انتشارات ققنوس @qoqnoospub Channel on Telegram

انتشارات ققنوس

@qoqnoospub


کانال رسمی گروه انتشاراتی ققنوس
آدرس اینستاگرام:
http://instagram.com/qoqnoospub
آدرس فروشگاه:
انقلاب-خیابان اردیبهشت-بازارچه کتاب
آدرس سایت:
www.qoqnoos.ir
ارتباط با ما:
@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس (Persian)

انتشارات ققنوس یکی از معتبرترین و پربیننده‌ترین انتشارات در ایران است که به انتشار آثار ادبی و فرهنگی می‌پردازد. با بیش از 20 سال تجربه در زمینه چاپ و انتشار کتب، این انتشارات توانسته است جایگاه ویژه‌ای در دل مخاطبان خود پیدا کند. این انتشارات اقدام به انتشار اثار تازه و متنوعی از نویسندگان برجسته ایرانی و خارجی می‌کند.

کانال رسمی گروه انتشاراتی ققنوس در تلگرام به همراه آدرس اینستاگرام و فروشگاه این انتشارات، مکان مخصوصی برای دسترسی آسان و سریع به جدیدترین اخبار و اطلاعیه‌های مرتبط با انتشارات ققنوس است. همچنین، می‌توانید از آدرس سایت این انتشارات بازدید کرده و با اثار منتشر شده و خدمات ارائه شده آشنا شوید.

برای ارتباط با ما و انتقادات، پیشنهادات و سوالات خود می‌توانید با ما از طریق @qoqnoospublication در تلگرام در ارتباط باشید. انتشارات ققنوس با افتخار منتظر نظرات شماست تا بتواند خدمات خود را بهتر و بهتر ارائه دهد.

با عضویت در کانال رسمی گروه انتشاراتی ققنوس، شما به روز ترین اخبار و اطلاعیه‌های این انتشارات را به صورت اختصاصی دریافت خواهید کرد. به اشتراک گذاشتن این کانال با دوستانتان را فراموش نکنید تا آن‌ها نیز از فرصت‌های منحصر به فرد این انتشارات بهره‌مند شوند.

انتشارات ققنوس

16 Feb, 21:49


قدرت و امنیت برای حزب؛ فشار سهم مردم

📌مردم چین با وعده امنیت فدای آرمان‌های رهبرانشان می‌شوند

امسعود یوصف‌حصیرچین مترجم کتاب «شهری در سکوت مرگبار» توضیح می‌دهد که چگونه حتی وعده امنیت هم فریبی بیش نیست و
رهبران اقتدارگرای چین به کرات نشان دادند زمانی که باید بین امنیت مردم و بقای خود انتخاب کنند
انتخابشان چیست

#ما_هماهنگ_شده‌ایم #شهری_در_سکوت_مرگبار #کرونا #مسعود_یوسف_حصیرچین #انتشارات_ققنوس #گروه_انتشاراتی_ققنوس
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

15 Feb, 18:32


.

دﻟﻢ ﮔﺮﻓﺘﻪ ای ﻛﺎش ﻳﻪ ﻛﻢ ﺑﺎران ﺑﺒﺎرد
ﺷﺎﻳﺪ ﻫﻮای اﺑﺮی ﻣﺮا ﻳﺎدت ﺑﻴﺎرد

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

15 Feb, 18:09


مالپاس در کتاب کوچک خود «در باب پست‌مدرنیسم» سعی
‎می‌کند تا از دوگونه امر «پسامدرن» سخن به میان آورد.

📌نخست پست‌مدرنیسمِ سبک‌ زندگی و حق انتخابِ مصرف‌کننده، یعنی آنچه او پست‌مدرنیسمِ مبتنی بر واقع‌گرایی پول و بازار می‌نامد که به زعم ژان-فرانسوا لیوتار معرّف نوعی واقع‌گرایی‌ست که «برآورندهٔ هرگونه تمایلی‌ است، درست همانطور که سرمایه‌داری برآورندهٔ هرگونه «نیاز»ی است».

📌پست‌مدرنیسم دوم که دوشادوش نسخهٔ نخست به پیش می‌رود پست‌مدرنیسمِ بی‌قاعدگی و آنارشی‌ است که با رنگ‌باختن امنیت مرز‌ها و جوامع و سنت‌ها مشخص می‌شود.

‎نویسند‌ه سعی می‌کند تا با زبانی ساده مروری بر برخی از اصلی‌ترین جریان‌های فکری در درون گفتمان پست‌مدرنیسم داشته باشد. در عین حال از ارائه‌ی تعریفی سرراست در‌باب مضمون امر پسامدرن می‌گریزد. در واقع این فرآیند تشخیص و تعین‌یابی و ارائه‌ی تعریف روشن در نظر نویسنده‌ی کتاب خود نشان از انگاره‌های مدرن و عقلانیت‌محور دارد که پست‌مدرنیسم در درجه‌ی اول آن‌ها را به چالش می‌کشد.

‎#پسامدرن

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

13 Feb, 09:51


فایل صوتی جلسه‌ی نهم جمع‌خوانیِ «پرتاب‌های فلسفه»
گفتگو با احمدرضا آزمون
۲۴ بهمن ۱۴۰۳

>@partabhaa
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

13 Feb, 07:01


❤️«عشق ورزیدن پیکاری است در فراسوی انزوا
با هر چیزی در دنیا که وجود را به تکاپو درمی‌آورد.
این جهان در نظر من سرچشمه خوشحالی و شادمانی است؛ شادمانی‌ای که بودن با دیگری به ارمغان می‌آورد. در چنین جهانی «دوستت دارم» یعنی: در این دنیا چشمه‌ای دارم که تو هستی. در آب این چشمه تمام شادمانی خود را می‌بینم و مقدم بر خود شادمانی تو را. چنان‌که در اشعار مالارمه نیز می‌خوانیم: در تلاطم زندگی است که به خلسه محض خود خواهی رسید.»

خوانش علی سهرابی از کتاب در ستایش عشق، اثر آلن بدیو
.
#نشر_ققنوس #آلن_بدیو #در_ستایش_عشق #فلسفه_عشق #ولنتاین #alain_badiou #in_praise_of_love

انتشارات ققنوس

12 Feb, 09:19


تهران- ایرنا- «کتاب زمینی» شامل ۹ داستان کوتاه به قلم «سعید بردستانی» منتشر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا «کتاب زمینی» شامل داستان های «جزیره من»، «جوانشیر»، «نقطه»، «مصاحبه»، «سه ماهیگیر»، «بهترین آتش‌نشان دنیا»، «در ستایش پنجره»، «بسی عاشقانه» و «کالای فرهنگی» منتشر شده است.
کتاب زمینی، جدیدترین اثر این نویسنده و داستان نویس جنوبی است که پس از هشت سال از انتشار آخرین اثرش «تار مو» راهی بازار کتاب شده است.
داستان‌های این کتاب در موضوع های مختلفی نوشته شده است. مثلا «جوانشیر»، داستان کینه و دشمنی تدریجی پرندگان با شخصیت اصلی داستان است و «جزیره من» به آفرینش لحظه به لحظه یک جزیره در ذهن راوی و همزمان در واقعیت اختصاص دارد.
در بخشی از داستان بهترین آتش نشان دنیا می خوانیم:
«پدر، بهترین آتش نشان دنیاست. آدم وظیفه شناسی که یک تنه یک ایستگاه را می چرخاند. چیزی که نظیرش هیچ جا پیدا نمی شود. شهر ما بند پررونق اما کوچکی است با کشتی های تجاری و لنج های صیادی فراوان. تمام دار و ندار شهر ما یک شیلات کوچک و یک کارخانه یخ قدیمی است و فرودگاه کوچکی که زمانی ماهی یک بار یک هواپیمای ملخی پست در آن می نشسته و حالا زمین بازی بچه ها شده. در فصل صید، بندر ما پر می شود از رفت و آمد. پر می شود از جار و جنجال. پر می شود از غریبه ها. از آدم های جورواجوری که از همه جا برای کار می آیند، حتی اگر تابستان باشد و دمای هوا صد درجه بالای صفر.
قرار است تندیس پدر را بعد از بازنشستگی توی یکی از میادین اصلی شهر نصب کنند. چون ۳۰ سال است که با تدابیر پدر در این بندر هیچ آتش سوزی ای رخ نداده و از این لحاظ و در این لحظه پدر رکورددار است. برای همین ۳۰ سال است که از ماشین آتش نشانی هیچ استفاده ای نشده و هنوز مثل روز اول نوی نو است. با این حساب فکر کنم گران ترین و نوتر ماشین شهر را پدر دارد.» صفحه ۴۶
کتاب زمینی در ۷۱ صفحه از سوی انتشارات ققنوس منتشر و روانه بازار کتاب شده است.

https://B2n.ir/q64364

انتشارات ققنوس

11 Feb, 16:37


ترجمه‌ای‌ از اثر معروف‌ موسوم‌ به‌ مطالعاتی‌ درباره‌ هیستری‌ است‌ از حیث‌ تاریخی‌ و توجیهی‌ حائز اهمیت‌ و از حیث‌ آموزشی‌ در حیطه‌ علم‌ مربوطه‌ به نقطه‌ آغاز محسوب‌ می‌شود.
در اصل‌ نقطه‌ شروع‌ دومین‌ انقلاب‌ در تاریخ‌ روانپزشکی‌ مدرن‌ و معرفی‌کننده‌ نخستین‌ روش‌ تبیین‌ شده‌ روان‌درمانی‌، تحت‌ عنوان‌ روانکاوی‌ بود.
مطالعه‌ دقیق‌ این‌ اثر جهت‌ ورود به‌ قلمرو روان‌درمانی‌ و روانکاوی‌، به‌طور اخص‌ اجتناب‌ناپذیر بوده‌ و سنگ‌ بنای‌ برپایی‌ تشکیلات‌ عظیم‌ و متنوع‌ روان‌درمانی‌ است‌.
اثر فوِ مراحل‌ گذر از هیپنوتیزم‌ به‌ پالایش‌ روانی‌ و سپس‌ ختم‌ آن‌ به‌ روانکاوی‌ را شامل‌ می‌شود. بیماران‌ مورد بحث‌ در این‌ کتاب‌ در زمره‌ ده‌ بیمار مشهور تاریخ‌ روانکاوی‌اند که‌ مطالعه‌ سرگذشتشان‌ بر هر کارآموزی‌ در فن‌ روانکاوی‌ الزامی‌ است‌. .
@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

11 Feb, 16:37


کتاب «اصول روانکاوی بالینی» اثر زیگموند فروید مشتمل بر تعدادی از مقالات‌برگزیده‌ی تکنیکی درباره‌ی روش‌شناسی در روانکاوی کلاسیک است که به یکی ازاصلی‌ترین مراحل از پیش‌درآمد جدید و اساسیِ فرایندهای روان‌درمانی‌های عملی‌اشاره دارد. با آنکه در بیش از یکصد سال گذشته در نظریات و نظرگاه‌های روانکاوی‌ بازنگری‌های بسیاری به انجام رسیده است اما با این حال اصول کلی و سبک وسیاق به کاربستن و نحوه‌ی اجرای روانکاوی هم در ساحت نظر و هم در ساحت عمل‌ بر مدل گذشته استوار است. درک درست و بنیادی این اصول کلی موضوع کتاب حاضر است که در عین حال با مثال‌های فراوان در باب شیوه‌ی اِعمال این اصول درکتاب دیگر فروید یعنی «مهمترین گزارش‌های آموزشیِ تاریخ روان‌کاوی» همراه می‌شود.  
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

10 Feb, 09:00


به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این کتاب مجموعه‌ای از ۹ داستان کوتاه است که هرکدام روایتی از زندگی، تنهایی، امید و گاهی تلخی‌های ناگزیر آن را بیان می‌کنند.
«کتاب زمینی» شامل داستان‌هایی با نام‌های جزیره من، جوانشیر، نقطه، مصاحبه، سه ماهیگیر، بهترین آتش‌نشان دنیا، در ستایش پنجره، بسی عاشقانه، و کالای فرهنگی است.
نویسنده این کتاب روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: هرکدام از این داستان‌ها دنیای خودشان را دارند، اما در یک چیز مشترک هستند؛ در تمامی آنها صحبت از زمین و آدم‌های گرفتار در آن است.

از سعید بردستانی پیش‌تر نیز مجموعه داستان «هیچ» در سال ۱۳۸۵، مجموعه داستان «نهنگ تاریک» در سال ۱۳۹۴ و رمان «تار مو» در سال ۱۳۹۵ منتشر شده است.
تاکنون آثار این نویسنده بوشهری در کنگره ملی شعر و داستان، جشنواره سراسری مطبوعات، جایزه گلشیری، جایزه ادبی بوشهر، جایزه گام اول، جایزه صادق هدایت، جایزه شهر کتاب و دیگر رویدادهای ادبی مورد تقدیر قرار گرفته است.
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

10 Feb, 08:59


https://img9.irna.ir/d/r2/2025/02/03/3/171659507.jpg?ts=1738558171109

انتشارات ققنوس

05 Feb, 18:51


تجدیدچاپ شد
او در این کتاب، در قالب سلسله‌‌ای از جستارها، تحلیل عمیقی از اندیشه‌های سه متفکر بزرگ، یعنی تالستوی، نیچه و داستایفسکی، ارائه می‌دهد، که هر سه تأثیر زیادی بر شکل‌گیری فلسفۀ او گذاشته بودند.
از نظر او، بزرگی این سه فرد در این است که به تأملاتی ژرف در باب پرسش از معنای زندگی، رنج بشر، خیر و شر و مرگ پرداخته‌اند. او معتقد است بینش مشترک آن‌ها این است که حیات بشر تراژیک است، و افزایش دانش علمی و اصلاحات سیاسی و اجتماعی تغییر زیادی در این واقعیت ایجاد نخواهد کرد.
شیستوف بر این باور است که این سه متفکر بر استبداد نظام‌های فلسفی ایدئالیست شوریده‌اند، و این‌که قوانین بنا به ادعا ضروری و عامی که علم آن‌ها را کشف می‌کند، و اصول اخلاقی‌ای که دعوی اعتبار ابدی دارند، نه تنها انسان را آزاد نمی‌کنند، بلکه موجب تباهی او خواهند شد. و البته این‌ها مواضعی است که در نهایت فلسفۀ خود شیستوف را هم شکل می‌دهند.
پی بردن به این نکته که چرا هم نیچه و هم تالستوی داستایفسکی را ارج می‌نهادند به معنای یافتن کلیدی است برای تبیین فلسفه‌های به‌ظاهر متضاد نیچه و تالستوی.
#خیر_در_آموزه‌های_تولستوی_و_نیچه
@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

04 Feb, 14:25


تجدیدچاپ شد؛

علی‌رغم چندپاره بودنِ نوشته‌های لایب‌نیتس، وی فیلسوفی نظام‌مند است که فلسفه‌اش تحت سیطرۀ ایده‌ای ساده قرار دارد که خود از فلسفۀ نوافلاطونی مشتق شده است: و آن این که عالم مجموعه‌ای از موجودات است که آینۀ خداوند هستند، یعنی منعکس‌کنندۀ خالق خویش. این ایده عنصر اصلی مابعدالطبیعۀ لایب‌نیتس را شکل می‌دهد، یعنی آن بخش از فلسفۀ وی را که عهده‌دار پاسخ‌ دادن به این پرسش است که در جهان واقعاً چه چیزی وجود دارد. پاسخ سنجیده و جاافتاده‌ای که لایب‌نیتس به این پرسش می‌دهد گونه‌ای ایدئالیسم است: عناصر اصلی و پایۀ عالم مونادها یا موجوداتی شبه‌نفسانی‌اند، که به سبب بساطت، تجرد و خودبسندگی علّیشان منعکس‌کنندۀ ذات خداوند هستند‌.

#لایب_نیتس
#نیکولاس_جالی
#سیدمسعود_حسینی

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

03 Feb, 07:11


آدمی که هم گاهی در نیکی‌ها و تصمیمات درست قرار می‌گیرد و هم گاهی می‌تواند خاکستری شود و پا در قلمرو تاریکی‌ها بگذارد؛ آنجایی که غول‌ها، خط عطر و بوی آدم بودن او را دنبال می‌کنند. مهم این است که در این نبرد، چه کسی پیروز می‌شود؟
من در این داستان ها که نه روشن است و نه تاریک و حال و هوای گرگ و میشی صبحِ خیلی زود را دارد، با روایت تجربه های آدم هایم در موقعیت‌های سخت و گاهی عجیب و غریبِ زندگی ، به ناخودآگاه خوانندگانم نفوذ می‌کنم تا یادآوری کنم :
که اگر گاهی خطایی هم از ما سر می‌زند، آدمیزادیم و غول نیستیم.
کژال کریمیان

#بوی_آدمیزاد
@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

01 Feb, 14:02


🎧 پادکست #نوای_ققنوس

🔻اپیزود اول خودکشی-قسمت چهارم؛ مقاومت، عصيان و مرگ


🎙کارشناسان برنامه:محمدرضا عشوري و سمیه نوروزی

🎬تهیه کننده: گروه انتشاراتی ققنوس


مدیر تولید: فرشید قربانپور


مدت:25دقیقه



این مجموعه اپیزود اختصاص دارد به موضوع خودکشی و در این قسمت محمدرضا عشوری ازمنظر آلبر كامو به خودكشي و معناي زندگی می‌نگرد




🔸راه‌های دسترسی دیگر برای گوش دادن پادکست‌های نوای ققنوس:

📍پادکست نوای ققنوس در تمام پلتفر‌های پادکست موجود است.

@qoqnoospublication
@navayeqoqnoos
https://castbox.fm/ch/4499266

انتشارات ققنوس

01 Feb, 13:54


🎧 پادکست #نوای_ققنوس

🔻اپیزود اول خودکشی-قسمت چهارم؛ مقاومت، عصيان و مرگ


🎙کارشناسان برنامه:محمدرضا عشوري و سمیه نوروزی

🎬تهیه کننده: گروه انتشاراتی ققنوس


مدیر تولید: فرشید قربانپور


مدت:25دقیقه



این مجموعه اپیزود اختصاص دارد به موضوع خودکشی و در این قسمت محمدرضا عشوری ازمنظر آلبر كامو به خودكشي و معناي زندگی می‌نگرد





🔸راه‌های دسترسی دیگر برای گوش دادن پادکست‌های نوای ققنوس:

📍پادکست نوای ققنوس در تمام پلتفر‌های پادکست موجود است.
https://castbox.fm/ch/4499266
@qoqnoospublication
@navayeqoqnoos

انتشارات ققنوس

29 Jan, 14:38


فیلسوف مورد علاقه شما کیست؟
نایجل واربرتون نویسندهٔ آثار محبوبی چون «الفبای فلسفه» و «تاریخچهٔ فلسفه» و «آثار کلاسیک فلسفه» و همچنین «پرسش از هنر» به این پرسش این‌گونه پاسخ می‌دهد
#نایجل_واربرتون #الفبای_فلسفه #اثار_کلاسیک_فلسفه #تاریخچه_فلسفه #پرسش_از_هنر #مسعود_علیا #مرتضی_عابدینی‌فرد #مریم_تقدیسی #انتشارات_ققنوس

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

28 Jan, 09:20


انتشارات ققنوس pinned an audio file

انتشارات ققنوس

28 Jan, 09:19


انتشارات ققنوس pinned «روزنامه اعتماد, هشتم بهمن ماه ؛ جشن رونمایی «سعید نفیسی به هشت روایت» برگزار شد نوشتن این نوع کتاب‌ها جسارت می‌خواهد! فاطمه ناصری‌فر (خبرنگار)   «سعید نفیسی به هشت روایت» کتابی است به قلم پیمان طالبی، شاعر و روزنامه‌نگار، که شامل هشت جستار درباره زندگی سعید…»

انتشارات ققنوس

28 Jan, 08:43


روزنامه اعتماد, هشتم بهمن ماه ؛

جشن رونمایی «سعید نفیسی به هشت روایت» برگزار شد
نوشتن این نوع کتاب‌ها جسارت می‌خواهد!
فاطمه ناصری‌فر (خبرنگار)
 
«سعید نفیسی به هشت روایت» کتابی است به قلم پیمان طالبی، شاعر و روزنامه‌نگار، که شامل هشت جستار درباره زندگی سعید نفیسی، ادیب برجستۀ ایرانی است. مراسم رونمایی از این کتاب، روز 4 بهمن در دویست‌وپنجاه‌وچهارمین نشست از سلسله جلسات صبح پنجشنبه‌های بخارا در مرکز مطالعات خاورمیانه برگزار شد. در این مراسم سیروس علی‌نژاد (نویسنده و روزنامه‌نگار)، علی دهباشی (سردبیر مجلۀ بخارا)، تورج دریایی (تاریخ‌نگار و استاد دانشگاه کالیفرنیا)، سحر بکائی (نویسنده و ویراستار)، سام گیوراد (نویسنده و پژوهشگر) و سام نفیسی (نوۀ سعید نفیسی) به سخنرانی پرداختند.
 
سیروس علی‌نژاد مراسم را با بحثی درباره تفاوت سعید نفیسی با برخی استادان هم‌نسلش آغاز کرد و گفت: «در میان اساتید نسل اول دانشگاه تهران، استادی که امروزه برای ما از همه زنده‌تر است، سعید نفیسی است. چرا که او بیشتر از اساتید دیگر با مطبوعات کار می‌کرده و تمایل داشته عامۀ مردم آنچه را که می‌نویسد، بخوانند. به همین جهت است که نثر او در مقایسه با دیگر فضلا، نثری روان‌تر و ساده‌تر است.»
این روزنامه‌نگار باسابقه، در ادامه به بررسی روایت‌های این کتاب و برخی ویژگی‌های شخصیت و زندگی سعید نفیسی پرداخت و ضمن اشاره به پرکاریِ حیرت‌برانگیز او ادامه داد: «من پیش از این پیمان طالبی را نمی‌شناختم اما با خواندن این کتاب دریافتم که او حتماً با حرفۀ روزنامه‌نگاری سروکار دارد. چراکه دو فصل ابتدایی کتاب را بسیار جذاب تحویل خواننده می‌دهد و جذابیت در روایت اساساً رویکرد روزنامه‌نگار است. طالبی در این کتاب به‌خوبی توانسته حسی را که نسبت به سعید نفیسی پیدا کرده، به خواننده منتقل کند. این مهمترین نکتۀ کتاب است. فصل اول با روایتی شیرین از شب عروسی استاد شروع می‌شود که نشان‌دهندۀ شخصیت پرکار نفیسی است و پاسخی به این پرسش که مگر نفیسی چگونه آدمی بوده که توانسته این همه اثر از خود به‌جا بگذارد؟»
نکتۀ دیگری که علی‌نژاد به آن پرداخت، طرح ماجرای بحث‌برانگیزاتهام یا ادعای سرقت کتاب، در فصل دوم کتاب «سعید نفیسی به هشت روایت» بود. او در این‌باره بیان کرد: «ادعایی مطرح شدهکه استاد زمانی دست به سرقت کتاب زده است. اگرچه واژۀ سرقت در اینجا رسا نیست. استاد درواقع سرقت نمی‌کرده بلکه کتاب‌ها را برمی‌داشته تا در موارد بسیاری آن را در اختیار دانشجویان و پژوهشگران قرار دهد. نویسنده در این کتاب مفهوم بهتری جایگزین کرده: جنون کتابخوانی. این جنون در استاد به‌حدی بوده که حتی غذایش را در کتابخانه‌اش و حین مطالۀ کتاب می‌خوردهاست.»
 
علی دهباشی، سردبیر مجلۀ بخارا، در ادامه این بحث با اشاره به بحث سرقت کتاب‌ها خاطرنشان کرد: «این ادعا اولینبار در نشریۀ کیهان فرهنگی نقل شد که مدرک مستندی نبود؛ به‌خصوص اینکه از سوی رئیس کتابخانۀ وقت مجلس مطرح می‌شد که خود،آدم خوش‌نامی در کتاب‌دادن به اهل تحقیق نبود. این دیوار وقتی فروریخت که رسول جعفریان رئیس کتابخانه شد و درها را به روی اهل علم باز کرد. ما در سال 90 برای سعید نفیسی ویژهنامهایحدودا پانصد صفحهای منتشر کردیم که در آن پریسا کرم‌رضایی، یکی از کتابداران برجسته، مقالۀ مفصلی درباره مجموعۀ سعید نفیسی در کتابخانۀ مرکزی نوشت. بخشی از این مجموعه را نفیسی بدون اینکه پولی دریافت کند به کتابخانه اهدا کرده. این مستندات نشان می‌دهند او چقدر علاقه‌ داشته که این مجموعه در کتابخانۀ مرکزی جمع و نگهداری شود.»
موضوع دیگری که سردبیر مجلۀ بخارا به آن پرداخت رابطۀ نفیسی با وطنش ایران بود. او در این خصوص اظهار کرد: «در دانشگاه سمرقند اتاقی به نام سعید نفیسی وجود دارد و مجموعه‌ای از کتاب‌های اهدایی او. «ایران» در تک‌تک سلول‌های این مرد تا پایان عمرش جاری بود و هرجای دنیا که رفت برای ادبیات فارسی کوشید. چنان‌که ابتدای یکی از کتاب‌هایش می‌نویسد: به ایرانم، ایران گرامی‌ام، ایران جاودانی‌ام.»
 
سحر بکائی، عضو تحریریۀ انتشارات ققنوس و ویراستار کتاب «سعید نفیسی به هشت روایت»، ضمن تشکر از زحمات پیمان طالبی برای نوشتن این کتاب بیان کرد: «پیشنهاد این کتاب در انتشارات ققنوس برای من خیلی جذاب بود. در یاد دارم روزی که مدیر انتشارات به من گفت کتابی از سعید نفیسی آمده خیلی خوشحال شدم. آن روز فهمیدم پیمان طالبی در همین قالب جستارو زندگی‌نامه، کتابی دارد با عنوان پنج پرتره که به بررسی زندگی و کارنامه برخی چهره‌های ادبی پرداخته. پرداختن به زندگی شخصیت‌های فرهنگی و ادبی برای منی که کارم با کتاب مرتبط است همیشه جذاب بوده. این فرهنگ همانطور که در فرهنگ کتاب‌نویسی غرب جا افتاده است،..
ادامه در لینک زیر

https://B2n.ir/x26305

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

26 Jan, 09:54


🎧 پادکست #نوای_ققنوس



🔻اپیزود اول خودکشی-قسمت سوم؛ ادامه دادن به رغم رنج



🎙کارشناسان برنامه: دكتر مانيا نيكويی و دكتر فرهاد محرابی و سمیه نوروزی

🎬تهیه کننده: گروه انتشاراتی ققنوس



مدیر تولید: فرشید قربانپور



مدت:25دقیقه



این مجموعه اپیزود اختصاص دارد به موضوع خودکشی و در این قسمت از منظر پزشكی قانونی و انديشمندان چون #دوركيم و #بكت م‍ی‌پردازيم و آقای دكتر محرابی نگاهی دارند بر كتاب #در_باب_خودكشی اثر سايمن كريچلی





🔸راه‌های دسترسی دیگر برای گوش دادن پادکست‌های نوای ققنوس:

📍پادکست نوای ققنوس در تمام پلتفر‌های پادکست موجود است.
@qoqnoospublication
@navayeqoqnoos

انتشارات ققنوس

26 Jan, 09:22


🎧 پادکست #نوای_ققنوس



🔻اپیزود اول خودکشی-قسمت سوم؛ ادامه دادن به رغم رنج



🎙کارشناسان برنامه: دكتر مانيا نيكويی و دكتر فرهاد محرابی و سمیه نوروزی

🎬تهیه کننده: گروه انتشاراتی ققنوس



مدیر تولید: فرشید قربانپور



مدت:25دقیقه



این مجموعه اپیزود اختصاص دارد به موضوع خودکشی و در این قسمت از منظر پزشكی قانونی و انديشمندان چون #دوركيم و #بكت م‍ی‌پردازيم و آقای دكتر محرابی نگاهی دارند بر كتاب #در_باب_خودكشی اثر سايمن كريچلی





🔸راه‌های دسترسی دیگر برای گوش دادن پادکست‌های نوای ققنوس:

📍پادکست نوای ققنوس در تمام پلتفر‌های پادکست موجود است.

@qoqnoospublication
@navayeqoqnoos

انتشارات ققنوس

24 Jan, 09:26


کتاب «فلسفۀ سیاسی هابز: مبنا و تکوین آن» نوشتهٔ لئو اشتراوس فیلسوف‌ سیاسی نامدار آلمانی-آمریکایی  اثری است درخشان در تحلیل و واکاوی بنیادهای معرفتی فلسفهٔ توماس هابز یکی از بنیان‌گذاران اندیشهٔ سیاسی مدرن.

اشتراوس در این کتاب با نشان می‌دهد که اگرچه در فلسفهٔ هابز به نسبت دیگر نمایندگان آموزه «قانون طبیعی» به مثابه مهم‌ترین داعیه‌داران تفکرسیاسی مدرن، «اهمیت عملی» کمتری بر «حقوق انسان» در نظر گرفته شده، اماپیش‌شرط‌های فکری این نگاه بیش و نیرومندتر از همه در تفکر سیاسی هابز یافت می‌شود.

(امری که خود اشتراوس بعدها فلسفهٔ ماکیاولی را لایق آن دانست. او درپیشگفتار ویراست منتشر شده در آمریکای همین کتاب بر این نکته تأکید می‌کند).

اشتراوس به سیاقی مستدل نشان می‌دهد که هابز حرکت فکری خود را، از مفهوم«حق طبیعی» یعنی درک تماماً «سوبژکتیوی» آغاز می‌کند که به هیچ قانون یا اصل و بنیاد پیشینی مبتنی نیست و خود به شکلی خودبنیاد خاستگاه نظم سیاسی‌ است.
 
این امر دو پیامد معرفت‌شناختی برای فلسفهٔ سیاسی هابز دارد.
نخست این که هابز با آغاز از مفهوم «حق»، نظرگاه ایدئالیستی در فلسفهٔ سیاسی پیشامدرن که مبتنی بر فضیلت و یا همان سنت است را رد می‌کند و دوم این که با بنیادنهادن ساحت اخلاق و سیاست بر مفهوم «حق» و نه تمایلات طبیعی ناب، در برابر نظرگاه طبیعت‌گرایانه می‌ایستد.
 
اشترواس در پی آن می‌رود تا نشان دهد که علی‌رغم این امر که هابز کوشید تا فلسفهٔ سیاسی خود را بر مبنای علم طبیعی مدرن بنیاد نهد اما از آن روی که  بر خلاف متافیزیک سنتی «انسان‌محورانه» نیست، فلسفهٔ سیاسی هابز با خلا معرفتی شگرفی مواجه شد.

هدف اساسی اشتراوس در کتاب حاضر نشان‌دادن این امر است که اگر به دنبال آنیم تا اهمیت اصلِ «حق» هابز را به درستی درک کنیم نخست باید نشان دهیم که مبنای واقعی فلسفهٔ سیاسی هابز علم مدرن نیست.

#فلسفه_سیاسی_هابز
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

24 Jan, 09:25


«فلسفهٔ سیاسی هابز » اثر لئو اشتراوس با ترجمهٔ یاشار جیرانی منتشر شد

پیش‌تر انتشارات ققنوس کتاب «تعقیب و آزار و هنر نوشتن» از همین نویسنده را منتشر کرد که این کتاب به‌تازگی تجدیدچاپ شده است

#فلسفه_سیاسی_هابز
#تعقیب_و_آزار_و_هنر_نوشتن

@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

23 Jan, 10:14


انتشارات ققنوس pinned an audio file

انتشارات ققنوس

21 Jan, 14:26


کتاب میرلو شامل چهار بخش است. در بخش نخست نویسنده مروری روشنگرانه و ژرف دارد بر مبحث مهم «فنون اطاعت فردی» که به آنچه او «ذهن‌کُشی» می‌نامد منجر می‌شوند. نویسنده در عین حال نشان می‌دهد که چگونه باید در دلِ شبِ تاریک استبداد و ارتجاع فکری حاکمان توتالیتر، امیدوار باقی بمانیم و ایمان داشته باشيم که «فردی که شستشوی مغزی شده به محض آنکه به فضای آزاد دموکراتیک بازگردد طلسم هیپنوتیزمش شکسته می‌شود».

در بخش دوم نویسنده به سراغ «فنون اطاعت جمعی» می‌رود و سعی دارد تا وجوه متعدد استراتژی‌های سیاسی و غیرسیاسی استفاده‌شده جهت تغییر‌ و فریب احساسات و افکار توده‌ها را بررسی کند. در بخش سوم کتاب، نویسنده با پرداختن به ماهیت و گستردگی حضور تکنولوژی در زندگی ما به دنبال آن است تا نشان دهد چگونه فناوری به ابزاری مخوف در دست رژيم‌های توتالیتر بدل شده تا روح و ذهن مارا به انقیاد درآورند.

در نهایت در بخش پایانی میرلو بر آن است تا سازوکارهای دفاعی و ابزارها و فرصت‌هایی را برشمرد که در اختیار ماست تا از کنش آزاد و دموکراتیک در مقابل ساختار‌های صُلب سیاسی دفاع کنیم. در جایی از این بخش نویسنده یکی از درخشان‌ترین تحلیل‌هایش را ارائه می‌دهد: «آزادی‌ای که دموکراسی برای نیل به آن دست و پا می‌زند آزادی رومانتیک رؤیاهای دوران نوجوانی نیست؛ این آزادی آزادیِ بالغانۀ پرشأن و منزلتی‌ست … هنجارها و قوانین هرگز نمی‌توانند کاملاً حافظ آزادی باشند. آزادی همانقدر به شهامت، شرافت و مسئولیت‌پذیری یکایک ما وابسته است که به خصیصه‌های کسانی که در رأس حکومت‌اند. هر خصلتی در ما و در رهبرانمان که به اطاعت کورکورانه از قدرت راه می‌دهد به آزادی دموکراتیک خیانت می‌کند.»
#تجاوز_به_ذهن
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

21 Jan, 14:25


📚کتاب تجاوز به ذهن
روان‌شناسی کنترل فکر، ذهن‌کشی و شستشوی مغزی

✍️اثر : یوست آبراهام موریتس
میراث
📌ترجمه : کیا سلیمانی

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

20 Jan, 15:15


صبح پنج‌شنبه‌های بخارا

دویست‌ و‌ پنجاه و چهارمین نشست از سلسله جلسات صبحِ پنجشنبه‌های مجلهٔ بخارا اختصاص دارد به رونمایی از کتابِ «سعید نفیسی به هشت روایت» تألیف پیمان طالبی. این نشست با همکاری مرکز مطالعات خاورمیانه و انتشارات ققنوس در ساعت دهِ صبح پنج‌شنبه ۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ با سخنرانی سیروس علی‌نژاد، تورج دریایی (پیام تصویری)، سام گیوراد، سام نفیسی، سحر بکائی و علی دهباشی در مرکز مطالعات خاورمیانه برگزار خواهد شد.

سعید نفیسی، ادیب، نسخه‌شناس، تاریخ‌نگار، نویسنده، مترجم و یکی از اثرگذارترین روشنفکران یک قرن اخیر ایران است. استاد نفیسی، از نخستین اساتید دانشگاه تهران، استاد تاریخ ادبیات ایران در دانشگاه قاهره، موسس شعبه ادبیات فارسی دانشگاه علیگره هندوستان و از معدود افرادی در تاریخ ایران است که موفق به دریافت نشان لژیون دور نور از کشور فرانسه شد. افزون بر این عناوین و مناصب، نفیسی را به عنوان کتاب‌بازترین فرد تاریخ معاصر ایران می‌شناسند که کتابخانه او در میان اساتید و فرهنگ‌مداران، زبانزد بوده است.

کتاب «سعید نفیسی به هشت روایت»، نوشتۀ پیمان طالبی، نویسنده و روزنامه‌نگار است که در آن، زندگی سعید نفیسی در قالب هشت جستار مورد بررسی قرار گرفته است. کمتر دیده شده که از زندگی و زیست شخصی نفیسی و حالات مختلف روحی این استاد برجسته در منابع سخنی به میان بیاید. پیمان طالبی، در این کتاب با بررسی بالغ بر ۳۰۰ منبع مختلف، اطلاعات کمتردیده‌شده‌ای را گرد هم آورده و علاوه بر این، برای بررسی برخی از جزئیات ناگفته در زندگی نفیسی، به بازماندگان او نیز مراجعه کرده و در قالب یک پژوهش جامع، بسیاری از اسناد خانوادگی نفیسی، شامل عکس‌ها و سندها را از نظر گذرانده است. این کتاب در سری زندگی‌نامه‌های انتشارات ققنوس به چاپ رسیده است.


مرکز مطالعات خاورمیانه: تهران، بلوار کشاورز ، خ نادری، پلاک ۶
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

20 Jan, 15:14


کتاب «سعید نفیسی به هشت روایت»، نوشتۀ پیمان طالبی، نویسنده و روزنامه‌نگار است که در آن، زندگی سعید نفیسی در قالب هشت جستار مورد بررسی قرار گرفته است. کمتر دیده شده که از زندگی و زیست شخصی نفیسی و حالات مختلف روحی این استاد برجسته در منابع سخنی به میان بیاید. پیمان طالبی، در این کتاب با بررسی بالغ بر ۳۰۰ منبع مختلف، اطلاعات کمتردیده‌شده‌ای را گرد هم آورده و علاوه بر این، برای بررسی برخی از جزئیات ناگفته در زندگی نفیسی، به بازماندگان او نیز مراجعه کرده و در قالب یک پژوهش جامع، بسیاری از اسناد خانوادگی نفیسی، شامل عکس‌ها و سندها را از نظر گذرانده است. این کتاب در سری زندگی‌نامه‌های انتشارات ققنوس به چاپ رسیده است.

@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

19 Jan, 16:01


چرا ناشر این رمانِ ژول ورن را رد کرد؟ اِتزل، که ناشرِ همیشگیِ آثار او بود، و پابه‌پای نویسندۀ موفقش چند ده جلد سفرهای شگفت‌انگیز منتشر کرده بود، از عمو رابینسون خوشش نیامد. چرا؟ چون مخالفِ شخصتِ کودک در رمان بود. اما ژول ورن دوست داشت مسیر رابینسون کروزوئه را با سبکِ خودش در این رمان ادامه دهد. بنابراین رمان را شروع کرد و به خوبی جلو برد. اما سرخورده از ناشر، آن را بالاخره کنار گذاشت. عمو رابینسون سال‌ها بعد، لای دست‌نوشته‌های ژول ورن پیدا شد. به همین دلیل هیچ گراوری نداشت. اما رمان آن‌قدری طرفدار داشت که دست‌کم پنج نویسنده برایش ادامه‌ای نوشتند و منتشر کردند. رمان ماجرای زوجی‌ست با چهار فرزند که در اقیانوس گم می‌شوند و سر از جزیره‌ای ناشناخته در می‌آورند... ژول ورن آن‌قدر رمان را خوب شروع کرده و وجود دو طفلی که در آغوش زن خوابیده‌اند، آن‌قدر فضا را لطیف و احساسی کرده، که انتشارات لیوق دو پوش تصمیم گرفت عمو رابینسون را در مجموعۀ سفرهای شگفت‌انگیز جای دهد و با سر وشکلی لایقِ این رمان، آن را بازنشر کند. انتشارات ققنوس نیز برای اولین بار این رمان را منتشر می‌کند...
#عمو_رابینسون
@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

18 Jan, 06:22


راوی و قهرمان داستان کتاب سایه‌ها راهوتپ است، مردی درستکار و امین از نیروهای مِدجای. این نیروها در ابتدا و در اصل بیابانگردان نوبیایی بودند. مصری‌ها در دورهٔ امپراتوری میانه نه‌تنها توانایی‌های نظامی این مردان را ارج می‌نهادند و از آنان به عنوان نیروی گشتی و پیشقراول سود می‌بردند، بلکه از استعدادشان به عنوان دیده‌بان و مأمور اکتشاف و خبریابی نیز استفاده می‌کردند و آنان را به‌ویژه در مناطق مرزی کشور برای جاسوسی از بیگانگان به کار می‌گرفتند. تشکیلات مدجای را می‌توان با دستگاه‌های پلیس مدرن و امروزی ما مقایسه کرد؛ یعنی دستگاهی استوار بر سلسله‌مراتب اداری مافوق و مادون بود که می‌خواست و اصرار داشت کارش را مستقل و بدون وابستگی به و دستور پذیری از سایر مراجع کشور انجام دهد و صدالبته در صفوف خود وجود کارآگاهان، یا به قول خود مصری‌ها «حقیقت‌یاب»های، آزاداندیش و درستکاری چون راهوتپ را به‌هیچ‌وجه برنمی‌تابید‌.

#کتاب_سایه‌ها
@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

16 Jan, 20:42


دیوید لینچ، کارگردان معاصر آمریکایی و برنده نخل طلا کن، امروز در هفتاد و هشت سالگی درگذشت
لینچ کارگردانی است که شاید فیلم‌هایش مخاطب چندانی نداشته باشد
اما منتقدان همواره آن‌ها را می‌ستایند

مهارت لینچ در تلفیق امر عجیب با امر عادی است.

از هالیوود غالباً به دلیل تحریف واقعیت و ارائه فانتزی‌های واقع‌گریز انتقاد می‌شود، اما در فیلم‌های لینچ فانتزی به ابزاری بدل می‌شود که تماشاگر آن را به ایجاد رابطه‌ای انقلابی با دنیا ترغیب می‌کند.

سینمای دیوید لینچ تلاشی است برای کنار آمدن با عدم تناسب موقعیت دیوید لینچ در سینمای معاصر و پیوند دادن این عدم تناسب با وجه زیباشناختی فیلم‌هایش.

#دیوید_لینچ #تاد_مک_گوان #سینمای_دیوید_لینچ #هالیوود #فیلم #سینما #کارگردان
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

15 Jan, 17:37


کتاب جنگنامه نادر اثری است منظوم که الماس‌خان کندوله‌ای آن را به زبان کردی هورامی سروده، موضوع این کتاب اوضاع دوره نادرشاه به‌ویژه جنگ‌های نادر با عثمانی‌ها، هندی‌ها و ازبک‌هاست. الماس‌خان از سرداران سپاه نادر بوده که در این جنگ‌ها به‌ویژه جنگ با عثمانی‌ها حاضر بوده و از این رو توانسته تصویرهای واقعی و دقیق و گاه تصویرهای حماسی و اسطوره‌ای از این جنگ‌ها ارائه دهد.

کتاب در دو بخش تنظیم شده، بخش اول مقدمه مصحح، و بخش دوم متن تصحیح‌شده جنگنامه به زبان هورامی است که برگردان فارسی آن هم بلافاصله آمده است و سپس اطلاعات همان بخش با منابع دوره نادری تطبیق و مقایسه شده است. در آخر هم واژه‌نامه‌ای هورامی-فارسی به کتاب اضافه شده است.

این کتاب اثری پژوهشی و سندی دست اول از دوره نادرشاه است که هم برای پژوهشگران و هم برای علاقه‌مندان به تاریخ مفید و خواندنی است.

#جنگنامه_نادر
#الماس‌خان_کندوله‌ای
#مظهر_ادوای
#انتشارات_ققنوس
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

13 Jan, 10:25


جمال‌زاده، مانند روشنفکران دیگر زمانهٔ خود ، ادبیات را ابزاری قدرتمند برای ایجاد تغییرات اجتماعی مفید می‌دانست.
این باور به ادبیات، نویسنده را در پیوندی عمیق با روشنفکر قرار می‌داد.
بنابراین تمایزی بنیادی بین داستان‌گویی جدید و سنت قصه‌گویی کهن ظاهر شد.

داستان‌نویسی مدرن به‌مثابهٔ بخشی از طرح ملی ترقی ظاهر شد.

به همین دلیل جمالزاده در مقدمهٔ «یکی بود یکی نبود» که نخستین متن مدرن در حوزۀ ادبیات داستانی ایران شناخته می شود بر نقش ادبیات جدید در آموزش و پروراندن عوام در راستای توسعه و ترقی تأکید کرد
جمالزاده (۱۳۵۷ (۵۱)

همچنین او در مقدمه ای که بر رمان صنعتی زاده کرمانی نوشت هدف ملی‌گرایانه داستان‌نویسی را دگردیسی زبان فارسی معرفی کرد

بخشی از کتاب «از نابهنگامی خیال تا سترون‌سازی حیات» اثرمحمدحسین دلال‌رحمانی
این اثر مطالعه‌ای جامعه‌شناختی در ادبیات داستانی ایران است
که به‌تازگی انتشارات ققنوس چاپ دوم آن را منتشر کرده

#محمدعلی_جمالزاده #از_نابهنگامی_حیات_تا_سترون_سازی_خیال

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

13 Jan, 10:23


فلسفۀ اخلاق نه تنها فی‌نفسه مهم است، بلکه از آن جا که مبادی فلسفۀ حقوق و فلسفۀ سیاسی نیز در فلسفۀ اخلاق مطرح می‌شود و فلسفۀ اخلاق مبنای فلسفۀ حقوق و فلسفۀ سیاسی است، از این حیث نیز واجد اهمیت بیشتری است.

رابرت ال. هولمز در " مبانی فلسفۀ اخلاق" در پنج بخش و چهارده فصل بسیاری از مباحث مهم در فلسفۀ اخلاق را بررسی می‌کند.
او از ماهیت فعل اخلاقی سخن می‌گوید تا تمایز آن از اموری چون عادت، آداب و رسوم و مانند آن‌ها روشن شود. دربارۀ سه مکتب مهم در اخلاق دستوری یعنی اخلاق فضیلت، اخلاق وظیفه‌گرایانه و اخلاق نتیجه‌گرایانه بحث می‌کند و بعضی از نظریه‌های مشهور چون نظریۀ فرمان الهی و اخلاق مبتنی بر قانون طبیعی و اخلاق فمينيستی را تشریح می‌کند.
هولمز مسائل فرااخلاقی همچون مطلق یا نسبی بودن اخلاق و نحوۀ توجیه اصول اخلاقی را نیز توضیح می‌دهد. بخش پنجم کتاب به نظریه‌های نوظهور در اخلاق همچون اخلاق فمنیستی و زمینه‌گرایی در اخلاق اختصاص دارد.

#مبانی_فلسفه_اخلاق
@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

11 Jan, 12:28


🎧 پادکست #نوای_ققنوس  

🔻اپیزوداول خودکشی-قسمت دوم؛  خودکشی ممنوع

🎙کارشناسان برنامه:مسعود یوسف‌حصیرچین، فرشاد رضایی و سمیه نوروزی 
🎬تهیه کننده: گروه انتشاراتی ققنوس 

مدیر تولید: فرشید قربانپور

مدت:۱۵ دقیقه 

این مجموعه اپیزود اختصاص دارد به موضوع خودکشی  و در این قسمت از منظر ادبی و سیاسی مسئله خودکشی را بررسی می‌کنیم


🔸راه‌های دسترسی دیگر برای گوش دادن پادکست‌های نوای ققنوس: 
📍پادکست نوای ققنوس در تمام پلتفر‌های پادکست موجود است. 

@navayeqoqnoos
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

11 Jan, 12:25


🎧 پادکست #نوای_ققنوس  

🔻اپیزوداول خودکشی-قسمت دوم؛  خودکشی ممنوع

🎙کارشناسان برنامه:مسعود یوسف‌حصیرچین، فرشاد رضایی و سمیه نوروزی 
🎬تهیه کننده: گروه انتشاراتی ققنوس 

مدیر تولید: فرشید قربانپور

مدت:۱۵ دقیقه 

این مجموعه اپیزود اختصاص دارد به موضوع خودکشی  و در این قسمت از منظر ادبی و سیاسی مسئله خودکشی را بررسی می‌کنیم


🔸راه‌های دسترسی دیگر برای گوش دادن پادکست‌های نوای ققنوس: 
📍پادکست نوای ققنوس در تمام پلتفر‌های پادکست موجود است. 

@navayeqoqnoos
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

11 Jan, 10:10


اوکانر نقل می‏‌کند که «خودکشی یکی از آخرین تابوهای باقیمانده است.
زیرا برخی افراد هنوز تمایلی به بردن نام آن ندارند. من را به یاد تابوهای بیست یا سی سال پیش مربوط به سرطان می‏‌اندازد. متاسفانه، خودکشی و صحبت از خودکشی با احساس شرمساری، باورهای غلط و کژفهمی همراه است. در این کتاب هدفم این است که به دلِ این غم‏‌انگیزترین فرجام انسانی راه پیدا کنم و باورهای غلط و کژفهمی‏‌ها را به پرسش بکشم.»
در مقدمهٔ کتاب اوکانر توضیح می‏‌دهد که چگونه با مطالعه گسترده متون علمی، انجام تحقیقات میدانی و تجربیات شخصی، آرام آرام به ایدۀ نوشتن این کتاب در بحبوحه همه‏‌گیری کووید 19 دست پیدا کرده است.
آن طور که وی توضیح می‌‏دهد، نوشتن کتاب یک سال طول کشیده است. کتابی که در آن خواننده نه تنها با متون علمی نوشته شده پیرامون خودکشی و چگونگی پیشگیری از آن آشنا می‏‌شود، بلکه با نقل خاطرات و خودافشاگری‏‌هایی که نویسنده در جای جای کتاب به آن‏‌ها اشاره می‏‌کند، خواندن این کتاب علمی برای وی، مانند یک رمان ادبی، جذاب می‏‌شود.

#در_اوج_تاریکی
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

09 Jan, 07:35


کمترین اطلاع از تعاملات پیچیده و پر جزئیات ایران و غرب مشخصاً به این دوره‌ برمی‌گردد که از یک سو شرق هنوز به موضوع کانونیِ آنچه بعدها ذیل عنوان شرق‌شناسی می‌شناسیم بدل نشده است، و از سوی دیگر، تاریخ‌نگاری رسمی، تاریخ‌نگاری انتقادی معاصر و حتی جریان گستردهٔ ایران‌پژوهیِ دانشگاهی نیز چندان به آن توجهی نداشته است‌. این دوره، که دوره‌ای شگفت‌انگیز و پرابهام در تاریخ جدید ایران است، از سقوط اصفهان تا ظهور و اوج‌گیری نادرشاه را در بر می‌گیرد‌. کتاب حاضر، ضمن بررسی‌ای دوره از مجرای اطلاعاتی که عمدهٔ منابع آن‌ها سفرنامه‌ها و مداخل دایرة‌المعارفی فیلسوف‌های فرانسوی است، در تلاش است رابطه و نسبتِ ایران و غربِ پیش از عصر استعمار، یعنی از دوران باستان تا عصر روشنگری، را نشان دهد‌.
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

07 Jan, 10:32


سفر به گذشته‌های نه چندان دور دستمایۀ خیلی از نویسنده‌هاست. اما اگر عباس معروفی بخواهد از گذشته بگوید، قصه دیگر فقط یک قصۀ ساده نمی‌مانَد، دیگر فقط خاطره نیست که دارد جلوی چشمان خواننده پیچ و تاب می‌خورد. آن وقت است که قصه تبدیل می‌شود به یک مفهوم، به یک فرهنگ... دریاروندگانِ جزیرۀ آبی‌تر جانماز مادر دارد و پسری که مجبور به مهاجرت است، زن و شوهری دارد که در محله‌ای در ناکجاآباد سر پوشک بچه دعوا می‌کنند، عشق قدیمی دارد و ویولن و دل و دلدادگی. اما آن‌چه پسِ این آدم‌ها و قصه‌ها پنهان است، مفهومِ دهۀ شصت است و صدای آژیر و فقر و بیماری و افسوسِ قدیم‌ترها. عباس معروفی که شاید موقع نوشتنِ داستان عطر یاس نمی‌دانست بعدها قرار است به اجبار مهاجر شود، چنان حال‌وهوای بودن میانِ ماندن و رفتن را به تصویر می‌کشد که آدم نمی‌داند حق را به مادر بدهد، به پسر یا به زنی که رفته و دیگر میلِ برگشتن ندارد. مفهومِ مادر و مهاجرت، فرهنگِ فقر و پایین‌شهر، چنان تا عمق جانِ خواننده نفوذ می‌کند که خواننده ناچار است بین آدم‌های ‌داستان‌ها انتخاب کند و حق را به یکی بدهد. اما به که؟ دریاروندگان جزیرۀ آبی‌تر پر از آدم‌هایی‌ست که همگی حق دارند...
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

04 Jan, 13:36


🎧 پادکست #نوای_ققنوس 

🔻اپیزوداول خودکشی-قسمت اول؛ مرگ‌یاری

🎙کارشناسان برنامه: مهسا دهقانی‌پور، ریحانه شمس‌الواعظین و سمیه نوروزی
🎬تهیه کننده: گروه انتشاراتی ققنوس
با بخش‌هایی از کتاب صوتی #مرگ‌یاری کاری از  ماه‌آوا
مدیر تولید: فرشید قربانپور

مدت:۲۹ دقیقه

این مجموعه اپیزود اختصاص دارد به موضوع خودکشی  و در این قسمت از منظر ادبیات و روانشناسی مسئله خودکشی را در کتاب #مرگ‌یاری اثر تکتم توسلی از گروه انتشاراتی ققنوس بررسی می‌کنیم  


🔸راه‌های دسترسی دیگر برای گوش دادن پادکست‌های نوای ققنوس:
📍پادکست نوای ققنوس در تمام پلتفر‌های پادکست موجود است.

@navayeqoqnoos
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

04 Jan, 13:36


🎧 پادکست #نوای_ققنوس 

🔻اپیزوداول خودکشی-قسمت اول؛ مرگ‌یاری

🎙کارشناسان برنامه: مهسا دهقانی‌پور، ریحانه شمس‌الواعظین و سمیه نوروزی
🎬تهیه کننده: گروه انتشاراتی ققنوس
با بخش‌هایی از کتاب صوتی #مرگ‌یاری کاری از  ماه‌آوا
مدیر تولید: فرشید قربانپور

مدت:۲۹ دقیقه

این مجموعه اپیزود اختصاص دارد به موضوع خودکشی  و در این قسمت از منظر ادبیات و روانشناسی مسئله خودکشی را در کتاب #مرگ‌یاری اثر تکتم توسلی از گروه انتشاراتی ققنوس بررسی می‌کنیم  


🔸راه‌های دسترسی دیگر برای گوش دادن پادکست‌های نوای ققنوس:
📍پادکست نوای ققنوس در تمام پلتفر‌های پادکست موجود است.

@navayeqoqnoos
@qoqnoospub
@epitomebooks

انتشارات ققنوس

04 Jan, 06:10


به‌زودی منتشر می‌شود

چیزی شگرف در دنیایمان در حال روی دادن است.
امروزه فرد دیگر فقط برای جرمی که واقعا مرتکب شده مجازات نمی‌شود و ممکن است‌ مجبور شود به جرایمی اعتراف کند که قضات برایش برساخته‌اند، قضاتی که از اعتراف برای پیشبرد مقاصد سیاسی خویش سود می‌برند.
این‌که کسانی را که بر مسند قضاوت نشسته‌اند شریر تلقی و لعن و نفرینشان کنیم‌ کافی نیست.
باید بدانیم چه چیزی باعث اقرار کاذب به گناه می‌شود؛ باید به ذهن آدمی با همهٔ شکنندگی و آسیب‌پذیری‌اش نگاه دیگری بیفکنیم.

#تجاوز_به_ذهن

@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

02 Jan, 11:00


اسب چوبی، آخرین رمان الهام فلاح ، روایت مبارزه نفس‌گیر زنی تنها با جامعه مردسالار ایرانی است و به بررسی شرایط اقتصادی و سیاسی این سال‌های اخیر بر زندگی شخصی این زن پرداخته‌.

قطعا نمی‌توان تحولات دو سال اخیر رویکرد جامعه به زنان و دختران را نادیده انگاشت، اما خوب است یادمان باشد هنوز زنان زیادی برای حداقل‌ حقوق خود باید همچون رودابه در عرصه خانواده و اجتماع رزم کنند.
زن داستان اسب چوبی که نامی ندارد، برای برساخت هویت تازه خود با مادر، فرزند، همسر، دوست و هرآنکس که او را در لباس زنی مطیع و بی‌آرزو دیده بود می‌جنگند. و در پایان تعریف از شکست و پیروزی به نگاه خواننده باز می‌گردد.
روایت زنان در این سرزمین تا ابد کهنه نخواهد شد.

#اسب_چوبی
@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

01 Jan, 14:53


تجدیدچاپ‌شد
فیلمنامه‌نویس باید بداند که گفتار از مهم‌ترین عناصری است که با استفاده از آن می‌توان شخصیت‌پردازی کرد.

#درس‌هایی_درباره_فیلم‌نامه‌نویسی

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

01 Jan, 07:34


فایل تصویریِ گفتگوی احمد غلامی با محمدمهدی اردبیلی، با اندکی حذفیات
https://youtu.be/8BVr5hCOlsQ?si=--jNGJYEXlTjo5dH

انتشارات ققنوس

01 Jan, 07:33


گفتگوی احمد غلامی با محمدمهدی اردبیلی
روزنامه شرق، ۱۲ دیماه ۱۴۰۴

انتشارات ققنوس

30 Dec, 10:11


استیون هیکس، فیلسوف، سرچشمه‌های پست‌مدرنیسم را از آرای ژان ژاک روسو و امانوئل کانت تا تحول این اندیشه‌ها در آرای اندیشمندانی نظیر میشل فوکو و ریچارد رورتی دنبال می‌کند و توضیح‌ می‌دهد که چرا پست‌مدرنیسم جدی‌ترین جنبش روشنفکری اواخر قرن بیستم بوده است‌‌.
چرا استدلال شکاکانه و نسبی‌گرایانه چنین قدرتی در جهان روشنفکری دارند؟ چرا آن‌ها در علوم انسانی چنین قدرتی دارند و نه در علوم طبیعی؟ چرا بخش مهمی از جناح چپ سیاسی - همان چپی که از دیرباز مدافع خرد، علم، برابری برای همه، و خوش‌بینی بود - اکنون به مضامین ضد خرد، ضد علم، معیارهای دوگانه و بدبینی روی آورده است؟
تبیین پست‌مدرنیسم تاریخ روشنفکری است با گرایشی جدلی که نگاه تازه‌ای به بحث‌هایی می‌اندازد که زیربنای جدال بر سر امورِ به لحاظ سیاسی درست، تکثر فرهنگی و آیندهٔ دموکراسی لیبرال‌اند.
#تبیین_پست_مدرنیسم
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

29 Dec, 13:14


عرضه «سعید نفیسی به هشت روایت» در کتابفروشی‌ها؛ حق‌التحریر مرا بدهید!
December 29, 2024 by صادق وفایی
به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سعید نفیسی به هشت روایت» نوشته پیمان طالبی به‌تازگی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است.
کتاب پیش‌رو ۸ جستار از پیمان طالبی است که درباره سعید نفیسی، زندگی، زمانه و کارنامه‌اش نوشته شده‌اند. این‌نوشته‌ها براساس ۳۰۰ منبع و ماخذ و گفتگو با خانواده نفیسی و بازماندگان او نوشته شده‌اند. این‌مولف می‌گوید شاید وقتی صحبت از سعید نفیسی می‌شود، اولین تصویری که جلوی چشم می‌آید، کتاب‌های چیده‌شده روی هم تا سقف، کتابخانه‌ای که از وفور کتاب نمی‌تواند نفس بکشد، خطوط سیاه میان کاغذهای سفید، و مردی است با سیگاری‌برلب که پشت میزی نشسته و روی یکی از همان کتاب‌ها خم شده. «ایران»، وطنی که همیشه و همه‌جا تنها دارایی نفیسی بود، هم از میان همین کتاب‌ها و صفحات نامش بر زبان نفیسی نشست و او، پس از پیشنهاد و برگزیدن آن نام در شورای مربوطه، در مقاله‌ای تحت‌عنوانِ «از این پس همه باید کشور ما را بنام ایران بشناسند» به این نام رسمیت داد. نویسنده کتاب پیش‌رو معتقد است نفیسی فقط محقق و نویسنده‌ای برجسته‌ای نبود، بلکه شاعر و ادیبی خوش‌ذوق بود.
طالبی می‌گوید تلاشش در این‌کتاب، بر آن بوده که تصویری ملموس و نزدیک از سعید نفیسی ارائه دهد و اراده‌اش بر انتشار مدح‌نامه نبوده است. او بزرگ‌ترین شبهه‌ها و اتهاماتی را که حول نام نفیسی وجود داشته، در این‌کتاب نقل کرده و می‌گوید در طرح آن‌ها، اقدام به نقل قول، و از بیان نظرات شخصی خود نیز امتناع کرده است.
عناوین نوشتارهایی که در این‌کتاب چاپ‌شده‌اند، به این‌ترتیب است:
«هنرمندان نباید زن بگیرند؟»، «آدم نفیس و کتاب‌هایش»، «حق‌التحریر مرا بدهید!»، «حالات و مقامات مرزبان رازی»، «این‌دستگاه برای عبدالحسین‌ها نحس است»، «خرانیزه»، «ستاره سیاهی که ماه نَخشَب بود» و «پاریس جشن بیکران».
از قزوین و قزوینی بگذریم و برویم کمی آن‌طرف‌تر، همان‌جا که گیلان آغاز می‌شود. نقل است در روزگاری که نشریه نسیم شمال چاپ می‌شد برخی چهره‌ها چنان از نقدهای مدیر آن می‌ترسیدند و این‌نقدها آن‌چنان میان مردم دست به دست می‌شد که همه می‌خواستند نظر او را به خود جلب کنند و دلش را به دست بیاورند تا مبادا فردا صابون نقد نسیم شمال به تنشان بخورد. اما روزگار غدار با این مرد ذی‌نفوذ و صاحب‌نام کاری کرد که روزهای غم‌انگیز پایانی عمرش در دارالمجانینی در جنوب تهران گذشت. چنان‌که در هفتادسالگی در اتاقی محقر در طبقه دوم دیوانه‌خانه بر تشکی چرکین تمام روز را چمباتمه می‌زد و زانوها را بغل می‌گرفت و سر به سینه فرو می‌برد. سعید نفیسی از کسانی بود که در آن‌وضع و حال به دیدار نسیم شمال رفته بود. او می‌نویسد که نیم‌ساعتی در آن اتاق بر گلیم پاره‌ای منتظر نشست تا عاقبت سید سر بلند کرد و تا او را دید قاه قاه خندید. سپس روزنامه‌نگار خوش‌نام سابق و شاعر خوش‌قریحه همیشه دو شعر از خود را پی در پی و با سرعت برای نفیسی خواند و نفیسی می‌نویسد تنها جمله‌ای که در آن دیدار از او شنیده این بوده که «می‌خواهند روزنامه‌ام را بدزدند.»
این‌کتاب با ۱۹۹ صفحه، شمارگان ۷۷۰ نسخه و قیمت ۱۸۰ هزار تومان منتشر شده است.
@qoqnoospub

https://www.mehrnews.com/news/6330167

انتشارات ققنوس

29 Dec, 08:55


چاپ سوم «بنفش مایل به لیمویی» منتشر شد:
.
زندگی شیانه فرازمند هنرمند قدیمی تئاتر و سینما با ورود همسر سابقش نادر و همسر او آیدا به خانه‌اش دستخوش تغییراتی می‌شود؛ آنها همراه پسر نوجوانشان پویا مهمان خانه‌ی شیانه در پاریس شده‌اند …
.
«بنفش مایل به لیمویی» پنجمین کتاب #یاسمن_خلیلی_فرد نویسنده ‌و منتقد جوان سینما است که پیش از این رمان «انگار خودم نیستم» و مجموعه‌داستان «فکرهای خصوصی» با قلمش از نشر ققنوس منتشر شده‌اند.
.
کتاب از فصل‌های کوتاه متعددی تشکیل شده و هر فصل از منظر یکی از سه شخصیت اصلی یعنی شیانه, نادر و آیدا و از زاویه‌دید اول‌شخص روایت می‌شود.

هرکدام از سه راوی جهان‌بینی خاص خود را دارند و منافع و دغدغه‌هایخود را دنبال می‌کنند. همه‌ی آن‌ها به‌نوعی درگیر گذشته‌ی خود هستند و هم‌زمان از آن می‌گریزند؛ گویی که مواجهه با خود وحشت دارند.
.
این کتاب که می‌توان آن‌را در زمره‌ی آثار ادبیات‌مهاجرت نیز طبقه‌بندی کرد با نثری روان و با جریانی سیال با نگاهی روان‌شناختی داستان زندگی هریک از شخصیت‌هایش را روایت کرده و از تاثیر تصمیمات، کنش‌ها و اعمال هریک از آن‌ها بر دیگری پرده برمی‌دارد و البته در پایان خود خواننده را غافاگیر می‌کند.
.
در بخشی از کتاب می‌خوانیم:
“اصلاً شاید زندگی همین باشد. شرکتِ ناخواسته‌ی آدم‌ها در یك بازی ظاهراً معمولی با نتیجه‌ای غیرقابل‌پیش‌بینی که معمولاً هرکس قواعد بازی را بهتر بلد باشد برنده است.“
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

29 Dec, 08:55


@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

28 Dec, 19:57


بیست‌وسومین جلسه از سلسله‌جلساتِ
«سه‌شنبه‌های حکمت زندگی»


📌موضوع:
معنای زندگی

ارائه‌دهنده:
امین فردوس‌آرا
(پژوهشگر فلسفه)

تسهیلگر گفت‌وگو:
سبحان هوشیار
(مدرس تفکر نقاد)

زمان:
سه‌شنبه، ۱۱ دی
ساعت ۱۸

مکان:
مشهد، بلوار سجاد، بین حامد و بزرگمهر شمالی، سجاد ۱۳، نبش شقایق ۱،
شهر کتاب شاهنامه، طبقه منهای ۲

🔵 حضور برای همه آزاد و رایگان است

کاری مشترک از حکمت زندگی و شهرکتاب شاهنامه

انتشارات ققنوس

28 Dec, 14:32


رمان «ناقوس نیمه‌شب» نوشته فرانسیس لاتوم با ترجمه مریم مهدوی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.


این‌کتاب یکی از عناوین مجموعه ادبیات وحشت است که این‌ناشر چاپ می‌کند. پیش از این، ترجمه رمان‌های «دراکولا»، «دکتر جکیل و آقای هاید»، «سنت‌ایروین و زستراتزی»، «قلعه اوترانتو» و «ساحره کوه کهربا» در قالب این‌مجموعه چاپ شده‌اند.

«ناقوس نیمه‌شب» نوشته فرانسیس لاتوم نویسنده انگلیسی متولد ۱۷۷۴ (در هلند) و درگذشته به سال ۱۸۳۲ است. این‌رمان برای اولین‌بار سال ۱۷۹۸ منتشر شد و ازجمله آثار گوتیکی بود که جین آستین برای نوشتن رمان «نورثنگر اَبی» از آن‌ها استفاده کرد. علاقه آستین به این‌رمان و نوشته‌های لاتوم بود که باعث شد این‌نویسنده به مخاطبان معرفی شود. اطلاعات زیادی از زندگی فرانسیس لاتوم در دست نیست اما مخاطبان و منتقدان می‌دانند یک‌گوتیک‌نویس بوده است. به هرحال بخشی از حقایق زندگی او با شایعات درهم‌آمیخته هستند.

داستان این‌رمان با کنت کوئنبرگ آغاز می‌شود؛ اشراف‌زاده‌ای که ۲ پسر دارد؛ آلفونسوس پسر بزرگ‌تر که ۲۶ ساله است و فردریک پسر کوچک‌تر که ۱۸ ساله است. آلفونسوس پس از مرگ پدر ملک و عنوان او را به ارث می‌برد، ازدواج می‌کند و صاحب پسری می‌شود که او نیز آلفونسوس نام می‌گیرد و قهرمان اصلی «ناقوس نیمه‌شب» است. آلفونسوس اول هم مثل پسرش ویژگی‌های اخلاقی خوب و مناسبی دارد اما در دام بدگمانی افتاده و به همسر خود و فردریک برادر خودش شک می‌کند که رابطه پنهانی دارند یا نه. به دلیل همین شک و تردید است که نقشه‌ای را طرح‌ریزی می‌کند تا به حقیقت پی ببرد.

در صحنه‌ای از رمان آلفونسوس پدر کشته می‌شود و آنا در حالی که خنجری خون‌آلود در دست دارد، وارد اتاق آلفونسوس پسر می‌شود و از او می‌خواهد برای حفظ جانش، از عمارت اشرافی کنت فرار کند. پسر هم اطاعت می‌کند و پس از آن، مردم داستان‌های ناخوشایندی درباره قلعه کنت تعریف می‌کنند؛ ازجمله این‌که در قلعه شبحی سرگردان هست که هرشب ساعت ۱۲ درست همان‌ساعتی که بانو، کنت را کشته، در قلعه راه می‌رود و ناقوس بزرگ برجک جنوبی را به صدا در می‌آورد...

این‌رمان در ۲۶ فصل نوشته شده که در ۳ بخش یا جلد اصلی قرار دارند

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

چراغ‌به‌دست، بیرون دوید و از شوق بسیار حتی فراموش کرد به بارون که داشت پیاده می‌شد سلام کند. اما زهی خیال باطل! لورتا در کالسکه نبود.

لبخند روی لب‌های آلفونس خشکید و مات و مبهوت ماند.

بارون دستش را گرفت و او را به سرسرا برد.

آلفونسوس گفت: «لطفا مقدمه‌چینی نکنید.» و وقتی دوباره توانست همه قوایش را جمع کند ادامه داد: «بگویید که مُرده و به‌زودی ناقوس‌های مرگ به صدا درمی‌آیند و ما را بر سر خاک او فرا می‌خوانند.»

«این‌طور خودت را پریشان نکن. لورتا نمرده، اما فعلا دستمان به او نمی‌رسد.»

آلفونسوس، که چشمش دیوانه‌وار در چشم‌خانه می‌چرخید و آرام و قرار نداشت، پرسید: «نمی‌رسد؟ چطور؟ کجا رفته؟ از چه طریقی؟ نکند آن‌راهب پست به او خیانت کرده و ...»

بارون حرف او را قطع کرد و گفت: «نام محترم آن مرد را لکه‌دار نکن! او برای خاطر لورتا متحمل رنج‌های زیادی شده. وقتی به کلبه فقیرانه‌اش رسیدم، اولین چیزی که دیدم جسم بی‌جانش بود که بر زمین افتاده بود.»

این‌کتاب با ۳۴۶ صفحه، شمارگان ۷۷۰ نسخه و قیمت ۳۵۰ هزار تومان منتشر شده است.

@qoqnoospub
https://web.telegram.org/k/

انتشارات ققنوس

28 Dec, 14:31


از مجموعه ادبیات گوتیک منتشر شد

#ناقوس_نیمه_شب

@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

28 Dec, 11:53


نخستین سفال‌های ابتدایی در جوامع روستایی کوچک در عصر نوسنگی پدید آمدند. پیدایش کشاورزی و تولید غذا موجبات ذخیره‌سازی غذا را فراهم آورد و این امر به وسایل و ابزاری نیاز داشت و سفال یکی از این ابزارها بود.

سفال از بدو پیدایش خود مراحلی را طی کرده است، در این کتاب مراحل تکوینی آن از قبیل سستی، سختی، نقش و بی‌نقشی سفال مورد بحث و بررسی قرار گرفته، و بر این اساس،  سفال و سفالگری در فلات مرکزی ایران از آغاز عصر نوسنگی تا دوران معاصر در ۸ فصل تدوین شده است.

از آغاز دوران شهرنشینی و ظهور و پیدایش خط، تکوین سفال وارد مراحل جدیدی شد، و سفال خاکستری- سیاه به‌ عنوان کالای صنعتی جای سفال منقوش را گرفت و توسط مردم مهاجر و دامدار وارد عرصه فرهنگ و هنر بخش‌های مختلف فلات ایران شد.
تازه‌واردان کوهپایه‌ها و کنار چشمه‌ها را برای زندگی و دامداری انتخاب کردند و اموات خود را به همراه سفالینه‌ها و ابزارآلات برنزی‌ کمی دورتر از محل سکونتشان دفن می‌کردند که بقایای آن علاوه بر گورستان قیطریه از گورستان‌های دیگری از جمله دروس، پل رومی، تپه‌های عباس‌آباد، سلطنت آباد و بوستان پنجم پاسدارانِ تهران کشف شده است.
این کتاب با مجموعه‌ای از جدول‌ها و تصاویر سیاه و سفید و رنگی به درک و فهم مطالب کتاب بسیار کمک می‌کند.
#سفال_و_سفالگری_در_ایران
#سیف‌الله_کامبخش

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

28 Dec, 11:45


سفال یکی از خلاقیت‌های ماندگار انسان از دوره‌های نوسنگی و ماقبل تاریخ است که امروز بقایای آن از ویرانه‌های مدفون یا گورهای جوامع کهن به دست می‌آید.

#سفال_و_سالفگری_در_ایران
از ابتدای نوسنگی تا دوران معاصر

@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

27 Dec, 18:18


مجموعه سه گانه صعود📚

🔹مجموعه سه‌گانه «صعود» نوشته جنیفر ای نیلسن را با ترجمه رقیه بهشتی برای رده سنی نوجوانان است🔹

هنگامی‌که خیانت در هر گوشه‌ای به کمین نشسته، پادشاه ناگریز می‌شود تاج و تختش را رها کند. آیا او هرگز به سرزمینش باز خواهد گشت؟

این کتاب که اولین بار در سال 2012 به انتشار رسید. داستان به نوجوانی پانزده ساله، بی سرپرست، و جنگجو به نام «سیج» می پردازد که به صورت اتفاقی توسط «کانر»، یکی از نمایندگان پادشاه، خریداری می شود. تمام اعضای خانواده ی سلطنتی اخیرا جانشان را در شرایطی اسرارآمیز از دست داده اند، و «کانر» به خاطر جلوگیری از جنگ داخلی، مشغول جمع آوری نوجوانان بی سرپرستی است که می توانند خود را به شکل باورپذیر به جای پسر کوچک پادشاه جا بزنند—پسری که گفته می شود سال ها پیش در دریا گم شد. «سیج» خیلی زود درگیر رقابتی مرگبار با دو پسر دیگر می شود تا بتواند نقش «شاهزاده جارون» را بازی کند.


#آفرینگان #انتشارات_آفرینگان #گروه_انتشاراتی_ققنوس #کودک #نوجوان

@afarineganp
@qoqnoospub
@qoqnoosp

انتشارات ققنوس

26 Dec, 08:20


لایلیوس: «اگر اوقات زندگانی‌ام به خوشدلی گذشته، همه بدان سبب بوده است که آن را با دوستم اسکیپیو سپری کرده‌ام»

ما از چه روی در پی دوستیم و در دوستی در پی چه می‌گردیم؟ آیا میل به دوستی به سبب ضعف و نیازی در ماست و در آن به دنبال منفعتی می‌گردیم؟ یا نه، علتی دیگر، مقدم‌تر و زیباتر درکار است؟
«دوستی» از آن مفاهیمی است که زمان نمی‌شناسد، چرا که در تار و پود زندگی بشری ما تنیده شده است.
و شاید از همین روست که رسالۀ سیسرو در باب دوستی، همچنان از پس قرن‌ها برای ما طنینی معاصر و امروزی دارد.

#دوستی #درباب_دوستی #در_باب_دوستی
#لایلیلیوس #سیسرو #فلسفه #فلسفه_زندگی #فلسفه_دوستی #فلسفه_کلاسیک #انتشارات_ققنوس
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

13 Nov, 17:05


در سال ۱۳۴۵ آیین‌نامه‌ای تدوین شد که یازده ماده داشت و قرار بود طبق آن هفته‌ی کتاب در هفته‌ی آخر آبان برگزار شود.
اما این امر محقق نشد. در دوران ریاست جواد اقبال بر اتحادیه در سال ۱۳۵۲ اولین هفته‌ی کتاب با حضور تعدادی از ناشران سرشناس آن‌دوره در پارک دانشجو برگزار شد و وزارت فرهنگ و هنر هم تعدادی از کتاب‌های تازه‌چاپ ناشران را خرید. در سال ۱۳۵۶ آخرین هفته‌ی کتاب پیش از انقلاب در بازارچه‌ی کتاب کنونی که تازه ساخته شده بود، برگزار شد. قرار بود آن‌جا تبدیل به سالن‌های بیلیارد شود، اما با استقبال خوب مردم، آقای کاشی‌چی مالک آن‌جا تصمیم خود را تغییر داد و بازارچه‌ی کتاب کنونی شکل گرفت.
این مراسم تا سال ۱۳۷۲ تعطیل بود و بالاخره با همت احمد مسجدجامعی هفته‌ی کتاب دوباره برپا شد. البته با تغییراتی در شیوه‌ی برگزاری آن که بیشتر ناظر بر توجه به کتاب‌های حوزه‌ی کودک و نوجوان بود. با وجود انتقاداتی که به روش برپایی این هفته وارد است و می‌توان با مشاوره و نظرسنجی از ناشران و کارشناسان آن را به شکل کارآمدتری برپا کرد، امسال سی‌ویکمین دوره‌ی هفته‌ی کتاب برگزار می‌شود.
فرید مرادی
#اتحادیه_ناشران_و_کتابفروشان
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

13 Nov, 16:16


تاریخ ایران در دوره گذار از روزگار باستان به دوران اسلامی برهه بسیار مهمی است که تاکنون پژوهش‌های ارزشمندی درباره مسائل گوناگون آن صورت گرفته است، یکی از این مباحث و موضوعات مهم پدیده‌ای بسیار مهم در تاریخ اجتماعی ایران یعنی عیاری و فتوت است که در این کتاب در بستر تاریخی‌اش و با توجه به ریشه و خاستگاه باستانی آن در ایران دوره ساسانی و مجراهای انتقال آن به دوران اسلامی بررسی می‌شود.
به‌رغم پژوهش‌های فراوان که تاکنون صورت گرفته، مسئله اساسی خاستگاه فتوت و پیروان آن هنوز حل‌نشده باقی مانده است. در این کتاب تلاش شده که جای خالی بحث‌های دقیق و جامع درباره تحول فتوت و عیاری از دوره ساسانیان تا اوایل دوره عباسیان پر شود.
فرضیه اصلی کتاب این است که شبه‌نظامیان مشهور به عیاران در جامعه اولیه اسلامی از تبار اسواران یا نیروهای نظامی نخبه ساسانی بوده‌اند.

#سربازان_ساسانی_در_جامعه_اسلامی
#خاستگاه‌های_عیاری_و_فتوت
#محسن_ذاکری
#حمیدرضا_پیغمبری
#انتشارات_ققنوس

@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

13 Nov, 08:26


بدعت‌گذار قهرمان‌سازي از آدم‌هاي معمولی در تئاتر

يادداشتی بر نمايشنامه «وُيتسِك» اثر گئورگ بوشنر

فرهاد محرابی

در بررسی سير تحول و ظهور تئاتر مدرن بی‌گمان نمايشنامه «ويتسك» اثر گئورگ بوشنر جايگاه محوری دارد. اثری كه اين نمايشنامه‌نويس آلمانی آن ‌را در تابستان ۱۸۳۶ نوشت، اما به دليل مرگ زودهنگامش در ۱۸۳۷ -زماني كه تنها ۲۳ سال داشت- نيمه‌كاره ماند.
با اين حال اين اثر موجز و ناتمام و البته مهم، دهه‌ها پيش از شاهكارهی كسانی چون هنريك ايبسن و آنتوان چخوف بدل به نخستين و بی‌شك مهم‌ترين پيشاهنگ درام مدرن ادبيات جهان در قرن نوزده شد.

«وُيتسِك» اين اثر كوچك بوشنر كه قهرمانش سرباز ساده و مفلوکی به نام ويتسك است، براي نخستين‌بار در تئاتر غرب انسان‌های معمولی را در مقام قهرمان اصلی اثر می‌نشاند. شخصيتی كه در آثار پر شكوه نمايش‌های يونان باستان و تئاتر شكسپيری به هيچ عنوان نمي‌توانست در قلب نمايشنامه جاي گيرد.
اين پرداخت نوين نه فقط به دموكراتيك‌شدن فضای نمايشنامه‌نويسی در غرب ياری رساند، بلكه دهه‌ها پيش از تثبيت جايگاه نگرش رئاليستي و ناتوراليستي به هنر نمايش كه در آن فرد در چنبره نيروهاي اجتماعي محيط اطراف قرار مي‌گيرد، زمينه را براي رويكردي بديع به نمايشنامه‌نويسي هموار مي‌كند. بي‌گمان بدون اين نظرگاه انقلابي به هنر نمايش بعدها نه قادر بوديم از نمايشنامه‌هاي آگوست استرينبرگ سراغي بگيريم و نه حتي شايد جرج برنارد شاو.
نمايشنامه «ويتسك» بر اساس داستان واقعي سربازي‌ نوشته شد كه با اين گمان كه معشوقه‌اش به او خيانت كرده او را به قتل مي‌رساند. اين واقعه كه قريب به پانزده‌ سال پيش از نوشتن شدن اين اثر توسط بوشنر به وقوع مي‌پيوندد، اثر او را در كنار وجوه نوآورانه ديگر به پيشگام تئاتر مستند در اروپا نيز بدل مي‌سازد. بوشنر براي نگارش تراژدي زندگي ويتسك دست به عملي انقلابي در نمايشنامه‌نويسي مي‌زند: او طي نزديك به سي پرده موجز، فرم بسته و خطي درام كلاسيك و نئوكلاسيك را با فرم باز، گسيخته و غيرخطي درام‌نويسي مدرن و آوانگارد جايگزين مي‌كند. او به جاي اوج و فرودهاي معمول روايتگري، به تصاويري گسيخته كه در عين حال زمينه و پيرنگ داستاني را تعميق مي‌بخشند، متوسل مي‌شود كه فضاي اثرش را بدل به فضايي توفاني و صريح مي‌سازد. ويتسك در اين فضاي نيمه سورئاليستي به آن دسته از نخستين قهرمانان مدرني مي‌پيوندد كه توفان مدرنيته او را به سوي جنون و جنايت مي‌كشاند؛ تجسم آن هستي انساني‌اي كه انسانيت او در زير فشار خردكننده نيرو‌هايي سهمگين و ناشناخته به يغما رفته و سركوب شده است. يكي از بهترين مثال‌هاي اين مضمون در گفت‌وگوي ويتسك با سروان تجلي پيدا مي‌كند. آنجا كه قهرمان بخت‌برگشته نمايشنامه مي‌گويد: «ما مردم فقير - ببينيد، جناب سروان: پول، پول! اوني كه پول نداره، توي اين دنيا اخلاق به چه دردش مي‌خوره! ما يه مشت گوشت و خونيم. امثال ما فقط گرفتار درد و مصيبتيم، چه توي اين دنيا، چه توي اون دنيا. به نظر من اگه پامون حتي به بهشت هم برسه، اونجا هم سر و كارمون با صاعقه‌ است».
ارتكاب به قتل و آشفتگي روحي ويتسك به نوعي در طليعه مدرنيته، افول و اضمحلال جهان انساني را در ساحتي كه به قول ماركس «هر آنچه سخت و استوار است، دود مي‌شود و به هوا مي‌رود» نمايندگي مي‌كند. در عين حال جنوني كه او را به سوي شك و جنايت نسبت به معشوقه‌اي كه تا پاي جان به او عشق مي‌ورزد سوق مي‌دهد، در خوانشي البته دور، يادآور «ترس و لرز» كي‌ير‌كگور است، آنجا كه فرد قصد كشتن عزيزترين كس‌اش را مي‌كند. 
دست آخر آنكه بوشنر و شاهكارش براي نخستين‌بار در طليعه درام مدرن صدايي به بي‌صدايان در جامعه نوظهور مدرن مي‌بخشد. صدايي كه هم از حيث مضمون و هم از حيث فرم نوآورانه و انقلابي است. 
روزنامه اعتماد

دهم آبان ۱۴۰۳

https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/224516/%D8%A8%D8%AF%D8%B9%D8%AA%E2%80%8C%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1-%D9%82%D9%87%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%E2%80%8C%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A2%D8%AF%D9%85%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%A6%D8%A7%D8%AA%D8%B1

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

13 Nov, 08:24


چاپ نهم منتشر شد
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

13 Nov, 07:19


.
یتیمان بزرگسال

راجع به این کتاب می‌نویسم که فکر می‌کنم درد جزء جدایی‌ناپذیر زندگی‌ست. با یادآوری رنج دیگری درون شما چیزی به جوش می‌آید، سرریز می‌شود و با اشکهایتان که دیگر در اختیار شما نیستند بیرون می‌ریزند. اشکهای سرکشی که با بالا رفتن سن بی‌پرواتر از همیشه بیرون می‌ریزند و درون آدم را برملا می‌کنند. دردی که اینجا ازش حرف‌ می‌زنم، درد از دست دادن والدین است که متاسفانه در نهایت تجربه‌اش می‌کنیم و تا ابد باری می‌شود که به دوش می‌کشیم و قلبمان را سنگین‌می‌کند. بعد از آنها دیگر چطور می‌توانیم کسی را فقط با بودنمان آنقدر خوشحال کنیم؟ دیگر چه کسی از تماس ما، حضور ما، سلامتی ما، بودنمان آنقدر ذوق‌زده می‌شود؟ ما می‌مانیم با خاطراتی که التیام‌بخش این دوری‌اند. خاطراتی که مدام کم‌رنگ می‌شوند و هربار چیزی از جزيیاتشان کم می‌شود تا به صفحهٔ سفید برسیم. صفحهٔ سفیدی با تصویری از عزیزمان که‌ کنجی‌اش لم‌ داده و به ما لبخند می‌زند.
#داریا_بینیاردی، کتاب «یتیمان بزرگسال»، زندگی‌نامه‌اش را با یک عکس خانوادگی شروع‌ می‌کند، شخصیت‌ها را معرفی می‌کند و بعد می‌رود سراغ موقعیتهای جذاب زندگی‌اش که پدر و مادرش در خلقشان دخیل بوده‌اند. او از تولد شروع نمی‌کند که در فصلهای آخر از تولدش حرف می‌زند. آنقدر دلپذیر نوشته که پا‌به‌پاش خندیدم و با «میچنه، دمت!» به قهقهه افتادم و با «بابا، راهنما!» یاد پدرم برام زنده شد که این اواخر فراموش می‌کرد راهنما بزند.
خشایار خدیور آنقدر کتاب را خوب ترجمه کرده و این کتاب آنقدر خوب ویرایش شده که وقتی برای مادرم می‌خواندم، یک لحظه هم وقفه نیفتاد توی خواندنم و ثانیه‌ای هم از داستان جدا نشدیم.
#پژندسلیمانی

@maravazkon

انتشارات ققنوس

13 Nov, 07:19


@maravazkon

انتشارات ققنوس

12 Nov, 14:13


منتشر شد

این کتاب ترجمه‌ای است از بخشی از کتاب هگل، نوشتۀ چارلز تیلور فیلسوف شناخته‌شدۀ کانادایی، که در سال 1975 به دست انتشارات کمبریج به انتشار رسید. کتاب هگلِ تیلور مشتمل بر شش بخش کلی است که او در هر یک از آن‌ها به یکی از بخش‌های فلسفۀ هگل، از جمله پدیدارشناسی روح، منطق، عناصر فلسفۀ حق و نیز فلسفۀ دین و هنر، می‌پردازد. کتاب پیشِ رو ترجمۀ بخش سوم کتاب هگل است که به شرح و تفسیر منطق وی اختصاص یافته است.
در حال حاضر برای خواننده‌ای که تمایل داشته باشد برای آشنایی با منطق هگل اثری جدی و تخصصی دربارۀ این کتاب مطالعه کند عملاً گزینه‌ای به زبان فارسی وجود ندارد. دلیل اصلی ترجمۀ کتاب حاضر همین بود؛ ارائۀ شرحی کمابیش متعارف از منطق هگل که بر اساس رویکرد تفسیری خاص خود، که در جای خودش می‌تواند محل نقد باشد، تا حد توان وارد جزئیات استدلال‌های پرپیچ‌وتاب این متن می‌شود.

#دیالکتیک_هستی_و_اندیشه_در_منطق_هگل

@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

12 Nov, 07:38


نکته‌ای که در زندگی‌نامه‌ها من را می‌آزارد این است که زندگی‌نامه‌نویسان به شکلی نفرین‌شده به گفتن چنین چیزهایی عادت دارند: «آن سال شادترین سال زندگی‌اش بود» یا «احتمالاً هیچ‌گاه تا آن حد شاد نبوده».
پس آیا ممکن است در بهترین لحظۀ زندگی بود و متوجه نشد؟
آیا خوشبختی‌مان را هدر می‌دهیم؟
خودت که جملۀ معروف جان لنون را می‌دانی: زندگی چیزی است که روی می‌دهد، در حالی که ما حواسمان پی چیز دیگری است.
ما همیشه دوست داریم فکر کنیم که زندگی واقعی هنوز از راه نرسیده.

#رنج_ندیدن_تو
#روسا_مونترو
#علی‌اکبر_فلاحی

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

11 Nov, 18:56


خبر تجدید چاپ له‌وعلیه ویرایش در انتشارات ققنوس. خرید از:
https://qoqnoos.ir/Fa/%D9%84%D9%87-%D9%88-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D9%88%DB%8C%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B4

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

11 Nov, 12:05


هفدهمین جلسه از سلسله‌جلساتِ
«سه‌شنبه‌های حکمت زندگی»


📗 پنل اول:
معنای زندگی از دیدگاه ژان پل سارتر
‌بر مبنای کتاب «معنای زندگی از دیدگاه فلاسفه‌ی بزرگ»

ارائه‌دهنده:
امین فردوس‌آرا
(پژوهشگر فلسفه)
‌—————————

📒 پنل دوم:
مصرف‌گرایی و تبلیغات
بر مبنای کتاب «چگونه در دنیای مدرن دوام بیاوریم»
(اثر آلن دوباتن)

ارائه‌دهنده:
حسن رضایی بحرآباد
(دکترای جامعه‌شناسی، پژوهشگر فرهنگ، هنر، و‌ رسانه)
‌—————————

زمان:
سه‌شنبه، ۲۲ آبان
📌 ساعت جدید برگزاری جلسات: ۱۹ تا ۲۱

🔴 محل جدید برگزاری جلسات:
حاشیه‌یِ بلوار وکیل‌آباد، بین هنرستان و هفت‌تیر (بین وکیل‌آباد ۱٨ و ۲۰)، پلاک۳۸۶، کتاب‌فروشی نشر چشمه دلشدگان، طبقه اول

🔵 حضور برای همه آزاد و رایگان است

انتشارات ققنوس

09 Nov, 14:02


فرهاد نیلی، اقتصاددان، درباره کتاب «فکر کردن بی‌درنگ و بادرنگ» اثر دانیل کاهنمن می‌گوید
.
سه‌شنبه ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۳، نشستی با حضور فرهاد نیلی، عبدالرحمن نجل‌رحیم، هادی صمدی و مقصود فراستخواه و محمدعلی نیازی برای نقد و بررسی کتاب «فکر کردن بی‌درنگ و با درنگ» در فرهنگان فرشته برگزار شد.
در روزهای آینده ویدیوهای دیگری از این نشست خواهیم داشت.
.
این کتاب را به علاقه‌مندان به مطالعهٔ کارکردهای مغز و روان انسان و اقتصاد رفتاری پیشنهاد می‌کنیم.

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

07 Nov, 07:42


امروز، ۷ نوامبر، زادروز آلبر کامو است؛ نویسنده‌ای که رد پایش در ژرفای اندیشه‌هایمان پیداست و گویی همواره با ما در مسیر پرپیچ و خم زندگی همراه بوده است. کامو متفکر، مبارز، روزنامه‌نگار، نمایشنامه‌نویس و رمان‌نویس بزرگی بود که در زمانه‌ای آشفته و سردرگم به مسئلۀ ابسورد نگاهی شجاعانه و انسانی داشت تا ما را از هراس بی‌معنایی به سوی نوعی رهایی هدایت کند.
در جهانِ نوشته‌های او، معنا آن چیزی نیست که باید دنبالش بگردیم، بلکه حقیقتی است که باید با دستان خودمان بسازیم. در اسطورۀ سیزیف، او به ما می‌آموزد که حتی در مواجهه با پوچ‌ترین سرنوشت، می‌توان با پذیرش رنج و تکراری بی‌پایان، زندگی را به نبردی ارزشمند بدل کرد. او رهایی واقعی را نه در رسیدن به قله، بلکه در مبارزه‌ با شکست‌های پیاپی می‌دید. کامو در رمان‌های بیگانه و طاعون شخصیت‌هایش را وامی‌دارد تا در جهانی که همه‌چیز بی‌معناست، خودشان منشأ معنا باشند؛ در دنیایی که اخلاق و حقیقت متزلزل و ناپایدار به‌ نظر می‌رسد، خود بازآفرین نور و امید باشند.
زیباییِ کامو در صداقت بی‌پیرایهٔ اوست؛ او نه وعدۀ آرامش ابدی می‌دهد و نه به دنبال تسکینی سطحی برای زخم‌های زندگی است. او ما را با رنج‌ها و پرسش‌هایمان تنها می‌گذارد، اما در همان تنهایی هم ندای نوعی از امید را می‌شنویم؛ امیدی که از عمق رنج و مبارزه بیرون می‌آید، امیدی که به ما می‌گوید حتی در جهانی بی‌معنا، بودن و زیستن خود نوعی پیروزی است.
شاید امروز بتوانیم به افتخار او با نگاهی جسورانه‌تر به زندگی و چالش‌هایش بنگریم.
حتی اگر زندگی پر از لحظاتِ شکست و بی‌معنایی باشد، که هست، شاید ما نیز بتوانیم، همچون سیزیف، با سنگینی بار سرنوشت بجنگیم و آزادی و شرافت خود را در همین مبارزه بازیابیم.

محمدرضا عشوری
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

07 Nov, 07:42


@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

05 Nov, 14:14


مروری بر کتاب «تاریخ اجتماعی مردن» نوشته‌ی آلن کلهیر 



در این کتاب درخشان نویسنده سعی داشته تا ساحت تجربه‌های از‌هم‌گسیخته در باب مرگ را سامان بخشیده و با تکیه بر یک خط داستانی گستردهٔ تاریخی، نقطهٔ عزیمت نوینی در راه درک و دریافت موسع‌تر از تجربهٔ مرگ پیش چشمانمان قرار دهد.

در قدم بعدی کتاب در پی آن بوده تا بن‌مایه‌های مشترکی در رفتارها و نیروهای محرکهٔ انسانی در باب مضمون مرگ را یافته تا با تکیه بر آن‌ها به رهیافتی ژرف‌تر در باب این «سرنوشت مشترک نوع بشر» برسد.

در عین‌حال کتاب به دنبال آن بوده تا در کنار نظریات‌ اجتماعی در باب «تجربهٔ مردن» و به جای طرح مباحث صرفاً تئوریک، به ساحت‌های سیاسی و نیز ادبیات تجربی در این حوزه‌ نیز نگاهی بیندازد.

در گام دیگر نویسنده کوشیده تا از نظرگاه محدود و تک‌سویهٔ غربی به مردن و مرگ فراتر رفته تا کثرتی که مضمونی تا این حد فراخ همچون مرگ شایسته‌ی آن است را به تحلیل و رهیافت پژوهش خود بیفزاید.
این نگاه تکثر‌محور نه‌تنها در تنوع در نگرش‌های گوناگون نسبت به مرگ وجود دارد که در باب پرداختی عمیق‌تر نسبت به اشکال مختلف مردن نیز پی‌گرفته شده و از این روی کتاب کلهیر را بدل به اثری بی‌بدیل در فهم معنای مرگ ساخته است.

کتاب در واقع می‌خواهد بر این نکتهٔ محوری انگشت گذارد که درکی کامل از مفهومی به گستردگی و دیرپایی مرگ نیازمند نظرگاهی کلان است تا پیوند‌های عمیق‌تر و ازلی ما با انسان‌های اولیه و میراث بیولوژیکی و اجتماعی‌مان با تمامی حیوانات را نیز مدنظر قرار دهد.
نتیجه‌ آن بوده که نویسنده به نوعی «نقشهٔ جامع» از تجربهٔ مرگ رسیده، حوزه‌های میان‌فردی، سیاسی، و فرهنگی آن را مورد واکاوی قرار داده، و در نهایت پژو‌هش‌های شاخه‌هایی همچون انسان‌شناسی، رفتارشناسی، و غیره را نیز در نظر داشته. نویسنده‌ همهٔ این شاخه‌ها را زیر چتر فراگیر نوعی «جامعه‌شناسی تاریخی» کلان قرار داده تا با طرح قسمی گونه‌شناسی ایدئالی، مثال‌هایی که شاخه‌های گوناگون معرفتی در باب تجربهٔ مرگ را پیش رویش قرار می‌دهند انتظام بخشد.

با مرور و واکاوی‌ای تاریخی از درک و دریافت از فرآیند «مردن»، از جوامع شکارگر که زندگی در آن‌ها اغلب کوتاه بود و به دلیل رخداد‌های غیرمنتظره یا ماجراجویی‌های غلط به شکلی ناگهانی پایان می‌یافت تا جوامع یکجانشین که در آن‌ها مردن علاوه بر سفری آن جهانی، نقش فعالیّتی این جهانی را نیز به عهده گرفته بود، نویسنده به ساختار نوعی مرگ «خوب‌مدیریت‌شده» می‌رسد که در آن‌ها با کسب آگاهی و آمادگی برای مرگ، این تجربهٔ ناب و غریب از رخت‌بربستن از جهان در کالبد اجتماعی انسان جای می‌گیرد.

در آخرین مرحله از «تجربهٔ مردن» در جوامع مدرن، و همزمان با فرآیند سکولاریزاسیون و نیز بالاتر رفتن امید به زندگی، ما با مرگ هایی روبرو می‌شویم که دیگر «خوب» یا «مدیریت‌شده» نیستند بلکه صرفاً رام‌شده‌اند و ما را به ساحت آن چیزی که او «مرگ‌های شرم‌آور» می‌نامد می‌رسانند: مرگ در قامت نوعی آزمون این‌جهانی که زمان‌مندی و معنای هویت آن کس که تا دیروز زندگی‌ای عادی را در کنار دیگران از سر می‌گذراند.
مرگ در عصر حاضر بدل به امری تماماً خصوصی و شخصی شده که به قول نویسنده شخصِ در حال مرگ تنها کسی‌ است که از آن اطلاع می‌یابد.

امری که از فرآیندی موازی ناشی می‌شود که علتش بی‌معناشدن پدیده‌ی مرگ در جامعه‌ی مدرن است.

#تاریخ_اجتماعی_مردن

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

05 Nov, 14:12


منتشر شد
واکاوی تاریخی «تجربۀ مردن» اين سرنوشت مشترك نوع بشر

ما چطور مي‌ميريم؟ 


مروری بر کتاب «تاریخ اجتماعی مردن» نوشته‌ی آلن کلهیر 

👇👇👇👇

@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

04 Nov, 10:06


شانزدهمین جلسه از سلسله‌جلساتِ
«سه‌شنبه‌های حکمت زندگی»


📙 موضوع:
گزارش و شرح کتاب ِ
شرایط عشق: فلسفه‌یِ صمیمیت
اثر جان آرمسترانگ
ترجمه‌یِ مسعود علیا | نشر ققنوس

ارائه‌دهنده:
نوید موسوی
(دانش‌آموخته‌یِ علوم سیاسی، پژوهشگر تاریخ و فلسفه)

زمان:
سه‌شنبه، ۱۵ آبان
📌 ساعت جدید برگزاری جلسات: ۱۹ تا ۲۱

🔴 محل جدید برگزاری جلسات:
حاشیه‌یِ بلوار وکیل‌آباد، بین هنرستان و هفت‌تیر (بین وکیل‌آباد ۱٨ و ۲۰)، پلاک۳۸۶، کتاب‌فروشی نشر چشمه دلشدگان، طبقه اول

🔵 حضور برای همه آزاد و رایگان است

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

03 Nov, 15:23


منتشر شد

کولاکوفسکی در کتاب "خوف مابعدالطبیعی" می‌کوشد تا ضرورت تفکر مابعدالطبیعی را نشان دهد. او ابتدا به انتقاد از فلسفه‌ها (یا به تعبیر کولاکوفسکی ضدفلسفه‌هایی) می‌پردازد که مابعدالطبیعه را تخطئه می‌کنند.
کولاکوفسکی در مواجهه با این ضدفلسفه‌ها سعی دارد تا نشان دهد که همۀ این اقسام فلسفه‌ورزی خودشکن هستند و نهایتاً چاره‌ای از ورود به سرزمین مابعدالطبیعه ندارند.
نزد کولاکوفسکی، تفکر انتزاعی مابعدالطبیعی دقیقاً از دغدغۀ ملموس معنای زندگی سر بر می‌آورد، و انتزاعی‌ترین مسألۀ مابعدالطبیعه، یعنی مسألۀ امر مطلق، از دلِ جستجوی پاسخی برای آن مسأله ناشی می‌شود.
سپس او به سراغ تاریخ فلسفه می‌رود تا نشان دهد که چرا پاسخ‌های فیلسوفان به مسائل ناشی از اثبات امر مطلق به شکست انجامیده‌اند.

#خوف_مابدالطبیعی
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

01 Nov, 11:32


...


چیزی که سبب شده است زنده بودن را تقریبا با ارزش بدانم و بگویم زندگی تقریبا به زیستنش می ارزد، بعد از موسیقی، دیدار با انسان هاست، انسانهایی که همه جا حضور دارند.

مقصودم از انسان‌ها مردمانی است که در جامعه‌ای که به شکل تکان‌دهنده‌ای بی‌آبروست، آبرومندانه رفتار می کنند.


#صبحانه_قهرمانان
#کورت_ونه_گات

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

01 Nov, 07:52


تاریخ با غر غر های اضافه📚

«تاریخ با غرغرهای اضافه» مروری بر تاریخ ایران است با زبانی ساده و آمیخته با شوخی و طنز. این مجموعه تاریخ ایران را با نگاهی انتقادی و روایتی جذاب بازخوانی می‌کند. کتاب‌های این مجموعه برای گروه سنی نوجوانان نوشته شده است، اما دیگر گروه‌های سنی نیز می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. این کتاب درباره یکی از باشکوه‌ترین دوره‌های تاریخی ایران یعنی دوره هخامنشیان ـیکی از مهمترین سلسله‌های حکومت در ایران_ است که به چگونگی شکل‌گیری این حکومت و علل شکستن و برافتادن آن می‌پردازد.

نویسنده علی اصغر سیدآبادی


#آفرینگان #انتشارات_آفرینگان #گروه_انتشاراتی_ققنوس #کودک #نوجوان

@afarineganp
@qoqnoospub
@qoqnoosp

انتشارات ققنوس

31 Oct, 16:02


.


ما انسان‌ها بلد نیستیم با مرگ چه کنیم.
بزرگِ تصورناپذیرِ مهارناپذیرِ بی‌رحمِ هراسناک.
از آن‌جا که نمی‌دانیم چه باید بکنیم، گورپشته‌ها، گورستان‌ها، اهرام، مزارها و آرامگاه‌های انفرادی و باشکوه را ساخته‌ایم.
زمان، پول و توان و فضایی که برای ساخت‌وساز برای مردگان صرف شده می‌توانست حیات زندگان را بهبود بخشد.
اما عظیم‌ترین هرم هم قادر به محافظت از ما در برابر مرگ نیست، به همین دلیل خودمان را غرق آیین‌ها کرده‌ایم و این مناسک چقدر برای زندگان مهم‌اند!
بله باید با مرگ کاری کرد.
باید با مردگان کاری کرد.
برایشان حرف زد.
بهشان گفت که دوستشان داریم.

#رنج_ندیدن_تو
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

30 Oct, 18:43


از مجموعه کلاسیک فلسفه ققنوس منتشر شد

بسیاری از مضامینی که متعاقباً در فلسفهٔ هگل، شوپنهاور و حتی در پدیدارشناسی موضوع پژوهش‌های مفصل قرار گرفتند، نخست در اندیشهٔ فیشته، و به‌ویژه در کتاب "بنیاد حق طبیعی"، قوام یافته‌اند؛ مضامینی چون "دیگری به منزله‌ی شرط خودآگاهی"، "بدن به منزله‌ی شرط امکان ارتباط آگاهی‌ها" و "به‌رسمیت‌شناسی به منزله‌ی سازوکار شکل‌گیری بین‌الاذهانیت" تنها شماری از مضامینی هستند که فیشته نخستین بار آن‌ها را به کانون مباحثه و پژوهش فلسفی بدل ساخت.

#بنیاد_حق_طبیعی
#فیشته

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

30 Oct, 08:41


.
مهسا دهقانی‌پور از کتاب "کارت پستال تهران" اثر محسن عباسی می‌گوید
از مهاجرت،
از جنگ و بمباران تهران،
از عشق و زندگی و....

#کارت_پستال_تهران

@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

29 Oct, 18:15


.
جمهوری ترکیه در ادامهٔ رسالت متمدن‌سازانه‌ و نگاه سلطه‌جویانهٔ امپراتوری عثمانی در دوران متاخرش در خصوص شرق، کرد‌ها را "ترک‌های کوهستانی" می‌خواند که باید متمدن شوند.
این بار این "تمدن" ملی‌گرایی سکولار ترک بود.
زندگی کرد‌ها به‌ویژه تحت تأثیر قانون اسکان سال ۱۹۳۴ قرار‌ گرفت، قانونی که‌ مستلزم اخراج گستردهٔ کردها، انتقال آن‌ها از مناطق عمدتاََ کردنشین شرقی به غرب و جایگزین کردن مهاجران ترک به‌جای آن‌ها بود.
دولت تمامی گویش‌های زبان کردی را غیرقانونی اعلام کرد.
هنگامی که داشتن نام‌خانوادگی اجباری شد، ترکیه استفاده از حروفی را که برای نوشتن اسامی کردی لازم است ممنوع کرد‌. در واقع به همین دلیل حروفی مانند q و x در الفبای جدید ترکی گنجانده نشده‌اند‌.
ترکیه به زبان آوردن واژه‌های "کرد"، "کردی" و "کردستان" را جنایت می‌دانست. جنوب‌شرقی آناتولی «کردستان» تا به امروز در حال جنگ است؛ چریک‌های کرد از تسلیم شدن در برابر ترکی‌سازی خودداری می‌کنند. آتشی که در سال ۱۹۱۵ برافروخته شده هنوز خاموش نشده است.

#عثمانی‌ها
#مارک_دیوید_بئر
#یاسمین_مشرف
#به‌زودی

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

28 Oct, 13:39


منتشر شد
«ايرانشهر» شامل بيست و يك مقاله‌ای است كه طی سال های مختلف دربارۀ تاريخ و تمدن ساسانی نگاشته‌ام و درمجلات و جشن‌نامه‌های آكادميك به چاپ رسيده است. اميدوارم مطالب اين كتاب نشان‌دهندۀ اين باشد كه چقدر به تحقيق و نوشتن دربارۀ تاريخ ايران نياز داريم و اين كه كار ما تازه آغاز شده است.
ساسانيان سرزمين خود را ايرانشهر می‌ناميدند كه می‌توان آن را سرزمين ايرانيان ترجمه كرد.
مابين قرون سوم و هفتم ميلادی، معني ايرانی بودن به سبب فعل و انفعالات تاريخی و اجتماعی تغييرات مهم‍ی كرد.
به نظر من در اوايل دورۀ ساسانی، منظور از ايرانی يك زرتشتی ايرانی‌زبان بود، اما در قرن ششم ميلادی ايرانی بودن، داشتن فرهنگ ايرانی و آداب و رسوم ايرانی بود، مانند جشن گرفتن نوروز و مهرگان، پوشيدن لباس و خوردن و نوشيدن مانند ايرانيان، كه اين مهم تحقق يافت.
تمدن ايرانی مردم ايرانشهر پس از دورۀ ساسانی نيز ادامه يافت و نام ايران به مثابۀ يك ايده و سرزمين تا امروز با ما مانده است و ما تا حدودی وامدار فرهنگ ساسانيان هستيم.
در اين مقالات تحقيقی سعی بر مطالعه دربارۀ بعضی از اين نكات و روشن ساختن آن‌ها بوده است.
دكتر تورج دريايی

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

27 Oct, 13:36


.
کتاب «ادیسۀ انسان: آغاز از آفریقا» اثر گوردون سیگلر به موضوع جذاب و با این حال پر از ابهام «منشاء انسان» می‌پردازد.
موضوعی به غایت مهم و با این حال پر رمز و راز که هنوز بسیای از زوایایش نامکشوف باقیمانده است.
این کتاب داستان پر پیچ و خم پیدایش انسان را از سرمنشاء آن در گرم‌دشت‌های آفریقا در حدود شش میلیون سال پیش پی‌می‌گیرد تا تاریچۀ قطور و پر از جزئیات تحولات‍ی که به انسان امروزی رسیده‌اند را واکاوی کند. با این حال همانگونه که نویسنده خود به صراحت اذعان می‌دارد حوزۀ مطالعات دیرینه‌شناسانه و باستان‌شناسانه در باب منشاء انسان حوزه‌ای است سرشار از عدم قطعیت.

سيگلر می‌گوید: «تاریخ ما در عین حال [تاریخ] تمامی انسان‌گونه‌ها (هومینیدها)یی است که در گذشته‌ای نامعلوم زندگی می‌کرده‌اند.»

او داستان خود از فرازهای تاریخ پیدایش انسان را در فصل‌های گوناگون و با تفکیکی جغرافیایی در اروپا، آسیا، استرالیا و آمریکا پی‌می‌گیرد، و در طی بررسی جزئی‌نگارانه و دقیق خود سعی دارد تا به تصویری کلی و تا حد امکان جامع از سیر تطور انسان دست یابد؛ طبعاً یافتن یک چشم‌انداز همه‌شمول از تاریخ دراز ظهور انسان کار دشواری بوده که نویسنده با تکیه بر طبقه‌بندی‌های شناخته‌شدۀ این حوزه همچون انسان نئاندرتال، انسان جاوه، انسان پکن، انسان‌ اولیۀ آفریقا و غیره… به سیاقی درخشان آن را به انجام رسانده.

اصل روش‌شناختی نویسنده برای پیشبرد روایت‌اش از ماهیت پیدایش انسان بر روی این کرۀ خاکی طبعاً نظریۀ تکامل داروین-والاس بوده است. نظریه‌ای که در کنه آن این ایدۀ انقلابی جای دارد که موجودات زنده تغییرپذیرند و این تطور دامنه‌دار و همیشگی انواع موجودات، پایۀ ردیابی سیر تکامل انسان که علی‌القاعده نمی‌توانست از این فرآیند مستثنی باشد قرار می‌گیرد.

در طی چند میلیون سال، انسان امروزی مسیری حیرت‌انگیز و تو در تو را از میمون‌های ابتدایی تا انسان اندیشه‌ورز (Homo sapiens) امروزی پشت سر گذاشته. انسان امروزی در طی ۱۵۰ سال اخیر دائماً موجودی بوده که در سیر فرگشت‌ خود به ساختار منطقی کنونی‌اش رسیده است.

نویسنده به درستی در طی صفحات کتاب سعی دارد تا نشان دهد که چگونه تاریخ بشر دو مسیر فرگشتی متمایز را پیموده است: مسیر میمون‌های انسان‌نما و مسیر انسان؛ و این‌که چگونه در نهایت در گذر از شاخه‌های فرعی (همچون هومینیدها) به انسان اندیشمند رسیده است.
مسیری که افسانه و واقعیت، وهم و حقیقت در سرتاسر آن ریشه‌ دوانیده…؛ مسیری که مبدأ آن به همان اندازه در انبوهی از سردرگمی و ابهام خانه دارد که مقصد آن.

همان‌گونه که نویسنده می‌گوید: «ادیسه‌ ما هنوز ادامه دارد…»

#ادیسه_انسان

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

27 Oct, 13:35


تجدیدچاپ شد
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

26 Oct, 10:09


این کتاب یک قدیسه دارد، یک قهرمان: ماری کوری، نه صرفاً چون دو جایزۀ نوبل را از آن خود کرد، بلکه چون از زندگی بزرگ‌تر بود. بله، ماری کوری، زنی تحسین‌برانگیز، زنی که در زمانه‌ای دست به کارهای بزرگ زد که زنان تقریباً اجازه نداشتند کاری کنند؛ او در پیشرو بودن نمونه‌ای تمام‌عیار بود.

اما روسا مونترو، نویسندۀ متبحر این کتاب، قصد ندارد به ما روایتی زندگینامه‌ای از زندگی مادام کوری بدهد، نه، مونترو از اندوه و رنج، از مرگ، از فقدان، از بی‌باکی و مهم‌تر از همه از زن‌بودن سخن می‌گوید.

ماری کوری، که زخم‌ها و آسیب‌های ناشی از تشعشعات رادیوم را، برای اکتشافات بزرگش، به جان خریده بود و حتی ازشان راضی بود، در برابر مرگِ پیر کوری، همسر و همکارش، ناباورانه فروریخت و جزئیات وسواس‌گونۀ آن مرگ خوفناک و آن عشق آتشین تا همیشه دست از سرش برنداشت. او دانشمندی بزرگ بود که تلاش می‌کرد عواطف و اندوهش را مهار کند، اما درونش جنونی تمام‌عیار ناشی از رنجی بزرگ شعله‌ور بود.


«رنجِ ندیدن تو» برای تک‌تک آدم‌هایی که آن را دستشان می‌گیرند نوشته شده، برای همۀ کسانی که بار اندوه را بر دوش کشیده‌اند.

#رنج_ندیدن_تو
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

25 Oct, 13:01


تجدیدچاپ شد

«بوطیقای شعر نو» کار خود را با این پرسش ساده آغاز می‌کند که «مؤلفه‌های شعر نو کدام‌اند؟» و در پی آن تلاش می‌کند این مؤلفه‌ها، و سیمای ادبی و شعر نیما یوشیج را بررسی کند. بنابراین نویسنده، برای رسیدن به پاسخ‌های دقیق، آثار و آرای نیما را به‌دقت بررسی می‌کند. و، از سوی دیگر، به این پرسش که «منظور نیما از شعر نو چه بوده» نیز مفصل پاسخ می‌دهد.
جورکش معتقد است کار نیما از سر تفنن‌ نبوده و نیست یا از سر ضدیت او با سنت، بلکه نیما میدان دید تازه‌ای ارائه می‌دهد، نوعی نظام فکری منسجم و درهم‌تنیده که در نحوۀ جهان‌بینی مخاطب نیز تغییر ایجاد می‌کند.
نویسنده، در ادامه، به‌منظور پیگیری دستاوردهای نیما، مصاحبه و گفتگویی با منوچهر آتشی و م‌.آزاد آورده که بسیار خواندنی‌اند.

#بوطیقای_شعر_نو
#شاپور_جورکش

@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

23 Oct, 13:51


کولاکوفسکی فیلسوف، مورخ اندیشه، روشنفکر، و بزرگ‌ترین فیلسوف معاصر لهستانی، است و او را یکی از اثرگذارترین افراد در لهستان معاصر دانسته‌اند.

پس از گسستن از حزب کومونیست مجبور شد به پاریس و سپس آمریکا و انگلستان برود و تا پایان عمر در دانشگاه‌های آنجا به تدریس پرداخت.

تجربۀ زندگی کولاکوفسکی در حکومت کمونیستی شوروی در او این عقیده را پدید آورده بود که حکومت‌های توتالیتر خود به خود نافی ایدۀ حقیقت مطلق هستند، تا بتوانند مرز میان دروغ و حقیقت را از میان بردارند و دروغ را به جای حقیقت بنشانند.

همین باشد که باعث شده است کولاکوفسکی برخلاف رسم روزگار خویش مدافع تفکر مابعدالطبیعی و ضرورت و گریزناپذیری آن باشد.

نزد او، پرسش‌های انتزاعی مابعدالطبیعی، و در رأس آن‌ها مسئلۀ امر مطلق، از دل ملموس‌ترین دغدغۀ بشری، یعنی معنای زندگی، سر بر می‌آورد، و بدون امر مطلق، هیچ آریگویی نیچه‌ای به زندگی معنا نخواهد داشت.

 فلسفۀ تحلیلی نخستین و خصوصاً فلسفۀ ویتگنشتاین را به دور خود چرخیدن و فلسفه‌ستیزی توصیف میککرده است؛ فلسفه‌های پسامدرن را مد زمانه و زودگذر می‌نامیده است؛ پراگماتیسم را ضدفلسفه و خیانت به ایدۀ راستین فلسفه قلمداد می‌کرده؛ پدیدارشناسی هوسرلی را کوششی عبث به دنبال آغازی مطلق در معرفت‌شناسی، هرچند کوششی لازم، می‌دانسته؛ آری‌گویی نیچه‌ای به زندگی را بی‌مبنا و ناموجّه تلقی می‌کرده؛ نزد او میان شبکۀ مفهومی الهیات ایجابی و تجربۀ زیسته در دنیای معاصر شکافی پُرناشدنی وجود داشت و لذا کوشش‌های فلسفی نوتوماسی را جدی نمی‌انگاشت.  
#لشک_کولاکوفسکی #علیرضا_عطارزاده #انتشارات_ققنوس
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

23 Oct, 13:49


به مناسبت زادروز کولاکوفسکی


#لشک_کولاکوفسکی
@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

22 Oct, 18:36


لویی آلتوسر ‌نه‌تنها در تنهایی درگذشت، بلکه سال‌های پایانی حیاتش را نیز در تنهایی گذراند. صدالبته، در پی قتل همسرش، اما همچنین به سبب آن فرمی از تنهایی که خودش آن را شرط تأسیس هر دولت/وضعیت جدید می‌دانست: «برای خلق نیروهای مسلح لازم جهت هر نوع سیاستی، برای وضع قوانین اولیه، برای طراحی و حفاظت از بنیان‌ها».

فیلسوف و مبارزی که بیش از سه دهه در کانون داغ‌ترین محافل فکری و سیاسی در پاریس پس از جنگ جهانی دوم حضور فعال داشت، اندک زمانی پس از نظریه‌پردازی «تنهایی» در مقام شرط تأسیس امر نو، خود نیز به ورطۀ چنین آزمونی افکنده شد و درست در همین دوره بود که سرانجام موفق به ساختن چیزی شبیه فلسفه‌ای خاص خودش شد: ماتریالیسم تصادفی.

فلسفه‌ای که در عین تأکید بر نقش نیروها و عوامل تاریخی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در تعین‌بخشی چندوجهی به پدیده‌ها، برای عناصری همچون مواجهه و تصادف  نیز جایگاه تعیین‌کننده‌ای قائل است.

- از پیشگفتار مترجم بر کتاب «لویی آلتوسر»، اثر وارن مونتاگ، ترجمۀ فؤاد حبیبی، ققنوس، در دست انتشار
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

21 Oct, 18:07


تجدیدچاپ شد😳

هارولد بلوم گفته بود فیلیپ راث در کنار کورمک مک‌کارتی، تامس پینچون و دان دلیلو یکی از چهار نویسندۀ برتر در ادبیات معاصر آمریکاست.

راث برای کتاب «پاستورال آمریکایی» برندۀ جایزۀ پولتیزر شد، دو بار جایزۀ ملی ادبی را برد و بارها نامزد جوایزی چون جایزۀ انجمن ملی منتقدان و همین‌طور جایزۀ پن/فاکنر شد.

«رئیس جمهور ما» یکی از آثار منحصربه‌فرد راث و هجویه‌ای سیاسی است که شخصیتی الهام‌گرفته از ریچارد نیکسون را دست‌مایۀ شوخی و طعن و کنایه قرار می‌دهد.

بعدها مشخص شد نیکسون در مکالمه‌ای با رئیس دفترش هری رابینز هالدرمن دربارۀ این کتاب صحبت کرده و طبق نسخۀ ضبط‌شدۀ آن مکالمه، هالدرمن کتاب راث را «مسخره و حال‌به‌هم‌زن» توصیف می‌کند و این احتمالاً بهترین بازخوردی بوده است که فیلیپ راث می‌توانسته از مخاطبان «رئیس جمهور ما» بگیرد.

#رئیس‌جمهور_ما
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

21 Oct, 07:19


منتشر شد

"اسپری قهوه" ، اولین داستان کوتاه از مجموعه داستان "جانِ وَر" است.
قصه در شهر آبادان اتفاق می افتد و مواجهه ی فرزند یکی از  قهرمان های جنگ ایران و عراق با فیلمی سینمایی است که از ماجرای قهرمانی پدرش ساخته می شود.
در این داستان، زندگی فلاکت بار و واقعی پسر ، در مقابل نگاه بیرونی به قهرمانی اسطوره ای پدر، قرار گرفته است. تا حدی که پسر، قهرمانی پدر را بر نمی تابد و حتی او و قهرمانی اش را بدلیل نابود کردن زندگی شان، با کنایه زیر سوال هم می برد. سوالی که ذهن بسیاری دیگر را نیز در مورد جنگ و عواقب آن، مشغول کرده است.
آنچه از جنگ نمادسازی و تبلیغ شده، با آنچه واقعا جنگ به روز بازماندگان و انسانهای گمنام آسیب دیده از جنگ آورده، با رگه هایی از طنزی تلخ و گزنده روایت می شود.
و برای این روایت ضد جنگ، کجا بهتر از آبادان؟
...
#جان_ور
#علی_صالحی_بافقی
#نشر_هیلا گروه انتشارات #ققنوس
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

20 Oct, 12:52


فرشاد رضایی از شکسپیر برای فیلمنامه‌نویسان می‌گوید

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

19 Oct, 10:30


کاری که کرده‌ام قدیمی‌ترین ترفند بشر در مواجهه با وحشت است.

خلاقیت هم درست همین است: تلاشی کیمیاگرانه برای تبدیل رنج به زیبایی. هنر به طور عام و ادبیات به شکل خاص سلاحی قدرتمند در برابر شر و دردند. رمان‌ها نمی‌توانند این دو را شکست بدهند (آن‌ها شکست‌ناپذیرند)، اما هراس را تسلی می‌بخشند.
ادبیات ما را جزئی از کل می‌کند و به عنوان بخشی از کل گویا رنج فردی اندکی کاسته می‌شود.
وقتی کمرمان زیر بار رنج خم می‌شود، این هنر است که موفق می‌شود آن آسیب زشت و کثیف را به چیزی زیبا بدل کند.

#رنج_ندیدن_تو
#روسا_مونترو
#انتشارات_ققنوس
به‌زودی
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

16 Oct, 07:19


https://www.instagram.com/qoqnoospub/profilecard/?igsh=cnUybTY4MTFyZGVx

انتشارات ققنوس

15 Oct, 15:27


کتاب «ایدۀ پدیدارشناسی» برای همۀ کسانی که به طور کلی به سنت فکری پدیدارشناسی و مفاهیم اساسی، سرچشمه¬ها و تحولاتش، و به طور خاص به اندیشه¬های بنیانگذار این سنت، یعنی ادموند هوسرل، علاقه¬مندند بسیار سودمند است. خواننده در این کتاب با دورۀ مهمی از سیر تفکر هوسرل پس از چاپ کتاب «پژوهش‌های منطقی» و پیش از چاپ جلد اول کتاب «ایده‌ها» آشنا می‌شود که او در آن به زعم خود نخستین بار به روش لازم برای نقد شناخت دست می‌یاید، و تکلیف اصلی خود را در مقام فیلسوف در تعبیری کانتی «نقد عقل» برمی‌شمرد. این روش تازه همان تقلیل یا بازآوری پدیدارشناختی است که به زبانی روشن نخستین بار در کتاب «ایدۀ پدیدارشناسی» مطرح شده است.
هوسرل این درسگفتارها را با تمایز گذاشتن میان نگرش طبیعی و نگرش فلسفی و در نتیجه علم طبیعی و علم فلسفی آغاز می‌کند.

#ایده_پدیدارشناسی
#گروه_انتشاراتی_ققنوس
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

15 Oct, 08:27


بله، زن بودن دشوار است، خیلی دشوار است، زیرا به‌واقع نه بلدی و نه می‌خواهی عهده‌دار انتظاراتی شوی که در قالب سنت برایت تعریف می‌شوند. بهتر است هیچ باشی تا بتوانی همه‌چیز باشی. به نظرم انتخاب ماری هم همین بود. بله من آن زن مغرور لهستانی [ماری کوری] را به‌خوبی درک می‌کنم که نمی‌خواست خودش را در مقام قربانی ببیند، زیرا جایگاهی مشمئزکننده است، اما در عین حال نمی‌خواست خودش را در جایگاه جلاد ببیند، چنان ناسپاس در نقش جلاد مردان.

#رنج_ندیدن_تو
#روسا_مونترو
#به‌زودی

@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

13 Oct, 07:01


عصر سه‌شنبه‌های بخارا

بیست و ششمین نشست از سلسله نشست‌های عصر سه‌شنبه‌های مجلۀ بخارا به مرور کتاب «اقتصاد‌سیاسی نجات سیاره» (بحران آب‌و‌هوایی و پیمان‌نوین سبز جهانی) از سوی نشر ققنوس منتشر شده، اختصاص یافته است.
این نشست در ساعت چهار و نیم بعدازظهر سه‌شنبه ۲۴ مهرماه ۱۴۰۳ با حضور خانم مانیا شفاهی و آقایان: شهریار خوّاجیان و فرهاد محرابی در محل باغ‌‌موزۀ نگارستان برگزار می‌شود.

کتاب «اقتصاد‌سیاسی نجات سیاره» به مباحث مربوط به ماهیت تغییرات آب‌و‌هوایی و ارتباط سرمایه‌داری با ویرانی زیست‌محیطی و بحران آب‌و‌هوایی می‌پردازد و بعد برنامهٔ مورد نیاز برای گذار موفق به اقتصاد سبز را شرح می‌دهد و سرانجام به نقش «بسیج سیاسی برای نجات سیاره» و «سوسیالیسم زیست‌محیطی» برای بسیج عمومی در مبارزه برای ایجاد آینده‌ای سبز می‌پردازد.

کتاب حاصل گفتگوی خواندنی و انتقادی میان نوآم چامسکی روشنفکر، فیلسوف و زبان‌شناس برجسته و شهیر آمریکایی با رابرت پالین اقتصاددان آوانگارد و شناخته‌شده در عرصهٔ جهانی است که بیش از یک دهه رهبر مبارزه در راستای برقراری یک اقتصاد سبز برابری‌جویانه بوده است.
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

12 Oct, 13:21


به زودی از مجموعهٔ آثار «ژول ورن» منتشر می‌شود؛

تصور کنید شب است، فلیپ و خانوادهٔ کلیفتون همگی در جنگل‌اند، و بعد از جستجوی بسیار در پی چیزی برای خوردن، تصمیم می‌گیرند به غار محل سکونتشان برگردند. اما هرچه می‌گردند، جک‌، این پسرکوچولوی شیطان، را پیدا نمی‌کنند. غیبت او همه را نگران می‌کند.‌ هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید او از کِی ناپدید شده.‌ ماه نو است و ساحل را تاریکی فرا گرفته. بلافاصله مردان دسته پراکنده می‌شوند تا بلکه او را بیابند. تا این‌که عاقبت عمو رابینسون زیر دسته‌های داغداغان، در تاریک‌ترین نقطهٔ پردهٔ درختان، مرد کوچک بی‌حرکتی را می‌بیند که دست‌به‌سینه ایستاده. بله جک است. و او در پاسخ سؤال «این‌جا چه می‌کنیِ» عمو می‌گوید: «شجاع می‌شوم!»

این داستان مملو از لحظات دشوار و نفس‌گیر مبارزه برای بقاست، و نیز تمرین شجاعت!

#عمو_رابینسون
#ژول_ورن
#زهرا_فلاح_شاهرودی
#انتشارات_ققنوس

@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

10 Oct, 08:28


با سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ دوباره میلیون‌ها آواره افغان به کمک دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل شروع به بازگشت به کشورشان کردند‌. بیش از یک میلیون آواره در پاکستان باقی ماند و تقریبا یک میلیون نفر دیگر در ایران. به‌تازگی پاکستان شروع به اخراج افغان‌ها کرده است. مقامات پاکستانی از ژوئیه ۲۰۱۶ اعمال خشونت و تهدید به منظور راندن تقریبا ۶۰۰هزار افغان به خارج از این کشور را آغاز کرده‌اند.
آوارگان افغان در ترس مداوم زندگی می‌کنند، ترس از اینکه مقامات آنها را از کسانی که دوستشان دارند جدا کنند یا به کشور از هم گسیخته‌شان بازگردانند، کشوری که دیگر بیشتر آنها آنجا را خانه خود نمی‌دانند. دیده‌بان حقوق بشر تاکید دارد که مجبور کردن افغان‌ها برای بازگشت به کشورشان خلاف قانون است، زیرا در آنجا هنوز خطر بزرگی تهدیدشان می‌کند.
#پناهجویان_در_گذر_تاریخ
#مجموعه_تاریخ_جهان
#انتشارات_ققنوس
#شهربانو_صارمی
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

09 Oct, 12:30


منتشر شد
تصور این‌که مادرم در جوانی چه شکلی بوده برایم سخت است. در واقع تصور کردن صورتش برایم سخت است‌‌. لایه‌های بسیاری روی آن چهره قرار گرفته، مثل رسوب، که کشف آن دیگری، آن چهره‌ی اولیه را غیرممکن می‌کند. حتی عکس‌هایش با آنچه از او به یاد دارم مطابقت ندارد. وجودش را به یاد می‌آورم، البته: صدایش، بویش، این‌که تکیه دادن به او چقدر لذت‌ داشت، صدای تق‌و‌توق‌های اطمینان‌بخشی که او در آشپزخانه به راه می‌انداخت، حتی صدای آواز خواندنش، عادت داشت بخواند.
زمانی در گروه کُر کلیسا می‌خواند؛ صدایش خوب بود. من فکر می‌کردم از خوشحالی آواز می‌خواند، ولی در واقع آواز می‌خواند تا ما را بخواند. یادم می‌آید با هم روی سنگ‌های گرم در انتظار بازگشت پدر می‌نشستیم و من به پاهای مادرم در شلوار فلانی خاکستری‌اش تکیه می‌دادم. اطمینان داشتم که همه تشریفات آیینیِ او قبل از بازگشت پدر -- راه رفتن در دامنه‌ی تپه، ستون وهم‌انگیز، انتظار و لم دادن در سکوت مطلق -- موجب ظهور او می‌شود، او که سایه‌ی سیاهش در برابر خورشید با حرکت قایق به سمت اسکله‌مان بزرگ و بزرگ‌تر می‌شد.

#جنون_اخلاقی
رمانی از مارگارت اتوود،
ترجمهٔ منیژه صدیقی
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

09 Oct, 08:27


راوی و قهرمان داستان کتاب سایه‌ها راهوتپ است، مردی درستکار و امین از نیروهای مِدجای. این نیروها در ابتدا و در اصل بیابانگردان نوبیایی بودند. مصری‌ها در دورهٔ امپراتوری میانه نه‌تنها توانایی‌های نظامی این مردان را ارج می‌نهادند و از آنان به عنوان نیروی گشتی و پیشقراول سود می‌بردند، بلکه از استعدادشان به عنوان دیده‌بان و مأمور اکتشاف و خبریابی نیز استفاده می‌کردند و آنان را به‌ویژه در مناطق مرزی کشور برای جاسوسی از بیگانگان به کار می‌گرفتند. تشکیلات مدجای را می‌توان با دستگاه‌های پلیس مدرن و امروزی ما مقایسه کرد؛ یعنی دستگاهی استوار بر سلسله‌مراتب اداری مافوق و مادون بود که می‌خواست و اصرار داشت کارش را مستقل و بدون وابستگی به و دستور پذیری از سایر مراجع کشور انجام دهد و صدالبته در صفوف خود وجود کارآگاهان، یا به قول خود مصری‌ها «حقیقت‌یاب»های، آزاداندیش و درستکاری چون راهوتپ را به‌هیچ‌وجه برنمی‌تابید‌.

#کتاب_سایه‌ها
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

09 Oct, 08:26


کتاب سایه‌ها اثر نیک دریک با ترجمهٔ جواد سید اشرف منتشر شد

رابرت گریوس شاعر و نویسندهٔ بزرگ در جایی نوشته است هدفش از نگارش رمان‌های تاریخی تلاش برای ارائهٔ پیشنهاد و راه‌حل جهت گشودن رمز و راز معماهای تاریخی است. امروزه معماهای تاریخی چندانی که بزرگ‌تر و پررمز و رازتر از معمای زندگی و مرگ توت‌عنخ‌آمون باشند وجود ندارند و این نوشتار تلاش مشتاقانهٔ نویسنده است که می‌خواهد، با تکیه بر نتایج پژوهش‌های تا حد امکان دقیق و علمیِ تاریخی و البته با نیروی تصور و پرواز بر بالِ خیال، مردمی را که قرن‌ها از مرگشان گذشته است در مقام انسان‌هایی زنده و فعال در متن جامعهٔ آن دوران و در میانهٔ زمانهٔ خود توصیف کند.

#کتاب_سایه‌ها
@qoqnoospub

انتشارات ققنوس

09 Oct, 08:24


@qoqnoospublication

انتشارات ققنوس

07 Oct, 14:37


آتروپات به منظور استقبال از اسکندر به دشت‌های نسا آمد.  اسکندر کمی بعد با سپاهیانش به اکباتان  که در این هنگام غرق در جشن و سرور بود رهسپار شد. برای این جشن سه هزار بازیگر تئاتر،  نوازنده و ورزشکار از یونان به اکباتان آمده بودند. آتروپات در یکی از این جشن‌ها، برای سرگرمی اسکندر گروهی متشکل از صد سوار زن به همراه آورده بود که احتمالا از زنان جنگجوی قبیله‌های اسکیت-سکا بودند.
آتروپات تنها با توسل به این گونه کارها توانست دست مقدونی‌ها را از سرزمین خود کوتاه کند. ظاهرا آتروپات تنها ساتراپ یا جزو معدود ساتراپ‌های حکومت فروپاشیده هخامنشی بوده که توانست قدرت خود را حداقل بر قسمتی از سرزمین تحت فرمانش حفظ و چندی بعد اعلام استقلال کند و خود را شاه بنامد.
بر اساس تمام آنچه گفته شد، آتروپات، ساتراپ سابق دولت هخامنشی که اصالتا مادی بود، در اواخر سده چهارم ق.م حکمران مستقل حکومت جدیدی شد که در ابتدا رسما ماد و سپس به نام اولین حاکم خود آتروپاتن نامیده شد.
#تاریخ_آتروپاتن
#آذربایجان_باستان
#اقرار_علی‌یف
#مهناز_صدری
#انتشارات_ققنوس

انتشارات ققنوس

07 Oct, 14:30


تجدیدچاپ شد

آتروپاتن نام یونانی پادشاهی‌ای است که ربع آخر قرن چهارم پیش از میلاد در آذربایجان و کردستان ایران و بخشی از جمهوری آذربایجان کنونی ایجاد شد و نزدیک به سه قرن و نیم به حیات خود ادامه داد.

آتروپاتن کشوری غنی و قدرتمند بود که در آن کشاورزی، دامپروری و تجارت رونق فراوان داشت و شهرنشینی در شهرهای آباد آن توسعه یافته بود.

در منابع برای اولین بار در سال ۳۳۱ ق.م و در هنگام جنگ بسیار مهم گوگمل که به فروپاشی کامل امپراتوری هخامنشی انجامید از آتروپات یاد شده است. بنا بر منابع، آتروپات فرمانده سواره‌نظامی بود که قبل از شروع جنگ از طرف پادشاه پارس به ماموریت تجسسی فرستاده شد.
آتروپات بعدها بنیانگذار پادشاهی‌ای شد که ماد کوچک یا آتروپاتن نامیده شد.

آتروپات که دولتمردی بزرگ، انسانی برجسته، سیاستمداری واقع‌بین و دوراندیش بود، بی‌ثمر بودن جنگ با اسکندر مقدونی را دریافت و به همین دلیل راه مذاکره و نزدیکی با یونانیان را برگزید، و به این ترتیب آتروپاتن در مقابل فاتحان مقدونی-یونانی در امان ماند.

#تاریخ_آتروپاتن
#آذربایجان_باستان
#اقرار_علی‌یف
#مهناز_صدری
#انتشارات_ققنوس

انتشارات ققنوس

07 Oct, 09:01


تفکرات اشتراوس را می‌توان حول محور دو موضوع اصلی توصیف کرد: نقد مدرنیته و احیای فلسفهٔ سیاسی کلاسیک. او بر این عقیده است که حاصل مدرنیته نیهیلیسم، نسبی انگاری و علم باوری بوده است. از نظر اشتراوس علوم سیاسی و اجتماعی مدرن، که بر مشاهدهٔ تجربی و تحلیل عقلانی مبتنی هستند، در فهم پرسش‌های اساسی مربوط به سرشت انسان، اخلاقیات و عدالت ناکام مانده‌اند، و انسان‌ها را به اشیایی صرف تقلیل داده‌اند که موضوع سلطه و محسابه اند.
پیشنهاد اشتراوس برای غلبه بر بحران مدرنیته بازگشت به فلسفهٔ سیاسی کلاسیک و متفکران دوران قرون وسطا است، که به عقیدهٔ او درک عمیقتر و جامع‌تری از انسان و جامعه داشتند. اشتراوس خواهان خوانش دقیق و توأم با احترام متون کلاسیک است. او بر این باور است که نویسندگان این متون آثار خود را به شیوه‌ای «رمزی» می‌نوشتند، شیوه‌ای که او از آن به «هنر نوشتن» یاد می‌کند و در کارهای خودش هم از آن پیروی می‌کند. اشتراوس معتقد است نویسندگان کلاسیک آموزه‌های حقیقی خود را در پس پرده‌ای از عقاید مرسوم پنهان می‌کردند تا از تعقیب و آزار در امان بمانند.

#تعقیب_و_آزار_و_هنر_نوشتن
#لئو_اشتراوس
#انتشارات_ققنوس

@qoqnoospub