PhiloSocrate (دوستدار سقراط) @ali_sarzaeem Channel on Telegram

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

@ali_sarzaeem


یادداشت های علی سرزعیم در حوزه اقتصاد و غیراقتصاد
تماس مستقیم با من alisarzaeem@
www.sarzaeem.irسایت شخصی من/@sarzaeembotربات تعریف شده روی سایت شخصی

PhiloSocrate (دوستدار سقراط) (Persian)

PhiloSocrate (دوستدار سقراط) یک کانال تلگرامی است که تحت نام کاربری @ali_sarzaeem فعالیت می‌کند. در این کانال می‌توانید یادداشت‌های علی سرزعیم در حوزه‌های اقتصاد و غیراقتصاد را مطالعه کنید. با عضویت در این کانال، فرصتی منحصر به فرد برای مستقیم پرسش و پاسخ با علی سرزعیم در خصوص موضوعات مختلف فراهم خواهید داشت. همچنین می‌توانید با ارسال ایمیل به alisarzaeem@ در تماس با وی قرار بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مطالعه یادداشت‌های بیشتر، می‌توانید به وب‌سایت شخصی او به آدرس www.sarzaeem.ir مراجعه کنید یا با ربات تعریف شده روی سایت شخصی او به آدرس @sarzaeembot در تلگرام ارتباط برقرار کنید. پس از عضویت در کانال PhiloSocrate (دوستدار سقراط)، فرصتی را از دست ندهید تا از دانش و تجربیات علی سرزعیم بهره‌مند شوید و به افزایش دانش خود در زمینه‌های مختلف بپردازید.

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

22 Jan, 14:00


پادکست: گفت‌وگو با دکتر صالح فرازی | استادیار مدیریت استراتژیک در دانشگاه شفیلد انگلستان

دکتر صالح فرازی، مهمان پادکست «آدم‌های معمولی»، از مشاوران موسسه حامی علوم انسانی و از بنیان‌گذاران «شبکه اساتید ایرانی مدیریت و اقتصاد در اروپا» (IAME) است.

او در این پادکست از مسیر شغلی و دیدگاه‌های منحصربه‌فردش درباره علوم انسانی و مدیریت می‌گوید.

🔍 موضوعات اصلی این گفتگو:

☑️علوم انسانی و مدیریت:
دکتر فرازی تأکید می‌کند که مدیریت تنها یک دانش فنی نیست؛ بلکه حوزه‌ای میان‌رشته‌ای است که عمیقاً به تحلیل‌های انسانی و اجتماعی وابسته است. او تجربه‌های شخصی‌اش را در تلفیق روش‌های کمی (Quantitative) و کیفی (Qualitative) برای تحلیل رفتارها و تعاملات انسانی به اشتراک می‌گذارد.

☑️اهمیت علوم انسانی:
علوم انسانی به گفته او، به ما کمک می‌کند تا خارج از چارچوب‌های معمول فکر کنیم، تعاملات انسانی را بهتر درک کنیم و در مدیریت استراتژیک تصمیم‌های مؤثرتری بگیریم.

☑️تجربه تدریس و پژوهش در انگلستان:
او از فضای دانشگاهی شفیلد و تمرکز آن بر مباحث میان‌رشته‌ای می‌گوید و به اهمیت سیستم‌های حمایتی برای اساتید و دانشجویان در انگلستان اشاره می‌کند.


🎧 لینک پادکست: اینجا کلیک کنید.

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

20 Jan, 19:33


روز پدر با تاخیر مبارک

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

19 Jan, 11:43


انا شعب محمد الضیف... این فریادها و این هیاهوهای مردم غزه بعد از تحمل این همه رنج و محنت و سختی نشان می‌دهد که همه آنها پای آرمان بلند مقاومت ایستاده‌اند. حضور رزمندگان مقاومت در در خودروهای ولتی که مردم آنها را احاطه کرده‌اند اگر پیام پیروزی و صبوری نیست پس چه پیامی دارد؟! حقیقت آن است که رگترین پیروز این نبرد ملت مقاوم و زجر کشیده غزه هستند که در برابر ماشین جنگی یهودی‌ها و صلیبی‌ها در میانه سکوت و وادادگی سران بی‌عرضه مردان مقاومت کردند هزینه دادند تا امروز این گونه شاهد پیروزی را در آغوش بگیرند.... آنا حق دارند امروز این گونه فریاد شده و دشمن را با فریادهای خود به چالش بکشند... شما در یکی از کوچه و خیابان‌های شهرهای فلسطین اشغالی که یهودیان اشغالگر نها را آلوده کرده‌اند شاهد تصویری از پیروزی هستید؟! آن را هم فهمیدند که پشت این همه کشتار و ویرانی و نابودی یک شکست چند جانب و غیر قابل ترمیم وجود دارد....


@SyrianKhabar

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

19 Jan, 11:28


نتانیابو:
حماس در غزه نخواهد ماند. ما در حال از بین بردن قابلیت‌های نظامی آن به شکلی بسیار چشمگیر هستیم. ما به سمت قابلیت‌های حکومتی آن حرکت می‌کنیم، و هدف دیگر این است که بگوییم حماس در غزه نخواهد بود.

ما اقداماتی انجام می‌دهیم، و باید اطمینان حاصل کنیم که حماس بعدازجنگ در اینجا باقی نمی‌ماند.

🤣🤣🤣

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

19 Jan, 11:27


مگه میشه از شادی مظلومان عالم خوشحال نشد؟

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

17 Jan, 20:16


🔻هیچوقت به بچه‌هاتون نگین «تو باهوشی». بجاش بگین «تو سختکوشی». چون اگه بگین باهوشی و بچه نتونه یه مسئله‌ای رو یاد بگیره، اعتمادبنفسش رو از دست میده.
ولی وقتی میگین تو سختکوشی، اگه جایی شکست خورد، میذاره پای کم‌گذاشتن خودش و دوباره با قدرت بیشتر انجامش میده!
@khabarsarasari

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

17 Jan, 20:14


اگر دقت کنید می بینید من متن بالا را ننوشتم متنی که همراه با شعر بود فوروارد شده بود

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

17 Jan, 15:52


اگر آزاده نیستید، اگر با جمهوری اسلامی مشکل‌ دارید، اگر با هر چیزی مشکل دارید اما باز مظلومیت فلسطین را درک کرده‌اید یعنی حداقل جهان بینی را دارید؛ یعنی در این مسئله کلان حق چهان اسلام را فهمیده‌اید.
اگر چه با بخشی از رویه سیاسی عبدالکریم سروش مشکل داریم اما این حرکت وی در انتشار دل‌نوشته برای مظلوميت فلسطین و غزه را می‌ستاییم.

@SaberinFa

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Jan, 17:31


یکی از آرزوهای کوچکم دیدن تاجیکستان و شنیدن فارسی اصیل بوده

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Jan, 17:31


🎥 امامعلی رحمان: من روادید را برداشتم؛ هروقت دوست داشتید به تاجیکستان بیایید

🔹حتی اگر خواستید سرمایه‌گذاری هم نکنید، هروقت دوست داشتید همراه با فرزندانتان به تاجیکستان بیایید.

🔹رودکی، فردوسی، حافظ و سعدی متعلق به زبان فارسی هستند؛ نه فقط ایران یا تاجیکستان. مولانا متعلق به بشریت است؛ نه فقط ما. کوروش کبیر متعلق به بشریت است.

🔹ما یکدیگر را در عرصهٔ بین‌المللی هم‌پوشانی کرده‌ایم و نگذاشته‌ایم فرهنگ‌مان به حاشیه برود. نوروز منتظرتان هستم؛ من از شما سرمایه‌گذاری نمی‌خواهم؛ خودتان بیایید.

🔹رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان در پایان این نشست چند بیت از اشعار رودکی خواندند.
@Farsna

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Jan, 17:06


خودم بیش از ۵۰۰ بار شنیدم
شما بیش از ۵۰ بار بشنوید ، فایل کامل را می‌فرستم

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Jan, 17:06


زیبایی تلاوت یک آیه را بشنوید

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Jan, 06:06


خبر خودکشی سید ابراهیم نبوی خیلی دردناک بود انگار خاک مرگ بر این دیار پاشیده آمد که جز خبر بد از آن نمی شنویم ابراهیم نبوی استعداد برجسته طنز زمان ما بود که هوش سرشارش در خدمت طنز قرار داشت و طنز ابزاری بود تا کژکارکردیهای سیاست زمان ما را برجسته کند خدا لعنت کند کسانی که او را از ایران فراری دادند همان کسانی که مردم را از صدای خوش الحان شجریان محروم ساختند در ابتدا ذوق زده بود که در فضای خارج استعدادش شکوفاتر می شود ولی می دانستم که اشتباه می کنید وقتی محدودیت‌ها نباشد طنز به سرعت به فحش نزدیک می شود که شد. آن مرحوم ظاهراً در عسرت زیست اما آنقدر آزاده بود که خود را در خدمت voa و غیره قرار ندهد. او را خوب درک می کنم برای او زیستن در فضای اجتماعی ایران به مراتب مهمتر از هوای پاک خارج بود ولی مثل ماهی بیرون از آب افتاده بود کاش خودکشی نمی کرد و به ایران می آمد مدتی را در زندان می ماند و بعد مثل بقیه سیاسیون یعنی زیدآبادی عبدی لیلاز فعالیت خود را می کرد. بارها می پرسند چرا برگشتی پاسخم این است به همین دلیل! برای من اقوام دوستان و آشنایانم مهمتر از جوانب تکنولوژیک زندگی مردن است برای من اینکه فرزند کوچکم ذوق دارد شب خانه پدر بزرگ بماند و پسر دیگرم به هر بهانه خانه خاله اش می رود هزار مرتبه از سوار شدن بر یک خودروی مدرن ارزش دارد من گپ و گفت با دوستانم را به حقوق بیشتر در خارج نمی دهم اینجاست که ریشه دارم و با تمام وجود درکش می کنم و درک می شوم .... روحش شاد

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Jan, 01:29


به بهانه آتش بس اسرائیل و حماس🔴
✳️آمریکا و اروپا دست اسرائیل را باز گذاشتند تا هر جنایتی که می تواند انجام دهد برای آنکه حزب الله و حماس را شکست دهد. در عمل با وجود آنکه حزب الله ضربات شدیدی به کادر فرماندهی خود دریافت کرد اما از هم نپاشید و قهرمانانه جلوی پیاده نظام اسرائیل ایستاد و این اسرائیل بود که درخواست صلح و آتش بس فرستاد. بماند که توفیق اسرائیل در شهید کردن بیشتر فرماندهان رده اول حزب الله معلوم نیست تا چه حد مرهون تلاش خود اسرائیل است وقتی تمام نهادهای امنیتی عربی و غربی در خدمت اسرائیل قرار دارند. بهرحال معجزه آنجا بود که آنها قبل از هر پیشروی بمباران شدید می کردند و سپس با پهباد و کوادکوپتر منطقه را تحت نظر می گرفتند ولی باز مبارزان حزب الله سر بر می آوردند و جلوی انبوه سربازان دشمن را می گرفتند! وعده الهی محقق شد که فرمود «ان الذین قالو ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکه الا تخافوا و لاتحزنوا و ابشرو بالجنه التی کنتم توعدون». اسرائیل شکست در زمین را با بمباران مناطق مسکونی ضاحیه لبنان جبران می کرد.
✳️قصه غزه عجیب تر است. بزرگترین جنایتها صورت گرفت و کل غزه تحت سلطه قرار گرفت اما تلفات اسرائیلیها روزافزون بود و این اواخر تلفات چنان شدید بود که صدای ارتش اسرائیل هم درآمده بود و صلح و عقب نشینی را طلب می کرد. اگر آن وحشیگری اسرائیل به شکل تخریب کامل غزه نبود اسرائیل بازنده مسلم این جنگ به حساب می آمد.
✳️آنچه ضعف اسرائیل  را به کلی پنهان کرد و به آن روحیه داد، سقوط حکومت سوریه بود. خیانت ترکیه به فلسطین و جریان مقاومت و عالم اسلام به شکل سقوط اسد موجب شد تا اسرائیل بازنده احساس پیروزی کند و نتانیابوی خبیث جاه طلبی اش گسترده تر شود. ترکیه روزی هزینه این خیانت را خواهد پرداخت ان شالله و چشمان ما در آن روز روشن خواهد شد. البته اینطور نیست که اسرائیل غیر از هزینه نظامی، هزینه کمی پرداخته باشد.
 اما بد نیست یاد این آیه قرآن کنیم که فرمود: «وَ لا تَهِنُوا فِي ابْتِغاءِ الْقَوْمِ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَما تَأْلَمُونَ وَ تَرْجُونَ مِنَ اللهِ‌ ما لا يَرْجُونَ وَ كانَ اللهُ‌ عَليماً حَكيماً و در تعقيب دشمن، [هيچ‌گاه] سست نشويد؛ [زيرا] اگر شما درد و رنج مى‌بينيد، آن‌ها نيز همانند شما درد و رنج مى‌بينند؛ در‌حالى‌كه شما اميدى از خدا [براى پاداش] داريد كه آن‌ها ندارند؛ و خداوند، دانا و حكيم است.»  (نساء، آیه 104).
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

13 Jan, 08:10


اولیای دین به ما گفته اند که در ماه های سال، سه ماه رجب، شعبان و ماه مبارک رمضان متفاوت از بقیه هستند. برای ما که چشم دلمان بر روی عوالم غیب بسته است معنای این تفاوت قابل فهم نیست ولی هر چه هست دعاهای ماه رجب به لحاظ محتوا خیلی متفاوت از دیگر ادعیه هستند و آدمی احساس می کند که به نوعی متعالی تر از بقیه است. هر چقدر هم که آلوده باشیم این علو و برتری را حس می کنیم. آنقدر که به یاد می آورم در جایی خوانده بودم مرحوم شهید مطهری به دعای خاب الوافدون علی غیرک که از دعاهای دلنشین و شورانگیز این ماه است خیلی دلبستگی داشت و در نمازهایش آن را می خواند و اشک می ریخت. « نا امید شدند آنان که سراغ غیر تو رفتند و زیان کردند کسانی که به جز تو پرداختند و ضایع شدند آنانکه به درگاه غیر تو متوسل شدند... عطایت برای آرزومندان آماده است و روزی ات برای از تو روگردانها نیز گسترده است... شیوه تو احسان به بدکاران است.... خدایا مرا به راه راهیافتگان هدایت فرما و تلاش تلاشگران را روزی ام نما»

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

11 Jan, 20:03


🎥 بازتعریف ماموریت دانشگاه در مسیر مسئله‌محوری

👤 علی سرزعیم، سرپرست بانک توسعه تعاون و عضو شبکه داوران جایزه ملی سیاست‌گذاری، درباره کارآمدسازی نظام حل مسئله کشور به مسئله‌محورکردن دانشگاه‌ها قائل است. نگرانی سرزعیم درباره تکرار نظم بروکراتیک سازوکار ارتقای فعلی در بازتعریف ماموریت‌های دانشگاه است. بنابراین یک پیشنهاد سرراست دارد: دوری از پیچیده‌سازی و دریافت شهود درباره اینکه چه کسی به حل مسئله در کشور اشتغال واقعی دارد؟

♨️ پنل «نسبت نظامات اندیشه‌ورزی، دانشگاهی و حکمرانی در ایران» در مراسم اختتامیه دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری به‌همت خانه اندیشه‌ورزان برگزار شد.

#کلیپ
#جایزه_ملی_سیاستگذاری
#وضعیت_زیست‌بوم

🌐 خانه اندیشه‌ورزان را دنبال کنید!

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

04 Jan, 03:12


به بهانه روز تولدم✳️
دو روز پیش روز تولدم بود ولی آنقدر گرفتار امور کاری بودم که فرصتی برای فکر کردن و نوشتن نداشتم. آدمی از چهل سالگی که می گذرد دیگر از توهم بیرون می آید و به پنجاه که نزدیک می شود پایان خط را نزدیک تر می داند. هر شب که به خانه بر می گردم می گویم خدا یک روز دیگر هم فرصت داد و این فرصت تمام شد امروز را صرف چه کار مفیدی کردم؟
دیگر سودای چندانی برای باقی عمر ندارم. دوست دارم در باقی عمرم هدفمندتر عمل کنم و روزهای باقی مانده را صرف کارهایی که خیلی مفید می دانم بکنم. در وهله اول زندگی خصوصی خوب اولویت اولم هست و خواهد ماند. تلاش می کنم همسر و پدر و فرزند بهتری باشم و فرصتها برای مهرورزی و محبت به نزدیکان را از دست ندهم. تلاش می کنم پیوندم با دوستانی که در طی قریب پنجاه سال جمع کرده ام را تحکیم کنم. دیدارهای دوستانه فرصتی برای تجدید قوای روحی باشد به جای بگومگوهای بی فایده. تلاش می کنم آن چه از فکر و ایده های فکری جمع کرده ام را بیشتر بسط و ترویج کنم. برای همین پنجشنبه صبحها را باید فقط به نوشتن و تکمیل کارهای ناتمام اختصاص دهم. دوست دارم یک بعد از ظهر را هم بتوانم برای موضوع پادکست اختصاص دهم امسال که نتوانستم باشد سال بعد. تلاش می کنم در مسئولیت جدیدم موثر واقع شوم و بتوانم به رغم شرایط محدودکننده، بهبودی قابل قبول ایجاد کنم. نهایتا اینکه تلاش می کنم بنده خدا باشم نه بنده نفسانیات یا بنده شیطان. قریب به پنجاه سال فریب دنیا و شیطان را خوردن کافی است و اینک باید در باقیمانده عمر به واقعیت جهان بیشتر توجه کنم. باقی بقایتان
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

03 Jan, 17:16


گزارش دست اول و پرمحتوا از سقوط سوریه

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

01 Jan, 16:59


📣 آیین اختتامیه دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری برگزار می‌شود

🔹 دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری در سرانجام سه دوره داوری و ارزیابی تخصصی، برگزیدگان خود را شناخته است. اینک در موقف فرجام این گردهم‌آیی تخصصی، طی مراسم اختتامیه، برگزیدگان این جشنواره ملی اعلام و تقدیر خواهند شد.

🔹 در این محفل اندیشه‌ورزانه با حضور برجستگان سطوح متعدد حاکمیت، حلقه سپاس‌مندی از برگزیدگان دومین جایزه ملی سیاست‌گذاری را به‌‌پا می‌کنیم.

👤 با حضور:
غلامرضا مصباحی مقدم
محسن حاجی‌میرزایی
محمدجواد ظریف
صابر میرزایی
احمد میدری
علی سرزعیم
کیومرث اشتریان
روح‌الله ایزدخواه
مصباح‌الهدی باقری‌کنی
علیرضا شاه‌میرزایی
ناصر باقری‌مقدم
الیاس حضرتی
محمد جلال
امیرعلی سیف‌الدین
روح‌الله هنرور
مهدی خراتیان

🗓️ پنج‌شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳

#جایزه_ملی_سیاستگذاری
#اختتامیه

🌐 جایزه ملی سیاستگذاری در وب | بله | تلگرام

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

30 Dec, 18:50


🔹علی سرزعیم مدیرعامل بانک توسعه تعاون مطرح می کند:

مسکن، مهم ترین سرمایه گذاری کلان یک خانواده است


🔹لینک تماشای کامل این مصاحبه👇🏻

https://www.parsine.com/fa/tiny/news-900038

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

28 Dec, 18:52


🎥 دردسر اداره کشور در امروز

نسخه صوتی

▫️در شرایطی که بسیاری از ناترازی‌ها در کشور ما مزمن شده است، بسیار این سوال پرسیده می‌شود که مگر دولت و مجلس اطلاعی از وجود این ناترازی در گذشته نداشته‌اند، پس چگونه در همه این سال‌ها شرایط تفاوتی نکرده است؟

▫️ناکارایی‌های ساختاری، عدم استقلال کافی دستگاه‌های اجرایی، تعارض منافع و ضعف در کمک‌گیری از رسانه‌ها، از جمله مسائل و مشکلاتی هستند که با تغییر افراد و دولت‌ها هم بهبود پیدا نمی‌کنند که بازتاب آن در مسائل اقتصادی خود را به صورت حل نشدن مزمن مشکلات و هدررفت منابع نشان می‌دهد.

▫️علی سرزعیم پژوهشگر و اقتصاددان، پیرامون مصائب سیاستگذاری در ایران و چالش‌های پیش‌‌رو دولت جدید در حکمرانی اقتصادی توضیح می‌دهد.

▫️این نشست به همت آکادمی دانایان برگزار شده است.

📺 @ecoiran_webtv

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

27 Dec, 16:22


به بهانه روز زن🔴
✳️به خاطر دارم که آقای فرهنگ رجایی کتابی داشت با عنوان معرکه جهان بینیها. در مورد زن دو دیدگاه سنتی/مذهبی و مدرن وجود دارد که عناصر اصلی آنها را به تصور خود تصویر می کنم.
✳️در نگاه سنتی (مذهبی)، زن موجودی است که به تنهایی تعریف نمی شود بلکه در چارچوب همسری و مادری معنای خود را پیدا می کند. در مقام همسری، عشق می ورزد و محبت می بیند. آرامش جسم و روح همسرش را فراهم می کند و مهمترین دارایی خدادادیش یعنی زیبایی و بدنش را در خدمت رضایت همسر قرار می دهد. خانه ای می سازد و چارچوب خانواده شکل می گیرد. کدبانویی می کند و رتق و فتق امور داخل خانه بر عهده اوست. مرد نیز تامین نیاز مالی و مسائل بیرونی را بر عهده دارد. نقش زن وقتی کامل می شود که به مقام مادری برسد و فرزندانی تربیت کند.... در این تعریف وقتی زن به کمال می رسد که وقف دیگران است: وقف همسر، فرزندان و کلا خانواده! در نگاه سنتی هر فعالیت اجتماعی که مخل این نقش زن باشد مطرود است.
✳️در نگاه مدرن (فمینیستی) زن در رابطه با همسر یا فرزند تعریف نمی شود و موجودی مستقل است که این استقلالش اهمیت بالایی دارد. برای او محقق کردن استعدادهای فردیش اهمیت بالایی دارد و به همین دلیل تحصیل و پیشرفت شغلی به اندازه همسری و مادری ارزشمند است. زن از موضع برابر با مرد وارد رابطه می شود و برای این مقصود استقلال مالی اهمیت زیادی پیدا می کند. کسب جایگاه اجتماعی و حضور در فعالیتهای جمعی اگر بیشتر از نقش همسری و مادری اهمیت نداشته باشد کمتر مهم نیست. لذا فردیت زن مهمتر از خانواده می شود. در این حالت زیبایی و بدن زن ابزاری در جهت تحکیم خانواده نیست بلکه ابزاری برای کسب مطلوبیتهای اجتماعی است: تحسین شدن، عامل مکملی برای پیشرفت شغلی، ... .
کدامیک از این دو دیدگاه درست تر است: ✳️واقعیت آنست که جامعه بشر هر دو دیدگاه را تجربه کرده و می کند. به باور من زنان نشان داده اند که در هیچ کدام از این دو تعریف به طور کامل نمی گنجند! چگونگی جمع بین این دو نگاه که هر کدام عناصری از حقانیت دارند یک مسئله تمدنی است و ما در ایران مثل کشورهای دیگر نتوانستیم بازتعریف خوبی ارائه کنیم که جمع خوبی از عناصر مثبت هر دو دیدگاه باشد.  در ایران با تضعیف سنت و دین به دلیل ناکامی حکومت دینی در تامین رفاه و معیشت، نگاه مدرن و فمینیستی رو به رشد است و جامعه ایران دانسته یا نادانسته به ورطه آن تفکر فرو می غلتد و تمام تبعات آن را از سر می گذراند. آگاهانه یا ناآگاهانه داریم غربی ترین کشور خاورمیانه می شویم و به سرعت فضایلی که در نگاه سنتی وجود داشت را نادیده می گیریم. چقدر زمان لازم است تا جامعه از هیجانات دور شود و م دوباره سنت را منطقی ارزیابی کند؟ والله اعلم. خدا کند دیر و دور نباشد.
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

27 Dec, 16:11


امکانی که استفاده نشد🔴
✳️در دوره قبل که مخالفان اسد حمله شدیدی را سامان دادند تدبیری که فرماندهان ایرانی به کار گرفتند این بود که ارتش سوریه، ارتش مقاومی نیست و باید چیزی شبیه به بسیج را سامان داد و نام آن را جیش الوطنی گذاشتند. برجسته ترین فرمانده آن نیروها، شهید اصفر پاشاپور بود که قهرمان مثال زدنی است و در آسمانها شناخته شده تر از زمین و ایران معاصر است. به این مستند نگاه کنید:
https://www.aparat.com/v/u15u311
✳️این جیش الوطنی هرگاه که ارتش سوریه ضعف نشان می داد به کار می آمد. پیشنهاد ایران حفظ این تشکیلات بود و خصوصا اینکه در طول زمان روی باورهای مذهبی آنها تاثیر زیادی گذاشته شده بود و هم نشینی با شهدای عابد و بندگان خوب خدا اثر خود را گذاشته بود. کسانی در حزب بعث شروع به فتنه گری کردند که ایران می خواهد حزب الله سوریه را راه بیندازد و موی دماغ حزب بعث و حاکمیت شود. به همین دلیل پس از شکست مخالفان، این تشکیلات را منحل کردند. تصور من این است که این تنها تشکیلاتی بود که می توانست جلوی حمله اخیر تحریر الشام را بگیرد و بشار اسد را حفظ کند اما خودشان به دست خودشان این برگ برنده را نابود کردند. این نکته به نحو خیلی اجمالی در سخنان اخیر آیه الله خامنه ای هم آمده است: « شهید سلیمانی در سوریه یک گروه چند هزار نفری را از جوانهای خود آنها آموزش داد، مسلّح کرد، سازماندهی کرد، آماده‌شان کرد، ایستادند. بعد البتّه بعدها متأسّفانه بعضی از خود آنها، خود مسئولان نظامی آن کشور، ایراد درست کردند، مشکل درست کردند و از این چیزی که به نفع خودشان بود، متأسّفانه صرف‌نظر کردند.»
✳️به همین قیاس باید گفت که سپاه پاسداران و تشکیلات بسیج برگ برنده ما در منطقه بی ثبات خاورمیانه است و احمقانه است که چنین برگ برنده ای را تضعیف کرد یا از دست داد. تنها مسئله این است که سپاه از سیاست و اقتصاد بیرون رود و به ماموریت اصلی خود برگردد و گرنه نباید امکانات ارزشمند خود را دستکم گرفت. به سوریه بنگرید که آیینه عبرت است زیرا ظرف دو روز تمام تاسیسات نظامی و راهبردی خود را با بمباران اسرائیل از دست داد و خلع سلاح شد...
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

27 Dec, 15:47


🎬 ده دقیقه درباره ارزیابی سیاست...

نظام بازخورد یکی از حلقه‌های نظام سیاست‌گذاری است؛ که تعینی از اصول و ابزار را در غرب تجربه کرده است. یکی از این ابزار، نظامات ارزیابی هستند؛ که علم اقتصاد، علم پیش‌روی علوم انسانی و اجتماعی به طراحی‌هایی برای آن دست یازیده و الگوهایی برای سایر علوم نیز زمینه‌سازی کرده است.

♨️ دکتر علی سرزعیم، سرپرست بانک توسعه تعاون و عضو شبكه داوران ادوار جایزه، درباره ارزیابی اثربخشی سیاست توضیح می‌دهد. این نشست چهارم دی 1403 در خانه اندیشه‌ورزان برگزار شد.

#جایزه_ملی_سیاستگذاری
#ترویج

🌐 جایزه ملی سیاستگذاری در وب | بله | تلگرام

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

24 Dec, 17:27


فرهاد قنبری
تحریم اقتصادی صورت دیگر بمب اتم

«تحریم اقتصادی» در جهان امروز شکل تغییریافتهٔ و جدید «محاصرهٔ شهرها» در جهان ماقبل مدرن است.
در جهان ماقبل مدرن و در عصری که هنوز بشر هوش و استعداد ساختِ جت جنگی و موشک و سلاح‌های کشتار جمعی را نداشت، جنگ‌ها عموماً به درون شهرها کشیده می‌شد و محاصرهٔ اقتصادی امری شایع به‌شمار می‌رفت.
محاصرهٔ اقتصادی اینگونه بود که قوم مغلوب به درون شهر خود عقب می‌نشست و دروازه‌های شهر را به روی دشمن می‌بست و دشمن هم در پشت دروازه‌های شهر خیمه می‌زد و به امید روزی که قحطی و گرسنگی ساکنان شهر را از پا درآورد می‌ماند. این شیوهٔ محاصره تا آنجایی ادامه پیدا می‌کرد که ساکنان شهر به دریوزگی و فلاکت افتاده (قحطی اصفهان در محاصرهٔ این شهر توسط محمود افغان در عصر صفوی را بنگریم) و به‌ناچار دروازه‌های شهر را بازمی‌کردند و زمینهٔ غارت و تجاوز و به آتش‌کشیده‌شدن شهر فراهم می‌شد. (از گشوده‌شدن دروازه‌های تروآ تا سقوط اصفهان و کرمان در عصر صفوی و زند صفحات تاریخ پر از این داستان‌های غمبار پرتکرار است).

حالا امروزه جهان و مناسبات جنگی آن تغییر کرده‌است و قدرت‌های جهانی از «تحریم اقتصادی» به‌جای «محاصرهٔ نظامی» کشورهای مختلف استفاده می‌کنند. آنها در این مسیر، فشار اقتصادی خود را تا آنجا ادامه می‌دهند که ساکنان سرزمین و کشورِ هدف به گدایی و دریوزگی و فلاکت کامل بیفتند و پس از ایجاد چنین شرایطی در نهایت ضربهٔ نهایی را برای فروپاشی آن جامعه فرود می‌آورند.

تحریم اقتصادی شکل و صورت دیگری از حملهٔ اتمی و استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی است و علیه هر شهر و کشوری که استفاده شود یک معنا بیشتر ندارد و آن جنایت علیه بشریت است و هر کسی در هر جایگاهی از آن حمایت کند شریک در این جنایت انسانی است.

فارغ از اینکه در ایران [یا هر کشوری] چه نظام سیاسی و چه شخصی حکومت می‌کند و این نظام و فرد مشروعیت دارد یا ندارد، آمریکا و هیچ کشوری حق ندارد که ده‌ها میلیون جمعیت ساکن آن کشور را تحریم اقتصادی کند. تحریم یک ملت، نسل‌کشی سیستماتیک فقیرترین اقشار آن جامعه است.

مهم‌ترین نتیجهٔ تحریم اقتصادی فروپاشی اجتماعی و گسترش بزهکاری و از هم‌گسیختگی خانواده‌هاست. در تحریم اقتصادی به‌مانند محاصرهٔ نظامی بیشترین آسیب به ضعیف‌ترین اقشار جامعه وارد می‌شود.

تحریم اقتصادی بی‌رحمانه‌تر از حملهٔ نظامی است. در حملهٔ نظامی مردم توپ و تانک و سربازان دشمن را مشاهده می‌کنند و همین باعث همدلی و وفاق اجتماعی و نزدیکی و اتحاد بیشتر مردم برای ایستادگی در برابر دشمن متجاوز می‌شود، اما در تحریم اقتصادی، سلاح و سرباز دشمن قابل مشاهده نیست و سقوط اقتصادی باعث به جان‌هم‌افتادن مردم و دزدیدن لقمهٔ یکدیگر و فروپاشی اجتماعی می‌شود.

تحریم اقتصادی نه تنها «نعمت» نیست بلکه بدترین نوع تهاجم است. کسی که تحریم اقتصادی را نعمت می‌داند یا به‌کل از معادلات جهانی پرت است و یا خواسته و ناخواسته در خدمت دستگاه تبلیغاتی دشمن است و یا از این وضعیت منفعت می‌برد. کسی که تحریم اقتصادی را نعمت می‌خواند به‌مثابهٔ این است که دشمن پشت دروازهٔ شهر و خانه‌اش خیمه زده‌است و او آن را نعمت قلمداد می‌نماید!

در سوی دیگر هر کنشگری که در مقام انتقاد از وضع موجود برآمد و مدام به دنبال مقایسه ایران با عربستان و دوبی و قطر و دیگران رفت و متلک‌گویی به کشور و نظام سیاسی را به جای کنش انتقادی جا زد، اما یکبار به نقش ویرانگر غرب و آمریکا و تحریم اقتصادی کشور اشاره نکرد، یا انسان به شدت جاهلی است که مقهور رسانه‌های غربی است و یا فردی به غایت مزور و حیله‌گر است که آگاهانه از این شرایط به دنبال کاسبی و استفاده شخصی است.
@Kharmagaas

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

19 Dec, 19:00


🔺روز جهانی زبان ضاد!

18 دسامبر هر سال در تقویم سازمان ملل روز جهانی زبان عربی نامیده شده است. زبان عربی این جایگاه را از 18 دسامبر 1973 پس از آن کسب کرد که پس از تلاش پیگیر عربستان و مراکش مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه 3190 زبان عربی را به عنوان یک زبان رسمی و کاری در سازمان ملل متحد به رسمیت شناخت.

نام دیگر زبان عربی زبان «ضاد» است که امروز یکی از شش زبان رسمی جهان است. هم اکنون اسناد و مدارک سازمان ملل به این زبان هم ترجمه می‌شود.

جالب اینجاست که از ۶ زبان رسمی سازمان ملل ۴ زبان آن (انگلیسی، فرانسوی، روسی و چینی) متعلق به پنج قدرت جهانی (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) است که دارای کرسی دایم در شورای امنیت می‌باشند، اما در این میان زبان عربی و اسپانیایی توانسته‌اند همپای زبان‌های رسمی آن پنج قدرت به زبان رسمی بین‌المللی تبدیل شوند.

امروز در جهان بیش از ۵۵۰ میلیون نفر به زبان عربی سخن می‌گویند که عربی زبان مادری حدود ۳۰۰ میلیون نفر از آن‌هاست و زبان دوم ۲۵۰ میلیون نفر دیگر است. زبان عربی از لحاظ جمعیت ناطقان به آن چهارمین زبان دنیاست.

اما زبان عربی با داشتن ۱۲ میلیون و ۳۰۲ هزار و ۹۱۲ واژه بدون تکرار از لحاظ تعداد واژگان صدرنشین زبان‌های جهان است که زبان انگلیسی با ۶۰۰ هزار واژه در مقام دوم و زبان فرانسوی با ۱۵۰ هزار واژه در جایگاه سوم قرار دارد.

ارنست رنان خاورشناس، زبان‌شناس و فیلسوف فرانسوی که آرای جنجالی وی درباره اسلام و بلاد اسلامی و مناظرات روزنامه‌ای او با سیدجمال معروف است، درباره زبان عربی می‌گوید: «زبان عربی یکباره و ناگهان در اوج کمال و زیبایی رخ نمود. این شگفت‌ترین حادثه(زبانی) تاریخ بشریت است. نه کودکی دارد و نه سالخوردگی.»

واقعیت این است که آشنایان به این زبان خوب می‌دانند که از چه توان و قدرت زایش، انعطاف و سازگاری شگفت‌آوری برخوردار است و این هم به دلیل قواعد و قوانین زبانی موجود در آن است. ابواب زبان عربی(ثلاثی مجرد و مزید و...) در واقع کارخانه تولید و پردازش واژگان به شمار می‌رود.

اما چرا به زبان عربی زبان ضاد هم گفته می‌شود؟ چون هم تنها زبانی است که حرف ضاد دارد و هم تلفظ آن برای غیر عرب‌ها بسیار دشوار است. سیبویه پدر ایرانی نحو عربی به تفصیل به آن پرداخته است.

حرف "ضاد" با گسترش اسلام در جوامع غیر عرب به دردسرسازترین حرف عربی تبدیل شد. نومسلمانان قادر به تلفظ صحیح آن نبودند و هنوز هم حتی برخی مردمان عرب در آفریقا با آن مشکل دارند. از همان زمان با "ظاء" اشتباه گرفته می‌شد؛ چون مخرج دهانی هر دو بسیار نزدیک است. حتی در شامات هم برخی "ضاد" را "دال" تلفظ می‌کنند.

صاحب بن عباد کاتب و وزیر دولت آل بویه کتاب «الفرق بین الضاد و الظاء» ناظر به مشکلات ایرانیان در تلفظ ضاد نگاشته است.

از همان سده‌های نخست اسلامی پای این حرف به مباحث فقهی هم باز شد و فقهای مسلمان فتاوی "ضادی" دادند و هنوز هم بحثی فقهی در برخي جوامع مسلمان است. علت این اهتمام هم وجود این حرف در سوره حمد است که امر وجوبی در فقه اسلامی بر قرائت آن در نمازهای پنجگانه وجود دارد. این حرف در دو واژه "المغضوب" و"الضالین" در این سوره وجود دارد که اگر به شکل صحیح تلفظ نشوند، معنای مطلوب را افاده نمی‌کند.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Dec, 05:52


سرزعیم ،مدیرعامل بانک توسعه و تعاون در گفت‌و‌گو با پارسینه ،مطرح می کند؛

بانک ها ناخواسته به سمت بنگاه داری رفتند


🔹 مصاحبه کامل را در لینک زیر در سایت پارسینه ،دنبال کنید.👇🏻

https://www.parsine.com/fa/tiny/news-900038

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

14 Dec, 13:23


https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4133115

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

13 Dec, 17:55


ایرنا-قالیباف: هیچ تصمیمی مبنی بر افزایش قیمت بنزین در بودجه ۱۴۰۴ لحاظ نشده است
حرفهای بی فایده سیاستمداران! وقتی نهایتا مجبور به افزایش هستید همان اول شجاعانه بگویید. مردم می فهمند و آمادگی اش را دارند. سیاستمداران ما آمادگی اعلامش را ندارند.

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

13 Dec, 10:52


التماس درمانی جواب نمی دهد قیمت را زیاد کنید

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

13 Dec, 10:52


درخواست رئیس جمهور برای کنترل دما

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

12 Dec, 19:47


خیلی خوب بود

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

12 Dec, 19:47


↕️

شهروندان باکیفیت تر

- این هشتاد ساله ها در نسبت آن جوانانی که ذهن‌شان به زباله‌دان شبکه‌های فارسی‌زبان و شبکه‌های مجازی تبدیل شده، شناخت درست‌تری از مسائل دارند.

- این هشتاد ساله ها هشت سال برابر صدام و دشمنان این سرزمین ایستاده‌اند و بهتر می‌دانند که شعار حقوق بشر و دموکراسی غربی‌ها چه معنایی دارد.

- به این هشتاد ساله ها نمی‌توان هر لوده و دلقک و ابله و تروریست و مزدوری را به اسم آزادیخواه و فعال حقوق بشر و فعال سیاسی و امثالهم قالب کرد.

- این هشتاد ساله ها حداقل به جای مصرف بنگ و علف و عرق و مستی و ول چرخیدن در خیابانها و شبکه‌های مجازی، دهه‌ها مشغول فعالیت تولیدی و اقتصادی بوده و سودی برای کشور داشته‌اند.

◀️ به شخصه یک تار موی این چهره‌های آفتاب سوختهِ روستایی را که در هر شرایطی پای بد و خوب این مملکت ایستاده‌اند را با کسانی که از نوجوانی (با اینکه بیشترین استفاده را از منابع و امکانات کشور دارند) در فکر فرار از کشورند و آرزوی تحریم بیشتر و حمله خارجی به ایران را در سر دارند و چکمه لیس نتانیاهو و ترامپ و امثالهم شده‌اند، عوض نمی‌کنم.
@kharmagaas

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

12 Dec, 03:48


نقش زمان خریدن در سیاست🔴
✳️سالها قبل بود که از یکی از بچه های تحکیم (آقای مجید فراهانی) شنیدم که در سیاست باید زمان خرید. هرچه می گذرد باور من به این حرف ساده بیشتر می شود. اگر شرایط مطلوب نیست لازم نیست تسلیم شد بلکه باید زمان خرید زیرا در طول زمان به دلیل حوادث مختلف تعادل قوا تغییر می کند.
✳️ساده ترین و در دسترس ترین مثال در دوران ما سوریه است. وقتی ارتش سوریه با حمایت ایران و روسیه توانست داعش و تحریر الشام و دیگر گروه های مسلح را شکست دهد، داعش در روستاها پخش شدند اما تحریر الشام و دیگر گروه های مسلح در استان ادلب جمع شدند. ایران و ارتش سوریه تاکید داشتند که باید کار را تمام کرد. یکی از پژوهشگران ترکیه ای می گفت ایران به دنبال full victory یعنی پیروزی مطلق است ولی ترکیه به عنوان مهمترین حامی گروه های مخالف سوری، با روسیه مذاکره می کرد تا مانع حمله به این استان شود. رسانه های غربی نیز پیوسته فضایی ایجاد می کردند که اگر به این نقطه حمله شود قربانیان غیرنظامی خیلی شدید خواهد بود و فاجعه رخ خواهد داد. اگرچه دولت سوریه نیز می خواست به تدریج شر این منطقه کنده شود ولی بازیگری ترکیه و لابی آن با روسیه مانع شد تا این اقدام انجام شود.
✳️مخالفان مسلح که شامل عمده گروه های تروریستی بودند مترصد فرصتی بودند تا موازنه قدرت تغییر کند و از حالت ضعف بیرون آیند. تقابل محور مقاومت با اسرائیل پس از هفت اکتبر این فرصت بی نظیر را در اختیار آنها گذاشت و شد آنچه شد. درس بزرگ این است که خیلی وقتها در سیاست (خصوصا سیاست بین اللملل) نباید به شکست نسبی راضی شد بلکه باید پیروزی مطلق خود و شکست مطلق دشمن را دنبال کرد و چشم فتنه را کور کرد و تسلیم مصلحت سنجیها نشد که زمان آبستن تحولاتی است که لزوما به نفع ما نخواهد بود.
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

11 Dec, 06:13


در مورد سقوط بشار اسد🔴
✳️کسی در نظرات پرسش کرده از نظر سابقت پشیمان نیستی؟ پاسخ من منفی است. من هنوز معتقدم که حضور ایران در سوریه در گذشته درست بود و در انتخاب بین بد و بدتر ایران به درستی بد را انتخاب کرد. ایران مدافع دیکتاتوری اسد و خاندان اسد نبود اما اسد به مراتب از مخالفان بربرش که داعش، تحریر الشام و ارتش آزاد بودند قابل دفاع تر بود. منفعت ملی، دفاع از راهبرد منطقه ای و همچنین دفاع از مقدسات مذهبی در حضور در سوریه همسو بودند.
✳️تصور من این است که سقوط بشار اسد بیشتر مرهون تضعیف شدید اقتصادی پس از اشغال چاه های نفت توسط آمریکا و چپاول آنها به مدت بیش از ده سال، غارت کارخانجات صنعتی سوریه در شمال در هنگام حضور نیروهای وابسته به ترکیه، تحریم های طولانی مدت آمریکا بود. من نمی دانم سهم نارضایتی سیاسی چقدر بوده است ولی ظاهرا در زمان بشار اسد نسبت به دوران پدرش فضای سیاسی به مراتب بازتر شده بود. توطئه تشکیلات جاسوسی کشورهای منطقه و در راس آنها ترکیه و اسرائیل برای تطمیع و خرید فرماندهان نظامی سوریه نیز عامل دومی است که کارگر افتاد.
✳️کماکان بر این عقیده ام که برای غرب دیکتاتوری یا دمکراسی حاکمان این منطقه اهمیت ندارد. گناه بزرگ سوریه این بود که پل حمایتی ایران از حزب الله را تامین می کرد و حاضر به معامله بزرگ با اسرائیل نشد. در عمل هم دیدیم که حاکمان مزوّر و خائن ترکیه در زمانی که ملت فلسطین تحت بدترین فشارها و جنایتها بودند نه تنها تجارت خود را متوقف نکردند بلکه در حال توطئه علیه محور مقاومت و محور حمایت از مظلومان منطقه بودند. اردوغان اگر عابد زمانه نیز شود نوکری و خوش خدمتی اش به اسرائیل از جبینش پاک نخواهد شد و به فضل خدا روزی در همین دنیا پیامد اقداماتش را تجربه خواهد داد.
✳️ادعا می شود این تحریر الشام با آن تحریرالشامی که در بربریت با داعش مسابقه داشت تفاوت کرده است. امیدوارم چنین باشد و آنها نیز مثل طالبان پس از روی کار آمدن، دست به خونریزی گسترده نزنند. اگرچه بسیار ناامید و بدبینم اما امیدوام مردم سوریه دوران بهتری را در پیش رو داشته باشند.
✳️نسبت به آینده منطقه بیمناکم. ترکیه که سرمست از موفقیت در توطئه چینی است به احتمال زیاد گام بعدی یعنی حمله مجدد به ارمنستان و قطع ارتباط ایران با آسیای میانه را انجام خواهد داد. به نظرم بدخواهان ایران انرژی جدیدی پیدا کردند تا منتظر فرصتی شوند تا از شرق از سوی طالبان و از سوی غرب توسط تکفیریها و از شمال از سوی ایادی ترکیه و از جنوب از سوی عربستان و از آسمان از سوی اسرائیل و آمریکا ایران را مورد هجمه قرار دهند. زمانه زمانه خطیری است که هر اشتباه راهبردی پیامدهای وخیمی خواهد داشت. خدا به حاکمان ما عقل و درایت عنایت کند تا از این مهلکه ها به سلامت گذر کنیم.
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

11 Dec, 06:12


✳️در پی سقوط دولت بشار اسد تعدادی از همسران شهدای مدافع حرم در بیانیه ای ضمن تأکید بر اینکه خون شهدا پایمال شدنی نیست، اظهار داشتند: ایجاد یأس بین مردم حربه دشمن است.
✳️بنا بر روایت فارس، در متن کامل بیانیه همسران شهدای مدافع حرم آمده است:
بسم رب الشهدا و الصدیقین و عباده الصالحین
۱_ حوادث پیچیده و غم‌انگیز این روزهای منطقه و تحولات میدانی در جبهه مقاومت از جمله شهادت فرماندهان عزیز محور مقاومت و در رأس آن سید شهدای جبهه مقاومت شهید سید حسن نصرالله و همچنین هجوم تکفیری‌ها در لباس جدید به سوریه، دل هر انسان آزاده‌ای را به درد آورده است.
۲-  شاید هیچکس به اندازه خانواده‌های شهدای مدافع حرم نسبت به این وقایع، دل نگران و دردمند نباشد و با اشک و خونِ دل، این وقایع را دنبال نکنند. در گوشه و کنار نیز صداهایی به گوش می رسد و قلم هایی می نگارند که : «ثمره خون شهدای شما چه شد؟ خون شهدای شما پایمال شد!» در جواب این افراد تنها می‌توانیم به پیام امام خمینی ره در قبول قطعنامه ۵۹۸ اشاره کنیم که فرمودند: « در آینده ممکن است افرادی آگاهانه یا از روی ناآگاهی در میان مردم این مسئله را مطرح نمایند که ثمره خونها و شهادتها و ایثارها چه شد. اینها یقیناً از عوالم غیب و از فلسفه شهادت بیخبرند و نمی‌دانند کسی که فقط برای رضای خدا به جهاد رفته است و سر در طبق اخلاص و بندگی نهاده است حوادث زمان به جاودانگی و بقا و جایگاه رفیع آن لطمه‌ای وارد نمی‌سازد. و ما برای درک کامل ارزش و راه شهیدانمان فاصله طولانی را باید بپیماییم و در گذر زمان و تاریخ انقلاب و آیندگان آن را جستجو نماییم. مسلّم خون شهیدان، انقلاب و اسلام را بیمه کرده است. خون شهیدان برای ابد درس مقاومت به جهانیان داده است. و خدا می‌داند که راه و رسم شهادت کور شدنی نیست؛ و این ملتها و آیندگان هستند که به راه شهیدان اقتدا خواهند نمود.»
۳-  نگرانی از اوضاع سوریه و تحولات محور مقاومت باعث گردیده عده‌ای  ناامید شده و فرماندهان جبهه مقاومت را مورد نقد کنایه‌آمیز و خارج از دایره انصاف قرار داده و زمینه‌ساز شوند تا این ادبیات  به جامعه سرایت کند. یقین بدانید هرگونه ایجاد یأس و ناامیدی و ایجاد ترس و اشاعه شایعه، قطعاً خواست دشمن است و ما خانواده‌های شهدای مدافع حرم، هرگونه توهین و اقدام دشمن شادکن را نسبت به فرماندهان جبهه مقاومت محکوم می‌نماییم.
۴- ما خانواده‌های شهدای حرم به دقت اوضاع و تحولات منطقه را رصد می‌کنیم اخبار ناگوار سقوط شهرهایی که خون شهدای مان در آنجا ریخته شده را دنبال می‌کنیم  ولی به فرماندهانمان اعتماد داریم و صبر می‌کنیم و از همه کسانی که قلم در دست دارند و اهل تحلیل هستند درخواست داریم؛ مبادا در نقدها و تحلیل‌ها، جبهه مقاومت و محور آن یعنی جمهوری اسلامی را تخریب کنید که این از بین بردن وحدت و حربه دشمن است. دشمن در اتاق فرماندهی خود یعنی آمریکا، توان خود را بر عملیات روانی و طرح ریزی فتنه های پیچیده داخلی و منطقه ای گذاشته و تزریق روحیه ناامیدی را در مردم به شدت دنبال می‌کند.
۵- از فرماندهان میدان و مسئولین دستگاه دیپلماسی درخواست داریم به وصیت شهید حاج قاسم سلیمانی با جان و دل گوش فرا دهید و نگذارید کلام رهبر حکیم انقلاب زمین بماند. با بصیرت، قوت و اقتدار و به پشتوانه ملت عزیز و دعای خیر خانواده‌های شهدای حرم ، راه شهدای عزیزمان را ادامه داده و از هیچ اقدامی برای از بین بردن دشمنان قسم خورده محور مقاومت فروگذاری نکنید. و یقین داشته باشید که؛ « إن وعد الله حق ولا یستخفنک الذین لا یوقنون. همانا وعده خدا حق است و کسانی که یقین ندارند تو را سست نکند.»  

https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

11 Dec, 06:11


در کشاکش تحولات اخیر سوریه بیانیه همسران شهدای مدافع حرم بسیار خواندنی است. قطعا خداوند متعال اجر بایسته و شایسته ای نصیب آنها خواهد کرد که کمتر همسران شهیدشان نخواهد بود. آنها و دیگر خانواده های شهدا حقاً چشم و چراغ این جامعه هستند (به جز اندکی سوءاستفاده گر). 

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

11 Dec, 06:09


بعد از سه هفته از گرفتاری جدید، تعطیلی ناشی از آلودگی هوا فرصتی برای نوشتن ایجاد کرد.

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

11 Dec, 06:09


در رثای یک معلم بزرگ⚫️
در قدیم می گفتند بزرگ شدن شخصیت با دیدن و هم نشینی با افراد بزرگ ممکن است و این سریع ترین و مستقیم ترین راه است. من خدا را شاکرم که این فرصت را داشتم تا در کلاس چهارم دبیرستان شاگردی مرحوم شکیبا در درس ادبیات فارسی را تجربه کنم و لحظاتی را تجربه کنم و در خاطر حک کنم که بی نظیر است. مرحوم شکیبا که اهل آمل بوده ظاهرا هم درس آیه الله جوادی آملی و حسن زاده بوده است و در کنار هم توشه عظیمی از خرمن فلسفه اسلامی فراهم کردند اما مسیر روحانی شدن را پیش نگرفت. به واسطه همین تسلط بر فلسفه اسلامی، استاد برجسته دانشکده فلسفه دانشگاه شهید بهشتی شد. همچنین به واسطه اینکه فرزند شهید شده بود به شکل افتخاری در مقطع پیش دانشگاهی ادبیات درس می داد. به خاطر دارم یک درس مربوط به مقام شهید بود. ایشان درس می داد و اشک می ریخت. فضای سنگینی بر کلاس حاکم بود که بر روح ما اثر خود را گذاشت. شوخی هایش کسی را دلگیر نمی کرد و همه در همان سن می فهمیدیم که حضور در محضر یک عالم بزرگ اما بی ادعا را تجربه می کنیم. خدایش بیامرزد و با فرزند سعادتمندش محشور گرداند.
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

10 Dec, 16:17


استاد عبدالله شکیبا متولد ۱۳۱۱ در شهرستان آمل در خانواده متمول عالم پرور متولد و تحصیلات کلاسیک را در آمل و حوزوی را تا سطح اجتهاد گذراند و همزمان در دانشکده الهیات شاگردی اساتید بزرگی چون بدیع الزمان فروزانفر را تا درجه دکترا طی نمود.
استاد در کسوت معلمی در مدارس تهران و نیز استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی صدها و بلکه هزاران دانش پذیر را از چشمه علم و عرفانش مستفیض نمود.
میخواند:
ما زبالاییم و بالا میرویم
ما زدریائیم و دریا میرویم
صبح بیستم آذر آسمانی شد

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

10 Dec, 16:16


وَبَشِّرِ الصَّابرِینَ الَّذینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

دکتر شکیبا به فرزند شهیدش پیوست .

با خبر شدیم استاد ادبیات دبیرستان در سال های گذشته ؛
جناب آقای دکتر شکیبا
به رحمت خدا رفته اند.
مصیبت وارده را تسلیت عرض نموده، غفران الهی را برای آن مرحوم مسئلت می نماییم.


🌺هدیه فاتحه و سه سوره توحید به همراه صلوات بر محمد و آل محمد علیهم السلام

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

05 Dec, 17:39


به مناسبت هفته معلولان شهر پر از تبلیغاتی از این دست است: فلانی شاعر دارای معلولیت است یا بهمانی ورزشکار دارای معلولیت است.
به نظرم به لحاظ ادبی درست نیست. بهتر بود می نوشتند فلانی شاعر معلول یا ورزشکار معلول است. بماند که معلولیت از جنس داشتن نیست بلکه نداشتن است...

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

01 Dec, 18:45


✔️فسیل
✍️سهند ایرانمهر

دیشب نشستم و فیلم«فسیل» را دیدم. عده‌ای موقع اکران این فیلم گفتند « زرد و بازاری» است و عده‌ای مثل کیانوش عیاری آن را پایه‌‌گذار سبک جدیدی از کمدی دانستند و از آن تمجید کردند. من نه از جهت فنی و‌سینمایی که تخصصش را ندارم بلکه با دید جامعه‌شناسی فیلم را دیدم.

‏بدون پیش‌فرض و اتیکیت زدن، باید آن را دید. فیلم یک چیز می‌خواهد بگوید:«سیر تحولات منطقه و کشوری که در آن زندگی می‌کنیم چنان شتابان و انسان به ویژه انسان‌ایرانی به قدری در معرض کش‌وقوس‌های اجتماعی و‌سیاسی است که اگر لحظه‌ای عمق و سیر آن را نفهمد انگاری سال‌ها به کما رفته است و آن وقت بخاطر عدم فهم این تغییرات تبدیل به یک موجود کاریکاتوری می‌شود».

‏ نمونه این حالت را در همین روزها برای بار چندم شاهدیم. هنوز عرق دلهره، تب و تاب، هیجان و سایه تاریک جنگ غزه و لبنان با همه اتفاقات غیرقابل‌پیش‌بینی‌اش تمام نشده بود که دوباره داستان سوریه و گروه‌های تکفیری و … تکرار و رفتارهای کاریکاتوری شروع شد:

‏حالا در داخل عده‌ای درست وسط خطرات عمده‌ای که برای کشور پدید آمده و بدون درنظر گرفتن شرایط مردمِ تحت فشار این اخبار که البته مشکلات معیشتی هم طاقت‌شان را طاق کرده است، از مجازات‌های جدید و لایحه حجاب و عفاف می‌گویند و البته که طی روزهای دیگر حمایت همین افکار عمومی را می‌خواهند برای ستایش سیاست‌های ضد گروه‌های تکفیریِ که درباره زن فلان می‌اندیشند و درباره دموکراسی و آزادی‌ فلان!

‏اینترنشنال و اقمارش هم از امروز برنامه‌های‌شان دو‌‌بخش دارد یک بخش درباره حقوق تضییع شده زن در ایران و یک بخش کف‌وهورا برای ارتش آزادی و رهایی در حلب که می‌خواهد کلک مستبد سوریه را بکند و لابد ریش‌کوتاه‌شده جبهه‌النصره و «جفش» سابق حجت بالغه‌ای است برای تطهیر آن گروه‌های ماقبل تاریخ چون الان نقطه مقابل جمهوری اسلامی و به نفع غرب و اسراییل‌اند.

‏ماجرای این تناقض‌های ناشی از عدم درک جامع تحولات در اذهان معطوف به این منطقه وجود دارد و چنان فضای کاریکاتوری را به دست این گنگ‌های خوابدیده یا مثل فیلم فسیل «کما رفته» ایجاد کرده که خارج از توصیف است.
@sahandiranmehr

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

29 Nov, 16:53


ما کاره ای در این مملکت نیستیم و کسی هم به حرف امثال ما تره هم خُرد نمی کند ولی گفتیم و باز هم می گوییم تا بماند به یادگار که قصه ایران و باکو و ترکیه به همینجاها ختم نخواهد شد و اردوغان عامل اجرایی قدرتهای جهانی و «صدام حسین» جدید منطقه است و به همراهی سگ دست آموزش در باکو دلش را به «تورکیه تورکیه کردن» و «نمایش پرچم جمهوری باکو» در ورزشگاه تبریز توسط عده ای قلیل، خوش کرده است.
بماند به یادگار برای آنهایی که شب کودتای ترکیه تا صبح دلشان برای اردوغان می تپید و از گفتن «قره باغ خاک اسلام» است در پوست خود نمی گنجیدند.
بماند به یادگار که صدام هم دلش به عده قلیلی وطن فروش که قول قربانی کردن گاو و گوسفند برای ارتش بعث داده بودند خوش بود و هشت سال ایران را درگیر جنگ ویرانگر و خانمانسوز کرد.
بماند به یادگار که تکیه بر «امت اسلامی» به جای «ملت ایران» قافیه را باختن در برابر ترکیه و باکو و دیگران است و بیرون از مرزهای کشور کسی به سنی و شیعه و بی دین و بادین و ارمنی و...، بودن ایرانیان ذره ای اهمیت نمی دهد.
@kharmagaas

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

29 Nov, 15:25


در مورد شعله ور شدن سوریه🔴
✳️وقتی اسرائیل در جنگ سال 2006 از حزب الله شکست خورد در ریشه یابی به نقش مهم سوریه در ارسال سلاح به حزب الله رسیدند و به همین دلیل جمع بندی این شد که باید مشکل سوریه حل شود تا مشکل حزب الله حل شود. از اینجا مسئله سوریه کلید خورد. بهانه هم وجود داشت: دیکتاتوری بشار اسد و بهارعربی
✳️بربرها و سلفیهای مسلمان را از همه جای دنیا جمع کردند و به بهانه مبارزه با دیکتاتوری به سوریه گسیل کردند و با آنها شرط کردند هرکاری کردید مجاز هستید ولی کاری به اسرائیل نداشته باشید. اسرائیل هم در ارسال سلاح و یا شنود عملیات مقاومت و یا درمان مجروحان تروریستها کم نگذاشت ولی با همت بی نظیر شهید سلیمانی و فداکاری مدافعان حرم توطئه خنثی شد.
✳️ساده لوحی روسها و اعتماد نادرست به ترکیه موجب شد تا فتنه به کلی جمع نشود و ادلب به محل تجمع تروریستها تبدیل شود و چند سال آنجا باقی بمانند تا برای روز مناسب بتوانند دوباره فتنه جدیدی ایجاد کنند.
✳️با شروع جنگ جدید حزب الله و اسرائیل و ضربات اولیه سختی که حزب الله دریافت کرد ظاهرا نیروی قدس نقش مهمی در بازیابی حزب الله، ارسال سلاحهای جدید و سازماندهی مجدد ایفا کرد. به همین دلیل اسرائیل لازم دید پرونده سوریه در دوره آتش بس روی میز قرار گیرد و لازم آمد دوباره سوریه شعله ور شود تا بشار اسد تصمیم نهایی برای جدایی از ایران را بگیرد تا حزب الله بی پشتوانه شود.
اینک نوبت اردوغان خیانتکار است که خدمت ویژه اش را به اسرائیل انجام دهد و تروریستهای ادلب را تجهیز و سازماندهی کند. فتنه بزرگ جدیدی شروع شده و باز هم فرصتی است برای اهل حق که جانشان را در خدمت مبارزه با توطئه های باطل فدا کنند. نمی دانم مردم زمان ما این فداکاریها را درک می کنند یا نه ولی قطعا زمانی خواهد آمد که اهل فکر می فهمند چه کسانی چگونه عمر عزیز خود را در راه اعتلای پرچم حق فدا کردند. خوشا به حالشان
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

23 Nov, 05:39


رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با ایرنا: سالانه ۱۲ درصد مرگ در ایران ناشی از آلودگی هوا است/ایرنا
مردمی که پول بیشتر بابت بنزین گازوییل و گاز ندهند هزینه های شدیدتری بابت درمان انواع سرطان ناشی از آلودگی خواهند پرداخت. راه سومی نیست همه راههای سوم سراب است.

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

17 Nov, 13:10


حاج محمد عفیف
در کربلایی لبنان ما حسین زمانمون رو از دست دادیم برای نجات مردم و میهن و امت ، اما او بعد از خودش صدهزار مبارز و رزمنده به حای گذاشته
خطاب به مجاهدین ، حوادث واقعی میدان در دست شماست و شجاعت و ایستادگی شما حرف آخر را خواهد زد و در پرتو مبارزه و استواری شما سرنوشت مقاومت و سرنوشت وطن و شاید حتی سرنوشت کل خاورمیانه رقم‌خواهد خورد. ما به دشمن می گوییم شما هرگز با برتری هوایی و با تخریب و کشتار غیرنظامیان و زنان و کودکان در جنگ پیروز نخواهید شد.

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

17 Nov, 13:02


خدایش رحمت کند. ظاهراً گفته بود که بعد از سید حسن نصرالله زندگی برایم معنایی ندارد. جمله مهمی در آخرین کنفرانس خبری گفت که بازارسال می کنم.

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

17 Nov, 13:02


منابع عبری از شهادت محمد عفیف مسئول روابط رسانه ای حزب الله در حملات امروز بیروت خبر می‌دهند

@SaberinFa

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

17 Nov, 12:52


https://www.eghtesadnews.com/fa/tiny/news-686340

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

17 Nov, 11:00


https://www.eghtesadnews.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-67/686340-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%87%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%A8%D9%86%D8%B2%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D9%85%DB%8C-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D9%86%D8%AF-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%DB%8C%DA%A9-%D8%A8%D8%A7%DA%A9-%D8%A8%D9%86%D8%B2%DB%8C%D9%86-%D9%86%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%D9%81%DA%A9-%DA%A9%D9%85%D8%AA%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D8%AF

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Nov, 16:27


پروفسور جان میرشایمر(استاد برجسته روابط بین الملل که من خیلی قبولش دارم) : "من متوجه نمی‌شوم چرا ایران تاکنون به سلاح هسته‌ای مجهز نشده است. اگر من مشاور امنیت ملی ایران بودم، ایران از مدت‌ها پیش سلاح هسته‌ای داشت."
Prof. John Mearsheimer:
"I do not understand why Iran does not have nuclear weapons already, If I were Iranian National Security Advisor Iran would have nuclear weapons long time ago."
25:10 minute

[MUST WATCH] - Prof. John Mearsheimer : Should the US Be at War With C... https://www.youtube.com/live/87zQuzmtLYs?si=2Juu-zxrTDkyzedH via @YouTube

🔗 Farhad Ghoddoussi (@FGhoddoussi)

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Nov, 16:19


جل الخالق

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Nov, 16:19


یکی از سناریوهای محتمل که اسقاطیل احتمالا ازون استفاده میکنه برای کشف افراد
اعلام میشه که فلان ساختمان رو می‌زنیم دورشید ازش اما این یه فریبه، دقیقا از همون لحظه چند پهپاد و ماهواره جاسوسی متمرکز میشن روی منطقه
خودروهایی که به نقاط هدف وارد یا خارج میوند اسکن میشوند
سیستم هوش مصنوعی شروع به ردیابی خودروها و افراد و همچنین تلویزیون، رایانه و تلفن افراد در منطقه می کند.
این واحد تعداد خودروهایی را که وارد می‌شوند و از آن خارج می‌شوند شمارش می‌کند و خودروهایی که از GPS استفاده می‌کنند، در عرض چند دقیقه، اطلاعات توسط هوش مصنوعی با داده های موجود مقایسه می شود
اگر خودرو متعلق به صاحب خانه باشد، اطلاعات به واحد نظارت ارسال می شود
اگر هویت مالک خودرو مشخص شود، او هدف قرار می گیرد
در عرض شش دقیقه، هوش مصنوعی تاریخچه حرکات خودرو را از ماهواره دریافت می کند
و تاریخچه چندین سال مسیر خودرو را دنبال می کند
اگر معلوم شود که از یکی از سایت های حزب الله عبور کرده یا در ان متوقف شده است، به لیست اهداف اضافه می شود.
همزمان دوربین‌ها و گوشیهای اطراف فعال میشود و بعد ازون واحد دیگری اطراف حاضر در منطقه را بررسی میکند تا نفرات شناسایی شوند و بعد مسیر حرکت اونها تا موقعیت حدید با دوربین حرارتی مشخص میشود برای رسیدن به اهداف جدید

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Nov, 15:46


از بس عنوان کتاب جذاب بود خریدمش

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

14 Nov, 10:43


حسین خِِزلی Khezli


به عنوان مطلع پرونده #لاستیک_دنا عرض می‌کنم:
این شرکت متعلق به شخص مرحوم یزدی نبود.
این شرکت در دولت هاشمی برای تامین هزینه‌ها و کمک به تاسیس دانشکده پزشکی فاطمیه قم (با مسئولیت تربیت پزشک زن) از سازمان صنایع ملی به بنیاد خیریه فاطمیه به قیمت بسیار نازل و قسطی فروخته شد.

هزینه‌های سنگین دانشکده پزشکی فاطمیه قم و سوء مدیریت در اداره لاستیک دنا باعث زیان ده شدن آن شد.
بنابراین از یک طرف باعث اتمام کار دانشکده و از طرفی فروش سهام لاستیک دنا در بورس به گروه رسول تقی گنجی شد!
#پالیزدار

معدن سنگ #دهبید هم برای شخص مرحوم امامی کاشانی نبود. این معدن برای کمک به موسسه خیریه ایشان که کودکان معلول را سرپرستی می‌کرد، به آن واگذار شده بود.

هرچند این واگذاری‌ها و سوء مدیریت‌های اتفاق افتاده در آن‌ها تجربه‌ای کاملاً اشتباه بود و شخصاً مخالف آن هستم.

https://x.com/hokhezli/status/1855990346058002737

@hkhezli

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

10 Nov, 13:24


Photo from علی سرزعیم

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

10 Nov, 13:24


https://ecoiran.com/fa/tiny/news-75601

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

10 Nov, 12:59


علی سرزعیم؛ اقتصاددان و سرپرست کارگزاری بانک رفاه: اثرات انتخابات آمریکا بر اقتصاد ایران پیش‌خور شده است


🔷 در رابطه با اینکه سرنوشت انتخابات آمریکا چطور روی ایران تاثیر می‌گذارد، دغدغه بسیاری وجود دارد.

🔷واقعیت این است که بخشی از اثرات انتخابات آمریکا پیش خور شده است و با توجه به اینکه مردم آینده‌نگر هستند و می‌دانند که ممکن است چه کسی انتخاب شود.

🔷 ما یک دوره ریاست جمهوری ترامپ را تجربه کرده‌ایم و حتی اگر او به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، فکر نمی‌کنم که اتفاق عجیب دیگری رخ دهد.

🌐 refahbroker.ir
🆔 @refahbrokerage

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

10 Nov, 02:45


خوانشی زیبا از دلداده بیدل از شعری زیبا

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

10 Nov, 02:45


نبوَد به غیرِ نامِ تو وردِ زبانِ ما
یک حرف بیش نیست زبان در دهانِ ما

چون شمع دم ز شعلهٔ شوقِ تو می‌زنیم
خالی مباد زین تب‌ِ گرم استخوانِ ما

عرض فنای ما نبود جز شکستِ رنگ
چون شعله بر گریز ندارد خزانِ ما

گَردِ رمی به روی شراری نشسته‌ایم
ای صبر بیش ازین نکنی امتحانِ ما

از برگ و سازِ قافلهٔ بیخودان مپرس
بی‌ناله می‌رود جرس‌ِ کاروانِ ما

می‌خواست دل ز شکوهٔ خوی تو دم‌ زند
دودِ سپند گشت سخن در دهانِ ما

ما معنی مسلسلِ زلفِ تو خوانده‌ایم
مشکل‌ که مرگ قطع‌ کند داستانِ ما

چون سیل بیخودانه سوی بحر می‌رویم
آگه نه‌ایم دست‌ِ که دارد عنانِ ما

ما را عجوزِ دهر دوتا کرد از فریب
زه شد به تارِ چرخ ز سستی‌ کمانِ ما

از طبعِ شوخ این همه در بندِ کُلفَتیم
بستند چون شرار به سنگ آشیانِ ما

آه از غبارِ ما که هواگیرِ شوق نیست
یعنی به خاک ریخته است آسمانِ ما

بیدل هجوم‌ِ گریهٔ ما را سبب مپرس
بی‌مقصد است‌ کوششِ اشکِ روانِ ما

شعر: #حضرت_بیدل
آهنگ:#Gibran_Alcocer
خوانش : #مسعود_مددی

هجدهم مهر ۱۴۰۳

https://t.me/myanmayegi

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

09 Nov, 15:49


سید حسن که فخر ما بود چنین بود

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

09 Nov, 11:11


حرف حساب کجا اینطوری خودرو می فروشند

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

09 Nov, 11:11


🔴 اقتصاد کشور رو از ترامپ نترسونید
‏اثرات مخرب اتابک‌ها روی اقتصاد ۱۰۰ برابر بیشتر از ترامپ و تحریمه

‏میگه کجای دنیا خودرو توی ⁧ #بورس⁩ عرضه میشه
‏آقای وزیر کجای دنیا با لاتاری عرضه میشه؟
‏میگی خودرو رقابتی عرضه بشه؟ کدوم بازار رقابتی‌‌تر از بورس کالاست؟


#حامیان_مصطفی_تاجزاده
https://t.me/+5ycCI2gmGtw0NDg0

#حامیان_سبز_میرحسین
https://t.me/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

09 Nov, 05:05


صوت سخنرانی من در افتتاحیه کیش اینوکس امسال

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

05 Nov, 07:15


اگر فیلم کامل ارایه را بیابم می گذارم تا موضوع روشن شود

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

05 Nov, 07:15


📌شبیه آمریکا شدیم!!!

🔻علی سرزعیم در افتتاحیه نمایشگاه ‎کیش اینوکس ۲۰۲۴ ادعا کرد ما در طول زمان شباهت های زیادی با ساختار اجتماعی،اقتصادی و سیاسی آمریکا پیدا کردیم.

امیدواریم حضرت جنابشان مستندات کافی برای این ادعا داشته باشند

@rasaderooz

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

05 Nov, 05:19


چشمانی که یک دنیا حرف دارد.

🆔 @Saeidzibakalam

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

02 Nov, 14:52


وقتی هزاران انسان هر روز قربانی می شوند و وقتی در رهگذر یک پیچ تاریخی بزرگ قرار گرفته ایم دست و دلم به هیچ نوشتن نمی رود و جز این احوال زمانه چیزی توجهم را جلب نمی کند ببخشید که این ایام بیشتر مطلب بازارسال می کنم

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

31 Oct, 11:55


#نشست
#حکمرانی_در_عمل_127
📢 اندیشکده حکمرانی شریف برگزار می‌کند

🔰 نشست "دولت چهاردهم و چالش‌های حکمرانی"
🔸️ همراه با نقد و برسی بسته سیاستی "چهارده سیاست برای دولت چهاردهم"

با حضور:

👤 مصطفی زمانیان
استاد دانشگاه تهران و رئیس سابق مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

👤 رضا اردکانیان
استاد دانشگاه صنعتی شریف و وزیر اسبق نیرو

👤 علی سرزعیم
اقتصاددان و معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

👤 محمدرضا جلایی پور
نماینده معاونت راهبردی ریاست جمهوری

🕓 زمان: یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ | ساعت ۱۳ الی ۱۵

📍 مکان برگزاری:
خ آزادی، جنب غربی دانشگاه شریف، خ صادقی، پلاک ۲، اندیشکده حکمرانی شریف



💠اندیشکده حکمرانی شریف
|سایت| |کانال تلگرام| |کانال بله| |اینستاگرام|

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

31 Oct, 11:54


سلسله مقالات اکونومیست درباره سقوط قریب‌الوقوع اقتصاد چین از سال ۱۹۹۰ تا امروز ادامه دارد!

@b_jafartash


اینهم جالب بود

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

29 Oct, 14:44


یه زمانی به استاد اقتصاد به نام به من می گفت من مرتب اکونومیست را می خوانم جز تحلیل‌های مر بوط به ایران که در آن عداوت بدجور آشکار است. زمانی طول کشید تا به حقانیت حرفش برسم

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

29 Oct, 14:42


هرزنامه اکونومیست خودشو با فحش دادن به شرق خالی می‌کنه، شبیه نوجوانانی که فحش دادن و تمسخر طرف مقابل بهشون احساس پیروزی میده.

@b_jafartash

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

28 Oct, 07:32


https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4117250

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

27 Oct, 02:46


ورود ۵ رشته جدید ورزشی به مدارس

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش‌ و پرورش:
طرح آموزش شنا به دانش‌آموزان ابتدایی پس از ۱۲ سال توقف، از امسال عملیاتی می‌شود.

@khabarsarasari

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

27 Oct, 02:46


این خبر خیلی مهمی است که در این هیاهو مغفول می ماند

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

27 Oct, 02:40


شهید سرافراز و قهرمان پدافند ارتش ایران، سرگرد سجاد منصوری که در حمله دشمن صهیونیستی به یکی از سایت‌های پدافندی به شهادت رسید...

این‌ها تربیت یافتگان مکتب میهن هستند، دلسوز ایران، نگران مام میهن، عاشقانی که حق‌شان پرکشیدن در اوج است...

هر چه بنویسم، هر جمله و کلمه‌ای که بخواهم ردیف کنم تا این جملات نقش ببندند و نقش بگیرند، در برابر آنچه این شهید سرافراز و سعید ما، سرگرد خوش ذوق ما، مدافع وطن ما، عزیز دل ما گفته کم است...

راه شهدای وطن همیشه پررهرو؛ قدر شهدا را بدانیم، خاک پوتین آن‌ها توتیای چشم من است و تا عمر دارم مدیون آن‌ها هستم. باشد که بتوانیم خونخواه شما باشیم.

@SyrianKhabar

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

26 Oct, 14:13


خیلی اتفاقی است هر بار کشور در یک درگیری وارد می شود در سیستان و بلوچستان حادثه ای رخ می دهد؟

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

26 Oct, 14:04


سبزپوش شدن بازار بورس در روز شنبه نشان داد که برداشت عموم تحلیل گران بازار سرمایه آنست که سایه جنگ از سر کشور برداشته شد و بعید است که تنش ادامه یابد. ظاهرا تهدیدهای اسرائیل آنچنان جدی نبود. رفع تهدید جنگ نه با صلح طلبی به سیاق آقای رحیم قمیشی بلکه با ایستادگی و تهدید به استفاده از قدرت ممکن شد. روز به روز به این باور بیشتر معتقد می شوم که عرصه بین الملل عرصه زور است و تنها قدرت جلوی قدرت طلبی را می گیرد و التماس و لابه کارایی ندارد. آنچه آمریکا و اسرائیل را از تجاوز جدی باز داشت محاسبه هزینه فایده بود که در تمام این دو دهه منفی از آب در آمد وگرنه نزدیک به دو دهه است که تهدید به بمباران ایران و خصوصا تاسیسات هسته ای مطرح می شود. به همین دلیل باید قدردان توان نظامی و نیروهای فداکار نظامی بود. اگرچه در هزینه های نظامی ایران ناکارایی هست اما تجربه این دو دهه نشان داد که اثربخش هست. ما تهدید جدی داعش را به کمترین هزینه مرتفع کردیم. مرزهای ما کماکان ایمن است و آمریکا در زمان بوش و اسرائیل در زمان ترامپ جرات تعدی به ایران نداشتند. اینک که کار بالا گرفته با نمایشی از قدرت از سوی روبرو شده ایم نه یک قدرت نمایی واقعی چون ته کار قدرت نمایی به نفعش نبوده و نیست.
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

26 Oct, 10:06


چندی پیش به هوا فضای سپاه افتخار کردم و امروز به ارتش. دوگانه ای در کار نیست

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

26 Oct, 10:00


ارتش افتخار ایران

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

25 Oct, 09:45


حرفهای بی مبنا و اساس: رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: طرح برخی ادعاها درباره افزایش قیمت بنزین بی‌اساس است/مجلس، دولت و شخص رئیس‌جمهور به دنبال گرانی بنزین نیستند و جامعه هم ظرفیت و آمادگی این مهم را ندارد

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

24 Oct, 02:53


سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست

✍️  سید‌حامد احمدی

بینندگان! شمایل سنوار بنگرید
سنوار را به پرده پدیدار بنگرید
خود سوژه را به چشم خود این بار بنگرید
نقشی عجب به صحنه نمودار بنگرید
مرگی چنین میانه‌ی میدانم آرزوست
سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست

□ا

مُردید اگر به صحنه‌ی اِحیا نظر کنید
خیزید و در حماسه‌ی اَحیا نظر کنید
با ذکر «مَنْ یَمُوتُ وَ یَحْیَا» نظر کنید
ای مردگان! به حضرت یحیا نظر کنید
تعمید خون به خاک سلیمانم آرزوست
سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست

□ا

بر لوح مرگ سوره‌ی مسطوره را ببین
این آیت بزرگ از آن سوره را ببین
پروانه‌ی دوآتشه در کوره را ببین
با چشم خود تحقّق اسطوره را ببین
پروانه‌ی ورود به بستانم آرزوست
سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست

□ا

چیزی که از کسی نشنیدی ببین به چشم
نشنیده را ببین و بیاور یقین به چشم
زین پیش کس ندیده همانند این به چشم
از باغ غزّه میوه‌ی حیرت بچین به چشم
رقصان میان شعله گلستانم آرزوست
سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست

□ا

سمت صعود کس نپریده‌ست اینچنین
راه وجود کس نبریده‌ست اینچنین
خون خلود کس نچشیده‌ست اینچنین
کس لپّ مرگ را نکشیده‌ست اینچنین
جانانه مردن از پی جانانم آرزوست
سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست

□ا

راحت به مبل مرگ یکی پادشه به ارگ
از خاک و خون به معرکه آورده ساز و برگ
آتش گشوده بر سرش از شش جهت تگرگ
یک دست کلت خالی و یک دست زلف مرگ
عطر و سلاح و فندک و قرآنم آرزوست
سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست

□ا

تا خوان هشتم آمده از هفت گردنه
یکراست رفته در شکم مرگ یکتنه
چوبش به کف ز میسره کلتش به میمنه
پهپاد را پرانده به پرتاب چون کنه
بر بام مرگ شام غریبانم آرزوست
سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست

□ا

چشمش به اینکه بشکفد از طور آن قبس
گوشش به افتتاح در و شیهه‌ی جرس
بیتاب آن نفس که پرد مرغ از قفس
تا آخرین گلوله و تا واپسین نفس
جنگ و گریز کوی و خیابانم آرزوست
سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست

□ا

سوزند اَرگ را و نوازند ارگ را
بندند میش را و گشایند گرگ را
کوبند استقامت صخره‌یْ سترگ را
کوچک چه داند ارزش کار بزرگ را
رستن از این جماعت کشخانم آرزوست
سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست

□ا

عطر و سلاح و فندک و قرآن خدای من
جنگ و گریز کوی و خیابان خدای من
مرگی چنین میانه‌ی میدان خدای من
رستن از این جماعت کشخان خدای من
«از دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست»
سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست

□ا

واگویه با مخاطب هشیار می‌کنم
تأکید کرده بودم و تکرار می‌کنم
تا زنده‌ام ستایش احرار می‌کنم
فخرم بس اینکه مِدحت سنوار می‌کنم
دریای خون و قوی غزلخوانم آرزوست
سنواروار نقطه‌ی پایانم آرزوست...

👇👇👇

https://t.me/pamirnews

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

23 Oct, 13:12




اسرائیل بیش از هر کسی روانشناسی دگوری‌های همیشه چشم و دل گرسنه و کاسبکار ایرانی را می‌شناسد و مدام با بیان گزاره‌هایی چون «پول شما خرج لبنان و فلسطین می‌شود» و «غزه با پول شما زنده است» و «حزب الله و حماس عده‌ای عیاش و خوش‌گذران که با پول شما مشغول تفریح هستند» و امثال هم در حال تحریک آنهاست.

درک جهان ذهنی امثال یحیی سنوار و سید حسن نصرالله و رزمندگان گردانهای قسام و رضوان فراتر از جهان کوچک و به غایت کاسبکارانه‌ کوتوله‌های بدبختی است که غایت آرزوی‌شان پوشیدن فلان مارک و سفر به فاحشه‌خانه های پاتایا و چند شهر بدنام دیگر است.

درک جهان ذهنی خانواده مردی که ۲۲ سال در زندان اسرائیل بوده و از روز آزادی تا مرگ فقط به مبارزه با اشغالگر سرزمینش اندیشید و در این راه جان خود را هم فدا کرد، بسیار فراتر از منطق لذت‌گرا و کاسبکارانه است.

تصور یک لحظه قدم زدن در چنین تونل‌های تنگ و تاریکی باعث تنگی نفس انسان می‌شود اما هموطن دگوری ما در روایت آن هم با اسرائیل همصدا شده و ابتذال و حقارت خود را به رخ می‌کشد.
@kharmagaas

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

18 Oct, 19:50


📹 پیشرفت و پسرفت کشورها به روایت عجم اوغلو

نسخه صوتی

▫️در حاشیه سمیناری که در انگلستان برگزار شد، دو جوان درباره دغدغه‌های ذهنی خود به مباحثه پرداختند. شکاف عمیق بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، اصلی‌ترین سوالی بود که ذهن آن دو جوان را در آن زمان به خود مشغول کرده بود پس از سال‌ها تلاش و ممارست، خروجی دغدغه این دو جوان آن ‌روز در سال ۲۰۲۴ نوبل اقتصاد را هم گرفت.

▫️عجم‌اوغلو، رابینسون و جانسون؛ این نام‌های برندگان جایزه نوبل اقتصاد امسال است. «چرا ملت ها شکست می‌خورند؟» این کلان پروژه‌ای است که سال‌ها عجم‌اوغلو و همکارانش بر روی آن کار می‌کنند. آن ها در مطالعات خود به پیروی از داگلاس نورث به اهمیت نهادها پی بردند.

▫️سوال اصلی اینجاست: بحث‌هایی که عجم اوغلو و همکارانش بیان می‌کنند تا چه اندازه با مسائل ایران قرابت دارد و تا چه حد این پژوهش‌ها به توسعه ایران کمک می‌کند؟

▫️علی سرزعیم و جعفر خیرخواهان، دو اقتصاددانی که ترجمه آثار عجم‌اوغلو را در کارنامه خود دارند، در میزگردی به میزبانی اکوایران به مسائل و پرسش‌های فوق پرداخته‌اند.

📺 @ecoiran_webtv

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Oct, 21:17


📹 درس‌های عجم‌اوغلو برای جامعه و حکومت/ نوبلیست اقتصاد چه می‌گوید؟

▫️«چرا برخی کشور‌ها توسعه پیدا می‌کنند و برخی دیگر نه»، این سوال اصلی یا کلان پروژه‌ای است که عجم اوغلو و همکارانش سال‌هاست بر روی آن کار می‌کنند.

▫️جایزه نوبل اقتصاد 2014 به دارون عجم اوغلو، رابینسون و جانسون رسید. به عقیده کارشناسان این اتفاق قابل پیش‌بینی بود. مطالعات این نوبلیست‌ها نشان می‌دهد که نهادها نقش بسزایی در رشد و توسعه کشورها ایفا می‌کنند، اما سوال اینجاست که نهاد‌های خوب باعث توسعه می‌شوند یا توسعه باعث به وجود آمدن نهاد‌های با کیفیت می‌شود؟

▫️آن‌ها در ادامه به نقش همزمان جامعه و حکومت در مسیر توسعه می‌پردازند و بیان می‌کنند که چنانچه جامعه یا دولت هر کدام ضعیف باشند دستیابی به توسعه غیر ممکن است. در پایان تمام بحث باید به این موضوع پرداخت که این مسائل تا چه اندازه با موضوعات ایران قرابت دارد و تا چه حد می‌تواند به مسیر توسعه کشور کمک کند؟

▫️علی سرزعیم به همراه جعفر خیرخواهان در میزگردی به میزبانی اکوایران به مسائل و پرسش‌های فوق پرداخته‌اند.

📺 @ecoiran_webtv

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Oct, 21:12


یک شعر آیینی ناب✳️
صد شکر غبار حرمت تاج سر ماست
نامت همه شب ذکر قنوت سحر ماست
گفتند بسوزید... سَمِعنا و اَطَعنا
عمری‌ست که سرمایه‌ی ما، چشم تر ماست
از نوکری توست به هر جا که رسیدیم
یعنی که غلامیِّ تو تنها هنر ماست
هر جا عَلَمی هست همان‌جا حرم توست
پس کرب و بلایت همه‌جا در نظر ماست
از دار جهان هیچ نداریم به جز اشک
اشکی که خودش روز قیامت سپر ماست
ای کشته‌ی بی غسل و کفن، تشنگی تو داغی‌ست که تا روز ابد بر جگر ماست

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Oct, 13:47


یک خبر خوب 
در عالم پینگ پنگ یک ستاره جوان ظهور کرده است: بنیامین فرجی. در اینجا می توانید بازی این ستاره چهارده ساله را ببینید:
https://www.aparat.com/v/boo3nr6
سالها بود که از پینگ پنگ فقط نام خانواده عالمیان شنیده می شد و آنها هم در مسابقات آسیایی و جهانی می باختند.
جای بسی خوشحالی است. ای کاش یک صدم پولی که در فوتبال تلف می شود صرف توسعه این ورزشها شود.
با بهترین آرزوها برای این جوان با استعداد
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Oct, 13:47


https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4112820
این مصاحبه خیلی جالب و اموزنده است. راگورام راجان را از نزدیک دیده ام و از مهمترین اقتصاددانان در حال حاضر جهان است
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Oct, 03:05


فرهاد قنبری
ذائقه های آشغال پسند

بخشی از مردم، در مواجهه با نقدهایی که بر فرهنگ و هنر حاکم بر جامعه صورت می‌پذیرد، به دفاع از دموکراسی و پلورالیسم فرهنگی پرداخته و با متهم کردن منتقدان به فاشیسم فرهنگی (با این توجیه که فاشیست‌ها هم دنبال هنر و موسیقی فاخر بودند)، از هر صدایی (ولو گوش خراش) در عرصه فرهنگی و هنری دفاع می نمایند. به عقیده آنها به کسی ربطی ندارد که فیلم "هزار پا" چند ده میلیارد تومان فروش کرده است یا دلنوشته فلان سلبریتی با عنوان داستان و شعر به چاپ دهم رسیده است. آنها معتقدند مردم خود آزادانه انتخاب می کنند که اشعار حافظ و مولوی یا یغما گلرویی و عبدالملکیان و علی صالحی و.. بخوانند. به عقیده آنها کسی، مردم را مجبور نکرده است که به جای داستایوفسکی و شکسپیر، دلنوشته های فلان آقا و خانم را بخواند یا به جای تماشای آثار هیچکاک و برگمان به تماشای "وااای آمپول" نشسته و به جای شجریان، "تتلو" گوش کنند. این افراد معتقدند که مردم آگاهانه و با اختیار کامل به انتخاب کالای فرهنگی مورد علاقه خود دست می زنند و در این میان هرگونه تحکم یا نقد به سلیقه آنها، حرکتی فاشیستی است.

اما در اینجا باید چند نکته را مورد توجه قرار داد.
اول آنکه در عصر سیطره رسانه، فرهنگ و هنر پذیرفته شده، ذائقه و سلیقه و انتخاب خود افراد نیست و عموم مخاطب کالای به اصطلاح فرهنگی نمی دانند که این ذائقه بیشتر از آنکه انتخاب خودش باشد، تحمیل رسانه ها و گفتمانهای حاکم بر فضای فکری و فرهنگی جامعه و جهان است. کودکان و نوجوانان امروزه از همان بدو تولد در رگبار تبلیغات تلویریونی و مجازی نه با سینمایی به جز این سینمای لوده پرور، نه با موسیقی‌ جز این سر و صداهای آزار دهنده و نه با کتب و شاعرانی جز این دلنوشته های مجازی آشنا می‌شوند و اغلب شناختشان از فرهنگ و هنر همانی است که به چشم خود بر صفحات موبایل، تلویزیون و بیلبوردهای شهری مشاهده می نمایند.

دیگر آنکه آثار چاپ شده توسط برخی انتشاراتی‌هایِ دلال‌مسلک خواننده را به انسانی بسیار دگم و متوهم تبدیل می کند. فرد بی سواد عموما ادعای دانایی ندارد، اظهار فضل و کمال نمی‌کند و در مورد هر مسئله اجتماعی و فرهنگی و تاریخی و سیاسی نظر نمی دهد اما مخاطب چنین آثار سخیفی عموما به توهم کتاب خوانی و بالطبع دانایی دچار میگردند و دیگر هیچ صراطی را مستقیم نبوده و چنان تعصبی بر جهل و نظریات بی‌مبنا و مغشوش خود دارند که داعش‌یان بر روی باورهای ضدانسانی خود ندارند. پرورده چنین نگرش و چنین آثاری با چنین سطح درکی در جامعه ظاهر می‌شود و در سقوط آزاد فرهنگی و فکری جامعه نقش رهبر و پیشرو را بر عهده می‌گیرند.

مولوی در "مثنوی" داستانی به این مضمون آورده است که: "روزی مردی از بازار عطرفروشان می‌گذشت، ناگهان بر زمین افتاد و بیهوش شد. مردم دور او جمع شدند و هر کسی چیزی می‌گفت، همه برای درمان او تلاش می‌کردند. یکی نبض او را می‌گرفت، یکی دستش را می‌مالید، یکی کاه گِلِ تر جلو بینی او می‌گرفت، یکی لباس او را در می‌آورد تا حالش بهتر شود. دیگری گلاب بر صورت آن مرد بیهوش می‌پاشید و یکی دیگر عود و عنبر می‌سوزاند. اما این درمانها هیچ سودی نداشت. مردم همچنان جمع بودند. هرکسی چیزی می‌گفت. یکی دهانش را بو می‌کرد تا ببیند آیا او شراب یا بنگ یا حشیش خورده است؟ حال مرد بدتر و بدتر می‌شد و تا ظهر او بیهوش افتاده بود. همه درمانده بودند. تا اینکه خانواده‌اش باخبر شدند، آن مرد برادر دانا و زیرکی داشت او فهمید که چرا برادرش در بازار عطاران بیهوش شده است، با خود گفت: من درد او را می‌دانم، برادرم دباغ است و کارش پاک کردن پوست حیوانات از مدفوع و کثافات است. او به بوی بد عادت کرده و لایه‌های مغزش پر از بوی سرگین و مدفوع است.
کمی سرگین بدبوی سگ برداشت و در آستینش پنهان کرد و با عجله به بازار آمد. مردم را کنار زد، و کنار برادرش نشست و سرش را کنار گوش او آورد بگونه‌ای که می‌خواهد رازی با برادرش بگوید. و با زیرکی طوری که مردم نبینند آن مدفوع بد بوی را جلو بینی برادر گرفت. زیرا داروی مغز بدبوی او همین بود. چند لحظه گذشت و مرد دباغ بهوش آمد. مردم تعجب کردند وگفتند این مرد جادوگر است. در گوش این مریض افسونی خواند و او را درمان کرد."

این داستان مولانا داستان زندگی بشر است. انسان اگر ذائقه خود را با بوی پهن عجین کند دیگر تحمل بو و رایحه هیچ گلی را نداشته و اصرار خواهد داشت که بوی پهن بهترین بوی دنیاست.
@kharmagaas

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

16 Oct, 03:01


فرهاد قنبری

از مخملباف تا مهدی نصیری

◀️ هیچ جریانی به مانند این «ملاها و ملازاده‌ها و جبهه رفته‌های» تواب برای جامعه خطرناک نیستند.
این جماعت که دهه شصت و هفتاد عموما از تندروترین جریانات سیاسی و اجتماعی کشور بودند، حالا به مخالف سرسخت نظام تبدیل شده‌اند و برای نشان دادن اینکه شبیه آخوندها و آدمهای حکومت نیستند، حاضر به هر کاری ولو تلاش برای ضربه زدن به منافع تاریخی و حیاتی ایرانیان هستند.

◀️ این جریان به مانند سلبریتی ها به علت فقر تئوریک، عدم آشنایی صحیح با مفاهیم و فلسفه سیاسی (چه کلاسیک و چه جدید) و نگاه محفلی و مرامی به نظام سیاسی، هیچگاه توان فهم و شناخت درست مسائل ایران را نداشتند و به این دلیل عموما در سمت غلط تاریخ ایستاده و از موانع اصلی توسعه ایران معاصر شده‌اند.

این نگاه که بیش از آنکه بر بنیان فکری-فلسفی استوار باشد بر پایه احساسات و عواطف شکل می‌گیرد و کارکرد یک نظام سیاسی و دولت را نه با در نظر گرفتن مصالح ملی و واقعیت‌های حاکم بر عرصه کشور و جامعه بین‌المل و...، بلکه با توجه به احساسات فردی نسبت به شخص حاکم و حکومت ساخته و در این راه یا در نظام سیاسی ذوب و منحل می‌شوند و یا از بغض فرد و نظام سیاسی حاکم با دشمنان سرزمینی و گاهی تروریست‌ها و تجزیه‌طلبان همصدا می‌گردند.

در این شیوه نگاه شخص حاکم و نظام سیاسی یا فرشته‌ای منزه و مقدس و بری از هرگونه اشتباه و خطاست که کسی حق کوچکترین نقدی را ندارد و یا نماینده تمام زشتی‌ها و سیاهی‌ها و پلیدی‌هاست که به هر قیمتی (حتی همکاری با بیگانگان و دشمنان تاریخی کشور و همدلی با تروریست‌ها) باید نیست و نابود گردد.

امثال مخملباف و نصیری به علت روحیه تک بعدی و شبه‌چریکی، عادت دارند تا همه کس، همه چیز و همه جا را صحنه نبرد حق و باطل بدانند و استفاده از هر سلاحی را در این زمین مباح بشمارند. اما بزرگترین ایراد این نگاه آن است که آنها همیشه "خویشتن" در جایگاه معیار کامل حقیقت و حقیقت قرار می‌دهند و یک لحظه تصور نمی‌کنند که شاید در هر زمانی در جایگاه اشتباه و غلط تاریخ ایستاده‌اند. این نگاه صفر و صدی عموما نه منافع کشور را می‌فهمد و نه اصلا ارزشی برای چنین چیزهایی قائل است. چنین فردی با روحیه سانتیمانتال و غیرعقلانی بزرگترین آسیب و خطر برای بقای یک نظام سیاسی و کلیت یک جامعه است.
@kharmagaas

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

15 Oct, 04:27


https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4113297

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

14 Oct, 13:19


یک تحلیل درست

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

14 Oct, 13:13


🔺چرا خبری از دیپلماسی نیست؟!

فعلا هیچ نشانه‌ای از دیپلماسی جدی حتی در حد تظاهر برای توقف جنگ کنونی -چه در لبنان و چه در غزه- وجود ندارد. دیگر خبری هم از دیپلماسی قبلی که به موازات جنگ غزه در طول یک سال اخیر در جریان بود، نیست و مذاکرات متوقف شده است.

سکوت عجیبی بر منطقه حکمفرماست. اسرائیل هم در روزهای اخیر در قبال ایران سکوت پرسش‌برانگیزی در پیش گرفته که مشخص نیست مربوط به اعیاد یهودی است یا خیر. تصمیم آمریکا برای ارسال نظام پدافندی تاد نیز پرسش‌ها را داغ‌تر کرده است. هنوز هدف از آن روشن نیست؛ این که نشانه‌ای از آماده شدن اسرائیل برای حمله به اهدافی در ایران است یا در چارچوب جنگ روانی و با هدف کمک به اسرائیل برای دفع حملات موشکی بالستیک (با قابلیت عبور از خارج جو) در آینده است؛ چه از جانب یمن چه طرف‌های دیگر.

در سطح منطقه نیز شاهد هیچ نوع تحرک دیپلماتیک جمعی یا فردی قابل توجه و ابتکاری از جانب دیگر کشورها نیستیم و به نوعی همه بازیگران و کشورها از مصر و ترکیه گرفته تا عربستان و عراق نظاره‌گر وضع کنونی و سمت و سوی جنگ و پاسخ احتمالی اسرائیل هستند.

البته فعلا برای شروع «دیپلماسی جدی جهت آتش‌بس» شاید زود باشد و این دیپلماسی هم اگر از طرف آمریکا یا با چراغ سبز آن به میانجیگران چه فرانسه چه قطر و غیره شروع نشود، راه به جایی نمی‌برد.

فارغ از شرایط انتخاباتی آمریکا و الزامات آن و این که اسرائیل اقدامی علیه ایران انجام دهد یا خیر، اما در حال حاضر در وهله اول نگاه همه اطراف به میدان جنگ در لبنان است و دیپلماسی هم به تبع آن شکل خواهد گرفت. اگر اسرائیل بتواند سد فراروی حمله زمینی را بشکند و «موفقیت‌های مهمی» در این حمله به دست بیاورد که به «دستاوردهای تاکتیکی» قبلی بیفزاید، فعلا «دیپلماسی جدی» شکل نخواهد گرفت.

اما اگر حزب‌الله بتواند در روزها و هفته‌های پیشرو حملاتی «موفق» و مستمر -مانند حمله پهپادی دیشب به پایگاه گولانی- انجام دهد و همچنان با حفظ سطح آتش موشکی خود عمق اسرائیل را درگیر ناامنی کند و به موازات آن نیز مانع پیشروی طرف اسرائیلی در جنگ زمینی شود، می‌توان انتظار داشت که این دیپلماسی به تدریج حتی قبل از انتخابات آمریکا شکل گیرد.

در این میان، باید تحولات داخلی جامعه اسرائیل را به عنوان متغیر تاثیرگذار و جدی با دقت پیگیری کرد. همچنان اجماع اسرائیلی در پشت جنگ لبنان است و همه امیدوار به تحقق اهداف هستند، اما این اجماع در روزهای اخیر با تشدید حملات حزب‌الله، در جا زدن حمله زمینی و آواره شدن تعدادی بیشتر از ساکنان مناطق شمال اسرائیل «ترک‌های جزئی» برداشته است که «تداوم این وضعیت» می‌تواند آن را بیشتر کند.

در جبهه غزه نیز جنگ همچنان مثل قبل در وضعیتی قفل شده ادامه دارد؛ با این حال، حمله اخیر و ادامه‌دار به جبالیا در شمال نوار غزه هم در طول یک سال گذشته «بی‌سابقه» است و انگار جنگ در آنجا تازه شروع شده است.

اسرائیل در پستوی تمرکز جهانی بر جنگ لبنان به دنبال پیاده کردن طرح ژنرال‌ها در شمال نوار غزه است. هدف این طرح هم تکه تکه کردن این منطقه و سپس جدا کردن آن از جنوب نوار غزه است که اگر موفق شود در جنوب هم پیاده شود.

جدا از عملیات‌های مستمر نیروهای حماس در شمال نوار غزه، اسرائیل با مشکل جمعیت انبوه حدود 500 تا 700 هزار نفر در شمال نوار غزه مواجه است که بدون کوچاندن آن‌ها و تخلیه منطقه از ساکنانش طرح پیشگفته باز شکست می‌خورد.

اما این جمعیت حاضر به ترک این منطقه نیست و بنا به گزارش‌های تصویری از آنجا، آن‌ها ترجیح می‌دهند که در همان منطقه مسکونی خود بمانند و اگر قرار بر مرگ است، همانجا بمیرند؛ به ویژه که هیچ منطقه امنی نه در جنوب نه در هیچ جای دیگری در نوار غزه وجود ندارد و هر جا بروند در معرض کشتار هستند.
کسانی هم که قبلا به جنوب نوار غزه رفته‌اند، با آواره شدن چند باره در آنجا و کشته شدن تعداد زیادی از ایشان پشیمان هستند.

به همین خاطر، طرح ژنرال‌ها در مواجهه با این معضل، پیشنهاد قطع کامل آب و غذا از ساکنان شمال نوار غزه برای مجبور ساختن آن‌ها به کوچ است و تاکید می‌کند که بدون آن هیچ امکانی برای جداسازی شمال و جنوب نوار غزه از هم و ملحق کردن شمال به اسرائیل وجود ندارد.

دیروز نیز آسوشیتدپرس نوشت که نتانیاهو در حال بررسی قطع کمک‌ها به شمال نوار غزه است. در همین حال، کمک‌ها به شدت کاهش یافته و حملات به منابع آب و مراکز حضور آوارگان در این منطقه شدت یافته است.

این وضعیت کنونی در جبهه غزه است که در امتداد وضع مشابه یک سال گذشته با تشدید آن در دو هفته اخیر در جبالیا است.

اکنون دو متغیر مهم، وضعیت پیش‌روی جنگ لبنان و سمت و سوی تنش نظامی ایران و اسرائیل است. اگر تحول خاصی در این تنش رخ ندهد، می‌توان پیش‌بینی کرد که جنگ لبنان به سمت فرسایشی می‌رود که تحقق اهداف اسرائیل را دشوار می‌سازد.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

14 Oct, 13:12


✳️پیش از این هم نوشتم که خوشحالی اسرائیل و طرفدارانش از ترور سران حزب الله زیادی از حد است و دچار توهم شدند که شیرازه حزب الله فروپاشیده است. یک هفته است که تلفات زمینی اسرائیل شدید است و حتی یک روستا را هم نتوانسته اند اشغال کنند با اینکه بمبارانها شدید و نظارت پهپادها پیوسته است. فشار موشکی و پهبادی حزب الله هم رو به تزاید است که نشان می‏دهد فرماندهان جدید حزب الله بر اعصاب خود مسلط هستند و برنامه بلندمدتی برای اداره جنگ دارند. خدا یاورشان باشد.
✳️جنگ یمن نشان داد که برتری هوایی برای پیروزی اصلا کافی نیست. نیروی روی زمین است که تعیین‏کننده است. اسرائیل شاید در ترور و جاسوسی خبره باشد اما جنگاوری رزمندگان حزب الله به مراتب قوی‏تر از سربازان اسرائیلی است. خلاصه اینکه هر کس اولین مشت را بزند برنده نیست؛ هر کس آخرین مشت را بزند (یا آخرین مشت را تحمل کند) پیروز است! زمانه ما درسهای زیادی برای آموختن دارد.
https://telegram.me/ali_sarzaeem

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

13 Oct, 17:32


📺 فیلم/ واگذاری استقلال و پرسپولیس فاجعه بود/قرار بود با ۲۰۰ میلیارد تومان ورزشگاه بسازند/این بازیکنان چه خدمتی به کشور کردند؟

👤اسماعیل غلامی، معاون سابق سازمان خصوصی‌سازی: خاندوزی به قربان‌زاده گفت دیگر من را راه ندهند.

👤علی سرزعیم، معاون سابق وزارت رفاه: مجبور کردن هلدینگ خلیج فارس و بانک‌ها به هزینه کردن برای این دو باشگاه، اشتباه است. این چه مدل خصوص‌سازی است؟


 کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران↙️

🆔 https://telegram.me/joinchat/EZnefD9kO8xINJK_Z5xVqQ

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

13 Oct, 08:52


https://www.linkedin.com/posts/majid-ghanipour-cfa-caia_%D8%B3%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%B3-%D8%A7%D9%88%D9%84-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D9%85%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%B3%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%85-activity-7251098625127182336-BN7u?utm_source=share&utm_medium=member_android

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

09 Oct, 04:53


راهنمای کتاب/ جنگ هشت ساله از نگاه دشمن

دکترعلی سرزعیم

«جنگ ایران و عراق از دیدگاه فرماندهان صدام»
نویسندگان: کوین وودز، ویلیامسون مورای، الیزابت ناتان، لیلا سابارا، آنا وشگاس
ترجمه: عمدالمجید حیدری
ناشر: مرز و بوم، چاپ ۱۴۰۱
413 صفحه
#تاریخ_معاصر #نشرمرز_و_بوم


معرفی کتاب «جنگ ایران و عراق از دیدگاه فرماندهان صدام»، نویسندگان کوین وودز، ویلیامسون مورای، الیزابت ناتان، لیلا سابارا، آنا وشگاس، ترجمه عمدالمجید حیدری، نشر مرز و بوم، ۱۴۰۱

اگرچه از پایان جنگ سالها گذشته است اما موضوع جنگ موضوعی تمام شدنی نیست و هنوز ابعاد و زاویه‌های پنهانی دارد که مورد کاوش قرار نگرفته است. بیشتر روایت‌های مربوط به جنگ توسط رزمندگان و سرداران ایرانی تهیه شده است و کتابهای تاریخ جنگ عمدتا جنگ را از زاویه ایران روایت می‌کنند. این در حالی است که بسیار جذاب است جنگ از زاویه سرداران و فرماندهان عراقی نیز روایت شود. این موضوعی مغفول است که مورد توجه چند پژوهشگر وابسته به دانشگاه دفاع ملی آمریکا قرار گرفته است. در سالهای بعد از جنگ جهانی دوم طرحی موسوم به ۱۹۴۶ اجرا شد که در آن مصاحبه‌‌هایی با فرماندهان آلمان در مورد مسائل مختلف عملیاتهای گوناگون صورت گرفت. نتیجه این کار حدود ۵۰۰ جلد کتاب شد. بر اساس این سنت، این پژوهشگران به سراغ فرماندهان کلیدی ارتش بعث عراق رفتند و با طرح پرسش‌هایی مهم، جوانب مختلفی از جنگ ایران و عراق را آشکار کردند.
جلد اول این مجموعه مصاحبه برگرفته از مصاحبه با فرمانده گارد ریاست جمهوری عراق بود که به شکل مستقل منتشر شد. در جلد دوم که همین کتاب باشد مصاحبه‌هایی با فرماندهان نیروی زمینی، هوایی و دریایی و همچنین حوزه اطلاعات و رئیس دانشکده جنگ صورت گرفته است که جنگ از منظر نیروهای مختلف ارزیابی شود. در این گفتگوها با سپهبد رعد مجید رشید حمدانی، سرلشکر مزهر رشید الطرفه العبیدی، سرلشکر علاءالدین حسین مکی خماس، سپهبد عبید محمد الکعبی، سرلشکرعلوان حسّون علوان العبوسی گفتگو شده است.
نکات جالبی در این مصاحبه‌ها برملا شده است. به عنوان مثال ساختار سیاسی و فضای اختناق در عراق مانع شده بود تا فرماندهان جسارت کنند و طرحهای غلط جنگی را به نقد بکشند. از اینرو رابطه ساختار سیاسی و فرماندهی جنگ در عمل واکاوی می‌شود. نکته جالب دیگر، هماهنگی‌ها و ناهماهنگی‌ها بین نیروها و فرماندهان است که در مصاحبه‌ها برملا شده است. برخی نکات محرمانه و سری نیز در این مصاحبه‌ها افشا شده است. به عنوان مثال سرلشکر مزهر رشید الطرفه العبیدی که از شخصیت‌های برجسته اطلاعات نظامی بوده است افشا می‌کند که آن‌ها پیوسته پیام‌های رمزگذاری شده را رمززدایی می‌کردند و بر ارتباطات نظامی ایران مسلط بوده‌اند. نکته دیگری که در کتاب جذاب است نقدهای مصاحبه‌شوندگان بر تاکتیک‌ها و راهبردهای جنگی عراق است. مصاحبه‌کنندگان نیز بر جزئیات جنگ ایران مسلط بوده و پرسش‌های جالبی مطرح کردند که همین امر مصاحبه‌شوندگان را به طرح نکات جالبی وامی‌دارد.

نکته مهمی که اشاره به آن لازم است ویراستاری، صفحه‌بندی، طراحی جلد و انتخاب کاغذ مناسب برای چاپ کتاب است. به یک معنا می‌توان ادعا کرد که این کتاب یکی از برجسته‌ترین کتابهای چاپ‌شده به فارسی از نظر کیفیت چاپ است. با توجه به محتوای ممتاز و شکل زیبای کتاب، خواندن این کتاب ارزشمند و در عین حال جذاب را به همه علاقه‌مندان تاریخ معاصر ایران توصیه می‌کنم.

https://www.alef.ir/news/4030717154.html

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

07 Oct, 08:59


این سخنرانی از *مارگرت تاچر* نخست وزیر انگلستان، ملقب به بانوی آهنین، متوفی به سال 2013 ارزش چند بار گوش کردن را دارد.

دقت کنید این سخنان در حضور گورباچف و جورج بوش پدر بیان شده...‌ حالا معنی پیشرفت و جهان سوم را بهتر می فهمیم🤔😰☹️

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

05 Oct, 09:40


https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4109591

PhiloSocrate (دوستدار سقراط)

04 Oct, 11:14


در فرودگاه استانبول ، نزدیک گیت B15 که گیت پرواز ایران ایر تور به ایران بود این پوستر را دیدیم
به نظرم خیلی خیلی زیبا است
خوارزمی از دل تاریخ ، گچ خود را به مریم میرزاخانی می دهد تا راه او را در ریاضیات را ادامه دهد ..... ❤️❤️❤️