دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی @environ_concerns Channel on Telegram

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

@environ_concerns


هدف این کانال انتشار نگرانی‌های محیط زیستی و دانشگاهی کشورمان ایران و جهان است.

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی (Persian)

در کانال تلگرامی دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی با نام کاربری @environ_concerns می‌توانید به انتشار نگرانی‌های محیط زیستی و دانشگاهی کشورمان ایران و جهان دسترسی پیدا کنید. این کانال با هدف اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی در حوزه محیط زیست و دانشگاهی برای جامعه فعالیت می‌کند. اگر به مسائل محیط زیستی و دانشگاهی علاقه‌مند هستید و می‌خواهید اطلاعات بروز و مهم در این زمینه را به دست آورید، این کانال گزینه‌ی مناسبی برای شماست. با پیوستن به این کانال، می‌توانید از آخرین اخبار، تحقیقات، و مقالات مرتبط با محیط زیست و دانشگاهی مطلع شوید. بنابراین، با انتخاب این کانال، به جمعیتی پویا پیوسته و در جهت حفظ محیط زیست و ترویج دانشگاهی تلاش کنید.

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

14 Jan, 07:57


جناب آقای پزشکیان
ریاست محترم جمهوری

آزادی و جمهوری دو آرمان اساسی در وعده‌های نظام حاضر از سال ۱۳۵۷ تاکنون بوده است. دولت‌مردان در این چهار دهه همواره بر تحقق و صیانت از آزادی تأکید کرده‌اند. به‌ویژه پس از آنچه در چهار سال اخیر بر ایران گذشت، جنابعالی نیز در ترغیب مردم به آشتی با انتخابات و اعتماد به شما، بار دیگر بر تضمین آزادی بیان تأکید کردید.

اما متأسفانه در چند روز اخیر شاهد تضییع حق آزادیِ بیان جناب دکتر محسن رنانی بوده‌ایم که یکی از برجسته‌ترین اقتصاددانان و در عین حال سرمایه‌های اجتماعی ایران هستند و همواره دغدغۀ مانایی و آبادانی این مرز و بوم را داشته‌اند.

حتماً می‌دانید اقدام قضایی علیه ایشان به استناد نوشته‌هایی که در سال‌های پیش منتشر کرده‌اند و دستور قضایی برای حذف مقالات ایشان از سایت، خلاف وعده‌های شما و نیز نفی صریح حق آزادی بیان است.

در این نامه از جنابعالی در مقام مسئول اجرای قانون اساسی و مفاد مصرح آن در تضمین آزادی بیان و حقوق اساسی ملت، خواستار موضع‌گیری روشن شما دربارۀ رفع محدودیت های علمی و دیگر اتهام‌های ناروایی هستیم که به کار فکری دکتر محسن رنانی زده شده است.

همچنین عطف به سوگند ریاست‌جمهوری‌تان، تعریف سازوکارهایی برای توقف این رویه را - بدون فوت وقت - خواستاریم، به امید اینکه ایشان، سایر اندیشمندان و نیز تمامی شهروندان این مرز و بوم، زین‌پس بدون ترس از بازداشت و توبیخ، طعم شیرین «آزادی پس از بیان» را عمیقاً تجربه کنند.


با احترام؛ جمعی از دانشگاهیان و مردمان این سرزمین.

امضاکنندگان:
ناصر فکوهی، پرویز پیران، بایزید مردوخی، نعمت الله فاضلی، محمد فاضلی، علی سعدوندی، احسان شریعتی، یاسر عرب، مهدی نصیری، محمد درویش، ابوالفضل دلاوری، احمد خرم، یعقوب اندایش، علی چشمی، محمد طاهری، مسیحا رضاقلی (والا)، مقصود فراستخواه، نادر مهرگان، محمد بحرینیان، هادی خانیکی، سید محمد بهشتی، تقی ابراهیمی سالاری، محمدرضا اسلامی، احمد صفار، مانی کلانی، مرتضی درخشان، عباد تیموری، الهام فخرایی، امیرمسعود شهرام نیا، علی برجیان، نریمان محمدی، انوش اردوان، امیرحسین پوره، مهنوش مانی، وجیهه جلائیان، مهری شاهزیدی، داود نجفی، رضا مجیدزاده، زهره رضاپور، محمود اولاد، سیروس امیدوار، سهراب دل‌انگیزان، زهرا منتظری، اصلان قودجانی، نسرین قنواتی، علی صحرائیان، لیلا صادقی‌تبار، فرحناز عطاریان، مینا اعتضادی، فرزاد کلاته، سید نوید کلهرودی، معصومه اشتیاقی، محدثه جزائی، رسول رییس جعفری، میثم موحدفرد، علی اصلان شهلا، امین عسکری، حسن پورعلی، حمیدرضا قاسمی، مسعود کسرائی‌نژاد، اسماعیل صفرزاده، حسین طالقانی، رضا کاشف، علی‌رضا طاهریون، رضا میرزاابراهیمی، میکائیل عظیمی، محمد اسمعیل مطلق، کیانوش جهانمردی، زينب مرتضوي فر، محمدرضا لطفعلی پور، محمدطاهر احمدی شادمهری، حسین حاجی باقری، بهزاد بهرامی، سیدحسین اطهری، سید مصطفی حسینی، غلامرضا باقری، فاطمه عباسی سیر، جواد امام، مریم صالحی، حسین حاجی باقری، بهزاد بهرامی، حمید محمدی، رضا محمدی، عاطفه محمدی، سعیده ایزدی، محمد هادی شرف زاده، الهه بیابانی، فاطمه طاهری، هایده شهسواری، علیرضا هاشم پور کوهبنانی، مریم منصوری، آرش صادقی علیایی، هادی باقری، فردین قریشی، سعید معیدفر، حبیب عشایری، سید محمد رضا خاتمی، سیدیعقوب  سادات موسوی، رضیه موسوی فر، بهروز صادقی عمروآبادی، مصطفی دین‌محمدی، حامد رمضانعلی، گل چهره محمدمحمدی، اعظم جلائی، علی اکبری، محمدرضا خطیبی نژاد، مجید واشقانی فراهانی، بابک بنکدارپور، حسین اکبرزاده، پارسـا پـورغفار مغفزتی، محمدرضا اسلامی، محمدرضا کدیور، محمدهاشم زارعی، منصور وفا، سویل ماکویی، حبیب رضازاده، مهران صولتی، مسعود انصاری نو، مصطفی قیصری، عبدالرحیم مرادی ، غزاله ترابی، علی مرادی، محمدحسین یارمحمدیان، عباس شادلو، سعیده ایزدی، محمد هادی شرف زاده، زهرا ابراهیمی، زهرا امیری اسفرجانی، هادی وحید، امیرحسین کوشا، وحید کمالی، سیدحسین سراج‌زاده، حسن یعقوبی بازرگانی، عطااله مرادی، باقر رمضان زاده، احد حاجی امیری، مجید مرادی، عباس آزاده، فاطمه میرفتاحی، جواد تقی زاده، مجید صامتی، منیژه زیبایی، محمد رستمی، مجتبی مقصودی، اکرم جودی، سیدعباس سلطانی، رضا یادگاری، حسن وکیلیان، گيتي اعتماد، نوين تولايي، سيمين حناچي، كمال اطهاري، سهراب مشهودي، احمد آل ياسين، مهرناز عطاران، ایرج ناییج‌پور، محمد هادی صمدی، وحید سینائی، علی اصغر سعیدی، مهری مهری جو، اشکان حسین‌زاده، وحید احسانی، یاسر پاکدامن، مهدی عبیدی سیاوشانی، مصطفی فروزش، مژگان سادات روحانی، محسن احمدی فرد، محمد احمدی، مجید شریفی، فروغ کریمی، کامبیز لعل، فاطمه السادات نبوی، فاطمه دواری، فاطمه رجبی، علی جعفری شهرستانی، سمانه گلاب، سعید خضر، زهرا ذبیحی، حميد بختياري، حمید افتخاری، حسین رحیمی نژاد، حسین امیررحیمی و ....
https://t.me/renanisupport

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

13 Jan, 10:59


🔻کاشت درخت پائولونیا ممنوع است

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست:

▪️موضع سازمان در مقابل کشت درخت غیر بومی پائولونیا تغییری نکرده و همچنان کشت این نوع درخت در مناطق تحت مدیریت این سازمان و مستثنیات آن ممنوع و قابل پیگیری است| ایرنا


@tejaratnews

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

10 Jan, 10:51


🔸آقای پزشکیان چه کسانی بناست برای شما پایتخت جدید بسازند؟/ در نیم‌قرن گذشته حتی یک شهر قابل سکونت نساخته‌ایم


حسین آخانی، اکولوژیست و استاد دانشگاه تهران:
▫️در نیم قرن گذشته حتی یک شهر قابل سکونت نساخته‌ایم.

▫️آقای پزشکیان چه کسانی بناست برای شما پایتخت جدید را بسازند؟ اگر می‌خواهید آنطور که گفته‌اید از خارجی‌ها استفاده کنید، خودتان می‌دانید که شما حتی در استفاده از افراد توانمند داخلی فاقد اختیار هستید و مخالفان شما حتی حضور معاون با سواد شما را غیر قانونی می‌دانند.

▫️هنوز فکر کردن به صحنه دردناک وقوع سیل شیراز تمام بدنم را مور مور می‌کند.

▫️هر وقت به فاجعه خشک شدن زاینده رود می‌اندیشم، فکر می‌کنم هیچ دشمنی نمی‌توانست با حمله خود آسیبی به اندازه خشکاندن زیباترین رود و نصف جهانش را برساند

📌 متن کامل گفت‌وگو در #خبرآنلاین:
khabaronline.ir/xn5Dr


@KhabarOnline_ir | khabaronline.ir

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

09 Jan, 20:39


اینجا دانشگاه تهران است (گزارش شماره ۶)
دیدن صحنه های ریختن بقایای غذایی برای گربه ها، آنهم در یک محیط دانشگاهی برای من جز خجالت چیزی ندارد. کسی که اینها را می ریزد نمی داند که منشا آلودگی و افزایش حشرات و موش است. او نمی داند که بقایای این غذاها را کلاغ می خورد و ما مواجه با افزایش این پرنده مهاجم در شهر می شویم. او نمی داند که گربه و کلاغ دشمن بقیه پرندگان مانند بلبل است. او نمی داند که هر چه گربه می خورد مدفوع می شود و کلیه باغچه ها را با خطرناکترین عوامل بیماری زا آلوده می کند. او شاید بچه ندارد و نمی فهمد که باغچه های تهران مانند بمبهای بیولوژیکی علیه همه کودکان ما شده اند. بسیاری از آنهایی که به گربه ها غذا می دهند، آنها را بچه های خود خطاب می کنند. آقا و خانم محترم، بچه هاتون را ببرید خانه و از آنها در خانه خود مراقبت کنید.
هشدار: به آن چراغی که در برق آفتاب روشن است اصلا دقت نکنید.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

09 Jan, 05:15


صفحه حسین آخانی در اینستاگرام.
در اینستاگرام می توانید علاوه بر کلیپ ها و ویدئوهای محیط زیستی، هر روز با استوری های متنوع در جریان مسائل محیط زیست باشید. در این صفحه تنها خط قرمز ما ایران است.
https://www.instagram.com/hosseinakhani?igsh=MTA5emMxdDRqd2Ixcw==

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

06 Jan, 12:05


تهدید به قتل
بخشی از فایل صوتی تهدید به قتل اینجانب که برای نخستین بار از شبکه دو تلویزیون در تاریخ شانزده دی ماه پخش شد. تصمیم به انتشار این فایل بعد از آن گرفته شد که دستگاه قضایی و نهادهای امنیتی علیرغم چهار شکایت و چندین گزارش کامل از باند سازماندهی شده ای که سر دسته آنها ادعا می کرد خودش اطلاعاتی است، اقدامی نکردند. من یک استاد دانشگاهم که انتخاب کردم در وطنم زندگی کنم. آیا یک عده اوباش باید آزادانه من را تهدید به قتل کنند؟ ادرس و‌تلفن من را منتشر کنند و به مراسم تجلیل از من لشکر کشی کنند و آب از آب تکان نخورد!
فرد یاغی همچنان در حال انجام اعمال مجرمانه خود است و گویا خود را در حاشیه امن می بیند.
من اینجا اعلام می کنم اگر روزی از ایران رفتم، دلیل آن فقط و فقط امنیت جانی من و خانواده ام است که از سوی گروهی که خود را حامی سگ و گربه می دانند به شدت تهدید شده است.
لطفا این پست را برای هر کس در هر نهاد قضایی و امنیتی می شناسید بفرستید. این جماعت حامی حیوان نیستند و معلوم نیست اعمال خشونت بار خود را به چه هدفی انجام می دهند‌.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

03 Jan, 13:26


Channel name was changed to «دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی»

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

03 Jan, 06:49


اینجا دانشگاه تهران است (گزارش شماره ۵)
در راهرو و روبروی یک سالن همایش در دانشکدگان علوم برای روشن کردن یک محوطه کوچک عبوری که یک نور متوسط و حداکثر دو چراغ سقفی کافی بود، ۳۲ چراغ لوکس کار گذاشته شده است. این چراغها در طول روز روشن اند. مسئله فقط مصرف انرژی نیست، بودجه هنگفتی برای ایجاد این نورپردازی هزینه شده است و چون این لامپها مرتب می سوزند بایستی برای حفظ آن از بودجه ناچیز علوم هزینه کرد.
اینها نشانگر لایه های پیچیده فساد، حیف و میل و اتلاف انرژی است. نمی خواهم کسی را متهم کنم، چون همه افراد از همکاران و دوستان خودم هستند. چرخه ی پیچیده ای که منجر به این نور پردازی و ارزش گذاری آن شده، در حالیکه پنجره های همه دانشکده ها قدیمی و باز هستند و دانشکدگان یک سال پول تعمیر خودروهای سفرهای علمی را نداشت، ضعف های مدیریتی کشور در کنترل فسادهای پنهان و تخریب محیط زیست را نشان می دهد.
این نور پردازی مانند بیمار سرطانی است که به جای هزینه پس انداز محدودش برای درمان بیماریش، آن را خرج آرایش و تزریق بوتاکس می کند.
حسین آخانی، ۱۴ دی ۱۴۰۳
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

02 Jan, 12:09


اینجا دانشگاه تهران است (گزارش شماره ۴).
مدتهاست که من رفتار کلاغهای دانشگاه را مستند می کنم. آخر هفته غوغایی است. کلاغ ها ظروف یکبار مصرف و غذاهای مانده را از سطلها خارج کرده و خورد و پخش می کنند. ما که می دانیم مدیریت پسماند در کشور فاجعه است پس تنها راه حل کاهش تولید و‌استفاده از ظروف یکبار مصرف است. دانشجو، استاد، مسئول، هیئتی، مسجدی لطفا از ظروف یکبار مصرف استفاده نکنید. لطفا استفاده از آنها را ممنوع کنید. بزرگترین عامل پخش این ظروف دکه هایی است که در جنوب دانشکده دندانپزشکی است و یا مراسمی که مرتب به بهانه های مختلف در دانشگاه برگزار می شود. کاش یک مجتهد فتوی می داد که استفاده از ظروف یکبار مصرف در مراسم و نذری ها حرام است. حکم فقهی هم دارد: لا ضرر ولا ضِرار في الإسلام
حسین آخانی ۱۳ دی ۱۴۰۳
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

31 Dec, 11:33


اینجا دانشگاه تهران است (گزارش ۳). مملکتی که در کانون نخبگان و فرهیختگانش اینگونه پسماند سازی و دور ریز غذایی اتفاق می افتد به دشمن نیاز ندارد.
۱۱ دی ۱۴۰۳، حسین آخانی

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

30 Dec, 09:02


اینجا دانشگاه تهران است (گزارش ۲).
۱۰ دی ۱۴۰۳، ما با چنین مدیریتی در مصرف انرژی به هیچ دشمنی نیاز نداریم. حالا مرتب تعطیل کنید.
حسین آخانی

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

30 Dec, 07:34


اینجا دانشگاه تهران است (گزارش شماره ۱). قابل توجه آقای رئیس جمهور.
حسین آخانی

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

29 Dec, 04:05


سد تنگ سرخ شیراز
براساس کلیه نقشه های زمین شناسی( 25000، 100000 و 250000) و برای ترازهای 1850 - 1810 برخورد آب دریاچه سد با نهشته های تبخیری گچی قطعی خواهد بود. فرسایش تونلی، رخداد فروریزش زمین، فرار آب و شوره زاری بیشتر بستر و مسیر بسمت دریاچه مهارلو قابل پیش بینی است. از مسئولین استان فارس و شهر شیراز درخواست دارد در بالای سر شیراز کانون ریسک ایجاد نکنند و واضح است که در صورت اجرای طرح سد تنگ سرخ، باید پاسخگوی عواقب آن و بوِیژه خشکی تالاب مهارلو و ایجاد کانون گرد و غبار نمکی برای محدوده و بویژه برای سروستان باید باشند.
t.me/Dr_AliBeitollahi

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

27 Dec, 09:52


آبخیزداری سازه ای
=مرگ مسیر آبراه های طبیعی
=تشدید خسارات سیل
در سرزمینی که در هیچکدام از شهرهایش از پایتخت گرفته تا دور ترین مناطق مهندسان شهرسازی و شهرداری و مجلس و دولت نمی دانند که برای مردم باید پیاده رو درست کرد که بتوانند با پای خود در کوچه و خیابان قدم بزنند، در دور افتاده ترین دره ها و کوهها و ابراه ها چه در ارتفاعات البرز و زاگرس تا دشتهای جنوبی کشور تا دلتان بخواهد به اسم ابخیزدازی صدها هزار سازه های میلیاردی (چک دم) ساخته اند. سازه هایی که مانند سیل امامزاده داوود نقششان جز مرگ چیزی نیست.
به فساد آبخیزداری رسیدکی کنید. ابخیزداران پولهای مملکت را در کوه و بیابان و جاههایی که کسی نیست بداند به چه منظوری و به چه کاری می اید به باد می دهند. این افراد به دروغ می گویند برای کنترل سیل که البته جز مواردی اندکی، اغلب باعث تشدید سیل می شوند. گاهی می گویند برای ذخیره کردن آب در سفره های زیر زمینی، یکی نیست بپرسد که این صدها هزار بند آبخیزداری کجا باعث بالا امدن سفره های آبهای زیر زمینی شده است.
#حسین_آخانی
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

26 Dec, 03:18


چرا چراغهای دانشگاه تهران در ساعت ۹ شب روز تعطیل شده کاملا روشن است؟
آیا بخشنامه و توصیه و تعطیلی باعث می شود که مدیران و مردم رفتارشان را تغییر دهند و دست از بد مصرفی در انرژی بر دارند؟
متاسفانه پاسخ نه است. دلیل هم نمی خواهد. مردمی به ندای حاکمانشان پاسخ همراهی می دهند که آنها هم به ندای نیازهای ابتدایی مردم پاسخ مثبت دهند. در همین دانشگاه تهران، اغلب پنجره ها قدیمی و ۹۰ ساله هستند؛ یعنی بود و نبودشان فرقی ندارد. شوفاژها همه روشن و گرما به بیرون می رود. وقتی شما نتوانسته اید در کانون علم، دانش و خرد که محل کار و تربیت بهترین های مملکتتان است، حکمرانی پایدار و درست اعمال کنید، پس چه انتظاری است در خارج از آن بتوانید.
حسین آخانی ۵ دی ۱۴۰۳.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

25 Dec, 03:05


آلودگی و فیلترینگ
حسین آخانی
و ما همچنان با آنتی فیلتر برای شما می نویسیم و شما هم با آنتی فیلتر در این روزهای همیشه تعطیل می خوانید. ج.ا. نشان داده است که جمهوری حفظ مشکل است، هیچ علاقه ای به حل کامل هیچ مشکلی ندارد. نان برخی در عدم حل مسائل است. چون حکمرانی علاقه ای به بریدن نان مردم ندارد، سعی می کند مسئله را حفظ کند. هر چه ابعاد مسئله بزرگتر شود، مشاغل بیشتری ایجاد می شود. مشکل آلودگی و ناترازی بنزین هم شبیه مشکل فیلترینگ است. برای حل مشکل آلودگی و ناترازی بنزین باید حمل و نقل عمومی را درست کند. حل حمل و نقل عمومی از هر کاری ساده تر است. حتی بسیاری از کشورهای کم توان و فقیر هم به راحتی با بالا بردن تعداد اتوبوس ها، حمل و نقل مردم را آسان کرده اند.
به جز سه کشور در دنیا (ایران، ونزوئلا و لیبی)، قیمت بنزین در بقیه کشورهای جهان از لیتری ۰.۳ دلار (یعنی حداقل ۲۵ هزار تومان) بیشتر است. آیا این کشورها دارای تولید ناخالص ملی (GDP)بیشتر از ایرانند؟ ایران در ردیف ۳۶ مین کشور جهان از نظر جی دی پی است. به عبارتی اگر بخواهیم قیمت بنزین با تولید ناخالص ملی همسان باشد، قیمت بنزین بایستی حدود ۱ و نیم دلار در لیتر باشد، مانند قیمت بسیاری از اقلام ضروری و غذایی که قیمت آنها در کشور ما در مواردی حتی از کشورهای اروپایی هم بیشتر است و ما اصلا به آنها معترض نیستیم.
اما چرا حمل و نقل عمومی فشل و بنزین ارزان است؟ چرا حکمرانی حاضر است سالیانه بیش از ۶۰ میلیارد دلار بنزین و گازوییل به مردم  بدهد و هوا را آلوده کرده و مردم در ترافیک بمانند و دستجمعی بمیرند؟
پاسخ:
۱) همین الان اسنپ و تپسی، ۸ میلیون راننده دارد. با اینها چه کنند؟ در این روزهای آلوده شهر تهران پر تبلیغات اسنپ و تپسی است.
۲) ۱۰۰ هزار نفر در شرکتهای خودرو‌سازی مشغولند.
۳) مشخص نیست چند میلیون نفر در تعمیرات خودرو و فروش و واردات و تولید لوازم یدکی مشغولند.
۴) سالی ۲۰ هزار کشته و ۲۰۰ هزار زخمی حوادث رانندگی یک بازار پر سود برای صنعت پزشکی و درمان است.
۵) در کشور ۲ میلیون و ۲۴۰ هزار وانت مشغول به کارند.
۶) فقط ۱.۵ میلیارد ساعت وقت مردم تهران در ترافیک تلف می شود که اگر اینها در ترافیک نباشند معلوم نیست چگونه می توان مشغولیت کم خطر برای آنها ایجاد کرد.
۷) در کشور نزدیک ۱۳ میلیون موتور سیکلت است که یک تجارت بسیار پر سود برای وارد کنندگان آن و تعمیرات و لوازم یدکی آنهاست.
۸) فقط در تهران چهار و نیم میلیون موتور سیکلت است که حداقل یک چهارم آنها از موتور به عنوان وسیله کسب درآمد استفاده می کنند.
۹) بلوی بشوی حمل و نقل و تک و کم سرنشینی باعث حفظ امنیت می شود. چرا؟ چون مردم خود در سلولهای متحرک آهنی حبس شده اند و خود در ترافیک خودشان را شکنجه می دهند.
۱۰) لازم نیست مامور بگذارند زن ها و مردها در اتوبوس خدا نکرده در جوار هم باشند و یا بی حجابی کنند. ظاهر جامعه هم با آنچه حکمرانی می خواهند بهتر کنترل می شود.
۱۱) اگر مردم در ترافیک نباشند به کنسرت می روند، پیاده روی می کنند و کارهایی انجام می دهند که حفظ و کنترل آنها هزینه خیلی بیشتری بر دوش حکمرانی ایجاد می کند.
۱۲) آلودگی هوا و تعطیلی های آن سبد جدیدی به زنجیره منافع و مشاغل اضافه می کند و از همه مهمتر میلیونها دانش آموز، دانشجو و کارمند را شاد می کند‌. 
نتیحه گیری: وقتی می توانی با عدم حل مسئله حمل و‌نقل عمومی برای نیمی از مردم شغل ایجاد کنی و بهتر و آسانتر کشور داری کنی، کدام ساختار مدیریتی حاضر به تغییر پارادایم حاکمیتی خود است. فیلترینگ هم همین است، منافعی ایجاد کرده است که مصلحت اجازه نمی دهد این منافع لطمه ببیند. هر کس هم اینترنت آزاد خواست، می تواند از ایلان ماسک بخرد و یا پول انتی فیلتر بدهد. بی پولها هم نگران نباشند، اینهمه متخصص به خارج از کشور فرستادیم که با استفاده از بودجه های غربی ها برای هموطنان داخل آنتی فیلتر مجانی تولید کنند.

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

24 Dec, 03:05


گیاهشناسی برای همه، درس ۷۲
Botany class, 72
#Blepharis_ciliaris (#Acanthaceae)
#گیاهشناسی_با_حسین_آخانی
#کوه_بیرمی
#عمارت_شیرینه

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

21 Dec, 04:15


پا‌یان شیرین کمپین نجات تنگه شیرینه
تنگه شیرینه به منطقه حفاظت شده بیرمی شیرینه تعلق دارد. وزارت صمت به یک شرکت معدن خوار مجوز معدن کاوی سنگ مرمریت می دهد. یک دره بی نظیر، با حیات وحش غنی و یکی از مهمتربن منابع آبی منطقه در سال ۱۳۹۷ اقدام به تجاوز به منطقه می کند. یک جنبش عمومی شکل می گیرد و نزدیک دو سال ایستادگی باعث می شود که جلوی این معدن گرفته شود.
این دومین دستاورد مردم بوشهر در جلوگیری از تغییر کاربری طبیعت سرزمینشان است. در سال ۱۳۹۶ نیز مردم این استان مانع کلنگ زنی پتروشیمی در یکی از مهمترین قطب های نخلستانی منطقه در آب پخش شدند.
این دو دستاورد نشان می دهد که اگر مردم با هم همراه باشند با روشهای مسالمت جویانه می توانند جلوی تجاوز به سرزمینشان را بگیرند.
داستان این موفقیت ها را باید در کتابهای درسی نوشت تا فرزندانان ما بدانند که چگونه باید جلوی تجاوز به خاک و کوه و طبیعت گرفته شود.
#حسین_آخانی
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

19 Dec, 16:45


اینجا خلیج فارس است
#حسین_آخانی
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

16 Dec, 16:06


کتاب فلور پارک ملی گلستان، جلد دوم به عنوان کتاب سال دانشگاهی در ۲۹ مین جشنواره کتابهای برگزیده دانشگاهی انتخاب شد.
The Illustrated Flora of Golestan National Park, vol. 2 has been awarded as the "ACADEMIC BOOK OF THE YEAR" during 29th Festival of the Academic Books, University of Tehran.

#حسین_آخانی
#پارک_ملی_گلستان
https://www.ddinstagram.com/p/DDpS3iqo6rg/?igsh=MThpOGZiaWFlZ2N0aQ==

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی - حسین آخانی

14 Dec, 10:53


جز توسعه حمل و نقل عمومی و‌گران کردن و سخت کردن تردد با خودروی شخصی هیچ راه حلی برای حل مشکل آلودگی وجود ندارد.
https://t.me/Khabar_Fouri/414970?comment=13983316

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

26 Nov, 17:52


ساخت پل توحید، به باد دادن خزانه شهر
باز پلی دیگر در شهر تهران در دست ساخت است، پل توحید، درست بالای تونل توحید. اگر کسی مختصری با سیاستهای علمی مدیریت شهری دنیای متاثر از تغییر اقلیم آشنایی داشته باشد، خوب می داند ساخت هر معبر و خیابان و اتوبان جدید، یعنی خوشامد گویی به خودروهای بیشتر، یعنی آلودگی بیشتر، یعنی مصرف بنزین بیشتر، یعنی فرو کردن شهر در گرداب مشکلات و قتل عام شهروندان.
#حسین_آخانی
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

22 Nov, 08:24


سقوط دانشگاه حتمی است، آقای دکتر سیمایی
حسین آخانی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فن آوری
با سلام
اخیرا اعتراف کرده اید که ما در رتبه های بین المللی سقوط کرده ایم. من تعجب می کنم، مگر با این سیاست هایی که سالهاست در وزارت علوم و کشور است انتظار رشد هم دارید. بگذارید فقط دو‌اتفاقی که در یک ماه و اندی اخیر برای بنده افتاده است شما را آگاه کنم‌.
۱. من برای سخنرانی در اجلاس تغییر سازمان ملل در باکو دعوت شدم. این اتفاق خیلی به ندرت، آنهم در شرایطی که ایران در بدترین دوران ارتباطی خود با جهان است، برای استادی از داخل ایران رخ می دهد. برای خرج این سفر با معاونت علمی ریاست جمهوری تماس گرفتم. اول قول مساعد دادند بعد حتی تلفن من را جواب ندادند‌. به روابط بین الملل وزارتخانه و دانشگاه تماس گرفتم. گفتند شما یکبار سفر رفته اید دیگر به شما کمک تعلق نمی گیرد. با شخص خانم انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط تماس گرفتم، ایشان هم گفتند ما نمی توانیم. می دانید عمیق تر از این درد چه بود، اینکه سازمان حفاظت محیط زیست حتی حاضر نشد نام من را در هیئت ایرانی وارد کند و من به عنوان عضو هئیت ازبکستان رفتم! یعنی در این مملکت تعریف نشده که استادی از دانشگاه های کشور به یکی از جلسات جانبی این اجلاس مهم رود‌. باز دردناکتر از آن اینکه از هیئت ایرانی دعوت کردم به سخنرانی من بیایند و از این فرصت برای استحکام روابط با کشور ازبکستان استفاده کنند، نه تنها نیامدند بلکه درست در همان زمان سخنرانی من با ایرانی ها جلسه گذاشتند (ساعت ۱۲ ظهر) که نتوانند در جلسه سخنرانی من باشند‌. سخنرانی من هم در رابطه با ایران بود که حداقل برای سوادشان خوب بود. می دانید بلافاصله بعد از سخنرانی من وزیر محیط زیست ازبکستان پیشنهاد چربی برای ترک دانشگاه تهران و استخدام در دانشگاه جدالتاسیس بین المللی آنجا داد، نا قابل ۴ برابر حقوق دانشگاه تهران با کلیه نیازهای پژوهشی! فعلا گفت یک اتاق برایشان اختصاص دهید.  البته من وسوسه نشدم، فقط خواستم بدانید که با این وضعی که هستیم با سپردن پستهای بالای مملکتی به افراد کم دانش و کم سواد، آنها هیچ درکی از پژوهش، دانشگاه، بین الملل ندارند. فقط بدانید  من حتی از بردن دانشجویانم به چیتگر به دلیل قوانین و‌محدودیتهای دست و پا گیر محرومم. با توجه به شرایطی که من دارم رصد می کنم، سقوط دانشگاه حتمی است.
۲. استاد دهباشی و همکاران در ۱۶ مهر ۱۴۰۳ مراسمی در یکی از شب های معروف بخارا برای تجلیل از اینجانب ترتیب دادند. من سالهاست که در کنار کار دانشگاهی خود در مورد خطرات گونه های مهاجم برای زیست بوم و سلامت می نویسم. گروهی ناآگاه و شایدم سود جو که خود را حامی سگ های ولگرد می دانند از این فعالیت من ناراحت اند. آنها بارها من را تهدید به قتل کرده اند. من هم از برخی از آنها به دستگاه قضایی شکایت بردم. یکی از سرکرده های آنها دست به تخلفاتی زده است که اگر من استاد دانشگاه فقط یکی از این تخلفات را انجام دهم فکر می کنم طی چند روز به زندان می افتم و به هزار و یک اتهام امنیتی متهم می شوم. او لشکری از اوباشان را فرستاد و مراسم شبهای بخارای استاد دهباشی را به هم زد و فیلمش را برای من و تو فرستاد. حتی پلیس و کلانتری هم آمدند‌ و‌گزارش دادند. همان فرد به استاد دهباشی زنگ زد و گفت پسرت را می کشم. به دستگاه قضایی، وزارت اطلاعات، پلیس امنیت، حراست دانشگاه تهران با اسناد محکم گزارش کردیم ولی هنوز این فرد و‌ لشکر شعبان بی مخش به رفتار خودشان ادامه می دهند و‌ بارها گفته (حتی به قاضی) که من برای اطلاعات کار می کنم. ببینید سرنوشت استادی که در کنار کاری علمی و بین المللی اش مسئولیت اجتماعی دارد چه شده است و‌چه هزینه هایی می پردازد و دستگاههای مسئول به فریاد کمک او گوش نمی کنند. در همان جلسه آقای دکتر محسنی همکار دانشکده حقوق و‌شمار زیادی از استادان دانشگاه حضور داشتند. حداقل یک مورد از فعالیتهای من در مورد ساختمان ایجاد شده در فضای دانشگاه تهران را شما خودتان آگاهی دارید.
بیش از این مصدع اوقات نمی شوم، اگر وقتی دادید می رسم خدمتتان که اگر چه از بهبود دانشگاه ناامیدم، حداقل نکاتی در مورد دانشگاه سبز و دلایل سقوط دانشگاه خدمتتان بگویم.
اردتمند
حسین آخانی
استاد دانشگاه تهران
https://khabaronline.ir/xmTFP

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

21 Nov, 18:13


کلاغ، گربه و ظروف یکبار مصرف
این فیلم نمونه ای از مشاهدات مکرر این نگارنده در دانشگاه تهران است. کلاغ ها یاد گرفته اند که ظروف یکبار مصرف که اغلب دارای بقایای غذایی هستند را از سطل های زباله خارج کرده و از آنها تغذیه کنند. بدترین شکل آن ظروف فوم است که آنها را تکه تکه می کنند. امروز اول آذر ۱۴۰۳، من شاهد بودم که کل سطلهای زباله دانشگاه توسط کلاغها تخلیه و در دانشگاه پخش شده بود. به دلیل مراسمی که اغلب در دانشگاه تشکیل می شود و غذاهایی مانند آش داده می شود، کلاغهای فرصت طلب از این بقایا استفاده می کنند. علاوه بر آن مشترک بودن سفره غذایی گربه ها و کلاغ ها با غذا رسانی این معضل تشدید می شود. . هر دوی این موجودات به شدت مهاجم اند و دشمن دیگر پرنده ها و حیوانات اند. آنها به جوجه ها و تخم دیگر پرندگان حمله می کنند و ما مواجه با حذف گسترده تنوع زیستی در شهر تهران هستیم.‌ مدیریت زباله، ممنوعیت استفاده از ظروف یکبار مصرف و ممنوعیت غذا دهی به حیوانات مهاجم بایستی در دستور کار سازمانهای مسئول و قانون گذار قرار گیرد.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

20 Nov, 11:09


شگفتی های باکو - ۴
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

19 Nov, 18:46


راز هوای پاک باکو و نبود ترافیک
حسین آخانی
این ویدئو (لینک اینستاگرام در زیر این پست) همه واقعیت را نشان می دهد. آذربایجان کشوری است که مردمانش به مدرنترین خودروهای جهان دسترسی دارند. ولی خیابانهایش بسیار خلوت است. البته مناطق مرکزی کمی شلوغتر است. آذربایجان هم یک کشور نفتی است ولی بنزین را مفت به مردم نمی دهند. قیمت بنزین در آذربایجان ۶۵ سنت تا ۱ یورو (بسته به کیفیت بنزین) است. پارک حاشیه ای در بخش بزرگی از باکو اصلا وجود ندارد. پلیس در همه جا حضور پر رنگ دارد و با هر تخلفی به شدت برخورد می شود. مسئله این است که سیستم حمل و نقل عمومی به حدی کارایی دارد که در روز یکشنبه که روز تعطیل بود اتوبوس ها مرتب در حال تردد بودند. موتور سیکلت به ندرت در شهر دیده می شود و بسیاری از پیک های بردن غذا با دوچرخه خدمات رسانی می کنند.
درآمد مردم آذربایجان حدودا ۱.۵ تا دو‌برابر ایران است که با توجه به گرانتر بودن قیمتها قابل درک است. تولید سرانه نا خالص ملی در این کشور هم کمی کمتر از دو برابر ایران است. نکته مهم در باکو این است که اغلب مردم پیاده روی می کنند، این پیاده روی هم برای سلامت آنها خوب است و هم نیاز به استفاده از خودرو و حتی سوار شدن به اتوبوس را کم می کند‌.
بر اساس امار شهر باکو با ۲.۵ میلیون نفر، دارای ۲۰۰۰ اتوبوس فعال برای جابجایی مردم شهر است. در تهران با ۹ تا ۱۰ میلیون نفر جمعیت تعداد اتوبوس ها حدود ۲۱۰۰ است. تقریبا از ابتدای انقلاب به بعد بر اساس روندی نانوشته، خدمات حمل و‌نقل عمومی در سراسر کشور هر سال ضعیف تر و ضعیف تر شد. ساختار خیابانهای شهری و حجم ترافیک هم به حدی است که کارایی اتوبوس ها را بسیار کم کرده است. به نظر می رسد که نفوذ مافیای خودروسازی در تصمیم های کلان کشور و دولتی بودن این صنعت باعث شده است که بدترین تصمیم ها در دولتهای اصلاح طلب و‌اصولگرا در مورد حمل و نقل عمومی گرفته شود.
نکته دیگر اینکه من تصور می کنم که به دلیل عدم علاقه ج.ا.ا. به نمود آزادی های اجتماعی، با تشویق خودرو سواری شخصی کاری کرده است که مردم در کنار هم و یا پیاده و یا سوار دوچرخه دیده نشوند. به موتورها هم کاری ندارد چون خانمها به دلیل نبود امکان دریافت گواهینامه نمی توانند سوار موتور شوند. گو اینکه دولت به خاطر محدودیت آزادی های اجتماعی به مردم باج بنزین مفت می دهد که هم آنها در اتومبیل شخصی از مزاحمتهای حکومتی در امان باشند و هم آخر هفته ها برای بهره مند شدن از این آزادی ها با بنزین مفت به شمال و یا اطراف شهرها به ویلاهای شخصی بروند. به عبارتی این چاله بنزین ارزان را خود حاکمیت برای خود کنده و حالا خودش در این سیاه چاله افتاده است.
به عقیده من اگر به راستی می خواهند از شر بنزین ارزان راحت شوند، به مدت ۵ سال ساخت هر گونه جاده، خیابان، بزرگراه، تونل، پل و هر زیر ساختی برای جابجایی خودروهای شخصی چه داخل شهرها و‌چه بیرون شهرها بایستی به کلی ممنوع شود و همه بودجه های مربوطه فقط و فقط به توسعه حمل و‌نقل عمومی اختصاص داده شود. سپس هم با خیال راحت بنزین را با قیمت جهانی عرضه کنند، چون مردم برای جابجایی به استفاده از خودوری شخصی نیازی ندارند و این بساط مشاغل کاذب مسافرکشی و اسنپ جمع خواهد شد.

https://www.ddinstagram.com/reel/DCjvPfiohBJ/?igsh=MTlhanF1bWR5amxtcA==

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

18 Nov, 10:51


نظر دو نفر از دانشجویان آمریکایی در مورد کاپ ۲۹ و احتمال خروج ترامپ از  معاهده پاریس
این گفتگو از این نظر جالب بود که دانشجویان لیسانس با استادشون به اجلاسی آمدند که می دانند رییس جمهور آینده آنها با آن مخالف است. آنها به بخشی از جامعه آمریکا تعلق دارند که به شدت با انتخاب ترامپ مخالفند وانتخاب مجدد او را وحشت آور می دانند.
قابل توجه سیاستگذاران علم و آموزش در کشور که بدانند بهترین دانشمندان علوم سیاسی و بهترین متخصصان علوم سیاسی و محیط زیستی زمانی رشد می کنند که در سن کم امکان شرکت در چنین مجامع بین المللی را داشته باشند. تنگ نظری را کنار بردارید. شرکت در کاپ هیچ مشکلی ندارد و وزارت امور خارجه و سازمان محیط زیست موظف اند فرصت شرکت اقشار غیر دولتی و غیر سیاسی، بخصوص دانشجویان و‌ استادان را در مجامع مهم بین المللی فراهم کنند.
تشکر می کنم از دوستان عزیزم مهدی معتق به خاطر فیلم برداری و وداد فامورزاده به خاطر ترجمه و زیر نویس

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

18 Nov, 01:16


شگفتی های باکو - ۳
پیک دوچرخه برای بردن غذا در منطقه پیاده بجای موتور خدمت رسانی می کند. در تاشکند هم چنین است. افراط در استفاده از موتور، آنهم در همه جا با زیر پا گذاشتن قانون و حقوق پیاده رو، به بدوی ترین شکلش، امری است که در ایران هر روز شتاب بیشتری می گیرد. حالا خودتان قضاوت کنید که آیا ما به کلینیک بی حجاب درمانی نیاز داریم یا کلینیک خلاف درمانی از میلیونها موتور سیکلت خلافکار که جان، امنیت و آسایش مردم و خود آنها را به خطر می اندازند.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

17 Nov, 13:00


شگفتی های باکو - ۲
شهر جایی است برای آرامش. چرا و‌ چه کسانی شهرهای ما را از خودرو و موتور پر کردند و حق یک قدم زدن عادی را از ما گرفتند. وقتی آرامش در شهر نباشد، آدمها مجبورند برای تجربه آن به خانه های دوم رو بیاورند. شما هم مجبورید به آنهایی که می خواهند آخر هفته به خانه های دوم بروند بنزین مفت بدهید. این بنزین مفت چاله ای است که خودتان برای خودتان کنده اید.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

17 Nov, 07:23


باکو شهر شگفتی ها - ۱
شهری که در آن ادمها نتوانند پیاده بروند نامش شهر نیست، شهری که در آن موتورها از سر کول ادمها و خیابان و پیاده رو بالا می روند شهر نیست، شهری که یک عده آدم بی فرهنگ با باقیمانده های غذای خود آنجا را محل پرورش سگ و گربه و کفتر چاهی کرده اند شهر نیست، شهری که آدمها به جای رفتن به رستوران غذایشان را از طریق پیک دریافت می کنند شهر نیست، شهری که در ان آتوبوس ها به ندرت دیده می شوند شهر نیست، شهری که در آن خطوط دوچرخه و اسکوتر نیست شهر نیست، شهری که بتن و آسفالت اجازه نمی دهد که آب در آن نفوذ کند شهر نیست.‌
بعد از شگفتی های تاشکند، در باکو هم شگفت زده شدم.
اما نکته مهم نجابت مردم بود. اینجا حجاب کم بود ولی نجابت زیاد بود. هیچ جلف گری دیده نمی شود، چهره کمتر دختری محل شخم جراحان پلاستیک است.
آقایان مسئول شهرداری، آقایان مسئول فرهنگ، خراب کردید، خیلی هم خراب کردید.  بیخود نیست که بچه های خودتان هم تحمل نمی کنند در این بهشتی که درست کرده اید بمانند. والسلام؛ و من الله التوفیق.
حسین آخانی، ۲۷ آبان ۱۴۰۳


https://www.instagram.com/p/DCceqfaoMBu/?igsh=N25vcXdwazJsbnpv

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

15 Nov, 12:21


گزارش کاپ ۲۹
حسین آخانی
#Cop29

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

14 Nov, 07:23


لینک همایش امروز
https://kyoto-u-edu.zoom.us/j/95849643076?pwd=feHwp6jvWQtIT3nEB0bRJDk6fNAsHD.1

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

12 Nov, 15:16


جای خالی ایران در اجلاس تغییر اقلیم سازمان ملل (Cop29)
امروز برای من می توانست یکی از روزهای شاد زندگیم باشه. روزی که توانستم به اجلاسی بروم که کمتر استاد دانشگاهی در ایران شانس حضور داره. من هرگز و تحت هیچ شرایطی امکان شرکت در چنین اجلاسی را ندارم. چون در کنفرانسهای سازمان ملل فقط از طریق دولتها می توان شرکت کرد و یا سازمانهای بزرگ. من به این اجلاس از طرف دولت ازبکستان دعوت شدم تا در یکی از همایشهای مربوط به خشک شدن تالابها و انقراض هالوفیتها سخنرانی کنم.
با تماس با سازمان حفاظت محیط و خانم انصاری تلاش کردم که از طرف ایران معرفی شوم که متوجه شدم که اصلا امکانش نیست. گروه نسبتا بزرگی از اتاق بازرگانی ایران آمده بودند که آنها نیز از طرف دولت ایران معرفی نشده بودند. اتاق بازرگانی قرار بود هزینه پاویلیون (غرفه) ایران را بپردازد که گویا اتفاقاتی افتاده که من دوست ندارم روایتگر آن باشم.
جای خالی غرفه ایران خیلی غم انکیز بود (اسلاید اول). راستش اشک در چشمانم جاری شد. ایران پولش را نپرداخته بود فقط جای خالی آن وجود داشت و چه تحقیر آمیز.
فقط ایران، لیبی و یمن معاهده اقلیمی پاریس را امضا نکرده اند. امریکای ترامپ هم از معاهده خارج شد و دوباره برگشت و ممکن است با آمدن مجدد ترامپ از کنوانسیون خارج شود که اگر این اتفاق بیفتد، فکر می کنم هیچ دلیلی ندارد ما با ترامپ روی یک میز مشترک ننشینیم؛ اینهمه شباهت برای آشتی با او کافی نیست؟
در ابتدا قرار بود که آقای پزشکیان به باکو بیاید. گویا اینقدر علیه او جو سازی کردند که نشد . هیئت کوچک ایران به ریاست خانم انصاری در اجلاس شرکت کرده است. البته وقتی ما نتوانستیم حتی یک غرفه برای ایران بگیریم، شرکت آقای پزشکیان و خانم انصاری هم چندان سودی ندارد. سازمان محیط زیست هیچ برنامه ای برای استفاده از ظرفیت های بین المللی ندارد و قدرتی هم ندارد در مقابل مخالفانش که هم از تحریم سود می برند و هم از انتشار گازهای گلخانه ای بیایستد. کاپ ۲۹ در کشور همسایه بود و ایران می توانست از ظرفیت همسایگی حداکثر استفاده را بکند و با شرکت تیمی بزرگ و قوی برای دولت پزشکیان و برنامه های کاهش تولید کربن دستاوردهای درخشانی داشته باشد، ولی این فرصت هم سوخت.
آقای پزشکیان، من به آمدن یا نیامدن شما به باکو کاری ندارم، ولی می توانستید با حضور جدی هم فریاد تحریمهای ظالمانه را به گوش جهانیان برسانید و هم کور سوی امید مردمی که به شما رای دادند تا با آلترناتیوتان راهگشای روابط ما با جهان باشید را خاموش نکنید.
#حسین_آخانی
#کاپ_۲۹
#Cop29
#مسعود_پزشکیان
#شینا_انصاری
https://www.ddinstagram.com/p/DCRpMejIZAC/?igsh=MXJiano5YXdjemlwYQ==

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

12 Nov, 02:58


فاجعه حیف و میل های منابع طبیعی به بهانه احیای دریاچه ارومیه
گزارش ۳، بازدید آبان ماه از منطقه
در سومین گزارش سفر اخیر من به دریاچه ارومیه در مورد فعالیتهای مخرب منابع طبیعی در دریاچه ارومیه اطلاعاتی به شما تقدیم می شود. درست یادم است با تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه،  بودجه های هنگفتی در اختیار دستگاهها قرار داده شد، منابع طبیعی در صف اول دریافت کنندگان بودجه بود. آنها بلافاصله بیل و کلنگ را برداشتند و به جان شوره زارهای اطراف دریاچه افتادند.
در این کلیپ سه قسمتی نتیجه عملیات تخریب کننده منطقه که منجر به ناپایداری خاک و تشدید تولید گرد و غبارهای شور در اطراف دریاچه ارومیه شده است را می بینید.
منابع طبیعی از کمبود نگاه بوم شناختی رنج می برد. بسیاری از مدیران و کارشناسان این سازمان درکی از منابع طبیعی ندارند. انها تقریبا در همه ابعاد به انحراف رفته اند. چه کاشت درختان غیر بومی، چه مالچ پاشی، چه آبخیزداری همگی باعث آسیب به سرزمین و حیف و‌میل شدن بودجه می شود.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

11 Nov, 09:19


عازم سفر یک هفته ای به کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در باکو (کاپ ۲۹) هستم.
این کنفرانس حدود ۵۰ هزار نفر شرکت کننده  دارد.
شمار زیادی از شرکت کننده ها حکومتیان و بخصوص سران کشورها هستند. خدا کند دیدار با آنها قسمت ما نشود😂.
اگر چه بنا بود اقای پزشکیان در این اجلاس شرکت کند، گویا در اثر فشارهایی که به او وارد شد از شرکت منصرف شدند، ولی خانم انصاری ریاست سازمان حفاظت محیط زیست همسفر ماست.
شرکت من صرفا تخصصی است و هیچ ارتباطی با هیئت ایرانی ندارد. من برای ارائه سخنرانی در یکی از همایشهای جانبی که تاثیرات تغییر اقلیم و دخالت انسان بر زیست بومهای خاورمیانه و آسیای میانه را بررسی می کند دعوت شده ام.  سخنرانی من انقراض گونه های هالوفیت در زیستگاههای شور است. طبق معمول سفرهای دیگر تجربیاتی از مدیریت شهری، حفظ محیط زیست و حمل و نقل و البته بدکرداری ها نسبت به محیط زیست، بخصوص دریای خزر را برایتان روایت می کنم و تلاش می کنم روایتگر گوشه هایی از این اجلاس باشم. با من باشید در این یک هفته. 
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

10 Nov, 05:26


انقراض بزرگ در دریاچه ارومیه
دومین گزارش از آخرین سفر من به دریاچه ارومیه
در این گزارش منطقه هفت چشمه دریاچه ارومیه را می بینید که در آن گونه های هالوفیت متعدد در حال انقراض رویش داشتند. در آخرین بازدیدی که از منطقه داشتم خبری از ۴ گونه در حال انقراض زیر نبود. این منطقه یکی از آخرین رویشگاههای این گونه ها بود و در یک مورد تنها رویشگاه شناخته شده آن
Microcnemum coralloides
Saussurea sala
Inula aucheriana
Thesium compressum
من از خانم انصاری انتظار دارم هر چه سریعتر برای احیای این رویشگاه اقدام کنند. من شخصا نتیجه تحقیقات خود از سال ۱۳۸۶ را در اختیار سازمان می گزارم و هر کاری بتوانم انجام خواهم داد.

https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

07 Nov, 18:47


گزارشات جدید از دریاچه ارومیه
گزارش شماره ۱
بعد از چند سالی که دیگر به دریاچه ارومیه نرفته بودم، در آستانه اجلاس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد تصمیم گرفتم سری به دریاچه بزنم و چند نقطه را از نزدیک بررسی کنم؛ روز غم انگیزی بود.
قلم من را یاری نمی کند. سعی کردم چند روایت را ثبت کنم تا بماند برای تاریخ.
در فردای روزی که مردمان قوی ترین قدرت جهان تصمیم گرفتند رهبرشان کسی باشد که به تغییر اقلیم و حفظ محیط زیست اعتقادی ندارد، من چه انتظاری از مسئولین بومی خودمان دارم که حتی به دماسنج تب بالای خودشان هم اعتقادی ندارند.
#دریاچه_ارومیه
#حسین_آخانی

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

01 Nov, 08:50


بر چسب میوه
حسین آخانی
بر چسب میوه در کشورهای با نظارت دقیق برای اطلاعاتی مانند نحوه تولید آن بکار می رود. برای نمونه اینکه آیا در تولید این میوه سم و‌ کود استفاده شده است یا میوه ارگانیک بوده و یا محصول تغییر ژنتیکی است.
ولی در ایران این برچسب صرفا یک برچسب زینتی است و مانند این سیبی که من از میدان تره بار گرفته ام با عبارت انگلیسی Supper Lux و For export خواسته میوه بیچاره را آراسته کرده و به مشتری بفهماند که این میوه من قرار بود بره تو شکم خارجی ها و حالا من لطف کردم و با آتش زدن به مالم راضی شدم در بازار ایران عرضه کنم!
این نوع برچسب زنی، نه تنها بی هدف و بیفایده است بلکه نوعی توهین به مردم محسوب می شود. از نظر محیط زیستی و بهداشت جز آسیب چیزی ندارد. من هر بار که می خواهم میوه هایم را شستشو کنم با کلی زحمت باید آنها را کنده و باعث مصرف آب بیشتری می شود. من اطلاعی از کیفیت و سلامت این برچسب ها ندارم. ولی شک ندارم که بسیاری از اینها با دست چسبانده می شود که خود باعث الوده تر شدن میوه می گردد. مزاحمت دیگر این برچسب ها برای کسانی است مانند من این است که پوست میوه را به خشکاله تبدیل می کنیم. طبیعی است که حضور آنها (چه کاغذی باشند و‌چه پی وی سی) برای دام مضرند.
هر چند می دانم که در این اوضاع نابسامان بهداشتی و اقتصادی کمتر کسی ممکن است به این مسئله توجه کند ولی بنانیست که هر خطایی تا ابد بماند و ما با گفتن اینکه "اینجا ایران است" هر پلیدی را با نام مقدس سرزمین ایران لاپوشانی کنیم. شنیدن جمله "اینحا ایران است" برای لاپوشانی بدی ها، برای من از دردناکترین گفته هایی است که هر روز می شنوم. این جمله به شنونده القا می کند که در ایران چیزی درست نمی شود و یا دهنت را ببند یا بگذار از ایران برو.
توضیح: عکسهای بعدی از بازار میوه در تاشکند گرفته شده است. میوه هایی با کیفیت بی نظیر و‌بدون بر چسب که من تا به حال به ندرت شبیه آنها را در میادین تره بار تهران دیده ام. می دانم که در ایران میوه های با کیفیت بالا کم نیست. متاسفانه با کیفیت ترین میوه های ایران یا صادر می شوند و یا با قیمتهای نجومی در سوپری ها و میوه فروشی های لوکس تهران به فروش می رسند.
#حسین_آخانی


https://www.ddinstagram.com/p/DB0FiEuC8av/?igsh=N3hkamgzZ2RkcHNu

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

23 Oct, 21:37


من ضمن تبریک به خانم زهرا یزدانی به عنوان مدیر کل جدید دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست، این انتخاب را بهترین اتفاق در سازمان حفاظت محیط زیست می دانم. امیدوارم که خانم یزدانی همه دغدغه ها و ایده هایی که برای شفاف سازی داشت را بتواند عملی کند. بدون شک جامعه محیط زیستی تا زمانی که در مسیر درست باشد مانند کوه همراه و پشتیبان ایشان است.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

23 Oct, 11:23


گزارش انصاف نیوز از حجم بزرگ اقتصاد حیوانات خانگی و دست های پشت پرده اقتصاد ناسالم حیوانات ولگرد و پناهگاه ها. https://ensafnews.com/554190

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

23 Oct, 07:11


مرد نکونام نمیرد هرگز

▪️مرحوم پرفسور آهنگ کوثر حقیقتا پدر آبخوان داری ایران بود. وی جزو نخستین کسانی بود که فاجعه منابع آب زیرزمینی در ایران امروز را چهل سال پیش میدید.

▪️در روزگارانی که فساد سد سازی و انتقال آب‌ها و حمله به منابع آب زیرزمینی با مجوزهای گوناگون و به بهانه های مختلف سیاسی در فضای ایران جولان میداد، ایشان همواره در صحبت ها و نوشته های خود تاکید بر حفظ ذخایر آب زیرزمینی و آبخوان داری داشت.

▪️افسوس که گوش شنوایی وجود نداشت که اگر داشت، ایران امروزه با سرطان فرونشست و نابودی منابع آب زیرزمینی اش در سرتاسر سرزمین مواجه نبود.

@mahdi_motagh

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

20 Oct, 21:07


سخنان من در شب های بخارا
برشی از یک زندگی پر حادثه.
#حسین_آخانی

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

18 Oct, 06:22


چگونه دریاچه میقان خشک شد، گزارش شماره ۵
غم نابودی میقان عمیق ترین و‌دردناک ترین غمی است که من در زندگی خود تجربه کرده ام. چرا که تحقیقات من که از سال ۱۳۶۴ در این منطقه با کشف سه گونه گیاهی هالوفیت شگفت انگیز آغاز شد، مسیر زندگی من را برای همیشه تغییر داد. زمانی که من تحقیقات خود را در این زیست بوم آغاز کردم فقط ۲۰ سال داشتم.
من در سالهای ۶۶ تا ۷۱ در موزه تاریخ طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کار می کردم. در آن موقع به سازمان پیشنهاد دادم که این منطقه را حفاظت شده اعلام کند. نامه ای به دفتر محیط طبیعی نوشتم. علیرغم حمایت شادروان هنریک مجنونیان، کارشناس دیگر دفتر، آقای برهان ریاضی با این پیشنهاد مخالفت کرد.
زود فهمیدند که رسوبات این تالاب ارزش اقتصادی دارد و به جانش افتادند. دریاچه میقان را کشتند. وزارت معادن  با دادن مجوز  بهره برداری از آن و جهاد و منابع طبیعی با سد و آبخیزداری که منجر به خشکاندن رودخانه هایی شد که به آن می ریخت. هر سه گونه جدیدی که یافته بودم از تالاب منقرض شد و میقان امروز مهمترین کانون گرد و غبار در مرکز ایران است ......😢
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

16 Oct, 21:09


چرا دریاچه میقان خشک شد، گزارش ۴
شماره ۲۶ مهر روزنامه پیام ما گزارشی در مورد فرونشست در اراک و خشک شدن دریاچه میقان منتشر کرده است که به همت و همکاری دوست عزیزم دکتر مهدی معتق تهیه شده است.
در این فیلم که در ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ تهیه شده است به تاثیرات جدی سد کشه در خشک شدن رودخانه شهراب پرداخته شده است. این رودخانه از مهمترین منابع تامین آب دریاچه میقان بود که با سد خاکی جهاد کشاورزی برای همیشه خشک شد.

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

16 Oct, 07:28


گزارش اعتماد از آشوب فرقه "حامیان سگ های ولگرد" در مراسم شب های بخارا
https://www.etemadonline.com/tiny/news-679240

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

16 Oct, 03:13


آشیانه پرندگان مهاجر دستخوش مهندسی ویرانگر

◾️همدستی بندهای خاکی، آبخیزداری سازه ای و چاه های برداشت آب  در خشک کردن تالاب میقان و احاطه آن با فرونشست و فروچاله در شماره پیام ما، چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳ (صفحه ۴)


@mahdi_motagh

https://payamema.ir/payam/pub/117414

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

15 Oct, 15:20


سخنان عباس محمدی در شب حسین آخانی
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

13 Oct, 20:29


سخنان رضا منصوری در شب حسین آخانی

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

12 Oct, 11:41


سخنان محمد درویش در شب حسین آخانی
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

11 Oct, 16:25


سخنان محمد فاضلی در شب حسین آخانی
به دلیل آشوبی که حامیان سگ های ولگرد در این جلسه ایجاد کردند، سخنان محمد در دو بخش ارائه شد.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

09 Oct, 19:14


شلوغ بازی و سگ ولگرد پروری
حسین آخانی
"تو کی هستی که دستور قتل این بی پناه ها را می دهی تو هیچی نیستی فقط بدون یه آدم منفور بیش نیستی نمی دونم کدوم خرابشده درس خوندی هیچی یادت ندادن عقده ای"

این یک نمونه از هزاران کامنت و‌ پیامی است که من دریافت می کنم که یک عده در ذهن عده ای نا آگاه کرده اند. این افراد که تاجران و اعضای مافیای سگ و ملحقات آن هستند یا با دروغکویی سر مردم را کلاه می گذارند و یا با پخش کردن اطلاعات نادرست ذهن این بیچاره ها و‌ ساده لوح ها را خراب کرده اند.
اگر به کامنتها و پستهای خشن گروهی که خود را حامی می نامند و به من حمله می کنند نگاه کنید، اکثر آنها یک گزاره مشترک دارند، حسین آخانی قاتل سگ و‌گربه است!!!؟ 😳حسین آخانی دستور قتل سگ ها صادر کرده است☠️. حسین آخانی فیلم دومینو‌را ساخته است و یا دستور ساخت آن را داده است.
جماعتی ساده لوح و از دنیا بی خبر این حرفها را باور می کنند و شروع به فحاشی می کنند. آنها که این دروغ ها را می سازند بسیار خوب می دانند که صد در صد این ها دروغ است. آنها با گول زدن جماعتی نا آگاه انها را تحریک می کنند تا به اهداف ناسالم خود برسند. شما ازشون سوال کنید به شما مدرک نشان دهند. قطع یقین بدانید که هیچ مدرکی ندارند.
مگر استاد دانشگاه شغلش سگ کشی است؟ مگر من گیاهشناس و بوم شناس کارمند شهرداری هستم؟ مگر من پیمانکارم؟ مگر من عضو شورایی هستم که در مورد سگ و یا گربه تصمیم می گیرد؟
من صرفا در مورد آسیب های سگ ها و گربه های رها و خطرات آنها برای کودکان و حیات وحش و محیط زیست می نویسم. من تجربیات جهانی را به اطلاع مردم می رسانم‌. من با غذارسانی مخالفم، چون می دانم با این غذا رسانی ها تشکیل کلنی می دهد و با تکثیر بی رویه ما شاهد مرگ و رنج حیوانات بیشتریم‌. من با تقدیس سگ و‌گربه مخالفم. من با کشتار مرغ و دادن آن با سگ و‌ گربه مخالفم‌. من پرندگان و خزندگان شهری را دوست دارم و می دانم طبق صدها مقاله علمی افزایش گربه های شهری قاتل باعث نابودی این جانوران می شود. من خودم گیاهخوارم. لطفا این دروغها را باور نکنید. سر منشا این دروغ پراکنی ها را پیدا کرده ایم. آنها خیلی عصبانی اند. آنها از درآمد خود می ترسند. متاسفانه تعدادی از سر کرده های این دروغ پراکنی ها دکتران دامپزشک و و‌ارد کنندگان غذای سگ و گربه هستند که فقط به کاسبی خود فکر می کنند. پیمانکاران و پناهگاهداران هم بخش دیگری از این تجارت ناسالم اند. شما که انسان هستید باید قبل از هر چیز به فکر گونه خود باشید و با گونه خود به احترام صحبت کنید. گول این سود جوها را نخورید و با آتش آنها خود را نسوزانید. شما بخشی از جامعه ایران هستید که حق دارید زندگی خوبی داشته باشید. اگر سگ دوست دارید مانند همه دنیا در خانه و ملک خود یکی را نگهداری و مسئولیتش را قبول کنید.
عکسها در پست اینستاگرامی
https://www.ddinstagram.com/p/DA6FORzCqs9/?igsh=dHZhbGQzOHM2a2xz

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

09 Oct, 05:03


شب حسین آخانی

با سخنرانی حوری سپهری، رضا منصوری، محمد فاضلی، عباس محمدی، محمد درویش و علی دهباشی


دوشنبه شانزدهم مهرماه ۱۴۰۳
خانۀ هنرمندان ایران - تالار استاد جلیل شهناز

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

07 Oct, 21:50


🟢 به افتخار شب حسین آخانی! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ آنچه در ادامه می‌آید، متن سخنرانی‌ام در شب پرشکوه و فراموش‌نشدنی حسین آخانی در ۱۶ مهر ۱۴۰۳ است. سپاس از شما که تالار بزرگ و خاطره‌انگیز استاد جلیل شهناز در خانه هنرمندان ایران را با حضور متراکم و پرشور خویش، چنان فشرده و کوچک کردید ...

1️⃣ می‌گویند: آنکه در میان مردمان بدون نقاب راه می‌رود، بهای سنگینی پرداخت خواهد کرد. و حسین آخانی، در شمار مردمانی است که سنگین‌ترین بها را پرداخت کرده، اما نفس کم نیاورده ...

2️⃣ بی‌شک او یکی از آن دوست‌داشتنی‌ترین، خالص‌ترین و بی‌نقاب‌ترین آدم‌های روزگار ماست که از بخت خوش محمد درویش، اغلب در طرف اوست! وگرنه معلوم نبود تاکنون چندبار باید نواخته می‌شدم؟ با وجود آنکه هر دو جفت چهار هم آورده و متولد ۱۳۴۴ هستیم.

3️⃣ راست آن است که حسین به سهولت می‌توانست و می‌تواند در جایگاهی امن و فاخر در بین جامعه علمی بوم‌شناسان بین‌المللی به زیست پژوهش‌محورانه خود ادامه دهد. او بیشتر از بسیاری از همتایانش کوشیده تا در مجامع علمی جهان از مایملک زیست‌شناختی ایران گفته و با اندوخته‌های ژنتیکی زمین آشنا شود. تقریباً با دانشمندانی از همه قاره‌های جهان آشناست و بیش از هر گیاه‌شناس دیگری شاید نمونه‌های گیاهی از ایران و ده‌ها کشور دیگر جمع‌آوری کرده و حاصل یافته‌هایش را در قالب چهار کتاب و ۱۱۰ مقاله علمی در معرض دید پژوهشگران و علاقه‌مندان قرار داده است.

4️⃣ اما اگر امشب به همت امیر سرفراز و نستوه بخارا، علی دهباشی عزیز و مجله گرانسنگش، هفتصد و هفتاد و دومین شب بخارا به شب حسین آخانی اختصاص یافته و چنین جمعیت پرشوری در شامگاه شانزدهمین روز از مهرماه ۱۴۰۳، خود را به آیین نکوداشتش در تالار خاطره‌انگیز استاد جلیل شهناز در خانه هنرمندان ایران رسانده‌اند، دلیلش فقط پاسداشت حرمت یک استاد تمام دانشگاه تهران با کلی مقاله‌، پژوهش‌ و اکتشافات گیاهشناسی جورواجور نیست!

5️⃣ حسین را دوست داریم چون اهل نشستن بر برج عاج نبود و کوشید تا معرفت گسترده خویش به ابزار علمی و نگرانی‌هایش از آینده بوم‌شناختی، علمی و فرهنگی ایران را به زبانی ساده با مردمانی که دوستش دارد، طرح کند. او هرگز از دانشجویانش نخواست که دوچرخه سوار شوند؛ اما دانشجویان و همکارانش دیدند که او اهل رکاب است؛ او به همه آنچه که تمنای تحققش را دارد، عمل می‌کند، در منزلش تفکیک زباله را با همه دردسرهایش انجام می‌دهد، برای خود یک لیوان و قمقمه شخصی دارد، خط قرمزش استفاده از وسایل پلاستیکی یکبار مصرف است و تاکنون کسی حسین را ندیده که چیزی دود کند جز کله طبیعت‌ستیزان قلدرمابی که استاد دود دادن آنهاست بدون ترس، سلحشورانه و شجاعانه.

6️⃣ حسین آخانی زندگی دشواری را سپری کرده و برای تصاحب هر آنچه دارد، بسیار جنگیده، شاید مثل خیلی از کنشگران مدنی درگیر با یک سامانه تمامیت‌خواه، پیروزی‌های دندان‌گیری را تجربه نکرده باشد، اما همیشه توانسته با شکست‌هایی که زنده از آنها بیرون آمده، غافلگیرمان کند. او خوب می‌داند که بندرگاه همیشه امن‌ترین نقطه برای کشتی‌هاست، اما کشتی را برای لنگر انداختن در بندرگاه نساخته‌اند. برای همین است که هرجا لازم بوده، بی‌محابای فرداها دل به امواج خروشان می‌زند و از تهدیدهای حقوقی رفتن به دادگاه نمی هراسد. حسین می‌توانست یک زندگی آرام و مرفه را در بهترین پایگاه‌های گیاه‌شناسی جهان تجربه کند، اما او ماند و برای مایملک محیط‌زیستی وطنش جنگید و می‌جنگد ...

7️⃣ باورم این است که اگر ایران، ایران مانده با وجود این همه اتفاقات جورواجور و اغلب یه جورایی ناجور، به مدد مردمان خردمند و توانمند، شجاع و پاکدستی است که آینده ایران را بر آینده خود مهم‌تر می‌شمارند ...
باید به افتخار چنین دانشمندِ پرافتخار و مردمی کلاه از سر برداشت و ساعت‌ها ایستاده تشویقش کرد ...

https://t.me/darvishnameh/12840

#شب_حسین_آخانی
#سخنرانی_محمد_درویش

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

06 Oct, 16:20


شب حسین آخانی

هفتصد و هفتاد و دومین شب از شب‌های بخارا به بزرگداشت حسین آخانی، گیاه‌شناس، زیست‌شناس و بوم‌شناس نام‌آشنای ایرانی اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر دوشنبه شانزدهم مهرماه ۱۴۰۳ با سخنرانی حوری سپهری، رضا منصوری، محمد فاضلی، عباس محمدی، محمد درویش و علی دهباشی در تالار استاد جلیل شهناز خانۀ هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

حسین آخانی در نخستین روز از فروردین ۱۳۴۴ در روستای سنجان اراک چشم به جهان گشود. او دانش‌آموختۀ مقطع کارشناسی علوم گیاهی از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران و دکتری از دانشگاه‌ مونیخ آلمان بوده و هم‌اکنون استاد تمام دانشگاه تهران است. بیش از ۳۰ هزار نمونه گیاهی از سراسر ایران و کشورهای آلمان، آمریکا، ایتالیا، اسپانیا، انگلستان، اردن، ژاپن، ازبکستان، امارات متحده عربی، برزیل، پاکستان، ترکیه، ترکمنستان، روسیه، جمهوری چک، فرانسه، عمان و یونان جمع‌آوری کرده است. نامگذاری ۳۱ گونه، ۵ جنس و یک قبیله گیاهی جدید برای علم گیاهشناسی و ۱۱۷ ترکیب جدید در رده‌بندی گیاهی، انتشار ۱۱۰ مقاله گیاه‌شناسی در مجلات پژوهشی بین‌المللی و ۴ کتاب در مورد فلور پارک ملی گلستان و خلیج فارس از دیگر دستاوردهای پژوهشی این دانشمند ایرانی است. کمتر استادی در این سطح می‌شناسیم که علاوه بر تداوم پژوهش‌های سختگیرانۀ علمی، بکوشد در هیبت یک کنشگر محیط‌زیستی با مردم در ارتباط باشد و دانش تخصصی خود را به زبانی ساده در اختیار نهاده و بدین‌ترتیب، بر آگاهی عمومی و فهم بوم‌شناختی ایرانیان بیافزاید. وی سال‌هاست که در شمار معدود اساتید دانشگاه تهران، در سرما و گرما با دوچرخه به دانشگاه تردد کرده و می‌کوشد با تشویق دیگر همکاران و دانشجویانش، پرچمدار تغییر مبلمان شهری از خودرومحوری به بوم‌محوری باشد.

خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی، بوستان هنرمندان، خانه هنرمندان ایران، تالار استاد جلیل شهناز

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

02 Oct, 10:10


شبی با مهربانان
سپاسگزار آقای دهباشی، مجله بخارا و عزیزانی هستم که فرصتی ترتیب دادند تا شبی در کنار هم باشیم. دیدار با شما مهربانترین فرزندان ایران بهانه ای بود که در مقابل مهر آقای دهباشی و آقای درویش عزیر تسلیم شدم.

برای عزیزانی که نتوانستند کتابهای فلور مصور پارک ملی گلستان ج. ۲ را تهیه کنند، برای شما هر دو‌جلد کتاب آورده شده و با امضا تقدیمتان می گردد.
با توجه به سنگین بودن کتابها، لطفا مبلغ کتاب را پیشاپیش واریز کنید تا نسخه به نام شما آورده شود.
۱. فلور مصور پارک ملی گلستان، جلد اول، قیمت ۲۰۰ هزار تومان ( در بازار موجود نیست، فقط تعدادی نسخه محدود فقط برای دوستانی که دو‌جلد را خریداری می کنند عرضه می شود)
۲. فلور مصور پارک ملی گلستان، جلد دوم، قیمت ۵۰۰ هزار تومان.
۳. کتاب گیاهان و پوشش گیاهی شمال غربی خلیج فارس نیز تمام شده است، فقط ۵ نسخه برای کسانی که هر سه جلد را با هم بخرند (جمعا ۱ میلیون تومان) در اختیار خواهد بود.
علاقه مندان می توانند با پرداخت مبلغ به کارت زیر و ارسال کپی به پی وی نسخه (های) خود را در پایان مراسم دریافت کنند
۵۸۵۹-۸۳۱۱-۴۸۱۹-۴۴۷۴
بانک تجارت، به نام آخانی

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

01 Oct, 04:33


جای یوسف فرهادی زندان نیست
حسین آخانی
سالهاست یوسف را می شناسم. در یک ساختار سالم، باید یوسف را جایزه داد. او به حق یک فعال صادق و شجاع است که دل در گروی پایداری ایران دارد. او اهل سانسور نیست‌. برای منافع شخصی و یا پست و مقام فعالیت نمی کند. حتی در انتقاد به ما همفکرانش هم نگاه حرفه ای انتقاد را دارد. یوسف ها برای یک نظام قانونمند لازمند تا فاسدان نتوانند با زد و بند و گریز از قانون راه خود را بروند. یوسف سالهاست که برای حفظ یکپارچگی هیدرولوژیک زاگرس تلاش می کند. من امیدوارم قوه قضائیه در شرایطی که کشور به نهایت یکپارچگی و وفاق نیاز دارد، با توقف حکم زندان یوسف، مسیر قانونی تجدید نظر را برایشان فراهم کند.
با امضای کارزار "درخواست تجدیدنظر در حکمِ فعال محیط‌زیستی یوسف فرهادی‌بابادی" در کنار یوسف باشیم.
#جای_یوسف_فرهادی_زندان_نیست

https://www.karzar.net/161495