کهکشان(Galaxy) @mars13u Channel on Telegram

کهکشان(Galaxy)

@mars13u


بزرگترین دشمن دانش🪐

جهل نیست

بلکه  ⁉️توهم⁉️ دانستن است
استیون هاوکینگ

جهت ارتباط با ادمین @Sadra1h

کهکشان(Galaxy) (Persian)

با عنوان 'کهکشان(Galaxy)'، کانال تلگرامی mars13u یک فضای پر از دانش و اطلاعات است. در این کانال، شما می‌توانید به دنیای علم و فضا عمیق‌تر بپردازید و اخبار جدید و جذاب در این حوزه را دنبال کنید. علاوه بر این، این کانال برای اشتراک گذاری ایده‌ها و نظرات درباره موضوعات مختلف دانشی و علمی باز است. مدیریت این کانال توسط @Sadra1h انجام می‌شود، پس اگر سوالی دارید یا می‌خواهید با مدیر کانال در تماس باشید، می‌توانید از طریق این آی‌دی اقدام کنید. پس به جهان فراتر از زمین خوش آمدید و با ما به کاوش در کهکشان دانش بپردازید!

کهکشان(Galaxy)

13 Feb, 14:20


🪐کشف حیرت‌انگیز: سریع‌ترین منظومه سیاره‌ای فراخورشیدی با سرعت ۵۴۰ کیلومتر بر ثانیه!

🔷دانشمندان ناسا ممکن است سریع‌ترین منظومه سیاره‌ای فراخورشیدی را کشف کرده باشند که با سرعتی بیش از ۵۴۰ کیلومتر بر ثانیه در کهکشان راه شیری حرکت می‌کند. این منظومه شامل یک ستاره و یک سیاره است و با روش ریزهمگرایی گرانشی شناسایی شده است. اگر این کشف تأیید شود، این منظومه رکورد سریع‌ترین سیستم سیاره‌ای شناخته‌شده را خواهد شکست.

🔹پژوهشگران دو احتمال برای این منظومه مطرح کرده‌اند:
-یک ستاره کم‌جرم با سیاره‌ای ۲۹ برابر زمین
-یک سیاره سرگردان با قمری فراخورشیدی

🔶بررسی داده‌های رصدخانه کک و ماهواره گایا نشان می‌دهد که این منظومه ممکن است با سرعتی بیشتر از سرعت گریز کهکشان (۶۰۰ کیلومتر بر ثانیه) حرکت کند و در آینده از کهکشان راه شیری خارج شود.

🔸برای تأیید این کشف، دانشمندان یک سال دیگر سرعت و موقعیت این جرم را بررسی خواهند کرد. تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن ناسا نیز در آینده به تحقیقات درباره این منظومه‌ها کمک خواهد کرد.

کهکشان(Galaxy)

12 Feb, 14:26


🔸یکی از فرضیات این است که امواج گرانی (Gravity Waves) ممکن است جو را تا حدی خنک کنند که تشکیل یخ دی‌اکسید کربن ممکن شود. امواج گرانی را نباید با امواج گرانشی (Gravitational Waves) اشتباه گرفت، آنها پدیده‌ای جوی هستند و زمانی رخ می‌دهند که لایه‌ای از جو برابر اختلالی تحت‌تأثیر نیروی شناوری قرار بگیرد. این امواج می‌توانند باعث تغییرات دما و فشار شوند و احتمالاً در تشکیل این ابرهای خاص روی مریخ نقش دارند اما دانشمندان هنوز درک نکرده‌اند چرا این پدیده فقط در برخی مناطق مریخ رخ می‌دهد.

🔷دوربین مست‌کم (Mastcam) کنجکاوی تصاویر جدید ابرها را ثبت کرده اما به‌دلیل گیرکردن یکی از فیلترهای آن، این تصاویر در قابی نیمه‌باز دیده می‌شوند. این کاوشگر اخیراً کانال گدیز والی را بررسی کرده و اکنون به منطقه‌ای می‌رود که ساختارهای جعبه‌ای شکل ناشی از شکاف‌های آب زیرزمینی دارد. همچنین دهانه برخوردی کوچکی به نام Rustic Canyon را مطالعه کرده که ممکن است مواد مدفون‌شده‌ای را آشکار کند که سرنخ‌هایی درباره گذشته مریخ و احتمال وجود حیات میکروبی در آن ارائه دهد.

کهکشان(Galaxy)

12 Feb, 14:26


🪐ویدیوی جدید مریخ‌نورد کنجکاوی از ابرهای یخی سیاره سرخ

🔶کاوشگر کنجکاوی (Curiosity) ناسا که در دهانه گیل روی کوه شارپ فعالیت می‌کند، به‌تازگی ابرهای گرگ‌ومیشی از یخ دی‌اکسید کربن را مشاهده کرده است؛ پدیده‌ای که در سایر نقاط مریخ دیده نشده است. این ابرها به دانشمندان کمک می‌کنند اندازه ذرات و نرخ رشد آنها را بررسی کنند و اطلاعات بیشتری درباره جو مریخ به دست آورند.

ادامه👇👇👇

کهکشان(Galaxy)

09 Feb, 18:16


🪐تلسکوپ فضایی جدید ناسا با نام SPHEREx در انتظار پرتاب؛

🔷 تلسکوپ SPHEREx درحقیقت کاوشگر مخروطی‌شکل و سفید مشابه تخم‌مرغ است که نام آن مخفف عبارت «Spectro-Photometer for the History of the Universe, Epoch of Reionization and Ices Explorer» است.

🔹 ازآنجایی‌که این تلسکوپ در طول‌موج مادون قرمز
اکتشاف می‌کند، قرار است چیزهایی را رصد کند که تلسکوپ جیمز وب قادر به مشاهده آنها نبوده.

🔶درحال‌حاضر دانشمندان تاریخ پرتاب این تلسکوپ را ۹ اسفند ۱۴۰۳ در نظر گرفته‌اند. این تلسکوپ با موشک «فالکون ۹» شرکت فضایی «اسپیس ایکس» از مجتمع پرتاب 4E در پایگاه نیروی فضایی «وندنبرگ» در کالیفرنیای مرکزی به فضا خواهند رفت.

🔸ابتدا ناسا برنامه‌ریزی کرده تلسکوپ SPHEREx دو سال نقشه عالم را در طول‌موج‌های مریٔی و مادون قرمز ثبت کند. طول‌موج مریٔی با چشم غیرمسلح دیده می‌شود و تاکنون بسیاری از تلسکوپ‌ها ازجمله «هابل» در این طول موج رصد کرده‌اند. اما مادون قرمز با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شود. مادون قرمز مانند نقشه گرمایی منتشرشده از بدن انسان یا هر جسم دیگری است.

کهکشان(Galaxy)

08 Feb, 17:04


🔹سال ۲۰۲۰، یکی از مقامات آمریکایی تصاویری منتشر کرد و مدعی بود آنها از مکان‌های هسته‌ای بالقوه چین گرفته شده‌اند. ساخت این مرکز در پی وقوع همه‌گیری کرونا متوقف شد اما پس‌ازآن با جدیت بیشتری فعالیت کرد و براساس تصاویر ماهواره‌ای، با ساختمانی به‌شکل X مواجهیم که به گفته «دکر ایولث»، تحلیلگر سازمانی CNA Corporation، ساخت مرکز همجوشی لیزری را نشان می‌دهند.

🔶به گفته «برایان آپلبه»، پژوهشگر مرکز مطالعات همجوشی اینرسی در امپریال کالج لندن، ساخت این مرکز به دانشمندان اجازه می‌دهد فشاری را ایجاد کنند که معمولاً در مرکز ستاره‌ها یا در سلاح‌های هسته‌ای یافت می‌شود. دکر ایولث نیز می‌گوید ۴ بازویی که در تصویر دیده می‌شوند، می‌توانند با لیزر به برجی مرتفع و مرکزی شلیک کنند که محفظه‌ای حاوی ایزوتوپ‌های هیدروژن را در خود جای داده است. انرژی لیزر ذرات هیدروژن را ذوب می‌کند تا در فرایند اشتعال، انفجار انرژی ایجاد کند.

کهکشان(Galaxy)

08 Feb, 17:04


🪐در راه رسیدن به انرژی نامحدود؛ چین تأسیسات لیزری غول‌پیکر برای همجوشی هسته‌ای می‌سازد

🔷تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند در بخش‌هایی از جنوب غربی کشور چین مرکز تحقیقاتی بسیار بزرگ همجوشی هسته‌ای ساخته می‌شود. ساخت چنین مرکزی بخشی از برنامه چین برای مهار و استفاده از این منبع انرژی تقریباً نامحدود است.
ادامه👇👇👇

کهکشان(Galaxy)

06 Feb, 16:57


🔶این پدیده که "زمین‌های عنکبوتی" نامیده می‌شود، به درک بهتر از فرآیندهای زمین‌شناسی و آب‌وهوایی مریخ کمک می‌کند و به‌ویژه به دانشمندان کمک می‌کند تا بیشتر بفهمند چرا این ساختارها تنها در برخی مناطق خاص ظاهر می‌شوند.

🔸این کشف می‌تواند چشم‌انداز جدیدی در مطالعه سیاره مریخ ایجاد کند و به محققان این امکان را بدهد که درک بهتری از وضعیت آب و هوایی مریخ، روند تغییرات فصلی و فرآیندهای زمین‌شناسی آن پیدا کنند. ناسا همچنین برنامه‌ریزی کرده تا با ماموریت‌های جدید، اطلاعات بیشتری از نحوه شکل‌گیری و رشد این ساختارها به دست آورد.

کهکشان(Galaxy)

06 Feb, 16:56


🪐دانشمندان ناسا سرانجام راز عنکبوت‌های عجیب مریخ را کشف کردند

🔷ساختارهای عنکبوتی شبیه به الگوهای پیچیده روی سطح مریخ که نخستین‌بار در سال ۲۰۰۳ توسط دوربین مدارگرد شناسایی مریخ کشف شدند، حالا راز خود را فاش کرده‌اند. دانشمندان ناسا با بازآفرینی این ساختارها در آزمایشگاه به این نتیجه رسیدند که این الگوهای پیچیده به تصعید دی‌اکسیدکربن در فصل بهار مریخ مرتبط هستند.

🔹در طول زمستان، دی‌اکسیدکربن در قطب‌های مریخ یخ می‌زند و لایه‌ای ضخیم از یخ را می‌سازد. در بهار، گرمای خورشید باعث می‌شود که این دی‌اکسیدکربن منجمد به گاز تبدیل شده و فشار زیادی ایجاد کند. این فشار موجب فوران گاز از زیر لایه یخ شده و ذرات تیره را روی سطح پخش می‌کند. این فوران‌ها ساختارهایی به شکل خطوط یا لکه‌های تیره شبیه به عنکبوت ایجاد می‌کنند.
ادامه👇👇👇

کهکشان(Galaxy)

04 Feb, 16:49


🪐تصویر روز ناسا: نمایی خیره‌کننده از مرگ یک ستاره درخشان

🔷تصویر روز ناسا نمایی شگفت‌انگیز از ستاره درخشان «ولف-رایه ۱۲۴» (WR 124) را نشان می‌دهد. این ستاره غول‌پیکر که در ۲۰ هزار سال گذشته آرام‌آرام متلاشی می‌شود، در فاصله حدود ۱۵ هزار سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی پیکان (Sagitta) قرار دارد.

🔹تصویر روز ناسا ستاره WR 124 را از نگاه تلسکوپ فضایی هابل نمایش می‌دهد. این تصویر با دوربین سیاره‌ای میدان وسیع ۲ ثبت شده و سال ۲۰۱۵ منتشر شده است. WR 124 که در مرکز تصویر دیده می‌شود، توده‌هایی از گاز داغ و غبار را با سرعت بیش از ۱۵۰ هزار کیلومتربرساعت به فضا پرتاب می‌کند.

🔶ستاره WR 124 درحال ایجاد سحابی زیبایی به نام M1-67 است که وسعت آن به حدود ۶ سال نوری می‌رسد. به گفته اخترشناسان، ستاره WR 124 درنهایت در انفجاری ابرنواختری به زندگی خود پایان خواهد داد.

کهکشان(Galaxy)

03 Feb, 10:42


میلاد ستارگان آسمان ولایت
حضرت امام حسین(ع)،حضرت امام سجاد (‎ع)
و حضرت عباس (ع)
بر شما مبارک باد❤️

کهکشان(Galaxy)

03 Feb, 08:32


🪐جیمز وب تصاویری باشکوه از غبار میان‌ستاره‌ای منتشر کرد؛ سفر رویایی به اعماق کیهان

🔷گرد و غبار میان‌ستاره‌ای که معمولاً از نظر ما بسیار محو و ناچیز است، در تصاویر جدید با جزئیات بی‌سابقه‌ای نمایش داده شده است. این جزئیات حیرت‌آور به‌ویژه در اطراف انفجار ستاره‌ای قدیمی به نام «ذات الکرسی آ» قابل مشاهده است که حدود ۳۰۰ سال پیش (در دهه ۱۶۷۰ میلادی) در کهکشان در فاصله ۱۱۰۰۰ سال نوری از ما رخ داد. این انفجاری ابرنواختری بود.

🔹نور این انفجار با عبور از میان گرد و غبار آن را گرم کرد و سبب شد در موج‌های فروسرخ تابش کند. رنگ قرمز کم‌رنگ مشاهده‌شده ناشی از تابش غبار در همین حدود طول موجی است. گرد و غبار در این ناحیه به قدری رقیق است که مشاهده دقیق ساختار آن همیشه دشوار بوده اما جیمز وب با قدرت خارق‌العاده خود موفق شده است نور قرمز رنگ کم‌‌فروغ را با جزئیات شگفت‌انگیزی ثبت کند.

کهکشان(Galaxy)

02 Feb, 17:32


سندیکا محلی است برای افراد مستقل

👍 قدیمی ترین کانال مقالات نظامی @Army_Ir

😁 میم و مستند نظامی @MilitaryQuiz

🌌 هر آنچه که از کیهان باید بدانید @mars13u

👍 منبعی از تصاویر نادیده و مطالب ناخوانده @Archivetarikh

👍 تسلیحات‌شناسی، علم تاکتیک و ژئومیلیتاری در @Qezelbaash

💀جایی برای موضوعات کمتر شنیده شده @vayuvata

✈️ آموزش رایگان طراحی و ساخت و خلبانی انواع پهپاد @Psuav

🤚 تاریخ معاصر جهان، از ناپلئون تا صدام @worldatwar1

👑 «نقشه فارسی» کانالی برای نقشه‌ها و مطالب تاریخی به زبان فارسی @farsimapp

🤴 تاریخ بدون روتوش @histoorism


@Syndicat_list

کهکشان(Galaxy)

02 Feb, 09:22


🪐 یک سیارک ١٠٠ متری شاید در سال ٢٠٣٢ با زمین برخورد کند

🔷به گفته ناسا، ١.٣ درصد احتمال دارد که سیارکی به نام «2024 YR4» سال ٢٠٣٢ با زمین برخورد کند. البته شاید تا آن سال احتمال خطر برخورد این سیارک کاهش یابد، در غیر این صورت ناسا مجبور می‌شود مأموریتی را برای دورکردن سیارک برنامه‌ریزی کند.

🔹اواخر دسامبر ٢٠٢۴، تلسکوپی در شیلی اولین بار این سیارک را کشف کرد اما داده‌های جدید سطح خطر برخورد آن را به بیش از یک درصد افزایش داده است.

کهکشان(Galaxy)

31 Jan, 18:17


🪐شب‌های زیبای نروژ 😍

کهکشان(Galaxy)

28 Jan, 13:27


تمام افرینش سبز پوش است

حریم عرش لبریز از سروش است

ملایک پای کوبان نغمه بر لب

محمد خلعت بعثت به دوش است

❤️عیدتان مبارک❤️

کهکشان(Galaxy)

26 Jan, 10:44


🪐دستاورد مهم چین؛ تولید اکسیژن و سوخت موشک با فوتوسنتز مصنوعی برای اولین‌ بار در فضا

🔷خدمه مأموریت «Shenzhou-19» در آزمایشی شگفت‌انگیز موفق شدند برای اولین‌ بار از طریق فتوسنتز مصنوعی، اکسیژن و سوخت موشک در فضا تولید کنند. در فرایند فتوسنتز مصنوعی، نحوه تبدیل دی‌اکسیدکربن و آب به اکسیژن و گلوکز تقلید می‌شود. تیم فضانوردان با این آزمایش نه‌‌فقط نیاز به انرژی را کاهش داده، بلکه هم‌زمان بلوک‌های ساخت سوخت موشک را تولید کرده است. این نوآوری دومنظوره ٢ چالش اصلی سفر فضایی را حل می‌کند: هوای تنفسی و پیش‌رانش (نیروی محرکه).

🔹در این آزمایش، فضانوردان از دستگاهی شبیه کشویی استفاده کردند که به کاتالیزورهای نیمه‌هادی مجهز بود تا دی‌اکسیدکربن و آب را به اکسیژن و اتیلن، ترکیبی که می‌توان از آن سوخت موشک تولید کرد، تبدیل کنند. محققان چینی از سال ۲۰۱۵ شروع به بررسی فتوسنتز مصنوعی فرازمینی کردند تا درنهایت سال ۲۰۲۵ بتوانند این کار را انجام دهند.

کهکشان(Galaxy)

25 Jan, 16:15


🪐تصویر روز ناسا: سحابی NGC 1333 در آغوش ابر مولکولی برساووش

🔷در تصویر روز ناسا، سحابی‌های غبارآلودی که نور ستارگان جوان درون خود را بازتاب می‌دهند، در میدان دیدی به پهنای تقریباً ۴ درجه به‌وضوح دیده می‌شوند. همچنین در مرکز تصویر، سحابی NGC 1333 با رنگ آبی خاص خود دیده می‌شود.

🔹باتوجه‌به فاصله تخمینی این ابر مولکولی (٨۵٠ سال نوری)، این صحنه شگفت‌انگیز کیهانی حدود ۸۰ سال نوری وسعت دارد.

🔶علاوه‌براین در این تصویر، نشانه‌هایی از تابش قرمزرنگی که اجرام «هربیگ-هارو» (Herbig-Haro) منتشر می‌کنند، دیده می‌شود. این اجرام شامل جت‌ها و گازهای یونیزه‌شده درخشانی هستند که از ستارگان تازه‌متولدشده منتشر می‌شوند و در سراسر این گستره غبارآلود پراکنده شده‌اند.

کهکشان(Galaxy)

22 Jan, 09:49


🪐رئیس ناسا استعفا کرد

🔷«بیل نلسون»، رئیس ناسا، با روی‌کارآمدن دولت ترامپ از سمت خود کناره‌گیری کرد. کاخ سفید «جنت پترو» را به‌عنوان رئیس موقت ناسا منصوب کرده است.

کهکشان(Galaxy)

18 Jan, 17:07


🪐فضانورد ناسا تصویری شگفت‌انگیز از زمین و کهکشان راه شیری منتشر کرد

🔷«دونالد پتی»، فضانورد ناسا، از پنجره فضاپیمای Crew Dragon متصل به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) عکس خیره‌کننده‌ای گرفته که در آن شاهد زمین، کهکشان راه شیری و ماهواره‌های استارلینک هستیم.

🔷پتی درباره این عکس در ایکس نوشته:

«یک عکس با کهکشان راه شیری، صبح کاذب، ماهواره‌های استارلینک، ستاره‌هایی در قالب یک نقطه، اتمسفری که انتشار OH (هیدروکسید) را به‌صورت خاکستری سوخته نشان می‌دهد، خورشیدی که به‌زودی طلوع می‌کند و شهرهای در شب که به‌صورت خط دیده می‌شوند. این تصویر دو روز پیش از پنجره Dragon Crew 9 گرفته شده است.»

🔶در پایین تصویر کره زمین به راحتی قابل تشخیص است، همان‌طور که ستارگان زیادی به شکل نقطه در آسمان دیده می‌شوند. با دقت بیشتری می‌توانید رگه‌هایی از نور را در تاریکی مشاهده کنید که پتی معتقد است ماهواره‌ای استارلینک هستند. کهکشان راه شیری نیز در مرکز عکس دیده می‌شود و صبح کاذب که پتی در پست خود از آن یاد کرده، درخشش ضعیف و پراکنده‌ای است که به‌صورت یک نور مثلثی یا مخروطی شکل دیده می‌شود.

کهکشان(Galaxy)

18 Jan, 16:24


🔺اعلام دلایل انفجار راکت استارشیپ در هفتمین پرتاب آزمایشی؛

تحقیقات بیشتر در راه است..

🔷درحالی‌که اسپیس ایکس در هفتمین پرتاب آزمایشی استارشیپ توانست بوستر را در هوا بگیرد، بخش بالایی در هوا منفجر شد. حالا ایلان ماسک و اسپیس ایکس جزئیات بیشتری در مورد دلایل انفجار استارشیپ به اشتراک گذاشته‌اند.

🔹داده‌های اولیه SpaceX می‌گوید که آتش‌سوزی در قسمت عقب موشک رخ داده است که منجر به جداسازی سریع و بدون برنامه‌ریزی (RUD) آن شده است. در ادامه گفته شده که بررسی‌های بیشتری برای مشخص‌شدن علت اصلی درحال انجام است و اسپیس ایکس با هماهنگی FAA تحقیقات خود را انجام خواهد داد.

🔶ایلان ماسک نیز با انتشار پستی در ایکس نوشت:

«اولین نشانه‌هایی که وجود دارد این است که ما با نشت اکسیژن/سوخت در حفره بالای دیواره آتش موتور موشک مواجه شده‌ایم که به‌دلیل اندازه بزرگ آن فشاری بیشتر از ظرفیت دریچه ایجاد کرده است. علاوه‌بر بررسی مجدد نشتی، ما سیستم اطفاء حریق را به آن اضافه خواهیم کرد و احتمالاً فضای دریچه را افزایش خواهیم داد. تاکنون هیچ شواهدی وجود ندارد که از انجام پرتاب بعدی در ماه آینده خودداری کند.»

کهکشان(Galaxy)

18 Jan, 16:22


🪐استارشیپ زمین‌گیر می‌شود؛ دستور سازمان هوانوردی فدرال آمریکا برای تحقیقات بیشتر

🔷اداره هوانوردی فدرال به شرکت اسپیس ایکس دستور داده است تحقیقاتی درباره علت انفجار موشک استارشیپ این شرکت حین پرواز ۱۶ ژانویه انجام دهد. تا تکمیل این تحقیقات، خبری از پرتاب‌های بعدی نخواهد بود.

🔹هفتمین پرواز آزمایشی استارشیپ که اواخر هفته گذشته انجام شد، با حاشیه‌هایی همراه بود. به‌رغم اینکه اسپیس ایکس موفق به گرفتن بوستر موشک شد، بخش دوم فضاپیما هنگام صعود منفجر شد. پس از این واقعه، اسپیس ایکس جزئیاتی از دلایل بروز این حادثه اعلام کرد و گفت تحقیقات بیشتر در این زمینه انجام می‌شود. اداره هوانوردی فدرال نیز به این شرکت دستور تحقیقات بیشتر داده است.

کهکشان(Galaxy)

17 Jan, 06:26


🪐بازگشت بقایای استارشیپ به زمین پس از انفجار

کهکشان(Galaxy)

17 Jan, 06:26


🪐گرفتن بوستر استارشیپ در هوا توسط بازوهای رباتیک سکوی پرتاب

کهکشان(Galaxy)

17 Jan, 06:26


🪐هفتمین پرواز آزمایشی استارشیپ: بازگشت موفق بوستر و انفجار موشک در صعود

🔷اسپیس ایکس در هفتمین آزمایش استارشیپ موفق شد بوستر Super Heavy را برای دومین بار با بازوهای برج پرتاب بازیابی کند. بااین‌حال، استارشیپ هنگام صعود با مشکل مواجه شد و پس از قطع ارتباط، منفجر شد.

🔹کیت تایس از اسپیس ایکس در جریان پخش زنده پرتاب استارشیپ گفت:
«موشک با موفقیت از بوستر Super Heavy جدا شد، اما در طول مرحله صعود خود، چند موتور آن از کار افتاد و پس از مدت کوتاهی، ارتباط ما با فضاپیما قطع شد. ما فرض می‌کنیم که موشک را از دست داده‌ایم.»


🔶بقایای موشک هنگام ورود مجدد به جو زمین در مناطقی مانند جزایر تورکس و کایکوس دیده شد. اسپیس ایکس درباره مشکل موشک خود توضیح می‌دهد که «استارشیپ در حین صعود خود یک جداسازی سریع برنامه‌ریزی نشده را تجربه کرده است». هم‌اکنون تیم‌های اسپیس ایکس درحال بررسی داده‌های مربوطه هستند تا دلیل مشکل استارشیپ را پیدا کنند.

کهکشان(Galaxy)

16 Jan, 09:07


🪐موشک «نیو گلن» شرکت بلو اوریجین اولین پرتاب مداری خود را با موفقیت انجام داد.

🔷موشک ۹۴ متری نیو گلن در ساعت ۱۰:۳۳ دقیقه امروز (به وقت ایران) با استفاده از ۷ موتور قابل بازگشت BE-4 خود به فضا پرتاب شد. چند دقیقه بعد، بلو اوریجین اعلام کرد که مرحله دوم و محموله موشک با موفقیت به مدار میانی زمین رسیده‌اند و ماموریت با موفقیت انجام شده است.

🔹موشک نیو گلن رقیب Falcon Heavy از اسپیس ایکس به شمار می‌رود و ظرفیت حمل مشابهی دارد. این موشک برای انتقال ماهواره‌های بلو اوریجین به مدار زمین استفاده خواهد شد، ماهواره‌هایی که با سرویس استارلینک رقابت خواهند کرد.

کهکشان(Galaxy)

15 Jan, 11:42


🪐فضانوردانِ ناسا درحال ذخیره سازی مواد در یخچال ها

🔷بسیاری از نمونه‌های زیستی و شیمیایی مانند سلول‌های انسانی، بافت‌ها، خون، DNA، داروها و میکروب‌ها نیاز به دمای پایین دارند تا ساختار آنها تخریب نشود. سرد نگه‌داشتن این مواد از تجزیه بیولوژیکی یا رشد باکتری‌ها جلوگیری می کند.
🔹بسیاری از نمونه‌های آزمایش‌های علمی که در ایستگاه فضایی جمع‌آوری می‌شوند، باید در دمای سرد نگهداری شوند تا در زمان بازگشت به زمین قابل‌استفاده باشند.

کهکشان(Galaxy)

13 Jan, 19:02


❤️میلاد مظهر علم و عزت و عدالت و سخاوت و شجاعت، اسد الله الغالب، علی بن ابیطالب، مبارک باد🌹

کهکشان(Galaxy)

12 Jan, 07:49


🪐ناسا: بزرگ‌ترین سد برق‌آبی جهان در چین سرعت چرخش زمین را کاهش می‌دهد

🔷تحقیقات ناسا نشان می‌دهد سد سه‌دره چین، به‌دلیل بازتوزیع جرم در مخزنش، باعث کاهش جزئی سرعت چرخش زمین شده است. این شاهکار مهندسی که رکورد تولید انرژی تجدیدپذیر را در دست دارد، توانایی بشر در تأثیرگذاری بر دینامیک سیاره‌ای را نشان می‌دهد. این یافته‌ها بر پیامدهای زیست‌محیطی قابل‌توجه و اغلب پیش‌بینی‌نشده فعالیت‌های انسانی تأکید دارند؛ زیرا پروژه‌های عظیم می‌توانند اثرات نامحسوس اما مهمی بر سیستم‌های طبیعی زمین داشته باشند.

🔹سد سه‌دره چین، بزرگ‌ترین پروژه برق‌آبی جهان، باعث کاهش جزئی در سرعت چرخش زمین به میزان ۰.۰۶ میکروثانیه در روز شده است. این پدیده ناشی از مخزن عظیم سد است که جرم زمین را بازتوزیع کرده و ممان اینرسی (لختی دورانی) آن را نامحسوس تغییر داده است.

کهکشان(Galaxy)

10 Jan, 16:34


🪐گسترش آتش‌سوزی لس آنجلس در تصاویر ماهواره‌ای

🔷طی چند روز گذشته شهر لس آنجلس در ایالت کالیفرنیا با آتش‌سوزی گسترده‌ای مواجه شده که بخش‌های زیادی از آن را به ویرانه تبدیل کرده است. تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده از سوی ناسا و آژانس فضایی اروپا گسترش این آتش‌سوزی را نشان می‌دهند. اولین تصاویر از ماهواره Sentinel-2 آژانس فضایی اروپا، دود ناشی از آتش‌سوزی در ۷ ژانویه را نشان می‌دهند که توده‌ای بزرگ از دود را در آسمان به تصویر کشیده است. پس از آن، ماهواره Aqua ناسا تصاویر جدیدتری منتشر کرد که گسترش آتش‌سوزی و دود به سمت اقیانوس آرام را در همان روز به نمایش گذاشت.

🔹همچنین، ماهواره GOES-West ناسا نیز تصاویری از دود در ۹ ژانویه ارائه داده است. این تصاویر نشان‌دهنده ابعاد وسیع آتش‌سوزی هستند که در حال نابود کردن بخش‌هایی از لس آنجلس، از جمله خانه‌های ستارگان سینما در تپه‌های هالیوود، می‌باشد.

کهکشان(Galaxy)

10 Jan, 03:26


🪐پرواز آزمایشی بعدی استارشیپ دوشنبه آینده انجام خواهد شد

🔷اسپیس ایکس هفتمین پرواز آزمایشی موشک استارشیپ خود را روز دوشنبه، ۲۴ دی‌ ماه از مرکز Starbase به آسمان خواهد فرستاد. این پرواز، همانند شش پرواز آزمایشی قبلی، از اسپیس ایکس به‌عنوان گام مهمی در توسعه موشک غول‌پیکر خود به‌منظور استفاده در ماموریت‌های فضایی آینده محسوب می‌شود. در این پرواز آزمایشی، علاوه بر تست‌های متعدد، برای اولین بار استقرار محموله استارشیپ و آزمایش‌های ورودی مجدد موشک انجام خواهد شد.

🔹موشک استارشیپ برای این پرواز با ارتقاهای قابل توجهی آماده شده است. سیستم پیشرانه آن بهبود یافته و طراحی جدیدی در برآافزاها اعمال شده که باعث کاهش خطر آتش‌سوزی هنگام ورود مجدد به جو می‌شود. همچنین، این پرواز نخستین آزمایش استقرار ماهواره‌های استارلینک نسل جدید را به‌عهده خواهد داشت. این تغییرات و پیشرفت‌ها به اسپیس ایکس این امکان را می‌دهد که پرتاب‌های فضایی خود را به‌طور کارآمدتر و ایمن‌تری انجام دهد.

کهکشان(Galaxy)

05 Jan, 18:39


🪐پرتاب موشک روسی سایوز-FG از دید ایستگاه فضایی بین‌المللی

🔷در این ویدیوی ۹۰ ثانیه‌ای (فشرده‌شده از ۱۵ دقیقه) جزئیات بی‌نظیری از پرواز موشک دیده می‌شود. نور شهرها و ابرها در گوشه پایین سمت چپ، نوارهای آبی و طلایی از نور هواتاب در مرکز و ستارگان دوردست در بالا سمت راست قابل‌مشاهده‌اند.

🔹همچنین در بخشی از ویدیو، مرحله پایینی موشک دیده می‌شود که به زمین بازمی‌گردد و ماژول تدارکاتی رباتیک با استفاده از پیشرانه‌های خود به ایستگاه فضایی نزدیک می‌شود.

کهکشان(Galaxy)

01 Jan, 14:14


🪐ناسا از طراحی هلیکوپتر مریخ جدید خود رونمایی کرد

🔷براساس اعلام ناسا، هلیکوپتر جدید تقریباً به اندازه یک خودرو شاسی‌بلند خواهد بود که ۶ روتور با ۶ تیغه دارد. می‌توان از «مارس چاپر» برای حمل محموله‌های علمی به بزرگی ۵ کیلوگرم تا ۳ کیلومتر در هر روز مریخی استفاده کرد. دانشمندان می‌توانند از این هلیکوپتر برای بررسی سریع بخش‌های صعب‌العبور مریخ بهره ببرند؛ چراکه برخی مناطق مریخ را نمی‌توان با مریخ‌نوردها طی کرد.

🔹توسعه هلیکوپتر برای پرواز در مریخ چالش‌های مختلفی دارد؛ غلظت جو مریخ کمتر از یک درصد جو زمین است؛ یعنی تیغه‌های هلیکوپتر باید سریع‌تر کار کنند تا بتوانند ارتفاع بگیرند. همچنین گردوغبار سطح مریخ می‌تواند بر عملکرد هلیکوپتر تأثیر بگذارد ولی هلیکوپتر نبوغ توانست بر این چالش‌ها غلبه کند. اکنون ناسا از کانسپت نسل بعدی هواپیمای خود پرده برداشت.

کهکشان(Galaxy)

30 Dec, 16:19


🪐جاه‌طلبی دانشمندان در کشف منشأ نوترینوهای کیهانی: ساخت تلسکوپ‌ در دریا!

🔷محققان در پروژه جاه‌طلبانه‌ای که با نام «KM3NeT» شناخته می‌شود، می‌خواهند به کمک آرایه‌ای از تلسکوپ‌هایی که در اعماق دریای مدیترانه نصب می‌‌شوند، منشأ نوترینوهای کیهانی را کشف کنند. پروژه KM3NeT از اوایل دهه ۲۰۰۰ آغاز و فاز رسمی آن از حدود سال ۲۰۰۸ شروع شد. محققان مشغول نصب تجهیزات این پروژه در اعماق دریا هستند.

🔹محققان قصد دارند سیگنال‌های زودگذر از نوترینوهایی را ثبت کنند. این سیگنال‌ها ممکن است پرده از اسرار وقایع کیهانی بردارند. این ذرات پرانرژی در تابش پس‌زمینه کیهانی دیده می‌شوند اما تاکنون به‌سختی قابل‌شناسایی بوده‌اند. محققان می‌خواهند با استفاده از این رصدخانه دریایی این ذرات و منشأ آنها را بهتر درک کنند.

🔶برخلاف تلسکوپ‌های نوری متداول که نور را جمع‌آوری می‌کنند، تلسکوپ KM3NeT بر شناسایی درخشش‌های ضعیفی که نوترینوها در تعامل با آب دریا ایجاد می‌کنند، متمرکز است. محققان معتقدند KM3NeT می‌تواند دریچه‌ای تازه به‌ درک عمیق‌تر از کیهان بگشاید و به کشف رازهای ناشناخته فیزیک ذرات و اخترشناسی کمک کند.

کهکشان(Galaxy)

30 Dec, 09:49


🪐ناسا با بزرگ‌ترین چالش ساخت خانه در ماه دست و پنجه نرم می‌کند: گرد و غبار!

🔷همان‌طور که می‌دانید، #ناسا می‌کوشد در مأموریت «آرتمیس» فضانوردان را تا سال ۲۰۳۰ مجدد به ماه بفرستد. دانشمندان در تلاش برای پیشبرد برنامه‌های این مأموریت، ساخت سکونتگاه برای فضانوردان - و پس‌ازآن انسان‌ها - در قطب جنوب ماه را نیز در نظر دارند. درحقیقت آنها سعی می‌کنند با حل چالش‌های ساخت خانه در ماه ازجمله وجود گردوغبار مقابله و محیط قمر زمین را برای انسان قابل‌سکونت کنند.

ادامه👇👇👇

کهکشان(Galaxy)

30 Dec, 09:49


🔹گذشته از مسایٔل آب‌وهوایی و دما، مسیٔله غبار ماه یا «lunar regolith» نیز مطرح است. این نوعی گرد و غبار و لایه‌ای خاکستری نازک است که با عمق تقریبی چند متر در سطح ماه وجود دارد. دانشمندان آن را «سنگ‌پوش ماه» نیز می‌نامند. این گرد و غبار بر اثر برخورد شهاب‌سنگ‌ها به سطح ماه و خرد شدن آنها شکل گرفته است و ذرات بزرگی دارد و سطحش ناهموار است. علاوه‌براین، به همه‌چیز می‌چسبد؛ زیرا به‌صورت الکترواستاتیکی باردار می‌شود. همین ویژگی‌ها سبب شده غبار به‌راحتی به تجهیزات و ماشین‌آلات فضانوردان بچسبد و در مواقع بحرانی، به آنها آسیب بزند؛ به همین دلیل ناسا می‌کوشد برای حفظ سلامت تجهیزات خود، فناوری‌هایی مرتبط با کاهش تجمع غبار را توسعه دهد.

🔶یکی دیگر از مشکلات عمده سنگ‌پوش ماه نحوه توزیع آن است. در غیاب اتمسفر و گرانش ناچیز ماه، ذرات غبار مدتی طولانی در هوا معلق می‌مانند. ساختار دندانه‌دار این ذرات ناشی از میلیاردها سال برخورد شهاب‌سنگ‌ها با سطح ماه در کنار فقدان هوازدگی است که منجر به سایش این ذرات شود. این دندانه‌ها موجب سایندگی هر سطحی می‌شوند که ذرات با آن برخورد کنند، مانند لباس‌ فضانوردان، پوست، چشم، ریه انسان و غیره. این ذرات همچنین روی پنل‌های خورشیدی جمع می‌شوند و جلوی جذب انرژی خورشید برای تجهیزات را می‌گیرند.

کهکشان(Galaxy)

28 Dec, 05:01


🪐کشف عجیب هابل: سیاهچاله‌ای که به پهلو کج شده است!

🔷دانشمندان ناسا با کمک تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه پرتو X چاندرا، سیاهچاله‌ای را کشف کرده‌اند که ۹۰ درجه به پهلو چرخیده است. سیاهچاله مذکور در کهکشان NGC 5084 کشف شده که ۸۰ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد و در جهت غیرمنتظره‌ای نسبت به کهکشان اطراف خود دوران می‌کند.

🔹دانشمندان زمانی متوجه وجود این سیاهچاله شدند که دو ستون پلاسما را کشف کردند. یکی از این توده‌ها در بالا و پایین صفحه کهکشان امتداد دارد و دیگری در امتداد صفحه آن منتشر می‌شود. این دو ستون پلاسما با عبور از یکدیگر شکل حرف «X» را تولید می‌کنند. این یک ساختار کهکشانی عجیب است که ستاره شناسان تا به حال آن را مشاهده نکرده بودند.

🔶کشف دو ستون پلاسما در طیف پرتو X یک پدیده استثنایی است. ترکیب این دو ستون با ساختار عجیب و طلیبی‌شکل آن‌ها و کج‌شدگی سیاهچاله، باعث می‌شود تا دانشمندان انتظار وقایع منحصربه‌فردی در تاریخ این سیاهچاله و کهکشان NGC 5084 داشته باشند.

کهکشان(Galaxy)

25 Dec, 18:14


🪐ناوشکن فضایی در مدار زمین؛ راکت شرکت ULA از ماهواره‌ها دفاع خواهد کرد

🔷شرکت United Launch Alliance (ULA) بر ارتقای مرحله بالایی راکت Vulcan Centaur کار می‌کند تا برای دفاع از ماهواره‌های حیاتی آمریکا آن را به رهگیر فضایی تبدیل کند. «توری برونو»، مدیرعامل ULA، در کنفرانس «Spacepower 2024» در فلوریدا اعلام کرد سانتور می‌تواند به‌گونه‌ای ارتقا یابد که بتواند تهدیدات احتمالی علیه دارایی‌های نیروی فضایی ایالات متحده را سریع شناسایی و خنثی کند.

🔹این رهگیرها برخلاف ماهواره‌های معمولی که برای حرکت نیاز به زمان زیادی دارند، با استفاده از پیشرانه‌های قوی و ذخایر انرژی کافی می‌توانند تهدیدات را در چند ساعت و قبل از رسیدن به هدف متوقف کنند. برونو این رهگیرهای پیشرفته را به ناوشکن‌هایی در مدار تشبیه کرد که آماده حفاظت از ماهواره‌ها در برابر ماهواره‌های قاتل هستند.

🔶یکی از ویژگی‌های مهم این رهگیرها توانایی نابودی تهدیدها بدون ایجاد زباله‌های فضایی خطرناک است. این زباله‌ها می‌توانند سال‌ها در مدار باقی بمانند و خطرات زیادی برای سایر ماهواره‌ها ایجاد کنند.

کهکشان(Galaxy)

25 Dec, 15:42


🪐رکوردشکنی جدید اسپیس ایکس؛ رشد چشمگیر تعداد پرتاب راکت‌ها در سال ٢٠٢۴

🔷شرکت فضایی ایلان ماسک سال ۲۰۲۴ موفق به پرتاب ۱۲۹ راکت فالکون ۹، ۲ پرتاب فالکون هوی و ۳ پرتاب استارشیپ شد.

🔹البته همچنان تا پیش از پایان سال قرار است ۳ پرتاب دیگر با راکت فالکون ۹ انجام شود و ۱۳۷ پرتاب با احتساب این پرتاب‌ها به‌ دست آمده اما این شرکت بازهم به هدف‌گذاری ۱۴۴ پرتاب نخواهد رسید.

کهکشان(Galaxy)

23 Dec, 16:14


🪐کاوشگر پارکر ناسا شب کریسمس به نزدیک‌ترین فاصله با خورشید می‌رسد

🔷۲۴ دسامبر ۲۰۲۴، کاوشگر پارکر سولار ناسا به نزدیک‌ترین فاصله با خورشید خواهد رسید. طبق گزارش‌های آژانس فضایی ناسا، این فضاپیما ساعت ۱۵:۲۳ سه‌شنبه به وقت ایران، فقط ۵.۷۹ میلیون کیلومتر از سطح خورشید فاصله خواهد داشت.

🔹این پرواز نه‌فقط نزدیک‌ترین پرواز پارکر به خورشید است، بلکه رکورد جدیدی برای تمامی فضاپیماهای ساخته‌ انسان محسوب می‌شود. این رویداد پایان بیست‌و‌دومین چرخشی مداری پارکر سولار در اطراف خورشید ثبت خواهد شد.

🔶فضاپیمای پارکر که سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد، تاکنون در تحقیقاتی بسیار پیشرفته درباره خورشید نقش داشته است. هدف اصلی این مأموریت بررسی رفتار خورشید و تأثیرات آن بر فضا و زمین است. مأموریت کاوشگر پارکر سولار به‌طور خاص جریان‌های خورشیدی و پدیده‌های پیچیده‌ای مانند طوفان‌های خورشیدی را بررسی می‌کند. این اطلاعات می‌تواند به پیش‌بینی بهتر طوفان‌های خورشیدی و اثرات آنها بر زمین کمک کند.

کهکشان(Galaxy)

22 Dec, 19:05


🪐تصویر روز ناسا: غروب خورشید در طول سال بر فراز قاهره

🔷این تصاویر پانورامای ترکیبی مسیر یک سال از غروب خورشید را از آوریل 2023 تا مارس 2024 به تصویر می‌کشند. این توالی دقیق و برنامه‌ریزی‌شده، بیست‌ویکم هر ماه از موقعیتی مشخص، مشرف به شهر قاهره مصر، ثبت شده است.

🔹برای هر نقطه از کره زمین، حداکثر انحراف شمالی (سمت راست تصویر) و جنوبی خورشید در سال به‌ترتیب انقلاب‌های تابستانی و زمستانی را نشان می‌دهد. واژه «انقلاب» (Solstice) از لاتین گرفته شده و به معنای «خورشید» و «توقف» است.

🔶همان‌طور که در تصویر امروز ناسا می‌بینید، هنگام انقلاب خورشیدی، به نظر می‌رسد حرکت فصلی خورشید در آسمان متوقف شده و جهت خود را در سفر سالانه خود معکوس می‌کند.

کهکشان(Galaxy)

21 Dec, 16:48


🔹شرکت هوافضای تجاری چینی Space Transportation به‌تازگی اولین پرواز آزمایشی موتور رم‌جت انفجاری خود را انجام داد. این شرکت نام این موتور را با الهام از کتاب مشهور میمون شاه، Jindouyun یا JinDou400 انتخاب کرده است. Space Transportation می‌گوید سرعت این موتور در ارتفاع بیش از ۲۰ هزار متری به ۵ هزار کیلومتردرساعت یا 4 ماخ (چهاربرابر سرعت صوت) می‌رسد.

🔶موتورهای رم‌جت سنتی با استفاده از سرعت هواپیما هوا را در موتور فشرده می‌کنند. این هوای فشرده با سوخت مخلوط و مشتعل می‌شود و نیروی رانش تولید می‌کند اما JinDou400 از احتراق انفجاری به‌جای شعله معمولی و ثابت استفاده می‌کند. این موتور انفجارهای کنترل‌شده‌ای در محفظه احتراق ایجاد می‌کند که بسیار قوی‌تر و کارآمدتر از احتراق‌های معمولی هستند و به موتور اجازه می‌دهد با سوخت کمتر نیروی رانش بیشتری تولید کند.

کهکشان(Galaxy)

21 Dec, 16:48


🪐آزمایش موفق موتور مافوق صوت چینی؛ پرواز از پکن به نیویورک در ۲ ساعت ممکن می‌شود

🔷شرکت چینی Space Transportation موتور رَم‌جت (ramjet) انفجاری جدید خود را با موفقیت آزمایش کرد. این موتور قرار است در هواپیماهایی استفاده شود که می‌توانند مسافران را در ۲ ساعت از پکن به نیویورک برسانند. در واقع هواپیمای Yunxing این شرکت به همین موتور مجهز خواهد بود.

ادامه👇

کهکشان(Galaxy)

20 Dec, 14:27


❤️شب شادی و شور و مهربانی است

❤️زمان همدلی و همزبانی است

❤️در آن دیدارها تا تازه گردد

❤️محبت نیز بی اندازه گردد

❤️شب یلدا مبارک

کهکشان(Galaxy)

15 Dec, 15:48


🪐ناسا دلیل فرود سخت و سقوط هلیکوپتر نبوغ در مریخ را توضیح داد

🔷ناسا تقریباً یک سال پیش پایان کار هلیکوپتر نبوغ (Ingenuity) خود را پس از ۳ سال خدمت در سیاره مریخ رسمی اعلام کرد. حالا مهندسان آزمایشگاه پیش‌رانش جت (JPL) ناسا علت سقوط این هلیکوپتر را اعلام کرده‌اند. انتظار می‌رود گزارش فنی کامل مربوط به Ingenuity در چند هفته آینده منتشر شد.

🔹مهندسان ناسا و AeroVironment اعلام کرده‌اند سیستم ناوبری بینایی هلیکوپتر نبوغ که برای ردیابی ویژگی‌های بافت سطح مریخ طراحی شده بود، در منطقه‌ای بدون ویژگی خاص متشکل از زمین‌های شنی موجی‌شکل دچار سردرگمی شد و تخمین‌های نادرست آن به فرود سخت این هلیکوپتر انجامید.

کهکشان(Galaxy)

13 Dec, 10:26


🪐معدن‌کاری در ماه: همکاری آی‌اسپیس و مگنا پترا برای استخراج هلیم-۳

🔷دو کمپانی آی‌اسپیس و مگنا پترا در بیانیه‌ای مشترک اعلام کرده‌اند که قصد دارند منابع ماه را به‌منظور بهره‌برداری اقتصادی و تأمین نیازهای زمین مورد استفاده قرار دهند. بر اساس این بیانیه، این شرکت‌ها برنامه دارند تا ایزوتوپ‌های هلیم-۳ را از رگولیت‌های سطح ماه (لایه‌ای از سنگ‌های نرم و سست) به‌صورت غیرمخرب و پایدار استخراج کنند و سپس آن را به‌طور تجاری برای توزیع به زمین که با کمبود شدید هلیم-۳ مواجه است، ارسال نمایند.

🔹این توافق در حالی به امضا رسیده که آی‌اسپیس برای پرتاب دومین مأموریت ماه‌نشین خود پس از شکست مأموریت اول آماده می‌شود. مأموریت اول، که نخستین تلاش این کمپانی برای فرود بر ماه بود، به دلیل نقص در یکی از سنسورهای ارتفاع فضاپیما با سقوط بر سطح ماه به‌پایان رسید. آی‌اسپیس اعلام کرده که در مأموریت دوم بهبودهایی در نرم‌افزار فرودگر خود اعمال کرده تا از وقوع شکست مشابه جلوگیری کند.

کهکشان(Galaxy)

06 Dec, 19:33


🪐ایران سنگین‌ترین محموله فضایی خود را به وزن ۳۰۰ کیلوگرم به مدار زمین فرستاد

🔷ایران روز جمعه ۱۶ آذرماه، سنگین‌ترین محموله فضایی خود، که شامل یک ماهواره و یک سامانه انتقال مداری فضایی می‌شود، با ماهواره‌بر سیمرغ به مدار زمین ارسال کرد.

🔹این محموله فضایی با وزنی حدود ۳۰۰ کیلوگرم شامل ماهواره مخابراتی فخر-1 و یدک‌کش فضایی سامان-1 بوده است.

🔶سامان-1 به‌عنوان یک «سیستم انتقال مداری» معرفی شده که برای انتقال ماهواره‌ها به مدارهای بالاتر طراحی گردیده است.

کهکشان(Galaxy)

06 Dec, 12:47


🔹دلیل اصلی این تاخیر تا حد زیادی به مشکل سپر حرارتی کپسول فضایی اوریون مربوط می‌شود. اولین ماموریت آرتمیس که بدون سرنشین بود پس از چندین بار تاخیر به دلیل مشکلات فنی و شرایط جوی نامناسب در نوامبر سال ۲۰۲۲ انجام شد. هرچند این مأموریت موفقیت آمیز بود، اما ناسا در تحقیقات خود یک مشکل غیرمنتظره در سپر حرارتی کپسول اوریون را مشاهده کرد که برای محافظت از فضانوردان در هنگام ورود مجدد به جو زمین ضروری است.

🔶ناسا پس از انجام بررسی‌های خود اعلام کرده که سپر حرارتی کپسول Orion «به مقدار کافی به گازهای تولید شده در داخل ماده‌ای به نام Avcoat اجازه فرار نمی‌دهد» و همین امر باعث شده تا مشکلات غیرمنتظره‌ای در طول مأموریت Artemis I رخ دهد. البته حتی با وجود این مشکل، ناسا می‌گوید سنسورهای دما نشان داده‌اند که فضای داخلی کپسول برای فضانوردان ایمن بوده است.

کهکشان(Galaxy)

06 Dec, 12:47


🪐ناسا ماموریت آرتمیس ۲ را دوباره به تعویق انداخت؛ سفر به ماه در سال ۲۰۲۶

🔷ناسا یک بار دیگر مأموریت‌های آرتمیس که هدف آنها سفر به ماه است را به تعویق انداخت. مأموریت آرتمیس ۲ که در آن فضانوردانی به دور ماه می‌چرخند، قبلاً از سال ۲۰۲۴ به سپتامبر ۲۰۲۵ موکول شده بود و اکنون تا آوریل ۲۰۲۶ به تعویق افتاده است. مأموریت آرتمیس ۳ که فضانوردان را به سطحی در نزدیکی قطب جنوب ماه خواهد برد نیز برای اواسط سال ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده است.
ادامه👇👇👇

کهکشان(Galaxy)

03 Dec, 17:17


🪐تصویر روز ناسا: ابرهای یخی بر فراز سیاره سرخ

🔷اگر می‌توانستید روی مریخ بایستید، چه چیزی می‌دیدید؟ چشم‌اندازی وسیع و نارنجی‌رنگ پوشیده از صخره‌ها، زیر آسمانی غبارآلود و نارنجی با خورشیدی آبی‌رنگ که در افق درحال غروب است. بالای سرتان، ابرهایی با شکل‌های عجیب‌وغریب در ارتفاعات جو مریخ شناورند. این چشم‌انداز شگفت‌انگیز را که در تصویر ناسا می‌بینید، کاوشگر استقامت مارس سال گذشته ثبت کرد و نگاهی منحصربه‌فرد به دنیای مریخ ارائه داد.

کهکشان(Galaxy)

01 Dec, 12:51


🪐فضاپیمای بین‌ستاره‌ای وویجر ١ دوباره با ناسا ارتباط برقرار کرد

🔷ناسا تأیید کرده است یکی از بزرگ‌ترین مأموریت‌های فضایی‌اش، وویجر ١ با برقراری ارتباط با زمین سر کار خود برگشته است. وویجر ١ چند ماه قبل دچار مشکلی جدی در سیستم ارتباطی خود شد و ماه‌ها انتقال داده‌های علمی انجام نمی‌شد. اکنون به‌دنبال برخی اصلاحات وویجر ١ دوباره آنلاین شده و عملیات علمی خود را از سر گرفته و به مأموریت طولانی‌اش در اعماق فضا ادامه می‌دهد.

🔹وویجر ١ که ۴٧ ساله است، ٢۴ میلیارد و ٩ میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد، فاصله‌ای که هر ثانیه نیز بیشتر می‌شود. باوجود مشکلات مختلف، ۴ ابزار اصلی این فضاپیما اکنون فعال هستند و در کمال تعجب، در دمای پایین‌تر از آنچه ابتدا برای آن طراحی شده بودند، کار می‌کنند.

کهکشان(Galaxy)

28 Nov, 17:33


🪐فرار ایستگاه بین‌المللی فضایی از اصابت زباله‌های فضایی برای دومین‌ بار در یک هفته

🔷این ایستگاه که در کمتر از یک هفته پیش مجبور به انجام مانور فضایی به‌منظور جلوگیری از اصابت با زباله‌های فضایی شده بود، برای بار دیگر مورد تهدید مشابه قرار گرفت. البته درحال‌حاضر خطری برای ایستگاه و فضانوردان داخل آن وجود ندارد و احتمال برخورد کاهش پیدا کرده است.

🔹طبق اعلام ناسا، فضاپیمای روسی Progress 89 در روز دوشنبه، اقدام به روشن کردن پیشرانه‌های خود به‌مدت ۳ دقیقه و ۳۰ ثانیه کرد تا ایستگاه بین‌المللی فضایی را از مسیر حرکت زباله‌های فضایی حول زمین خارج کند. مانور اخیر فضاپیمای روسی باعث شده‌ است تا ارتفاع مدار گردش ایستگاه دور زمین ۵۰۰ متر بیشتر از قبل شود. شش روز قبل از مانور مذکور هم شاهد روشن شدن مجدد پیشرانه‌های همان فضاپیما به‌مدت حدود پنج دقیقه بودیم تا از برخورد با باقی‌مانده‌های یک ماهواره هواشناسی نظامی در امان باشد.

کهکشان(Galaxy)

26 Nov, 03:51


🪐فرود استارشیپ در اقیانوس هند از نمایی متفاوت

🔷چند روز پیش اسپیس ایکس ششمین پرتاب آزمایشی قوی‌ترین راکت تاریخ، استارشیپ، را انجام داد. در این پرتاب بخش بالایی استارشیپ در اقیانوس هند فرود آمد. اسپیس‌ایکس به‌تازگی ویدیوی متفاوتی از این فرود منتشر کرده است

کهکشان(Galaxy)

22 Nov, 17:28


🪐تلسکوپ فضایی جیمز وب برای اولین بار تصویری از پدیده «زیگزاگ اینشتین» منتشر کرد

🔷اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب توانسته‌اند برای اولین بار یک پدیده نجومی به نام «زیگزاگ اینشتین» را مشاهده کنند. به بیان ساده‌تر جیمز وب تصویری را منتشر کرده که در آن یک اختروش در شش نقطه متفاوت دیده می‌شود. این پدیده به‌لطف یک «همگرایی گرانشی» ممکن شده است که آلبرت اینشتین در سال ۱۹۱۵ نظریه‌اش را ارائه داد.

🔹اولین زیگزاگ اینشتین ممکن است دانشمندان را در حل دو راز بزرگ کیهان‌شناسی راهنمایی کند. اولین راز مربوط به انرژی تاریک است؛ نیرویی که موجب شتاب‌گرفتن انبساط کیهان می‌شود و حدود ۷۰ درصد انرژی موجود در کیهان را تشکیل می‌دهد. دومی، اختلاف‌نظر دانشمندان در اندازه‌گیری نرخ انبساط کیهان یا ثابت هابل است.

🔶همگرایی گرانشی زمانی رخ می‌دهد که نور در مسیر خود از نزدیکی یک جسم بسیار پرجرم عبور می‌کند که فضا-زمان را به‌شدت خم کرده است. به این ترتیب، نور از چند مسیر با طول متفاوت به ما می‌رسد، و چند بار و در زمان‌های مختلف در یک تصویر تلسکوپ ظاهر می‌شود.

کهکشان(Galaxy)

20 Nov, 10:09


🪐ششمین پرتاب آزمایشی استارشیپ با موفقیت انجام شد

🔷اسپیس ایکس چند ساعت قبل ششمین پرتاب آزمایشی قوی‌ترین راکت ساخت بشر، استارشیپ، را با موفقیت انجام داد. برخلاف پرتاب آزمایشی قبلی، این‌بار بازوهای رباتیک سکوی پرتاب بوستر استارشیپ، سوپر هوی، را در هوا نگرفت. در این مأموریت بوستر در خلیج مکزیک و بخش بالایی استارشیپ در اقیانوس هند در آب فرود آمدند.

🔹یکی از نکات متفاوت این پرتاب نسبت به پرتاب‌های آزمایشی قبلی، حضور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در محل پرتاب استارشیپ بود. البته با توجه به ارتباط نزدیک ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس، و دونالد ترامپ، این موضوع چندان دور از ذهن نبود.

کهکشان(Galaxy)

18 Nov, 17:12


🪐آمریکا اولین سیستم راداری شکار یوفوها را راه‌اندازی می‌کند

🔷پنتاگون رسماً اعلام کرده است اولین سیستمی را که به‌صورت اختصاصی برای شناسایی یوفوها طراحی شده، در آمریکا مستقر می‌کند. این سیستم از رادارهای دوبعدی و سه‌بعدی برای کشف اهداف استفاده می‌کند.

🔹پنتاگون در گزارش مالی خود برای سال ۲۰۲۴ خبر داده است که این سامانه جدید با نام «گرملین» (Gremlin) در سه‌ماهه اول ۲۰۲۵ برای پشتیبانی از سیستم‌های آنالیز الگوی زندگی در آمریکا مستقر خواهد شد. البته پنتاگون در ادامه یادآوری کرده است که هنوز شواهدی از بیگانگان فضایی مشاهده نشده.

🔶سامانه گرملین از شبکه‌ای از رادارهای دوبعدی و سه‌بعدی و تلسکوپ‌های الکترواپتیکی و فروسرخ دوربرد استفاده می‌کند که مؤسسه تحقیقات فناوری جورجیا آنها را توسعه داده‌اند. رادار دوبعدی برای تشخیص برد و جهت و رادار سه‌بعدی برای تشخیص برد، جهت و ارتفاع اجسام کاربرد دارد. پنتاگون می‌گوید این سامانه تاکنون توانسته با موفقیت داده‌هایی را در این زمینه جمع‌آوری کند

کهکشان(Galaxy)

17 Nov, 15:14


🪐تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن ناسا یک گام دیگر به کشف اسرار کیهان نزدیک شد

🔷تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن (NGRST) آخرین سازه بزرگ خود را دریافت کرد: مجموعه تلسکوپ نوری که شامل یک آینه اصلی ٢.۴ متری، ٩ آینه اضافی و تجهیزات پشتیبانی و الکترونیکی است. این مجموعه در تاریخ ٧ نوامبر به بزرگ‌ترین اتاق تمیز مرکز پرواز فضایی گادرد #ناسا در گرین‌بلت مریلند، جایی که رصدخانه رومن درحال ساخت است، تحویل داده شد.

🔹این تلسکوپ نوری قرار است نور کیهانی (طیف مرئی و فروسرخ) را متمرکز کرده و به ابزارهای رومن ارسال کند تا با تحلیل آنها، میلیاردها جرم پراکنده در فضا-زمان آشکار شود. سپس اخترشناسان با استفاده از دوربین فروسرخ ٣٠٠ مگاپیکسلی رومن، که دستگاه میدان وسیع نام دارد، کیهان را از لبه‌های منظومه شمسی ما تا مرز کیهان قابل‌مشاهده بررسی خواهند کرد.

🔶دانشمندان همچنین از ابزار کُروناگراف (تاج‌نگار) رومن برای تصویربرداری دقیق از سیارات و دیسک‌های غبارآلود پیرامون ستاره‌ها استفاده خواهند کرد. این ابزار ابتدا در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا طراحی، ساخته و آزمایش شد و سپس برای نصب روی رومن، به مرکز گادرد رفت.

کهکشان(Galaxy)

15 Nov, 15:27


🪐اعتراف بزرگ دانشمندان: برای حدود ۴۰ سال در مورد اورانوس اشتباه کردیم!

🔷پرواز فضاپیمای «وویجر ۲» در سال ۱۹۸۶ که اطلاعاتی از سیاره اورانوس ثبت کرد، به‌عنوان منبع اصلی دانش ما از این سیاره یخی شناخته می‌شود. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که داده‌های به‌دست‌آمده از این پرواز مربوط به حدود ۴۰ سال قبل، ممکن است به‌دلیل یک رویداد غیرعادی آب و هوایی اشتباه باشد.

🔹مشاهدات اولیه نشان داد که اورانوس میدان مغناطیسی عجیبی دارد که با چرخش سیاره هماهنگ نیست و به‌طور غیرمعمولی از الکترون‌های پرانرژی تشکیل شده است. حالا تجزیه و تحلیل جدید داده‌های «وویجر ۲» نشان می‌دهد که انفجار پلاسمای خورشیدی، پیش از عبور کاوشگر از سیاره، باعث تغییر میدان مغناطیسی و ثبت این رفتار عجیب شده است.

🔶به این ترتیب، درک ما از اورانوس بر اساس یک عکس نادرست بوده و اکنون دانشمندان در تلاش هستند تا میدان مغناطیسی واقعی این سیاره را در شرایط معمولی بررسی کنند.

کهکشان(Galaxy)

12 Nov, 13:16


🪐تلسکوپ فضایی افق نو ویدیوی جدیدی از کوه‌های یخی پلوتو منتشر کرد

🔷کوه‌های یخی پلوتو که به‌طور خاص به‌عنوان کوه‌های نیتروژنی شناخته می‌شوند، یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این سیاره کوتوله‌اند.

🔹حالا تلسکوپ فضایی New Horizons که با هدف مطالعه پلوتو و دیگر اجرام حاشیه‌ای منظومه شمسی سال ۲۰۰۶ به فضا رفته، ویدیویی جالب از کوه‌های یخی پلوتو منتشر کرده است.

🔶بیشتر این کوه‌ها از یخ نیتروژن، متان و آب تشکیل شده‌اند. این مواد در دمای بسیار پایین پلوتو حالت جامد به خود می‌گیرند. برخی از این کوه‌ها تا ۳ کیلومتر ارتفاع دارند. این ارتفاع نشان‌دهنده فعالیت‌های ژئولوژیکی گذشته پلوتو است.

کهکشان(Galaxy)

08 Nov, 09:06


🪐استارشیپ در ۲۸ آبان‌ماه برای ششمین بار پرواز خواهد کرد

🔷اسپیس ایکس ششمین پرواز آزمایشی استارشیپ، بزرگ‌ترین موشکی که تاکنون ساخته شده است را در ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان) انجام خواهد داد. استار‌شیپ ماه گذشته برای پنجمین بار پرتاب شده بود که مهم‌ترین دستاورد آن فرود مرحله اول موشک در برج پرتاب با کمک بازوهای رباتیک بود.

🔹اسپیس ایکس در وب‌سایت خود می‌گوید که در مأموریت آینده که روز ۱۸ نوامبر انجام خواهد شد، تلاش خواهد کرد تا دوباره به موفقیت مأموریت قبلی دست پیدا کند، یعنی دریافت تقویت‌کننده موشک در محل پرتاب و فرود دقیق استارشیپ.

🔶همچنین غول فضایی متعلق به «ایلان ماسک» آزمایش سپر حرارتی و مانورهای مربوط به ورود مجدد مرحله اول موشک را نیز انجام خواهد داد.

کهکشان(Galaxy)

06 Nov, 09:54


🪐چین از راکت فضایی لانگ مارچ ٩ رونمایی کرد؛ بسیار شبیه به استارشیپ اسپیس ایکس

🔷چین در نمایشگاه بزرگ هوایی از طراحی جدید راکت فوق سنگین لانگ مارچ ٩ رونمایی کرد. چند سال اخیر طراحی و ساختار این راکت چند بار عوض شده اما در جدیدترین دگردیسی این راکت که هنوز درحال توسعه است، گویی شاهد استارشیپ چینی هستیم.

🔹طبق مشخصات منتشرشده، راکت لانگ مارچ ٩ یک مرحله اول خواهد داشت که قابل‌استفاده مجدد خواهد بود و از ٣٠ موتور YF-215 نیرو می‌گیرد. سوخت آنها از متان و اکسیژن مایع است و هرکدام نیروی رانش تقریباً ٢٠٠ تن دارند. برای مقایسه، اولین مرحله استارشیپ با ٣٣ موتور رپتور و با سوخت متان و اکسیژن مایع، هرکدام نیروی رانش حدود ٢٨٠ تنی دارند.

🔶علاوه‌براین، مرحله فوقانی لانگ مارچ ٩ بسیار شبیه مرحله دوم استارشیپ است و حتی باله‌های آن نیز دقیقاً در مکانی مشابه استارشیپ قرار دارند. چین قصد دارد اولین‌ بار این راکت را سال ٢٠٣٣ به فضا پرتاب کند.

کهکشان(Galaxy)

02 Nov, 10:15


🪐تلسکوپ هابل و جیمز وب در همکاری شگفت‌انگیزی تصویری از برخورد دو کهکشان ثبت کردند

🔷کهکشان‌های NGC 2207 و IC 2163 دو کهکشان مارپیچی در صورت فلکی سگ بزرگ هستند و در فاصله ۸۰ میلیون سال نوری از ما قرار دارند. این دو کهکشان درحال برخورد و ادغام با یکدیگرند، فرایندی که احتمالاً یک‌میلیارد سال طول می‌کشد.

🔹تصویری که مشاهده می‌کنید، ترکیبی از تصویری است که جیمزوب در فروسرخ میانی ثبت کرده با تصویری که هابل در طول موج‌های نور مرئی و فرابنفش  ثبت کرده است.

🔶در هریک از این تصاویر، می‌توان تابش نور مرئی و فرابنفش کهکشان‌ها را در سمت چپ و تابش فروسرخ میانی را در سمت راست مشاهده کرد. در تصویر هابل (تصویر سمت چپ)، بازوهای پر از ستاره کهکشان‌ها به رنگ آبی می‌درخشد اما هسته هر دو کهکشان به رنگ نارنجی روشن دیده می‌شود.

🔸در تصویر وب که با ابزار MIRI گرفته شده، غبار سرد هر دو کهکشان به رنگ سفید می‌درخشد. در پایین این تصویر، نقطه‌ای درخشان با مشخصه ستاره‌مانند هشت‌پر دیده می‌شود.

کهکشان(Galaxy)

30 Oct, 09:58


🪐فضانورد ناسا دست به ابتکار عجیبی زد؛ ساختار یخ در فضا به چه شکل است؟

🔷«دان پتی»، فضانورد مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی، با هدف مطالعه رفتار یخ‌زدن آب در شرایط میکروگرانشی، ویفر یخ‌آب تولید کرده است.

🔹ویفر یخ‌آب لایه‌های نازک یخ هستند که در دمای بسیار پایین (حدود ۹۵- درجه سانتی‌گراد) در فضا ایجاد می‌شوند.

🔹در زمین تحت‌تأثیر جاذبه، حباب‌های هوا به‌سمت بالا حرکت می‌کنند و این فرایند بر نحوه تشکیل یخ تأثیر می‌گذارد. اما در فضا، به علت نبود جاذبه، این حباب‌ها درون یخ باقی می‌مانند و الگوهای جالبی ایجاد می‌کنند.

🔶دان پتی برای مشاهده و ثبت جزئیات ویفر تهیه‌شده از تکنیک قطب‌نما استفاده کرده و با قراردادن یخ میان دو فیلتر قطبی، تصویر شگفت‌انگیزی از ساختار ویفر یخ‌آب ثبت کرده است. این تصویر به دانشمندان در مطالعه رفتار فرایند یخ‌زدن در شرایط میکروگرانشی کمک می‌کند.

کهکشان(Galaxy)

28 Oct, 11:29


🪐هفتم آبان روز بزرگداشت کوروش بزرگ و اتحاد
اقوام ایرانی بر تمام ایرانیان خجسته باد
❤️

کهکشان(Galaxy)

27 Oct, 13:18


🪐کپسول «کرو دراگون» اسپیس ایکس رکورد جدیدی را برای زمان حضور در مدار به ثبت رساند

🔷خدمه مأموریت Crew-8 اسپیس ایکس پس از حضور نزدیک به هشت ماهه در ایستگاه فضایی بین‌المللی سرانجام به زمین بازگشتند. در طول این مأموریت، کپسول فضایی کرو دراگون مجموعاً ۲۳۲ روز را در فضا بوده است تا رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت برساند.

🔹اعضای این مأموریت قرار بود چندین هفته پیش ایستگاه فضایی بین‌المللی را ترک کنند، اما شرایط بد جوی محل فرود درنظر گرفته‌شده برای آن‌ها در سواخل فلوریدا، باعث‌شد تا زمان بازگشت با خانه فضانوردان به تعویق بیفتد.

کهکشان(Galaxy)

26 Oct, 10:08


🪐چرخه آب کره زمین برای «اولین بار در تاریخ بشر» از تعادل خارج شده است

🔷گزارشی تازه نشان می‌دهد چرخه آب در جهان «برای اولین‌ بار در تاریخ بشر» از تعادل خارج شده است و این اتفاق به فاجعه آبی فزاینده‌ای دامن می‌زند. این رویداد می‌تواند اقتصاد، تولید غذا و زندگی را مختل کند.

🔹چرخه آب به سیستم پیچیده‌ای گفته می‌شود که آب را اطراف زمین به حرکت درمی‌آورد. آب از سطح زمین، ازجمله دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و گیاهان تبخیر می‌شود و به اتمسفر بالا می‌رود و رودخانه‌های بزرگی از بخار آب تشکیل می‌دهد که می‌توانند قبل از سرد و متراکم شدن و بارش به‌صورت باران یا برف، مسافت‌های طولانی را طی کنند.

🔶طبق گزارشی که کمیسیون جهانی اقتصاد آب منتشر کرده، کارشناسان هشدار داده‌اند دهه‌ها استفاده مخرب از زمین و سوءمدیریت آب با بحران آب‌وهوایی ناشی از فعالیت‌های انسان همراه شده است تا «فشار بی‌سابقه‌ای» بر چرخه آب جهانی وارد کند. این گزارش همچنین نشان می‌دهد اختلالات چرخه آب عمیقاً با تغییرات آب‌وهوایی مرتبط است.

کهکشان(Galaxy)

23 Oct, 10:17


🪐از لباس جدید فضانوردان ناسا با همکاری پرادا رونمایی شد

🔷ناسا از سال ۱۹۸۲ که لباس‌های فعلی EVA ساخته شد، هیچ لباس فضایی جدیدی معرفی نکرده و از سال ۱۹۷۲ که برنامه آپولو به پایان رسید، هیچ لباس خاصی برای ماه نداشته است.

🔹 برای پرکردن این شکاف، ناسا سال ۲۰۲۲ مبلغ ۲۲۸ میلیون دلار به اکسیوم اسپیس داد تا نمونه بهبودیافته لباس آپولو را بسازد. اکسیوم اسپیس نیز برای این پروژه با برند مد ایتالیایی پرادا همکاری کرده است. لباسی که قرار است این شرکت بسازد Axiom Extravehicular Mobility Unit نام دارد و هفته گذشته در کنگره بین‌المللی فضانوردی در میلان در معرض دید عموم قرار گرفت.

🔶ازآن‌جایی‌که این پروژه بیشتر شبیه پروژه مهندسی است، در نگاه اول شاید عجیب باشد که شرکتی برای طراحی لباس فضانوردانی که قرار است روی ماه فرود بیایند، سراغ برند مد و فشن برود اما قانونی در مهندسی وجود دارد که می‌گوید فرم از عملکرد پیروی می‌کند؛ برای مثال کنکورد یکی از زیباترین هواپیماهایی است که تابه‌حال ساخته شده اما هیچ‌کس هنگام ساخت به زیبایی آن توجه نمی‌کرد. همین امر درمورد پل‌های ساخت «آیزامبارد کینگدام برونل» در دوران ویکتوریا نیز صدق می‌کند.

کهکشان(Galaxy)

21 Oct, 13:19


🪐بارش شهابی شکارچی امشب به اوج خود می‌رسد؛ هدیه‌ای از دنباله‌دار هالی

🔷بارش شهابی شکارچی (Orionids) دوشنبه، ۳۰ مهرماه، به اوج خود می‌رسد و بهترین زمان برای مشاهده آن از ساعات ابتدایی یکم آبان‌ماه تا قبل از طلوع آفتاب است؛ البته اگر نور ماه دیدتان را مختل نکند.

🔹این بارش شهابی زیبا هرساله از ۲۵ مهر تا ۵ آبان‌ (۱۶ تا ۲۶ اکتبر) رخ می‌دهد اما امشب، ، ۳۰ مهرماه به اوج خود می‌رسد. نقطه تابش این بارش شهابی در صورت فلکی اوریون (شکارچی) است؛ به همین دلیل بارش شهابی Orionids یا شکارچی نام دارد.

کهکشان(Galaxy)

17 Oct, 15:16


🪐کهکشان راه شیری بر فراز #دماوند زیبا😍

کهکشان(Galaxy)

15 Oct, 16:46


🪐ایلان ماسک: بوستر استارشیپ ظرف یک ساعت می‌تواند دوباره پرتاب شود

🔷براساس پست #ایلان_ماسک در ایکس، برخی از نازل‌های موتور بوستر #استارشیپ به دلیل گرمایش زیاد و نیروهای هوای قوی، کمی خم شده‌اند، اما به‌راحتی قابل‌تعمیر هستند. ایلان ماسک می‌گوید:
«استارشیپ به گونه‌ای طراحی شده است که بوستر راکت نهایتاً ظرف یک ساعت پس از بلندشدن، دوباره پرواز کند.»

🔹به گفته مدیرعامل اسپیس‌ ایکس، بوستر استارشیپ در عرض ۵ دقیقه به زمین بازمی‌گردد، بنابراین زمان باقیمانده صرف بارگیری مجدد پیشرانه و قراردادن یک مرحله دوم دیگر در بالای بوستر می‌شود.

کهکشان(Galaxy)

14 Oct, 16:39


🪐مأموریت هیجان‌انگیز اروپا کلیپر ناسا آغاز شد

🔷مأموریت اروپا #کلیپر #ناسا با هدف یافتن حیات در قمر سیاره مشتری به نام اروپا آغاز شد. در این ویدیو پرتاب اروپا کلیپر از مرکز فضایی کندی در ایالات متحده با موشک فالکون هوی اسپیس ایکس را مشاهده می‌کنید.

🔹ناسا در تلاش برای یافتن ردپای حیات و نشانه‌هایی از محیط سازگار با زندگی انسان، این مأموریت را آغاز کرده است. پیش‌بینی می‌شود اروپا کلیپر در فروردین ۱۴۰۹ به سیاره مشتری برسد.

🔶اروپا یکی از امیدوارکننده‌ترین مکان‌ها در منظومه شمسی برای یافتن حیات فرازمینی است؛ زیرا پیش از این چندین مأموریت شواهد محکمی از وجود یک اقیانوس عظیم در اروپا جمع‌آوری کرده‌اند.

کهکشان(Galaxy)

13 Oct, 13:32


🪐اسپیس ایکس بوستر استارشیپ را در هوا گرفت😍

🔷در پنجمین پرتاب آزمایشی استارشیپ، شرکت اسپیس ایکس توانست از طریق بازوهای سکوی پرتاب با نام Mechazilla، بوستر این راکت را در هوا بگیرد.

کهکشان(Galaxy)

13 Oct, 13:32


🪐لحظه جداشدن بوستر استارشیپ

کهکشان(Galaxy)

13 Oct, 13:32


🪐راکت استارشیپ امروز با موفقیت پرتاب شد

کهکشان(Galaxy)

11 Oct, 14:55


🪐ناسا از کلاس جدید ماموریت‌های فضایی خود رونمایی کرد

🔷ناسا اخیراً اعلام کرده است که دسته‌ای جدید از ماموریت‌های فضایی را در آینده نزدیک دنبال می‌کند که تا پیش از این وجود نداشتند. تاکنون دو برنامه برای قرارگیری در میان کلاس جدید از ماموریت‌های فضایی ناسا پیشنهاد شده است.

🔹تاکنون دو ماموریت برای افزوده شدن به دسته جدید برنامه‌های ناسا پیشنهاد شده‌اند که شامل ماهواره پیشرفته تصویربرداری با اشعه ایکس و ماموریت کاوشگر فروسرخ دور می‌شوند.

🔶شایان‌ذکر است که دو پروژه اشاره شده، هنوز به مرحله اجرایی نرسیدند و ناسا بودجه ۵ میلیون دلاری را برای مطالعه بیشتر آنها در طی ۱۲ ماه اختصاص داده است. پس از ارزیابی‌های نهایی، احتمال اجرایی شدن آنها در بازه زمانی بین سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۲ وجود دارد.

کهکشان(Galaxy)

09 Oct, 17:12


🪐برندگان مسابقه عکاسی نجومی ٢٠٢۴ مشخص شدند؛ شگفتی بی‌انتهای آسمان

🔷داوران مسابقه #عکاسی سالانه نجومی ٢٠٢۴ به‌تازگی برندگان دومین دوره را مشخص کردند. این مسابقه در ۴ بخش اصلی فضای خارج از منظومه شمسی (Deep Space)، منظومه شمسی، مناظر نجومی و تصویربرداری از راه دور برگزار شد.

🔹براساس توضیحات وب‌سایت مسابقه عکاسی AstroPrize، جایزه اصلی مسابقه امسال به «فیل هارت» (Phil Hart) عکاس استرالیایی، برای تصویر خیره‌کننده‌اش از تاج خورشید طی خورشیدگرفتگی رسید.

کهکشان(Galaxy)

07 Oct, 19:07


🪐پرتاب مأموریت «اروپا کلیپر» ناسا به علت طوفان در فلوریدا عقب افتاد

🔷مأموریت ۵ میلیارد دلاری اروپا کلیپر قرار بود پنجشنبه ١٠ اکتبر (١٩ مهرماه) با راکت فالکون هوی اسپیس‌ایکس از مرکز فضایی کندی (KSC) ناسا در جزیره مریت فلوریدا پرتاب شود. اما طوفان میلتون باعث شد این پرتاب لغو گردد.

🔹براساس اعلام #ناسا، این آژانس به همراه اسپیس‌ایکس به دلیل شرایط طوفانی پیش‌بینی‌شده در سواحل فلوریدا، از پرتاب مأموریت اروپا کلیپر آژانس در روز پنج‌شنبه منصرف شد.

🔶برای اینکه پیش‌بینی کنیم چه زمانی کلیپر پرتاب می‌شود، هنوز زود است، اما برای انجام این مأموریت، تا ۶ نوامبر فرصت باقی است.

کهکشان(Galaxy)

07 Oct, 03:47


🪐نسخه نمایشی لیزر قدرتمند ناسا رکورد ارتباطات لیزری و انتقال داده از فضا به زمین را شکست

🔷نسخه نمایشی فناوری «ارتباطات نوری فضای عمیق» (Deep Space Optical Communications) ناسا با ارسال سیگنال از زمین به دورترین فاصله ممکن از مریخ رکورد جدیدی در ارتباطات لیزری ثبت کرد.

🔹در این آزمایش، یک سیگنال لیزری از زمین به فضاپیمای «Psyche» (سایکی) ناسا درحالی ارسال شد که فاصله این فضاپیما با زمین ۴۶۰ میلیون کیلومتر بود. این دقیقاً همان فاصله زمین و مریخ است، هنگامی‌که ٢ سیاره در دورترین فاصله ممکن نسبت به یکدیگر قرار دارند.

🔶زمانی که سایکی در فاصله حدودی ۵۳ میلیون کیلومتری از زمین بود -قابل‌مقایسه با نزدیک‌ترین فاصله زمین و مریخ از یکدیگر- دانشمندان به کمک این لیزر می‌توانستند داده‌ها را با حداکثر سرعت ۲۶۷ مگابیت در ثانیه انتقال دهند. این نرخ مشابه سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند است. همان‌طور که فضاپیما دور می‌شود، سرعت ارسال و دریافت داده‌ها نیز کاهش می‌یابد.

کهکشان(Galaxy)

04 Oct, 16:52


🪐کاترین جانسون از کودکی به شمارش علاقه داشت.

🔷او در 1961 بعنوان محاسبه کننده طول مسیر اولین پروژه هوایی ناسا استخدام شد.

🔹حسابهای او انقدر دقیق بود که محاسبات کامپیوتر را چک و تصحیح می‌کرد!