مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad @imanirad Channel on Telegram

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

@imanirad


مطالعات اقتصاد و راهبری @mavaracenter

این کانال یافته های مهم اقتصاد جهانی که به اقتصاد ایران مرتبط باشد را منعکس می‌کند. برای تماس با مدیر کانال می‌توانید با آدرس ایمیل [email protected] در تماس باشید.

آدرس وبسایت : https://imanirad.org

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad (Persian)

مرتضی ایمانی راد یک کانال تلگرامی است که تحت نام کاربری @imanirad فعالیت میکند. این کانال به مطالعات اقتصاد و راهبری متمرکز است و محتوای اصلی آن شامل یافته‌های مهم اقتصاد جهانی است که به اقتصاد ایران نیز مرتبط است. اگر به دنبال دسترسی به اطلاعات و تحلیل‌های تازه در حوزه اقتصاد هستید، کانال مرتضی ایمانی راد یکی از بهترین گزینه‌ها برای شماست. برای ارتباط با مدیر کانال، می‌توانید از طریق آدرس ایمیل [email protected] با ایشان تماس بگیرید. همچنین می‌توانید وبسایت کانال را از آدرس https://imanirad.org بازدید کنید تا اطلاعات بیشتری راجع به محتوای کانال دریافت کنید.

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

30 Dec, 22:33


دیشب در پست اینستاگرامی اطلاعیه ثبت نام در دوره ۱۲ جلسه ای به سوی تحول اعلام شد. اگر مایل هستید در باره این دوره بدانید با اسکن QR code بالا می توانید به پست مربوطه دسترسی داشته باشید.

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

30 Dec, 22:29


بررسی نرخ رشد اقتصادی در جهان در سال 2024

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

25 Dec, 03:51


نگاهی کلی به شرایط اقتصاد جهانی در سال 2024

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

20 Dec, 15:35


✍🏽 مرتضی ایمانی راد

چند مطلب کلی را با احتمال بالای تحقق پذیری برای سال ۲۰۲۴ می توان مطرح کرد.
اول اینکه میتوان انتظار داشت که در سال ۲۰۲۴ تورم به سمت محدوده های سال ۲۰۲۳ برنگردد و احتمال بیشتری هم وجود دارد که از سطح فعلی هم کاهش یابد. میتوان گفت که تورم هدف گذاری شده در دو کشور امریکا و کانادا خیلی دور از دسترس نباشد. یعنی رسیدن به نرخ تورم حدود ۲ درصد.
دوم, دلیل امکان تحقق تورم پایین ممکن است هماهنگ با رکود خفیفی در امریکای شمالی و رکود عمیق تری در اروپا باشد. در این صورت امکان تحقق بالاتری برای target inflation امریکا و کانادا وجود خواهد داشت.
سوم به نظر می رسد که باید منتظر کاهش نرخ رشد اقتصادی در اروپا و امریکای شمالی باشیم.
در نتیجه بازار بورس بازاری شکوفا و پیشبرنده در بسیاری از نقاط جهان نخواهد بود. ولی اینکه نسبت به سال جاری کمتر باشد نامحتمل است. شاخصهای بورس سهام در جهان افزایش خواهند داشت ولی این افزایش محدود خواهد بود. خوشبین ترین پیش بینی ها شاخص S&P است که عدد آنرا برای سال ۲۰۲۴ حدود ۵۵۰۰ واحد برآورد کرده اند. با توجه به کاهش تولید احتمال رسیدن به این عدد پایین است. باید روی ۵۰۰۰ و ۵۱۰۰ بیشتر فکر کرد.
مجموعه این شرایط برای اقتصاد ایران راهگشا نیست. حتی اگر رکودی در جهان شروع شود فشارهای اقتصادی از ناحیه بین المللی روی اقتصاد ایران بیشتر خواهد شد. در. این مورد بیشتر صحبت می کنیم.

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

17 Dec, 23:40


✍🏽 مرتضی ایمانی راد

نزدیک هستیم که به سال ۲۰۲۴ وارد شویم . سال ۲۰۲۴ اولین سالی است که جهان از پاندمی کرونا رها می شود. اقتصاد جهانی نیز دارد به تدریج خودش را اصلاح میکند. در زمان کرونا به دلیل افزایش حجم پول در اقتصاد های جهان و به دلیل تنگناهایی که در بخش عرضه اقتصاد جهانی پدید آمد, بیشتر کشورهای جهان درگیر تورم بی سابقه ای شدند. در آمریکا و کانادا نرخ تورم رکورد ۴۰ ساله را زد و در گروهی دیگر از کشورها رقم بالاتر از این آمار بود. در سال ۲۰۲۳ کشورهای هوشمند جهان توانستند با سیاستهای تهاجمی پولی نرخ تورم افسار گسیخته را کنترل کنید . ولی همان سالی که دولتها داشتند با انتشار پول کرونا را کنترل می کردند, اقتصاددانان هشدار می دادند که پس از تورم بالا یک رکود در پیش است. حال سال ۲۰۲۴ در حالی شروع می شود که همه نگران رکود در اقتصاد جهانی اند. تا کنون آمارها نشان از رکود گسترده در امریکای شمالی را نمی دهند ولی علائم اولیه رکود در اروپا در حال شکال گیری است. پیش بینی می شود که اروپا و چین نرخ رشد پایینی را در سال ۲۰۲۴ تجربه کنند. نرخ رشد اقتصادی در امریکا و کانادا نیز نشان می دهد که نسبت به سال ۲۰۲۳ کاهش خواهد یافت و فشار روی بودجه مصرف کنندگان کماکان ادامه خواهد یافت. پیش بینی قوی می شود که بانکهای مرکزی شروع به کاهش نرخ بهره کنند.
آنچه مهم و قابل توجه است اینست که چشم انداز دلار آمریکا مه آلود است و احتمال کاهش شاخص دلار به زیر ۱۰۰ بسیار محتمل است.
در یادداشت های بعدی به روندهای محتمل اقتصاد جهانی پرداخته خواهد شد.

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

15 Dec, 15:18


🤛 مرتضی ایمانی راد

یک اصطلاحی در فوتبال است که خیلی قابل تعمیم به سرمایه گذاری و معامله گری است. این اصطلاح بازی بدون توپ است. در واقع یکی از بازیهای حرفه ای بازی بدون توپ است.
همین استراتژی قابل تعمیم و قابل استفاده برای سرمایه گذاری است. عده ای همیشه اصرار دارند در بازار باشند و معامله کنند. یا دنبال سود هستند و یا دنبال دوپامین. بیشتر اوقات هم به قصد خود نمی رسند. چون نمی دانند که گاهی ترید نکردن بهترین ترید است.
معمولا کسانی که در یک مقطع سود خوبی گرفته اند برای تکرار آن به طور مستمر وارد بازار می شوند ولی همین ورود بی دلیل و هیجانی آنها بخشی از سودشان را بر باد می دهد. چون خود را در گیر بازار می کنند که ممکن است فرصتی هم در بازار نباشد ولی همین درگیر شدن آنها مانع می شود که لم بدهند و با دیدن منحنی ها فرصت ها را پیدا کنند.
ترید نکردن نشانه انفعال نیست, نشانه خرد و صبر قدرتمند تریدر است.

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

14 Dec, 17:03


👈🏽مرتضی ایمانی راد

در سالهای اخیر بیشتر در مورد نظریه های اشخاص مختلف, سیاستمداران, کارشناسان و اساتید رشته های علوم اجتماعی می شنویم و می خوانیم. این نظریات آنقدر زیاد و جدا از هم هستند که خواننده سرگیجه می گیرد. مهمتر اینکه وقتی این نظریات متکی بر آمار, شاخص ها و تحقیقات نباشد, آلوده به مشکلات زیستی نظریه پرداز می شود. مثلا اگر یک نظریه پرداز از خانواده ای ثروتمند باشد یا فقیر جهان را متفاوت می بینند و یا یک نفر با خودمحوریت بالا و دیگری با فروتنی نمی توانند بحث یکسانی را جلو ببرند. به طور خلاصه این نظریات به شدت برخواسته از زندگی زیسته هر فرد است و بنابراین بدرد مردم نمی خورد. روزنامه ها را نگاه کنید ببینید راجع به همه چیز نظریه وجود دارد و همه این نظریات با فاصله از هم متفاوت هستند. اگر بگویم که جامعه گرفتار بحران نظریه پردازی است, مبالغه نکرده ام. این نظریه پردازی ها به جای اینکه راه حل بدهند فضا را بیشتر آلوده می کنند. تا نظریات اقتصادی و اجتماعی از فرد نظریه پرداز جدا نشود, آن نظریه کمکی به کسی نمیکند. جدا شدن نظریه از شخص هم کار ساده ای نیست و تمرینها و تجربه خاص خودش را می خواهد. یکی از راههای معمول نظریه پردازی درست متکی بودن به آمارهای بهنگام و سالم , نماگرها و شاخص های متعدد و تحلیل های علمی انجام شده در مراکز تحقیققاتی بی طرف است که تقریبا می توان گفت که هیچ کدام از اینها را در کشور نداریم. این همه نظریه جامعه را خسته کرده است. باور کنید هر چه یک نفر کمتر نظریه بدهد می توان نتیجه گرفت که به احتمال زیاد فضایل خوبی دارد. به قول انشتین اگر کسی نظر ندهد، آدم خوبی است.
پ.ن. طبیعی است که تعداد کمی صاحب نظر اصیل ( با ویژگی های بالا) در رشته های مختلف علوم اجتماعی در کشور داریم که موضوع یادداشت من نیستند.

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

03 Apr, 06:38


مجموعه‌ ویدیوهای
«اقتصاد ایران به کدام سو می‌رود»
به بررسی اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲ می‌پردازد و از طریق راه‌های ارتباطی زیر می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید.

🔴مشاهده در یوتیوب
🔵مشاهده در وبسایت(بدون نیاز به اتصال vpn)

در این مجموعه ویدیو به موضوعات زیر پرداخته شده است:

۱ - نگاهی مختصر به اقتصاد جهانی
۲- پیش بینی کلیات اقتصاد ایران
۳- آیا پیش‌بینی نرخ‌ ارز تا پایان سال امکان‌پذیر است؟
۴- برآورد نرخ دلار در سال ۱۴۰۲
۵- وضعیت طلا در ایران و جهان در سال ۱۴۰۲
۶- برآورد تولید و بخش‌های موفق در سال ۱۴۰۲
۷- نگاهی کلان به چشم‌انداز بازار سهام در سال ۱۴۰۲
۸- اصول سرمایه‌گذاری
۹- حوزه‌‌های سرمایه‌گذاری در سال ۱۴۰۲
۱۰- جمع‌بندی و ارائه ۱۵ پیشنهاد کاربردی

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

15 Dec, 02:15


https://instagram.com/p/CmDVSjrO32z/

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

03 Dec, 15:05


🔴اگر یک ماه دلار گران نشود، تعجب دارد!
عوامل رشد قیمت دلار در ایران چیست؟

▪️در ادامه گفتگو با تجارت‌نیوز، مرتضی ایمانی‌راد گفت: عوامل رشد دلار را می‌توان در بازه‌های مختلف زمانی بررسی کرد زیرا در هر حال علل نوسانات قیمت دلار در هر یک از این بازه‌های زمانی متفاوت است. از آنجا که می‌خواهیم بحث را اندکی بنیادی مطرح کنیم، من وارد این موضوع که بانک مرکزی دارد بازارسازی می‌کند، یا دلالان به سمت بازار یورش آورده‌اند و یا عواملی شبیه اینها نمی‌شوم چرا که اینها عواملی هستند که نوسانات روزانه و یا نوسانات کوتاه مدت را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

▫️قیمت دلار از یک طرف به تقاضا و عرضه دلار فارغ از متغیرهای اقتصادی ارتباط دارد و از طرف دیگر، به متغیرهای اقتصادی که از آن سخن گفتیم. به عبارت دیگر متغیرهای اقتصادی مانند سطح بالای تورم، تردیدی که در بازار دلار در اثر عدم تفاهم بر سر برجام وجود دارد، افزایش کسری بودجه دولت، محدودیت ارتباطات بین‌المللی، قرارگرفتن در لیست سیاه FATF، همه و همه عواملی هستند که فشار می آورند تا دلار را افزایش دهند.|تجارت‌نیوز

🔗گزارش کامل را اینجا در تجارت‌نیوز بخوانید
🖊
زینب مختاری
@tejaratnews

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

03 Dec, 15:02


🔵سیاست انتشار اوراق ارزی بانک مرکزی شکست خورده!
دولت باید از بازار ارز خارج شود

▪️دلار مجددا در مسیر صعودی قرار گرفته و حالا روشن شده سیاست انتشار اوراق ارزی بازارساز هم شکست خورده است. مرتضی ایمانی‌راد، اقتصاددان معتقد است بازاری که بانک مرکزی تحت عنوان اوراق ارزی ایجاد کرده، ظرفیت اصلاح وضعیت بازار ارز و حل ریشه‌ای مشکلات آن را ندارد و از همین رو بانک مرکزی به زودی مجبور می‌شود این بازار را جمع کند!

💬مرتضی ایمانی‌راد، اقتصاددان:

نکته دیگری که اتفاقا نکته مهمی است، این است که به دلایل متعددی مردم به دولت اطمینان چندانی ندارند؛ همین مساله موجب می‌شود اوراق را به راحتی خریداری نکنند یا با قیمت‌های پایین بگیرند. در نتیجه اگر بانک مرکزی بخواهد این بازار را راه بیندازد مجبور می شود قیمت عرضه را کاهش دهد و این مسیر، به خودی خود در این بازار مساله‌ساز خواهد بود.

🔗گفتگوی کامل را اینجا در تجارت‌نیوز بخوانید
🖊
زینب مختاری
@tejaratnews

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

24 Sep, 22:52


سرمقاله امروز:

منحنی معکوس رشد اقتصادی

👤 دکتر مرتضی ایمانی‌‏‌راد

✍️ نرخ رشد اقتصادی سال۱۴۰۰ به میزان بسیار زیادی متاثر از نرخ رشد پایین دو سال قبل از آن بوده است. وقتی به هر دلیلی نرخ رشد اقتصادی کشور برای چند سال منفی می‌‌شود، نرخ رشد مثبت پس از آن را باید تعدیل نرخ‌‌های رشد منفی تلقی کرد تا اینکه آن را ناشی از تقویت بنیان‌‌های تولید در نظر گرفت یا آن را به‌عنوان کارنامه مثبت اقتصادی قلمداد کرد. در سال‌های بعد از نرخ منفی رشد، ظرفیت‌‌های خالی به‌کار گرفته می‌‌شود و در نتیجه نرخ رشد خود به خود بالا می‌‌رود.

✍️ واقعیت آن است که بنیان‌‌های اقتصادی در چند سال اخیر نه تنها در حال تقویت نبوده، بلکه به مرور زمان تضعیف هم شده است. بنابراین انتظار می‌‌رود که نرخ‌های رشد سال‌های آتی کم و کمتر شود.

✍️ اما این بنیان‌‌ها را می‌‌توان در این عوامل خلاصه کرد: کیفیت حکمرانی، انباشت سرمایه اجتماعی، بهره‌وری و بهبود فضای کسب‌وکار کشور. این عوامل اگر رو به تخریب نباشند، می‌‌توانند سال بعد از دوره نرخ منفی، رشد را مثبت کند. با این وجود اثری از تغییر محسوس مثبت در این عوامل نداریم👇

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد
@den_ir

https://b2n.ir/d54792

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

24 Aug, 08:15


قیمت دلار در ایران بعد از برجام

این نوشته با فرض توافق برجام نوشته شده است. نکات زیر به نظرم مهم هستند.
@imanirad

اول، برآورد دوستان این پیج از قیمت دلار در سال جاری بعد از برجام نبود. قیمت میانگین داده شده برآورد کف قیمت دلار بود. یعنی در اثر توافق دلار ممکن است تا بیست و پنج هزار و سیصد تومان کاهش یابد. در نتیجه می‌تواند این کف را بزند و سریع به سمت بالا برود.

دوم، من با میانگین محاسبه شده موافقم. همیشه هم در این گونه موارد به میانگین توجه بیشتری می‌کنم. در نتیجه احتمال اینکه تا بیست و پنج هزار تومان قیمت پایین بیاید هست. حتی ممکن است بیشتر از این هم پایین بیاید.

سوم، تقریبا تردید ندارم که این قیمت و یا قیمتی پایین تر تنها کف کاهش است و به مرور زمان افزایش خواهد یافت.

چهارم، زمان ماندگاری دلار در این کف به مسایل زیادی وابسته است که در اینجا نمی‌توان به آن پرداخت. ولی می توان گفت که هر چه بیشتر کاهش یابد، زمان ماندن در کف کمتر می‌شود.

پنجم، با فرض توافق بین ایران و امریکا برآوردم از قیمت دلار در شش ماهه دوم سال بین بیست و هفت تا بیست و هشت هزار تومان است.

ششم، در صورت بهم خوردن توافق، احتمال افزایش قیمت دلار تا محدوده چهل هزار تومان است.

هفتم، نرخ تورم بالا، کسری بودجه، حجم بالای نقدینگی، عدم کارایی حکمرانی اقتصادی، فقدان ارتباط موثر با جهان، تاکید بیش از حد بر توسعه سیاسی به جای توسعه اقتصادی، فراموش شدن رشد اقتصادی به عنوان متغیر هدف اقتصادی از جمله مواردی است که نمی‌گذارند قیمت دلار در اقتصاد ایران کاهش یابد.

هشتم، عوامل یاد شده به ما می‌گویند که نرخ دلار در سال آینده و سالهای بعد همواره صعودی خواهد بود.

نهم، شرط کاهش قیمت دلار توسعه ظرفیت های اقتصاد کشور و جهت گیری آنها به سمت اقتصاد جهانی و استقرار علم اقتصاد در کشور به عنوان مبنای سیاستگذاری اقتصادی و مهمتر از همه تغییر در پارادایم سیاسی و اقتصادی کشور است.
@imanirad

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

18 Aug, 14:14


سرمقاله امروز:

توسعه فدای بقا

👤 دکترمرتضی ایمانی‌‌راد

✍️ فرض کنید یک فرد دارای چارچوب‌‌های ذهنی قوی ولی تثبیت‌شده باشد. ویژگی این چارچوب‌‌ها این است که نه زمان‌مند هستند و نه مکان‌مند. این چارچوب‌‌ها تثبیت‌شده هستند و در زمان‌های مختلف و در مکان‌‌های مختلف به‌طور یکسان عمل می‌‌کنند. مثلا فرض کنید این فرد یک باور اقتصادی داشته و اصرار داشته باشد در زمان‌ها و مکان‌‌های مختلف این باور درست است.

✍️ طبیعی است این فرد با هر تغییر در محیط دچار اصطکاک و چالش می‌‌شود و بیشتر تلاش می‌‌کند ببیند چرا شرایط اقتصادی آن‌طور که باور دارد نیست و به جای انطباق با شرایط دنبال این است که چرا شرایط این‌گونه شده است. این تثبیت‌‌شدگی می‌‌تواند در دولت‌ها نیز اتفاق بیفتد. وقتی دولت‌ها و حکومت‌‌ها به کارکرد اقتصاد با پیش‌‌فرض‌‌های پیشینی اعتقاد دارند، به‌طور طبیعی قدرت چرخش خود را با تغییر شرایط از دست می‌‌دهند.

✍️ بنابراین می‌‌توان گفت یکی از الزامات غیراقتصادی تحول اقتصادی (که می‌‌توانیم آن را رشد بلندمدت یا توسعه اقتصادی نام ببریم) در هر کشور، انعطاف‌‌پذیری سیاستگذاران کلان کشور است. زمانی که این انعطاف‌‌پذیری یا تاب‌‌آوری وجود نداشته باشد، سیاست‌‌های اقتصادی در باورهای نازمان‌مند و نامکان‌مند گیر می‌‌کنند...👇

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد
@den_ir

https://b2n.ir/m35121

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

04 Jul, 11:20


🔢 اپیزود ۷۰ پادکست ماورا
🔘 فصل سوم - تحول در زندگی
▶️ من چه کسی هستم؟ (معرفی مفهوم قابلیت‌های وجودی)
۲۹ دقیقه‌
🎤گوینده : مرتضی ایمانی‌راد

📝 ما در پاسخ به کیستی خود یا به ویژگی‌های رفتاری اشاره می‌کنیم و یا چیرگی یک نوع ابراز احساس را به عنوان کیستی خود مطرح می‌کنیم. در این اپیزود به دنبال پاسخ اینکه من کیستم هستیم و در این گفتگو می‌خواهیم نقطه عطف کیستی خود را در قابلیت‌های وجودی خود پیدا کنیم. در نتیجه مفهوم قابلیت‌های وجودی باز می‌شود و سپس پاسخ من کیستم را با استفاده از این قابلیت ها تعریف می‌کنیم. در پایان به یک دسته‌بندی می‌رسیم که انسان‌ها بر اساس اینکه چگونه به قابلیت‌های خود دسترسی دارند و از آن استفاده می‌کنند طبقه‌بندی می‌شوند.

🌀@mavaracenter
🌐 www.mavara.center
#پادکست #تحول_در_زندگی

برای شنیدن این اپیزود می‌توانید به صفحه ماورا در کست باکس مراجعه کنید و ما را دنبال کنید👇

⬅️ از اینجا بشنوید ➡️

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

23 Jun, 15:48


فیلم ضبط شده لایو
اقتصاد ایران به کدام سو می‌رود؟
با ارائه : دکتر مرتضی ایمانی‌راد
در تاریخ ۲ تیر ۱۴۰۱

@imanirad

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

23 Jun, 09:02


شرایط اقتصاد ایران تغییر کرده است و لازم است در ادامه لایو قبلی تحلیلی جدید از اقتصاد ایران داشته باشیم. بروزآوری تحولات اقتصاد ایران را تعهد خودم میدانم و در یک لایو یک ساعته تلاش میکنم اطلاعات جدید را ارائه کنم.
بحث محوری این‌ است که آینده نزدیک ایران چه خواهد شد و در فضای جدید بازار سرمایه چه تغییراتی خواهد داشت.


🔴 instagram.com/imanirad

مرتضی ایمانی راد | Morteza Imanirad

20 Jun, 06:31


🔢 اپیزود ۶۹ پادکست ماورا
🔘 فصل سوم - تحول در زندگی
▶️ سرمایه‌گذاری و تحول
۲۹ دقیقه‌
🎤گوینده : مرتضی ایمانی‌راد

📝 معمولا اینطور تصور می‌شود که تحول و تحول یافتگی حوزه‌ای مربوط به فرد است. در حالیکه در واقعیت تحول هم مربوط به شخص می‌شود, هم مربوط به سازمان‌ها و شرکت‌ها می‌شود و هم به طور مستقیم به سیاست و حکمرانی مرتبط است. به عبارت دیگر بدون حل مسایل اساسی تحول , مساله سیاست به راحتی قادر نیست مسایل اقتصادی و غیر اقتصادی را حل کند. در این اپیزود به چهار حوزه تحولی اشاره می‌شود که بدون آنها حکمرانی و سیاست دچار مشکل اساسی می‌شود.


🌀@mavaracenter
🌐 www.mavara.center
#پادکست #تحول_در_زندگی

برای شنیدن این اپیزود می‌توانید به صفحه ماورا در کست باکس مراجعه کنید و ما را دنبال کنید👇

⬅️ از اینجا بشنوید ➡️