یاسر عرب @yaser_arab57 Channel on Telegram

یاسر عرب

@yaser_arab57


که نام آینه
بیرون ز کوره‌ها
سنگ است!

ادمین
@yasershaban

یاسر عرب (Persian)

با عضویت در کانال تلگرام "یاسر عرب"، زیر نظر یاسر، منتقد و فعال فرهنگی، به دنیایی از نقد و بررسی هنرهای تجسمی و ادبی خواهید پرداخت. این کانال یک فضای آموزشی و پر بار برای علاقه‌مندان به هنر و ادبیات است. یاسر، با سبک خود، آثار هنرمندان و نویسندگان مختلف را بررسی می‌کند و تحلیل‌های جذابی ارائه می‌دهد. توصیه می‌کنیم در کانال "یاسر عرب" عضو شوید تا از آخرین مطالب و نظرات او بهره‌مند شوید. برای عضویت در این کانال، به آدرس @yaser_arab57 مراجعه کنید.

یاسر عرب

20 Nov, 13:33


از بدیهی‌‌ترین امکانات محروم مانده‌اند...


زهک شهرستانی کوچک در شمال استان سیستان و بلوچستان است. در این شهر مدرسه‌ی ابتدایی دخترانه‌‌ای وجود دارد که ۱۸۰ دانش‌آموز در دو نوبت از پنج روستای اطراف در آن درس می‌خوانند.
از زمان ساخت این مدرسه تا به حالا، سرویس‌های بهداشتی نیمه‌کاره مانده است و هنوز نتوانسته‌اند برای بچه‌ها داخل مدرسه سرویس بهداشتی بسازند.
در این مدت اکثر دانش‌آموزان بخاطر مسیر طولانی مدرسه تا خانه‌شان دچار مشکل شدند‌ و با توجه به سن و سال کمشان شرایط سختی را تحمل می‌کنند.
حالا برای آنکه بتوانیم مشکل این دانش‌آموزان را حل کنیم، به ۲۵ میلیون تومان نیاز است.


لینک پرداخت از طریق سایت منهای فقر
کارت: 5041721111902848
شبا:530700001000228472379001
(به نام خیریه منهای‌ فقر - بانک رسالت)



@menhayefaghr

یاسر عرب

19 Nov, 14:24


١.خلق نقدینگی
٢‌.ایجاد تورم
٣.افزایش گرانی
٤.فشار بر اقشار مختلف
٥.پاره شدن رشته‌ی صبر جامعه
٦.تمایل به‌ حضور در کف خیابان برای اعتراض
٧. عدم صدور مجوز و ساختن بستر راهپیمایی اعتراضی
٨.هجوم معترضین به خیابان و آغاز اعتراضات خشن
٩.اغتشاش خواندن اعتراضات و برخورد سخت و سرکوب معترضین، توسط حامیان منتفع و معتقد حکومت
١٠. به حاشیه رفتن مسائل اصلی کشور و ایجاد فضای خون و خشم و انتقام و زخمی شدن روان رنجور جامعه

بازی از نو؛

١.خلق نقدینگی
٢‌.ایجاد تورم
٣.افزایش گرانی
و ...

@yaser_arab57

یاسر عرب

18 Nov, 16:21


🌸 آنچه حاتمی کرد و دیگران نکردند

👈 سینمایِ ایران تا پیش از حاتمی تقلیدی کودکانه از سینمایِ هند و هالیوود بود. مانندِ
سینمایِ ژانرِ وحشت ساموئلِ خاچیکیان که تقلیدی از سینمایِ هالیوود بود و مابقی فیلم‌ها که شکلی مبتدیّانه و تقلیدی از سینمایِ هند بودند.

👈 تا اینکه موجِ نو سینمایِ ایران آمد و عملاً دو الگو را مد نظر داشتند یا موجِ نو سینمایِ فرانسه یا نئورئالیسمِ سینمایِ ایتالیا یا درام و پلاتی که عملاً هالیوودی بود و  تفاوت فقط در لوکیشن و نام‌ها بود. می‌شد پل نیومن را در ساحتِ ایرانی آن دید.

👈 حاتمی برایِ نخستین بار، لوکیشن و پلات و داستانی ایرانی به تقلید از هزار-و-یک-شب و ویس و رامین و گلستان را به ارمغان آورد.

👈 مسعود کیمیایی می‌گفت به بهروز وثوقی گفتم دقیقاً اینگونه که پل نیومن زمین خورد، تو هم بیفت. دقیقاً پوزخندت شبیهِ مارلون براندو باشد.

👈 امّا حاتمی بازیگرانی را انتخاب کرد که ایرانی-تهرانیِ اصیل بودند یا کاراکترهایی که از فرهنگ و سنّتِ ایرانی برخاسته بودند. سخت است که مجیدِ سوته‌دل و یا حسن کچلش را در میانِ سینمایِ دیگر ممالکِ جهان پیدا کنیم.

👈 کدام اثر از حاتمی، اقتباس یا برداشتی از سینمایِ جهان بود؟! همه آبشخورشان لایِ صفحاتِ ادبیِ ایران بود. از حسن کچل که از ادبیّاتِ فولکلورِ کودکان می‌آمد تا طوقی که از ویس و رامین گرفته شد تا خواستگار که از سنّتِ عرفانی و قلندر و ستّارخان و سوته‌دلان و ...

👈 از فرهنگِ ایران می‌گرفت و به سینما می‌داد. حاتمی یکبار گفت کارگردانانِ ما، نگاه می‌کنند بازیگرِ خارجی، چگونه اخم می‌کند؟! چگونه می‌نشیند؟! چگونه مشت می‌زند؟! سپس همان را باسمه‌ای و عاریّه‌ای به خوردِ سینما می‌دهند. من می‌نگرم که  مردمِ کوچه و بازارِ ایران چگونه می‌نشینند؟! چگونه می‌بینند؟! و به سینمایم می‌دهم.

👈 شاید بتوان گفت مبدعِ بی‌رقیبِ سینمایِ قصّه‌گویِ تاریخی، علی حاتمی بود. راهی که از خودش شروع شد و به خودش خاتمه یافت و کسی بعدها نتوانست با او هماوردی کند. روایت کردنِ تاریخ، آنگونه که هنر می‌پسندد نه آنگونه که فکت‌هایِ تاریخی می‌گویند.

👈 رتوریکِ کلامش را در سبکِ ادبیِ دورانِ قاجار و نثرِ منشیّانه‌یِ سعدی می‌توان دید. ازین لحاظ توانست جا پایِ بزرگانِ ادب بگذارد و بزرگترین فیلم‌نامه‌نویسِ ادبی بشود. تا کنون که بی‌رقیب بود تا بعدها چه شود.

👈 در یک کلام، آنچه علی حاتمی به سینمایِ ایران هدیه کرد، قصه‌گوییِ تاریخی، رتوریکِ ادبی، شهرکِ سینمایی، میزانسن و دکوپاژِ ایرانی، عناصرِ فیلمنامه‌نویسیِ ایرانی، سینمایِ ملّی، ابداع و نوآوری و بدعت‌گذاری بود.

👈 آنچه دیگر کارگردانان کردند سینمایِ تقلیدی از موجِ نویِ فرانسه و نئورئالیسمِ ایتالیا و پلاتِ هالیوودی، تقلید از بازیگرانِ فرنگی، تقلید از ضرب‌آهنگ/حس/نگاهِ بازیگرانِ غربی، با ایده‌های وارداتی، عدم استفاده از پشتوانه‌یِ ادبی-فرهنگی ایرانی‌ست.

👈 ساکنان جهان نمی‌خواهد درامِ "سام مندس" یا "مارتین اسکورسزی" را به شکلِ ایرانی ببیند بلکه تراوشاتِ سنّت و فرهنگ و ادبِ ایرانی را می‌خواهند ببینند. شاید اگر حاتمی دو کارِ سیاسی انجام می‌داد، دو تا فحشِ سیاسی می‌داد. کمی پارتی‌بازی در سینمایِ جهان را بلد بود، به جایِ آن سینمای رنگارنگ و جادویی از فرهنگِ ایران، چارتا کپر و سگ و نانِ خشک به عنوانِ ایران نشان می‌داد، اکنون او هم جایگاهی در جهان داشت.

🌸🌸🌸
🆔 @DirectorAliHatami

یاسر عرب

16 Nov, 20:18


این یک متن ویرایش شده است؛ از پدری محکوم به #قصاص نوشته بودم که فقط این چند روز را فرصت دارد تا تتمه‌ی وجه‌المصالحه‌ی ۲۰۰ میلیون‌تومانی اولیای‌دم را تأمین کند.
نوشته بودم که او یک دختر ۸ ساله دارد و در جریان یک مشاجره مرتکب قتل شده و چون این عدد تأمین‌شد، متن را اصلاح کردم.
ارادت

🔹🔹🔹🔹
شماره‌ی کارت دائمی #کارخیر
6393461025410958

پرداخت مستقیم

یاسر عرب

16 Nov, 17:31


این همه زخم، بدون مرحم...

دو فرزند خانواده‌ای از روستاهای لرستان به بیماری پروانه‌ای مبتلا هستند.
پدر ۷۶ ساله آنها در اثر بیماری‌های قلبی از کار افتاده است و دیگر نمی‌تواند به کارگری مشغول باشد.
مادرشان نیز به دلیل بیماری اعصاب و روان لازم است تحت نظر پزشک باشد و به مراقبت نیاز دارد.
خرج درمان و پانسمان دو فرزند با آورده‌ی اندک خانواده می‌گذشت تا جایی که متوجه شدند کلیه یکی از آنها دچار کیست بدخیم شده و نیاز شد به صورت فوری تحت مراقبت و درمان قرار بگیرد.
هزینه‌های درمانی اخیر به قدری بالا بوده است که در این مدت نتوانستند آمپول‌های ماهانه آنها را خریداری کنند و در حال حاضر پانسمان زخم‌های بدنشان به تعویق افتاده و روز به روز بدتر می‌شود.
برای آنکه روند درمانی دو فرزند پروانه‌ای پیش رود، به ۲۵ میلیون تومان نیاز است.

پرداخت مستقیم از سایت
کارت: 5041721111902848
شبا:530700001000228472379001
(به نام خیریه منهای‌ فقر - بانک رسالت)

@menhayefaghr

یاسر عرب

16 Nov, 16:23


صرفه‌جویی چارۀ کار نیست!

▪️اینکه رئیس‌جمهور در منزل لباس گرم بپوشد تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی کند و با مردم صادق باشد قابل تحسین است ولی یک سال دیگر، ماه عسل دولت چهاردهم تمام شده و کسی برای این حرفها تره خورد نخواهد کرد.

▪️کشوری که دومین منابع گاز جهان را در اختیار دارد، هیأت دولتش نباید زیر نور پنجره تشکیل جلسه دهد!

▪️البته صرفه‌جویی پسندیده است ولی چارۀ کار نیست. چارۀ کار، پایان دادن به این شیوۀ حکمرانی است که موجب محدودیت‌های همه‌جانبه بر کشور شده. کشور نیازمند روابط آزاد اقتصادی با جهان و میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و نوسازی صنایع مختلف است تا حداقل بتواند از منابع و ذخایرش استفاده کند و اینچنین نکبتی به ملت تحمیل نشود.

▪️پیشنهاد ما به نظام عزیز اسلامی اینست که پیش از آنکه کار به محرومیت در فیفا بکشد، داوطلبانه و با ابتکار و مدیریت داخلی درهای استادیوم‌ها را بگشاید.

@AmirTafreshi

یاسر عرب

15 Nov, 17:14


عملکرد بعضی وزرای پزشکیان ظلم به مردم است

محمد علی ابطحی: شنیده ام بعضی وزرای آقای پزشکیان که فقط به صندلی وزارت فکر میکرده اند، تا حالا معاون و مدیری عوض نکرده و قبلی ها را هم ابقا ننموده اند
‏اینها احتمالا تا پایان دوره در‌حال بررسی میمانند.
‏این یعنی تزلزل محض در مدیریت کشور.
‏اینها ظلم به مردم و پزشکیان است.

@yaser_arab57

یاسر عرب

14 Nov, 13:48


یک کلام از مادر ایکیوسان!

باری .. اینکه برخی منصاب و مسئولیت‌ها و صندلی‌های تصمیم‌گیری در کشور ما به طرق؛ معامله، مضاربه، مشارکت، رهن و اجاره، سرمایه‌گذاری، سر قفلی و هدیه! اختصاص میابد البته نه جای تعجب است و نه حتی افسوس... بشخصه فرایندهای انتخاب بر مدار شایسته گزینی و توانمندی و رزومه‌‌مرتبط است که موجب تحیر و سوال برایم می‌شود!

نکته‌اما در خصوص ماری است که مدت زیادی گرسنگی کشیده و با پیدا کردن شکاری چرب چنان دهان به بلع آن باز می‌کند که هم شکار می‌میرد و هم خود خفه می‌شود!

مع الاسف این وضعیت به تناسب ارزش ریالی مسئولیت‌ها وخیم‌تر می‌شود. هر چه شانیت پست اقتصادی‌تر جنگ‌ها برای تصرف‌اش شنیع‌تر...

یادم هست یک‌بار ای‌کیو‌سان که بسیار تشنه به خانه رسیده بود از مادر سراغ آب گرفت و مادر که شدت تشنگی او را دید چند برگ را در کاسه‌ی آب انداخت!

حکمت آنکه برگ‌های روی آب مانع از آن می‌شد که او بتواند تمام آب داخل کاسه را به یکباره سر بکشد و دل درد شدید بگیرد!

کاش آنها که در خیابان ... پشت آن ... فروشی مسئولیت‌ها را خرید و فروش می‌فرمایند، دین که هیچ، فقط مادری چون مادر ای‌کیوسان داشتند!


@yaser_arab57

یاسر عرب

14 Nov, 03:24


هنرمند باید صد چیز داشته باشه، که صدمین اون‌ها، هنرش باشه!

اهل سیاست ورزی و کنش‌گری نیز، همچنین!

همانطور که خون با خون شسته نمی‌شه، رادیکالیزم هم با رادیکالیزم استحاله نمیشه!

مرگ، درمان نازندگی نیست!

@yaser_arab57

یاسر عرب

13 Nov, 08:14


١. ادامه؛
چه آنکس که به درگاه باریتعالی به جان ارزد البته بر خوان بوالحسن به نان ارزد!

٢.ادامه!
کار خوب نه در تاریخ گم می‌شود و نه در جغرافیا. قرن‌ها پیش مکتب عرفانی شیخ ابوالحسن خرقانی همان مکتب فلسفه و حکمت ممزوج ایرانی و اسلامی ثمری داد که با گذر زمان از روستای کوچک خرقان تا خیابان انقلاب تهران و از نان تا آش و از سده سوم تا سده چهاردهم گسترده شد.

٣. دریغ
افسوس که سینه‌ی تنگ ما، تاب، و روان پریشان شده‌‌‌مان، توان ندارد که جایگاه رفیع این عارف واصل را درک نماییم.

دوستانی که این شخصیت کم نظیر را می‌شناسند به خوبی می‌دانند که او هم‌سنگ مولانا است و همچنین روستای خرقان امروز می‌توانست قونیه‌ی ایران باشد!

چه فرصت‌هایی که از دست دادیم اسماعیل
چه فرصت‌هایی...

@yaser_arab57

یاسر عرب

12 Nov, 03:27


اگر ده سال پیش بود حتما راجع به سخنان و اطلاعات و افشاگری‌های پالیزدار و این حجم فساد و رانت در سطوح یک عالی مملکت و مسولین، احساس دغدغه و التهاب پیدا کرده و موضع گرفته و یادداشت بلندی می‌نوشتم.

ولی خب، آدم ده سال پیش نیستم.
فکر می‌کنم جامعه هم نباشد‌.

چه، آنچه این افشاگری‌ها باید زلزله‌ی هشت ریشتری در کشور ایجاد می‌کرد، تنها باعث فوت عمیقی در هواست یا تلخندی بر لب!

همین چهار خط را هم برای یادآوری این نکته نوشتم که در حوزه‌ی فساد مردم این بوی تعفن را استشمام می‌کنند، و خودشان می‌دانند چه خبر است.

حالا اینکه یکی دست در ... کند و محتویات را با جزییات بعضا مندرس شده نشان بدهد، راهی به دهی باز نمی‌کند!
چرا که دیگر جان سخن از فسادی نیست که نوع مسئولین در کشور مرتکب می‌شوند. بلکه ام الفسادی است که مناصب را در اختیار آنها قرار می‌دهد!

@yaser_arab57

یاسر عرب

11 Nov, 08:54


ثابت شد که ثابت نیست!

محمد معینی

در این انگار باید درس و عبرتی باشد که یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌ها به باورهای صلب دینی دینداران، از راه آسمان بود که آمد و به هدف خورد وقتی حرف از آن به میان بود که این زمین است که ثابت است و عالم به دور او می‌چرخد. همان وقت که در کتاب مقدس یهودیان (مزمور) خطاب به خدا نوشته بود: «تو زمین را بی‌حرکت و ثابت قرار دادی» یا کلیسای کاتولیک بر مبنای نجوم بطلمیوسی حکم داده بود زمین کره‌ای‌ست بی‌تکیه‌گاه، آویخته در فضا، مرکز عالم اوست و ستاره و سیاره‌ها به دورش می‌گردند.

کوپرنیک خود کشیش بود در لهستان که در این باور چون و چرا کرد ولی چون می‌دانست اندیشه‌هایش دردسرساز خواهد بود، انتشار “فرضیه”اش را که در آن خورشید را مرکز عالم می‌دانست، تا سال آخر عمرش به تاخیر انداخت و تازه کتابش را هم هدیه کرد به پاپ!

بعدتر که فهمیده شد کوپرنیک چه گفته، «قیامت به پا شد»؛ آموزه‌های هزار ساله کلیسا و روح‌القدس داشت زیر سوال می‌رفت؛ آدمی دیگر کانون کائنات نبود، تلقی از دین داشت زیر و زبر می‌شد، مرجعیت مراجع بسیاری داشت ابطال می‌شد، آسمان با ستاره و سیاره‌هایش داشتند فهمیده می‌شدند، ضربه بر جهل آورده بودند... یک قرن بعد از مرگ کوپرنیک، کلیسا گالیله را به محاکمه کشید چرا که گفته بود زمین دور خودش می‌چرخد و دور خورشید. گالیله توبه‌نامه نوشت ولی زیر لب گفت: «با این حال هنوز می‌گردد، درست مثل سابق.»

چهار قرن گذشته و حالا ثابت شده که زمین ثابت نیست، ثابت شده که بین حقیقت و فهم دینی آن دوره چه شکاف عمیقی بوده که با خشم و زور و دادگاه آن را می‌خواستند که بپوشانند، نشد که نشد؛ گو به بهای جاهل نگاه داشتن مردم و نفله شدن و هدر رفتن خیلی‌ها و بر تخت ماندن خودشان... آسمان عالی بود؛ هنوز هم هست!

🌎

برای اطلاعات تاریخی این یادداشت به کتاب “سرگذشت فلسفه ” برایان مگی رجوع کرده‌ام.


@mmoeeni1
@yaser_arab57

یاسر عرب

09 Nov, 19:59


این یک متن ویرایش شده است؛
‏ساعاتی قبل از نوجوانی نوشته بودم که در ۱۴ سالگی و بواسطه‌ی هل‌دادن هم‌بازی‌اش مرتکب قتل شده و مدتی‌ست در کانون اصلاح و‌ تربیت زندانی‌ست.
نوشته بودم که خانواده توان پرداخت دیه را ندارد و اگر تتمه‌ی ۲۰۰ میلیون‌تومانی دیه تأمین‌نشود، او در زندان باقی خواهد ماند….
‏چون این عدد تامین شد، متن را اصلاح کردم.
ارادت

🔹🔹🔹🔹🔹
شماره‌ی حساب دائمی #کارخیر

6393461025410958

‏⁦ پرداخت مستقیم

یاسر عرب

09 Nov, 09:48


🟠 مشهد، عیار وفاق!

🖌دکتر علی‌رضا آزاد

🔸آقای دکتر پزشکیان!
🔸اگر می‌خواهید توانایی خود در وفاق‌آفرینی و عیارِ طرفِ مقابل در وفاق‌خواهی را بسنجید، در مشهد، شهر آقایان جلیلی، قالیباف و علم‌الهدی، بسنجید.

🔸آقای دکتر پزشکیان!
🔸 آیا از آنچه بر دوستان و دوست‌دارن‌تان در این شهر می‌گذرد، آگاه‌اید؟ آیا از خانه‌نشین‌ کردن بسیاری از یارانِ خراسانی‌تان اطلاع دارید؟ آیا به گوش‌تان رسیده که مشهد رکورددار اخراج استادان و پلمپ مکان‌ها فرهنگی‌ست و این روند در ماه‌های استقرار دولت شما نیز همچنان ادامه دارد؟

🔸 عابس قدسی، مدیر کافه‌کتاب آفتاب مشهد، را در همین دولت وفاق، نواختند. مجموعه فرهنگی‌اش را که پاتوق اهالی اندیشه مشهد بود، با ۳۵ پرسنل، یک ماه است که پلمپ کرده‌اند. در حالی که می‌دانند اقتصاد بخش خصوصی در حوزه فرهنگ، چقدر کم‌رمق و شکننده می‌باشد و مشهد بدون این آفتاب فرهنگی، چه کم‌فروغ است.

🔸 علی‌رضا آزاد را سال گذشته از عضویت هيأت علمی الهیات دانشگاه فردوسی مشهد اخراج کرده‌ بودند. در همین دولت وفاق، مدیرانِ جاخوش‌کرده از دولت قبل در دانشگاه،، مجدداً حکم اخراج زدند و حاضر به اجرای دستور مکتوب وزارت علوم برای بازگشت ایشان نشدند تا خاک نفاق در چشم وفاق بپاشند.

🔸 ماجرای این دو یار دیرین، نمونه‌ای از مصائب هر روزه‌ای‌ست که بر اهالی فرهنگ و اندیشه خراسان می‌رود؛ به ویژه کسانی که در ایام انتخابات در مشهد، برای شما چنان بودند که علی(ع) فرمود: "كَانَ لِي فِيمَا مَضَى أَخٌ فِي اللَّهِ"، از این جام‌های بلای هر روزه، بیشتر می‌نوشند.

🔸 آقای دکتر پزشکیان! آیا رواست برخی با شما از وفاق بگویند و در عمل، چنین دلیرانه نفاق پیشه کنند و کنار مرقد امام رئوف، با خانه‌نشین کردنِ تک‌تک رفیقان‌تان، در شهر رقیبان‌تان، تقاص بگیرند؟!

🔸 به ملاحظات خراسان، نیک واقف‌ایم و می‌دانیم با وجود کسانی که سال‌هاست به‌دنبال واتیکانیزه کردن مشهد هستند، وفاق‌آفرینی در اینجا چه دشوار است و کسانی که دم از فرهنگ گفتگوی رضوی می‌زنند، در ایجاد تک‌صدایی و وفاق‌شکنی چه سرسخت‌اند. اما شما نیز بدانید که به همین خاطر است که هر حرکت اصلاحی در مشهد، اجر و اثر دوچندان دارد.

🔸 آقای دکتر پزشکیان! اهالی اندیشه در خراسان، در همه این سال‌ها با وجود تمام محدودیت‌های این دیار، از نواندیشی دینی، تنوع فرهنگی، اصلاح‌ اجتماعی، حقوق شهروندی، مدارای رضوی، عرفان اسلامی، کیان ملی، رسالت نخبگانی و ارزش‌های فراموش‌شده انقلاب اسلامی سخن گفته‌ و بهای آن را داده و برای تحقق‌اش به‌جان کوشیده‌اند. اکنون، آخرین بارقه‌های امیدشان به دولت شما چنان است که گویی: "عیینه نویظره الی الله و الیکم"

روا مدار خدایا که در حریم وصال
رقیب، مَحرم و حِرمان نصیب من باشد.

https://t.me/seyyedhashemfirouzi

یاسر عرب

08 Nov, 19:00


از راه درست
 
محمد فاضلی
 
خبر این است که دولت #سوزاندن_مازوت را ممنوع کرده و تن به پذیرش خاموشی محدود بر اثر کمبود برق داده است. استدلال دولت برای چنین تصمیمی، اثرات مخرب و فاجعه‌بار سوزاندن مازوت بر آلودگی هوا و به دنبال آن، به خطر انداختن سلامت مردم است که می‌تواند در آینده، موجی از بیماری‌های مختلف را بر مردم، نظام اجتماعی و نظام سلامت تحمیل کند.

من فعلاً گذشته سیاست‌گذاری و حکمرانی که باعث این وضعیت کمبود و ناترازی انرژی در کشور شده است را کنار می‌گذارم و می‌پذیرم که یک دو راهی وجود دارد:

اول، مازوت بسوازنیم، آلودگی مخرب تولید کرده و کمبود انرژی را پنهان کنیم.

دوم، مازوت نسوزانیم، خاموشی را به جان بخریم، آلودگی و بیماری تولید نکنیم، و برویم دنبال حل مسأله از راه درست.

دولت اگر به مصوبه خودش درخصوص ممنوعیت سوزاندن مازوت در نیروگاه‌ها پای‌بند بماند، به دلایل زیر کار مهمی انجام داده است.

یک. بلندمدت‌نگری کرده و سلامت مردم را به امر کوتاه‌مدت ترجیح داده است. مریض کردن میلیون‌ها ایرانی، و آوار کردن سیل امراض خطرناک در آینده بر سر خانواده‌ها و نظام سلامت بر اثر سوزاندن مازوت، گزینه عاقلانه‌ای نیست. درد و رنجی که این کار بر مردم در درازمدت وارد می‌کند، بسیار زیاد است. این نوع بلندمدت‌نگری در سیاست عمومی ایران زیاد سابقه‌دار نیست.

دو. دولت، هم‌زمان خود را در معرض فشار اجتماعی ناشی از تحمیل خاموشی‌های محدود بر خانوارها و سایر مصرف‌کنندگان برق قرار می‌دهد. مصرف‌کننده مایل نیست ساعاتی را خاموشی تحمل کند و حتماً سطحی از نارضایتی متوجه دولت می‌شود. این فشار و هم‌زمان پای‌بند ماندن به حفظ سلامتی مردم با نسوزاندن مازوت، ضرورت حل مسأله #از_راه_درست را پیش می‌کشد.

سه. دولت با نسوزاندن مازوت، و خاموشی دادن، مسأله ناترازی انرژی را قابل مشاهده برای همگان می‌سازد و ضرورت پرداختن ریشه‌ای و #از_راه‌_درست را در سطح دستور کار سیاسی و اجتماعی، مطرح می‌کند. مازوت سوزاندن، حل کردن موقت مسأله ناترازی، جارو کردن ناترازی و علل پیدایش آن زیر فرش، و درمان موقت آن از طریق وارد کردن خسارت عظیم‌تر بیماری و ناسلامتی به میلیون‌ها ایرانی است.

چهار. دولت برای آن‌که هم سلامتی را به خط نیندازد، و هم از راه درست مسأله ناترازی را حل کند، مجبور است با مردم حرف بزند و توضیح بدهد. این به معنای ضرورت وارد شدن به گفت‌وگوی بی‌پرده با مردم بر سر مجموعه‌ای از مسأله‌های بنیادین و حیاتی نظیر محیط‌زیست، سلامت، عوامل پیدایش ناترازی، راه‌حل‌های ممکن و ... است.

پنج. دولت با این رویکرد، به جای این‌که مسأله را از سر خودش باز کند و بگوید «حالا مدتی مازوت می‌سوزانیم تا سر و صداها بخوابد، تا بعد فکری به حالش کنیم» وارد چالش حل مسأله می‌شود. این چالش از به رسمیت شناختن مسأله و از ابتدا کنار گذاشتن یک راه‌حل غلط (سوزاندن مازوت) و ایجاد مسأله‌های بزرگ‌تر (نظیر سونامی بیماری‌های خطرناک) در آینده، شروع می‌شود.

دولت می‌تواند به شکلی غیرشعاری، واقع‌بینانه و معطوف به مجموعه‌ای از مسأله‌های واقعی و بنیادین ایران امروز (نظیر ناترازی انرژی، محیط‌زیست، سلامت و ...) این رویکرد را به مبنایی برای وفاق با مردم بر سر حل مسأله‌ها تبدیل کند.

زمین #ممنوعیت_مازوت، زمین تمرین برای در پیش گرفتن این رویکرد عقلانی، بلندمدت‌نگر، البته بسیار دشوار و نیازمند تعامل با مردم و ساختن اعتماد و سرمایه اجتماعی است. این زمینی است که دولت‌ها در ایران بسیار کم روی آن پا گذاشته‌اند، چه رسد به این‌که جدی تمرین کرده باشند.

این زمینی است که در آن #از_راه_درست مسأله را تعریف و حل می‌کنند؛ و البته سختی و هزینه‌اش را هم می‌دانند و می‌پردازند. صداقت و عقلانیت سرمایه‌های ضروری برای ورود به این زمین هستند.
 
@fazeli_mohammad

یاسر عرب

08 Nov, 12:27


قشم پارتی، گدا گرافی و ابهام سیاستی!
یاسرعرب

امروز در خبری دیدم که قشم معضل تکثر متکدیانی از جنس اتباع خارجه دارد!

خیلی هم خوب!
هر چند حضور متکدیان همواره مشکل کشوری بوده، اما همه می‌دانیم الان مسئله 《اتباع》بودن آنهاست.

منظور از اتباع هم بیشتر همان مهاجران شرقی‌اند. به هر حال نظام بعد از یک‌دوره سیاست انبساطی (در مورد افغانستانی‌ها) یک سیاست انقباضی در پیش گرفته و البته نه در آن، 《با دست پیش کشیدن》تعقل حکمرانی دیده می‌شد و نه در این《با پا پس زدن!》رویت می‌شود!

اینکه در قشم کسی محتاج نان شب نمی‌ماند گفته‌ی من نیست ضرب المثل خود قشمی‌هاست‌. مهمترین دلیل هم دريايی سخاوتمند است که آغوش خود را مادرانه بر مردمان این دیار گسترده...

ابهام سیاستی در قشم اما، خشم صغیر و کبیر را برانگیخته، کوچک و بزرگ را به تعارض با یکدیگر آورده، صنایع و خدمات را در تعارض با هم قرار داده، روان مردمان را فرسوده، ظرفیت قشم را معطل گذاشته و این جزیره را تبدیل به منطقه‌ای زندانی کرده!

دوگانه‌ی مدیریتی و تبعاتش بسیار جدی‌تر از این حرفهاست...

جان درد و مسئله در این دو دقیقه توسط دکتر عادل پیغامی‌ بیان شده


دیدن گفتگو

@yaser_arab57

یاسر عرب

08 Nov, 09:54


از سایت IOF برای فارسی زبانان!
و
ایرانیزه شده با اضافه کردن ۴ سازمان!

@yaser_arab57

یاسر عرب

02 Nov, 17:04


و عنوان کردن این مطلب مهم چطور 15 سال طول کشید؟

@yaser_arab57

یاسر عرب

02 Nov, 08:46


تنگه‌ی هرمز بسته شد!

یاسرعرب

در سالهای گذشته بستن تنگه‌ی هرمز اولین راه‌کار اعلامی بزرگوارانی بوده است که با رویکرد هیجانی کشور را سالهاست زخمی و فرسوده کرده‌اند!

غافل از اینکه تنگه‌ی هرمز اساسا ده‌ها سال است که بسته است... البته به روی خود ما، و البته‌تر به دست خودمان!

بله این باور کردنی نیست... اما مگر نه این‌که حقایق هر چه عظیم تر، باور آنها سخت تر است و دروغ‌ها هر چه بزرگتر باور آنها آسان‌تر؟

بخش قابل توجهی از مخاطبان و دغدغه‌مندان شاید فرصت نکنند تمام گفتگوی حقیر با جناب دکتر عادل پیغامی را مشاهده کنند اما شش دقیقه فرصت گذاشتن، برای مایی که ادعای ایران دوستی داریم، سخت و پیچیده نیست!

تنگه‌ی قفل و بست شده‌ی هرمز با فرصت بی نظیرش باید به روی کشور ما باز شود. اینکار تنها به همت خود ما وابسته است.

آنچه در این شش دقیقه مشاهده می‌کنید تنها 《یکی》از ظرفیت‌های بی‌نظیر جزیره جهانی قشم است.

مشاهده گفتگو‌ی کامل

@yaser_arab57

یاسر عرب

01 Nov, 19:30


اینکه مجری محترمِ صدا و سیما در برنامه ایران‌هم‌دل اشاره می‌کند که هر ایرانی با هر نوع تفکر و گرایش و اندیشه و ... امروز پای حمایت از محور مقاومت و .. است. و از خانمها به شکل واضح می‌خواهد طلای خود را چه سرمایه است و چه ارث در اختیار کمک به این قبیل مسائل قرار دهند، البته می‌تواند مورد قبول، رد، یا راستی آزمایی قرار بگیرد که موضوع حقیر نیست!

تنها سوالی که مطرح است اینکه؛
مگر در ایران مردمانی با گرایشات متفاوت و اندیشه‌های گوناگون و تفکرات مختلف وجود خارجی دارند؟ اگر چنین مردمانی در این کشور زندگی می‌کنند، پس چرا ما آنها را در صدا و سیما نمی‌بینیم؟

@yaser_arab57

یاسر عرب

01 Nov, 06:26


بزرگی از عزیزان اهل تمیز و جایگاه داری از مسئولان نظامی یک بار تعریف می‌کرد که ایشان را برای دوره‌ای به روسیه برده‌اند و ذوق کرده بود که عجبا در همه‌ی اتاق‌های مجموعه‌های برادر! یک کره‌ی زمین بسیار بزرگ وجود دارد و چشم مدیر لاجرم روی وسعت و شبکه‌ی مسائل جهانی فوکوس میکشد!

و ادامه داد بعد برگشتن به ایران این موضوع را با ذوق و شوق برای فرماندهان ارشد تعریف کرده و ایده‌ در خصوص کپی آن به زبان آورده!

(بگذریم که در اتاق خود او نشانی از چنان کر‌ه یا نقشه‌ی زمین نبود و از جلوی در قرار‌گاه تا پستوی آبدارخانه‌شان سی سانت درمیان یک عکس رهبری و حاج قاسم رندوم شده بود.)

چندی پیش وقتی این طرح را در یک بنگاه مسکن ساده جزیره‌ی #قشم دیدم یاد آن بزرگوار افتادم‌.

قشمی‌ها از آمدن پرتقالی‌ها و رفتن انگلیسی‌ها و معامله با اعراب و تعامل با آفریقایی‌ها و صادرات نمک به اروپا و مراوده دريايی با هندی‌ها و کوچ اجباری برخی‌شان، به کشورهای حاشیه خلیج و حالا رفت آمد خانوادگی با قبایل مختلف و شبکه دانش عالمگیر کشتی سازی و دریا شناسی، ذهن‌شان در جهان زندگی می‌کند.

باری!
جهانی شدن را باید به تدریج عیش و‌ معیشت و تعایش کرد!
@yaser_arab57

یاسر عرب

31 Oct, 17:05


رییس جمهور محترم جناب آقای دکتر پزشکیان
شیخ عبدالصمد زراعتی

با سلام و احترام

در تاریخ ۲۶ خرداد سال جاری به عنوان یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری در سفر انتخاباتی به قم علاوه بر دیدار با علمای مجمع مدرسین، به دیدار آیت الله بیات زنجانی نیز رفتید.

این بار که به قم رفتید هیچ توجهی به یک مجموعه از عالمان دینی مانند مجمع مدرسین و آیت الله بیات زنجانی نکردید.

همان‌هایی که در بدترین شرایط برای ساختن بهترین شرایط برای ایران عزیز و ایرانیان کنار تان ایستادند و از اعتبار و آبروی خود گذاشته اند. آنان به قول و وعده ی تان باور داشتند.

اکنون که بر اریکه ی قدرت تکیه زده‌اید یادتان رفته است که «وفاق» فقط به این نیست که مناصب را به دُگم اندیشان پایداری بسپارید و از رفع اختلاف و شکاف حرف بزنید و توقع داشته باشید که مملکت در دوران زمامداری شما پر از گل و بلبل بشود.

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله بیات زنجانی، مرجع نواندیشی هستند که دیدار شما می توانست زمینه ی شنیدن صدای متفاوت را هم فراهم کند.

دریغ که هر کس بر آن کرسی تکیه می‌زند یادش می رود که عهدی نیز با یاران داشته است!


یکی از شاگردان

@yaser_arab57

یاسر عرب

30 Oct, 16:32


قبلا در رد ایده‌ی وفاق دلایل خود را نوشته‌ام و از《رفق》بجای《وفق》دفاع کرده‌ام.

وفاق هر چند در سطح ملی شدنی نیست اما حتی در سطوح پایین‌تر نیز مقدمه‌ای دارد و آن رفق و مدارا است.

پیش نیاز مدارا، گفتگو است و لازمه‌ی گفتگو سلامت نفس و احتمال حق دادن به طرف مقابل!

از همه‌ی اینها واجب‌تر، زمین و داور و تسهیلگر گفتگو است‌ که این روزها در عین کمیابی، نیازش هر چه بیشتر احساس می‌شود.

جلسه‌ی دیروز دکتر عادل پیغامی و دکتر محسن رنانی از آن جلسات《ای کاش!》بود.

ای کاش روش مواجه این دو عزیز که اختلافات نظری دارند دیده و شنیده می‌شد.
ای کاش ادب تعامل آنها با یکدیگر در حین گفتگو سرلوحه قرار می‌‌گرفت.
ای کاش چنین دیدارهایی بیشتر می‌شد و دیوارهای بلندتری را از میان بر می‌داشت!

ما به یک حرکت ملی بین خودمان برای نجات ایران با ایجاد شبکه‌ای مردمی در بستر گفتگوی ملی نیازمندیم. هر چه تار و پود این شبکه غیر دولتی‌تر و غیر رسانه‌ای تر، موثرتر و ماندگار‌تر!

امروز بالاترین‌ثواب‌ها، برترین خیرها، بهترین حسنات، و ماندگار‌ترین احسان‌ها، همت کردن و زمینه ساختن برای دیدار و گفتگوی اهل خرد و دغدغه‌مندان ایران با یکدیگر است.

@yaser_arab57

یاسر عرب

29 Oct, 18:51


یادتان که هست...
بندگان خدا این بچه‌های محیط زیستی چند سال پیش چقدر به اسم جاسوس و ... زندان کشیدند! دست آخر هم آزاد شدند و هيچی به هیچی!

@yaser_arab57

یاسر عرب

29 Oct, 09:07


یک ماه پیش جزیره ابوموسی مسئله نداشت؟
نیازمند توجه و مساعدت نبود؟


سیاست انفعالی!
زیست واکنشی!
سفرهای نمايشی!

@yaser_arab57

یاسر عرب

28 Oct, 13:03


🔴کدام وفاق؟

چند شب پیش با جناب ظریف معاونت راهبردی دولت جلسه مفصلی داشتیم.

یاسرعرب

آقایان سیدهاشم فیروزی. حجت الاسلام محمدرضا زائری. احمد زیدآبادی. ادریس راموز. محسن بدره. و خانم‌ها مرضیه ادهم و زهرا اردکانی تشریف داشتند.

نوبه‌ی بنده‌ی کمترین عرض شد؛
وفاق از ریشه‌ی 《موافقت》در جامعه ایران شدنی نیست! چرا که لایه‌های متکثر جامعه اساسا یک یا دو مسئله واحد ندارند. پس ابتدا باید بر روی《چیستی مسئله》 وفاق صورت بگیرد و سپس بر روی چگونگی پاسخ به آن...

همچنان که می‌بینیم وفاق یک وجه‌ی دولتی و عملیاتی پیدا کرده که همین نشاندن همه‌ی متضلعین قدرت بر سر سفره‌ی حکمرانی و ثروت است. اما وفاق لایه‌های بسیار گوناگونی از حوزه‌ی نظریه و گفتمان تا شبکه سازی دارد که اهل فن باید به آن اهتمام داشته باشند.

من معتقد هستم بخاطر وضعیت روان جمعی و روانپریشی تاريخی ما، بهتر است بجای وفاق، از رفق و مدارا سخن گفت و یکدیگر را به همزیستی فرا بخوانیم، بدون اینکه لازم باشد همه بر روی موضوع یا رویکردی توافق داشته باشیم.

پ.ن:
حقیر ایشان را در خلق و خُلق و منطق و تجربه و توانمندی و رویکرد، مناسب چنان جایگاهی ندیدم!

@yaser_arab57

یاسر عرب

28 Oct, 11:16


📺 #قشم
#رویای_ایران
ایران، رویای توسعه دارد و قشم دروازه‌‌ی این رویاست!

یاسرعرب
حالا سه جزیره‌ی جنوبی ایران در یک فهم و اقدام واکنشی بسیار مهم شده‌اند. آنچنان که دیوار نگاره میدان ولیعصر به التزام ایرانی بودن آنان اختصاص یافته و در خبرها آمده به کوری چشم اغیار قرار است ١١٠ خانه در آنها بسازیم و خدا را شکر جزیره ابوموسی را هم می‌گوییم《بوموسی》تا《ابو》ی عربی نداشته باشد و خلاصه و رگ گردن ما برای خلیج تا ابد فارس دوباره بالا زده است!
اما کدام خلیج و کدام ابد و کدام فارس؟

#قشم این بزرگترین جزیره‌ی خاورمیانه اینک تمام و کمال در اختیار ماست ولی ما از ظرفیت‌های بی‌نظیر آن چه می‌دانیم؟ در کجای مدار مسائل ایران قرار دارد و برای حریرباف و حصیر باف ما چه اهمیتی پیدا کرده؟

دیدن گفتگو در یوتوب/دیدن گفتگو در آپارات

@yaser_arab57

یاسر عرب

24 Oct, 18:59


این یک متن ویرایش شده است؛
ساعاتی قبل از پسر نوجوانی نوشته بودم که مرتکب قتل شده ولی به قصاص محکوم نشده؛ نوشته بودم که اگر‌ بتواند ۲۰۰ میلیون‌تومان تتمه‌ی دیه‌ی قانونی را بپردازد، پس از ۹ سال از زندان آزاد خواهد شد.
او مادر ندارد، پدرش نگهبان یک ساختمان است و خودش به‌شدت دچار فروپاشی روانی شده.
چون این مبلغ تأمین‌شد، متن را اصلاح کردم.
ارادت

🔹🔹🔹🔹

6393461025410958

پرداخت مستقیم

یاسر عرب

24 Oct, 18:09


امروز به دعوت دوستان کارخانه‌ی نوآوری پل دعوت شده بودم تا در مورد نسبت نویسنده‌ی فقید نادر ابراهیمی با عالم و آدم سخن بگویم.
و تناسب حرکت و فاعلیت نوجوانان را با این دو روشن کنم.
این نشست، به قول قدیمی‌ها از عمرم حساب نشد...

استادمان می‌گفت سعی کن به نحوی زندگی کنی که زندگی تو خودش یک روایت و داستان جذاب باشد.
نادر ابراهیمی حقیقتا اینگونه زیست.

و چه مخاطبانی!
آینده را می‌شد در عمق چشمانشان دید. نوجوانانی از آن جنس‌های کمیاب که احساس می‌کردی یک قطره از گفتارت را از گوش نمی‌ریزند!

به راستی شغل و مشغله‌ی واقعی من همین حضور در جلسات و حیات رندانه و ارائه‌های جانانه است و باقی، اسمش کار و امرار معاش و ...

عکس را همسرم رویا خانم گرفته!
عالی و ممنون از او ...
@yaser_arab57

یاسر عرب

24 Oct, 06:42


آنچه تقدیم می‌گردد، #گزارش‌کارخیر مهر ماه ۱۴۰۳ است.
🔹️ @karekheiir

یاسر عرب

23 Oct, 05:06


🎥 برای این ویدیو تیتر ندارم

🕊 پیشنهاد می‌کنم دست‌کم یک بار ببینید. اگر دوست داشتید و می‌شد، در کلاس برای بچه‌ها هم پخش کنید و به گفتگو بنشینید.

#فرهنگی #پرورشی #مدرسه
#زمزمه_محبتی #گفتگو #دیالوگ
🔻🔻🔻
یادگیرنده مادام‌العمر باشیم:
@TeacherasLLL

یاسر عرب

22 Oct, 11:50


#روایت‌برگزیده؛
قال امیرالمومنین (علیه السلام) :

أعقَلُ النّاسِ أنظَرُهُم في العَواقِبِ.

امیرالمومنین(علیه السلام) فرمود:

عاقل­ترین مردم ، دوراندیش­ ترین آن­ها در عاقبت کارهاست.

غررالحکم / ح ۳۳۶۷

ما را در فضای مجازی دنبال کنید:

↙️ پایگاه اینترنتی دفتر
↙️  آپارات
↙️  توییتر
↙️  اینستاگرام

یاسر عرب

22 Oct, 06:48


🎧 سخنرانی در جمع مدیران شرکت خالص سازان روی زنجان

ارزش کار یا کار ارزشمند؟ تولیدکننده یا کارآفرین
؟

🎙 سیامک مهاجری

60 دقیقه

لینک بخش‌های مهم:

0:00:48 واقعیت اجتماعی چیست؟
0:05:23 علم بهتر است یا ثروت؟
0:07:03 منظور از علم چیست؟ و چه تفاوتی با معرفت دارد؟
0:11:54 چهار تحول مفهومی در فهم کار و ثروت
0:17:26 چرا دهه 40 دهه رشد و دهه 50 به دهه فروپاشی و انقلاب بدل‌ شد؟
0:20:45 عالیخانی کارگردان رشد اقتصادی دهه 40
0:24:07 عوامل موفقیت تیم اقتصادی علینقی عالیخانی:
0:25:06 فسادستیزی
0:28:59 اهمیت دادن به علم و تخصص
0:43:56 انصاف و واقع‌گرایی در نقد خود و دیگران
0:46:07 وسواس در جزئیات و امر استثنایی
0:37:16 چرا افزایش درآمدهای نفتی به عوض رفاه بحران آفریده‌اند؟
0:38:16 چرا بدون دموکراسی توسعه پایدار ممکن نیست؟
0:41:02 چگونه رانت‌خوارنی چون هژبر یزدانی امکان‌پذیر شدند؟
0:44:26 از سرنوشت امثال هویدا چه می‌توان آموخت؟
0:49:52 عوامل ظهور بحران در دهه 50 شمسی
0:51:16 مکانیسم رشد شبکه‎های فساد در سیستم‌ها چگونه رقم می‌خورد؟
0:52:27 چند پیشنهاد مهم و نتیجه‌گیری

فایل متنی نشست

به دیدن بیا @BooF60

یاسر عرب

21 Oct, 18:30


سینمایی که انقدر نکات ریز و حقی داشت چطور امروز به این ابتذال دچار شد؟

@yaser_arab57

یاسر عرب

21 Oct, 17:20


انشالله اینبار عاقلانه و واقع بینانه تصمیم می‌گيرند!

@yaser_arab57

یاسر عرب

21 Oct, 15:16


🔹گروه‌خوانی کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی

📌مسئلۀ خشونت یکی از مهم‌ترین مسائل دنیای ماست. در ذهن بسیاری از افراد خشونت به شکل رساندن آسیب جسمی به افراد و مکالماتی که پر از کلمات رکیک هستند تعریف می‌شوند اما معنای خشونت بسیار گسترده‌تر از این حرف‌هاست. مارشال روزنبرگ در کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی، از معنای واقعی خشونت صحبت کرده و روش‌هایی برای ساختن ارتباطات بدون خشونت نشان داده است.

📌می‌خواهیم در کانون گفت‌وگو با شما سه‌شنبه‌هایمان را به این کتاب اختصاص دهیم.
📌آنچه را در این جلسات می‌خوانیم در فایل پیوست نوشته‌ایم.

برای ثبت نام در این دوره با ما تماس بگیرید:
۰۲۱-۸۸۴۹۴۱۶۵

🆔 @dialoguecenter

یاسر عرب

21 Oct, 12:42


بعضی انتصاب‌ها در دولت حیرت آور است‌.
این انتصاب‌ها ربطی به پزشکیان بودن دولت البته ندارد... قاعده کثیف اسپرم مقدس آقا زاده‌ها و سوراخ تقدیس شده خانم زاده‌ها است که از بازار آهن تا معاونت اجتماعی را مثل گوشت گوسفند قربانی بین هم تقسیم می‌کنند.

یک جا به اسم پاک سازی دولت از نیروهای زمان رئیسی بهترین مدیران را صرفا بخاطر تحصیل در دانشگاه امام صادق و همراه نبودن انتفاعی ایشان تودیع می‌کنند یک جا به اسم وفاق، کوتوله‌ای امنیتی را در سوراخی تازه می‌چپانند!

بيچاره ما مردم که مقدرات‌مان باید به دست سرداران بازنشسته و سیاسیون پسته بازی رقم بخورد که شیره‌کش خانه‌شان در یک پتروشیمی دود می‌کند!

دولت پزشکیان سعی خودش را کرده و البته بیش از این شاید زورش نمی‌رسد و ابزاری ندارد برای شایسته سالاری... هرچند قطعا وضعیت فعلی از کباب کردن کشور روی ذغال پایداری بهتر است و حتما روندها به شکلی حساس‌تر دنبال می‌شود و ما به آینده امیدواریم منتها فاصله بین آنچه هست و آنچه باید باشد هنوز بسیار نجومی است.

قبل انتخابات جناب ظریف از حلقه‌ی کمند و نظارت بر دولت گفته و وعده‌ی کمیته‌ای مردمی برای نظارت بر دولت داده بود. هر چند دولت بسیار عریض و طویل‌تر از آن است که کمیته‌ای بخواهد شایسته سالاری و راندمان را در آن رصد کند اما به زودی از جناب ظریف پیگیر این وعده‌اش خواهیم شد انشالله

@yaser_arab57

یاسر عرب

20 Oct, 14:15


در همین روزهای رادیکالیزم خشن و شبهای بمباران و آتش و خون در میان صدای مهیب انفجارها که شاید تا سال آینده همین موقع بیشتر و نزدیک‌تر شود، صدای باز شدن در تاریخ شنیده می‌شود.

غبار بنیادگرایی سیاسی فرو می‌کاهد و شکوفه‌های پیشرفت اجتماعی و توسعه خواهی و تعایش و زندگی خواهی از زیر خاکستر سنگین جنگ‌ها برخواهد خاست.

@yaser_arab57

یاسر عرب

19 Oct, 18:52


لحظاتی با عود در قشم ...

@yaser_arab57

یاسر عرب

19 Oct, 18:45


همایش پراتفاق گردشگری در قشم

پنج‌شنبه مهمان همایش ملی گردشگری در قشم بودم. همایش متنوع و رنگین‌کمانی از موسیقی و شعر و ادبیات و صنایع دستی و ... بود.

نام آن 《همسنگار》

در نیم ساعت ابتدايی همایش وقتی نوبت به نواختن عود، این ساز دلربای قشمی رسید امام جمعه‌ی بسیار محترم قشم (علی رغم اینکه علمای اهل تسنن حضور داشته و شنوای عود نوازی گوش نواز بودند) مجلس را ترک کردند!
احتمالا کاری داشتند که واجب بوده است.

لحظاتی بعد با اینکه هیچ برقی در منطقه قطع نشده بود، برق سالن همایش به شکلی بسیار اتفاقی قطع شد!

شعار این همایش《قشم جزیره‌ی #صلح و دوستی》بود. و با حضور سفرای چندین کشور از جمله هند برگزار شده بود...

و باز به شکلی خیلی اتفاقی همان شب تعدادی از گردشگران هنجار شکن!! دستگیر شده و سر خط خبرهای منطقه با تیتر فساد و فحشا در قشم قرار گرفتند!

واقعا چه حوادث عجیبی!

@yaser_arab57

یاسر عرب

18 Oct, 18:53


حسنا دختر ده ساله‌ی من است.
دوستش یکتا خانم امروز هوش مصنوعی چت‌جی‌پی‌تی را به او معرفی کرده...

حسنا دو سوالی که پرسیده بود و پاسخ‌های این هوش مصنوعی را به من نشان داد.
من از او تقاضا کردم اینها را برای من بفرستد تا بتوانم با شما اشتراک گذاری کنم.
حاشیه‌های بسیار زیاد و تحلیل‌های چندلایه‌ای می‌شود از این پرسش و پاسخ‌ها داشت. حتی از چیستی ارتباط سوال اول حسنا با سوال دومش...
از بیان همه‌ی اینها می‌گذرم!

@yaser_arab57

یاسر عرب

18 Oct, 07:08


@yaser_arab57

یاسر عرب

17 Oct, 09:56


@jalaeipour
@yaser_arab57

یاسر عرب

16 Oct, 10:53


خانم سخنگو! ماله نکشید، اقناع کنید!

نمی شود وعده صبر در باره اینترنت لاک پشتی و استاندار پایداریچی به مردم دهید
!

✍️ محمد مهاجری
خانم مهاجرانی سخنگوی محترم دولت در برابر پرسشهای مختلف از جمله فیلترینگ، تورم، انتصابات، اجرای قانون حجاب و... یک نسخه ثابت دارد: صبرکنید، زود قضاوت نکنید، منتظر عملکردها باشید و...

توصیه به صبر، البته چیز خوبی است اما مگر مردم جز صبر، کار دیگری هم می توانند بکنند؟ دلار گران می شود صبر می کنند؛ قیمت نان و لبنیات جهش می کند صبر می کنند؛ در کل شبانه روز سرعت لاک پشتی اینترنت آزارشان می دهد صبر می کنند؛ استاندار پایداریچی منصوب می شود صبر می کنند. هر مشکل دیگری هم پیش می آید صبر می کنند. آنقدر صبر کرده اند که واژه "صبر" پیش آنها کم آورده است.

اما توصیه به صبر، وظیفه سخنگوی دولت نیست. این توصیه ، بی تعارف یعنی ماله کشی. اگر برای پرسشهای جامعه جواب به دردخور ندارید، پشت میز سخنگویی نایستید. اگر هم ایستادید بگویید در باره فلان سوال و بهمان موضوع حرفی ندارم.

مثلا اگر می پرسند رفع فیلترینگ چه شد؟جواب بدهید این کار وظیفه شورایعالی فضای مجازی است و اعضای این شورا با وجود خواسته حدود ۹۰ درصدی مردم برای برداشتن فیلتر، کک شان نمی گزد ، پس بروید دلیلش را از خود شورا بپرسید.

و اگر به شما گفتند "مگر آقای پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی نمی دانستند که رفع فیلتر ، در اختیار او نیست؟" بگویید من خبر ندارم. همین.

یا اگر در باره انتصابات می پرسند بگویید سیاست کوچه پس کوچه هایی دارد که مردم را به آنها راهی نیست. یک جایی با یک جایی زد و بند کرده اند و از این فرایند یک استاندار پایداریچی مثلا برای اصفهان درآمده.

لاپوشانی نکنید چون بعدا به زحمت می افتید. وقتی شفاف حرف بزنید هم خودتان را نجات می دهید ، هم رئیس جمهور را.  مخاطب نیز قانع می شود و انتظاراتش را برای آینده تقلیل می دهد.

در مورد بعضی چیزها هم خودتان را به کوچه علی چپ بزنید. یادم نمی رود وقتی در دولت قبل به سرعت اینترنت اعتراض کردم، یکی از مسئولان وقت در تماس تلفنی که ادعا کرد از سوی وزیرمحترم قطع ارتباطات، مامور به آن شده صراحتا گفت سرعت اینترنت خیلی هم خوب است و تو نمی فهمی. اگر قبول نداری بیا با هم یک ماشین سوارشویم ،همه نقاط شهر بگردیم و با دستگاهی که ما خودمان داریم، به تو اثبات کنیم که سرعت اینترنت خیلی هم خوب است. باور کنید از این جواب دندان شکن بلافاصله قانع شدم!

خانم سخنگو هم در برخی مواقع می تواند از همین روش استفاده کند. سخنگوی دولت قبل هم این کار را خوب بلد بود.نتیجه آن شیوه، البته این است که آن سخنگو حتی اسمش در یاد کسی نمانده ، هر چند رسمش فراموش شدنی نیست!

@yaser_arab57

یاسر عرب

16 Oct, 08:27


🔴زیر پوست کشور

ای کاش پیش از ادامه مسیر فعلی که غایتش وقوع جنگی جدید است.صاحبان امر مداقه بیشتری نسبت به زیرپوست کشور داشته باشند.

📌حسین راغفر اقتصاددان: سرانه مصرف گوشت در جهان ۳۰ کیلوگرم است، در ایران این عدد ۵ کیلوگرم شده است

پارسال ۹۲۰ هزار دانش‌آموز از تحصیل بازماندند.

۵۰ درصد از کودکان در سیستان‌وبلوچستان دچار کوتاه‌ قامتی ناشی از سوءتغذیه هستند

۷۰ درصد از خانواده‌های استان سیستان و بلوچستان و ۷۴ درصد از خانواده‌های استان کرمان دچار تغذیه ناامن هستند. اقتصاد۱۲۰

https://t.me/seyyedhashemfirouzi

یاسر عرب

15 Oct, 09:25


یووال نوح هراری:

«وقتی جنگی آغاز می‌شود، اولین قربانیان به شدت جلب توجه می‌کنند. اما پس از مدتی قربانیان فقط به یک عدد تبدیل می‌شوند. و این یکی از بزرگ‌ترین خطراتِ جنگ کنونی است. منظورم فرایند حساسیت‌زدایی و بی‌حس شدن مردم و عادت کردن به خشونت است.»


_Erfan Sabeti_


@uttweet
@yaser_arab57

یاسر عرب

14 Oct, 05:44


شاید این حرکات دانشجویان بسیج و کارمندان در جلسه امروز دانشگاه تهران دور از شئونات دانشگاهی بود ولی اقدامی که جناب خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خارج از دید دوربین ها انجام دادند صد درجه ناپسندتر بود‌. قضیه این بود که ایشان با تاخیر بسیار و در اواسط برنامه وارد سالن شدند. به دلیل تکمیل بودن ردیف جلو، مسوولین امر یک نفر از ردیف دوم را جابجا کرده و حضرت شان را جا دادند. بعد از چند دقیقه شاهد بودم که با ناراحتی جلسه را ترک کردند. با اصرار یکی از مسوولین جلسه، مجددا ایشان را به سالن برگرداندند و این بار یک تن از اساتید دانشگاه را از ردیف اول به ردیف دوم هدایت و جناب خسروپناه را در ردیف اول جا دادند. بعد از دقایقی برای بار سوم جای فرد دیگری که در فاصله نزدیکتری با رییس جمهور نشسته بود را با ایشان تعویض کردند. در تمام این مدت بنده که شاهد و ناظر این تحرکات و جابجایی ها بودم با خود فکر کردم وقتی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که تمام حرکات و سکنات و رفتارهای اش باید الگوی بقیه باشد اینگونه در صف اول بودن و در مرآء و منظر دیگران بودن برایش مهم است که حاضر است دیگران را به زحمت بیندازد، آیا می توان به عاقبت فرهنگی جامعه و الگوسازی صحیح رفتاری امیدوار بود؟
یکی از حاضران

@yaser_arab57

یاسر عرب

13 Oct, 19:34


این یک متن ویرایش شده است؛

ساعاتی قبل نوشته بودم ک امشب باید به یاری دختری برویم که نیازمند عمل جراحی دریچه‌ی قلب است و خانواده‌اش برای این عمل به ۲۰۰ میلیون‌تومان کمک ⁧ #فوری⁩ نیازمندند که چون این عدد تأمین‌شد، متن را اصلاح کردم.
‏ارا‌دت

🔹🔹🔹
حساب دائمی ‏⁧ #کارخیر ‏
6393461025410958

‏⁦ پرداخت مستقیم

یاسر عرب

13 Oct, 19:02


Ⓜ️ بسیاری از #مشکلات‌کشور در همین عکس صف اول قابل تشخیص است. بی نظم، بی انضباط، عده ای که احتمالا خودشون رو زورکی جا دادند و خودشان را بر نظم نظام ترجيح میدهند، رئیس جمهور و سران قوایی که کنار ایستاده اند و مدعیانی که با فروتنی و از خودگذشتگی میخواهند در قاب دیده شوند و....


🔗 فرهاد (@shahr_band)



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

یاسر عرب

13 Oct, 09:11


📣 موسسه‌ی حامی علوم انسانی برگزار می‌کند:

🔹 چهارمین همایش معرفی رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی برای دانشجویان


فلسفه: دکتر حمید وحید، استاد پژوهشکده فلسفه تحلیلی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی

اقتصاد: دکتر مسعود نیلی، استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف  

مردم‌شناسی: دکتر نعمت‌الله فاضلی، استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

مدیریت: دکتر محمدرضا آراستی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف

حقوق: دکتر محمد جلالی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

علوم ارتباطات: دکتر زهره علیخانی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران 

تاریخ: دکتر یاسر قزوینی، عضو هئیت علمی دانشگاه تهران


اشتغال و علوم انسانی: مقداد ولائی، مدیرعامل جاب ویژن

چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳، ساعت ۱۴:۳۰ تا ۲۰

📪 سالن همایش مولوی دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه تهران (طبقه‌‌ی سوم دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه تهران)


📌برای ثبت‌نام QR code پوستر را اسکن کنید یا از طریق لینک اقدام بفرمایید:
https://evnd.co/KpS5l

یاسر عرب

13 Oct, 07:00


فیلم لحظه‌ی دیدار این جوان با مادرش را دوستان چترنجات برایم ارسال کرده‌اند؛ گفتم شما هم در لذت دیدنش سهیم باشید

یاسر عرب

12 Oct, 09:43


١. خبر آمد؛
ناراحتی رئیس‌جمهور از بی‌نظمی یکی از حضار در سالن...

٢. همین بزرگوار؛
همین جناب پزشکیان که امروز (به درستی) موضوع مطالبه‌ی همراه با فریاد را به بهم زدن نظم مجلس ارتباط می‌دهد قبل ریاست جمهوری (باز هم به درستی) به مسولين تذکر می‌داد که حضرت علی (ع) به مالک اشتر نوشته است؛

《-برای کسانی که به تو نیاز دارند، زمانی معین کن که در آن فارغ از هر کاری به آنان پردازی. برای دیدار با ایشان به مجلس عام بنشین، مجلسی که همگان در آن حاضر توانند شد و، برای خدایی که آفریدگار توست، در برابرشان فروتنی نمای و بفرما تا سپاهیان و یاران و نگهبانان و پاسپانان به دیگر سو روند، تا سخنگویشان بی هراس و بی لکنت زبان سخن بگوید.》

٣. ایراد؛
ایراد جناب پزشکیان《داری داد می‌زنی!》اشتباه است. چون جناب پزشکیان میکروفون دارد اما مخاطب او باید بلند صحبت کند تا صدایش به او برسد!

٤.یادآوری؛
بارها نوشته‌ام که دولت دهانی بزرگ دارد (شورای اطلاع رسانی دولت. زیر مجموعه‌ها) اما مکانيزم مشخصی برای #گوش_دولت وجود ندارد.

اینجا

از آنجا که بیشتر سخنان جناب پزشکیان تبدیل به کلیات تکراری شده، این آسیب بیشتر خود را نشان میدهد!
@yaser_arab57

یاسر عرب

12 Oct, 07:32


وزیر کشور باید دانسته باشد!
احمد زیدآبادی

بارها گفته‌ام و نوشته‌ام که state در جمهوری اسلامی اقتدارش پخش و پلا شده و هر فرد یا نهادی بخشی از آن را تصاحب کرده است. قریب به تمام مشکلات کشور ناشی از همین معضل بی‌نهایت خطرناک است. در حوزۀ اقتدار سیاسی، نوعی ملوک‌الطوایفی بر کشور حاکم شده و ضرب‌المثل "یک شهر و صد کلانتر" مصداق عینی پیدا کرده است. نمونۀ آشکارش شهر مشهد است که امام جمعه‌اش به تنهایی، برای سیاست رسمی تره هم خرد نمی‌کند و علایق شخصی خود را پیش می‌برد. نمونۀ دیگرش درماندگی دولت برای انتخاب مدیران بخصوص استانداران است. قاعدتاً وزیر کشور در همین مدت کوتاه بیش از دیگران این معضل را دریافته است. کانون‌های متعدد قدرت هر کدام فشار می آورند تا فرد مورد نظر خودشان استاندار شود. همگی هم صاحب قدرت و نفوذ و دارای امکانات لازم برای جلوگیری از معرفی استاندار و یا کارشکنی در کار اویند! این وضعیت غیرطبیعی‌ترین وضعیتِ ممکن برای یک دولت است!
هر کشوری با چنین وضعیتی نه فقط دچار بحران‌های متناوب داخلی می‌شود، بلکه در مواجهه با یک بحران بزرگ خارجی هم بر اثر فشارهای مختلف‌الجهت کانون‌های متکثر قدرت، امکان تصمیم‌گیری درست را پیدا نمی‌کند و شکننده می‌شود.


@ahmadzeidabad
@yaser_arab57

یاسر عرب

11 Oct, 10:31


غزه یک سال بمباران
٤٠ هزار کشته ...


@yaser_arab57

یاسر عرب

09 Oct, 11:48


خاک بر سرشان!

شما بی‌نیاز از این هستید که در مورد حوادث یک سال گذشته و طوفان القصی و اسرائیل و روند ترورها و تخریب‌ها و... صاحب این کیبورد (که اطلاعات تخصصی ندارد) بخواهد جهاد تبیین نماید که چه شد؟ و چرا شد؟ و چگونه خواهد شد؟
به لطف رسانه‌هادر این زمینه تمام کارشناسان رسمی و غیر رسمی مشغول‌ توصيف و‌تحلیل هستند‌.

اما آنچه در چند روز اخیر نگاه بنده را جلب کرده تولید محتوای بسیار قابل توجه با این مضمون است که آیا حمله‌ی اسرائیل به ج‌.ا باعث ایجاد آزادی و نجات《مردم》خواهد شد یا اینکه حمله‌ی اسرائیل و متحدانش و اینچنین سرنگونی نظام (با برآیدن احتمالی الترناتیوی رضا پهلوی) اتفاقا باعث دیکتاتوری بیشتر، و عقب افتادگی مزمن‌تر توسعه در کشور خواهد شد!

صاحبان هر دو رویکرد البته با ادبیات مختلف و دلایل گوناگون و استدلال‌های متکثر در صدد دفاع از ایده‌ی خود بوده و حریف گفتمانی خویش را به طرق متفاوت مورد عنایت‌ و نوازش قرار می‌دهند!

موضوع قابل توجه برای من اما هیچ‌کدام از این دو رویکرد و فضایی که این روزها در این دو جریان ایجاد شده نیست!

بلکه اصل طرح چنین موضوعی است!
به زبان ساده، طرفین هیچکدام قائل به اصالت نظام، اساس روزنه گشایی، نبوده و امید چندانی به اصلاح نظام، و ... ندارند!

بلکه دعوا فقط بر سر این است که با حمله‌ی نیروی خارجی و سقوط مشکلی به نام 《ج.ا》آیا (بعد آن) شرایط بهتر خواهد شد یا بدتر خواهد شد؟ و پینگ پنگ بر سر این است که حمله‌ی آمريکا به افغانستان دستاورد دموکراسی داشت یا نداشت؟ ما استقبال فعالانه کنیم یا منفعل باشیم؟ اگر آمريکا به عراق حمله نمی‌کرد صدام هنوز بود یا نبود؟ پس در این ویدئو خمینی گفته است مردم شاد بودند از دخالت اجنبی‌ در بیرون کردن رضا شاه و ... این چیست؟ و اگر این موقعيت هم از دست برود بعدش چه؟!

من که این فضا را می‌بینم و مطالب طرفین را می‌خوانم و مواضع رسمی برخی را می‌بینم با خود می‌گویم؛
عجب! عجب! ببین به چه روزهایی رسیده‌ایم!
انگار نه انگار تاريخی بر این سرزمین رفته و تجربه‌ای باید انباشته شده ‌و عبرتی باید گرفته شده باشد!

البته در مقام نظر و تحلیل همه آزاد هستند نظرات خودشان را بگویند اما به اعتقاد حقیر بحث بر سر این دوگانه بیشتر شبیه بحث بر سر خوردن غذای خوشمزه، یا خوردن غذای بد مزه، با قاشق نجس است!

یادم هست چند سال پیش افرادی ارزشی قرار بود همایش و جنبش و نمايشی راه بیندازند (اگر اشتباه نکنم) به نام 《حلال زاده‌ها》که چون در غرب حرام زاده‌ها زیاد هستند!!! مثلا فرزندان در کشور ما شروع کنند به تشکر از والدین‌شان بخاطر حلال‌زاده بودن!
دوست آگاهی در آن جمع تذکر داد؛
《این کار فرهنگی نیست‌، بلکه ضد فرهنگ است! زایش در کشور ما اساسا تک کلید حلال زادگی است. مگر ما هربار دست پدر و مادرمان را برای غیر همین زحمات اخلاقی و انسانی و‌معیشتی می‌بوسیم؟ کسی اجازه ندارد این تک کلید را در ذهن مردم تبدیل به دوکلید حلال/حرام زادگی کند!》

راست می‌گفت و خوب می‌فهمید!

در اینجا هم نمی‌خواهم تهمت زده یا کسی را تحقیر کنم... نیم نگاهی دارم به مسئولین خودمان در عرصه‌های مختلف که چطور با رویکرد‌های غیر عقلانی و ضد عدالت و انسداد‌گرا، این کلید تک فاز عدم دخالت نیروی خارجی برای اصلاح مملکت را از حالت تک فاز خارج کرده و تبدیل به دو فاز کرده‌اند که حالا در چنین شرایطی اصلا لازم باشد راجع به آن در کشور ما حرف زده شود و سگ هار منطقه از خوشحالی دم تکان دهد!



@yaser_arab57

یاسر عرب

09 Oct, 05:12


...
https://t.me/yaser_arab57/12829
...