مدرسه علوم انسانی @zistboommedia Channel on Telegram

مدرسه علوم انسانی

@zistboommedia


🔹من یک معلم هستم.
🔹️شنونده ی خوبی باشیم.
🔹خوب زندگی کردن به آموزش نیاز دارد.
🔹علوم انسانی را برای بهتر زیستن بیاموزیم.
🔹️من کامل نیستم، همه ی حقیقت هم در نزد من نیست.



🔹مطالب منتشر شده فقط جهت تبادل اندیشه و تفکر است والزاماً نظر بنده نیست.

مدرسه علوم انسانی (Persian)

مدرسه علوم انسانی یک کانال تلگرام با نام کاربری zistboommedia است که به عنوان یک معلم فعالیت میکند. این کانال به منظور آموزش و انتقال دانش در حوزه علوم انسانی تاسیس شده است. اگر شما هم یک شنونده فعال هستید و به دنبال یادگیری و توسعه فردی خود هستید، این کانال میتواند یک منبع عالی برای شما باشد. هدف اصلی این کانال ارتقای کیفیت زندگی افراد از طریق آموزش و تبادل اندیشه در حوزه علوم انسانی است. در مدرسه علوم انسانی، شما میتوانید مطالب متنوعی از جمله مقالات، ویدئوها، و نکات آموزشی درباره روانشناسی، جامعه‌شناسی، فلسفه و دیگر حوزه‌های علوم انسانی پیدا کنید. این مطالب به شما کمک میکنند تا بهترین نسخه خود را پیدا کرده و زندگی بهتری را تجربه کنید. هر چند که مدرسه علوم انسانی ادعا نمیکند که همه جواب‌ها و حقایق در اختیارش قرار دارد، اما این کانال یک فضای مناسب برای تبادل اندیشه و تفکر فراهم کرده است. پس بیایید همراه با مدرسه علوم انسانی، به دنیای علوم انسانی و اندیشه پیوسته و بهترین نسخه خود را کشف کنید!

مدرسه علوم انسانی

20 Nov, 06:30


Ⓜ️ "شبکه‌سازی و آینده ایران"


📝 دکتر محمود سریع‌القلم
استاد علوم سیاسی دانشگاه شهیدبهشتی




چرا روزنامۀ نیویورک تایمز بیش از ۱۳۰میلیون نفر خواننده و ۵میلیون نفر مشترک دارد؟ یک علت در میان علل مختلف به نظر مهمتر است: چون خبرنگارانی که برای نیویورک تایمز می‌نویسند "شبکه داخلی و جهانی" دارند. فقط این نیست که خبرنگاران نیویورک‌تایمز، اطلاعات (Database) دارند، کمااینکه بسیاری دیگر به آنها دسترسی دارند، بلکه به شبکه‌ای (Networking) از افراد مرتبط هستند که Data را تفسیر می‌کنند.

یکبار یک خبرنگار نیویورک‌تایمز به این نویسنده گفت: به فاصله ۴۸ساعت وارد هر کشوری بشوم، می‌توانم با ده نفر اول سیاسی و فکری آن کشور مصاحبه و ملاقات کنم. سپس جوهر این مصاحبه‌ها را استخراج می‌کنم و با Data مخلوط می‌کنم و ده‌ها میلیون نفر آن مطلب را می‌خوانند و در تصمیم‌گیری‌های خود استفاده می­‌کنند.

بنابراین، خبرنگاری که شبکه‌ای ندارد و میان ذهن خود و برداشت خود با ده‌­ها ذهن دیگر ارتباط برقرار نمی­‌کند، سخنانش در حد تحریریه باقی می‌ماند.

خبرنگاران را می‌توانیم به گروه‌­های دیگر تعمیم دهیم: کارآفرینان، سیاستمداران، نویسندگان، اساتید دانشگاه، دانشجویان و گروه‌­های حرفه‌ای دیگر.

اگر تولیدکننده­‌ای با هم‌قطاران داخلی و خارجی خود تبادل اطلاعات و تحلیل نکند، طبعا در محیطِ محدودتری تصمیم‌سازی خواهد کرد.

اگر نویسنده و یک دانشگاهی صرفا در خلوتِ ذهن خود، نظریه بنویسد بدون آنکه مَحّک بیرون از ذهن بخورد، در دایره‌ای با شعاع محدود قرار خواهد گرفت و کارآمدی نخواهد داشت. شعاعِ دایرۀ تعامل و معاشرت، سرنوشت افراد، بنگاه‌­ها، سیستم‌ها و حکومت‌ها را تعیین می‌کند.

کسانی که کتاب­‌های جدید نمی­‌خوانند، سفر نمی‌کنند، مشاهده نمی‌­کنند، دیالوگ ندارند و با طیفی از شبکه‌ها در تعامل نیستند، چگونه می‌توانند کارآفرینان، نویسندگان، سیاستمداران و خبرنگاران نوآور و خلاقی باشند؟

دلیل شکستِ برجام این بوده و هست که کشور در شبکه نیست. برجام نتیجه تعجیل دو رییس‌جمهور بدون شبکه‌سازی بود.

یک رییس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند از معاهده نفتا (قرارداد تجاری آمریکا با کانادا و مکزیک) خارج شود؛ چون ۸۹نفر در سنای آمریکا آن را تایید کرده‌اند.

چرا سنگاپور با جمعیتِ پنج میلیونی می‌تواند میلیاردها دلار سرمایه جذب کند؟ چون در شبکه است. چرا کره‌جنوبی میلیون‌ها دلار برای لابی خرج می‌کند؟ چون می‌خواهد در شبکه باشد.

چرا معمولا در اروپا، دانشجویان لیسانس، یک سال از چهار سال دوران تحصیل را در کشور دیگری درس می‌خوانند؟

چرا بنگاه­‌های اقتصادی دائما افراد مختلف را به جلسات هیات مدیره و حتی کارمندان خود دعوت می‌کنند تا در "معرض" سخنان و تفاسیر جدید قرار گیرند؟

چرا یک استاد دانشگاه باید در یک شبکۀ جهانی باشد تا بتواند نوآور باشد؟ چرا یک نمایندۀ مجلس باید در طول یک روز با نمایندگان ده‌­ها کشور در تماس باشد تا در جریان تحولات منطقه‌ای و جهانی باشد؟ چرا افراد امنیتی و نظامی باید با هم‌­قطاران خود حداقل در ۲۰-۳۰کشور تماس دائمی داشته باشند تا Data را دقیق تجزیه و تحلیل کنند و گرفتار بسته شدن زودهنگام تحلیل نشوند؟

تصمیم‌سازی نیازمند شبکه‌سازی است. تصمیم‌سازی­‌های مهم­‌تر، شبکه­‌های وسیع­‌تر و پیچیده‌­تر می‌طلبد. بودنِ در شبکه‌ها حتی پی­‌آمدهای مثبتِ اخلاقی دارد؛ زیرا افراد متوجه می­‌شوند از آنها باهوش‌­تر و مطلع‌­تر و دقیق­‌تر هم وجود دارد و از دایره بسته‌­ خودخواهی، خودمحوری، خودحق‌پنداری و خودبزرگ‌پنداری خارج می­‌شوند.

پیامدهای ایزوله بودن جامعه ما از جهان، خود را در ۵ تا ۱۰سال آینده نشان خواهد داد: وقتی یک دانشجو، نویسنده، دانشگاهی، صنعت­‌گر، پزشک، سیاستمدار، کشاورز و کارآفرین سال‌ها صرفا در مدارها و شبکه­‌های محدود فکر کرده، تعامل کرده و تصمیم گرفته است، نوآوری او به حداقل خواهد رسید. شبکه‌­های اجتماعی(Social Media) جایگزینی برای دیدن، شنیدن، صحبت کردن وشنیدنِ انتقاد نیستند.

اگر اهمیتِ اقتصاد بین‌­الملل را دقیق و از طریق تعامل و شبکه­‌های جهانی متوجه بودیم، به احتمال زیاد در اقتصاد همسایۀ نزدیک خود در ۲۵۰کیلومتری سرمایه­‌گذاری می‌کردیم تا اینکه وقت و منابع مالی‌مان را ۱۳۹۰۰کیلومتر آن طرف دنیا با بولیوی، کوبا و ونزوئلا، که سه کشور ورشکسته سیاسی و اقتصادی هستند و به فقر و فساد معروف هستند، صرف می‌کردیم...



▪️متن کامل در لینک زیر و مشاهده فوری

https://www.asriran.com/fa/news/778123



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

20 Nov, 04:31


Ⓜ️ شاپور بختیار چگونه با وجود شش محافظ در خانه اش کشته شد؟


وقتی در خرداد ۱۳۵۶ شاپور بختیار، داریوش فروهر و کریم سنجابی از چهره های شاخص جبهه ملی در نامه ای سرگشاده، از محمد رضا شاه پهلوی خواستند که به استبداد پایان داده، زندانیان را آزاد و قانون اساسی را رعایت کند، کمتر کسی حدس می زد که یک سال بعد شاپور بختیار آخرین نخست وزیر رژیم پادشاهی در ایران باشد.نامه شاپور بختیار و دوستانش به شاه متهورانه تنظیم شده بود و لقب همیشگی آریامهر در کنار نام پهلوی دوم نیامده و تاریخش هم نه شاهنشاهی که هجری شمسی بود.

یک سال بعد انقلاب به اوج رسید. شاه سه نخست وزیر را عزل و پیش از ترک ایران شاپور بختیار را به عنوان نخست وزیر معرفی کرد. سیاستمداری که خود را مرغ طوفان خوانده بود پس از ۳۷ سال مبارزه با رژیم شاه، تنها ۳۷ روز نخست وزیر بود. او پس از فرار از ایران، به یکی از اصلی ترین مخالفان جمهوری اسلامی تبدیل شد، به عراق رفت، با صدام حسین بارها ملاقات کرد و با کمک او کودتایی برای سرنگونی حکومت تازه تاسیس در ایران اجرا کرد.پس از ناکامی کودتای نوژه، صدام به ایران حمله کرد، حمله... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Nov, 17:00


Ⓜ️ بر خلاف #مسئولان‌فوتبال‌ایران که در تلاشند استادیوم‌ها هر روز خلوت‌تر شود، عربستانی‌ها با تشویق تماشاگران به حضور در ورزشگاه‌ها، در پی آن هستند که در این زمینه نیز به استانداردهای بین‌المللی نزدیک‌تر شوند.



-Davar-



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Nov, 16:31


Ⓜ️ در نظام مالی ما، حاکمیت دو خزانه دارد:
خزانه‌ی دولت و خزانه‌ی رهبری. ما در هیج جای دیگر دنیا اینچنین چیزی نداریم.


▪️روغنی زنجانی رییس سابق برنامه و بودجه
▪️عبدی مدیا



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Nov, 15:30


Ⓜ️ کریسپر یا مهندسی ژنتیک


کریسپر (CRISPR) چیست و چگونه می‌تواند سرنوشت انسان را تغییر دهد؟ در این ویدیو، به بررسی یکی از پیشرفته‌ترین و جنجالی‌ترین تکنولوژی‌های علمی تاریخ می‌پردازیم؛ فناوری‌ای که به ما اجازه می‌دهد ژن‌ها را به‌صورت دقیق و هدفمند ویرایش کنیم.

تصور کنید بتوانیم با استفاده از این ابزار قدرتمند، بیماری‌های ژنتیکی را برای همیشه حذف کنیم. اما ماجرا به اینجا ختم نمی‌شود! کریسپر حالا وارد مرحله‌ای شده که بحث‌های عمیق‌تری را مطرح می‌کند: آیا می‌توان انسان‌ها را طراحی کرد؟ طراحی انسان یا همان "طراحی ژنتیکی" یکی از موضوعات بحث‌برانگیز در دنیای علم است. با کریسپر، دانشمندان در آستانه توانایی تغییر ویژگی‌های ژنتیکی انسانی هستند. آیا می‌توان هوش، قد، رنگ چشم یا حتی مقاومت در برابر بیماری‌ها را با استفاده از این فناوری تغییر داد؟ آیا می‌توان بیماری‌های ارثی مانند سرطان یا آلزایمر را ریشه‌کن کرد؟ آیا کریسپر می‌تواند به خلق انسان‌هایی با ویژگی‌های برتر منجر شود؟چالش‌های اخلاقی و علمی طراحی انسان چیست؟.... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Nov, 14:31


Ⓜ️ چهارباغ صفوی در گذر زمان

▪️بخش دوم مستند هدف شاه عباس از ایجاد چهارباغ +++

▪️قسمت اول




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Nov, 13:30


Ⓜ️ دین فربه شده اخلاق را هم می خورد!


تا جایی که به یاد دارم ایام عزاداری برای اهل بیت دهه اول محرم بود و سه روز فاطمیه. عزاداری در بقیه مناسبتها مخصوص بیوت علما و مراجع بود و شاید مختصری در مساجد. البته خیلیها روضه خانگی داشتند و ماهی یکبار روضه خوانی به خانه می آوردند و برای تیمن و تبرک خانه و خانواده روضه مختصری برپا می شد و ذکر مصیبتی از امام شهید به میان می آمد. شیخ مندلی که آن روزها جوان بود و درس طلبگی می خواند پای ثابت دعوت زنان برای روضه های خانگی بود. بنده خدا نابینا بود. خواهر یا برادر کوچکترش دستش را می گرفت و این خانه و آن خانه می برد برای روضه خواندن. خانه ما هم می آمد. لازم هم نبود مستمعی باشد. همین که صاحب خانه و بچه ها بودند کفایت می کرد. شیخ مندلی روضه و مصیبتش را می خواند و مامان یک تومنی کف دستش می گذاشت و می رفت تا ماه بعد. بعدها ملای دیگری از روستا آمد که مساله دان هم بود. زن بود. همین باعث شد کارش بگیرد. برخی که به دنبال دانستن احکام شرعی و آموختن آن بودند از ملا حافظی دعوت می کردند بیاید برایشان مساله بگوید. این جلسات شلوغتر از روضه های خانگی بود. زنها پیش او قرائت نمازشان را درست می کردند. ملا هم به آنها قرائت قرآن یاد می داد و چند تا مساله شرعی برایشان می گفت. کم کم زنان که اکثرا بیسواد بودند و دوست داشتند حالا که تمام وقتشان به شست و شو و روفت و روب و پخت و پز و بچه داری می گذشت کمی هم به اطلاعاتشان اضافه کنند، پایشان به این جلسات باز شد. علاوه بر اینها در ماه مبارک رمضان هم مردم برای شنیدن سخنرانی به مساجد می رفتند. سخنرانی هایی که عموما اخلاقی بود و سیاست در آن راه نداشت. مناسک مذهبی بیش از این نبود. دعای کمیل و ندبه و سمات و ...در برخی خانه ها با تعدادی محدود برگزار می شد. هیچ مراسمی به جز سخنرانی های مذهبی در ایام خاص که از رادیو پخش می شد دولتی نبود. همه آن مراسم با هزینه شخصی افراد انجام می شد.

پس از انقلاب اما آنچنان مناسک مذهبی فربه شد که تمام فضای شهرها و روستاها را پر کرد و کمتر جایی از شعائر مذهبی خالی ماند. از در و دیوار گرفته تا بدنه اتوبوسها و تا تمام کانالهای رادیویی و تلویزیونی تبلیغ دین کردند و دعوت به دینداری. عزاداریها به تمام ایام سال به جز ایامی محدود گسترده شد. یک هفته قبل از محرم و چند روز بعد از صفر، ۲ ماه فاطمیه و سپس محسنیه و اخیرا عزای ام البنین و سکینه و رقیه و ... به ایام مصیبت اصافه شد و سفره مداحان را رنگین کرد تا جایی که دین نزد جوانان یادآور غم و سوگواری شد و مخالف شادی! زنان طبقات میانی جامعه از مستمعان پر و پا قرص این مجالس شدند و حاکمیت صحنه گردان اصلی این فضا! چون ثابت شده که مردم سرگرم مناسک ظاهری و دلبسته ثواب اخروی، کمتر به علت اصلی بدبختی های خود فکر می کنند و کمتر مزاحم سفره های رنگین حاکمان می شوند!


به عقیده جامعه شناسان، بهترین آموزه اخلاقی هم اگر مکررا گفته و شنیده شود نه تنها تاثیر گذاری خود را از دست می دهد بلکه به ضد خود تبدیل می شود. بخصوص وقتی منادیان دین مردم را به صبر در مقابل کمبودها دعوت کنند و خود از چرب و شیرین دنیا بهره مند باشند! پس با پمپاژ دین و آموزه های آن به وسیله تمام امکانات تبلیغی و رسانه ای، نه تنها جامعه سالمتر و‌ اخلاقی تر نشد که شاهد فروپاشی اجتماعی گسترده و دین گریزی نسل جوان و بی اخلاقی های فراوان هستیم و همه اینها با سرمایه مردمی انجام شد که پیش از پر کردن دل و ذهنشان با دین، نیاز به سیر شدن شکمشان با نان داشتند که گفته اند، فقر که از دری وارد شود دین از در دیگر می رود. و چه ساده لوح بوده و هستند آنان که می پندارند ملت گرسنه تا پای جان از آرمان حاکمان حمایت می کند و در مقابل بیگانگان مقاومت!


📝 فرشته مزینانی

▪️کانال حوری




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Nov, 12:31


Ⓜ️ بی نظیر مثل هلن؛ داستان زندگی هلن کلر


هلن کلر یکی از شخصیت‌های برجسته و الهام‌بخش تاریخ است که با وجود نابینایی و ناشنوایی، به‌عنوان نویسنده، سخنران، و فعال اجتماعی به موفقیت‌های بزرگی دست یافت. هلن کلر در سال 1880 به دنیا آمد و در سن 19 ماهگی به ‌دلیل بیماری تب سرخ، بینایی و شنوایی خود را از دست داد. این اتفاق، او و خانواده‌اش را با چالش‌های بسیاری روبه‌ رو کرد. اما با ورود معلمی به نام آنی سالیوان، مسیر زندگی او دگرگون شد. سالیوان با روش‌های خلاقانه، توانست به هلن کلر آموزش دهد که با لمس کردن، معانی کلمات را درک کند و دنیای پیرامونش را بشناسد. این آغاز مسیر تحول برای هلن بود.

هلن کلر بعدها به نخستین فرد نابینا و ناشنوایی تبدیل شد که موفق به کسب مدرک دانشگاهی از کالج رادکلیف شد. او در طول زندگی خود بیش از 12 کتاب نوشت و در زمینه‌های مختلفی از جمله حقوق معلولان، حقوق زنان و عدالت اجتماعی فعالیت داشت. کتاب معروف او به نام "داستان زندگی من" به یکی از پرفروش‌ ترین کتاب‌ها تبدیل شد و داستان الهام‌ بخش زندگی او را به ... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Nov, 10:30


Ⓜ️ منطق و شهود


غالب کارهایی که روزانه انجام میدیم توسط شهود (یا عقل ناخودآگاه) ما انجام میشه و جالب اینجاست که این شهود از ترکیب نتیجه تجربیات همه ی اجدادمون، تربیت والدین ما، و تلاش و تعاملات خودمون تا به امروز حاصل شده. تو این اپیزود، به نقش شهود در کنار منطق (به عنوان بخش خودگاه عقل) می‌پردازیم و یاد می‌گیریم که چطور می‌تونیم از این دو قدرت به طور موثر و هماهنگ، برای بهبود کیفیت زندگی و رسیدن به اهدافمون استفاده کنیم. +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Nov, 09:31


Ⓜ️ #ترامادول
#شیشه
#آمفتامین
#بنزودیازپین
همه داخل آزمایش دختر 30 ساله مثبت بود در حالی که هیچکدوم رو نخورده.
چطوری ممکنه؟

قرص لاغری مصرف میکرد.
امروز برای بار سوم دیالیز شد.


_یه سلول_



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Nov, 08:30


Ⓜ️ ذهنیت منفي | ذهنیت مثبت


▪️اشتباهات و فیلترهای ذهنی،
تفکر منطقی و مفید و تفکر غیر منطقی یا غیر مفید :



🪧چند نمونه از اشتباهات یا خطاهایی که اغلب مانند ویروس همراه فکر ما هستند عبارتند از:


تفكر همه يا هيچ :
همه چيز راسفيد و در غير اين صورت سياه مي بينيد هر چیز كمتر از كامل شكست بي چون و چرا است.

تعميم مبالغه آميز :
هر حادثه منفي و از آن جمله يك ناكامي را ، شكستي تمام عيار و تمام نشدني تلقي مي كنيم و آن را با كلماتي چون «هميشه» و «هرگز» توصيف مي كنيم. فردي افسرده كه در حال رانندگي پرنده اي به شيشه اتومبيلش خورده بود گفت : چقدر بد شانس هستم، "هميشه پرنده ها به شيشه اتومبيل من مي خورند."

فيلتر ذهني:
تحت تاثير يك حادثه منفي همه واقعيت ها را تار مي بينيد. به جزيي از يك حادثه منفي توجه كرده و بقيه را فراموش مي كنيد شبيه چكيدن يك قطره جوهر كه بشكه آبي را كدر مي كند. به خاطر ارايه يك مقاله در كلاس از سوي استاد و اكثر دانشجويان تشويق ميشويد اما به دليل انتقاد يكي دو نفر از دانشجويان روحيه خود را از دست مي دهيد.

بي توجهي من امر مثبت :
با بي ارزش شمردن تجربه هاي مثبت، اصرار بر مهم نبودن آن داريد. كارهاي خوب خود را بي اهميت مي خوانيد، مي گوييد كه هر كسي مي تواند اين كار را انجام دهد. بي توجهي به امر مثبت شادي زندگي را مي گيرد و شما را به احساس ناشايسته بودن سوق مي دهد.

نتيجه گيري شتابزده :
بي آنكه زمينه محكمي وجود داشته باشد نتيجه گيري شتابزده مي كنيد.

ذهن خواني : بدون بررسي كافي ، نتيجه مي گيريد كه كسي در برخورد با شما واكنش منفي نشان مي دهد.

پيشگويي : پيش بيني مي كنيد كه اوضاع بر خلاف ميل شما در جريان خواهد بود و بدون هر گونه بررسي مي گوييد : از عهده انجام اين كار برنخواهم آمد و آبرويم خواهد رفت.

درشت نمايي :
از يك سو در باره اهميت مسايل و شدت اشتباهات خود مبالغه مي كنيد و از سوي ديگر، اهميت جنبه هاي مثبت زندگي را كمتر از آنچه هست بر آورد مي كنيد.

استدلال احساسي :
فرض را بر اين مي گذاريد كه احساسات منفي شما لزوماً منعكس كننده واقعيتها هستند.

بايدها و نبایدها :
انتظار داريد كه اوضاع آن طور كه شما مي خواهيد وانتظار داريد، باشد. خيلي ها مي خواهند با بايدها و نبايدها به خود انگيزه بدهند(نبايد آن شيريني را بخورم) اغلب بي تاثير است زيرا بايدها توليد تمرد مي كند و اشخاص تشويق مي شوند درست بر عكس آن را انجام دهند.

برچسب زدن :
برچسب زدن ، شكل حاد تفكر همه يا هيچ است. به جاي اينكه بگوييد: اشتباه كردم، به خود بر چسب منفي مي زنيد. (من بازنده هستم) برچسب زدن عير منطقي است، زيرا شما با كاري كه مي كنيد تفاوت داريد. انسان وجود خارجي دارد اما بازنده و يا احمق وجود خارجي ندارد. اين برچسبها تجربه هايي بي فايده هستند كه منجر به خشم، دلسردي، اضطراب و كمي عزت نفس مي شوند.

شخصي سازي وسرزنش :
خود را بي جهت مسئول حادثه اي قلمداد مي كنيد كه به هيچ وجه امكان كنترل آن را نداشته ايد. وقتي مادري از آموزگار فرزندش مي شنود كه وي در مدرسه خوب درس نمي خواند باخود مي گويد: اين نشان مي دهد كه من مادر بدي هستم. در صورتي كه بهتر است در چنين مواقعي علل درس نخواندن فرزند را جسجو كند. شخصي سازي منجر به احساس گناه، خجالت و ناشايسته بودن مي شود. بعضي ها عكس اين كار را مي كنند و سايرين و يا شرايط را علت مشكلات خود تلقي مي كنند و توجه ندارند كه ممكن است خود در ايجاد شرايط سهيم باشند .



▪️بر گرفته و تلخیص شده از کتاب : ازحال بد به حال خوب || دیوید برنز



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Nov, 06:30


Ⓜ️ سلاخی اعتماد عمومی!


▪️بازخوانی یک روایت


جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ با دو بمبی اتمی بر فراز دو شهر ژاپن پایان یافت؛ تا گزاره عجیب «بمبی برای صلح» برای مدتی کوتاه، برای جنگ طلبان دل‌خوشی به همراه بیاورد. اما در کمتر از ۴ سال یعنی در ۱۹۴۹ شوروی توانست انحصار آمریکاییان در داشتن بمب اتمی را بشکند و البته با این کارش زمینه‌ساز آغاز دوران «جنگ سرد» میان دو ابرقدرت شود.

وقتی بمب اتمی روس‌ها آزمایش شد، آمریکاییان در شوک، بهت و حیرت بودند. آن‌ها از طریق آزمایش‌های خود پیش از اعلام رسمی روس‌ها متوجه شدند که آزمایش روس‌ها موفقیت‌آمیز بوده است! این خبر برای آنان که در سر لاف حکمرانی جهان را می‌پروراندند؛ هولناک بود و همین کافی بود تا همان روز شورای راهبرد هسته‌ای آمریکا تشکیل جلسه دهد. پرسش‌هایی که باید مورد بررسی قرار می‌گرفتند، زیاد بودند؛ اما یک پرسش، عملیاتی و فوری بود: «موضع رسمی آمریکا در برابر این خبر چه باشد؟»

این پرسش کلیدی یعنی پاسخ‌گویی به پرسش‌هایی کوچک‌تر مانند این: واکنش آمریکا در برابر اعلام خبر رسمی توسط روس‌ها چه باشد؟ چگونه در برابر شعارهایی که تا کنون در کشورشان داده بودند، پاسخ بگویند؟ چگونه وقتی قدرت را برابر با بمب اتمی تعریف کرده‌اند، حالا در برابر یک بمب اتمی دیگر پاسخ دهند؟

می‌توان از روی خاطرات و گزارش‌ها حدس زد که آن روز اعضاء شورا تا چه حد در شوک و بهت بوده‌اند و چقدر تصمیم‌گیری برایشان سخت بوده است. اما آنان «تصمیم سخت» را گرفتند: آن‌ها ترجیح دادند خبر آزمایش موفقیت‌آمیز را پیش از روس‌ها و توسط خود آمریکایی‌ها منتشر شود!

در حالی که برخی از اعضاء استدلال داشتند که این خبر موجی از ناامیدی را در میان مردم و نظامیان خواهد پراکند، اما ترجیح دادند این سختی را پیش‌دستانه تحمل کنند!


📌 چرا این تصمیم گرفته شد؟

حتی در کتاب «معمای زندانی» (به قلم پاندستون و ترجمه‌شده به فارسی) که روایتی ساده و روزنامه‌نگارانه از نظریه‌های بازی‌ها و کاربردهای آن در جنگ سرد است، در کنار بازی «معمای زندانی» به روایت فون‌نویمان (مبدع نظریه بازی‌ها) از آن تصمیم‌گیری می‌پردازد. موضوعی که شاید ربطی به نظریه بازی‌ها ندارد؛ اما قابل توجه است.

▪️چند گزاره می‌تواند نگاه واقع‌گرایانه را به این مساله بازآرایی کند:

1️⃣ پذیرش واقعیت تلخ: آن‌ها می‌دانستند که در واقعیت رخ داده، هرچند تلخ باشد، هیچ‌گونه تغییری نمی‌توانند بدهند. باید واقعیت را پذیرفت و دانست که این واقعیت دیر یا زود آشکار خواهد شد.

2️⃣ اهمیت زمان: آن‌ها خوب می‌دانستند که انکار آن واقعیت تلخ و از دست دادن زمان تنها اوضاع را پیچیده‌تر و تلخ‌تر می‌کند. تصمیم سخت را باید در زمان کوتاه گرفت. از دست رفتن زمان یعنی دادن زمین بازی به دیگران!

3️⃣ اعتماد عمومی اصلی‌ترین دارایی ملی: شنیدن این خبر تلخ از زبان روس‌ها که دشمنان اصلی آنان بودند، نه تنها بر وحشت عمومی از مساله می‌افزود، بلکه واقعیت تلخ‌تر آن بود که اعتماد عمومی به دولت به دلیل پنهان‌کاری‌اش نیز از دست می‌رفت. آن‌ها در همان لحظه به این مساله اشاره کردند که «در زمان سخت نبرد، اصلی‌ترین دارایی ملی‌شان اعتماد عمومی است»؛ یا به زبان دیگر «هر چیزی را می‌توان از دست داد غیر از اعتماد عمومی»!

4️⃣ نمایش قدرت: وقتی «تصمیم سخت» را می‌توانی به خوبی اجرا کنی، نمایشی از قدرت خود ارائه خواهی داد. نمایشی که در آن می‌توانی به مردم خودت و به دنیای بیرون از مرزهایت نشان دهی که تصمیم‌های سخت را می‌گیری، و خبرهای ناگوار را خودت پیش از دیگری و پیش از دشمن‌ات اعلام رسمی می‌کنی!


🛜 تجویز راهبردی


📌 تمامی دولت‌ها و ملت‌ها لحظات سخت داشته‌اند، لحظاتی که بین دو راهی تصمیم سخت و بی‌تصمیمی یکی را انتخاب می‌کرده‌اند. برخی تصمیم سخت گرفته‌اند و برخی در دیگر بی‌تصمیمی را؛ یعنی نادیده‌انگاری، پنهان‌کاری و تعلل!

📌اما برای برنده شدن و برنده ماندن باید تصمیم سخت را گرفت. باید تصمیمات سخت را فهرست کرد، و سود و زیان هر کدام را ازنگاه طرفداران و منتقدان‌تان ارزیابی کنید. دقیق مشخص کنید مسئولیت هر تصمیم را چه کسی می پذیرد. تصمیم سخت یعنی تصمیم هزینه‌دار، یعنی تصمیمی که حتما هزینه‌های مشهود، قطعی و بزرگی در کوتاه‌مدت دارد؛ اما در بلندمدت سودهای نامشهود، غیرقطعی و البته بزرگ‌تری دارد. سود اعتماد اجتماعی، حتما بلندمدت، غیرمشهود و البته غیرقطعی است؛ اما هزینه‌های کوتاه‌مدت اعلام یک اشتباه، عذرخواهی و کناره‌گیری قطعی و مشهود است.



📝 دکتر امیر ناظمی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Nov, 04:30


Ⓜ️ چهره دوگانه یک سیاستمدار

▪️چرا اردشیر زاهدی از خاندان پهلوی فاصله گرفت؟



▪️انتخاب +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

18 Nov, 17:01


Ⓜ️ #ایران‌خودرو و #سایپا مجوز افزایش قیمت گرفتند! طرف امشب ساعت ۱۰ خوابیده، قصد داشته بعد از کلی پس‌انداز کردن، فردا بره ماشین بخره، صبح که بیدار می‌شه می‌بینه شبانه قیمت هر خودرو ۱۰۰ میلیون تومن رفته بالاتر! بعد شما حرف از برنامه‌ریزی و ازدواج و این چیزمیزا تو این مملکت می‌زنید…


_Arash Hashemi_




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

18 Nov, 16:30


Ⓜ️ آیا فلسطین دولت رسمی و مستقل دارد؟ | همه چیز درباره تشکیلات خودگردان فلسطین


مدتی قبل در چنل داکیودراما، ویدیویی درباره یاسرعرفات​ منتشر شد و حالا در این ویدیو، محتوای تکمیلی آن خدمت شما ارائه می‌گردد. تشکیلات خودگردان فلسطین سال‌هاست که به‌عنوان یک دولت نیمه رسمی در #کرانه_باختری​ فعالیت می‌کند. اما وقتی از «فلسطین» یاد می‌کنند، منظورشان تشکیلات نیست و به سازمان آزادی بخش فلسطین یا همان #ساف​ اشاره دارند.در این ویدیو، این تفاوت‌ها را کامل شرح می‌دهیم. +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

18 Nov, 15:30


Ⓜ️ چاي كارِ مشروطه خواه

▪️نگاهي به زندگي سياسي و تجاري كاشف السلطنه




📌 محمدمیرزا قوانلو قاجار مشهور به «کاشف السلطنه» در اول فروردین ۱۲۴۴ در تربت حیدریه استان خراسان دیده به جهان گشود. او شهرت چایکار را از مظفرالدين شاه گرفته بود و هنگام گرفتن شناسنامه، همين لقب را به عنوان نام خانوادگي خود انتخاب كرد

📌 وی آخرين فرزند اسدالله ميرزا نايب‌الاياله و جهان‌آرا خانم بود كه پس از پایان دروس سر خانه وارد مدرسه دارالفنون تهران شد و به فراگیری زبان فرانسه و سایر علوم مشغول شد.

📌 کاشف السلطنه در سن 16 سالگي به استخدام وزارت امورخارجه درآمد. وی با سمت دبير دومي در این سازمان راهی پاريس شد و همزمان در دانشگاه سوربن در رشته حقوق به تحصيل پرداخت. در اواخر دوره ناصرالدين شاه قاجار برای آشنايي با نهضت‌هاي آزادي خواهانه به مخالفت با نظام استبدادي وقت پرداخت.

📌 به همین دلیل مدتي تحت تعقيب قرار گرفت و فراري بود. تا اينكه پادشاهی ناصر الدین شاه به پایان رسید و مظفرالدین شاه به پادشاهی رسید. در اين دوره به دعوت مظفرالدين شاه به ايران برگشت و مسئولیت ژنرال كنسولي ايران را در هندوستان عهده دار شد.

📌 مظفر الدین شاه ملاقات هایی که با كاشف‌ السلطنه قبل از سفر هند داشت. او کاشف السلطنه را تشويق كرده بود كه مقداری تخم چاي و تعدادی متخصص پرورش چاي به ايران بفرستد. او از همان ابتدای ورود به هند تمامي كوشش خود را با مطالعه در مراكز كشت و كارخانه های چاي کرد.

📌 محمدميرزا پس از اينكه تخصص لازم درباره كشت و به عمل آوري چاي را به‌طور كامل ‌آموخت. در سال 1279 مقدار زيادي تخم چاي به علاوه سه هزار نهال چاي خريداري كرد و با خود به ايران آورد. از آن جهت که اقلیم آب و هوای شمال ایران برای کشت چای مناسب بود. از مسئولان وقت تقاضای تعدادی زمین برای کشت چای در شمال ایران کرد.

📌 برای اولین بار در شهر لاهيجان و تنكابن زميني به منظور كشت چاي در اختيارش قرار گرفت. به تدريج لاهيجان مركز چاي کشور شد و چايكاري از اين شهر به ساير شهرها گسترش يافت. محمد ميرزا بعد از حصول این موفقيت در بومي كردن صنعت چاي از طرف مظفرالدين شاه ملقب به كاشف‌السلطنه پدر چای ایران شد.

📌كاشف‌السلطنه پدر چای ایران در پاييز 1307 براي سومين بار و آخرين بار به سفر درازي می‌رود. مقصود سفر کاشف السلطنه عمدتا چين، ژاپن و هند بود. منظور اين سفر آوردن انواع جديدي از چاي و استخدام متخصصين چاي بوده است. در چين چهار متخصص چيني را استخدام مي‌كند و ماشين‌آلات كشاورزي جديد براي کشت چاي خريداري مي‌کنند.


📌در هنگام بازگشت از سفر آخر و در مسير بوشهر به شيراز اتومبيل كاشف‌السلطنه به دره‌اي موسوم به «كتل ملو» سقوط مي‌كند و او در اين حادثه كشته مي‌شود. اين حادثه دوم فروردين 1308 به وقوع پيوست. بعد از مرگش چهار چيني استخدام شده ادامه دهنده راه كاشف‌السلطنه شدند و صنعت چاي را گسترش دادند.


📌طبق وصيت‌ كاشف‌السلطنه خانواده‌اش جنازه او را به لاهيجان حمل مي‌كنند و در سر تپه‌اي كه خود خريداري كرده بود تا بعد از مرگش آرامگاه ابدي‌اش باشد به خاك مي‌سپارند. در سال 1336 ه.ش به همت مردم لاهيجان بناي يادمان به جهت پاس‌داشت زحمات كاشف‌السلطنه آرامگاهش ساخته شد.


▪️نشریه کارخانه دار +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

18 Nov, 14:31


Ⓜ️ محمد بن زکریای رازی | کاشف ملحد الکل


▪️پادکست مورخ +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

18 Nov, 13:30


Ⓜ️ افتتاح #موزه‌ی‌هنرهای‌معاصر تهران، ۳ عکس‌ نخست از ژیلا دژم


_علی ملیحی_





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

13 Nov, 17:01


Ⓜ️ اطراف دفتر #ستادامربه‌معروف [واقع در احتشامیه، گرانترین محله تهران که حداقل هزار میلیارد تومان ارزش دارد] بی حجاب زیاد است.

دفتر ستاد را به خلازیر منتقل کنید، هم بی‌حجاب نمیبینید، هم با آن هزار میلیارد فروش دفتر میتوانید کلینیک فقر زدایی احداث کنید!


_حسین صارمی_ +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

13 Nov, 16:30


Ⓜ️ سرقت ۱۲ ساعته از بانک ملی خیابان انقلاب | جزئیات عملیات چه بود؟


مدت هاست که شما مخاطبان عزیز داکیودراما درخواست ساخت ویدیو درباره سرقت از بانک ملی خیابان انقلاب را در کامنتها مطرح می‌کنید.حالا فرصت ساخت این ویدیو‌ مهیا شده است و سرقت​ از سه بانک را توسط شخصیتی به نام آرمین روایت می‌کنیم. این شخصیت همراه همدستانش عملیات را انجام می‌دهند و پس از فرار به ترکیه، به درخواست ایران، توسط اینترپل​ دستگیر شد... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

13 Nov, 15:31


Ⓜ️ انقلابی های خیانت کار



📌 به این زنجیره وحشتناک و عبرت انگیز تاریخ توجه کنید:

🔻به محض اینکه لنین (رهبر انقلاب ۱۹۱۷ روسیه و بنیانگذار اتحاد جماهیر شوروی) مُرد معلوم شد که شخص دوم انقلاب یعنی تروتسکی خودفروخته و خائن است، رهبران انقلاب مانند استالین، کامنف، زینوویف و بخارین به کمک هم او را از کشور بیرون انداختند و بعدش در مکزیک با یخ شکن او را کشتند.

🔻پنج سال بعد معلوم شد که کامنف، زینوویف و بخارین نیز دشمن خلق بودند در نتیجه محاکمه و با دستور استالین، توسط هنریخ یاگودا که نفر اول وزارت امنیت بود اعدام شدند. اما داستان خیانت ها تمام نشد. بعدا گفته شد خودِ هنریخ یاگودا (رئیس وزارت امنیت کشور) هم جاسوسِ امپریالیست هاست و گفتند نه تنها جاسوس است بلکه از خانه باغش هم، هزاران عکس، فیلم سکسی و حتی لباس زیر زنانه و [....] پیدا کردند!

🔻در کشوری که بنایش بر بی خدایی بود گفت: به ‏نظر می‏رسد خدا وجود داشته باشد. من هزاران بار از دستورات خدا سرپیچی كردم تا به استالین خدمت كنم؛ حالا حكم مرگم را صادر كرده است. بالاخره به دستور استالین و بدست معاون اش نیكلای یژوف به گلوله بسته شد. اما مدتی بعد گفتند که خودِ نیكلای یژوف هم دشمن خلق و سرسپرده بیگانگان است در نتیجه محاکمه و به وسیله معاون خود یعنی لاورنتی بریا کشته می شود. این زنجیره به پایان می رسد؟ نه! به ادامه اش توجه کنید!

🔻چیزی نمی گذرد که بعد از مرگ استالین، یک مرتبه گفته شد که خودِ لاورنتی بریا (رئیس وزارت امنیت کشور) نیز به وطن و انقلاب خیانت کرده و جاسوس انگلستان بوده در نتیجه به دستور خروشچف دستگیر شد و در دادگاهی به ریاست گئورگی ژوکوف به مرگ محکوم و توسط او اعدام شد. چند مدت بعد، گئورگی ژوکوف نیز مغضوب شد و از کلیه مشاغل برکنار و به اورال تبعید شد.

🔻بعدا کاشف به عمل آمد که خود استالین نیز خائن بوده در نتیجه، گور استالین را شکافته جسدش را درآورده و از محل مقبره لنين در ميدان سرخ مسكو به كنار ديوار كرملين انتقال دادند. بعدها گفتند خود خروشچف نیز آدمی ماجراجو و دشمن بوده در نتیجه بوسیله برژنف برکنار شد و تا زمان مرگش در ویلایی در حومه مسکو تحت نظر قرار گرفت و وقتی مرد، تحت شدید تدابیر امنیتی دفن شد حتی به خانواده‌اش نیز اجازه شرکت در مراسم را ندادند. وقتی برژنف مرد و گورباچف آمد تازه فهمیدند که ای بابا! این کفتار پیر یعنی برژنف، بیشترین ضربه ها را به روسیه زده و سال ها جلوی پیشرفت روسیه را گرفته بوده.این داستان ادامه پیدا کرد تا اینکه اتجاد جماهیر شوروی چندپاره شد و از بین رفت و تبدیل شد به کشورهای استقلال یافته!

🛜 تحلیل و تجویز راهبردی:

🔻آنچه در بالا خواندیم فقط مربوط به کشور شوروری نیست. می تواند در خانواده ما هم اتفاق بیفتد. می تواند در هر خانواده، قبیله، گروه، روستا، سازمان، استان و در هر کشور دیگری رخ دهد. چطور چنین چیزی رخ می دهد؟ وقتی می بینیم که در خانواده ما یاغی پیدا شده، در سازمان ما معترض ها زیاد شده اند و در کشور تعداد زیادی مطرود و خائن و مغضوب داریم! این یعنی یک جای کار ایراد دارد. این یعنی اینکه قبیله ما، جمع ما، سازمان ما توانایی هضم تنوع ها و تفاوت ها را ندارد. هر کسی که متفاوت می اندیشد و متفاوت فکر می کند، سریعا برچسب خائن، دگراندیش، تجدیدنظرطلب و ... می زنیم. جمع های با توان هضم بالا، هنر تبدیل تفاوت‌ها به یکپارچگی (و نه یکی شدن) را دارند. دقیقا تفاوت در همین نقطه ظریف است:

🔻جمع هایی که تنوع و چندصدایی را دوست دارند چنین فکر می کنند: اینکه من و تو کاملا شبیه به هم فکر کنیم یعنی یک نفر از ما اضافه است. و چه خوب است که ما متفاوت هستیم و متفاوت فکر می کنیم. جمع هایی که تک صدایی را دوست دارند چنین فکر می کنند: تو شبیه به من فکر نمی کنی؟ پس تو باید حذف شوی! همین!


🪧 راه حل چیست؟


گفتگو برای درک مشترک را بیاموزیم.
احترام به تصمیم مشترک را تمرین کنیم.

📌چرا؟ فرض کنید در مورد یک مساله ملی مثلا تبدیل ایران به هاب ارتباطی منطقه، من یک درک از مساله دارم و تو درک دیگری. با هم از طریق گفتگو به درک مشترک می رسیم اگر نرسیدیم از طریق رای گیری و انتخابات به تصمیم مشترک می رسیم.‌ بنابراین يا با گفتگو به درک مشترک و یک تصمیم مرضی الطرفین می رسیم یا اینکه نمی توانیم یکدیگر را با گفتگو قانع کنیم و اینجاست که باید رای گیری کنیم و هر چه جمع گفت را بپذیریم. جامعه ای که اعضای آن احساس کنند همه در آن نقش دارند و احساس کنند که می توانند با یکدیگر یا به درک مشترک برسند یا به تصمیم مشترک دیگر به فکر انقلاب و تخریب و خیانت و دیگران و دسیسه نمی افتند. یکسان سازی (همه دقیقا شبیه به هم فکر کنند) را رها کنیم، یکپارچه سازی (درک یا تصمیم مشترک) را در دستور کار قرار دهیم.



📝 دکتر مجتبی لشکربلوکی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

13 Nov, 14:31


Ⓜ️ پایتخت شاه عباس بزرگ اولین شهر با طرح و نقشه قبلی


اصفهان صفوی در آن دوران یکی از بی نظیرترین شهر های دنیاست که در سه قسمت از کاخ ها و سردر باغ هایی در گردشگاه چهارباغ سخن خواهم گفت که امروز دیگر وجود ندارند. مطالب براساس مستندات باستانشناسی و علمی از سوی دکتر زند ارایه می شود... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

13 Nov, 13:30


Ⓜ️ نفرین نفت

پروین علیزاده استاد اقتصاد در کمتر از چهار دقیقه توضیح می‌دهد چرا بسیاری، کشورهای نفت خیز را قربانی نفرین نفت می‌دانند.



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

13 Nov, 12:31


Ⓜ️ باورتان نمیشود مغزمان چگونه ما را به دردسر می‌اندازد! 6 راه حل اهمال کاری


چگونه اهمال کاری نکنیم ؟
چطور کارهایمان را به تعویق نیاندازیم ؟

● سوالی که امروزه دغدغه بسیاری از انسان هارو شامل میشه چرا که با وجود ایجاد دوپامین فیک و احساسات زودگذر باعث شده که اعتماد به نفس در انجام کار ها بسیار افت کنه و امروز به کمک مقاله ای از دانشگاه کمبریج و همچنین کتاب و روش GTD آقای دیوید آلن به بررسی این موضوع میپردازیم که امیدورام شما عزیزان قدرت کلام براتون مفید باشه.. +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

13 Nov, 10:30


Ⓜ️ عقل، موتور تشخیص و تصمیم


تو این اپیزود، به بررسی نقش عقل به عنوان موتور قدرتمند تشخیص و تصمیم‌گیری می‌پردازیم و با هم یاد می‌گیریم که چطور عقل به ما کمک می‌‌کنه تا بعد از شناخت مرحله به مرحله دنیای هست ها و هستی ها، حقیقت رو از غیر حقیقت، و درست رو از اشتباه و راست را از دروغ، تشخیص بدیم. ما با مثال‌های کاربردی و ملموس، به اهمیت این قوه شگفت‌انگیز در زندگی روزمره می‌پردازیم. اگر قصد دارید با قدرت تشخیص عقل و نقش اون در تصمیم‌گیری‌های مهم زندگی بیشتر آشنا بشید، به این بخش از جعبه ابزار فکر به دقت گوش کنید... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

13 Nov, 09:31


Ⓜ️ مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری

● ۸ تیر ۱۴۰۳ در جمهوری اسلامی ایران، ۳۹ درصد
● ۱۶ آبان ۱۴۰۳ در ایالات متحده آمریکا، ۷۵ درصد

▪️رهبر جمهوری اسلامی ایران:
ننگ است برای یک ملتی که در انتخابات ریاست جمهوری ۳۵ درصد، ۴۰ درصد شرکت می‌کنند. پیداست مردم به نظام سیاسیِ‌شون نه اعتماد دارند، نه اعتنا دارند، نه امید دارند.


▪️فریادِ درون (سید محمد‌ ناظم‌زاده) +




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

13 Nov, 08:30


Ⓜ️ هرم مِزلو و سخن مولانای ما



آبراهام مِزلُو، روان‌شناس آمریکایی اوکراینی‌تبار(1908-1970)، هرمی برای نیازمندی‌های انسان رسم کرده است که محصول پژوهش‌های میدانی او و بر پایۀ تجربه‌های فراوان انسانی است. این هرم، مکانیسم انگیزشی انسان را در همۀ تصمیم‌ها و برنامه‌های او نشان می‌دهد. سلسله‌مراتب نیازهای آدمی در هرم مزلو، بدین ترتیب است:

1. زیستی(خوراک، پوشاک، غریزۀ جنسی و مسکن)؛
2. امنیتی؛
3. عاطفی؛
4. اجتماعی(احترام و تکریم)؛
5. خودشکوفایی.

به گفتۀ او، هر نیازی که در مرتبۀ پایین‌تری قرار دارد، قوی‌تر و برانگیزاننده‌تر است. همچنین بدون برآوردن نیازهای فروتر، به طور معمول نوبت به طبقۀ فراتر نمی‌رسد. یعنی مثلا انسان گرسنه یا هراسان، نمی‌تواند به رشد یا شکوفایی استعدادهای خود بیندیشد؛ مگر آنکه انسانی استثنایی و فوق العاده باشد یا در موقعیتی ویژه قرار گرفته باشد.

هرم مزلو، رقیب‌های دیگری نیز دارد، اما گویا تفاوت‌ مهم و معناداری میان آنها نیست. اختلاف، بیشتر در تعریف و دامنۀ طبقات است تا در ترتیب آنها. مزلو این هرم را برای بخش کارفرمای جامعه(مدیریت) رسم کرده است تا مدیران و برنامه‌نویس‌ها مواجهۀ عاقلانه‌تری با شهروندان و مسائل اجتماعی داشته باشند. به همین دلیل در هرم او جایی برای دین و فلسفه و عرفان و حتی علم نیست؛ زیرا در نظر او دین و عرفان و... نیازهای بدون واسطۀ شهروند محسوب نمی‌شوند که پاسخگویی به آنها وظیفۀ مدیران باشد(ر.ک: تعریف مدیر و مدیریت در جوامع انسانی)؛ بلکه اهمیت هر یک از آنها به اندازۀ کمکی است که به برآوردن نیازهای اصلی انسان می‌کند.

بنابراین، دین یا فلسفه، اگر در تأمین نیازهای نخست کارایی داشته باشد، همان اندازه مقدم است و اگر برای تأمین نیازهای طبقۀ دوم مفید باشد، در همان طبقه باید به آن توجه شود، نه پیش یا پس از آن. به گفتۀ او انسان به‌ترتیب و خانه‌‌به‌خانه، سراغ نیازهای خود می‌رود؛ یعنی مثلا تا خیالش از نان و آب و مسکن آسوده نشود، دنبال نام و عشق و شکوفایی و خدمت‌رسانی به دیگران نمی‌رود و اگر هم برود، انگیزۀ واقعی و پنهانش، همان نان و آب و غریزۀ جنسی است. طبقات در هرم مزلو، مراتب انگیزشی است، نه مراحل ارزشی؛ یعنی بدون ارزشداوری یا ارزش‌گذاری است. مزلو می‌گوید: «من نمی‌گویم نان ارزشمندتر از عشق است. می‌گویم بر آن مقدم است.» او پایین‌ترین نمرۀ مدیریت را به کسانی می‌دهد که هرم نیازهای انسان را از بالا به پایین می‌بینند؛ یعنی مثلا در غیبت نان و احترام برای فرزانگان، می‌كوشند جامعه را مایل به علم‌آموزی و فرزانگی كنند.

به عقیدۀ او: «هرگونه تغییر در هرم نیازهای انسان، انگیزۀ او را برای رفتارهای شرورانه بیشتر می‌کند. پس وظیفۀ کارفرما سخنرانی دربارۀ خیر و شرّ نیست. وظیفۀ او هموارسازی راه خیر برای زیردستان است. میان گرسنگی و دزدی، رابطۀ واقعی‌تر و عام‌تری وجود دارد تا میان بی‌فرهنگی و دزدی، یا بی‌اخلاقی و دزدی.»


💡بارِی؛ به قول مولانای ما:

آدمی اول حریص نان بود
زآنکه قوت و نان، ستون جان بود
چون به‌نادر گشت مستغنی ز نان
عاشق نام است و مدح شاعران


📝 زنده نام رضا بابایی




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

13 Nov, 06:31


Ⓜ️ الگوی سنگاپوری برای شکوفایی و توسعه اقتصاد



📌 هرگاه صحبت از رشد و پیشرفت اقتصادی می شود، نام سنگاپور در ذهن ها جلوه می کند. همان کشور کوچکی که یک دو هزار و سیصدم ایران مساحت دارد و توانسته اقتصاد 700 میلیون دلاری خود در دهه 60 میلادی را به 320 میلیارد دلار رسانده (که تنها ظرف 10 سال اخیر اندازه اقتصاد خود را دو برابر کرده) و تبدیل به سومین کشور ثروتمند با درآمد سرانه 55 هزاد دلار و میزبانی از حدود 3 تریلیون دلار ثروت جهانی، سومین کشور با کمترین میزان فساد، سومین کشور با انتظار زندگی بالا وهشتمین کشور امن جهان شود و به سرعت از جهان سومی به جهان اولی رسیده و از میان 20 شرکت برتر جهان؛ میزبان 15 تا از آنها شود و هاب مهم اقتصادی قاره آسیا گردد! بررسی ها حاکی از آن است که بطور کلی موفقیت خیره کننده اقتصادی سنگاپور با بهره مندی از سه فاکتور اساسی محقق شده است:

1⃣ مرکزیت جغرافیایی

طی 8 ساعت پرواز هر کسی می تواند به مراکز اقتصادی مهم خاورمیانه (امارات و قطر)، و تمامی مراکز کاروکسب هند، چین و استرالیا دسترسی پیدا کند و مهمترین زیرساخت آن داشتن خطوط هوایی پیشرفته سنگاپور؛ Singapore Airlines است که به 5 قاره جهان پرواز می کند. با بهره مندی از چنین موقعیتی، این دولت شهر توانسته به رکورد جابجایی 600 میلیون تن محموله دریایی دست یابد! نکته مهم این است که سنگاپور، امارات و قطر و سایر هاب های بیزینسی جهان بدون داشتن خطوط هوایی پیشرفته نمی توانستند موقعیت کنونی خود را داشته باشند!

2⃣ ثبات سیاسی

بانک جهانی ثبات سیاسی را با نبودن خشونت و تروریسم معنا می کند و سنگاپور با احراز 99% این شاخص از بسیاری کشورها پیشی گرفته و حائز یکی از بالاترین رتبه های جهانی گشته است.

3⃣ سهولت انجام کاروکسب

موسسه Knight Frank Wealth سنگاپور را دارای بهترین محیط کار و کسب جهانی دانسته و بانک جهانی از میان 190 کشور جهان رتبه این اقتصاد در سهولت راه اندازی کاروکسب را پس از نیوزلند دوم اعلام کرده است. دانمارک، هنگ کنگ و کره جنوبی در رتبه های بعدی قرار دارند.


📌 بانک جهانی ده شاخص را برای بررسی و رتبه بندی سهولت راه اندازی یک کاروکسب جدید در نظر می گیرد که شامل رویه های شروع یک کاروکسب، تعامل با مجوزهای ساخت و ساز، گرفتن انشعاب برق، ثبت یک ملک، اخذ اعتبار بانکی، حمایت از سرمایه گذاران، پرداخت مالیات، تجارت میان مرزی، اجرای قراردادها، حل و فصل اعسار و ورشکستگی می شود. ایران در این رتبه بندی در جایگاه 128 جهانی قرار دارد!


📌 سنگاپورِآفریقا؟!

آنچه گفته شد نسخه ای مختص سنگاپور نیست و هر دولتی می تواند با الگوبرداری موارد سه گانه فوق، راه توسعه سنگاپور را بپیماید. شاهد این مدعا رواندا است که رئیس جمهور آن؛ پل کاگامه می خواهد با پیمودن همین راه، کشور خود را سنگاپورِ آفریقا کند و البته بسیار موفق عمل کرده است. خطوط هوایی رواندا RwandAir که جزو یکی از 10 خط هوایی برتر جهانی به لحاظ بهبود عملیات و خدمات اعلام شده، و کشوری که طی 100 روز در سال 1994 در آن800 هزار نفر به دلیل اختلافات قومی کشته شدند، اکنون به لحاظ امنیت یکی از امن ترین کشورهای جهان با 2.5 قتل در هر 100 هزار نفر در سال (هند 3.2 و آمریکا 5.4 نفر و آمار همسایگان آن یعنی یوگاندا، تانزانیا، بروندی و جمهوری کنگو به ترتیب؛ 11.5، 7، 6 و 13.6 نفر می باشد)، و سهولت کار و کسب آن در رتبه 29 جهانی است!

📌 تحریم های بین المللی و بهره مندی غرب از رسانه های قدرتمد و تبلیغات ضد ایرانی با برچسب تروریسم و موانع ایجاد شده در تجارت خارجی ، ایران را که به لحاظ مرکزیت جغرافیایی در موقعیتی بسیار برتر نسبت به سنگاپور قرار دارد و دارای ثبات سیاسی و امنیت داخلی قابل قبولی بوده تحت فشار قرار داده و به وخیم تر شدن محیط کاروکسب داخلی دامن زده است. مسلما اوضاع به گونه ای که هست نمی تواند ادامه داشته باشد و روزی دوباره ورق بر می گردد و بهترین کار همان است که آبراهام لینکلن می گفت: خودم رو آماده می کنم و روزی نوبت و بخت من هم میرسه!

📌 امروز اگر به دلیل نداشتن خطوط هوایی پیشرفته، یکی از مهمترین ابزارهای هاب شدن در بیزینس بین المللی را از دست داده ایم، می توانیم روی توسعه راه های زمینی با همسایگان، توسعه بنادر و زیرساخت های توریستی و ایران گردی تمرکز کنیم. از سوی دیگر می توان با کاهش بروکراسی و رویه های اجرایی راه اندازی کاروکسب جدید را ساده و جذاب کرد تنها به یک شرط: کاهش تصدی گری دولت و اعتماد به بخش خصوصی که اگر طی 40 سال اخیر این مسیر را درست طی کرده بودیم، دولتی این چنین فربه و اقتصادی تا این حد متکی به نفت، آسیب پذیر و تحریم پذیر نداشتیم!



📝 امیرعباس زینت بخش +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

13 Nov, 04:30


Ⓜ️ شاه پهلوی اوقات فراغتش را چگونه می‌گذراند؟

▪️روایتی از زندگی خصوصی پهلوی دوم


در میان انبوه روایت‌های تاریخی از زندگی محمدرضا پهلوی، آخرین شاه ایران، کمتر به اوقات فراغت و علایق شخصی او پرداخته شده است. حال آنکه مطالعه این بخش از زندگی او می‌تواند دریچه‌ای تازه به شناخت شخصیت و منش فردی باشد که بیش از سه دهه بر ایران حکومت کرد. همان اندازه که تصمیمات سیاسی و اقتصادی شاه در سرنوشت ایران تأثیرگذار بود، علایق و سرگرمی‌های او نیز در شکل‌دهی به فرهنگ طبقه مرفه جامعه و حتی تصمیمات کلان کشور نقش داشت.

محمدرضا پهلوی که از جوانی با تربیت نظامی و آموزش‌های ویژه پرورش یافته بود، به ورزش‌های پرهیجان و فعالیت‌های نیازمند مهارت‌های فردی علاقه خاصی نشان می‌داد. او که در سوئیس تحصیل کرده بود، با فرهنگ اشرافی اروپا آشنایی عمیقی داشت و همین آشنایی در انتخاب سرگرمی‌هایش تأثیر مستقیم داشت. از پیست‌های اسکی سنت موریتز تا ساحل آفتابی کیش، از خلبانی هواپیماهای شخصی تا مهمانی‌های خصوصی در کاخ‌های سلطنتی، زندگی خصوصی محمدرضا پهلوی آمیزه‌ای از تفریحات اشرافی، ماجراجویی‌های... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

12 Nov, 17:02


Ⓜ️ کلینیک ترک بی‌حجابی در تهران افتتاح می‌شود.

مهری طالبی دارستانی، رئیس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف استان تهران در این‌باره بیان کرد: بر اساس مراجعات مکرر صورت پذیرفته به ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران از سوی خانواده ها و بانوان و دختران تهرانی مبنی بر وجود فشارهای محیطی و سایر عوامل که منجر به اجبار انتخاب پوشش خارج از حدود حجاب شرعی شده که پس از بررسی‌های تخصصی و جلسات کارشناسی به عمل آمده تصمیم بر آن شد که اولین کلینیک تخصصی مشاوره و حمایت از بازگشت به حجاب با عنوان «کلینیک ترک بی‌حجابی» در تهران راه‌اندازی شود.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1649555


▪️جل الخالق از این همه بلاهت!



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

12 Nov, 16:30


Ⓜ️ توسعه اتفاقی نیست!


مدرسه جدگال برنده جایزه ریبا ۲۰۲۴ و جزو لیست کوتاه جایزه آقاخان ۲۰۲۲ بوده

🏷 این مدرسه به سفارش پویش مدرسه سازی ایران من ساخته شده

🏷 پروژه مدرسه ابتدایی جدگال
محل ساخت روستای سید بار، سیستان و بلوچستان
سال ساخت ۲۰۲۰
مساحت ۴۸۰ متر مربع



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

12 Nov, 15:30


Ⓜ️ اقتصاد ژاپن شكست نمي‌خورد!

▪️حتي اگر تویوتا، پاناسونیک، هوندا، سونی توشیباو هیتاچی تعطيل شوند.


📝 دکتر حسین تهرانی




🔻 اهميت خدمات در اقتصاد، دست كمي از توليد و صنعت ندارد. چند وقت پیش آماری جالبی از اقتصاد ژاپن دیدم که نشان می‌داد سهم تولید محصولات صنعتی در اقتصاد ژاپن تنها حدود ۳۰ درصد و سهم خدمات در حدود ۷۰ درصد است!!! یعنی همه شرکت‌های عظیم تولید کننده صنعتی اعم از تویوتا، پاناسونیک، هوندا، سونی توشیبا، هیتاچی، ..... تنها ۳۰ درصد از اقتصاد ژاپن را تشکیل می‌دهند و مابقی اقتصاد مربوط به خدمات مربوط به بخش‌های حمل و نقل، بهداشت، تغذیه و رستوران‌ها، فروشگاه‌های خرده فروشی، هتلداری، آموزش و ... است. با این ترتیب اگر از فردا هیچ کس محصولات ژاپنی را در دنیا خریداری نکند و همه غول‌های صنعتی ژاپن ورشکست بشوند, تنها ۳۰ درصد از اقتصاد ژاپن از بین می‌رود و این کشور می‌تواند کماکان به بقا و رشد خود ادامه دهد!

🔻در ایران، اکثر مدیرها و دولتمردان ما، حکم بچه پولدارها و شاهزادگانی را دارند که توان کارآفرینی را ندارند و تنها هنرشان این است که پول بادآورده را حیف و میل کرده و به گفتار درمانی مشغول باشند. پول بادآورده نفت و خام فروشی ها بصورت هلوی پوست کنده وارد خزانه می‌شود و بخشی برای خرید کالاهای اساسی، حقوق و دستمزد بدنه بسیار بزرگ دولت و وابستگان و اندک مقداری هم صرف امور اجرایی می‌شود! هم اکنون که با تشدید تحریم‌های آمریکا، فروش نفت و منابع خام بسیار سخت شده است و آن پول بادآورده دیگر در دسترس نیست همه این شاهزادگان و بچه پولدارها، عزا گرفته‌اند و به هر خار و خاشاکی خود را آویزان می‌کنند تا کمی نفت بیشتری بفروشند!! دولت و مدیران آن، در به وجود آوردن (و یا حداقل عدم تخریب) فضای لازم برای گردش اقتصاد مبتنی بر توان داخلی و خدمات، کاملا ناتوان است و بی کفایتی، فساد و نادانی این بروکراسی عظیم و پرخرج را فلج مغزی و عملیاتی کرده است !!

🔻به عنوان نمونه در ژاپن شبکه بسیار گسترده و متنوعی از رستوران‌ها وجود دارند که بسیار ارزان هستند ( اگر در خانه غذا درست کنید هزینه آن گرانتر از رستوران تمام می‌شود!) و با ارایه سرویس خوب و عالی، همه را جذب خود کرده است. بسیاری از خانواده‌های ژاپنی ترجیح می‌دهند به جای پخت و پز در خانه، ارزان و راحت از این رستوران‌های متنوع استفاده کنند. بواسطه استقبال فراوان از خدمات رستوران‌ها، شبکه بسیار گسترده‌ای از تامین مایحتاج، تجهیزات، نیروی انسانی، ... شکل گرفته است که عامل مهمی در گردش چرخ بزرگ اقتصاد ژاپن است.

🔻سوال من این است که آیا به وجود آوردن اینچنین محیطی برای گسترش خدمات رستوران داری در ایران ربطی به تحریم‌ها دارد؟ و یا بی‌عرضگی و ناتوانی و بی‌برنامگی این شاهزادگان مغرور سبب شده است که ما اینقدر ضربه پذیر و ناتوان باشیم؟!





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

12 Nov, 14:30


Ⓜ️ تاریخ بریتانیا در هفت دقیقه


تاریخ انگلستان و بریتانیا را فقط در شش دقیقه مرور کنید! از شوالیه‌ها و پادشاهان گرفته تا انقلاب صنعتی و جنگ‌های جهانی، در این ویدئو نگاهی سریع و جامع به مهم‌ترین لحظات تاریخ انگلستان و بریتانیا داریم. با ما همراه شوید تا در کمترین زمان سفری به گذشته داشته باشیم! +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

12 Nov, 13:31


Ⓜ️ درک کردن، همان آسیب دیدن است.
از آن‌جا که حقیقت بسیار بی‌رحم است هرچه بیشتر بدانی، بیشتر آسیب خواهی دید....!



📦 کارلوس فوئنتس




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

12 Nov, 12:30


Ⓜ️ زندگینامه ایرج میرزا

صدای شعر دوره مشروطه +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

12 Nov, 10:31


Ⓜ️ عشق و توسعه

سخنرانی دکتر محسن رنانی در پنجمین نشست ماهانه ی صبح امید دوشنبه هفتم آبان ماه ۱۴۰۳ +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

12 Nov, 08:31


Ⓜ️ انسان بالغ


ﺑﻠﻮغ از ﻧﻈﺮ ﺟﺴﻤﻲ، ﻋﻼﺋﻤﻲ دارد ﻛﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﻲﺷﻮد ﻣﺎ ﺑﻪ راﺣﺘﻲ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺷﻮﻳﻢ ﭼﻪ ﻛﺴﻲ از ﻧﻈﺮ ﺑﺪﻧﻲ ﺑﻪ ﺑﻠﻮغ رﺳﻴﺪه اﺳﺖ، ﺳﺆال اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ «آﻳﺎ ﺑﻠﻮغ از ﻧﻈﺮ رواﻧﻲ ﻧﻴﺰ ﻋﻼﺋﻤﻲ دارد؟»
اﻓﺮاد زﻳﺎدي از ﻧﻈﺮ ﺟﺴﻤﺎﻧﻲ ﺳﺎل ﻫﺎﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎﻟﻎ ﺷﺪه اﻧﺪ اﻣﺎ از ﻧﻈﺮ رواﻧﻲ ﻫﻢﭼﻨﺎن ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ ﻓﻜﺮ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ و ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ رﻓﺘﺎر ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ «ﭼﻪﻛﺴﻲ ﻫﻨﻮز از ﻧﻈﺮ رواﻧﻲ ﻛﻮدك اﺳﺖ؟»

▪️ژان ﭘﻴﺎژه ﻛﻪ ﺳﺎل ﻫﺎ رﻓﺘﺎرﻫﺎي ﻛﻮدﻛﺎن را ﻣﻮرد ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻗﺮار داده ﺑﻮد، وﻳﮋﮔﻲﻫﺎي ﺗﻔﻜﺮ ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ را ﺑﺎ دﻗﺖ ﺷﺮح داده اﺳﺖ :

📌۱) ﺗﻔﻜﺮ ﻋﻴﻨﻲ

ﻛﻮدﻛﺎن ﺑﺮداﺷﺘﻲ «ﻋﻴﻨﻲ» از ﻣﺴﺎﺋﻞ «اﻧﺘﺰاﻋﻲ» دارﻧﺪ. ﺑﺮاي ﻧﻤﻮﻧﻪ اﮔﺮ در ذﻫﻦ ﻛﻮدك «ﺑﻮﺳﻴﺪن» ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻧﻤﺎد «ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﻲ» ﻣﻌﺮﻓﻲ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ، ﻛﻮدك، ﺗﻨﻬﺎ ﺑﻮﺳﻴﺪن را ﻧﺸﺎﻧﻪ ي ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﻲ ﻣﻲداﻧﺪ، ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻦ اﮔﺮ ﻓﺮد ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﻲ، او را ﻧﺒﻮﺳﺪ، از ﻧﻈﺮ ﻛﻮدك ﻣﻬﺮﺑﺎن ﻧﻴﺴﺖ؛ درﺣﺎﻟﻲﻛﻪ ﻓﺮدي ﻧﺎﻣﻬﺮﺑﺎن، ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺎ ﺑﻮﺳﻴﺪن ﻛﻮدك، ﺑﺮاﻳﺶ ﻣﻬﺮﺑﺎن ﻣﻌﺮﻓﻲ ﻣﻲ شود! ﺑﺴﻴﺎري از ﺑﺰرﮔﺴﺎﻻن ﻫﻢ ﻛﻪ ﺗﻔﻜﺮ ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ دارﻧﺪ، ﭼﻨﻴﻦ ﻃﺮز ﻓﻜﺮي دارﻧﺪ. از ﻧﻈﺮ آﻧﺎن ﻣﻔﺎﻫﻴﻢ اﻧﺘﺰاﻋﻲ، ﺑﻪﻃﻮر ﻛﺎﻣﻞ در ﭼﺎرﭼﻮب ﻫﺎي ﻋﻴﻨﻲ ﻣﺤﺪود ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ. ﻣﺎ ﻣﻲ داﻧﻴﻢ ﻛﻪ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﻲ ﻣﻲﺗﻮاﻧﺪ ﺗﺠﻠﻲﻫﺎي ﻣﺘﻨﻮﻋﻲ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ﻟﺒﺨﻨﺪ، ﻧﮕﺎه ﻣﻬﺮﺑﺎن، ﺑﻮﺳﻴﺪن، در آﻏﻮش ﮔﺮﻓﺘﻦ، اﻳﺜﺎر و ﻓﺪاﻛﺎري، ﺧﺪﻣﺖ ﻛﺮدن، ﻳﺎري ﻧﻤﻮدن، ﻧﮕﺮان ﻛﺴﻲ ﺑﻮدن، دﻟﺘﻨﮓ ﻛﺴﻲ ﺷﺪن، ﻫﺪﻳﻪ دادن، ﻋﻔﻮ و ﮔﺬﺷﺖ ﻛﺮدن و ﺑﺴﻴﺎري رﻓﺘﺎرﻫﺎي دﻳﮕﺮ ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺗﺠﻠﻲ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ. اﻣﺎ ﮔﺎﻫﻲ ﻣﻲﺑﻴﻨﻴﻢ ﺟﻮاﻧﻲ ۲۰ ﺳﺎﻟﻪ ﭘﺪر و ﻣﺎدر ﺧﻮد را ﻧﺎﻣﻬﺮﺑﺎن ﻣﻲ داﻧﺪ ﻳﺎ ﺧﺎﻧﻤﻲ، ﺷﻮﻫﺮ ﺧﻮد را ﻓﺎﻗﺪ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﻲ ﻣﻲ داﻧﺪ ﻓﻘﻂ ﺑﻪ اﻳﻦ دﻟﻴﻞ ﻛﻪ ﻳﻚ رﻓﺘﺎر ﺧﺎص ﻛﻪ از ﻧﻈﺮ او ﺗﻨﻬﺎ ﻧﻤﺎد ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﻲ اﺳﺖ را ﺑﺮوز ﻧﺪاده اﻧﺪ. اﻳﻦ ﻧﻮع ﺗﻔﻜﺮ ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ، ﻋﺎﻣﻞ ﺑﺴﻴﺎري از ﻣﺸﻜﻼت در رواﺑﻂ ﺑﻴﻦ اﻓﺮاد اﺳﺖ .

📌۲) ﺗﻔﻜﺮ ﺟﺎدوﻳﻲ

ﻳﻜﻲ دﻳﮕﺮ از وﻳﮋﮔﻲﻫﺎي ﺗﻔﻜﺮ ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﺼﻮر ﻛﻨﻴﻢ اﻓﻜﺎر ﻣﺎ داراي ﻗﺪرﺗﻲ ﺟﺎدوﻳﻲ اﻧﺪ ﻛﻪ ﺑﺪون اﻳنﻛﻪ در رﻓﺘﺎر ﻣﺎ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﮔﺬارﻧﺪ، ﺑﻪﻃﻮر ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﺑﺎﻋﺚ اﻳﺠﺎد اﺛﺮ در دﻧﻴﺎي ﺧﺎرج ﻣﻲﮔﺮدند. چنین ﺗﻔﻜﺮي را «ﺗﻔﻜﺮﺟﺎدوﻳﻲ» ﻣﻲﻧﺎﻣﻴﻢ. ﺟﻬﺎن، ﺗﻨﻬﺎ ﺑﻪ رﻓﺘﺎرﻫﺎي ﻣﺎ ﭘﺎﺳﺦ ﻣﻲ دﻫﺪ. ﺗﺼﻮر اﻳﻦﻛﻪ اﮔﺮ ﺑﻪ ﭼﻴﺰي ﻓﻜﺮ ﻛﻨﻢ، در زﻧﺪﮔﻲ ﻣﻦ اﺗﻔﺎق ﻣﻲ اﻓﺘﺪ، ﺗﺼﻮري ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ اﺳﺖ. روش ﻫﺎي «ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺳﺎزي ذﻫﻨﻲ» و «ﺗﺠﺴﻢ ﻫﺪاﻳﺖ ﺷﺪه» ﺗﻜﻨﻴﻚﻫﺎﻳﻲ درﻣﺎﻧﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﻗﺮار اﺳﺖ اﺣﺴﺎﺳﺎت ﻣﺎ را دﮔﺮﮔﻮن ﻛﻨﻨﺪ وﻟﻲ ﮔﺮوﻫﻲ ﭼﻨﺎن ﺗﺒﻠﻴﻎ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ ﻛﻪ ﮔﻮﻳﻲ ﺑﺎ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺗﺠﺴﻢ، اﺗﻔﺎﻗﺎت ﺑﻴﺮوﻧﻲ زﻧﺪﮔﻲ را ﻣﻲﺗﻮان ﺗﻐﻴﻴﺮ داد! اﻳﻦ ﮔﺮوه ﺑﺮاي روﻧﻖ ﻛﺎﺳﺒﻲ ﺧﻮد ﺣﺎﺿﺮﻧﺪ ﻣﺮدم را ﺑﻪﺳﻤﺖ ﺗﻔﻜﺮ ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ ﺳﻮق ﺑﺪﻫﻨﺪ. روش ﻫﺎي «ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺳﺎزي ذﻫﻨﻲ» اﮔﺮ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ دﮔﺮﮔﻮن ﻛﺮدن اﺣﺴﺎﺳﺎت ﻣﺎ ﺑﺸﻮﻧﺪ، ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ اﻧﺘﺨﺎب ﻫﺎي ﻣﺎ را ﺗﻐﻴﻴﺮ دﻫﻨﺪ و ﺑﺎ ﺗﻐﻴﻴﺮ اﻧﺘﺨﺎب ﻫﺎ، رﻓﺘﺎر ﻣﺎ در زﻧﺪﮔﻲ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻣﻲﻛﻨﺪ و اﮔﺮ اﻳﻦ ﺗﻐﻴﻴﺮات رﻓﺘﺎري ﭼﺸﻤﮕﻴﺮ و ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ، ﻃﺒﻴﻌﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ اﺗﻔﺎﻗﺎت ﺑﻴﺮوﻧﻲ و رواﺑﻂ ﻣﺎ ﺑﺎ دﻳﮕﺮان ﻫﻢ دﺳﺘﺨﻮش ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺧﻮاﻫﻨﺪ ﺷﺪ. اﻣﺎ ﺗﺼﻮر اﻳﻦ ﻛﻪ ﻣﻦ در ﺟﺎﻳﻲ ﺑﻨﺸﻴﻨﻢ و ﻓﻘﻂ و ﻓﻘﻂ ﭘﻮلدار ﺷﺪن را در ذﻫﻨﻢ ﻣﺠﺴﻢ ﻛﻨﻢ و ﻫﻴﭻ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻋﻤﻠﻲ در زﻧﺪﮔﻲ ام ﻧﺪﻫﻢ و ﺑﺎور داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻢ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻃﺮﻳﻘﻲ ﻣﻌﺠﺰه آﺳﺎ، ﺛﺮوت ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﻣﻦ ﺧﻮاﻫﺪ آﻣﺪ، ﭼﻴﺰي ﺟﺰ ﺗﻔﻜﺮ ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ ﻧﻴﺴﺖ .

📌۳) ﻓﺮض ﻋﻠﻴﺖ زﻣﺎﻧﻲ

اﮔﺮ ﻛﻮدﻛﻲ دﺳﺘﺶ را در ﺳﻮراخ ﺑﻴﻨﻲ اش ﻛﻨﺪ و ﻫﻤﺎنﻣﻮﻗﻊ ﻟﻴﻮاﻧﻲ از روي ﻣﻴﺰ ﺑﻴﻔﺘﺪ و ﺑﺸﻜﻨﺪ، ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ﺗﺼﻮر ﻛﻨﺪ ﻛﻪ ﭼﻮن ﻫﻤﺎن زﻣﺎن ﻛﻪ دﺳﺖ در بینی ﻛﺮده ﻟﻴﻮان اﻓﺘﺎده، ﭘﺲ ﻋﻠﺖ اﻓﺘﺎدن ﻟﻴﻮان اﻳﻦ ﺑﻮده ﻛﻪ او دﺳﺖ در ﺑﻴﻨﻲ اش ﻛﺮده اﺳﺖ! ﺑﻪ اﻳﻦ وﻳﮋﮔﻲ ﺗﻔﻜﺮ ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ «ﻓﺮض ﻋﻠﻴﺖ زﻣﺎﻧﻲ»  ﻣﻲﮔﻮﻳﻴﻢ. در ﺑﺴﻴﺎري از ﺑﺰرﮔﺴﺎﻻن ﻫﻢ ﻣﻲﺗﻮاﻧﻴﺪ ﭼﻨﻴﻦ ﺗﻔﻜﺮي را ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻛﻨﻴﺪ؛ ﺑﺮاي ﻧﻤﻮﻧﻪ اﮔﺮ ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﭘﺲ از اﻳﻦ ﻛﻪ اﺗﻮﻣﺒﻴﻠﻢ را ﺷﺴﺘﻢ، ﺑﺎران ﺷﺮوع ﺷﻮد و ﻣﻦ ﺑﻪ اﻳﻦ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺑﺮﺳﻢ ﻛﻪ اﻳﻦ دو ﻣﺎﺟﺮا ﺑﻪ ﻫﻤﺪﻳﮕﺮ رﺑﻂ دارﻧﺪ و ﺑﻌﺪ ﻧﺘﻴﺠﻪﮔﻴﺮي ﻛﻨﻢ ﻛﻪ ﻛﺎﺋﻨﺎت ﻣﻲﺧﻮاﻫﺪ ﺑﺎ اﻳﻦ «ﻧﺸﺎﻧﻪ» ﺑﻪ ﻣﻦ ﺑﮕﻮﻳﺪ ﻛﻪ ﺗﻮ ﻧﺒﺎﻳﺪ ﻣﺎﺷﻴﻨﺖ را ﺗﻤﻴﺰ ﻛﻨﻲ، ﻣﻦ دﭼﺎر ﺗﻔﻜﺮ ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ ﻫﺴﺘﻢ . اﮔﺮ در ﮔﻔﺖوﮔﻮي ﻣﺮدم دﻗﺖ ﻛﻨﻴﺪ، ﻣﻲﺑﻴﻨﻴﺪ ﻛﻪ ﺑﺴﻴﺎري از ﺑﺰرﮔﺴﺎﻻن ﭼﻨﻴﻦ ﺗﻔﻜﺮ ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ اي را ﺣﻔﻆ ﻛﺮده اند.

🔻 ﻣﺸﻜﻞ ﺗﻔﻜﺮ ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ ﭼﻴﺴﺖ؟
 

اﺷﻜﺎل ﻛﺎر، اﻳﻦﺟﺎﺳﺖ ﻛﻪ ﺣﻔﻆ ﺗﻔﻜﺮ ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ، ﺑﺎ زﻧﺪﮔﻲ ﺑﺎﻟﻐﺎﻧﻪ ﺗﻌﺎرض دارد. ﺗﻜﺎﻟﻴﻔﻲ ﻛﻪ ﻣﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻓﺮدي ﺑﺰرﮔﺴﺎل ﺑﻪﻋﻬﺪه دارﻳﻢ -ﭼﻪ در ﺣﻴﻄﻪ ي زﻧﺪﮔﻲ ﺧﺎﻧﻮادﮔﻲ، ﭼﻪ در زﻣﻴﻨﻪ ي ﻛﺴﺐ و ﻛﺎر و ﭼﻪ در زﻣﻴﻨﻪ ي ﻣﺴﺆوﻟﻴﺖﻫﺎي ﺷﻬﺮوﻧﺪي و اﺟﺘﻤﺎعی، ﻧﻴﺎز ﺑﻪ ﺗﻔﻜﺮ ﻋﻤﻠﻴﺎﺗﻲ و ﻣﺪﻳﺮﻳﺘﻲ دارﻧﺪ و ﺗﺎ زﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ رﺳﻮﺑﺎت ﺗﻔﻜﺮات ﻛﻮدﻛﺎﻧﻪ از ذﻫﻦ ﻣﺎ ﺷﺴﺘﻪ ﻧﺸﻮﻧﺪ، ﻧﻤﻲﺗﻮاﻧﻴﻢ اﻧﺘﻈﺎر ﻣﻮﻓﻘﻴﺖ در اﻳﻦ زﻣﻴﻨﻪﻫﺎ را داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﻢ.


📝 دکتر محمدرضا سرگلزایی || روانپزشک +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

12 Nov, 06:30


Ⓜ️ پیشنهادی برای درمان تندروی و بی ترمز بودن



پس از مرگ مائو، پیشوای چین، آن همه مصیبت که دیدگاه های مترقی! او به بار آورده بود، عده ای زیادی را در حزب به فکر تغییر مسیر انداخت. آنها فهمیده بودند با شعار و ایدئولوژی کار پیش نمی رود و حکایت دنیا واقعی مثل قصه جن و پری نیست؛ دبیرکل حزب و خیلی های دیگر صریح می گفتند که قرار بود ما سوسیالیست ها از غربی های سرمایه دار جلو بزنیم؛ پس چرا اوضاع این است؟ خوشبختانه سکان به دست آدم های واقع گرا افتاده بود که هرچند همچنان دل در گرو سوسیالیسم داشتند، انقدر انعطاف داشتند که واقعیت ها را هم ببینند و از آن درس بگیرند.

معاون نخست وزیر وقت چین، وانگ ژن، دو سال پس از مرگ مائو اواخر سال 1978 برای بازدیدی به لندن رفت؛ مرد چینی از دیدن سطح توسعه اقتصادی و اجتماعی بریتانیا تعجب کرد، دانش او از ان کشور از نوشته های مارکس فراتر نمی رفت؛ انتظار داشت بیغوله و فقر و استثمار را ببیند و زاغه نشین های که در کثافت دست و پا می زنند، اما فهمید حقوق خود او در حدود یک ششم دستمزد یک رفتگر در لندن است! چند روزی در آن دیار گشت و در آخر در گزارشش نوشت:

بریتانیایی ها خیلی خوب از پس کار بر آمده اند؛ کالا در همه جا فراوان است و کمبودی به چشم نمی خورد؛ آن سه نابرابری که مارکس از برانداختن آنها صحبت می کرد (نابرابری میان شهر و روستا، میان صنعت و کشاورزی و میان کار فکری و فیزیکی) تقریبا از بین رفته است و روی عدالت اجتماعی و رفاه هم خیلی تاکید می شود، اگر بریتانیا را حزب کمونیست اداره می کرد، حتی می توانست الگوی ما برای یک جامعه کمونیستی و برابر باشد!

سفر مقامات چینی به کشورهای غربی و دیدن تجربه آنها زیاد تکرار شد و البته روحیه عملگرا امثال دنگ شیائوپینگ بسیار به باز شدن چین به روی دنیا کمک کرد. برخلاف تصور غالب رشد اقتصادی چین حاصل برنامه ریزی و حضور جدی دولت نبود؛ بسیاری از نتایج خوب به دست آمده بر خلاف برنامه ریزی های دولت چین و حزب به دست آمد؛ حسن آنها این بود که خیلی جلوی نیروی های بازار نایستادند و علی رغم تضاد ایدئولوژیک آن را پذیرفتند؛ آنها دنبال یک جامعه سوسیالیستی بهتر بودند، ولی سر از یک کشور با اقتصاد بازار در آوردند.

برای مملکت آریایی اسلامی ما هم که از نابخردی و تنگ نظری و تندروی کم ندارد، بد نیست از چینی ها الگو بگیرد. یک راه خوب برای درمان تندروی سفرهای متعدد به ممالک پیشرفته دنیاست، بد نیست آدم های اثرگذار در سرنوشت مملکت تا می توانند دنیای پیشرفته را ببینند، اندیشه های اجنبی در بسیاری دوره ها از جمله مشروطه در ارتقای اگاهی ایرانی ها موثر بوده است و اکنون البته اینترنت کمک بزرگی است، ولی جای دیدن خود اصل جنس را نمی گیرد.

آن همه سفر نیویورک و اروپا به مرور حتی پرزیدنت مهرورز را هم معتدل تر کرد و این اواخر زیاد بی روغن سرخ نمی کرد، یک پیشنهاد خوب اینست که اهالی قدرت به جای سفرهای استانی، سراغ سفرهای کشوری بروند؛ شاید دیدن ثروتمندان دنیا بهتر از دیدن محرومان وطنی کمک به بهبود اوضاع کند، والله اعلم.



📝 دکتر امیرحسین خالقی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

10 Nov, 16:31


Ⓜ️ سامانه اس 400 روسی در ایران ؟! پدافند s400 چیست؟


▪️پرشین ترند +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

10 Nov, 15:31


Ⓜ️ اهمّیتِ زمان در پیشرفتِ ایران



📌 یک ویژگی مشترکِ حکمرانی میانِ چهار قدرتِ اول جهان، (آلمان، چین، آمریکا و ژاپن)، نگاه های دراز مدت در واکنش ها و تصمیم سازی هاست. اصولاً وقتی حکمرانان، اولویت اول خود را رشد و توسعۀ اقتصادی تعریف کنند، بر اساس بازه های زمانی طولانی مدت تصمیم می گیرند. آلمانی ها برای آنکه بیهوده نگران ناامنی از ناحیۀ روس ها نشوند، پروژه ای چند میلیارد دلاری برای انتقال گاز طبیعی روسیه به آلمان تعریف کردند تا با ایجاد نوعی وابستگی متقابل، هم در تامین امنیت و هم تامین منابع گاز و انرژی برای دراز مدت برنامه ریزی کنند. این پروژه علیرغم مخالفت آمریکا در حال تکمیل است.

📌ژاپنی ها که برتری اقتصادی چین را نهایی می دانند با نادیده گرفتن اختلافات عمیق تاریخی، به روابطِ گسترده ای با چینی ها به خصوص در دهۀ اخیر اهتمام ورزیدهاند.برای آنکه انگیزۀ مهاجرت ازآفریقا به اتحادیه اروپا به تدریج کاسته شود، این اتحادیه تصمیم گرفته سرمایه گذاری و فعالیت های گسترده ای را در اقتصاد کشورهای آفریقایی شروع کند تا در یک بازۀ زمانی 10 ساله که پیش بینی می شود200 میلیون نفر به جمعیت آفریقا اضافه شود، مهاجرت آفریقا یی ها به اروپا را به حداقل برساند.آمریکا برای آنکه برتری خود را نسبت به چین در چند دهۀ آینده حفظ کند، به دنبالِ روابطِ استراتژیک با کشورهایی است که یکی از این ویژگی ها را داشته باشد: بازار مصرفی و سرمایه (برزیل و هند)، سرمایه (عربستان، آلمان، کانادا و انگلیس) و فناوری (سنگاپور، هند، اسراییل و کرۀ جنوبی). عموم این کشورها به تثبیتِ موقعیت خود در حدودِ سال 2050 فکر و برنامه ریزی می کنند.

📌عربستان که 80 سال به درآمدهای نفتی وابسته بوده، در تلاشی همه جانبه در پی عملیاتی کردن چندین استراتژی موازی برای کسب درآمد های غیرنفتی است.اگر کاهشِ تقاضایِ انرژی در جهان را مبنا قرار دهیم، کیفیتِ حیات اقتصادی در ایران که عمدتاً به صادرات انرژیهای فسیلی وابسته است، تابع کدام درآمدهای ارزی خواهد بود؟ در میان عمومِ متغیرهای موفقیتِ اقتصادی، «عنصر زمان» علیه ماست. هرچند ناکارآمدی داخلی بخشی ازمشکل است ولی درعین حال، بیش از 15 سال است که تبعاتِ ناشی از مسائل خارجی و مذاکرات هستهای، رشد اقتصادی را به صفر و در دورِۀ کرونا به زیر صفر رسانده است.

🔻تامین امنیت اقتصادی نه به سمینار نیاز دارد و نه جلسات طولانی و سخنرانی. تابع 10 اصل زیر است:

● اجماعِ عمومِ جریان های سیاسی حولِ اولویتِ رشد و توسعۀ اقتصادی؛
● تبدیل دستگاهِ دیپلماسی به وزارت خانه ای جهت تسهیل تجارت و سرمایه گذاری اقتصادی؛
● سیاستِ خارجی یعنی روابط اقتصادی خارجی؛
ثباتِ سیاسی؛
● تمرکز بر چندین مزیت نسبی برای کسبِ سهم بازارِ منطقه ای و جهانی؛
● پیوستن به سازمانِ تجارت جهانی؛
● روابطِ عادی و قابل پیش بینی با عموم همسایگان؛
● اندونزیایی کردن سیاست خارجی(روابطِ متعادل با ژاپن، هند، روسیه، چین، آمریکا، استرالیا و اتحادیۀ اروپا)؛
● نظامِ حقوقی و بوروکراتیک شفاف؛
● مصونیت کاملِ رسانه ها در مبارزه با فساد اقتصادی.

📌این ده اصل تابع 5 مفروض بنیادی زیر هستند: بدون ارتباطات بین المللی نمی توان به رشد اقتصادی و مازاد دست یافت؛بدون روابط عادی و امن با همسایگان نمیتوان به رشد اقتصادی و مازاد دست یافت؛ امنیت داخلی، امنیت ملی، انسجام اجتماعی و وفاداری به کشورعمدتاً تابع امنیتِ اقتصادی و مازاد هستند؛
ثبات اقتصادی به ثبات سیاسی می انجامد؛با توجه به واقعیت های منظومه جهانِ فعلی، مادامی که نخبگان سیاسی به اولویت 80 % رشد و توسعه اقتصادی در نظام فکری و استنباطی خود دست نیابند، از یک بحران به بحرانی دیگر حرکت خواهند کرد.

📌یکی از خطاهای تحلیلی درمحافلِ علوم انسانی کشور این است که ایران را یک «مورد خاص» می بیند در حالی که مطالعۀ مقایسه ای نشان می دهد که: کشورهای چند قومی هم پیشرفت کرده اند (مالزی)؛ کشورهای مستقر در مناطق ژئوپلیتیک هم پیشرفت کرده اند (کرۀ جنوبی)؛ کشورهایی که با استعمار مبارزه کرده اند هم پیشرفت کرده اند (ویتنام)؛ کشورهایی که همسایۀ قدرتمند دارند هم پیشرفت کرده اند (مکزیک)؛ کشورهایی که سوابق ایدئولوژیک دارند هم پیشرفت کرده اند (چین)؛ کشورهایی که به آنها حمله شده و مستعمره شده اند هم پیشرفت کرده اند (هند).

💎 هیچ کشوری بدون بین المللی شدن اندیشه و عملکرد نخبگان سیاسی آن نتوانسته است پیشرفت کند.

📌بعضی با مطالعه و تشخیص بین المللی می شوند (سنگاپور و مالزی)؛ بعضی با تعددِ بحران ها بین المللی می شوند (چین) و بعضی ها بدون بین المللی شدن، نسل های آیندۀ خود را فقیرتر می کنند (بولیوی، کوبا و کرۀ شمالی).



📝 دکتر محمود سریع القلم +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

10 Nov, 14:31


Ⓜ️ دوازده نکته‌ی «بسیار مهم» در مصرف دارو و مکمل


مصرف هر نوع دارو، مکمل و حتی فرآورده‌های گیاهی باید با در نظر گرفتن برخی نکات مهم انجام شود که ندانستن آنها می‌تواند خطرات بسیار جدی به همراه داشته باشد. +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

10 Nov, 13:30


Ⓜ️ بیابان لوت

▪️ گرم ترین نقطه زمین و خشک تر از قطب جنوب +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

10 Nov, 12:30


Ⓜ️ استراتژی‌های قدرت در جهان بینی‌ دونالد ترامپ


▪️آوای فلسفه +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

10 Nov, 10:30


Ⓜ️ تصمیم به ازدواج


همونطور که می دونین ما در این فصل به تصمیم های مهم زندگی می‌پردازیم. تو اپیزود قبل، ابتدا از اهمیت تصمیم گیری گفتیم و توضیح دادیم که برای چنین موقعیت مهمی باید چه مراحلی رو سپری کرد و بعد از تصمیم مهاجرت براتون گفتیم، تو این اپیزود می‌خواهیم از تصمیم گیری در مورد ازدواج صحبت کنیم. تصمیمی که همیشه انتخابش سخت بوده و باید راجع بهش درست و اساسی فکر کنیم.... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

10 Nov, 09:30


Ⓜ️ #رئیس‌کل‌بانک‌مرکزی: اقتصاد ما اقتصاد ۸ سال پیش که ترامپ آمده بود نیست. بازار ما تاب آوری لازم را دارد. وابستگی های ما در اقتصاد به شدت کاهش پیدا کرده است.

▪️این چه تاب‌آوری است که از اول شهریور تا الان یعنی طی تنها۵۰ روز، ارزش پول ملی ۲۰% کمتر شده؟ بس است این شعارها و توهم‌ها!



-احسان بداغی-




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

10 Nov, 08:30


Ⓜ️ طنزِ تعلیق عضویت ابن‌سینا در هیات‌علمی دانشگاه



امروز صبح متن ابلاغیه محرمانه‌ای به دستم رسید که با دلایل و مدارک متقن، ثابت می‌کند، ابوعلی‌سینا نیز واجد صلاحیت تدریس در دانشگاه نیست، لذا ناگزیرم متن این ابلاغیه را منتشر کنم:

باسمه‌تعالی
«آنچه ملت‌ها را می‌سازد دانشگاه سالم و استاد بی‌غرض مثل اساتید جدید‌ شریف است»
جناب آقای ابوعلی حسین‌بن‌عبدالله‌بن ‌حسن‌بن علی‌بن‌سینا مشهور به  ابن‌سینا به موجب این ابلاغیه به اطلاع می‌رساند:

عضویت جنابعالی در هیات علمی آن دانشگاه به دلایلی که در ذیل خواهد آمد، تعلیق خواهد شد و طبیعتا اجازه تدریس نیز نخواهید داشت، این دلایل کاملا قانونی عبارتند از:

🔖۱- سوء رفتار و ترویج مطالب الحادی در کلاس و ایراد شبهه در اینکه :«خداوند لایتغیر چگونه بر علوم ناظر بر امور متغیر احاطه دارد».

🔖۲- بنابر گزارش‌ها، جنابعالی در نمط چهارم اشارات و تنبیهات سخنان سخیفی را در مورد عشق مرقوم کرده‌اید که در تقابل با طرح تفیک‌جنسیتی است بدیهی است قضاوت در مورد برخی سخنان شما در باب معجزه ، قیامت و یکسانی قوانین زیستی میان انسان(اشرف مخلوقات) و موجوداتی مثل موش(که حکیم بابصیرت ابن‌رشد هم بر ناصواب بودن آن تاکید داشته‌اند) برعهده علمای اعلام است.

🔖۳-ترویج نگاه الحادی در قالب نظریه«انسان معلق» که احتمالا نام آن را هم ازیک فیلم مبتذل هالیوودی (bird man) اخذ نموده‌اید.

🔖۴- موارد گزارش شده‌ای از انحراف جنسی که ظاهرا مشمول عقاب‌الهی و درد قولنج جنابعالی شده است و می‌تواند توضیح دهد که چرا همچنان عَزَب‌اوغلی باقی مانده و ازدواج نکرده‌اید.

🔖۵-شانتاژ خبری رسانه‌های استکباری همسو با جنابعالی علیه دانشمند با بصیرت امام‌محمد غزالی و متهم کردن ایشان به اینکه  کتاب «دانشنامه علایی» را کپی کرده و به اسم :«مقاصد فلاسفه»مقدمه «تهافت الفلاسفه»کرده‌اند.

🔖۶-نشخوار القائات آته‌ئیست‌ها مبنی بر  تفوق منطق ریاضی بر اراده خالق و ناتوانی خداوند بر اینکه بتواند از جمع بین عدد دو و دو، عدد پنج را بدست بیاورد.

🔖۷-ترویج نگاه الحادی و  قابل توجیه ندانستن حدوث زماني جهان و دفاع از قدیم بودن جهان.

🔖۸- گزارش اداره گزینش ثابت کرده است که جنابعالی متولد ازبکستان از پدری اهل افغانستان هستید و بدیهی است که علیرغم تعلق به فرهنگ ایرانشهری با قواعد موجود و مرزهای جغرافیای کنونی عنصری غیرایرانی هستید و اشتغال جنابعالی فاقد وجه قانونی است.(خوشبختانه پیشتر برادران سازمان تامین اجتماعی این نکته را بر حذف تصویر جنابعالی بر دفترچه‌های بیمه در نظر داشته‌اند).

🔖۹- تشویش اذهان عمومی و تبلیغات سوء علیه مسئولین خدمتگزار طبق گزارش‌ها که در جایی فرموده‌اید:

بُلینا بقوم یظنون
‏ان الله لم یهد سِواهم!
‏به قومی مبتلا شدیم که فکر میکنند
‏خدا جز آنها کسی دیگر را هدایت نکرده است.
 
🔖۱۰- عدم رعایت اخلاق و مراتب سنی چنانکه سمت «ابن‌مسکویه» گردو پرتاب کرده‌اید و گفته‌اید:«مساحتش را حساب کن!» گزارش‌ها می‌گوید که جنابعالی توصیه ایشان به اینکه:«اول برو کتاب طهاره الاعراق رو‌ بخون‌ و‌ بعد بیا» را به تخت‌کفش خود گرفته‌اید.

در پایان، هرچند با انتصاب یکی از نیروهای خادم عرصه عمومی و متخصص در برانگیختن شور مردمی و‌نیز برخی مجریان سیما، به جای جنابعالی، جلوی خلل و فرج نفوذ امثالکم در سنگر دانشگاه گرفته می‌شود و دیگر کسی نیست که در اعیاد و مراسم‌ مختلف آیینی به ذبح قربانی جلوی در دانشگاه «گیر بهداشتی» بدهد اما انتظار می‌رود با نجابت رفتار کرده و در رسانه‌ها حاشیه نسازید و‌ اجازه بدهید متخصصان طب سنتی در عطاری‌ها ، نسخ مدنظر خود را  به اسم شما به خلق‌الله عرضه کنند و مسوولان در تریبون‌ها پُز شما را به فرنگی‌هایی بدهند که هرچه دارند از ما کپی کرده‌اند.



📝 سهند ایرانمهر
+++






🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

10 Nov, 06:31


Ⓜ️ من کاندیدای ریاست جمهوری هستم!


▪️توسعه این شکلی است!!



۱۵۰ سال پیش در آمریکا اتفاق بامزه ای افتاد. یک زن در آمریکا، به جرم «کاندیداتوری برای ریاست جمهوری» زندانی شد! «ویکتوریا وودهال» به‌عنوان اولین زن در تاریخ آمریکا رسما کاندیدای ریاست جمهوری شد. او زمانی چنین تصمیمی گرفت که حتی زنان حق رای نداشتند.
خانم «وودهال» استدلال جالبی داشت. طبق قانون (که البته آن هم باید تغییر کند) ما، زنان، حق رای دادن نداریم اما کجای قانون نوشته زنان حق کاندیدا شدن ندارند. سه روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، «ویکتوریا وودهال» بازداشت شد. جرم او مسخره بود: اعلان مکرر کاندیداتوری ریاست جمهوری و پافشاری بر جذب کردن رای شهروندان از تریبون روزنامه‌ای که تحت مالکیت وی بود.او پس از آزادی از زندان، همچنان به سخنرانی‌ها و فعالیت‌های اجتماعی خود برای دستیابی زنان امریکایی به حقوق سیاسی و اجتماعی برابر با مردان، ادامه داد. سرانجام «وودهال» توانست در آخرین سال‌های عمر خود، «اعطای حق رای به زنان» را ببیند.


🛜 تجویز راهبردی:

📌نکته اول اینکه آدم های منطقی که وضعیت موجود را می پذیرند، رشد و پیشرفت مدیون آدم های غیرمنطقی است که می زنند زیر میز!
نکته دوم اینکه لازم نیست من و شما رییس جمهور شویم، فقط کافیست در هر حوزه ای که هستیم، خط شکن باشیم:

اولین دختری که تصمیم گرفت پنهانی درس بخواند راهی را باز کرد برای فعال شدن تمام زنان و دختران.

اولین کاسبی که تصمیم گرفت اعتماد کند و کالای فروخته شده را پس بگیرد

اولین تولیدکننده ای که تصمیم گرفت از مواد اولیه با کیفیت در محصولاتش استفاده کند.

اولین کسی که تصمیم گرفت از بیت کوین برای خرید و فروش استفاده کند و آن را جایگزین پول واقعی کند

اولین پزشکی که تصمیم گرفت مانند همه کارمندان و معلمان مالیات پرداخت کند و بقیه پزشکان را هم به مالیات دادن ترغیب کند.

اولین کارمندی که به احترام مراجعه کننده (و نه هیچ دلیل دیگری) از وقت ناهارش بگذرد.

اولین سیاست مداری که مثل بچه آدم تصمیم گرفت غرور را کنار بگذارد و از مردم معذرت خواهی کند.

اولین مدیری که تصمیم خواهد گرفت نامه ای بنویسد به تمام زیرمجموعه هایش و ابلاغ رسمی کند که هیچ کدام از فرزندان، اطرافیان، هم محلی ها و اقوامش حق ندارند خارج از عرف اداری درخواستی کنند.

اولین کارخانه داری که تصمیم گرفت به جای گواهی عدم سوء پیشینه، گواهی سوء پیشینه بگیرد و کسانی که زندان رفته اند را استخدام کند.

📌این ها همه شان کاندیداهای ریاست جمهوری هستند. این ها قهرمان های توسعه یافتگی هستند. داستان این «زن قهرمان» نشان می دهد که هر کدام از ما فارغ از سن و سال، فارغ از جنسیت و زبان می توانیم یک کنشگر توسعه باشیم. کافیست از خانه و محله، سازمان و مدرسه خود شروع کنیم یک بهبود و یک تغییر را هدف گیری و پی گیری کنیم. خداوند همه مدیران، پزشکان، و سیاست مداران و زنان و مردان خط شکن را یاری خواهد کرد.


📝 دکتر مجتبی لشکربلوکی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

10 Nov, 04:30


Ⓜ️ از گشت ارشاد تا ممنوعیت رانندگی | وضعیت فعلی زنان سعودی از کجا به کجا رسید؟!


در گذشته ویدیویی درباره اصلاحات #بن_سلمان​ در عربستان منتشر شد و بسیاری از مخاطبان داکیودراما از آن استقبال کردند. حالا در این ویدیو، به سراغ اصلاحات در زندگی #زنان_سعودی​ می‌رویم. زنانی که تا چند سال پیش با محدودیت‌هایی نظیر پلیس اخلاق یا همان #گشت_ارشاد​ عدم امکان حضور در مکان‌های مختلط، عدم اجازه ورود به استادیوم و حتی عدم امکان رانندگی مواجه بودند.اما در سال‌های اخیر، بسیاری از این مسائل حل شده‌اند و حالا زنان عربستان سعودی می‌توانند کار کنند، پشت فرمان بنشینند و در مکان‌های مختلط با مردان و زنان دیگر معاشرت داشته باشند... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

09 Nov, 17:00


Ⓜ️ قیمت دلار



▪️پی نوشت: یکی از تفاوت های مشکل و مسئله در توان حل کردن آن است. هیچ گاه هیچ مشکلی حل نخواهد شد مگر آن که به مسئله تبدیل شود و وقتی به مسئله تبدیل شد یعنی به رسمیت شناخته شده است. هیچ مشکلی هیچ گاه به رسمیت شناخته نمی شود.



▪️دکتر علی مروی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

09 Nov, 16:30


Ⓜ️ ماجرای عجیب میخاییل گورباچف و شرکت در تبلیغ پیتزایی


چند سال پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، میخاییل گورباچف با مشکل شدید مالی روبرو شد و مجبور شد دست به یک کار عجیب بزنه... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

09 Nov, 15:31


Ⓜ️ "دزدسالاری" و سقوط انسانیت!



حتما خوانده اید که کلپتو کراسی نوعی از حکومت است که برپایه غارت اموال عمومی و تاراج منابع ملی بنا شده است! اما جالب است بدانید در سیاست اصطلاح دُزدسالاری یا کلپتوکراسی به دولتی اشاره دارد که عامه مردم را فدای افزایش ثروت و قدرت سیاسی شخصی طبقه حاکم می‌کند. دزدسالاری معمولاً با اختلاس در بودجه‌های دولتی همراه است.این نوع حکومت بیشتر در کشورهای توسعه نیافتهٔ دارای رژیمهای دیکتاتوری، سرزمین‌هایی که مردمش به حقوق خود واقف نیستند و به بلوغ سیاسی نرسیده اند و همچنین اقتصاد آنها دولتی است دیده می‌شود.

از مشکلات و آسیبهای کلپتوکراسی یکی این است که در آن فساد از سطوح مدیریتی کلان به خُرد گسترش می‌یابد و در جامعه شایع می‌شود و هرکس که به منابعی دسترسی دارد، بسته به میزان نفوذ و توان و جایگاه خود دست یغما و چپاول بدان می‌یازد، پدیده‌ای که خود تباهی جوامع و سقوط اخلاقیات آن را به دنبال خواهد داشت.

دیگر این که چون مبالغی که توسط سردمداران و صاحبان پست و قدرت به تاراج می‌رود همه از منابع عمومی است که بایستی خرج پیشرفت و توسعه شود، بنابراین سطح و کیفیت زندگی و میزان برخورداری مردم به شدت رو به کاهش می‌نهد و رفاه و امنیت اجتماعی در سطح پایینی قرار می‌گیرد.علاوه بر این به علت دست داشتن صاحبان اصلی قدرت در فسادها، اجازهٔ شفافیت در اقتصاد داده نمی‌شود تا به راحتی به سودجویی‌های خود بپردازند و نتیجهٔ این است که اقتصاد در این کشورها انحصاری، مریض، فاسد، غیرشفاف و ناایمن است.


مشکل دیگر این است که به علت نبود سیستم بوروکراسی درست و مراجع بررسی‌کننده در این موارد و عدم وجود عدالت، کسانی که بر مشاغل دولتی می‌نشینند در هر جایگاهی که باشند بر گردهٔ مردم سوار شده و بر آنان ظلم می‌کنند و درعین حال وظایف خود را انجام نمی‌دهند.

برآیند همهٔ موارد یاد شده این است که در این جوامع فساد، دزدی، رشوه‌خواری و رانت‌بازی رواج می‌یابد و نیز طبقه‌ای ناراضی به‌وجود می‌آید که همان عامهٔ مردمند.این طبقه بر این باورند که حقوقشان ضایع شده و عده ای در کشور حقشان را میخورند و به ایشان ظلم میکنند
بنابراین، این گروه های ظلم دیده هم در هر جا که بتوانند دست به تلافی زده و با تخریب کردن، دزدی، درست کار نکردن، کوتاهی در انجام وظایف، کم‌فروشی و احتکار خشم خود را فرو می‌نشانند

بدین‌ترتیب فساد اقتصادی و سیاسی در این جوامع تبدیل به فرهنگ غالب شده و جزئی جدانشدنی از زندگی روزمرهٔ مردم می‌شود و فرهنگ و اخلاقیات از آن رخت می‌بندد. بزرگترین مشکل این نظامهای حکومتی "سقوط اخلاقیات و انسانیت" است.



▪️برگرفته از مقاله پروفسور داگلاس نورث (برنده جايزه نوبل اقتصاد١٩٩٣)



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

09 Nov, 14:30


Ⓜ️ تاریخچه یاماها

▪️موفقترین سازنده موتورسیکلت و ساز در دنیا +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

09 Nov, 13:30


Ⓜ️ ده ویروس کلامی که موجب سردی زوجین و طلاق می شود:


1⃣ نصیحت تکراری
2⃣ تذکر مداوم
3⃣ سرزنش
4⃣ منت گذاشتن
5⃣ جرو بحث کردن زیاد
6⃣ برچسب منفی زدن
7⃣ پیش بینی منفی(نفوس بد)
8⃣ گله و شکایت مداوم
9⃣ متهم کردن
🔟 مقایسه کردن




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

09 Nov, 12:31


Ⓜ️ چرا عادت ساختن کار نمیکنه؟

در این ویدیو یلدگیری های من توصیه های دکتر آلوک کانوجیا را در رابطه عادت های خوب و پایبندی به انها خواهید دید... +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

09 Nov, 10:30


Ⓜ️ نقدی به تعصب عقیده به علت آرامش‌بخش بودن آن


▪️استاد مصطفی ملکیان +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

09 Nov, 09:30


Ⓜ️ #تحریم را "مین" و راه‌حل‌ش را "خنثی‌سازی" فرض گرفتن، از اساس غلط است چرا که تحریم قابلیت خنثی‌سازی ندارد.

● تحریم عبارت است از غیرطبیعی کردن امور طبیعی از تجارت گرفته تا بهره‌مندی از دانش و تکنولوژی... نمونه‌ بارز بی مبنا بودن خنثی‌سازی تحریم، اثرات تحریم نفتی بر اقتصاد روسیه است.



-احمد جانجان-




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

09 Nov, 08:31


Ⓜ️ چگونه آزادی سوئد را ثروتمند ساخت؛ عصر دگرگونی | معمار دگرگونی


📝 یوهان نوربرگ




🔻گروه‌های یادشده در اوایل سده‌ی نوزدهم شروع به یافتن یکدیگر کردند. و مردی که عامل این کار شد، روزنامه‌نگار رادیکال بلندقامت، جوان، و سرخ‌موی، لارس یوهان هیرتا بود. هیرتا تاجری موفّق، و همیشه شیفته‌ی جدیدترین فنّاوری‌ها بود و در نهایت به‌دلیل سرمایه‌گذاری‌های تجاری‌اش به یکی از ثروتمندترین مردان سوئد تبدیل شد. او همچنین یک سیاستمدار بود و همیشه در تلاش برای ایجاد اتّحاد مخالفان در مجلس بود. ولی مهم‌تر از همه، در سال ۱۸۳۰، او آفتونبلادت (کاغذ عصر) را منتشر کرد؛ نخستین روزنامه‌ی مدرن سوئدی، سنگر لیبرالیسم سوئد و نخستین نشریّه‌ای که نه‌تنها به سوءاستفاده از قدرت، بلکه به خود قدرت سیاسی نیز حمله می‌کرد.

 🔻 هیرتا با باقی‌مانده‌ی پول خود، روزنامه‌ی آفتونبلادت را راه‌اندازی کرد -که اگر شکست می‌خورد، سرمایه‌اش می‌سوخت. ولی این روزنامع موفّقیّتی چشمگیر بود. آدلرسپار انقلابی نخستین پشتیبان و حامی مالی آن بود. این نخسین روزنامه‌ی سوئدی بود که اخبار و تبلیغات را درهم‌آمیخت و به‌عنوان روزنامه‌ی عصرگاهی، می‌توانست اخباری را که با پست صبحگاهی می‌رسید، گزارش دهد. به‌دلیل حسّ شوخ‌طبعی هیرتا، مطالب طنز و بامزه چاشنی انتقادات جدّی شده بود. طبقه‌ی متوسّط ​​روبه‌گسترش می‌توانست نخستین «گزارش‌های اجتماعی» واقعی درباره‌ی وضعیّت کشور را در آفتونبلادت بخواند: فقر در مناطق روستایی، شرایط وحشتناک در مراکز شلوغ شهری. ولی آن‌ها همچنین می‌توانستند در باب راه‌حل‌ها -آزادسازی و صنعتی‌شدن- مطالعه کنند. آفتونبلادت به کشورهای لیبرال‌تر به‌عنوان نمونه‌های موفّق اشاره کرد: نروژ، انگلستان، فرانسه و ایالات متّحده. هیرتا یک کپی از نگارگری جان ترامبول از امضای اعلامیّه‌ی استقلال آمریکا را روی دیوار محلّ کار خویش نصب کرده بود -اعلامیّه‌ای که هیرتا آن را «زیباترین حقیقت و بنیاد یک جامعه» می‌نامید.

🔻هیرتا، همراستا با روشنگری-لیبرالیسم شهری خود، صدای طبقه‌ی متوسّط ​​نوظهور شد. نخستین پیشنهاد او در مجلس -پرداختن به مشروب‌خواری عمومی- چیزهای زیادی درباره‌ی جهان‌بینی او می‌گوید. در آن زمان مست‌بودن در ملاءعام غیرقانونی بود. هیرتا فکر می‌کرد که این قانون طبقاتی است، زیرا فقط فقرا به‌دست پلیس دستگیر می‌شوند. او استدلال کرد که تا زمانی‌که شراب‌خوار جان یا مال کسی را تهدید نمی‌کند، مست‌بودن نباید غیرقانونی باشد...


▪️متن کامل: چگونه آزادی سوئد را ثروتمند ساخت؛ عصر دگرگونی





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

09 Nov, 06:30


Ⓜ️ تیپ های شخصیتی از دیدگاه اریک فروم



🔻اریک فروم چند تیپ شخصیتی را مطرح کرد که زیربنای رفتار انسان هستند. شکل خالص این تیپ ها نادر است، اغلب شخصیت ها ترکیبی از چند تیپ هستند ولی معمولاً یکی غالب است. فروم جهت گیری های بی ثمر را از ثمربخش متمایز کرد. جهت گیری های بی ثمر، روش های ناسالم ارتباط برقرار کردن با دنیا هستند که عبارتند از : شخصیت گیرنده، بهره کش، محتکر و بازاری. تیپ یا جهت گیری ثمربخش حالت ایده آل رشد انسان است.


🪧 شخصیت گیرنده

📌افراد دارای شخصیت گیرنده انتظار دارند که چیزی را که می خواهند - عشق، دانش، یا لذت- از منبع بیرونی که معمولاً فردی دیگر است بگیرند. افراد این تیپ در روابط خود با دیگران گیرنده هستند، به جای اینکه دوست بدارند نیاز دارند که دوستشان بدارند، به جای اینکه بیافرینند، می گیرند. این افراد شدیداً به دیگران وابسته هستند و در صورتی که به حال خود رها شوند فلج می شوند؛ آنها بدون کمک دیگران از انجام دادن جزئی ترین کارها بر نمی آیند. شخصیت گیرنده فروم به تیپ شخصیت جذب دهانی فروید و شخصیت مطیع کارن هورنای شباهت دارد.


🪧 شخصیت بهره کش

📌 در تیپ شخصیت بهره کش نیز فرد برای چیزی که می خواهد به دیگران متوسل می شود. اما افراد این تیپ به جای اینکه انتظار داشته باشند از دیگران بگیرند، به زور یا با حیله گری می گیرند. اگر چیزی به آنها داده شود، آن را بی ارزش می دانند. آنها فقط چیزی را می خواهند که به دیگران تعلق داشته یا برای آنها با ارزش باشد، خواه این همسر باشد یا شیء یا ایده. برای افراد این تیپ، چیزی که دزدیده یا تصرف شده باشد از چیزی که آزادانه به آنها داده شده باشد ارزش بیشتری دارد. تیپ بهره کش شبیه تیپ پرخاشگر دهانی فروید است و با دهان گزنده که ویژگی بارز این افراد است مشخص می شود. اگر گفته شود که آنها اغلب در مورد دیگران اظهارات گزنده می کنند بازی با کلمات نیست. نمونه هایی از جهت گیری بهره کش، دسته های مهاجم و رهبران فاشیست هستند که آشکارا دوست دارند بر دیگران مسلط شوند.


🪧 شخصیت محتکر

📌 در تیپ محتکر افراد امنیت را از آنچه بتوانند احتکار یا پس انداز کنند می گیرند. این رفتار گدامنشانه نه تنها در مورد پول و اموال مادی بلکه در مورد هیجانات و افکار نیز صدق می کند. این افراد دیوارهایی دورشان می شکند و خود را با تمام چیزهایی که انباشت کرده اند احاطه می کنند، از آنها در برابر مهاجمان محافظت کرده و تا حد امکان چیزی را بیرون نمی دهند. ویژگی آنها نظم وسواسی درباره اموال، افکار، و احساسات است. آنها نیز با رفتارشان خود را لو می دهند. این تیپ به شخصیت نگهدارنده مقعدی فروید و تیپ جدا/کناره گیر هورنای شباهت دارد.


🪧 شخصیت بازاری

📌در فرهنگ بازاری مبتنی بر کالا، موفقیت یا شکست بستگی دارد به اینکه خودمان را چقدر خوب بفروشیم. مجموعه ارزش ها برای شخصیت ها و کالاها یکی است. شخصیت فرد صرفا کالایی می شود که باید فروخته شود. بنابراین ویژگی های شخصی، مهارت ها، دانش یا انسجام ما اهمیتی ندارد. بلکه مهم این است که چه بستهء خوبی باشیم. ویژگی های سطحی مثل لبخند زدن، دلپذیر بودن، و خندیدن به جوک های رئیس از خصوصیات و توانایی های درونی مهم تر می شوند. چنین جهت گیری ای نمی تواند امنیت بوجود آورد زیرا در این حالت با مردم ارتباطی واقعی نداریم. اگر این بازی برای مدتی طولانی ادامه یابد، دیگر با خودمان ارتباط نخواهیم داشت و حتی از خودمان هم آگاه نخواهیم بود. نقش بسته ای که مجبور به ایفای آن می شویم شخصیت واقعی ما را از خودمان و از دیگران مخفی می کند. در نتیجه ما بیگانه می شویم، بدون جوهر شخصی و بدون روابط معنادار.


🪧 شخصیت ثمربخش

📌تیپ شخصیت ثمربخش ایده آل و بیانگر هدف اصلی رشد انسان است. این مفهوم بیانگر توانایی ما در به کارگیری تمام قابلیت ها برای تحقق بخشیدن به استعدادهایمان و پرورش دادن خود است. ثمربخش بودن به خلاقیت هنری یا اکتساب چیزهای مادی محدود نمی شود بلکه این جهت گیری نگرشی است که هریک می توانیم به آن دست یابیم.


▪️کتاب "نظریه های شخصیت"
▪️نويسندگان:دوان شولتز وسيدني آلن شولتز
▪️مترجم: یحیی سید محمدی
+++





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

08 Nov, 15:30


Ⓜ️ سفر از #خرمشهر به #نیویورک سرویس مستقیم ۳۰ الی ۳۲ روزه

▪️کشتی‌رانی جنوب - خط ایران





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

08 Nov, 14:31


Ⓜ️ مهمترین عامل خوشبختی چیست؟

▪️نتیجه طولانی‌ترین آزمایش دنیا +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

08 Nov, 13:30


Ⓜ️ #زوج‌ها از سال 1930 تا 2024 چطور با هم آشنا شدند؟


▪️پی نوشت: به نقش کلیسا و خانواده و افول اون در آشناییِ ازدواج توجه کنید قابل تامل است.



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

08 Nov, 12:31


Ⓜ️ از بیت المقدس تا اریحا


▪️ پژوهش های ماندگار
▪️دکتر آذرخش مکری +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

08 Nov, 10:30


Ⓜ️ از رنسانس ایتالیا تا دربار صفوی: تطبیق دو اثر جاودانه


از داستان خلقت تا اسطوره‌های شاهنامه، از تاریخ ایتالیا تا تاریخ ایران: تفاوت‌ها و شباهت‌های سقف کلیسای سیستین و نگاره‌های شاهنامه شاه‌ تهماسب

▪️متن: پدرام وفاداری، نشاط شیرازی، علی بندری
+++





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

08 Nov, 08:31


Ⓜ️ مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشد!



در دانش مدیریت بین المللی مفهومی وجود دارد که به هزینه ها و محدودیت های خارج از شبکه بودن اشاره دارد. محدودیت‌ها و هزینه‌هایی که شرکت‌ها هنگام ورود به بازار یا شبکه‌ای جدید، به دلیل نداشتن جایگاه و پایگاه در شبکه‌های کسب‌وکار با آن‌ها مواجه اند. به این مفهوم  Liability of Outsidership (LOO) می گویند. این مفهوم به موانع زیر برای بیرونی ها/بیگانه ها/تازه واردها اشاره می کند:

فقدان دسترسی به منابع محلی و ملی
عدم آشنایی با فرهنگ و بازار
عدم تسلط به قوانین و مقررات بازار هدف
نبود ارتباطات با ذینفعان و شرکای کلیدی

در هر بازاری، شرکتی که به‌عنوان "بیرونی/بیگانه" تلقی شود، با محدودیت‌های بیشتری روبروست و دستیابی به مزایا و منابع اصلی شبکه برایش دشوار می‌شود. زمانی که شرکت‌ها در شبکه کسب‌وکار حضور فعال دارند، از مزایای گسترده‌ای مانند دانش، مهارت، فناوری، فرصت‌های رشد و نوآوری، توانایی‌ها یا قابلیت های سازمانی، اطلاعات مربوط به مقررات، و توسعه محصول برخوردار می‌شوند. این شبکه، مجموعه‌ای از مشتریان، تأمین‌کنندگان، نهادهای مالی، موسسات علمی، فناوری و بسیاری از بازیگران دیگر را شامل می‌شود که همه نقش مهمی در موفقیت کسب‌وکارها دارند. بنابراین، دستیابی به موقعیت استراتژیک در این شبکه‌ها به معنای بهره‌برداری از ارزش‌های پیدا و پنهان نهفته در روابط بین بازیگران شبکه است.
این چالش‌ها برای شرکت‌ها در سراسر جهان وجود دارند، اما برای شرکت‌های ایرانی به دلیل وجود عامل تحریم، شرایط پیچیده‌تر است. تحریم‌ها سبب محدودیت شدید در ارتباطات با تأمین‌کنندگان، اعتباردهندگان، مشتریان، قانون گذاران، تنظیم گران و سایر ذینفعان در بازارهای بین‌المللی می‌شود و مانع از تعاملات عادی شرکت‌ها با شبکه جهانی می‌گردد. این وضعیت، هزینه‌های مبادلاتی را به‌شدت افزایش داده و ریسک فعالیت‌های اقتصادی را دوچندان می‌کند.

در دنیای امروز، حجم تولید ناخالص جهانی به بیش از ۱۰۰ تریلیون دلار رسیده است. این عدد صرفاً بیانگر ارزش مالی نیست، بلکه بیانگر جریان آزاد فناوری، سرمایه‌ و ایده در سطح بین‌المللی‌است که از هر کشوری رد بشود منجر به یادگیری، حل مسئله معطوف به توسعه و ارتقای کیفیت زندگی می‌شود. چقدر از این گردش مالی جهانی از ایران رد و ته نشین می شود؟

غیبت شرکت های ایرانی از شبکه های جهانی و در دسترس نبودن ایران در تبادلات جهانی به سه نتیجه بسیار ناخوشایند منتهی می شود:

عدم دسترسی به بازارها، ایده ها، سرمایه های جهانی

از بین رفتن تدریجی دانش و مهارت‌های تبادلاتی و تولیدی

استهلاک قابلیت‌های حل مسائل سطح بالا و به‌تدریج موجب عقب‌ماندگی، کهنگی و در نهایت قفل شدگی در چرخه توسعه‌نیافتگی.

فقط میزان تعاملات بانکی ما را با دوبی مقایسه کنید: ۲۸ بانک بین المللی جهان تراز مانند سیتی بانک، دویچ بانک، کردیت سوئیس در دوبی فعالیت می کنند در ایران چند بانک بین المللی فعالند و به واسطه آن ها با جریانات مالی و پولی و سرمایه ای جهان در ارتباطیم؟


🛜تجویز راهبردی:

غیبت ما در شبکه کسب و کارهای جهانی  بسیار خسارت‌بار است و این خسارت باید هم کمی و هم کیفی برآورد دقیق شود. راه‌حل اصلی و بنیادین در وهله اول، فهم ابعاد، آثار و تبعات خارج شبکه قرار گرفتن است. اگر این خسارت به درستی فهمیده شود هیچ سیاست‌مدار وطن دوستی لحظه ای برای حل آن درنگ نخواهد کرد. این مساله پاسخی بسیار ساده اما نه آسان دارد. پاسخ به ظاهر ساده اما در اجرا بسیار پیچیده است. این کار سیاست مداران است که صحنه بازی را عوض کنند و برای رسیدن به آن همه باید با هم توافق کنیم. به همین دلیل امروز هیچ وفاقی مهمتر از فهم، درک و حل این موضوع در کشور وجود ندارد. وفاق ملی روی رفع موانع  پیوستن به شبکه کسب و کارهای جهانی و این کار همه گروهای فکری و سیاسی در کشور است. بازنگری و گسترش روابط بین‌المللی می‌تواند محدودیت‌های خارج از شبکه را کاهش داده و به شرکت‌های ایرانی امکان حضور در شبکه‌های جهانی و بهره‌برداری از فرصت‌های نوآوری و رشد را فراهم آورد. حقیقتا بخشی از قدرت ملی را در بین المللی شدن شرکت های ایرانی و حضور موثر و پایدار در شبکه کسب و کارهای جهانی است. چنین باد.


📝 دکتر محمد رضا سعیدی +++





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

08 Nov, 06:30


Ⓜ️ گزارش به رهبر باید تلخ باشد!


🔻«حتی اگر یک خانه‌ سالم مانده باشد و یک نفر در این مملکت زنده مانده باشد،این جنگ را ادامه خواهیم داد.» این جمله‌ایست از آیت‌الله خمینی در میانه‌ی جنگ در جمع مسئولان، برگرفته از سند سپاه به نقل از کتاب «آغاز تا پایان» اثر سردار محمد درودیان. هرگاه تردیدها درباره‌ی امکان ادامه‌ی جنگ جدی می‌شد، آیت‌الله خمینی با جمله‌هایی از این جنس با تردیدها مقابله می‌کرد؛ اما چرا در نهایت با تصمیمی که گفت برایش از زهر کشنده‌تر است قطعنامه‌ی 598 را پذیرفت؟ ذهنیت او در زمانی که بر ادامه‌ی جنگ تاکید می‌کرد و در زمانی که قطعنامه را پذیرفت چگونه شکل گرفت؟

🔻امام درباره‌ی پذیرش قطعنامه گفت که تصمیمش«با توجه به نظر تمامی كارشناسان سیاسی و نظامی سطح بالای كشور» بوده است.(صحیفه، ج21، ص92)در پیامی که برای مسئولین نوشت معلوم شد چند گزارش تلخ و یک گزارش تکان‌دهنده او را با حقایقی تلخ رو‌به‌رو کرده که به‌سرعت نظرش را تغییر داده است.
یکی از گزارش‌ها از دولت بود که در آن وضع مالی نظام زیر صفر اعلام شد. گزارشی دیگر از مسئولین سیاسی که با شرح وضعیت جنگ نوشته بودند: «شوق رفتن به جبهه» در مردم کم شده است. یک نامه هم از فرماندهی سپاه که امام آن را تکاندهنده توصیف کرد. در آن نامه امکاناتِ بسیار زیاد و خواسته‌های عجیبی مطرح شده بود و امام نوشت این فرمانده «مهم‌ترین قسمت موفقیت طرح خود را تهیه‌ی به‌موقع بودجه و امکانات دانسته است... البته با ذکر این مطالب می‌گوید باید باز هم جنگید، که این دیگر شعاری بیش نیست.» (نشریه‌ی نگین، ش‌21، ص43)

🔻همین جمله‌های مختصر فضای پذیرش قطعنامه را به‌خوبی نشان می‌دهد؛اما شاید سوال مهم‌تر این باشد که ذهنیت امام برای تاکید بر ادامه‌ی جنگ چگونه شکل گرفته بود؟سال 94 از هاشمی رفسنجانی پرسیدم گویا در آن مقطع گزارش دقیقی به امام رسید. آیا امکان نداشت که آن گزارش‌ها زودتر به امام برسد؟ جواب داد: «بعضی‌ها بودند که نمی‌خواستند واقعیت وجودی ذهن خود را پیش امام رو کنند. به من می‌گفتند که نیازهای زیادی داریم و نمی‌توانیم بجنگیم، اما به امام که می‌رسیدند، می‌گفتند: عاشورایی می‌جنگیم.» آیا آیت‌الله خمینی در مقابل واقعیت‌های ویرانگر جنگ، تنها با تکیه بر بحث‌های شعاری بر ادامه‌ی جنگ تاکید می‌کرد؟ در این میان هاشمی رفسنجانی و مسئولان عالیرتبه تا چه حد قبل از گزارش‌های تلخ سال 67، امام را در جریان واقعیت‌های تلخ جنگ قرار داده بودند؟

🔻بر اساس یادداشت روزانه‌ی هاشمی در 21 فروردین66 او و حسن روحانی دونفری قدم می‌زدند و روحانی می‌گفت باید جنگ را از موضع قدرت خاتمه داد و منتظر فتحِ سرنوشت‌ساز نماند. هاشمی نوشته چون حرف روحانی برخلاف نظر امام بود صراحت نداشت.(دفاع و سیاست، ص61) وقتی حسن روحانی در قدم زدن دو نفره با هاشمی از صراحتش کم می‌کند، مسئولین در حضور امام خمینی چگونه سخن می‌گفته‌اند؟
روغنی زنجانی، مسئول برنامه و بودجه در دولت موسوی، می‌گوید سال 65 در نامه‌ای برای نخست‌وزیر موسوی استدلال کرده که نمی‌توان جنگ را ادامه داد و یا باید جنگ را تمام کرد یا ادامه داد که نتیجه‌ی آن فروپاشی نظام و قهرمانانه کنار رفتن است.(اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی،ص169) او فکر می‌کند نخست‌وزیر در باطن با حرف‌های او موافق بود اما«نمی‌توانست به‌صورت رسمی نظر مخالف دولتِ خود را درباره‌ی جنگ عنوان کند.»(همان، ص184)

🔻آیا مذاکرات مجلس و بحث‌های داخل دولت می‌توانست آیت‌الله خمینی را در جریان عمق فاجعه قرار دهد؟با روایت روغنی زنجانی این مسیر نیز عمق فاجعه را آشکار نمی‌کرد. او می‌گوید در اتاقی که پشت محل برگزاری جلسات هیات دولت بود و اعضای کابینه برای استراحت و یا سیگار کشیدن از آن استفاده می‌کردند، نظرات با صراحت در انتقاد از ادامه‌ی جنگ بود اما در اتاق رسمیِ جلسه صحبت‌ها از آمادگی برای ادامه‌ی جنگ بود؛با چاشنی آیه، حدیث و شعرهای حماسی.او می‌گوید: «در مجلس نیز همین‌طور بود، تمام نطق‌های پیش از دستورِ نمایندگان در دفاع از ادامه‌ی جنگ بود.»اما خارج از آنجا كه با آن‌ها گفتگو می‌کردی و وضعیت را توضیح می‌دادی آن‌ها هم ادامه‌ی جنگ را نقد می‌کردند؛ «فکر می‌کنم همه درگیر خودسانسوری بودند.»(همان، ص183)

🔻نکته‌ی آخر این‌که در هیچ شرایطی مسئولیت از رهبری سلب نمی‌شود و او بیش از همه مسئول گرفتن اطلاعات واقعی از مدیران کشور است و باید این مسیر را هموار کند تا مبادا مسئولین جرات گزارشِ عمق تلخی‌ها را نداشته باشند. حتی اگر بپذیریم برای جلوگیری از فروپاشی ذهنی جامعه باید قدری از تلخی گزارش به مردم کاست؛اما با رهبر باید تلخی‌ها را تلخِ تلخ گفت تا از عمق بلاهایی که بر سر مردمش می‌آید باخبر باشد.


📝 جعفر شیرعلی نیا +++


▪️پی نوشت: این روزها که عده ای جنگ طلب بر طبل جنگ می زنند نوشته های جعفر شیرعلی نیا خواندنی تر است.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

08 Nov, 04:30


Ⓜ️ تاریخچه ترامپ | چگونه یک آلمانی رئیس جمهور آمریکا شد؟


داستان زندگی دونالد ترامپ به عنوان یکی از شخصیت‌های پرحاشیه و بحث‌برانگیز قرن حاضر، همچنان برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان جذابیت دارد. از سرمایه‌گذاری‌های عظیم و کارهای تجاری‌اش گرفته تا رسیدن به بالاترین جایگاه در سیاست آمریکا، ترامپ همیشه در کانون توجه بوده است. اما این داستانی از فراز و نشیب‌ها، موفقیت‌ها و شکست‌ها، و درگیری‌های سیاسی و رسانه‌ای اوست که جنجالی‌ترین رئیس‌جمهور ایالات متحده را به تصویر می‌کشد.

در این ویدیو، به بررسی دوران کودکی ترامپ، خانواده او و تربیت در خانواده‌ای ثروتمند و مقتدر می‌پردازیم. سپس به نخستین قدم‌های او در عرصه تجارت و ساخت‌وساز اشاره می‌کنیم؛ دورانی که باعث شد نام او در عرصه املاک و مستغلات در نیویورک و فراتر از آن بدرخشد. همچنین، به موفقیت‌ها و شکست‌هایش در حوزه کسب و کار، فعالیت‌هایش در دنیای رسانه و برنامه‌های تلویزیونی پرداخته‌ایم. بخش دیگری از این ویدیو به دوران سیاسی او اختصاص دارد؛ از ورود او به دنیای سیاست تا به چالش کشیدن سیستم موجود و.... +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

07 Nov, 17:00


Ⓜ️ استاد الان ۱۵ ساله داره میگه #رئیس_جمهوری بعدی آمریکا یه زنه!!!



▪️پی نوشت: برام مثل روز روشنه که بسیاری از تحلیل گرانِ نظامِ اسلامی همین طوری فکر می کنند. باید پذیرفت توسعه یعنی شبکه ای فکر کردن، درست تحلیل کردن، واقع بین بودن.... ما این همه آدم متخصص داریم تو این مملکت اما یکی مثل این آقا به جای همه شون در همه ی زمینه ها نظر میده از اقتصاد و سیاست و آخرالزمان تا....




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

07 Nov, 16:31


Ⓜ️ دختران عاصی ایران


نیما اورازانی
یک تبیین روانشناسانه از آنچه در دانشگاه آزاد افتاد...
+++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

07 Nov, 15:30


Ⓜ️ چطور مشروب تقلبی می‌تواند شما را بکشد و علائم مسمومیت با متانول چیست؟


https://www.bbc.com/persian/articles/crgknp67md4o



🔻مشاهده در ادامه ی فوری


🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

07 Nov, 14:31


Ⓜ️ شینتو چیست؟ باورکامی باستانی ژاپن


شینتو چیست؟ در این ویدیو به دنیای شگفت‌انگیز شینتو، مذهب باستانی ژاپن، سفری خواهیم داشت. شینتو به عنوان یکی از کهن‌ترین آیین‌های معنوی در ژاپن، نقش مهمی در فرهنگ و سنت‌های ژاپنی ایفا می‌کند. ما به شما نشان می‌دهیم که چگونه باورهای شینتو درباره کامی (خدایان و ارواح) و مراسم خاص آن، هنوز در معابد شینتو و جشنواره‌های ژاپنی دیده می‌شود. با ما همراه شوید تا معنای دروازه توری، تأثیر این مذهب بر سامورایی‌ها و نینجاها، و اهمیت مکان‌هایی چون معبد میجی و جنگل‌های مقدس را بررسی کنیم.

همچنین در این ویدیو از فرهنگ ژاپنی، افسانه‌های ژاپنی، و آداب و رسوم جذاب مردم ژاپن صحبت می‌کنیم. اگر به موضوعاتی چون انیمه، مانگا، غذاهای سنتی مثل سوشی و رامن، یا هنرهای ژاپنی مثل خوشنویسی و مراسم چای علاقه‌مندید، این ویدیو بهترین راه برای آشنایی با ریشه‌های معنوی ژاپن است. پس اگر می‌خواهید بیشتر درباره سنت‌های ژاپنی، تاریخ ژاپن باستان، و معنویت مردم این سرزمین بدانید، تماشای این ویدیو را از دست ندهید... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

07 Nov, 13:30


Ⓜ️ جز حماقت چه می‌توان نامیدش


🪧 فقط یک احمق است که از هیچ چیز حتی از تجربه‌های خودش درس نمی‌گیرد.


📌 "حماقت"، را گرچه به مثابه‌ی سخنی درشت و توهین آمیز به کار می‌برند، اما حماقت، بیش از آن که یک اهانت باشد، سیاه چاله‌ی عمیق معرفتی است. سرزمینی تیره و تاریک که با هیچ نوری روشن نمی‌شود. حفره‌ای که با هیچ چیز ترمیم نمی‌گردد. حماقت، نقصان ذهنی است که امکان شناخت و اندیشیدن و فهم درست واقعیت را از دست داده است. از این رو بارها و بارها از یک سوراخ، گزیده می‌شود. حماقت، صرفا نادانی و جهل نیست، بلکه فقدان توانمندی برای اندیشیدن و امکان بازاندیشی در مسایل است. جهل و نادانی، نبود دانایی است اما حماقت، نبود امکان معرفتی برای کسب دانایی است. از دست دادن ظرفیت اندیشه‌ورزی است. بنابراین در وادی حماقت، هیچ استدلالی‌، تجربه‌ای و سخن عاقلانه‌ای کارساز نیست.

📌 "دیتریش بونهوفر" معتقد است: "حماقت بیش از بداندیشی با نیکی به ستیز می‌ایستد. با یک بداندیش پلید می‌توان به مخالفت پرداخت، او را رسوا کرد، و در صورت لزوم به زور متوسل شد..... اما در برابر حماقت، همه ما بی‌دفاع می‌مانیم. نه اعتراض و نه زور، هیچ‌کدام در مقابله با حماقت کارساز نیستند. منطق به گوش احمق نمی‌نشیند. واقعیت، اگر با پیشداوری‌های فرد تضاد داشته باشد، باور نمی‌شود. در مقطعی از این دست، فرد احمق مقاوم می‌شود و هنگامی که حقایق انکار‌ناپذیر می‌شوند، آنها را تصادفی و بی‌پیامد می‌خواند. در این شرایط است که فرد احمق، بر خلاف یک فرد خبیث، که در کل خود‌شیفته است، تحریک شده و موضع تهاجمی می‌گیرد. به این دلیل، مواجهه با یک احمق محتاج احتیاط بیشتر از رویارویی با یک فرد خبیث است. کوشش در ترغیب افراد احمق به پذیرش منطق بیهوده است، زیرا تلاشی بی‌معنا و خطرناک است."

📌 مولانا در مثنوی و طی داستانی، چهره‌ی حماقت را ترسیم می‌کند:

عیسی مریم به سوی کوهی می‌گریخت. تو گویی شیری در پی ریختن خون او بود. کسی او را بدید در پی عیسی دوید و علت گریختن‌اش را پرسید. عیسی پاسخ نمی‌داد و هم‌چنان ادامه می‌داد. پس از چند بار پرسش، عیسی "گفت: از احمق گریزانم برو / می‌رهانم خویش را بندم مشو. آن شخص گفت تو عیسایی و دم حیات بخش الهی داری. کر و کور شفا می‌بخشی و مرده را زنده می‌کنی. او را درمان کن، و عیسی جوابش داد:

کان فسون و اسم اعظم را که من
بر کر و بر کور خواندم شد حسن

بر کُه سنگین بخواندم شد شکاف
خرقه را بدرید بر خود تا بناف

برتن مرده بخواندم گشت حی
بر سر لاشی بخواندم گشت شی

خواندم آن را بر دل احمق بود
صد هزاران بار و درمانی نشد

سنگ خارا گشت و زان خو بر نگشت
ریگ شد کز وی نروید هیچ کشت


📌 مولانا از آن سوی تاریخ و بونهوفر از این سوی تاریخ به ما می‌گویند حماقت را درمانی نیست. و بدتر این که تلاش برای ترغیب احمق در پذیرش منطق، نه تنها امری بیهوده که بی‌معنا و خطرناک است. این همان بن‌بست تباهی است که در آن گرفتار آمده‌ایم.
چه باید کرد؟



📝 علی زمانیان +++





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

07 Nov, 12:31


Ⓜ️ چگونه مغزم را فریب دادم تا از انجام کارهای سخت خوشش بیاد!؟


چرا با این که هدف داریم براش تلاش نمیکنیم ؟ سوالی که شاید خیلی از افراد در طول روز درگیرش شده باشند و گاهی این حرکت آگاهانه هست ، جوری که باعث میشه به مرور زمان خودمون احساس خوبی نسبت به این موضوع نداشته باشیم یا اعتماد به نفسمون رو در انجام کارها کم کنه ! ولی این مشکل از سیستم لیمبیک مغز و همچنین سمی شدن دوپامین به وجود میاد که توی این قسمت قدرت کلم بهش میپردازیم... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

07 Nov, 10:30


Ⓜ️ حزب توده ایران از آغاز تا پایان | داستان کامل حزب توده


از نزدیکانمون، خانواده، دوست و آشنا همیشه می شنویم که دارن میگن آره فلانی هم «توده ای» بوده؛ حتی بعد انقلاب تا پای چوبه دار هم رفته اما توبه کرده و بخشیدنش یا اینکه فرار کرده از ایران ! همیشه حرفشون بوده و هست؛ حرف توده ای ها! امروز می خوایم بریم و ببینیم که اینها دقیقا کی بودن؟ ریشه هاشون کجاها بوده؟ چی فکر می کردن و چه مدلی کار می کردن که هنوزم اسمشون سر زبون هاست؟ +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

07 Nov, 09:30


Ⓜ️ طبق صورتهای مالی سال ۱۴۰۲ #بیمه‌مرکزی به ۴۴۲ نفر کارمندش به طور متوسط به هر نفر، ۱ میلیارد و ۸۳۵ میلیون تومان وام ۱۰٪ با بازپرداخت ۲۵ ساله داده، همین پول رو هیچ جا سرمایه‌گذاری نکنن و فقط بذارن بانک سود بگیرن ماهی ۴۰ میلیون تومن سودش میشه


_Hadi_



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

07 Nov, 08:30


Ⓜ️ ماجرای عجیب فرمول کوکاکولا


🔻کشف فرمول کوکاکولا حاصل یک اتفاق بامزه بود. خالق این ترکیب، آقای جان پمبرتون، به مورفین اعتیاد داشت. در اصل داروساز و شیمی‌دان بود اما بخاطر شرکت در یکی از جنگ‌های داخلی آمریکا به شدت زخمی شد. هم بهش شلیک کردن و هم با شمشیر زخمی شد. زخم عمیقی برداشت که تا آخر عمر باهاش موند.


🔻پمبرتون برای اینکه درد این زخم عمیق رو تاب بیاره رو آورده بود به استفاده از مورفین. مورفین دردش رو ساکت میکرد و پیدا کردن مورفین برای پمبرتون هم کار راحتی بود چون خودش داروساز بود. حرفه‌ای اصلیش همین بود و به همین خاطر دسترسی خوبی به مورفین داشت.اون موقع خیلی از سربازان جنگی بخاطر تروماهای رخ داده در جنگ رو به استفاده از مورفین آوردن. پمبرتون هم از این قاعده مستثنی نبود و درد زخم‌های خودش و تروماهای جنگی همگی باعث شده بود به مورفین اعتیاد پیدا کنه. اما پمبرتون خوب از خطرات اعتیاد به این مخدر آگاه بود.

🔻به همین خاطر دنبال یک داروی جایگزین بود. یک ترکیب که بی‌ضرر باشه یا حداقل ضرر کمتری داشته باشه ازینرو دنبال ترکیبات و داروهایی بود که در اونا نیاز به استفاده از تریاک نباشه. . سال ۱۸۶۶ با ترکیب چند ماده‌ی شیمیایی یک معجونی رو ساخت و در فرمت شربت راهی بازار کرد. این ترکیب حاوی دو عنصر بود: یکی مغز کولا و دیگری برگ کوکا بود. در دانه‌ی کولا کافئين وجود داره و از برگ کوکا هم کوکائین استخراج میشه. محصول نهایی چیزی بود که خاصیت تسکین‌ دهنگی و آرام بخش داشت و ظاهرا پمربرتون برای اولین بار در مراسم ختم همسرش از این ترکیب نوشیده بود.

🔻طی چند سال، شیمی‌دان‌های بسیاری هم کوکا رو تایید و از اون در داروهاشون استفاده می‌کنن و ترند شده بود که جایگزین مناسبی برای تریاک بود. همین روز به روز بیشتر به پمبرتون این تاییدیه‌ رو می‌داد که کوکا امنه و مشکلی نداره. اما هفت سالی از این ماجرا گذشت تا اینکه روزی به طور تصادفی هنگامی که میخواست یک لیوان از این شربت درست کنه، اون رو با آب گازدار قاطی کرد و ترکیب نهایی انقدر جذاب در اومد که باعث شد ایده‌ی جدیدی توی ذهنش شکل بگیره: به جای اینکه اون رو به عنوان شربت و دارو بفروشه، تصمیم گرفت از این ترکیب یک نوشیدنی خوشمزه بسازه.

🔻نهایتا پمبرتون سال ۱۸۸۵ ترکیب نهایی رو به نام «شراب فرانسوی کوکا» رو در آتلانتا به اسم خودش ثبت میکنه. جالبه بدونید سال بعدش یک قانون منع الکل در اون ایالت مقرر شد و پمبرتون مجبور شد الکل رو ازش حذف کنه و چیزی که باقی موند، به کوکا کولا معروف شد. پمبرتون ادعاهای سلامتی زیادی برای محصول خود داشت و اون رو به عنوان یک نوشیدنی ارزشمند که سردرد رو درمان می‌کنه، خستگی رو از بین می‌بره و اعصاب رو آروم می‌کنه، تبلیغ کرد. در توصیفش میگفت: خوشمزه، با طراوت، شادی خالص و نشاط آور.

🔻اما پمبرتون بخت این رو نداشت که از این ترکیب جذابش بتونه لذت ببره. کمی پس از ورود تجاری کوکاکولا به بازار، پمبرتون بیماری سختی گرفت و تقریبا ورشکسته شده بود. حالا که سخت بیمار و ناامید شده بود، فکر فروش حقوق این فرمول جادویی به ذهنش خطور کرد.پمبرتون این تصور رو داشت که فرمولش بالاخره روزی یک نوشیدنی ملی خواهد شد. هنگام فروش، پمبرتون تلاش کرد تا بخشی از سهم رو برای پسرش حفظ کنه اما پسرش هم که اون زمان ظاهرا پول لازم بود. همه‌ی سهام رو فروختن به آقایی به اسم آسا کندلر.

🔻رقم فروش دقیق مشخص نیست اما چیزی مابین ۳۰۰ دلار تا ۲۵۰۰ دلار بوده و درست همونطور که بنیانگذاران برند مک دونالد نتونستن برندشون رو جهانی کنن، پمبرتون هم در این کار ناکام بود و این آسا بود که با تاسیس شرکتی به اسم کوکاکولا، این نوشیدنی رو به محبوب‌ترین نوشیدنی دنیا تبدیل کرد. نکته‌ی اضافی: به مرور طی سالیان کوکا از این ترکیب حذف شد و تغییرات زیادی در ترکیبات اون انجام شده. کوکا کولا سال ۲۰۲۱ درآمدش از فروش جهانی حدود ۳۹ میلیارد دلار بوده.




_فرید هاب_





🛄 @zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

07 Nov, 06:30


Ⓜ️ آخرین روزهای تب دارِ دکتر حسین فاطمی.



🔻۱۹ آبان سالروز اعدامش بود، او اولین دکترای روزنامه نگاری داشت، سری پر شور که بارها از مرگ حتمی جست، اما آخر سر، اولین دکترای روزنامه نگاری را با بدنی مریض، زخمی و تبدار، با برانکارد جلوی جوخه اعدام بردند! بار اول در سخنرانی بر مزار محمد مسعود توسط عبدخدایی نوجوان 15ساله از اعضای فدائیان اسلام ترور شد، چند تیر به قلب و طحالش خورد اما زنده ماند، بار دوم پس از دستگیری در حضور تیمور بختیار، شعبان بی مخ با چاقو به جانش افتاد تا کارش را بسازد و به دادگاه زحمت ندهد! اما خواهر فاطمی خود را سپر کرد و...

🔻وزیر خارجه و شیفته مصدق بود او را پیشوا می نامید، مصدق نیز چون پسرش دوست داشت.
در 25مرداد1332شاه دو تا کاغذ امضا کرده و با ثریا در کلاردشت بود که با شنیدن شکست کودتا به بغداد فرار کرد، همیشه در روزهای سخت آماده فرار بود! در عرض این سه روز تا کودتای 28مرداد که شاه برگردد، فاطمی بر شاه و دربار تاخت:«دربار در تمام طول ده سال اخیر قبله گاه هر چه دزد، بی ناموس بوده و از همه بدتر تنها تکیه گاه خارجیان و اتکا سفارت انگلیس این دربار گند و کثیف بوده...» «ثروت یک مملکت را به غارت بردید، املاک و اموال و نوامیس مردم از دست این خانواده سی سال است در امان نبوده، حالا هم مثل دزدها و بدکارها از تاریکی شب برای کودتا استفاده میکنید و به کلاردشت تشریف می برید...پدر شما به دستیاری آیرونساید انگلیسی به روی هموطنان خود شمشیر کشید و عاقبت در منتهای نکبت در گوشه ژوهانسبورگ چشم برهم گذاشت...» (سرمقاله هایِ باختر امروز، مورخه 25 و26مرداد1332)

🔻مردم به خیابانها ریخته مجسمه های شاه و پدرش را سرنگون کردند حتی غلامرضا تختی در راس افراد نیروی سوم در کندن مجسمه رضاشاه در میدان توپخانه شرکت داشت. فاطمی اصرار میکرد مصدق، جمهوری اعلام کند، حتی صحبت از ایجاد شورای سلطنتی به ریاست دهخدا شد!
اما مصدق که در تمام عمر بر اصول مشروطیت پایبند بود و بر آن قسم خورده بود قبول نکرد.
فاطمی با عصبانیت گفته بود «این پیرمرد، عاقبت سرِ همه ما را به باد خواهد داد...!»

🔻هنگامیکه محمدرضاشاه با کودتای 28مرداد بازگشت، فاطمی توسط حزب توده ماهها مخفی شد، کیانوری مینویسد: «میخواستیم او را از ایران خارج کنیم، فرصت نشد». شاه که کینه شدیدی داشت بشدت در پی اش بود، سرانجام اتفاقی در میدان تجریش در منزلی پیدایش کردند با ریشی بلند و انبوه... دکتر محمد مکری که با فاطمی در زندان لشکر بوده، حمله شعبان و اوباشانش را از فاطمی چنین شنیده: «در اتاق تیمور بختیار بودم ...مخبرین روزنامه ها را خبر کرده آنها مرتبا عکس میگرفتند در این فاصله چاقوکشان شعبان بی مخ را خبر کردند ...بختیار دستور داد مرا به زندان تحویل دهند با مامورین از اطاق بختیار بیرون آمدم در راهرو، چاقوکشان بر سرم ریخته و در برابر ماموران با چاقو به جانم افتادند...خواهرم خود را رسانده با دیدن پیکر خونین من، خود را بر روی من انداخت... ضربات چاقو بر پیکر او وارد میشد و من از مرگ حتمی نجات پیدا کردم» (خاطرات من...، محمد مکری...ص39الی40)

🔻نشریات درباری عمدا در مورد دستگیریش، مطالب مسخره ای نوشتند مثلا در محل اختفایش یک چک300هزار دلاری پیدا شده...! اما مشخص شد که تنها 160ریال، کل موجودی فاطمی بوده...!با بدنی بیمار و زخمی همچنان تحت بازجویی بود، آخرین روزهای زندگیش در نامه به آیت اله زنجانی، چنین بوده:«...بنده مریضم، چاقو خورده ام...آرزو دارم که نفسهای آخر زندگیم نیز در راه نهضت و سعادت هموطنام صرف شود»
(مصدق، سالهای مبارزه، غلامرضا نجاتی...ج2ص301) دادگاهش سری بود نمیتوان گفت چه گذشته، اما نمایشی بیش نبوده، چون، شاه از قبل، حکم اعدامش را در گفتگو با کرومت روزولت صادر کرده بود: «...حسین فاطمی هنوز دستگیر نشده، ولی به زودی او را پیدا خواهند کرد، فاطمی بیش از همه ناسزاگویی کرده، مجسمه های من و پدرم را سرنگون... وقتی دستگیر گردید اعدام خواهد شد»

🔻زمان اعدام بشدت مریض بود و تب داشت، در آخرین نامه اش به خانواده، نوشته:«...من تا مرگ فاصله زیادی ندارم زیرا تب اعصاب مرا خیلی متلاشی ساخته، من تمام این رنجها و مصائب را در راه هدف مقدس خود با خاطری آرام تحمل می کنم، فقط اگر بتوانید، سیروس را به هر صورتی که ممکن است، بفرستید او را ببینم، بسیار موجب خوشحالی من خواهد بود، آقای دادستان گفته که وقت دیر است و حکم باید اجرا شود»(راه مصدق، مورخه28آذر 1333) تیمور بختیار و نصیری بر اعدامش عجله داشتند!. و سیروس، تنها یادگارِ دو ساله اش بود که پس از اعدام پدر، به انگلستان بردند، آنجا بزرگ شد و هرگز به ایران مختنق و فلک زده بازنگشت...



📝 علی مرادی مراغه‌ای +++





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

07 Nov, 04:31


Ⓜ️ غافلگیری‌ بزرگ در راه است؛ تاثیر پیروزی ترامپ بر ایران


آبان 1403 برای ایران با خبری تکان‌دهنده آغاز شد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، در انتخاباتی پرحاشیه مجدداً به کاخ سفید بازگشت. این پیروزی، بیش از هر کشور دیگری، برای ایران مهم و مساله ساز است. کشوری که در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ (۲۰۱۷-۲۰۲۱)، شدیدترین تحریم‌های تاریخ معاصر را تجربه کرد و با خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای، عملاً در شرایط بسیار سخت اقتصادی و سیاسی قرار گرفت. بیست و چهار ساعت پس از انتخابات آمریکا، جهان چهره‌ای دیگر به خود گرفته است. دونالد ترامپ، مردی که چهار سال پیش کاخ سفید را ترک کرد، حالا دوباره به آن بازگشته. اما این بار، معادله پیچیده‌تر از همیشه است.ترامپ در آخرین موضع‌گیری‌اش، درست پیش از اعلام پیروزی، این بار لحنی متفاوت در پیش گرفت. او گفت: "ما به دنبال آسیب زدن به ایران نیستیم. می‌خواهم ایران کشوری بسیار موفق باشد و به دنبال تغییر رژیم نیستیم. تنها یک چیز مهم است: آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند."... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

01 Nov, 09:30


Ⓜ️ #هزینه‌گواهینامه سال گذشته ۳ میلیون بود امسال شده ۶ میلیون رییس پلیس راهور گفته هزینه گواهینامه ۵۰٪ افزایش داشته!
پس یادداشت میکنیم هزینه ۳ میلیون تومانی بشه ۶ میلیون تومان یعنی ۵۰٪ افزایش نه ۱۰۰٪!
بقیه محاسباتشونم به همین ترتیبه!


_Ehsan_



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

01 Nov, 08:30


Ⓜ️ هیچ میزانی از الکل بی‌ضرر نیست!


▪️یک #رشتو درباره ی مضرات الکل


🔻تا چند سال قبل در برخی متون پزشکی به این نکته اشاره شده بود که مصرف «مقادیر کم» الکل احتمالا برای سلامت مفید است. اما طی چند سال اخیر پژوهش‌های متعددی روی این موضوع انجام شده...
۱/۱۰

🔻اکنون به‌خوبی می‌دانیم که الکل یکی از مهم‌ترین عوامل سرطا‌ن‌زا است و این موضوع به‌ویژه در خانم‌ها صدق می‌کند چون الکل یکی از مهم‌ترین عوامل مستعد‌کننده‌ی بروز سرطان پستان در آنها است.
۲/۱۰

🔻انجمن سرطان آمریکا فهرستی از مهم‌ترین عوامل سرطان‌زا دارد که در آن الکل رتبه‌ی سوم را به‌خود اختصاص داده. این در حالی است که نتایج یک نظرسنجی انجام شده در آمریکا (در سال ۲۰۲۰) نشان داده که کمتر از یک سوم مصرف‌کنندگان الکل از سرطان‌زا بودن آن مطلع هستند.
۳/۱۰

🔻و جالب‌تر اینکه حدود ۱۰ درصد آنها هم تصور می‌کردند الکل باعث کاهش احتمال بروز سرطان می‌شود!
۴/۱۰

🔻ارتباط مصرف الکل با چندین سرطان از جمله پستان، روده‌ی بزرگ و کولون، کبد، دهان، گلو و مری شناخته شده و شواهد بیشتری هم در حال به‌دست آمدن است که مصرف الکل در برخی‌ سرطان‌های دیگر از جمله پانکراس هم نقش دارد.
۵/۱۰

🔻یک پژوهش دیگر که توسط مرکز کنترل و بیماری‌های آمریکا (CDC) انجام شده و نتایج آن همین چند ماه قبل منتشر شد، نشان داد که ۱۷ درصد مرگ‌های ناشی از سرطان (در کسانی که به خاطر مصرف الکل به سرطان مبتلا شده‌ بودند) در افرادی است که الکل در مقادیر کم مصرف می‌کرده‌اند.
۶/۱۰

🔻یک پژوهش دیگر هم که در دانشگاه آکسفورد انجام شده نشان داد که هر میزان از مصرف الکل و هر نوع آن (از جمله شراب) برای سلامت مغز مضر است.
۷/۱۰

🔻در حال حاضر برخی دستورالعمل‌های پزشکی همچنان با مصرف مقدار کم الکل مشکلی ندارند و برخی پژوهش‌ها هم مفید بودن آن را برای برخی اندام‌های خاص نشان داده. اما به‌نظر می‌رسد که بر اساس پژوهش‌های چند سال اخیر باید دستورالعمل‌های قبلی را به‌روز کرد و فعلا جمع‌بندی این است:
۸/۱۰

🔻مصرف هر میزان از الکل برای سلامت ما مضر است و میزان ضرر آن نسبت به برخی مزایای ادعا شده، غلبه دارد و البته هرچه میزان مصرف بیشتر باشد، شدت مضرات هم بیشتر خواهد بود.
۹/۱۰

▪️منابع و اطلاعات تکمیلی:
https://updatemd.com/health-longevity/3524/
updatemd.com/health-longevi…

۱۰/۱۰

📝 علی اصغر هنرمند





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

01 Nov, 06:30


Ⓜ️ راه و رسم زندگی شفاف و اصیل



📌 «..من به این نتیجه رسیده‌ام که آدم تا اصیل زندگی نکند، نمی‌تواند زندگی‌ای بکند که خوبی و خوشی را داشته باشد. و آدم خیلی شرمنده است که این را بگوید ولی اصیل زندگی کردن در بافت اجتماعی کشور ما امری نزدیک به محال است. می‌گویم نزدیک به محال چون هستند کسانی که تمام عواقب سوء و تلخ‌اش را می‌پذیرند. آدم وقتی اصیل زندگی می‌کند یعنی بر اساس فهم و تشخیص خودش عمل می‌کند. اوّلین اثر این شیوۀ زندگی کردن این است که خفیه‌کاری در آن نیست. بخش زیادی از آسایش و فرسایش در زندگی ما به این دلیل است که خفیه‌کاریم. فکر نکنید خفیه‌کاری فقط خفیه‌کاری سیاسی است. بزرگ‌ترین مانعی که در برابر زندگی اصیل ما هست افکار عمومی است نه رژیم سیاسی حاکم بر جامعه.


📌 اگر من واقعاً می‌توانستم این افکار عمومی را به هیچ بگیرم و اصیل زندگی بکنم، خوبی و خوشی‌ام بسیار بسیار همراه‌تر می‌شدند و دو راه را نمی‌رفتند. ولی البته در جامعه‌هایی مثل جامعۀ ما در پیش گرفتن این روش یک تالی فاسد دارد: خوبی و خوشی همراه‌تر می‌شوند ولی به قیمت اینکه ناخوشی‌های فراوانی هم از انجام‌شان پدید می‌آید. اصلاً به نظر من مهّم نیست که جامعه‌های آزاد چه امکاناتی در اختیار شما قرار می‌دهند، به نظر من بزرگ‌ترین خدمتی که جامعۀ آزاد به اعضای خود می‌کند این است که آن‌ها می‌‌توانند از امکاناتی که دارند استفاده کنند. بخش زیادی از زندگی ما، ساحت‌های مختلف وجود ما بر هم انطباق ندارد.


📌 شما عقیده‌ای دارید ولی متفاوت از آن رفتار می‌کنید. یک نحوه گفتار دارید و به نحوه‌ای دیگر کردار. احساسات، عواطف و هیجانات‌تان با کردارتان هماهنگ نیست. من کریستالی زندگی کردن، شفاف زندگی کردن را برای سلامت فرد خیلی سودمند می‌دانم. یعنی وقتی به یک فرد نگاه می‌کنی انگار به یک بلور نگاه می‌کنی و همۀ زوایا و جوانب و خفایای آن را می‌بینی. ما هزینۀ این را می‌دهیم که نمی‌توانیم این یکپارچگی وجودی یا صداقت را داشته باشیم. راه حل آن هم این است که یا شخص برود و در جامعه‌های آزاد زندگی بکند یا آنقدر ارادهٔ قوی داشته باشد که تمام هزینه‌های این نوع زندگی را در جوامع غیرآزاد بپردازد.


📌 باور کنید که من تقریباً به هر کسی که گفته‌ام، فوری تصدیق کرده است که بخشی از مشکلات او از این امر نشأت گرفته است که نمی‌تواند چنان که عقیده دارید، احساس و عاطفه و هیجان داشته باشد. آن‌چنان که این دو تا را دارد، خواسته داشته باشد و آن چنان که این سه تا را دارد گفته داشته باشد و آن چنان که این چهار تا را دارد، کرده داشته باشد. من فکر می‌کنم که علت درد و رنج بسیاری از جوانان و میان سالان و کلاً اکثر ما این است. اگر می‌توانستید در یک جامعهٔ آزاد زندگی کنید یا می‌توانستید واقعاً ارادۀ خود را قوی کنید و درد و رنج‌هایی را که ناشی از این نوع اصیل زیستن در این جامعه است را تحمل کنید به شما خیلی خیلی کمک می‌کرد و یک مقدار از این فرو بستگی‌ای که آدم در خودش احساس می‌کند، باز می‌شد.


📌 من واقعاً فکر می‌کنم یکی از مهّم‌ترین ارکان زندگی بهروزانه این است که آدم شفاف و کریستالی باشد. بگوید من این هستم و هزینه‌هایش را هم می‌پردازم، البته چقدر خوب است که آدم در یک جامعۀ آزاد زندگی کند که این نوع هزینه‌هایش تقریباً به صفر برسد. امّا بالاخره آنهایی که توانسته‌اند، می‌گویند ما هزینه‌هایش را می‌پردازیم هرچند در یک جامعه‌ای جهان سوّمی زندگی می‌کنیم. من مثال‌های بسیاری دارم که ما به میزان اصیل زندگی کردن، فروبستگی‌مان از بین می‌رود و زندگی‌مان گشاده می‌شود..»



📝 استاد مصطفی ملکیان +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

01 Nov, 04:30


Ⓜ️ پول نفت برای مردم || از نفت به ثروت ملی


▪️ داستان کشوری که نفت را خرج نکرد، بلکه سرمایه کرد.

● متن: علی بندری
● ویدیو: حمیدرضا فرخ‌سرشت
+++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

31 Oct, 17:00


Ⓜ️ چرا #زیاد نباشه، #حلال باشه؟!
ده ها سال ترویج فقر در سطح جامعه



-mim



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

31 Oct, 16:30


Ⓜ️ امانوئل کانت: کسی رو دنبال نکن به افکار خودت اعتماد کن به زبان ساده


در این ویدیو به بررسی فلسفه‌ی ایمانوئل کانت، یکی از تاثیرگذارترین فیلسوفان عصر روشنگری، فهم نظریه های پیچیده کانت به زبان ساده می‌پردازیم. از نقد عقل محض و نقد عقل عملی گرفته تا ایده‌آلیسم استعلایی و اخلاق کانتی، کانت دیدگاه‌های عمیقی در مورد شناخت‌شناسی، اخلاق و متافیزیک ارائه می‌دهد. در این ویدیو، به توضیح ساده و کامل اصول فلسفه‌ی کانت، از جمله نظریه شناخت و امر مطلق، می‌پردازیم. همچنین، تاثیرات کانت بر فلسفه مدرن و مقایسه‌ی دیدگاه‌های او با فیلسوفانی مانند دیوید هیوم را بررسی خواهیم کرد. اگر به موضوعات فلسفه اخلاق، خودمختاری اخلاقی و فلسفه سیاسی علاقه‌مند... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

31 Oct, 15:30


Ⓜ️ گفتار در غلبۀ "فرم" بر "محتوا" در دینداری


📌 در تاریخ دینداریِ ملت های مسلمان و به ویژه ایرانیان هر چه جلوتر آمدیم این محتوا بود که عقب نشینی کرد و فرم و صورت چیرگی خودش را به اثبات رساند. از این منظر می توان از دو نوع دینداری فرم گرا(برونگرا) و محتواگرا (درونگرا) سخن گفت که بر اساس آن دینداری صورتگرا(برونگرا) بیش از همه بر اعمال ظاهری در انجام مناسک دینی مانند نماز و روزه و سایر مناسک دینی تأکید می ورزد و چندان دغدغۀ محتوا و درون را ندارد. دینداری محتواگرا(درونگرا) بالعکس چندان دغدغۀ ظواهر را نداشته و درصدد است تا به محتوا و باطن بپردازد. به یک اعتبار می توان گفت دینداری عامیانه بیشتر بر روی ظواهر تأکید دارد و به محتوا نمی پردازد و در مقابل دینداری عارفانه به درون و باطن پرداخته و امور بیرونی برایش اهمیت چندانی ندارد. از چشم اندازی دیگر موضوع "فرم" در این جا همان "بیرون" و "قالِ" دینداران و موضوع "محتوا" همان "درون" و "حالِ" دینداران است. به گفتۀ مولوی:

ما برون را ننگریم و قال را
ما درون را بنگریم و حال را



📌 مبتنی بر آموزه های دین اسلام که مهم ترین این آموزه ها در قرآن کریم ثبت و ضبط شده است می توان دریافت که پرداختن به درون و حال بسیار پایه ای تر و مهم تر از پرداختن به بیرون و قال است اما هزاران افسوس که این اصل مهم اکنون به طور کامل معکوس شده است و آن چه اهمیت یافته مشتی اعمال و عبادات ظاهری و بی روح است که هیچ جان و دلی را گرم نمی کند. تو گویی که دینداری عامیانه است که بر دینداری عارفانه و عالِمانه غلبه یافته و فرم و صورت و بیرون است که بر محتوا و درون پیروز شده است. البته این نکتۀ مهم را باید یادآور شد که چنین وضعیتی در بین دینداران در حال تغییر جهت و وضعیت بوده به گونه ای که در بین بخش های مهمی از دینداران جامعۀ ایرانی کم و بیش نشانه های عقب نشینی دینداری عامیانه هویدا گشته و شاهد سربرآوردن دینداری های عالمانه و عارفانه هستیم. از سوی دیگر، اگرچه دینداری صورت گرا همچنان توسط مبلغان و سخن گویان رسمی دین تبلیغ و بازنشر می شود اما قوّت و نفوذ گذشته را به کلی از دست داده و کم کم در حال به حاشیه رفتن است.


📌 اکنون اما تمام سخن در این است که دینداری بیرونی و ظاهری نه تنها درون انسان را متحول نمی کند بلکه از طرف دیگر موجب رواج ظاهرسازی و ریاکاری گسترده در جامعه می شود. برای مثال در ماه رمضان و بحث روزه داری به خوبی می بینیم که با سخت گیری های نابجا و نادرست از سوی متولیان رسمی دین حال و هوای معنوی از جامعه رخت بربسته و نوعی خمودگی و دل زدگی در بین مردمان رواج یافته است. این اقدامات نتیجۀ غلبۀ فرم و صورت بر معنا و محتوای دینداری است که گویی هر چقدر در حفظ ظواهر دینداری کوشش شود دینداری به تمام و کمال رسیده و دیگر هیچ ملالی در بین نیست که البته خیالی است بس نادرست و خطا!!!!.

📌 شوربختانه این که هرگز تأمل و تفکر نمی شود که چنین دینداری هایی اگر به زعم قائلانِ آن قرار بر این بود که تمام و کامل باشد پس چرا نتایج مثبت و مناسبی در پی نداشته و نتوانسته جان هایی را گرم کند و راه به بیکران هستی و عالَمِ بالا ببرد؟ و مهم تر این که چرا نتوانسته موجب تقویت اخلاقیات جامعه بشود و جامعه ای سرشار از برابری و برادری و درستی و صداقت و ایمان واقعی تأسیس نماید؟ کاملا روشن است که پرداختن به ظواهر دین و دینداری هرگز نمی تواند ایمان واقعی در مردمان دیندار ایجاد نماید و به تَبَعِ آن جامعه ای سرشار از ایمان را به ارمغان آورد. این موضوع هم روشن است که دین و دینداری باید بتواند درون انسان را متحول نماید و از قیل و قال و ظواهر فراتر رفته و به محتوا و معنویت بپردازد که در چنین صورتی می توان امید داشت که درون انسان نیز متحول گشته و راه رفتن به بیکران های هستی باز شده و زمینه برای اخلاقی و معنوی زیستن در این جهان فراهم شود.

📌 پرورش و تربیت درون انسان و متحول ساختن آن است که اصلِ اساسی دین و دینداری است و ماندن و متوقف شدن بر روی ظواهر و صورت دینداری نه تنها جان و دل آدمیان را گرم و روشن نمی سازد بلکه بدتر این که زمینه های رواج و گسترش ریارکای، ظاهرسازی، زهدورزی، چاپلوسی، فریبکاری، دروغ گویی، بی اخلاقی و مقدس مآبی را به شدت تقویت می کند و با همین ملاک ها و معیارهای ظاهری و صورتگرا است که عده ای دغل کار و فرصت طلب خود را چنان جا می زنند که گویی گویِ سبقت از دیگران ربوده اند و این گونه است که عرصه را بر دینداران واقعی که از درون متحول شده اند به شدت تنگ می کنند.


📝 محمدباقر تاج الدینی




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

31 Oct, 14:31


Ⓜ️ توسعه اتفاقی نیست!





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

31 Oct, 13:30


Ⓜ️ ما و انتخاب هایی که می کنیم.



چرا برخی از ما چيزى را انتخاب مى كنيم كه مايه درد و رنج ماست؟! بهترين انتخاب ممك نه ضرورتاً انتخاب مفيد و سودمند نيست. ولى در زمانى كه ما به انتخاب دست مى زنيم مفيد و خوب به نظر مى رسد، دكتر گلسر مثال خوبى دارد او مى گويد يك مرد جوان در پارك بزرگ كاكتوس مشغول قدم زدن بود، ناگهان تمام لباس هايش را در آورده و به وسط كاكتوس ها مى پرد و غلت مى زند، افرادى كه اطراف بودند او را با زحمت بيرون مى آورند و
از او مى پرسند :چرا اينكار را كردى؟!
و او پاسخ مى دهد كه :
"در آن لحظه به نظرم كار خوبى مى آمد”
همه ما انتخاب هاى اين چنينى داريم كه در لحظه به نظرمان كار درستى مى آمده،
زمانيكه از ترس تنهايى با كسى ارتباط داشتيم كه ما را به بيراهه كشانده ،
در زمان درماندگى از كسى درخواست كمك كرديم كه صلاح ما را نمى خواسته،
تلاش براى نگه داشتن فردى كرديم كه روح و شخصيت ما را پايمال كرده....
همه ما احتمالاً در ميان كاكتوس ها غلت زده ايم.
ما در آن لحظه اين رفتارهاى آسيب زا را انتخاب مى كنيم، اما چرا؟

استفاده از يكسرى الگوها كه ممكن است از والدين يا اطرافيان آموخته شده باشد يا انتخاب آسانترى است، نسبت به فكر كردن و پيدا كردن انتخاب هاى بهتر، اين است كه ما را بر آن مى دارد كه رنج بردن و تحمل درد را انتخاب كنيم. باور اين كه موقعيتى نااميد كننده است و شما نمى توانيد هيچ كارى بكنيد باعث اينهمه رنج و درد شده است.

باور افسرده شدن بسيار راحت تر از تلاش براى گرفتن حق است،
باور اضطراب داشتن راحت تر از تلاش براى دوست داشتن كسي است،
باور نااميدى و اندوه راحت تر از تغيير مسير و شروع مجدد است، ما به اين علت است كه در شرايط خاص روى کاكتوس ها غلت مى زنیم.



📝 دكتر ويليام گلاسر



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

31 Oct, 12:30


Ⓜ️ استوانه کوروش چگونه کشف شد!؟


🪧 گفت‌و‌گو با دکتر شهرام جلیلیان
به مناسبت روز بزرگداشت کوروش بزرگ


🔻آسیانیوز ایران - ۷ آبان در تقویم غیررسمی ایرانیان روز کورش بزرگ نامیده شده و هر ساله ایرانیان در صدد بزرگداشت این روز هستند. طی سال‌های اخیر، توجه و علاقه جوانان ایرانی به کورش بزرگ و برگزاری مراسم ۷ آبان افزایش یافته است. در این راستا، دکتر شهرام جلیلیان، استاد تاریخ ایران باستان دانشگاه شهید چمران اهواز، در گفتگو با آسیانیوز ایران به بررسی ۷ آبان و استوانه کورش بزرگ پرداخت.


▪️موسسه علمی و تاریخی آتوسا




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

31 Oct, 10:31


Ⓜ️ تاریخ اورشلیم | دعوای چند هزار ساله ادیان بر سر زمین


▪️پادکست مورخ +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

31 Oct, 09:31


Ⓜ️ این همه سال از ساخت #بیل گذشته و تازه یک نفر به ذهنش رسیده که بیل دو دسته بسازه تا استفاده ازش راحت بشه! چیه این نگاه متفاوت داشتن لامصب که آدمو شگفت زده می‌کنه.

▪️مهمات

🔗 مجید میرزایی | حواس پرت (@havas_paart)



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

31 Oct, 08:30


Ⓜ️ تفکر


🪧 آیا تاکنون از خودتان پرسیده‌اید: تفکر چیست؟ چرا و چگونه فکر می‌کنیم؟


📌 به زبان ساده، تفکر یعنی ربط دادن مفاهیم و رویدادها و واکنش نشان دادن. برای مثال، وقتی در حین رانندگی به چراغ‌قرمز می‌رسیم، با مشاهده‌ی این پدیده توقف می‌کنیم. در واقع، "چراغ‌قرمز" را به "توقف کردن" ربط می‌دهیم و سپس اقدام می‌کنیم. به همین سادگی!

📌 اما آیا تفکر آن‌طور که ما تصور می‌کنیم ساده است؟ متیو آلن در کتاب تفکر هوشمندانه: مهارت‌های فهم و نگارش نقادانه تفکر را این‌گونه تعریف می‌کند: تفکر یک جنبه از فرایند نظام‌مند دریافت، تحلیل و انتقال اطلاعات است.

📌 بنابراین، تفکر فرایندی سه مرحله‌ای است که در آن مفاهیم و رویدادها را به هم ربط می‌دهیم و سپس اقدام می‌کنیم. پزشکان هم در حین معاینه کردن اطلاعاتی را از بیمار دریافت و تحلیل می‌کنند و آن‌ها را به بیماری خاصی ربط می‌دهند و سپس تصمیم می‌گیرند. در واقع، آن‌ها اطلاعات را دریافت و تحلیل می‌کنند و سپس تصمیم می‌گیرند.

📌 نحوه‌ی ربط دادن مفاهیم و رویدادها نوع تفکرمان را مشخص می‌کند. برای مثال، اگر دو رویداد یا دو مفهوم را طوری به هم ربط دهیم که به نوآوری و خلاقیت منجر شود، تفکرمان "خلاقانه" است. اگر رویدادها را به خودمان ربط دهیم و خودمان را مرکز عالم بدانیم، تفکرمان "خودمحورانه" است. اگر دو مفهوم یا دو رویداد بی‌ربط را به هم ربط دهیم و تصمیم بگیریم، داریم "خرافاتی" فکر می‌کنیم. وقتی تفکرمان را به معیارهایی ربط می‌دهیم و با آن معیارها تفکرمان را می‌سنجیم، داریم "نقادانه" می‌اندیشیم.

📌با توجه به تحقیق مختصری که درباره‌ی انواع تفکر انجام داده‌ام، به این نتیجه رسیده‌ام که نمی‌توان عدد مشخصی را برای انواع تفکر تعیین کرد. در واقع، نمی‌توانیم بگوییم تعداد تفکر چندتاست؛ شاید ده‌ها یا صدها نوع تفکر را بتوانیم فهرست کنیم:

📌‌ تفکر نقادانه، تفکر خلاقانه، تفکر تحلیلی، تفکر سیستمی، تفکر استراتژیک، تفکر خطی، تفکر رویداد-محور، تفکر جانبی، تفکر واگرا، تفکر هم‌گرا و تفکر علمی.البته، این‌ها انواع معروف و شناخته‌شده‌ی تفکر هستند. تفکر جنبه‌ی منفی هم دارد، مانند تفکر خودمحورانه، تفکر جامعه‌محورانه، تفکرقضاوتگرایانه، تفکر آمرانه، آرزواندیشی، محلی‌اندیشی، گروه‌اندیشی، جادویی‌اندیشی، تفکر قالبی، تفکر سیاه و سفید و ...


📌دانیل کانمن در کتاب تفکر، سریع و کند دو نوع تفکر را معرفی می‌کند: تفکر سریع و تفکر کند. ما به دو حالت می‌توانیم مفاهیم و رویدادها را به هم ربط دهیم: عجولانه و متاملانه. در تفکر سریع ما ناخودآگاه، شهودی و بدون تامل مفاهیم و رویدادها را به هم پیوند می‌دهیم و نتیجه می‌گیریم که اغلب به نتیجه‌‌ای نادرست و ناخوشایند دست می‌یابیم، اما در تفکر کند با تامل و آگاهانه مفاهیم و رویدادها را به هم ربط می‌دهیم که نتیجه‌ی آن اغلب رضایت‌بخش و منطقی‌تر است.


📝 محمدرضا سلیمی +++





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

31 Oct, 06:30


Ⓜ️ #پدرهایی که #دختر دارن بخونن لطفا...



🌀 تو یه پژوهش جالب، اسکات سیبلی (Sibley) از دانشگاه کانزاس دنبال این بود ببینه "وقت گذروندن‌های دختر و پدری چه اثراتی می‌تونه بر روح و روان دخترها بگذاره!" و پر نکردن ظرف عاطفی دخترها، چه مشکلاتی رو میتونه ایجاد کنه!

🪧 واسه رسیدن به جواب…

دکتر سیبلی و همکارش کیتی گرنجر نشستن با خانم‌های ۱۸ تا ۲۹ ساله صحبت کردن و از اونها در مورد نقش پدر تو زندگی فعلی و اهمیت اون تو تصمیم‌های عاطفی زندگی‌شون پرسیدن و به هفت یافته جالب رسیدن؛

یافته اول؛ اولین و تاثیرگذارترین عشق یه دختر تو زندگی، پدرشه...

یافته دوم؛ حضور گرم و امن پدر می‌تونه جلوی خیلی از بحران‌های نوجوانی از جمله وارد شدن به ماجراجویی‌های دوران بلوغ و تجربه‌های جنسی زودهنگام رو بگیره و دخترهایی که آغوش امن پدر رو تجربه کرده بودن، کمتر رفته بودن سراغ رفتارهای پر خطر ...

یافته سوم؛ حضور عاطفی و فعال پدر تو زندگی یه دختر باعث میشه که اون دختر بعدها تو اولین ورود به رابطه عاشقانه پخته‌تر عمل کنه و هرچی یه پدر ظرف عاطفی دخترش رو پرتر بکنه، احتمال انتخاب عاقلانه‌تر و ورود بالغانه‌تر به یه رابطه عاطفی بالاتر میره...

یافته پنجم؛ دخترا با دیدن مشکلات رابطه والدین‌شون، یاد می‌گیرن که تو رابطه خودشون چه کارهایی رو نباید انجام بدن و خیلی‌هاشون هم میترسن رابطه‌شون شبیه رابطه والدین‌شون بشه...

یافته ششم؛ آموزه‌های یه پدر تو آینده زندگی عاطفی یک دختر به شدت اثرگذاره. دکتر سیبلی میگه؛

دخترا دوست دارن پدراشون بهشون یاد بدن که از یه رابطه چه انتظاراتی باید داشته باشن و میخوان پدراشون بهشون یاد بدن که چطور باید تو رابطه به خودشون وفادار بمونن!...

و یافته آخر؛ غیبت عاطفی پدر از فضای خونه، اعتماد رو تو ذهن دختر خدشه‌دار می‌کنه و دخترهایی که از حضور امن و گرم پدر برخودار بودن تو بحث اعتماد به دیگران هم پخته‌تر عمل می‌کردن...

🪧 خلاصه که این تحقیق داد میزنه و میگه؛


🔻"پدرها واسه دخترهاشون، حکم واکسن عاطفی رو دارن!"و هرچی یه پدر با دخترش بیشتر وقت بگذرونه و درست‌تر رفتار بکنه، انگار داره اون رو در برابر مشکلات احتمالی آینده واکسینه می‌کنه و هرچی ظرف عاطفی یه دختر پرتر باشه، احساس امنیت اون دختر بیشتره…


📝 دکتر امید امانی




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

31 Oct, 04:30


Ⓜ️ اولین محموله ی سوخو ۳۵ ها به شکل رسمی وارد ایران شد!


▪️جنگاور



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

30 Oct, 17:00


Ⓜ️ خانم #زینب‌سلیمانی با گوشی آمریکایی آیفون ۱۳ پرومکس در مراسم سالگرد پدرش


▪️پی نوشت؛امروز لابلای اخبار آزادی واردات و ریجستری آیفون یاد این عکس افتادم. یک گوشی ۱۰۰۰ دلاری وفتی لوکس حساب میشه که شما ۹۶٪ ازش تعرفه بگیری!! واقعا کجای دنیا زندگی می کنیم ما...



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

30 Oct, 16:31


Ⓜ️ بهتر از این نمی‌شه (۱۹۹۷)

As Good as It Gets (1997)

🌀 کیفیت 1080p BluRay
🌀 زیرزنویس چسبیده فارسی
🌀 بدون سانسور و حذفیات

▪️کارگردان: جیمز ال. بروکس
▪️سال تولید: ۱۹۹۷
▪️بازیگران: جک نیکلسون، هلن هانت، گرگ کینر

▪️خلاصه فیلم:
این فیلم داستان ملویین یودال (با بازی جک نیکلسون)، نویسنده‌ای موفق اما منزوی و مبتلا به اختلال وسواسی-جبری (OCD) را روایت می‌کند. او به شدت از تماس با دیگران و محیط پیرامونش هراس دارد و زندگی‌اش به شدت تحت تأثیر این ترس‌ها قرار گرفته است. ملویین به تدریج با کمک یک پیش‌خدمت مهربان (با بازی هلن هانت) و همسایه هنرمندش (با بازی گرگ کینر)، شروع به تغییر و بهبود می‌کند.


اگر کسی با کیفیت کمتر این فیلم و داره تو کامنت ها بزاره لینک شو و اگه سلیقه ی من و تو فیلم دوست ندارید، برام فیلم بفرستید.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

30 Oct, 15:30


Ⓜ️ چرا بهروزه خانم، اسیر دست ترک ها شد!


📌همین پانصد سال پیش قزلباش صفوی در دشت چالدران با قشون سلطان سليم عثمانی روبرو شدند که هم شنیدنی است و هم تلخ.در آن جنگ، قشونِ عثمانی بیش از دو برابر قشون ایرانی و مجهز به ارابه و توپخانه آتشین بود اما قشونِ ایرانی نيزه،شمشیر، تير، تبر، طپانچه، گرز و خنجر داشتند.سربازان ایرانی بجای تکیه بر فن نظامی و تکنیک جنگ، به شکست ناپذیری سایه خدا ایمان داشتند.سایه خدا که بود؟ مرشد کامل ظل الله اسماعیل صفوی! چون در هیچ جنگی تاکنون شکست نخورده بود!دو لشکر به هم رسیدند و صف آرایی کردند. عجیب اینکه وقتی قشون سلطان سلیم شروع به آرایش جنگی می کنند و ارابه‌هاى جنگى و توپ ها، قشون ایرانی را بصورت نیم دایره احاطه میکنند دو تن از سردارانِ ایرانی که آشنا به وضعیت جنگی دشمن بودند پیشنهاد می کنند که قبل از اینکه دشمن به آرایش جنگی بپردازد بر آنان بتازیم اما در مقابل، دورمش خان پیشنهاد می کند که چون شاه اسماعیل رسالت غیبی دارد و شکست ناپذیر است!پس ما مكث كنيم تا وقتى كه آنچه مقدور ايشان است از قوّت به فعل آورند و شاه اسماعیل پیشنهاد دورمش خان را قبول می کند.در نتیجه، سلطان سليم به راحتی به آرایش جنگی پرداخت.

📌چند ساعت بعد؛ دشت چالدران پر شد از اجساد قزلباش. آنان با تمام توان پیکار کردند.خود شاه اسماعیل جانفشانی ها کرد و سرانجام از دوش و از پا زخمى شد و بى‌حال در گل و لاى افتاد. چیزی نمانده بود که دستگیر شود که یکی از قزلباشان خود را به اسم شاه اسماعيل معرفى كرد تا شاه نجات یابد.به جز عده قلیلی تمام سربازان و فرماندهان ایران کشته شدند تبریز، ارومیه، کردستان و همدان به دست عثمانی افتاد. شاه زخمی نجات یافت اما زخم کاری وقتی بر قلب شاه مغرور 27 ساله نشست که شنید زنش بهروزه خانم توسط دشمن اسیر شده و سلطان سلیم برای اینکه به قول خودش«قلب اردبيل‌ اوغلى را بسوزاند» او را به یکی از سردارانش پیشکش نمود.افسانه شکست ناپذیری سایه خدا نقش بر آب شد. طرفداران جان برکف سرخورده شدند. شاه صفوی متزلزل شد و هرج و مرج شدت یافت.شاه دیگر از این شکست و تحقیر کمر راست نکرد مخصوصا وقتی بعدا شنید بهروزه خانم باردار شده و پسر زاییده! (رفرنس: تاریخ تحلیلی ایران)


🛜 تحلیل و تجویز راهبردی:

جنگ های بزرگ،درس های بزرگی با خود دارند و صد البته شکست های بزرگ درس های بیشتری برای آموختن.بزرگ ترین علت شکست جنگ چالدران نه این است که ایران به تکنولوژی روز مجهز نبود.نه این است که فنون رزمی و استراتژی نظامی نوین را نمی دانست.نه این است که دشمن با ترفندی نو یا حیله ای جدید از اصل غافلگیری استراتژیک استفاده کرده باشد، بلکه مهم ترین دلیل شکست، ذهنیت قدیمی، مفروضات غلط و دانش توهمی است.می توان به صورت خلاصه به ذهنیت پیشینی، پیش فرض‌ها و پیش‌دانسته‌هایي که چارچوب فکری ما را تشکیل می دهند گفت؛ پارادایم. عناصر تشکیل دهنده پارادیم در زمان جنگ چالدران چه بود؟ یک؛ سایه خدا هیچگاه شکست نمی خورد.دو؛ غیرت می تواند کاملا جایگزین تکنولوژی شود و سرنوشت جنگ را زورِ بازو و جانفشانی رقم می زد.سه؛ اینکه شاه اسماعیل چون تا کنون در هیچ جنگی شکست نخورده در این یکی هم نمی خورد. و بالاخره چهار؛ اینکه فکر کنیم نيزه و شمشیر،تير و تبر، گرز و خنجر می‌تواند هم آورد توپ و اسلحه گرم باشد، ممکن است الان حتی تصور اینکه یک نفر با گرزی که در بالای سرش می چرخاند به توپ نزدیک می شود خنده آور باشد اما آن زمان پارادیم مسلط کار خودش را کرد. بهروزه خانم به خاطر پارادایم های کهنه(بخوانید خشک مغزی و کورذهنی) اسیر دست ترک های عثمانی شد.اشتباه نکنید بهروزه خانم فقط یک زن نیست، نماد مام میهن است!

🔻ما در مدیریت زندگی شخصی، اداره سازمان خود و کشورداری تعداد زیادی پارادایم داریم، به همین خاطر ممکن است همان اشتباهی را می کنیم که شکست خوردگان تاریخ کردند.اما این پایان راه نیست. هر شکست می تواند سرآغازی باشد برای کنار گذاشتن پارادایم های قدیمی. وگرنه قامت زندگی مان، سازمان مان و کشورمان در غصه بهروزه خانوم های بعدی خواهد شکست.جهان با تصورات ما کاری ندارد.سرنوشت را واقعیت ها رقم می زند و نه تصورات (بخوانید توهمات) ما.جهان-آگاهی چاره محک زدن و روزآمد کردن پارادایم هاست؛ یعنی اینکه بیشتر در مورد تکنولوژی های نرم، اقتصاد سیاسی جهانی، کانون های قدرت موجود در حال شکل گیری و روندهای آینده ساز چون پیری جمعیت جهان، تغییرات آب و هوایی، موبایلیفیکیشن و ... بدانیم. و پارادایم هایمان (پیش فرض ها و پیش دانسته هایمان) را با واقعیات و داده های بیرونی محک بزنیم و روزآمد کنیم. و گرنه 500 سال بعد یکی از ما در تاریخ نه به عنوان «الگویي الهام بخش» که به عنوان «عبرتی تاریخی» نام خواهد برد. غیرت و هوشمندی کنار پارادایم های روزآمد جواب می دهد.



📝 دکتر مجتبی لشکربلوکی +++



🛄 @zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

30 Oct, 14:30


Ⓜ️ جنگ چالدران، شکستی که حماسه شد!


صفوی باعث ایران یکپارچه شدن ایران زمین پس از اسلام شد. جنگ های زیادی با دولت عثمانی وازبکان را صفویه در کارنامه خود دارد ؛پیروزی ها وشکست ؛که یکی از معروفترین آنها جنگ چالدران است، این جنگ که میان ارتش صفوی به رهبری شاه اسماعیل یکم در ۹۲۰هجری قمری ۱۵۱۴میلادی وعثمانی اتفاق افتاد با انکه به شکست ارش صفوی گردید ولی جنگ دلاورانه ایرانیان که تا اخرین قطره خون جوانان و بزرگان خاندان وقزلباش ادامه یافت باعث گردید به اسطوره ای بدل گردد که یکی از پرده های نقاشی کاخ چهلستون اصفهان را به خود اختصاص دهد وصدها پرده نقاشی از این جنگ وبا الهام از این نقاشی ساخته شود... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

30 Oct, 13:30


Ⓜ️ چگونه اسکناس کاغذی اقتصاد جهانی را به چالش کشید؟

▪️ انیمیشن تاریخ پول +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

28 Oct, 10:31


Ⓜ️ داستان حقیقی مهاجرت آریاییان


▪️پادکست مورخ +++
▪️صوتی اینجا



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

28 Oct, 09:31


Ⓜ️ اولین آیین جمعی
#خرمالوچینی
جهت حمایت از جبهه مقاومت
در دانشگاه امام صادق
امروز ۷ آبان


▪️بعد از قابلمه برگردوندن این دومین ابتکار جبهه مقاومت برای نابودی اسرائیل است.



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

28 Oct, 08:30


Ⓜ️ دسترسی مکاشفه‌ای


📌تصور کنید که برای خرید یک خودروی جدید به بازار رفته‌اید و فقط دو چیز مدنظر شماست: ایمنی و کیفیت. شما برای این‌کار "گزارش مفصلی از نظرسنجی مشتریان" را مطالعه کرده و به این نتیجه رسیده‌اید که ولو دارای بالاترین سطح ایمنی و کیفیت است، بنابراین تصمیم به خرید این خودرو گرفته‌اید. موقع عصر وقتی مشغول صرف عصرانه با یکی از دوستان‌تان هستید، تصمیم‌تان را برای او بازگو می‌کنید و او به شما می‌گوید هرگز ولو نخر، زیرا دوست من ۶ ماه قبل یک ولو خرید و جز دردسر چیزی نصیبش نشد، ماشین او دچار نشتی روغن شد، سپس ضبط ماشین خراب شد و در طول ۶ ماهی که این ماشین را خریده ۵ بار به مکانیکی مراجعه کرده است. شما بعد از گفتگو با این دوست احساس می‌کنید خیلی خوش‌شانس بوده‌اید، چون ممکن بود مرتکب اشتباه وحشت‌ناکی شوید!

📌گزارش نظرسنجی از مشتریان، نتیجه‌گیری خود درباره کیفیت خودروها را از طریق بررسی نظرات صدها هزار نفر از خوانندگان تهیه می‌کند، بنابراین وقتی گزارش نظرسنجی از مشتریان می‌گوید یک ماشین با کیفیت است، براساس تجربیات هزاران دارنده این خودرو به این نتیجه رسیده است. این به آن معنا نیست که تمام دارندگان خودروی ولو تجربیات مشابهی با دیگران داشته‌اند، ولی به‌طور میانگین گزارش مالکان این خودرو نسبت به سایر خودروها، حاکی از با کیفیت‌بودن آن است. حال به این بیندیشید که دوست شما دارد درباره یک مالک خاص ولو و یک ولوى خاص صحبت می‌کند. چرا باید به روایت او اهمیت بدهید؟ آیا اظهارات او باید نتیجه‌گیری گزارش نظرسنجی از مشتریان که براساس هزاران مورد تهیه شده را بی‌اهمیت سازد؟ البته که نباید این گونه باشد. منطق می‌گوید که این صحبت‌ها تقریبا نباید هیچ‌گونه تأثیری بر تصمیم‌گیری شما بگذارند. مع‌الأسف بیشتر مردم وزن بسیار بیشتری را برای این نوع "شواهد روایت‌گونه" قائل می‌شوند، تا جایی‌که به پیشنهادت مثبت ارائه شده در "گزارش نظرسنجی" هیچ‌گونه اهمیتی نمی‌دهند.

📌اغلب ما وزن بیشتری به این نوع حکایات و داستان‌ها می‌دهیم، زیرا بیش از حد زنده و ملموس هستند و براساس یک گفتگوی رودرروی فردی و مفصل شکل گرفته‌اند. کانمن و تورسکی در تحقیقات خود گزارش کردند که مردم تمایل دارند که به اشتباه، به بعضی اطلاعات در مقایسه با برخی دیگر، وزن بیشتری بدهند. آن‌ها این پدیده را "دست‌رسی مکاشفه‌ای" نامیدند.

📌دست‌رسی مکاشفه‌ای می‌گوید تعداد تکرار یک تجربه، تنها چیزی نیست که بر دست‌رس‌پذیری آن در حافظه تأثیر می‌گذارد، بلکه "برجستگی و بارزبودن" آن هم اهمیت دارد. در موقع بازیابی اطلاعات از حافظه، برجستگی و بارزبودن بر وزنی که ما به هر بخش از اطلاعات اختصاص می‌دهیم تأثیر می‌گذارد. مصاحبه‌های روشن و مستقیم افراد وزن بیشتری در ذهن آن‌ها دارند و تاثیر عمیقی بر قضاوت آن‌ها دارند.

📌خوش‌بختانه افراد مختلف تجربه‌های متفاوتی دارند و مادامی‌که ما از تعاملات اجتماعی مختلف برای جمع‌آوری اطلاعات خود استفاده می‌کنیم و مادامی‌که منابع کسب اطلاعات ما متنوع و گوناگون هستند، ما می‌توانیم به‌شکلی آگاهانه از افتادن به دام تصمیمات اشتباه فرار کنیم.


📝 تناقض انتخاب؛ چرا بیشتر کمتر است، بری شوارتز، ترجمه کیوان شعبانی‌مقدم و سیدسجاد حسینی




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

28 Oct, 06:30


Ⓜ️ شیوع اهمال‌کاری


اهمال‌کاران مزمن: تقریباً ۲۰٪ از بزرگسالان اهمال‌کاران مزمن هستند. این بدان معناست که آنها به طور مداوم وظایف را به تأخیر می‌اندازند به گونه‌ای که به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره و بهره‌وری آنها تأثیر می‌گذارد.

اهمال‌کاران گاه‌به‌گاه: حدود ۵۰٪ از بزرگسالان اعتراف می‌کنند که گاه‌به‌گاه اهمال‌کاری می‌کنند. این گروه ممکن است همیشه اهمال‌کاری نکنند، اما به اندازه‌ای این کار را انجام می‌دهند که می‌تواند باعث استرس و کاهش عملکرد آنها شود.


📌 تأثیر اهمال‌کاری
اهمال‌کاری می‌تواند چندین اثر منفی داشته باشد، از جمله:

افزایش استرس و اضطراب: به تأخیر انداختن وظایف اغلب منجر به افزایش استرس و اضطراب می‌شود زیرا مهلت‌ها نزدیک می‌شوند.

کاهش عملکرد تحصیلی و کاری: اهمال‌کاری با عملکرد ضعیف‌تر در محیط‌های تحصیلی و حرفه‌ای مرتبط است. دانش‌آموزانی که اهمال‌کاری می‌کنند معمولاً نمرات پایین‌تری دارند و کارمندان ممکن است مهلت‌ها را از دست بدهند یا کار با کیفیت پایین‌تری تولید کنند.

مشکلات سلامتی: اهمال‌کاران مزمن ممکن است به دلیل استرس و اضطراب مرتبط با رفتارشان دچار مشکلات سلامتی شوند. این می‌تواند شامل مشکلاتی مانند بی‌خوابی، سردرد و ضعف سیستم ایمنی باشد.


📌 عوامل روان‌شناختی
چندین عامل روان‌شناختی به اهمال‌کاری کمک می‌کنند:


ترس از شکست:
برخی افراد به دلیل ترس از اینکه در انجام یک وظیفه خوب عمل نکنند، اهمال‌کاری می‌کنند که منجر به رفتار اجتنابی می‌شود.

کمال‌گرایی: کمال‌گرایان ممکن است شروع یک وظیفه را به تأخیر بیندازند زیرا می‌خواهند آن را کامل انجام دهند که می‌تواند فلج‌کننده باشد.

کمبود انگیزه: کمبود انگیزه درونی یا علاقه به یک وظیفه می‌تواند منجر به اهمال‌کاری شود.
استراتژی‌های غلبه بر اهمال‌کاری


📌اگر به دنبال مدیریت اهمال‌کاری هستید، در اینجا چند استراتژی وجود دارد که ممکن است کمک کند:

تقسیم وظایف به مراحل کوچکتر: تقسیم یک وظیفه بزرگ به مراحل کوچکتر و قابل مدیریت می‌تواند آن را کمتر دلهره‌آور و آسان‌تر برای شروع کند.

تعیین اهداف خاص: تعیین اهداف واضح و قابل دستیابی می‌تواند به شما کمک کند متمرکز و با انگیزه بمانید.

استفاده از تایمر: تکنیک‌هایی مانند تکنیک پومودورو، که در آن برای مدت زمان مشخصی (مثلاً ۲۵ دقیقه) کار می‌کنید و سپس یک استراحت کوتاه می‌کنید، می‌تواند بهره‌وری را بهبود بخشد.

حذف حواس‌پرتی‌ها: شناسایی و حذف حواس‌پرتی‌ها از محیط شما می‌تواند به شما کمک کند بهتر تمرکز کنید.

درخواست حمایت: گاهی اوقات صحبت با یک دوست، عضو خانواده یا درمانگر می‌تواند تشویق و مسئولیتی که نیاز دارید را برای شما فراهم کند تا در مسیر بمانید.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

28 Oct, 04:30


Ⓜ️ فرمانده محافظان نصرالله نفوذی اسرائیل بود؛ داستان زندگی محمد شوربه



با تحولات اخیر در لبنان و برتری نظامی و اطلاعاتی اسرائیل بر گروههای مقاومت گمانه‌زنی‌ها درباره چگونگی لو رفتن محلی که رهبران این گروه در تاریخ ۶ مهر در آن حضور داشتند بالا گرفته است. در این میان نام هیثم محمد شوربه پس از یک دهه بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاده است؛ فردی که در راس واحد عملیات خارجی حزب‌الله بوده، وظیفه حفاظت از شخص حسن نصرالله و خانواده‌اش را به عهده داشت و در نهایت در سال ۱۳۹۳ به جرم جاسوسی برای اسرائیل دستگیر شد.

اوایل زمستال سال ۹۳ بود که رسانه های لبنانی خبر از دستگیری یک جاسوس عالیرتبه در حزب الله لبنان خبر دادند. او مسئول شاخه عملیات برون مرزی حزب الله بود. روزنامه واشنگتن پست نوشت که شوربه 7 سال در راس واحد 910 شاخه عملیات نظامی حزب الله در خارج از کشور بوده و اطلاعات این سازمان را به موساد، سازمان اطلاعات و امنیت اسرائیل منتقل کرده است. رسانه های لبنانی هم نوشتند که او از نزدیکترین افراد به عماد مغنیه فرمانده نظامی حزب الله بوده و اطلاعات او به اسرائیل.... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

27 Oct, 17:00


Ⓜ️ #ولادیمیرپوتین، رئیس جمهور روسیه، در اجلاس بریکس، طی اظهاراتی ضد فلسطینی، عملیات هفتم اکتبر حماس را یک "عملیات تروریستی" نامید.

▪️پوتین: ما نیاز به همکاری با اسرائیل داریم که مسلماً در اکتبر سال گذشته با یک حمله تروریستی مواجه شد.



عبدالرضا داوری



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

27 Oct, 16:30


Ⓜ️ نقش ایران در جنگ کریدورها!


رشد و توسعه اقتصادی هدف شماره یک بسیاری از دولت ها در دنیای امروزه! در دنیای کوچک شده امروز حمل و نقل سریع و امن یکی از مهمترین دغدغه به شمار می آد! در این ویدیو به زبان ساده به مسیرهای تجاری و حمل کالا از شرق به غرب و جنوب به شمال و نقشی که ایران​ در این مسیرها می تونه ایفا کنه پرداختم... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

27 Oct, 15:31


Ⓜ️ برنده جنگ جهانی سوم چه کشوری است؟


📌 جنگ جهانی اول را همه ما شنیده ایم برای اینکه تصوری پیدا کنیم که میزان گستردگی خسارات و تلفات آن چه بوده است چند عدد را با هم مرور می کنیم: در فاصله سال های ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۸ هشت تا ده میلیون قربانی نظامی و هفت میلیون قربانی غیرنظامی داشت. ۲۰ میلیون نفر مجروح. هشت میلیون نفر در این جنگ ناپدید شدند و هیچگاه پیدا نشدند. یعنی تصورش را بکنید که نیمی از جمعیت کشوری به بزرگی ایران یا کشته شوند، یا مجروح یا ناپدید. در نتیجه‌ این جنگ سه انقلاب روی داد و چهار امپراتوری فروپاشید. هر چند رخداد این جنگ ناشی از شرایط پیچیده آن موقع بود و صف بندی ها و جبهه آرایی های سیاسی متعدد منجر به این جنگ شد، اما بی شک بازیگر اصلی این جنگ، کشوری نبود جز آلمان.
نتیجه برای آلمان چه بود؟ فروپاشی امپراطوری آلمان، تحمیل غرامت‌های تحقیرآمیز بر اساس بند گناه معاهده ورسای به آلمان و در هم شکسته شدن اقتصاد آلمان.


📌 جنگ جهانی دوم، از سال ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵ طول کشید. این جنگ گسترده‌ترین جنگ جهانی تاریخ بشر بود که در آن بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از سی کشور به صورت مستقیم در آن جنگیدند. بین ۵۰ تا ۸۰ میلیون نفر (نظامی و غیرنظامی) کشته شدند که این آمار خونین‌ترین درگیری انسان در طول تاریخ بشریت است. همچنین ۱۲ میلیون نفر در طول جنگ بر اثر قحطی در چین، ایران، اندونزی، فرانسه و هندوستان جان خود را از دست دادند که این تعداد تلفات، اغلب در آمارهای تلفات جنگ، از قلم افتاده‌اند.

📌 نتیجه برای آلمان چه بود؟ حدود ۲۵ درصد از خاک آلمان را به دیگر کشورها واگذار شد. ۶۵ درصد توان تولید محصولات غذایی آلمان از بین رفت. بسیاری از کارخانه ها نابود یا غارت شدند. بخش عظیمی از دانش فنی و علمی و اختراعات ثبت شده در آلمان به دیگر کشورها منتقل شد. آلمان، چهار تیکه شد و هر قسمت تحت اداره یک کشور (فرانسه، انگلستان، آمریکا، و روسیه) قرار گرفت.

📌 جدای از این بدبختی ها، آلمان مجبور شد میلیاردها یورو خسارت پرداخت کند. به چند نمونه دقت کنید: در محاصره سن پترزبورگ صدها هزار نفر از گرسنگی و سرما مردند. دولت آلمان معادل ۱۲ میلیون یورو خسارت به بازماندگان این فاجعه می‌پردازد. بازماندگان قربانیان لهستانی حدود ۲۲۵ میلیون یورو غرامت دریافت کردند. آلمان معادل یک میلیارد هم به کارگران لهستانی اردوگاه‌های کار اجباری پرداخت کرده است. زندانیان اردوگاه‌های مرگ نیز در دهه ۱۹۷۰ معادل نیم میلیارد یورو دریافت کردند. غرامت خواهی ها همچنان ادامه دارد: یونان اخیرا رقم وحشتناکی درخواست غرامت از آلمان مطرح کرده است (عدد درخواستی خیلی بالاتر از موارد مشابه است).

📌جنگ جهانی سوم اما داستان عوض شد.
آلمان در جنگ جهانی اول آسیب دید، در جنگ جهانی دوم با خاک یکسان شد. اما در جنگ جهانی سوم، کاملا موفق شد! چگونه؟ با اقتصاد، انضباط و صادرات. اگر امروز به شرایط آلمان نگاه کنید متوجه می شوید که آلمان شریک تجاری بیشتر کشورهای اروپایی است و بازار کشورهای همسایه، همان هایی که روزی می خواست آن ها را تصاحب کند را فتح کرده است. قطب اقتصادی و مالی اروپاست، کانون ثبات اتحادیه اروپا و صادر کننده اول در بین کشورهای اروپایی. آلمان توانسته خاطره تلخ دو جنگ جهانی را در حافظه جمعی جهان از بین ببرد و اکنون «ساخت آلمان» محبوب ترین در بین کشورهاست. «آنقدر رونق اقتصادی» ایجاد شده که آلمان مجبور شده است از خارج نیروی کار متخصص جذب کند. در سال گذشته تا نیمه سال دولت آلمان ۵۰ میلیارد یورو درآمد مازاد داشت (یک بار دیگر عدد را بخوانید!).


🛜 تجویز راهبردی:


برای کشوری با مختصات سیاسی-جغرافیایی ایران، بازدارندگی نظامی قطعا یکی از ستون های آرامش و امنیت کشور است. اما بازدارندگی نظامی برای پیشرفت کافی نیست. باید با اقتصاد و صادرات، عمق استراتژیک خود را در منطقه و جهان افزایش دهیم. حضور نامحسوس در دیگر کشورها (برندها، محصولات، تکنولوژی ها، خدمات و نیروی انسانی) هم اشتغال می آفریند و هم ثروت و هم امنیت. توان اقتصادی و توان سایبری (که شاید بعدا درباره اش نوشتم) دو رکن ثروت و امنیت آینده جهان هستند. توان نظامی بازدارندگی ایجاد می کند اما اقتصاد و صادرات پیشبرندگی. بازدارندگی بدون پیشبرندگی توسعه آفرین نیست.


📝 دکتر مجتبی لشکربلوکی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

27 Oct, 14:31


Ⓜ️ اقتصاد چیست و شریان های اقتصاد چطوری کار میکنند؟


▪️اقتصاد به زبان ساده +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

27 Oct, 13:30


Ⓜ️ سورن کی‌یرکگور:پدر اگزیستانسیالیسم راه تغییر زندگی! به زبان ساده


سورن کی یر کگور پدر اگزیستانسیالیسم برای اولین بار اصالت وجود رو مطرح کرد و گفت فردیت مهم است و ما سقوط کردیم در مسیر هستی خودمون و اولین طرح و نمونه وجودگرایی را به رشته تحریر در اورد در اصل
اگزیستانسیالیم جنبشی فلسفیه که اواسط قرن بیست، یعنی بعد از جنگ جهانی دوم و عواقب ناگواری که به همراه داشت در اروپا و به طور خاص در فرانسه شکل گرفت. ژان‌پل سارتر به همراه شریک زندگی‌ش، یعنی سیمون دو‌بوار از اصلی‌ترین شارحان این دیدگاه فلسفی‌ به‌شمار می‌رن. اما ریشه‌های این تفکر فلسفی رو میشه حدود صد سال پیش‌تر در نوشته‌های فیلسوفی دانمارکی به اسم سورن کی‌یرکگور و کمی بعدتر در نوشته‌های نیچه پیدا کرد. ایده مرکزی اگزیستانسیالیسم رو می‌شه توی کتاب «هستی و نیستی» ژان پل سارتر پیدا کرد. جایی که سارتر می‌نویسه: «انسان محکوم به آزادیست، زیرا با پا گذاشتن به این جهان ، او مسئول هر‌آن‌چیزیست که انجام می‌دهد»... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

27 Oct, 12:31


Ⓜ️ تاریخچه شرکت سونی

▪️اولین شرکت ژاپنی که جهانی شد. +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

27 Oct, 10:30


Ⓜ️ استدلال: گفتگوهای پویا پاک‌نژاد با آیدا رضائی پیرامون تفکر انتقادی


استدلال چیست؟
استدلال با «توضیح» و «اختلاف نظر» چه تفاوت‌هایی دارد؟
تفاوت استدلال خوب/موجه با استدلال بد در چه مواردی است؟ +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

27 Oct, 09:30


Ⓜ️ ‏یه تصویر نمونه می‌خوام از وضع اقتصاد مملکت بهتون بدم:


📌گاز شرکت پتروشیمی لردگان از مهمترین واحدهای تولیدی آمونیاک و اوره کشور قطع شده که باعث بیکار شدن ۲ هزار و ۵۰۰ نفر و عدم تحویل کود شیمیایی به ۹ استان کشور شده.
چرا گاز قطع شده است؟ چون پتروشیمی قبض گاز رو پرداخت نکرده.

از پتروشیمی لردگان پرسیدن چرا قبض گاز رو ندادید؟ گفته ما دو ساله از وزارت جهاد کشاورزی ۴ هزار میلیارد تومن بابت کود طلب داریم و به ما ندادن.

از وزارت جهاد پرسیدن که خب چرا شما بدهی این پتروشیمی رو نمی‌دید؟ گفته ما از سازمان برنامه و بودجه ۳۷ هزار میلیارد تومان یارانه کود
مربوط به سال‌های ۹۷ تاکنون رو طلب داریم و اونا باید به ما پول بدن تا ما هم پول کود را بدیم.
حالا سازمان برنامه و بودجه چرا پول نداره؟ چون پول نفت وارد کشور نمی‌شه.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

27 Oct, 08:31


Ⓜ️ شبه‌علم یعنی چه؟



📌شبه‌علم (Pseudoscience) به ادعاها، باورها، یا کارهایی گفته می‌شود که به غلط با عنوان علم ارائه می‌شوند، ولی بر پایه روش علمی نیستند. برخی از درمان‌های موسوم به آلترناتیو از جمله هومیوپاتی و سنگ‌درمانی، خلقت‌گرایی و طراحی هوشمند، موجودات فضایی در زمین، طالع‌بینی، کف‌بینی، فال‌قهوه، ستاره‌بینی، انرژی‌درمانی و قانون جذب نمونه‌هایی از شبه‌علم هستند.


📌 ریشه‌ی بسیاری از باورهای شبه‌علمی، برقراری اشتباه ربط‌های غیرمنطقی است و هم‌چنین تلاش برای صورت‌بندی یک رابطه‌ی علت و معلول دروغین. مثلا باور به ربط بین وقوع زلزله و پروژه هارپ. پروفسور روبرت پارک هفت نشانه هشداردهنده برای شبه‌علم معرفی می‌کند:


🪧 ۱. فرار به رسانه به‌جای ژورنال‌های تخصصی
اصحاب شبه‌علم، ادعاهای خود را مستقیما به رسانه‌های گروهی می‌برند. صحت و سلامت علم، وابسته به آن است که هر کشف تازه، در ابتدا به همتایان عرضه و توسط ایشان نقد شود. وجود ژورنال‌هایی دارای مرور همتا دقیقا برآوردگار همین مقصود است. اما اصحاب شبه‌علم این مرحله را دور می‌زنند و یافته‌ها و بافته‌های خود را مستقیما به رسانه‌های عمومی می‌برند.


🪧۲. توطئه‌اندیشی
اصحاب شبه‌علم مدعی هستند که بسیاری از نهادهای دارای قدرت و ثروت، در حمایت از علم رسمی و آکادمیک قرار گرفته‌اند و با توطئه و حق‌کشی مانع از ابراز وجود و ارائه‌ی یافته‌های ایشان می‌شوند.

🪧 ۳. تکیه بر همهمه به‌جای پیام
شبه‌علم بر یافته‌های اتفاقی که در اندازه‌گیری‌های علمی وجود دارند (و بهترین نمودار آن‌ها در پزشکی، اثر دارونماست) تکیه می‌کنند و با ترفندهای آماری سعی می‌کنند که به‌جای پیام، همهمه را عمده‌سازی کنند و به نتیجه‌گیری‌های غیرمنطقی برسند. یافته‌های علمی ایشان مبتنی بر تغییرات تصادفی و یافته‌های مرزی "اتفاقی" در مطالعه‌هاست.

🪧۴. تکیه بر تک‌نگاری تجربه‌های شخصی
نقل تجربه‌های شخصی به‌صورت تک‌نگاری ادعاها، راه زنده‌ماندن خرافات در عصر علم تجربی بوده‌است. از همین روست که می‌گویند: کشف بزرگ علم تجربی نه واکسن بوده‌است و نه آنتی‌بیوتیک، بلکه کارآزمایی تصادفی *دوسوکور بوده است! درحالی‌که علم پزشکی، از طریق شواهد و داده‌ها پیشرفت می‌کند، نه از راه مدعیات ذهنی و فردی. شبه‌علم اما افرادی را می‌آورد تا جلوی ما بنشینند و بگویند که مدعیات آن‌ها را شخصا تجربه کرده‌اند.

🪧 ۵. تکیه بر قدیمی و باستانی‌بودن ادعا
اهالی شبه‌علم بر این مدعا تکیه می‌کنند که صدها و بلکه هزاران سال پیش، باور مورد ادعای ایشان رواج داشته و مورد تأیید بزرگانی بوده‌است و به درست یا غلط از شخصیت‌های قدیمی شهیر یا مورد احترام، برای تأیید خود نقل قول می‌آورند.

🪧 ۶. کار در انزوا
اصحاب شبه‌علم معمولا در انزوا کار می‌کنند. شفافیت را برنمی‌تابند و یافته‌های خود را نیز معمولا در مجامع و همایش‌ها و رسانه‌های ویژه‌ی خودشان مطرح می‌کنند.

🪧 ۷. طرح‌کردن قوانین تازه برای طبیعت
اصحاب شبه‌علم برای آن‌که یافته‌ها و مشاهده‌های ادعایی خود را توجیه کنند، قوانین تازه و بدیعی را برای طبیعت پیشنهاد می‌کنند.


🌀آزمایش یک‌سوکور

در مطالعهٔ یک‌سوکور، اطلاعاتی که می‌تواند باعث منحرف‌شدن نتیجه آزمایش شود از دید شرکت‌کننده مخفی می‌ماند ولی مسئول انجام آزمایش از آن‌ها مطلع است. مثال کلاسیک این آزمایش چالش پپسی است. در این آزمایش که کمپانی نوشابه‌سازی پپسی آن را برگزار می‌کند، دو لیوان نوشیدنی که یکی حاوی کوکاکولا و دیگری حاوی پپسی است در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد. مسئول بازاریابی پپسی از شرکت‌کنندگان می‌خواهد پس از نوشیدن، از بین دو لیوان نوشیدنی روی میز آن را که به لحاظ طعم و مزه بیشتر می‌پسندند انتخاب کنند. شرکت‌کنندگان فقط پس از اتمام آزمایش از محتوی لیوان‌ها مطلع می‌شوند. نقطه ضعف آزمایشی که به شکل یک‌طرفه انجام شود این است که چون مسئول برگزاری از محتوی آزمایش مطلع است ممکن است به صورت خواسته یا ناخواسته شرکت‌کنندگان را به سمت خاصی سوق بدهد. مخصوصا اگر منافع مالی در بین باشد.

🌀 آزمایش دوسوکور

مطالعات دوسوکور معمولا در مورد انسان‌ها به انجام می‌رسند، عواملی که می‌تواند باعث منحرف‌شدن نتیجه آزمایش شوند هم از دید شرکت‌کننده و هم از دید مسئول (یا مسئولان) انجام آزمایش مخفی می‌مانند. در بیشتر موارد آزمایش کور دوطرف به‌منظور دست‌یابی استاندارد بالاتر علمی انجام می‌شوند.

🌀آزمایش سه‌سوکور

در مطالعات سه‌سوکور، پژوهش‌گر، مطالعه‌شونده و تحلیلگر آماری هیچ‌کدام نمی‌دانند در کدام بازوی مطالعه قرار دارند.





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

27 Oct, 06:30


Ⓜ️ ذهن منضبط چه ویژگی‌‌هایی دارد؟



اولین ویژگی ذهن منضبط تواضع فکری است؛ یعنی ادعایی فراتر از آنچه می‌دانیم نداشته باشیم. نقطه مقابل آن تکبر فکری است؛یعنی ادعای دانشی بیش از حد واقع داشته باشیم و نسبت به محدودیت‌های دانش خود ناآگاه باشیم.

🔻 ویژگی‌های متکبرین فکری:

چنین افرادی بر این باورند که خیلی می‌دانند در صورتی که واقعاً چیز زیادی نمی‌دانند.

برای این افراد باورهای غلط، سوءبرداشت‌ها، تعصبات، توهم‌ها و نادانی به‌ صورت حقیقت بدیهی جلوه‌گر می‌شوند.

چنین افرادی سریع قضاوت می‌کنند و به قضاوت خود اطمینان زیادی دارند.

اینگونه افراد کمی یاد می‌گیرند و گمان می‌کنند خیلی می‌دانند. اطلاعات محدودی به دست می‌آورند و به سرعت آن را تعمیم می‌دهند.

برای این افراد تعاریف حفظی با دانش واقعی اشتباه گرفته می‌شود.

✖️نکته نخست: تکبر فکری می‌تواند کاملاً غیرعامدانه باشد.
✖️نکته دوم: شاید بتوان گفت اکثر ما به نوعی از تکبر فکری دچار هستیم.


🔻 دومین ویژگی ذهن منضبط صداقت فکری است: یعنی در رد یا تأیید گفته‌های دیگران همان معیارهایی را رعایت کنیم که از دیگران انتظار داریم. به بیان دیگر همانطور که به تفاوت‌ها و تناقض‌های افکار و کردار دیگران توجه داریم، صادقانه ناهمخوانی‌هایی را که در تفکر خودمان وجود دارد تشخیص دهیم.

🔻 مثلاً به صرف اینکه خود دین‌دار هستیم، سهل‌انگاران را گناهکار ندانیم و خود را برتر از آنها لحاظ نکنیم. و یا به صرف اینکه خود دین را کنار گذاشته‌ایم، دینداران را امّل ندانیم و خود را روشن‌فکر خطاب نکنیم، بلکه همان‌طور که انتظار داریم دیگران در مواجهه با باورهای ما منصف باشند، ما نیز در مواجهه با باورهای دیگران، حتی اگر برخلاف باورهای ما باشد جانب انصاف را رعایت کنیم.

🔻 نقطه مقابل صداقت فکری دورویی فکری است؛ یعنی از دیگران انتظار داریم از معیارهایی پیروی کنند که خود به آنها پایبند نیستیم یا عقایدی را ابراز می‌کنیم که رفتارمان با آنها مطابقت ندارد. به بیان دیگر حرف و عملمان یکی نیست. مثلاً ادعا می‌کنیم فرد آزاداندیشی هستیم ولی به باورهای دیگران احترام نمی‌گذاریم یا با دلایل سطحی و بدون استدلال آنها را رد می‌کنیم.


🔻 سومین ویژگی ذهن منضبط انصاف فکری است: یعنی باید با تمامی نظرات برخورد مساوی داشته باشیم و با هر موضوعی غیرجانب‌دارانه برخورد کنیم. بدین معنا که در رد یا قبول یک دیدگاه یا ادعا منافع خودخواهانه خود، دوستان، یا جامعه را لحاظ نکنیم، بلکه همواره از معیارها و موازین عقلی و اخلاقی که تحت تأثیر منافع کسی نیست پیروی کنیم.

🔻 به عنوان مثال به جای اینکه در پذیرش یا تعلیق یک روایت، به قوت و ضعف سند آن و سازگاری یا ناسازگاری آن با آموزه‌های قرآن یا مطابقت و عدم مطابقت آن با معیار عقل و اخلاق تکیه کنیم، به صرف اینکه آن را به نفع خود تشخیص می‌دهیم، آن را ترویج کنیم و از روایت‌های نافیِ آن روایت و ناسازگاری آن با قرآن و موازین عقلی و اخلاقی چشم‌پوشی کنیم.

🔻به عنوان مثال ملموس‌تر؛ چون گریه بر امام حسین (ع) برایمان راحت‌تر از جبران خطاها و ظلم‌هایی است که در حق دیگران کردیم، به جای توجه به این روایت که «اگر کسی بخواهد دعایش مستجاب شود باید درآمدش حلال باشد و از حقوق مردم و ظلم بر بندگان چیزی به گردنش نباشد (بحارالأنوار، ج ٩٣، ص ٣٢١)، صرفاً به این روایت تکیه کنیم که «اگر بر حسین گریه کنی، خداوند گناهانی که مرتکب شدی، چه بزرگ و چه کوچک، چه کم و چه زیاد را می‎بخشد» (بحارالأنوار، ج44، ص 285).

🔻 بی‌عدالتی فکری نقطه مقابل انصاف فکری است. چنین متفکری خود را موظف به برخورد منصفانه با نظرات یا شیوه‌های فکری متفاوت نمی‌بیند.

🔻 چهارمین ویژگی ذهن منضبط شهامت فکری است: یعنی در مواجهه با ایده‌ها، باورها یا دیدگاه‌هایی که آنها را به هیچ وجه قبول نداریم و در مواجهه با ایده‌ها، باورها یا دیدگاه‌هایی که به آنها تعلق خاطر شدیدی داریم، برخورد منطقی و عقلانی داشته باشیم. فرد برخوردار از شهامت فکری آماده است که هر ایده‌ یا باوری را که شواهد یا اطلاعات منطقی و عقلانی مؤید آن است، حتی اگر برخلاف باورهای او باشد بپذیرد و هر ایده‌ یا باوری را که شواهد یا اطلاعات منطقی و عقلانی مؤید آن نباشد حتی اگر هم‌سو با باورهای او باشد رها کند.نقطه مقابل شهامت فکری بزدلی فکری است: که به معنی ترس از بررسی ایده‌ها و باورهای خود است زیرا گمان می‌کنیم حمله به آنها در حقیقت حمله به هویت ماست.

🔻 مثلاً با تعریف خود بر حسب تعهد به یک باور، ترسی درونی را تجربه می‌کنیم از اینکه این باور زیر سؤال برود زیرا زیر سؤال رفتن آن در حقیقت زیر سؤال رفتن خود ماست. مثلاً در مورد خود می‌گوییم من معتقد به خدا یا ملحد هستم، آنگاه از اینکه کسی این باور ما را زیر سؤال ببرد می‌ترسیم.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

27 Oct, 04:30


Ⓜ️ آیا ایده توافق با حاکمیت شکست خواهد خورد؟ |‌ گزیده‌ای از مناظره


📌صدیقه وسمقی: اگر حکومت به حضور اصلاح طلبان نیاز نداشت، باز هم اجازه بالا آمدن آنها را نمی‌داد. برگشت آنها به حکومت چه کمکی به مردم می‌کند؟ آیا در این دو ماه شاهد نشانه‌هایی از این تغییر بودیم؟

📌محمد فاضلی:
ایده وفاق پیش از این خریدار نداشت، در این لحظه تاریخی بود که این ایده پذیرفته شد. حکومت را نباید در یک شخص خلاصه کرد، نتیجه حضور اصلاح‌طلبان هم متفاوت از حضور تندروهاست... +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

26 Oct, 17:49


Ⓜ️ شعرخوانی شهید نسل جدید ارتش که شب گذشته در حمله اسرائیل به #شهادت رسید/ شهید سجاد منصوری


-بابازاده-


▪️مدافعان ایران جان❤️ از هر سلیقه و تفکرند، این سرزمین متعلق به همه ی ماست.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

26 Oct, 16:30


Ⓜ️ تاریخ تکاملی سکس در انسان (خلاصه کتاب)



در این ویدیو خلاصه کتاب سکس در آغاز رو که به تاریخ تکاملی سکس در انسان می‌پردازه براتون می‌گم. موضوع این کتاب بررسی ریشه‌های ماقبل تاریخ سکچوالیته در انسانه.... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

26 Oct, 15:31


Ⓜ️ آرمان‌های خودمان را تعدیل کنیم!



📮احساس گناه خیلی نگرانی و اضطراب ایجاد می‌کند. این احساس گناه فقط معنا و مفهوم دینی را شامل نمی‌شود بلکه خطای اخلاقی را هم شامل می‌شود. اگر احساس دینی دارید، عبارت احساس گناه صحیح هست و اگر این احساس دینی را ندارید، احساس خطاکاری اخلاقی است که نگرانی و گناه ایجاد می‌کند.


🏷● دو گروه این احساس گناه یا خطاکاری اخلاقی را ندارند:

🔖 ۱. آن‌هایی که فیتیله آرمان‌خواهی‌شان را تا توانسته‌اند بالا کشیده‌اند و فیتیله عمل را هم بالا کشیده‌اند. این‌ها گفتند که ما باید خیلی آرمان‌طلب‌تر از این در زندگی باشم، ولی حاضر شدند تمام هزینه این آرمان‌طلبی را بپذیرند. یعنی فیتیله آرمان‌جویی رفت بالا، فیتیله هم عمل به مقتضیات آن رفت بالا. این گروه اصلا نا آرام نیستند و زندگی خوشی دارند.

🔖 ۲. یک موقعی هم هست که کاملا برعکس است و می‌بینید که بی‌جهت فیتیله آرمان‌طلبی را بالا کشیده‌اید. فیتیله آرمان‌طلبی را پایین بکشید و متناسب با این فیتیله پایین، به همان مقدار هم عمل کنید. این جوری هم زندگی خوشی خواهید داشت. مثلا فرد بگوید من آرمان‌های بلند‌ بلند ندارم. من آرمانم این است که یک زندگی آبرومندانه برای زن و بچه‌ام فراهم بکنم. یک زندگی آبرومندانه و قانعانه برای خودم و زن و بچه‌ام. یا مثلا من در اداره وظیفه‌ای که بر عهده دارم را به همان مقدار که دارم، انجام بدهم. همین یک نفر می‌گوید من فقط می‌خواهم یک شهروند معمولی خوب باشم و مقررات را رعایت کنم.

📮 وای به حال آن‌هایی که فیتیله آرمان‌خواهی‌شان را بالا برده‌اند ولی عمل‌شان پایین هست. فاصله آرمان و عمل‌شان خیلی زیاد هست. این‌ها رنج می‌کشند و همیشه سرکوفت می‌زنند و لعن می‌کنند، به خوشان طعن می‌زنند و اهانت می‌کنند.

🏷● ما برای مواجهه با این احساس گناه یا خطای اخلاقی دو راه داریم:


🌀اول این‌که واقعا توانایی‌ها و پتانسیل‌های اخلاقی زیستن خودمان را بفهمیم و آرمان‌های خودمان را در حد همان‌ها پایین بیاوریم. از خودمان توقع بیش از حد نداشته باشیم. عجب است که ما در جسم خودمان توقعات‌مان را تعدیل می‌کنیم مثلا می‌گوییم: اسکلت من جوری نیست که بتوانم دو میدانی کنم یا این بدن، بدن کشتی نیست و … ولی وقتی از بدن به ذهن و روان وارد می‌شویم، دیگر نمی‌خواهیم بپذیریم همان‌طور که بدنمان، بدن کشتی یا بوکس یا ... نیست، به همان ترتیب ذهن من هم ذهن ریاضی‌وار یا فلسفی نیست و نمی‌خواهیم قبول کنیم که ذهن من، ذهن انیشتين نیست و روان من هم مثل روان فرانسوا آسیزی نیست.

🌀 دوم این‌که اندیشه معصومیت و بی‌گناهی یک توهم است. هیچ کس در زندگی معصوم نیست. تو نمی‌توانی معصوم باشی بنابراین باید از خودت توقع کمتر خطاکردن داشته باشی نه خطا نکردن. اندیشه معصومیت انسان را تا ابد در باتلاق و منجلاب نگه می‌دارد. انسان نباید تصمیم بگیرد که از همه گناهان دست بشوید بلکه باید بگوید تصمیم دارم گناهان را کم و کمتر بکند.



📝 مصطفی ملکیان، چاره‌جویی برای اضطراب +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

26 Oct, 14:30


Ⓜ️ چطور انرژی خود را تنظیم کنیم؟


▪️منبع



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

25 Oct, 10:30


Ⓜ️ وقتی آش را با جاش می برند


▪️ دکتر آذرخش مکری +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

25 Oct, 09:31


Ⓜ️ ‏از زمان روی کار اومدن #طالبان در سال ۲۰۲۱ تا امروز، ارزش هر افغانی ۱۲٪ رشد داشته

Ⓜ️ در حالی که در همین مدت، #ریال ایران ۶۱٪ از ارزش خودش رو از دست داده…



_Amir_




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

25 Oct, 08:30


Ⓜ️ چرا به توسعه نمی رسیم؟!




📌اپیزود اول: محسن رنانی اقتصاددان و نظریه پرداز توسعه معتقد است که ایرانیان به دلیل کودکی نکردن موفق به توسعه یافتگی نشده اند. به گفته رنانی غفلت عمومی از اهمیت و تاثیر نظام آموزش و پرورش در پرورش انسان های توسعه گرا عامل اصلی عقب ماندن ما از کاروان توسعه یافتگی جهانی شده است!

📌 اپیزود دوم: ۹۰۰ استاد بسیجی در پاسخ به بیانیه هشدار آمیز ۲۹۰ دانشگاهی اصلاح طلب درباره بحران های موجود، کوشیده اند تا ثابت کنند اوضاع به گونه دیگری است. مطالعه این دو بیانیه نشان می دهد که گویی نیروهای سیاسی ایران از دو سیاره متفاوت به زمین آمده اند و صرفا می کوشند تا در پاسخ گویی از یکدیگر عقب نمانند!


🔻 بیش از دو سده است که ایران در مسیر توسعه به پیش می رود ولی هنوز به مرحله قابل قبولی نرسیده است. کافی است ایران را با کشورهایی مقایسه کنیم که اکنون بسیار از ما جلو افتاده اند. از ژاپن می گذاریم که دهه ای بعد از صدارت امیر کبیر و در دوران میجی تکلیف خود را با تجدد روشن کرد و کوشید تا در عین بومی گرایی آن را بپذیرد. به کره جنوبی و مالزی اگر نظری بیفکنیم روشن می شود که آن ها فقط در طول سی سال چه گام های بلندی برداشته اند.


🔻البته روشن است که در دوسده کنونی اگر چه به مدد منابع نفتی پیشرفت هایی داشته ایم ولی هنوز به توسعه نرسیده ایم. مثلا در مقایسه با مالزی روشن می شود که پدیده استعمار، تساهل مذهبی و همراهی روحانیون با فرآیند تجدد از عوامل اصلی توسعه یافتگی در آن دیار بوده است. برخی معتقدند که ظهور یک چهره اقتدار گرا در ایران مشابه ژنرال چونگ هی در کره یا ماهاتیر محمد در مالزی می تواند چاره کار باشد ولی واضح است که بر خلاف کشورهای آسیای جنوب شرقی، ایرانیانی که فقط در طی یک سده با عصیان گری موفق به ایجاد سه نهضت یا انقلاب سترگ شده و پدرسالاری سیاسی را وداع گفته اند به یک نظم آهنین تمکین نخواهند کرد.


🔻این که باید از چه راهی به توسعه رسید به رغم تجربیات متعدد جهانی همچنان در ایران محل اختلاف است. مناقشه بر سر اولویت توسعه یافتگی داخلی، یا نفوذ ایدئولوژیک و منطقه ای همچنان با قوت در جریان بوده و سایه سیاست زدگی بر بسیاری از مراکز تصمیم سازی( انتصابی و انتخابی) دستیابی کوتاه مدت به حداقلی از تفاهم بر سر چگونگی برون رفت از اوضاع کنونی را با بن بست مواجه ساخته است. عمق اختلافات تا آن جاست که به نظر می رسد گروهی از یمین و دسته ای از یسار سخن می گویند! در حالی که اصلاح طلبان با درکی واقع بینانه از بحران های موجود و لزوم انجام جراحی در ابعاد مختلف سیاست خارجی، داخلی و اقتصادی سخن می گویند، اصول گرایان از موضعی فرادست معتقدند که اندک مشکلات موجود ناشی از وجود اصلاح طلبان و یک دولت غیر انقلابی است.


🔻 روشن است که در چنین شرایطی دستیابی به توسعه ناممکن به نظر می رسد. اگر بتوانیم اهداف پیش روی یک کشور را به خرد، کلان و توسعه ای تقسیم کنیم به نظر می رسد که به جز پدیده انقلاب اسلامی، سال ها است که اهداف توسعه ای را به بایگانی سپرده ایم. تغییر دولت ها نهایتا ما را به سوی اهداف کلانی همچون سازندگی، توسعه سیاسی، هدفمندی یارانه ها و برجام هدایت کرده ولی از آن جا که حداقلی از تفاهم میان حکومت و جامعه وجود نداشته به موفقیت مورد نظر دست نیافته است. از چندی پیش هم در منجلاب روزمره گی دست و پا می زنیم. مدیران اجرایی از بیم پرونده سازی سراغ اقدامات بزرگ نمی روند و نهادهای اجرایی به گذران اوقات برای بدتر نشدن وضعیت جاری مشغول اند. به نظر می رسد اگر اوضاع به همین منوال پیش رود با کاستی پذیرفتن منابع فیزیکی و مهاجرت منابع انسانی، ورود در رقابت توسعه یافتگی برای ما بیش از پیش دشوار و حتی ناممکن می شود.


🔻آلوده شدن فرهنگ عمومی به بی هنجاری هایی از جمله گریز از کار، دروغ گویی، پارتی بازی، رابطه سالاری، دلال صفتی و زرنگ بازی به موانع جدی فرهنگی برای گذار از وضعیت موجود تبدیل شده و رقابت بی فرجام با قدرت های جهانی و منطقه ای توان ملی ما را بیش از پیش فرسوده ساخته است. به پرسش نخست باز می گردیم و آن را چنین تقریر می کنیم: چه زمانی به توسعه می رسیم؟ با شرایط موجود دشوار می توان پاسخ داد. شاید بتوان گفت فقط زمانی که از آسمان ماموریت های جهانی و ایدئولوژیک ترسیم کرده برای خود فرود آییم و بر زمین واقعیت ها و بحران های موجود آرام گیریم. شاید وقتی دیگر...




📝 مهران صولتی +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

25 Oct, 06:30


Ⓜ️ معنای زندگی برای من


من به این جمله عیسی ایمان دارم که حقیقت تو را نجات خواهد داد. انسان نه با دروغ و توهم و فریب، که فقط با حقیقت نجات می‌یابد.

ما امروزه واقعا کسی که حرف‌مان را بشنود نداریم. ما نیاز داریم که بیشتر حرف‌مان شنیده شود؛ ولی آقایان فکر می‌کنند ما باید فقط حرف‌شنو باشیم. ما باید با تمام وجود و با حضور قلب می‌نشستیم پای حرف مردم.

اگر دو چیز در زندگی‌ام نباشد، زندگی دیگر برایم معنا ندارد: در درجه اول باید بتوانم درد و رنجی را کاهش دهم و در درجه دوم اگر حقیقتی به ذهنم رسید، آن را به‌گفته خودم و به‌دست خودم با دیگران در میان بگذارم و به قول شما جوانان شیر share کنم. تنها دل‌خوشی من در زندگی این دو موضوع است و چیز دیگری سراغ ندارم.

نظریه‌های مختلف معنای زندگی را هم می‌دانم؛ ولی فقط این دو مورد را معنی‌دهنده به زندگی خودم می‌دانم. من به این جمله عیسی ایمان دارم که حقیقت تو را نجات خواهد داد. انسان نه با دروغ و توهم و فریب، که فقط با حقیقت نجات می‌یابد. البته هیچ حقیقتی نیست که در ابتدا تلخ نباشد؛ حقیقت دارویی تلخ است. این‌که بدانید انسان موجودی تنهاست، یا عدالت هیچ‌گاه به معنای حقیقی‌اش نمی‌تواند تحقق یابد، این‌ها همه تلخ‌اند؛ اما حقیقت وقتی وارد وجود تو شد کم‌کم آثار و برکاتش را می‌گذارد و تاثیر خودش را نشان می‌دهد.

متاسفانه ما بیشترین عشق را به سخن گفتن و کم‌ترین عشق را به شنیدن داریم. من به خودم و دیگران توصیه می‌کنم که بیشتر حرف مردم را بشنویم، نه این‌که حرص و ولع داشته باشیم برایشان صحبت کنیم. اگر پیامبران و بنیان‌گذاران ادیان و مذاهب و عارفان و فیلسوفان و متفکران و مصلحان اجتماعی حرف مخاطبان خود را بیشتر بشنوند و کم‌تر با آن‌ها حرف بزنند، فکر می‌کنم وضع دنیا خیلی بهتر از این شود. ما امروزه واقعا کسی که حرف‌مان را بشنود نداریم.

ما باید با تمام وجود و با حضور قلب می‌نشستیم پای حرف مردم . این مردم از همسر و فرزندان من شروع می‌شوند تا فلان رجل سیاسی و فلان شهری و فلان روستایی و فلان زن یا مرد یا پیر و جوان و همه و همه. متاسفانه ما کم‌تر کسی را داریم که حرف‌هایمان را بشنود و ای کاش روحانیون و روشنفکران کمی حرف می‌شنیدند و می‌دیدند مردم از چه می‌رنجند و به چه دردهایی مبتلایند.


▪️استاد مصطفی ملکیان، ماهنامه برای فردا، مهر ۹۶



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

25 Oct, 04:30


Ⓜ️ تاریخ معاصر ایران با دیدن عکس‌ها


با سه عکس، بخش‌هایی از تاریخ ایران معاصر رو بیشتر ببینیم و بفهمیم.

▪️متن: بهار مدیری، علی بندری
▪️ویدیو: نیما خالدی‌کیا
+++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 21:33


🔵🔴 #دیپلماسی

کانالی که به مخاطبانش قدرت #تحلیل بهتر رویدادهای سیاسی اقتصادی را می دهد


T.me/bestdiplomacy

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 17:01


Ⓜ️ این وضعیت ثبت نام #دکتری است.
٢١ نوع سهم برای این آزمون در کنار یک سهم برای داوطلبان بدون سهمیه وجود دارد.
یعنی اگر دانشگاهی ٢٢ صندلی برای یک رشته داشته باشد و از هر سهمیه، فقط یک نفر شرکت کند، فرد عادی مثل من، نفر ٢٢ ام خواهد بود.
و با توجه به محدود بودن تعدد صندلی‌ها، عملا در هر رشته چند دانشگاه اول کشور کلا از افراد بدون سهمیه خالی است.
این تازه قبل از گذشتن از سد گزینش و مصاحبه در هر دانشگاه است که دانشجویان خودشان را در اولویت می‌گذارند.
با این وضع، اصلا کنکور دکتری چه معنا دارد؟ همان سهمیه‌ای‌های کارشناسی ارشد را بفرستید برای دکترا. همان‌ها هم بعدا استاد می‌شوند، از تولید به مصرف./ مهمات

🔗 خیزران | kheyzaran (@kheyzaran)



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 16:31


Ⓜ️ تا حالا باغ زرشک رو از نزدیک دیدید؟


Iran Barberries



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 15:30


Ⓜ️ کوچک گرفته ای یا بزرگ



📌سال 1341 در شهر ژنو، در رشته تعليم و تربيت دكترا گرفتم و برگشتم تهران. رفتم اداره فرهنگ، بخش شهرستان ها. گفتند: رديف حقوقي نداريم. بايد برگردي بيرجند، گفتم: من بيرجند بودم، دبير خوبي هم بودم. اين همه براي من خرج كرديد كه برگردم بيرجند در دبيرستان درس بدهم؟...

📌 نپذيرفتند. رفتم پيش دكتر صديق اعلم. آن موقع سناتور بود. پرسيد كجا تحصيل كردي، گفتم ژنو. تعجب كرد. مثل اينكه خودش هم ليسانسش را از آنجا گرفته بود. بعد پرسيد، چه خوانده اي، گفتم: تعليم و تربيت. دكتر صديق كمي سرد شد و گفت: «چقدر كوچك گرفتي»

📌 منظورش اين بود كه رشته تعليم و تربيت كوچك است. ياد ژنو افتادم. يكي از دانشجويان كه از كشور يونان آمده بود، چهار عمل اصلي [جمع و تفريق و ضرب و تقسيم] را به عنوان تز دكترا مطالعه كرده بود. در جلسه يي كه دفاع مي كرد، من هم بودم. دكتر دپارتمان گفت: تو خيلي زحمت كشيده يي، ولي «خيلي بزرگ گرفته اي» چه كسي مي تواند، چهار عمل اصلي را در چهار سال ابتدايي يكجا مطالعه كند! او مي گفت چهار عمل اصلي در دوره ابتدايي زياد است و دكتر صديق اعلم مي گفت اينكه تو گرفته اي [دكتراي تعليم و تربيت] كوچك است. اين فرق ما و آنهاست.


📌اين خاطره دكتر غلامحسين شكوهي سال هاست ذهن مرا درگير كرده است و گمان مي كنم: مشكل اصلي ما، در همه حوزه ها، رفتن دنبال پروژه هاي سنگين و بزرگ است.

📦 در سياست به چيزي كمتر از مديريت دنيا راضي نيستيم، اما در عمل دولت از حل مشكل ترافيك و آلودگي هوا عاجز است.

📦 در آموزش و پرورش به كمتر از تحول بنيادين رضايت نمي دهيم اما در عمل به تعطيلي پنجشنبه ها و كوتاه و بلندكردن طول دوره هاي آموزشي مي رسيم.

📦 در حوزه فرهنگ دنبال انقلاب پي در پي هستيم، اما باز هم از همه چيز اظهار نارضايتي مي كنيم.

📦 تشكل هاي صنفي در همه جاي جهان دنبال بهبود شرايط آب و نان و كار و بيمه اعضا هستند و در اينجا، با تئوري پردازي هاي شبه ماليخوليايي تمام وظايف سياسي و انقلابي و قومي و... را بار تشكل معلمي مي كنيم و همه چيز را يكجا برباد مي دهيم.

📦 در حوزه ملي، مدال بهترين، باهوش ترين و متمدن ترين ملت را به سينه خود مي آويزيم، اما در صف مرغ و ترافيك و استاديوم فوتبال و... رفتارهاي ناهنجار از خود بروز مي دهيم.

📦 مخالفان و منتقدان سياسي هم هرچه ضعيف تر باشند، پروژه هاي سياسي آنها سنگين تر مي شود.

🍥 يك چيز ساده را ما در مدرسه و در خانواده نياموخته ايم: «كوچك بردار، يا متناسب با توانايي ات بردار»...




▪️شیرزاد عبدالهی، روزنامه اعتماد





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 14:30


Ⓜ️ خدای اسپینوزا و مفهوم عشق عقلانی


دکتر محمدباقر باقری +++
انسان چگونه خدا را ادراک می کند؟
بررسی مفاهیم بنیادین کتاب اخلاق اسپینوزا



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 13:30


Ⓜ️ دقایقی از نمایش «ویس و رامین» در #جشن_هنر_شیراز سال ۱۳۴۹، کاری از مهین جهانبگلو و آربی آوانسیان.


▪️فلات ایران



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 12:30


Ⓜ️ هانا آرنت؛ بانویی که اندیشیدن آموخت.


در این ویدئو به دیدگاه های هانا آرنت، فیلسوف قرن بیستم پرداخته ایم . آرا و نظرات آرنت در شناخت دنیایی که در آن زندگی میکنیم و نظم حاکم بر آن بسیار راهگشاست. +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 10:31


Ⓜ️ تاریخچه پیدایش عربستان سعودی | داستان ملک عبدالعزیز، بنیانگذار عربستان


▪️پادکست مورخ +++
▪️صوتی اینجا


🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 09:30


Ⓜ️ لیست پروازهای #فرودگاه‌بین‌المللی‌تهران:

استانبول
دبی
تفلیس
بغداد
نجف
پکن
شانگهای

Ⓜ️ پروازهای فرودگاه بین المللی #بیروت

ریاض
قاهره
جده
استانبول
دبی
فرانکفورت
میلان
دوسلدورف
ژنو
آتن
پاریس


▪️پیمان مولوی



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 08:31


Ⓜ️ درآمد بازیافت زباله در آمریکا ۹۱ برابر درآمد نفت ایران!


📝 محمدمهدی حاتمی


🔻سالانه ۱۱٫۲ میلیارد تن زباله خشک در جهان تولید می‌شود. برخی در طبیعت دفن می‌شود و اما برخی از کشورها از بازیافت زباله درآمد عجیبی دارند. درآمد ترکیه از بازیافت زباله ۶۰۰ میلیون دلار است و درآمد امریکا ۱۱۰ میلیارد دلار است؛ ۹۱ برابر بیشتر از درآمد صادرات نفت ایران! طبق اعلام وزارت اقتصاد میزان فروش ایران در سال گذشته ۱٫۲ میلیارد دلار بود.

🔻به گزارش تجارت‌نیوز، تولید زباله در امریکا بالاست. اما این کشور با بازیافت زباله ۵۶۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده. در ایران اما زباله‌ها یا در طبیعت رها شده و یا به رواج زباله‌گردی دامن زده است. بر اساس گزارش‌ سازمان بهداشت جهانی سرانه تولید زباله در جهان در هر روز برابر با ۳۰۰ گرم است. این درحالی است که این رقم برای ایرانی‌ها به بیش از ۷۱۰ گرم و برای تهرانی‌ها ۷۹۰ گرم، یعنی ۲٫۵ برابر متوسط جهانی است.


🔻همزمان، براساس آمار سازمان بازیافت، روزانه نزدیک به ۵۸ هزار تن و سالانه بیش از ۲۱ میلیون تن زباله در ایران تولید می‌شود که ارزش تقریبی هر تن زباله ۴۰۰ هزار تومان است. به این ترتیب، گردش مالی بازیافت زباله در ایران، می‌تواند سالانه به بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برسد. (میزان تحقق این رقم قطعا کمتر است.)


🔻چقدر زباله تولید می‌کنیم؟ این آمار برای کل جهان، به مراتب بدتر است، چرا که آمریکا دست‌کم در میان کشورهایی است که بازیافت زباله را جدی می‌گیرد. برخی داده‌های آماری سازمان ملل متحد (مربوط به سال ۲۰۱۸ میلادی) نشان می‌دهند که سالانه حدود ۱۱٫۲ میلیارد تن زباله خشک در جهان تولید می‌شود. بد نیست بدانیم که ۱۱٫۲ میلیارد تن، وزنی معادل ۵۶ هزار برابر وزن فولادی دارد که از ویرانه‌های «برج‌های تجارت جهانی»، پس از حملات ۱۱ سپتامبر جمع‌آوری شد! (حجم فولاد تخلیه شده از این ویرانه‌ها، حدود ۲۰۰ هزار تن بود.) از طرفی، مقاله‌ای در مجله «نشنال جئوگرافیک» در سال ۲۰۱۹ میلادی نشان می‌دهد که از حدود ۶ دهه گذشته (که روند عمده تولید پلاستیک در جهان شروع شده)، تا به امروز حدود ۸٫۳ میلیارد تن پلاستیک تولید شده است. بخش عمده این پلاستیک‌ها به زباله تبدیل شده و بازیافت نشده‌اند و حالا سر از اقیانوس‌ها در آورده‌اند. علاوه بر این، زباله‌ها عامل حدود ۵ % از گازهای گلخانه‌ای منتشر شده در جهان هم هستند.

🔻برای ایران که یکی از ۱۰ تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان است و زیرساخت‌های این حوزه را هم دارد، شاید مهم‌ترین بخش در صنعت بازیافت، بخش فولاد باشد. آمارها نشان می‌دهند که از دهه ۱۹۷۰ به این سو، حدود ۶۰ % از تمام محصولات فولادی در آمریکای شمالی (ایالات متحده آمریکا و کانادا) بازیافت می‌شوند و در واقع، فولاد اصلی‌ترین محصول بازیافتی در این منطقه است.


🔻جالب‌تر آنکه همین برآوردهای آماری نشان می‌دهد که تنها در آمریکا، حدود ۵۳۰ هزار فرصت شغلی در بخش بازیافت فولاد وجود دارد که ارزش افزوده‌ای برابر با ۱۱۰ میلیارد دلار (حدود ۱۱ برابر بالاتر از صادرات نفت ایران در سال ۱۳۹۹) ایجاد کرده است.

🔻آمریکا همزمان بزرگ‌ترین صادرکننده ضایعات فولاد و آهن‌قراضه در جهان است و بخش عمده این محصولات را به ترکیه و هند می‌فرستد. داده‌های سایت «استاتیستا» (Statista) نشان می‌دهد که ترکیه در سال ۲۰۲۰ میلادی، حدود ۲۲٫۴ میلیون تن فولاد ضایعاتی وارد کرده و از این نظر، با اختلاف بسیار زیادی در صدر است.

🔻قیمت هر تن فولاد حدود ۲۴۰ دلار است. اگر تنها ۱۰ % از این مبلغ را به عنوان سود ناشی از بازیافت در نظر بگیریم سود صنایع بازیافت ترکیه با این ارقام، می‌تواند سالانه به حدود ۶۰۰ میلیون دلار برسد.اما آیا فارغ از بحث زباله‌های صنعتی، کشورهای دیگر، با بازیافت زباله‌های خانگی هم برای خودشان درآمد و رشد اقتصادی مهیا می‌کنند؟ پاسخ مثبت است. آلمان قهرمان این داستان است و اکنون حدود ۵۶ % از زباله‌اش را بازیافت می‌کند. اتریش (حدود ۵۴ %)، کره‌جنوبی (۵۳ %) و سوئیس (۵۰ %) هم در رتبه‌های بعدی هستند.

🔻بر اساس برنامه این اتحادیه، تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۷۰% از تمام کالاهای بسته‌بندی شده در کشورهای عضو این اتحادیه باید بازیافت شود و میزان بازیافت زباله‌های خانگی هم تا سال ۲۰۳۵ میلادی باید به ۶۵ % برسد. در آمریکا، حدود ۱٫۱ میلیون شغل در حوزه بازیافت زباله وجود دارد و سهم این بخش از تولید ناخالص داخلی آمریکا، ۲۳۶ میلیارد دلار برآورد شده است. با بازیافت تمام پلاستیک تولید شده در جهان در طول یک سال، می‌توان در هر سال ۲۰۰ میلیارد دلار ارزش افزوده ایجاد کرد. این رقم، کمابیش به اندازه تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۱۳۹۹ است!!./ مجمع فعالان اقتصادي




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 06:30


Ⓜ️ الگوهای رفتاری یه پارتنر خودشیفته...




📌 از جالب‌ترین مقالاتی که اخیرا خوندم مرور جالب دان نوهارت(Neuharth) از درمانگران شناخته شده خودشیفتگی بود. تو این مقاله، دکتر نوهارت میپرسه؛"یه آدم خودشیفته چطور عزت نفس اطرافیانش رو میگیره!"و جواب میده. به سادگی و با 8 الگوی غالبی چون…

🌀 انگ زدن؛

📌 خودشیفته ها عاشق اینن که روی بقیه اسم بذارن. وقتی با یه کلمه میتونن یکی رو له کنن یا خفه‌ش کنن، حال میکنن با خودشون. مثلا به جای عزت نفس دادن به شریکش، به اون برچسب "ضعیف"؛ "بازنده"؛ "ناتوان"؛ "احمق" و ... می‌زنه تا حسابی لهش کنه و دست بالا رو بگیره تو رابطه...

🌀 جا به جایی؛

📌 خودشیفته‌ها اصلاً تحمل احساسات دردناک رو ندارن. واسه همین عادت دارن هر چی حس بد دارن رو بریزن روی دیگران!
+ ترفیع گرفتی!؟ +بس که چاپلوسی.
+ به تو پیشنهاد داده!؟ ببینی چشه، والا کی میاد سراغ تو! (فرار از احساس بد عقب موندن).

🌀 بزرگ کردن همه چی؛

📌 خودشیفته‌ها یه جوری به خودشون و بقیه نگاه می‌کنن انگار که تو فیلم هندی زندگی می‌کنن!. از نظر اونها خودشون بهترینن و بقیه بدترین. مثلا؛ در مورد خودشون؛ "این بهترین انتخاب ممکن بود!"، در مورد دیگری؛ "مگه بدتر از این هم داریم آخه"...

📌 خودشیفته‌ها یه ترفند ساده اما حرص درآر دارن. اون هم اینه که وقتی اوضاع طبق خواسته‌هاشون پیش نمیره خوب بلدن با روزه سکوت گرفتن و دیوار سنگی شدن طرف مقابل رو به جایی برسونن که بگه؛ "اشتباه از من بود، هرچی تو بگی. فقط حرف بزن. خسته شدم دیگه"...

🌀 قربونی کردن؛


📌 خودشیفته‌ها یه حقه‌ی دیگه هم بلدن. چیکار می‌کنن؟، اتفاقات و تصمیمات خوب رو خودشون برمیدارن، بدها رو میدن به بقیه و میگن "آقا همه چی تقصیر اینه!". حالا چرا این کارو می‌کنن؟، چون مسئولیت‌گریزی راحت‌ترین کار ممکنه...

📌 یه الگوی غالب دیگه خودشیفته‌ها زورگویی و قلدریه. حالا چجوری این کارو می‌کنن؟؛ با حرف‌هاشون، با نگاه‌هاشون و رفتارهاشون جوری با آدم تا می‌کنن که حس کنی؛ تو در برابر اون هیچی نیستی!، بشین سر جات والا...

🌀 دستکاری روانی؛

📌 اونها خوب بلدن بازی روانی راه بندازن. با توهین و تحقیر و سرزنش‌های پیاپی حسابی حرصت رو در میارن و تا میایی یه عکس‌العملی نشون بدی میگن؛ "دیدی نمیشه باهات حرف زد!، دیدی آدم حرف زدن نیستی!.."

📌 خودشیفته‌ها مدلی با آدم رفتار می‌کنن که انگار آدم نمی‌بینن تورو. چطوری!، با مسخره کردن. با عجیب غریب نشون دادن تو!،‌ با بی‌ارزش نشون دادنت و با معیوب و پر عیب نقص دونستنت.

📌 خلاصه که یه آدم خودشیفته اولش تو رو می‌بره بالا و خوب که اوج گرفتی یه جوری می‌کوبدت زمین که از هشت جا استخون‌های روانت بشکنه. چرا!، چون صدای شکستن استخون‌های تو، وولوم صدای شرم و عزت نفس پایینی که از اون رنج می‌بره رو حسابی کم می‌کنه.



📝 دکتر امید امانی




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

24 Oct, 04:30


Ⓜ️ ای کاش #جمهوری‌اسلامی دست منتقدان ش را روزی هزار بار می بوسید تا همچین طرفداری داشته باشه!!!


▪️واقعا حماقت و نادانی مرز نداره، می تونی تو انگلیس در یک نظام دموکراتیک و لیبرال زندگی کنی و آرزوی کوبا شدن برای هم وطنانت را داشته باشی!!



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

23 Oct, 16:31


Ⓜ️ فیلم «داگویل» 2003
💠زیرنویس چسبیده فارسی
💠 کیفیت 720p
💠لینک دانلود مستقیم




▪️داگویل (به انگلیسی: Dogville) نام فیلمی درام ساخته شده در سال ۲۰۰۳ به کارگردانی لارس فون تریه کارگردان دانمارکی و بازی نیکول کیدمن است. فون تریه برای ساخت این فیلم نامزد نخل طلای بهترین کارگردانی در جشنواره فیلم کن شد.

▪️مریم میرزاخانی این فیلم را از جمله فیلم‌های مورد علاقهٔ خود توصیف کرده و در مورد آن گفته که «چیدمان و دیواری وجود ندارد، شما خودتان می‌بایست آنها را تجسم کنید»



▪️لطفا اگر فیلم رو دیدید نظرتون رو تو کامنت ها بگید.



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

23 Oct, 15:30


Ⓜ️ تئوری توطئه چیست و چرا انسانها تمایل دارند آن را باور کنند؟


📮تئوری توطئه به مجموعه‌ای از باورها و فرضیات اشاره دارد که مدعی‌اند رویدادها یا موقعیت‌های مهم جهان توسط گروه‌ها یا افراد قدرتمند به صورت مخفیانه و با نیت‌های منفی برنامه‌ریزی و کنترل می‌شوند. این تئوری‌ها معمولاً بر این اساس استوارند که حقیقت پنهان نگه داشته شده و اطلاعات به شکلی تحریف‌شده به عموم ارائه می‌شود.

🪧ویژگی‌های اصلی تئوری‌های توطئه:

🔖بدگمانی نسبت به منابع رسمی: تئوری‌های توطئه معمولاً ادعا می‌کنند که منابع رسمی (دولت، رسانه‌ها، علم) حقیقت را پنهان می‌کنند.

🔖پنهانی بودن توطئه‌گران: باورمندان به این تئوری‌ها معتقدند که گروهی قدرتمند و مخفیانه در پس پرده وقایع قرار دارند و با هدفی خاص (معمولاً کنترل یا سود) عمل می‌کنند.

🔖توضیحی ساده برای رویدادهای پیچیده: این تئوری‌ها گاهی با ارائه یک توضیح ساده و جذاب برای وقایع پیچیده، توجه مردم را جلب می‌کنند.

🔖استفاده از شواهد ناقص یا تفسیر‌های نادرست: شواهدی که تئوری‌های توطئه بر آن تکیه می‌کنند اغلب ناقص، گمانه‌زنی یا برداشت‌های نادرست از اطلاعات واقعی هستند.


Ⓜ️ چرا انسان‌ها به تئوری‌های توطئه باور دارند؟


📌نیاز به توضیح و کنترل: انسان‌ها به طور طبیعی به دنبال توضیح وقایع پیچیده و غیرقابل فهم هستند. تئوری‌های توطئه با ارائه یک توضیح ساده و قابل درک، این نیاز را برآورده می‌کنند. هنگامی که افراد با بحران‌ها یا رویدادهای غیرقابل پیش‌بینی مواجه می‌شوند، مثل جنگ، بیماری‌های همه‌گیر یا فاجعه‌های طبیعی، تمایل دارند که دلیل یا شخصی را مسئول بدانند. این تئوری‌ها حس کنترل و فهم به آنها می‌دهند.

📌بی‌اعتمادی به نهادها: بسیاری از افراد به دلیل تجربیات شخصی یا تبلیغات منفی، به نهادهای رسمی مثل دولت، رسانه‌ها، یا علم اعتماد ندارند. این بی‌اعتمادی باعث می‌شود که افراد به دنبال منابع دیگر اطلاعات و باورها بگردند، حتی اگر آن منابع غیرمعتبر باشند.

📌تأثیرات شناختی و روانشناختی: تحقیقات نشان داده‌اند افرادی که کمتر از تفکر تحلیلی استفاده می‌کنند، بیشتر به تئوری‌های توطئه اعتقاد دارند. آنها به جای بررسی شواهد و منطقی فکر کردن، به شواهدی که با احساسات یا باورهای شخصی‌شان همخوانی دارد، اعتماد می‌کنند.

📌همچنین افراد تمایل دارند به اطلاعاتی توجه کنند که با باورهای قبلی‌شان هماهنگ است و اطلاعات مخالف را نادیده بگیرند یا رد کنند. این باعث می‌شود که آنها به راحتی شواهد ناقص یا گمراه‌کننده را به عنوان "اثبات" برای تئوری‌های توطئه بپذیرند. (سوگیری تاییدی)

📌حس خودویژه‌انگاری: برخی افراد باور دارند که دسترسی به "حقیقت‌های پنهان" دارند و این باعث می‌شود که احساس ویژه بودن و برتری نسبت به دیگران کنند.

📌تأثیرات اجتماعی و فرهنگی: گسترش سریع اطلاعات نادرست و تئوری‌های توطئه در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی باعث شده که افراد به راحتی به این نوع محتوا دسترسی پیدا کنند. الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی نیز تمایل دارند محتواهایی را که با علایق و باورهای افراد همخوانی دارند، بیشتر نمایش دهند و این باعث تقویت باورهای توطئه‌گرایانه می‌شود.

📌پشتیبانی از هویت گروهی: برخی افراد از تئوری‌های توطئه به عنوان وسیله‌ای برای تقویت هویت گروهی استفاده می‌کنند. با عضویت در گروه‌هایی که این تئوری‌ها را باور دارند، احساس تعلق و همبستگی بیشتری پیدا می‌کنند.

📌حس بی‌عدالتی و نابرابری: کسانی که احساس بی‌عدالتی اجتماعی یا اقتصادی می‌کنند، ممکن است به تئوری‌های توطئه گرایش بیشتری داشته باشند. این تئوری‌ها می‌توانند به آنها این احساس را بدهند که مشکلات و نابرابری‌های آنها نتیجه دستکاری‌های گروه‌های قدرتمند است.


🪧پیامدهای باور به تئوری‌های توطئه:

📌بی‌اعتمادی اجتماعی: افراد ممکن است نسبت به نهادهای عمومی (مثل دولت و نظام بهداشتی) بی‌اعتماد شوند و این بی‌اعتمادی می‌تواند به کاهش مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی مفید مثل واکسیناسیون یا رای‌دهی منجر شود.

📌اشاعه اطلاعات نادرست: باور به تئوری‌های توطئه می‌تواند باعث گسترش اطلاعات نادرست و ایجاد سردرگمی در جامعه شود.

📌ایجاد تفرقه: این باورها می‌توانند گروه‌ها را از هم جدا کنند و تنش‌های اجتماعی و سیاسی را افزایش دهند.


🍥 بطور خلاصه تئوری‌های توطئه با توجه به ویژگی‌های روان‌شناختی و اجتماعی انسان‌ها جذابیت دارند. افراد در مواجهه با ناشناخته‌ها و رویدادهای پیچیده تمایل دارند که به دنبال توضیحاتی ساده و معنادار باشند، حتی اگر این توضیحات غیرواقعی یا غیرمعتبر باشند.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

23 Oct, 14:30


Ⓜ️ تاریخچه واقعی جزایر سه‌ گانه ایران : افشای نقش بریتانیا در خلیج فارس


جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی، سه جزیره استراتژیک در خلیج فارس هستند که از دیرباز بخشی از خاک ایران بوده‌اند. اما در طول تاریخ، به‌ویژه با دخالت‌های استعمار بریتانیا در منطقه، تلاش‌هایی برای تضعیف حق حاکمیت ایران بر این جزایر صورت گرفته است. در این ویدیو، با بررسی دقیق و مستند، به شما نشان می‌دهیم که چرا این جزایر از گذشته‌های دور تا امروز همواره به ایران تعلق داشته‌اند و چگونه استعمار بریتانیا با نقشه‌کشی‌های خود سعی در تغییر واقعیت‌های تاریخی داشت.

از دوران امپراتوری‌های هخامنشی و ساسانی گرفته تا دوران قاجار و پهلوی، این جزایر نقش مهمی در امنیت و تجارت ایران در خلیج فارس داشته‌اند. اما با ورود بریتانیا به منطقه در قرن نوزدهم، تلاش‌هایی برای تسلط بر آب‌های خلیج فارس و کنترل این جزایر آغاز شد. در این ویدیو، به بررسی نقش بریتانیا در ادعاهای مالکیت برخی کشورها از جمله امارات متحده عربی بر این جزایر می‌پردازیم و نشان می‌دهیم که این ادعاها هیچ پایه و اساس تاریخی و قانونی ندارند... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

20 Oct, 06:31


Ⓜ️ تولدت مبارک دیکتاتور!


📌رومانی در زمان حکومت چائوشسکوی دیکتاتور، روزگار ويژه ای داشت کشوری که زمانی انبار غله اروپا بود کارش به جایی رسیده بود که همه چیز سهمیه بندی و کوپنی شده بود؛ گوشت، نان، تخم مرغ و ... کمبود برق و بنزین در کشور بیداد می کرد و مردم روزی چهار تا دوازده ساعت صرف ایستادن در صف‌‌‌ها می کردند، هر صف برای خودش یک کمیته داشت و هر کمیته یک رئیس تا متخلفان را جریمه و بازداشت کند. همه اینها در حالی بود که رومانی یکی از حاصلخیزترین خاک ها برای کشاورزی در اروپا را داشت اما حکومت کشور را به خاک سیاه نشانده بود، در مقابل بلندگو‌ها و رادیوهای حکومت مدام خبر موفقیت‌ها و آمارهای حیرت انگیز پیشرفت و توسعۀ صنعت و کشاورزی را پخش می‌کرد. طبقه سیاسی حاکم کاملا نالایق و بی‌کفایت شده بود و هیچ کدام از آنان، مدرک معتبر دانشگاهی نداشتند. حتی خود چائوشسکو هم نتوانسته بود از هیچ دانشگاهی فارغ‌التحصیل شود با این حال او ۷۲ جلد کتاب نوشت تقریبا سالی دو جلد!! و اینگونه میلیون‌ها دلار از بودجۀ ناچیز کشور را صرف ترجمه و چاپ کتاب‌هایش می کرد (اقتصاد برای زندگی)

📌تا اینجایش شاید برای تان خیلی عجیب نباشد، دیکتاتورها در طول تاریخ همیشه بوده اند اما نکته دقیقا همین جاست که ما همیشه دیکتاتوری را در پادشاهان دیده ایم. اما از یک نکته مهم غفلت کرده ایم. بگذارید یک مثال از کشوری بزنم که شعارش آزادی است.

📌یکی از اساتید دانشگاه برکلی (جزو دانشگاه های برتر جهان)، به جرم آزار و تعرض جنسی به دانشجوی اش کنار گذاشته شد. حالا ممکن است فکر کنید که این طبیعی است و اتفاق می افتد. نکته اینجاست که این اخراج در سال ۲۰۱۷ رخ داد ولی دست کم از سال ۲۰۰۴ گلایه ها از وی شروع شده بود. ۱۳ سال طول کشید تا به درخواست ها و اعتراض های دانشجویان رسیدگی شود. چرا؟ خُب او یکی از سرشناس‌ترین چهره‌های معاصر در فلسفه‌ زبان و ذهن بود. چشم و چراغ برکلی بود و شأنش اجل از این حرف‌ها. یک کلام: او قدرت داشت. اگر دانشجو شکایت قضایی نمی کرد و ماجرا علنی و مطبوعاتی نمی شد چه بسا باید تا سال ۲۰۲۷ صبر می کردیم.

📌این استاد دانشگاه زورش نمی رسید که به بانک دستبرد بزند اما می‌توانست به بدن دانشجویانش دست بزند! او نمی توانست درخواست نامشروع از سوپری سر محل شان داشته باشد اما می توانست درخواست نامشروعی را از دانشجویانش بکند. هر گونه خاصی از قدرت، گونه خاصی از فساد را به همراه می آورد. یکی استاد است، دیگری شاگرد. کافی است استاد، عوضی باشد تا زندگی را به کام شاگرد تلخ کند. تعرض جنسی یک نمونه‌‌ است. نمونه‌های خوش‌خیم‌ترش را خیلی‌ها تاب می‌آورند: برای استاد بیگاری می‌کنند، حاصل تحقیقات‌شان به نام یا به همراه نام استاد منتشر می‌کنند و ...(شب چراغ)


🛜 تحلیل و تجویز راهبردی:


این را می دانستیم و بارها شنیده ایم که قدرت، فساد می آورد اما رسوایی برکلی به ما آموخت؛ هر گونه خاصی از قدرت، گونه خاصی از فساد را به همراه می آورد. فساد همیشه به یک شکل بروز نمی کند و از همه مهم تر، لزوماً دیکتاتورها آدم های زشت، خون خوار، بی رحم، بد اخلاق و تندخو نیستند. دیکتاتورها گاهی در لباس یک پروفسور مهربانِ روشنفکرِ با کلاسِ امروزیِ جنتلمن ظاهر می شود. چه می توان کرد؟

🔻دیکتاتورها، دیکتاتور زاده نمی شوند، مفسدین، مفسد زاده نمی شوند. این نهادها و روابط است که آن ها را در میانه راه زندگی، دیکتاتور می کند. در وجود همه ما بذر دیکتاتوری و فساد وجود دارد، این بذر در برخی جوانه می زند، رشد می کند و پا می گیرد و به ناگاه در میانه راه زندگی، دیکتاتوری شصت ساله یا چهل ساله متولد می شود!

🔻اگر می خواهیم مدرسه مان، محله مان، شهرمان، استان مان و کشورمان توسعه پیدا کند. باید به کارگزاران، مدیران، دست اندرکاران و استادان «قدرت» داد. اما آن قدرت باید این چند ويژگی را داشته باشد:

💠 قدرت باید چارچوب مند باشد، یعنی حدود اختیارات هر کس مشخص باشد.

💠 قدرت باید پاسخگو باشد، یعنی در ازای اختیارات باید پاسخگو باشد.

💠 قدرت باید در اتاق شیشه ای باشد، تمام تصمیمات، ترجیحات و تعاملات باید قابل مشاهده و قابل دسترسی باشد.

💠 قدرت باید نامقدس باشد، یعنی هر کسی بتواند آن را زیر سوال ببرد و نقد کند. قدرت مقدس سرآغاز فساد مضاعف است.

💠 قدرت باید مشروط باشد؛ اعمال اختیارات باید مبتنی بر ضوابط از پیش تنظیم شده باشد و نه روابط و سلایق صاحب قدرت.

💠 قدرت باید محدود باشد، باید مدت زمانی محدود و مشخصی در قدرت بماند.

💠 قدرت نباید انحصاری باشد (البته حتی الامکان، در برخی موارد انحصار اجباری است).

▪️اگر چنین نکنیم، شرایط از همه ما یک دیکتاتور خواهد ساخت، از پدر/مادر دیکتاتور بگیرید تا رییس دیکتاتور تا استاد دیکتاتور پس پیشاپیش باید گفت دیکتاتورها تولدتان مبارک!



📝 دکتر مجتبی لشکربلوکی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

20 Oct, 04:30


Ⓜ️ رازگشایی مشاور شاه از پشت پرده سلطنت؛ داستان زندگی هوشنگ نهاوندی


دکتر هوشنگ نهاوندی رئیس دفتر فرح، ملکه ایران و وزیر سابق علوم و قبل تر از آن مسکن و آبادانی. نهاوندی علاوه بر این، سالها رئیس دانشگاه تهران بود و در آن دوران، او با هدایت شاه گروه بررسی مسائل ایران که به گروه اندیشمندان معروف شد را تشکیل داد. گروهی که قرار بود گزارشهای واقع بینانه ای از مسائل و مشکلات ایران تهیه کند. اما گزارشهای این گروه اغلب با خشم دولت و حتی با ناراحتی شاه مواجه می شد.اما عجیب آنکه یک هفته قبل از سقوط نظام سلطنتی، او به اتهام فساد به زندان افتاد و بعد از انقلاب بصورت خیلی اتفاقی توانست از زندان فرار کرده و از کشور خارج شود. او بعدها کتاب خاطرات خود را از این روزها با عنوان آخرین روزها در فرانسه منتشر کرد. منبع ما برای ساخت این ویدیو کتاب ایرانیان نامدار نوشته عباس میلانی و کتاب آخرین روزها نوشته هوشنگ نهاوندی است... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Oct, 17:01


Ⓜ️ #درمان‌افسردگی و ضعف اعصاب با انگور سیاه و آب مَویز به توصیه ی بنیان گذار متافیزیک نوین اسلامی. پخش فیلم هم با فیلتری هست که انگار ایشون از درون گوی جادویی و توسط اجنه رصد می شود!


_دکتر میرمحمدخان_


انگورسیاه!؟
آب کشمش!؟



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Oct, 16:30


Ⓜ️ اروپا در خدمت روسیه؛ امپراتوری پوتین چطور تشکیل شد؟


خیلی از ما با روسیه، پوتین و راه‌کارهایی که بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در پیش گرفت تا به موفقیت برسد، کمابیش آشناییم. اما بخش دیگر ماجرا، بخش دیگر این واقعیت که روسیه چطور فربه شد، کمک‌های مختلفی است که آمریکا به این کشور کرده است. در این ویدئو توضیح می‌دهم که اروپا چگونه در خدمت روسیه بود و باعث شد این کشور، فربه و فربه‌تر شود. برای توضیح این موضوع، به سراغ بخشی از این کتاب رفته‌ام:
Autocracy, Inc.
The Dictators Who Want to Run the World +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Oct, 15:30


Ⓜ️ دست مرئی علیه دست نامرئی



🔖 آدام اسمیت بنیانگذار علم اقتصاد، قصه این علم را بسیار ساده و با طرح یک پرسش آغاز کرد. اطمینان مردم به اینکه از صبح اول وقت، نانوا و قصاب و مغازه‌دار در خدمت آنان خواهند بود از کجا نشأت می‌گیرد؟ از ایمان به خیرخواهی قصاب و نانوا؟ پاسخ اسمیت متفاوت بود: به خاطر خیرخواهی قصاب و نانوا نیست که ما از تهیه مایحتاج خود مطمئن می‌شویم بلکه به خاطر پیگیری منافع خودشان است. اولین موضع‌گیری علیه اسمیت این بود که او به جای دفاع از خیرخواهی به دفاع از خودخواهی پرداخته است. اما او در واقع مردم را به اندیشیدن درباره مکانیسمی که رفاه عمومی را حداکثر می‌کند دعوت کرده بود. اما چگونه؟


🔖آدام اسمیت با اشاره به مثال نانوا و قصاب استدلال کرد که اگر همه مردم آزاد باشند بدون تجاوز به حقوق دیگران منافع و خیر شخصی خود را دنبال کنند رقابتی سازنده و عادلانه بین اهل کسب‌وکار شکل خواهد گرفت که در این رقابت، هر یک سعی خواهد کرد کالای خود را با بالاترین کیفیت و پایین‌ترین قیمت عرضه کند تا بیشترین مشتری را به سمت خود جذب کند. نتیجه این رقابت، بقای بهترین عرضه‌کنندگان در بازار و حذف آن دسته از عرضه‌کنندگانی خواهد بود که می‌خواهند کالای بی‌کیفیت خود را با قیمت بالا به مردم تحمیل کنند.


🔖اسمیت متهم شد که به «اصالت خودخواهی» اعتقاد دارد اما او که فیلسوف اخلاق بود استدلال کرد که برعکس، آزاد گذاشتن مردم برای پیگیری منافع شخصی با مکانیسمی نامرئی به دیگرخواهی منتج می‌شود نه خودخواهی. در بازار آزاد، نه تنها مردم از تأمین روزانه مایحتاج خود مطمئن می‌شوند بلکه این اطمینان را هم دارند که عرضه‌کننده مجبور به برخورد صادقانه و محترمانه با مشتریان است و در صورت عرضه کالا و خدمات تقلبی یا برخورد ناصادقانه از بازار حذف خواهد شد؛ گویی دستی برای سامان دادن به اوضاع وجود دارد که دیده نمی‌شود. او اصطلاح معروف خود را برای توصیف چنین وضعیتی به کار برد: بازار آزاد با «دست نامرئی» هدایت می‌شود.


🔖بنابراین، در صورت به رسمیت شناختن دست نامرئی، هرگز نمی‌توان کالاها و خدمات بی‌کیفیت (مثل خودرو) را با قیمت نجومی به مردم تحمیل کرد و این ریشه ضدیت طرفداران دست مرئی (دولت) با دست نامرئی است. البته مدافعان دست مرئی هیچوقت نمی‌گویند که چون دست نامرئی به ضرر ماست با آن مخالفیم بلکه می‌گویند چون این سیستم به ضرر مردم است با آن مخالفیم. طرفداران مداخله دولت می‌گویند اهالی کسب‌وکار در بازار آزاد به دنبال منافع خودشان هستند و باید دستی مرئی از منافع مردم حمایت کند! یعنی با نقاب دیگرخواهی علیه دست نامرئی یارگیری می‌کنند.


🔖اگرچه شوخی خیرخواهی یا دیگرخواهی دست مرئی (دولت) و خودخواهی دست نامرئی (بازار) هنوز در جوامع عقب‌مانده طرفدار دارد اما در سال ۱۹۸۶ اقتصاددانی ‌به نام «جیمز بیوکنن» به دلیل رسوا کردن تئوریک این شوخی جایزه نوبل گرفت. بیوکنن با این پرسش آغاز کرد که مگر دولت چیست؟ و پاسخ داد: گروهی متشکل از انسان‌های عادی تحت عنوان وزرا و مسوولان و مشاوران. او استدلال کرد که مغالطه دولتگرایان در اینجاست که انگیزه‌های «انسان سیاسی» را متفاوت از انگیزه‌های «انسان اقتصادی» القا می‌کند. در حالی که «انسان سیاسی» نیز همانند «انسان اقتصادی» پیگیر منافع شخصی خود است.

🔖بیوکنن می‌گوید: شاید «انسان سیاسی» درباره منافع عمومی صحبت کند اما او نیز همانند «انسان اقتصادی» برنامه‌ها و منافع شخصی خودش را دارد. بنابراین راه‌حل اصلاح امور این نیست که از انسان سیاسی انتظار رفتار متفاوتی داشته باشیم بلکه اصلاح قوانین و ساختارهاست. راه‌حلی که توسط میلتون فریدمن با تعبیری دقیق‌تر توضیح داده شد: «راه‌حل مسائل جست‌وجوی سیاستمداران کاردرست نیست بلکه طراحی مکانیسمی است که در آن سیاستمداران اشتباهی هم مجبور شوند کار درست را انجام دهند».


🔖نتیجه‌گیری: مأموریت دست مرئی نه قطع دست نامرئی بلکه تولید کالای عمومی (یعنی امنیت و نظام دادگستری عادلانه و زیرساخت‌ها) است تا دست نامرئی بتواند منافع و رفاه عمومی را از طریق انگیزه‌های آحاد خصوصی حداکثر کند. تنها در این صورت است که منافع شخصی اهالی کسب‌وکار به منافع عمومی تبدیل می‌شود. در غیر این صورت با قطع دست نامرئی، این منافع عمومی است که در خدمت منافع شخصی قرار می‌گیرد.



📝 دکتر علی میرزاخانی ●●●




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Oct, 14:30


Ⓜ️ افغانستان چگونه یکی از بزرگترین رودخانه دست ساز جهان را می سازد؟


اینکه افغانستان بدون کمک مهندسی از خارج در حال ساخت یکی از بزرگترین رودخانه دست ساز جهان است شوکه کننده است ! شاید آخرین کشوری که انتظار میرفت پروژه های بزرگ مهندسی انجام بده همین افغانستان بود اما گویی به تازگی افغانستان تصمیم گرفته جهان رو بهت زده کنه و در عرصه پروژه های بزرگ قدم هایی بگذارد ! یکی از این پروژه ها ، ساخت کانال قوش تپه به طول 285 کیلومتره ! کانال قوش تپه وقتی ساختش تموم بشه به یکی از بزرگترین رودخانه های دست ساز جهان تبدیل میشه! +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Oct, 13:31


Ⓜ️ در حکمی عجیب، یک شهروند به شرکت در نماز جمعه محکوم شد!!!


معرفی یک محکوم به شرکت در نماز جمعه ظرف سه ماه، به امام جمعه شهرستان بهمئی توسط قاضی اجرای احکام کیفری دادسرای این شهرستان. زیبا و تلخ نیست که در جمهوری اسلامی شخصی را برای مجازات به شرکت در نمازجمعه محکوم می کنند؟ آیا قاضی صادر کننده رای قطعی و دادستان مجری حکم، آثار و تبعات این حکم را میدانند؟ عبدی مدیا



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Oct, 12:30


Ⓜ️ فاجعه خودروسازی ایران || سرگذشت برادران خیامی و ایران ناسیونال



به یکی از عجیب ترین اقتصادهای دنیا سلام کنید.جایی که توش دولت نمیزاره ماشین وارد شه، پس اونی که ماشین میسازه نیازی نداره کیفیتو ببره بالا و لگن میسازه. بعد همون دولت میاد قیمت ماشینو به زور خودش میزاره.بعد الان ماشین هم داغونه، هم گرونه و از سمت دیگه هم تولیدکنندش ناراضیه هم مردم ناراضین هم دولت از هردو اینا ناراضیه اصن یه وضعیه.

توی این ویدئو ما میایم این چیزا رو میگیم که: اول اینکه این ماشین ایرانی داستانش از کجا و کی شروع شد. ایران ناسیونال یا ایران خودرو رو کی اول ساخت بعدش میرسیم به یگانه معجزه گر اقتصاد ایران که درخشان ترین دوره اقتصادی ایران رو رقم زد و در آخر هم میگیم که چرا وضع ماشین اینجوریه یعنی هم گرونه هم داغونه و هم هم ازش ناراضین. در این ویدئو قراره باهم بفهمیم که ایران خودرو چه کسانی تاسیس کردن و چه بلایی سر ایران خودرو امده. +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Oct, 10:30


Ⓜ️ نیچه : خدا مرده است ! حال چه باید کرد ؟


▪️آوای فلسفه



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Oct, 09:30


Ⓜ️ تغییر حال و اشک شوق بانو #ژاله‌آموزگار
استاد برجستهٔ زبان و فرهنگ باستانی دانشگاه تهران به هنگام حضور بر مزار رودکی/ پنجکنت تاجیکستان


▪️ صفحه ایکس سهند ایرانمهر




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Oct, 08:30


Ⓜ️ 20 روش برای افزایش هوش اجتماعی


▪️هوش اجتماعی یکی از مهارت‌های کلیدی است که به ما کمک می‌کند تا با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کنیم و روابط مؤثر و کاراتری بسازیم.


1. حل مسائل با ملایمت نسبت به افراد و سخت‌گیری نسبت به خود مشکلات برای حل سریع مسائل، روی مشکل متمرکز شوید نه فرد. این رویکرد باعث می‌شود تا افراد احساس تهدید نکند و به جای مقاومت، همکاری کند.

2. تصور کنید همه برای آموزش شما فرستاده شده‌اند با این دیدگاه، از هر تعامل اجتماعی می‌توانید چیزی بیاموزید و تجربه کسب کنید.

3. مکث در صحبت + تماس چشمی = اعتماد به نفس تماس چشمی و مکث‌های کوچک در حین صحبت نشان‌دهنده اعتماد به نفس و تسلط بر وضعیت است.

4. استفاده از روش SHR: دیده شدن، شنیده شدن و به یاد ماندن به افراد احساس اهمیت بدهید. وقتی افراد احساس کنند که دیده و شنیده می‌شوند و به یاد می‌مانند، رابطه قوی‌تری با شما برقرار خواهند کرد.

5. به خاطر سپردن نام افراد

6. تعریف در جمع، انتقاد در خلوت
این جمله از وارن بافت نشان‌دهنده اهمیت برخورد مناسب با افراد است. تعریف کردن در جمع باعث تقویت روحیه می‌شود و انتقاد در خلوت از آسیب به عزت نفس افراد جلوگیری می‌کند.

7. ایجاد حس اهمیت قبل از ارائه بازخورد

8. انتظارات نامشخص و محو، منبع رنجش‌های از پیش تعیین‌شده هستند
همیشه انتظارات خود را به وضوح بیان کنید تا از سوءتفاهم و رنجش‌های احتمالی جلوگیری کنید. بیان شفاف انتظارات باعث ایجاد روابط شفاف‌تر و سالم‌تر می‌شود.

9. بهترین استراتژی شبکه‌سازی، کمک به دیگران است
با کمک به دیگران، شبکه‌ای قوی و حمایتی بسازید. این استراتژی نه تنها روابط شما را تقویت می‌کند، بلکه اعتماد و احترام دیگران را نیز جلب می‌کند.

10. تنهایی یک پاندمی یا همه‌گیری خاموش است
همیشه فرض کنید افراد دوست دارند شما را ملاقات کنند. این طرز فکر به شما کمک می‌کند تا با افراد جدید با اعتماد به نفس بیشتری برخورد کنید و روابط جدیدی بسازید.

11. تمرین معرفی خود
با تمرین معرفی خود به دیگران، می‌توانید ارتباطات اولیه قوی‌تری برقرار کنید. مثلاً بگویید: «سلام، من بن هستم.»

12. عادت به پاسخ‌گویی با «بله، و»
این عادت به شما کمک می‌کند تا ایده‌های دیگران را تقویت کرده و پیش ببرید. پاسخ‌گویی با “بله، و” باعث پیشرفت مکالمات و همکاری بهتر می‌شود.

13. اجتناب از شکایت و غیبت

14. داستان‌گویی به عنوان یک ابزار قدرت
از ساختارهای مانند مقدمه، تنش و پایان برای ایجاد داستان‌های جذاب استفاده کنید.

15. هر کسی روز خوب و بد دارد و باید درک شود
با درک این نکته، می‌توانیم نسبت به دیگران صبورتر و فهمیده‌تر باشیم.

16. کیفیت روابط شما تعیین‌کننده کیفیت زندگی شماست
این جمله از E. Perel نشان می‌دهد که روابط خوب باعث بهبود کیفیت زندگی می‌شوند. سرمایه‌گذاری در روابط مثبت می‌تواند زندگی شما را بهبود بخشد.

17. کشف نقاط کور با ایجاد یک دایره نزدیک

18. عادی‌سازی جواب “هنوز نمی‌دانم”
این پاسخ به عنوان یک پاسخ موفقیت‌آمیز به ما کمک می‌کند تا با پذیرش نادانی، به یادگیری و رشد ادامه دهیم. گفتن “هنوز نمی‌دانم” نشانه‌ای از توانایی و تمایل به یادگیری است.

19. ضبط و بررسی صحبت‌های خود
مثل یک ورزشکار که فیلم بازی خود را تماشا می‌کند، صحبت‌های خود را ضبط و بررسی کنید تا نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و بهبود بخشید.

20. رهبران بزرگ رهبران بیشتری ایجاد می‌کنند، نه پیروان






🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Oct, 06:30


Ⓜ️ عوام‌فریبی یا دماگوژی


📮 دماگوژی (Demagogue) از اصل یونانی دماگوگیا به معنای رهبری مردم گرفته شده است اما رفته‌رفته در زبان سیاسی امروز معنای عوام‌فریبی و مردم‌فریبی به خود گرفته است و در اصطلاح به گمراه کردن مردم از طریق دادن وعده‌ها و شعارهای دروغین اشاره می‌کند و دماگوگ یا عوام فریب کسی است که با ادعا و دروغ و وعده‌های بی‌پایه و اساس با تحریف حقایق سعی می‌کند مردم را به‌سوی خود بکشد و موافقت و پشتیبانی آنان را جلب کند.

📮 پوپولیسم (عوام‌گرایی) و دماگوژی شاید به هم شبیه باشند اما این دو در یک امر تفاوت ماهوی با هم دارند. یک سیاست‌مدار پوپولیست به آن‌چه که می‌گوید واقعا باور دارد و در تلاش است تا ادعاهایش را عملی کند اما مسئله این است که اساسا شعارهای پوپولیستی به لحاظ کلیت و جامعیتی که دارند غیرعملیاتی هستند اما یک دماگوژ یا سیاست‌مدار عوام‌فریب هیچ اعتقادی به آن‌چه که می‌گوید ندارد و با علم به این‌که عمل‌کردش نادرست است و مردم آن را بر نمی‌تابند آشکارا با وارونه جلوه دادن حقایق و استفاده از دروغ‌های پی در پی در تلاش برای لاپوشانی حقیقت است.

📮 پیروان دماگوژیسم بر این باورند که اکثریت مردم را توده‌هایی ناآگاه و فاقد قوه تشخیص و ادارک تشکیل می‌دهند که از لحاظ فرهنگی در سطح پائینی هستند و به‌راحتی می‌توان آنان را بدون نیاز به استدلال و اقامه دلیل، و صرفا با اتکای به القائات رسانه‌ها و دستگاه‌های تبلیغاتی متنوع داخلی و خارجی، با شیوه‌هایی بسیار ساده و احساسی فریب داد و در راهی دل‌خواه با خود همراه کرد.

🪧 مشهورترین و متداول‌ترین روش‌های دماگوژیست‌ها که به‌خصوص در جوامع عقب‌افتاده و در میان توده‌های سرخورده و تحقیرشده اجتماع به‌کار بسته می‌شوند، عبارتند از:

🏷 ۱. نزاع و تفرقه میان ساکنان جوامع مجاور یکدیگر با روش تقسیم توده‌های مردم به چند گروه قومی یا زبانی یا دینی یا تاریخی و القای حس خوش‌آیند افتخارات دروغین و غرور کاذب و نژادپرستی و خودبزرگ‌بینی میان هر یک از آن‌ها و توأم با تحقیر و نفرت‌پراکنی به گروه‌ها و اقوام دیگر.

🏷 ۲. تحریک احساسات جوامع رشدنیافته با سخنرانی‌های شورانگیز، موزیک‌ها و سرودهای مهیج، تجمعاتی با برافراشتن پرچم‌ها و انواع رفتارها و بروزهای احساسی و تحریک‌آمیز. تبدیل گردهمایی‌های اجتماعی و جلسات علمی یا کاربردی به محلی برای تظاهر و تفاخر و اعمال نمایشی و کلی‌بافی‌ها و شعارگویی‌های پوچ.

🏷 ۳. خودداری از ارائه استدلال و اقامه برهان و نحوه تفکر علمی و در صورت لزوم بیان ادعاهای بی‌اساس و خرافات در پوسته عالم‌نمایانه و عوام‌پسند.

🏷 ۴. توسل به عواطف میهنی یا مذهبی مردم برای به‌دست آوردن حمایت آنان.

🏷 ۵. ترکیب اندکی از حقیقت با انبوهی از موهومات.

🏷 ۶. القای این نکته کلیشه‌ای و مشهور که آنچه ما می‌گوییم، سخن پذیرفته شده و قطعی و بلاتردید همه دانشمندان و خردمندان جهان است و ندانستن شما از نادانی شماست و مخالفت با ما مخالفت و دشمنی با فرهنگ، تمدن، دین و ملیت است.


🔻دماگوژی یکی از خطرناک‌ترین و در عین‌حال متداول‌ترین راه‌کارهای نفوذ سلطه‌گری و فاشیسم در میان ممالک استعمار زده است. یکی از بنیادی‌ترین عوامل ترویج خشونت و جنگ در کشورهای جهان سوم، و یکی از عوامل اصلی محرومیت و توسعه‌نیافتگی در جوامع عقب‌مانده است. جوامعی که مهمترین مشخصه آنها، آمار پایین کتاب‌خوانی و آمار بالای بزهکاری و تجاوز به حقوق دیگران است. جوامعی با کتابخانه‌های خلوت و کلانتری‌های شلوغ و دادگاه‌ها مملو از شاکی و متشاکی . جوامعی با خوی غارتگری..


▪️رضا مرادی غیاث آبادی، سید علی‌اصغر خندان و فرهنگ معین +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

19 Oct, 04:30


Ⓜ️ زیباکلام: اسرائیل رو نمیتونید نابود کنید!


▪️بخشی از مناظره روح الله احمدزاده کرمانی با دکتر زیبا کلام +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

18 Oct, 17:45


☑️ملتی که تاریخ نخواند محکوم به تکرار آن است.

🏛در اینجا مطالبی که هیچ جا نخوانده اید از تاریخ ایران و جهان نوشته می شود.


🛎به ما بپیوندید👇👇
🌐
کانال مطالب تاریخی
@matalebtarikhim
@matalebtarikhim
@matalebtarikhim

مدرسه علوم انسانی

18 Oct, 17:01


Ⓜ️ از فیلم تبلیغاتی احمدی‌نژاد در خرداد 88


▪️این آقا در پیدا کردن علف‌های هرز تخصص داشت. راستی در این مملکت هنوز می‌شه با شلوار گرمکن و عرقگیر و دمپایی رأی جمع کرد!

▪️از صفحه ی آقای مهدی تدینی




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

18 Oct, 16:31


Ⓜ️ مناظره‌های انتخاباتی: صحنه‌ای برای پیروزی یا شکست


❗️چرا چشم همه به انتخابات آمریکاست!؟

❗️بی پلاس



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

18 Oct, 15:30


Ⓜ️ مغالطه مغالطه وجودی



گاهي شخص به جاي آوردن دليل و برهان برای حقانیت و درستی يك عقیده یا نظر ، به موجود بودن آن عقیده متوسل مي‌شود و احتجاج مي‌كند كه چون فلان عقیده در بین بعضی افراد وجود دارد ، پس حقيقت نيز دارد (یا ارزش‌ منطقی‌ش با نظری خاص - که با استدلال صحیح ثابت شده حقیقت دارد- یکسان ‌ست.) گاهي اين مغالطه را به نتيجه‌گيري «حقيقت از واقعيت» نيز نسبت مي‌دهند.پست مدرنیست‌‌ها ازین مغالطه زیاد بهره می‌گیرند.


📌 مثال: علم روش واحد ندارد ، مثلا در همین قضیه‌ی واکسن کرونا ، شرکتهای مختلف توانستند از طریق روشهای مختلف به واکسن برسند.‼️

آری ممکن‌ست از روش های مختلفی بتوان به نتیجه‌ای خاص رسید . اما اغلب هزینه‌ (ی مادی ، زمانی و ...) و احتمال نتیجه دادن و کیفیت محصولِ هر روش با روش دیگر متفاوت ست.آیا میتوان گفت : واکسن‌ آکسفورد -که با تزریق یک دز ، مصونیت ایجاد میکند و شرایط نگهداری آن هم آسانتر ست- با واکسن فایزر هم ارزش‌ست ؟!
( اگر عقل را به کل کنار بگذاریم و بخواهیم شوخی و مسخره بازی را بجای تدقیق های علمی بنشانیم ، چرا که نه؟!همچنین‌ست اگر نفع مادی و جناحی‌ای در وارد کردن محصول کم ارزش‌تر باشد ، در آنصورت هم شیادان دروغگو ممکن‌ست بگویند : واکسن‌ها تفاوت چندانی ندارند ، یا حتی واکسنی پر عارضه‌تر و ناکارآمدتر را - حتی با هزینه ی بالاتر- به عنوان واکسن مناسب معرفی و به مردم و بیت المال تحمیل کنند.)


دیکتاتور ها و طرفدارانشان همواره دچار این مغالطه میشوند. مثلا هیتلر و محمدرضاشاه پهلوی ، جان به در بردن از ترورها وکودتاهای نافرجام را نشانه‌ی پشتیبانی الهی و حقانیت اعتقادات و صحیح بودن کارهایشان میدانستند.

📌نکته : گاهی موضوع مورد نظر ، مربوط به امورواقع نیست و - حداقل در حال حاضر - ملاک استاندارد ، قطعی ، عقلانی و بیطرفانه ای برای ارزشگذاری یا تایید و ابطال نظرات مختلف راجع به آن موضوع ، وجود ندارد ، لذا در این موارد -اگر مسئله‌ای اجتماعی باشد - برای پرهیز از جنگ و خشونت ، برخورد منطقی آنست که روش مدنی‌ای مانند صندوق رای تعیین کند چه نظری حقیقت فرض شده و اجرا شود ، و در مسائل شخصی تر به خود افراد ، واگذار شود که کدام نظر وعقیده یا برداشت راجع به آن موضوع را پذیرا باشند.

📌مثلا اغلب متون قدیمی و مذهبی تفسیرپذیر هستند و در بسیاری موارد ملاک روشن و قاطعی برای پذیرفتن یک تفسیر خاص وجود ندارد.


با این حال در چنین مواردی هم ممکن است دلایل هواداران یک نظر و تفسیر خاص بطورنسبی با شواهد و قرائن تاریخیِ مربوط سازگارتر باشد و یا به عکس ، تفسیری چنان پرت و متضاد با ظاهر متن و دیگر قرائن باشد که پذیرفتن‌ش غیرمعقول تر بنماید.


📝 فرهاد طحانی




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

18 Oct, 14:30


Ⓜ️ ریشه اعتیاد به پورنوگرافی و توضیح روند انواع اعتیاد به زبان ساده


▪️در این ویدیو با مقدمه از اعتیاد به پورنوگرافی و عملکرد مغز در روند اعتیاد این پدیده رو مرور میکنیم. +++

● چرا برای بعضی کارها انگیزه بیشتری داریم!؟
● نقش دوپامین در روند وابستگی
● چرا تمایل به خرید وسایل جدید داریم!؟




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

18 Oct, 13:30


Ⓜ️ دو #قانون‌اساسی عبارتند از:

● 1) تغییر اجتناب ناپذیر است.
● 2) همه در برابر تغییر مقاومت می کنند.



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

مدرسه علوم انسانی

18 Oct, 12:30


Ⓜ️ چطور به بزرگترین اهداف خود برسیم؟





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی