Return to Freud (fa) @freud2lacan Channel on Telegram

Return to Freud (fa)

@freud2lacan


بازگشت به فروید!
T.me/Freud2Lacan

English pages:
Instagram.com/Freud2Lacan
Twitter.com/Freud2Lacan
Facebook.com/Freud2Lacan

Hamid Moghadam
Contact: +98 991 545 6599

Return to Freud (fa) (fa)

آیا شما علاقه‌مند به دنیای روانشناسی فرویدی هستید؟ آیا می‌خواهید عمیق‌تر و جذاب‌تر با اندیشه‌های فروید آشنا شوید؟ اگر پاسخ شما بله است، کانال تلگرام "بازگشت به فروید" مناسب شماست! با ورود به این کانال، امکان دسترسی به محتوای غنی و جذاب در زمینه فروید و لاکان را خواهید داشت. همچنین، این کانال اطلاعات بیشتری را از طریق صفحه‌های اینستاگرام، توییتر و فیسبوک خود ارائه می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر و پرسش‌های خود درباره روانشناسی فرویدی و لاکانی، می‌توانید با مدیر کانال تماس بگیرید. برای ارتباط با Hamid Moghadam، شماره تماس +98 991 545 6599 را شماره‌گیری کنید. پس از ورود به این کانال، دنیای پرمعنای روانشناسی فرویدی و لاکانی را با تمام وجود تجربه کنید!

Return to Freud (fa)

14 Nov, 07:46


《روانکاو بی‌تردید کمترین آزادی را بین افراد دارد.》
—ژک لکان ۱۹۷۸

Return to Freud (fa)

03 Nov, 04:27


فرهنگ مقدماتی اصطلاحات روانکاوی لکانی
از دیلن اونز

Return to Freud (fa)

03 Nov, 04:19


با این هشتگ #فرهنگ_مقدماتی_اصطلاحات_لکانی می تونید به گزیده هایی از کتاب دسترسی پیدا کنید.
این کتاب به فارسی بسیار کمیابه

Return to Freud (fa)

03 Nov, 04:12


#معرفی_کتاب

فرهنگ مقدماتی اصطلاحات روان کاوی لکانی

#دیلن_اونز
انتشارات: گام نو
مترجمان: مهدی رفیع و مهدی پارسا
#معرفی_کتاب

Return to Freud (fa)

01 Nov, 21:26


Eyes Wide Shut (1999)

#پیشنهادفیلم

Return to Freud (fa)

01 Nov, 15:52


این تصویر الهام گرفته از "پرونده امه" اثر ژاک لاکان است. این تصویر مضامین روانکاوانه ای را که در مرکز کاوش لاکان در مورد وضعیت روانی و توهمات امه قرار دارد، به تصویر می کشد. فضا و عناصر نمادین، کشمکش‌های درونی و افکار پراکنده او هستند و بر فضای سورئال و درون نگرانه ای که در آثار لاکان معمول است، تأکید می کنند.
ایجاد شده توسط ChatGPT

Return to Freud (fa)

01 Nov, 15:43


Here's an image inspired by "The Case of Aimée" by Jacques Lacan. It captures the psychoanalytic themes central to Lacan’s exploration of Aimée’s mental state and delusions. The setting and elements symbolize her inner struggles and fragmented thoughts, highlighting the surreal and introspective atmosphere typical of Lacan's work.

Created by ChatGPT

Return to Freud (fa)

30 Oct, 19:00


"درام انسانی تراژدی نیست، بلکه کمدی است."
— ژاک لاکان، سمینار X

ترجمه و تحلیل فارسی #هوش_مصنوعی گوگل جمنای:
این جمله از ژاک لاکان، روانکاو مشهور فرانسوی، در سمینار دهم او بیان شده است. به طور خلاصه، لاکان در اینجا بیان می کند که رنج ها و اتفاقات زندگی انسان، بیشتر شبیه یک کمدی با پیچیدگی ها و موقعیت های طنزآمیز است تا یک تراژدی غم انگیز.
تفسیر بیشتر:
لاکان با این جمله قصد دارد به جنبه‌های طنزآمیز و پوچ‌گرایانه تجربه انسانی اشاره کند. او معتقد است که انسان‌ها اغلب درگیر بازی‌هایی هستند که خودشان ساخته‌اند و در این بازی‌ها، نقش‌هایی را ایفا می‌کنند که ممکن است با واقعیت درونی‌شان سازگاری نداشته باشد. این تناقض‌ها و موقعیت‌های عجیب و غریب، به نظر لاکان، بیشتر شبیه یک کمدی است تا یک تراژدی.
نکات قابل توجه:
* کمدی به معنای خنده‌دار بودن: منظور لاکان از کمدی، صرفاً خنده‌دار بودن نیست. او به جنبه‌های ساختاری و فرمی کمدی اشاره می‌کند که در آن، انسان‌ها در موقعیت‌های پارادوکسیکال و غیرمنتظره قرار می‌گیرند.
* تراژدی به معنای غم‌انگیز بودن: تراژدی در اینجا به معنای یک رویداد غم‌انگیز و تراژیک نیست، بلکه به یک ساختار دراماتیک اشاره دارد که در آن قهرمان با سرنوشتی محتوم روبرو می‌شود.
* اهمیت زبان در تفکر لاکان: لاکان در بسیاری از آثارش به اهمیت زبان در ساختن واقعیت اشاره می‌کند. در این جمله نیز، زبان به عنوان ابزاری برای ساختن درام زندگی انسان مطرح می‌شود.
کاربرد این جمله:
این جمله لاکان می‌تواند در تحلیل آثار ادبی، فیلم، و همچنین در روانکاوی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، این جمله می‌تواند به عنوان یک نگاه فلسفی به تجربه انسانی مورد توجه قرار گیرد.
آیا می‌خواهید در مورد این جمله یا نظریات لاکان بیشتر بدانید؟

Return to Freud (fa)

30 Oct, 18:56


"The human drama is not tragedy, but comedy."
—Jacques Lacan, Seminar X

Return to Freud (fa)

30 Oct, 17:17


Slavoj Zizek admire Iran!

Return to Freud (fa)

30 Oct, 07:38


Jacques Lacan Public Lecture 1972

Return to Freud (fa)

30 Oct, 07:36


نفرت به منزله‌ی یک نوع رابطه با ابژه، قدیمی‌تر از عشق است. این نفرت، طرد اولیه‌ی دنیای بیرونی به همراه خیل عظیم محرک‌هایش از سوی ایگوی نارسیسیستی است. نفرت که مبین واکنشی‌ست در برابر عدم لذت حاصل از ابژه‌ها، همواره پیوند عمیق خود را با غرایز صیانت نفس حفظ می‌کند.

#زیگموند_فروید #غرایز_و_فراز_و_نشیب_آنها

🆔 @Freud2Lacan

Return to Freud (fa)

27 Oct, 16:15


اضطراب
ژاک لاکان
ترجمه: صبا راستگار
ناشر: انتشارات پندار تابان
#معرفی_کتاب

Return to Freud (fa)

27 Oct, 11:22


What is the difference between anxiety and angst in Lacanian psychoanalysis?

ChatGPT.com

Freud himself says that anxiety is essentially angst vor etwas, anxiety faced with something.
—Jacques Lacan, Seminar X

Return to Freud (fa)

27 Oct, 11:05


در ابتدا از چت‌جی‌بی‌تی خواستم توضیحی در مورد کتاب بده و سپس ترجمه کنه. با کمی تغییر در ترجمه:

سمینار دهم، با عنوان «اضطراب» (1962-1963)،

یکی از سمینارهای کلیدی ژک لکان است که در آن مفهوم روان‌کاوانه اضطراب را بررسی می‌کند. لکان نظریه خود را با مقایسه اضطراب و ترس گسترش می‌دهد. برخلاف ترس که به یک ابژه قابل شناسایی در جهان بیرونی نسبت داده می‌شود، اضطراب در مواجهه با چیزی مبهم و ناآرام‌کننده پدید می‌آید – یعنی رویارویی با فقدانی در دیگری بزرگ.

لکان پیشنهاد می‌کند که برخلاف باور رایج در روان‌کاوی سنتی، اضطراب بدون ابژه نیست، بلکه چیزی آشفته‌کننده درباره میل و رابطه سوژه با دیگری بزرگ را آشکار می‌کند. اضطراب زمانی پدیدار می‌شود که در نظم نمادین اختلالی ایجاد شود یا زمانی که سوژه با چیزی مواجه شود که احساس خویشتن یا میلش را بی‌ثبات می‌کند.

یکی از مفاهیم کلیدی سمینار دهم «اُبژه کوچک الف » (*objet petit a*) است که لکان آن را به‌عنوان علت میل توصیف می‌کند. از نظر او، اضطراب به ظهور ابژه کوچک a گره خورده و لحظه‌ای را نشان می‌دهد که سوژه از نزدیکی این ابژه – که هم فقدان و هم مازاد در ساختار میل را نشان می‌دهد – آشفته می‌شود.

در طول سمینار، لکان به طیف وسیعی از آثار فلسفی و روان‌کاوانه، از جمله آثار فروید و هایدگر، اشاره می‌کند تا تحلیل خود از اضطراب را تعمیق بخشد. در نهایت، این سمینار زمینه‌ساز بسط‌های بعدی او در مورد سوژگی، میل، و رابطه میان سوژه و نظم نمادین می‌شود.

Return to Freud (fa)

27 Oct, 10:55


ChatGPT

You said:
Give me a description of seminar 10 by Jacques Lacan.
ChatGPT said:
ChatGPT
Seminar 10, titled "Anxiety" (1962-1963), is one of Jacques Lacan's key seminars in which he explores the psychoanalytic concept of anxiety. Lacan develops his theory by contrasting anxiety with the notion of fear. Unlike fear, which can be attributed to an identifiable external object, anxiety arises in the face of something more ambiguous and unsettling — a confrontation with the lack in the Other.

Lacan proposes that anxiety is not without an object (as often claimed in traditional psychoanalytic theory), but instead, it reveals something disturbing about desire and the subject's relation to the Other. Anxiety occurs when there is a disruption in the symbolic order or when the subject encounters something that destabilizes their sense of self or desire.

One of the key ideas in Seminar 10 is the notion of the objet petit a, which Lacan elaborates as the cause of desire. Anxiety, for Lacan, is tied to the emergence of the objet petit a and represents a moment when the subject feels overwhelmed by the proximity of this object, which represents both a lack and a surplus in the structure of desire.

Throughout the seminar, Lacan references a wide range of philosophical and psychoanalytic works, drawing on thinkers like Freud and Heidegger, to deepen his analysis of anxiety. Ultimately, this seminar lays the groundwork for his later elaborations on subjectivity, desire, and the relationship between the subject and the symbolic order.

Return to Freud (fa)

27 Oct, 10:49


Anxiety by Jacques Lacan
Book X Edited by Jacques Alain Miller

#RTFbookrecommendation
#معرفی_کتاب

Return to Freud (fa)

23 Oct, 13:23


فروید متضادهای عشق را به این ترتیب برمی‌شمرد:
۱.نفرت
۲.دوست داشته‌شدن
۳.بی‌تفاوتی

در فرازهای بعدی ترتیب متفاوتی را اتخاذ می‌کند:
۱.بی‌تفاوتی
۲.نفرت
۳.دوست داشته‌شدن.
در این ترتیب جدید اولین جایگاه را به بی‌تفاوتی داده است؛ احتمالا به این دلیل که بی‌تفاوتی، اولین متضادی از عشق است که در مسیر رشد پدید می‌آید.

🆔 @Freud2Lacan

#جیمز_استراچی
#غرایز_و_فراز_و_نشیب_آنها
#پاورقی

Return to Freud (fa)

23 Oct, 08:25


تادمک‌گوان:

سخنران با تشکر از استقبال گرم حضار، موضوع صحبت خود را معرفی می‌کند: لذت و بحث.

او با نقل یک داستان طنز درباره یک فرد ضد واکسیناسیون در بهشت، نشان می‌دهد که حتی بالاترین مقام، یعنی خدا، برای متقاعد کردن کسی که در باورهایش سفت و سخت است، با مشکل مواجه می‌شود. این مقدمه‌ای است برای استدلال اصلی که می‌گوید اثربخشی یک استدلال به شدت به میزان لذت مخاطب از آن بستگی دارد.