شد اما کافه لقانطه براساس ثبت جعفر شهری قدیمی‌ترین کافه است.


🖊ادامه‌ی مطلب را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/کافه-های-روشنفکری/

Vinesh.ir

11 Oct, 09:20


ویترین🍃

کوروش پارسانژاد، طراح جلد کتاب:

«به نظر من مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده، موضوع خود کتاب است که طراح را به کاری که می‌خواهد انجام دهد هدایت می‌کند. وقتی یک کتاب موضوعی تخصصی دارد و برای استفاده قشر خاصی از افراد جامعه چاپ می‌شود، طراح می‌تواند از نمادها و سمبل‌های غیرمستقیم به نحوی بسیار ساده -که باب طبع بازار نیست- استفاده کند. برعکس، کتابی که جنبه عام دارد و برای همه مردم چاپ می‌شود و ناشر هم یکی از اهدافش در انتشار آن فروش بالاست، طراح را هدایت می‌‌کند که ضمن رعایت اصول هنری، از شکل‌ها یا نمادهایی استفاده کند که عامه مردم به راحتی بتوانند آنها را درک کنند.
ولی به هر حال این وظیفه طراح جلد است که با کار خودش، دید و سواد بصری عامه مردم را بالا ببرد. یعنی حتی هنگامی که می‌خواهد جلدی طراحی کند که مردم از آن خوششان بیاید، باید از یک حدی کار خود را پایین نیاورد.»
 

🖊ادامه‌ی گفتگوی مجله‌ی جهان کتاب با چهار نفر از طراحان جلد کتاب را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/گفتگو-با-طراحان-جلد-کتاب-بخش-اول-نقش-سف/

Vinesh.ir

11 Oct, 08:52


🍂
🍂
■سنگِ نیلی


ده‌سال پیش در خواب
آن سنگِ نیلی را دیدم
در زیرِ موجاموجِ رودخانه
آیا هنوز آن‌جا است؟
من مرده‌ بودم
در یک روزِ بهاری
آن‌گاه که مُردم
کنارِ رودخانه راه می‌رفتم
آه، مردن چه خوب بود
روشن بود اما مثلِ پَری سبُک
زیرِ امواجِ زلال
سفید و گِرد
سنگ‌ریزه‌ها را دیدم
«زلال باش و بیدار
یک دو سه»
آن‌جا بود
رنگ‌پریده و ساکت‌تر بود
سنگ
بی‌آن‌که توجه کنم
خواستم که دست‌هام را دراز کنم و
بردارمش
آن‌گاه دریافتم
برای انجام‌اش می‌باید دوباره زنده باشم
دوباره زندگی کنم
حس کردم اولین بار است
که ضعیف و ناتوان شده‌ام
برای انجام‌اش
می‌باید دوباره زندگی کنم
چشمان‌ام را گشودم
شبی عمیق بود
اشگی که در خواب‌م بر گونه‌هایم روان شد
هنوز گرم بود
سنگِ نیلی رنگی که ده‌ سال پیش در خواب دیدم
آیا آن را هم اینک برداشته‌یی؟
آیا هم اینک آن را گم کرده‌ایی؟
آیا تا به حال چیزی را از دست داده‌یی؟
آن‌چه در سپیده‌ی صبح
در خوابِ سبکِ من می‌تراود
آن سایه‌ی نیلی بود؟
سنگِ نیلی که ده سال پیش
در خواب دیدمش
روزی اگر که برگردی
به آن رودخانه‌ی درخشان
اگر برگردی و نگاه‌اش کنی
هنوز همان‌جاست
آیا به قدرِ تمامی چشم‌ها
آن سنگ در آن‌جا
همیشه ساکت خواهد ماند.

شاعر: #هان_کانگ [ Han Kang / کره‌جنوبی، ۱۹۷۰ ]

برگردان: #سعید_جهان‌پولاد 

🔺«هان کانگ» رمان‌نویس، شاعر و استادِ نویسندگی خلاق در موسسه‌ی هنرِ سئول است. او در سال ۲۰۱۶ جایزه‌ی بین‌المللی من بوکر را برای رمان «گیاه‌خوار» دریافت کرد. در بیانیه‌ی آکادمی نوبل در باره‌ی این شاعر و نویسنده‌ی آسیایی آمده است: «جایزه‌ی نوبلِ ادبیاتِ امسال به هان کانگ شاعر و نویسنده‌ی کره‌یی به خاطرِ «نثرِ شاعرانه‌اش که با آسیب‌های تاریخی مقابله و شکنندگی زندگی بشر را آشکار می‌کند» اهدا می‌شود.»
هان کانگ اولین نویسنده‌ی اهلِ کره جنوبی و اولین نویسنده‌ی زنِ آسیایی‌ست که برنده‌ی جایزه‌ی نوبل شده‌ است.

🔹به نقل از کانالِ شعر و داستانِ آفاق

#جهان_شعر_و_ترجمه
🍂🆔 @jahan_tarjome

Vinesh.ir

11 Oct, 07:14


شب بارویر سواک

هفتصد و هفتاد و سومین شب از شب‌های بخارا با همکاری انتشارات نریمان و باشگاه فرهنگی ورزشی آرارات به بزرگداشت بارویر سواک اختصاص یافته است. در این نشست که به مناسبت صدمین زادروز این شاعر بزرگ ارمنستان در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه بیست و دوم مهرماه ۱۴۰۳ در تالار فردوسی خانۀ اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود، سِواک قازاریان (سُواک‌شناس و نوۀ شاعر)، کارن خانلری، سرگه بارسقیان، مجتبا نریمان، آنی هُوسِپیان و علی دهباشی به بررسی زندگی و آثار سواک خواهند پرداخت. همچنین از کتاب «زنگ‌برجِ خاموش‌نشدنی» (منظومه‌ای بلند از سواک در سیصد ‌صفحه که برای اولین‌بار به زبان فارسی با ترجمۀ گِوُرگ نوباریان و به کوشش آنی هُوسِپیان در نشر نریمان به چاپ رسیده) رونمایی خواهد شد.

بارویر سواک (قازاریان) (۱۹۲۴ـ ۱۹۷۱)، ادیب، شاعر، فعال ادبی و اجتماعی اهل ارمنستان، با توانایی بی‌نظیر و منحصر‌به‌فرد خود توانست دست به ‌نوآوری‌هایی بزند که سطح شعر ارمنی را از لحاظ بیان و مضون به اعتلای چشمگیری رساند. سواک بیش از ۱۲ جلد کتاب از خود به‌جا گذاشته که هر‌کدام بار‌ها‌وبارها به چندین زبان ترجمه و چاپ شده است.
پخش فیلمی مستند از زندگی سواک، و دکلمۀ سروده‌هایی از او توسط آیرینا نُورواندیان همراه با پیانونوازی آرین میرزاییان از دیگر بخش‌های این نشست خواهد بود.

خانۀ اندیشمندان علوم‌انسانی: خیابان نجات‌الهی، چهارراه ورشو، تالار فردوسی

Vinesh.ir

10 Oct, 07:58


#کودک_و_نوجوان 🍃


«صلح» مفهومی است که در جهان امروز بیش از همیشه ضروری به نظر می‌رسد. خصوصا اینکه قربانی اصلی بسیاری از خشونت‌ها و جنگ‌ها کودکان هستند. در کودک و نوجوان این هفته سراغ کتاب‌هایی با مضمون «صلح» رفته‌ایم.


📖 «کوه های سفید»

📖 «عصا»

📖 «اژدهای بدجنسی که چشمهایش آستیگمات بود/نبود»

📖 «تکه ی ابر، شاخه ی نرگس»

📖 «پَکس یعنی صلح»


📚 vinesh.ir


📚 برای آشنایی بیشتر با این کتاب‌ها، روی لینک هریک از آن‌ها بزنید.

Vinesh.ir

09 Oct, 05:34


#سرگرمی

اسکار والد از نظر شما یاد آور چیست؟

Vinesh.ir

08 Oct, 05:39


#ویترین 🍃

این روزها مشتاقان هری پاتر با دو کافه هری پاتری در تهران آشنا هستند. یکی از آنها به تازگی کارش را شروع کرده اما اولین کافه سابقه‌ای طولانی دارد، گرچه در طی این سال‌ها چندباری ناچار به تغییر مکان خود شده است. مدیران این کافه از متولدین اواخر دهه 60 هستند، از همان نسل اولی که شیفته هری پاتر شدند. ایده اول آنها راه‌اندازی مکانی بوده که علاقمندان به هری پاتر به آنجا بیایند. کم‌کم علاوه بر کافه که با نشانه‌های مرتبط با داستان هری پاتر تزئین شده بود ایده‌های دیگری هم به آن اضافه شد.

چه از علاقمندان به هری پاتر باشید و چه نباشید، دیدن کافه هری پاتر می‌تواند برایتان جذاب باشد، و البته یادآور این نکته که ادبیات با قدرت خلق دنیاهای جدید می‌تواند هزاران شکل و طرح بیافریند.


🖊ادامه ی گزارش گیتی صفرزاده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/کافه-با-طعم-هری-پاتر/

Vinesh.ir

07 Oct, 05:09


#پرونده 🍃

شاید هیچ مکانی به اندازه کافه با کتاب همراه نشده باشد. ترکیب کافه با کتاب انگار طعم جادویی دارد که به هردو رنگ‌وبوی ویژه‌ای می‌بخشد. این ترکیب شکل‌های مختلف دارد. از محتوای داستان‌هایی که کافه عنصر مهمشان است تا کافه‌هایی که سرنوشتشان با کتاب و نویسندگان گره خورده یا جریان‌ها ادبی و داستان‌هایی که از دل کافه‌ها بیرون آمده‌اند.
گویا همیشه ارتباطی بین کافه بازها و کتاب بازها برقرار بوده، ارتباطی که قدرتمند شدن هرکدام از کفه‌هایش تأثیر نمایانی روی جریان فرهنگی و ادبی گذاشته است.
حتی در ایران که سال‌ها قهوه‌خانه‌ها (البته با صرف چای) پاتوق فعالیت‌های فرهنگی بودند، کم‌کم کافه‌ها محفل آشنای ادبیاتی‌ها شدند. عباراتی مثل کافه‌های پاتوق روشنفکران یا روشنفکران کافه‌رو یا کافه‌کتاب‌ها در صدسال معاصر ایران مفهومی آشنا هستند.


📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/کافه-باز-یا-کتاب-باز؟/

Vinesh.ir

06 Oct, 08:55


از ۱۵ تا ۱۹ مهر ماه مجلات حرفه: هنرمند را با ۳۵٪ تخفیف و ارسال رایگان در سایت دیجیکالا تهیه کنید.
-----

📌خرید از لینک زیر:
https://B2n.ir/g26514

Vinesh.ir

06 Oct, 06:51


#نقد 🍃

رمان «دریا» نخستین کتابی است که از جان بنویل خوانده‌ام. حدود ده سال پیش آن را از یکی از کتابفروشی‌های شیراز خریده بودم. بین قفسه‌ی کتاب‌ها چرخیدم و آن را برداشتم. همین. به خاطر ندارم چه چیزِ این کتاب نخستین‌بار جذبم کرد؟ رنگ و لعاب جلدش؟ یادداشت معرفی پشت آن که می‌گفت «آمیزه‌ای از عشق و خاطره است»؟ یا به اعتبار جایزه‌ای که گرفته بود؟ شاید هم به خاطر عنوان ساده و نوستالژیکی که می‌توانست به‌راستی وسوسه‌انگیز باشد. به‌هرحال «دریا» کتابی بود که در عین سادگی، با همان امواج نرم و کوتاهش، مرا با خود برد و محصورم کرد.
 

«دریا» واکاوی گذشته و غوطه خوردن در گستره‌ی زمان و خاطره است، بستری برای رستگاری. مردی میانسال که همچنان در سوگ همسرش نشسته، برای رهایی از تنهایی و یافتن تسلی تصمیم می‌گیرد به گذشته بازگردد، به ابتدای نوجوانی خود. جایی که برای نخستین‌بار مفهوم عشق و مرگ (که گویی دومی همیشه غیرضروری می‌نمود) را تجربه کرده بود. او به خانه‌ی ساحلی «سدارها» بازمی‌گردد، جایی که خانواده‌ی گریس تعطیلاتشان را آنجا می‌گذراندند.


🖊ادامه ی مطلب آرزو حسینی را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/رستگاری-در-دریا/