دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی @environ_concerns Channel on Telegram

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

@environ_concerns


هدف این کانال انتشار نگرانی‌های محیط زیستی و دانشگاهی کشورمان ایران و جهان است.

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی (Persian)

در کانال تلگرامی دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی با نام کاربری @environ_concerns می‌توانید به انتشار نگرانی‌های محیط زیستی و دانشگاهی کشورمان ایران و جهان دسترسی پیدا کنید. این کانال با هدف اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی در حوزه محیط زیست و دانشگاهی برای جامعه فعالیت می‌کند. اگر به مسائل محیط زیستی و دانشگاهی علاقه‌مند هستید و می‌خواهید اطلاعات بروز و مهم در این زمینه را به دست آورید، این کانال گزینه‌ی مناسبی برای شماست. با پیوستن به این کانال، می‌توانید از آخرین اخبار، تحقیقات، و مقالات مرتبط با محیط زیست و دانشگاهی مطلع شوید. بنابراین، با انتخاب این کانال، به جمعیتی پویا پیوسته و در جهت حفظ محیط زیست و ترویج دانشگاهی تلاش کنید.

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

20 Nov, 11:09


شگفتی های باکو - ۴
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

19 Nov, 18:46


راز هوای پاک باکو و نبود ترافیک
حسین آخانی
این ویدئو (لینک اینستاگرام در زیر این پست) همه واقعیت را نشان می دهد. آذربایجان کشوری است که مردمانش به مدرنترین خودروهای جهان دسترسی دارند. ولی خیابانهایش بسیار خلوت است. البته مناطق مرکزی کمی شلوغتر است. آذربایجان هم یک کشور نفتی است ولی بنزین را مفت به مردم نمی دهند. قیمت بنزین در آذربایجان ۶۵ سنت تا ۱ یورو (بسته به کیفیت بنزین) است. پارک حاشیه ای در بخش بزرگی از باکو اصلا وجود ندارد. پلیس در همه جا حضور پر رنگ دارد و با هر تخلفی به شدت برخورد می شود. مسئله این است که سیستم حمل و نقل عمومی به حدی کارایی دارد که در روز یکشنبه که روز تعطیل بود اتوبوس ها مرتب در حال تردد بودند. موتور سیکلت به ندرت در شهر دیده می شود و بسیاری از پیک های بردن غذا با دوچرخه خدمات رسانی می کنند.
درآمد مردم آذربایجان حدودا ۱.۵ تا دو‌برابر ایران است که با توجه به گرانتر بودن قیمتها قابل درک است. تولید سرانه نا خالص ملی در این کشور هم کمی کمتر از دو برابر ایران است. نکته مهم در باکو این است که اغلب مردم پیاده روی می کنند، این پیاده روی هم برای سلامت آنها خوب است و هم نیاز به استفاده از خودرو و حتی سوار شدن به اتوبوس را کم می کند‌.
بر اساس امار شهر باکو با ۲.۵ میلیون نفر، دارای ۲۰۰۰ اتوبوس فعال برای جابجایی مردم شهر است. در تهران با ۹ تا ۱۰ میلیون نفر جمعیت تعداد اتوبوس ها حدود ۲۱۰۰ است. تقریبا از ابتدای انقلاب به بعد بر اساس روندی نانوشته، خدمات حمل و‌نقل عمومی در سراسر کشور هر سال ضعیف تر و ضعیف تر شد. ساختار خیابانهای شهری و حجم ترافیک هم به حدی است که کارایی اتوبوس ها را بسیار کم کرده است. به نظر می رسد که نفوذ مافیای خودروسازی در تصمیم های کلان کشور و دولتی بودن این صنعت باعث شده است که بدترین تصمیم ها در دولتهای اصلاح طلب و‌اصولگرا در مورد حمل و نقل عمومی گرفته شود.
نکته دیگر اینکه من تصور می کنم که به دلیل عدم علاقه ج.ا.ا. به نمود آزادی های اجتماعی، با تشویق خودرو سواری شخصی کاری کرده است که مردم در کنار هم و یا پیاده و یا سوار دوچرخه دیده نشوند. به موتورها هم کاری ندارد چون خانمها به دلیل نبود امکان دریافت گواهینامه نمی توانند سوار موتور شوند. گو اینکه دولت به خاطر محدودیت آزادی های اجتماعی به مردم باج بنزین مفت می دهد که هم آنها در اتومبیل شخصی از مزاحمتهای حکومتی در امان باشند و هم آخر هفته ها برای بهره مند شدن از این آزادی ها با بنزین مفت به شمال و یا اطراف شهرها به ویلاهای شخصی بروند. به عبارتی این چاله بنزین ارزان را خود حاکمیت برای خود کنده و حالا خودش در این سیاه چاله افتاده است.
به عقیده من اگر به راستی می خواهند از شر بنزین ارزان راحت شوند، به مدت ۵ سال ساخت هر گونه جاده، خیابان، بزرگراه، تونل، پل و هر زیر ساختی برای جابجایی خودروهای شخصی چه داخل شهرها و‌چه بیرون شهرها بایستی به کلی ممنوع شود و همه بودجه های مربوطه فقط و فقط به توسعه حمل و‌نقل عمومی اختصاص داده شود. سپس هم با خیال راحت بنزین را با قیمت جهانی عرضه کنند، چون مردم برای جابجایی به استفاده از خودوری شخصی نیازی ندارند و این بساط مشاغل کاذب مسافرکشی و اسنپ جمع خواهد شد.

https://www.ddinstagram.com/reel/DCjvPfiohBJ/?igsh=MTlhanF1bWR5amxtcA==

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

18 Nov, 10:51


نظر دو نفر از دانشجویان آمریکایی در مورد کاپ ۲۹ و احتمال خروج ترامپ از  معاهده پاریس
این گفتگو از این نظر جالب بود که دانشجویان لیسانس با استادشون به اجلاسی آمدند که می دانند رییس جمهور آینده آنها با آن مخالف است. آنها به بخشی از جامعه آمریکا تعلق دارند که به شدت با انتخاب ترامپ مخالفند وانتخاب مجدد او را وحشت آور می دانند.
قابل توجه سیاستگذاران علم و آموزش در کشور که بدانند بهترین دانشمندان علوم سیاسی و بهترین متخصصان علوم سیاسی و محیط زیستی زمانی رشد می کنند که در سن کم امکان شرکت در چنین مجامع بین المللی را داشته باشند. تنگ نظری را کنار بردارید. شرکت در کاپ هیچ مشکلی ندارد و وزارت امور خارجه و سازمان محیط زیست موظف اند فرصت شرکت اقشار غیر دولتی و غیر سیاسی، بخصوص دانشجویان و‌ استادان را در مجامع مهم بین المللی فراهم کنند.
تشکر می کنم از دوستان عزیزم مهدی معتق به خاطر فیلم برداری و وداد فامورزاده به خاطر ترجمه و زیر نویس

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

18 Nov, 01:16


شگفتی های باکو - ۳
پیک دوچرخه برای بردن غذا در منطقه پیاده بجای موتور خدمت رسانی می کند. در تاشکند هم چنین است. افراط در استفاده از موتور، آنهم در همه جا با زیر پا گذاشتن قانون و حقوق پیاده رو، به بدوی ترین شکلش، امری است که در ایران هر روز شتاب بیشتری می گیرد. حالا خودتان قضاوت کنید که آیا ما به کلینیک بی حجاب درمانی نیاز داریم یا کلینیک خلاف درمانی از میلیونها موتور سیکلت خلافکار که جان، امنیت و آسایش مردم و خود آنها را به خطر می اندازند.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

17 Nov, 13:00


شگفتی های باکو - ۲
شهر جایی است برای آرامش. چرا و‌ چه کسانی شهرهای ما را از خودرو و موتور پر کردند و حق یک قدم زدن عادی را از ما گرفتند. وقتی آرامش در شهر نباشد، آدمها مجبورند برای تجربه آن به خانه های دوم رو بیاورند. شما هم مجبورید به آنهایی که می خواهند آخر هفته به خانه های دوم بروند بنزین مفت بدهید. این بنزین مفت چاله ای است که خودتان برای خودتان کنده اید.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

17 Nov, 07:23


باکو شهر شگفتی ها - ۱
شهری که در آن ادمها نتوانند پیاده بروند نامش شهر نیست، شهری که در آن موتورها از سر کول ادمها و خیابان و پیاده رو بالا می روند شهر نیست، شهری که یک عده آدم بی فرهنگ با باقیمانده های غذای خود آنجا را محل پرورش سگ و گربه و کفتر چاهی کرده اند شهر نیست، شهری که آدمها به جای رفتن به رستوران غذایشان را از طریق پیک دریافت می کنند شهر نیست، شهری که در ان آتوبوس ها به ندرت دیده می شوند شهر نیست، شهری که در آن خطوط دوچرخه و اسکوتر نیست شهر نیست، شهری که بتن و آسفالت اجازه نمی دهد که آب در آن نفوذ کند شهر نیست.‌
بعد از شگفتی های تاشکند، در باکو هم شگفت زده شدم.
اما نکته مهم نجابت مردم بود. اینجا حجاب کم بود ولی نجابت زیاد بود. هیچ جلف گری دیده نمی شود، چهره کمتر دختری محل شخم جراحان پلاستیک است.
آقایان مسئول شهرداری، آقایان مسئول فرهنگ، خراب کردید، خیلی هم خراب کردید.  بیخود نیست که بچه های خودتان هم تحمل نمی کنند در این بهشتی که درست کرده اید بمانند. والسلام؛ و من الله التوفیق.
حسین آخانی، ۲۷ آبان ۱۴۰۳


https://www.instagram.com/p/DCceqfaoMBu/?igsh=N25vcXdwazJsbnpv

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

15 Nov, 12:21


گزارش کاپ ۲۹
حسین آخانی
#Cop29

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

14 Nov, 07:23


لینک همایش امروز
https://kyoto-u-edu.zoom.us/j/95849643076?pwd=feHwp6jvWQtIT3nEB0bRJDk6fNAsHD.1

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

12 Nov, 15:16


جای خالی ایران در اجلاس تغییر اقلیم سازمان ملل (Cop29)
امروز برای من می توانست یکی از روزهای شاد زندگیم باشه. روزی که توانستم به اجلاسی بروم که کمتر استاد دانشگاهی در ایران شانس حضور داره. من هرگز و تحت هیچ شرایطی امکان شرکت در چنین اجلاسی را ندارم. چون در کنفرانسهای سازمان ملل فقط از طریق دولتها می توان شرکت کرد و یا سازمانهای بزرگ. من به این اجلاس از طرف دولت ازبکستان دعوت شدم تا در یکی از همایشهای مربوط به خشک شدن تالابها و انقراض هالوفیتها سخنرانی کنم.
با تماس با سازمان حفاظت محیط و خانم انصاری تلاش کردم که از طرف ایران معرفی شوم که متوجه شدم که اصلا امکانش نیست. گروه نسبتا بزرگی از اتاق بازرگانی ایران آمده بودند که آنها نیز از طرف دولت ایران معرفی نشده بودند. اتاق بازرگانی قرار بود هزینه پاویلیون (غرفه) ایران را بپردازد که گویا اتفاقاتی افتاده که من دوست ندارم روایتگر آن باشم.
جای خالی غرفه ایران خیلی غم انکیز بود (اسلاید اول). راستش اشک در چشمانم جاری شد. ایران پولش را نپرداخته بود فقط جای خالی آن وجود داشت و چه تحقیر آمیز.
فقط ایران، لیبی و یمن معاهده اقلیمی پاریس را امضا نکرده اند. امریکای ترامپ هم از معاهده خارج شد و دوباره برگشت و ممکن است با آمدن مجدد ترامپ از کنوانسیون خارج شود که اگر این اتفاق بیفتد، فکر می کنم هیچ دلیلی ندارد ما با ترامپ روی یک میز مشترک ننشینیم؛ اینهمه شباهت برای آشتی با او کافی نیست؟
در ابتدا قرار بود که آقای پزشکیان به باکو بیاید. گویا اینقدر علیه او جو سازی کردند که نشد . هیئت کوچک ایران به ریاست خانم انصاری در اجلاس شرکت کرده است. البته وقتی ما نتوانستیم حتی یک غرفه برای ایران بگیریم، شرکت آقای پزشکیان و خانم انصاری هم چندان سودی ندارد. سازمان محیط زیست هیچ برنامه ای برای استفاده از ظرفیت های بین المللی ندارد و قدرتی هم ندارد در مقابل مخالفانش که هم از تحریم سود می برند و هم از انتشار گازهای گلخانه ای بیایستد. کاپ ۲۹ در کشور همسایه بود و ایران می توانست از ظرفیت همسایگی حداکثر استفاده را بکند و با شرکت تیمی بزرگ و قوی برای دولت پزشکیان و برنامه های کاهش تولید کربن دستاوردهای درخشانی داشته باشد، ولی این فرصت هم سوخت.
آقای پزشکیان، من به آمدن یا نیامدن شما به باکو کاری ندارم، ولی می توانستید با حضور جدی هم فریاد تحریمهای ظالمانه را به گوش جهانیان برسانید و هم کور سوی امید مردمی که به شما رای دادند تا با آلترناتیوتان راهگشای روابط ما با جهان باشید را خاموش نکنید.
#حسین_آخانی
#کاپ_۲۹
#Cop29
#مسعود_پزشکیان
#شینا_انصاری
https://www.ddinstagram.com/p/DCRpMejIZAC/?igsh=MXJiano5YXdjemlwYQ==

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

12 Nov, 02:58


فاجعه حیف و میل های منابع طبیعی به بهانه احیای دریاچه ارومیه
گزارش ۳، بازدید آبان ماه از منطقه
در سومین گزارش سفر اخیر من به دریاچه ارومیه در مورد فعالیتهای مخرب منابع طبیعی در دریاچه ارومیه اطلاعاتی به شما تقدیم می شود. درست یادم است با تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه،  بودجه های هنگفتی در اختیار دستگاهها قرار داده شد، منابع طبیعی در صف اول دریافت کنندگان بودجه بود. آنها بلافاصله بیل و کلنگ را برداشتند و به جان شوره زارهای اطراف دریاچه افتادند.
در این کلیپ سه قسمتی نتیجه عملیات تخریب کننده منطقه که منجر به ناپایداری خاک و تشدید تولید گرد و غبارهای شور در اطراف دریاچه ارومیه شده است را می بینید.
منابع طبیعی از کمبود نگاه بوم شناختی رنج می برد. بسیاری از مدیران و کارشناسان این سازمان درکی از منابع طبیعی ندارند. انها تقریبا در همه ابعاد به انحراف رفته اند. چه کاشت درختان غیر بومی، چه مالچ پاشی، چه آبخیزداری همگی باعث آسیب به سرزمین و حیف و‌میل شدن بودجه می شود.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

11 Nov, 09:19


عازم سفر یک هفته ای به کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در باکو (کاپ ۲۹) هستم.
این کنفرانس حدود ۵۰ هزار نفر شرکت کننده  دارد.
شمار زیادی از شرکت کننده ها حکومتیان و بخصوص سران کشورها هستند. خدا کند دیدار با آنها قسمت ما نشود😂.
اگر چه بنا بود اقای پزشکیان در این اجلاس شرکت کند، گویا در اثر فشارهایی که به او وارد شد از شرکت منصرف شدند، ولی خانم انصاری ریاست سازمان حفاظت محیط زیست همسفر ماست.
شرکت من صرفا تخصصی است و هیچ ارتباطی با هیئت ایرانی ندارد. من برای ارائه سخنرانی در یکی از همایشهای جانبی که تاثیرات تغییر اقلیم و دخالت انسان بر زیست بومهای خاورمیانه و آسیای میانه را بررسی می کند دعوت شده ام.  سخنرانی من انقراض گونه های هالوفیت در زیستگاههای شور است. طبق معمول سفرهای دیگر تجربیاتی از مدیریت شهری، حفظ محیط زیست و حمل و نقل و البته بدکرداری ها نسبت به محیط زیست، بخصوص دریای خزر را برایتان روایت می کنم و تلاش می کنم روایتگر گوشه هایی از این اجلاس باشم. با من باشید در این یک هفته. 
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

10 Nov, 05:26


انقراض بزرگ در دریاچه ارومیه
دومین گزارش از آخرین سفر من به دریاچه ارومیه
در این گزارش منطقه هفت چشمه دریاچه ارومیه را می بینید که در آن گونه های هالوفیت متعدد در حال انقراض رویش داشتند. در آخرین بازدیدی که از منطقه داشتم خبری از ۴ گونه در حال انقراض زیر نبود. این منطقه یکی از آخرین رویشگاههای این گونه ها بود و در یک مورد تنها رویشگاه شناخته شده آن
Microcnemum coralloides
Saussurea sala
Inula aucheriana
Thesium compressum
من از خانم انصاری انتظار دارم هر چه سریعتر برای احیای این رویشگاه اقدام کنند. من شخصا نتیجه تحقیقات خود از سال ۱۳۸۶ را در اختیار سازمان می گزارم و هر کاری بتوانم انجام خواهم داد.

https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

07 Nov, 18:47


گزارشات جدید از دریاچه ارومیه
گزارش شماره ۱
بعد از چند سالی که دیگر به دریاچه ارومیه نرفته بودم، در آستانه اجلاس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد تصمیم گرفتم سری به دریاچه بزنم و چند نقطه را از نزدیک بررسی کنم؛ روز غم انگیزی بود.
قلم من را یاری نمی کند. سعی کردم چند روایت را ثبت کنم تا بماند برای تاریخ.
در فردای روزی که مردمان قوی ترین قدرت جهان تصمیم گرفتند رهبرشان کسی باشد که به تغییر اقلیم و حفظ محیط زیست اعتقادی ندارد، من چه انتظاری از مسئولین بومی خودمان دارم که حتی به دماسنج تب بالای خودشان هم اعتقادی ندارند.
#دریاچه_ارومیه
#حسین_آخانی

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

01 Nov, 08:50


بر چسب میوه
حسین آخانی
بر چسب میوه در کشورهای با نظارت دقیق برای اطلاعاتی مانند نحوه تولید آن بکار می رود. برای نمونه اینکه آیا در تولید این میوه سم و‌ کود استفاده شده است یا میوه ارگانیک بوده و یا محصول تغییر ژنتیکی است.
ولی در ایران این برچسب صرفا یک برچسب زینتی است و مانند این سیبی که من از میدان تره بار گرفته ام با عبارت انگلیسی Supper Lux و For export خواسته میوه بیچاره را آراسته کرده و به مشتری بفهماند که این میوه من قرار بود بره تو شکم خارجی ها و حالا من لطف کردم و با آتش زدن به مالم راضی شدم در بازار ایران عرضه کنم!
این نوع برچسب زنی، نه تنها بی هدف و بیفایده است بلکه نوعی توهین به مردم محسوب می شود. از نظر محیط زیستی و بهداشت جز آسیب چیزی ندارد. من هر بار که می خواهم میوه هایم را شستشو کنم با کلی زحمت باید آنها را کنده و باعث مصرف آب بیشتری می شود. من اطلاعی از کیفیت و سلامت این برچسب ها ندارم. ولی شک ندارم که بسیاری از اینها با دست چسبانده می شود که خود باعث الوده تر شدن میوه می گردد. مزاحمت دیگر این برچسب ها برای کسانی است مانند من این است که پوست میوه را به خشکاله تبدیل می کنیم. طبیعی است که حضور آنها (چه کاغذی باشند و‌چه پی وی سی) برای دام مضرند.
هر چند می دانم که در این اوضاع نابسامان بهداشتی و اقتصادی کمتر کسی ممکن است به این مسئله توجه کند ولی بنانیست که هر خطایی تا ابد بماند و ما با گفتن اینکه "اینجا ایران است" هر پلیدی را با نام مقدس سرزمین ایران لاپوشانی کنیم. شنیدن جمله "اینحا ایران است" برای لاپوشانی بدی ها، برای من از دردناکترین گفته هایی است که هر روز می شنوم. این جمله به شنونده القا می کند که در ایران چیزی درست نمی شود و یا دهنت را ببند یا بگذار از ایران برو.
توضیح: عکسهای بعدی از بازار میوه در تاشکند گرفته شده است. میوه هایی با کیفیت بی نظیر و‌بدون بر چسب که من تا به حال به ندرت شبیه آنها را در میادین تره بار تهران دیده ام. می دانم که در ایران میوه های با کیفیت بالا کم نیست. متاسفانه با کیفیت ترین میوه های ایران یا صادر می شوند و یا با قیمتهای نجومی در سوپری ها و میوه فروشی های لوکس تهران به فروش می رسند.
#حسین_آخانی


https://www.ddinstagram.com/p/DB0FiEuC8av/?igsh=N3hkamgzZ2RkcHNu

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

23 Oct, 21:37


من ضمن تبریک به خانم زهرا یزدانی به عنوان مدیر کل جدید دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست، این انتخاب را بهترین اتفاق در سازمان حفاظت محیط زیست می دانم. امیدوارم که خانم یزدانی همه دغدغه ها و ایده هایی که برای شفاف سازی داشت را بتواند عملی کند. بدون شک جامعه محیط زیستی تا زمانی که در مسیر درست باشد مانند کوه همراه و پشتیبان ایشان است.
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

23 Oct, 11:23


گزارش انصاف نیوز از حجم بزرگ اقتصاد حیوانات خانگی و دست های پشت پرده اقتصاد ناسالم حیوانات ولگرد و پناهگاه ها. https://ensafnews.com/554190

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

23 Oct, 07:11


مرد نکونام نمیرد هرگز

▪️مرحوم پرفسور آهنگ کوثر حقیقتا پدر آبخوان داری ایران بود. وی جزو نخستین کسانی بود که فاجعه منابع آب زیرزمینی در ایران امروز را چهل سال پیش میدید.

▪️در روزگارانی که فساد سد سازی و انتقال آب‌ها و حمله به منابع آب زیرزمینی با مجوزهای گوناگون و به بهانه های مختلف سیاسی در فضای ایران جولان میداد، ایشان همواره در صحبت ها و نوشته های خود تاکید بر حفظ ذخایر آب زیرزمینی و آبخوان داری داشت.

▪️افسوس که گوش شنوایی وجود نداشت که اگر داشت، ایران امروزه با سرطان فرونشست و نابودی منابع آب زیرزمینی اش در سرتاسر سرزمین مواجه نبود.

@mahdi_motagh

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

20 Oct, 21:07


سخنان من در شب های بخارا
برشی از یک زندگی پر حادثه.
#حسین_آخانی

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

18 Oct, 06:22


چگونه دریاچه میقان خشک شد، گزارش شماره ۵
غم نابودی میقان عمیق ترین و‌دردناک ترین غمی است که من در زندگی خود تجربه کرده ام. چرا که تحقیقات من که از سال ۱۳۶۴ در این منطقه با کشف سه گونه گیاهی هالوفیت شگفت انگیز آغاز شد، مسیر زندگی من را برای همیشه تغییر داد. زمانی که من تحقیقات خود را در این زیست بوم آغاز کردم فقط ۲۰ سال داشتم.
من در سالهای ۶۶ تا ۷۱ در موزه تاریخ طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کار می کردم. در آن موقع به سازمان پیشنهاد دادم که این منطقه را حفاظت شده اعلام کند. نامه ای به دفتر محیط طبیعی نوشتم. علیرغم حمایت شادروان هنریک مجنونیان، کارشناس دیگر دفتر، آقای برهان ریاضی با این پیشنهاد مخالفت کرد.
زود فهمیدند که رسوبات این تالاب ارزش اقتصادی دارد و به جانش افتادند. دریاچه میقان را کشتند. وزارت معادن  با دادن مجوز  بهره برداری از آن و جهاد و منابع طبیعی با سد و آبخیزداری که منجر به خشکاندن رودخانه هایی شد که به آن می ریخت. هر سه گونه جدیدی که یافته بودم از تالاب منقرض شد و میقان امروز مهمترین کانون گرد و غبار در مرکز ایران است ......😢
https://t.me/environ_concerns

دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی

16 Oct, 21:09


چرا دریاچه میقان خشک شد، گزارش ۴
شماره ۲۶ مهر روزنامه پیام ما گزارشی در مورد فرونشست در اراک و خشک شدن دریاچه میقان منتشر کرده است که به همت و همکاری دوست عزیزم دکتر مهدی معتق تهیه شده است.
در این فیلم که در ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ تهیه شده است به تاثیرات جدی سد کشه در خشک شدن رودخانه شهراب پرداخته شده است. این رودخانه از مهمترین منابع تامین آب دریاچه میقان بود که با سد خاکی جهاد کشاورزی برای همیشه خشک شد.