کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی @amir_saeid_ahmadi Channel on Telegram

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

@amir_saeid_ahmadi


این کانال به بازنشر و اطلاع‌رسانی مطالبی شامل تکنیک‌ها، تاکتیک‌ها، تجهیزات و آموزش‌های کوه‌نوردی اختصاص دارد که در سایت اینترنتی‌ به آدرس زیر منتشر می‌کنم و با شما به اشتراک می‌گذارم:

https://www.amir.ahmadi.li

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی (Persian)

با خوشوقتی به تمام علاقه‌مندان به کوهنوردی معرفی می‌کنیم: کانال 'کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی'. این کانال توسط امیرسعید احمدی ایجاد شده و امکان ارتباط مستقیم با او را فراهم می‌کند. امیرسعید احمدی یک کوهنورد حرفه‌ای است که تجربیات و دانش خود را در زمینه تکنیک‌ها، تاکتیک‌ها، تجهیزات موردنیاز و تعالیم کوهنوردی به اشتراک می‌گذارد. اگر عاشق کوهنوردی هستید و می‌خواهید مهارت‌های خود را بهبود بخشید و دانشتان را گسترش دهید، این کانال بهترین انتخاب برای شماست. در اینجا شما می‌توانید از تجربیات امیرسعید احمدی در طی سال‌ها کوهنوردی، از جمله مسیرهای مورد علاقه و تکنیک‌های موثر در صعود کوه‌های بلند، بهره مند شوید. به کمک این کانال، می‌توانید آموزش‌های کاربردی را دریافت کرده و به یک کوهنورد حرفه‌ای تبدیل شوید. پس همین الان به کانال 'کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی' بپیوندید و از فرصت یادگیری و شبکه‌سازی با متخصصان این حرفه بهره مند شوید.

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

12 Jan, 17:40


دسته‌بندی کفش‌های کوه‌نوردی بر اساس کلاس آنها

📍 در مطلب مربوط به انواع دسته‌بندی کفش‌ها و پوتین‌های کوهستان و ویژگی‌های مشترک آن‌ها توضیح داده شد که کفش‌های مورد استفاده در محیط کوهستان بر اساس شاخص‌های مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. این شاخص‌ها شامل موارد زیر هستند:
• نوع فعالیت
• نوع پوشش
• سیستم اتصال کرامپون
• کلاس‌بندی آلپاین (مایندل)

📍 در دهه 1970، شرکت Meindl سیستم کلاس‌بندی ویژه‌ای برای پوتین‌های کوه‌نوردی و کفش‌های پیاده‌روی معرفی کرد. این سیستم از آن زمان تاکنون به‌طور گسترده در کشورهای دامنه آلپ استفاده می‌شود و یکی از اصلی‌ترین معیارهای انتخاب کفش‌های کوه‌نوردی به‌شمار می‌رود.

📍این دسته‌بندی شامل موارد زیر است:
• پیاده‌روی سبک (Light Walker)
• پوتین طبیعت‌گردی ( Hiking Boots)
• پوتین راهپیمایی سبک کلاسیک (Classic Trekking Boot)
• پوتین‌های ترکینگ (Trekking Boot)
• پوتین‌های کوهنوردی (Advanced High-Mountain Boot)
• پوتین‌های اکسپدیشن (Ultimate Expedition Boot)

و در نهایت، این کفش‌ها و پوتین‌ها به چهار کلاس اصلی A، B، C و D تقسیم می‌شوند. همچنین هرکدام از این کلاس‌ها نیز دارای زیرشاخه‌هایی از صفر تا ۳ هستند.

📍 در این مطلب به بررسی سیستم کلاس‌بندی کفش‌ها و پوتین‌های کوه‌نوردی بر اساس روش مایندل یا آلپاین خواهیم پرداخت.

ادامه مطلب:
کلاس‌بندی کفش‌های کوه‌نوردی:
https://www.amir.ahmadi.li/classification-of-mountaineering-shoes-based-on-their-class/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

11 Jan, 12:31


در نوامبر ۱۹۴۶، (۷۹ سال پیش) هواپیمای نظامی آمریکایی C-53 در حین پرواز از آلمان به ایتالیا، هنگام عبور از کوه‌های آلپ، در یخچال گائولی واقع در ارتفاع 3300 متری در سوئیس سقوط کرد.

سرنشینان، که به طرز معجزه‌آسایی زنده مانده بودند، با استفاده از بیسیم همراه و ارسال سیگنال‌های موقعیت‌یابی، تلاش کردند تیم‌های نجات را از وضعیت خود آگاه کنند. با این حال، شرایط جوی ناپایدار، برف سنگین، و دشواری دسترسی به منطقه باعث شد امداد زمینی بسیار زمان‌بر و پیچیده باشد. در این شرایط، خلبانان شجاع سوئیسی با دو هواپیمای سبک Fieseler، که توانایی فرود و برخاست در محیط محدود را داشتند، تصمیم گرفتند عملیات نجات را هوایی انجام دهند.

این خلبانان با مهارت و ازخودگذشتگی در شرایط نامساعد جوی روی یخچال فرود آمدند. عملیات نجات طی 8 پرواز جداگانه انجام شد و در نهایت، تمامی سرنشینان به سلامت به منطقه امن منتقل شدند.

این عملیات، که با هواپیما (نه هلیکوپتر) انجام شد، نقطه عطفی در تاریخ امداد هوایی به شمار می‌رود. این رویداد به توسعه تکنیک‌های پرواز در شرایط دشوار و ارتقای استانداردهای امداد هوایی کمک شایانی کرد.

امیرسعید احمدی

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

09 Jan, 10:51


متأسفانه گویا در جریان اردوی تیم ملی یخ‌نوردی و درای‌تولینگ، به منظور آماده‌سازی برای اعزام به مسابقات قهرمانی آسیا و جام جهانی، که در پارک برفی پنگوئن کیش در حال برگزاری بوده است، خانم نسرین عبدالرحیمی، از قهرمانان یخ‌نوردی ایران و آسیا و یکی از اعضای حاضر در اردو، و همسر دوست عزیزمان آقای مهدی شاهو، در حین تمرین دچار سانحه شده‌اند.

از شدت جراحات ایشان بی‌اطلاع هستم، اما بنا بر اخبار دوستان، اقدامات لازم برای بهبودی کامل ایشان در حال انجام است.

برای سلامتی و بهبودی سریع خانم عبدالرحیمی به درگاه پروردگار دعاگو هستم و امیدوارم که به زودی شاهد ادامه تمرینات و موفقیت‌های ایشان باشیم.

امیرسعید احمدی

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

08 Jan, 18:42


انواع کفش‌ها و پوتین‌های کوه‌نوردی بر اساس نوع فعالیت

📍انواع کفش‌ها و پوتین‌های کوه‌نوردی، یکی از مهم‌ترین تجهیزات برای کوه‌نوردان، کوه‌پیمایان و طبیعت‌گردان در تمامی سطوح تجربی هستند.

📍این کفش‌ها با طراحی ویژه‌ برای فعالیت در محیط‌های ناهموار و خشن و متغیر کوهستان ساخته شده‌اند و نقش مهمی در ایمنی، راحتی و بهبود عملکرد فرد در شرایط محیطی را ایفا می‌کنند.

📍جمله معروف "پا قلب دوم کوه‌نورد است" به‌خوبی اهمیت این ابزار حیاتی را توصیف می‌کند. انتخاب کفش مناسب علاوه بر افزایش راحتی و بهره‌وری، ایمنی فردی و تیمی را نیز تضمین می‌کند.

📍فعالیت‌های مختلف در کوهستان مانند کوه‌نوردی٫ کوه‌پیمایی، سنگ و صخره و دیواره‌نوردی٫ یخ‌نوردی٫غار و دره‌نوردی٫ دوی کوهستان٫ صعودهای بلند و اکسپدیشن‌ نیازمند کفش‌هایی متناسب با نوع فعالیت و شرایط محیطی هستند.

📍در مطلبی که اماده کردم، انواع کفش‌ها و پوتین‌های مخصوص فعالیت در کوهستان را بر اساس شاخص نوع فعالیت که عمومی ترین و رایجترین روش نیز هست را بررسی می‌کنیم.
ادامه :
https://www.amir.ahmadi.li/types-of-mountain-shoes-and-boots-based-on-type-of-activity/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

07 Jan, 17:13


انواع دسته‌بندی کفش‌ها و پوتین‌های کوه‌نوردی و ویژگی‌های مشترک آن‌ها

📍کفش‌ها و پوتین‌های کوه‌نوردی از جمله مهم‌ترین تجهیزات برای هر کوه‌نورد، طبیعت‌گرد و کوه‌پیما محسوب می‌شوند.

📍کفش‌ها و پوتین‌ها نه تنها راحتی و ایمنی فرد را در محیط‌های متغیر کوهستان تضمین می‌کنند، بلکه با طراحی‌های متنوع و هدفمند خود، امکان پیمایش و صعود در شرایط مختلف را فراهم می‌سازند.

📍با توجه به کاربردهای متنوع، کفش‌ها و پوتین‌های مورد استفاده در محیط کوهستان بر اساس شاخص‌ها و ویژگی‌هایی مانند نوع فعالیت، سطح فنی و شرایط محیطی به چندین روش دسته‌بندی و توصیف می‌شوند.

📍برخی از رایج‌ترین این دسته‌بندی‌ها
عبارتند از:
-دسته‌بندی روش مایندل (A تا D)
-دسته‌بندی بر اساس نوع فعالیت
-دسته‌بندی بر اساس نوع پوشش
-دسته بندی بر اساس نصب کرامپون


📍اما فارغ از تمام این دسته بندی ها آنها ویژگی‌های مشترکی نیز دارند.

📍در این مطلب انواع روشهای دسته‌بندی کفش‌ها و پوتین‌های کوهستانی و ویژگی‌های آنها را بررسی می‌کنیم.

ادامه مطلب:
https://www.amir.ahmadi.li/types-of-mountaineering-shoes-and-boots-and-their-common-features/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

05 Jan, 08:11


📍این یک سوال بسیار خوب، به‌جا و منطقی است که هنگام خرید یک کاپشن کوهنوردی با عایق گرمایشی از خودمان سوال کنیم:

📍کاپشن با الیاف پر؟ الیاف مصنوعی؟ یا ترکیبی از هر دو؟

📍 این مطلب برای خود خودت است، اگر این سوال برایت پیش آمده:

ادامه مطلب:
https://www.amir.ahmadi.li/review-of-natural-down-and-synthetic-fiber-insulated-jackets/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

04 Jan, 10:23


کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی pinned «بررسی گتر کوهنوردی: اهمیت آن، انواع و تفاوت آنها، ساختار و نگهداری آن  📍گتر یکی از اجزای لایه بیرونی در سیستم لایه‌بندی پوشاک کوهنوردی به‌شمار می‌آید. 📍این پوشش محافظتی برای پاها و کفش‌ها طراحی شده و از ورود برف، شن، ماسه، آب، خار و خاشاک، و حتی حشرات و…»

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

02 Jan, 12:16


بررسی گتر کوهنوردی: اهمیت آن، انواع و تفاوت آنها، ساختار و نگهداری آن

 📍گتر یکی از اجزای لایه بیرونی در سیستم لایه‌بندی پوشاک کوهنوردی به‌شمار می‌آید.

📍این پوشش محافظتی برای پاها و کفش‌ها طراحی شده و از ورود برف، شن، ماسه، آب، خار و خاشاک، و حتی حشرات و حیوانات کوچک به داخل کفش جلوگیری می‌کند. همچنین گتر با محافظت از کفش و شلوار در برابر آسیب‌های محیطی، به افزایش دوام و طول عمر این تجهیزات کمک می‌کند.

📍گتر از مسنوجات و مواد مقاوم با پوشش‌های ضدآب و گاهی از پارچه‌های تنفس‌پذیر یا ترکیبی از هر دو ساخته می‌شود.

📍طراحی خاص گتر به‌گونه‌ای است که روی ساق شلوار و کفش قرار گرفته و با استفاده از بند، تسمه و قلاب‌های مخصوص به کفش متصل می‌شود تا در طول پیمایش در جای خود ثابت بماند.

📍استفاده از گتر، علاوه بر تأمین ایمنی، عملکرد کوهنورد را در شرایط مختلف محیطی بهبود می‌بخشد.

📍در مطلبی که در سایت قرار دادم با تعریف گتر٫ اهمیت آن و انواع گتر راه‌پیمایی٫ کوهپیمایی و کوهنوردی آشنا میشویم و در ادامه ساختار  گتر و استفاده و نکات و نگهداری از آن‌را بررسی می‌کنیم.

https://www.amir.ahmadi.li/mountaineering-gaiters-types-and-difrents/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

31 Dec, 13:05


سال نو میلادی را به همه دوستان عزیزی که این ایام را جشن می‌گیرند، صمیمانه تبریک می‌گویم.

آرزو دارم در سال جدید همچون کوهنوردی در مسیر قله‌های بلند زندگی، با گام‌هایی استوار و قلبی سرشار از امید پیش بروید. همان‌طور که هر صعود سختی‌های خود را دارد، اما در نهایت با چشم‌اندازی زیبا و موفقیتی شیرین همراه است، امیدوارم سال پیش رو نیز برای همگیمان پر از دستاوردهای ارزشمند و لحظاتی بی‌بدیل باشد.

در این سفر پرماجرا، سلامتی، شادی و همراهی دوستان خوب، چراغ راهتان باشد. به سوی قله‌های موفقیت حرکت کنید و هر روز بهتر از دیروز بدرخشید!
با بهترین آرزوها برای شما و عزیزانتان.

امیرسعید احمدی
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

توضیح تصاویر: بخشی از مسیر قطار گورنرگرات در مجاورت پیست اسکی گورنر، در ارتفاعات دهکده کوهستانی زرمات واقع در جنوب غربی ایالت والیس . در تصویر نیز کوه ماترهورن با لباس زمستانی ، زیبایش را بنمایش گذاشته. موزیک و خواننده: کریس ریا

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

31 Dec, 12:34


کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی pinned «جوراب کوهنوردی و ۵ شاخص مهم برای انتخاب 📍یکی از اقلام پوشاک که اغلب توسط کوه‌پیمایان، طبیعت‌گردان و گاهی کوهنوردان چندان جدی گرفته نمی‌شود، جوراب است. 📍 بعد از کفش و کفی کفش، بدون شک جوراب مناسب فصل یکی از اجزای مهم و ضروری برای حفاظت و بهداشت پاها در برنامه‌های…»

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

30 Dec, 16:43


جوراب کوهنوردی و ۵ شاخص مهم برای انتخاب

📍یکی از اقلام پوشاک که اغلب توسط کوه‌پیمایان، طبیعت‌گردان و گاهی کوهنوردان چندان جدی گرفته نمی‌شود، جوراب است.

📍 بعد از کفش و کفی کفش، بدون شک جوراب مناسب فصل یکی از اجزای مهم و ضروری برای حفاظت و بهداشت پاها در برنامه‌های کوه‌پیمایی و کوهنوردی محسوب می‌شود.

📍انتخاب درست جوراب یکی از عوامل اصلی راحتی و ایمنی در کوهنوردی است.

📍جوراب‌های مناسب کوهنوردی نقش بسیار مهمی در جلوگیری از ایجاد تاول، گرم نگه‌داشتن پاها و افزایش کارایی کفش‌ها ایفا می‌کنند.

📍در مطلبی که در سایت منتشر کرده‌ام، به موضوع انواع جوراب‌های کوهنوردی، ویژگی‌های ضروری آن‌ها و نکات کلیدی برای انتخاب جوراب مناسب پرداخته‌ام.

📍اگر به بهداشت، سلامت و راحتی پاهایتان در کوهستان اهمیت می‌دهید، این مطلب را از دست ندهید!

https://www.amir.ahmadi.li/climbing-socks-important-indicators/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

29 Dec, 12:36


کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی pinned «شلوار کوهنوردی: بخش دوم، ویژگی‌ها و شاخص‌های کلیدی، برای انتخاب و خرید 📍در بخش اول بررسی شلوار کوهنوردی، به بررسی این پوشاک، اهمیت آن و دسته‌بندی‌های مختلف آن بر مبنای نوع عایق، محیط و شرایط استفاده و همچنین بر اساس نوع فعالیت پرداختیم. 📍اکنون در این بخش…»

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

28 Dec, 13:25


شلوار کوهنوردی: بخش دوم،
ویژگی‌ها و شاخص‌های کلیدی، برای انتخاب و خرید

📍در بخش اول بررسی شلوار کوهنوردی، به بررسی این پوشاک، اهمیت آن و دسته‌بندی‌های مختلف آن بر مبنای نوع عایق، محیط و شرایط استفاده و همچنین بر اساس نوع فعالیت پرداختیم.

📍اکنون در این بخش با ویژگی‌ها و شاخص‌های مهم برای انتخاب یک شلوار مخصوص کوهپیمایی، کوهنوردی و طبیعت‌گردی آشنا می‌شویم.

📍انتخاب شلوار کوهنوردی مناسب نیازمند بررسی و شناخت دقیق ویژگی‌ها و شاخص‌هایی است که می‌توانند تأثیر قابل‌توجهی بر راحتی، ایمنی و عملکرد آن در شرایط مختلف کوهستان داشته باشند.

📍شما را به مطالعه ادامه این بخش از مبحث پوشاک دعوت می‌کنم.

https://www.amir.ahmadi.li/mountaineering-pants-features-and-indicators/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

26 Dec, 15:58


کلیسای سنت وربورگ: معماری تاریخی در خدمت ورزش
بدون شک زیباترین سالن سنگنوردی


کلیسای سنت وربورگ (St. Werburgh’s Church) در بریستول انگلستان یکی از نمونه‌های موفق بازآفرینی فضاهای سنتی متروکه شده است.

این کلیسا که در سال ۱۸۷۹ ساخته شده بود، پس از جنگ دوم جهانی بازسازی اما بدلیل متروکه شدن، در سال ۱۹۸۸ به یک سالن سنگ‌نوردی تبدیل شد.

فضای داخلی این کلیسا با سقف‌های بلند و دیوارهای محکم، محیطی ایده‌آل برای ورزش سنگ‌نوردی فراهم کرده است.
باشگاه سنگ‌نوردی “The Church” اکنون به یکی از مقاصد محبوب ورزشکاران تبدیل شده و توانسته جان تازه‌ای به این ساختمان تاریخی ببخشد.

در کنار کلیسای سنت وربورگ، کلیساهای دیگری نیز تغییر کاربری داده‌اند.
برای مثال، Klimcentrum Graviton در هلند و یک کلیسای قدیمی در مادرید، اسپانیا، اکنون به سالن‌های سنگ‌نوردی مدرن تبدیل شده‌اند.

امیرسعید احمدی

https://t.me/amir_saeid_ahmadi

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

26 Dec, 07:39


کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی pinned «شلوارهای کوهنوردی: (قسمت اول)، انواع دسته‌بندی‌ها 📍شلوار کوهنوردی یکی از اصلی‌ترین اجزای تجهیزات کوهنوردی است که فراتر از یک لباس معمولی عمل می‌کند. 📍این پوشاک حیاتی با محافظت از بدن در برابر سرما، گرما، رطوبت، باد، اصطکاک ، اشعه ماوار بنفش و دیگر عوامل…»

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

25 Dec, 16:51


شلوارهای کوهنوردی:
(قسمت اول)، انواع دسته‌بندی‌ها


📍شلوار کوهنوردی یکی از اصلی‌ترین اجزای تجهیزات کوهنوردی است که فراتر از یک لباس معمولی عمل می‌کند.

📍این پوشاک حیاتی با محافظت از بدن در برابر سرما، گرما، رطوبت، باد، اصطکاک ، اشعه ماوار بنفش و دیگر عوامل طبیعی، نقش مهمی در بهبود ایمنی و عملکرد کوهنوردان و طبیعت‌گردان ایفا می‌کند.

📍در این مطلب، انواع شلوارهای کوهنوردی را براساس ویژگی‌هایی مانند نوع عایق‌بندی، فصل استفاده، نوع فعالیت و سیستم لایه‌ای دسته‌بندی می‌شوند را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

📍اگر به دنبال آشنایی با شلوار کوهنوردی و بررسی انواع ان و در نهایت انتخاب بهترین شلوار برای فعالیت های کوهنوردی خود هستید، این سلسله مطالب را از دست ندهید!

https://www.amir.ahmadi.li/review-and-classification-of-mountaineering-pants/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

22 Dec, 16:06


۱۴ نکته مهم برای استفاده و نگهداری دستکش‌های کوهنوردی

📍در ادامه بحث دستکش‌های کوه‌نوردی،
انواع تقسیم‌بندی و شاخصه‌های مهم آن‌ها،

📍این مطلب به ارائه توصیه‌هایی برای حفظ عملکرد بهینه دستکش‌ها در طول برنامه‌های کوهنوردی و همچنین نکات کلیدی جهت نگهداری صحیح از این ابزار کوچک اما حیاتی می‌پردازد.

📍با رعایت این نکات، علاوه بر افزایش ایمنی و راحتی در صعودها، طول عمر دستکش‌ها نیز به‌طور قابل‌توجهی افزایش خواهد یافت.

📍پیش‌فرض بر این است که علاقمندان به این موضوع، پیش از این دوتا مطلب قبلی را مطالعه کرده‌اند و با انواع دستکش‌های کوهنوردی، اهمیت سیستم لایه‌بندی و ویژگی‌های مختلف این تجهیزات آشنا شده‌اند و همچنین دستکشی متناسب با نیازها و شرایط محیطی فعالیت خود انتخاب کرده‌اید.

📍 شما را به خواندن این مطلب و بهره‌گیری از توصیه‌های آن دعوت می‌کنم.


https://www.amir.ahmadi.li/14-essential-tips-for-using-and-maintaining-mountaineering-gloves/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

21 Dec, 11:16


کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی pinned «دستکش کوهنوردی: ۱۵ ویژگی‌ و شاخص‌ مهم 📍در ادامه بحث دستکش کوهنوردی و انواع تقسیم‌بندی آن، بر مبنای ساختار، مواد عایق به‌کاررفته و نوع فعالیت، انتخاب یک دستکش مناسب تنها به شناخت این دسته‌بندی‌ها محدود نمی‌شود. 📍درک شاخص‌های مهمی مانند نوع و میزان عایق، اندازه…»

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

20 Dec, 16:44


دستکش کوهنوردی: ۱۵ ویژگی‌ و شاخص‌ مهم

📍در ادامه بحث دستکش کوهنوردی و انواع تقسیم‌بندی آن، بر مبنای ساختار، مواد عایق به‌کاررفته و نوع فعالیت، انتخاب یک دستکش مناسب تنها به شناخت این دسته‌بندی‌ها محدود نمی‌شود.

📍درک شاخص‌های مهمی مانند نوع و میزان عایق، اندازه دستکش، بلندی آستین و ورودی دستکش، حلقه‌های مچ‌بند، ویژگی‌های فنی، رویه کف اصطکاکی، لایه‌های عرق‌گیر ضدباکتری، پوش حلقه‌ها، سرانگشت‌های تاچ‌اسکرین و چندین نکته دیگر نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

📍توجه به این شاخص‌ها می‌تواند عاملی مؤثر در عملکرد بهینه، افزایش ایمنی و راحتی نسبی دستکش در برنامه‌ها و صعودهای زمستانی باشد.

📍در این مطلب، به ۱۵ ویژگی و شاخص مهم برای انتخاب و خرید یک دستکش مناسب می‌پردازیم.

📍شما را به مطالعه ادامه این مطلب مهم و پر نکته دعوت می‌کنم:
https://www.amir.ahmadi.li/mountaineering-gloves-features-and-specifications/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

18 Dec, 18:09


نقدی بر نظریه‌ای که به قانون نانوشته ساعت ۱۴ معروف شده.

مطمئن هستم اکثر شما کلیپ‌ها، پست‌ها و مطالبی درباره‌ی قانون ساعت ۱۴ دیده‌اید یا داستان تراژدی صعود اورست در سال ۱۹۹۶ (دو تیم) به سرپرستی اسکار فیشر و راب هال را شنیده‌، خوانده یا فیلم آن را دیده‌اید.

در آن تراژدی، سرپرستان تیم با اعضای گروه توافق کردند که صرفاً تا ساعت ۱۴ صعود کنند و در صورت نرسیدن به قله تا آن ساعت، بازگردند.
اما نکته‌ی غم‌انگیز اینجاست: همان افرادی که این توافق را برای شرایط قله اورست تنظیم کردند، خودشان نیز آن را نقض کردند و در نتیجه، تلفات سنگینی به جا گذاشتند.

در اینجا قصد ندارم به آن تراژدی که مرتبط با شرایط خاص اورست بود، بپردازم.
بلکه موضوع اصلی من قانونی است که اخیراً به نام “قانون ساعت ۱۴” در قالب متن‌ها و کلیپ‌ها دست به دست می‌شود. نظریه خامی که نه‌تنها در حال تبدیل شدن به یک قانون نانوشته است، بلکه به‌زودی شاید به قانون مقدسی در بین عوام هم تبدیل شود!

این نظریه از کجا آمده است؟
چه کسی و کجا آن را تنظیم کرده؟ مانند شما، من هم از منشأ دقیقش اطلاعی ندارم!
اما بسیاری معتقدند این نظریه به عنوان قانون از زمان پخش فیلم “اورست” رایج شده است و در کانالهای مجازی دست بدست میشود.

شخصاً تا جایی که به خاطر دارم و از بزرگان این عرصه آموخته‌ام و بعدها نیز تجربه کرده‌ام، زمان‌بندی در برنامه‌های کوهنوردی به عوامل متغیر متعددی بستگی دارد.
برای مثال:
شرایط تابستان و زمستان متفاوت است.
زمان روشنایی روز و بازدهی جسمی و روحی انسان از عوامل مهم برنامه‌ریزی هستند.

به‌طور خلاصه، آیا منطقی است که بگوییم اگر تا ساعت ۱۴ به قله رسیدیم، موفق شدیم و اگر نرسیدیم، باید برگردیم؟
حالا تصور کنید که در مسیری قرار دارید که برای بازگشت به کمپ قبلی یا نقطه‌ای امن، به ۴ یا ۵ ساعت پیمایش نیاز دارید.
در شرایط زمستان که خورشید زود غروب می‌کند، چنین برنامه‌ریزی‌ای از اساس مشکل‌ساز است!

اکثر افراد، پس از یک بازه زمانی مشخص (معمولاً بین ۷ تا ۹ ساعت)، بازدهی جسمی و ذهنی‌شان کاهش می‌یابد. این بازدهی به آمادگی بدنی و تمرینات فرد نیز بستگی دارد.
حال اگر شرایطی مثل کوله‌کشی سنگین، برف‌کوبی فشرده، طوفان، سرما یا عوامل دیگر به آن اضافه شود، این بازه ۷ تا ۹ ساعته به حدود ۶ ساعت کاهش پیدا می‌کند.

زمان‌بندی صحیح چیست؟
یک کوهنورد یا کوهپیمای با تجربه‌، یا سرپرست خبره فن، طوری برنامه‌ریزی می‌کند که تا ساعت ۱۴ دیر دیر ساعت ۱۵:۰۰ در کمپ، نقطه شروع یا جایی امن باشد. نه اینکه تازه در ساعت ۱۴ بررسی کند کجاست و بعد تصمیم بگیرد که بازگردد یا خیر.

اگر کسی این نظریه خام شبه قانون را رعایت کند، احتمال وقوع حادثه بسیار بالاست. اگر هم کسی بر اجرای این نظریه اصرار کند، به احتمال زیاد از شرایط واقعی کوهستان و اصول کوهنوردی آگاهی کافی ندارد.

براساس گزارش‌های متعدد، دلایل اصلی بسیاری از حوادث کوهنوردی شامل:
1. خستگی مفرط
2. تاریکی هوا
3. انتخاب نامناسب زمان و تجهیزات ناکافی

مثالی از آلپ
در آلپ، هیچ مربی کوهنوردی، سرپرست یا راهنمای رسمی را پیدا نمی‌کنید که فراتر از ساعت ۱۴ اقدام به هیچ فعالیتی کند.
چرا؟
چون طبق قانون، عرف و تجربیات، زمان حضور در چالش فشرده کوهستان نباید از ۸ ساعت تجاوز کند. کوهنوردی یک چالش فشرده است و نباید زمان آن را بیش از حد افزایش داد.

در آلپ، این قانون ساده است:
تا ساعت ۱۴ باید در جایی باشید که به ریکاوری اختصاص دارد (مثل کمپ یا پناهگاه). کار شما باید تمام شده باشد، نه اینکه هنوز در نیمه راه باشید!

نتیجه‌گیری
نظریه ساعت ۱۴، از نظر من نظریه ناقصی است و نیاز به نقد و بررسی بیشتری دارد.
به‌ویژه در زمستان، بازگشت از ساعت ۱۴، بسیار دیر است!

راهکار پیشنهادی
برای جلوگیری از مشکلات، به‌ویژه در فصل زمستان که خورشید زود غروب می‌کند:
• برنامه‌ریزی کنید که پیش از طلوع خورشید در مسیر باشید و صعود خود را پیش از ساعت ۱۰ صبح (با یک ساعت رزرو) به پایان برسانید.
• بعد از آن، زمان کافی برای بازگشت و ریکاوری خواهید داشت تا برای روز بعد آماده بود.

به بیان ساده، صعود تا ساعت ۱۰ صبح و از آن به بعد، فقط در مسیر بازگشت باشیم.

این راه‌حل ساده، منطقی و قابل اجراست.

امیر سعید احمدی

https://t.me/amir_saeid_ahmadi

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

17 Dec, 12:19


کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی pinned «بررسی دستکش کوهنوردی و انواع تقسیم بندی آن 📍دست‌ها در کوهنوردی به‌طور مداوم در معرض استفاده‌های گوناگون قرار دارند؛ از باز و بسته کردن کوله‌پشتی و استفاده از باتوم گرفته تا گره زدن طناب، صعودهای دست‌به‌سنگ و بسیاری از فعالیت‌های دیگر. 📍علاوه بر این، دست‌ها…»

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

16 Dec, 10:40


بررسی دستکش کوهنوردی و انواع تقسیم بندی آن

📍دست‌ها در کوهنوردی به‌طور مداوم در معرض استفاده‌های گوناگون قرار دارند؛ از باز و بسته کردن کوله‌پشتی و استفاده از باتوم گرفته تا گره زدن طناب، صعودهای دست‌به‌سنگ و بسیاری از فعالیت‌های دیگر.

📍علاوه بر این، دست‌ها به دلیل جریان خون در آنها، و قرار گیریشان در شرایط گوناگون بخشی از گرمای تولید شده بدن را از دست میدهند.

📍عوامل محیطی مانند سرما، باد و رطوبت می‌توانند این جریان را مختل کرده و دستان را بی‌حس کنند. در شرایط سخت‌تر، این وضعیت ممکن است به سرمازدگی یا یخ‌زدگی منجر شود.

📍همچنین، دست‌ها در برابر تابش اشعه فرابنفش (UV) و اصطکاک ناشی از تماس با سنگ‌ها یا تجهیزات، نیازمند مراقبت ویژه هستند.

📍دستکش‌های کوهنوردی، با عایق‌بندی مناسب و طراحی‌های فنی، نه‌تنها به حفظ گرمای بدن کمک می‌کنند، بلکه از آسیب‌های جدی جلوگیری کرده و امکان استفاده ایمن از تجهیزات عمومی و فنی را فراهم می‌آورند.

📍شما را به مطالعه ادامه مطلب
«بررسی دستکش کوهنوردی و انواع»
آن دعوت می‌کنم:

https://www.amir.ahmadi.li/mountaineering-gloves-and-their-classification/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

15 Dec, 12:02


کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی pinned «۲۰ نکته طلایی در خرید کاپشن پر کوهنوردی 📍خرید کاپشن پر یک سرمایه‌گذاری بلندمدت در تجهیزات کوهنوردی است که نیازمند دقت و آگاهی از ویژگی‌های کلیدی فراوانی است که گاهی هنگام خرید نادیده گرفته می‌شوند. 📍شناخت عواملی مانند نوع پر ، قدرت پف‌کردگی، طراحی، مقاومت…»

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

15 Dec, 09:07


کرامپوس: موجود ترسناک آلپ
پیداش شد دوباره😇

کرامپوس، موجودی افسانه‌ای و ترسناک با ظاهری چون دیو شاخدار، ریشه در اسطوره‌های کهن مناطق شمالی و شرقی آلپ و اروپای مرکزی دارد.
او به عنوان همراه سنت نیکولاس شناخته می‌شود و برخلاف بابانوئل که کودکان خوب را با هدایا خوشحال می‌کند، کرامپوس پیش از او ظاهر می‌شود تا کودکان بدکار را مجازات کند و حتی گاهی آن‌ها را با خود می‌برد.

این موجود، نماد نیروهای تاریک و بد است و در مراسم Krampuslauf، که هر سال در ماه دسامبر و پیش از کریسمس برگزار می‌شود، به تصویر کشیده می‌شود.
در این رژه، افراد با لباس و نقاب‌های ترسناک ظاهر می‌شوند تا قدرت‌های منفی را به تصویر بکشند. این مراسم در سال‌های اخیر در کشورهای شمال اروپا نیز محبوبیت یافته است.

همان‌طور که بسیاری از کوهنوردان با یتی، موجود افسانه‌ای هیمالیا آشنا هستند، کرامپوس نیز یتی آلپ است. در کنار کرامپوس، موجودات افسانه‌ای دیگری مانند پرشتن نیز در فرهنگ زمستانی آلپ نقش دارند که هدف آن‌ها بیشتر ایجاد برکت و پاکسازی نیروهای منفی است.

پینوشت: اگر دیگه مطلبی منتشر نکردم علتش را متوجه هستید دیگه!

https://t.me/amir_saeid_ahmadi

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

14 Dec, 10:27


کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی pinned «۲۰ نکته طلایی در خرید کاپشن پر کوهنوردی 📍خرید کاپشن پر یک سرمایه‌گذاری بلندمدت در تجهیزات کوهنوردی است که نیازمند دقت و آگاهی از ویژگی‌های کلیدی فراوانی است که گاهی هنگام خرید نادیده گرفته می‌شوند. 📍شناخت عواملی مانند نوع پر ، قدرت پف‌کردگی، طراحی، مقاومت…»

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

13 Dec, 16:54


۲۰ نکته طلایی در خرید کاپشن پر کوهنوردی

📍خرید کاپشن پر یک سرمایه‌گذاری بلندمدت در تجهیزات کوهنوردی است که نیازمند دقت و آگاهی از ویژگی‌های کلیدی فراوانی است که گاهی هنگام خرید نادیده گرفته می‌شوند.

📍شناخت عواملی مانند نوع پر ، قدرت پف‌کردگی، طراحی، مقاومت در برابر رطوبت، استحکام، وزن، زیپ‌ها، جیب‌ها، کش‌های تنظیم، رنگ کاپشن، آستر داخلی و استانداردهای تولید و خدمات پس از فروش از جمله نکاتی است که هنگام انتخاب کاپشنی باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه، اهمیت دارد.

📍در مطلبی که در سایت قرار دادم، این نکات مهم برای انتخاب کاپشن پر مناسب را بررسی می‌کنیم، تا با رعایت آن‌ها، هنگام خرید انتخابی هوشمندانه و آگاهانه داشته باشیم.

 📍شما را به خواندن این مطلب دعوت میکنم:

https://www.amir.ahmadi.li/20-golden-tips-for-buying-a-hiking-down-jacket/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

11 Dec, 21:13


کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی pinned «کاپشن‌های عایق: پر طبیعی، الیاف مصنوعی و هیبرید 📍کاپشن‌های عایق یا کاپشن‌های لایه‌های گرمایشی، یکی از اجزای مهم سیستم پوشاک لایه‌ای برای مقابله با سرما هستند. 📍این کاپشن‌ها با ترکیب یک لایه عایق از موادی مانند پر طبیعی یا الیاف مصنوعی و پوسته‌ای مقاوم در…»

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

11 Dec, 13:24


روز جهانی کوهستان گرامی باد

روز جهانی کوهستان
هر سال در تاریخ 11 دسامبر (20 آذر)، روز جهانی کوهستان با هدف افزایش آگاهی درباره اهمیت کوه‌ها برای حیات و محیط زیست گرامی داشته می‌شود. این روز که از سال 2002 توسط سازمان ملل تعیین شده است، هر سال با شعاری مرتبط با حفاظت و توسعه پایدار کوه‌ها برگزار می‌شود.

اهمیت کوهستان‌ها

کوه‌ها 27 درصد خشکی‌های زمین را پوشش داده و خانه 15 درصد از جمعیت جهان هستند. آنها منبع بیش از 60 درصد آب شیرین بوده و نقش کلیدی در تنظیم اقلیم و حفظ تنوع زیستی ایفا می‌کنند.

چالش‌های کوهستان‌ها

تغییرات اقلیمی، کاهش یخچال‌ها، فرسایش خاک و بهره‌برداری غیرپایدار از مهم‌ترین تهدیدات پیش روی کوهستان‌ها هستند. این تغییرات نه تنها محیط زیست بلکه معیشت جوامع محلی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهند.

راه‌های گرامیداشت
• آموزش و افزایش آگاهی عمومی
• پاکسازی و حفاظت از محیط زیست کوهستانی
• حمایت از جوامع محلی و استفاده از محصولات آنها
• ترویج گردشگری پایدار

این روز فرصتی برای تجدید تعهد به حفاظت از کوه‌ها و تلاش برای پایداری منابع طبیعی برای نسل‌های آینده است.

شما را به مطالعه ادامه مطلب دعوت میکنم:

https://www.amir.ahmadi.li/world-mountain-day/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

10 Dec, 09:25


کاپشن‌های عایق: پر طبیعی، الیاف مصنوعی و هیبرید

📍کاپشن‌های عایق یا کاپشن‌های لایه‌های گرمایشی، یکی از اجزای مهم سیستم پوشاک لایه‌ای برای مقابله با سرما هستند.

📍این کاپشن‌ها با ترکیب یک لایه عایق از موادی مانند پر طبیعی یا الیاف مصنوعی و پوسته‌ای مقاوم در برابر باد، باران و برف طراحی شده‌اند تا گرمای بدن را حفظ و وزن تجهیزات را کاهش دهند.
به همین دلیل، در فعالیت‌هایی کوهنوردی و زیر مجموعه های ان نقش کلیدی دارند.

📍کاپشن‌های عایق گرمایشی بر اساس نوع عایق استفاده شده در آن مانند پر٫ الیاف و بر اساس حجم عایق دسته بندی و تقسیم میشوند.

📍هر دسته مزایا و محدودیت‌های خاص خود را دارد، و انتخاب آن بستگی به شرایط محیطی، نوع فعالیت و گاهی بودجه دارد.

📍در چند مطلب قبل با ویژگی‌های پر طبیعی و الیاف مصنوعی به‌عنوان دو ماده اصلی در تولید کاپشن‌های عایق آشنا شدیم.

📍در این مطلب به بررسی دسته‌بندی‌های کاپشن‌های عایق میپردازیم و مزایا و معایب هر یک از انواع آن‌ها را تحلیل میکنیم.

📍شما را به خواندن این مطلب دعوت میکنم:

https://www.amir.ahmadi.li/review-of-natural-down-and-synthetic-fiber-insulated-jackets/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

08 Dec, 16:10


الیاف مصنوعی: انتخابی هوشمند برای عایق‌بندی پوشاک و کیسه‌خواب

📍الیاف مصنوعی، که به عنوان عایق سنتزی نیز شناخته می‌شوند، در سال‌های اخیر نقش مهمی در توسعه پوشاک و تجهیزات فضای باز ایفا کرده‌اند.

📍خصوصیات الیاف مصنوعی، آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای استفاده در پوشاک و کیسه‌خواب‌های عایق تبدیل کرده است، به‌ویژه برای فعالیت‌هایی مانند کوهنوردی، کوهپیمایی، طبیعت‌گردی و ورزش‌های زمستانی.

📍در این مطلب، تنها به بررسی ویژگی‌ها، مزایا، معایب و کاربردهای الیاف مصنوعی می‌پردازیم.
در مطالب آینده به محصولاتی که از پر و الیاف مصنوعی استفاده می‌کنند، خواهیم پرداخت.

ادامه مطلب:
https://www.amir.ahmadi.li/synthetic-insulation-a-smart-choice-for-clothing-and-sleeping-bag-insulation/

کوه‌نوردی همراه با امیرسعید احمدی

06 Dec, 08:44


کوهنوردان عادلانه انتخاب می‌کنند:

📍در سالهای اخیر، اهمیت عواملی مانند منطقه جغرافیایی تأمین پر، فرآوری و پاک‌سازی پر و بازفرآوری‌ بودن آن بیشتر از تمرکز بروی قدرت پف‌شوندگی و نسبت ادغام کرک به ساقه پر، بیشتر مثرد توجه قرار میگیرد.

📍آگاهی از این عوامل به ما کمک می‌کند تا هنگام انتخاب محصولات عایق‌بندی‌شده با پر طبیعی، تصمیمی عادلانه‌ و هوشمندانه‌تر بگیریم.

📍اگر علاقه‌مند هستید که درباره این عوامل کلیدی بیشتر بدانید، این مطلب جامع می‌تواند اطلاعات مفیدی به شما ارائه دهد:

https://www.amir.ahmadi.li/key-factors-in-natural-down-quality/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

05 Dec, 08:02


۶ عامل کلیدی تعیین کیفیت پر طبیعی

📍کیفیت پر طبیعی به عوامل مختلفی بستگی دارد که تأثیر مستقیمی بر عملکرد، دوام، کارایی و البته قیمت نهایی محصولات دارد.
📍در گذشته، این عوامل به سه دسته کلی تقسیم می‌شدند؛ اما امروزه شش عامل اصلی برای تعیین کیفیت پر طبیعی معرفی شده‌اند.

📍عوامل تعیین‌کننده کیفیت پر طبیعی:
1. نوع پر (غاز یا اردک)
2. منطقه جغرافیایی تأمین پر
3. فرآوری و پاک‌سازی پر
4. نو یا بازفرآوری‌شده بودن پر
5. نسبت کرک به ساقه
6. قدرت پف‌کردگی

📍توجه داشته باشید که این موارد صرفاً به کیفیت خود پر مربوط می‌شوند و ارتباطی با طراحی یا کیفیت محصول نهایی، مانند کاپشن یا کیسه خواب، ندارند. برای بررسی این محصولات، عوامل دیگری نیز دخیل هستند که در مطالب جداگانه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

📍آگاهی از این شش عامل به ما کمک می‌کند تا هنگام انتخاب محصولات عایق‌بندی‌شده با پر طبیعی، بهترین تصمیم را بگیریم.

📍اگر علاقه دارید درباره این عوامل کلیدی بیشتر بدانید، این مطلب جامع می‌تواند اطلاعات مفیدی به شما ارائه دهد:

https://www.amir.ahmadi.li/key-factors-in-natural-down-quality/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

04 Dec, 09:34


سخن روز برای انگیزه: به راهت ادامه بده.
از چندین دوره‌ گذشته، در مراسم اختتامیه «جشنواره صعودهای برتر» همواره بخشی به فعالان حوزه نشر، کتاب، فصلنامه‌ها و عرصه آموزش اختصاص دارد. امسال نیز، فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی در نظر دارد در حاشیه برگزاری آئین اختتامیه یازدهمین جشنواره صعودهای برتر، فضایی مناسب برای معرفی و ارائه کتاب و نشریات مرتبط با کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی فراهم کند.

فدراسیون کوهنوردی طی یک فراخوان از تمامی مؤلفان، مترجمان و ناشران دعوت کرده تا در صورت تمایل به حضور در این نمایشگاه، آمادگی خود را اعلام نمایند.
لینک فراخوان:

معتقدم این بستر جشنواره، اقدامی است ارزنده و فرصتی عالی برای معرفی فعالیت های کوهنوردی، آثار، تعامل با دیگر کوهنوردان و ارتقای دانش در حوزه کوه‌نوردی است.

🔹 توضیح تصویر:
در پنجمین جشنواره صعودهای برتر، این افتخار نصیبم شد که مورد لطف بزرگان کوهنوردی قرار بگیرم و لوح تقدیر و نماد این جشنواره را دریافت کنم.

اگر مایل هستی در مورد پنجمین جشنواره صعودهای برتر بیشتر بدانی، این مطلب را پیشنهاد میکنم:

https://www.amir.ahmadi.li/the-fifth-festival-of-top-climbs/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

03 Dec, 09:02


کارگاه و خط تولید پوشاک کوهنوردی قایا

چندی پیش در سفری به تبریز، فرصتی دست داد تا با آقای نصیرزاده، مدیر و مالک شرکت تولیدی قایا و تیم محترمشان دیدار داشته باشم. این ملاقات در کارگاه تولیدی قایا صورت گرفت، جایی که با تلاش و دقت فراوان، پوشاک باکیفیت کوهنوردی تولید می‌شود.

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

02 Dec, 09:49


پر طبیعی در مقابل الیاف مصنوعی: کدام انتخاب مناسبتری است؟

📍پر طبیعی و الیاف مصنوعی، دو ماده اصلی در عایق‌بندی پوشاک و تجهیزات فضای باز هستند که در فعالیت‌هایی نظیر کوهنوردی،
طبیعت‌گردی و کمپینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

📍این مواد به دلیل توانایی بالا در ذخیره هوای گرم، بدن را از سرما و باد محافظت می‌کنند.

📍هرچند که هر یک از این مواد ویژگی‌ها، مزایا و محدودیت‌های خاص خود را دارند، اما انتخاب بین آن‌ها بسته به نیاز و شرایط استفاده انجام می‌شود.

📍بنابر این پیش از بررسی کاپشن لایه گرمایشی و کیسه خواب لازم است این دو عایق حرارتی را بررسی کنیم و بشناسیم.

📍در مطلب پیش روی نکات مهم را بررسی میکنم:

-انواع پوشاک با عایق پر طبیعی و الیاف مصنوعی
-بررسی الیاف مصنوعی: ویژگی‌ها، مزایا و معایب
-بررسی پر طبیعی: ویژگی‌ها، مزایا و معایب
-جدول مقایسه پر غاز و پر اردک
-تکنولوژی‌ها و ترکیبات پیشرفته
-انتخاب میان پر طبیعی و الیاف مصنوعی
-مراقبت و نگهداری
-جدول مقایسه: پر طبیعی/ الیاف مصنوعی

شما را به مطالعه این مطلب مهم دعوت می‌کنم:
https://www.amir.ahmadi.li/down-vs-synthetic-which-insulation-is-right-for-you/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

28 Nov, 16:13


کلاه ایمنی کوهنوردی مخصوص بانوان: ویژگی‌ها و راهنمای انتخاب

📍با افزایش حضور بانوان در فعالیت‌هایی مانند صخره‌نوردی، دیواره‌نوردی، اسکی کوهستان، دره‌نوردی، غارنوردی و سایر ورزش‌های ماجراجویانه مشابه، نیاز به تجهیزات ایمنی اختصاصی که با آناتومی سر و راحتی بانوان هماهنگ باشد، بیش از پیش احساس می‌شود.

📍بانوان کوهنورد اغلب در استفاده از کلاه کاسک‌های عمومی با مشکلاتی مانند عدم تناسب، فشار بیش از حد در نقاط خاص سر، محدودیت در استفاده از گیس‌بافت یا دم‌اسبی مواجه می‌شوند. این کلاه‌ها اغلب با آناتومی سر بانوان سازگار نیستند، تهویه مناسبی ندارند یا تنوع رنگی محدودی ارائه می‌دهند.

📍کلاه‌های ایمنی کوهنوردی مخصوص بانوان به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که علاوه بر تأمین ایمنی، با نیازهای خاص و راحتی بانوان کوهنورد سازگار باشند.

📍در این مقاله، ویژگی‌های متمایز این کلاه‌ها بررسی شده و نکات کلیدی برای انتخاب بهترین مدل ارائه می‌شود.

ادامه….

https://www.amir.ahmadi.li/climbing-helmet-for-women-features-and-buying-guide/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

27 Nov, 11:46


استانداردهای کلاه ایمنی کوهنوردی و نحوه آزمایش آن‌ها

📍در چند مقاله گذشته که به بررسی کلاه ایمنی کوهنوردی، معرفی انواع و ویژگی‌های آن‌ها و همچنین درباره آناتومی و ساختار کلاه کاسک کوهنوردی اختصاص داده شده بودند، چندین بار به استانداردهای کلاه ایمنی کوهنوردی اشاره شده است.

📍کلاه ایمنی یکی از مهم‌ترین تجهیزات ایمنی فردی در کوهنوردی فنی محسوب میشود. رعایت استانداردها و موفقیت در آزمایش‌های مرتبط، تضمینی برای کیفیت و عملکرد این ابزار حیاتی است.

📍در حال حاضر چندین استاندارد اصلی و بین‌المللی برای کلاه‌های ایمنی مورد استفاده در کوهنوردی وجود دارد که عبارت‌اند از:

استاندارد EN 1259 (اروپایی)
استاندارد UIAA 106 (فدراسیون جهانی کوهنوردی)
استاندارد ASTM F2040 (آمریکایی)

📍این استانداردها شامل ویژگی‌هایی مانند مقاومت در برابر ضربه، جذب انرژی، ایمنی در برابر نفوذ اجسام نوک‌تیز، و تهویه مناسب هستند.
رعایت این موارد تضمین می‌کند که کلاه کاسک در شرایط دشوار ایمنی لازم را فراهم کند.

🎯 بنابر این هنگام خرید کلاه، توجه به گواهینامه‌های استاندارد و نتایج آزمایش‌ها ضروری است.

📍در مقاله‌ای که در سایت قرار دارد، به بررس این استانداردها و روش‌های تست آن‌ها پرداخته‌ام.

https://www.amir.ahmadi.li/climbing-helmet-standards/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

26 Nov, 17:18


تاریخچه جشنواره صعودهای برتر ایران:

📍 طبق اعلامیه دبیرخانه برگزاری جشنواره صعودهای برتر، یازدهمین دوره این جشنواره در روز دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۱۵ الی ۱۹ (در آستانه «روز جهانی کوهستان») برگزار خواهد شد.

📍 هیئت داوران این دوره شامل:
آقای جلال چشمه قصابانی (رئیس هیئت داوران)، سرکار خانم عصمت گنجعلی‌پور و آقای ابوالفضل رادافروز میباشد.
جلسات اولیه برای بررسی برنامه‌های انجام‌شده و کاندید شرکت در یازدهمین دوره جشنواره در حال برگزاری است.

📍 اگر مایل هستید درباره تاریخچه این جشنواره مهم در کوهنوردی فنی ایران و مجموعه‌ای از گزارش‌های این جشنواره‌ها از ابتدا تاکنون بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنم از سایت بازدید کنید و این سلسله مطالب همراه با تصاویر جذاب را مرور کنید.

📍 همچنین در ده مطلب جداگانه به نکات مهم و جزئیات هر دوره از این جشنواره پرداخته‌ام.

📍 شما را به مرور این مطالب، به‌ویژه تاریخچه و گزارش‌های هر دوره، دعوت می‌کنم:

مشاهده مطالب جشنواره صعودهای برتر

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

26 Nov, 07:58


زمان و مکان آئین اختتامیه یازدهمین جشنواره صعودهای برتر اعلام شد:

بنا بر اعلام دبیرخانه «یازدهمین جشنواره صعودهای برتر»، این مراسم با هدف گرامیداشت صعودهای برتر و دستاوردهای ارزشمند کوهنوردی ایران برگزار خواهد شد.

🔸 زمان:
دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
ساعت ۱۵ الی ۱۹ (در آستانه «روز جهانی کوهستان»)

🔸 مکان:
سالن اجتماعات «تلاش»
آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از صدا و سیما، مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش وزارت کار

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

24 Nov, 16:29


ساختار و آناتومی کلاه کاسک کوهنوردی

📍در مطلب بررسی کلاه ایمنی کوهنوردی خواندیم که کلاه کاسک کوهنوردی یکی از مهم‌ترین تجهیزات ایمنی فردی PPE است و برای محافظت از سر کوهنوردان در فعالیت‌های فنی کوهنوردی مانند سنگ‌نوردی اسپرت، صخره‌نوردی، دیواره‌نوردی ، یخ‌نوردی، دره‌نوردی ،اسکی کوهستان٫ غارنوردی٫ ورزشهای هوایی و دوچرخه‌ کوهستان طراحی شده است.

📍کلاه ایمنی کوهنوردی دو وظیفه اساسی دارد: نخست، محافظت از سر در برابر اجسام سقوط‌کرده و دوم: حفاظت از سر هنگام سقوط ، با جذب انرژی ضربه و کاهش آسیب احتمالی به جمجمه.

📍همچنین در ان مطلب بررسی کردیم که کلاه‌های ایمنی کوهنوردی در حال حاضر به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

-کلاه‌های با پوسته سخت
-کلاه‌های ایمنی با پوسته فوم فشرده
-کلاه‌های ایمنی هیبریدی

📍آشنایی با آناتومی کلاه ایمنی کوهنوردی، نقش مهمی در درک عملکرد و اهمیت آن دارد و می‌تواند در انتخاب مناسب هنگام خرید بسیار مؤثر باشد.
در ادامه، به بررسی اجزای اصلی و نقش هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

https://www.amir.ahmadi.li/structure-and-anatomy-of-climbing-helmet/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

19 Nov, 17:29


کلاه کاسک کوهنوردی: بررسی انواع و ویژگی‌های آن

📍ایمنی، ایمنی، ایمنی: این اولین درس در کوهنوردی است.

📍کلاه کاسک کوهنوردی (Climbing Helmet) یکی از مهم‌ترین ابزارهای حفاظت شخصی (PPE) در فعالیت‌های فنی کوهنوردی و زیرشاخه‌های مرتبط با آن از جمله صخره‌نوردی، دیواره‌نوردی، یخ‌نوردی، اسکی کوهستان، غارنوردی و دره‌نوردی و دوچرخه کوهستان است.

📍استفاده از کلاه ایمنی در این فعالیت‌ها نه‌تنها برای محافظت از سر در برابر ضربات و سقوط سنگ‌ها ضروری است، بلکه می‌تواند از آسیب‌های جدی در صورت لغزش یا سقوط جلوگیری کند.

📍برخلاف گذشته که کلاه‌های کوهنوردی طراحی ساده‌تر و وزن بیشتری داشتند، امروزه این کلاه‌ها با فناوری‌های جدید سبک‌تر، مقاوم‌تر و راحت‌تر شده‌اند.

📍ویژگی‌های پیشرفته‌ای که در کلاه‌های جدید به کار رفته، هم ایمنی و هم راحتی بیشتری را برای کوهنوردان فراهم می‌کند.

📍در این مقاله به بررسی کلاه کاسک کوهنوردی خواهیم پرداخت و با انواع مختلف آن، ساختار، استاندارد و ویژگی‌های کلی کلاه ایمنی آشنا می‌شویم.

https://www.amir.ahmadi.li/mountaineering-helmets-a-review-of-their-types-and-features/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

13 Nov, 09:15


راهنمای جامع خرید و استفاده از اسکارف

📍اسکارف (Scarf) ، یکی از پرکاربردترین و انعطاف‌پذیرترین پوشاک برای کوهنوردی، طبیعت‌گردی و فعالیت‌های فضای باز است.

📍این پارچه‌های لوله‌ای و کشسان به شما امکان می‌دهند در هر شرایط آب‌و‌هوایی و محیطی، به شکلی ساده و مؤثر از آن استفاده کنید.

📍از اسکارف به‌عنوان پوشش سر، گردن، صورت و حتی دست استفاده می‌شود. این دستمال‌ها در برابر سرما، باد، نور خورشید و گردوغبار از شما محافظت کرده و می‌توانند حتی نقش یک ماسک صورت سبک، پیشانی‌بند، محافظ گوش و عرق‌گیر را نیز ایفا کنند.

📍در مطلبی که در سایت قرار دادم به معرفی انواع، مزایا، و روش‌های انتخاب و استفاده از اسکارف خواهیم پرداخت.

📍شما را به خواندن ادامه این مطلب دعوت میکنم:


https://www.amir.ahmadi.li/a-comprehensive-guide-to-buying-and-using-scarves/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

12 Nov, 11:41


بررسی انواع کلاه‌ها‌ و سرپوش‌ ‌های کوهنوردی:

📍از قدیم گفته‌اند: «می‌خواهی دمای بدنت را تنظیم کنی؟ سرت را بپوشان!» این توصیه پایه علمی دارد؛ سر انسان با دارا بودن جریان خون و جذب بخشی از گرمای بدن، مانند یک رادیاتور عمل می‌کند.
به همین دلیل، اگر در زمستان می‌خواهید پاهایتان گرم بماند، باید سر خود را با کلاه بپوشانید. در تابستان نیز برای محافظت از تابش شدید خورشید و کنترل دمای بدن، استفاده از سرپوش ضروری است.

📍کلاه‌ها یا سرپوش‌های کوهنوردی بخشی از پوشاک و تجهیزات ضروری برای کوهنوردی، کوهپیمایی و فعالیت‌های فضای باز هستند.
📍کوهنوردان و طبیعت‌گردان معمولاً یک یا چند نوع از این سرپوش‌ها را در کوله‌پشتی خود دارند.

📍امروزه سرپوش‌های کوهنوردی دیگر به کلاه‌های بافتنی محدود نمی‌شوند و طیف متنوعی از آن‌ها طراحی و تولید می‌شود.

📍کلاه‌ها و سرپوش‌های کوهنوردی را می‌توان بر اساس فصل، محیط و شرایط استفاده به دسته‌های تابستانی و زمستانی، آفتابی و گرمایشی، یا به عنوان کلاه ایمنی تقسیم‌بندی کرد.

📍در مقاله‌ای که در سایت قرار داده‌ام، به بررسی کامل انواع این سرپوش‌ها و ویژگی‌های آن‌ها پرداخته‌ایم.


https://www.amir.ahmadi.li/all-kinds-of-hats-and-climbing-caps/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

10 Nov, 09:26


پانچو کوهپیمایی و طبیعت‌گردی: کاربرد، ویژگی‌ها و نکات مهم

پانچو کوهپیمایی و طبیعت‌گردی، بالاپوشی بزرگ، نازک، سبک و به‌نسبت ارزان است که برای محافظت سریع در برابر باران و برف به‌کار می‌رود. پوشیدن آن بدون نیاز به برداشتن کوله‌پشتی ممکن است، و در برخی مدل‌های چندمنظوره می‌توان از پانچو به‌عنوان سرپناه اضطراری در هنگام بیتوته و بیواک و یا به‌عنوان زیرانداز چادر و هنگام اطراق استفاده کرد. این ویژگی‌ها پانچو را به یکی از تجهیزات محبوب کوه‌پیمایان، راه‌پیمایان، طبیعت‌گردان و کوله‌گردان تبدیل کرده است.

📍کلمه پانچو (Poncho) از زبان اسپانیایی گرفته شده و به نوعی پوشش سنتی بومیان آمریکای جنوبی مانند اینکا، آزتک و مایا اشاره دارد. بعدها به‌خاطر استفاده گسترده در ارتش‌ها، این پوشش در اروپا نیز رایج شد.

📍این پوشش برای پیمایش‌های سبک و کوتاه، پیمایش‌های سنگین و طولانی، کوله‌کشی، جنگل‌نوردی و طبیعت‌گردی چند روزه مناسب است و به عنوان لایه‌ای محافظ در برابر باران و برف ناگهانی و شدید و تا حدود کمی ضد باد عمل می‌کند.
اما به‌دلیل محدودیت حرکتی، برای «کوهنوردی فنی» و صعودهای بلند مناسب نیست.

📍در مقاله‌ای که در سایت قراردادم به بررسی پانچو، انواع، مزایا، معایب و نکات مهم در خرید پانچو می‌پردازم:

این مطلب مفید را در سایت دنبال کنید:
https://www.amir.ahmadi.li/uses-features-and-important-tips/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

09 Nov, 08:13


فرودگاه Courchevel Altiport: چالشی در قلب کوه‌های آلپ

فرودگاه Courchevel Altiport که در قلب کوه‌های آلپ فرانسه و نزدیکی پیست اسکی Courchevel قرار دارد، از منحصر به فردترین و چالش‌برانگیزترین فرودگاه‌های جهان به شمار می‌آید. ارتفاع این فرودگاه به ۲۰۰۸ متر از سطح دریا می‌رسد؛ ارتفاعی که به دلیل هوای رقیق‌تر و کاهش کارایی بال‌ها، قدرت موتور هواپیما را کاهش می‌دهد و فرود و برخاستن را پیچیده‌تر می‌کند.

این فرودگاه با باند کوتاه ۵۲۵ متری و شیب‌دار خود، به هواپیماهای کوچک و خصوصی برای دسترسی به منطقه اسکی Courchevel اختصاص دارد. در کنار آن، فرودگاه‌های مشابهی چون تنسینگ/ هیلاری در نپال، جوانچو در جزیره سابا، و پارو در بوتان، به خاطر موقعیت جغرافیایی دشوار و باندهای کوتاه، شرایطی مشابه را تجربه می‌کنند.

www.amir.ahmadi.li

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

05 Nov, 09:13


حمایت‌های شما است که باعث شده، یکی از پربازدیدترین پایگاه‌های اینترنتی در زمینه مطالب آموزشی تخصصی و عمومی تاکتیک، تکنیک و تجهیزات کوهنوردی به زبان فارسی شویم.

از همراهی و حمایت همیشگی شما سپاسگزارم.

🙏🌹🙏🌹🙏🌹
امیرسعید احمدی

لینک صفحه اینترنتی: www.amir.ahmadi.li

لینک کانال تلگرام:
https://t.me/amir_saeid_ahmadi

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

04 Nov, 16:20


راهنمای خرید کاپشن گورتکس

📍اگر به کوهنوردی فنی، کوه‌پیمایی یا فعالیت‌های فضای باز علاقه‌مند هستید و این دیسیپلینها یا ورزش‌ها را به‌صورت مستمر و جدی دنبال می‌کنید، شاید دیر یا زود به خرید یا جایگزینی یک کاپشن گورتکس فکر کنید.

📍ممکن است در این مسیر ندانید چه ویژگی‌هایی را باید مدنظر قرار دهید، برخی نکات را فراموش کنید یا صرفاً به توصیه‌های دیگران اکتفا نمایید.

📍به همین دلیل، تصمیم گرفتم تا نکات کلیدی و ضروری در خرید یک کاپشن ضد باد، ضد آب و تنفسی را گردآوری کرده و لیستی از مهم‌ترین ویژگی‌ها همراه با توضیحات در سایت قرار دهم.

📍امیدوارم این نکات در انتخاب و خرید کاپشن گورتکس بعدی‌تان به شما کمک کند.

مطالعه ادامه مطلب.

https://www.amir.ahmadi.li/buying-guide-for-gore-tex-mountaineering-jackets/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

03 Nov, 15:08


.. ادامه:
هانس‌یورگ آئور (فرد سمت راست در عکس) در تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۱۹، هنگام تلاش برای صعود قله هوز پیک (Howse Peak) در پارک ملی بانف کانادا، در یک بهمن جان خود را از دست داد. او در این صعود همراه با دو آلپینیست برجسته دیگر، دیوید لاما (سمت چپ) و جسی روزکل ، حضور داشت. متاسفانه هر سه کوهنورد در این حادثه جان باختند. این اتفاق، پایانی تلخ برای سه تن از برجسته ترین کوهنوردان معاصر جهان بود و جامعه کوهنوردی بین‌المللی را در شوک فرو برد.

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

03 Nov, 12:21


هانس‌یورگ آئور، یکی از آلپینیست‌های مشهور اتریشی، به دلیل سبک خاص و پرخطر خود در صعودهای انفرادی بدون طناب، ( فری سولو) در جامعه کوهنوردان فنی جهان ( آلپینیستها) به یک چهره جنجالی تبدیل شد.

آئور در سال ۱۹۸۴ در تیرول اتریش متولد شد و از سنین جوانی به کوهنوردی و صعودهای جدی علاقه‌مند شد. او در طول دوران فعالیتش، توانست مسیرهای بسیار دشوار و دیواره‌های بزرگ را با حداقل تجهیزات و به صورت انفرادی صعود کند؛ کاری که جسارت و مهارت بی‌نظیری می‌طلبد و تنها تعداد معدودی از کوهنوردان جهان قادر به انجام آن هستند.

یکی از لحظات بحث‌برانگیز و مشهور در کارنامه آئور، فرودی بود که در تصویر مشاهد میکنید.
این فرود جنجالی در میان کوهنوردان و آلپینیست‌ها به عنوان یک حرکت «بسیار بی‌پروا» مورد بحث قرار گرفت.
آئور در این فرود، با تنها غلاب کردن طناب به یک دماغه انگشتی بدون استفاده از هیچ نفطه اتکای ایمنی و با اتکای کامل به مهارت و تمرکزش، از یک دیواره یخی و سنگی خطرناک پایین آمد.

او این صحنه را در کانال‌های اجتماعی خود به اشتراک گذاشت و به سرعت واکنش‌های گسترده‌ای را برانگیخت.
عده‌ای او را به خاطر این حرکت ستودند و معتقد بودند که آئور با اعتماد به نفس بالا و تمرکز خارق‌العاده‌اش، به درک عمیقی از تکنیک‌ها و توانایی‌های خود رسیده است. آن‌ها این فرود را نمادی از تعهد و جسارت او در مواجهه با چالش‌های کوهنوردی می‌دانستند.

با این حال، گروه دیگری از کوهنوردان و کارشناسان، این اقدام آئور را بی‌احتیاطی و نوعی رفتار غیرمسئولانه توصیف کردند. آن‌ها استدلال می‌کردند که چنین حرکات پرخطری، می‌تواند پیامدهای منفی برای جامعه کوهنوردی داشته باشد و ممکن است الگوی نادرستی برای کسانی باشد که به دنبال تقلید از این حرکات بدون داشتن تجربه کافی هستند. این گروه بر این باور بودند که صعودهای انفرادی بدون طناب، هرچند به‌ظاهر نمایشی از شجاعت و مهارت است، اما همواره با ریسک‌هایی همراه است که حتی ماهرترین کوهنوردان نیز نمی‌توانند آن‌ها را کاملاً تحت کنترل داشته باشند.
ادامه….

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

03 Nov, 12:21


صحنه های از اقدام بحث برانگیز آلپینیست اتریشی مرحوم هانس پتر آئور

هانس‌یورگ آئور، یکی از آلپینیست‌های مشهور اتریشی، به دلیل سبک خاص و پرخطر خود در صعودهای انفرادی بدون طناب، ( فری سولو) در جامعه کوهنوردان فنی جهان ( آلپینیستها) به یک چهره جنجالی تبدیل شد.

آئور در سال ۱۹۸۴ در تیرول اتریش متولد شد و از سنین جوانی به کوهنوردی و صعودهای جدی علاقه‌مند شد. …ادامه…

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

02 Nov, 17:58


گورتکس چیست: راهنمای جامع فناوری پوشاک ضدآب و تنفسی

📍به عنوان یک کوهنورد، طبیعت‌گرد یا فعال در فضای باز، احتمالاً با نام گورتکس آشنا هستید یا در تجهیزات خود از محصولاتی استفاده می‌کنید که از پارچه‌های گورتکس ساخته شده‌اند.
📍شاید هم این سوال برایتان مطرح باشد که گورتکس چیست و چگونه عمل می‌کند.

📍در ادامه سلسله مطالب درمورد پوشاک کوهنوردی و در این مقاله، به بررسی ویژگی‌های گورتکس، نحوه عملکرد این غشای تنفس‌پذیر و ضدآب، انواع مختلف پارچه‌های گورتکس و نکات مهم مرتبط با آن می‌پردازیم.

📍همچنین، فرآیند تولید غشای گورتکس، رقبا، انتقادات و دیگر جنبه‌های این محصول را مورد بررسی قرار داده‌ام.

📍شما را به مطالعه این مطلب در سایت دعوت می‌کنم:

https://www.amir.ahmadi.li/what-is-gore-tex-a-comprehensive-guide-to-waterproof-and-breathable-clothing-technology/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

29 Oct, 16:56


کاپشن کوهنوردی: بررسی جامع انواع آن و نکات مهم برای انتخاب و نگهداری

📍کوله‌ی خالی تشکیل شده است از: کوله‌پشتی، یک دست لباس خشک که در بسته‌بندی ضد آب قرار دارد، کیف کمک‌های اولیه و بقا، چراغ پیشانی و کاپشنی مناسب فصل است.

این جمله شاید در وحله اول ساده بنظر برسد، اما بخوبی اهمیت همراه داشتن یک کاپشن مخصوص فصل و یا بادگیر را نشان می‌دهد.

📍پس از تعریف پوشاک کوهنوردی و بررسی انواع الیاف و آشنایی با سیستم لایه‌ای و نکات ضروری برای احیای ساختار ضد آب، اکنون اجازه بدین در سلسله مطالبی، بررسی دقیق‌تری به انواع پوشاک کوهنوردی و طبیعت‌گردی داشته باشیم.

📍در مطلبی که در سایت قرار دادم، تعریف دقیق از کاپشن و دسته بندیهای و انواع آن از جمله:
🎯انواع کاپشن‌های هاردشِل تنفسی و غیر تنفسی
🎯کاپشن‌های سافت‌ش
ِل و بادگیر
🎯انواع دسته بندی کاپشن‌های لایه گرمایشی
🎯کاپشن‌های هیبریدی

بررسی شده و نکات کلیدی برای انتخاب و نگهداری از آن‌ها را عنوان کردم:

📍شما را به مطالعه این بخش و راهنمای مهم دعوت می‌کنم:

https://www.amir.ahmadi.li/hiking-and-mountaineering-jackets-a-comprehensive-guide-to-types-selection-and-maintenance-tips/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

26 Oct, 13:53


لینک مجموعه مطالب در مورد پوشاک کوهنوردی و سیستم چند لایه ای و اهمیت آن

📍در مجموعه مطالب مربوط به پوشاک کوهنوردی، خواندیم که پوشش صحیح به‌عنوان نخستین خط دفاعی بدن در برابر شرایط جوی نامساعد، مانند باد، باران، برف و تغییرات شدید دما، نقشی اساسی ایفا می‌کند.

📍انتخاب درست پوشاک و استفاده از سیستم لایه‌ای، به تنظیم دمای بدن کمک کرده و ریسک‌هایی همچون سرمازدگی، گرمازدگی و تعریق بیش از حد را کاهش می‌دهد.

📍 «سیستم چندلایه‌ای» یا «سیستم پوست پیازی» دقیقاً چیست؟ چرا به این نام شناخته می‌شود و چگونه به کوهنوردی ارتباط پیدا می‌کند؟

برای آشنایی بیشتر و تخصصی با پوشاک کوهنوردی، این مجموعه مطالب را دنبال کنید:

📍 پوشاک کوهنوردی و اهمیت آن برای عملکرد ایمن

📍 سیستم چندلایه‌ای در پوشاک کوهنوردی

📍بررسی الیاف و عایق‌های مورد استفاده در پوشاک کوهنوردی

📍 ویژگی پارچه‌های پوشاک کوهنوردی

📍 تکنولوژی‌های جدید در پارچه‌های ضد آب و تنفس‌پذیر


📍لینک مستقیم به سایت:
کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی:

https://www.amir.ahmadi.li

🗻🗻🗻🌋🌋🌋🗻🗻🗻

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

24 Oct, 09:54


احیای پوشش ضدآب (DWR) و اهمیت آن در لباس‌های کوهنوردی

📍در مطلب قبل که درباره تکنولوژی‌های مدرن مورد استفاده در لایه بیرونی پوشاک کوهنوردی بود، متوجه شدیم که این پارچه‌ها از ترکیب لایه استر آبدوست، یک غشای تنفس‌پذیر و پارچه محافظ اصلی تشکیل شده‌اند (لمینت‌های دو جزئی میکروپوروس و هیدروفیلیک).
همچنین خواندیم که سطح بیرونی این پارچه‌ها با لایه‌ای شیمیایی که به آن اصطلاحاً DWR می‌گویند، پوشانده می‌شود.

📍پوشش مقاوم در برابر آب (Durable Water Repellent - DWR) یکی از عوامل کلیدی برای ایجاد خاصیت ضدآبی و پشتیبانی از تنفس‌پذیری در پارچه‌های پوشاک فعالیت در هوای باز است.

📍این پوشش روی لایه خارجی پارچه‌ها از جنس پلیمرهای مختلف اعمال می‌شود و به جلوگیری از نفوذ آب و روغن کمک می‌کند. و باعث می‌شود آب به شکل قطرات روی سطح پارچه جمع شده و از روی آن سر بخورد، و به این ترتیب از اشباع شدن پارچه جلوگیری شود که مانع از کاهش قابلیت تنفس آن می‌گردد.

📍نکته مهم این است که با گذشت زمان، این پوشش نیاز به تمدید دارد تا کارایی آن حفظ شود. اما چگونه؟

📍در مطلبی که در سایت قرار داده‌ام، این پوشش شیمیایی و مراحل احیای آن را بررسی کرده‌ایم.

شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت می‌کنم:

https://www.amir.ahmadi.li/revival-of-water-repellent-coating-dwr-and-its-importance-in-mountaineering-clothing/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

22 Oct, 18:15


تکنولوژی‌های جدید در پارچه‌های تنفسی و ضد آب

📍تصمیم داشتم در مورد احیا و بهبود خاصیت ضد آب پوشاک و کوله پشتی چند جمله بنویسم. اما دیدم تا موضوع تکنولوژی های مورد استفاده در این پوشاکها را بررسی نکنیم، تقریبا نمیشه در مورد احیای آنها هم صحبتی بمیان آورد.

📍در سلسله مطالب اخیر در مورد پوشاک کوهنوردی و سیستم لایه‌ای، به بررسی لایه‌های مختلف، به‌ویژه لایه بیرونی پرداختیم و دیدیم که این لایه به دو نوع لایه بیرونی سخت و نرم (هارد شِل و سافت شِل) تقسیم می‌شود.

📍پارچه‌های لایه بیرونی سخت اغلب از چندین لایه تشکیل می‌شوند، که شامل موارد زیر هستند:

- پوشش‌های میکروپوروس،
- پوشش‌های هیدروفیلیک،
- لمینت‌های دو جزئی میکروپوروس و هیدروفیلیک،
- پوشش شیمیایی DWR (Durable Water Repellent).

📍در مطلبی که در سایت قرار داده‌ام، به تکنولوژی‌های مورد استفاده در این پوشش‌ها از نزدیک نگاهی خواهیم انداخت و وظیفه هر یک از این لایه‌ها، به‌خصوص DWR، را بررسی خواهیم کرد.

📍شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت می‌کنم:

https://www.amir.ahmadi.li/new-technologies-in-breathable-and-waterproof-fabrics/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

20 Oct, 09:12


ویژگی پارچه‌های پوشاک کوهنوردی.

📍شاید بارها برایت این سوال پیش آمده باشد که پوشاک کوهنوردی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد و معنی این همه نام‌های اختصاری مانند:
Water Resistance و
Water Repellent، Waterproof، Hydrophilic، Hydrostatic Pressure، MVTR، UPF، SPF، PTFE و DWR،….
که روی برچسب اکثر پوشاک کوهنوردی نوشته شده، چیست؟

📍در مطالب قبلی، درباره این خصوصیات توضیح داده شده است.
این ویژگی‌ها عبارتند از:
- مقاوم در برابر سایش
- مقاوم در برابر باد
- مقاوم در برابر آب
- مقاوم در برابر اشعه فرابنفش
- تنفس‌پذیر

📍در این مطلب که در سایت قرار داده شده، به بررسی دقیق‌تر این ویژگی‌ها پرداخته‌ایم و با اصطلاحاتی مانند “جدول ستون آب”، “جدول پرتو فرابنفش” ، “پارچه‌های آب‌دوست و غیر آب‌دوست”، “پارچه‌های دافع آب تنفسی و غیر تنفسی” و “غشاهای تنفسی و کمی با لایه شیمیایی DWR” آشنا می‌شویم.

📍شما را به خواندن این مطلب جذاب دعوت می‌کنم:

‏ https://www.amir.ahmadi.li/mountaineering-clothing-and-their-fabric-characteristics/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

14 Oct, 08:29


تصاویر قدیمی کوهنوردان و کوهنوردی

دومین کتاب کوهنوردی که خواندم، ترجمه کتاب “نانگاپاربات” بود، با تصاویری زیبا که من را به شدت مجذوب خودشان کرده بود؛ به‌ویژه تصاویر مربوط به صعود آلمانی‌ها که هرمان بول نیز در آن حضور داشت.
بعدها فهمیدم که تصاویر قدیمی کوهنوردی به طرز عجیبی من را جذب خودشان می‌کنند. این روزها، با وجود ابزارهای ترمیم عکس که توسط هوش مصنوعی پشتیبانی می‌شوند، حس و حال این تصاویر دوچندان شده است.

نمونه‌اش این تصویر مربوط به اکسپدیشن صعود اورست است که جرج مالوری و اندرو سندی اروین (دو نفر ایستاده سمت چپ) نیز در آن حضور دارند.
از همه جالب‌تر، اینکه علت پافشاری مالوری برای نمایش پوتین‌هایش در عکس بدونم.
و اگر اروین می‌دانست که صد سال بعد پوتین‌هایش خبرساز خواهند شد، شاید او هم بیشتر آن‌ها را به نمایش می‌گذاشت.

هر چه که باشد، ممنون از این تصویر زیبا و پر رمز و راز!
و با آرزوی شادی روح تمام کوهنوردانی که دیگر در بینمان نیستند.🤲

امیرسعید احمدی

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

13 Oct, 09:41


آیا تاریخ کوهنوردی معاصر در حال تغییر است؟

همانطور که تا کنون در تاریخ ثبت شده و مشهور است ، قله اورست برای نخستین بار در سال ۱۹۵۳ توسط شرپا تنسینگ و سر ادموند هیلاری فتح شد.

گفته میشود صعود ان دو به افتخار تاجگذاری ملکه الیزابت انجام شده بود.

حدود سی سال قبل از صعود تنسینگ و هیلاری، تیم صعود نهایی دیگری متشکل از جورج مالوری و اندرو ایروین در قالب یک تیم اکسپدیشن بزرگ برای صعود قله اورست تلاش کرده بودند.

جرج مالوری و اندرو ایروون آخرین بار در ۸ ژوئن ۱۹۲۴ زنده دیده شدند، در حالی که در حال حرکت به سمت قله بودند.

نقل است که آنان در جایی پائینتر از قله اورست ناپدید شدند. پس از ناپدید شدن این دو کوهنورد، این سوال مطرح بود: آیا آن‌ها به قله رسیده و در مسیر بازگشت گرفتار حادثه شدند؟

در سال‌های اخیر، با عقب‌نشینی یخچال‌های اورست، بقایای جسد جرج مالوری در سال ۱۹۹۹ توسط یک کوهنورد آمریکایی پیدا شد. اما چیزی که بر ابهامات افزود، نبودن عکسی از همسر او در میان وسایلش بود؛ عکسی که مالوری قول داده بود آن را بر فراز قله بگذارد.
این موضوع به نظریه اولین فاتحان اورست نیروی تازه‌ای بخشید.

هفته گذشته، تیم نشنال جئوگرافیک به سرپرستی جیمی چین، چکمه‌ای به همراه بقایای پای انسان را کشف کردند.
روی جورابی که در چکمه بود حرف اسم و فامیل اندرو کامین اروین به اختصار دوخته شده بود.

باور بر این بود که چکمه متعلق به اندرو کامین «سندی» اروین باشد، کوهنوردی که صد سال پیش در ژوئن ۱۹۲۴ در راه صعود به قله اورست به همراه جورج مالوری ناپدید شد.

اروین که شخصیت و عکاس نسبتا شناخته شده ای بود هنگام مرگ 22 سال داشت. ایروین همیشه دوربین عکاسی به همراه داشت.

با این حال، دوربین اروین که ممکن است راز این صعود تاریخی را فاش کند، همچنان مفقود است.

محققان امیدوارند که این دوربین پس از یک قرن، پاسخ این معمای بزرگ را آشکار کند.

اگر علاقه‌مند هستید در مورد صعود تاریخی آن تیم به سرپرستی جورج مالوری بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنم مطلب راز خفته در اورست را بخوانید:
👇👇👇👇👇👇👇👇

https://www.amir.ahmadi.li/mallory-or-hilary/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

10 Oct, 08:19


ایستگاه و رصدخانه سفینکس یکی از مرتفع‌ترین و پیشرفته‌ترین رصدخانه‌های جهان و ایستگاههای راه آهن است که در ارتفاع ۳۵۷۱ متری از سطح دریا، بر فراز گردنه‌ی یونگفراو یوخ (Jungfraujoch)، بین کوه‌های معروف یونگفراو و ایگر در آلپ سوئیس قرار دارد. این مکان به‌ عنوان بام دنیا و گنجینه اسرار کهکشان شناخته می‌شود و تلفیقی زیبا از علم و طبیعت را به نمایش می‌گذارد.

این ایستگاه از چندین طبقه تشکیل شده است. طبقه زیرین آن ایستگاه راه‌آهن یونگفراو است که با عبور از دل کوه و دیواره‌های کوه ایگر، شاهکاری از مهندسی را به نمایش می‌گذارد. ایستگاه سفینکس که در دهه ۱۹۳۰ میلادی ساخته شده، بخشی از مجموعه علمی-تحقیقاتی یونگفراو است و به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصربه‌فردش، هم مقصدی علمی و هم مکانی محبوب برای گردشگران است.

از تراس‌ها و سکوهای بازدید این رصدخانه، چشم‌اندازهای باشکوهی از قله‌های برف‌پوش یونگفراو و ایگر و همچنین یخچال طبیعی آلچ قابل مشاهده است. دسترسی به این ایستگاه، از طریق قطار یونگفراو (Jungfraubahn) که از ایستگاه‌های کلاین شایندگ یا شهر گریندلوالد امکانپذیر است.

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

08 Oct, 12:24


بررسی الیاف و عایق‌های مورد استفاده در پوشاک کوهنوردی

📍پس از بررسی اهمیت پوشاک در کوهنوردی و سیستم لایه‌بندی، در این مطلب به بررسی و مقایسه دو دسته اصلی از الیاف و عایق‌هایی که در لباس‌های کوهنوردی استفاده می‌شوند میپردازیم: الیاف طبیعی مانند پنبه، پشم و پر و الیاف مصنوعی مثل پلی‌استر و نایلون و زیر مجموعه‌های آنها.

📍 هر کدام از این مواد ویژگی‌های خاص خود را دارند؛ پشم و پر به دلیل عایق‌بودن در سرما، قدمتی دیرینه در حفاظت از بدن در سرما دارند، اما الیاف مصنوعی به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت و سرعت خشک‌شدن، در کوهنوردی مدرن جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند.

📍شما را به مطالعه این مطلب دعوت میکنم:

🔗 لینک مقاله


https://www.amir.ahmadi.li/mountaineering-clothing-different-fibers-and-insulating-materials/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

04 Oct, 14:18


دوستان عزیز و مهربان،
وقتتان بخیر و شادی،

در صورتی که مطالب این کانال را مفید می‌دانید، بسیار سپاسگزار خواهم بود لینک کانال را با دوستانتان به اشتراک بگذارید تا آنها نیز از مطالب این کانال و سایت اینترنتی بهره‌مند شوند.

از ویژگی‌های برجسته و ارزشمند کوهنوردان، روحیه تقسیم و اشتراک است.

با سپاس فراوان.

لینک کانال تلگرام:
‏https://t.me/amir_saeid_ahmadi

لینک سایت:
https://www.amir.ahmadi.li

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

30 Sep, 16:59


سیستم چند لایه‌ای در پوشاک کوهنوردی و اهمیت آن

📍در مطلب قبلی که به‌طور کلی به موضوع پوشاک و اهمیت آن در کوهنوردی پرداخته شد، توضیح داده شد که پوشاک کوهنوردی به‌عنوان اولین خط دفاعی بدن در برابر شرایط جوی نامساعد از جمله باد، باران، برف، و تغییرات شدید دما نقش حیاتی دارد.

📍انتخاب پوشاک مناسب و استفاده از سیستم لایه‌ای می‌تواند به تنظیم دمای بدن کمک کرده و خطراتی مانند سرمازدگی، گرمازدگی، و تعریق بیش از حد را به حداقل برساند.

📍لباس‌ها با ایجاد لایه‌ای عایق در کنار پوست، کوهنوردان را قادر می‌سازند که در شرایط مختلف آب‌وهوایی احساس راحتی نسبی داشته باشند. البته در کوهنوردی، راحتی موضوعی نسبی است و باید بر اساس شرایط و محیط تنظیم شود.

📍یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها در پوشاک کوهنوردی، توانایی لباس‌ها در حفظ تعادل بین خشک ماندن و حفظ دمای مطلوب بدن است. این پوشاک باید در برابر رطوبت، باد، و سرما مقاوم باشند و همچنین در برابر اصطکاک و اشعه فرابنفش مقاومت کنند.
علاوه بر این، انعطاف‌پذیری لباس‌ها در برابر تغییرات ناگهانی شرایط جوی یا وضعیت بدنی نیز اهمیت زیادی دارد. این انعطاف‌پذیری به معنای نرمی نیست، بلکه به معنای توانایی پوشاک در سازگاری با تغییرات فیزیکی و محیطی است.

📍در اینجا است که سیستم چندلایه‌ای پوشاک نقش کلیدی خود را ایفا می‌کند.

📍اما این «سیستم چندلایه‌ای» یا همان «سیستم پوست پیازی» چیست؟ چرا به این نام خوانده می‌شود و چگونه با کوهنوردی ارتباط دارد؟

در این مطلب به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

https://www.amir.ahmadi.li/climbing-clothing-and-layering-system/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

18 Sep, 07:52


پوشاک کوهنوردی و اهمیت آن برای عملکرد بهتر و ایمن

📍انتخاب تجهیزات مناسب و استاندار بخصوص پوشاک مناسب فعالیت کوهنوردی، کوهپیمایی، طبیعتگردی، نه‌تنها در افزایش ایمنی و راحتی هلاقمندان این فعالیت‌ها نقش دارد، بلکه بر عملکرد و بهره‌وری آنان در شرایط مختلف جوی تأثیر بسزایی می‌گذارد.

📍در مطلبی که از اولین سلسله از مطالب در خصوص «تجهیزات کوهنوردی» است، به اهمیت پوشاک مناسب در کوهنوردی و بعد از آن به سیستم اصطلاحا « پوست پیازی» میپردازیم.

📍در این مطلب همچنین به ویژگی‌ها و تکنولوژی‌های مدرن پوشاک کوهنوردی مواد باکیفیت برای حفاظت در برابر سرما، گرما و رطوبت اشاره می‌شود.

ادامه مطلب:

https://www.amir.ahmadi.li/climbing-clothing-and-its-importance-for-better-and-safer-performance/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

15 Sep, 17:45


زندگی پرشور یک انسان که شاید یتی را دیده است!

بمناسبت هشتادمین سالگرد میلاد راینهولد مسنر.

در ادامه سلسله مطالب و به عنوان آخرین مطلب از این سلسله مقاله که مرتبط با رینهولد مسنر و به مناسبت ۸۰ سالگی این کوهنورد بزرگ است، خلاصه‌ای از زندگی ورزشی او در سایت منتشر کرده‌ام.

این مطلب به دستاوردهای او در صعودها و بازگشایی‌های نخستین و صعودهای بدون استفاده از کپسول اکسیژن کمکی، ترویج سبک آلپی در کوهنوردی، تأسیس موزه‌های کوهستان، و ماجراجویی‌هایی چون عبور از قطب جنوب و بیابان گبی و نقش او در سیاست‌گذاری‌ در سطح کلان برای حفاظت از محیط زیست و کوهستانها اشاره دارد.

شما را به مطالعه این مطلب دعوت می‌کنم:

https://www.amir.ahmadi.li/on-the-occasion-of-reinhold-messners-80th-birthday/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

11 Sep, 08:31


شوخی با مسنر بی اعصاب نزدیک بود کار دست مجری برنامه دوربین مخفی بدهد!

📍راینهولد مسنر، مشهور است که مدافع سرسخت طبیعت و مخالف ساخت‌وسازهای توریستی در کوهستان‌ها است.

📍در اوایل دهه ۹۰ میلادی او قربانی یک شوخی «برنامه تلویزیونی دوربین مخفی» شد.

📍ماجرا از این‌قرار بود که در روز تولد مسنر، یکی از دوستان بسیار نزدیک وی از مسنر درخواست میکنه که او به عنوان راهنما ایشان را به قله ماترهورن هدایت کند. مسنر هم قبول میکنه و عازم مسیر یال شمال شرقی ماترهورن میشوند.

📍عوامل برنامه دوربین مخفی که قبلاً یک کیوسک فروش تنقلات را توسط هلیکوپتر به مسیر دیواره شرقی منتقل کرده بودند، در محلی که انتظار چنین سازه‌ای نمی‌رفت، منتظر مسنر بودند.

📍مسنر و همراهش وقتی به ان محل میرسند، ابتدا متعجب شده و سعی میکند آرام بماند و فروش مجله و روزنامه را به تمسخر میگیرد، اما وقتی دید که فروشنده حتی یکی از کتاب‌های خودش را هم می‌فروشد، خشمگین شد و اعتراض میکند و این اعتراض شدت پیدا میکند و در نهایت با آمدن مجری برنامه توسط هلیکوپتر همه‌چی ختم بخیر میشود...

https://www.amir.ahmadi.li

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

08 Sep, 09:00


راینهولد مسنر: ایستاده بر شاخ غولها

📍در ادامه سلسله مطالب به مناسبت هشتادمین سالگرد میلاد مسنر، به مقاله‌ای با عنوان «ایستاده بر شاخ غول‌ها» می‌رسیم که از یک جمله معروف آلبرت اینشتین الهام گرفته شده است.
📍این فیزیکدان برجسته به نیوتون و ارشمیدس به‌عنوان غول‌های علمی اشاره کرده و گفته است: "زمانی دنیا را بهتر می‌بینی که بر شانه‌های غول‌ها بایستی."

📍این جمله حقیقتی بزرگ را در خود نهفته دارد؛ هر تغییر و موفقیتی بر پایه نظریه‌های پیشین شکل می‌گیرد. در کوهنوردی هم، باید اعتراف کرد که بسیاری از دیدگاه‌های راینهولد مسنر با واقعیت‌های موجود در این ورزش مطابقت دارد.

📍منتقدان مسنر اغلب او را به داشتن غروری غیرضروری و نگاهی از بالا به پایین متهم می‌کنند. در مقابل، بسیاری دیگر بر این باورند که او فلسفه‌ای عمیق و دیدگاهی گسترده نسبت به کوهستان دارد. شاید بتوان نگاه او را در یک جمله خلاصه کرد: «ایستاده بر شاخ غول‌ها.»

📍مطلبی که در پیش روی شماست، بخشی از مصاحبه و گفتگویی است که توسط «اش روتن» انجام شده و در تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۲۰ در سایت اکسپلورر وب منتشر شده بود.

📍به دلیل نکات جالب و ارزشمند این مصاحبه، تصمیم گرفتم بخش‌های مهم آن را به فارسی ترجمه کنم و در اختیار دوستان و مخاطبان سایت قرار دهم. امیدوارم مورد توجه شما قرار گیرد.

https://www.amir.ahmadi.li/standing-on-the-shoulders-of-climbing-giants/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

05 Sep, 13:15


موزه کوه مسنر و طراحی زها حدید

موزه کوه مسنر (Messner Mountain Museum) مجموعه‌ای از موزه‌هایی است که توسط راینهولد مسنر، کوهنورد معروف، برای نمایش تاریخ و فرهنگ کوهنوردی ساخته شده است. یکی از مهم‌ترین موزه‌های این مجموعه، موزه کورون است که توسط زها حدید در قلب دلومیتها طراحی و اجرا شده.

زها حدید (۱۹۵۰ عراق - ۲۰۱۶ میامی، آمریکا).
یکی از بزرگ‌ترین معماران جهان بود که با سبک منحصر به فرد خود شهرت جهانی یافت. او در سال ۲۰۰۴ موفق به کسب جایزه پریتزکر، معتبرترین جایزه معماری، شد. حدید در این پروژه با استفاده از فرم‌های منحنی و ارگانیک، موزه‌ای طراحی کرد که گویی از دل کوه خارج شده است. این ساختمان به گونه‌ای طراحی شده که بخشی از صخره‌های طبیعی را بازتاب می‌دهد و با طبیعت اطراف هماهنگ است.

فضای داخلی موزه شامل تونل‌هایی با طراحی مدرن و پنجره‌های بزرگ است که چشم‌اندازهای فوق‌العاده‌ای از کوه‌های اطراف را به نمایش می‌گذارند. نمایشگاه‌های این موزه به تجربه‌های راینهولد مسنر و فلسفه او در مورد کوه‌ها و تأثیر آن‌ها بر فرهنگ‌های گوناگون می‌پردازند.

ادامه مطلب در مورد موزه کوهستان مسنر

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

03 Sep, 14:53


موزه‌های کوهستان مسنر: سفری به قلب کوه‌ها در محیطی سحر انگیز

در دو مطلب گذشته، که یکی مصاحبه اختصاصی فصلنامه کوه با آقای مسنر بود و دیگری مقاله‌ای که در حقیقت رزومه ورزشی آقای مسنر بود، صحبت از مصاحبه در یک قلعه و این‌که مسنر در قلعه زندگی می‌کند، به میان آمد.

بله، آقای راینهولد مسنر پس از اینکه کوهنوردی حرفه‌ای خود را کنار گذاشت و دیگر جایی باقی نمانده بود که صعود یا پیمایش نکرده باشد، تصمیم گرفت در یکی از قلعه‌هایی که بعدها نیز محل سکونتش شد، یک موزه کوهنوردی و تبت‌شناسی راه‌اندازی کند. این ایده که برای استانداران تیرول جذاب به نظر رسید، موجب شد که از آقای مسنر حمایت کنند، به نحوی که به زودی هفتمین بخش از این سلسله موزه‌ها بازگشایی خواهد شد که سه‌تای از آنها قلعه‌های قدیمی بازسازی شده هستند.

یکی از جذابیت‌های این سلسله موزه‌ها این است که در منطقه تیرول بین شهرهای کوهستانی مِران و برونگ که در دل دولومیت‌ها قرار دارند، پراکنده هستند و بازدیدکنندگان می‌توانند از موزه‌ای به موزه دیگر با تم‌های گوناگون کوهنوردی بازدید کنند و یا بهتره بگم پیمایش کنند و دیدن کنند، که این خود کمتر از یک ماجراجویی جذاب نیست.
موزه گردی کوهنوردی به سبک مسنر!

در مطلبی که در سایت قرار داده‌ام، با این سلسله موزه‌ها , نقد ها و تحسین‌ها و حاشیه‌های این پروژه آشنا می‌شویم:

https://www.amir.ahmadi.li/messner-mountain-musium/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

02 Sep, 14:58


راینهولد مسنر، کوهنورد تمام دوران‌ها

مدتی بود تصمیم داشتم که در مورد «راینهولد مسنر» یا آن‌طور که در ایران نام ایشان را می‌نوشتیم «رینولد مسنر»، مطلب و رزومه‌ای از فعالیت‌های ایشان گردآوری کنم، اما همیشه یک مطلب یا مطالب دیگری پیش می‌آمدند و مرا با خودشان به کوه می‌بردند!

راینهولد مسنر در ماه سپتامبر ۱۹۴۴ متولد شده و هفته آینده ۸۰ ساله می‌شود!
به همین دلیل، عزم خود را جزم کردم که مجموعه‌ای از مطالب و مقالات را در مورد ایشان گردآوری کنم و در سایت منتشر کنم.

اولین بخش از این سلسله مطالب، مصاحبه‌ای بود که نزدیک به ۳۰ سال پیش، فصلنامه کوه با راینهولد مسنر انجام داده بود.

در مطلبی دیگر، اما بیایید نگاهی داشته باشیم به کارنامه ورزشی و دست‌آوردهای کوهنوردی و ماجراجویانه راینهولد مسنر، «آقای کوهنوردِ کوهنوردان»
بیندازیم:

https://www.amir.ahmadi.li/reinhold-messner-mountaineer-of-all-time/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

01 Sep, 11:11


فشار شهرنشینی مردم را به کوه میکشاند.

گفتگوی اختصاصی با کوهنورد برجسته دوران، «راینهولد مسنر» با فصلنامه کوه


این مصاحبه، بازنشر گفتگوی اختصاصی است که در اواسط دهه ۷۰ شمسی توسط آقای مسعود اشرفی در قلعه و موزه کوهنوردی مسنر، واقع در شمال ایتالیا، انجام شده بود. اگر اشتباه نکنم، این مصاحبه در شماره ۲/۳ فصلنامه کوه نیز به چاپ رسیده بود.

https://www.amir.ahmadi.li/interview-with-reinhold-mesner/

کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی

28 Aug, 06:34


راهنمای خرید و نگهداری فلاسک کوهنوردی

📍آیا تصمیم داری یک فلاسک برای حمل و نگهداری آب گرم برای چای یا قهوه و یا حتی برای سرد نگه داشتن آب و نوشیدنی‌هایت در کوه و طبیعت‌گردی انتخاب و خرید کنی؟

📍آیا به دنبال یک راهنمای جامع برای این موضوع هستی؟

📍در مطلبی که آماده و در سایت قرار داده‌ام، بطری‌های دو جداره معروف به (ترموس) یا (فلاسک) را بررسی می‌کنیم و با شاخص‌های مهم برای انتخاب یک فلاسک خوب و با کیفیت مخصوص کوهنوردی و طبیعت‌گردی آشنا می‌شویم.

📍شما را به خواندن این مطلب دعوت می‌کنم.

https://www.amir.ahmadi.li/thermos-review/