بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation @marham_foundation Channel on Telegram

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

@marham_foundation


تحت حمایت بنیاد کبیر پرشیا

🔱 مجامع حمایتی روانشناسی 👇
🏆 https://t.me/IranaPsychologicalAssociation/789 🎓

با نظارت مستقیم I.P.A (انجمن روانشناسی ایرانا)

@IranaPsychologicalAssociation

۰۷/۰۱/۲۵۸۲

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation (Persian)

با فتح کتاب های روانشناسی و پرداختن به مسائل روانی و روانشناختی، بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation به عنوان یک کانال تلگرامی معتبر و قابل اعتماد شناخته می‌شود. تحت حمایت بنیاد کبیر پرشیا، این کانال تلاش دارد تا اطلاعات موثق و کاربردی را به افراد علاقه‌مند به روانشناسی ارائه دهد. با پیوستن به این کانال، شما می‌توانید از مجامع حمایتی روانشناسی اطلاع دقیق و به روزی دریافت کنید. همچنین، با نظارت مستقیم انجمن روانشناسی ایرانا (@IranaPsychologicalAssociation)، امکان برقراری ارتباط با متخصصین و متخصصان روانشناسی وجود دارد. از این طریق، می‌توانید به راحتی اطلاعات جدید در حوزه روانشناسی را به دست آورید و از انجمن روانشناسی ایرانا بهره‌مند شوید. پس برای بررسی اطلاعات بیشتر و شرکت در فعالیت‌های این کانال، به آدرس https://t.me/IranaPsychologicalAssociation/789 ‌مراجعه کنید. با بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation، به دنیای جذاب و پراهمیت روانشناسی خوش آمدید!

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

11 Jan, 19:16


تڪرار یڪ اشتباه دیگر اشتباه نیست ، آن انتخاب حماقت است و بس ...

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

10 Jan, 14:20


شده دلتنگ شوے،‏غم بہ جهانت برسد...

شده آیا ڪہ غمی ریشہ بہ جانت بزند؟

#غروب_جمعه_تاسیان

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

09 Jan, 06:43


بند ناف عاطفی

❒بعد از بریدن بند ناف فیزیکی مادر از فرزندش، کودک به استقلال فیزیکی و بدنیِ جدایی از بدنِ مادرش میرسد ولی هنوز از نظر روانی بین خودش و مادرش تفاوتی قائل نیست و باید چند ماه از تولدش بگذرد تا کودک فرد دیگری را بشناسد.به همان اندازه که کودک از این دنیا بیرون می آید به تنهایی خود پی میبرد و با این حقیقت که وجودی است جدا از دیگران، آشنا میشود برای او جدایی از دنیایی سخت و نیرومند غالبا هراس انگیز و خطرناک جلوه میکند لذا احساسی از اضطراب و ناتوانی برایش به وجود می آورد زیرا تا هنگامیکه شخص جزء مکملی از این دنیا بود و از امکانات و مسئولیتهای عمل فردی بی خبر بود لزومی برای ترس نداشت و به یک منبع قدرت خارج از خود تکیه داشت.اما وقتی کسی فردیت یافت باید در برابر دنیا و جنبه های خطرناک و نیرومند آن بایست تنها بایستد.

در اینجا انسان دو راه دارد:

برای پرهیز از این نگرانی و احساس نا ایمنی و تنهایی راه وابستگی و تسلیم به منبع قدرت را انتخاب کند.

فردیت خود را بپذیرد و با شجاعت استقلال را انتخاب کندو پا در دنیای ناشناخته ها گذاشته و بوسیله عشق و کار مولد به مرحله ای از همبستگی و استیلا بر طبیعت و قدرت عقلانی برسد.

👁‍🗨نکته اساسی در اینست که با انتخاب راه اول از آزادی خود می کاهد و با انتخاب راه دوم بر آزادی خود می افزاید.

❒تمام رشد و تکامل فرد در توسعه فردیت فرد است.
فردیت یافتگی، موجب یکپارچگی و وحدت شخصیت فرد می شود و معمولا در میانسالی رخ می دهد. تفرد فرایندی است که در آن قسمتهای مختلف ذهن فرد از جمله خودآگاه و ناخودآگاه با هم ادغام می شوند تا فرد به «خود واقعی» تبدیل شود.به عبارت دیگر تفرد، یعنی «فرد» شدن و از آنجا که «فردیت» عمیق ترین، آخرین و متمایزترین خصلت انسان است، می توان تفرد را به معنای «خودشکوفایی» یا «رسیدن به خود واقعی» معنا کرد.

❒هر چه خانواده آشفته‌تر باشد، ترکش برای فرزندان سخت‌تر است:می‌گويند آدم ازخانواده‌ی آشفته راحت‌تر دل می‌کند ومی‌رود. حرف درستی نیست. "رفتن" علاوه‌بر امکاناتِ مادی، به امکاناتِ روانی هم نیاز دارد.خانواده‌ی آشفته، تو را برای رفتن "مجهز و آماده" نمی‌کند. حتی اگر بروی، دل‌نگرانِ پشت سرت هستی.

❒خانواده‌ی بی‌دانش و مسموم، فرسوده‌ات می‌کند. در ایران، اغلب تربیت‌ها طوری‌ست که فرزند وابسته‌‌ی والدین بماند؛ به عبارت بهتر: تحت سلطه‌ی آن‌ها بماند. بند ناف هرگز بُریده نمی‌شود. آسیب‌ را وقتی می‌فهمی که دیر است. گِل خشک شده، ترمیم از تو دور شده. جالب اینکه گاهی همین خانواده سرزنشت می‌کند، بابت چیزی که خودش درست کرده.(این مرحله جدایی و رهایی باید بین 8 تا 12 سالگی اتفاق بیفتد و بین 12 تا 18 سالگی مرحله استقلال و آزادی است.)

قطع نکردن بند ناف عاطفی به نوعی کنترل گری نرم و پنهان محسوب می‌شود و باعث اختلال در رشد عقلی و عاطفی و اجتماعی و روانی فرزند خواهد شد علی رغم دردناکی پدیده‌ای به نام رشد اجازه دهید فرزندان این درد را تجربه کنند آنها را کمک کنید تا دردناکی رشد را برای سازگاری و انطباق با فضای پرچالشی به نام زندگی بپذیرند و برای بالندگی آماده و مهیا شوند

#بند_ناف_روانی #وابستگی #بنیاد_مرهم

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

08 Jan, 18:31


گاهی وقتها تنها ڪاری ڪہ باید انجام بدے پیاده شدنہ!🕊

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

07 Jan, 16:43


فواید حرف زدن با نوزاد

❒حرف زدن با نوزادان نه تنها یک اقدام علمی بسیار مؤثر است، بلکه همچنین به ایجاد پیوندهای عمیق عاطفی و احساسی بین والدین و فرزند کمک می‌کند. وقتی والدین با نوزادان خود صحبت می‌کنند، این کار تأثیرات مثبت متعددی در رشد و توسعه آن‌ها دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تقویت مهارت‌های زبانی: وقتی نوزاد صدای والدینش را می‌شنود، مغز او با هر کلمه و جمله‌ای که گفته می‌شود، پیوندهای عصبی جدیدی ایجاد می‌کند. این فرآیند به تقویت مهارت‌های زبانی و ارتباطی او کمک می‌کند. تصور کنید که هر کلمه‌ای که شما با عشق به نوزادتان می‌گویید، مثل بذری است که در خاکی حاصل‌خیز کاشته می‌شود و روزی به درختی تنومند تبدیل خواهد شد.

توسعه شناختی: هر بار که با نوزادتان صحبت می‌کنید، مغز او تحریک می‌شود و این تحریک باعث رشد و تقویت توانایی‌های شناختی او می‌شود. نوزادانی که بیشتر با آن‌ها صحبت می‌شود، در آینده درک بهتری از محیط اطراف خود خواهند داشت.

تقویت ارتباط عاطفی: حرف زدن با نوزادان باعث ایجاد پیوند عمیق‌تر بین والدین و فرزند می‌شود. وقتی نوزادتان صدای شما را می‌شنود، احساس امنیت و محبت می‌کند. این احساسات پایه‌گذار رابطه‌ای عمیق و پایدار بین شما و فرزندتان خواهد بود. صدای شما برای او مثل آهنگی آرامش‌بخش است که به او احساس آرامش و عشق می‌دهد.

تحریک حواس و رشد مغزی: صدای شما برای نوزادتان اولین تجربه‌های شنیداری اوست. این تحریک حسی به رشد مغزی او کمک می‌کند و پایه‌های یادگیری او را در سال‌های آینده محکم‌تر می‌کند. صدای شما برای او نشانه‌ای از حضور و توجه است که به او احساس اطمینان و آرامش می‌دهد.

تقویت تمرکز و توجه: وقتی نوزاد به صدای شما گوش می‌دهد، توانایی تمرکز و توجه او بهبود می‌یابد. این توانایی‌ها در سال‌های بعدی زندگی به او کمک می‌کنند تا بهتر یاد بگیرد و با چالش‌های زندگی روبرو شود.

#فواید_حرف_زدن_با_نوزاد

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

06 Jan, 18:27


🏛🎨 تبادلاتِ فرهنگ و هنر

💎 فولدری از کانال‌های مرجع در حوزۀ فلسفه، هنر و ساینس

🔻تنها کافی‌ست لینک را لمس کنید و دکمۀ Add را بزنید و این فولدر ارزشمند را در تلگرام خود ذخیره کنید:

🔗
t.me/addlist/IoZ4u85IYRBmNmE0

🔻آیدی هماهنگی برای پیوستن به جمع ما:

@hume1711

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

06 Jan, 15:38


چطور می‌شود به یک پروانه تبدیل شد

برای آفرینش منِ جدید باید ویران کنی تا بسازی باید آنقدر آرزو و اشتیاق پرواز داشته باشی که دیگر دلت نخواهد کرم باقی بمانی!

هیچ انگاری جنبشی در راستای زندگیست؛یعنی انسان به درجه ای از قدرت رسیده که ارزنده ترین دستاورد های بشری را برازنده ی خود ندانسته و خواستارِ چیزی فراتر از آن باشدیعنی بت شکن عقاید دیگران ( ارزش شکنی و بعد ارزش آفرینی)

نه گفتن ورهایی از منطقه امن(پدرکشی) خود نوعی تعالی ورشد است. پدر کشی نخست تمامی ارزش ها را از میان بر میدارد و زمینه را برای «نه گویی» فراهم میکند و بعد سخن از آفریینده«ابر انسان» به میان می آورد این نوع هیچ انگاری منتج به "آری گویی" به زندگی میشود و برعکس هیچ انگاری منفعل که نوعِ رایجِ هیچ انگاریست به صورت افسردگی و ملال هست از ناتوانی و سستی مایه می گیرد که «واپسین انسان» نمودگارِ نهایی هیچ انگاری منفعل هست.

هم خویش را بیگانه کن، هم خانه را ویرانه کن/وآنگه بیا با عاشقان هم‌خانه شو؛ هم‌خانه شو.

پدرکشی در این معنا، یک فرایند ضروری برای گذر از تقلید به اصالت است. این همان نقطه‌ای است که فرد، گذشته را نقد می‌کند و جسارت بازتعریف مسیر زندگی‌اش را پیدا می‌کند.

❒پدرکشی، در روانکاوی، استعاره‌ای است از عبور فرد از اقتدارهای تثبیت‌شده و گذار از سنت‌هایی که ناخودآگاه او را در حصار خویش گرفته‌اند. این فرایند، نه صرفاً یک گسست، بلکه طغیانی است علیه همان قواعدی که هویت فرد را محدود کرده و خلاقیت را سرکوب می‌کنند.

❒پدرکشی، نوعی رهایی از تکرار است؛ نوعی زایش مجدد که در آن فرد، جهان را نه به‌مثابه میراثی بی‌چون‌وچرا، بلکه به‌عنوان عرصه‌ای برای خلق و نوآوری می‌پذیرد. این حرکت، جوهر رشد است؛ سفری به سوی استقلالی که با خلاقیت و آگاهی شکل می گیرد.

#پدرکشی #ادیپال #غریزه_مرگ_فروید #اروس_تاناتوس

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

06 Jan, 06:23


جهانی است در پس هر انتخاب فارغ از هر نوع رنگ و ایده ای ؛روز خوبی داشته باشین 🪽🤍

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

05 Jan, 17:45


«ازمیان همہ ے ذوق هایم ،
دلم براے آخرینش بیشتر می سوزد؛چون دیگر خودش را هم باور نمی‌ڪند.!
»

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

04 Jan, 07:10


بنده آنی که در بند آنی /بکوش تا در بند نمانی

شهوت حسادت را به وجود می‌آورد و حسادت بی رحمی را؛جاذبه شهوت چنان قويست كه اگر كسى را در ميدان خود قرار دهد،نه تنها غريزه مربوطه را در اختيار خود مى گيرد،بلكه شخصيت را با ابعاد متنوعى كه دارد،تسليم خود مى نمايد.

❒اين جاذبه بقدرى قدرتمند است كه "تسليم شخصيت" را تا سر حد جبر مى رساند،يعنى انسان غوطه ور در شهوت احساس مى كند كه جبرا در اسارت شهوت قرار گرفته است و ديگر توانايى خروج از ميدان جاذبه شهوت را ندارد و هر چه « هست » و « بايد و شايد » موقعى معنا پيدا مى كند كه در آماده ساختن وسايل اشباع شهوت كمك كند و موانعى را از سر راه بردارد.

❒اگر چه مولوی می گوید« و‌ان گناه اوست جبر و جور نيست »ولى با در نظر گرفتن قدرت شگفت انگيز شهوت،ميتوان گفت:اگر بر فرض،مردم غوطه ور در شهوت ، احساس كنند كه در مسير شهوترانى با عامل جبر حركت مى كنند،اين احساس متكى بر يك اساس واقعى نيست ، زيرا آن جريان جبرى كه مستند به اختيار است،منافاتى با اختيار و مسئوليت ندارد، زيرا با اختيار شروع شده است و فاعل غوطه ور در شهوت ، خود را در چاهى انداخته است كه قعرى براى آن چاه وجود ندارد.

زيرا شخصيت آدم شهوتران همه قوا و فعاليت هاى آن را در استخدام شهوت و اشباع آن قرار داده است و ماداميكه توانايى شهوت رانى وجود دارد و هر گونه كيفيتى كه در اشباع آن امكان پذير باشد، شخصيت شهوتران،كار خود را بدون احساس محدوديت انجام خواهد داد تا آتش شهوت وجودش را خاكستر بسازد و بر باد فنا بدهد.

❒‏سرخپوست پیری برای کودکش از حقایق زندگی چنین گفت:در وجود هر انسان،همیشه مبارزه ایی وجود دارد...مانند؛ مبارزه ی دو گرگ!که یکی از گرگها سمبل بدیها:مثل، حسد، غرور، شهوت، تکبر، وخود خواهی و دیگری؛ سمبل مهربانی، عشق، امید، وحقیقت است.کودک پرسید:پدر کدام گرگ پیروز میشود؟پدرلبخندی زد و گفت؛گرگی که تو به آن غذا میدهی...

#اروس_لوگوس #انحرافات_جنسی #فروید

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

03 Jan, 17:57


«آدم‌ها همان‌جایی هستند ڪہ باید باشند، این نگاه ماست ڪہ گاهی گمراه می‌شود.جایگاه آدم‌ها را نہ با توهم، بلڪہ با واقعیت بسنجیم.»

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

02 Jan, 17:24


هیچِ مَلموس

"دیوید هامونز"متولد 1943 اسپرینگفیلد
مردی که در زمستان گلوله های برفی فروخت!«
ارزش هنری یا کالای اقتصادی؟» روز یکشنبه 13فوریه زمستان سال 1983،دیوید هامونز در وسط دستفروشان گمنام دیگر،گلوله‌های برفی در اندازه های مختلف را یک دلار،در خیابان های نیویورک واقع در میدان کوپر فروخت!

❒همان طور که در تصاویر می‌بینید او گلوله‌های برفی را با نظم و ترتیب واندازه های دقیق در هر ردیف روی زیراندازی انداخته بود و مشغول فروش آنها بود.هامونز در اجرای این خلاقیت به وضوح توانایی خود را در برقراری ارتباط با مخاطبان خود نشان داده است.این لحظات را دوست عکاسش"داودبیگ"photographe»: Dawoud Bey qui» که تمام روز او را همراهی میکرد،جاودانه کرد.

❒برخی ممکن است کار او را کلاهبرداری یا صرفا یک کار موقتی بامزه بدانند. اما در دنیای تبلیغات و تجارت و بازاریابی فعالیت‌های اینچنینی کم نیست.این اقدام خیابانی او بازتابی از دنیای هنر است.خودش نام این نمایش را(Ball Sale Bliz-aard)نامید.

فروختن آب به کسی که در بیابان مانده کار آسانی است که هر کسی می‌تواند آن را انجام دهد، اما موفقیت در انتظار کسی است که بتواند به صحرانشینان ماسه بفروشد.

هیچ نیستم وهمه چیز هستم /همه چیز هستم وهیچ نیستم

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

01 Jan, 18:36


«Schema»طرحواره 』

❒فردی که از دنیای بیرون دوری می کند ، در حالی که دیگران تلاش می‌کنند به او نزدیک شوند و او در حالی که احساس تنهایی را بیان می‌کند("I'm so lonely")، خود را از دیگران جدا کرده است. این تصویر می‌تواند به طرحواره محرومیت هیجانی و به طرحواره انزوای اجتماعی اشاره داشته باشد.

طرحواره محرومیت هیجانی(Emotional Deprivation Schema):این طرحواره معمولاً به احساس عدم دریافت حمایت، محبت یا توجه هیجانی کافی از دیگران اشاره دارد. فرد در تصویر با وجود تلاش دیگران برای ارتباط، احساس تنهایی می‌کند که نشان‌دهنده این است که او ممکن است باور داشته باشد که نیازهای هیجانی‌اش هرگز به درستی برآورده نمی‌شوند.
  
طرحواره انزوای اجتماعی(Social Isolation Schema):این طرحواره معمولاً به احساس جدا بودن از دیگران، عدم تعلق به گروه یا جامعه و احساس متفاوت بودن اشاره دارد. در تصویر، فرد خود را از دیگران جدا کرده و در حالی که دیگران در تلاش برای ارتباط با او هستند، او خود را منزوی کرده است.

با توجه به این که تصویر هر دو احساس را به خوبی منتقل می‌کند،  هم طرحواره محرومیت هیجانی و هم طرحواره انزوای اجتماعی را به ذهن متبادر می کند.

#محرومیت_هیجانی #انزوای_اجتماعی


┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

31 Dec, 18:08


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

31 Dec, 16:49


«یڪ صبر برایم مانده وهمہ ے دنیا می خواهد آن را امتحان ڪند!»

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

30 Dec, 10:13


هَرڪجا ماندنت از ارزشِ انسانی ڪاست
رَفتنت عَین یقین است ڪہ باید بروی

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

29 Dec, 07:20


رقص مابین من بودن وماشدن

❒در این دنیا که همه می‌کوشند چیزی شوند، تو “هیچ” شو. مقصدت به فنا باشد. چرا که تو در هیچ پیدا میکنی هیچ را و این هیچ سرآغازی است بر چیز ها و یا نه چیز ها بر همه چیز ها؛ خود را در هیچ چیز پیدا میکنی و تبدیل میشوی به هیچ.(تعصب وجزم اندیشی)

❒حافظه ام میگوید من آن کار را کردم اما غرورم می‌گوید: غیر ممکن است که من چنین چیزی را انجام داده باشم.غرور بی رحم است و سرانجام این حافظه است که تسلیم میشود... خوشا آن کس را که هم خواجه گفتار است و هم خواجه کردار «منظور برتری اخلاقی و عقلی» معرفت موهبتی است که از رقص میان بودن و شدن، پذیرفتن و تغییر دادن حاصل می‌شود.(ساعتی میزان آنی ، ساعتی موزون آن/بعد این میزان خود شو تا شوی موزون خویـش)

❒در انسان نیز نه ظنِ‌منیت، بلکه معرفت به هیچ بودن است که اهمیت دارد.(اشاره به معرفت خلع درون)صیروریت منیت به «خود متعالی» تحول انسان دربند است به انسان آزاد؛درد عبور می کند و رد آن درد؛معنای ما را تغییر میدهد.«برای گذر از این وادی باید منیت را فدای آگاهی کنی.»(گر تو فرعون منی از مصر تن بیرون کنی/در درون حالی ببینی موسی و هارون خویش/لنگری از گنج مادون بسته‌ای بر پای جان/تا فروتر می‌روی هر روز با قارون خویش)

❒در این زندگی فقط با تضادهاست که می‌توانیم پیش برویم. مومن با منکر درونش آشنا شود، ملحد با مومن درونش.ترک های ناشی از رنج کشیدن پوسته منیتِ ما را می شکافد.. شخص تا هنگامی که به مرتبه انسان کامل برسد پله پله پیش می‌رود. و فقط تا حدی که تضادها را پذیرفته، بالغ می‌شود.

هر که گوید او منم او من نشد/خوشه او لایق خرمن نشد/من مشو با من بشو تا من شوی/خوشه شو تا لایق خرمن شوی

#طرحواره_استحقاق #مولانا #منیت #کهن_الگو


┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

28 Dec, 18:10


❒مسئله‌ای به ظاهر ساده، مانند x²=4، می‌تواند دریچه‌ای باشد به دنیای پیچیدهٔ تفکر انسان. در نگاه اول، پاسخ x=2 به ذهن خطور می‌کند، سریع و سرراست. اما نگاهی عمیق‌تر، پاسخی جامع‌تر را آشکار می‌سازد: x=±2.

این دو رویکرد متفاوت، نه تنها نشان‌دهندهٔ سبک‌های شناختی متنوع، از تفکر همگرا تا واگرا، هستند، بلکه اهمیت درک چندجانبه و احترام به زوایای مختلف یک مسئله را نیز برجسته می‌کنند.

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

28 Dec, 14:00


امروز ۸ ام دی ماه، سالروز تولد فروغ الزمان فرخزاد، بر تمامی فرشتگان پارسی زبان گرامی باد🎈

اگر امروز به عنوان یک زن پارسی زبان، چه مذهبی و چه غیرمذهبی،
اجازه داری عاشق شخصی شوی و از این بابت فاحشه خطاب نمی شوی!
و یا می توانی شعر و سخن عاشقانه در #بایو و #استوری و عکس #پروفایل بگذاری؛

بخاطر این است که بهایش را فروغ فرخزاد پرداخت کرده است و بجای همه ی ما سیلی خورده و قضاوت شده و فحش شنیده است!

تا جامعه ی مذهب زده ی زن ستیز بفهمد و بپذیرد زن هم انسان است و حق عشق ورزی و خواستن دارد!


#محمد_جواد_باغشینی :
باید فروغ را بشناسیم، تا هر یک فروغی باشیم.


💔 اگر می خواهید با #فروغ_فرخزاد بيشتر آشنا شوید، توصیه می شود این دو فایل را گوش دهید :

1⃣ توضیحات استاد #فرزانه_میلانی در مورد فروغ فرخزاد در همایش انسان و عشق #دکتر_هلاکویی 👇
https://t.me/Ghesse_E_Shab/554 🕊

2⃣ سخنرانی
#فریدون_فرخزاد به مناسبت بزرگداشت خواهرش 👇
https://t.me/Persia_Foundation/343 🪽


🕯 همچنین امروز سالگرد تاسیس ائتلاف هنری فروغمان است، به ما بپیوندید 🙏👇


🪐 ائتلاف بین المللی هنری فروغ فرخزاد (F.F.A.C) :
🏹 @Forugh_Farrokhzad_Art_Coalition 🕊

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

27 Dec, 06:35


اعتماد آن هوایی است که هر چیز باارزشی در آن رشد می‌کند

❒حیله گری وریا تا به کی!؟ تا به کی پشت قلعه خیالی از حیلت و ریا بایستیم بالاخره که این دیوارها فرو خواهند ریخت و نقاب حماقت بشری نمایان خواهد شد.(انکس که یک نقاب دارد می داند کیست ولی اگر دو نقاب داشته باشد خود را یارای شناختن نیست)

«اعتماد، قطره‌قطره جمع می‌شود اما به یکباره نیز فرو می‌ریزد!» آن‌گاه که استواری‌مان را به استواربودنِ چیز دیگری گره می‌زنیم، می‌شود«اعتماد(میل به رها شدن از غبار ملال)»اعتماد، معنای هم‌عمدی نیز دارد.برای همین است وقتی استواری دیگر نباشد، آنچه فرو خواهد ریخت قصد ماست. واگر اسیبی را از افراد معتمد به خود متوجه شدی به این معنی نیست که تو ضعیف هستی، طبق قانون فیزیک اگر جسمی که به آن تکیه می‌دهی ناگهان از بین برود، تو هم به همان سمت سقوط میکنی، و این ربطی به ضعف تو ندارد، و این به معنا است که تو با قدرت و اعتماد کامل به آن تکیه کرده بودی.

تائو می‌گوید: زرنگ‌بازی و حیله‌گری، کمکی به تو نخواهد کرد. چون حیله‌گری چیزی جز ایستادگی و جنگ با کل نیست.در مقابل چه کسی زرنگ‌بازی در می‌آوری؟ طبیعت ویا تائو! آیا که موج می‌خواهد به اقیانوس کلک بزند؟ یا برگ به درخت و ابر به آسمان؟ خیال می‌کنی به چه کسی کلک می‌زنی؟

❒فقط وقتی که حقیقت طبیعت برای یک بار عمیقاً درک و پذیرفته شود، انسان معصوم می‌شود و حیله‌گری و زرنگی را رها خواهد کرد و به آسانی می‌پذیردکه هیچ راه دیگری جز پذیرفتن طبیعتِ ذاتی همانگونه که هست، و همسو شدن با آن، وجود ندارد. پس از این حسِ پذیرش و اعتماد، دیگر مقاومتی نیز باقی نمی‌ماند و انسان همانند کودکی است که با اعتمادی عمیق به آغوش پدر می‌رود.

❒بايد عادت كنيم كه در دنيا به تعداد آدمهای خوب،آدمهای بد نيز وجود دارد.بايد به اين آگاهى برسيم كه اعتماد كردن خوب است ولی همواره احتمال سو استفاده و شكستنش نیز هست،اگر به چنين سطحى از درك برسيم و از آدمیان انتظار ارزش گذارى بر باورها و اصول (حتى مبتدى) انسان دوستى و يا رعايت حقوق فردی و اجتماعی همنوعان را نداشته باشيم ،آنوقت در واقع خودمان را از رنج شكست های پي در پي و از اندوه نفس گيری كه نزديك ترين ها دچارمان مى كنند رها كرده ايم و همانا قدرت در رها کردن است.

«هیچ کس دو بار در یک رودخانه قدم نمی‌گذارد، چرا که آن رودخانه یکسان نیست و او نیز همان آدم نیست»

#اعتماد #توسعه_فردی #ماهیت_انسان_جهان

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

26 Dec, 18:29


«بہ کسی ندارم الفت، ز جهانیان بہ جز تو
اگرم تو هم برانی، سر بی‌ڪسی سلامت
»

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

25 Dec, 17:12


رنج احساس ناراحتی‌های زندگی نه، بلکه خود زندگی است

❒زندگی سراسر رنج است و ما از این رنج خلاصی نداریم تا زمانی که به نیروانا(خاموش کردن اتش و مقصوداین بوده که همه پریشانی ها و نگرانی ها خاموش میشن و از بین میرن) برسیم ...اما آنچه مهم است نحوه تعامل ما با دردها و رنج های زندگی است.با این سبک زندگیِ بشرِ امروز، تصور اینکه روزی این دردها پایان می یابد، آرزوی محالی است.فقط؛از دردی به دردی دیگر واز رنجی کوچک به رنجی بزرگ و بالعکس...اما پایان ندارد؛

«قراریت از طلب قرار توست/طالب بی قرار شو تا که قرار آیدت»

❒این یک واقعیت است که جهان انسانی و حیات اجتماعی همواره در حال تغییر و تحول است و زندگی ما در گرو این تغییرات است، چرا که رکود و سکون در نهایت به فساد و تباهی انسان و اجتماع منجر می گردد.احتمالاً از خود پرسیده اید چرا برخی افراد با این تغییرات رشد می کنند و به تعالی می رسند، اما برخی دیگر خرد می شوند و خود را مانند قربانی، درمانده فرض می کنند.تفاوت این دو دسته افراد در یک ویژگی خاص، یعنی؛ «تاب آوری» نهفته است.رنج ها و عذاب ها همه از چسبندگی است.

❒محیط از ما نمی‌پرسد که چگونه باشد، بلکه این ما هستیم که چگونه زیستن در محیط را می‌آموزیم. دشوارترین گام در زندگی انسانِ طالبِ «فرزانگی» یا همان «انسان فرزی» حکمتِ انطباق است.انتخاب دقیقی است که بدانیم در چه چیزی باید با محیط انطباق یابیم و در چه چیزی باید در برابر محیط طغیان کنیم و راه خودمان را برویم.سرنوشت آدم‌ها در انتخاب میانِ این دو دسته دگرگون می‌شود.

آسوده‌سوار بودن بر بستر بی‌قرار، قابلیت است! مثل قابلیت سواری که اسب چموش را رام می‌کند.آسوده سواری را آموخته اید؟

#بودا #تاب_آوری #لوگوتراپی

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

24 Dec, 18:04


❒وقتی در اعماق مشکلات غرق شده‌ای اما همچنان با یک لبخند و نشان دادن «من خوبم» سعی داری همه چیز را عادی جلوه دهی. شاید وقت آن رسیده که به جای انکار، با خودت صادق باشی و کمک بخواهی.

#روانشناسی #اگزیستانسیال

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

23 Dec, 18:36


آنهدونیا (Anhedonia) و ارتباط آن با نیازهای روانشناختی

❒گاهی اوقات، برخی افراد دچار حالتی می‌شوند که دیگر نمی‌توانند از فعالیت‌هایی که قبلاً برایشان لذت‌بخش بوده است، لذت ببرند. این حالت که آنهدونیا نام دارد، به معنای "ناتوانی یا کاهش توانایی در تجربه لذت" است. برای مثال، فردی که قبلاً از گوش دادن به موسیقی، دیدن فیلم، یا وقت گذراندن با دوستان لذت می‌برده، ممکن است دیگر این احساسات را تجربه نکند.

سیستم پاداش مغز و نقش آن در لذت: در مغز ما، سیستمی به نام سیستم پاداش وجود دارد که مسئول ایجاد احساس لذت و انگیزه است. این سیستم با استفاده از مواد شیمیایی خاصی مثل دوپامین عمل می‌کند. وقتی کاری انجام دهیم که برایمان خوشایند است، مثل خوردن غذای موردعلاقه یا دیدن یک دوست، سیستم پاداش فعال می‌شود و احساس لذت را تجربه می‌کنیم.

اما در افرادی که آنهدونیا دارند، این سیستم به درستی کار نمی‌کند. به عبارت ساده‌تر، مغز آن‌ها نمی‌تواند به همان اندازه که باید، احساس لذت تولید کند. این مشکل معمولاً با بیماری‌هایی مثل افسردگی یا برخی اختلالات دیگر همراه است.

چرا آنهدونیا اهمیت دارد؟ آنهدونیا فقط به معنی از دست دادن لذت نیست؛ بلکه می‌تواند بر انگیزه و کیفیت زندگی فرد هم تأثیر بگذارد. وقتی فرد نتواند از فعالیت‌های روزمره لذت ببرد، ممکن است به تدریج انگیزه خود را برای انجام کارهای مختلف از دست بدهد. این موضوع می‌تواند زندگی اجتماعی، شغلی و حتی سلامت جسمانی او را تحت تأثیر قرار دهد.

چگونه می‌توان آنهدونیا را درک کرد؟ برای درک بهتر این حالت، می‌توان آن را با یک تجربه ساده مقایسه کرد: تصور کنید غذایی که همیشه دوست داشتید، ناگهان طعم خود را برای شما از دست بدهد. حتی اگر همان غذا را بخورید، دیگر از آن لذت نمی‌برید. آنهدونیا هم در سطح احساسی و روانی چنین تأثیری دارد.

توانایی لذت بردن از زندگی یکی از مهم‌ترین جنبه‌های سلامت روان است. آنهدونیا به ما نشان می‌دهد که چگونه مشکلات در سیستم پاداش مغز می‌تواند بر شادی و انگیزه ما تأثیر بگذارد. شناخت این حالت و توجه به آن می‌تواند به افراد کمک کند تا در صورت نیاز، به دنبال حمایت و کمک حرفه‌ای باشند.

#آنهدونیا #بهزیستی #روانشناسی


┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

22 Dec, 18:00


نیاز تو نیاز من نیست

❒مهربانی و لطف، زمانی معنای واقعی پیدا می‌کند که بر اساس شناخت عمیق نیازها و خواسته‌های طرف مقابل باشد، نه ابزاری برای برآوردن نیازهای پنهان و خودشیفته‌وار ما به تأیید، قدرت، یا احساس ارزشمندی.

❒گاهی اوقات، محبت‌هایی که به دیگران تحمیل می‌کنیم، نه به‌خاطر خود فرد، بلکه به‌دلیل نیازهای خودمان است. اینکه دیگران بخواهند چیزی را به ما تحمیل کنند و «محبت» را به زور وارد زندگی‌مان کنند، از درک نادرست استقلال و ناتوانی در پذیرش تفاوت‌ها ناشی می‌شود. در چنین شرایطی، به‌جای بهبود وضعیت، بیشتر وارد یک چرخه‌ای از خودسرزنش‌گری، اضطراب و نارضایتی می‌شویم.

❒این نوع محبت‌های تحمیلی، در حقیقت ناشی از نیازهای خودشیفته‌ای است که هدفشان جلب توجه و تأیید از سوی دیگران است. وقتی نمی‌خواهیم مسئولیت خواسته‌ها و آرزوهای خود را بپذیریم، آن‌ها را به دیگران تحمیل می‌کنیم و این می‌تواند باعث آسیب‌های احساسی عمیقی شود.

اراده انسان، همواره با یک نه، آغاز می شود، ما باید در برابر محیط بایستیم و بتوانیم نه بگوییم. این لازمه خودآگاهی است، به همین دلیل اگر کودک به پدر و مادر خود “نه” می گوید، مخالفت با والدین نیست، بلکه اعتراضی است به دنیایی که او نساخته و نیز تلاشی است برای دوباره شکل دادن به دنیا.

اگر شما این واقعیت را بپذیرید که نه هرکسی مجبور است شما را دوست داشته باشد و نه شما مجبورید همه را دوست داشته باشید، مواجهه با افراد سمی برای‌تان بسیار آسان‌تر خواهد شد.

📕 آدم های سمی /لیلیان گلاس

#عشق_مشروط #والد_نارسیست #عزت_نفس

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

03 Dec, 18:30


📌 فولدری با کلی ویدئو و فایل‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف روانشناسی
تدریس ها و جزوات رایگان دکتری و ارشد، کارگاههای رایگان دکتر صاحبی، دکتر اوحدی، دکتر مکری، خودشناسی، خودشکوفایی، کتاب های صوتی، ترجمه مقالات، روان درمانی مثبت نگر، نوشتن پایان نامه با هوش مصنوعی، صفر تا صد وزارت بهداشت، تکنیک های درمانی، آموزش مصاحبه بالینی...

کافیه دکمه‌ی ADD رو بزنید و این فولدر تخصصی رو در تلگرام خود ذخیره کنید 👇
https://t.me/addlist/HFgymMn7yItmZGM0

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

03 Dec, 16:33


📕ڪتاب شاد بودن ڪافی نیست / اثرمارڪ منسن

#بزرگسالی #راز_شاد_زیستن #خودمراقبتی

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

02 Dec, 18:26


💠هر روانشناسی به یه همچین فولدری احتیاج داره که پر باشه از فیلم‌های آموزشی، مقاله و ابزارهای مورد نیاز.

💠این فولدر کلی ویدئو و فایل‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف روانشناسی داره و کلی اطلاعات مفید و فرصت‌های شغلی بهتون میده

💠فقط کافیه دکمه‌ی ADD رو بزنید و این فولدر تخصصی رو در تلگرام خود ذخیره کنی 👇

https://t.me/addlist/0Bl4iSuO6K04MTg8
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
معرفی کانال ویژه امشب
https://t.me/+bKBIEXRpB9cxMzE0
🪴

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

02 Dec, 16:41


«هیچ دانشی بالاتر از آن نیست، ڪہ بدانی چہ زمانی وقت رفتن است.»

تنسی ویلیامز

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

02 Dec, 06:30


خانه؛ جایی که ما از آن آغاز میشویم

❒ چهار نوع "شیوه‌ی فرزندپروری" مشخص شده‌اند که به نظر می‌رسد با پیامد‌های رشد متفاوت برای کودکان ارتباط دارند. این شیوه‌ها از نظر میزان"صمیمیت‌والدین" (مقدار حمایت، ترغیب، و محبت در برابر شرم، تردید، طرد، و خصومت) و "میزان کنترل" (میزان انضباط و نظارت کردن در برابر رها کردن کودک عمدتا بدون نظارت) تفاوت دارند.

💭 شیوه‌ی مقتدرانه (authoritative style)

💭 شیوه‌ی مستبدانه (authoritarian style)

💭 شیوه‌ی آسان‌گیر/اغماض (permissive/indulgent style)
💭 شیوه‌ی مسامحه‌کار/بی اعتنا (neglectful/uninvolved style)

📒منبع: آسیب‌شناسی روانی بر اساس DSM-5

❒یکی از آفات تربیت؛ #ناز_پروردگی است؛والد جهان کودک را می سازد؛این والدین با نیت خوب و عشق، تمام نیازهای کودکان را برآورده می‌سازند و آگاهانه از مسئولیت خود برای نه گفتن، وضع محدودیت‌ها، پرورش حس مسئولیت‌پذیری و آموزش اخلاقیات، ارزش‌ها و اهمیت خانواده و جامعه، اجتناب می‌ورزند. کودکان آن‌ها از راهبردهای خلاق و فعال حل مسئله بی‌بهره‌اند، نمی‌دانند چطور تاب‌آور و مسئولیت‌پذیر باشند و راه‌های پرورش منابع درونی خود برای مدیریت اضطراب، فقدان، شکست یا ناکامی را نمی‌آموزند و در یک کلام، آن‌ها لوس و نازپروده بار می‌آیند.نازپرورده بودن از عواملی است که سطح سازگاری و تاب آوری فرد را در بزرگسالی کاهش داده و سبب بروز خودشیفتگی و استحقاق و وابستگی می شود.

📕کودکان نازپرورده دشمنان بالقوه اجتماع‌اند و مورد تنفر قرار خواهند گرفت. شرارتی بزرگتر از نازپروده کردن کودکان وجود ندارد."الفرد آدلر"

کودکان با ظرفیت‌های مهمّی برای حرکت در مسیر رشد طبیعی به دنیامی‌آیند.ظرفیت‌هایی مانند اصیل بودن، واقعی بودن، خودانگیختگی، عاملیّت، بازی، رهایی، استقلال، خلّاقیت و ... وینی‌کات تأکید می‌کند والدین باید خود را با نیازهای رشدی کودک به منظور حرکت کودک در مسیر بهنجار رشد هماهنگ کنند. امّا اگر کودکان مجبور به هماهنگ شدن با نیازهای والدین خود شوند، تراژدی آغاز می‌شود و ما شاهد رشد فزاینده‌ی یک «خود کاذب» به جای یک «خود واقعی» خواهیم بود.

وقتی کودکان مجبور شوند خود را با نیازهای محیط و اطرافیان هماهنگ ‌کنند، آنچه قربانی می‌شود هویّت یا خویشتن اصیل کودک است. بهای امنیت، توجّه و عشقی که کودکان اکنون دریافت می‌کنند، از دست دادن فردیّت، خودبودگی (selfhood) و هویّت اصیل آنهاست. آنها تبدیل به کسانی می‌شوند که اطرافیان‌شان می‌خواهند: قرارداد نانوشته‌ای که هرگز مقرون به صرفه نیست چرا که بدست آوردن هیچ چیزی یا هیچ کسی در مقابل از دست دادن هویّت اصیل خود نه تنها سودمند نیست بلکه غارتی هولناک و غیرقابل جبران است.

#فرزند_پروری #عقده_حقارت #پروچسکا

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

01 Dec, 07:44


تردید نڪن ڪہ نورے هست...

#ادبیـات #چارلز_بوڪوفسڪی

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

30 Nov, 12:52


«ارتباط مؤثر، هنر تطبیق زبان‌هاست؛ گاهی کافیست شیوه بیان خود را تغییر دهیم تا پیام‌مان به درستی دریافت شود. موفقیت در گفتگو، نه در اصرار بر یک روش، که در انعطاف‌پذیری و درک متقابل است.»

#ارتباط_موثر #روانشناسی #مهارت_گفتگو

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

29 Nov, 16:06


نزول به جهنم آسان است.

«facilis descensus Averno»

چه خوب گفته برتراند راسل که یک گدابه ثروتمند شهر حسادت نمی‌کند به گدای دیگری که کلاهش از سکه پر تر هست حسادت‌می‌کندویا به عبارتی «کوزه گران به کوزه گران حسادت می‌کنند.»

حسادت خود به خود نوعی نفرت است،یعنی به نوعی اندوه است.!حسادت جایی است که؛کیفیت زندگی پایین می آید،ارزشی وجود ندارد،حرف زدن و راضی شدن وجود ندارد.حتی شکرگزاری نیز وجود ندارد..!

اسپینوزا می‌گوید ما به آنچه مخصوص طبیعت فرد دیگر است و با طبیعت فرد ما بیگانه است حسادت نمی‌کنیم همانگونه که به بلندی درختان و قدرت شیران حسادت نمی‌کنیم.

حسادت؛ احساس بسیار قدرتمندی است،برای همین برای رفع آن باید به درون رجوع کنی و خودت را از آنجا بیرون بکشی..!

وقتی انسان خود را با کسانی که در مرتبه‌ی بالای کمال هستند، مقایسه می‌کند.برای رسیدن به کمال آن‌ها دو راه برایش وجود دارد:یا این که خود، آن مرتبه‌ی کمال را تحصیل کند و به آن برسد، یا این‌که از کمال آن‌ها بکاهد.پس من یا باید کمال خود را افزایش دهم یا کمال دیگران را کاهش دهم تا بتوانم برتر از آن‌ها باشم.اما چون روش دوم آسان‌تر است، انسان بیشتر ترجیح می‌دهد کمال دیگران را بکاهد تا این که کمال خود را بیفزاید و این منشأ حسد است.

به بیان دیگر انسان وقتی خود را با دیگران مقایسه می‌کند و کمالات بیشتری در دیگران می‌بیند، حسادت می‌ورزد و سعی می‌کند کمالات را در وجود آن افراد بکاهد تا از این طریق برجستگی خود را نشان دهد.

سعادت انسان را می‌توان با درختان مقایسه نمود هر هنگام که از دور به تماشای آنها می‌نشینی بسیار زیبا و دلنشین به نظر می‌رسند اما وقتی به میان آنها می‌روی این زیبایی محو می‌شود و دیگر قادر به تماشای آن نیستی دلیل حسادت ورزیدن ما به دیگران نیز همین است.

#ایمانوئل_کانت #اسپینوزا #حسادت

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

28 Nov, 14:31


#فرزند_پروری #والدین_آگاه

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

27 Nov, 11:04


لذتی ڪہ در «هیچ» است رو با «ڪم» معاملہ نکن!

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

26 Nov, 11:21


حال خوب 🎃

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

26 Nov, 06:46


عوامل زمینه ساز(زخم ساز)عزت نفس پایین

عزت نفس یکی از جنبه‌های کلیدی سلامت روانی و روان‌شناختی است و می‌تواند تحت تأثیر عوامل زیادی قرار گیرد. در ادامه، به تفصیل به چهار دسته عوامل مرتبط با ایجاد عزت نفس پایین یا شکننده در افراد پرداخته می‌شود:

عوامل زمینه ساز
عوامل اشکار ساز
حوزه ارزشمندی
عوامل تداوم بخش

عوامل زمینه ساز عزت نفس پایین:این عوامل معمولاً در دوران کودکی و نوجوانی شکل می‌گیرند و می‌توانند تأثیرات منفی زیادی بر عزت نفس فرد بگذارند:

① والدین انتقادگر: والدینی که به جای تقدیر و تشویق، بیشتر بر انتقادات و اشکالات تمرکز دارند، می‌توانند حس بی‌ارزشی و ناکامی را در فرزندان خود القا کنند.

② والدین مقایسه‌گر: مقایسه مداوم کودک با سایرین (به ویژه خواهر و برادرها یا همسالان) می‌تواند موجب شود کودک احساس کند هرگز به اندازه کافی خوب نیست و این حس او را از درون می‌شکند.

③ والدین طردکننده: عدم توجه، عدم محبت و احساس طرد شدن توسط والدین می‌تواند احساس عدم ارزش و بی‌ارزشی را در کودک ایجاد کند.

④ نقص‌های بدنی یا ناتوانی‌های خاص: مشکلات جسمی یا ناتوانی‌های خاص می‌توانند به طور مستقیم بر احساس فرد در مورد خود تأثیر بگذارند، زمینه‌ای برای عزت نفس پایین ایجاد کنند.

⑤ تجارب ناخوشایند با برادر و خواهر: دعواها یا رقابت‌های منفی در محیط خانواده می‌تواند موجب شود کودک احساس تنهایی و عدم تاب‌آوری کند.

⑥ تجارب ناخوشایند با همسالان: bullying (آزارهای اجتماعی) و طرد شدن توسط همسالان می‌توانند آثار عمیقی بر روی عزت نفس کودک بگذارند.

⑦ مدارس رقابت‌طلب: سیستم‌های آموزشی که بر رقابت بیشتر از همکاری تأکید دارند، ممکن است به کاهش عزت نفس در آن دسته از دانش‌آموزانی که نتایج مطلوبی کسب نمی‌کند منجر شوند.

عوامل اشکار ساز عزت نفس پایین:این عوامل به ظهور علائم بارز عزت نفس پایین در فرد کمک می‌کنند:

① طرد شدن: تجارب طرد شدن در روابط اجتماعی، می‌تواند عزت نفس فرد را تحت تأثیر قرار دهد و احساس بی‌ارزشی را تقویت کند.

② شکست: مواجهه مکرر با شکست، چه در زمینه‌های تحصیلی، اجتماعی یا حرفه‌ای، می‌تواند به عنوان یک عامل قوی در تقویت عزت نفس پایین عمل کند.

حوزه ارزشمندی:این دسته از عوامل به تأثیری که فرد در تعریف ارزشمندی خود دارد، می‌پردازد. معمولاً فرد برای احساس ارزشمند بودن خود به موارد زیر وابسته می‌شود:

① موفقیت‌های تحصیلی: موفقیت‌های تحصیلی می‌توانند برای برخی از افراد زیرمجموعه اصلی ارزشمندی باشند و عدم موفقیت می‌تواند عزت نفس آن‌ها را به شدت آسیب بزند.(آزمون کنکور)

② زیبایی ظاهری: احساس زیبایی یا نازیبایی ظاهری می‌تواند تأثیر زیادی بر عزت نفس داشته باشد.

③ توانایی‌های بدنی و صفات فیزیکی: نمایش قدرت بدنی یا ویژگی‌های دیگر می‌تواند بر نحوه‌ی ارزش‌گذاری فرد نسبت به خودش تأثیر بگذارد.

④ ازدواج موفق یا شریک مناسب: زندگی زناشویی رضایت‌بخش می‌تواند برای برخی از افراد به عنوان نمادی از موفقیت و ارزشمندی در نظر گرفته شود.

⑤ دارایی‌ها و شغل موفق: داشتن شغل معتبر یا وضعیت مالی خوب می‌تواند احساس ارزشمندی را در فرد تقویت کند.

⑥ داشتن دوستان تأییدکننده: روابط مثبت با دوستان و تأیید اجتماعی می‌تواند به افزایش عزت نفس کمک کند.

عوامل تداوم بخش:این عوامل باعث می‌شوند که عزت نفس پایین در فرد ادامه یابد و بهبود نیابد:

① ادراک نادرست از خویشتن: فرد ممکن است تصویر نادرستی از خود داشته باشد که به ادامه عزت نفس پایین منجر می‌شود.

② رفتارهای ناکارآمد در مقابل انتقاد: افراد با عزت نفس پایین غالباً به انتقادها به صورت منفی واکنش نشان می‌دهند، که این می‌تواند روند بهبودی را مختل کند.

③منتقد درونی: وجود صدای منفی درونی که مدام فرد را نقد می‌کند و بر احساسات منفی تأکید دارد، می‌تواند عزت نفس را کاهش دهد.

④ ناتوانی در بیان خواسته‌ها: افرادی که قادر به بیان خواسته‌ها و نیازهای خود نیستند، ممکن است خود را در موقعیت‌های اجتماعی ناتوان و بی‌ارزش احساس کنند.

⑤ مشکل در هدف‌گزینی به اشکال مختلف: نداشتن اهداف واضح و روشنی می‌تواند به کمبود انگیزه و عزت نفس پایین منجر شود.

⑥ تفکر مقایسه‌گر آسیب‌زننده: مقایسه‌ مداوم خود با دیگران، به ویژه در مورد مواردی که برای فرد مهم است، می‌تواند به احساس ناکافی بودن و عزت نفس پایین منجر شود.

#عزت_نفس #عوامل_زخم_ساز

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

25 Nov, 17:42


هر انسان، کتابی است چشم به راه خواننده‌ اش

به تعبیر کارن هورنای، تفاوت میان خود انگارۀ واقعی(self-image) و خودانگارۀ آرمانی‌ (idealized self-image) من زیاد است، ناخوش احوالم.در واقع «عشق به خود خودخواهی نیست. شما واقعا نمی توانید دیگری را دوست داشته باشید تا زمانیکه بدانید چگونه خود را دوست داشته باشید.»

نظریه هایی من باب عزت نفس:در این رابطه، نظریه‌های مختلفی در زمینه عزت نفس مطرح شده که به بررسی ابعاد مختلف #خویشتن_پنداری به خود کمک می‌کند.

براندن که "پدر جنبش عزت نفس"خوانده میشود، عزت نفس را اینگونه تعریف کرده است:"گرایش به ادراك خود به عنوان فردي که شایستگی رویارویی با چالشهاي اساسی زندگی را داریم، زیرا ارزش شاد بودن را داریم" (براندن، 1994 به نقل از ریگن، 2004)

نظریه ویلیام جیمز:در بررسی عزت نفس، اولین كار توسط ویلیام جیمز انجام شده است.او معتقد بود كه تصور فرد از خود در حین تعاملات اجتماعی ، یعنی از زمانی كه متولد شده و مورد شناسایی دیگران قرار می گیرد، شكل می گیرد ( به نقل از بیابانگرد، ۱۳۸۰).

نظریه كوپر اسمیت :كوپر اسمیت عزت نفس را یك ارزشیابی فردی می داند كه معمولاً با توجه به خویشتن حفظ می شود. كوپر اسمیت چهار عامل اسنادی را برای رشد عزت نفس بیان می كند . نخستین آن و مقدم بر تمام عوامل، میزان احترام ، پذیرش و علاقه مندی كه یك فرد دریافت می كند. دومین عامل تجارب موفقیت هایمان در زندگی و سومین عامل ارزشها و انتظاراتی است كه بر مبنای آن تجارب را مورد تفسیر قرار میدهیم و چهارمین عامل نحوه پاسخ فرد به از دست دادن ارزش می باشد

نظریه مازلو:مازلو در سلسله مراتب نیازها و در سطح سوم ، احترام به خود یا عزت نفس را قرار می دهد كه مشتمل بر تمایل شایستگی، چیرگی، پیشرفت ، توانمندی، كفایت، اطمینان، استقلال و آزادی است. زمانی كه این نیازها ارضا شود، فرد احساس. ارزشمندی، توانایی، قابلیت مثمرثمر بودن و اطمینان می كند و چنانچه این نیازها برآورده نشود، فرد احساس حقارت ، درماندگی ، ضعف و دلسردی و ناامیدی می كند

نظریه راجرز:راجرز، عزت نفس را ارزیابی مداوم شخص از ارزشمندی خویشتن خود ویا نوعی قضاوت نسبت به ارزشندی وجودی خود تعریف كرده است. او معتقد است این صفت در انسان حالت عمومی دارد و محدود و زود گذر نیست. بر طبق نظر راجرز، عزت نفس در اثر نیاز به توجه مثبت دیگران به وجود می آید. نیاز به توجه مثبت دیگران، شامل بازخوردها، طرز برخورد گرم ومحبت آمیز، صمیمیت، پذیرش و مهربانی از طرف محیط به خصوص اولیاء كودك است.

#عزت_نفس #راجرز #مازلو #ویلیام_جیمز #کارن_هورنای #براندن

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

24 Nov, 18:10


مهم نیست چه چیزی را تحمل می‌کنید، مهم این است که چگونه آن را تحمل می‌کنید

❒به قول “اریک برن” در تحلیل رفتار متقابل همه کودکان شازده و شازده خانم به دنیا می‌آیند و پدر و مادر آنها را می‌بوسند و تبدیل به قورباغه می‌کنند قورباغه نمی‌تواند خرامان راه برود، قورباغه نمی‌تواند سرفراز راه برود، قورباغه نمی‌تواند استوار گام بردارد.!

❒اریک برن معتقد است این افراد چون در کودکی نوازشی دریافت نمی‌کنند در درون خود فیلترهایی شکل داده‌اند که هم اکنون هم اگر نوازش در اطراف آنها باشد باز هم دریافت نمی‌کنند؛ فیلسوفی هست که می‌گفت: «در جهان این همه عشق هست و اگر تو دریافت نمی‌کنی پس ببین که مشکل تو چیست»

❒کسی که SELF خود را دوست ندارد توانایی عشق ورزیدن را نیز ندارد و کسی که محتاج عشق دیگران است و در تمنای عشق دیگران می‌سوزد از عشق خالیست او هیچ شناختی از عشق و عشق ورزی ندارد.البته این غالباً آسیبی است که خانواده به فرد وارد می‌کند.

پدر و مادری که شرایطی را برای کودک فراهم کردند که این پیام‌ها به او داده می‌شود که تو دوست داشتنی نیستی و حالا او برای همیشه باور دارد که دوست داشتنی نیست و اگر هم در اطرافش نوازش و عشق باشد باز هم او دریافت نمی‌کند یا راه‌ها را می‌بندد یا آنقدر می‌چسبد که مخاطب را خسته می‌کند و یا دستپاچه می‌شود.!

#عزت_نفس #خود_پنداری #روانشناسی

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

23 Nov, 18:05


گوناگونی انسان ها را بہ رسمیت بشناسیم والگوهای اندیشہ اے خود را بہ ڪودڪان تحمیل نڪنیم.

#روانشناسی #فرزند_پرورے

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

22 Nov, 19:30


من به جهان چه میکنم چون که از این جهان شدم

❒از شروط راه کسب معرفت غیر از نرنجاندن، نرنجیدن است.چه بسا نرنجیدن دشوارتر از نرنجاندن باشد.من آموختم که نه خوبی ماناست نه بدی و در اثر تسلط بر خود است که هم خوبی قدرت می‌گیرد و هم بدی.

تنها جایی خواست هست که زندگی باشد؛ اما نخواست زندگی و هرچه هست، خواست قدرت است؛ این را در من بیاموز.

❒آنچه که گورکنان از کندن مزارع‌ها به دست می‌آورند چیزی جز بیماری نیست مگر نه اینکه چیزی جز تعفن زیر آن زباله‌ها خفته است ؟نباید به برهم زدن گندابه ها پرداخت که باید در کوه زیست.

❒وانجاست دگردیسی که از اژدهای" تو باید" به جانِ شیر"من می‌خواهم" رسیده ای؛ آزادیِ آزاد بودن، برای آفرینشِ خویش.

آن حقیقتی که شکننده است چه بهترکه بشکند

«بگریز دوست من، به تنهایی ات بگریز! به انجا که بادی تند و خنک وزان است! سرنوشت تو مگس تاراندن نیست!»

#قرار_نیست_هر_چیزی_را_تحمل_کنیم

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

21 Nov, 12:45


❒مراقب باشم که سیستم دفاعی افراد را از آن‌ها نگیریم.، به عبارت دیگر و به قول یالوم، افرادی که نمی‌توانند سرمای واقعیت را تحمل کنند را هرگز عریان نکنید.

#یالوم #مشاوره_فردی

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

20 Nov, 18:39


برای ورود به مجموعه‌ای جامع از هنر، کلیک کنید

📼سینما  |  💬 فلسفه

🎵موسیقی |  📖ادبیات

👩‍🎨نقاشی  |  👤 روانشناسی
⬇️

📎https://t.me/addlist/RBBgmzOenydiMTg0

📌هماهنگ کننده: @Filmsofun

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

20 Nov, 09:34


#روانشناسی #کودک #نوجوان

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

19 Nov, 14:29


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

19 Nov, 14:21


❒یکی از ارزش‌های فرزندپروری(Parenting Values)، ارزش "پذیرش (و یادگیری از) شکست" است. (Embrace (and learn from) Failure)

❒این ارزش نشان می‌دهد که شکست یک فرصت برای رشد و توسعه است، نه یک علامت نقص و ناتوانی. والدینی که این ارزش را دارند، به فرزندان خود اجازه می‌دهند که خطا کنند، از خطاهای خود درس بگیرند و راه‌حل‌های جدیدی را امتحان کنند.

این کار باعث می‌شود که فرزندان اعتماد به نفس، استقلال و خلاقیت بیشتری پیدا کنند.

#ارزشهای_فرزند_پروری

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

18 Nov, 14:40


اهمیت تنظیم هیجانی و استفاده از زبان متعادل

❒یکی از مهارت‌های کلیدی در روان‌شناسی، تنظیم هیجانی است، که به معنای توانایی مدیریت و تعدیل احساسات در مواجهه با شرایط مختلف است. افراد با توانایی بالاتر در تنظیم هیجانی معمولاً می‌توانند احساسات خود را در طیف متعادل‌تری نگه دارند و از افراط و تفریط در بیان احساسات خود اجتناب کنند. این افراد به جای استفاده از عبارات شدید (مثلاً "عالی هستم" یا "خیلی بد است") از اصطلاحات متعادل‌تری مانند "خوبم" یا "امروز حالم خیلی خوب نیست" استفاده می‌کنند.


استفاده از زبان متعادل‌تر می‌تواند به ما کمک کند تا نوسانات احساسی خود را به شکل سالم‌تر و واقع‌بینانه‌تری تجربه کنیم. به عنوان مثال، به جای اینکه در اوج خوشحالی بگوییم "عالی هستم"، می‌توانیم بگوییم "احساسم خوب است".این نوع زبان به ذهن کمک می‌کند که انتظارات واقع‌بینانه‌تری از زندگی داشته باشد و از تجربه شدید احساسات منفی در مواقع ناراحتی جلوگیری کند

زندگی همراه با نوسانات احساسی است و این نوسانات بخشی طبیعی از تجربه انسانی محسوب می‌شوند. با این حال، نحوه‌ای که ما احساسات خود را بیان می‌کنیم می‌تواند تأثیر بزرگی بر تجربه این نوسانات داشته باشد.

استفاده از عبارات افراطی در بیان احساسات، به ویژه در مواقع خوشحالی، ممکن است باعث بروز تضاد شدیدتری در زمان‌های ناراحتی شود و احساسات منفی را بزرگ‌نمایی کند. با یادگیری استفاده از زبان متعادل‌تر و تمرین مهارت‌های تنظیم هیجانی، می‌توانیم این نوسانات را به شکل سالم‌تری مدیریت کنیم و از تجربه شدید احساسات منفی جلوگیری نماییم.

#روانشناسی #تنظیم_هیجان #EFT

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

17 Nov, 16:14


خود شناسی

ذهن، خامه ایست که برلوح سفید وجود،می‌نگارد عاشقانه زیستن وبی صدا گریستن را. و هر نقشی، نشانی از تجربیات، احساسات و افکار ماست.تمرکز و غرق شدن در این فرایند، نه تنها ما را به شناخت عمیق‌تری از خود می‌رساند، بلکه این توانایی را به ما می‌دهد تا قصه‌ی خود را بازنویسی کرده و آینده‌ای متفاوت تر خلق کنیم.

این عکس رویکردهای روان‌درمانی زیر را در ذهن به چالش می‌کشد:

رویکرد روایت درمانی (Narrative Therapy): در روایت درمانی، به افراد کمک می‌شود تا داستان زندگی خود را بازگو کنند و با تغییر و بازسازی آن، به تسلط بیشتری بر زندگی خود دست یابند. نوشتن، ابزاری قدرتمند در روایت درمانی است. عبارت "بازنویسی روایت خود و خلق آینده‌ای متفاوت" در کپشن عکس به طور مستقیم با اصول روایت درمانی همخوانی دارد.

رویکرد بیانگری و هنر درمانی (Expressive Arts Therapy): نوشتن نوعی بیان هنری است. عکس دستی را نشان می‌دهد که در حال نوشتن است و به نوعی درگیر یک فرایند خلاقانه است. کپشن عکس به "تمرکز و غرق شدن در این فرآیند" اشاره می‌کند که می‌تواند به جنبه درمانی فعالیت‌های هنری اشاره داشته باشد.

رویکرد روانکاوی (Psychoanalytic Therapy): در روانکاوی، تمرکز بر کاوش در ناخودآگاه و تجربیات اولیه زندگی فرد است. نوشتن، به عنوان فعالیتی که می‌تواند به بیرون کشیدن افکار و احساسات ناخودآگاه کمک کند، در این رویکرد جایگاه ویژه‌ای دارد. کپشن عکس به "شناخت عمیق‌تر از خود" اشاره می‌کند که از مفاهیم اصلی روانکاوی است. همچنین، "بازنویسی روایت خود" می‌تواند به مفهوم بازسازی تجربیات گذشته و تغییر الگوهای رفتاری در روانکاوی اشاره داشته باشد.

#روایت_درمانی #هنر_درمانی #روانکاوی

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

16 Nov, 18:26


جهنم رنج کسی است که نمی‌تواند دوست بدارد

❒در کتاب کمدی الهی، در طول سفر دوزخ، دانته با دیوار بزرگی از آتش روبه‌رو می‌شود و به شدت وحشت می‌کند.

راهنمایش ویرژیل به او می‌گوید: «
انتخاب دیگری نداری. این آتشی است که می‌سوزاند، اما از بین نمی‌برد.»

#عیبی_ندارد_اگر_حالت_خوش_نیست

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

15 Nov, 17:18


می خواهم زندگی کنم‌

تا زنده‌ای، زندگی کن! اگر زندگی ات را به کمال دریابی، وحشت مرگ از بین خواهد رفت! وقتی کسی بهنگام زندگی نمی‌کند، نمی‌تواند بهنگام بمیرد… از خود بپرس که آیا زندگی را به کمال دریافته‌ای؟ … آیا زندگی خودت را زیسته‌ای؟ یا با آن زنده بوده‌ای؟ آیا آن را برگزیده‌ای؟ یا زندگی ات تو را برگزیده است؟ آیا آن را دوست داری؟ یا از آن پشیمانی؟ این است معنی زندگی را به کمال دریافتن.

زندگی بسان اونگی است بین میل وملال. انسان باخواستن معنا می گیرد و واقعیتِ آدم یعنی ارادهِ خواستن.خوب زندگی کردن یعنی ابتدا آنچه ضروری است را اراده کنی و سپس آنچه را که اراده کرده‌ای دوست بداری.

زندگی‌ای که دائماً صرف بهبود خود، گسترش مهارت‌ها و توانایی‌های خود و دستیابی به یک وضعیت بهتر می‌‌شود، زندگی معناداری است. چالش‌ها و ناملایمات را در آغوش بگیرید. معنا را نه در راحتی و آسایش بلکه در غلبه بر چالش‌ها می توان یافت.

«شما نمیتوانید در یک رودخانه دوبار قدم بگذارید چون بار دوم نه رودخانه همان است نه شما.»

#هراکلیتوس #اگزیستانسیال

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

15 Nov, 16:06


از دیو و دد ملولم انسانم آرزوست...!

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

14 Nov, 18:31


💎💎 مجموعه ای جامع، برای اهل علم، هنر و فرهنگ و علاقه مندان به آموزش و رشد و توسعه 👇👇

🧠 روانشناسی و فلسفه | 🩺 مشاوره پزشکی

🏛 کارگاه و دوره های رایگان | 🇬🇧  آموزش زبان

🎙 کتاب صوتی و پادکست |🎭  سینما و هنر       


📎 https://t.me/addlist/kELZTTlacoo1MDkx https://t.me/addlist/kELZTTlacoo1MDkx

📌 هماهنگی جهت تبادل @Labxand_xamosh

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

14 Nov, 09:42


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

14 Nov, 09:42


اینم حال خوب 👇

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

14 Nov, 09:40


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

13 Nov, 18:39


برای ورود به مجموعه‌ای کامل از هنر، کلیک کنید

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

13 Nov, 13:40


چقدر حسشون زیباست 🕊

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

13 Nov, 06:38


در سرزمین ما کسی که در مراسم تدفین مادر نگرید خطر اعدام تهدیدش میکند.

پاول کوژینسکی کارتونیست بزرگ لهستانی میگوید. انسان گرسنه در درجه نخست هدفی جز سیر شدن شکم ندارد و غم نان اجازه نمی‌دهد که انسان به تماشای جهان بنشیند، در زندگی عمیق شود، کتاب بخواند، یاد بگیرد و آگاهی‌اش را بالا برده و به جهان اطراف خود بیاندیشند.آدمی در نتیجه زندگی فقیرانه پا را فراتر از جهل نمی‌گذارد!

« به همین دلیل است که گرسنه نگه داشتن اکثریت ملتی، ضامن بقای طبقات حاکمه است.چیزی که با فقر یکجا جمع نمی‌شود، آگاهی است!!!»

عصیانگر کیست؟ کسی که نه می‌گوید اما به رغم رد کردن کناره نمی‌گیرد: نیز او کسی است که از آغاز نخستین حرکت خود آری می‌گوید. برده‌ای که در سراسر عمرش فرمان برده است،ناگهان می‌بیند که نمی‌تواند فرمان تازه‌ای را بپذیرد.

معنی این«نه»چیست؟عصیانگری با نه و آری شروع می‌شود و ادامه پیدا می‌کند، یک نه بزرگ به پوچی ساختارها و ارزش‌های موجود و حاکم، و یک آری بزر‌گ‌تر به خود زندگی. عصیانگر برده‌ای فرمان‌پذیر بوده که از پذیرش فرامین جدید سر باز می‌زند. عصیانگر در فرآیند شدن و به حرکت در آوردن است، عصیان‌گر به جای امیدواری نسبت به آنچه که باید باشد، سر به طغیان میاورد و حرکت می‌دهد جهان را به سمت آنچه می‌خواهد باشد. هدف عصیان آزادی است، چرا که در شیبی لغزنده تمام بنیان‌ها را در هم می‌شکند و در آخر چیزی جز آزادی برای هدفش باقی نمی‌ماند.

عصیان در این جهان پوچ و بی‌ارزش، ارزشی معنادار وارد می‌کند. عصیان به آدمی هویت می‌بخشد، و درک او را از خودش و جهان اطرافش، دگرگونه می‌کند. عصیان‌گر به زندگی آری می‌گوید و به مقابله با ارزش‌های پوچ رنج‌آور و ملال‌آور آن می‌پردازد، عصیان‌گر بین این آری و نه، در تکاپو است. عصیان‌گری از دل ناامیدی بیرون می‌آید، و علیهش موضع می‌گیرد، عصیان‌گر بین انفعال و طغیان دومی را انتخاب می‌کند، این انتخاب موجب ایجاد مسئولیت برای عصیانگر نسبت به خودش و جهانش می‌شود. کامو می‌گوید آدمی از طریق عصیان متافیزیکی بر وضعیت خودش و اهدافش در جهان و خود جهان، اعتراض و شک و بحث می‌کند.

انسان مدرن عصیانگر، پرومته‌ای است (که علیه خدایان و تقدس جنگیده و می‌جنگد)، و این پرومته‌ای بودن عصیان‌هایش را آگاهانه و متعالی می‌کند. عصیانگر آفریننده است، و این آفرینندگی عصیان‌گر (که از نابودی ارزش‌های پیشین بیرون می‌جهد) نظام ارباب-بردگی حاضر را رو به زوال می‌برد. عصیانگری متافیزیکی کامو در مرحله نهایی خود به انقلاب متافیزیکی منجر می‌شود.

همچنین هنر راهی شگرف برای بروز این عصیان است، هنر جهان را زیر و رو می‌کند. ما عصیانگریم، ما زیر و رو می‌کنیم و این موجب تنهایی ما است، و چه سودی دارد عصیان تنها یک عصیان‌کننده، که عصیان را باید در روح تمامی آدمیان بیدار و پابرجا کرد و مراقب بود که خودکامگان این روح عصیان و این روح آفریننده را در نهادهای قدرت خود به بند نکشند.

#کامو #عصیان #کاپیتالیسم

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

12 Nov, 08:09


❒از ڪودڪی این را بہ ياد دارم همہ دوست داشتند پزشڪ و فضانورد شوند...

«
من نمی دانم این همہ دزد و قاتل از ڪجا آمده‌اند..!؟»

🎩ماڪسیم گورڪی

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

11 Nov, 17:43


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

11 Nov, 16:10


معنی نقاشی بچه ها 🎭

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

11 Nov, 15:55


❒سفید در سیاهی خودشو بہ بهترین شڪل نشان میدهد اگر سیاهی نباشد سفیدے معنایی ندارد یعنی اگہ همہ خوب باشند دیگر خوبی دیده نمیشود باید سیاهی باشد تا سفیدی دیده شود این دو با هم معنا پیدا می ڪنند

#یونگ #یین #یانگ

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

11 Nov, 09:40


منِ آسیب دیده در یک رابطه ی آسیب زا


❒ اگر نمیتوانید از رابطه ای بیرون بیایید که به وضوح در آن آسیب میبینید و در حال از دست دادن بخش هایی از هویت مستقل تان هستید یعنی گیر افتاده اید...

~درست است که علایم بدنی مان شبیه به زمان های عشق و عاشقی عمل میکنند ،

~درست است که اگر او را نبینیم احساس میکنیم به مرگ نزدیک شده ایم ،

~درست است که نمیخواهیم او را با کسی جز با خودمان ببینیم ،

~درست است که تپش قلب داریم وقتی بعد از مدت ها او را میبینیم ...

اما اینها به معنای عشق نیست .

❒ اگر اصرار دارید که بگویید "عاشقش هستم به همین علت نمیتوانم جدا شوم " ، بهتر است بگویید بخش بیمار من عاشق بخش بیمار اوست.این جمله صادقانه تر است ، چون در عشق و دوست داشتنِ اصیل ، انسانها هویت ، سلامت روان ، استقلال ، شادابی ، امید و هدف هایشان را از دست نمیدهند .

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎞🎭📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

10 Nov, 17:29


زمین پوستی دارد و این پوست هم بیماری هایی،از جمله این بیماری ها انسان نام دارد.!

❒«انسان ریسمانی است بسته میان حیوان و انسانِ برتر،و بزرگی انسان بر این حقیقت استوار است که او راه است و نه مقصود» بسان لوح سفیدی است که معرفتش شناختی است و آدمی آن چیزی است‌که‌می‌خورد.اشاره به سه دگردیسی «چگونه جان شتر می‌شود و شتر شير و سرانجام، شير كودک.»

خیر را با شر میتوان شناخت آنجا که انسان قدم در وادی اخلاق گذاشت و با براهین خیر و شر منیت خود را سرکوب کرد اصالت خود را از دست داد.

قبل از وضع موازین اخلاقی، انسان و هستی در حالت بی‌گناهی مطلق و معصومیت به سر می‌بردند پس از وضع قوانین و مقررات اخلاقی بود که مفاهیم خوب و بد به وجود آمدند وانسان قدم در وادی ظلمت پا نهاده و در این وادی نه تنها خدایان گریخته‌اند بلکه بارقه و نور الهی نیز در تاریخ و در تقدیر این عالم مرده است.

❒«کز دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست» انسان برای انسان بودن می بایست دوباره به عصر ماقبل اخلاق برگردد تا بتواند به اصالت خویش دست یابد زیرا انسان امروز موجودی است که تحت تاثیر تلقین‌های مذهبی اخلاقی و فلسفی که هویت خود را زِدست داده است

«شتر بودن عیب نیست شتر ماندن عیب است»

#گر_خوب_بد_است

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

10 Nov, 09:24


میل؛
جایی ڪہ پاسخ گیرد، رها می‌شود
وقتی رضا شود، تمام می‌شود
اما وقتی ڪہ ممنوع شود، تثبیت می‌شود.

🎩
ژاڪ لڪان

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

09 Nov, 16:04


چرا خوب بد می شود

«زمین پوستی دارد و این پوست هم بیمارے هایی،از جملہ این بیمارے ها انسان نام دارد...!»

🎩 نیچہ

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

09 Nov, 08:36


❒عشق ؛ تنها شیوه‌ای است که با آن می توان به اعماق وجود انسانی دیگر دست
یافت.
هیچکس توان آن را ندارد جز از راه عشق به جوهر وجود انسانی دیگر آگاهی کامل یابد.. !

جنبه‌ی روحانی عشق است که ما را یاری می‌دهد تا صفات اصلی و ویژگیهای واقعی محبوب را ببینیم. و حتا چیزی را که بالقوه در اوست و باید شکوفا گردد، درک کنیم.علاوه بر این عاشق به قدرت عشق توان می‌یابد که معشوق را در آگاه شدن از استعدادهای خود و تحقق بخشیدن به آنها یاری کند.

❒ عشق ؛ شکل اعتلا یافته‌ی میل جنسی نیز نیست. بلکه عشق خود مانند میل جنسی پدیده‌ای اصلی و بنیادی است.میل جنسی آنجایی جایز و حتا مقدس است که حامل و ناقل عشق باشد.

❒انسان خودش را فقط و فقط از طریقِ تأثرات و عواطفِ [affections] بدن‌اش، و همچنین از ایده‌های این تأثرات، می‌شناسد. بنابراین وقتی ذهن قادر به ملاحظه‌ی خودش می‌گردد، بدلیل این تواناییِ مثبت به کمالِ بالاتری گذر می‌کند، یعنی، لذت می‌برد؛ و هرچه شفاف‌تر و متمایزتر قدرتِ عملِ خود را تخیل کند، بیشتر لذت می‌برد.

❒ ما رابطه‌ای با خودمان داریم که نمی‌توانیم با دیگران داشته باشیم... !اما آن‌چه عشق و دوستیِ نزدیک را چنین خیال‌انگیز می‌کند، دقیقاً همین رابطه‌ با «دیگری» است، آن «دیگری» که متمایز از خودِ ماست و نه صرفاً رونوشتی یا سایه‌ای از خودمان، بلکه شخصی که خویشتنِ ما را گسترش میدهد و امکان نگاهی از بیرون به این خویشتن را فراهم می‌آورد، و بدین‌ترتیب، ارزش و اعتباری به ما میدهد که نمی‌توانیم هرگز آن را از خودمان دریافت کنیم.

❒ از منظر دید فروید ؛ کسی که عشق می ورزد فروتن می شود ، کسانی که عشق می ورزند کسانی هستند که از بخش خودشیفتگی شان صرف نظر کرده اند...!

و چه بی پرواست انکه اطمینان دارد دیگری او را دوست می دارد.!

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

08 Nov, 16:16


❒ Freud's stages of psychosexual development:
Oral stage
Anal stage
Phallic Stage
Latent Period
Genital Stage

❒ مکانیزم‌های دفاعی ذهن بر اساس مراحل رشد روانی جنسی فروید

مرحله دهانی (0 ~ 1 سالگی)
~فرافکنی
~درون‌فکنی
~توهم

مرحله مقعدی (1 ~ 3 سالگی)
~همانندسازی مبتنی بر فرافکنی
~سرزنش کردن مبتنی بر فرافکنی
~انکار
● انکار صرف
● انکار در عمل (رفتار)
● انکار در سطح خیال‌پردازی
● انکار به وسیله کلمات
~تمایززدایی (آمیختگی خود - موضوع)
~دوپاره‌سازی
~جاندارپنداری
~بی‌جان‌پنداری
~تشکل واکنشی
~آئین‌ها و ابطال
~جداسازی (عاطفه)
~بیرونی‌سازی
~بازگشت پرخاشگری به سمت خود
~منفی‌گرایی
~بخش‌بخش کردن
~پرخاشگری خصمانه

مرحله ادیپی (3 ~ 6 سالگی)
~جابه‌جایی
~نمادی‌ سازی
~متراکم سازی
~شکل‌گیری خطای حسی یا رؤیاپردازی روزانه
~دروغ‌گویی عمدی
~افسانه‌بافی
~سرکوب‌گری
~توهم منفی
~واپس‌روی لیبیدویی
~واپس‌روی Ego
~واپس‌روی گذرا
~واپس‌روی توپوگرافیک (موضع‌نگارانه)
~فرونشانی
~همانندسازی با خیال‌پردازی
~همانندسازی با امیال / خیال‌پردازی‌های هشیار یا ناهشیار والدین
~همانندسازی با تصویر آرمانی یا تصویر موضوع آرمانی
~همانندسازی با پرخاشگر
● پس از وقوع
● قبل از وقوع
~همانندسازی با مظلوم
~همانندسازی با موضوع از دست‌رفته
~همانندسازی همراه با درون‌فکنی
~اغفال پرخاشگر


مرحله نهفتگی (6 ~ 11 سالگی)
~والایش
~برانگیختن
~دلیل‌تراشی
~نشخوارفکری
~رفتار ضدهراسی
~عقلانی‌ سازی
~جمع‌گرایی و فاصله گرفتن
~غریزی کردن عملکرد Ego
~بازداری، به عنوان عملکردی از Ego
~آرمانی‌ سازی
~ناارزنده سازی


مرحله تناسلی (از 11 سالگی به بعد)
~شوخ‌طبعی
~عینیت‌بخشی
~ناهمانند سازی
~تشکل گروهی
~ریاضت‌کشی
~انتخاب موضوع همجنس

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

08 Nov, 09:06


فوئرباخ: تعلیم غذا دارای اهمیت اخلاقی و سیاسی بزرگی است. غذا تبدیل به خون می‌شود و خون تبدیل به قلب و مغز و افڪار و مایه‌ے تشڪیل نفس ...

می خواهید وضع ملت را بهبود بخشید؟ عوض سخنان پرشور بر ضد گناه ، غذاے بهتری بہ آنان بدهید. آدمی آن چیزے است که می‌خورد.

🎩رابرت سالومون

📕 فلسفہ اروپایی

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

08 Nov, 08:40


خُرَّم آن روز ڪز این منزلِ ویران بروم
راحتِ جان طلبم و از پِیِ جانان بروم

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

07 Nov, 08:30


شازده ڪوچولو پرسید ؛خطرناڪترین و ترسناڪترین چیز در زندگی چه چیزی است ؟
تریدر پاسخ داد ؛فڪر مے ڪنم
ترس !
شازده ڪوچولو ؛چرا ؟
تریدر ؛ترس در سہ بعد به انسان آسیب می‌رساند.


~در «حقیقت»،وجود را فلج می ڪند.
~در
«واقعیت»،مانع تغییر انسان می شود.
~در
«ماهیت»،بہ افت شاخص عصیانگری می انجامد.

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

07 Nov, 08:30


زنان ڪشته شده از اندوه بیشتر از مردانِ ڪشتہ شده در جنگند...

انیس منصور

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

06 Nov, 15:31


❒هر آدمی داور فضایل خودش است...
و بهتر آن است که هیچ‌کس،
برای تندرستی کس دیگری نسخه ننویسد!

🎩
#ویلیام_فاکنر
📕 خشم و هیاهو

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

06 Nov, 09:08


تقلید کورکورانه

❒روزی دم روباه در حادثه ای قطع شد روباه‌های دیگر پرسیدند دمت چی شد؟چون روباه‌ها از نسل مکّار می‌باشند، گفت: خودم قطعش کردم...

❒گفتند چرا؟ این که بسیار بد است معلوم می‌شود، روباه گفت: خیر! حالا آزادم و سبک! احساس راحتی می‌کنم وقتی راه می‌روم فکر می‌کنم که دارم پرواز می‌کنم! یک روباه دیگر که بسیار ساده بود رفت و دم خود را قطع کرد چون درد شدیدی داشت و نمی‌توانست تحمل کند نزد روباه اولی رفت و گفت: تو که گفته بودی سبک شدم احساس راحتی می‌کنم من که بسیار درد دارم!

❒روباه اولی گفت: صدایش را در نیاور! اگر نه تمام روز روباه‌های دیگر به ما می‌خندند! هر لحظه ابراز خشنودی کن و افتخار کن! تا تعداد ما زیاد شود وگرنه تمام عمر مورد تمسخر دیگران خواهیم گرفت. همان بود که تمام تعداد دمبریده‌ها آنقدر زیاد شد که بعداً به روباه‌های دم‌دار می‌خندیدند وقتی در یک جامعه افراد مفسد زیاد می‌شوند آنگاه به افراد با شرف و با عزت می‌خندند؛ گاهی هم آنها را دیوانه می‌دانند...

برای وصف آتشی سوزان یا درختی در یک دشت، باید آن‌قدر به آتش یا درخت نگاه کنیم تا این‌که، دست‌کم برای ما، به هیچ درخت دیگر یا آتش دیگر شباهت نداشته باشند.

📕ویتگنشتاین "در باب یقین"می‌گوید:«کودک بر مبنای باور به افراد بزرگسال، مسائل را یاد می‌گیرد و شک بعد از باورمی‌آید.»

👁‍🗨جامعه نیز محصول آموزش است در نتیجه این برایش، زندگی گله‌ای است که دچارش شده‌ایم، با خروج از این دوره باطل مارپیچ مرگ را متوقف کنیم

#ویتگن‌_اشتاین #تقلید_کورکورانه #زندگی_گله_ای

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

05 Nov, 20:05


تنهـایی بهتر از بودن ڪنار ڪسیہ ڪہ باهاش تفاهم نداری...

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

05 Nov, 19:26


وقتی درمانگر آروم آروم تیکه‌های شکسته‌ت رو کنار هم می‌چینه...

❒گاهی وقتا توی زندگی پیش میاد که حس می‌کنیم یه چیزایی تو وجودمون شکسته و دیگه هیچ‌وقت مثل قبل نمی‌شیم.

اینجا جاییه که نقش یه درمانگر واقعی پررنگ می‌شه؛ کسی که صبورانه و بدون قضاوت، تیکه‌های شکسته‌ت رو جمع می‌کنه و آروم آروم کنار هم می‌ذاره.

#تراپیست #روانشناس #رواندرمانی

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

05 Nov, 09:40


#پرسش و #پاسخ ۲۰
🏆
#روانشناسی_روان ۲۱
🎯
#مینی_کارگاه ۵

🧩 موضوع :

🏆 چگونه #روانشناس_خوب پیدا کنیم ؟

اهمیت و اولویت
#ارتباط_درمانی نسبت به تکنیک و #رویکرد درمانی


تشخیص #روانپزشک مناسب 01:50

کلیشه های دم دستی تشخص #روانشناس مناسب 03:41

اهمیت #رابطه_درمانی نسبت به سواد و #تکنینک روانشناس و اینکه بخشی از این مسائل اصلا به خود شما به عنوان مراجع ربط دارد 06:30

🔥 بحث #جامعه_شناسی تلخ و کمبود نیروی #متخصص و خوب چه روانشناس و چه غیر روانشناس 25:10

اهمیت پیش جلسه و یا شناخت روانشناس پیش از ورود به جلسه ی درمانش 33:48

طی جلسات پیتزایی (سیستم آزمون و خطا) چگونه پی ببریم یک روانشناس خوب هست 43:38


♻️ اگر براتون مفید بود، یکبار بازنشر دهید 🙏🌹


🔱 مجمع های #روانشناسی تحت حمایت #محمد_جواد_باغشینی 👇
🏆 https://t.me/IranaPsychologicalAssociation/1234 🖤


🏥 پاسخ به سوالات شما، پرونده خوانی، #تحلیل_کیس، گفتمان تخصصی و #آموزش خصوصی روانشناسی در Ψ انستیتوی روانشناسی M.B.P.I 👇
🏩 @M_B_P_I 🩺

🥇 کانال و پیج روانشناسی محمد جواد باغشینی :
🎓 @MOHAMMAD_JAVAD_BAGHSHANY 🖋

👑 https://instagram.com/mohammad.javad.baghshany

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

05 Nov, 08:30


تو خود عشقی باش که در جستن آنی

❒وقتی کریستف کلمب، از سفر معروف و پرماجرایش برگشت، ملکه‌ی اسپانیا به افتخارش مهمانی مفصلی ترتیب داد. درباریان که سر میز ناهار حاضر بودند با تمسخر گفتند: کاری که تو کرده‌ای هیچ‌کار مهمی نیست؛ ما نیز همه می‌دانستیم که زمین گرد است و از هر سویی بروی و به رفتن ادامه دهی، از آن سوی دیگرش برمی‌گردی.

❒ ملکه‌ی اسپانیا پاسخ را از کریستف کلمب خواست، کریستف تخم‌مرغی را از سر میز برداشت و به شخص کناری خود داد و گفت: این را بر قاعده بنشان! او نتوانست. تخم‌مرغ دست به دست مجلس را دور زد و از راست ایستادن و بر قاعده نشستن ابا کرد. گفتند: تو خودت اگر می‌توانی این کار را بکن! کریستف ته تخم‌مرغ را بر سطح میز کوبید، ته آن شکست و تخم‌مرغ به حالت ایستاده ایستاد.

‼️همگی زدند زیر خنده که ما هم این را می‌دانستیم. گفت: آری شاید می‌دانستید اما انجام ندادید، من می‌دانستم و عمل کردم.

سفر یعنی تعالی و شناخت؛ شناخت آن چیزی که سخته وهر چیز سخته پشت کوه قافه

❒هر مرحله ای از زندگی رو که می گذرونی چه تلخ چه شیرین، اگه با تمام وجود پای چالش‌هاش بایستی،حتمادرانتها،ماجرایی خواهی داشت برای روایت کردن و داستان این گذر کردن است که زندگی ما را معنادارتر می‌کند.

🔥از منطقه امن خود بیرون بیا،چرا که جهان هر کسی به وسعت دید اوست

#روانشناسی_سفر #فردیت #ماجراجویی

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

05 Nov, 08:00


⭕️ سلامت روان به اندازه سلامت جسمی مهم است. در کانال ما یاد بگیرید چگونه از ذهن خود مراقبت کنید.

👍 مباحث به روز و مقالات جدید ترجمه شده به فارسی روانشناسی ⬆️ ( ورود به کانال )

📚 معرفی کارگاه های روانشناسی⬆️ ( ورود به کانال )

📢 پادکست های رایگان روانشناسی ⬆️ ( ورود به کانال )

❤️ روانشناسی رابطه و عشق⬆️ ( ورود به کانال )

اختلالات خواب ٫ اختلالات جنسی ٫ اختلالات شخصیت ٫ اختلال افسردگی و اضطراب و …. ⬆️ ( ورود به کانال )


⭕️ با توجه به درخواست مکرر شما تا 🔤🔤 ساعت کانال زیر رو براتون رایگان کردیم ⤵️

💙 @Bonsai_psy
💙 @Bonsai_psy
💙 @Bonsai_psy

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

04 Nov, 12:17


مغزها را باید شست و بہ گونہ ای دیگر اندیشیدن را آغاز کنیم،...

#آگاهی #خودشناسی #رشد_فردی

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

04 Nov, 11:59


صبورانہ در انتظار زمان بمان! همہ چیـز در زمان خودش رخ می دهد.

باغبان حتی اگر باغش را غرق آب ڪند، درختان خارج از فصل خود میـوه نمی‌دهند ...!

🎩ارنستـو چگوارا

شایـد زمانے بهترین ڪار،ڪاری نڪردن باشد ...

#چـگوارا #لوگـوتراپی #تامل #معنـا_درمانے

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

04 Nov, 08:47


سوال شما :

من برای اولین بار احساس میکنم دچار احساسات عاطفی شدم و نمیخوام اصلا به درسم لطمه ای وارد بشه ۱۸ سالمه تازه دیپلم گرفتم و انتخاب رشته دانشگاه نکردم برای نتیجه بهتر پشت کنکور موندم و ضمن تاکید دختری هستم که هیچ گونه رابطه عاطفی با هیچ جنس مذکر نه مجازی نه واقعی نداشتم.
و جسارتا هزینه ای رو الان باید پرداخت کنم ؟


💬 پرسیدن سوال و اولویت اول در پاسخ دادن به سوالات شما 👇
@سوال_روانشناسی ⁉️


🗂💲هر آنچه برای توسعه ی فردی و رشد شما لازم است، روانشناسی، فلسفه، دوره و کارگاه آموزشی رایگان، هنر و مدیتیشن و ... 👇
https://t.me/addlist/bW_u61ZyswBjMGE8 ✔️


🏢 تحلیل کیس، سوال و گفتمان تخصصی روانشناسی، در انستیتوی M.B.P.I 👇
🏩 @M_B_P_I 🩺


🔱 برترین مجامع حمایتی روانشناسی 👇
🏆 https://t.me/IranaPsychologicalAssociation/1234 🎓


🕯 پیج و کانال روانشناسی محمد جواد باغشینی :
🎓 @MOHAMMAD_JAVAD_BAGHSHANY 🖋

👑 https://instagram.com/mohammad.javad.baghshany

📻 رادیو کامیابی موج دل 🧡 @Radio_Kamiaby 🎙

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

03 Nov, 20:15


شاید برای تو چیز مهمی نبود ولی اون قلب من بود ...

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

03 Nov, 20:10


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

02 Nov, 16:31


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

02 Nov, 12:41


نام برخی از حیوانات دارای پرده بکارت (Hymen)

❒به دلیل شباهت در ساختار فرگشتی تولید مثل جانوران، بسیاری از پستانداران ماده و حتی برخی از گونه‌های جانوری دیگر دارای پرده بکارت هستند از جملهٔ آن‌ها می‌توان به :

❒خفاش‌ها، گربه و گربه‌ سانان، برخی از میمون‌ها از جمله میمون پوزه‌دار، شامپانزه‌ها، برخی از شترها از جمله لاما و لپاکا، سگ‌ها، قورباغه‌ها، برخی گونه‌های خوک از جمله خوک دریایی، اسب‌ها، دلقک ماهی، برخی از گونه‌های نهنگ، پلاتیپوس، شیر و فوک‌های دریایی، فیل، سنجاب، گورخر، حلزون‌ها، پرنده سینه سرخ، گوزن، گاو، طوطی کاکلی، خوکچه هندی، شب‌دوست، خر، موش کور و موش صحرایی، وال نیش‌دار، چینچیلا، نوک‌اردکی، مار زنگی، زنبور و بسیاری دیگر اشاره کرد.

👁‍🗨در هیچ‌کدام از این گونه‌های جانوری،وجود یا عدم وجود بکارت در تصمیم‌گیری نرها برای جفت‌گیری تأثیری ندارد.هیچ موردی دال بر زد و خورد میان این جانوران به‌واسطهٔ وجود یا عدم وجود پرده بکارت دیده نشده‌است.

❒حال چگونه برخی بکارت را نشانهٔ نجابت زنان می‌دانند و آنرا از جانب خدا می‌دانند در حالیکه گونه‌های بسیار جانوری که باکرگی برای آنان ملاک نیست دارای آن هستند؟ در حالیکه حتی حیوانات با ضریب هوشی و شعور پایین هیچ تبعیضی میان هم‌نوعان ماده خود قائل نیستند، جای تأسف است که بسیاری از مردم به‌ویژه دینداران آنرا لازمهٔ نجابت زن می‌دادند و در موارد بسیاری عدم وجود آن منجر به آزار جسمی و حتی کشته‌ شدن زن شده‌است.

بی‌شعوری مرضی است که هسته نجابت و درستی انسان را مورد حمله قرار می‌دهد. با ندایی وسوسه‌انگیز آغاز می‌شود و فرد بی‌شعور را به سمت این باور می‌کشاند که «نجابت ضعیف است، نه قدرت». و مسئله منحصر به‌فرد در رابطه با این بیماری، این‌است که ما اغلب قادر به جلوگیری آن‌نیستیم.جامعه بیشتر وقت‌ها، بی‌شعورها را می‌پذیرد و حتی به آنان هدیه می‌دهد.

🔥بعضی از آدمها، زیر سنگینی حجاب هم وقیحند!

🔥بعضی از آدم ها،با پریشانی موهایشان هم نجیب...
🔥وقاحت و نجابت در « ذات » آدم هاست نه در پوشش آنها....


#سیمین_دانشور #اذهان_فاحشه #بکارت

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

02 Nov, 10:21


سوال شما :

سلام

ببخشید من یه سوال داشتم گفتم اگر امکانش باشه توی ... جواب من رو بدید

آقا هستم ۲۳ ساله و‌ دانشجو دارای زمینه خانوادگی اضطراب و افسردگی، به شدت آدم تنهایی هستم، و تشخیص اختلال add گرفتم مدتی قبل با یک خانم درمانگر وارد ارتباط درمانی شدم و ایشون بدون اینکه هیچ توضیحی به من بدن یک طرفه جلسات رو قطع کردن و کاملا من رو ریجکت کردن

احساس وابستگی شدیدی به ایشون داشتم و حالا هم حس میکنم حسابی طرد شدم و حالا هم نمیتونم از فکرش خارج بشم، راه رهایی من از این حالت وابستگی و ناتوانی چیه؟


🗂💲هر آنچه برای توسعه ی فردی و رشد شما لازم است، روانشناسی، فلسفه، دوره و کارگاه آموزشی رایگان، هنر و مدیتیشن و ... 👇
https://t.me/addlist/bW_u61ZyswBjMGE8 ✔️


🏢 تحلیل کیس، سوال و گفتمان تخصصی روانشناسی، در انستیتوی M.B.P.I 👇
🏩 @M_B_P_I 🩺

🔱 برترین مجامع حمایتی روانشناسی 👇
🏆 https://t.me/IranaPsychologicalAssociation/789 🎓

🕯 پیج و کانال روانشناسی محمد جواد باغشینی :
🎓 @MOHAMMAD_JAVAD_BAGHSHANY 🖋

👑 https://instagram.com/mohammad.javad.baghshany

📻 رادیو کامیابی موج دل 🧡 @Radio_Kamiaby 🎙

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

01 Nov, 17:49


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

01 Nov, 10:04


❒پذیرش محدودیت‌ها به معنای شناخت واقع‌بینانه از توانایی‌ها و ضعف‌های خودمونه. وقتی این محدودیت‌ها رو بپذیریم، دیگه نیازی به تلاش بی‌پایان برای رسیدن به استانداردهای غیرواقعی یا انتظاراتی که فراتر از ظرفیت‌مون هست رو نداریم.

❒این پذیرش باعث می‌شه از فشارهای درونی و احساس ناکافی بودن رها بشیم و به جای مبارزه با آنچه نیستیم، انرژی خودمون رو صرف رشد و بهبود اون چه که هستیم کنیم. رهایی از انتظارات غیرواقعی ما رو به آرامش و رضایتی عمیق‌تر از خودمون می‌رسونه و فرصت بیشتری برای رشد واقعی فراهم می‌کنه.

#روانشناسی #توسعه_فردی #پذیرش

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

01 Nov, 08:44


❒هیچ‌چیز بہ سودمندیِ دورے جستن از جلبِ توجہ مردم،
ڪم سخن گفتن با دیگران
و بسیـار سخن گفتن با خویشتن نیست.

#خودشناسی #شوپنهاور

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

31 Oct, 14:59


.❒دو عکس از دو سرباز از جنگ جهانی اول‌ که دچار اضطراب پس از حادثه PTSD شده‌اند و عکس دیگر، کودکی ناشنوا درست پس از استفاده از سمعک. بهت، خیرگی و خلسه‌ از ویژگی‌های مشترک هر سه عکس است. سرباز‌ها زخمِ خاطرات را احساس می‌کنند و کودک، حسی فزون بر حس‌های پیشین. اولی چیزی از دست داده دومی چیزی ستانده. اولی از روشنایی به دالان سیاه خاطرات رفته و دومی، از تاریکیِ احساس به روشنایی قدم گذاشته، درست بر عکس هم.

❒ولی و با این‌حال، هر سه شگفت زده‌اند. از چیزی بی‌نام که قهقهه می‌آورد و خلسه. بهت ناشی از اضطراب، نام مشترک تمامِ آن‌ چیزی‌ست که نباید می‌بود و هست. تنها حس راستینی که پیکتورال است و بلد نیست به ما دروغ بگوید.

#اختلال_پس_از_سانحه #PTSD

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

31 Oct, 09:40


‍ ❒طبق نظر بودیسم، ریشه رنج نه احساس درد است و نه اندوه و نه حتی بیهودگی. بلکه ریشه واقعی رنج، همین جستجوی بی‌پایان و بیهوده احساسات گذرا است که حالتی از تنش دائمی و بی‌قراری و نارضایتی را در ما به وجود می‌آورند.

❒ در نتیجه این جستجوی دائم، ذهن ما هرگز به رضایت دست نمی‌یابد.حتی اگر لذت را تجربه کنیم، باز ذهن ما راضی نیست زیرا از ناپدید شدن سریع این احساس می‌ترسد و اشتیاق آن را دارد که این احساس حفظ و تشدیدشود.انسانها زمانی از رنج رهایی می یابند که به ماهیت ناپایدار تمام احساساتشان پی ببرند انوقت دیگر شوقی برای آن رنج ندارند.

«شما در یک رودخانه نمیتوانید دوبار قدم بذارید چون بار دوم نه شما همانید نه رودخانه»

❒‌اگر جرأت داشته باشیم این قانون را بپذیریم که دنیا بی‌ثبات است و هیچ‌چیز پایدار نیست، به آرامش بزرگی می‌رسیم.تمام تلاش ما برای آنکه قرار و ثبات را در این دنیا حفظ کنیم محکوم به شکست است.ما برای آنکه قرار را حفظ کنیم، بی‌قرار می‌شویم. هر گاه سعی می‌کنیم پدیده‌ای را همان‌طوری که هست حفظ کنیم، دچار اضطراب و رنج فراوان برای حفظ قرار آن پدیده
می‌شویم.بی‌قراری آدم‌ها عمدتاً نتیجه‌ی این است که به دنبال قرار می‌گردند.


❒یکی از نتایج ملاقات شمس با مولانا آن بود که فهمید تنها اصل ثابت جهان،بی ثباتی است. فقط بی‌ثباتی است که ثبات دارد. و ما مدام در حال نقض این مهم‌ترین قانون جهان هستیم. مدام می‌خواهیم قرار و ثبات را حفظ کنیم در حالی که اصل جهان بر بی‌ثباتی‌ست.

🎩اریک_فروم

📕داشتن_یا_بودن

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

25 Oct, 08:31


❒ما می دانیم که انسان برای رشد کامل، به شرایط خاصی نیاز دارد. اگر این شرایط برای او فراهم نشود؛ اگر به جای گرما به او سرما بدهیم، اگر به جای آزادی او را در اختناق نگه داریم و اگر به جای احترام او را گرفتار دگر آزاری (سادیسم) کنیم، کودک از نظر جسمی نمی‌میرد، ولی موجود کج و معوجی از کار در می آید. درست مثل درختی که موقعی به نور خورشید نیاز داشت، از آن محروم بود.

❒این احساسات که کج و معوج و نتیجه شرایط نامساعد هستند، همان احساسات غیرعقلانی( منظور از عقلانی بودن در اینجا هر آنچه است که به سلامتی، رشد، بقا و شادی انسان کمک می‌کند) بشرند و می‌توان گفت، نظام درونی انسان با اینها رشد نمی کند، بلکه هر روز ضعیف تر و سرانجام ویران می شود و حتی کار انسان به بیماری روانی میکشد.

📕 هنر گوش دادن

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

25 Oct, 08:31


📕معرفی کتاب

❒کتاب هنر گوش دادن، اثری نوشته ی اریک فروم است که نخستین بار در سال ۱۹۹۱ منتشر شد. اگرچه فروم قصد داشت آثارش را به عنوان روان درمانگری بالینی به انتشار برساند، این آرزو هیچ وقت در زمان حیات او به واقعیت تبدیل نشد. اما این کتاب، درست همین کار را می کند.

❒ کتاب هنر گوش دادن، اطلاعات جدید و جذابی را در مورد فروم به عنوان یک درمانگر و همچنین، شیوه ی مواجهه ی او با رنج های روانی بیمارانش در اختیار مخاطبین می گذارد. هر فصل از این اثر، غیررسمی بودن و صمیمیت موجود در کار حرفه ای فروم را نشان می دهد و از منظری نو و متفاوت به انسانیت، صداقت و تفکرات او می پردازد. مطالب موجود در این کتاب، از سخنرانی ها و سمینارهای فروم در سال های ۱۹۶۴ تا زمان مرگش در سال ۱۹۸۰ برگرفته شده اند.

#اریک_فروم

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

25 Oct, 08:04


#استخدامی_جدید

روانشناس
مددکار
روانپزشک
مربی مهد
منشی

🔻به تفکیک استانها همه در کانال زیر
👇👇👇👇👇👇
✔️
@psycho_estekhdam

پیشنهاد عضویت👆👆🌹🌹

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

24 Oct, 08:37


اگر بگویم که هیچ چیز معنی ندارد، باید نتیجه بگیرم که جهان بیهوده و مهمل است

❒عادت ناجوان مردانه ترین بیماریست، زیرا هر بد اقبالی را به ما می قبولاند، هر دردی را و هر مرگی را.در اثر عادت، در کنار افراد نفرت انگیز زندگی می‌کنیم ، به تحمل زنجیرها، رضا می‌دهیم، بی عدالتی ها و رنج‌ها را تحمل می‌کنیم.به درد، به تنهایی و به همه چیز تسلیم می‌شویم.

❒عادت، بی رحمترین زهر زندگیست. زیرا آهسته وارد می‌شود، در سکوت، کم کم رشد می‌کند و وقتی کشف می‌کنیم که چطور مسموم آن شده‌ایم، می‌بینیم که هر ذره بدن مان با آن عجین شده است، می‌بینیم که هر حرکت ما تابع شرایط اوست و هیچ دارویی هم درمانش نمی‌کند.تمام آن‌چه من را در این نقطه قرار داده، روح تشنه‌یی‌ست که تنم را به این‌سو و آن‌سو می‌کشاند.

❒حفره‌ها پر نمی‌شوند؛ حفره‌ها با هیچ‌چیز پر نمی‌شوند‌. تنها فراموشی‌های موقتی‌یند که زندگی را با ارفاق قابل تحمل می‌کنند.هیچ‌چیز دائمی نیست و دائمی نبودنشان را حس می‌کنم.حس می‌کنم؛ زیرا احساس هم گذراست. به چیزها متمایل و بی‌میل می‌شوم. چیزهایی که عادت داشتند خوشحالم کنند، حال ترک عادت کرده‌اند و چیزهایی که دوستشان نداشته‌ام، حالا بهترین نقطه‌ی ممکن از زندگی‌یم را اشغال کرده‌اند:هیچ‌ حسی‌ از نفرت‌ را درونم‌ احساس‌ نمی‌کنم.راحت می‌بخشم و راحت خطا می‌کنم. راحت عذر می‌خواهم و راحت هم خود را تبرئه می‌کنم. پذیرفته‌ام که قرار نیست جهان را تغییر بدهم؛ همان‌طور که پذیرفته‌ام حالا شب است.

نیهیلیسم بیماری روزگار است اما کامو در پی پذیرش آن نیست، بلکه با نگاهی‌متفاوت در افسانه سیزف آن را تفسیر می‌کند: «پوچ را تا به امروز سرانجام کار پنداشته‌اند، اما این کندوکاو آن را به منزله آغاز حرکت انگاشته است.»

«بزرگسالى زمانی اتفاق می‌افتد که فرد در می‌یابد، بهتر است به خاطر دلیلی درست رنج کشید، تا به خاطر دلیلی اشتباه لذت برد.»

🎩مارک منسن

❒کسی که می‌خواهد در بدی یا نیکی نوآفرین باشد ، باید از ویران ساختن و درهم شکستن ارزش های گذشته اش آغاز کند،ارزش های گذشته را که حال در هم شکستی ارزش‌های جدید بساز؛و این سرآغاز اگزیستانسیالیسم هست.

#نیچه #نیهیلیسم #اگزیستانسیالیسم

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

23 Oct, 18:41


💎مجموعه ای کامل برای هنردوستان :

📼سینما  |  🎵موسیقی

👩‍🎨نقاشی |  📸عکاسی

💬فلسفه  |  📖ادبیات
⬇️

😀https://t.me/addlist/kU9-Z-VVgaZjNjNk

📌هماهنگ کننده: @Filmsofun

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

23 Oct, 09:40


Turning RED 2022

📽 انیمیشن 『 #قرمز_شدن 』، آموزش دختران برای مواجه منطقی با قاعدگی می‌باشد.

دختران خود را قبل از رسیدن به قاعدگی آموزش دهیم.

🗒 دوبله فارسی
🎭 ژانر: انیمیشن - ماجراجویی - کمدی
🎖 امتیاز: 6.8 از 10
📅 سال تولید: 2022
مدت زمان: 99 دقیقه
🌎 محصول کشور: آمریکا
👤 کارگردان: Domee Shi
👥 بازیگران: Rosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse

🌐 خلاصه : داستان انیمیشن در مورد یک دختر بچه 13 ساله عجیب و غریب به نام "می لی" است که دوران نوجوانی متفاوتی را پشت سر می‌گذارد.
می لی هر زمان که بیش از حد هیجان زده شود یا تحت فشار قرار بگیرد، به یک پاندای سرخ غول‌پیکر تبدیل می‌شود.

در این انیمیشن، در کنار هیجانات و دنیای پرهیاهوی این کودک و دوستانش، شاهد مفاهیم عمیق #روانشناسی_یونگ هستیم.

📺 تلویزیون بین المللے روانشناسے «I.P.TV» ⇄

╭─ ɢʀᴏᴜᴘ ᶦᵖᵗᵛ ↯──┈•
    ⃝⃕   ➛ @InternationalPsychologyTV
╰──┈࿐

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

23 Oct, 08:31


جهان مست شود خدا ڪند انگورها برسند

🎞سڪانسے از فیلم " دست نوشتہ ها نمی‌سوزند" ساخته‌ے محمد رسول اف

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

23 Oct, 06:30


نظریه رشد پس از حادثه

تنزل پس از سانحه Post- Traumatic Depreciation یا اختلال استرس پس از سانحه Post-Traumatic Stress Disorder سندرم یا مجموعه‌ای از علایم بیماری است که در بعضی از افرادی که تحت تاثیر حادثه‌ای ناگوار پر استرس مثل آتش‌سوزی، زلزله، سیل، جنگ، خشونت، شکنجه، جنایت، بیماری و از دست دادن نزدیکان قرار می‌گیرند، دیده می‌شود. این تأثیرات منفی حادثه ممکن است از چند روز و چند هفته تا چند ماه و چند سال ادامه یابد و حتی ممکن است به خودکشی فرد حادثه دیده منجر شود.

❒در مقابل، رشد پس از سانحه Post- Traumatic Growth وجود دارد که فرد حادثه دیده با تقویت تاب‌آوری Resilience و شکوفایی Thriving  خود، تغییرات مثبتی نظیر ارزش بیشتر برای زندگی، بهبود روابط بین فردی، قدرت شخصی بیشتر و بهبود سطح عملکرد در خود ایجاد می‌کند. تاب‌آوری رسیدن به سطح قبلی عملکرد پیش از حادثه و شکوفایی یافتن منافع در چالش‌ها است. به عبارتی، به قول فریدریش نیچه فیلسوف آلمانی قرن نوزدهم، هر آنچه مرا نکشد، قوی ترم می‌کند.

❒قرار گرفتن در معرض استرس، مقاومت فرد را در برابر استرس‌های بعدی افزایش می‌دهد و از او در برابر آسیب محافظت می‌کند. رنج و استرس حاوی قدرت بالقوه تحولی مثبت نیز است.

❒شوگون آشی‌کاگا یوشی‌ماسا Ashikaga Yoshimasa در پایان قرن پانزدهم فنجان شکسته چای خود را برای تعمیر به چین فرستاد. چینی‌ها فنجان را با گیره‌های فلزی زشتی تعمیر کردند. شوگون از تعمیر انجام شده راضی نبود. در نتیجه، صنعتگران ژاپنی سعی کردند راهی برای تعمیر ظریف‌تر فنجان شکسته پیدا کنند. آنها قطعات شکسته فنجان را با ماده‌ای شامل پودر طلا به هم چسباندند. علاوه بر زیبایی ظاهری فنجان، ارزش آن به خاطر طلای بکار رفته بیشتر شد. ژاپنی‌ها به این هنر کینتسوگی Kintsugi می‌گویند که در آن قطعات شکسته سفال و کوزه را با ماده‌ای شامل پودر طلا، نقره و پلاتینیوم به هم چسبانده و تعمیر می‌کنند.

❒نظریه رشد پس از سانحه توسط ریچارد تدسکی Richard Tedeschi و لورنس کالهون Lawrence Calhoun اساتید روانشناسی دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا در سال ۱۹۹۶ میلادی ارائه شد. رشد پس از سانحه یک تغییر روانشناختی مثبت است که در نتیجه مبارزه با شرایط زندگی بسیار چالش برانگیز و بسیار استرس‌زا تجربه می‌شود.

در حقیقت، رشد پس از سانحه به معنای برگشت فرد به سطح عملکرد پیش از حادثه است. کسانی که از یک حادثه جان سالم به در بردند ممکن است خود را قوی‌تر ببینند و بهتر بتوانند با رویدادهای دشوار در آینده کنار بیایند (ادراک از خود). آنها همچنین، ممکن است نحوه ادراک و احساس خود را در مورد دیگران تغییر دهند و احساس صمیمیت و تعلق بیشتری را تجربه کنند (روابط با دیگران). علاوه بر این، آنها ممکن است احساس بیشتری از هدف از زندگی و اولویت‌های مهم‌ زندگی (فلسفه زندگی) به دست آورند.

#هنر_ڪینتسوگے #تاب‌آوری

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

22 Oct, 15:14


آرامش‌بخش ترین موزیک دنیا

❒گروهی از دانشمندان با همکاری موزیسین‌ها و مردم تحقیقی رو انجام دادن که در نهایت این آهنگ رو با توجه به میزان کاهش استرس افراد بعد از شنیدنشون به عنوان آرامبخش ترین موزیک دنیا انتخاب کردن.

❒بالای ده بار این موزیک رو با هدفون گوش کردم و هر بار آروم تر شدم. صدای تپنده قلبی این موزیک رو همراهی میکنه و از دقیقه چهار به بعد کم کم با صداهای زیبای دیگه ترکیب میشه.در ادامه موزیک،تپش قلب اروم تر و محوتر میشه و دقیقا همین جاست که آهنگساز به هدفش میرسه.

البته سلیقه موسیقی هر کسی متفاوته ولی تو خلوت ، تاریکی و با هدفون به این موزیک گوش کنید.

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

22 Oct, 15:14


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

22 Oct, 08:36


🎞شاید خدا منو براے افرادے ڪہ هنوز متولد نشدند آفریدہ من خودم رو بہ چشم تبعیدےمیبینم، یڪ زائر... در این دنیا

🎩ونگوگ

#بر_دروازه_ابدیت #هنر

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

21 Oct, 09:56


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

21 Oct, 06:06


عشق یا نفرت؟

❒در نظریه فروید، عشق با نفرت معنی میشود او معتقد بود که نفرت، به عنوان یک نیروی دفاعی، پیش از عشق شکل می‌گیرد. فروید باور داشت که نفرت به ما کمک می‌کند از خود در برابر درد و تهدید محافظت کنیم. وقتی با ترس‌ها و ناامنی‌ها روبه‌رو می‌شویم، نفرت پیش‌دستی می‌کند تا ما را ایمن نگه دارد. پس از آن است که عشق می‌آید؛ زمانی که حس امنیت و اعتماد شکل گرفت. در واقع، نفرت مکانیزم اولیه دفاعی ماست و عشق، مرحله بعدی از رشد وبلوغ احساسی.

❒برای تعارض بین عشق ونفرت فروید به موش مرد (مردی که دچار اختلال وسواس جبری شدید بوده و در تصوراتش نامزدش و پدرش توسط موش‌ها مجازات می‌شدند) اشاره میکند؛ مثلاموش مرد دچار این اجبار بود که تکه سنگی را از میان جاده ای برمی داشت که قرار بود خانم مورد علاقه اش از آن بگذرد تا از سانحه ای مرگبار جلوگیری کرده باشد و سپس بی درنگ سنگ را در همان جای قبلی اش قرار میداد از دید فروید این رفتار وسواسی معنای نمادین مهمی دارد زیرا این عمل متناقض نمودی بود از تردیدهای بیمار در خصوص عشقی که به آن زن حس می کرد.«برداشتن سنگ نمودی بود از عشق به آن زن و گذاردن سنگ در جای خود نمودی از نفرت!!»

❒نفرت،‌ مانندِ عشق،‌ انسجامِ‌ اصیل و حالتِ بادوامی را برایِ ذاتِ ما به ارمغان‌می‌آورد،حال آن که خشم، چنان‌که بر ما عارض می‌شود، می‌تواند دوباره در یک لحظه،‌ کاستی گیرد یا همانطور که می‌گوییم آرام گیرد.

🔥نفرت بر اثرِ حمله‌ آرام نمی‌گیرد، بلکه شدت می‌گیرد و سخت‌تر می‌شود، هستیِ ما را می‌خورد و می‌کاهد. اما این انسجامِ مداوم، انسجامی‌ که بر اثرِ‌ آن نفرت عارضِ دازاینِ انسانی می‌شود آن نفرت را خاتمه نمی‌بخشد و نابینا نمی‌کند، بلکه بینا و حساب‌شده می‌کند.

👁‍🗨آن‌ که دچارِ خشم است عقل و هوشیاری از دست می‌دهد. آن‌که مبتلا به نفرت است قدرتِ تفکر و تأملش تا حدِّ‌ غرض‌ورزی «حیله‌گرانه» افزون می‌شود.

نفرت هرگز نه کور که تیز‌بین است، آن‌چه کور است فقط خشم است."

نفرت، تمایل به برانگیختنِ نفرت در دیگری را دارد. فردی که متنفر است، بیشتر از کسانی بیزار است که نسبت به نفرتش بی‌تفاوت هستند. او هر تلاشی می‌کند تا نفرت را در دیگری برانگیزد. وقتی نفرت اساس رابطه‌ی انسانی فرد می‌شود، می‌تواند آن رابطه را تداوم ببخشد به همان اندازه که یک عشقِ بادوام می‌تواند. می‌توان به چنین رابطه‌ای خو گرفت و بدون آن احساس گمگشتگی داشت.

بنابراین همیشه عاقلانه نیست که درمانگر بخواهد این پیوند نفرت را به هم بزند. بلکه پیش از آن باید تشخیص دهد نفرت برای بیمار چه معنایی دارد.


┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

20 Oct, 21:04


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

20 Oct, 09:58


والدین بی کفایت

❒هیجان ها و خشم ها همگی معنایی دارند . گریه کردن ، خندیدن یک فرد را باید در کلیت جهان مراجع درک کرد . زندگی رابطه ای ما به قول مدارد باس در بدن ما مشهود است. چهره کودک را نگاه کنید مضطرب است. به قول مدارد باس چهره کودکان زندگی رابطه ای را نمایش می دهند و وقتی بزرگتر شدند رویا ها پرده سینما زندگی رابطه ای او هستند .

❒در کتاب روانشناسی تخیل ژان پل سارتر اشاره شده که این جیغ کشیدن ها خود معنایی دارند.«بیماری به هیچ وجه خود را در علائم نشان نمی دهد؛ علائم بیشتر به چیزی اشاره دارند که «پشت » آنها پنهان شده است. »

🎩 لودویگ بینزوانگر

❒رفتار مادر با کودک آزار دهنده می باشد ویا نمیداند که با سخره گرفتن بیجا رابطه با فرزندش چقدر شکاف بر می دارد هر پدر و مادر بی خردی کودکان خود را بیمار می کنند. و اولین جمع آسیب زا به سخن آر دی لینگ خانواده می باشد.

طرح جهان مراجع را باید در کردار و کلام مراجع درک کرد پشت این علائم ها جهان مراجع پنهان است. دنیای مراجع اختلال نیست همه ما طرح جهانی داریم اما اختلال زمانی رخ می دهد که فرد اسیر جهان خود می شود مانند سایکوز ها که در دنیای خود محدود هستند.

در تحلیل دازاین لودویگ بینزوانگر، باید به سایر جهان ها و امکان های هستی گشوده بود. واگر براساس دید مِدارد باس به این کودک معصوم نگاه کنیم شاهد درد کشیدن او هستیم ( تاثیر درد در اندام های بیرونی ) این کودک در حال هیستریا شدن است و احتمالا در آینده هیستریک می شود و انواع درد و مرض های جسمانی را نیز تجربه خواهد کرد . این مادر برای کودک معجونی است میان مادری کردن و نا مادری کردن.

❒این کودک احساس هایی دوگانه دارد، خوشحالی و ناراحتی ونیز احساس خشم و نفرت، اما از طرفی هم مادرش را دوست دارد ویا ممکن است کودک دوست داشته باشد به مادر خودش آسیب بزند(ملانی کلاین)؛ نوزاد ها اولین خشم هارا با مدفوع کردن و گاز گرفتن سینه مادر در موقع شیر خوردن نشان می دهند .

#ملانی_کلاین #لودویگ_بینزوانگر #روان_درمانی #روانشناسی_کودکان #وینیکات

آموزش کامل #EFT در جامعه ی درمانگران #هیجان_مدار آسیایی (A.S.E.F.T) :

@SocietyForEmotionFocusedTherapy

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

20 Oct, 08:04


امید درمانی
جدیدترین درمان در حوزه پازیتیو
و یک موضوع جدید


در این کانال می‌پردازیم به 👇
🟢عوامل دخیل در شکل گیری ناامیدی
🟢مزیت های بهره گیری از امید درمانی
🟢کاربرد امید درمانی

یک درمان جدید و کاربردی در اتاق درمان را با تمام تکنیک هایش بیاموز

🆓 این کانال فعلا رایگان است👇👇👇
@hope_therapy
@hope_therapy
@hope_therapy

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

20 Oct, 06:35


❒ این قارچ، در طی میلیون‌ها سال تکامل، شبیه مار کبری شده، این باعث می‌شود حیوانات کوچک گیاه‌خوار بترسند و از او دور بمانند. اما این همه داستان نیست.

«پرنده‌ی منشی» یک پرنده‌ی شکاری آفریقایی است که روی زمین شکار می‌کند و با پاهای دراز و قدرتمند خود به شکار ضربه می‌زند و او را از پا درمی‌آورد. یکی از غذاهای موردپسند او، مارها هستند. به دلیل شباهت این قارچ با مار کبری، «پرنده‌ی منشی» به آن حمله می‌کند و به سرش ضربه می‌زند، این ضربات باعث می‌شود که هاگ‌های این قارچ به راحتی از محفظه‌ی خارج شده و در اطراف منتشر شوند.

طبیعت همیشه راه‌های خلاقانه‌ای برای بقا و انتقال ژن‌ها پیدا می‌کند.


┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

19 Oct, 17:13


حال خوب 🤍🔥

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

19 Oct, 12:38


راه درست راه من است

❒وقایع خوش زندگي مثل درختان سبز و خرمي هستند که وقتی از دور نظاره شان می کنيم خيلي زيبا به نظر می رسند ولی به مجرد آنکه نزديکشان شده و در داخلشان می رويم زيبائيشان هم از بين می رود ، شما در اين موقع نمی توانيد بفهميد زيبائیش به کجا رفته ، آنچه می بينيد چند درخت خواهد بود و بس.تعهد نیز یک فعل است نه یک کلمه چون میتوانیم بگوییم تورا دوست دارم اما هیچ تعهدی را نرسانیم. چرا که واقعیت تنها در عمل وجود دارد!!!

❒خواستن صرف چیزی و همچنین توانایی خواستن آن، فی‌نفسه کفایت نمی‌کند، بلکه انسان باید بداند که چه می‌خواهد، و بداند که توانایی انجام چه چیزی را دارد: نخست در همین مرحله است که وی شخصیت‌اش را نشان می‌دهد.

❒در چگونگی انجام فعل تعهد میتوان بیان کرد که کسی هرگز به یکباره خود را به دیگری متعهد نمی سازد چرا که فردا چیزی است ناشناخته وانسان در مواجه با امر نامتعین منعطف میباشد مگر اینکه موافقت کند که به تویی یا ارمانی صرف نظر از هر شرایطی‌نامتعین‌متعهدبماندچنانکه:شکسپیرمیگوید:«عشق، عشق نیست اگر که با دگرگونی، دگرگون شود»اما همین عبارت نیز خود میتواند ادعانامه ای باشد علیه عشـق که اگر تغییر پذیر باشد که آن عشق، عشق نیست!!!

❒و اگر کسی به یک بار تعهدی بسپارد بقیه عمر وی ارج نهادن به تعهدی است که آن را متقبل شده واگر بناست تعهد سر زنده باشد یعنی اگر بناست که تعهد به زمان حال تعلق داشته باشد آنگاه تنها تعهدی که فرد می‌تواند بسپارد این است که خود را دگر بار و دگر بار متعهد می‌کند که تو را دوست دارم و دگر بار و دگر بار تو را برمی‌گزینم. من فقط یک بار تو را انتخاب نکردم بلکه پیوسته انتخابت کردم و این زمان حال هرچه می‌خواهد باشد یعنی فرد موافقت می کند که به اقتضای شرایط حال دگر بار،نادان ونادانسته به عشقش پایبند می باشد

عشق فعلی است شجاعانه؛
برخلاف تصور معمول که عشق را با دلیری و نترسی یکی می‌دانند، در عشق نوعی درایت وجود دارد که با کاسبی یا محاسبه متفاوت است. زیرا این درایتی است نه خودخواهانه و فایده‌گرا، بلکه معطوف است به میل معشوق.در دنیایی که تاناتوس همواره بر اوراس غالب است کدام توانگری چنین کار خطیری را تاب می‌آورد.؟!


┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

18 Oct, 06:53


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

17 Oct, 08:34


ای برادر تو همان اندیشه ای

❒ساختار انسان برای مولانا، نحوه مواجهات اوست با اندیشیدن و نااندیشیدن؛و کلمه «برادر» خطاب عمومی برای انسان است که شاید در زیست جهان او جامعه اش در فضای مذکرانه باید می اندیشید.

❒وقتی هویتی به مفهوم اندیشه، از هستیت انسان تهی میشود ،چه بر جای می ماند ؟سنگ «استخوان »و ریشه «نباتات »؛سیری که باید به زعم مولانا پشت سر گذاشته شود از بدویتِ سنگ مانند و نبات مانند به عزیمتِ تفکر ، که ویژگی منحصر بفرد آدمیست .

صفت و جوهره ای که او را ماندگار تاریخ میکند و او در مدار اندیشیدن، ناجی و آزاد است؛در غیر این صورت وامانده‌ای است در دامان خاک و نبات

❒این گم گشتگی وجود تا به کجاست ؟به زعم مولانا در فقدان و فاصله گرفتن از فضیلتِ اندیشیدن. اندیشه است که انسان را از «شر و وضعیت ظلمانی» می رهاند. و وجودیت آدمی در صیانت از بودن در ساحت اندیشه حاصل میشود.

در اندیشه مارکس این انسانها هستند که سرنوشت خویش را میسازند صرفاً نه بر اساس وضعیتی که ساخته دست خودشان باشد، اما به هر حال آن‌هایند که می‌سازند و برای تغییر وضعیت جامعه این تحول باید‌ خود ساخته باشد.

«
پای استدالاینون چوبین بود،پای چوبین سخت بی تمکین بود»

#پوپولیسم #‌اندیشه

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

16 Oct, 16:54


تیزر فیلم روانشناختی『 📽 سکوت بره ها

#معرفی_فیلم_روانشناختی
#سکوت_بره_ها

🏛 انجمن روانشناسے ایرانا «I.P.A» ⎗
💎 @IranaPsychologicalAssociation ࿐

فایل دانلود فیلم در کانال👇
📺 تلویزیون بین المللے روانشناسے «I.P.TV» ⇄
╭─ ɢʀᴏᴜᴘ  ᶦᵖᵗᵛ ↯──┈•
    ⃝⃕   ➛ @InternationalPsychologyTV
╰──┈•

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

16 Oct, 08:27


«ارتباطے ڪہ نگرانیم از دست دادہ باشیم،چیزے است ڪہ هرگز بہ دست نیاورده‌ایم»

🎩
ژاڪ لڪان

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

15 Oct, 18:27


ادامه مبحث بالینی

روش مصاحبه‌گر علامت‌گرا، مشاهده رفتارهای بیمار و برانگیختن وی برای توصیف دقیق مشکلاتش است. سپس، به منظور تشخیص توصیفی، مشاهداتش را به زبان نشانه‌ها و علائم ترجمه می‌کند. همچنین وی، مهارت‌های مقابله‌ای و سازگاری بیمار، و طریقه شخصی مواجه بیمار با اختلالش را ارزیابی کرده، وضعیت پزشکی بیمار، و مشکلات روانی اجتماعی و محیطی بیمار را بررسی می‌کند.

❒ چهار جزء مصاحبه

رابطه

تکنیک

وضعیت روانی

تشخیص

این چهار رهیافت هم در مصاحبه بینش‌گرا و هم در مصاحبه علامت‌گرا وجود دارند.

رابطه:منظور از رابطه چگونگی برقراری ارتباط بین بیمار و مصاحبه‌گر است.در هر دو نوع مصاحبه روان تشخیصی بر اهمیت ایجاد رابطه بررسی و حفظ آن تاکید می‌شود.

در مصاحبه بینش‌گرا، مفهوم رابطه بر اساس الگوهای انتقال (Trans ference) و انتقال متقابل (Countertrans ference) است و بنابراین تکرار روابط کودکانه در گذشته در جریان مصاحبه جستجو می‌شود.

در رویکرد توصیفی، رابطه را تعامل بین مصاحبه‌گر و بیمار می‌دانند که از درک و فهم به سوی اعتماد پیشرفت می‌کند.

تکنیک:منظور از تکنیک، شیوه‌هایی است که مصاحبه‌گر استفاده می‌کند تا رابطه را ایجاد کرده و اطلاعات را کسب کند. تکنیک، مایه مباهات مصاحبه‌گران است.دامنه تکنیک‌ها متفاوت است از سوالات باز تا رویارویی با فرد، و از تفسیر تا بازپرسی.

هر دو نوع مصاحبه‌های بینش‌گرا و علامت‌گرا بر استفاده از تکنیک تاکید دارند، اگرچه روش‌ها متفاوتند.

مصاحبه‌گر بینش‌گرا: از تکنیک‌هایی استفاده می‌کند که تعارضات ناخودآگاه را آشکار کند از قبیل: تداعی آزاد، رویارویی (Confrantation) و تفسیر.

مصاحبه‌گر علامت‌گرا بر تکنیک‌های تاکید دارد که علائم، نشانه‌ها، رفتارها و اختلال در کارکردهای روانی را ارزیابی می‌کند.

وضعیت روانی:منظور از وضعیت روانی، حالت کلی روانی فرد به هنگامی است که با او صحبت می‌کنید.مصاحبه‌گر، کارکردهای روانی و روانی اجتماعی را در خلال مصاحبه بررسی می‌کند و بر اهمیت این کارکردها واقف است.

مصاحبه‌گر توصیفی این کارکردها را شرح داده و توجه خود را بر ابعاد کارکردهایی مانند رفتار روانی حرکتی، گفتار و تفکر، عاطفه، خلق، محتوای فکر، حافظه، موقعیت سنجی، بینش و قضاوت متمرکز می‌کند.

مصاحبه‌گر بینش‌گرا، از توصیف اختلال در کارکردها فراتر می‌رود و مکانیسم‌های دفاعی و تعارضات اساسی را مشخص می‌کند.

تشخیص:هرچه مصاحبه‌گر درباره نقاط قوت و ضعف، ناراحتی‌ها و رنج‌های بیمار بیشتر بداند، بهتر می‌تواند یک تشخیص صحیح و دقیق را مطرح کند.هرچه با تجربه‌تر باشد و هرچه در مورد اختلالات، عوامل استرس‌زا، و مهارت‌های مقابله‌ای (Coping Skills) بیشتر بداند، بهتر می‌تواند آنها را ارزیابی کند.

هر دو نوع مصاحبه به دنبال تشخیص هستند ولی از مسیرهای متفاوتی عمل می‌کنند.

✔️ در مصاحبه بینش‌گرا، به منظور فرمول بندی روان‌پویایی، تعارض‌ها و الگوهای رفتاری ناخودآگاه شناسایی می‌شوند.

✔️ در مصاحبه علامت‌گرا، تلاش برای جمع‌آوری مجموعه‌ای از علائم و نشانه‌هایی است که متناسب با ملاک‌های تشخیصی اختلالات طبقه‌بندی شده است.

#بخش_سوم#مصاحبه‌بالینی

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

15 Oct, 17:52


ادامه مبحث مصاحبه بالینی

مصاحبه علامت‌گرا:این نوع مصاحبه از این مفهوم ریشه می‌گیرد که اختلالات روانپزشکی به صورت مجموعه‌ای از علائم، نشانه‌ها و رفتارها ظاهر شده، سیر مشخص و قابل پیش‌بینی دارند، نسبت به درمان خاصی پاسخ داده، و معمولاً یک رخداد خانوادگی هستند. همانطور که بررسی‌ها، مطالعات مربوط به دوقلوها و فرزند خوانده‌ها نشان می‌دهند، وراثت و نیز یادگیری در ایجاد این رخداد خانوادگی نقش دارند.

👁‍🗨ما کلیه عوامل سبب شناختی که باعث تظاهر بیماری می‌شوندرانمی‌دانیم.پژوهشگران تعدادی عوامل زیستی و روانشناختی را مشخص نموده‌اند، ولی یافته‌های موجود برای طبقه‌بندی بر مبنای سبب شناسی اختلالات کافی نیست. بنابراین، طبقه‌بندی بیشتر بر اساس ملاک‌های بالینی است تا بر اساس آسیب شناسی زیربنایی.

هدف مصاحبه علامت‌گرا، طبقه‌بندی شکایت‌ها و کژکاری‌ها، بر اساس طبقات تشخیصی معینی است. چنین تشخیصی کمک می‌کند تا سیر آینده بیماری (پیش آگهی) مشخص شود و موثرترین روش‌های درمانی به طور تجربی انتخاب شوند، در حالی که در مورد علل بیماری صحبتی به میان نمی‌آید.

#بخش دوم #مصاحبه بالینی

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

15 Oct, 15:46


مصاحبه بالینی

❒ توانایی اجرای یک مصاحبه بالینی جامع، نخستین و اساسی‌ترین گام در ارزیابی و درمان بیمار است.برای اجرای یک مصاحبه موثر، منعطف و سلیس، متخصصان بهداشت روانی باید اصول اساسی و زیربنای فرایند مصاحبه را بدانند.

❒متخصصان بهداشت روانی از دو نوع مصاحبه استفاده می‌کنند:

مصاحبه بینش‌گرا (روان پویایی)

مصاحبه علامت‌گرا (توصیفی)

رویکرد علامت گرا؛ بیشتر منطبق با رویکرد توصیفی DSM-5 است. هر دو نوع رویکرد دارای مزایایی هستند که با تلفیق آنها، می‌توان در جریان اجرای مصاحبه اطلاعاتی در سطوح متفاوت و گسترده از بیمار به دست آورد.

مصاحبه بینش گرا:این مصاحبه مبتنی بر این نظریه است که تعارضات عمیقی که اغلب مربوط به دوران کودکی است، به عوامل مزمن و آسیب زا تبدیل می‌شوند. این عوامل به روان و ذهن فرد صدمه زده، اعمال و فعالیت‌های او را مختل کرده، ادراک وی را تعریف نموده، و باعث پیدایش علائم رفتارهای ناسازگارانه و رنج و ناراحتی فرد می‌شوند.

در مصاحبه بینش گرا؛تلاش می‌شود پرده از تعارضات ناخودآگاه برداشته شده و این تعارضات به سطح آگاهی بیمار آورده شوند. با این هدف که بیمار بتواند آنها را حل کند. معمولا بیمار با استفاده از "مکانیسم‌های دفاعی ناخودآگاه" در مقابل شرح و بیان این تعارضات مقاومت می‌کند.

❒زیگموند فروید نظریه روان پویایی بیماری‌های روانی و روش‌های مصاحبه بینش گرا را بنیان نهاد. و در طول ۱۰۰ سال، محققان بعدی درباره مفاهیم آن به فعالیت پرداخته و جایگاه آن را در روانپزشکی تثبیت نمودند.

❒روش‌هایی که در مصاحبه بینش گرا استفاده می‌شود عبارتند از:

تعبیر رویا

تداعی‌های آزاد بیمار

جستجو و کشف اضطراب‌ها

رویارو کردن بیمار با رفتارهایی که نسبت به درمانگر و دیگران ابراز می‌کند
مشخص کردن دفاع‌ها و تحلیل مقاومت بیمار نسبت به بحث در مورد تعارض‌هایش.

در این نوع مصاحبه، هدف مصاحبه‌گر هم تشخیص و هم درمان است.

#بخش‌‌اول#مصاحبه‌بالینی#بینش گرا#علامت‌گرا

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

14 Oct, 15:40


«مردم امروز تو را تحسین می‌کنند و فردا به بدگویی از تو می‌نشینند و فراموش می‌کنند که چرا تو‌ را ستایش می‌کردند» و این حقیقت چون ویروسی است که بشر را بیمار کرده و جامعه به آن دچار است.

آندری روبلف

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

14 Oct, 06:30


از دست دادن فقط درباره‌ی چیزهایی که از ما گرفته شده نیست، بلکه وزن همه‌ی چیزهایی است که هرگز اتفاق نیفتاده‌اند.

❒تصور کنید که جلوی دری ایستاده‌اید که هرگز باز نخواهد شد. دوست من، این است چهره‌ی پنهان غم. ما اغلب فکر می‌کنیم که غم همان اشک‌هایی است که در مراسم خاکسپاری می‌ریزیم یا دردی که وقتی کسی می‌رود، حس می‌کنیم. اما غم بیشتر از این‌هاست. این درد خیالی از دست دادن امکان‌هاست، پژواک رویاهایی که محقق نشده‌اند. این همان ترفیعی است که نگرفتید، چون زندگی به مسیری غیرمنتظره کشیده شد. رابطه‌ای که تلاش کردید به آن جان ببخشید، اما نتوانستید احیا کنید. خانواده‌ای که تصور کردید، اما نتوانستید داشته باشید. آینده‌ای که نقشه‌اش را کشیده بودید، حالا چیزی جز خطوطی روی کاغذ نیست که هرگز دنبال نخواهند شد.

این نوع غم پیچیده است، زیرا هیچ سنگ قبری برای بازدید وجود ندارد، هیچ لحظه‌ی مشخصی نیست که به آن اشاره کنید و بگویید "اینجا بود که آن را از دست دادم." در عوض، این یک آگاهی تدریجی است که برخی درها بسته شده‌اند و برخی مسیرها ناپدید شده‌اند.

❒اشکالی ندارد که برای فصل‌های نانوشته عزاداری کنید. احساس کردن وزن راه‌های نرفته درست است. زیرا در عزاداری برای آنچه اتفاق نیفتاده، می‌توانیم همچنان به بخشی از وجودمان که جرات تصور آن را داشته است، احترام بگذاریم.


┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

13 Oct, 09:12


فلیسه نازنینم…

❒ تازگی از من در موردِ برنامه‌ها و آینده‌ام پرسیده بودی. تعجب کردم از این سؤال!… معلوم است که هیچ برنامه و چشم‌اندازی ندارم، نمی‌توانم به آینده بروم. می‌توانم به آینده پرتاب شوم، در آینده غلت بزنم، در آینده سکندری بخورم. در بهترین حالت می‌توانم از جایم تکان نخورم.

امّا به‌واقع برنامه و چشم‌اندازی ندارم. حالم خوب باشد، کاملاً از لحظه پُرم. حالم بد باشد، همین لحظه را هم نفرین می‌کنم، آینده که جایِ خود دارد...

📚
نامه به فلیسه

#ادبیات‌‌کلاسیک #فلیسه #کافکا

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

13 Oct, 08:41


❒می‌شود بیرحم شد، احساس را دور ریخت و مثل قصاب و جراح و یڪ نظامے بہ دیدن اشڪ و خون و رنج عادت ڪنی، ولے چطور ممڪنہ حقیقت را بشناسے و آگاهانہ نادیده‌اش بگیرے ؟!

📕
خندہ سرخ

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

13 Oct, 07:58


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

13 Oct, 06:44


  ・💫 ·̩   。 ☆ 🌙  ゚。
*   。*  +   *  ・ 。☆͙
 ☆  ⭐️ *   *   。
💥   ゚・  。゚・  ☆゚ 
. ∩∩
 (。・-・)
━OuuO━━┓

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

12 Oct, 14:30


نگاه گورخری

❒از گورخری پرسیدند: تو سفیدی راه راه سیاه داری، یا اینکه سیاهی، راه راه سفید داری؟گورخر به جای جواب دادن پرسید: تو خوبی فقط عادت های بد داری، یا بدی و چندتا عادت خوب داری؟ ساکتی بعضی وقت ها شلوغ می کنی، یا شیطونی و بعضی وقتها ساکت می شی؟

❒ذاتا خوشحالی بعضی روزها ناراحتی، یا ذاتا افسرده ای و بعضی روزها خوشحالی؟لباس هات تمیزن فقط پیراهنت کثیفه، یا کثیفن و شلوارت تمیزه؟و من دیگر هیچ وقت از گورخرها درباره ی راه راهاشون چیزی نپرسیدم.

🎩شل سیلور استاین

نگاه سیاه و سفید، نگاه تمرکز و تاکید بر باورهای مطلق نگرست و اولین بار افلاطون این نوع مطلق اندیشی را مطرح کرد. در روانشناسی داشتن دیدگاه گورخری به این معنی است که فکر نکنیم آدم خوب و بد وجود دارد،آدم ها را مجموعه ای از ویژگی های خوب و بد بدانیم.

❒زمانی که ما بایدها و نبایدها را برای خود و دیگران تعریف می کنیم و معیار رفتار دیگران را باید و نبایدهای خود قرار می دهیم هیچ وقت شرایط مناسبی برای گفت و گو به وجود نمی آید چون معتقدیم که نگرش درست، نگرش من و راه درست، راه من است و در نتیجه می خواهیم به این نتیجه برسیم که ما برتر هستیم و کسانی که نمی پذیرند دارای جنبه های ناخوب در درون خود هستند، مغلوبِ مکانیزم دفاعی به نام”انکار” می شوند.

پس برای ایجاد رابطه سالم نیاز است که با دیدگاه گورخری به زندگی و روابط نگاه کنیم بدین معنا که آدم ها نه بد هستند و نه خوب. بلکه مجموعه ای از ویژگی های بالقوه مطلوب و نامطلوب هستند. داشتن این دیدگاه باعث شناخت بهتر این تفاوت ها در جهت رشد و اعتلای روابطمان می باشد

#تاب‌آوری #دیدگاه‌گورخری

┏━━━━━━━━━━━
🏛🎭📔📕
@Marham_Foundation

@IranaPsychologicalAssociation
┗━━━━━━━━━━━━

بنیاد مرهم 🫀 Marham Foundation

11 Oct, 14:32


هیچ وقت گوہ رو با شڪلات اشتباہ نگیر...