توپولی @topoli Channel on Telegram

توپولی

@topoli


🎯 تحلیل بنیادی

t.me/topoli

راه ارتباطی:

@irtopoli

مطالب این کانال نظر و تحلیل شخصی بوده و ضمانتی برای سود ندارد. مسئولیت تصمیمات سرمایه‌گذاری با شماست. قبل از هر اقدامی، با مشاور مالی مشورت کنید.

توپولی (Persian)

توپولی یک کانال تلگرامی با نام کاربری @topoli است که به تحلیل بنیادی پرداخته و اطلاعات مفید در زمینه های مختلف ارایه می دهد. اگر به دنبال دسترسی به تحلیل های عمیق و قابل اعتماد در حوزه های مختلف هستید، این کانال برای شما مناسب است. توپولی با استفاده از منابع معتبر و تحلیل های قوی، شما را در اتخاذ تصمیمات بهتر و موفقیت در سرمایه گذاری ها یاری می رساند. با عضویت در این کانال، شما می توانید از اطلاعات ارزشمند در زمینه تحلیل بنیادی بهره مند شوید و به عنوان یک سرمایه گذار حرفه ای، به دنبال فرصت های سرمایه گذاری پرسود باشید. برای عضویت در این کانال و دنبال کردن تحلیل های بنیادی، کافی است به آدرس t.me/topoli مراجعه کنید.

15 Jan, 03:35


وجدان راحت

@topoli

15 Jan, 02:34


طلا همیشه جذاب بوده، مخصوصاً تو این شرایط. یه خلاصه از تحلیل‌های جدید بازار طلا آماده کردم تا از فرصت‌ها و ریسک‌ها باخبر باشید.

برخی تحلیلگرها، مثل BMO Capital Markets، به آینده طلا خوش‌بینن. دلیلشون اینه که بانک‌ها بیشتر از قبل طلا می‌خرن (که نشون می‌ده دارن از دلار فاصله می‌گیرن)، طلا به‌عنوان پوشش ریسک خوبی برای تورم و نوسانات عمل می‌کنه، سیاست‌های بعضی دولت‌ها می‌تونه تورم رو بالا ببره که به نفع طلاست، و تقاضای چین احتمالاً بیشتر میشه.

اما بعضی‌ها هم می‌گن ممکنه قیمت طلا تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کنه! دلیلشون هم افزایش نرخ بهره‌ست (که باعث تقویت دلار و کاهش قیمت طلا میشه)، عرضه بیشتر طلا (از طریق کشف ذخایر جدید یا فروش طلا توسط بانک‌ها)، بهبود اوضاع اقتصادی (که تقاضا برای طلا رو کم می‌کنه) و ظهور رقبای جدید مثل رمزارزها.

پس چیکار کنیم؟ طلا مثل هر بازاری هم فرصت داره هم ریسک. مهم اینه که با دید باز تصمیم بگیریم. قبل از هر اقدامی تحقیق کنید و از منابع مختلف اطلاعات بگیرید. هیچ‌کس آینده رو دقیق پیش‌بینی نمی‌کنه. این تحلیل‌ها فقط دید کلی‌ان و نباید تنها ملاک سرمایه‌گذاری باشن.

@topoli

14 Jan, 15:15


تورم و جیب ما؛ یه نگاه دقیق‌تر

تا حالا شده یه چیزی بخرید و ببینید قیمتش یهو سر به فلک کشیده؟ مثلاً یه سال پیش یه گوشی رو می‌خریدید ۵ میلیون، الان شده ۱۰ میلیون! به این میگن "تورم". خیلی ساده‌اش یعنی پولمون کم ارزش شده و برای خرید همون جنس قبلی، باید بیشتر هزینه کنیم. تورم فقط جیب ما رو خالی نمی‌کنه، با سهاممون هم یه جورایی درگیره. ببینیم این تورم نامرد با سهام چیکار می‌کنه.

وقتی تورم میاد، یه سری اتفاقات ممکنه برای سهامدارا خیلی خوشایند نباشه. یکی از این اتفاقات، کم شدن سود شرکت‌هاست. آخه وقتی گرونی همه‌جا رو بگیره، هزینه‌های شرکت‌ها هم میره بالا دیگه! مواد اولیه گرون میشه، حقوق پرسنل بیشتر میشه، هزینه‌های حمل‌ونقل و... . مثلاً یه شرکت تولید مواد غذایی رو در نظر بگیرید. اگه قیمت روغن و شکر که مواد اولیه اصلیش هستن، دو برابر بشه، و نتونه قیمت محصولاتش رو به همون نسبت بالا ببره (چون ممکنه مشتری‌ها دیگه نخرن)، خب معلومه دیگه، سودش کم میشه! وقتی سود کم بشه، ارزش سهامش هم میاد پایین. یه جورایی منطقیه، نه؟

یه حالت دیگه هم هست که ممکنه اولش خوب به نظر بیاد، ولی واقعیت چیز دیگه‌ست. فرض کنید شرکتی میگه "امسال کلی سود کردیم!". خب، ممکنه درست بگه، ولی اگه همزمان همه‌چی گرون شده باشه، اون سود فقط یه عدد اسمیه. مثلاً شرکتی سال قبل ۱۰۰ میلیارد سود داشته و امسال ۱۲۰ میلیارد. به ظاهر سودش بیشتر شده، اما اگه قیمت مصالح ساختمانی خیلی زیاد شده باشه، اون ۱۲۰ میلیارد دیگه قدرت خرید سال قبل رو نداره و سود واقعی شرکت کمتر شده. اینجوری دیگه سهام اون شرکت اونقدر جذاب نیست.

یه اتفاق دیگه هم اینه که بانک‌ها رقیب سهام میشن. وقتی تورم زیاد میشه، دولت و بانک مرکزی برای کنترلش، سود بانکی رو زیاد می‌کنن. اینجوری مردم میگن "چه کاریه ریسک کنیم؟ پولمون رو میذاریم بانک و سود بی‌دردسر می‌گیریم". این باعث میشه تقاضا برای سهام کم بشه و قیمتش بیاد پایین. یه جو روانی هم تو بازار میاد به اسم ترس و ابهام. تورم که میاد، همه چی نامعلوم میشه و سرمایه‌دارها ممکنه پولشون رو از بازار سهام بکشن بیرون و قیمت سهام میاد پایین.

البته همیشه هم اوضاع اینقدر بد نیست. یه نکته مثبت هم هست. بعضی شرکت‌ها تو شرایط تورمی اتفاقاً سودشون بیشتر هم میشه! مخصوصاً اونایی که "قدرت قیمت‌گذاری" بالایی دارن و می‌تونن راحت قیمت محصولاتشون رو زیاد کنن. مثلاً شرکت‌های تولید کننده نوشابه. این شرکت‌ها به خاطر برند قوی‌شون، می‌تونن قیمت‌ها رو افزایش بدن و همچنان فروش خوبی داشته باشن. اینجور شرکت‌ها معمولاً یا برند خیلی معروفی دارن، یا محصول خاص یا تو صنعتی هستن که تقاضا براش زیاده (مثل غذا و دارو).

حالا یه سؤال مهم پیش میاد: کی تورم روی سود شرکت‌ها اثر میذاره؟ جوابش یه کم پیچیده‌ست. بستگی به خیلی چیزا داره: نوع کسب و کار شرکت، میزان تأثیرش روی قیمتها، وضعیت کلی اقتصاد و... . ممکنه تأثیر تورم روی سود یه شرکت خیلی زود مشخص بشه، ممکنه هم چند ماه یا حتی چند سال طول بکشه. یه نکته هم اینه که اگه تورم خیلی شدید باشه (مثل ابرتورم)، این تأثیر خیلی سریع‌تر خودشو نشون میده.

برای اینکه بفهمیم یه شرکت تو تورم سود کرده یا ضرر، چندتا مورد رو باید چک کنیم:
ببینیم حاشیه سود ناخالصش بیشتر شده یا نه (این نشون میده که شرکت تو تولید محصولش چقدر سود داشته)،
درآمدش از فعالیت اصلیش زیاد شده یا نه (این یعنی فروشش خوب بوده)،
سود خالصش بیشتر شده باشه (این یعنی در کل، وضعش توپ بوده)،
میزان فروشش زیاد شده باشه (این یعنی مشتری‌هاش همچنان ازش خرید میکنن)،
گزارش‌های تفسیری شرکت رو بخونید. شرکت‌ها یه سری گزارش میدن که توش راجع به وضعیت مالیشون توضیح میدن. خوندن اونا هم خیلی کمک میکنه.

وقتی می‌خوایم وضعیت مالی یه شرکت رو بررسی کنیم، چندتا مورد خیلی مهمه:

صورت سود و زیان (این نشون میده که شرکت تو یه بازه زمانی مشخص، چقدر درآمد داشته و چقدر خرج کرده و در نهایت، چقدر سود یا ضرر کرده)،
ترازنامه (این نشون میده که شرکت تو یه لحظه خاص، چقدر دارایی داره و چقدر بدهی)،
یادداشت‌های توضیحی صورت‌های مالی (اینا یه سری توضیحات تکمیلی هستن که ته حساب کتاب شرکت‌ها میان و اطلاعات خوبی دارن).

یه نکته آخر هم بگم و اونم اینه که همیشه شرکت رو با رقباش تو همون صنعت مقایسه کنید. اینجوری می‌تونید بفهمید که واقعاً عملکردش خوب بوده یا نه. به چیزای دیگه هم دقت کنید، مثلاً اینکه مدیرای شرکت چقدر کاربلد هستن و چقدر خوب شرکت رو اداره می‌کنن. این یه توضیح خیلی کلی بود راجع به تورم و تأثیرش روی سهام. برای بررسی دقیق‌تر، باید کلی نکات ریز و درشت دیگه رو هم در نظر بگیریم و از فرمول‌ها و محاسبات پیچیده‌تری استفاده کنیم. با این حال، امیدوارم این نکات دید خوبی بهتون داده باشه.

@topoli

14 Jan, 05:00


روز پدر مبارک

@topoli

13 Jan, 18:16


ببینید، یه چیزی رو از ته دل حس می‌کنم، یه چیزی فراتر از یه تحلیل ساده. یه شهوده که از سال‌ها کندوکاو تو بازار مسکن به دست آوردم و بهش ایمان دارم. به عنوان یه تحلیلگر اقتصادی، می‌خوام یه دیدگاه خودمونی و البته جامع درباره وضعیت بازار مسکن، به ویژه در تهران، با شما در میون بذارم.

بازار مسکن انگار داره نفس تازه می‌کنه، یا بهتره بگم نفسش تازه شده! شاید هنوز خیلی‌ها این تغییر رو نبینن، اما من به وضوح یه تکون اساسی رو حس می‌کنم. کافیه یه نگاه به حجم معاملات و جستجوهای اخیر بندازین تا این جنب‌وجوش رو ببینین.

یه قانونی تو بازار مسکن هست که همیشه جواب داده:
وقتی رفت‌وآمد و دید و بازدید بیشتر می‌شه، بازار مسکن هم رونق می‌گیره. یادش بخیر، قدیما این خیلی پررنگ‌تر بود. تو دید و بازدید نوروزی، حرف خونه و ملک بیشتر زده می‌شد و بازار حسابی گرم می‌شد. انگار یه رسانه اجتماعی سنتی بود! مردم به صورت غریزی به حرف دوست و آشنا بیشتر اعتماد می‌کنن. این یه خصلت انسانیه که حرف نزدیکان رو بیشتر باور می‌کنیم. برای همین، این دورهمی‌ها تأثیر زیادی روی تصمیم‌گیری خرید و فروش ملک داشت. بعد از عید هم خصوصاً از خرداد، شاهد افزایش قیمت بودیم.

البته با وجود اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، این چرخه‌ها خیلی سریع‌تر شدن. الان دیگه مردم خیلی راحت می‌تونن از وضعیت بازارها مطلع بشن؛ یه مدت طلا می‌خرن، یه مدت دلار، یه مدت بورس و یه مدت هم مسکن. اما چیزی که من حس می‌کنم، فقط یه افزایش قیمت معمولی نیست. به نظر من، ما داریم به یه سونامی قیمت نزدیک می‌شیم! ۲۵ میلیون خانوار تو ایران هستن که به نوعی با این موضوع درگیرن. این یه واقعیته که نمی‌شه نادیده‌اش گرفت.

چرا مسکن تو ایران گرون میشه؟ دلایل زیادی داره: تورم که مهم‌ترینشونه و باعث کاهش ارزش پول و گرونی همه چی، از جمله مسکن میشه. سوداگری زمین، محدودیت عرضه به خاطر موانع تولید و کمبود نقدینگی سازنده‌ها و نوسانات نرخ ارز هم از عوامل دیگه هستن. یه مشکل اساسی اینه که خیلی‌ها فکر می‌کنن با بالا رفتن قیمت دارایی‌هاشون، واقعاً ثروتمندتر می‌شن. در حالی که این فقط یه افزایش اسمی و موقتیه و ارزش واقعی دارایی‌ها تغییری نمی‌کنه. این طرز فکر، خودش به گرونی‌ها دامن می‌زنه. هزینه‌های سرسام‌آور ساخت و ساز، قیمت‌های نجومی مصالح و هزینه‌های اداری، همه دست به دست هم دادن تا قیمت خونه‌ها روز به روز بیشتر بشه. این وضعیت، هم خریداران واقعی رو دچار مشکل می‌کنه و هم باعث جولان سوداگرها در بازار می‌شه. گردش بالای پول در این بازار، تورم رو تشدید می‌کنه و این یه چرخه معیوبه که هر لحظه سرعتش بیشتر می‌شه.

آخرین جهش قیمت مسکن رو بین سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ دیدیم که قیمت‌ها به شدت بالا رفت. البته در سال ۱۴۰۱ و اوایل ۱۴۰۲ هم شاهد یک دوره افزایش قیمت بودیم که هرچند به شدت جهش سال‌های ۹۶ تا ۹۹ نبود، اما باز هم قابل توجه بود. بررسی ۱۰۰ سال گذشته نشون میده که تورم همیشه عامل اصلی گرونی مسکن بوده. کاهش ارزش پول، گرونی زمین و مصالح، افزایش تقاضا به خاطر رشد جمعیت و شهرنشینی، محدودیت عرضه به خاطر موانع تولید و سوداگری زمین و نوسانات نرخ ارز هم از عوامل دیگه بودن.

بازار مسکن، مثل یه نفس عمیق، دوره‌های رونق و رکود داره. قدیما این دوره‌ها طولانی‌تر بود، رونق ۴ تا ۷ سال و رکود ۲ تا ۵ سال طول می‌کشید. اما حالا با این شبکه‌های اجتماعی و سرعت بالای گردش اطلاعات، این چرخه‌ها خیلی کوتاه‌تر شدن. انگار بازار دیگه طاقت صبر کردن نداره!

معمولاً افزایش قیمت مسکن اول از شهرهای بزرگ مثل تهران، مشهد، اصفهان و تبریز شروع میشه و بعد به شهرهای دیگه میرسه. سیگنال‌هایی که نشون میده قیمت مسکن داره بالا میره اینها هستن: افزایش حجم معاملات، کم شدن زمان فروش ملک، افزایش قیمت پیشنهادی فروشنده‌ها و افزایش تقاضا برای وام مسکن.

با این حساب، من مطمئنم که شروع اصلی این افزایش قیمت خیلی نزدیکه. به نظر من، از مهر ۱۴۰۴ به بعد، این موضوع خیلی جدی‌تر می‌شه و حتی ممکنه تا سال ۱۴۰۶ هم ادامه داشته باشه. تورم مسکن یه چالش جدی تو ایران شده و قدرت خرید مردم رو کم کرده. برای کنترلش، باید سیاست‌های جامع اقتصادی، شهرسازی و مالی اتخاذ بشه. این فقط یه برداشت شخصی نیست، یه حسه، یه شهوده که بهش ایمان دارم. و فکر می‌کنم خیلی زود شاهدش خواهیم بود.

@topoli

13 Jan, 16:15


حتماً تا حالا درباره‌ی صندوق‌های طلا زیاد شنیدی، شاید حتی خودت هم توشون سرمایه‌گذاری کرده باشی. این صندوق‌ها یه راه خیلی خوب برای سرمایه‌گذاری تو طلا هستن، بدون اینکه لازم باشه طلای فیزیکی بخری و نگران نگهداری و امنیتش باشی. مزایای دیگه‌ای هم دارن، مثل نقدشوندگی بالا (یعنی راحت می‌تونی سهامتو بخری و بفروشی)، کارمزد کم و امکان سرمایه‌گذاری با پول کم. در واقع، صندوق‌های طلا یه جورایی مثل این هستن که یه عده متخصص، پول‌های شما رو جمع و به جای شما تو طلا سرمایه‌گذاری می‌کنن.

حالا می‌خوام یه نوع سرمایه‌گذاری جدید رو بهت معرفی کنم که یه جورایی شبیه صندوق‌های طلاست، ولی به جای طلا، روی «انرژی» سرمایه‌گذاری می‌کنه: صندوق‌های کالایی انرژی. این نوع صندوق‌ها یه راه ساده‌تر برای ورود به بازار پیچیده انرژی فراهم می‌کنن. می‌خوام در مورد یکی از این صندوق‌ها به اسم «سینرژی» صحبت کنم.

صندوق کالایی انرژی چیه؟
همونطور که تو صندوق‌های طلا، پول شما صرف خرید طلا می‌شه، تو صندوق‌های کالایی انرژی هم پول شما صرف خرید «گواهی سپرده» حامل‌های انرژی مثل نفت، گاز و برق می‌شه. فرض کن یه سبد داری که توش به جای سهام، این گواهی‌ها رو نگه می‌داری. این گواهی‌ها نشون میدن که یه مقدار مشخص از اون کالا (مثلاً نفت خام) وجود داره و تو صاحب بخشی از اون هستی. این دقیقاً مثل صندوق‌های طلا و زعفرانه، با این تفاوت که دارایی پایه، انرژی هست.

سینرژی چطور کار می‌کنه؟
سینرژی میاد و تو این گواهی‌های سپرده‌ی انرژی، مثل نفت خام، میعانات گازی (یه جور مایع شبیه نفت)، و گواهی‌های صرفه‌جویی گاز سرمایه‌گذاری می‌کنه. این گواهی‌ها تو بورس انرژی ایران معامله می‌شن، ولی خرید مستقیمشون برای یه سرمایه‌گذار عادی ممکنه سخت باشه. سینرژی این مشکل رو حل کرده و با یه سرمایه‌ی کم هم می‌تونی تو این بازار حضور داشته باشی.

فرض کن قیمت جهانی نفت بالا می‌ره. خب، قاعدتاً قیمت بنزین و بقیه فرآورده‌های نفتی هم تو جهان بالا میره. حالا اگه تو تو سینرژی سرمایه‌گذاری کرده باشی، چون سینرژی تو نفت سرمایه‌گذاری کرده، از این افزایش قیمت سود می‌بری. این دقیقاً مثل اینه که قیمت طلا جهانی بالا بره و ارزش صندوق طلایی که توش سرمایه‌گذاری کردی، بیشتر بشه.

چه چیزهایی روی سود سینرژی تأثیر داره؟
قیمت جهانی نفت: مهم‌ترین عامل، قیمت نفت تو بازارهای جهانیه (مثل نفت برنت). وقتی قیمت نفت جهانی بالا بره، معمولاً ارزش دارایی‌های سینرژی هم بیشتر می‌شه.
تقاضا برای انرژی: هر چی تقاضا برای انرژی بیشتر باشه (به خاطر افزایش جمعیت، رشد صنعت و غیره)، احتمالاً قیمت‌ها هم بالا میره و این به نفع سینرژیه.
نرخ ارز (به خصوص دلار نیما): از اونجایی که قیمت انرژی تو ایران تا حد زیادی به قیمت دلار وابسته است، نوسانات نرخ ارز هم روی سود سینرژی تأثیر داره.
تورم: از اونجایی که قیمت کالاها و خدمات معمولاً با تورم بالا میره، سرمایه‌گذاری تو کالاها (مثل انرژی) می‌تونه یه جورایی از ارزش پولت در برابر تورم محافظت کنه.

نکات مهم در مورد صندوق‌های کالایی (از جمله سینرژی):
مثل هر سرمایه‌گذاری دیگه، این نوع صندوق‌ها هم ریسک دارن. ممکنه قیمت انرژی پایین بیاد و ارزش سرمایه‌گذاریت کم بشه.
قبل از سرمایه‌گذاری، حتماً «امیدنامه» صندوق رو بخون. تو این سند، تمام جزئیات مربوط به صندوق، از جمله ریسک‌ها، نحوه‌ی کار و هزینه‌ها نوشته شده.
یه چیزی هست به اسم «نرخ ارز توافقی» که سینرژی ازش استفاده می‌کنه. این نرخ معمولاً نوسان کمتری نسبت به نرخ ارز آزاد داره و یه جورایی ریسک ناشی از تغییرات شدید ارز رو کم می‌کنه.

هدف من از این توضیحات این بود که یه دید کلی از نحوه‌ی کار صندوق‌های کالایی انرژی و به طور خاص، صندوق سینرژی بهت بدم. تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری با خودته و حتماً قبلش تحقیقات کافی رو انجام بده.

@topoli

13 Jan, 13:36


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

13 Jan, 13:32


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

13 Jan, 13:31


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

13 Jan, 13:29


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

13 Jan, 09:28


امروز شاهد نوسانات بازار بودیم. می‌خوایم یه نگاه دقیق‌تر به اتفاقات امروز بندازیم و ببینیم واقعاً پشت پرده این نوسانات چیه.

دیدیم که ارزش معاملات امروز نسبت به دیروز ۲۰ درصد افزایش داشت. اما یه نکته کلیدی اینجاست: این افزایش، نسبت به میانگین هفته گذشته همچنان پایین‌تره و نوسان زیادی هم داره (یه روز بالا، یه روز پایین). این یعنی این افزایش حجم، به احتمال زیاد یه حرکت موقتیه و نه یه روند صعودی پایدار.

تغییرات جریان پول هم گویای خیلی چیزهاست: خروج ۲۳۰۰ میلیاردی دیروز و ورود تقریباً ۵۰۰ میلیاردی امروز، نشون می‌ده که بازار هنوز ثبات نداره و سرمایه‌گذارا حسابی مردد هستن. این تغییرات ناگهانی معمولاً ناشی از پمپاژ اخبار مختلفه که امروز هم شاهدش بودیم.

روند کلی حجم معاملات هم با وجود افزایش ظاهری ارزش معاملات، همچنان نزولیه. این یعنی با اینکه پول بیشتری در بازار جابجا شده، تعداد معاملات کمتر شده و احتمالاً بیشتر معاملات توسط بازیگران بزرگ انجام شده.

یه موضوع حیاتی دیگه هم وابستگی شدید بازار به اخباره. رشد امروز بازار هم مثل روزهای گذشته با پمپاژ اخبار مثبت از ساعت ۱۰:۳۰ به بعد اتفاق افتاد. این نشون می‌ده که بازار به شدت به اخبار وابسته است و به سرعت به اون‌ها واکنش نشون می‌ده. یادتون باشه این اخبار مثبت ممکنه دوام زیادی نداشته باشن و به همون سرعتی که بازار رو بالا بردن، با اومدن اخبار منفی، بازار رو پایین بکشن. حتی گزارش‌های خوب شرکت‌ها هم به سختی می‌تونن این جو رو تغییر بدن. این وابستگی شدید بازار به اخبار و احتمال تغییر جهت سریع اون، ریسک سرمایه‌گذاری رو به شدت افزایش می‌ده.

با همه این اوصاف، بازار از دید بلندمدت همچنان صعودی به نظر می‌رسه، اما پتانسیل اصلاح کوتاه‌مدت رو نباید نادیده گرفت.

@topoli

13 Jan, 06:25


اهرم کاریزمان (نماد اهرم) در تبلیغات صعودی در عملکرد حبابی

لینک متن

13 Jan, 03:31


برخورداری از دنیا

@topoli

13 Jan, 02:29


حباب سکه امامی چند وقتیه در محدوده ۱۰ درصد در نوسانه ولی حباب نیم و ربع در حال تخلیه و نزول.

@topoli

12 Jan, 17:25


همونطور که قول داده بودم، امروز یه نگاهی بندازیم به گزارش نه ماهه بانک اقتصاد نوین که الان رو کدال نشسته. بد نیست با هم یه بررسی سریع داشته باشیم. قبلاً هم این سهم رو تحلیل کرده بودم و اگه یادتون باشه، دو تا سناریو براش در نظر گرفته بودم: یه سناریوی بدبینانه و یه سناریوی خوشبینانه. تو اون تحلیل، پیش‌بینی سود بین ۱۰۰ تا ۱۱۵ تومن رو برای این سهم داشتم. حالا با گزارشی که خود بانک منتشر کرده، سود ۱۱۸.۷ تومنی (۱۱۸۷ ریال) به ازای هر سهم محقق شده که واقعاً عالی بوده.

یه نگاهی به روند سودسازی شرکت تو این ۹ ماه بندازیم:

سه ماهه اول: ۴۵.۷ تومن سود
سه ماهه دوم: ۱۷.۳ تومن سود
سه ماهه سوم: ۴۶.۷ تومن سود
همونطور که می‌بینید، تو سه ماهه سوم یه جهش خوب تو سودآوری داشته.

با این حساب، به نظر می‌رسه گزارش ۱۲ ماهه شرکت جذاب‌تر هم باشه. البته، همونطور که قبلاً هم گفتم، همه چیز بستگی به این داره که بانک تا پایان سال چقدر هزینه‌های استاندارد بانکی رو محاسبه کنه. این هزینه‌ها می‌تونه روی سود نهایی تأثیر بذاره.

با توجه به سود ۹ ماهه، پیش‌بینی قبلی خودم رو که بین ۱۳۰ تا ۱۶۰ تومن برای کل سال بود، یه مقدار تعدیل می‌کنم و حالا بین ۱۴۰ تا ۱۷۰ تومن در نظر می‌گیرم. البته این فقط یه پیش‌بینیه و ممکنه با واقعیت کمی متفاوت باشه.

یه نکته مهم رو هم بگم، تحلیل و پیش‌بینی بازار سرمایه یه کار کاملاً احتمالیه و هیچ قطعیتی توش نیست. هدف من از این تحلیل‌ها فقط کمک به شما عزیزان برای تصمیم‌گیری آگاهانه‌تره. پس لطفاً این تحلیل‌ها رو به عنوان تنها معیار تصمیم‌گیری خودتون در نظر نگیرید و حتماً تحقیقات خودتون رو هم انجام بدید.

ممنون از همراهیتون.

@topoli

12 Jan, 17:23


اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای دوره ۹ ماهه منتهی به ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ (حسابرسی نشده) بانک اقتصاد نوین (ونوین)

@topoli

12 Jan, 17:22


بررسی گزارش سهم «ونوین»

گزارش عملکرد آذرماه سهم ونوین منتشر شد و بررسی‌ها نشون میده که این گزارش تا حد زیادی با پیش‌بینی‌هایی که قبلاً انجام داده بودم، مطابقت داره. تنها ۱.۵ درصد اختلاف مشاهده شده که در نوع خودش قابل‌قبوله. به طور کلی گزارش مثبت ارزیابی میشه.

درآمد خالص تسهیلات و سپرده‌ها: این بخش معادل ۶۱ درصد نیمه اول سال ثبت شده که عملکرد قابل‌توجهیه.
درآمدهای کارمزدی: در مقایسه با دو فصل قبلی، روند متناسب و قابل قبولی داره.

هزینه مطالبات مشکوک‌الوصول: این بخش هنوز جای تحلیل داره. اگر این هزینه مشابه فصل اول سال محاسبه بشه، سود ۹ ماهه شرکت احتمالاً در محدوده ۱۱۵ تومان خواهد بود. ولی اگه این محاسبه به شیوه فصل دوم انجام بشه، سود ۹ ماهه در حدود ۱۰۰ تومان برآورد میشه.

پیش‌بینی سود پایان سال
با توجه به روند کنونی، اگه شرکت همین عملکرد رو تا پایان سال حفظ کنه، سود سالانه بین ۱۳۰ تا ۱۶۰ تومان محتمله. البته معمولاً در سه‌ماهه پایانی سال، درآمدها و سود بانک‌ها افزایش پیدا می‌کنه، اما باید منتظر گزارش‌های رسمی باشیم تا هزینه‌های مطالبات مشکوک‌الوصول دقیق‌تر برآورد بشه.

نکته قابل توجه: سود تسعیر ارز
علاوه بر موارد فوق، سود تسعیر ارز نیمه اول سال هم در گزارش ۹ ماهه وارد خواهد شد که این موضوع باید در برآوردهای نهایی مورد توجه قرار بگیره. همچنین با حذف دلار نیما و افزایش پایه محاسباتی نرخ دلار، گزارش سالانه جذاب‌تری خواهیم داشت. البته این سود تسعیر رو فعلاً در محاسباتم لحاظ نکردم و ترجیح میدم تا پایان سال منتظر بمونم تا با داده‌های دقیق‌تر، سناریوی خودم رو تکمیل کنم.

در شرایط فعلی، این بازه سود برآوردی با قیمت فعلی سهم، رابطه منطقی و جذابی داره. بنابراین، سهم ونوین همچنان در سبد سه‌گانه توپولی نگهداری خواهد شد. منتظرم گزارش فصل سوم منتشر بشه تا براساس داده‌های جدید تصمیم‌گیری کنم که آیا این سهم در سبد باقی بمونه یا جایگزین بشه.

این سهم فعلاً گزینه‌ای مطمئن برای ادامه‌ی مسیر به‌نظر می‌رسه. منتظر گزارش بعدی هستم.

@topoli

12 Jan, 17:21


🙏 بانک اقتصاد نوین با نماد "ونوین" وارد جدول شاخص نارنجی شد!

🙏برای این انتخاب دلایلی مختلفی داشتم که مواردی که در کلیپ اشاره شده بخشی از این دلایل

🙏یه نگاه به وضعیت مالی بانک:
🙏توی ۸ ماهی که از سال گذشته، گزارش‌های بانک نشون میده خالص درآمدش از وام‌ها و سپرده‌گذاری‌ها خوب بوده و روند رو به رشدی داشته. البته بانک‌ها معمولاً همیشه یه جور عمل نمی‌کنن، ولی این بانک تو گزارش‌های اخیرش ثبات نسبی داشته.

🙏با یه تحلیل ساده میشه گفت، اگه روند ۸ ماه گذشته ادامه پیدا کنه و هزینه‌های غیرمعمولی (مثل سه‌ماهه دوم) وارد حساب‌ها نشه، احتمال داره تا آخر سال حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سود شناسایی کنه. البته گزارش نه ماهه شرکت میتونه تا حد زیادی نشون بده که این فرضیات و تحلیل تا چه حدی میتونه به واقعیت نزدیک باشه و اگر گزارش نه ماهه مطلوب نباشه در نگهداری این سهم در سبدشاخص نارنجی میبایستی تجدید نظر کرد.

🙏حالا این رقمی که اشاره کردم یعنی حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ تومن برای هر سهم.
🙏وقتی این عدد رو کنار قیمت سهم که الان حدود ۳۸۰ تومنه بذاریم، میشه گفت ونوین یه انتخاب و خرید خوب برای شاخص نارنجی بوده و در صورت تحقق رو بازدهی این شاخص تاثیر قابل توجه ایی داشته باشه.

🙏نکته مهم:
🙏این توضیحات فقط یه نظر شخصیه و ممکنه اشتباه باشه. برای تصمیم‌گیری حتماً شرایط بازار و اطلاعات زیر جداول شاخص‌ها رو که قبلاً تأکید کردم، با دقت مطالعه کنید، با افراد مطلع و کاربلد مشورت کنید و بعد تصمیم بگیرین. مسئولیت تصمیم‌ها همیشه با خودتونه.

📽 برای اطلاعات بیشتر حتماً کلیپ رو ببینید!


@topoli

12 Jan, 16:48


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

12 Jan, 16:47


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

12 Jan, 03:33


همه چیز را به من بده

@topoli

12 Jan, 02:30


طلا در سال ۲۰۲۴ عملکرد خیلی خوبی داشت و حالا بیاید دقیق‌تر به عوامل مؤثر بر قیمت طلا نگاه کنیم:

اول از همه، ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی هستن. جنگ‌ها و تنش‌های منطقه‌ای همیشه باعث افزایش تقاضا برای طلا به عنوان یه پناهگاه امن شدن و این روند احتمالا ادامه خواهد داشت.

مورد بعدی، سیاست‌های ترامپ و به خصوص تعرفه‌های احتمالی ایشون هست. این تعرفه‌ها می‌تونن باعث نااطمینانی اقتصادی و تورم بشن که در نهایت به نفع طلاست و تقاضا برای اون رو بالا می‌بره.

یه نکته‌ی مهم دیگه، جهان چندقطبی و حرکت دنیا به این سمته. این تغییر، طلا رو به یه دارایی جذاب‌تر تبدیل می‌کنه. بانک‌های مرکزی هم دارن به خرید طلا ادامه می‌دن تا وابستگی خودشون به دلار رو کم کنن. این خودش یه عامل مهم برای افزایش قیمت طلاست.

در نهایت، باید به وضعیت اقتصادی هم توجه کنیم. ضعف اقتصادی و احتمال رکود، معمولاً تقاضا برای طلا رو افزایش می‌ده. چون تو این شرایط، سرمایه‌گذارا به دنبال یه دارایی امن برای حفظ ارزش سرمایه‌شون هستن.

با در نظر گرفتن همه این موارد، پیش‌بینی کلی اینه که طلا در سال ۲۰۲۵ هم همچنان یه دارایی امن و جذاب خواهد بود.

@topoli

11 Jan, 18:45


بعد از گذشت 10 سال، اتفاقاتی که الان برای پتروشیمی‌ها و بسته شدن نمادشون افتاده، منو یاد خاطره بسته شدن نماد پالایشگاه‌ها می‌ندازه. سال‌ها پیش هم مشابه همین اتفاقات افتاده بود. در اون زمان، نمادهای پالایشی به دلیل ابهام در قیمت خوراک مصرفی و نرخ فروش محصولاتشون متوقف شدن و این توقف‌ها چند ماه به طول کشید. این اتفاقات باعث سردرگمی سهامداران و فشار به مدیران این شرکت‌ها شد. یکی از دلایل این توقف‌ها، نداشتن شفافیت در مورد کیفیت محصولات و اختلافات در مورد قیمت نفت خام و خوراک پالایشگاه‌ها بود.

@topoli

11 Jan, 17:30


سفر دلار از سال ۵۷ تا ۱۴۰۳:

این جدول فقط یه مشت عدد نیست، داستان اقتصاد ایران تو این سال‌هاست! با یه نگاه بهش می‌شه فهمید چه بالا پایین‌هایی داشتیم.

@topoli

11 Jan, 16:48


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

11 Jan, 16:47


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

11 Jan, 16:46


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

11 Jan, 16:46


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

11 Jan, 15:10


ثروت ملی ایران چقدره؟ یه حساب کتاب سرانگشتی!

یه رازی که شاید خیلی‌هامون ازش بی‌خبریم، اما خیلی مهمه که بدونیم. می‌خوام بهتون نشون بدم که ایران فقط یه کشور با تاریخ و فرهنگ غنی نیست، بلکه یه معدن طلای واقعیه! یه گنجینه پنهان که زیر پامونه!

بریم ببینیم این ثروت چی هست:

نفت، همون طلای سیاه (رتبه ۴ دنیا): همه می‌دونیم ایران نفت داره، ولی شاید ندونیم چقدر! حدود ۱۵۷ میلیارد بشکه نفت خام داریم. اگه اینو با قیمت الان، یعنی حدود ۷۵ دلار برای هر بشکه، حساب کنیم، فقط نفتمون می‌شه حدود ۱۱.۷۸۰ میلیارد دلار! فکرشو بکنید، فقط نفت!

گاز، یه منبع بی‌نظیر (رتبه ۲ دنیا): اما فقط نفت نیست! ایران تو گاز هم حرف برای گفتن داره. دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی دنیا رو ما داریم، حدود ۳۳.۶ تریلیون متر مکعب! با قیمت الان (۰.۱۴ دلار برای هر متر مکعب)، ارزش گازمون می‌شه حدود ۴.۷۰۰ میلیارد دلار. این یعنی یه پتانسیل خیلی بزرگ برای صادرات و رونق اقتصاد.

مس، فلز سرخ پرطرفدار (رتبه ۵ دنیا): حالا بریم سراغ معادن. ایران تو مس هم خیلی غنیه. حدود ۵۴ میلیون تن مس داریم که با قیمت الان (حدود ۹۰۰۰ دلار برای هر تن) می‌شه حدود ۴۸۵ میلیارد دلار. مس تو صنایع مختلف، از سیم و کابل گرفته تا قطعات الکترونیکی، خیلی کاربرد داره.

آهن، پایه و اساس صنعت (رتبه ۱۲ دنیا): آهن هم از اون چیزاییه که تو همه جای دنیا بهش نیاز دارن. ایران هم حدود ۳ میلیارد تن ذخیره آهن داره که با قیمت تقریبی ۱۰۰ دلار برای هر تن، می‌شه حدود ۳۰۰ میلیارد دلار. بدون آهن، ساختمون‌سازی، ماشین‌سازی و خیلی صنایع دیگه لنگ می‌مونن.

زغال‌سنگ، انرژی برای صنعت (یکی از بزرگترین‌ها تو منطقه): زغال‌سنگ هم یه منبع مهم انرژی برای صنایع مختلفه، مخصوصاً فولادسازی. ایران هم حدود ۱.۵ میلیارد تن از این ماده رو داره که با قیمت تقریبی ۱۱۵ دلار برای هر تن، می‌شه حدود ۱۷۰ میلیارد دلار.

طلا، فلز گرانبهای دوست‌داشتنی (رتبه ۴۳ دنیا): طلا هم که دیگه معرف حضورتون هست، هم ارزش مالی داره هم جنبه زینتی. ایران هم حدود ۳۳۳۰ تن طلا داره که با قیمت الان (حدود ۸۵ دلار برای هر گرم) می‌شه حدود ۲۸۵ میلیارد دلار. یه سرمایه امن و مطمئن!

نقره، یه فلز با ارزش (تخمین ذخایر بین ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ تن):
نقره هم از اون فلزات با ارزشه که تو صنایع مختلف کاربرد داره. تخمین زده می‌شه که ایران بین ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ تن نقره داشته باشه. با قیمت الان (حدود ۳۰ دلار برای هر اونس) و با در نظر گرفتن میانگین ذخایر (۷۵۰۰ تن)، ارزش نقره‌هامون می‌شه حدود ۷ میلیارد دلار.

حالا همه رو با هم جمع بزنیم:
اگه همه اینا رو با هم جمع کنیم، یعنی نفت، گاز، مس، آهن، زغال‌سنگ، طلا و نقره، به یه عدد خیلی بزرگ می‌رسیم: حدود ۱۷,۷۳۰ میلیارد دلار! یعنی ایران یه گنجینه واقعی داره که می‌تونه اقتصاد کشور رو متحول کنه. یه تخمین دیگه هم هست که میگه کل منابع طبیعی ایران حدود ۲۷ هزار میلیارد دلار می‌ارزه!

حالا یه حساب ساده‌تر! این ۱۷,۷۳۰ میلیارد دلار رو اگه بین ۹۰ میلیون ایرانی تقسیم کنیم، به هر نفر حدود ۲۰۰ هزار دلار می‌رسه! یعنی هر ایرانی به طور بالقوه این مقدار از ثروت ملی رو در اختیار داره!

با فرض نرخ دلار ۸۰,۰۰۰ تومان، سهم هر ایرانی از این ثروت بالقوه، معادل شانزده میلیارد تومان خواهد بود.

ارادتمندم، توپولی

@topoli

11 Jan, 13:00


ترامپ برگشته؛ چه تحولی در بورس و اقتصاد ایران در راهه؟!

ترامپ یکی از وزنه های اصلی توی اقتصاد ایران خواهد بود و قطعاً اثرات زیادی به همراه خواهد داشت. همگی به یاد داریم که دوره قبلی ترامپ چه‌طور تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی رو علیه ایران شدت داد، باعث گرانی دلار شد و تورم رو به آسمون برد. با این حال، شاید براتون جالب باشه که همون‌طور که بازارهای خارجی تحت فشار قرار گرفتند، بورس ایران در اون شرایط رشد خیلی خوبی رو تجربه کرد. شاید بگید چطور ممکنه؟ واقعیت اینه که وقتی اقتصاد دچار بی‌ثباتی میشه و مردم نمی‌دونند فردا چی میشه، بورس به یکی از معدود جاهایی تبدیل میشه که می‌تونن پولشون رو حفظ کنند. البته این رشد بیشتر ناشی از ورود نقدینگی و انتظارات تورمی بود. اما مثل همیشه، این نوع رشد در بلندمدت نمی‌تونه دوام پیدا کنه و یه مدت بعد هم بورس هم وارد رکود شد.

الان با آمدن ترامپ، شاید شرایط دوباره پیچیده بشه. یکی از سناریوها اینه که با ادامه فشارها و تحریم‌ها، بازارها همچنان درگیر بی‌ثباتی و نوسانات شدید بشن. ولی یه احتمال دیگه هم وجود داره که ترامپ وارد مذاکراتی بشه که به کاهش تنش‌ها و حتی توافقاتی با ایران منتهی بشه. در این صورت، می‌تونه شرایط اقتصادی بهبود پیدا کنه و بورس ایران دوباره رونق بگیره.

حالا در کنار این سناریوها، باید به یه سری تغییرات داخلی هم اشاره کرد که اثر مستقیمی روی بازار بورس داشت. مثلا افزایش قیمت دلار در بازار رسمی و معرفی بازار توافقی با قیمت دلار بالاتر. این تغییرات باعث شد فاصله بین دلار رسمی و غیررسمی کم بشه. در کنار این، شرایط ژئوپولتیک منطقه هم آرام‌تر شد که به‌طور طبیعی به تقویت اعتماد به بازار بورس و جذب سرمایه‌گذاران بیشتر کمک کرد. این شرایط جدید همزمان با پیروزی ترامپ اتفاق افتاد و نتیجه‌اش این شد که بورس ایران رشد خوبی رو تجربه کرد.

این رشد بورس در این شرایط به این خاطر بود که مردم به دنبال مکان‌های امن برای حفظ ارزش پول‌شون بودن و بورس یکی از این پناهگاه‌ها شد. این رشد باعث شد خیلی‌ها به این فکر بیافتند که بورس می‌تونه باز هم فرصتی برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفته بشه. به یاد داشته باشید که این روند، مثل هر تغییر اقتصادی دیگه، تحت تأثیر انتظارات مردم و تغییرات بازار جهانی خواهد بود.

در نهایت، باید بگم که هیچ چیزی قطعی نیست و هر روز ممکنه با یک اتفاق جدید شرایط تغییر کنه. این شرایط هم چالش‌های خاص خودش رو داره و هم فرصت‌هایی که می‌تونه باعث تغییرات جدی در بورس بشه. تنها چیزی که مسلمه اینه که باید با دقت بیشتری بازار رو دنبال و از فرصت‌ها استفاده کنیم.

@topoli

11 Jan, 09:30


امروز هم یه روز دیگه با کلی بالا و پایین توی بازار سرمایه رو گذروندیم. ارزش معاملات امروز نسبت به چهارشنبه ۴۲ درصد بیشتر بود، اما یه نکته‌ی خیلی مهم این وسط هست: این افزایش حجم معاملات، همزمان بود با خروج پول از بازار؛ تقریباً ۱۰ درصد از کل حجم معاملات امروز، خروج پول داشتیم. حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومن پول از بازار خارج شد.

چند روز پیش در مورد افزایش حجم معاملات توی این شرایط صحبت کردم. یادتونه؟

شاخص کل هم امروز با ۱.۱ درصد منفی به کار خودش پایان داد.

یه نکته‌ی جالب دیگه که تو این دو ماه با خیلی از سهامدارها، هم حرفه‌ای‌های بازار و هم کسایی که خیلی با تحلیل آشنا نیستن و به قول معروف غیرحرفه‌ای معامله می‌کنن، صحبت می‌کردم، این بود که خیلی‌هاشون یه حرف مشترک می‌زدن: اینکه تا بهمن ماه بازار خوب می‌شه. جالبه که بدونین هفته‌ی دیگه بهمن ماهه! این موضوع من رو یاد سال ۹۹ انداخت. اگه یادتون باشه، اون موقع هم مشابه همین صحبت‌ها رو داشتیم، خیلی‌ها انتظار داشتن تا شهریور ماه بازار خوب باشه، اما چی شد؟ مرداد ماه ریزش شروع شد!

البته، باید این رو هم در نظر داشته باشیم که شرایط امروز بازار دقیقاً مثل سال ۹۹ نیست و عوامل مختلفی تغییر کردن. اما یه نکته‌ی خیلی مهم این وسط هست: این افکار عمومی و انتظارات سهامدارهاست که تا حد زیادی می‌تونه روند بازار رو شکل بده. به عبارت دیگه، حتی اگه شرایط بنیادی بازار خیلی هم بد نباشه، وقتی یه باور عمومی شکل بگیره که بازار قراره صعودی یا نزولی بشه، می‌تونه روی تصمیمات معامله‌گرها و در نتیجه، روی روند کلی بازار تأثیر بذاره. پس، خیلی مهمه که به این موضوع هم توجه کنیم و صرفاً به تحلیل‌های تکنیکال یا بنیادی اکتفا نکنیم.

@topoli

11 Jan, 03:31


خوش‌بین و بدبین، هر دو لازمند؛
یکی هواپیما می‌سازد،
دیگری چتر نجات.

@topoli

11 Jan, 02:35


قیمت سکه احتمالا امروز ۲ تا ۳ درصد افزایش پیدا می‌کنه. دلیلش هم مشخصه: رشد دلار و طلای جهانی. البته بازارساز و نوسانات دلار تا ساعت ۱۱ هم تاثیرگذارن. جدول رو چک کنید و با آگاهی تصمیم بگیرید.

@topoli

10 Jan, 17:16


بیت‌کوین ۲۰۰ هزار دلاری؟ یا سقوط تا ۴۰ هزار؟

دنیای اقتصاد و ارز دیجیتال این روزها حسابی پیچیده شده. از تورم چین و نوسانات نفت گرفته تا پیش‌بینی‌های بیت‌کوین، همه چیز به هم مرتبطه.

تورم در چین برخلاف بیشتر نقاط جهان، روندی کاهشی داره که می‌تونه نشانه‌ای از ضعف تقاضا و رکود باشه. این در حالیه که در آمریکا و اروپا، نگرانی اصلی افزایش بی‌رویه‌ی قیمت‌هاست. کاهش ارزش پوند در برابر دلار هم هشداری برای اقتصاد بریتانیاست و می‌تونه تأثیرات منفی روی تجارت و زندگی مردم داشته باشه. بانک‌های مرکزی هم دارن پیش‌بینی‌هاشون درباره نرخ بهره رو تغییر میدن و احتمال افزایش اون در آمریکا وجود داره که می‌تونه هم تورم رو کنترل کنه و هم رشد اقتصادی رو کند.

قیمت نفت هم به بالاترین سطح خودش از اکتبر گذشته رسیده که ناشی از احتمال تحریم‌های بیشتر علیه نفت روسیه و ایران و همچنین سرمای شدید در آمریکاست. اما یه نکته‌ی مهم، تغییر ساختار بازار نفته. افزایش استفاده از خودروهای برقی باعث کاهش تقاضا برای نفت شده و این روند ادامه داره.

در مقابل، بازار مس به دلیل نقشش در تکنولوژی‌های نوین مثل انرژی‌های تجدیدپذیر، داره از نفت جدا میشه. ممکنه قیمت نفت پایین بیاد، اما تقاضا برای مس همچنان بالا بمونه و این یه فرصت جدید برای سرمایه‌گذارهاست.

در دنیای ارزهای دیجیتال، تحلیلگرها پیش‌بینی می‌کنن ۲۰۲۵ سال آلت‌کوین‌ها باشه، چون ممکنه قوانین مربوط به اونها تسهیل بشه. در مورد بیت‌کوین هم پیش‌بینی‌های متفاوتی وجود داره، از ۲۰۰ هزار دلار تا سقوط به ۴۰ هزار دلار. این نشون میده که بازار ارزهای دیجیتال چقدر پرنوسانه.

به طور خلاصه، دنیای اقتصاد و ارزهای دیجیتال پر از پویایی و تغییره و درک این روابط برای تصمیم‌گیری‌های مالی مهمه. برای مطالعه‌ی بیشتر می‌تونید به بلومبرگ، رویترز، وال‌استریت ژورنال، کوین‌دسک و ارزدیجیتال مراجعه کنید. این تحلیل فقط یه دیدگاه کلی بود و نباید به عنوان توصیه‌ی سرمایه‌گذاری تلقی بشه. همیشه قبل از هر تصمیمی، تحقیقات خودتون رو انجام بدین.

@topoli

10 Jan, 16:05


شعر : سیمین بهبهانی / آهنگسازی و تنظیم کننده : محمد جواد ضرابیان
دلم گرفته ای دوست

@topoli

10 Jan, 14:15


#لیست_سهام

این لیست شامل سهم‌هاییه که از ابتدا برای شاخص سبز انتخاب شدن:

همونطور که می‌بینید، میانگین ساده بازدهی این سهم‌ها توی سبد شاخص سبز ۴۷ درصد بوده. این در حالیه که تو همین بازه زمانی، شاخص کل بورس تنها ۴۲ درصد رشد کرده.

حالا شاید براتون سوال باشه، "میانگین شاخص کل" یعنی چی؟
خیلی ساده، یعنی اگه از لحظه ورود هر سهم به این لیست، فقط شاخص کل رو دنبال می‌کردید، بازدهی‌تون تو اون بازه چقدر می‌شد.

شاخص سبز با مدیریت فعال و جابه‌جایی‌های دقیق و حساب‌شده تو همین مدت به بازدهی ۵۹ درصدی رسیده. این یعنی ۲۶ درصد بیشتر از حالتی که اصلاً تغییری توی ترکیب سبد نمی‌دادم و فقط منتظر رشد سهم‌ها می‌موندم.

البته باید در نظر داشت که تو این مدت، سهم‌هایی هم بودن که بازدهی‌شون از میانگین این ۱۳ سهم بیشتر بوده. اما چون بحث ما مدیریت حرفه‌ای روی کل سبد هست، برای تحلیل دقیق‌تر از میانگین استفاده کردم.

این آمار به خوبی نشون می‌ده که با مدیریت حساب‌شده و تصمیم‌گیری‌های به‌موقع می‌شه بازدهی بهتری نسبت به شاخص کل داشت.

@topoli

10 Jan, 14:15


#لیست_سهام

این لیست سهم‌هاییه که از ابتدا برای شاخص نارنجی انتخاب و معرفی شدن:

همونطور که می‌بینید، میانگین بازدهی ساده سهم‌های این سبد ۳۵ درصد بوده، در حالی که تو همین بازه زمانی، میانگین رشد شاخص کل بورس فقط ۳۴ درصد بوده.

حالا شاید بپرسید "میانگین شاخص کل" یعنی چی؟
خیلی ساده بگم، این عدد نشون می‌ده که از لحظه‌ای که هر سهم به این لیست اضافه شده، شاخص کل چقدر رشد کرده. به زبان دیگه، اگه فقط شاخص کل رو دنبال می‌کردید، چه بازدهی به دست می‌آوردید.

شاخص نارنجی با مدیریت فعال و جابه‌جایی‌های حساب‌شده تونسته تو همین مدت به بازدهی ۶۸ درصدی برسه، یعنی حدود ۸۴ درصد بیشتر از حالتی که هیچ تغییری توی سبد انجام نمی‌دادم و فقط منتظر رشد سهم‌ها می‌موندم.

البته باید اینم در نظر داشت که تو این مدت سهم‌هایی هم بودن که بازدهی‌شون از میانگین این ۱۹ سهم بیشتر بوده. ولی چون عملکرد کلی سبد اهمیت داره، استفاده از میانگین منطقی‌تره.

@topoli

10 Jan, 14:15


#لیست_سهام

این لیست شامل سهم‌هایی هست که از ابتدا برای شاخص قرمز انتخاب شدن:

همونطور که می‌بینید، میانگین بازدهی ساده سهم‌ها ۳۷ درصد بوده، در حالی که میانگین شاخص کل ۳۰ درصد رشد کرده.

"میانگین شاخص کل" یعنی چی؟
این عدد نشون می‌ده که اگه فقط شاخص کل رو دنبال می‌کردید، چه بازدهی‌ای داشتید.

در جدول وقتی می‌بینید بازدهی شاخص کل ۴۰ درصد نشان داده شده، یعنی از زمانی که سهم وارد سبد شده، شاخص کل تا امروز ۴۰ درصد رشد کرده.

شاخص قرمز با مدیریت فعال به ۱۵۹ درصد بازدهی رسیده! یعنی حدود ۳.۳ برابر بیشتر از زمانی که ترکیب سبد ثابت می‌موند.

البته سهم‌هایی هم بودن که بیشتر از میانگین رشد کردن. اما برای تحلیل درست، از میانگین استفاده می‌کنیم.

@topoli

09 Jan, 12:30


#شاخص_سبز

این شاخص هم کم نذاشته و یه بازدهی ۵۹ درصدی رو نشون میده!

این هفته سهم «کگل» دوباره به سبد برگشت! یادتونه ۱۷ روز پیش (دوم دی ماه) با قیمت ۳۸۳ تومن از سبد رفته بود؟ حالا دوباره با یه قیمت کمتر برگشته! انگار یه دور زده و دوباره اومده پیشمون!

سبد سبز این هفته بازدهی خاصی نداشت. یعنی نه سودی نه زیانی!

@topoli

09 Jan, 12:30


#شاخص_نارنجی

این شاخص به عدد ۱۶۸ واحد رسیده، یعنی از اول دوره تا حالا، ۶۸ درصد سود داده.

این وسط یه سری تغییرات هم تو سبد سهام اعمال شد. سهم «قاسم» با یه سود ۱۶ درصدی از سبد رفت و به جاش سه تا سهم جدید به سبد اضافه شدن: «سپیدار»، «فزر» و «تنوین»!

سبد نارنجی این هفته ۸ درصد بالا رفته.

@topoli

07 Jan, 16:45


پیش‌بینی سقوط ۵۰ درصدی بیت‌کوین: واقعیت یا توهم؟

پیتر برنت یه معامله‌گر خیلی باتجربه‌ست که از دهه ۱۹۷۰، یعنی حدود ۵۰ ساله که تو بازارهای مالی فعاله. اون تو زمینه معامله کالاها (مثل نفت و طلا) تخصص داره و اخیراً هم به بازار رمزارزها علاقه‌مند شده. وقتی یه نفر با این سابقه و تجربه، درباره یه بازار نظر می‌ده، نشون می‌ده که یه چیزی دیده.

برنت پیش‌بینی کرده که بازار رمزارزها تو سال جاری یه "اصلاح بزرگ" رو تجربه می‌کنه.
اصلاح یعنی چی؟ یعنی یه افت شدید قیمت بعد از یه دوره رشد. مثل این می‌مونه که یه توپ رو پرت کنی بالا، بالاخره از یه جایی انرژی جنبشی شو از دست میده و شروع میکنه به پایین آمدن.

یه نکته جالب اینه که برنت خودش هم بیت‌کوین و سولانا داره. سولانا یه رمزارز رقیب برای اتریومه که بعضیا بهش می‌گن "قاتل اتریوم". اما با وجود این، برنت انتظار نداره که بیت‌کوین دوباره اون رشد خارق‌العاده اولیه‌اش رو تکرار کنه. یادتون باشه بیت‌کوین یه زمانی با قیمت ۰.۰۷ دلار معامله می‌شد و یهو قیمتش سر به فلک کشید. برنت می‌گه دیگه نباید منتظر همچین اتفاقی باشیم.

برنت تو یه توییتی گفته که خیلی از جوون‌ها، مخصوصاً نسل هزاره (Millennials) و نسل زد (Gen Z)، فکر می‌کنن رمزارزها یه راه سریع برای پولدار شدنن. اون می‌گه این افراد فکر می‌کنن با خرید رمزارزهای بی‌ارزش (Trash Coins) می‌تونن یه شبه پولدار بشن. اما به نظر برنت، این یه تصور اشتباهه.

اون حتی گفته که الان ترجیح می‌ده به جای رمزارز، سهام شرکت‌های معتبر رو بخره. یه مثال هم زده: سهام شرکت تولیدکننده دستمال کاغذی "کلینکس". البته منظورش به طور کلی بازار سهامه و این فقط یه مثال بوده.

خب، حالا می‌رسیم به اصل مطلب:
برنت پیش‌بینی کرده که بیت‌کوین ممکنه تا ۵۰ درصد از ارزشش رو از دست بده! این یعنی اگه الان قیمت بیت‌کوین مثلاً ۱۰۰ هزار دلار باشه، ممکنه تا ۵۰ هزار دلار هم پایین بیاد. اون همچنین پیش‌بینی کرده که آلت‌کوین‌ها ممکنه ۹۰ درصد و میم‌کوین‌ها هم ممکنه کلاً نابود بشن.

البته برنت زمان دقیق این اتفاق رو مشخص نکرده، اما به نظر میاد منظورش آینده نزدیک، احتمالاً سال ۲۰۲۵ باشه.

این پیش‌بینی از چند جهت مهمه:
اعتبار گوینده: همونطور که گفتم، برنت یه معامله‌گر باتجربه‌ست و حرفش ارزش شنیدن داره.
وضعیت فعلی بازار: بازار رمزارزها تو ماه‌های اخیر نوسانات زیادی داشته و یه همچین پیش‌بینی‌ای می‌تونه باعث نگرانی سرمایه‌گذاران بشه.
تأثیر روانی: حتی اگه این پیش‌بینی دقیق نباشه، می‌تونه باعث ترس و فروش بیشتر تو بازار بشه و به طور موقت قیمت‌ها رو پایین بیاره.

در نهایت، باید بگم که هیچ پیش‌بینی‌ای قطعی نیست. ممکنه برنت اشتباه کنه و بازار رمزارزها به شکل دیگه‌ای پیش بره. اما مهم اینه که شما به عنوان سرمایه‌گذار، همیشه باید آماده بدترین سناریوها باشید و با احتیاط عمل کنید.

برای اینکه بتونید تحلیل‌های دقیق‌تری از بازار رمزارزها داشته باشید، پیشنهاد می‌کنم به منابع زیر مراجعه کنید:

وب‌سایت‌های خبری معتبر در حوزه رمزارزها: سایت‌هایی مثل CoinDesk، Cointelegraph و Decrypt اخبار و تحلیل‌های خوبی ارائه می‌دن.
صفحات اجتماعی تحلیلگران معروف: دنبال کردن تحلیلگرانی مثل پیتر برنت، بنجامین کوئن و مایکل ون دی پوپ می‌تونه مفید باشه.
منابع آموزشی تحلیل تکنیکال و فاندامنتال: یادگیری این نوع تحلیل‌ها به شما کمک می‌کنه تا خودتون بتونید بازار رو بررسی کنید.

یادتون باشه که سرمایه‌گذاری تو بازار رمزارزها ریسک بالایی داره و باید با دانش و آگاهی کافی وارد این بازار بشید.

@topoli

07 Jan, 13:30


موفقیت یه فرمول ساده داره: یه کم استراتژی، یه عالمه صبر.

@topoli

07 Jan, 12:18


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

07 Jan, 12:17


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

07 Jan, 12:16


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

07 Jan, 12:16


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

07 Jan, 09:20


یه نگاهی به نبض بازار امروز بندازیم، ببینیم چی تو چنته داشته. ارزش معاملات امروز یه کوچولو، حدود ۴ درصد، نسبت به دیروز افت داشت. تقریباً ۱۰۰۰ میلیارد تومن، امروز وارد بازار شد. جالبه بدونید ۸۰ درصد این پولِ تازه، از ساعت ۱۰ صبح به بعد، خودش رو نشون داد.

بازار یه شروعِ نسبتاً آروم رو به بالا تا ۱۰ داشت، انگار یه کم نفس گرفت، ولی با یه سری خبرهای مثبت، یهو جون گرفت و اون جریان پولِ تازه، حسابی بهش انرژی داد. انگار یه استارتِ دوباره خورد!

حالا یه نگاهی هم به قیمت‌ها بندازیم:

دلار: الان روی ۷۹,۹۰۰ تومن ایستاده.
سکه امامی: الان با قیمت ۵۵,۵۲۵,۰۰۰ تومن معامله می‌شه و یه حبابی حدود ۱۱ درصد داره.

یه نکته‌ی مهم: این اعداد و ارقام، فقط یه snapshot از وضعیتِ فعلی بازار هستن. بازار یه موجودِ زنده و پویاست و هر لحظه ممکنه تغییر کنه. پس همیشه حواستون به تغییرات باشه و با دیدِ باز و آگاهانه، تصمیم‌گیری کنید.

این تحلیل، نه سیگنالِ خرید یا فروش، بلکه فقط یه دید کلی از وضعیتِ بازاره، برای شما که همیشه بهترین تصمیم‌ها رو بگیرید.

همیشه پرسود باشید.

07 Jan, 05:50


جلسه تجزیه و تحلیل شرکت تامین سرمایه نوین (تنوین).
چهارشنبه، ساعت ۲۲:۰۰، به صورت آنلاین و در محیط تلگرام.
شرکت برای عموم آزاد و این جلسه بدون هزینه برگزار می‌شه.

@topoli

07 Jan, 03:31


خُنُک آن قماربازی که بباخت آنچه بودش / بنماند هیچش الا هوس قمار دیگر

@topoli

07 Jan, 02:31


از مصر باستان و تاج فراعنه تا حلقه‌های ازدواج امروزی، طلا همیشه نماد ثروت، قدرت و زیبایی بوده.

اما می‌دونستین کل طلای استخراج شده و نشده در تاریخ بشر، فقط یه مکعب ۲۰ متری رو پر می‌کنه؟ یه مکعب کوچیک در برابر عظمت تاریخ و ارزش این فلز!

این کمیابی، طلا رو به یه دارایی ارزشمند تبدیل کرده. فلزی که حتی در اعماق فضا هم به سختی پیدا می‌شه و فقط در انفجار ستاره‌های عظیم به وجود میاد.

حالا با نگاهی به این جدول، ارزش لحظه‌ای این فلز بی‌نظیر رو در بازارهای جهانی و داخلی ببینید.

@topoli

06 Jan, 18:20


داستان از کجا شروع شد؟

این نمودار نشون می‌ده کدوم کشورها از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ بیشترین طلا رو خریدن. نه هر کسی، فقط بانک‌های مرکزی. یعنی جاهایی که پول کشور رو مدیریت می‌کنن. سه تا بزرگترین خریدارا : روسیه، چین و ترکیه. این سه تا با هم، بیشتر از نصف کل طلایی که بانک‌های مرکزی خریدن رو مال خودشون کردن. یعنی یه چیزی حدود ۶۲ درصد!

چرا اینا اینقدر طلا می‌خرن؟ خب، طلا یه جورایی مثل یه پناهگاه امنه. وقتی اوضاع اقتصادی دنیا قمر در عقرب می‌شه، همه یاد طلا می‌افتن. چون ارزشش رو حفظ می‌کنه. انگار یه جور بیمه اقتصادیه. مخصوصاً برای کشورهایی که ممکنه با مشکلاتی مثل تورم یا نوسان ارز روبه‌رو باشن.

حالا یه سوال مهم: چرا کشورهای خیلی قدرتمند اقتصادی، مثل آمریکا یا کشورهای اروپایی، تو این لیست نیستن؟

اینجاست که قضیه جالب‌تر می‌شه. ببین، این کشورها از قدیم‌الایام کلی طلا داشتن. یعنی انقدر طلا دارن که دیگه نیازی به خرید زیاد ندارن. مثل این می‌مونه که یه نفر یه خونه خیلی بزرگ داشته باشه، دیگه لازم نیست بره یه خونه دیگه بخره.

یه دلیل دیگه هم اینه که این کشورها، به خصوص آمریکا، یه جورایی «سلطان دلار» هستن. دلار آمریکا، ارز رایج دنیاست و خیلی از کشورها برای تجارت و ذخایرشون از دلار استفاده می‌کنن. پس اینا خیلی نیازی به طلا ندارن.

یه چیز دیگه هم اینه که این کشورها خیلی تو موارد دیگه هم سرمایه‌گذاری می‌کنن. مثلاً سهام شرکت‌ها، اوراق قرضه، املاک و اینجور چیزا. یعنی سبد سرمایه‌گذاریشون خیلی متنوع‌تره و فقط به طلا وابسته نیستن.

یه نگاه دیگه به قضیه داشته باشیم :
این نمودار یه جورایی نشون می‌ده که داره یه تغییر تو اقتصاد دنیا اتفاق می‌افته. یه جورایی یه جنگ نرم اقتصادی بین بعضی کشورها در جریانه. البته این به این معنی نیست که چین و روسیه الان قدرت این رو دارن که جای آمریکا رو به عنوان قدرت برتر اقتصادی بگیرن. نه، فعلاً اینطور نیست. اما هدفشون یه چیز دیگه‌ست: «دلارزدایی». یعنی می‌خوان وابستگی خودشون و بقیه کشورها رو به دلار کم کنن. این کار رو با خرید طلا و استفاده از ارزهای خودشون تو تجارت انجام می‌دن.

تو این نمودار، یه چیز دیگه هم هست که نشون می‌ده چقدر طلا به ازای هر نفر تو هر کشور زیاد شده. تو این قسمت، یه کشور کوچیک به اسم سنگاپور خیلی جلوتر از بقیه است. این نشون می‌ده که حتی کشورهای کوچیک هم می‌تونن با یه استراتژی درست، از طلا به نفع خودشون استفاده کنن.

این نمودار فقط یه سری عدد و رقم نیست. یه داستان پشتش داره. داستان تغییر قدرت اقتصادی، داستان پناهگاه امن طلا و داستان استراتژی‌های مختلف کشورها. دفعه دیگه که این نمودار رو دیدی، فقط به عددها نگاه نکن. به داستانی که داره تعریف می‌کنه هم فکر کن.

@topoli

06 Jan, 17:20


تأثیر ریاست‌جمهوری ترامپ بر بازار کامودیتی‌ها

با برگشت مجدد ترامپ به کاخ سفید، احتمالاً اولین کاری که می‌کنه اجرای تعرفه‌های جدید روی واردات مواد اولیه استراتژیکه. صنایعی مثل دفاعی، تجهیزات پزشکی و انرژی، اولین هدف‌های این سیاست‌ها هستن. این تصمیم می‌تونه بازی رو از پایه تغییر بده؛ چون وقتی هزینه مواد اولیه بالا بره، قیمت نهایی محصولات هم بی‌رحمانه می‌ره بالا.

فرض کنین زنجیره تأمین جهانی مثل یه شبکه پیچیده باشه که هر بخشش به بخش دیگه وابسته‌ست. حالا ترامپ با تعرفه‌هاش می‌تونه این شبکه رو دچار گره‌های بزرگ کنه. نتیجه؟ هزینه‌های تولید زیاد می‌شه، رشد اقتصادی کم می‌شه و در نهایت تقاضای کامودیتی‌هایی مثل مس و سنگ‌آهن افت می‌کنه.

ترامپ و دلار قوی یه تیم قدیمی‌ان! اگه دلار دوباره قدرت بگیره، قیمت کامودیتی‌ها برای خریدارای غیرآمریکایی گرون‌تر می‌شه. حالا تصور کنین یه خریدار بزرگ مثل چین مجبور باشه پول بیشتری برای مواد اولیه بده؛ تقاضا پایین میاد و قیمت جهانی کاهش پیدا می‌کنه.


اما سرنوشت احتمالی سه بازار طلا، نفت و گاز

طلا تو شرایط بحران همیشه یه قهرمانه. اگه تنش‌های سیاسی زیاد بشه، ممکنه قیمتش حتی به ۳۰۰۰ دلار هم برسه. سرمایه‌گذارها عاشق این فلزن چون پناهگاه امنشونه.

از طرف دیگه، نفت ممکنه اوضاع سختی داشته باشه. کاهش تقاضای چین و عرضه زیاد می‌تونه قیمتش رو حسابی تحت فشار بذاره.

اما گاز یه داستان دیگه‌ست. با افزایش تقاضای LNG و مسائل ژئوپلیتیکی، احتمال رشد قیمت برای این کامودیتی بیشتره.


ترامپ احتمالاً تمرکزشو روی مواد استراتژیک مثل باتری‌های معدنی کمیاب و مواد لازم برای صنایع دفاعی و تجهیزات پزشکی بذاره. این سیاست‌ها می‌تونه عرضه و تقاضای این مواد رو تحت تأثیر قرار بده و قیمت‌هاشون رو حسابی بالا پایین کنه.

بازار کامودیتی‌ها به شدت حساس و ناپایداره. با برگشت مجدد ترامپ به کاخ سفید، تأثیرات گسترده‌ای رو این بازار می‌بینیم. توصیه می‌کنم با دقت بیشتری حرکات بازار رو دنبال کنین و از منابع معتبر برای تصمیم‌گیری استفاده کنین.


طلا در ابتدای دوره قبلی ترامپ به‌خاطر نگرانی‌های سیاسی رشد کرد، اما با تقویت دلار افت داشت، در همین دوره، نفت به‌دلیل افزایش تولید آمریکا افت کرد، با افزایش تنش‌ها، طلا دوباره رشد کرد، ولی نرخ بهره بالا رفت و نفت نوسان داشت، کرونا باعث رشد طلا به‌عنوان دارایی امن شد، ولی نفت به دلیل کاهش تقاضا سقوط کرد.


به نظر می‌رسه که ۴ سال آینده، دوران پر از نوسان و استرس برای اقتصاد جهانی باشه، شاید باید آماده بشیم برای یک رکورد جدید در بحران‌های اقتصادی!

توجه داشته باشید که بازارهای مالی، عرصه‌ای پر از شگفتی و ذاتاً ناپایدارند. پیش‌بینی‌ها هرگز قطعی نیستند و واقعیت، اغلب متفاوت از تصورات ماست. با آگاهی گام بردارید و برای هر تغییری آماده باشید.

@topoli

06 Jan, 12:40


جلسه تجزیه و تحلیل شرکت تامین سرمایه نوین (تنوین).
چهارشنبه، ساعت ۲۲:۰۰، به صورت آنلاین و در محیط تلگرام.
شرکت برای عموم آزاد و این جلسه بدون هزینه برگزار می‌شه.

@topoli

06 Jan, 12:18


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

06 Jan, 12:17


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

06 Jan, 12:17


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

06 Jan, 12:17


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

06 Jan, 06:51


قیمت نفت یه کم بالا رفته، چون هم هوا سرد شده و هم اینکه چین داره پول بیشتری تو اقتصادش تزریق می‌کنه تا اوضاعش بهتر شه. این یعنی ممکنه تقاضا برای نفت بیشتر بشه.

یه موسسه مالی به اسم گلدمن ساکس پیش‌بینی کرده که تولید نفت ایران ممکنه کم بشه، حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز. دلیلش هم اینه که ممکنه دوباره تحریم‌ها علیه ایران بیشتر بشه، مخصوصا اگه دوباره ترامپ بیاد سر کار. این یعنی ایران نفت کمتری می‌تونه بفروشه و پول کمتری گیرش میاد.

یه چیز دیگه هم اینه که تعداد چاه‌های نفتی آمریکا هم کم شده، که نشون میده شاید تولید نفت اونجا هم کم بشه.

06 Jan, 03:34


هر لحظه که تسلیمم در کارگه تقدیر / آرام تر از آهو بی باک تر از شیرم
هر لحظه که می کوشم در کارکنم تدبیر / رنج از پی رنج آید زنجیر پی زنجیر

@topoli

06 Jan, 02:31


بعضی تحقیقات نشون داده که طلا می‌تونه به کم شدن استرس و اضطراب و بهتر شدن اعصاب خانوما کمک کنه و حتی روی قلب و فشار خون هم تاثیرای خوبی داشته باشه. حالا دیگه خودتون حساب کنین یه سرویس طلا چقدر می‌تونه معجزه کنه!

@topoli

05 Jan, 02:30


جالبه بدونین که تو هر یه تُن گوشی موبایل، حدود ۳۰۰ گرم طلا به کار رفته.

این در حالیه که شرکت‌های معدن‌کاری، یه تُن سنگ رو زیر و رو می‌کنن تا فقط یه گرم طلا پیدا کنن!

در واقع، این نشون می‌ده که بازیافت گوشی‌های موبایل می‌تونه منبع خیلی خوبی برای به دست آوردن طلا باشه و از طرفی، چقدر استخراج طلا از معدن کار سختیه.

@topoli

04 Jan, 15:05


سوال: خیلی از سهما امروز صف خرید بودن، اگه عرضه می‌شدن حجم معاملات بیشتر می‌شد، پس چرا میگین حجم کم معامله نشونه ضعف بازاره؟


قضیه از این قراره که وقتی یه سهم صف خریده، یعنی خیلیا می‌خوان اون سهم رو بخرن، ولی کسی حاضر به فروش نیست. این یعنی تقاضا خیلی زیاده و عرضه خیلی کم. حالا اگه یهو فروشنده‌ها پیدا بشن و سهماشونو عرضه کنن، چند تا اتفاق می‌افته:

صف خرید می‌شکنه و روند عوض میشه، اولین و مهم‌ترین اتفاق اینه که دیگه اون تقاضای قبلی برای خرید به بالاترین قیمت وجود نداره و فروشنده‌ها دارن وارد معامله میشن. این می‌تونه یه علامت خیلی مهم برای تغییر روند باشه. یعنی ممکنه روندی که صعودی بوده، دیگه تموم بشه و یه روند جدید (نزولی یا خنثی) شروع بشه.

حجم معاملات زیاد میشه، ولی ممکنه واقعی نباشه، خب، معلومه وقتی عرضه زیاد بشه، حجم معاملات هم بالا میره. ولی نکته اینجاست که این بالا رفتن حجم ممکنه یه جور "حجم کاذب" باشه. یعنی فقط به خاطر فروش کسایی باشه که می‌خوان سود لحظه‌ای ببرن، نه به خاطر یه تحلیل درست از بازار. اینجور حجم‌ها نشونه‌ی قدرت بازار نیستن.

اندیکاتورها تغییر وضعیت میدن و هشدار میدن
، اندیکاتورها مثل یه سری چراغ راهنما تو بازارن. وقتی یه سهم صف خریده، یعنی یه وضعیت خاص پیش اومده و این روی چراغ‌ها هم تاثیر می‌ذاره. حالا اگه یهو عرضه شروع بشه و صف بشکنه، این چراغ‌ها تغییر وضعیت میدن. خیلی خلاصه بخوام بگم:

چراغ‌هایی که قدرت خریدارا رو نشون میدادن، کم‌نور میشن: یعنی دیگه اون قدرت قبلی رو نشون نمیدن.
چراغ‌هایی که تغییر روند رو نشون میدن، روشن میشن: یعنی هشدار میدن که ممکنه روند قبلی دیگه تموم شده باشه.
چراغ‌هایی که فشار فروش رو نشون میدن، پرنور میشن: یعنی نشون میدن که فروشنده‌ها دارن قوی‌تر میشن.

یه مثال ساده‌تر: فرض کن یه مسابقه طناب‌کشیه. یه تیم خیلی قویه و داره طناب رو می‌کشه (مثل وقتی که یه سهم صف خریده). حالا اگه یهو چند نفر از این تیم خسته بشن و طناب رو ول کنن، چی میشه؟ خب، تعادل بهم می‌خوره. اندیکاتورها هم همین کارو می‌کنن. وقتی عرضه شروع میشه، نشون میدن که دیگه اون نیروی قبلی نیست.

حالا برگردیم به اصل مطلب، یعنی چرا حجم کم معامله تو شرایط صف خرید می‌تونه نشونه‌ی خوبی نباشه؟

وقتی یه سهم صف خریده و حجم معاملات پایینه، این می‌تونه نشونه‌ی این باشه که خیلیا می‌ترسن بفروشن، چون فکر می‌کنن اگه بفروشن، صف میریزه و قیمت‌ها خیلی میاد پایین. این ترس نشونه‌ی ضعف بازاره. یا ممکنه نشونه‌ی این باشه که خیلیا مطمئن نیستن که این روند صعودی ادامه پیدا کنه و به همین خاطر دست نگه داشتن و معامله نمی‌کنن. این هم نشونه‌ی خوبی نیست.

پس در کل، عرضه شدن سهام تو صف خرید، باعث میشه هم بازار اون سهم تغییر کنه، هم اندیکاتورها به تغییر وضعیت بازار واکنش نشون بدن و هشدار بدن که ممکنه اوضاع دیگه مثل قبل نباشه و حجم کم معامله در این شرایط نشان از ضعف بازار و احتمال اصلاح قیمت ها در آینده است. این هشدارها خیلی مهم هستن و می‌تونن تو تصمیم‌گیری‌هامون کمکمون کنن.

هدف من اینه که همه با آگاهی بیشتر تو بازار فعالیت کنن.

@topoli

04 Jan, 13:51


حالا یه نکته‌ی دیگه هم هست.

یه چیزی داریم به اسم "ارزش دلاری بازار". این یعنی اگه بخوایم کل پولی که تو بازار معامله شده رو به دلار حساب کنیم، چقدر میشه. این عدد هم نسبت به هفته‌ی قبل حدود ۳۱ درصد کم شده. یعنی نه فقط به ریال، بلکه به دلار هم که حساب کنیم، می‌بینیم که پول کمتری تو بازار داره می‌چرخه.

حالا یه سوال ممکنه پیش بیاد: چرا افت ارزش دلاری کمتر از افت ارزش ریالی بوده؟ یعنی چرا اون ۳۲ درصد قبلی، اینجا شده ۳۱ درصد؟ جوابش خیلی ساده‌ست: چون قیمت دلار تو بازار نسبت به هفته‌ی قبل یه مقدار کم شده. وقتی قیمت دلار میاد پایین، ارزش دلاری دارایی‌ها هم به همون نسبت کمتر نشون داده میشه. مثل این میمونه که یه چیزی رو با یه واحد اندازه‌گیری کوچکتر اندازه بگیریم، عددش بزرگتر میشه.

این موضوع نشون میده که وضعیت بازار یه مقدار پیچیده‌تر از اونیه که فقط به یه عدد نگاه کنیم. هم ارزش ریالی و هم ارزش دلاری معاملات مهمه و باید هر دو رو در نظر بگیریم.

@topoli

04 Jan, 13:50


یه اصطلاحی داریم به اسم "ارزش معاملات". این یعنی پولی که تو بازار، مثلاً بورس، بین خریدارها و فروشنده‌ها رد و بدل میشه. هرچی این عدد بزرگتر باشه، یعنی بازار "گرم‌تره" و فعالیت توش بیشتره.

حالا خبر چیه؟ خبر اینه که "ارزش معاملات" امروز خیلی کم شده، یعنی نسبت به میانگین هفته قبل، حدود ۳۲ درصد افت داشته. اینو تو نمودارها هم میشه دید. انگار یهو یه مقدار زیادی از پولی که تو بازار می‌چرخید، کم شده.

یه نکته‌ی مهم دیگه هم هست. امروز بازار یه مقدار خوبی"مثبت" بود، یعنی قیمت خیلی از سهام‌ها بالا رفت. ولی با وجود این، چون "ارزش معاملات" پایینه، این "مثبت" بودن یه کم نگران‌کننده است. مثل این میمونه که یه ماشین خیلی قشنگ داشته باشیم، ولی بنزین نداشته باشه! خب، حرکت کردنش سخت میشه.

چرا این موضوع مهمه؟ چون "ارزش معاملات" پایین نشون میده که خریدارها و فروشنده‌ها خیلی تمایلی به معامله ندارن و ادامه روند رو یه کم سخت کنه.

@topoli

04 Jan, 12:36


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

04 Jan, 12:33


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

04 Jan, 12:32


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

04 Jan, 12:31


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

04 Jan, 11:45


صرفاً با صحبت کردن نمی‌شه قیمت دلار رو تغییر داد، ارزش پول ما، در اصل، بستگی به این داره که اقتصاد ما در مقایسه با کشورهای دیگه چقدر قوی باشه. خیلی ساده‌اش اینه که هر چقدر اقتصاد یه کشور از یه کشور دیگه قوی‌تر باشه، پول اون کشور هم ارزش بیشتری داره.

مشکل اصلی ما اینجاست که بیشتر چیزهایی که صادر می‌کنیم، مواد خام و محصولات اولیه مثل محصولات کشاورزی، زعفران، خاویار و صنایع دستی هستن. در حالی که چیزهایی که وارد می‌کنیم، بیشترشون کالاهای ساخته شده، ماشین‌آلات و تجهیزاتِ کارخانه‌هاست که پیچیدگی بیشتری دارن. خب، این اختلاف تو نوع کالاهایی که مبادله می‌کنیم، باعث می‌شه ارزش پول ما کم بشه.

یه چیز دیگه هم اینه که وقتی برای تولید یه سری چیزها، مثل لوازم خانگی و ماشین، مجبوریم از کشورهای دیگه دانش فنی خریداری و دستگاه‌هاشون رو وارد کنیم، باز هم ارزش پولمون میاد پایین.

حالا یه سؤال مهم: وقتی ما برای تولید ابتدایی‌ترین چیزهای زندگی، مثل همین لوازم خانگی و اتومبیل، مجبوریم ماشین‌آلاتی رو وارد کنیم که تو کشورهایی با وضعیت اقتصادی خیلی بهتر تولید شدن، چطور می‌تونیم انتظار داشته باشیم که با اونا رقابت کنیم؟ این خودش یه چالش بزرگه!

راه اصلی اینه که بیشتر روی تولید چیزهایی تمرکز کنیم که ارزش افزوده بیشتری دارن، یعنی کالاهای پیچیده‌تر و همچنین توسعه‌ی صنایع مادر. هر کشوری که پولش ارزش بیشتری داره (البته اگه این ارزش به صورت مصنوعی بالا نگه داشته نشده باشه)، بدون شک از نظر فناوری جلوتره و سرمایه‌گذاری توش امن‌تره. یعنی شرایط بهتری برای رشد اقتصادی داره.

به عبارت دیگه، اگه می‌خوایم پولمون ارزش بیشتری داشته باشه، باید بیشتر به فکر بالا بردن توان تولیدی و صنعتی کشور باشیم و به سمت تولید کالاهای دانش‌بنیان و با ارزش افزوده بیشتر حرکت کنیم. این فقط یه بحث اقتصادی نیست، بلکه یه ضرورت برای پیشرفت و توسعه‌ی پایدار کشورمون هست.

@topoli

04 Jan, 10:46


این روزها، اوضاع بازارها یه جورایی نگران‌کننده‌ست. یه ابهام و نگرانی تو کل اقتصاد دنیا دیده می‌شه. هم بازارهای اروپا یه کم افت داشتن، هم ما اینجا تو ایران مشکلات خودمون رو داریم. همه منتظرن ببینن اونور دنیا چی تصمیم می‌گیرن و چه تأثیری روی اقتصاد جهانی می‌ذاره. بحث تعرفه‌ها و جنگ تجاری هم حسابی بازارها رو نگران کرده.

یه نکته‌ای که شاید خیلی بهش دقت نشه، وضعیت مواد اولیه یا همون «کامودیتی‌ها»ست. قیمت خیلی از این مواد، مخصوصاً فلزات مهم مثل مس و روی، تو هفته‌های اخیر خیلی اومده پایین. این نشون می‌ده که یا تقاضا تو دنیا کم شده، یا همه صبر کردن ببینن چی پیش میاد. البته، بخش انرژی یه وضع دیگه داره.

حالا یه کم درباره مس صحبت می‌کنم. مس فقط یه فلز معمولی نیست، یه جورایی نشون‌دهنده وضعیت اقتصاد دنیاست. چون هم تقاضا براش تو صنایع مختلف، از الکترونیک تا ساختمون‌سازی، زیاد شده، هم منابعش محدوده و معمولاً مصرفش از تولیدش بیشتره، انتظار می‌ره قیمتش بالا بره یا حداقل ثابت بمونه. ولی وقتی می‌بینیم قیمتش ۱۰ درصد یا بیشتر کم شده، یه علامت سوال بزرگ پیش میاد. این افت قیمت می‌تونه هشداری از اتفاقاتی باشه که زیر پوست اقتصاد دنیا داره رخ می‌ده و باید بهشون توجه کنیم.

تو این شرایط، ما تو ایران به عنوان کسایی که تو بازار سرمایه و اقتصاد فعالیت می‌کنیم، باید چیکار کنیم؟ خب، معلومه که بازار ما هم از این تحولات جهانی بی‌تأثیر نیست. وقتی قیمت مواد اولیه تو بازارهای جهانی کم می‌شه، شرکت‌های داخلی ما که با این مواد سروکار دارن یا تولیدشون می‌کنن، تحت فشار قرار می‌گیرن. این یه واقعیته.

ولی یه چیزی رو هم نباید فراموش کنیم. اقتصاد ما یه ویژگی‌هایی داره که می‌تونه تا حدی جلوی این نوسانات رو بگیره. ببینید، یه سری محدودیت‌ها تو واردات و ارتباط با کشورهای دیگه داریم – که البته مشکلاتی هم ایجاد کرده – ولی تو این شرایط، مثل یه سپر عمل می‌کنه و جلوی نوسانات خیلی زیاد رو می‌گیره. این موضوع، به اضافه بازار نسبتاً بزرگ خودمون، می‌تونه تا حدی از اقتصادمون محافظت کنه. این محدودیت‌ها، درست که یه جاهایی دست و پای ما رو بسته، ولی یه فرصت هم به ما داده.

یه نکته دیگه هم هست که شاید خیلی واضح نگم، ولی کسایی که تو این کار هستن خوب می‌فهمن. وقتی بازارهای جهانی پر از ابهام و نوسانه، یه عده دنبال راه‌هایی برای حفظ ارزش دارایی‌هاشون می‌گردن. خب، راه‌های مختلفی هم هست. از دارایی‌های قدیمی مثل طلا و ارزهای معتبر گرفته تا... منظورم اینه که هر شرایطی، فرصت‌های خودش رو داره.

من همیشه معتقد بودم که تو بازارهای مالی، دید بلندمدت خیلی مهمه. نوسان و بالا و پایین، جزئی از این بازارهاست. هنر اینه که با تحلیل درست و مدیریت ریسک، از این نوسانات به نفع خودمون استفاده کنیم، نه اینکه با هر خبری هیجان‌زده بشیم و تصمیم عجولانه بگیریم.

دانش و اطلاعات هم همیشه حرف اول رو می‌زنه. هر چقدر بیشتر بدونیم، بهتر می‌تونیم تحلیل کنیم و تصمیمات بهتری بگیریم. این فقط مربوط به بازارهای مالی نیست، تو همه جنبه‌های زندگی صدق می‌کنه.

در نهایت، به نظر من تو این شرایط، بهترین کار اینه که یه کم صبر کنیم، اوضاع رو زیر نظر داشته باشیم و با تحلیل درست، برای فرصت‌هایی که ممکنه پیش بیاد، آماده باشیم.

@topoli

04 Jan, 09:40


شاخص کل امروز رو مثبت تموم کرد، اما در دقایق پایانی یه تغییر مهم تو جریان معاملات دیده شد. صف‌های خرید کمی از نفس افتادن و عرضه‌ها قدرت گرفتن. این نشونه‌ها ممکنه سرنخ‌هایی از حال‌وهوای فردای بازار باشن.

04 Jan, 09:30


ارزش معاملات امروز نسبت به چهارشنبه ٪۲۱ کاهش پیدا کرد.
امروز مجموعاً ۱۶۵۰ میلیارد تومان سرمایه وارد بازار شد.

قیمت دلار: الآن به ۸۰,۲۰۰ تومان رسیده.
قیمت سکه امامی: الان ۵۵,۸۸۰,۰۰۰ تومان معامله می‌شه و حدود ۱۲٪ حباب داره.

04 Jan, 03:31


طلا را به وسیله آتش،
زن را بوسیله طلا،
و مرد را به وسیله زن امتحان کنید...!

@topoli

04 Jan, 02:31


فکرشو بکنید، چیزی که اینقدر تو اقتصادِ دنیا مهمه و ارزش داره، یه زمانی از آسمون اومده!

تمام طلایی که روی زمین هست، حدود ۳.۵ میلیارد سال پیش، طی یه بمبارانِ شهابی به سیارهٔ ما رسیده. این نشون می‌ده که این فلزِ گرانبها از همون اول هم یه چیزِ خاص و ارزشمند بوده.

@topoli

03 Jan, 14:16


یه تصوری بین خیلی‌ها وجود داره که وقتی یه شرکتی "عرضه اولیه" میشه، یعنی به اقتصاد و تولید کشور کمک می‌کنه و باعث رونق کسب و کارها میشه. اما واقعیت یه کم پیچیده‌تره.

"عرضه اولیه" به شکلی که الان تو بورس ما انجام میشه، اغلب صرفاً یه جابجایی سهامه. یعنی سهامدارای بزرگ (سهامداران عمده) که قبلاً صاحب بخشی از شرکت بودن، سهامشون رو به تعداد زیادی سهامدار کوچیک‌تر (سهامداران خرد) می‌فروشن. در واقع، پول از جیب یه عده میره تو جیب یه عده دیگه و لزوماً به شرکت تزریق نمی‌شه.

نکته اصلی اینجاست:
تا وقتی پولی که از فروش سهام به دست میاد، به طور مستقیم به خود شرکت نرسه، تأثیر قابل توجهی روی تولید و اشتغال نخواهد داشت. فرض کنید یه کارخونه می‌خواد خط تولیدش رو گسترش بده، مواد اولیه بخره یا بدهی‌هاش رو پرداخت کنه. این کارها نیاز به سرمایه داره. اگه پولی از محل عرضه اولیه به شرکت نرسه، عملاً اتفاق خاصی برای بهبود وضعیت شرکت نمی‌افته و فقط ترکیب سهامداران تغییر می‌کنه.

یه جنبه دیگه هم هست: گاهی اوقات، عدم عرضه اولیه برای شرکت می‌تونه مفیدتر باشه! چرا؟ چون قبل از عرضه، تعداد محدودی سهامدار اصلی وجود دارن که می‌تونن با تمرکز بیشتر، در تصمیم‌گیری‌ها و اعمال نظر در مدیریت شرکت نقش مؤثرتری داشته باشن. اما وقتی سهام بین صدها هزار نفر توزیع میشه، هماهنگی و تصمیم‌گیری سخت‌تر میشه و قدرت سهامداران خرد در مقابل سهامداران عمده بسیار ناچیزه، در واقع، حضور پرشمار سهامداران خرد بیشتر جنبه تشریفاتی پیدا می‌کنه و صرفاً تعداد صندلی‌های مجمع عمومی رو پر می‌کنه، در حالی که تصمیمات اصلی همچنان توسط سهامداران عمده گرفته میشه.

سازمان بورس معمولاً از تعداد زیاد عرضه‌های اولیه ابراز خرسندی می‌کنه و اون رو نشونه‌ای از رونق بازار سرمایه و کمک به صنایع می‌دونه. اما این برداشت کاملاً دقیق نیست. در شرایط فعلی بازار، این نوع عرضه‌های اولیه (که منجر به تزریق پول به شرکت نمی‌شه) می‌تونن حتی به ضرر خود بورس و شرکت‌ها باشن. به جای تأمین مالی شرکت، بیشتر باعث نوسانات قیمتی و بعضاً سفته‌بازی در سهام و ضعف نقدینگی در بازار میشه.

بهترین حالت، عرضه‌ی سهام به شکل "افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران" هست. در این حالت، پولی که سهامداران برای خرید سهام جدید پرداخت می‌کنن، مستقیماً به حساب شرکت واریز میشه و صرف توسعه، سرمایه در گردش یا پرداخت بدهی‌ها میشه. این روش، هم به تأمین مالی شرکت کمک می‌کنه و هم تعداد سهام در بازار افزایش پیدا می‌کنه.

اینکه یه سهامدار خرد با سرمایه محدود (مثلاً ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان) سهام بخره، در مقیاس کلان، تأثیر چندانی نه روی سودآوری خودش داره و نه روی وضعیت مالی شرکت. البته این به معنی بی‌اهمیتی سرمایه‌گذاری خرد نیست، بلکه تأکید بر اینه که سازوکار عرضه‌های اولیه باید اصلاح بشه تا منافع واقعی برای شرکت‌ها و اقتصاد ایجاد کنه.

@topoli

03 Jan, 07:30


صافولا، این شرکت بزرگ تولید مواد غذایی که اصالتاً عربستانیه و تو منطقه هم خیلی فعاله، حدود ۲۰ سالی هم تو ایران حضور داشت، مخصوصاً تو بازار روغن خیلی قوی بود. حالا خبر رسیده که از ایران رفته.

خب، این خروج چند تا پیامد مهم داره:

اولاً، احتمالاً تنوع روغن تو بازار کم میشه.
دوماً، این موضوع می‌تونه باعث تردید سرمایه‌گذارهای خارجی بشه و شاید دیگه به راحتی تو ایران سرمایه‌گذاری نکنن.
سوماً، وضعیت غبشهر که ۸۰ درصدش مال صافولابهشهر هستش، ممکنه از نظر سود و حاشیه سود، تحت تأثیر قرار بگیره.
از اونجایی که صافولا یکی از اصلی‌ترین تأمین‌کننده‌های مواد اولیه روغن بود، ممکنه مشکلاتی تو بازار روغن پیش بیاد که آثارش بعدها مشخص میشه.

یه نکته مهم اینه که صافولا حتی تو شرایط بد اقتصادی ایران هم مونده بود. البته خودشون میگن این خروج، بخشی از یه استراتژی بزرگتر برای خروج از بازارهای غیراصلیشونه.

اما نکته کلیدی اینجاست که ببینیم این سهم از بازار به کی میرسه. اگه این مشخص بشه، می‌تونیم در مورد سناریوهای احتمالی، تحلیل دقیق‌تری داشته باشیم و پیش‌بینی‌های نزدیک‌تری به واقعیت ارائه بدیم.

@topoli

03 Jan, 06:29


وارن بافت بیشتر از بانک مرکزی آمریکا اوراق خزانه داره!

این تصویر نشون می‌ده وارن بافت ۲۳۴.۶ میلیارد دلار اوراق خزانه داره، در حالی که فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) فقط ۱۹۵.۳ میلیارد دلار داره! یعنی وارن بافت از بانک مرکزی هم بیشتر اوراق خزانه داره و سالی ۱۲ میلیارد دلار فقط از همین راه سود می‌کنه!

وارن بافت با هوش و ذکاوتش پول درمیاره، یعنی ثروتش واقعی و با ارزشه. مثل یه باغ سیب که هر سال محصول میده.

اما فدرال رزرو فقط می‌تونه پول چاپ کنه، مثل یه دستگاه چاپ عکس سیب. هر چقدرم عکس سیب چاپ کنه، کسی نمیتونه بخورتشون!️

پول واقعی اونیه که پشتش فکر و تلاش باشه، نه فقط یه عدد روی کاغذ.

این تصویر نشون میده که یه سرمایه‌گذار باهوش می‌تونه حتی از بانک مرکزی هم جلو بزنه!

@topoli

03 Jan, 05:30


برقص و شاد باش

@topoli

02 Jan, 18:50


طلای اصل را چگونه بشناسیم؟

دستگاه عیارسنج طلا، مثل یه آزمایشگاه کوچیک، خلوص طلا رو دقیق و سریع مشخص می‌کنه. عیار طلا نشون می‌ده که چند واحد از ۲۴ واحد وزن یه قطعه، طلای خالصه. طلای ۲۴ عیار، خالص‌ترین نوعه (۹۹.۹٪). این دستگاه‌ها از روش‌های سنتی مثل سنگ محک تا تکنولوژی پیشرفته XRF (با اشعه ایکس) رو شامل می‌شن. XRF بدون آسیب رسوندن به طلا، عناصر تشکیل‌دهنده‌اش رو آنالیز و عیار دقیقش رو معلوم می‌کنه. این دستگاه هم برای خریدارها (برای اطمینان از خرید)، هم فروشنده‌ها (برای قیمت‌گذاری درست) و هم صنعت جواهرسازی و بازیافت طلا، یه ابزار حیاتیه.

@topoli

02 Jan, 12:35


یه واقعیتی تو بازار ارز هست که باید بدونین. یه سری روش‌های سرانگشتی بین معامله‌گرا هست که برای تعیین قیمت دلار استفاده می‌شه. تو این ویدیو یکی از روش هارو نشون دادم. این فرمول‌ها هیچ پشتوانه علمی نداره و فقط بر اساس تجربه شخصی و انتظارات یه عده شکل گرفته، هدف من اینه که بهتون نشون بدم چطور یه عده تو بازار فکر می‌کنن، ولی تأکید می‌کنم که اینا به درد پیش‌بینی نمی‌خورن. برای تحلیل درست، باید از روش‌های علمی و داده‌های واقعی استفاده کرد.

@topoli

28 Dec, 14:30


بوفالو یا گاو؟ انتخاب با خودته!

یه افسانۀ جذاب انگلیسی میگه وقتی طوفان میاد، گاوها و بوفالوها از قبل حسش می‌کنن.
گاوها پشت به طوفان می‌دون و فرار می‌کنن، اما بوفالوها؟ اونا برعکس، مستقیم میرن تو دل طوفان!
چرا؟ چون بوفالوها می‌دونن اگه بخوان فرار کنن، طوفان بالاخره بهشون می‌رسه و مدت بیشتری اذیتشون می‌کنه. ولی اگه رو به طوفان حرکت کنن، زودتر ازش رد میشن و کمتر آسیب می‌بینن.

بازار وقتی میریزه، درست شبیه همون طوفانه.
گاوها (آدمای احساسی و عجول) سریع می‌ترسن و با ضرر سهامشونو می‌فروشن.
ولی بوفالوها (آدمای تحلیلگر و باتجربه) به‌جای فرار، برنامه‌ریزی می‌کنن.

حالا بوفالو بودن تو بورس یعنی چی؟
وقتی بازار دچار اصلاح میشه (وقتی روند صعودیه)، بوفالوها وحشت نمی‌کنن!
سهام ارزشمندشونو نگه می‌دارن تا طوفان تموم بشه.
سبدشونو بررسی و اصلاح می‌کنن که قوی‌تر بشن.
یا نقد می‌مونن و منتظر یه فرصت عالی برای خرید می‌شن.

ولی اگه بازار تو روند نزولی باشه، بوفالوها خودشونو از هیجان و طمع دور نگه می‌دارن، چون می‌دونن بهترین کار اینه که تو این شرایط نقد باشن و منتظر بمونن. نجات تو این موقعیت یعنی صبر و محافظت از سرمایت، نه موندن تو دل نزول‌ها.

یادت باشه: بازار همیشه پر از طوفانه، اما این تویی که باید انتخاب کنی بوفالو باشی یا گاو!

این متن رو برای دوستاتم بفرست. شاید اونا هم بفهمن وقتشه یه بوفالوی واقعی بشن!

@topoli

28 Dec, 12:03


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

28 Dec, 12:02


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

28 Dec, 12:02


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

28 Dec, 12:01


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

28 Dec, 09:11


کاهش ارزش معاملات و منفی شدن بازار، حتی اگه کوچک و محدود باشه، معمولاً سیگنال خوبی برای بازار محسوب نمی‌شه. این وضعیت می‌تونه نشونه‌ای از تردید سرمایه‌گذاران یا کاهش تمایل به خرید باشه که در کوتاه‌مدت باید با احتیاط بیشتری به بازار نگاه کرد.

28 Dec, 09:09


ارزش معاملات امروز نسبت به روز چهارشنبه ٪۲۲ کمتر شد.
مجموعاً ۲۸۰ میلیارد تومان خروج پول از بازار داشتیم.
قیمت دلار اکنون ۸۱,۳۵۰ تومان و قیمت سکه امامی به ۵۶,۷۴۵,۰۰۰ تومان رسیده.

28 Dec, 03:31


تفاوت بین لذت و شادی: چرا باید این دو رو بشناسیم؟

تا حالا شده فکر کنی چرا یه روز با یه دسر خوشمزه کلی ذوق‌زده می‌شی، ولی چند وقت بعد احساس کنی یه چیزی کم داری؟ این تفاوت لذت و شادیه!

لذت همون حس فوریه که با یه چیز بیرونی بهت دست میده. مثل وقتی یه لیوان قهوه عالی می‌خوری، یا گوشی جدید می‌خری. سریع میاد، ولی سریع هم میره!

شادی اما یه حس عمیق و پایدارتره. از درون آدم میاد و ربط داره به چیزایی مثل معنا داشتن زندگی، روابط قشنگ یا رسیدن به یه هدف مهم.

لذت کوتاه‌مدته. مثلاً یه لباس جدید می‌خری، یه مدت کیف می‌کنی، ولی بعد برات عادی میشه.
شادی طولانی‌مدته و به چیزای خارجی خیلی وابسته نیست. حس رضایت و خوشحالی واقعی از اون چیزاییه که تو قلب و ذهنت جا می‌گیره.

لذت گاهی می‌تونه تو بلندمدت مشکل‌ساز بشه. مثلاً پرخوری از خوشمزگی غذا ممکنه باعث چاقی بشه.

شادی اما حال روحی و جسمی‌تو بهتر می‌کنه، استرس رو کم می‌کنه و بهت انگیزه میده.

لذت: خوردن پیتزا، رفتن به خرید، یا دیدن یه سریال خفن.

شادی: موفق شدن تو یه پروژه که ماه‌ها روش زحمت کشیدی، یا بودن کنار آدمایی که دوسشون داری.

لذت و شادی مثل دوتا دوستن که هر کدوم جای خودشون مهمن. از لذت‌های کوچیک زندگی لذت ببر، ولی حواست باشه که شادی واقعی تو چیزای عمیق‌تره. تعادل رو پیدا کن تا هم از لحظه‌ها کیف کنی، هم یه حس موندگار خوشبختی تو زندگیت بسازی.

این متن رو ذخیره کن، چون همیشه یادآور خوبیه که کجا وقت بذاری و چی رو جدی بگیری!

@topoli

28 Dec, 02:30


چرا سکه‌ها هنوز حباب دارند و طلا بهترین انتخابه؟

با وجود این‌که قیمت دلار مدام بالا میره، جالبه بدونید که حباب انواع سکه‌ها همچنان در حال کاهش است. یعنی الان خرید سکه مثل خرید دلار با قیمت ۹۱,۰۰۰ تومنه!

از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا حالا، اگه بخوایم رشد قیمت‌ها رو بررسی کنیم، این آمار رو داریم:

طلای ۱۸ عیار: ۶۱ درصد رشد قیمت
سکه تمام: ۴۷ درصد رشد قیمت
نیم‌سکه: ۲۳ درصد رشد قیمت
ربع‌سکه: ۲۹ درصد رشد قیمت

شاید بگید چرا سکه‌ها بیشتر از طلا رشد نکردن؟ خب، این به خاطر حباب قیمتی‌ایه که سکه‌ها داشتند و هنوزم دارند. در حالی که طلای ۱۸ عیار، که در ابتدای سال حباب قیمتی‌اش نزدیک به صفر بود، هنوزم تقریبا همینطوره و بیشترین رشد رو تجربه کرده. اما سکه‌ها مخصوصاً نیم‌سکه که حباب بیشتری رو تخلیه کردن، کمترین بازدهی رو داشتن.

خب حالا نکته اصلی چیه؟ اگر قصد سرمایه‌گذاری داری و می‌خواهی پولت رو درست خرج کنی، به جای خرید سکه‌های حباب‌دار، بهتره طلای خام بدون اجرت خریداری کنی. این یعنی یه انتخاب هوشمندانه برای رشد بیشتر و سرمایه‌گذاری مطمئن‌تر.

یادت باشه: حباب سکه‌ها کم‌کم تخلیه میشه، اما طلای خام همواره ارزش خودش رو حفظ میکنه و در بلندمدت بیشتر سود میده.

@topoli

27 Dec, 18:50


میلتون فریدمن:
تورم مثل الکله؛ اولش خوشاینده، ولی آخرش دردناک.
در کوتاه‌مدت رشد ظاهری میاره، اما در بلندمدت اقتصادو نابود می‌کنه. کنترلش هم مثل ترک الکل، سخت ولی ضروریه!

@topoli

27 Dec, 11:31


از دید دلاری هم نگاهی به معاملات هفته‌ای که گذشت داشته باشیم، هفته کاری اخیر با میانگین ارزش معاملات ۱۸۶ میلیون دلار به پایان رسید. این یعنی این هفته، حجم معاملات ۱۱ میلیون دلار کمتر از هفته گذشته بوده. به عبارتی، کمی از شتاب بازار کاسته و داره با احتیاط بیشتری پیش میره.

حالا، نکته خیلی مهم اینجاست که هفته آینده می‌تونه سرنوشت بازار رو مشخص کنه. می‌خواهیم ببینیم آیا بازار قصد داره اصلاح کنه و پایین‌تر بیاد، یا اینکه با قدرت بیشتر به فکر ثبت رکوردهای جدید و رشد بیشتره.

#میانگین_هفتگی

@topoli

27 Dec, 11:30


بیایید نگاهی به وضعیت معاملات این هفته بندازیم و ببینیم چه اتفاقاتی در بازار افتاده.

میانگین ارزش معاملات بورس هفته گذشته به ۱۴,۸۱۲ میلیارد تومان رسید، که ۴۳۸ میلیارد تومان کمتر از هفته قبل بوده.

این کاهش الزاما به معنی توقف بازار یا نزولی شدن اون نیست. ممکنه بازار داره آماده میشه تا با انرژی بیشتر حرکت کنه. اینجا هم تحلیل درست و استراتژی منطقی می‌تونه کمک کنه تا از نوسانات بازار بهترین استفاده رو ببرید.

هفته آینده اهمیت زیادی داره؛ ممکنه بازار بخواد اصلاح کنه یا با قدرت به سمت رکوردهای جدید حرکت کنه.

#میانگین_هفتگی

@topoli

27 Dec, 09:20


کاهش قیمت سنگ آهن در دسامبر ۲۰۲۴: چرا و چطور؟

از اول دسامبر ۲۰۲۴، قیمت سنگ آهن توی بازارهای جهانی ۴٫۵ درصد کاهش پیدا کرد. از ۱ تا ۲۳ دسامبر، قیمت سنگ آهن به ۱۰۵٫۳ دلار برای هر تن رسید که نسبت به ابتدای ماه کاهش چشمگیری نشون میده. حتی در بورس سنگاپور هم قیمت به ۱۰۰٫۵ دلار رسید.

شروع ماه، بازار امیدوار بود که با سیاست‌های حمایتی چین و گزارش‌های مثبت اقتصادی از این کشور، اوضاع خوب بشه. این خوش‌بینی باعث شد قیمت‌ها تا اوایل ماه بالا بره و حتی به بالاترین حد دو ماه گذشته برسه. اما خیلی زود وضعیت تغییر کرد. کاهش تقاضای فصلی و افزایش عرضه باعث نگرانی‌ها از کندی رشد اقتصادی چین شد. علاوه بر این، پیش‌بینی‌های منفی فدرال رزرو آمریکا هم فشار بیشتری به بازار وارد کرد و قیمت‌ها رو به پایین‌ترین حد یک ماه گذشته کشوند.

عوامل مهم تأثیرگذار روی بازار:

سیاست‌های اقتصادی چین: این سیاست‌ها همیشه تأثیر زیادی روی بازارها دارند و باعث نوسانات شدید قیمت‌ها میشن.
تقاضای فصلی: در فصل زمستان، تقاضا برای سنگ آهن کاهش پیدا می‌کنه، چون تولید فولاد کمتر میشه. این عامل هم به کاهش قیمت‌ها کمک کرده.
وضعیت عرضه: بعد از اختلالات فصلی، نگرانی‌ها در مورد کمبود عرضه کم شد و این باعث شد قیمت‌ها پایین بیاد.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که در کوتاه‌مدت قیمت سنگ آهن بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ دلار ثابت بمونه.

کاهش قیمت سنگ آهن در دسامبر ۲۰۲۴ تحت تأثیر چند عامل مهم از جمله کاهش تقاضای فصلی و نگرانی‌ها از وضعیت اقتصادی چین بود. این کاهش قیمت نشون‌دهنده نوسانات زیاد بازار سنگ آهنه. به نظر میاد که در آینده هم قیمت‌ها تحت تأثیر سیاست‌های اقتصادی چین و وضعیت کلی اقتصاد جهانی تغییر کنه.

دنبال اخبار و تحلیل‌های به‌روز باشین تا همیشه از وضعیت بازار مطلع بشید و بهترین تصمیم‌ها رو بگیرید.

@topoli

27 Dec, 07:30


۳۰ دارایی برتر دنیا و بازدهی خیره‌کنندشون

این تصویر با یک نگاه کلی، جایگاه بزرگ‌ترین دارایی‌های جهانی رو نشون می‌ده. جایی که عددها خودشون حرف می‌زنن!

طلای همیشه درخشان!
با ارزش خیره‌کننده ۱۸ تریلیون دلار، طلا همچنان پادشاه سرمایه‌گذاری‌های جهانه. این فلز گرانبها از قدیم یه گزینه امن برای سرمایه‌گذاران بوده و به نظر می‌رسه این جایگاه همچنان حفظ شده.

دنیای تکنولوژی: آینده همینجاست!
شرکت‌هایی مثل Apple (۳.۷ تریلیون دلار)، NVIDIA (۳.۴ تریلیون دلار) و Microsoft (۳.۳ تریلیون دلار) به وضوح نشون دادن که فناوری چطور اقتصاد دنیا رو زیر و رو کرده. تسلط این غول‌های تکنولوژی، نقش غیرقابل‌انکار فناوری در زندگی ما رو به تصویر می‌کشه.

بیت‌کوین: طلای دیجیتال!
ارزش ۱.۹ تریلیون دلاری بیت‌کوین به همه نشون داده که آینده بازارهای مالی بدون دارایی‌های دیجیتال تعریف نمی‌شه. این رمزارز مثل یه انقلاب اقتصادی عمل کرده و هر روز بیشتر از دیروز جدی گرفته می‌شه.

نقره، نفت و غول‌های انرژی

نقره با ارزش ۱.۷ تریلیون دلار و نفت (مثل Aramco با ۱.۸ تریلیون دلار) همچنان ستون‌های اصلی دارایی‌های فیزیکی باقی موندن. این نشون می‌ده که هرچند تکنولوژی پیشتازه، دارایی‌های سنتی هنوز نفس می‌کشن.

تغییر ذائقه سرمایه‌گذاری در عصر دیجیتال
این روزها سرمایه‌گذاران بیش از هر زمان دیگه‌ای به دارایی‌های مالی مثل سهام، رمزارزها و صندوق‌های قابل معامله (ETF) تمایل دارن. دلیلش هم واضحه: نقدشوندگی بالا، بازدهی سریع‌تر و دسترسی راحت‌تر.

دارایی‌های فیزیکی مثل ملک و طلا هنوز گزینه‌های محبوبی برای افراد ریسک‌گریز هستن، ولی سهمشون تو سبد سرمایه‌گذاری‌ها کم شده. امروز، دنیای دیجیتال حرف اول رو می‌زنه و بازارها بیشتر از همیشه به سمت ابزارهای نوین و تکنولوژی‌محور حرکت کردن.

@topoli

26 Dec, 18:30


نقره، همون خواهر درخشان طلا، داستانی خیلی قدیمی داره که به اندازه تاریخ بشر قدمت داره. فلزی سفید و براق که از دل زمین تا هنر و صنعت، همیشه با ما بوده.

هزاران سال پیش از میلاد مسیح، مردم کنار طلا، نقره رو هم کشف کردن. این فلز زیبا خیلی زود جای خودش رو تو زندگی آدم‌ها باز کرد و تو تاریخ نقش‌های زیادی بازی کرد.

مثلاً تو تمدن‌های قدیم، نقره نماد ماه و الهه‌های زنانه بود. تو مصر باستان حتی از طلا هم بیشتر ارزش داشت! تو دنیای تجارت هم سکه‌های نقره قرن‌ها معیاری برای ارزش کالاها بودن و اقتصاد رو به راه می‌انداختن. تو علم و صنعت هم که نقره به خاطر رسانایی بالاش تو الکترونیک و پزشکی کاربرد فراوانی پیدا کرد. تو هنر و عکاسی هم که نقش خیلی مهمی داشت و هنوز هم تو ساخت آینه‌ها و ظروف نقره، زیبایی خاصی ایجاد می‌کنه.

از زیورآلات ظریف تا فناوری‌های پیشرفته، نقره همیشه کنار ما بوده. این فلز فقط یه دارایی با ارزش نیست، بلکه جزئی از تاریخ، هنر و علم ماست. تو این ویدیو یه سفر کوتاه به تاریخچه جذاب نقره خواهیم داشت.

@topoli

26 Dec, 17:32


طلا پول پادشاهان است.
نقره پول آقایان است.
مبادله، پول دهقانان است.
بدهی، پول بردگان است.



از قدیم‌الایام طلا نماد قدرت و ثروت بوده. چیزی که همیشه حاکمان بهش دل بسته بودن، چون نه‌تنها ارزشش کم نمی‌شه، بلکه همیشه جایگاه خاص خودش رو حفظ کرده.

برای قشر متوسط و تجار، نقره همیشه یه ابزار مطمئن برای مبادله و حفظ ارزش بوده. فلزی که دسترسی بهش راحت‌تر از طلاست، ولی همچنان قابل احترام و معتبر.

تو گذشته‌های دور که خبری از سکه و اسکناس نبود، دهقان‌ها برای رفع نیازهاشون کالا به کالا معامله می‌کردن. راهی ساده ولی پر از محدودیت که دیگه جای خودش رو به سیستم‌های مدرن داده.

تو دنیای امروز، بدهی شبیه یه زنجیره که آزادی مالی رو از خیلی‌ها گرفته. وقتی اعتبار و وام‌ها کنترل زندگی آدم رو به دست می‌گیرن، انگار دیگه آدم اختیار کاملش رو نداره.

توی جوامعی که تورم بالاست، مثل ایران، ماجرا یه کم فرق می‌کنه. اینجا بدهی می‌تونه تبدیل بشه به یه فرصت هوشمندانه، به شرطی که مدیریت بشه. وقتی تورم هر روز ارزش پول رو پایین میاره، بدهی‌های گذشته با ارزش کمتر تسویه می‌شن، و این یعنی سود برای کسی که بدهی داره.

اما... این استراتژی فقط وقتی جواب می‌ده که بدهی برای سرمایه‌گذاری یا خرید دارایی‌های باارزش (مثل سهام یا ملک یا کسب‌وکار) باشه، نه برای خرج‌های غیرضروری. در غیر این صورت، بدهی همچنان زنجیری می‌شه که دست و پات رو می‌بنده.

پس می‌شه گفت: توی تورم بالا، بدهی مال بردگان نیست، مال کساییه که بازی رو بلد باشن!


زندگی مالی ما به انتخاب‌هایی بستگی داره که امروز انجام می‌دیم. سرمایه‌گذاری، پس‌انداز و حتی بدهی‌هایی که می‌گیریم، می‌تونن آینده‌مون رو بسازن یا به خطر بندازن.

@topoli

26 Dec, 03:30


اهرام مصر یکی از شگفت‌انگیزترین و اسرارآمیزترین سازه‌هایی هستند که تا به امروز ساخته شده‌اند. این بناهای حیرت‌انگیز، با وجود گذشت قرن‌ها، همچنان پر از رازهایی هستند که بشر موفق به کشف کامل آن‌ها نشده است.

یکی از دلایلی که ساخت این اهرام به موجودات فرازمینی نسبت داده می‌شود، استفاده از سنگ‌هایی در ساخت آن‌هاست که مشابهشان حتی در شعاع ۳۰۰ کیلومتری هم یافت نشده است. با توجه به وزن و حجم عظیم این سنگ‌ها، حمل آن‌ها به این مکان نیازمند ابزار و فناوری پیشرفته‌ای بوده که در آن دوران، با امکانات محدود، غیرممکن به نظر می‌رسیده است.

@topoli

26 Dec, 02:30


تفاوت سکه طرح جدید و قدیم: بازدهی جذاب در بازار طلا

از سال ۱۳۵۸ به پیشنهاد وزارت اقتصاد و دارایی وقت، ضرب سکه تمام بهار آزادی به مناسبت یادبود انقلاب اسلامی شروع شد. این سکه‌ها که به "طرح قدیم" معروف شدن، بین سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۰ ضرب می‌شدن. اما از سال ۱۳۷۰ با تغییرات تصویب‌شده در هیئت وزیران و درج تصویر امام، "سکه امامی" یا همون "طرح جدید" وارد بازار شد.

با اینکه هر دو نوع سکه وزن (۸.۱۳۶ گرم) و عیار (۹۰۰ در هزار) یکسانی دارن، اما در بازار همیشه طرح جدید ارزش بیشتری داشته. دلیلش؟ جایگاه قوی‌تر طرح جدید در معاملات و تقاضای بالاتر.

یه نکته جالب اینکه تمام سکه‌هایی که بعد از سال ۱۳۸۷ ضرب شدن، تاریخ ۱۳۸۶ رو دارن. این تصمیم بانک مرکزی برای کاهش اختلاف قیمت بود، ولی هنوزم سکه‌های طرح قدیم و جدید تفاوت قیمتی دارن.

حالا چرا این موضوع برای شما مهمه؟ نرخ سکه امامی، شاخص اصلی بازار طلاست و حتی روی قیمت نیم، ربع و گرمی هم تاثیر مستقیم داره. اگر شما هم دنبال استفاده بهینه از این اختلاف قیمت هستین و می‌خواین سبد طلای خودتون رو بهتر مدیریت کنین، یه تحلیل دقیق می‌تونه سود شما رو تضمین کنه.

@topoli

25 Dec, 16:25


#شاخص_سبز

آخرین وضعیت شاخص سبز:
شاخص سبز با رسیدن به عدد ۱۵۶ واحد، بازدهی ۵۶ درصدی رو ثبت کرده. نکته جالب اینجاست که طی هفته ۴۰ درصد از این سبد وجه نقد بوده، ولی با همه این‌ها، نسبت به هفته گذشته ۳ واحد افزایش داشته.
در حال حاضر ۸۰ درصد این سبد به صورت وجه نقد و در صندوق‌های با درآمد ثابت نگهداری میشه.

تحولات این هفته:
کنور با بازدهی ۲۳ درصدی و کگل با بازدهی ۱۸ درصدی از سبد خارج و ورودی جدیدی به سبد نداشتیم. همچنین «ونوین» گزارش ماهانه خوبی در کدال منتشر کرده و فعلاً این سهم در سبد نگهداری میشه تا گزارش سود و زیان ۹ ماهه بیاد و بعد بر اساس عملکردش تصمیم بگیرم که ادامه بدیم یا جابجایی انجام بشه.

استراتژی منطقی در مدیریت سبدهای سرمایه‌گذاری:
خیلی‌ها ازم می‌پرسن که چرا تو این بازار عالی، بخشی از سبدهای شاخص سبز و نارنجی رو به صورت وجه نقد نگه می‌دارم. جواب ساده‌ست: این دو سبد برای بازه زمانی میان‌مدت و بلندمدت طراحی شدن. به همین دلیل، فعلاً صبر می‌کنم تا سهامی باکیفیت و قیمت مناسب پیدا بشه (یعنی به دور از هیجان و قیمت‌های غیرمنطقی).

تا زمانی که چنین سهمی پیدا نکنم، حتی اگر لازم باشه چند هفته دیگه هم وجه نقد نگه می‌دارم. چرا؟ چون هیچ سهمی به اندازه وجه نقد، وقتی بازار آماده خریدهای جذاب باشه، ارزشمند نیست. البته منظورم این نیست که فقط پول نقد نگه دارید و بذارید تورم ارزشش رو از بین ببره، بلکه منظورم اینه که همیشه پشتوانه نقدینگی برای فرصت‌های خوب داشته باشید.

در حالی که در سبدهای سبز و نارنجی خرید و فروش‌ها با دقت و آرامش بیشتری انجام میشه، در سبد قرمز معاملات ریسک بالاتری دارن و تعداد خرید و فروش‌ها هم بیشتره. در آینده که عملکرد این سه سبد رو با هم مقایسه کنیم، مشخص میشه که کدوم سبد بازدهی بهتری داشته و جابه‌جایی‌های بیشتر چطور به افزایش بازدهی کمک کرده.

یه نکته مهم که نباید ازش غافل بشید:
خیلی از سهم‌ها، با اینکه این روزها رشد خوبی داشتن، هنوز فاصله زیادی تا قله قیمتی‌شون دارن. حالا چرا بعضی از این سهم‌ها رو نمی‌خرم یا چرا بخشی از سبد نقد نگه می‌دارم؟ دلیلش این نیست که اون سهم‌ها ارزش ندارن؛ اتفاقاً خیلی از این سهم‌ها جذابن! اما همیشه باید با حوصله منتظر قیمت‌های مناسب‌تر بود تا بتونید بهترین بازدهی رو بگیرید. یادتون باشه این سبد بلندمدتیه.

مدیریت درست سبد یعنی هنر صبر و زمان‌بندی درست.


@topoli

25 Dec, 16:20


#شاخص_نارنجی

آخرین وضعیت شاخص نارنجی:
شاخص نارنجی با رسیدن به عدد ۱۵۸ واحد، بازدهی ۵۸ درصدی رو ثبت کرده. نکته جالب اینجاست که ۴۰ درصد از این سبد طی هفته وجه نقد بوده و با وجود این، نسبت به هفته گذشته ۳ واحد افزایش داشته.
در حال حاضر ۶۰ درصد این سبد به صورت وجه نقد و در صندوق‌های با درآمد ثابت نگهداری میشه.

تحولات این هفته:
فجهان با بازدهی ۲۱ درصدی و فزر با بازدهی ۱۵ درصدی از سبد خارج و قاسم به سبد اضافه شد. همچنین «ونوین» گزارش ماهانه خوبی در کدال منتشر کرده و فعلاً این سهم در سبد نگهداری میشه تا گزارش سود و زیان ۹ ماهه بیاد و بعد بر اساس عملکردش تصمیم بگیرم که ادامه بدیم یا جابجایی انجام بشه.

استراتژی منطقی در مدیریت سبدهای سرمایه‌گذاری:

خیلی‌ها ازم می‌پرسن چرا تو این بازار عالی، بخشی از سبدهای شاخص سبز و نارنجی رو به صورت وجه نقد نگه می‌دارم. جوابش ساده‌ست: این دو سبد برای بازه زمانی میان‌مدت و بلندمدت طراحی شدن. به همین دلیل، فعلاً صبر می‌کنم تا سهامی باکیفیت و قیمت مناسب پیدا بشه (یعنی به دور از هیجان و قیمت‌های غیرمنطقی).

تا زمانی که همچین سهمی پیدا نکنم، حتی اگر لازم باشه چند هفته دیگه هم وجه نقد نگه می‌دارم. چرا؟ چون هیچ سهمی به اندازه وجه نقد، وقتی برای خریدهای جذاب آماده باشه، ارزشمند نیست. البته منظورم این نیست که پول نقد نگه دارید و بذارید تورم ارزشش رو از بین ببره، بلکه منظورم اینه که همیشه پشتوانه نقدینگی برای فرصت‌های خوب داشته باشید.

برخلاف سبدهای سبز و نارنجی که خرید و فروش‌ها با دقت و آرامش بیشتری انجام میشه، در سبد قرمز معاملات ریسک بالاتری دارن و تعداد خرید و فروش‌ها هم بیشتره. در آینده که عملکرد این سه سبد رو با هم مقایسه کنیم، مشخص میشه که کدوم سبد بازدهی بهتری داشته و جابه‌جایی‌های بیشتر چطور به افزایش بازدهی کمک کرده.

یه نکته مهم که نباید ازش غافل بشید:
خیلی از سهم‌ها، با اینکه این روزها رشد خوبی داشتن، هنوز فاصله زیادی تا قله قیمتی‌شون دارن. حالا چرا بعضی از این سهم‌ها رو نمی‌خرم یا چرا بخشی از سبد نقد نگه می‌دارم؟ دلیلش این نیست که اون سهم‌ها ارزش ندارن؛ اتفاقاً خیلی از این سهم‌ها جذابن! اما همیشه باید با حوصله منتظر قیمت‌های مناسب‌تر بود تا بتونید بهترین بازدهی رو بگیرید. یادتون باشه این سبد میان‌مدتیه.

موفقیت توی سرمایه‌گذاری یعنی بدونی کی باید صبر کنی و کی باید اقدام کنی!


@topoli

25 Dec, 16:14


#شاخص_قرمز

وضعیت شاخص قرمز در هفته‌ای که گذشت!
شاخص قرمز با ثبت عدد ۲۳۵ واحد، بازدهی ۱۳۵ درصدی رو به نمایش گذاشت. این هفته به دلیل کاهش قیمت «طهرم»، ۱ درصد از بازدهی سبد کاسته شد. تا اینجای کار بازدهی این شاخص، سه برابر شاخص کل بورس بوده.

در حال حاضر ۴۰ درصد این سبد به صورت شبه نقد و در صندوق طلا نگهداری میشه.

تحولات این هفته:
با اینکه در دو روز ابتدایی هفته، «طهرم» در سود مناسبی قرار داشت، اما روز دوشنبه با افزایش قیمت اهرم، حد زیان «طهرم» ۱۰۱۱ فعال و این سهم در نقطه سربه‌سر از سبد خارج شد. روز گذشته مجدداً «طهرم» ۱۰۱۲ با قیمت اعمال ۲۸۰۰ تومان به سبد اضافه شد.

با توجه به ضعف نسبی بازار، یه اختیار فروش به سبد اضافه کردم و حد زیان رو هم به شکل معقولی پایین آوردم. تصمیم برای نگهداری یا فروش این اختیار، بستگی کامل به شرایط بازار در هفته آینده داره و هدفم یا رسیدن به سود مناسب یا پذیرش یه زیان منطقیه.

این رو هم اضافه کنم که بخش زیادی از دارایی‌های سبد سبز و نارنجی به صورت نقد نگهداری میشه و همین موضوع این امکان رو به من داده که بتونم ریسک معاملات در سبد قرمز رو با اطمینان بیشتری بالا ببرم.

همچنین در این هفته، «شگل» با بازدهی ۴۵ درصد و «ونوین» با بازدهی ۲۴ درصد از سبد خارج و «کلوند» و «ونیرو» به سبد اضافه شدند. «ونوین» از سبد شاخص قرمز خارج ولی در دو سبد سبز و نارنجی نگهداری شده.

یک سبد موفق، یعنی ترکیب استراتژی درست، صبر و تصمیم‌گیری هوشمندانه. اگر احساس می‌کنید سبد شما نیاز به یک نگاه تخصصی داره، شاید وقتش رسیده که تغییرات حرفه‌ای و حساب‌شده‌ای ایجاد کنید!


@topoli

25 Dec, 12:19


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

25 Dec, 12:18


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

25 Dec, 12:17


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

25 Dec, 12:16


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

25 Dec, 09:30


راهکارهای سریع برای تأمین کسری بودجه ۱۰ میلیارد دلاری امسال

پیش‌بینی دقیق کسری بودجه کار ساده‌ای نیست، اما به‌طور تقریبی می‌تونیم بگیم که کسری بودجه حدود ۱۰ میلیارد دلار خواهد بود. حالا با توجه به این شرایط، باید ببینیم چطور این کسری رو سریع میشه جبران کرد. چندتا راهکار هست که هرکدوم مزایا و معایب خودشون رو دارن.

بیاید نگاه کنیم به این گزینه‌ها.

فروش اوراق بدهی دولتی یکی از سریع‌ترین روش‌ها برای تأمین پول، این روش می‌تونه تا ۵ میلیارد دلار به خزانه دولت وارد کنه. اما نکته‌ای که باید بهش توجه کنیم اینه که برای جذب سرمایه‌گذار، باید سود اوراق رو بالا ببریم. این کار می‌تونه فشار زیادی به بازار سرمایه وارد کنه و بورس رو توی کوتاه‌مدت دچار نوسان کنه. چون وقتی نرخ سود بالاتر بره، جدا از بحثی که دیشب در یادداشتی هم اشاره کردم، مردم ترجیح می‌دن پولشونو توی اوراق بذارند نه توی بورس در کنار این، استقراض از سیستم بانکی هم یکی دیگه از راه‌هاست، اما این روش می‌تونه به تورم و نرخ بهره فشار بیاره و مشکلات مالی برای دولت و بانک‌ها ایجاد کنه.

یکی دیگه از راه‌ها، فروش بخشی از سهام شرکت‌های دولتیه. مثلاً اگه دولت ۵ درصد از سهام شرکت‌های بزرگ رو بفروشه، می‌تونه حدود ۴ تا ۶ میلیارد دلار جذب کنه. اما این کار به نقدینگی بالایی نیاز داره و موفقیتش بستگی به این داره که مردم فکر کنند بورس بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری هست. در حال حاضر که بورس رشد کرده، ممکنه مردم ترجیح بدن به جای خرید سهام، پولشونو توی سایر بازارها سرمایه‌گذاری کنن. مثلاً بازار مسکن که داره از رکود در میاد یا افزایش قیمت دلار که ممکنه مردم رو به سمت طلا و سکه بکشه. پس این روش ممکنه به این راحتی‌ها جواب نده.

یکی دیگه از روش‌ها، پیش‌فروش منابع زیرزمینی مثل نفت و گازه. دولت می‌تونه با قراردادهای بلندمدت حدود ۵ تا ۷ میلیارد دلار جذب کنه. با این حال، این کار در بلندمدت ممکنه به مشکلاتی مثل وابستگی به خریداران خاص و تضعیف تجارت کشور منجر بشه. همچنین اگه قیمت‌های جهانی افزایش پیدا کنه، منفعتی عاید کشور نمیشه.

افزایش صادرات نفت و گاز هم یکی دیگه از راه‌هاست. اگه صادرات روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت افزایش پیدا کنه، درآمد خوبی وارد کشور میشه. ولی با شرایط فعلی بازار جهانی انرژی و تحریم‌ها، بعید به نظر میاد که این روش توی کوتاه‌مدت جواب بده.

کاهش هزینه‌های دولت هم می‌تونه به تأمین کسری کمک کنه. البته این کار راحت نیست. در بخش‌هایی مثل یارانه‌ها میشه مدیریتش کرد و از هدررفت‌های غیرضروری جلوگیری کرد. این کار می‌تونه حدود ۲ تا ۳ میلیارد دلار کمکی باشه.

فروش بخشی از ذخایر ارزی یا طلا هم می‌تونه به تأمین کسری کمک کنه. این روش می‌تونه ۲ تا ۳ میلیارد دلار تأمین کنه، نکته‌ای که وجود داره اینه که اگه بازار طلا و دلار داغ بشه، این روش سریع‌تر عملی میشه و دولت راحت‌تر می‌تونه به منابع دست پیدا کنه.

در شرایط فعلی، نمی‌تونیم خیلی روی مالیات حساب کنیم. بیشتر درآمدهای مالیاتی توی نیمه اول سال تأمین میشه و در انتهای سال معمولاً مالیات‌ها کم میشه. البته مالیات‌های ارزش افزوده و فروش مثل همین کارمزد معاملات سهام سریعاً وارد خزانه میشه چون مستقیماً به‌طور روزانه یا ماهانه از طرف خریداران و فروشندگان پرداخت میشه.

نتیجه‌ اینکه:
در نهایت، فروش اوراق بدهی دولتی و استفاده از ذخایر ارزی و طلا به‌نظر سریع‌ترین و عملی‌ترین راه‌ها برای جبران کسری بودجه ۱۰ میلیارد دلاری هستن. این دو روش توی کوتاه‌مدت می‌تونن خیلی مؤثر باشن، ولی باید مراقب بود که فشار زیاد به بازار سرمایه نیفته و بورس دچار نوسان نشه. روش‌هایی مثل خصوصی‌سازی و پیش‌فروش مواد اولیه زیرزمینی هم گزینه‌هایی هستند، اما به دلیل شرایط فعلی و زمان محدود، احتمال موفقیتشون کمتره.

@topoli

25 Dec, 03:30


دکتر الهی قمشه‌ای میگه:
"رسیدن به فضیلت، یعنی قدم گذاشتن در مسیری که پر از رشد و تعالیه. باید قلبمون رو از کینه‌ها و زخم‌ها پاک کنیم و از زیبایی‌های دنیا درس بگیریم... عشق بورزیم، یاد بگیریم و عمل کنیم."

@topoli

25 Dec, 02:31


حباب سکه هنوز در حال کاهشه و در حال حاضر، با این وضعیت حباب، خرید سکه مثل این می‌مونه که دلار رو ۹۰,۰۰۰ تومان بخری.

@topoli

24 Dec, 17:50


در ۳۳ ماه گذشته، ارزش پول ملی ما در برابر دلار ۲.۷ برابر کاهش پیدا کرده. شاید این عدد برای شما هم تازگی داشته باشه، اما باید بگم که این موضوع فقط یک آمار نیست. این واقعیت تلخ، یه زنگ خطر جدیه که باید بهش توجه کنیم. تا دیروز، همه می‌دونستیم که تورم و قدرت خرید روز به روز کمتر میشه، ولی شنیدن این خبر از زبان وزیر محترم اقتصاد، جناب آقای همتی، تو مجلس، تأثیر خیلی بیشتری داشته. چون وقتی حقیقت از یک مقام مسئول بیان می‌شه، سنگینی و اهمیتش خیلی بیشتر احساس میشه.

حالا سوالی که پیش میاد اینه که تو کشوری مثل ایران که همه نگاه‌ها به قیمت دلار دوخته شده، پایین نگه داشتن نرخ بهره چه تاثیری می‌ذاره؟ برای سهامداران این خبر می‌تونه شیرین باشه، چرا که کاهش نرخ بهره به طور مستقیم پی بر ای بازار رو بالا می‌بره، هزینه‌های تولید و مالی شرکت‌ها رو کم می‌کنه، و در نهایت رشد بیشتر سود شرکت‌ها رو به همراه داره. اما این یه ظاهر قشنگه که باید حواسمون باشه. در واقع، این تصمیم در بلندمدت بیشتر از اینکه سودآور باشه، می‌تونه اثرات مخرب زیادی روی بازارها داشته باشه.

برای اینکه درک بهتری از این موضوع پیدا کنیم، باید ببینیم که اثرات این کاهش نرخ بهره چطور می‌تونه به اقتصاد آسیب بزنه. در شرایطی که تورم به شدت بالا رفته، کاهش نرخ بهره در کوتاه‌مدت می‌تونه جذاب به نظر برسه، اما به هیچ وجه نمی‌تونه در بلندمدت پایدار بمونه. افزایش تورم، به خصوص وقتی که نرخ دلار هم بالا می‌ره، باعث می‌شه قدرت خرید مردم پایین بیاد و فشار زیادی روی طبقات متوسط و پایین جامعه وارد بشه. این فشار در نهایت منجر به کاهش پس‌اندازها میشه و وقتی پس‌اندازها کاهش پیدا می‌کنه، طبیعتاً انتظاری برای رشد سرمایه‌گذاری هم نباید داشته باشیم.

اما چرا پس‌انداز مهمه؟ در اقتصاد، پس‌انداز موتور محرکه سرمایه‌گذاریه. وقتی مردم نتونن پس‌انداز کنن، دیگه چطور میشه انتظار داشت که بورس و دیگر بازارها رشد کنن؟ ممکنه یک رشد ریالی موقت در بورس اتفاق بیفته، اما از نظر دلار، این رشد واقعی نخواهد بود. بورس تنها زمانی می‌تونه از سایر بازارها جلو بیفته که امنیت سرمایه‌گذاری و منفعت واقعی وجود داشته باشه؛ منفعت نه فقط آنی، بلکه بلندمدت. در غیر این صورت، باید خودمون رو برای روندی سخت آماده کنیم.

حالا سوالی که باید از خودمون بپرسیم اینه که چطور میشه این روند رو معکوس کرد؟ جواب ساده نیست، ولی به طور کلی، نرخ بهره باید متناسب با تورم انتظاری تنظیم بشه. اگر نرخ بهره بالا باشه، نقدینگی کنترل میشه، سفته‌بازی کمتر میشه و در نتیجه سرمایه‌گذاری بیشتر خواهد شد. به این ترتیب، می‌تونیم چرخه اقتصادی رو به درستی هدایت کنیم.

اما در شرایطی که امروز داریم، کاهش نرخ بهره به هیچ وجه برای اقتصاد کشور مناسب نیست. به خصوص وقتی که اوضاع تحریم‌ها و صادرات به گونه‌ای نیست که ارزآوری خوبی داشته باشیم. تا زمانی که این شرایط تغییر نکنه، بحث کاهش نرخ بهره به نتیجه نخواهد رسید. باید واقع‌بین باشیم و درک کنیم که این سیاست، در بلندمدت، نه تنها مفید نیست بلکه می‌تونه باعث رکود و کاهش اعتماد مردم به بازارهای مالی بشه.

این وضعیت امروز ما رو یاد این مثل معروف می‌اندازه: "شیرینی امروز، تلخی فردا." البته، این به معنای مخالفت من با هرگونه کاهش نرخ بهره نیست. به طور قطع، در شرایطی که تورم و نرخ ارز به ثبات نسبی رسیدند و صادرات و ارزآوری کشور بهبود پیدا کرد، ممکنه که کاهش نرخ بهره به سود بازار و مردم باشه. اما در شرایط فعلی، این موضوع بیشتر شبیه یک شوخی می‌مونه.

@topoli

24 Dec, 12:04


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

24 Dec, 12:03


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

24 Dec, 12:02


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

24 Dec, 12:01


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

24 Dec, 03:30


از رجبعلی خیاط پرسیدند چرا اینقدر آرامی؟
گفت بعد از سالها مطالعه و تجربه زندگی خود را بر پنج اصل بنا کردم

دانستم رزق مرا دیگری نمی خورد پس آرام شدم
دانستم که خدا مرا میبیند پس حیا کردم
دانستم که کار مرا دیگری انجام نمی دهد پس تلاش کردم
دانستم که پایان کارم مرگ است پس مهیا شدم
دانستم که نیکی و بدی گم نمی شود و سرانجام به سوی من باز می گردد پس بر خوبی افزودم و از بدی کم کردم

و هر روز این ۵ اصل را به خود یادآوری میکنم.

@topoli

21 Nov, 14:13


🙏بانک مرکزی نرخ تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی بانک‌ها رو برای گزارشگری مالی تا پایان شهریور ۱۴۰۳ اعلام کرد. این نرخ بر اساس نرخ خرید حواله معاملات الکترونیکی ارز (ETS) در تاریخ ۳۱ شهریور تعیین شده.

🙏طبق اعلام:

نرخ تسعیر دلار: ۴۵,۷۳۷ تومان
نرخ تسعیر یورو: ۵۰,۸۴۲ تومان

🙏مقایسه با قبل:
نرخ قبلی دلار ۴۰,۱۸۸ تومان بود، یعنی تو نرخ جدید ۵,۵۴۹ تومان افزایش داشته که حدود ۱۳.۸ درصد رشد کرده.

🙏تأثیر این ابلاغیه:
این افزایش نرخ می‌تونه برای بانک‌ها و مؤسسات اعتباری که دارایی ارزی دارن، خبر خوبی باشه

@topoli

21 Nov, 10:30


🙏نتایج نظرسنجی نشون داد که بیشتر از ۷۰ درصد از سرمایه‌گذاران طی این دو هفته اخیر کمتر از ۱۰ درصد سود بردن، در حالی که شاخص کل ۱۲ درصد رشد کرده.

🙏۲۷ درصد هم ضرر کردن و فقط ۳۰ درصد به اندازه رشد شاخص یا بیشتر سود داشتن.

🙏بازار هنوز نتونسته برای بیشتر سرمایه‌گذاران نتیجه مثبت و پایدار ایجاد کنه.

🙏این آمار هم گفته های پست قبلی رو تایید می‌کنه.

@topoli

21 Nov, 07:01


🙏واقع‌بینی در تحلیل بازارها؛ گذشته چراغ راه آینده است.

🙏یه تفکر رایج ولی اشتباه که بین سهامداران خسته این روزها زیاد دیده میشه اینه که فکر میکنن اگه زمان به عقب برمی‌گشت، همه مشکلاتشون حل میشد. مثلاً میگن کاش پولمون رو توی بازار طلا یا دلار میذاشتیم، چند برابر می‌شد، بعد می‌آوردیم سهم می‌خریدیم. هم سرمایمون چند برابر شده بود، هم سهام رو ارزون می‌خریدیم. اما واقعیت اینه که این فقط یه خیال شیرینه!

🙏گذشته، مسیر مشخصی داره که حالا می‌بینیمش؛ ولی آینده؟
🙏اینکه بازار توی این ۵۰ ماه اخیر نزولی، خسته‌کننده و پرافت‌وخیز بوده، شکی توش نیست. دلایلش هم روشنه و نمی‌خوام وارد جزئیاتش بشم. همین‌طور رشد طلا که دلیلش مشخصه: افزایش قیمت جهانی، رشد نرخ دلار و حباب قیمتی که توی بازار داخلی شکل گرفت.

🙏گذشته برامون یه نقشه واضح و تموم‌شده‌س. حالا می‌دونیم کجا باید می‌فروختیم یا می‌خریدیم. اما وقتی حرف از آینده میشه، اوضاع فرق می‌کنه. آینده پر از هزاران اتفاق ریز و درشته که ممکنه تحلیل‌هامون رو تحت‌تأثیر قرار بده.

🙏چند نکته مهم برای سرمایه‌گذاری در آینده:
۱. دنبال گین کامل از همه بازارها نباشید.

این یه تفکر غیرواقعیه که فکر کنیم می‌تونیم از هر بازاری توی بهترین زمان سود بگیریم. واقعیت اینه که خیلی کم پیش میاد کسی بتونه همه سودهای بازارهای مختلف رو توی بازه‌های زمانی متفاوت بگیره.

۲. سبد سرمایه‌گذاری متعادل داشته باشید.

مثلاً اگه دو هفته اخیر رو نگاه کنیم، خیلی‌ها نتونستن بازدهی مناسب از سبدشون بگیرن. این نشون میده که حتی توی بازه‌های کوتاه هم نمی‌شه همیشه از فرصت‌ها استفاده کرد. پس بهتره سبدی داشته باشید که توی نوسانات بازار، ریسک کمتری بهتون تحمیل کنه.

۳. به جای حسرت گذشته، روی آینده متمرکز بشید.

اگه جزو اون ۲۰-۳۰ درصد افرادی هستید که تونستن از بازار سود خوبی بگیرن، خیلی عالیه. اما سؤال اینجاست: از الان به بعد چقدر می‌تونید با درصد خطای کم و بازدهی مناسب مسیرتون رو ادامه بدید؟

🙏الان می‌بینیم یه عده میگن طلا خوبه، یه سری دیگه میگن ملک مناسبه، یا حتی میگن رمزارز و سهام بهترینه. واقعیت اینه که انتخاب درست، به تحلیل و استراتژی دقیق و شخصی شما بستگی داره.

🙏جمع‌بندی:
سود گرفتن از یه بازار هنر بزرگیه، اما اینکه بتونید در بلندمدت از همه فرصت‌ها استفاده کنید، یه مهارت فوق‌العاده می‌طلبه. به جای حسرت خوردن یا دویدن دنبال همه بازارها، با استراتژی، تحقیق و مشورت درست، آینده سرمایه‌تون رو بسازید.

🙏اگه این مطلب به نظرتون مفید بود، برای دوستاتون هم بفرستید که اونا هم ازش استفاده کنن.

@topoli

21 Nov, 04:30


🙏از کدال چه خبر؟

#اخبار_کدال #بوعلی #فباهنر #شاوان #شبندر #بالبر #فسرب #شصفها #انرژی #خمحور #آسیا #زاگرس #دکپسول

@topoli

21 Nov, 03:31


آتاتورک خطاب به محمدعلى فروغی:

شما ایرانی ها قدر ملیت خود را نمیدانید، و نمیدانید ریشه داشتن، و حق آب و گل داشتن در قسمتی از زمین چه نعمتی عظیم است...

ملیت وقتی مصداق پیدا میکند که آن ملت را بزرگان ادب و حکمت و سیاست و در معارف و تمدن بشری، سابقه ممتد باشد...

شما قدر و قیمت بزرگان خود را نمی شناسید و عظمت شاهنامه را در نمی یابید که این کتاب سند مالکیت، و ملیت و ورقه هویت شماست،
و من ناگزیرم برای کشورم چنین سوابقی دست و پا کنم...

برگرفته از کتاب : مقدمه حبیب یغمایی بر مقالات محمد علی فروغی(انتشارات طوس)...


@topoli

21 Nov, 02:31


🙏طلا دوباره روی موج صعود!
🙏طلا به ۲۶۵۰ دلار رسید! بعد از اصلاح سنگینی که هفته پیش داشت، حالا دوباره به سطح مقاومت کلیدی برگشته.

🙏تحلیل:
🙏گلدمن ساکس پیش‌بینی کرده که قیمت طلا تا سال ۲۰۲۵ به ۳۰۰۰ دلار می‌رسه.
🙏جولیا خان‌دوشکو، مدیرعامل مایند مانی، می‌گه: «این کاهش فقط یه اصلاح موقتیه و طلا به‌زودی به ۲۸۰۰ دلار برمی‌گرده.»
🙏تورم جهانی، تنش‌های ژئوپلیتیکی و رشد اقتصادهای شرقی همچنان باعث حمایت از روند صعودی طلا می‌شن.

🙏فرصت سرمایه‌گذاری:
🙏با توجه به شرایط موجود بنظر میرسه افت قیمت‌های اخیر یه موقعیت خوبه تا سرمایه‌گذارا دوباره وارد بازار بشن. حتی با نوسانات کوتاه‌مدت، تا مادامی که طلا بالای محدوده حمایتی قرار داره چشم‌انداز طلا همچنان مثبته.

@topoli

20 Nov, 15:30


🙏مقایسه عملکرد شاخص‌های توپولی با سایر بازارها

🙏در این ۱۰۹ روزی که از شاخص‌های توپولی رونمایی شده، سکه با رشد ۲۰ درصدی پیشتاز بوده، دلار ۱۲ درصد رشد کرده و شاخص کل هم با ۱۳ درصد رشد، تونسته از دلار جلو بزنه. صندوق‌های درآمد ثابت، طبق انتظار، کمترین بازدهی رو داشتن.

🙏با این‌که تو بیشتر از ۷۰ درصد این مدت، بورس منفی بوده و بازارها کلی نوسان داشتن، شاخص‌های توپولی تو این شرایط سخت بازدهی بهتری نشون دادن.

🙏اگه دوست دارید جزئیات بیشتری از این شاخص‌ها بدونید یا سوالی تو این زمینه دارید، کافیه روی لینک زیر کلیک کنید و پیام بدید تا با یه راهنمایی دقیق و کامل در خدمتتون باشم.

📩 ارتباط با توپولی

@topoli

20 Nov, 13:33


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

20 Nov, 13:32


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

20 Nov, 13:31


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

20 Nov, 13:31


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

20 Nov, 11:55


#شاخص_سبز

🙏طبق آخرین قیمت‌ها تا امروز چهارشنبه، شاخص سبز به عدد ۱۲۷ واحد رسیده و تا الان بازدهی ۲۷ درصدی رو ثبت کرده. (تا اینجای کار هر دو شاخص نارنجی و سبز به یک اندازه رشد داشتند)

🙏در ماه‌های آینده، این سه شاخص رو مرتب با هم مقایسه می‌کنیم تا ببینیم وقتی به قله رسیدیم، کدوم استراتژی بهتر جواب می‌ده؛ نوسان‌گیری و دیدگاه کوتاه‌مدت یا استراتژی‌های میان‌مدت و بلندمدت.

🙏یه نکته خیلی مهم: نباید خیلی به یکی از این دیدگاه‌ها تعصب داشته باشیم؛ چیزی که واقعاً اهمیت داره، راندمان سبد شماست. اگه نمی‌تونید نوسان‌گیری کنید، وقتش رو ندارید یا استرسش براتون زیاده، شاید روش بلندمدت براتون مناسب‌تر باشه. البته به شرطی که سهم‌های خوب رو در قیمت‌های مناسب انتخاب کنید. خرید سهم بدون توجه به قیمت یا فروش در هر زمانی، به تنهایی نمی‌تونه تضمین‌کننده بازدهی خوب باشه.

@topoli

20 Nov, 11:50


#شاخص_نارنجی

🙏طبق آخرین قیمت‌ها تا امروز چهارشنبه، شاخص نارنجی به عدد ۱۲۷ واحد رسیده و تا الان بازدهی ۲۷ درصدی رو ثبت کرده.

🙏در ماه‌های آینده، این سه شاخص رو مرتب با هم مقایسه می‌کنیم تا ببینیم وقتی به قله رسیدیم، کدوم استراتژی بهتر جواب می‌ده؛ نوسان‌گیری و دیدگاه کوتاه‌مدت یا استراتژی‌های میان‌مدت و بلندمدت.

🙏یه نکته خیلی مهم: نباید خیلی به یکی از این دیدگاه‌ها تعصب داشته باشیم؛ چیزی که واقعاً اهمیت داره، راندمان سبد شماست. اگه نمی‌تونید نوسان‌گیری کنید، وقتش رو ندارید یا استرسش براتون زیاده، شاید روش بلندمدت براتون مناسب‌تر باشه. البته به شرطی که سهم‌های خوب رو در قیمت‌های مناسب انتخاب کنید. خرید سهم بدون توجه به قیمت یا فروش در هر زمانی، به تنهایی نمی‌تونه تضمین‌کننده بازدهی خوب باشه.

@topoli

20 Nov, 11:45


#شاخص_قرمز

🙏آخرین قیمت‌ها تا امروز چهارشنبه نشون می‌ده که شاخص قرمز به عدد ۱۸۱ واحد رسیده و تا الان بازدهی مناسبی حدود ۸۱ درصد رو ثبت کرده.

🙏در همون بازه زمانی، شاخص کل بورس تنها ۱۳ درصد رشد داشته.

🙏امروز هم بعد از ۲۹ درصد رشد، سهم خودرو از سبد خارج و اختیار فروش اهرمی در تاریخ ۲۸ آبان‌ماه وارد سبد گردید، در حال حاضر، ۸۰ درصد سبد به صندوق‌های درآمد ثابت اختصاص داده شده.

🙏باید اشاره کنم که معاملات آپشن ریسک بسیار بالایی دارن و چون ماهیت خاصی هم دارن، معمولاً برای نگهداری بلندمدت مناسب نیستند. بنابراین شیوه خرید و فروش این اوراق با سهام کاملاً متفاوت هست. اکیداً توصیه می‌کنم بدون مطالعه و مشاوره دقیق، با سرمایه زیاد و بدون داشتن مدیریت سرمایه وارد معاملات آپشن نشید.

🙏حالا ترکیب سبد به سمت نقدینگی سنگین‌تر میره و با توجه به موقعیت خرید اختیار فروش، استراتژی فعلی انتظار برای اصلاح قیمتی یا زمانی و یا پیدا شدن موقعیت خرید جذاب هستش.

🙏یه توصیه دوستانه: قبل از هر تصمیم به خرید و فروش، حتماً با مشاورهای حرفه‌ای مشورت کنید. این کار می‌تونه ریسک‌هاتون رو کم کنه و تصمیم‌هاتون رو هوشمندتر. فراموش نکنید که استفاده از دانش و تجربه دیگران می‌تونه یه برگ برنده براتون باشه!

@topoli

20 Nov, 10:50


🙏نرخ تورم ایران از سال۱۹۸۷میلادی تا ۲۰۲۹ میلادی

@topoli

20 Nov, 10:30


🙏در هفته کاری گذشته، میانگین ارزش معاملات به ۷,۹۸۲ میلیارد تومان رسید.

🙏یک هفته خیلی خوب رو پشت سر گذاشتیم؛ چرا که از نظر ریالی، چنین ارقامی از اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ به این طرف ثبت نشده بود.

#میانگین_هفتگی

@topoli

20 Nov, 10:30


🙏هفته کاری که پشت سر گذاشتیم با میانگین ارزش معاملات ۱۱۵ میلیون دلاری به پایان رسید.

🙏این هفته بازار نشون داد که هنوز نفس‌های مثبتی داره! از رشد نیما و تغییرات توی صنعت خودرو گرفته تا نوسانات نرخ ارز، کلی اتفاق مهم افتاد. البته تو روزای آخر، با بالا رفتن ریسک‌های سیاسی یه کم فشار فروش بیشتر شد، ولی خریدارها حسابی فعال بودن و بازار رو سر پا نگه داشتن.

🙏خبر جذاب این هفته هم شکستن رکورد معاملات خرد بود؛ چیزی که از اردیبهشت ۱۴۰۲ تا حالا ندیده بودیم. این اتفاق خودش یه سیگنال قوی برای تغییر روند بازاره.

🙏آخر هفته مثل همیشه منتظر خبرهای مهم سیاسی و گزارش‌های آخر ماه روی کدال هستیم.

#میانگین_هفتگی

@topoli

20 Nov, 07:40


🙏بدبینی شرکت‌های ژاپنی به اقتصاد چین، سرمایه‌گذاری‌ها رو متزلزل کرده

🙏شرکت‌های ژاپنی که سال‌ها به بازار چین به‌عنوان یه فرصت اقتصادی بزرگ نگاه می‌کردن، حالا دیگه اون خوش‌بینی سابق رو ندارن. طبق آخرین نظرسنجی اتاق بازرگانی ژاپن در چین، حدود ۶۴٪ از این شرکت‌ها معتقدن شرایط اقتصادی چین نسبت به پارسال بدتر شده. این آمار نسبت به گزارش قبلی که ۶۰٪ بود، افزایش داشته.

🙏علاوه بر مسائل اقتصادی، نگرانی‌های امنیتی و اتفاقات ناخوشایندی مثل فوت یه دانشجوی ژاپنی در شنژن، روابط دیپلماتیک این دو کشور رو هم تحت تأثیر قرار داده. نزدیک به نیمی از این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری‌هاشون رو کاهش یا حتی متوقف کردن.

🙏بدبینی به اقتصاد چین که یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کننده‌های کامودیتی تو دنیا محسوب می‌شه، می‌تونه تقاضای مواد اولیه مثل فلزات، نفت و گاز رو تحت تأثیر قرار بده. افت سرمایه‌گذاری خارجی و کاهش فعالیت‌های اقتصادی می‌تونه روند قیمت‌ها رو نزولی کنه و حتی بازارهای جهانی رو هم به چالش بکشه. برای سرمایه‌گذاران، این یه سیگنال جدیه که باید شرایط چین رو با دقت بیشتری رصد کنن.

@topoli

20 Nov, 04:30


🙏از کدال چه خبر؟

#اخبار_کدال #دارو #کساوه #فروی #فسوژ #آ_س_پ #ثپردیس #شلعاب #مداران #شپارس #خپویش #دلقما #شسینا

@topoli

20 Nov, 03:30


🙏ناصرالدین‌شاه قاجار، اولین‌ کسی بود که پیشنهاد تأسیس کشوری به نام اسرائیل را داد

ناصرالدین شاه تو اولین سفر فرنگش به فرانسه، با یکی از اعضای خانوادهٔ روچیلد (روتشیلد) معروف یهودی، دیدار کرد. خود شاه در این باره در سفرنامه‌اش نوشته: «با روچیلد صحبت کردم. او گفت که یهودی‌های ایران باید آسوده باشند. به او گفتم: شنیده‌ام که هزار کرور پول دارید. من پیشنهاد می‌کنم که ۵۰ کرور به یک دولت کوچیک یا بزرگ بدهید، زمین‌های یک مملکت را بخرید و هرچه یهود در دنیا هست، آن‌جا جمع کنید. خودتان هم رئیس آن‌جا بشوید.جوابی نداد. بعد به او گفتم که من حامی همه ملت‌های خارجی در ایران هستم.» (از سفرنامه ناصرالدین‌شاه) حدود یک قرن بعد، همین خاندان روچیلد برای تأسیس سرزمین اسراییل تو فلسطین پیشقدم شدند و زمین‌های اعراب رو با قیمت‌هایی بسیار بالا خریدن و یهودیان رو اونجا ساکن کردند. سپس با اعلامیه معروف بالفور که توسط آرتور بالفور وزیر خارجه انگلستان به والتر روچیلد بانکدار ثروتمند یهود ارسال شد، رسما اجازهٔ تاسیس کشور جدید یهودیان در خاورمیانه اعلام شد. | بهمن انصاری

@topoli

20 Nov, 02:31


🙏سرنوشت طلا در اقتصاد ۲۰۲۵ آمریکا

🙏آینده اقتصاد آمریکا با کاهش رشد و نرخ بهره همراهه. پیش‌بینی می‌شه رشد اقتصادی به ۲٪ و نرخ تورم به ۲.۳٪ برسه. کاهش بهره‌برداری و افزایش تعرفه‌ها روی چین هم می‌تونه بازارها رو ملتهب کنه. این وضعیت معمولاً فشار مثبتی روی قیمت طلا وارد می‌کنه، چون سرمایه‌گذارها دنبال دارایی امن‌تری می‌گردن.

🙏اگه دنبال سرمایه‌گذاری هستین، کاهش نرخ بهره و تضعیف احتمالی دلار می‌تونه طلا رو به یکی از گزینه‌های جذاب برای سال‌های آینده تبدیل کنه.

🤔نکته خیلی مهم: حباب سکه و طلارو همیشه بر حسب درصد پیگیری کنید نه ریال و تومن، در جدول بالا مهمترین بخش، خط آخر که حباب موجود رو به درصد نوشتم.

🙏این جدول برای دوستات هم بفرست.

@topoli

19 Nov, 18:02


امروز، روز تقدیر از آقایانی‌ست که با وقار و استقامت، ستون‌های محکم خانواده و جامعه هستن. کسانی که توی شلوغی روزمره، با صبوری و تدبیر، زندگی رو به بهترین شکل ممکن پیش می‌برن.

این روز فرصتیه برای یادآوری ارزش‌های بزرگ مثل مسئولیت‌پذیری، قدرت در سکوت و عشقی که هیچ‌وقت از کسی چیزی نمی‌خواد. روزی‌ست برای قدردانی از اون‌هایی که وجودشون آرامش میاره و تلاش‌های بی‌منت‌شون همیشه باعث میشه اطرافیان از بودنشون احساس امنیت و محبت کنن.

روز آقایان مبارک، به افتخار لحظات خاصی که فقط حضور شما معنا می‌ده.

🙏بفرست این متن رو به آقایان، چون وجودشون بی‌قیمت‌هه.

@topoli

19 Nov, 13:49


🙏ترامپ و تعرفه‌های جدید؛ تهدیدی جدی برای بازار کامودیتی‌ها؟

🙏خبر داغ: سیاست‌های تعرفه‌ای دونالد ترامپ، تولید داخل آمریکا رو هدف گرفته، ولی به قیمت کاهش قیمت کامودیتی‌ها.

🙏فرانسیسکو بلانچ، استراتژیست بانک آمریکا، معتقده طرح ترامپ برای اعمال تعرفه‌های سنگین روی واردات، مثل چاقوی دو لبه‌ست. از یه طرف، تولید و اشتغال تو آمریکا تقویت می‌شه، ولی از طرف دیگه، بازار کامودیتی‌ها (مواد اولیه و انرژی) ضربه می‌خوره.

🙏تعرفه‌های پیشنهادی ترامپ:

۲۰٪ برای تمامی واردات
۶۰٪ برای کالاهای وارداتی از چین

🙏نتیجه؟ احتمال افزایش تورم و کاهش رقابت‌پذیری بازار جهانی.

🙏گاز طبیعی مایع (LNG):
🙏بلانچ اضافه کرده که دولت ترامپ ممکنه مجوزهای صادراتی LNG رو که تو دوره بایدن متوقف شده بودن، دوباره احیا کنه. این تصمیم می‌تونه تأثیر زیادی روی بازار انرژی آمریکا و جهان بذاره.

🙏دولت سوئیس نگرانی خودش رو از تعرفه‌های ترامپ اعلام کرده.

🙏جمع‌بندی: اگه این سیاست‌ها اجرا بشن، بازار جهانی مواد اولیه، از فلزات تا انرژی، با شوک جدی روبه‌رو می‌شه. سرمایه‌گذارها باید با احتیاط بیشتری عمل کنن!

@topoli

19 Nov, 12:03


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

19 Nov, 12:02


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

19 Nov, 12:01


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

19 Nov, 12:01


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

19 Nov, 08:30


🙏نگرانی خودروسازان آلمانی از تهدیدات ترامپ!

🙏دونالد ترامپ تو کمپین انتخاباتی اخیرش دوباره صدای زنگ خطر رو برای خودروسازهای آلمانی به صدا درآورده! ایشون گفته تولیدات خودرو باید بره آمریکا وگرنه تعرفه‌های سنگین تو راهه!

🙏 وعده‌ها:

🙏انتقال تولید به آمریکا = مالیات کمتر و امتیازات ویژه
🙏تولید خارج از آمریکا = تعرفه‌های گرون و سنگین!


🙏فولکس‌واگن، بی‌ام‌و و مرسدس بنز قبلاً میلیاردها دلار تو آمریکا سرمایه‌گذاری کردن تا از سیاست‌های قبلی ترامپ در امان بمونن، اما برنامه‌های جدید ممکنه هزینه‌های بیشتری براشون بسازه و زنجیره تأمین‌شون رو به خطر بندازه.

@topoli

19 Nov, 04:31


🙏از کدال چه خبر؟

#اخبار_کدال #کالا #وبرق #قیستو #ولراز #البرز #سفار #سآبیک #تفارس #کصدف #کطبس #ثشرق #درهآور

@topoli

19 Nov, 03:31


🤔جالبه بدونید که پرقدرت ترین مهره شطرنج که بهش «وزیر» میگیم در واقع «Queen» یا «ملکه» است که از ایزابلای یکم، ملکه قدرتمند کاستیا و بنیانگذار اسپانیای واحد الهام گرفته شده!

🙏حتی شطرنج هم اینو تایید میکنه که صاحبان اصلی قدرت، خانوم‌ها هستن

@topoli

19 Nov, 02:31


🙏بازار طلا زیر ذره‌بین!

🙏از وقتی ترامپ تو انتخابات آمریکا پیروز شده، قیمت جهانی طلا یه افت چشمگیر داشته، ولی دیروز ورق برگشت و هر اونس طلا حدود ۵۰ دلار رفته بالا و به ۲۶۱۰ دلار رسیده!

🙏تو همین مدت، #شاخص_دلار حسابی رشد کرده و #بیت‌کوین هم بی‌نصیب نبوده. البته دیروز دلار یه ذره افت کرده و بیت‌کوین نوسان خاصی نداشته.

🙏سرمایه‌گذارای حرفه‌ای می‌دونن که این نوسان‌ها می‌تونن تو بلندمدت بزرگ‌تر و پیچیده‌تر بشن. هرچند ترامپ ممکنه تنش‌های بین‌المللی رو یه مقدار کم کنه، ولی قطعیت خاصی وجود نداره. تازه، جنگ‌های تجاری و سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی هم هنوز گنگ و پیچیده باقی مونده.

🙏حتماً این جدول برای دوستات هم بفرست.

@topoli

16 Nov, 03:30


🙏اینجا یکی از مرموزترین نقاط زمین!

دریاچه‌ای عجیب و رازآلود در ایران...

دریاچه‌ تخت سلیمان که هرکسی در اون شنا کرده به دلایل نامعلوم مرده و فقط یک نفر جسدش پیدا شده!
نکته جالب بعدی وجود گنج زیاد این دریاچه رو جذاب کرده و حتی خارجیا بارها برای کاوش به اینجا اومدن ولی نتونستن بیش از ۳۰ متر برن پایین و این درحالیه که عمق این دریاچه به گفته کارشناسان بیش از ۱۲۰ متر میشه...
نکته جالب اینه که میگن انگشتر حضرت سلیمان که باهاش فرازمینیان رو کنترل میکرده در این دریاچه غرق شده، برخی معتقدن گنجینه‌های زیادی از کوروش کبیر و حتی ساسانیان و... در این دریاچه غرق شده.

@topoli

16 Nov, 02:31


🙏طلا فقط یه سرمایه‌گذاری ساده نیست، بلکه در صنایع مختلف هم استفاده می‌شه. هند یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان طلا در دنیاست و حدود ۲۵ درصد از تقاضای جهانی طلا رو به خودش اختصاص می‌ده. بیشتر مردم هم در زمان‌های خاص مثل جشن‌ها و مناسبت‌های فرهنگی تقاضای طلا رو بالا می‌برند، که این هم باعث میشه قیمت طلا بالا بره.


🙏عوامل تأثیرگذار بر قیمت طلا:

🙏درآمد و تقاضا برای طلا: تقاضا برای طلا به درآمد مردم بستگی داره. یعنی هر چقدر درآمد بالاتر بره، تقاضا برای طلا هم بیشتر میشه. اما وقتی قیمت طلا بالا میره، تقاضا کم میشه.

🙏ذخایر بانک‌های مرکزی: وقتی بانک‌های مرکزی تصمیم می‌گیرند پولشون رو به طلا تبدیل کنن، قیمت طلا بالا میره. مثلا در سال ۲۰۱۹، کشورهایی مثل ترکیه، روسیه و چین بیشترین خرید طلا رو داشتن.

🙏ارزش دلار: چون طلا به دلار قیمت‌گذاری میشه، معمولاً وقتی دلار ضعیف میشه، قیمت طلا بالا میره. این به خاطر اینه که وقتی دلار ضعیف میشه، طلا برای خریدارهای خارجی ارزون‌تر میشه.

🙏نرخ بهره: وقتی نرخ بهره بالا میره، تقاضا برای طلا کمتر میشه چون مردم ترجیح میدن به جای خرید طلا، پولشون رو در سرمایه‌گذاری‌های با بهره ثابت بذارند.

🙏تقاضای جواهرات و صنایع: بیشتر از نیمی از تقاضای طلا به خاطر خرید جواهراته. همچنین طلا در صنایع پزشکی و الکترونیکی هم استفاده میشه.

🙏بحران‌های اقتصادی و سیاسی: در زمان‌های بحران اقتصادی یا سیاسی، طلا به عنوان یک "پناهگاه امن" شناخته میشه. وقتی اوضاع بی‌ثبات میشه، مردم به طلا پناه می‌برند و تقاضا برای طلا بالا میره.

🙏عرضه و تولید طلا: تولید طلا در کشورهای بزرگی مثل استرالیا، چین و روسیه تأثیر زیادی بر قیمت طلا داره. اگر تولید طلا کاهش پیدا کنه، به دلیل کمبود عرضه، قیمت طلا بالا میره.

🙏در نهایت، پیش‌بینی میشه که تقاضا برای طلا بیشتر از عرضه باشه که می‌تونه فشار بیشتری به قیمت طلا وارد کنه. افزایش تورم هم باعث میشه قیمت طلا بالا بره.

@topoli

14 Nov, 18:17


🙏گزارش‌ها حاکی از اینه که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، قصد داره اعتبار مالیاتی ۷۵۰۰ دلاری که به خریداران خودروهای الکتریکی کمک می‌کرد، لغو کنه. این تصمیم قبلاً هم توسط ترامپ مطرح شده بود، پس خیلی غیرمنتظره نیست. ترامپ معتقده که این اقدام با حمایت کنگره جدید جمهوری‌خواه، روشی ساده برای کاهش هزینه‌های دولت محسوب می‌شه.

🙏در عین حال، شرکت تسلا از این تصمیم حمایت کرده، ولی ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت، گفته که ممکنه لغو این اعتبار به فروش تسلا آسیب بزنه، اما شرکت‌های رقیب بیشترین آسیب رو از این تصمیم خواهند دید.

🤔خلاصه و تاثیرات
ترامپ تصمیم گرفته کمک‌هزینه مالیاتی ۷۵۰۰ دلاری برای خریداران خودروهای الکتریکی رو حذف کنه. این کار باعث می‌شه قیمت نهایی برای خریدارها بیشتر بشه و تقاضا برای این نوع خودروها کاهش پیدا کنه. برای تسلا ممکنه این تغییرات تأثیرگذار باشه، ولی رقبا ضرر بیشتری خواهند دید.

🙏نتیجه‌گیری
لغو این اعتبار مالیاتی، چالش‌هایی برای صنعت خودروهای الکتریکی ایجاد می‌کنه، چون باعث کاهش تقاضا و سخت‌تر شدن شرایط بازار می‌شه. از طرفی، هدف ترامپ از این کار کاهش هزینه‌های دولته، اما ممکنه این تصمیم در درازمدت توسعه فناوری‌های پایدار و بازار خودروهای الکتریکی رو کند کنه.

@topoli

14 Nov, 14:59


🙏از وقتی جنگ اوکراین با روسیه شروع شده، تجارت سنگ آهن اوکراین تغییرات زیادی داشته. حالا صادرات سنگ آهن اوکراین از ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴ به حدود ۲۸ میلیون تن رسیده که نسبت به سال قبل ۹۶ درصد افزایش داشته. اوکراین حالا، به جز چین، مشتری‌های جدیدی در اتحادیه اروپا پیدا کرده؛ مثل لهستان و اسلواکی. مشکلات لجستیکی در مسیرهای دریای سیاه تأثیر زیادی روی صادرات گذاشته، ولی کشورهای اروپای مرکزی و شرقی نقش مهمی در جذب صادرات اوکراین دارند.

🙏در همین مدت، ترکیه هم به عنوان یک شریک جدید و مهم ظاهر شده و در هفت ماه اول سال ۲۰۲۴ واردات سنگ آهنش از اوکراین نسبت به سال قبل ۱۷۸ درصد بیشتر شده. هرچند قیمت جهانی سنگ آهن نسبت به ۲۰۲۳ افت کرده، ولی با کاهش تقاضای چین و ذخایر بالا در بنادر این کشور، همچنان شرایط این بازار پیچیده باقی مونده.

🙏تغییرات در بازار سنگ آهن اوکراین و افزایش صادرات این کشور به اتحادیه اروپا و ترکیه، می‌تونه تاثیرات غیرمستقیمی روی بازار سنگ آهن ایران بذاره. با ورود اوکراین به بازارهای اروپایی و ترکیه، رقابت برای صادرکنندگان سنگ آهن ایران در این مناطق افزایش پیدا می‌کنه. این موضوع می‌تونه باعث فشار روی قیمت‌های صادراتی و کاهش سهم ایران از بازار بشه.

🙏از طرف دیگه، کاهش قیمت‌های جهانی سنگ آهن و شرایط نامطمئن بازار جهانی به دلیل افزایش ذخایر چین و افت تقاضای این کشور، می‌تونه قیمت‌های داخلی و صادراتی ایران رو هم تحت تأثیر قرار بده. در نتیجه، صادرکنندگان ایرانی ممکنه برای حفظ رقابت‌پذیری، مجبور به کاهش قیمت‌ها یا پیدا کردن بازارهای جدید باشن.

🙏در کل، این تغییرات می‌تونن چالش‌هایی برای صادرات ایران ایجاد کنن و نیاز به استراتژی‌های بازاریابی و تطبیق با شرایط جدید رو بیشتر کنن.

@topoli

14 Nov, 11:36


🙏مراحل تولید فولاد

@topoli

14 Nov, 03:30


مردم ژاپن یک ضرب المثل بسیار جالب دارند که اساس توسعه کشورشون قرار گرفته:

بخاطر میخی نعلی افتاد
بخاطر نعلی ، اسبی افتاد
بخاطر اسبی ، سواری افتاد
بخاطر سواری ، جنگی شكست خورد
بخاطر شكستی ، مملكتی نابود شد
و همه اینها بخاطر كسی بود كه میخ را خوب نكوبیده بود...

یادمان باشد هر كار ما، حتی كوچك،
اثری بزرگ دارد كه شاید در همان لحظه ما نبینیم.

@topoli

14 Nov, 02:31


🙏پیروزی ترامپ در انتخابات و قدرت‌گیری جمهوری‌خواهان در کنگره به نفع رمزارزها به نظر می‌رسه، اما باید توجه کنیم که این پیروزی‌ها لزوماً به سود بیت‌کوین نخواهد بود. در حالی که قوانین دوستانه برای رمزارزها میتونه رشد صنعت رو تسریع کنه، هنوز مشخص نیست که بیت‌کوین می‌تونه از این رشد بهره‌برداری کنه یا خیر. با ورود استیبل‌کوین‌ها و پروژه‌های جدید، ممکنه تقاضا برای بیت‌کوین کاهش پیدا کنه و جایگاهش در دنیای رمزارزها تغییر کنه. بنابراین، مهمه که به جای دنبال کردن هیجان‌ها، به تحلیل‌های دقیق‌تر و پروژه‌های واقعی رمزارز توجه کنیم.

🙏از دیروز شاهد افزایش حباب سکه‌ها هستیم. با وجود اینکه حباب سکه تمام به حدود ۲۰ درصد رسیده، اما فاصله کم بین حباب سکه تمام و نیم، جذابیت سکه‌های نیم رو بیشتر کرده. این یعنی در شرایط فعلی، سکه‌های نیم از دید خریدار میتونه گزینه‌ جذاب‌تری برای سرمایه‌گذاری به حساب بیاد. تحلیل دقیق و درک شرایط بازار می‌تونه کمک کنه تا بهترین تصمیم رو بگیرید.

@topoli

13 Nov, 18:30


🙏مقایسه شاخص های توپولی با سایر شاخص ها و بازارها

🙏۱۰۲ روز از انتشار شاخص‌های توپولی گذشته و در این مدت، هر بازار تغییرات مختص خودش را داشته. سکه با رشد ۱۶ درصدی پیشتاز و دلار نیز با ۱۱ درصد افزایش همراه بوده. سایر بازارها نیز، همان‌طور که در نمودار مشاهده می‌کنید، نوسانات خود را تجربه کرده‌اند.

🙏اگر می‌خواهید از جزئیات بیشتر شاخص‌های توپولی باخبر بشید و هر سوالی در این زمینه دارید، با کلیک روی لینک زیر و ارسال پیام، راهنمایی دقیق و جامع دریافت کنید.

📩 ارتباط با توپولی

@topoli

13 Nov, 17:10


#شاخص_سبز

🙏طبق آخرین قیمت‌ها تا امروز چهارشنبه، شاخص سبز به عدد ۱۲۰ واحد رسیده و تا این لحظه بازدهی ۲۰ درصدی رو به نمایش گذاشته.

🙏شاخص‌های نارنجی و سبز نسبت به شاخص قرمز بازدهی کمتری داشتن، اما با همین روند آهسته و پیوسته، بازدهی ۳ برابری نسبت به شاخص کل ثبت کردن. فلسفه این دو شاخص، میان‌مدتی و بلندمدتیه و تا حد امکان سعی می‌کنم سهامی که در این جداول قرار می‌گیرن، تغییر نکنن؛ مگر در شرایطی که بازار خیلی هیجانی شده و بشه با تغییرات هوشمندانه، سهم بهتری جایگزین کرد یا همون سهم با تعداد بالاتر به سبد برگردوند.

🙏در ماه‌های آینده، این سه شاخص رو مرتب با هم مقایسه می‌کنیم تا ببینیم وقتی به قله می‌رسیم، نوسان‌گیری و دیدگاه کوتاه‌مدت بهتر جواب می‌ده یا استراتژی‌های میان‌مدت و بلندمدت.

🙏یه نکته مهم: نباید تعصب روی دیدگاه کوتاه‌مدت یا بلندمدت داشت؛ چیزی که اهمیت داره، راندمان سبد شماست. اگه نمی‌تونید نوسان‌گیری کنید، وقتش رو ندارید یا استرسش براتون زیاده، روش بلندمدت می‌تونه گزینه مناسبی باشه؛ البته به شرطی که سهم‌های خوب و در قیمت‌های مناسب انتخاب بشن. خریدن سهم در هر قیمتی و فروش در هر زمانی، به تنهایی تضمین‌کننده بازدهی مناسب نیست.

@topoli

13 Nov, 17:05


#شاخص_نارنجی

🙏طبق آخرین قیمت‌ها تا امروز چهارشنبه نشون می‌ده که شاخص نارنجی به عدد ۱۲۲ واحد رسیده و تا اینجای کار، بازدهی ۲۲ درصدی رو ثبت کرده.

🙏شاخص‌های نارنجی و سبز نسبت به شاخص قرمز بازدهی کمتری داشتن، اما با همین روند آهسته و پیوسته، بازدهی ۳ برابری نسبت به شاخص کل ثبت کردن. فلسفه این دو شاخص، میان‌مدتی و بلندمدتیه و تا حد امکان سعی می‌کنم سهامی که در این جداول قرار می‌گیرن، تغییر نکنن؛ مگر در شرایطی که بازار خیلی هیجانی بشه و بشه با تغییرات هوشمندانه، سهم بهتری جایگزین کرد یا همون سهم با تعداد بالاتر به سبد برگردوند.

🙏در ماه‌های آینده، این سه شاخص رو مرتب با هم مقایسه می‌کنیم تا ببینیم وقتی به قله می‌رسیم، نوسان‌گیری و دیدگاه کوتاه‌مدت بهتر جواب می‌ده یا استراتژی‌های میان‌مدت و بلندمدت.

🙏یه نکته مهم: نباید تعصب روی دیدگاه کوتاه‌مدت یا بلندمدت داشت؛ چیزی که اهمیت داره، راندمان سبد شماست. اگه نمی‌تونید نوسان‌گیری کنید، وقتش رو ندارید یا استرسش براتون زیاده، روش بلندمدت می‌تونه گزینه مناسبی باشه؛ البته به شرطی که سهم‌های خوب و در قیمت‌های مناسب انتخاب بشن. خریدن سهم در هر قیمتی و فروش در هر زمانی، به تنهایی تضمین‌کننده بازدهی مناسب نیست.

@topoli

13 Nov, 17:00


#شاخص_قرمز

🙏آخرین قیمت‌ها تا امروز چهارشنبه نشون می‌ده که شاخص قرمز به عدد ۱۷۱ واحد رسیده و تا الان بازدهی مناسب ۷۱ درصدی رو ثبت کرده.

🙏حالا نکته جالب‌تر اینه که در همین بازه زمانی، شاخص کل بورس تنها ۷ درصد رشد داشته؛ یعنی شاخص قرمز تونسته ۱۰ برابر بیشتر از شاخص کل سود بده! این نتایج به هیچ وجه شانسی نیستن؛ بلکه حاصل تحلیل‌های دقیق، پیگیری‌های مداوم و استفاده به‌جا از فرصت‌هاست. شاید بعضی‌ها این موارد رو نادیده بگیرن، ولی تأثیرش توی اعداد و ارقام به‌وضوح مشخصه.

🙏از زمان انتشار جدول قبلی تا دیروز و امروز، ترکیب شاخص قرمز تغییر خاصی نداشته و با وجود نوسانات شدید، به سبد دست نزدم؛ چون از انتخاب گزینه‌هام مطمئن بودم.

🙏امروز آپشن ( اختیار خرید ) دو گزینه "خودرو" و "اهرم" رو به صندوق تبدیل کردم. این دو سهم با بازدهی ۱۱۵ درصدی و ۳۵ درصدی تونستن عملکرد کلی شاخص قرمز رو از بقیه شاخص‌ها پیش بندازن. برای جزئیات و اطلاعات بیشتر، حتماً به جداول قبلی سر بزنید.

🙏در حال حاضر، ترکیب سبد به سمت نقدینگی سنگینی می‌کنه. از اونجایی که این سبد برای نوسان‌گیری طراحی شده، منتظر می‌مونم تا در قیمت‌های بهتر، سهم مناسب جایگزین کنم.

🙏یه توصیه دوستانه: قبل از هر تصمیم به خرید و فروش، حتماً از تجربه و نظر مشاورهای حرفه‌ای استفاده کنید. این کار می‌تونه ریسک‌هاتون رو کمتر و تصمیم‌هاتون رو هوشمندتر کنه. یادتون باشه، استفاده از دانش و تجربه دیگران، برگ برنده شماست!

@topoli

13 Nov, 14:27


🙏در هفته کاری گذشته، میانگین ارزش معاملات به ۷۸ میلیون دلار رسید.

#میانگین_هفتگی

@topoli

13 Nov, 14:27


🙏در هفته کاری گذشته، میانگین ارزش معاملات به ۵,۳۰۲ میلیارد تومان رسید.

#میانگین_هفتگی

@topoli

13 Nov, 12:03


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

13 Nov, 12:02


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

13 Nov, 12:01


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

13 Nov, 12:01


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

13 Nov, 06:31


🙏امروز قیمت فروش حواله دلار تو مرکز مبادله ارز و طلای ایران به ۵۰۱,۹۰۲ ریال رسید که نسبت به دیروز ۱,۴۰۱ ریال افزایش داشته.
@topoli

13 Nov, 05:02


🙏قیمت سنگ آهن به خاطر کاهش تقاضا تو چین به زیر ۱۰۰ دلار رسیده. توی سه روز گذشته معاملات آتی سنگ آهن هم افت داشته و دلیلش اینه که اقدامات جدید دولت چین، مثل طرح مبادله بدهی، تاثیر زیادی روی تقویت اقتصاد نداشته. از طرفی، تورم بالا باعث شده قدرت خرید مردم کم بشه و این موضوع بازار کامودیتی‌ها رو ضعیف کرده.

🙏شاخص دلار آمریکا هم رفته بالا و این باعث شده قیمت مواد اولیه برای خیلی از خریداران جهانی گرون‌تر بشه. سنگ آهن امسال بین کالاهای صنعتی یکی از بدترین عملکردها رو داشته و حدود یک چهارم ارزشش رو از دست داده. دلیلش هم مشکلات اقتصادی چین و بحران بخش املاک اونجاست.

🙏قیمت سنگ آهن و فلزات پایه توی ماه‌های آینده با نوسانات زیادی روبرو می‌شه و بیشتر تحت تأثیر محرک‌های اقتصادی چین و سفته‌بازی‌ها قرار می‌گیره.

@topoli

13 Nov, 04:30


🙏از کدال چه خبر؟

#اخبار_کدال #کرومیت #داوه #کی_بی_سی #کساپا #حفارس #زماهان #سفانو #استقلال #فارس #حتاید #خموتور #خزامیا

@topoli

03 Nov, 02:30


🙏 تحلیل بازار طلا، آیا اصلاح قیمت همچنان ادامه داره؟

🙏اونس طلا روز جمعه نوسانات زیادی داشت. بعد از گزارش اشتغال NFP ایالات متحده، قیمت اول به ۲,۷۶۰ دلار رسید، اما خیلی زود به ۲,۷۳۶ دلار برگشت. فشار فروش به خاطر سیگنال‌های متناقض داده ISM و افزایش فشارهای تورمی ممکنه روی قیمت طلا تأثیر بذاره.

🙏خلاصه: اونس طلا نوساناتی رو تجربه کرد و احتمال ادامه اصلاح قیمت وجود داره. نقاط تقاضا و خط حمایت توی معاملات خیلی مهم هستند.

@topoli

02 Nov, 17:14


🙏این نمودار رشد انفجاری نقدینگی شرکت Berkshire Hathaway متعلق به وارن بافت رو نشون می‌ده که به سطح جدیدی رسیده! ۳۲۵ میلیارد دلار

🙏حالا یه مقایسه بامزه کنیم: همین نقدینگی سهام وارن بافت، بیشتر از سه برابر کل ارزش بازار بورس ایرانه! فکر کن، یه نفر مثل وارن بافت بیشتر از کل بورسمون فقط نقدینگی داره!

@topoli

02 Nov, 13:33


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

02 Nov, 13:32


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

02 Nov, 13:31


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

02 Nov, 13:30


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

02 Nov, 07:46


🙏می‌دونید هر کیلووات ساعت برق چقدر برامون هزینه داره؟!

🙏مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر اخیراً گفته که هزینه تمام شده هر کیلووات ساعت برق ۴۰۰۰ تومانه. جالبه بدونید که طبق قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق، وزارت نیرو موظف شده که هزینه برق مشترکانی که ۲.۵ برابر الگوی مصرف رو استفاده می‌کنن، به تدریج افزایش بده.

🙏حالا شما چه نظری دارین؟ این تغییرات چقدر می‌تونه روی زندگی ما تاثیر بذاره؟

@topoli

02 Nov, 06:15


🙏همه‌چیز درباره شورای رقابت!

🙏شورای رقابت یه نهاد مهم در ایران هست که وظیفش تنظیم بازار و جلوگیری از انحصار و اینجور داستان‌هاست. حالا بیایید ببینیم این شورا چجوری کار می‌کنه و اعضاش چه کسانی هستند.

🙏شورای رقابت از ۱۱ نفر تشکیل شده که شامل:

رئیس شورا که معمولاً نماینده دولت هست.
۳ نفر از وزارتخانه‌های اقتصادی
۴ نفر از بخش خصوصی که صدای فعالان این حوزه رو به گوش می‌رسونن.
۳ نفر حقوقدان و کارشناس که با تخصصشون کمک می‌کنن.


🙏چگونگی انتخاب اعضا:

🙏رئیس شورا رو وزیر صنعت انتخاب می‌کنه.
🙏نمایندگان دولت هم از بین کارکنان ارشد وزارتخانه‌ها انتخاب می‌شن.
🙏نمایندگان بخش خصوصی از طریق رأی‌گیری در تشکل‌ها و اتحادیه‌ها انتخاب می‌شن.
🙏حقوقدانان و کارشناسان هم به‌صورت مستقل انتخاب می‌شن.

🙏احکام شورای رقابت می‌تونه توسط وزیر صنعت و دولت بررسی و حتی وتو بشه. یعنی دولت می‌تونه بعضی وقت‌ها نظرش رو به شورا تحمیل کنه.

🙏دولت می‌تونه با ارائه استدلال‌های اقتصادی و اجتماعی، نظر شورا رو تحت تأثیر قرار بده. البته این تغییرات بستگی به تعاملات دولت با بخش خصوصی و نظرات مردم هم داره.

🙏جمع‌بندی: شورای رقابت با این ترکیب متنوعش، نقش خیلی مهمی توی تنظیم بازار و ایجاد رقابت داره. اما نفوذ دولت توی تصمیمات این شورا و قدرت وتوی احکام، همیشه تأثیرش رو روی سیاست‌های اقتصادی نشون می‌ده.

🙏دولت می‌تونه با نفوذش در شورای رقابت و استفاده از قدرت وتو، خواسته‌اش برای عرضه خودرو در بورس کالا رو جلو ببره. اگه بتونه دلایل قوی اقتصادی بیاره و حمایت بخش خصوصی رو هم جلب کنه، احتمال اینکه شورای رقابت به این خواسته جواب مثبت بده، خیلی بیشتر می‌شه.

@topoli

02 Nov, 05:26


🙏 قیمت فروش حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران امروز به عدد ۴۹۳,۵۴۸ ریال رسیده.

@topoli

02 Nov, 05:05


🙏نرخ بازدهی اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری آمریکا دوباره افزایش پیدا کرده و به بالای ۴.۲۲ درصد رسیده! دلیلش آمار اشتغال غیرکشاورزی (NFP) و گزارش‌های قوی تولید بود که نشون‌دهنده احتمال رشد اقتصادی و تورم آینده‌ست. این آمار به‌طور مستقیم روی تصمیمات فدرال رزرو برای نرخ بهره تأثیر می‌ذاره، چون افزایش اشتغال معمولاً به رشد تقاضا و تورم دامن می‌زنه.

🙏همچنین، با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا، بازار در بلاتکلیفی قرار گرفته؛ چون سرمایه‌گذارا هنوز به سیاست‌های مالی گسترده‌تر جمهوری‌خواهان امیدوارن. با عبور از این مقطع حساس، شرایط برای رشد دلار و اقتصاد آمریکا فراهم‌تر به نظر می‌رسه.

@topoli

02 Nov, 05:00


🙏 هفته پیش رو انتخابات آمریکا و نشست‌های مهم بانک‌های مرکزی مثل فدرال رزرو، بانک انگلستان (BoE) و بانک رزرو استرالیا (RBA) قراره توجه بازارهای جهانی رو به خودش جلب کنه.

🙏 این هفته، روز سرنوشت‌ساز انتخاب رئیس‌جمهور آمریکا از راه می‌رسه؛ روز رسمی انتخابات، سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ برگزار می‌شه. رقابت نزدیک بین دونالد ترامپ جمهوری‌خواه و کامالا هریس دموکرات برای رسیدن به کاخ سفید داغ‌تر از همیشه دنبال می‌شه. با این‌که هریس اول کار با فاصله بیشتری جلو افتاده بود، تو روزهای اخیر این فاصله حسابی کم شده و الان نگاه‌ها به سمت ایالت‌های کلیدی دوخته شده.

🙏 از اون طرف، ترامپ وعده داده که با کاهش مالیات‌ها و اعمال تعرفه‌های جدید روی واردات (به‌ویژه کالاهای چینی)، رشد اقتصادی رو بیشتر کنه؛ که اگه عملی بشه، ممکنه فدرال رزرو رو از کاهش سریع نرخ بهره منصرف کنه. این موضوع در نهایت می‌تونه به رشد بازدهی اوراق خزانه‌داری آمریکا و تقویت ارزش دلار ختم بشه.

🙏 دو روز بعد از انتخابات، فدرال رزرو یه نشست دیگه برای بررسی نرخ بهره برگزار می‌کنه که به احتمال زیاد تو این جلسه تصمیم کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره گرفته می‌شه. علاوه بر این، هفته بعد بانک‌های مرکزی استرالیا و انگلستان هم نشست دارن و احتمالاً سیاست‌های پولی خودشون رو ثابت نگه می‌دارن؛ البته برای انگلستان احتمال کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره هست که می‌تونه روی ارزش پوند تأثیر بذاره.

@topoli

02 Nov, 02:31


🙏هر روز ساعت 6:00 صبح با جدول حباب سکه و طلا

@topoli

01 Nov, 07:15


🙏بیت‌کوین به خاطر اینکه شانس پیروزی دونالد ترامپ، حامی ارزهای دیجیتال، تو شرط‌بندی‌های انتخاباتی آمریکا کم شده، به زیر ۶۹,۰۰۰ دلار سقوط کرد. این ارز دیجیتال بعد از اینکه در ایالات متحده ۴ درصد افت کرد، به پایین‌ترین سطح خودش تو یک ماه گذشته رسید و روند صعودیش به طور ناگهانی متوقف شد. واقعا جالبه که ببینیم این نوسانات چه تاثیری می‌تونه روی بازار داشته باشه!

🙏هزینه‌های بالای هوش مصنوعی تو شرکت‌های بزرگ مثل مایکروسافت و متا باعث شد شاخص نزدک ۲.۷۶٪ افت کنه و ارزش سهام وال‌استریت هم پایین بیاد. سهام متا و مایکروسافت به ترتیب ۴.۱٪ و ۶٪ سقوط کردن. اما خبر خوب اینه که آمازون و اپل تو بخش‌های ابری و فروش آیفون عملکرد بهتری داشتن. همچنین، شاخص‌های تورمی هم کمی بیشتر از انتظارات بالا رفتن. این نوسانات چه تغییری در بازار ایجاد خواهد کرد؟

🙏اقتصاددان‌های گلدمن ساکس می‌گن که اگر تعرفه‌های آمریکا بیشتر بشه، ممکنه رشد اقتصادی چین رو کند کنه، اما در عین حال ممکنه تمرکز چین رو به سمت مصرف داخلی ببره. چین هم با برنامه‌هایی مثل تعویض لوازم خانگی و حمایت از املاک در تلاشه تا رشد اقتصادی ۲۰۲۴ رو به سمت تقاضای داخلی هدایت کنه. آیا این اقدامات می‌تونند نتایج مثبتی به همراه داشته باشند؟

🙏شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در صحبت‌هایش به وضعیت ناپایدار اقتصاد و مشکلات بازار کار اشاره کرد و گفت که چین الان در دوره‌ای از فرصت‌های استراتژیک و ریسک‌های فزاینده قرار داره. او هم به افزایش عوامل غیرمنتظره به عنوان چالش جدید برای دومین اقتصاد بزرگ جهان اشاره کرد. واقعا این وضعیت چه تاثیری می‌تونه روی آینده اقتصادی چین بذاره؟

@topoli

31 Oct, 18:05


🙏 اقتصاد چین با بسته‌های حمایتی گسترده‌ای که گذاشته، داره کم‌کم از رکود فاصله می‌گیره، ولی نزدیک بودن انتخابات آمریکا حسابی وضعیت رو مبهم کرده. گزارش PMI نشون می‌ده که فعالیت کارخانه‌ها دوباره جون گرفته، ولی بیشتر تحلیل‌گرا همچنان بابت اثرات احتمالی انتخابات و بازگشت سیاست‌های ترامپ نگرانن. البته هدف رشد ۵ درصدی چین فعلاً سر جاشه و مسئولین اقتصادی حسابی مشغول تقویت تقاضای داخلی هستن تا در برابر هرگونه فشار تجاری از سمت آمریکا آماده باشن.

🙏 پوند انگلیس با این که نرخ بازده اوراق قرضه بریتانیا به بالاترین سطحش رسیده، تو فشار فروش شدیدی گیر کرده و خیلی‌ها می‌ترسن این ماجرا تو آمریکا هم تکرار بشه. آمریکا همین حالا با کسری بودجه ۷ درصدی دست‌به‌گریبانه و بعد از انتخابات کنگره، ممکنه این کسری بیشتر هم بشه؛ چون شاید هزینه‌های دولتی بالا بره یا مالیات‌ها بیاد پایین. با نزدیک شدن به انتخابات و احتمال افزایش قیمت نفت، خیلی از فعالای بازار دست نگه داشتن و تا اوضاع روشن‌تر نشه، وارد معاملات بزرگ نمی‌شن.

@topoli

31 Oct, 02:29


🙏اتفاقات عجیبی تو بازار اوراق قرضه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حال رخ دادنه. با وجود کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، بازده اوراق خزانه‌داری ۱۰ ساله همچنان افزایشی بوده و دلار هم تقویت شده، ولی سرمایه‌ها به جای اوراق خزانه، بیشتر به سمت سهام شرکت‌های فناوری حرکت می‌کنند. این روندها به همبستگی‌های سنتی بازار خدشه وارد کرده و ارزش‌گذاری‌های متفاوتی به سهام و اوراق خزانه داده؛ طوری که ممکنه پس از انتخابات، شاهد اصلاحات و تغییرات شدیدی باشیم.

@topoli

30 Oct, 12:10


🙏 بر اساس بخش نامه جدید، دولت برای واردات انواع گوشی‌های هوشمند اپل، سود بازرگانی ۹۶ درصدی تعیین کرده؛ یعنی اگر واردکننده‌ای آیفون وارد کنه، ۹۶٪ از ارزش گوشی رو باید به‌عنوان سود بازرگانی پرداخت کنه.

🙏این عدد نجومی رو وقتی مقایسه کنیم با حاشیه سود خالص خود اپل، که تقریباً ۲۵.۶٪ ، نشون می‌ده که این سود بازرگانی ۴ برابر سود خالصی هست که اپل از فروش محصولاتش می‌بره!

@topoli

30 Oct, 12:03


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

30 Oct, 12:02


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

30 Oct, 12:01


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

30 Oct, 12:01


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

30 Oct, 07:01


🙏 هجوم سرمایه‌ها به سمت اوراق قرضه آسیایی: پناهگاهی جدید برای سرمایه‌گذاران

🙏وقتی بازارها لرزان می‌شن، آسیا می‌درخشه!
🙏با داغ شدن فضای انتخابات آمریکا و نگرانی‌های اقتصادی، سرمایه‌گذاران به جای ریسک در بازارهای متزلزل، سراغ اوراق قرضه دولتی آسیایی رفتن. نتیجه؟ رونق دوباره‌ای برای بازارهای آسیا که امسال جذب میلیاردها دلار سرمایه خارجی رو به خودش دیده.

🙏چرا سرمایه‌گذارهای بزرگ به آسیا چشم دوختن؟
🙏غول‌های مدیریت دارایی مثل Allianz، Franklin Templeton و Gama Asset Management حسابی به اوراق قرضه دولت‌های آسیایی (غیر از چین) علاقه‌مند شدن و این اوراق رو یه فرصت استراتژیک و امن می‌بینن.

🙏 انتظارات از کاهش نرخ بهره؛ برگ برنده آسیا!
🙏کاهش احتمالی نرخ بهره هم تقاضا رو برای این اوراق بالا برده. حالا این اوراق تبدیل به پناهگاه امن سرمایه‌گذارها شدن، به‌خصوص در برابر تلاطم‌های اقتصادی و سیاسی که انتخابات آمریکا به بار میاره.

@topoli

30 Oct, 05:56


🙏 قیمت فروش حواله دلار امروز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران به ۴۹۲,۵۲۳ ریال رسید که نسبت به روز گذشته ۱۸۱۳ ریال افزایش داشته؛ این رشد معادل ۰.۳۷ درصد بوده و از جمله روزهایست که رشد بالایی اعلام کردن.

@topoli

30 Oct, 04:31


🙏از کدال چه خبر؟

#اخبار_کدال #دحاوی #شاروم #خمهر #خبنیان #فوکا #کرماشا #فن_افزار #دپارس #سصفها #حفاری #کسرام #غشهداب

@topoli

30 Oct, 03:30


🙏فرمانروای روسیه برای نادرشاه پیام فرستاد: در صورتی که پادشاه ایران بخواهد، روسیه برای فتح هند به ایران کمک خواهد کرد، به شرطی که ارتش ایران نیز به او کمک کند تا روسیه خاور اروپا را تصرف کند.

🙏نادر در جواب نوشت: ما برای انتقام به هند خواهیم رفت نه کشور گشایی! آنچه ما میخواهیم، ۸۰۰ افغان خونخواری هستند که هفت سال به ایران ستم کرده‌اند و هند به آنها پناه داده است. برای انجام این کار نیازی به کمک شما نیست. درضمن ایرانیان نیاز به خانه و کاشانه مردم دیگر کشورها ندارند.

🙏از کتاب نام‌آوردان دادگر از غلامرضا جمالی

@topoli

30 Oct, 03:01


🙏 فرق طرح جدید یا قدیم چیه!

🙏چرا همیشه طرح جدید محبوب‌تره؟

🙏کدوم برای سرمایه‌گذاری بهتره؟ 🤔

🙏قبل از خرید این کلیپ رو ببین و تفاوت‌های این دو رو به ساده‌ترین شکل یاد بگیر!

🙏آیا قیمت همیشه یکیه؟ و چرا همیشه طرح جدید محبوب‌تره؟

👈 ببینید ویدیو رو از دست ندین تا قبل از خرید تصمیم بهتری بگیرید!


@topoli

30 Oct, 02:31


🙏چین در حال تهیه یک بسته اقتصادی به ارزش ۱۰ تریلیون یوانه (تقریبا ۱.۴ تریلیون دلار) که معادل حدود ۸ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) چین، انتظار می‌ره در اوایل نوامبر اعلام بشه.

🙏این برنامه برای سه سال آینده طرح‌ریزی شده، که بیشترش به دولت‌های محلی برای مدیریت بدهی‌هاشون تخصیص داده می‌شه و بخشی دیگه هم به مسکن افراد کم‌درآمد. حتی اقدامات دیگه‌ای برای حمایت از مصرف‌کننده‌ها و ارتقای کالاها در نظر گرفته شده.

🙏تمرکز این بسته بر روی پروژه‌های مسکن و زیرساختی، به‌ویژه برای فلزاتی مثل مس و فولاد، می‌تونه قیمت کامودیتی‌ها رو تحت تأثیر مثبت قرار بده.

@topoli

29 Oct, 12:03


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

29 Oct, 12:02


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

29 Oct, 12:01


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

29 Oct, 12:01


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

29 Oct, 09:10


🙏اطلاعات عمومی:

🙏 هر مترمکعب گاز استاندارد در ایران که به نام «گاز طبیعی» شناخته می‌شه شامل چند تا ترکیب اصلی هست:

متان (CH₄)، این یکی حدود ۷۰ تا ۹۵ درصد از حجم گاز طبیعی رو تشکیل می‌ده و اصلی‌ترین ترکیب گاز به حساب میاد،

اتان (C₂H₆)، معمولاً بین ۱ تا ۵ درصد گاز رو شامل می‌شه و نسبت به متان کمتره،

پروپان (C₃H₈)، کمتر از ۲ درصد از گاز طبیعی رو تشکیل می‌ده،

بوتان (C₄H₁₀)، معمولاً در مقادیر خیلی کم وجود داره،

دی‌اکسید کربن (CO₂)، ممکنه تا حدود ۰.۵ درصد رو تشکیل بده،

نیتروژن (N₂)، بین ۱ تا ۲ درصد هم ممکنه توش موجود باشه،

🙏این ترکیبات باعث می‌شن که گاز طبیعی به عنوان یک منبع انرژی پاک و کارا شناخته بشه.

@topoli

29 Oct, 08:30


🙏توئیت‌های پینگ‌پنگی

هر هفته رئیس سازمان بورس با نهادها با ارکان بازار با سلبریتی‌های فضای مجازی جلسه می‌گذاره، اما چرا این جلسات هیچ نتیجه‌ای ندارند؟ 🤔 آیا وقت‌گذاری در این جلسات فایده‌ای داره؟

خروجی این جلسات معمولاً فقط تاثیر یک روزه بر بازار داره و بعد از اون شاهد رشد چندبرابری منفی هستیم. این نشون می‌ده که خروجی جلسات، نه مفید و نه مثبت بوده. هرچقدر هم که زحمت کشیده بشه و انرژی گذاشته بشه، وقتی نتیجه عکس به همراه داره یعنی بی فایده است، این روش باید کنار گذاشته و از روش‌های مناسب‌تری استفاده بشه!

در کجای دنیا در کجای تاریخ با تورم ۵۰ درصدی و بعد از ۵۰ ماه، بازار همچنان عطش فروش داره؟ این ریزش‌ها دیگه به نرخ بهره و تنش خاورمیانه و کمبود نقدینگی برنمی‌گرده. بخشی قابل توجه از این ریزش‌ها ناشی از ضعف و تصمیمات غلط مدیریت همین بازار بوده.

و از طرفی، وقتی بازار مثبت می‌شه، مسئولین با توئیت‌های پینگ‌پنگی از بازار و اقتصاد تعریف میکنن. اما وقتی بازار منفی می‌شه، کجا تشریف دارن؟

جناب صیدی و شورای عالی بورس باید از ابزارهایی که در دستشون هست استفاده کنن! مشکلات بازار به اقدام عملی نیاز دارن، نه فقط بحث و گفتگو. خواهش و تمنا دیگه کارساز نیست!

@topoli

29 Oct, 07:11


🙏اگه ترامپ دوباره به ریاست‌جمهوری آمریکا برسه، بورس ایران هم به دلایلی ممکنه تحت تأثیر قرار بگیره، هرچند اثراتش به عوامل متعددی بستگی داره. سه سناریوی احتمالی اینجا می‌تونن به ما کمک کنن باهم بررسی کنیم.

١. احتمال بازگشت تحریم‌های سخت‌گیرانه‌تر

ترامپ نشون داده که سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای نسبت به ایران داره. با انتخاب مجدد، احتمال تشدید تحریم‌های اقتصادی و محدودیت‌های تجاری وجود داره. این اتفاق می‌تونه تأثیر منفی بر صنایع و شرکت‌های صادراتی بگذاره، مخصوصاً صنایعی که به صادرات نفت، فلزات و پتروشیمی وابسته‌ هستن. اما در عین حال، ممکنه شرکت‌های داخلی که وابستگی کمتری به خارج دارن، مثل صنایع غذایی و دارویی، کمتر از این تحریم‌ها آسیب ببینن و حتی سود کنن.

٢. افزایش نرخ ارز و تأثیر بر بازار بورس

با توجه به اینکه در دوره ترامپ، نرخ ارز در ایران به شدت تحت فشار قرار گرفت، افزایش دوباره‌ی تحریم‌ها می‌تونه دوباره باعث افزایش نرخ دلار بشه. این افزایش ممکنه به نفع صنایع صادرات‌محور تموم بشه و قیمت سهام برخی شرکت‌های بورسی رو بالا ببره. از طرفی، رشد نرخ ارز اغلب باعث ورود سرمایه به بورس می‌شه، چون در این حالت، بورس یک گزینه‌ی جذاب‌تر برای حفظ ارزش پول می‌شه.

٣. احتمال رشد کامودیتی‌ها و تأثیر بر بورس

اگه سیاست‌های ترامپ منجر به رشد قیمت کامودیتی‌ها (مثل نفت و فلزات) بشه، این موضوع می‌تونه برای صنایع کامودیتی‌محور ایران مثل پتروشیمی، فلزات و نفتی‌ها یه فرصت باشه و قیمت سهام این شرکت‌ها رو بالا ببره.

نتیجه‌گیری کلی اینکه انتخاب ترامپ می‌تونه در کوتاه‌مدت فشار روانی بر بازار بورس ایران بیاره و نوسانات رو بیشتر کنه، اما در بلندمدت، عواملی مثل افزایش نرخ ارز، بالا رفتن قیمت کامودیتی‌ها و جذب نقدینگی به سمت بورس می‌تونه به نفع بازار تموم بشه.

@topoli

29 Oct, 07:00


اگر دونالد ترامپ دوباره به ریاست‌جمهوری برسه، احتمالش زیاده که قیمت کامودیتی‌ها (مثل نفت، فلزات و سایر کالاهای اساسی) تحت تأثیر سیاست‌هاش و شرایط کلان اقتصادی آمریکا و جهان دچار نوسان بشه. چند عامل کلیدی که ممکنه در این سناریو قیمت کامودیتی‌ها رو بالا یا پایین ببره، شامل موارد زیر هستن:

۱. سیاست‌های حمایتی از صنایع داخلی و انرژی،
ترامپ تمایل به حمایت از صنایع داخلی و حوزه انرژی، به ویژه نفت و گاز، داره. اگه تولید داخلی نفت و گاز آمریکا تقویت بشه، ممکنه به افزایش عرضه و کاهش قیمت‌ها در کوتاه‌مدت منجر بشه. اما این سیاست‌ها می‌تونن در بلندمدت به نوسانات بازار منجر بشن.

۲. تحریم‌ها و تنش‌های تجاری، ترامپ در دوره قبلی نشون داد که سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری در قبال چین و کشورهای تولیدکننده کامودیتی مثل ایران و روسیه داره. اگه این رویکردها تشدید بشه، ممکنه عرضه کالاهای اساسی کاهش پیدا کنه و باعث افزایش قیمت‌ها بشه.

۳. افزایش رشد اقتصادی و تقاضای داخلی،
پیش‌بینی کریستوف بارو مبنی بر تسریع رشد اقتصادی آمریکا پس از انتخابات نشون می‌ده که ممکنه تقاضای داخلی برای کامودیتی‌ها بیشتر بشه، که این افزایش تقاضا می‌تونه قیمت‌ها رو بالا ببره.

بنابراین، به طور کلی می‌شه گفت اگر ترامپ انتخاب بشه، احتمال داره قیمت کامودیتی‌ها به دلیل محدودیت‌های عرضه و افزایش تقاضا روند افزایشی پیدا کنن، مگر اینکه افزایش تولید داخلی آمریکا باعث تعادل در بازار بشه.

@topoli

29 Oct, 06:55


🙏پیش‌بینی انتخابات آمریکا

🙏 کریستوف بارو، اقتصاددان مشهور فرانسوی و لقب‌دار «دقیق‌ترین پیش‌بینی‌کننده اقتصاد جهانی»، معتقده دونالد ترامپ برنده انتخابات آمریکا خواهد شد و جمهوری‌خواهان کنترل کنگره رو به دست می‌گیرن.

🙏 بارو، مدیر برنامه راهبردی شرکت Market Securities، تو پست اخیرش در اکس اعلام کرده که پس از انتخابات نوامبر انتظار رشد سریع‌تری برای اقتصاد آمریکا داره. این نتیجه، بر اساس بررسی نظرسنجی‌ها، شرط‌بندی‌ها و وضعیت فعلی بازارهای مالی پیش‌بینی شده.

🙏 بلومبرگ هم با اشاره به پیش‌بینی‌های دقیق قبلی بارو، لقب «دقیق‌ترین اقتصاددان جهان» رو بهش داده.

@topoli

29 Oct, 06:21


آرامش و اعتماد به راهی که اومدی، رمز موفقیت در بازار

دوستان عزیز، این روزا خیلی از کانال‌دارها و کسایی که در بازارهای کالایی مثل طلا و ارز هستن، هی صحبت از ریسک می‌کنن و استرس می‌دن. از طرفی، تنش‌های منطقه‌ای هم باعث شده خیلی‌ها دچار تردید بشن و به فکر فروش سهم بیفتن. ولی حواستون باشه؛ بازار سرمایه همیشه بالا و پایین داشته و حرکت تو این مقطع نیاز به صبر و استراتژی داره.

یه نکته طلایی: اینجای بازار، برای کسایی که تا الان موندن و حتی کسایی که به فکر حرکت به سمت بازارهای دیگه هستن، فروش سهام ریسک بیشتری از نگهداریش داره. چون در نهایت این بازارها دوره‌ای هستن و با تحلیل درست می‌تونی از نوساناتشون عبور کنی. اگر هم اونقدری توانایی داری که از نوسانات بین بازارها استفاده کنی و آخرش با یه سود به بورس برگردی، خیلی عالیه! ولی اگه اینکاره نیستی و تا الان کلی ضرر کردی، فرض کن این پولت سوخت شده. اینجوری حداقل آرامش بیشتری داری و دیگه خودتو بابت هر نوسان اذیت نمی‌کنی.

این نکته مخصوصاً برای اوناییه که هم استرس دارن، هم نه جرات خروج از بازار رو دارن و نه دل دیدن رشد بقیه بازارها رو. پس به مسیرت اعتماد کن، اجازه نده هیجان‌های لحظه‌ای روی تصمیمت اثر بذارن.

@topoli

29 Oct, 05:45


🙏قیمت فروش حواله دلار امروز در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۹۱,۴۹۲ ریال اعلام شده.

@topoli

29 Oct, 04:30


🙏از کدال چه خبر؟

#اخبار_کدال #بوعلی #پارس #دزهراوی #آسیاتک #زنگان #فزرین #شکربن #شاراک #بموتو #دتولید #زماهان #بترانس

@topoli

29 Oct, 03:30


🙏در جنگ جهانی دوم سربازی نامه‌ای با این متن برای فرمانده‌اش نوشت: جناب فرمانده اسلحه‌ام را زیر خاک پنهان کردم، دیگر نمیخواهم بجنگم، این تصمیم بخاطر ترس از مرگ یا عشق به همسر و فرزندانم هم نیست...

راستش را بخواهی، بعد از آنکه یک سرباز دشمن را کشتم، درون جیب‌هایش را گشتم و چیز عجیبی دیدم. روی یک تکه کاغذ آغشته به خون نوشته شده بود: پدر از روزی که تنهایم گذاشتی هر صبح تا غروب جلوی در چشم به راه تو ام...

“پدر جان، بخدا اگر این بار برگردی تو را محکم در آغوش میگیرم و اجازه نمیدهم دوباره به جنگ برگردی...” من این کودک را در انتظاری بیهوده گذاشتم. او تا چند غروب دیگر چشم انتظار پدر خواهد ماند؟ لعنت بر جنگی که کودکی را از آغوش مهر پدر بی‌بهره میکند...

@topoli

29 Oct, 02:30


🙏دویچه بانک معتقده اگه ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ برنده بشه، این‌بار شوک بزرگی به بازارها وارد نمیشه چون حالا پیش‌بینی‌ها حدود ۶۱٪ شانس برای پیروزی‌ش قائلن، برخلاف سال ۲۰۱۶ که فقط ۲۸٪ بود. تجربه انتخابات‌های قبلی هم نشون داده وقتی رقابت‌ها چالشی می‌شن، بازار سهام آسیب می‌بینه.

@topoli

28 Oct, 15:00


🙏قیمت نفت امروز به خاطر کاهش تقاضای جهانی و فروکش کردن تنش‌ها در خاورمیانه افت کرد و به نگرانی‌ها درباره رشد اقتصادی دامن زد. این افت بیشتر به دلیل داده‌های ضعیف اقتصادی چین و تردیدها نسبت به رشد جهانی اتفاق افتاده.

🙏در ماه اوت ۲۰۲۴ هم، قیمت پایین جهانی نفت، درآمد صادرات عربستان رو به کمترین حدش در سه سال اخیر رسوند. صادرات عربستان نسبت به سال گذشته ۱۵.۵٪ کاهش داشته و به ۱۷.۴ میلیارد دلار رسیده، که این افت به کاهش تقاضای جهانی و نگرانی‌ها درباره قیمت پایین نفت ربط داره. پیش‌بینی می‌شه اگه اوپک پلاس تولیدات رو از دسامبر افزایش بده، درآمد نفتی و رشد اقتصادی عربستان در سال آینده بهتر بشه و رشد اقتصادی به ۴.۴٪ برسه.

🙏کاهش قیمت جهانی نفت برای صنایع حمل‌ونقل، پتروشیمی و تولیدی که از انرژی به‌عنوان هزینه‌های کلیدی استفاده می‌کنن، فرصته و هزینه‌ها رو کاهش می‌ده؛ البته ممکنه قیمت محصولات پتروشیمی هم افت کنه، اما کاهش هزینه‌های تولید معمولاً از این افت بیشتره و حاشیه سودشون رو بهبود می‌ده. از طرفی برای شرکت‌های نفتی و تولیدکنندگان انرژی، کاهش قیمت نفت تهدید محسوب و باعث افت درآمدها می‌شه.

@topoli

28 Oct, 13:18


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

28 Oct, 13:17


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

28 Oct, 13:16


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

28 Oct, 13:15


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

28 Oct, 09:11


🙏 چین در آستانه رونق اقتصادی؛ جزئیات جدید به زودی اعلام می‌شود!

🙏معاون وزیر دارایی چین اعلام کرده که بعد از نشست کنگره ملی خلق چین که از ۴ تا ۸ نوامبر (۱۳ تا ۱۷ آبان) برگزار می‌شه، جزئیات طرح‌های تحریک مالی جدید منتشر خواهد شد. هدف این جلسه تقویت سیاست‌های مالی ضدچرخه‌ای و رسیدن به رشد اقتصادی حدود ۵ درصد است.

🙏این تصمیمات می‌تونه تأثیر زیادی روی اقتصاد چین و همچنین تقاضا برای کالاهای اساسی (کامودیتی‌ها) داشته باشه.

🙏نتیجه‌گیری: با توجه به این سیاست‌های جدید، انتظار می‌ره که تقاضا برای کامودیتی‌ها، مثل فلزات و انرژی، بیشتر بشه و این موضوع می‌تونه بازارهای جهانی رو تحت تأثیر مثبت قرار بده.

@topoli

28 Oct, 08:09


🙏هفته‌ای پر از رویدادهای مالی و اقتصادی مهم پیش رو داریم!

🙏 ۳۰ اکتبر: گزارش رشد اقتصادی (GDP) آمریکا منتشر می‌شه؛ همه نگاه‌ها به این شاخصه تا وضعیت فعلی اقتصاد آمریکا رو ارزیابی کنن.

🙏 ۳۱ اکتبر: نشست بانک مرکزی ژاپن برگزار می‌شه و احتمالا نرخ بهره رو ثابت نگه می‌داره. همچنین داده‌های PCE آمریکا که برای اندازه‌گیری تورم مهمه، همون روز اعلام می‌شه.

🙏 ۱ نوامبر: آمارهای بیکاری و اشتغال آمریکا منتشر می‌شه که به تصمیمات آینده‌ی فدرال رزرو جهت می‌ده.

🙏 گزارشات مالی شرکت‌های بزرگ: غول‌های نفتی مثل Exxon، Chevron، Shell و... کاهش ۱۲ درصدی سودشون رو نسبت به سه‌ماهه دوم پیش‌بینی کردن. همچنین، حدود ۲۰٪ از شرکت‌های S&P 500 این هفته گزارشات مالی‌شون رو منتشر می‌کنن.

📅 مهم‌ترین‌ها:

۲۹ اکتبر: Google، AMD، Paypal و...
۳۰ اکتبر: Coinbase، Microsoft، Meta و...
۳۱ اکتبر: Apple، Amazon، Intel و...
۱ نوامبر: Exxon، Chevron

🙏این هفته، بازاری پر از تحلیل و نوسان در انتظار سرمایه‌گذاره!

@topoli

28 Oct, 07:40


🙏 عربستان میزبان غول‌های مالی جهان!

🙏این هفته، ریاض پایتخت عربستان، میزبان بزرگ‌ترین نام‌های دنیای مالیه! بانک‌های مطرحی مثل بلک راک، گلدمن ساکس، سیتی‌بانک و کلی از رهبران برتر صنعت مالی در این گردهمایی شرکت می‌کنن و قراره از این فرصت برای تبادل ایده‌ها و برنامه‌های جدیدشون استفاده کنن.

🙏تمرکز این اجلاس روی سرمایه‌گذاری‌های استراتژیک، تحولات دیجیتال و آینده مالی در سال‌های پیش‌روئه و به فضایی برای بحث و تصمیم‌گیری‌های مهم تبدیل شده.

@topoli

28 Oct, 05:39


🙏قیمت فروش حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا امروز ۴۹۰,۷۱۰ ریال اعلام شده

@topoli

28 Oct, 04:30


🙏از کدال چه خبر؟

#اخبار_کدال #فملی #ددام #کرومیت #فرابورس #جم #مبین #خودرو #ولکار #فسازان #فسرب #آلومینا #پتایر

@topoli

24 Oct, 11:39


🙏قیمت روی در بورس لندن به ۳۲۸۴ دلار رسیده که بالاترین سطح طی ۲۰ ماه گذشته‌ست، چون عرضه کمه و یه بازیگر کلیدی بخش بزرگی از موجودی رو کنترل می‌کنه. حق بیمه نیز به ۵۸ دلار رسیده. فلزات دیگه مثل آلومینیوم، مس و سرب هم تو مسیر افزایشن. زنجیره تأمین جهانی تحت فشاره.

@topoli

24 Oct, 11:15


🙏‏شرکت‌های ایرانی در بین ۶۰ پذیرنده برتر پرداخت دنیا!

🙏سامان، به‌پرداخت ملت و پارسیان با قدرت در کنار غول‌های جهانی ایستادن.

🙏رتبه‌بندی بر اساس تراکنش‌های خرید انجام شده با کارت‌های برندهای داخلی و بین‌المللی در سال ۲۰۲۳


@topoli

24 Oct, 09:45


🙏صنایع تو تابستون با استفاده از برق سبز حدود ۳ هزار میلیارد تومن سود کردن، ۱۲۸ هزار کیلو وات ساعت برق پاک مصرف شد که علاوه بر رشد اقتصادی، مسئولیت زیست‌محیطی هم به همراه داشت.

🙏حالا برق سبز چیه؟ برق سبز همون انرژی‌ایه که از منابع تجدیدپذیر مثل باد، خورشید و آب تولید می‌شه و آلودگی کمتری نسبت به سوخت‌های فسیلی داره.


🙏چند نکته و اصطلاح درباره برق سبز:

🙏انرژی تجدیدپذیر
برق سبز از منابعی مثل باد و خورشید تولید می‌شه که برخلاف سوخت‌های فسیلی، تموم شدنی نیستن و همیشه قابل استفاده‌ان.

🙏نیروگاه خورشیدی
تو این نیروگاه‌ها، از پنل‌های خورشیدی استفاده می‌شه که نور خورشید رو به برق تبدیل می‌کنن. کشورهایی مثل ایران که تابش نور خورشید فراوون دارن، می‌تونن به راحتی از این نوع برق استفاده کنن.

🙏نیروگاه بادی
نیروگاه‌های بادی هم با توربین‌هایی که با نیروی باد می‌چرخن، برق تولید می‌کنن. این نوع انرژی تو مناطق بادخیز مثل سواحل یا کویرها خیلی کاربرد داره.

🙏بازار برق سبز
شرکت‌ها و صنایع می‌تونن از طریق بورس انرژی، برق سبز خریداری کنن که هم باعث کاهش هزینه‌هاشون می‌شه و هم به حفاظت از محیط‌زیست کمک می‌کنه.

🙏گواهی مبدا
این گواهی نشون می‌ده که برق مصرفی از منابع تجدیدپذیر تولید شده. این گواهی‌ها تو بازار برق سبز قابل خرید و فروش هستن.

🙏اثرات کربنی کمتر
استفاده از برق سبز به طور قابل توجهی گازهای گلخانه‌ای رو کاهش می‌ده و به مقابله با تغییرات اقلیمی کمک می‌کنه.

@topoli

24 Oct, 06:30


قیمت فروش حواله دلار امروز تو مرکز مبادله ارز و طلای ایران به ۴۹۰,۱۵۸ ریال رسیده که نسبت به دیروز ۴۳۰ ریال بیشتر شده، یعنی چیزی حدود ۰.۰۹ درصد رشد داشته.

@topoli

24 Oct, 03:31


🙏صحبت‌های تأمل‌برانگیز امیر دوبی

🙏وقتی حاکمی عاشق وطن و مردمش باشد و رفاه آن‌ها در کانون توجهش قرار گیرد، این‌گونه رهبران با هر گرایشی و در هر جایگاهی که در نگاه ملت‌های دیگر قرار داشته باشند، به معنای واقعی کلمه مقدس‌اند. آن‌ها با اقدامات خود، حداقل یک نقطه از دنیا را به مکان مناسبی برای زندگی تبدیل کرده‌اند و مردمی را در آن‌جا در رفاه و آرامش جای داده‌اند. و چه چیز از این محترم‌تر و ارزشمندتر است؟!

@topoli

24 Oct, 02:30


🙏بیا به این فکر کنیم که چرا بعضی‌ها راحت ثروتمند می‌شن، در حالی که دیگران با وجود تلاش زیاد، همیشه درگیر مشکلات مالی هستن. این به درسی برمی‌گرده که افراد موفق خیلی زودتر از بقیه یاد می‌گیرن. حالا بریم سراغ هفت درس ارزشمند که ثروتمندان ازش بهره‌برداری می‌کنن و می‌تونه به شما هم کمک کنه.

۱. قدرت ذهن ثروتمند

ذهنیت شما خیلی مهمه. ثروتمندان با نگرش مثبت و مسئولیت‌پذیری به چالش‌ها نگاه می‌کنن. به جای قربانی شدن، خودتون رو سازنده سرنوشت‌تون بدونید و با باورهای منفی خداحافظی کنید.

۲. سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مولد
ثروتمندان به دنبال دارایی‌های مولدی هستن که براشون درآمد تولید کنه. مثل سهام و املاک. حتی با سرمایه‌گذاری‌های کوچیک هم می‌تونید شروع کنید و ثروت بسازید.

۳. یادگیری مداوم
یادگیری همیشه لازمه. ثروتمندان می‌دونن که باید مهارت‌های جدید رو یاد بگیرن. هر هفته وقتی رو برای یادگیری اختصاص بدید و از منابع آموزشی استفاده کنید.

۴. شبکه‌سازی هوشمند
شبکه‌سازی یعنی ایجاد روابط مفید. با کمک به دیگران و برقراری ارتباط‌های معنادار، اعتماد بسازید. کیفیت روابط مهم‌تر از کمیتشه.

۵. هزینه امروز، صرفه‌جویی فردا
خرید کالاهای باکیفیت شاید اولش گرون باشه، ولی در درازمدت به صرفه‌جویی می‌انجامه. برای خریدهای بزرگ، خوب تحقیق کنید و از کالاهای با دوام استفاده کنید.

۶. بدهی مولد
بدهی می‌تونه ابزار خوبی باشه. ثروتمندان از بدهی مولد برای ایجاد ثروت استفاده می‌کنن. با برنامه‌ریزی درست، می‌تونید از بدهی به نفع خودتون استفاده کنید.پ

۷. مدیریت زمان
مدیریت زمان خیلی مهمه. ثروتمندان به دنبال آزادی انتخاب چگونگی گذراندن زمانشون هستن. با واگذاری کارهای غیرضروری، زمان بیشتری برای خودتون به دست بیارید.

@topoli

23 Oct, 16:35


🙏سازمان برنامه و بودجه توی گزارش جدیدش گفته که مبلغی که به لایحه بودجه ۱۴۰۴ اضافه شده، حدود ۲۴۲۷ همت می‌شه. از این مقدار، ۱۴۲۰ همت از محل هدفمندی یارانه‌ها و فروش نفت تأمین میشه. به‌علاوه، ۴۰۰ همت هم برای تسویه بدهی‌های سازمان تأمین اجتماعی و بانک‌ها در نظر گرفته شده و ۶۲۷ همت هم به خرید تضمینی گندم و کالابرگ الکترونیکی اختصاص یافته.

🙏حالا اگر ۱۳۰ همت برای تسویه بدهی دولت و ۳۰۰ همت برای خرید تضمینی هم حساب کنیم، مجموع ارقام فرابودجه سال ۱۴۰۳ می‌شه ۱۸۳۰ همت. این عدد نشون‌دهنده افزایش ۵۰ درصدی نسبت به بودجه ۶۰۰۰ همتی لایحه ۱۴۰۴ هست. اما جالبه بدونید که سازمان برنامه و بودجه ادعا کرده که این بودجه انبساطی نیست.

🙏همچنین، ۴۰۰ همت برای تسویه بدهی دولت هم به این ماجرا اضافه شده که دلیل اصلی افزایش منابع و مصارف بودجه اعلام شده. به همین خاطر، ۵۴۰ همت هم از صندوق توسعه برای تسویه بدهی‌ها پیشنهاد شده. اما نکته اینجاست که این ۴۰۰ همت از منابع صندوق توسعه تأمین نمی‌شه و دولت پیش‌بینی کرده که ۲۰۰ همت از طریق انتشار اوراق بدهی و ۲۰۰ همت دیگه هم از طریق واگذاری دارایی‌ها تأمین بشه.

@topoli

23 Oct, 12:17


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

23 Oct, 12:16


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

23 Oct, 12:15


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

23 Oct, 12:14


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

23 Oct, 07:42


دلار نزدیک ۶۷ هزار تومانه و ارزش معاملات تا این لحظه ۲۱ میلیون دلار، یعنی نسبت ۱ به ۵۳۰۰ با ارزش کل بورس! یعنی عملاً هیچی!

23 Oct, 06:35


🙏تو ایران معمولاً وقتی یه سازمان یا شرکت خوب کار می‌کنه، همه تعریف‌ها میره به حساب مدیران و تیم اونجا؛ اما به محض اینکه اوضاع خراب میشه، تقصیرها رو میندازن گردن عوامل بیرونی! ولی حقیقت اینه که هنر مدیریت تو روزای سخت و بحرانی مشخص میشه. اگه قرار باشه وقتی اوضاع گل و بلبلِ بازار، همه چی خود به خود خوب پیش بره، دیگه نیازی به مدیر و مدیریت و سازمان نیست!

@topoli

23 Oct, 06:15


جناب آقای صیدی عزیز،

یکی از مشکلات جدی بورس همین صندوق‌های به اصطلاح درآمد ثابت هستن. جایگاه این صندوق‌ها توی بورس و کنار معاملات سهام واقعاً جالب نیست؛ عملاً سیستم بانکی وارد بورس شده. حالا از طرفی هم می‌گید که سود بالای بانکی، جذابیت سهام رو کم کرده؟ این تناقض رو حس نمی‌کنید؟

از همون اول که این صندوق‌ها راه افتادن، بارها و بارها به حضورشون توی بورس اعتراض شده، ولی به جای اینکه به این انتقادها توجه بشه، پشت سر هم مجوزهای جدید صادر شد. این صندوق‌های درآمد ثابت، از دو جهت به ضرر بازار بودن: یکی اینکه نقدینگی رو به سمت خودشون کشیدن و دیگه اینکه با رقابت مستقیم با سیستم بانکی، باعث افزایش نرخ سود شدن.

اگه واقعاً نگرانیتون سود بالای بانکیه، شاید بهتره به جای همه این حرف‌ها، یه فکر اساسی برای این صندوق‌ها بکنید. چون خود همین صندوق‌ها یکی از دلایل اصلی افزایش سود هستن.

@topoli

23 Oct, 05:48


قیمت فروش حواله دلار امروز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران به ۴۸۹,۷۲۸ ریال رسیده. نسبت به دیروز، ۱۴۱۱ ریال بیشتر شده که حدود ۰.۲۹ درصد رشد داشته.

@topoli

23 Oct, 04:30


🙏از کدال چه خبر؟

#اخبار_کدال #خوساز #شبندر #خرینگ #دیران #غاذر #ددانا #وشمال #فایرا #تفارس #سخوز #قشیر #ولملت

@topoli

23 Oct, 03:30


🙏یک جهانگرد به دهکده‌ای رسید تا زاهدی معروف را ببیند.

🙏وقتی وارد اتاق ساده زاهد شد، تعجب کرد! اتاق پر از کتاب بود، بدون هیچ تجملاتی؛ فقط یک میز و یک نیمکت.

🙏با کنجکاوی پرسید: "لوازم خانه‌ات کجاست؟"
🙏زاهد با نگاهی آرام گفت: "لوازم تو کجاست؟"
🙏جهانگرد با خنده‌ای ملایم گفت: "من که اینجا مسافرم!"
🙏زاهد به او نگاهی عمیق کرد و جواب داد: "من هم همینطور..."

@topoli

23 Oct, 02:30


🙏خریدار ربع سکه، دلار رو ۱۲۰ هزار تومان میخره! اگر هدفت خرید طلاست برو آبشده یا شمش یا طلای خام بخر، اگه قصدت خرید دلار، چرا ۵۵ هزار گرونتر میخری؟!! اگه قصدت سرمایه گذاریه چرا سرمایتو به هوا سپردی؟

🙏صندوق بین‌المللی پول (IMF) در جدیدترین گزارش خود پیش‌بینی کرده که رشد اقتصادی جهانی در سال ۲۰۲۴ به ۳.۳ درصد و در ۲۰۲۵ به ۳.۱ درصد کاهش خواهد یافت. عواملی مانند درگیری‌ها، افزایش نرخ بهره و حمایت‌گرایی تهدیدات اصلی برای اقتصاد جهانی هستند و می‌توانند تا نیم درصد از رشد جهانی بکاهند.

🙏در آمریکا، پیش‌بینی رشد اقتصادی برای سال ۲۰۲۴ به ۲.۵ درصد و برای ۲۰۲۵ به ۱.۹ درصد رسیده است. در مقابل، ناحیه یورو و آلمان با کاهش رشد مواجه‌اند؛ آلمان حتی با رکود اقتصادی دست به گریبان است. ژاپن در تلاش برای بهبود رشد با افزایش نرخ بهره و دستمزدهاست، اما رشد سال ۲۰۲۴ این کشور به ۰.۳ درصد کاهش می‌یابد. همچنین رشد اقتصادی چین در سال‌های آینده رو به کاهش است و در ۲۰۲۴ به ۴.۵ درصد می‌رسد.

@topoli

22 Oct, 14:47


🙏حالا که بحث بودجه سال ۱۴۰۴ داغ شده، بریم سراغ نکات مهمش! طبق لایحه دولت، بودجه عمومی از ۲۸۵۰ همت سال گذشته به حدود ۶۰۰۰ همت برای سال آینده می‌رسه، یعنی یک رشد عجیب ۱۱۰ درصدی! این رشد می‌تونه علامت خوبی برای آینده اقتصاد ایران باشه. اما نکته قابل توجه اینه که عدد ۳۵۸۰ همت برای سال گذشته، به خاطر ارقامی که دولت خارج از ضوابط معمول خرج کرده، کمی بالاتر رفته. این اولین باریه که دولت به شفاف‌سازی ارقام فرابودجه پرداخته و این کار بسیار ستودنیه.

🙏بخش اول این بودجه رو بررسی کنیم: تراز عملیاتی‌اش منفی ۱۸۰۰ همته! این یعنی درآمدها از هزینه‌ها کمترن. فروش اوراق بدهی هم از ۲۵۵ همت به ۷۰۰ همت رسیده، یعنی ۱۷۵ درصد افزایش. در این بین، واگذاری شرکت‌های دولتی هم با رشدی ۱۲۵ درصدی به ۱۳۵ همت رسیده.

🙏اما توی بخش دوم، چندین پیش‌بینی جالب داریم. نرخ تسعیر ارز برای سال آینده ۵۴۳ هزار ریال تعیین شده و این نشونه‌ای از تلاش دولت برای یکسان‌سازی نرخ ارزه. تولید روزانه نفت هم ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه تخمین زده شده، که یعنی صادرات روزانه ۱ میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه نفت!

🙏نرخ تسعیر ارز برای کالاهای اساسی هم از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸۰۰۰ تومان می‌رسه. ارز تخصیص‌یافته برای واردات گوشی موبایل، خودرو و کشنده‌ها هم ۶ میلیارد و ۰۰۰ میلیون دلار برآورد شده. نکته دیگه اینکه حقوق کارکنان دولت ۲۰ درصد و برای والدین جدید ۲۸ درصد افزایش پیدا می‌کنه.

🙏در بخش مالیات‌ها هم، رقم از ۱۲۲۰ همت به ۱۷۰۰ همت افزایش پیدا کرده که حدود ۴۰ درصد رشد داره. سقف معافیت مالیاتی هم به ۲۴ میلیون تومان در ماه رسیده. همچنین، هزینه‌های جاری دولت هم از ۱۸۸۰ همت به ۴۰۸۰ همت رسیده که رشدی ۱۱۸ درصدی داره.

🙏حالا بیایید سراغ منابع این بودجه. ۴۵ درصدش از صادرات نفت و گاز و استقراض از صندوق توسعه ملی تأمین میشه. همچنین، ۱۲ درصد از طریق انتشار اوراق بدهی و ۲۸ درصد از مالیات‌ها. اگر این بودجه با فرض بهبود اوضاع سیاسی تنظیم شده، می‌تونه نویدبخش آینده‌ای بهتر باشه. اما اگر نه، باید منتظر شوک‌های اقتصادی جدی‌تری باشیم.

🙏در نهایت، این بودجه انبساطی می‌تونه خیلی چالش‌برانگیز باشه و باید دید جزئیاتش چه تاثیری روی اقتصاد و بازار سهام خواهد گذاشت. منتظر تحلیل‌های دقیق‌تر درباره مصارف بودجه هم هستیم.

@topoli

22 Oct, 12:48


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

19 Oct, 18:30


💰 اعدادی که روی طلا حک می‌کنن، در واقع همون عیار طلا رو نشون می‌ده. عیار یعنی چند درصد از اون قطعه طلا، طلای خالصه. مثلاً:

🙏طلای 24 عیار، همون طلای خالصه که خیلی نرمه و توش تقریباً 99.9 درصدش طلاست. عددی که روی این طلا می‌زنن معمولاً "999" هست. ولی چون خیلی نرمه، کمتر برای جواهرات استفاده می‌شه.

🙏طلای 18 عیار، یکی از پرطرفدارترین‌هاست و حدود 75 درصدش طلای خالصه. عددی که روش می‌بینی "750" هست. به خاطر اینکه هم قشنگه و هم مقاومت بیشتری داره، بیشتر جواهرات با این عیار ساخته می‌شن.

🙏طلای 14 عیار هم داریم که حدود 58 درصدش طلاست. روی این مدل معمولاً "585" یا "583" حک می‌کنن. این مدل هم مقاومت خوبی داره و قیمتش مناسب‌تره، به همین دلیل تو بعضی کشورها خیلی محبوبه.

🙏علاوه بر این اعداد، ممکنه علامت یا کد دیگه‌ای هم ببینی که نشون‌دهنده برند سازنده یا کشوریه که طلا توش ساخته شده. اینا هم در واقع یه جور شناسنامه اون قطعه طلا هستن.

🙏کشورها بسته به فرهنگ و سلیقه‌شون از عیارهای مختلف طلا استفاده می‌کنن:

🙏ایران و خاورمیانه: بیشتر از طلای 18 عیار، و در بعضی کشورهای عربی مثل عربستان طلای 21 و 22 عیار رایجه.
🙏هند: طلای 22 عیار محبوبه، به‌ویژه برای مراسم‌های خاص.
🙏اروپا: طلای 18 عیار بیشتر استفاده می‌شه، ولی در کشورهایی مثل سوئیس و آلمان، طلای 14 عیار هم رایجه.
🙏آمریکا: طلای 14 عیار پرطرفداره و طلای 10 عیار هم گاهی استفاده می‌شه.
🙏چین: بیشتر به طلای 24 و 22 عیار علاقه دارن، چون طلا رو یه سرمایه‌گذاری مهم می‌دونن.

🙏اگه شنیدید که در یه کشور طلا ارزون‌تره یا گرون‌تر، فقط به خود طلا مربوط نمی‌شه! تفاوت عیار، ارزش پول اون کشور و حتی حباب قیمت می‌تونن همه توی قیمت نهایی طلا تاثیر بذارن. هر کشوری ماجرای خاص خودش رو داره!

@topoli

19 Oct, 16:00


🙏ارزش معاملات روزانه صندوق‌های طلا - میلیارد تومان

@topoli

19 Oct, 15:48


خلاصه وضعیت بازار

@topoli

19 Oct, 15:47


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، میلیارد دلار

@topoli

19 Oct, 15:46


ارزش بازار، بیست شرکت برتر، هزار میلیارد تومان (همت)

@topoli

19 Oct, 15:45


قیمت سهام، بیست شرکت برتر، ریال

@topoli

19 Oct, 05:01


از کدال چه خبر؟

#اخبار_کدال #کباده #رتاپ #گشان #شستا #وخارزم #بایکا #جوین #لطیف #کلر #تکاردان #خدیزل #کچاد

@topoli

19 Oct, 03:30


🙏بحث کردن با احمق، مثل این می‌مونه که بخوای یک پشه رو روی صورتت بکشی! شاید موفق بشی و پشه رو بکشیش، ولی در نهایت فقط یک سیلی به صورت خودت زدی!

🙏در بازارهای مالی هم گاهی با افرادی مواجه می‌شیم که فقط حاشیه‌سازی می‌کنن و انرژی‌مون رو هدر می‌دن. به جای بحث و جدل، بهتره روی استراتژی‌های معاملاتی خودمون تمرکز کنیم و از افکار منفی دور بشیم. در نهایت، هدف ما باید رشد و سودآوری باشه، نه وقت‌گذرانی با کسانی که فقط می‌خوان حواس‌مون رو پرت کنن!

@topoli

19 Oct, 02:30


🙏روز جمعه قیمت جهانی طلا ۲۵ دلار بالا رفت و این همزمان بود با تعطیلی بازار طلا در ایران. به همین خاطر در جدول بالا می‌بینید که حباب قیمت طلای ۱۸ عیار منفی شده. پس امروز انتظار میره که قیمت طلا در بازار بین ۳ تا ۵ درصد افزایش پیدا کنه. البته این رشد قیمت بستگی داره به اینکه بازارساز چه کار کنه و قیمت دلار تو بازار آزاد امروز چطوری پیش بره.

🙏با تغییراتی که داره تو دنیای مالی اتفاق می‌افته، کشورهای بریکس و دوستانشون به سرعت در حال جمع‌آوری طلا هستن و این موضوع سرمایه‌گذاران غربی رو به چالش کشیده. نشست بریکس پلاس در کازان هم قراره کشورهای جدیدی مثل مصر و عربستان رو به خودش اضافه کنه و این ائتلاف حالا بیشتر از ۴۰ درصد جمعیت جهان رو شامل می‌شه.

🙏در حالی که سرمایه‌گذاران غربی تازه دارن به طلا به عنوان یک پناهگاه امن نگاه می‌کنن، کشورهای بریکس سال‌هاست که مشغول ذخیره این فلز ارزشمند هستن. این وضعیت نشون می‌ده که داره یه تغییر بزرگ در توازن قدرت جهانی اتفاق می‌افته. حالا با توجه به این شرایط، طلا به عنوان یک دارایی کلیدی در اقتصاد جدید به حساب میاد و ممکنه نقش خیلی مهمی تو آینده داشته باشه.

@topoli

18 Oct, 18:34


🙏 بزرگترین اقتصادهای تاریخ کشورهایی هستن که تأثیر زیادی روی تجارت جهانی و تولید ناخالص داخلی گذاشتن. از امپراتوری روم گرفته تا ایالات متحده و چین، هر کدوم نقشی مهم تو تحولات اقتصادی و فرهنگی داشتن.

@topoli

18 Oct, 17:16


🙏اینکه دولت داره مشکلاتی مثل ناترازی‌های مالی، کسری بودجه بالا و ریسک‌های سیاسی رو می‌پذیره، خوبه. اما این حرف‌ها رو بارها شنیدیم. واقعیت اینه که این مسائل نه تنها بازار سرمایه رو زمین‌گیر کرده، بلکه باعث شده خیلی از سرمایه‌گذارها سردرگم بشن. حرف از اصلاحات همیشه بوده، ولی اجرای درستش همیشه عقب می‌مونه. ما معامله‌گرها و سهامداران منتظریم نتایج ملموسی ببینیم، نه فقط برنامه‌ها و وعده‌ها.

🙏بحث کسری بودجه، ریسک‌های سیستماتیک و قیمت‌گذاری دستوری، موضوعاتی هستن که به شدت به بازار فشار میارن و اگر واقعاً قراره اصلاح بشه، باید جدی و سریع عمل بشه. کسایی که تو این بازار فعالیت دارن، دنبال اطمینان خاطر هستن که سرمایه‌گذاری‌شون به جای سود، تو ریسک‌های بیهوده گیر نکنه.

🙏با این حال، اگر دولت بتونه این اصلاحات رو درست و به‌موقع اجرا کنه، می‌تونیم امیدوار باشیم که بازار به ثبات برسه و شرایط بهتر بشه. ولی تا وقتی این تغییرات فقط تو حرف باقی بمونه، خیلی‌ها از بازار فاصله می‌گیرن.

@topoli

17 Oct, 16:01


🙏رشد اقتصادی جهانی
جورجیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول، می‌گه که وضعیت رشد اقتصادی جهانی از پیش‌بینی‌ها بهتر بوده. اقتصاد ایالات متحده عملکرد خوبی داشته و در اروپا هم نشونه‌های امیدبخشی برای بهبود وجود داره. اما نگرانی اینجاست که فاصله بین اقتصادهای قوی و ضعیف داره بیشتر می‌شه.

🙏طلا و بازار چین
قیمت طلا نزدیک ۲۷۰۰ دلار رسیده و همه چشم‌ها به تحرکات چین دوخته شده. شنیده شده که بانک‌های بزرگ چین قصد دارن از جمعه نرخ بهره سپرده‌ها رو کاهش بدن. این تصمیم می‌تونه تأثیر زیادی روی اقتصاد و بازارها بذاره. در عین حال، قیمت طلا به ۲۶۹۵ دلار رسیده و توجه سرمایه‌گذاران رو جلب کرده. تحلیل‌گران معتقدن اگه چین سیاست‌های مالی جدی‌تری اتخاذ کنه، ممکنه وضعیت بازار تغییر کنه، اما فعلاً سرمایه‌گذاران به طلا روی آوردن.

🙏همکاری‌های چین و روسیه
مقامات آمریکایی نسبت به افزایش همکاری‌های چین و روسیه ابراز نگرانی کردن و پیش‌بینی می‌کنن که این روند ادامه پیدا کنه. آمریکا در حال آماده‌سازی برای دیدار پوتین و شی هست و این نشست می‌تونه همکاری‌ها رو بیشتر تقویت کنه. در همین راستا، دولت آمریکا دو شرکت چینی که در تولید تجهیزات نظامی برای روسیه در جنگ اوکراین نقش داشتن، تحت تحریم قرار داده. کاخ سفید هم تأکید کرده که بر این همکاری‌ها نظارت دقیقی خواهد داشت.


🙏بازارها و انتخابات آمریکا
استنلی دراکن میلر، مدیر سرمایه‌گذاری شوارتز، اعلام کرده که بازارها به شدت به احتمال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده آمریکا اعتقاد دارن. او اشاره کرده که این موضوع رو می‌شه در بازارهای سهام و رمزارزها دید. با این حال، خودش به هیچ‌یک از کاندیداها رأی نخواهد داد و هر دو رو به چالش کشیده. شانس پیروزی ترامپ به ۵۷.۹٪ رسیده و دراکن میلر پیش‌بینی می‌کنه که دموکرات‌ها حتی اگر هریس هم برنده بشه، کنترل کنگره رو نخواهند داشت. او همچنین کاهش نرخ بهره فدرال رزرو رو در سپتامبر نقد کرده و می‌گه که بازار باید انتظاراتش رو درباره تسهیلات بانک مرکزی تعدیل کنه.

🙏تاثیر این اتفاقات بر اقتصاد ایران
رشد اقتصادی جهانی و افزایش قیمت طلا، می‌تونه تأثیرات زیادی بر اقتصاد ایران داشته باشه. وقتی قیمت طلا بالا میره، سرمایه‌گذاران ایرانی بیشتر به سمت طلا می‌رن تا از نوسانات بازار در امان بمونن. از طرفی، اگه چین که یکی از بزرگ‌ترین شریک‌های تجاری ماست، وضعیت اقتصادی‌اش رو بهتر کنه، احتمالاً تقاضا برای کالاهای ایرانی (مواد خام) بیشتر می‌شه. این یعنی درآمد شرکت‌ها می‌ره بالا و بورس هم میتونه رونق بگیره.

@topoli

17 Oct, 12:30


🙏۷۵ روز از زمان انتشار شاخص‌های توپولی گذشته و تو این مدت هر کدوم از بازارها تغییرات خودشون رو داشتن. سکه با ۱۸ درصد رشد جلو افتاده و دلار هم ۳ درصد رشد کرده. بقیه بازارها هم همون‌طور که تو نمودار مشخصه، نوسانات خودشون رو طی کردن.

🙏حقیقتش، چیزی که خوشحالم کرده، اینه که میانگین بازدهی شاخص‌های توپولی تو این مدت به بالای ۲۱ درصد رسیده. البته نمی‌خوام زیاد روش تأکید کنم؛ چون همه می‌دونیم که بازار همیشه پر از نوسانه. اما خب، خوشحالم که تونستم تو این مدت کوتاه نتایجی بگیرم که ارزش تحلیل رو داره.

🙏توی این مدت بیشتر سمت سهامی رفتم که شرایط بنیادی قابل قبولی داشتن، نه سهام‌های پرریسک. اگه جداول رو دنبال کرده باشید، متوجه شدید که زمانی این سبدها معرفی شدن که بازار وضعیت خوبی نداشت و سهام‌ها تو شرایط منفی یا متعادل معامله می‌شدن.

@topoli

17 Oct, 10:56


#شاخص_سبز

🙏طبق آخرین قیمت‌ها تا چهارشنبه، شاخص سبز به عدد ۱۱۶ واحد رسیده و تا این لحظه با بازدهی ۱۶ درصدی خودش رو به نمایش گذاشته.

🙏حالا جالب اینجاست که در این مدت، در حالی که شاخص کل بورس فقط ۳ درصد رشد کرده، این شاخص سبز با بازدهی فوق‌العاده ۴۳۳ درصدی، بیش از ۴ برابر بیشتر از شاخص کل جلو رفته! شاید این اعداد کمی غافلگیرکننده به نظر بیان، اما چیزی که واقعاً مهمه، استراتژی و مسیریه که با دقت و آرامش طی شده و به این موفقیت‌ها منجر شده. همیشه به یاد داشته باشید که پشت هر موفقیت بزرگ، یک برنامه‌ریزی درست و فکر شده وجود داره.

🙏افزایش سرمایه شرکت کگل ثبت شده و حالا سهام این شرکت قابلیت فروش پیدا کرده.

@topoli

17 Oct, 10:52


#شاخص_نارنجی

🙏آخرین قیمت‌ها تا چهارشنبه نشون می‌ده که شاخص نارنجی به عدد ۱۱۸ واحد رسیده و تا این لحظه با بازدهی ۱۸ درصدی خودش رو معرفی کرده.

🙏حالا جالب اینجاست که در حالی که شاخص کل بورس فقط ۳ درصد رشد کرده، این شاخص نارنجی با بازدهی خیره‌کننده ۵۰۰ درصدی، ۵ برابر بیشتر از شاخص کل سودآوری داشته! شاید در نگاه اول ۱۸ درصد بازدهی این شاخص خیلی چشم‌گیر به نظر نیاد، اما این موفقیت نتیجه‌ی تحلیل دقیق و آرامش در تصمیم‌گیری‌هاست که به این نتایج شگفت‌انگیز منجر شده. همیشه یادتون باشه که پشت هر موفقیت بزرگ، یک برنامه‌ریزی درست و فکر شده وجود داره.

@topoli

17 Oct, 10:47


#شاخص_قرمز

🙏آخرین قیمت‌ها تا چهارشنبه نشون می‌ده که شاخص قرمز به عدد ۱۳۰ واحد رسیده و تا این لحظه با بازدهی ۳۰ درصدی خودش رو نشون می‌ده.

🙏حالا جالب اینجاست که توی این مدت، شاخص کل بورس فقط ۳ درصد رشد کرده، در حالی که این شاخص قرمز با بازدهی ۳۰ درصدی، ۹ برابر بیشتر از شاخص کل سودآوری داشته! اینجور نتایج، تصادفی نیستند؛ بلکه نتیجه‌ی پیگیری مداوم و بهره‌برداری هوشمندانه از فرصت‌هاست. شاید خیلی‌ها به این موضوع دقت نکنند، اما تأثیرات این استراتژی‌ها توی اعداد و ارقام خیلی واضح و مشخصه.

🙏حالا بیاید درباره معاملات آپشن (اختیار خرید) صحبت کنیم. این معاملات واقعاً ریسک بالایی دارن و معمولاً هم به صورت کوتاه‌مدت انجام می‌شن. پس خیلی مهمه که توی مدیریت سرمایه‌تون جدی باشید. اگه اصرار به انجام این معاملات دارین، حتماً با سرمایه خیلی کم شروع کنید.

🙏اگه دقت و سرعت کافی نداشته باشید، ممکنه به زیان‌های سنگینی دچار بشید. پس قبل از هر اقدامی، حتماً بازار رو خوب تحلیل کنید و استراتژی‌های مناسبی رو در نظر بگیرید تا ریسک‌ها رو به حداقل برسونید. اینطوری می‌تونید از فرصت‌ها به بهترین شکل استفاده کنید!

🙏در این جدول، اختیار معاملات خودرو و اهرم هم اضافه شده. سررسید خودرو ۹۰۲۷، هفتم آذرماه و سررسید اهرم ۸۰۰۳، سی‌ام آبان‌ماه هست.

🙏و یک نکته مهم: قبل از هر نوع خرید و فروشی، حتماً با افراد با تجربه و خبره مشورت کنید. این مشاوره به شما کمک می‌کنه تا تصمیمات بهتری بگیرید و ریسک‌ها رو کمتر کنید. همیشه یادتون باشه که دانش و تجربه‌ی دیگران می‌تونه توی معاملات به شما کمک کنه.

@topoli

17 Oct, 07:15


🙏شاخص دلار آمریکا (DXY): دشمن شماره یک طلا! وقتی ارزش دلار می‌ره بالا، طلا افت می‌کنه.

🙏شاخص سهام معادن طلا (GDX): رفیق قدیمی طلا! هر وقت قیمت طلا بالا میره، ارزش سهام معادن طلا هم می‌ره بالا.

🙏شاخص سهام آمریکا (S&P 500): رابطه‌ای نصفه‌نیمه با طلا؛ بعضی وقت‌ها سرمایه‌گذارها طلا رو دارایی امن می‌بینن و بعضی وقتا سهام.

🙏شاخص نوسانات بازار (VIX): وقتی بازار متلاطم میشه، طلا محبوب‌تر میشه؛ نوسان زیاد، طلا رو امن‌تر می‌کنه.

🙏شاخص کالاها (CRB TR): همدست طلا! با افزایش قیمت کالاها، قیمت طلا هم بالا میره.

🙏نفت خام (WTI): رابطه‌ای ضعیف با طلا؛ وقتی قیمت نفت بالا میره، تورم زیاد میشه و قیمت طلا هم صعودی میشه.

🙏مس (Cu): رابطه‌ای ضعیف اما مؤثر؛ افزایش قیمت مس نشون‌دهنده رشد تقاضا برای کالاهاست و طلا هم از این رشد سود می‌بره.

🙏بیت‌کوین (BTC): این دو رفیق در مواقع بحران اقتصادی هم‌دست می‌شن؛ وقتی اوضاع اقتصادی خوب نیست، تقاضا برای هر دو بالا میره.

@topoli

17 Oct, 06:36


🙏نرخ حواله دلار امروز به ۴۸۴,۰۵۷ ریال رسید؛ یعنی یه افزایش ۱,۰۳۱ ریالی که نشون می‌ده رشد ۰.۲۱ درصدی داشتیم. شاید این تغییرات کوچیک به چشم نیاد، ولی بازار حسابی این تغییرات رو حس می‌کنه.

🙏حالا یه شرکت کامودیتی با ۵۰ همت درآمد سالیانه رو فرض کنید. تو یه ماه اخیر به طور میانگین ۰.۲۵ درصد روزانه به نرخ حواله اضافه شده. نتیجه؟ این شرکت حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد تومن سود خالص بیشتر به دست میاره!

🙏این افزایش درآمد از بازار آزاد، بورس کالا یا صادرات میاد که همشون به نرخ جهانی نگاه می‌کنن. نرخ ارز رسمی مستقیماً رو قیمت فروش و سود شرکت تأثیر داره. هرچند هزینه‌ها هم بالا می‌ره، ولی سود نهایی شرکت‌ها خیلی بیشتر از افزایش هزینه‌هاست. بخش زیادی از هزینه‌های این شرکت‌ها ریالیه یا وابسته به حجم تولید.

@topoli

17 Oct, 03:30


🙏در زمان نادرشاه، یکی از استاندارانش به مردم ظلم فراوانی می‌کرد و مالیات‌های سنگینی از آن‌ها می‌گرفت. مردم که دیگر تاب ستم او را نداشتند، شکایتشان را نزد نادر بردند. نادر پیغامی برای این استاندار فرستاد، اما او به ظلم خود ادامه داد.

🙏وقتی این خبر به نادر رسید، تصمیمی جدی گرفت و همه استانداران را به مرکز فراخواند. او دستور داد که استاندار ظالم را قطعه‌قطعه کنند و از او آشی تهیه نمایند. سپس آن آش را در کاسه‌های مختلف ریختند و به هر استاندار یک کاسه دادند. نادر با صدای محکم گفت: "هر کس به مردم ظلم و تعدی کند، همین آش است و همین کاسه!"

@topoli

17 Oct, 02:30


🙏عربستان سعودی با سیاست‌های نفتی‌اش در اوپک پلاس، حتی با وجود کاهش تقاضای جهانی، نشون می‌ده که می‌خواد عرضه نفت رو افزایش بده. حالا با توجه به اینکه روسیه به درآمدهای نفتی‌ش برای تأمین مالی جنگ در اوکراین وابسته‌ست، کاهش قیمت نفت می‌تونه واقعا به اقتصادش آسیب بزنه. عربستان داره تلاش می‌کنه سهم بازارش رو دوباره به‌دست بیاره و ممکنه در این راه، به کاهش موقتی درآمدهای نفتی‌اش تن بده.

@topoli