ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ @spaceastron Channel on Telegram

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

@spaceastron


چنلی برای مطالعه‌ی علم کیهان.
مناسب برای سلف-استادی زیرشاخه‌های نجوم و بعضی از شاخه‌های فیزیک با مطالب معتبر و رفرنس‌دار💫
همه توی گِل غوطه‌وریم، ولی بعضی‌ها به ستاره‌ها نگاه می‌کن⭐️
ادمین های چنل👇
@astromand
@maze733
@TeslAryan

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ (Farsi)

به چنل اختصاصی "ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ" خوش آمدید! این چنل مناسب برای علاقه‌مندان به علم کیهان و نجوم است که علاقه‌مندند به دنیای پر از راز و رمز نجوم و فیزیک وارد شوند. در اینجا مطالبی با استناد به منابع معتبر و رفرنس‌های قوی به اشتراک گذاشته می‌شود. آیا شما یک علاقه‌مند سلف-استادی زیرشاخه‌های نجوم هستید؟ یا علاقه‌مند به بررسی بعضی از شاخه‌های فیزیک هستید؟ این چنل برای شماست! همه ما در گِل غوطه وریم، اما برخی از ما گاهی به ستاره‌ها نگاه می‌کنیم، آیا شما هم یکی از آن‌ها هستید؟ برای اطلاعات بیشتر و شرکت در بحث‌های جذاب، پیگیری و عضویت در چنل "ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ" خوش آمدید! ادمین‌های این چنل عبارتند از: @astromand، @maze733، @TeslAryan

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

07 Feb, 10:07


"کلاس گروهی زبان آلمانی A1.1"
«دوره‌ی جدید»
•شروع کلاس از 2 اسفند ماه 1403
•در بستر اسکای روم و اسکایپ
•برگزار کننده: سای‌لینگو
اطلاع از شرایط کلاس A1.1 و مابقی
کلاس‌هایA1 تا B2:ه @Maze733_admin

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

08 Jan, 21:19


دایره‌المعارف مصور فضا، کتاب نفیس انتشارات سایان
تعداد صفحه: ۲۶۸
وزن: ۲ کیلو و ۲۲۶ گرم

درصد سالم بودن: 98%( دو درصد بخاطر خش ملایم روی جلد، داخلش کاملا سالمه)

قیمت اصلی‌ و به روز در شده در سایت انتشارات: ۳ میلیون و پانصد
3,500,000T
لینک کتاب در انتشارات سایان

قیمت پیشنهادی بنده: ۳ میلیون تومان

3,000,000T ☑️


استثناعا هزینه پست این بچه با من چون برام بیش از باقی ارزشمنده 🫶🏻

برای داشتنش بهم پیام بدید 👇🏻

@Ava_yusufzad

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

02 Jan, 18:11


برنامه‌های جدید ناسا!

برنامه فعال‌سازی علوم ناسا با پروژه سفیران فعال‌سازی نجوم (AAA) به دنبال افزایش مشارکت دانش‌آموزان در علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) از طریق توسعه حرفه‌ای معلم‌هاست. توی سال 2024، AAA تمرکزش رو روی ایجاد یک آکادمی نجوم برای معلم‌ها گذاشت که شامل وبینارها، کارگاه‌های آموزشی و تجربیات غوطه‌وری STEM هست.

در ژوئن و سپتامبر 2024، دو مدل جدید از تجربیات غوطه‌وری STEM برگزار شد. در ژوئن، 19 معلم در سن خوزه جمع شدن و ارائه‌های کارشناس‌های ناسا درباره حفاظت سیاره‌ای و شناسایی سیاره‌های فراخورشیدی دریافت کردن و همچنین به رصدخانه لیک سفر کردن. در سپتامبر، 23 معلم توی کارگاه آموزشی درباره نجوم مادون قرمز شرکت کردن و از رصدخانه کک و کوه ویلسون بازدید کردن.

یکی از معلم‌ها، دومینا استاماس، تجربه‌هایی که از برنامه AAA به‌دست آورده رو خیلی مفید دونست و اشاره کرد که این برنامه بهش کمک کرده تا دانش‌آموزها رو با واقعیت‌های علمی و حرفه‌ای آشنا کنه. همچنین گفت که این تجربیات باعث شدن تا هیجان نجوم را با دانش‌آموزهاش به اشتراک بذاره.

رفرنس

#خبر_فضایی

@spaceastron

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

01 Jan, 15:59


تقویم رمی🍓

حدود سیصد تکه از قدیمی‌ترین تقویم رمی پیدا شدن که مال دوره‌ی جمهوری رم بوده. این تقویم با رنگ‌های مشکی و قرمز نوشته شده بود. توی یه قسمت کوچک تقویم هم نام مقام‌های درباری مهم هر سال‌رو هم می‌نوشتن. قدیمی‌ترین تقویم رمی با اسن تقویم Romolo شناخته می‌شده که نام بنیان‌گذار شهر رومه. توی این تقویم، ۳۰۴ روز وجود داشتن مه به ده ماه دسته‌بندی شده بودن و نسبت به فازهای ماه دسته‌بندی شده بودن و اسم ماه‌ها به زبان خودشون اینها بودن: Martius, Aprilis, Maius, Iunius, Quintilis, Sextilis, September, October, November, December.
بعد از این تقویم، شاه Numa Pompilio دو ماه دیگه به تقویم اضافه کرد به نام Ianuarius و Februarius و ۳۵۵ روز داشت و نسبت به دوره خورشیدی کار می‌کرد. اسم این تقویم، تقویم Numiano بود.
تا سال ۴۶ قبل از مسیح این تقویم بود و بعدش تقویم Giuliano درست شد که توسط جولیوس سزار و یه منجم درست شده بودن و شبیه همون قبلیه بود.
بعد از اون تقویم، تقویم Gregoriano بود که توسط پاپ Gregorio XIII ابداع شد.

#تقویم

@spaceastron

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

31 Dec, 15:23


اتفاق‌های برجسته نجومی، در اولین ماه 2025

- سوم ژانویه:
اوج بارش شهابی چهارگانه

این یک بارش شهابی‌ متوسطیه که به‌صورت میانگین در شرایط ایده‌آل -نبود آلودگی نوری، آلودگی هوا و...- ۲۰ تا ۳۰ شهاب رو می‌شه رو در آسمان مشاهده کرد.

- سیزدهم ژانویه:
پوشیده شدن مریخ توسط ماه

در آمریکا و شرق کانادا، نزدیک عصر، مریخ پشت ماه قرار می‌گیره. زمان دقیق این اتفاق نسبت به مکان‌های مختلف، متفاوته و کسانی که مایلن می‌تونن از اپلیکیشن‌های اختربینی برای جزئیات بیشتر استفاده کنن.

- هفدهم و هجدهم ژانویه:
پیوند زهره (venus) و زحل (saturn)

طی چندهفته، زهره و زحل به‌همدیگه نزدیک می‌شن و اوج این نزدیکی در هفدهم و هجدهم ژانویه اتفاق می‌افته که فاصله اونها به دو درجه می‌رسه.

- در کل ماه ژانویه:
توانایی مشاهده چهار سیاره

ساعاتی بعد از تاریکی هوا، می‌تونین با نگاه کردن به سمت جنوب غربی، زهره و زحل؛ به سمت بالا، مشتری و با نگاه کردن به سمت شرق، مریخ رو مشاهده کنین. اورانوس و نپتون هم در شرق قرار دارن ولی برای مشاهده‌شون، به تلسکوپ نیاز دارین.

رفرنس

#خبر_فضایی #ژانویه

@spaceastron

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

15 Nov, 16:56


"کلاس گروهی زبان آلمانی A1.1"
•شروع کلاس از 2 آذر ماه 1403
•در بستر اسکای روم و اسکایپ
•برگزار کننده: سای‌لینگو
اطلاع از شرایط کلاس A1.1 و مابقی
کلاس‌هایA1 تا B2:ه @Maze733_admin

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

15 Nov, 14:59


کهکشان‌های درحال تعامل!

تصویر تلسکوپ فضایی هابل نمایی از کهکشان‌های در حال تعامل MCG+05-31-045 رو نشون می‌ده که ۳۹۰ میلیون سال نوری فاصله دارن و بخشی از خوشه کهکشانی کما هستن. این خوشه یکی از غنی‌ترین خوشه‌ها با بیشتر از هزار کهکشانه که تعاملات بین کهکشان‌ها می‌تونه به شکل‌گیری کهکشان‌های بیضوی جدید منجر بشه. توی این کهکشان‌ها، گاز تحت تأثیر نیروهای گرانشی فشرده می‌شه و برای تشکیل ستاره‌های جدید مصرف می‌شه. با مردن ستاره‌ها، گاز زیادی برای نسل‌های جدید باقی نمی‌مونه و مدارهای منظم کهکشان‌ها مختل می‌شه. سرنوشت MCG+05-31-045 هم قراره مشابه باشه؛ کهکشان کوچیک به تدریج از هم پاشیده و در کهکشان بزرگتر ادغام می‌شه. این فرآیند منجر به تشکیل ستاره‌های جدید می‌شه، اما ستاره‌های داغ و آبی به سرعت می‌سوزن و تنها ستاره‌های سردتر و قرمزتر باقی می‌مونن. این تحول میلیون‌ها سال طول می‌کشن.

رفرنس

#خبر_فضایی

@spaceastron

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

25 Oct, 16:36


کهکشان مارپیچی IC 3225 که در تصویر تلسکوپ فضایی هابل مشاهده می‌شه، به‌طور جالبی شبیه به یک دنباله‌دار درحال حرکته. این کهکشان حدود ۱۰۰ میلیون سال نوری از زمین فاصله داره و بخشی از خوشه کهکشانی ویرگوعه. چگالی کهکشان‌ها در این خوشه، میدان غنی از گاز داغی به نام «محیط بین‌خوشه‌ای» ایجاد کرده که روی حرکت کهکشان‌ها تأثیر می‌ذاره.

فشار ناشی از عبور کهکشان‌ها از این گاز داغ می‌تونه گاز و گرد و غبار رو از کهکشان‌ها جدا کنه و تشکیل ستاره‌های جدید را کم و یا متوقف کنه. این فشار همچنین می‌تونه باعث فشرده شدن بعضی بخش‌های کهکشان بشه و تشکیل ستاره رو افزایش بده. در مورد IC 3225، ستاره‌شناسان معتقدن که این کهکشان در گذشته تحت تأثیر فشارهایی قرار گرفته و به همین دلیل شکلش تغییر کرده.

ظاهر فشرده و کشیده IC 3225 نشون‌دهنده نیروهای عظیمیه که در مقیاس‌های نجومی بر روی کهکشان‌ها عمل می‌کنن. این نیروها می‌تونن باعث تغییر شکل و حرکت کهکشان‌ها بشن و به ما یادآوری کنن که در جهان، فرآیندهای پیچیده‌ای در حال وقوع هست. این کهکشان تحریف‌شده، نمونه‌ای از تأثیرات متقابل بین کهکشان‌ها و محیط اطرافشونه.

رفرنس

#خبر_فضایی

@spaceastron

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

24 Oct, 17:01


Most of Comet Tsuchinshan ATLAS

October 18, 2024

via @nasapictures

https://apod.nasa.gov/apod/ap241018.html

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

21 Oct, 16:11


بهترین زمان برای مشاهده ستاره‌ها!

دنباله‌دار C/2023 A3 (تسوشینشان-اتلاس) در این تصویر که در تاریخ ۱۳ اکتبر ۲۰۲۴ گرفته شده، بر فراز تأسیسات مونتاژ میچود ناسا در نیواورلینز قرار گرفته. این دنباله‌دار از ابر اورت می‌آد، که خیلی فراتر از پلوتو و دورترین لبه‌های کمربند کویپر هست. هرچند دنباله‌دار C/2023 A3 تا اوایل نوامبر قابل مشاهده‌ست، اما بهترین زمان برای مشاهده کردنش بین ۲۱ تا ۲۴ اکتبره.

رفرنس

#خبر_فضایی #دنباله‌دار

@spaceastron

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

16 Oct, 04:57


ریکورد ده دقیقه‌ای از لایو پرتاب Clipper دو روز پیش.

#کلیپر #ماموریت

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

15 Oct, 15:46


زندگی روی ماه یخی ممکنه؟!

«ابزار پلاسما برای سنجش مغناطیسی» اطلاعاتی راجع‌به ذرات یخ‌زده اطراف اروپا ارائه می‌ده، در حالی که REASON - «رادار برای ارزیابی و سنجش اروپا تا نزدیکی سطح» به دنبال جزئیات ساختاری و توپوگرافی یخ و اقیانوس زیرشه. این رادار قادر به نفوذ تا ۱۸ مایل (۲۹ کیلومتر) به درون پوسته یخیه.

استیو ونس، عضو تیم علمی پروژه اروپا کلیپر، گفته که مواد غیریخی ممکنه به چاله‌های عمیق آب شور درون پوسته یخی منتقل بشن و بعضی از این چاله‌ها ممکنه به اندازه دریاچه‌ها یا برکه‌ها بزرگ باشن. این اطلاعات می‌تونه به تعیین ضخامت یخ و عمق اقیانوس کمک کنه.

یافته‌های جدید از تحقیقات در اروپا می‌تونن دریچه جدیدی رو برای جستجوی حیات فراتر از زمین باز کنه. ونس تأکید می‌کند که پروژه اروپا کلیپر احتمالاً سوالات بیشتری نسبت به پاسخ‌ها ایجاد می‌کنه و به نوع جدیدی از پرسش‌ها در زمینه علم سیارات منجر می‌شه که در ۲۵ سال گذشته مورد توجه زیادی قرار نگرفتن.

رفرنس

#خبر_فضایی #مریخ #کلیپر

@spaceastron

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

13 Oct, 14:58


بارش شهابی Orionid

این بارش شهابی از ۲۶ سپتامبر تا ۲۲ نوامبر ادامه داره ولی اوجش در ۲۰ و ۲۱ اکتبر خواهد بود. درواقع، این بارش شهابی باقی‌مانده‌ی دنباله‌دار Halley هست که مدار ۷۶ ساله‌ای به دور خورشید داره.
زمین در جهت مخالف بارش شهابی Orionid حرکت می‌کنه و سرعت این جهات مخالف، باعث بارش شهابی دیدنی و پرسرعتی می‌شه.
متاسفانه اوج این بارش شهابی موقع ماه کامله اما دانشمندان تخمین می‌زنن که حدود ده تا بیست orionid در ساعت بتونیم ببینیم.
با نگه کردن به صورت فلکی Orion، می‌تونین بارش شهابی‌رو مشاهده کنین.

رفرنس

#بارش_شهابی #اوریون

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

12 Oct, 14:55


آسمان ماه اکتبر

از ۱ اکتبر تا ۱۷ اکتبر (پنج روز دیگه) می‌تونین دنباله‌دار C/2023 A3رو ببینین‌.
در ۲ اکتبر خورشیدگرفتگی سالانه بود.
در ۱۲ اکتبر (امروز)، Mare Imbrium ماه بسیار درخشان خواهد بود و این بخاطر اینه که نور خورشید به کوه برجسته‌ی Jura برخورد می‌کنه.
در ۱۳ اکتبر (فردا)، سیاره‌ی زحل، درست در سمت چپ ماه دیده خواهد شد تا کم‌کم بخاطر حرکات مداریشون، از هم فاصله می‌گیرن.
در ۱۷ اکتبر (پنج روز دیگه)، ماه کامل‌رو داریم‌.
در ۲۱ اکتبر (نه روز دیگه)، اوج بارش شهابی Orionidرو خواهیم داشت که از ۲۶ سپتامبر بوده و تا ۲۲ نوامبر ادامه خواهد داشت ولی در ۲۱ اکتبر، اوجش خواهد بود‌‌.
در ۲۵ اکتبر (دوازده روز دیگه)، کهکشان آندرومدا کم‌کم میاد و در نیم‌کره‌ی شمالی با چشم غیر مسلح هم دیده می‌شه‌.

رفرنس

#آسمان_شب #زحل #بارش_شهابی

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

11 Oct, 15:50


کهکشان مارپیچی NGC 5248، که در فاصله ۴۲ میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی بوئوتس قرار داره، به عنوان کالدول ۴۵ هم شناخته می‌شه. این کهکشان بخشی از فهرست کالدول‌‍ه که شامل اشیای آسمانی جالبیه که کمتر توسط ستاره‌شناسان غیرحرفه‌ای مشاهده می‌شن.

این کهکشان دارای بازوهای مارپیچی برجسته و یک ساختار باریک در مرکزه که روی تقارن چرخشی کهکشان تأثیر می‌ذاره و باعث حرکت ماده در کهکشان می‌شه. این ویژگی‌ها گاز رو به سمت مناطق تشکیل ستاره و سیاه‌چاله مرکزی هدایت می‌کنن و می‌تونن باعث ایجاد یک هسته کهکشانی فعال بشن.

این کهکشان همچنین دارای مناطق «انفجاری ستاره‌ای» روشنه که پر از ستاره‌های جوونه. وجود دو حلقه هسته‌ای در اطراف هسته این کهکشان نشون‌دهنده شدت جریان‌های ماده و انرژی اون کهکشانه. به‌خاطر نزدیکی این کهکشان، مناطق انفجاری ستاره‌ایش توجه ستاره‌شناسان حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای رو به خودش جلب کرده.

#خبر_فضایی #کهکشان #NGC5248

@spaceastron

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

08 Oct, 07:34


مجلات تغییر اقلیم
#climate_change

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

08 Oct, 07:33


دوتا مجله‌ی خیلی جالب هم میذارم براتون
تا حتی افرادی هم که اطلاعاتی ندارن براشون جذاب باشه

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

08 Oct, 07:31


#climate_change

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

08 Oct, 07:25


سلام بچه‌ها روزتون بخیر
به مناسبت هفته‌ی فضا که از ۴اکتبر تا ۱۰ اکتبر هست، در ادامه چندتا مقاله راجع به تغییرات اقلیمی براتون میذارم که اگه دوست داشتین مطالعه کنین.
#هفته_فضا

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

06 Oct, 14:55


تصاویری از خورشیدگرفتگی سالانه چهار روز پیش که با نام حلقه‌ی آتش هم شناخته می‌شد و در قاره‌ی آمریکا دیده می‌شد.

برای مطالعه‌ی بیشتر

@spaceastron

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

05 Oct, 14:35


#جایزه_برنده #کوئیز
سیاه‌چاله با جرم کم؟

محقق‌های چینی با ترکیب دو روش اندازه‌گیری، یک سیاه‌چاله جدید در یک سیستم باینری پیدا کردن که نظریه‌های قبلی راجع به چگونگی تشکیل این سیاه‌چاله‌ها رو به چالش می‌کشه. این کشف به ما کمک می‌کنه تا بیشتر درباره دینامیک و تکامل ستاره‌ها بفهمیم و نشون می‌ده که هنوز هم چیزهای جدیدی برای کشف وجود داره.

در طول شش دهه گذشته، دانشمندان چندین سیاه‌چاله رو شناسایی کردن، اما حالا مشخص شده که بین سه تا پنج جرم خورشیدی سیاه‌چاله‌های کمی وجود داره. این کمبود ممکنه به دلیل انفجارهای سوپرنوا یا وجود یک‌سری مشکلات در شناسایی اون‌ها باشه. محقق‌ها امیدوارن با استفاده از روش‌های جدید، بتونن این سیاه‌چاله‌ها رو بهتر شناسایی کنن.

در نهایت، تیم تحقیقاتی، یک جسم تاریک با جرم کم در سیستم G3425 پیدا کرده که نشون می‌ده ممکنه سیاه‌چاله‌هایی با جرم کم وجود داشته باشن. این یافته‌ها نظریه‌های فعلی درباره تکامل باینری‌ها و انفجارهای سوپرنوا رو زیر سوال می‌بره و به ما بینش‌های جدیدی راجع به تشکیل و تکامل این سیستم‌ها می‌ده.

رفرنس

#خبر_فضایی #سیاه‌چاله

@spaceastron

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

04 Oct, 14:57


جواب درست سوال‌های کوئیز رو می‌تونین توی این پست‌ها پیدا کنین و مطالعه کنین❤️‍🔥

○ شدت شفق‌های قطبی با چه معیاری اندازه‌گیری می‌شه؟

○ شدت شراره‌های خورشیدی به ترتیب ضعیف‌ترین تا قوی‌ترین چطور هستن؟

○ ۱۴اهمین صورت فلکی‌ای که در مرز دایره‌البروج قرار داره و باید جزو زودیاک حساب شه کدومه؟

○ ماه جدید زمین درواقع یه... هست؟

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

04 Oct, 14:56


🫶کوئیز به پایان رسید🫶

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

03 Oct, 14:55


🍓۲۴ ساعت تا پایان کوئیز🍓

ᴀsᴛʀᴏsᴄɪᴇɴᴄᴇ

02 Oct, 14:56


🎀۴۸ ساعت تا پایان کوئیز وقت دارین🎀