بیژن عبدالکریمی @bijanabdolkarimi Channel on Telegram

بیژن عبدالکریمی

@bijanabdolkarimi


لینک کانال YouTube یوتیوب :
youtube.com/@bijan_abdolkarimi_Official

لینک پیج اینستاگرام :
Instagram.com/bijan.abdolkarimi

لینک گروه نو :
https://t.me/+9aOzGShzea1mMDI0

پیام مستقیم به دکتر عبدالکریمی: @abdolkarimi12

بیژن عبدالکریمی (Persian)

بیژن عبدالکریمی یک کانال تلگرامی است که به دکتر عبدالکریمی اختصاص دارد. این کانال جهت ارتباط مستقیم و ارائه آخرین مطالب و اخبار مربوط به دکتر عبدالکریمی ایجاد شده است. با دنبال کردن این کانال شما به راحتی می‌توانید از آخرین ویدیوها و محتواهای آموزشی دکتر عبدالکریمی باخبر شوید. علاوه بر این، در این کانال می‌توانید لینک‌های مربوط به پیج اینستاگرام و گروه نو دکتر عبدالکریمی را نیز دریافت کنید. پس از دنبال کردن این کانال، از فرصت ارتباط مستقیم با دکتر عبدالکریمی استفاده کنید و به روز باشید. برای دسترسی به محتواهای بیشتر، پیوندهای ارتباطی زیر را ملاحظه کنید:
لینک کانال YouTube یوتیوب : youtube.com/@bijan_abdolkarimi_Official

لینک پیج اینستاگرام : Instagram.com/bijan.abdolkarimi

لینک گروه نو : https://t.me/+9aOzGShzea1mMDI0

پیام مستقیم به دکتر عبدالکریمی: @abdolkarimi12

بیژن عبدالکریمی

14 Jan, 18:49


از کمپ آوارگان وعلیرغم شرایط سخت جوانان غزه برای امیر المؤمنین سرود می خوانند.
ترجمه سرود:
شير روى آتش است،حيدر
حيدر كرار،حيدر
چندین بار با شمشیر حمله کرد؟
چند بار کوها رو لرزوند؟
علی بود،ای الله
وفادارترین بود،ای الله
صبح وشب،همراه محمد بود
طه"پیامبر" درب خدا است، علی درب طه است .
🇵🇸👨‍🎓اخبار غزه از زبان دانشجوی فلسطینی ساکن ایران
@monem_ps 🇵🇸

بیژن عبدالکریمی

14 Jan, 18:48


در دهه های اخیر به عنوان نوعی دهن کجی در مقابل جریانات تندروی اسلام گرای حاکم، شاهد ظهور نوعی گرایش به باستان گرایی و ایران گرایی در میان برخی از جوانان هستیم. ليكن ظهور این گونه گرایش ها هیچ گونه پشتوانه، ریشه و اصالت فرهنگی و تاریخی ندارد. در میان این جریانات به ظاهر ایران گرا و ناسیونالیست اساسا معلوم نیست مراد از ایرانیت چیست؟ آیا آنان از خاک و حدود و ثغور مرزی ایران می خواهند دفاع کنند یا از یک سنت تاریخی و فرهنگی؟ آیا مرادشان از ایران همین امروز ایرانی است یا از ایرانی فرهنگی دفاع می کنند که گستره آن بسیار وسیع تر از مرزهای امروزین کشور ایران است؟ در این ایرانی که آنان از آن دفاع می کنند اسلام و تشیع چه نقش و جایگاهی دارند یا تصور ایران بدون اسلام و تشیع چگونه امری می تواند باشد؟ به دلیل همین بی ریشگی و بی اصالتی است که ایران گرایی یا به تعبیر شما، ناسیونالیسم ایرانی، با باستان گرایی و با اسطوره ها پیوند می خورد و کوروش و داریوش را بزرگ می کنیم و به آنها معانی ای اسطوره ای و‌ غیرتاریخی می بخشیم. همه اینها نشان می دهد که مفاهیم و ایده های ایران گرایانه و باستان گرایانه به راستی در سپهری مبهم و ناروشن و صرفا در واکنش به قدرت سیاسی و جریان حاکم و به دلایلی سیاسی و ایدئولوژیک شکل گرفته اند.

#بیژن_عبدالکریمی
تفکر به منزله کنش سیاسی
نشر نقد فرهنگ
ص ۴۷

بیژن عبدالکریمی

14 Jan, 18:47


شهید یحیی سنوار از امام علی علیه السلام سخن می‌گوید!

@foreverpalestinemedium

بیژن عبدالکریمی

14 Jan, 18:46


⭕️ غارتگری و آشوب‌های امریکا و اسرائیل در سوریه بر سر منابع نفتی است

🎙 ریچارد مدهرست، روزنامه‌نگار مستقل، ارتباط نفت و انرژی با بحران سوریه و وضعیت فعلی آن را توضیح می‌دهد.

🆔 @foreverpalestinemedium
🎬 @Mostazafin_TV

بیژن عبدالکریمی

14 Jan, 18:39


🔴"حتی اگر تمام خاورمیانه را اشغال کنیم، بر غزه پیروز نخواهیم شد"
✍️نویسنده: یائیر اسولین

یائیر اسولین نویسنده اسرائیلی در مقاله‌ای در روزنامه عبری زبان "هاآرتص" نوشت:
هرچه زمان می‌گذرد و به یک سال و نیم از آن شنبه سیاه (حمله هفتم اکتبر 2023 حماس) نزدیک‌تر می‌شویم، این باور قوی‌تر می‌شود که ما بازنده‌ایم و باز هم بازنده خواهیم بود. هیچ پیروزی، چه نظامی و چه غیرنظامی، نمی‌تواند این شکست را پاک کند. حتی اگر تمام خاورمیانه را اشغال کنیم و حتی اگر همه در برابر ما تسلیم شوند، باز هم در این جنگ پیروز نخواهیم شد. نوشتن این جمله سخت است، این درد عجیبی است، اما با این حال، این همان حسی است که وجود دارد. ما در ۷ اکتبر شکست خوردیم و با هر "سربازی" که کشته می‌شود، هر "گروگانی" که بازنگشته است و هر خانواده‌ای که بی‌خانمان شده، باز هم شکست می‌خوریم.

ما همچنین با هر خانه‌ای که تخریب می‌کنیم، هر محله‌ای که نابود می‌کنیم و هر جمعیتی که به کشتن آن اقدام می‌کنیم، باز هم شکست می‌خوریم. هر عملیات این‌چنینی فقط شکست ما را عمیق‌تر می‌کند و ما این شکست را درک نمی‌کنیم. اگر فکر کنیم که پیروزی این‌گونه به نظر می‌رسد، اشتباه کرده‌ایم. ما نه به دشمن، بلکه به خودمان باخته‌ایم. ما روح ملت، آگاهی، فرزندانمان و جایی که شاید بخواهیم اینجا بسازیم را از دست داده‌ایم.

درس بسیار مهمی که این جنگ به ما آموخت این است که می‌توان حاکمیت را با زور نقض کرد، اما نمی‌توان حاکمیت را با زور بازگرداند، مهم نیست که این زور چقدر بزرگ باشد. حاکمیت مانند ایمان و هویت است، باید قدم به قدم از نو ساخته شود، نه به سمت بیرون، بلکه دقیقاً به سمت درون.

کسانی که از خود نمی‌پرسند که واقعیت در آن شنبه چه چیزی می‌خواست به ما بگوید و از آن زمان تاکنون چه چیزی می‌خواهد به ما بگوید، هرگز پاسخی برای این سوال نخواهند یافت. تا زمانی که صدای توپ‌ها گوش‌ها را کر می‌کند، ما جامعه‌ای هستیم که حاکمیتش در حال خونریزی است. این به این معنا نیست که ما نباید بجنگیم. باید بجنگیم. من از طرفداران صلح نیستم، اما امنیت واقعی در درازمدت برای ما وجود نخواهد داشت مگر اینکه اعتراف کنیم که شکست خورده‌ایم. قطعاً باید هر کاری که می‌توانیم انجام دهیم تا "گروگان‌ها" را در سریع‌ترین زمان ممکن بازگردانیم، اما نه برای پیروزی. "گروگان‌ها" باید بازگردانده شوند تا بتوانیم دوباره یاد بگیریم چگونه نفس بکشیم. تلاش برای پیروزی نظامی، که به نظر می‌رسد شکست را پاک می‌کند، به مکانیسم سرکوب تبدیل شده است – برای برخی به مکانیسم فریب تبدیل شده است، که برای ما خطرناک‌تر است.

پیش از این در اینجا نوشته‌ام که تمایز بین کسانی که شکست را می‌پذیرند و کسانی که آن را انکار می‌کنند، شاید دقیق‌ترین تمایز برای جامعه "اسرائیل" در حال حاضر باشد. این اعتراف فقط شدیدتر می‌شود. رهبری آینده در "اسرائیل" باید رهبری باشد که بداند چگونه این شکست را بپذیرد، نه در سطح اتهام به نهادهای خاص، بلکه در سطح انتقاد عمیق از خود برای آنچه ما را به این لحظه رسانده است. اعتراف به مسئولیت همه ما در مسیری که طی کرده‌ایم، داستانی که تعریف کرده‌ایم و اشتباهاتی که مرتکب شده‌ایم.

تا این لحظه، من نشنیده‌ام که هیچ رهبری، چه سیاسی و چه اجتماعی، از هر جناحی، واقعاً چنین انتقاد تند و تیزی از خود کرده باشد. تا این لحظه، من نشنیده‌ام که هیچ رهبری بگوید که ما شکست خورده‌ایم و در حال شکست خوردن هستیم – نه فقط از نظر نظامی. و اینکه چیزی عمیقاً نادرست در درک ما از واقعیت، فضا و در نهایت خودمان وجود دارد.

🌐 «مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین»؛ اولین پایگاه فارسی زبان کشور فلسطین
@PalestineNews

بیژن عبدالکریمی

14 Jan, 18:35


*مجموعه ویدئوهای کوتاه
دکتر بیژن عبدالکریمی(فیلسوف)

موضوع : چرا در شرایط تاریخیِ اکنون ایران، انقلاب سَم است؟


قسما چهاردهم

بیژن عبدالکریمی

14 Jan, 18:32


🟢 مرام امیرالمؤمنین علی علیه السلام در برخورد با مخالفان حکومت خود چگونه بود؟

🌹 سالروز میلاد سراسر نور و برکت حضرت مولی الموحدین امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام مبارک باد!

🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در تلگرام، ایتا و سروش👇
t.me/motahari_ir
eitaa.com/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir

بیژن عبدالکریمی

14 Jan, 15:27


میلاد امام انسان بر همۀ عاشقان انسان مبارک باد.
بیژن عبدالکریمی
25 دیماه 1403

بیژن عبدالکریمی

14 Jan, 15:26


کل صبح (موسیقی سریال امام علی)
بر اساس آثار عبدالقادر مراغه‌ای
آهنگساز و رهبر ارکستر: فرهاد فخرالدینی
خوانندگان: مهدی محمدی، علی تفرشی و گروه کر
کنسرت قاف (منظومه‌ی سیمرغ)
با همکاری ارکستر سمفونیک تهران
آذر ۱۴۰۳
تالار وحدت

بیژن عبدالکریمی

13 Jan, 16:24


رئیس سابق مجلس اسرائیل:
ربع پهلوی جایگاهی در زندگی ایرانی ها ندارد و هرگز پادشاه ایران نخواهد شد
اتحاد اسرائیل با ربع پهلوی از اشتباهات فاحش اسرائیل و سیاستی احمقانه و وحشتناک است

بیژن عبدالکریمی

13 Jan, 15:13


Ⓜ️ آیا ایران صلاحیت حمایت از مقاومت را دارد؟ |‌ گزیده‌ای از مناظره بیژن عبدالکریمی و مهدی نصیری


مهدی نصیری:
این یک امر اخلاقی است که وقتی خودت ظلم می‌کنی، نمی‌توانی داعیه‌دار ظلم‌ستیزی باشی! نظام از همان ابتدا دنبال نابودی قدرت‌های جهانی و تولید سلاح هسته‌ای بود، طبیعی است که آنها نیز به ما بدبین شوند و به‌دنبال کنترل و مهار ما برآیند. نظام سیاسی ایران باید یک نظام نرمال باشد، نه این‌چنین ستیزه‌جو. دیدیم که بودجه زیادی صرف مبارزات جریان مقاومت شد، در حالی‌که در داخل، خیلی بیشتر به آن نیاز داشتیم.

بیژن عبدالکریمی:
نمی‌توان مبارزه با ظلم خارجی را به آینده‌ای دور موکول کرد. دخالت اسرائیل در منطقه مربوط به پیش از استقرار جمهوری اسلامی است، با دخالت ایران شروع نشده است که تمام تقصیرها را بر گردن آن بیندازیم! نگرانی جدی این است که نیروهای خارجی در نزاع بین مردم و حاکمیت وارد شوند؛ باید مراقب این خطر بود. نباید مظلومیت ایران و کشورهای تحت ظلم را ندید و نظام سلطه را عادلانه جلوه داد.... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

بیژن عبدالکریمی

13 Jan, 13:23


سنت اسلامی را نمی توان به منزله مجموعه حقایقی ازلی، ابدی و بی زمان دانست و همه چیز را در «سکون، ثبات و فراتاریخیت» دید و در عالم اسطوره ای بی زمان زیست و گذشته را به همان شکل پیشین و به نام سنت به موقعیت اکنون خویش انتقال داد، و امکان گشودگی به موقعیت های جدید و یگانه تاریخی، از جمله یگانگی تاریخی زیست جهان مدرن را فهم نکرد، و موقعیت ها و هستی پدیدارها را همان موقعیت ها و واقعیت های جهان گذشتگان فرض نمود، و ضرورت نیاز به تفکری مستقل و کاملا تازه ، لیک در پیوند با سنت و میراث تاریخی، را در ارتباط با عالم مدرن درک نکرد و همچون اکثر قریب به اتفاق سنت گرایان (در معنا عام و نه فلسفی کلمه) در اسارت چارچوب های نهادینه شده و متصلب شده گذشته باقی مانده، و با تکیه بر نوعی گذشته گرایی، لیک به نام سنت گرایی و وفاداری به میراث، سبب غريبه شدن خویشتن و جامعه با گذشته و میراث مان و ناآشنایی و بیگانگی مان با موقعیت اکنونی خویش، و عامل انسداد آزادی و حقیقت و سبب ظهور هویت های مرگبار در درون و اطراف مان و در نهایت باعث بسط نیهیلیسم در جامعه خود، عالم اسلام و نیز سراسر جهان شد.

#بیژن_عبدالکریمی
تاملاتی بر نسبت ساحت قدس، وجود و تاریخ(ج ۱)
صص ۱۹۱،۱۹۰

بیژن عبدالکریمی

13 Jan, 13:23


به اعتقاد من در روزگار کنونی، به دلیل بسط فردیت گرایی لیبرالی بورژوایی شدن نوع نگاه به زندگی، سیطره دین مصرف گرایی و مصرف پرستی وغلبه ایمان به مذهب عافیت جویی و عافیت طلبی و در یک کلمه به دلیل سيطره نیهیلیسم و به تبع آن مرگ معنا و به دنبال آن مرگ انسان، ما با پدیده(مرگ امر سیاسی)، در معنای مرگ احساس تعلق فرد به مدینه و تضعیف احساس وجود پیوند میان سرنوشت فرد و سرنوشت جامعه روبروییم. بنابراین، در جهانی که امر سیاسی مرده یا لااقل بسیار تضعیف شده است به این معنا که اگرچه نه همه بلکه، اکثر قریب به اتفاق افراد جوامع درگیر زندگی روزمره هستند دیگرناسیونالیسم هم نمی تواند به عنوان یک ایدئولوژی نقشی ایفا کند، مگر در شرایطی که به عنوان یک واکنش در مقابل یک نفی شدگی بروز کند؛ درست همانندمسابقات فوتبال در سطح ملی که نوعی احساس ملی گرایی را در میان تماشاچیان فوتبال در مقابل تیم رقیب ایجاد می کند، لیکن بعد از اتمام بازی این احساس نیز فروکش می کند و این گرایش ناسیونالیستی در زندگی عادی ومتداول هیچ بازتابی ندارد. یعنی فرد در زندگی واقعی خودش سرنوشت ملت با کشور را بر سرنوشت خویش مرجح نمی داند. لذا در شرایط حاضر با توجه به بسط فردگرایی واندیویدالیسم، ایدئولوژی ناسیونالیسم همانند بسیاری ایدئولوژی های دیگر نمی تواند جان کسی را گرم کرده و انگیزه ای برای کنش و سرچشمه ای برای کنشگری سیاسی قرار گیرد، مگر در شرایطی غیرعادی مثل دفاع از مرزهای ملی در مقابل بیگانگان شکل خواهد گرفت. لیکن، در شرایط عادی و متداول زندگی، نه تنها روحيه ناسیونالیستی کمتر دیده می شود، بلکه حتی شاهد نوعی خودزنی، نوع بیزاری از خویشتن و نوعی شیفتگی به غرب نیز هستیم؛ یعنی این احساس که فرضا ما ایرانیها هیچ نداریم و هرچه هست مال غرب است. وجود این گونه احساسات و عواطف منفی نسبت به سرزمین و میراث تاریخی خویش را حتی نوعی آنتی ناسیونالیسم و ضدناسیونالیسم نیز می توان تلقی کرد. امروزه، در سراسر جهان، هر فرد خودش را به منزله «شهروندی جهانی» و عضوی از جامعه جهانی، فهم می کند. تکیه بر بومی گرایی و ناسیونالیسم در تقابل با این واقعیت قرار دارد.

#بیژن_عبدالکریمی
تفکر به منزله کنش سیاسی
نشر نقد فرهنگ
صص ۴۸تا۵۰

بیژن عبدالکریمی

13 Jan, 11:41


فروپاشی بنیادهای اخلاقی؛ ثمره ظهور مدرنیته

بی‌اخلاقی پدیده‌ای جهانی است

بیژن عبدالکریمی

▫️در فلسفه سیاسی کلاسیک یعنی در اندیشه کسانی همچون افلاطون، ارسطو، آگوستین و ... سیاست برای تحقق اخلاق است و هدف و غایت سیاست، رسیدن به فضیلت محسوب می‌شود.

▫️در فلسفه سیاسی جدید، سرزمین جدیدی کشف می‌شود، یعنی ماکیاولی ادعا می‌کند، همان‌گونه که کریستف‌کلمب در حوزه جغرافیا قاره جدیدی کشف کرد، او نیز در حوزه اخلاق و سیاست، قاره جدیدی کشف کرده است.

▫️در فلسفه سیاسی جدید، سیاست تلاش می‌کند از فلسفه فاصله بگیرد و به یک علم بدل شود که از آن به واقع‌بینی تعبیر می‌شود. یعنی در فلسفه سیاسی جدید، امر رئال یعنی امر واقعی جانشین ایده‌آل‌ها، فضیلت‌ها و آرمان‌ها می‌شود؛ بنابراین در فلسفه سیاسی جدید، اخلاق جایی ندارد و از آن به عنوان نوعی ابزار و گفتمان سیاسی برای نقد دیگر قدرت‌های سیاسی استفاده می‌شود.

▫️اسلام یک دین است. بنابراین ما فلسفه سیاسی دینی نداریم. فلسفه سیاسی از دو کلمه فلسفه و سیاست ترکیب شده؛ در واقع موضوع این رشته و حوزه فکری، سیاست است، ولی روش آن استدلالی و فلسفی بوده و این با دین متفاوت است. هیچ کدام از ادیان، فلسفه سیاسی نداشتند. فلسفه سیاسی جایی معنا پیدا می‌کند که فلسفه وجود داشته باشد. فلسفه امری یونانی است و در آنجا شکل گرفته، مگر اینکه گفته شود فلسفه سیاسی در عالم اسلام و یا در میان فیلسوفان مسلمان.

▫️در کشورهای خاورمیانه مثل عراق، افغانستان و حتی ایران، علی‌رغم اینکه نظام سیاسی این کشورها لیبرال نیست، ولی لیبرالیسم قلب‌های آن‌ها را فتح کرده که نمونه آن تکیه بر حریم خصوصی و آزادی‌های فردی است. بنابراین باید گفت غرب برای اکثر توده‌های جهان قبله آمال شده، ولی امروز خود غرب و لیبرالیسم با بحران‌های بسیار شدیدی روبروست که یکی از آنها بحران اخلاقی است.

▫️در ذات لیبرالیسم، اخلاق قرار است تابع نحوه هستی انسان شود و نه هستی انسان تابع اخلاق. لیبرالیسم یعنی تکیه بر انسان‌ها، همان‌گونه که هستند و تلقی انگیختارها و غرایز حیاتی به عنوان نیروهای بنیادین حیات که اخلاق باید خودش را با آنها منطبق کند و این در عین حال که حدی از حقیقت را دارد، ولی وقتی در مورد آن افراط شود، به معنای مرگ اخلاق و ارزش‌های اخلاقی نیز هست.

▫️در خود غرب و برای متفکران غربی، آرمان‌های لیبرالی به خصوص در شرایط و جهان پست مدرن آن‌چنان چنگی به دل نمی‌زند. امروز جهان در حوزه فلسفه سیاسی با بحران در عمیق‌ترین معنای کلمه روبروست و اکثر توده‌ها در سراسر جهان علی‌رغم نوعی ازخودبیگانگی و اینکه با سیستم و قدرت سیاسی مشکل دارند و به آن معترض‌اند، ولی هیچ اتوپیا و جانشینی ندارند. در واقع نمی‌دانند اگر وضع کنونی را کنار بگذارند، چه چیزی جانشین خواهد شد. بنابراین اینکه ما به نظامی سیاسی دست پیدا کنیم که سیاستی اخلاقی را پیش ببرد، نوعی اتوپیا و آرمان است و تا تحقق آن فاصله بسیار زیادی داریم.

▫️با ظهور مدرنیته، برای نخستین بار بنیان‌های زیست اخلاقی متزلزل شد. این حادثه بزرگی بود که اولین بار در دوران مدرن روی داد و بنیان‌های اخلاقی فروپاشید. در واقع وقتی مسیحیت کنار زده شد، نظام متافیزیکی و الهیاتی دیگر نتوانست ضامن حیات اخلاقی باشد، لذا بی‌اخلاق شدن امری جهانی است.

▫️امروز در سراسر جهان، نفس زندگی، پول، شغل و خانه خوب و بهره‌مندی از دستاوردهای تکنولوژی، آمال و آرزوی انسان‌هاست، نه تحقق زیست و آرمان‌های بزرگ اخلاقی. به تبع آن، ما نیز در چنین فضای جهانی زندگی می‌کنیم و نمی‌توانیم از روند جهانی که یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایش، بی‌بنیاد شدن اخلاق است، جدا باشیم. علاوه بر این، ساختارهای اجتماعی و عدم توسعه‌نیافتگی و فقری که در جامعه وجود دارد، از عللی است که در کنار عوامل متافیزیکی سبب رشد بی‌اخلاقی در جامعه ما شده است.

بیژن عبدالکریمی در گفت‌و‌گو با ایکنا اصفهان. ادامه متن کامل اینجا


جان آگه با #فرهیختگان

بیژن عبدالکریمی

13 Jan, 11:41


🔻کشیشهای همجنسگرا به شرط آنکه گرایش خود را فاش نکنند در واتیکان خواهند ماند

✔️واتیکان با انتشار دستورالعمل‌های جدید درباره کشیشهای همجنسگرا، بار دیگر تلاش کرده است میان آموزه‌های دیرینه کلیسا و تغییرات اجتماعی دوران مدرن تعادلی برقرار کند. این دستورالعمل که توسط کنفرانس اسقف‌های ایتالیا و با تایید واتیکان منتشر شده، به موضوع پذیرش مردان همجنس‌گرا در مقام کشیشی می‌پردازد. گرچه این سند از احترام به گرایش‌های جنسی مختلف سخن می‌گوید، اما شروط سخت‌گیرانه‌ای را برای داوطلبان تعیین کرده که پرسش‌ها و بحث‌های زیادی را در سطح جهانی برانگیخته است.
📎 پیوند به متن کامل این گزارش در سایت دین‌آنلاین
https://www.dinonline.com/44352/


🆔 @dinonline

بیژن عبدالکریمی

13 Jan, 11:35


🔹بی بی سی توانایی این را دارد از بحران آتش سوزی در یک شهر بزرگ، یک محتوای گوگولی صورتی بسازد و از یک یک حادثه عادی در خاورمیانه، کوهی از نفرت و خشم و سیاهی

🔸تو احمق نباش مخاطب ! تو احمق نباش

📝fatemehsk

@makshufat

بیژن عبدالکریمی

13 Jan, 11:34


🔹تمام چیزی که دشمنان ایران، به خاطرش چند میلیارد دلار در سال هزینه می کنند و صدها تا شبکه تلوزیونی و رادیویی و اینترنتی و … به زبان فارسی برای مردم‌ ایران‌ راه‌ می اندازند، ساخت چنین تصویری از ایران و حکومت ایران است!

🔸تصویرِ یک‌ کشور و حکومتِ استثنایی که همه چیز آن با همه ی دنیا فرق دارد و از حل کوچکترین مسایل هم عاجز است! القای این حس به مردم ایران، هدفی است که برای آن چند میلیارد دلار در سال هزینه می شود!

پ.ن: هیچ ملتی در طول تاریخ بشریت، تا این میزان، تحت بمباران روانیِ شبانه روزی دشمنانش نبوده! بمباران وحشیانه و بی امان رسانه ای! با تاسیس صدها شبکه ی فارسی زبان و صرف میلیاردها دلار هزینه! و این بی سابقه است!

پ.ن۲: با مصرفِ کمترِ رسانه های مسموم دشمنان ایران، مثل شبکه ی حرامیان اینترنشنال، از سلامتِ روح و روان خودتون مراقبت کنید!

📝بشیر بی آزار
@makshufat

بیژن عبدالکریمی

13 Jan, 10:42


آتش سوزی در ایران => حکومت و سپاه مقصر است!

آتش سوزی در آمریکا => حوادث طبیعیه دیگه

نخند! شوخی نیست، این کار همیشگی بی‌شرف‌هایی است که از هر موضوعی استفاده میکنند تا با افکار مردم ایران بازی کنند!

🆔 @Shobhe_ShenaSi

بیژن عبدالکریمی

11 Jan, 19:40


اگر مسلمان خاورمیانه‌ای را زخمی کنید، آیا خونریزی نمی‌کند؟!

شکسپیر (نمایشنامه تاجر ونیزی):

من یهودی‌ام. اما مگر یهودی چشم ندارد؟
مگر یهودی دست ندارد؟ جسم و احساس و عواطف و محبت ندارد؟
همان خوراک شما را نمی‌خورد، با همان سلاح زخم برنمی‌دارد،
به همان امراض شما مبتلا نمی‌شود، با همان داروها شفا نمی‌یابد؟
با همان زمستان و تابستان شما مسیحیان، گرم و سرد نمی‌شود؟
اگر با سوزنی بخراشیدمان خون از ما نخواهد ریخت؟ اگر قلقلک‌ دهیدمان
نخواهیم خندید؟ اگر زهرمان دهید نخواهیم مرد؟


به حکم: (بنی آدم اعضای یکدیگرند/که در آفرینش ز یک گوهرند؛ چو عضوی به درد آورد روزگار/دگر عضوها را نماند قرار) با مردم آمریکا به خاطر فاجعه آتش‌سوزی و خسارت‌های جانی و مالی آن همدردی می‌کنیم. اما آیا وقت آن نرسیده است که حاکمان و زمامداران سیاسی آمریکا و اروپا به نفس خود رجوع کنند («فَرَجَعُوا إِلَی أَنفُسِهِمْ»: به خود بازگشتند) و ببینند آیا فقط مردمان آمریکا و اروپا آدم به حساب می‌آیند و مسلمانان خاورمیانه آدم نیستند؟ آیا اگر فقط خانه یک آمریکایی در آتش بسوزد باید با آن همدردی کرد یا اگر یک مسلمان خاورمیانه‌ای در غزه خانه‌‌اش در بمباران بسوزد قابلیت همدردی ندارد؟ آیا فقط باید برای یهودی‌هایی که در جنگ جهانی مورد ظلم و ستم فاشیست‌ها قرار گرفتند فیلم‌های هالیوودی ساخته شود، آیا مردمان فلسطینی مورد ظلم و ستم صهیونیست‌ها ارزش بازنمایی در رسانه‌ها ندارند؟ اگر روزگاری شکسپیر گفت: آیا فقط اگر مسیحی‌ها را زخمی کنیم، خون‌ریزی می‌کنند، اکنون نباید از خودمان بپرسید که آیا مسلمان‌ها با زخمی شدن، خون از بدن‌شان جاری نمی‌شود؟

#علی_هراتی

بیژن عبدالکریمی

10 Jan, 21:04


🔴نقد گفتمان انقلاب
دکتر بیژن عبدالکریمی
🔻

📃 "مواجهه با دیگری"، یکی از اصیل ترین معیارها در اصالت یک اندیشه، یک ایده، یک کاراکتر، یک قهرمان و یک جنبش است.

📃گفتگو با دیگری، یکی از عناصر اصالت بخش به یک گفتمان است.

🔗

▫️«برنامه تلویزیونی جهت»
دکتر تینا چهارسوقی امین

▫️@jahat_talk

بیژن عبدالکریمی

10 Jan, 20:00


🔴نقد گفتمان انقلاب
دکتر بیژن عبدالکریمی
🔻
📃 هایدگر میان خانه و ماوا تمایز قائل است. در هیچ دوره ای از تاریخ بشر، قدرت خانه سازی بشر اینقدر رشد نکرده بود و در هیچ دوره ای به اندازه امروز، بشر از بی خانمانی رنج نمی برد. قهرمان ما، شهید سلیمانی چگونه میتواند به بی خانمانی یک قوم تاریخی بزرگ کمک کند؟

🔗

▫️«برنامه تلویزیونی جهت»
دکتر حامد قدیری

▫️@jahat_talk

بیژن عبدالکریمی

10 Jan, 02:16


🛜 پدرم این‌جا و مادرم این‌جا و وطنم ایران است

🛜 با استاد دکتر محسن رنانی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان با مرتبه استادتمام و از چهره‌های شاخص اقتصادی ایران و حرف‌های از سر جانش درباره پدیده مهاجرت.

🛜 کارزار با عنوان «درخواست لغو دستور قضایی تعلیق سایت دکتر رنانی»

https://www.karzar.net/176467

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 21:42


🔻گفتگوی انتقادی #بیژن_عبدالکریمی با بسیج ادوار مختلف دانشجویی و نیروهای انقلاب

بیژن عبدالکریمی :

دختری که اساسا وجود خدا را قبول ندارد چگونه می‌شود با استناد به آیات قرآن حجاب بر سر او کرد؟

این یک بحث سیاسی نیست، یک بحث امنیتی و پلیسی نیست، یک بحث متافیزیکی است.

🔴 برای مشاهده فایل کامل این گفتگو به کانال بیژن عبدالکریمی در یوتیوب به آدرس زیر مراجعه شود.

www.youtube.com/@bijan_abdolkarimi_Official

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 21:42


🔻گفتگوی انتقادی #بیژن_عبدالکریمی با بسیج ادوار مختلف دانشجویی و نیروهای انقلاب

بیژن عبدالکریمی :

فاصله طبقاتی که امروز در ایران وجود دارد در هیچ کجای دنیا وجود ندارد!

افرادی هستند که با استفاده از رانت و تحریم ثروت های چند صد هزار میلیاردی دارند!

بانک ها خون مردم را می‌مکند!

ما نیاز به تغییرات ساختاری داریم.

🔴 برای مشاهده فایل کامل این گفتگو به کانال بیژن عبدالکریمی در یوتیوب به آدرس زیر مراجعه شود.

www.youtube.com/@bijan_abdolkarimi_Official

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 21:42


🔻گفتگوی انتقادی #بیژن_عبدالکریمی با بسیج ادوار مختلف دانشجویی و نیروهای انقلاب

بیژن عبدالکریمی :

وضعیت کشور پیچیده است، برخی میگویند دولت پزشکیان ضعیف است، بحثم سیاسی نیست اما فرض کنید به جای آقای پزشکیان، آقای مهندسیان الان رئیس جمهور بود.

چرا وعده صادق ۳ اجرا نشد؟
جیبت خالی است، حقوق کارمندان را نمی‌توانی پرداخت کنی، تورم دو رقمی داری، آیا می‌شود اجرا کرد؟

تصمیم گیرنده نهایی رهبری است.

خبرنگاران پس از آخرین حمله اسرائیل با من تماس گرفتند که به نظر شما حکومت باید وعده صادق ۳ اجرا کند؟

من هیچ پاسخی ندادم تنها گفتم اگر اجرا کند حمایت میکنم، اگر اجرا نکند باز هم حمایت میکنم.

شرایط کشور سخت است و نمی‌خواستم باری بر روی دوش گفتمان انقلاب بگذارم.

🔴 برای مشاهده فایل کامل این گفتگو به کانال بیژن عبدالکریمی در یوتیوب به آدرس زیر مراجعه شود.

www.youtube.com/@bijan_abdolkarimi_Official

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 21:12


🔻گفتگوی انتقادی #بیژن_عبدالکریمی با بسیج ادوار مختلف دانشجویی و نیروهای انقلاب

بیژن عبدالکریمی :

اساسا انقلاب ما《دیگری》در گفتمانش جایی نداشت! و هر گونه دیگری را 《حذف》کردیم!

🔴 برای مشاهده فایل کامل این گفتگو به کانال بیژن عبدالکریمی در یوتیوب به آدرس زیر مراجعه شود.

www.youtube.com/@bijan_abdolkarimi_Official

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 19:28


استاد بزرگم این ویدیو که مربوطه به حضور رهبران متفقین در تهران هست رو کاش در کانال خودتون قرار بدید و بزنید در دهان همه ی وطن فروشان و خائنان

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 19:28


https://youtube.com/shorts/EBarz1zHsWg?si=YopBysmahkc0HqrZ

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 19:28


ایران خطرناک‌تر است یا اسرائیل؟؟؟
جواب قاطع بشری خلیل، وکیل لبنانی صدام حسین به سوال مجری

🔗 حاج نادر 🇮🇷 (@hajnader313)

📲 @twittervid_bot

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 13:11


سلام اقای عبدالکریمی بزرگوار

این پیام رو فقط من باب تشکر از تلاش های صادقانه و پیگیرانه ی شما برای برداشتن فاصله بین نیروهای خوش فکر و دلسوز و مدافع منافع ملی ایران و منتقد با نیروهای انقلابی اهل فکر و منطق و علاقمند به اسلام و ایران انجام میدهید

حقیقتا ما چاره ای جز گفتگو برای پیدا کردن مشترکاتی که کم نیستن نداریم و تنها راه اصلاح مشکلات ایجاد حلقه های میانی قوی با حضور طیف های مختلفی که در چهارچوب منافع ملی ایران میگنجن و نسبت به جهان و نظم ناعادلانه نظام سلطه جهانی نگاه واقع بینانه ای دارن هست

امیدوارم دیگرانی که از راه دور نقد میکنن هم این تلاش و تجربه رو قدر بدونن و کمک کنن برا طی شدن بهتر و سریعتر این مسیر!

امیدوارم در این مسیر از توفیقات الهی همواره بهره مند باشید🙏🍀

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 11:20


3
آقای دکتر صادق نیای عزیز!
حقیقتاً چاره ای جز گفتگو نداریم. تمام دوستانی که به چیزی جز گفتگو اندیشیدند یا خانه نشین شد‌ه‌اند و مأیوس یا این کشور را ترک کرده، در دام آپاراتوس نظام سلطه جهانی افتاده اند. تجربه ایمانوئل لویناس، فیلسوف شهیر فرانسوی مشهور به «فیلسوف دیگری» تجربه بسیار شگرفی در خصوص معجزه مواجهه «چهره به چهره» دارد. او معتقد است مواجهه چهره به چهره معنای «دیگری» را تغییر داده، بسیاری از توهمات خودساخته ذهنی را فرو می ریزد. من این معجزه را با چشمان خود در زندگی ام بارها و بارها دیده ام و با تمام وجود تجربه کرده ام. من به معجزه «مواجهۀ چهره به چهره» ایمان دارم. تنها متعصبان نافکور هستند که از مواجهه چهره به چهره می گریزند زیرا بیم آن دارند که ذهنیت های دروغینشان در هم شکند.
نکتۀ اساسی دیگر این است که همواره نیز افراد متعصب و ناگشوده به دیگری مخاطبانشان را گزینش نمی کنند. گاه «بحران ها» و نیز «هنر صاحب سخن» سبب می گردد که چشم متعصبان به دیگران گشوده شود. فرد صاحب حکمت عملی (فرونسیس در معنای یونانی) می تواند خود را به افراد دگم و متعصب جامعه تحمیل کند آنچنان که آنان نتوانند وی را نادیده بینگارند. این همان «هنر سقراطی» است که دام گفتگو را برای بسیاری از چهره های دُگم همچون اوتیفرون یا سوفسطائیانی چون گرگیاس و پروتاگوراس یا صاحب قدرتانی چون کالیکلس و ترازیماخوس پهن می کرد و آنان را به دام پرسش های خویش می انداخت. ما اهل فلسفه نیز باید از یک چنین قدرت به تله انداختن جریانات اجتماعی گوناگون در دام گفتگو برخوردار باشیم. تقوای پرهیز چاره ساز نیست. مرد میدان گفتگو باید بود و همه اتهام ها را به جان باید خرید. حقیقت (خداوند) یگانه نقطۀ مطلق و لابشرطی است که ما متعهد بدانیم. نفرین ها و آفرین ها اموری زودگذر و فناپذیرند. تنها حقیقت می تواند ضامن بقا و شرف و شأن و اعتبار ما در جامعه و تاریخ باشد.
بیژن عبدالکریمی
20 دیماه 1403

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 11:19


2
آقای دکتر صادق نیای گرامی!
اگر اجازه ادامه دیالوگ را داشته باشم و آن را حمل بر جدل و بی ادبی بنده نکنید باید خدمت تان عرض کنم مطالب و رویکرد شما سرشار از مفروضات قابل خدشه است: مفروض نخست: می فرمایید «اثبات برادری برای کسانی که تلاش می‌کنند فکر بنده را دست‌‌کاری کنند کار سختی است». سؤال: آیا فقط نیروهای انقلاب هستند که سخنان را دستکاری می کنند یا نیروهای اپوزیسیون و نقاد حکومت و نیروهای انقلاب نیز چنین می‌کنند؟ آیا دستکاری اندیشه های دیگران امری نیست که تا حدودی ناخواسته و ناشی از وصف اجتناب ناپذیر ساختار هرمنوتیکی بشری است؟ البته این سخن شامل حال مزدورهایی نمی شود که آگاهانه دست به تحریف و تقطیع سخنان دیگران می زنند تا دستورات تشکیلاتی کارفرماهایشان را به انجام رسانده باشند. مفروض دوم شما: نیروهای انقلاب نمی شنوند و فقط می گویند. اما آیا این مفروض امری مبرهن و اثبات شده است؟ آیا نیروهای انقلاب (مرادم اصحاب قدرت نیست بلکه بدنه اجتماعی گفتمان انقلاب است) به نحو مطلق کر و کور هستند یا برخی از آنها چنین اند و برخی دیگرشان نه. و آیا این امر در مورد همه گروه های اجتماعی صادق نیست؟ به گمانم به این اعتبار تفاوتی میان پوزیسیون و اپوزیسیون وجود ندارد. همچنین، آیا بنده حق دارم بر اساس تجربه اجتماعی و تاریخی خویش و نه بر اساس نگرش شما به کنشگری اجتماعی بپردازم؟ آیا بنده حق دارم بر اساس تجربه چند دهه حضور در صحنه اجتماعی «برخی » از طلاب و نیروهای انقلاب را گشوده تر، حرف شنوتر وپرسشگر تر از «بسیاری» از نیروهای اپوزیسیون و جریان روشنفکری بدانم؟ اما در آن صورت ، یعنی چنانچه بنده بر اساس «تجربیات زیسته خویش» و بر خلاف فضای عمومی و احساسی بخش بزرگی از جامعه، عمل کنم، آیا شما حق دارید بنده را به «ناخودبودگی» متهم کنید و در مقابل خودتان و عزیزان همفکرتان را که به شدت همسو با آپاراتوس نظام جهانی و بخش بزرگی از جامعه جهت گیری می فرمایید و سخن می گویید و عمل می کنید متصف به صفت «خودبودگی» کنید؟ آیا فکر نمی کنید در مقام یک فیلسوف، قبل از متهم کردن بنده به «ناخودبودگی» (و احیاناً افراد مخالف و نقاد بنده را متصف به خودبودگی کردن) کمی باید در خصوص معیارهای خودبودگی و ناخودبودگی بیندیشیم و در باره آن سخن بگوییم؟ مسیح می فرمود: «راهی روید که روندگان آن کم اند». آیا این خود نمی تواند گاه، و البته نه همیشه، معیاری برای اصالت و خودبودگی رهروان و جستجوگران حقیقت باشد؟
با عشق و خاکساری
20 دیماه 1403

دکتر عبدالکریمی عزیز!
بزرگوارید. گفتگوی با شما هر چه طول بکشد مفید است. از به کار بردن مفاهیم لغزنده پرهیز می‌کنم. مفهوم «نیروهای انقلاب» از آن جمله است. نمی‌دانم معنای این تعبیر از نظر شما چیست؟ به همین دلیل بر سر توصیف این کلمه و مصداق‌های آن با شما وارد گفتگو نمی‌شوم. با این همه، آن‌چه من گفتم، کلی است. اساساً گفتگو در جایی معنا دارد که طرفین آن خودشان باشند؛ با نیت صرفا گفتگو. هر کسی (تفاوتی بین کسانی که نام بردید نیست) که تلاش کند از طریق گفتگو هدفی دیگر را دنبال کند و برای نمونه، تغییرات پیشاگفتگویی‌ای در مخاطب خود ایجاد کند، شایسته‌ی مشارکت در گفت‌گو نیست. گفتگو تنها با کسی شایسته است که اصل گفتگو را بپذیرد. شما می‌خواهید برادری خود را برای کسانی ثابت کنید که برادران خود را بر اساس معیارهای پیشاگفتگویی برمی‌گزینند. شما را به هیچ چیز متهم نکرده‌ام و نخواهم کرد؛ با این‌حال، سخن گفتن یک کنش انسانی ا‌ست و فارغ از محتوای آن، گران‌بار از معنا، و من تلاش می‌کنم معنای سخن گفتن شما را بفهمم تا بعد بفهمم سخنان شما به چه معناست. شما مثل هر اندیشمند دیگری حق دارید بر اساس تجربه‌های خودتان واقعیت‌های بیرونی را فهم کنید و دیگران هم بر اساس تجربه‌های خود از روشنفکران، شما و سخن گفتنتان را فهم کنند. آن روشنفکران که مورد حمله و نقد شما هستند هم مثل، به قول شما، «نیروهای انقلاب» یکدست نیستند.
با تجدید ارادت
20 دیماه 1403

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 11:19


1
گفتگوی بیژن عبدالکریمی و دکتر مهراب صادق نیا (یکی از اساتید دانشگاه ادیان و مذاهب قم)
آقای دکتر عبدالکریمی!
درود و احترام. از میزان ارادت من به خودتان آگاه هستید. چیزی که همواره آن را فریاد زده‌ام. همواره تلاش می‌کنم شما را «تفهم کنم»، فارغ از این که با شما همدل باشم یا نباشم. تماشای شما در برنامه تلویزیونی جهت ( شبکه دو)، به هر جهتی که باشد، بی‌جهت است و از شأن شما می‌کاهد. «بیژن عبدالکریمی» را نشکنید؛ بگذارید مردم ایران بتوانند دوستش بدارند و از انبوه دانشش بهره ببرند. سری بگردانید! شأن بیژن عبدالکریمی نشستن کنار یامین‌پور و‌ رهدار در نقش داور یک برنامه‌ی تلویزیونی نیست. شما حق دارید هرجوری فکر کنید؛ حق دارید از هر سیستم سیاسی دفاع کنید؛ و یا آن را نقد کنید. حق دارید به روشنفکران خرده وارد کنید و کسانی چون من بشنوند و انتقادات شما را تأیید یا نقد کنند؛ ولی حق ندارید رفتاری کنید که احترام نمادین شما را ممکن نسازد. تنها رفتارهای سنجیده برازنده‌ی شماست. ارادت و مهر
مهراب صادق نیا
20 دیماه 1403

آقای دکتر صادق نیای بسیار عزیز!
از الطاف شما بسیار سپاسگزارم. اما اگر کمی با التفات بیشتر برنامه را ملاحظه می‌فرمودید بنده نکاتی بسیار اساسی را در همین برنامه مطرح کردم. استدعا دارم برنامه زیر را که گفتگوی بنده برای بچه های سپاه و بسیج بوده است ملاحظه بفرمایید تا شاید اندکی از بار سنگین گنا ه رفتارهای ناسنجیده و غیربرازنده بنده کاسته شود! با مهر و خاکساری
بیژن عبدالکریمی
20 دیماه 1403

دکتر عبدالکریمی عزیز!
سخن این کم‌ترین ارادتمند شما فقط ناظر به حضور در آن برنامه است؛ و الا سخنان شما همواره شنیدنی است.
مهراب صادق نیا
20 دیماه 1403


آقای دکتر صادق نیای عزیز!
سلام و عرض ادب و ارادت مجدد. برای ارتباط با یک گروه و جریان اجتماعی و نقد بی باکانه آن ما نیازمند طی کردن یک پروسه، اثبات برادری و سپس ادعای ارث هستیم. ما برای ارتباط با یک گروه اجتماعی، مثل نیروهای انقلاب با موانع فهم و موانع هرمنوتیکی عظیمی روبرو هستیم. حدود نیم قرن بدبینی بین ما و بروبچه های انقلاب سبب شده است که ما نتوانیم حرف همدیگر را بفهمیم. از من بپذیرید که برای نزدیک شدن به این بچه ها ما نیازمند کوشش های بسیاری هستیم. مخاطبان ما صرفاً بچه های اپوزیسیون و مهسا ها نیستند. در برنامۀ جهت من وارد گفتگو با مخاطبانی شدم که بسیاری از روشنفکران تقلیل گرایانه آنها را از ذهن خویش حذف کرده اند چرا که آنان را نیروهای سرکوبگر نظام برمی شمارند. استدعایم این است که در مقام یک اهل فلسفه کمی نیز از یک زاویه دیگر و خارج از آپاراتوس تبلیغاتی غرب که روشنفکران و متأسفانه در این اواخر برخی از حوزویون مان نیز اسیر آن گردیده اند به مسأله بنگرید.
بیژن عبدالکریمی
20 دیماه 1403

آقای عبدالکریمی گرامی!
با شما موافقم؛ البته اثبات برادری برای کسانی که تلاش می‌کنند فکر شما را دست‌‌کاری کنند کار سختی است. آنها نمی‌شنوند فقط می‌گویند! برای کسانی که فقط می‌گویند، شنیدن شما کار ناممکنی است. من هم آرزو می‌کنم ایران از نعمت و گفتگوی همه‌ی اندیشمندانش بهره ببرد و سربلند باشد. در این میان عبدالکریمی نازنین ما هم بتواند خودش باشد.
مهراب صادق نیا
20 دیماه 1403

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 07:15


https://youtu.be/bR8ljpAiWjg?si=UcGNmxDi63H85WCz

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 04:40


متن مقدس حاصل تنزیل امرالهی به سطح امر انسانی و نتیجه دیالکتیک زمین و آسمان و درهم تنیدگی امر تاریخی و امر فراتاریخ است. لذا، متن مقدس دو وجه دارد: وجه بشری و تاریخی که "زبان" مبین آن است و وجه قدسی و فراتاریخی که "حضور"، آشکارکننده آن است. لذا حقیقت متن مقدس یعنی همان حقیقت قدسی ای که خود را در متن آشکار می سازد به هیچ وجه در خود الفاظ متن نبوده، بلکه شخص با سیری دیالکتیکی باید از الفاظ عبور کرده تا وارد افق معنایی متن یعنی وارد ساحت غیب جهان یا جهان غیب شود. لیکن اکثر قریب به اتفاق تفسیرهای نظری فقهی، کلامی، فلسفی و... در متن مانده، فاقد این عروج دیالکتیکی برای مواجهه با معنای متن، یعنی با حقیقت قدسی هستند. افلاطون از زبان سقراط به طرح این پرسش می پردازد که آیا به راستی ما از راه واژگان می‌توانیم به حقایق امور دست یابیم؟ آیا معرفت دیگری غیر از شناسایی واژگان وجود ندارد؟ آیا بهترین راه رسیدن به معرفت بررسی واژه هاست؟ (رساله کراتیلوس، فراز ۴۳۵). این استفهام انکاری افلاطون به این معناست چه بسیار که ما در واژگان گم می شویم و راهی به سوی حقیقت نمی یابیم. تفکر افلاطون ما را به این امر فرا می خواند که توجه خود را از شأن وقوعی زبان و توجه به صرف واژه ها، گزاره ها و دستور زبان منصرف ساخته، با لوگوس که شأن نطق و گویایی کل هستی است، انس و آشنایی پیدا کنیم. در این تفکر، در قِبال زبان و کلمات و گزاره‌های آن، راه بر تفسیرهایی که صرفاً مبتنی بر الفاظ متن هستند و به بیانی به تفسیرهایی که فقط شرح‌الاصطلاح و شرح گزاره‌ها هستند، مسدود می‌شود.
جستار وجه تاریخی و فراتاریخ در متون مقدس، کتاب پرسش از امکان امر دینی، ص ۱۸۰، ۱۸۱

بیژن عبدالکریمی

09 Jan, 04:35


🔴 «آینده مقاومت و امنیت ملی ایران»

👤 دکتر بیژن عبدالکریمی

سویه هفتم | موقعیت مرگ و زندگی

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 17:14


آیا با وضعیت فعلی ایران، ادامه مقاومت ممکن است؟

در گفتگو با حمید شهرابی و مجتبی نامخواه

📺 youtu.be/K3A20U16iPM

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 16:16


Ⓜ️ اصلاح ایران در اسارت روشنفکران

گزیده‌ای از مناظره بیژن عبدالکریمی و مهدی نصیری



بیژن عبدالکریمی: روشنفکر ایرانی سابقه تندروی دارد و هنوز هم چنین است. تندروی آنها را در سال‌های منتهی به انقلاب و حتی بعد از آن دیدیم. رفتار انقلابی آنها بود که باعث شد آقای خامنه‌ای که پیش از انقلاب خود از روشنفکران حوزوی بود بعد از انقلاب به اندیشه‌های افرادی چون مصباح یزدی نزدیک شود. نباید امروز هم اسیر تندروی‌ها شویم و آینده این کشور را به‌دست اتفاقات ناگوار بسپاریم.

مهدی نصیری: سیاست‌های نظام بوده است که چنین بدبینی و نارضایتی‌ای در مردم و در نخبگان به‌وجود آورد. مشکل جمهوری اسلامی این است که از همان ابتدا، با قدرت‌های بزرگ جهان رابطه‌ای خصمانه در پیش گرفت و صحنه نزاع را به مبارزه حق و باطل تبدیل کرد. هم در سیره ائمه و هم در آثار ادبی خود می‌بینیم که درگیری با دشمن قوی مادامی‌که زیست تو را تهدید می‌کند توصیه نشده است... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 14:52


🔴#نسخه_کامل | قسمت چهارم
🔻 «تجسم اراده موسس نظم آینده»
📃 گفتاری از: دکتر علیرضا بلیغ

🔗لینک نسخه کیفیت اصلی:
https://abrehamrahi.ir/o/public/2U8VfDAQ/


▫️«برنامه تلویزیونی جهت»

▫️@jahat_talk

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 14:49


امیرالمومنین به قواعد زمانه تن نداد؛ خانه‌نشین شد!

🔻  قهرمان محصول شکستن نظم زمان است/ حتی امام اول شیعیان هم موفق به گرفتن خلافت نشد چون قواعد قبیلگی را قبول نداشت/ آن‌هایی که به نظم ساختار قبیلگی تن دادند خلافت را گرفتند/ قهرمان ادب حقیقت را رعایت می‌کند نه ادب ظاهر را...

🔴دکتر بیژن عبدالکریمی

▫️«برنامه تلویزیونی جهت»
▫️@jahat_talk

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 14:48


قهرمان‌ها حقوق بگیر نیستند!

🔻  نمیشود عمل آنها را با قواعد موجود ارزش گذاری کرد ، عمل آنها همواره چیزی ورای ارزش گذاری‌ها و محاسبات جهان فعلی است. چیزی به صورت علی‌حده است و گویی که به مثابه یک فضلی در اختیارشان قرار می‌گیرد نه به مثابه کسی که دارد حقوق میگیرد.

🔴دکتر علیرضا بلیغ

▫️«برنامه تلویزیونی جهت»
▫️@jahat_talk

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 14:48


📖 #نسخه_مکتوب | تجسم اراده موسس نظم آینده

🔺 گفتاری از: دکتر علیرضا بلیغ


▫️«برنامه تلویزیونی جهت»

▫️@jahat_talk

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 14:43


🔴#نسخه_کامل | قسمت چهارم
🔻 «تجسم اراده موسس نظم آینده»
📃 گفتاری از: دکتر علیرضا بلیغ

🔗لینک نسخه کیفیت اصلی:
https://abrehamrahi.ir/o/public/2U8VfDAQ/


▫️«برنامه تلویزیونی جهت»

▫️@jahat_talk

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 14:40


🔴 حاج قاسم و طرحی از ایران

🖋 محسن جبارنژاد

انسان ایرانی، اساسا انسان خاصی است. این خاص بودن را کربن با عنوان اِتوسِ(ethos) ایرانی یاد میکند. اتوس ایرانی ، نبوغ و شخصیت ویژه ایرانی است که از تلاقی دو عنصر "حماسه" و‌ "عرفان" تشکیل میشود. حماسه، عرفانِ در صحنه است و‌عرفان، حماسه ی درون.
۲. جالب آنکه حاج قاسم سلیمانی در واپسین سخنرانی عمر خود در جمع مردان رزم، به همین دو‌عنصر اشاره میکند: عرفان و‌حماسه. او در آخرین جمله مهم خود در این سخنرانی به این مضمون اشاره میکند که کنش عرفانی یا به تعبیر خود او‌ "عمل مقدس" ، تنها از کسانی سر میزند که از "روح حماسه" برخوردار باشند. من این تعبیر حاج قاسم را "آواز قوی سلیمانی" نام نهاده ام!
۳. این تعبیر حاج قاسم، البته بنیادی عمیق در متن سنت تاریخی ما ایرانیان دارد. از جمله در شاهنامه نیز چنین مضمونی حاکم است. شاهنامه فردوسی به تعبیر هانری کربن، گذار از "حماسه پهلوانی"، به "حماسه عرفانی" است. این به این معناست که پهلوانان شاهنامه، پیش از اینکه فاتحان میدان باشند، فاتحان فضیلت های اخلاقی اند. حاج قاسم نیز خود چنین بود.
۴. شهید سلیمانی طرحی از "رزم" و "حماسه ایرانی" را ارائه میکند که عمیقا با معنویت و‌عرفان شیعی در آمیخته است.طرحی که خود بیش از همه نماد تجسم و تعین آن است. این طرح قابل تعمیم به سایر حوزه ها نیز هست. از جمله به سیاست و‌فرهنگ. به این معنا که سیاست و فرهنگ هر گاه از "معنا " ببُرَّد، اسیر قِسمی فرمالیسم کور میشود و‌ نهایتا به ضد خود تبدیل میگردد.
۵. نکته آخر اینکه در سلوک سلیمانی، بصیرتی است که غالبا جریان روشنفکری ( اعم از ملی گرا و‌ یا غرب گرا)‌ از آن غافلند و‌ آن این که هر طرحی از ایران و ملیت ایرانی، اگر از ایران به مثابه "کانون معنویت" در تاریخ(چه تاریخِ ایران باستان و‌ به ویژه تاریخِ ایرانِ پس از اسلام) غفلت کند و آن را صرفا به "امپراتوی ایران" فرو‌ بکاهد، روایتی مخدوش و غیر اصیل از ایران ارائه داده است. خلاصه حاج قاسم به ما نشان داد که ایران، هنوز "روح یک جهان بی روح" است.

۱۲ دی ماه ۱۴۰۳

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 06:46


🔹🔻بسیج مزدوران تحریرالشام
ازسراسر
جهان

نیروهای آزادی‌بخش خشن و مزدور که تخصص خارق‌العاده‌ای در انواع روشهای سربریدن دارند، ازسراسر دنیا به تحریرالشام پیوستند تا در رزم آزادی‌بخش برای ساختن دموکراسی در سوریه سهیم باشند.
البته باپول سیا و موساد و ساختن یک دموکراسی ویران مانند افغانستان و لیبی...

به راستی اگر مردم سوریه خود، مشتاق آزادی از بند دیکتاتور بودند، چه نیازی به این همه بسیج نیروهای مزدور از  مناطق دیگر بود؟


باری اکنون که سوریه به کعبه آمال دموکراسی‌خواهان منطقه تبدیل شده، نیکوست که صهیونیستهای ایرانی ِ مشعوف از قدرت‌یافتن همکیشان‌شان( تکفیریهای اسرائیلی)،در آن کشور
برای بهره‌مندی از مواهب آرمانشهر جولانی به سرزمین شام رفته، تا تجربه‌های ناب دموکراسی و آزادی را برای ایران نیز به ارمغان آورند.
ضمنا به هرتروریست ۳هزار دلار آمریکا پاداش می‌دهند


مجتبی مهدوی

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 06:46


دکتر سیدحسین نصر:


🔻کشتار غزه،
بزرگ‌ترین قتل‌عام پس‌از جنگ جهانی



🔹اسرائیل به‌عنوان پایگاه‌نظامی غرب در قلب جهان اسلام ایجاد شد.

🔹دنیا در غزه شاهد بزرگ‌ترین قتل‌عام از جنگ جهانی دوم تاکنون است و حامی مردم فلسطین، ایران و ترکیه هستند، نه دولت‌های عربی.

🔹اینکه ۴۰ هزار از جمعیت ۲میلیونی غزه که بیشتر آنان زنان و کودکان هستند کشته شده‌اند، عدد بزرگی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت که گویی اتفاقی نیفتاده است!


https://t.me/Mahdavi_Mojtaba

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 06:30


سوال: اين كليپ را خيلي از كانالها دارند پخش ميكنند. لطفا بفرماييد كه دليل تفاوت فرمايشات شما در این دو كليپ چيه.
بیژن عبدالکریمی:دوست عزیز! سلام. هر دو حرف درست است. منتهی افراد احمق یا مزدوری که شیطنت می کنند و قصد ترور شخصیتی دارند تفاوت چشم اندازها را درک نمی کنند. در یکسو من نیروهای گفتمان انقلاب و حاکمیت را مورد خطاب انتقادی قرار داده ام و بحثی اجتماعی و جامعه شناختی و فرهنگی می کنم که چنانچه حاکمیت و نیروهای انقلاب به شکاف اجتماعی بخش بزرگی از جامعه با حاکمیت و گفتمان انقلاب و به امر سرمایه اجتماعی توجه نداشته باشند من مرگ انقلاب و پایان جمهوری اسلامی را اعلام می کنم. اما در سوی دیگر مسأله ای سیاسی را در ارتباط با حاکمیت و خطر فروپاشی آن مطرح می کنم و به منتقدان نادان می گویم که مسائل سیاسی و اجتماعی دگمه on and off ندارد که به سهولت با یک فرمان حکومتی ریل حرکت قطار جامعه تغییر کند. لیکن افراد مزدور یا نافکور و اهل شیطنت آب را گل آلود می کنند. بنده از هر دو سخن خود، که در دو مقطع تاریخی گوناگون، یکی در سال 1401 بعد از حوادث فوت دختر عزیز این سرزمین، مهسا امینی و در جهت تحذیر حاکمیت در جهت توجه به وحدت ملی و سرمایه اجتماعی بیان شده بود، و دیگری در سال 1403، بعد از حوادث غزه و سوریه که کشور با خطر حملۀ اسرائیل و جنگی ویرانگر یا با خطر فروپاشی اجتماعی روبروست، خطاب به اپوزیسیون نادان یا مزدور مطرح کرده ام، کاملا دفاع می کنم. فقط احمقها یا مزدورها هستند که گفتارها را از بافت و سیاقشان جدا کرده و به منظور بهره برداری های سیاسی و ترور شخصیت افراد، رابطه متن (Text) و (Context) را مغشوش و تیره و تار می نمایند.
به امید آزادی و نجات ایران از دست اپوزیسیون و پوزیسیون نادان

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 03:22


میلاد مسیح، فرزند بزرگ انسان!
بیژن عبدالکریمی ، اول ژانویه 2025
بدین وسیله میلاد مسیح، این فرزند بزرگ انسان، و یکی از بزرگترین معلمان تاریخ بشری، همان که عشق را معنای زمین و جهان برشمرد و به ما از عشقی مطلق به خداوند و بدون شرط به فرزندان خدا بر روی زمین سخن گفت و به ما نشان داد که راه ملکوت آسمان تنها و تنها از مسیر «خانۀ همسایه» می‌گذرد، به همه جان های عاشق در کرۀ خاک، علی الخصوص بر مسیحیان عزیز سرزمین‌مان، ایران، تبریک و تهنیت گفته، از خداوند بزرگ برای همه آنها، آنچنان که برای آحاد مردم پاک و نجیب ایران زمین، آرزوی جهانی پر از صلح، خرد، عشق، دوستی و ایثار دارم و از همۀ خواهران، برادران و فرزندان عزیز مسیحی‌ام می‌خواهم که در این روزهای سخت به فکر خانۀ مشترکمان ایران و در کنار ایران باشند.

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 02:57


مهدی نصیری حرف جدیدی نمی زنه. منطق آقای نصیری، منطق کسانی است که الآن هم می گویند باید مذاکره کرد.
به عبارت دیگر آقای نصیری و طرفداران مذاکره، همه از این منطق تبعیت می کنند که سازوکارهای جهانی و سازمان های بین المللی همه و همه قابل اعتماد و اتکا هستند و مثلا می توان از بدعهدی کشوری مثل آمریکا به سازمان ملل شکایت کرد. اگر خاطرتان باشد ظریف در جواب فواد ایزدی که گفت اگر رییس جمهور بعدی از برجام خارج شود چه می کنید؟ پاسخ داد مگر دنیا اجازه می دهد خارج بشه و ....
همه اینها بدین معناست که از ظریف گرفته تا نصیری معتقدند که بر جهان کنونی یک منطق قابل اعتماد حکمفرماست که با تکیه بر آن سازوکارها و سازمان ها می توانیم منافع خودمون را استیفا کنیم.
لذا حرف نصیری خیلی جدید نیست. بلکه همان ادعاهای جهانگیری و روحانی است اما بسیار صریح و بی پرده و ...
تقریبا هر آنچه اصلاح طلبانِ طرفدار مذاکره، حیا می کنند و یا می ترسند که به صراحت فریاد بکشند، می دهند به دست نصیری تا اینگونه حرف بزند. نصیری در واقع همان حنجره بی سانسور حلقه نیاوران و کارگزاران سازندگی و ... است.
توجه کنیم که منطق اصلی رهبری در مذاکره با آمریکا، عدم وفای به عهد است.
@pirepalandooz

بیژن عبدالکریمی

01 Jan, 02:24


شرف ندارید...

نصیری کینه از ملت دارد او فردای جنگ  را می داند، کشته ها  ، تجاوز ها و غارت نوامیس را هم می داند
بعد از سالها طلبگی می داند اسلام تجاوز به جان، وطن، مال ، آبرو و ناموس انسان را محکوم کرده و دفاع از آن‌ها را به عنوان حقّی لازم برای او قرار داده است تا از هر گونه تعرّض نسبت به آن‌ها جلوگیری نماید.

می داند کشوری که اشغال شده شرافت انسانها برابر می شود با  کشک ...


با تمام مصیبت ها جمهوری اسلامی شرف دارد به اجنبی.


                                                 حامد ساعدی

بیژن عبدالکریمی

31 Dec, 19:27


⭕️ غزه، وطن است، مادر است، همه چیز است

🎙صحبت‌های شنیدنی و قابل تأمل حسام ابوصفیه، رئیس بیمارستان کمال عدوانِ غزه:

🔹 هر آن‌چه که انسان می‌تواند طی چندین سال در اثر کار و زحمت به دست بیاورد ما در این جنگ از دست دادیم مثل خانه و سایر دارایی‌ها و حتی سنگین تر از آن، پسرمان را از دست دادیم و باز هم پیش‌کش می‌کنیم. چون خدا ما را مسلمان خلق کرده و حساب این اتفاقات را نزد خدا می‌بریم.

🔸 امکان انتقال من و خانواده‌ام به بیرون از غزه و حتی بیرون از فلسطین وجود داشت ولی الان زمان مناسبی برای ترک این‌جا نیست. ما باید در کنار مردم‌مان بمانیم. غزه لیاقت تمام این استقامت‌ها و جافشانی‌ها را دارد.

🔻 پ.ن: حسام ابوصفیه پس از یورش نظامیان اشغال‌گر صهیونیستی به بیمارستان کمال عدوان در غزه، بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده و سرنوشت او همچنان مبهم و نامشخص است.

🎬 @Mostazafin_TV

بیژن عبدالکریمی

31 Dec, 19:25


در کودکی داستان های حماسی شاهنامه رو زیاد شنیدم. از رزم رستم و اسفندیار، تا اشارات فردوسی به آرش کمانگیر که میگفتند از فراز دماوند مرز ایران را با تیری به ماوراءالنهر رساند، تا داستان شاهان نامداری چون دارا و اردشیر.



ماجرا آنجا برایم جذاب تر می‌شد که داستان های عباس بن علی و حسین بن علی را در کنار این حماسه ملی بارها بارها میشنیدم.

تو گویی در در طول تاریخ ملی این آب و خاک، این دو بخش به هم تنیده شده.


برای نسل ما داستان ها تکرار می‌شد، تا آن زمان که بخشی از واقعیت را در جنگ دیدیم

بعدهادر اوج جوانی هم چنین بارها و بارها و توسط ژنرالی برجسته تمامی این داستان ها جلوی چشممان باز رنگ واقعیت گرفت


جوانمردی که چون آرش کمانگیر
ژنرال خبره نظامی
رئوف و مهربان و قدرمتند و چون عباس ابن علی
رجز خوان و دلاور بود و
مرزهای ایران را امن نگه داشت


شخصیتی که با فروتنی خودش را سرباز وطن می‌نامید

بله بله با افتخار صدا بزنید
اسطوره ملی قاسم سليماني را
ارادت سجاد نوری

بیژن عبدالکریمی

31 Dec, 19:24


🔹 «روشنفکران غرب پیامبرانی هستند که ناکام مانده‌اند. شکست آنان نه به دلیل بی‌اعتباری دانش که فراهم آورده‌اند و نه به علت بی‌توجهی موجود به موعظه‌های آنان بوده‌است.
آنان بیشتر بدین دلیل شکست خورده‌اند که دانش عرضه‌شده به‌وسیلهٔ آنان و موعظه‌هایی که القا کرده‌اند، به‌آن اندازه‌ای که مورد ادعای بعضی از آنان است، به اصلاح اخلاقی و بهبود اقتصادی اجتماعی غرب کمکی نکرده‌است.

🔹 آنان به این دلیل شکست خورده‌اند که دانش و موعظهٔ ایشان، خود مشکلاتی برای جامعه به‌وجود آورده است.

🔹 روشنفکران علوم اجتماعی و انسانی مقصودشان این بوده است که دانشی فراهم سازند که بنیانی برای سیاست‌گذاری باشد، سیاست‌هایی که جامعه را به سمت آیندهٔ بهتر هدایت کند.

🔹 روشنفکران علوم فیزیک و طبیعی منظورشان این بوده است که دانشی عرضه کنند که کاربرد عملی آن دانش، جامعه را به سوی آیندهٔ بهتر راهنمایی کند. هر دو شکست خورده‌اند؛ اما به دلایل متفاوتی... آثار ناگوار علم تجربی نظیر آثار گوارای آن محصول عرضی و فرعی آن نیست، بلکه ذاتی طبیعت آن است.»¹

🔹 «میان بیماری‌های عام فرهنگی و بیماری‌های خاصی که با علم ارتباط می‌یابند، نه تنها تطابق‌های آشکار و همه‌جانبه وجود دارد، بلکه وقتی به دقت نگاه کنیم خواهیم دید که بیماری‌های عام فرهنگی، نه علت، بلکه معلول بیماری‌های علمی‌اند.» ²

۱.ایوا اتزیونی هالوی، روشنفکران و شکست در پیامبری، صفحهٔ ۱۱ و ۱۰۸
۲.آلن تورن، نقد مدرنیته، صفحهٔ ۳۳۶

بیژن عبدالکریمی

31 Dec, 18:04


☘️ اولا سند حدیث صحیح نیست
☘️ثانیا بر فرض چشم پوشی از سند حدیث متن روایات با سیره و سنت و قداست اهل بیت علیهم السلام منافات داشته همچنین واقعیات تاریخی چنین دیدار کذبی را مردود میداند
نظر عزیزان را به چند نمونه تحقیقی جلب مینمایم
🌿🔆🌿🔆🌿🔆🌿
🌿🌱الحديث الثالث عشر و الثلاثمائة: حسن.
قوله عليه السلام:" دخل المدينة و هو يريد الحج" هذا غريب إذا لمعروف بين أهل السير إن هذا الملعون بعد الخلافة لم يأت المدينة بل لم يخرج من الشام، حتى‏
✳️مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول ؛ ج‏26 ؛ ص178 مجلسى، دار الكتب الإسلامية - تهران، چاپ: دوم، 1404 ق.

🌿🌱بيان قال الجوهري قولهم أولى لك تهدد و وعيد و قال الأصمعي معناه قاربه ما يهلكه أي نزل به انتهى أقول هذا المعنى لا يناسب المقام و إن احتمل أن يكون الملعون بعدُ في مقام التهديد و لم يرض بذلك عنه صلوات الله عليه و يمكن أن يكون المراد أن هذا أولى لك و أحرى مما صنعه القرشي.
ثم اعلم أن في هذا الخبر إشكالا و هو أن المعروف في السير أن هذا الملعون لم يأت المدينة بعد الخلافة بل لم يخرج من الشام حتى مات و دخل النار فنقول مع عدم الاعتماد على السير لا سيما مع معارضة الخبر يمكن أن يكون اشتبه على بعض الرواة و كان في الخبر أنه جرى ذلك بينه ع و بين من أرسله الملعون لأخذ البيعة و هو مسلم بن عقبة كما مر.
✳️بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏46 ؛ ص138 مجلسى، دار إحياء التراث العربي - بيروت، چاپ: دوم، 1403 ق.

🌿🌱هذا غريب اذ المعروف بين أهل السير أن هذا الملعون بعد الخلافة لم يأت المدينة بل لم يخرج من الشام حتّى مات و دخل النار و لعلّ هذا كان من مسلم‏ بن‏ عقبة والى هذا الملعون حيث بعثه لقتل أهل المدينة فجرى منه ما في قتل الحرة ما جرى و قد نقل أنّه جرى بينه و بين على‏ بن‏ الحسين عليهما السلام قريب من ذلك فاشتبه على بعض الرواة. (آت) هذا الاحتمال في غاية البعد فان مسلم‏ بن‏ عقبة لم يكن قرشيا. ثم ان المسعوديّ روى عكس ذلك قال ان مسلم بن عقبة لما نظر الى عليّ‏ بن‏ الحسين عليه السلام سقط في يديه و قام و اعتذر منه، فقيل له في ذلك فقال قد ملاء قلبى منه رعبا.
✳️الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج‏8 ؛ ص234 كلينى، دار الكتب الإسلامية - تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.

🌿🌱ميان مورّخين مسلم است كه يزيد پس از اينكه بخلافت رسيد هيچ گاه بمكه و مدينه نرفت، و در نتيجه چنين اتفاقى ميان او و امام چهارم عليه السّلام رخ نداده است، و بهمين خاطر مجلسى (ره) براى توجيه اين حديث گويد: ممكن است راوى يزيد را با مسلم بن عقبة (كه در سال ۶۳ بمدينه آمد و ميان او و حضرت على بن الحسين عليه السّلام مكالماتى اتفاق افتاد) اشتباه كرده باشد ... ولى اين احتمال هم با عبارت حديث مخالف است چون مسلم بن عقبة قرشى نبوده تا چنين احتمالى داده شود ... گذشته از اينكه جريان برخورد مسلم بن عقبة با آن حضرت بدين نحو نبوده است. مسعودى در مروج الذهب داستان آمدن مسلم بن عقبة را بمدينه كه نقل كرده گويد: مسلم بن عقبة نسبت بعلى بن الحسين بسختى خشمناك بود و او و پدرانش را دشنام ميداد ولى چون آن حضرت را بنزد او بردند همين كه چشمش بدان حضرت افتاد لرزه اندامش را گرفته از جا برخاست و احترام زيادى نسبت بدان جناب مبذول داشت و او را روى تخت در كنار خود نشانيد و گفت: هر حاجتى دارى بگو تا انجام دهم، امام عليه السّلام از او خواست تا از كشتن جمعى (كه مسلم قصد كشتنشان را داشت) صرف نظر كند و او نيز پذيرفت، و پس از آن با احترام حضرت را باز گرداند ...

🌿🌱أقول: هذا المعنى لا يناسب المقام و إن احتمل أن يكون الملعون [بعد] في مقام التهديد، و لم يرض بذلك عنه عليه السّلام فحينئذ أولى لك أن تحمله على أنّ هذا أولى لك و أحرى ممّا صنعه القرشيّ. ثم اعلم أنّ في هذا الخبر إشكالا و هو أنّ المعروف في السير أنّ هذا الملعون لم يأت المدينة بعد الخلافة، بل لم يخرج من الشام حتى مات و دخل النار.
فنقول: مع عدم الاعتماد على السير لا سيّما مع معارضة الخبر، يمكن أن يكون اشتبه على بعض الرواة، و كان في الخبر أنّه جرى ذلك بينه عليه السّلام و بين من أرسله الملعون لأخذ البيعة و هو مسلم بن عقبة كما مرّ.
✳️عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآيات و الأخبار و الأقوال (مستدرك سيدة النساء إلى الإمام الجواد ؛ ج‏18-السجادع ؛ ص166 بحرانى اصفهانى، عبد الله بن نور الله، مؤسسة الإمام المهدى عجّل الله تعالى فرجه الشريف - ايران ؛ قم، چاپ: اول، 1413 ق.

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 19:06


🔴 نقض اصل ۳۲ قانون اساسی و اذن به بازداشت شهروندان بدون حکم قضایی در ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب

💢 محمدهادی جعفرپور حقوق دان با انتشار ویدویی در نقد ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب
گفت:

📌واضعان این لایحه بر خلاف اصل ۳۲ قانون اساسی به ضابطان قضایی اجازه‌ی جلب و بازداشت شهروندان بدون نیاز به حکم قضایی داده‌اند

📌ماده ۶۵ این لایحه مواردی که ضابطان حق دارند بدون حکم قضایی اقدام به جلب اشخاص یا توقیف اموال شهروندان کنند را بر شمرده که یکی از این موارد توقیف پاسپورت گردشگران خارجی است

🆔 @AbdiMediaNet I #عبدی_مدیا
📍 www.abdimedia.net

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 18:47


سلام. به کارخانه عظیم فولاد مبارکه اصفهان دعوت شده بودم تا برای کارگران، کارمندان و مدیران این کارخانه از «غربزدگی و خودباوری» ایرانیان سخن بگویم اما من خودباوری را در میان همه زحمت کشان این کارخانه به چشم دیدم و به ایرانی بودن خویش و از فداکاری ها و شجاعت و ایرانی دوستی یکایک آنان در خویش بالیدم.

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 18:34


سلام و عرض ادب محضر استاد عبدلکریمی عزیز .
جسارتا چند نکته در باب مناظره اخیر شما و دکتر قادری عرض میکنم و پیشاپیش جسارت بنده را عفو کنید .
1- جمع بستن همه روشنفکران در عدم محکومیت اسراییل صحیح نیست . افتتاحیه تقریبا تمام جلسات اخیر دکتر سروش با نکوهش اسراییل آغاز میشود . حتا وریا امیری اتئیست هم چنین است . بنده استقرا نکردم ، ولی جمع بستن شما چندان صحیح نیست . بگذریم که خود محکوم کردن اسراییل محل منازعه است و یک امر بدیهی نیست .

2- بنده شجاعت و درایت شما را صد برابر سروش دباغ و دانشگر و امثال ذلک میدانم . صد برابر بودن شجاعت از این جهت که آنها که خارج هستند و شما در داخل . و صد برابر بودن درایت از اینجهت که شما سعی در شکستن سد سدید بین تندروها و جامعه هستید و آنها از چنین هنری بی بهره هستند ( غیر از عبدالکریم سروش و امثال جلایی پور و عبدی و امثال ذلک ) .

3- به زعم من مشکل شما عدم تصویرسازی دقیق است ( تغییر کدام ساختارها و چگونه ) . به قول معروف تصدیق فرع بر تصور است . شما باید اولا ایده خودتان را دقیق و شفاف بیان کنید و اگر نحوه عملیاتی کردن آن را هم توضیح دهید ، که چه بهتر .

لب کلام : من یک موی شما را به صد تا دانشگر و سروش دباغ و امثال ذلک نمیدهم ، و تاثیر و فایده شما را ده ملیون برابر آنها میدانم ، اما به نظر میرسد اخیرا کمی از درایت و سیاست دقیق و همیشگی شما کم شده است .

باز هم این حقیر را ببخشید . بنده به لحاظ دانش بسیار فقیرم و آنچه گفته شد صرفا از باب دلسوزی و ارادت بود .

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 18:33


«قانون حجاب» نقض گسترده حقوق بنیادین شهروندان است

بیش از ۱۴۰ روزنامه‌نگار٭

ما، روزنامه‌نگاران امضاکننده این بیانیه، با استناد به اصول حقوقی و موازین قانونی، هشدار می‌دهیم که اجرای مصوبه مجلس موسوم به «قانون حجاب» منجر به نقض گسترده حقوق بنیادین شهروندان، از جمله حقوق اجتماعی، حریم خصوصی و آزادی‌های اساسی خواهد شد.
این قانون، به‌ویژه در بخش‌های مربوط به تعیین مجازات‌ها و محدودیت‌های اعمال‌شده، با اصول حقوقی نظیر *تناسب جرم و مجازات*، *اصل برائت*، *اصل کرامت انسانی* و *اصل منع تبعیض* در تعارض آشکار است؛ مضافا بر این‌که در این قانون مستقیما روزنامه‌نگاران را تهدید به سانسور و جرم‌انگاری درخصوص پیگیری مباحث مربوط به حجاب کرده است که خود در تضاد با اصل ۲۴ قانون اساسی است.

این قانون، به‌طور خاص، حقوق زنان و کودکان را هدف قرار داده و محدودیت‌هایی را بر آنان تحمیل می‌کند که با اصول منع تبعیض و حمایت از حقوق گروه‌های آسیب‌پذیر در تعارض است.
بر اساس اصل ۲۱ قانون اساسی و همچنین تعهدات بین‌المللی ایران نظیر کنوانسیون حقوق کودک، دولت موظف به حمایت از حقوق زنان و کودکان و تضمین آزادی‌های اساسی آنان است. با این حال، مفاد این قانون، به‌جای حمایت، به نقض این حقوق منجر شده و زمینه‌ساز تبعیض جنسیتی و آسیب به کرامت انسانی زنان و کودکان می‌شود.

از این رو ما روزنامه‌نگاران، با تاکید بر انجام وظیفه خود در اطلاع‌رسانی، ضمن تأکید بر غیرانسانی بودن این قانون، مخالفت قاطع خود را با اجرای آن اعلام می‌کنیم. جامعه تحمل فشار بیشتری را ندارد!

بسیاری از زنان ایرانی نشان داده‌اند بر مطالبه بر حق انتخاب پوشش خود مصر هستند؛ اجرای چنین قوانینی نه‌تنها به حل مسائل اجتماعی منجر نخواهد شد، بلکه وضع قانون نامتناسب صورت مساله پاک کردن است و هیچ نتیجه‌ای جز بیشتر شدن بحران‌های اجتماعی ندارد.

٭امضاکنندگان بیانیه

ابوطالب آدینه‌وند ، مسعود آزموده ، محمد آقازاده ، الهه ابراهیمی ، زهرا ابراهیمی ، طاهره ابید ، نوشین احمدی خراسانی ، فاطمه احمدی، محسن احمدی ، سعیده اسلامیه ، محمود اشرفی ، مهدی افروزمنش، مینا اکبری ، محمود اکبری‌کیا، نرگس امجد، مهسا امرآبادی، نزهت امیرآبادیان، هدی امین، محمود انوری ، علی ایثاری‌کسمای، فاطمه باباخانی، مسعود باستانی، نگین باقری، مریم باقی، احسان بداغی، سعید برآبادی، امید بلاغتی، سوسن بلالی ، فرزانه بنی‌هاشم‌نژاد ، ژیلا بنی‌یعقوب ، فریبرز بیات ، رویا پاک‌سرشت ، ایمان پاکنهاد ، فریبا پژوه ، رضا تاجیک ، زهرا تالانی ، سیدناصر تجاره ، بهرنگ تنکابنی ، محمدعلی توحید ، امیرحسین ثنایی ، سمیه جاهدعطاییان ، مهسا جزینی ، مهدی جلیلی ، فاطمه جمالی‌پور ، اسماعیل جمشیدی ، سینا جهانی ، فرشته حبیبی ، سارا حدادی ، رضا حسینی ، مجتبی حسینی ، محمد حسینی ، نورا حسینی ، شاهد حلاج نیشابوری ، هادی حیدری ، نازنین خسروانی ، مازیار خسروی ، علی دانشیان ، مهتاب ذوالقدر ، فریبا رحمانی ، سودابه رحمدل ، صبا رضایی ، مریم رضایی ، حافظ روحانی ، اردشیر زارعی قنواتی ، احمد زرساو ، علیرضا زرگر ، مهدی زمانی ، مرجان زهرائی ، پریسا ساسانی ، سونیتا سراب‌پور ، مهدیه‌سادات شاهمرادی ، زهرا شایان‌فر ، علی شروقی ، حامد شفیعی ، مریم شکرانی ، ماشااله شمس‌الواعظین ، مسعود شهامی‌پور ، سیما صراف ، سامان صفرایی ، کیوان صمیمی ، حمیدرضا عاطفی ، ثمین عباسی ، فریبا عباسی ، بهمن عبدالهی ، زهرا عرب ، امیرمسعود علمداری ، میلاد علوی ، سعیده علیپور ، سیروس علی‌نژاد ، فریده غائب ، سارا غضنفری ، عباس غفاری ، زهرا غفوری ، بنفشه غلامی ، حسن فتحی ،  مهدی فخرزاده ، عذرا فراهانی ، مهران فرجی ، نسترن فرخه ، آرزو فرشید ، لی‌لی فرهادپور ، یغما فشخامی ، گیسو فغفوری ، ژوبین قاضیانی ، سمیه قدوسی ، میرا قربانی‌فر ، سعید قلیچی ، رضا قوی‌فکر ، کیوان کثیریان ، علی کدخدازاده ، فاطمه کریمخان ، حسین کریم‌زاده ، امید کریمی ، روزبه کریمی ، سحر کریمی ، بهروز گرانپایه ، فاطمه گوارایی ، علیرضا لرک ، مریم لطفی ، نازنین متین‌نیا ، مریم مجد ، مصطفی محب‌کیا ، صدرا محقق ، الناز محمدی ، گلاره محمدی ، آسیه مزینانی ، زهرا مشتاق ، مونا معافی ، بدرالسادات مفیدی ، مهدی ملکی ، سامان موحدی‌راد ، پژمان موسوی ، سیدغلامرضا موسوی ، ناهید مولوی ، احمد میرعابدینی ، مریم میری ، علی نظری ، ساناز نفیسی ، کامبیز نوروزی ، غزل نهانی ، حبیبه نیک‌سیرتی ، اعظم ویسمه ، هدی هاشمی ، شهرزاد همتی ، مهسا همتی.

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 16:56


قانون حجاب اعلام جنگ تمام‌عیار با مردم ایران است

بیانیه بیش از ۱۰۰ سینماگر ایرانی علیه قانون حجاب و عفاف:
🔺قانون تازه‌ی حجاب و عفاف، به مثابه اعلام جنگی تمام عیار با مردم ایران است. گویی اگر بخواهند نقشه‌ای برای تخریب کشور و تفرقه میان مردم بکشند، چنین کنند. 
🔺مجازات‌هایی برای تن‌ ندادن به حجاب اجباری زیر عنوان قانون که پشتوانه‌ی مردمی ندارد و حتی شامل کودکان نیز می‌شود، توهین آشکار به یکایک مردم ایران، نقض حقوق زنان و مغایر حقوق بشر است.
🔺چگونه مجلس در میان این همه فساد و ناکارآمدی و انواع مشکلات اقتصادی مردم، آسیب‌های زیست‌محیطی و جنگ‌های منطقه‌ای و در یکی از بحرانی‌ترین شرایط کشور، قانونی ضد ایرانی وضع می‌کند که اجرای آن می‌تواند بحران‌های بیشمار ِ دیگری خلق کند؟
🔺ما سینماگران، قانون حجاب و عفاف را تحقیر ایرانیان و مغایر با حقوق انسانی و در ضدیت با میهن‌دوستی می‌دانیم.

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 12:07


استاد محترم نادیده می‌گیرد که مقایسهٔ نخبگان یک جریان و عوام جریان دیگر، مغالطه است. آیا از نظر ایشان مشکلی ندارد که فحاشی‌های شرم‌آور جنسی برخی از لات‌ولوت‌های «گفتمان اصیل انقلاب» را کنار ادبیات فرهیختگان مشروطه‌خواه و جمهوری‌خواه بگذاریم و آنگاه نتیجه‌گیری متن را معکوس کنیم؟ تازه بماند که هویت واقعی این افراد فحاش معلوم نیست و در بسیاری از موارد، یک اکانت از جبههٔ مقابل است که در پوشش مخالفان خود لجن می‌پراکند و افراد را به اشتباه می‌اندازد.
همواره از گفته‌های استاد آموخته‌ام که نباید دجال بود؛ حال آیا نادیده گرفتن مخالفان فرهیختهٔ ج.ا که در گروه‌های منسوب به خودشان هم حضور دارند و صرف تمرکز بر اوباش مصداقی از تک‌چشم نگریستن نیست؟

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 12:07


ضمن اینکه آیندهٔ کشور تنها با سنجش ادب طرفین گره نخورده است؛ اولویت‌های قوی‌تری وجود دارد تا به‌واسطهٔ آنها ببینیم کدام گفتمان (به‌زعم ما اصیل یا غیراصیل) واقعیت‌ها را بهتر درک می‌کند و کمتر برای سرنوشت ایرانیان خطرناک است.

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 11:59


سلام
درود بر شرف و شجاعت دکتر بیژن
شهامت شما رو در نقد روشنفکری لوس و ننر می ستایم
و امیدوارم این راه رو ادامه دهید.
می دانم که فحش های زیادی خواهید خورد
نیش و کنایه فراوانی خواهید شنید
ولی اجازه بدهید همین یک صدا در تاریخ بماند
و آیندگان بگویند که یک نفر بود که می فهمید

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 11:53


R, [12/6/2024 2:21 PM]
با درود استاد عبدالکریمی عزیز برنامه دیشب را دنبال کردم به نوبه خودم از اینکه در جهت باز کردن فضای گفتوگو با وجود تمام ناملایمات و بی اخلاقی ها تلاش میکنید به عنوان یک فرد کوچک جامعه دانشگاهی نهایت تشکر را دارم

استاد موضوعی که هست اینه گفتمان شما یک گفتمان بسیار ظریف و دقیق هست که اگر ذره ای فرد در فهم آن دقت نکند یا به قعر سنت گرایی می‌رود یا هم از انسوی بام می افتد و به چاه ویل براندازی می افتد به قول دکتر فراستخواه یه گفتمان و کنش مرزی حساب می‌شود

استاد با دنبال کردن برنامه دیشب به این نتیجه رسیدم که واقعا انجام گفت و گویی در این زمینه گفتمان مرزی شما و مرز بندی های دقیق آکادمیک شما بسیار واجبه . ...

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 11:46


🔊فایل صوتی

مهمترین نیروی تاریخی و اجتماعی امروز ایران
اصیل‌ترین و قدرتمند‌ترین نیروی تاریخی و اجتماعی امروز ایران؟
گفتمان انقلاب اسلامی ایران؟!

۷ آذرماه ۱۴۰۳

با حضور :

بیژن عبدالکریمی
سروش دباغ
احمد بخارایی
مهدی نوربخش
محمدعلی محمدی قره قانی

📺 ویدیو یوتیوب

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 10:40


....
درود بر استاد عالی‌مقام عبدالکریمی.

شجاع،دلیر و روشن اندیش
شما نقش روشنفکری بازی میکنید و انتظار نداشته باشید در این آشفته بازار ایران خیر ببینید.
شما یک سوژه تاریخی هستید و دارید بهای می‌دهید
میتوانستید همچون مزدبگیران ایران ستیز و نوکر امپریالیستها،همچون حاتم قادری بیشرف در طرف غلط تاریخ بایستید،اما در جانب حق ایستاده اید.
حق نگهدارت بزرگ منش والا تبار

Bijan Abdolkarimi, [12/6/2024 1:14 PM]
سلام و سپاس از شما. اما عزیزانی چون آقای دکتر حاتم قادری هر چند به نظر من در جهت درست تاریخ نایستاده اند اما به هیچ وجه بی شرف نیستند و نقدشان از حاکمیت نشانگر شرافت شان است. باید دلنگرانی های عمیق این عزیزان را نیز درک بکنیم. با مهر و سپاس

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 10:37


سلام بر استاد خط شکن،عبدالکریمی گرامی؛

فرمود خواجه نصیرالدین طوسی رحمت الله علیه :
به گرداگرد خود چندان که بینم،
بلا انگشتری و من نگینم.

اساعه ادب به محضر حضرتعالی،نشان از زخم های عمیق فرهنگی بر پیکر دین و مملکت دارد.عوامل مختلف این وضعیت، طیف های گوناگون دارد.از فقیهان بی خاصیت و گوشه نشین در حوزه ها و حجره ها تا منبرها و روضه های بی خاصیت انگلیس پسند.از سیاسیون دنیا پرست تا روشنفکران غرب پرست.از ادارات سرویس های اطلاعاتی غرب تا اتاق های فکر صهیون ها.
مقابله و اصلاح و علاج چنین فضا و موقعیتی،نیازمند اجماع و اتحاد آزادگانی از اهل علم و تفکر،همچون شما است و البته این حرکت و امر عظیم،اگرچه صعب و دشوار و پر مخاطره است لکن پیروزی ی اهل حق علیه باطل،وعده ی الهی و نصیب مردان بزرگ تاریخ است.

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 09:42


🔻مجموعه نیروهای سیاسی که در ضدیت با رویکردهای کلان حاکمیت فعلی و مستقر قرار دارند, بسته به ماهیت و قوام سرشت نظری و رهبری‌شان می‌توانند مایه بقا یا فنای حاکمیت فی‌الحال موجود باشند.به عبارتی ساده‌تر ماهیت اپوزیسیون مشخص می‌کند که ایا به تمام معنا و انطور که لفظش مشخص می‌کند, در تضاد با پوزیسیون است یا اینکه اتلاق اپوزیسیون به ان صرفا یک بازی لفظی بیش نیست...

🔻اپوزیسیون‌قوی گزینه‌ای است که علاوه بر  خلق چشم‌اندازه و نظریه رهایی‌بخش, قدرت چانه‌زنی فرودستان در برابر قدرت حاکمه و پوزیسیون را می‌افزاید. چرا که پوزیسیون می‌داند اگر تن به سطحی از کارایی و اصلاحات ندهد,عوام انتخابی به عنوان بدیل برای جایگزینی و روی اوردن به ان خواهند داشت.اپوزیسیون نیرومند کابوسی است که به جان رویای شیرین حاکمیت می‌افتد.

🔻در مقابل یک اپوزیسیون مبتذل,ناکارامد و عقیم نه تنها ضدیتی با حاکمیت‌مستقر ندارد, بلکه مایه اسودگی ان است. زیرا در چنین شرایطی حاکمیت‌ را بدل به یگانه راهی می‌‌کند که چاره‌ای جز پیمودن ان نیست.
پوزیسیون در فقدان گزینه‌های کارامد دیگر خود را یکه‌تاز عرصه اجتماع می‌بیند و خویشتن را مجاز به یورش همه‌جانبه به زندگی عوام خواهد دانست.

اپوزیسیون‌ضعیف فرزند رانده‌شده پوزیسیون از ارثیه‌قدرت است...

#تلنگر

https://t.me/dialectic_of_society 📚

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 09:35


سلام و درود و ادب و احترام به استاد بزرگوار

استاد عزیز، به شخصه زاویه‌دید بنده بیش‌تر با شما قرابت دارد و با دوستانی همانند آقای قادری کمتر شبیه است

اما این فعالان فضای مجازی اپوزیسیون را که اهل فحاشی و اهانت هستند، نمی‌توانند نماینده واقعی جبهه منتقدان گفتمان انقلاب باشد

در کانال آقای پناهیان، زمانی که بخش کامنت‌ها فعال بود، خودم بسیاری از اوقات مشاهده می‌کردم که طرفداران گفتمان انقلاب، چقدر اهل فحاشی و اهانت به اصطلاح‌طلب‌ها و غیره به طور مثال آقای ظریف بودند.

پس همان طور که اینها نماینده گفتمان انقلاب نیستند، آنها هم نماینده گفتمان منتقد انقلاب نیستند.

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 08:25


اصیل ترین نیروهای اجتماعی و تاریخی ما چه کسانی هستند؟

بیژن عبدالکریمی
16/9/1403
پیام‌های زیر صرفاً مشت نمونۀ خروار برخی از شیوه‌های نقد در میان اپوزیسیون و حامیان سکولاریسم، دمکراسی، آزادی‌های فردی و مدنی و... در جامعۀ ماست. لطفاً فقط نگاهی به این روش نقادی از اینجانب بیندازید:
A, [12/4/2024 4:50 PM]
هرچقدر فکر می کنم که آیا دیوث تر از تو وجود داره یا نه؟
باز هم به نتیجه میرسم که وجود نداره.
چقدر خایه مالی آخه.
چقدر حال به هم زنی
A, [12/4/2024 4:52 PM]
اطلاعاتی کثیف
A, [12/4/2024 4:54 PM]
فقط دعا کن حکومتی که خایه مالیشو می کنی بمونه.
اگه رفتنی باشه شک نکن زیر مشت و لگد مردم جون میدی
A, [12/4/2024 4:55 PM]
خودم که قسم خوردم کتاب های هایدگر رو بکنم تو ماتحتت
A, [12/4/2024 4:56 PM]
آشغال
A, [12/4/2024 11:53 PM]
آلت تناسلی روشنفکران تو دهن شماها
A, [12/4/2024 11:53 PM]
عیاش کثافت
A, [12/6/2024 1:02 AM]
آخه تو ئه دیوث در حد [حاتم] قادری هستی که تو کانالت گذاشتیش؟
A, [12/6/2024 1:11 AM]
دیوث،اینکه میگی برای ایران انقلاب سم است،
بر فرض که قبول کردیم.
باز دلیل نمیشه خایه های جمهوری اسلامی رو با این بهانه بمالی.

عبدالکریمی: حال پرسشم این است: آیا براستی با یک چنین فرهنگی می‌توان تحولات راستینی در کشور و در حوزه فرهنگ، تفکر و حیات سیاسی و اجتماعی به وجود آورد؟ براستی، اگر ما ناگزیر باشیم میان این گونه نیروها از یکسو و شهید همت‌ها، باکری‌ها، زین الدین‌ها، سلیمانی‌ها، نیلفروشان‌ها و حججی‌ها یکی را انتخاب کنیم، در کدام سو قرار خواهیم گرفت؟
یقیناً روشنفکران ما فریاد برخواهند آورد که این دو قطب یگانه نیروهای اجتماعی ما نیستند و ما باید به نیروهای اجتماعی اصیل‌تری که در هیچ کدام از این دو قطب نیستند بیندیشیم. با این سخن تا حدود زیادی (اما نه کاملاً) موافقم. اما آیا روشنفکران ما کوشیده‌اند مرزبندی‌های آشکاری با این فرهنگ مبتذل و پوپولیستی ایجاد نمایند یا آشکارا و تلویحاً با بیان این گونه عبارات که این فرهنگ مبتذل فحاشی و خشونت‌گرایی عریان حاصل واکنش به رفتارهای نادرست حاکمیت است (که با این نکته به نحو مطلق موافقم و من نیز حاکمیت سیاسی کشور را در نادیده گرفتن بخش بزرگی از جامعه محکوم می کنم) مُهر تأیید بر آن نهاده‌اند.
به هر تقدیر، رسالت روشنفکران صرفاً نقد حاکمیت و قدرت سیاسی نیست و مراقبت از کیان اخلاق و فرهنگ جامعه و حفظ و حتی خلق اصول و پرنسیب‌های حیات اجتماعی نیز در زمره اصلی ترین مسئولیت‌ آنان، و حتی اصلی تر از نقد قدرت سیاسی است، امر خطیری که به نظر می رسد در جامعۀ ما تا حدود زیادی فراموش گردیده است.
لذا تا زمانی که این «نیروهای اجتماعی اصیل‌تری که در هیچ کدام از این دو قطب نباشند»، قوام یافته، به یک نیروی اثرگذار تاریخی تبدیل شوند، کماکان معتقدم نیروهای اصیل گفتمان انقلاب اصیل ترین نیروهای اجتماعی ما برای ایجاد یک تحول عمیق ساختاری در این کشور هستند و تا زمانی که این نیروهای اجتماعی اصیل‌ تر صلاحیت، شایستگی و توان دفاع از مرزها و تمامیت کشور را نیافته‌اند، منطقاً ناگزیریم نیروهای اصیل وفادار به گفتمان انقلاب را اصیل ترین نیروهای اجتماعی و تاریخی ایران در برهۀ تاریخی کنونی قلمداد کنیم.
به امید اول: حفظ ایران و تمامیت ارضی آن، و سپس نیل به جامعه‌ای آزاد و آباد

بیژن عبدالکریمی

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 07:39


🔹🔻شعار همیشگی اسرائیل :
امروز دمشق
فردا تهران



هدف اصلی اسرائیل، جمهوری اسلامی نیست هدف مردم ایران است

«یاسمین میظر»، سردبیر نشریه کریتیک و پژوهشگر دانشگاه آکسفورد در گفتگو با تلویزیون چشم انداز:

🔹«برای اسرائیل هدف اصلی سوریه نیست؛ هدف اصلی ایران- نه فقط جمهوری اسلامی- بلکه ایران و حتی مردم ایران هستند!»

🔹«آن‌هایی که فکر می‌کنند مشکل اسرائیل فقط با جمهوری اسلامی است از طرح‌های دراز مدت صهیونیست‌ها یا اطلاع ندارند و یا خودشان را به ناآگاهی می‌زنند!»

🔹«غرب، مردم ایران را به خاطر انقلاب ۵۷ نمی‌تواند ببخشد! غرب نه فقط جمهوری اسلامی را بلکه مردم ایران را دشمن خود می‌داند.»

🔹«باید خواست یک خاورمیانه بدون سلاح هسته ای را طرح کنیم. اسرائیل  خودش دارای بمب هسته ای است، عضو آژانس منع سلاح اتمی هم نیست و به کسی هم اجازه ورود به بازرسی را نمی دهد و آمریکا هم حامی چنین نظری است و از اسرائیل دفاع می کند.»

بیژن عبدالکریمی

06 Dec, 07:35


آقای دکتر کلام شما فهمیدنی نیست درک کردنی است و بنظرم درکش سهل و ممتنع است .مخالفت باشما راحت تر از موافقت است زیرا اگر موافق باشیم بار مسئولیت سنگین ترست . پس مخالفت کردن و توپ را در زمین حاکمیت و سیاست انداختن راحت تر است .

اما آقای دکتر دو موضوع هست یکی دیوار نفوذناپذیر افراد متعصب سیستم حاکمیت و دیگری میل عامه پسندی روشنفکران ما ...

آیا این شکاف قابل پیوند است ؟

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 14:57


عدم وجود درک و بینش تاریخی در فرهنگ رایج ما،جامعه ی ما را در فهم بسیاری از امور از جمله از درک بسیاری از پدیدارهای انسانی  اعم از سیاسی،اجتماعی تاریخی و فرهنگی فلج و ناتوان ساخته است.《دکتر  بیژن عبدالکریمی،کتاب آینده روحانیت و جهان معاصر》

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 14:57


*دوستان این کلیپ رو از دست ندید.
در این فیلم دستهای پشت پرده استفاده از جریانات اسلام سیاسی بعنوان نیروی ارتجاعی و تروریستی در خاورمیانه چگونه به ابزاری برای پیشبرد سیاست‌های امپریالیسم آمریکا مبدل شده است.


@presagee

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 14:57


✳️ ما در مورد کلید خاورمیانه صحبت می‌کنیم

📌ریچارد مدهرست، روزنامه‌نگار مستقل انگلیسی از دلیل اصلی ناآرامی‌های #سوریه نوشته: (لینک)

⭕️جنگ سوریه ارتباط چندانی به #دموکراسی نداره.

🔹سوریه یک جزیره دورافتاده در اقیانوس آرام نیست! نقشه رو بردارید و خوب نگاه کنید! ما در مورد کلید خاورمیانه صحبت می‌کنیم. مسیر تامین کالاها و تجهیزات اساسی برای لبنان، چهارراه آفریقا، اروپا و آسیا، دروازه جاده ابریشم به مدیترانه.

🔸کشوری که توافق "سایکس-پیکو" اون رو به قطعات کوچکتر تقسیم کرد تا بر اساس خطوط فرقه‌ای تقسیم و تسخیر بشه؛ مهد تمدن، تنها بازیگر عرب که همچنان از فلسطین حمایت می‌کنه.

🔹لطفا ما رو از حرف‌های تکراری و ایدئولوژیک نئوکان‌ها درباره آزادی معاف کنید و به تصویر بزرگ‌تر از موضوع نگاه کنید.

🔸آمریکا و نیمی از متحدانش به خاطر اهمیت به #حقوق_بشر، علیه کسی کودتا نمی‌کنن! بلکه همیشه همه چیز در مورد کنترل مهم‌ترین منطقه جهان، منابع اون و حفاظت از منافع آمریکا و صهیونیست‌ها بوده.

🔺پی‌نوشت: توافق سایکس-پیکو، یک توافقنامه سری بین انگلیس و فرانسه بود که در جریان جنگ جهانی اول منعقد شد. هدف از این توافق، تقسیم امپراتوری عثمانی به مناطق تحت نفوذ این دو کشور بود.

🔺@barahoot_tv

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 14:50


دکتر #بیژن #عبدالکریمی
سخنرانی نشست عصر نصرالله

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 11:09


🎥 تریبون صهیونیست‌ها در اختیار تروریست‌‌های تجزیه‌طلب!

🔺پس از آشوب در سوریه، حالا عبدالله مهتدی سرکرده گروهک تروریستی کومله در شبکه صهیونیستی اینترنشنال خواستار حمله نظامی و لشکرکشی کشورهای غربی به ایران شد

سپاه سایبری پاسداران👇🏻
☑️ @SEPAH

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 10:45


مجموعه ویدئوهای کوتاه از صحبتهای ******دکتر بیژن عبدالکریمی ****** موضوع تحلیل : چرا در شرایط تاریخی اکنون ایران انقلاب سم است؟*******قسمت اول

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 10:42


🔹🔻چکناواریان
درسرزمین اجدادی‌‌ام به‌دنیا آمدم
نه‌جایی غیراز ارمنستان

در ارمنستان پدرم از زندان استالین گریخت
سرنوشتم این بود که در ایران متولد شوم
نه امریکا و انگلیس؛
ارمنستان ازدیرباز جزو امپراتوری ایران بود،  من ایرانی‌ام از  زمان کورش کبیر
من در سرزمین خودم متولد شدم. نه جای دیگر.

🔹سرزمینی که به لحاظ فرهنگ چقدر برای‌من الهام‌بخش بود! چقدر خوشبختم که اینجا در کشور اجداد خودم متولد شدم و از آن الهام گرفتم.

هرجای دنیا که می‌روم دلم برای کشورم تنگ می شود. آخرین‌بار، در لس‌آنجلس که قدم می‌زدم؛  باخودمی‌گفتم:
لوریس! اینجا چه کار داری اصلا؟  تو که اینجا متولد نشدی! فرهنگ و زبان و آداب و رسومت این نیست!رستوران‌ها قشنگ است ولی...

🔹درایران از کودکی أن دسته‌های محرم که در خیابان می‌رفتم و ملودی‌هایش را می‌نوشتم و بعد در رستم و سهراب استفاده کردم ؛ آن تعذیه و
زورخانه که عاشقش بودم و بزرگ‌ترین کلکسیونش را دارم  در این فرهنگ بالیدم و زندگی کردم و در همین‌جا می‌خواهم بمیرم.


در قوام‌السلطنه(۳۰ تیر) آن قصابی‌ها ومیوه‌فروشیها، کافه نادری، کلیسای ارامنه از همه الهام می‌گیرم و می‌فهمم برای چه زنده‌ام.

#سلبریتی_ایرانی

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 09:26


📌چرا نمی‌خواهیم اسرائیل را بشناسیم؟

📌مقامات سازمان ملل اسرائیل را متهم کردند که ظرف شش روز گذشته "یکصدبار" آتش بس را نقض کرده.

📌به گزارش سی ان ان، مقامات حافظ صلح سازمان ملل می‌گویند اسرائیل یکصدبار نقض آتش بس کرده. روز یکشنبه، دولت فرانسه اعلام کرد ارتش اسرائیل در کمتر از ۲۴ ساعت "۵۲ بار" آتش بس را نقض کرده.

آیا بیاد می‌آوریم که پس از جنگ ۳۳ روزه در سال ۱۳۸۵، اسرائیل پس از آتش بس بدان متعهد ماند؟پس از جنگ ۲۲ روزه با حماس ،چطور؟

⭕️ آیا کسی می‌تواند تاریخ را مرور کند و سپس بگوید اسرائیل پس از فلان آتش بس یا بهمان توافق در اسلو، در هلسینکی، در کمپ دیوید، در ...، به آن متعهد ماند؟

⭕️ آیا هیچ فکر کرده‌اید این پدیدار مستمر پایدار از چه حقیقتی درباره این رژیم حکایت میکند؟

🔴 وای بر حماقتهای مکرر ما! آقای رئیس‌جمهور در سفر به نیویورک گفتند: "ما آماده‌ایم سلاح‌هامون را بزاریم کنار، به شرطی که اسرائیل هم بذاره کنار! یه سازمان بین‌المللی بیاد در منطقه امنیت رو تامین کنه".

⭕️ میشه حضرات مقامات خیراندیش ساده‌بین نام آن سازمان بین‌المللی را ببرند؟

میشه بگویند اسرائیل در کجای دنیا تلاش نکرده کم یا زیاد دخالت کند تا بنحوی نفوذش را به مکر و حیله گسترش بده؟

میشه مقامات بگویند در کدام سازمان یا اجلاسی رژیم آمریکا به نفع عدالت و صلح و حق و حقوق بشر و رعایت معاهدات بین‌المللی دست از دفاع از اسرائیل کشیده و آن را از هر مقدار رعایت حقوق بین‌الملل معاف و مصون نکرده؟

🔴 بنده از آقای رئیس‌جمهور به علل و دلایلی هیچ انتظاری ندارم. اما وزارت خارجه و کارشناسان آقای رئیس‌جمهور حقیقتا نمی‌دانند که این حرفها قصه‌های کودکانه‌ای است که فقط نشانگر خامی ماست؟

خدا کند این قبیل اظهارات فقط حکایت از حماقت کند و لاغیر!

🆔 @Saeidzibakalam

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 09:24


چند ماه قبل پیشنهاد گفتگو با آقای دکتر حاتم قادری را به آقای دکتر عبدالکریمی دادم چون معتقدم دکتر قادری در میان جامعه نخبگانی و درمیان منتقدین حکومت، جزو با سوادترین و اخلاق مدارترین هاست و خب انسان مؤثری در این طیف نیز می باشند.
در جلسه کلاب هاوس آنچه را پیش بینی می کردم متاسفانه رخ داد، مناظره، مانع گفتگو
قبل از ورود به مناظره دیشب، لازم است به نکته ای اشاره شود:
  همانند دوره رضاشاه و محمدرضا شاه در دوره جمهوری اسلامی، گفتمان انقلاب به دو دلیل به نیروهای نظامی و امنیتی تکیه می کند:
اول تلاش قدرتها برای کنترل و مدیریت ایران به جهت نقشی که در منطقه داشته و با منافع آنها گره خورده است. در این حالت، توجه و افتادن به دامن نیروهای نظامی به عنوان ضروری ترین ومؤثرترین نیروهای نجات بخش جامعه پررنگ می شود.
دوم شتاب برای رسیدن به رشد و پیشرفت یا همان توسعه کشور، در فقدان زمینه های اجتماعی و فرهنگی توافق درونی جامعه نخبگانی بر سر مسائل جامعه و ابعاد توسعه، بروز تعارضات و چالشهای درونی شدید را به همراه داشته که مدیریت این تعارضات، حکومت( غیر دموکراتیک) را به سمت تکیه کردن بر نیروهای امنیتی سوق می دهد.
گفتمان انقلاب نیز همین مسیر را طی کرده و به نظر می رسد مانند گذشته با ناکامیهای دردناکی مواجه شد که امروز به خوبی خود را بروز داده است اما خوشبختانه نشانه هایی از چرخش گفتمان انقلاب از این رویکردها نیز دیده می شود، اما بروکراسی متصلب آغشته به جهل دینی و فساد اداری خصوصا در درون نهادهای نظامی و امنیتی به شدت در حال مقاومت در برابر این چرخ می باشد.
حال باید پذیرفت که سه نیروی بزرگ در جامعه ایران در حال زورآزمایی هستند: نخبگان منتقد، حاکمیت متصلب و قدرتهای سلطه گر
در میانه این دعوا، آشتی میان گفتمان انقلاب و نخبگان منتقد( که خشمگین هم هستند) نیازمند اندیشه ورزی و کنشگری بسیار مرارت باری است. راه برون رفت از این مسیر، تلاش برای فراهم سازی زمینه گفتگوی مستقیم گفتمان انقلاب با بخشی از نخبگان منتقد است که به وابسته نبودن آنها به خارج مطمئن هستیم. اما قبل از آن باید در میان بخش قابل توجهی از نخبگان منتقد، حداقل توافقی بر سر مسائل و راه حل ها وجود داشته باشد. متاسفانه کسی به ضرورت این توافق توجه نمی کند و انتظار می رود با همین افتراقها، بتوان گفتمان انقلاب را راضی به همراه کرد. لذا اندیشمندانی چون دکتر عبدالکریمی عزیز، به جای پای نهادن بر گلوی روشنفکران، زمینه این گفتگو را فراهم نمایند(که البته کاری بسیار سخت اما شدنیست) تا برای مواجه خردمندانه با گفتمان انقلاب و تعامل اثرگذار زمینه مهیا شود.
 در این میان نهاد ریاست جمهوری می تواند به عنوان تسهیلگر این گفتگو، زمینه های لازم را فراهم نماید.
اما در باب مناظره آقای دکتر عبدالکریمی و دکتر حاتم قادری، با توجه به نکات فوق قابل ذکر است:
اگر بپذیریم که ما نیازمند وفاق بر سر مسائل و بالطبع راه حلها هستیم، این کار با مناظره رخ نمی دهد. آقای دکتر عبدالکریمی عزیز باید این سختی و مشقت را پذیرفته و با شناسایی دقیق سرشاخه های روشنفکری در ایران، گفتگوهای همدلانه ( حتی الامکان بدون انتشار در رسانه ها) را شروع نمایند تا سرمایه اجتماعی لازم در میان نخبگان منتقد حاکمیت و فهول جریان روشنفکری شکل بگیرد. بدون شکل گیری این اعتماد و سرمایه اجتماعی، همانند گذشته، تلاشها به سمت نوعی تضاد و تعارض پیش خواهد رفت. خط قرمز در این شکل از کنشگری، افتادن به دامن نقد و خرده گیری است. همه تلاشها باید معطوف بر توافق بر سر مسائل باشد(هر چند شیوه کنشگری جریان روشنفکری نیز یکی از این مسائل باشد) اما آن را نمی توان در مناظرات، آن هم در معرض عموم مطرح و به نتیجه رساند. لذا ما به گفتگوهای همدلانه برای درک شرایط و اقتضائات آن نیاز داریم و این گفتگو باید با هر دو طرف منازعه یعنی نخبگان و بدنه گفتمان انقلاب( برای رسیدن به توان لازم برای مواجه به نیروی سوم که قدرتهای جهانی هستند) صورت گیرد. در گفتگوی همدلانه، حداقل یکی از دو طرف گفتگو باید خود را موظف به درک طرف مقابل و تلاش برای فهم دغدغه های او کرده تا قدم به قدم به تفاهم بر سر مسائل نزدیک شویم.
محمد. م
پژوهشگر و کنشگر اجتماعی

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 09:13


✳️ تحولات سوریه به جاهای خطرناک رسیده و معارضین به شهر حما رسیده اند. بعد از حما به سمت حمص خواهد رفت و سپس دمشق.

ارتش سوریه تقریبا از کار افتاده است. علت آن عدم انگیزه سربازان بخاطر حقوق بسیار پایین ، فساد در ارتش و نفوذ امنیتی است.

این روزها مواضع ارتش، توسط اسرائیل، آمریکا و معارضین تحت حمایت ترکیه به صورت مرتب مورد حمله قرار می گیرد.

گروه های مقاومت مانند قبل حضور میدانی ندارند و روسیه به طرز عجیبی در حمایت هوایی اهمال می کند.

بنظر می رسد منطقه با یک طرح تازه علیه مقاومت روبرو شده که فراتر دولتی مانند ترکیه است.

هدف سقوط دمشق، رفتن به سوی عراق و بعد ایران است. بعید نیست جبهه  یمن نیز شعله ور شود تا تمام اضلاع مقاومت درگیر شود.

برای ایران فعلا، تلاش برای فشار حداکثری، تضعیف درآمدهای نفتی، ترور و خرابکاری و البته راه افتادن اعتراضات عمومی در دستور کار است.
روزها و ماه های سختی در انتظار است و متاسفانه این بحران توسط سیاستگذاران به خوبی ادارک نشده است و تلاش ها برای پر کردن شکاف میان ملت - دولت نه تنها رخ نمی دهد، بلکه اقداماتی جهت افزایش تنش داخلی در دستور کار است که یقینا بخشی از آن حاصل نفوذ امنیتی اطلاعاتی در لایه های تصمیم گیری است.

#سلمان_کدیور

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 06:20


سلام و خدا قوت بر استاد بصیر،
عبدالکریمی.

مناظره با جناب قادری را به صور ذیل فهم کردم :

۱- مباحث مطروحه توسط استاد عبدالکریمی،خلاصه ی 100 جلد کتاب مفید و راهگشا برای ایران و جهان است.

۲- رمز پنهان موفقیت معنوی و بینش صحیح و سالم استاد عبدالکریمی و امثال ایشان،تعبد و التزام به حقایق است.

۳- اکثر روشنفکران ما،در جهت وزش باد حرکت میکنند و تظاهر به منور الفکری دارند،لذا به وقت طوفان ها،معلوم نیست عاقبت در کدام نقطه فرود می آیند.

۴- ادعای بر عدم رعایت آداب گفتگو توسط استاد عبدالکریمی،در برابر به سخره گرفتن و وارد آوردن ضربات سهمگین بر پیکر خفته و زخمی ی دین و مملکت در ایام معاصر،بدترین توهین ها و بی شرمی ها است به خون شهیدان ایران وجهان در تمام تاریخ آزادگی و انسانیت.

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 06:17


اذعان استاد فلسفه به بالندگی جوانان انقلابی و ابتذال اپوزیسیون
https://www.javanonline.ir/fa/news/1267562/%D8%A7%D8%B0%D8%B9%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D8%A8%D8%AA%D8%B0%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 06:08


‍ نقد استاد امیر غنوی مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم به قانون عفاف و حجاب در گفتگو با دکتر امیرحسین بانکی پورفرد از طراحان این لایحه
(بخش اول)

• حجاب امروز معضل چند وجهی و ملی شده و راه حل باید ملی باشد و نوع مواجهه باید با اجماع نخبگانی تبدیل به عرف شود و عرف پشتیبان بتواند به قانون تبدیل شود.

• قانون بدون پشتوانه عرف تبدیل به تشنج اجتماعی میشود . قانون جزا همیشه آخرین راه حل است ولی اولین چیزی که از این قانون اجرا می‌شود همان جرایم و مجازات ها است.

• این طرح شبیه سیستم کنترل اجتماعی چین است و آسیب ها و خطرات جانبی فوق العاده دارد.

• باید تفکیک جدی بین برهنگی و بدپوششی و عدم پوشش سر در قانون دیده شود.

• این قانون به درگیری های اجتماعی دامن می‌زند و با عدالت جزایی و اقتصادی منافات دارد .

بیژن عبدالکریمی

05 Dec, 06:03


♦️ «قانون حجاب» اسم رمز جامعه‌ی قدسی و شریعت‌مدارانه: راهی برای کنترل همه‌جانبه‌ی جامعه

✍️حسن محدثی‌ی گیلوایی

۱۴ آذر ۱۴۰۳

به‌عنوان کسی که بیش از یک‌ دهه در باره‌ی خانواده در ایران کار تجربی کرده است، نگاهی انداختم به قانون موسوم به «قانون حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب».

نخست باید عرض بکنم که عنوان «حمایت از خانواده» پوششی است برای دنبال کردن طرح جامعه‌ی قدسی در ایران که مدافعان این طرح نظیر نیروهای جبهه‌ی پایداری و طرف‌داران اندیشه‌ی آیت‌الله مصباح یزدی و نیز نیروهای وابسته به گرایش محافظت‌گرایی‌ی دینی که در قبل و بعد از انقلاب ۱۳۵۷ به دنبال پیاده کردن آن بوده اند. پیش از این به تفصیل در کتاب خدا و خیابان در باره‌ی جامعه‌ی قدسی و جامعه‌ی قدسی‌ واکنشی به تفصیل نوشته ام. طرح جامعه‌ی قدسی طرحی از جامعه است که اسلام‌گرایان سنتی و بنیادگرایان اسلامی‌ی شیعی در ایران به دنبال تحقق آن هستند. برای تحقق چنین جامعه‌ای آن‌ها باید جامعه را یک‌دست بسازند و به یک‌سان‌سازی‌ی اجتماعی و فرهنگی و سیاسی دست بزنند. لاجرم، به‌خاطر تکثر اجتماعی و فرهنگی‌ی بیش از پیش جامعه‌ی ایران، آنان ناگزیر اند کنترل زیادی بر جامعه و اعضای آن اعمال کنند و در تمامی‌ی سازمان‌ها و وزرات‌خانه‌ی کشور نفوذ کنند و تمام امکانات جامعه را در چنگ خود بگیرند. پیش از این نوشتم که جامعه‌ی قدسی به تعبیر چارلز دیویس:

«یک‌پارچه و انحصاری است. این جامعه بر خلاف جامعه‌ی سکولار به منشأ متعال نظم به‌عنوان اساس جامعه‌ی انسانی نظر دارد. به‌عبارت دیگر، جامعه‌ی قدسی، معناداری جامعه‌ی انسانی را در درون خود انسان‌ها و در درون گستره‌ی قدرت و پیش‌رفت خود جامعه نمی‌بیند... .» (محدثی، ۱۳۹۸: ۷۸-۷۹؛ خدا و خیابان).

برای تحقق جامعه‌ی قدسی کنترل همه‌جانبه‌ی جامعه امری ضروری است. حجاب از نظر من اسم رمز جامعه‌ی قدسی و پیاده کردن الگویی از جامعه مطابق استانداردهای زنده‌گی‌ی شریعت‌مدارانه است. اگر شما نگاهی به «قانون موسوم به حجاب» بیاندازید، به‌سرعت درمی‌یابید در آن وظایفی برای تمام وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌ها تعریف شده است تا کنترلی همه‌جانبه بر جامعه و اعضای آن اعمال گردد.

به‌عنوان محقق در جامعه‌شناسی‌ی خانواده عرض می کنم که این طرح نه تنها حامی‌ی خانواده نیست بل‌که علیه خانواده‌های ایرانی است. خانواده‌ی متعارف ایرانی یک خانواده‌ی هسته‌ای است (متشکل از پدر و مادر و احتمالا یک یا چند فرزند). با اطمینان و بر اساس مستندات پژوهشی عرض می‌کنم که خانواده‌ی ایرانی هم‌اکنون بیش از هر زمانی از جوانب مختلف تحت فشار قرار دارد. مهم‌ترین فشاری که هم‌اکنون خانواده‌ی ایرانی در حال تحمل است، فشار اقتصادی است. فشارهای دیگر از جانب سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌های دیگر از جمله وزارت آموزش و پرورش در حال اعمال بر خانواده‌های ایرانی‌ای است که دارای دانش‌آموز هستند. اسم اصلی‌ی این قانون را باید گذاشت: قانون پیاده‌سازی‌ی جامعه‌ی قدسی. اما اسم آن را گذاشته اند: «قانون حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب».

اما این قانون از نظر دینی نیز اشکالات جدی دارد و یکی از مهم‌ترین اشکالات آن این است که حجاب را با عفاف یکی گرفته است و این خلط مبحثی بزرگ است. در فرهنگ دینی هرگز حجاب با عفاف یا پاک‌دامنی یکی نیست. در نگاه دینی عفاف یا پاک‌دامنی یک ارزش دینی است و پاک‌دامنی فقط با پوشش تحقق نمی‌یابد بل‌که در وهله‌ی نخست امری درونی و انفسی است و برای تحقق آن در فرد لازم است انسان به‌نحو دینی تربیت و فرهنگ‌پذیر و جامعه‌پذیر شود. اما حجاب یک ارزش دینی نیست بل‌که یک هنجار دینی است.

نکته‌ی دیگر این است که در باره‌ی وجود و کیفیت این هنجار دینی (حجاب) در صدر اسلام بحث‌ها و مناقشات زیادی وجود دارد و متفکران متعلق به دو گرایش دینی‌ی دیگر (ترمیم‌گرایی‌ی دینی و بازسازی‌‌گرایی‌ی دینی) در مورد آن مثل محافظت‌گرایان دینی‌ نمی‌اندیشند و راجع به حضور اجتماعی‌ی زنان نیز افکار و اندیشه‌ها و فتاوای دیگری دارند (متأسفانه کتابی که زیر نظر من کار شده و عنوان آن «فقه شیعی و زنده‌گی‌ی تکرارناپذیر زن مسلمان» است، اجازه‌ی انتشار نگرفته است). اما نیروهای‌ دینی و سیاسی‌‌ای که خواهان پیاده شدن طرح جامعه‌ی قدسی هستند، چنین قانونی را طراحی کرده اند تا بتوانند الگوی خود از جامعه را بی‌توجه به تمامی‌ی این مناقشات و مباحثات دینی پیاده کنند.


ادامه دارد. 👇👇👇


#قانون_حجاب
#جامعه‌ی_قدسی
#محافظت‌گرایی_دینی

بیژن عبدالکریمی

04 Dec, 16:26


سلام - شما باید امروز در 20:00 GMT+03:30 برای " مناظره بیژن عبدالکریمی و حاتم قادری، گفتگوی گفتمان ها (ج۲) " به ما بپیوندید. https://www.clubhouse.com/invite/nQgUZAYN45vBAgQv75gG2eeb33QzcdRwgNR:_B4jZqCnXcKFiSCpgE_PG6on4B3T-wU7jgRWTmRTZBE

بیژن عبدالکریمی

04 Dec, 13:55


در کنست اسرائیل:
نتانیاهو قاتل زنجیره ای صلح 👏

بیژن عبدالکریمی

04 Dec, 13:39


سلام - شما باید امروز در 20:00 GMT+03:30 برای " مناظره بیژن عبدالکریمی و حاتم قادری، گفتگوی گفتمان ها (ج۲) " به ما بپیوندید. https://www.clubhouse.com/invite/nQgUZAYN45vBAgQv75gG2eeb33QzcdRwgNR:_B4jZqCnXcKFiSCpgE_PG6on4B3T-wU7jgRWTmRTZBE

بیژن عبدالکریمی

04 Dec, 13:13


نامه نومعلم اخراجی به رئیس جمهور

یک نومعلم اخراجی از استان اصفهان در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز نوشت:
لَّا یحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَن ظُلِمَ وَکانَ اللَّهُ سَمِیعًا عَلِیمًا

خدا بانگ برداشتن به سخن بد را دوست ندارد، مگر [از جانب] كسى كه مورد ستم قرار گرفته باشد و خدا شنوايى داناست. (النساء/۱۴۸)
قال علی (ع): وَتُقعِدُ عَنْهُمْ جُنْدَک وَأَعْوَانَک مِنْ أَحْرَاسِک وَشُرَطِک، حَتَّی یکلِّمَک مُتَکلِّمُهُمْ غَیرَ مُتَعْتِع، فَإِنِّی سَمِعْتُ رَسُولَ اللهِ (علیه السلام) یقُولُ فِی غَیرِ مَوْطِن:”لَنْ تُقَدَّسَ أُمَّةٌ لاَ یؤْخَذُ لِلضَّعِیفِ فی‌ها حَقُّهُ مِنَ الْقَوِی غَیرَ مُتَعْتِع.
امام علی (ع): لشکریان و محافظان و پاسبانان را از این مجلس دور ساز! تا هرکس با صراحت و بدون ترس و لکنت، سخنان خود را با تو بگوید؛ زیرا من بارها از رسول خدا صلی الله علیه و آله این سخن را شنیدم: «ملّتی که حقّ ضعیفان از زورمندان در میان آنان با صراحت گرفته نشود، هرگز پاک و پاکیزه نمی‌شود و روی سعادت نمی‌بیند» نامه ۵۳ نهج‌البلاغه
ریاست محترم جمهور آقای دکتر مسعود پزشکیان! چه شد که به این زودی وعده‌هایی که گردنتان را درگرو آن گذاشته بودید فراموش کردید! حقیر معلم اخراجی هستم که پس از ۳ سال و اندی تحصیل در دانشگاه فرهنگیان با تنگ نظری تمامیت خواهان گزینش آموزش و پرورش استان اصفهان اخراج شدم! آقای رئیس جمهور اگر مقتدای خود را امام علی علیه السلام می‌دانید، فریاد تظلم خواهی حقیر را بشنوید و در دستوری کلی کلیه احکام گزینش و اخراج آموزش و پرورش را تعلیق بفرمائید! قرار این بود که صدای بی صدایان باشید نه اینکه بی‌صدایان در دولت شما خفه شوند! اینک این صدای تظلم خواهی یک شهروند تحقیر شده در سایه برخوردهای تنگ نظرانه و تمامیت خواهانه را بشنوید و پاسخی شایسته این تظلم خواهی بدهید! نویسنده این کلمات منتظر پاسخ دلگرم کننده رئیس جمهور به این تظلم خواهی است با پاسخگویی به این تظلم خواهی نشان دهید که هنوز صدای بی صدایان هستید و طرفدار مظلومان! نگارنده این قلم از روزی که شما تأیید صلاحیت شدید با وجود همه تلخ کامی‌ها و زخم زبان‌ها حامی و دوستدار شما بود. حامیان و دوستداران خود را دریابید نگذارید که فکر کنند که شما هم دچار حب مال و مقام شدید و فراموش کردید مردمانی که مدیون آنها بودید. این نامه آزمونی است برای آنکه آیا طبیب جمهور بر عهد خود پایدار مانده است.
والسلام

https://ensafnews.com/563912/%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%86%D9%88%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%85-%D8%A7%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%AC%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1/

بیژن عبدالکریمی

04 Dec, 12:56


تبهکاران تحریرالشام در تل رفعت آلپو سوریه با اسلحه سازمانی M16A2 ناتو.

🔰 پیشتر در رسانه آمده بود کشورهای ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه مشترک خواستار حفاظت از غیرنظامیان برای جلوگیری از آوارگی و اختلال در دسترسی کمک‌های بشردوستانه شده بودند.


@presagee

بیژن عبدالکریمی

20 Nov, 19:10


📝جهانی‌شدن آرمان فلسطین

📌هوداران تیم فوتبال سلتیک از بنر جدیدی رونمایی می‌کنند: "از بالفور تا استارمر، جنایات امپراطوری ادامه دارد. بریتانیا در غزه نسل‌کشی می‌کند."

📌گردان سبز هواداران تیم فوتبال سلتیک در روز "یکشنبه یادآوری در کیلمارنک" مشارکت بریتانیا در جنایات جنگی را یادآوری می‌کنند.

⭕️ هواداران تیم‌های فوتبال در عموم کشورهای دنیا، به نوعی نشانگر فرهنگ و حال و هوای اکثر جوانان آن کشورها هستند. در این یکسال گذشته، در جهان چه شده که این اکثریت جوانان درغالب کشورها طرفدار آرمان برزمین‌افتاده خون‌آلودشده فلسطین غصب‌شده ظاهراً در حال احتضار، شده‌اند؟

⭕️ آرمان آزادی فلسطین بطرز اسرارآمیزی از سطح دانشگاهیان(همچون پرفسور کرنل وست و جفری سکس و جان میرشایمر) و بویژه دانشجویان و اصحاب بیداردل شریف و سلیم‌النفس رسانه‌ها بسرعت عبور کرده به سطح عموم جوانان کشورها رسیده؟

⭕️ فلسطینیان که نه ارتش رسانه‌ای قدرتمندی دارند و نه ثروتی که (همچون ایپک) سیاستمداران و اصحاب رسانه را بخرند!

🔴 آری! سوگند به اشک چشمان بچه‌های خردسالی که بر جنازه پدران و مادران خود می‌نشینند و بدون اینکه فهم عمیقی از مرگ، مرگ پدر و مادر خود، و دنیایی که بدون آنها زین پس رقم خواهد خورد، در اوج معصومیت اشکی می‌ریزند، این اشکها دنیایی را زیرورو می‌کند! والسّلام!

🆔 @Saeidzibakalam

بیژن عبدالکریمی

20 Nov, 17:37


گفتار یک جراح انگلیسی در سازمان بهداشت جهانی

بیژن عبدالکریمی

20 Nov, 11:23


https://mehrnews.com/news/6286776/%D8%AF%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%DA%A9%D9%86%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%B4%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 20:26


شش كودك هر ساعت😭

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 19:03


Live stream finished (1 hour)

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:33


🔹️سه‌شنبه شب ها
🔻برنامه هفتگی

✍️🏻 اخلاق، جنگ و حقوق بشر
#فلسطین_غزه

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#ابراهیم_آزادگان

۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران

پخش همزمان در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

http://Instagram.com/bijan.abdolkarimi

https://t.me/bijanabdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:27


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:15


دکتر بیژن عبدالکریمی استاد فلسفه و دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است. عبدالکریمی در محافل فلسفی بیشتر به عنوان یک هیدگری شناخته می‌شود و در حوزه روشنفکری با دیدگاه‌های انتقادی‌اش به بحران‌هایی که در جامعه وجود دارد. در قضایای ۱۴۰۱ مواضعی گرفت که شاید کمتر کسی انتظار داشت، و این روزها در نسبت با جنگ غزه تمام قد به میدان دفاع از مقاومت آمده است.

به قول خودش از پوزیسیون و اپوزیسیون فحش می‌خورد و همزمان که در صدا و سیمای ملی حاضر می‌شود، پایش به دادگاه هم کشیده شده است!

چند روز پیش میهمان منزل ایشان بودیم و با او از هر دری سخن گفتیم؛ از فلسفه و هنر، تا عدالت و سیاست. ماحصل این دیدار گفت‌وگوی دلنشینی بود که در چند بخش تقدیم خوانندگان محترم ایرنا می‌شود. آنچه در ادامه می‌خوانید بخش اول این گفت‌وگو است:

سلام عرض می‌کنم و قبل از هر چیز از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید و پذیرای ما در منزل خودتون شدید خیلی تشکر می‌کنم. به عنوان سوال اول کمی در مورد بیوگرافی خودتون بفرمایید؛ از اینکه چطور شد فلسفه را انتخاب کردید؟ کجا فلسفه خواندید؟ و اینکه اگر به عقب بازگردید مجددا همین مسیری را که طی کردید انتخاب می‌کنید؟

من هم خدمت شما عرض سلام دارم و از این که قابل دانستید و بنده را به این مصاحبه دعوت کردید بی‌نهایت سپاسگزارم. نمی‌دانم در مورد خودم و زندگی خودم مطلب قابل عرضی داشته باشم یا نه؟ من هم مثل خیلی از هم‌سن و سالانم جزء بچه‌های نسل انقلاب بودم و در منطقه‌ای در اطراف بازار به دنیا آمدم و منزلمان دیوار به دیوار مسجد بود و خودِ این تجربیات خوبی از زیست‌جهان عالم سنت برای من ایجاد کرد. فرزند طبقه متوسط رو به پایین بودم. دبیرستان را در دبیرستان «جعفری اسلامی» بودم، کلاس‌ در همین دبیرستان زندگی معنوی حقیقی من آغاز شد به‌ویژه بعد از اینکه با شریعتی آشنا شدم.

چون دوران قبل و بعد از انقلاب را تجربه کردم خشونت و مهربانی انسان ها اوایل انقلاب را دیدم و با این سوال مواجه شدم که چه کسی راست می‌گوید، و چه کسی دروغ می‌گوید حرف کدام جریان حق و کدام جریان باطل است. همین موضوع من را با مسأله حقیقت مواجه کرد و مواجهه با مسأله حقیقت باعث شد من رشته فلسفه را انتخاب کنم.

من دیپلم ریاضی بودم و دانش آموز خوب رشته ریاضی هم بودم، امید بود که من در دانشگاه مثلاً رشته‌های فنی مهندسی را ادامه دهم، اما گروه خونم با مهندسی سازگار نبود. از همان اوان نوجوانی احساس می‌کردم که من آدم‌ها را خیلی دوست دارم و به همین دلیل علوم انسانی برای من جایگاه ویژه‌ای داشت و هنوز هم دارد. کنکور در رشته فلسفه قبول شدم. فکر می‌کنم رتبه خوبی آوردم، به هر حال انتخاب اول من دانشگاه تهران بود و من در دانشگاه تهران قبول شدم، لیسانس را در دانشگاه تهران گرفتم. در کنکور فوق لیسانس شرکت کردم به من گفته شد که در دوره‌ای که من شرکت کردم رتبه اول ایران شدم. بین من و نفر دوم در معدل حدود ۳ امتیاز فاصله نمره بود. اما صلاحیت اخلاقی من تأیید نشد! در آن‌ سال‌ها به اصطلاح یک نمره عمومی بود بر اساس شرکت داوطلبانه در جبهه‌های حق علیه باطل، اقدامات اساسی در جهت تثبیت نظام جمهوری اسلامی ایران و فعالیت در یکی از ارگان‌های انقلابی، که نمره صلاحیت عمومی من صفر شد، با معدل ۱۹ و خرده‌ای جمع شد تقسیم بر دو شد، شد ۹ و خرده‌ای!

فلسفه‌ی بی‌ارتباط با زندگی وراجی است/ امروز ابن‌سینا به همان شکل خام به کار ما نمی‌آید

بعد از سه سال که پله‌های وزارت علوم را بالا پایین کردم با محبت آقای هادی خانیکی و آقای دکتر حسین راغفر، به شکایت من بعد از سه سال رسیدگی شد و به من اجازه دادند که در مقطع فوق لیسانس دانشگاه تهران ادامه تحصیل بدهم ولی گفتند بورس به تو تعلق نمی‌گیرد. ۸ سال من عمرم را برای کار هدر دادم و توانستم پولی جمع بکنم و با هزینه خودم میخواستم به اروپا یا آمریکا بروم که کلاهبرداری ماحصل ۸ ساله من را ربود و من ناچار شدم به خاطر بی‌پولی به هند برم و دکترا را در هند گرفتم. سال ۸۰ به ایران برگشتم.

در دوران لیسانس و فوق لیسانس در کلاس‌های متعدد دکتر سروش بارها و بارها داوطلبانه یا جزء واحدهایی درسی حضور داشتم. از دکتر داوری خیلی آموختم. از مرحوم فردید خیلی آموختم. در آن سال‌ها دکتر سروش فکر می‌کرد من تحت تأثیر دکتر داوری هستم به خاطر اینکه همواره از چشم‌انداز فلسفه قاره‌ای با فلسفه تحلیلی برخورد می‌کردم، دکتر داوری هم فکر می‌کرد متأثر از دکتر سروش هستم چون همواره از منظر فلسفه تحلیلی با نگاه دکتر داوری و بینش قاره‌ای‌اش برخورد می‌کردم! این برای من بسیار درس‌آموز بود که می‌توانم دیالکتیکی برخورد کنم.

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:15


شاید نخستین برداشت کسانی که از بیرون به فلسفه نگاه می‌کنند این بوده که فلسفه مجموعه‌ای از کلمات ثقیل و دیرفهم است، و ابتدایی‌ترین سوال این افراد این است که فلسفه به چه درد زندگی روزمره و انضمامی می‌خورد؟ سؤالی که گرچه کلیشه‌ای به نظر می‌رسد، اما در همه زمان‌ها جای طرح داشته و همواره نیازمند پاسخ بوده و هر متفکری از منظر خودش به این سوال پاسخ داده است. شما بفرمائید اگر بخواهید به جامعه‌ یا مردمی که این سوال از شما مطرح می‌کنند پاسخ بدهید واقعاً فلسفه غیر از سیر در عوالم انتزاعی به چه درد می‌خورد؟

من به این پرسش مکرر پاسخ گفته‌ام، اگر تکرار گویی در عرایضم هست پوزش می‌خواهم؛ این پرسش که فلسفه به چه کار می‌آید، برای من مساوق با این معناست که آگاهی به چه کار می‌آید؟ فهم جهان به چه کار می‌آید؟ و به تعبیر دیگر خودآگاهی به چه کار می‌آید؟ فکر می‌کنم همه نحوه بودن ما در این جهان و همه کنش‌های فردی و اجتماعی ما با آگاهی و خودآگاهی نسبت دارد و بی تردید فلسفه خودآگاهی می‌دهد. آگاهی خاصی است که با آگاهی‌های متداول متفاوت است. بی‌جهت نبود که ارسطو این آگاهی را حکمت اولین یا حکمت نخستین یا «حکمت اولی» می‌نامید، و افلاطون آن را «دانش شاهانه» می‌دانست؛ دانشی که با همه دانش‌های متعارف که سوفسطایی‌ها مدعی پاسخگویی و تعلیم آن بودند بسیار بسیار متفاوت است.

فلسفه یک رشته تحصیلی نیست؛ فلسفه(تفکر) چون وقتی می‌گوییم فلسفه در معنای عام آن هر شیوه تفکری است که اندیشیدن و پرسش‌های بنیادین است، نباید فلسفه را فقط در تفکر متافیزیکی یونانی خلاصه کرد. وقتی من از فلسفه دفاع می‌کنم در واقع از تفکر بنیادین، از تفکر اصیل، از تفکر درباره رازهای بزرگ جهان صحبت می‌کنم و صرفا نظرم معطوف به متافیزیک یونانی نیست. متافیزیک یونانی فقط شیوه‌ای از تفکر است، اما یگانه شیوه تفکر نیست. فلسفه و تفکر درواقع شرط آدمیت آدمی است. یک رشته تحصیلی نیست. یعنی انسان با تفکر راستین فلسفی و تفکر اصیل، یعنی تفکر در مورد پرسش‌های بنیادین درباره جهان است که وارد ساحت زندگی انسانی می‌شود. به تعبیر ارسطوی بزرگ زندگیِ تأمل‌ناشده زیستنِ نازیسته است، زندگی‌ای است که زندگی نشده، زندگی‌ای است که تجربه ‌نشده. این به لحاظ فردی است.

به لحاظ اجتماعی هم انسان یک موجود تاریخی است؛ به این معنا که همه فهم‌ها، تفسیرها، و کنش‌های ما همواره درون یک تاریخ، درون یک فرهنگ، درون یک سنت شکل می‌گیرد، و تفکر اصیل و فلسفه در معنای عام کلمه مهمترین عامل قوام‌بخش چارچوب‌های کلی زندگی جوامع است. در واقع تجار جزء بازیگران زندگی هستند، نظامیان بازیگرند، فقها، حقوقدان‌ها، پزشک‌ها، مهندسین، سیاستمداران همه جزء بازیگران بازی زندگی هستند. اما فقط متفکران و فیلسوفان -که انبیاء، عرفای بزرگ و هنرمندان بزرگ هم در ذیل این مقوله قرار می‌گیرند- هستند که چارچوب‌های کلی بازی را تعیین می‌کنند. اینها بازیگرانی در سطح دیگر بازیگران نیستند، اینها خطوط زمین بازی را ترسیم می‌کنند. در چارچوب این خطوط است که توده‌های وسیع اقوام بزرگ متولد می‌شوند، زیست می‌کنند، ازدواج می‌کنند، طلاق می‌گیرند، می‌جنگند، پادشاهان را بر سر کار می‌آورند، پادشاه را سرنگون می‌کنند، با همسایگان می‌جنگند. اما همه اینها درون یک فرهنگ است، و فیلسوفان و متفکران قوام‌بخشان فرهنگ و معلمان بزرگ تاریخ بشری هستند. اینها با اندیشیدن به پرسش‌ها و رازهای بزرگ جهان، خطوط کلی زندگی بشر رو تعیین می‌کنند.

فلسفه‌ی بی‌ارتباط با زندگی وراجی است/ امروز ابن‌سینا به همان شکل خام به کار ما نمی‌آید

شاید افرادی که این سؤال را مطرح می‌کنند فراتر از اندیشه، انتظار پاسخ دیگری داشته باشند؛ به طور مشخص این‌که چه گرهی از زندگی انضمامی انسان امروز باز می‌کند؟ شاید انسان چند قرن پیش خیلی بسیط‌تر بود و زندگی بسیط‌تری نسبت به انسان امروز داشت. هر چه به پیشرفت ظواهر زندگی اضافه شده، دردسرها و مشکلات و پیچیدگی‌های زندگی امروز هم بیشتر شده است. فلسفه چگونه می‌تواند گره‌گشای این پیچیدگی‌ها باشد؟ آیا مثلا آفرینش و پیدایش فلسفه‌های معروف به مضاف را این‌گونه تحلیل می‌کنید که اینها به منظور گره‌گشایی از دغدغه‌های انضمامی‌تر زندگی بشر به وجود آمده‌اند؟

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:15


ما ایرانی‌ها نسبتی تاریخی با حکمت داشتیم و بزرگانی داریم که بر قلل حکمت دنیا هستند، از بوعلی تا ملاصدرا و سهروردی و بعد از او، افرادی که در طول تاریخ فلسفه این بار را به دوش گرفتند و نسل به نسل به ما رساندند، اما از یک جایی به بعد احساس می‌شود نسبت ما با حکمت کمرنگ شده، بفرمائید از کجا این نسبت کمتر شد و چگونه می‌توانیم آن نسبتی را که در گذشته با فرهنگ و هنر و حکمت داشتیم به زیست امروزمان منتقل کنیم؟

اشاره شما کاملا درست است که ما از معدود مللی در تاریخ جهان هستیم که دارای یک سنت حکمی هستیم، و این جزو افتخارات بزرگ قوم بزرگ ایرانی است. اینکه از کی نسبت ما با سنت حکمی و میراث عظیم معنوی آن قطع شد، درواقع شکل دیگری از این پرسش است که ما کی روند انحطاط را آغاز کردیم؟ و کی تمدن عظیم اسلامی بعد از یک دوره شکوفایی -که خیلی هم طول نکشید، یعنی چند قرن بیشتر طول نکشید- ما از تمدن‌های جوانی هستیم که زود دچار گسست شدیم و در سراشیبی انحطاط قرار گرفتیم؛ [تمدن ما] تقریبا از قرن دوم - سوم شکل گرفت، تا قرن چهارم-پنجم اوج ماست، قرن نهم- دهم در یک حالت رکود است و در واقع از قرن ۱۱ و ۱۲ به این سو آرام آرام دچار انحطاط شدیم و در دوران قاجار و پهلوی نهایت ابتذال و تنزل فرهنگی را در تاریخمان تجربه کردیم. درواقع از زمانی که نسبت ما با سنت تاریخی و سنت دینی و معنوی و هجری قطع شد که تمدن ما هم آرام آرام قدرت خودش رو از دست داد.

امروز ابن‌سینا به همان شکل خام به کار ما نمی‌آید. امروز فارابی باید به معاصرت درآید، حافظ، عطار، چهره‌های بزرگی مثل سهروردی و... همه باید به معاصرت در آیند. این «به معاصرت در آمدن» کار متفکران است و امروز هم دانشگاه ما، هم حوزه‌های علمیه ما فاقد این چهره‌های بزرگی هستند که بتوانند این میراث عظیم فرهنگی را به معاصرت در آورند

نکته دوم این‌که ما در حوزه حکمت نظری ارزش‌های بزرگی را خلق کردیم، ولی متأسفانه تمدن ما و سنت تفکر اسلامی در حوزه حکمت عملی خیلی شکوفایی نداشت؛ به دلایل گوناگون بعد از فارابی ما چهره بزرگی که در حوزه تفکر سیاسی- اجتماعی اندیشیده باشد نداشتیم، و همین فقدان سنت عمیق حکمی در عرصه تفکر اجتماعی و سیاسی خودش را در جامعه ما به شدت نشان میدهد، یعنی امروز پاشنه آشیل جامعه ما، گفتمان انقلاب و حاکمیت سیاسی ما همین فقدان سنت تفکر اجتماعی و تفکر سیاسی است که در همه جا خودش را نشان می‌دهد.

اما اینکه ما چگونه می‌توانیم این سنت را احیا کنیم و دوباره به آن دوره بازگردیم، رازش در این است که ما باید یک نوع خودآگاهی نسبت به وضعیت‌ تاریخی‌مان داشته باشیم. این امر با شعار و ادعاهای بزرگ عملی نیست. ما باید اول موقعیتمان را در اینجا و اکنون تاریخی بشناسیم، این هم نیاز به یک خودآگاهی تاریخی دارد و نیل به این خودآگاهی تاریخی کار فیلسوف و متفکر است. کار فقیه و سیاستمدار نیست، کار نیروهای نظامی ما نیست. کار خیلی‌های دیگر هم نیست. تنها کسی که حق دارد در این عرصه وارد شود و یک خودآگاهی تاریخی برای ملت ایجاد کند درواقع متفکران و فیلسوفان ما هستند که البته تعدادشان هم زیاد نیست. حساب روشنفکرانی هم درواقع بحث‌های شبه‌فلسفی می‌کنند و با فلسفه و تفکر عمیق حکمی عمیقاً بیگانه‌اند، را نباید به حساب فلسفه گذاشت!

درواقع ما یک میراث عظیم داریم، یک معدن عظیم طلا داریم اما قابل استفاده نیست، باید استخراج و پرداخت شود، باید به صورت گوشواره و گردنبند زیبایی درآید تا خودش را آشکار کند. یک چنین استخراج سرمایه‌های عظیم فرهنگی از دل معادن بزرگ تاریخی ما، در دوران ما صورت نگرفته و ما با موانع سترگی مواجه هستیم؛ ما نیازمند یک نوع «معاصرت یافتن» هستیم، امروز ابن‌سینا به همان شکل خام به کار ما نمی‌آید. امروز فارابی باید به معاصرت درآید، حافظ، عطار، چهره‌های بزرگی مثل سهروردی و... همه باید به معاصرت در آیند. این «به معاصرت در آمدن» کار متفکران است و امروز هم دانشگاه ما، هم حوزه‌های علمیه ما فاقد این چهره‌های بزرگی هستند که بتوانند این میراث عظیم فرهنگی را به معاصرت در آورند و به جامعه کمک کنند و به نسل‌های جدید کمک کنند که بر این شکاف عظیم تاریخی بر این گسست عظیم تاریخی فائق آیند.

بیان دیگر این گسست، بحران تفکر است؛ تفکر فقط در سایه تفکر صورت می‌گیرد هیچ نسلی به تنهایی نمی‌تواند فکر کند، هیچ فردی به تنهایی نمیتواند فکر کند مگر اینکه در یک سنت قرار بگیرد. اینکه گفته‌اند «طی این مرحله بی همرهی خضر مکن، ظلمات است بترس از خطر گمراهی»، در تلقی من «خضر» چیزی نیست جز «سنت»، و امروز این سنت در زندگی ما حضور ندارد یعنی دچار انقطاع از سنت عظیم دینی معنوی و حکمی خودمان هستیم.

بخش دوم این گفت و گو به زودی منتشر می‌شود.

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:15


اجازه بدهید من اینها را تفکیک کنم؛ یکی اینکه فلسفه به چه کار می‌آید؟ و پرسش دوم در مورد سرشت فلسفه‌های مضاف بود که درواقع ارتباط فلسفه‌های مضاف با زندگی روزمره ما چیست؟ که البته بین این دو پرسش یک پلی وجود داره که می‌کوشم آن را نشان بدهم؛ در پرسش از اینکه فلسفه به چه کار زندگی ما می‌آید از این نکته شروع می‌کنم که ما مشکلات زیادی داریم؛ فرضا مشکل ترافیک، آلودگی هوا، مشکل سیاسی، مشکل اقتصادی، مشکل تورم، و کنشگران سیاسی و اجتماعی بی‌شماری مدعی پاسخ‌گویی و حل این مسائل هستند، اما آیا ما خرسند شدیم، یا احساس می‌کنیم که هر روز مسائل بیشتر می‌شود و انگار در باتلاقی گیر کردیم که هر چه بیشتر تقلا می‌کنیم هر روز بیشتر فرو می‌رویم! من به عنوان یک دانش‌آموخته فلسفه مسأله را اینطور نگاه می‌کنم که درواقع افرادی که از تفکر و فلسفه بیگانه هستند شاید بتوان آن‌ها را سیاست‌زدگان و نااندیشنده تعبیر کرد، مثل بسیاری از رجال سیاسی، مثل کنشگران سیاسی-اجتماعی، برخی از این افراد حل مسائل عملی را در خود ساحت عمل جستجو می‌کنند، حل مسائل جزئی را در ساحت خود امور جزئی دنبال می‌کنند؛ ما عجولانه در این دشت سفر می‌کردیم، زین‌جهت ره به جایی نبردیم هنوز.

افرادی که دائماً می‌کوشند که پاسخ مسائل عملی را در سطح خود مسائل عملی جستجو کنند، در واقع دچار احباط می‌شوند و نیروهایشان را از دست می‌دهند و شکست می‌خورند. این تنها اهل فلسفه و اهل تفکرند که در می‌یابند هر مسأله جزئی در یک ساحت کلی‌تری باید معنا و تفسیر شود. بدون نگاه به آن کلیت، امر جزئی در واقع قابل فهم نیست و راه حلی هم برای آن پیدا نمی‌شود. اهل نظر و اهل فلسفه از ساحت عمل عروج می‌کنند و از ساحت دیگری به مسائل نگاه می‌کنند. اگر یک اقتصاددان در ایران فکر می‌کند از منظر صرفاً اقتصادی می‌تواند مسائل اقتصادی را حل کند، عوام است. اگر یک سیاستمدار فکر کند مسائل سیاسی را فقط در چارچوب مسائل سیاسی باید جستجو کند، بی‌تردید یک عوام است. اگر یک نیروی اطلاعاتی و امنیتی فکر ‌کند با مسائل اطلاعاتی و امنیتی صرفاً با روش‌های پلیسی- امنیتی می‌تواند برخورد کند، بی‌تردید کارشناس نیست و از یک نوع پوپولیسم و عوام‌زدگی رنج می‌برد.

افرادی که دائماً می‌کوشند که پاسخ مسائل عملی را در سطح خود مسائل عملی جستجو کنند، در واقع دچار احباط می‌شوند و نیروهایشان را از دست می‌دهند و شکست می‌خورند. این تنها اهل فلسفه و اهل تفکرند که در می‌یابند هر مسأله جزئی در یک ساحت کلی‌تری باید معنا و تفسیر شوداین متفکرانند که با عروج از ساحت امر جزئی به ساحت امر کلی، و از ساحت عمل به ساحت نظر افق‌های تازه‌ای را برای اندیشیدن به مسائل عملی ما ایجاد می‌کنند. من به هیچ وجه معتقد نیستم فلسفه یک امر تزیینی است و امریست که با زندگی هیچ ارتباطی ندارد. فلسفه‌ای که با زندگی ارتباط ندارد، یک مشت وراجی است! اگر شما اهل فلسفه دیدید که فلسفه‌اش با زندگی ما ارتباط ندارد درواقع او اهل فلسفه نیست، یا ما اهل فلسفه نیستیم و ارتباط دقیق سخن متفکر را با زندگی‌مان درنمی‌یابیم. وگرنه هر فلسفه عمیق و اصیلی بی‌تردید با انسان ارتباط دارد، بی‌تردید با اخلاق ارتباط دارد، بی‌تردید با چارچوب‌های کلی زندگی اجتماعی ما ارتباط دارد و به واسطه است که با امور جزئی و روزمره مثل گرانی، تورم، آزادی، دموکراسی، انتخابات، جنگ و غیره ارتباط برقرار می‌کند.

اما اصحاب مدینه توده‌ها – منظورم از توده‌ها فقط مردم کوچه و بازار نیستند؛ ممکن است فرد استاد دانشگاه باشد، ولی جزو توده است، پزشک باشد ولی جزو توده است، نماینده مجلس باشد ولی جزو توده است، رئیس‌جمهور باشد ولی جزء توده است- اینها درواقع یک نوع رابطه مستقیم بین فلسفه و تفکر را با زندگی روزمره می‌خواهند، یعنی از عبدالکریمی می‌خواهند راه حل بدهد که مثلاً مشکل ریزش پل‌های تهران را چگونه باید حل کنیم؟! مثلا راه حل بدهد و مشکل ترافیک را حل کند! اما قرار نیست ما با خواندن شفای بوعلی مشکلات ترافیک را حل کنیم، قرار است ما با رجوع به سنت فلسفی گذشتگانمان چارچوب‌های کلان زندگی را پیدا کنیم و با این چارچوب می‌توانیم زندگی روزمره‌مان را هم قوام ببخشیم.

اگر امروز زندگی روزمره ما در تمام عناصر اربعه و تمامی زوایایش با نابسامانی روبرو است، به خاطر این است که خرد قومی نابسامان است و کار متفکر این نیست که وارد امور جزئی شود، کار متفکر این است که خرد قومی را به‌سامان کند. اگر این خرد به‌سامان نشود در طی قرن‌ها دور خودمان خواهیم چرخید و شکلی از مسائل جانشین شکل دیگری می‌شود و راه برون‌شدی پیدا نخواهیم کرد. متفکران خواهان آنند که زمین بازی را تغییر دهیم، و این تغییر زمین بازی برای بسیاری از توده‌ها در جامعه و حتی برای روشنفکران حتی برای اساتید دانشگاه قابل فهم نیست!

فلسفه‌ی بی‌ارتباط با زندگی وراجی است/ امروز ابن‌سینا به همان شکل خام به کار ما نمی‌آید

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:14


https://www.irna.ir/news/85662272/%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87-%DB%8C-%D8%A8%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7-%D8%A8%D8%A7-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%88%D8%B1%D8%A7%D8%AC%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%A7%D8%A8%D9%86-%D8%B3%DB%8C%D9%86%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%85%D8%A7%D9%86

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:13


🎥بیژن عبدالکریمی در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا:

🔹تفکر اصیل و فلسفه در معنای عام کلمه مهمترین عامل قوام‌بخش چارچوب‌های کلی زندگی جوامع است. در واقع تجار جزو بازیگران زندگی هستند، نظامیان بازیگرند، فقها، حقوقدان‌ها، پزشک‌ها، مهندسین، سیاستمداران همه جزء بازیگران بازی زندگی هستند. اما فقط متفکران و فیلسوفان -که انبیاء، عرفای بزرگ و هنرمندان بزرگ هم در ذیل این مقوله قرار می‌گیرند- هستند که چارچوب‌های کلی بازی را تعیین می‌کنند.

🔹این متفکرانند که با عروج از ساحت امر جزئی به ساحت امر کلی، و از ساحت عمل به ساحت نظر افق‌های تازه‌ای را برای اندیشیدن به مسائل عملی ما ایجاد می‌کنند.

🔹من به هیچ وجه معتقد نیستم فلسفه یک امر تزیینی است و امری است که با زندگی هیچ ارتباطی ندارد. فلسفه‌ای که با زندگی ارتباط ندارد، یک مشت وراجی است!

🔹اگر امروز زندگی روزمره ما در تمام عناصر اربعه و تمامی زوایایش با نابسامانی روبرو است، به خاطر این است که خرد قومی نابسامان است و کار متفکر این نیست که وارد امور جزئی شود، کار متفکر این است که خرد قومی را به‌سامان کند.

لینک خبر

@IRNA_1313

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:09


🔹️سه‌شنبه شب ها
🔻برنامه هفتگی

✍️🏻 اخلاق، جنگ و حقوق بشر
#فلسطین_غزه

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#ابراهیم_آزادگان

۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران

پخش همزمان در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

http://Instagram.com/bijan.abdolkarimi

https://t.me/bijanabdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 05:59


نقدي بر سخنان حاتم قادري در مناظره با بيژن عبدالكريمي

حق‌شناسي و حدشناسي

✍️
عظيم محمودآبادي
مناظره‌اي كه اخيرا در برنامه اينترنتي «آزاد» ميان آقاي دكتر بيژن عبدالكريمي و آقاي دكتر حاتم قادري برگزار شد، حاوي نكاتي است كه لازم است به برخي از آنها در اينجا اشاره‌اي شود. در اين مناظره آقاي دكتر قادري سخنان متعددي را بر زبان آورد كه بسياري از آنها محل مناقشه است. از جمله مفهوم «امر ملي» كه ظاهرا موضوع اصلي مناظره ايشان بود. قادري با ارايه تفسيري از وضعيت اجتماعي ايران سعي مي‌كرد، بگويد اساسا سخن گفتن از مفهوم امر ملي در جامعه فعلي ايران امري است نادرست و بلكه بي‌معني! او مدعي بود در حال حاضر نزاع ميان «سركوب‌گر است و سركوب‌كننده» بنابراين ما نمي‌توانيم شاهد شكل‌گيري هيچ بحثي در اين رابطه باشيم. در ادامه هم او با توضيحات بيشتر نشان داد چه دركي از مفهوم امر ملي و شرايط پيدايش آن در جامعه دارد. او گفت بحث در مورد امر ملي تنها در صورتي مي‌تواند شكل بگيرد كه ما در آپارتمان‌هاي شفاف روي كاناپه يا مبل‌مان نشسته باشيم و چاي و قهوه‌مان را بنوشيم و با يكديگر بر سر مفهوم امر ملي يا مصاديق آن بحث كنيم!!!
 
«امر ملي»؛ كي و كجا؟
در واقع قادري مي‌خواست بگويد تنش‌هاي سياسي و اجتماعي در جامعه ما آنقدر بالا رفته كه اساسا سخن گفتن از امر ملي، كاملا بي‌معنا و حتي شايد ناروا باشد و اساسا غيرممكن است. در مجموع به نظر مي‌رسد از نگاه او امر ملي صرفا در فضايي رمانتيك و سانتي‌مانتال مي‌تواند به موضوعي براي يك گفت‌وگو تبديل شود!
او تصور مي‌كند وقتي همه ‌چيز خوب است و هر چيزي سر جاي خودش قرار دارد و وفاقي با گستره حداكثري - به لحاظ جمعيتي - وجود دارد، مي‌توان از امر ملي سخن گفت و در غير اين صورت خير!
به بيان ديگر اگر بخواهم درك خود از اظهارات ايشان را بيان كنم بايد بگويم كه تنها تحصيل حاصل از نظر ايشان موجه است و لاغير! يعني ما وقتي مي‌توانيم از امر ملي سخن بگوييم كه وفاق ملي را داشته باشيم و در شرايطي كه اين وفاق از بين رفته يا به نحوي از انحاء تضعيف شده پس اساسا نبايد از آن سخن گفت!
حال آنكه از قضا مباحث ملي وقتي اهميت بيشتري مي‌يابند كه مقوله امر ملي به مخاطره افتاده باشد. در اين صورت است كه اين مساله لازم است به بالاترين اولويت نخبگان و متفكران يك جامعه تبديل شود و با فوريت نحوه سر و سامان دادن به آن را در دستور كار خود قرار دهند… .
متن‌کامل این‌ مقاله در لینک زیر👇

http://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/225449/

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 05:51


امکان یا امتناع وفاق ملی در ایران

✍️ محمدعلی محمدی قره‌قانی

کسانی که ایده وفاق ملی را طرح کردند، قطعاً از آن دسته افراد و گروه‌هایی هستند که به دنبال پایداری نظام مستقر بوده و امنیت ملی از اولویت‌های آنان است. مکتب جامعه‌شناختی که راه‌های حفظ ثبات و انسجام یک نظام اجتماعی را در راستای وفاق ملی تئوریزه کرده کارکردگرایی است که با دورکیم شناخته می‌شود و اما پارسونز با انضمام رویکردهای ساخت‌گرایانه به آن، یک نظریه ساختی- کارکردی بنا نهاد که به واقع این مکتب را بسیار قوی‌تر و کارآمدتر کرد. جامعه آمریکا که همواره به دنبال نظم موجود و حفظ ثبات جامعه بوده، از نظریات پارسونز بهره‌های زیادی برده است.
صورت‌بندی نظریه وفاق اجتماعی در مکتب کارکردگرایی بر اساس محترم شمردن نظر و ارزش‌های اکثریت مردم است که از طریق انتخابات آزاد و منصفانه حاصل می‌شود.
با این وصف، وفاق ملی فقط در دو حالت ممکن می‌شود؛ اول...

متن کامل در تلگراف و هم‌چنین در انصاف نیوز

https://telegra.ph/امکان-یا-امتناع-وفاق-ملی-در-ایران-11-18-2

https://ensafnews.com/560804/

بیژن عبدالکریمی

18 Nov, 21:48


🔹️سه‌شنبه شب ها
🔻برنامه هفتگی

✍️🏻 اخلاق، جنگ و حقوق بشر
#فلسطین_غزه

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#ابراهیم_آزادگان

۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران

پخش همزمان در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

http://Instagram.com/bijan.abdolkarimi

https://t.me/bijanabdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

18 Nov, 17:09


مصاحبه «اکبر اعتماد»، پدر صنعت هسته ای ایران و رئیس سازمان انرژی اتمی در حکومت محمدرضاشاه پهلوی با بی بی سی فارسی در سال ۲۰۱۵: (در حین مذاکرات هسته ای ایران و غرب)
_غنی سازی اورانیوم حق ایران است.
_ایران در دویست سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده اما مدام مورد تهاجم همسایگان بوده است.
_ قدرتهای بزرگ جهانی زورگو هستند. آنها اجازه دست یابی به انرژی هسته و توان غنی سازی هسته ای بالا به هیچ کشوری به ویژه ایران را نخواهند داد. تفاوتی هم ندارد که حکومت نظام پهلوی باشد یا جمهوری اسلامی و یا هر نام دیگری.
_منع گسترش هسته ای برای حفظ ثبات جهان دروغ است.
@kharmagaas

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 23:10


Live stream finished (5 hours)

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 17:21


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 17:09


Live stream finished (1 minute)

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 17:07


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 17:05


Live stream finished (9 minutes)

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 16:56


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 16:56


Live stream finished (20 minutes)

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 16:35


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 16:35


Live stream finished (3 minutes)

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 16:31


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 13:53


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۰:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 08:40


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

🔴 مهمان ویژه :
#خالد_قدومی
نماینده جنبش مقاومت حماس در ایران که به دعوت بیژن عبدالکریمی حضور خواهند یافت.


زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۰:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 04:45


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۰:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 03:01


به اطلاع همه عزیزان می رساند که شروع برنامه اینستاگرامی، تلگرامی و کلاب هاوسی »چرا مقاومت؟» با حضور بیژن عبدالکریمی و قیس قریشی، به دلیل کثرت پرسشها، از ساعت 21 به ساعت 20 تغییر یافت تا برنامه یکساعت زودتر شروع شده، فرصت بیشتری برای پاسخ گویی به پرسش ها وجود داشته باشد.
با سپاس
24 آبانماه 1403

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 02:39


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۰:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

13 Nov, 02:37


گفتارهای آنلاین هنر فردا
قسمت دهم

مهمان برنامه: دکتر بیژن عبدالکریمی
موضوع: آیا هنر راهی به رهایی است؟

مشاهده در سایت آپارات:

https://www.aparat.com/v/j4JZ9


@arttomorrow

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 20:17


♦️یک گفتمان انسجام بخش و وحدت آفرین در شرایط خطیر کنونی واجد چه مولفه هایی باید باشد؟

دکتر محمدحسن علایی
(جامعه شناس)


🔸روزنامه همدلی

۱۸ فروردین ۱۴۰۳

https://hamdelidaily.ir/index.php?newsletternumber=2391&page=8

با توجه به اهمیت اتحاد ملی و انسجام اجتماعی در جامعه امروز ایران درخصوص پرسش این جستار در چند محور مطالبی به اختصار تقدیم می گردد امیدوارم با مشارکت مخاطبان عزیز بتوانیم در باب این موضوع که بی تردید برای جامعه ما امری بسیار حیاتی و حائز اهمیت است بیشتر تامل کنیم و در تمهید لوازم تحقق یک گفتمان انسجام بخش برای جامعه در حد توان اهتمام بورزیم. به زعم نگارنده به عنوان مولف کتاب "گفتمان وفاق" که به مثابه یک نظریه اجتماعی مد نظر نگارنده بوده است رفع فقر تئوریک در اداره ی کشور ضرورتی انکارناپذیر است. امروز دردمندان اهل تفکر بی وقفه طرح مسئله ی وفاق و دعوت به وفاق و همگرایی نیروهای جامعه در جهت حفظ منافع ملی را به عنوان یک ضرورت بی چون و چرا برای جامعه در هر مجال و فرصتی که می یابند در میان می افکنند.

🔸️نظریه‌ی حقیقت

برای تمهید یک نظریه ی حقیقت اهل تفکر می بایست در عمیق ترین سطح فلسفی کلمه مسئله فقدان یک هستی شناسی متناسب با زیست جهان جدید برای ایرانیان را در مرکز تأملات خویش قرار دهند. در این سطح کمال مطلوب واکاوی امکان برقراری دیالوگ میان عقلانیت سنتی و عقلانیت مدرن می باشد که ناظر بر نظریه پردازی در سطح هستی شناختی در باب حقیقت می باشد در این سطح بایستی نظریه ای تمهید گردد که امکان برگشت به عالمیت گذشته را سلبا نفی و در مقام ایجاب بر اساس ارزش های عالمیت سنتی و مدرن بدون مطلق انگاشتن آن‌ها، به نظریه‌پردازی مبادرت ورزد که قهرا لوازم نیل به آن به هیج وجه نبایستی امری دم دستی و زودیاب تلقی شود. در این سطح بایستی مواریث ایرانیت، اسلامیت و مدرنیته را برای نیل به نظریه حقیقت به کار بست.


🔸️نظریه‌ی حکمرانی

حاکمیت مستقر برآمده از یک انقلاب مردمی با همه ی مسائل و تهدیداتش در دهه های گذشته به بوته ی آزمون گذاشته شده است من البته معتقدم کفه ی ناکارآمدی ها به دستاوردها سنگینی می کند اما در خصوص ارتقای نظام حکمرانی می بایست با وجه نظر به دستاوردهایی مثل استقلال نسبی تعامل را جایگزین تخاصم کرد و از رابطه ی حکومت و مردم خصومت زدایی کرد بنابراین هر نوع رادیکالیسم و تندروی به صلاح ملک و ملت نیست؛ اما می توان و باید برای بهبود شيوه‌هاي حکمرانی در جهت نیل به نظریه حکومت متناسب با زمان دست به احتیاجات علمی زد و البته لازمه ی آن وجود امنیت نسبی در جامعه است.

🔸️نظریه‌ی حقوقی

در این مورد نیز بایستی نظریه ی روزآمد حقوقی محل امعان نظر اهل دغدغه قرار گیرد و با عنایت به توصیه ی بزرگان مبنی بر این که هر نسلی بایستی نظام حقوقی و قانونی متناسب با خود را داشته باشد بایستی وارد حیطه ی نظریه پردازی شد. با وجود پویش نسلی رخداده در جامعه به رسمیت شناختن اقتضائات سوژه مدرن در ساختار حقوقی کشور از اهم مواردی است که می بایست مورد بازبيني و بازنگری جدی قرار گیرد.

🔸️نظریه‌ی اجتماعی

گفتمان "وفاق ملی" به دنبال تمهید شرایط تحقق آلترناتیوهای ساختاری با مشارکت همه ی نیروهای اصیل فارغ از گرایشات ایشان برای توسعه ی ایران عزیز است. در این سطح تنوعات قومیتی و جنسیتی و انواع کثرات از نوگرایان تا سنت‌گرایان ذیل یک نظریه به رسمیت شناخته می شود.
وقتی درد توسعه نیافتگی تاریخی به واسطه ی عموم نخبگان جامعه تشخیص داده شود؛ اولا نوعی وفاق بین گرایشات مختلف حاصل می گردد. و ثانیا در سایه ی همین وفاق بر سر "درد مشترک" با برایند نیروهای متفرق و تشریک مساعی ایشان برای وصول به نسخه ی شفا و تمهید الترناتیوهای ساختاری رفته رفته برای علاج مصائب مبتلی به جامعه امکانی سر بر می آورد!

🔸️نظریه‌ی دفاعی و ديپلماسي

برای اینکه قدرت دفاعی و نظامی برای حفظ مرزهای میهن، حاکمیت، تمامیت و استقلال کشور را داشته باشیم بایستی مولفه های این توان را بشناسیم و ارتقا دهیم. عرصه های فرهنگی را به اهلش بسپاریم. و از امنیتی سازی این میادین بپرهیزیم. برای روشنفکران نقش قائل باشیم. اقتضائات میادین گوناگون سیاسی اجتماعی و فرهنگی را به رسمیت بشناسیم. حداقل های معیشت اقشار آسیب پذیر و مستضعف را تامین کنیم.  قدرت بازیگری و دیپلماتیک خود در عرصه جهانی را ارتقا دهیم. اوضاع وخیم اقتصادی را بهبود بخشیم. از خروش دهک های پایین پیشگیری کنیم.
بدانیم جلوی پروپاگاندای نظام سلطه؛ بدون نقش دادن به اهل فرهنگ و روشنفکران خودآکاه نمی توانیم بیاستیم. رویگردانی نسل های جدید و ضعف های خود را در عرصه ی رسانه و غیره به گردن روشنفکران نیاندازیم.

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 20:17


♦️ایده وفاق برای ایران؛
جستاری در نسبت فلسفه با جامعه شناسی و سنخ‌شناسی مخالفان ایده وفاق!


دکتر محمد حسن علایی
(جامعه شناس)


🔶️روزنامه همدلی
۱۵ مرداد ۱۴۰۳

https://hamdelidaily.ir/index.php?newsletternumber=2472&page=8

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 20:13


خار و میخک

امروز رُمان بحیی سنوار که در زندان نوشته شده است به دستم رسید. اینطور گفته شده است که در بازرسی از سلول او، رمانی دست‌نویس از وی کشف شد که آن را در سال ۲۰۰۴ به پایان رسانده بود. این کتاب با عنوان خار و میخک، آینه زندگی او و مقاومت فلسطین است. داستان حول محور احمد، پسری مؤمن در غزه بود. حداقل یک نسخه از این کتاب به صورت مخفیانه از زندان خارج شد و بعداً منتشر گردید. در دوران زندان، سنوار پنج کتاب را از زبان‌های انگلیسی و عبری به عربی ترجمه کرد. برخی حتی می‌گویند شاید بتوان مدعی شد که سنوار در صدر «پرکارترین زندانیان نویسنده تاریخ معاصر» است. اگر فرصتی دست دهد "نقد خار و میخک" با نگاهی به وقایع "محور مقاومت" انجام خواهیم داد. همانگونه که پیشتر گفته بودم "محور مقاومت" بیش و پیش از آنکه محور نظامی و امنیتی باشد محور یک "سنت فکری" است که عقبه قویمی در جهان دارد و این محور فکری باید بیشتر برجسته شود و در این میان نقش و جایگاه "متون محور مقاومت" از اهمیت فوق‌العاده و خارق‌العاده‌ای برخوردار است.

سیدجواد میری

@seyedjavadmiri

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 20:09


«آنچه در غزه می‌گذرد نسل‌کشی است چون غزه دیگر وجود ندارد.» عاموس گلدبرگ، تاریخدان اسرائیلی صاحب کرسی مطالعات هولوکاست در دانشگاه عبری اورشلیم در مصاحبه با لوموند توضیح می‌دهد، چرا اقدامات اسرائیل در غزه نسل‌کشی است.


@benjbarthe


Oct 29

Amos Goldberg: 'What is happening in Gaza is a genocide because Gaza does not exist anymore' https://lemonde.fr/en/opinion/article/2024/10/29/amos-goldberg-what-is-happening-in-gaza-is-a-genocide-because-gaza-does-not-exist-anymore_6730881_23.html… via @LeMonde_EN

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 17:36


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 15:56


اشعار اقبال در مورد غرب، خيلى جالب.

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 14:35


از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 14:35


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 14:27


اعتراف وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی به برنامه‌شان برای اختلاف‌افکنی، تکه‌تکه کردن منطقه و تجزیه ایران!

«گیدئون ساعر»، وزیر امور خارجه جدید رژیم:

ما باید با مطالعه منطقه از اقلیت‌ها حمایت کنیم. می‌خواهم بر اقلیت کُرد تمرکز کنم؛ آن‌ها متحد ما به حساب می‌آیند و باید مستقل شوند! ما باید از نظر نظامی، امنیتی و سیاسی با آن‌ها متحد شویم!

همچنین اقلیت‌های «دروزی» در لبنان و سوریه یک متحد قوی برای ما به حساب می‌آیند.

📡 @sepah_quds‌‌

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 14:23


«فَحّاشی؛ شگردی وقیح در مصافِ با تیغِ نقد»
در سکانسی به یاد ماندنی و سترگ از سریال فاخر «امام علی» که ساخته و برگرفته از کتب تاریخی معتبری از جمله شرح نهج‌البلاغهٔ ابن ابی الحدید مورخ اهل سنت است؛ در جنگ صفّین هنگامی که عمروعاص مشاور ارشد معاویه با عده ای از محافظانش در گوشه ای از میدان نبرد با علی رو به رو میشوند چون از نبرد مستقیم با او هراس دارند جملگی از مقابلش فرار می‌کنند و عمروعاصِ مکّار که با ضربت علی از اسب بر زمین افتاده و مجروح و جان خویش را در خطر دیده و هیچ مفرّی از آن نمی یابد در اقدامی هوشمندانه و در عین حال مذبوحانه و شرم آور و از سر استیصال نه تنها خود را برهنه میکند بلکه در مقابل دیدگان علی که هرگز به بد دیدن، آلوده نگشته اند، کشف عورت میکند و بدین سان از چنگال ذوالفقار جان سالم به در می برد!

اگرچه عرصهٔ گفتگوها و تعاملاتِ کلامیِ مثبت و سازنده را چه در دنیای واقعی و چه در فضای مجازی نمیتوان از هرحیث به میادین نبردِ نظامی تشبیه کرد اما زمانی که برای جرح و تعدیل و یا تشخیص سره از ناسره، الزاماً و ضرورتاً در چنین صحنه هایی چاره ای جز کاربردِ تیغِ آختهٔ نقد و بررسی و تحلیل دیدگاه ها و تفکرات نیست و هنگامی که افراد و گروه‌هایی نیام و چنته نقد و استدلال خود را تهی می بینند، مانیفست و پروپاگاندایی از زشتی ها و پلیدی های خود را در معرض دیدگانِ منقّدین و منتقدین خود قرار میدهند تنها به این امید است که از چنگال نقدهای ویران کننده خود نجات یابند...

حال آنانکه معمولاً در همان ابتدا یا میانه و انتهای گفتگوها و مباحثات مختلف بخصوص در فضای مجازی و در این گروه از توهین، تحقیر، انگ و فحش های رکیک به طرف مقابل و مخالف نظرات و دیدگاه های خود بهره فراوان می برند، گمان نکنند اگر منتقدین آنها دم فرو می بندند و بسادگی و فروتنانه از کنار زشتی های آنان عبور میکنند دچار عجز یا ناتوانی در نقد و پاسخ‌گویی هستند؛ خیر  اصلاً و ابداً

آنها نیک می دانند در هر عرصه و میدان، کسانی که به سمت و سوی مخالفین خود لجن پرتاب میکنند صرفاً به آن دلیل است که تیر و تیغ برهان و منطق در ترکش و نیام ندارند و این واکنش آنان فقط از سر استیصال و شکست و برای رهایی و نجات است وگرنه هیچ دلیلی برای کشف عورت و نشان دادن زشتی های چندش آور خودشان به دیگران نیست ....

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 09:28


🔻فراسوی ایمان و کفر
اهمیت هایدگر برای تفکر دینی

میزبان : بیژن عبدالکریمی
مهمان : احمد رضوانی

۲۲ آبان ماه ۱۴۰۳
سه‌شنبه شب
ساعت ۲۱:۰۰
به وقت تهران

پخش در کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

https://t.me/bijanabdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 05:42


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 01:05


⚡️آچمز شدن مهدی نصیری و به باد رفتن مبانی کورکورانه و غیرمنصفانه او درباره حکومت پهلوی توسط صادق زیباکلام!

🟡"مگر می‌توان نبود مطبوعات و انتخابات آزاد و وجود زندانی سیاسی در دوران پهلوی را انکار کرد؟! | آقای نصیری من نمی‌توانم تحمل کنم کسی که دوران پهلوی را دیده اینگونه بیاید و از آن دفاع کند | من نمی‌توانم به خاطر درود دهه شصتی‌ها، هفتادی‌ها و هشتادی‌ها دروغ بگویم | من به شدت به این که بخواهید کنار نتانیاهو بایستید منتقد هستم | وقتی ربع پهلوی مثل آب خوردن با نتانياهو همراهی می‌کند برای من سوال به وجود می‌آید"
☀️ @shidtv

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 00:55


امروز سالگرد آسمانی شدن یکی از اساطیر تاریخ این مرز و بوم بود، شخصی که نه حکومت و نه افکار عامه در حد شایستگی به او نپرداختند، تفکری که در کنار آریوبرزن و آرش کمانگیر، نام طهرانی مقدم را نَبَرد مفت نمی ارزد

مرد بلند پرواز و با اعتماد به نفسی که در وانفسای جنگ و خرابی های دهه شصت فارغ از جو تاریک و ناامید کشور دست به حرکتی زد که ورای ایرانِ آن روز ها بود ، مردی که برای اولین بار در تاریخ دستان ایران را تا ابد برای دفاع از خاک خود پر کرد. دشمن هر چه موشک های بالفعل را نابود کند موشک های بالقوه کاشته شده و در حال رشد در مغز های شاگردان طهرانی مقدم را نمیتواند نابود کند، ایران و ایرانی فارغ از هر اندیشه و سلیقه تا همیشه مدیون میراث او خواهد بود

بیژن عبدالکریمی

11 Nov, 18:30


عصبانیت مدیر رادیو اسرائیل از حاضر نشدن «کیلیان امباپه»، بازیکن تیم ملی فرانسه برای بازی مقابل تیم فوتبال اسرائیل!

منشه امیر: متأسفانه امباپه هم سیاست‌های ایران مقابل تیم‌های اسرائیلی را پیش گرفته!

🚨 @AkhbarTelFori

بیژن عبدالکریمی

11 Nov, 18:26


🗣 صادق زیباکلام: نه اپوزیسیون و نه رضا پهلوی از جنایات نتانیاهو و اسرائیل حتی انتقاد هم نمی‌کنند؛ خاک‌ بر سر آن روشنفکری که جنایات اسرائیل را محکوم نمی‌کند و پا روی حقیقت می‌گذارد!
_
اصلاحات نیوز
@Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com

بیژن عبدالکریمی

11 Nov, 06:22


مسئله اصلی سلاح هسته‌ای ایران نیست، مسئله اصلی جایگاه ژئوپلیتیکی و احیای امپراتوری ایران است...

👈 جرج فریدمن و رابرت کاپلان از تحلیلگران سرشناس ژئوپلیتیک در نشستی در سال ۲۰۱۲ با عنوان رویارویی با جاه‌طلبی های فزاینده ایران!

💢 تشکیل امپراطوری مدرن ایران از زبان تحلیلگران آمریکایی؛ مسئله اصلی جایگاه ژئوپلیتیکی ایران است، نه سلاح هسته‌ای!

🔻 عمده دلیل دشمنی غرب با ایران در تمام این سده‌ها که این دو تمدن با هم برخورد داشتند بر سر جایگاه و موقعیت راهبردی ایران بوده است.

🔻 بیش از چهار دهه است که غرب برای محدود کردن ایران و به شکست کشاندن این ملتِ ریشه‌دار بهانه‌های مختلفی جفت و جور کرده و یکی از آن بهانه‌ها موضوع هسته‌ایِ ایران است.

🔻 اما همانگونه که در این ویدئو مشاهده می‌کنید ده سال پیش دو نفر از نویسندگان و تحلیلگران آمریکایی دلیل اصلی اهمیت ایران را برشمرده و و آن را توضیح می‌دهند که ایران در جایی از جغرافیای کره خاکی قرار گرفته که به همه‌جا دسترسی دارد.

🔻آنها به شدت از تشکیل امپراطوری ایران می‌ترسند و به خوبی توضیح می‌دهند که مهم نیست چه کسی در تهران در قدرت باشد، هر فرد با هر تفکری قدرت را در دست داشته باشد ناچار است که راهبرد تشکیل امپراطوری ایران را در پیش بگیرد.

🔻جرج فریدمن و رابرت کاپلان از تحلیلگران سرشناس ژئوپلتیک در نشستی در سال ۲۰۱۲ با عنوان «رویارویی با جاه‌طلبی‌های فزاینده ایران»

بیژن عبدالکریمی

11 Nov, 00:05


⚡️جرالد هورن، مورخ آمریکایی بررسی می‌کند:

🟡در سایه شعارهای ضد جنگ ترامپ، برنامه دولت او برای برخورد با ایران چگونه خواهد بود؟

☀️ @shidtv

بیژن عبدالکریمی

10 Nov, 23:59


مروري تفصيلي بر تاريخ مالكيت ايران بر جزاير سه‌گانه - بخش نخست

خليج فارس از عيلاميان تا قاجار

✍️علیرضا روشنایی
جزاير سه‌گانه ابوموسي، تنب بزرگ و تنب كوچك در خليج‌فارس از اهميت استراتژيك و ژئوپليتيكي بالايي برخوردارند. اين جزاير به دليل موقعيت جغرافيايي خاص خود، نقش مهمي در كنترل و نظارت بر تنگه هرمز ايفا مي‌كنند. در دهه‌هاي اخير، با كشف منابع نفتي و تغييرات ژئوپليتيكي در منطقه، اهميت اين جزاير بيش از پيش افزايش يافت. ايران همواره بر حاكميت خود بر اين جزاير تاكيد كرده و آنها را بخشي از خاك خود مي‌داند. تنگه هرمز يكي از مهم‌ترين گذرگاه‌هاي دريايي جهان است كه بخش عمده‌اي از نفت و گاز صادراتي كشورهاي خليج‌فارس از طريق آن به بازارهاي جهاني (سه قاره اروپا، آفريقا، آسيا) منتقل مي‌شود.
 
اهميت جزاير سه‌گانه به چند دليل عمده قابل توجه است:
1- كنترل بر تنگه هرمز (اهميت اقتصادي): از جنبه اقتصادي، كنترل اين جزاير به ايران اجازه مي‌دهد تا بر ترانزيت انرژي و كالا در خليج‌فارس نظارت داشته باشد. اين امر مي‌تواند در تسهيل صادرات نفت و گاز ايران و ايجاد فرصت‌هاي اقتصادي جديد موثر باشد. همچنين توسعه زيرساخت‌هاي بندري و گردشگري در اين جزاير مي‌تواند به رشد اقتصادي منطقه كمك كند.
2- موقعيت جغرافيايي و اهميت نظامي: از منظر نظامي، تسلط بر اين جزاير به ايران امكان مي‌دهد تا نظارت كاملي بر تنگه هرمز داشته باشد؛ تنگه‌اي كه بيش از يك‌سوم نفت حمل ‌شده در درياهاي جهان از آن عبور مي‌كند. حضور نظامي ايران در اين جزاير به تقويت قابليت‌هاي دفاعي كشور در برابر تهديدات خارجي كمك كرده و امنيت خطوط كشتيراني را تضمين مي‌كند.
3- ذخاير طبيعي: علاوه بر موقعيت استراتژيك، اين جزاير ممكن است داراي ذخاير طبيعي مانند نفت و گاز باشند كه مي‌تواند به اقتصاد كشور كمك كند.
4- سياسي و تاريخي: از ديدگاه سياسي، حاكميت ايران بر جزاير سه‌گانه نمادي از تماميت ارضي و وحدت ملي است. اين جزاير از ديرباز جزئي از سرزمين ايران بوده‌اند و اسناد تاريخي متعددي بر اين امر دلالت دارند. تاكيد بر اين حاكميت در عرصه بين‌المللي به حفظ موقعيت راهبردي ايران در منطقه كمك كرده و پيام روشني درباره حقانيت تاريخي و قانوني كشور ارسال مي‌كند.
در مجموع، جزاير سه‌گانه به دليل موقعيت جغرافيايي و منابع طبيعي، نقش كليدي در سياست‌هاي امنيتي و اقتصادي ايران در منطقه خليج‌فارس ايفا مي‌كنند. تاريخچه مالكيت ايران بر جزاير سه‌گانه در خليج‌فارس به شرح ذيل است … .

متن کامل در 👇

http://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/225030/

بیژن عبدالکریمی

10 Nov, 17:08


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

09 Nov, 18:34


🏛 شهر فلسفۀ ایران برگزار می‌کند:
🛎 جلسۀ رونمایی از مجموعه شش دفتر مثنوی آدم‌ها
📢 شاعر و نویسنده: دکتر هادی جعفری امان‌آبادی
📣با حضور: دکتر حسن محدثی، دکتر اکبر جباری، دکتر مانی کلانی
🎤همراه با قرائت یادداشتی از دکتر نصرالله حکمت
🗓 پنجشنبه‌ 24 آبان 1403
ساعت 16
برای ثبت نام لطفاً به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
ثبت نام
ثبت نام
ثبت نام

#هادی_جعفری
#حسن_محدثی
#اکبر_جباری
#مانی_کلانی
#نصرالله_حکمت
#مثنوی_آدم‌ها

برای اطلاعات بیشتر با شماره‌های زیر تماس بگیرید:
☎️ 021-22053556
📞09361135000

نشانی: تهران، بلوار نلسون ماندلا (شمالی)، کوچۀ گلدان، پلاک 5، طبقۀ 3
www.philosophycity.ir

بیژن عبدالکریمی

09 Nov, 17:53


پادکست لاورنس کراوس
نوام چامسکی: درباره خطرات دونالد ترامپ
بخشی از گفتگوی سال 2019
لینک به کل گفتگو در یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=yuVqfKYbGvE&list=PL5R87nA_A7ig0kxpl-w7KyJ8UcYVZNOwU&index=1
ترجمه: ناصر فکوهی
ویرایش و زیرنویس: پگاه دودانگه

#تصویر_فرهنگ
نامه فرهنگ، ۱۴۰۳

بیژن عبدالکریمی

09 Nov, 16:50


🎥 افسر سابق "ام‌آی 6": یک سامانه پدافند ناشناخته باعث شکست حمله اسرائیل به ایران شد!

آلستر کروک، دیپلمات و مامور سابق ام‌آی6 انگلیس:

هواپیماهای اسرائیلی که قرار بود در مرحله اول با موشک‌های دور برد پدافند هوایی را منهدم کنند، حتی به هفتاد یا صد کیلومتری مرز‌های ایران هم نرسیدند.

پس چه اتفاقی افتاد؟ به نظر می‌رسد که اول از همه آنها توسط یک سیستم دفاع موشکی دیگر قفل شده بودند و از ادامه دادن ترسیدند و سپس حمله را کنسل و موشک‌های دوربرد خود را شلیک کردند.

سپاه پاسداران👇🏻
☑️ @sepah

بیژن عبدالکریمی

09 Nov, 16:39


💢 اشک‌های فرامرز دادرس، افسر گارد شاهنشاهی در پخش زنده و خطاب تند وی به رضا پهلوی:

🔹خجالت بکش مرتیکه؛ این آرزو را به گور خواهی برد که اسرائیل بیاید و ایران را بمباران کند تا تو پادشاه شوی.

✍️ بیداری ملت
@bidariimelat

بیژن عبدالکریمی

09 Nov, 16:38


سلام. عرض ادب و تحیت. درود به شرف و حریت و مردانگی شما انسان باوجدان و روشنفکر با جرات. العلما باقون.

بیژن عبدالکریمی

08 Nov, 09:36


بیژن عبدالکریمی در نشست «عصر نصرالله»” جهان بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کند اما برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم سخن می‌گویند
۱۴۰۳-۰۸-۱۶ ۱۴۰۳-۰۸-۱۶ بازدید : 38
بیژن عبدالکریمی گفت: غربی‌ها در حالی ما را به ناسیونالیسم دعوت می‌کنند که خود اتحادیه اروپا را تشکیل دادند. به این سبب که می‌دانند یک ملت کوچک نمی‌تواند در برابر هژمونی آمریکا مقاومت کند. آن‌ها ناچار بودند اتحادیه اروپا را تشکیل دهند. در حالی که جهانیان همه بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کنند برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم و وطن‌خواهی سخن می‌گویند.


بیژن عبدالکریمی، دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، در ابتدا با ادای احترام به روح تمام شهدایی که از ابتدای تاریخ در مقابل ظلم ایستاده‌اند، گفت: من برای تمام کسانی که در سراسر جهان در برابر ظلم و ستم قیام می‌کنند سر تعظیم فرود می‌آورم. من سخنان خود را حول سه محور بیان می‌کنم. اولین محور اهمیت سیدحسن نصرالله برای حزب‌الله، دومین محور بحث اهمیت حزب‌الله لبنان و جنبش مقاومت برای ما ایرانیان و آخرین فراز سخنان من هم آسیب‌شناسی جنبش مقاومت در ایران و در جهان اسلام است.
این استاد فلسفه در راستای محور اول بحث خود، گفت: همه می‌دانیم که حزب‌الله با رهبری سیدحسن نصرالله بود که بر آماده‌سازی نیروهای مقاومت تأکید کرد. با تأکید او هسته‌های نظامی به وجود آمد و در عین حال او جدای از بحث‌های نظامی به عنوان یک نیروی سیاسی در لبنان مطرح شد. سیدحسن نصرالله رشد نظامی حزب‌الله را تا آن‌جا رساند که بتوانند شمال اسرائیل را مورد هدف قرار دهند و در برابر حملات اسرائیل از ملت لبنان دفاع کنند. حزب‌الله با رهبری او توانست به اشغال ۱۸ ساله جنوب لبنان توسط نیروهای اسرائیلی پایان دهد. همین امر محبوبیت حزب‌الله و سیدحسن نصرالله را به عنوان یک نیروی یاری‌دهنده ملی بالا ببرد. حزب‌الله لبنان بر اساس رهنمودهای سیدحسن نصرالله بود که به درستی از بشار اسد در برابر نیروهای به ظاهر مخالف او و در واقع مدافع منافع آمریکا و اسرائیل حمایت کرد. حزب‌الله به رهبری او به درستی در کنار ما ایرانیان و مردم غزه ایستاد و جبهه مقاومت را در برابر آمریکا و اسرائیل تقویت کرد.

عبدالکریمی با طرح این پرسش که حزب‌الله و سید حسن نصرالله برای ما ایرانیان چه کرده و چه اهمیتی دارد؟، اظهار داشت: این شبهه وجود دارد که هلال شیعی با تأکید بر امت‌گرایی و به عنوان گروهی جزم‌اندیش مقاومت را برای حفظ نظام و نه برای دفاع از منافع ملی ایجاد کرده است؟ این همان تحلیلی است که از زبان رسانه‌های اسرائیلی و آمریکایی خارج می‌شود و کاری کرده‌اند که متأسفانه بخشی از مردم و تأسف‌بارتر روشن‌فکرهای ما در زمین دشمن توپ بزنند. غربی‌ها در حالی ما را به ناسیونالیسم دعوت می‌کنند که خود اتحادیه اروپا را تشکیل دادند. به این سبب که می‌دانند یک ملت کوچک نمی‌تواند در برابر هژمونی آمریکا مقاومت کند. آن‌ها ناچار بودند اتحادیه اروپا را تشکیل دهند. بلوک شرق هم پیمان ورشو را تشکیل داد که متأسفانه یا خوشبختانه نتوانست دوام بیاورد. در حالی که جهانیان همه بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کنند برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم و وطن‌خواهی سخن می‌گویند.

او افزود: ما برای اینکه به آب‌های آزاد جهان در جهت منافع ملیِ خود دسترسی داشته باشیم، سه نقطه حساس را انتخاب کردیم. ما به واسطه حوثی‌ها و تنگه باب‌المَندَب در شاخ آفریقا می‌توانیم به خلیج عدن، دریای عرب و اقیانوس هند دسترسی داشته باشیم. بخش بزرگی از اقتصاد جهان از این تنگه عبور می‌کند. ملت ما را به غلط علیه یمنی‌ها می‌شورانند، بی‌خبر از آن‌که یمن در کنار ما ایرانی‌ها به دسترسی ما به آب‌های آزاد و منافع ملی ما کمک می‌کند. تنگهٔ هرمز تنها مسیر آبی‌ای است که خلیج فارس را به دریاها و اقیانوس‌های آزاد وصل می‌کند. این گذرگاه یکی از راهبردی‌ترین مسیرهای بین‌المللی کشتی در جهان است. یک سوم گاز طبیعی جهان و تقریباً ۲۵ درصد مصرف جهانی نفت از تنگه هرمز عبور می‌کند. این تنگه یکی از مهمترین نقاط استراتژیک جهان است و برای تجارت جهانی یک اهمیت حیاتی دارد. الحشد الشعبی و نیروهای مقاومت عراق امکان دفاع از این تنگه را فراهم می‌کنند.

بیژن عبدالکریمی

08 Nov, 09:36


عبدالکریمی گفت: از سوی دیگر دریای مدیترانه در مجاورت اقیانوس اطلس قرار دارد که موقعیتی بسیار راهبردی داشته و ما را از شمال به اروپا، از جنوب به آفریقا، از شرق به آسیا و از غرب به اقیانوس اطلس وصل می‌کند. حزب‌الله لبنان اجازه نمی‌دهد که دریای مدیترانه را بر ملت ما و منافع ملی ما ببندند. لبنان به لحاظ استراتژیک در جنوب فلسطین اشغالی در نقطه تلاقی مدیترانه و خاورمیانه قرار دارد. لذا لبنان برای ما بسیار اهمیت دارد. نیروهای مقاومت یمن، حزب‌الله لبنان و نیروهای عراق حافظ و هم‌پیمانان ما در دفاع از منافع ملی ما هستند. غرب و آمریکا این مسئله را درک می‌کنند اما روشنفکران ما عموماً عاجز از درک این مسئله هستند و عموماً در زمین دشمن توپ می‌زنند. البته نباید فراموش کرد که حکمرانی ما هم گاهاً کنش‌هایی خلاف انسجام ملی انجام می‌دهد.

این پژوهشگر فلسفه در ادامه مطرح کرد: استراتژی دفاعی کشور از نظر من ناشی از یک نبوغ نظامی و استراتژیک است. نمی‌دانم این استراتژی کار کیست اما کار هر کسی که هست باید مجسمه آن شخص را ساخت و در میدان‌های شهرهای این کشور قرار داد.

عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه آزاد، در راستای محور سوم بحث خود، گفت: اما برسیم به آسیب‌شناسی من از گفتمان انقلاب. خواهش کردم قبل از سخنرانی من ترانه خانم جولیا پطرس را بگذارند. چطور همه لبنانی‌ها از شهید نصرالله حمایت می‌کنند. دخترانی که حجابی بر سر ندارند اما همه دست در دست هم در برابر اسرائیل و آمریکا از مقاومت حمایت می‌کنند. و ما در ایران با شکاف عظیمی مواجه هستیم. مقاومت مسئله‌ای نیست که مربوط به دیروز و امروز باشد. قصه، قصه طولانی‌ای است و ما بدون انسجام ملی نمی‌توانیم خوش بدرخشیم. اگر در دفاع مقدس شهدای ما خوش درخشیدند به برکت حمایتی بود که ملت از مدافعان ما داشتند. ما باید به این انسجام ملی بیاندیشیم.

او افزود: من برای گفتمان انقلاب احترام قائلم و به این دلیل این‌جا حاضر شدم که احترام قلبی خود را به ادب باطن بیان کنم. شما می‌دانید این دفاع من از گفتمان انقلاب برای من هزینه‌های بسیاری ایجاد می‌کند. من علی‌رغم این خودآگاهی به اینجا آمدم تا جبهه خودم را مشخص کنم. اما نمی‌توانم آسیب‌شناسی‌ها را نادیده بگیریم.

عبدالکریمی با اشاره به اینکه ما نمی‌توانیم در مواجهه با غرب صرفاً به مبارزه نظامی اکتفا بکنیم، گفت: ما نیازمند جدالِ متافیزیکی هستیم. و عالم اسلام متاسفانه فاقد متافیزیک لازم برای مبارزه با متافیزیک غرب است. حوزه‌های علمیه ما عقب‌افتاده‌تر از آن هستند که در مقابل متافیزیک غرب حرفی برای گفتن داشته باشند. عالمیتِ عالمِ مدرن همه جان‌ها را گرفته است. در یک چنین جهانی مقابله ساده‌اندیشانه درست نیست. من به عنوان یک دانش‌آموخته فلسفه فقدانِ یک نظام انتولوژیک، اپیستمولوژیک و آنتروپولوژیک را اعلام می‌کنم. نگاه سیاسی، ایدئولوژیک و فقهی جایگزین یک نگاه حکمی و فلسفی شده است. ما برای مقاومت نیازمند نگاه حکمی هستیم. فلسفه و عرفان اسلامی ما معاصرت پیدا نکرده است. گفتمان انقلاب در کشور من درکی از سوژه مدرن ندارد. ما نمی‌توانیم صرفاً مواجهه پلیسی داشته باشیم. در کلِ گفتمان انقلاب من یک چهره فرهنگی نمی‌شناسم. منظورم این نیست که استاد و دکتر و این‌ها ندارد. کسی را نمی‌شناسم که در جانِ جوانان رسوخ کرده باشد و نگاه آن‌ها را از غرب به سوی میراث تاریخی خودمان بگرداند. من در گفتمان انقلاب فردی شبیه به شریعتی نمی‌بینم. جوانان ما وقعی به سنت ما نمی‌نهند به این خاطر که آموزش و پرورش ما یک هولوکاست انسانی بوده است. باید متوجه شویم که این تشکیلات گزینش، حراست، اخراج اساتید و … در مسیر مقاومت نیست. باید مسیر دیگری را رفت. سیاست داخلی ما هم‌شأنِ سیاست خارجی ما نیست.

او در پایان با جمع‌بندی سخنان خود گفت: من در کنار حاکمیت سیاسی خود در راه مبارزه با اسرائیل و آمریکا هستم اما نمی‌توانم به سیاست داخلی کشور نقد نکنم.

ما باید گفتمان انقلاب را از کوتوله‌ها، عقب‌افتاده‌ها و از هر آن کس که به این جبهه ضربه می‌زند تهی کنیم و بکوشیم انسان‌های توانمند را اضافه کنیم. مبارزه انتولوژیک با غرب را اندیشمندان باید هدایت کنند. تفکر باید وارد صحنه شود. انقلاب ما آرمان بزرگی داشت و من در کنار مقاومت برای محقق شدن این آرمان می‌کوشم. انقلاب ما در عصر سکولار تمنای تجدید بیعت با امر دینی را داشت. من در این تمنا در کنار انقلاب هستم.

بیژن عبدالکریمی در نشست (عصر نصرالله؛ گفتارهای اندیشه و علوم‌انسانی در چهلم سید مقاومت)-۱۴-۰۸-۱۴۰۳.mp3.
امکانات

بیژن عبدالکریمی

08 Nov, 08:53


فایل کامل صوتی سخنرانی و گفتگوی بیژن عبدالکریمی در برنامه کلاب هاوسی جمعی از نیروهای وفادار به گفتمان انقلاب در خصوص انسجام ملی و گفتمان وفاق در زمان بحران جنگ

بیژن عبدالکریمی

08 Nov, 02:32


پرسشهایی دردمندانه و دلسوزانه در بارۀ ایران:

مهندس شاهین خرسند:

سلام استاد ارجمند،
جناب دکتر عبدالکریمی عزیزم،

فرموده اید؛
من در کنار حاکمیت سیاسی خود در راه مبارزه با اسرائیل و آمریکا هستم.

اگر مبارزه با اسرائیل را صرفا در ابعاد کلامی و نظری می بینید و میپذیرید لطفا بیان نمایید.

اما اگر مبارزه با اسرائیل نظامی ست، که علی الظاهر نیز چنین است،
و اگر میدانیم امریکای دوران ترامپ در آرزوی زدن تاسیسات هسته ای ماست،

آیا جنگ با اسرائیل و مآلاً امریکا را، به صلاح کشورمان میدانید؟

قرار بود موشک ها، بازدارندگی بسازند.
آیا چنین کارکردی مشاهده کرده ایم؟

همچنین قرار بود عمق استراتژیک، جنگ را از مرزهای ایران دور کند،
امروز با شهادت اسماعیل هنیه و سنوار و حسن نصرالله، و ویران شدن غزه، و تخریب زیرساخت های مبارزان در بیروت و جنوب لبنان،
آیا این عمق استراتژیک دچار زوال شده که باید قلب ایران درگیر جنگ شود؟

اگر ایران در آستانه جنگ و آماده برای جنگ است، آیا همراهی مردمی پیشنیاز آن نیست؟


آیا به نظر شما امروز مردم ایران از جنگی نابرابر با دشمنانی تا بن دندان مسلح، استقبال می کنند؟

دشمنانی که قادرند از دریای مدیترانه و مناطقی دورتر حتی، به ما حمله کرده و زیرساخت هایمان را ویران نمایند.

من نه سیاستمدارم، نه نان سیاست را خورده ام، و نه آن را می فهمم.

اما پرسش هایم از برای ایران است.
آیا آیندگان از ما نمی پرسند که با ایران چه کردید؟


با احترام و عشق ♥️

پرسش های عزیز دیگری با اکانت به نام صلح!🌻 به نام مهر وانسانیت,
با عرض سلام وادب و احترام خدمت شماجناب دکتر عبدالکریمی .

دلیل آمدنم به اکانت خصوصی شما فقط یه سوال است و آن سوال : شما را چه شده است استاد گرامی . چرا با اظهارات همراستای با جنگ طلبان و تندروهای نظام هر روز دوستداران خود را ناامید تر می کنید ؟

آیا باید از مدافعان جنگ ، جنگی که هیچ ارتباطی به کشور ما ندارد تندیس ساخت ؟
...
چرا باید استراتژی و سیاست خارجی حاکمیت را ستایش کرد و از آن تندیس افتخار ساخت ؟
سیاست خارجی ای که ایران را به عنوان تروریست و عامل آشوب ها وتهدید کننده امنیت منطقه و...‌در نزد عقلای جهان منزوی وبی اعتبار ساخته است؟ سیاستی که خروجی آن افزایش سرسام آور دلار و۷۰ هزار و بیشتر . و بیشمار خسارات آن .آیا باید برایش مجسمه ساخت ؟

انتقاد شما به گفتمان انقلاب در جایگاه انسانی متفکر و آگاه نه انتقاد از فقر و فساد و فشارها وسخت گیری های نفس گیر ، در زمینه حجاب زنان از سوی آتش به اختیاران بی منطق و نیز تعداد زندانی ها و اعدامی های بی گناه ، بل ایراد از گفتمان انقلاب ترکیب وصفی ، بی مسما و بی معنا و بی موضوع و واقعیت عینی برای نداشتن زبان حکمی فلسفی متافیزیکی است .چقدر درد شناس هستید شما !!! تبارک الله!!!

آیا سیاست خارجی که حاصل آن تحریم و افزایش سرسام آور دلار و به بالای ۷۰ تومن و.‌... را باید ستود وف قط از سیاست داخلی آن هم نه به دلیل فقر و فساد و ظلم ها و  فشارهای امنیتی  انسانی مانند زندانی کردن و اعدام بی گناهان ، بل به دلیل مسائل انتزاعی مانند در پیش نگرفتن روش فلسفی و متافیزیکی در گفتمان انقلاب ، مسائلی که هیچ سنخیتی با زبان و درد  دغدغه توده رنجدیده  ندارند باید انتقاد کرد؟ اونوقت از روشنفکران انتقاد می کنید که دغدغه مردم ندارند؟

عبدالکریمی: اگر توفیق و مجالی باشد بزودی این پرسش های عزیزان را در متنی نوشتاری یا در نشستی مجازی به بحث خواهم گذاشت. از دیگر عزیزان نیز می خواهم که در باره این پرسش ها، بی آنکه عبارات رسانه های بیگانه را تکرار کنند بیندیشند.

بیژن عبدالکریمی

08 Nov, 01:58


♦️انسانِ ایرانی و/یا مسئله‌ی فلسطین: نگاهی به کتاب جدید الانتشار «پایی در غزّه»

✍️به قلم: یوسف شیخی
۱۸ آبان ۱۴۰۳

«پایی در غزّه» که شامل شانزده روایت درباره‌ی نسبت ما و غزه است، به کوشش ابراهیم اکبری دیزگاه از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد. اکبری دیزگاه این اثر را تقدیم کرده است به امام موسی صدر که اولین بار از زبان او شنیده است اسرائیل شرِّ مطلق است و نیز به ادوارد سعید که امکان اندیشیدن به وضعیت فلسطینی را برایش فراهم کرد. «پایی در غزّه» همانند کتاب «یسبحون: هجده روایت از قرآن» که به تازگی توسط همین انتشارات انتشار یافته است و من نیز به عنوان نويسنده‌ی یکی از روایت‌ها توفیق همکاری در هر دو کتاب را داشته‌ام، از سه بخش پیش روایت، روایت‌ها و معرفی راویان تشکیل شده است.
در بخش پیش روایت، اکبری دیزگاه مقدمه‌ای خواندنی و تأمل برانگیز در باب چهار نوع مواجهه‌ی نویسندگان ایرانی با عملیات طوفان الاقصی و جنگ اخیر حماس و اسرائیل نوشته است. دسته‌ی اول که مسئله‌ی غزّه را کاملاً سیاسی و حکومتی می‏پندارند و لذا سکوت می‌کنند و دیزگاه از تقلیل مسئله‌ی فلسطین به سیاست انتقاد می‌کند. دسته دوم غزّه را «آنجا» و یک مسئلة عربی می‌بینند. دسته‌ی سوم هرچند اقلیت هستند اما در کنار اسرائیل بوده و حماس را تروریست می‌بينند. دسته‌ی چهارم نویسندگانی هستند که بدونِ شرط به مسئله می‏نگرند و آن‏ها در این کتاب، خود را در نسبت با غزّه روایت کردند. دیزگاه به مسئله‌ی نسبت «ما و غزه» توجه نشان می‌دهد و تذکار می‌دهد به این واقعیت تلخ که سیاست رسمی و روشنفکران بی‏نسب «واو» را در این نسبت به «یا» تبدیل کرده و از بین برده‌اند (ص7). اکبری دیزگاه معتقد است "در هشت دهة گذشته، فلسطین همواره مسئله‌ی انسانِ ایرانی بوده؛ ولی انقلاب اسلامی آن را مسئله‏تر کرد" (ص6). دیزگاه با گرته برداری از شعار مارکس در مانیفست کمونیسم مبنی بر اینکه "همة کارگران عالم متحد شوند"، شعارِ اصلی قدس‏اندیشان را این می‌داند: "ای موحدانِ جهان متحد شوید" (ص6). نویسنده‌ی رمان «بیروط» در مقدمه‌ی خویش نوید می‌دهد که راویان این کتاب از منظرهای گوناگون به موضوع غزه توجه کرده‏اند؛ از نگاه عاطفی و حسی گرفته تا نگاه‏های فلسفی، الهیاتی، جامعه‏شناسی و سیاسی و تاریخی. به تعبیر دیزگاه، «پایی در غزّه» هرچند همه‌ی صداهایی که در جامعه ایرانی نسبت به غزّه شکل گرفته را نمایندگی نمی‌کند، چرا که سه دسته اول سکوت را برگزیدند، اما حتی الامکان کوشیده است به همه‌ی صداهای برخاسته احترام گذاشته شود، هرچند با نظر او هم مخالف باشد (ص9-10). روایت دوم کتاب با عنوان «الهیات تنهایی؛ فصلی از سفر هجرت یا شمایل‏نگاری طوفان در روز هفتم» به قلم من است که سعی کرده‌ام با نگاهی فلسفی و الهیاتی و خودافشاگرانه، روایت شخصی خودم را از مسئله‌ی فلسطین و تأمل در ماهیت دوزخی اسرائیل ارائه کنم.
روایت‌ها به ترتیب فهرست کتاب عبارتند از:
1. پایی در غزّه (ابراهیم اکبری دیزگاه)
2. الهیات تنهایی؛ فصلی از سفر هجرت یا شمایل‏نگاری طوفان در روز هفتم (یوسف شیخی)
3. چقدر همة ما یکی هستیم (حسن کی‌قبادی)
4. سطل آبت را بریز (فاطمه دلاوری پاریزی)
5. وقتی جهان برهنه می‏شود (میثم امیری)
6. سوگ‏هایی که به زندگی ختم می‏شوند (فاطمه مرادی)
7. ما و آزمون توحیدی فلسطین (علیرضا سمیعی)
8. خُمّ عیسی (زهرا مالمیر)
9. قصة من و یوسف (کمیل سوهانی)
10. تصور کن اگه حتی تصور کردنش سخته (زینب خزایی)
11. هفت روایت از روزمرگی ریحانه و أمل (مجتبی بنی‏اسدی)
12. نمایش روی بیلبوردهای شهر (محمدرضا زروندی)
13. خون از رَزان، پوچ از من (زهره دلجو)
14. هفت ماه تمام روز قدس (زینب علی‌اشرفی)
15. زخم‏های نامرئی (مصطفی سلیمانی)
16. فردا و فرداهای دیگر (محمدعلی رکنی)

در بخش پایانی کتاب، راویان به ترتیب روایت معرفی شده‌اند.

#معرفی_کتاب
#پایی_در_غزه
#انتشارات_سوره_مهر
#ابراهیم_اکبری_دیزگاه
#یوسف_شیخی

@sheykhi_yusef

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 19:07


سخنرانی بیژن عبدالکریمی، در مراسم چهلم شهید حسن نصرالله

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 19:03


بیژن عبدالکریمی در نشست «عصر نصرالله»” جهان بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کند اما برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم سخن می‌گویند
۱۴۰۳-۰۸-۱۶ ۱۴۰۳-۰۸-۱۶ بازدید : 38
بیژن عبدالکریمی گفت: غربی‌ها در حالی ما را به ناسیونالیسم دعوت می‌کنند که خود اتحادیه اروپا را تشکیل دادند. به این سبب که می‌دانند یک ملت کوچک نمی‌تواند در برابر هژمونی آمریکا مقاومت کند. آن‌ها ناچار بودند اتحادیه اروپا را تشکیل دهند. در حالی که جهانیان همه بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کنند برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم و وطن‌خواهی سخن می‌گویند.


بیژن عبدالکریمی، دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، در ابتدا با ادای احترام به روح تمام شهدایی که از ابتدای تاریخ در مقابل ظلم ایستاده‌اند، گفت: من برای تمام کسانی که در سراسر جهان در برابر ظلم و ستم قیام می‌کنند سر تعظیم فرود می‌آورم. من سخنان خود را حول سه محور بیان می‌کنم. اولین محور اهمیت سیدحسن نصرالله برای حزب‌الله، دومین محور بحث اهمیت حزب‌الله لبنان و جنبش مقاومت برای ما ایرانیان و آخرین فراز سخنان من هم آسیب‌شناسی جنبش مقاومت در ایران و در جهان اسلام است.
این استاد فلسفه در راستای محور اول بحث خود، گفت: همه می‌دانیم که حزب‌الله با رهبری سیدحسن نصرالله بود که بر آماده‌سازی نیروهای مقاومت تأکید کرد. با تأکید او هسته‌های نظامی به وجود آمد و در عین حال او جدای از بحث‌های نظامی به عنوان یک نیروی سیاسی در لبنان مطرح شد. سیدحسن نصرالله رشد نظامی حزب‌الله را تا آن‌جا رساند که بتوانند شمال اسرائیل را مورد هدف قرار دهند و در برابر حملات اسرائیل از ملت لبنان دفاع کنند. حزب‌الله با رهبری او توانست به اشغال ۱۸ ساله جنوب لبنان توسط نیروهای اسرائیلی پایان دهد. همین امر محبوبیت حزب‌الله و سیدحسن نصرالله را به عنوان یک نیروی یاری‌دهنده ملی بالا ببرد. حزب‌الله لبنان بر اساس رهنمودهای سیدحسن نصرالله بود که به درستی از بشار اسد در برابر نیروهای به ظاهر مخالف او و در واقع مدافع منافع آمریکا و اسرائیل حمایت کرد. حزب‌الله به رهبری او به درستی در کنار ما ایرانیان و مردم غزه ایستاد و جبهه مقاومت را در برابر آمریکا و اسرائیل تقویت کرد.

عبدالکریمی با طرح این پرسش که حزب‌الله و سید حسن نصرالله برای ما ایرانیان چه کرده و چه اهمیتی دارد؟، اظهار داشت: این شبهه وجود دارد که هلال شیعی با تأکید بر امت‌گرایی و به عنوان گروهی جزم‌اندیش مقاومت را برای حفظ نظام و نه برای دفاع از منافع ملی ایجاد کرده است؟ این همان تحلیلی است که از زبان رسانه‌های اسرائیلی و آمریکایی خارج می‌شود و کاری کرده‌اند که متأسفانه بخشی از مردم و تأسف‌بارتر روشن‌فکرهای ما در زمین دشمن توپ بزنند. غربی‌ها در حالی ما را به ناسیونالیسم دعوت می‌کنند که خود اتحادیه اروپا را تشکیل دادند. به این سبب که می‌دانند یک ملت کوچک نمی‌تواند در برابر هژمونی آمریکا مقاومت کند. آن‌ها ناچار بودند اتحادیه اروپا را تشکیل دهند. بلوک شرق هم پیمان ورشو را تشکیل داد که متأسفانه یا خوشبختانه نتوانست دوام بیاورد. در حالی که جهانیان همه بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کنند برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم و وطن‌خواهی سخن می‌گویند.

او افزود: ما برای اینکه به آب‌های آزاد جهان در جهت منافع ملیِ خود دسترسی داشته باشیم، سه نقطه حساس را انتخاب کردیم. ما به واسطه حوثی‌ها و تنگه باب‌المَندَب در شاخ آفریقا می‌توانیم به خلیج عدن، دریای عرب و اقیانوس هند دسترسی داشته باشیم. بخش بزرگی از اقتصاد جهان از این تنگه عبور می‌کند. ملت ما را به غلط علیه یمنی‌ها می‌شورانند، بی‌خبر از آن‌که یمن در کنار ما ایرانی‌ها به دسترسی ما به آب‌های آزاد و منافع ملی ما کمک می‌کند. تنگهٔ هرمز تنها مسیر آبی‌ای است که خلیج فارس را به دریاها و اقیانوس‌های آزاد وصل می‌کند. این گذرگاه یکی از راهبردی‌ترین مسیرهای بین‌المللی کشتی در جهان است. یک سوم گاز طبیعی جهان و تقریباً ۲۵ درصد مصرف جهانی نفت از تنگه هرمز عبور می‌کند. این تنگه یکی از مهمترین نقاط استراتژیک جهان است و برای تجارت جهانی یک اهمیت حیاتی دارد. الحشد الشعبی و نیروهای مقاومت عراق امکان دفاع از این تنگه را فراهم می‌کنند.

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 19:03


عبدالکریمی گفت: از سوی دیگر دریای مدیترانه در مجاورت اقیانوس اطلس قرار دارد که موقعیتی بسیار راهبردی داشته و ما را از شمال به اروپا، از جنوب به آفریقا، از شرق به آسیا و از غرب به اقیانوس اطلس وصل می‌کند. حزب‌الله لبنان اجازه نمی‌دهد که دریای مدیترانه را بر ملت ما و منافع ملی ما ببندند. لبنان به لحاظ استراتژیک در جنوب فلسطین اشغالی در نقطه تلاقی مدیترانه و خاورمیانه قرار دارد. لذا لبنان برای ما بسیار اهمیت دارد. نیروهای مقاومت یمن، حزب‌الله لبنان و نیروهای عراق حافظ و هم‌پیمانان ما در دفاع از منافع ملی ما هستند. غرب و آمریکا این مسئله را درک می‌کنند اما روشنفکران ما عموماً عاجز از درک این مسئله هستند و عموماً در زمین دشمن توپ می‌زنند. البته نباید فراموش کرد که حکمرانی ما هم گاهاً کنش‌هایی خلاف انسجام ملی انجام می‌دهد.

این پژوهشگر فلسفه در ادامه مطرح کرد: استراتژی دفاعی کشور از نظر من ناشی از یک نبوغ نظامی و استراتژیک است. نمی‌دانم این استراتژی کار کیست اما کار هر کسی که هست باید مجسمه آن شخص را ساخت و در میدان‌های شهرهای این کشور قرار داد.

عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه آزاد، در راستای محور سوم بحث خود، گفت: اما برسیم به آسیب‌شناسی من از گفتمان انقلاب. خواهش کردم قبل از سخنرانی من ترانه خانم جولیا پطرس را بگذارند. چطور همه لبنانی‌ها از شهید نصرالله حمایت می‌کنند. دخترانی که حجابی بر سر ندارند اما همه دست در دست هم در برابر اسرائیل و آمریکا از مقاومت حمایت می‌کنند. و ما در ایران با شکاف عظیمی مواجه هستیم. مقاومت مسئله‌ای نیست که مربوط به دیروز و امروز باشد. قصه، قصه طولانی‌ای است و ما بدون انسجام ملی نمی‌توانیم خوش بدرخشیم. اگر در دفاع مقدس شهدای ما خوش درخشیدند به برکت حمایتی بود که ملت از مدافعان ما داشتند. ما باید به این انسجام ملی بیاندیشیم.

او افزود: من برای گفتمان انقلاب احترام قائلم و به این دلیل این‌جا حاضر شدم که احترام قلبی خود را به ادب باطن بیان کنم. شما می‌دانید این دفاع من از گفتمان انقلاب برای من هزینه‌های بسیاری ایجاد می‌کند. من علی‌رغم این خودآگاهی به اینجا آمدم تا جبهه خودم را مشخص کنم. اما نمی‌توانم آسیب‌شناسی‌ها را نادیده بگیریم.

عبدالکریمی با اشاره به اینکه ما نمی‌توانیم در مواجهه با غرب صرفاً به مبارزه نظامی اکتفا بکنیم، گفت: ما نیازمند جدالِ متافیزیکی هستیم. و عالم اسلام متاسفانه فاقد متافیزیک لازم برای مبارزه با متافیزیک غرب است. حوزه‌های علمیه ما عقب‌افتاده‌تر از آن هستند که در مقابل متافیزیک غرب حرفی برای گفتن داشته باشند. عالمیتِ عالمِ مدرن همه جان‌ها را گرفته است. در یک چنین جهانی مقابله ساده‌اندیشانه درست نیست. من به عنوان یک دانش‌آموخته فلسفه فقدانِ یک نظام انتولوژیک، اپیستمولوژیک و آنتروپولوژیک را اعلام می‌کنم. نگاه سیاسی، ایدئولوژیک و فقهی جایگزین یک نگاه حکمی و فلسفی شده است. ما برای مقاومت نیازمند نگاه حکمی هستیم. فلسفه و عرفان اسلامی ما معاصرت پیدا نکرده است. گفتمان انقلاب در کشور من درکی از سوژه مدرن ندارد. ما نمی‌توانیم صرفاً مواجهه پلیسی داشته باشیم. در کلِ گفتمان انقلاب من یک چهره فرهنگی نمی‌شناسم. منظورم این نیست که استاد و دکتر و این‌ها ندارد. کسی را نمی‌شناسم که در جانِ جوانان رسوخ کرده باشد و نگاه آن‌ها را از غرب به سوی میراث تاریخی خودمان بگرداند. من در گفتمان انقلاب فردی شبیه به شریعتی نمی‌بینم. جوانان ما وقعی به سنت ما نمی‌نهند به این خاطر که آموزش و پرورش ما یک هولوکاست انسانی بوده است. باید متوجه شویم که این تشکیلات گزینش، حراست، اخراج اساتید و … در مسیر مقاومت نیست. باید مسیر دیگری را رفت. سیاست داخلی ما هم‌شأنِ سیاست خارجی ما نیست.

او در پایان با جمع‌بندی سخنان خود گفت: من در کنار حاکمیت سیاسی خود در راه مبارزه با اسرائیل و آمریکا هستم اما نمی‌توانم به سیاست داخلی کشور نقد نکنم.

ما باید گفتمان انقلاب را از کوتوله‌ها، عقب‌افتاده‌ها و از هر آن کس که به این جبهه ضربه می‌زند تهی کنیم و بکوشیم انسان‌های توانمند را اضافه کنیم. مبارزه انتولوژیک با غرب را اندیشمندان باید هدایت کنند. تفکر باید وارد صحنه شود. انقلاب ما آرمان بزرگی داشت و من در کنار مقاومت برای محقق شدن این آرمان می‌کوشم. انقلاب ما در عصر سکولار تمنای تجدید بیعت با امر دینی را داشت. من در این تمنا در کنار انقلاب هستم.

بیژن عبدالکریمی در نشست (عصر نصرالله؛ گفتارهای اندیشه و علوم‌انسانی در چهلم سید مقاومت)-۱۴-۰۸-۱۴۰۳.mp3.
امکانات

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 18:57


فایل کامل سخنرانی و گفتگوی بیژن عبدالکریمی در اتاق کلاب هاوسی نیروهای وفادار به گفتمان انقلاب با عنوان «انسجام ملی و گفتمان ملی در بحران جنگی»

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 18:05


پاسخ عبدالکریمی به چند پرسش بنیادین نیروهای گفتمان انقلاب در ارتباط با نسبت ما با غرب

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:51


پاسخ عبدالکریمی به پرسش مهم یکی از نیروهای وفادار به گفتمان انقلاب

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:48


عبدالکریمی: ریشه بسیاری از بحران های ما در تفکر سنتی ماست. در بسیاری از نیروهای گفتمان انقلاب و بزرگان آن هنوز رنسانس عمیق فکری صورت نگرفته است.

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:45


آسیب شناسی و انتقادات تند عبدالکریمی به گفتمان انقلاب

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:43


عبدالکریمی: جامعه ما با خشم و نفرت نسل های جدید نسبت به سنت و میراث عظیم نظری و معنوی خودش روبروست.
امروز ما نه با غربزدگی بلکه با غرب سالاری و غرب پرستی روبروییم:
پاسخ عبدالکریمی به پرسش از شیوۀ مقابله با غرب سالاری و غرب پرستی بخشی از جامعه

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:39


عبدالکریمی: گفتمان انقلاب علی رغم شاهکار عظیمی که در صحنۀ بین المللی آفرید نتوانست مطالبات بر حق جامعه را پاسخی شایسته دهد.

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:38


شکاف عظیم اجتماعی در جامعۀ ایران و نتایج و پیامدهای آن از نظر عبدالکریمی

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:36


نقد عبدالکریمی به نحوه برخورد سنت گرایان و گفتمان انقلاب با جهان مدرن

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:31


پیام یکی از دیگر مخاطبان برنامه کلاب هاوسی بچه های گفتمان انقلاب در گفتگو با عبدالکریمی

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:30


پیام یکی از مخاطبان برنامه کلاب هاوسی بچه های گفتمان انقلاب در گفتگو با عبدالکریمی

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:30


تحلیل عبدالکریمی از پدیدۀ جنگ هشت ساله ایران و عراق و آثار آن برای کشور

بیژن عبدالکریمی

04 Nov, 06:42


اخبار بالا از پلیس کشور در رسانه ها به خصوص در رسانه های بیگانه کمتر منتشر شده و می شوند زیرا هدفی جز تخریب و ویرانی همه نهادهای ما ندارند. بر عهده همه نخبگان، روشنفکران و نخبگان است که حافظ نهادهای اصیل اجتماعی بوده، و اگر انتقاداتی نیز دارند، که بسیاری از این انتقادات نیز به حق است، باد بکوشیم به جای آنارشیسم و ویرانی نهادهای اصیل مان ، در جهت کمک به این نهادها و رفع نقاط ضعف شان بکوشیم.

بیژن عبدالکریمی
14 آبانماه 1401

بیژن عبدالکریمی

04 Nov, 06:34


انا لله و انا الیه راجعون

با کمال تأسف و اندوه مطلع شدم در روز 11 ابانماه 1403، یکی از فرزندان این آب و خاک و یکی از مأموران خدوم کلانتری 134 شهرک قدس، یعنی آقای امیرمحمد شمسی، در حین انجام وظیفه مقدس حفظ امنیت کلان شهر تهران، در حین درگیری با یک تیم سارق در شهرک قدس، در غرب تهران به درجه رفیع شهادت نایل شدند. متأسفانه این گونه اخبار کمتر محل توجه شهروندان عزیز به خصوص روشنفکران، نخبگان و فعالان سیاسی و اجتماعی کشور قرار می گیرد در حالی که دلاوران و سلحشوران نیروهای انتظامی کشور از محرومترین اقشار جامعه و در همان حال برعهده دارندۀ یکی از سنگین ترین و پرخطرترین مسئولیت های جامعه، یعنی حفظ امنیت شهروندان، را بر عهده دارند و در عین حال در معرض شدیدترین انتقادات و حملات، و گاهاً ناجوانمردانه، قرار می گیرند. قابل ذکر است که از میان فرزندان ما در نیروهای انتظامی، سالانه ده ها نفر به شهادت می رسند آنچنان که کشته شدن چندین نفر از آنها در ماجرای روستای تفتان (در استان سیستان و بلوچستان) تنها یکی از آن موارد است.
به هر تقدیر، اینجانب، در مقام یک استاد دانشگاه، و یکی از عاشقان این آب و خاک و یکایک آحاد فرزندان این سرزمین مراتب احساس همدردی خود را با همه نیروهای صادق و فداکار و مردمی نهادهای نظامی و انتظامی کشور اعلام می دارم و از همه مسئولین کشور و فرماندهان ناجا استدعا دارم که اجازه ندهند از پلیس این کشور، که نهاد مقدس و پلیس یکایک آحاد ایرانیان است، بهره برداری سیاسی و جناحی شده یا خدای ناکرده تصویرشان در ذهن لایه ها و اقشاری از جامعه آسیب بیند.

با عشق و خاکساری نسبت به همه فرزندان خدوم این سرزمین

بیژن عبدالکریمی
14 آبانماه 1403

بیژن عبدالکریمی

04 Nov, 01:34


من یک اگزیستانسیالیست هستم؟
سلسله گفتارهایی در باب زیست اجتماعی ما ایرانیان (۱۸)


  محمدعلی محمدی قره‌قانی

چرا بحث اگزیستانسیالیسم مهم است؟ (۱)

این سوال را برخی از دوستان کانال پرسیدند که چرا به موضوع اگزیستانسیالیسم پرداختید؟ مگر چه ویژگی خاصی این بحث دارد؟

اصولاً بحث اگزیستانسیالیسم بعد از کشف مهم داروین مطرح شد که معتقد بود بشر صرفاً حاصل تکامل بیولوژیک است. یعنی بحث‌های مربوط به آدم و حوا که از ابتدای آفرینش، دو انسان زیبا بودند که خدا به خودش بخاطر این خلقت آفرین گفت، خلقت هابیل و قابیل و خلاصه کلی از قصص دینی در مورد بهشت و جهنم و هفت آسمان و زمینی که مرکز عالم هست و همه اقمار دور آن می‌چرخد، و خیلی روایت‌های دینی دیگر را زیر سوال می‌برد. این نظریه و تئوری‌های تکمیلی، یک جهان ماتریالیستی غیر روحانی را پیش پای انسان گذاشت. دین مسیحیت و روحانیت هر چه تلاش کردند که نظریه داروین را رد کنند، ممکن نشد و چنان شواهد جدید و جدی دیگر کشف و به دست آمد که کلیسا هم ناچار به پذیرش نظریه داروین شد اما با حفظ محدوده‌ای برای دین. البته این درخواست چندان عملی نشد و سکولاریسم و نهیلیسم و پراکنده شدن جوانان از اطراف دین، شدت و سرعت گرفت...

مطالعه‌ی متن کامل

در صورت تمایل مشترک کانال شوید.
@mohammadiamm | نگاه جامعه‌شناسانه

بیژن عبدالکریمی

04 Nov, 01:01


سلام و وقت بخیر جناب عبدالکریمی....
میدانم که این روزها در حوزه امورات شخصی شاید فرصت سر خاراندن هم نداشته باشید اما گمان میکنم بر حسب همان احساس و ادراک درست و به حقی که شما از شرایط خطیر کشور دارید و سالهاست مدار و محور اصلی زندگی فردی و اجتماعی شما قرار گرفته است شاید من هم در حد و بضاعت خویش این دغدغه را داشتم که مصدع اوقات شدم...
احتمال زیاد از اتفاقی که دیروز صبح در محوطه دانشگاه آزاد غرب تهران که در آن خانومی تنها با لباس زیر در محوطه دانشگاه بطور عادی قدم میزند باخبر شده اید...
من تا این لحظه از کم و کیف ماجرا اطلاعات دقیقی ندارم که آن را تجزیه و تحلیل کنم اما همین قدر میدانم که انتشار تصاویر و فیلم مربوط به آن در رسانه ها و از جمله در گروه جدید شما ، از برخی جهات شاید اخلاقی و انسانی نباشد حتی اگر شوهرش گریه کنان از مردم استدعا نمیکرد که برای آینده دو فرزندشان از نشر این تصاویر خودداری کنند.
لذا صرفاً جهت اطلاع شما تصمیم گرفتم لینک مربوط به بارگذاری تصویر و نیز مطلب نگاشته شده در ذیل آن که از جهاتی قابل نقد جدی نیز هستند را برای شما ارسال کنم که حسب صلاحدید خودتان عمل کنید... با پوزش فراوان




حرکت این دختر شجاع ایران ، نقطه عطفی در مبارزات جنبش زن ، زندگی ، آزادی خواهد شد ، جنبش مترقی که هر روز به گونه ای خاص و مدرن زنده بودن خود را به نمایش میگذارد ….🟢 اوج انفجار یک زن ، که ایران و جهان را تکان داد…❤️🤍💚🌹🕊
https://t.me/c/2106575427/6/53873

بیژن عبدالکریمی

04 Nov, 00:45


لینک دانلود مستقیم

مرز حق و باطل هیچگاه چنین مشخص نبوده است!

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 17:12


محمد حسنین هیکل، روزنامه‌نگار و نویسنده مشهور مصری، در برنامه «مع هیکل» شبکه الجزیره درباره مسائل مختلف خاورمیانه و جهان عرب صحبت می‌کرد. در یکی از قسمت‌های این برنامه، او درباره تاریخچه جزایر سه‌گانه (ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) و ادعای تعلق آنها به ایران سخن گفت. هیکل توضیح داد که این جزایر از نظر تاریخی و جغرافیایی متعلق به ایران هستند و استدلال کرد که شواهد تاریخی این موضوع را تأیید می‌کنند.

او اشاره کرد که در زمان جمال عبدالناصر و همچنین مذاکراتی که ملک فیصل، پادشاه وقت عربستان، رهبری می‌کرد، هیچ‌گاه مسئله مالکیت این جزایر به‌طور جدی از سوی کشورهای عربی مطرح نبود. هیکل همچنین بیان کرد که بعد از انقلاب اسلامی ایران، برخی کشورهای عربی به‌طور ناگهانی شروع به ادعای مالکیت این جزایر کردند و این موضوع بیشتر برای ایجاد تنش‌های سیاسی استفاده شد.

او در این برنامه از کشورهای عربی خواست تا بر مسائل بزرگ‌تر و منافع مشترک منطقه تمرکز کنند و از پرداختن به موضوعات تنش‌زا که اهمیت کمتری دارند، اجتناب کنند.
@sahandiranmehr

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 03:04


عبدالکریمی: سنت گرایان ظاهراندیش ما و ظاهراندیشی دینی خود یکی از مهم ترین عوامل بسط نیهیلیسم غربی در جامعه ما بوده اند.

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 02:51


عبدالکریمی و انتقاد به گفتمان انقلاب در خصوص نادیده گرفتن بخشی از جامعه و از بین بردن سرمایه های ملی

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 02:31


عبدالکریمی و تب آلود خواندن جامعه ایران و تشبیه بخشی از نیروهای مبتذل اپوزیسیون کشور به زامبی ها

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 02:05


عبدالکریمی و دفاع از بالا بردن قدرت تکنولوژیک دفاعی کشور

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 01:56


انتقاد تند دکتر عبدالکریمی به سیستم‌اموزشی کشور

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 14:57


🎥 قاتل، خجالت بکش!

⭕️ فریاد خشم و اعتراض صهیونیست‌ها بر سر نتانیاهو در پی شکست‌های گسترده هنگام حضور وی و سخنرانی در مراسم یادبود کشته‌شدگان عملیات طوفان الاقصی
.

📌 #خبر_روز

پارسینTV
🆔 @parsintv

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 14:57


🔺️ وزیر جنگ اسرائیل: باید امتیازدهی‌های دردناکی انجام دهیم/ نمی‌توانیم تمام اهدافمان را از طریق نظامی محقق کنیم

یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل گفت:
🔸مسئولیت ما این است که اسیران را به خانه‌هایشان بازگردانیم.

وی تصریح کرد:
🔸هر هدفی را نمی‌توان فقط با اقدام نظامی محقق کرد.

گالانت عنوان داشت:
🔸 تل آویو باید برای بازگرداندن اسیران از غزه، به امتیازدهی‌ها و سازش‌های دردناک دست یابد.
🔸وزیر جنگ اسرائیل ادعا کرد که نظام امنیتی «دستاوردهای بی‌مانندی» را رقم زده است.
🔸وی تصریح کرد، اسرائیل همیشه در چنین جنگ‌هایی بیشتر از دشمن ضرر می‌کند./ فارس

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 13:36


Photo from Bijan Abdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 10:40


فایل صوتی

موضوع:

پلورالیسم دینی

جلسه پنجم

#بیژن_عبدالکریمی

@bijanabdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 05:27


سلام صبح بخیر
سمتی که شما می روید و مسیری که شما طی می کنید شوربختانه کمتر روشنفکر و فیلسوف و اندیشمندی همسو با شماست . تنها هستید و چه شجاعانه گام برمی دارید ! این شأن معلمی شما ! و این شأن از شئون روشنفکری شما درس خوبی در تاریخ معاصر ما برای قاطبه ی روشنفکران بی درد و درمان است. چقدر شهیدان این سرزمین مظلومند که قلم هایی چون شما معدودند .
درود بر شما
سپاس استاد
عزت مستدام و سلامتی پایدار 🌹

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 03:18


برشی از مناظرهٔ احمد نادری و نعمت‌الله فاضلی با موضوع «هویت ایرانی»

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 03:16


شهید سرافراز و قهرمان پدافند ارتش ایران، سرگرد سجاد منصوری که در حمله دشمن صهیونیستی به یکی از سایت‌های پدافندی به شهادت رسید...

این‌ها تربیت یافتگان مکتب میهن هستند، دلسوز ایران، نگران مام میهن، عاشقانی که حق‌شان پرکشیدن در اوج است...

هر چه بنویسم، هر جمله و کلمه‌ای که بخواهم ردیف کنم تا این جملات نقش ببندند و نقش بگیرند، در برابر آنچه این شهید سرافراز و سعید ما، سرگرد خوش ذوق ما، مدافع وطن ما، عزیز دل ما گفته کم است...

راه شهدای وطن همیشه پررهرو؛ قدر شهدا را بدانیم، خاک پوتین آن‌ها توتیای چشم من است و تا عمر دارم مدیون آن‌ها هستم. باشد که بتوانیم خونخواه شما باشیم.

@SyrianKhabar

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 02:14


به گزارش ایسنا، مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی کشور اسامی شهدای حادثه تروریستی تفتان را به شرح زیر اعلام کرد:
 
شهید سرباز علیرضا علی زاده متولد شیراز
شهید سرباز مهدی پریشانی فروشانی متولد خمینی شهر
شهید سرباز صالح نوربخش حبیب آبادی متولد اصفهان
شهید سرباز پویا صالحی یلمه علی آبادی متولد مبارکه
شهیدکادر ستوان سوم ایمان درویشی دارای دو فرزند متولد کلاله
شهید کادر استواردوم علیرضا آقاجانی امیرهنده متولد لاهیجان
شهید کادر ستوان سوم مهدی خموشی علی آبادی دارای دو فرزند متولد مشهد
شهید کادر سروان نعمت اله نوری دارای ۴ فرزند و متولد زابل
شهید کادر استوار یکم هادی زارع باغبیدی دارای ۲ فرزند متولد یزد
شهید کادر گروهبان یکم پویا رحمت طلب ضیابری متولد رشت
 
بر اساس گزارش سایت پلیس، دو گشت انتظامی پلیس در تفتان امروز مورد حمله تروریست ها قرار گرفت و ۱۰ نفر از سربازان و کادر پلیس به شهادت رسیدند.


کجایید ای شهیدان خدایی
بلا جویان دشت کربلایی

یادتان گرامی باد

🖤

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 02:14


.
پوستری که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود:

«ملت فدای ارتش، ارتش فدای ملت»

@tahlilvarasad

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 02:13


📢📢 اسرائیل به صلح و آرامشی پایدار نخواهد رسید .
فارغ از ضدیت فلسطینی ها و دشمنی جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی اش با اسرائیل سایر حکومت های عرب نیز دل خوشی از بنی صهیون نداشته و میتوان واقعیت را در رفتار مردمشان دید .
امروز بجهت ملاحظات امنیتی ، مالی و نظامی تحت فشار آمریکا ناچار با اسرائیل از در آشتی درآمده و جنایاتش را تحمل می‌کند ، این صبر و تحمل ذاتی و از سر تفاهم نیست بلکه خریدنی و اجباری است و لازمه استمرارش دخالت و هزینه آمریکا بصورت الی الابد در این مناقشه است .
هر زمان شرایطی ایجاد گردد که از شر آمریکا ایمن باشند ناچار مبتنی بر خواست و اراده مردم خود عمل نموده و در اتحادی دمار از روزگار اسرائیل در خواهند آورد ولو به قیمت تهدیدات هسته ای تمام شود .

مهدی صادقی نیا

@Akhbar_va_tahlil

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 02:09


انا لله و انا الیه راجعون

گروهک تروریستی به اصطلاح جیش العدل و در حقیقت جیش الظلم با صدور بیانیه‌ای مسئولیت حمله به واحد گشت فراجا در گوهرکوه سیستان و بلوچستان را برعهده گرفت.در این حادثه ۱۰ نفر از ماموران فراجا به فیض شهادت نائل شدند. بدین وسیله شهادت این عزیزان را نیز به خانواده های گرامی شان و به همه هموطنان عزیز تسلیت گفته، هر گونه همسویی با بیگانگان، بالاخص اسرائیل و آمریکا را در حکم آلوده شدن دستانشان به خون فرزندان این سرزمین می دانم.

بیژن عبدالکریمی
6 آبناماه 1403

بیژن عبدالکریمی

26 Oct, 19:45


📢📢 باور اینکه اسرائیل نسبت غیرنظامیان و شهروندان ایران نگاهی متفاوت با اهالی غزه و لبنان داشته و در صورت دسترسی با آنها معامله ای متفاوت خواهد کرد ، دلخوش کردن به تایید و تضمین بیکاره ای چون رضا پهلوی در مورد دوستی اسرائیل با مردم ایران و آمادگی اش جهت پر کردن خلاء قدرت احتمالی در کشور ساده انگاری است .
برایمان چه خوشایند و چه ناخوشایند باشد واقعیت این است واهمه و ترس از پاسخ کوبنده و غیرقابل پیش‌بینی جمهوری اسلامی است که اسرائیل را مجبور کرده در برابر ایران دست به عصا باشد .
حفظ جان و زندگی ایرانیان امروز در گروی قدرت نظامی حاکمیت مستقر کشور است .

مهدی صادقی نیا

@Akhbar_va_tahlil

بیژن عبدالکریمی

26 Oct, 17:39


بدین وسیله شهادت چند تن از فرزندان رشید این سرزمین، یعنی سرگرد جهان‌دیده و استوار شاهرخی‌فر وآقایان سجاد منصوری و مهدی نقوی را، که در راه دفاع از این آب و خاک، در حملات هوایی نیمه شب دیشب، 5 آبانماه 1403، در حملات هوایی اسرائیل و حامیانش به خاک عزیز میهن مان جانشان را نثار مردم کشورمان کردند اول از همه به خانواده های جلیل القدر و معززشان، و سپس به همه همرزمانشان و نیز به همه نیروهای مقاومت تسلیت گفته، از خداوند بزرگ و متعال رفعت و علوّ جایگاهشان را خواستارم. همپنین، در مقام یک معلم و سرباز کوچک و پیر وطن، خود را در کنار همه نیروهای مسلح و دفاعی کشور دانسته، و علی رغم انتقادات بسیار تند و رادیکالی که به نظام سیاسی کشورم، در عرصه های گوناگون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارم، لیکن در مقابله با بیگانگان و دشمنان مهاجم به این سرزمین، از هر گونه سیاست های دفاعی و پدافندی نظام سیاسی مستقر در کشورم، حمایت کرده، از همگان می خواهم که به این حقیقت بزرگ خودآگاه باشند که بالا بردن وحدت و انسجام ملی یکی از مهم ترین مؤلفه ها برای حفظ صلح و صیانت از ایران عزیز است و هر گونه دامن زدن به شکاف های اجتماعی و ملی این توهم را برای بیگانگان فراهم می سازد که برافروختن آتش جنگ و حمله به ایران مورد حمایت بخشی از جامعه ایران بوده، لذا همین امر صلح و امنیت کشور را به خطر می اندازد و پشتوانه ملی دیپلماسی کشور را در عرصه بین المللی تضعیف خواهد ساخت.
از خداوند منان عزت و سربلندی ایران عزیز و اقتدار و قدرت روزافزون همه نیروهای مسلح و دفاعی این آب و خاک را خواهانم.
بیژن عبدالکریمی
5 آبانماه 1403

بیژن عبدالکریمی

26 Oct, 16:36


بخند!. .
ـبی خنده تو:
ـ ـ. زرد پژمرده ام
شهد گلهای سبز
. بی تو!.
. تنگ خالی لب پنجره ام ـ
    حرف تازه خیلج فارس
ـ مویه غمزده امواج
ـ. حجله جوان شهید *را.
  درگذرگاه بی کسی زده ام
ـ
با نام شهید
ـ  ـاهنگر ارش ـ و
کاوه آهنگرم

بخند ـ
بی خنده تو
از کوچه غربت
نمی گذرم ــ
ـتو شهد بهارنارنج
ترنج
.. و من شرم شکسته
در گلاب دست مادرم .!!...

🥢امان ساکی
..

بیژن عبدالکریمی

26 Oct, 16:26


بحث صرفا غزه و لبنان نیست
برشی از فیلم هالیوودی W2008 به کارگردانی الیور استون از جلسه دولت بوش و کاخ سفید در هنگامه تصمیم گیری حمله به عراق

اولیور استون‌از ۱۹۹۹ صراحتا نقشه حمله به ایران و فتح ایران رو افشا کرد و سبک جدیدی از سینمای جنگ افشاگر را فقط بخاطر همین نگاه در هالیوود پدید آورد ...

بیژن عبدالکریمی

26 Oct, 15:42


Video from Bijan Abdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

25 Oct, 01:27


#تاریخ_معاصر

الاغ آمریکایی!

دکتر مصدق هفتم خرداد ۱۳۳۲ نامه ای به آیزنهاور رئیس جمهور آمریکا نوشت و از او درخواست کمک نمود. انگلستان مانع از فروش نفت ایران شده بود و بخاطر تحریم دولت درآمدی نداشت. مصدق از آمریکا دو چیز خواسته بود: مساعدت جهت فروش نفت ایران یا کمک مالی به دولت!

آیزنهاور بعد از ۳۶ روز پاسخ کوتاهی داد:

بسیاری از مردم آمریکا تا وقتی که اختلاف نفت حل و فصل نگردیده است با خرید نفت ایران از طرف دولت ایالات متحده، عمیقا مخالفت خواهند نمود.
(کشف تاریخ، فراز و فرود زندگی دکتر مصدق ج ۲ ص۲۴۴)

در واقع دولت آمریکا با وجود خوشبینی و اعتماد کامل دکتر مصدق به آنان در لحظه آخر پشت انگلستان ایستاد و با وجود کمک های مالی جزیی به مصدق در نهایت به او خیانت کردند. در حالیکه دولت مصدق با بحران مالی روبرو شده بود تا جاییکه امکان پرداخت حقوق کامندان را نداشت، آمریکایی در ذیل کمک های اصل ۴ با وجود قطع صادرات نفت ایران در اثر تحریم انگلستان، ۱۰۵ راس الاغ قبرسی جهت اصلاح نژاد به ایران هدیه دادند.

دولت مصدق چالشی با دولت آمریکا نداشت، شعار علیه آمریکا نمیداد، نزاع منطقه ای با آمریکا نداشت و کاملا در درگیری با انگلستان روی کمک آمریکا حساب کرده بودند! اما آمریکا اینجا هم به عهد خود وفا نکرد. آمریکا با هر گونه حرکتی که به استقلال یک کشور خارج از سلطه او ختم شود ضربه خواهد زد. آمریکا همان آمریکاست. ما نباید تغییر کنیم.

#علیرضا_زادبر





ثبت نام در ترم تابستانی کلاس های مجازی #جریان_شناسی_تاریخ_سیاسی_معاصر با ارسال پیام به ادمین در #تلگرام یا #ایتا 👇👇
@sabet_21

@mobahelegharne21

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 17:01


آقای علی دائی
چراغی که به خانه رواست، بخوره تو سرت!!!
ویدئوی کامل ایآن برنامه در لینک زیر در دسترسه
https://www.youtube.com/watch?v=JmkdVcD9z2E
.....

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 16:54


زنگ تفریح
دارالمجانین اپوزیسیون
کمی بخندیم
😂😂😂

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 16:47


آقای علی دائی
چراغی که به خانه رواست، بخوره تو سرت!!!
ویدئوی کامل ایآن برنامه در لینک زیر در دسترسه
https://www.youtube.com/watch?v=JmkdVcD9z2E
.....

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 15:23


♦️بلوغ مدنی و اجتماعی وارداتی نیست: غفلت از پی‌آمدهای ناخواسته و سخنانی حاکی از استیصال

حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۴ مهر ۱۴۰۳

دردها و رنج‌ها و مصیبت‌های انباشته شده‌ی مردم‌مان را درک می‌کنم و به سهم خود ام همیشه در آن‌ها شریک و سهیم بوده ام. تقریبا به‌طور مرتب پیام‌هایی حاکی از دردها و رنج‌های مردم و جوانان را دریافت می‌کنم. اما سخنانی از نوع سخنان آقای مهدی‌ی نصیری را که نگاه به هجوم بیگانه‌گان دارد، بسیار خطرناک می‌دانم.

اولا این اندیشه که یک نیروی خارجی بیاید و کشور را نجات ببخشد، اندیشه‌ای از روی استیصال است و نشان می‌دهد که کسانی چنان به مرحله‌ی استیصال رسیده اند که انتظار دارند نجات‌بخشی مهاجم بیاید و نجات‌شان دهد. تاریخ مردمان فلات ایران را پیش از این در مقاله‌ی ایران، سرزمین فاجعه و جست‌وجوی نجات توضیح داده ام. مردمان فلات ایران همیشه در درون فاجعه زیسته اند و انتظار نجات‌بخشی آسمانی را داشته اند: منجی‌گرایی.
https://t.me/NewHasanMohaddesi/8120

اما حالا کسانی در انتظار نجات‌بخشی زمینی اند که از کشوری دیگر بیاید؛ آن‌هم اسرائیل که جزو قانون‌شکن‌ترین حکومت‌ها است.

ثانیا چنین نگاهی و چنین تفکری مظهری است از فرهنگ بی‌مسوولیتی‌ و ناتوانی و کنش‌پذیری‌ی تاریخی‌ی مردمانی که به بلوغ اجتماعی و مدنی نایل نشده اند و منتظر اند نجات‌بخشی خارجی مداخله کند و آزادی و رفاه و امنیت بیاورد. زهی خیال باطل! پس رشد و بلوغ اجتماعی‌ و مدنی‌ی ما چه می‌شود؟ مسوولیت اجتماعی‌ و تاریخی‌ی ما چه می‌شود؟ کنش‌گری‌ی ما چه می‌شود؟

ثالثا و مهم‌تر از همه، آیا به نتایج ناخواسته‌ی حمله‌ی نیروهای بیگانه اندیشیده اید؟ چه تضمینی هست که کشور ما بیش از این آسیب نبیند و تخریب نشود؟ چه تضمینی برای آینده‌ی به‌تر هست؟ آیا به شما چک سفید تحویل می‌دهند؟



🔻پس‌نوشت یک: ایراد من به سخنان آقای نصیری این است که همین‌که ایشان از این صحبت کردند که اپوزیسیون ایرانی از اسرائیل بخواهد که اگر قرار است ایران را بزند، این جوری یا آن‌جوری بزند، غیر قابل قبول است. از نظر من هر نوع حمله به ایران از سوی یک کشور خارجی به خاطر مردم و کشورمان باید محکوم شود. هر شکلی از به‌رسمیت شناختن تهاجم اسرائیل و امثال او به کشور غیر قابل قبول است.

🔻پس‌نوشت دو: نفس گفت‌وگو با اسرائیل برای تهاجم چنین و چنان محکوم است. این باب نباید گشوده شود. متر و معیار من هم اصل هم‌کاری نکردن با دشمنان بالفعل کشور است.

#فاجعه
#اسرائیل
#استیصال
#بلوغ_مدنی
#مهدی_نصیری
#بلوغ_اجتماعی
#نتایج_ناخواسته
#جست‌وجوی_نجات
#مسوولیت_اجتماعی

@NewHasanMohaddesi

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 15:23


♦️بلوغ مدنی و اجتماعی وارداتی نیست: غفلت از پی‌آمدهای ناخواسته و سخنانی حاکی از استیصال

حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۴ مهر ۱۴۰۳
👇👇👇

#فاجعه
#استیصال
#بلوغ_مدنی
#مهدی_نصیری
#بلوغ_اجتماعی
#نتایج_ناخواسته
#جست‌وجوی_نجات
#مسوولیت_اجتماعی

@NewHasanMohaddesi

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 15:23


♦️نشانه‌شناسی‌ی یک مرگ: انتخاب تخریب‌گرانه و شکوه مقاومت

✍️ حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۵ مهر ۱۴۰۳


بارها و بارها این تصاویر را دیدم و نتوانستم از نوشتن در باره‌ی آن خودداری کنم. این تصاویر ۴۷ ثانیه‌ای برای من یک دنیا سخن داشت؛ آن‌قدر که حیف ام آمد آن‌چه دیدم را ننویسم.

آن‌چه من دیدم چه بود؟ انتخاب تخریب‌گرانه و نازاینده و شکوه مقاومت. تصاویر از نمای بیرون یک ساختمان نیمه ویرانه آغاز می‌شوند که هنوز بر پا ایستاده است؛ نمایی آکنده از تخریب شهر غزه. نخست شاخه‌های یک درخت پیدا است که حسی از زنده‌گی و تداوم جهان را بیان می‌کند، اما در پس تصویر شاخه‌های درخت، خرابی به‌قوت خودنمایی می‌کند: زنده‌گی‌های از دست رفته‌ی مردم غزه (هزاران کشته از بمباران‌های اسرائیل و میلیون‌ها آواره‌ی فلسطینی).

این انتخاب ویران‌کننده‌ی حماس بود برای حمله به اسراییل در ۷ اکتبر سال ۲۰۲۳ که اسرائیل از آن بهره برد تا بتواند موقتا در خاورمیانه و در سرکوب نیروهای مخالف خود یکه‌تازی کند. این انتخاب ویران‌گر آقای فرمانده یحیی سنوار هم بود.

همه‌ی ما بالاخره می‌میریم، اما چه به‌تر که انتخاب‌هایی سازنده و زنده‌گی‌بخش بکنیم؛ انتخاب‌هایی مبتنی بر مقتضیات و امکانات‌مان و انتخاب‌هایی معطوف به زنده‌گی‌بخشی و زاینده‌گی. همه‌ی ما می‌رویم. هیچ معلوم نیست که بعد از ما جهان حتا بگوید به ناکجایم. اما وقتی این‌جا و زنده هستیم، خوب است طرف زنده‌گی و زاینده‌گی و آفرینش‌گری را بگیریم. جهان را برای زنده‌گان زیباتر و خواستنی‌تر بکنیم و برای مردمان دست خیری ولو کوچک باشیم.

اما تصویر ادامه دارد. در ساختمان نیمه‌خرابه که از خشونتی بی‌حد ویران شده و زنده‌گی در آن از بین رفته، پیش می‌رود و گرد و خاکی برمی‌خیزد و تصویر باز هم جلوتر می‌رود و در انتهای چپ تصویر بر روی مردی متمرکز می‌شود که با دستی مجروح و بریده و خونین و صورتی پوشیده و پیکری خمیده از منتهای درد، تکیه داده است. به‌نظر می‌رسد مرد مستاصل و عاجز و منتظر مرگ است. تصویر نزدیک‌تر می‌رود و پیکر دردمند و خمیده‌ی مرد، با دست چپ اش چوبی را به حرکت در می‌آورد و به سوی دوربین پرت می‌کند و مقاومتی عاجزانه اما مصمم را در لحظه‌ی مرگ نمایان می‌سازد. این‌جا است که بیننده غافل‌گیر می‌شود: در یک لحظه، عجز و شکوه مقاومت درهم می‌آمیزند. این خود فلسطین است؛ این‌جا و اکنون. مقاومت در عین عجز در لحظه‌ی پایانی در جهانی نابرابر و ضد انسانی. مرگی بشکوه، مقاومتی در هم‌شکسته و عاجزانه.

من نمی‌توانم به شکوه این مقاومت احترام نگذارم. فرمانده در وسط صحنه کشته شده است. اما از سوی دیگر، هرگز با انتخاب‌های ویران‌گر و مخرب هم‌دل و هم‌سو نیستم و مسوولیت انتخاب سازنده و زاینده را هرگز فراموش نمی‌کنم.



#اسرائیل
#مقاومت
#فلسطین
#یحیی_سنوار
@NewHasanMohaddesi

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 14:29


Video from Bijan Abdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 03:25


https://youtu.be/dKTAIptpx4E?si=q5S4P2ajr8QsVm_H

بیژن عبدالکریمی

23 Oct, 15:38


📁 پرونده ویژه «وفاق»

📝بخش اول
🎤گفتگوی اختصاصی رسانه کف دانشگاه با دکتر بیژن عبدالکریمی

👆مشاهده مصاحبه در آپارات کف دانشگاه


⬆️کفِ دانشگاه باش⬇️

@kdnews_net

بیژن عبدالکریمی

23 Oct, 12:53


https://www.youtube.com/watch?v=XpQJiHPRHSo

بیژن عبدالکریمی

22 Oct, 19:22


https://youtu.be/UJRx4wMw9pY?si=Jy-qnJeDGu6kYeff

بیژن عبدالکریمی

22 Oct, 18:22


Live stream finished (56 minutes)

بیژن عبدالکریمی

22 Oct, 17:30


Live stream scheduled for

بیژن عبدالکریمی

22 Oct, 17:25


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

21 Oct, 18:27


قبل از ورودم به گروه که به نام دکتر عبدالکریمی مزین شده است تصور غالبم این بود افرادی یا بهتر بگویم کاربرانی از همه نحله های فکری حداقل با توزیعی نسبتاً نرمال اعم از پوزیسیون رادیکال تا تندرو و اپوزیسیون از سلطنت طلبان تا جمهوری خواهان و نمایندگان تفکرات چپ و غیره هستند که در یک پارادیم منطقی و منصفانه به گفتگو و تضارب آرا مشغول اند و با خواندن مرامنامه گروه خوش بینی ام بیشتر شد اما دیری نپائید که روز به روز بسیاری از تصوراتی که در این مورد داشتم یکی یکی خام و پوچ از آب درآمدند...
دریافتم و میبینم که دو نحله فکری وزن به مراتب سنگین تری نسبت به بقیه دارند یکی پوزیسیون و طیف تندرو ج.ا و دیگری سلطنت طلبان حامی شاهزاده رضا پهلوی که هر دو گروه عملاً مانع گفتگوهای سازنده و مفید دیگر نحله های فکری میشوند و خواسته یا ناخواسته و آگاهانه یا ناآگاهانه، گفته ها و اندیشه های دیگر طیف ها را به محاق می برند...
روشن بود که از این وضعیت راضی نبودم چون حداقلی از انتظاراتی که داشتم هم برآورده نمی‌شدند و با واقعه هفتم اکتبر این فرآیند رادیکالیزه شدن گروه بیشتر و عمیق‌تر شد که متأسفانه یا خوشبختانه هنوز هم این روند ادامه دارد
هر دو گروه به اشکال و انحا مختلف پایه ها و مبانی دور از خردورزی و رواداری خود را به وضوح به نمایش می‌گذارند و کافی است اندک تأمل و اندیشه ای دقیق و منصفانه نسبت به گفته ها و رفتارهای ناصواب آنان داشت تا به این مهم پی برد.
همیشه برایم جای سوال بود دکتر عبدالکریمی که داعیه اصلاح، تحول، وفاق و میانداری دارد چرا عملاً برای ایجاد یک حداقلی از تحول و وفاق و تقویت این اندیشه در گروه خود هیچ اقدام موثری انجام نمی‌دهد و اکنون خوشبختانه گمان قوی دارم که جواب این سوالم را دریافته ام
شاید جناب دکتر تعمدا اینکار را کرده یا نه شاید هم خیر کاملا تصادفی بوده است الله یعلم
اما در روانشناسی کودک اصلی وجود دارد مبنی بر اینکه کودکان بسیار بیشتر از آنچه که شما به آنها پند و نصیحت کنید بیشتر به اعمال و رفتارهای مختلف شما توجه میکنند و لذا تربیت آنها عمدتاً نه با گفتار بلکه با رفتار والدین است که صورت می پذیرد و بر این اساس هم شاید خود جناب عبدالکریمی خواسته یا ناخواسته قصد داشته اند عملاً به تمام مخاطبین و کاربران گروه تفهیم کنند که بهترین و منطقی ترین راه نجات میهن و ملت وفاق و رواداری و دوری و پرهیز از هرگونه تندروی است که این دو گروه مذکور در داخل و خارج کشور و در فضای واقعی و مجازی عملاً فرسنگ ها از این مشی فاصله دارند و هیچ گفتار و نوشته ای نمیتوانست به اندازه عملکرد افراطی اینان با یکدیگر و نیز با تمام مخالفان خود بر نقش و اهمیت و حیاتی بودن گفتمان وفاق تأکید و تأثیر شگرف و ژرف داشته باشد

بیژن عبدالکریمی

21 Oct, 16:06


🔹گروه‌خوانی کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی

📌مسئلۀ خشونت یکی از مهم‌ترین مسائل دنیای ماست. در ذهن بسیاری از افراد خشونت به شکل رساندن آسیب جسمی به افراد و مکالماتی که پر از کلمات رکیک هستند تعریف می‌شوند اما معنای خشونت بسیار گسترده‌تر از این حرف‌هاست. مارشال روزنبرگ در کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی، از معنای واقعی خشونت صحبت کرده و روش‌هایی برای ساختن ارتباطات بدون خشونت نشان داده است.

📌می‌خواهیم در کانون گفت‌وگو با شما سه‌شنبه‌هایمان را به این کتاب اختصاص دهیم.
📌آنچه را در این جلسات می‌خوانیم در فایل پیوست نوشته‌ایم.

برای ثبت نام در این دوره با ما تماس بگیرید:
۰۲۱-۸۸۴۹۴۱۶۵

🆔 @dialoguecenter

بیژن عبدالکریمی

21 Oct, 16:05


دختر بچه ای از میلیونها آواره غزه‌ای خواهر مجروح خود را تک و تنها  بر دوش حمل می کند او تا این جا بیش از دو کیلومتر زیر اتش ترسان با او راه رفته تا شاید بتواند او را به محلی امن و امکانات درمانی جهت مداوا برساند.

بیژن عبدالکریمی

21 Oct, 16:04


🖋 پدر، مادر، ما متهمیم؛ سخنی با رییس سازمان اوقاف

🔰 بخش دو از دو؛ ادامه از مطلب پیشین.

🔆 سه. به آغاز این نوشته باز گردم.
در خبرها آمده است که «در پی انتشار فیلمی از هم‌خوانی دانش‌آموزان دختر در یکی از امامزاده‌های اصفهان و تحقیق در این زمینه مشخص شد که مدرسه دخترانه هم‌جوار امامزاده به علت محدودیت فضا تقاضای برگزاری جشن در سالن مجاور امامزاده را داشته است که با پافشاری یکی از اعضای هیأت امنا این درخواست اجابت می‌شود. اما به علت برودت هوای سالن، دانش آموزان به حرم اصلی امامزاده منتقل می‌شوند که البته مدیر مدرسه مذکور مکررا بابت این اتفاق عذرخواهی کرده است.
بدیهی است که مسئولیت اجرای این جشن به طور کامل با مدرسه دخترانه بوده و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان هیچ دخل و تصرفی در محتوای برنامه‌های آن نداشته است و امامزاده نیز فقط میزبان این جشن بوده است.
با این حال اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با افراد خاطی در این زمینه که با سهل‌انگاری موجبات مراعات نکردن حرمت امامزاده را فراهم آورده‌اند با هدف جلوگیری از تکرار این اتفاق برخورد قانونی خواهد کرد.»

حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین جناب دکتر خاموشی
قلب من از این خبر و از این بیانه سازمان اوقاف اصفهان به درد آمده است.
🎖من اگر جای اوقاف بودم اول از همه آن عضو هیئت امنا را، که گویی در نقش فرد کم‌بصیرت ماجرا معرفی شده، به علت درک و تشخیص‌اش تشویق می‌کردم. بهترین و درخشان‌ترین بخش داستان از نظرگاه من، نگاه همین آدم است.
همین امروز سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول را باید به او داد.
بگذریم... .

قرار است مقصر را شناسایی کنید؟ بسم‌الله.
من هم موافقم.
⁉️ مقصر کیست؟ آن دختر شاد و پر انرژی که ما برای شکوفایی او نتوانستیم زمینه مساعد را فراهم کنیم؟
⁉️ یا آن معلم پرورشی که شاید بیش از سی سال سن نداشته باشد و خودش هم حاصل و ثمره آموزش‌ و ‌پرورش و ارشاد و تبلیغات اسلامیِ ماست؟

آقای خاموشی عزیز و بزرگوار
من هم با برخورد قانونی با «افراد خاطی که در این زمینه با سهل‌انگاری موجبات مراعات نکردن حرمت امامزاده را فراهم آورده‌اند؛ با هدف جلوگیری از تکرار این اتفاق» خیلی موافقم.
ولی لطفا در تشخیص سهل‌انگارها به هیچ وجه سهل‌انگار نباشید!

جناب آقای خاموشی
شما عضو محترم شورای انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگی عمومی و باپیشینه‌ترین رییس سازمان تبلیغات اسلامی و عضو محترم هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی قم هستید. بیش از این هم اگر هست، نمی‌دانم.
حرمت امامزاده به متولی آن است.

🚨 پرسش صریح و روشن من این است و خواهش می کنم این پرسش را از خود و از اعضای آن شوراهای فخیمه و عالیه بپرسید:‌

⁉️ هتک حرمت اصلی کجا رخ داده است؟ آستان امامزاده بیشتر هتک حرمت شده است یا حریم این مادران فردا که اینجور از حفظ و با شور و انرژی به جای هر شعر ملی و آیینی دیگر به سمت این ترانه و آن خواننده کشیده و کشانده شده اند؟

⁉️ متولی آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد و تبلیغ اسلامی این‌ها کدام انسان و سازمان و ساختار خفته‌ای بوده است؟ چشم‌ها را بر امامزاده و حرم و حریم اصلی نباید بست و دو معلم و مدیر بی‌زبان را، که از قضا خودشان گواه و نمونه‌ و قربانی همین غفلت هستد، نباید مجرمان اصلی تلقی کرد.

🚨حرمت امامزاده آن وقتی هتک شد که در متن نادر ابراهیمی دست بردند و قصه‌های مجید را در کتب درسی تحریف کردند و فلان وزیر بیت‌المالِ بی‌زبان را برای شهرت خودش هزینه ‌کرد و چشم بر او بستند.

📌 مردم به طور عام و این طفل‌های معصوم به طور خاص نفوس مستعده بودند... و هستند.

🚨تجاوز به حریم امامزاده نه در اصفهان، که در ساختمان‌های مربوط به نهادهای آموزشی و فرهنگیِ پایتخت و در طول ادوار گوناگون صورت گرفته است.
سیاه نمایی نمی‌کنم. نمک به حرام هم نیستم. دستِ اهل صدق و راستی را هم می بوسم. می نویسم؛ چون دارد دیر می شود و کوتاهی در این زمینه، کم اش هم بسیار است.

آقای خاموشی عزیز
این‌ها را با شما می‌گویم؛ چون به وجود ِ این حد از هم‌زبانی با شما و هم‌دلی از سوی شما همچنان امیدوارم.

📌 حالا که قرار است «با هدف جلوگیری از تکرار این اتفاق با خاطیان برخورد قانونی صورت پذیرد»؛ لطفا لوکیشن امامزاده‌ی هتک حرکت شده را درست ارسال کنیم و آستانِ مقدس را بالاتر از انسان‌های معصوم و مظلوم و مقدس جای ندهیم.

✍🏼 علی جعفرآبادی

#فرهنگی #پرورشی #سیاست
#سیاستگذاری_آموزشی #حکمرانی
🔻🔻🔻
یادگیرنده مادام العمر باشیم:
@TeacherasLLL