بیژن عبدالکریمی @bijanabdolkarimi Channel on Telegram

بیژن عبدالکریمی

@bijanabdolkarimi


لینک کانال YouTube یوتیوب :
youtube.com/@bijan_abdolkarimi_Official

لینک پیج اینستاگرام :
Instagram.com/bijan.abdolkarimi

لینک گروه نو :
https://t.me/+9aOzGShzea1mMDI0

پیام مستقیم به دکتر عبدالکریمی: @abdolkarimi12

بیژن عبدالکریمی (Persian)

بیژن عبدالکریمی یک کانال تلگرامی است که به دکتر عبدالکریمی اختصاص دارد. این کانال جهت ارتباط مستقیم و ارائه آخرین مطالب و اخبار مربوط به دکتر عبدالکریمی ایجاد شده است. با دنبال کردن این کانال شما به راحتی می‌توانید از آخرین ویدیوها و محتواهای آموزشی دکتر عبدالکریمی باخبر شوید. علاوه بر این، در این کانال می‌توانید لینک‌های مربوط به پیج اینستاگرام و گروه نو دکتر عبدالکریمی را نیز دریافت کنید. پس از دنبال کردن این کانال، از فرصت ارتباط مستقیم با دکتر عبدالکریمی استفاده کنید و به روز باشید. برای دسترسی به محتواهای بیشتر، پیوندهای ارتباطی زیر را ملاحظه کنید:
لینک کانال YouTube یوتیوب : youtube.com/@bijan_abdolkarimi_Official

لینک پیج اینستاگرام : Instagram.com/bijan.abdolkarimi

لینک گروه نو : https://t.me/+9aOzGShzea1mMDI0

پیام مستقیم به دکتر عبدالکریمی: @abdolkarimi12

بیژن عبدالکریمی

20 Nov, 19:10


📝جهانی‌شدن آرمان فلسطین

📌هوداران تیم فوتبال سلتیک از بنر جدیدی رونمایی می‌کنند: "از بالفور تا استارمر، جنایات امپراطوری ادامه دارد. بریتانیا در غزه نسل‌کشی می‌کند."

📌گردان سبز هواداران تیم فوتبال سلتیک در روز "یکشنبه یادآوری در کیلمارنک" مشارکت بریتانیا در جنایات جنگی را یادآوری می‌کنند.

⭕️ هواداران تیم‌های فوتبال در عموم کشورهای دنیا، به نوعی نشانگر فرهنگ و حال و هوای اکثر جوانان آن کشورها هستند. در این یکسال گذشته، در جهان چه شده که این اکثریت جوانان درغالب کشورها طرفدار آرمان برزمین‌افتاده خون‌آلودشده فلسطین غصب‌شده ظاهراً در حال احتضار، شده‌اند؟

⭕️ آرمان آزادی فلسطین بطرز اسرارآمیزی از سطح دانشگاهیان(همچون پرفسور کرنل وست و جفری سکس و جان میرشایمر) و بویژه دانشجویان و اصحاب بیداردل شریف و سلیم‌النفس رسانه‌ها بسرعت عبور کرده به سطح عموم جوانان کشورها رسیده؟

⭕️ فلسطینیان که نه ارتش رسانه‌ای قدرتمندی دارند و نه ثروتی که (همچون ایپک) سیاستمداران و اصحاب رسانه را بخرند!

🔴 آری! سوگند به اشک چشمان بچه‌های خردسالی که بر جنازه پدران و مادران خود می‌نشینند و بدون اینکه فهم عمیقی از مرگ، مرگ پدر و مادر خود، و دنیایی که بدون آنها زین پس رقم خواهد خورد، در اوج معصومیت اشکی می‌ریزند، این اشکها دنیایی را زیرورو می‌کند! والسّلام!

🆔 @Saeidzibakalam

بیژن عبدالکریمی

20 Nov, 17:37


گفتار یک جراح انگلیسی در سازمان بهداشت جهانی

بیژن عبدالکریمی

20 Nov, 11:23


https://mehrnews.com/news/6286776/%D8%AF%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%DA%A9%D9%86%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%B4%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 20:26


شش كودك هر ساعت😭

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 19:03


Live stream finished (1 hour)

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:33


🔹️سه‌شنبه شب ها
🔻برنامه هفتگی

✍️🏻 اخلاق، جنگ و حقوق بشر
#فلسطین_غزه

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#ابراهیم_آزادگان

۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران

پخش همزمان در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

http://Instagram.com/bijan.abdolkarimi

https://t.me/bijanabdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:27


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:15


دکتر بیژن عبدالکریمی استاد فلسفه و دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است. عبدالکریمی در محافل فلسفی بیشتر به عنوان یک هیدگری شناخته می‌شود و در حوزه روشنفکری با دیدگاه‌های انتقادی‌اش به بحران‌هایی که در جامعه وجود دارد. در قضایای ۱۴۰۱ مواضعی گرفت که شاید کمتر کسی انتظار داشت، و این روزها در نسبت با جنگ غزه تمام قد به میدان دفاع از مقاومت آمده است.

به قول خودش از پوزیسیون و اپوزیسیون فحش می‌خورد و همزمان که در صدا و سیمای ملی حاضر می‌شود، پایش به دادگاه هم کشیده شده است!

چند روز پیش میهمان منزل ایشان بودیم و با او از هر دری سخن گفتیم؛ از فلسفه و هنر، تا عدالت و سیاست. ماحصل این دیدار گفت‌وگوی دلنشینی بود که در چند بخش تقدیم خوانندگان محترم ایرنا می‌شود. آنچه در ادامه می‌خوانید بخش اول این گفت‌وگو است:

سلام عرض می‌کنم و قبل از هر چیز از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید و پذیرای ما در منزل خودتون شدید خیلی تشکر می‌کنم. به عنوان سوال اول کمی در مورد بیوگرافی خودتون بفرمایید؛ از اینکه چطور شد فلسفه را انتخاب کردید؟ کجا فلسفه خواندید؟ و اینکه اگر به عقب بازگردید مجددا همین مسیری را که طی کردید انتخاب می‌کنید؟

من هم خدمت شما عرض سلام دارم و از این که قابل دانستید و بنده را به این مصاحبه دعوت کردید بی‌نهایت سپاسگزارم. نمی‌دانم در مورد خودم و زندگی خودم مطلب قابل عرضی داشته باشم یا نه؟ من هم مثل خیلی از هم‌سن و سالانم جزء بچه‌های نسل انقلاب بودم و در منطقه‌ای در اطراف بازار به دنیا آمدم و منزلمان دیوار به دیوار مسجد بود و خودِ این تجربیات خوبی از زیست‌جهان عالم سنت برای من ایجاد کرد. فرزند طبقه متوسط رو به پایین بودم. دبیرستان را در دبیرستان «جعفری اسلامی» بودم، کلاس‌ در همین دبیرستان زندگی معنوی حقیقی من آغاز شد به‌ویژه بعد از اینکه با شریعتی آشنا شدم.

چون دوران قبل و بعد از انقلاب را تجربه کردم خشونت و مهربانی انسان ها اوایل انقلاب را دیدم و با این سوال مواجه شدم که چه کسی راست می‌گوید، و چه کسی دروغ می‌گوید حرف کدام جریان حق و کدام جریان باطل است. همین موضوع من را با مسأله حقیقت مواجه کرد و مواجهه با مسأله حقیقت باعث شد من رشته فلسفه را انتخاب کنم.

من دیپلم ریاضی بودم و دانش آموز خوب رشته ریاضی هم بودم، امید بود که من در دانشگاه مثلاً رشته‌های فنی مهندسی را ادامه دهم، اما گروه خونم با مهندسی سازگار نبود. از همان اوان نوجوانی احساس می‌کردم که من آدم‌ها را خیلی دوست دارم و به همین دلیل علوم انسانی برای من جایگاه ویژه‌ای داشت و هنوز هم دارد. کنکور در رشته فلسفه قبول شدم. فکر می‌کنم رتبه خوبی آوردم، به هر حال انتخاب اول من دانشگاه تهران بود و من در دانشگاه تهران قبول شدم، لیسانس را در دانشگاه تهران گرفتم. در کنکور فوق لیسانس شرکت کردم به من گفته شد که در دوره‌ای که من شرکت کردم رتبه اول ایران شدم. بین من و نفر دوم در معدل حدود ۳ امتیاز فاصله نمره بود. اما صلاحیت اخلاقی من تأیید نشد! در آن‌ سال‌ها به اصطلاح یک نمره عمومی بود بر اساس شرکت داوطلبانه در جبهه‌های حق علیه باطل، اقدامات اساسی در جهت تثبیت نظام جمهوری اسلامی ایران و فعالیت در یکی از ارگان‌های انقلابی، که نمره صلاحیت عمومی من صفر شد، با معدل ۱۹ و خرده‌ای جمع شد تقسیم بر دو شد، شد ۹ و خرده‌ای!

فلسفه‌ی بی‌ارتباط با زندگی وراجی است/ امروز ابن‌سینا به همان شکل خام به کار ما نمی‌آید

بعد از سه سال که پله‌های وزارت علوم را بالا پایین کردم با محبت آقای هادی خانیکی و آقای دکتر حسین راغفر، به شکایت من بعد از سه سال رسیدگی شد و به من اجازه دادند که در مقطع فوق لیسانس دانشگاه تهران ادامه تحصیل بدهم ولی گفتند بورس به تو تعلق نمی‌گیرد. ۸ سال من عمرم را برای کار هدر دادم و توانستم پولی جمع بکنم و با هزینه خودم میخواستم به اروپا یا آمریکا بروم که کلاهبرداری ماحصل ۸ ساله من را ربود و من ناچار شدم به خاطر بی‌پولی به هند برم و دکترا را در هند گرفتم. سال ۸۰ به ایران برگشتم.

در دوران لیسانس و فوق لیسانس در کلاس‌های متعدد دکتر سروش بارها و بارها داوطلبانه یا جزء واحدهایی درسی حضور داشتم. از دکتر داوری خیلی آموختم. از مرحوم فردید خیلی آموختم. در آن سال‌ها دکتر سروش فکر می‌کرد من تحت تأثیر دکتر داوری هستم به خاطر اینکه همواره از چشم‌انداز فلسفه قاره‌ای با فلسفه تحلیلی برخورد می‌کردم، دکتر داوری هم فکر می‌کرد متأثر از دکتر سروش هستم چون همواره از منظر فلسفه تحلیلی با نگاه دکتر داوری و بینش قاره‌ای‌اش برخورد می‌کردم! این برای من بسیار درس‌آموز بود که می‌توانم دیالکتیکی برخورد کنم.

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:15


شاید نخستین برداشت کسانی که از بیرون به فلسفه نگاه می‌کنند این بوده که فلسفه مجموعه‌ای از کلمات ثقیل و دیرفهم است، و ابتدایی‌ترین سوال این افراد این است که فلسفه به چه درد زندگی روزمره و انضمامی می‌خورد؟ سؤالی که گرچه کلیشه‌ای به نظر می‌رسد، اما در همه زمان‌ها جای طرح داشته و همواره نیازمند پاسخ بوده و هر متفکری از منظر خودش به این سوال پاسخ داده است. شما بفرمائید اگر بخواهید به جامعه‌ یا مردمی که این سوال از شما مطرح می‌کنند پاسخ بدهید واقعاً فلسفه غیر از سیر در عوالم انتزاعی به چه درد می‌خورد؟

من به این پرسش مکرر پاسخ گفته‌ام، اگر تکرار گویی در عرایضم هست پوزش می‌خواهم؛ این پرسش که فلسفه به چه کار می‌آید، برای من مساوق با این معناست که آگاهی به چه کار می‌آید؟ فهم جهان به چه کار می‌آید؟ و به تعبیر دیگر خودآگاهی به چه کار می‌آید؟ فکر می‌کنم همه نحوه بودن ما در این جهان و همه کنش‌های فردی و اجتماعی ما با آگاهی و خودآگاهی نسبت دارد و بی تردید فلسفه خودآگاهی می‌دهد. آگاهی خاصی است که با آگاهی‌های متداول متفاوت است. بی‌جهت نبود که ارسطو این آگاهی را حکمت اولین یا حکمت نخستین یا «حکمت اولی» می‌نامید، و افلاطون آن را «دانش شاهانه» می‌دانست؛ دانشی که با همه دانش‌های متعارف که سوفسطایی‌ها مدعی پاسخگویی و تعلیم آن بودند بسیار بسیار متفاوت است.

فلسفه یک رشته تحصیلی نیست؛ فلسفه(تفکر) چون وقتی می‌گوییم فلسفه در معنای عام آن هر شیوه تفکری است که اندیشیدن و پرسش‌های بنیادین است، نباید فلسفه را فقط در تفکر متافیزیکی یونانی خلاصه کرد. وقتی من از فلسفه دفاع می‌کنم در واقع از تفکر بنیادین، از تفکر اصیل، از تفکر درباره رازهای بزرگ جهان صحبت می‌کنم و صرفا نظرم معطوف به متافیزیک یونانی نیست. متافیزیک یونانی فقط شیوه‌ای از تفکر است، اما یگانه شیوه تفکر نیست. فلسفه و تفکر درواقع شرط آدمیت آدمی است. یک رشته تحصیلی نیست. یعنی انسان با تفکر راستین فلسفی و تفکر اصیل، یعنی تفکر در مورد پرسش‌های بنیادین درباره جهان است که وارد ساحت زندگی انسانی می‌شود. به تعبیر ارسطوی بزرگ زندگیِ تأمل‌ناشده زیستنِ نازیسته است، زندگی‌ای است که زندگی نشده، زندگی‌ای است که تجربه ‌نشده. این به لحاظ فردی است.

به لحاظ اجتماعی هم انسان یک موجود تاریخی است؛ به این معنا که همه فهم‌ها، تفسیرها، و کنش‌های ما همواره درون یک تاریخ، درون یک فرهنگ، درون یک سنت شکل می‌گیرد، و تفکر اصیل و فلسفه در معنای عام کلمه مهمترین عامل قوام‌بخش چارچوب‌های کلی زندگی جوامع است. در واقع تجار جزء بازیگران زندگی هستند، نظامیان بازیگرند، فقها، حقوقدان‌ها، پزشک‌ها، مهندسین، سیاستمداران همه جزء بازیگران بازی زندگی هستند. اما فقط متفکران و فیلسوفان -که انبیاء، عرفای بزرگ و هنرمندان بزرگ هم در ذیل این مقوله قرار می‌گیرند- هستند که چارچوب‌های کلی بازی را تعیین می‌کنند. اینها بازیگرانی در سطح دیگر بازیگران نیستند، اینها خطوط زمین بازی را ترسیم می‌کنند. در چارچوب این خطوط است که توده‌های وسیع اقوام بزرگ متولد می‌شوند، زیست می‌کنند، ازدواج می‌کنند، طلاق می‌گیرند، می‌جنگند، پادشاهان را بر سر کار می‌آورند، پادشاه را سرنگون می‌کنند، با همسایگان می‌جنگند. اما همه اینها درون یک فرهنگ است، و فیلسوفان و متفکران قوام‌بخشان فرهنگ و معلمان بزرگ تاریخ بشری هستند. اینها با اندیشیدن به پرسش‌ها و رازهای بزرگ جهان، خطوط کلی زندگی بشر رو تعیین می‌کنند.

فلسفه‌ی بی‌ارتباط با زندگی وراجی است/ امروز ابن‌سینا به همان شکل خام به کار ما نمی‌آید

شاید افرادی که این سؤال را مطرح می‌کنند فراتر از اندیشه، انتظار پاسخ دیگری داشته باشند؛ به طور مشخص این‌که چه گرهی از زندگی انضمامی انسان امروز باز می‌کند؟ شاید انسان چند قرن پیش خیلی بسیط‌تر بود و زندگی بسیط‌تری نسبت به انسان امروز داشت. هر چه به پیشرفت ظواهر زندگی اضافه شده، دردسرها و مشکلات و پیچیدگی‌های زندگی امروز هم بیشتر شده است. فلسفه چگونه می‌تواند گره‌گشای این پیچیدگی‌ها باشد؟ آیا مثلا آفرینش و پیدایش فلسفه‌های معروف به مضاف را این‌گونه تحلیل می‌کنید که اینها به منظور گره‌گشایی از دغدغه‌های انضمامی‌تر زندگی بشر به وجود آمده‌اند؟

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:15


ما ایرانی‌ها نسبتی تاریخی با حکمت داشتیم و بزرگانی داریم که بر قلل حکمت دنیا هستند، از بوعلی تا ملاصدرا و سهروردی و بعد از او، افرادی که در طول تاریخ فلسفه این بار را به دوش گرفتند و نسل به نسل به ما رساندند، اما از یک جایی به بعد احساس می‌شود نسبت ما با حکمت کمرنگ شده، بفرمائید از کجا این نسبت کمتر شد و چگونه می‌توانیم آن نسبتی را که در گذشته با فرهنگ و هنر و حکمت داشتیم به زیست امروزمان منتقل کنیم؟

اشاره شما کاملا درست است که ما از معدود مللی در تاریخ جهان هستیم که دارای یک سنت حکمی هستیم، و این جزو افتخارات بزرگ قوم بزرگ ایرانی است. اینکه از کی نسبت ما با سنت حکمی و میراث عظیم معنوی آن قطع شد، درواقع شکل دیگری از این پرسش است که ما کی روند انحطاط را آغاز کردیم؟ و کی تمدن عظیم اسلامی بعد از یک دوره شکوفایی -که خیلی هم طول نکشید، یعنی چند قرن بیشتر طول نکشید- ما از تمدن‌های جوانی هستیم که زود دچار گسست شدیم و در سراشیبی انحطاط قرار گرفتیم؛ [تمدن ما] تقریبا از قرن دوم - سوم شکل گرفت، تا قرن چهارم-پنجم اوج ماست، قرن نهم- دهم در یک حالت رکود است و در واقع از قرن ۱۱ و ۱۲ به این سو آرام آرام دچار انحطاط شدیم و در دوران قاجار و پهلوی نهایت ابتذال و تنزل فرهنگی را در تاریخمان تجربه کردیم. درواقع از زمانی که نسبت ما با سنت تاریخی و سنت دینی و معنوی و هجری قطع شد که تمدن ما هم آرام آرام قدرت خودش رو از دست داد.

امروز ابن‌سینا به همان شکل خام به کار ما نمی‌آید. امروز فارابی باید به معاصرت درآید، حافظ، عطار، چهره‌های بزرگی مثل سهروردی و... همه باید به معاصرت در آیند. این «به معاصرت در آمدن» کار متفکران است و امروز هم دانشگاه ما، هم حوزه‌های علمیه ما فاقد این چهره‌های بزرگی هستند که بتوانند این میراث عظیم فرهنگی را به معاصرت در آورند

نکته دوم این‌که ما در حوزه حکمت نظری ارزش‌های بزرگی را خلق کردیم، ولی متأسفانه تمدن ما و سنت تفکر اسلامی در حوزه حکمت عملی خیلی شکوفایی نداشت؛ به دلایل گوناگون بعد از فارابی ما چهره بزرگی که در حوزه تفکر سیاسی- اجتماعی اندیشیده باشد نداشتیم، و همین فقدان سنت عمیق حکمی در عرصه تفکر اجتماعی و سیاسی خودش را در جامعه ما به شدت نشان میدهد، یعنی امروز پاشنه آشیل جامعه ما، گفتمان انقلاب و حاکمیت سیاسی ما همین فقدان سنت تفکر اجتماعی و تفکر سیاسی است که در همه جا خودش را نشان می‌دهد.

اما اینکه ما چگونه می‌توانیم این سنت را احیا کنیم و دوباره به آن دوره بازگردیم، رازش در این است که ما باید یک نوع خودآگاهی نسبت به وضعیت‌ تاریخی‌مان داشته باشیم. این امر با شعار و ادعاهای بزرگ عملی نیست. ما باید اول موقعیتمان را در اینجا و اکنون تاریخی بشناسیم، این هم نیاز به یک خودآگاهی تاریخی دارد و نیل به این خودآگاهی تاریخی کار فیلسوف و متفکر است. کار فقیه و سیاستمدار نیست، کار نیروهای نظامی ما نیست. کار خیلی‌های دیگر هم نیست. تنها کسی که حق دارد در این عرصه وارد شود و یک خودآگاهی تاریخی برای ملت ایجاد کند درواقع متفکران و فیلسوفان ما هستند که البته تعدادشان هم زیاد نیست. حساب روشنفکرانی هم درواقع بحث‌های شبه‌فلسفی می‌کنند و با فلسفه و تفکر عمیق حکمی عمیقاً بیگانه‌اند، را نباید به حساب فلسفه گذاشت!

درواقع ما یک میراث عظیم داریم، یک معدن عظیم طلا داریم اما قابل استفاده نیست، باید استخراج و پرداخت شود، باید به صورت گوشواره و گردنبند زیبایی درآید تا خودش را آشکار کند. یک چنین استخراج سرمایه‌های عظیم فرهنگی از دل معادن بزرگ تاریخی ما، در دوران ما صورت نگرفته و ما با موانع سترگی مواجه هستیم؛ ما نیازمند یک نوع «معاصرت یافتن» هستیم، امروز ابن‌سینا به همان شکل خام به کار ما نمی‌آید. امروز فارابی باید به معاصرت درآید، حافظ، عطار، چهره‌های بزرگی مثل سهروردی و... همه باید به معاصرت در آیند. این «به معاصرت در آمدن» کار متفکران است و امروز هم دانشگاه ما، هم حوزه‌های علمیه ما فاقد این چهره‌های بزرگی هستند که بتوانند این میراث عظیم فرهنگی را به معاصرت در آورند و به جامعه کمک کنند و به نسل‌های جدید کمک کنند که بر این شکاف عظیم تاریخی بر این گسست عظیم تاریخی فائق آیند.

بیان دیگر این گسست، بحران تفکر است؛ تفکر فقط در سایه تفکر صورت می‌گیرد هیچ نسلی به تنهایی نمی‌تواند فکر کند، هیچ فردی به تنهایی نمیتواند فکر کند مگر اینکه در یک سنت قرار بگیرد. اینکه گفته‌اند «طی این مرحله بی همرهی خضر مکن، ظلمات است بترس از خطر گمراهی»، در تلقی من «خضر» چیزی نیست جز «سنت»، و امروز این سنت در زندگی ما حضور ندارد یعنی دچار انقطاع از سنت عظیم دینی معنوی و حکمی خودمان هستیم.

بخش دوم این گفت و گو به زودی منتشر می‌شود.

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:15


اجازه بدهید من اینها را تفکیک کنم؛ یکی اینکه فلسفه به چه کار می‌آید؟ و پرسش دوم در مورد سرشت فلسفه‌های مضاف بود که درواقع ارتباط فلسفه‌های مضاف با زندگی روزمره ما چیست؟ که البته بین این دو پرسش یک پلی وجود داره که می‌کوشم آن را نشان بدهم؛ در پرسش از اینکه فلسفه به چه کار زندگی ما می‌آید از این نکته شروع می‌کنم که ما مشکلات زیادی داریم؛ فرضا مشکل ترافیک، آلودگی هوا، مشکل سیاسی، مشکل اقتصادی، مشکل تورم، و کنشگران سیاسی و اجتماعی بی‌شماری مدعی پاسخ‌گویی و حل این مسائل هستند، اما آیا ما خرسند شدیم، یا احساس می‌کنیم که هر روز مسائل بیشتر می‌شود و انگار در باتلاقی گیر کردیم که هر چه بیشتر تقلا می‌کنیم هر روز بیشتر فرو می‌رویم! من به عنوان یک دانش‌آموخته فلسفه مسأله را اینطور نگاه می‌کنم که درواقع افرادی که از تفکر و فلسفه بیگانه هستند شاید بتوان آن‌ها را سیاست‌زدگان و نااندیشنده تعبیر کرد، مثل بسیاری از رجال سیاسی، مثل کنشگران سیاسی-اجتماعی، برخی از این افراد حل مسائل عملی را در خود ساحت عمل جستجو می‌کنند، حل مسائل جزئی را در ساحت خود امور جزئی دنبال می‌کنند؛ ما عجولانه در این دشت سفر می‌کردیم، زین‌جهت ره به جایی نبردیم هنوز.

افرادی که دائماً می‌کوشند که پاسخ مسائل عملی را در سطح خود مسائل عملی جستجو کنند، در واقع دچار احباط می‌شوند و نیروهایشان را از دست می‌دهند و شکست می‌خورند. این تنها اهل فلسفه و اهل تفکرند که در می‌یابند هر مسأله جزئی در یک ساحت کلی‌تری باید معنا و تفسیر شود. بدون نگاه به آن کلیت، امر جزئی در واقع قابل فهم نیست و راه حلی هم برای آن پیدا نمی‌شود. اهل نظر و اهل فلسفه از ساحت عمل عروج می‌کنند و از ساحت دیگری به مسائل نگاه می‌کنند. اگر یک اقتصاددان در ایران فکر می‌کند از منظر صرفاً اقتصادی می‌تواند مسائل اقتصادی را حل کند، عوام است. اگر یک سیاستمدار فکر کند مسائل سیاسی را فقط در چارچوب مسائل سیاسی باید جستجو کند، بی‌تردید یک عوام است. اگر یک نیروی اطلاعاتی و امنیتی فکر ‌کند با مسائل اطلاعاتی و امنیتی صرفاً با روش‌های پلیسی- امنیتی می‌تواند برخورد کند، بی‌تردید کارشناس نیست و از یک نوع پوپولیسم و عوام‌زدگی رنج می‌برد.

افرادی که دائماً می‌کوشند که پاسخ مسائل عملی را در سطح خود مسائل عملی جستجو کنند، در واقع دچار احباط می‌شوند و نیروهایشان را از دست می‌دهند و شکست می‌خورند. این تنها اهل فلسفه و اهل تفکرند که در می‌یابند هر مسأله جزئی در یک ساحت کلی‌تری باید معنا و تفسیر شوداین متفکرانند که با عروج از ساحت امر جزئی به ساحت امر کلی، و از ساحت عمل به ساحت نظر افق‌های تازه‌ای را برای اندیشیدن به مسائل عملی ما ایجاد می‌کنند. من به هیچ وجه معتقد نیستم فلسفه یک امر تزیینی است و امریست که با زندگی هیچ ارتباطی ندارد. فلسفه‌ای که با زندگی ارتباط ندارد، یک مشت وراجی است! اگر شما اهل فلسفه دیدید که فلسفه‌اش با زندگی ما ارتباط ندارد درواقع او اهل فلسفه نیست، یا ما اهل فلسفه نیستیم و ارتباط دقیق سخن متفکر را با زندگی‌مان درنمی‌یابیم. وگرنه هر فلسفه عمیق و اصیلی بی‌تردید با انسان ارتباط دارد، بی‌تردید با اخلاق ارتباط دارد، بی‌تردید با چارچوب‌های کلی زندگی اجتماعی ما ارتباط دارد و به واسطه است که با امور جزئی و روزمره مثل گرانی، تورم، آزادی، دموکراسی، انتخابات، جنگ و غیره ارتباط برقرار می‌کند.

اما اصحاب مدینه توده‌ها – منظورم از توده‌ها فقط مردم کوچه و بازار نیستند؛ ممکن است فرد استاد دانشگاه باشد، ولی جزو توده است، پزشک باشد ولی جزو توده است، نماینده مجلس باشد ولی جزو توده است، رئیس‌جمهور باشد ولی جزء توده است- اینها درواقع یک نوع رابطه مستقیم بین فلسفه و تفکر را با زندگی روزمره می‌خواهند، یعنی از عبدالکریمی می‌خواهند راه حل بدهد که مثلاً مشکل ریزش پل‌های تهران را چگونه باید حل کنیم؟! مثلا راه حل بدهد و مشکل ترافیک را حل کند! اما قرار نیست ما با خواندن شفای بوعلی مشکلات ترافیک را حل کنیم، قرار است ما با رجوع به سنت فلسفی گذشتگانمان چارچوب‌های کلان زندگی را پیدا کنیم و با این چارچوب می‌توانیم زندگی روزمره‌مان را هم قوام ببخشیم.

اگر امروز زندگی روزمره ما در تمام عناصر اربعه و تمامی زوایایش با نابسامانی روبرو است، به خاطر این است که خرد قومی نابسامان است و کار متفکر این نیست که وارد امور جزئی شود، کار متفکر این است که خرد قومی را به‌سامان کند. اگر این خرد به‌سامان نشود در طی قرن‌ها دور خودمان خواهیم چرخید و شکلی از مسائل جانشین شکل دیگری می‌شود و راه برون‌شدی پیدا نخواهیم کرد. متفکران خواهان آنند که زمین بازی را تغییر دهیم، و این تغییر زمین بازی برای بسیاری از توده‌ها در جامعه و حتی برای روشنفکران حتی برای اساتید دانشگاه قابل فهم نیست!

فلسفه‌ی بی‌ارتباط با زندگی وراجی است/ امروز ابن‌سینا به همان شکل خام به کار ما نمی‌آید

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:14


https://www.irna.ir/news/85662272/%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87-%DB%8C-%D8%A8%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7-%D8%A8%D8%A7-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%88%D8%B1%D8%A7%D8%AC%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%A7%D8%A8%D9%86-%D8%B3%DB%8C%D9%86%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%85%D8%A7%D9%86

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:13


🎥بیژن عبدالکریمی در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا:

🔹تفکر اصیل و فلسفه در معنای عام کلمه مهمترین عامل قوام‌بخش چارچوب‌های کلی زندگی جوامع است. در واقع تجار جزو بازیگران زندگی هستند، نظامیان بازیگرند، فقها، حقوقدان‌ها، پزشک‌ها، مهندسین، سیاستمداران همه جزء بازیگران بازی زندگی هستند. اما فقط متفکران و فیلسوفان -که انبیاء، عرفای بزرگ و هنرمندان بزرگ هم در ذیل این مقوله قرار می‌گیرند- هستند که چارچوب‌های کلی بازی را تعیین می‌کنند.

🔹این متفکرانند که با عروج از ساحت امر جزئی به ساحت امر کلی، و از ساحت عمل به ساحت نظر افق‌های تازه‌ای را برای اندیشیدن به مسائل عملی ما ایجاد می‌کنند.

🔹من به هیچ وجه معتقد نیستم فلسفه یک امر تزیینی است و امری است که با زندگی هیچ ارتباطی ندارد. فلسفه‌ای که با زندگی ارتباط ندارد، یک مشت وراجی است!

🔹اگر امروز زندگی روزمره ما در تمام عناصر اربعه و تمامی زوایایش با نابسامانی روبرو است، به خاطر این است که خرد قومی نابسامان است و کار متفکر این نیست که وارد امور جزئی شود، کار متفکر این است که خرد قومی را به‌سامان کند.

لینک خبر

@IRNA_1313

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 17:09


🔹️سه‌شنبه شب ها
🔻برنامه هفتگی

✍️🏻 اخلاق، جنگ و حقوق بشر
#فلسطین_غزه

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#ابراهیم_آزادگان

۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران

پخش همزمان در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

http://Instagram.com/bijan.abdolkarimi

https://t.me/bijanabdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 05:59


نقدي بر سخنان حاتم قادري در مناظره با بيژن عبدالكريمي

حق‌شناسي و حدشناسي

✍️
عظيم محمودآبادي
مناظره‌اي كه اخيرا در برنامه اينترنتي «آزاد» ميان آقاي دكتر بيژن عبدالكريمي و آقاي دكتر حاتم قادري برگزار شد، حاوي نكاتي است كه لازم است به برخي از آنها در اينجا اشاره‌اي شود. در اين مناظره آقاي دكتر قادري سخنان متعددي را بر زبان آورد كه بسياري از آنها محل مناقشه است. از جمله مفهوم «امر ملي» كه ظاهرا موضوع اصلي مناظره ايشان بود. قادري با ارايه تفسيري از وضعيت اجتماعي ايران سعي مي‌كرد، بگويد اساسا سخن گفتن از مفهوم امر ملي در جامعه فعلي ايران امري است نادرست و بلكه بي‌معني! او مدعي بود در حال حاضر نزاع ميان «سركوب‌گر است و سركوب‌كننده» بنابراين ما نمي‌توانيم شاهد شكل‌گيري هيچ بحثي در اين رابطه باشيم. در ادامه هم او با توضيحات بيشتر نشان داد چه دركي از مفهوم امر ملي و شرايط پيدايش آن در جامعه دارد. او گفت بحث در مورد امر ملي تنها در صورتي مي‌تواند شكل بگيرد كه ما در آپارتمان‌هاي شفاف روي كاناپه يا مبل‌مان نشسته باشيم و چاي و قهوه‌مان را بنوشيم و با يكديگر بر سر مفهوم امر ملي يا مصاديق آن بحث كنيم!!!
 
«امر ملي»؛ كي و كجا؟
در واقع قادري مي‌خواست بگويد تنش‌هاي سياسي و اجتماعي در جامعه ما آنقدر بالا رفته كه اساسا سخن گفتن از امر ملي، كاملا بي‌معنا و حتي شايد ناروا باشد و اساسا غيرممكن است. در مجموع به نظر مي‌رسد از نگاه او امر ملي صرفا در فضايي رمانتيك و سانتي‌مانتال مي‌تواند به موضوعي براي يك گفت‌وگو تبديل شود!
او تصور مي‌كند وقتي همه ‌چيز خوب است و هر چيزي سر جاي خودش قرار دارد و وفاقي با گستره حداكثري - به لحاظ جمعيتي - وجود دارد، مي‌توان از امر ملي سخن گفت و در غير اين صورت خير!
به بيان ديگر اگر بخواهم درك خود از اظهارات ايشان را بيان كنم بايد بگويم كه تنها تحصيل حاصل از نظر ايشان موجه است و لاغير! يعني ما وقتي مي‌توانيم از امر ملي سخن بگوييم كه وفاق ملي را داشته باشيم و در شرايطي كه اين وفاق از بين رفته يا به نحوي از انحاء تضعيف شده پس اساسا نبايد از آن سخن گفت!
حال آنكه از قضا مباحث ملي وقتي اهميت بيشتري مي‌يابند كه مقوله امر ملي به مخاطره افتاده باشد. در اين صورت است كه اين مساله لازم است به بالاترين اولويت نخبگان و متفكران يك جامعه تبديل شود و با فوريت نحوه سر و سامان دادن به آن را در دستور كار خود قرار دهند… .
متن‌کامل این‌ مقاله در لینک زیر👇

http://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/225449/

بیژن عبدالکریمی

19 Nov, 05:51


امکان یا امتناع وفاق ملی در ایران

✍️ محمدعلی محمدی قره‌قانی

کسانی که ایده وفاق ملی را طرح کردند، قطعاً از آن دسته افراد و گروه‌هایی هستند که به دنبال پایداری نظام مستقر بوده و امنیت ملی از اولویت‌های آنان است. مکتب جامعه‌شناختی که راه‌های حفظ ثبات و انسجام یک نظام اجتماعی را در راستای وفاق ملی تئوریزه کرده کارکردگرایی است که با دورکیم شناخته می‌شود و اما پارسونز با انضمام رویکردهای ساخت‌گرایانه به آن، یک نظریه ساختی- کارکردی بنا نهاد که به واقع این مکتب را بسیار قوی‌تر و کارآمدتر کرد. جامعه آمریکا که همواره به دنبال نظم موجود و حفظ ثبات جامعه بوده، از نظریات پارسونز بهره‌های زیادی برده است.
صورت‌بندی نظریه وفاق اجتماعی در مکتب کارکردگرایی بر اساس محترم شمردن نظر و ارزش‌های اکثریت مردم است که از طریق انتخابات آزاد و منصفانه حاصل می‌شود.
با این وصف، وفاق ملی فقط در دو حالت ممکن می‌شود؛ اول...

متن کامل در تلگراف و هم‌چنین در انصاف نیوز

https://telegra.ph/امکان-یا-امتناع-وفاق-ملی-در-ایران-11-18-2

https://ensafnews.com/560804/

بیژن عبدالکریمی

18 Nov, 21:48


🔹️سه‌شنبه شب ها
🔻برنامه هفتگی

✍️🏻 اخلاق، جنگ و حقوق بشر
#فلسطین_غزه

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#ابراهیم_آزادگان

۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران

پخش همزمان در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

http://Instagram.com/bijan.abdolkarimi

https://t.me/bijanabdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

18 Nov, 17:09


مصاحبه «اکبر اعتماد»، پدر صنعت هسته ای ایران و رئیس سازمان انرژی اتمی در حکومت محمدرضاشاه پهلوی با بی بی سی فارسی در سال ۲۰۱۵: (در حین مذاکرات هسته ای ایران و غرب)
_غنی سازی اورانیوم حق ایران است.
_ایران در دویست سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده اما مدام مورد تهاجم همسایگان بوده است.
_ قدرتهای بزرگ جهانی زورگو هستند. آنها اجازه دست یابی به انرژی هسته و توان غنی سازی هسته ای بالا به هیچ کشوری به ویژه ایران را نخواهند داد. تفاوتی هم ندارد که حکومت نظام پهلوی باشد یا جمهوری اسلامی و یا هر نام دیگری.
_منع گسترش هسته ای برای حفظ ثبات جهان دروغ است.
@kharmagaas

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 23:10


Live stream finished (5 hours)

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 17:21


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 17:09


Live stream finished (1 minute)

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 17:07


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 17:05


Live stream finished (9 minutes)

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 16:56


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 16:56


Live stream finished (20 minutes)

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 16:35


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 16:35


Live stream finished (3 minutes)

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 16:31


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 13:53


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۰:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 08:40


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

🔴 مهمان ویژه :
#خالد_قدومی
نماینده جنبش مقاومت حماس در ایران که به دعوت بیژن عبدالکریمی حضور خواهند یافت.


زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۰:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 04:45


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۰:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 03:01


به اطلاع همه عزیزان می رساند که شروع برنامه اینستاگرامی، تلگرامی و کلاب هاوسی »چرا مقاومت؟» با حضور بیژن عبدالکریمی و قیس قریشی، به دلیل کثرت پرسشها، از ساعت 21 به ساعت 20 تغییر یافت تا برنامه یکساعت زودتر شروع شده، فرصت بیشتری برای پاسخ گویی به پرسش ها وجود داشته باشد.
با سپاس
24 آبانماه 1403

بیژن عبدالکریمی

14 Nov, 02:39


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۰:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

13 Nov, 02:37


گفتارهای آنلاین هنر فردا
قسمت دهم

مهمان برنامه: دکتر بیژن عبدالکریمی
موضوع: آیا هنر راهی به رهایی است؟

مشاهده در سایت آپارات:

https://www.aparat.com/v/j4JZ9


@arttomorrow

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 20:17


♦️یک گفتمان انسجام بخش و وحدت آفرین در شرایط خطیر کنونی واجد چه مولفه هایی باید باشد؟

دکتر محمدحسن علایی
(جامعه شناس)


🔸روزنامه همدلی

۱۸ فروردین ۱۴۰۳

https://hamdelidaily.ir/index.php?newsletternumber=2391&page=8

با توجه به اهمیت اتحاد ملی و انسجام اجتماعی در جامعه امروز ایران درخصوص پرسش این جستار در چند محور مطالبی به اختصار تقدیم می گردد امیدوارم با مشارکت مخاطبان عزیز بتوانیم در باب این موضوع که بی تردید برای جامعه ما امری بسیار حیاتی و حائز اهمیت است بیشتر تامل کنیم و در تمهید لوازم تحقق یک گفتمان انسجام بخش برای جامعه در حد توان اهتمام بورزیم. به زعم نگارنده به عنوان مولف کتاب "گفتمان وفاق" که به مثابه یک نظریه اجتماعی مد نظر نگارنده بوده است رفع فقر تئوریک در اداره ی کشور ضرورتی انکارناپذیر است. امروز دردمندان اهل تفکر بی وقفه طرح مسئله ی وفاق و دعوت به وفاق و همگرایی نیروهای جامعه در جهت حفظ منافع ملی را به عنوان یک ضرورت بی چون و چرا برای جامعه در هر مجال و فرصتی که می یابند در میان می افکنند.

🔸️نظریه‌ی حقیقت

برای تمهید یک نظریه ی حقیقت اهل تفکر می بایست در عمیق ترین سطح فلسفی کلمه مسئله فقدان یک هستی شناسی متناسب با زیست جهان جدید برای ایرانیان را در مرکز تأملات خویش قرار دهند. در این سطح کمال مطلوب واکاوی امکان برقراری دیالوگ میان عقلانیت سنتی و عقلانیت مدرن می باشد که ناظر بر نظریه پردازی در سطح هستی شناختی در باب حقیقت می باشد در این سطح بایستی نظریه ای تمهید گردد که امکان برگشت به عالمیت گذشته را سلبا نفی و در مقام ایجاب بر اساس ارزش های عالمیت سنتی و مدرن بدون مطلق انگاشتن آن‌ها، به نظریه‌پردازی مبادرت ورزد که قهرا لوازم نیل به آن به هیج وجه نبایستی امری دم دستی و زودیاب تلقی شود. در این سطح بایستی مواریث ایرانیت، اسلامیت و مدرنیته را برای نیل به نظریه حقیقت به کار بست.


🔸️نظریه‌ی حکمرانی

حاکمیت مستقر برآمده از یک انقلاب مردمی با همه ی مسائل و تهدیداتش در دهه های گذشته به بوته ی آزمون گذاشته شده است من البته معتقدم کفه ی ناکارآمدی ها به دستاوردها سنگینی می کند اما در خصوص ارتقای نظام حکمرانی می بایست با وجه نظر به دستاوردهایی مثل استقلال نسبی تعامل را جایگزین تخاصم کرد و از رابطه ی حکومت و مردم خصومت زدایی کرد بنابراین هر نوع رادیکالیسم و تندروی به صلاح ملک و ملت نیست؛ اما می توان و باید برای بهبود شيوه‌هاي حکمرانی در جهت نیل به نظریه حکومت متناسب با زمان دست به احتیاجات علمی زد و البته لازمه ی آن وجود امنیت نسبی در جامعه است.

🔸️نظریه‌ی حقوقی

در این مورد نیز بایستی نظریه ی روزآمد حقوقی محل امعان نظر اهل دغدغه قرار گیرد و با عنایت به توصیه ی بزرگان مبنی بر این که هر نسلی بایستی نظام حقوقی و قانونی متناسب با خود را داشته باشد بایستی وارد حیطه ی نظریه پردازی شد. با وجود پویش نسلی رخداده در جامعه به رسمیت شناختن اقتضائات سوژه مدرن در ساختار حقوقی کشور از اهم مواردی است که می بایست مورد بازبيني و بازنگری جدی قرار گیرد.

🔸️نظریه‌ی اجتماعی

گفتمان "وفاق ملی" به دنبال تمهید شرایط تحقق آلترناتیوهای ساختاری با مشارکت همه ی نیروهای اصیل فارغ از گرایشات ایشان برای توسعه ی ایران عزیز است. در این سطح تنوعات قومیتی و جنسیتی و انواع کثرات از نوگرایان تا سنت‌گرایان ذیل یک نظریه به رسمیت شناخته می شود.
وقتی درد توسعه نیافتگی تاریخی به واسطه ی عموم نخبگان جامعه تشخیص داده شود؛ اولا نوعی وفاق بین گرایشات مختلف حاصل می گردد. و ثانیا در سایه ی همین وفاق بر سر "درد مشترک" با برایند نیروهای متفرق و تشریک مساعی ایشان برای وصول به نسخه ی شفا و تمهید الترناتیوهای ساختاری رفته رفته برای علاج مصائب مبتلی به جامعه امکانی سر بر می آورد!

🔸️نظریه‌ی دفاعی و ديپلماسي

برای اینکه قدرت دفاعی و نظامی برای حفظ مرزهای میهن، حاکمیت، تمامیت و استقلال کشور را داشته باشیم بایستی مولفه های این توان را بشناسیم و ارتقا دهیم. عرصه های فرهنگی را به اهلش بسپاریم. و از امنیتی سازی این میادین بپرهیزیم. برای روشنفکران نقش قائل باشیم. اقتضائات میادین گوناگون سیاسی اجتماعی و فرهنگی را به رسمیت بشناسیم. حداقل های معیشت اقشار آسیب پذیر و مستضعف را تامین کنیم.  قدرت بازیگری و دیپلماتیک خود در عرصه جهانی را ارتقا دهیم. اوضاع وخیم اقتصادی را بهبود بخشیم. از خروش دهک های پایین پیشگیری کنیم.
بدانیم جلوی پروپاگاندای نظام سلطه؛ بدون نقش دادن به اهل فرهنگ و روشنفکران خودآکاه نمی توانیم بیاستیم. رویگردانی نسل های جدید و ضعف های خود را در عرصه ی رسانه و غیره به گردن روشنفکران نیاندازیم.

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 20:17


♦️ایده وفاق برای ایران؛
جستاری در نسبت فلسفه با جامعه شناسی و سنخ‌شناسی مخالفان ایده وفاق!


دکتر محمد حسن علایی
(جامعه شناس)


🔶️روزنامه همدلی
۱۵ مرداد ۱۴۰۳

https://hamdelidaily.ir/index.php?newsletternumber=2472&page=8

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 20:13


خار و میخک

امروز رُمان بحیی سنوار که در زندان نوشته شده است به دستم رسید. اینطور گفته شده است که در بازرسی از سلول او، رمانی دست‌نویس از وی کشف شد که آن را در سال ۲۰۰۴ به پایان رسانده بود. این کتاب با عنوان خار و میخک، آینه زندگی او و مقاومت فلسطین است. داستان حول محور احمد، پسری مؤمن در غزه بود. حداقل یک نسخه از این کتاب به صورت مخفیانه از زندان خارج شد و بعداً منتشر گردید. در دوران زندان، سنوار پنج کتاب را از زبان‌های انگلیسی و عبری به عربی ترجمه کرد. برخی حتی می‌گویند شاید بتوان مدعی شد که سنوار در صدر «پرکارترین زندانیان نویسنده تاریخ معاصر» است. اگر فرصتی دست دهد "نقد خار و میخک" با نگاهی به وقایع "محور مقاومت" انجام خواهیم داد. همانگونه که پیشتر گفته بودم "محور مقاومت" بیش و پیش از آنکه محور نظامی و امنیتی باشد محور یک "سنت فکری" است که عقبه قویمی در جهان دارد و این محور فکری باید بیشتر برجسته شود و در این میان نقش و جایگاه "متون محور مقاومت" از اهمیت فوق‌العاده و خارق‌العاده‌ای برخوردار است.

سیدجواد میری

@seyedjavadmiri

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 20:09


«آنچه در غزه می‌گذرد نسل‌کشی است چون غزه دیگر وجود ندارد.» عاموس گلدبرگ، تاریخدان اسرائیلی صاحب کرسی مطالعات هولوکاست در دانشگاه عبری اورشلیم در مصاحبه با لوموند توضیح می‌دهد، چرا اقدامات اسرائیل در غزه نسل‌کشی است.


@benjbarthe


Oct 29

Amos Goldberg: 'What is happening in Gaza is a genocide because Gaza does not exist anymore' https://lemonde.fr/en/opinion/article/2024/10/29/amos-goldberg-what-is-happening-in-gaza-is-a-genocide-because-gaza-does-not-exist-anymore_6730881_23.html… via @LeMonde_EN

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 17:36


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 15:56


اشعار اقبال در مورد غرب، خيلى جالب.

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 14:35


از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 14:35


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 14:27


اعتراف وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی به برنامه‌شان برای اختلاف‌افکنی، تکه‌تکه کردن منطقه و تجزیه ایران!

«گیدئون ساعر»، وزیر امور خارجه جدید رژیم:

ما باید با مطالعه منطقه از اقلیت‌ها حمایت کنیم. می‌خواهم بر اقلیت کُرد تمرکز کنم؛ آن‌ها متحد ما به حساب می‌آیند و باید مستقل شوند! ما باید از نظر نظامی، امنیتی و سیاسی با آن‌ها متحد شویم!

همچنین اقلیت‌های «دروزی» در لبنان و سوریه یک متحد قوی برای ما به حساب می‌آیند.

📡 @sepah_quds‌‌

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 14:23


«فَحّاشی؛ شگردی وقیح در مصافِ با تیغِ نقد»
در سکانسی به یاد ماندنی و سترگ از سریال فاخر «امام علی» که ساخته و برگرفته از کتب تاریخی معتبری از جمله شرح نهج‌البلاغهٔ ابن ابی الحدید مورخ اهل سنت است؛ در جنگ صفّین هنگامی که عمروعاص مشاور ارشد معاویه با عده ای از محافظانش در گوشه ای از میدان نبرد با علی رو به رو میشوند چون از نبرد مستقیم با او هراس دارند جملگی از مقابلش فرار می‌کنند و عمروعاصِ مکّار که با ضربت علی از اسب بر زمین افتاده و مجروح و جان خویش را در خطر دیده و هیچ مفرّی از آن نمی یابد در اقدامی هوشمندانه و در عین حال مذبوحانه و شرم آور و از سر استیصال نه تنها خود را برهنه میکند بلکه در مقابل دیدگان علی که هرگز به بد دیدن، آلوده نگشته اند، کشف عورت میکند و بدین سان از چنگال ذوالفقار جان سالم به در می برد!

اگرچه عرصهٔ گفتگوها و تعاملاتِ کلامیِ مثبت و سازنده را چه در دنیای واقعی و چه در فضای مجازی نمیتوان از هرحیث به میادین نبردِ نظامی تشبیه کرد اما زمانی که برای جرح و تعدیل و یا تشخیص سره از ناسره، الزاماً و ضرورتاً در چنین صحنه هایی چاره ای جز کاربردِ تیغِ آختهٔ نقد و بررسی و تحلیل دیدگاه ها و تفکرات نیست و هنگامی که افراد و گروه‌هایی نیام و چنته نقد و استدلال خود را تهی می بینند، مانیفست و پروپاگاندایی از زشتی ها و پلیدی های خود را در معرض دیدگانِ منقّدین و منتقدین خود قرار میدهند تنها به این امید است که از چنگال نقدهای ویران کننده خود نجات یابند...

حال آنانکه معمولاً در همان ابتدا یا میانه و انتهای گفتگوها و مباحثات مختلف بخصوص در فضای مجازی و در این گروه از توهین، تحقیر، انگ و فحش های رکیک به طرف مقابل و مخالف نظرات و دیدگاه های خود بهره فراوان می برند، گمان نکنند اگر منتقدین آنها دم فرو می بندند و بسادگی و فروتنانه از کنار زشتی های آنان عبور میکنند دچار عجز یا ناتوانی در نقد و پاسخ‌گویی هستند؛ خیر  اصلاً و ابداً

آنها نیک می دانند در هر عرصه و میدان، کسانی که به سمت و سوی مخالفین خود لجن پرتاب میکنند صرفاً به آن دلیل است که تیر و تیغ برهان و منطق در ترکش و نیام ندارند و این واکنش آنان فقط از سر استیصال و شکست و برای رهایی و نجات است وگرنه هیچ دلیلی برای کشف عورت و نشان دادن زشتی های چندش آور خودشان به دیگران نیست ....

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 09:28


🔻فراسوی ایمان و کفر
اهمیت هایدگر برای تفکر دینی

میزبان : بیژن عبدالکریمی
مهمان : احمد رضوانی

۲۲ آبان ماه ۱۴۰۳
سه‌شنبه شب
ساعت ۲۱:۰۰
به وقت تهران

پخش در کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

https://t.me/bijanabdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 05:42


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 01:05


⚡️آچمز شدن مهدی نصیری و به باد رفتن مبانی کورکورانه و غیرمنصفانه او درباره حکومت پهلوی توسط صادق زیباکلام!

🟡"مگر می‌توان نبود مطبوعات و انتخابات آزاد و وجود زندانی سیاسی در دوران پهلوی را انکار کرد؟! | آقای نصیری من نمی‌توانم تحمل کنم کسی که دوران پهلوی را دیده اینگونه بیاید و از آن دفاع کند | من نمی‌توانم به خاطر درود دهه شصتی‌ها، هفتادی‌ها و هشتادی‌ها دروغ بگویم | من به شدت به این که بخواهید کنار نتانیاهو بایستید منتقد هستم | وقتی ربع پهلوی مثل آب خوردن با نتانياهو همراهی می‌کند برای من سوال به وجود می‌آید"
☀️ @shidtv

بیژن عبدالکریمی

12 Nov, 00:55


امروز سالگرد آسمانی شدن یکی از اساطیر تاریخ این مرز و بوم بود، شخصی که نه حکومت و نه افکار عامه در حد شایستگی به او نپرداختند، تفکری که در کنار آریوبرزن و آرش کمانگیر، نام طهرانی مقدم را نَبَرد مفت نمی ارزد

مرد بلند پرواز و با اعتماد به نفسی که در وانفسای جنگ و خرابی های دهه شصت فارغ از جو تاریک و ناامید کشور دست به حرکتی زد که ورای ایرانِ آن روز ها بود ، مردی که برای اولین بار در تاریخ دستان ایران را تا ابد برای دفاع از خاک خود پر کرد. دشمن هر چه موشک های بالفعل را نابود کند موشک های بالقوه کاشته شده و در حال رشد در مغز های شاگردان طهرانی مقدم را نمیتواند نابود کند، ایران و ایرانی فارغ از هر اندیشه و سلیقه تا همیشه مدیون میراث او خواهد بود

بیژن عبدالکریمی

11 Nov, 18:30


عصبانیت مدیر رادیو اسرائیل از حاضر نشدن «کیلیان امباپه»، بازیکن تیم ملی فرانسه برای بازی مقابل تیم فوتبال اسرائیل!

منشه امیر: متأسفانه امباپه هم سیاست‌های ایران مقابل تیم‌های اسرائیلی را پیش گرفته!

🚨 @AkhbarTelFori

بیژن عبدالکریمی

11 Nov, 18:26


🗣 صادق زیباکلام: نه اپوزیسیون و نه رضا پهلوی از جنایات نتانیاهو و اسرائیل حتی انتقاد هم نمی‌کنند؛ خاک‌ بر سر آن روشنفکری که جنایات اسرائیل را محکوم نمی‌کند و پا روی حقیقت می‌گذارد!
_
اصلاحات نیوز
@Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com

بیژن عبدالکریمی

11 Nov, 06:22


مسئله اصلی سلاح هسته‌ای ایران نیست، مسئله اصلی جایگاه ژئوپلیتیکی و احیای امپراتوری ایران است...

👈 جرج فریدمن و رابرت کاپلان از تحلیلگران سرشناس ژئوپلیتیک در نشستی در سال ۲۰۱۲ با عنوان رویارویی با جاه‌طلبی های فزاینده ایران!

💢 تشکیل امپراطوری مدرن ایران از زبان تحلیلگران آمریکایی؛ مسئله اصلی جایگاه ژئوپلیتیکی ایران است، نه سلاح هسته‌ای!

🔻 عمده دلیل دشمنی غرب با ایران در تمام این سده‌ها که این دو تمدن با هم برخورد داشتند بر سر جایگاه و موقعیت راهبردی ایران بوده است.

🔻 بیش از چهار دهه است که غرب برای محدود کردن ایران و به شکست کشاندن این ملتِ ریشه‌دار بهانه‌های مختلفی جفت و جور کرده و یکی از آن بهانه‌ها موضوع هسته‌ایِ ایران است.

🔻 اما همانگونه که در این ویدئو مشاهده می‌کنید ده سال پیش دو نفر از نویسندگان و تحلیلگران آمریکایی دلیل اصلی اهمیت ایران را برشمرده و و آن را توضیح می‌دهند که ایران در جایی از جغرافیای کره خاکی قرار گرفته که به همه‌جا دسترسی دارد.

🔻آنها به شدت از تشکیل امپراطوری ایران می‌ترسند و به خوبی توضیح می‌دهند که مهم نیست چه کسی در تهران در قدرت باشد، هر فرد با هر تفکری قدرت را در دست داشته باشد ناچار است که راهبرد تشکیل امپراطوری ایران را در پیش بگیرد.

🔻جرج فریدمن و رابرت کاپلان از تحلیلگران سرشناس ژئوپلتیک در نشستی در سال ۲۰۱۲ با عنوان «رویارویی با جاه‌طلبی‌های فزاینده ایران»

بیژن عبدالکریمی

11 Nov, 00:05


⚡️جرالد هورن، مورخ آمریکایی بررسی می‌کند:

🟡در سایه شعارهای ضد جنگ ترامپ، برنامه دولت او برای برخورد با ایران چگونه خواهد بود؟

☀️ @shidtv

بیژن عبدالکریمی

10 Nov, 23:59


مروري تفصيلي بر تاريخ مالكيت ايران بر جزاير سه‌گانه - بخش نخست

خليج فارس از عيلاميان تا قاجار

✍️علیرضا روشنایی
جزاير سه‌گانه ابوموسي، تنب بزرگ و تنب كوچك در خليج‌فارس از اهميت استراتژيك و ژئوپليتيكي بالايي برخوردارند. اين جزاير به دليل موقعيت جغرافيايي خاص خود، نقش مهمي در كنترل و نظارت بر تنگه هرمز ايفا مي‌كنند. در دهه‌هاي اخير، با كشف منابع نفتي و تغييرات ژئوپليتيكي در منطقه، اهميت اين جزاير بيش از پيش افزايش يافت. ايران همواره بر حاكميت خود بر اين جزاير تاكيد كرده و آنها را بخشي از خاك خود مي‌داند. تنگه هرمز يكي از مهم‌ترين گذرگاه‌هاي دريايي جهان است كه بخش عمده‌اي از نفت و گاز صادراتي كشورهاي خليج‌فارس از طريق آن به بازارهاي جهاني (سه قاره اروپا، آفريقا، آسيا) منتقل مي‌شود.
 
اهميت جزاير سه‌گانه به چند دليل عمده قابل توجه است:
1- كنترل بر تنگه هرمز (اهميت اقتصادي): از جنبه اقتصادي، كنترل اين جزاير به ايران اجازه مي‌دهد تا بر ترانزيت انرژي و كالا در خليج‌فارس نظارت داشته باشد. اين امر مي‌تواند در تسهيل صادرات نفت و گاز ايران و ايجاد فرصت‌هاي اقتصادي جديد موثر باشد. همچنين توسعه زيرساخت‌هاي بندري و گردشگري در اين جزاير مي‌تواند به رشد اقتصادي منطقه كمك كند.
2- موقعيت جغرافيايي و اهميت نظامي: از منظر نظامي، تسلط بر اين جزاير به ايران امكان مي‌دهد تا نظارت كاملي بر تنگه هرمز داشته باشد؛ تنگه‌اي كه بيش از يك‌سوم نفت حمل ‌شده در درياهاي جهان از آن عبور مي‌كند. حضور نظامي ايران در اين جزاير به تقويت قابليت‌هاي دفاعي كشور در برابر تهديدات خارجي كمك كرده و امنيت خطوط كشتيراني را تضمين مي‌كند.
3- ذخاير طبيعي: علاوه بر موقعيت استراتژيك، اين جزاير ممكن است داراي ذخاير طبيعي مانند نفت و گاز باشند كه مي‌تواند به اقتصاد كشور كمك كند.
4- سياسي و تاريخي: از ديدگاه سياسي، حاكميت ايران بر جزاير سه‌گانه نمادي از تماميت ارضي و وحدت ملي است. اين جزاير از ديرباز جزئي از سرزمين ايران بوده‌اند و اسناد تاريخي متعددي بر اين امر دلالت دارند. تاكيد بر اين حاكميت در عرصه بين‌المللي به حفظ موقعيت راهبردي ايران در منطقه كمك كرده و پيام روشني درباره حقانيت تاريخي و قانوني كشور ارسال مي‌كند.
در مجموع، جزاير سه‌گانه به دليل موقعيت جغرافيايي و منابع طبيعي، نقش كليدي در سياست‌هاي امنيتي و اقتصادي ايران در منطقه خليج‌فارس ايفا مي‌كنند. تاريخچه مالكيت ايران بر جزاير سه‌گانه در خليج‌فارس به شرح ذيل است … .

متن کامل در 👇

http://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/225030/

بیژن عبدالکریمی

10 Nov, 17:08


چرا مقاومت⁉️

🔻گفتگو به همراه پرسش و پاسخ

با حضور :

#بیژن_عبدالکریمی
#قیس_قریشی

زمان : پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت تهران


پخش زنده در :

اینستاگرام
www.Instagram.com/bijan.abdolkarimi

تلگرام :
@bijanabdolkarimi

کلاب هاوس :
www.clubhouse.com/house/صدای-فردا

از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش (چرا مقاومت؟!) برایشان مطرح است دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و یا می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به سوالاتشان پرداخته شود.

بیژن عبدالکریمی

09 Nov, 18:34


🏛 شهر فلسفۀ ایران برگزار می‌کند:
🛎 جلسۀ رونمایی از مجموعه شش دفتر مثنوی آدم‌ها
📢 شاعر و نویسنده: دکتر هادی جعفری امان‌آبادی
📣با حضور: دکتر حسن محدثی، دکتر اکبر جباری، دکتر مانی کلانی
🎤همراه با قرائت یادداشتی از دکتر نصرالله حکمت
🗓 پنجشنبه‌ 24 آبان 1403
ساعت 16
برای ثبت نام لطفاً به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
ثبت نام
ثبت نام
ثبت نام

#هادی_جعفری
#حسن_محدثی
#اکبر_جباری
#مانی_کلانی
#نصرالله_حکمت
#مثنوی_آدم‌ها

برای اطلاعات بیشتر با شماره‌های زیر تماس بگیرید:
☎️ 021-22053556
📞09361135000

نشانی: تهران، بلوار نلسون ماندلا (شمالی)، کوچۀ گلدان، پلاک 5، طبقۀ 3
www.philosophycity.ir

بیژن عبدالکریمی

09 Nov, 17:53


پادکست لاورنس کراوس
نوام چامسکی: درباره خطرات دونالد ترامپ
بخشی از گفتگوی سال 2019
لینک به کل گفتگو در یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=yuVqfKYbGvE&list=PL5R87nA_A7ig0kxpl-w7KyJ8UcYVZNOwU&index=1
ترجمه: ناصر فکوهی
ویرایش و زیرنویس: پگاه دودانگه

#تصویر_فرهنگ
نامه فرهنگ، ۱۴۰۳

بیژن عبدالکریمی

09 Nov, 16:50


🎥 افسر سابق "ام‌آی 6": یک سامانه پدافند ناشناخته باعث شکست حمله اسرائیل به ایران شد!

آلستر کروک، دیپلمات و مامور سابق ام‌آی6 انگلیس:

هواپیماهای اسرائیلی که قرار بود در مرحله اول با موشک‌های دور برد پدافند هوایی را منهدم کنند، حتی به هفتاد یا صد کیلومتری مرز‌های ایران هم نرسیدند.

پس چه اتفاقی افتاد؟ به نظر می‌رسد که اول از همه آنها توسط یک سیستم دفاع موشکی دیگر قفل شده بودند و از ادامه دادن ترسیدند و سپس حمله را کنسل و موشک‌های دوربرد خود را شلیک کردند.

سپاه پاسداران👇🏻
☑️ @sepah

بیژن عبدالکریمی

09 Nov, 16:39


💢 اشک‌های فرامرز دادرس، افسر گارد شاهنشاهی در پخش زنده و خطاب تند وی به رضا پهلوی:

🔹خجالت بکش مرتیکه؛ این آرزو را به گور خواهی برد که اسرائیل بیاید و ایران را بمباران کند تا تو پادشاه شوی.

✍️ بیداری ملت
@bidariimelat

بیژن عبدالکریمی

09 Nov, 16:38


سلام. عرض ادب و تحیت. درود به شرف و حریت و مردانگی شما انسان باوجدان و روشنفکر با جرات. العلما باقون.

بیژن عبدالکریمی

08 Nov, 09:36


بیژن عبدالکریمی در نشست «عصر نصرالله»” جهان بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کند اما برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم سخن می‌گویند
۱۴۰۳-۰۸-۱۶ ۱۴۰۳-۰۸-۱۶ بازدید : 38
بیژن عبدالکریمی گفت: غربی‌ها در حالی ما را به ناسیونالیسم دعوت می‌کنند که خود اتحادیه اروپا را تشکیل دادند. به این سبب که می‌دانند یک ملت کوچک نمی‌تواند در برابر هژمونی آمریکا مقاومت کند. آن‌ها ناچار بودند اتحادیه اروپا را تشکیل دهند. در حالی که جهانیان همه بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کنند برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم و وطن‌خواهی سخن می‌گویند.


بیژن عبدالکریمی، دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، در ابتدا با ادای احترام به روح تمام شهدایی که از ابتدای تاریخ در مقابل ظلم ایستاده‌اند، گفت: من برای تمام کسانی که در سراسر جهان در برابر ظلم و ستم قیام می‌کنند سر تعظیم فرود می‌آورم. من سخنان خود را حول سه محور بیان می‌کنم. اولین محور اهمیت سیدحسن نصرالله برای حزب‌الله، دومین محور بحث اهمیت حزب‌الله لبنان و جنبش مقاومت برای ما ایرانیان و آخرین فراز سخنان من هم آسیب‌شناسی جنبش مقاومت در ایران و در جهان اسلام است.
این استاد فلسفه در راستای محور اول بحث خود، گفت: همه می‌دانیم که حزب‌الله با رهبری سیدحسن نصرالله بود که بر آماده‌سازی نیروهای مقاومت تأکید کرد. با تأکید او هسته‌های نظامی به وجود آمد و در عین حال او جدای از بحث‌های نظامی به عنوان یک نیروی سیاسی در لبنان مطرح شد. سیدحسن نصرالله رشد نظامی حزب‌الله را تا آن‌جا رساند که بتوانند شمال اسرائیل را مورد هدف قرار دهند و در برابر حملات اسرائیل از ملت لبنان دفاع کنند. حزب‌الله با رهبری او توانست به اشغال ۱۸ ساله جنوب لبنان توسط نیروهای اسرائیلی پایان دهد. همین امر محبوبیت حزب‌الله و سیدحسن نصرالله را به عنوان یک نیروی یاری‌دهنده ملی بالا ببرد. حزب‌الله لبنان بر اساس رهنمودهای سیدحسن نصرالله بود که به درستی از بشار اسد در برابر نیروهای به ظاهر مخالف او و در واقع مدافع منافع آمریکا و اسرائیل حمایت کرد. حزب‌الله به رهبری او به درستی در کنار ما ایرانیان و مردم غزه ایستاد و جبهه مقاومت را در برابر آمریکا و اسرائیل تقویت کرد.

عبدالکریمی با طرح این پرسش که حزب‌الله و سید حسن نصرالله برای ما ایرانیان چه کرده و چه اهمیتی دارد؟، اظهار داشت: این شبهه وجود دارد که هلال شیعی با تأکید بر امت‌گرایی و به عنوان گروهی جزم‌اندیش مقاومت را برای حفظ نظام و نه برای دفاع از منافع ملی ایجاد کرده است؟ این همان تحلیلی است که از زبان رسانه‌های اسرائیلی و آمریکایی خارج می‌شود و کاری کرده‌اند که متأسفانه بخشی از مردم و تأسف‌بارتر روشن‌فکرهای ما در زمین دشمن توپ بزنند. غربی‌ها در حالی ما را به ناسیونالیسم دعوت می‌کنند که خود اتحادیه اروپا را تشکیل دادند. به این سبب که می‌دانند یک ملت کوچک نمی‌تواند در برابر هژمونی آمریکا مقاومت کند. آن‌ها ناچار بودند اتحادیه اروپا را تشکیل دهند. بلوک شرق هم پیمان ورشو را تشکیل داد که متأسفانه یا خوشبختانه نتوانست دوام بیاورد. در حالی که جهانیان همه بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کنند برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم و وطن‌خواهی سخن می‌گویند.

او افزود: ما برای اینکه به آب‌های آزاد جهان در جهت منافع ملیِ خود دسترسی داشته باشیم، سه نقطه حساس را انتخاب کردیم. ما به واسطه حوثی‌ها و تنگه باب‌المَندَب در شاخ آفریقا می‌توانیم به خلیج عدن، دریای عرب و اقیانوس هند دسترسی داشته باشیم. بخش بزرگی از اقتصاد جهان از این تنگه عبور می‌کند. ملت ما را به غلط علیه یمنی‌ها می‌شورانند، بی‌خبر از آن‌که یمن در کنار ما ایرانی‌ها به دسترسی ما به آب‌های آزاد و منافع ملی ما کمک می‌کند. تنگهٔ هرمز تنها مسیر آبی‌ای است که خلیج فارس را به دریاها و اقیانوس‌های آزاد وصل می‌کند. این گذرگاه یکی از راهبردی‌ترین مسیرهای بین‌المللی کشتی در جهان است. یک سوم گاز طبیعی جهان و تقریباً ۲۵ درصد مصرف جهانی نفت از تنگه هرمز عبور می‌کند. این تنگه یکی از مهمترین نقاط استراتژیک جهان است و برای تجارت جهانی یک اهمیت حیاتی دارد. الحشد الشعبی و نیروهای مقاومت عراق امکان دفاع از این تنگه را فراهم می‌کنند.

بیژن عبدالکریمی

08 Nov, 09:36


عبدالکریمی گفت: از سوی دیگر دریای مدیترانه در مجاورت اقیانوس اطلس قرار دارد که موقعیتی بسیار راهبردی داشته و ما را از شمال به اروپا، از جنوب به آفریقا، از شرق به آسیا و از غرب به اقیانوس اطلس وصل می‌کند. حزب‌الله لبنان اجازه نمی‌دهد که دریای مدیترانه را بر ملت ما و منافع ملی ما ببندند. لبنان به لحاظ استراتژیک در جنوب فلسطین اشغالی در نقطه تلاقی مدیترانه و خاورمیانه قرار دارد. لذا لبنان برای ما بسیار اهمیت دارد. نیروهای مقاومت یمن، حزب‌الله لبنان و نیروهای عراق حافظ و هم‌پیمانان ما در دفاع از منافع ملی ما هستند. غرب و آمریکا این مسئله را درک می‌کنند اما روشنفکران ما عموماً عاجز از درک این مسئله هستند و عموماً در زمین دشمن توپ می‌زنند. البته نباید فراموش کرد که حکمرانی ما هم گاهاً کنش‌هایی خلاف انسجام ملی انجام می‌دهد.

این پژوهشگر فلسفه در ادامه مطرح کرد: استراتژی دفاعی کشور از نظر من ناشی از یک نبوغ نظامی و استراتژیک است. نمی‌دانم این استراتژی کار کیست اما کار هر کسی که هست باید مجسمه آن شخص را ساخت و در میدان‌های شهرهای این کشور قرار داد.

عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه آزاد، در راستای محور سوم بحث خود، گفت: اما برسیم به آسیب‌شناسی من از گفتمان انقلاب. خواهش کردم قبل از سخنرانی من ترانه خانم جولیا پطرس را بگذارند. چطور همه لبنانی‌ها از شهید نصرالله حمایت می‌کنند. دخترانی که حجابی بر سر ندارند اما همه دست در دست هم در برابر اسرائیل و آمریکا از مقاومت حمایت می‌کنند. و ما در ایران با شکاف عظیمی مواجه هستیم. مقاومت مسئله‌ای نیست که مربوط به دیروز و امروز باشد. قصه، قصه طولانی‌ای است و ما بدون انسجام ملی نمی‌توانیم خوش بدرخشیم. اگر در دفاع مقدس شهدای ما خوش درخشیدند به برکت حمایتی بود که ملت از مدافعان ما داشتند. ما باید به این انسجام ملی بیاندیشیم.

او افزود: من برای گفتمان انقلاب احترام قائلم و به این دلیل این‌جا حاضر شدم که احترام قلبی خود را به ادب باطن بیان کنم. شما می‌دانید این دفاع من از گفتمان انقلاب برای من هزینه‌های بسیاری ایجاد می‌کند. من علی‌رغم این خودآگاهی به اینجا آمدم تا جبهه خودم را مشخص کنم. اما نمی‌توانم آسیب‌شناسی‌ها را نادیده بگیریم.

عبدالکریمی با اشاره به اینکه ما نمی‌توانیم در مواجهه با غرب صرفاً به مبارزه نظامی اکتفا بکنیم، گفت: ما نیازمند جدالِ متافیزیکی هستیم. و عالم اسلام متاسفانه فاقد متافیزیک لازم برای مبارزه با متافیزیک غرب است. حوزه‌های علمیه ما عقب‌افتاده‌تر از آن هستند که در مقابل متافیزیک غرب حرفی برای گفتن داشته باشند. عالمیتِ عالمِ مدرن همه جان‌ها را گرفته است. در یک چنین جهانی مقابله ساده‌اندیشانه درست نیست. من به عنوان یک دانش‌آموخته فلسفه فقدانِ یک نظام انتولوژیک، اپیستمولوژیک و آنتروپولوژیک را اعلام می‌کنم. نگاه سیاسی، ایدئولوژیک و فقهی جایگزین یک نگاه حکمی و فلسفی شده است. ما برای مقاومت نیازمند نگاه حکمی هستیم. فلسفه و عرفان اسلامی ما معاصرت پیدا نکرده است. گفتمان انقلاب در کشور من درکی از سوژه مدرن ندارد. ما نمی‌توانیم صرفاً مواجهه پلیسی داشته باشیم. در کلِ گفتمان انقلاب من یک چهره فرهنگی نمی‌شناسم. منظورم این نیست که استاد و دکتر و این‌ها ندارد. کسی را نمی‌شناسم که در جانِ جوانان رسوخ کرده باشد و نگاه آن‌ها را از غرب به سوی میراث تاریخی خودمان بگرداند. من در گفتمان انقلاب فردی شبیه به شریعتی نمی‌بینم. جوانان ما وقعی به سنت ما نمی‌نهند به این خاطر که آموزش و پرورش ما یک هولوکاست انسانی بوده است. باید متوجه شویم که این تشکیلات گزینش، حراست، اخراج اساتید و … در مسیر مقاومت نیست. باید مسیر دیگری را رفت. سیاست داخلی ما هم‌شأنِ سیاست خارجی ما نیست.

او در پایان با جمع‌بندی سخنان خود گفت: من در کنار حاکمیت سیاسی خود در راه مبارزه با اسرائیل و آمریکا هستم اما نمی‌توانم به سیاست داخلی کشور نقد نکنم.

ما باید گفتمان انقلاب را از کوتوله‌ها، عقب‌افتاده‌ها و از هر آن کس که به این جبهه ضربه می‌زند تهی کنیم و بکوشیم انسان‌های توانمند را اضافه کنیم. مبارزه انتولوژیک با غرب را اندیشمندان باید هدایت کنند. تفکر باید وارد صحنه شود. انقلاب ما آرمان بزرگی داشت و من در کنار مقاومت برای محقق شدن این آرمان می‌کوشم. انقلاب ما در عصر سکولار تمنای تجدید بیعت با امر دینی را داشت. من در این تمنا در کنار انقلاب هستم.

بیژن عبدالکریمی در نشست (عصر نصرالله؛ گفتارهای اندیشه و علوم‌انسانی در چهلم سید مقاومت)-۱۴-۰۸-۱۴۰۳.mp3.
امکانات

بیژن عبدالکریمی

08 Nov, 08:53


فایل کامل صوتی سخنرانی و گفتگوی بیژن عبدالکریمی در برنامه کلاب هاوسی جمعی از نیروهای وفادار به گفتمان انقلاب در خصوص انسجام ملی و گفتمان وفاق در زمان بحران جنگ

بیژن عبدالکریمی

08 Nov, 02:32


پرسشهایی دردمندانه و دلسوزانه در بارۀ ایران:

مهندس شاهین خرسند:

سلام استاد ارجمند،
جناب دکتر عبدالکریمی عزیزم،

فرموده اید؛
من در کنار حاکمیت سیاسی خود در راه مبارزه با اسرائیل و آمریکا هستم.

اگر مبارزه با اسرائیل را صرفا در ابعاد کلامی و نظری می بینید و میپذیرید لطفا بیان نمایید.

اما اگر مبارزه با اسرائیل نظامی ست، که علی الظاهر نیز چنین است،
و اگر میدانیم امریکای دوران ترامپ در آرزوی زدن تاسیسات هسته ای ماست،

آیا جنگ با اسرائیل و مآلاً امریکا را، به صلاح کشورمان میدانید؟

قرار بود موشک ها، بازدارندگی بسازند.
آیا چنین کارکردی مشاهده کرده ایم؟

همچنین قرار بود عمق استراتژیک، جنگ را از مرزهای ایران دور کند،
امروز با شهادت اسماعیل هنیه و سنوار و حسن نصرالله، و ویران شدن غزه، و تخریب زیرساخت های مبارزان در بیروت و جنوب لبنان،
آیا این عمق استراتژیک دچار زوال شده که باید قلب ایران درگیر جنگ شود؟

اگر ایران در آستانه جنگ و آماده برای جنگ است، آیا همراهی مردمی پیشنیاز آن نیست؟


آیا به نظر شما امروز مردم ایران از جنگی نابرابر با دشمنانی تا بن دندان مسلح، استقبال می کنند؟

دشمنانی که قادرند از دریای مدیترانه و مناطقی دورتر حتی، به ما حمله کرده و زیرساخت هایمان را ویران نمایند.

من نه سیاستمدارم، نه نان سیاست را خورده ام، و نه آن را می فهمم.

اما پرسش هایم از برای ایران است.
آیا آیندگان از ما نمی پرسند که با ایران چه کردید؟


با احترام و عشق ♥️

پرسش های عزیز دیگری با اکانت به نام صلح!🌻 به نام مهر وانسانیت,
با عرض سلام وادب و احترام خدمت شماجناب دکتر عبدالکریمی .

دلیل آمدنم به اکانت خصوصی شما فقط یه سوال است و آن سوال : شما را چه شده است استاد گرامی . چرا با اظهارات همراستای با جنگ طلبان و تندروهای نظام هر روز دوستداران خود را ناامید تر می کنید ؟

آیا باید از مدافعان جنگ ، جنگی که هیچ ارتباطی به کشور ما ندارد تندیس ساخت ؟
...
چرا باید استراتژی و سیاست خارجی حاکمیت را ستایش کرد و از آن تندیس افتخار ساخت ؟
سیاست خارجی ای که ایران را به عنوان تروریست و عامل آشوب ها وتهدید کننده امنیت منطقه و...‌در نزد عقلای جهان منزوی وبی اعتبار ساخته است؟ سیاستی که خروجی آن افزایش سرسام آور دلار و۷۰ هزار و بیشتر . و بیشمار خسارات آن .آیا باید برایش مجسمه ساخت ؟

انتقاد شما به گفتمان انقلاب در جایگاه انسانی متفکر و آگاه نه انتقاد از فقر و فساد و فشارها وسخت گیری های نفس گیر ، در زمینه حجاب زنان از سوی آتش به اختیاران بی منطق و نیز تعداد زندانی ها و اعدامی های بی گناه ، بل ایراد از گفتمان انقلاب ترکیب وصفی ، بی مسما و بی معنا و بی موضوع و واقعیت عینی برای نداشتن زبان حکمی فلسفی متافیزیکی است .چقدر درد شناس هستید شما !!! تبارک الله!!!

آیا سیاست خارجی که حاصل آن تحریم و افزایش سرسام آور دلار و به بالای ۷۰ تومن و.‌... را باید ستود وف قط از سیاست داخلی آن هم نه به دلیل فقر و فساد و ظلم ها و  فشارهای امنیتی  انسانی مانند زندانی کردن و اعدام بی گناهان ، بل به دلیل مسائل انتزاعی مانند در پیش نگرفتن روش فلسفی و متافیزیکی در گفتمان انقلاب ، مسائلی که هیچ سنخیتی با زبان و درد  دغدغه توده رنجدیده  ندارند باید انتقاد کرد؟ اونوقت از روشنفکران انتقاد می کنید که دغدغه مردم ندارند؟

عبدالکریمی: اگر توفیق و مجالی باشد بزودی این پرسش های عزیزان را در متنی نوشتاری یا در نشستی مجازی به بحث خواهم گذاشت. از دیگر عزیزان نیز می خواهم که در باره این پرسش ها، بی آنکه عبارات رسانه های بیگانه را تکرار کنند بیندیشند.

بیژن عبدالکریمی

08 Nov, 01:58


♦️انسانِ ایرانی و/یا مسئله‌ی فلسطین: نگاهی به کتاب جدید الانتشار «پایی در غزّه»

✍️به قلم: یوسف شیخی
۱۸ آبان ۱۴۰۳

«پایی در غزّه» که شامل شانزده روایت درباره‌ی نسبت ما و غزه است، به کوشش ابراهیم اکبری دیزگاه از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد. اکبری دیزگاه این اثر را تقدیم کرده است به امام موسی صدر که اولین بار از زبان او شنیده است اسرائیل شرِّ مطلق است و نیز به ادوارد سعید که امکان اندیشیدن به وضعیت فلسطینی را برایش فراهم کرد. «پایی در غزّه» همانند کتاب «یسبحون: هجده روایت از قرآن» که به تازگی توسط همین انتشارات انتشار یافته است و من نیز به عنوان نويسنده‌ی یکی از روایت‌ها توفیق همکاری در هر دو کتاب را داشته‌ام، از سه بخش پیش روایت، روایت‌ها و معرفی راویان تشکیل شده است.
در بخش پیش روایت، اکبری دیزگاه مقدمه‌ای خواندنی و تأمل برانگیز در باب چهار نوع مواجهه‌ی نویسندگان ایرانی با عملیات طوفان الاقصی و جنگ اخیر حماس و اسرائیل نوشته است. دسته‌ی اول که مسئله‌ی غزّه را کاملاً سیاسی و حکومتی می‏پندارند و لذا سکوت می‌کنند و دیزگاه از تقلیل مسئله‌ی فلسطین به سیاست انتقاد می‌کند. دسته دوم غزّه را «آنجا» و یک مسئلة عربی می‌بینند. دسته‌ی سوم هرچند اقلیت هستند اما در کنار اسرائیل بوده و حماس را تروریست می‌بينند. دسته‌ی چهارم نویسندگانی هستند که بدونِ شرط به مسئله می‏نگرند و آن‏ها در این کتاب، خود را در نسبت با غزّه روایت کردند. دیزگاه به مسئله‌ی نسبت «ما و غزه» توجه نشان می‌دهد و تذکار می‌دهد به این واقعیت تلخ که سیاست رسمی و روشنفکران بی‏نسب «واو» را در این نسبت به «یا» تبدیل کرده و از بین برده‌اند (ص7). اکبری دیزگاه معتقد است "در هشت دهة گذشته، فلسطین همواره مسئله‌ی انسانِ ایرانی بوده؛ ولی انقلاب اسلامی آن را مسئله‏تر کرد" (ص6). دیزگاه با گرته برداری از شعار مارکس در مانیفست کمونیسم مبنی بر اینکه "همة کارگران عالم متحد شوند"، شعارِ اصلی قدس‏اندیشان را این می‌داند: "ای موحدانِ جهان متحد شوید" (ص6). نویسنده‌ی رمان «بیروط» در مقدمه‌ی خویش نوید می‌دهد که راویان این کتاب از منظرهای گوناگون به موضوع غزه توجه کرده‏اند؛ از نگاه عاطفی و حسی گرفته تا نگاه‏های فلسفی، الهیاتی، جامعه‏شناسی و سیاسی و تاریخی. به تعبیر دیزگاه، «پایی در غزّه» هرچند همه‌ی صداهایی که در جامعه ایرانی نسبت به غزّه شکل گرفته را نمایندگی نمی‌کند، چرا که سه دسته اول سکوت را برگزیدند، اما حتی الامکان کوشیده است به همه‌ی صداهای برخاسته احترام گذاشته شود، هرچند با نظر او هم مخالف باشد (ص9-10). روایت دوم کتاب با عنوان «الهیات تنهایی؛ فصلی از سفر هجرت یا شمایل‏نگاری طوفان در روز هفتم» به قلم من است که سعی کرده‌ام با نگاهی فلسفی و الهیاتی و خودافشاگرانه، روایت شخصی خودم را از مسئله‌ی فلسطین و تأمل در ماهیت دوزخی اسرائیل ارائه کنم.
روایت‌ها به ترتیب فهرست کتاب عبارتند از:
1. پایی در غزّه (ابراهیم اکبری دیزگاه)
2. الهیات تنهایی؛ فصلی از سفر هجرت یا شمایل‏نگاری طوفان در روز هفتم (یوسف شیخی)
3. چقدر همة ما یکی هستیم (حسن کی‌قبادی)
4. سطل آبت را بریز (فاطمه دلاوری پاریزی)
5. وقتی جهان برهنه می‏شود (میثم امیری)
6. سوگ‏هایی که به زندگی ختم می‏شوند (فاطمه مرادی)
7. ما و آزمون توحیدی فلسطین (علیرضا سمیعی)
8. خُمّ عیسی (زهرا مالمیر)
9. قصة من و یوسف (کمیل سوهانی)
10. تصور کن اگه حتی تصور کردنش سخته (زینب خزایی)
11. هفت روایت از روزمرگی ریحانه و أمل (مجتبی بنی‏اسدی)
12. نمایش روی بیلبوردهای شهر (محمدرضا زروندی)
13. خون از رَزان، پوچ از من (زهره دلجو)
14. هفت ماه تمام روز قدس (زینب علی‌اشرفی)
15. زخم‏های نامرئی (مصطفی سلیمانی)
16. فردا و فرداهای دیگر (محمدعلی رکنی)

در بخش پایانی کتاب، راویان به ترتیب روایت معرفی شده‌اند.

#معرفی_کتاب
#پایی_در_غزه
#انتشارات_سوره_مهر
#ابراهیم_اکبری_دیزگاه
#یوسف_شیخی

@sheykhi_yusef

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 19:07


سخنرانی بیژن عبدالکریمی، در مراسم چهلم شهید حسن نصرالله

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 19:03


بیژن عبدالکریمی در نشست «عصر نصرالله»” جهان بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کند اما برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم سخن می‌گویند
۱۴۰۳-۰۸-۱۶ ۱۴۰۳-۰۸-۱۶ بازدید : 38
بیژن عبدالکریمی گفت: غربی‌ها در حالی ما را به ناسیونالیسم دعوت می‌کنند که خود اتحادیه اروپا را تشکیل دادند. به این سبب که می‌دانند یک ملت کوچک نمی‌تواند در برابر هژمونی آمریکا مقاومت کند. آن‌ها ناچار بودند اتحادیه اروپا را تشکیل دهند. در حالی که جهانیان همه بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کنند برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم و وطن‌خواهی سخن می‌گویند.


بیژن عبدالکریمی، دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، در ابتدا با ادای احترام به روح تمام شهدایی که از ابتدای تاریخ در مقابل ظلم ایستاده‌اند، گفت: من برای تمام کسانی که در سراسر جهان در برابر ظلم و ستم قیام می‌کنند سر تعظیم فرود می‌آورم. من سخنان خود را حول سه محور بیان می‌کنم. اولین محور اهمیت سیدحسن نصرالله برای حزب‌الله، دومین محور بحث اهمیت حزب‌الله لبنان و جنبش مقاومت برای ما ایرانیان و آخرین فراز سخنان من هم آسیب‌شناسی جنبش مقاومت در ایران و در جهان اسلام است.
این استاد فلسفه در راستای محور اول بحث خود، گفت: همه می‌دانیم که حزب‌الله با رهبری سیدحسن نصرالله بود که بر آماده‌سازی نیروهای مقاومت تأکید کرد. با تأکید او هسته‌های نظامی به وجود آمد و در عین حال او جدای از بحث‌های نظامی به عنوان یک نیروی سیاسی در لبنان مطرح شد. سیدحسن نصرالله رشد نظامی حزب‌الله را تا آن‌جا رساند که بتوانند شمال اسرائیل را مورد هدف قرار دهند و در برابر حملات اسرائیل از ملت لبنان دفاع کنند. حزب‌الله با رهبری او توانست به اشغال ۱۸ ساله جنوب لبنان توسط نیروهای اسرائیلی پایان دهد. همین امر محبوبیت حزب‌الله و سیدحسن نصرالله را به عنوان یک نیروی یاری‌دهنده ملی بالا ببرد. حزب‌الله لبنان بر اساس رهنمودهای سیدحسن نصرالله بود که به درستی از بشار اسد در برابر نیروهای به ظاهر مخالف او و در واقع مدافع منافع آمریکا و اسرائیل حمایت کرد. حزب‌الله به رهبری او به درستی در کنار ما ایرانیان و مردم غزه ایستاد و جبهه مقاومت را در برابر آمریکا و اسرائیل تقویت کرد.

عبدالکریمی با طرح این پرسش که حزب‌الله و سید حسن نصرالله برای ما ایرانیان چه کرده و چه اهمیتی دارد؟، اظهار داشت: این شبهه وجود دارد که هلال شیعی با تأکید بر امت‌گرایی و به عنوان گروهی جزم‌اندیش مقاومت را برای حفظ نظام و نه برای دفاع از منافع ملی ایجاد کرده است؟ این همان تحلیلی است که از زبان رسانه‌های اسرائیلی و آمریکایی خارج می‌شود و کاری کرده‌اند که متأسفانه بخشی از مردم و تأسف‌بارتر روشن‌فکرهای ما در زمین دشمن توپ بزنند. غربی‌ها در حالی ما را به ناسیونالیسم دعوت می‌کنند که خود اتحادیه اروپا را تشکیل دادند. به این سبب که می‌دانند یک ملت کوچک نمی‌تواند در برابر هژمونی آمریکا مقاومت کند. آن‌ها ناچار بودند اتحادیه اروپا را تشکیل دهند. بلوک شرق هم پیمان ورشو را تشکیل داد که متأسفانه یا خوشبختانه نتوانست دوام بیاورد. در حالی که جهانیان همه بر روی اتحادیه‌ها تکیه می‌کنند برای ما مسلمانان از ناسیونالیسم و وطن‌خواهی سخن می‌گویند.

او افزود: ما برای اینکه به آب‌های آزاد جهان در جهت منافع ملیِ خود دسترسی داشته باشیم، سه نقطه حساس را انتخاب کردیم. ما به واسطه حوثی‌ها و تنگه باب‌المَندَب در شاخ آفریقا می‌توانیم به خلیج عدن، دریای عرب و اقیانوس هند دسترسی داشته باشیم. بخش بزرگی از اقتصاد جهان از این تنگه عبور می‌کند. ملت ما را به غلط علیه یمنی‌ها می‌شورانند، بی‌خبر از آن‌که یمن در کنار ما ایرانی‌ها به دسترسی ما به آب‌های آزاد و منافع ملی ما کمک می‌کند. تنگهٔ هرمز تنها مسیر آبی‌ای است که خلیج فارس را به دریاها و اقیانوس‌های آزاد وصل می‌کند. این گذرگاه یکی از راهبردی‌ترین مسیرهای بین‌المللی کشتی در جهان است. یک سوم گاز طبیعی جهان و تقریباً ۲۵ درصد مصرف جهانی نفت از تنگه هرمز عبور می‌کند. این تنگه یکی از مهمترین نقاط استراتژیک جهان است و برای تجارت جهانی یک اهمیت حیاتی دارد. الحشد الشعبی و نیروهای مقاومت عراق امکان دفاع از این تنگه را فراهم می‌کنند.

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 19:03


عبدالکریمی گفت: از سوی دیگر دریای مدیترانه در مجاورت اقیانوس اطلس قرار دارد که موقعیتی بسیار راهبردی داشته و ما را از شمال به اروپا، از جنوب به آفریقا، از شرق به آسیا و از غرب به اقیانوس اطلس وصل می‌کند. حزب‌الله لبنان اجازه نمی‌دهد که دریای مدیترانه را بر ملت ما و منافع ملی ما ببندند. لبنان به لحاظ استراتژیک در جنوب فلسطین اشغالی در نقطه تلاقی مدیترانه و خاورمیانه قرار دارد. لذا لبنان برای ما بسیار اهمیت دارد. نیروهای مقاومت یمن، حزب‌الله لبنان و نیروهای عراق حافظ و هم‌پیمانان ما در دفاع از منافع ملی ما هستند. غرب و آمریکا این مسئله را درک می‌کنند اما روشنفکران ما عموماً عاجز از درک این مسئله هستند و عموماً در زمین دشمن توپ می‌زنند. البته نباید فراموش کرد که حکمرانی ما هم گاهاً کنش‌هایی خلاف انسجام ملی انجام می‌دهد.

این پژوهشگر فلسفه در ادامه مطرح کرد: استراتژی دفاعی کشور از نظر من ناشی از یک نبوغ نظامی و استراتژیک است. نمی‌دانم این استراتژی کار کیست اما کار هر کسی که هست باید مجسمه آن شخص را ساخت و در میدان‌های شهرهای این کشور قرار داد.

عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه آزاد، در راستای محور سوم بحث خود، گفت: اما برسیم به آسیب‌شناسی من از گفتمان انقلاب. خواهش کردم قبل از سخنرانی من ترانه خانم جولیا پطرس را بگذارند. چطور همه لبنانی‌ها از شهید نصرالله حمایت می‌کنند. دخترانی که حجابی بر سر ندارند اما همه دست در دست هم در برابر اسرائیل و آمریکا از مقاومت حمایت می‌کنند. و ما در ایران با شکاف عظیمی مواجه هستیم. مقاومت مسئله‌ای نیست که مربوط به دیروز و امروز باشد. قصه، قصه طولانی‌ای است و ما بدون انسجام ملی نمی‌توانیم خوش بدرخشیم. اگر در دفاع مقدس شهدای ما خوش درخشیدند به برکت حمایتی بود که ملت از مدافعان ما داشتند. ما باید به این انسجام ملی بیاندیشیم.

او افزود: من برای گفتمان انقلاب احترام قائلم و به این دلیل این‌جا حاضر شدم که احترام قلبی خود را به ادب باطن بیان کنم. شما می‌دانید این دفاع من از گفتمان انقلاب برای من هزینه‌های بسیاری ایجاد می‌کند. من علی‌رغم این خودآگاهی به اینجا آمدم تا جبهه خودم را مشخص کنم. اما نمی‌توانم آسیب‌شناسی‌ها را نادیده بگیریم.

عبدالکریمی با اشاره به اینکه ما نمی‌توانیم در مواجهه با غرب صرفاً به مبارزه نظامی اکتفا بکنیم، گفت: ما نیازمند جدالِ متافیزیکی هستیم. و عالم اسلام متاسفانه فاقد متافیزیک لازم برای مبارزه با متافیزیک غرب است. حوزه‌های علمیه ما عقب‌افتاده‌تر از آن هستند که در مقابل متافیزیک غرب حرفی برای گفتن داشته باشند. عالمیتِ عالمِ مدرن همه جان‌ها را گرفته است. در یک چنین جهانی مقابله ساده‌اندیشانه درست نیست. من به عنوان یک دانش‌آموخته فلسفه فقدانِ یک نظام انتولوژیک، اپیستمولوژیک و آنتروپولوژیک را اعلام می‌کنم. نگاه سیاسی، ایدئولوژیک و فقهی جایگزین یک نگاه حکمی و فلسفی شده است. ما برای مقاومت نیازمند نگاه حکمی هستیم. فلسفه و عرفان اسلامی ما معاصرت پیدا نکرده است. گفتمان انقلاب در کشور من درکی از سوژه مدرن ندارد. ما نمی‌توانیم صرفاً مواجهه پلیسی داشته باشیم. در کلِ گفتمان انقلاب من یک چهره فرهنگی نمی‌شناسم. منظورم این نیست که استاد و دکتر و این‌ها ندارد. کسی را نمی‌شناسم که در جانِ جوانان رسوخ کرده باشد و نگاه آن‌ها را از غرب به سوی میراث تاریخی خودمان بگرداند. من در گفتمان انقلاب فردی شبیه به شریعتی نمی‌بینم. جوانان ما وقعی به سنت ما نمی‌نهند به این خاطر که آموزش و پرورش ما یک هولوکاست انسانی بوده است. باید متوجه شویم که این تشکیلات گزینش، حراست، اخراج اساتید و … در مسیر مقاومت نیست. باید مسیر دیگری را رفت. سیاست داخلی ما هم‌شأنِ سیاست خارجی ما نیست.

او در پایان با جمع‌بندی سخنان خود گفت: من در کنار حاکمیت سیاسی خود در راه مبارزه با اسرائیل و آمریکا هستم اما نمی‌توانم به سیاست داخلی کشور نقد نکنم.

ما باید گفتمان انقلاب را از کوتوله‌ها، عقب‌افتاده‌ها و از هر آن کس که به این جبهه ضربه می‌زند تهی کنیم و بکوشیم انسان‌های توانمند را اضافه کنیم. مبارزه انتولوژیک با غرب را اندیشمندان باید هدایت کنند. تفکر باید وارد صحنه شود. انقلاب ما آرمان بزرگی داشت و من در کنار مقاومت برای محقق شدن این آرمان می‌کوشم. انقلاب ما در عصر سکولار تمنای تجدید بیعت با امر دینی را داشت. من در این تمنا در کنار انقلاب هستم.

بیژن عبدالکریمی در نشست (عصر نصرالله؛ گفتارهای اندیشه و علوم‌انسانی در چهلم سید مقاومت)-۱۴-۰۸-۱۴۰۳.mp3.
امکانات

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 18:57


فایل کامل سخنرانی و گفتگوی بیژن عبدالکریمی در اتاق کلاب هاوسی نیروهای وفادار به گفتمان انقلاب با عنوان «انسجام ملی و گفتمان ملی در بحران جنگی»

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 18:05


پاسخ عبدالکریمی به چند پرسش بنیادین نیروهای گفتمان انقلاب در ارتباط با نسبت ما با غرب

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:51


پاسخ عبدالکریمی به پرسش مهم یکی از نیروهای وفادار به گفتمان انقلاب

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:48


عبدالکریمی: ریشه بسیاری از بحران های ما در تفکر سنتی ماست. در بسیاری از نیروهای گفتمان انقلاب و بزرگان آن هنوز رنسانس عمیق فکری صورت نگرفته است.

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:45


آسیب شناسی و انتقادات تند عبدالکریمی به گفتمان انقلاب

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:43


عبدالکریمی: جامعه ما با خشم و نفرت نسل های جدید نسبت به سنت و میراث عظیم نظری و معنوی خودش روبروست.
امروز ما نه با غربزدگی بلکه با غرب سالاری و غرب پرستی روبروییم:
پاسخ عبدالکریمی به پرسش از شیوۀ مقابله با غرب سالاری و غرب پرستی بخشی از جامعه

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:39


عبدالکریمی: گفتمان انقلاب علی رغم شاهکار عظیمی که در صحنۀ بین المللی آفرید نتوانست مطالبات بر حق جامعه را پاسخی شایسته دهد.

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:38


شکاف عظیم اجتماعی در جامعۀ ایران و نتایج و پیامدهای آن از نظر عبدالکریمی

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:36


نقد عبدالکریمی به نحوه برخورد سنت گرایان و گفتمان انقلاب با جهان مدرن

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:31


پیام یکی از دیگر مخاطبان برنامه کلاب هاوسی بچه های گفتمان انقلاب در گفتگو با عبدالکریمی

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:30


پیام یکی از مخاطبان برنامه کلاب هاوسی بچه های گفتمان انقلاب در گفتگو با عبدالکریمی

بیژن عبدالکریمی

07 Nov, 17:30


تحلیل عبدالکریمی از پدیدۀ جنگ هشت ساله ایران و عراق و آثار آن برای کشور

بیژن عبدالکریمی

04 Nov, 06:42


اخبار بالا از پلیس کشور در رسانه ها به خصوص در رسانه های بیگانه کمتر منتشر شده و می شوند زیرا هدفی جز تخریب و ویرانی همه نهادهای ما ندارند. بر عهده همه نخبگان، روشنفکران و نخبگان است که حافظ نهادهای اصیل اجتماعی بوده، و اگر انتقاداتی نیز دارند، که بسیاری از این انتقادات نیز به حق است، باد بکوشیم به جای آنارشیسم و ویرانی نهادهای اصیل مان ، در جهت کمک به این نهادها و رفع نقاط ضعف شان بکوشیم.

بیژن عبدالکریمی
14 آبانماه 1401

بیژن عبدالکریمی

04 Nov, 06:34


انا لله و انا الیه راجعون

با کمال تأسف و اندوه مطلع شدم در روز 11 ابانماه 1403، یکی از فرزندان این آب و خاک و یکی از مأموران خدوم کلانتری 134 شهرک قدس، یعنی آقای امیرمحمد شمسی، در حین انجام وظیفه مقدس حفظ امنیت کلان شهر تهران، در حین درگیری با یک تیم سارق در شهرک قدس، در غرب تهران به درجه رفیع شهادت نایل شدند. متأسفانه این گونه اخبار کمتر محل توجه شهروندان عزیز به خصوص روشنفکران، نخبگان و فعالان سیاسی و اجتماعی کشور قرار می گیرد در حالی که دلاوران و سلحشوران نیروهای انتظامی کشور از محرومترین اقشار جامعه و در همان حال برعهده دارندۀ یکی از سنگین ترین و پرخطرترین مسئولیت های جامعه، یعنی حفظ امنیت شهروندان، را بر عهده دارند و در عین حال در معرض شدیدترین انتقادات و حملات، و گاهاً ناجوانمردانه، قرار می گیرند. قابل ذکر است که از میان فرزندان ما در نیروهای انتظامی، سالانه ده ها نفر به شهادت می رسند آنچنان که کشته شدن چندین نفر از آنها در ماجرای روستای تفتان (در استان سیستان و بلوچستان) تنها یکی از آن موارد است.
به هر تقدیر، اینجانب، در مقام یک استاد دانشگاه، و یکی از عاشقان این آب و خاک و یکایک آحاد فرزندان این سرزمین مراتب احساس همدردی خود را با همه نیروهای صادق و فداکار و مردمی نهادهای نظامی و انتظامی کشور اعلام می دارم و از همه مسئولین کشور و فرماندهان ناجا استدعا دارم که اجازه ندهند از پلیس این کشور، که نهاد مقدس و پلیس یکایک آحاد ایرانیان است، بهره برداری سیاسی و جناحی شده یا خدای ناکرده تصویرشان در ذهن لایه ها و اقشاری از جامعه آسیب بیند.

با عشق و خاکساری نسبت به همه فرزندان خدوم این سرزمین

بیژن عبدالکریمی
14 آبانماه 1403

بیژن عبدالکریمی

04 Nov, 01:34


من یک اگزیستانسیالیست هستم؟
سلسله گفتارهایی در باب زیست اجتماعی ما ایرانیان (۱۸)


  محمدعلی محمدی قره‌قانی

چرا بحث اگزیستانسیالیسم مهم است؟ (۱)

این سوال را برخی از دوستان کانال پرسیدند که چرا به موضوع اگزیستانسیالیسم پرداختید؟ مگر چه ویژگی خاصی این بحث دارد؟

اصولاً بحث اگزیستانسیالیسم بعد از کشف مهم داروین مطرح شد که معتقد بود بشر صرفاً حاصل تکامل بیولوژیک است. یعنی بحث‌های مربوط به آدم و حوا که از ابتدای آفرینش، دو انسان زیبا بودند که خدا به خودش بخاطر این خلقت آفرین گفت، خلقت هابیل و قابیل و خلاصه کلی از قصص دینی در مورد بهشت و جهنم و هفت آسمان و زمینی که مرکز عالم هست و همه اقمار دور آن می‌چرخد، و خیلی روایت‌های دینی دیگر را زیر سوال می‌برد. این نظریه و تئوری‌های تکمیلی، یک جهان ماتریالیستی غیر روحانی را پیش پای انسان گذاشت. دین مسیحیت و روحانیت هر چه تلاش کردند که نظریه داروین را رد کنند، ممکن نشد و چنان شواهد جدید و جدی دیگر کشف و به دست آمد که کلیسا هم ناچار به پذیرش نظریه داروین شد اما با حفظ محدوده‌ای برای دین. البته این درخواست چندان عملی نشد و سکولاریسم و نهیلیسم و پراکنده شدن جوانان از اطراف دین، شدت و سرعت گرفت...

مطالعه‌ی متن کامل

در صورت تمایل مشترک کانال شوید.
@mohammadiamm | نگاه جامعه‌شناسانه

بیژن عبدالکریمی

04 Nov, 01:01


سلام و وقت بخیر جناب عبدالکریمی....
میدانم که این روزها در حوزه امورات شخصی شاید فرصت سر خاراندن هم نداشته باشید اما گمان میکنم بر حسب همان احساس و ادراک درست و به حقی که شما از شرایط خطیر کشور دارید و سالهاست مدار و محور اصلی زندگی فردی و اجتماعی شما قرار گرفته است شاید من هم در حد و بضاعت خویش این دغدغه را داشتم که مصدع اوقات شدم...
احتمال زیاد از اتفاقی که دیروز صبح در محوطه دانشگاه آزاد غرب تهران که در آن خانومی تنها با لباس زیر در محوطه دانشگاه بطور عادی قدم میزند باخبر شده اید...
من تا این لحظه از کم و کیف ماجرا اطلاعات دقیقی ندارم که آن را تجزیه و تحلیل کنم اما همین قدر میدانم که انتشار تصاویر و فیلم مربوط به آن در رسانه ها و از جمله در گروه جدید شما ، از برخی جهات شاید اخلاقی و انسانی نباشد حتی اگر شوهرش گریه کنان از مردم استدعا نمیکرد که برای آینده دو فرزندشان از نشر این تصاویر خودداری کنند.
لذا صرفاً جهت اطلاع شما تصمیم گرفتم لینک مربوط به بارگذاری تصویر و نیز مطلب نگاشته شده در ذیل آن که از جهاتی قابل نقد جدی نیز هستند را برای شما ارسال کنم که حسب صلاحدید خودتان عمل کنید... با پوزش فراوان




حرکت این دختر شجاع ایران ، نقطه عطفی در مبارزات جنبش زن ، زندگی ، آزادی خواهد شد ، جنبش مترقی که هر روز به گونه ای خاص و مدرن زنده بودن خود را به نمایش میگذارد ….🟢 اوج انفجار یک زن ، که ایران و جهان را تکان داد…❤️🤍💚🌹🕊
https://t.me/c/2106575427/6/53873

بیژن عبدالکریمی

04 Nov, 00:45


لینک دانلود مستقیم

مرز حق و باطل هیچگاه چنین مشخص نبوده است!

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 17:12


محمد حسنین هیکل، روزنامه‌نگار و نویسنده مشهور مصری، در برنامه «مع هیکل» شبکه الجزیره درباره مسائل مختلف خاورمیانه و جهان عرب صحبت می‌کرد. در یکی از قسمت‌های این برنامه، او درباره تاریخچه جزایر سه‌گانه (ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) و ادعای تعلق آنها به ایران سخن گفت. هیکل توضیح داد که این جزایر از نظر تاریخی و جغرافیایی متعلق به ایران هستند و استدلال کرد که شواهد تاریخی این موضوع را تأیید می‌کنند.

او اشاره کرد که در زمان جمال عبدالناصر و همچنین مذاکراتی که ملک فیصل، پادشاه وقت عربستان، رهبری می‌کرد، هیچ‌گاه مسئله مالکیت این جزایر به‌طور جدی از سوی کشورهای عربی مطرح نبود. هیکل همچنین بیان کرد که بعد از انقلاب اسلامی ایران، برخی کشورهای عربی به‌طور ناگهانی شروع به ادعای مالکیت این جزایر کردند و این موضوع بیشتر برای ایجاد تنش‌های سیاسی استفاده شد.

او در این برنامه از کشورهای عربی خواست تا بر مسائل بزرگ‌تر و منافع مشترک منطقه تمرکز کنند و از پرداختن به موضوعات تنش‌زا که اهمیت کمتری دارند، اجتناب کنند.
@sahandiranmehr

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 03:04


عبدالکریمی: سنت گرایان ظاهراندیش ما و ظاهراندیشی دینی خود یکی از مهم ترین عوامل بسط نیهیلیسم غربی در جامعه ما بوده اند.

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 02:51


عبدالکریمی و انتقاد به گفتمان انقلاب در خصوص نادیده گرفتن بخشی از جامعه و از بین بردن سرمایه های ملی

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 02:31


عبدالکریمی و تب آلود خواندن جامعه ایران و تشبیه بخشی از نیروهای مبتذل اپوزیسیون کشور به زامبی ها

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 02:05


عبدالکریمی و دفاع از بالا بردن قدرت تکنولوژیک دفاعی کشور

بیژن عبدالکریمی

03 Nov, 01:56


انتقاد تند دکتر عبدالکریمی به سیستم‌اموزشی کشور

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 14:57


🎥 قاتل، خجالت بکش!

⭕️ فریاد خشم و اعتراض صهیونیست‌ها بر سر نتانیاهو در پی شکست‌های گسترده هنگام حضور وی و سخنرانی در مراسم یادبود کشته‌شدگان عملیات طوفان الاقصی
.

📌 #خبر_روز

پارسینTV
🆔 @parsintv

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 14:57


🔺️ وزیر جنگ اسرائیل: باید امتیازدهی‌های دردناکی انجام دهیم/ نمی‌توانیم تمام اهدافمان را از طریق نظامی محقق کنیم

یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل گفت:
🔸مسئولیت ما این است که اسیران را به خانه‌هایشان بازگردانیم.

وی تصریح کرد:
🔸هر هدفی را نمی‌توان فقط با اقدام نظامی محقق کرد.

گالانت عنوان داشت:
🔸 تل آویو باید برای بازگرداندن اسیران از غزه، به امتیازدهی‌ها و سازش‌های دردناک دست یابد.
🔸وزیر جنگ اسرائیل ادعا کرد که نظام امنیتی «دستاوردهای بی‌مانندی» را رقم زده است.
🔸وی تصریح کرد، اسرائیل همیشه در چنین جنگ‌هایی بیشتر از دشمن ضرر می‌کند./ فارس

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 13:36


Photo from Bijan Abdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 10:40


فایل صوتی

موضوع:

پلورالیسم دینی

جلسه پنجم

#بیژن_عبدالکریمی

@bijanabdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 05:27


سلام صبح بخیر
سمتی که شما می روید و مسیری که شما طی می کنید شوربختانه کمتر روشنفکر و فیلسوف و اندیشمندی همسو با شماست . تنها هستید و چه شجاعانه گام برمی دارید ! این شأن معلمی شما ! و این شأن از شئون روشنفکری شما درس خوبی در تاریخ معاصر ما برای قاطبه ی روشنفکران بی درد و درمان است. چقدر شهیدان این سرزمین مظلومند که قلم هایی چون شما معدودند .
درود بر شما
سپاس استاد
عزت مستدام و سلامتی پایدار 🌹

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 03:18


برشی از مناظرهٔ احمد نادری و نعمت‌الله فاضلی با موضوع «هویت ایرانی»

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 03:16


شهید سرافراز و قهرمان پدافند ارتش ایران، سرگرد سجاد منصوری که در حمله دشمن صهیونیستی به یکی از سایت‌های پدافندی به شهادت رسید...

این‌ها تربیت یافتگان مکتب میهن هستند، دلسوز ایران، نگران مام میهن، عاشقانی که حق‌شان پرکشیدن در اوج است...

هر چه بنویسم، هر جمله و کلمه‌ای که بخواهم ردیف کنم تا این جملات نقش ببندند و نقش بگیرند، در برابر آنچه این شهید سرافراز و سعید ما، سرگرد خوش ذوق ما، مدافع وطن ما، عزیز دل ما گفته کم است...

راه شهدای وطن همیشه پررهرو؛ قدر شهدا را بدانیم، خاک پوتین آن‌ها توتیای چشم من است و تا عمر دارم مدیون آن‌ها هستم. باشد که بتوانیم خونخواه شما باشیم.

@SyrianKhabar

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 02:14


به گزارش ایسنا، مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی کشور اسامی شهدای حادثه تروریستی تفتان را به شرح زیر اعلام کرد:
 
شهید سرباز علیرضا علی زاده متولد شیراز
شهید سرباز مهدی پریشانی فروشانی متولد خمینی شهر
شهید سرباز صالح نوربخش حبیب آبادی متولد اصفهان
شهید سرباز پویا صالحی یلمه علی آبادی متولد مبارکه
شهیدکادر ستوان سوم ایمان درویشی دارای دو فرزند متولد کلاله
شهید کادر استواردوم علیرضا آقاجانی امیرهنده متولد لاهیجان
شهید کادر ستوان سوم مهدی خموشی علی آبادی دارای دو فرزند متولد مشهد
شهید کادر سروان نعمت اله نوری دارای ۴ فرزند و متولد زابل
شهید کادر استوار یکم هادی زارع باغبیدی دارای ۲ فرزند متولد یزد
شهید کادر گروهبان یکم پویا رحمت طلب ضیابری متولد رشت
 
بر اساس گزارش سایت پلیس، دو گشت انتظامی پلیس در تفتان امروز مورد حمله تروریست ها قرار گرفت و ۱۰ نفر از سربازان و کادر پلیس به شهادت رسیدند.


کجایید ای شهیدان خدایی
بلا جویان دشت کربلایی

یادتان گرامی باد

🖤

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 02:14


.
پوستری که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود:

«ملت فدای ارتش، ارتش فدای ملت»

@tahlilvarasad

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 02:13


📢📢 اسرائیل به صلح و آرامشی پایدار نخواهد رسید .
فارغ از ضدیت فلسطینی ها و دشمنی جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی اش با اسرائیل سایر حکومت های عرب نیز دل خوشی از بنی صهیون نداشته و میتوان واقعیت را در رفتار مردمشان دید .
امروز بجهت ملاحظات امنیتی ، مالی و نظامی تحت فشار آمریکا ناچار با اسرائیل از در آشتی درآمده و جنایاتش را تحمل می‌کند ، این صبر و تحمل ذاتی و از سر تفاهم نیست بلکه خریدنی و اجباری است و لازمه استمرارش دخالت و هزینه آمریکا بصورت الی الابد در این مناقشه است .
هر زمان شرایطی ایجاد گردد که از شر آمریکا ایمن باشند ناچار مبتنی بر خواست و اراده مردم خود عمل نموده و در اتحادی دمار از روزگار اسرائیل در خواهند آورد ولو به قیمت تهدیدات هسته ای تمام شود .

مهدی صادقی نیا

@Akhbar_va_tahlil

بیژن عبدالکریمی

27 Oct, 02:09


انا لله و انا الیه راجعون

گروهک تروریستی به اصطلاح جیش العدل و در حقیقت جیش الظلم با صدور بیانیه‌ای مسئولیت حمله به واحد گشت فراجا در گوهرکوه سیستان و بلوچستان را برعهده گرفت.در این حادثه ۱۰ نفر از ماموران فراجا به فیض شهادت نائل شدند. بدین وسیله شهادت این عزیزان را نیز به خانواده های گرامی شان و به همه هموطنان عزیز تسلیت گفته، هر گونه همسویی با بیگانگان، بالاخص اسرائیل و آمریکا را در حکم آلوده شدن دستانشان به خون فرزندان این سرزمین می دانم.

بیژن عبدالکریمی
6 آبناماه 1403

بیژن عبدالکریمی

26 Oct, 19:45


📢📢 باور اینکه اسرائیل نسبت غیرنظامیان و شهروندان ایران نگاهی متفاوت با اهالی غزه و لبنان داشته و در صورت دسترسی با آنها معامله ای متفاوت خواهد کرد ، دلخوش کردن به تایید و تضمین بیکاره ای چون رضا پهلوی در مورد دوستی اسرائیل با مردم ایران و آمادگی اش جهت پر کردن خلاء قدرت احتمالی در کشور ساده انگاری است .
برایمان چه خوشایند و چه ناخوشایند باشد واقعیت این است واهمه و ترس از پاسخ کوبنده و غیرقابل پیش‌بینی جمهوری اسلامی است که اسرائیل را مجبور کرده در برابر ایران دست به عصا باشد .
حفظ جان و زندگی ایرانیان امروز در گروی قدرت نظامی حاکمیت مستقر کشور است .

مهدی صادقی نیا

@Akhbar_va_tahlil

بیژن عبدالکریمی

26 Oct, 17:39


بدین وسیله شهادت چند تن از فرزندان رشید این سرزمین، یعنی سرگرد جهان‌دیده و استوار شاهرخی‌فر وآقایان سجاد منصوری و مهدی نقوی را، که در راه دفاع از این آب و خاک، در حملات هوایی نیمه شب دیشب، 5 آبانماه 1403، در حملات هوایی اسرائیل و حامیانش به خاک عزیز میهن مان جانشان را نثار مردم کشورمان کردند اول از همه به خانواده های جلیل القدر و معززشان، و سپس به همه همرزمانشان و نیز به همه نیروهای مقاومت تسلیت گفته، از خداوند بزرگ و متعال رفعت و علوّ جایگاهشان را خواستارم. همپنین، در مقام یک معلم و سرباز کوچک و پیر وطن، خود را در کنار همه نیروهای مسلح و دفاعی کشور دانسته، و علی رغم انتقادات بسیار تند و رادیکالی که به نظام سیاسی کشورم، در عرصه های گوناگون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارم، لیکن در مقابله با بیگانگان و دشمنان مهاجم به این سرزمین، از هر گونه سیاست های دفاعی و پدافندی نظام سیاسی مستقر در کشورم، حمایت کرده، از همگان می خواهم که به این حقیقت بزرگ خودآگاه باشند که بالا بردن وحدت و انسجام ملی یکی از مهم ترین مؤلفه ها برای حفظ صلح و صیانت از ایران عزیز است و هر گونه دامن زدن به شکاف های اجتماعی و ملی این توهم را برای بیگانگان فراهم می سازد که برافروختن آتش جنگ و حمله به ایران مورد حمایت بخشی از جامعه ایران بوده، لذا همین امر صلح و امنیت کشور را به خطر می اندازد و پشتوانه ملی دیپلماسی کشور را در عرصه بین المللی تضعیف خواهد ساخت.
از خداوند منان عزت و سربلندی ایران عزیز و اقتدار و قدرت روزافزون همه نیروهای مسلح و دفاعی این آب و خاک را خواهانم.
بیژن عبدالکریمی
5 آبانماه 1403

بیژن عبدالکریمی

26 Oct, 16:36


بخند!. .
ـبی خنده تو:
ـ ـ. زرد پژمرده ام
شهد گلهای سبز
. بی تو!.
. تنگ خالی لب پنجره ام ـ
    حرف تازه خیلج فارس
ـ مویه غمزده امواج
ـ. حجله جوان شهید *را.
  درگذرگاه بی کسی زده ام
ـ
با نام شهید
ـ  ـاهنگر ارش ـ و
کاوه آهنگرم

بخند ـ
بی خنده تو
از کوچه غربت
نمی گذرم ــ
ـتو شهد بهارنارنج
ترنج
.. و من شرم شکسته
در گلاب دست مادرم .!!...

🥢امان ساکی
..

بیژن عبدالکریمی

26 Oct, 16:26


بحث صرفا غزه و لبنان نیست
برشی از فیلم هالیوودی W2008 به کارگردانی الیور استون از جلسه دولت بوش و کاخ سفید در هنگامه تصمیم گیری حمله به عراق

اولیور استون‌از ۱۹۹۹ صراحتا نقشه حمله به ایران و فتح ایران رو افشا کرد و سبک جدیدی از سینمای جنگ افشاگر را فقط بخاطر همین نگاه در هالیوود پدید آورد ...

بیژن عبدالکریمی

26 Oct, 15:42


Video from Bijan Abdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

25 Oct, 01:27


#تاریخ_معاصر

الاغ آمریکایی!

دکتر مصدق هفتم خرداد ۱۳۳۲ نامه ای به آیزنهاور رئیس جمهور آمریکا نوشت و از او درخواست کمک نمود. انگلستان مانع از فروش نفت ایران شده بود و بخاطر تحریم دولت درآمدی نداشت. مصدق از آمریکا دو چیز خواسته بود: مساعدت جهت فروش نفت ایران یا کمک مالی به دولت!

آیزنهاور بعد از ۳۶ روز پاسخ کوتاهی داد:

بسیاری از مردم آمریکا تا وقتی که اختلاف نفت حل و فصل نگردیده است با خرید نفت ایران از طرف دولت ایالات متحده، عمیقا مخالفت خواهند نمود.
(کشف تاریخ، فراز و فرود زندگی دکتر مصدق ج ۲ ص۲۴۴)

در واقع دولت آمریکا با وجود خوشبینی و اعتماد کامل دکتر مصدق به آنان در لحظه آخر پشت انگلستان ایستاد و با وجود کمک های مالی جزیی به مصدق در نهایت به او خیانت کردند. در حالیکه دولت مصدق با بحران مالی روبرو شده بود تا جاییکه امکان پرداخت حقوق کامندان را نداشت، آمریکایی در ذیل کمک های اصل ۴ با وجود قطع صادرات نفت ایران در اثر تحریم انگلستان، ۱۰۵ راس الاغ قبرسی جهت اصلاح نژاد به ایران هدیه دادند.

دولت مصدق چالشی با دولت آمریکا نداشت، شعار علیه آمریکا نمیداد، نزاع منطقه ای با آمریکا نداشت و کاملا در درگیری با انگلستان روی کمک آمریکا حساب کرده بودند! اما آمریکا اینجا هم به عهد خود وفا نکرد. آمریکا با هر گونه حرکتی که به استقلال یک کشور خارج از سلطه او ختم شود ضربه خواهد زد. آمریکا همان آمریکاست. ما نباید تغییر کنیم.

#علیرضا_زادبر





ثبت نام در ترم تابستانی کلاس های مجازی #جریان_شناسی_تاریخ_سیاسی_معاصر با ارسال پیام به ادمین در #تلگرام یا #ایتا 👇👇
@sabet_21

@mobahelegharne21

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 17:01


آقای علی دائی
چراغی که به خانه رواست، بخوره تو سرت!!!
ویدئوی کامل ایآن برنامه در لینک زیر در دسترسه
https://www.youtube.com/watch?v=JmkdVcD9z2E
.....

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 16:54


زنگ تفریح
دارالمجانین اپوزیسیون
کمی بخندیم
😂😂😂

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 16:47


آقای علی دائی
چراغی که به خانه رواست، بخوره تو سرت!!!
ویدئوی کامل ایآن برنامه در لینک زیر در دسترسه
https://www.youtube.com/watch?v=JmkdVcD9z2E
.....

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 15:23


♦️بلوغ مدنی و اجتماعی وارداتی نیست: غفلت از پی‌آمدهای ناخواسته و سخنانی حاکی از استیصال

حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۴ مهر ۱۴۰۳

دردها و رنج‌ها و مصیبت‌های انباشته شده‌ی مردم‌مان را درک می‌کنم و به سهم خود ام همیشه در آن‌ها شریک و سهیم بوده ام. تقریبا به‌طور مرتب پیام‌هایی حاکی از دردها و رنج‌های مردم و جوانان را دریافت می‌کنم. اما سخنانی از نوع سخنان آقای مهدی‌ی نصیری را که نگاه به هجوم بیگانه‌گان دارد، بسیار خطرناک می‌دانم.

اولا این اندیشه که یک نیروی خارجی بیاید و کشور را نجات ببخشد، اندیشه‌ای از روی استیصال است و نشان می‌دهد که کسانی چنان به مرحله‌ی استیصال رسیده اند که انتظار دارند نجات‌بخشی مهاجم بیاید و نجات‌شان دهد. تاریخ مردمان فلات ایران را پیش از این در مقاله‌ی ایران، سرزمین فاجعه و جست‌وجوی نجات توضیح داده ام. مردمان فلات ایران همیشه در درون فاجعه زیسته اند و انتظار نجات‌بخشی آسمانی را داشته اند: منجی‌گرایی.
https://t.me/NewHasanMohaddesi/8120

اما حالا کسانی در انتظار نجات‌بخشی زمینی اند که از کشوری دیگر بیاید؛ آن‌هم اسرائیل که جزو قانون‌شکن‌ترین حکومت‌ها است.

ثانیا چنین نگاهی و چنین تفکری مظهری است از فرهنگ بی‌مسوولیتی‌ و ناتوانی و کنش‌پذیری‌ی تاریخی‌ی مردمانی که به بلوغ اجتماعی و مدنی نایل نشده اند و منتظر اند نجات‌بخشی خارجی مداخله کند و آزادی و رفاه و امنیت بیاورد. زهی خیال باطل! پس رشد و بلوغ اجتماعی‌ و مدنی‌ی ما چه می‌شود؟ مسوولیت اجتماعی‌ و تاریخی‌ی ما چه می‌شود؟ کنش‌گری‌ی ما چه می‌شود؟

ثالثا و مهم‌تر از همه، آیا به نتایج ناخواسته‌ی حمله‌ی نیروهای بیگانه اندیشیده اید؟ چه تضمینی هست که کشور ما بیش از این آسیب نبیند و تخریب نشود؟ چه تضمینی برای آینده‌ی به‌تر هست؟ آیا به شما چک سفید تحویل می‌دهند؟



🔻پس‌نوشت یک: ایراد من به سخنان آقای نصیری این است که همین‌که ایشان از این صحبت کردند که اپوزیسیون ایرانی از اسرائیل بخواهد که اگر قرار است ایران را بزند، این جوری یا آن‌جوری بزند، غیر قابل قبول است. از نظر من هر نوع حمله به ایران از سوی یک کشور خارجی به خاطر مردم و کشورمان باید محکوم شود. هر شکلی از به‌رسمیت شناختن تهاجم اسرائیل و امثال او به کشور غیر قابل قبول است.

🔻پس‌نوشت دو: نفس گفت‌وگو با اسرائیل برای تهاجم چنین و چنان محکوم است. این باب نباید گشوده شود. متر و معیار من هم اصل هم‌کاری نکردن با دشمنان بالفعل کشور است.

#فاجعه
#اسرائیل
#استیصال
#بلوغ_مدنی
#مهدی_نصیری
#بلوغ_اجتماعی
#نتایج_ناخواسته
#جست‌وجوی_نجات
#مسوولیت_اجتماعی

@NewHasanMohaddesi

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 15:23


♦️بلوغ مدنی و اجتماعی وارداتی نیست: غفلت از پی‌آمدهای ناخواسته و سخنانی حاکی از استیصال

حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۴ مهر ۱۴۰۳
👇👇👇

#فاجعه
#استیصال
#بلوغ_مدنی
#مهدی_نصیری
#بلوغ_اجتماعی
#نتایج_ناخواسته
#جست‌وجوی_نجات
#مسوولیت_اجتماعی

@NewHasanMohaddesi

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 15:23


♦️نشانه‌شناسی‌ی یک مرگ: انتخاب تخریب‌گرانه و شکوه مقاومت

✍️ حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۵ مهر ۱۴۰۳


بارها و بارها این تصاویر را دیدم و نتوانستم از نوشتن در باره‌ی آن خودداری کنم. این تصاویر ۴۷ ثانیه‌ای برای من یک دنیا سخن داشت؛ آن‌قدر که حیف ام آمد آن‌چه دیدم را ننویسم.

آن‌چه من دیدم چه بود؟ انتخاب تخریب‌گرانه و نازاینده و شکوه مقاومت. تصاویر از نمای بیرون یک ساختمان نیمه ویرانه آغاز می‌شوند که هنوز بر پا ایستاده است؛ نمایی آکنده از تخریب شهر غزه. نخست شاخه‌های یک درخت پیدا است که حسی از زنده‌گی و تداوم جهان را بیان می‌کند، اما در پس تصویر شاخه‌های درخت، خرابی به‌قوت خودنمایی می‌کند: زنده‌گی‌های از دست رفته‌ی مردم غزه (هزاران کشته از بمباران‌های اسرائیل و میلیون‌ها آواره‌ی فلسطینی).

این انتخاب ویران‌کننده‌ی حماس بود برای حمله به اسراییل در ۷ اکتبر سال ۲۰۲۳ که اسرائیل از آن بهره برد تا بتواند موقتا در خاورمیانه و در سرکوب نیروهای مخالف خود یکه‌تازی کند. این انتخاب ویران‌گر آقای فرمانده یحیی سنوار هم بود.

همه‌ی ما بالاخره می‌میریم، اما چه به‌تر که انتخاب‌هایی سازنده و زنده‌گی‌بخش بکنیم؛ انتخاب‌هایی مبتنی بر مقتضیات و امکانات‌مان و انتخاب‌هایی معطوف به زنده‌گی‌بخشی و زاینده‌گی. همه‌ی ما می‌رویم. هیچ معلوم نیست که بعد از ما جهان حتا بگوید به ناکجایم. اما وقتی این‌جا و زنده هستیم، خوب است طرف زنده‌گی و زاینده‌گی و آفرینش‌گری را بگیریم. جهان را برای زنده‌گان زیباتر و خواستنی‌تر بکنیم و برای مردمان دست خیری ولو کوچک باشیم.

اما تصویر ادامه دارد. در ساختمان نیمه‌خرابه که از خشونتی بی‌حد ویران شده و زنده‌گی در آن از بین رفته، پیش می‌رود و گرد و خاکی برمی‌خیزد و تصویر باز هم جلوتر می‌رود و در انتهای چپ تصویر بر روی مردی متمرکز می‌شود که با دستی مجروح و بریده و خونین و صورتی پوشیده و پیکری خمیده از منتهای درد، تکیه داده است. به‌نظر می‌رسد مرد مستاصل و عاجز و منتظر مرگ است. تصویر نزدیک‌تر می‌رود و پیکر دردمند و خمیده‌ی مرد، با دست چپ اش چوبی را به حرکت در می‌آورد و به سوی دوربین پرت می‌کند و مقاومتی عاجزانه اما مصمم را در لحظه‌ی مرگ نمایان می‌سازد. این‌جا است که بیننده غافل‌گیر می‌شود: در یک لحظه، عجز و شکوه مقاومت درهم می‌آمیزند. این خود فلسطین است؛ این‌جا و اکنون. مقاومت در عین عجز در لحظه‌ی پایانی در جهانی نابرابر و ضد انسانی. مرگی بشکوه، مقاومتی در هم‌شکسته و عاجزانه.

من نمی‌توانم به شکوه این مقاومت احترام نگذارم. فرمانده در وسط صحنه کشته شده است. اما از سوی دیگر، هرگز با انتخاب‌های ویران‌گر و مخرب هم‌دل و هم‌سو نیستم و مسوولیت انتخاب سازنده و زاینده را هرگز فراموش نمی‌کنم.



#اسرائیل
#مقاومت
#فلسطین
#یحیی_سنوار
@NewHasanMohaddesi

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 14:29


Video from Bijan Abdolkarimi

بیژن عبدالکریمی

24 Oct, 03:25


https://youtu.be/dKTAIptpx4E?si=q5S4P2ajr8QsVm_H

بیژن عبدالکریمی

23 Oct, 15:38


📁 پرونده ویژه «وفاق»

📝بخش اول
🎤گفتگوی اختصاصی رسانه کف دانشگاه با دکتر بیژن عبدالکریمی

👆مشاهده مصاحبه در آپارات کف دانشگاه


⬆️کفِ دانشگاه باش⬇️

@kdnews_net

بیژن عبدالکریمی

23 Oct, 12:53


https://www.youtube.com/watch?v=XpQJiHPRHSo

بیژن عبدالکریمی

22 Oct, 19:22


https://youtu.be/UJRx4wMw9pY?si=Jy-qnJeDGu6kYeff

بیژن عبدالکریمی

22 Oct, 18:22


Live stream finished (56 minutes)

بیژن عبدالکریمی

22 Oct, 17:30


Live stream scheduled for

بیژن عبدالکریمی

22 Oct, 17:25


Live stream started

بیژن عبدالکریمی

21 Oct, 18:27


قبل از ورودم به گروه که به نام دکتر عبدالکریمی مزین شده است تصور غالبم این بود افرادی یا بهتر بگویم کاربرانی از همه نحله های فکری حداقل با توزیعی نسبتاً نرمال اعم از پوزیسیون رادیکال تا تندرو و اپوزیسیون از سلطنت طلبان تا جمهوری خواهان و نمایندگان تفکرات چپ و غیره هستند که در یک پارادیم منطقی و منصفانه به گفتگو و تضارب آرا مشغول اند و با خواندن مرامنامه گروه خوش بینی ام بیشتر شد اما دیری نپائید که روز به روز بسیاری از تصوراتی که در این مورد داشتم یکی یکی خام و پوچ از آب درآمدند...
دریافتم و میبینم که دو نحله فکری وزن به مراتب سنگین تری نسبت به بقیه دارند یکی پوزیسیون و طیف تندرو ج.ا و دیگری سلطنت طلبان حامی شاهزاده رضا پهلوی که هر دو گروه عملاً مانع گفتگوهای سازنده و مفید دیگر نحله های فکری میشوند و خواسته یا ناخواسته و آگاهانه یا ناآگاهانه، گفته ها و اندیشه های دیگر طیف ها را به محاق می برند...
روشن بود که از این وضعیت راضی نبودم چون حداقلی از انتظاراتی که داشتم هم برآورده نمی‌شدند و با واقعه هفتم اکتبر این فرآیند رادیکالیزه شدن گروه بیشتر و عمیق‌تر شد که متأسفانه یا خوشبختانه هنوز هم این روند ادامه دارد
هر دو گروه به اشکال و انحا مختلف پایه ها و مبانی دور از خردورزی و رواداری خود را به وضوح به نمایش می‌گذارند و کافی است اندک تأمل و اندیشه ای دقیق و منصفانه نسبت به گفته ها و رفتارهای ناصواب آنان داشت تا به این مهم پی برد.
همیشه برایم جای سوال بود دکتر عبدالکریمی که داعیه اصلاح، تحول، وفاق و میانداری دارد چرا عملاً برای ایجاد یک حداقلی از تحول و وفاق و تقویت این اندیشه در گروه خود هیچ اقدام موثری انجام نمی‌دهد و اکنون خوشبختانه گمان قوی دارم که جواب این سوالم را دریافته ام
شاید جناب دکتر تعمدا اینکار را کرده یا نه شاید هم خیر کاملا تصادفی بوده است الله یعلم
اما در روانشناسی کودک اصلی وجود دارد مبنی بر اینکه کودکان بسیار بیشتر از آنچه که شما به آنها پند و نصیحت کنید بیشتر به اعمال و رفتارهای مختلف شما توجه میکنند و لذا تربیت آنها عمدتاً نه با گفتار بلکه با رفتار والدین است که صورت می پذیرد و بر این اساس هم شاید خود جناب عبدالکریمی خواسته یا ناخواسته قصد داشته اند عملاً به تمام مخاطبین و کاربران گروه تفهیم کنند که بهترین و منطقی ترین راه نجات میهن و ملت وفاق و رواداری و دوری و پرهیز از هرگونه تندروی است که این دو گروه مذکور در داخل و خارج کشور و در فضای واقعی و مجازی عملاً فرسنگ ها از این مشی فاصله دارند و هیچ گفتار و نوشته ای نمیتوانست به اندازه عملکرد افراطی اینان با یکدیگر و نیز با تمام مخالفان خود بر نقش و اهمیت و حیاتی بودن گفتمان وفاق تأکید و تأثیر شگرف و ژرف داشته باشد

بیژن عبدالکریمی

21 Oct, 16:06


🔹گروه‌خوانی کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی

📌مسئلۀ خشونت یکی از مهم‌ترین مسائل دنیای ماست. در ذهن بسیاری از افراد خشونت به شکل رساندن آسیب جسمی به افراد و مکالماتی که پر از کلمات رکیک هستند تعریف می‌شوند اما معنای خشونت بسیار گسترده‌تر از این حرف‌هاست. مارشال روزنبرگ در کتاب ارتباط بدون خشونت زبان زندگی، از معنای واقعی خشونت صحبت کرده و روش‌هایی برای ساختن ارتباطات بدون خشونت نشان داده است.

📌می‌خواهیم در کانون گفت‌وگو با شما سه‌شنبه‌هایمان را به این کتاب اختصاص دهیم.
📌آنچه را در این جلسات می‌خوانیم در فایل پیوست نوشته‌ایم.

برای ثبت نام در این دوره با ما تماس بگیرید:
۰۲۱-۸۸۴۹۴۱۶۵

🆔 @dialoguecenter

بیژن عبدالکریمی

21 Oct, 16:05


دختر بچه ای از میلیونها آواره غزه‌ای خواهر مجروح خود را تک و تنها  بر دوش حمل می کند او تا این جا بیش از دو کیلومتر زیر اتش ترسان با او راه رفته تا شاید بتواند او را به محلی امن و امکانات درمانی جهت مداوا برساند.

بیژن عبدالکریمی

21 Oct, 16:04


🖋 پدر، مادر، ما متهمیم؛ سخنی با رییس سازمان اوقاف

🔰 بخش دو از دو؛ ادامه از مطلب پیشین.

🔆 سه. به آغاز این نوشته باز گردم.
در خبرها آمده است که «در پی انتشار فیلمی از هم‌خوانی دانش‌آموزان دختر در یکی از امامزاده‌های اصفهان و تحقیق در این زمینه مشخص شد که مدرسه دخترانه هم‌جوار امامزاده به علت محدودیت فضا تقاضای برگزاری جشن در سالن مجاور امامزاده را داشته است که با پافشاری یکی از اعضای هیأت امنا این درخواست اجابت می‌شود. اما به علت برودت هوای سالن، دانش آموزان به حرم اصلی امامزاده منتقل می‌شوند که البته مدیر مدرسه مذکور مکررا بابت این اتفاق عذرخواهی کرده است.
بدیهی است که مسئولیت اجرای این جشن به طور کامل با مدرسه دخترانه بوده و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان هیچ دخل و تصرفی در محتوای برنامه‌های آن نداشته است و امامزاده نیز فقط میزبان این جشن بوده است.
با این حال اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با افراد خاطی در این زمینه که با سهل‌انگاری موجبات مراعات نکردن حرمت امامزاده را فراهم آورده‌اند با هدف جلوگیری از تکرار این اتفاق برخورد قانونی خواهد کرد.»

حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین جناب دکتر خاموشی
قلب من از این خبر و از این بیانه سازمان اوقاف اصفهان به درد آمده است.
🎖من اگر جای اوقاف بودم اول از همه آن عضو هیئت امنا را، که گویی در نقش فرد کم‌بصیرت ماجرا معرفی شده، به علت درک و تشخیص‌اش تشویق می‌کردم. بهترین و درخشان‌ترین بخش داستان از نظرگاه من، نگاه همین آدم است.
همین امروز سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول را باید به او داد.
بگذریم... .

قرار است مقصر را شناسایی کنید؟ بسم‌الله.
من هم موافقم.
⁉️ مقصر کیست؟ آن دختر شاد و پر انرژی که ما برای شکوفایی او نتوانستیم زمینه مساعد را فراهم کنیم؟
⁉️ یا آن معلم پرورشی که شاید بیش از سی سال سن نداشته باشد و خودش هم حاصل و ثمره آموزش‌ و ‌پرورش و ارشاد و تبلیغات اسلامیِ ماست؟

آقای خاموشی عزیز و بزرگوار
من هم با برخورد قانونی با «افراد خاطی که در این زمینه با سهل‌انگاری موجبات مراعات نکردن حرمت امامزاده را فراهم آورده‌اند؛ با هدف جلوگیری از تکرار این اتفاق» خیلی موافقم.
ولی لطفا در تشخیص سهل‌انگارها به هیچ وجه سهل‌انگار نباشید!

جناب آقای خاموشی
شما عضو محترم شورای انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگی عمومی و باپیشینه‌ترین رییس سازمان تبلیغات اسلامی و عضو محترم هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی قم هستید. بیش از این هم اگر هست، نمی‌دانم.
حرمت امامزاده به متولی آن است.

🚨 پرسش صریح و روشن من این است و خواهش می کنم این پرسش را از خود و از اعضای آن شوراهای فخیمه و عالیه بپرسید:‌

⁉️ هتک حرمت اصلی کجا رخ داده است؟ آستان امامزاده بیشتر هتک حرمت شده است یا حریم این مادران فردا که اینجور از حفظ و با شور و انرژی به جای هر شعر ملی و آیینی دیگر به سمت این ترانه و آن خواننده کشیده و کشانده شده اند؟

⁉️ متولی آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد و تبلیغ اسلامی این‌ها کدام انسان و سازمان و ساختار خفته‌ای بوده است؟ چشم‌ها را بر امامزاده و حرم و حریم اصلی نباید بست و دو معلم و مدیر بی‌زبان را، که از قضا خودشان گواه و نمونه‌ و قربانی همین غفلت هستد، نباید مجرمان اصلی تلقی کرد.

🚨حرمت امامزاده آن وقتی هتک شد که در متن نادر ابراهیمی دست بردند و قصه‌های مجید را در کتب درسی تحریف کردند و فلان وزیر بیت‌المالِ بی‌زبان را برای شهرت خودش هزینه ‌کرد و چشم بر او بستند.

📌 مردم به طور عام و این طفل‌های معصوم به طور خاص نفوس مستعده بودند... و هستند.

🚨تجاوز به حریم امامزاده نه در اصفهان، که در ساختمان‌های مربوط به نهادهای آموزشی و فرهنگیِ پایتخت و در طول ادوار گوناگون صورت گرفته است.
سیاه نمایی نمی‌کنم. نمک به حرام هم نیستم. دستِ اهل صدق و راستی را هم می بوسم. می نویسم؛ چون دارد دیر می شود و کوتاهی در این زمینه، کم اش هم بسیار است.

آقای خاموشی عزیز
این‌ها را با شما می‌گویم؛ چون به وجود ِ این حد از هم‌زبانی با شما و هم‌دلی از سوی شما همچنان امیدوارم.

📌 حالا که قرار است «با هدف جلوگیری از تکرار این اتفاق با خاطیان برخورد قانونی صورت پذیرد»؛ لطفا لوکیشن امامزاده‌ی هتک حرکت شده را درست ارسال کنیم و آستانِ مقدس را بالاتر از انسان‌های معصوم و مظلوم و مقدس جای ندهیم.

✍🏼 علی جعفرآبادی

#فرهنگی #پرورشی #سیاست
#سیاستگذاری_آموزشی #حکمرانی
🔻🔻🔻
یادگیرنده مادام العمر باشیم:
@TeacherasLLL