🔻RIRA | ریرا🔻
Composer: Peyman Soltani
Singers: Negar Gorjian , Hosein Alishapour
| ریرا |
آهنگساز: پیمان سلطانی
شاعر: سیدعلی صالحی
خوانندگان: نگار گرجیان ، حسین علیشاپور
_____________________________
- “ریرا” ی اول را سال ۱۳۷۳ بر روی شعر نیما یوشیج نوشتم و “ریرا” ی دوم را بر روی شعر سیدعلی صالحی در سال ۱۳۹۸. نگاه من در حد فاصل این دو قطعه به مقوله “عشق” با تفاوتی بسیار، تغییر کرده است. هر دو شعر در نگاه اول عاشقانهاند اما موسیقیِ ریرا در چشمانداز کنونیاش، احساسم نسبت به شرایط اجتماعی و عواطف شخصی میباشد.
آثار هنری که به تصورمان عاشقانه مینمایند، به نوعی تعلق خاطراند و بیانِ محبت، اما در انسان این وابستگی جنبهی اجتماعی هم دارد و الزاما فردی نخواهد بود. حکایات عاشقانه ادبی که در شرق شکل میگیرد، در شکل عربیاش با هجران و در صورت ایرانیاش وصال را در پی داشته است. بخشی از آثار هنری و ادبی شاید کارشان این باشد که توصیف کنند ماجرای بین احباب را، یعنی بیان دورانی که انسان برای دستیابی به یکدیگر تلاش میکند، با این امید که وصال صورت پذیرد.
از این منظر “ریرا” را یک اثر رئالیستی و برخاسته از میدان مواجهه هنری میدانم و تمامی امپرسیونهای درونیِ فردیاش برای ابراز هیجانات شخصی، تابع یکسری مقرراتِ اجتماعی است. آثار هنری عاشقانه در نتیجه محرومیت به وجود میآیند و در این میان هجران و حرمان در گرو محرومیتِ عاطفی شکل میگیرد. در قرن بیستم تمام اندیشههای عشقپردازانهی آرمانی در هم شکسته میشود و به نظر میرسد تنها یک عده توانستهاند از تطورات اندیشیدن در بستر دنیای مدرن، آگاهی لازم را به دست آورند و گروهی دیگر در تلاشاند تا به نحوی احساساتی، مفاهیم ساختگی دربارهی عشق را ترویج دهند. یک بیان دوسویهی امپرسیونیستی. در این مسیر (امپرسیونیسم) هنرمند نه تنها جسم را در تصویر نشان میدهد، بلکه تغییرات جسم را هم عیان میسازد.
•
https://www.instagram.com/reel/DC_6yRUNhDv/?igsh=cWg3ZHhoYzV2azBj