محمد هاشمی @hashemipoetic Channel on Telegram

محمد هاشمی

@hashemipoetic


مدرس، منتقد و پژوهشگر سینما و تئاتر با گرایش بینارشته ای، دکترای تخصصی فلسفه هنر

Promotional Article for Telegram Channel (Persian)

با خوش آمدگویی به کانال تلگرام محمد هاشمی یا همان @hashemipoetic! اگر به دنبال محتوایی تازه و جذاب در زمینه سینما، تئاتر و هنر هستید، این کانال مناسب شماست. محمد هاشمی، مدرس، منتقد و پژوهشگر با گرایش بینارشته ای در زمینه سینما و تئاتر فعالیت می‌کند و دارای دکترای تخصصی فلسفه هنر می‌باشد. در این کانال، شما قادر خواهید بود به تحلیل‌های عمیق و حرفه‌ای او درباره آثار هنری مختلف پی ببرید و نگاهی عمیق‌تر به دنیای هنر داشته باشید. با عضویت در این کانال، فرصت آشنایی با دیدگاه‌های جدید و الهام بخش محمد هاشمی را خواهید داشت. پس دست به کار شوید و به جمع اعضای ارزشمند این کانال بپیوندید!

محمد هاشمی

06 Jan, 06:17


هنرمند ایرانی کیست؟
امیر مازیار
(۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ )

در این سخنرانی از " گفتمان هنرمند ایرانی" سخن گفته‌ام که به گمانم چیزی حدود صد سال عمر دارد. در این گفتمان تصویری ذات‌گرا از هنر و هنرمند ایرانی به دست داده می‌شود و ویژگی‌هایی به این هنر و هنرمند اطلاق می‌شود که بیش از آنکه به کار تشخیص و تعریف او بیایند زبانی تحسین‌گر و ستایش‌آمیز دارند و در عین حال چنان کلی و انتزاعی اند که به ویژگی‌های معین و مشخصی راهبر نمی‌شوند .

@amirmaziar1

محمد هاشمی

05 Jan, 17:18


#معرفی_کتاب

فهرست مطالب کتاب «مفاهیم نقد فیلم: تحلیل نئوفرمالیستی و مقالات دیگر» نوشته‌ی مجید اسلامی

🎟️سینما را با ما بدون بلیت دنبال کنید🎟️

🆔@Ticketlesschannel

محمد هاشمی

05 Jan, 17:18


#معرفی_کتاب

📘مفاهیم نقد فیلم: تحلیل نئوفرمالیستی و مقالات دیگر نوشته‌ی مجید اسلامی

پشت جلد کتاب:

«مفاهیم نقد فیلم» نام صفحاتی بود در ماهنامه‌ی فیلم که به مقوله‌ی «نئوفرمالیسم» در سینما می‌پرداخت و توسط نگارنده اداره می‌شد. کتاب حاضر (با همان نام) تشکیل شده از دو کتاب. کتاب اول اساساً به «نئوفرالیسم» ربط پیدا می‌کند که بخش اول آن تئوری‌ست (متشکل از مقدمه‌ی مفصل کتاب شکستن حفاظ شیشه‌ای کریستین تامپسن و بخش‌هایی از کتاب هنر فیلم نوشته‌ی دیوید بوردول / کریستین تامپسن درباره‌ی فرم و اصول فرم روایی در سینما) و بخش دوم آن شامل نقدهایی نمونه‌ای‌ست از کتاب هنر فیلم و شکستن حفاظ شیشه‌ای مربوط به چند فیلم شاخص و آشنا. بخش سوم شامل نقد‌هایی تألیفی‌ست که نگارنده در طی سال‌های دهه‌ی ۱۳۷۰ به‌شیوه‌ی نئوفرمالیست‌ها نوشته. فیلم‌هایی که در کل کتاب به آن‌ها پرداخته می‌شود دارای تنوع خاصی‌ست: از نمونه‌های کلاسیکی چون دلیجان، همشهری کین و قیصر تا فیلم‌های متفاوتی چون خانه‌ی دوست کجاست؟ و گوست داگ و چشمان باز بسته.
کتاب دوم، مستقل از مفهوم نئوفرمالیسم، شامل مقالاتی تألیفی و ترجمه است درباره‌ی چند فیلم و سینماگر برجسته. از آنتونیونی و تارکوفسکی و کیشلوفسکی تا شانتال آکرمن و لارنس الیویر و آلفرد هیچکاک و اورسن ولز.
در این چاپِ تازه تصمیم گرفتیم در شکل و شمایل کتاب تغییراتی جدی ایجاد کنیم. کتاب از نو با تنوع بیش‌تری صفحه‌بندی شد، عکس‌ها با کیفیت بهتری اسکن شد و متن را دوباره غلط‌گیری کردیم.
این کتاب حال‌وهوای دهه‌ی ۹۰ میلادی را دارد که البته دوران هیجان‌انگیزی از سینمای جهان بود

#نشر_نی 


🎟️سینما را با ما بدون بلیت دنبال کنید🎟️

🆔@Ticketlesschannel

محمد هاشمی

05 Jan, 13:10


🔹گزاره‌ای برای تأمل
🔸فقره‌ای از  آدورنو و هورکهایمر*

🍃روشنگری، در مقام پیشرویِ تفکر در عام‌ترین مفهوم آن، همواره کوشیده است تا آدمیان را از قید و بندِ ترس، رها و حاکمیت و سروریِ آنان را برقرار سازد. با این حال، کره‌ی خاک که اکنون به تمامی روشن گشته است، از درخشش ظفرمندِ فاجعه، تابناک است.

💬 *آدورنو، تئودور و هورکهایمر، ماکس، دیالکتیک روشنگری، ترجمه فرهادپور و مهرگان، ص۲۹

@Andisheh_Aknun
www.instagram.com/academyshamseh
www.academyshamseh.com
@academyshamseh

محمد هاشمی

03 Jan, 04:54


این پادکست، چندین سال پیش (فکر می کنم سال 1400) به لطف تلاش دوستان دانشجوی خوبم در دانشکده هنر دانشگاه دامغان تهیه شد.
انتشار دوباره اش در کانال خالی از لطف نیست.

محمد هاشمی

03 Jan, 04:53


دومین اپیزود از «پادنقد» با بررسی فیلم عشق سگی، محصول سال ۲۰۰۰ کشور مکزیک به کارگردانی الخاندرو گونسالس ایناریتو ، با همراهی دکتر محمد هاشمی منتشر شد.
اپیزودهای پادنقد یکشنبهٔ هرهفته ساعت ۲۰ منتشر خواهند شد.
صفحه اینستاگرام :
https://instagram.com/beepicturesgroup?igshid=YmMyMTA2M2Y=

#پادنقد
#پادکست
#تحلیل
#سینما
#هنر
#دانشگاه
#دانشکده_هنر
#دانشجو
#بی_پیکچرز
#سینماویک

محمد هاشمی

02 Jan, 10:07


آکادمی بین‌المللی علم برگزار می‌کند

آیین رونمایی کتاب
#جهانی_در_دل_جهان؛ جستارهایی‌ در باب مفهوم #کرونوتوپ #میخاییل_باختین

#نشر_لوگوس

نویسنده:
#دکتر_الهام_میاحی
مدرس دانشگاه، پژوهشگر و مدیر گروه دپارتمان #پژوهش_هنر #آکادمی_بین‌_المللی_علم

جمعه ۱۴ دی از ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰

سخنرانان:
#دکتر_حمیدرضا_شعیری
#دکتر_مانی_کلانی

با حضور:
#دکتر_علی‌_اصغر_سلطانی
مدیریت #نشر_لوگوس

📌این نشست به صورت حضوری به نشانی:
تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی، کوچه ۳۴، طبقه دوم، زنگ ۴

📡 و به صورت لایو اینستاگرام در صفحه‌ زیر برگزار می‌شود:

https://www.instagram.com/elm_academy


📞 شماره تماس مدیر برنامه: ۰۹۳۵۲۰۰۰۰۱۲

@irlogos

محمد هاشمی

02 Jan, 09:03


🔸مؤسسه پژوهشی،آموزشی و مطالعاتی آکادمی شمسه در سه ترم دوره جامع مطالعات نظری تئاتر را برگزار می نماید.

🔹معرفی دوره:دکتر مریم دادخواه

♦️عناوین دوره ها و اساتید عبارتند از:

▪️ترم نخست: تکوین مفاهیم تئاتری در تاریخ
مکان‌های اجرا: مریم دادخواه
تاریخ تطبیقی درام و اجرا: زیبا خادم حقیقت
تاریخ بازیگری: رامین اکبری
تاریخ کارگردانی: نریمان افشاری
▪️ترم دوم: تئاتر و نظریه
نشانه‌پدیدارشناسی: سعید اسدی
مطالعات جنسیت: شیوا علینقیان
مطالعات پسااستعماری: مریم دادخواه
تئاتر و سیاست: محمدامین عندلیبی
▪️ترم سوم: مطالعات بینارشته‌ای در تئاتر
تئاتر و فلسفه: صالح نجفی
مطالعات اجرا: آیت نجفی
تاریخ‌نگاری تئاتر: عرفان ناظر
تئاتر و جامعه‌شناسی: سعید اسدی
📌 پس از پایان هر ترم گواهی پایان دوره اعطاء می‌گردد.
📍کلاس‌ها به صورت آنلاین در پلتفرم ادوبی کانکت برگزار می‌گردد.( امکان ثبت نام به صورت آفلاین نیز میسر می باشد.)
🔷کسب اطلاعات تکمیلی و ثبت نام:
_ارسال پیام به تلگرام و واتساپ مؤسسه:09044130243
_کلیک بر روی لینک زیر
https://academyshamseh.com/product/comprehensive-course-in-theoretical-theater-studies-3-semesters/

محمد هاشمی

28 Dec, 18:23


سخنرانی دکتر رضا غلامی عزیز با عنوان "بازخوانی دیدگاه هابز درباره قرارداد اجتماعی در لویاتان" در ششمین نشست لذت فلسفه.

محمد هاشمی

28 Dec, 13:40


سورن کیرکگارد (Søren Kierkegaard) (1813-1855) فیلسوف دانمارکی است که به عنوان یکی از پیشگامان فلسفه وجودی و روان‌شناسی مدرن شناخته می‌شود. او به دلیل تأکید بر تجربه فردی، آزادی، و انتخاب در زندگی انسان، تأثیر زیادی بر فلسفه، ادبیات، و دین گذاشته است. در ادامه، به بررسی برخی از مفاهیم کلیدی در فلسفه کیرکگارد می‌پردازیم:

1. وجود و فردیت


فردیت: کیرکگارد بر اهمیت فردیت تأکید دارد و معتقد است که هر فرد باید به طور مستقل و شخصی به جستجوی معنا و حقیقت بپردازد. او به این نکته اشاره می‌کند که زندگی هر فرد منحصر به فرد است و نمی‌توان آن را با زندگی دیگران مقایسه کرد.

وجود: او وجود را به عنوان یک تجربه فردی در نظر می‌گیرد که شامل احساسات، تصمیمات و انتخاب‌های شخصی است.

2. مراحل وجود


کیرکگارد زندگی انسانی را به سه مرحله تقسیم می‌کند:

مرحله زیبایی‌شناختی:

در این مرحله، فرد به دنبال لذت و زیبایی است. این مرحله معمولاً با بی‌ثباتی و سطحی‌نگری همراه است.

مرحله اخلاقی:

در این مرحله، فرد به مسئولیت‌های اخلاقی و انتخاب‌های جدی‌تری توجه می‌کند. او تلاش می‌کند تا زندگی خود را بر اساس اصول اخلاقی بنا کند.

مرحله دینی:

این مرحله بالاترین سطح وجود است که در آن فرد به رابطه‌ای عمیق‌تر با خداوند دست می‌یابد. در این مرحله، فرد با ایمان و تعهد به خدا زندگی می‌کند و به دنبال حقیقت عمیق‌تر است.

3. نگرانی و اضطراب


کیرکگارد مفهوم "نگرانی" (anxiety) را به عنوان یک حالت وجودی اساسی معرفی می‌کند. او معتقد است که انسان‌ها به دلیل آزادی انتخاب و مسئولیت‌های ناشی از آن، با اضطراب مواجه می‌شوند. این اضطراب نه تنها ترس از شکست یا عدم موفقیت است، بلکه ترس از آزادی و مسئولیت‌های ناشی از آن نیز هست.

4. ایمان


ایمان برای کیرکگارد یک عمل شخصی و فردی است که فراتر از عقلانیت و منطق قرار دارد. او معتقد است که ایمان واقعی در مواجهه با عدم قطعیت و پارادوکس‌ها به وجود می‌آید. داستان ابراهیم و قربانی کردن اسحاق یکی از مثال‌های مشهور او برای توضیح ایمان است.

5. انتقاد از نظام‌های فلسفی


کیرکگارد به شدت انتقاداتی نسبت به فلسفه‌های سیستماتیک مانند هگل داشت. او معتقد بود که این نظام‌ها نمی‌توانند تجربیات واقعی انسان را درک کنند و بر اهمیت تجربیات فردی تأکید می‌کرد.

سورن کیرکگارد با تأکید بر فردیت، انتخاب، و تجربه انسانی، تأثیر عمیقی بر فلسفه وجودی و روان‌شناسی مدرن گذاشته است. او به ما یادآوری می‌کند که زندگی یک سفر شخصی است که هر فرد باید خود آن را کشف کند و با چالش‌های آن روبرو شود. تفکرات او هنوز هم در حوزه‌های مختلف فلسفی، دینی و روان‌شناختی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

محمد هاشمی

28 Dec, 13:40


هرمنوتیک گادامر، که عمدتاً در کتاب معروف او به نام "حقیقت و روش" (Truth and Method) مطرح شده است، به بررسی فرآیند فهم و تفسیر می‌پردازد و بر اهمیت دیالوگ و تعامل در این فرآیند تأکید می‌کند. در زیر به برخی از مفاهیم کلیدی هرمنوتیک گادامر اشاره می‌کنیم:

1. فهم به عنوان یک فرآیند دیالوگی:

گادامر معتقد است که فهم هیچ‌گاه یک عمل انفرادی نیست، بلکه یک فرآیند دیالوگی است. این بدان معناست که فهم ما از یک متن یا تجربه، تحت تأثیر تعامل با دیگران و بافت تاریخی و فرهنگی قرار دارد. در این دیدگاه، فهم به عنوان یک عمل تعاملی بین فرد و متن یا وضعیت در نظر گرفته می‌شود.

2. پیش‌داوری‌ها و افق‌ها:

گادامر بر اهمیت پیش‌داوری‌ها تأکید می‌کند. او بیان می‌کند که هر فرد با پیش‌داوری‌های خاص خود به تفسیر متون می‌پردازد. این پیش‌داوری‌ها شامل تجربیات، فرهنگ و تاریخ فرد هستند و بر فهم ما تأثیر می‌گذارند. او همچنین مفهوم "افق" را معرفی می‌کند که به معنای دیدگاه‌های تاریخی و فرهنگی است که فرد از آن‌ها به متن نگاه می‌کند.

3. تاریخی بودن فهم:

گادامر بر این باور است که فهم همیشه تحت تأثیر تاریخ و فرهنگ قرار دارد. او معتقد است که هیچ فهمی نمی‌تواند از زمینه تاریخی خود جدا شود و این زمینه‌ها باید در فرآیند تفسیر در نظر گرفته شوند.

4. حقیقت و روش:

در کتاب "حقیقت و روش"، گادامر به بررسی رابطه بین حقیقت و روش تفسیر می‌پردازد. او بیان می‌کند که حقیقت نه تنها به معنای واقعیت عینی است، بلکه شامل فهم عمیق‌تر از واقعیت نیز می‌شود. او همچنین به نقد روش‌های علمی و عقلانی در تفسیر می‌پردازد و تأکید می‌کند که روش‌های مبتنی بر عقلانیت صرف نمی‌توانند تمام ابعاد فهم انسانی را در بر بگیرند.

5. تأثیرات هرمنوتیک گادامر:

هرمنوتیک گادامر تأثیر زیادی بر رشته‌های مختلفی چون فلسفه، ادبیات، علوم اجتماعی، روان‌شناسی و مطالعات فرهنگی داشته است. او به ما کمک می‌کند تا بهتر بفهمیم چگونه می‌توانیم با متون، فرهنگ‌ها و تجربیات انسانی ارتباط برقرار کنیم و چگونه این ارتباطات بر فرآیند فهم ما تأثیر می‌گذارند.

به طور کلی، هرمنوتیک گادامر به عنوان یک رویکرد جامع به فهم انسانی شناخته می‌شود که بر اهمیت دیالوگ، تاریخ و فرهنگ تأکید دارد و به ما کمک می‌کند تا پیچیدگی‌های فرآیند تفسیر را بهتر درک کنیم.

محمد هاشمی

28 Dec, 13:40


مفهوم هستی و وجود در فلسفه مارتین هایدگر یکی از محورهای اصلی تفکر او را تشکیل می‌دهد. هایدگر در تلاش برای فهم عمیق‌تری از هستی، به بررسی وجود و تجربه انسانی پرداخته است. در ادامه، به تبیین این مفاهیم از نگاه هایدگر می‌پردازیم:

1. هستی (Sein)

پرسش از هستی: هایدگر معتقد است که فلسفه غرب از زمان سقراط به بعد، به جای پرسش از هستی، به موجودات توجه کرده است. او در کتاب "هستی و زمان" به این نکته اشاره می‌کند که ما باید به پرسش اصلی "هستی چیست؟" برگردیم. این پرسش، به او اجازه می‌دهد تا به عمق وجود و معنا بپردازد.

هستی به عنوان یک مفهوم بنیادی: هستی برای هایدگر یک مفهوم بنیادی است که نمی‌توان آن را به سادگی تعریف کرد. او بر این باور است که هستی باید از طریق تجربیات انسانی و درک عمیق‌تر از زندگی بررسی شود.

2. وجود (Dasein)

تعریف Dasein: Dasein به معنای "وجود در جهان" است و به تجربه انسانی اشاره دارد. این مفهوم نشان‌دهنده وضعیت خاص انسان‌ها در جهان است و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا خود را درک کنند و با دیگر موجودات ارتباط برقرار کنند.

خودآگاهی و وجود: هایدگر بر این باور است که Dasein دارای خودآگاهی است و می‌تواند به ماهیت خود و وجود خود فکر کند. این خودآگاهی باعث می‌شود که انسان‌ها بتوانند به انتخاب‌های خود توجه کنند و زندگی خود را با معنا و هدف بیشتری بگذرانند.

3. زمان و وجود

زمان به عنوان بعد وجود: هایدگر زمان را به عنوان یک جزء اساسی از وجود انسانی می‌بیند. او معتقد است که انسان‌ها نمی‌توانند وجود خود را بدون در نظر گرفتن زمان درک کنند. زمان نه تنها یک بعد فیزیکی، بلکه یک بعد وجودی است که بر تجربه انسانی تأثیر می‌گذارد.

آگاهی از مرگ: یکی از جنبه‌های مهم در فهم وجود، آگاهی از مرگ است. هایدگر بر این باور است که آگاهی از مرگ می‌تواند انسان‌ها را به زندگی واقعی‌تر و معنادارتری سوق دهد.

4. تنهایی و بیگانگی

هایدگر همچنین به تجربه تنهایی و بیگانگی انسان‌ها در دنیای مدرن پرداخته است. او معتقد است که انسان‌ها در دنیای مدرن ممکن است از وجود واقعی خود فاصله بگیرند و در نتیجه، احساس بیگانگی کنند.

5. زبان و وجود

زبان نیز برای هایدگر اهمیت ویژه‌ای دارد. او بر این باور است که زبان می‌تواند وسیله‌ای باشد برای بیان وجود و حقیقت. زبان نه تنها ابزاری برای ارتباط، بلکه راهی برای درک عمیق‌تر از هستی است.


در کل، فلسفه هایدگر در مورد هستی و وجود، تأکید بر اهمیت درک عمیق‌تر از تجربه انسانی دارد. او با طرح پرسش‌های بنیادین درباره هستی، ما را به تفکر درباره زندگی، زمان، مرگ و ارتباطات انسانی دعوت می‌کند. این مفاهیم هنوز هم موضوع بحث‌های جدی در فلسفه معاصر هستند و تأثیرات عمیقی بر دیگر حوزه‌های فکری گذاشته‌اند.

@falsafe_bodan

محمد هاشمی

27 Dec, 06:15


در این همایش، من هم با ارائه دو مقاله شرکت داشتم:
1. نشانه شناسی ابژه از دیدگاه پسامدرن ژان فرانسوا لیوتار در فیلم او ساخته اسپایک جونز.
2. نسبت نقاشی و تراژدی در فن شعر ارسطو.
امیدوارم امسال هم بتوانم در این همایش شرکت داشته باشم و از حضور در کنار عزیزان دانشکده هنر دانشگاه دامغان لذت وافر ببرم.

محمد هاشمی

27 Dec, 06:13


#تاریخچه

مروری بر چهارمین همایش ملی هنرهای نمایشی و دیجیتال


چهارمین دوره همایش ملی هنرهای نمایشی و دیجیتال هفدهم و هجدهم خرداد ۱۴۰۲ برگزار شد. تیزر پیش روی شما مروری است بر آنچه در این رویداد علمی پژوهشی گذشت.

محمد هاشمی

26 Dec, 08:59


🔸مؤسسه پژوهشی،آموزشی و مطالعاتی آکادمی شمسه در سه ترم دوره جامع مطالعات نظری تئاتر را برگزار می نماید.

♦️عناوین دوره ها و اساتید عبارتند از:

▪️ترم نخست: تکوین مفاهیم تئاتری در تاریخ
مکان‌های اجرا: مریم دادخواه
تاریخ تطبیقی درام و اجرا: زیبا خادم حقیقت
تاریخ بازیگری: رامین اکبری
تاریخ کارگردانی: نریمان افشاری
▪️ترم دوم: تئاتر و نظریه
نشانه‌پدیدارشناسی: سعید اسدی
مطالعات جنسیت: شیوا علینقیان
مطالعات پسااستعماری: مریم دادخواه
تئاتر و سیاست: محمدامین عندلیبی
▪️ترم سوم: مطالعات بینارشته‌ای در تئاتر
تئاتر و فلسفه: صالح نجفی
مطالعات اجرا: آیت نجفی
تاریخ‌نگاری تئاتر: عرفان ناظر
تئاتر و جامعه‌شناسی: سعید اسدی
📌 پس از پایان هر ترم گواهی پایان دوره اعطاء می‌گردد.
📍کلاس‌ها به صورت آنلاین در پلتفرم ادوبی کانکت برگزار می‌گردد.( امکان ثبت نام به صورت آفلاین نیز میسر می باشد.)
🔷کسب اطلاعات تکمیلی و ثبت نام:
_ارسال پیام به تلگرام و واتساپ مؤسسه:09044130243
_تماس با مؤسسه:
021-66489223
021-66489221
_کلیک بر روی لینک زیر
https://academyshamseh.com/product/comprehensive-course-in-theoretical-theater-studies-3-semesters/

محمد هاشمی

25 Dec, 11:49


نشست «روایت‌شناسی فضا و مکان
شهری؛ جلوه‌های معنا از تهدید تا فرصت»
سخنران: دکتر حمیدرضا شعیری

#اصفهان #موزه_تاریخ_شهرداری


https://t.me/irCDS

محمد هاشمی

25 Dec, 11:49


‍ #فایل_صوتی
#نشست «روایت‌شناسی فضا و مکان
شهری؛ جلوه‌های معنا از تهدید تا فرصت»

سخنران: دکتر حمیدرضا شعیری

#اصفهان #موزه_تاریخ_شهرداری


https://t.me/irCDS

محمد هاشمی

22 Dec, 03:35


نشست علمی با موضوع "روایت شهری"


دکتر حمیدرضا شعیری، استاد دانشگاه تربیت مدرس

ارتباط روایت شهری با درک معنایی شهر و تأثیر آن بر کیفیت زندگی شهری

تاریخ: سه‌شنبه ۴ دی، ساعت ۱۶:۰۰
موزه تاریخ شهرداری اصفهان


@irCDS

محمد هاشمی

20 Dec, 13:30


#لنز

▪️استفاده از لنز فیش‌آی در فیلم
سوگلی(The Favourite ) به کارگردانی«یورگوس لانتیموس» محصول ۲۰۱۸


📌 فیش‌آی یا چشم‌ماهی (Fisheye Lens) لنزی است که حداکثر زاویه‌دید را به بیننده می‌دهد. معمولاً فاصله کانونی آن بین ۶ تا ۱۶ میلی‌متر است. دلیل نام‌گذاری این لنز، شباهت آن به چشم‌ماهی و محدب بودن عدسی بیرونی لنز است. هرچه محدب بودن این عدسی بیشتر باشد، زاویه دید آن بازتر و انحنای خطوط بیشتر خواهد بود.


🎟️سینما را با ما بدون بلیت دنبال کنید🎟️

🆔@Ticketlesschannel

محمد هاشمی

17 Dec, 20:42


محمد هاشمی pinned an audio file

محمد هاشمی

17 Dec, 16:37


🔴 فراخوان نخستین شماره نشریه دراما منتشر شد.

_ نوشتار از مهم‌ترین عواملِ ماندگاری یک پدیده در حافظۀ تاریخ است. ما نیز به واسطۀ رجوع به متن است که تاریخ تطور یک پدیده را فهم می‌کنیم؛ اساساٌ این متن است که پدیده‌ها را برایمان معنادار می‌کند. بنابراین ناگزیریم به بازگشت و درنگ در متون.
_بر همین اساس فراخوان نخستین شمارۀ نشریۀ فرهنگی_هنری دراما، به صاحب‌امتیازیِ انجمن علمی بازیگری_کارگردانی دانشگاه تربیت‌مدرس منتشر شد.

🔷️دانشجویان و پژوهشگران سراسر کشور برای آشنایی با مفاد نشریه می‌توانند متن فراخوان را مطالعه کنند.
♦️ آخرین‌مهلت ارسال آثار برای چاپ در نخستین شماره نشریه دراما، ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۳ است.

🔶️آدرس ایمیل نشریه جهت ارسال آثار:
[email protected]

محمد هاشمی

17 Dec, 11:17


البته بعد از تحلیل فیلم از دیدگاه روایت درمانی، من فرضیه دیگری را هم در نسبت با این فیلم مطرح کردم: اینکه تمام بحث روان پریشی شخصیت جان بلنتاین و درمان او از طریق روایت درمانی، توسط کنستانس پترسون، کلا یک مک گافین است و بنابراین کل بحث روایت درمانی من در مورد این فیلم را می توان با توجه به جهان کلی دیگر فیلم های هیچکاک و با یک رویکرد بینامتنی، واسازی کرد. همه این ها مک گافین است تا آن فکر سرگیجه آور هیچکاکی از لایه های زیرین اثر سر برکشد: "طلسم" و "سحری" که عشق و زن در عالم پدید می آورند. زنی که می تواند صاحب دو وجه "لکاته" و "اثیری" باشد. برای شنیدن کل این بحث و همچنین پاسخ به پرسش های حاضران در جلسه، لطفا به فایل صوتی زیر توجه فرمایید:

محمد هاشمی

03 Dec, 09:25


.
🔴مدرسه عالی نشانه شناسی مؤسسه پژوهشی،آموزشی و مطالعاتی آکادمی شمسه برگزار می کند:


🔸زیر نظر دکتر حمیدرضا شعیری


📣فرود و فراز معنا در بستر روایت

▪️دکتر بهمن نامور مطلق
▪️دکتر علی عباسی
▪️دکتر حمید رضا شعیری
▪️دکتر ابوالفضل حری
▪️دکتر احمد شاکری
▪️دکتر محمد هاشمی

📜گواهی پایان دوره

📌آنلاین_آفلاین

🔘 شروع دوره:۲۴آذرماه

🔷کسب اطلاعات تکمیلی:
🔸سایت آکادمی شمسه؛بخش مدرسه عالی نشانه شناسی
🔸تماس با مؤسسه:
02166489223
02166489221
🔸ارسال پیام به تلگرام و واتس آپ مؤسسه:
09044130243
🔸کلیک بر لینک زیر

https://academyshamseh.com/product/meaning-in-the-context-of-narration/

#نشانه_شناسی
#حمید_رضا_شعیری
#بهمن_نامورمطلق
#علی_عباسی
#ابوالفضل_حری
#احمد_شاکری
#محمد_هاشمی

#مؤسسه_پژوهشی_آموزشی_مطالعاتی_آکادمی_شمسه
#آکادمی_شمسه
#روایت_شناسی
#مدرسه_نشانه_شناسی

محمد هاشمی

03 Dec, 05:42


روز چهارشنبه 14 آذرماه 1403 بین ساعت های ده تا دوازده در دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران در شهر بابلسر، سخنرانی ای خواهم داشت با عنوان نظریه فرم گرایی در هنر.
در این سخنرانی به این موضوعات خواهم پرداخت:
معرفی نظریه فرم معنادار از دیدگاه کلایو بل و راجر فرای در هنرهای تجسمی.
مقایسه نظریه فرم معنادار در هنرهای تجسمی با نظریه فرمالیسم ادبی.
تحلیل اهمیت فرم معنادار در نظر اگزوپری در داستان شازده کوچولو.
جایگاه فرم معنادار از دیدگاهی تطبیقی، در حکمت هنر شرق و اسلامی.
تبیین نقدهای واردشده به نظریه فرم معنادار در هنر.
تبیین نظریه نیوفرمالیستی در هنر، در پاسخ به نقدها درباره فرم معنادار
معرفی مقدماتی نظریه نیوفرمالیستی دیوید بوردول و کریستین تامسون در سینما بر مبنای بنیان هایش در نظریه فرم معنادار هنرهای تجسمی.

با سپاس ویژه از خانم دکتر فتانه محمودی، رییس دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران و خانم مائده واخیده کارشناس دانشکده که این فرصت را در اختیار من قرار دادند.

محمد هاشمی

02 Dec, 14:30


معمولا جریان این نشست ها توسط دوستان بزرگواری روی کاغذ پیاده سازی می شود که هرچند زحمت می کشند، اما متاسفانه به اصلاح و روتوش مناسب گفته ها و نوشته ها توجه کمی دارند. بنابراین بنده به اختصار خواهم گفت که در این نشست، چه چیزهایی را بیان کردم:
در اولین ایده ام درباره این نمایش، گفتم که این نمایش، مثل انچه ارسطو گفته، آینه ای در برابر زندگی می گذارد، اما این آینه همچون آینه ی ارسطویی آینه ای تخت نیست (که البته چیزها در این آینه تخت ارسطویی، بهتر از آنچه در زندگی هست، نمایش داده می شوند) بلکه آینه ای که این نمایش روبروی زندگی می گذارد، اینه ای کژ و کوژ و نامتناسب است که بی تناسبی هایش نیز مدام تغییر می کند و اجازه ی بازنمایی حقیقت به مثابه معنا را که در انگاره ی ارسطویی از تئاتر وجود دارد، به ما نمی دهد.
ایده دومم با تکیه بر سه نظم لکانی این بود که جهان این نمایش جهانی است که در آن، ادم ها مدام میان امنیت امر خیالی و ناامنی امر نمادین، میان قلمرو مادر و قلمرو پدر آویخته اند و از این اویختگی مدام که موجب می شود تکلیف شان در برابر جهان روشن نباشد، رنج می برند. رنج انان رنج تلاش برای دست و پا کردن نوعی هویت یکپارچه به مثابه سوژه هایی از هم گسیخته است، که مدام ممکن نمی شود.
ایده سوم، مربوط به اندیشه رنج یا دوکا در حکمت شرق بود. ادم ها در این نمایش از جهل هایی چهارگانه که در حکمت شرق از ان نام برده می شود، رنج می کشند. انها نمی دانند که رنج می کشند، نمی دانند از چه رنج می کشند، نمی دانند که رهایی از این رنج ممکن است و نمی دانند که راه رهایی از رنج چیست، چراکه آنها اسیر در فهم عقلانی یا حسانی خود از جهان هستند که همگی با نافهمی تفاوتی ندارد.
ایده های دیگری نیز بعدها البته به ذهنم رسید. مثلا بینامتنیت آشفته ای که انگار از غوطه ور بودن نویسنده در متن های بیضایی حاصل شده یا ناتوانی شخصیت ها در برقراری ارتباط با هم از طریق زبان، که با نقص و معلولیت فیزیکی هم در جاهایی نمادین شده است. همچنین، تکرار عبارت "اشتی کانت و هگل" که چون هگل و کانت با یکدیگر در ابعاد مختلف نظریه های فلسفی شان تعارضات بنیادین دارند، این اشتی ناممکن به نظر می رسد، اما انگار باید در راه آن آشتی بود.
حال، اینکه چقدر هریک از این ایده ها در نمایش به ثمر رسیده، بیشتر کار منتقدانی است که دنبال نکات مثبت و منفی در کارها می گردند و چندان کار من نیست که بیشتر، به این بها می دهم که نمایش در راه ساخت حقیقت یا حقیقت هایی فلسفی تلاش کند.
برای من، همین که دکتر میثم زندی در اولین کارش در تئاتر شهر تهران نشان می دهد که می خواهد با تئاتر به زندگی فکر کند، بسنده است و برایش ارزو دارم که در آثار بعدی اش بهتر اندیشه هایش را بر صحنه تئاتر زنده کند.

محمد هاشمی

02 Dec, 14:08


گمگشتگی درد انسان معاصر است/مولفه‌هایی شبیه زندگی در «کمی شبیه تئاتر» - پلاتو هنر
https://didhonar.ir/2024/11/30/%da%af%d9%85%da%af%d8%b4%d8%aa%da%af%db%8c-%d8%af%d8%b1%d8%af-%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%b9%d8%a7%d8%b5%d8%b1-%d8%a7%d8%b3%d8%aa-%d9%85%d9%88%d9%84%d9%81%d9%87%d9%87%d8%a7%db%8c/

محمد هاشمی

02 Dec, 12:28


نشانه‌ی یک انسان رشدنیافته این است که می‌خواهد شرافتمندانه برای هدفی بمیرد،
ولی نشانه‌ی یک انسان رشدیافته این است که می‌خواهد برای یک هدف، متواضعانه زندگی کند.

📕#ناطور_دشت
#سالینجر

@fasli_baraye_ketab

محمد هاشمی

02 Dec, 06:09


دانشكده هنر و معماري دانشگاه تربيت مدرس و انجمن علمي هنر و ادبيات تطبيقي به مناسبت هفته پژوهش برگزار می‌کند:


🔺نقد اسطوره‌اي هنر

🔸سخنران:
دكتر بهمن نامور مطلق
رئيس انجمن علمي هنر و ادبيات تطبيقي؛ دانشيار دانشگاه شهيد بهشتي

🔸زمان:
شنبه ۱۴۰۳/۰۹/١٧
ساعت ١٦:٣٠ - ١٨:٣٠

📍محل برگزاري:
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده هنر و معماری، سالن شورا

حضوری- آنلاین

- ورود برای عموم دانشجویان و علاقمندان آزاد و رایگان است.
-ثبت‌نام برای افراد غیر از دانشجویان تربیت مدرس الزامی است.
- همراه با اعطاء گواهی شرکت در نشست.

📌لطفا جهت ثبت‌نام و دریافت لینک نشست و اطلاعات تکمیلی به کانال تلگرامی بپیوندید.

https://t.me/PazhouheshArtTMU

محمد هاشمی

01 Dec, 16:57


#سینما_نقاشی

▪️الهام گرفتن سینما از نقاشی

📌نقاشی منبع خوبی برای سینماست، زیرا قوانین بصری را به‌‌درستی رعایت می‌کند. کارگردانان برجسته‌ی سینما معمولاً به سراغ نقاشی‌ها می‌روند و از آن‌ها الهامات فراوانی به لحاظ داستانی و بصری می‌گیرند. این ویدیو نشان می‌دهد که نقاشی می‌تواند منبعی خوبی برای سینما باشد.

استاد اصغر فرهادی در کلاس‌های خود به هنرجویان توصیه می‌کند که به نمایشگاه‌های عکاسی و نقاشی مراجعه کنند و از این آثار الهام بگیرند.



🎟️سینما را با ما بدون بلیت دنبال کنید🎟️

🆔@Ticketlesschannel

محمد هاشمی

30 Nov, 05:40


سخنرانی دکتر رضا غلامی درباره فلسفه سیاسی هانا ارنت در سالگرد فوت ارنت با عنوان " اندیشه ی هانا ارنت و زمانه ی ما" .
از مجموعه سخنرانی های لذت فلسفه در خانه دانایی ایرانیان در وین اتریش.
سایتی که در آن، متن این سخنرانی در دسترس است، در انتهای پوستر آمده است.

محمد هاشمی

28 Nov, 09:09


🔴انجمن علمی بازیگری-کارگردانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌کند:‌

🔸نشست تخصصی
💢"جامعه به مثابه روایت"💢

با حضور

🔹"دکتر آرش حیدری"
جامعه‌شناس و استاد دانشگاه
عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ

🔸"دکتر فارس باقری"
نویسنده، کارگردان تئاتر و استاد دانشگاه
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

🔴حضور در این نشست، نیاز به نام‌نویسی دارد.
●نام‌نویسی از طریق شناسه تلگرام:
@satm_theater

🔺نام‌نویسی و حضور دانشجویان سایر دانشگاه‌ها در این نشست، بلامانع است.


🕰زمان: سه‌شنبه ۱۳ آذر، ساعت ۱۶.

📍مکان: دانشگاه تربیت مدرس، پلاتو نمایش دکتر محمدرضا خاکی.


کانال انجمن:
@anjomanbazigarikargardani

محمد هاشمی

28 Nov, 05:55


🎬 ببینید: تیزر مستند «رویای فرهاد»

🔻به بهانه سالروز تولد «فرهاد ناظر‌زاده کرمانی»، مراسم رونمایی از مستند «رویای فرهاد» با حضور و سخنرانی او و جمعی از بزرگان تئاتر ایران با همکاری کتابسرای راوی در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

🔸️مستند پرتره «رویای فرهاد» به کارگردانی محمد ثقفی، روایتی است از زندگی تئاتری پروفسور فرهاد ناظر زاده کرمانی پدر تئاتر دانشگاهی ایران، پژوهشگر ، استاد دانشگاه و نمایشنامه‌نویس.

📎این اثر روز پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ الی ۲۰ در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران به اکران در خواهد آمد.

#خانه_هنرمندان_ایران
#سالن_استاد_ناصری
#رویای_فرهاد
@iranartists

محمد هاشمی

19 Nov, 17:39


🔶پدیدار شناسی هنرها
🔷دکتر مسعود علیا
🔘 دوره اول:مجسمه سازی
📌شش جلسه دو ساعته(۱۲ساعت)
📍شهریه:یک میلیون و هشتاد هزار تومان
دوستانی که در دوره نخست ثبت نام نمایند؛ترم های آتی را با ده درصد تخفیف می توانند شرکت نمایند.

▪️
گواهی پایان دوره
🔹شروع دوره:اول آذرماه
روزهای برگزاری:پنج شنبه ها
۱۵لغایت ۱۷
۱۸لغایت ۲۰

🔘نحوه برگزاری:آنلاین_آفلاین(پلتفرم
ادبی کانکت)

🔷کسب اطلاعات تکمیلی و ثبت نام:
_ارسال پیام به تلگرام و واتساپ مؤسسه:09044130243
_تماس با مؤسسه:
021-66489223
021-66489221
_کلیک بر روی لینک زیر

https://B2n.ir/drolya

محمد هاشمی

19 Nov, 08:08


🔶دوره جامع فلسفه اسلامی

🔸فارابی

🔷مدرس:دکتر امیر مازیار

▪️آنلاین_آفلاین

♦️دوستان و همراهان گرامی و فرهیخته؛
لطفاً جهت کسب اطلاعات تکمیلی و ثبت نام به سایت آکادمی شمسه مراجعه و یا با مؤسسه تماس حاصل فرمایید

☎️ 021- 66489221
☎️ 021- 66489223

🌐 www.academyshamseh.com

و یا می توانید به شماره های تلگرام و واتساپ مؤسسه پیام دهید تا برنامه برای شما ارسال گردد.

📞 +98 904 413 0243

📌لینک مستقیم برنامه و ثبت نام

https://B2n.ir/w19794


#آکادمی_شمسه
#مؤسسه_پژوهشی_آموزشی_مطالعاتی_آکادمی_شمسه
#فلسفه_اسلامی
#دوره_جامع_فلسفه_اسلامی
#امیر_مازیار

محمد هاشمی

18 Nov, 09:12


🖍 نطقیات برگزار می‌کند:

دوره‌ی آنلاین متن‌خوانی تأملات دکارت

🚮 مدرس: دکتر سیدمصطفی شهرآیینی

🔴 لینک رزومه دکتر شهرآیینی (رئیس پژوهشکده فلسفه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)

🗓 سه‌شنبه‌ها - ۸ جلسه

ساعت: ۱۷:۳۰ تا ۱۹

🟢معرفی کتاب تأملات دکارت:

در تاریخ فلسفه هیچ متن کوتاهی به اندازهٔ تأملات در فلسفهٔ اولی پرخواننده و دوران‌ساز نبوده است. امروزه کمابیش در هر دپارتمان فلسفه‌ای در دنیا (البته غیر از ایران) این کتاب از متون اصلی به شمار می‌رود. شاید گزافه نباشد اگر بگوییم تا این اثر را درست درنیابیم، راه ورود به فلسفهٔ جدید غرب را نیافته‌ایم.

در اینجاست که پدر دوران جدید، شروع به پی‌ریزی مبانی نظری نه‌تنها مابعدالطبیعه که طبیعیات خود می‌کند و پای در راهی می‌نهد که قرار است به ظهور انسان جدید (فاعل شناسا)، دنیای جدید (مادهٔ ممتد ریاضی) و حتی خدایی جدید (ضامن معرفت) بینجامد.

او در این راه می‌کوشد از «فلسفهٔ نظری» مدرسیان بگذرد و به «فلسفهٔ عملی» خویش برسد و با این کار علم فعالِ چیرگی‌خواه و سیطره‌طلب را بر جای علم انفعالی تابع معلوم بنشاند. او با تبدیل وجود به اندیشه و حقیقت به یقین، دست به جابجایی عظیمی می‌زند که تاریخ اندیشهٔ غرب و بلکه عالم را دگرگون می‌سازد و با این کار جای سوژه و ابژه را در تاریخ اندیشه عوض می‌کند. طبیعت که تا پیش از او سوژه بود و فاعلیت تام در شناخت من داشت به ابژه و متعلق اندیشهٔ من تبدیل می‌شود و منی که از دلِ کوگیتو سربرمی‌آورد، دیگر نه ابژه که سوژه است یعنی فاعل تام و تمام شناخت و دائر مدار علم.

🟢 معرفی دوره:

دراین دوره که ۸ جلسه خواهد بود می‌کوشیم جلسهٔ نخست به زمینه و زمانهٔ دکارت و تمهید مقدمات اختصاص دهیم، همچنین به مقدمه‌چینی دربارهٔ نظام اندیشة دکارت خواهیم پرداخت.

جلسهٔ دوم به سراغ کتاب تأملات‌ و بخش‌های آغازین این اثر تا پیش از «تأمل نخست» می‌رویم. شش جلسه را به شش تأمل اختصاص می‌دهیم و جلسهٔ آخر را به جمع‌بندی مباحث و درافکندن طرحی اجمالی از «اعتراضات و پاسخ‌ها» می‌گذرانیم. .

📓 منبع اصلی دوره:

از جلسهٔ دوم کار بر خواندن ترجمهٔ انگلیسی جان کاتینگم از تأملات‌ متمرکز خواهد بود و ترجمه فارسی و تفسیر متن اساس کار را تشکیل می‌دهد.

منابع پیشنهادی ثانوی:

- گفتار در روش، ترجمهٔ درخشان مرحوم محمدعلی فروغی

- عقل‌گرایان، مجموعه آکسفورد، انتشارات سمت

- دکارت، جان کاتینگم، نشر نی

- دو فصل مربوط به نوزایی و دو فصل مربوط به دکارت از جلد چهارم تاریخ فلسفه راتلج انتشارات حکمت

- تأملاتی درباره تأملات‌ دکارت، انتشارات ققنوس

- فرهنگ فلسفه دکارت، انتشارات موسسه حکمت و فلسفه

آنچه برای ما اصل است، رهانیدن فیلسوف از تاروپور تاریخ فلسفه و فراهم‌نمودن امکان رویارویی زنده و پویای دانشجو با خود فیلسوف از رهگذر خوانش متون اصلی اوست؛ چیزی که در دوره‌های آموزشی دانشگاهی ما تقریباً اثری از آن نمی‌بینیم. ما در کلاس فلسفه نمی‌خوانیم بلکه پابه‌پای دکارت آن را می‌ورزیم و تمرین می‌کنیم و به جان می‌آزماییم. اندیشیدن را با دکارت تجربه می‌کنیم و با هم به ضیافتی دکارتی می‌نشینیم

📞 برای ثبت‌نام و مشاوره لطفا با ادمین تماس بگیرید:
t.me/nutqiyyat_admin

🔴

✉️ t.me/nutqiyyat

📷 Instagram.com/nutqiyyat

📹 https://youtube.com/@nutqiyyat

محمد هاشمی

18 Nov, 09:11


▫️ درسگفتار خودآگاهی نزد هگل - بخش اول

👤 دکتر امیر مازیار

این درسگفتار بر اساس کتاب «خودآگاهی نزد هگل - میل و مرگ در پدیدارشناسی روح» نوشته‌ی رابرت پیپین است.

رابرت پیپین در این کتاب سعی کرده است دقیقاً بر این موضوع متمرکز شود که هگل چگونه در آگاهی و خودآگاهی کانتی تغییر ایجاد می‌کند و به آن سرشت جمعی، تاریخی و عملی می‌دهد؛ یعنی چگونه جهانی که در ذهن ساخته می‌شود مبتنی بر عمل فاعل شناسا در جهان اجتماعی و تاریخی و در قبال دیگران است یا به تعبیر دیگر، چگونه بنیان شناخت نظری بر امری جمعی و عملی است.

🗓 زمستان ۱۴۰۲

برگزار شده توسط نطقیات و انجمن علمی فلسفه دانشگاه اصفهان

#هکل
#مازیار
#صوتی

🔴

🔮 t.me/nutqiyyat

🔮 instagram.com/nutqiyyat

🔮 https://youtube.com/@nutqiyyat

محمد هاشمی

18 Nov, 09:11


▫️ درسگفتار خودآگاهی نزد هگل - بخش اول

👤 دکتر امیر مازیار

🎤 صوت جلسه‌ی اول


#هکل
#مازیار
#صوتی

🔴

🔮 t.me/nutqiyyat

🔮 instagram.com/nutqiyyat

🔮 https://youtube.com/@nutqiyyat

محمد هاشمی

18 Nov, 09:11


▫️ درسگفتار خودآگاهی نزد هگل - بخش اول

👤 دکتر امیر مازیار

🎤 صوت جلسه‌ی دوم


#هکل
#مازیار
#صوتی

🔴

🔮 t.me/nutqiyyat

🔮 instagram.com/nutqiyyat

🔮 https://youtube.com/@nutqiyyat

محمد هاشمی

18 Nov, 09:11


▫️ درسگفتار خودآگاهی نزد هگل - بخش اول

👤 دکتر امیر مازیار

🎤 صوت جلسه‌ی سوم


#هکل
#مازیار
#صوتی

🔴

🔮 t.me/nutqiyyat

🔮 instagram.com/nutqiyyat

🔮 https://youtube.com/@nutqiyyat

محمد هاشمی

18 Nov, 09:11


▫️ درسگفتار خودآگاهی نزد هگل - بخش اول

👤 دکتر امیر مازیار

🎤 صوت جلسه‌ی چهارم


#هکل
#مازیار
#صوتی

🔴

🔮 t.me/nutqiyyat

🔮 instagram.com/nutqiyyat

🔮 https://youtube.com/@nutqiyyat

محمد هاشمی

18 Nov, 08:06


🔸نظریه نشانه معناشناختی تن و جان برگرفته از اندیشه مولانا

حمیدرضا شعیری

🆔@social_semiitics

محمد هاشمی

18 Nov, 03:26


🔶دوره جامع فلسفه اسلامی

🔸ورود فلسفه یونانی به عالم اسلام

🔷مدرس:دکتر امیر حسین ساکت

▪️آنلاین_آفلاین

♦️دوستان و همراهان گرامی و فرهیخته؛
لطفاً جهت کسب اطلاعات تکمیلی و ثبت نام به سایت آکادمی شمسه مراجعه و یا با مؤسسه تماس حاصل فرمایید

☎️ 021- 66489221
☎️ 021- 66489223

🌐 www.academyshamseh.com

و یا می توانید به شماره های تلگرام و واتساپ مؤسسه پیام دهید تا برنامه برای شما ارسال گردد.

📞 +98 904 413 0243

📌لینک مستقیم برنامه و ثبت نام

https://B2n.ir/j48381

#آکادمی_شمسه
#مؤسسه_پژوهشی_آموزشی_مطالعاتی_آکادمی_شمسه
#فلسفه_اسلامی
#دوره_جامع_فلسفه_اسلامی
#امیر_حسین_ساکت

محمد هاشمی

14 Nov, 15:58


📚 مجلۀ الکترونیکی فیلم‌آرا
🚩 شمارۀ هفتم (آبان ۱۴۰۳)

🖋 در این شماره می‌خوانید:
📁 مؤلفان مهجور - پروندۀ دوم: کلی رایکارد
🔸 کلی رایکارد و رؤیاهای بربادرفتۀ آمریکایی
🔹 گفتند یافت می‌نشود - جسته‌ایم ما: نگاهی به فیلم «لذت قدیمی»
🔸 دیالکتیک سینمای اقلیت و سینمای فمینیستی: نگاهی به فیلم «وندی و لوسی»
🔹 بازگشت جاودانۀ یک خروج: نگاهی به فیلم «میان‌بر میک»
🔸 صداهای مخوف و ژست‌های خموش: نگاهی به فیلم «حرکات شبانه»
🔹 اشغال فضایی برای نامیدن: نگاهی به فیلم «برخی زنان»
🔸 نشانه‌های و تحول بیان: نگاهی به فیلم «نخستین گاو»
🔹 هنر در کلوزآپ: نگاهی به فیلم «نمایش»

🖊دبیر پرونده: امیرحسین بهروز
✍🏻 سردبیر: سعید هاشم‌زاده

@FilmAraMagazine

محمد هاشمی

14 Nov, 15:58


📚 مجلۀ الکترونیکی فیلم‌آرا
🚩 شمارۀ هفتم (آبان ۱۴۰۳)

@FilmAraMagazine

محمد هاشمی

13 Nov, 13:37


نگاهی می‌کنیم به چهار اثر سینمایی که موضوع اصلی آن‌ها بی‌خانمان‌های شهری است؛ دو فیلم ایرانی و دو فیلم خارجی، که سنت رئالیسم اجتماعی قدرتمندی دارند. یکی از این چهار فیلم، «معجزه در میلان» ساخته ویتوریو دسیکا است.

لینک مطلب:
👈🏻 سهم فرودستان شهری از سینما

✏️ فرید عطار

@ChelcheraghMag

محمد هاشمی

12 Nov, 11:41


فراخوان همایش ملی هنرهای نمایشی و دیجیتال
دانشکده هنر دانشگاه دامغان.

محمد هاشمی

10 Nov, 14:31


پیر بوردیو درباره کتاب تمایز

محمد هاشمی

10 Nov, 08:17


The ideas of Karl Popper, the great Austrian-born philosopher, are considered a turning point in the history of contemporary philosophy. He provided a realistic criterion for assessing truth not only in the natural sciences but also in the humanities, offering it as a resource for scientists and philosophers alike. In honor of World Philosophy Day, Dr. Reza Gholami, Senior Lecturer in Political Philosophy, Cultural, and Civilizational Studies, will examine the concept of truth and the means of reaching it from Popper’s perspective.

Monday, Nov. 18, 2024 3:00 PM Vienna Time

محمد هاشمی

10 Nov, 08:14


▪️#ژیل_دلوز #فلسفه و #سینما

🔹 بخش اول:
کار فیلسوف چیست؟ خلق مفاهیم

🔃 مترجم: مصطفی ملکی

کانال تخصصی تاریخ فلسفه

محمد هاشمی

10 Nov, 08:14


▪️#ژیل_دلوز_فلسفه_و_سینما

🔹 بخش دوم: کار فیلم‌ساز چیست؟
آفرینش بلوک‌های حرکت-زمان

کانال تخصصی تاریخ فلسفه از صفر

محمد هاشمی

10 Nov, 08:14


▪️#ژیل_دلوز_فلسفه_و_سینما

🔹 بخش سوم: حد مشترک فضا-زمان. فضای برسونی

کانال تخصصی تاریخ فلسفه از صفر

محمد هاشمی

10 Nov, 08:14


▪️#ژیل_دلوز_فلسفه_و_سینما

🔹 بخش پنجم: درباره‌ی رؤیاها

محمد هاشمی

10 Nov, 08:14


▪️#ژیل_دلوز_فلسفه_و_سینما

🔹 بخش چهارم: سینما و اقتباس. #کوروساوا و #داستایوفسکی

محمد هاشمی

10 Nov, 08:14


▪️#ژیل_دلوز_فلسفه_و_سینما

🔹 بخش ششم: انفصال بین دیدن و سخن گفتن

محمد هاشمی

10 Nov, 08:14


▪️#ژیل_دلوز_فلسفه_و_سینما

🔹 بخش هفتم: جامعه‌ی کنترل

محمد هاشمی

10 Nov, 08:14


▪️#ژیل_دلوز_فلسفه_و_سینما

🔹 بخش هشتم: #فوکو؛ جامعه‌ی حاکمیت‌بنیاد و جامعه‌ی انضباطی

محمد هاشمی

10 Nov, 08:14


▪️#ژیل_دلوز_فلسفه_و_سینما

🔹 بخش نهم: رابطه‌ی بین اثر هنری و عمل مقاومت

محمد هاشمی

10 Nov, 08:14


▪️#ژیل_دلوز_فلسفه_و_سینما

🔹 بخش دهم: کنش گفتاری در آثار استروب

محمد هاشمی

10 Nov, 06:09


❗️مستند امبرتو اکو
▪️از مجموعه مستند «استادان نوگرا»

@artchanel

محمد هاشمی

07 Nov, 05:10


🍁


« مزارشریف »
با رویکرد انسان‌شناسی جنگ

نوشته محمد عارف
انتشارات: قو

به چاپ سوم رسید


👈- برگزیده «جشنواره نمایشنامه‌نویسی اقتباسی ملی ایران»
👈 - نامزد دریافت «جایزه کتاب سال ایران»

اشخاص نمایشی:
۱- شَکوه «دختر سرگرد آصف»
۲- محمد «دانشجوی ممتاز هنر و معماری دانشگاه هرات»
۳- جلال پنجشیری
۴- نوازنده‌ای دوره گرد
۵- زنی قبرکن
۶- مردی قبرکن

👈  مزارشریف؛
 ۱- شََکوه و ملامَمد دو دلداده عاشق و شهیر افغان، پس از پنج سال رنج دوری جانکاه، زیر چرخ دنده‌های جنگ و خیانت در گورستانی متروک یکدیگر را پیدا می‌کنند و ...،

۲- به تعبیر اورلی هولتون درام باید «آینه طبیعت»، باشد که بتواند نقش‌های موثر خود را با ایجاد دادگاهی دراماتیک و مستند برای احقاق حقوق بشر در هر نقطه‌ای از جهان اجرا کند

۳- به امید روزی که «زمامداران جهان» به درکی درست از جایگاه بلند انسانی برسند.

https://t.me/joinchat/AAAAAE97MoOF80c1rHhdKw
آکادمی انسان‌شناسی هنر
🍁
🌻

محمد هاشمی

25 Oct, 09:44


‍ ‍ ‍
‍ ‍ ‍ ▪️ژان رنوار
ـــ زندگی و فیلم‌های من ــ ترجمه بهروز تورانی

ـــ عقیده داشتم که دنیا و به ویژه دنیای سینما در قیدوبند خدایانی دروغین است. وظیفۀ من سرنگون کردن آن‌ها بود و من شمشیر به کف حاضر بودم که جان بر سر این کار بگذارم. یکی از آن خدایان دروغین که هنوز هم بر اریکه قدرت است «سلیقۀ خوب» است که در واقع چیزی جز ذائقه «متوسط‌دوستی» نیست. جامعه تحت لوای این سلیقۀ خوب با هرگونه نوآوری‌یی مخالفت می‌کند. من و دوستانم با عزمی راسخ طرف سلیقه بد را گرفته‌ایم. اظهارنظرهای دیگری نیز ما را خشمگین کرده است. از این قبیل که می‌گویند «اغراق‌آمیز است» که خیلی ساده، نشان‌دهنده برآشفتگی مردم از مواجه شدن با چیزی بیش از حد آنهاست...

اما ثابت‌ترین این خدایان دروغین، دشمن شمارۀ يک مردم «کلیشه» است. منظورم از کلیشه تصویری است یا عقیده‌ای یا فکری که موذیانه جانشین حقیقت شده باشد. کلیشه‌هایی هم هستند که قرن‌ها دوام می‌آورند. مشتی از آنها از این قرارند: «پیرمرد خوب»، «عشقی که بر همه چیز پیروز می‌شود»، «نوکر وفادار»، «شجاعت نظامی»، «شوخ‌طبعی انگلیسی»، «هدف وسیله را توجیه می‌کند»... اما زندگی به ما می‌آموزد که پیرمردان بدی هم وجود دارند، که عشق اغلب مغلوب است، که نوکران همیشه وفادار نیستند، که بعضی از سربازان به‌شدت ترسو هستند، که انگلیسی‌هایی هستند که به‌کلی از شوخ‌طبعی بی‌بهره‌اند و هیچ هدفی وجود ندارد که بتواند جنایت را توجیه کند. باید اضافه کنم که بانوان موطلایی و خوش‌عطر و بویی که روی پرده نقش اول را بازی می‌کنند، به بانوانی که در زندگی واقعی ایفاگر نقش اولند کمترین شباهتی ندارند. زنان فیلم برای اینکه با کلیشه‌ها جور در بیایند کلاه گیس‌هایی با طره‌های طلایی به سر می‌گذارند. دلم می‌خواهد باور داشته باشم که پیروی از کلیشه هیچکس را گول نمی‌زند؛ اما افسوس، مردم که پوست‌شان از دروغ پر شده به قراردادهای کلیشه متوسل می‌شوند و در تحریف‌شدگی دنیایی که برای انصراف خاطر آنان ساخته و پرداخته شده درمی‌غلتند.

— Jean Renoir by Richard Avedon in California, 1972.

🎥 @CinemaParadisooo
🎥 @CinemaParadisooo

محمد هاشمی

25 Oct, 04:29


فدریکو فلینی :
سینما فرزند نقاشی است نه ادبیات.

محمد هاشمی

22 Oct, 05:18


محمد هاشمی pinned an audio file

محمد هاشمی

22 Oct, 05:00


این عکس خفن را هم دوستان لطف کرده اند و حین این همایش از بنده گرفته اند. در خور شان جدی مجلس، در حالی که من برخلاف این قیافه جدی ام، این قدرها جدی نیستم🙂🙂 هیچ چیز دنیا این قدرها که ما جدی اش می گیریم، جدی نیست...

محمد هاشمی

22 Oct, 04:58


ابتدای امسال، دکتر محسن کرمی عزیز که عضو هیات علمی دانشگاه صدا و سیما هستند، بزرگواری کردند و به عنوان دبیر همایش دین، فرهنگ و رسانه های نوین، سفارش نگارش مقاله علمی پژوهشی ای را برای شرکت در این همایش، به بنده دادند. مقاله پس از نگارش برای داوری فرستاده شد و خوشبختانه مقبول داوران محترم قرار گرفت.
این همایش روز بیست و پنج مهر، در دانشگاه صدا و سیما برگزار شد و بنده افتخار آن را داشتم که مقاله ام را در این همایش به شکل سخنرانی ارائه دهم.
ایده مقاله من از جلسه نقد فیلم خانه هنرمندان در تابستان پارسال امد که در آن، پس از نمایش فیلم مستند معضل اجتماعی ساخته جف اورلوفسکی که درباره آسیب های جمعی و فردی شبکه های اجتماعی بود، درباره این فیلم با تکیه بر نظریه های مختلف فلسفی و جامعه شناختی مرتبط سخن گفته بودم. مقاله حاضر، در واقع نسخه نوشتاری و منظم و مرتب تر شده حرف هایم در همان جلسه نقد فیلم خانه هنرمندان است، این بار در قالب علمی پژوهشی که به صورت یک سخنرانی اکادمیک، در دانشگاه صدا و سیما ارائه شد.
فایل صوتی این سخنرانی و پی دی اف مربوط به آن را لطفا در پیام های بعدی ببینید و بشنوید:

محمد هاشمی

21 Oct, 16:32


▪️آلن دلون

ـــ ژان‌پیر ملویل کاملا مرد سینما بود. کل کار فیلم، با خود ملویل بود. رنه کلمان در نوشتن فیلمنامه فیلم‌هایش دخالتی نداشت، اگر دخالت می‌کرد کار خراب می‌شد، اما ملویل از اول تا آخر یک فیلم با خودش بود. می‌خواست فیلم «سامورایی» باشد یا «دومین نفس» یا «دو مرد در منهتن» که هر سه را نوشت و کارگردانی کرد. در حقیقت او فیلمنامه را می‌نوشت، تهیه، کارگردانی، تدوین می‌کرد، حتی موسیقی فیلم با خودش بود، او واقعاً بی‌همتا بود. حتی در سامورایی می‌خواست فیلم سیاه و سفید اما رنگی باشد، همان‌طور که دیده‌اید، تصویرهای فیلم گاه خاکستری هستند و گاه آبی. او تمام قرمز و زردها را از تصویر بیرون کشید. انگار که نور صحنه را رنگ کرده باشند و سپس شسته باشند، یک نور آبی تمیز. ملویل از من می‌خواست و من مطیع بودم. جف کاستلو ساعتش را به دست راستش می‌بست مثل ژان‌پیر ــ کلاه مال خود ژان‌پیر بود ــ صلابت جف، همان صلابت ژان‌پیر بود.

▫️Le Samouraï (1967)
▫️Dir. Jean-Pierre Melville

🎥 @CinemaParadisooo

محمد هاشمی

21 Oct, 13:17


در چهارمین شماره از بولتن جشنواره فیلم کوتاه تهران، از اهمیت تخیل واگرا در ساخت فیلم کوتاه و امکان های عینی شدن آن در فیلم سازی کوتاه ایران سخن گفته ام.
اصطلاح تخیل واگرا و تعریف آن را مثل بسیاری دانش های دیگر مدیون استاد بزرگوارم، دکتر امیرعلی نجومیان هستم.

از سعید هاشم زاده (دوست خوبم و سردبیر بولتن) برای ترتیب دادن این گفتگو و ارائه اش در بولتن بسیار سپاسگزارم.

محمد هاشمی

21 Oct, 09:36


#بولتن_روزانه_۴۱

📃 چهارمین شماره بولتن جشنواره چهل‌ویکم منتشر شد



🌿 www.iycs.ir
@IYCSnewschannel
📌https://www.instagram.com/iycs.ir

محمد هاشمی

20 Oct, 04:16


جزایر سه‌گانه ایرانی و سینما*

به بهانه بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس

مهرزاد دانش


بیانیه مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیهٔ اروپا درباره محکومیت ایران بابت آن چه اشغال جزایر سه‌گانۀ ایرانی در خلیج فارس عنوان شده است، یکی از پربسامدترین اخبار یکی دو روز اخیر است که طبعا واکنش ایران و ایرانیان را برانگیخته است و در فضا‌های رسمی و غیر رسمی و رسانه‌ای، درباره مالکیت تاریخی ایران بر این مناطق تأکید و بیانیه مزبور فاقد استناد تاریخی و حقوقی دانسته شده است.

اما فارغ از ابعاد ملی و حقوقی و تاریخی، هر یک از ما ایرانیان، تاکنون چه تصویر و تصوری درباره ابوموسی و تنب بزرگ و تنب کوچک داریم؟ بسیاری از ما طبعا فرصت و امکان سفر به بسیاری از نقاط ایران از جمله این مناطق را نداشته‌ایم، ولی از دریچه سینما و تلویزیون، با بسیاری از اقلیم‌های ایران آشنا هستیم. منتها جزایر سه‌گانه ایرانی، چه بازتابی تاکنون در سینمای ایران داشته‌اند؟

تا آنجا که ذهن و حافظه نگارنده یاری می‌کند، تصویری سینمایی از این جزایر در سینما در یاد نیست. اگر هم بازتابی در میان بوده، لابد آن قدر کم‌اهمیت بوده که در یادمان‌های تاریخی سینما ردپایی از خود به جا نگذاشته است. جزایری که به دلیل موقعیت سوق‌الجیشی‌شان همواره آن‌قدر اهمیت داشته‌اند که از طرف کشور‌های عربی منطقه در طول چند دهه گذشته، مورد ادعای مالکیت قرار گرفته‌اند و حالا به دلیل محاسبات اشتباه در سیاست‌های چند سال اخیر منطقه‌ای ایران، کار بدانجا رسیده که اتحادیه اروپا هم در این زیاده‌گویی شریک شده است، چرا نباید تصویری از این مناطق مهم جغرافیای ایران، در سینمای ایران محمل درام و موقعیت و هنر و بازی باشد؟

در سال ۱۳۷۷ دو پروژه مهم سینمایی درباره جزیره کیش انجام شد به نام‌های داستان‌های جزیره و قصه‌های کیش. داستان‌های جزیره شامل سه اپیزود بود که هر یک را یک کارگردان ساخته بود: محسن مخملباف، رخشان بنی‌اعتماد و زنده‌یاد داریوش مهرجویی. قصه‌های کیش هم همین طور؛ سه اپیزود داشت که محسن مخملباف و ناصر تقوایی و ابوالفضل جلیلی هر یک را ساخته بودند. قصه‌ها متنوع بودند: یکی سیاسی بود و دیگری نمادین، آن یکی عشقی بود و این یکی سوررئالیستی... اما همگی یک وجه مشترک داشتند: لوکیشن و فضای اثر، جزیره کیش بود و حال و هوایی که از این جزیره و ساکنانش برمی‌خیزد. این که کدام اپیزود از این دو فیلم بهتر بود و نبود؛ محل بحث نیست. مهم ساخته شدن این‌جور فیلم‌ها است که متأسفانه روندش ادامه پیدا نکرد. ایران کشوری بزرگ با اقلیم‌های متنوع، زبان‌های مختلف، گویش‌های فراوان، قومیت‌های متعدد و سنت‌های معیشتی و فرهنگی گوناگون است. سینمای ایران، سینمای همه این اقلیم‌ها باید باشد و متأسفانه این «باید» در توصیف وضعیت کنونی غایب است؛ از جمله در بازنمایی جغرافیا و تاریخ و ساکنان و رفت و آمد‌های جاری در سه جزیره مهم‌مان در خلیج فارس.

یکی از جنبه‌های اقتدار هر کشور، در محصولات فرهنگی آن کشور از جمله سینما نمود دارد. ‌ای کاش به جای پرداختن به موضوعات کلیشه‌ای و مستعمل در آن چه سینمای فاخر نام گرفته است، کمی هم به واقعیت‌های مهم پیرامونی جغرافیا و تاریخ خودمان در این سینما توجه می‌کردیم.


*مندرج در روزنامه سازندگی، 28 مهر 1403

محمد هاشمی

20 Oct, 04:14


📌 دوره مطالعات انیمیشن ۱ با تدریس خانم دکتر فاطمه حسینی شکیب در ده جلسه ۴ ساعته در روزهای چهارشنبه ساعت ۱۹-۱۵ از دوم آبان ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

✅️ اگر علاقمند به کار عمیق و تفکر تحلیلی و درکی وسیع‌تر از حوزه مورد علاقه یا تحصیل خود و اهل مطالعه و نوشتن یا مشتاق فراگیری آن هستید، این کلاس می‌تواند آغازی بسیار مفید و موثر برای شما باشد. زیرا بهره‌برداری حداکثری ازمحتوای این کلاس به همراهی و تعهد کاری و درسی شما برای مطالعه و تامل و تعمق و علاقمندی به وجه نظری و تئوریک انیمیشن نیاز دارد.

🔴 برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام به آیدی تلگرام @drmn_supp به شماره ۰۹۹۱۸۱۳۰۹۸۳ (خط پشتیبانی کلاس‌ها و رویدادهای پلتفرم درمیانه) پیام بدهید. 🔴
__________

طراح پوستر : هانیه علی‌همتی
____
🔸 درمیانه: پلتفرم تولید محتوای انیمیشن
🔸 آموزش، پژوهش، تولید


تلگرام:
@darmiyaneh
اینستاگرام:
@darmiyaneh

محمد هاشمی

17 Oct, 17:38


در این مدرسه، کارگاه اول را بنده تدریس خواهم کرد که به "فلسفه و سینما" اختصاص دارد.
این کارگاه در امتداد بقیه کلاس ها و کارگاه هایی است که با موضوع مشابهی برگزار کرده ام که دغدغه اصلی ام را، دست کم از ابتدای تحصیل در رشته فلسفه هنر در دانشگاه بازتاب می دهد. اما از میان تمام انواع رابطه هایی که میان فلسفه و سینما وجود دارد، آنچه که من دوست دارم و امیدوارم بتوانم تا عمری هست، مطالعه درباره آن را ادامه دهم، برمی گردد به ایده ای ارسطویی که از فصل نهم فن شعر استنباط می شود. بر مبنای این ایده، تفاوت فلسفه و تاریخ در این است که تاریخ امر جزئی را روایت می کند، اما درام به امرکلی می پردازد. همچنین در فصل ششم فن شعر، ارسطو وقتی از میتوس سخن می گوید، آن را روح درام می داند چون پیرنگ است که با پیوند علی رویدادهایی، نوعی کلیت فلسفی را از ان رویدادها به دست می دهد.
فیلم ها نیز به عنوان نوعی از روایت های دراماتیک، از طریق پیرنگ داستانی خود حامل یک نوع کلیت فلسفی هستند. اصلا می توان بر همین مبنا ثابت کرد که سینما مثل هنرهای دراماتیک دیگر مبنا و پایه ای فلسفی دارد و بر تفکر فلسفی استوار است. حال، از فیلمی به فیلم دیگر، بر مبنای رویکرد جدی یا ناجدی فیلمساز به سینما این بنیاد فلسفی هم کم اهمیت یا پراهمیت می شود. بنابراین ما هم چندان به مبنای کم اهمیت فلسفی فیلم های غیرجدی اهمیتی نمی دهیم بلکه فیلم هایی برایمان مهم هستند که این بنیادهای فلسفی را مهم می شمارند. همچنین وقتی می گوییم پیرنگ داستانی، منظورمان نظم خاصی است که هر فیلم بر مبنای ان دنیایش را می سازد و میزانسن و فیلمبرداری و تدوین و تمام عناصر دیگر فیلم در ساخت و پرداخت آن دخیل اند.
این سه جلسه (هر چند که تلاش می کنم سه بحث کامل را ارائه دهم) البته تنها در حد معرفی ای از این جهان وسیع می ماند. امیدوارم روزگاری پیش آید که در این کشور برای چنین دغدغه های پژوهشی و علمی هم ارزشی در شان آنها قایل باشند تا بتوانم تا عمری باقی است، تاملاتم را در این حوزه تکمیل کنم و در اختیار علاقه مندان قرار دهم.

این دوره به صورت آنلاین و توسط آکادمی مدیا پلاس و انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات برگزار می شود.
به طور خاص، از دکتر علی اصغر سلطانی بسیار ممنونم که همیشه روحیه حمایت گر و مهربان شان شامل حالم شده است.
همچنین از خانم فاطمه منتظری بزرگوار بسیار ممنونم که تمام زحمات هماهنگی برای برگزاری این کارگاه ها بر عهده ایشان بوده است.

محمد هاشمی

17 Oct, 16:17


فارابی اصطلاحی دارد به نام فیلسوف "بهرج" و تعریف آن کسی است که سالهای جوانی خود را به خواندن فلسفه گذرانده اما در میانسالی پشیمان میشود از صرف وقت و عمر خود برای فلسفه.

این پدیده بسیار فراگیر است (زیرا طبیعی است که انسان در سن کمتر بیشتر در معرض حیرت و تعجب است، و هرچه سن بیشتر میگذرد این احساس که آرخه و موتور محرک و انگیزهٔ اصلی فلسفیدن و جدی گرفتن فلسفه است کمرنگتر میشود و امور به سطح بداهت میرسند، فیلسوفان حقیقی اما در همان حالت کودکی باقی میمانند، کودکانی که تازه چشم بر جهان باز میکنند در برابر هر شی جدید دچار وجد و حیرت میشوند، و در اوایل سنین جوانی نیز معمولا در مقابل پرسشهای بنیادین و بی پاسخ فلسفی انسان دچار حیرت میشود و بسیاری این احساس را چنان جدی میگیرند و گمان میکنند که همیشه و تا پایان عمر با آنها درگیر خواهند ماند لذا تصمیم میگیرند عمر و نیروی مفید خود را صرف خواندن دانشگاهی و طولانی و تفصیلی فلسفه کنند، اما بعد از عبور از سنین جوانی جهان و زندگی به امری عادی و بدیهی و تکراری بدل میشود و موتور محرک فلسفیدن هم طبیعتا از کار می افتد و این مهمترین عامل تولد و تولید انبوه فیلسوفان بهرج است به قول فارابی).

این پدیدار به نظر می‌رسد از مهمترین عواملی نیز باشد که باعث نابودی و انحطاط خود فلسفه‌ و فلسفه‌ورزی اصیل نیز شده و میشود خصوصا در جهان معاصر. زیرا البته غالبا انسان بعد از گذشت دوران جوانی و مصروف داشتن آن برای تحصیل فلسفه به راحتی در میانسالی راضی نمی‌شوند دست از هرآنچه کرده بکشد و مثلا شغل و پیشه دیگری دست و پا کند و آنچه شده را یکسره ناشده انگارد. در اینجا پدیده‌ای به نام «اسکولارشیپ» به داد این افراد میرسد، جذب شدن در کارهایی که ظاهراً و کاملاً در راستای فلسفه و تفکر هستند، مانند ترجمه یا تصحیح آثار فیلسوفان بزرگ یا تلاش برای پیروزی در رقابتهای دانشگاهی مثل نوشتن شرح‌ها و مقالات و کتابهایی که دارای استانداردهای دانشگاهی بالا هستند و خود نویسندگان آنها بیش از همه میدانند که اگر باعث گمراهی و ضلالت نباشند و باعث پوشاندن مسائل اصیل زیر خرواری از تفاصیل و تفاسیر نباشند باعث پیش بردن عقلانی و مفهومی مسائل بنیادین هم نیستند، حتی به اندازه یک گام مورچه. از طرف دیگر تن به «اسکولارشیپ» ندادن و ادامه دادن به «جنون ثائوماتزئین» یعنی زیست کودکانه و همواره حفظ کردن حیرت دربرابر زندگی نیز امری نیست که به راحتی امکان پذیر و خواستنی باشد، شاید فقط نزد معدودی افراد که احتمالا در زمانه ما نسلشان منقرض شده است.



#فیلسوف_بهرج

محمد هاشمی

16 Oct, 16:55


کارگاه #نشانه‌_شناسی_اجتماعی
با تاکید بر #نشانه_شناسی_تصویر

#دکتر_افسانه_کامران
پژوهشگر #مطالعات_فرهنگ_دیداری و استاد دانشگاه

شنبه‌ها از ساعت ۱۸ تا ۲۰ به مدت ۴ جلسه از ۱۹ آبان به صورت آنلاین و آفلاین

شهریه: ۸۲۰ هزار تومان
تخفیف ثبت‌نام زودهنگام و پیش از تکمیل ظرفیت تا ۳ آبان: ۶۲۰ هزار تومان

سرفصل‌های کارگاه:
- جلسه اول: معرفی نشانه‌شناسی اجتماعی بر اساس زبانشناسی نقشگرای هالیدی و تفاوت آن با نشانه‌شناسی ساختارگرا و ... 
- جلسه دوم: تعریف و تبیین اصطلاحات حوزه نشانه‌شناسی اجتماعی چون منابع نشانه‌ای، مدالیته، گفتمان، ژانر و ... 
- جلسه سوم : نشانه‌شناسی اجتماعی به مثابه روش (بررسی چند کتاب و مقاله انگلیسی و فارسی.
- جلسه چهارم: چگونگی به‌کارگیری نشانه‌شناسی اجتماعی متون دیداری و نشانه‌شناسی اجتماعی چند تصویر توسط شرکت‌کنندگان (کار گروهی)

توضیحات کامل دوره و نحوه ثبت‌نام:
لینک مستقیم
https://elm.ac/course/view.php?id=270

🌐www.elm.ac

تماس، تلگرام و واتس‌اپ
09352000012

گروه تلگرام دپارتمان نظریه و نقد ادبی:
https://t.me/joinchat/HPlK5x125ux4-uVnnOsu9w

کانال تلگرام:
@DrShahabSadati
@Elm_Academy

محمد هاشمی

14 Oct, 16:14


‍ ‍
▪️داریوش مهرجویی

ـــ اگر در رشته هنری‌ام به عقب برگردم آنچه آرزو می‌کنم؛ آزادی است. آرزویم این است که وقتی کاری می‌کنم، در بند این نباشم خودم را سانسور کنم و به قضاوت دیگران فکر کنم، بلکه دلم می‌خواهد در کمال خونسردی بنشینم و آنچه در درونم هست را بیرون بریزم؛ چیزی که در همه این سال‌ها از آن محروم بودم، چون از همان ابتدای کارم، دائم با سانسور درگیر شدم. گاو که یک‌و‌نیم‌سال توقیف بود و دایره مینا هم که سه سال توقیف بود و دیگر فیلم‌ها هم هرکدام مدتی در تنگنا بوده‌اند. اینکه فیلمی اول توقیف می‌شود و بعد از آن استقبال می‌شود و شاهکار قلمداد می‌شود، نشانگر عمق روانشناسی شیزوفرنیک است که چطور یک جامعه در سه سال زیر و رو می‌شود و اثری که بد تلقی شده، تبدیل به اثری خوب و محبوب می‌شود.

مهم‌ترین آرزوی زندگی‌ام این است که یک روز از خواب بیدار شوم و بشنوم، دیگر فیلم‌هایی که ساخته می‌شوند، توقیف نمی‌شوند. منِ مهرجوییِ فلسفه‌خوانده که اسلام و جامعه و کشورم را به‌خوبی می‌شناسم و تشخیص می‌دهم چه‌چیزی برای جامعه خوب است و چه‌چیزی خوب نیست چرا باید توسط اظهارنظر فردی که پایه سوادش معلوم نیست، از کار بیکار بشوم و نهایتا کسانی که هیچ‌چیزی، نه نوشته‌اند و نه ترجمه کرده‌اند و نه‌سواد هنری‌شان معلوم است، بشوند داور کار ما و تصمیم بگیرند فیلم‌های ما اکران بشود یا نشود. کسی هم نیست بگوید شما چه‌کسی هستید و اصلا پایه سوادتان چیست؟

🎥 @CinemaParadisooo
🎥 @CinemaParadisooo

محمد هاشمی

14 Oct, 14:25


حال با این تعریف تقریبی به ارتباط سینما و ایدئولوژی می پردازیم. در این حوزه نظرات مختلفی در دو سر طیف وجود دارد، اما در اینجا تنها به نظریه ای می پردازیم که معتقد است سینما و هنر به طور کامل یک ابزار ایدئولوژیک است. ماجرای این نظریه از میانه سال 1968 در پاریس آغاز می شود که جنبشی دانشجویی-کارگری علیه سلطه ایدئولوژی هایی مانند امپریالیسم، کاپیتالیسم یا به طور کلی آمریکایی شدن پدیدار شد. این ناآرامی ها ریشه های چپی (اعم از مارکسیستی) داشت و تاثیر بزرگی روی هویت جوانان فرانسوی و سپس مردم جهان داشت. از آن زمان به بعد همه چیز برای جوانان فرانسوی رنگ سیاسی به خود گرفت و تاریخ و جامعه را با رویکرد نقد ایدئولوژیک می نگریستند. فیلسوفان بسیاری در این زمان مقاله و کتاب نوشتند، اما فیلسوفی که در زمینه رسانه و سینما اثرگذار واقع شد، لوئی آلتوسر بود. گرچه عمده مطالب او در زمینه مارکسیسم است و اشاره های مختصری به هنر و رسانه دارد، اما همین اشاره ها سبب تاثیرگذاری روی دو منتقد سینما به نام های ژان_لوک کومولی[2] (Jean-Louis Comolli) و پُل ناربونی (Paul Narboni) شد. آنها مقاله مهم خود با عنوان «سینما/ایدئولوژی/نقد» را در سال 1970 در نشریه معتبر «کایه دو سینما» منتشر کردند

https://telegra.ph/%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-%D9%87%D8%A7-%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%A6%D9%88%D9%84%D9%88%DA%98%DB%8C%DA%A9-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF-10-14

محمد هاشمی

13 Oct, 06:25


دوستانی که علاقه مند به سفر با تور هستند و ترجیح می دهند لیدرهای تور، افرادی اهل فرهنگ و هنر باشند، این تور را به آنها قویا توصیه می کنم.
لیدرها و صاحبان امتیاز این تور، استادان جوان دانشگاه در حوزه هنر و معماری هستند و معمولا جاهایی که در هرشهر برای بازدید انتخاب می کنند، رنگ و بویی ویژه از فرهنگ و هنر دارد. همچنین انان اطلاعات بالای علمی خود را از مکان هایی که بازدید انجام می شود، به شکلی جذاب ارایه می دهند. علاوه بر این، فضای این تور فضایی گرم و صمیمی و شاد و در عین حال، خانوادگی و بسیار قابل اعتماد و اطمینان است و لیدرها بسیار خوش معاشرت، مهربان و میهمان نواز هستند. محل هایی هم که برای اسکان شبانه انتخاب می شود، بهترین اقامتگاه های ممکن هستند و هزینه تور هم منطقی و مناسب است.
این تجربه ای است که خودم از این تور، در طول سفری دو روزه به گیلان داشتم و بنا بر این تجربه، آن را به دوستان علاقه مند حتما توصیه می کنم.
کانال تور در لینک بالا.

محمد هاشمی

13 Oct, 06:18


https://t.me/HistoryofIranArchitecture