Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

@tinoushnazmjou


صفحه شخصی تینوش نظم‌جو

Twitter : https://twitter.com/tinoushnazmjou
www.naakojaa.com

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

22 Oct, 19:16


سال ۱۹۴۵ #جنگ ناگریز بود. آنهایی هم که می‌گفتند «نه به جنگ» اتفاقا اغلب بازماندگان جنگ جهانی اول بودند که دیگر هرگز به هیچ عنوان نمی‌خواستند جنگ را ببینند (از جمله #لویی_فردینان_سلین که صلح‌گرایی ( #پاسیفیسم ) بیش از حدش او را به آغوش نازی‌ها هل داد.
اما اگر مثال جنگ جهانی اول را بزنیم، دقیقا برعکس است. جنگ نتیجه‌ی قلدری و هوچی‌گری جنگ‌طلبان دستپاچه و ناآگاهی اکثر آنها از عواقب جنگ بود.
#اشتفان_تسوایگ شاهد جنگ جهانی اول در کتاب #دنیای_دیروز می‌نویسد: «پس از نیم قرن صلح، آنها از جنگ چه می‌دانستند؟ هیچ نمی‌دانستند. برایشان جنگ افسانه‌ای قهرمانه و رمانتیک بود. (…) برای همین بود که آواز می‌خواندند و فریاد شادی سرمی‌دادند در قطارهایی که آنها را به کشتارگاه می‌برد…»
#ساموئل_باتلر نویسنده‌ی انگلیسی می‌نویسد: «یک صلح ناحق و غیرمنصفانه را باید به یک جنگ به‌حق و منصفانه ترجیح داد»
خلاصه که برای چنین موضوعات حساس و پیچیده، بیشتر نیاز به تامل و تفکر عمیق داریم.

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

22 Oct, 19:16


ایران دو سال پیش در چنین روزهایی…
از یادگاران ستارخان و باقرخان تا تظاهرات بزرگ برلین…

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

22 Oct, 15:58


📣 شب واژه می‌شود در کتابفروشی ناکجا 📣

📚 این هفته در برنامه‌ی شب واژه می‌شود، از شما دعوت می‌کنیم تا با حضور در کتابفروشی ناکجا، به رونمایی و اجرای بخش‌هایی از کتاب "عزیزجان" نوشته‌ی کیومرث مرزبان بپیوندید. این کتاب با نگاه احساسی و صمیمانه به روابط انسانی، در هر یک از ما ردی از عزیزانی را که از دست داده‌ایم یا هنوز در جستجویشان هستیم، به جا می‌گذارد.

🎭 در این برنامه، مهشاد مخبری، هنرپیشه‌ی ایرانی، همراه با ساینا زمانیان، موزیسین، قطعاتی از کتاب را اجرا خواهند کرد. با ترکیبی از متن و موسیقی، فضایی خاص و دلنشین خلق خواهد شد تا عمیق‌تر با مفاهیم کتاب ارتباط برقرار کنید.

زمان: شنبه، ۲۶ اکتبر ۲۰۲۴
ساعت: ۲۰:۰۰
مکان: کتابفروشی ناکجا، پاریس

این رویداد فرصتی است برای همراهی با یک اجرای هنری منحصربه‌فرد که متن "عزیزجان" را به شیوه‌ای تازه تجربه خواهید کرد. در پایان جلسه پذیرایی ایرانی (رستوران مزه) همراه با شراب شیراز.

#عزیزجان #کیومرث_مرزبان #شب_واژه_میشود #کتابفروشی_ناکجا #مهشاد_مخبری #ساینا_زمانیان #نمایش_کتاب #ادبیات #کتابخوانی

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

21 Oct, 12:54


انسان و طبیعت در قرن ۲۱

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

21 Oct, 01:20


تکه‌های توکا شاهکارند…

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

21 Oct, 01:11


چپ و راست ایرانی به خصوص در بحران این جنگ فلسطین و اسرائیل همان اندک عقلی که برایشان مانده بود را هم از دست داده‌اند و زدند به سیم آخر. این سرزمین پیش از هرچیز نیاز به نیروهای معتدل دارد با منطق و عقل سلیم. خداوندا، گرچه وجود نداری، ما را از شر مومنانت و هرچه ایدئولوگ افراطی متزور و حرف‌نفهم در پناه نگه‌دار. آمین!

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

21 Oct, 01:02


مهرشاد شهیدی

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

20 Oct, 18:25


با حملات سایبری این چند روز اخیر تازه متوجه شدم چقدر حساب‌های فیک و #ارتش_سایبری و حساب‌هایی ایدئولوژیک با اهداف سرکوب سیاسی وجود داره با اسم‌های جعلی که عکس کشته‌شدگان انقلاب مهسا را روی پروفایل‌شان گذاشتند. این دستبرد و نبش‌قبر و سواستفاده از شهدای #آزادی هیچ دست‌کمی از سواستفاده‌ی حکومت اسلامی از تصاویر جوانانی که در جنگ ایران و عراق کشته‌شدند ندارد.

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

20 Oct, 13:38


تعریف «حقوقی» آزادی بیان برای هر نهاد یا حکومتی متفاوت است. تعریفش در آمریکا با اروپا و حتی کشور به کشور فرق دارد. بر اساس کدام تعریف حقوقی؟ کدام تاریخ؟
در طول بیست سال فعالیت در زمینه‌ی سانسور و آزادی بیان، دریافته‌ام که سانسور دولتی در عصر دیجیتال تقریبا بی‌معنی است و دولت دیگر قادر نیست مثل قبل شما را مجبور به سکوت کند. آن تعریف حقوقی آزادی بیان هم که اینجا به آن اشاره شده عملا منسوخ است. در عصر حاضر، آنچه بیشتر رایج است، خودسانسوری ناشی از فشارهای بیرونی و سرکوب‌های غیرمستقیم است. شبکه‌های اجتماعی یکی از قوی‌ترین عوامل تحمیل این سرکوب هستند. کافی‌ست نگاه کنید هر یک از ما چقدر پیش از نوشتن مطلبی برای بیان عقیده‌ی خود، از عواقب می‌ترسیم و دچار خودسانسوری می‌شویم. نادیده‌گرفتن پدیده خودسانسوری در بحث آزادی بیان، مصداق عوام‌فریبی است.

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

16 Oct, 23:19


هرودوت، که به عنوان "پدر تاریخ" شناخته می‌شود، یکی از مهم‌ترین مورخان یونان باستان بود. او در حدود سال ۴۸۴ قبل از میلاد در هالیکارناس (ترکیه‌ی امروزی) به دنیا آمد و حدود سال ۴۲۵ قبل از میلاد درگذشت. هرودوت بیشتر به خاطر کتابش به نام "تواریخ" شهرت دارد، که در آن داستان‌ها و وقایع تاریخی مختلفی از نقاط مختلف جهان باستان، از جمله مصر، ثبت شده است. او نخستین کسی بود که سعی کرد تاریخ را نه فقط بر اساس اسطوره‌ها، بلکه با جمع‌آوری اطلاعات از سفرها و گفت‌وگو با شاهدان عینی ثبت کند.

در مورد اهرام مصر، هرودوت اطلاعاتی ارزشمند اما تا حدی داستانی ارائه می‌دهد. او می‌گوید که در زمان حکومت خوفو (که او چئوپس نام می‌برد)، مردم مصر به سختی و مشقت افتادند. برای ساخت هرم بزرگ، ۱۰۰ هزار کارگر در دوره‌های سه‌ماهه و در طول ۲۰ سال کار کردند. هرودوت توضیح می‌دهد که چگونه سنگ‌های عظیم به طول حداقل ۹ متر از معادن عربستان به نیل حمل می‌شدند و سپس با کمک دستگاه‌های چوبی هوشمند به‌تدریج به بالای هرم منتقل می‌شدند.

هرودوت همچنین به جاده‌ای عظیم اشاره می‌کند که برای حمل این سنگ‌ها ساخته شده بود و می‌گوید ساخت این جاده به اندازه خود اهرام سخت و زمان‌بر بود. او اشاره می‌کند که هرم چئوپس ۲۴۳ متر در هر ضلع و به همان اندازه بلند بود. بعد از مرگ خوفو، برادرش کفرن هرم کوچک‌تری ساخت، اما مصریان آن‌قدر از این دو پادشاه متنفر بودند که حتی نام‌های آن‌ها را به زبان نمی‌آوردند و به جای آن چوپانی به نام "فیلیتس" را سازنده‌ی اهرام می‌دانستند.

در کل، هرودوت داستان‌هایی از عظمت و مشقت ساخت این بناهای باشکوه به ما ارائه می‌دهد، هرچند بسیاری از جزئیات آن از دیدگاه علمی امروز ممکن است دقیق نباشند.
فرزند خلف هرودوت در قرن بیست و یکم هوش مصنوعی است که برای ما این تصاویر را می‌‌سازد.

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

16 Oct, 12:22


در زندگی، بدتر از بد، هرگز نه غافلگیرت می‌کند و نه دلسرد.

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

22 Sep, 09:11


من هر آنچه جستم در زندگی، آنچه بود که زندگی نمی‌توانست عطایم کند...

مجسمه‌ی #ایثار از #لئوناردو_بیستولفی ۱۹۱۱

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

17 Sep, 16:51


میشل‌ دروآ، خبرنگار فرانسوی در روزنامه‌ی فیگارو، سال ۱۹۶۵ از ژنرال #دوگل می‌پرسد:
-ژنرال، آیا شما مرد خوشبختی هستید؟
دوگل که آن زمان رئیس‌جمهور فرانسه هم بود فوری جواب می‌دهد:
-مگه من یابوئم؟

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

01 Sep, 05:50


من دیگر تنها با سکوتم حرف می‌زنم.

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

24 Aug, 09:07


نبرد میان اسپلین و ایده‌آل…
تصویر از #کارلوس_شوآب (۱۹۰۷) کانسپت از #شارل_بودلر

کشمکش میان میل و کشش شاعر به زیبایی و‌ کمال (ایده‌آل) و افسردگی مالیخولیایی‌اش در مواجهه با ابتذال (روزمرگی) زندگی (اسپلین).

در مفهومی که بودلر به این نبرد داده، شاعر مدام در پی رسیدن به یک زندگی الهی است که نماد آن اکثر اوقات چهره‌ی ایده‌آل زنانه است. (عشقی که در سر برای زنی می‌پروراند) در حالی که ملال و رنج او را همواره به واقعیت بازمی‌گرداند…
اسپلین واژه‌ای است که بودلر از زبان انگلیسی وام گرفته و از واژه‌ی یونانی قدیم می‌آید به معنی طحال (عضوی در بدن که با عفونت‌های ویروسی و باکتری‌ها مبارزه می‌کند) و نشیمن‌گاه صفرای سیاه یا همان زردآب سوخته است که در یونان باستان مسئول جنون روح و دل انسان بوده.
پیش از بودلر، دیدرو یا برادران گریم هم از واژه‌ی اسپلین برای مفهوم «قسمت» یا «سرنوشتی شوم» استفاده کردند.
مفهوم اسپلین به عنوان «درد و بلای یک قرن» مفهومی کلیدی برای رمانتیک‌های قرن نوزدهم خواهد بود.
برای رمانتیک‌ها شاعر یک انسان تبعیدی است که این دنیا را از آن خود نمی‌داند، دنیایی که به هر حال نمی‌خواهد در آن زندگی کند. دنیایی سرشار از شر که در آن زمان همه چیز را نابود می‌کند.

Tinoush Nazmjou تینوش نظم جو

22 Aug, 18:59


این هم ویدیوی امشب…