تز یازدهم @thesis11site Channel on Telegram

تز یازدهم

@thesis11site


فلسفه و سیاست

www.thesis11.com

تز یازدهم (Persian)

با عضویت در کانال تلگرام تز یازدهم، به دنیایی از فلسفه و سیاست خواهید پیوست. این کانال تلگرام توسط کاربر thesis11site اداره می‌شود و به بررسی موضوعات پرشور و جذابی از دو حوزه مهم فلسفه و سیاست می‌پردازد. اگر به مطالب علمی و پژوهشی مرتبط با این دو حوزه علاقه‌مندید، این کانال مناسبی برای شماست. از جمله موضوعاتی که در این کانال پوشش داده می‌شوند، می‌توان به تاریخچه فلسفه، جریانات فکری مختلف، تحلیل‌های سیاسی و اجتماعی، و بررسی نظریات معروف اشاره کرد. با عضویت در این کانال، فرصتی مناسب برای غرق شدن در عمق این حوزه‌های مهم و پرکشش را داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر و دسترسی به مطالب بروز، به وب‌سایت www.thesis11.com مراجعه کنید.

تز یازدهم

05 Nov, 06:59


و رسیدیم به فصل آهو(های) دریایی ...

می مانم می مانم
در همین هواها
با پرهایی از هوا می مانم

فضاهایم را سفر از بال‌هایم می گیرد
با ثقلی از غبار
که از بال می‌تکانم

از تکان هوا از پر.

حالا که فضا جز هوا چیزی نیست
حال که هوا چیزی از پر جز نیست

تا تو باز آید
تا تو در چاک هوا پرهایش را بتکاند از ثقل غبار، من

در همین هواها
با پرهایی از هوا می‌مانم

وقتی که در هوای تو پرهام
بی هوا می مانند

— یدالله رویایی

@thesis11site

تز یازدهم

24 Sep, 17:28


‍ ای ما که عدد فقط!
رثای معدنچیان ِ مدفون‌مان.🖤🌿

آورده‌اند که
زندگی زیباست!
هست آری
یگانه موهبت ِ میان ِ دو نیست
گویا
"آتشگهی دیرنده پابرجا"*
یا
گوهر گرانبهای ِ هستی
خلقت
تکامل
یا هرچه
ههه!
راستی که عجب زیباست!

ما هم از نخست که به خشت
افتادیم
خانه به گور بوده‌ایم
استخوان‌هامان
صیقل‌خورده به گرسنگی و رنج
تن‌ستون ِ جان‌هامان
مستحکم ِ در
حسرت و
درد
پس راه ِ دوری‌ نرفته‌ایم
هم اینک نیز!

عمری به ظلمات ِ اعماق
شعله‌‌ی چشمان ِ گودی‌نشسته‌مان
سرخ درخشیده
در سیاهی ِ ملعون ِ معدن
و نان‌قاتق‌ و
چای ِ جوشیده‌مان
خش‌خش ِ شن و زغال داشته
به زیر دندان و
استکان شکسته‌ی جرم‌گرفته‌مان.

آه
که عروس سپیدپوش ِ ما
هم از شب ِ اول
دلهره‌ی رخت عزا به جان داشته
و کودکان‌مان
ترس ِ از تنهایی را
پناه به عروسک و توپ و کتاب ِ مدروس ِ خویش برده‌اند.

زنده به گور بوده‌ایم ما
هم از نخست
بر سفره‌ی کم‌رونق ِ ناگزیرمان
نیز
پس نه!
راه ِ دوری نرفته‌ایم
مایی که عدد
فقط!
چرا که چون
به زمانی
تقدیر را
به خشت‌اندر فرو افتادیم به ناخواست،
فرزندان ِ گور بوده‌ایم
"دوزخیان ِ زمین"** بوده‌ایم
ما!

فواد نظیری
۳ - مهرماه - ۱۴۰۳

* تعبیری به وام از "آرش کمانگیر" ساوش کسرایی‌.
** عنوان کتابی از فرانتس فانون.

موسیقی: "مارش عزا"/ شوپن/ پاره‌ای از موومان سوم، سونات ۲.

تز یازدهم

23 Sep, 21:16


🔺پیشا-تاریخ وارهمر ‌۴۰۰۰۰

«خیال، سبب شاهوار هستی» نام پادکستی است که به تازگی راه افتاده است. در این پادکست، مراد فرهادپور و امیر کیانپور در باب آثار مهم دو ژانر ادبی فانتزی و علمی-تخیلی با هم گفتگو می‌کنند. هدف اصلی از ساخت این پادکست آن است که همراه با غوطه‌خوردن در جهان‌های خیالی و لذت ناشی از آن و همچنین ایجاد رابطه‌ای انتقادی با فضاهای مربوط به سرگرمی که امروزه بخش مهمی از سازماندهی اوقات فراغت و ادغام‌شدن در ایدئولوژی‌های حاکم را شکل می‌بخشند، در عین حال بتوانیم میان این جهان‌های خیالی و گفتارهای انتقادی و نظری پیوندی دیالکتیکی برقرار سازیم. ازاین‌رو، در بررسی هر یک از این آثار به فراخور شکل و محتوای آن، پای مفاهیم و بحث‌های سیاسی و نقد اقتصاد سیاسی را به میان خواهیم کشید.

https://castbox.fm/episode/%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%AF-%D9%81%D8%B1%D9%87%D8%A7%D8%AF%D9%BE%D9%88%D8%B1-%3A-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%D8%A7-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87%D9%85%D8%B1-%DB%B4%DB%B0%DB%B0%DB%B0%DB%B0-id4589672-id738876353

@thesis11site

تز یازدهم

11 Sep, 09:28


▪️مارکس جوان دربارۀ حکومت دینی —

🔺حکومتِ دینیِ راستین حکومت خداوند است؛ در رأس چنین حکومتی یا باید خدای دین‌، یعنی خودِ یهوه، باشد مانند دولت یهودی، یا نمایندۀ خدا، دالایی لاما، مانند آنچه در تبّت می‌بینیم یا سرآخر، همانطور که یوهان یوزف گورِس [فیلسوف و متألّه و مورخ و روزنامه‌نگار آلمانی که در 1848 از دنیا رفت] به‌درستی در آخرین کتابش مطرح می‌کند، تمامی حکومت‌های مسیحی باید خود را تابع امر کلیسایی کنند که «کلیسایی مصون از لغزش» باشد. زیرا جایی که مثل مذهب پروتستان هیچ مقام عُظمایی در کلیسا نباشد، حکومتِ دینی هیچ نخواهد بود مگر دینِ حکومتی، یعنی پرستشِ ارادۀ دولتِ حاکم.

🔺وقتی دین در جامعه‌ای نیرویی سیاسی، یعنی یکی از دستمایه‌های سیاست، می‌شود ناگفته پیداست که روزنامه‌ها نه تنها می‌توانند بلکه باید دربارۀ سؤال‌های سیاسی بحث کنند. بدیهی می‌نماید که فلسفه، یعنی حکمت دنیوی، در قیاس با حکمت اخروی، یعنی دین، حق بیشتری دارد برای پرداختن به قلمرو این جهان، یعنی به موضوع دولت. سؤال اینجا این نیست که آیا واجب است فلسفه دربارۀ موضوع دولت فکر کند یا نه. سؤال این است که تفکر فلسفی در زمینۀ دولت کارش را درست به آنجام می‌رساند یا غلط، فلسفی یا غیرفلسفی، با یا بی پیش‌داروی، با یا بدون آگاهی، با یا بی انسجام، کاملاً عقلانی یا شبه‌عقلانی. اگر دین را به صورت نظریه‌ای دربارۀ قانون اساسی درآورید، آنوقت لاجرم خودِ دین را بدل به قسمی فلسفه خواهید کرد.

منبع:
Rheinische Zeitung No. 195, July 14, 1842, Supplement

@thesis11site

تز یازدهم

03 Sep, 14:07


نشست های تابستان ۱۴۰۳ پلتفرم اجوک/ایت

کلان شهر و بیگانگی در فضای شهری مدرن:
روانکاوی و مکان شناسی ترس

جواد گنجی

یکشنبه ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۷-۱۹

لینک ثبت نام :

https://avaplatt.com/event/psychology-of-death-and-fear/

درباره نشست:
روند رشد غول‌آسای ابعاد شهرهای بزرگ و بدل شدنشان به آنچه متروپلیس یا کلان‌شهر می‌نامند، در واقع روند شدت یافتن و متراکم شدن مدرنیته و آنتاگونیسمهای آن است که در مکان‌هایی مشخص رخ می‌دهد و این مکان‌ها را به مرکزی بدل می‌کند برای اعمال نیروهای عظیم فرافردی اقتصادی و سیاسی و بروز انواع تنش‌های اجتماعی. افراد و شهرنشینانی که در این فضا و در متن این روابط زندگی می‌کنند ناگزیرند برای حل نشدن در این گرداب مکنده دایما با خود و جهان پیرامون شان مرزگذاری کنند. بی‌تردید مواجهه با خلأ زندگی در کلانشهر میتواند مولد انواع اضطراب ها و تروماها و سردرگمی‌ها و فوبیاها باشد. چنین است که برخی کلان شهرها عملا بدل شده‌اند به کهکشانی لایتناهی از ابژه‌هایی که تجلی ترس اند، فضای دراندشتی که به میانجی ترس اداره می‌شود. ولی چرا ترس؟ ترس‌ها و فوبیاها چه چیزی درباره فضای شهری و رابطه سوژه‌ها با آن می‌گویند؟
فوبیاها را با کمک استعاره‌های مکانی می‌توان درک کرد. فوبیا شکل خاصی از عملیات نمادین سازی و سوژه شدن است که به میانجی دال ها مکان و فضایی برای سوژه فوبیک خلق می‌کند. بسیاری از بازنمایی‌های اضطراب و وحشت در مواجهه با آنتاگونیسمها و خلأ زندگی در کلانشهرها صورتی مکانی می‌یابند که ردپای آن‌ها را در معماری و فضاهای شهری می‌توان بازجست.

#اجوک_ایت #آواپلت #آوا #ایت_پلت #ایت_باکس #طبقه_هشتم #تهران #ایران #فلسفه #اندیشه #روانکاوی #شهر #اجرا  #هنر_معاصر #سینماتک #فروید #لکان #آموزش #avaplatt #ava #8platt #8box #tehran

تز یازدهم

02 Sep, 13:46


🔺یک نقد و پاسخ به آن

آنچه در پی می‌آید ابتدا نقد پرویز صداقت بر مراد فرهادپور و مهرداد وهابی است که در وبینار نشریه «کریتیک» مطرح و سپس متن آن در سایت «نقد اقتصاد سیاسی» منتشر شد. متن دوم پاسخ مراد فرهادپور به صداقت است که در کانال «صدای انقلاب» در یوتیوب عنوان شد و حال متن مکتوب آن را می‌خوانید. هدف از ارائه‌ی این گفتارها مهم‌تر از هر چیز ایجاد فضای گفت‌وگو و دعوت از سایر صاحب‌نظران برای مشارکت در این مباحث است.


▪️سرگردانی نظری در چپ ایرانی
✍️پرویز صداقت
http://thesis11.com/Article.aspx?Id=6639

▪️یک پاسخ: پاسخ به مقاله‌ی «سرگردانی‌های نظری در چپ ایرانی» نوشته‌ی پرویز صداقت
✍️مراد فرهادپور
http://thesis11.com/Article.aspx?Id=6643

@thesis11site

تز یازدهم

16 Aug, 21:08


🔺ضبط تصویری جلسه ۲۴ مراد ۱۴۰۳ فوروم مباحثات سیاسی نظری با سخنرانی مراد فرهادپور. در این جلسه مراد فرهادپور به انتقادات مطرح شده توسط پرویز صداقت در وبینار نشریه کریتیک پاسخ داد.

@thesis11site

https://youtu.be/zmr-madyauE?si=YgCMWIv3KaMKTKZO

تز یازدهم

11 Aug, 08:32


🔺«جلسه رونمایی و معرفی کتاب «هوموساکر» با حضور مراد فرهادپور در کتابفروشی ناکجا

«هومو ساکر» اثر جورجو آگامبن کاوشی فریبنده در نظریه‌ی سیاسی است که از مرزهای انضباطی سنتی فراتر می‌رود. غنای آن در توانایی آن برای برانگیختن تأمل انتقادی در مورد ماهیت قدرت، وضعیت حقوقی افراد، و مرز باریک بین امر سیاسی و غیرسیاسی است. این کتاب، با محتوای محرک فکری و فوریت پیامدهای آن برای جامعه معاصر، یک منبع مطالعه ضروری برای کسانی است که به دنبال درک عمیق‌تر از تعامل پیچیده بین سیاست و زندگی هستند.

@thesis11site

https://youtu.be/cmCFB61XgkI

تز یازدهم

08 Aug, 15:32


🔸 مارکس و هایدگر (تفکر آینده) | کوستاس اکسلوس | سهند ستاری و صالح نجفی | نشر هرمس

📚 ۱۹۷ صفحه رقعی | نشر هرمس| جلد نرم | ۱۸۸ هزار تومن

@thesis11site

تز یازدهم

01 Aug, 13:57


🔺حال فلسفه از آسمان به زمین آمده است و چشمگیرترین برهان زمینی شدن فلسفه این است که آگاهی فلسفی خود به کشاکش پیکار کشانده شده است، نه فقط از برون که از درون نیز. اما اگر کار ما دیگر ساختنِ آینده و حل و فصل همۀ مسائلِ همۀ زمان‌ها نیست، مثل روز روشن است که اکنون چه باید بکنیم: مرادم انتقاد بی‌محابا از کل وضع موجود است، بی‌محابا هم به این معنی که نباید هراسی از نتایج انتقادمان داشته باشیم هم به این معنی که به هیچ روی نباید از سرشاخ شدن با حضرات و اولیای امور بهراسیم.

— از نامۀ مارکس جوان به آرنولد روگه در سپتامبر ۱۸۴۳

@thesis11site

تز یازدهم

14 Jul, 10:15


درسگفتار (آنلاین و آفلاین )
فیلسوف در فارسی
به‌هدایت امیر کمالی
طول دوره: ۵ جلسه‌ی ۲ ساعته
شروع دوره: ۱ مرداد ۱۴۰۳
روزهای دوشنبه: ۱۸ تا ۲۰

فیلسوف در فارسی درس‌گفتاری‌ست نه برای بازگویی دوباره‌ی آرای فیلسوفان غرب، و نه با هدف تحلیل انتقادی ترجمه‌های فارسی آنها؛ بلکه تلاشی تاریخ‌نگارانه است برای تحلیل، ضبط و خواندن سرگذشت اندیشه‌های بعضی از مهم‌ترین فیلسوفان و متفکران نظریه‌ی انتقادی در ایران.

تأملات موسوم به پسااستعماری، هشدار می‌دهند که نظریه‌ها در جوامع بیگانه در ساختاری متفاوت ادراک می‌شوند که با بستری که این آرای فرهنگی و فلسفی در آن تولید شده‌اند فاصله‌ی بسیار دارند و مسیری که در بازخوانی دوباره طی می‌کنند ممکن است بعضا مضر یا بیهوده باشد. با این‌‎همه نمی‌توان منکر ورود این نظریه‌ها و دامن زدن‌شان به فضای پرآشوبی شد که برای چند دهه به‌شکل ساختاری، هم عرصه‌ی تولید و هم نقادی آثار ادبی و هنری را از خود انباشته کردند.

در این دوره تلاش می‌کنیم پرسش‌هایی به ظاهر ساده اما اضطراری را کانون توجه قرار دهیم. فیلسوفان مورد بحث را به اعتبار تقریب مضامین و تأملات آنها به چند گروه تقسیم کرده‌ایم. ورود آنها به فضای فرهنگی ایران، تأثیرات گسترده یا گذرایی که بر این فضا گذاشتند، تأثیر آنها در زمینه‌ی خلق و تولید آثار ادبی و هنری، و نیز جدال‌های نظری در عرصه‌ی نقد آثار از محورهای  مورد بررسی ما خواهد بود.
 
جلسه‌ی اول: مقدمات
 
جلسه‌ی دوم: مارکسيسم ساختارگرای غربی از لوکاچ تا آلتوسر

جلسه‌ی سوم: مکتب فرانکفورت

جلسه‌ی چهارم: فلسفه‌ی انتقادی فرانسوی (فوکو، دلوز، دریدا، بلانشو)
 
جلسه‌ی پنجم: چپ نو معاصر، از آلن بدیو تا میشل لووی

امیر کمالی دانش‌آموخته‌ی زبان و ادبیات فارسی از دهه‌ی هشتاد کار تالیف و ترجمه در حوزه‌ی نقد ادبی و فلسفه‌‌ی انتقادی را آغاز کرد. در سال‌های پایانی دهه‌ی هشتاد در روزنامه‌های شرق، اعتماد و بهار جستارهای تالیفی و ترجمه منتشر ساخت. کتاب «ازمصائب معنا» حاصل پیگیری او در حوزه‌ی زبانشناسی انتقادی و روش فیلولوژی بود. در ادامه از منظر فلسفه‌ی انتقادی به نقد خاستگاه شعر مدرن فارسی در نیما یوشیج پرداخت که حاصلش کتاب «مانیفست خاموشان» بود. ترجمه‌‌ی «انسان بی‌محتوا» از جورجو آگامبن، و مجموعه مقالاتی در باب فلسفه‌ی جستارنویسی با عنوان «سیاست جستار» از وی منتشر شده‌است. وی هم اکنون عضو هیئت نویسندگان سایت تز یازدهم است. نقدی سیاسی فلسفی بر داستان‌های بهرام صادقی در هیئت کتابی با عنوان «جستارهایی در فهم بهرام صادقی»آثاری است که وی در آستانه‌ی چاپ و انتشار دارد.

لطفا در صورت تمایل به شرکت در این دوره‌‌، از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: [email protected]
تلگرام: t.me/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses

تز یازدهم

03 Jul, 22:49


🔺بخشی از پرسش و پاسخ سخنرانی مراد فرهادپور با عنوان “غرب و غربزدگی” در انجمن اجتماعی فرهنگی‌ ایرانیان در فرانسه

@thesis11site

تز یازدهم

27 Jun, 16:23


📍تز یازدهم📍

🔻فروپاشی صهیونیسم: شش نشانه🔻


ایلان پاپه
ترجمه: امیر گلابی


حمله هفت اکتبر حماس را می‌توان به زلزله‌ای تشبیه کرد که ساختمانی کلنگی را به لرزه درآورد. تَرَک‌های ساختمان را می‌شد از قبل هم دید، اما حالا در پی ساختمان هم نمایان شده‌اند. آیا پروژه صهیونیستی در فلسطین، یعنی ایده تحمیل دولتی یهودی بر کشوری عرب و مسلمان در خاورمیانه، بعد از گذشت ۱۲۰ سال از شکل‌گیری آن در معرض فروپاشی قرار گرفته؟ از منظری تاریخی، عوامل بسیاری می‌تواند باعث سقوط یک حکومت شود. سقوط ممکن است نتیجه حملات متعدد کشورهای همسایه یا جنگ داخلی طولانی‌مدت باشد؛ ممکن است به سبب فروپاشی نهادهای عمومی رخ دهد، نهادهایی که دیگر قادر نیستند به شهروندان خدمات ارائه کنند؛ ولی در اغلب موارد طی نوعی فرایند آهسته و پیوسته اضمحلال آغاز می‌شود، اما اندکی بعد قوت می‌گیرد و در برهه‌ای کوتاه ساختارهایی را که روزگاری صلب و استوار به نظر می‌رسیدند به زیر می‌کشد.


📎لینک مقاله در سایت تز یازدهم:

http://www.thesis11.com/Article.aspx?Id=6638

▪️www.thesis11.com
▪️https://t.me/thesis11site

تز یازدهم

23 Jun, 11:10


.
کلاس-جستار

مجموعه دوره‌های کلاس-جستار
دوره‌های آموزشی چهار جلسه‌ای
هستند که با نگاه دقیق بر روی یک مفهوم مشخص در هنر و فلسفه با عناوین مختلف برگزار می‌شود.
از مهم‌ترین اهداف برگزاری کلاس-جستار ایجاد فضا‌های آموزشی و مستر کلاس های کوتاه و دقیق حول محور یک مفهوم مشخص در راستای موثر و کار‌آمد کردن آموزش و همینطور در نظر گرفتن اقتصاد آموزش برای هنر‌جویان و شرکت‌کنندگان این کلاس هاست.

«کلاس-جستار سوم»
•مقبره استقامت
•درباره‌ی آنتیگونه
مدرس : جواد گنجی

•محوریت این دوره تمرکز بر متن «آنتیگونه» و تحلیل لکانی‌ آن و همچنین مبحث «هنرمند اکتیویست»، ضرورت «نه» گفتن و هنر مستقل با مبنای متن آنتیگونه می‌باشد.

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام دوره به شماره‌ی ۰۹۳۵۴۸۶۸۷۰۸ در تلگرام و یا در دایرکت اینستاگرام پیام دهید.
#کلاس_جستار #مقبره_استقامت
#جواد_گنجی

Insta: flaneurscircle

تز یازدهم

01 Jun, 19:00


📍تز یازدهم📍

🔻مهندسی عاطفه🔻

مارک فیشر
ترجمه: هیمن رحیمی

روان­شناسی عامیانه می­گوید عواطف چنان رازآلود و مبهم هستند که فقط تا حدی می‌توان آنها را تحلیل کرد و از آن حد نمی‌توان فراتر رفت. اما اسپینوزا در مقابل می­گوید شادی مربوط است به مهندسی عاطفه: علمی دقیق که می­توان آن را فراگرفت و به کار بست.
اسپینوزا بجای «درست» و «غلط»ای که کانت‌گرایی مبتذل و مسیحیت بی‌رمق به ما القا کرده ما را ترغیب می­کند به مسائل از دریچه سلامتی و بیماری نگاه کنیم. هیچ­ وظیفه‌‌ی «مطلق»ای وجود ندارد که بتوان به همه­‌ی اندام­واره‌­ها نسبت داد، چون اموری مثل «خیر» و «شر» به منافع تک‌تک موجودات وابسته‌اند و از این رو نسبی هستند.

📎لینک مقاله در سایت تز یازدهم:

http://thesis11.com/Article.aspx?Id=6637

▪️www.thesis11.com
▪️https://t.me/thesis11site