توضیح تکمیلی
درباره درسگفتار صوتی
مدیریت پرسشها در شناخت و انتخاب همسر
۱. این بحث، بحثی شناختی و عقلی در زمینه مدیریت روند آشنایی و انتخاب همسر با تاکید بر هنر و مهارت پرسشگری است.
۲. بحث ارائهشده در این درسگفتار با غالب کارگاهها در زمان تولید این اثر، متفاوت است. بیشتر به دنبال آموزش ماهیگیری است تا گرفتن ماهی. این را از بازخوردها میگویم. برخی میگفتند گویی در یک کارگاه فلسفه یا #با_هم_اندیشیدن در موضوع #انتخاب_همسر شرکت کردهاند.
۳. اصلیترین علت و زمینه اجتماعی که باعث شد من در سال ۸۹ در این موضوع وارد شوم و چنین درسگفتاری را طراحی و اجرا نمایم، رواج بسیار و بیرویه آموزشهایی (در شهر اصفهان) بود که دو پیش فرض داشت:
- نخست اینکه در طبقهبندی معیارهای انتخاب همسر، غالبا، همه طیفها و سلیقههای اجتماعی را یککاسه میکرد و نسخه مذهبی واحدی برای همه میپیچید!
دوم، با چنین نگاهی، فردیت، #خودانگیختگی و #شهامت_فکری مخاطبان را در نظر نمیگرفت.
من منتقد هر دو پیشفرض بودم و باور داشتم نمی توان ابتدا همه نگرشها و سبکهای زندگی را یکسانسازی نمود و آنگاه به آموزش و ارائه راهحلهای عملی در موضوع ازدواج پرداخت.
باور من این بود که راه بهتر این است که ذهن تحلیلگر مخاطبان را ارتقاء دهیم چراکه تا وقتی این بلوغ فکری اتفاق نیافتد، انتظار همسرگزینی سنجیده دور از واقع است.
امیدوارم مرور این تجربه و به اشتراک گذاشتن مستندات آن، امروز نیز برای علاقمندان چنین روشهایی در فعالیتهای فرهنگی و آموزشی، مفید و راهگشا باشد.
با احترام
#حامد_صفایی_پور
شهریور ۱۴۰۳
[email protected]