آب...🌊 @water_bio Channel on Telegram

آب...🌊

@water_bio


کانالی برای آشنایی با بحران آب، چالشها و راهکارها🌊

ارائه اخبار روز بحران آب در ایران و جهان
دارای کد شامد و ثبت رسمی
http://t.me/itdmcbot?start=water_bio
هرگونه كپي داراي پيگرد قانوني ميباشد.


آیدي ادمین
@Akhatami209

آب...🌊 (Persian)

آیا شما به موضوعات مربوط به بحران آب علاقه‌مندید؟ آیا می‌خواهید در مورد چالش‌ها و راهکارهای موجود در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید؟ اگر پاسخ شما بله است، کانال تلگرامی "water_bio" مناسب شماست. این کانال به منظور آشنایی با بحران آب، ارائه اخبار روز بحران آب در ایران و جهان و ارایه راهکارها تأسیس شده است. با عضویت در این کانال، شما می‌توانید اطلاعات جدید و آخرین اخبار مربوط به بحران آب را دریافت کنید. کانال دارای کد شامد و ثبت رسمی می‌باشد و همچنین اطلاعات تماس با ادمین کانال نیز در دسترس شما قرار دارد. بیایید با هم به ارتقای آگاهی خود در زمینه بحران آب کمک کنیم و با مشارکت در این کانال، به مساعدت در حفظ منابع آبی جهانی کمک کنیم.

آب...🌊

21 Nov, 17:48


رفع بحران کم آبی استان مرکزی نیازمند برنامه ریزی جامع است

استاندار مرکزی بحران کم‌آبی به عنون یکی از چالش‌های اساسی این استان عنوان کرد و افزود: رفع این مشکل نیازمند برنامه ریزی جامع و مدون است.
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی زندیه وکیلی شامگاه چهارشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آبی استان مرکزی اظهار کرد: تشکیل کارگروه تخصصی و اتاق فکر برای مدیریت وضعیت منابع آبی ضروری است و مدیریت آب باید با تعامل و هم‌افزایی تمام دستگاه‌های اجرایی و صنایع به شکل جامع انجام شود.
استاندار مرکزی با اشاره به نقش مهم پساب در تأمین نیازهای صنعتی و شهری، گفت: استفاده از پساب‌های شهر مهاجران برای پتروشیمی و شهرهای شازند و آستانه یکی از اولویت‌های میان‌مدت است، اما برای دستیابی به ظرفیت کامل این منابع، حداقل به دو سال زمان نیاز داریم.
وی افزود: شهرداری اراک موظف است پساب تخصیص‌یافته را برای آبیاری فضای سبز به‌کار گیرد چرا که عدم استفاده مناسب از این منابع، بحران‌های جدی برای فضای سبز شهری در آینده به دنبال خواهد داشت.
زندیه وکیلی یادآور شد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، ۲۵۰ لیتر پساب به شهرداری اختصاص یافته است ضمن اینکه آب چاه‌ها باید برای صنایع استفاده شود و منابع موجود به‌صورت بهینه تخصیص یابد.
استاندار مرکزی همچنین به ضرورت اجرای خط انتقال تصفیه‌خانه فاضلاب اراک اشاره کرد و افزود: این پروژه نیازمند تأمین مالی است و اجرای آن نیازمند عزم جدی از سوی دستگاه‌های اجرایی متولی است.
وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی به‌تنهایی ۹۴ درصد از آب استان را مصرف می‌کند افزود: بهتر است در فصول غیرکشاورزی از ذخایر چاه‌های کشاورزی برای تأمین نیازهای صنعتی و شهری استفاده شود ضمن اینکه این اقدام می‌تواند به کاهش فشار بر منابع آبی کمک کرده و صنایع را در مسیر پایداری قرار دهد.
وی با اشاره به طرح انتقال آب خلیج فارس به استان، تأکید کرد: این پروژه نمی‌تواند در کوتاه‌مدت به‌عنوان راه‌حل بحران آب در نظر گرفته شود و صنایع استان باید فرصت کافی برای برنامه‌ریزی جهت استفاده از منابع موجود، از جمله پساب و آب‌های زیرزمینی را داشته باشند.
استاندار در بخشی دیگر از سخنان خود به اهمیت جداسازی آب شرب از مصرف فضای سبز اشاره کرد و گفت: شبکه آب شرب مردم نباید تحت تأثیر مصرف فضای سبز قرار گیرد و شهرداری موظف است مطابق قانون این جداسازی را انجام دهد تا به بحران‌های احتمالی آینده دامن زده نشود.
استاندار بر اهمیت هماهنگی دستگاه‌ها و نهادها برای مدیریت پایدار منابع آبی استان تأکید کرد و افزود: حل این بحران تنها با همت جمعی و برنامه‌ریزی اصولی امکان‌پذیر است.

کانال آب
@watet_bio

آب...🌊

21 Nov, 17:44


پیش بینی جنجالی: دریاچه ارومیه ناپدید نمی شود؛ اما تابستان و پاییز آن فاجعه بار خواهد بود!


نتایج این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران انجام شده، نشان می‌دهد دریاچه ارومیه با وجود تشدید الگوهای دمایی نوسانی و گرم‌تر در تمامی بخش‌ها و فصول، تا سال ۲۰۳۰ به طور کامل خشک نخواهد شد.

میثم ارگانی، عضو هیأت علمی دانشکده جغرافیا و سرپرست این تحقیق، توضیح داد که شدت و گستردگی خشکی در بخش‌های جنوبی دریاچه بیشتر از بخش‌های شمالی خواهد بود، به طوری که در برخی نقاط بخش شمالی همچنان آب به صورت دائمی باقی خواهد ماند. همچنین، بخش‌های شرقی دریاچه نسبت به بخش‌های غربی خشکی شدیدتر و گسترده‌تری را تجربه خواهند کرد. او افزود که مناطق پیرامونی، میانی و مرکزی دریاچه با افزایش قابل‌توجهی در شدت و گستردگی خشکی مواجه خواهند بود و این افزایش در بخش‌های پیرامونی و میانی بیشتر محسوس خواهد بود.
دکتر ارگانی درباره تغییرات فصلی وضعیت دریاچه گفت: زمستان از نظر شدت و گستردگی خشکی، بهترین فصل خواهد بود و تغییرات محسوسی نسبت به زمستان‌های گذشته نخواهد داشت. پس از زمستان، بهار شرایط بهتری خواهد داشت، هرچند میزان خشکی در این فصل نیز نسبت به گذشته افزایش می‌یابد. با این حال، دریاچه در تابستان و پاییز وضعیت بسیار بحرانی‌تری را تجربه خواهد کرد، به ویژه در پاییز که از نظر شدت و گستردگی خشکی شرایط بدتری نسبت به تابستان خواهد داشت.
وی درباره روش‌شناسی تحقیق توضیح داد که تصاویر ماهواره‌ای سنجنده‌های TM و ETM ماهواره لندست از زمستان ۲۰۰۷ تا پاییز ۲۰۲۲ جمع‌آوری و با استفاده از سامانه Google Earth Engine تحلیل شدند. این پایگاه داده شامل ۶۴ تصویر است که به ازای هر فصل ۱۶ تصویر فراهم شده است.
این استاد دانشگاه همچنین تأکید کرد که مدل Forest-based forecast، بر اساس دو شاخص Forecast RMSE و Validation RMSE، بهترین عملکرد را در پیش‌بینی تغییرات دریاچه نشان داده است. وی تصریح کرد که این مدل به دلیل توانایی در تحلیل روندهای نامنظم و فصلی، برای پیش‌بینی تغییرات پدیده‌هایی مانند دریاچه ارومیه بسیار مناسب است./رکنا

کانال آب
@water_bio

آب...🌊

21 Nov, 07:38


دریاچه ارومیه یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب دارد

 مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی گفت: حجم آب دریاچه ارومیه به یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب رسید.
مهرنگ دوستی رضایی در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه تا تاریخ ۲۸ آبان ماه سال جاری افزود: تراز فعلی دریاچه ۱۲۷۰.۰۹ متر است که این تراز در مدت مشابه سال گذشته، ۱۲۶۹.۷۹ متر بود.
وی ادامه داد: براساس پایش انجام شده تا ۲۸ آبان سال جاری، وسعت دریاچه ارومیه به ۸۵۰ کیلومتر مربع رسیده است.
دوستی رضایی همچنین در خصوص وضعیت بارشهای استان نیز گفت: از ابتدای سال آبی جاری تا ۳۰ آبان ماه، ۴۳.۲ میلیمتر بارش در استان ثبت شده که این میزان در مدت مشابه سال آبی گذشته ۵۲.۹ میلیمتر بود.
وی از کاهش ۱۸ درصدی بارش‌ها در استان خبرداد و اظهار کرد: طی سال آبی جاری، ۴۰.۵ میلیمتر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ثبت شده است./ایسنا

کانال آب
@water_bio

آب...🌊

20 Nov, 21:48


چالش تأمین آب شرب برای ۱۹ میلیون تهرانی تا سال ۱۴۲۵

یک کارشناس محیط زیست گفت: با رشد جمعیت پیش‌بینی‌شده در تهران برای افق ۱۴۲۵ (۱۹ میلیون نفر)، کمبود آب شرب به میزان ۶۲۵ میلیون متر مکعب در صورت مصرف فعلی و ۳۷۰ میلیون متر مکعب با مدیریت مصرف تخمین زده می‌شود.
به گزارش روزن آنلاین، استان تهران با بحرانی جدی در زمینه منابع آب روبرو است که تحت تأثیر افزایش جمعیت، کاهش بارندگی، و بهره‌برداری غیرمجاز از منابع زیرزمینی قرار دارد. شرایط به گونه‌ای است که بسیاری از کارشناسان، این وضعیت را غیرقابل تحمل توصیف می‌کنند.
کاهش 40 درصد بارندگی‌ها در تهران
افت منابع آبی و بحران آبخوان‌ها تحت تاثیر کاهش بارش‌ها بوده است؛ در سال آبی 1401 ـ 1402، بارندگی در تهران 40 درصد کمتر از میانگین 50 ساله بوده است. این کاهش در کنار افزایش مصرف، فشار قابل توجهی بر سدها و منابع زیرزمینی وارد کرده است. از جمله، ظرفیت سدهای مهم مانند لتیان و ماملو به دلیل رسوبات و کاهش بارندگی به شدت کاهش یافته است.​
همچنین برداشت غیرمجاز از چاه‌های آب زیرزمینی به شدت گسترش یافته که این موضوع، همراه با حفر چاه‌های غیرمجاز، منجر به افت سطح آب زیرزمینی و کاهش کیفیت آن شده است​.
افزایش جمعیت و توسعه شهرنشینی در تهران نیز نیاز به آب را فراتر از توان تأمین منابع موجود برده است. بر اساس گزارش‌ها، ظرفیت منابع آبی استان برای جمعیت فعلی نیز کافی نیست و محدودیت‌های جدید، تأمین آب سالم و پایدار را دشوارتر کرده است​.
در رابطه با این موضوع، الهه موحدی؛ کارشناس محیط زیست به تسنیم می‌گوید: سطح آب‌های زیرزمینی استان تهران هر سال به‌طور متوسط 0.56 متر کاهش پیدا می‌کند و کمبود آب سالانه به 130 میلیون متر مکعب می‌رسد. در اوایل دهه 90، 75 درصد از آب موردنیاز تهران از منابع سطحی و 25 درصد از زیرزمینی تأمین می‌شد، اما در سال 1401 این نسبت به 50 درصد از هر منبع تغییر کرده است.
میزان مصرف آب در بخش‌های مختلف استان
وی بیان کرد: در استان تهران کشاورزی و صنایع وابسته 50 درصد از مصرف کل آب، شامل 1170 میلیون متر مکعب از منابع زیرزمینی و 765 میلیون متر مکعب از منابع سطحی، شرب و بهداشت 42 درصد مصرف کل آب، شامل 885 میلیون متر مکعب از منابع زیرزمینی و 780 میلیون متر مکعب از منابع سطحی، فضای سبز 5 درصد مصرف کل آب، شامل 190 میلیون متر مکعب از منابع زیرزمینی و کمتر از 1 میلیون متر مکعب از منابع سطحی و صنعت و خدمات 3 درصد مصرف کل آب که عمدتاً از منابع زیرزمینی را تشکیل می‌دهند.
وضعیت آب شهر تهران
این کارشناس درباره مصرف آب شرب تهران نیز توضیح داد: مصرف سالانه آب شرب در شهر تهران 740 میلیون متر مکعب از آب سطحی و 320 میلیون متر مکعب از آب زیرزمینی است. در صنعت، سالانه 28 میلیون متر مکعب آب زیرزمینی استفاده می‌شود. همچنین برای فضای سبز شهر تهران، از 230 میلیون متر مکعب آب مصرفی، 57 درصد از چاه‌های مجاز، 30 درصد از چاه‌های غیرمجاز و 13 درصد از چشمه‌ها و آب‌های سطحی تأمین می‌شود.
چالش‌های آینده
موحدی تأمین آب تهران در این شرایط را چالش آینده تهران دانست و گفت: در بازه زمانی 1401 ـ 1402، 1203 میلیون متر مکعب آب برای شرب به تهران منتقل شد. با رشد جمعیت پیش‌بینی‌شده برای افق 1425 (19 میلیون نفر)، کمبود آب شرب به میزان 625 میلیون متر مکعب در صورت مصرف فعلی و 370 میلیون متر مکعب با مدیریت مصرف تخمین زده می‌شود.
وی تصریح کرد: با این شرایط، فرونشست زمین به دلیل افت منابع آبی نه تنها عجیب نیست، بلکه یک پیامد طبیعی است که نیازمند اقدامات فوری مدیریتی و مصرف بهینه آب است.
راهکارها و چشم‌انداز
این کارشناس تأکید کرد: برای مدیریت بحران، توجه به یک سری از مسائل ضروری است؛ یکی از این مسائل بهبود سیستم قیمت‌گذاری آب است که این اقدام می‌تواند مصرف آب را بهینه کند و بهره‌وری اقتصادی را افزایش دهد. سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و توسعه زیرساخت‌های جدید برای بهره‌برداری از منابع پایدارتر نظیر بازچرخانی آب موضوع دیگری است که اهمیت دارد.
موحدی افزود: موضوع مهم دیگر مدیریت در شبکه انتقال آب است؛ متأسفانه 30 درصد آب تهران در شبکه انتقال هدر می‌رود که این موضوع باید برطرف شود.
به گفته وی، پلمب کردن چاه‌های غیرمجاز، اصلاح الگوی کشت و نصب کنتور بر چاه‌های مجاز نیز اهمیت بسیاری دارد.
موحدی در پایان گفت: با ادامه این روند، وضعیت فعلی منابع آبی تهران به یکی از بحرانی‌ترین مسائل زیست‌محیطی کشور تبدیل خواهد شد، مگر اینکه اصلاحات جدی و فوری در مدیریت و مصرف منابع اعمال شود./ تسنیم

پ.ن: این پیش بینی‌ها  را نمی‌شود خوشبینانه نامید این نگرشها  قطعا بدون پشتوانه علمی و تنزل واقعیت است!

کانال آب
@water_bio

آب...🌊

20 Nov, 21:21


موضوع محل استقرار نیروگاه های مازوت سوز بود

🗣رییس سازمان حفاظت محیط زیست
درباره تاثیر دستور رییس جمهور در مصرف مازوت، توضیح داد: سه نیروگاه حدود ۱۴.۲ میلیون لیتر در روز مازوت می‌سوزاندند اما موضوع محل استقرار این نیروگاه‌ها بود که زمینه کنترل آلایندگی را فراهم می کرد.

🔹انصاری تاکید کرد: سالانه در کشور باید ۵۰۰ هزار خودرو اسقاط شود تا طبق برنامه کاهش آلودگی به خصوص در شهرهایی که منابع متحرک آلاینده هستند، پیش برویم./ جماران


کانال آب
@water_bio

آب...🌊

20 Nov, 20:21


دکتر سعیدرضا خداشناس مدیر گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد در واکنش به اظهار نظر معاون اجرایی رئیس جمهور که گفته است:

"بنزین از قیمت آب خوردن کمتر است"

اعلام کرد این اولین بار نیست که مسئولین چنین عبارتی می‌گویند. در واقعا با این عبارت می‌توان دریافت که چرا آب به این فلاکت افتاده است. وقتی مسئولین ما آب را عنصری کم ارزش تلقی میکنند و برای ارزشمند دانستن هر چیزی آن را با آب خوردن مقایسه می‌کنند .وضع آب کشور هر روز بدتر می‌شود چون ارزش این عنصر حیاتی را نمی‌دانند.اما باید بدانند که آب چیزی نیست که مانند بنزین از خارج وارد کرد.


کانال آب
@water_bio

آب...🌊

20 Nov, 19:11


🔹روز جهانی کودک گرامی باد

کودک امروز، نگهبان آب، میراث‌دار مایه‌ی حیات


کانال آب
@water_bio

آب...🌊

20 Nov, 19:09


🔸فعالیت‌های انسانی ۱.۵ درجه گرمایش جهانی را افزایش داده است

▪️مطالعه جدیدی به رهبری دکتر اندرو جارویس از دانشگاه لنکستر و پروفسور پیرز فاستر از دانشگاه لیدز نشان داد که فعالیت‌های انسانی تاکنون باعث 1.5 درجه سانتی‌گراد گرمایش زمین شده است.

▪️در سال 2016، توافق‌نامه اقلیمی پاریس هدفی جهانی برای محدود کردن افزایش دمای زمین تعیین کرد؛ «کمتر از 2 درجه سانتی‌گراد» و تلاش برای پایین نگه‌داشتنش در 1.5 درجه. از آن زمان، این اعداد، معیارهایی برای ارزیابی پیشرفت در کاهش تغییرات اقلیمی تعیین شد. با این حال، تعیین دقیق میزان گرمایش ناشی از فعالیت‌های انسانی همواره چالشی بود که بخشی از این چالش به دوره خط‌مبنا که برای محاسبه تغییرات دما استفاده می‌شود بازمی‌گردد.

▪️هیات بین‌دولتی تغییرات اقلیمی (IPCC) تخمین زد گرمایش ناشی از انسان در حال حاضر، حدود 1.31 درجه سانتی‌گراد است. IPCC برای سنجش گرمایش، دوره 1850-1900 را خط‌مبنای «پیش از صنعتی‌شدن» در نظر می‌گیرد.| تجارت‌نیوز

https://tejaratnews.com/n/4o49

کانال آب
@water_bio

آب...🌊

20 Nov, 18:55


⚠️ چند سخنی با مسئولین پیرامون آب!

▪️ از مسئولین ارشد استان تقاضا داریم با توجه به بحران آب و نیاز به برداشت شدیدتر از منابع آبی زیرزمینی و خطر بحرانی فرونشست در استان، حداقل مانع از کشاورزی گسترده برخی نهادها از جمله سازمان اوقاف در پیرامون شهر اراک و برداشت از منابع زیرزمینی شوند و ماهیت مرتعی آن اراضی را احیا کنند.

🔸 اوقاف برای طرح مسکن ملی اراک، چند میلیارد از مردم گرفت؟ چند میلیارد هم نه! چند ده میلیارد؟ بس نیست؟ لنگ درآمد کشاورزی است؟

🔸 در دمای هوای بالای ۳۸ درجه سلسیوس در وسط تابستان، ریشه زمین را می‌مکند؛ ماهیت مرتعی اراضی در دشت‌های شمالی و شرقی اراک نسبت به دهه‌های گذشته به کشاورزی و با برداشت گسترده زیرزمینی و حفر چاه‌ها تبدیل شده است.

🔸 بساط توسعه‌طلبی گسترده صنعت به راه است؛ در اوقاتی پالایشگاه بیش از برداشت شرب اراک، از سد کمال صالح استفاده می‌کند و به دنبال طرح توسعه خود است: کک‌ سوزنی!

🔸 منابع طبیعی، دره‌ها و کوه‌ها را از گزند طرح‌های آبخیزداری سازه‌محور خود در امان نگذاشته است‌. همه حوضه آبریز تالاب میقان با بحران سازه‌های رو به رشد آبخیزداری، سد و آب‌بندسازی روبروست و غبار آن هر سال بدتر از پارسال به چشم مردم می‌رود و خبری از وعده‌های تخصیص اعتبارات نیست. همه حقابه طبیعی تالاب در خشکسالی و غیرخشکسالی غصب می‌شود و حالا هم بعضی‌ها چشم دوخته‌اند به حقابه مصوب تصفیه‌خانه که اندکی بحران رو زمینی و زیرزمینی تالاب را صرفا التیام داده است.

🔸 از آن طرف، املاح معدنی با چاه‌های عمیق، کمر به نابودی حوضه تالاب بسته است.

🔸 حتما مردم‌ مقصر هستند که اصلا دارند در کشور نفس می‌کشند؟ یک مرتبه بگویید مردم! بروید جایی دیگر زندگی کنید چون با ادامه این بحران‌آفرینی نهادها، راهی دیگر در سال‌های آینده نیست.

🔸 کوتاه بیایید جنابان!/هواشناسی مرکزی


علی ناهیدی‌نژاد


کانال آب
@water_bio

آب...🌊

20 Nov, 18:53


⚠️ با تداوم کشاورزی گسترده برخی نهادها از جمله اوقاف در اراضی پیرامون اراک و برداشت گسترده از منابع زیرزمینی مخالف هستیم و به رویکرد آنان معترض!

🔸 این منطقه به قلک تبدیل شده که به قیمت نابودی آب و هوای خود، جیب دیگران را پر می‌کند؛ برای مردم جز فشار وحشتناک روانی و زندگی در سایه استرس چه باقی مانده است؟

🔸 نمایندگان مجلس و مسئولین ارشد اجرایی استان! به جای دعوت از مردم برای صبر و حوصله، سراغ اوقاف و رویکردهای زیان‌بار برخی نهادها و عملکرد جزیره‌ای دستگاه‌های اجرایی در دشت‌‌ها و ارتفاعات بروید!

🔸 بس نیست؟!
/هواشناسی مرکزی


کانال آب
@water_bio

آب...🌊

20 Nov, 18:04


♨️اراک ۲ ماه و ساوه ۳ ماه ذخیره آب دارند


مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی:

🔹میزان آب شرب قابل استحصال در اراک برای ۲ ماه و ساوه برای ۳ ماه پاسخگو است.

🔹میزان بارندگی استان از ابتدای مهرماه تاکنون ۱۹.۸میلیمتر بوده که در مقایسه با ۳۰.۳ میلیمتر سال گذشته و ۳۵.۶ میلیمتر درازمدت به ترتیب ۳۴.۵ و ۴۴.۵ درصد عقب است.

🔹هم اکنون از مجموع ظرفیت‌ ۹۵ میلیون مترمکعبی سد کمال صالح، ۱۶.۹میلیون مترمکعب پر است که از این میزان ۱۰ میلیون مترمکعب غیر قابل استحصال برای شرب است./فارس

کانال آب
@water_bio

آب...🌊

20 Nov, 12:12


🎥 اولین نشست خبرنگاران با شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست

🔹آلودگی هوا، احیای دریاچه ارومیه، طرح گردشگری آشوراده، حقابه هیرمند و ارس، از جمله موضوعاتی بودند که در اولین نشست خبری سازمان حفاظت محیط زیست به ریاست شینا انصاری مورد پرسش قرار گرفتند.

🔹سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌ها، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی، رئیس مرکز اموربین‌الملل و کنوانسیون‌ها، و سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی از جمله مسئولان سازمان بودند که در این نشست حضور داشتند و در کنار رئیس سازمان به سؤالات خبرنگاران پاسخ دادند.

کانال آب
@water_bio

آب...🌊

20 Nov, 12:08


چالش‌‌ تجدیدپذیرها در دولت چهاردهم، در گفت‌وگو با دبیر سندیکای صنعت برق ایران:

انرژی تجدیدپذیر در ایران به ادا شبیه‌تر است تا واقعیت
| فریبا نباتی |

🔺بیش از ۵۰ درصد از ظرفیت نیروگاه‌های نصب شده برق در آلمان، ۳۰ درصد وسعت نیروگاه‌های اسپانیا، ۳۲ هزار گیگاوات برق ژاپن، ۱۵ درصد از توان کل برق تولید شده ترکیه، ۷۰ مگاوات برق کویت، ۷.۸ گیگاوات برق دبی امارات و ۹۲ مگاوات برق عربستان از تجدیدپذیرها استخراج می‌شود. درحالی که متوسط استفاده از ظرفیت انرژی پاک در جهان ۳۰ درصد است این عدد در ایران از ۴ دهه پیش تا امروز تنها یک تا دو درصد ظرفیت نیروگاهی ایران را در بر گرفته‌.

🔺چرا در کشور ما با همه تبلیغات انجام شده از این عدد پیش‌تر نمی‌رویم و موانع پیش روی توسعه تجدیدپذیرها چیست؟ در گفت‌و‌گوی پیش رو مهدی مسائلی، دبیر سندیکای صنعت برق ایران حجم زیاد سرمایه‌گذاری و نبود تضمین کافی از سوی دولت به ویژه برای سرمایه‌گذاران خارجی را از جمله بزرگ‌ترین بازدارنده‌های موجود در مسیر تجدیدپذیرها می‌داند. سدی که چالش جدی دولت چهاردهم نیز در این حوزه خواهد بود.

https://payamema.ir/payam/119833


کانال آب
@water_bio

آب...🌊

20 Nov, 11:41


۷ نکته درباره بحران جهانی آب


فاطمه لطفی | روزنامه‌نگار


بحران جهانی آب در حال تشدید و چرخه طبیعی آب درحال نابودی‌ست و این امر پیامدهای بزرگی برای اقتصادها، جوامع و کره زمین دارد.

علاوه بر تغییر اقلیم، تغییر کاربری اراضی بر چرخه‌های هیدرولوژیکی تأثیر می‌گذارد و 14 درصد از جنگل‌زدایی ناشی از گسترش زمین‌های کشاورزی است.

سیستم‌های غذایی نیز در معرض خطر هستند، به ویژه از آنجایی که 55 درصد مواد غذایی جهان در مناطقی با ذخیره آب رو به کاهش کشت می‌شود. تخمین زده می‌شود که 23 درصد از تولید جهانی غلات از بین برود.

به این ترتیب گزارش «The Economics of Water» 7 واقعیت را درباره بحران آب به این ترتیب دسته‌بندی می‌کند:


۱_تشدید کمبود آب با تغییر اقلیم

هر یک درجه افزایش گرمایش جهانی 7 درصد ظرفیت نگهداری رطوبت جو را افزایش می‌دهد. افزایش دما چشم‌اندازها را خشک می‌کند. خاک‌های خشک‌تر اکوسیستم‌هایی جاذب کربن را از دست می‌دهند و شرایط مستعد آتش‌سوزی می‌شود. درنتیجه جنگل‌ها به جای جاذب کربن به منابع کربن تبدیل می‌شوند. پیش‌بینی می‌شود که برخی مناطق شاهد کاهش 30 درصدی دسترسی به آب شیرین باشند.


۲_افزایش هزینه‌های اقتصادی انفعال

کمبود آب می‌تواند تولید ناخالص داخلی را تا سال 2050 در برخی مناطق تا 6 درصد کاهش دهد. تا سال 2050  عدم اجرای سیاست‌های مدیریت بهتر آب می‌تواند منجر به زیان تولید ناخالص داخلی منطقه‌ای از 2 تا 10 درصد شود. تنها در سال 2022، زیان اقتصادی جهانی ناشی از بلایای طبیعی 275 میلیارد دلار بود که بخش عمده‌ای از آن را بلایای مرتبط با آب تشکیل می‌داد.

تغییر الگوی بارش و افزایش دما همراه با کاهش ذخیره کل آب و عدم دسترسی به آب سالم و بهداشت، به این معنی است که کشورهای با درآمد بالا تا سال 2050 تولید ناخالص داخلی خود را به طور متوسط 8 درصد کاهش می‌دهند. کشورهای با درآمد پایین تر ممکن است با کاهش شدیدتر بین 10 تا 15 درصد مواجه شوند.


۳_آب اهرم کلیدی برای انعطاف‌پذیری اقلیمی‌ست

راه‌حل‌های اقلیمی طبیعی مانند احیای اکوسیستم می‌توانند اقلیم شدید را مهار کرده و از منابع آب محافظت کنند و در عین حال سازگاری با اثرات اقلیمی را افزایش دهند. هر دلار سرمایه‌گذاری شده در بازسازی زیست‌گاه‌ها، با بهبود کیفیت آب، کاهش خطرات سیل و انعطاف‌پذیری بیشتر کشاورزی، بازدهی تخمینی 7 تا 30 دلاری را در منافع اقتصادی به همراه دارد.


۴_لزوم سرمایه گذاری فوری در زیرساخت‌های آب مقاوم در برابر تغییر اقلیم


سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی آب باید سالانه 3 برابر شود و به یک تریلیون دلار برسد تا دسترسی پایدار و قابل اعتماد به آب در شرایط اقلیمی حاد تضمین شود. بدون این سرمایه گذاری‌ها، جهان با بحران آب مواجه است که می‌تواند رشد اقتصادی را تضعیف کند و نابرابری‌های اجتماعی را تشدید کند.


۵_حکمرانی موثر آب برای امنیت اقلیمی حیاتی است

بدون مدیریت هماهنگ آب در تمام بخش‌ها، بحران‌های آب بدتر خواهد شد. بیش از 60 درصد از منابع آب شیرین- که به عنوان «آب آبی blue water» شناخته می‌شوند و در رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و سفره‌های زیرزمینی یافت می‌شوند- فرامرزی هستند، از جمله 310 رودخانه فرامرزی و 592 سفره آب فرامرزی. باید تضمین شود منابع آبی مشترک به صورت مشارکتی و عادلانه مدیریت می‌شوند، و از تنش دوری می‌شود.


۶_همکاری برای منابع مالی برای مقابله با بحران آب


تنها 1.4 درصد از منابع مالی خصوصی به بخش تامین آب و فاضلاب اختصاص یافته. گزارش GCEW بر نیاز به مشارکت فوری دولتی و خصوصی برای بسیج منابع و تخصص برای مدیریت موثر آب تاکید می‌کند.


۷_بلایای مربوط به آب بیشتر و پرهزینه‌تر می‌شوند


فراوانی بلایای طبیعی مرتبط با آب مانند سیل، خشکسالی و طوفان در طول سه دهه گذشته نزدیک به 30 درصد افزایش یافته. پیش‌بینی می‌شود که این رویدادها با بدتر شدن تغییر اقلیم شدت و فراوانی بیشتری داشته. بلایای طبیعی در سال 2022 به 275 میلیارد دلار خسارت اقتصادی جهانی منجر شد که 125 میلیارد دلار آن تحت پوشش بیمه قرار گرفت./سفر میمنت


متن کامل گزارش The Economics of Water

https://economicsofwater.watercommission.org/report/economics-of-water.pdf

کانال آب
@water_bio

آب...🌊

19 Nov, 19:25


دیپلماسی آب یک ضرورت و فرصت است

توییت: رحمت‌‌اله بیگدلی

هیدرو دیپلماسی (دیپلماسی آب) نه تنها یک ضرورت، بلکه فرصتی برای تقویت روابط بین‌الملل و دستیابی به توسعه پایدار است. استفاده از تکنولوژی‌های نوین و دیپلماسی فعال به کاهش تنش‌ها و افزایش امنیت آبی در منطقه کمک کند.

دیپلماسی آب (انگلیسی: water diplomacy یا hydrodiplomacy) روشی است که در آن مشکلات آب تشخیص داده، نقاط قابل دخالت تعیین و راه حل‌های پایداری برای مشکلات ارائه می‌شود.
ابزاری که در این دیپلماسی استفاده می‌شود عبارت از سیاست زیست‌محیطی، استراتژی مدیریت آب و راه حل‌های مهندسی است./کانال رسمی جدید رحمت‌اله بیگدلی



کانال آب
@water_bio

آب...🌊

19 Nov, 16:00


شینا انصاری: سازمان محیط زیست در قبال فرونشست وظیفه قانونی ندارد !

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد که این سازمان در قبال فرونشست وظیفه قانونی ندارد.

وی درباره فرونشست بیان کرد: این موضوع مستقیما با وظایف سازمان مرتبط نیست اما محیط زیست از فرونشست متضرر می‌شود. در برنامه هفتم توسعه، پیگیری فرونشست با وزرات جهاد کشاورزی و وزارت نیرو است؛ اما ما هم پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم و یک مشاور تخصصی در حوزه فرونشست خواهیم داشت و تلاش می‌کنیم این موضوع را کنترل کنیم‌. در مسئله فرونشست زمین، ساخت‌‌وساز و بارگذاری در پهنه‌های فرونشستی حائز اهمیت است.

کانال آب
@water_bio

آب...🌊

19 Nov, 15:59


سازمان محیط زیست ایران؛ از وعده‌های توخالی تا سکوت در برابر فاجعه‌های زیست‌محیطی!


سازمان حفاظت محیط زیست ایران، به‌رغم مسئولیت خطیر خود در حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست کشور، طی سال‌های اخیر هیچ اقدام مؤثری در مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی نداشته است. از تغییرات اقلیمی گرفته تا تخریب حیات‌وحش و آلودگی‌های گسترده، این سازمان به‌جای ایستادگی در برابر تهدیدات، اغلب به تسهیل پروژه‌های آسیب‌زننده پرداخته و در برابر صنایع آلاینده سکوت کرده است. ادامه این روند می‌تواند به بحران‌های زیست‌محیطی بی‌سابقه‌ای منجر شود که علاوه بر آسیب به طبیعت، امنیت و اقتصاد کشور را نیز تهدید خواهد کرد.


کانال آب
@water_bio

آب...🌊

19 Nov, 15:54


به صورت برخط با و با همکاری دانشگاه کیوتو و برنامه IHP یونسکو

کارگاه بین المللی «مدیریت یکپارچه حوضه آبریز تحت تغییر اقلیم» آغاز به کار کرد

کارگاه بین‌المللی «مدیریت یکپارچه حوضه آبریز تحت شرایط تغییر اقلیم» از ۲۸ آبان‌ماه به مدت ۱۱ روز به صورت مجازی و برخط با همکاری دانشگاه کیوتو ژاپن و برنامه IHP یونسکو در مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری تهران شروع به کار کرد. این دوره شامل کارگاه‌های آموزشی در زمینه‌های مختلف هیدرولوژی، بارش‌ها، رواناب‌ها و بهره‌برداری بهینه از منابع آب است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، کارگاه مدیریت یکپارچه حوضه آبریز تحت شرایط تغییر اقلیم از امروز ۲۸ آبان‌ماه در مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری آغاز شد.
این دوره آموزشی به صورت مجازی توسط دانشگاه کیوتو ژاپن و برنامه IHP یونسکو و به میزبانی مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری  و با حضور محمد حاج رسولیها رئیس این مرکز، برگزار می‌شود.
«مدیریت یکپارچه حوضه آبریز تحت شرایط تغییر اقلیم» نام این دوره است که قرار است طی ۱۱ روز از ۱۸ تا ۲۸ نوامبر ۲۰۲۴ (مصادف با دوشنبه ۲۸ آبان الی پنجشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳) از ساعت 4:30 تا ۱۲:۳۰ به طور مجازی و برخط برگزار شود.
روز ابتدایی این دوره، با برگزاری کارگاه «اندازه گیری و آماربرداری هیدرولوژیکی در حوضه‌های آبریز بزرگ» ، «اصول و مبانی فرایندهای سطح زمین» با انجام یک طرح آزمایشی در خصوص «روند پردازش داده‌های هواشناسی و جغرافیایی» با حضور نمایندگانی از شرکت مدیریت منابع آب ایران، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، موسسه تحقیقات آب و مشاور یکم (مشاور طرح مدیریت سیلاب حوضه کشکان) در محل مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری – تهران (تحت پوشش یونسکو) آغاز شد.
در این راستا طی روزهای آینده، کارگاه‌های دیگری در ارتباط با عنوان این آموزش در زمینه مدلسازی و مبانی مرتبط در خصوص بارش‌ها، رواناب‌ها، بهره‌برداری بهینه مخازن و رسوبات حوضه و … برگزار خواهد شد.

کانال آب
@water_bio

آب...🌊

19 Nov, 15:53


سخنگوی صنعت آب کشور :
اطلاعات و داده‌های برداشت از چاه‌ها نقش مهمی در حکمرانی مطلوب آب دارد
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: اطلاعات برداشت از چاه‌ها نقش و جایگاه مهمی در حکمرانی مطلوب آب دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، تبیین اهمیت اطلاعات برداشت از چاه‌ها و جایگاه آن‌ها در حکمرانی مطلوب آب در جلسه‌ای با حضور مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور، مدیر کل دفتر تحقیق، توسعه و فناوری اطلاعات و مدیر کل دفتر توسعه نظام‌های فنی، بهره‌برداری و دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع آب ایران، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای قزوین و جمعی از مدیران و نمایندگان شرکت‌های کنتورسازی در محل شرکت آب منطقه‌ای قزوین مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
"فیروز قاسم‌زاده" مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور و سخنگوی صنعت آب در این جلسه ضمن تبیین اهمیت اطلاعات برداشت از چاه‌ها و جایگاه آن‌ها در حکمرانی مطلوب آب، به ضرورت ایجاد بستر یکپارچه‌ای برای جمع آوری این اطلاعات تاکید کرد و به ضرورت همکاری شرکت‌های تولید کننده کنتور در پیاده‌سازی این سامانه و تبادل داده‌های اصیل با آن اشاره کرد.
شایان ذکر است در این جلسه نسخه اولیه سامانه که در بردارنده اطلاعات برخط کنتورهای استان قزوین بود، ارائه و دیدگاه‌های طرفین برای ادامه کار طرح شد.

کانال آب
@water_bio