رویای ایرانی - جوادی یگانه @javadimr Channel on Telegram

رویای ایرانی - جوادی یگانه

@javadimr


نوشته‌های محمدرضا جوادی یگانه

رویای ایرانی - جوادی یگانه (Persian)

رویای ایرانی - جوادی یگانه یک کانال تلگرامی است که به آثار و نوشته‌های محمدرضا جوادی یگانه، شاعر و نویسنده معروف ایرانی اختصاص دارد. این کانال به عنوان یک فضای فرهنگی و هنری برای علاقمندان به ادبیات و شعر فارسی فعالیت می‌کند. اگر شما هم به دنبال خواندن و بررسی آثار این شاعر بزرگ هستید، می‌توانید در این کانال به جستجو و کاوش در دنیای زیبای شعر و ادبیات فارسی بپردازید. جوادی یگانه با دست‌نوشته‌های خود، خوانندگان را به سفری درونی و عمیق به دنیای هنر و احساس می‌برد. این کانال یک فرصت عالی برای ارتباط با هنرمندان و دوستداران هنر است. به جوادی یگانه بپیوندید و از نوشته‌هایش لذت ببرید.

رویای ایرانی - جوادی یگانه

20 Nov, 15:21


ایران به مردمانش زنده است.
هر چند نود درصد مردم استان سیستان و بلوچستان معتقدند در مقایسه با سایر استان‌ها، امکانات کمتری دارند و نیمی از آنها معتقدند امکانات در استان هم عادلانه توزیع نشده، اما نه تمایل به مهاجرت به خارج دارند و نه به استان‌های دیگر. همه آنها به ایرانی بودن افتخار می‌کنند.
(نظرسنجی تلفنی ایسپا از مردم استان سیستان و بلوچستان، ۲۹ مهر تا یک آبان ۱۴۰۳)

رویای ایرانی - جوادی یگانه

20 Nov, 06:29


سفر استانی فرصتی است برای شنیدن از مردم و جستجوی راه‌‌ ملی و محلی حل مسائل. رییس جمهور به حضور مردم می‌رود تا به مظالم بنشیند و «سخن مردم به گوش خویش بشنود بی‌واسطه‌ای». شنیدن و حل مساله است که رضایت مردم را ایجاد می‌کند، نه سفری که مردم به زحمت و «مشقت در دنیا و آخرت» می‌افتند.

رویای ایرانی - جوادی یگانه

19 Nov, 13:19




فایل صوتی
نشست رونمایی، نقد و بررسی کتاب «آموزش اخلاق» امیل دورکیم

دکتر محمدرضا جوادی یگانه (مترجم)
دکتر آرمان ذاکری (منتقد)
نیلوفر نادری (دبیر نشست)

۲۸ آبان ۱۴۰۳، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران


سرو
حلقه‌ی مطالعاتی علوم اجتماعی
@halgheh_sarv

رویای ایرانی - جوادی یگانه

19 Nov, 01:41



نشست رونمایی نقد و بررسی کتاب «آموزش اخلاق» امیل دورکیم، امروز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۱۷ در اتاق گروه جمعیت‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.


سرو
حلقه‌ی مطالعاتی علوم اجتماعی
@halgheh_sarv

رویای ایرانی - جوادی یگانه

17 Nov, 15:29


حق و تکلیف متناظر با هم است. اگر انتظار می‌رود بستگان یک مقام از بودن او در آن منصب منافعی نبرند، لازم است در مقابل، هزینه تصمیمات و اظهارات بستگان هم به پای مسئولان نوشته نشود. آنچه مهم است «وفاداری انحصاری» همه مدیران نظام به ایران است، و جلوگیری از تعارض منافع آنها.

رویای ایرانی - جوادی یگانه

13 Nov, 12:36




نشست رونمایی
نقد و بررسی کتاب «آموزش اخلاق» امیل دورکیم


با حضور
هوشنگ نایبی (مترجم کتاب)
محمدرضا جوادی یگانه (مترجم کتاب)
آرمان ذاکری (منتقد)
نیلوفر نادری (دبیر نشست)

📅 دوشنبه، ۲۸ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۱۷
⛪️ دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، تالار گفت‌وگو


سرو
حلقه‌ی مطالعاتی علوم اجتماعی
@halgheh_sarv

رویای ایرانی - جوادی یگانه

28 Oct, 04:04


‏در حملات بامداد شنبه به اطراف تهران، برخلاف احتمال قبلی، نه مردم خیلی ترسیدند و نه ناراضیان از حمله اسراییل شادمان شدند. وجود نگرانی‌های اساسی و نارضایتی‌های عمده در کشور مسبوق به سابقه است اما این حمله، تغییر چندانی ایجاد نکرد. همچنان، تعرض خارجی انسجام داخلی می‌آفریند و می‌افزاید.

رویای ایرانی - جوادی یگانه

21 Oct, 09:27


گفتگوی مختصر و مفید محمدرضا فرهادی‌پور (پژوهشگر و مترجم حوزۀ اقتصاد) با امیر کرمانی (استاد دانشگاه برکلی- آمریکا) دربارۀ کارهای اخیر دارون عجم‌اوغلو (برندۀ نوبل اقتصاد) که در کانال تلگرامی خروج و اعتراض و وفاداری منتشر شده است.

7:20 آشنایی امیر کرمانی با عجم‌اوغلو
11:09 ویژگی‌های شخصیتی و نحوۀ فعالیت‌ عجم‌اوغلو
18:35 نحوۀ نگارش و ایدۀ کتاب «چرا کشورها شکست می‌خورند؟»
29:22 چرا اقتصاددانان بزرگ جهان به اقتصاد ایران نمی‌پردازند؟
33:30 ایدۀ اصلی کتاب «دالان باریک»
45:30 کتاب «دالان باریک» برای ایران هم کاربرد دارد؟
52:18 اصلی‌ترین نقدها به کتاب «دالان باریک»
1:03:42 تغییر تفکر توسعۀ اقتصادی نزد عجم‌اوغلو مابین دو کتاب «چرا کشورها شکست می‌خورند؟» و «دالان باریک»

رویای ایرانی - جوادی یگانه

21 Oct, 06:06


‏کشورها گرگ کشورها هستند و ضعیف‌‌ترها در سکوت جهان قربانی می‌شوند. ایران تنهاتر از باقی کشورها، در آستانه جنگ است. آن سلاح غیرمتعارفی که نظام هنوز از آن رونمایی نکرده و می‌تواند معادله را برهم زند «رضایت مردمی» است، یعنی کنار گذاشتن فوری هر تصمیمی که منجر به افزایش نارضایتی شده است، از جمله فیلترینگ و تصمیمات اخیر در باره حجاب و بی‌توجهی به بازنشستگان.

عکس، تصویر ساخته‌شده از حمله شب گذشته به حوالی فرودگاه بیروت است.

رویای ایرانی - جوادی یگانه

20 Oct, 09:27


⛔️ ضرورت تدبیر فوری درباره جزایر سه گانه ایرانی

🖊 یادداشتی از ابوالفضل فاتح

♨️موضوع جزایر سه گانه ی ایرانی هر دم پیچیده تر می شود. متاسفانه، اقدامات وزارت خارجه در کنترل تهاجم سیاسی و حقوقی به تمامیت ارضی کشورمان نتیجه بخش نبوده است و هر چه می گذرد، امارات گام هایی به پیش می گذارد که در مغایرت کامل با ملیت و غرور ملی ایرانیان است و چه بسا اگر بیم از قدرت نظامی ایران و پیامدهای آن نبود پیشتر هم می آمد. نگاهی به همپیمانی قدرت های جهان و ادبیات عجیب و غیر حقوقی اخیر کشورهای اروپایی، و حتی همراهی روسیه و چین نگرانی ها را دو چندان می سازد. بعید نیست، توطئه ها و یا پیش بینی هایی ورای استفاده از اتهام بزرگ «اشغال» وجود داشته باشد.

⭕️ تغییرات ۵۳ سال اخیر؛

🚨یکی از مهمترین تغییرات در ۵۳ سال اخیر آن است که به جای ایران که از فقدان عمق راهبردی و عدم توازن در بخش هایی از سیاست خارجی و نداشتن روابط حسنه با بسیاری از کشورها و قدرت ها رنج می برد، امارات اقدام به گسترش روابط سیاسی و اقتصادی خود با همه ی جهان و در بالاترین سطوح کرده، «هاب اقتصادی» منطقه شده و البته ولخرجی های فراوانی نیز صورت داده تا ایده ی «پیروزی بدون جنگ» را در خصوص جزایر به پیش ببرد. امارات همزمان، در پیوند با منافع قدرت های منطقه ای و فرا منطقه ای، مطامع آنان را نیز برای تصفیه حساب با تهران از طریق این شیخ نشین برانگیخته است. طمع ورزی و نقشه ی دیگران برای تغییر توازن قدرت در منطقه به دلیل موقعیت استراتژیک جزایر در ژئوپیلتیک خلیج فارس و امنیت راه های دریایی پوشیده نیست.

⭕️ ضرورت ملی شدن موضوع جزایر؛

🔸 حفظ جزایر از مصالح عالی و خدشه ناپذیر حاکمیت ملی ایران است. باید تدابیری تازه اندیشید و آن را اولویت ملی و همگانی دانست. این جزایر متعلق به تمام ایرانیان و تمام نسل های امروز و آتی است. منطق ایجاب می کند در حفاظت از تمامیت کشورمان، ظرفیت حداکثری ایرانیان به کاربسته شود و صرفا به وزارت خارجه یا قدرت نظامی کشور اکتفا و اتکاء نشود و آحاد ملت در پیوند با موضوع قرار بگیرند.

⭕️ آسیب شناسی؛

🔸 در یک سطح، نیازمند آسیب شناسی جامع و راهبردی در مسیری که اتخاذ شده، هستیم. چه بسیار که از فقر نخبگی و دوراندیشی و کارآمدی در سیاست خارجی رنج برده ایم. می توان از دانشمند ان برجسته ی علوم و حقوق بین الملل کشورمان هر جا که هستند بدون هیچ گونه ملاحظه ی سیاسی دعوت نمود با بررسی روندهای جاری، راه برد مناسب و جامعی به حاکمیت ارائه دهند. باید اتاق فکری به گستره و ارتفاع تمام اندیشه ی ایرانیان گشود. نباید گذاشت این موضوع بیش از این پیچیده شده و بیش از این دیگران به خود اجازه دهند درباره ی حریم ارضی ایران ورود کرده و متون سیاسی و بین المللی تولید کنند.

⭕️ لابی ایرانیان؛

🔸 در سطحی دیگر بهره مندی از ظرفیت (لابی) ایرانیان خارج از کشور است. ایرانیان وطن دوست و ذی نفوذ فراوانی در سراسر جهان هستند که افتخار دارند برای وجب به وجب سرزمینمان، هر چه دارند از ظرفیت علمی و سیاسی و حقوقی به میدان بیاورند. پای ایران در میان است. وظیفه حاکمیت است که صرف نظر از تفاوت های سیاسی که ممکن است بسیار هم عمیق باشد، زمینه ی بهره مندی از نفوذ (لابی) ایرانیان و مشارکت حدکثری در صیانت از تمامیت میهن را تسهیل و تدبیر کند.

⭕️ سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور در جزایر؛

🔸 در سطح دیگر باید به راهبردهای میدانی اندیشید. از جمله اقداماتی که می تواند در این مسیر و در پیوند عمیق تر ایرانیان با این بخش سرزمینی به کار بسته شود، امکان سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور در جزایر سه گانه است. اگر طرح جامعی برای آبادانی این جزایر تدوین شود، بی تردید هر ایرانی داخل و یا خارج از کشور در کمال اشتیاق بخشی از این آبادانی را بر عهده خواهد گرفت تا با مشارکت او از مد رسه و جاده و پارک و هتل و امکانات گردشگری وشهری و بندری مدرن گرفته تا پیشرفته ترین مراکز و قطب های علمی و صنعتی و تحقیقاتی و.... تاسیس شود و به نوعی هر ایرانی در اقصی نقاط جهان به نوعی با این جزایر پیوند خورده و خود را در صیانت از آن شریک بداند. علاوه، می توان جزایر را «منطقه آزاد انسانی» اعلام کرد تا ایرانیان سراسر جهان در این نقطه گرد هم آیند و با یکدیگر دیدارنموده و همچنین عمق شناختی بیشتری از این نقطه استراتژیک پیدا کنند.

⭕️ تجدید نظر در اولویت های سیاست داخلی و خارجی مبتنی بر حل مناقشات سرزمینی؛

🔸اما در سطح مهم تر، خاطر داشته باشیم که سیاست خارجی آن روی سکه ی سیاست داخلی و تابعی از امنیت و توان ملی است. متاسفانه، در سیاست و امنیت داخلی راهبردهایی داشته ایم که با شکاف های چندگانه ی دولت – ملت، موجب امتیاز طلبی قدرت ها و طمع کشورهایی چون امارات شده است.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647143

🇮🇷ایران نیوز👇
🆔 @Irani_News_channel

رویای ایرانی - جوادی یگانه

18 Oct, 08:21


‍ ‏«حاصِر حصارَک»
‏محمود درویش

‏حاصِرْ حصَارَكَ
‏لا مفرُّ
‏سقطتْ ذراعك فالتقطها
‏واضرب عَدُوَّك لا مفرُّ
‏وسقطتُ قربك فالتقطني
‏واضرب عدوكَ بي
‏فأنت الآن حُرُّ
‏حُرٌّ و حُرُّ
‏قتلاكَ أو جرحاك فيك ذخيرةٌ
‏فاضربْ بها واضربْ عدوَّكَ لا مَفَرُّ
‏أَشلاؤنا أسماؤنا
‏حاصرْ حصارَك بالجنونِ و بالجنونِ و بالجنونْ
‏ذهبَ الذين تحبُّهم ذهبوا
‏فإمَّا أن تكونْ أَو لا تكونْ
‏سقط القناعُ عن القناعِ
‏سقط القناعُ ولا أَحدْ إلاَّك
‏في هذا المدى المفتوح للأعداء والنسيانِ
‏فاجعل كُلَّ متراسٍ بَلَدْ
‏لا لا أَحَدْ سقط القناعُ
‏عَرَبٌ أَطاعوا رُومَهم
‏عَرَبٌ و باعوا رُوْحَهُم
‏عَرَبٌ و ضاعوا
‏حاصرْ حصارَك بالجنونِ و بالجنونِ و بالجنونْ
‏ذهبَ الذين تحبُّهم ذهبوا
‏فإمَّا أن تكونْ أَو لا تكونْ



‏«محاصره‌ات را محاصره کن»
‏محمود درویش

‏محاصره‌ات را محاصره کن
‏راه گریزی نیست
‏بازویت افتاد آن را بردار
‏و دشمنت را بزن راه گریزی نیست
‏من در نزدیکی‌ات افتادم مرا بردار
‏و دشمنت را با من بزن
‏که اکنون تو آزادی
‏آزاد آزادی
‏کشته‌ها یا مجروحینت مهمات تواند
‏پس با آنها دشمنت را بزن راه گریزی نیست
‏هر پارۀ ما نام ما را بر خود دارد
‏محاصره‌ات را محاصره کن دیوانه‌وار و دیوانه‌وار و دیوانه‌وار
‏آنها که دوستشان می‌داشتی رفته‌اند رفته‌اند
‏اکنون مساله بودن یا نبودن است
‏نقاب‌ها یکی پس از دیگری فرو افتاد
‏نقاب‌ها افتاده و جز تو هیچ کس نیست
‏در این گسترۀ گشوده به روی دشمنان و فراموشی
‏پس هر خاکریز را به شهری بدل کن
‏نه نه هیچ‌کس نمانده است نقاب‌ها فرو افتاده است
‏اعراب پی دشمنان دیرینشان رفتند
‏اعراب روحشان را فروختند
‏اعراب گم شدند
‏محاصره‌ات را محاصره کن دیوانه‌وار و دیوانه‌وار و دیوانه‌وار
‏آنها که دوستشان می‌داشتی رفته‌اند رفته‌اند
‏اکنون مسأله بودن یا نبودن است
‏⁧

رویای ایرانی - جوادی یگانه

17 Oct, 07:25


امضا کنیم

فراخوان جمعی: علیه نظم «نوین» تحمیلی بر خاورمیانه

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏                                      
۱. عصر ما طی یک سال گذشته ناباورانه یک کودک‌کشی‌ هولناک را به خود دیده است و گویی پایانی هم برای آن پیدا نیست. ساده‌دلیِ قساوت‌باری است این تصور که پیامدهای فاجعه‌ای در این مقیاس گریبان همگان را نگیرد و سرنوشتِ سیاره را رقم نزند. تنها سایه‌‌ی سیاه یا برای برخی آفتابِ رویشنی‌بخشِ جنگ نیست که سخن‌گویان به زبان این نوشته را نگران کرده است، فهرست مسائل آینده‌ی نزدیک شامل این مداخل‌ است:‌ گسترش وسیع تکنولوژی‌های جدیدِ کشتار و سلطه پس از آزمایشگاه فلسطین، سرکوب‌گرتر شدن دولت‌ها درون‌ و حوالی مرزها از پیِ فعالیتِ نظامیِ خشونت‌بار خارجی‌شان، برون‌ْدادِ سرسام‌آور گازهای ناشی از فعالیت‌های صنعتی-نظامی و تشدید گرمایش جهانی بر اثر بمباران، افزایش بیماری‌های همه‌گیر و در یک کلام شدت‌گرفتنِ تخریبِ جلوه‌های حیات انسانی، حیوانی و گیاهی به‌ قصدِ جلوگیری از سکونتِ مردمی بومی. ماحصلِ این همه البته تروماهای بی‌پایانی است که تکرار خشونت در آینده را تقریباً ناگزیر می‌سازد. روشن است دیر یا زود شعله‌های آتشِ این خشونت در دیگر شهرها و سیاست‌های ملّی و منطقه‌ای زبانه خواهد کشید. شبح غزه تا نسل‌ها ما را رها نخواهد کرد.
 
۲- ما جمعی متکثر از ایرانیانِ داخل و خارج کشور -که خیل جامعه‌ی دانشگاهی، دانش‌پژوهان، فعالان سیاسی و اجتماعی و هنرمندان را تشکیل می‌دهیم- از تجاوز نسل‌کشانه‌ی اسرائیل به مردم فلسطین در باریکه‌ی غزه، آپارتاید سرکوب‌گر در کرانه‌ی باختری‌ِ اشغالی، قشون‌کشی به خاک لبنان، حملات به یمن و سوریه و هر گونه اقدام نظامی علیه ایران تحت هر عنوانی اعلام انزجار می‌کنیم و آن‌را جلوه‌‌ای آشکار از خشونت گسترده، فرا‌قانونی و افسارگسيخته علیه شرایط زیستِ جمعی مردمان در منطقه‌ می‌دانیم، خشونتی  تحت حمایت کامل مادی و معنوی دولت‌های غربی و درهم‌تنیده با گردش جهانی سرمایه. گفتارها و شواهد گویای آن است که ایران از اهداف بعدیِ تخاصم اسرائیل تحت عنوان «نظم نوین» خواهد بود. این بیانیه حامل هشداری اضطراری‌ علیه بی‌تفاوتی در قبال تبعات جنایت‌های نظام‌مند بر  هم‌زیست‌های جغرافیایی، فرهنگی و تاریخی ماست.

(ادامه بندهای بیانیه و نیز نام افراد امضاکننده را در لینک پیوست ببینید. در انتهای آن هم امکان امضا کردن بیانیه وجود دارد.)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfS9RjPqVfC9ZzK8JaE3K08PIXqaOEtDviRERc4M7F-op5n8w/viewform?pli=1&fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAaacbWe1tMds-5AgGDJSKB51kgAQSFdmnrQj7wYNdvxqd7YhsDhaTIHNWa8_aem_UMR6k7vqFNoFUdwj6r3mng

رویای ایرانی - جوادی یگانه

16 Oct, 04:07


‏در زمانی که روان مردم از قساوت آشکار و زنده‌سوزی بی‌گناهان در غزه و لبنان خسته است و مهیای روزهای دشوارتر می‌شوند،

‏آنچه جای تعجب دارد، تلاش برای افزایش رضایت اجتماعی با گشایش در شبکه‌های اجتماعی نیست؛ بلکه خشمگین‌ کردن بیشتر مردم با تداوم سیاست‌های دوقطبی‌ساز گذشته است.