درسگفتار @darsgoftaar Channel on Telegram

درسگفتار

@darsgoftaar


درسگفتار (Persian)

اگر به دنبال یک کانال تلگرامی هستید که به شما کمک کند تا اطلاعات عمیق و جذابی در مورد موضوعات مختلف بدست بیاورید، کانال درسگفتار مناسب برای شماست. این کانال تلگرامی با نام کاربری "darsgoftaar" به شما این امکان را می‌دهد که با مطالب آموزشی و اطلاعات علمی جدید آشنا شوید. اگر علاقه‌مند به یادگیری و آشنایی با مفاهیم جدید هستید، این کانال منبع عالی‌ای برای شما خواهد بود. درسگفتار یک جامعه آموزشی و آموزشی است که شامل بحث‌ها، مقالات، ویدیوها و منابع مفید در مورد موضوعات مختلف از علوم تا هنر است. این کانال با هدف اشاعه دانش و اطلاعات در جامعه تشکیل شده است و تلاش می‌کند تا به شما این امکان را بدهد که به صورت مداوم به رشد و یادگیری ادامه دهید. درسگفتار بهترین منبع برای کسانی است که دوست دارند معماهای زندگی را حل کرده و دانش خود را گسترش دهند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، حتما از این کانال تلگرامی دیدن کنید و با مطالب پر محتوا و جذاب آن آشنا شوید. پس عجله کنید و به کانال درسگفتار ملحق شوید تا همواره از آخرین مطالب آموزشی و دانشی با خبر شوید و به یادگیری بی‌پایان خود ادامه دهید.

درسگفتار

09 Jan, 11:44


ماجرای دخترک پنج ساله ای که مورد تنفر پدر و مادرش قرار می گیرد ""مردمانی محترم و کارمندانی تحصیل کرده و با معلومات فراوان"" می بینی، یک بار دیگر رسما تایید می کنم این ویژگی خاص بسیاری از آدم هاست؛ یعنی علاقه به شکنجه کردن بچه ها، ولی فقط بچه ها. این شکنجه گران نسبت به همه ی آدم های دیگر موجوداتی نیکوکارند و حتی بسیار مهربان؛ مانند اروپایی های متمدن و انسان دوست ؛ ولی خیلی دوست دارند بچه هاشان را آزار بدهند . بچه ها را به این خاطر و ازین دیدگاه دوست دارند که این موجودات قدرت دفاع از خودشان را ندارند . هر انسانی بی شک حیوانی درنده درون خود دارد ، حیوانِ خشم را ، حیوانِ شعله ور شدن آتش هوس در برابر فریاد های قربانی را ،حیوانی افسار گسیخته که نمی توان مهارش کرد ، حیوان بیماری های روانی و عقده های جنسی که در عیاشی نهفته است ، یا در بیماری نقرس، بیماری کبدی و چیزهایی ازین قبیل . این دخترک معصوم  پنج ساله همه جور شکنجه را از سوی پدر و مادر تحصیل کرده اش تحمل می کرد بی آن که بداند چرا . سراسر بدن بچه شان کبود بود . سرانجام شکنجه هاشان به ظریف ترین نقطه رسید : در سرما ، با یخ زدگی ، شب ها او را در مستراح حبس می کردند و مدفوعش را به صورتش می مالیدند و  وادارش می کردند از آن بخورد و مادرش بود ، مادرش که او را به این کار وا می داشت و این مادر ضمن آن که ناله های کودک بی نوایش را می شنید به خواب راحت و عمیقی فرو می رفت . می توانی این را درک کنی که این بچه در چنان محل تهوع آوری  و در آن سرما و در تاریکی ، بچه ای که حتی نمی تواند بفهمد چرا چنین رفتاری با او می شود ، گریه کنان مشت به سینه اش می کوفت و از خداوند می خواست به او کمک کند ؟ از این جنون سر در می آوری برادرم ، دوست فروتن عزیزم که به خدمت خدا درآمده ای ، هیچ می فهمی چرا وجود این جنون در انسان ضروری است و چرا در وجود او به ودیعه گذاشته شده ؟ می گویند بدون داشتن چنین خصوصیتی بشر نمی تواند روی کره ی زمین زندگی کند ، چون نخواهد توانست خیر را از شر تشخیص دهد
این تشخیص دادن خیر و شر وقتی به چنین بهایی تمام می شود به چه دردی می خورد ؟ همه ی دانش و دانایی دنیا "نسبت به خدا " به یک قطره اشک این کودک بی گناه نمی ارزد . من از رنج و محنت های بزرگسالان حرفی نمی زنم ، آن ها میوه ی ممنوعه را چشیده اند . به درک هر چه به سرشان می اید . ولی این بچه ها .. این بچه های معصوم !

📚 برادران کارامازوف
فئودور داستایفسکی

درسگفتار

09 Jan, 11:42


یک بلغار اخیرا برایم تعریف می کرد که ترک ها(منظور عثمانی هاست) در سراسر کشورش چه جنایت هایی که مرتکب نشده اند . خانه ها را آتش می زنند، مردان را سر می برند ، به زن ها و بچه ها تجاوز می کنند ، گوش های زندانی ها را با میخ به نرده ها می کوبند و تمام شب را به همین حال می مانند ، تا صبح بیایند و اعدام شان کنند. تصورش هم ناممکن است . در حقیقت همیشه درباره سنگدلی "حیوان صفتانه ی" آدم ها صحبت می شود ، ولی این گفته توهین و بی انصافی بزرگی است نسبت به حیوان ها .
حیوان هیچ گاه نمی تواند مانند انسان بی رحم و سنگدل باشد ، انسانی که در سنگدلی این همه هنرمند و ظریف کار است . ببر فقط گاز می گیرد و می درد و جز این هم کار دیگری بلد نیست . هیچ وقت به فکرش نمی رسد که می تواند گوش آدم ها را سراسر شب میخ کوب کرد  حتی اگر هم می توانست این کار را بکند ، نمی کرد. صحنه ای فراموش نشدنی را برایت توصیف خواهم کرد . بچه ای را در آغوش مادرش که می لرزد مجسم کن . دور و برش ترک ها ایستاده اند . آن ها بازی سرگرم کننده ای را اختراع کرده اند ؛ بچه را نوازش می کنند ، فقط برای این که او را بخندانند، موفق می شوند و بچه می خندد . در این لحظه ترکی تپانچه ای را رو به او می گیرد ، در چهار انگشتی صورتش . بچه ی کوچولو شاد قاه قاه می خندد، دستش را دراز می کند تا تپانچه را بگیرد و هنرمند ناگهان به صورت او شلیک می کند و سر کوچکش را می ترکاند ..  آن هم در آغوش مادرش .. کار هنرمندانه ای است نه؟
فکر می کنم اگر شیطان وجود نداشته  باشد و انسان آن را خلق کرده باشد ، به صورت و صفات خودش آفریده است.

📚 برادران_كارامازوف
فئودور داستایفسکی

درسگفتار

09 Jan, 11:14


📚برادران کارامازوف(جلد اول)
داستایوفسکی
📝 صالح حسینی

درسگفتار

09 Jan, 11:14


در بخشی از کتاب برادران کارامازوف می‌خوانیم:

🔸ایوان پس از جداشدن از آلیوشا، رفت به خانه‌ى پدرش. ولى موضوع تعجب‌آور این بود که هرچه به خانه‌ى پدرش نزدیک مى‌شد، اضطرابى ناگهانى و تحمل‌ناپذیر وجودش را تسخیر مى‌کرد. خود اضطراب عجیب نبود؛ بلکه از این بابت شگفت‌آور مى‌نمود که ایوان نمى‌توانست ماهیت اصلى آن را تشخیص دهد. در گذشته پیش آمده بود که چنین دلشوره‌اى را در خود احساس کند. باز هم عجیب نبود که در چنین لحظه‌اى به‌سراغش آمده باشد، به‌ویژه که پس از بریدن از همه‌کس و همه‌چیز، تصمیم قطعى داشت از فردا مسیر زندگى‌اش را تغییر دهد و راه جدیدى را انتخاب کند، راهى مطلقا ناشناخته و جدید، به‌ویژه که بیش از گذشته باز هم تک و تنها بود. امیدهاى فراوانى در دل مى‌پروراند، بى‌آن‌که بداند چه امیدهایى، با توقع‌هاى بسیار از زندگى، توقع‌هایى زیاده از حد، بى‌آن‌که قادر باشد نه این انتظارش و نه حتى خواست‌هایش را مشخص کند.

🔸بااین‌همه، در این لحظه، هرچند اضطراب دربرابر ناشناخته و راه جدید واقعا در روحش رخنه کرده بود، این موضوع نبود که او را عذاب مى‌داد. به خودش گفت: «آیا علتش احساس انزجار از خانه‌ى پدرى نیست؟ آن‌قدر درباره‌اش صحبت شده که در نظرم کریه و نفرت‌انگیز مى‌نماید. خیلى خوب، امروز براى آخرین‌بار از آستان این خانه‌ى منفور مى‌گذرم. خود همین موضوع هم که منزجرم نمى‌کند...» ولى نه، علتش این هم نبود. دراین‌صورت آیا صحبت‌هایش با آلیوشا و خداحافظى از او عامل اصلى آن نبود؟ «سال‌ها، مهر سکوت به لب زدم و با کسى صحبتى نکردم، راضى نمى‌شدم با هیچ‌کس گفت و شنودى داشته باشم و بعد ناگهان این‌همه چرندیات را به‌هم بافتم.» درحقیقت مى‌توانست ستیزه‌جویى ناپخته‌اى ناشى از بى‌تجربگى و خودخواهى جوانانه باشد، کینه‌جویى به‌خاطر این‌که نتوانسته حرف دلش را بزند و به‌ویژه با آدمى مثل آلیوشا که به‌طور حتم توقع‌هاى زیادى از او داشت. به‌طور حتم این کینه و مخالفت‌جویى هم در این قضیه دخالت داشته، حتى مطلقا باید یکى از علل آن باشد؛ ولى باز این عامل هم نبود. «من تا سرحد تهوع نگرانم؛ ولى قادر نیستم توضیح دهم چى مى‌خواهم. شاید بهتر باشد فکرش را هم نکنم...»

@darsgoftaar

درسگفتار

09 Jan, 11:14


بخشی از متن کتاب برادران کارامازوف

🔸ممکن است بعضی از خوانندگان تصور کنند که این قهرمان کم سن و سالم، جوانی است بیمارگونه که تا مرحلهٔ خلسه پیش رفته، با بنیه‌ای ضعیف، رنگِپریده، جوانکی نزار و رنجور. برعکس، آلیوشا در آن موقع جوانی نوزده‌ساله بود، با قامتی متناسب، گونه‌های گل‌انداخته، نگاه آرام و بی‌خدشه که نشانهٔ سلامتی جسمی و روحی کامل او بود. در آن سن خیلی هم زیبا بود، با اندام کشیده، قدی بلندتر از حد معمول، موهای بلوطی‌رنگ، با صورتی بیضی‌شکل و منظم، اگرچه کمی کشیده، چشم‌های خاکستری تیره و درخشان، با فاصله‌ای نسبتاً زیاد از هم، بسیار متفکر، با ظاهری آرام. شاید کسانی پیدا شوند که بگویند گونه‌های گل انداخته دلیلی برای متعصب یا صوفی‌مسلک‌نبودن نیست؛ ولی به‌نظر من، آلیوشا از هرکس دیگری واقع‌گراتر بود. آه، البته، در صومعه مطلقاً به معجزه ایمان داشت؛ ولی باز هم به‌نظر من از آن معجزه یا معجزه‌هایی که آدم واقع‌گرایی را به یقین و ایمان کامل می‌رساند. یک حقیقت‌بین واقعی اگر مذهبی نباشد، همیشه این نیرو و استعداد را در خودش سراغ دارد که منکر معجزه شود. حتی اگر هم جلو روی خودش رخ بدهد، بیش‌تر تمایل دارد چشم‌ها و حواسش را مقصر بداند که اشتباه دیده یا حس کرده‌اند تا اینکه واقعیت را بپذیرد. از طرفی، اگر هم بپذیرد، آن را امری طبیعی خواهد پنداشت که تا آن موقع از آن بی‌اطلاع بوده است. اگر آدم واقع‌گرا سرانجام چنین امری را بپذیرد، باز هم به‌دلیل حقیقت‌بینی‌اش است که می‌تواند حقیقت را تشخیص دهد و قبول کند. توماسِ حواری می‌گفت تا چیزی را به چشمش نبیند قبول نمی‌کند، موقعی هم که آن را دید گفت: «خدایا، پروردگارا!» آیا معجزه باعث شده بود او چنین حرفی بزند؟ احتمالش خیلی زیاد است که او به این خاطر واقعیت را پذیرفته که می‌خواسته قبول کند، یا شاید هم پیش از آن در عمق وجودش به این موضوع اعتقاد داشته ولی به‌ظاهر می‌گفته: «تا نبینم، باور نمی‌کنم.»

🔸ممکن است گفته شود آلیوشا بی‌عقل یا عقب‌ماندهٔ ذهنی بوده که تحصیلاتش را به‌پایان نرسانده است و از اینگونه حرف‌ها. این‌که تحصیلاتش را ناتمام گذاشته درست است؛ ولی اگر نسبت بی‌عقلی یا حماقت به او داده شود، خیلی بی‌انصافانه است. فقط یک‌بار دیگر آن‌چه را پیش از این گفته‌ام تکرار می‌کنم: «اگر قدم به این راه گذاشته به این علت است که تنها راهی بوده که مورد توجهش قرار گرفته و به ناگهان توانسته راه‌حلی دلخواه برای آرامش روحش پیدا کند، روحی که آرزو داشت از ظلمات بگریزد و به‌سوی روشنایی برود.» این موضوع را هم در نظر داشته باشید که او نوجوانی است در دوران ما؛ یعنی با سرشتی درستکار و نجیب، هواخواه حقیقتی که همواره دنبالش بوده و حالا آن را در این طریق یافته است و باورداشتن آن مستلزم این بوده که بی‌درنگ و با تمام وجودش در آن قدم گذارد، شرط قدم‌گذاشتن در این راه هم آزمایشی سریع و قاطعانه بوده که همه‌چیزش، حتی جانش را هم برای رسیدن به مقصود فدا کند.

🔸بگذریم از اینکه این جوان‌ها بدبختانه نمی‌دانند که جان‌فداکردن در این راه یا راه‌هایی شبیه به آن، شاید میان سایر آزمایش‌ها آسان‌ترین‌شان باشد، حال آن‌که به‌طور مثال اگر همهٔ دوران جوانی پرشور و شوقش را وقف پنج شش سال تحصیلات سنگین و دشوار کندحتی اگر به این نیت باشد که نیروی جوانی‌اش را به دو نیم کرده و نیمی از آن را در خدمت این حقیقت و همین تلاش بگذارد که خودش را موظف به انجام آن کرده ـچنین ازخودگذشتگی‌ای بالاتر از توش و توان بسیاری از این جوان‌هاست. تنها کاری که آلیوشا کرده این است که راهی را خلاف راهی که همهٔ مردم برمی‌گزینند، انتخاب کرده؛ ولی با همان اقدام سریع و با همان شور و علاقه‌ای که دیگران در راه‌های انتخابی دیگر از خود نشان می‌دهند، به‌مجردی که به‌طور جدی به این موضوع اندیشیده، به‌وجود خدا و فناناپذیری روح ایمان آورده است، بعد هم طبعاً بی‌درنگ به خودش گفته: «من می‌خواهم برای فناناپذیری زندگی کنم، هیچ نوع سازش‌کاری و کنارآمدنی را هم نمی‌پذیرم.» به‌همین‌ترتیب اگر به این نتیجه رسیده بود که خدا و فناناپذیری بی‌معنی است و وجود ندارد، بی‌درنگ کافرمی‌شد و به سوسیالیسم رو می‌آورد (چون سوسیالیسم فقط به مسئلهٔ کارگران یا طبقهٔ فقیرتر جامعه نمی‌پردازد؛ بلکه موضوع انکار وجود خدا و بی‌دینی به‌شکل جدید فعلی‌اش هم در آن مطرح است، موضوع ساختن برج بابل است بدون کمک خدا، نه برای این‌که به آسمان دست یابند؛ بلکه آسمان را بیاورند روی زمین تا در دسترس همه قرار بگیرد). برای آلیوشا عجیب و حتی ناممکن بود که بشود مانند گذشته زندگی کرد.

@darsgoftaar

درسگفتار

09 Jan, 11:14


معرفی شخصیت‌های برادران کارامازوف و تحلیلی کوتاه از آن‌ها

🔹فئودور پاولوویچ کارامازوف: فئودور پاولوویچ کارامازوف، ۵۵ساله، هوس‌باز و پدر سه پسر -دیمیتری، ایوان و الکسی- از دو ازدواج است. شایعه شده که او یک پسر نامشروع به نام پاول فئودوروویچ اسمردیاکوف نیز دارد که او را به‌عنوان خدمتکار خود استخدام می‌کند. فئودور به هیچ‌یک از پسرانش که جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند، علاقه‌ای ندارد. رابطه‌ی میان فئودور و پسران بزرگسالش بخش عمده‌ای از طرح رمان را پیش می‌برد.

🔹دیمیتری فئودوروویچ کارامازوف: دیمیتری فئودوروویچ (که اغلب به‌عنوان میتیا شناخته می‌شود) پسر ارشد فئودور کارامازوف و تنها فرزند ازدواج اول او با آدلیدا ایوانونا میوسوف است. دمیتری مانند پدرش فردی شهوانی است و به زیاده‌نوشی می‌پردازد. دیمیتری خود را نیازمند ارثی می‌بیند که به اعتقاد او توسط پدرش مخفی شده است. رابطه‌ی دیمیتری با پدرش بی‌ثبات‌ترین و خشونت‌بارترین رابطه میان برادران است. شخصیت دیمیتری از یک محکوم به نام دی‌آی ایلینسکی که داستایوفسکی در زندان سیبری با او ملاقات کرد، الهام گرفته شده است. ایلینسکی به دلیل قتل پدرش برای به دست آوردن ارثیه در زندان بود، با این حال همیشه بر بی‌گناهی خود اصرار داشت. او بعدها پس از اعتراف مرد دیگری به جرمش، آزاد شد.

🔹ایوان فئودوروویچ کارامازوف: ایوان فئودوروویچ (که گاهی به‌عنوان وانیا نیز شناخته می‌شود) پسر وسطی فئودور و نخستین پسر از ازدواج دوم اوست. ایوان محتاط و گوشه‌گیر، اما از نظر فکری نیز درخشان است. جمله او، «اگر خدا نباشد، همه‌چیز مجاز است»، یک موتیف تکراری در رمان است. برخی از به‌یادماندنی‌ترین و تحسین‌شده‌ترین قسمت‌های برادران کارامازوف مربوط به ایوان است. برای ایوان پوچ بودن تمام تاریخ بشریت با بی‌معنایی رنج کودکان ثابت می‌شود. تمام مثال‌هایی که ایوان از ظلم‌های رواداشته‌شده علیه کودکان می‌آورد، توسط داستایوفسکی از گزارش‌های واقعی روزنامه‌ها و منابع تاریخی گرفته شده است.

🔹الکسی فئودوروویچ کارامازوف: الکسی فئودوروویچ (که اغلب به‌عنوان آلیوشا شناخته می‌شود) کوچک‌ترین برادر است. در آغاز آلیوشا یک تازه‌کار در صومعه‌ی ارتدکس محلی روسیه است و ایمان او در تضاد با بی‌دینی برادرش ایوان است. او همیشه به‌عنوان فردی صلح‌طلب، دلسوز و بابصیرت عمل می‌کند و تقریبا همه او را دوست دارند. داستایوفسکی در خلق شخصیت آلیوشا تا حد زیادی از جوانان رادیکال معاصر روسیه الهام گرفت؛ آلیوشا مظهر همان جامعه‌ای است که با نیکی اداره می‌شود و در آرمان‌های سوسیالیستی وجود دارد، اما از ایمان به خدا یا از سنت مسیحی ارتدکس در روسیه جدا نیست.

🔹پاول فئودوروویچ اسمردیاکوف: پاول فئودوروویچ اسمردیاکوف پسری است که شایعه شده پسر نامشروع فئودور پاولوویچ است. اسمردیاکوف به‌عنوان خدمتکار، بخشی از خانواده کارامازوف می‌شود. اسمردیاکوف که عموما دیگران را تحقیر می‌کند، ایوان را تحسین می‌کند و بی‌خدایی او را می‌پسندد.

🔹آگرافنا الکساندرونا سوتلوا: آگرافنا الکساندرونا سوتلوا که معمولا با نام گروشنکا شناخته می‌شود، زنی ۲۲ساله و دارای جذابیتی عجیب‌و‌غریب برای مردان است. گروشنکا تحسین و شهوت را در فئودور و دیمیتری کارامازوف برمی‌انگیزد و رقابت آن‌ها برای جلب توجه این زن، به کانون اصلی درگیری آن‌ها تبدیل می‌شود.

🔹کاترینا ایوانونا ورخوفتسو: کاترینا ایوانوونا (که گاهی از او به‌عنوان کاتیا یاد می‌شود) علی‌رغم اینکه دیمیتری آشکارا با گروشنکا رابطه دارد، نامزد دیمیتری است. نامزدی او با دیمیتری باعث افتخار دو طرف است، به همین دلیل او نمی‌تواند به عشقش به ایوان اعتراف کند.

🔹پدر زوسیما: پدر زوسیما یک مشاور روحانی در صومعه‌ی شهر و معلم آلیوشا است. زوسیما استدلال‌های الحادی ایوان را رد می‌کند و به شکل‌گیری شخصیت آلیوشا کمک می‌کند. هدف داستایوفسکی از خلق شخصیت زوسیما این بود که کلیسا را به عنوان یک ایدئال اجتماعی مثبت نشان دهد. این شخصیت تا حدی بر اساس پدر آمبروز از صومعه‌ی اپتینا نوشته شده که داستایوفسکی در بازدید از صومعه در سال ۱۸۷۸ با او آشنا شده بود.
ایلیوشا: ایلیوشا (که گاهی ایلیوشچکا نامیده می‌شود) یک بچه‌مدرسه‌ای محلی و شخصیت اصلی یک داستان فرعی مهم در رمان است. دیمیتری به پدرش، افسر فقیر کاپیتان اسنگیوف -که توسط فئودور پاولوویچ برای تهدید دیمیتری به خاطر بدهی‌هایش استخدام شده- حمله و آن‌ها را تحقیر می‌کند و در نتیجه، خانواده‌ی اسنگریوف شرمنده می‌شوند.
@darsgoftaar

درسگفتار

09 Jan, 11:14


داستایوفسکی

@darsgoftaar

درسگفتار

09 Jan, 11:14


نقد کتاب برادران کارامازوف

🔹کتاب برادران کارامازوف بدون تردید یکی از برترین شاهکارهای ادبی جهان است. تا حد زیادی، حجم عظیم توسعه و پیچیدگی دیوانه‌کننده‌ی داستان است که به آن وزن می‌بخشد. برادران کارامازوف حماسه‌ای است که پیشبرد آن بسیار طاقت‌فرساست.

🔹طرح اصلی کتاب بسیار ساده است و به شکلی باورنکردنی آهسته مطرح می‌شود. بیشتر کتاب از تعداد زیادی طرح فرعی تشکیل شده که همگی با پیشرفت داستان، راه خود را به طرح اصلی بازمی‌یابند. داستان‌سرایی داستایوفسکی بیشتر به تعاملات کوچک و روزمره بین گروه بزرگی از شخصیت‌ها می‌پردازد که به‌صورت موازی اتفاق می‌افتند. خواننده این داستان‌های فرعی را دنبال می‌کند که بسیاری از آن‌ها با یکدیگر همپوشانی دارند.

🔹داستایوفسکی به توسعه‌ی شخصیت‌ها در طول داستان می‌پردازد و از رفتار آن‌ها در شرایط استرس‌زا استفاده می‌کند تا اظهارات کلی‌تری درباره‌ی وضعیت انسان در مواجهه با تباهی بیان کند.

🔹از موضوعات اصلی موجود در کتاب برادران کارامازوف می‌توان به اخلاق، رستگاری، خدا و الحاد، گناه، حسادت، عدالت، خانواده، ملیت، اگزیستانسیالیسم و بی‌گناهی کودکان اشاره کرد که مسائل بسیار سنگینی هستند. شاید ناراحت‌کننده‌ترین قسمت خواندن این رمان این باشد که می‌توان با پلیدترین افکار و رفتارهای برخی از شخصیت‌ها همذات‌پنداری کرد.

🔹در نهایت پیام داستایوفسکی این است که مهم نیست چقدر همه‌چیز ناامیدکننده است، تنها کاری که نمی‌توانید انجام دهید «تسلیم شدن» است؛ شما نمی‌توانید به خود بگویید که شکسته‌اید و در نتیجه «همه‌چیز مجاز است». درعوض، عشق به انسانیت، امید فرد به رستگاری خواهد بود.
🌱🌱🌱

ورود کتاب برادران کارامازوف به بازار کتاب ایران و بهترین ترجمه

🔹نخستین ترجمه‌ی فارسی برادران کارامازوف را مشفق همدانی در سال ۱۳۳۵ از روی نسخه‌ی فرانسوی کتاب انجام داد. ترجمه‌های فارسی متعددی از این کتاب وجود دارد، اما هیچ‌یک مستقیما از نسخه‌ی روسی برگردانده نشده‌اند.

🔹از میان ترجمه‌های مشهورتر این کتاب که همگی غیرمستقیم هستند، ترجمه‌ی مشفق همدانی دارای زبان قدیمی و به شیوه‌ای آزاد، ترجمه‌ی اصغر رستگار همراه فهرستی کامل از تمامی شخصیت‌های رمان و پانویسی‌های بسیار کامل و مفید، ترجمه‌ی پرویز شهدی از زبان فرانسوی، ترجمه‌ی احد علیقلیان از انگلیسی به فارسی، منسجم و یکدست و دقیق‌ترین ترجمه‌ی موجود و ترجمه‌ی صالح حسینی غنی ازکلمات، اصطلاحات و عبارات ادبی و دارای یادداشتی مفصل و بسیار خواندنی از سوی مترجم است.
🌱🌱🌱
این رمان را بخوانیم یا بشنویم؟

🔹برادران کارمازوف اثری چشمگیر و ازیادنرفتنی است، به‌طوری که مخاطبان هر از گاهی مجددا به سراغ آن می‌روند تا در دنیایی که داستایوفسکی در دو قرن قبل خلق کرده، پرسه بزنند، از نو در آن غرق شوند و جزئیات و مفاهیمی را کشف کنند که پیشتر آن را درک نکرده بودند. به همین علت توصیه می‌شود علاوه بر خواندن، لذت شنیدن این داستان پر از جزئیات و پر از عمق را هم به خود هدیه بدهید. چرا که تجربه‌ی فضای سه بعدی کتاب صوتی برادران کارامازوف فرصتی منحصربه‌فرد و جذاب برای کشف کردن جزئیات و نکات مغفول‌مانده و درک زوایای جدید آن است. نسخه صوتی این اثر را انتشارات آوانامه با صدای آرمان سلطان‌زاده منتشر کرده که می‌توانید بشنوید.

@darsgoftaar

درسگفتار

09 Jan, 11:14


فئودور داستایوفسکی

🔹امروزه نام داستایوفسکی با معانی عمیق روانی مترادف شده است. ایده‌ها و نوآوری‌های او تاثیر عمیقی بر افرادی از جمله فریدریش نیچه، آندره ژید، ژان پل سارتر و میخائیل بولگاکف گذاشت. آثار او همچنان نیز خوانندگان را با ترکیب توطئه‌های معلق و پرسش‌های نهایی درباره‌ی ایمان، رنج و معنای زندگی مجذوب می‌کنند.

فئودور داستایوفسکی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین رمان‌نویسان و روانشناسان ادبی جهان شناخته شده است. او که در سال ۱۸۲۱ در مسکو متولد شد، پسر یک پزشک بود. زمانی که پسر جوانی بود، پدرش او را به آکادمی مهندسی نظامی سن پترزبورگ فرستاد که او در سال ۱۸۴۳ از آنجا فارغ‌التحصیل شد. داستایوفسکی که از ابتدا به نویسندگی علاقه‌مند بود، بدون اتلاف وقت پس از فارغ‌التحصیلی زمان خود را به نویسندگی اختصاص داد و نخستین کتاب او، مردم فقیر (۱۸۴۶) بلافاصله مورد استقبال منتقدان قرار گرفت.

🔹داستایوفسکی در محافل سوسیالیستی بسیار فعال بود و در سال ۱۸۴۹، دستگیر و زندانی شد. او پس از گذراندن هشت ماه در زندان، به دلیل عضویت در گروهی سوسیالیستی به اعدام محکوم شد، اما این اعدام صرفا نمایشی برای تنبیه روانی زندانیان بود.

🔹فئودور داستایوفسکی بیشتر دهه‌ی ۱۸۶۰ را در اروپای غربی گذراند و در این مدت با فقر، صرع و اعتیاد به قمار دست‌وپنجه نرم کرد. اما با انتشار رمان جنایت و مکافات (۱۸۶۶)، وضعیت مالی او بهبود یافت. پس از نوشتن جنایت و مکافات، داستایوفسکی کتاب ابله (۱۸۶۸) و برادران کارامازوف (۱۸۸۰) را نوشت. داستایوفسکی در سال ۱۸۸۱، کمتر از یک سال پس از انتشار رمان برادران کارامازوف، درگذشت.


معرفی بهترین آثار داستایوفسکی

@darsgoftaar

درسگفتار

09 Jan, 11:14


عنوان: برادران کارامازوف
نویسنده: فئودور داستایفسکی
مترجم: صالح حسینی
ناشر: ناهید


@darsgoftaar

درسگفتار

09 Jan, 11:14


معرفی کتاب برادران کارامازوف اثر فئودور داستایفسکی

🔹کتاب«برادران کارامازوف»، رمانی جاودان و تأثیرگذار نوشته ی «فئودور داستایفسکی» است که برای اولین بار در سال ۱۸۸۰ منتشر شد. زمانی که پیرمردی سرمایه دار و کج خُلق به نام فئودور کارامازوف به قتل می رسد، زندگی پسرانش برای همیشه تغییر می کند: میتیا، پسری لذت طلب است که مشکلاتش با پدر، او را بی درنگ مظنون اول قتل می کند؛ ایوان، پسری روشنفکر است که گرفتاری ها و دغدغه های فکری اش، او را به سوی فروپاشی و سقوط سوق می دهد؛ آلیوشا، فرزند دیگر فئودور کارامازوف، تلاش می کند تا اختلافات میان اعضای خانواده را حل کند و در نهایت، اسمردیاکوف که فرزند نامشروع کارامازوف بزرگ و برادرخوانده ی سه پسر دیگر است.

🔹این شاهکار تاریک از داستایفسکی همزمان با مشخص کردن هویت واقعی قاتل، جهانی را خلق می کند که در آن، مرزهای میان بی گناهی و فساد، و خیر و شر محو می گردند.
🌱🌱🌱

نکوداشت های کتاب برادران کارامازوف

🔹کاوشی گرانبها و تکان دهنده درباره ی سوال های اساسی هستی انسان.
Barnes & Noble

🔹باشکوه ترین رمانی که تا به حال نوشته شده است.
Sigmund Freud

🔹داستایفسکی تنها روانشناسی است که از او چیزهایی یاد گرفتم.
Friedrich Nietzsche

🌱🌱🌱

قسمت هایی از کتاب برادران کارامازوف

🔸خداوند، فرصت بسیار اندکی به ما داده، فقط بیست و چهار ساعت در روز، طوری که آدم حتی وقت ندارد خواب سیری بکند، چه برسد به این که از گناهانش توبه کند. 

🔸هر قدر احمقانه تر، به واقعیت نزدیک تر. هر قدر احمقانه تر، روشن تر. حماقت، مختصر و بی پیرایه است، اما هوشمندی وول می خورد و خود را پنهان می کند. هوشمندی، بی سر و پا است اما حماقت، صادق و سرراست است. 

🔸پدران و استادان، از خود می پرسم جهنم چیست؟ به نظر من، جهنم، رنج ناتوانی از عشق ورزیدن است.

@darsgoftaar

درسگفتار

09 Jan, 11:14


درباره کتاب برادران کارامازوف

🔹کتاب برادران کارامازوف آخرین، بهترین و بزرگ‌ترین رمان فئودور داستایوسفکی نویسنده‌ی بزرگ روس است. این رمان سرشار از شخصیت‌پردازی و تحلیل‌های عمیق روان‌شناختی در باب بشریت است و یکی از مهم‌ترین شاهکارهای ادبی جهان به شمار می‌رود.

🔹«برادران کارامازوف» یک معمای جنایی و کاوشی در رقابت‌های وابسته به عشقی شهوانی در مجموعه‌ای از روابط عاشقانه‌ی مثلثی است. داستایوفسکی از طریق وقایع گیرای داستان خود، کل زندگی روس‌ها را به تصویر می‌کشد. این رمان یک تلاش اجتماعی و معنوی است، در دورانی که هم طلایی و هم نقطه‌ی عطف غم‌انگیزی در فرهنگ روسیه بود.

🔹«برادران کارامازوف» بر مضامین الهی و فلسفی موردعلاقه‌ی داستایوفسکی -مضامینی از جمله منشا شر، ماهیت آزادی و میل به ایمان- متمرکز است.فئودور پاولوویچ کارامازوف، پدری ولخرج و شرور است که هر چیز نجیبی را به سخره می‌گیرد. زمانی که پسرانش کودک بودند، او نه از روی بدخواهی، بلکه صرفا به این دلیل که آن‌ها را «فراموش کرده بود» از آن‌ها غافل شد. هنگامی که پدر به قتل می‌رسد، تمام پسران تحت اتهام قرار می‌گیرند.

🔹پسر بزرگ‌تر او، دیمیتری، مردی پرشور است که با پدرش بر سر پول دعوا می‌کند و برای جلب توجه زنی به نام گروشنکا، با او رقابت می‌کند. جوان‌ترین پسر خانواده، آلیوشا، یکی از تلاش‌های داستایوفسکی برای خلق یک شخصیت مسیح‌گونه است. آلیوشا به پیروی از راهب خردمند زوسیما، سعی می‌کند عشق مسیحی را عملی کند. داستایوفسکی به نوعی او را قهرمان اثر معرفی می‌کند، اما خوانندگان معمولا بیشتر به برادر میانی یعنی ایوان روشنفکر علاقه‌مند هستند.

🔹ایوان مانند راسکولنیکوف، قهرمان کتاب جنایت و مکافات، استدلال می‌کند که اگر خدا و جاودانگی وجود نداشته باشد، «همه‌چیز مجاز است» و حتی اگر همه‌چیز مجاز نباشد، او به آلیوشا می‌گوید که فرد فقط مسئول اعمال خود است، اما نه در برابر خواسته‌های خود. البته زمانی که کارامازوف پیر کشته می‌شود، ایوان علی‌رغم تمام نظریه‌هایش، به‌خاطر اینکه آرزوی مرگ پدرش را داشت، احساس گناه می‌کند. در ردیابی احساس گناه ایوان، داستایوفسکی توجیهی روانشناختی برای آموزه‌های مسیحی ارائه می‌دهد. شر فقط به‌خاطر وجود چند جنایتکار اتفاق نمی‌افتد، بلکه به دلیل جو اخلاقی که تمام مردم با داشتن آرزوهای شیطانی در آن مشارکت دارند، رخ می‌دهد.

@darsgoftaar

درسگفتار

09 Jan, 11:11


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

08 Jan, 06:07


بهرام مشحون

بهرام مشحون، متولد ۱۳۲۶ در تهران، ازچهره‌های برجستۀ فیزیک نظری در دنیا و متخصصِ گرانش و نسبیت است. بهرام مشحون استادِ پیشکسوت و بازنشستهٔ دانشگاه میزوری کلمبیا و استاد معینِ پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و دانشکدۀ فیزیک دانشگاه صنعتی شریف است. او دورۀ کارشناسی را در دانشگاه برکلی زیر نظر اِمیلیو سگره، برندۀ نوبل فیزیک در سال ۱۹۵۹، سپری کرده است و سپس برای ادامهٔ تحصیل به دانشگاه پرینستون رفته و در آنجا در سال ۱۳۵۱ موفق به گذراندن رسالهٔ دکتری خود دربارهٔ سیاهچاله‌ها زیر نظر جان ویلر شده است. مشحون پیش از پیوستن به دانشگاه میزوری به‌عنوان محقق و پژوهشگر در پرینستون، مریلند، یوتا و کَلتِک در امریکا و کُلن در آلمان به فعالیت پرداخته است. او کتابی با انتشارات آکسفورد دربارۀ گرانش غیرموضعی دارد و پژوهش‌هایش در زمینهٔ فیزیک نظری، گرانش و نسبیت عام بسیار مهم و تأثیرگذار بوده است.

@darsgoftaar

درسگفتار

08 Jan, 06:07


شانت باغرام

شانت باغرام، متولد ۱۳۶۱ در تهران، کیهان‌شناس و عضو هیئت علمی دانشکدۀ فیزیک دانشگاه صنعتی شریف است. او محقق پسادکتری در دانشگاه واترلو، مؤسسۀ فیزیک نظری پریمیتر در کانادا و همچنین پژوهشکدهٔ نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بوده است. باغرام برندهٔ جایزهٔ ابوریحان بیرونی فرهنگستانِ علوم ایران و جایزۀ مرکز فیزیک نظری عبدالسلام تریسته در ایتالیا شده است. او از سال ۱۳۹۳ در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به آموزش و پژوهش است و به مطالعهٔ ساختارهای بزرگ مقیاس کیهانی برای فهم ماده و انرژی تاریک می‌پردازد."

@darsgoftaar

درسگفتار

08 Jan, 06:07


بخشی‌ از کتاب:
📚 در جست وجوی فهم کیهان
بهرام مشحون، شانت باغرام

درسگفتار

08 Jan, 06:07


عنوان: درجست وجوی فهم کیهان
نویسنده: بهرام مشحون،شانت باغرام
ناشر: نو


@darsgoftaar

درسگفتار

08 Jan, 06:07


معرفی کتاب در جست وجوی فهم کیهان اثر بهرام مشحون، شانت باغرام

🔹کتاب «در جست‌وجوی فهم کیهان»سفری است برای کنجکاوی در باب ناشناخته‌های عالم، از انبساطِ کیهان گرفته تا سیاهچاله‌ها و ماده و انرژیِ تاریک و حیات فرازمینی. این سفر در بسترِ تاریخ علم و به‌خصوص تاریخِ فیزیک از دوران باستان تا زمان معاصر رخ می‌دهد. در اثنای این سفر در فضا و زمان، به بررسی ساختار و تحول ستارگان و کهکشان‌ها می‌پردازیم. سپس با کاوش دربارهٔ مدل مهبانگ، تابش زمینۀ ‌کیهانی و ساختارهای بزرگ‌مقیاس به بررسیِ آغاز و ساختار و تاریخچهٔ کیهان می‌رسیم. در خلالِ سطرهای این کتاب بنیادهای فیزیکِ نیوتنی، الکترومغناطیس، مکانیک کوانتومی، نسبیت خاص و عام و کیهان‌شناسی بازگو می‌شود.

🌱🌱🌱

 قسمتهایی از کتاب در جست وجوی فهم کیهان

🔸قرن‌های متمادی انسان تصور می‌کرد که زمین مرکز عالم است. این تصور ۵۰۰ سال پیش تغییر کرد و مدل ما از عالم تبدیل شد به دنیای خورشیدمرکز. این اتفاق علمی تغییر عمیقی در طرز فکر انسان ایجاد کرد و پیامدهای عظیمی داشت، به‌خصوص اینکه دیگر انسان‌ها مرکز دنیا نبودند و بنابراین شاید این به همین معنا است که دنیا دیگر مرکزی ندارد. اگر بحث‌های گذشته را به یاد داشته باشید، مدل‌های پیشین برای دنیا همیشه محدود بودند و انتهای عالم کره‌ای بود که ستارگان به آن چسبیده بودند و دور ما می‌گشتند. محدود بودنِ این کره از نظرگاه مذهبی-اعتقادی خیلی مهم بود، چون هر که خدا خلق کرده می‌بایست محدود باشد. زیرا «بی‌نهایت» ویژگی خود خدا تلقی می‌شد. پس محدود بودن جهان از دیدگاه مذهبی مطلوب بود. حال اگر دنیا مرکزی نداشته باشد و به نظر آید که هرجایی شبیه هر جای دیگری است، آرام‌آرام این ایده که دنیا محدود است نیز کمرنگ خواهد شد. بنابراین تصور دنیایی به مرکزیت زمین تبدیل شد به تصور دنیایی بدون مرکز و بی‌نهایت.

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Jan, 22:42


پیتر گادفری اسمیت

🔹گادفری اسمیت استاد تاریخ و فلسفه علم در دانشگاه سیدنی است.او به‌طور عمده در حوزه فلسفه زیست‌شناسی و فلسفه ذهن کار می‌کند و همچنین به فلسفه علم به صورت عام، عمل‌گرایی (به ویژه کارهای جان دیویی) و برخی ازبخش‌های 
متافیزیک و معرفت‌شناسی علاقه‌مند است.

🔹گادفری-اسمیت در سال ۱۹۶۵ در استرالیا متولد شد و دکترای خود را در فلسفه از دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو در سال ۱۹۹۱ تحت نظارت فیلیپ کیچر دریافت کرد. وی پیش از این در دانشگاه هاروارد، دانشگاه استنفورد، دانشگاه ملی استرالیا و مرکز تحصیلات تکمیلی CUNY تدریس می‌کرد.

🔹گادفری-اسمیت برای کتاب خود به نام جمعیت‌های داروینی و انتخاب طبیعی (۲۰۰۹) موفق به دریافت جایزه لاکاتوس شد. در این کتاب او مبانی فلسفی نظریه تکامل را مورد بحث قرار می‌دهد.وی از برهان‌های طرفدار طراحی هوشمند انتقاد کرده‌است.

🔹در سال ۲۰۱۶، گادفری اسمیت کتاب ذهن‌های دیگر: هشت پا، دریا و ریشه‌های عمیق آگاهی را منتشر کرد. این کتاب منشأ ادراک، آگاهی و هوش در قلمرو حیوانات، به ویژه چگونگی تکامل آن در سرپایان، را در مقایسه با پستانداران و پرندگان بررسی می‌کند.

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Jan, 22:42


45: Other Minds
خلاصه کتاب ذهن‌های دیگر
اپیزود ۴۵ پادکست بی‌پلاس

درسگفتار

01 Jan, 22:41


عنوان: ذهن های دیگر
اختاپوس، دریا و ریشه های ژرف آگاهی

نویسنده: پیتر گادفری اسمیت

مترجم: محمد کرام الدینی
ناشر:
فاطمی(از مجموعه علمی فانوس)

درسگفتار

01 Jan, 22:41


معرفی کتاب ذهن های دیگر اثر پیتر گادفری اسمیت

🔹در«ذهن‌های دیگر»، پیتر گادفری اسمیت، فیلسوف برجسته علم و غواص ماهر، داستان جدید و جسورانه‌ای را بیان می‌کند که چگونه تجربه ذهنی به وجود آمد و چگونه طبیعت از خود آگاه شد. همانطور که گادفری اسمیت تأکید می کند، این داستانی است که عمدتاً در اقیانوس رخ می دهد، جایی که حیوانات برای اولین بار در آنجا ظاهر شدند. گادفری اسمیت با ردیابی رشد مناسب ذهن، نشان می دهد که چگونه توده های سرکش از سلول های دریایی شروع به زندگی مشترک کردند و قادر به حس کردن، عمل کردن و سیگنال دادن شدند.

🔹همانطور که این موجودات ابتدایی بیشتر با دیگران درگیر شدند، پیچیده تر شدند. اولین سیستم عصبی، احتمالاً در خویشاوندان باستانی چتر دریایی تکامل یافته است. بعدها، سرپایان که به عنوان نرم تنان نامحسوس شروع شدند، پوسته های خود را رها کردند و از کف اقیانوس بالا رفتند و به دنبال طعمه بودند و هوش بیشتری برای انجام این کار به دست آوردند. پستانداران و پرندگان با انتخاب مسیری مستقل، بعداً سفرهای تکاملی خود را آغاز کردند…

🔹اما سرپایان چه نوع هوشی دارند؟ گادفری اسمیت با تکیه بر آخرین تحقیقات علمی و ماجراجویی های غواصی خود، اسرار بسیاری را که این دودمان را احاطه کرده است بررسی می کند. چگونه اختاپوس، موجودی منزوی با زندگی اجتماعی اندک، اینقدر باهوش شد؟ داشتن هشت شاخک که آنقدر مملو از نورون‌ها هستند که عملاً «خودشان فکر می‌کنند» چگونه است؟ چه اتفاقی می‌افتد وقتی برخی از اختاپوس‌ها روش‌های گوشه‌نشین خود را رها می‌کنند و مانند آن‌ها در یک مکان منحصربه‌فرد در سواحل استرالیا جمع می‌شوند؟
🌱🌱🌱

چرا کتاب ذهن‌های دیگر را پیشنهاد می‌کنیم؟

🔹ما انسان‌ها از خودآگاهی بهره‌مندیم. از وجود خودمان آگاهی داریم، و می‌دانیم که آدمیزادیم. اما این آگاهی در فرگشت از کجا پدید آمده. کدام موجودات دیگر این خودآگاهی را دارند؟ اولین جانورانی که حسی از زنده بودن داشتند، کدام جانوران بودند؟مثلا اختاپوس‌ها هم خودآگاهی دارند؟ اختاپوس بودن چه حسی دارد؟ آیا اصلاً حسی دارد؟ اصلاً درست است که احساسات موجودات دیگر را با مفاهیمی که خودمان ساخته‌ایم توضیح بدهیم؟
 کتاب “ذهن‌های دیگر” پرسش‌های جالبی شبیه به این‌ها را مطرح می‌کند.خواندن این کتاب را به دانشجویان زیست‌شناسی و جانورشناسی،علاقه‌مندان به علوم تکاملی،دوستداران حیوانات پیشنهاد می کنیم.

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Jan, 22:39


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Jan, 06:55


جملات برگزیده کتاب سفر به انتهای شب:

🔸هیچ ستمگر و مستبدی مثل مغز وجود ندارد.
🔸اگر ثروتمند نیستید باید همیشه مفید به نظر برسید.
🔸غم دنیا راه‌های متفاوتی برای رسیدن به مردم دارد، اما به نظر می‌رسد تقریباً هر بار موفق می‌شود.
🔸شهر ناآشنا چیز خوبی است. آن جا می‌توانید اینطور تصور کنید که همه افرادی که ملاقات می‌کنید خوب هستند.
🌱🌱🌱

در بخشی از کتاب سفر به انتهای شب می‌خوانیم:

🔸همین‌طور که جلو مى‌رفتم، یاد مراسم روز پیش افتادم. وسط چمنزارى که این مراسم برگزار شده بود، پاى تپه‌اى، سرهنگ با صداى نخراشیده‌اش سر یگان فریاد زده بود که: «به پیش! به پیش! زنده باد فرانسه!» وقتى کسى قوه تخیل نداشته باشد، مردن برایش مهم نیست، اما وقتى داشته باشد ثقیل است. این از عقیده من. هرگز تا آن وقت این همه چیز را یکجا یاد نگرفته بودم. سرهنگ هرگز تخیل درست و حسابى نداشت. تمام بدبختى این آدم از همین جا ناشى مى‌شد. بدبختى ما هم همین‌طور.

🔸آیا من تنها کسى بودم که در تمام این یگان معنى مرگ را درک کرده بودم؟ من یکى ترجیح مى‌دادم به سن پیرى برسم و بمیرم. بیست سال دیگر... سى سال دیگر... شاید هم بیشتر، نه به این مرگى که آن‌ها براى من در نظر داشتند و مى‌خواستند به خاک فلاندر بیفتم، دهنم پر بشود، شاید حتى بیشتر از دهنم، و در اثر انفجار گوش تا گوش بترکم. بالاخره هم هر چه باشد، آدم مى‌تواند درباره مرگ خودش نظرى داشته باشد.

🔸اما کجا مى‌شد بروم؟ مستقیم به جلو؟ پشت به دشمن؟ فکر مى‌کنم اگر ژاندارم‌ها مرا به این صورت مشغول گشت و گذار گیر مى‌انداختند، حتما کارم ساخته بود. همان شب، جنگى و بى‌رودربایستى، توى یک کلاس مدرسه محاکمه‌ام مى‌کردند. از هر جا که مى‌گذشتیم کلاس‌هاى خالى فت و فراوان بود. با من عدالت بازى درمى‌آوردند، درست همان‌طور که وقتى معلم سر کلاس نیست، بچه‌ها راه مى‌اندازند. افسرها پشت میز، و من سرپا، کت بسته جلوى میز محاکمه، و فردا صبحش هم مرا مى‌دهند دست جوخه اعدام. دوازده تا گلوله، نه بیشتر. بعدش چه

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Jan, 06:55


بهترین کتاب‌های لویی فردینان سلین

🔹کتاب سفر به انتهای شب (Journey to the End of the Night): سفر به انتهای شب شاهکاری بی‌بدیل از لویی فردینان سلین است. در این محاوره و مباحثه‌ی فراواقعی، طنز سیاه و تلخ و گزنده‌ای را درباره‌ی حماقت و ریاکاری جامعه می‌توان مشاهده کرد. سفر به انتهای شب سمفونی ادبی ظلم و ستم است که حول محور فردینان باردامو، خرده‌بورژوایی نوپا، می‌گردد و زندگی‌نامه و شرح وقایع حیات اوست. او برای آنکه از اجبار حضور در جنگ رها شود، خود را درگیر اتفاقات عجیبی می‌کند که در نهایت او را به وطنش بازمی‌گرداند. به گمان بسیاری، این اثر نیمه‌خودزندگی‌نامه‌ی سلین است. سفر به انتهای شب برنده‌ی جایزه‌ی ترجمه‌ی ادبی EKEMEL و جایزه‌ی تئوفراست-رنودو شده است.

🔹کتاب مرگ قسطی (Death on Credit): مرگ قسطی را به همراه سفر به انتهای شب از شاهکارهای لویی فردینان سلین می‌دانند. این دو کتاب که در اواسط دهه‌ی ۱۹۳۰ منتشر شدند، برای ادبیات فرانسه و جهان، تازگی و نوآوری فراوانی را به ارمغان آوردند. اگرچه هر دو این آثار و نیز آثاری از این‌دست که متعاقباً منتشر شدند، در زمره‌ی کتاب‌های داستانی قرار می‌گیرند، در حقیقت و به‌درستی لقب «اعترافات خلاقانه» به آنان داده شده است. سلین در این کتاب به گذران دوران کودکی در محله‌های فقیرنشین پاریس، خدمت در جنگ جهانی اول و حضور در جنگل‌های آفریقا اشاراتی دارد.

🔹کتاب دسته‌ی دلقک‌ها (Guignol's Band): قهرمان خودزندگی‌نامه‌ی دیگری به قلم لویی فردینان سلین گویی در کابوس اموات و شهر مردگان لندن در سال‌های جنگ زندگی می‌کند. او در آن آشفته‌بازاری که مملو از دلال‌ها، جادوگران، خشونت‌طلبان و... است، شکست و پوسیدگی اجتماعی و بیولوژیکی جامعه را از پیش می‌بیند. مضمون اصلی این داستان نه مرگ بلکه زندگی است و سلین با نگاهی توهم‌آمیز آن‌قدر مرز بین خیال و واقعیت را درهم می‌شکند که رؤیا نیز به اندازه‌ی واقعیت برای خواننده متعارف به نظر می‌رسد.

🔹کتاب قصر به قصر (Castle to Castle): قصر به قصر را ادامه‌ی روند خودزندگی‌نامه‌نویسی لویی فردینان سلین و بخش پایانیِ آن می‌دانند؛ مسیری که از کتاب سفر به انتهای شب روایت جوانی سلین آغاز شده، در مرگ قسطی به دوران کودکی و نوجوانی سلین اشاره دارد، در کتاب دسته‌ی دلقک‌ها از تجربیات تلخ او می‌گوید، و در نهایت، با قصر به قصر و با حکایت دوران کهولت و کهن‌سالی نویسنده به پایان می‌رسد. لویی فردینان سلین در این کتاب تصویری تلخ و غیرقابل تحمل را از جامعه و شرایط انسانی آن ترسیم می‌کند.

🔹کتاب شمال (North): کتاب شمال آخرین اثر منتشرشده از لویی فردینان سلین است که قصد بر ادامه‌ی آن را داشت، اما هرگز فرصتش را پیدا نکرد. سلین در شمال، به جنگ جهانی دوم و حوادث و پیامدهای دهشتناک پس از آن می‌پردازد. راوی داستان همانند سلین، از فرانسه به آلمان گریخته، اما این گریز ناگزیر از دشواری‌های زندگی او کم نکرده است. شمال مانیفست سلین درباره‌ی جنگ است و او به گزنده‌ترین و تلخ‌ترین زبانی که می‌توانسته از رنج‌ها و مصائب زندگی حین و پس از جنگ سخن گفته است.

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Jan, 06:55


لویی فردینان سلین
مه‌ی ۱۸۹۴ تا ۱ ژوئیه‌ی ۱۹۶۱ - فرانسوی

لویی فردینان سلین را از جمله نویسندگانی می‌دانند که رویکرد رایج به داستان را متحول کرده است. با اینکه آثارش تا مدت‌ها در حاشیه نگه داشته شدند، نوشته‌های او هم‌اکنون به‌عنوان پیشرو طنز سیاه معاصر شناخته می‌شوند. سلین توانست از میان تمام رنج‌های زیسته‌اش، مسیری بیابد تا تجارب خود را، هرچند تلخ و هرچند گزنده، با دیگران به اشتراک بگذارد. «سفر به انتهای شب» و «مرگ قسطی» از برجسته‌ترین کتاب‌های وی محسوب می‌شوند.

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Jan, 06:55


📚 سفر به انتهاى شب
لوئى فردينان سل

📝 فرهاد غبرایی

درسگفتار

01 Jan, 06:55


عنوان: سفر به انتهای شب
نویسنده: لویی فردینان سلین
مترجم: پیمان خاکسار
ناشر: چشمه


@darsgoftaar

درسگفتار

01 Jan, 06:55


معرفی کتاب سفر به انتهای شب اثر لویی فردینان سلین

🔹خشم و انزجار لویی فردینان سلین از موضوعی که خودش، آن را حماقت و دورویی جامعه می نامد، تقریبا در تمامی صفحات رمان سفر به انتهای شب به چشم می خورد. این رمان که از شیوه ی روایی رک و البته محاوره ای و ملموس بهره می برد، سمفونی ادبی ای است از خشونت، بی رحمی و پوچ گرایی. این کتاب در زمان انتشار در سال ۱۹۳۲، اغلب منتقدان را شوکه کرد و خیلی زود به موفقیت های بزرگی در سراسر اروپا و آمریکا به دست آورد.

🔹کتاب، سفرهای ضد قهرمان داستان، خرده بورژوایی به نام باردامو، را از خرابه های به جا مانده از جنگ جهانی اول به جنگلی در آفریقا، نیویورک و دیترویت را روایت می کند و سرانجام زندگی این شخص را به عنوان دکتری شکست خورده در پاریس به تصویر می کشد. سفر به انتهای شب، مخاطبین را وارد دنیایی بی رحم و شوکه کننده می کند و پایان عجیب و پیش بینی ناپذیر آن تا مدت ها در ذهن خوانندگان این اثر باقی خواهد ماند.
🌱🌱🌱

نکوداشت های کتاب سفر به انتهای شب

🔹سلین نشان داد که می توان مفاهیمی را به مخاطب انتقال داد که پیش از این، دست نیافتنی به نظر می رسیدند.
New York Times Book Review

🔹سلین، طراح و نگارگر نثر عصر حاضر است.
Guardian

🔹این اثر، با طنز سیاه، پوچ گرایی و نثر بی تعارف و طوفانی خود، تعریفی جدید از هنر رمان نویسی ارائه داد.
Amazon

🌱🌱🌱

قسمت هایی از کتاب سفر به انتهای شب

🔸اجداد ما به خوبی خودمان بودند؛ کینه ای، رام، بی عصمت، درب و داغان، ترسو و نامرد، حقا که به خوبی خودمان بودند! ماها عوض نمی شویم؛ نه جوراب مان عوض می شود و نه ارباب هامان، و نه عقایدمان. وقتی هم می شود آنقدر دیر است که به زحمتش نمی ارزد. ما ثابت قدم به دنیا آمده ایم و ثابت قدم هم ریغ رحمت را سر می کشیم؛ سرباز بی جیره و مواجب، قهرمان هایی که سنگ دیگران را به سینه می زنند، بوزینه های ناطقی که از حرف هاشان رنج می برند. ماها آلت دست عالیجناب نکبتیم. او صاحب اختیار ماست. باید هوای کار دستمان باشد که لااقل بشود غذایی بلنبانیم. این که نشد زندگی. 

 🔸کار با غصه دار شدن به آخر نمی رسد، دوباره باید راهی پیدا کرد که همه قصه را از سر گرفت و به غصه های تازه تری رسید. ولی بگذار دیگران برسند! همه بی آن که بروز بدهند دنبال برگشت جوانی شان هستند! بنازم به این رو! ولی من دیگر برای تحمل کردن آمادگی نداشتم! مسلم بود که موفق نشده ام. من نتوانسته بودم نیت سفت و سختی برای خودم دست و پا کنم. نیتی بسیار زیبا و شکوهمند و بسیار راحت برای مردن. 

 🔸در این صورت سرتاسر وجودم، شهامت می شد. از سر تا پام شهامت می بارید و زندگی به یک اندیشه متمرکز شهامت بدل می شد، شهامتی که هر چیزی را ممکن می کرد، هر چیزی را به راه می انداخت، همه انسان ها و همه اشیاء زمین و آسمان را. به علاوه، عشق آن قدر قدرتمند می شد که مرگ، وسط عشق و محبت گیر می افتاد و آن تو آن قدر جایش گرم و نرم بود که بی شرف کیفور می شد و بالاخره او هم مثل بقیه به نوایی می رسید. چه خوب می شد! قیامت می شد! 

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Jan, 06:55


سبک نگارش و دیدگاه‌های لویی فردینان سلین

🔹زندگی لویی فردینان سلین همیشه پر از درد و کابوس نبود، اما او خود ترجیح می‌داد بر آن قسمتی از زندگی‌اش تمرکز کند که می‌توانست کنایه‌ای بر سیاهی، فساد و تباهی دنیا باشد. سلین که ذات و ماهیت جهان را بر تیرگی می‌دانست، دنیا را از آنچه می‌دید حتی سیاه‌تر به تصویر می‌کشید. برای رسیدن به این مقصود، زبان فاخر و پر از تکلف و زرق‌وبرق نوشتار فرانسه ابزار مناسبی نبود.

🔹لویی فردینان سلین از جمله اولین نفراتی است که از نوشتن به زبان ادبی و نوشتاری سر باز می‌زند و با لحنی محاوره‌گونه با مخاطبانش گفت‌و‌گو می‌کند. او از کلمات آرگو و زبانِ خشنِ رایج در کوچه‌وبازار استفاده می‌کند تا مقصودش را شفاف‌تر و سریع‌تر به خواننده انتقال دهد. حتی گاه واژه‌های جدیدی می‌سازد که جان کلام را راحت‌تر به مخاطب عرضه کند، چرا که از نگاه او، زبان نوشتار و قوانین آن موانعی بازدارنده‌ و واسطی بین نویسنده و خواننده‌اند. پس او این مانع و واسط را از سر راه برمی‌دارد تا با سهولت و سرعت بیشتری با مخاطب خود سخن بگوید. استفاده از زبان آرگو باعث شد تا منتقدان و دیگر نویسندگان سلین را به بی‌نزاکتی و بددهانی متهم کنند.

🔹دیگر ویژگی آثار لویی فردینان سلین را می‌توان هنر او در بیان تعداد زیادی معنی با یک واژه یا جمله دانست. به این ترتیب که تقریباً همه‌جا جملات او به بیش از یک مفهوم اشاره می‌کنند که اغلب هم تمامی آن‌ها صحیح به نظر می‌رسند. سلین زبان و شیوه‌ی نوشتاری ویژه‌ی خود را داشت که برگردان آثارش به زبان‌های دیگر را به کاری دشوار و در مواردی، غیرممکن تبدیل کرده است.
🌱🌱🌱

جوایز و افتخارات کتاب سفر به انتهای شب:

🔹 برنده جایزه ترجمه ادبی EKEMEL
🔹 برنده جایزه تئوفراست - رنودو (جایزه ادبی فرانسه)
🌱🌱🌱
نکوداشت‌های کتاب سفر به انتهای شب:

🔹سیاه‌ترین طنز و دلسرد‌ترین صدا در ادبیات فرانسه.
(مجله نقد کتاب لندن)

🔹سرشار از درد، انسان دوستی و کمدی تلخ.
(مجله نیویورکر)

🔹وحشتناک، قدرتمند و مخرب، طنزآمیز و انسان دوستانه. و چه قدرت تخیلی.
(James Laughlin)

🔹یکی از بزرگترین رمان‌های قرن بیستم. می‌توان گفت که بدون سلین هنری میلر، جک کرواک، چارلز بوکوفسکی وجود نداشتند.
(جان بانویل)
🌱🌱🌱

کتاب سفر به انتهای شب برای چه کسانی مناسب است؟

🔹اگر از علاقه‌مندان به آثار سیاسی و جنگی با درون مایه‌ای طنز هستید و تمایل دارید اثری فاخر و باارزش را بخوانید، پیشنهاد ما به شما این کتاب است.

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Jan, 06:54


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

26 Dec, 09:30


تیمور کوران

تیمور کوران اقتصاددان آمریکایی ترک، استاد اقتصاد و علوم سیاسی و استاد خانواده گورتر در مطالعات اسلامی در دانشگاه دوک است. کار وی شامل اقتصاد، علوم سیاسی، تاریخ و مطالعات حقوقی است. کوران در سال ,۱۹۵۴ در شهر نیویورک متولد شد، جایی که والدین وی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ییل بودند..کوران تحصیلات متوسطه خود را در ترکیه به دست آورد و در ۱۹۷۳ از کالج رابرت در استانبول فارغ التحصیل شد. وی سپس در دانشگاه پرینستون در رشته اقتصاد تحصیل کرد و در سال ۱۹۷۷ فارغ التحصیل شد.کوران سردبیر مجموعه کتاب‌های اقتصاد، شناخت و جامعه (۱۹۸۹_۲۰۰۶) انتشارات دانشگاه میشیگان بود. از سال ۲۰۰۹، او سردبیر مجموعه انتشارات دانشگاه کمبریج مطالعات کمبریج در اقتصاد، انتخاب و جامعه بوده است که با همکاری پیتر بوتکه آن را بنیانگذاری کرده است . او از سال ۲۰۱۷ به طور مشترک در مجله اقتصاد تطبیقی ​​ویرایش شده است .
کوران مروج آزادی بیان در داخل و خارج دانشگاه است. در سال ۲۰۲۱، او یکی از بنیانگذاران اتحاد آزادی آکادمیک (AFA) شد. در سال ۲۰۲۲، او به شورای مشورتی بنیاد حقوق و بیان فردی (FIRE) پیوست.    

@darsgoftaar

درسگفتار

26 Dec, 09:30


54: Private Truths, Public Lies

خلاصه‌ کتاب حقایق نهان, دروغ های عیان
اپیزود ۵۴ پادکست بی‌پلاس


@podcastbplus

درسگفتار

26 Dec, 09:30


بخشی از کتاب:
📚 حقایق نهان، دروغ های عیان
تیمور کوران

درسگفتار

26 Dec, 09:20


عنوان: حقایق نهان، دروغ های عیان
پیامدهای اجتماعی تحریف ترجیح

نویسنده: تیمور کوران
مترجم: سید حامد بهشتی
ناشر: روزنه


@darsgoftaar

درسگفتار

26 Dec, 09:20


معرفی کتاب حقایق نهان، دروغ های عیان
اثر تیمور کوران

🔹"حقایق نهان، دروغ های عیان" اثری است از "تیمور کوران" که به "پیامدهای اجتماعی تحریف ترجیح" می پردازد. چقدر پیش آمده که عقاید ذهنی و حسی خود را به همان شکل که در سرمان هست بیان کنیم؟ زمانی که در بحث با یک مخاطب قرار می گیریم، چه مقدار از نظراتمان افکار واقعی خودمان هستند و چه مقدار را با توجه به مخاطب ابراز می کنیم؟

🔹کتاب حقایق نهان دروغ‌های عیان که  قرار است ریشه‌ها، نحوه عمل و پیامدهای مهم پدیده‌ای را مورد بررسی قرار ‌دهد که از بدو شکل‌گیری جوامع انسانی با بشر همراه بوده است. هرچند امروزه به سبب انقلاب ارتباطات و دسترسی همگانی به رسانه‌های جمعی و اخبار در سراسر جهان، توجهات بیشتری را به خود معطوف می‌کند. این پدیده از کوچکترین واحدهای تجمع انسانی در سطح خانواده و گروه‌های دوستی، تا بزرگترین آنها در سطح جامعه سیاسی قابل ردگیری است: تحریف ترجیحات.

🔹تیمور کوران، دانشمند ترکیه‌ای-آمریکایی درکتاب حقایق نهان دروغ‌های عیان تلاش می‌کند با بهره‌گیری از رویکردی میان‌رشته‌ای و با به‌کارگیری فنون و روش‌های تحقیق برآمده از روان شناسی، اقتصاد و سیاست، نخست دریابد چه انگیزه‌ها و مشوق‌هایی موجب می‌شوند افراد ترجیحات‌شان را در بسیاری موارد نادرست یا حتی وارونه، بازنمایی ‌کنند. از آن مهم‌تر اثر چنین عملی در شکل‌گیری، ماندگاری و تغییر ناگهانی ساختارهای کلان اجتماعی و سیاسی چیست.

🔹ظاهراً پاسخ به پرسش اول علی‌الخصوص برای شهروندانی که ذیل ساختارهای سرکوبگر سیاسی (همچون دیکتاتوری‌های کمونیستی در اروپای شرقی) زندگی می‌کنند، یا برای خواننده آشنا با این قبیل ساختارها چندان سخت به‌نظر نمی‌رسد. نکته مهم اثر کوران اما این است که به ما نشان می‌دهد «تحریف ترجیحات» در واقع نه منحصر به موضوعات و مسائل حساسی است که ریشه‌ یا اثری در سپهر سیاست (به‌معنای ساختارهای کلان قدرت) دارند، و نه مختص نظام‌های دیکتاتوری و سرکوبگر.

🔹"تیمور کوران" در کتاب "حقایق نهان، دروغ های عیان" بر این عقیده است که ابزار عقیده ی ما، بسیار تحت تاثیر فشار اجتماعی است. تفاوت میان ترجیح شخصی و عمومی، همان چیزی است که "تیمور کوران"، تعریف ترجیح می خواند.

🔹آنچه نویسنده در "حقایق نهان، دروغ های عیان" عرضه می کند، شرح مفصل و منسجمی است از تلاش های فکری که سابقا از وی به صورت چندین مقاله منتشر شده است. در این مقالات ماهیت پیش بینی ناپذیر انقلاب ها و علی الخصوص عجایب حاصل از انقلاب های غافلگیرکننده در اواخر دهه ی هشتاد در اروپای شرقی مورد بررسی قرار گرفته بود.
🌱🌱🌱

نکوداشت های کتاب حقایق نهان، دروغ های عیان

🔹تیمور کوران ، اقتصاددان ، یک مطالعه جذاب درباره اینکه چگونه حتی می توان شهروندان "آزاد" را به طور اجتماعی تحت فشار قرار داد تا "دروغ گفتن" های روزمره را بررسی می کند.
National Review

🔹یک مطالعه جذاب در روانشناسی اجتماعی و سیاسی و افکار عمومی ... برای کسانی که تأکید می کنند جنگ ، خشونت و صلح در ذهن مردان آغاز می شود ، این مطمئنا کار مهمی است
Peace Research

🔹یک تحلیل نظری جذاب از چگونگی تأثیر ساختارهای زمینه ای قدرت برای انطباق با احساسات عمومی بر یک فرد. نویسنده با تلفیق دیدگاه های اقتصاد ، روانشناسی و جامعه شناسی ، بینش های بی شماری را در مورد فرآیند سرکوب عقاید واقعی خود به دلیل احتمال انتقاد یا پند و اندرز احتمالی افرادی که نمایانگر احساسات غالب هستند ، ارائه می دهد ... استدلال کوران پیامدهای اساسی برای نظریه اجتماعی دارد ... برای تجزیه و تحلیل دقیق و بصیرت بسیار توصیه می شود.
Choice

@darsgoftaar

درسگفتار

26 Dec, 09:20


درباره کتاب حقایق نهان، دروغ های عیان

🔹شاید هیچ‌وقت فکرش را هم نمی‌کردید زمانی می‌رسد که مفهوم دروغ و حقیقت تغییر کند و آن‌قدر حاشیه و توضیح به آن متصل شود که دیگر نتوانید متوجه شوید چه چیزی دروغ است و چه چیزی حقیقت. ممکن است بعد از دیدن عنوان کتاب حقایق نهان، دروغ های عیان این پرسش در ذهنتان شکل بگیرد که منظور نویسندهٔ کتاب از دروغ دقیقاً چیست؟

🔹وقتی شروع به خواندن کتاب می‌کنید، متوجه می‌شوید نویسنده از اصطلاح تحریف ترجیحات استفاده کرده است. چرا از عبارت پیچیده‌ای مانند تحریف ترجیحات استفاده می‌کند؟ آیا دروغگویی بیان‌گر همان منظور نیست؟ تحریف ترجیح گونه‌ای دروغگویی است، اما مفهومی خاص‌تر دارد. سربازی را در نظر بگیرید که به فرمان مافوقش شهروندان غیرمسلح را می‌کشد. سال‌ها بعد وی حاضر به قبول نقشش در آن کشتار نیست. اگر او شخصاً مخالف این قساوت بوده و تنها به منظور پرهیز از تبعات سرپیچی از فرمان مافوق در دادگاه نظامی، در کشتار شرکت کرده است، دروغش دربارۀ نقشی که در کشتار داشته تضادی با احساسات واقعی او نسبت به قربانیان نخواهد داشت. با توجه به اینکه او هیچ خصومتی با آنان نداشته، نمی‌توان گفت در اینجا تحریف ترجیح رخ داده است.

🔹 تحریف ترجیح به‌طور مشخص متوجه دخل و تصرف در تلقی دیگران از انگیزه‌ها یا ذهنیات فرد است، مانند وقتی که شما با تحسین میزبانتان باعث شدید او تصور کند سلیقۀ مشترکی با هم دارید. تحریف ترجیح با خودسانسوری، یعنی سرکوب افکار بالقوه مذموم شخص، نیز متفاوت است. تحریف ترجیح در اینجا مفهومی و‌سیع‌تر به حساب می‌آید. اگر شما در بحث از دکوراسیون خانه میزبان صرفاً سکوت می‌کردید، این به‌معنای خودسانسوری بود. شما با تظاهر به پسندیدن دکوراسیون، کاری بیش از صرفاً خودسانسوری انجام داده‌اید. در این حالت شما عامدانه نظری غیرواقعی‌بیان کرده‌اید. دو عبارت متداول دیگر که رابطۀ نزدیکی با تحریف ترجیح دارند عدم صمیمیت و دورویی هستند. آنچه که تحریف می‌شود می‌تواند یک ترجیح، دانش یک فرد، یا یک ارزش باشد. 

🔹نویسنده بعد از توضیح این اصطلاح، با ارائهٔ آمار، ارقام، نمودار، جدول و اطلاعات فراوان دربارهٔ حوادث سیاسی و اجتماعی مدنظرش در برهه‌هایی تاریخی، توضیح می‌دهد که در کشورهای دموکراتیک می‌توان برخی رویدادهای اقتصادی و سیاسی را پیش‌بینی کرد و درمقابل، در کشورهایی با ساختارهای توتالیتر و دیکتاتوری، از وقوع انقلاب یا حوادثی مشابه غافلگیر شد. او توضیح می‌دهد که چگونه برخی کشورها به تحریف ترجیحات دست می‌زنند و از این روش برای رسیدن به خواسته‌های خود استفاده می‌کنند و برخی دیگر از کشورها نمی‌توانند به این عمل دست بزنند.

🔹تیمور کوران در یک بازهٔ وسیع‌تر توضیح می‌دهد که فشار اجتماعی باعث می‌شود ما انسان‌ها هنگام بازگوکردن نظراتمان دست به انحراف ترجیحات یا تحریف ترجیحات بزنیم. درنهایت، باید به این موضوع دقت کنیم که استفادهٔ ما از این روش آیا مطابق با خواستهٔ نهایی ما هست یا نه و آیا فایده‌ای هم دارد؟
🌱🌱🌱

خواندن کتاب کتاب حقایق نهان، دروغ های عیان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم:

🔹کتاب حقایق نهان، دروغ های عیان برای کسانی که دوست دارند حوادث و رویدادهای سیاسی و اقتصادی را پیش‌بینی کنند و رویدادهای آینده را حدس بزنند و از آن در تحلیل‌ها و رفتارهای خود استفاده کنند، بسیار مفید است.

@darsgoftaar

درسگفتار

26 Dec, 09:18


📔📒📕📗📘📙


#معرفی_یک_کتاب

📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

25 Dec, 06:16


🎄

درسگفتار

24 Dec, 12:38


🔹از شیب تپه ها تا قامت دشمن
بررسی کتاب:
📚هنرسرسختی و تسلیم نشدن
تاد کاشدن
بخش اول
#دکتر_آذرخش_مکری

درسگفتار

24 Dec, 12:38


🔹طرد شورشیان اخلاقی
بررسی کتاب:
📚هنرسرسختی و تسلیم نشدن
تاد کاشدن
بخش دوم
#دکتر_آذرخش_مکری

درسگفتار

24 Dec, 12:38


بررسی کتاب #هنر_سرسختی و تسلیم نشدن. در دو بخش. بخش دوم

درسگفتار

24 Dec, 12:38


بررسی کتاب #هنر_سرسختی و تسلیم نشدن در دو بخش بخش اول

درسگفتار

24 Dec, 12:38


بررسی کتاب:
📚 هنر سر سختی و تسلیم نشدن
تاد کاشدن
بخش سوم
#دکتر_آذرخش_مکری

درسگفتار

24 Dec, 12:37


بخشی از کتاب هنر سرسختی نوشته تاد کاشدن

🔸دیکشنری کمبریج، سرکشی را اینگونه معنا کرده است: «سر باز زدن از اطاعتِ کسی که جایگاهی بالاتر از شما دارد و این قدرت را دارد که به شما امر کند». بسیاری از مردم هم این کار را می‌کنند و گاهی روش آن‌ها منفعتی برای جامعه ندارد و یا حتی به ضرر آن است. سرکشی مبتنی بر اصول نوعی متفاوت از سرکشی است که قصد دارد جامعه را بهبود ببخشد و حداقل آسیب را داشته باشد.

🔸عصیانگر مبتنی بر اصول به دنبال شتاب بخشیدن به ایده‌های ارزشمند و مهم است. او در مرحله‌ای، آگاهانه تصمیم می‌گیرد که اولین گامِ دشوار را بردارد و از امنیت گروه دور شود اما نه به خاطر منفعت خودش بلکه به خاطر بشریت. من می‌خواهم که بیشتر ما آن قدم را برداریم و جامعه از تنبیه ما خودداری کند.

🔸اگر ایده‌ای متفاوت دارید یا در جایگاهی متفاوت هستید، از شما می‌خواهم که خودتان را ابراز کنید تا شنیده شوید. صبر نکنید. از قدرت‌ها اجازه نخواهید. همین حالا انجامش دهید. خودتان را اثبات کنید. ما را آموزش دهید و روشنمان کنید. جهان را تغییر دهید. به دیگرانی که هدفی مثل شما دارند گوش دهید. اما به خاطر خدا کاری را انجام دهید که داروین کرد. هوشمندانه رفتار کنید.

🔸در طول بیست‌وپنج سال گذشته، روانشناسان حجم وسیعی از تحقیقات در حمایت از نظریۀ توجیه سیستم را انجام داده‌اند که تمایل ما به حمایت و پشتیبانی از سیستم‌های سرکوبگر را روشن می‌کند. مشخص شده است که تعدادی انگیزه‌های عقلانی و غیرعقلانی موجب وفاداری مداوم ما به شیوه‌های مرسوم و طولانی‌مدت هستند. درحالی‌که ممکن است جایگزین‌های بهتری وجود داشته باشند. به جهت اختصار، من از تاریخچۀ پژوهش، برخی از سازوکارهای کلیدی را که در بیشتر مواقع ما را به سازگاری وادار می‌کنند، استخراج کرده‌ام.

🔸همانگونه که تحقیقات نشان می‌دهند، مردم مایلند تا دستاوردهای مالی را قربانی احساسِ ارتباط با قدرتمندان کنند. افراد فقیر، فاقد تحصیلات و کسانی که در مناطق جرم‌خیز زندگی می‌کنند، اگر قویاً با ملت و قدرت همذات‌پنداری کنند، علیه منافع شخصی خود رأی خواهند داد و با بازتوزیع اقتصادی مبارزه خواهند کرد. آن‌ها با تلقی از کشور به عنوان بسط مستقیم هویت خود، با کمال میل از منافع شخصی خود چشم‌پوشی می‌کنند؛ زیرا دلبستگی آن‌ها به کشور، نیازهای دیگر آن‌ها را برآورده می‌کند و احساس امنیت، ایمنی، تعلق و همچنین معناداری پایدار را فراهم می‌کند. شما به خودتان یادآور می‌شوید که این کشور شما است و خیلی بهتر از زندگی در کشورهایی است که از نظر شما پایین‌تر هستند. شما می‌توانید فساد را به عنوان چند ویژگی بد در سیستم توجیه کنید؛ سیستمی که اگر آنطور که باید عمل کند، بهترین سیستم قابل‌تصور خواهد بود.

@darsgoftaar

درسگفتار

24 Dec, 12:37


بخشی از کتاب هنر سرسختی و تسلیم نشدن

🔸در مواجهه با دیدگاه مخالفان، بیشتر مستعد بررسی اطلاعاتی می‌شوید که از مواضع مخالف شما حمایت می‌کنند. شما خودتان را برای سنجش واقعیت آماده می‌کنید و دربارۀ موضع خودتان سؤالاتی را مطرح می‌کنید. به جای اینکه پایبند استدلال و یقین باانگیزه باشید، متعادل‌تر می‌شوید و ذهنتان انتقادی‌تر می‌شود. کمتر مانند یک سرسپرده فکر می‌کنید و بیشتر شبیه دانشمندی بی‌طرف می‌شوید که جویای حقیقت است. به‌طور کلی، حضور یک مخالف، اعضای گروه را وامی‌دارد که میانبرهای ذهنی ساده‌تر را کنار بگذارند و به پردازش دقیق و عمیق اطلاعات روی آورند.

🔸تحقیقات دیگر نشان داده است که قرارگرفتن در معرض سرکشی اصولی با تحریک تفکر واگرا، تصمیم‌گیری خلاقانه را افزایش می‌دهد. در یک پژوهش، محققان تیم‌های کاری خاصی را انتخاب کردند و یک نفر را به طور تصادفی به منظور آموزش نافرمانی اصولی انتخاب کردند. طی یک دورۀ ده‌هفته‌ای، این گروه درگیر کارهای خلاقانۀ مختلفی بود؛ مانند ایجاد محصولات جدید یا بررسی موقعیت‌های کسب‌وکار که از نظر اخلاقی جای سؤال داشتند.

🔸اعضای این تیم‌ها نسبت به گروه‌هایی که فاقد عصیانگر آموزش‌دیده بودند، ایده‌های محصول اصیل‌تری ارائه کردند (که به طور عینی توسط کارشناسان خارجی، امتیاز داده می‌شد). گفتگوها در این تیم‌ها گاهی مشاجره‌آمیز بود و برخی از عصیانگران احساس انزوا و فشار می‌کردند. یکی از آنان گزارش کرد «کار آسانی نبود». دیگری گفت «بیشتر اوقات من و عضو دیگر گروه در جنگ بودیم». اما اعضای تیم در نهایت کمک‌های عصیانگران را ارج نهادند. عصیانگران برای عملکرد خود، امتیاز بالاتری را نسبت به دیگران از همتایان خود دریافت کردند. آن‌ها در ابتدا سرعت گروه را کاهش دادند و در انسجام گروه اختلال ایجاد کردند. با گذشت زمان، حضور نافرمانان مبتنی بر اصول، به روشن شدن نقش هر فرد کمک کرد و در نتیجه، عملکرد و خلاقیت را ارتقا داد.

🔸بسیاری از ما خود را افراد رواداری می‌دانیم که ارزش تفاوت، مخالفت و انحراف را می‌دانیم. بااین‌حال، کافی است یک یا دو عصیانگر در ترکیب قرار بگیرند تا در نتیجۀ فوران تنش و درگیری‌های انسجام گروهی، از کوره در برویم. برای صلاح خودمان، باید از این عصبانیت عبور کرده و نافرمانی/سرکشی را در آغوش بگیریم.

🔸خلاقیت، موهبتی ذاتی نیست. یک روش تفکر است. تعامل با کسانی که دیدگاه‌های ناسازگارانه دارند، ما را به سمت ذهنیت خلاق می‌کشاند. با وجود عصیانگرانی که دیدگاه‌های جایگزین و نامتعارف را به ارمغان می‌آورند، گروه‌ها از مجموع اعضای خود، بهتر می‌شوند"

@darsgoftaar

درسگفتار

24 Dec, 12:37


تاد کاشدن

تاد بارت کاشدن روانشناس آمریکایی است. او استاد روانشناسی و مدیر آزمایشگاه بهزیستی در دانشگاه جورج میسون است. تحقیقات او به بررسی چرایی رنج مردم می پردازد، با تاکید بر گذار از اضطراب عادی به اضطراب بیمارگونه. تحقیقات دیگر ماهیت بهزیستی را با تأکید بر کارکردهای حیاتی کنجکاوی، معنا و هدف در زندگی و انعطاف روانی نسبت به عملکرد انسان بررسی می‌کند.

@darsgoftaar

درسگفتار

03 Dec, 04:24


عنوان: قوانین ارتباط
سیزده راهبرد علمی برای خلق روابط اجتماعی
( در دست انتشار)
نویسنده: دیوید رابسون
مترجم: لیلا قاسمی
ناشر: سایلاو

@darsgoftaar

درسگفتار

03 Dec, 04:24


دیوید رابسون

دیوید رابسون یک نویسنده علمی برنده جوایز مستقر در لندن، بریتانیا، متخصص در روانشناسی و علوم اعصاب است. او قبلاً به عنوان ویراستار در New Scientist و به عنوان روزنامه نگار ارشد در بی بی سی کار کرده است. نوشته های او همچنین در Guardian، Men's Health، the Atlantic، The Psychologist و Aeon ظاهر شده است.ازآثار وی می توان به کتاب دام نبوغ، اثر انتظار، قوانین ارتباط اشاره کرد.

@darsgoftaar

درسگفتار

03 Dec, 04:24


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

02 Dec, 06:27


عنوان: هفت گناه حافظه
ذهن چگونه فراموش می کند و چگونه به خاطر می آورد؟
(در دست انتشار)
نویسنده: دنیل شاکتر
مترجم: سیندخت سرلک
ناشر:سایلاو



@darsgoftaar

درسگفتار

02 Dec, 06:27


دانیل شکتر

دانیل شَکتر (Daniel Schacter؛ زادهٔ ۱۷ ژوئن ۱۹۵۲).یک روان‌شناس و عصب‌پژوه برجستهٔ اهل ایالات متحده آمریکا است.شهرت او به واسطهٔ پژوهش‌های مهمش درزمینهٔ حافظه و یادزدودگی، با تمرکزِ ویژه بر تمایز میان حافظهٔ خودآگاه و ناخودآگاه و مکانیسم‌های مغزی حافظه است. او هم‌اکنون استاد دانشگاه هاروارد است.وی همچنین برندهٔ جوایزی همچون کمک‌هزینه گوگنهایم شده‌است.

@darsgoftaar

درسگفتار

02 Dec, 06:26


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Dec, 12:11


🌟 مهارت یادگیری، کلید موفقیت در زندگی

یادگیری یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که منجر به پیشرفت در حوزه‌های مختلف فردی و کاری می‌شود. اصول یادگیری مختلفی وجود دارد که هر فرد بسته به سلیقه و توانایی خود از آن استفاده می‌کند.

مدل معروف VARK چهار سبک یادگیری را معرفی می‌کند:

🔹 دیداری: یادگیری از طریق تصاویر و نمودارها
🔹 شنیداری: درک مطلب با گوش دادن
🔹 خواندن/نوشتن: خلاصه‌نویسی و مطالعه متن‌ها
🔹 حرکتی: یادگیری با تمرین و تجربه عملی

چطور یادگیری را تقویت کنیم؟

🔸مهارت‌های جدید مثل زبان یا هنر را یاد بگیرید.
🔸تمرکز و آرامش خود را با مدیتیشن و یوگا افزایش دهید.
🔸از کتاب‌ها و منابع مفید بهره بگیرید.
🔸استرس را کنار بگذارید و به دنبال چالش‌ها باشید.

📖 برای آشنایی بیشتر با انواع یادگیری‌، مقاله اصول یادگیری را در بلاگ نشر نوین مطالعه کنید.

درسگفتار

01 Dec, 12:11


⇓ کتاب یادگیری یادگیری⇓
دانلود رایگان فصل اول کتاب یادگیری یادگیری

درسگفتار

01 Dec, 12:11


عنوان: یادگیری یادگیری
نویسنده: باربارا اوکلی،ترنس سینوسکی، آلیسترمک کانوایل
مترجم: حمید زعیمی
ناشر: نوین


نسخۀ فارسی کتاب Learning How to Learn با خرید حق انحصاری ترجمه و انتشار در جهان از ناشر اصلی TarcherPerigee زیرمجموعۀ Penguin Random House با نام «یادگیریِ یادگیری: راهنمای موفقیت تحصیلی با مطالعۀ کمتر» توسط نشر نوین منتشر می‌شود.
طبق این قرارداد انحصاری، تمامی حقوق این اثر از جمله انتشار کاغذی و الکترونیکی برای نشر نوین محفوظ بوده و ترجمه و انتشار مجدد آن توسط سایر مترجمان و ناشران ایرانی، خلاف قوانین کپی‌رایت بین‌المللی و اخلاق حرفه‌ای است.


مقاله اصول یادگیری

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Dec, 12:11


از مقدمه مترجم کتاب یادگیری یادگیری

🔸طی سال­‌های تحصیلم از شهری کوچک تا دانشگاه صنعتی شریف، برخورد با آدم‌های مختلف با پیش‌­زمینۀ آموزشی متفاوت و چندین سال مشاورۀ تحصیلی متوجه شده بودم که در موارد زیادی مشکل ما در استعداد یا پشتکار نیست بلکه باورهایمان اشتباه است؛ نمی­‌دانیم چگونه مطالب مختلف را بخوانیم، یادبگیریم و به‌طور کلی مسیر یادگرفتن را طی کنیم.

🔸اگر در جادۀ یادگیری و موفقیت تحصیلی، استعداد را مانند قدرت ماشین و پشتکار را میزان سوخت ورودی به آن بدانیم، بلد بودن نحوۀ یادگیری را می­‌توان معادل آگاهی به مسیر بهتر برای حرکت دانست. گاهی با ماشین مدل پایین‌­تر و با مصرف سوخت کمتر ولی با انتخاب مسیر هموارتر و کوتاه‌­تر می‌­توان سریع‌­تر و سالم­‌تر به مقصد رسید.
🌱🌱🌱

فهرست مطالب کتاب یادگیری یادگیری

مقدمۀ مترجم
فصل ۱. مشکل علاقۀ شدید
فصل ۲. آرام و بادقت پیش بروید
فصل ۳. بعدا انجامش می‌دهم. قول می‌دهم!
فصل ۴. پیوندهای مغزی و لحظاتی جالب همراه موجودات فضایی‌
فصل ۵. آن طرف میز معلم
فصل ۶. یادگیری در خواب
فصل ۷. کمد و کیف مدرسه به‌همراه اختاپوس ذهنی
فصل ۸. ترفندهای ماهرانه برای تقویت حافظه
فصل ۹. چرا پیوندهای مغزی مهم هستند؟
فصل ۱۰. یادگیری با گروه، یافتن هدف خود و …
فصل ۱۱. چگونه مغز خود را تقویت کنیم
فصل ۱۲. ساختن پیوندهای مغزی
فصل ۱۳. پرسیدن سؤلالت مهم از خود
فصل ۱۴. شگفتی‌های یادگیری
فصل ۱۵. چگونه در امتحانات نمرات بالا بگیریم
فصل ۱۶. گذر از «اجبار» به «اقبال»
پاسخ سؤالات پایان فصل

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Dec, 12:10


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

01 Dec, 12:09


آنچه در درسگفتار از معرفی کتاب می خوانید:
فهرست بیستم :


#یادگیری یادگیری
#هفت گناه حافظه( در درست انتشار)
#قوانین ارتباط( در دست انتشار)





فهرست اول
فهرست دوم
فهرست سوم
فهرست چهارم
فهرست پنجم
فهرست ششم
فهرست هفتم
فهرست هشتم
فهرست نهم
فهرست دهم
فهرست یازدهم
فهرست دوازدهم
فهرست سیزدهم 
فهرست چهاردهم
فهرست پانزدهم
فهرست شانزدهم
فهرست هفدهم
فهرست هجدهم
فهرست نوزدهم

@darsgoftaar

درسگفتار

27 Nov, 06:36


دانلود رایگان بخشی از متن کتاب

درسگفتار

27 Nov, 06:36


آنیل آنانتاسوامی: حس هویت از کجا می‌آید؟ یک نگاه علمی | گفتگوی TED


https://www.ted.com/talks/anil_ananthaswamy_where_does_your_sense_of_self_come_from_a_scientific_look?language=fa

درسگفتار

27 Nov, 06:36


در ستایش کتاب مردی که آنجا نبود (کاوشی عمیق در علم خودآگاهی و خویشتن)

🔹«نگاهی جذاب و سرگرم‌کننده به آخرین راز کشف نشده بشریت: ماهیت خویشتن. این کتاب نمونه اعلای یک ‌نگارش علمی در بالاترین سطح ممکن به شمار می‌آید» 
-دنیل ج. لویتین، نویسنده کتاب‌های ذهن سازمان‌یافته و تأثیر موسیقی بر مغز

🔹«در این تحلیل شفاف و روان از آنانتاسوامی، خویشتن مانند یک توهم به نظر می‌رسد ولی درعین‌حال برای بسیاری از ما خیلی به واقعیت نزدیک است. ازآن‌جایی‌که هیچ موجود زنده‌ای نمی‌تواند بدون این مرکز ثقل ذهنی عمل کند، طبیعت راهی پیدا کرده تا آن را برای ما بسازد.» 
-فرانس دو وال؛ نخستی‌شناس برجسته و
نویسنده کتاب آخرین آغوش ماما


🔹«کندوکاو آنیل آنانتاسوامی در خویشتن انسان، سفری بدیع به درون مغز و مجموعه‌ای تحیرآمیز از اختلالات عجیب را برای خواننده به ارمغان می‌آورد.»
 – Entertainment Weekly

🔹«آنانتاسوامی مانند اولیور ساکس، هم دانش و هم حساسیت را به روایت خود می‌آورد و ما به همان اندازه از بیماران مختلف نکات جدید می‌آموزیم که از دانشمندانی که در متن با آن‌ها آشنا می‌شویم، یاد می‌گیریم. این کتاب کاری می‌کند که با شگفتی بیشتری به تجربه ساده خود بودن بنگرید.» 
-آنیل ست؛ دانشمند برجسته علوم شناختی و نویسنده کتاب تو بودن

🔹«آنانتاسوامی در کتاب مردی که آن‌جا نبود با نثر علمی خود به شکل هوشمندانه‌ای‌ ماهیت خویشتن را از طریق بررسی چندین اختلال روانی که مبتلایان را به‌سختی می‌رنجانند، کندوکاو می‌کند… آنانتاسوامی با دنباله‌روی از آثار الیور ساکس، راماچاندران و سندرا بلیکزلی با به‌کارگیری عصب‌-روان‌شناسی و زبان روایی ما را به درون مغز افرادی می‌برد که واقعیت‌هایی بسیار متفاوت از آن‌چه ما تجربه می‌کنیم را تجربه می‌کنند.»
 -Washington Post

سایلاو
@darsgoftaar

درسگفتار

27 Nov, 06:36


در ستایش کتاب مردی که آنجا نبود (کاوشی عمیق در علم خودآگاهی و خویشتن)

🔹«این اثر، کتابی جاه‌طلبانه و سفری شگفت‌انگیز است که علم و فلسفه پیشرفته را از غرب و شرق گرد هم می‌آورد. پس از خواندن آن، دیگر مثل قبل نخواهید بود.» 
-مجله New Scientist

🔹«آنانتاسوامی به طرز ماهرانه‌ای ارتباطات گیج‌کننده میان مغز، بدن، ذهن، خویشتن و جامعه را بررسی می‌کند… خوانندگان مجذوب وقایع‌نگاری او می‌شوند که با لحنی مهربان و هوشی سرشار، به معنا و چیستی انسان بودن می‌پردازد.» 
Publishers Weekly (نقد منتخب)

🔹«علی‌رغم داستان‌های واقعی و تکان‌دهنده از درد و بیماری، کتاب آنانتاسوامی برای خوانندگان بسیار جذاب خواهد بود. از مردی گرفته که اصرار داشت مغزش مرده است (با وجود این‌که راه می‌رفت، صحبت می‌کرد، غذا می‌خورد و سوار اتوبوس می‌شد) تا اوتیسم، آلزایمر، پدیده عجیبی به نام اختلال هویت یکپارچگی بدن (کتاب را بخوانید) و موارد دیگر، آنانتاسوامی نشان می‌دهد چگونه آن‌چه ما به‌عنوان خویشتن درک می‌کنیم، می‌تواند چه دامنه گسترده‌ای داشته باشد.» 
-Booklist

🔹«دستاورد قابل‌توجه آنانتاسوامی این است که احساس دیگری بودن این افراد ناخوش‌احوال را قابل‌درک می‌کند و درعین‌حال احساس همانند بودن آن‌ها را نیز درک کند. پس از خواندن کتاب با دیدی بازتر، این‌که واقعاً که هستید را زیر سؤال خواهید برد..» 
 -نیکولاس هامفری، محقق دانشگاه کمبریج و نویسنده کتاب تاریخچه ذهن

🔹«خیره کننده… شاعرانه و نافذ. هر یک از این بیماران منحصربه‌فرد، خاص و باورنکردنی‌اند و نکته‌ای خاص در مورد ذهن را آشکار می‌کنند. آنانتاسوامی ماهیت خویشتن را کشف کرده و معنای آن را فاش می‌کند و این یک دستاورد قابل‌توجه است.»
 -مایکل گازانیگا، نویسنده کتاب قدرت دست کیست؟ قصه‌هایی از هر دو سوی مغز

🔹«اگر فقط می‌خواهید یک کتاب علمی فوق‌العاده بخوانید، هیچ کتابی را نمی‌توانم به این اندازه توصیه کنم.» -Forbes
«وقتی می‌خواهید یک مطالعه ساده داشته باشید، احتمالاً موضوع علوم اعصاب را انتخاب نکنید اما آنانتاسوامی به عنوان یک نویسنده برجسته حوزه علم، در قابل‌فهم کردن موضوعات دشوار بسیار زبردست است.»
 -Men’s Journal

🔹«علی‌رغم عمق اطلاعات علمی که در این کتاب گنجانده شده است، زبان آن ساده و قابل‌فهم و مشابه نثر عصب‌شناس بزرگ و فقید، الیور ساکس (نویسنده کتاب توهمات و انسان‌شناسی در مریخ) است. مجموعه داستان‌هایی که پیچیدگی مغز و ایجاد حس خود بودن را نشان می‌دهند، با احساس و شفقت خاصی نسبت به مبتلایان نگاشته شده‌اند ولی اختلالات آن‌ها با روشی علمی توضیح داده ‌شده‌اند»
  -India Currents

🔹«مجموعه گسترده‌ای از داستان‌های جذاب (و بعضاً عجیب‌وغریب) که به زیبایی جنبه‌هایی از روان‌شناسی، روان‌پزشکی و علوم اعصاب را باهم ترکیب می‌کند. جستجویی آموزنده، هیجان‌انگیز و کمی ترسناک در برخی سؤالات عمیق در مورد طبیعت انسان.» 
-دیوید پوپل، مدیر انستیتو مکس پلانک و استاد تمام روان‌شناسی و علوم عصبی در دانشگاه نیویورک

سایلاو
@darsgoftaar

درسگفتار

27 Nov, 06:36


معرفی اجمالی کتاب مردی که آنجا نبود: کاوشی عمیق در علم خودآگاهی و خویشتن

🔹«این [من] کیست که [منِ] جسمی را می‌شناسد و در گذر زمان، تصویری از خودم و احساس هویتم را دارد و از آمال و آرزوهای خاص من باخبر است؟ من همه این چیزها را می‌دانم اما مهم‌تر از آن، من می‌دانم که این چیزها را می‌دانم اما این ناظر درونی همیشگی کیست»؟ شما از نقطه‌ای در پشت چشمان‌تان به جهان نگاه می‌کنید و این حس را دارید که این نقطه‌نظر تنها مال شماست؛ به‌عبارت‌دیگر شما چیزی دارید که فلاسفه آن را دیدگاه اول‌شخص نسبت به جهان می‌نامند.

🔹برای پاسخ به این مهم ترین پرسش بشر، می‌توانیم به نابسامانی‌های مختلف در خویشتن افراد بپردازیم و آنان را به‌عنوان پنجره‌ای برای درک بهتر خویشتن در نظر بگیریم. هر یک از این اختلالات عصبی-روان‌شناختی که فرد مبتلابه آن‌ها را به کام بیماری‌های ویرانگری می‌کشانند، می‌توانند بخش کوچکی از خویشتن را برای ما روشن سازند. آن‌ها به منزله تَرَک‌هایی در نمای سنگی خویشتن هستند که ما را در پاسخ به پرسش «من کیستم؟» یاری می کنند. تجربیات خروج از بدن، توهمات اتوسکوپی و رخدادهای مربوط به پدیده‌ همزاد و دیگر اختلالات مرتبط با «من» بودن، می‌توانند بهترین سرنخ‌ها برای درک برخی از جنبه‌های بسیار اساسی درک ما از خویشتن جسمانی باشند.

🌱🌱🌱
آلزایمر و فرسایش تدریجی خویشتن

🔹در مورد آلزایمر، ما حس آشکار شدن داستان زندگی یک شخص را داریم. اگر نمی‌توانید به سؤال «من کی هستم»؟ با جملات خبری مثل («من ریچارد هستم»، «من یک پروفسور بازنشسته هستم» و غیره) پاسخ دهید یا به دلیل از کار افتادن حافظه‌ یا آسیب‌دیدگی مناطق مغزی در مورد این خصلت‌ها فکر کنید، آیا درک خود از خویشتن را از دست داده‌اید؟ اگر چنین است، آیا تمام آن را از دست داده‌اید یا فقط بخشی از آن؟ چه می‌شود اگر با وجود ازهم‌گسیختگی شناختی داستان منسجم ذهنی شما (آن‌چه برخی خویشتن روایی یا خویشتن زندگی‌نامه‌ای می‌نامند)، جنبه‌های دیگر وجودی شما همچنان به‌درستی کار کنند؟

🔹در فصل بعدی به بررسی بیماری آلزایمر و نقش آن در از بین بردن هویت یک فرد پرداخته و می‌پرسیم: آیا جوهره‌ای از خود بودن (با وجود ویرانی کامل مغز در مراحل پایانی بیماری) در بدن به‌جا می‌ماند؟ آهنگساز مشهور آمریکایی، آرون کوپلند (۱۹۹۰-۱۹۰۰) نیز از بیماری آلزایمر رنج می‌برد. او حتی گاهی نمی‌دانست که کجاست اما همچنان می‌توانست ارکستر خود را رهبری کند تا آهنگ معروفش به نام بهار آپالاچیا را بنوازند. چه کسی یا چه چیزی چوب میزانه این رهبر ارکستر را به حرکت درمی‌آورد؟

🌱🌱🌱
این بدن، مال من نیست

🔹اختلال هویت تمامیت بدن می‌تواند دیدی اجمالی از نحوه ساختن خویشتن بدنی (درک فرد از بدن خودش) توسط مغز به ما بدهد. مبتلایان به این بیماری عجیب احساس می‌کنند بخشی از بدن‌شان (معمولاً دست و پاها) متعلق به خودشان نیست و این تصورات، اغلب آن‌ها را به‌سوی عمل وحشتناک بریدن آن قسمت از بدن سوق می‌دهد.
🌱🌱🌱
خویشتن چندپاره

🔹اسکیزوفرنی می‌تواند یک فرد را چندپاره کند و این چندپارگی تا حدودی ناشی از یک نوع حس به خطر افتادن عاملیت است؛ یعنی احساسی که همه ما داریم که باعث می‌شود بدانیم عامل انجام اعمال خود هستیم. اگر این احساس که یک جنبه حیاتی از خویشتن است، دچار مشکل شود، چه می‌شود؟ آیا می‌تواند منجر به روان‌پریشی شود؟

سایلاو
@darsgoftaar

درسگفتار

27 Nov, 06:36


عنوان: مردی که آن جا نبود(منتشر شد)
کاوشی عمیق در علم خود آگاهی و خویشتن

نویسنده: آنیل آنانتاسوامی
مترجم: میلاد رستگاری فرد
ناشر: سایلاو


@darsgoftaar

درسگفتار

27 Nov, 06:36


مردی که آنجا نبود: کاوشی عمیق در علم خودآگاهی و خویشتن اثرآنیل آنانتاسوامی

🔹درک ما از خویشتن از زمانی که دکارت گفته بود: «من می‌اندیشم، پس هستم.» در سایه دانسته‌های ما از جهان شگفت‌انگیز مغز، به‌کلی دگرگون شده است. مبتلایان به سندروم کوتارد را در نظر بگیرید که فکر می‌کنند مرده‌اند. آن‌ها برخلاف دکارت با خود می‌گویند « من فکر می‌کنم پس نیستم.» چه کسی یا چه چیزی این جمله را بر زبان می‌آورد؟ علوم اعصاب به ما نشان داده است که اگر نواحی مشخصی از مغز دچار اختلال در عملکرد شوند، خویشتن فرد بین قالب‌های جسم و همزاد او در رفت‌وبرگشت به سر می‌برد و یا حتی کاملاً جسم را ترک می‌کند.

🔹 پس بیایید دوباره به این پرسش بپردازیم: خویشتن و یا من، در کجای مغز، ذهن و یا جسم قرار دارد؟ همان‌طور که آنانتاسوامی در اثر برجسته خود نشان می‌دهد، دانشمندان علوم اعصاب اکنون به این اتفاق‌نظر رسیده‌اند که خویشتن در همه‌جا و هیچ کجای مغز قرار دارد.مردی که آنجا نبود، بلافاصله پس از انتشار برنده جوایز علمی متعددی شد. آنیل آنانتاسوامی در این کتاب با پرداخت به خویشتن ازدست‌رفته و تلفیق حوزه‌های ادبیات، فلسفه و دانش مغز، درک شما از کیستی‌تان و نگرش شما به خویشتن‌تان را برای همیشه تغییر خواهد داد. از مردی که با اطمینان کامل معتقد است مغزش مرده است تا مردی که پای خود را بریده و مردی که حتی نمی داند حضور دارد و مردی که با جهان یکپارچه شده است، همه شخصیت های واقعی حاضر در این کتاب، همه یا بخشی از آنچه ما به عنوان خویشتن خود می شناسیم را از دست داده اند اما با آنچه باقی مانده است به زندگی خود ادامه داده اند و…

🔹نشر سایلاو، کتاب مردی که آنجا نبود را برای نخستین بار در کشور در قالب مجموعه مطالعات میان رشته ای و کتابخانه جهان مغز خود منتشر کرده است. این کتاب به عنوان بخشی از سه گانه آگاهی و خودآگاهی نشر سایلاو منتشر شده است. مطالعه این سه گانه در کنار یکدیگر، درک عمیق تری از ماهیت خویشتن، خودآگاهی و ماهیت جهان اطراف به شما می بخشد. این سه گانه عبارتند از: تو بودن اثر آنیل ست، ادعایی علیه واقعیت اثر دونالد هافمن و سرانجام مردی که آنجا نبود اثر آنیل آنانتاسوامی.

🌱🌱🌱

جوایز و افتخارات کتاب مردی که آنجا نبود اثر آنیل آنانتاسوامی

🔹نامزد جایزه ادبی PEN/E.O. Wilson در بخش نوشتار علمی ۲۰۱۶

🔹کتاب علمی برجسته سال ۲۰۱۵ به انتخاب NBC News

🔹یکی از بهترین کتاب های سال ۲۰۱۵به انتخاب Publishers Weekly

🔹بهترین کتاب ماه به انتخاب Brain HQ/Posit Science

🔹یکی از مهم ترین کتاب هایی که درباره مغز باید بخوانید به انتخاب Forbes

🔹یکی از ده کتابی که می تواند زندگی شما را تغییر دهد به انتخاب Life Changes Network’s
و …

سایلاو
@darsgoftaar

درسگفتار

27 Nov, 06:35


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

26 Nov, 05:41


موسیقی متن فیلم:ابدیت و یک روز
اثر: النی کاریندرو


بشنوید و لذت ببرید...🌺

درسگفتار

25 Nov, 20:45


اولیور برکمن

۱۹۷۵/بریتانیایی
الیور برکمن نویسنده و روزنامه‌نگار بریتانیایی است. او یکی از نویسندگان روزنامۀ گاردین بوده که ستون هفتگی This Column Will Change Your Life را می‌نوشته است. او تاکنون چندین کتاب از جمله «چهار هزار هفته»،« پادزهر» و «تاملاتی برای انسان فانی» را نوشته است.

@darsgoftaar

درسگفتار

25 Nov, 20:45


دانلود رایگان فصل اول کتاب تاملاتی برای انسان فانی

درسگفتار

25 Nov, 20:45


چرا باید کتاب تاملاتی برای انسان فانی را خواند؟

🔹برکمن در کتاب «تاملاتی برای انسان فانی» موضوعاتی را مطرح می‌کند که بسیاری از ما در ارتباط با زندگی با این موضوعات درگیر هستیم. او می‌گوید باید بپذیریم که زندگی گذرا و ناکامل است. نباید منتظر لحظۀ ایده‌آل باشیم. رسیدن به اهداف بزرگ ارزش ایجاد نمی‌کند بلکه پیگیری مسئولیت‌ها با وجود و پذیرش شلوغی‌های زندگی به زندگی معنا می‌بخشد.

🔹اگر دائما با این شلوغی‌ها مبارزه کنید و یا موانعی برای محافظت از خود در برابر عدم قطعیت‌های زندگی بسازید مدام دچار استرس و اضطراب می‌شید. وقتی قبول کنید که انسان محدود است و نمی‌تواند به همه چیز برسد، می‌توانید به آرامش ذهنی و آزادی در کار خود دست یابید. موجودات محدودی مانند ما هنوز می‌توانیم کارهای معناداری انجام دهیم بدون اینکه بی‌نقص باشیم. 

🔹به جای دیدن محدودیت‌هایتان به‌عنوان یک مشکل، می‌توانید آن‌ها را به‌عنوان بخشی از وضعیت انسانی خود ببینید که می‌تواند شما را به سمت زندگی واقعی‌تر هدایت کند. شما می‌توانید با پذیرش محدودیت‌هایتان، قدردانی از لحظۀ حال و پیدا کردن لذت در مسیر زندگی به جای چسبیدن به آرمان‌های غیرواقعی، اقدام‌های معناداری انجام دهید.

🌱🌱🌱

چه کسانی باید کتاب تاملاتی برای انسان فانی را بخوانند؟

🔹مطالعۀ کتاب «تاملاتی برای انسان فانی» به علاقه‌مندان به کتاب های توسعه فردی، افرادی که دوست دارند نواقص خود و زندگی را بپذیرند و افرادی که از کارای بی‌پایان زندگی خسته شده‌اند. این کتاب رویکردی تازه برای مواجهه با واقعیت پیچیده زندگی ارائه می‌دهد و ما را تشویق می‌کند که به جای انتظار برای کمال، در لحظه حال به طور کامل زندگی کنیم.

@darsgoftaar

درسگفتار

25 Nov, 20:45


هفتۀ چهارم در کتاب تاملاتی برای انسان فانی؛ در حال بودن

🔹الیور برکمن سعی می‌کند در فصل چهارم کتاب تاملاتی برای انسان فانی بر زندگی در لحظه حال و پذیرش آنچه که هست تمرکز کند. داشتن هدف خوب است اما مشکل جایی است که لحظه را فدای هدف کنیم و از آن لذت نبریم. این نگرش زندگی را به تعویق می‌اندازد و باعث می‌شود منتظر بهترین حالت باشیم تا از آن لذت ببریم.

🔹نکته این است که  زندگی همین حالا جریان دارد و نباید آن را به آینده موکول کرد. همچنین حضور در لحظه یعنی انجام کارها در همین لحظه با ذهنی آرام شروع کنیم نه  اینکه آرامش را فقط در پایان کار ببینیم. 

🔹برای بودن در لحظۀ حال و زندگی در آن باید واقعیت‌های ناتمام و نواقص را پذیرفت. نواقص نشانۀ واقعی بودن است. پذیرش نواقص، ما را از فشار برای ارائه تصویری کامل رها می‌کند و روابط و تجربیات طبیعی‌تری ایجاد می‌کند. همچنین تمایل به جمع‌آوری تجربیات و ثبت آن‌ها ممکن است باعث شود از لحظۀ حال غافل شویم. زندگی جمع کردن لحظات نیست بلکه حضور و غرق شدن در لحظاتی است که به سرعت می‌گذرند. گذرا بودن لحظات است که آن‌ها را ارزشمند می‌کند. 

🔹پیام اصلی این فصل از کتاب تاملاتی برای انسان فانی، پذیرش محدودیت زمان و کنار گذاشتن ترس از ناتوانی در کنترل همه چیز است. به جای تلاش برای کمال، باید به‌طور ناقص و بدون اطمینان کامل عمل کنیم.
موفقیت از تلاش مداوم و پذیرفتن شلوغی و نقص‌ها ناشی می‌شود. لذت و رضایت در اعمال کوچک و معنادار نهفته است، و زندگی در لحظه، کافی و ارزشمند است.

🔹بیش از حد فکر نکنید. اهمیت فردی شما در مقیاس بزرگ چیز قابل توجهی نیست. اما این به معنی بی‌معنی بودن اقدامات شما نیست. به جای تلاش برای رسیدن به چیزی «استثنائی»، باید بر لذت و رضایتی که از اعمال کوچک و معناداری که زندگی ما را می‌سازند، تمرکز کنید.  به‌طور ناقص. از شلوغی زندگی استقبال کنید و از واقعیتی که شما همین‌جا، همین حالا حضور دارید لذت ببرید، و این بیشتر از حد کافی است.

@darsgoftaar

درسگفتار

25 Nov, 20:45


هفتۀ دوم تاملاتی برای انسان فانی

🔹هفته دوم کتاب تاملاتی برای انسان فانی بر بهبود عملکرد در انجام کارها تمرکز دارد. تصمیم‌گیری به معنای انتخاب است نه غرق شدن در تفکر بی‌پایان. به جای آن‌که ماه‌ها برای شروع یک پروژه وقت بگذارید، باید تصمیمی بگیرید و شروع کنید. تصمیم‌ها زمانی معنا پیدا می‌کنند که به اقدام منجر شوند، حتی اگر این اقدام کوچک باشد. هر قدم کوچک انرژی‌ای تازه ایجاد می‌کند و مسیر شما را به سمت پیشرفت باز می‌کند.

🔹تمام کردن پروژه‌ها برخلاف تصور، انرژی شما را افزایش می‌دهد. به جای اینکه مدام پروژه‌های جدید شروع کنید، کارهایتان را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. این تقسیم‌بندی، اتمام هر بخش را آسان‌تر می‌کند و نیروی حرکتی لازم را برای ادامه فراهم می‌آورد. هر گام کامل‌شده، ذهن شما را از آشفتگی آزاد کرده و انگیزه بیشتری به شما می‌دهد.

🔹اگر در انتخاب مسیر شک دارید، به «وظیفۀ زندگی» خود فکر کنید؛ مفهومی که از روان‌شناس برجسته کارل یونگ می‌آید. وظیفۀ زندگی شما، چالشی است که شما را رشد می‌دهد و برای آن آماده‌اید. این وظیفه نباید براساس انتظارات اجتماعی باشد، بلکه باید سختی خوشایندی داشته باشد که منابع و مهارت‌های شما را به چالش بکشد و به تکاملتان کمک کند. سعی کنید در مسیر خود انعطاف‌پذیر باشید و بدون فشار کمالگرایی بر تداوم تمرکز کنید.

🔹همچنین برکمن در کتاب تاملاتی برای انسان فانی توضیح می‌دهد برای بهره‌وری بیشتر، کوتاه اما عمیق کار کنید؛ مانند بسیاری از نویسندگان مطرح دنیا که نشان‌ داده‌اند سه تا چهار ساعت کار عمیق در روز، بهترین نتایج را به همراه دارد. به این نکته توجه داشته باشید که زندگی هرگز بدون هرج‌ومرج نیست.مشکلات همان چیزی هستند که به زندگی معنا می‌بخشند، و ندانستن هیجان‌انگیز است.

@darsgoftaar

درسگفتار

25 Nov, 20:45


هفتۀ سوم در کتاب تاملاتی برای انسان فانی

🔹در این فصل یک سوال بررسی می‌شود: آیا تلاش همیشه نشانه‌ای از کار معنادار است؟ معمولاً باور داریم که هر کار باارزشی باید سخت باشد و همین نگرش، ما را در مبارزه‌ای دائمی با خودمان قرار می‌دهد. اما شاید بهتر باشد این پرسش را مطرح کنیم: «اگر این کار آسان بود، چه می‌شد؟» این رویکرد جدید به ما کمک می‌کند تا تلاش را با موفقیت مساوی ندانیم و به جای پذیرش دشواری، بر ساده‌تر کردن کارها تمرکز کنیم.

🔹بسیاری از ما به اشتباه فکر می‌کنیم که برای موفقیت باید دائماً در حال فشار آوردن به خود باشیم. این نگرش انرژی‌مان را تحلیل می‌برد. اما با دنبال کردن جریان طبیعی خود، می‌توانیم روزهایی سبک‌تر و بهره‌ورتر داشته باشیم. انجام کارهایی که طبیعی و بی‌دردسر به نظر می‌رسند، تنبلی نیستند بلکه می‌توانند مؤثرترین راه برای دستیابی به موفقیت باشند.

🔹در ادامۀ کتاب تاملاتی برای انسان فانی می‌خوانید که یکی از موانع پیشرفت، تاکید بر کیفیت به جای کمیت است. این رویکرد، هرچند با نیت خوب، می‌تواند شما را از تولید و خلاقیت بازدارد. به جای تمرکز بر کامل بودن، بر انجام و تولید تمرکز کنید. اهداف مبتنی بر کمیت، مثل نوشتن تعداد مشخصی کلمه یا ایجاد فهرستی از ایده‌ها، شما را از قضاوت دائمی درباره کیفیت کار رها می‌کنند و خلاقیت را تقویت می‌کنند.

🔹حواس‌پرتی‌ها را دشمن نبینید، بلکه آن‌ها را بخشی طبیعی از ذهن بدانید. مبارزه با حواس‌پرتی‌ها می‌تواند آن‌ها را تقویت کند، اما پذیرفتن این لحظات می‌تواند به خلاقیت و شادی غیرمنتظره منجر شود. انعطاف‌پذیری با توجه، شما را قادر می‌سازد تا با جریان زندگی همراه شوید و به جای مقاومت، از آنچه پیش می‌آید، بهترین استفاده را ببرید.

@darsgoftaar

درسگفتار

25 Nov, 20:45


زندگینامه و تحصیلات الیور برکمن

🔹الیور برکمن متولد ۱۹۷۵ در بریتانیا است. برکمن تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسۀ Huntington شهر یورک سپری کرد , سپس برای تحصیل در رشتۀ علوم اجتماعی و سیاسی به دانشگاه کمبریج رفت. او در دوران دانشجویی خود سردبیر روزنامۀ Varsity بود و در سال ۱۹۹۴ با رشتۀ کارشناسی از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد.
🌱🌱🌱
فعالیت‌های کاری الیور برکمن

🔹الیور برکمن در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۰ ستون هفتگی This Column Will Change Your Life را در گاردین با موضوعاتی مرتبط به روانشناسی، خودیاری و توسعه فردی می‌نوشت. علاوه بر این برکمن گزارش‌هایی از لندن، واشنگتن و نیویورک تهیه می‌کرد و از این حیث و تجربۀ زیادی در روزنامه‌نگاری بین‌المللی دارد. رویکرد برکمن در نویسندگی فلسفی و روانشناختی است. برکمن معتقد است با پذیرش محدودیت و ناکامی‌ها می‌توان زندگی با معنا تر و شادتری ساخت. او در نوشته‌های از تحقیقات علمی استفاده می‌کند.

🔹شغل برکمن در حال حاضر نویسندگی و انجام فعالیت‌های تحقیقاتی است در زمینۀ روانشناسی و فلسفه زندگی است. او همچنین در کنفرانس‌های مختلفی به عنوان سخنران شرکت می‌کند. برکمن جایزۀ روزنامه‌نگار جوان سال را  از انجمن مطبوعات خارجی لندن دریافت کرده است و همچنین در سال ۲۰۰۶ نامزد دریافت جایزۀ اورول بود. او در سال ۲۰۱۵، جایزۀ بهترین داستان علمی سال را از FPA-London دریافت کرد.
🌱🌱🌱
کتاب های الیور برکمن

🔹الیور برکمن تاکنون چهار عنوان کتاب در حوزۀ روانشناسی و فلسفۀ زندگی منتشر کرده است. عناوین کتاب های برکمن عبارت است از:

HELP!: How to Become Slightly Happier and Get a Bit More Done
The Antidote: Happiness for People Who Can’t Stand Positive Thinking
Four Thousand Weeks: Time Management for Mortals
Meditations for Mortals: Four Weeks to Embrace Your Limitations and Make Time for What Counts

چهار هزار هفته

🔹کتاب چهار هزار هفته، معروف‌ترین کتاب الیور برکمن است که در زمینۀ خودیاری با موضوع مدیریت زمان و بررسی محدود بودن زندگی انسان است. برکمن معتقد است مدیریت کامل زمان و انجام تمام کارها غیرممکن است و باعث ایجاد اضطراب و نارضایتی می‌شود. الیور برکمن از فرهنگ بهره‌وری رایج در دنیا نقد می‌کند و معتقد است این فرهنگ افراد را تحت فشار قرار می‌دهد و به آن‌ها احساس کمبود می‌دهد و باعث می‌شود آن‌ها نتوانند با اهدافشان برسند. او بر اولویت‌بندی کارهای مهم به جای جای تمرکز بر تلاش برای انجام کارهای بیشتر تاکید دارد.

تاملاتی برای انسان فانی

🔹کتاب تاملاتی برای انسان فانی یا Meditations for Mortals راهکارهایی را به خواننده برای پذیرش محدودیت‌های زندگی و تمرکز بر جنبه‌های مهم زندگی ارائه می‌دهد. این کتاب چالش‌های زندگی انسان دنیای مدرن را بررسی می‌کند و به خواننده کمک می‌کند با پذیرش محدودیت‌ها، زندگی آرام‌تر و بهتری بسازند. این کتاب در قالب یک راهنمای چهار هفته‌ای ارائه شده است.
🌱🌱🌱
اولیور برکمن در شبکه‌های اجتماعی

🔹برکمن در شبکۀ اجتماعی توییتر یا X فعال است و نظرات خود را در آن به اشتراک می‌گذارد. او همچنین یک خبرنامۀ ایمیلی به نام The Imperfectionist دارد.
آدرس توییتر او به شرح زیر است:
توییترالیور برکمن: oliverburkeman

@darsgoftaar

درسگفتار

22 Nov, 05:42


بخشی از کتاب چگونه کمال‌گرا نباشیم؟

🔸تا به حال دیده‌اید که کسی در کاری شکست بخورد و بلافاصله بهانه‌هایی را که از قبل برای دلیل باختش آماده کرده است، رو کند؟ من قبلاً این کار را کرده‌ام.

🔸اصطلاحی به نام «خودناتوان‌سازی» وجود دارد که توضیح می‌دهد چگونه افراد با اراده خود به صورت آشکار و یا ذهنی – اقدام به ناتوان‌سازی خود می‌کنند تا اگر موفق نشدند، بهانه‌ای در دست داشته باشند. اگر آشکارا اینچنین کنید، احتمالاً می‌خواهید در یک مسابقه، فرجه‌ای به کسی بدهید زیرا اگر فرصتی به کسی بدهیم و او ببرد، می‌توانید بگویید به این دلیل است که او اول شروع کرد و اگر به لحاظ روانی به کسی فرجه‌ای دهیم، ممکن است مسابقه را از همان نقطه آغاز کنید، به جای اینکه بگویید: «این مسابقه را خواهم برد»، در ذهن خود اینطور فکر خواهید کرد که: «زانویم آسیب دیده و خسته‌ام.»

🔸ما این چنین حس می‌کنیم تا از خودمان محافظت کنیم. خوب هم به نظر می‌رسد که فرصت برد داشته باشیم اما اگر تلاش‌مان نتیجه نداد، بگوییم: «خُب ... زانویم درد داشت». اگر بخواهیم تمام عواقب کاری را بپذیریم، ریسک بالاتری دارد.

🔸خودناتوان‌سازی از این جهت که به فرد امکان می‌دهد ستاره‌ای در کنار شکست‌هایش بگذارد، یکی از خصوصیات کمال‌گرایی محسوب می‌شود. اما مانعی برای شکست نیز هست، به جای آنکه بکوشد در بازی زندگی ببرد، می‌کوشد تا با احتیاط کامل بازی کند. تیم‌های فوتبال بی‌شماری را دیده‌ام در زمان یک چهارم آخر بازی، فقط به این دلیل که محتاطانه بازی کرده‌اند، اجازه داده‌اند که تیم مقابل حمله کند و در نتیجه بازی را باخته‌اند. قطعاً، بعضی تیم‌ها نیز با بازی محتاطانه برده‌اند. همان طور که بعضی افراد با «خودناتوان‌سازی» می‌برند اما اگر فقط یک بار تیمی را دیده باشید که حاضر نیست فرصتی را از دست بدهد، دیگر نخواهید گفت محتاطانه بازی کردن، بهترین راه است.

@darsgoftaar

درسگفتار

22 Nov, 05:42


استفان گایز

استفان گایز نویسنده، وبلاگ‌نویس و کارآفرین بین‌المللی است که کتاب‌های پرطرفدارش تاکنون به ۱۸ زبان ترجمه شده‌اند. گایز شهرتش را به واسطه‌ی ارائه‌ی استراتژی‌های کاربردی و طنزآمیز تغییر رفتار در سطح جهانی به دست آورده است. او اکنون در نزدیکی دنیای دیزنی، در اورلاندوی فلوریدا زندگی می‌کند. تعدادی از کتاب‌های او تاکنون به زبان فارسی نیز ترجمه شده‌اند. گایز نویسنده‌ی کتاب‌های مشهوری از جمله خرده‌عادت‌ها (۲۰۱۶)، چگونه کمال‌گرا نباشیم (۲۰۱۵) و عادت‌های انعطاف‌پذیر (۲۰۱۹) است.

@darsgoftaar

درسگفتار

22 Nov, 05:42


تصویر بالا کاریکاتوری از مجله نیویورکر است که به خوبی بلایی که کمال‌گرایی بر سر آدم می‌آورد، نشان می‌دهد!

@darsgoftaar

درسگفتار

22 Nov, 05:42


در بخشی از کتاب چگونه کمال گرا نباشیم می‌خوانیم:

🔸قرار گرفتن در هر شرایطی، پوست بیرونی‌تان را در برابر حس درد و یا وحشت، ضخیم‌تر می‌کند. خانمی که به طور مرتب سخنرانی بدی ایراد می‌کند، هر بار که می‌گذرد، نسبت به دفعه اول، حس بد کمتری به او دست می‌دهد. آری، ذهن ما تا این حد عجیب است. طبق گفته یک روان‌شناس به نام نیکو فریجا، «با گذر زمان شیرینی لذت‌های مداوم، بی مزه می‌شود و سختی‌های مداوم نیز، تلخی‌شان را از دست می‌دهند.»

🔸اگر اجازه بدهید که هر مشکلی شما را از کاری باز بدارد، خود را از یک زندگی پرمعنا، محروم کرده‌اید، اما اگر تا جایی که توان دارید، برای رسیدن به هر آنچه که می‌خواهید، تلاش کنید، همه مشکلات را حل خواهید کرد. آزمون و خطا، راهی ‌است به سوی پیشرفت! این روش آزمون خود را پس داده است.

🔸اگر کسی برای انجام کارهایش، با شک و تردید خود کلنجار می‌رود، چه مهارتی را باید در خود تقویت کند که مستقیماً بتواند از آن کمک بگیرد؟ پیش‌تر، به این پرداختیم که چگونه کسانی که کارهایشان را به تأخیر می‌اندازند، به سختی می‌توانند از مرحله تأمل بیرون آیند.زیرا نه تنها در مورد ایده‌شان تردید دارند، بلکه از این جهت نیز تردید دارند که آیا ایده‌ای که در سر دارند، بهترین ایده است یا نه؟ یک درمان عمل‌گرایانه برای این مشکل وجود دارد و آن سرعت است.

🔸بالا بردن سرعت، یکی از مهارت‌های انسانی است که آن را دست کم می‌گیریم. مانند هر مهارت دیگری، می‌توان تا نقطه‌ای آن را تمرین کرد و گسترش داد که پرونده تمام تردیدهای جزئی‌تان را در مورد کارهای مهمی که می‌توانند زندگی‌تان را بهبود ببخشند، به سرعت ببندید. بیایید ببینیم که چگونه می‌توان تصمیمات سریع‌تری گرفت.

@darsgoftaar

درسگفتار

22 Nov, 05:42


📚 چگونه کمال گرا نباشیم؟
استفان گایز

درسگفتار

22 Nov, 05:42


عنوان: چگونه کمال گرا نباشیم؟
راهی جدید به سوی خودباوری، زندگی بدون ترس و رهایی از کمال گرایی

نویسنده: استفان گایز
مترجم: نرگس محمدی
ناشر: شمشاد

دسته: توسعه فردی

@darsgoftaar

درسگفتار

22 Nov, 05:42


معرفی کتاب چگونه کمال‌گرا نباشیم؟ اثر استفان گایز

🔹کتاب «چگونه کمال گرا نباشیم؟» اثر «استفان گایز» نویسنده کتاب معروف خرده‌عادت ها، راهی جدید به سوی خودباوری، زندگی بدون ترس و رهایی از کمال‌گرایی به شما نشان می‌دهد.

🔹شاید فکرکنید کمال‌گرا بودن صفت خیلی خوبی است ولی واقعیت این است که این صفت می تواند آسیب‌های جدی به شما بزند. اما کمال‌گرایی چیست و چگونه در انسان ایجاد می‌شود؟از سال‌های ابتدایی زندگی یک کودک، به او گفته می شود که داخل خطوط رنگ‌آمیزی کند و اگر از خط بیرون بزند، به او می‌گوییم که نقاشی‌اش غیرقابل قبول است. این همان کمال‌گرایی و همان طرز فکر محدود کننده است. برخلاف آن، معمول‌گرایی به ما اجازه می‌دهد که بیرون از خطوط و حدوحدود از پیش تعیین شده، رنگ‌آمیزی کنیم، آن جا که موقعیت‌های رسیدن به موفقیت بی‌شمار است، اشتباهات مجازند و قضاوت در مورد خود، به حداقل می‌رسد.

🔹کمال‌گرایی، در دنیایی پر از ناکاملی‌ها، همچون تله‌ای است که انسان را گرفتار توهم برتر بودن کرده و او را از قدمی به جلو برداشتن، باز می‌دارد. شاید فکر کنید ایده‌ای آرمانی است، اما فقط فکری بازدارنده است. فکر برتر بودن و در حد کمال بودن، آن چنان ذهنتان را اسیر خود می‌کند که از ترس آن که نتوانید آنچه در ذهن دارید را در حد کمال اجرا کنید، حتی قدمی هم در آن مسیر بر نمی‌دارید. این طرز فکر، همان مانعی است که نویسندهٔ این کتاب و یا بسیاری از افراد را برای سال‌ها در یک نقطه نگاه داشته است.

🔹🔹استفان گایز (Stephen Guise) نویسنده‌ی کتاب چگونه کمال گرا نباشیم (How to Be an Imperfectionist) از راهی می‌گوید که برای کنار گذاشتن کمال‌گرایی رفته است و تجربیات خود را با شما در میان می گذارد. همه چیز برای گایز از آن‌جا شروع شد که هدف بزرگ انجام ۵۰ حرکت شنای روی زمین را از ذهن خود پاک کرده و تصمیم گرفت به جای برداشتن لقمه‌ای فوق‌العاده بزرگ، آن را به چندین لقمه کوچک‌تر و قابل هضم‌تر تقسیم کند. به جای آن که هر روز تمریناتش را به شرایط ایده آل رفتن به باشگاه، پوشیدن لباس ورزشی و داشتن بهترین شرایط روحی و جسمی محدود کند، همان‌جا روی تختخواب، بدون هیچ پیش شرط ذهنی و ایده‌ای آرمانی، شروع به انجام حرکت شنای روی زمین می کند و فقط تصمیم می گیرد به جای خیال پردازی و ترتیب دادن شرایطی در حد کمال، بسیار ساده و هر کجا که هست، فقط شروع به انجام کار و یا تمرین کند و فقط شروع کند!

🔹با استمرار این حرکت و جایگزین کردن ایده «معمولی بودن» و «در شرایط معمولی کاری را انجام دادن» با «در حد کمال بودن» و «در شرایط حد کمال کاری را انجام دادن»، شاهد پیشرفت‌های بسیاری در زندگی‌اش بود. پس از آنکه متوجه شد مشکل متوقف ماندن، از طرز فکر خودش ریشه گرفته بود، تصمیم گرفت ایده طلایی «معمولی بودن» را به دیگران منتقل کند و راهکارهای عملی خود را با تمام کسانی که با چنین طرز فکر محدود کننده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند، به اشتراک بگذارد.

@darsgoftaar

درسگفتار

22 Nov, 05:42


نکوداشت‌‌های کتاب چگونه کمال گرا نباشیم:

🔹- این کتاب سزاوار کلاسیک شدن است. (Melissa Wiederrecht)

🔹- یک راهنمای هوشمندانه برای پیشرفت واقعی.
(Jason)

🔹- این کتاب به آزادی من کمک کرد!
(Sonia Thompson)

🔹- من کتاب را به تازگی به پایان رسانده‌ام و از قبل احساس می‌کنم که تغییر پارادایم اتفاق می‌افتد.
(goodread21)

🔹- استفان به طور ماهرانه تحقیقات علمی را با تجربیات شخصی، آزمایش و خطا و داستان‌های خواننده درهم می‌آمیزد. از همه مهم‌تر، استیفن راه حل‌های بسیار ساده‌ای را برای مبارزه با مشکل ارائه می‌دهد. اینها همه ایده‌های مفهومی تغییر نگرش شما نیستند. آن‌ها گام‌های عملی هستند که پیشرفت فوری را فراهم می‌کنند.
(Douglas)

🌱🌱🌱

جملات برگزیده کتاب چگونه کمال گرا نباشیم:

🔹- در دنیایی که پیوسته می‌کوشد تا تو را به چیز دیگری تبدیل کند، خود بودن مهم‌ترین دستاورد است.

🔹- مهم نیست که چقدر آرام می‌روی، باز هم از کسانی که روی مبل لم داده‌اند، جلوتری.

🔹- وقتی انتظارات کسی به صفر می‌رسد، به معنای واقعی شکرگزار آنچه که دارد، می‌شود.

🔹- من همیشه زیبایی را در چیزهای عجیب و ناکامل می‌جویم. آن‌ها بسیار حیرت انگیزترند.
🌱🌱🌱

خواندن کتاب چگونه کمال‌گرا نباشیم؟ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم:

اگر فردی کمال‌گرا هستید و همواره تمایل دارید بهترین باشید، این کتاب را حتماً بخوانید.

@darsgoftaar

درسگفتار

22 Nov, 05:42


🔹می‌توان گفت، گایز چاره «مشکل کمال‌گرایی» را در به‌کارگیری راهکار «خرده‌عادت‌ها» می‌داند. تفاوت راهکارهای او با دیگر راهکارهایی که این روزها توسط نویسندگان و سخنرانان دیگر ارائه می شود این است که او عمل کردن را راه رسیدن به هدف می‌داند و نه با انگیزه شدن را!

🔹 سال‌هاست که در مورد راهکارهای انگیزشی بسیار شنیده ایم اما مشکل اینجاست که چطور خود را با انگیزه کنیم؟ و آیا می‌توان برای رسیدن به هدفی بلند مدت، هر روز در پی جرقه‌ای احساسی و انگیزشی باشیم تا خود را تشویق به انجام کاری کنیم؟ استفان گایز از شما می‌خواهد که برای قدمی برداشتن منتظر انگیزه نباشید. فقط از جای خود برخیزید و کاری را شروع کنید.

🔹کتاب چگونه کمال‌گرا نباشیم؟ به تک تک دغدغه ها و موانع فکری یک کمال گرا می‌پردازد و برای هر کدام، چندین راه‌حل آسان و عملی ارائه می دهد؛ انتظارات غیرواقعی، نشخوار ذهنی، نیاز به تایید شدن، نگرانی از ارتکاب اشتباه و غیره، از جمله محدودیت‌های ذهن یک کمال‌گرا است. اینکه بدانید مشکل‌تان، کمال‌گرایی است و نگرش‌تان را نسبت به نحوهٔ انجام کارها تغییر بدهید (طرز فکر دوگانه به جای قیاسی)، همان راه‌حل کلیدی است که نگرانی از ارتکاب اشتباه را در وجودتان از بین می‌برد. با راهکار تنظیم معیارها، می‌توانید اعتماد به نفس تان را بالا ببرید و با انجام حرکت شورشی، نیاز به تایید را در وجودتان می‌کشید تا راه زندگی خود را آنگونه که خاص خودتان است، برگزینید و لذت دستیابی به موفقیت با برداشتن گام‌هایی آهسته اما پیوسته را فدای ایدهٔ پوچ کمال گرایی نکنید.

🔹استفان گایز در ۹ فصل اول با جزئیات کامل به مفاهیم می‌پردازد تا بتوانیم آن‌ها را بفهمیم و در فصل آخر، تمام راه‌حل‌های عملی و کاربردی را جمع بندی، طبقه بندی و خلاصه می‌کند. همین باعث می‌شود بتوان به سرعت به کتاب مراجعه کرد.کتاب چگونه کمال‌گرا نباشیم؟ مورد توجه و تحسین منتقدان و کاربران گودریدز و روزنامه‌ها و مجلات زیادی بوده است.
🌱🌱🌱
فهرست مطالب کتاب

مقدمه مترجم
پیش گفتار
بخش ۱: مقدمه
بخش ۲: ذهن کمال‌گرا
بخش ۳: سم کمال‌گرایی
بخش ۴: آزادی معمول‌گرایی
بخش ۵: انتظارات غیرواقعی
بخش ۶: نشخوار ذهنی
بخش ۷: نیاز به تایید شدن
بخش ۸: نگرانی از ارتکاب اشتباه
بخش ۹: تردید در مورد انجام کارها
بخش ۱۰: راهنمای کاربردی
بیشتر از این کتاب!

@darsgoftaar

درسگفتار

22 Nov, 05:41


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

21 Nov, 12:41


عنوان: حلقۀ گسترنده
فلسفه ی اخلاق، تکامل،پیشرفت اخلاقی

نویسنده: پیتر سینگر
مترجم: کاوه فیض‌اللهی
ناشر: نو


@darsgoftaar

درسگفتار

21 Nov, 12:41


معرفی حلقۀ گسترنده اثر پیتر سینگر

🔹فلسفهٔ اخلاق چیست؟ معیارهای اخلاقی از کجا می‌آیند؟ آیا بر هیجانات ما مبتنی‌اند، یا بر خرد، یا بر برداشتی ذاتی از خوب و بد؟ از نظر بسیاری از دانشمندان، کلید معما تماماً در زیست‌شناسی است، به‌ویژه در نظریه‌های داروینی تکامل و رفتارهایی که بقای فرد را تضمین می‌کنند. اما اگر تکامل نبردی بر سر بقا باشد، چرا برای دیگران فداکاری می‌کنیم؟

«پیتر سینگر» در اثر کلاسیک خود، «حلقهٔ گسترنده»، می‌گوید که فداکاری به شکل رانه‌ای با بنیان ژنتیکی برای محافظت از خویشاوندان و اعضای جامعه آغاز شد اما سپس به شکل مجموعه‌ای از اصول اخلاقی درآمد که آگاهانه انتخاب شده‌اند و حلقهٔ کسانی که در بر می‌گرفتند همواره رو به گسترش بوده است.

🔹او با کمک گرفتن از فلسفه و روان‌شناسی تکاملی نشان می‌دهد که فلسفهٔ اخلاق در انسان را تنها با زیست‌شناسی نمی‌توان تبیین کرد، بلکه توانایی خردورزی است که پیشرفت اخلاقی را امکان‌پذیر می‌سازد.حلقهٔ اخلاق در ابتدا فقط خود و خانواده و قبیله را در بر می‌گرفت، اما با گذشت زمان گسترش یافت تا ابتدا ملت و نژاد و سپس همهٔ انسان‌های دیگر را در بر بگیرد.

🔹اما از نظر پیتر سینگر، این گسترش هنوز باید ادامه یابد تا «تمام موجوداتی که می‌توانند لذت یا درد را حس کنند در این حلقه گنجانده شوند … و بنابراین گسترش حلقهٔ اخلاق باید ادامه یابد تا سرانجام بیشتر جانوران دیگر را در بر بگیرد».
🌱🌱🌱
نکوداشت حلقه گسترنده
 
🔹نظریهٔ حلقهٔ گسترندهٔ سینگر همچنان مفهومی بسیار روشنگر است که وجود طبیعت انسان را با پیشرفت سیاسی و اخلاقی آشتی می‌دهد. ضمناً از زمان خودش خیلی جلوتر بود … فوق‌العاده است که می‌بینم این کتاب خردمندانه در اختیار نسل جدیدی از خوانندگان و دانشوران قرار گرفته است.
ــــ استیون پینکر، نویسندهٔ کتاب لوح سپید
 

🔹حلقهٔ گسترنده کتاب درخشانی است که اهمیت آن هر سال روشن‌تر می‌شود. پیتر سینگر نخستین فیلسوف بزرگی بود که به اهمیت بینش‌های داروینی جدید دربارهٔ طبیعت انسان پی برد، و در این کتاب آنها را با استدلال‌های محکم و برازندهٔ خاص خودش به کار می‌برد.
ــــ رابرت رایت، نویسندهٔ کتاب جانور اخلاقی

 
🔹حلقهٔ گسترنده مقدمه‌ای است فوق‌العاده بر کل مسألهٔ رابطهٔ میان تکامل و اخلاق. اکنون که سی سال پس از چاپ نخست به آن نگاه می‌کنم، از اینکه چه خوب از آزمون زمان سربلند بیرون آمده حیرت‌زده‌ام. این کتاب هنوز بحث روز است.
ــــ مایکل روس، نویسندهٔ کتاب انقلاب داروینی

@darsgoftaar

درسگفتار

21 Nov, 12:41


پیتر سینگر

پیتر آلبرت دیوید سینگر
 (Peter Albert David Singer) (زاده ۶ ژوئیهٔ ۱۹۴۶)فیلسوف اخلاق استرالیایی، استاد بازنشستهٔ اخلاق زیستی دانشگاه پرینستون، و از بنیادگذاران فکری جنبش حقوق حیوانات است. مشهورترین آثارش آزادی حیوانات (۱۹۷۵) و اخلاق عملی (۱۹۷۹) هستند. تخصصش در اخلاق عملی و دیدگاه فلسفی‌اش فایده‌باوری ترجیح‌گراست.

@darsgoftaar

درسگفتار

21 Nov, 12:40


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


راز خوشبختی به روایت کتاب روان

🔹در بخش دیگری از کتاب روان، بلوم به موضوع پیچیدۀ خوشبختی می‌پردازد. او تاکید دارد که روابط خوب یکی از مهم‌ترین عوامل رسیدن به خوشبختی است. اما آیا روانشناسی می‌تواند راهی برای دستیابی به خوشبختی به ما نشان دهد؟ بلوم معتقد است پاسخ این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد. روانشناسی بالینی می‌تواند به بررسی مشکلات و تشخیص و درمان اختلالات روانی، کمک کند. تحقیقات کمتری در مورد راز خوشبختی زندگی در علم روانشناسی وجود دارد.

🔹در مقابل، «روانشناسی مثبت» به عنوان یک شاخه جدید از روانشناسی، این موضوع را مورد توجه قرار داده است و به رغم محبوبیت، تولید درآمد و توجه تجاری که به دست آورده، همچنان نیاز به بررسی‌های دقیق‌تری دارد. بهتر است اول بررسی کنیم که خوشبختی یا زندگی خوب چیست؟ بلوم  یافته‌های حاصل از یک مطالعه جهانی روی افراد که ادعای خوشبخت بودن را دارند، ارائه می‌دهد. 

🔹این مطالعه شامل داده‌های ۱.۵ میلیون نفر از ۱۶۶ کشور در طی یک دهه است و به این نتیجه می‌رسد که ویژگی مشترک اصلی افراد خوشبخت، روابط قوی است. روابط قوی شامل زمان سپری‌شده  قابل توجهی با خانواده و دوستان و داشتن کسی که در مواقع مشکل بتوانند به او تکیه کنند، است. علاوه بر روابط، افراد خوشبخت معمولاً درآمد بالاتر، سلامت جسمانی خوب، خواب مناسب، و سطح استرس پایین‌تری نیز دارند؛ با این حال، هنوز نمی‌توان با قطعیت گفت که این عوامل علت خوشبختی هستند یا نتیجۀ آن.

🔹در کنار روابط، کارهای خیریه و کمک به دیگران نیز در ایجاد حس خوشبختی نقش دارند. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که فعالیت‌هایی مانند داوطلبی و کمک به خیریه، احساس شادی و رضایت بیشتری ایجاد می‌کنند، چرا که این فعالیت‌ها به برقراری ارتباط با دیگران و افزایش حس مفید بودن فرد کمک می‌کنند. 

🔹علاوه بر این، پول نیز تا حدی با خوشبختی ارتباط دارد، اما مسأله این است که اگر افراد صرفاً به دنبال پول باشند، این تلاش ممکن است تاثیر معکوس داشته باشد و خوشبختی را کاهش دهد. در نهایت، بلوم به این نتیجه می‌رسد که خوشبختی به جای دنبال کردن اهداف مادی، بیشتر در روابط انسانی و تعاملات اجتماعی است.

@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


پل بلوم
۲۴ دسامبر ۱۹۶۳/کانادایی-آمریکایی

🔹پل بلوم استاد استاد روان‌شناسی در دانشگاه تورنتو و پروفسور بازنشستۀ روان‌شناسی در دانشگاه ییل و نویسندۀ کانادایی-آمریکایی است. تحقیقات او بر روی موضوعات درک کودکان و بزرگسالان از جهان فیزیکی و اجتماعی تمرکز دارد. بلوم همچنین موضوعاتی مثل لذت، اخلاق، مذهب، داستان و هنر را به‌طور ویژه بررسی می‌کند. بلوم رئیس سابق انجمن فلسفه و روان‌شناسی و ویراستار مشترک مجله رفتار و علوم مغز است.

@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


چرا باید کتاب روان را بخوانیم؟

🔹در مجموع آنچه از کتاب روان خواهید فهمید این است که می‌توانید به کمک روانشناسی پاسخ بسیاری از سوالات اساسی درباره نحوۀ تفکر و رفتار انسان‌ها را پیدا کنید. برخی سوالات ممکن است جواب‌های متفاوتی داشته باشند اما همین جستجو و تحلیل احتمالات مطالعۀ روانشناسی را سرگرم‌کننده هم آموزنده می‌کند. روانشناسی، فراتر از علوم اعصاب، داستانی جامع از ذهن انسان ارائه می‌دهد و با به کارگیری یافته‌های علوم اعصاب نظریات جدیدی را شکل می‌دهد و دیدگاه‌های تازه‌ای درباره ماهیت ذهن به دست می‌آورد.

🔹پیشرفت‌های روانشناسی، به ویژه در حوزۀ رشد کودکی، به کشف ویژگی‌های درونی که انسان با خود به این دنیا می‌آورد و نحوۀ تأثیرگذاری تجربیات بر رفتارهای ما کمک می‌کنند. این پیشرفت‌ها نشان می‌دهند که هم خصوصیات ذاتی و هم تجربه‌های زندگی در شکل‌گیری رفتارهایمان نقش حیاتی دارند. با تحلیل انگیزه‌ها، تعصبات، و تعریف خوشبختی می‌توانیم دیدگاه‌های خود را بهتر کنیم و نحوۀ تعامل با دیگران را تغییر دهیم. این تحلیل‌ها به درک ما از خود کمک کرده و باعث می‌شوند با آگاهی بیشتر به سراغ چالش‌ها برویم.
🌱🌱🌱

چه کسانی باید کتاب روان را بخوانند؟

🔹مطالعۀ کتاب روان به افرادی که به اصول روانشناسی علاقه‌مندند، کسانی که به دنبال توضیحات علمی درباره عوامل موثر بر افکار و رفتار هستند و افرادی که مشتاقند درباره تفاوت‌های ذهنی بین انسان‌ها بیاموزند پیشنهاد می‌شود.

🔹کتاب روان با بررسی مطالعات موردی و حقایق علمی، درک عمیقی از پیچیدگی‌های روانشناسی انسان به خواننده می‌دهد. همچنین این کتاب موضوعات مختلفی مثل احساسات، اخلاق و آگاهی را با زبانی ساده به خواننده توضیح می‌دهد.

@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


زندگی‌نامه و تحصیلات پل بلوم

🔹پل بلوم متولد ۲۴ دسامبر ۱۹۶۳ در مونترال، کبک، کانادا است. بلوم مدرک کارشناسی خود را در رشته روان‌شناسی با درجۀ ممتاز در سال ۱۹۸۵ از دانشگاه مک‌گیل دریافت کرد. لو تحصیلات تکمیلی خود را در مؤسسۀ فناوری ماساچوست (MIT) ادامه داد. او در سال ۱۹۹۰ مدرک دکتری خود را در رشتۀ روان‌شناسی شناختی با راهنمایی سوزان کری دریافت کرد. بلوم همراه با همسر و دو پسرش در نیوهیون زندگی می‌کند.
🌱🌱🌱
فعالیت‌های کاری پاول بلوک

🔹پل بلوم در سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۹ در دانشگاه آریزونا روان‌شناسی و علوم شناختی را تدریس می‌کرد. او از سال ۱۹۹۹ در دانشگاه ییل تدریس کرد. از سال ۲۰۰۳، بلوم سردبیر مشترک مجله علوم رفتاری و مغز شد. بلوم در  ۲۰۲۱ به دپارتمان روان‌شناسی دانشگاه تورنتو پیوست.

🔹 او تاکنون هفت کتاب منتشر کرده است. علاوه بر این موارد، پل بلوم برای مجلات علمی معتبری مثل  نیچر و ساینس و رسانه‌های عمومی مانند نیویورک تایمز، گاردین، نیویورکر و آتلانتیک مانثلی مقاله نوشته است. 

🔹بلوم در سال ۲۰۰۲ استادیار مهمان مرکز هریس برای مطالعات رشدی در دانشگاه شیکاگو، در سال ۲۰۰۶ سخنران در موسسه ماکس پلانک دانشگاه نایمخن، در سال ۲۰۰۷-۲۰۰۸ سخنران تمپلتون در دانشگاه جانز هاپکینز و در سال ۲۰۱۰ همکار متمایز SAGE در مرکز مطالعه ذهن UCSB بود.

🔹بخش زیادی از پژوهش‌های پل بلوم مربوط به روان‌شناسی اخلاق است مانند بررسی رفتار نوزادان، شهود در حال توسعۀ انسان در مورد مسئولیت اخلاقی و نقش احساساتی مثل خشم، نفرت و همدلی در زندگی اخلاقی انسان‌ها. او همچنین پروژه‌هایی در مورد لذت داستان‌پردازی، باور کودکان و بزرگسالان در مورد سرنوشت و اراده آزاد، روانشناسی بی‌خدایان و … را بررسی می‌کند.
🌱🌱🌱
جوایز و افتخارات

🔹بلوم جوایز متعددی برای تحقیقات و تدریس خود دریافت کرده است. در سال ۲۰۰۲ جایزه استنتون را از انجمن فلسفه و روان‌شناسی برای کمک‌های برجسته در اوایل دورۀ کاری دریافت کرد و در سال ۲۰۰۵ به عنوان رئیس این انجمن خدمت کرد. همچنین در سال ۲۰۰۶ به دلیل مشارکت‌های برجسته‌اش در علم روان‌شناسی به عنوان عضو انجمن روان‌شناسی آمریکا انتخاب شد. 

🔹در سال ۲۰۰۴، جایزه تدریس ممتاز علوم اجتماعی لکس هیکسون را در دانشگاه ییل دریافت کرد و در سال ۲۰۱۷ برنده جایزه پژوهشی کلاوس جی. جیکوبز به ارزش یک میلیون دلار شد. بلوم یکی از سخنرانان محبوب دانشگاه ییل است. او کلاس مقدماتی روان‌شناسی را به صورت جهانی و با دسترسی آزاد به صورت ـنلاین ارائه داد که تبدیل به یکی از محبوب‌ترین کلاس‌ها شد. 

@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


کتاب‌های پل بلوم

🔹بلوم نویسنده و ویراستار چندین کتاب بوده است. او تاکنون هفت کتاب منتشر کرده است. آخرین کتاب او که در سال ۲۰۲۳ منتشر شده، توسط نشر نوین به فارسی ترجمه شده است. در ادامه به معرفی برخی از کتاب‌های پل بلوم می‌پردازیم. لیست کتاب‌های پل بلوم نیز به شرح زیر است:

Psych: The Story of the Human Mind، ۲۰۲۳
The Sweet Spot: The Pleasures of Suffering and the Search for Meaning، ۲۰۲۱
Against Empathy: The Case for Rational Compassion، ۲۰۱۶
Just Babies: The Origins of Good and Evil، ۲۰۱۳
How Pleasure Works: The New Science of Why We Like What We Like، ۲۰۱۰
Descartes’ Baby: How the Science of Child Development Explains What Makes Us Human، ۲۰۰۴
How Children Learn the Meanings of Words، ۲۰۰۰

🌱🌱🌱
کتاب روان

🔹کتاب روان (Psych: The Story of the Human Mind) در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است. این کتاب ذهن انسان و نحوۀ عملکرد آن را به شکلی کامل و ساده  بررسی می‌کند. باوم در این کتاب  روان‌شناسی، علوم شناختی و چگونگی شکل‌گیری شخصیت، احساسات، حافظه و تفکر انسان را مورد بررسی قرار می‌دهد. همچنین بررسی می‌کند که آیا می‌توان با کمک علم روانشناسی به خوشبختی رسید؟ او در این کتاب نحوۀ شکل‌گیری احساسات و علت رفتارهای انسان را بررسی می‌کند. کتاب به شکلی نوشته شده که هم برای عموم مردم و هم برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی جذاب و قابل‌درک است.

🌱🌱🌱
نقطه شیرین

🔹کتاب The Sweet Spot: The Pleasures of Suffering and the Search for Meaning در سال ۲۰۲۱ منتشر شد. پاول بلوم در این کتاب رابطۀ بین رنج، لذت و معنای زندگی را بررسی می‌کند. او بررسی می‌کنئ که چطور می‌توان با استفاده از تجربه‌های چالش‌برانگیز و حتی دردناک، به زندگی عمیق و معناداری رسید. او توضیح می‌دهد که چرا انسان‌ها به دنبال تجربه‌های سخت هستند و تجربه‌های سخت چطور باعث پیشرفت فردی می‌شوند.
🌱🌱🌱
در مقابل همدلی

🔹کتاب Against Empathy: The Case for Rational Compassion در سال ۲۰۱۶ منتشر شده و دیدگاهی جدید در مورد همدلی ارائه می‌دهد. بلوم معتقد است که همدلی ممکن است در تصمیم‌گیری‌های اخلاقی و منطقی به انسان‌ها آسیب بزند زیرا توجه زیاد به احساسات و تجربه‌های دیگران ممکن است باعث تبعیض و قضاوت غلط شود.
🌱🌱🌱
پل بلوم در شبکه‌های اجتماعی

پل بلوم در شبکه‌های اجتماعی مختلفی فعالیت دارد. بیشترین فعالیت او در توییتر است. آدرس شبکه‌های اجتماعی او به شرح زیر است:
وب سایت پل بلوم: paulbloom.net
توییتر پل بلوم: paulbloomatyale

@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


دانلود رایگان فصل اول کتاب روان
دانلود فایل یادداشت های کتاب روان

درسگفتار

20 Nov, 06:10


عنوان : روان
داستان ذهن انسان

نویسنده : پل بلوم
مترجم : میثم همدمی
ناشر : نوین

۲۶ آبان تا ۲ آذر
با ۱۵ درصد تخفیف



@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


معرفی کتاب روان اثر پل بلوم

🔹کتاب «روان »راهنمای تخصصی و هیجانی برای صمیمی‌ترین جنبه‌های طبیعت ما است که معادل یک دوره دانشگاهی جدی را ارائه می‌کند.کتاب روان بیشتر از یک مرور کلی از حوزه روانشناسی است. «پل بلوم »آنچه را که روان‌شناسی می‌تواند درباره مهم‌ترین مسائل اخلاقی و سیاسی زمان ما به ما بگوید (از جمله اعتقاد به تئوری‌های توطئه، نقش ژن‌ها در توضیح) تفاوت‌های انسانی و ماهیت تعصب و نفرت را آشکار می‌کند.

🔹او همچنین نشان می‌دهد که چگونه روان‌شناسی می‌تواند بینش‌های عملی در مورد مسائل مهم به ما بدهد؛ از درمان بیماری‌های روانی مانند افسردگی و اضطراب تا بهترین راه برای داشتن زندگی شاد و رضایت‌بخش.کتاب روان راهنمایی جذاب برای مهم‌ترین موضوعی است که وجود دارد: داستان ما.


🔹کتاب «روان» نوشته ی «پل بلوم» مقدمه‌ای کامل، واضح و قابل‌فهم از روان‌شناسی ارائه می‌دهد و تاریخچۀ این علم را از آغاز و ریشه‌های این علم تا اندیشمندان اولیه و یافته‌های علمی جدید به‌طور جذابی روایت می‌کند. بلوم این کتاب را بر  براساس دوره محبوب “مقدمه‌ای بر روان‌شناسی” که در دانشگاه ییل طراحی کرده، نوشته است. او سعی دارد علم پیچیدۀ ذهن انسان را از راه داستان‌پردازی و بررسی‌های علمی به شیوه‌ای ساده بیان کند.

🔹پل بلوم، نویسنده کتاب، استاد روان‌شناسی در دانشگاه تورنتو و استاد بازنشسته دانشگاه ییل است. او به‌عنوان یک محقق برجسته، جوایز متعددی دریافت کرده و مقالات علمی بسیاری در نشریاتی مانند نیچر و نیویورک تایمز منتشر کرده است. از آثار دیگر او می‌توان به بر ضد همدلی و چگونه لذت کار می‌کند اشاره کرد.

🔹کتاب روان می‌تواند پاسخگوی بسیاری از سوالات انسان در مورد چرایی کارهایی که انجام می‌دهد، افکاری که دارد و احساساتی که تجربه می‌کند، باشد. بلوم در این کتاب از ابتدای مسیر علم روانشناسی شروع می‌کند و با نگاهی به علم عصب‌شناسی و روان‌شناسی، آنچه که امروزه از مغز انسان می‌دانیم را توضیح می‌دهد. او پس از ارائۀ یافته‌های عصب‌شناسی در مورد عملکرد مغز، روان‌شناسی را بررسی می‌کند. 

🔹برای این کار، او نظریات دو روان‌شناس معروف،« زیگموند فروید» و «بی. اف. اسکینر» را مقایسه می‌کند و از تفاوت‌های آن‌ها می‌گوید. بلوم معتقد است اگرچه نظریات هر دو دانشمند امروزه چندان استفاده نمی‌شود، اما این دو نظریه، نشانگر دو سر طیف نظریه‌های روان‌شناختی هستند. برای مثال فروید معتقد است منشاء رفتارهای انسانی، نیروهای ذهنی ناخودآگاه هستند.
از سوی دیگر اسکینر معتقد است هر کاری که می‌کنیم به دلیل شرطی‌سازی رفتاری و نقش پاداش‌ها و مجازات‌ها است.

🔹بلوم پس از بررسی این مبانی، به تحلیل کاربردهای روان‌شناسی در سناریوهای واقعی زندگی می‌پردازد و پرسش‌های اساسی که روان‌شناسان در این زمینه به دنبال پاسخی برای آن‌ها هستند، را مطرح می‌کند. 

🔺آیا ما صرفاً بر اساس تجربه‌های خود فکر و عمل می‌کنیم، یا بعضی از این رفتارها ذاتی هستند؟
🔺چه عواملی باعث عمل کردن و عمل نکردن ما می‌شود؟
🔺چرا افراد را قضاوت می‌کنیم؟
🔺 آیا برای رسیدن به شادی در زندگی، راه علمی وجود دارد؟

این‌ها سوالاتی هستند که بلوم در کتاب روان آن را در بخش‌های مختلف این کتاب با نام‌های تفکر، تمایلات، روابط و تفاوت‌ها بررسی می‌کند.

@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


خلاصه کتاب روان

تفاوت روان شناسی و عصب‌شناسی از نظر کتاب روان

🔹در بخش اول کتاب روان، بلوم با مثالی ساده تفاوت بین روان‌شناسی و عصب‌شناسی را بررسی می‌کند. فرض کنید ماشینتان نیاز به تعمیر دارد. آیا به سراغ یک فیزیکدان می‌روید یا یک مکانیک؟ واضح است که در این شرایط فیزیکدان کمکی به شما نمی‌کند و شما باید به سراغ مکانیکی بروید که عملکرد قطعات را بشناسد و آنها را در کنار هم به کار بگیرد، همان‌طور که عصب‌شناسی می‌تواند ما را از بخش‌های مغز و چگونگی کارکرد آن ما را آگاه کند. روان‌شناسی سعی می‌کند بفهمد که این اجزا چگونه با یکدیگر تعامل دارند تا احساسات، افکار و رفتارهای پیچیده ما را ایجاد کنند.

🔹در طول تاریخ، پیش از پیشرفت عصب‌شناسی، این بحث که کدام بخش‌های بدن و مغز بر احساسات و رفتارها تأثیر می‌گذارند، همواره وجود داشته است. امروزه دانشمندان با تصویربرداری دقیق از مغز یافته‌اند که هر بخش وظیفه‌ای خاص دارد، از کنترل حرکات تا پردازش احساسات. تحقیقات نشان داده‌اند که آسیب به بخش‌های خاص مغز می‌تواند به اختلال در توانایی‌هایی مثل گفتار منجر شود. 

🔹اما عصب‌شناسی هنوز نمی‌تواند علت ایجاد هماهنگی‌ها و تبدیل تجربه‌های ذهنی به احساس و آگاهی را تشخیص دهد. مسئله‌ای که فیلسوف دیوید چالمرز آن را «مسئله دشوار آگاهی» نامیده است. مطالعه در مورد آگاهی یکی از موضوعات اصلی روان‌شناسی در این روزها است. این موضوع تا چندی پیش در حوزۀ فلسفه بررسی می‌شد.اما به دلیل جذابیت موضوع فهم انسان و تصمیمات او مورد توجه علمی بسیاری از افراد فرار گرفته است.

🔹آگاهی می‌تواند تصمیمات روزمره و اخلاقی ما را تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال اگر بدانیم درختان موقع قطع شدن، درد را حس می‌کنند آیا باز هم حاضریم آن‌ها را قطع کنیم. آگاهی از تجربه‌ها معیاری برای مقایسۀ خودمان با دیگران نیز هست. اما سرچشمۀ آگاهی کجاست؟ آیا ذهن ما در بدو تولد خالی است و به مرور و توسط زندگی شکل می‌یابد یا از ابتدا نقشه‌ای داریم که در مسیر زندگی کامل می‌شود. این‌ها سوالاتی است که در بخش اول کتاب روان پاسخ داده می‌شوند.

@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


طبیعت در برابر تربیت

🔹پل بلوم در بخش دوم کتاب روان توضیح می‌دهد که توجه به زندگی نوزادان و کودکان، منبعی ارزشمند برای درک  توانایی‌های ذاتی انسان است. نوزادان در بدو تولد مثل تلفن همراهی هستند که در ابتدا فقط برنامه‌های پایه‌ای بر روی آن نصب شده است. این استعاره به مفهوم نیتیویسم (ذاتی‌گرایی) اشاره دارد، نظریه‌ای که معتقد است انسان‌ها با برخی از توانایی‌های اولیه به دنیا می‌آیند. در نقطه مقابل، نظریۀ امپریسیسم (تجربه‌گرایی) قرار دارد که معتقد است همه دانش و توانایی‌ها به وسیلۀ تجربه و از طریق محیط آموخته می‌شوند، شبیه به تلفن همراهی که باید همه اپلیکیشن‌ها روی آن نصب شود.

🔹بررسی تفاوت بین نیتیویسم و امپریسیسم، ما را به بحث پیچیده طبیعت در برابر تربیت می‌برد. هر دوی این عامل نقش مهمی در رشد انسان دارند اما این موارد چطور با یکدیگر تعامل دارند و این تعامل رفتار انسان را تحت تاثیر می‌دهد. کتاب‌های درسی روان‌شناسی، این دو مفهوم را به ابعاد یک مستطیل تشبیه می‌کنند که هر دو به یک اندازه در تعیین مساحت آن تأثیرگذارند. اما همچنان محققان به دنبال راه‌هایی برای روشن کردن نحوۀ اثرگذاری این دو عامل بر شخصیت و رفتار انسان هستند.

🔹بلوم سپس به نظریات ژان پیاژه ، روان‌شناس رشد، می‌پردازد که به امپریسیسم نزدیک‌تر بود و معتقد بود نوزادان با توانایی‌های ابتدایی متولد می‌شوند، اما این توانایی‌ها با گذشت زمان گسترش می‌یابند و آن‌ها رفتارهای پیچیده‌تری را یاد می‌گیرند. پیاژه همچنین مراحل مختلف رشد را تعریف کرد که هر مرحله شامل توانایی‌ها و محدودیت‌هایی خاص است. 

🔹در حالی که برخی از نظریات او نادرست ثابت شده‌اند، اما کار او مطالعات مهمی را در زمینۀ رشد اولیۀ کودکان آغاز کرد. این مطالعات نتایج بسیار جالبی داشته است و شامل شامل کارهای قابل توجهی با نوزادان بوده است که با وجود اینکه آن‌ها نمی‌توانستند به سوالات پاسخ دهند اما می‌توانند به محرک‌های محیطی مانند تصاویر و صداها واکنش نشان دهند و از این طریق شناخت بیشتری از فرآیندهای ذهنی آن‌ها به دست آید.

@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


منشا تمایلات انسان از نگاه کتاب روان

🔹بخش سوم کتاب روان منشا انگیزه‌های رفتار انسانی را بررسی می‌کند. این انگیزه‌ها می‌توانند بیولوژیکی، احساسی، فرهنگی یا ترکیبی از این‌ها باشند. بلوم مثال‌هایی از آزمایش معروف ادوارد ثورندایک مطرح کرده و ما را به تفکر در مورد ارزش‌های فردی و عوامل موثر بر رفتارهای خاص افراد دعوت می‌کند. در این آزمایش از افراد خواسته شد که قیمت‌هایی برای انجام کارهایی غیرمعمول و ناخوشایند مانند کشیدن دندان، قطع انگشت یا خوردن سوسک تعیین کنند. 

🔹پاسخ‌ها نشان‌دهندۀ آن بود که انگیزه‌های افراد فراتر از تمایل به لذت یا اجتناب از درد است و به ارزش‌های پیچیده و شخصی بستگی دارد. این پاسخ‌ها جواب ردی است بر این نظر که مردم صرفاً برای لذت‌جویی یا دوری از درد عمل می‌کنند. بلوم برای توضیح انگیزه‌های انسانی به نظریات ویلیام جیمز اشاره می‌کند که غریزه‌ها را بخشی از این انگیزه‌ها می‌دانست. 

🔹جیمز معتقد بود که انسان‌ها مانند سایر حیوانات رفتارهای غریزی خاصی دارند، مانند ساختن محیط برای خود، پرورش فرزندان و دوری از خطر. این رفتارها از طریق انتخاب طبیعی و بقا در طول نسل‌ها منتقل شده‌اند، اما تنها عامل محرک رفتار نیستند؛ انسان‌ها پیچیدگی‌های بیشتری در انگیزه‌های خود دارند که شامل ترجیحات فردی و اصول اخلاقی نیز می‌شود.

🔹در ادامۀ کتاب روان بلوم از نقش تاثیرات فرهنگی و احساسی در انگیزه‌های انسانی می‌گوید. برای مثال غذا در بسیاری از فرهنگ‌ها علاوه بر اینکه نیاز بنیادین باشد بلکه لذتی مستقل از بقا نیز هست. احساسات و هنجارهای فرهنگی جوری بر رفتار انسان موثرند که نمی‌توان با ساده‌سازی‌های بیولوژیکی آن‌ها را توضیح داد. همین امر به تفاوت‌های فرهنگی در بیان احساسات نیز دامن می‌زند؛ افراد حتی در نمایش احساسات اولیه‌ای مانند غم یا تعجب نیز تفاوت‌های فرهنگی بسیاری دارند

@darsgoftaar

درسگفتار

20 Nov, 06:10


چرا افراد خودشان را برتر می‌دانند؟

🔹در بخش دیگر کتاب روان، پل بلوم از تعصبات افراد می‌گوید و توضیح می‌دهد که چطور بسیاری از افراد به شکل ناخودآگاه خود را برتر از دیگران می‌دانند. برای مثال، در موضوعاتی مانند هوش، رانندگی یا مهارت‌های اجتماعی، بیشتر افراد خود را بالاتر از حد متوسط می‌دانند. این پدیده با نام «تعصب مثبت به خود» شناخته می‌شود، و حتی در موضوعی مانند تعصب نیز اغلب مردم خود را کمتر از حد متوسط متعصب می‌دانند. 

🔹مطالعه‌ای روی ۶۶۱ نفر نشان داد که بیشتر آن‌ها خود را کمتر از حد متوسط متعصب می‌دانند، و تنها یک نفر اعتراف کرد که احتمالاً بیش از حد متعصب است. این امر نشان می‌دهد که بسیاری از افراد تمایل دارند که ارزش‌های مثبت خود را بزرگ‌نمایی کنند. یکی از دلایل این موضوع نحوۀ تعریف متفاوت افراد از «متوسط بودن است».  همچنین افراد معمولا موفقیت‌هایشان را به تلاش خود و شکسن‌هایشان را به شرایط غیرقابل کنترل نسبت می‌دهند.

🔹علاوه بر این، نظریه عدم همخوانی شناختی توضیح می‌دهد که افراد ممکن است رفتارهایی را که با باورهای اصلی‌شان هم‌خوانی ندارد توجیه کنند. در مطالعه‌ای در سال ۱۹۵۹، به افراد مبلغ کمی پرداخت شد تا کاری خسته‌کننده را انجام دهند و بعد به دیگران بگویند که از آن لذت برده‌اند. آن‌هایی که تنها یک دلار گرفته بودند، این کار را لذت‌بخش‌تر توصیف کردند تا عدم همخوانی در رفتارشان را توجیه کنند، زیرا مبلغ کمی که دریافت کرده بودند دلیلی قانع‌کننده برای دروغ‌گویی نبود.
🌱🌱🌱

نحوۀ قضاوت ما در مورد دیگران از دید کتاب روان

🔹افراد در موقعیت‌های مختلف، رفتار دیگران را به شخصیت آن فرد نسبت می‌دهند نه شرایط و وضعیتی که آن فرد در آن بوده. برای مثال اگر فردی با شما بدرفتاری کند شما آن را بازتابی از شخصیت او می‌دانید نه روزی که سپری کرده است. این مفهوم «خطای اساسی انتساب» نام دارد. این خطای شناختی باعث می‌شود که افراد هویت دیگران را با نقش‌هایشان اشتباه بگیرند و در نتیجه تعصباتی را شکل می‌دهد که می‌تواند بر قضاوت‌های اجتماعی و روابط میان‌فردی تاثیر منفی بگذارد.

🔹در ادامۀ این بخش از کتاب روان بلوم استراتژی‌هایی را برای کاهش تعصبات پیشنهاد می‌کند. او پیشنهاد می‌کند که فرآیندهای تصمیم‌گیری را طوری طراحی کنیم که عوامل خارجی مانند نژاد یا جنسیت در قضاوت‌ها تأثیر نداشته باشند، مثلاً در فرآیند استخدام این اطلاعات را مخفی نگه داریم. آگاهی از تعصبات و تلاش برای کاهش آن‌ها می‌تواند به خوشبختی و تصمیم‌گیری بهتر کمک کند.

@darsgoftaarج

درسگفتار

20 Nov, 06:09


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

19 Nov, 06:58


عنوان : نیروی پنهان دوستی و رفاقت
از دوستی چه عایدمان می شود؟

نویسنده: لیدیا دنوورث
مترجم: بنفشه شریفی خو
ناشر: کتابسرای نیک


@darsgoftaar

درسگفتار

19 Nov, 06:58


معرفی کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت اثر لیدیا دنوورث

🔹دوستی پدیده‌ای جهانی است. دوستان ما خانواده‌ای هستند که خودمان انتخابشان می‌کنیم. لیدیا دنوورث در کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت که از نگاه سایت آمازون یکی از بهترین آثار غیرداستانی سال ۲۰۲۰ به شمار می‌رود، به ما می‌گوید که چرا دوستی فقط رابطه‌ای خوشایند نیست، بلکه پیوندی ضروری است و بر ذهن و بدن ما تأثیر می‌گذارد.

🔹گروه متفاوتی از دانشمندان که به سلامتی، زیست ‌شناسی و تکامل می ‌پردازند به پدیده ٔ دوستی علاقه پیدا کرده و با دیدی جدید به آن می ‌نگرند. حالا دیگر می‌ دانیم که دوستی، بخش بسیار مهمی از رفتار اجتماعی است که مدت‌ها پیش چشممان و در عین حال از دیده پنهان بوده‌ است. این کتاب به مطالعه ٔ جنبه ‌های پیدا و پنهان دوستی می‌ پردازد؛ پدیده‌ ای که در طول زندگی و بر اساس توانایی‌ ها و دسترسی پذیری افراد و به عبارت دیگر بسته به اینکه تا چه اندازه خود را در معرض امکانات آن قرار می‌دهیم، تغییر شکل می‌دهد.
🌱🌱🌱

درباره‌ی کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت:

🔹دوستی پدیده‌ای جهانی است. دوستان ما خانواده‌ای هستند که برای خودمان انتخاب می‌کنیم اما آنچه این پیوند‌ها را نه تنها خوشایند، بلکه ضروری می‌کند چیست و چه تاثیری بر بدن و ذهن ما دارد؟ توانایی انسان برای دوستی به قدمت خود بشریت است اما زیست شناسان به روابط دوستی علاقهٔ چندانی نشان نداده‌اند، چون برخلاف روابط عاطفی و جفت‌یابی، روابط دوستی تأثیری بر موفقیت در تولید‌مثل ندارند.

🔹 برای قرن‌ها، دوستی پدیده‌ای صرفا فرهنگی و اختراع جوامع بشری در نظر گرفته می‌شد. حالا دیگر ثابت شده است که دوستی نیز به معنای واقعی کلمه در بقا نقش و اهمیت دارد: کسانی که بیشتر از دیگران با جامعه در می‌آمیزند، نسبت به کسانی که ارتباطات ضعیف‌تری دارند، بیشتر عمر می‌کنند. واقعیت این است که همه‌ٔ ما از لحاظ بیولوژیکی و برای دسترسی به سطح پایه‌ای از سلامت و بهزیستی به حداقلی از روابط نیازمندیم.

🔹کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت (Friendship: The Evolution, Biology, and Extraordinary Power of Life's Fundamental Bond) نقطه‌ی آغاز دوستی را زمانی می‌داند که جوامع آن‌قدر رشد کردند و بزرگ شدند که افراد توانستند نیازهای خود را خارج از خانواده‌ی نزدیک خود تأمین کنند. اما دوستی فقط به انسان‌ها محدود نمی‌شود؛ پیوند دوستی در برخی جانداران مانند بابون‌ها نیز دیده می‌شود.

🔹لیدیا دنوورث (Lydia Denworth) در این کتاب در گفت‌وگو با دانشمندان به این نتیجه می‌رسد که دوستی در امواج مغز ما، در ژنوم‌های ما و در سیستم ایمنی و قلبی‌عروقی ما اثرگذار است. ماجرا به همین‌جا هم ختم نمی‌شود: دنوورث نشان می‌دهد که ارتباط اجتماعی برای سلامتی و طول عمر ما حیاتی است؛ تنهایی می‌تواند ما را بکُشد.

🔹هدف این کتاب دست یافتن به درکی عمیق‌تر از این است که چرا دوستی می‌تواند بر مسیر زندگی‌مان اثر بگذارد. پرسش فقط این نیست که چه کسانی به هم جذب می‌شوند، بلکه باید پرسید افرد از این رابطه چه چیزی به دست می‌آورند.کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت هم‌زمان هم کتابی علمی است و هم فراخوانی است برای قرار دادن روابط خوب و مثبت در مرکز زندگی‌مان.

@darsgoftaar

درسگفتار

19 Nov, 06:58


افتخارات کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت:

🔹- ازجمله کتاب‌های منتخب غیرداستانی زمستان ۲۰۲۰ به انتخاب باشگاه کتابخوانی Next Big Idea

🔹- بهترین کتاب سال ۲۰۲۰به انتخاب Real Simple

🌱🌱🌱

نکوداشت‌های کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت:

🔹- دنوورث بر مطالب پیچیده‌ای که می‌خواهد بگوید کاملاً مسلط است و توانایی این را دارد که این مطالب را نه‌تنها قابل فهم بلکه جذاب ارائه کند... او به علم پایبند است، و به این توجه نمی‌کند که ما نیاز داریم چه بشنویم، بلکه حقیقت را به ما می‌گویند. پس دوستان به چه کار می‌آیند؟
(وال استریت ژورنال)

🔹- دسترس‌پذیر و روشنگر... دنوورث، با برجسته کردن اهمیت ارتباط انسانی، از ما دعوت می‌کند تا وارد عمل شویم.
(واشینگتن پست)

🔹- دنوورث چندین نتیجه‌گیری قابل توجه می‌کند... این کتاب مقدمه‌ای مؤثر برای موضوع خود فراهم می‌کند.
(پابلیشرز ویکلی)
🌱🌱🌱

کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت برای چه کسانی مناسب است؟

🔹در این کتاب فواید دوستی از منظری متفاوت و به صورت علمی بررسی شده است. کسانی که علاقه‌مند هستند تأثیر دوستی را از لحاظ فواید زیستی و تکاملی در انسان بررسی کنند، پیشنهاد می‌کنیم این کتاب را مطالعه کنند.
🌱🌱🌱
فهرست مطالب کتاب

مقدمه: علم جدید
فصل یک: روابط تند و آتشین
فصل دو: شکل‌گیری ذهن اجتماعی
فصل سه: دوستی در جلدتان نفوذ می‌کند
فصل چهار: دوران راهنمایی و زنگ‌های ناهار
فصل پنج: آرزوی قلبی برای دوستی
فصل شش: حلقه‌های دوستی
فصل هفت: دوستی‌های دیجیتال
فصل هشت: زاده‌شده برای دوستی‌کردن؟
فصل نه: نشسته در اعماق ذهن
فصل ده: زندگی خوب


@darsgoftaar

درسگفتار

19 Nov, 06:58


در بخشی از کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت می‌خوانیم:

🔸در مقایسه با روابطی که در پیوند خونی یا عاطفی ریشه دارد، در طول تاریخ علم همواره توجه کمتری به پیوند دوستی نشان داده است. باستان‌شناسانی که به مطالعه‌ی نیاکانمان می‌پردازند بر مطالعه‌ی استخوان‌ها و ابزار به‌جامانده از آن‌ها تمرکز کرده‌اند نه زندگی اجتماعی‌شان. زیست‌شناسان نیز به روابط دوستی علاقه‌ی چندانی نشان نداده‌اند چون برخلاف روابط عاطفی و جفت‌یابی، روابط دوستی تأثیری بر موفقیت در تولیدمثل ندارد. معدود روان‌شناسان و جامعه‌شناسانی که به موضوع دوستی می‌پرداختند از لحاظ علمی و حرفه‌ای کاملاً تنها بودند؛ اگرچه امروزه کارهای گذشته‌ی ایشان آینده‌نگرانه و پیشگویانه به نظر می‌رسد. پدیده‌ی دوستی بیش‌ازحد گذرا، منعطف و مبهم، و ارزیابی و ارائه‌ی تعریفی از آن دشوارتر از آن بود که بتواند در رده‌ی موضوعات مورد بررسی در دنیای علم قرار بگیرد. پرداختن به این موضوع معمولاً به عهده‌ی فلاسفه گذارده می‌شد؛ اگرچه آن‌ها نیز اغلب ترجیح می‌دادند وارد این مقوله نشوند. قرن‌ها، دوستی پدیده‌ای صرفاً فرهنگی و اختراع جوامع بشری به‌طور اخص جوامع مدرن در نظر گرفته می‌شد. تا حدی که سی. اس. لوئیس دراین‌باره نوشته بود: «دوستی هم مانند هنر و فلسفه امری غیرضروری است... چون نقشی در بقا ندارد؛ برعکس، یکی از آن پدیده‌هایی است که به بقا ارزش می‌دهد.»

🔸بیشتر ما در توجه نکردن به پدیده‌ی دوستی و جدی نگرفتنِ اهمیت آن به‌اندازه‌ی دانشمندان و محققان گناهکار هستیم. اگرچه ممکن است در کلام به آن اهمیت بدهیم، همیشه روابط عشقی و خانوادگی‌مان را بر دوستی‌هایمان ترجیح داده‌ایم و به‌محض عاشق‌شدن، دوستانمان را فراموش می‌کنیم و اگر سرمان شلوغ باشد، اولین چیزی که از آن صرف‌نظر می‌کنیم وقت صرف‌ کردن با دوستانمان است...

🔸همه‌ی ما با مشکل محدودیت زمان روبه‌رو هستیم؛ اما شاید بد نباشد چگونگی تخصیص زمانی را که در اختیار داریم بازنگری کنیم. در کمال احترام باید بگویم سی. اس. لوئیس در اشتباه بود. حالا دیگر ثابت شده است که دوستی نیز به‌معنای واقعی کلمه در بقا نقش و اهمیت دارد: کسانی که بیشتر از دیگران با جامعه درمی‌آمیزند، نسبت به کسانی که ارتباطات ضعیف‌تری دارند بیشتر عمر می‌کنند.

@darsgoftaar

درسگفتار

19 Nov, 06:58


لیدیا دنوورث

لیدیا دنوورث
نویسنده و روانشناس آمریکایی متولد سال ۱۹۶۶میلادی می باشد.این نویسنده‌ی آمریکایی بر شیوه‌ی تفکر، یادگیری و ارتباط متمرکز است. لیدیا دنوورث از ویراستاران مجله‌ی ساینتیفیک امریکن است و برای سایکولوژی تودِی مطلب می‌نویسد.
دنوورث، که به گفته‌ی خود تمرکزش را بر «مغز» گذاشته است، تاکنون چندین کتاب منتشر کرده و این نخستین کتاب اوست که به فارسی برگردانده شده است.

@darsgoftaar

درسگفتار

19 Nov, 06:58


72: Friendship

خلاصه کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت
اپیزود ۷۲ پادکست بی‌پلاس

درسگفتار

10 Nov, 20:43


عنوان : غلط باوری
چه چیزهایی باعث می‌شود افراد منطقی چیزهای غیرمنطقی را باور کنند

نویسنده: دن آریلی
مترجم: جمیل آریایی
ناشر:  مازیار


@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 20:43


معرفی کتاب غلط باوری: چه چیزهایی باعث می‌شود افراد منطقی چیزهای غیرمنطقی را باور کنند

🔹مهم نیست در چه جمعی هستیم: توی تاکسی نشسته‌ایم، در مهمانی خانوادگی هستیم یا در محل کار. شایعات و تئوری‌های توطئه همیشه جذاب و بحث‌برانگیزند. کتاب« غلط باوری» نوشته‌ی «دن آریلی» درباره‌ی باورهای اشتباهی صحبت می‌کند که مثل ذرات ریز ویروس در میان ما پراکنده‌اند؛ این‌سو و آن‌سو می‌روند و از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شوند.

🔹ماجراجویی دن آریلی (Dan Ariely) در این کتاب با بررسی مشکل شخصی خودش شروع می‌شود، اما صبر کنید! او به سرعت از بحث کردن درمورد معضلی که برای خودش به وجود آمده بود به شرح پدیده‌ای می‌رسد که زندگی همه‌ی ما را در بر می‌گیرد: باور کردن دروغ‌ها، شایعات و تئوری‌های توطئه. نویسنده در کتاب غلط باوری (Misbelief: What Makes Rational People Believe Irrational Things) از جاری بودن نیروهای پنهانی صحبت می‌کند که بر تصمیم‌گیری ما در زندگی تاثیرگذارند.

🔹ویروس کرونا معضل بسیار بزرگی برای تمام ما بود. دن آریلی اما در کنار نگرانی‌هایی که برای محافظت از جانش داشت باید در آن مدت با مشکل بزرگ دیگری نیز دست‌وپنجه نرم می‌کرد: او باید به مردم ثابت می‌کرد که در مورد او اشتباه فکر می‌کنند. دن آریلی یک روز صبح از خواب برخاسته بود و مثل خیلی از ما رسانه‌های اجتماعی را چک کرده بود و با چیزی بسیار عجیب روبه‌رو شده بود: مردم تصور می‌کردند که او در انتشار ویروس کرونا نقش داشته است و آریلی نیز بخشی از یک بازی سیاسی بزرگ است. او یک‌شبه از نویسنده‌ی پرفروش کتاب‌های روانشناسی مجله‌ی نیویورک‌تایمز به هیولایی تبدیل می‌شود که دنیا را به سمت نابودی و مرگ می‌برد. حالا چه‌طور باید به همه ثابت کند که تمام این‌ها دروغی بیش نیستند؟

🔹دن آریلی شروع می‌کند به فکر کردن‌های عمیق و طولانی. چرا مردم این‌گونه شایعات را باور می‌کنند و از آن هم بیش‌تر، شرح و انتقالش می‌دهند؟ او تحلیلی چشم‌گشا و بسیار جامع از محرک‌های روان‌شناختی ارائه می‌دهد که چرا افراد منطقی به باورهای بسیار غیرمنطقی روی می‌آورند. آریلی با استفاده از آخرین پژوهش‌هایش، به واکاوی عناصرعاطفی، شناختی، شخصیتی و اجتماعی‌ای که افراد را به سوی قیف اطلاعات نادرست سوق می‌دهد می‌پردازد.

🔹کتاب غلط باوری به ما نشان می‌دهد که اگر شرایط ایجاب کند، هر کسی می‌تواند در دام باورهای نادرست بیفتد.دن آریلی در نهایت به ارائه‌ی راهکاری مناسب برای جلوگیری از دامن زدن به باورهای غلط می‌پردازد. او اعتقاد دارد که ایستادگی در برابر باورهای نادرست ما را به‌عنوان اعضای جامعه مقاوم می‌کند و درنهایت نیز یک جامعه‌ی محکم و ایستاده در برابر شایعات و دروغ‌ها بار می‌آورد. کتاب غلط باوری به ما یادآوری می‌کند که مبارزه با باور نادرست نیازمند راهبردی است که نه در تعارض و جدایی اعضای یک جامعه از هم، بلکه در یک‌دلی ریشه دارد. هرچه زودتر دروغ‌ها و باورهای غلط را تشخیص دهیم، زودتر دربرابر آسیب‌دیدگی ناشی از شایعات مقاوم می‌شویم.

@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 20:43


نکوداشت‌های کتاب غلط باوری

🔹کتاب غلط باوری بسیار دقیق است اما همزمان رویکردی دلسوزانه دارد: هدف آریلی در این کتاب قضاوت کردن افرادی نیست که در برابر اطلاعات غلط گول می‌خورند، بلکه این است که به خواننده نشان دهد که باور کردن چیزهای غیرمنطقی تا چه حد می‌تواند راحت باشد. این کتاب از ما می‌خواهد که در رفتار خود همدلی پیش بگیریم و صحت برخی از باورهای خود را مجددا بسنجیم.
(بوک‌لیست)

🔹دن آریلی با ترکیب داستان‌های شخصی بسیار چشم‌گیر و اطلاعات علمی‌اش، ما را در سفری حیرت‌انگیز همراهی می‌کند؛ سفر به ذهن کسانی که انتخاب می‌کنند تا ناواقعیت‌ها را به جای واقعیت‌ها بپذیرند. کتاب غلط باوری چشم‌انداز بسیار ارزشمندی را برای تمییز دادن و مسیردهی به جهان‌بینی ما در دنیای مدرن فراهم می‌کند.
(جسی ال. مارتین، بازیگر و ستاره‌ی شبکه‌ی تلویزیونی NBC)

🔹در این کتاب پرمغز، تکان‌دهنده و خوش‌خوان، دن آریلی راوی سفر شخصی و حرفه‌ای خود در مسیر درک دنیای غلط باوران و معتقدان به تئوری‌های توطئه است. او بینش و نکات حائز اهمیتی را با این امید مطرح می‌کند که به همه‌ی ما کمک کند تا از موقیعت اجتماعی خود که در اثر مواجهه با اطلاعات نادرست و بی‌اعتمادی از هم پاشیده شده است محافظت کنیم.
(یووال هراری، نویسنده‌ی پرفروش کتاب Sapien)

🌱🌱🌱

کتاب غلط باوری برای چه کسانی مناسب است؟

اگر شما هم شیفته‌ی مطالعه‌ی آخرین پژوهش‌ها در زمینه‌ی روانشناسی رفتاری و علوم اجتماعی هستید، می‌توانید از خواندن کتاب غلط باوری لذت بسیاری ببرید. بررسی ریشه‌های رفتار انسانی در شکل‌گیری و دامن زدن به افکار و عقاید و شایعات، عمده جذابیت کتاب غلط باوری است.

@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 20:43


در بخشی از کتاب غلط باوری: چه چیزهایی باعث می‌شود افراد منطقی چیزهای غیرمنطقی را باور کنند می‌خوانیم

🔸سومین دلیل محبوبیت روانی پیچیدگی، نیاز به داشتن دانش منحصر به فرد است. آن‌گونه که در فصل پیشین شرح دادیم، از دست دادن کنترل در شرایط استرس‌زا، عنصر اصلی در قیف غلط‌باوری است. افرادی که روی بسیاری از پیامدهای مهم زندگانی سطح کنترل کمتری دارند نیاز مبرمی دارند که دوباره‌ روی این پیامدها کنترل داشته باشند. برای این که چنین کنترلی را به دست بیاورند، مهم است احساس کنند که دانش منحصر به فردی دارند که آن‌ها را از افراد دیگر متمایز می‌کند. این فرآیند روانی به دو شیوه‌ی اندک متفاوتی عمل می‌کند. نخست، احساس داشتن دانش منحصر به فرد، مقداری از احساس ناتوان بودن و اسیر نیروهای پنهان بودن را کم می‌کند. دوم، غلط‌باوران اغلب به طور کامل با جامعه جوش نمی‌خورند. آن‌ها بیشتر اوقات احساس می‌کنند که به طریقی از جامعه رانده شده‌اند، از جمله این که افراد نزدیک، به آن‌ها با بی‌احترامی و بیزاری نگاه می‌کنند. در این‌گونه موارد، احساس داشتن دانش منحصر به فرد نوعی احساس کنترل و برتری به فرد می‌دهد. در این راه، دانش منحصر به فرد وارونه عمل می‌کند و غلط‌باوران احساس می‌کنند که می‌دانند در اطراف‌شان چه می‌گذرد، حال آن که دیگران را گوسفندانی می‌پندارند که نمی‌دانند. غلط‌باوران فکر نمی‌کنند که چه بسا این گوسفندان نیز روزی آگاه شوند و به این دانش مهم پی ببرند.

🔸در بحث‌های بسیاری که با غلط‌باوران داشتم، بحث‌هایی که گاهی ساعت‌ها طول می‌کشید و در مدت چند سال رخ داد، اغلب احساس می‌کردم که آن‌ها وقت زیادی با من صرف می‌کنند به این امید که بتوانند مرا نیز با دیدگاه‌هایی که دارند هم‌سو کنند. آن‌ها باور داشتند که همین‌که من با آن‌ها هم‌سو شوم، تأییدی خواهد بود بر برتری و جایگاه خاص آن‌ها.

🌱🌱🌱
فهرست مطالب کتاب

شیطان زده

بخش اول: قیف غلط‌باوری
فصل ۱: چگونه آن شخص می تواند به آن چیز باور داشته باشد؟
فصل ۲: قیف در عمل

بخش دوم: عناصر عاطفی و داستان استرس
فصل ۳: فشار، استرس، خمش، و شکست
فصل ۴: انتخاب یک شرور به عنوان راهی برای بازیافتن کنترل

بخش سوم: عناصر شناختی و داستان سازوکار پردازش اطلاعات ناکارآمد ما
فصل ۵: جستجوی ما برای یافتن حقیقتی که می خواهیم به آن باور کنیم
فصل ۶: سخت تلاش می کنیم به چیزی باور کنیم که از پیش آن را باور داریم

بخش چهارم: عناصر شخصیتی و داستان اختلافات فردی ما
فصل ۷: درس هایی در باب شخصیت از بیگانگان آدم ربا
فصل ۸: تلاش برای طبقه بندی کردن نقش شخصیت در قیف غلط باوری

بخش پنجم: عناصر اجتماعی و داستان قبیله‌گرایی
فصل ۹: طردشدگی، تعلق، و جاذبه‌ی اجتماعی غلط باوری
فصل ۱۰: شتاب دهنده ی اجتماعی

بخش ششم: غلط‌باوری، اعتماد، و داستان آینده‌ی ما
فصل ۱۱ : آیا می توانیم دوباره اعتماد ایجاد کنیم - و شاید هم نتوانیم؟
فصل ۱۲: چرا سوپرمَن به من امید می دهد
قدردانی‌ها
ادامه فهرست

@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 20:43


بخشی از کتاب:
📚 غلط باوری
دن آریلی


@mazyar_pub

درسگفتار

10 Nov, 20:43


دن آریلی

دن آریلی (متولد ۱۹۶۷) روانشناس، نویسنده و استاد دانشگاه دوک آمریکاست. او دو دکترا در رشته‌های روانشناسی شناختی و مدیریت بازرگانی دارد. آریلی در زمینه‌ی تصمیم‌گیری و اقتصاد رفتاری تخصص دارد و چندین مؤسسه در این حوزه تأسیس کرده است. او در مجموعه‌ی تد هم سخنرانی می‌کند و برنامه‌هایش میلیون‌ها بار دیده‌شده‌اند. همین‌طور برای ده سال در نشریه‌ی وال‌استریت ژورنال ستونی به نام «از آریلی بپرسید» داشت و در آنجا مطلب می‌نوشت.

از او تاکنون هفت کتاب به انتشار رسیده است که تعدادی از آن‌ها در لیست پرفروش‌ترین آثار نیویورک‌ تایمز بوده‌اند: «نابخردی های  پیش‌بینی پذیر»، «پول و عقل» ، «پاداش» و «پشت پرده‌ی ریاکاری» ازجمله کتاب‌های او محسوب می‌شوند. جدیدترین اثر وی ،کتاب «غلط باوری» است که نشر مازیار آن را روانه بازار کتاب کرده.


@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 20:43


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 11:35


قابلیت‌های مدل‌های زبانی بزرگ به گفتۀ کتاب هوش یار

🔹مدل‌های زبانی بزرگ (LLMs) شبکه‌های عصبی پیشرفته در زمینه تولید زبان و انجام وظایف پردازش زبان طبیعی (NLP) هستند. این مدل‌ها با یادگیری حجم زیادی از داده‌های متنی آموزش می‌بینند و هدف آن‌ها تولید متن‌های منسجم و معنادار است. به‌عنوان مثال، مدل‌هایی مانند GPT از OpenAI و Gemini از گوگل در زمینه‌های مختلف، مانند تولید محتوا و تحلیل متن، قابلیت‌های چشمگیری از خود نشان داده‌اند. 

🔹در کتاب هوش یار خواهید خواند که این مدل‌ها می‌توانند تحول گسترده‌ای در وظایفی ایجاد کنند که به درک و تولید زبان نیاز دارد و به ما کمک می‌کنند تا با هوش مصنوعی به‌صورت طبیعی‌تری تعامل کنیم. الگوریتم‌های پردازش زبان پیشرفته، برنامه‌های پیچیده‌ای هستند که به‌منظور درک و تولید زبان انسان طراحی شده‌اند. این الگوریتم‌ها از طریق مدل‌های ریاضی و قواعد زبانی پیچیده، متن‌ها را تحلیل و تفسیر می‌کنند و در نتیجه متن‌های جدیدی تولید می‌کنند. 

🔹این فناوری‌ها در زمینه‌هایی مانند ترجمۀ ماشینی، تحلیل احساسات، و درک زبان طبیعی نقش حیاتی دارند و به ماشین‌ها این امکان را می‌دهند که با انسان‌ها به‌صورت طبیعی و هوشمندانه ارتباط برقرار کنند. به‌عبارت دیگر، این الگوریتم‌ها، برای ماشین‌ها این امکان را فراهم می‌آورند که نه‌تنها زبان انسان را بفهمند، بلکه بتوانند به‌طور مؤثر و متناسب با آن پاسخ دهند.

🔹مدل‌های زبانی بزرگ قابلیت‌های خلاقانه‌ای دارند و می‌توانند آثار هنری بصری، شعر، داستان‌های تعاملی و یا موسیقی خلق کنند. Large language models با آنالیز داده و سبک‌ها می‌توانند آثار جدیدی را بسازند که از نظر پیچیدگی و انسجام با آثار انسانی قابل مقایسه است. این ویژگی‌ها به‌ویژه در تولید متن‌های اصیل و برنامه‌نویسی حائز اهمیت هستند، زیرا چالش‌های زیادی را در این حوزه‌ها ایجاد کرده است. 
🌱🌱🌱

عملکرد بهتر مدل‌های جدید هوش مصنوعی

🔹عملکرد هر نسل جدید از مدل‌های هوش مصنوعی بهتر از نسل قبلی است و سرعت این پیشرفت بسیار بالاست. مولیک در کتاب هوش یار این روند را  با پذیرش تدریجی نوآوری‌های تاریخی مانند موتور بخار یا شبکه جهانی وب مقایسه می‌کند. با وجود اینکه پیشرفت‌های حوزۀ فناوری برای اثبات عملکرد و کارایی خود به زمان بیشتری نیاز دارند اما LLM هایی مثل GPT-3 به سرعت قابلیت‌هایشان را بعد از معرفی نشان دادند و این به معنی پتانسیل بالای این مدل‌ها است.
🌱🌱🌱

Chat GPT
و انقلاب در هوش مصنوعی


🔹برای مثال ChatGPT که توسط OpenAI توسعه یافته توانست خیلی زود به موفقیت برسد و  100 میلیون کاربر جمع کند. این موضوع معیاری جدید برای سنجش سرعت پذیرش و ادغام فناوری‌های نوین به‌وجود آورده است. این مدل به نقطه عطفی در توسعۀ هوش مصنوعی گفتگومحور تبدیل شد و رشد سریع این حوزه را تسریع کرد.

🔹 موفقیت Chat GPT به سه عامل اساسی مرتبط است: 
🔺دسترسی آسان به الگوریتم‌های پیشرفته زبان
🔺ارائۀ رایگان به کاربران
🔺افزایش کاربردهای عملی و مفید آن در زمینه‌های مختلف
علاوه بر این، هوش مصنوعی مولد (Generative AI) به‌عنوان نوعی از هوش مصنوعی تعریف می‌شود که می‌تواند محتواهای جدید مانند متن، تصویر یا ویدئو را بر اساس الگوهای موجود تولید کند. این فناوری با ظهور مدل‌های زبانی بزرگ پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته و به توسعۀ سیستم‌های متنوعی در حوزه‌هایی مانند چت‌بات‌ها و تولید محتوا منجر شده است، اگرچه نگرانی‌هایی درباره سوءاستفاده‌های احتمالی از این تکنولوژی نیز وجود دارد.

@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 11:35


تاثیر هوش مصنوعی بر مشاغل و اقتصاد

🔹هوش مصنوعی (AI) بر جنبه‌های مختلف زندگی، به‌ویژه مشاغل، آموزش و تعاملات اجتماعی اثر گذاشته است. این فناوری بر نحوۀ تعاملات افراد  در محیط‌های کاری اثرگذار است. به همین دلیل باید افراد برای همکاری مؤثر با سیستم‌های هوش مصنوعی آموزش ببینند. برای مثال توانایی هوش مصنوعی در تقلید رفتارهای انسان می‌تواند تعاملات اجتماعی را تغییر دهد و یادگیری  مهارت‌های جدید در زمینۀ ارتباطات و همکاری را ضروری کند.

🔹اگرچه هوش مصنوعی هنوز نتوانسته به‌طور کامل جایگزین  شود، اما می‌تواند کارهایی مانند تولید محتوای تبلیغاتی و ایده‌پردازی را انجام دهد. این موضوع به انسان‌ها کمک می‌کند تا روی کارهایی تمرکز کنند که به خلاقیت و فکر استراتژیک نیاز دارند. با این حال، نگرانی‌هایی در مورد وابستگی بیش از حد به هوش مصنوعی وجود دارد. این وابستگی ممکن است توانایی‌های انتقادی کارکنان را کاهش دهد و توانایی آن‌ها برای بررسی و تایید درستی نتایج را تضعیف کند.

🔹ایتن مولیک در کتاب هوش یار توضیح می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند بهره‌وری را افزایش دهد اما ممکن است سبب منسوخ شدن برخی مهارت‌ها و مشاغل نیز بشود. برای مثال هوش مصنوعی می‌تواند در زمینه‌های بازاریابی و مهندسی نرم‌افزار به بهره‌وری کارکنان کمک کند اما تأثیرات این فناوری در صنایع مختلف و بر روی سطوح مهارتی متفاوت است و کارکنانی با سابقۀ عملکرد ضعیف ممکن است بیشترین بهره را از به‌کارگیری آن ببرند.

🔹این شرایط می‌تواند به افزایش نابرابری‌ها و کاهش نیروی کار منجر شود و باعث تشدید نابرابری‌های اقتصادی شود. هوش مصنوعی می‌تواند شکاف‌های موجود در ثروت و فرصت‌ها را عمیق‌تر کند، به‌طوری‌که برخی صنایع از آن بهره ببرند و برخی دیگر با کاهش فرصت‌های شغلی روبرو شوند و ضرر ببینند. همچنین کارکنانی که مهارت کمتری دارند و از هوش مصنوعی استفاده نمی‌کنند درآمد و فرصت شغلی کمتری خواهند داشت.

🌱🌱🌱

تحولات در حوزۀ آموزش با پیشرفت هوش مصنوعی

🔹پیشرفت هوش مصنوعی بر آموزش و صداقت آکادمیک هم تاثیر گذاشته است. ایتن مولیک در کتاب هوش یار از این تغییرات به عنوان “Homework Apocalypse” یا «آخرالزمان تکالیف» یاد می‌کند زیرا هوش مصنوعی ممکن است باعث ساده‌تر شدن تقلب در فضاهای آموزش شود. این امر باعث می‌شود که مؤسسات آموزشی نیاز داشته باشند به ارزش واقعی محتوا توجه کرده و به دانش‌آموزان بیاموزند که چگونه به‌طور مؤثر با هوش مصنوعی همکاری کنند. به همین دلیل، لازم است که روش‌های تدریس و برنامه‌های درسی بازنگری شوند تا با واقعیت‌های جدید هم‌راستا شوند.

🔹معلمان امروز با سؤالات پیچیده‌ای مواجه هستند، از جمله اینکه آیا مطالعه مستقل دانش‌آموزان در خانه هنوز منطقی است وقتی که هوش مصنوعی می‌تواند به سؤالات آن‌ها پاسخ دهد. همچنین این پرسش‌ها به این موضوع می‌پردازند که آیا تمرین‌های حل مسئله و نوشتن مقاله همچنان ارزشمند هستند یا خیر. مولیک پیشنهاد می‌کند که با ادغام یادگیری ماشینی و سیستم‌های هوشمند، می‌توان روش‌های تدریس را بهتر کرد. هوش مصنوعی می‌تواند آموزش را با ارائۀ توضیحات متنوع و کمک به توسعۀ فعالیت‌ها و ارزیابی‌ها ارتقا دهد و امکان یادگیری را شخصی‌سازی کند.

@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 11:35


کمرنگ شدن مرز بین تعاملات انسانی و ماشینی با پیشرفت هوش مصنوعی

🔹با پیشرفت هوش مصنوعی و تعامل انسان‌ها با مدل‌های زبانی پیشرفته، مرز بین تعاملات انسانی و ماشینی به تدریج محو می‌شود. این نوع تعاملات، در حالی که می‌توانند برای کار و یادگیری مفید باشند، چالش‌های جدیدی را در درک روابط انسانی ایجاد می‌کنند. مولیک در کتاب هوش یار به پیشرفت چت‌بات‌ها و موجودیت‌های مجازی اشاره می‌کند که به‌طور فزاینده‌ای قادر به شبیه‌سازی مکالمات انسانی به شیوه‌ای متقاعدکننده هستند. 

🔹به‌عنوان مثال، بسیاری از کاربران با «رپلیکا»، یک چت‌بات هوشمند، پیوندهای عاطفی عمیق برقرار کرده و با وجود آگاهی از غیرانسانی بودن این تعاملات، به آنها وابسته شده‌اند. این تعاملات نه‌تنها بر کاربران مستقیم تأثیر می‌گذارد بلکه ممکن است بر دیگران که به‌طور غیرمستقیم تحت تأثیر قرار می‌گیرند نیز اثر بگذارد. افراد ممکن است احساسات و آگاهی را به سیستم‌های هوشمند نسبت دهند، و با افزایش توانایی‌های این فناوری، خطر شکل‌گیری روابط ناپایدار و مضر نیز افزایش می‌یابد. این موضوع باعث ایجاد نگرانی در مورد حریم خصوصی و سلامت روان افراد شده است.
🌱🌱🌱

سرنوشت هوش مصنوعی به نقل از کتاب هوش یار

🔹پیشرفت هوش مصنوعی با این سرعت ممکن است پیامدهای اجتماعی مختلفی داشته باشد. اتان مولیک در کتاب هوش یار از این پیامدها صحبت کرده است. به عقدیۀ او توسعۀ هوش مصنوعی ممکن است در چهار مسیر ادامه یابد. نتایج این مسیرها بسیار متفاوت خواهد بود و هر سناریو نیاز به رویکردی عمیق برای حکمرانی بر فناوری هوش مصنوعی دارد.

🔹این چهار مسیر به شرح زیر است:

🔺ثبات: هوش مصنوعی به حالتی ثابت برسد و تغییر خاصی نکند
🔺پیشرفت مداوم: به‌صورت تدریجی و مداوم پیشرفت کند
🔺رشد نمایی: به‌سرعت و به‌صورت نمایی رشد کند
🔺تکامل به آگاهی فراتر از انسان: به حالتی از آگاهی برسد که از توانایی‌های انسانی بیشتر است.

این مسیرها سناریوهای مختلفی برای توسعه هوش مصنوعی در نظر دارند که هر کدام  با پیامدهای متفاوتی برای جامعه و حکمرانی همراه هستند. محدودیت‌های فناوری، واکنش‌های عمومی و ویژگی‌های خاص هوش مصنوعی می‌تواند شانس وقوع این مسیر را بیشتر یا کمتر کند.

🔹پیشرفت‌های هوش مصنوعی می‌توانند از طریق نحوۀ انتشار اطلاعات غلط و اختلال در بازارهای شغلی تاثیرات عمیقی بر جامعه بگذارند. با افزایش تولیدات هوش مصنوعی، نیاز به بازنگری در رویکردهای تأیید صحت و اصالت محتوای دیجیتال احساس می‌شود. البته که این پیشرفت‌ها ممکن است بسیار مفید باشند اما بدون چالش نخواهد بود؛ باید سعی کرد این چالش‌ها را از بین برد تا بتوان به کمک هوش مصنوعی کیفیت زندگی را افزایش داد.

درسگفتار

10 Nov, 11:35


چالش‌های پیشرفت هوش مصنوعی به روایت کتاب هوش یار

🔹پیشرفت هوش مصنوعی می‌تواند تحولاتی حیاتی را برای بقای بشر رقم بزند اما اگر این پیشرفت بدون مدیریت و نظارت مناسب باشد، بشریت با چالش‌ها و پیامدهای جدی‌ای روبه‌رو خواهد شد. هوش مصنوعی می‌تواند سبب احیای نوآوری‌های فراموش‌شده باشند و کیفیت زندگی را بهتر کنند. البته ممکن است این کار خطرات و پیامدهای منفی نیز داشته باشد.

🔹مسیری که هوش مصنوعی طی می‌کند پر از عدم قطعیت است. در کتاب هوش یار مولیک نتایج مختلف امیدوار کننده و ناامید کننده را بررسی می‌کند. هوش مصنوعی می‌تواند با کمک به حل تغییرات اقلیمی و یا حتی از بین بردن بیماری‌ها باعث افزایش رفاه انسان‌ها شود. اما اگر هوش مصنوعی با اهداف ما هم‌راستا نباشد ممکن است ما را به شکل تهدید ببیند و سعی کند ما را از مسیر بردارد.
مولیک معتقد است که  ما در حال حاضر قادر هستیم سیستم‌های هوش مصنوعی را با اصول و اخلاقیات انسانی هم‌راستا کنیم. ما باید به یاد داشته باشیم که تدابیری برای جلوگیری از سوءاستفاده از سیستم‌های هوش مصنوعی در فعالیت‌هایی که ممکن است آسیب برساند، مانند تولید محتوای مضر، انتشار اطلاعات نادرست یا کمک به فعالیت‌های غیرقانونی، اجرا کنیم.

🔹مولیک در کتاب هوش یار بر اهمیت گفت‌وگو و همکاری بین ذینفعان از جمله توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی، دانشگاهیان، سیاستگذاران و عموم مردم تأکید می‌کند. او معتقد است که درک پیامدهای پیشرفت هوش مصنوعی و ادغام دیدگاه‌های متنوع می‌تواند به کاهش خطرات و حداکثر کردن مزایا کمک کند. 

🔹با ترویج همکاری، ذینفعان می‌توانند به‌طور مشترک برای ایجاد راهنماها، مقررات و چارچوب‌های اخلاقی که استفادۀ ایمن و سودمند از هوش مصنوعی را ترویج می‌کند، کار کنند. این تلاش جمعی به کاهش خطرات، حداکثر کردن مزایا و شکل‌دادن به تأثیر آینده هوش مصنوعی بر جامعه کمک می‌کند.

🌱🌱🌱

چه کسانی باید کتاب هوش یار را بخوانند؟

این کتاب به افرادی که کارشان به هوش مصنوعی مرتبط می‌شود، افرادی که می‌خواهند در کار خود از هوش مصنوعی استفاده کنند، مبتدیان هوش مصنوعی که به دنبال ارتقاء مهارت‌های کاربری خود هستند و کسانی که دوست دارند بیشتر در مورد هوش مصنوعی اطلاعات کسب کنند پیشنهاد می‌شود. 

@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 11:35


ایتن مولیک

آمریکایی_۱۹۷۵
ایتن مولیک استاد نوآوری و کارآفرینی در دانشکدۀ وارتون دانشگاه پنسیلوانیا است. او همچنین کارشناس استارتاپ است و مقاله‌های معتبری در زمینۀ مدیریت نوشته است. ایتن مالیک تاکنون چندین کتاب از جمله The Unicorn’s Shadow، Co-Intelligence، Changing the Game به تالیف رسانده است. همچنین او به پژوهش به‌خصوص در موضوعات هوش مصنوعی، نوآوری، کارآفرینی و آموزش علاقه‌مند است.
@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 11:35


دانلود رایگان فصل اول کتاب هوش یار
دانلود فایل یادداشت‌های کتاب هوش یار

@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 11:35


زندگی‌نامه ایتن مولیک

🔹ایتن مولیک متولد ۱۹۷۵ در آمریکاست. مولیک مدرک دکترا و MBA خود را از مدرسۀ مدیریت اسلون در MIT و مدرک کارشناسی را با رتبه magna cum laude از دانشگاه هاروارد دریافت کرده است.  او در پژوهش‌هایش بر روش‌های گسترش فرصت‌های نوآوری و کارآفرینی برای همه تمرکز دارد.

فعالیت‌های کاری ایتن مولیک

🔹ایتان مولیک قبل از ورود به دانشگاه، تجربۀ کارآفرینی داشته و یک استارتاپ تأسیس کرده است. او همچنان به عنوان مشاور با چندین استارتاپ و سازمان همکاری می‌کند  و در پروژه‌های مختلف با نهادهایی مانند DARPA و General Mills همکاری کرده است.

🔹یکی از فعالیت‌های مهم او در حوزه آموزش، استفاده از بازی‌ها و شبیه‌سازی‌ها برای بهبود روش‌های تدریس در کارآفرینی است. او در این راستا، Wharton Interactive را هم تأسیس کرده که با بهره‌گیری از بازی‌ها، آموزش‌های نوآورانه‌ای را ارائه می‌دهد.

🔹ایتن مولیک تجربۀ زیادی در استفاده از بازی‌ها برای تدریس دارد و همچنین در مورد ارتباط بازی‌های ویدئویی و تجارت کتابی منتشر کرده که در بین ۱۰ کتاب برتر سال در حوزه تجارت قرار گرفته است. ایتان مولیک چندین بازی آموزشی طراحی کرده که توسط ده‌ها هزار دانشجو در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

🔹تحقیقات ایتن مولیک در مورد تأثیرات هوش مصنوعی بر حوزه‌های کار، کارآفرینی و آموزش است. نتایج پژوهش‌های او در معتبرترین مجلات علمی به چاپ رسیده و یافته‌های او در این حوزه به‌طور گسترده به‌کار گرفته شده‌اند.  یکی از مقالات او درباره تأمین مالی جمعی (Crowdfunding) به عنوان پراستنادترین مقاله مدیریتی در پنج سال گذشته شناخته شده است. مجلۀ TIME نیز به پاس نقش او در این عرصه، وی را در میان تأثیرگذارترین افراد حوزه هوش مصنوعی معرفی کرده است. 

🔹علاوه بر فعالیت‌های دانشگاهی، او با نوشتن برای مخاطبان عمومی به افزایش آگاهی درباره هوش مصنوعی می‌پردازد. مولیک هم‌اکنون استاد دانشکده وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا است و بر روی نوآوری، کارآفرینی و تأثیر هوش مصنوعی بر کار و آموزش پژوهش می‌کند. او همچنین مدیر Generative AI Labs در مدرسه وارتون است. این آزمایشگاه‌ها با توسعۀ نمونه‌های اولیه و پژوهش‌های تخصصی، به دنبال راه‌هایی هستند که هوش مصنوعی بتواند به پیشرفت انسان کمک کرده و کند و خطرات آن را کاهش دهد.

کتاب های ایتن مولیک

🔹ایتن مولیک نویسندۀ کتاب The Unicorn’s Shadow: Combating the Dangerous Myths that Hold Back Startups, Founders, and Investors و Co-Intelligence: Living and Working with AI است. کتاب Co-Intelligence، از آثار او، به‌عنوان یکی از پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز شناخته می‌شود.

ایتن مولیک در شبکه‌های اجتماعی

🔹ایتن مولیک در چند شبکۀ اجتماعی با مخاطبانش در ارتباط است و نظرات، مطالعات، پژوهش‌ها و تفکراتش را با مخاطبانش به اشتراک می‌گذارد. آدرس این صفحات به شرح زیر است:
توییتر
لینکدین
سابستک

@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 11:35


عنوان : هوش یار
کار و زندگی با هوش مصنوعی

نویسنده : ایتن مولیک
مترجم : محمد حیدری
ناشر : نوین


۱۹ تا ۲۳ آبان
با ۲۰ درصد تخفیف


@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 11:35


معرفی کتاب هوش یار اثر ایتن مولیک

🔹کتاب«هوش یار» نشان می‌دهد که فکر کردن و کار کردن با ماشین‌های هوشمند به چه معناست و چرا ضروری است که بر این مهارت تسلط داشته باشیم.«ایتن مولیک»در کتاب هوش یار ما را به چالش می‌کشد تا از قدرت عظیم هوش مصنوعی بدون از دست دادن هویت خود استفاده کنیم، بدون اینکه گمراه شویم از آن درس بگیریم و از مواهب آن برای ایجاد آینده انسانی بهتر استفاده کنیم.

🔹در کتاب هوش یار با مزایای هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف مثل آموزش، کار و حوزه‌های دیگر آشنا می‌شوید. همچنین متوجه می‌شوید که چطور می‌توانیم با کمک فناوری و هوش مصنوعی، از هوش مشترک استفاده کنیم تا مشکلات پیچیده را حل کرده و سازمان‌ها و جوامع قدرتمند و نوآور ایجاد کنیم.

🔹ایتن مولیک در کتاب هوش یار پیشرفت سریع و غیرمنتظرۀ هوش مصنوعی را بررسی می‌کند. پیشرفت در زمینۀ هوش مصنوعی تاثیرات زیادی بر جنبه‌های مختلف زندگی داشته و آن را تغییر داده است. در گذشته، هوش مصنوعی وعده‌های زیادی داده بود، اما بیشتر آن‌ها با سرعتی کند عملی شدند. اکنون با ظهور الگوریتم‌های پیشرفته، به نظر می‌رسد که وارد دورانی جدید از تحولات اساسی شده‌ایم.

🔹در کتاب هوش یار، مولیک از برتری‌های مدل‌های زبانی بزرگ در آزمون‌های علمی خاصی در مقایسه با انسان می‌گوید. برای مثال GPT-4 توانسته است در ارزیابی دشوار وکالت بهتر از  درصد شرکت‌کنندگان عمل کند. این حقیقت بیانگر توانایی بالای این مدل‌ها در پردازش و تحلیل اطلاعات است و اهمیت آن‌ها را در زمینه‌های علمی و حرفه‌ای تأکید می‌کند. 
با وجود هیجان ناشی از این پیشرفت‌ها، نگرانی‌هایی در مورد تأثیر آن‌ها بر مشاغل، آموزش، تعاملات اجتماعی و هویت انسانی نیز وجود دارد. ایتن مولیک به این پرسش‌ها اشاره می‌کند که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند زندگی روزمره ما را تحت تاثیر قرار دهد. ما باید درک عمیق‌تری از تحولات هوش مصنوعی و تاثیرات آن بر جامعه و افراد داشته باشیم و در مورد این موضوعات گفتگو کنیم.

🔹در نهایت، مولیک در کتاب هوش‌یار (Co-Intelligence) بر اهمیت توانایی مدل‌های زبانی بزرگ در انجام وظایفی که به تفکر تحلیلی و خلاقیت نیاز دارند، تأکید می‌کند. این مدل‌ها قادر به انجام کارهایی هستند که تا پیش از این مختص انسان‌ها تلقی می‌شد، و این نکته به وضوح نشان‌دهنده تأثیر عمیق هوش مصنوعی بر زندگی بشر و نیاز به تفکر مجدد در مورد نقش انسان‌ها در آینده است. در ادامه خلاصه کتاب هوش یار یا هوش مشترک از ایتن مولیک را خواهید خواند.

@darsgoftaar

درسگفتار

10 Nov, 11:34


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

09 Nov, 10:40


معرفی کتاب شبه علم چیست؟ اثر محمدرضا توکلی صابری

🔹در جهان عجیب و پر فتنه و فریبی زندگی می‌کنیم. جهانی که پر از اطلاعات نادرست، تبلیغات دروغین، تعصب، افسانه، فریب و نیرنگ است. این اطلاعات نادرست به‌سرعت هم در جهان واقعی و هم در جهان مجازی انتشار یافته و حقیقت انگاشته می‌شوند. در این عصر دنیای مجازی که اطلاعات درست و نادرست در هم آمیخته‌اند و تبلیغات گوناگون قدرت‌های مالی و سیاسی جهانی سعی دارند حقیقت را با کذب بیامیزند تا از آن بهره برداری کنند، درست فکر کردن و درست استدلال کردن به شیوه منطقی و عقلانی مهم‌ترین مهارتی است که می‌توانیم به دست آوریم.

🔹این تبلیغات فقط جنبه سیاسی ندارد، بلکه همه زمینه‌های زندگی ما را می‌پوشاند. مطالب شبه علمی و خرافی یکی از آنهاست.در این کتاب سعی می‌کنیم نشان دهیم چگونه غیر علم، ضد علم، و شبه علم را از علم راستین بازشناسیم، و چگونه با تفکر انتقادی از این که خود را فریب دهیم و یا دیگران ما را فریب دهند جلوگیری کنیم.

🔹فصل اول تا سیزدهم در مورد شیوه‌های درست اندیشیدن و تفکر انتقادی و موضوعات شبه علمی و شبه عرفانی است، فصل چهاردهم تا هفدهم در مورد موضوعات شبه پزشکی و پزشک‌نماها و روش‌های درمانی دروغین است. سه فصل آخر را اگرچه به شبه علم مربوط نیست اما ازآنجا که به شبه‌فلسفه مربوط می‌شود در این کتاب گنجانیدیم.
🌱🌱🌱
درباره کتاب شبه علم چیست؟

🔹این کتاب بررسی می‌کند که چگونه می‌توان شبه علم، غیر علم و ضد علم را از علم راستین تشخیص داد و با استفاده از تفکر انتقادی، از فریب‌خوردن جلوگیری کرد. موضوعاتی مانند شبه‌عرفان، شبه‌پزشکی و شبه‌فلسفه در دوران پست مدرن نیز در این کتاب مورد بحث قرار می‌گیرند.

🔹کتاب شبه علم چیست با تأکید بر اهمیت تفکر منطقی و عقلانی در دورانی که اطلاعات درست و نادرست در هم آمیخته‌اند، به بررسی پدیده‌هایی می‌پردازد که به اشتباه با عنوان علم ارائه می‌شوند، اما بر پایۀ روش علمی نیستند.
🌱🌱🌱

کتاب شبه علم چیست را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم:

این کتاب به دوستداران فلسفه و تاریخ علم پیشنهاد می‌شود.
🌱🌱🌱

بخشی از کتاب شبه علم چیست؟

🔸«در زبان فارسی به هر دو گروه فوق یعنی معارف محسوس و معارف ذهنی علم یا معرفت می‌گویند. واژه علم یکی از مبهم‌ترین واژه‌های زبان فارسی و عربی است و به معنی معرفت هم به کار برده شده و به معارف گوناگونی اطلاق می‌شود. به‌طور کلی هر چیز قابل یادگیری و یاددادن علم و معرفت نامیده می‌شود. یعنی به ادبیات، فلسفه، هنرها، فقه، کلام، فیزیک، طبیعیات، ستاره‌شناسی، و ازجمله علوم تجربی که از غرب به ما رسیده و آنها آن را دانشورزی می‌نامیم، علم گفته می‌شود. در حالی که در زبان‌های اروپایی به معارف تجربی محض و کاربردی که موضوع، روش‌شناختی، و محصول متفاوتی با معرفت‌های دیگر را دارد و در حدود چهارصد سال است که به وجود آمده است دانشورزی (science) گفته می‌شود.

🔸در قرون اولیه گسترش اسلام که مسلمانان به ترجمه آثار فلسفی، ریاضی، و نجوم ملل دیگر دست زدند همین مشکل را داشتند و نیز متوجه بودند که این دانش‌ها که حاصل کنجکاوی و خرد و تجربه انسانی است با علوم اسلامی مانند کلام، تفسیر، فقه، حدیث و رجال، و ادبیات بسیار متفاوت است.

🔸این تفاوت را ابوعبدالله محمد بن احمد بن یوسف خوارزمی مؤلف کتاب مفاتیح العلوم، که در سال‌های ۳۶۷ تا ۳۷۲ هجری قمری نوشته شده است به‌خوبی در مقدمه کتابش روشن ساخته است. او کتاب خود را به دو بخش یا «مقالت» تقسیم کرده است. بخش اول شامل علوم عربی یا علوم شرعی یعنی فقه، کلام، نحو، دبیری یا نویسندگی، شعر و عروض، و اخبار است. بخش دوم شامل علوم مردم غیر عرب مانند علوم یونانی، ایرانی، سریانی است و فلسفه، منطق، طب، علم عدد (ریاضیات)، هندسه، نجوم، موسیقی، علم حیل (مکانیک)، و کیمیا را شامل می‌شود. به همین جهت برای نشان دادن فرق این علوم با علوم اسلامی که حاصل وحی و یا مستند و مربوط به آن بودند آنها را علوم اوایل، علوم قدما، یا علوم یونانی می‌نامیدند.»

@darsgoftaar

درسگفتار

09 Nov, 10:40


محمدرضا توکلی صابری

@darsgoftaar

درسگفتار

09 Nov, 10:40


محمدرضا توکلی صابری

دکتر محمدرضا توکلی صابری متولد سال ۱۳۲۵، فارغ‌التحصیل دانشکدۀ داروسازی دانشگاه تهران است.او همچنین از دانشگاه دومونفورت در انگلستان درجۀ دکتری در شیمی پزشکی و فوق دکتری را از دانشگاه اکس‌تر اخذ کرده است. چند سالی هم در دانشگاه‌های ایران، انگلیس و آمریکا به تدریس و تحقیق مشغول بوده و اکنون ازیک کمپانی انتشارات علمی در آمریکا به عنوان نویسنده علمی بازنشسته شده است.  دکتر توکلی صابری در ایران سردبیر نشریۀ «طب و دارو»  بوده و با چند نشریۀ دیگر مانند «دارو و درمان»، «پیام»، و «رازی» نیز همکاری داشته است.وی مؤلف و متر جم حدود چهل کتاب در زمینه پزشکی، داروسازی، علم، ادبیات و فلسفه است. عناوین برخی آثار وی عبارت است از: فرهنگ دارویی، فرهنگ داروسازی، گیاهان دارویی،علم چیست؟جهان فراطبیعی، فرهنگ طب سنتی،چنین گویند طبیبان، گزیده بهترین آثار جابربن حیان در کیمیاگری ، شش نظریه که جهان را تغییر داد، پیگیری دیوانه‌وار، چند تا لیس؟ قوانین و نظریه های علمی، و چیزهای دیگر، به ژنوم خوش آمدید، و چرا اندازه مهم است؟
دکتر محمدرضا توکلی صابری با دو کتاب سفر برگذشتنی (پابه‌پای ناصرخسرو بر جاده ابریشم-۲جلدی) و سفر (دیدار سفربه کوهستانهای بدخشان و دیدار از مزار ناصرخسرو) برگزیدۀ جایزۀ جلال آل احمد شده است.
@darsgoftaar

درسگفتار

07 Nov, 16:30


دانکن جی واتس

دانکن جیمز واتس (زاده ۲۰ فوریه ۱۹۷۱) جامعه شناس و استاد دانشگاه پنسیلوانیا است. او قبلاً محقق اصلی مایکروسافت ریسرچ در شهر نیویورک بود و به خاطر کارش بر روی شبکه‌های جهان کوچک شناخته شده است.

@darsgoftaar

درسگفتار

07 Nov, 16:22


۲۹:۵۵ دقیقه
چرا بعضی ها گل می کنند؟
#دکتر_آذرخش_مکری

درسگفتار

07 Nov, 16:22


۱۴:۵۸ دقیقه
چرا بعضی ها گل می کنند؟
#دکتر_آذرخش_مکری

درسگفتار

07 Nov, 16:22


عنوان : چرا برخی پدیده ها گل می کنند؟
چگونه عقل سلیم ما را شکست می دهد

نویسنده: دانکن جی واتس

مترجم : سپیده کریمی
ناشر : گاه


کتاب ”چرا برخی پدیده‌ها گل می‌کنند“ به شکلی جذاب به رشته تحریر درآمده است و منجر به بینشی سنت‌شکنانه شده است. محبوبیت این کتاب در باب چیزهای قابل فهم و چیزهای غیرقابل فهم با دیگر کتاب‌های ”ایده بزرگ“ قابل قیاس است. هر از چند گاهی، کتابی پدید می‌آید که ما را ملزم می‌کند در مورد چیزهایی که می‌دانیم و به طریقی که آنها را می‌شناسیم بازاندیشی کنیم. این کتاب در دسته این قبیل کتاب‌ها قرار می‌گیرد. زمان آن فرا رسیده است که یک جامعه‌شناس کتابی شگفت‌آور و عامه‌الفهم برای مخاطب غیرمتخصص بنویسد. این کتاب، همان کتاب شگفت‌آور است. این به چالش کشیدن هوشمندانه و شگفت‌انگیز خرد متعارف باید به موفقیتی علمی تبدیل شود.

معرفی کتاب توسط دکتر آذرخش مکری

@darsgoftaar

درسگفتار

07 Nov, 16:21


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

05 Nov, 11:43


درباره کتاب موج سوم

🔹تافلر در کتاب «موج سوم »به زیبایی هرچه‌تمام‌تر آینده جهان را به تصویر کشیده است. او به مخاطب خود چگونگی تغییر در شیوهٔ زندگی، تجارت و ارتباطات بر پایه نیازهای انسان و در چهارچوب فناوری‌ها را آموزش می‌دهد. کتاب موج سوم این توانایی را دارد که ذهن انسان را باز کند تا بتواند درک درستی از مشاغلی که در آینده برای انسان مفید خواهد بود داشته باشد. زیرا با ورود به هر موجی یک سری مشاغل به وجود آمده و بخشی از مشاغل از بین می‌رود و کم‌رنگ می‌شود.

🔹تافلر برخلاف بسیاری از نظریه‌پردازان عقیده دارد که کار جهان به جنون کشیده نشده، بلکه در پسِ هیاهو و قیل‌وقال حوادث به‌ظاهر بی‌ربط، طرحی شگفت‌انگیز و امیدبخش نهفته است. این کتاب تصویری است از آن طرح و آن امید. موج سوم به کسانی تعلق دارد که فکر می‌کنند داستان بشری به انتها نرسیده و تازه آغاز شده است.موج سوم تمدن كهن را كه بسياری از ما در آن پرورش يافته‌ايم، توصيف می‌كند و تصويری دقيق و جامع از تمدن نوينی كه در حال شكوفايی است ارائه می‌دهد.

🌱🌱🌱

خواندن کتاب موج سوم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم:

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به جامعه‌شناسی پیشنهاد می‌کنیم.
🌱🌱🌱
بخشی از کتاب موج سوم

🔸«تعارض ميان گروه‌های حافظ منافع موج دوم و سوم در واقع اساسی‌ترين تنش سياسی است كه سرتاسر جامعه امروز را فرا گرفته است. به رغم آنچه احزاب كنونی و نامزدهای رياست جمهوری‌شان (در امريكا) موعظه می‌كنند مبارزه ميان آنان چيزی نيست جز چانه زدن بر سر تحصيل بيشترين امتيازها از آنچه كه هنوز در نظام صنعتی رو به زوال باقيمانده است. به بيانی ديگر، آنها برای از دست هم قاپيدن چند صندلی در عرشه كشتی غول‌پيكری با هم دعوا دارند كه در حال غرق شدن است.

🔸سؤال اساسی‌تر سياسی همان‌طور كه خواهيم ديد، اين نيست كه چه كسی آخرين روزهای جامعه صنعتی را در اختيار دارد، بلكه اين است كه چه كسی تمدن جديدی را كه به سرعت خود را جايگزين تمدن صنعتی می‌كند شكل می‌دهد. حال كه كشمكشهای سياسی همه نيرو و توجه ما را به خود معطوف كرده است، نزاعی عميق‌تر در ورای آن در جريان است. در يك سو، طرفداران نظام صنعتی قرار دارند و در سوی ديگر ميليونها نفر از افرادی كه روزبه روز هم تعدادشان بيشتر می‌شود و درك كرده‌اند كه فوری‌ترين مسائل جهان از قبيل غذا، انرژی، كنترل تسليحات، ازدياد جمعيت، نفت، منابع طبيعی، محيط زيست، آلودگی هوا، مسائل سالخوردگان، از دست رفتن قوام جامعه شهری، نياز به كار مولد، و سودمند را نمی‌توان در چارچوب نظام صنعتی حل كرد.

🔸اين تعارض، «منازعه بزرگ» فردا است.اين روياروئی ميان گروه‌های دارنده منافع مستقر در «موج دوم» و طرفداران موج سوم، هم‌اكنون مانند جريانی الكتريكی با بار منفی و مثبت در زندگی سياسی همه كشورها جريان دارد. حتی در ممالك غير صنعتی جهان، تمام عرصه‌های قديمی مبارزه، با ورود موج سوم به ناگزير تغيير می‌يابد. نزاع قديمی صاحبان منافع كشاورزی و اغلب فئودالها با سرآمدان بخش صنعتی، اعم از سرمايه‌دار يا سوسياليست، با توجه به مشكلات و بن‌بستهايی كه صنعت ايجاد كرده است، ابعاد تازه‌ای می‌يابد. و اين پرسش مطرح می‌شود: اينك كه تمدن موج سوم پديدار می‌شود، آيا صنعتی شدن سريع به معنای آزادی از قيد استعمار جديد و رهايی از فقر است، يا در حقيقت وسيله‌ای است برای وابستگی دائمی؟
در چنين زمينه وسيعی است كه عناوين اين كتاب برای ما معنا می‌يابد، و ما را قادر می‌سازد تا طبق علاقه خود به انتخاب بپردازيم و برای مسلط شدن بر روند تحول، خط مشيهای معقولی را، در زندگی‌مان به كار گيريم.

🔸همان‌طور كه مشغول نوشتن اين سطور هستم، صفحات اول جرايد را می‌بينم كه با اين عناوين پر شده است: گروگانگيری در ايران؛ سوءقصدها در كره جنوبی؛ معاملات افسارگسيخته طلا؛ هزينه‌های نظامی آلمان؛ آتش‌سوزيهای سراسری لانگ ايلند۲۵ ؛ نشت مقادير عظيمی نفت در آبهای خليج مكزيك (از يك نفتكش)؛ عظيم‌ترين راه‌پيمايی عليه جنگ اتمی در تاريخ؛ و مبارزه ميان كشورهای غنی و فقير بر سر كنترل امواج راديويی؛ احيای تفكر مذهبی در ليبی و سوريه و امريكا؛ يك نئوفاشيست متعصب به خاطر يك سوءقصد سياسی در پاريس ادعای اعاده حيثيت كرده است. جنرال موتورز از پيشرفت تكنولوژی مورد نياز خودروهای برقی گزارش می‌دهد. لازم است اين اخبار نامربوط و گسسته با هم هماهنگ و تركيب شوند.»

@darsgoftaar

درسگفتار

05 Nov, 11:43


🔹الوین لویس تافلر (Alvin Toffler) (۳ اکتبر ۱۹۲۸–۲۷ ژوئن ۲۰۱۶)، نویسنده و آینده‌پژوه آمریکایی بود. وی برای آثارش در زمینه‌های انقلاب دیجیتال، انقلاب ارتباطات و تکینگی فناوری شناخته می‌شود. از تافلر به عنوان یکی از مشهورترین آینده‌پژوهان جهان یاد می‌شود که به خصوص با موفقیت حرکت جامعه صنعتی از مرحله تولید کالا به سوی عصر اطلاعات و تسلط کامپیوتر بر حیات اقتصادی و اجتماعی را پیش‌بینی کرد.

🔹تافلر برای نخستین بار در ایران با ترجمه و انتشار کتاب «موج سوم» شهرت یافت. تافلر در این کتاب از سه حرکت عمده در تاریخ تحول بشر نام برد که هرکدام، به مثابه یک موج نیرومند، مرحله قبلی را از سر راه برداشته و مرحله جدید را برقرار کرد. «موج اول» انقلاب کشاورزی بود که به مرحله شکارگری پایان داد، موج دوم همانی است که کارشناسان تاریخ اقتصادی و اجتماعی از آن با عنوان انقلاب صنعتی نام می‌برند و بالاخره، موج سوم، که به اعتقاد الوین تافلر از دهه ۱۹۵۰ آغاز شد، به ورود جامعه صنعتی به عصر فراصنعتی منجر گردید.

🔹از بهترین و مشهورترین آثار تافلر می‌توان به کتاب‌های «مصرف کنندگان فرهنگ»، «مدرسه در شهر»، «شوک آینده»، «آینده شناس»، «آموخ‍ت‍ن برای فردا: ن‍قش آی‍نده در ت‍ع‍لی‍م ت‍رب‍یت»، «آن‌سوی بحران»، «موج سوم»، «ورق های آینده»، «شرکت سازگار»، «تغییر ماهیت قدرت: دانش، ثروت و خشونت در آستانه قرن بیست و یکم»، «جنگ و پادجنگ (زنده ماندن در سپیده‌دم سده بیست و یکم)»، «به سوی تمدن جدید: سیاست در موج سوم» و «ثروت انقلابی (انقلاب در ثروت‌آفرینی)» اشاره کرد.

@darsgoftaar

درسگفتار

05 Nov, 11:43


📚 موج سوم
الوین تافلر

درسگفتار

05 Nov, 11:43


الوین تافلر

@darsgoftaar

درسگفتار

05 Nov, 11:43


عنوان: موج سوم
نویسنده:  الوین تافلر
مترجم: شهیندخت خوارزمی
ناشر : فرهنگ نشر نو


@darsgoftaar

درسگفتار

05 Nov, 11:43


معرفی کتاب موج سوم اثر الوین تافلر

🔹«موج سوم» کتابی مشهور از«الوین تافلر» است. این کتاب بعد از کتاب «شوک آینده» وی نوشته شده و در سال ۱۹۸۰ منتشر شده است.کتاب تافلر مراحل گذر کردن کشورهای توسعه یافته از انقلاب صنعتی به عصر اطلاعات را توصیف می کنند. او در کتابهایش از انقلاب صنعتی به عنوان موج دوم و از عصر اطلاعات به عنوان موج سوم یاد کرده است.

🔹در موج سوم، تافلر سه نوع از جوامع را توصیف می کند که مبتنی بر مفهوم "امواج" است. هر موج، جوامع و فرهنگهای قدیمی را کنار می زند.

🔺موج اول جامعه کشاورزی مستقر شده ای است که پس از انقلاب نوسنگی در بیشتر نقاط جهان حاکم شد و جایگزین فرهنگ های شکارچی-جمع کننده شد.

🔺موج دوم جامعه عصر صنعتی است. موج دوم در اروپای غربی با انقلاب صنعتی شروع شد و متعاقبا در سراسر جهان پخش شد. جنبه های اصلی جامعه موج دوم خانواده، سیستم آموزشی و کارخانه و شرکت است. تافلر می نویسد:
"موج دوم صنعتی است و مبتنی بر تولید انبوه ، توزیع انبوه ، مصرف انبوه ، آموزش جمعی ، رسانه های جمعی ، تفریحات جمعی ، سرگرمی های جمعی و سلاح های کشتار جمعی است. شما این موارد را با استاندارد سازی ، متمرکز کردن ، غلظت و هماهنگ سازی ترکیب می کنید. و شما با شیوه ای از سازمان که ما بوروکراسی می نامیم همراه می شوید. "

🔺موج سوم جامعه پسا صنعت است. تافلر می گوید که از اواخر دهه ۱۹۵۰ بیشتر کشورها از یک جامعه موج دوم به یک جامعه موج سوم در حال انتقال بودند. او کلمات زیادی را برای توصیف آن به کار برد و نامهایی را که توسط دیگران اختراع شده است ، مانند عصر اطلاعات ، ذکر کرد.
🌱🌱🌱
نکوداشت های کتاب موج سوم

 Magnificent . . . an astonishing array of information. 
🔹باشکوه . . . یک مجموعه اطلاعات شگفت آور.
Washington Post


 Will mesmerize readers, and rightly so. 
🔹خوانندگان را مجذوب خود خواهد کرد ، و به درستی چنین است.
Vogue


 Alvin Toffler . . . has written another blockbuster . . . a powerful book. 
🔹آلوین تافلر . . کتاب خاص دیگری نوشت. . . یک کتاب قدرتمند.
Guardian


 A detailed breathtakingly bold projection of the social changes required if we are to survive. . . . 
🔹یک پیش بینی دقیق و جسورانه از تحولات اجتماعی لازم برای بقاء. . . .
Cosmopolitan

🌱🌱🌱

قسمت هایی از کتاب موج سوم (لذت متن)

 🔸موج سوم توجه ما را نه به اهمیت نظم، بلکه به اهمیت بی نظمی و تصادف در تکامل و تکوین پدیده ها معطوف می دارد و با بررسی نظریه های جدید و تکان دهنده در این زمینه و به ویژه نظریات دانشمند بلژیکی پریگوگین، بینش تازه ای در زمینه ی تکامل ارائه می دهد که به کمک آن می توان از میان آشفتگی و هرج و مرج به جست وجوی نشانه های بدیع نظم و تکامل پرداخت».

@darsgoftaar

درسگفتار

05 Nov, 11:43


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

04 Nov, 18:51


مردم ِ یک جامعه وقتی کتاب می‌خوانند، چهرهٔ آن جامعه را عوض می‌کنند، یعنی به جامعه‌شان چهره می‌دهند.

یک جامعهٔ بی‌چهره را می‌شود در میان ِ مردمی کشف کرد که در اتوبوس، در صف اتوبوس، و در اتاق‌های انتظار، و در انتظارهای بی‌اتاق منتظرند و به هم نگاه می‌کنند و از نگاه کردن به هم نه چیزی می‌گیرند و نه چیزی می‌دهند. جامعه‌ای که گروه ِ منتظرانش به هم نگاه می‌کنند جامعهٔ بی چهره ایست.


📚 از سکوی سرخ
یدالله رؤیایی


@darsgoftaar

درسگفتار

03 Nov, 19:56


قسمت اول

ترمودینامیک در آغوش گرفتن؟

✍🏻برای در آغوش گرفتن چه چیزی مهم است؟ یک موجود زنده‌ی دیگر یا یک عروسک نرم، وقت کافی و نوازش‌های محبت‌آمیز. از دیدگاه ترمودینامیک، در هنگام در آغوش گرفتن و نوازش کردن چه روی می‌دهد؟ انسان‌ها همدیگر را در آغوش می‌گیرند تا به گونه‌ای خوشایند گرم شوند. نوازش‌های محبت‌آمیز باعث افزایش چشمگیر این احساس خوشایند می‌شود. برای شروع بحث باید بین چیزهای مختلف برای در آغوش گرفتن، تفاوت قائل شویم. یک دسته از چیزها مانند عروسک‌های ساده و نرم هستند که سطح آن‌ها درجه‌ی حرارت ثابت و مشخصی ندارند و با درجه‌ی حرارت محیط تطبیق پیدا می‌کند. دسته‌ی دیگر از درآغوش گرفتنی‌ها مانند انسان‌ها و جانداران خونگرم هستند که درجه‌ی حرارت سطحی ثابت دارند و با نوازش می‌توانند با محیط خود ارتباط برقرار کنند. از این پس جانداران دسته‌ی دوم را «درآغوش گرفتنی‌های موثر بر یکدیگر» می‌نامیم.

هر موجودی چه از نوع درآغوش گرفتنی موثر بر یکدیگر باشد و چه نباشد، از اتم‌ها و مولکول‌ها ساخته شده است که درجه‌ی حرارت مشخصی دارند. وقتی مولکول‌ها آرام‌تر حرکت کنند، درجه‌ی حرارت جسم کمتر و هر چه مولکول‌ها تندتر حرکت کنند، درجه‌ی حرارت جسم بیش‌تر خواهد بود. هنگام نوازش موجود درآغوش گرفتنی، با دستمان که از اتم‌ها و مولکول‌ها تشکیل شده است، آن را لمس می کنیم. وقتی با دستمان موجود دیگری را نوازش می‌کنیم، مولکول‌های روی سطح دستمان و سطح موجود درآغوش گرفتنی را به حرکت اضافی وادار می‌کنیم و در نتیجه، درجه‌ی حرارت هر دو سطح افزایش می‌یابد. گرما یا همان مجموع انرژی حرکتی مولکول‌ها، به درون بدن می‌رسد.


هنگام نوازش موجود درآغوش گرفتنی موثر بر یکدیگر، خون گرمای ایجاد شده را به سرعت به درون بدن منتقل می‌کند. به همین دلیل است که باید نوازش‌ها ادامه یابند تا هر دو سطح دوباره گرم شوند. اما این نوازش‌ها نباید خیلی شدید باشند، چون در غیر این صورت درجه‌ی حرارت دوسطح به سرعت و به شکل نامناسبی افزایش می‌یابد و احساس خوشایند کاهش پیدا می‌کند. همچنین مهم است که برای ایجاد احساس خوشایند در خودمان به هنگام نوازش موجودات درآغوش گرفتنی غیر موثر بر یکدیگر، زمان نوازش را طولانی‌تر کنیم. در این صورت به طور همزمان سطح دست ما و سطح بیرونی موجود درآغوش گرفتنی (مانند عروسک) گرم می‌شوند. جریان خون در زیر پوست دست، این گرما را به درون بدن منتقل می‌کند. به همین دلیل لازم است که نوازش ادامه یابد. نوازش، مولکول‌های بدن موجود درآغوش گرفتنی را وادار می‌کند تا تندتر حرکت کنند و در نتیجه، درجه‌ی حرارت سطح آن موجود زیاد می‌شود. اما شدت نوازش به ویژه برای موجود درآغوش گرفتنی موثر بر یکدیگر، نباید زیاد باشد، چون در غیر این صورت، درجه‌ی حرارت بیش از حد زیاد می‌شود و بدن شروع به عرق کردن می‌کند. از طرف دیگر، حرکت آرام هوا که پوست را نوازش می‌دهد، عرق بدن را تبخیر و آن قسمت از سطح بدن را سرد می‌کند. به این ترتیب، بدن درجه‌ی حرارت سطح خود را تنظیم می‌کند. ولی این صرف انرژی بیهوده است و باید از آن دوری کرد.
بهتر است تبادل حرارت به جای محیط، تنها با موجود درآغوش گرفتنی انجام شود. به عنوان مثال، نوازش کفپوش اتاق هر چند باعث گرم شدن سطح دست می‌شود، اما کاری عاقلانه و خوشایند نیست. دو قانون در این‌باره قابل توجه است:

ادامه در پست بعدی...

برگرفته از کتاب :
📚 ساده باورنکردنی/ باورنکردنی، ساده - فیزیک در زندگی روزمره
ورنر گروبر


@mazyar_pub

درسگفتار

03 Nov, 19:56


قسمت دوم

ترمودینامیک در آغوش گرفتن؟

✍🏻نخستین قانون در آغوش گرفتن بیان می‌کند که یک موجود گرم‌تر می‌تواند انرژی درونی یک موجود درآغوش گرفتنی سردتر را با در آغوش گرفتن یا نوازش کردن، افزایش دهد. قانون دوم نیز می‌گوید که گرما به خودی خود، تنها از یک موجود درآغوش گرفتنی گرم‌تر به موجود سردتر منتقل می‌شود و هیچگاه وارون آن رخ نمی‌دهد.

میانگین آماری نشان می‌دهد که درجه‌ی حرارت بدن مردان نسبت به زنان کمی بیش‌تر است. دلیل‌های زیادی برای توضیح این اختلاف وجود دارد. سوخت و ساز بدن زنان در حدود ده درصد کمتر از مردان است که نتیجه‌ی آن، تولید گرمای کمتر است. تفاوت هورمون‌ها در زنان و مردان و همچنین تفاوت در میزان ماهیچه‌های آن‌ها، دلیل‌های دیگر هستند. حجم ماهیچه‌های زنان تقریباً 15 درصد کمتر از حجم ماهیچه‌های مردان است. در میانگین جهانی، 40 درصد حجم بدن مردان و 25 درصد حجم بدن زنان از ماهیچه تشکیل شده است. بر اثر تبدیل انرژی شیمیایی به انرژی گرمایی در ماهیچه‌ها، گرمای بدن ایجاد می‌شود.

از آن گذشته، ماهیچه‌ها نسبت به چربی‌ها و بافت‌های همبند، آسان‌تر گرم می‌شوند. زنان نسبت به مردها چربی بیش‌تری دارند که برای آن‌ها مزیت‌های زیادی دارد، ولی صنعت مُد هنوز آن را درک نکرده است.می‌دانیم که چربی عایق گرماست و اگر زنان مانند مردان لایه‌ی چربی سراسری دور بدن خود را نداشته باشند، نمی‌توانند گرما را به شکل بهینه در بدن خود نگه دارند. افزون بر آن، زنان اغلب کمی کوچک‌تر و سبک‌تر هم هستند. یعنی نسبت به وزن بدنشان سطح بزرگتری دارند. به عبارت دیگر، آن‌ها به ازای هر کیلوگرم از وزن بدنشان، پوست بیش‌تری دارند. هر چه سطح بدن بزرگتر باشد، به همان نسبت گرمای بیش‌تری از دست داده خواهد شد. به همین علت زنان زودتر از مردان سردشان می‌شود.

چرا چیزهای درآغوش گرفتنی مانند عروسک‌ها را از جنس فلز نمی‌سازند؟ دلیل آن روشن است. فلزها گرمای محیط را به خوبی جذب می‌کنند و به همان خوبی نیز آن را به محیط پس می‌دهند. اگر یک عروسک فلزی را برای چند ساعت در یک اتاق قرار دهیم، درجه‌ی حرارت آن با درجه‌ی حرارت اتاق یکسان خواهد شد. حال اگر این عروسک را در آغوش بگیریم، گرما از بدن ما به عروسک فلزی منتقل خواهد شد. چون درجه‌ی حرارت بدن ما که در حدود °C73 است، از درجه‌ی حرارت اتاق و عروسک فلزی بیش‌تر است. به همین دلیل فلزها در مقایسه با مثلاً پارچه، سردتر به نظر می‌رسند. پارچه‌هایی که عروسک‌ها را از آن‌ها می‌سازند، به سختی گرمای محیط را جذب می‌کنند و گرمای جذب شده را نیز به آهستگی به محیط پس می‌دهند. به همین دلیل عروسک‌های پارچه‌ای خوشایندتر هستند، هرچند که معمولاً درجه‌ی حرارت آن‌ها از درجه‌ی حرارت بدن ما کمتر است.

ادامه در پست بعدی...

برگرفته از کتاب :
📚 ساده باورنکردنی/ باورنکردنی، ساده - فیزیک در زندگی روزمره
ورنر گروبر

@mazyar_pub

درسگفتار

03 Nov, 19:56


قسمت سوم

ترمودینامیک در آغوش گرفتن؟

✍🏻مقدار گرما و چگونگی توزیع آن، تنها عامل‌های موثر بر نوازش کردن و در آغوش گرفتن نیستند. از دیدگاه پزشکی نیز می‌توان به این موضوع پرداخت. هنگام نوازش کردن و تماس با پوست بدن، جریان خون به دلیل تولید گرما افزایش می‌یابد. جالب است بدانید که در این هنگام ترشح هورمون‌های تنش در بدن هردو موجود درآغوش گرفتنی موثر بر یکدیگر (مانند مادر و فرزند) کم و همزمان، سامانه‌ی ایمنی و هضم هردو نیز تحریک می‌شود. هر دو پدیده با نخستین قانون درآغوش گرفتن قابل توضیح هستند. هنگام نوازش کردن، انرژی شیمیایی به انرژی مکانیکی تبدیل می‌شود. هر چه حرکت بیش‌تر باشد، سوخت و ساز نیز به همان نسبت بیش‌تر می‌شود و درجه‌ی حرارت موجود در آغوش گرفته شده افزایش می‌یابد و در نتیجه، سوخت و ساز بدن او نیز تحریک می‌شود. افزون بر آن، هنگام تماس پوست، ترشح هورمون «نورو پپتیداُکسی توسین» که دارای اثر مخدرگونه و آرامبخش است، زیاد می‌شود. این هورمون در مغز تولید و ذخیره می‌شود.

غده‌ی هیپوتالاموس آن را تولید و در هیپوفیز ذخیره می‌کند و به هنگام نیاز ترشح می‌شود. وقتی مادر به نوزاد خود شیر می‌دهد، این هورمون در خون مادر ترشح شده و باعث آرامش وی می‌شود. ترشح مقدار زیاد اُکسی توسین در جریان خون باعث کاهش کورتیزول یا همان هورمون تنش می‌شود. آزمایش‌ها نشان داده‌اند که میزان ترشح هورمون اُکسی توسین هنگامی بیشینه می‌شود که انسان با بسامد 40 بار در دقیقه نوازش شود. جالب است که تمامی انسان‌ها جدا از اعتقادهای دینی، طبقه‌ی اجتماعی و فرهنگی که به آن تعلق دارند، درست با همین بسامد نوازش می‌کنند. هورمون نوروپپتیداُکسی توسین به نام هورمون درآغوش گرفتن نیز نامیده می‌شود.

پس نباید اثر روانی و آرامبخش قرارگرفتن در آغوش مادر در کودکی و نیز در آغوش گرفتن یک عروسک نرم را دست کم گرفت. آیا دیکتاتورهایی که انسان‌ها را به بردگی می‌گیرند و تحقیر می‌کنند، از آغوش گرم مادر بی‌بهره نبوده‌اند؟ پاسخ به احتمال زیاد مثبت است. بنابراین، آغوش پرمهر مادران و یا دست‌کم عروسکی نرم، می‌تواند از تبدیل شدن کودکان پاک به دیکتاتورهای آینده جلوگیری کند.

برگرفته از کتاب :
📚 ساده باورنکردنی/ باورنکردنی، ساده - فیزیک در زندگی روزمره
ورنر گروبر


@mazyar_pub

درسگفتار

03 Nov, 19:56


ورنر گروبر

گروبر متولد آنسفلدن اتریش است.وی در سال ۱۹۹۹ با مدرک فیزیک از دانشگاه وین فارغ التحصیل شد. وی سپس به عنوان دستیار تحقیقاتی در انستیتوی فیزیک تجربی در دانشگاه وین مشغول به کار شد. گروبر از فوریه سال ۲۰۱۳ موسسات نجومی مراکز آموزش بزرگسالان در وین (افلاک نما وین ، رصدخانه کافنر و رصدخانه اورانیا) را اداره می کند. وی در دانشگاه زیگموند فروید وین و در انستیتوی فیزیک تجربی در دانشگاه وین ، فیزیک تدریس می کند.

@darsgoftaar

درسگفتار

25 Oct, 12:58


ری کرزویل

رِی کرزویل ( Ray Kurzweil) (زادهٔ ۱۲ فوریهٔ ۱۹۴۸ در کویینز، نیویورک) دانشمند علوم رایانه، نویسنده، مخترع و آینده‌پژوه آمریکایی است. علاوه براین او علاقه‌مند به حوزه‌های متن به گفتار، نویسه‌خوان نوری و ابزار اکترونیکی کی‌بورد، می‌باشد. او مدال‌های بسیاری را کسب کرده‌است. از جمله، در سال ۱۹۹۹، مدال ملی فناوری و نوآوری را نصیب خود کرد.

آثار وی
کرزویل پدیدآورندهٔ کتاب‌های متعددی ازجمله هوش مصنوعی، تگینگی نزدیک است (Singularity is Near)، ترابشریت، آینده‌پژوهی و عصر ماشین‌های معنوی و نیز چگونگی خلق یک ذهن (How to create a mind) می‌باشد.

او مدافع حرکت‌ها حول آینده‌پژوهی و ترابشریت و نگاه خوش‌بینانه‌ای به تمدید حیات، آیندهٔ فناوری نانو، رباتیک و زیست‌فناوری دارد. کرزویل در زمینهٔ تغذیه، سلامت و نامیرایی نیز سه کتاب نوشته‌است.

@darsgoftaar

درسگفتار

25 Oct, 12:58


عنوان : تکینگی نزدیک تر است
وقتی با هوش مصنوعی ادغام می شویم

نویسنده : ری کرزویل
مترجم: فرهاد مجید پور
ناشر :
سایلاو

در دست انتشار

@darsgoftaar

درسگفتار

25 Oct, 12:58


تکینگی نزدیک تر است: وقتی با هوش مصنوعی ادغام می شویم
 
🔷 ری کرزویل بنا به ادعای مجله تایم و بسیاری مراجع دیگر، یکی از تأثیرگذارترین افراد تاریخ بشر درزمینهٔ هوش مصنوعی به شمار می‌آید. انتشار کتاب «تکینگی نزدیک است» از سوی این مخترع و آینده‌پژوه سرشناس در سال ۲۰۰۵ به جنجالی در سطح جهان تبدیل شد. ری کرزویل در آن کتاب به بررسی چگونگی تحول نژاد بشر توسط فناوری در دهه‌های آینده و آینده نمایی پیشِ روی انسان‌ها پرداخته بود.

🔷او هم‌چنین، در سال ۱۹۹۹ پیش‌بینی کرده بود هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۹ به سطح هوش انسانی خواهد رسید. امروز اما، پیش‌بینی‌های کرزویل درباره پیشرفت‌های فناوری عمدتاً محقق شده‌اند و مفاهیمی مانند هوش مصنوعی، ماشین‌های هوشمند، و بیوتکنولوژی اکنون برای عموم شناخته‌شده‌ هستند.

🔷کرزویل در «تکینگی نزدیک‌تر است» به‌عنوان جدیدترین اثر خود، به اثرات پیشرفت سریع و غیرقابل‌تصور تکنولوژی‌های نمایی، ازجمله هوش مصنوعی، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی بر روی زندگی انسان‌ها می‌پردازد. او با بررسی رشد نمایی فناوری پیش‌بینی‌های بسیار دقیقی درباره آینده پیش رویمان انجام می‌دهد ازجمله این‌که: در آینده نزدیک هوش انسان‌ها میلیون‌ها بار افزایش خواهد یافت و زندگی انسان‌ها برای همیشه تغییر خواهد کرد. اتم به اتم جهان ما توسط نانوبات‌ها بازسازی خواهد شد؛ عمر ما انسان‌ها از محدوده فعلی ۱۲۰ سال به رقمی اعجاب‌انگیز افزایش پیدا خواهد کرد و با اتصال مغزهایمان به فضای ابری، دیگر مفهوم هوش انسانی برای همیشه تغییر خواهد کرد.

🔷او
علاوه بر  تأثیر فناوری‌های نوظهور بر بهبود رفاه اجتماعی، کاهش فقر، کاهش خشونت، و ارتقای کیفیت زندگی به چالش‌ها و خطرات احتمالی ناشی از پیشرفت بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و هوش مصنوعی ازجمله تأثیر هوش مصنوعی بر اشتغال انسان‌ها و تبعات و فناوری «زندگی پس از مرگ دیجیتال» که هدف از آن احیای مجازی افراد درگذشته از طریق ترکیبی از داده‌ها و DNA آن‌ها است نیز می‌پردازد.

🔷«تکینگی نزدیک‌تر است» نتیجه شش دهه تحقیق درباره هوش مصنوعی از سوی یکی از تأثیرگذارترین افراد در این حوزه و بزرگ‌ترین پیشگو و آینده‌پژوه قرن ماست.

@darsgoftaar

درسگفتار

25 Oct, 12:56


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

24 Oct, 06:34


📎 نظریه‌ی تکامل بر اساس انتخاب طبیعی
چرا داروین مهم است؟

🔷 ۱- نگاه هلیکوپتری: بیشتر مردم دربارهٔ چارلز داروین شنیده اند. در دههٔ ۱۸۳۰ داروین با کشتی سلطنتی اچ. ام. اس بیگل به سرزمین های بیگانه سفر کرد. داروین مابین بسیاری از مشاهداتش به تنوع پذیری در دنیای طبیعی و تنازع دشواری که ارگانیسم های منفرد برای بقا با آن روبرو بودند، توجه کرد. دو سال پس از بازگشت به انگلستان، داروین مقاله ای از توماس مالتوس اقتصاددان خواند که آیندهٔ تاریکی را برای بشریت تصویر کرده بود: جمعیت ها می توانند با گذار از هر نسلی دو برابر شوند، اما تولید غذا با این سرعت رشد نمی کند که نتیجهٔ آن، قحطی برای بسیاری از مردم است - تنازع دیگری برای بقا.داروین شک کرد که تنازع مالتوسی در دنیای طبیعی کارکرد داشته باشد و اینکه از دید او، این تنازع می تواند مبنایی برای سازوکاری باشد که از طریق آن گونه های جدید تکامل می یابند. شاید به گونه ای تعجب آور، داروین در انتشار آن عجله نکرد. او ایده های خود را با دوستانش در میان گذاشت و پیشنهاد آنان این بود که استدلال او می تواند با بدنهٔ بزرگی از شواهد تقویت شود. داروین به نصیحت آنان عمل کرد و برای گرد آوردن چنان شواهدی، سال‌های متمادی به مطالعهٔ گونه ها پرداخت. سپس در دههٔ ۱۸۵۰ او از دانشمند دیگری که در اندونزی کار می کرد پیامی دریافت کرد. آلفرد راسل والاس مستقلا روی دیدگاه بسیار مشابهی از فرایندهای تکاملی جستجو می کرد. در ۱۸۵۸ انجمن علمی ای در لندن، نامه هایی را از داروین و والاس در توضیح ایدهٔ جدید دریافت کرد. سال بعد داروین کتاب بزرگی برای ارائه شواهد خود در تکامل بر اساس انتخاب طبیعی منتشر کرد که بعدها به، درباره‌ٔ منشأ گونه ها، مشهور شد و شهرت داروین را تضمین کرد.

🔷 ۲- میانبر: داروین دریافت که ارگانیسم ها غالبا زاد و ولدهای زیادی دارند و مابین آنها تنوع پذیری وجود دارد: مثلا بعضی از آنها می توانند اعضایی بزرگ تر یا چشمانی تیز تر داشته باشند. بیشتر افراد درگیر تنازع بقا می شوند اما تنها تعداد معدودی شانس برخورداری از جنبه هایی را دارند که نشو و نما کردن را آسان می کند، بنابراین آنها موفق می شوند و زادآوری می کنند - آنها به طور طبیعی انتخاب می شوند. داروین فرض کرد که فرزندان این افراد برخی از جنبه های سودمند را به ارث می برند و به تدریج این جنبه ها در جمعیت ها معمول تر می شوند. به مرور زمان، جمعیت به گونه های جدیدی که با این جنبه های جدید مشخص می شوند، تکامل می یابد.

🔷 ۳- اشاره: بعضی افراد فقط به صورتی نهفته با محیط سازگارتر از بقیه اند. احتمال بقا و زادآوری در آنها بیشتر است. در نتیجه آنها تأثیر بیشتری روی مسیر تکاملی دودمان خود دارند.

📚 آچار علم
کولین برس


@darsgoftaar

درسگفتار

23 Oct, 11:43


📝 دفاع از قلمرو در پارکینگ

📍 تا بحال برای‌تان پیش آمده وارد پارکینگی شوید که ظرفیت آن تکمیل است؟ در چنین مواقعی چه می‌کنید؟ من معمولاً در جستجوی کسی که قصد حرکت دارد اطراف پارکینگ دور می‌زنم. گاهی بخت یارم هست و به چنین موردی بر می‌خورم. اما آنچه کلافه‌ام می‌کند این است که گاهی به نظر می‌رسد راننده نه تنها هیچ عجله‌ای برای رفتن ندارد بلکه تقریباً هرکاری می‌کند جز خارج شدن از پارک! بخشی از علت این کلافگی خصوصیات روانی من است. اما آیا امکان دارد راننده‌ای که در پارک است هم مقصر باشد؟

🔃 پژوهش‌هایی که در چند دهۀ اخیر منتشر شده حاکی از است که رانندگانی که قصد خروج از پارکینگ‌های عمومی را دارند در صورتیکه متوجه شوند فرد دیگری در صدد پارک کردن در جای آنهاست با تاخیر و تعلل بیشتری حرکت می‌کنند (بنگرید به این منبع و این و این). دلیل این امر آن است که راننده بی‌آنکه آگاه باشد، جای پارک را بخشی از قلمرو و منابع خود می‌شمارد که ارزش آن با بالا رفتن تقاضا افزایش می‌یابند. دیگر آنکه، هرچه رانندۀ منتظر اصرار بیشتری بر گرفتن جای پارک داشته باشد و آن را با رفتاری مثل بوق زدن نشان دهد، راننده‌ای که در پارک قرار دارد با تاخیر بیشتری حرکت می‌کند. این موضوع حتی زمانی که راننده به جای پارک نیاز ندارد نیز صادق است چه آنکه به ارزش آن برای راننده‌های دیگر آگاه است. رفتار قلمرویی ریشه در گذشتۀ تکاملی ما دارد که نمودهای مختلف آن را می‌توان در میان گونه‌های دیگر مشاهده کرد.

🔻 بسیاری از جانداران قلمرویی را انتخاب می‌کنند که منابع مورد نظرشان را در خود جای داده است. حفظ و دفاع از قلمرو معمولا از منطق تحلیل هزینه-فایده سود می‌برد: اگر هزینۀ دفاع از قلمرو و منابع آن بیش از فایدۀ آن باشد، جانوران استراتژی گریز را در برابر مهاجم بر می‌گزینند اما اگر فایدۀ دفاع از قلمرو در برابر مهاجم بیش از هزینۀ آن باشد، جانوران استراتژی ستیز را انتخاب می‌کنند (برای شرحی مختصر بنگرید به این منبع). ما انسان‌ها نیز از همین منطق سود می‌بریم با این تفاوت که به دلیل استفاده از نمادها و تفکر نمادین، بعضاً عناصری را ارزشمند می‌شماریم که مستقیماً به بقای ما در جامعه - خصوصاً جامعۀ مدرن - ارتباطی ندارد. برای مثال بعضی رفتارهای قلمرویی که در خیابان‌ها و بزرگراه‌ها شاهدیم - همچون راه ندادن به کسی که راهنما زده و قصد سبقت گرفتن دارد - بیش از آنکه محصول دفاع از منابع حقیقی باشد، حاصل تفکر نمادین ما از قدرت‌ است.

🔵 عامل اصلی در تعیین هزینۀ دفاع از قلمرو تا حد زیادی وابسته به سرشت مهاجم است. هرچه مهاجم قدرتمندتر باشد، هزینهٔ ستیز و دفاع از قلمرو بیشتر می‌شود. گاهی منظور از قدرت، توانایی فیزیکی جاندار است. در چنین شرایطی، نشان دادن ویژگی‌هایی که دال بر قدرت فیزیکی است باعث می‌شود تا رقیب هزینۀ دفاع از قلمرو را بیش از فایدۀ آن ارزیابی و بدون درگیری صحنه را خالی کند. با این حال در میان انسان‌ها، اجزای مقوم قدرت ثابت نبوده و در جوامع گوناگون متفاوت‌اند. در جوامعی که ثروت، یکی از عناصر اصلی قدرت به شمار می‌رود، نمایاندن ثروت یعنی نشان دادن قدرت. بنابراین، می‌توان پیش‌بینی کرد کسی که ثروت خویش را به نمایش می‌گذارد خود را به عنوان رقیبِ قدرتمندتری می‌نمایاند. در چنین شرایطی، هزینهٔ دفاع از قلمرو بیشتر شده و قاعدتاً افراد کمتری خواهان رقابت‌اند. این دقیقاً چیزی است که پژوهش‌های فوق نشان می‌دهند. اگر افرادی که منتظر خالی شدن جای پارک هستند سوار بر اتومبیل‌های گران قیمت باشند، رانندگان مردی که در پارک قرار دارند با سرعت بیشتری ماشین خود را حرکت می‌دهند. هرچند این موضوع تاثیر معناداری در سرعت واکنش رانندگان زن ندارد.

🤔 تا اینجا دربارۀ این صحبت کردم که چطور منطق رفتار فردی که قصد خروج از پارکینگ را دارد مشابۀ رفتار جانوری است که از قلمرو خود محافظت می کند. اما از آنجایی که از قدیم گفته‌اند «یک سوزن به خودت بزن، یک جوالدوز به مردم»، بد نیست چند کلامی هم دربارۀ رفتار خودم در رابطه با پیدا کردن جای پارک بگویم. به نظر می‌رسد کسانی که به دنبال جای پارک در مکان‌های شلوغ هستند از دو استراتژی عمده پیروی می‌کنند: جستجوی فعال و جستجوی منفعل (برای مطالعۀ بیشتر بنگرید به صفحۀ ۱۴۷ تا ۱۵۰ این کتاب). افرادی که از جستجوی فعال استفاده می‌کنند، با ماشین اطراف پارکینگ می‌چرخند تا جای پارک خالی پیدا کنند؛ اما افرادی که از استراتژی جستجوی منفعل استفاده می‌کنند، یک گوشه منتظر می‌شوند تا جای پارکی خالی شود. جستجوی فعال را روش کرکس می‌نامند و جستجوی دوم را روش جغد. اینطور که پیداست، رفتار من بیشتر شبیه کرکس است تا جغد!

✍️ عارف عبادی

📱 اشتباهِ میمون

📱 اینستاگرام

درسگفتار

22 Oct, 07:33


پک علم برای زندگی

۱_ مغز پویا
۲_ مغزی که خود را تغییر می دهد
۳_ مغز سرخوش
۴_ اثر انتظار
۵_گوریل نامرئی
۶_ مغز سبک مغز
۷_ ناشناخته: زندگی اسرار آمیز مغز
۸_ چرا عاشق می شویم؟
۹_ چرا او؟
۱۰_گونه های شگفت انگیز

ناشر : سایلاو

@darsgoftaar

درسگفتار

21 Oct, 19:26


بخشی از کتاب
📚 علم در عمل
جان لینهان

@mazyar_pub

درسگفتار

21 Oct, 19:26


معرفی کتاب علم در عمل اثر جان لینهان

🔹جان لینهان استاد فیزیک دانشگاه گلاسکو در این کتاب سرگرم کننده که خواندن آن همچو گپ و گفت پس از شام دلچسب است ما را در اشتیاق فراوانش به علم شریک می کند. او با شوخ طبعی و درایت مخصوص به خودش توضیح می دهد که چگونه علم بر زندگی روزمره ی ما و همچنین در عرصه های گوناگون مانند پزشکی، سیاست، محیط زیست، و نیز بر پدیده های طبیعی اثر می گذارد. افزون بر این می کوشد بی پایگی برخی از افسانه های شبه علمی را نشان دهد. جان فلمینگ طراح مستقل و صاحب نام که نزدیک به ۳۰ سال عضو هیئت آموزشی دانشگاه هنر گلاسکو بود، با کشیدن طرح ها و کارتون های چاپ حاشیه ی طنزآمیزی به متن می افزاید که خواندن این مجموعه را برای همگان لذت بخش می کند.

🔹کتاب علم در عمل نوشته‌ی جان لنیهان، به پدیده‌های علمی و آشنای پیرامونمان می‌پردازد و می‌کوشد با زبانی ساده و طنز سازوکار آن‌ها را توضیح دهد. لنیهان در این کتاب مصور به موضوعاتی متنوع، از مغز انسان تا مغناطیس کهکشان‌ها تا جادوجنبل و ماوراءالطبیعه، اشاره می‌کند و به این بهانه مخاطب را با علومی مثل ریاضیات، فیزیک، شیمی یا زیست شناسی آشنا می‌سازد.
🌱🌱🌱

نکوداشت‌های کتاب علم در عمل

🔹این کتاب لذت ناب است. به‌ندرت پیش می‌آید که بتوان از خواندن کتاب علمی لذت برد و احساس آرامش کرد، اما این اثر یک استثنا است.
(School Science Review)


🔹این کتاب پیشرفت‌های فناوری و علوم را به چنان شیوه‌ی دلپذیر و خوشایندی تعریف کرده که ممکن است بپرسید چرا چنین کتابی قبلاً نوشته نشده بود.
(New Scientist)

🌱🌱🌱

کتاب علم در عمل برای چه کسانی مناسب است؟

اگر به علم و تاریخ آن علاقه دارید، می‌توانید این کتاب را مطالعه کنید.
🌱🌱🌱

در بخشی از کتاب علم در عمل می‌خوانیم:

🔸زمین با سرعتی حدود ۳۰ کیلومتر بر ثانیه به دور خورشید در حرکت است. اتر که از طریق آن امواج حرکت می‌کنند بی حرکت باقی می‌ماند؛ بنابراین سرعت پرتو نوری که هم سو با زمین حرکت می‌کند باید بیشتر از سرعت پرتویی باشد که ناهمسو با حرکت زمین است. درست مثل شناگری که همراه موج بیشتر پیشروی می‌کند تا خلاف آن. آزمایشی که مایکلسون و مورلی طراحی کردند آنقدر حساس بود که بتواند این تأثیر را بر پرتو نور نشان دهد و اثبات کند که این اثر مرموز واقعاً وجود دارد. اما وقتی آزمایش انجام شد، نتیجه‌ی آن گیج‌کننده بود.

در بخشی از کتاب به نام «آزمایشی که محقق نشد» می‌خوانیم:

🔸«هنگامی که موج فلسفه‌ی طبیعی جدید در سال ۱۹۴۵ به دانشگاه گلاسکو رسید، نیروی ضربتش، تازه نفس و سرخوش از پیروزی‌هایشان در زمینه‌ی رادار و فناوری هسته‌ای به دپارتمانی پیوستند که نشانه‌های بارزی از نفوذ لرد کلوین داشت. او از سال ۱۸۴۶ تا ۱۸۹۹ در آن‌جا استاد صاحب کرسی بود.

🔸چیدمان جدید اتاق‌ها، یادگارهای زیادی از آن مرد بزرگ در معرض دید قرار می‌داد. برخی از آن‌ها ارزش چندانی نداشتند، از قبیل لوله‌ای U شکل و بلند، پر از مایعی کدر که به زحمت می‌شد باور کرد که معرف آزمایشی درباره‌ی پخش مایعات است. این آزمایش را کلوین مدت‌ها پیش آغاز کرده بود و معروف است که پروفسور پی. آی. دی گفته بود: «تا یک هفته‌ی دیگر روی این آزمایش کار می‌کنیم. اگر تا آن موقع به نتیجه‌ای نرسیدیم، آن را دور می‌اندازیم.»

@darsgoftaar

درسگفتار

21 Oct, 19:26


درباره کتاب علم در عمل

🔹ما در زندگی با پدیده‌های زیادی سروکار داریم که دلایلی کاملاً علمی برایشان وجود دارد. همین‌طور از وسایل و ابزارهایی استفاده می‌کنیم که فناوری آن‌ها محصول علوم مختلف است. بااین‌وجود در مورد سازوکار آن‌ها اطلاع چندانی نداریم. نمی‌دانیم کدام قوانین فیزیک یا شیمی به این پدیده‌ها دامن زده یا در ابداع این فناوری‌ها نقش داشته است.

🔹دانستن علم پشت اتفاقات پیرامونمان به ما این امکان را می‌دهد تا دنیا را بهتر درک کنیم و پتانسیل‌ها و محدودیت‌های آن را بشناسیم. برای مثال بدانیم چرا بااینکه بخش قابل‌توجهی از زمین را دریا و اقیانوس فراگرفته، باز هم مشکل کم‌آبی هست و چرا امکان شیرین‌سازی آب دریاها به شکل گسترده فراهم نشده. یا بفهمیم چرا آینه‌ها تصویر را فقط از نظر جانبی وارونه می‌کنند و آن را سروته نشان نمی‌دهند.

🔹 جان لنیهان (John Lenihan)، فیزیکدان بریتانیایی که علاقه‌ی وافری داشت علوم را برای عموم توضیح دهد، در کتاب علم در عمل (Science in Action) به تعدادی از پدیده‌های دنیای اطرافمان اشاره کرده و سازوکار علمی آن‌ها را توضیح می‌دهد. لنیهان در این کتاب به سراغ موضوعات متنوعی می‌رود؛ از بدن انسان تا پدیده‌های کیهانی، از گذشته‌های تاریخی تا دنیای آینده.

🔹 کتاب علم در عمل در حقیقت دربردارنده‌ی همین مقالات است. لنیهان در کتابش به سراغ پدیده‌های خیلی پیچیده نمی‌رود و بیشتر سعی می‌کند موضوعات آشنا و در دسترس را انتخاب نماید. همان چیزهایی که ما احتمالاً بارها با آن‌ها مواجه شده‌ایم یا به چرایی‌شان فکر کرده‌ایم. او در مورد خون، مغز انسان، رژیم و مواد غذایی، سرگذشت دایناسورها، مغناطیس کهکشانی، جادوجنبل، علوم ماوراءالطبیعه، پیش‌بینی آینده و هر چیز دیگری که ممکن است به ذهنتان خطور کند، کنجکاوی کرده و کوشیده از جنبه‌ی علمی توضیحشان دهد.

🔹باوجود پراکندگی موضوع‌ها، جان لنیهان کتاب علم در عمل را به هشت فصل کلی تقسیم می‌کند و در هریک به پدیده‌هایی که تا حدودی به هم نزدیک هستند، می‌پردازد.

🔺او در قسمت اول بیشتر بر قوانین فیزیکی متمرکز می‌شود و تلاش می‌کند آن‌ها را در اتفاقات روزمره‌ی زندگی نشان دهد.

🔺در بخش بعدی به گذشته‌های دور می‌رود و سرگذشت برخی از ابداعات را مرور می‌کند؛ مثل‌اینکه آتش چطور کشف شد؟ یا انسان چطور توانایی پرواز کردن را پیدا کرد؟

🔺لنیهان قسمت بعدی کتابش را به پدیده‌های علمی مدرن‌تری مثل رادیواکتیو و انرژی هسته‌ای اختصاص می‌دهد و در رابطه با علم و جامعه سخن می‌گوید.

🔺بخش دیگر این کتاب به پیدایش زمین و کیهان پرداخته و کوشیده به چند مورد از کنجکاوی‌های مخاطبانش پاسخ بدهد.

🔺او در ادامه‌ی کتابش به ریاضیات و نظریه‌های معروف آن و همین‌طور ساختار بدن و مغز انسان اشاره می‌کند.

🔺در نهایت، بخش آخر این کتاب به موضوعات عجیب‌وغریب و آینده اختصاص می‌یابد و لنیهان کمی در مورد آن‌ها بحث می‌کند.

🔹تصویرسازی‌های کتاب علم در عمل را جان فلمینگ بر عهده داشته که به طنز کتاب افزوده و آن را جذاب‌تر ساخته. این اثر را نشر مازیار با ترجمه‌ی منیژه مدبر چاپ کرده است.

@darsgoftaar

درسگفتار

21 Oct, 19:26


جان لینهان

🔹جان لینهان (متولد ۱۹۱۸ - درگذشته ۱۹۹۳)فیزیکدان انگلیسی بود.وی در ۲۳ ژوئن ۱۹۱۸ در کارلیسل به دنیا آمد و در مدرسه متوسطه هیتون در شهرستان دورام تحصیل کرد و در سال ۱۹۳۸ فارغ التحصیل دانشگاه دورام شد. او همچنین در جنگ جهانی دوم وی به عنوان افسر درارتش سلطنتی خدمت کرد.

🔹جان لنیهان از دهه‌ی ۱۹۴۰ استاد فیزیک دانشگاه گلاسکو بود. او در بریتانیا چهره‌ی سرشناسی محسوب می‌شد. یکی از دلایل محبوبیت او سلسله مقالاتی‌ست که در نشریه‌ی گلاسکو هرالد منتشر می‌کرد و در آن‌ها به صورتی صمیمی و ساده، موضوعات علمی را توضیح می‌داد. این مقالات تا چندین سال به انتشار می‌رسیدند و باعث شدند خیلی از مردم عادی، با قوانین فیزیک، شیمی، زیست یا ریاضی آشنا شوند.

@darsgoftaar

درسگفتار

21 Oct, 19:26


عنوان : علم در عمل
نویسنده : جان لینهان
مترجم : منیژه مدبر
ناشر : مازیار

@darsgoftaar

درسگفتار

21 Oct, 19:26


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

17 Oct, 12:25


🎧صوتی

📚 نه فرشته نه قدیس
ایوان کلیما
📝 حشمت کامرانی

درسگفتار

17 Oct, 12:23


ایوان کلیما

ایوان کلیما، زاده ی ۱۴ سپتامبر ۱۹۳۱، نویسنده ای اهل چک است.کلیما دوران کودکی خود را در ترزیناشتات گذراند. بسیاری از آثار کلیما و هم عصرانش در دوره ای ممنوع الانتشار شدند اما او از کشورش خارج نشد و به گفته ی خود، در کنار شادی ها و اندوه های هموطنانش ماند. او در سال ۱۹۶۹ به دعوت دانشگاه میشیگان، برای تدریس به آمریکا رفت. کلیما یک سال بعد به پراگ بازگشت و به نوشتن نمایشنامه و داستان روی آورد اما آثارش تا سال ۱۹۸۹ فقط در خارج از چکسلواکی منتشر می شدند. کلیما در سال ۲۰۰۲ موفق شد جایزه ی فرانتس کافکا را به خاطر یک عمر فعالیت ادبی از آن خود کند.

@darsgoftaar

درسگفتار

17 Oct, 12:23


معرفی کتاب نه فرشته نه قدیس اثر ایوان کلیما

🔹کتاب نه فرشته، نه قدیس (Ani svatí, ani andělé) حاوی یک رمان معاصر از کشور چک است که شما را به قلب پراگ می‌برد؛ جایی که در آن عده‌ای از جوانان در خرابه‌ها و بیغوله‌ها مواد مخدر مصرف می‌کردند. «کریستینا»، شخصیت اصلی داستان و زنی است که از همسرش جدا شده و در دههٔ ۴۰ زندگی‌اش به سر می‌برد. او مادر دختری است ۱۵ساله و سرکش به نام «یانا». کریستینا کم‌کم به مرد جوانی دل می‌بندد که ۱۵ سال از خودش کوچک‌تر است، اما نگرانی‌هایی شادی‌اش را کدر و مخدوش کرده است. یانا مدرسه را ترک کرده و به احتمال بسیار مواد مخدر سنگین مصرف می‌کند. در همین روزها است که مادر کریستینا چمدانی پر از نامه‌های خصوصی پدر را که فوت شده، به او می‌دهد. پدر، مردی مستبد بوده و کریستینا از رفتار زورگویانه و آرمان‌های استالینیستی او دل خوشی نداشته است. رمان «نه فرشته، نه قدیس» را کتابی جذاب و گیرا دانسته‌اند که نشان‌دهندهٔ حساسیت و درک عمیق ایوان کلیما از تاریخ است. او با تودهٔ مردم که همواره گرفتار درد و رنجند همدردی می‌کند و به شکنندگی و انعطاف‌پذیری حیات بشری توجه و وقوف دارد. ایوان کلیما مانند آنتون چخوف، نویسنده‌ای است که نشان می‌دهد در همین زندگی عادی و معمولی چه شگفتی‌هایی نهفته است.

🔹پشت جلد کتاب نه فرشته نه قدیس آمده است:

ایوان کلیما را گوهری در ادبیات دانسته‌اند که قدرش کمتر شناخته شده است. او در رمان نه فرشته نه قدیس که واشنگتن‌پست آن را بهترین کتاب سال ۲۰۰۱ اعلام کرد، ما را به قلب پراگ امروز می‌برد، جایی که در آن جوانان با مواد مخدر روزگار می‌گذرانند. کریستینا، مادر چهل و چند ساله‌ای که متارکه کرده، نگران دختر پانزده ساله‌اش است که از مدرسه فرار می‌کند. هم‌زمان صندوقچه‌ای که از پدرش به جا مانده، اسرار خانوادگی باورنکردنی را برایش آشکار می‌کند. کریستینا باید مراقب مادر پیرش باشد، به شوهر سابقش که گرفتار سرطان است سر بزند و دندان مریض‌هایش را تعمیر کند. اما او تشنۀ عشق است و زمانی که یکی از شاگردان سابق شوهرش که پانزده سال از او کوچک‌تر است به او دل می‌بازد، با معمای تازه‌ای مواجه می‌شود
.

🌱🌱🌱

نکوداشت های کتاب نه فرشته نه قدیس

 Like Anton Chekhov, Mr. Klima is a writer able to show us what's extraordinary about ordinary life. 

آقای کلیما، مثل آنتون چخوف، نویسنده ای است که می تواند به ما نشان دهد چه چیزهای خارق العاده ای در رابطه با زندگی عادی وجود دارد.
The Washington Times


 Stirring and valuable. 

برانگیزاننده و ارزشمند.
The Hartford Courant


 A compelling, bleak story. 

داستانی هیجان انگیز و بی پرده.
 Publishers Weekly


@darsgoftaar

درسگفتار

17 Oct, 12:23


خواندن کتاب نه فرشته، نه قدیس را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم:

این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر چک و قالب رمان پیشنهاد می‌کنیم.

🌱🌱🌱
درباره ایوان کلیما

ایوان کلیما در سال ۱۹۳۸ در پراگ، پایتخت چکسلواکی زاده شد. در سال ۱۹۴۱ فاشیست‌ها او را با پدر و مادر و برادرش به اردوگاه فرستادند. در ۱۴سالگی از اردوگاه آزاد شد. در لندن وقتی شنید تانک‌های روسی وارد چکسلواکی شده‌اند، به وطن بازگشت ولی ۲۰ سال مغضوب دستگاه حاکم شد و در تمام این مدت نگذاشتند چیزی از او منتشر شود. تا پیش از ۱۹۸۹ میلادی، مقاله‌ها و نوشته‌هایش را مخفیانه و زیرزمینی در دسترس خوانندگانش قرار می‌داد. رمان «نه فرشته، نه قدیس» یکی از آثار او است.
🌱🌱🌱
بخشی از کتاب نه فرشته، نه قدیس

🔸«تابستان آهسته‌آهسته دارد تمام می‌شود؛ درخت‌های لیموی خیابان جلو خانهٔ مامان دیگر گل نمی‌دهند و ملال پاییزی زودرسی، به همراه خستگی بر من مستولی شده است. یانا را با ماشین به جای دوردستی می‌برم که یک ماه تمام نباید او را ببینم، حتی فکر نامه نوشتن را هم باید از سرم به‌در کنم.

🔸حالا می‌شود به سفر رفت، ولی وقتی یادم می‌آید که باید تک و تنها سفر کنم دیگر دلم نمی‌خواهد جایی بروم. یان پیشنهاد کرد دونفری با هم جایی برویم، ولی عیب کار این‌جاست که ما حتی یک روز با هم بیرون نرفته‌ایم. احساس می‌کنم فکری توی سرش هست؛ یان آدم توداری است و زیاد حرف نمی‌زند. می‌گوید کارهای زیادی در پیش دارد که باید انجام بدهد؛ می‌خواهد پیش از آن‌که عذرش را بخواهند و یا نگذارند به اسرار خیلی محرمانه دسترسی پیدا کند، پرونده‌های هرچه بیشتری را بخواند. من سعی نمی‌کنم او را وادار به کاری کنم. از این واهمه دارم که همیشه پیش هم باشیم؛ او پر از شور و حرارت است و من یک زن خسته و میانسال. تازه عادت کرده‌ام که همیشه مردی را در کنار خود نداشته باشم.

🔸ولی یک شب به سرم می‌زند ازش بپرسم با چه کسانی به اسلوواکی رفته بوده و چرا دربارهٔ آن‌ها این‌قدرکم با من صحبت کرده. این را درست با لحنی ادا می‌کنم که مثلاً روزش را چطور گذرانده، یا تازگی‌ها چه کتابی خوانده و یا جوک تازه‌ای شنیده یا نه. ولی متوجه می‌شوم که از سؤالم خوشش نیامده. می‌خواهد بداند چرا این را می‌پرسم.

ــ معلوم است، چون بهت علاقه دارم.

🔸می‌گوید با همان جمعی رفته که مرا هم یک بار به بازی آن‌ها دعوت کرده بوده. دربارهٔ سفرش چیزی به من نمی‌گوید، چون فکر می‌کند از سفر حرف زدن خیلی بی‌معنی است. طبیعت را جز در شعر نمی‌شود توصیف کرد و او شاعر نیست. و حرف زدن دربارهٔ آدم‌هایی که من نمی‌شناسم فایده ندارد. ولی آن‌جا که چیز جالبی پیش آمده، مثل پیشگویی‌های زن فالگیر، همه را برایم تعریف کرد و از سفرش به این سو چیزهای بی‌اهمیت را فراموش کرده است. به یادش می‌اندازم که یک بار برایم توضیح می‌داد که اگر همکارهایش از افرادی که وجدانی معذب دارند پرسش‌هایی می‌کردند، آن‌ها چه رفتاری در پیش می‌گرفتند. این نوع آدم‌ها به‌تفصیل توضیح می‌دهند که چرا همه‌چیز را فراموش کرده‌اند. ناگهان احساس نگرانی می‌کنم.»

@darsgoftaar

درسگفتار

17 Oct, 12:23


جملاتی از متن کتاب نه فرشته نه قدیس

🔸موقعی که من به دنیا آمدم از مرگ این نویسنده ماهر پانزده سال می‌گذشت. او برای تنها عشق واقعی زندگی‌اش نوشته بود: محبوبم به خاطر خدا یاد بگیر شاد باشی. این تنها آرزوی من است برای تو، و غیر از عشقت هیچ چیزی زیباتر از شادیت نمی‌توانی به من بدهی.

🔸آدم‌های خوب رنج بیشتری می‌کشند چون از رنج دیگران هم رنج می‌برند.

🔸حتی به درد  کاری هم که الان مشغولش هستم نمی‌خورم، چون نمی‌توانم مردم را به همان‌طوری که هستند قبول کنم و با آن‌ها کنار بیایم. دوست دارم توی دنیای دیگری زندگی کنم، دنیایی که در آن کار و اعمال مردم باعث احترام بشود، درست برخلاف آن‌چه امروز معمول است.

🔸تنها راه ادامه حیات نادیده گرفتن چیزهایی است که دوستشان نداریم، و همچنین چیزهایی در مورد آدم‌ها و جهان که ما را آشفته می‌کند.

🔸بیش از حد مغروریم و به همین خاطر نمی‌توانیم با سرنوشت و یا آدم‌های دور و برمان کنار بیاییم و آشتی کنیم.

🔸عجیب است که آدم‌ها قادر نیستند در کنار هم بمانند و سوهان روح هم‌اند.

🔸می‌خواستم به مامان بگویم که دوستش دارم، اما وقتی زیرچشمی بهش نگاه کردم دیدم کاملا از خود بی‌خود شده و چیزی را زیر لب برای خودش زمزمه می‌کند، انگار داشت دعا می‌خواند، اما مامان هرگز دعا نمی‌خواند. شاید ترانه‌ای را برای خود می‌خواند. مثل ترانه پشه‌ریزه، که اصلا درباره پشه‌ریزه نیست، بلکه در این باره است که زنده بودن چقدر بزرگ و عظیم است. نمی‌خواستم آرامش او را به هم بزنم. این بود که چیزی نگفتم.
 
🔸وقتی کسی به دروغ گفتن عادت کند دیگر برایش سخت است یاد بگیرد راست بگوید.
و اگر یکی توانست بار اول کسی را ترک کند، دفعه‌ی دوم برایش راحت تر می شود.

@darsgoftaar

درسگفتار

17 Oct, 12:23


عنوان: نه فرشته نه قدیس
نویسنده: ایوان کلیما
مترجم: حشمت کامرانی
ناشر : نو


@darsgoftaar

درسگفتار

17 Oct, 12:23


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

15 Oct, 15:59


⇓ کتاب تخت پروکروستس ⇓
دانلود رایگان فصل اول کتاب تخت پروکروستس

درسگفتار

15 Oct, 15:55


معرفی نسیم نیکلاس طالب

🔹۱۲ سپتامبر ۱۹۶۰ - لبنانی-آمریکایی
نسیم نیکلاس طالب جستارنویس، مدرس، متخصص آمار و تحلیلگر ریسک است.


🔹نسیم نیکلاس طالب (Nassim Nicholas Taleb) در لبنان در یک خانواده‌ی فرهنگی و ثروتمند مسیحی زاده شد. پدرش متخصص سرطان و خون‌شناس و مادرش مردم‌شناس بود. طالب در طول تحصیل نمرات عالی به دست آورد. بااین‌حال جنگ داخلی لبنان تأثیر زیادی بر زندگی‌اش گذاشت. در طول این جنگ خانواده‌ی او همه‌ی اموالشان را از دست دادند و مجبور به مهاجرت شدند، اتفاقی که برایشان قابل پیش‌بینی نبود. طالب لیسانس و فوق لیسانسش را از دانشگاه پاریس دریافت کرد و در مدرسه‌ی وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا (۱۹۸۳) به تحصیل در دوره‌ی ام‌بی‌ای پرداخت و درنهایت با درجه‌ی دکتری علوم مدیریت از دانشگاه پاریس (دوفین) فارغ‌التحصیل شد.

🔹نسیم نیکلاس طالب به زبان‌های زیادی مسلط است. او پیش از آنکه در اواسط دهه‌ی ۱۹۹۰ به‌عنوان یک جستارنویس و محقق بر ابعاد فلسفی و مشکلات ریاضیاتی احتمال تمرکز کند، فعال بورس و معامله‌گر بود. طالب پس از یک دوره‌ی موفق کاری، به نگارش ایده و روش کار خود پرداخت.

🔹نسیم نیکلاس طالب در حال حاضر استاد مهندسی ریسک در مدرسه‌ی مهندسی تندن دانشگاه نیویورک و مشاور سرمایه‌گذاری در وال‌استریت است. نسیم طالب پس از بحران مالی ۲۰۰۸ آمریکا مشهور شد، زیرا او در معروف‌ترین کتاب خود، «قوی سیاه»، این بحران را پیش‌بینی کرده بود و خود نیز بهره‌ی زیادی از سرمایه‌گذاری‌هایش در آن سال برد.

🌱🌱🌱

بهترین کتاب‌های نسیم نیکولاس طالب

📚 کتاب فریفته‌ی تصادف؛ نقش پنهان شانس در زندگی و بازار (Fooled By Randomness: The Hidden Role of Chance in Life and in the Markets): اولین کتاب نسیم نیکولاس طالب است که مضمون اصلی رویکرد وی را در مورد قدرت احتمالات غیرقابل پیش‌بینی در شکل‌دهی به زندگی انسان طرح می‌کند.

📚 کتاب قوی سیاه؛ اندیشه‌ورزی پیرامون ریسک (The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable): به گفته‌ی ساندی تایمز، یکی از دوازده کتاب تأثیرگذار پس از جنگ جهانی دوم است. کتاب قوی سیاه بر اهمیت تعیین‌کننده‌ی ناشناخته‌ها و نامحتمل‌ها بر زندگی انسان تأکید دارد. و اینکه این نامحتمل‌ها به‌عنوان خطای شناختی انسان، برخلاف تصور ما، چه سهم بزرگی از اتفاقات جهان را شامل می‌شوند. استعاره‌ی قوی سیاه اشاره‌ای ا‌ست به وضعیت‌های ناشناخته‌ای که یافته‌ها و پیش‌فرض‌های انسان را مورد تهدید قرار می‌دهند. درحالی‌که قرن‌ها هر انسان معقولی فکر می‌کرد همه‌ی قوها سفید هستند، کشف قوی سیاه در استرالیا، باعث برهم خوردن این پیش‌فرض ظاهراً معقول شد.

📚 کتاب پادشکننده؛ آنچه از بی‌نظمی بهره می‌برد (Antifragile: Things That Gain From Disorder): ادامه و پاسخی به صورت‌مسئله‌ای است که در کتاب قوی سیاه مطرح شده بود؛ ما در دنیای احتمالات غیرقابل پیش‌بینی زندگی می‌کنیم. پادشکننده چیزی است که در مواجهه با جهان عدم قطعیت‌ها و شوک‌ها، قوی‌تر و بهتر می‌شود.

📚 کتاب پوست در بازی؛ عدم تقارن‌های پنهان در زندگی روزمره (Skin in the Game: Hidden Asymmetries in Daily Life): نسیم نقولا طالب در این کتاب به مسئله‌ی عدم تقارن‌ها در زندگی بین ریسک و مسئولیت می‌پردازد. پوست در بازی یک اصطلاح تجاری به معنای مشارکت همراه با پذیرش ریسک به منظور رسیدن به یک هدف است.

📚 کتاب تخت پروکروستس؛ جملات قصار فلسفی و کاربردی (The Bed of Procrustes: Philosophical and Practical Aphorisms): نسیم نیکلاس طالب در نگارش این کتاب از جملات قصار و کوتاه استفاده کرده است. او از یک داستان اسطوره‌ای تاریخی برای طرح استدلالش استفاده می‌کند؛ پروکروستس دست و پای مهمانانش را می‌برید تا بتوانند روی تختی که برایشان مهیا کرده بود جای بگیرند. طالب با این تمثیل، پیش‌فرض‌ها و چهارچوب‌های درونی افراد برای دسته‌بندی و قضاوت را به نقد می‌کشد. او می‌گوید: «نگاهی به اطرافیان بیندازید و تخت‌های پروکروستسی را که خلق کرده‌اید و بعضی از آن‌ها سودمند و برخی محل تردید هستند ببینید.»

@darsgoftaar

درسگفتار

15 Oct, 15:55


معرفی کتاب تخت پروکروستس اثر نسیم نیکلاس طالب

🔹«تخت پروکروستس» عنوان خود را از اساطیر یونانی گرفته است؛ این داستان دربارۀ مردی است که مهمان‌ها را با کشیدن یا بریدن اندام‌هایشان به اندازهٔ تخت خود در می‌آورد. این داستان نمایانگر دیدگاه طالب در مورد پیامد‌های ناخواستهٔ غرور بیش از حدِ تمدنِ مدرن است؛ تغییر انسان‌ها برای اینکه با تکنولوژی هم‌خوان‌ شوند، سرزنشِ واقعیت برای اینکه با مدل‌های اقتصادی هماهنگ نیستند، اختراع بیماری‌ها برای فروش دارو، تعریف هوش به عنوان آنچه در کلاس درس می‌توان آزمود و متقاعد کردن مردم به این امر که کارمندی نوعی بردگی نیست.

🔹این گزین‌گویه‌های بازی‌گوشانه و گستاخانه با افشای خودفریبی‌هایی که تاکنون با آن‌ها زندگی می‌کردید، اما هرگز آن‌ها را تشخیص نداده بودید، شما را شگفت‌زده می‌کنند.نسیم طالب با ترکیبی نادر از شوخ‌طبعی و خردی نیرومند، توهمات انسانی را زیر و رو می‌کند و ارزش‌های کلاسیک شجاعت، ظرافت و فضل و دانش‌ را در برابر بیماری‌های مدرنِ خوره‌ بودن، نافرهیختگی و حقه‌بازی قرار می‌دهد.
 
🌱🌱🌱
خلاصه‌ای از آنچه در کتاب تخت پروکروستس خواهید خواند:
اثر دیگری از نسیم نیکلاس طالب نویسندۀ کتاب پوست در بازی و پادشکننده

🔹در اسطوره‌های یونانی، پروکروستِس، مالکِ ستمگر یک مِلکِ کوچک در کوریدالوسِ، آتیکا، بود که بین راهِ آتن و الئوسیس قرار دارد. در این مِلک مراسم رازآلودی اجرا می‌شد.پروکروستس شیوهٔ‌ مهمان‌نوازی عجیبی داشت. او رهگذرها را می‌ربود، از آن‌ها با شامی مفصل پذیرایی کرده و بعد از آن‌ها دعوت می‌کرد تا شب را در تخت‌خواب‌ نسبتاً خاصی سر کنند.او اصرار داشت که تخت کاملاً اندازۀ مهمان‌ها باشد؛ آن‌هایی که خیلی قد بلند بودند پاهایشان را با تبرِ تیزی قطع می‌کرد و آن‌هایی را که خیلی کوتاه‌ بودند آن‌قدر می‌کشید تا هم‌اندازهٔ تخت شوند (نام او را داماستس یا پلیفمون گفته‌اند، اما به او لقب پروکروستس داده‌ بودند؛ به معنی «کِش‌آورنده»).

🔹پروکروستس به‌حق در چاهی افتاد که خودش کنده بود . از قضا یکی از این رهگذرها تسئوسِ بی‌باک بود که بعدها مینوتور را در دوران قهرمانی خود از پای درآورد.تسئوس بعد از صرف شامِ مرسوم، پروکروستس را وادار کرد در تختِ خودش بخوابد. آن وقت برای اینکه او را کاملاً اندازهٔ تخت کند، سرش را از تنش جدا کرد. به این ترتیب، تسئوس از شیوۀ هرکول برای مقابله به مثل استفاده کرد.

🔹در نسخه‌های شیطانی‌تر (مانند آنچه در دایر‌ة‌المعارف اساطیر یونانی تحت عنوان «کتابخانه» منتسب به آپولودوروس آمده است)، پروکروستس دو تخت داشت، یکی کوچک و دیگری بزرگ. او قربانیان کوتاه قد را وادار می‌کرد روی تخت بزرگ و قربانیان بلند قد را وادار می‌کرد تا روی تخت کوچک دراز بکشند.

🔹هر یک از گزین‌گویه‌های این کتاب دربارۀ یکی از انواع تخت پروکروستس است.ما انسان‌ها با محدودیت‌هایی در دانش خود و آنچه نمی‌بینیم، اعم از نادیدنی‌ها و ناشناخته‌ها، مواجه هستیم و این تنش را با گنجاندنِ زندگی و جهان در ایده‌های شکنندهٔ بازاری،‌ طبقه‌بندی‌های فروکاسته،‌ لغت‌نامه‌های اختصاصی و روایت‌‌های ازپیش‌آماده مرتفع می‌کنیم که گاه پیامدهای ویرانگری دارد. همه ی ما در وجودمان پروکروستسی داریم که افکار، عقاید، شخصیت و رفتار دیگران را با آن می سنجیم و اگر متناسب با تخت اندیشه ی ما نباشند آنها را مورد حمله قرار می دهیم.

🔹علاوه بر این، به نظر می‌رسد ما از این برازشِ پس‌نگر بی‌اطلاعیم، دقیقاً مانند خیاط‌هایی که از تحویل کت و شلوار کاملاً اندازه به مشتری‌ها به خود می‌بالند، اما این کار را تنها با جراحی و تغییر اندام‌های مشتریان خود انجام می‌دهند.به عنوان مثال، کمتر کسی می‌داند که ما مغزهای دانش‌آموزان را از طریق دارو تغییر می‌دهیم تا آن‌ها را با برنامۀ آموزشی تطبیق دهیم، نه برعکس. [به جای اینکه سیستم آموزشی را متناسب با هر دانش‌آموز تغییر دهیم.]

@darsgoftaar

درسگفتار

15 Oct, 15:55


در بخشی از کتاب تخت پروکروستس: گزین گویه‌های فلسفی و عملی می‌خوانیم:

🔸موفقیت یعنی انسان در میان‌سالی همانی بشود که در اواخر کودکی رؤیایش را داشته‌ است. مواردی که این اتفاق نمی‌افتد نتیجه‌ی فقدان کنترل است.

🔸شکست متضاد موفقیت نیست؛ متضاد موفقیتْ خودنمایی از طریق ذکر نام آدم‌های مشهور است.

🔸مدرنیته باید بفهمد ثروتمند بودن و ثروتمند شدن از لحاظ ریاضی، شخصیتی، اجتماعی و اخلاقی یکی نیستند.

🔸تبصره: در همنشینی با فردی با حساب بانکی کوچک‌تر از حساب بانکی شما مجبورید دقیقاً در حد همان میزان دارایی صحبت کنید، ‌جاهایی غذا بخورید که او غذا می‌خورد، عکس‌های تعطیلات خودتان را در پرونس یا هرچیز دیگری که به تفاوت میزان دارایی‌تان اشاره می‌کند نیز به هیچ وجه نشان ندهید.

🔸تنها با پرهیز از برده بودن کاملاً آزاد نخواهید بود، بلکه باید از ارباب بودن نیز بپرهیزید.

🔸روزگار آدمِ حریص را با فقیر کردن او مجازات می‌کند و آدمِ خیلی حریص را با ثروتمند کردن او.

🔸اولویت‌های انسان از آن جا کاملاً برملا می‌شوند که بیشتر خودکشی‌ها ناشی از شرم یا از دست دادن مال و موقعیت اجتماعی هستند تا مواردِ پزشکی.

🔸در جنگ‌های کسب‌و‌کار معمولاً هر دو طرف شکست می‌خورند. در جنگ‌های دانشگاهی هر دو طرف پیروز می‌شوند.

🔸مطالعه‌ی کار و عادت‌های ذهنی یک "نابغه" برای یادگرفتن از او مثل مطالعه‌ی لباس کار سرآشپز برای تقلید کردن از او در آشپزی است.

 🔸نیمی از مردم با لب هایشان دروغ می گویند و نیمی دیگر با اشک هایشان.

🔸عشق بدون فداکاری مانند سرقت است

🔸زیبایی، گفت‌وگویی یک‌جانبه است با امر نادیدنی.

🔸 زیبایی با بی‌نظم و قاعدگی‌های عاری از شرم، زیاد می‌شود؛ شکوهی که از یک خبط بزرگ برمی‌آید.

🔸برای درک «پیشرفت»: همهٔ مکان‌هایی که زشت می‌نامیم، مدرن و ساختهٔ دست انسان هستند (نیوآرک) و هرگز طبیعی و تاریخی نیستند (رم).

🔸عیب و نقص را دوست داریم، از نوع درست؛ برای هنر اصیل و نسخهٔ اولیهٔ ویرایش‌نشده و پر ایراد، حاضریم بهای گزافی پرداخت کنیم.

🔸بسیاری از افراد منتظرند کسی برسد و به او بگویند: «این اثر هنری زیبایی است، این اثر هنری زیبایی است.» بعضی‌ها هم به دو یا چند نفر نیاز دارند.

@darsgoftaar

درسگفتار

15 Oct, 15:55


درباره کتاب پروکروستس

🔹در این کتاب با سه اصل آشنا می‌شوید که در دیگر آثار نسیم نیکلاس طالب مانند کتاب «قوی سیاه» و «فریفته‌ی تصادف» به‌طورکامل توضیح داده شده‌اند:

🔺پذیرش عدم قطعیت: کتاب تخت پروکروستس مخاطبان خود را ترغیب می‌کند که با آغوش باز از عدم قطعیت استقبال کنند. ما باید بپذیریم که جهان مانند تخت پروکروستس همواره در حال تغییر است و برای ماندن در آن، باید سازگاری را تمرین کنیم.

🔺در نظر گرفتن قوی سیاه: نسیم نیکلاس طالب مفهوم «قوی سیاه» را این‌گونه تعریف می‌کند: رویدادهای پیش‌بینی‌ناپذیر، تأثیرگذار و نادر. در نظر گرفتن چنین وقایعی باعث می‌شود که در دنیای پرتلاطم امروزین، آگاهانه تصمیم بگیریم.

🔺پادشکنندگی: دیگر اصطلاحی که با آثار طالب رایج شد، اصطلاح «پادشکنندگی» است. برخی از افراد و سیستم‌ها در مواجهه با هرج‌ومرج، بی‌نظمی، بیماری و به‌طورخلاصه هر اختلالی، بهتر رشد می‌کنند. طالب عقیده دارد که پذیرش چنین مفهومی انعطاف‌پذیری و موفقیت بیشتر را به همراه دارد.

🔹نسیم نیکلاس طالب به ما پیشنهاد می‌کند همانی که هستیم بمانیم و سعی نکنیم در تختی جای بگیریم که برای ما مناسب نیست. او توصیه می‌کند که اولاً با ذهن بازتری به‌سراغ مسائل مختلف برویم و باورهای خود را دائم به چالش بکشیم، ثانیاً به‌جای تلاش برای پیش‌بینی آینده، سیستمی را آماده کنیم که در مقابل رویدادهای غیرمنتظره مقاوم است و ثالثاً، به میزان دانش و محدودیت‌هایمان آگاه باشیم و مغرور نشویم. گزین‌گویه‌ها یا جملات قصار کتاب تخت پروکروستس توضیح داده نشده‌اند؛ زیرا به عقیده‌ی نسیم نیکلاس طالب، همه‌ی جذابیت و رازآلود بودن این جملات، به کوتاه بودنشان است. در فصل آخر کتاب با نام «پس‌گفتار»، بیشتر مفاهیم اصلی تشریح شده‌اند.

🌱🌱🌱
پی‌نوشت:
تخت پروکروستس، کتابی مستقل در مجموعه کتاب‌هایی با نشانِ اختصاصیِ «Incerto» (واژه‌ای لاتین به معنای «ابهام») از نسیم نیکلاس طالب است که به بررسی ابهام، شانس، عدم قطعیت، احتمالات، خطاهای انسانی، ریسک و تصمیم‌گیری در دنیایی می‌پردازد که ما آن را درک نمی‌کنیم.از دیگر کتاب‌های این مجموعه می‌توان به «فریفتهٔ تصادفی بودن»، «قوی سیاه»، «پادشکننده» و «پوست در بازی» اشاره کرد.در این مجموعه از گزین‌گویه‌ها و تأملات، نویسندهٔ کتاب کلاسیک-مدرنِ «قوی سیاه» ایده‌های اصلی خود را به سبکی بیان می‌کند که انتظارش را ندارید.

🔹کتاب تخت پروکروستس در اواخر سال ۲۰۱۰ منتشر شد و به‌سرعت به یکی از آثار محبوب نسیم نیکلاس طالب بدل گشت. نشر نوین کپی‌رایت و حق نشر نسخه‌ی فارسی این کتاب را از آژانس ادبی بروکمن و شخص نویسنده خریداری کرده است. طاهره شفیعی برگردان فارسی کتاب تخت پروکروستس را با ویرایش تخصصی بهنام فلاح منتشر کرده است.
🌱🌱🌱
فهرست کتاب تخت پروکروستس

پروکروستس
تذکر
پیش‌گفتار
پاد روایت‌ها
موضوعات هستی‌شناسانه
مقدس و نامقدس‌
شانس، موفقیت، شادکامی و رواقی‌گری
مشکلات کم‌وبیش جذاب ساده‌لوحی
تسئوس یا زیستن به سبک باستان
جمهوری نامه‌ها
عام و خاص
فریفتۀ تصادفی بودن
زیبایی‌شناسی
اخلاق
استحکام و پادشکنندگی
مغلطۀ بازیپنداری و وابستگی به دامنه
شناخت‌شناسی و دانش حذفی
رسوایی پیش‌بینی
در باب فیلسوف بودن و فیلسوف ماندن
زندگی اقتصادی و سایر موضوعات بسیار عامیانه
حکیمان، ضعیفان و شریفان
ضمنی و صریح‌
در باب انواع عشق و غیرعشق
پایان
پس‌گفتار
 
@darsgoftaar

درسگفتار

15 Oct, 15:55


نسیم نیکلاس طالب

@darsgoftaar

درسگفتار

15 Oct, 15:55


سبک نگارش و دیدگاه‌های نسیم نیکولاس طالب

🔹نسیم نیکلاس طالب را به دلیل سبک خاص نوشتاری‌اش جستارنویس می‌نامند. این شیوه‌ی نگارش تلاشی است برای طرح ایده‌های شخصی فرد در قالبی جذاب. طالب مخالف روش‌های دسته‌بندی اطلاعات و نگرش خطی به مسائل است. او معتقد است مردم همواره با مسائل بر اساس روند منطقی ذهن خود مواجه می‌شوند و از نقش احتمال و شانس بی‌خبرند. او مفهوم قوی سیاه را ایجاد کرد تا به نقش احتمالات غیرقابل پیش‌بینی که می‌توانند به شدت زندگی ما را تحت تأثیر قرار دهند اشاره کند. هدف او از طرح این دیدگاه، ایجاد مقاومت و بهبود عملکرد در برابر حوادث غیرقابل پیش‌بینی است.

🔹نسیم نیکلاس طالب در مورد مسائل فرهنگی رویکرد خاصی دارد. در مورد آموزش آکادمیک معتقد است آکادمی بینش‌هایی ایجاد می‌کند که از واقعیت‌های جهان بسیار دور است. او در عین حال، خواستار لغو جایزه‌ی نوبل اقتصاد شده است، زیرا معتقد است خسارت ناشی از تئوری‌های اقتصادی می‌تواند ویرانگر باشد.

🔹نسیم نیکلاس طالب، در عین حال، با برخی از رویه‌های سیستم‌های مالی نیز مخالف است. او در گردهمایی اقتصاد جهانی سالانه در داووس در سال ۲۰۰۹ با زبانی تند به انتقاد از بانک‌داران پرداخت.
🌱🌱🌱

جوایز و افتخارات نسیم نیکلاس طالب

- ۲۰۰۹ : در فهرست «بانفوذترین اساتید مدیریت» مجله‌ی فوربس

- ۲۰۱۱ : یکی از ۵۰ نفر از تأثیرگذارترین افراد در امور مالی جهانی در بلومبرگ 

- ۲۰۱۳ : در بین ۱۰۰ رهبر فکری تأثیرگذار در جهان به انتخاب مؤسسه‌ی گوتلیب دوتوایلر (the Gottlieb Duttweiler Institute)

- ۲۰۱۶ : دریافت دکتری افتخاری از دانشگاه آمریکایی بیروت

- ۲۰۱۸ : جایزه‌ی نوآور وولفرام (Wolfram Innovator Award) برای مشارکت در تصمیم‌گیری در ساختارهای احتمالی پیچیده و کمتر ایدئال با استفاده از ریاضی.
🌱🌱🌱

نسیم نیکلاس طالب از نگاه دیگران

🔹نسیم طالب مجموعه‌ای از دیدگاه‌های ضد و نقیض را نسبت به خود جلب کرده است. برخی او را پیشگویی ماهر می‌دانند که روندهای اقتصاد جهانی را می‌شناسد؛ چنانچه توانست بحران مالی سال ۲۰۰۸ آمریکا را پیشگویی کند. برخی نیز او را یک سلبریتی بدعنق با نظراتی عوام‌پسندانه می‌دانند.

🔹برایان اپلیارد در مجله‌ی تایمز نسیم نقولا طالب را به‌روزترین و مهیج‌ترین متفکر حال حاضر جهان نامید. دنیل کانمن در مجله‌ی نوبل می‌گوید نسیم نیکلاس طالب شیوه‌ی تفکر مردم در مورد احتمال و شانس را - بالاخص در بازار مالی- تغییر داده است.

🔹از طرف دیگر، آرون برون، نویسنده و تحلیلگر کیفی، در مورد کتاب قوی سیاه به انتقاد از روش طالب پرداخت. جان کای نیز می‌گوید طالب نویسندگان و متخصصان را به‌عنوان افرادی اغلب احمق توصیف می‌کند، درحالی‌که نوشته‌های او پر از حرف‌های بی‌ربط و حواشی است و او بیشتر شبیه پیشگوها عمل می‌کند. 
🌱🌱🌱

جملات برگزیده نسیم نیکلاس طالب

🔹- باید درست هدف‌گذاری کنید، تنها در این صورت است که می‌توانید یک قوی سیاه را تبدیل به قوی سفید کنید.
(کتاب قوی سیاه)

🔹- قرن بیستم، قرن شکست مدینه‌ی فاضله‌‌ی اجتماعی بود. قرن بیست‌ویکم، قرن شکست مدینه‌ی فاضله‌ی فناورانه خواهد بود.
(کتاب تخت پروکروستس)

🔹- وقتی به‌جای استدلالتان به خودتان حمله کردند، مطمئن شوید که استدلالتان درست بوده است.
(کتاب تخت پروکروستس)

🔹- ما برندگان را می‌بینیم و سعی می‌کنیم از آن‌ها بیاموزیم، درحالی‌که خیل عظیمی از بازندگان وجود دارند.
(کتاب فریفته‌ی تصادف)

@darsgoftaar

درسگفتار

15 Oct, 15:55


درباره‌ی مجموعه‌ی اینسرتو

مجموعه‌ی اینسرتو شامل ۴ کتاب از نسیم نیکلاس طالب است با نام‌های: فریفته‌ی تصادف، قوی سیاه، تخت پروکروستس و پادشکننده. نام این مجموعه از کلمه‌ی لاتین «incerto» به معنای ابهام آمده است. در مجموعه کتاب‌ اینسرتو موضوعاتی چون ابهام، عدم قطعیت، احتمالات، ریسک، خطاهای انسانی، شانس و... بررسی می‌شوند.
🌱🌱🌱

نکوداشت‌های کتاب تخت پروکروستس.

 Taleb’s crystalline nuggets of thought stand alone like esoteric poems. 
🔹تکه های بلورین اندیشه ی طالب همانند اشعاری رمزی و درونی قائم به ذات خویش اند.
Financial Times


 Playful and irreverent, these aphorisms will surprise you by exposing self-delusions you have been living with but never recognized. 
🔹این جملات بازیگوشانه و هتاکانه با افشای توهم و فریب وجودی تان (که شما همواره از آن غافل بوده اید)شما را شگفت زده خواهد کرد.
Amazon

🔹نسیم نیکلاس طالب در کتاب تخت پروکروستس، شوخ‌طبعی و قدرت یادگیری خودش را به نمایش می‌گذارد. همه‌ی ضدقهرمانان او در این کتاب حضور دارند: بانکداران، احمق‌ها، سیاست‌مداران، روزنامه‌نگاران و... . قهرمانان او نیز در کتاب هستند: آنارشیست روشن‌فکر، فیلسوف تنبل، افراد کنجکاو و...
(ایندیپندنت)

🔹مجموعه‌ای سرگرم‌کننده از کلمات قصار که درباره‌ی همه چیز هست. از فضای مجازی گرفته تا شغل مناسب و چیزهای دیگر. نگاه خنده‌دار و گذرای نسیم نیکلاس طالب به زندگی.
(روزنامه‌ی تایمز)

🔹کتاب تخت پروکروستس مشاهدات طالب درباره‌ی ثروت، دانشگاه، مدرنیته، تکنولوژی و بسیاری از جنبه‌های دیگر دنیای مدرن است. می‌توانید جملات زیادی را از این اثر نقل کنید.
(نیویورک تایمز)
🌱🌱🌱

کتاب تخت پروکروستس برای چه کسانی مناسب است؟

اگر می‌خواهید در دنیای مدرن و عصر عدم قطعیت دوام بیاورید، کتاب تخت پروکروستوس را بخوانید.

@darsgoftaar

درسگفتار

15 Oct, 15:55


عنوان : تخت پروکروستس
گزین گویه های فلسفی و‌علمی

نویسنده :
نسیم نیکلاس طالب
مترجم : طاهره شفیعی
با ویراستاری تخصصی بهنام فلاح
ناشر : نوین


نشر نوین، با دریافت کپی‌رایت نسخۀ فارسی کتاب The Bed of Procrustes: Philosophical and Practical Aphorisms از Nassim Nicholas Taleb و آژانس ادبی ایشان،‌ Brockman, Inc اقدام به انتشار کتاب با نام تخت پروکروستس کرده است.
طبق این اجازۀ رسمی، تمامی حقوق این اثر از جمله انتشار کاغذی و الکترونیکی آن برای نشر نوین محفوظ بوده و ترجمه و انتشار مجدد آن توسط سایر مترجمان و ناشران ایرانی، خلاف قوانین کپی‌رایت بین‌المللی و اخلاق حرفه‌ای است.

@darsgoftaar

درسگفتار

15 Oct, 15:55


📓📔📒📕📗📘📙
#معرفی_یک_کتاب

📓📔📒📕📗📘📙

@darsgoftaar

درسگفتار

14 Oct, 18:18


📚 تغییر مسیر اثر
شریل سندبرگ

نویسنده، فعال اجتماعی و از مدیران ارشد فیس‌بوک است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:
«کتاب را برای زنانی می‌نویسم که می‌خواهند شانس خود را برای پیشرفت و دستیابی به اهداف‌شان‌ افزایش دهند؛ چه در شغل و چه در زندگی شخصی! و این شامل تمام زنان در تمام مراحل زندگی و کار می‌شود؛ زنانی که تازه به دنبال کار هستند، آنها که شاغلند و کسانی که بعد از مدتی وقفه خواهان برگشت به موقعیت شغلی خود هستند.
هدف دیگرم برای نوشتن این کتاب، مردانی هستند که می‌خواهند خواسته زنان به‌عنوان همکار، همسر، مادر یا دختر را درک کنند و درنتیجه بتوانند در ساخت دنیایی برابر، سهیم باشند».

درسگفتار

14 Oct, 18:18


پی دی اف کتاب تغییر مسیر

👇👇👇👇