فرزان‌آگاهی @farzan_agahi Channel on Telegram

فرزان‌آگاهی

@farzan_agahi


همه چیز برای رسیدن به آن حقیقت است . . . مبادا در پشت آن همه چیز، حقیقت فراموش شود . . .
مدیر کانال: زهرا قزلباش، دکترای فلسفهٔ غرب از دانشگاه تهران، پژوهشگر فلسفه.

ارتباط با مدیر کانال:

@zahrafarzann

[email protected]
[email protected]

فرزان‌آگاهی (Persian)

فرزان‌آگاهی یک کانال تلگرامی است که توسط زهرا قزلباش، دکترای فلسفهٔ غرب از دانشگاه تهران و پژوهشگر فلسفه اداره می‌شود. این کانال به مطالعه و بحث درباره مباحث فلسفی پرداخته و فضایی برای تبادل افکار و دیدگاه‌های مختلف در این حوزه فراهم می‌کند. اگر به دنبال افزایش دانش و آگاهی در زمینه فلسفه هستید، فرزان‌آگاهی بهترین انتخاب برای شماست. زهرا قزلباش به عنوان مدیر کانال با تجربه خود، منابع و مطالب مفید و جذابی را در اختیار شما قرار می‌دهد. از طریق ارتباط با مدیر کانال می‌توانید سوالات خود را مطرح کرده و با او در ارتباط باشید. برای ارتباط با مدیر کانال، می‌توانید به آیدی تلگرام @zahrafarzann یا ایمیلهای [email protected] یا [email protected] مراجعه کنید. پس از پیوستن به این کانال، شما فرصتی برای توسعه دانش و فهم عمیق‌تر از مفاهیم و مباحث فلسفی خواهید داشت.

فرزان‌آگاهی

10 Feb, 10:30


☘️امانوئل لویناس، فیلسوف دیگری


لویناس از طریق کوژیتوی دکارتی و مفهوم نامتناهی (خدا) که در محتوای آن نهفته است، به فرمول جالبی دربارۀ دیگری دست یافت که حیات اخلاقی انسان در دوران عسرت جدید را حمایت نماید.

لویناس معتقد بود سوژۀ دکارتی به دلیل دارا بودن مفهوم او (Other)؛ نامتناهی، مجبور به مواجهه و درک دیگری است و این مسئولیت اخلاقی همواره بر دوش او باقی است حتی وقتی که ماشه را بفشارد تا دیگری را بکشد!

اما سوژۀ قدرت‌طلب در کشاکش اغواگری تکنولوژی و زور و قدرت، دیگری را بلعیده و فراموش کرده است، که ناگاه با چهرۀ "او" مواجه می‌شود و این چهره وی را به "او" متوجه می‌کند!

اوی اول دیگری است که سوژۀ خونخوار را به اوی دومی یعنی دیگربودگی و همزیستی با دیگری که تو گویی همزیستی با خدا است فرامی‌خواند.

دیگری، سوژه را به صلح و تعهد اخلاقی دعوت می‌کند تا جلوی تفنگ و خلاص کردن ماشه به سمت انسانیت را بگیرد و قتل‌ها و کشتارها توسط انسان‌های مدرن تکنیک‌زده که در عین تمدن خونخوار و آدمکش هستند را متوقف نماید.

سوژه به شرم از چهرۀ دیگری دعوت می‌شود تا سرانجام بلکه صلحی صورت بگیرد!


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

10 Feb, 08:46


☘️ ژاک دریدا (2004-1930م) و امانوئل لویناس (1995-1906م)


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

10 Feb, 08:36


☘️ژاک دریدا برای امانوئل لویناس (معروف به فیلسوفِ "دیگری"):

«حقیقتاً اندیشه های او جهان اندیشه را به لرزه انداخت. من با او در خیلی از موارد اختلاف نظر دارم اما آنقدر نیست که بزرگی‌اش را نبینم.
افسوس که او «من» را نمی شناسد. او آنقدر غرق در «دیگری» بود که دیگر «من» را نمی دید. برای رسیدن به او بایست از گمرک «دیگری» گذشت و این برای من دشوار است».

🔸ترجمه از لیدا فخری
https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

10 Feb, 04:43


🔶 سه عامل اصلیِ موفقیت
🍃دکتر محمدعلی نویدی



در همین سرآغاز سخن لازم است توضیح داده شود که مراد من از عامل، همانا، علّت « cause » به معنی فلسفی واژه می باشد. علت هر آن چیزی و هر آن امری است که با وجود آن، وجود چیز دیگری ضرورت پیدا می کند، و با فقدان آن، فَقدْ و نبودی آن چیز، ضروری می شود. بنابراین، عامل، سبب و علت در این‌جا به یک معنی اخذ شده است.
سه عامل و علت اصلی موفقیت « success » و کامیابی و کامکاری، چیست؟ به تصور راقم این سطور، آن سه عامل عبارت است از: ۱- قدرت تفکر و خردورزی. منظور از توان و توانش عقل ورزی، پرورش و رشد و بالندگی و توسعه نیروی خِرد و اندیشه آدمی است. تا مادامیکه نیروی عقل و اندیشه و فهم انسان فربه و چالاک نباشد، هیچ موفقیّتی در زمینه ایده پردازی، نظریه سازی، خلاقیت و نوآوری، رخ نمی‌دهد. می دانیم که ریشه و اساس موفقیت و پیروزی در کارها و اهداف، با خلاقیت و نوآوری و ظهور ایده های « نو » امکان پذیر است. مثلاً، چرا در عرصه و میدان تکنولوژی و فناوری های پیشرفته، امثال، جف بزوس، ایلان ماسک، مارک زاکربرگ، لری الیسون، لری پیج و برین و نظایر اینها، موفق ترین انسانهای عصر و نسل حاضر شدند؟ دلیل اصلی، خَلق و کشف ِ ایده های تازه است. تغییر و بهتری ریشه و سررشته در ایده پردازی دارد. ایده ها و اندیشه های نوین از کجا می آیند؟ آیا اذهان و افکار متعصب و متصلب و رشد نایافته، توان و ظرفیت ایده پردازی و خلاقیت دارند؟ تصمیمات اثربخش و نافع، چگونه زاده می شوند؟ اساساً، رشد و بالندگی در جهان انسانی، بدون توسعه عقلانی و علمی ممکن نیست. زیرا، ذهن های کوچک و عقب مانده، همواره جهان های کوچک و کوتاه قامت و تنگ، می سازند. بدین سان، شرط اول و اصلی موفقیت واقعی و اصیل، عقل ورزی است. عقل ها و اندیشه ها، همواره نیاز به ورز دادن و پروردن هستند. به عنوان مثال، هیچ آدم عاقلی از یک نهال و درختچه انتظار بار و بَر و میوه و ثمر دهی سترگ نخواهد داشت. یا هر جامعه‌ای از نخبگان و فرهیختگان و خردمندان خود، انتظار مسئله شناسی و راه حل یابی دارد. یک دلیل دیگر این است که اگر به عقل ورزی و اندیشه وری، اهمیت ندهیم، در کهنگی و منسوخیت و فسیل شدگی، می خشکیم و نابود می شویم. کسی از کویر انتظار سرسبزی ندارد. جهان و زندگی انسان، با نوآوری و خلاقیت، تازگی و طراوت پیدا می کند؛ و با کُند ذهنی و رکود و خَمود علمی، پژمرده و پریشان می شود. بدون اندیشه ورزی و آگاهی علمی، نمی توان اهداف عالی در زندگی انسان تعریف و طراحی کرد و استانداردهای رشد دهنده طرح و تعبیه نمود.
عامل و علت دوم موفقیت، اشتیاق و علاقه ذاتی و مسئولیت اندیشانه است. اشتیاق، عشق حقیقی و آگاهانه می باشد که منشأ پشت کار، خستگی ناپذیری، فعالیت جانانه و یادگیری پیوسته را بهمراه دارد. اشتیاق را در طبیعت و گیاهان، جانوران، پرندگان و متفکران و عارفان و مدیران لایق می توان رصد کرد و نشان داد و آموخت. از گیاه سبز شده از دل سنگ‌ها، از سنجاب ها، و در سگ ها و سمور های آبی و غازها، آشکارا می توان دید. اشتیاق خردورزانه و فیلسوفانه را در ابن سینا، اشتیاق عارفانه را در مولانا و اشتیاق مدبرانه را در امیرکبیر، می توان مشاهده و معاینه کرد. آری، آنجا که آدمی سرشار از شور و شوق در مسیر اهداف و موفقیت خود می کوشد، آنجا اشتیاق ظهور می کند و متجلی می شود. انسانهای موفق نیز چنین بوده اند. لذا، شوق و ذوق اندیشیدن و کوشیدن در راستای اهداف و آرمان های آگاهانه، شرط دوم موفقیت است.
عامل اصلی سوم برای موفقیت، مدیریت و قدرت منطقی و درست در صحنه و ساحت اجرا و اقدام است. در واقع، این مرحله همان مرحله ارزیابی اثرها ست. تنها اندیشیدن ذهنی و مفهومی کفایت نمی کند و مدیریت شگفت انگیز و خیرمند نامیده نمی شود. مثلاً ، اگر کسی علامه دهر باشد و مجنون زمانه گردد، و سلطان سلاطین شود، اما، در عمل و حصول اثر و در متن زندگی، بدون ارزش واقعی و بی خاصیت باشد، هرگز، آدم موفق محسوب نمی‌شود. معنی تفکراثربخش همین است. اندیشه ها و عمل ها، سپری می شوند و تغییر می کنند، اما، اثرها و ارزش ها، باقی می مانند. موفقیت و کامیابی، یک مسیر رشد یابنده و بالنده است که با اندیشه پویا و انگیزه قوی و قرین با اهداف انسانی، پیموده می شود، و پیش می رود. در یک جملهٔ فشرده، موفقیت آدمی با نقشه ی اشتیاق آور کارها و اهداف وی بستگی دارد. ( در این جمله معانی عمیق و دقیق نهفته است).

محمدعلی نویدی

۲۰/۱۱/۱۴۰۳
https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

08 Feb, 02:40


تنها در بی‌چراغی شب‌ها می‌رفتم.
دست‌هایم از یاد مشعل‌ها تهی شده بود.
همۀ ستاره‌هایم به تاریکی رفته بود...


من از برگ‌ریزِ سرد ستاره‌ها گذشته‌ام
تا در خط‌های عصیانی پیکرت شعلۀ گمشده را بربایم.

دستم را به سراسر شب کشیدم،
زمزمۀ نیایش در بیداری انگشتانم تراوید.
خوشۀ فضا را فشردم،
قطره‌های ستاره در تاریکی درونم درخشید.
و سرانجام
در آهنگ مه‌آلود نیایش تو را گم کردم.

میان ما سرگردانی بیابان‌هاست.
بی‌چراغیِ شب‌ها، بستر خاکیِ غربت‌ها ، فراموشیِ آتش‌هاست.
میانِ ما «هزار و یک شب» جست و جوهاست
.


#سهراب_سپهری

فرزان‌آگاهی

07 Feb, 20:38


درگذشت اندوهبار شش تن از دختران دانش آموز در حادثهٔ اتوبوس کرمان تسلیت باد🖤💔

این حادثه نتیجهٔ دیالکتیکی حوادث پیشین سانحهٔ اتوبوس دانشجویان، اتوبوس شهری تهران، اتوبوس سربازان و متروپل و پلاسکو و سانجی و ... است که هنوز مسئولان در حال پیگیری و بررسیشان هستند ...

لطفا تا زمانی که مسئولین در حال پیگیری هستند، هرگز دیگر به اتوبوسهای اردوهای آموزش و پرورش اعتماد نکنید و هرگز دانش آموزان خود را به اردوهای دانش آموزی نفرستید تا فعلا راه تکرار بر خطر بسته شود!

💔💔💔
https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

07 Feb, 15:05


🔹 نسل شناسی
دکتر محمدعلی نویدی



۱- نسل سنتی ها. سن حدود ( ۸۵-۱۱۵ ). 
۲- بیبی زومرها. سن حدود ( ۶۵- ۹۵).
۳- نسل ایکس x ، سن حدود ( ۴۵- ۶۵).
۴- نسل وای y، سن حدود ( ۳۰- ۵۰).
۵- نسل زِد z، سن حدود ( ۸ - ۲۸). 
۶- نسل آلفا، سن حدود ( ۱- ۸ ).
۷- نسل بتا، سن حدود( منفی ۱۰، در ایران) 

- نسل های زنده و حی و حاضر دنیا.
-  توجه به تداخل و تفاوت نسل ها، حائز اهمیت است.
- هر نسلی با نوع نگرش، روش و کنش خاص از نسل های دیگر متمایز می شود. 
- نسل شناسی یک دانش بین رشته‌ای است.
- با ضریب احتمال خطای نسبی.

🌱محمدعلی نویدی. نویسندۀ کتاب نسل زِد، نسل امید ایران.
۱۹/۱۱/۱۴۰۳.

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

07 Feb, 13:16


#Philosophy_Now, February / March 2025

Issue 166: Political Philosophy for Our Time

https://t.me/mithra_philosophy

فرزان‌آگاهی

07 Feb, 04:54


🔻ناموس‌پرستان قاتل

بررسی‌ها نشان می‌دهد که طی ۳ ‌ماهه نخست سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ دست‌کم ۸۵‌ زن و دختر توسط شوهر، پدر، برادر و … که جزو مردان نزدیک به آنها بوده، کشته شده‌اند. طبق این بررسی در ۳ ‌ماهه نخست سال ‌۱۴۰۱ دست‌کم ۲۲ ‌زن و دختر، در ۳ ‌ماهه نخست سال ۱۴۰۲ دست‌کم ‌۲۸ ‌زن و دختر و در ۳ ‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نیز دست‌کم ‌۳۵ ‌زن و دختر در شهرهای مختلف ایران به قتل رسیده‌اند.

اما اگر لایحه حمایت از زنان برای چند سال در مجلس خاک نمی‌خورد و دولت وقت پیگیر تصویب و ابلاغ آن بود،‌ شاید بازدارندگی این قانون جدید،‌ در کاهش زن‌کشی موثر بود.

از آن زمان تاکنون این لایحه، نه به دستگاه‌های ذی‌ربط برای اجرایی شدن از سوی مجلس ابلاغ شده و نه هیچ نهاد مسئولی پیگیر آن در طول یک سال‌ونیم گذشته شده است. هرچند لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت دارای نواقص متعددی ازجمله عدم بازدارندگی کودک‌همسری، ممانعت از ادامه تحصیل دختران توسط پدر و ندادن حق طلاق و حضانت فرزند به زنان است. /سازندگی

@eskannews_com
instagram.com/eskannews

فرزان‌آگاهی

07 Feb, 04:54


🔴۱۶ گلوله و یک دختر

🔺نوآوران ۱۵ بهمن ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘خبر گر چه تکراری بود ولی همچنان تأثرآور است. دختری جوان که ۱۷ سال داشت با رگبار گلوله پدر و بردارش کشته شد. این اتفاق چند روز پیش در روستایی در شوشتر رخ داد. وی که دو سال پیش با پسر جوانی به قصد ازدواج فرار کرده بود پس از گرفتن رضایت خانواده و پرداخت ۶۰۰ میلیون تومان از سوی خانواده پسر به خانواده دختر، صاحب فرزند هم شده بود. گر چه مطابق سنت عشایری این تفاهم موجب «فصل» و ختم غائله محسوب می‌شود، ولی در هر حال پدر و بردار وی با ۱۶ گلوله در حالی دختر را کشتند که نوزادش در کنارش بوده است. این خلاصه خبری است که از سوی رسانه‌ها منتشر شد.

🔘قصد من پرداختن به فرهنگ و سنت‌های عشایری در جنوب کشور نیست. این سنت‌ها، خوب یا بد، سابقه‌ای طولانی دارند. آنچه که هدف این یادداشت است، نقد بی‌توجهی به مسئولیت حکومت در مواجهه با این سنت‌ها است. حکومتی که باید سنت‌های خوب و کارکردی را حفظ و نهادینه یا حمایت کند و در برابر سنت‌ها و فرهنگ نادرست بایستد و آن‌ها را تغییر دهد. ما به راحتی می‌توانیم آن پدر و برادر و یا حتی دیگر اعضای خانواده و مادری که حضورش در صحنه قتل و جنایت آشکار نیست را محکوم کنیم، ولی باید بدانیم که آنان نیز قربانی فرهنگ نادرستی هستند که اقدام جدی برای تغییر و اصلاح آن صورت نمی‌گیرد.

🔘به نظر من یکی از دلایلی که اقدام عملی و موثری انجام نمی‌شود، سیاستی پنهان و باوری اعلام نشده است که گمان می‌کند این فرهنگ مانع از رواج فساد و فحشا خواهد شد، و به طور ضمنی از آن استقبال هم می‌کنند. درحالی که این رفتار نه تنها خلاف قانون و اخلاق و انسانیت و بدیهیات اسلامی است، حتی همان هدف ممانعت از رواج فساد و فحشا را نیز محقق نمی‌کند، اگر نتیجه عکس نداشته باشد. این رفتار فقط یک کُری‌خوانی عشیره‌ای و طایفه‌ای است، و هیچ بحث ناموسی و فساد و اینجور چیزها نیست. اتفاقاً به پسر و مرد کاری ندارند، فقط دختر را می‌کشند، در حالی که در قتل‌های ناموسی اغلب پسر یا مرد هم مورد اصابت قرار می‌گیرند.

🔘این روند در کشور بویژه در جنوب ادامه دارد، سه سال پیش در همین بهمن ماه بود که زن دیگری که او نیز فرزندی سه ساله داشت در خیابان سرش را بریدند و سر بریده را در دست گرفتند و راه رفتند. دو سال پیش از آن نیز در گیلان پدری، دختر خود را با داس کشت. مشکل کجاست و چگونه می‌توان آن را حل کرد؟

🔘اولین و مهم‌ترین گام که به سرعت قابلیت اجرایی دارد، عمومی شدن چنین جرمی با مجازات سنگین و غیر قابل بخشش است. در حال حاضر، خانواده‌ها به سرعت رضایت می‌دهند و پشت پرده با طایفه دیگر نیز توافق کرده و همچنان رسوم غیر اخلاقی و غیر قانونی تداوم پیدا می‌کند. راه‌حل این است که نیروی انتظامی، نهادهای امنیتی، دادگستری قاطعانه مامور و موظف به مقابله با این جنایات شوند و قانون نیز به سرعت در جهت تشدید و غیر قابل عفو و گذشت بودن آن تصویب و عمل گردد.

🔘این بی‌معنی است که بتوان فرزند را کشت یا با توافق خانواده عضوی از آن را کشت و به سرعت رضایت داد و ماجرا خاتمه یافته تلقی شود. در این میان حق جامعه است که نادیده گرفته می‌شود. اکنون مثل گذشته نیست. در امور جزایی حق جامعه در مجازات مجرم مقدم بر حق فردی است. بویژه علیه افرادی که خودشان مستقیم یا غیر مستقیم در جنایت دست داشته‌اند.

🔘گام دوم، شکل دادن یک کار و زار جدی در سطح آموزش عمومی و رسانه‌ای برای مقابله فرهنگی با این جنایت است. باید آن را به شدت محکوم کرد و ریشه‌های نادرست آن را شناسایی و معرفی نمود. سکوت در برابر این سنت‌های نادرست به منزله تأیید آن تلقی می‌شود. باید مسأله را بویژه در مناطقی که این رفتار شایع است جدی گرفت و در مواردی که احتمال وقوع چنین جنایتی وجود دارد، اقدامات پیشگیرانه نمود.

🔘واقعیت این است که آمار چنین فجایعی بیش از این است که منتشر می‌شود. شاید این مورد به دلیل شکل واقعه برجسته و خبری شده است. این احتمال وجود دارد که قتل‌های آرام و بی سر و صدا علیه زنان و دختران صورت گیرد که سعی می‌کنند صدایش را در نیاورند. مثلاً کسی را مسموم کنند و وانمود نمایند که خودش را مسموم کرده است، و خانواده نیز هیچ شکایتی نداشته باشد. یا در حادثه‌ای ساختگی دختر یا زن کشته شود و فقط اتفاق معمولی معرفی شود. پلیس و دستگاه‌های امنیتی و انتظامی اغلب متوجه می‌شوند که واقعیت چیست ولی به دلایلی سعی می‌کنند که در امور خانواده‌ها دخالت نکنند، در حالی که این مسأله جزیی از حقوق اجتماعی است.

🔘اگر سازمان اجتماعی در وزارت کشور گزارشی از این آسیب و جرم مهم، تهیه و یا ارایه کند، بسیار موثر خواهد بود، ولی به گمانم این نهادها بیش از آنکه به هدف اصلی خود بپردازند، درگیر مسایل دیگری شده‌اند.
https://noavaranonline.ir/%db%b1%db%b6-%da%af%d9%84%d9%88%d9%84%d9%87-%d9%88-%db%8c%da%a9-%d8%af%d8%ae%d8%aa%d8%b1/

فرزان‌آگاهی

02 Feb, 20:32


🔷 تدریس خصوصی و آموزش دروس عمومی و تخصصی و زبان تخصصی روان‌شناسی

🔆 توسط: دانش‌آموختۀ ارشد و دکتری رشتۀ روانشناسی از دانشگاه‌های علامه طباطبایی و خوارزمی

🔰 مخصوص علاقه‌مندان، دانشجویان و داوطلبان کنکورهای ارشد و دکتری روان‌شناسی، مشاوره جهت پایان‌نامه و پروپوزال و مقالۀ تخصصی.


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

02 Feb, 20:32


درسگفتار دوره متن‌خوانی و تحلیل کتاب «درآمدی بر فلسفه مدرن اروپایی»

نوشته #گراهام_وایت
ترجمه ناهید احمدیان
نشر پرسش ۱۳۸۶

1⃣ جلسه اول: ویلهلم فریدریش هگل
#رابرت_اشترن

سارا قزلباش
دکتری فلسفه

✔️ محورهای بحث:
ـ پدیدارشناسی روح
ـ منطق
ًـ طبیعت و روح
ـ فلسفه حق

📚 مدت زمان دوره: ۱۰ جلسه
به صورت آنلاین در گوگل‌میت

جلسه اول: سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
ساعت ۲۰ به وقت تهران


برای اطلاع بیشتر به آیدی @saragh2022 مراجعه فرمایید.

⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

01 Feb, 08:35


☘️«این که عامّه ذهن خود را روشن کند، شدنی است؛ و آنجا که عامّه از آزادی برخوردار باشد، روشنگری کمابیش ناگزیر می‌باشد».


🍃«... برای اینگونه روشنگری هیچ چیز چندان ضروری نیست که آزادی؛ آن هم بی‌زیان‌ترینِ آزادی‌ها، یعنی آزادی آشکارا به کار بستن خردِ خویش در تمامی زمینه‌ها».


🔆ایمانوئل کانت، مقالۀ "روشنگری چیست؟"، ترجمۀ همایون فولادپور


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

27 Jan, 12:52


هر نفس آواز عشق می‌رسد از چپ و راست
ما به فلک می‌رویم عزم تماشا که راست

ما به فلک بوده‌ایم یار ملک بوده‌ایم
باز همان جا رویم جمله که آن شهر ماست

خود ز فلک برتریم وز ملک افزونتریم
زین دو چرا نگذریم منزل ما کبریاست ..


بخت جوان یار ما دادن جان کار ما
قافله سالار ما فخر جهان مصطفاست ...

بوی خوش این نسیم از شکن زلف اوست
شعشعۀ این خیال زان رخ چون والضحاست ...



#مولانا


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

26 Jan, 19:32


انسان
به بازتعریف مدام خود برای خود
نیاز دارد
و این
بخاطر آن است که
مدام از سوی تاثیرگذاران توسعه‌یافته جهان
به تعریف گذاشته می‌شود
و او
ناچار باید
برنامه مدیای ذهنی خود را بازتنظیم کند
انسان عصر هوشمندی
باید بتواند
پیش از طرح مسائلش توسط غیرخود
مسائلش را اندیشیده باشد...

#انسان_مدیای_خود

⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

25 Jan, 15:23


☺️ سکولاریزاسیون، روشنگری و دین مدرن
👤 خوزه کازانووا / ترجمه: یدالله موقن

یا هنوز هم کسی به اسطورۀ سکولاریزاسیون باور دارد؟ بحث‌های جدید درون جامعه‌شناسی دین نشان می‌دهند که این پرسش مناسبی است که هرگونه بحث دربارۀ نظریۀ سکولاریزاسیون باید با آن آغاز شود. گرچه هنوز هم چند «باورمند قدیمی» مانند برایان ویلسون (Bryan Wilson) و کارل دوبله آر (Karel Dobbelaere)، به درستی، اصرار می‌ورزند که نظریۀ سکولاریزاسیون هنوز هم ارزش تبیین‌کننده‌ای در تلاش برای فهم فرایندهای تاریخی دارد، اما اکثریت جامعه‌شناسان دین توجهی به این اظهارنظر نمی‌کنند. زیرا آنان اکنون با همان شتاب غیرانتقادی این پارادایم را رد می‌کنند که پیش‌تر آن را در آغوش گرفته بودند. برخی از آنان خردگرایان را به سُخریه می‌گیرند که پیشگویی‌های کاذبی دربارۀ آیندۀ دین کرده بودند. به همان شیوه‌ای که پیش از آنان، فیلسوفان فرانسویِ دورۀ روشنگری رویاپردازان دینی و کشیشان تاریک‌اندیش را مسخره می‌کردند. اما اکنون که جامعه‌شناسان دین به شواهد علمی مجهز شده‌اند، احساس اطمینان می‌کنند که می‌توانند آیندۀ درخشانی را برای دین پیش‌گویی کنند. این واژگون شدنِ داوری در مورد آیندۀ دین حیرت‌آور است؛ چون تقریباً بیست سال پیش، عملاً کسی آماده نبود که به نخستین بحث‌ها از نظریۀ سکولاریزاسیون و هم‌چنین اولین پرسش‌هایی که از سوی دیوید مارتین (David Martin) و آندرو گیریلی (Andrew Greeley) در مورد مفهوم سکولاریزاسیون و نیز وجود شواهد تجربی یا فقدان آن‌ها در مورد آن مطرح شدند، گوش دهد. چگونه می‌شد به این پرسش‌ها توجه کرد در حالی‌که حتی متکلمان مرگ خدا را اعلام می‌کردند و آمدن شهر سکولار [نه شهر خدای سنت آگوستین] را جشن می‌گرفتند؟...


📎 برای مطالعه متن کامل این‌جا کلیک کنید

🙂 @sedanet
🔵 @motochaker

فرزان‌آگاهی

24 Jan, 14:04


درسگفتار دوره متن‌خوانی و تحلیل کتاب «درآمدی بر فلسفه مدرن اروپایی»

نوشته #گراهام_وایت
ترجمه ناهید احمدیان
نشر پرسش ۱۳۸۶

سارا قزلباش
دکتری فلسفه

✔️ محورهای بحث:
فلسفه هگل
فلسفه شوپنهاور
سورن کیرکگور
کارل مارکس
فلسفه نیچه
ادموند هوسرل
فلسفه هیدگر
ژان پل سارتر
سیمون دوبوار
یورگن هابرماس
میشل فوکو

📚 مدت زمان دوره: ۱۰ جلسه
به صورت آنلاین در گوگل‌میت

برای اطلاع بیشتر به آیدی @saragh2022 مراجعه فرمایید.

⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

24 Jan, 13:57


🔶 هانری برگسون
☘️محمدمهدی صدر فراتی
🔆قسمت دوم


همان طور که گفته شد یکی از دغدغه‌های برگسون آزادی انسان است. بر همین اساس او دو «خود» مجزا را در وجود انسان تعریف می‌کند. یکی از آنها از استمرار محض و شهور وی سرچشمه گرفته و اصالت و آزادی با این خود است در حالی که «خود» دیگر باز نمود اجتماعی آن است. اعمالی که از خودِ اجتماعی سر می‌زند معمولابر اثر جبر محیط و اجتماع است و نمی توان نام آزادی را بر آن نهاد، اما اعمالی که از خود واقعی سرچشمه می‌گیرند آزادانه هستند. اعمال آزادانه از خودِ عمیقتر یا کل شخصیت سرچشمه می‌گیرد. متاسفانه اکثر اعمال انسان‌ها از روی جبر جامعه و محیط است و لذا انسان‌ها از آزادی خود بسیار دور هستند. بر همین اساس برگسون بین دو حافظه تفاوت می‌نهد، در وهله اول نوعی حافظه که عبارت است از ساز و کارهایی حرکتی که به عادت شباهت دارد. حافظه در این معنا تکرار مکانیکی و عادتی جسمانی است. این نوع حافظه که حتی یک طوطی هم می‌تواند داشته باشد متفاوت است با حافظه ای که بازنمود همه اعمال روزانه ماست و به «حافظه محض» موسوم است. این قسمت ذهن است که بعد روحی انسان را تشکیل می‌دهد و همین بخش است که اشاره به ذهن ناهشیار دارد. ‌

یکی دیگر از بحث‌های مورد علاقه برگسون رابطه دین با جوامع است. او به روش خودش در فلسفه، دین را نیز به دو قسمت تقسیم می‌کند. دینی که از روی غریزه ایجاد می‌شود و تنها پاسخ به ترسی است که انسان‌ها در طول تاریخ از حوادث قهریه طبیعت داشته اند و در جوامع بسته رخ می‌نماید. در مقابل در جوامع باز دین و خدایی وجود دارد که مبتنی بر عشق الهی و شهودی است که از یک خالق مطاق وجود دارد. این نوع دینداری از روی ترس و غریزه نیست. برگسون دین غریزی را ناشی از عقل گرایی صرف و زندگی اجتماعی می‌داند ولی دین واقعی را دین محض و فراتر از عقل می‌داند. «دو سرچشمه اخلاق و دین» یکی از مهمترین کتاب‌های برگسون است که به بحث درباره دین و اخلاق می‌پردازد.
از جمله نکات جالب توجه در مورد هانری برگسون تاثیر بسزایی است که بر روی فیلسوفان بعد از خود گذاشته است. با وجود انتقاد شدید به علم گریزی برگسون که از طرف افرادی مانند راسل وارد شده است، بی شک فیلسوفان اگزیستانسیالیست حیات خود را مدیون وی هستند. در مراسمی که چند دهه قبل در فرانسه برای بزرگداشت هانری برگسون برگزار شد گابریل مارسل از فیلسوفان اگزیستانسیالیست سخنرانی کرده و به مدح او پرداخت. همچنین پیداست که نظرات وی را می‌توان با اشراقیون و عرفای مسلمان نزدیک فرض کرد. بسیاری از فلاسفه مسلمان به خاطر این شباهت مفهومی شیفته او شده و به مطالعه و تعمیق در آثار او پرداخته‌اند. به عنوان مثال او در کتاب «تطور خلاق» به صورت واضح می‌گوید: «عالم آفریده نشده، بلکه در خلق مدام است»! آشنایان با فلسفه اسلامی با خواندن این جمله بلافاصله به اصطلاح «خلق مدام» در فلسفه ملاصدرا رهنمون می‌شوند.

شهید مرتضی مطهری نیز در کتاب معرفت خود از وی نام می‌برد که بر مطالعه آثار برگسون توسط ایشان دلالت دارد. همچنین کارهای دیگری نیز بر روی شباهت‌های برگسون با دیگر فیلسوفان مسلمان انجام شده است. اما باز هم باید تاکید کرد که هانری برگسون، این فیلسوف فرانسوی در انظار صاحب نظران مغفول مانده است و جای کار بیشتر بر روی آرای وی وجود دارد.
https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

23 Jan, 10:19


- برشی از یک کتاب:


« با ظهور نسل زِد، نه تنها شرایط و اوضاع زندگی سُنّتی و پیشین، دگرگون و متحول خواهد شد، بلکه، بطور بنیادین جابجایی منابع و مراکز تصمیم گیری و عقل و اختیار آدمی نیز دچار تطور و تحول خواهد گشت؛ ساده‌تر بگویم، با ظهور نسل زِد و الگوریتم‌ها و هوش مصنوعی، انسان اندیشه و اقتدار و شیوهٔ زیست گذشتهٔ خود را از دست خواهد داد. جهان جدیدی متولد خواهد شد»

🌱 کتاب نسل زِد، نسل امید ایران؛ صفحه ۷۷.
- نویسنده: دکتر محمدعلی نویدی.


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

22 Jan, 12:03


🔶 هانری برگسون
☘️محمدمهدی صدر فراتی
🔆قسمت اول



هانری برگسون فیلسوف و دانشمند قرن نوزده و بیست فرانسه از جمله نوابغی است که با وجود داشتن ذهنی پویا و همه جانبه مورد غفلت جامعه علمی قرار گرفته است. نثر ادبی و تا حدی ابهام بر انگیز، از جمله عوامل کم توجهی نسبت به او و فلسفه اش در طول تاریخ است. شاید بتوان گفت به خاطر افکار خلاف عادت و گاها غیرمتمرکز برگسون، عده ای او را شاعر و یا حتی عارف خوانده‌اند. بر خلاف فلاسفه بزرگ تاریخ غرب و شرق مانند کانت و ملاصدرا، هانری برگسون دارای نظام فلسفی جامعی نیست. این مسئله نیز از نوع تفکر او و انتقاداتی که بر علوم مرسوم و عقل گرایی صرف کرده است، قابل استنتاج است.

در طول تاریخ فلسفه و بر اساس شرایط اجتماعی و فکری محیط، هر یک از دانشمندان بر یکی از روش‌های کسب معرفت تاکید کرده‌اند. بین فلاسفه غربی کسانی مانند هیوم پرچمدار تجربه گرایی، کانت و هم کیشان متاخرش مدعی عقل گرایی و عده‌ای مانند کی یرکگارد پیرو امور ایمانی و معرفت‌های بلاواسطه هستند. در بین شرقیان نیز حکمت مشا دغدغه عقل گرایی، حکمت اشراق در پی ایمان گرایی و حکمت متعالیه ترکیبی از این دو را دارا بوده‌اند. فلسفه هانری برگسون مبتنی بر شهود است. شاید بتوان گفت آنچه که ایمان گرایان بر آن تاکید می‌کنند، به این طرز تفکر نزدیکتر باشد. البته باید دقت کرد که برگسون یک ایمان گرای صرف مانند کی یرکگارد نیست و برای عقل و علوم عقلی نیز ارزش ویژه‌ای قائل است هر چند علوم عقلی و تحلیلی را برای زندگی اجتماعی و امور مادی انسان لازم می‌داند. اعتباری که روح و معارف برخاسته از مسائل شهودی دارند، اصل و واقعیت معرفت است در مقابل علوم عقلی و تحلیلی توهمی از معرفت هستند. اما بازهم تفاوت‌های بسیاری بین برگسون و یک ایده آلیست وجود دارد. او هرگز ماده و عقل تحلیلی یا ریاضی را انکار نمی‌کند، بلکه چندین بار به شناخت محیط اطراف تاکید کرده است. ‌

شاید بتوان هانری برگسون را جزء اولین فیلسوفانی دانست که مستقیما درباره فلسفه ذهن و آگاهی و شناخت به صورت جدی سخن گفته اند. پاسخ به مسئله آگاهی از نظر برگسون منحصر به داده هایی است که توسط شناخت بلاواسطه و از طریق شهود به دست می‌آید. مثلادریافتی که هر شخصی از درون خودش دارد، احساسی اصیل است. پس از این شهود، انسان یک کل را در طبیعت دریافت کرده که همه هستی جزء آن هستند و در آخر شهود مفهومی به نام خدا برای او شکل می‌گیرد. به وضوح پیداست که برگسون شهود را برای نفس و بر نفس الزامی می‌داند، پس می‌توان او را یک دوگانه انگار خواند. ‌

رابطه دین با اجتماع، آزادی ، زمان ، ذهن و فرایند آگاهی بخشی از مسائل مورد علاقه برگسون هستند. بهتر است بحث درباره فلسفه برگسون را با نظرات وی درباره زمان آغاز کرد. او بین زمان شهودی و زمان ریاضی شده تفاوت قائل است. زمانی که ما هر روز با آن سر و کار داریم و قابل قسمت به ساعت و دقیقه و ثانیه است، زمانی مکانی و ریاضی شده و فاقد اصالت اند. اما زمان دیگری که برگسون آن را با نام «استمرار محض» می‌خواند همان زمانی است که افراد بدون واسطه شهود کرده و مُدرِک آن هستند. استمرار محض عبارت است از صورتی که توالی آگاهی انسان‌ها به خود می‌گیرد و ترکیب ناهمگنی است از گذشته و آینده که نمی ‌وان و نباید آنها را از یکدیگر جدا کرد.

سخنرانی‌های هانری برگسون در پاریس همواره مخاطبان آشنا و غیر آشنا به فلسفه را به سوی خود می‌کشاند. در بین یکی از همین سخنرانی‌ها هانری برگسون در حال توضیح دادن زمان به معنای استمرار و شهود بی واسطه، متوجه پاسخ شبهه تاریخی زنونشد. زنون دانشمند یونانی سال‌ها قبل شبهه مسابقه لاک پشت و آشیل را مطرح کرد و سال هاست فلاسفه و ریاضیدانان را به فکر واداشته است. او مدعی بود اگر لاک پشتی چند متر جلوتر از یک دونده ماهر باشد، دونده هیچ گاه به لاک پشت نخواهد رسید، چرا که با حرکت کردن مسافت توسط دونده، لاک پشت هم گرچه بسیار کم ولی حرکت می‌کند. ممکن است این مسئله به ظاهر با مباحث حد و مشتق در ریاضی شبیه باشد، اما منظور زنون از بیان این مسئله انکار حرکت و محال بودن آن است. زنون با طرح این شبهه صورت مسئله را پاک کرده و اصولاحرکت را در هستی غیر ممکن می‌داند. اما برگسون پاسخ دیگری برای این سئوال داشت. او با تفاوتی که میان زمان ریاضی و زمان به عنوان استمرار محض قائل بود، طرح مسئله زنون را غلط دانست. واضح است که مقایسه سرعت آشیل با لاک پشت مستلزم در نظر گرفتن مفاهیم زمان و مکان به صورت همزمان است، حال آنکه زمان و مکان با یکدیگر به صورت بنیادین تفاوت دارند. مکان را می‌توان به صورت تحلیلی به قسمت‌های کوچک تر تقسیم کرد در حالی که زمان به معنای واقعی کلمه قابل قسمت نیست و نمی توان استنتاج کرد که آشیل به لاک پشت نخواهد رسید. ‌

فرزان‌آگاهی

22 Jan, 10:36


🔷 تدریس خصوصی و آموزش دروس عمومی و تخصصی و زبان تخصصی روان‌شناسی

🔆 توسط: دانش‌آموختۀ ارشد و دکتری رشتۀ روانشناسی از دانشگاه‌های علامه طباطبایی و خوارزمی

🔰 مخصوص علاقه‌مندان، دانشجویان و داوطلبان کنکورهای ارشد و دکتری روان‌شناسی، مشاوره جهت پایان‌نامه و پروپوزال و مقالۀ تخصصی.


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

16 Jan, 18:40


دکتر سیدحسین‌نصر در ترکیه: در آخرین سفر، یک استدعا دارم که بتوانم بروم به ایران، به خانواده گفتم. وصیت هم کردم، بعد از مرگ جسدم را برگردانند پیش پدرم، دفن کنند.

🗞 @ettelaatonline || ettelaat.com

فرزان‌آگاهی

15 Jan, 15:14


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

13 Jan, 10:23


⭕️ رابطه‌ی ناسالم

شهید بلخی در حال کتاب خواندن بود.
یکی آمد و گفت که: تنها نشته‌ای...
شهید سر بلند کرد و گفت:
تو که آمدی تنها شدم


پ‌ن، آنجا که انسان تنهاییِ خویش در جهان را دریافته باشد، و در صدد شناختن خویش قدم بردارد، به مرور رابطه‌ی درون‌فردی مناسبی را تجربه خواهد.
به عبارتی در جهت انسجام درونی حرکت کردهِ و به خود اصیل نزدیک‌تر خواهد شد.
در این وضعیت همچنان تنها خواهد بود، اما از انزوا خبری نیست.
در حالتی دیگر، بسیاری از انسان‌ها برای فرار از تنهایی، به دیگری پناه می‌برند.
اگر دیگری با ما همسو نباشد، و اشتراک چندانی نداشته باشیم به مرور ما را از خودمان خواهد گرفت.
اگر بدون هیچ اشتراکی صرفاً از سَرِ تنهایی به دیگری پناه ببریم و وابسته شویم، در چنین وضعیتی در رابطه، انزوا را تجربه خواهیم کرد.
با او منزوی خواهیم شد...

محمد عینی‌زاده

https://t.me/mohammad_eynizadeh

فرزان‌آگاهی

11 Jan, 09:55


۳ کتاب فلسفی که می‌توانند جای کتاب‌های «انگیزشی» را بگیرند:

🔸اخلاق نیکوماخسی ارسطو

🔹مقالات میشل دو مونتنی

🔸 دائوده چینگ لائوتسه

https://B2n.ir/m06951
https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

09 Jan, 19:17


گروه سالکان مؤدب و باظرفیت حقیقت تقدیم می‌کند:

کنفرانس: در باب جنبش زن، زندگی، آزادی

🔸ارائه: زهرا قزلباش (دکترای فلسفهٔ غرب دانشگاه تهران و پژوهشگر فلسفه)

🔆 زمان: یکشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۳ ،ساعت حدود ۸ شب
https://t.me/faizshahabbb

فرزان‌آگاهی

09 Jan, 09:15


🍃گروه سالکان مودب و باظرفیت حقیقت

بحث آزاد وبدون سانسور سالکان حقیقت، همراه باادب وظرفیتی که لازمه سلوک فلسفی است.

🌱مدیر گروه: دکتر شهاب الدین فیض آبادی استاد فلسفه و عرفان.

برای عضویت به مدیریت فرزان آگاهی پیام بفرستید.

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

08 Jan, 16:57


پیچیده است مرز
پیچیده است جغرافیا
جهانِ سومِ مظلوم، فقیر، خشن
پیچیده است خودکشی دسته‌جمعی نهنگ‌ها در ساحل
ساده است اما
پاسپورت‌های خفه شده‌ی مهاجر در قایق‌ها
جهانِ سومِ قربانی!
ارزان است نان و مرگ در تو
ای کاش تلسکوپ‌ها به‌جای مریخ
به کشف تو برمی‌خاستند
جهانِ سومِ زخمی، غمگین، مرگ‌آلود!


🌱بکتاش آپتین (۱۳۵۳-۱۴۰۰ش)


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

08 Jan, 08:27


جوانان ...

ایران را تنها نگذارید ..
ایران تنهاست


🌱دکتر ژاله آموزگار
🍃شب فردوسی و شاهنامه


https://t.me/farzan_agahi
https://t.me/hamawanews/40912

فرزان‌آگاهی

05 Jan, 12:04


درسگفتار "فرهنگ، آموزش و سیاست در اندیشه کانت" (قسمت نخست)
رضا ماحوزی
مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی
دوره دکتری
دی ماه ۱۴۰۳


کانال فلسفه دانشگاه؛
https://t.me/philosophyofuniversity

فرزان‌آگاهی

05 Jan, 09:06


هفت و سه دهم ریشتر
صدای زلزله سرپل ذهاب
انتشار این کتاب یک " تصمیم کبری" است.
تصمیمی که در کلاس های ابتدایی درسش را خواندیم

https://t.me/KomakNetwork/897

"کبری" درباره زلزله در میان غرش آن زمزمه می کند و ما را به دنیایی می برد که تجربه نکرده ایم.
" کبری محمدی" آنقدر تاب می آورد که می نویسد تا دیگران تاب بیاورند.
شبکه کمک در برنامه ای به مناسبت بیستمین سالگرد زلزله بم در سوم دی ماه از این کتاب هم مجددا رونمایی می کند.
برنامه‌ای با عنوان:
مخاطرات طبیعی و اجتماعی ، تاب آوری و صدای جامعه مدنی
❇️ روابط عمومی شبکه کمک
🆔 https://t.me/KomakNetwork

فرزان‌آگاهی

31 Dec, 13:09


☘️در باب برهان مهر صنعتگر دکارت

این برهان به برهان شاخص نیز معروف است. طبق این برهان، تصوری که در ذهن ما از موجود کامل نهفته است، تصوری فطری است که در نهاد ما ودیعه داده شده است. این تصور که همان تصور خداوند است بخش مهمی از اطلاعات ما دربارۀ هستی را شامل می‌شود و همچون مهری است که صنعتگر بر محصولات خود می‌زند.

خداوند نیز در حین خلقت انسان، تصور خود را به مثابه موجود نامتناهی مطلق در ذهن انسان حک کرده تا انسان بتواند حتی در موقعیت شک و خطا نیز او را بشناسد.

این برهان به دکارت کمک می‌کند تا بعد از یک شک عمیق و اغراق‌آمیز و رسیدن به نقطۀ ارشمیدسی کوژیتو، بر فرضیۀ بسیار مهیب خدای فریبکار نیز فائق آید تا راه شک برای همیشه بسته شود.


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

29 Dec, 19:55


@saleksolook🤍

هر چه پیش تر بروی،

کمتر می دانی.

#لائوتزو

@saleksolook🤍

فرزان‌آگاهی

25 Dec, 13:30


کتاب هفت و سه دهم ریشتر به قلم کبری_محمدی روایت تکان دهنده ای از زلزله آبان ماه سال ۱۳۹۶ در شهر سرپل زهاب است. راوی داستان زنی است که لابه لای آوار و تخریب در میان ضجه های لرزان و دست های درمانده به دنبال زندگی می گردد.
در این کتاب خاطرات روزانه نویسنده و حوادث مستندی که برای عموم مردم شهر روی داده بازگو شده است.این اثر شامل مصاحبه های مردم سرپل زهاب و عکس های مربوط به زلزله می باشد.

جهت ثبت سفارش کتاب به آیدی زیر مراجعه کنید :@ko_mohammadi66

فرزان‌آگاهی

22 Dec, 19:20


📢فردا آغاز خواهد شد


❤️ مدرسه فمینیستی زن روز برگزار می‌کند:


عنوان دوره: درس‌گفتار «بررسی مقدماتی روش‌ تحقیق فمینیستی»


😀مدرس دکتر سارا قزلباش


🕔آغاز از ۳ دی‌ماه
چهار جلسه؛ دوشنبه‌ها از ساعت ۱۹ تا ۲۰:۳۰


محورهای بحث:

📌 رابطه بین جنسیت و شیوه‎های تحقیقاتی

📌 انواع روش‌های تحقیق فمینیستی برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها

📌 روش‌شناسی «کمّی»، «کیفی» و ترکیبی برای انعکاس تجربه انسانی

📌 ترویج ایدئولوژی جنیست‌گرا در تحقیقات سنتی

📌 مبارزه با نابرابری‌ها و تعهد به عدالت اجتماعی در تولید دانش

📌 معرفت‌شناسی فمینستی: تجربه‌گرایی فمینیستی، دیدگاه فمینیستی، پست‌مدرنیسم فمینیستی

📌 نظرات مختلف درباره حقیقت

📌 رویکردهای مشارکتی، غیر سلسله مراتبی و انعکاسی در تحقیق

📌 پیگیری اهداف فمینیستی در تحقق اصول فمینیستی

📌 انعطاف‌پذیری و بازاندیشی (شخصی، عملکردی، انضباطی)


🔔 جهت ثبت‌نام لطفاً به آی‌دی زیر در تلگرام پیام دهید:


👍 @Zaneruz_admin

❤️ @Zane_Ruz_Channel

فرزان‌آگاهی

22 Dec, 07:27


کنفرانس با موضوع : علم و شبه علم در روانشناسی

با حضور: محمد عینی زاده

پنج شنبه ۲۹ آذر ماه
ساعت ۲۱ به وقت تهران
گروه «Scientific Discourse»


https://t.me/mohammad_eynizadeh

╔═.🍃.══════╗
   🆔 @Discourseees
╚══════.🍃.═

فرزان‌آگاهی

21 Dec, 18:50


تا روزت برسد
گلها در گلدان پرپر شدند
و نسیم های بی محابا، عطر تو را به آسمانها بردند
بر فراز ستاره‌هایی که دیده نمی‌شوند
مگر در خیال ..

زمین پر از شکوفه شده
بر مزار مهبانوهایی که به خواب رفته‌اند..

🌱 تقدیم به روح مادران آسمانی

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

21 Dec, 02:43


دانه‌های انار
می‌بارند
از دلم
بر دلم
هر دانه‌ برکتی است
مثل سنگی که سالها باید آفتاب بنوشد
تا لعل شود
مثل دل من که قطره قطره نوشید از تو
تا تمامم تو شوی

آفتابا چهره سرخت را بر دلهامان ببار
تا دانه دانه بر دل هم بباریم.
و لعل شویم


🌱زهرا بهره‌مند
@inner_temple
@farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

19 Dec, 18:40


اگر شکفتن گل‌ها هر بهار تکرار می‌شود،
چرا شادی‌ها تکرار نشوند؟!



🌿#آنتوان_چخوف
🔸از: نمایشنامۀ "ایوانف"، ترجمۀ ناهید کاشی‌چی، نشر جوانۀ توس، 1393ش.

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

19 Dec, 13:46


🔶 درباب آشنایی با آلن تورینگ (1912-1954م) فیلسوف ریاضیدان برجستۀ بریتانیایی و مبدع نظریۀ ماشین تورینگ، و نیز نظریۀ آزمون تورینگ در فلسفۀ ذهن.

🔶 مجلۀ ذهن، 1387ش.


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

19 Dec, 13:34


📣 هسته پژوهشی فلسفه ذهن و علوم شناختی و انجمن علمی فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و شریف سوفیا برگزار می‌کنند:

🔔 سمینار الهیات و علوم شناختی

با ارائه:
🎓 نرگس بهمن‌پور
🎓 روزبه زارع
🎓 محمود مروارید
🎓 مهدی نساجی
🎓 لیلا اردبیلی
🎓 مهدی همازاده ابیانه
🎓 جواد درویش آقاجانی
🎓 نعیمه‌ پورمحمدی
🎓 نیما نریمانی
🎓 محمدحسن مرصعی
🎓و سخن آغازین سیدحسن حسینی

📆 ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳
۸:۳۰ تا ۱۸

📍دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده فیزیک، سالن جناب

📌هزینه ثبت نام: ۷۰۰ هزارتومان

📌این سمینار برای دانشجویان ۳۵۰ هزارتومان است.

🔖 همراه با اعطای گواهی رسمی از دانشگاه صنعتی شریف

🔗لینک ثبت نام:
https://evnd.co/TLXUT

📌مهلت ثبت نام: ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳

📌جهت کسب اطلاعات بیشتر به آیدی انجمن علمی فلسفه علم دانشگاه شریف و یا شریف سوفیا مراجعه فرمایید:
@SUTphilsci
@SharifSophia
[email protected]

🆔 تلگرام | اینستاگرام | سایت | ویرگول | آرشیو فایل‌ها

فرزان‌آگاهی

18 Dec, 21:56


به باد رفت سر شمع و همچنان می‌گفت
که فکر مردم هستی به باد داده کنید

#محمدتقی_بهار

فرزان‌آگاهی

17 Dec, 19:57


⚜️ کلاس‌های حضوری آشنایی با فلسفه غرب

مدرس: سارا قزلباش
دکتری فلسفه

برای علاقه‌مندان و داوطلبان رشته فلسفه

زمان: دوشنبه‌ها ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲:۳۰

مکان: پایین‌تر از میدان توحید، نرسیده به تقاطع خیابان آزادی، کوچه صائب، پلاک ۲۴، طبقه ۳.

جهت ثبت‌نام به آیدی تلگرام @saragh2022 مراجعه کرده یا با شماره 09201227045 تماس بگیرید.

⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

17 Dec, 08:29


این روزها قطع‌های مکرر برق که زندگی را برای ساعاتی برای مردم رنج‌کشیده مختل می‌کند به یک معضل سرسام‌آور تبدیل شده است. برق مدارس، ادارات، شرکت‌ها، صنایع ... قطع می‌شود آن هم در نیمۀ دوم سال و سرما و فصل درس و کار، که این مسئله خودبخود به یکی از ارکان تضعیف و ناکارآمدی مراکز درسی و اداری و صنعتی تبدیل می‌گردد.

رئیس دولت کشور می‌گوید روزانه 20 میلیون لیتر سوخت در کشور مفقود می‌شود؛
و این در حالی است که صنایع ما ملّی است و همه چیز دست خودمان است! ولی معلوم نیست دزد کیست و افسوس که شرافت ایرانی کجا رفته که حق هموطن خود را بالا می‌کشد!

ما در درون خودمان کارتل‌هایی داریم که سهم مردم را قاچاق می‌کنند و سودهای کلان کسب می‌کنند و آن وقت برق مردم عادی قطع می‌شود و سختی مثل همیشه برای مردم است.


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

17 Dec, 07:36


دیروز یک استادیوم پر از بانوان تماشاگر بود و زنان با دو رنگ قرمز و زرد فوتبال تیم‌های محبوب خود را تماشا کردند و تصاویری زیبا خلق شد.

و بعد اینکه زن بودن نباید به دشواری تبدیل شود.


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

17 Dec, 07:14


در برنامۀ "نقد و نظر" رادیو معارف مورّخ روز دوشنبه 26 آذر 1403 که دربارۀ وحدت حوزه و دانشگاه بود، کارشناسان برنامه آقایان شاطری و کافی که از اندیشمندان حوزوی بودند نکات قابل توجهی مطرح کردند از جمله اینکه در باب مسئلۀ وحدت حوزه و دانشگاه تاکنون یکی از اقدامات اسلامی کردن دانشگاه‌ها بوده که در ذیل آن به‌خصوص اسلامی شدن علوم انسانی و در رأس آن علوم اجتماعی مطرح بوده است.

یکی از کارشناسان انگیزۀ اصلی را مواجهۀ روزافزون ایرانیان با ترجمۀ آثار مختلف غربی در حوزۀ فلسفه و دیگر علوم انسانی به‌ویژه در رژیم سابق که به اشتباه آن را سکولار نامید، دانست و معتقد بود برای رسیدن به این هدف باید سه حوزۀ باور، انگیزه و عمل یا به عبارتی بینش، گرایش و کنش اولاً اسلامی شود و بعد از انقلاب این مهم پیگیری شده لکن هرگز به موفقیتی نائل نشده است، زیرا مسیر تولید علم اشتباه بوده و بیش از آن که بر اساس نیاز و اقتضاء و در ارتباط با کف جامعه و صنعت صورت بگیرد، بیشتر به صورت فرمان اسلامی‌سازی علوم از بالا بوده؛ درحالیکه می‌بایستی بر اساس نگرش استقرایی و اقتضائات کف جامعه تعیین می‌گردید. بنابراین پروژۀ اسلامی کردن علوم انسانی هرگز منتج به نتیجه نشده است.


اخیراً هم در نشست هم‌اندیشی "مطالعات تاریخ کلام امامیه" که پژوهشکدۀ کلام اهل بیت علیهم‌السلام پژوهشگاه قرآن و حدیث در تاریخ 8 آذر 1403 برگزار کرده بود، تأکید بسیاری بر این مسئله بود که برای توسعۀ کلام شیعی باید آن را به روز رسانی کرد و به زبان جدید جهان معاصر متحوّل ساخت و این حوزه هم علیرغم خیلی کارها ولی نتیجه‌بخش نبوده است.


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

16 Dec, 21:15


«اما مانند کسی که تنها در تاریکی راه می‌پیماید بر آن شدم که بسیار آرام گام بردارم و در هر باب احتیاط تمام به کار برم تا اگر آهسته پیش می‌روم باری از افتادن مصون باشم. حتی اینکه نخواستم نفی هیچ یک از عقایدی را که سابقاً بی‌تحقیق در ذهنم راه یافته بود آغاز کنم مگر اینکه از پیش با تأنّی و طول مدت لازم طرح کاری را که در پیش گرفته بودم ریخته و راه صحیح را برای رسیدن به معرفت آنچه ذهنم بر آن قادر است یافته باشم».

🍃رنه دکارت، گفتار در روش درست راه بردن عقل، ترجمۀ ذکاءالملک محمدعلی فروغی


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

16 Dec, 18:09


آموزش موسیقی بصورت آنلاین توسط استاد مجرب خانم.

در رشته‌های پیانو، فلوت، آواز کلاسیک و سلفژ.

شماره تماس با استاد مربوطه: 09015473064

#کلاس‌_آموزش‌موسیقی
@pianooooaynaz
کتابخانه پیانوآیناز 📚

فرزان‌آگاهی

16 Dec, 17:14


اخیراً چندین دانش‌آموز را دیدم که از بیزاری از درس و مدرسه و علاقه‌مندی به کسب پول و ثروت و بهبود وضع زندگی خود سخن می‌گفتند. اگر در جامعه بگردیم تعداد این دانش‌آموزان کم نیست و البته وضعیت شاخص نمرات سالانۀ دانش‌آموزان در کل کشور و نیز افزایش تعداد دانش‌آموزانی که ترک تحصیل می‌کنند نیز به خوبی شاهدی برای چنین موضوعی می‌تواند باشد.

جامعۀ ما در سال‌هایی که انواع افراد فرهیخته و دانشمند و متفکّر و متعلّم داشت نتوانست آن طور که شایستۀ نام ایران زمین است مسیر توسعه و تاثیرگذاری را بیابد، حال که اکنون جامعه با انواع مشکلات اقتصادی و معیشتی و نبردهای بیهوده و غیراخلاقی حزبی و سیاسی و انواع تحریم‌های مختلف روبرو است و معضلات سیاسی و بین‌المللی و نقشه‌های شوم قدرت‌های جهانی برای بلعیدن خاورمیانه و یکه‌تازی در عرصۀ جهانی هم مزید بر علت است، آیندۀ این کشور چه خواهد شد؟

این دانش‌آموزان دیگر نه مثل نسل‌های قبل علاقه به درس دارند و نه چندان عرق خاک دارند و نه تاب این همه مشکلات اقتصادی و جا ماندن از جذابیّت‌های دنیای رنگارنگی که هر کسی حق دارد سهمی از آن داشته باشد.

رفاه طبیعی‌ترین حق هر انسانی است و وظیفۀ آن به عهدۀ حکومت است. نسل جدید عمیقاً به دنبال رفاه است و آن را در مشاغل و فعالیت‌های اقتصادی جست‌وجو می‌کند! آری رفاه را در درس و مدرسه و دانشگاه نمی‌توان جست‌وجو کرد!

نمی‌دانم چه اسمی می‌توان بر این جامعۀ متکثّر ما گذاشت و کدام اسم صحیح‌تر است؟ کلنگی است یا در حال توسعه است یا در اوج پیشرفت یا در حال بحران یا عبور از بحران و یا ... در هر حال در حالیکه جامعۀ ما عمیقاً نیاز به فرهنگ و عقلانیّت دارد، پول‌خواهی حتی قشر فرهنگی و دانشی را نیز گرفتار کرده است.


بهرحال وضعیت کنونی قطعاً جالب نیست و این بی‌میلی به درس و دانش سخت نگران‌کننده است. اغلب هم به دنبال مهاجرت هستند. اینها همه واقعی است و گریزی هم نیست.

به گمانم فکر می‌کردم خاک ایران زمین از دانش و فرهنگ ساخته شده و زن‌ها سلاطین عصر کشاورزی بودند و باید خاک سرزمین را با دانش پروراند و محصولاتش را برای تأدب و پیشرفت و اخلاق و صلح و فرهیختگی مبادله کرد! اما ...


تو خامشی که بخواند؟
تو می‌روی که بماند؟
که بر نهالک بی‌برگ ما ترانه بخواند؟
زمین تهی است ز رندان همین تویی تنها
که عاشقانه‌ترین نغمه را دوباره بخوانی ...

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

15 Dec, 18:21


خْشَثْرَپاون (به یونانی = ساتراپ) در پارسی باستان به معنای شهربان و نگهبان شهر است و در حکومت هخامنشیان به فرمانداران (استانداران) یک قلمرو اطلاق می‌شد. این شهربان‌ها وظایف مختلفی داشتند اعم از محافظت از شهر در برابر هر نوع یورش و شورش، اخذ مالیات به دولت مرکزی و پرداختن به امورات منطقه و قلمرو.

ناظرانی نیز از سوی حکومت مرکزی به صورت پنهانی عهده‌دار نظارت بر ساتراپی‌ها بودند. اسکندر مقدونی نیز پس از فتح ایران و شکست هخامنشیان در حدود 334 تا 323 قبل از میلاد قلمروهای خود را به ساتراپ‌های مختلفی تقسیم کرد و بسیاری از فرماندهان ایرانی را به عنوان ساتراپی برگزید.

خْشَثْرَه ویره نیز به معنای شهریار مطلوب و نیک است که یکی از امشاسپندان (مهین‌فرشتگان؛ تجلیّات اهورامزدا) می‌باشد.


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

15 Dec, 17:49


🔶کنسرسیوم اقوام ماد
☘️مصیّب دوانی



حدوداً ۷۰۰ سال قبل از میلاد مادها که همان قوم آریا باشند از شرق ایران یا از شمال ایران (دو نقل تاریخی هست) به سرزمین غرب ایران مهاجرت کردند تا حکومت تشکیل دهند (از ارومیه تا همدان امروز ). قبلاً سه قوم بزرگ و دارای حکومت در این منطقه حکومت‌های محلی داشتند: ایلامیان (عیلامیان)، ماناها (منائیان) و اورارتورها.

در همین زمان‌ها در یونان که ۵۰۰ سال از حکومتشان می‌گذشته دموکراسی حاکم بوده لکن در این سه یا چهار حکومت مذکور دموکراسی حاکم نبوده است. معهذا مادها عملاً دموکراتیک رفتار می‌کنند و با این سه قوم محلّی و بومی یک کنسرسیوم سیاسی برای حکمرانی تشکیل می‌دهند و امورات مهم را به چهار بخش تقسیم می‌کنند و هریک را به یک قوم واگذار می‌کنند (دقیقا نوعی وفاق برای حکومت)؛

مدیریت سیاسی را خود مادها عهده‌دار می‌شوند. مدیریت نظامی به اورارتورها که قومی قوی بنیه بودند واگذار می‌شود. امور اقتصادی به ایلامیان و امور فرهنگی نیز به ماناها که تمدّنی درخشان داشتند که آثارشان در زیویۀ سقز و غار کرفتو در استان کردستان کشف شده، واگذار می‌گردد.

همین کنسرسیوم به هخامنشیان و کوروش و داریوش منتقل شد که داریوش کتیبه‌هایش را به سه زبان پارسی باستان، ایلامی و بابلی نوشته است که همان وفاق است. بنابراین اجداد ما اگرچه با انتخابات و دموکراسی حکومت نمی‌کردند لکن فهم مشارکت و دموکراتیک داشته‌اند.

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

14 Dec, 13:09


فیلترینگ به هیچ‌ هدفش نرسیده اما تناقض‌های بسیاری را آشکار کرده است.

@fazeli_mohammad

فرزان‌آگاهی

03 Dec, 16:10


🔻 فقر و حجاب و سبک زندگَی اسلامی خانوار
کامبیز نوروزی، حقوقدان




در متنی که آن را قانون حجاب نام گذاشته­‌اند عبارت " سبک زندگی اسلامی خانوار" ۴۶ بار به کار رفته است. از طرفی تمام قانون را که بگردید فقط در مورد حجاب و عفاف حرف می‌زند. بطور ضمنی یعنی که همۀ سبک زندگی اسلامی خانوار منحصر است در حجاب زنان! جای مبارزه با فقر در زندگی خانوادگی تراز اسلام‌ کجاست؟

این قانون از کدام اسلام حرف می­‌زند که در سبک زندگی خانوارش جز حجاب زنان چیز دیگری نمی‌بیند؟ یعنی اگر فقط حجاب رعایت شود سبک زندگی اسلامی خانوار محقق است؟

این همه روایات صحیح و موثق متواتر در مورد فقر و آثار شوم آن بر انسان و خانواده  وجود دارد. روایت معتبر و معروف"کاد الکفر اَن یکوُنَ فقرا"،  منقول از رسول گرامی اسلام حضرت مصطفی(ص) در چهار کلمه همه چیز را می­‌گوید­. فقر ایمان را می­روید  و از بین می­‌برد. در سبک زندگی اسلامی خانوار فقر و تنگدستی و نیازمندی باید باشد یا گشاده­‌دستی و بی‌نیازی؟

در این قانون بیش از ۱۴۷۰۰ کلمه برای الزام و اجبار به رعایت حجاب آمده است که یعنی سبک زندگی اسلامی. ده­‌ها وظیفۀ پرهزینه برعهده دستگاه­ای حکمرانی گذاشته شده است. انواع مجازات‌های سنگین برای بی‌حجابی زنان تعیین شده ­است. با کسانی که فقر را به مردم و خانوارها ارمغان کرده­‌اند چه می‌کنید؟

خانواری که نتواند هزینه­‌های خوراک عادی را  تأمین کند، نتواند هزینه­‌های دارو و درمان اعضایش را داشته باشد، نتواند هزینه­‌های سادۀ تحصیل فرزندانش را بپردازد، و ..... آیا دارای سبک زندگی  اسلامی است؟ برای چنین خانواری چقدر ایمان باقی می ماند؟

حداقل ۳۰ د رصد جمعیت کشور زیر خط فقر مطلق است. حدود حداقل ۴ میلیون معتاد در ایران وجود دارد. فقر ام‌المصائب است. فقر که باشد، خیلی آسیبها مثل اعتیاد و سرقت و طلاق و نزاع و تن­‌فروشی و چیزهای دیگر متولد می­‌شوند. آن نوع سبک زندگی اسلامی خانوار  که طراحان قانون حجاب در این قانون هز آن گفته‌اند، در مورد فقردر مورد این چیزها چه می­‌گوید؟

اگر واقعاً دغدغۀ "سبک زندگی اسلامی خانوار " است، یک قانون هم بنویسید که به همین سرعت و سهولتی که برای حجاب مجازات تعیین و اجرا می شود، کسانی را که در مسند قدرت با بی­‌کفایتی، ناشایستگی، سوءاستفاده از قدرت، اختلاس و ارتشا، و ده­ها جرم و خطای عمدی و سهوی دیگر فقری چنین بی سابقه را به مردم تحمیل کرده­ و در این مُلک بانی انواع بلایای زمینی شده اند به عقوبتها و کیفرهای سخت برسانید که در فرهنگ دینی میراث مکتوب اولیای دین و مذهب ما آنچه در مذمّت فقر و آثار ویرانگر آن آمده، بسی بیش از حجاب است.
 
و لُبِسَ الإسلامُ لُبسَ الفَروِ مَقلُوبا
(و اسلام مانند پوستينِ وارونه پوشيده شود)/جماران

@eskannews_com
instagram.com/eskannews
https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

03 Dec, 07:47


آنها کجایند که می‌آمدند و می‌رفتند
افسانهٔ خیابان می‌شدند
خانه‌ها را بر می‌افروختند
خاک را متبرک می‌کردند
راه درازی انگار طی شده‌‌ ست
این قصه
کودکان بسیاری را
شاید به خواب برده‌ باشد
من بوی خاک را
می‌شنوم که در پی گرمای ماست
قصه همیشه از دل شب
آغاز می‌ شده‌ ست...

#محمد_مختاری
💔💔

https://t.me/karaneyekhorshid/4793

فرزان‌آگاهی

02 Dec, 06:17


ایران را از درون می‌پوسانید

محمد فاضلی

اصرار بر اجرای قانون #حجاب_و_عفاف، آگاهانه یا ناآگاهانه، اقدامی برای فرسودن و پوسانیدن ایران است. توضیح می‌دهم که چرا اجرای این قانون ایران را از درون فرسوده می‌کند. 

یک. محتوای این قانون، مردم ایران را رو در روی هم قرار می‌دهد. از راننده اسنپ تا صاحب مغازه و کسب‌وکار، مکلف شده‌اند با انتخاب‌کنندگان پوشش اختیاری درگیر شوند، فیلم و عکس آن‌ها را در اختیار فراجا قرار دهند، یا تن به جریمه شدن بدهند. 

شهروندان در چارچوب این قانون رو در روی هم می‌ایستند و برای نان‌شان مجبور به آدم‌فروشی می‌شوند.

تعجب نکنید! آدم‌فروشی واژه‌ای است که به سرعت با اجرای این طرح رایج می‌شود و آدم‌ها را درگیر عذاب وجدان می‌کند و از این‌که برای نان‌شان پنجه به صورت هم‌وطن خود می‌کشند، از درون حس بی‌اخلاقی خواهند کرد. 

دو. بزرگ‌ترین سرمایه هر جامعه‌ای، ظرفیت زندگی مسالمت‌آمیز شهروندانش در کنار یکدیگر است. مسائل را می‌توان با زندگی مسالمت‌آمیز  حل کرد، همکاری را توسعه داد و در کنار هم برای زندگی بهتر تلاش کرد. این قانون مردم را رو در روی هم، و همگان را رو در روی نظام سیاسی قرار می‌دهد. 

این قانون به جای محبت، مولد نفرت است. نفرت همه آن چیزی است که برای به تخریب ظرفیت زندگی مسالمت‌آمیز نیاز است. 

سه. میلیون‌ها انسان برگزیده‌اند که گونه دیگری زندگی کنند. شمشیر قانون و چماق جریمه را بالای سر این میلیون‌ها انسان – عمدتاً از نسل جوان و آینده‌سازان این کشور – چرخاندن و لاف قدرت زدن، جز ناامید کردن، متنفر ساختن و پیام نشنیدن صدای جوانان دادن هیچ معنایی ندارد. این کار به معنای تشویق ایشان به مهاجرت است. نه فقط مهاجرت، بلکه فرار توأم با تنفر است. 

چهار. آن‌ همه جریمه که در قانون برای کسب‌وکارها در نظر گرفته شده تا آن‌ها را به همکاری در آدم‌فروشی وادار کند، دادن پیام بی‌ثباتی و ضدیت با توسعه کسب‌وکارهاست. سیاست‌گذار آشکارا به کسب‌وکارها پیام بی‌ثباتی و درافتادن با توسعه اقتصادی می‌دهد. 

پنج. وقتی جامعه‌ای با انواع مشکلات از خاورمیانه درگیر خون و آتش و تهدید، تا رکود و تورم، تا بحران ارزی، بانکی، محیط‌زیستی، ناترازی انرژی، خاموشی، مهاجرت و ... درگیر است؛ و سیاست‌گذار کلاً و فقط به ذهنش رسیده بر اجرای قانونی برای درگیر کردن مردم با یکدیگر متمرکز شود، پیام خیلی روشنش به نسل جوان، به مردم و به هر ایرانی این است که این سیاست‌گذار اصلاً و ابداً نگران وضعیت ایران نیست؛ دنبال منافع خودش است و شاید تشدید این وضعیت و زوال بیشتر را می‌طلبد. 

شش. اجرای این قانون، سرمایه اجتماعی دولت را می‌سوزاند و اندک امیدها برای شکل دادن به عزمی ملی برای همراهی در انجام اصلاحات ضروری اقتصادی را نابود می‌کند. 

نتیجه
ایرانی که آدم‌هایش رو در روی هم قرار بگیرند، کسب‌وکارهایش احساس بی‌ثباتی و ناامنی کنند، جوانانش با تنفر به دنبال مهاجرت باشند، و دولتش در فقدان اعتماد و سرمایه اجتماعی قادر به اجرای اصلاحات اساسی نباشد؛ ایرانی که در آن ظرفیت زندگی مسالمت‌آمیز کاهش یابد؛ از درون می‌پوسد. 

آن‌ها که این گونه ایده‌ها را مطرح و پیگیری می‌کنند، عاقبت ممنوعیت ویدئو، ماهواره، اینترنت و ... را دیده‌اند. می‌دانند چنین قوانینی اجرا نمی‌شوند. لذا با صراحت باید گفت این کار، هر چه هست، نادانی و از سر نادانی نیست.

@fazeli_mohammad

فرزان‌آگاهی

02 Dec, 06:17


دعوت به تنش به نام قانون

متن آن‌چه به نام قانون حجاب و عفاف معروف است، چنان عجیب است که آدم خیال می‌کند، اتاق فکری نشسته است و همه‌ی امکان‌های تنش در جامعه را شناسایی کرده و برنامه‌ای برای دعوت به تنش نوشته شده است.

در این متن گویی آگاهانه روی تمام گسل‌های اجتماعی ایران سرمایه‌گذاری شده است.

این متن برخورد با دختران کودک و نوجوان را که طبق نظرسنجی‌ها حمایت پدر و مادر حتی محجبه‌ی خود را دارند، مجاز می‌کند و گسل نسلی را فعال‌تر می‌کند.

این متن با فراهم کردن زمینه‌ی دخالت اقلیت کم‌شمار- بر اساس نظرسنجی‌ها- در زندگی بخشی از مردم نوعی دعوت مردم به رودررویی است و گسل مذهبی را فعال می‌کند.

این متن با واداشتن تپسی و اسنپ و دیگر نهادهای خصوصی نوآورانه این پیام را به نسل جوان و نوآوری می‌دهد که اینجا جای ماندن شما نیست.

این متن به رغم همه‌ی هزینه‌های تنش‌زایی که برای کشور و منافع ملی می‌تراشد، به دلیل عدم پشتیبانی مردم - حتی اکثریت مذهبی - بی‌نتیجه است.

ما اگر از دوره‌ی قاجار که نظام قانون‌گذاری رسمی راه افتاده است، بررسی کنیم، قانون‌های بسیاری می‌بینیم که بدون اینکه رسما باطل یا با قانون دیگری منسوخ شوند، در عمل و توسط مردم منسوخ شده‌اند.

اگر مردم این قانون‌ها را منسوخ نمی‌کردند، الان دسترسی به رادیو و دستگاه فتوکپی و تلویزیون و ماهواره و …. بدون مجوز ممنوع بود.

فرزان‌آگاهی

01 Dec, 15:48


✍🏻
چنانکه با زخم خون‌دار بدن خودش...

  قانون «حمايت از خانواده از طريق ترويج فرهنگ عفاف و حجاب» را خوانده‌اید؟ برای ما که در خانواده مذهبی و بعد از انقلاب به دنیا آمده‌ایم ناآشنا و غریب نیست که آن دیگران بی‌حق‌اند، ولی همچنان عجیب و غیرقابل هضم است. حالا با این قانون دشوار بشود زن بود و  بدتر کنشگر مسائل زنان بود و درمورد مسائل زنان کار و پژوهش کرد و مجرم نبود. به ویژه با مهارتی که در پرونده‌سازی، در چندسال گذشته شاهد آن بودیم و چشمه‌های جوشانی از خلاقیت در آن را، خاصه در مراکز علمی و دانشگاهی دیدیم و چشیدیم.

اینکه چنین قانونِ دیگری‌ساز و دیگری‌ستیز و  تنش‌آفرینی  همدلی بخش‌هایی از مردم، که نمی‌دانیم چند درصد هستند، را بر می‌انگیزد بیشتر متوجه جنبه‌های ارشادی آن است. ادعا می‌شود این قوانین قرار است برخوردهای «سخت ارشادی» را از دستگیری و گشت خیابانی به برخوردهای «نرم» تبدیل کند. دیگر قرار نیست شاهد فیلم تحقیر و کتک خوردن زنان و دخترانی که مثل ما فکر نمی‌کنند در خیابان باشیم. آنها قرار است در هر لحظه از زندگی تاوان بدهند: برای حضورشان در شبکه‌های اجتماعی، در حین تحصیل در مدرسه و دانشگاه، در هر شغل دولتی و غیر دولتی که به آن مشغول می‌شوند و در حضور هر روزه‌شان در بانک و فروشگاه و تاکسی... تا امروز غیر از این بوده؟
نه واقعا، ولی این میزان جرم‌انگاری و مجازات هم برایش تدارک دیده نشده بود. زنان بی‌حق شده، در حاشیه‌ها راه تنفس خودشان را می‌جستند. حالا باید برای همان تنفس هم جریمه بدهند به اسم «حمایت از خانواده».
 
حمایت از خانواده؟ از لایحه منع خشونت علیه زنان چه خبر؟

به حدی از خواندن مفاد قانون ناراحتم که توان نوشتن متنی منسجم در نقد بند بند این رویکرد قهری به زن، زندگی و آزادی او در مقام باشنده‌ای خودمختار را ندارم، اما برای دوستانی که حقیقتاً از سر غیرت دینی و نه منافع سیاسی، درمقابل چنین قوانین بی‌رحمانه‌ای  سکوت می‌کنند؛ بخشی از تدبیر منزل منسوب به ابن‌سینا درباره طریق ارشاد و راه نصیحت:

📚

«طریق ارشاد و راه نصیحت اگرچه از طرف شخص خردمند باشد، آن است که دیوانه‌وار و بدون مراعات و ملاحظه راه و روش، شروع به نصیحت و ارشاد نکنی، بلکه سزاوار این است که با آن شخص که خردمند است، از راه مشورت بیایی.

با او چنان با رفق و ملایمت مشی کرده و سخن بگویی که آدم با زخم خون دار بدن خودش با رفق و ملایمت رفتار می‌کند و با نرمی و آرامی خون آن را می‌شوید.»

📚تدبیر منزل، این سینا، ترجمه محمد نجفی زنجانی.


@neocritic

فرزان‌آگاهی

01 Dec, 15:18


طیبه سیاوشی دربارهٔ قانون عفاف و حجاب:

https://t.me/eskannews_com/155082

فرزان‌آگاهی

01 Dec, 15:13


قانون عفاف و حجاب یا فرایند گردش مالی از جیب ملت به جیب حکومت!
مباحث دیگر بماند در جای خود ...

https://t.me/Farhang_Fouri/28648
https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

01 Dec, 10:11


📚

«قدما نمام را تشبیه کرده‌اند به کسی که به ناخن بنیاد دیوارهای استوار می‌خراشد و سرانگشت را جای می‌طلبد تا چون به تفحص و تفتیش بی‌حد رخنه‌ای یابد به کلنگ آن را بزرگتر کند و قواعد آن دیوار خراب گرداند تا موجب انهدام بنا شود»


اخلاق ناصری


@neocritic

فرزان‌آگاهی

30 Nov, 16:36


کلاس فلسفه

🔆کنفرانس دکتر سارا قزلباش

🔷اسپینوزا؛
🔸جوهر نامتناهی مطلق
🔸انسان
🔸سیاست و دموکراسی



کلاس‌های فلسفهٔ اکباتان. شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳

فرزان‌آگاهی

30 Nov, 03:05


تدریس خصوصی فلسفه

در مقاطع و سطوح مختلف

برای دانشجویان و علاقه‌مندان فلسفه

همراه با مشاوره کنکور کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته فلسفه
تست‌های کنکور
طرح سؤالات کنکوری و امتحانی
پاسخ به سؤالات کنکوری و امتحانی
پرسش و پاسخ
راهنمایی در زمینه پایان نامه

تخفیف ویژه برای دانشجویان

برای اطلاع بیشتر به آیدی @saragh2022 مراجعه فرمایید.


⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

29 Nov, 13:01


🔽 20 منبع از منابع مهم فلسفۀ غربی و اسلامی برای کنکورهای فلسفه؛

🔸نهایه الحکمه (متن عربی + ترجمۀ فارسی)
🔹بدایه الحکمه (ترجمه و شرح شامل جلدهای 1،2،3،4)
🔸تاریخ فلسفۀ کاپلستون (جلدهای 1، 2، 4، 5، 6، 7، 8)
🔹تاریخ فلسفه در قرن بیستم (کامپانی)
🔸کلیات فلسفه
🔹منطق صوری خوانساری
🔸تاریخ فلسفه در جهان اسلام (حنا الفاخوری)
🔹فلسفۀ مدرن اروپایی (جنی تایشمن)
🔸چیستی علم (چالمرز)
🔹خودآموز منطق ریاضی


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

28 Nov, 14:40


بنام خدا

🟢 دور هشتم از کلاس‌های آزاد فلسفه
مدرس: زهرا قزلباش


🔰جلسهٔ ۶۱:

ادامۀ بحث فیلون یهودی


🔹کنفرانس خانم دکتر سارا قزلباش در باب باروخ اسپینوزا

🔆 محورهای بحث:

وحدت‌گرایی طبیعی در اسپینوزا
فلسفۀ سیاسی اسپینوزا
زمینه‌سازی لائیسیته در اندیشۀ اسپینوزا
خداباوری انسان‌محور در اخلاق اسپینوزا



تاریخ: شنبه ۱۰ آذر

🔆مکان: شهرک اکباتان، فاز ۲، بلوک ۲، طبقه همکف، کتابخانه.
زمان: ۲ الی ۴ عصر

فرزان‌آگاهی

28 Nov, 11:53


🎙 ادراکات اعتباری علامه طباطبائی و فلسفه فرهنگ

🚮 دکتر رضا داوری اردکانی

🚮 دکتر علی‌اصغر مصلح

🚮 دکتر سیدحمید طالب‌زاده

🚮 دکتر رضا سلیمان‌حشمت

🚮 دکتر مهدی بنائی جهرمی

📕 این نشست برای معرفی کتاب «ادراکات اعتباری علامه طباطبایی و فلسفه فرهنگ» برگزار شده است، کتاب «ادراکات اعتباری علامه طباطبایی و فلسفه فرهنگ» نوشته‌ی دکتر علی‌اصغر مصلح (استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبائی) است.

🔴

🔮 t.me/nutqiyyat

🔮 instagram.com/nutqiyyat

🔮 https://youtube.com/@nutqiyyat

فرزان‌آگاهی

28 Nov, 10:19


همه چیز با مرگ تمام می‌شود
همهٔ رنج‌ها، همهٔ اندوه‌ها..

اما خودآگاهی هرگز نمی‌میرد
انسان هیچ‌گاه از نفس آگاه خود رها نخواهد شد ...

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

28 Nov, 05:03


🔻 آکادمیِ فلسفه‌ی مارزوک تقدیم می‌کند...

🔹 درسگفتار :فلسفه وخود آئینی زنان

🔸 با حضور: زهرا قزلباش
    دکترای فلسفه غرب

🕒 زمان:چهارشنبه ۷ آذر ماه۱۴۰۳

ساعت ۲۲ بوقت تهران
کانالِ آکادمی

@marzockacademy
اینستاگرام
http://www.instagram.com/marzockacademy

فرزان‌آگاهی

26 Nov, 08:33


🔆 تجربهٔ کتابخوانی با کبری محمدی


#معرفی_کتاب
دوستان عزیزم این بار میخوام یک کتاب از ادبیات ژاپن رو بهتون معرفی کنم. کتاب #زن_در_ریگ_روان نوشتهٔ #کوبو_آبه رو با ترجمهٔ مهدی غبرایی عزیز مطالعه کردم.

این داستان کوتاه در 31 فصل اتفاق می‌افته و افسانهٔ سیزیف رو در ذهن مخاطب تداعی می‌کنه. سیزیف در اساطیر یونان مردی نفرین‌شده است که باید تا ابد هر روز، تخته‌سنگی رو به بالای کوه ببره و غلتیدن اون رو به نقطهٔ اول تماشا کنه.

باوجود اینکه داستان روند کند و گاهی خسته کننده ای داشت اما به نظرم ارزش خوندن داره.
این کتاب روایتی از رنج زیستن و تلاش‌های بسیار برای رسیدن به هدف یا معنای زندگی رو بیان می کنه.

این داستان سوررئال رو کوبو آبه ژاپنی در سال 1962 میلادی بر مبنای فلسفهٔ اگزیستانسیالیستی نوشته و در آن به پیچ و خم‌های مسیری که انسان طی می‌کنه تا معنایی به زندگی و روزمرگیش بده پرداخته.

زن در ریگ روان روایت عادت هاست، داستان کنار اومدن و پذیرفتن. توصیه می کنم زمان مطالعهٔ این رمان صبور باشید.

شن این ذرهٔ بی ارزش نماد کارهای تکراری روزمره است که هر چند کوچک و بی ارزش به نظر برسن اما انسان رو وابستهٔ خودشون می کنن و ما گرفتار این مکررات بی ارزشیم و تمام انرژی و توان مون در این مسیر می گذره.


شن در این داستان به عنوان نمادی از جبر حضور پررنگی داره و گریزی از هجوم شن نیست. شن در همه جا هست. در لباس ها و خوراکی ها، روی زمین و روی دیوارها. مردم مجبور هستن برای زنده موندن و بقا در مقابل این شن ریز مبارزه کنن.

درحالی که مرد در مقابل این روند ایستادگی می کنه اما آرام آرام در روح و روانش رخنه می کنه و اونم به شن آلوده میشه.

به مرور معنا و مفهوم آزادی و زندان در ذهنش تغییر می کنه و جور دیگه ای باهاش سازگار میشه.

در پایان داستان در حالی که برای بردن زن باردار نردبان رو بالا نمی کشن مرد هیچ تلاشی برای فرار نمی کنه و اینجاست که قدرت عادت و تکرار روزمرگی ها و آلوده شدن به زندگی فرسوده رو می فهمید.

باوجود اینکه زندگی در گودال پر از شن بسیار وحشتناک به نظر می رسه و احساس پوچی و بی ارزشی رو به مخاطب منتقل می کنه اما در کمال حیرت می بینید که زندگی همچنان ادامه داره و میل به زندگی هنوز هم از هر چیزی با ارزش تره و با اومدن یک کودک زندگی فرسوده دوباره جون می گیره.

البته اگر از دید دیگری کتاب زن در ریگ روان رو ببینیم در این کتاب کوبو آبه زن رو به عنوان نماد زیستن و حیات معرفی کرده و ریگ روان نماد گذر زمان و فراز و نشیب زندگیه.

به نظر می‌رسه نویسنده شن رو نمادی از جامعهٔ ژاپن دانسته. کشوری که از زمان جنگ جهانی دوم به بعد کار انگار مقصد و مقصود مردم شده و از سوی حاکمان هم به صورت یک فرهنگ به مردم القا شده.

کشوری که کار سخت تا پای جان رو به صورت فرهنگ به مردم تلقین کرده. زن اسیر در ریگ روان در طول شب آنچنان به سختی کار می‌کنه که بعد از اون مثل یه مجسمهٔ  شنی روی خاک می‌خوابه.

در جایی از داستان مرد به زن میگه: «هدف همهٔ هستی‌ات شده پاک کردن شن». بله همین طوره هدف و هستی بسیاری از آدم های روی زمین تکرار روزمرگی های بی ارزشه و فراری هم از این زندان وجود نداره. کار روز مره تمام نشدنی که برای برپایی خانه ای سست و ضعیف که امیدی بهش نیست.

زن در این داستان نامی نداره اما نماد همهٔ زنان جهانه و نهایتا این زنان هستن که امید و پایداری رو با خودشون حمل می کنن. زن در این داستان با همهٔ مشقت ها همچنان مشتاق زندگیه و دست از کار و مهرورزی نمی‌کشه.

#کبری_محمدی
#کوبو_آبه
#زن_در_ریگ_روان



https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

26 Nov, 05:53


🔻 آکادمیِ فلسفه‌ی مارزوک بمناسبت روز جهانی فلسفه تقدیم می‌کند...

🔹 درسگفتار: خرد جمعی واندیشه دمکراسی خواهی

🔸 با حضور: دکتر سارا قزلباش
                 دکترای فلسفه دین

🕒 زمان: دوشنبه ۵ آذرماه، ۱۴۰۳
ساعت ۲۲ بوقت تهران    

❣️ از همراهی شما سپاسگزاریم...

کانالِ آکادمی
@marzockacademy
اینستاگرام
http://www.instagram.com/marzockacademyز

فرزان‌آگاهی

25 Nov, 02:16


(گروه ارغنون برگزار می‌کند)

🟪 موضوع: نگاهی فازی به مولفه‌ی اگزیستانسیالیستی آزادی
       

🟪 سارا قزلباش

انسان‌ها همان هستند که بروز یافته‌اند و این در آنچه ماحصل آنهاست آشکارتر است

⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

23 Nov, 16:27


تدریس خصوصی فلسفه

در مقاطع و سطوح مختلف

برای دانشجویان و علاقه مندان فلسفه

همراه با مشاوره کنکور کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته فلسفه
طرح سؤالات کنکوری و امتحانی
پاسخ به سؤالات کنکوری و امتحانی
پرسش و پاسخ
راهنمایی در زمینه پایان نامه

برای اطلاع بیشتر به آیدی @saragh2022 مراجعه فرمایید.


⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

20 Nov, 13:10


🔻 آکادمیِ فلسفه‌ی مارزوک تقدیم می‌کند...

🔹 درسگفتار :فلسفه وخود آئینی زنان

🔸 با حضور: زهرا قزلباش
    دکترای فلسفه غرب

🕒 زمان:چهارشنبه ۷ آذر ماه۱۴۰۳

ساعت ۲۲ بوقت تهران

در گروه اکادمی مارزوک
https://t.me/+RgpoTxExbs0yOTA0

کانالِ خانم دکتر قزلباش
https://t.me/farzan_agahi
کانالِ آکادمی

@marzockacademy
اینستاگرام
http://www.instagram.com/marzockacademy

فرزان‌آگاهی

20 Nov, 13:10


🔻 آکادمیِ فلسفه‌ی مارزوک بمناسبت روز جهانی فلسفه تقدیم می‌کند...

🔹 درسگفتار: خرد جمعی واندیشه دمکراسی خواهی

🔸 با حضور: دکتر سارا قزلباش
                 دکترای فلسفه دین

🕒 زمان: دوشنبه ۵ آذرماه، ۱۴۰۳
ساعت ۲۲ بوقت تهران    

❣️ از همراهی شما سپاسگزاریم...

🔗  لینک حضور:

https://t.me/+RgpoTxExbs0yOTA0

کانال دکتر سارا قزلباش
https://t.me/metahistorical

کانالِ آکادمی
@marzockacademy
اینستاگرام
http://www.instagram.com/marzockacademyز

فرزان‌آگاهی

19 Nov, 02:24


(گروه ارغنون برگزار می‌کند)

🟪 موضوع: نگاهی فازی به مولفه‌ی اگزیستانسیالیستی آزادی
       

🟪 کارشناس مهمان:

دکتر سارا قزلباش

https://t.me/metahistorical

🟪 🗓 زمان: یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

🟪 🕙 ساعت: ۱۰ شب

https://t.me/+eE3C8t-1wRpiZGVk

فرزان‌آگاهی

18 Nov, 20:28


تدریس خصوصی فلسفه

در مقاطع و سطوح مختلف

برای دانشجویان و علاقه مندان فلسفه

همراه با مشاوره کنکور کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته فلسفه
طرح سؤالات کنکوری و امتحانی
پاسخ به سؤالات کنکوری و امتحانی
پرسش و پاسخ
راهنمایی در زمینه پایان نامه

برای اطلاع بیشتر به آیدی @saragh2022 مراجعه فرمایید.


⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

17 Nov, 18:22


با آزادی، کتاب، گل و ماه
کیست که نتواند خوشبخت باشد!


🌿#اسکار_وایلد

🍀از: یک تراژدی در فلورانس و سالومه، ترجمۀ محمدرضا مکوندی، نشر قطره، 1395ش.

🌱هفتهٔ کتاب مبارک.

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

17 Nov, 18:21


چرا باید کتاب خواند، چرا کتاب نمی‌خوانیم/ پراکنده روزیانِ پراکنده دل


https://www.asriran.com/fa/news/1014431/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%86%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%85-%D9%BE%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%90-%D9%BE%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D9%84

فرزان‌آگاهی

17 Nov, 17:59


دکتر اصغر_دادبه:
جز آستان ایران پناهی نداریم



باید جوانان بدانند جز آستان ایران پناهی نداریم، گفتۀ حافظ شیرازی که «عدو چو تیغ کِشد، من سپر بیندازم/ که تیغِ ما به جز از ناله‌ای و آهی نیست// مباش در پی آزار و هر چه خواهی کن/ که در شریعتِ ما غیر از این گناهی نیست» نشان از صلح‌طلبی مردم ایران دارد و این همان مکتب اخلاقی ماست. می‌کوشم به این پرسش پاسخ دهم که زبان و ادب فارسی چه هنری دارد و برای ما چه می‌کند؛ نخست آن‌که فرهنگ می‌سازد. این مهم را از نظر دور ندارید که تمدن جوانب عینی زیست ماست اما فرهنگ جوانب اخلاقی و رفتاری و نظری و خرد و اخلاق و آموزش است و ازهمین‌رو جهان امروز گرفتار تمدن بی‌فرهنگ است که اگر فرهنگ بود این همه انسان کشته نمی‌شد که به استناد سعدی شیرازی «علم آدمیت است و جوانمردی و ادب/ ور نی ددی به صورتِ انسان مصوَّری». پس نخستین اثر و تأثیر ادبیات فارسی، فرهنگ‌سازی است و حذف آنها از کتب درسی خیانت است که به قول فردوسی توسی «ز دانا بپرسید پس دادگر/ که فرهنگ بهتر بود یا گهر// چنین داد پاسخ بدو رهنمون/ که فرهنگ باشد ز گوهر فزون// که فرهنگ آرایش جان بود/ ز گوهر سخن گفتن آسان بود».

فرزان‌آگاهی

17 Nov, 10:32


🔸شبح هولناک فراماسونری در ایران
🔆دکتر همایون کاتوزیان



https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

16 Nov, 18:53


🍂 درسگفتار تراژدی در فلسفه

سارا قزلباش
دکتری فلسفه

🎭 حضور تراژیک انسان در جهان
تعالی‌جویی متاملانه در تراژدی
پیش‌روی جسورانه در شناخت
درک نامتناهی و مواجهه با فناپذیری

تراژدی؛ آن درد ناگفتنی، آن مویه بشریت، آن پیروزی شر و از پا درافتادن راستان و پاکان است ...

شوپنهاور


از کانال پارادوکس
پاییز ۱۴۰۳ 🍁🍂

⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

16 Nov, 02:29


🔆 تجربهٔ کتابخوانی با کبری محمدی


دوستان با معرفی کتاب دیگری در خدمت تون هستم. کتاب #پرندگان_خارزار که با نام مرغان شاخسار طرب و پرندهٔ خارزار هم مشهور است. این کتاب اثر کالین مک کالو نویسندهٔ استرالیاییه. من این کتاب رو با ترجمهٔ مهدی غبرایی مطالعه کردم و مثل همیشه عالی بود.

نام کتاب به افسانهٔ پرندهٔ  خارزار اشاره داره. پرنده‌ای که از روز تولدش به دنبال بهترین بوتهٔ خار می‌گرده و تا زمانی که بوتهٔ  خاری رو که در نظر داره پیدا نکنه هرگز آواز نمی‌خونه. وقتی اون رو پیدا کنه، زیباترین آواز دنیا رو می‌خونه و بعد می‌میره."

در ابتدا کتاب رو به دوستداران رمان‌های کلاسیک پیشنهاد می‌کنم چون یک کتاب کلاسیک بسیار زیباست.

الگوی کالین مک کالو برای نوشتن این کتاب خانوادهٔ ‌ خودش بوده. پرندهٔ خارزار داستان سه نسل از خانوادهٔ کلیری رو در بازه زمانی 1915 تا 1969 روایت می‌کنه.

نویسنده شرایط آب و هوایی و نوع زندگی در سرزمین استرالیا رو به خوبی توصیف کرده. گرما و شن‌های ریز و زمین ترک خورده همراه داستان پابه‌پای مخاطب جلو میرن و بخش جدایی‌ناپذیر روایت هستن.

نویسنده در فضاسازی و جزئیات مهارت خاصی به خرج داده بود. حاشیه نویسی های غیر ضروری و خسته کننده نداره.  شخصیت پردازی قوی و ماندگاری داره به صورتی که شخصیت کشیش رالف، مگی ، فرانک و دین تا مدت‌ها در ذهن مخاطب باقی می مونه.

با دنیای مگی پیش میری و از کودکی تا میانسالی باهاش زندگی می‌کنی. گاهی متن به کندی پیش میره و خسته کننده میشه.

ضعف‌هایی که در خانواده وجود داره گاهی سبب می شه که ذهن خواننده به چالش کشیده بشه.

همهٔ حرفهای‌ نگفته‌ای که توی دلمون نگه می‌داریم یه روزی از درون ویرانمون می‌کنن و اون زمان برای ترمیم خیلی دیره.

می‌تونیم با گذاشتن یه نقاب خندان روی صورتمون سال‌ها بین مردم زندگی کنیم اما روابط خونی ما زمانی ارزشمند هستن که بتونیم خانواده رو در شادی و غم و تنهایی و بیماریمون سهیم کنیم.

سرد بودن خانوادهٔ کلیری نسبت به همدیگه در حالی که عمیقا همدیگر رو دوست داشتن من رو به عنوان مخاطب دلزده می‌کرد.

به نظرم بهترین پیامی که مک کالو در این کتاب به زنان میده اینه که مثل زنان خانوادهٔ کلیری زندگی نکنید. باید تا جایی که توان داریم به فرزندان و خانواده و دخترانمون محبت کنیم و اون‌ها رو در حالی که از عاطفه و عشق ما لبریز هستن تنها بزاریم. همچنین از ازدواج و حفظ خانواده و ادامهٔ نسل حرف می‌زنه.

نویسنده در پایان داستان از زندگی مگی دور میشه و به زندگی دخترش می پردازه درحالی که خواننده هنوز خواهان بررسی زندگی مگیه.

کتاب پرندهٔ خارزار رو میشه با فروش جهانی بیش از ۳۰ میلیون نسخه، مشهورترین کتاب در ادبیات استرالیا در نظر گرفت. براساس این رمان یک سریال چند قسمتی هم ساخته شده.

#کبری_محمدی
#پرندگان_خارزار
#کالین_مک_کالو



https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

14 Nov, 16:02


انجمن علمی-دانشجویی پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران برگزار می کند:

🔸دوره متن خوانی کتاب تیمائوس افلاطون

🔹مجری دوره: رضا کیانی موحد (دانشجوی دکترا تاریخ علم)

🔸زمان: یکشنبه ها و پنجشنبه ها از ساعت ۲۰ - ۲۱

🔻طول دوره: ۱۰ جلسه

🔹آغاز دوره: یکشنبه چهارم آذر

🔸هزینه دوره: ۱۰۰ هزار تومان

برای اطلاع بیشتر با آی دی تلگرام زیر یا انجمن تاریخ علم تماس بگیرید:

Reza_kiani

شماره کارت جهت واریز هزینه دوره:

۶۱۰۴۳۳۸۶۰۶۵۷۰۲۹۵ به نام رضا کیانی موحد (بانک ملت)

فرزان‌آگاهی

14 Nov, 10:10


🍀محمدحسین #طباطبایی (1360-1281ش)؛ فیلسوف و متألّه بزرگ ایرانی حکمت متعالیه.

همی گویم و گفته‌ام بارها
بود کیش من مهر دلدارها

پرسش به مستی‌ست در کیش مهر
برونند زین جرگه هشیارها ...

کشیدند در کوی دلدادگان
میان دل و کام دیوارها

چه فرهادها مرده در کوه‌ها
چه حلاج‌ها رفته بر دارها ...



🔶فیلسوف متأله ما که او را کمتر شناختیم و فلسفهٔ او نیز همچون دیگر فلاسفهٔ ما عقیم ماند!


🌿به مناسبت سال‌مرگ علامه #طباطبایی در آبان ماه فرهیختگی و فرزانگی

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

13 Nov, 20:12


فلسفۀ ژان پل سارتر به بیان ساده؛ چرا انسان «محکوم به آزادی» است؟
https://faradeed.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AA%D8%A3%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-55/213410-%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81-%DA%98%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D9%84-%D8%B3%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%A7%D8%AF%D9%87-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

فرزان‌آگاهی

13 Nov, 16:50


کلینیک ترک بی‌حجابی!


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

13 Nov, 16:18


معنا یابی، منظر ذهن بشری است.
خدا بدنبال معنا نیست.
این ذهن است که معنا می آفریند.
گل برای بو دادن بدنبال معنا نیست،
ذاتش بو دادن است.
حال می خواهد معنا باشد یا نباشد.
کسانی که بدنبال معنای زندگی اند،
افسرده و ملول می شوند،
زیرا معنایی نیست که بیابند،
زندگی، زندگی است.
وقتی معنایی نباشد، بی معنایی هم وجود نخواهد داشت.
بی معنایی تنها زمانی وجود دارد که قبل از آن جیزهایی را معنا کرده باشند.
وقتی چیزی را معنا نکنیم، بی معنایی نیز رفته است.
فهمِ نبودِ "معنا و بی معنایی"
توامان یعنی رهایی ذهن.
یعنی زنده شدن در حال.
یعنی فرزانگی.
یعنی جاری شدن در خودانگیختی فطری.
پس رها از معنا و بی معنایی باشیم.

استاد کامبیز خدارحمی

⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

12 Nov, 19:00


🟥دومین همایش بین‌المللی کانت و جهان معاصر به مناسبت سی‌صدمین سال تولد کانت

زمان برگزاری:

29-26 آبان‌ماه 1403 ساعت 17:30- 9:00

🏛شیوه‌ی برگزاری:

حضوری و مجازی

📍مکان برگزاری:

تهران، خیایان نوفل‌لوشاتو، کوچه شهید آراکلیان، شماره 4 ، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

🖥لینک شرکت به صورت مجازی:

https://www.skyroom.online/ch/irip/kant

📎لینک سایت همایش:

https://kcw.irip.ac.ir/

🆔https://t.me/hekmatfalsafe

فرزان‌آگاهی

12 Nov, 05:44


ای که به لطف و دلبری از دو جهان زیاده‌ای
ای که چو آفتاب و مه دست کرم گشاده‌ای

صبح که آفتاب خود سر نزده‌ست از زمین
جام جهان نمای را بر کف جان نهاده‌ای ...



#مولانا

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

11 Nov, 12:02


درسگفتار تراژدی در فلسفه

جلسه ۲: تراژدی در یونان

سارا قزلباش

«به اندیشه درآوردن دیگری در ماجرای پنهان نمایش...»

⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

10 Nov, 10:06


عنوان اصلی یادداشت: محافظان معنوی عالم، بود.

فرزان‌آگاهی

10 Nov, 10:06


نگاهي فلسفي و الهياتي به بحران مصايب در جهان

انسان در جهان؛ تنها يا رها؟

✍️
زهرا قزلباش
آيا انسان در جهان ماده تنها گذاشته شده است؟ پاسخ اين سوال منوط به پرسش ديگري است كه مي‌گويد آيا انسان مخلوق است يا تصادفا خلق شده است؟ يا اساسا انسان از چه چيزي به وجود آمده است؟ در پاسخ مي‌توان گفت يا انسان از چيزي و توسط كسي به وجود آمده يا از هيچ يا تصادفا زاده شده است. در اين نوشته مختصر و منحصرا با پاسخ اول سروكار خواهيم داشت. يعني انسان از چيزي و توسط كسي به وجود آمده و ايجاد او تصادفي و كور نبوده است. واضح است كه سرنوشت اين نوشته با انتخاب هر كدام از دو پاسخ ديگر كاملا متفاوت مي‌بود، و اگر بپذيريم كه انسان مخلوق كسي است پس لاجرم لوازم و اقتضائات اين پاسخ را نيز بايد درنظر آورد.
 
داستان خلقت در اساطير ايراني
در اساطير ملت‌هاي مختلف داستان آفرينش انسان به انحاي مختلف نقل شده است. مثلا در بندهش ايراني و در تبارنامه خدايان هسيود (846-777 قبل از ميلاد) شاعر يوناني ورود رنج و سختي به جهان با خلقت انسان ارتباط دارد. در اساطير ايراني اولين انسان كه كيومرث نام داشت و مذكر بود به همراه گاو يكتاآفريده در روز ششم خلقت اهورامزدا ايجاد شدند و در آن زمان هيچ رنج و كاستي و ناراستي و بيماري در جهان نبود، اما با خيزش اهريمن و ديوان همراه او، رنج و سختي و بدبختي و بيماري و هر نوع كاستي وارد حيات مادي شد و كيومرث در اثر نبرد با اهريمن بيمار شد و درگذشت و تخم او همچون بذري در زمين ريخت تا بعد از سال‌ها اولين جفت از زن و مرد‌زاده شدند و در تركيبي از خير و شرّ به زندگي پرداختند… .
متن‌کامل در👇


http://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/224929/

فرزان‌آگاهی

06 Nov, 20:00


🔻 آکادمیِ فلسفه‌ی مارزوک تقدیم می‌کند...

🔹 درسگفتار : رئالیسم وایدئالیسم
                "نشست ششم"   
رئالیسم انتقادی

🔸 با حضور: زهرا قزلباش
    دکترای فلسفه غرب

🕒 زمان:چهارشنبه ۱۶آبان  ماه۱۴۰۳

ساعت ۲۲ بوقت تهران

کانالِ آکادمی

@marzockacademy
اینستاگرام
http://www.instagram.com/marzockacademy

فرزان‌آگاهی

05 Nov, 19:47


تدریس خصوصی فلسفه

در مقاطع و سطوح مختلف

برای دانشجویان و علاقه مندان فلسفه

همراه با مشاوره کنکور کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته فلسفه
طرح سؤالات کنکوری و امتحانی
پاسخ به سؤالات کنکوری و امتحانی
پرسش و پاسخ
راهنمایی در زمینه پایان نامه

برای اطلاع بیشتر به آیدی @saragh2022 مراجعه فرمایید.


⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

05 Nov, 15:27


درسگفتار تراژدی در فلسفه

جلسه ۱: تراژدی در یونان

سارا قزلباش

«آنها رقیب را تراژدی می‌نامیدند...»

⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

04 Nov, 09:03


مارکی دو کندورسه (۱۷۹۴-۱۷۴۳م) فیلسوف و متفکر فرانسوی در عصر روشنگری و از پیشگامان مبارزه با برده‌داری، دفاع از حقوق سیاهپوستان، حقوق اقلیت‌های دینی، حقوق زنان (حق فعالیت سیاسی، حق آموزش، حق اشتغال، و دفاع از خودمختاری زنان در امر زناشویی و فرزندآوری)


وی از پیشگامان فمینیسم محسوب می‌شود.


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

03 Nov, 21:02


https://t.me/eskannews_com/153283

فرزان‌آگاهی

03 Nov, 20:57


🔻فاجعه بی‌تفاوتی مردم ایران

دکتر پیمان عطار در صفحه اینستاگرامش نوشت:

دیروز ۷۰انسان بی‌گناه به واسطه حماقت یا خیالات مسئولان کشته شدند. هیچ مقام نظارتی، امنیتی صدایش در نمی‌آید.

وزیر بهداشت و معاون غذا و داروی این وزارتخانه به کارشان ادامه می‌دهند.

نهادهای فرهنگی اعلام سوگواری و عزاداری نمی‌کنند. انگارنه‌انگار که ۷۰ نفر کشته شدند و چندین خانوار متلاشی شدند.

به راستی چرا ما تا این قدر بی‌تفاوت به سرنوشت هم‌میهنان‌مان شده‌ایم./ پیمان حاج‌محمود عطار

@eskannews_com
instagram.com/eskannews

فرزان‌آگاهی

01 Nov, 22:31


گفتم که نوش لعلت ما را به آرزو کشت
گفتا تو بندگی کن کاو بنده‌پرور آید

گفتم دل رحیمت کِی عزم صلح دارد
گفتا مگوی با کس تا وقت آن درآید

گفتم زمان عشرت دیدی که چون سر آمد
گفتا خموش حافظ کـاین غصّه هم سر آید

#حافظ

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

01 Nov, 21:41


🔶 اسامی برخی متفکران انسان‌گرای اسلامی در قرن چهارم هجری (دهم میلادی):


ابوسلیمان سجستانی (وفات: پس از سال 377 هجری قمری)

ابوالحسن عامری (وفات: 381 هجری قمری)

ابوحیان توحیدی (414-310 هجری قمری)

ابوعلی مسکویه (421- 321/326 هجری قمری)

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

01 Nov, 21:24


🔶 محمد ارکون اندیشمند و اسلام‌شناس الجزایری ـ فرانسوی (2010-1928م)

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

01 Nov, 21:04


🔶ویژگی‌های انسان‌گرایی اسلامی در قرن چهارم هجری (دهم میلادی) بر اساس نظر محمد ارکون

1. جست‌وجوی روش‌مند حقیقتِ خدا، انسان و جهان در عین اضطراب و ناآرامی
2. گشودگی در برابر علوم بیگانه (علوم اوائل و علوم انسانی)

3. اولویت دادن به دغدغه‌های اخلاقی، اجتماعی و سیاسی به‌جای عقیدتی
4. رشد کنجکاوی علمی و حس نقّادی (اهمیت علم و نقد)

5. پیدایش ارزش‌های زیبایی‌شناسانه همچون هنر، معماری، دکوراسیون، تزئینات، نقاشی، موسیقی ..
6. تاکید بر اهمیت دو بعد عمودی (الهی) و افقی (زمینی) با تأکید بر خویشتن فردی

7. عقلانی شدن پدیده‌های دینی و شبه دینی از طریق تأویل علمی یا علّی
8. توجه به مناسبات بشری (تجارت، هم‌اندیشی، جهان‌وطنی)

9. کاستن تناقض میان ایمان و عقل
10. احترام به "دیگری" و عقاید و باورهای مخالف

11. توجه به سعادت، زیبایی و خوبی
12. استخراج قواعدی برای آموزش رفتار نیکو در جامعه از سوی طبقات اشراف و مردم عادی


☘️برداشتی از کتاب انسان‌گرایی در تفکّر اسلامی اثر محمد ارکون، ترجمۀ احسان موسوی خلخالی (تهران: طرح نقد، 1395ش).


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

29 Oct, 06:01


هفتم آبان را روز کورش نامیدند. زیرا در این روز طبق الواح بابلی کورش بدون جنگ وارد شهر بابل بزرگترین و شکوفاترین شهر جهان باستان شد. به این مناسبت بد ندانستم مطلبی از زبان ابن سینا درباره کورش بگویم.


در کتاب خطابه ارسطو برای آوردن یک نمونه مثال از ابهام و دو پهلویی سخن این مثال را می‌آورد که: «کاهنان دلفی به کروزوس [پادشاه لیدی] گفتند: اگر کروزوس از رودخانه عبور کند پادشاهیِ بزرگی را نابود خواهد کرد»


و کروزوس گمان کرد منظور غیب‌گویان معبد از «پادشاهیِ بزرگ» دولتِ کورش است، لذا از رودخانه عبور کرد و از کورش شکست خورد. و هنگامی که نزد کاهنان گلایه برد، به او گفتند: ما نگفتیم پادشاهیِ کورش بلکه گفتیم «پادشاهیِ بزرگی» و مقصود ما پادشاهی لیدی بوده است. اما کروزوس خودش حرف کاهنان را تاویلِ من عندی کرده. لذا این ابهام در کلام یا "دوپهلوییِ لوگوس" باعث تغییر روند تاریخ و نابودی یک پادشاهی شده است.


نکته این است که ارسطو هنگام ذکر این رویداد هیچ نامی از کورش نمی‌برد. بلکه فقط نام کروزوس را آورده است. اما ابن سینا هنگام نقل همین مسئله در خطابه شفا، اولا نام کروزوس را حذف می‌کند و به جای آن می‌گوید «فلان پادشاه یونانی» ثانیا نام کورش را به عنوان تنها نام خاص در کتاب خطابه شفا که سیاسی‌ترین کتاب ابن سینا در شفا است، در همین موضع می‌آورد (ابن سینا و البته ارسطو و افلاطون نیز، در آوردن اسامی خاص بسیار حساسیت به خرج میدهند. در کل الهیات شفا فقط چهار اسم خاص آورده شده: جاحظ، محمد، علی، عمر. البته از میان امت اسلام و ایران، وگرنه در ذکر نام فلاسفه یونانی این حساسیت را ندارد. اما مثلاً بارها نظرات کندی و رازی و دیگران را نقل و نقد می‌کند بدون اینکه نام خاص ایشان را ذکر کند) و در کتاب خطابه تنها نام خاص همین عبارت است:

«فقال: فلان الملك اليونانى، إذا عبر النهر تأدى الأمر به إلى بطلان ملك عظيم. فلما عبره، تلقاه كورش الملك و هزمه و أفسد ملكه.»


این استراتژی جالب و شگفت ابن سینا در کتاب خطابه شفا، اولا نشان از این دارد که ابن سینا به کتاب تواریخ هرودوت دسترسی داشته، زیرا این حکایت تنها در آن کتاب ذکر شده و اینکه ابن سینا می‌دانسته دشمن کروزوس در این جنگ کورش ایرانی بوده است یکی از چندین دلیلی است که اثبات می‌کند ابن سینا تواریخ هرودوت را می‌شناخته. دوما حذف نام کروزوس و آوردن نام کورش به مثابه تنها نام خاص در کل خطابه شفا آن هم در داستانی که در آن یونان مغلوبِ ایران شده است، موضع هرمنوتیکی شگفتی است که بوعلی اتخاذ کرده است؛ درباره اهمیت این موضع می‌توان مفصلاً بحثِ منطقی و سیاسی و تاریخی و هرمنوتیک و رتوریک کرد. اما آنچه بیش از همه چشمگیر است این است که ابن سینا در بازنویسی و بازتقریر منطق و فلسفه ارسطویی و یونانی به زبان و بیان ملتِ خود، آگاه است که در حال نوعی "جنگ ملی" و "پیکار تمدنی" است. پیکار با یونان آن هم نه از موضع اسلام و شریعت اسلامی بلکه از موضع ایران و ایرانشهر. موضعی که از ابن سینا سخت بعید به نظر می‌رسد.




#کورش_الملک
#هفتم_آبان
.

فرزان‌آگاهی

28 Oct, 19:16


🔻 آکادمیِ فلسفه‌ی مارزوک تقدیم می‌کند...

🔹 درسگفتار: علوم شناختی دین
    "نشست ششم"

🔸 با حضور: دکتر سارا قزلباش
                 دکترای فلسفه دین

🕒 زمان: دوشنبه ۷ آبان ماه، ۱۴۰۳
ساعت ۲۲ بوقت تهران    

کانالِ آکادمی
@marzockacademy
اینستاگرام
http://www.instagram.com/marzockacademyز

فرزان‌آگاهی

25 Oct, 22:11


بر برگ گل به خون شقایق نوشته‌اند

کان کس که پخته شد می چون ارغوان گرفت ...



#حافظ

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

25 Oct, 22:09


🔆شعر زیبای حافظ

🔅با صدای سارا قزلباش



https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

23 Oct, 20:48


🔻 آکادمیِ فلسفه‌ی مارزوک تقدیم می‌کند...

🔹 درسگفتار : رئالیسم کثیف وچالش های ایدئالیسم
                "نشست پنجم"   

🔸 با حضور: زهرا قزلباش
    دکترای فلسفه غرب

🕒 زمان:چهارشنبه ۲ آبان  ماه۱۴۰۳

ساعت ۲۲ بوقت تهران

در گروه اکادمی مارزوک
https://t.me/+RgpoTxExbs0yOTA0


کانالِ آکادمی

@marzockacademy
اینستاگرام
http://www.instagram.com/marzockacademy

فرزان‌آگاهی

21 Oct, 07:49


https://www.karzar.net/164438

فرزان‌آگاهی

21 Oct, 06:29


🎯 چطور آمریکا اقتصاد بین‌الملل را به سلاح تبدیل کرد؟
— آمریکا بعد از یازده سپتامبر خط قرمزی را شکست که دنیا را به جای متفاوتی تبدیل کرد


📍در قرن اخیر، هیچ کشوری به اندازۀ آمریکا جنگ برپا نکرده است، طوری که آمریکا را «کشوری همواره در حال جنگ» توصیف می‌کنند. بااین‌حال بعد از حمله به برج‌های تجارت جهانی و آغاز آنچه «جنگ علیه ترور» خوانده می‌شود، ماهیت این جنگ‌ها تفاوتی اساسی پیدا کرد. آمریکا که در گلوگاه تقریباً تمام مبادلات مالی و اطلاعاتی بزرگ جهان بود، شروع به کنترل و پایش گستردۀ این داده‌ها با اهداف امنیتی و نظامی کرد. حاصل اختراع سلاح کشتار جمعی جدیدی بود که بعدها علیه کشورهای مختلفی به کار بسته شد: «تحریم».


🔖  ۳۰۴۴ کلمه
زمان مطالعه: ۱۷ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/h53899

📌 آنچه خواندید، به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت ترجمان ترجمه شده و به‌رایگان در اختیار شما قرار گرفته است. شما می‌توانید با خرید اشتراک فصلنامه ترجمان علوم انسانی از انتشار این مطالب و فعالیت‌های ترجمان حمایت کنید:
https://tarjomaan.shop/product/sub4014/

@tarjomaanweb

فرزان‌آگاهی

20 Oct, 19:20


🍂 درسگفتار تراژدی در فلسفه

سارا قزلباش
دکتری فلسفه

🎭 حضور تراژیک انسان در جهان
تعالی‌جویی متاملانه در تراژدی
پیش‌روی جسورانه در شناخت
درک نامتناهی و مواجهه با فناپذیری

تراژدی؛ آن درد ناگفتنی، آن مویه بشریت، آن پیروزی شر و از پا درافتادن راستان و پاکان است ...

شوپنهاور


از کانال پارادوکس
پاییز ۱۴۰۳ 🍁🍂

⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈

فرزان‌آگاهی

20 Oct, 14:37


🌱 توضیحات بیشتر در کانال دکتر کرامت ورزدار؛ #در_جستجوی_یقین

از سخنرانی گیدئون لوی روزنامه‌نگار هاآرتص

https://t.me/keramatlogic/1273

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

17 Oct, 20:22


مرا چو مست بمیرم به هیچ آب مشوی
مگر به جرعۀ دُردی‌کشان باده‌پرست

برند دوش به دوشش به خوابگاه ابد
کسی که کرد صبوحی به بزمگاه الست

به جام باده چراغ دلم منوّر کن
که شمع شادی ام از تندباد غم بنشست ...



#خواجوی_کرمانی

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

16 Oct, 13:03


وقتی که انسان گریه می‌کند چیزی در درون او اتفاق افتاده است. ما از طریق گریه کردن با حسی مبارزه می‌کنیم که ذهن و قلب مان آن را نمی‌پذیرد و با آن کنار نمی‌آید.

سازش کردن و پذیرش شرایط غیرقابل تغییر می‌تواند از شدت درد و رنج آدمی کم کند. این امر نه تنها به آرامش انسان کمک می‌کند بلکه می‌تواند دروازه‌های موفقیت را به روی انسان بگشاید.

#کبری_محمدی
۲۵ مهر ۱۴۰۳

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

14 Oct, 19:02


🔻 آکادمیِ فلسفه‌ی مارزوک تقدیم می‌کند...

🔹 درسگفتار: علوم شناختی دین
    "نشست  پنجم"

🔸 با حضور: دکتر سارا قزلباش
                 دکترای فلسفه دین

🕒 زمان: دوشنبه ۲۳ مهرماه، ۱۴۰۳
ساعت ۲۲ بوقت تهران    

کانالِ آکادمی
@marzockacademy
اینستاگرام
http://www.instagram.com/marzockacademyز

فرزان‌آگاهی

12 Oct, 19:16


▫️ با نهایت تاسف و تاثر خبر درگذشت دکتر سعیده کوکب استاد فلسفهٔ دانشگاه تهران را دریافت کردیم.

عمیقأ بابت این اتفاق متاثریم. به همکاران و شاگردان و خانوادهٔ محترم ایشان تسلیت عرض می‌کنیم.

مراسم خاکسپاری ایشان روز یکشنبه ۲۲ مهر ساعت ۱۰ صبح برگزار خواهد شد.

🔮 T.me/nutqiyyat

فرزان‌آگاهی

10 Oct, 20:40


🔻 آکادمیِ فلسفه‌ی مارزوک تقدیم می‌کند...

🔹 درسگفتار : رئالیسم وایدئالیسم
                "نشست چهارم"   

🔸 با حضور: زهرا قزلباش
    دکترای فلسفه غرب

🕒 زمان:چهارشنبه ۱۸ مهر ماه۱۴۰۳،

ساعت ۲۲ بوقت تهران
کانالِ آکادمی

@marzockacademy
اینستاگرام
http://www.instagram.com/marzockacademy

فرزان‌آگاهی

10 Oct, 18:17


🌱نمایش «درکه» به کارگردانیِ بیتا پورحسینی از 17 تا 30 مهر ماه در «خانۀ رویداد جریان» روی صحنه می‌رود.

🔆متن این نمایش را علی‌اکبر محمدخانی نوشته و پگاه نوربخش در آن ایفای نقش می‌کند.

🔆داستان این نمایش دربارۀ زنی است تصمیم دارد به زندگی خود پایان دهد، اما در رسیدن به هدف خود به مانعی برخورد می‌کند؛ سه مرد! به بهانه همراهی، سعی دارند او را به زندگی برگردانند.

مسعود طاهری موسیقی و طراح صدا، مهسا پورحسینی به عنوان عکاس، حسین ترکمن طراح دکور ، میثم غضنفری رسانه و تبلیغات و افسانه شکوفه روان مدیر صحنه از دیگر عوامل این نمایش هستند.

🔅سایت تیوال عهده دار فروش بلیط درکه است
.

🔶نشانی خانۀ رویداد جریان: میدان ولیعصر، بلوار کشاورز، بعد از خیابان فلسطین، خیابان کبکانیان، نبش کوچه مرتضی زاده، پلاک ۱۰ و ۱۲

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

10 Oct, 17:01


فرارو | فلسفۀ آرتور شوپنهاور؛ چرا «خوشبختی» تنها یک «فریب» است؟
https://fararu.com/fa/news/774526/%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%DB%80-%D8%A2%D8%B1%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D8%B4%D9%88%D9%BE%D9%86%D9%87%D8%A7%D9%88%D8%B1-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%AE%D9%88%D8%B4%D8%A8%D8%AE%D8%AA%DB%8C-%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7-%DB%8C%DA%A9-%D9%81%D8%B1%DB%8C%D8%A8-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

فرزان‌آگاهی

10 Oct, 07:50


Ⓜ️ سیر تکامل یادگیری در روانشناسی



📌 رفتارگرایی (Behaviorism):

رفتارگرایی در اوایل قرن 20، به خصوص با کارهای جان واتسون و اسکینر به اوج خود رسید. این نظریه‌پردازان بر این باور بودند که یادگیری بر اساس شرطی‌سازی است؛ یعنی پیوند بین محرک و پاسخ. یادگیری از طریق دو نوع شرطی‌سازی توضیح داده می‌شد:


شرطی‌سازی کلاسیک: کشف شده توسط ایوان پاولف، در این نوع شرطی‌سازی یادگیری با پیوند بین محرک‌های بی‌طرف و پاسخ‌های طبیعی صورت می‌گیرد (مثل زنگ و بزاق در سگ‌ها).

شرطی‌سازی کنش‌گر (عامل): توسط اسکینر توسعه داده شد، که بر یادگیری بر اساس پاداش و تنبیه تمرکز دارد.


📌 رویکرد شناختی (Cognitivism):

در دهه‌های 1950 و 1960، روانشناسی شناختی به عنوان واکنشی به محدودیت‌های رفتارگرایی شکل گرفت. ژان پیاژه یکی از پیشگامان این رویکرد بود که به مطالعه رشد شناختی کودکان پرداخت. این نظریه‌پردازان معتقد بودند که یادگیری نه فقط یک تغییر در رفتار بلکه یک تغییر در فرآیندهای ذهنیاست. در این دیدگاه، حافظه، ادراک، حل مسئله، و پردازش اطلاعات به عنوان اجزای کلیدی یادگیری مطرح شدند.


📌 رویکرد سازنده‌گرایی (Constructivism):

این رویکرد بر اساس کارهای پیاژه و ویگوتسکی شکل گرفت. سازنده‌گرایی معتقد است که یادگیری به واسطه تعامل فعال فرد با محیط و تجربه‌هایش صورت می‌گیرد و فرد به طور مداوم در حال ساختن دانش است. یادگیری فرایندی فعال و مشارکتی است که در آن دانش‌آموزان از طریق پرسش، کشف و تفکر انتقادی یاد می‌گیرند.


📌 نظریه یادگیری اجتماعی (Social Learning Theory):

این نظریه توسط آلبرت بندورا توسعه یافت. بندورا معتقد بود که یادگیری می‌تواند از طریق مشاهده و مدل‌سازی اجتماعی نیز اتفاق بیافتد. به این معنا که افراد نه تنها از طریق تجربه شخصی خود، بلکه از طریق مشاهده رفتار دیگران نیز می‌توانند یاد بگیرند. بندورا به مفهومی به نام یادگیری مشاهده‌ای (Observational Learning) تأکید داشت.

📌 یادگیری عصبی‌شناختی (Neurocognitive Learning):

با پیشرفت‌های علم عصب‌شناسی، مطالعه یادگیری به سطح زیستی و عصبی نیز گسترش یافت. محققان با بررسی مغز و فعالیت‌های عصبی دریافتند که یادگیری با تغییرات در ساختار و کارکرد مغز همراه است. این مرحله از تکامل یادگیری بر مبنای فعالیت‌های نورون‌ها و شبکه‌های عصبی در مغز است که اساس بیولوژیک فرآیندهای شناختی را روشن می‌کند.


📌یادگیری ماشینی و نظریه‌های معاصر:

با پیشرفت فناوری و علوم کامپیوتر، نظریه‌های جدیدی مانند یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی نیز مطرح شدند. این نظریه‌ها علاوه بر انسان، به بررسی چگونگی یادگیری ماشین‌ها و سیستم‌های هوشمند می‌پردازند. این حوزه‌ها با استفاده از الگوریتم‌های پیچیده و داده‌های گسترده، تلاش می‌کنند فرآیندهای یادگیری را مدل‌سازی و بازتولید کنند.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

فرزان‌آگاهی

02 Oct, 08:55


حضور آنتی تز (ضد) در یک امر یا پدیده حاکی از آن است که بیش از یک امر مطلق وجود ندارد و آن امری است که جامع اضداد و اصطلاحاً آپایرون است. بقیهٔ امور غیرمطلق و امکانی هستند.

این مطلب با انگاره‌های ایران باستان نیز مطابقت دارد در آنجا که دستکاری اهریمن در خلقت شش هزار سالهٔ مزدا سبب شد خیر و شر، نیکی و بدی، کمال و نقص، راستی و کژی، سلامت و بیماری و مانند آن در هم آمیخته گردد.

درنتیجه بهترین گزارهٔ ممکن در این باب را آناکساگوراس مطرح کرد که گفت: از هر چیزی در هر چیزی هست.

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

02 Oct, 08:49


🔰جستار در فلسفهٔ اسلامی
♦️زهرا قزلباش

🔷 جلسهٔ پنجم: تاکید فارابی بر منطق

🔶 محورهای بحث:

توجه به تفکیک منطق از دستور زبان عربی

تبیین رابطه منطق و فلسفه و زبان

تقسیم بندی موضوعی منطق ارسطو



🔽لینک فایل صوتی جلسات اول و دوم و سوم و چهارم:


https://t.me/metahistorical/1773?single
⚜️ t.me/Metahistorical 𓁈
https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

30 Sep, 12:17


غم زمانه که هیچش کران نمی‌بینم
دواش جز می چون ارغوان نمی‌بینم ...


ز آفتاب قدح ارتفاع عیش بگیر
چرا که طالع وقت آن چنان نمی‌بینم ...


بدین دو دیدۀ حیران من هزار افسوس
که با دو آینه رویش عیان نمی‌بینم

در این خمار کسم جرعه‌ای نمی‌بخشد
ببین که اهل دلی در میان نمی‌بینم

نشان موی میانش که دل در او بستم
ز من مپرس که خود در میان نمی‌بینم ...



#حافظ

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

29 Sep, 09:59


آیا سیاست عرصۀ حقیقت است یا واقعیت؟

روزهای اخیر در خاورمیانه سیاه‌ترین ایام برای انسانیت و شرف است؛ یک دولت غاصب صهیونیستی که پشت آرمان‌های جامعۀ یهود پنهان شده و پلیدترین و غیرانسانی‌ترین شیوه را برای حذف مخالفان خود درپیش گرفته است ازتمام امکانات متنوع تکنولوژیکی و ابزاری اعم از حمایت از سوی قدرت‌های بزرگ تا هوش مصنوعی را درکار گرفته و با عبور از تمام خط قرمزهای انسانی و اخلاقی و دینی و عرفی و قوانین بین‌المللی همچون تاتار و نرون خون می‌ریزد و آدم می‌کشد و علی‌الظاهر هیچ نیرویی جلودارش نیست!

در سوی دیگر گروه‌های مقاومت قرار دارند که با وضعیتی مبهم و هویتی پنهانی در حال مبارزه با رژیم صهیونیستی هستند و هزینه‌های مالی و جانی زیادی را متحمل شده‌اند و در جنگی نابرابر هزاران انسان بی‌گناه در محورهای مقاومت جان خود را از دست داده‌اند. بدتر اینکه عناصر نفوذ یکی پس از دیگری جولانگاه آنها را برای دشمن صهیونیست فاش می‌نماید!

در چنین شرایط اسف‌باری تکلیف چیست؟ آیا مقاومت به اهداف واقعی خود در این جنگ خونبار و سخت رسیده است؟ درحالیکه در جهان اسلام همچنان مسئلۀ وحدت در مقابل اشغالگران در هاله‌ای از ابهام است و کشورهای مسلمان درگیر انواع مشکلات اعم از توسعه‌نیافتگی یا توسعه‌یافتگی ضعیف، تحریم، تورم، بیکاری، ازخودبیگانگی و هویات چندپاره هستند، و گاهی طمع توسعه یا سود بیشتر آنها را به سمت غرب سوق داده است! انتخاب کدام یک معقول است؟ حقیقت یا واقعیت؟

دراین شرایط بحرانی که پس از شهادت سید حسن نصرالله پیش آمده مقاومت باید بر چه چیزی تکیه کند؟ درحالیکه رژیم صهیونیستی فقط برای ترور یک نفر از هشتاد تن بمب فوق خطرناک استفاده کرده و یک تنه امنیت کل جهان را به خطر انداخته، نیروهای مقاومت در ادامه چگونه خواهند توانست قدرت بازدارندگی ایجاد کنند؟


آیا لازم نیست جهان اسلام و محور مقاومت دست‌کم برای بقاء و اهداف خود در همۀ عملکردها و تفکرات خود بازنگری نماید و برای یک بار هم که شده به جای تحمل این همه هزینه‌های سنگین و گزاف به صورت مصلحتی هم که شده در خود شک کند و فرمول "شک می‌کنم پس هستم" را در حق خود اجرا نماید و معادلات پیشین را دیکانستراکت کند تا شاید در این شب تاریک راهی به سوی صبح بیابد؟!


خاورمیانه غرق در خون و وحشت است و قدرت‌های بزرگ از هیچ جنایتی علیه مردمان آن فروگذار نیستند و خاورمیانه قربانگاه شده است و تشویش در حکومت‌های داخلی و فشار از سمت حکومت‌های خارجی آن را به تاریکخانۀ فراموشی تاریخ سوق می‌دهد و معلوم نیست سرنوشت آن چه خواهد شد!

زهرا قزلباش

https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

29 Sep, 09:47


در ستایش رنگی دیدن جهان

محمد فاضلی

می‌خواهم چیزی بنویسم که بسیاری را می‌آزارد و خوشایند بسیاری نیست، و این بسیاری، از همه جناح‌ها و تفکرات سیاسی هستند، در داخل و خارج، از راست و چپ، ارزشی و سکولار؛ اما خب باید نوشت.

سال‌هاست دنبال آدم‌ها و نگاه‌هایی می‌گردم که قادر باشند موضوعات مهم و متفاوتی را تحلیل کنند بدون آن‌که در یکدیگر مخلوط کنند، و گاه بی‌دلیل به هم ربط دهند. بگذارید خیلی ساده و با مثال روشن به‌روز بگویم چنین نگاهی، روی زمین واقعیت به چه معناست.

می‌شود منتقد نظام جمهوری اسلامی (ج.ا) بود، و اقداماتش در نقض حقوق زنان، تخریب محیط‌زیست، توسعه نامتوازن منطقه‌ای، اعمال تبعیض در گزینش نیروی انسانی، نقض استقلال دانشگاه، و داشتن زندانی سیاسی را نقد کرد؛ و هم‌زمان با ایده جمهوری اسلامی درباره «سلطه‌گر بودن و خوی استعماری داشتن نظام بین‌المللی غرب‌محور» موافق بود؛ و در همان حال با برخی شیوه‌های جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با این نظام سلطه‌گر استعماری مخالف بود و آن‌ها را نقد کرد.

می‌شود اشغال‌گر بودن اسرائیل در فلسطین، لبنان و سوریه را تأیید کرد، منتقد آن بود، و نقد آن‌را به مواضع ج.ا هم ربط نداد (این اشغال‌گری قبل از پیدایش ج.ا رخ داده است)، حق ملت‌های اشغال‌شده در تلاش برای احقاق حقوق‌شان را به رسمیت شناخت، و هم‌زمان راهبردهای ج.ا در این زمینه را نقد کرد؛ و با بخش‌هایی از راهبردها که تأمین‌کننده منافع ملی ایران است، همراهی کرد.

می‌شود از درک کلیشه‌ای از شخصیتی نظیر سیدحسن نصراله بیرون آمد و او را به‌مثابه یک لبنانی که پس از تهاجم سال ۱۹۸۲ اسرائیل به لبنان و اشغال بخشی از کشورش توسط اسرائیل، به حزب‌الله پیوسته و با مبارزه به ۱۸ سال اشغال جنوب لبنان توسط اسرائیل پایان داده، احترام قائل شد؛ و هم‌زمان منتقد برخی سیاست‌های راهبردی ج.ا یا حزب‌الله لبنان در عرصه خاورمیانه بود.

می‌شود از جنگ متنفر بود، سیاست‌های منجر به توسعه‌نیافتگی و فقر را نقد کرد، خواهان عقلانیت بیشتر بود، تجاوز را به رسمیت نشناخت و حقوق ملت‌ها برای دفاع از خودشان در برابر تجاوز را هم پذیرفت.

می‌شود منتقد برخی یا حتی همه سیاست‌های ج.ا در مواجهه با اسرائیل بود، اما مسأله اسرائیل و خاورمیانه را که حداقل دو برابر کل سال‌های تأسیس ج.ا عمر دارد، صرفاً در رابطه ایران و اسرائیل خلاصه نکرد. مسأله فلسطین و اعراب-اسرائیل، قبل از تأسیس ج.ا هم وجود داشته و انقلاب ایران ابعادی به آن افزوده است. اما مسأله فراتر از نسبت ج.ا با اسرائیل است.

می‌شود منتقد جدی ماجرای ۷ اکتبر و حمله حماس به اسرائیل بود و درباره این‌که دست‌آورد چنین عملی چیست، هزار نقد و چون و چرا داشت. من از روز اول چنین موضعی داشتم و هنوز هم نمی‌فهمم حاصل آن برای فلسطینیان، لبنان و ایران جز خسارت و زیان چه بوده است. اما هم‌زمان می‌شود منتقد شیوه مواجهه اسرائیل و جهان غرب با پاسخ اسرائیل به ۷ اکتبر بود و خشونت و وحشی‌گری را تطهیر نکرد.

می‌شود منتقد سیاست داخلی و سیاست خارجی ج.ا بود، و آن‌را مسبب بسیاری از مسائل و مشکلات کشور دانست که سبب گرفتاری و فقر مردم شده است؛ و می‌شود هم‌زمان تأیید کرد که در دنیایی زندگی می‌کنیم که بدون قدرت نظامی و امنیتی، قدرتمندان کشورهای ضعیف را له می‌کنند؛ و باز می‌توان هم‌زمان منتقد ج.ا بود که چرا به اندازه کافی از سایر ابزارهای تأمین منافع ملی – از دیپلماسی گرفته تا جایابی در زنجیره‌های ارزش جهانی – استفاده نکرده است.

چرا برخی فکر می‌کنند دنیای پیچیده اطراف ما، سیاه یا سفید، صفر یا یک، بدون وضعیت‌های بینابینی و ترکیبی از درستی و نادرستی است؟ دنیای ما ترکیبی است، تحلیل فازی بیشتر به درد آن می‌خورد تا تحلیل‌های سفید سیاه؛ نگاه رنگی را باید ستایش کرد.

یاد روح‌الله رمضانی محقق بزرگ تاریخ سیاست خارجی ایران می‌افتم که معتقد بود اگر در جنگ جهانی اول، نفرت شدید مشروطه‌خواهان از روسیه و انگلیس نبود، و هر کسی که صحبت از همکاری با این دو قدرت برای تأمین منافع ایران می‌کرد، برچسب خیانت و وطن‌فروشی نمی‌خورد، ایران با اشغال ویران نمی‌شد و تخریب ناشی از جنگ بسیار کمتر بود. همین وضعیت در جنگ جهانی دوم هم به شیوه دیگری تکرار شد. کاش ایرانیان، جهان آن روزگار را هم جهان را رنگی می‌دیدند.

اگر جهان را سفید و سیاه ببینیم و درگیر دیدگاه‌های دوقطبی شویم، واقعیت جهان را نخواهیم دید و خسران بیشتری را تجربه خواهیم کرد. جهان‌بینی سفید و سیاه، ما را می‌فرساید.

@fazeli_mohammad

فرزان‌آگاهی

29 Sep, 07:00


🔹نان به خون تر شد
🌱دکتر محمدعلی نویدی




هستی، بقا و ماندگاری و پایداری حیات بشری و زندگی انسانی با کار و کوشش و نان و خون در ارتباط وثیق است؛ یعنی جان شیرین و بی‌بدیل و بی‌بازگشت، خواستار بقا و اثرگذاری ست؛ یعنی، بی کاری و عدم فعالیت فایده‌مند و اثربخش باعث هرز و هدر رفتن نیروها، سرمایه‌ها و استعدادهای آدمی می‌شود و اندک اندک هستی و وجود او را به فنا می‌برد. فنا و نیستی، نابودی و زوال، حاصل اتلاف قوای وجودی انسان است. اینک پرسش بنیادین این است که چرا و چه موقع جان انسان‌ها ارزشمند و گرانبها می‌شود و در چه شرایطی جان‌ها بی‌بها و بهانه‌بند می‌گردد؟ به تعبیر دیگر، معیار و ملاک حمایت راستین و دروغین از جان‌ها چیست و چگونه شناخته می‌شود؟

چرا جان معدن‌چیان و معدن‌کاران و معدن‌کاوان، ارزان و گویی از جنس ارزن است؟ و جان عده‌ای قلیل و آقازاد‌گان بی اصل و نسب، گران می‌باشد؟ چرا نان معدن‌کاران، با خون تر می‌شود، و نان اشرافیون و رانت‌خواران و اختلاس گران و دزدان کلان و چپاولگران با طلا تزیین می‌گردد؟ چرا معدن‌های ما همانند دوران قرون وسطی اداره می‌شود و معادن اروپا و سایر کشورهای توسعه یافته مجهز به تکنولوژی‌های نوین و وسایل ایمنی جدید و فناوری مدرن است؟

آیا دوران کار با بیل و کلنگ در معادن زغال سنگ است؟

بگویید چرا نان حلال خوران و روزی حلال طلبان با خون تر می‌شود؟ و کارگران معادن مظلومانه جان می‌دهند و درس عبرت برای حکمرانان و متولیان و ذی نفعان و سرمایه داران و کارفرمایان، نمی‌شود؟ پرسش از چیستی و ماهیت جان و نان و کار و کارگر و کارفرما و قدر و قیمت کارهای گران و سنگین و سخت است.!

به نظر من دلیل این بی‌اعتنایی و ارزان بودن جان‌ها در ایران امروز، به « Fanatic » و تعصب و جانبداری جاهلانه و چشم کوران بر می‌گردد. در دیدگاه فناتیک و فناتیسم «لوچ‌ها و احول‌ها » جان‌های کارگردان و عزیزان زحمت‌کش و در جستجوی نان حلال و بحق، ارزان و کم بهاست.

زیرا، تعصب و دگم چشم انسانیت آنان «کارفرمایان» را بسته است و تنها چشم منفعت شخصی و گروهی و مافیایی آنان باز است. بدین دلیل، ایمنی، بهداشت، بیمه و حقوق و استحکام تونل‌ها و مخاطرات کار در معادن برای ایشان و جان کارگران و خانواده آنان کم بها و بی‌ارزش شده است.

در حالیکه کارگران نان خود را با خون « تر می‌کنند، آنان را تهدید به اخراج و تسویه حساب و بیکاری می‌نمایند. خشک مغزی، سنگ‌دلی، بی مروتی و دوری از انصاف و انسانیت کارِ آدم و شخص ِ متعصب و متحجر و قشری گراست. کارگران معادن و نظایر آنان از سر ناچاری و برای بدست آوردن یک لقمه نان حلال در این دوران سخت و فقر، تمام سختی‌ها و دشواری‌ها و تنگنایی‌ها را پذیرفته‌اند و دل و جان به تونل‌های وحشت زده‌اند؛ کارگران معدن زغال‌سنگ طبس برای فرار و نجات از فقر و فلاکتِ فراگیر و فقدان حداقل آسایش و رفاه تن به کار سخت معدن داده بودند که عاقبت نان به خون تر کردند.

چه کسی نان شما را در خون انداخت؟! آری ای هم وطن، سختی و دشواری معیشت و مدیران و متولیان نالایق، نان کارگران را در خون انداخت، در کشوری که اسماً جزو کشورهای ثروتمند جهان است. آنان «کارگران معدن» نان به نانشان نرسید و هستی و خون خود را فروختند و جان باختند. وقتی نان به نان نمی‌رسد، جان به جان‌می رسد.

عجیب است در کشوری که عده‌ای نان بر تنور سرد می‌بندند و دلار و ارز و طلا و رفاه و برجِ عاج درو می کنند و جمع کثیری «اکثریت قاطع» با بستن جان به زغال و سنگ و تنور و تونل به نان خالی هم نمی‌رسند و با حرارت خون خود و به این در و آن در زدن نان می‌پزند و پرپر می‌شوند. اهل خرد و اندیشه و دانش و تجربه و کار و کوشش و زحمت و سختی «مثل کارگران کوره‌های آجرپزی، کولبران و غیره» نیک می‌دانند گرفتاری امروز و نان با خون تر کردن‌ها، از کجاها نشأت گرفته است. وطن پاره پاره در سوگ کارگران معدن زغال‌سنگ طبس سوگوار و غمگین است. راه حل چیست؟ بازگشت به سر عقل و منطق و خردمندی، و دوری از تعصب و هویت ساختگی و تصنعی. آینده و نسل جوان و تاریخ در باره این دوران خواهد نوشت.

محمدعلی نویدی. ۶/۷/۱۴۰۳


https://t.me/farzan_agahi

فرزان‌آگاهی

29 Sep, 06:57


🔰فایل صوتی جلسهٔ 53 کلاس‌های آزاد فلسفه اکباتان

🔹موضوع جلسه: جوهر در اسپینوزا
🌱ارائهٔ دکتر سارا قزلباش


شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳



https://t.me/farzan_agahi