بامالیات @bamaliat Channel on Telegram

بامالیات

@bamaliat


بامالیات : برای آگاهی بیشتر
آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی

پشتیبانی:
@bamaliat_support

لینک اینستاگرام بامالیات

https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=

بامالیات (Persian)

بامالیات یک کانال تلگرامی است که به آگاهی بیشتر مردم از قوانین و مقررات مالیاتی می‌پردازد. اگر شما نیز علاقه‌مند به آشنایی با این قوانین و مقررات هستید، این کانال مناسب برای شماست. از طریق این کانال می‌توانید به سوالات خود درباره مالیات پاسخ بگیرید و اطلاعات لازم را دریافت کنید. بامالیات همچنین دارای پشتیبانی اختصاصی است که می‌توانید با آنها در تماس باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به اینستاگرام بامالیات مراجعه کنید: https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=

بامالیات

10 Jan, 09:09


تغییرات مهم در سامانه
My. tax. gov. Ir


در سامانه کاربری مای تکس (مخصوص مودی غیر مودی) آیتم جدید تحت عنوان اطلاعات حساب بانکی تعبیه شده و اضافه شده، تمام حساب های بانکی اشخاص چه دارای ثبت نام مالیاتی ( فعال، غیرفعال ) باشند و چه در نظام مالیاتی ثبت نام نداشته باشند را نشان می دهد.

در این بخش همه حساب‌های حساب‌های که به پرونده مالیاتی متصل(الصاق) باشد (تجاری) و چه سایر حساب های بانکی (شخصی) نمایش داده می‌شود.

حساب هایی که حتی خود شخص خبر ندارد، قدیمی است و فراموش کرده اید نیز در دسترس سازمان امور مالیاتی است

کلیه اشخاص اعم از مودیان مالیاتی و غیر مودی می توانند با ورود به سامانه
My. Tax. Gov. Ir
تعداد حسابهای بانکی خود را مشاهده نمایند.


@bamaliat

بامالیات

09 Jan, 05:18


💥معافیت مالیاتی مناطق غیر برخوردار ( محروم)

✅️مناطق غیر برخوردار براساس قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور می توانند همچون مناطق آزاد تجاری - صنعتی  از معافیت مالیاتی برخوردار شوند.

🔸️قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور


تاریخ تصویب: ۱۳۹۶/۰۱/۱۶

مرجع تصویب: مصوبات مجلس شورا

تاریخ ابلاغ: 1396/01/16

شماره ابلاغیه: ۱۰۵۴

سال: 1396

👈بند پ ماده۳۲ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور

پ ـ به منظور تسهیل و تشویق سرمایه گذاری صنعتی و معدنی کشور، اقدامات زیر توسط دولت انجام می شود:

1️⃣ـ شهرستان هایی که نرخ بیکاری آنها بالاتر از میانگین نرخ بیکاری کشور می باشد به عنوان مناطق غیربرخوردار از اشتغال تعریف می شوند. این مناطق با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تصویب هیأت وزیران در سال اول و نیز ششم هر دهه تعیین می شود.

2️⃣ـ دولت موظف است مشوقهای لازم جهت ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری و ایجاد کارورزی بیکاران در این مناطق را به عمل آورده و اعتبارات مورد نیاز آن را در لوایح بودجه سالانه منظور کند.

3️⃣ـ معافیت مالیاتی واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی در مناطق غیربرخوردار از اشتغال را به میزان معافیت های منظورشده در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی اعمال کند. توسعه واحد و نیز تولید کالای جدید در این واحدها به میزان سهم خود مشمول این حکم می باشند.
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
⏪️  در صورتی که مطالب فوق برای شما مفید بوده است با دوستان خود به اشتراک بگذارید و این کانال را به دیگران نیز معرفی بفرمایید.🙏
سپاس از همراهی و حمایت شما 🌹
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
👈 برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

08 Jan, 09:01


🔹🔹 طحان نظیف: سقف مالیاتی ۷۰۰۰ میلیارد ریالی برای اشخاص حقوقی و ۷۰۰ میلیارد ریالی برای اشخاص حقیقی مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد/اقتصاد آنلاین

@bamaliat

بامالیات

08 Jan, 03:24


💢برخی برگه های مالیات قطعی صادره اخیر که اقدامات اجرائی ندارد

🔸️دو نوع برگه های مالیات قطعی که اخیرا زیاد مشاهده می شود برای مودیان مالیاتی صادر شده و می شود که ادارات امور مالیاتی از اقدامات اجرائی جهت وصول بدهی مودی تا زمان قطعی شدن نهایی منع شده اند.

🔹️اول . برگ مالیاتی قطعی ناشی از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم : این برگه ها برای اشخاص حقیقی خواهد بود که برای عملکرد موردنظر، نه فرم مالیات مقطوع خود، که سازمان امور مالیاتی در راستای مفاد تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم برای آنها تنظیم و تعبیه کرده را تا موعد مقرر پذیرفته اند و نه اظهارنامه مالیاتی عملکرد موردنظر را ارسال داشته اند در این صورت سازمان امور مالیاتی.  همان مالیات مندرج در فرم مالیات مقطوع را به عنوان مالیات قطعی تلقی و برگ مالیات قطعی صادر می نماید.

🔹️دوم : برگه های مالیات قطعی دوره های ارزش افزوده که در راستای قوانین بودجه سنواتی ( چه برای مودیان اظهارنامه داده ها و چه اظهارنامه نداده ها - احکام بودجه سال ۱۴۰۲ و نیز ۱۴۰۳ ) صادر شده و می شود.

در این دو مورد که عموم ادارات امور مالیاتی مبتلابه آن هستند در صورت اعتراض مودی به این برگه ها ، ادارات امور مالیاتی از اقدامات اجرائی خودداری می نمایند و اعتراض آنان قابل رسیدگی در مراجع حل اختلاف مالیاتی ( از جمله ماده ۲۳۸ و ۲۱۶ - بدوی و تجدیدنظر- ) خواهد بود.

@bamaliat

بامالیات

07 Jan, 10:24


💢ترتیبات اقدامات اجرایی برای اشخاص حقوقی

@bamaliat

بامالیات

07 Jan, 04:20


💥پیگیری اعتراض در دیوان عدالت اداری

🔹️در صورتی که فردی نسبت به آراء قطعی هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی معترض باشد می‌تواند با ارائه دادخواست به دیوان عدالت اداری شکایت و درخواست رسیدگی نماید در این خصوص اشخاص مقیم داخل کشور ۳ ماه و افراد مقیم خارج از کشور ۶ ماه از تاریخ ابلاغ رای فرصت اعتراض  دارند.
🔹️در مواردی که پرونده به لحاظ قطعیت در حال اقدامات اجرایی باشد دیوان با درخواست شاکی و در صورت قبول شکایت وی، رای به توقف اقدامات اجرایی نیز صادر می‌نماید. این دستور موقت تاثیری در اصل شکایت ندارد و  با رد شکایت دستور موقت نیز لغو می‌گردد.

🔸️ نکته
کلیه آرای شعب بدوی به درخواست یکی از طرفین قابل تجدید نظرخواهی است که مهلت درخواست فوق برای افراد مقیم ایران ۲۰ روز و افراد مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

06 Jan, 12:14


فشار مالیاتی به بخش‌خصوصی

علی صادقی همدانی؛ مدیر مرکز پژوهش و بررسی‌های اتاق بازرگانی اصفهان

🔹دولت درآمدهای پیش‌بینی‌شده از محل دریافت مالیات‌ها را در لایحه بودجه 1404 به میزان 39درصد افزایش داده است.

🔹اما افزایش نسبت مالیات‌ها به تولید ملی بدون توجه به موانع کسب‌وکار که حاشیه سود شرکت‌ها را کاهش داده، موجب افزایش هزینه‌های تولید و تجارت در ایران شده است.

🔹کاهش حاشیه سود شرکت‌ها به دلیل عواملی که ناشی از عملکرد نامناسب دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی است، عملا به مثابه مالیاتی بوده که خالص سود شرکت‌ها را کاهش داده و لازم است در سیاستگذاری مالیاتی به آن توجه شود.

🔹در دهه‌های پیشین، دولت‌های مختلف به دلیل بی‌انضباطی پولی و خلق نقدینگی مازاد بر نیاز معاملات و مبادلات به قدرت خریدی دست پیدا کرده‌اند که دقیقا مانند مالیات عمل می‌کند و موجب تورم می‌شود.

🔹به عبارت دیگر، دولت‌ها با وضع مالیات تورمی از محل خلق نقدینگی مازاد بر نیاز جامعه بخشی از کالا و خدمات جامعه و بخش خصوصی را مال خود می‌کنند.

🔹در سال 1402 بخش خصوصی و جامعه ایران حدود 30درصد از تولید ناخالص ملی را به‌صورت مستقیم (4درصد مالیات‌های مرسوم) و به صورت غیرمستقیم (25درصد مالیات تورمی) مالیات پرداخته کرده که از بسیاری کشورهای توسعه‌یافته جهان بیشتر است.

🔹شواهد میدانی حاکی از آن است که در سال جاری خسارات وارده به بخش صنعت کشور به علت قطعی برق بیشتر از 6میلیارد دلار خسارت سال 1402 خواهد بود.

🔹به‌رغم اینکه مشکلات تازه‌ای به بخش خصوصی زیان وارد کرده اما قوانین و سیاست‌های مالیاتی نسبت به این اتفاقات انعطافی نداشته‌اند.

🔹تبعیت بودجه در مالیات‌ستانی از قانون برنامه هفتم زمانی می‌تواند مصداق داشته باشد که اهداف برنامه هفتم در بخش انرژی، ازجمله بازار برق، نیز تحقق یافته باشد.

🔹دولت و مجلس باید در تصویب قانون بودجه 1404 به زیان‌هایی که بخش خصوصی از محل قطعی برق، قطعی گاز و مالیات تورمی متحمل شده است، توجه کنند و نسبت مجموع هزینه‌های مذکور به تولید ناخالص ملی را از نسبت مالیات‌ها به تولید ناخالص ملی کسر کنند./ دنیای اقتصاد
@bamaliat

بامالیات

06 Jan, 04:00


💢اطلاعیه مهم مالیاتی پیرامون مقررات مالیاتی شرکتهای دانش بنیان

1⃣ عدم اعمال مالیات بر درآمد اتفاقی برای کمک‏‌های بلاعوض دولتی به شرکت‏‌های دانش‌بنیان

2⃣ معافیت مالیات بر درآمد حقوق کارکنان شاغل در پارک‎هاي علم و فناوری

3⃣ حمایت از فعالیت‏‌های تحقیق و توسعه شرکت‏‌های یاد شده

4⃣ هزینه‌های قابل قبول به عنوان هزینه‌کرد تحقیق و توسعه شرکت‌‏های یاد شده

5⃣ شرایط اعمال مالیات به نرخ صفر برای درآمد حاصل از صادرات کالاهای واسطه ای نیمه خام این شرکتها

6⃣ شرایط و میزان پذیرش هزینه های تحقیقاتی/ پژوهشی اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی

@bamaliat

بامالیات

05 Jan, 11:23


دنیای اقتصاد نامه مجلس به رییس‌جمهور را منتشر کرد؛
دستور دهید بانک مرکزی از بستن درگاه‌ها و حساب‌های رمزارزی خودداری کند

🔹مهدی طغیانی، نماینده اصفهان در مجلس از رئیس جمهور خواست تا محدودیت های اعمال شده بر سکوهای تبادل رمزارز را رفع کند.

🔹در این میان محمدجواد نظری، پژوهشگر حوزه رمزارزها نیز می‌گوید: «به نظر می‌رسد تأکید دولت بر شفاف‌سازی در این حوزه، بیشتر بهانه‌ای است تا تلاشی جدی برای حل مسئله.  دیر یا زود، دولت نیز به این نتیجه خواهد رسید که مسدود کردن درگاه‌ها تأثیر چشمگیری بر قیمت دلار ندارد.

🔹وی افزود: محرک اصلی قیمت دلار، همان مسئله نقدینگی است که عمدتاً بیرون از بازار رمز ارزها و در بازار آزاد جریان دارد. تبدیل ریال به دلار و معاملات آزاد آن، تأثیر مستقیمی بر بازار دارد و مسدودسازی درگاه‌ها حتی به‌عنوان یک راهکار موقتی نیز کارآمد نیست.

🔹قانونی که در این زمینه همچنان مسکوت مانده بستری برای سوءاستفاده فراهم کرده و در نهایت، این بازی را به زیانی مشترک برای پلتفرم‌های رمز ارزی، مردم و حتی خود دولت تبدیل خواهد کرد. چنین اقداماتی نه‌تنها گرهی از مشکلات نمی‌گشاید، بلکه سرمایه‌گذاری در این حوزه نوظهور را نیز با چالش‌های جدی مواجه خواهد کرد.

🔹این در حالی است که با توجه به نوپا بودن بازار رمز ارزها، کشور نیازمند فضایی برای رشد و توسعه استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای داخلی در این زمینه است تا از روند جهانی عقب نماند. متأسفانه، محدودیت‌های اعمال‌شده نه‌تنها این امکان را فراهم نمی‌کند، بلکه کورسوی امید موجود را نیز از میان می‌برد.

🔹شاهدیم که با وجود تمامی این محدودیت‌ها، تتر همچنان در محدوده ۷۹ هزار تومان معامله می‌شود و این اقدامات نه‌تنها تأثیری ملموس نداشته، بلکه مسیر سرمایه‌گذاری و توسعه را نیز دشوار کرده است./ دنیای اقتصاد
@bamaliat

بامالیات

05 Jan, 03:55


❇️ آشنایی با دیوان عدالت اداری

🔸️دیوان عدالت اداری در اجرای اصل ۱۷۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران  ادارات و آیین نامه‌های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده ، زیر نظر رئیس قوه قضایی تشکیل می گردد. و محل استقرار آن در تهران می‌باشد. دارای شعب بدوی، تجدید نظر، هیئت عمومی و هیئت‌های تخصصی می‌باشد .

🔸️بمنظور تسهیل در دسترسی مردم به خدمات دیوان دفاتر اداری دیوان در محل دادگستری یا دفاتر بازرسی کل کشور در هر یک از مراکز استان‌ها تاسیس می‌گردد
🔹️این دفاتر وظایف زیر را به عهده دارند

الف) راهنمایی و ارشاد مراجعان
ب) پذیرش و ثبت دادخواست‌ها و درخواست‌های شاکیان
پ)  ابلاغ نسخه دوم شکایات یا آراء صادر شده از سوی دیوان در حوزه آن دفتر که از طریق نمابر یا پست الکترونیکی یا به هر طریق دیگری از دیوان دریافت کردند
ث) انجام دستورات واحد اجرای احکام دیوان در حوزه مربوط به آن دفتر.

🔸️صلاحیت و حدود اختیارات

۱- رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی و اقدامات ماموران دولتی
۲ - رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری کمیسیون‌هایی مانند کمیسیون‌های مالیاتی ، هیئت حل اختلاف کارگران و کارفرما، کمیسیون موضوع ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها  منحصراً از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها.
۳- رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور

🔸️نکته
۱-تصمیمات و آراء دادگاه‌ها و سایر مراجع قضایی دادگستری و نظامی و دادگاه‌های انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح، قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی‌باشد.

۲- با توجه به اینکه ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری منوط به درج کد ملی می باشد، لذا افرادی که کد ملی آنها به هر دلیل غیر فعال شده است، ابتدا جهت فعال سازی کد ملی باید به سازمان ثبت احوال مراجعه و پس از فعال شدن کد ملی اقدام به تقدیم دادخواست نمایند.

۳- رسیدگی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است، بنابر این شاکی قبل از ثبت دادخواست باید در سامانه ثنا ثبت نام نماید تا بوسیله شماره ثبت و رمز پرونده بتواند از مراحل پرونده خود مطلع گردد. تاریخ ابلاغ اوراق قضائی (دادنامه و اخطار رفع نقص) از زمان رؤیت در سامانه مذکور می باشد.

۴- پس از تنظیم دادخواست برگ دادخواست، و ضمایم دادخواست می بایست به دفاتر خدمات الکترونیک  قضایی و یا دفاتر نمایندگی دیوان مستقر در دادگستری مراکز استانها  تحویل شود.
ثبت دادخواست در دفاترنمایندگی مستقر در مراکز استان ها یا دفاتر خدمات قضایی،تاریخ تقدیم داد خواست محسوب خواهد شد.
 در صورت مراجعه به دفاترنمایندگی دیوان واقع در دادگستری مراکز استانها  ویا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رسیدی که بر روی آن شماره رهگیری ۱۶رقمی ، تاریخ تقدیم داد خواست و نیز شماره رمز درج شده است به تحویل دهنده دادخواست ارائه می شود.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات

https://t.me/bamaliat

بامالیات

04 Jan, 18:49


💢فهرست مصادیق خدمات ورزشی معاف از مالیات بر ارزش افزوده

@bamaliat

بامالیات

04 Jan, 10:40


💢 آیین نامه اجرایی ماده ۱۳۴ قانون مالیاتهای مستقیم ( با آخرین اصلاحات )

🔷 ماده ۱ . درآمد مهدکودک ها در مناطق کمتر توسعه یافته و روستاها ، مدارس ابتدایی ، راهنمایی ، متوسطه ، فنی و حرفه ای و آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد دارای مجوز از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی/ غیردولتی حاصل از تعلیم و تربیت شامل کلیه درآمدهای مرتیط با تعلیم و تربیت طبق مجوز صادر شده از وزارتخانه ذی ربط می باشد .

🔹تبصره ۱ . درآمد حاصل از فعالیت اقتصادی و غیرمرتبط با موضوع تعلیم و تربیا طبقرمقررات مربوط و سایر فعالیت های خارج از شمول مجوز مذکور مشمول مالیات می باشد .

🔹تبصره ۲ . درآمدهای حاصل از برگزاری فعالیتهای فرهنگی و سمینارها یا دوره های آموزشی این گونه موسسات نیز مرتبط با فعالیت تعلیم و تربیت محسوب می شود و از پرداخت مالیات معاف می باشد .

🔹تبصره ۳ . مدارس : واحدهای آموزشی و پرورشی دارای مجوز از وزارتخانه ذی ربط که آموزش های رسمی شامل پیش دبستانی ، ابتدایی ، متوسطه ، فنی و حرفه ای ، پیش دانشگاهی و مدارس از راه دور می باشند که مطابق دوره های تحصیلی خدمات آموزشی ارایه می نمایند .

🔹تبصره ۴ . منظور از موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی/ غیرولتی موسساتی است که بر اساس مجوز وزارتخانه های علوم ، تحقیقات و فناوری و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی حسب مورد و آیین نامه تاسیس موسسات آنوزش عالی غیردولتی/ غیرانتفاعی تاسیس و با برگزاری دوره های آموزشی نسبت به صدور گواهی نامه مورد تایید وزارتخانه های یادشده در مقاطع تحصیلی دانشگاهی اقدام می نمایند .

🔹تبصره ۵ . منظور از آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد ، آموزشگاهی است که دارای مجوز از سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور بوده و در آن يک يا چند رشته براساس برنامه هاي مصوب و مطابق با استانداردهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، آموزش داده می شود .

🔷 ماده ۲ . درآمد موسسات نگهداري معلولان ذهني وحرکتي داراي پروانه فعاليت از مراجع ذي ربط , بابت نگهداري معلولان ذهني و حرکتي از ماليات معاف است . هرگونه درآمد ديگر حاصل از فعاليت هاي مغاير با پروانه فعاليت طبق مقررات مربوط مشمول ماليات خواهد بود . 

🔹تبصره . درآمد مؤسسات نگهداری معلولين ذهنی يا حركتی در خصوص اشخاصی كه بر اثر ضايعات جسمی يا روانی يا ذهنی يا توأم به صورت دايم دچار اختلال سلامت و كارايی شده اند از جمله سالمندان ناتوان كه توسط كميسيون پزشكی سازمان بهزيستی معلول شناخته می شوند و به صورت روزانه يا شبانه روزی از اشخاص مزبور نگهداری مي نمايند و همچنين ارايه خدماتی نظير خدمات آموزشی و پزشكی و توانبخشی موسسات مزبور در داخل مركز يا با اعزام نيرو به محل زندگي معلول جزيی از فرآيند نگهداری محسوب و از پرداخت ماليات معاف خواهد بود.

🔷 ماده ۳ . درآمد باشگاه ها و موسسات ورزشي داراي مجوز از سازمان تربيت بدني حاصل از فعاليت هاي منحصراً ورزشي از پرداخت ماليات معاف است . منظور از فعاليت هاي ورزشي , آن نوع فعاليت و رشته ورزشي است که براساس مجوز مرجع ذي ربط تعيين مي شود و توسط باشگاه ها و موسسات ورزشي انجام مي پذيرد .

🔹تبصره ۱ . درآمد باشگاه ها و مؤسسات ورزشي داراي مجوز از مراجع ذي ربط از محل تبليغات، نقل و انتقال يا معاوضه ورزشكار، فروش لوازم متضمن نشان و يا مشخصات باشگاه و مؤسسه ورزشي و همچنين كمك هاي دريافتي آنها از دولت و يا مؤسسات دولتي براي انجام خدمات ورزشي، درآمد ناشي از فعاليت ورزشي تلقي مي گردد. ساير فعاليت هاي اقتصادي باشگاه ها و مؤسسات مذكور و نيز فعاليت هاي ورزشي فاقد مجوز مشمول ماليات مي باشند. 

🔹تبصره ۲ . كليه درآمد فدراسيون هاي بين المللي و فدراسيون هاي ورزشي و كميته ملي المپيك ناشي از برگزاري مسابقات ورزشي در ايران نيز از معافيت مندرج در اين ماده برخوردار است.

@bamaliat

بامالیات

04 Jan, 04:06


🔴یادآوری/ماده ۱۳۴ قانون مالیاتهای مستقیم

🔸️درآمد حاصل از تعلیم و تربیت مدارس غیرانتفاعی اعم از ابتدایی، راهنمایی، متوسطه، فنی وحرفه‌ای،آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد دارای مجوز از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای كشور، دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌عالی غیرانتفاعی و مهدهای كودك در مناطق كمتر توسعه یافته و روستاها و درآمد مؤسسات نگهداری معلولین ذهنی و حركتی بابت نگهداری اشخاص مذكور كه حسب مورد دارای پروانه فعالیت از مراجع ذیربط هستند همچنین درآمد باشگاه‌ها و مؤسسات ورزشی دارای مجوز از وزارت ورزش و جوانان حاصل از فعالیت‌های منحصراً ورزشی از پرداخت مالیات معاف است.

🔵 آیین نامه اجرایی این ماده به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

03 Jan, 07:12


 ❇️ممنوع الخروجی  بدهکاران مالیاتی

ماده202 قانون مالیاتهای مستقیم

🔸️ وزارت امور اقتصادي و دارايي يا سازمان امور مالياتي کشور مي‌تواند از خروج بدهکاران مالياتي که ميزان بدهي قطعي آنها
🔹️«براي اشخاص حقوقي توليدي داراي پروانه بهره‌برداري از مراجع قانوني ذي‌ربط از بيست درصد(20%) سرمايه ثبت‌شده و يا مبلغ بیست ميليارد(20,000,000,000) ريال،
🔹️ساير اشخاص حقوقي و اشخاص حقيقي توليدي از ده‌درصد(10%) سرمايه ثبت شده و يا هشت ميليارد (
8,000,000,000) ريال
🔹️ و ساير اشخاص حقيقي از چهارصد ميليون (400,000,000) ريال»
بيشتر‌است از کشور جلوگيري نمايد.

▫️حکم اين ماده در مورد اشخاص عازم سفر واجب با درخواست و تأييد مراجع ذي‌ربط اعزام‌کننده مبني بر ميسور نبودن پرداخت بدهي مالياتي مربوط، با اخذ تضمين لازم جاري نمي‌باشد.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
👈 برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

02 Jan, 05:04


💥مسئولیت مدیران اشخاص حقوق در قبال بدهی مالیاتی

ماده ۱۹۸  قانون مالیات های مستقیم

اشخاص در شرکت های منحله، مدیران تصفیه اشخاص حقوقی و در سایر شرکتها مدیران اشخاص حقوقی غیردولتی به طور جمعی یا فردی نسبت به پرداخت مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و همچنین مالیات هایی که اشخاص حقوقی به موجب این قانون و قانون مالیات بر ارزش افزوده مکلف به کسر یا وصول و ایصال آن میباشد و در دوران مدیریت آنها قطعی شده باشد با شخص حقوقی مسؤولیت تضامنی خواهند داشت. این مسئولیت مانع از مراجعه ضامن ها به شخص حقوقی نیست.
پ .ن : مدیران اشخاص حقوقی عبارت از مدیر عامل و اعضاء هیات مدیره می باشند.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
👈 برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

01 Jan, 08:53


🛎 12 دی ماه آخرین مهلت ارسال صورتحساب های الکترونیکی اصلی، اصلاحی، ابطالی و برگشت از فروش به تاریخ صدور 30 آذر ماه

🔸️ابلاغیه مورخ ۵/ ۸/ ۱۴۰۳ مرکز تنظیم مقررات
🔹️مهم برای مودیان مالیاتی در خصوص مهلت زمانی ثبت صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان

با عنایت به مصوبات کارگروه راهبری سامانه، بدینوسیله اعلام می‌دارد:

▫️از تاریخ " ۱۴۰۳/۸/۱۵ " حداکثر فاصله زمانی تاریخ صدور صورت‌حساب الکترونیکی تا تاریخ ارسال و ثبت آن در سامانه مودیان ۱۲ روز می‌باشد.

@bamaliat

بامالیات

01 Jan, 05:34


💢قابل توجه پرونده های مطرح در هیأت های حل اختلاف مالیاتی

🔸️اگر رای هیات حل اختلاف مالیاتی بدون حضور نماینده مودی مالیاتی صادر شده باشد فاقد اعتبار قانونی است.

🔹️برابر بند ۳ ماده ۲۴۴ قانون مالیات های مستقیم، مودی مالیاتی می‌تواند و حق دارد که همزمان با اعتراض به برگ تشخیص مالیات از بین افراد زیر یک نفر را به عنوان نماینده خود جهت حضور در هیات حل اختلاف مالیاتی، معرفی نماید:

▫️یک نفر از اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران
▫️یک نفر از اتاق تعاون ایران یا
▫️یک نفر از جامعه حسابداران رسمی ایران یا
▫️یک نفر از مجامع حرفه‌ای ویا تشکل های صنفی ( در مورد کارشناسان رسمی  می تواند کانون کارشناسان رسمی دادگستری یا مرکز کارشناسان رسمی قوه قضائیه را معرفی نمود )
▫️یک نفر از شورای اسلامی شهر

🔹️اگر مودی نماینده خود را از بین یکی از افراد یادشده در بالا انتخاب کند هیئت حل اختلاف مالیاتی برای رسیدگی به اعتراض مالیات دهنده نسبت به برگ تشخیص مالیات باید نماینده مودی را نیز دعوت کند و رسیدگی و صدور رای باید با حضور نماینده مودی مالیاتی انجام شود.

🔹️اگر رسیدگی و صدور رای در هیات حل اختلاف مالیاتی، بدون حضور نماینده مودی مالیاتی انجام شده باشد رای صادره فاقد اعتبار قانونی است و از طریق دیوان عدالت اداری و یا اعتراض به مراجع تجدیدنظر مالیاتی ، قابل ابطال خواهد بود.

@bamaliat

بامالیات

31 Dec, 08:31


💢 جدول خلاصه بخشنامه های مرتبط با رفع تعهد ارزی صادرکنندگان و استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده (سال های 1397 لغایت 1403)
@bamaliat

بامالیات

09 Dec, 03:31


💥 نکات مهم در خصوص اعمال تخفیف در نرخ مالیاتی موضوع مواد ۱۰۵ و ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم

الف - اعمال تخفیفات در نرخ ماده ۱۰۵ ( اشخاص حقوقی )

1️⃣ در موارد شمول توأم  تخفیف های تبصره ۶ و ۷ ماده ۱۰۵ ، ابتدا تخفیف تبصره ۶ و سپس تخفیف تبصره ۷  اعمال می گردد.
2️⃣ تخفیف تبصره ۷ فارغ از مدت فعالیت اعمال می شود.

ب- تخفیف تبصره ماده ۱۳۱ ( اشخاص حقیقی )

1️⃣ این تخفیف به درآمد ابرازی مشمول مالیات اعم از درآمد حاصل از اجاره املاک،  مشاغل و اتفاقی قابل اعمال است.
2️⃣ تمام طبقات نرخهای ماده ۱۳۱ را در بر می گیرد
3️⃣ در موارد تغییر نشانی و محل فعالیت قابل اعمال نیست
4️⃣ در پرونده های مشارکتی به هریک از شرکاء تعلق می گیرد.

ج - نکات کلی

1️⃣ منظور ازتسویه  بدهی برای استفاده از تخفیف‌های فوق الذکر صرفاً پرداخت بدهی اصل و جرایم مالیات قطعی شده سال قبل می‌باشد و بدهی سال‌های پیشتر را شامل نمی‌شود.
2️⃣ تسویه بدهی صرفاً  بدهی مالیاتی موضوع  قانون مالیات‌های مستقیم می‌باشد و بدهی بابت سایر قوانین را شامل نمی‌شود.
3️⃣ این تخفیفات قابل اعمال به درآمد مشمول مالیات تعیین شده به واسطه برگشت هزینه‌های واحد مالیاتی و نیز اقلام موثر در افزایش درآمد مشمول مالیات از محل حساب تعدیل سنواتی نیز می‌باشد.
4️⃣ درآمدهای کتمان شده از تخفیف‌های فوق بهره‌مند نمی‌شوند
5️⃣ در صورت عدم احراز شرایط مفاد تبصره ۱ ماده ۱۴۶ قانون مالیات‌های مستقیم این تخفیف‌ها قابل اعمال نیست.
6️⃣ عدم وجود درآمد ابرازی(اعلام درآمد صفر یا زیان ابرازی ) سال قبل (سال پایه) مانع از اعمال تخفیف‌های فوق الذکر است.
7️⃣  در صورتی که این تخفیفات در اظهارنامه مودی منظور نشده باشد نیز در زمان حسابرسی مالیاتی قابل اعمال خواهد بود و در این صورت اضافه پرداخت مالیات قابل استرداد است.
8️⃣بطور کلی درخصوص شمول توأمان چند تخفیف ، ترتیب اعمال بر اساس تقدم طرح این تخفیفات خواهد بودو به نحوی که از اعمال تخفیف مضاعف نیز پرهیز شود.
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
⏪️ لطفا در صورتی که مطالب فوق برای شما مفید بوده است با دوستان خود به اشتراک بگذارید و این کانال را به دیگران نیز معرفی بفرمایید.🙏
سپاس از همراهی و حمایت شما 🌹
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
👈 برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

08 Dec, 12:05


شروط لازم برای قابل رسیدگی بودن اعتراض مودیان به ابلاغ الکترونیکی در هیات حل اختلاف مالیاتی موضوع ماده ٢١۶ :

برابر ماده (۵)دستورالعمل شماره ۵۳۱/ ۱۴۰۱/ ۲۰۰ مورخ ۲۵/ ۴/ ۱۴۰۱ سازمان امور مالیاتی، اعتراض به صحت ابلاغ الکترونیکی، در موارد زیر مجاز بوده و از طریق هیأت موضوع ماده ۲۱۶ ق.م.م قابل رسیدگی خواهد بود :

1⃣ مودی. متکی بر دلایل و اسناد و مدارک معتبر اثبات نماید، به دلیل عدم دسترسی به سامانه های رایانه ای/مخابراتی یا نقص در این سامانه ها از بارگذاری اوراق یا مفاد ابلاغ مطلع نشده است.

2⃣ ابلاغ الکترونیکی در شرایطی انجام گرفته باشد که حساب کاربری مودی می بایست غیرفعال بوده و یا مودی از شمول ابلاغ الکترونیکی خارج شده باشد.

@bamaliat

بامالیات

08 Dec, 04:04


🔹آموزش پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام

▫️چگونه در درگاه خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی، مالیات سهام خود در شرکت ها را منتقل کنیم؟
@bamaliat

بامالیات

07 Dec, 11:40


زمان پرداخت مالیات خودروهای لوکس در سال آینده تعیین شد

🔺دنیای اقتصاد: نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه 1404 زمان پرداخت مالیات خودروهای لوکس را مشخص کردند. به گزارش دنیای اقتصاد، بر این اساس موعد پرداخت مالیات خودروهای لوکس حداکثر تا پایان آبان سال ۱۴۰۴ خواهد بود./ دنیای اقتصاد
@bamaliat

بامالیات

07 Dec, 03:52


💥 معافیت ها، بخشودگی ها، تسهیلات و تخفیفات مربوط به فصل مالیات بر درآمد املاک قانون مالیاتهای مستقیم
(قسمت آخر )                   
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

06 Dec, 06:08


💥 معافیت ها، بخشودگی ها، تسهیلات و تخفیفات مربوط به فصل مالیات بر درآمد املاک قانون مالیاتهای مستقیم
(قسمت دوم )                    ادامه دارد...
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

05 Dec, 15:16


سازمان مالیاتی: در کشور افرادی داریم که سن‌شان زیر ۱۵ سال است و بالای هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند!
@bamaliat

بامالیات

05 Dec, 12:35


نحوه رسیدگی به جرائم موضوع بند ب و پ ماده ۲۲ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان
@bamaliat

بامالیات

04 Dec, 19:43


فرار مالیاتی ۱۷۵ میلیاردی ۷ رستوران خراسان رضوی

مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی:
🔹۷ رستوران در سطح استان مورد بازرسی قرار گرفتند که ۱۰ هزار و ۱۳۵ میلیارد ریال فروش کتمان شده از این رستوران‌ها کشف شد.

🔹بدهی مالیاتی این رستوران‌ها، مبلغ ۱ هزار و ۷۳۵ میلیارد ریال بوده که اقدامات لازم درخصوص قطعیت و وصول آن در حال انجام است.

🔹این رستوران‌ها از حساب‌ها و کارتخوان‌های افراد غیرمرتبط، برای دریافت وجوه از مشتریان و خرید مایحتاج رستوران استفاده می‌کردند.

🔹در یکی از این رستوران‌ها ۴۱ دستگاه کارتخوان که متعلق به سایر فعالان اقتصادی بوده، کشف شده است./تسنیم
@bamaliat

بامالیات

04 Dec, 06:01


💥 معافیت ها، بخشودگی ها، تسهیلات و تخفیفات مربوط به فصل مالیات بر درآمد املاک قانون مالیاتهای مستقیم
(قسمت اول)
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

03 Dec, 13:01


شرکت‌های دولتی در فهرست واگذاری مکلف به واریز مالیات و سود سهام شدند

▫️ نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی شرکت‌های دولتی در فهرست واگذاری را مکلف به واریز مالیات و سود سهام علی‌الحساب کردند./بولتن
@bamaliat

بامالیات

03 Dec, 13:01


📌قالیباف: نباید به کشاورز فشار مالی وارد شود

رئیس مجلس:

🔹بحث مربوط به کشاورزی موضوع مهمی است و باید به آن توجه شود.

🔹ما حتما حواسمان به این است که برای کشاورز فشار مالی نیاوریم و این روشن است.

🔹همه محصولات کشاورزی مالیات آن معاف است چون موضوع کشاورزی برای مجلس مهم است./اقتصاد آنلاین

@bamaliat

بامالیات

03 Dec, 12:08


شناسایی ۱۵۰ هزار خانه خالی جدید

مدیرکل اقتصاد مسکن وزارت راه
:
🔹۱۵۰ هزار خانه خالی جدید شناسایی و برای اخذ مالیات به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است
🔹۱۸۲ هزار خانه خالی که پیش‌تر شناسایی شده بودند، پس از ارسال پیامک به مالکان، به بازار مسکن عرضه شدند.
🔹تاکنون بیش از ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار سرپرست خانوار اطلاعات خود را در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کرده‌اند./تسنیم
@bamaliat

بامالیات

03 Dec, 11:43


تصمیم جدید برای بنزین قطعی شد/۴ سناریو پیش روی دولت

🔹با مرور سخنان شب گذشته رئیس‌جمهور و اظهارات امروز وزیر اقتصاد، به نظر می‌رسد، اتخاذ تصمیمات جدید برای بنزین قطعی شده است و در این بین، چهار سناریو، سناریوهایی مرتبط با قیمت است که بیشترین احتمال اجرای آن‌ها وجود دارد.
🔹۱- سناریوی اول ادامه وضع موجود (عرضه بنزین ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومانی) بدون تغییر قیمت و تامین حداقل ۶ میلیارد دلار ارز مورد نیاز در بودجه برای سال آینده است که تصویب این رقم از سوی مجلس بعید به نظر می‌رسد.
🔹۲- در سناریوی دوم، بنزین سهمیه‌ای ۶۰ و ۱۰۰ لیتری با قیمت ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومان باقی خواهد ماند، اما مازاد مصرف بر ۱۶۰ لیتر و سوخت‌گیری با کارت جایگاه‌داران با نرخ سوم که نرخی آزاد (شاید نزدیک به فوب خلیج فارس) خواهد بود، صورت می‌گیرد تا واردات صفر شود.
🔹۳- سناریوی سوم که در حال بررسی است، بحث تغییر در نظام سهمیه‌بندی است. به‌گونه‌ای که به جای خودرو، سهمیه‌های بنزین یارانه‌ای به افراد تعلق بگیرد. در این صورت هر فرد ایرانی ماهانه رقمی مثلا حدود ۱۵ یا ۲۰ لیتر بنزین سهمیه‌ای خواهد داشت و افراد می توانند سهمیه مازاد خود را در بازار آزاد بفروشند.
🔹۴- و اما سناریوی چهارم که از بقیه سناریوها محتمل‌تر است، افزایش نسبی حدود ۵۰ درصدی قیمت بنزین با حفظ نظام فعلی سهمیه‌بندی است که می‌تواند اجرای این سناریو با تعیین نرخ سوم، به صورت ترکیبی باشد./بولتن
@bamaliat

بامالیات

03 Dec, 11:09


اهداف سامانه جدید ارز تجاری چیست؟

🔺سامانه معاملات بازار ارز تجاری، بستری است که در آن واردکنندگان و صادرکنندگان یکدیگر را ملاقات کرده و بدون نرخ‌سازی، ارز خود را مبادله می‌کنند.

🔺در آینده این سامانه محلی برای ایجاد قراردادهای آتی و سلف ارزی می‌شود و فعالان اقتصادی می‌توانند در آن، ریسک‌های تجاری خود را کاهش دهند.

محمد آرام، معاون ارزی بانک‌مرکزی:

🔹هدف اصلی در ایجاد این سامانه حرکت به سمت بازار ارز کارآ و تک‌‌‌‌‌نرخی‌شدن ارز است. بنیاد این بازار بر اساس عرضه و تقاضا خواهد بود و بر اساس مچینگ، کشف قیمت می‌کند و در تک‌‌‌‌‌تک معاملات طبق میانگین موزون معاملات قیمتی کشف می‌شود که قیمت روز بعد را مشخص می‌کنند.

🔹در این سامانه، متقاضیان ارز و عرضه‌‌‌‌‌کنندگان به سهولت یکدیگر را پیدا و به‌‌‌‌‌راحتی معامله می کنند.

🔹سهولت در معامله و دسترسی راحت‌‌‌‌‌تر خریدار و فروشنده به یکدیگر و تسریع در تکمیل معامله از ویژگی‌های مرکز مبادله طلا و ارز است.

🔹این سامانه سرعت معامله را افزایش می‌دهد و از طرفی هزینه معامله را بیشتر نمی‌کند، چون میزان کارمزد در سامانه ثبت می‌شود و قابل‌نظارت است.

علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا:

🔹واردکننده بعد از تامین‌ریال، از طریق بانک عامل درخواست خود را ثبت می‌کند. سقف قیمت خریدار، به بانک عامل اعلام می‌شود. صادرکننده هم با انجام صادرات و انجام کوتاژ و ارزیابی ارز، دفتر سفارش خریدار و فروشنده جورسازی می‌شود.

🔹صادرکننده حداقل قیمت را به بانک اعلام می‌کند، یعنی از‌عددی کمتر ارز خود را نمی‌‌‌‌‌فروشد. این سفارش‌ها ‌در دفتر سفارش‌ها ثبت می‌شود. درخواست‌ها منطبق می‌شود و اگر سفارش‌ها به معامله منجر شد، بانک عامل متوجه معامله‌شده و تسویه‌ریالی انجام می‌شود.

🔹در دوره یک‌روزه تسویه‌ریالی انجام می‌شود و دوره ۱۴ روزه تسویه ارز اتفاق می‌افتد. بعدا در سامانه‌‌‌‌‌های مرکزی عملیات پس از معاملات انجام می‌شود. در پایان هر روز قیمت پایانی براساس معامله نقدی خواهیم‌داشت. این نرخ‌ها براساس پیشنهاد خریدار و فروشنده تعیین می‌شود.

🔹هر روز مشخص می‌شود چه مقدار ارز معامله‌شده و بانک عامل چه‌کسی بوده‌است. این قیمت مبنای کریدور قیمت فردا خواهد بود.

🔹ریسک معامله به صفر می‌رسد. واسطه حذف می‌شود. نظام بانکی به‌‌‌‌‌واسطه کفایت سرمایه ریسک طرفین را کاهش می‌دهد. از ۳ دی معاملات اجباری خواهدشد./دنیای اقتصاد
@bamaliat

بامالیات

03 Dec, 03:29


🔴یادآوری/ماده ۱۷ قانون مالیاتهای مستقیم

🔸️ اموال و دارایی ­هایی که در نتیجه فوت شخص اعم از فوت واقعی یا فرضی انتقال می یابد، به شرح زیر مشمول مالیات است:

(توضیح موت فرضی: یکی از اقسام موت در قانون مدنی است که در آن، مدتی طولانی، از غیبت فرد، می گذرد و زنده نبودن او، فرض می شود. و تابع شرایط خاصی است که در قانون مدنی مطرح می باشد)

1- نسبت به سپرده‌های بانکی، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار به‌ استثنای موارد مندرج در بند (2) این ماده و سودهای متعلق به آنها و همچنین سود سهام و سهم الشرکه تا تاریخ ثبت انتقال به نام وراث و یا پرداخت و تحویل به آنها به نرخ سه درصد (3%)

2- نسبت به سهام و سهم الشرکه و حق تقدم آنها یک و نیم (1/5) برابر نرخهای مذکور در تبصره 1 ماده 143 ( ۴×۱/۵ = ۶ درصد)و ماده 143مکرر ( ۰/۵ × ۱/۵ = ۰/۷۵ درصد)این قانون طبق مقررات مزبور در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث

3- نسبت به حق‌الامتیاز و سایر اموال و حقوق مالی که در بندهای مذکور به آنها تصریح نشده است، به نرخ ده درصد (10%) ارزش روز در تاریخ تحویل یا ثبت انتقال به نام وراث

4- نسبت به انواع وسایل نقلیه موتوری، زمینی، دریایی و هوایی به نرخ دو درصد (2%) بهای اعلامی توسط سازمان امور مالیاتی کشور در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث

5- نسبت به املاک و حق واگذاری محل یک و نیم (1/5) برابر نرخهای مذکور در ماده (59) این قانون به مأخذ ارزش معاملاتی املاک ( ۵×۱/۵=۷/۵ درصد) و یا به مأخذ ارزش روز حق واگذاری ( ۲×۱/۵=۳درصد ) حسب مورد، در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث

6- نسبت به اموال و دارایی­ های متعلق به متوفای ایرانی که در خارج از کشور واقع شده است پس از کسر مالیات بر ارثی که از آن بابت به دولت محل وقوع اموال و دارایی­ ها پرداخت شده است به نرخ ده درصد (10%) ارزش ماترک که مأخذ محاسبه مالیات بر ارث در کشور محل وقوع مال قرار گرفته است. در صورت عدم شمول مالیات بر ارث در کشور مزبور به مأخذ ارزش روز انتقال یا تحویل به نام وراث

تبصره 1- محاسبه و أخذ مالیات بر ارث در مورد متوفیان قبل از لازم الاجراء شدن این قانون (1395/01/01) اعم از اینکه پرونده مالیاتی برای آنها تشکیل شده یا نشده باشد، مشمول حکم این ماده نخواهد بود.
تبصره 2- نرخهای مذکور در این ماده مربوط به وراث طبقه اول است. در صورتی که وراث طبقات دوم و سوم باشند، نرخهای مذکور در این ماده به ترتیب دو و چهار برابر خواهد شد.

تبصره 3- درصورتی که متوفی و وراث، تبعه خارجی باشند، اموال و دارایی‌های متوفی که در ایران واقع است، مشمول مالیات به نرخ وراث طبقه اول خواهد بود.

تبصره 4- در مواردی که وراث سهم خود از اموال موضوع بندهای (2)، (4) و (5) این ماده را به اشخاص ثالث یا وراث دیگر انتقال دهند، علاوه بر مالیات بر ارث به شرح این فصل، مشمول مالیات طبق مقررات فصول مربوط خواهند بود.

تبصره 5- حقوق ناشی از عقود اجاره به شرط تملیک با بانکها و سایر نهادهای مالی و اعتباری، نسبت به عرصه و اعیان املاک بر اساس ارزش معاملاتی در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث محاسبه خواهد شد.

@bamaliat

بامالیات

02 Dec, 04:43


💢اطلاعیه شماره ۵۱:
به اطلاع می رساند الگوهای بارنامه الگوی شماره (۸) بورس اوراق بهادار مبتنی بر کالا(الگوی شماره (۱۱) و تغییرات اعمال شده در الگوی فروش ارز الگوی شماره (۲) در نسخه جدید سامانه مؤدیان پیاده سازیگردیده است.
@bamaliat

بامالیات

02 Dec, 04:13


💥طبقه بندی وراث در قانون مالیات‌های مستقیم

ماده 18 ـ وراث از نظر این قانون به سه طبقه تقسیم می‌شوند:

1 ـ وراث طبقة اول که عبارتند از: پدر، مادر، زن‌، شوهر، اولاد و اولاد اولاد.

2 ـ وراث طبقة دوم که عبارتند از: اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها.

3 ـ وراث طبقة سوم که عبارتند از: عمو، عمه‌، دایی‌، خاله و اولاد آنها

در محاسبه مالیات بر ارث نرخ مالیاتی برای طبقات مختلف متفاوت می باشد و  نرخ برای طبقات بالاتر بیشتر می شود.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

01 Dec, 18:43


سقف معافیت‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی تعیین شد

🔹به موجب مصوبه امروز مجلس، مجموع معافیت‌ها، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوق‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمدهای حاصل‌شده مؤدیان  برای اشخاص حقوقی تا هفت هزار و پانصد میلیارد (۷.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و اشخاص حقیقی تا هفتصد و پنجاه میلیارد (۷۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات (سود خالص) قابل اِعمال است./خبر فوری
@bamaliat

بامالیات

01 Dec, 13:45


💢تعیین مالیات خودروهای لوکس در سال ۱۴۰۴

🔹براساس مصوبه نمایندگان مجلس، انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) که قیمت روز خودروی آنها بیش از پنجاه‏ میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال است مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد (۱%) می‌گردند./خبر فوری
@bamaliat

بامالیات

01 Dec, 13:29


💢حذف فیزیکی پلمپ دفاتر در سال 1404 و فرایند درخواست پلمپ دفاتر الکترونیکی

    🔸️ در اجرای بند 2 ماده 6 فصل پنجم از آیین نامه مربوط به نوع دفاتر ، اسناد و مدارک و روش های نگهداری ماده 95 قانون مالیات های مستقیم مبنی بر " مودیان مکلفند برای هر سال مالیاتی از دفاتری که طی سال مالیاتی قبل نزد مراجع قانونی ذی ربط ثبت شده استفاده نمایند . " و همچنین  به موجب ماده 6 قانون تجارت کلیه اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی پس از ثبت شرکت جهت اظهار هزینه ها و درآمدهای خود به دفاتر پلمب شده توسط اداره ثبت اسناد و دفتر مشاغل از طرف ادارات امور اقتصادی و دارایی نیاز دارند.

🔹️بر این اساس مقتضی است چنانچه اتحادیه های صنفی تا کنون نسبت به پلمب دفاتر سال 1404 اقدام ننموده اند هر چه سریعتر اقدام نمایند.

▫️لازم بذکر است معاونت فناوری های مالیاتی در نامه شماره ۲۷۰/۴۷۷۸۷/د به تاریخ 07/07/1403  پیوست مبنی بر اینکه ، در راستای اجرای مفاد بند (ج) ماده (۴) قانون برنامه هفتم توسعه مبنی حذف پلمب فیزیکی دفاتر تجاری، سازمان امور مالیاتی با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشوردر سال جاری فرآیند مربوطه را عملیاتی نموده است.

👈برهمین اساس در هنگام درخواست مودی به منظور پلمب دفاتر تجاری، سامانه اداره کل ثبت شرکت ها نسبت به استعلام وجود ثبت نام مالیاتی مودی اقدام می نماید و در صورت تایید سازمان امور مالیاتی فرآیند پلمب دفاتر در سامانه ثبت شرکت ها تایید شده و نتیجه در قالب اطلاعات ثبتی مودی به سازمان امور مالیاتی ارسال می گردد . به ادارات کل امور مالیاتی اعلام نموده است .

   ضمنا" شایسته است پس از تکمیل فرایند ثبت از طریق سامانه اداره ثبت شرکتها  نسبت به اعلام شماره و تاریخ ثبت دفاتر روزنامه و کل به اتاق اقدام فرمایید.

@bamaliat

بامالیات

01 Dec, 03:22


⏳️ تمدید مهلت اصلاح یا ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳

🛎 مهلت اصلاح و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳ تمدید شد

⏰️مهلت‌های جدید:
- دوره زمستان ۱۴۰۲: تا ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
- دوره بهار ۱۴۰۳: تا ۱۴۰۳/۰۹/۲۴

@bamaliat

بامالیات

01 Dec, 03:13


💢آموزش ثبت قراداد در سامانه مودیان

@bamaliat

بامالیات

30 Nov, 11:17


💢اطلاعیه شماره ۵۰ ،اصلاح الگوی فروش ارزی
اعمال تغییرات در صورتحساب الگوی مربوط به فروش ارز(الگوی شماره ۲)
@bamaliat

بامالیات

30 Nov, 03:30


🔴 یادآوری /رفع ابهام در ارتباط با معافیت مالیاتی موضوع ماده 81 قانون مالیاتهای مستقیم برای اشخاص حقوقی نسبت به درآمد کتمان شده در اظهارنامه تسلیمی

شماره : 201-29
تاریخ: 1399/12/20

رای هیات عمومی شورای عالی مالیاتی

🔸️ از آنجا که مطابق جزء 3 بند 4 بخشنامه شماره 200/98/24 مورخ 1398/03/21 شمول نرخ صفر و هرگونه معافیت یا مشوق مالیاتی مندرج در قانون مالیاتهای مستقیم و سایر قوانین با رعایت مقررات تبصره (1) ماده 146 مکرر قانون مذکور نسبت به درآمدهای ابرازی در اظهارنامه مالیاتی موضوعیت دارد لذا

درآمدهای کتمان شده مشمول نرخ صفر، هرگونه معافیت یا مشوق مالیاتی مندرج در قانون مالیاتهای مستقیم و سایر قوانین نخواهد بود.

@bamaliat

بامالیات

27 Nov, 05:45


💢اطلاعیه شماره ۴۹ سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص الزام صاحبان مشاغل مطابق ماده ۱۴ مکرر به صدور صورتحساب الکترونیکی از تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۱

@bamaliat

بامالیات

27 Nov, 05:30


🎥 کارت‌های بانکی به موبایل‌ شما می‌آیند

🔹معاون فناوری‌ بانک‌مرکزی: به‌زودی با فناوری جدید کهربا مردم می‌توانند با موبایل اگر NFC را پشتیبانی کند، امکان خرید داشته باشند.

🔹در حال حاضر ۷۰ درصد بانک‌های صادرکننده امکان پرداخت با موبایل را دارند.

🔹تا پایان دی‌ماه نیز ۳۰ درصد از شبکه پذیرندگی را نیز به این پروژه اضافه خواهیم کرد ./دنیای اقتصاد
@bamaliat

بامالیات

27 Nov, 03:11


💢 فایل راهنمای عملی و گام به گام صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان

@bamaliat

بامالیات

26 Nov, 03:28


💥مالیات بساز بفروشی

نکات مهم در خصوص مالیات بساز بفروشی موضوع ماده ۷۷ قانون مالیاتهای مستقیم

1️⃣- این مالیات در شهرهای با جمعیت ۱۰۰ هزار نفر و بیشتر جاری است.
2️⃣-اشخاص حقیقی و حقوقی علاوه بر مالیات موضوع ماده ۵۹ ، مشمول مالیات بر اساس فصل مربوط به هرکدام ( مالیات مشاغل یا مالیات بر شرکتها) می باشند
3️⃣-  مالیات ۱۰ درصدی علی الحساب  دریافتی در اولین نقل و انتقال،  قابل کسر از مالیات قطعی مربوطه اشخاص در فصول  مربوطه می باشد و مازاد آن هم قابل استرداد است.
4️⃣- اولین نقل و انتقال قطعی املاک متعلق به اشخاص حقیقی که بیش از سه سال از تاریخ صدور پایان کار ساختمان آنها گذشته باشد، صرفا مشمول پرداخت مالیات موضوع ماده (59) قانون خواهد بود.
5️⃣- اشخاصی که توسط وزارت راه و شهرسازی برای آنها مجوز انبوه­ سازی ( ساخت و ساز مسکن) صادر شده یا می­شود به عنوان بنگاه تولیدی موضوع ماده (138) مکرر قانون تلقی و مقررات ماده مزبور در خصوص آنها جاری است .
6️⃣- نقل و انتقال ساختمان­های در حال ساخت و ناتمام ،علاوه بر مالیات نقل و انتقال موضوع ماده (59) قانون،با توجه به میزان پیشرفت عملیات ساختمان و درآمد حاصله در آن مقطع، مشمول مالیات فوق‌الذکر خواهند بود.
7️⃣- در مورد نقل و انتقال ساختمان­های نیمه تمام، مبلغ فروش هر مرحله به عنوان بهای تمام شده خریدار مرحله بعدی محسوب و از درآمد ناشی از ساخت و فروش املاک مذکور کسر می­شود.
8️⃣- در صورتی که مودی در اظهار نامه مالیاتی عملکرد قبل از نقل و انتقال ملک، درآمدی نسبت به ساخت و فروش و یا پیش فروش ملک ابراز نموده باشد و یا در زمان رسیدگی اداره امور مالیاتی بر اساس اسناد و مدارک مثبته مشخص شود که درآمد حاصل از ساخت و فروش ملک در سال مورد رسیدگی محقق شده است، مالیات برابر مقررات قانونی مربوطه مطالبه و وصول خواهدشد.در ای صورت  زیان حاصل بابت ساخت و فروش ساختمان‌هایی که کمتر از ۳ سال از صدور پروانه ساختمان آنها نگذشته برای اشخاص حقیقی و ساختمان­هایی که در شهر های کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ساخته می شوند برای همه اشخاص ( حقیقی و حقوقی )، قابل استهلاک از درآمد مشمول مالیات سنوات بعد آنها نخواهدبود.در مواردی که مالیات ساخت و فروش به شرح فوق از مودی مطالبه و مودی نسبت به پرداخت آن اقدام نموده باشد، در زمان نقل و انتقال ملک مورد نظر، وصول مالیات علی­ الحساب ده درصد (10%) تا میزان مالیات پرداخت شده موضوعیت نخواهد داشت.
9️⃣- درآمد ناشی از حق واگذاری محل نیز مشمول مالیات ساخت و فروش است.دراین صورت حق واگذاری محل مشمول مالیات موضوع ماده (59) قانون نخواهد بود. در صورت عدم شمول مالیات ساخت و فروش در مورد اشخاص حقیقی، انتقال حق واگذاری محل، مشمول مالیات موضوع ماده (59) قانون خواهدبود.
🔟- درآمد مشمول مالیات هر شریک بر مبنای سهم تعیین شده در مشارکت در ساخت و فروش،در صورت رعایت مواد (47) و (48) قانون ثبت اسناد و املاک بر مبنای سهم تعیین شده در شرکتنامه است.در مورد اسناد مشاعی هریک از اشخاص به نسبت سهم خود مالک شناخته می­شوند. تنظیم سند به نام هر شریک به نسبت مذ کور در شرکت­نامه، نقل و انتقال تلقی نمی­شود.

👈در صورتی که مطلب فوق و سایر مطالب این کانال برای شما مفید بوده، آنرا با دوستان خود همراه به معرفی این کانال به اشتراک بگذارید.
سپاس از همراهی شما 🙏
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

25 Nov, 12:30


📌 قدرتی: افزایش حقوق کارکنان باید متناسب با تورم و بدون خلق پول افزایش یابد

عباس قدرتی عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ مجلس شورای اسلامی، :

🔹افزایش حقوق کارکنان در لایحه بودجه ۱۴۰۴ باید متناسب با تورم و بدون خلق پول باشد.

🔹تلاش داریم تا حقوق کارکنان، به‌ویژه فرهنگیان و سایر کارمندان، با توجه به شرایط اقتصادی و محدودیت منابع، به‌گونه‌ای افزایش یابد که عدالت برقرار شود.

🔹حال حاضر حقوق بسیاری از کارکنان پایین‌تر از خط فقر است و این موضوع در شأن مردم ایران نیست.

🔹پیشنهاد کمیسیون تلفیق بودجه 1404 مجلس برای افزایش حقوق کارکنان در بازه ۲۰ تا ۴۰ درصد است. با این حال این افزایش حقوق باید با دقت و با توجه به محدودیت‌های منابع انجام شود.

🔹کسری بودجه کشور بیش از ۸۰۰ هزار میلیارد تومان است و این مسئله مدیریت منابع را دشوار کرده است.

🔹در حال حاضر، بانک‌ها وام نمی‌دهند و رکود اقتصادی در حال حاکم شدن است و اقدامات انجام‌شده در این زمینه به منظور کنترل تورم و کاهش نقدینگی است./اقتصاد آنلاین

@bamaliat

بامالیات

25 Nov, 12:25


حداقل حقوق بازنشستگان ۱۱.۷۰۰.۰۰۰ تومان تعیین شد

سخنگوی کمیسیون تلفیق:

🔹در جلسه نوبت صبح این کمیسیون حداقل دریافتی بازنشستگان ۱۱ میلیون ۷۰۰ هزار تومان تصویب شد و ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند به‌اضافه آن متناسب‌سازی که در قانون آمده است.

🔹ضریب افزایش پیشنهادی دولت برای کمیته امداد و بهزیستی ۲۰ درصد بوده که در کمیسیون برای افزایش ۴۰ درصد در حال بحث‌وبررسی هستیم./ دنیای اقتصاد
@bamaliat

بامالیات

25 Nov, 06:36


💢بخشنامه نحوه اجرای احکام مالیاتی مرتبط با قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول

@bamaliat

بامالیات

25 Nov, 03:29


🔴یادآوری/مالیات بساز بفروشی

ماده 77- قانون‌ مالیاتهای مستقیم

اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان حسب مورد مشمول مقررات مالیات بردرآمد موضوع فصول چهارم و پنجم باب سوم این قانون خواهد بود.

تبصره ‌1- اولین نقل و انتقال ساختمان‌های مذکور علاوه بر مالیات نقل و انتقال قطعی موضوع ماده ‌(59) این قانون مشمول مالیات علی‌الحساب به نرخ ده درصد (10%) به مأخذ ارزش معاملاتی ملک مورد انتقال است. مالیات قطعی مودیان موضوع این ماده پس از رسیدگی طبق مقررات مربوط تعیین می‌شود.

تبصره ‌2- شمول مقررات این ماده درخصوص ساخت و فروش ساختمان توسط اشخاص حقیقی منوط به آن است که بیش از سه سال از تاریخ صدور گواهی پایان کار آن نگذشته باشد.
تبصره 3- شهرداری‌ها موظفند همزمان با صدور پروانه ساخت و همچنین در هنگام صدور پایان کار مراتب را به منظور تشکیل پرونده مالیاتی به اداره امور مالیاتی ذی‌ربط به ترتیبی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین می­ گردد، گزارش کنند.

تبصره ‌4- شهرهای زیر یکصد هزار نفر جمعیت از حکم مفاد این ماده مستثنی است.

تبصره 5- آیین‌نامه اجرائی این ماده درمورد نحوه تعیین درآمد مشمول مالیات و چگونگی تسویه علی‌الحساب مالیاتی با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی ظرف مدت سه ماه پس از تصویب این قانون به‌تصویب هیأت وزیران می‌رسد.
@bamaliat

بامالیات

24 Nov, 13:59


💢بند ح تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور || برخی معافیت های مالیاتی کاربردی

🔸️برای صاحبان املاک اجاری موضوع ماده ۵۷ قانون مالیات های مستقیم ۷۵ میلیون تومان و

🔹️برای صاحبان مشاغل موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات های مستقیم ، ۱۰۰ میلیون تومان و

🔸️برای صاحبان مشاغلی که از پایانه فروشگاهی موضوع ماده ۱ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان با امکان درج مشخصات کالا و هویت خریدار استفاده کنند معافیت مالیاتی ماده ۱۰۱ ق.م.م ، ۱۴۴ میلیون تومان و

🔹️برای اشخاص مشمول بند ل ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم ، تا میزان ۴ برابر معافيت ماده ۸۴ قانون مذکور [ ۵۷۶ میلیون تومان ]

@bamaliat

بامالیات

24 Nov, 09:06


💢نامه مورخ ۱۶/ ۵/ ۱۴۰۲ خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی به سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی

🔸️ سود و زیان حاصل از تسعیر دارایی ها و بدهی های ارزی شرکت های دولتی مشمول ماده ۱۳۶ قانون محاسبات عمومی کشور مشمول مالیات بر درآمد نخواهد بود .

@bamaliat

بامالیات

24 Nov, 03:11


💠 ماده ۱۳۶ قانون محاسبات عمومی کشور

سود و زیان حاصل از تسعیر دارائی‌ها و بدهیهای ارزی شرکتهای دولتی درآمد یا هزینه تلقی نمی ‌گردد. مابه ‌التفاوت حاصل از تسعیر دارائی‌ها و بدهیهای مذکور باید در حساب «‌ذخیره تسعیر دارائی‌ها و بدهیهای ارزی» منظور شود.
در صورتیکه در پایان سال مالی مانده حساب ذخیره مزبور بدهکار باشد این مبلغ به حساب سود و زیان همان سال منظور خواهد شد.
تبصره - در صورتیکه مانده حساب ذخیره تسعیر دارائی‌ها و بدهیهای ارزی در پایان سال مالی از مبلغ سرمایه ثبت شده شرکت تجاوز نماید مبلغ ‌مازاد پس از طی مراحل قانونی قابل انتقال به حساب سرمایه شرکت می ‌باشد.
@bamaliat

بامالیات

23 Nov, 10:23


💢بخشنامه مالیاتی مورخ ۲۹/ ۸/ ۱۴۰۳ در خصوص نحوه بخشودگی جرایم موضوع بند ب ماده ۳۶ و ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳

🔸️بند ۲ / تبصره ۱ - در اجرای ماده ۱۹۱ قانون مالیات های مستقیم، جرایم موضوع بند ب ماده ۳۶ و ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده، نسبت به مالیات بر ارزش افزوده ابرازی در اظهارنامه مسترد شده، در صورت پرداخت بدهی تا ۲۶ / ۹/ ۱۴۰۳ تا صد (۱۰۰) درصد توسط ادارات کل امور مالیاتی مورد بخشودگی قرار گیرد.

👈ماده ۳۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده

مودیان در صورت ارتکاب تخلفات ذیل علاوه بر پرداخت مالیات و عوارض، مشمول جریمه هایی به شرح زیر می‌باشند‌:

الف- تا زمان استقرار سامانه مودیان «موضوع قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان» عدم تسلیم اظهارنامه در هر دوره مالیاتی برای کلیه مودیان و بعد از استقرار سامانه مذکور برای آن دسته از مودیانی که از عضویت در سامانه مودیان امتناع کرده اند‌: ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا دوبرابر مالیات و عوارض پرداخت نشده تا موعد مقرر در ماده (۴) این قانون، هر کدام بیشتر باشد. این جریمه علاوه بر جریمه مذکور در بند «ب» ماده (۲۲) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان است که مودی به دلیل عدم ثبت نام در سامانه مودیان باید بپردازد.

ب- کتمان معامله، بیش اظهاری مالیات و عوارض خرید یا کم اظهاری مالیات و عوارض فروش، ثبت معامله خود به نام غیر یا معامله غیر به نام خود، استناد به اسناد صوری و هر عمل دیگری که به کم اظهاری مالیات یا استرداد غیرواقعی منجر شود‌: دو برابر مالیات و عوارض پرداخت نشده تا موعد مقرر در ماده (۴) این قانون و در صورت تکرار تخلف قبل از دوسال، سه برابر مالیات پرداخت نشده.

ج- دریافت مالیات و عوارض توسط اشخاص غیرمجاز‌: دو برابر مالیات و عوارض دریافتی.

👈ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده

تاخیر در پرداخت مالیات ها و عوارض موضوع این قانون در مواعد مقرر با رعایت مفاد ماده (۱۹۱) قانون مالیات های مستقیم ، موجب تعلق جریمه ای به میزان دودرصد (۲%) در ماه، نسبت به مالیات و عوارض پرداخت نشده و مدت تاخیر از زمان انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات و عوارض، هریک که مقدم باشد، خواهد بود.

تبصره- چنانچه مودی خارج از اراده خود امکان پرداخت مالیات و عوارض موضوع این قانون را در مواعد مقرر نداشته باشد، می تواند به هیات های حل اختلاف مالیاتی اعتراض نماید. در صورتیکه ادعای مودی با ارائه اسناد و مدارک مثبته در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی پذیرفته شود، جریمه مذکور بخشیده می شود.

@bamaliat

بامالیات

23 Nov, 08:14


🔴 افول رفاه ایرانی‌ها / درآمد خالص سرانه طی ۱۳ سال ۲۰ درصد کم شد

🔹مرکز آمار ایران در یک گزارش درآمد خالص ملی سرانه را در سال های 1390 تا 1402 منتشر کرده است.

🔹 محاسبه این آمارها با قیمت ثابت، می‌تواند به نوعی روایتی از درآمد هر ایرانی بدون اثر تورم را منعکس کند و تغییرات رفاه خانوارها را به تصویر بکشد.
🔹مطابق بررسی‌های صورت گرفته میزان‌ درآمد خالص سرانه هر ایرانی طی این 13 سال، به میزان 20 درصد کاهش یافته است. این بررسی‌ها نشان می‌دهد که این آمارها در برخی سال‌ها، تحت تاثیر تحولات سیاسی بهبود قابل توجهی داشته‌اند.
🔹در سال 1396 پس از اجرایی شدن برجام، رشد درآمد سرانه به شکل قابل توجهی رشد کرد و حتی به نزدیکی سال 1390 رسید. اما در سال‌های بعد و پس از کنار گذاشتن توافق هسته‌ای، وضعیت درآمد سرانه نیز کاهش یافت و این روند کاهشی تا سال 1399 تداوم پیدا کرد.
🔺رصد این تحولات نشان می‌دهد در سال های آینده هر حرکتی در جهت بهبود شرایط دیپلماسی کشور، اثر خود را در سفره‌های ایرانی منعکس خواهد کرد و هر قدمی در جهت، تشدید تحریم‌ها و تیرگی روابط بین‌المللی باعث تبخیر رفاه در خانوار ایرانی خواهد شد. /دنیای اقتصاد
@bamaliat

بامالیات

23 Nov, 03:19


همتى: پیگیر اصلاحات لازم در مصوبه مالیات ارزش افزوده‌ مناطق آزاد هستیم

وزیر امور اقتصادی و دارایی: مالیات ارزش افزوده‌ای که در مناطق آزاد اخذ می‌شود آن مقدار زیاد نیست، اما چون این موضوع بر اساس مصوبه قانونی است در حال پیگیری هستیم که اصلاحات لازم را در آن انجام دهیم./بولتن
@bamaliat

بامالیات

23 Nov, 03:13


💢مقررات و ضوابط اجرایی مربوط به هزینه استهلاک دارایی ها و هزینه تاسیس ( ابلاغی طی بخشنامه شماره ۷۸/ ۸۵/ ۲۰۰ مورخ ۴/ ۱۱/ ۱۳۹۵ سازمان امور مالیاتی )

🔹ماده ۱- تعاریف و مفاهیم:

🔺الف- استهلاک: تخصیص نظام مند (سیستماتیک) مبلغ استهلاک پذیر یک دارایی طی عمر مفید آن.

🔺ب- مبلغ استهلاک پذیر: بهای تمام شده دارایی یا سایر مبالغ جایگزین پس از کسر ارزش باقیمانده آن .

🔺ج- عمر مفید: مدت زمانی که پس از شروع بهره برداری دارایی، طبق جداول استهلاکات مبنای محاسبه استهلاک قرار می گیرد.

🔺د- بهای تمام شده: مبلغ وجه نقد یا معادل نقد پرداختی و یا ارزش منصفانه سایر مابه ازاء هایی که جهت تحصیل یک دارایی در زمان تحصیل یا ساخت آن واگذار شده است و در صورت مصداق مبلغی که براساس الزامات خاص استانداردهای حسابداری (مانند مخارج تامین مالی، تفاوت تسعیر بدهی های ارزی مربوط به تحصیل و ساخت دارایی ها، ناشی از کاهش ارزش ریال) به آن دارایی تخصیص می یابد.

🔺هـ- ارزش منصفانه: مبلغی است که خریداری مطلع و مایل و فروشنده ای مطلع و مایل می توانند در معامله ای حقیقی و در شرایط عادی، یک دارایی را در ازای مبلغ مزبور با یکدیگر مبادله کنند.

🔺و- ارزش دفتری: بهای تمام شده دارایی پس از کسر استهلاک انباشته آن

🔺ز- ارزش باقیمانده: مبلغ برآوردی که واحد تجاری در حال حاضر می تواند از واگذاری دارایی پس از کسر مخارج برآوردی واگذاری بدست آورد، با این فرض که دارایی در وضعیت متصور در پایان عمر مفید باشد (در محاسبه مبلغ استهلاک پذیر دارایی در اجرای این ضوابط، ارزش باقیمانده صفر در نظر گرفته می شود).

🔺ح- هزینه تاسیس: منظور از هزینه های تاسیس مخارج حقوقی برای تهیه اساسنامه و شرکت نامه، حق مشاوره و مخارج ثبت می باشد.

🔺ط- دارایی ثابت مشهود: به دارایی اطلاق می شود که به منظور استفاده در تولید یا عرضه کالاها یا خدمات، اجاره به دیگران یا برای مقاصد اداری نگهداری می شود و انتظار می رود بیش از یک دوره مالی مورد استفاده قرار گیرد.

🔺ی- دارایی نامشهود: یک دارایی قابل تشخیص غیر پولی و فاقد ماهیت عینی (دارایی نامشهود با عمر مفید نامحدود به لحاظ مالیاتی قابل استهلاک نمی باشد).

🔺ک- تعمیر اساسی: مخارج تغییر دارایی ثابت که موجب بهبود وضعیت دارایی (اعم از افزایش عمر مفید، افزایش ظرفیت تولید، بهبود کیفیت محصول و کاهش مخارج عملیاتی) در مقایسه با وضعیت قبل از انجام تعمیر گردد.

🔺ل- تاریخ شروع بهره برداری: تاریخ مندرج در پروانه بهره برداری یا بهره برداری عملی حسب مورد خواهد بود.

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
👈 برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

22 Nov, 05:15


✅️ اهم تکالیف فعالان اقتصادی در قالب اشخاص مشمول در جریان اجرای احکام و قوانین مالیاتی مرتبط با نظام پایان‌های فروشگاهی و سامانه مودیان


۱-ثبت نام و عضویت در سامانه مؤدیان
۲- تهیه یا به روز رسانی پایانه‌های فروشگاهی - سامانه فروش، حافظه مالیاتی و تجهیزات استاندارد مربوط به صدور و ارسال اطلاعات صورتحساب‌های الکترونیکی به سامانه مودیان
۳- صدور صورتحساب الکترونیکی و تحویل یک نسخه از صورت حساب صادر شده به خریدار
۴- ارسال و ثبت نهایی صورتحساب‌های الکترونیکی صادر شده در سامانه مودیان
۵- تأیید صورت حساب‌های خرید درج شده در کارپوشه توسط مودی خریدار
۶- گزارش خریدار بابت خریدهایی که فروشنده برای آنها صورت حساب الکترونیکی صادر نکرده است
۷- رعایت مقررات حد مجاز فروش و صدور صورت حساب الکترونیکی دارای اعتبار
۸- اعلام حساب بانکی و دستگاه‌های کارتخوان بانکی (POS)  یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی مرتبط با کسب و کار مودی
۹- اعلام بروز حادثه یا نقص فنی و عدم امکان صدور صورتحساب الکترونیکی و استفاده از صورت حساب شمس برای فروش و ارائه کالا و خدمات در این شرایط.
۱۰- اعلام مراتب تعطیلی (موقت یا دائم) و یا انحلال واحد کسب و کار
۱۱- اعلام تغییر شغل، محل فعالیت، تغییر مالکیت یا اجاره واحد کسب و کار
۱۲- ثبت اطلاعات معاملات غیر نقدی( نسیه ) و قراردادها در سامانه مؤدیان و تایید معاملات مزبور در سامانه مودیان توسط طرفین معامله
۱۳- معرفی نماینده برای مشارکت اشخاص حقیقی صاحبان مشاغل یا مشارکت مدنی و انجام تکالیف قانونی توسط وی به نمایندگی از سایر شرکا آن مشارکت.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

21 Nov, 05:35


فایل آموزشی سامانه مودیان و پایانه فروشگاهی

🪶فهرست مطالب:

🌕 مراحل دریافت گواهی امضا الکترونیکی.
🌕 مراحل ورود به سامانه مودیان
🌕 مراحل اخذ شناسه یکتا حافظه مالیاتی.
🌕 مراحل ایجاد کاربر فرعی.
🌕 مدیریت صورت حساب های بانک.
🌕 انواع صورتحساب های الکترونیکی.
🌕 انواع الگوی صورتحساب الکترونیکی.
🌕 صورت حساب الکترونیکی نوع اول در هفت الگو.
🌕 واحد های اندازه گیری کالا و خدمات.
🌕 مراحل دریافت شناسه کالا.
🌕 مراحل استعلام شناسه کالا.
🌕 تجزیه شماره منحصر به فرد مالیاتی.

@bamaliat

بامالیات

20 Nov, 07:27


📌نماینده مجلس: کسی که برای خرید گوشی ۴۰ میلیون هزینه می‌کند باید مالیاتش را هم بدهد

🔹علیمردانی، نماینده مجلس در جلسه کمیسیون تلفیق بودجه گفت: چگونه می‌خواهیم کسری منابع دولت و ناترازی بودجه سال قبل را درست کنیم؟ باید از کسی که ۴۰ میلیون گوشی می‌خرد مالیات بگیریم./اقتصاد آنلاین

@bamaliat

بامالیات

20 Nov, 05:44


🔴 دیوان محاسبات: کسری بودجه ۱۴۰۲ معادل ۵۹۷ هزار میلیاردتومان بوده است

🔹گزارش تفریغ بودجه دیوان محاسبات نشان می‌دهد که کسری بودجه دولت در سال ۱۴۰۱ برابر با ۴۳۷ هزار میلیارد تومان بوده و در سال ۱۴۰۲ به ۵۹۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

🔹بخش عمده این کسری به دلیل پیش‌بینی نادرست منابع و مصارف بودجه‌ای و عملکرد نامناسب شرکت‌های دولتی بوده است.

🔹بررسی‌ها نشان می‌دهد ۱۰۲ ردیف از ۲۱۹ ردیف منابع بودجه‌ای دولت در سال ۱۴۰۲ وصولی کمتر از ۷۵ درصد داشته‌اند.

🔹در این سال، ۳۱ درصد از کسری بودجه از طریق واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و ۶۹ درصد از طریق واگذاری دارایی‌های مالی تأمین شده است.

🔹همچنین، دولت در سال ۱۴۰۲ بیش از دو و نیم برابر سقف مصوب اوراق مالی اسلامی، معادل ۳۶۱ هزار میلیارد تومان، منتشر کرده که مغایر قانون بوده است.

🔺انحرافات مالی متعدد در شرکت‌های دولتی، عدم تحقق کامل درآمدهای حاصل از خصوصی‌سازی و افزایش هزینه‌ها در برخی نهادها از جمله نهاد ریاست‌جمهوری، از عوامل اصلی تشدید کسری بودجه بوده‌اند.

🔹همچنین، شرکت‌های تولید برق، گاز و آب به دلیل ناترازی مالی و قیمت‌گذاری دستوری زیان‌ده هستند. به نظر می‌رسد بودجه دولت اساساً مبتنی بر کسری برنامه‌ریزی شده بود و عدم تحقق درآمدها این کسری را تشدید کرده است./دنیای اقتصاد
@bamaliat

بامالیات

20 Nov, 03:15


💢نحوه بخشودگی جرائم موضوع ماده ۲۲ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان و جریمه های بند ب ماده ۳۶ و ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳

@bamaliat

بامالیات

20 Nov, 03:03


💢سه روش برای ارسال صورت‌حساب وجود دارد

1️⃣توسط مؤدی: در این روش مؤدی با استفاده از نرم‌افزار حسابداری یا نرم‌افزار واسط، ارسال صورت‌حساب را به سامانه مؤدیان انجام می‌دهد.

2️⃣توسط شرکت معتمد/ سامانه‌های دولتی – با کلید مؤدی: در این روش اطلاعات (عموماً به‌صورت فایل اکسل با فرمت مورد نظر شرکت معتمد) در اختیار شرکت معتمد قرار می‌گیرد تا شرکت معتمد با استفاده از ابزارهای خود (نرم افزار واسط) و با کلید مؤدی صورت‌حساب را ارسال کند. 

▫️روش اول و دوم نیاز به اخذ گواهی الکترونیکی و کلید عمومی (Public Key) و کلید خصوصی (Private Key) دارد.

3️⃣ توسط شرکت معتمد / سامانه‌های دولتی – با کلید شرکت معتمد/سامانه‌های دولتی: در این روش اطلاعات (عموماً به‌صورت فایل اکسل با فرمت مورد نظر شرکت معتمد) در اختیار شرکت معتمد قرار می‌گیرد تا شرکت معتمد با استفاده از کلید و ابزارهای خود (نرم افزار واسط) صورت‌حساب را ارسال کند. 

▫️روش سوم نیاز به اخذ گواهی الکترونیکی و کلید عمومی (Public Key) و کلید خصوصی (Private Key) ندارد.

@bamaliat

بامالیات

19 Nov, 03:23


💢قانون تسهیل تکالیف مودیان "جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان" مشتمل بر ۱۰ ماده

▫️مواد ۱ الی ۴، خود متن جداگانه و دارای احکام جدید نسبت به قانون اصلی می باشد.

▫️مواد ۵ الی ۱۰، اضافات و الحاقات به قانون اصلی می باشد.

🔹️بنابراین در حال حاضر دو قانون در ارتباط با پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان داریم یکی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان با ۳۰ ماده  [قانون اصلی ۲۹ ماده بوده که با اضافه شدن ماده ۱۴ مکرر طی قانون تسهیل به ۳۰ ماده رسید] و یکی قانون تسهیل تکالیف مودیان در اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان شامل ۱۰ ماده که مواد ۱ الی ۴ آن جدید و مابقی آن اضافه شده و یا الحاقی به قانون اصلی می باشد.
@bamaliat

بامالیات

18 Nov, 05:01


💢تمدید مهلت رفع تعهدات ارزی پروانه های صادراتی سال ۱۴۰۲ با رعایت سقف ۱۵ ماهه، تا پایان آبانماه سال ۱۴۰۳

@bamaliat

بامالیات

18 Nov, 03:48


🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=

کانال تلگرام بامالیات

https://t.me/bamaliat

بامالیات

17 Nov, 18:35


⬅️ 📣 معرفی اجزای نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

قسمت هشتم
مشوق‌ها و مزایای اجرای قانون برا احاد جامعه و مصرف کنندگان نهایی

@bamaliat

بامالیات

17 Nov, 18:34


⬅️ 📣 معرفی اجزای نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

قسمت هفتم
مشوق ها و مزایای اجرای قانون برای مودیان مالیاتی

@bamaliat

بامالیات

17 Nov, 15:18


⬅️ 📣 معرفی اجزای نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

قسمت چهارم
معرفی سامانه مودیان
@bamaliat

بامالیات

17 Nov, 11:49


محیط‌زیست، «عوارض آلایندگی» را کجا هزینه می کند؟

🔹یکی از وظایف سازمان حفاظت محیط‌زیست نظارت بر فعالیت صنایع است، بر اساس همین نظارت‌‏‌هاست که عوارض آلایندگی از آنها اخذ می‌شود. تا این بخش ماجرا همه چیز منطقی است.

🔹نحوه هزینه‌‏‌کرد این عوارض موضوعی است که شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و کارشناسان این سازمان درباره آن بحث دارند.

🔹به گفته آنها این عوارض گرچه باید صرف مواردی شود تا آلودگی کاهش یابد اما در عمل کمتر به این موضوع اختصاص پیدا می‌کند. شهرداری‌ها اغلب این مبلغ را صرف هزینه‌های دیگری می‌کنند و در این زمینه پاسخگو نیستند.

🔹شینا انصاری اعلام کرده قصد دارد الگوی دریافت و هزینه‌‏‌کرد عوارض آلایندگی از صنایع را تغییر داده و برای ناترازی‌‏‌ها راه‌‏‌حل‌‏‌هایی ارائه دهد، اگرچه این راه‌‏‌حل‌‏‌ها فوری نیستند و در کوتاه مدت محقق نمی‌شوند./ دنیای اقتصاد
@bamaliat

بامالیات

17 Nov, 06:47


⬅️ 📣 معرفی اجزای نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

قسمت دوم
قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
@bamaliat

بامالیات

17 Nov, 03:07


⬅️ 📣 معرفی اجزای نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

قسمت اول، مقدمه

در مجموعه فایلهای صوتی که در فوق و ادامه ارائه شده اند به زبان ساده و مختصر و مفید اهم موضوعات نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مطرح شده است
توصیه می شود این فایلها را گوش کنید و برای دوستان خود نیز ارسال بفرمایید


@bamaliat

بامالیات

16 Nov, 12:23


جزئیات حق گمرکی واردات انواع آیفون

محاسبات گمرکی گوشی تلفن همراه اپل ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ با حقوق ورودی ۳۰ درصد و مالیات و سایر موارد پرداختی در سایر رویه‌ها ( مسافری و پستی ) بر اساس ارزش‌های گمرکی اعلام شده مسافری و نرخ ارز مبنای محاسبات گمرکی مسافری اعلام شد./بولتن

@bamaliat

بامالیات

16 Nov, 11:13


💢 نحوه رسیدگی به اعتراض مؤدیان مالیاتی نسبت به برگ تشخیص های مالیات صادره در راستای اظهارنامه های برآوردی تولیدی برای عملکرد سال ۱۳۹۸ و سال های بعد، در اجرای قسمت اخیر ماده (۹۷) قانون مالیاتهای مستقیم، که به هر دلیل موفق به ارائه اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات در مهلت قانونی مصرح در ماده موصوف نشده اند موضوع بخشنامه مالیاتی شماره ۳۹۹۸۹ مورخ ۵/ ۶/ ۱۴۰۳ :

۱- چنانچه برگ تشخیص مالیات ناشی از اظهارنامه برآوردی تولیدی حسب مقررات تبصره (۱) و قسمت اخیر تبصره (۲) ماده (۲۰۳) و ماده (۲۰۸) قانون مالیاتهای مستقیم ابلاغ (ابلاغ قانونی) شده و مؤدی به شرح مقررات ماده (۲۳۸) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی ۲/ ۳/ ۱۴۰۰ نسبت به ثبت اعتراض اقدام ننموده باشد، با اتخاذ ملاک از مقررات قسمت اخیر تبصره ماده (۲۳۹) قانون فوق الذکر، مراتب در حکم اعتراض به برگ تشخیص مالیات شناخته می شود و پرونده امر می بایست برای رسیدگی فارغ از تسلیم یا عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در اجرای مقررات ماده (۹۷) قانون، به هیأت حل اختلاف مالیاتی ارجاع شود.

۲- چنانچه برگ تشخیص مالیات ناشی از اظهارنامه برآوردی تولیدی حسب مقررات به مؤدی ابلاغ و وی نسبت به آن معترض باشد، مؤدی می بایست ظرف مدت سی روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات، نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات اقدام نماید تا اعتراض وی در اجرایی مقررات ماده (۲۳۸) رسیدگی مجدد و یا حسب مقررات فصل سوم باب پنجم قانون مالیاتهای مستقیم قابل طرح در مراجع دادرسی مالیاتی باشد.

۳- در مواردی که در برگ تشخیص مالیات صادره نحوه تعیین مالیات از طریق تولید اظهارنامه برآوردی در اجرای مقررات ماده (۹۷) قانون مالیاتهای مستقیم صراحتاً قید نشده باشد و یا در موارد اعتراض سیستمی امکان تسلیم اظهارنامه مالیاتی فراهم نشده باشد، فارغ از تسلیم یا عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی، اعتراض مؤدی برابر قانون قابل رسیدگی خواهد بود.

۴- با توجه به اینکه مؤدیان بابت فعالیت های خود ملزم به تسلیم اظهارنامه مالیاتی می باشند، لذا در مواردی که مؤدی غیر فعال باشد، رسیدگی به اعتراض وی از حیث غیرفعال بودن، مشروط به تسلیم اظهارنامه مالیاتی نمی باشد.

@bamaliat

بامالیات

07 Nov, 05:13


🔴 ماده ۲۷۴ الحاقی قانون مالیاتهای مستقیم ( جرم مالیاتی )

🔸️موارد زیر جرم مالیاتی محسوب و مرتکب یا مرتکبان حسب مورد ، به مجازات های درجه شش محکوم می گردند :

🔹️تنظیم دفاتر ، اسناد و مدارک خلاف واقع و استناد به آن
🔹️اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن
🔹️ممانعت از دسترسی ماموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم و امتناع از انجام تکالیف قانونی مبنی بر ارسال اطلاعات مالی موضوع مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام
🔹️عدم انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مودیان دیگر و ایصال آن به سازمات امور مالیاتی در مواعد قانونی تعیین شده
🔹️تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران ، یا معاملات و قراردادهای مودیان دیگر به نام خود بر خلاف واقع
🔹️خودداری از انجام تکالیف قانونی در خصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینه ای در سه سال متوالی
🔹️استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی

🔴 با توجه به ماده ۲۷۴ الحاقی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳۱/ ۰۴/ ۱۳۹۴ که از ابتدای سال ۱۳۹۵ قابل اجرا می باشد و در آن از " مجازات های درجه ۶ " نام برده شده است بدینوسیله مجازاتهای یادشده در قانون مجازات ، به شرح زیر احصاء گردیده است :

۱ . حبس بیش از شش ماه تا دو سال
۲ . جزای نقدی بیش از بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال
۳ . شلاق از سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه و تا نود و نه ضربه در جرائم منافی عفت
۴ . محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش  ماه تا پنج  سال
۵ . انتشار حکم قطعی در رسانه ها
۶ . ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال
۷ . ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال
۸ . ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال

@bamaliat

بامالیات

06 Nov, 03:14


💥 هزینه‌های قابل قبول مالیاتی - هزینه جبران خسارت

🔹️براساس مفاد بند ۹ ماده ۱۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم،  شروطی برای پذیرش هزینه‌های انجام شده جهت جبران خسارت وارده به فعالیت‌ها و دارایی موسسه مطرح شده است و با توجه به آیین نامه اجرایی مربوطه به شرح زیر ضمن بررسی این شروط، فرایند بررسی و تایید این هزینه‌ها ارائه می‌گردد :

الف - وجود خسارت محقق باشد
ب -موضوع و میزان آن مشخص باشد
ج - طبق مقررات قانونی یا قراردادهای موجود جبران آن به عهده دیگری نبوده یا در هر صورت از طریق دیگران جبران نشده باشد.

بنابراین اشخاصی که به هرنحوی دچار خسارت شده‌اند باید با ارائه اسناد و مدارک،  وجود خسارت و میزان و موضوع آنرا مشخص نمایند ، سپس برای پذیرش این هزینه‌ها اقدامات ذیل می بایست انجام شود :

1️⃣- اداره امور مالیاتی ذی‌ربط اسناد و مدارک ارائه شده و بدست آمده را جهت احراز خسارت وارده به شرح ذیل بررسی می‌کند:

۱-۱- اخذ گواهی یا تاییدیه خسارت وارده از سوی مراجع ذی‌صلاح
۲-۱- بررسی صورت جلسه‌ای که در خصوص ایجاد خسارت، توسط مودی یا سایر مراجع مربوطه تنظیم گردیده است
۳-۱- بررسی قراردادهای بیمه مربوطه

2️⃣- مودی مالیاتی می‌بایستی با ارائه تعهد کتبی اعلام نماید که این خسارت توسط هیچ فرد یا مرجع دیگری جبران نشده است و یا جبران آن به عهده دیگری نیست۰

▫️پس از اقدامات فوق میزان هزینه های مربوط به خسارت که شرایط پذیرش را دارند مشخص می شود تا در محاسبات تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات متعلقه منظور گردد.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=

کانال تلگرام بامالیات

https://t.me/bamaliat

بامالیات

05 Nov, 10:20


💥 هزینه‌های قابل قبول مالیاتی /هزینه مطالبات مشکوک الوصول

💠 یکی از دغدعه های فعالین اقتصادی وصول مطالبات ایجاد شده درجریان فعالیت موسسه است و بعضاً رخ می دهد که بعد ازمدتی از ایجاد مطالبات و یا در پایان سال، شواهدی، لاوصول بودن تمام یا قسمتی از این مطالبات را نمایان می کند ویا وصول آنها را با ابهامی اساسی روبرو می نماید. در چنین شرایطی برای در امان ماندن از خسارتهای مالی وارده از این محل ، حسابداران در پایان سال با توجه به اسناد و مدارک و شواهد موجود و نیز براساس تجارب سال های قبل و رویه های متداول، درصدی از مطالبات که احتمال غالب برای عدم وصول آنها وجود دارد را بعنوان مطالبات مشکوک الوصول محاسبه و برآورد می نمایند تا با ایجاد حساب ذخیره ای به همین نام ( ذخیره مطالبات مشکوک الوصول ) اقدامات حفاظتی لازم را انجام دهند. و درمقابل آن حساب هزینه ای بنام هزینه های مطالبات مشکوک الوصول  نیز ایجاد می کنند تا قسمتی از درآمد موسسه را برای جبران اینگونه مطالبات، ذخیره نمایند.
از آنجایی که ایجاد حساب هزینه مربوطه موجب کاهش سود موسسه خواهد بود بنابراین مورد توجه ماموران مالیاتی  در جریان رسیدگی به دفاتر و اسناد و مدارک آن موسسه قرار گرفته و شرایط تحقق این هزینه را به دقت بررسی می کنند و در صورتی که متکی به اسناد ومدارک نباشند به عنوان هزینه های برگشتی به سود موسسه اضافه و مالیات متعلق را محاسبه خواهند نمود لذا پذیرش این هزینه ها مشروط بر این است که :
 اولا: مربوط به فعالیت موسسه باشد
 ثانیا: احتمال غالب برای لاوصول ماندن ‌آن موجود باشد
 ثالثا: در دفاتر موسسه به حساب مخصوص منظور شده باشد تا طلب وصول گردد یا لاوصول بودن آن محقق شود.
( بند ۱۱ ماده ۱۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم )
🔹️هر آنچه در ذیل مجموع سه شرط مندرج در فوق  واقع شود، می‌بایست به عنوان هزینه قابل قبول مورد پذیرش قرار گیرد و  بر اساس آیین نامه مربوطه ، هزینه مطالبات مشکوک الوصول و منظور نمودن ذخیره آن، در صورت رعایت شرایط زیر در حساب مالیاتی قابل قبول خواهد بود :
1️⃣- هزینه منظور شده برای مطالبات مشکوک الوصول منحصرا باید در ارتباط با فعالیت موسسه باشد.
2️⃣- میزان ذخیره مطالبات مشکوک الوصول برای هر یک از بدهکاران که احتمال لاوصول بودن طلب آن موجود باشد، بصورت جداگانه مشخص وتعیین شده باشد.
3️⃣- اسناد ومدارک مربوط به احتمال لاوصول ماندن طلب موسسه که برای آن ذخیره منظور شده است از کفایت لازم برخوردار باشد.
4️⃣- چنانچه مطالبات موسسه از پوشش بیمه ای برخوردار باشد، در صورت لاوصول بودن آن، مازاد میزان پوشش بیمه ای، قابل قبول برای ایجاد ذخیره خواهد بود.
5️⃣- ذخیره ایجادی مطالبات مشکوک الوصول بایستی در دفاتر موسسه به حساب مخصوص منظور شده باشد، تا زمانی که طلب وصول گردد یا لاوصول بودن آن محقق شود.
6️⃣- مطالبات لاوصول به شرط اثبات آن به موجب اسناد ومدارک مثبته، تامیزان ذخیره مطالبات مشکوک الوصول، از محل مزبور تامین ودر صورت مازاد بر میزان ذخیره، در هزینه سال مورد رسیدگی که لاوصول شدن ان محقق شود قابل احتساب خواهد بود.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=

کانال تلگرام بامالیات

https://t.me/bamaliat

بامالیات

04 Nov, 20:13


🍁 لیست حرفه ای ترین کانال های تلگرام تقدیم شما

👌🏻 این فرصت طلایی رو از دست ندید. لیست به زودی حذف میشه

بامالیات

04 Nov, 20:11


🟠منتخبی از #بهترین کانالهای آموزشی  تلگرام را برای شما عزیزان جمع آوری کردیم
🔵این پست موقته و به زودی پاک می شود
کافیه از طریق لینک زیر گزینه ADD رو بزنید و عضو بشید
https://t.me/addlist/l0GHObR5QjMwZGU0

🌟کانال منتخب امشب👇👇
بیا اینجا هر روز تست انگلیسی بزن🌟
https://t.me/QuizEnglishClub

بامالیات

04 Nov, 03:09


💥هزینه های قابل قبول مالیاتی مربوط به محل فعالیت:

1️⃣- کرایه محل موسسه در صورتی‌که اجاری باشد، مال‌الاجاره پرداختی طبق سند رسمی و در غیر این‌صورت در حدود متعارف.
2️⃣- مخارج سوخت، برق، روشنایی، آب، مخابرات و ارتباطات
3️⃣- هزینه‌های­ جزئی مربوط به محل­ موسسه­ که عرفا به عهده­ مستأجر است در صورتی ­که اجاری ­باشد.
4️⃣- هزینه‌های مربوط به حفظ و نگهداری محل موسسه در صورتی‌که ملکی باشد.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=

کانال تلگرام بامالیات

https://t.me/bamaliat

بامالیات

03 Nov, 03:11


💥هزینه های قابل قبول دارای حد نصاب
1️⃣- هزینه پس‌انداز کارکنان تا میزان ۳٪  حقوق پرداختی سالانه
2️⃣- ذخیره بازنشستگی و بازخرید و خسارت اخراج معادل یک ماه آخرین حقوق و دستمزد
3️⃣- پرداخت بازنشستگان موسسه حداکثر تا سقف یک دوازدهم معافیت موضوع ماده ۸۴ قانون مالیاتهای مستقیم
4️⃣- هزینه‌های فرهنگی، ورزشی و رفاهی کارگران، پرداختی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حداکثر معادل  ۲،۵۰۰،۰۰۰ ریال به ازاء هر کارگر
5️⃣- هزینه خرید کتاب و سایر کالاهای فرهنگی -  هنری برای کارکنان و افراد تحت تکفل آنها، تا میزان حداکثر ۵٪  معافیت ماده ۸۴ قانون مالیاتهای مستقیم به ازای هر نفر
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

02 Nov, 07:53


💢تعدیل نرخ مالیاتی موصوع ماده ۱۰۵ ( اشخاص حقوقی)

🔸️براساس ابلاغیه مورخ ۲۷/ ۵/ ۱۴۰۳ معاون درآمدهای مالیاتی عنوان ادارات کل امور مالیاتی مبنی بر؛

🔹️تعدیل نرخ ماده ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد برای عملکرد سال ۱۴۰۲ واحدهای تولیدی اشخاص حقوقی دارای پروانه بهره‌برداری، در اصلاحیه قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور

اعمال مقررات مذکور مستلزم تسلیم اظهارنامه اصلاحی در اجرای تبصره ماده ۲۲۶ قانون مالیاتهای مستقیم نبوده و ادارات امور مالیاتی مکلف اند با رعایت مقررات در زمان رسیدگی نسبت به اعمال کاهش نرخ مذکور اقدام نمایند.

بدیهی است در صورتی که مالیاتی اضافه دریافت شده ،باشد مالیات اضافه دریافتی با رعایت مقررات مواد ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم قابل استرداد خواهد بود.

@bamaliat

بامالیات

02 Nov, 03:20


💥ویژگی #هزینه‌های‌قابل‌قبول برای تشخیص #درآمدمشمول‌مالیات

🔹️برای تعیین مالیات فعالین اقتصادی،  یک روش معمول، رسیدگی به دفاتر و اسناد و مدارک و بررسی درآمدها و هزینه های آنهاست که در این راستا ، هزینه هایی که منطبق با مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ #قانون‌مالیاتهای‌مستقیم  نباشند را اصطلاحاً برگشت داده و به درآمدهای غیر معاف اضافه می نمایند تا #درآمد‌مشمول‌مالیات را محاسبه نموده و با اعمال #نرخ‌مالیاتی بر آن #مالیات متعلقه را محاسبه نمایند.

🔸️ویژگی هزینه‌های قابل قبول مالیاتی👇

1️⃣- در حدود متعارف متکی به مدارک باشد
2️⃣- مربوط به تحصیل درآمد موسسه باشد
3️⃣- مربوط به دوره مالی مورد نظر باشد
4️⃣ - رعایت حد نصاب‌های قانونی شده باشد
5️⃣ -به موجب قانون یا مصوبه هیئت وزیران باشد
6️⃣ - مربوط به درآمده های معاف نباشد
7️⃣ - مربوط به درآمدهای مشمول نرخ صفر نباشد نباشد
8️⃣ - مربوط به درآمدهای با نرخ مقطوع نباشد
9️⃣ - هزینه‌های نقدی از مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال به بالا از طریق سیستم بانکی پرداخت شده باشد
(ماده ۱۴۷ قانون مالیات های مستقیم )
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

بامالیات

01 Nov, 11:30


💢راهنمای تصویری اصلاح و تکمیل اظهارنامه پیش فرض و تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره دوم ( تابستان ) سال ۱۴۰۳

@bamaliat

بامالیات

01 Nov, 08:36


🔹انتقال اعتبار مالیاتی دوره قبل در اظهارنامه ارزش افزوده دوره تابستان/ارسال بازخورد بابت مغایرت های اظهارنامه
@bamaliat

بامالیات

01 Nov, 06:46


💢نحوه تکمیل و ارسال فرم "ارسال بازخورد" در اظهارنامه پیش فرض مالیات بر ارزش افزوده دوره دوم ( تابستان ) سال ۱۴۰۳
@bamaliat

بامالیات

01 Nov, 05:44


💥 شرط برخورداری از نرخ صفر ، هرگونه معافیت و مشوق مالیاتی

👈قانون مالیات‌های مستقیم - تبصره ماده ۱۴۶ مکرر

💢  ارائه #اظهارنامه‌مالیاتی، دفاتر و یا اسناد و مدارک موضوع ماده (95) این #قانون‌مالیاتهای‌مستقیم در موعد مقرر به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی کشور اعلام می‌نماید،  شرط برخورداری از نرخ صفر و هرگونه #معافیت یا #مشوق‌ مالیاتی مندرج در این قانون و سایر قوانین می‌باشد و در صورت عدم ارائه اظهارنامه، #دفاتر و یا اسناد و مدارک مذکور، مودی مطابق احکام و ضوابط این قانون #مشمول‌مالیات، جریمه و مجازات مقرر در این قانون می‌شود.

✅️  استثناء
موارد زیر از شروط فوق مستثنی شده اند:
1️⃣- مشمولان بندهای الف ، ب ، ز ، ح  ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم
2️⃣- مشمولان مواد ۱۴۴ و ۱۴۵ قانون مالیاتهای مستقیم
3️⃣- اشخاص حقیقی مشمول ماده ۸۱  قانون مالیاتهای مستقیم
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات
https://t.me/bamaliat

@bamaliat

بامالیات

31 Oct, 15:41


📌نسخه اقتصادی برای اقتصاد ایران جواب نمی‌دهد

محسن رنانی، اقتصاددان:

🔹شرایط اقتصاد ایران به گونه‌ای نیست که برایش نسخه بنویسی چون نه بیمار عزم آن دارد که خوب شود، چون بخش خصوصی ما هم به رانت عادت کرده و با آن زنده است و همچنین سیاستگذار هم قصد درمان ندارد./اقتصاد آنلاین

@bamaliat

بامالیات

31 Oct, 08:44


🔴 یادآوری/ماده 137 قانون مالیاتهای مستقیم

هزینه‌های درمانی پرداختی هر مودی بابت معالجه خود یا همسر و اولاد و پدر و مادر و برادر و خواهر تحت تکفل در یک سال #مالیاتی‌ به شرط این که اگر دریافت‌ کننده موسسه درمانی یا پزشک مقیم ایران باشد دریافت وجه را گواهی نماید و چنانچه به تأیید وزارت بهداشت، درمان و ‌آموزش پزشکی به علت فقدان امکانات لازم معالجه در خارج از ایران صورت گرفته است پرداخت هزینه مزبور به گواهی مقامات رسمی دولت ‌جمهوری اسلامی ایران در کشور محل معالجه یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد، همچنین حق بیمه پرداختی هر شخص حقیقی‌ به موسسات بیمه ایرانی بابت انواع بیمه‌های عمر و زندگی(1) و بیمه‌های درمانی از درآمد مشمول #مالیات مودی کسر می‌گردد.

در مورد معلولان و بیماران خاص و صعب العلاج علاوه بر هزینه­ های مذکور هزینه مراقبت و توانبخشی آنان نیز قابل کسر از درآمد مشمول #مالیات‌ معلول یا بیمار یا شخصی که تکفل او را عهده ‌دار است می‌باشد.

@bamaliat

بامالیات

30 Oct, 03:09


⬅️ ادامه گروه بندی صاحبان مشاغل( موضوع آیین نامه ماده ۹۵ قانون #مالیات‌های‌مستقیم )

ب- نوع فعالیت:

اشخاص ذیل فارغ از حجم فعالیت موضوع بند الف فوق از لحاظ انجام تکالیف موضوع این آیین نامه جزء مودیان گروه اول محسوب می شوند.

1️⃣- دارندگان کارت بازرگانی (واردکنندگان و صادرکنندگان);

2️⃣- صاحبان کارخانه­ها و واحدهای تولیدی و بهره برداران معادن دارای جواز تأسیس و پروانه بهره برداری از وزارتخانه ذی ربط;

3️⃣- صاحبان هتل­های سه ستاره و بالاتر;

4️⃣- صاحبان بیمارستان ها، زایشگاه­ها، کلینیک های تخصصی;

5️⃣- صاحبان مشاغل صرافی;

6️⃣- فروشگاه­های زنجیره ای دارای مربوط فعالیت از وزارتخانه ذی ربط

✅️نکات مهم
1- #مودیان‌مالیاتی که در هر گروه قرار می­گیرند تا سه سال بعد، از نظر انجام تکالیف قانونی در طبقات پایین تر قرار نخواهند گرفت.

2- در دو سال اول شروع فعالیت صاحبان مشاغل به استثناء مودیانی که بر اساس نوع فعالیت در گروه اول قرار می گیرند، انتخاب گروه و انجام تکالیف قانونی مربوط به انتخاب مودی خواهد بود.

3- صاحبان مشاغلی که در گروه­های دوم یا سو قرار می­گیرند، می­توانند در هر سال #مالیاتی نسبت به انجام تکالیف گروه بالاتر اقدام نمایند. در این صورت مکلف به رعایت مقررات مربوط خواهند بود.


@bamaliat

بامالیات

29 Oct, 12:18


💢چک‌ کاغذی تا ۱۴۰۵ حذف می‌شود / صدور گواهی امضای الکترونیک از ۲۰ آبان‌

مدیرکل نظام‌های پرداخت بانک مرکزی:

🔸️ارائه دسته‌چک الکترونیک به اشخاص حقوقی نیازمند امضای الکترونیک بانکی است.

🔹️زیرساخت صدور گواهی امضای الکترونیک بانکی از ۲۰ آبان‌ در بانک مرکزی فراهم می‌شود.

▫️با این اقدام، شبکه بانکی این امکان را خواهد داشت که نسبت به ارائه گواهی امضای الکترونیک برای مشتریان حقوقی در بانک‌ها اقدام کند و دسته‌چک الکترونیک با پوشش قانونی بسیار مناسب را در اختیار اشخاص حقوقی قرار دهد.

▫️طبق برنامه هفتم، تا ۲ سال آینده، چک کاغذی به‌طور کامل حذف می‌شود.

@bamaliat

بامالیات

29 Oct, 09:14


خودروهای وارداتی‌ «اقتصادی» هم «لوکس» شدند

🔹 «دنیای اقتصاد» نوشت:

🔺در شرایطی واردات خودروهای اقتصادی با سقف قیمتی ۲۰ هزار دلار به منظور  تنظیم بازار خودرو کشور، آزاد اعلام شد که خودروهای اقتصادی مد نظر سیاستگذار حالا به لطف محدودیت‌های دولتی، تعرفه بالا و نرخ ارز، لوکس محسوب شده و مشمول مالیات‌ لوکس‌ها شده‌اند.

🔺با توجه به لایحه بودجه سال آینده که تعرفه 100 درصد برای ورود خارجی ها در نظر گرفته و همچنین نرخ ارز نیز که مبنای آن مرکز مبادله است، خودروهای اقتصادی در جرگه محصولات لوکس قرار می گیرند این در شرایطی است که تنها مصرف کننده باید بهای خطای سیاستگذار را پرداخت کند.

🔺آنچه مشخص است  قیمت خودروهای لوکس در دنیا بسته به نوع، مدل و امکانات از حدود ۴۰ هزار دلار تا چندین میلیون دلار متغیر است مثلا سطح ابتدایی خودروهای لوکس مانند BMW سری 3، مرسدس بنز C-Class، و آئودی A4) قیمتی در حدود ۴۰ تا ۶۰ هزار دلار دارند.

🔺این خودروها امکانات لوکس دارند اما نسبت به خودروهای سطح بالاتر از نظر قدرت موتور و امکانات تکنولوژیکی در سطح پایین‌تری هستند. این در شرایطی است که در ایران محصولات 20 هزار دلاری، خودروی لوکس محسوب می شوند.

🔺در حال حاضر نیز برخی از خودروهایی که به نام محصولات اقتصادی وارد شدند بالای 5 میلیارد دلار قیمت دارند، برای مثال قیمت رسمی خودروی کیا K5 2024 حدود دو میلیارد و 770 میلیون تومان است اما در بازار به حدود پنج میلیارد تومان رسیده و لوکس محسوب می‌شود.

🔺این در شرایطی است که سال آینده با تعرفه 100 درصد قیمت محصولاتی از این دست افزایش هم پیدا می‌کند.

👈 از سوی دیگر در بسیاری از کشورها برخلاف ایران، ملاحظات زیست‌محیطی نقش اصلی را در وضع مالیات‌ها ایفا می‌کند؛ اما در کشورمان تنها قیمت به‌عنوان معیاری برای لوکس بودن خودرو محاسبه می‌شود که با توجه به سطح نامتعارف قیمت خودرو تحت‌تاثیر سیاست‌های نادرست بازار، معیار قابل اطمینانی نیست.

🔺طبق لایحه بودجه، لوکس‌سوارانی که بهای خودرویشان بیشتر از پنج میلیارد تومان است باید یک ‌درصد از مازاد مبلغ را به عنوان مالیات پرداخت کنند.

🔺نابسامانی در بازار و صنعت خودروی کشور، نبود رقابت، انحصار و سختگیری در تعرفه واردات باعث شده است تا محصولات لوکس به خودروهایی اطلاق شود که قیمت آنها تحت همین شرایط افزایشی شده است./دنیای اقتصاد
@bamaliat

بامالیات

29 Oct, 05:41


📌 پزشکیان در مجلس: ارز دارو و کالاهای اساسی همچنان پرداخت خواهد شد

🔹مبلغ ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به گندمکاران در سال آینده درنظر گرفتیم.

🔹در ارتباط با عدالت، آنچه از دستمان برمی‌آمد انجام دادیم. میزان حقوق را ۲۰ درصد افزایش دادیم اما متوسط افزایش حقوق ۲۸ درصد است.

🔹کسانی که هزینه بیشتری دارند، اهل و عیال بیشتری دارند تا ۴۰ درصد حقوقشان افزایش پیدا کرده است و در این روند، توجه و نگاه ما به اقشار آسیب‌پذیری بوده است./اقتصاد آنلاین

@bamaliat

بامالیات

29 Oct, 05:39


📌پزشکیان: برای کسبه از ۲۴ میلیون حقوق به بالا مالیات می‌گیریم

رئیس‌جمهور در مجلس گفت:

🔹برای اینکه کسری نیاوریم از مقام معظم رهبری اجازه گرفتیم که از همین ابتدا از صندوق برداریم. به جای اینکه وسط سال شود و اعتراضات اجتماعی شکل بگیرد بعد برویم این پول را تقاضا کنیم همین ابتدا گرفتیم.

🔹برای کسبه از ۲۴ میلیون حقوق به بالا مالیات می‌گیریم.

🔹برای افزایش اشتغال‌زایی بودجه در نظر گرفته شده است./اقتصاد آنلاین

@bamaliat

بامالیات

29 Oct, 03:35


💢مصوبه جدید هیات دولت در خصوص اقامتگاه اشخاص حقیقی
@bamaliat

بامالیات

29 Oct, 03:09


❇️گروه بندی مودیان صاحبان مشاغل

صاحبان مشاغل براساس شاخص­ها و معیارهایی از قبیل نوع و یا حجم فعالیت به شرح ذیل گروه بندی می شوند:

1– گروه اول

2– گروه دوم

3– گروه سوم

الف - حجم فعالیت

1️⃣گروه اول:
 صاحبان مشاغل و حرفی که درآمد ابرازی (فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت) براساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل (اظهارنامه تسلیمی خردادماه هر سال مبنای تعیین گروه بندی سال بعد از تسلیم اظهار نامه عملکرد می‌باشد. به عنوان مثال مبلغ فروش و سایر درآمدهای مندرج در اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1397 مبنای گروه‌بندی سال 1399 می‌باشد) یا آخرین درآمد قطعی شده (فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت) آن‌ها بیش از مبلغ یکصد و پنجاه میلیارد ریال باشد. (مشروط به ابلاغ برگ قطعی حداکثر تا پایان دی ماه سال قبل به شخص مودی یا نماینده قانونی وی.)

2️⃣گروه دوم :
صاحبان مشاغل و حرفی که درآمد ابرازی (فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت) دوسال قبل آنها و یا آخرین درآمد قطعی شده آنها( فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت) بیش از پنجاه میلیارد ریال و مساوی یا کمتر ازمبلغ یکصد و پنجاه میلیارد ریال باشد. (مشروط به ابلاغ برگ قطعی حداکثر تا پایان دی ماه سال قبل به شخص مودی یا نماینده قانونی وی.)

3️⃣گروه سوم:
مودیانی که در گروه های اول و دوم قرار نمی­گیرند، جزو گروه سوم محسوب می شوند.

✅️نکته:
- در مشارکت مدنی( پرونده های شراکتی) جمع مبلغ فروش کالا و خدمات و یا درآمد مشمول #مالیات قطعی شده کلیه شرکاء ملاک عمل می­باشد.
- در مواردی که صرفا ارائه خدمات باشد، 50% مبالغ تعیین شده ملاک عمل می­باشد.

- مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل بر اساس فعالیت مودی در سال قبل می­باشد.

👈ادامه مطلب در پست‌های  بعدی
همراه بامالیات باشید🙏
@bamaliat

بامالیات

28 Oct, 15:09


🔴 چهار ابر اشکال «مالیات املاک لوکس» چیست؟

🔺دولت و شهرداری هر کدام، نوعی از «مالیات سالانه بر آپارتمان» را دریافت می‌کنند که هر دو در مقایسه با رویه جهانی «مالیات سالانه ملکی» مملو از اشکال است.

🔺دولت چهاردهم هم مثل دولت‌های قبل برای چشم‌پوشی از «مالیات سالانه بر چند خانه‌ای‌ها» از اسم‌رمز «املاک لوکس» در لایحه بودجه 1404 استفاده کرده است.

🔺با این حال، ارقامی که برای همین مالیات سالانه بر املاک لوکس در لایحه بودجه آمده است، سوپرلوکس است.

🔺این مدل مالیات سالانه ملکی که مسولان دولت در کشورمان تعریف کرده‌اند، در مقایسه با مدل جهانی آن، مردود است./دنیای اقتصاد

@bamaliat

بامالیات

28 Oct, 12:08


💢مهلت تسلیم اصلاح، تکمیل و استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره تابستان سال ۱۴۰۳

@bamaliat

بامالیات

28 Oct, 11:53


💢ارسال همزمان پیامک احراز هویت دوعاملی از بستراپراتورهای تلفن همراه و سکوی پیام رسان بله

@bamaliat

بامالیات

28 Oct, 03:08


💥💥 ارزش منصفانه 

💢 مطابق دستورالعمل مورخ ۲۷/ ۱۱/ ۱۳۹۹ سازمان امور مالیاتی در رابطه با چگونگی ترتیبات رسیدگی موضوع ماده ۴۱ آیین نامه اجرایی ماده ۲۱۹ قانون #مالیات‌های‌مستقیم

✅️ ارزش منصفانه : ارزش منصفانه ( متعارف ) مبلغی است که خریداری مطلع و مایل و فروشنده ای مطلع و مایل می توانند در معامله ای حقوقی و در شرایط عادی، یک دارایی را در ازای مبلغ مزبور با یکدیگر مبادله کنند

🔸️چگونگی تعیین ارزش منصفانه : حسابرسان مالیاتی می توانند برای تعیین #ارزش‌منصفانه از اطلاعات پایگاه های اطلاعاتی از جمله سامانه جامع تجارت ایران، منابع اطلاعاتی سازمان حمایت از مصرف کننده، اطلاعات پایانه های فروشگاهی، گمرک جمهوری اسلامی ایران، بورس کالای ایران و سایر مراجع اطلاعاتی ذیربط بهره برداری نمایند.

❇️ در مواردی که مطابق این دستورالعمل ارزش منصفانه جایگزین درآمد ابرازی مودی می شود، مابه التفاوت ارزش منصفانه و ارزش ابرازی،درآمد کتمان شده و یا #هزینه‌غیرواقعی  ، حسب مورد تلقی نشده ، لذا مشمول جریمه های موضوع مواد ۱۶۹ و ۱۹۲ قانون مالیات های مستقیم و ماده ۲۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده  نخواهد بود.

🟥◀️  نکته مهم:
با توجه به تعریف درآمد کتمان شده که در پستهای قبل به آن اشاره شد و مطالب فوق ، بسیاری از موارد که جریمه کتمان شده از مودیان مالیاتی مطالبه می شود، موضوعیت نداشته و قابلیت آن را دارد که حداقل در مراجع دادرسی  و حل اختلاف مالیاتی  و فراتر از آنها مورد حل وفصل قرار گیرد . بنابراین در برخورد با این جرائم باید هوشمندانه تر وارد شد.

🙏 لطفا در قسمت دیدگاه، تجربه خود را در خصوص #جریمه‌کتمان  به اشتراک بگذارید.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

👈برای آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی و اهم اخبار اقتصادی و مالیاتی با کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام  با‌مالیات همراه شوید

⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=
کانال تلگرام بامالیات

https://t.me/bamaliat

بامالیات

27 Oct, 18:00


💢 بزرگ‌ترین شبکه پولشویی و فرار مالیاتی کشور شناسایی و منهدم شد

رئیس پلیس امنیت اقتصادی:
🔹این شبکه فساد اقتصادی با شناسایی افراد کم بضاعت و نا آگاه به نام آنان شرکت‌های متعدد کاغذی تاسیس می‌کردند.
🔹در این زمینه ۵۰ متهم دستگیر شده‌اند که گردش مالی آنان ۸۰ همت بوده است/خبر فوری
@bamaliat

بامالیات

27 Oct, 13:15


💢آیین نامه اجرایی ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افروده مصوب ۱۴۰۰ ( مصوب ۲۰/ ۱۱/ ۱۴۰۰ هیات وزیران )

🔸️ماده ۱۲ : عرضه کنندگان کالاها و خدمات که به موجب این قانون و سایر قوانین از مالیات و عوارض معاف می‌باشند و همچنین فعالان اقتصادی مستقر در مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی که حجم معاملات سالانه آنها از مبلغی که به پیشنهاد سازمان به تایید هیات وزیران میرسد، بیشتر باشد، مکلف به عضویت و ثبت معاملات در سامانه مودیان هستند. این حکم شامل کلیه مناطق کشور از جمله مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی میشود. 

🔹️متخلفان از حکم این ماده علاوه بر جریمه موضوع بند «ب» ماده (۲۲) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مشمول جریمه ای معادل نه درصد (۹%) ارزش معاملات ثبت نشده در سامانه مذکور میشوند.

🔸️آیین نامه اجرائی این ماده در خصوص مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد سازمان و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی تهیه میشود و به تصویب هیات وزیران میرسد.👇

🔸️آیین نامه اجرایی ماده (۱۲) قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده

🔹️این آیین نامه طی مصوبه شماره ۱۴۹۳۹۹ ت ۵۹۳۹۴هـ مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۰ هیات وزیران تصویب و توسط سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ گردید.

🔹️ماده ۱ در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند

▫️ سازمان :سازمان امور مالیاتی کشور

▫️قانون: قانون مالیات بر ارزش افزوده - مصوب ۱۴۰۰

▫️مناطق: مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی

▫️اشخاص مشمول: فعالان اقتصادی مستقر در مناطق با حجم معاملات سالانه بیش از مبلغی که به تأیید هیئت
وزیران رسیده است.

▫️سامانه مؤدیان: سامانه موضوع بند (ب) ماده (۱) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان - مصوب ۱۳۹۸ معاملات تمام خرید و فروش کالاها و خدمات مشمول و یا معاف از مالیات بر ارزش افزوده

▫️پایانه های فروشگاهی: پایانه های فروشگاهی موضوع بند (ب) ماده (۱) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه
مؤديان - مصوب ۱۳۹۸

🔹️ماده ۲ -اشخاص مشمول مکلفند پس از راه اندازی سامانه مؤدیان به ترتیبی که سازمان اعلام می کند، نسبت به ثبت نام و عضویت در سامانه اقدام و معاملات خود را از طریق سامانه ثبت نمایند.

🔹️ماده۳- عدم انجام تکالیف موضوع ماده (۱۲) قانون توسط اشخاص مشمول به استثنای مؤدیان موضوع تبصره ماده
(۲) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان - مصوب ۱۳۹۸ - صرفاً مشمول جرایم زیر میباشد:

▫️عدم عضویت اشخاص مشمول در سامانه مؤدیان معادل ده درصد (۱۰) مجموع مبلغ فروش انجام شده از
آن طریق یا بیست میلیون (۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال هر یک که بیشتر باشد و محرومیت از اعمال معافیتهای مالیاتی، نرخ صفر و مشوقهای موضوع قانون مالیاتهای مستقیم در همان سال مالی عدم ثبت معاملات توسط اشخاص مشمول پس از راه اندازی سامانه مؤدیان مشمول جریمه ای معادل نه درصد (۹) ارزش معاملات ثبت نشده اعم از کالاها و خدمات معاف یا مشمول در سامانه مؤدیان میباشد.

@bamaliat

بامالیات

27 Oct, 08:59


💢صدور مجوز جدید فعالیت شرکت معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی

@bamaliat

بامالیات

27 Oct, 03:07


💥کتمان درآمد  و جریمه مالیاتی

❇️منظور از درآمد کتمان شده،درآمدیست که مودی در طول یک سال #مالیاتی از فعالیت های اقتصادی خود بدست آورده اما در دفاتر قانونی خود ثبت ننموده و در #اظهارنامه‌مالیاتی نیز ابراز نکرده باشد

🔹️ در این صورت مأموران #مالیاتی پس از دسترسی به اسناد و مدارک قابل اعتماد و یا دریافت اطلاعیه های مستند واصله از دفتر اطلاعات #مالیاتی و سایر مراجع،و تطبیق آنها با مندرجات #دفاترقانونی و #صورت‌های‌مالی‌ابرازی در مهلت مقرر و احراز عدم ثبت اطلاعات مربوطه در دفاتر مودی،می توانند نسبت به تعیین و محاسبه #درآمدهای‌کتمان شده و مطالبه مالیات متعلق طبق مقررات قانون فوق الذکر مبادرت نمایند.

🔹️البته لازم به یادآوری است که هنگام استفاده از روش علی الرأس برای تعیین درآمد #مشمول‌مالیات ،درآمدهای تخمینی بدون اتکا به مدارک یا انتخاب فروش ابرازی مودی به عنوان قرینه مالیاتی، #درآمدکتمان‌شده  موضوع مقررات تبصره ماده 192 قانون مالیات های مستقیم نبوده و مشمول #جریمه موضوعه نخواهد بود.

🔸️ جریمه متعلقه به مالیات درآمدهای کتمان شده در خصوص اشخاص حقوقی (شرکت ها) و مشاغل ، ۳۰ درصد مالیات و برای سایر منابع ۱۰ درصد مالیات متعلق است که غیر قابل بخشش می باشد.
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
👈 بامالیات تلاش می کند تا آگاهی مخاطبان خود را نسبت به مقررات مالیاتی افزایش دهد، لطفا نظرات خود را در خصوص پست های به اشتراک  گذاشته شده ، با ما درمیان بگذارید و درصورتی که مطالب مورد پسند و مفید واقع شده با سایر دوستان خود به اشتراک بگذارید.  سپاس از همراهی شما

⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات

https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=

کانال تلگرام بامالیات

https://t.me/bamaliat

بامالیات

26 Oct, 18:20


💢تفویض اختیار به نماینده جهت انجام امورات مالیاتی

🔸️از طریق فهرست نمایندگان من؛ کلیه فعالان اقتصادی (مودیان ) میتوانند کدملی کلیه نمایندگان خود را جهت دریافت پیامک ها و انجام کلیه امورات مالیاتی خود در ادارات را معرفی و ثبت نمایند.
@bamaliat

بامالیات

26 Oct, 12:36


 🔴یادآوری
ممنوع الخروجی بدهکاران مالیاتی

ماده202 قانون مالیاتهای مستقیم :

🔸️ وزارت امور اقتصادي و دارايي يا سازمان امور مالياتي کشور مي‌تواند از خروج بدهکاران مالياتي که ميزان بدهي قطعي آنها
🔹️«براي اشخاص حقوقي توليدي داراي پروانه بهره‌برداري از مراجع قانوني ذي‌ربط از بيست درصد(20%) سرمايه ثبت‌شده و يا مبلغ بیست ميليارد(20,000,000,000) ريال،
🔹️ساير اشخاص حقوقي و اشخاص حقيقي توليدي از ده‌درصد(10%) سرمايه ثبت شده و يا هشت ميليارد (8,000,000,000) ريال
🔹️ و ساير اشخاص حقيقي از چهارصد ميليون (400,000,000) ريال» بيشتر‌است از کشور جلوگيري نمايد.

▫️حکم اين ماده در مورد اشخاص عازم سفر واجب با درخواست و تأييد مراجع ذي‌ربط اعزام‌کننده مبني بر ميسور نبودن پرداخت بدهي مالياتي مربوط، با اخذ تضمين لازم جاري نمي‌باشد.
@bamaliat

بامالیات

26 Oct, 04:14


💥چگونه هزینه های تحقیقاتی و پژوهشی موجب #بخشودگی‌مالیاتی موضوع ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم میشود؟

  🔸️معادل هزینه های تحقیقاتی و پژوهشی اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی در واحدهای تولیدی و صنعتی  ، حداکثربه میزان ۱۰ درصد  #مالیات‌ابرازی سال انجام هزینه با رعایت شروط اعلامی بخشوده می شود.

🔸️شروط بخشودگی

1️⃣- درآمد(فروش) ناخالص ابرازی کمتر از ۱۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال نباشد
2️⃣- درآمد فوق مربوط به درآمدهای تولیدی و معدنی در سال انجام هزینه باشد
3️⃣- مودی در زمان انجام هزینه دارای پروانه بهره برداری باشد
4️⃣- انعقاد قرارداد با دانشگاهها و مراکز پژوهشی مجاز
5️⃣- قرارداد فوق در چارچوب نقشه جامع علمی کشور باشد
6️⃣- ثبت قرارداد فوق در سامانه اطلاعاتی شورای علوم  ، تحقیقات و فناوری
7️⃣-تصویب گزارش پیشرفت سالانه قرارداد توسط شورای پژوهشی دانشگاهها
8️⃣- تسلیم فهرست تایید شده طرح های تحقيقاتي فوق به اداره امور مالیاتی مربوطه
9️⃣-انجام هزینه ها در چارچوب مقررات مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم

🔸️نکته:

معادل مبلغ منظور شده هزینه های تحقیقاتی و پژوهشی به حساب اشخاص مشمول به عنوان #هزینه‌قابل‌قبول‌مالیاتی پذیرفته نخواهد شد.

✅️توضیح:

معادل هزینه های تحقیقاتی و پژوهشی و حداکثر به میزان ۱۰% مالیات ابرازی اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی در واحدهای تولیدی و  صنعتی که دارای پروانه بهره برداری از وزارتخانه‌های ذیربط میباشند  و در قالب قرارداد منعقده با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و آموزشی عالی دارای مجوز قطعی وزارتخانه های علوم تحقیقات فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی و در چارچوب نقشه جامع علمی کشور انجام می پذیرد قابل بخشش می باشد.

👈مطالب بیشتر در خصوص معافیت موضوع ماده ۱۳۲ در پستهای بعدی ارائه می‌شود.  با ما همراه باشید
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=

کانال تلگرام بامالیات

https://t.me/bamaliat

بامالیات

25 Oct, 15:37


📽«نه» مالک «خانه‌خالی» به کارت‌دعوت دولت

🔸️چرا دستگاه مسول بر «مالیات‌نستانی» اصرار می‌کند؟

🔺 در نیمه اول امسال دستگاه مالیات‌ستان بعداز ماه‌ها «دعوت وزارت راه و شهرسازی» از مالکان آپارتمان‌های خالی از سکنه برای «اعلام و ثبت تعداد املاک بلااستفاده‌شان در سامانه دولتی»، فقط 3 میلیارد و 900 میلیون تومان از بازار خانه‌های بیکار، مالیات وصول کرد.

🔺این رقم ناچیز که از «بهای خرید یک آپارتمان متعارف در تهران» هم کمتر است، قرار بود براساس رقم مصوب در بودجه 1403، «500 میلیارد تومان» باشد./ دنیای اقتصاد

@bamaliat

بامالیات

25 Oct, 05:12


💥💥چگونگی بهره مندی از مشوقهای سرمایه گذاری موضوع ماده ۱۳۲  قانون مالیاتهای مستقیم

✅️ سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته

مالیات سالهای بعد از دوره  معافیت ماده۱۳۲  ،  تا زمانی که جمع درآمد مشمول مالیات واحد  به دو برابر سرمایه ثبت و پرداخت شده برسد با نرخ صفر محاسبه میشود.

✅️ سرمایه گذاری در سایر مناطق

۵۰ ٪  مالیات سالهای بعد از دوره  معافیت ماده ۱۳۲ تا زمانی که جمع درآمد مشمول مالیات واحد معادل سرمایه ثبت و پرداخت شده شود، با نرخ صفر  محاسبه خواهد شد.

👈 نکات قابل توجه:

1️⃣ درآمد حمل و نقل اشخاص حقوقی غیردولتی هم می توانند از مشوق‌های فوق الذکر  بهره مند شوند .
2️⃣ اشخاص مشمول این معافیت که قبل از اصلاحیه ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم تاسیس شده اند نیز در صورت سرمایه گذاری مجدد از مشوق های فوق می تواند استفاده کند.
3️⃣ سرمایه‌گذاری های فوق که مشمول معافیت صدر ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم  شده باشند مشمول این مشوق های نخواهند شد .

❇️ در واقع مفهوم این مشوقها این است که پس از دوران معافیت موضوع ماده ۱۳۲ در صورتی که در اثر سرمایه گذاری منجر به افزایش سرمایه ، مادام که درآمد مشمول مالیات به دوبرابر سرمایه در مناطق کمتر توسعه یافته و معادل سرمایه در سایر مناطق ، نرسد  مودی می تواند از مزایای این معافیت بهرمند شود.

👈مطالب بیشتر در خصوص معافیت موضوع ماده ۱۳۲ در پستهای بعدی ارائه می‌شود.  با ما همراه باشید
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
⬅️ راههای ارتباطی بامالیات 👇
اینستاگرام بامالیات
https://instagram.com/bamaliat?igshid=ZDdkNTZiNTM=

کانال تلگرام بامالیات

https://t.me/bamaliat