دلپتان (زرتشتیان صاحبدل) @delpatan_zarrin Channel on Telegram

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

@delpatan_zarrin


🌸 به خشنودی دادار اورمزد 🌸
درگاه عاشقان و دلپتان و صاحبدلان زرتشتی

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل ) (Persian)

در کانال تلگرامی "دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )" به خشنودی دادار اورمزد خوش آمدید. این کانال یک درگاه برای عاشقان، دلپتان و صاحبدلان زرتشتی است. اگر شما علاقه‌مند به زرتشتیان هستید یا علاقه‌مند به مباحث مرتبط با این دین باستانی، این کانال مکانی مناسب برای شماست. در اینجا می‌توانید با دیگر اعضای کانال به اشتراک گذاشتن ایده‌ها، دانسته‌ها و تجربیات خود پرداخته و ارتباط بیشتری با جامعه‌ی زرتشتی پیدا کنید. برای اطلاعات بیشتر و پیوستن به این جامعه، به کانال تلگرامی "دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )" ملحق شوید!

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

19 Feb, 06:47


☀️ نیایش زیبای نیرنگ پاک کردن اندیشه ها و افکار بد ☀️

🔥🔥🔥🌺🌺🌺⚡️⚡️⚡️

🌷 خْشْنَئُثرآ اَهوُرَهِ مَزْداَئو. اَشِم وُهو...(۳).

فْرَوَرآنِ مَزْدَیَسْنوُ زَرَثُشْتْریشْ ویدَئِووُ اَهوُرَ-تْکَئِشوُ (گاهِ مربوطه) میٖثْرَهِ وُئُرُ-گَئُیَئُتوُئیشْ هَزَنْگْروُ-گَئُشَهِ، بَئِوَرِ-چَشْمَنوُ، اَئُخْتوُ-نآمَنوُ یَزَتَهِ، رآمَنوُ خْوآسْتْرَهِ، خْشْنَئُثْرَ یَسْنآئیچَ وَهْمآئیچَ خْشْنَئُثْرآئیچآ
فْرَسَسْتَیَئِچَ. یَثآ اَهوُ وَئیریوُ، زَئُتآ فْرآ مِ مْروُتِ، اَثآ رَتوُش، اَشاتْچیت هَچَ، فْرآ اَشَوَ ویذْوَئوُ مْرَئُتوُ.
میثْرِم وُئُرُ-گَئُیَئُئیتیمْ هَزَنْگْرَ-گَئُشِمْ بَئِوَرِ-چَشْمَنِم اَئُخْتوُ-نآمَنِم یَزَتِم یَزَمَئیده، رآمَ خْوآسْتْرِم یَزَمَئیده.
دَزْدی اَهْمآکِم تَت آیَپْتِم، یَسِ-ثْوآ یآسآمَهی
سوُرَ، اُوَئیتی دآتَنآم سْرَوَنْگْهآم، ئیشْتیم اَمِم
وِرِثْرَگْغْنِمْچَ، هَوَنْگْهُم اَشَوَسْتِمْچَ، هَئُسْرَوَنْگْهِم، هُرُنیمْچَ، مَسْتیم سْپآنوُ
وَئِئیذیمْچَ وِرِثْرَغْنِمْچَ اَهوُرَذآتِم، وَنَئینْتیمْچَ مآثْرَهِ سْپِنْتَهِ.
یَثآ وَئِم هُمَنَگْهوُ، فْرَمَنَنْگْهَسْچَ، اُرْوآزِمْنَ هَئُمَنَنْگْهیمْنَ وَنآمَ ویسْپِ دُشْمَئینییُش، یَثآ وَئِم هُمَنَگْهوُ، فْرَمَنَنْگْهَسْچَ، اُرْوآزِمْنَ هَئُمَنَنْگْهیمْنَ، وَنآمَ ویسْپَئوُ تْبَئِشَئوُ تَئُرْوَیَمَ دَئِوَنآم مَشییآنآمچَ، یآثْوآم پَئیریکَنآمْچَ سآثْرآم کَئُیآم کَرَفْنآمچَ. یَثآ اَهو وَئیریو...(۲). یَسْنِمچَ وَهْمِمْچَ
اَئُجَسْچَ زَوَرِچَ آفْرینآمیٖ، میثْرَهِ وُئُرُ-گَئُیَئُتوُئیشْ هَزَنْگْروُ-گَئُشَهِ، بَئِوَرِ-چَشْمَنوُ، اَئُخْتوُ-نآمَنو یَزَتَهِ، رآمَنو خْوآسْتْرَهِ. اَشِم وُهو...(۱).
اَهْمیٖ رَئِسْچَ... هَزَنْگْرِم... جَسَ-مِ اَوَنْگْهِ مَزدَ...کِرْفِهْ مُزْدْ... اَشِم وُهو... 🌷

🔥🔥🔥🌺🌺🌺⚡️⚡️⚡️

این نیرنگ ارجمند که از نیایش های نیرومند دینی میباشد، برای زدودن اندیشه های نادرست و آزار دهنده خوانده میشود.
برای خواندن این نیایش، بهتر است پادیاب کامل یا پادیاب ساده که شامل گفتن عبارت "خشنوثره اهورهه مزدا" و سه بار شستن چهره و سه بار شستن دستها تا مچ میباشد، انجام شود. همچنین اگر پس از اوستای کُشتی خوانده شود، اثربخشی بیشتر و تضمین شده تری خواهد داشت.

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

17 Feb, 06:45


🌹 به فرخندگی جشن اسپندارمذگان و روز زن، گفتاری پیرامون آئین های این روز خجسته 🌹

🌸🌻🌺🌿🌸🌻🌺🌿🌸🌻🌺🌿

اسپندارمذ، کلمه ی تطور یافته ی اسپنته آرمئیتی (spantarmaity) اوستائی است؛ به معنی بردباری و فروتنی بوده؛ مقدس است.
اسپندارمذ که نگهبانی دوازدهمین ماه از سال و پنجمین روز🍀 از هر ماه بدو سپرده شده است، پنجمین امشاسپند است و نماینده ی بردباری و شکیبائی و سازش اهورامزدا است و مانند دیگر امشاسپندان، واسطه ی آفریدگار و آفریدگان است و در جهان خاکی نگهبانی زمین با اوست و چون پنجمین روز از اسفند ماه به نام این امشاسپند است، جهت بزرگداشت وی جشنی بر پا میکرده اند و در آن جامه پوشیدن و درخت نشاندن را نیک میدانسته اند. این روز را عید زنان هم میخواندند و آن را مزدگیران نیز میگفته اند؛ در این روز مردان تحفه ها به زنان عطا میکردند.
در آن روز، کشمش و گرد ناردان خشک میخوردند و به آن وسیله نیش عقرب را دفع میکردند. و برای مصون ماندن از این خزندگان، در فاصله ی طلوع فجر و برآمدن آفتاب، دعایی را بر سه رقعه نوشته، از سه دیوار خانه می آویختند و یک دیوار را آزاد میگذاشتند که عقرب از آنجا بگریزد و به در رود.
روز نوزدهم اسپندارمذ را عید آبها و نهرهای جاری میخوانده؛ گلاب و عطر در نهر میریختند.

🌸🌻🌺🌿🌸🌻🌺🌿🌸🌻🌺🌿

🌳 برگرفته از کتاب جشن ها و اعیاد ملی و مذهبی در ایران قبل از اسلام، نوشته ی حبیب الله بزرگزاد

🌱 جشن اسپندگان، روز گرامیداشت زن، مادر و عشق ورزی خجسته باد و بهروزی و شادکامی بهره ی همگان باد.

🍀 پنجمین روز از هر ماه در گاهشمار زرتشتی روز اسپند میباشد. روز اسپند از ماه اسپند، جشن اسپندگان یا سپندارمذگان میباشد که در گاهشمار خورشیدی برابر با ۲۹ بهمن ماه میباشد.

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

16 Feb, 18:27


🔻فهرست ده‌ها کانال آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی در لینک زیر!👇

🔸 https://t.me/addlist/VD0hXjPWQhxiOGQ0 👈🏻

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

16 Feb, 08:00


🌷🔔 پیرامون جایگاه و نقش زنگ در پرستشگاه ها 🌷🔔

از زمان های کهن، مردمان از زنگ ها برای مقاصد دینی و آئینی بهره میبردند. نخستین ناقوس یافت شده، یک زنگ سفالی از چین نوسنگی است. زنگ در آشور، بابل، ایران، هند، یونان و مصر باستان نیز به کار گرفته میشد. در بسیاری از فرهنگ ها و مذاهب از زنگ در هنگام نماز و مناسک برای پاکسازی پیرامون و افزایش انرژی مثبت استفاده میشود.
در انجمن های معنوی، زنگ ها با جهان ایزدی مرتبط هستند و برای زدودن انرژی منفی کاربرد دارند. در حالیکه زنگ‌ ها بیشتر از برنج یا برنز ساخته میشوند، زنگهایی که برای مقاصد دینی ساخته میشوند، بیشتر از شماری فلز دیگر از جمله کادمیوم، مس، روی، نیکل، سرب، کروم و منگنز در نسبت‌ های ثابت استفاده میکنند؛ این برای افزایش اثر صداگذاری است.
باور بر این است که زنگ به گونه ای طراحی شده است که هنگامی که به صدا در می آید، سمت چپ و راست مغز ما در هماهنگی با هم، همبسته میشوند. ارتعاشات آوایی یک زنگ خوش فرم معمولاً نزدیک به هفت ثانیه به درازا میکشد. هدف بنیادین از نواختن زنگ در هر جایگاه پرستش، بیدار کردن حواس، پاکسازی مینوی ذهن و افزایش آگاهی یا معرفت است.
در سنت هندو، جانبازان(پرستندگان سرسپرده) پیش از نزدیک شدن به خدا زنگ را به عنوان یک حرکت آیینی به صدا در می آورند تا خدا را از آمدن خود آگاه کنند و همه ی اندیشه های نادرست را از ذهن خود دور کنند.  در اساطیر هندو، ناقوس پرستشگاه مسکن معنوی خدایی است. بدنه ی زنگ نمایانگر آنانتا یا بی پایان است.
در سنت زرتشتی:
در هر آتش بهرام یا آدریان مقدس، موبدان آیین بوی را پیش از آتش مقدس، پنج بار در روز انجام میدهند و زنگ ها را در حالی که واژگان دُژمَت، دُژوَخت، دُژوَرِشت را میخوانند، به صدا در می آورند و هر اندیشه ی اهریمنی، گفتار و کردار (اهریمنی) را دور میکنند. در مجموع ۹ بار زنگ در سه نوبت خواندن دژمت، دژوخت، دژورشت نواخته میشود. تنها در آتش بهرام ایرانشاه زنگ ده بار نواخته میشود که زنگ نخست توجه مردم را جلب میکند.  سپس زنگ نه بار نواخته میشود. بدین ترتیب، در طول برگزاری آیین، موبدان زنگ را به صدا در می آورند تا بدی در اندیشه، گفتار و کردار را از این جهان بیرون کنند.

⚡️🌷⚡️🌷⚡️🌷⚡️🌷⚡️🌷

برگرفته از نشریه ی پارسی تایمز

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

14 Feb, 02:34


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، وُهومَن اَمشاسپَند و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی وُهومَن اَمشاسپَند که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

13 Feb, 09:43


🥀🥀🥀☀️☀️☀️🌱🌱🌱

🌙 پرسه ی همگانی اورمزد و اسفند ماه و یادواره ی جان باختگان میهن در تازش اعراب به ایران، گرامی باد. بر روان و فروهر پاک همه ی جان نثاران ایران و دین اهورایی، درود و ستایش میفرستیم.
واج روح بخش اوستا نثار روان های پاکشان؛
بهشت بهره ی شان؛
فروهرهای پاکشان یاریگر ایرانیان باشد. 🌙
🔥🔥🔥

🥀🥀🥀☀️☀️☀️🌱🌱🌱

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

12 Feb, 13:37


🌷🌻فرازی از اندرز های پادشاه دین، هوشنگ، پیرامون نیکخیمی و یزدان شناسی 🌷🌻

🌿🌿🌿

فرموده های ایزدی از چهار خوی بیرون نَبُوَد: نخستین دانش است که دانش بر نیکی برای به دست آوردن آن به کار آید و آگاهی بر بدی برای دوری جستن از آن سودمند بُوَد. دویم بردباری و نرمساری است که بردباری چون در کار آئین بُوَد پرهیزگاری باشد و چون در کار این جهان بُوَد، مایه ی بخشش و دهش گردد.
سیُم پاس داشتن خویش است که نگاهداری و پاس خود از آرزو های دل مایه ی نگاهبانی توانائی است و نگاهداری خویش از پرسش از این و آن، نگاهداشت آبروست. چهارم داد(عدل و قانون درست) است که داد مایه ی آن شود که در هر کار به اندازه روی و میانه را گیری.
دانش با کردار چون روان باشد با کالبد که هیچ یک بی دیگری نزیَد و جاودانی نمانَد و گر مانَد، سودمند نَبُوَد. آن چه از روزگاری دراز از کوشش دست ندهد، باشد که در اندک روزی به شکیبائی به چنگ افتد.
بی نیازی بزرگ به سه چیز اندر بُوَد: نخست روانی که تو را در یزدان پرستی یاوری کند؛ دویم تنی بردبار که پایمرد در پرستش شود؛ سیُم بسند کردن به آن چه یزدانت دهد و نومیدی از آن چه مردمان را باشد.

🌷🌻🌷🌻🌿🌿🌿🌷🌻🌷🌻

✍🏻 برگرفته از کتاب رزومه ی خسروان پارسی، نوشته ی جناب احمد وقار شیرازی

هوشنگ از پادشاهان مقدس و از سوشیانتها و پیام آوران پیشین اهورامزدا بوده است.

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

10 Feb, 17:46


🌸🌹 آوای خوش اوستای کُشتی افزون
توسط مهربانوی زرتشتی 🌸🌹

🙏🏻🙏🏻🙏🏻

هنگام کشتی نو نمودن، این اوستا خوانده میشود. بهترین نموداری و تجلی یاد یزدان و تجدید پیمان با خداوند در هنگام نیایش روزانه، آئین نو کردن کشتی است.
با این اوستای پر ورج و شکوه، مزدیسن بودنمان را اعلام کرده و در اندیشه و گفتار و کردار نشان میدهیم.

🌹🌸🙏🏻🌹🌸🙏🏻🌹🌸🙏🏻🌹🌸🙏🏻

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

09 Feb, 07:18


🌺 آشنایی با مفهوم چند واژه در فرهنگ دینی 🌺

☀️ سروش یشت: در اوستا دو سروش یشت هست؛ اولی عبارت است از یسنای ۵۷ که در جزو یسناها میباشد و نیز آن را جزو یشتها میگمارند و برای تشخیص آن را سروش یشت یشت سه شبه گویند و در آن سه شب اول پس از مرگ کسی سروده میشود؛ چه نگهبانی و حفظ روان انسان در سه شب اول پس از درگذشت با سروش است؛ در بعضی از نسخ به آن، سروش یشت سر شب نام داده اند.
سروش یشتِ دومی در ردیف ۲۱ یشت اوستاست و یشت یازدهم آن را تشکیل میدهد و موسوم است به سروش یشت هادخت.
به قول دینکرد، هادخت بیستمین نسک اوستای عهد ساسانیان بوده که امروزه موجود نیست و فقط چند قطعه از آن باقی مانده است. بنابراین سروش یشت هادخت منسوب به نسک مفقود شده است. مطالب عمده ی سروش یشت هادخت از این قرار است:
قسمت نخست در تاثیر ادعیه و نمازهاست که خود سروش مظهر کلیه ی ستایش ها و نیایش هاست. در کرده ی اخیر از قدرت و پیروزی سروش سخن رفته است.
گذشته از این دو یشت، دعائی نیز در خرده اوستا به اسم سروش باژ موجود است که نسبتا متاخر است؛ ولی متضمن برخی از قطعات قدیم اوستاست(یسنای ۴۴ و ۴۶).
های ۳ تا ۸ از یسنا نیز سروش دُرون نامیده میشود و به مراسم دُرون، یعنی نان مقدس تخصیص دارد و به اسم سروش نامزد شده است.

☀️ گوگوشناسب: یکی از مفسرین پهلوی اوستا در عهد ساسانیان است که درباره ی وَچَرکِرت دینیک(نام کتاب) مطالبی آورده است.

☀️ پیر: برخی اماکن متبرکه را نزد زرتشتیان پیر نامند؛ مانند پیر ورهرام ایزد و غیره. اما پیر در لغتنامه ها و فرهنگها به معانی مراد، مرشد، پیشوا، شیخ و راهنما آمده که نزد زرتشتیان نیز مراد راهنماست.

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

✍🏻 برگرفته از کتاب دانشنامه ی مزدیسنا، نوشته ی موبدِ گرامی، جهانگیر اوشیدری

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

07 Feb, 12:14


🌸 پرتویی از نور اوستا 🌸

آری چنین گفت اهورامزدا به سپنتمان زرتشت آن سخنی که فرود آمده از برای رد رپیتوین: «اینک بپرس از ما، ای زرتشت پاک، آنچه را که از ما میخواهی بپرسی؛ آری پرسشی از تو چون توانائی است🍀؛ زیرا که از برآوردن حاجت بزرگ توانایت سازند.» ☀️

پرسید زرتشت از اهورامزدا: «ای اهورامزدا، ای خرد مینوی، ای دادار جهان مادی، ای پاک، در زندگانی چه اندازه مرد دریافت کند؛ چه اندازه مرد به پاداش رسد؛ چه اندازه است مزدی که از آن مرد شود؟ آن کسی که از برای (خشنودی) رد رپیتوین به رد رپیتوین درود همی خواند؛ به رد رپیتوین نذر آورد؛ با دستهای شسته، با هاون شسته، با برسم گسترده، با هوم گذاشته شده، با آتش افروخته، با اهون وئیریه ی سروده شده، (در هنگامی که) زبان از (فشرده ی) هوم تر شده (و) تن به کلام مقدس پیوسته است؟» ☀️

به او پاسخ گفت اهورامزدا: «آنچنان که باد جنوبی (رپیتوین) وزیده؛ ای سپنتمان زرتشت، سراسر جهان خاکی را نمو دهد و بپروراند و سود رساند و شادی آورد، به همان اندازه مرد در زندگانی دریافت کند؛ به همان اندازه است مزدی که از آنِ مرد شود.» ☀️

🔥⚡️🌷🔥⚡️🌷🔥⚡️🌷🔥⚡️🌷

برگرفته از خرده اوستای پاک، نیایش آفرینگان رپیتوین

🍀 یعنی پاسخی که به پرسش تو خواهد داده شد، مایه ی توانائی و دانائی و آزمودگی تو خواهد شد.

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

06 Feb, 11:54


🌺 پیرامون فرزانه دستور جاماسپ ولایتی 🌺

🌻 در حدود دو قرن و نیم پیش از این، یعنی به سال ۱۷۲٠ میلادی و ۱٠۹٠ یزدگردی، تحولی در زندگی دینی پارسیان هندوستان روی داد. موجد این تحول و دگرگونی که زمینه ی مستحکم و استواری در بِه سازی دینی به وجود آورد، دستور جاماسپ ولایتی بود.
دستور جاماسپ در روز بیست و ششم نوامبر سال ۱۷۲٠ میلادی وارد بندر سورت در سرزمین هند شد. گویا این سفر بنا به دعوت و درخواست عده ای از پارسیان بود. در آن هنگام، پارسیان هند از زبان اوستا و پهلوی و همچنین کم و کیف اوستا و قرائت درست آن و اداب و رسوم و شعایر دین آگاهی های چندانی نداشتند.

🌻 مقارن با ورود دستور جاماسپ، این روحانی دانشمند متوجه شد که میان پارسیان درباره ی بعضی مسائل دین آن چنان اختلافی موجود است که چه بسا موجب جنگ و ستیز و برادر کشی شود. از جمله ی این مسایل، اختلافی بود درباره ی چگونگی استفاده از پَنام panam🍀؛ عده ای معتقد بودند که هنگام مواجه شدن با مرده باید از پنام استفاده شود و دسته ای بر خلاف این بر آن بودند که درمورد مرده از پنام نباید بهره برد.
هم چنین هنگامی که دستور جاماسپ به هند وارد شد، متوجه گشت که بین تقویم زرتشتیان هند و ایران یک ماه اختلاف است. اما در این باره سکوت کرد؛ چون نمیخواست موارد اختلاف از آن چه که هست، افزون تر شود.

🌻 دستور جاماسپ درباره ی کتاب ها و جزوه های اوستای موجود در میان پارسیان به تحقیق پرداخت؛ متوجه شد که اشتباهاتی در این جزوه ها موجود است؛ به همین جهت به اصلاح آن ها پرداخت و چند جلد از کتابهای خود را به آنان بخشید و چند جلد نیز استنتاخ کرد تا مورد استفاده قرار گیرد.

🌻 هنگامی که با موبدان و روحانیون زرتشتی در هند مواجه شده و با آنان به گفتگو پرداخت؛ متوجه شد که موبدان نیز از دین و رسوم و شعایر آن آگاهی چندانی ندارند. به همین جهت از میان موبدان سه تن را انتخاب کرد تا به آنها خط و زبان اوستا و پهلوی و مسایل دین بیاموزد تا آنان نیز با پایمردی حقایق را انتشار دهند. سه نفری را که انتخاب کرد، عبارت بودند از دستور داراب پسر هیربد کومانادادا دارو که از اهالی سورت بود؛ دستور جاماسپ جاماسپ آسا که ساکن نوساری بود و سومی به احتمال دستور فریدون باید باشد که پسر دستور کامدین بود.

🌲🌲🌲🌺🌺🌺🌲🌲🌲

✍🏻 برگرفته از کتاب فرزانگان زرتشتی، نوشته ی موبدِ فرزانه، رشید شهمردان

🍀 روبند سپیدی که موبدان در برابر آتش مقدس بر روی دهان میبندند.

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

04 Feb, 08:41


🌲 چرایی پوشیدن جامه ی سپید و اهمیت آن در دین زرتشتی 🌲

۱- رنگ سپید در اوستا به عنوان اسپیتا یاد میشود. رنگ سپید نماد آیین مزدیسنی زرتشتی است. موبدان زرتشتی همیشه لباس سپید میپوشند. 🌸

۲- رنگ سپید به معنی خلوص است که یکی از برداشت های واژه ی اشا - اصل بنیادین دین زرتشتی است. 🌸

۳- زرتشتیان ترجیحاً در آیین های جشن و همچنین آیین های جدی جامه ی سپید بپوشند. 🌸

۴- از دیدگاه معنوی جامه ی سپید برای جذب انرژی های خوب سودمند است. 🌸

۵- رنگ سپید از دیدگاه علمی نور را بازتاب میدهد و به خنک نگه داشتن بدن در آب و هوای گرم و گرمسیری کمک میکند. 🌸

۶- این پندار نادرست وجود دارد که زرتشتیان سیاه نمیپوشند؛ به دلیل اینکه مسلمانان و مسیحیان بیشتر سیاه میپوشند. این چنین نیست؛ زرتشتیان تنها به دلایل گفته شده از پوشیدن جامه ی سیاه خودداری میکنند. 🌸

🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹

🌾 نوشته ی هیربد رامیار کارانجیا

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

03 Feb, 02:32


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، رام ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی رام ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

01 Feb, 15:03


🦋 پروردگارا، چون پرستنده ی پرهیزگاری که به راستی و پاکی ایمانی استوار دارد، با تمام وجودم روح پاک تورا میستایم و از اندیشه ی حکمت بارت خواستارم ماموریت ارشاد و رهبری را چنان که اراده ی توست، انجام دهم. ای خداوند جان و خرد آرزو دارم به دیدار تو و مشورت با تو (مانند یک دوست) نایل آیم. 🦋

🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

🌷 گاتهای مقدس، هات ۳۳، بند ۶ 🌷

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

31 Jan, 08:49


🌹 دُرون یشتن زراتشت و نمودن چهار برهان دیگر 🌹

💫🌟💫🌟🌸🌸🌸💫🌟💫🌟

زراتشت فرمود یشتن دُرون🍀
چو شد سوی برهان دین رهنمون
نهادند بر آن دُرون چار چیز
مِی و بوی و شیر و یکی نار نیز
چو یشتش مر آن را به وستا و زند
زراتشت پیغمبر ارجمند
از آن یشته مِی خورده ی شاه گشت
ز خوردن همانگاه آگاه گشت
تنش خفته سه روز بر سان مست
روانش به مینو شد ایزد پرست🍀
بدید اندر آن مینوی کردگار
روانش همه نیکوی آشکار
به مینو در آن جای خود بنگرید
هم آن جای نیکان و پاکان بدید
بدید اندر او پایه ی هر کسی
همیدون بدید از عجایب بسی
پشوتن از آن در طرف شیر داد
بخورد و نیاورد از مرگ یاد🍀
به جاماسب داد از آن یشته بوی
همه علمها گشت روشن بدوی🍀
بدانست چیزی که باید بُدَن
و تا رستخیز آن چه خواهد شدن
وزان پس بدادش به اسفندیار
از آن یشته ی خویش یک دانه نار🍀
بخورد و تنش گشت چون سنگ و روی
نَبُد کارگر هیچ زخمی بَروی
از این گونه اندر سخن هوش دار
که بودست رویین تن اسفندیار
پس آن گاه گشتاسب بیدار گشت
از آن خواب مستی هشیوار گشت
بمالید رخسارگان بر زمین
همی کرد بر کردگار آفرین🍀
همی گفت کای ایزد رهنمای
تو فریاد رس مان به هر دو سرای
سزاوار شاهی تویی بی همال
که مُلک تورا نیست هرگز زوال
پس آنگه زراتشت را پیش خواند
وزان دیده با او یکایک براند
نمودند گفتش مرا دین به
تو بنمای هم راه و آیین به
چو زرتشت بر شد به تخت بلند
طلب کرد ازو شاه اوستا و زند
بگفتا سراسر به من باز گوی
کی بی شبهت و بیگمانم بدوی

💫🌟💫🌟🌸🌸🌸💫🌟💫🌟

🌹 برگرفته از کتاب ارزشمند زراتشت نامه

🍀 اشاره به آیین جشن خوانی ای که اشوزرتشت با یارانش برگزار کرد و به چهار تن از یارانش، هر کدام هدیه ی ویژه ای بخشید.

🍀 پاداش گشتاسب شاه، مِی تقدیس شده بود که با آن روانش سه روز به جهان مینو سفر کرد و جایگاه خود را در بهشت دید.

🍀 پاداش پشوتن، شیر تقدیس شده بود که به واسطه ی آن تا زمان رستاخیز جاودانه و بیمرگ شد.

🍀 پاداش جاماسب، گل تقدیس شده بود که بوی شگفت انگیز آن موجب شد تا آن بزرگوار دانا به رخداد های گذشته و آینده ی جهان گردد و توانایی آینده نگری و پیش بینی را یافت.

🍀 پاداش اسفندیار، دانه ی انار تقدیس شده بود که به واسطه ی آن، رویین تن گردید و از ضربات دشمن در امان بود.
همه ی این شگفتی ها از مانتراهای پاک و وجود نورانی پیامبر یزدان بود.
برخی ها این روایت ها را نمادین دانسته و به گونه ی نمادین تفسیر میکنند. ولی حقیقت این است که تمام و کمال نیکویی ها و شگفتی ها به دست اورمزد خدای است و هر گاه که نیاز باشد، آن را به برگزیدگان خود میبخشد. اهورامزدا با قدرت و تدبیر خود، همه چیز را طبق اراده و برنامه ی خود سامان میدهد.

🍀 هنگامی که روان گشتاسب شاه از سفر مینوی خود بازگشت، در پیشگاه خدا رخ بر زمین نهاد و دادار را به خداوندی جهان شناخت و از زرتشت پیامبر خواست تا به ایشان درس دین بیاموزد.

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

29 Jan, 07:13


🔥☀️🌹🔥☀️🌹🔥☀️🌹🔥☀️🌹

سده جشن ملوک نامدار است
ز افریدون و از جم یادگار است
زمین امشب تو گوئی کوه طور است
کزو نور تجلی آشکار است
                                    "عنصری"

💫خجسته آیین پرشکوه سده، جشن خرم و والای همه ی بهدینان و ایرانیان پاک سرشت، بزرگداشت پیدایی آتش مقدس اهورایی و گرامیداشت یاد و نام شاه هوشنگ، پادشاه دلهای دینداران و سوشیانت برجسته ی مزدیسنی بر شما و همه ی رهروان راه اشوئی خجسته و شاد و پیروز و پر از کامیابی و برکت باد.
دادار اورمزد روزگارتان را نیک و شمار دلپتان و دلدادگان دین بهی را افزون گرداند.💫
اَتَ جَمیات یَتَ آفرینامی. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

🔥☀️🌹🔥☀️🌹🔥☀️🌹🔥☀️🌹

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

27 Jan, 02:34


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، گئوش ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی گئوش یا گوش ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

26 Jan, 13:28


🪻☀️ پیرامون آموزش دادن و آموزش گرفتن در دیدگاه دین 👇🏻👇🏻

💫💫💫

💧 آیا ثروتمندان باید مدرسه بسازند؟

🦋 ثروتمندان باید مدارسی بسازند تا بچه های خانواده های فقیر بتوانند آموزش بگیرند. این یک کار شایسته ی بزرگ و همچنین از دستور های خداوند است. نگاه کنید به وندیداد (۴،۴۴)(که میگوید) «اگر کسی با خواست فراگیری دانش به تو نزدیک شد، باید به او دانش بیاموزی.» دانش راستین با دین ناهمخوانی ندارد. شاید دین ما تنها دینی باشد که تنها به صورت پاره پاره باقی مانده است؛ بنابراین بسیاری از حقایق تاریخی و جغرافیایی اوستا از میان رفته است.🍀 ولی از آنچه باقی مانده، میتوان گفت که هیچ تعارضی میان دانش و دین وجود ندارد. علم با سکولار ارتباط دارد؛(در علم) چیزی که یک روز درست است، روز دیگر اشتباه خواهد بود؛ ولی دین بر صخره ی محکم ایمان استوار است که از اشوئی و تقدس سرشته شده است. دانش هیچ ابزاری برای ارزیابی مقدسات ندارد. دین به ما میگوید که خویشکاری روان چیست تا بتوانیم به بهشت ​​برسیم. تقدس فراتر از حوزه ی دانش و علم است.

💧آیا باید دختران را آموزش دهیم؟

🦋 بله، خداوند زنانی را که مقدس هستند و اندیشه ی شان نیکو است، دوست دارد. بنابراین اگر دانش کسب کنند، خویشکاری های خود را درک خواهند کرد. آموزش و پرورش آنها مورد تایید خداوند است.
نگاه کنید به ائیوی سروترم گاه، ۴،۹: «ما زنان مقدسی را میستاییم که در اندیشه نیک، گفتار نیک، کردار نیک و مقدس و دانشمند پیشرفته هستند.»

💧 خوبی و برتری جستجوی آموزش چیست؟

🦋 آموزش باعث افزایش دانش ما میشود. از طریق آن به خوبی میفهمیم که خویشکاری درست (ما در) دین و جهان چیست. بنابراین ما میتوانیم در هر دو جهان به خوشبختی برسیم. نگاه کنید به کتاب یسنا ۳،۴۶: «کسب دانش برای عقل ما سودمند است.»

💧 آیا خوبی و برتری دیگری (در دانش آموختن) وجود دارد؟

🦋 نخستین خویشکاری ما دانش پژوهی است. با یادگیری همه گونه کمک و شادی به دست می آوریم. یسنا ۱،۱۵ میگوید: «با یادگیری، کمک و شادی به دست می آوریم.» "کمک" در این زمینه به این معنی است که ما میتوانیم بیندیشیم؛ تولید کنیم؛ مشکلات را حل کنیم و راه خود را آشکار کنیم.

🪻☀️🪻☀️🪻☀️🪻☀️🪻☀️

💫 برگرفته از کتاب راهنمای دین زرتشتی، نوشته ی دستور ارچجی سهرابجی مهرجی رانا

🍀 هسته ی مرکزی دین و متون بنیادین آن که شامل گاهان و دیگر بخشهای ستوت یسن میباشند و همچنین متون اوستایی گوناگون به جا مانده اند و بسیاری از متون نیز بر اثر حملات دشمنان دین از دست رفته و یا تنها تفاسیری از آنان به جا مانده اند. هر بار سوشیانتها و یاوران دین با آموزش های اهورایی خود به شکوه و بالندگی مزدیسنا یاری رسانده اند.

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

25 Jan, 02:34


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، ماه ایزد ( ماوَنگهه) و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی ماه ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

23 Jan, 10:24


🌲🌾 نکاتی پیرامون روش درست گفتگوی دوسویه و مناظره در نوشته های دین 🌲🌾

🌷🌷🌷

🌻 در هنگام سوال کردن، باید درست سوال کرد و قبل از سخن گفتن، باید فکر کرد؛ همانند بدعت گزاران که بر اساس الزام آن ها (به بدعت گزاری) پیش از آن که خود را گرفتار کنند، تا (درمورد پرسش خود) به اطمینان نرسند، سوال نمیکنند.

🌻 پرسش و پاسخ طرفین مناظره را باید گوش داد و نیز در بحث و مناظره نباید در زیاد سخن گفتن شتاب کرد. به پرسش باید خوب گوش داد؛ پرسش های دارای یک پاسخ را باید پاسخ گفت و آن پرسشی را که دارای پاسخ های مختلف است، ابعاد مختلفش را باید شناخت.

🌻 خلاصه و مفید (باید سخن گفت) آنگونه که شخص خوب بفهمد. گفتار طرف مناظره را باید دوباره پرسید؛ به گونه ای که دارای مفهومی بی تناقض و غیر قابل عیب جویی باشد؛ زیرا (در بین طرفین مناظره) نه در یکی خود به خود این حالت ایجاد میشود و نه اگر حاصل شد، خود به خود رها میشود. جهالت و نادانی خود به خود به رستگاری و احسان و نیکوکاری تبدیل نمیشود؛ یعنی باید از دروغ، حرص، زیاده خواهی و مسائل جنسیِ زیاد پرهیز کرد و به نجات و رستگاری و راستی و صداقت به هر شکلی باید بیگمان بود و این روند (اعتقاد به راستی) به هیچ روی نباید متوقف شود و با نگرانی و دلواپسی هر چه بیشتر مراتب اعتراف ایمان شخص باید آشکار شود. آن چیز که شایسته ی دانستن نیست، نشان دادن و دانستن دلیل آن هم ارزشی ندارد؛ به همین صورت مناظره کردن درمورد آن هم دارای ارزش و اعتبار نیست.
اگر کسی بر پایه ی دروغ کاری را انجام داده باشد، او را مستایید. آن چیزی را که آنان راست میخوانند، سودمند و قابل پذیرش است. پاداشی را که دارای بالاترین سود است، باید برتر از پاداشی که دارای کمترین سود است، انگاشت.

🌷🌷🌻🌻🌻🌷🌷

🌾 برگرفته از کتاب دینکرد چهارم

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

21 Jan, 15:42


🕊🕊🕊🌸🌸🌸

یا دادار اورمزد...
ای هروسپ آگاه و ای پناه همه...
مهر تو آنقدر شیرین است که یک تنه همه ی تلخی ها و رنج های روزگار را در خود ناپدید میکند...
وقتی با دیده ی دل به آفرینش تو و منثره های سپند، سخنان مینوی مینگریم و گوش میسپاریم، نوری از سوی تو را می یابیم که در هیاهوی زندگی تو را گم نکنیم.
خوشا به حال کسی که آتش مهر و فروغ تو را در جان خود افروخته ببیند و در آئین های دینی، زندگی با حضور تو را احساس کند و از ابزار هایی که به او بخشیده ای برای نیکی کردن و سود رسانی به آفرینش تو بهره ببرد.
میستاییم تو را که همواره نیک و نیکخواه و بی عیب و کاستی هستی. میستاییم آفرینش پاکت را. مینویان درگاهت، امشاسپندان و ایزدان را. میستاییم روان و فروهر پاکان و برگزیدگانت را. میستاییم تمام نشانه هایت را در گیتی و مینو. پای در راه دلدادگی نهاده ایم و با یاری ات استواران این راه هستیم.

🌸🙏🏻🌸🙏🏻🌸🙏🏻🌸🙏🏻🌸🙏🏻

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

20 Jan, 08:49


☀️🌺 وظایف پیشوایان دینی 🌺☀️

⭐️⭐️⭐️

در گاتها و دیگر بخش های اوستا وظیفه ی سخنرانیهای دینی و پند و موعظه و تبلیغ و ارشاد مردم به عهده ی پیشوایان دینی واگذار شده. علاوه بر این، حفظ اصول راستی و درستی و پرستش خدای یکتا و انجام مراسم دینی و تعلیم و تربیت جوانان و تشویق مردم به دستگیری از بیچارگان و بینوایان نیز بر عهده ی آنان است. به همین سبب سحرخیزی از برنامه ی روزانه ی هر پیشوا و فرد زرتشتی است. در وندیداد آمده است:
«خروس در سپیده دم بانگ زده؛ گوید ای مردم برخیزید و به نماز پردازید و به دیو خواب و تنبلی نفرین فرستید؛ وگرنه دیو درازدست بوشاسب (دیو خواب و تنبلی) به شما چیره گشته؛ دوباره به خواب غفلت تان فرو برد و به شما گوید بخوابید؛ هنوز هنگام برخاستن نیست و استراحت را از دست ندهید و کاری به کار وظیفه ی روزانه نداشته باشید.»
در اوستا پیشوایان دینی را گاهی به نام آتره وَن Athravan یعنی آتش بان یا نگهبان فروغ دانش و گاهی ائیثره په ئیتی Aethra_paiti به معنی نگهبان دانش و گاهی مُگوپت Mogopat یا موبد یا مغ خوانده و بزرگترین پیشوا یا رئیس روحانیون زرتوشتروتمه Zarathoshtrutema نامیده شده است.

⭐️🌺☀️🌺⭐️🌺☀️🌺⭐️🌺

✍🏻 برگرفته از کتاب زرتشت و آموزش های او، نوشته ی دستور بزرگ، رستم شهزادی

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

18 Jan, 13:56


🕊🌸💫

پروردگارا، مرد نیک اندیش و پارسایی که روانش با راستی همراه است، تنها به تو می اندیشد و کردار نیک خود را به تو نیاز میکند.ای اهورامزدا بشود که نیایش کنان و سرود ستایش گویان به تو نزدیک شویم. 🤲🏻

🕊🌸💫

🌟گاتهای مقدس، هات ۳۴، بند ۲🌟

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

17 Jan, 13:39


🌹 پادشاهی دادگرانه و دینورزی و دین نگری شاه هرمزان پور بلاش 🌹

     🦋🦋🦋🌼🌺🌼🦋🦋🦋

چون هرمزان به سلطنت رسید، ایالات کشور خود را سرکشی کرده؛ در رفع ظلم و دادخواهی مظلومین بذل جهد نمود و فقرا و ضعفا را نوازش کرد. چون علاقه ی زیادی به خواجگان داشت، عده ی زیادی از آنان به خدمت خود پذیرفته؛ مشاغل و مقامات مهمه را به آنان میداد و میگفت اینان با زنان زن اند و با مردان مرد و از خادمین صدیق سلاطین اند. و به رسم گودرز اکبر حیوانات گوشتخوار بسیار داشت؛ خصوصا به قوش خاکستری بسیار ذی علاقه بود.
یک روز که زیبایی و متانت فوق العاده ی یکی از این طیور زیاده از حد در نظرش جلوه گر شد، قوش را از قوشچی گرفته؛ با آستین خود آن را نوازش میکرد و حیوان بسیار راضی از این عمل خود را جلوه میداد؛ ولی دفعةً تکانی به خود داده؛ بالی زد و افتاد و مرد.
هرمزان از این حادثه بسیار متاثر شد و آن را به فال بد گرفت. ندمای خود را در طول زندگانی قوش سوال کرد. گفتند به ندرت از بیست سال تجاوز میکند و چون در خصوص طول عمر مرغان صحبت شد، در اینکه کرکس از جمیع مرغان بیشتر عمر میکند، اتفاق حاصل گردید. هرمزان پرسید چند سال عمر میکند؟ گفتند بین پانصد و هفتصد. گفت چیز عجیبی است حیوان بدین زشتی و عمر بدین طویلی و قوش بدین زیبائی و متانت و عمر بدین کوتاهی.
پس داناترین موبدان را احضار کرده؛ علت درازی عمر کرکس و کوتاهی عمر قوش را از او سوال کرد. موبد جواب داد: «من نمیدانستم که پادشاه از علت آن اطلاع ندارند. آیا پادشاه نمیدانند که قوش با وجود زیبایی ظاهر، موجودی است خونخوار و کارش آزار مرغان است و عمر ظالم طولانی نمیشود و کرکس برخلاف بی آزار و بی ضرر است و به موجودات حی (زنده) حمله نمیکند؛ بدین سبب عمرش دراز است و به این سن زیاد میرسد.»
هرمزان گفت: «چه زود مرا از شک درآوردی و آنچه باید به کار بندم که عبارت از رفع ظلم و تعمیم عدل باشد، به من نمودی.»
هرمزان هشتاد سال عمر و چهل و هفت سال سلطنت کرد.

     🦋🦋🦋🌼🌺🌼🦋🦋🦋

✍🏻 برگرفته از شاهنامه ی ثعالبی، نوشته ی ابو منصور عبدالملک ثعالبی

امید که همه ی ما خدا و پند دین را نگرنده و پذیرنده باشیم و دادگری و نیک کرداری را در زندگی از یاد نبریم.

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

15 Jan, 06:46


🌳🌹🌻🌳🌹🌻🌳🌹🌻🌳🌹🌻

موبد بزرگ، اردشیر آذرگشسب در کتاب مراسم مذهبی و آداب زرتشتیان پیرامون جشن بهمنگان مینویسد:

🕊 بهمن از واژه ی اوستائی وهومن vohuman است و به معنی اندیشه ی نیک میباشد. فرشته ی وهمن یکی از فرشتگان مقرب اهورامزدا و در عالم معنوی مظهر اندیشه ی نیک و دانش خداداد است. پاسبانی چهارپایان سودمند در عالم جسمانی به این امشاسپند واگذار است و از این رو زرتشتیان در جشن بهمنگان یا بهمنجه که در روز بهمن از ماه بهمن واقع میشود، از کشتار حیوانات و خوردن گوشت آنان خودداری میکنند و بعضی از متعصبین آنان، این عمل یعنی پرهیز از خوردن گوشت و کشتار گاو و گوسفند و مرغ و غیره را در همه ی روزهای ماه بهمن ادامه میدهند.
اینجا باید یادآور شویم که روزهای وهمن و ماه و گوش و رام در نزد زرتشتیان به نام روزهای نبر Nabor معروفند و هر ماه در چهار روز نامبرده بالا زرتشتیان نبر نگه میدارند؛ به این معنا که در این روزها گوسفند و دیگر حیوانات سودمند را نمیبرند (ذبح نمیکنند) و گوشت آنها را نمیخورند. 🕊

جشن بهمنگان بر همه ی وهمنشان خجسته باد. وهومن امشاسپند یار و همراه همه باد.

🌳🌹🌻🌳🌹🌻🌳🌹🌻🌳🌹🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

15 Jan, 02:32


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، وُهومَن اَمشاسپَند و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی وُهومَن اَمشاسپَند که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

14 Jan, 09:43


🌺🌾 گفتاری پیرامون نگرشی نادرست به دین و بازنگری به روش درست زرتشتی زیستن 🌺🌾

🌷 بخش دوم:

🌲🌲🌲🌲🌲

⚡️بدی در سطح فیزیکی:
خود را به شکل های گوناگون آلودگی، ناپاکی و بیماری نشان میدهد. هر جا که آلودگی فیزیکی وجود داشته باشد، زرتشتی خوب تلاش در زدودن آن دارد. این به گمان، وسواس پارسی میانه رو ​​را به بهداشت شخصی و محیط پاکیزه در خانه توضیح میدهد. برای یک زرتشتی، پاکیزگی تنها در کنار خداپرستی نیست؛ بلکه بخشی از خود خداپرستی است. یک زرتشتی بر این باور است که هر جا پاکیزگی یا محیطی پاک از آلودگی باشد، خداپرستی یا جایگاهی سرشار از انرژی های نیکو وجود دارد که پدید آورنده ی تندرستی، شادی، آرامش و آسایش و رفاه میشود.

⚡️بدی در سطح اخلاقی:
بدی خود را به گونه ی رذایل انسانی نشان میدهد. متون زرتشتی به رذایلی چون خشم، رشک ورزی، آز، کینه و تنبلی به گونه ی دیوان و اهریمنان نگریستند که باید کنترل شوند و در پایان شکست داده شوند. هر زرتشتی خویشکاری دارد که این دیوان را که زندگی روزانه ی او را ویران میکنند، بشناسد و تلاش کند آنها را از خود دور نگه دارد.

⚡️بدی در سطح اجتماعی:
بدی خود را به گونه ی نادانی، نداری و فقر، گرسنگی و بیدادگری اجتماعی نشان میدهد. این به گمان توضیح میدهد که چرا در میان پارسی ها درصد سواد (بالا) وجود دارد. جستحوی دانش یا دانش افزایی یک نیکخیمی یا فضیلت دانسته میشود و نادانی بار دیگر به عنوان دیوی دانسته میشود که باید نابود شود.

⭐️ این به نگر ما روحِ بودن و زیستن زرتشتی نیکو را در بر میگیرد. هر یک از ما (تکرار می کنم - هر یک از ما) نقشی را در سطح خرد در نبرد جهانی که در سطح گسترده انجام میشود، داریم. خویشکاری ها و روش های ما به خوبی بیان شده است. تنها کاری که باید انجام دهیم، این است که آنها را بشناسیم و از آنها پیروی کنیم.
"دین" از دیدگاه زرتشتی، در هر لحظه از زندگی باید زندگی کرد. این ساعت نباید مانند ساعت جیبی به کار گرفته شود؛ که ممکن است در هنگام نیاز بیرون کشیده شود؛ بلکه دین باید بخشی از زندگی روزانه باشد. دین زرتشت پیوند هر زرتشتی با مینو است. این دینی است که همیشه نیک و مثبت و دوستانه است. رستگاری از راه تنها ماندن، فقر، چشم پوشی و به گونه ی کلی پدید آوردن درد و آزار بر خود را سفارش نمیکند؛ بلکه به داشتن یک زندگی گیتی شاد و آسوده در چهارچوب اَشا (یعنی راستی، درستی، هماهنگی و نظم) می انگیزد
دینِ شادی است. این دین گسترش آسایش و رفاه است. این دینی است که سازندگی و نو آفرینی را تشویق میکند. ولی مهمتر از همه، دینی است که نیک است. شاید افزون بر «پارسی نامت صدقه است»، لقب «پارسی (زرتشتی) نامت نیکی است» هم کاملا بجا باشد!
 
🌲🌺🌾🌲🌺🌾🌲🌺🌾🌲🌺🌾

نوشته ی بهدین نوشیر هـ دادروالا

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

14 Jan, 09:43


🌺🌾 گفتاری پیرامون نگرشی نادرست به دین و بازنگری به روش درست زرتشتی زیستن 🌺🌾


🌷 بخش نخست:

🌲🌲🌲🌲🌲

👈🏻 باور نادرست: دین ما بسیار ساده و بی زمان است. منشنی، گوشنی و کنشنی یا اندیشه نیک، گفتار نیک و کردار نیک پیام زرتشت را آنطور که در گاتها آمده است خلاصه میکند. چرا ما حتی باید چیزی بیشتر از این بدانیم؟

👈🏻 واقعیت: برای آغاز، "منشنی، گوشنی و کنشنی" واژگان اوستایی نیستند؛ این اصطلاحات پازند هستند و تنها به معنای اندیشه، گفتار و کردار بدون پیشوند "خوب" هستند. "هومت، هوخت و هورشت" واژگان اوستایی با هو به معنای خوب است. ولی، حتی هومت، هوخت و هورشت در گاتاها ذکر نشده اند! گاتها عمدتاً از اشا (حقیقت) و اوشتا (خوشبختی) صحبت میکند که با پیمودن مسیر اشا یا حقیقت و درستی میتوان به آن دست یافت.

💫 پرسش دیگری که ارزش پرسیدن دارد این است: چه کسی باید تشخیص دهد که چه چیزی خوب است؟

⭐️ بیشتر ادیان اصلی این جهان دارای یک "فلسفه" یا "اخلاق زندگی" اساسی هستند که پیروان آن به آن اعتقاد دارند و به آن رفتار میکنند. برای نمونه، جینیسم را با "انکار خود" و "آهیمسا (عدم خشونت)"، بودیسم را با "دلسوزی"، مسیحیت را با "محبت و بخشش" و اسلام را با "تسلیم کامل (به خواست خدا)" مرتبط میدانیم. (بر پایه ی گفته و باور پیروان)
زرتشتی بودن با چه چیزی میتواند مرتبط باشد؟ شاید بتوان آن را با روحیه "بخشیدن" همراه کرد - لقب «پارسی نام تو صدقه است» را به خاطر دارید؟ شاید بتوان آن را با "خوشبختی" مرتبط کرد - این دستور گاتیک را به خاطر داشته باشید: «خوشبختی به سراغ کسی می آید که به دنبال خوشبختی برای دیگران است.» شاید بتوان آن را با اخلاق زرتشتی در هماهنگی با محیط پیوند داد. شاید بتوان آن را با فلسفه ی زرتشتی "اَشا" پیوند داد که از همه ما میخواهد که زندگی درست و هماهنگ با "نظم خدایی" داشته باشیم.

⭐️ زرتشتی را به بهترین وجه میتوان با ارتشتاری پیوند داد – جایی که هر فرد، چه زن یا مرد، جوان یا پیر، ملزم به سربازی روحانی در نبرد میان نیروهای "نیک" و "بد" است. یک زرتشتی خوب آشکارا سربازی است در سمت نیک طبیعت و پیوسته در حال نبرد روحانی با نیروهای بدی است. این پرسش پیش می آید که این بدی ها چیست؟ واقعی هستند یا پنداری؟ تنی یا روانی؟ خوشبختانه در متون زرتشتی و نیز روایت های شفاهی پیرامون چیستی شر و گونه های مختلف بدی، گفته های درخور توجهی وجود دارد.

🌲🌺🌾🌲🌺🌾🌲🌺🌾🌲🌺🌾

🌱 ادامه در پست بعد 👇🏻

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

12 Jan, 11:02


🌸 پرتویی از نور اوستا 🌸

از شما آبهای آباد کننده، زنده کننده و سودبخش که دایه ی فقرا و از میان آشامیدنیها بهترین و خوبترین هستید، خواستاریم که برای کمک کردن به بینوایان و برکت دادن به آفریدگان به سوی پایین بشتابید.
ینگهه هاتام (کامل خوانده میشود) 🔥

اینک ما میستاییم روان و تن زندگان را و با آن روان خودمان را و به همچنین حیواناتی که ما را (با فراورده های خود) زنده نگاه میدارند و کسانی که برای (نگهبانی و پرورش) آنها وجود دارند. 🔥

ما میستاییم روان یلان و پهلوانان را؛ مردان و زنان نیک اندیشی که در هر کشور با وجدان نیک بر ضد بدی قیام نموده یا مینمایند.
سپس ما میستاییم مردان و زنان نیک اندیش را و امشاسپندان را که هماره به منش پاک زنده هستند و دائم سود رسانند. 🔥

ای اورمزد بزرگوار، چون تو برای هر دو جهان اندیشه فرمودی و فرمان دادی و آفریدی و بهترین نعمت ها را دادی، پس ما ستایش تو را به جا می آوریم و تو را آفریننده ی آنها میدانیم و سپاس میگوییم و خود را وامدار تو میدانیم. (دو بار خوانده میشود.) 🔥

🌕🌷🙏🏻🌕🌷🙏🏻🌕🌷🙏🏻🌕🌷🙏🏻

برگرفته از خرده اوستای پاک، هفتن یشت

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

11 Jan, 07:55


🌺 آشنایی با مفهوم چند واژه در فرهنگ دینی 🌺

☀️ سداب: گیاهی از تیره ی سدابیان که برگهای آن را در مراسم دینی با سیر و سرکه و روغن و سبزی و پیاز آمیخته؛ طعامی میکنند و بر این باورند که برای دفع دیوان و حشرات خوب است.

☀️ گلستان بانو: یکی از پنج دختر کیخسرو ایزدیار کرمانی است که در ۱۷۹۵ م مقارن فتح کرمان به دست آغا محمد خان به بمبئی رفت و با فرامجی، از پارسیان هند، ازدواج کرد. گلستان بانو خدمات زیادی به زرتشتیانی که از ایران به بمبئی میرفتند، انجام داد. و هم او بود که انجمن اصلاح امور زرتشتیان ایران را باعث شد که در اثر آن، مانکجی لیمجی هاتریا به ایران آمد.
کمکهای زیادی به ایران فرستاد و اوقاف و خیریه های زیادی از او به جاست. انجمن زرتشتیان کرمان تا سالها پیش گهنباری به نام و یاد او در کرمان برگزار میکرد.
او برای همسر و خانواده ی خود خوش قدم بود و به گُلِ ولایت مشهور گردید.
مانکجی در کتاب اظهار سیاحت ایران مینویسد: گلستان بانو بسیار نیک نفس و سخی طبع بود. نسبت به بینوایان و مسکینان دلسوزی و رافت نشان میداد. بانوئی بود دانشور و دیندار، خوش خلق و شیرین سخن. با همه مدارا و محبت و سلوک مینمود. چنان این بانو نیک نفس و خوشقدم بود که پارسیان هنگام دعا به فرزندان و خویشان و نوادگان خود میگفتند: «چون گل ولایت خوش یُمن و خوش نصیب باشی.» او دارای ۹ فرزند میباشد که همه از اشخاص بنام شدند.

☀️ وئیری هئوسروه: دریاچه ی خسرو. همان دریاچه ی مجاور آتش باستانی خسرو، یعنی آتشکده ی آذرگشسب، واقع در تخت سلیمان میباشد که در اوستا و متنهای پهلوی به آن اشاره شده است.

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

✍🏻 برگرفته از کتاب دانشنامه ی مزدیسنا، نوشته ی موبدِ گرامی، جهانگیر اوشیدری

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

09 Jan, 07:31


💫 یادی از بزرگان دین 💫

🌟 سوشیانت شایسته ی دین و آینه ی شناخت اهورامزدا، خسروِ جهان آرا، شاه فریدون:

🌹 بر فروهر همه ی بزرگان دین بهی درود و ستایش باد. به ویژه بر پادشاه افریدون که از نسل پاکان بود و همچون پدر، نیکنام و یزدان پرست بود. کسی که از همان ابتدا تهدیدی بود برای موجودیت بدی و بدکاران و ستمگران در جهان. نیکفرجامی که در نوزادی، به خواست خدا به دور از خانواده و در دامان طبیعت زنده ماند و رشد کرد و بالید.
رهاننده ای که در بزرگسالی، مردمان را از زیر ستم ضحاک بیدادگر رهایی بخشید و بساط ستم او را برچید.
پرستنده ی اهورامزدا و از پیام آوران او بود و از هیچ دشمنی نهراسید. درمانگر دردها بود و با نیایش های ورجاوندی که میخواند، رعشه بر پیکر دیو و دد و رنج و بیماری می انداخت و نیایشها و افسون هایش به جا ماند.
درمانگری اهورایی بود که فروهر پاکش برای ایستادن در برابر بیماری، خشم، حسادت، تنگ چشمی و... به یاری خوانده میشود.
آری به یاری خوانده میشود؛ وجودی که یاری رسانی در نهادش آمیخته بود.

🌺🌙بزرگ درمانگر مینوی و امید دلهای رنجیده، سوشیانت و پیام آور و دینمرد اهورایی، شاه فریدون🌙🌺

@Delpatan_zarrin

دلپتان (زرتشتیان صاحبدل)

08 Jan, 09:38


🌷 ارج و اهمیت دوستی و همنشینی و همازوری با نیکان و پرهیز از دوستی و همنشینی و همازوری با بدان 👇🏻👇🏻

🌳🌳🌳

🌸 پرسید دانا از مینوی خرد که انسان به نیکی و بدی کدام یک شناخته تر است؟

🌼 مینوی خرد پاسخ داد که انسانی که نشست و کارش با نیکان است و نامش را به نیکنامی و خوبی برند، آن مرد به نیکی شناخته تر است. و آن کسی که نشست و کارش با بدان است و نامش را به بدنامی برند، آن مرد به بدی شناخته تر است. چه گفته شده است که کسی که با نیکان پیوندد، نیکی و کسی که با بدان پیوندد، بدی با خود آوَرَد. همچون باد که چون به گندی (آلودگی و تعفن) برخورَد، گندی (آلودگی و تعفن) و چون به عطر برخورَد، عطر با خود آوَرَد. پس بِدان که آن کسی که کارش با نیکان است، نیکی پذیرد. و آن که کارش با بدان است، بدی. ولی با این همه هر دو را باید به آزمایش داشت.

🌳🌸🌼🌳🌸🌼🌳🌸🌼🌳🌸🌼

🌿 برگرفته از دادِستان مینوی خرد، کرده ۶٠

🌱 امید که با همنشینی با بدان خود را بدنام و بی آبرو نکنیم و همچنین از زشتی ها و بدکاریهای آنان تاثیر نادرست نپذیریم.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

06 Jan, 07:57


🌹🌻 نوید (ستایش) میدهم؛ (آن را) به جای می آورم؛ برای دادار اهورامزدای رایومند خُرهمند؛ بزرگترین و زیباترین و استوارترین و خردمندترین و خوب بالاترین و در تقدس برترین؛ نیک منش بسیار رامش دهنده ی آن خرد مقدس (مینو سپند) که ما را بیافرید؛ آن که (به ما) پیکر هستی بخشید؛ آن که (مارا) بپرورانید. 🌹🌻

🌙 یسنای یکم، بند ۱

خوشی و نیکبختی افزون باد؛ به روز فرخنده دی بدین و دی ماه، چهارمین جشن دیگان در یاد و ستایش اهورامزدای پاک و بی همتا. زندگانی به کامه باد. 🔥🔥🔥

🕊🕊🕊

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

05 Jan, 08:06


💫🌸 پیرامون فرمانبرداری و پیروی از خواست و اراده ی خداوند 🌸💫

🌙 در اوستا، آرمئیتی فرشته ی اطاعت و فرمانبرداری دانسته شده و بسا از کلمه ی سروش، فرمانبرداری و اطاعت اهورامزدای یکتا اراده گردیده است؛ معنی آن نیز اطاعت و بخصوصه فرمانبرداری از اوامر ایزدی میباشد. چنانکه در گاتها مکررا به این معنی تکرار شده و نیز در یشتها و سایر قطعات اوستا مکررا ستوده شده است؛ و صفت تَنومَنْتْرَ به او نسبت داده اند که معنی آن (تن فرمان) میباشد. و مقصود کسی است که با دل و جان فرمان بردار است.
در اوستای اخیر، سروش فرشته ی تواضع و اطاعت دانسته شده که بر ضد دیو دروغ و نافرمانبرداری میستیزد. و در وندیداد با دیو دروغ در پرسش و پاسخ است. و شاید به همین مناسبت است که در قسمت های اخیر اوستا، فرشته ی سروش پاسبان خوانده شده.
در دعای کِم نا مزدا که جزو سروش باج است، هر زرتشتی در هنگام نماز، از اهورامزدا درخواست مینماید که قوه ای به او اعطا شود تا بتواند خود را راست و درست نموده؛ به وسیله ی راستی و درستی، قادر بر اطاعت و امر اهورامزدا گردد و فرمانبردار راستی شود تا مطابق اراده ی ایزدی رفتار نموده باشد. 🌙

🌸💫🌸💫🌸💫🌸💫🌸💫

✍🏻 برگرفته از کتاب اخلاق ایران باستان، نوشته ی دین شاه ایرانی (سلیستر)

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

04 Jan, 02:30


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، رام ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی رام ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

02 Jan, 13:51


🌺 قدرتی که این گرگان حریص (یعنی گرهما) در راه تبه کاری و کج اندیشی به دست می آورند، سرانجام موجب بدبختی و تباهی زندگی خود آن ها خواهد شد.
ای خداوند خرد، آنگاه همین گرگان آزمند با میلِ شدید آرزوی پیام مقدس پیام آور تو را خواهند داشت؛ پیام آوری که نیکان و پاکان را در برابر تهدید دشمنان حفظ خواهد کرد. 🌺

🔥🔥🔥

🌿 گاتهای ورجاوند، هات ۳۲، بند ۱۳ 🌿

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

01 Jan, 12:35


🌸🌱اهداف نیایش مَنْتْرَوانی🌸🌱

🌷 نیایش منتروانی(نیایش های اوستایی و مقدس) دو هدف دارد:

اجرایی و آیینی: آیین ویژه ای را حتی بدون تلاش آگاهانه ی ما انجام میدهد. 🔆

آموزنده بودن: برگردان نیایشها، ما را از آموزه های دین آگاه میکند. 🔆

🌷 نیایش منتروانی در نوشتار و کارکرد خود، عارفانه است. نه تنها قواعد دستوری در ترکیب آنها وجود دارد؛ بلکه قوانین ستوت یسن (نخستین قوانین ارتعاشات؛ که بر پایه ی آنها آفرینشها ایجاد شده است) نیز وجود دارد.

🌷 دعاهای منتروانی مانند فرمول هایی با آغاز و پایان خاص تکراری (خْشْنوتْرَه، فرَوَرانه، یَسْنِمْچَه و دیگر) سروده شده است. نیایشهایی مانند یَتااَهو، اَشِم وُهو و... تنها در شمارگان خاصی خوانده میشوند. به گزارش یسنا ۱۹، مانترا اسپنتا (نیایش های مقدس) به عنوان هوخت (گفتار نیک) در نظر گرفته میشود.

     🌸🌱🌷🔆🔆🔆🌸🌱🌷

نوشته ی هیربد رامیار پرویز کارانجیا

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

30 Dec, 08:14


🌹🌹🌹🌻🌻🌻🌸🌸🌸

پارسایان نیکو منش، وهان سرافراز هستی، گاه گهنبار چهره ی میدیاریم گاه و هنگامه ی آفرینش جانوران به دست دادار پاک، خجسته و نورانی باد.
دلهایتان خرم، وجودتان آکنده از درستی تن و روان، سفره هایتان رنگارنگ و پر برکت، وجدان و خاطرتان آسوده، ذهنتان روشن، هستی تان آمیخته با هوای اهورا، روانتان سرخوش از شور پرستش مینوی پاکش باد.
ایدون باد، ایدون ترج باد.

🔥🔥🔥🤲🏻🤲🏻🤲🏻🌷🌷🌷

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

29 Dec, 07:33


🔥 خوانش نیایش گجراتی ۱٠٠۱ نام اهورامزدا

🌕 این نیایش به زبان گجراتی با نگرش به اوستا و سنت نوشته شده است و متاخر میباشد. دادار اورمزد پر شکوه نامها و ویژگی های بسیاری دارد که همه نیک هستند و اندکی بدی در او راه ندارد. همه ی نیکیهای او را میستاییم.

🌸 فرخنده روز دی به مهر از ماه دی و سومین جشن پرفروغ دیگان بر همه ی پرستندگان اهورامزدا شاد و خجسته و نیکی افزون باد.

🌺🌺🌺🔥🔥🔥

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

28 Dec, 02:30


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، گئوش ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی گئوش یا گوش ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

27 Dec, 06:59


🌹 فرازی از اندرزهای منتسب به پادشاه مقدس دین، شاه کیخسرو، پیرامون ارزشمندی دارایی مادی و به کارگیری آن در کار نیک 🌹

🌸☀️🌸☀️🌸☀️🌸☀️🌸☀️

اگر پند دانشوَران بشنوی
چنین بوده اندرز کیخسروی
که یزدان پاک از زر و خواسته
همه روی گیتی بیاراسته
به زر مر جهان راست پایندگی
نمایند از آن بندگان بندگی
از آن است آئین و شاهی به جای
وز آن نیکی آید به هر دو سرای
از اویند مردم همه کامجوی
وز او جسته سوداگران آبروی
وز آن است برپا خرید و فروخت
وز آن میتوان جامه ببرید و دوخت
گرامیش دارید از اندازه بیش
مریزیدش الا که بر جای خویش🍀
شود مایه آنگاه در فربهی
که کمتر بگیری و افزون دهی
به بخشایش و کاهش از باج و ساو
به کان اندر افزون شود زر ناو🍀
چو بیچارگان را دل آری به دست
شود مایه افزونتر از آنچه هست
چو خواهی شوی جاودان کامگار
ببند این همه پند ها را به کار
خدائی است بر چرخ فرمان دهی
خدیوی🍀 اَبَر خاک شاهنشهی
پس آن را که شد بر زمین کامکار
بیاید همی شیوه ی کردگار
به رادی به دانش به بخشش به داد
ز نابردن زیر دستان ز یاد
ز روزی رساندن به خرد و بزرگ
هم آگاه بودن ز میش و ز گرگ
هر آن شیوه کاندر خدائی رواست
روا باشد آنرا که سایهٔ خداست🍀

🌸☀️🌸☀️🌸☀️🌸☀️🌸☀️

برگرفته از کتاب رزومه ی خسروان پارسی، نوشته ی جناب احمد وقار شیرازی

🍀 یعنی سرمایه ی خود را درست و به جا خرج کنید.
🍀 زر ناب
🍀 پادشاه، ارباب، سرور
🍀 یعنی از آنجایی که پادشاه سایه ی خداوند است، پس شیوه ای که خداوند دارد؛ یعنی نیکی کردن و روزی رسانی و بخشش، باید شیوه ی پادشاه نیز بشود.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

26 Dec, 02:31


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، ماه ایزد ( ماوَنگهه) و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی ماه ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

25 Dec, 03:31


👆🏻👆🏻

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

25 Dec, 03:29


🕊🥀☀️🕊🥀☀️🕊🥀☀️

امروز، خور روز از دی ماه، برابر با پنجم دی ماه خورشیدی، روزی است که یکی از مهمترین رویداد های تاریخ دین به وقوع پیوسته است...
روزی که وخشور بزرگِ اهورامزدا، به تیغ کینه ی دشمنان دین کشته شد. زمانی که در بارگاه اهورایی رو به فروغ مزدایی به نیایش ایستاده بود...
و یاران پاک و باوفایش، همانها که همیشه یاور دین بهی بودند، آنها نیز از آسیب دشمنان در امان نبودند؛ اگر چه تا پای جان ایستادند و ایستادگی کردند...
ما پیرو راه اشوزرتشت هستیم؛ همان شاهراه پرشکوهی که درس آزادگی و پایبندی به عشق را به ما داده. این روز ویژه را با گرامیداشت یاد پیامبر و یاد کردن همه ی درگذشتگان پارسا ارج مینهیم.

🕊🥀☀️🕊🥀☀️🕊🥀☀️

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

23 Dec, 08:35


🌕 پیرامون اهمیت فَرارونی و حلال روزی و پرهیز از دزدی و تباه کردن حق دیگران 🌕

🌸💧🌸💧🌸💧🌸💧🌸💧

🌙 بدین در گوید که درمی از جایگاه حلال به دست آورند، آن را برکت افزونی بُوَد بیشتر که صد درم به حرام به دست آورند.
و هر چه به دزدی از کسی (بگیرند) بدان جهان دو چندان از وی باز ستانند و بدان جهان قماشه نباشد.
کرفه که او کرده، از وی باز گیرند و بدان کس دهند (و) او را پاده فراه بدهند.
و آن چه به ظلم و ستم از مردم بستانند، بدان جهان، یکی چهار عوض باز دهند و چهار چندان کرفه باز ستانند (و) به روان مظلوم دهند.
و اگر او را کرفه نبود، از گنج همیشه سود اورمزد عوض آن باز دهند و او را عقوبت و پاده فراه بدهند. 🌙

🌸💧🌸💧🌸💧🌸💧🌸💧

برگرفته از رساله ی دینی صد در بندهش، در هفتاد و یکم

⚡️ کسی که مال دیگران را بدزدد و حق دیگران را تباه کند، کارهای نیک او به حساب فردی که حقش تباه شده گذاشته میشود و برای او تنها گناه خواهد ماند و سرانجامش.
اگر فرد در کردار گذشته ی خود اهل کرفه اندوزی و نیکوکاری نبوده باشد، از گنج های مینوی اهورامزدا به روان فرد ستمدیده داده میشود و همچنان گناه دزدی و سرانجامش برای روان فرد گناهکار باقی میماند.
چه بهتر که خود را از این گناه دور نگاه داریم.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

22 Dec, 11:53


🌷☀️🌸🌻🍀🌼🌹🌾🌺

روز خجسته، دی به آذر و دومین جشن دیگان بر همه ی بهدینان خجسته و شاد باد.
دادار اورمزد پناه دلهای پاک است. او را با دل پاک فرا میخوانیم...

🌷☀️🌸🌻🍀🌼🌹🌾🌺

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

20 Dec, 09:50


🌹🌙 پیرامون شب چله از گفتار موبدان پارسی 🌹🌙

🌟 شب یلدا (چله) بلندترین و تاریک ترین شب سال است. ایرانیان باورمند بودند که در این شب، قدرت نیروهای شیطانی به اوج خود میرسد و برای جلوگیری از آسیب رساندن این نیروها به آنها با خانواده و دوستان دور هم جمع شده و شب را با نوشیدن و خوردن و خواندن شعر از کتاب حافظ سپری میکردند.

🌺 توسط هیربد داریوش ر. کاتراک

همه ساله در شب ۲٠ دسامبر (۳٠ آذرماه خورشیدی)، درست تا سپیده دم ۲۱ دسامبر، ایرانیان شب چله را جشن میگیرند؛ رویدادی بزرگ که در سراسر ایران جشن گرفته میشود. جشنی کمتر شناخته شده ایرانی در میان زرتشتیان هندی است که حتی امروزه نیز در ایران به طور گسترده برگزار میشود.
شب یلدا طولانی ترین و تاریک ترین شب سال است که به آن انقلاب زمستانی یا در زبان فارسی شب یلدا یا شب چله نیز میگویند. این آئین جشن گرفته میشود؛ زیرا ایرانیان باور داشتند که قدرت نیروهای اهریمنی در این شب به اوج خود میرسد. برای حفظ امنیت و جلوگیری از آسیب رساندن این نیروها به آنها، با خانواده و دوستان خود دور هم جمع میشوند و شب را با نوشیدن، خوردن و خواندن شعر سپری میکنند.
(اشعار) از حافظ، شاعر نامدار ایرانی شیراز، شهر معروف باغها و شاعران. خیلی ها نمیدانند که دستور آذر کیوان صاحب در روستایی به نام استخر شیراز به دنیا آمد و چند سال پیش زندگی میکرد.

🌟 سفره یلدا:

برای این جشن اعضای خانواده سفره ای میچینند. میز با شراب قرمز، میوه ها، آجیل و سوپ (سوپ غلیظی از رشته فرنگی سرخ شده با نعنا و پیاز کاراملی شده) تزئین شده است. انار و هندوانه از میوه های سرخ رنگ ویژه ای هستند که میگویند قرمز نور بی شعله میدهد و بدن و احساسات را گرم میکند.
چرا که انار به دلیل مقدار زیادی دانه که نماد جاودانگی، نامیرایی و شکوفایی است. صحبت از این میوه مقدس (که) با بیشترین خوره، در برابر چشمان میتابد؛ معجزه‌ای که پیامبر ما اشوزرتشت با دادن یک دانه انار به اسپندیار (پسر شاه گشتاسپ، شاه سلسله کیانیان) که بدن او را از جنس مفرغ (ویرتون) کرد تا هیچ سلاح جنگی نتواند به او آسیب برساند. در مورد آجیل در سفره یلدا، ایرانیان معتقدند که با خوردن آن انسان از دردسر آسوده میشود.

🌟 مهر ایزد:

برای ایرانیان، شب یلدا نیز زمان جشن زایش مهر ایزد است. در اوستا میترا و در فارسی مهر نماد نور، دوستی، عشق و مهربانی نامیده میشود. فرشته ی مهر با تمام تابش های پرانرژی سرچشمه گرفته از فضای بیرونی که شامل نور خورشید (خورشید ایزد) میشود، در ارتباط است. به همین دلیل در نماز روزانه ی خود، پیش از غروب خورشید، خورشید و مهر نیایش را با هم میخوانیم.
بنابراین، شب یلدا به عنوان "زایش دوباره خورشید" (به گونه ی نمادین) نیز جشن گرفته میشود. بنابراین، شمع سوزان یا چراغ نیز بخشی از سفره یلدا است و باید در طول شب بسوزد تا پیروزی نور بر تاریکی را جشن بگیرد. همه ما باید نه تنها در شب یلدا دور هم جمع شویم، بلکه باید همیشه با هم و همازور باشیم؛ نه اینکه همچون اکنون پیرامون موضوعات بسیار مورد گفتگو اختلاف دیدگاه داشته باشیم. برای زود آمدن شاه بهرام ورجاوند نیایش کنیم.
همازور: باشد که همه ما در نیروی مینوی، همازور باشیم.

🌹🌙🌺🌟🌹🌙🌺🌟🌹🌙🌺🌟

برگرفته از مجله ی جام جمشید، به شماره ی 20/12/2020

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

19 Dec, 10:33


🌹 آواز خوش ترجمانی از گاهان، یسنای ۳۱، بند هشتم

💫💫💫

🕊 چه خوش است که اینگونه با تمام وجود، این سرود های آسمانی را با نوای مینوی درونمان سر دهیم و بر زبان خود جاری کنیم...

💫🕊🌹💫🕊🌹💫🕊🌹

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

18 Dec, 07:37


🔥 پیرامون غار شگفت یزدان 🔥

در نزدیکی عقدا و زیارتگاه بانو پارس کوهی است به نام شگفت یزدان. بالا رفتن آن بسیار سخت است. به نزدیکی قله ی کوه، غار بسیار بزرگی است که در دل کوه کنده شده؛ با در و ستونهای عالی و سقف بلند. سه حوض در وسط آن است. آبهایی که از سقف میچکد، در آن جمع میشود. یک حوض آن را شکسته اند؛ به گمانی که محل دفینه میباشد. آثار آتشگاه در آن پیداست. میگویند آتش مقدس در آن روشن بوده است. اوایل حمله ی اعراب به یزد،  بنا به گفته ی هیربد درودی، آتش ورهرام برای اینکه از شر دشمنان در امان باشد، تا سی سال در این غار محفوظ بوده. کنج غار دالان بسیار درازی است که به آخر آن نرسیده اند. میگویند دارای معدنی است.

☀️🌸🌻☀️🌸🌻☀️🌸🌻☀️🌸🌻

برگرفته از کتاب پرستشگاه زرتشتیان، نوشته ی موبدِ فرزانه، رشید شهمردان

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

16 Dec, 02:30


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، وُهومَن اَمشاسپَند و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی وُهومَن اَمشاسپَند که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

15 Dec, 06:47


🔥☀️🕊🌹🌸🔥☀️🕊🌹🌸

به نام و ستایش آن که همیشه بوده؛ همیشه هست؛ و همیشه خواهد بود...
آغاز ماه دی، ماه خدا، ماه دلدادگی و نزدیک شدن به او و فرا رسیدن نخستین و بزرگترین جشن سراسر نورِ دیگان، بر همه ی مزدیسنان هستی خجسته و پر برکت باد.
خواندن اوستای اورمزد یشت از آئین های این روز پرشکوه میباشد.
امید که دادار پاک، غبار اندوه و پریشانی را از دلهای همه بزداید...

🔥☀️🕊🌹🌸🔥☀️🕊🌹🌸

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

13 Dec, 09:11


🌺 آشنایی با مفهوم چند واژه در فرهنگ دینی 🌺

☀️ اُروَیِس: تختگاه سنگی را گویند که اسباب نیایش را بر بالای آن گذارند. در اصطلاحِ زرتشتیان ارویسگاه سنگ بزرگی است چهارگوشه که در مراسم دینی آلات ویژه از قبیل هاون و دسته ی هاون و برسمدان و تشت و وَرس را روی آن مینهند. بندی را نیز گویند که از موی بز بافته شده باشد. در اصطلاحِ زرتشتیان وَرس بندی را گویند که از موی گاو بافته میشود و شاخه های برسم را با آن به هم میپیوندند. اوروَئس در لغت به معنی گردش و گردیدن است.

☀️ بلاش: نام چند تن از پادشاهان اشکانی است و همچنین نام پسر یزدگرد دوم و برادر فیروز ساسانی. یکی از بلاش های اشکانی که ولاش ولاشان خوانده شده به موجب دینکرد اوستا را که در زمان حمله ی اسکندر پراکنده شده بود، جمع آوری کرد. که شاید همان بلاش اول باشد (۵۱ تا ۷۸م) که در تاریخ ایران، خداپرست و پرهیزکار تعریف شده و نیز احتمال دارد بلاش سوم باشد (۱۴۸ - ۱۹۱م) که فرمان داد قطعات باقیمانده ی اوستا را که پراکنده و پریشان شده بود، خواه آن چه مدوّن باقی مانده بود و خواه آن چه به یادها مانده بود، جمع آوری کنند. بلاش اول برادری داشت به نام تیرداد که پادساه ارمنستان بود.

☀️ گَرُوتمان، گَرُزمان: به معنی عرش اعلی است. واژه ی گرزمان که غالبا به وسیله ی شعرا استعمال گردیده، از کلمه ی اوستائی گروتمان میباشد. جزء اخیر این کلمه در لغت خان و مان هنوز باقی است. معنی لفظی آن، خانه ی ستایش و نیایش است. و از آن بلندترین طبقه ی آسمان یا عرش اراده گردیده؛ آنجائی که مقام اهورامزدا است. و نیز اَنگهو وَهیشت یعنی بهترین جهان که در فارسی بهشت شده در آنجاست. در بند ۷، یسنای ۱۶ که واژه ی وِرِز (برزن) تفسیر شده، از گروتمان محل انوار رحمانی اراده شده است. گرودمان هم گفته اند.

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

✍🏻 برگرفته از کتاب دانشنامه ی مزدیسنا، نوشته ی موبدِ گرامی جهانگیر اوشیدری

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

11 Dec, 08:25


🪻🌿🌺

⚡️ چرا میگوییم اساس دینداری با دانش و خرد ناهمخوان و مغایر نیست؟ آیا دین و دانش میتوانند در برابر یکدیگر قرار گیرند؟
هرگز 👇🏻

🪻🌿🌺🪻🌿🌺🪻🌿🌺

💫 آن که مربوط به دانش است(دریافتن از راه دانش ممکن است)، آن را هستی پیدا(محسوس) است.
و آن که مربوط به گرَوِش است(دریافتن آن از راه اعتقاد ممکن است)، از این روی نامحسوس (و) ناپیداست (و) از این جهت با بُن دانش (بنیان های دانش) متناقض نیست.

برگرفته از رساله ی دینی پسر دانشکامه (چم کُستی)

🪻🌿🌺🪻🌿🌺🪻🌿🌺

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

02 Dec, 12:12


🕊🌸 گفتاری پیرامون یاوران اشوزرتشت 🕊🌸

🌳🌳🌳🌙🌙🌙

اشوزرتشت در سرودهای گاتها درباره ی پذیرندگان کیش و یاوران دین خود چنین میفرماید: «کِی گشتاسب یاور آئین من است؛ کسی که با پذیرفتن دین راستین، خداوند را خشنود ساخت. سزاوار است که چنین کسی به نیک نامی رسد. اهورامزدا چنین کسی را زندگی جاوید بخشد و او را به فردوس برین جای دهد.
ای جاماسب و ای کسانی که به من گرویده اید، از بهترین بخشش پاک منشی برخوردار گردید. کسی که آئین مرا بپذیرد و برابر آن رفتار کند، در زندگانی آینده در سرای جاودانی از بخشش های نیک بهره مند خواهد شد.» (یسنای ۴۶، بند ۱۹-۱۳)
«کِی گشتاسب با داشتن شاهی و نیروی فرمانروائی بر پیروان دین پیشین آئین مرا پذیرفت و راه پاک منشی را برگزید؛ امید آن است که چنین کسانی به کام و آرزوی خود رسند.» (یسنای ۵۱، بند ۱۶)
«جاماسب، دانشمند بزرگ نیز به آئین راستی در آمد. بی گمان کسی بدین راه در آید که نهادی پاک داشته باشد. ای اهورامزدا، از تو خواستارم که پناه استوار آنان باشی. میدیوماه از دودمان اسپنتمان پس از آن که به راستی پی برد و راه راست را شناخت، کوشش کرد تا دیگران را بیاگاهاند وبه آنها بیاموزد که پیروی آئین مزدا در زندگی بهترین کارهاست.» (یسنای ۵۱، بند ۲٠-۱۸)
در فروردین یشت، نام ۲۵٠ تن از نخستین یاوران و پذیرندگان دین دین زرتشتی را به قرار زیر نام میبرد که تعدادی از آنان نیز زن میباشند.
۱- میدیوماه  ۲- پسران اشوزرتشت  ۳- گشتاسب  ۴- اسفندیار  ۵- فرشوشتر  ۶- جاماسب
و از زنان: ۱- هووی (همسر اشوزرتشت)  ۲- سه دختران اشوزرتشت  ۳- هوتس یا کتایون، همسر گشتاسب  ۴- هما، دختر گشتاسب
و در حدود ۲۷ تن دیگر از زنان و دوشیزگان.

🌳🌙🌸🌙🌳🌙🌸🌙🌳🌙🌸🌙

برگرفته از کتاب زرتشت و آموزشهای او، نوشته ی دستور رستم شهزادی

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

01 Dec, 10:33


🌻 پیش از اینکه کشمکش در اندیشه ام آغاز گردد، ای هستی بخش یکتا، مرا از دانستنی ها آگاه ساز. پروردگارا مرا اطمینان بخش که آیا شخص پارسا و پرهیزگار بر هواخواه دروغ و فساد فیروز خواهد گردید؟ مسلما مشیت تو چنان است و این بزرگترین فیروزی در زندگی به شمار خواهد آمد. 🌻

🌸⭐️💫🌸⭐️💫🌸⭐️💫

گاتهای ورجاوند، هات ۴۸، بند ۳

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

29 Nov, 10:50


🌸 خداشناسی و هستی شناسی اوستایی 👇👇

🌹🌹🌹

🌻 بخش هجدهم:

برای شناخت اهورامزدا و نیروهای مقدسش، کافی است نگاه ژرف تری به هات هجدهم یسنا داشته باشیم.
در بخش آغازین این هات آمده: «بده مرا ای کسی که چهارپایان و آبها و گیاه ها آفریدی از خرد مقدس(خویش) جاودانی و رسایی؛ از منش نیک (خویش) توش و پایداری در (روز) داوری.» در این بند خداوند را آفریننده دانسته و به سه آفریده ی ارزشمند او (چهارپا، آب و گیاه) اشاره کرده است. سپس از خرد مقدس و جاودانی و رسایی اشاره کرده. همانطور که میدانیم، چهارپا با وهومن امشاسپند در ارتباط است و آن، نماینده ی اندیشه نیک و خرد پاک است؛ آب با خورداد امشاسپند در ارتباط است و آن، نماینده ی فروزه ی رسایی است؛ گیاه با امرداد امشاسپند در ارتباط است و آن، نماینده ی فروزه ی جاودانگی است. ستاینده در اینجا بخشش امشاسپندان را از اهورامزدا میداند و منش نیک خداوند را بخشنده ی توش و پایداری در روز داوری میداند. یعنی بخشش امشاسپندان هر کدام به نوبه ی خود هم در گیتی و هم در مینو، یاریگر انسان هستند. 🌼
در ادامه آورده است: «نسبت به خرد مقدس، به حسب راستی (اشا) بهتر اندیشیدن و رفتار کردن و سخن گفتن؛ مزدا اهورا به ما قدرت (خشترا) و رأفت (آرمئیتی)(خود) رسایی و جاودانگی خواهد داد.» در اینجا، خرد مقدس را به عنوان صفت و فروزه ی دادار اورمزد میداند. ما باید نسبت به اهورامزدا بر پایه ی اشا رفتار کنیم. بر پایه ی اشا و راستی بیندیشیم؛ سخن بگوییم و کنش ورزیم. نتیجه ی اشوئی ورزیدن، دستیابی به بخشش امشاسپندی است. نتیجه اش این است که اهورامزدا، شهریور امشاسپند (قدرت، خشترا) و سپنته آرمئیتی (رأفت) و خورداد امشاسپند (رسایی) و امرداد امشاسپند (جاودانگی) را به ما خواهد بخشید. پس راه دستیابی به فروزه های امشاسپندان، بر طبق اشوئی اندیشیدن و سخن گفتن و کنش ورزیدن است. همانطور که میدانیم، یکی از کارکرد های اشا این است که حق به حقدار خواهد رسید؛ اگر با اهورامزدا رو راست باشیم، او نیز امشاسپندان را در وجود ما مهمان خواهد کرد. 🌼
در ادامه میفرماید: «برای خرد مقدس، بهترین (اعمال) ورزیدن، با زبانی که گفتارش از منش نیک، با کار دست های پارسایی، این است (حق) معرفت او؛ مزدا پدر راستی است.» اینجا بیان میکند که در راه آن خرد پاک، باید بهترین کارها را انجام داد؛ گفتار را باید با منش نیک هماهنگ و همسو کرد و کارها را با پارسایی انجام داد. همانطور که در بند پیش بر اهمیت راستی و اشوئی سفارش کرده بود، اینجا تأکید میکند که مزدا پدر راستی است. مزدایی که سراسر همه خرد پاک است؛ جز از راستی و اشوئی به او نتوان رسید. 🌼
در ادامه آورده است: «تویی پدر مقدس این خرد، ای کسی که برای ما چارپای شادمانی بخشنده آفریدی؛ آنگاه برای چراگاهش آرمئیتی به او رامش داد؛ پس از آن که مزدا با منش نیک مشورت نمود.» در اینجا اهورامزدا را پدر خرد دانسته است. خرد جزئی از وجود اهورامزداست؛ همانطور که فرزند پاره ای از وجود پدر خویش است. آنگاه دوباره آفرینش اهورامزدا را یادآوری میکند و اینکه این آفرینش زیبا که نمود گیتیایی امشاسپندان است، یادآور نشاط و زندگانی و خوشبختی است. به ویژه چارپایی که در زمین (سپنته آرمئیتی) به سر میبرد و سپنته آرمئیتی رامشگاهی برای این آفریدگان است. و سپس میگوید پس از اینکه مزدا با خرد نیک مشورت نمود؛ یعنی اهورامزدا با خرد خود اندیشید؛ همانطور که انسانی با اندیشه ی خود صحبت و رایزنی میکند. از این خردمندی و نیک اندیشی خداوند است که این هستی پاک و چارپایان را آفرید و سپندارمذ زمین را پناهگاه و رامشگاه آنان قرار داد. همه ی اینها تجلی امشاسپندان در همه ی هستی هستند و اینکه برای رساندن ما به سر منزل مقصود و برپایی بهترین زندگانی میباشند؛ به شرط رفتن در راه اشوئی؛ چه در اندیشه، چه در گفتار و چه در کردار. 🌼
امید که همه ی ما اشوئی و راستی را سرلوحه ی همه ی اندیشه ها و گفتار ها و کردار هایمان قرار دهیم تا اهورامزدای پاک، امشاسپندان را در هر دو سرا بر وجود و هستی ما بتاباند.
ایدون باد.

🤲🤲🤲🌺🌺🌺

ادامه دارد...

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

28 Nov, 02:30


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، گئوش ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی گئوش یا گوش ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

27 Nov, 06:09


🌹 سپاسداری از نیکوکاران و پاسداشت حق همه از مهمترین رفتار هاست 🌹

🌙🌙🌙

اینکه کسی بر کسی نیکوئی و نوازش کند، باید که قدر آن بدانند و منت بر خود نهند و اگر تواند بدان مقدار او را نیکوئی کنند.
در دینِ به پیداست که کسی بر کسی نیکوئی کند، اورمزد به افزونی او را ده چندان عوض بدهد. و اگر حق ناسپاس باشد، در اوستا چنین آورده است که او را گناه عظیم باشد و اهرمن گجسته چنین گوید که آن گناهکار از خویشاوند من است؛ فرجام او به دست من خواهد رسید و به دست هیچ دیوی او را من نخواهم داد؛ دست خود پادافره کنم.
موبدان موبد گوید باید همه ی زرتشتیان را که ازین گناه خود را دور دارند.

🌙🌹🌙🌹🌙🌹🌙🌹🌙🌹

برگرفته از رساله ی دینی صد در نثر، در نود و چهارم

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

26 Nov, 02:31


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، ماه ایزد ( ماوَنگهه) و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی ماه ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

24 Nov, 16:20


🌸 زمانی که (زرتشت) با فره کاری و از راه غلبه در بحث و (نشان دادن) نشانه هایی که (ویژه) پیامبران و وخشوران است و به دلیل چنین گواه راستین، مردم بدو گرویدند. پس رام شاه کی گشتاسب، با وجود بیم از خیونان که دشمن دین بودند و به دلیل اینکه فره و راز بزرگ را دید، رواج دین را پذیرفت. 🌸

🌿 برگرفته از کتاب دینکرد پنجم

🌷🌷🌷🌻🌻🌻🌺🌺🌺

🌲 به راستی شکوه و زیبایی دین پاک مزدیسنی را میستاییم. دینی که همیشه پرشکوه و نورانی بوده و راه رسیدن به گروثمان اهورامزدا است.

🍀 رام شاه، لقب گشتاسب شاه مقدس است؛ به معنی پادشاه شادی بخش. به راستی که ایشان مایه ی شادی و آرامش مردمان بوده و فروهر پاکش نیز مایه ی خوشی و خرسندی مردمان است. بشود که فروهر ایشان با شادی اهورایی به یاری ما آید.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

23 Nov, 07:23


🔥🌟 سرود زیبای جشن آذرگان 🔥🌟

🔥🌷🔥🌷🔥🌷🔥🌷🔥🌷

جشن آذرگان به "روز و ماه آذر" آمده
در دل آزادگان شادی بیوَر🍀 آمده
آتش "اردیبهشت امشاسپند" سربلند
پرچم آیین زرتشت پیمبر آمده
آن نماد پاکی و گرمی و مهر و راستی
آن اهورایی نشان، آخشیج برتر آمده
روز جشن آتش است "زیبا پرستش سوی ما"
آن فروغ ایزدی با زیب و زیور آمده
تا نماز آریم در آتشگاه روشن سوی او
پرتو مهر اهورمزدای سرور آمده
فر یزدان، مهر ایران، گرمی جان جهان
پرتو جانبخش شادی جشن آذر آمده
ای خوش آن یاری که در این جشن زیبای کهن
سوی هر آتشکده، با عود و عنبر آمده
از دلت گر به خدا هست رهی، راه اشاست
روشنی بخش رهت خورشید خاور آمده
تا به هر آتشکده رو سوی یزدان کرده ایم
اهرمن رفته ز در، شادی از آن در آمده
جشن و شادی های دیرینه در آیین بهی
یک به یک زیباتر از آن جشن دیگر آمده
جشن آذرگان که جشن آتش است و راستی است
شوق و شور و شادی از دادار داور آمده

🔥🌷🔥🌷🔥🌷🔥🌷🔥🌷

🌟 سروده ی بهدین جمشید زره پوش

🍀 ده هزار، یعنی هزاران شادی در دل آزادگان پدیدار شده.

🔥 جشن زیبای آذرگان بر همه ی بهدینان خجسته باد. در این روز، خواندن آتش نیایش و رفتن به آتشکده از سنت است.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

21 Nov, 18:31


🍎 فهرست برترین‌های تاریخی و فرهنگی و هنری در تلگرام!

🌹روی لینک زیر بزنید و عضو کانال‌های دلخواه خود شوید! 👇

♥️ https://t.me/addlist/JoOo6h-M180zNDQ0

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

21 Nov, 10:50


🌻🌲پیرامون فرزانه بهرام فرهاد 🌻🌲

🌷 فرزانه بهرام پور فرهاد پور اسفندیار، میگویند نژادش به گودرز گشواد میرسد. در شیراز زندگانی میکرد. در اواخر عمر دستور آذر کیوان، به پنته رهسپار و در زمره ی مریدان آن حضرت داخل و به ریاضت و تحصیل عرفان پرداخت و مراحل کمال را به انتها رسانیده؛ چنانکه خود در مولفات خویش میگوید: «به یاری مرشد و پیر خود، حضرت آذر کیوان، به ملک و ملکوت و جبروت و لاهوت و اصل و به تجلیات آثاری و افعالی و صفاتی و ذاتی نایل گردیده.» فرزانه بهرام مردی بود فاضل؛ منطق و طبیعیات و ریاضیات و الهیات و حکمت و پارسی و پهلوی و تازی و علوم متداوله ی عصر خویش را بوجهی نیکو فرا گرفته و دانشمندی بود رسا و فیلسوفی کامل. علوم ظاهری را از خواجه جلال محمود از شاگردان ملا جلال الدین محمد دوانی، متوفی سال ۹٠۷ هـ کسب کرده بود. کتاب شارستان تالیف اوست و به اسم فرزانه کیخسرو پور دستور آذرکیوان، مرشد خویش، تدوین نمود. موضوع آن، اخلاق و حکمت و شرح مناظرات مولف و سایر مریدان حضرت آذرکیوان با علما و مشایخ متعصب اسلام میباشد و الزامات و اتهامات بیجائی را که به زرتشتیان وارد آورده اند، بروشی بسیار نیکو جواب میدهد. مولف هنگامی که بر رد رساله ی یکی از نویسندگان اسلام راجع به داستان بهمن درازدست و کتاب محمد امین راجع به خواب و رویا و حدیث سخن میراند، احاطه ی دانش خود را بر کتب موجوده ی زمان، چه عربی، چه فارسی، چه پهلوی و چه فقه و اصول و احادیث و سنت، به خوبی روشن میسازد.🍀
صاحب دبستان، از قول موبد هوشیار نقل میکند که روزی فرزانه بهرام پیش حضرت دستور آذر کیوان ایستاده و در دل داشت که مرشد راز دلش را بگوید. آن حضرت رازی که در دل داشت، بگفت؛ سپس فرمود: ای فرزانه، راز دل دانستن آسان است؛ اما زبان برای چه کار است؟ باید آن را به کار برده؛ بیکار نگذاشت.
فرزانه بهرام با وجودیکه از دانشمندان درجه اول عصر خویش بود، از شغل نجاری امرار معاش مینمود. در سال ۱۳٠۴ هجری(۹۹۴ یزدگردی) در لاهور، به جهان مینوی شتافت. در زیر نمونه ای است از مندرجات اخلاقی شارستان، مولفه ی او:
«سبب مکرمت نمودن و اکرام ورزیدن، بزرگی ها زیاد شود؛ چه هر که در سخاوت(بخشندگی) بر ارباب استحقاق(نیازمند و مستمند) بگشاید، ایزد تعالی ابواب ارزاق(درهای روزی) و درهای اقبال بر وی مفتوح(گشوده) گرداند و او را بر معراج جلال و مرقات(نردبان، درجات) کمال بر آرَد؛ یعنی اساس اقبال به تمهید(آماده سازی) قواعد افضال(نیکویی و برتری) تواند و ترقی به درجات معالی(والا) به ارتکاب اخطار و اقتحام مهالک(یورش و حمله ی سختی ها و مهلکه ها) و اتفاق اقتدار(یکپارچگی توانمندی) مسلّم مانَد. عذب زبان(شیرین زبانی) کلید ابواب معانی است؛ یعنی فطاطب طبع(؟) و سوی خلق موجب انهدام اساس دولت(بخت) و انقباض قواعد حرمت🍀 است. رفق(مهربانی) و مدارا و حلم(شکیبایی) و مواسا(نیکخواهی و دلسوزی) وسایط(واسطه ها) تاکید اسباب دولت و تمهید بنیان حرمت و درشتی و تیزی کردن، دوستان را بِرَمانَد(دور کند) و چرب زبانی و سخن خوش، دشمنان را دوست گرداند.» 🌷

🌻🌲🌻🌲🌻🌲🌻🌲🌻🌲

برگرفته از کتاب فرزانگان زرتشتی، نوشته ی موبدِ فرزانه، رشید شهمردان

🍀 در آن دوره بحث و جدل دینی میان پیروان دینهای گوناگون صورت میگرفت و گاهی از سوی برخی متعصبان، اتهاماتی به دین زرتشتی صورت میگرفت که نویسندگان زرتشتی با صبر و حوصله و رواداری، آنها را پاسخ میدادند.

🍀 به نظر میرسد منظور به سفت و سخت گرفتن آداب حرمت نهادن و دوری از ناشایست ها باشد. ادبیات آن دوره با واژگان بیگانه پر بوده و گفتار معمولی مردم به این شکل بوده است.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

19 Nov, 08:47


🌸 پرسش: در بخشی از آتش نیایش، از آتش، زندگی خوب، پارسائی، هوشیاری، فرزندان خوب و... درخواست میشود. آتش چه ارتباطی با موارد نامبرده شده دارد؟ و اینکه چرا این سخنان خطاب به آتش بیان میشود؟ 🌸

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

🌼 پاسخ: مفهوم آتش در دین زرتشتی، تنها به کالبد فیزیکی آتش که در زندگی خود با چشم میبینیم، خلاصه نمیشود. پیرامون انواع آتش موجود در هستی، پیشتر پرداخته ایم. (رجوع شود به پست انواع آتش در دین زرتشتی) آتش در همه ی زندگی ما حضور دارد. آتش، محرکه و نیروی زندگی بخش درون انسانها و دیگر موجودات و مایه ی رشد و نمو گیاهان و همه ی موجودات است. آتش درون وجود انسان، هم پدیدار کننده ی عشق و هم گرمابخش و حرکت دهنده ی زندگانی است. بنابراین، هنگامی که سخن از آتش و نقش آن در زندگی می آید، منظور به همه ی ابعاد آتش میباشد.
اینکه این سخنان به آتش بیان میشوند، دلیلش این است که بر پایه ی بینش اوستا، این خواست خود اهورامزداست که با همه ی آفرینش پاک او هماهنگ گشته و با آنها ارتباط گرفته و آنها را پاسداشت و ستایش و ارجگذاری کنیم و موجودات مینوی را در زندگی به حضور فرا بخوانیم. آتش در همه ی ابعاد از کارگزاران اهورامزداست که آن را به روشنی در این نیایش زیبا میبینیم و خداوند پاک را از پس آن می یابیم؛ همانطور که در این نیایش، تنها آتش مخاطب نیست و آفریدگار آتش (اهورامزدا) نیز مورد خطاب و انجام دهنده ی نهایی همه ی نیکی هاست. فراموش نکنیم که همه ی آفرینش، دستان پرتوان پروردگار در هستی برای یاری رسانی به آفریدگان دیگر هستند و هر کدام همچون عضوی از پیکر آفرینش خداوند، به انجام خویشکاری مشغول هستند؛ اینکه آتش گرمابخش زندگی و مایه ی آسایش و خوشبختی و داشتن خانمان نیک و آرامش است، امری بدیهی است که ما با بیان این سخنان، این را به مینوی آتش زمزمه میکنیم و با مانترای اوستا، حضور گرمابخش آتش را در زندگی تقویت کرده و آن را بیشتر لمس میکنیم.
هر گوشه ای از هستی و آفریدگان پاک، بخشی از ذات پاک آن یگانه ی همه یاب هستند؛ همچون خورشید و مهر که در اوستا به طور تمثیلی دو چشم اهورامزدا خوانده شده اند. 🌼

🔥🔥🔥⚡️⚡️⚡️🌹🌹🌹

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

18 Nov, 12:39


🌹🌼 کسی که در پرتو خرد مقدس و قلبی پاک، اندیشه و گفتار و کردارش نیک و با راستی و درستی هماهنگ باشد، مزدا اهورا با توانایی و مهر خویش به او رسایی و جاودانی خواهد بخشید. 🌹🌼

💫گاتهای ورجاوند، هات ۴۷، بند ۱💫

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

16 Nov, 02:30


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، وُهومَن اَمشاسپَند و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی وُهومَن اَمشاسپَند که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

15 Nov, 14:34


🌺 آشنایی با مفهوم چند واژه در فرهنگ دینی 🌺

☀️اشتوَد: یا اشتاوئیتی، نام گات دوم از پنج بخش گاتها و نام روز دوم از پنج وه است. آن از یسنای ۴۳ آغاز میشود و با یسنای ۴۶ پایان میپذیرد. اشتود از کلمه ی اوشتا، به معنی سلامت و عافیت است که نخستین کلمه ی یسنای ۴۳ است.

☀️ سپیتمان، سپیتمَه: نام خانوادگی اشوزرتشت در گاتها سپیتما آمده که امروزه سپنتمان یا اسپنتمان گوئیم. ظاهرا معنی آن از نژاد سفید و یا از خاندان سفید باشد. سپی تامان، نیای نهم پیامبر میباشد و این نسب نامه را تا منوچهر رسانیده اند. در گاتها، از خاندان زرتشت، نام دو نفر (تن) دیگر نیز با این نام خانوادگی ذکر شده اند که یکی پئوروچیستا دختر زرتشت و دیگر میدیوماه پسر آراستی (پسرعموی زرتشت) است.

☀️ ماربین، آتشکده: همان کوه آتشگاه بین راه اصفهان و بخش سده است که برابر پیشینه در زمان گشتاسب از بتخانه به آتشگاه تبدیل یافت.

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

✍🏻 برگرفته از کتاب دانشنامه ی مزدیسنا، نوشته ی موبدِ گرامی، جهانگیر اوشیدری

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

13 Nov, 08:11


به راستی ای اهورامزدا، ما در نمازت شادمان و خرسندیم. آری که نمازت، زمزمه ی خوش دلدادگی با توست و هماهنگی با روان آفریدگان پاکت.
ما از نمازت به خرمی و خوشی میرسیم؛ گویا نماز چیزی جز این سرخوشی و عشق ورزی با دلدار نیست.
اصلا نمازی که انسان را به شوق سرسپردگی و شور بودن با تو نرساند که نماز نیست.
نماز و ستایش و هماهنگی معنوی، نماز عاشقان و دلپتان است. نمازی که از سر عادت و یا از سر ترس و یا از برای پاداش باشد، نماز نیست.
دلدادگی با تو یعنی تمام هستی و جان و تن ما نمیخواهد و نمیتواند که در پی تو نباشد.
یعنی چه در اندیشه و چه در گفتار و چه در کردار، هماهنگ با هستی پاک تو باشیم و در هر گام، تو را در یاد و نظر داشته باشیم؛ همان چیزی که در دین، "یزدان مَنیداری" خوانده شده است.
ما نمیخواهیم که حتی برای لحظه ای از یاد تو و حضورت جدا باشیم.
ای اهورامزدا، ما به راستی در نماز تو شادمانیم.

🤲🏻🤲🏻🌺🌺🔥🔥🌸🌸

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

12 Nov, 10:35


🦋 چرا زرتشتیان طبیعت را ارج مینهند؟

🌱🌷🌱🌷🌱🌷

۱- احترام و بزرگداشت طبیعت و همه ی آفریده های طبیعی بخشی از همه ی دینهای کهن از جمله زرتشتی بوده است. دین زرتشتی هر آفریده ای را جزئی از هستی برتر اهورایی میداند و از این رو بزرگداشت و ارج نهادن به آفریده ها مانند بزرگداشت خود خداوند است.🌸

۲- احترام به آفریده های طبیعی نه تنها یک کار دینی است؛ بلکه بخشی از فلسفه ی دینی زرتشتی است. دین زرتشتی دارای موجودات اهورایی است که بر همه ی آفریده‌ها پاسبانی دارند و از این رو نیایش های ویژه‌ای برای گواهمندی و سپاسداری از هر آفریده ی طبیعی وجود دارد. در میان آفریدگان، دین زرتشت به ویژه به آفریده‌ های درخشان و نورانی مانند خورشید، ستارگان، ماه، آتش، نور و آب اهمیت میدهد که انرژی اهورایی خداوند را در خود نگه میدارند و پخش میکنند.🌸

۳- هر هفت آفریده (دسته بندی اصلی آفریدگان گیتی) دارای یک موجود مینوی ویژه هستند - امشاسپندی که بر آن پاسبانی دارد. بزرگداشت و پاسداری از آفریده ها باعث خوشحالی امشاسپندان میشود. در همه آیین ها، هر هفت آفرینش🍀 به نمایش گذاشته میشود.🌸

۴- همه آفریده ها برای بهره بردن انسان است؛ ولی نباید از آنها بهره گیری نادرست کرد. حتی در آیینی که موبدان باید از شیر بز یا برگ خرما استفاده کنند، پیش از گرفتن شیر و برگ از بز و درخت خرما اجازه(نمادین) میگیرند.🌸

۵- اصل بنیادین زرتشتی پیرامون بزرگداشت آفریده های طبیعی تضمین میکند که مشکلات زیست محیطی مانند گرم شدن کره ی زمین، نابودی لایه اوزون، آلودگی آب و کاهش پوشش های زمینی ایجاد نشود. به همین دلیل است که دین زرتشتی به عنوان نخستین و زیست‌ محیطی‌ ترین و (طبیعت)دوستدار ترین دین در جهان شناخته میشود.🌸

۶- باید توجه داشت که زرتشتیان آفریده های طبیعی را به خودی خود ارج نمینهند؛ بلکه به بُعد مینوی و ایزدی آنها احترام میگذارند. آنها به ضرب المثل کهن "از طبیعت تا خدای طبیعت" باور دارند.🌸

🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷

🦋 نوشته ی هیربد رامیار پرویز کارانجیا

🍀 در آیین ها بر سر سفره ی آیینی، نمادی از آفریدگان هفت گانه را قرار میدهند. مثل ظرف آب، سبزه و روییدنی، شیر را به نماد چهارپایان اهلی و...

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

10 Nov, 13:53


🌳🌸 پیرامون آشکار کردن اشوزرتشت دین خود را بر گشتاسب 🌳🌸

🌻🌻🌻

اشوزرتشت هنگامی به دروازه ی شهر بلخ رسید که گشتاسب پس از یک اسب دوانی بزرگی، خرم و شادمان به کاخ خود برمیگشت.
وخشور ایران چون آن پیشآمد را نیک دریافت، گام فرانهاد و پس از خواندن درود با گفتاری نغز و شیوا، پیامبری خود را از سوی پروردگار به شاه آشکار ساخت.
شاه گشتاسب چون سخنان اشوزرتشت را بشنید، از همان آغاز شیفته ی گفتار او شد و او را برای روز دیگر جهت گفتگوی بیشتر به کاخ خود خواند.
فردای آن روز، اشوزرتشت چون به بارگاه آمد، با دانشمندان و سخنورانی که از پیش به دستور شاه در آنجا گرد آمده بودند، ساعتها سخن گفت و پس از آن که به پرسش های پیچیده و دشوار آنان پاسخ شایسته داد، خود نیز چیزهایی از آنان پرسید که در پاسخ آن فرو ماندند. چون گشتاسب در این انجمن که سه روز به درازا کشیده بود و به سخنان آنان گوش میداد و میدید که چگونه دانشمندان یک به یک زبان بر بسته و از آن انجمن کناره میگرفتند، از هوش و گفتار درست و راست اشوزرتشت در شگفت ماند و آن وخشور را دگرباره به پیشگاه خود خواند و از سخنان نغز  و پر دانش وی بهره ی فراوان برد. و در پایان، خود و خاندانش کیش زرتشتی را با جان و دل پذیرفته، به گسترش آن پرداختند.

🌸🌳🌻🌸🌳🌻🌸🌳🌻🌸🌳🌻

✍🏻 برگرفته از کتاب زرتشت و آموزش های او، نوشته ی شادروان دستور رستم شهزادی

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

08 Nov, 10:07


🌷 افسوس (ریشخند، تمسخر) نکن تا فرهمند باشی؛ چه نیکی و بدی به هر گاه و به هر کس شاید بودن. 🌷

🌲🌲🌲🌾🌾🌾

🌿 برگرفته از اندرز خسرو قبادان

🌸 به راستی تنها نادانانند که دیگران را به تمسخر میگیرند؛ وقتی که خوشی و غم ممکن است به سراغ هر کسی بیاید. تمسخر و ریشخند دیگران در باور دین، نکوهیده و زشت و دور از اخلاق یک بهدین است؛ امید که این رفتار زشت را از خود دور گردانیم.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

07 Nov, 06:55


🌻🌹پیرامون بایستگی پرهیز از دروغ و پیمان شکنی در آموزه های دین 🌻🌹

💫💫💫💫💫

شقی ترین در میان مردمان کسی است که به صفت زشت درگونت، یعنی دروغگو متصف باشد؛ بخصوصه حیرت انگیز است که در چنین عهد کهنی، نیاکان ما تا به این اندازه به حسن راستی و قبح دروغ پی برده اند. مهر، فرشته ی فروغ و موکل بر عهد و پیمان است؛ با هزار گوش و هزار چشم و ده هزار دیده بان🍀 که شبانه روز بیخواب در بالای برج بسیار بلندی به پا ایستاده، نگران است که هر که دروغ گوید و عهد بشکند، به سزا رساند. در گردونه ی این فرشته ی دلیر که دستش به شرق و غرب و عالم میرسد🍀 هزار تیر و کمان و هزار نیزه و هزار شمشیر و هزار گرز موجود است؛ تمام این اسلحه بر ضد کسی به کار میرود که دروغ میگوید و پیمان خویش نمی پاید. مهر، دروغگو را به داغ فرزندانش نشانَد؛ خانه اش را ویران سازد؛ خیر و برکت از کشت و گله اش برگیرد؛ در میدان جنگ مغلوبش کند؛ از خوشی زندگانی محرومش سازد و از پاداش روز واپسین بی بهره اش نماید. بهترین پاداش و سخت ترین سزا در مهر یشت از برای راستگو و دروغگو معین شده است. تا به اندازه ای که از برای مردمان عهد کهن تصور از خوبی و بدی ممکن بوده و تا به اندازه ای که توانسته اند خیالات را به زبان و بیان آورند، در مهر یشت راستی را ستوده و دروغ را نکوهیده اند؛ بطوریکه بی اختیار سر تعظیم و تکریم ما در مقابل اخلاق پاک نیاکان در وقت خواندن این یشت، فرود می آید.

🌹🌻💫🌹🌻💫🌹🌻💫🌹🌻💫

برگرفته از توضیحات کتاب یشتها، نوشته ی استاد ابراهیم پورداوود

🍀 در ادبیات کهن، برای بیان بیشمار بودن چیزی از عدد هزار استفاده میکردند. میگفتند که خدا به مهر ایزد، هزار گوش و هزار چشم و ده هزار دیده بان داده است؛ یعنی گوش و چشم و دیده بان مهر ایزد بیشمار است؛ مفهومش این است که فرشته ی مهر همه را زیر نظر میگیرد و متوجه پیمان شکنی و دروغگویی مردم میشود.

🍀 یعنی مهر به همه جا دسترسی دارد.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

05 Nov, 02:30


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، رام ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی رام ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

04 Nov, 11:00


🌸🕊 ایدون از سخنانی که از سوی پروردگار به من الهام شده است، گفتگو خواهم کرد. سخنانی که شنیدن و به کار بستن آن در زندگی برای مردم بهترین است. کسانی که این آموزش ها را با جان و دل پذیرا شده و فرمانبرند، از بخشش رسایی و جاودانی برخوردار خواهند شد؛ اندیشه ی نیک، آن ها را به انجام کار نیک و شایسته رهنمون خواهد گردید و سرانجام به زیارت اهورامزدا و روشنایی حقیقی نایل خواهند شد. 🌸🕊

🙏🏻🙏🏻🙏🏻🌿🌿🌿

🌟گاتهای ورجاوند، هات ۴۵، بند ۵🌟

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

03 Nov, 13:49


🌹"کِم نا مَزدا" کمک مینوی میکند🌹

🌻🌺🌻🌺🌻🌺🌻🌺🌻🌺

🌿 «برای ضربه زدن به دشمن در هنگام سختی، باید از مانتراهای اوستا کمک گرفت. درود و ستایش به اندیشه های درست و خوشبختی باشد.» 
رستم ج. چوتیا

🌾 کم‌ نا مزدا نخستین نیایش اصلی است که شامل آیین پادیاب کُشتی است. بند ۲ و ۴ از گاتهای مقدس و بند ۳ از وندیداد است.

🌿 نیایش به شرح زیر است:

🔥«کِم نا مزدا مَوَه‌ ایته پایوم دَدات هِیَت ما دْرِگواوْ دیدَره‌ شَتا اَاِ نَنِگْهه اَنْ‌ یِم توَهْمات آترَسچا مَنَنگ هَسچا یَه‌ یاو شیَه‌ اُتنائیش اَشِم ترَه‌ اُشتا اهورا  تام موئی داس‌ تَوام دَاِنَه‌ یائی فْراواُچا که وِرِترِم جا توا پُوئی سِنْگها یوئی هِنْتی چیترا موئی دام اَهوم بیش رَتوم چیژدی اَت هوئی وُهو سرَه‌اُشو جَنتو مَنَنگها مزدا اهمائی یَهمائی وشی کَهمائی چیت
پاتَ نُو دبی‌ شِین‌ تَت پَئیری مزداوس‌ْچَه آرمئیتیشچَه سپِنتَسچَه نَسِه دَاِوی دْروخْشْ نسِه دَاِوُه چیترِه نَسِه دَاِوُه فرَه‌کرَش‌تهِ نَسِه دَاِوُه فرَه‌ دائیتی اَپَه دْروخْشْ نَسِه اَپَه دْرخْشْ دَوارَه اَپَه دْروخْش وی نَسِه اَپاخذره اَپَه‌ نَس یِهِه مامِرِن‌ چَی‌نیش گئه‌ تاو اَست وَئی‌ تیش اَشَهِه نِمَسچا یا آرمَئیتیش ایژاچا.
اَشِم وُهو (یک بار)»🔥

🌾 در بند یکم، اشوزرتشت میگوید که هنگامیکه توسط افراد پلید تهدید میشود، تنها اهورامزدا از طریق آتش او و ذهن خوب میتواند از او محافظت کند. کار آتشِ اهورامزدا و خرد نیکو، دادگری را زیاد می افزاید.

🌿 اشوزرتشت سپس از اهورامزدا میخواهد که دانش دین را به او نشان دهد.
اشوزرتشت در بند دوم میگوید که برای ضربه زدن به دشمن در هنگام اندوه و سختی، باید از مانترای اوستا کمک گرفت. سپس از اهورامزدا میخواهد که رهبر خردمندی را برای هر دو جهان آشکار کند. او به سروش ایزد اشاره میکند که به فدایی نیک اندیش کمک کند.

🌾 در بند سوم، اشوزرتشت از اهورامزدا و سپنته آرمئیتی میخواهد که از او و پیروانش در برابر حسودان پاسبانی کنند. او به دروج devkem-ilish دستور هلاکت میدهد. او به تخم اهریمن فرمان میدهد که از بین برود. او به بدی ای که توسط اهریمنان کاشته شده است، دستور میدهد که نابود شود. او به پیرو همه ی آئین و روشهای اهریمن فرمان میدهد که هلاک شود. او به دروج دستور میدهد که کاملاً ناپدید شود؛ ناپدید شود و به طور کامل در شمال از بین برود؛ به طوری که به حسابش رسیده شود. عدل و داد ممکن نیست نابود شود.

🌿 خط آخر میگوید درود و ستایش به اندیشه ی درست و خوشبختی باشد. پس از آن، یک نیایش اشم وهو می آید.

🌾 تنها پس از خواندن کامل نیایش کِم نا مَزدا باید بند کشتی خود را باز کنیم؛ بسیاری از مردم، هنگام خواندن آن را باز میکنند. این درست نیست؛ نیایش کم‌ نا مزدا در دعای سروش باج و نماز هوشبام و در برخی آیینهای پرستشی خوانده میشود.

🌿 هنگامیکه جسد مرده ای را بر روی سکو به سوی دخمه میبرند، پس از مراسم گه سرنا (از آئینهای درگذشتگان) نخستین فردی که در صفها به دنبال حمل کنندگان میرود، ۲ موبد هستند. با یک پیوند و پیوسته دعای کم‌ نا مزدا را میخوانند تا دروج را در مسیری که جنازه می‌گردد، بزدایند.

🌾 اگر عادلی(درستکرداری) از بدى تهديد شود يا از بدى بترسد، بايد دعاى كم نا مزدا بخواند و فوراً از او كمک مینوى بگيرد.

🌻🌺🌻🌺🌻🌺🌻🌺🌻🌺

برگرفته از مجله ی جام جمشید، به شماره ی 16-8-2020

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

01 Nov, 07:06


💫 یادی از بزرگان دین 💫

🌟 پیشوای شایسته ی دین مزدیسنی در جهان و آراینده و نجات بخش دین پاک، دستور آذرپاد مهراسپندان:

🌹 بر فروهر همه بزرگان دین بهی درود و ستایش باد. به ویژه بر پیشوای بزرگ و همیشگی بهدینان، دستور آذرپاد مهراسپندان در دوران ساسانی، که دین را آراست؛ با ورج و نور، اوستای پاک را دوباره گرد آورد؛ با سخنان زیبا و اندرزهای سپندش، جامعه بهدینان را به سوی معنویت رهبری کرد؛ شگفتی و اعجاز را میشد یافت در سخنش و در زندگانی اش، آن هنگام که پس از نیایش به درگاه پروردگار، صاحب فرزندی گرانمایه و فرهمند شد و وی را پندهایی جاودانه داد؛ هنگامیکه برای مردمان، راستی و درستی اوستا و نوشته های مینوی را با آزمایش ور اثبات کرد.
نیکو گوهری که نامش جاودانه شد با تدوین خرده اوستای ورجاوند؛ با آموزه های پاکی که مردم را به سوی دین و اخلاق فرا میخواند.
او سوشیانتی بود که نشان داد دین پاک اورمزد، همیشه جاودانه است و پرورش دهنده سوشیانتها و پاکان و مقدسان و پیشوایان نورانی است.

🌺🌙مایه سربلندی دین مزدیسنی و پیشرو راه دین یاری و دین باوری و راهنمای مردم به سوی دادار هستی بخش، دستور آذرپاد مهراسپندان🌙🌺

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

31 Oct, 18:30


🍁 گزیدۀ پاییزی بهترین‌های تلگرام:
🔸تاریخی، علمی، آموزشی، ادبی، هنری، سرگرمی و...

🧡روی لینک زیر بزنید و عضو کانال‌های دلخواه خود شوید! 👇

🥮 https://t.me/addlist/uesnRIafrnBlZGU8

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

31 Oct, 08:23


🔥🔥🔥🌺🌺🌺

🌲 سخنان ارزشمند موبد بزرگ، روانشاد دستور رستم شهزادی پیرامون انجمن مغان در دین بهی و اصطلاح پیر مغان 🌲

🔥🔥🔥🌺🌺🌺

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

29 Oct, 04:27


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، گئوش ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی گئوش یا گوش ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

28 Oct, 07:31


🌹🌟از کوروش بزرگ آموخته ایم:

مهرورزی و نیک رفتاری با همه ی مردمان را...
دادگستری و برپایی داد و مبارزه با بیداد را...
فراموش نکردن یاد یزدان در هنگامه ی قدرت و سروری و تخت نشینی را...
با شادی نماز کردن و شادمانی خواهی برای همگان در نماز های دل انگیز را...
همچون آن نماز های روح افزا در شب های آتشکده ی دشت مرغاب...
پناهگاه بودن برای بی پناهان و امید بودن برای دلهای بی تاب و توان را...
پوشیدن کالبد گیتیایی شهریور امشاسپند و شهریاری اهورایی بر خویشتن و بر مردمان را...
گسترش عشق، دوستی، برابری، آزادگی، میهن پرستی، دینداری، دادگری، مهرورزی، رادی و بخشندگی، دلجویی، آشتی، رواداری و نیکخواهی در جهان را...
همچون پادشاهان مقدس پیشین ایران و دین بهی که نمود راستین شهریور امشاسپند در زمین بودند.
و ارج مینهیم سالروز گرامیداشت یاد و راه نیک این سوشیانت بزرگ را. 🔥🔥🔥

🌟🌟🌟🌹🌹🌹

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

27 Oct, 05:26


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، ماه ایزد ( ماوَنگهه) و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی ماه ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

26 Oct, 12:28


🌸 پرتویی از نور اوستا 🌸

به سروش اشوی تهمتن، که به سلاح بزرگ مانتره مجهز و آفریده ی اهورا است، یزشن و نیایش و درود و ستایش باد. تا چه اندازه سردار دنیا نیرومند است؟ ای زود🍀 بگو به من - به همان اندازه که یک سردار دین به مناسبت تقدس و پاکدامنی خود توانا است - جواب دهد مرد پاکدین دانا - اهونور پاسبان تن است.(سه بار)
چه کسی ای مزدا مرا پاسبانی میکند هنگامی که دُروَند با من کینه میورزد سوای فروغ تو و فکر و ذکر تو که بِدان وسیله میتوان اشوئی را افزایش داد - ای اهورا چنین دستور دینی را به من بیاموز - کیست آن فاتحی که برابر دستور تو بشر را نجات میبخشد؟ ای آفریدگار، آن نجات دهنده را که هم سردار دین و هم سردار دنیا است، به من نشان بده - خواهانم که روح فرمانبرداری و نیک اندیشی به او برسد؛ همانگونه که خود خواستاری ای مزدا.
ما را با نیروی عشق و محبت، از شر بدخواهان حفظ نما ای مزدا.

🤲🏻🤲🏻🤲🏻🌷🌷🌷☀️☀️☀️

🔥 برگرفته از خرده اوستای پاک، سروش باج

🍀 زود یا زوت، عنوان موبد برگزار کننده ی آئین دینی است.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

25 Oct, 06:52


🌊 🌳پیرامون آبانگان یا جشن آبان🌊🌳

💧 آبان نام فرشته ی موکل آبها میباشد و نام ماه هشتم و روز دهم از هر ماهی (گاهشمار زرتشتی) است و چون نام روز با نام ماه برابر گشته؛ طبق قاعده ی کلی که در هر یک از انواع جشنهای دوازده گانه رایج است، ایرانیان کهن برای این روز جشنی برپا سازند.
بنا به نوشته ی برهان قاطع، سبب بزرگداشت این روز آن است که "زو" پادشاه ایران، در این روز افراسیاب را شکست داده؛ او را از ملک خویش بیرون راند.
باز میگوید اهمیت این روز، از این است که در آن روز بعد از ۸ سال باران بارید و مردم را از قحطی نجات داد. در این روز، حاجت خواستن از خداوند، مبارک است.
برهان قاطع در جایی دیگر نوشته آبانگان در دهم فروردین است🍀 و در این روز گویند اگر باران ببارد، آبانگان مردان است و مردان به آب روند و اگر باران نبارد، آبانگان زنان است و ایشان به آب روند و این را برای خود شگون میدانند. 💧

🌊🌺💧🌊🌺💧🌊🌺💧🌊🌺💧

✍🏻 برگرفته از کتاب جشنها و اعیاد ملی و مذهبی در ایران قبل از اسلام، نوشته ی حبیب الله بزرگ زاد

🍀 دهم فروردین، نخستین آبان روز سال میباشد و از این جهت دارای اهمیت بوده است و با جشن آبانگان که در آبان ماه برگزار میشود، یکی نیست.

🌊 آبانگان شاد و پیروز و پر از سرزندگی باد. 🌊

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

23 Oct, 08:02


🔥⚡️پیرامون آتشکده پاسارگاد🔥⚡️

🍁🌹 به مسافت یک کیلومتر و نیم از کاخ اختصاصی کوروش، بر جانب شمال غربی مرغاب و دامنه ی غربی کوهسار دو تخته سنگ بزرگ سفید در مجاورت تپه ی کوتاهی از خاک، به مسافت ۹ متر از یکدیگر قرار دارد. این دو تخته سنگ را آتشگاه یا قربانگاه پاسارگاد میدانند و بطوریکه میدانیم، در دوران هخامنشی، نیایش خدای یکتا در فضای باز، برابر آتش مقدس صورت میگرفته.
آتشدان سنگی در سیدان، نزدیکیهای سیوند: «در یکی از باغهای دوردست سیدان که باغ بُدره نام دارد، تخته سنگی که آتشدان عهد هخامنشی است، به بلندی ۲/۱۵ متر نزدیک کوهستان به مسافت کمی از استخر آب و چشمه سار های گوشه ی باغ واقع میباشد و آن را به صورت نزدیک به هرم مربع القاعده ناقص در آورده اند و گودال جای آتش بر بالای آن دیده میشود. و هم اکنون نیز مکان متبرکی بوده و مزار امامزاده فاطمه نام دارد و زیارتگاه ساکنین آن حدود، به خصوص در روزهای جمعه میباشد و علامتی از چوب با دخیل و پارچه هایی که به آن بسته اند، در کنار آتشدان مزبور بر زمین نصب میکنند. نزدیک آن، آتشدانهای سنگی ساده دیگر در سنگهای کف باغ موجود است.
به فاصله ی کمی از محوطه ی نقش رستم در سوی دیگر کوه حاجی آباد، چون رو به شمال روند، دو برج سنگی کوچک متعلق به عهد هخامنشی دیده میشود که آنها را از سنگ کوه تراشیده اند. بر بالای این دو برج، گودالهائی است که محل آتش بوده است و بدین قرار معلوم میگردد آتشکده ی دائر و وسیعی از عهد هخامنشی در مجاورت مکان متبرک آرامگاه شاهنشاهان هخامنشی وجود داشته است که آتشهدانهای آن مشهور میباشد و در نقاط بالاتر کوهستان مجاور آنها نیز گودالهای دیگر آتش در ارتفاعات مختلف موجود است. 🍁🌹

🔥⚡️🔥⚡️🔥⚡️🔥⚡️🔥⚡️

🌹 برگرفته از کتاب پرستشگاه زرتشتیان، نوشته ی موبدِ فرزانه، رشید شهمردان

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

22 Oct, 13:13


🌳🌺 ای هستی بخش دانا، به فرشوشتر بهترین بخشش اشا را که همانا پیوستگی و رسیدن به پروردگار است، ارزانی دار و همین بخشایش را در مورد سایر مردم و پیروانم دریغ مدار.
بشود که در پرتو خشترا، نیروی معنوی و مقدس، به مردم خدمت کنیم و از دوستداران تو باشیم. 🌳🌺

🔥🔥🔥

گاتهای مقدس، هات ۴۹، بند ۸

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

20 Oct, 18:30


🦋 گزیدۀ بهترین‌های تلگرام:
📘تاریخی، علمی، آموزشی، ادبی، هنری، سرگرمی و...

💎 روی لینک زیر بزنید و عضو کانال‌های دلخواه خود شوید! 👇

💠 https://t.me/addlist/Ee5El04uqIk2Yjg0

عضویت در لیست: @FiruzMehr

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

20 Oct, 12:58


🌷🕊 کردار زرتشت در جوانی 🌷🕊

🌸💫🌸💫🌸💫🌸💫🌸💫

چو شد پانزده ساله زرتشت پاک
نیاسود یک ساعت از ترس و باک🍀
شب و روز در پیش داد آفرین
نهاده سر خویشتن بر زمین🍀
نبستی دل اندر سرای سپنج
تن از ترسکاری به تیمار و رنج
بسی نیکوی کردش اندر جهان
چه در آشکار و چه اندر نهان
هر آنجا که بودی یکی بی سَلَب🍀
مر او را نهان باز کردی طلب
بخواندی مر او را و کردی عزیز
بدادی ز هر گونه بسیار چیز
هر آنجا که بودی یکی مبتلا
که بودی ز رنج و غم اندر بلا
همش جامه دادی و هم خواسته🍀
بکردی همه کارش آراسته
جهانرا و هرچ اندر او سر به سر
نبودی به نزدیک او بس خطر
بجز طاعت ایزد کردگار
نبودی ورا در شب و روزگار
بگسترد نام نکو در جهان
به نزد مهان و به نزد کهان
مر آنرا که این راه و آیین بُوَد
چنان دان که او پاک و بهدین بُوَد
هر آن دل که با ترسکاری بُوَد
ز دوزخ ورا رستگاری بُوَد

🌸💫🌸💫🌸💫🌸💫🌸💫

💫 برگرفته از کتاب ارزشمند زراتشت نامه

🍀 ترس و باک به معنی پروا کردن از رو برگرداندن از آفریدگار است. پروایی که منجر میشود که انسانهای پاک از گناه پرهیز کرده و دغدغه ی از دست ندادن دوستی با پروردگار را داشته باشند.

🍀 اشاره به نماز بردن و پیشانی بر خاک نهادن است.

🍀 بی سلب به معنی بی پوشش و جامه است؛ یعنی فردی که سر و وضع خوبی ندارد و تنگدست است. در این قسمت از کمک های بزرگوارانه ی اشوزرتشت به نیازمندان در خفا سخن میگوید: "مر او را نهان باز کردی طلب... "

🍀 یعنی هم جامه و پوشش به نیازمندان میبخشید و هم پول و خواسته.

امید که ما نیز این روشهای پارسایانه ی پیامبر را بیاموزیم که چطور از همان آغاز نوجوانی، در پرستش و بندگی یزدان میکوشید و این پرستش را هم با نماز و نیایش و هم با دستگیری از بیچارگان و نیازمندان، آن هم به طور پنهانی به جا می آورد.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

19 Oct, 11:22


🌸🌾 پیرامون یاری رسانی به نیازمندان و خوراک رساندن به بینوایان 🌸🌾

🌻🌻🌻

اینکه بر بهدینان واجب است که پیوسته چیزی خوردنی به ارزانیان میدهند(بدهند)؛ به جهت آن که در دین گوید که چون کسی را چیزها بدهی تا بخورد، هر کار کرفه که در آن سیری کند، آن کس که نان یا خوردنی بدو داده باشد، همچنان بُوَد که به دست خویش کرده باشد.
و اگر گناهی کند، آن که خوردنی بدو داده باشد، بیگناه باشد. 🍀
اما باید که بهدین و ارزانی(نیازمند) بُوَد؛ به جُددین مگر از سر ضرورت چیزی بدهند؛ و اگر نه گناه باشد. 🍀

🌻🌾🌸🌾🌻🌾🌸🌾🌻🌾🌸

برگرفته از رساله ی دینی صد در نثر، در بیستم

🍀 اگر انسان فرد گرسنه ای را سیر کند و آن فرد نیازمند در زمان سیری خود کار نیک و ثوابی انجام دهد، فرد کمک کننده هم بهره ی پاداش او خواهد بود؛ بدون اینکه از پاداش آن فرد کم شود؛ ولی اگر در زمان سیری گناه کند، بر فرد کمک کننده گناهی نخواهد بود.

🍀 در این قسمت میگوید که بهدینان و مزدیسنان در اولویت کمک رسانی هستند. خوب نیست که بهدینان در فقر و بدبختی باشند و اولویت کمک رسانی به غیر همکیشان باشد؛ ولی اگر غیر مزدیسنان نیاز به کمک ضروری داشته باشند، باید به آنان هم کمک کرد.
پیرو مطالب پیشین، کمک بیشتر به بهدینان، منجر به هم بهره شدن بیشتر در کرفه و ثواب آنان میشود و بیشتر به سود یاری دهنده میباشد.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

17 Oct, 05:41


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، وُهومَن اَمشاسپَند و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی وُهومَن اَمشاسپَند که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

15 Oct, 13:27


🌹 پیرامون دوستی، برادری و عشق در خیم و خوی زرتشتی 🌹

🌻 دوست بودن یعنی توانایی درک، کمک و اشتراک گذاری. وجودِ اهوراییِ مهر (میترا) ایزد است که بر دوستی، عشق، دادگری، ارزشمندی عهد و پیمان و نیز بر شجاعت، دلاوری، جوانمردی و ویژگی های رزمی و فضایل جنگجویان و پادشاهان، مسلط و پاسبان است.

🌻 نیکی و برتری دوستی زمانی به اوج میرسد که به ما میگویند خود اهورامزدا دست خود را به سوی مرد نیکوکاری که در راه حق و راستی گام میگذارد، به دوستی دراز میکند. حتی زرتشت نیز قول میدهد که دوست یک فرد نیکوکار باشد.

🌻 نباید دوستان خود را بدیهی و همیشگی دانست و باید با دوستان خوب و مؤدب رفتار کرد. با این حال هنگام گرفتن دوست باید به شخصیت او نگاه کرد؛ به انسان سفارش میشود که هرگز با بدهکار🍀، با کسی که از وظایف خود میگریزد و با نافرمان پدر و مادر دوستی نکند. یک دوست کهن را با شراب قدیمی و کهن مقایسه میکنند؛ هر چه قدیمی تر شود، کیفیتش بهتر میشود. فریب دادن دوست، گناه بزرگی به شمار میرود.

🌺🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼

🌱 نوشته ی هیربد رامیار پرویز کارانجیا

🍀 منظور بدهکاری است که همیشه به دیگران بدهکار است و اهمیتی به بدهی ای که بر دوش اوست، نمیدهد.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

14 Oct, 08:48


🔆 دین بِهی مَزدَیَسنی زرتشتی را برگزیده ایم؛ زیرا:

🌸🌸🌸🕊🕊🕊🌲🌲🌲

۱- نخستین دینی است که خدای یگانه و جهانی و فراقومی را به بشریت شناساند. 🌟

۲- خدایش سراسر نیک، عاری از هرگونه زشتی و ناپاکی و بدخواهی و دارنده ی کمال و شیدان شید و فروغ همیشگی، دانا و توانا و محبوب دلهای پاک میباشد. 🌟

۳- با ارائه ی فلسفه و هستی شناسی دو بن انگارانه ی خود، مفهوم نیکی و بدی و جداگوهری آفریدگار نیک و درستی پرور پاک(اهورامزدا) که پرستیده ی ماست از ویرانگر و گنه پرور پلید(اهریمن) که نکوهیده ی ماست را به خوبی تشریح کرد و به زندگی ما هدف و آرمان بخشید. 🌟

۴- دادگری و عدل پیشگی خداوند را با ابدی نبودن دوزخ و سرانجام نجات گناهکاران پس از پادافره(مکافات) متناسب با میزان گناه خود و خوشبختی و نجات همه ی مردمان در زمان رستاخیز بر ما اثبات کرد. 🌟

۵- پیام آوران و وَخشوَران پاک و درستکاری، آموزگاران این دین پاک اهورایی بوده اند که برترین آنان، وخشور وخشوران و پیمبر پیمبران، ستوده فروهر، زرتشت اسپنتمان بوده است که ایشان به نیکی و پاکی و فرزانگی و دانشمندی و اعجاز وجودی در جهان شناخته شده است. 🌟

۶- زنان و مردان هیچ یک را برتر و دیگری را پست تر ندانست و در سپند ترین کتاب خود، گاهان/گاتها، زنان و مردان را به پیشروی و سبقت از یکدیگر در نیکی ها سفارش کرده است. (هات ۵۳) 🌟

۷- حق گزینش همسر برای دختران را که هنوز در برخی جوامع امروزی به رسمیت شناخته شده نیست را در کتاب ورجاوند خود به رسمیت شناخته است.(گاهان، هات ۵۳) 🌟

۸- حق گزینش دین و آئین و انتخاب و پیروی آزادانه از کیش دلخواه هر شخص را به رسمیت شناخته کسی را به پیروی کورکورانه از این دین پاک، وادار نساخته است. (گاهان، هات ۳٠) 🌟

۹- به کار و کوشش و آبادانی جهان سفارش کرده و آن را نشانه ی وفاداری به پروردگار پاک دانسته است و میان گیتی و مینو، تن و روان اعتدال ایجاد کرده است. (گاهان، هات ۳٠) 🌟

۱٠- خرد و ایمان را لازم و ملزوم یکدیگر دانسته و هرگز یکی را فدای دیگری نکرده و آنان را ضد یکدیگر نخوانده است؛ بلکه وارون آن، خرد را بزرگترین پیام آور از جانب دادار اورمزد برای یافتن راه درست رستگاری و تشخیص پیام آوران راستین بیرونی دانسته است. 🌟

۱۱- مهربانی و نیکخواهی و یاری رسانی به مردم را بسیار سفارش کرده و آن را تنها ویژه ی همکیشان و بهدینان ندانسته؛ بلکه مهرورزی با همه ی آفریدگان را آموزش داده است. 🌟

۱۲- پیروی از اشوئی و راستی، حفظ راه میانه روی در همه ی کارها، دادگری و دادگستری، آموزش و پرورش، و دیگر نیکی ها و فضایل اخلاقی را در قالب اندرز های دینی در اوستا و متون دیگر به مردم آموخته و تاکید بر پاکی همه جانبه در اندیشه، گفتار و کردار داشته است. 🌟

🌸🌸🌸🕊🕊🕊🌲🌲🌲

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

12 Oct, 08:57


🌺 آشنایی با مفهوم چند واژه در فرهنگ دینی 🌺

☀️ ویشتاسپ ساست: به گفته ی دینکرد، نام دهمین نسک اوستا است که ویشتاسپ یشت بازمانده ای از آن است و آن آموزش و پند و اندرزی است به گشتاسب. به صورت ویشتاسب ساستور هم آمده است.

☀️ هَوْرِ چَئِشْمَنْ: از جمله پارسایانی است که فروهرش در فروردین یشت در بندهای ۱۲۱ و ۱۲۸ ستوده شده و معنی تحت اللفظی آن "فروغ خورشید پاشنده"  است. در داتستان دینیک، خور چشم ضبط شده و جزو شش یاور جاودانی سوشیانت در هنگام رستاخیز شمرده شده است.

☀️ مینو کردو: در قسمت پازند آتش بهرام نیایش، نام آن با دیگر آتشکده ها مانند آذر برزین مهر و آذر خوردات آمده. شاید اسم یکی از آتشکده های معروف دیگر باشد. نظر به اینکه حرف کاف و دال در الفبای اوستا شبیه همدیگر است، میتوان احتمال داد که به واسطه ی سهو نسخ، کردو به جای کرکو نوشته شده باشد. و کرکو همان کرکویه ی شهر سیستان باشد که یاقوت در مُعجم البلدان نوشته: آتشکده ی آنجا نزد زرتشتیان بسیار گرامی است.

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

✍🏻 برگرفته از کتاب دانشنامه ی مزدیسنا، نوشته ی موبد جهانگیر اوشیدری

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

11 Oct, 08:03


🌺🌻🌸🌻🌺🌻🌸🌻🌺🌻🌸

فرا رسیدن گاه گهنبار چهره ی اَیاسرِم گاه و هنگامه ی آفرینش گیاهان بر مزدیسنان سراسر هستی خجسته و شاد و پیروز باد.
روزهای گاهنبار، هنگامه ی پیوند دوباره با آفریدگار جهان است. روزها و شبهایی که هر لحظه ی آن سپند و مقدس و نورانی است. روزها و شبهایی که دل های بهدینان با یکدیگر و با خدا و امشاسپندان گره میخورد.
سفره ی پر خیر و برکت گهنبار، بستری برای گستردن خوان نیکی ها و داده های گیتایی و مینوی اهورایی است.
هنگامه ای که دستهایی که در این روزهای مقدس، داد و دهش و دستگیری میکنند، با لب هایی که نیایش و دعا میخوانند، همراه هستند.
دل هایتان شاد و خرم، زندگی تان پر از برکت، وجودتان پر از تندرستی تنی و روانی، پرتو مهر ایزدی سایه گستر زندگی تان باد.
ایدون باد. ایدون ترج باد. 🔥🔥🔥🤲🏻🤲🏻🤲🏻

🌺🌻🌸🌻🌺🌻🌸🌻🌺🌻🌸

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

09 Oct, 10:25


🌟🌸🌟🌸🌟🌸🌟🌸🌟🌸

او همچنین گفته است که هر شخص باید کار دباغ، نجار، نمدمال و آهنگر را با فکر انجام دهد؛ چون همانگونه که دباغ، زبری چرم را میگیرد و آن را نرم میکند، انسان نیز باید ذهن خود را بشوید و نرم کند. همانگونه که نجار تخت چوب را صاف و مسطح میکند، انسان نیز باید ذهن خود را به سوی پارسایی سوق دهد و آن را همواره راست و صاف نگه دارد. همانگونه که نمدمال یک پارچه را میمالد، کثافت آن را میزداید؛ انسان نیز باید ذهن خود را از گناه و خلق و خوی بد پاک کند و آن را پاکیزه نگاه دارد. همانگونه که آهنگر آن را داغ میکند و آن را ذوب میکند، انسان نیز باید ذهن خود را در چیزهای خوب ذوب کند و آن را داغ نگه دارد.

🌟🌸🌟🌸🌟🌸🌟🌸🌟🌸

🌙 برگرفته از کتاب دینکرد ششم

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

08 Oct, 06:49


🌹🌕 نگاهی به مفهوم روز شمار و تن پسین در باور سنتی مزدیسنی 🌹🌕

💫 مردمان همه، خوب و بد، با تن زمینی خود برمیخیزند و گرد هم می آیند و همدیگر را باز میشناسند. پدر پسران خود را باز می یابد. شوهر زن خود را میشناسد و برادر خواهران خود را میبیند و همه در انتظار آخرین داد اورمزدی به سر میبرند و در انتظار بخشایش او. نیکان با تن خاکی خود دوباره به بهشت بازمیگردند تا این بار از رامش های مادی نیز در بهشت برخوردار گردند. بَدان هم با تن زمینی به دوزخ بازمیگردند و مدت سه روز رنج دوزخ را تحمل میکنند. اینان در این مدت در رودی از فلز گداخته میسوزند.🍀
سپس ستاره ی دنباله داری به نام گوچیهر بر روی زمین می افتد و موجی از فلز گداخته بر روی زمین جاری میشود. پارسایان و بدکاران میبایستی از این رود فلز گداخته بگذرند. در گذر از این رود، گناهکاران از گناه خود پاک میگردند و نیکوکاران را چنان مینماید که بر روی شیر گرم راه میروند. پس از این آزمایش نهائی، بدکاران که بر اثر آزمایش های دوزخ پاک و منزه شده اند، از دوزخ رهائی می یابند و شایسته ی رحمت ایزدی میگردند؛ ولی رامش کسانی که از روز نخست پارسا و نیکوکار بوده اند، بیشتر خواهد بود.
سپس اورمزد همه ی آفرینش را به سوی خود بازمیگرداند.
اما چون روان جاودانی است و تن فرساوند و نابود شدنی است، سوشیانت و یارانش به آداب دینی یزشن میکنند و در آن یزشن، شربتی از شیر و هوم سفید فراهم می آورند که همه ی موجودات با نوشیدن جرعه ای از آن، جاودانی میگردند.
آنان که در سن کمال درگذشته اند، به صورت چهل سالگان در می آیند و کسانی که در جوانی درگذشته اند، به صورت پانزده سالگان پدیدار میشوند و زن و شوهر و کودکان همه باهم زندگی جاوید خواهند داشت.
سپس آخرین جنگ بین نیرو های نیکی و بدی درمیگیرد و پیروزی همه جا با نیکی است و دوزخ خود به خود میسوزد و نابود میشود.
آنگاه اورمزد به سوی جهان فرود می آید🍀 و اهریمن از همانجایی که در هنگام آفرینش به دنیای روشنائی راه یافته بود، میگریزد و اَکار میگردد🍀 و با گریز او، دروغ و خشم و بیماری و رنج و ترس نابود میشوند و زندگی جاویدان مردم در پیشگاه اورمزد خدای و فرمانروائی پارسایانه ی او آغاز میگردد. 💫

     🌹🌕🌹🌕🌹🌕🌹🌕🌹🌕

برگرفته از کتاب جهان فروَری، نوشته ی دکتر بهرام فره وَشی

🍀 این مجازات برای جنایتکارانی است که تا پیش از رستاخیز و حضورشان در دوزخ، پاک و پالوده نشده اند و پاک شدن آنان هنوز کامل نشده است.

🍀 اهورامزدا بر آفرینش خود محیط است و معنی تمثیلی این بخش، احساس و درک حضور فروغ و شید اهورایی در میان موجودات است.

🍀 اَکار شدن به معنی بی فعالیت شدن ابدی و مُردن میباشد.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

06 Oct, 05:22


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، رام ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی رام ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

05 Oct, 09:40


🕊🕊🕊🌷🌷🌷

هر کس در این جهان باید برابر آیین ازلی (اشا) یا راستی که بنیان زندگی را تشکیل میدهد، رفتار کند؛ زیرا رتو یا رهبر روحانی با کمال بی نظری و از روی وجدان نسبت به نیکان و بدان داوری خواهد کرد و کردار نیک و زشت آنها را با دقت خواهد سنجید.

🕊🕊🕊🌷🌷🌷

🌻گاتهای ورجاوند، هات ۳۳، بند ۱🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

04 Oct, 09:41


☀️ با یاری اهورامزدا در پیکار با وسوسه ی اهریمن خواهیم کوشید ☀️

🌸🙏🏻🌼🙏🏻🌸🙏🏻🌼🙏🏻🌸🙏🏻🌼

🔆 در فرمانروایی شر، انگره مینو، مینوی پلید، شرط میبندد که هر کس از اهالی دوزخ با پیروزی زرتشت را به سقوط وسوسه کرد، در منطقه تاریکی در رتبه‌های بالا قرار گیرد. بوئیتی، که در هنر فریب دادن انسان به بیدینی مهارت داشت، آن را پذیرفت. او با صد وسیله و دسیسه ی اهریمنی تلاش کرد تا زرتشت را از ثبات خود بیرون بکشد؛ ولی به طرز جالبی شکست خورد. پیغمبر اهورامزدا او را از روی خرد بترساند. بوئیتی که در مأموریت خود ناکام ماند و با وحشت زوزه میکشید، از دست آن مقدس گریخت و با شتاب به سمت دوزخ رفت.

🔆 انگره مینو که از خشم و حسادت میسوخت، تصمیم گرفت تا از فرستاده ی مزدا انتقام بگیرد. با صدای وسوسه‌ آمیز شیرین و فریبنده‌ ای به زرتشت رسید و با لبخندی حیله‌ گر به او گفت که او مردی ناتوان است که از پدر و مادری انسان به دنیا آمده و ناامیدانه در برابر یورش های او ناتوان است. او نیز اگر به نوبه خود از ایمان اهورامزدا دست بردارد، سلامتی ای را به او میرساند که محاسبات را به چالش میکشد(از شمار افزون است) و فرمانروایی جهان را به او میبخشد. زرتشت به او دست رد زد که نه به خاطر ثروت جهان و نه به عشق جانش و نه اگر نفسش بریده شود، از آیین نیک مزدیسنی دست بر نمیدارد.

🔆 سردسته ی شروران(اهریمن)، لشکر دیوان خود را رها کرد تا زرتشت را مورد حمله قرار دهند؛ ولی او را صخره ای تسخیر ناپذیر یافتتند که تکان نمیخورد. آن بزرگوار همه را در خاک غلتاند و در حال پرواز پراکنده کرد.(در حالیکه) زوزه میکشیدند و گریه میکردند، به دوزخ سرنگون شدند. زرتشت انگره مینو را گیج کرد. مینوی پلید در برابر زرتشت غرغر میکرد و در خدمت او خمیده (و شکست خورده) بود. با اندوهی دلخراش ناله کرد و گریست که زرتشت کاری را به انجام رساند که همه فرشتگان آسمانی با هم از انجام آن ناتوان بودند. تنها او از همه ی انسانها، اگرچه مردی از خاک بود؛ و پیروان خود را شگفت زده کرد.

🔆 زندگی، ای سرور من(اهورامزدا)، مبارزه با وسوسه است. وسوسه در پیرامون من و در تمام طول زندگی ام موج میزند. وسوسه مرا وادار نمیکند؛ بلکه  قربانی ضعف و نادانی به خواست خود تسلیم فریفتگی آن میشوم و اجازه میدهم که مرا از سکوی افتخار به انحطاط شرم به پایین بکشاند.

🔆 بگذار تسلیم وسوسه نشوم ای اهورامزدا. مبادا دل من در برابر آتش وسوسه آب شود. مبادا نیروی پایداری ام در برابر وسوسه کم شود. مبادا وسوسه اخلاقم را تباه کند. بگذار بر من چیره نشود. مرا نیرو بخش تا احساسات سرکش خود را کنترل و زیر سلطه ی خود درآورم تا به آسانی طعمه ی فریب و وسوسه نشوم. من را توانا ساز تا برای مبارزه با وسوسه، خود را فولادی کنم. هنگامیکه وسوسه به من تاخت، اهورامزدا به من شهامت ببخش تا با آن بجنگم و شکستش دهم و زیر پایم بگذارم؛ چنانکه زرتشت در آن روز چنین کرد.

🌸🙏🏻🌼🙏🏻🌸🙏🏻🌼🙏🏻🌸🙏🏻🌼

برگرفته از کتاب ادای احترام به اهورامزدا، نوشته ی دستورجی مانکجی ناسروانجی دهالا

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

02 Oct, 07:21


🌸 خدا شناسی و هستی شناسی اوستایی 👇👇

🌹🌹🌹

🌻 بخش هفدهم:

یکی از مهمترین متن های اوستایی برای شناخت دادار اورمزد، نیایش ۱٠۱ نام خدا میباشد.
نامهایی که در این نیایش زیبا گرداوری شده اند، بسیار در خور توجه میباشند.
یکی از این نامهای ارزشمند و ویژه، هروسپ خدا میباشد؛ به معنی دارنده و مالک همه. همه ی آفرینش پاک از آن اوست. دادار مهربان صاحب و مالک هستی است. ما همه از آن او هستیم و او تنها کس و یاور همه ی بی پناهان است. هرگز آفریده ای را بدون صاحب و تنها ندانیم؛ از بی پناهی بی پناهان سوء استفاده نکنیم؛ هیچ آفریده ای بی خدا و صاحب نیست. برای به دست آوردن چیزی که حق ما نیست، دست و پا نزنیم و در گناه غوطه ور نشویم؛ دارنده و مالک آفریده ها آفریدگار پاک است و نیکی ها را برای دیگر آفریدگان خود نیز میخواهد. 🌼
یکی دیگر از نامهای خداوند در این نیایش زیبا، بونَستَه به معنی ریشه ی آفرینش میباشد. این نام مقدس با نام هروسپ خدای بی پیوند نیست. همانطور که ریشه اصل است و شاخ و برگ متعلق به ریشه است، تمام آفرینش با ریشه ی خود در پیوند است و جزئی از این وجود پاک است که متعلق به اوست. 🌼
نام پَرِوَندَه که در ادامه آمده است، به معنی پیوند دهنده است. اهورامزدا چون ریشه ی آفرینش است، پس به همه ی آفریدگان خود پیوسته است و مایه ی پیوند آفریدگان با یکدیگر است. پس آفریدگان با یکدیگر در پیوند هستند و از هم جدا نیستند. همه ی ما شاخ و برگ آن ریشه ی پاک و نیرومند هستیم که به یکدیگر پیوند داریم. 🌼
نام زیبای دیگری که در این نیایش انسان را به اندیشه وامیدارد، نام پاک هرهَمیت میباشد؛ به معنای کسی که امید همه به اوست. آری او امید دل همگان است. زیرا او ریشه ی امید است و نه ناامیدی. او که مینوی پاک است و خدایی که سراسر نیک و بُن و سرچشمه ی خوبیهاست و به دور از هر گونه زشتی و پلیدی است، جز نیکخواهی و مصلحت اندیشی از او چشمداشت دیگری نمیتوان داشت. پس هر بار که به او می اندیشیم، نور امید در دل ما زنده میگردد. حتی افرادی که او را نمیشناسند و یا به او باوری ندارند، گاهی در زندگی امید به یک رویداد نیک و یک یاری رسانی از جایی که آن را نمیشناسند، در دل آنان میتابد؛ یاری رسان و نیکی بخش دیگری هم جز او وجود ندارد و اگر هم باشد، باز هم از وجود او سرچشمه گرفته است؛ زیرا خداوند است که ریشه ی آن و دارنده و مالک آن یاری رسان نیک میباشد. 🌼
امید که همه ی ما امید دل مردمان را به ناامیدی نکشیم و همچون ریشه و دارنده و مالک خود، مایه ی آسایش و یاری رسانی باشیم. و آفریدگان را هم ریشه و پیوسته به خود بدانیم و با تمام وجود اتصال و پیوستگی خود را با ریشه ی مقدسمان حفظ کنیم و هرگز بد هیچکس را نیندیشیم.
ایدون باد.

🤲🤲🤲🌺🌺🌺

ادامه دارد...

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

01 Oct, 07:22


🌹خوانش اوستای مهر نیایش در روز خجسته مهرگان🌹

🌼🪻🌸🌲🌺🌻🌾🌷🌳

فرخنده جشن مهرگان و روز پیروزی نیکی بر بدی و دادگری بر بیداد و ستم و یادواره ی پیروزی فریدون بر ضحاک بیدادگر و گرامیداشت فرشته ی مهر و روشنایی بر همه ی ایرانیان و پاکدینان خجسته و شاد و پیروز باد.

🌼🪻🌸🌲🌺🌻🌾🌷🌳

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

29 Sep, 05:47


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، گئوش ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی گئوش یا گوش ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

28 Sep, 13:13


🌸🌻پیرامون چگونگی برگزاری جشن بزرگ مهرگان در دربار ساسانی🌸🌻

🌾 پادشاهان ساسانی در روز (مهرگان) تن خویش را با روغن (نان) و (کنجد) متبرک مینمودند و تاجی زیبا از تصویر از "میترا" آفتاب بر آن نقش بود، بر سر میگذاردند؛ لباسی ارغوانی از بردیمانی میپوشیدند و بر تخت مینشستند. نخستین پادشاهی که در جشن مهرگان بنابر اعتقادات به آفتاب که همان میترا باشد🍀 تاج بر سر نهاد، اردشیر پاپکان بود و از آن پس پادشاهان دیگر به تقلید اردشیر در جشن مهرگان تاج بر سر نهادند. نخستین کسی که در این روز نزد شاه می آمد، موبد موبدان بود. در اینجا به جا است که نوشته ی عمیق و فاضلانه ی آقای دکتر صفا را در باب رسم (مهرگان) در زمان ساسانیان عینا نقل نمائیم:
چون پادشاه زینت خود را میپوشید و به مجلس حاضر میشد، مردی خجسته نام و مبارک قدم و گشاده صورت و نیکو بیان که از هنگام شب تا صبحگاهان در خانه ی شاه توقف میکرد، بامدادان بدون اجازه بر شاه داخل میشد و چندان بر پای می ایستاد تا شاه وی را ببیند. پس شاه از او میپرسید که کیستی؟ و از کجا آمده ای؟ و اراده ی کجا داری؟ و نامت چیست؟ و که تُرا آورد؟ و با کدامین کس آمده ای؟ و با تو چیست؟ آن مرد در جواب میگفت من نیروی فتح و ظفرم و از جانب خدای می آیم؛ اسمم (خجسته) و آورنده ی من (نصرت) و ظفر میباشد؛ سال جدید به همراه من است🍀 و سلامت و بشارت و گوارائی ره آوردم. سپس پادشاه میگفت اجازه ی ورودش دهید و سپس خود به وی میگفت که درون آی. آن مرد درون رفته، مینشست و بعد از او مردی داخل میشد که با وی طبقی سیمین بود که در اطرافش نانهای گردی که از انواع حبوبات مانند گندم و جو و ارزن و ذرت و نخود و عدس و برنج و کنجد و باقلی و لوبیا پخته میگردید، جمع بود و از حبوب مذکور نیز هر یک هفت دانه و هفت خوشه و قطعه ای از شکر و دینار و درهم جدید و شاخه ای از اسپند بر آن طبق گذاشته میشد. در میان طبق، هفت شاخه از درختهایی که بدانها و به اسم آنها تفأل میکنند و نظر کردن بدانها نیکو است، مثل بید و زیتون و بهی(به) و انار گذاشته میشد. بعضی از این شاخه ها بر یک گره و بعضی بر دو گره و برخی بر سه گره بریده میشد و هر یک را به نام شهری از شهرها مینامیده و بر روی آنها "اپزود" و "اپزیدا" و "اپزون" و "پروار" و "فراخی" و "فراهیه" مینوشتند که معنی آنها عبارت است از بیفزود و بیفزاید و افزون و رزق و فرح و سعه. آن مرد تمام این چیزها را به دست گرفته؛ خلود و دوام ملک و سعادت و عزت شاه را میخواست و پادشاه در این روز در باب هیچ کاری به مشورت نمیپرداخت؛ از ترس اینکه مبادا از آن چیزی پدید آید که ناپسند باشد و در تمام سال جاری شود. اولین چیزی که در این روز برای شاه آورده میشد، سینی زرین یا سیمینی بود که بر آن شکر سفید و جوز هندی، مقشر تازه و جام های سیمین یا زرین قرار داشت. پادشاه از شیر تازه ابتدا میکرد که در بعضی از آن خرمای تازه خیسانده بود و نارگیل و خرمائی چند برمیداشت و به کسی که در نزدش از همه عزیزتر بود و از شیرینی آنچه را که میخواست میخورد. پس از این مقدمات، هدایا به عرض شاه میرسید. 🌾

🌸🌻🌸🌻🌸🌻🌸🌻🌸🌻

برگرفته از کتاب مهرگان جشن شاهان و خسروان، نوشته ی رضا ایزدی

🍀 میترا(مهر) و خورشید در اوستا دو چشم تمثیلی اهورامزدا دانسته شده اند. ولی یکسان نیستند و اینجا به اشتباه یکسان خوانده شده اند.
🍀 مشابه این آئین هنگام نوروز نیز برگزار میشود و این عبارت برای همین آورده شده است.

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

27 Sep, 03:34


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، ماه ایزد ( ماوَنگهه) و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی ماه ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin

دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )

26 Sep, 09:43


🔥⚡️پیدایش برخی از آتشکده های باستانی تا تأسیس ایرانشاه در سنجان🔥⚡️

🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹

🌙 بخش دوم:

یک وعده بزرگ به طور کامل انجام شد؛ ایرانشاه، نخستین اقدام پدران زائر ما در آمدن به هند.
تنها هدف و آرمان پدران دلاور ما از بدرود با میهن عزیز، نگهداری دین کهن و یادگار منحصر به فرد ایرانی تا رسیدن رایندارْ صاحب بعدی ما بود. هند برای آنها اصلاً کشور بیگانه ای نبود؛ از زمان های بسیار کهن، ایران ارتباطات تجاری و فرهنگی عمده ای با هند داشت. از این رو قصد داشتند پس از چند سال زندگی در بندر هرمزد، از راه دریا به هند بیایند تا مقدمات لازم را فراهم کنند. در راه، کشتی های آنها در طوفان شدید گرفتار شد و امیدی به زنده ماندن آنها نبود. با اطمینان از این که هدفشان نیک بود، پس خداوند حتماً به آنها کمک خواهد کرد، همه آنها از زن و مرد و کودک تصمیم گرفتند در آن ساعت سخت به اهورامزدا برای دریافت یاری او دعا کنند. پادياب و كُشتی را به جا آوردند و با ايمان دینی، شور و ارادت بسیار، نیایش كردند؛ چنان كه در قصه ی سنجان به زيبايی آمده است:
«که ای دانا تو یاری ده بدین کار، از این سختی رهان مارا به یک بار، به یاری رس تو ای بهرام فیروز، از این مشکل مرا گردان بهروز، از این دریا اگر در کشور هند، رسیم آنجا به دل شادان و خرسند، فروزیم آتش بهرام مانا، از این سختی رهان و کن توانا»
ای پروردگار حکیم، پیروان دین را یاری کن. ما را برای یک بار هم که شده از این بلا رهایی بخش، ای بهرام پیروزگر، به کمک ما بیا و امروز ما را از این رخداد بد پاسبانی کن؛ اگر با این سفر دریایی با خیال آسوده و سرشار از شادی به سواحل هند برسیم، آتش بهرام را در آنجا برپا خواهیم کرد. ای پروردگار متعال، ما را از این سختی رها کن.»
و پروردگار مهربان و مهرورز، نیایش پدران زائر ما را شنید؛ طوفان به یکباره فروکش کرد و آنها به سلامت در سنجان فرود آمدند. در پنج سال پس از ورود آنها، تعهد جدی آنها به اهورامزدا و فرشته ورهرام ایزد توسط مهاجران ایرانی در هند مورد احترام قرار گرفت.

🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹

💫 برگرفته از کتاب در جستجوی نور الهی، نوشته ی بهرامشاه پیتاوالا، ص ۶۲ تا ۶۴

@Delpatan_zarrin

1,633

subscribers

230

photos

121

videos