مدرسه معارف علامه طباطبایی @allaamehwisdom Channel on Telegram

مدرسه معارف علامه طباطبایی

@allaamehwisdom


http://allaameh.ir/

مدرسه معارف علامه طباطبایی (Persian)

مدرسه معارف علامه طباطبایی یک کانال تلگرامی پر از دانش، فرهنگ و علم است که به منظور ارتقاء دانش جامعه فعالیت می‌کند. با عضویت در این کانال می‌توانید از تحقیقات علمی، مقالات تخصصی و آخرین اخبار در حوزه‌های مختلف علمی بهره‌مند شوید. علامه طباطبایی، نامی بزرگ در عالم علم و فلسفه اسلامی که ارزشمندترین دستاوردهایش را با جوانان و علاقمندان به دانش به اشتراک می‌گذارد.

این کانال منبعی برای افرادی است که علاقه‌مند به یادگیری، تحلیل و بحث دربارهٔ مباحث علمی هستند. از جذابیت‌های این کانال می‌توان به تنوع موضوعات مطروحه، ارائه نظرات متنوع و امکان ارتباط مستقیم با اساتید و متخصصان اشاره کرد.

اگر علاقه‌مند به گسترش دانش و فرهنگ عمومی خود هستید، مدرسه معارف علامه طباطبایی کانالی است که نباید از دست داده شود. برای عضویت و دسترسی به آخرین مطالب علمی و دانشی، به آدرس وبسایت رسمی مدرسه به آدرس http://allaameh.ir/ مراجعه کنید.

مدرسه معارف علامه طباطبایی

06 Jan, 02:08


📌امرجامع

🔸️إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّـهِ وَ رَسُولِهِ وَ إِذا كانُوا مَعَهُ عَلى‏ أَمْرٍ جامِعٍ لَمْ يَذْهَبُوا حَتَّى يَسْتَأْذِنُوهُ (نور:۶۲)
وقتی که انسان مسیرش را به صورت "جامعی" پیدا می‌کند، زمانی است که باید بهانه‌ها را کنار بگذارد و آن حقیقتی که پیدا کرده را با تمام قوا اعمال کند و اگر در آن، به هر بهانه‌ای سستی کند و به هر دلیلی بدون اینکه از طرفِ آن مسیرِ خودش اجازه‌ای داشته باشد، باعث عقب‌ماندگی و نرسیدن او می‌شود.

🔸️"امر جامع"  این است که انسان در مسیر خودش و در آن مرحله‌ و زمانی که هست و نسبت به مشکلاتی که دارد و نسبت به مسیری که باید طی کند، راهش را پیدا کند. این امر به تناسب آن مرحله است و نه به
شکل مطلق، چون مطلق امکان ندارد.
امکان ندارد که انسان همه چیز را بداند اما به تناسب آن شرایط، می‌تواند به یک امر جامع و به یک راه‌برد جامع و به یک درک جامع برسد. درک جامعی که به تناسب آن مرحله است. وقتی که این راه‌برد جامع را پیدا کرد، زمان عمل کردن است و نباید هیچ بهانه‌ای داشته باشد. همه چیز به تناسب آن راه‌برد است.

🔸️کسی که این راه‌برد را پیدا کرده همچون کسی است که در پیشگاه اولیاء و بزرگان و پیامبر اکرم صلی الله علیه و حضرت بقیه الله الاعظم در امری است که به برنامه مشخصی رسیده و این برنامه‌ی مشخص از ناحیه‌ی خودش نیست از عالم بالا برایش صادر شده و هر نوع بهانه‌ای مانند مخالفتی است که با آن‌ موجودات برتر می‌کند. زمانی که آن مسیر را برایش باز کردند و این مسیر برایش روشن شد، با توجه به اینکه این روشنی و این نور از عالم بالاست و از آن خورشید اعظم برایش صادر شده و از خودش نیست، به محض اینکه این انسان در کوچک‌ترین مسئله‌ای به آن مسیر بی‌توجهی کند، مانند کسی است که پشتش را به خورشید کرده و خودش را در سایه و تاریکی قرار داده و اگر مشکلی برایش پیدا شود از ناحیه‌ی خودش است. چرا که او در شرایطی است که مسیر برایش روشن شده و بدون اجازه‌ای که از آن خورشید صادر شود نباید این محیطش را ترک کند.

🔸️وقتی که انسان در امور مختلفی به دنبال بهانه‌های بی‌حاصل است، مشکلاتی براش پیدا می‌شود که این مشکلات از ناحیه‌ی خودش است. اما وقتی که با اجازه است و اجازه‌ی آن به تناسب همان درکی است که دارد، با حقیقتی که درک می‌کند و با صداقت است راه برایش روشن می‌شود.

🔸️فَإِذَا اسْتَأْذَنُوكَ لِبَعْضِ شَأْنِهِمْ فَأْذَنْ لِمَنْ شِئْتَ مِنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمُ(نور:۶۲)
وقتی که این اجازه از عالم بالا صادر شود آن زمانی است که استغفار هم به دنبالش می‌آید. وقتی که انسان مشکلی دارد که این مشکل حقیقی و صادقانه است و در همان مسیری که در آن قدم گذاشته ایجاد شده، این درک خودش را به‌کار می‌گیرد و آن فهم و بیانی که برایش حاصل می‌شود را اجرا می‌کند. اگر چه عقب‌ماندگی برایش حاصل شود، این عقب‌ماندگی با استغفاری که از عالم بالاست حل می‌شود. إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ(نور:۶۲)

🔸️غفران و رحمت الهی از ناحیه‌ی اولیاء الهی که امر مومنین را در دست دارند به صورتی برای انسان صادر می‌شود که مشکلات انسان حل شود. به شرطی که انسان به این مسیر "صادق" باشد.

🔸️لا تَجْعَلُوا دُعاءَ الرَّسُولِ بَيْنَكُمْ كَدُعاءِ بَعْضِكُمْ بَعْضاً(نور:۶۳)
  با احساسات، درک‌ها و هر چیزی که در عالم طبیعی و فضای اجتماعی و خانوادگی و شخصی و حالات و آن چیزهایی که بین خودمان هست، مثل تحلیل و برداشت و قضاوتی که در مورد یکدیگر داریم، این‌ها را در مورد عالم بالا به کار نگیریم. آن‌جا قواعد متفاوت است. سرتاسر رحمت و غفران است. اگر چیزی پیش می‌رود از ناحیه‌ی آن‌هاست و اگر چیزی را به ما نمی‌دهند، به دلایل و مصالحی است که این مصالح برای خود ماست. موجودات مقدسی که در عالم بالا هستند نیازی به این‌ها ندارند. ما قضاوت‌ها و برداشت‌هایی که در عالم خودمان داریم را با آن چیزی که در عالم بالا هست یکی نگیریم. که اگر این کار را انجام دهیم کسی که ضرر می‌کند خود ما هستیم و نه هیچ‌کس دیگری. این مسیر همه‌ی ماست و اگر به همین توجه کنیم مسیر زندگی‌مان مشخص می‌شود.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#محمد_حسین_قدوسی
#تکلیم_با_قرآن
#سوره_نور
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

04 Jan, 02:20


🔸️وَ قَالَ عليه‌السلام اِمْشِ بِدَائِكَ مَا مَشَى بِكَ
و درود خدا بر او، فرمود: با درد خود بساز، چندان كه با تو سازگار است.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#محمد_حسین_قدوسی
#نهج‌البلاغه
#حکمت_۲۷

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

04 Jan, 02:16


🏴 اللّٰهُمَّ إِنِّي لَوْ وَجَدْتُ شُفَعاءَ أَقْرَبَ إِلَيْكَ مِنْ مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَيْتِهِ الْأَخْيارِ الأَئِمَّةِ الأَبْرارِ لَجَعَلْتُهُمْ شُفَعائِي، فَبِحَقِّهِمُ الَّذِي أوْجَبْتَ لَهُم عَلَيْكَ أَسْأَلُكَ أَنْ تُدْخِلَنِي فِي جُمْلَةِ الْعارِفِينَ بِهِمْ وَبِحَقِّهِمْ وَفِي زُمْرَةِ الْمَرْحُومِينَ بِشَفاعَتِهِمْ إِنَّكَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ، وَصَلَّى اللّٰهُ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطَّاهِرِينَ وَسَلَّمَ تَسْلِيماً كَثِيراً، وَحَسْبُنَا اللّٰهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ.
خدایا اگر من شفیعانی را به درگاه تو نزدیک‌تر از محمّد و اهل‌بیتش، آن خوبان و پیشوایان و نیکان می‌یافتم، آن‌ها را شفیعان خود قرار می‌دادم پس به حقّشان که برای آنان بر خود واجب کرده‌ای، مرا در گروه عارفان به آن‌ها و آشنای به حقّشان و در شمار رحم‌شدگان به شفاعت آن بزرگواران وارد کن، به درستی که تو مهربان‌ترین مهربانانی و درود خدا بر محمّد و خاندان پاکش و سلام خدا، سلامی بسیار، بر آنان باد و خدا ما را بس است و نیکو کارگزاری است.

▪️فرازی از زیارت جامعه کبیره

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#جامعه_کبیره
#امام_هادی

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

03 Jan, 07:06


🔸️نُصِيبُ بِرَحْمَتِنا مَنْ نَشاءُ وَ لا نُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ(یوسف:۵۶)
رحمت با سختی‌هاست و سختی‌ها برای این است که انسان را کمک کنند تا به آن "توجه به نفس حقیقی" برسد. بدون این سختی‌ها امکان ندارد. کسی که سختی‌های بیشتری داشته، "اصابت" بیشتری دارد و اصابت به رحمت است .
کسی که از این اصابت از این مشکلات از این سختی‌‌ها محروم است مرتبه‌ای از احسان را ندارد. «نُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ»
این احسان اکثرا از طریق اصابت حاصل می‌شود و این مسیری است که مسیر همه‌ی ماست و اگر همین را توجه کنیم مسیر زندگی‌مان مشخص می‌شود.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#محمد_حسین_قدوسی
#نشانی_راه
#هویت
#سوره_یوسف

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

02 Jan, 02:46


#در_مكتب_علامه_طباطبايى

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

01 Jan, 13:52


🔹️خداوند در آسمان هفتم، ملکی را منصوب کرده که به او «داعی» می‌گویند. هرگاه ماه رجب فرا می‌رسد، آن ملک هر شب تا صبح چنین ندا می‌دهد:
خوشا به حال ذاکران!
خوشا به حال اهل طاعت!

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#استاد_مجاهدی
#رجب
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

01 Jan, 03:35


📌درک محدودیت انسان

🔸️وَ ما أُبَرِّئُ نَفْسِي إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلاَّ ما رَحِمَ رَبِّي إِنَّ رَبِّي غَفُورٌ رَحِيمٌ(یوسف:۵۳)
رمز موفقیت انسان این کلام حضرت یوسف است که در آن حادثه‌ی عظیم و در آن شرایط بیان می‌کنند. این که انسان محدوده‌ی خودش را بشناسد؛ بداند که این محدوده سرتاسر جهل و سوء است و اگر اتصال به بی‌نهایت و نامتناهی‌گری و توجه به فراتر از خودش نباشد غیر از فرمان به سوء و بدی چیزی از این درون برنمی‌آید؛ حتی اگر یوسف نبی باشد!
حتی اگر در حادثه‌ای همچون حادثه‌ای که برای یوسف نبی رخ داده باشد، که برای حضرت یوسف سرتاسر پاکی و برای طرف مقابل ناپاکی بوده.

🔸️اما در همان‌جا هم این نفس اماره یعنی این محدوده‌ی انسان، آن چیزی که خودش هست، بدون اتصال به بی‌نهایت و بدون توجه به ماوراء خودش، غیر از فرمان به سوء هیچ‌چیز دیگری از آن بر‌نمی‌آید. سرتاسر سوء و جهل و نادانی و ناپاکی است. مگر آن چیزی که رحمتی از ناحیه‌ی بی‌نهایت است و آن رحمت با توجه انسان حاصل می‌شود. توجه انسان به بی‌نهایت با درک این محدودیتِ خودش حاصل می‌شود و نه با چیز دیگری. توجه بی بی‌نهایت یک امر اثباتی نیست که انسان برای خودش فراهم کند، در حالی که زندگی عادی‌اش برقرار است. بلکه با محدود کردن و درک این محدودیت است که توجه‌اش به نامتناهی برقرار می‌شود.

🔸️همه‌ی ما در بیان و در زبان و در ادعا این را می‌گوییم که ما سراسر عیب و نقص و محدودیت هستیم اما در عمل و در جزئیات و هنگامی که مسئله‌ی خاصی پیش می‌آید و هنگامی که یک چیز مشخصی بیان می‌شود، سرتاسر وجود ما معکوس این است. سراسر ادعا.ادعای علم و برتری و دانستن. از این اتصال به بی‌نهایت و آن رحمتی که از جانب بی‌نهایت باید بر ما نازل شود خبری نیست چون ما این خبر را محدود کردیم. راه این خبر را بستیم.

🔸️برای انسان‌های مذهبی و برای کسانی که با معارف سرو کار دارند و برای کسانی که سخنرانی‌ها شنیدند و کلاس‌ها رفتند و کتاب‌ها خواندند، این امر به مراتب خطرناک‌تر و وحشتناک‌تر و محدود کننده‌تر است. زیرا کسی که با این چیزها ارتباطی ندارد اطلاعی از این‌ها ندارد و اتصالی با این مطالب نداشته، او خودش را درک می‌کند و به محض اینکه علامتی از سوی نامتناهی بیاید، او محدودیت خودش را می‌فهمد. اما ما به دلیل اینکه مرتب این تمرین باطل را کرده‌ایم که عملی داشته باشیم، ادعایمان را به آسمان رساندیم. در ادعا اتصال به بی‌نهایت داریم اما در عمل هرگز.
چه بسا راه ما سخت‌تر از کسانی باشد که هرگز با معارف آشنا نیستند، هرگز سخنرانی نشنیدند، کلاسی نرفتند و کتابی نخواندند. در بعضی از روایات این‌گونه مفهوم می‌شود وقتی‌که حضرت ولی‌عصر عجل الله تعالی ظهور می‌کنند اکثر کسانی که پیرو ایشان می‌شوند از نصارا هستند. چه بسیار از مسلمانانی که در مقابل ایشان می‌ایستند و او را متهم می‌کنند به اینکه تو دین جدیدی آوردی و اتهامات دیگری.
همه‌ی این‌ها به این دلیل است که در این مدت چه خرابکاری‌ها که در نفس خودمان کردیم.

🔸️اما کسانی که از این وضعیت نجات پیدا کنند و بتوانند خودشان را متهم کنند، خود محدود و مجهول، خود جاهل و گناه‌کار و ناپاک و خودی که فقط اماره به سوء است و بتوانند آن را محکوم کنند و تبرئه نکنند ، آن‌ها به خود حقیقی‌شان توجه می‌کنند، آن خود بی‌نهایت.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#محمد_حسین_قدوسی
#تکلیم_با_قرآن
#سوره_یوسف
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

31 Dec, 14:29


📌برای بهره بردن از این ماه باید عزم و اراده و حاکمیت روح بر بدن داشت...


#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#استاد_مجاهدی
#رجب
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

31 Dec, 00:27


📌توجه به خویشتن

🔸️وَ هُوَ الَّذِي مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ هذا عَذْبٌ فُراتٌ وَ هذا مِلْحٌ أُجاجٌ وَ جَعَلَ بَيْنَهُما بَرْزَخاً وَ حِجْراً مَحْجُوراً(فرقان: ۵۳)
سرتاسر زندگی انسان پر از حوادثی است همچون دو دریای متفاوت؛ دریایی با طعم خوش و گوارا و دریایی با طعم شور و تلخ. دو دریای حوادث که انسان را احاطه کرده و انسان در میان آن‌ها هر دو را هم‌زمان احساس می‌کند. همه چیز آماده است تنها انسان است که باید حرکت کند و نگاهی به خودش بیندازد.

🔸️وَ هُوَ الَّذِي خَلَقَ مِنَ الْماءِ بَشَراً فَجَعَلَهُ نَسَباً وَ صِهْراً وَ كانَ رَبُّكَ قَدِيراً(فرقان: ۵۴)
این انسانی که از هیچ آفریده شده، از قطره‌ای آب و این قطره تبدیل به انسان شده و انسان پیوندهای نسبی و سببی ایجاد کرده و نسلش از ابتدای بشریت تا قیامت ادامه دارد با انواع نسب‌ها و سبب‌ها. همه‌ی این‌ها برای این است که انسان خودش را ببیند؛ خودش را میان این دو دریای شور و شیرین ببیند؛ در میان دریای حوادث. حوادثی گوارا و حوادثی تلخ و لحظه‌ای به خودش بپردازد.

🔸️كانَ رَبُّكَ قَدِيراً(فرقان: ۵۴)
خداوند احتیاجی به این موارد و به عذاب بشر ندارد همان‌طور که برای شیرین کردن زندگی انسان مانعی روبه‌روی او نیست. این برای خود انسان است. اما انسان چه می‌کند؟!

🔸️وَ يَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّـهِ ما لا يَنْفَعُهُمْ وَ لا يَضُرُّهُمْ (فرقان:۵۵)
انسان پیوسته به دنبال لغویاتی است که هیچ اثری در زندگی دنیایی و آخرتش ندارد و از این دست بردار نیست.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#محمد_حسین_قدوسی
#تکلیم_با_قرآن
#سوره_فرقان
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

28 Dec, 04:43


🔹️وَ الَّذِينَ هُمْ لِأَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ(مومنون:۸)

انسان باید برنامه‌ی اندکی برای بخش کوچکی از زندگی روزمره‌اش داشته باشد برای محافظت و برنامه‌ریزی بر این امر حیاتی. برنامه‌ای که با نگاهی اندک، با توجهی اندک، انسان را به نتایجی می‌رساند و همه‌ی این‌ها اموری سهل و ساده است که ما خودمان آن را پیچیده کرده‌ایم و از آن فاصله گرفته‌ایم. در صورتی که اگر کسی به این مطلب توجه کوچکی بکند و به این ایمان و مراحل عملی آن که در زندگی ما امری سهل و ساده است برسد و اگر این حداقل را رعایت کند، خداوند او را به مقام رستگاری می‌رساند.
این رستگاری قطعی است.
خداوند با این عبارت بیان می‌کند:
«قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ»
رستگار شدن، تمام شده است.
این امر قطعی است.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#محمد_حسین_قدوسی
#نشانی_راه
#هویت
#سوره_مومنون
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

27 Dec, 05:56


🔹️وَ قَالَ عليه‌السلام لَمْ يَذْهَبْ مِنْ مَالِكَ مَا وَعَظَكَ
و درود خدا بر او، فرمود: مالى كه نابودى آن تو را پند مى‌دهد، از دست نرفته است.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#محمد_حسین_قدوسی
#نهج‌البلاغه
#حکمت_۱۹۶

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

26 Dec, 05:01


📌قدرت تغییر تقدیرات

🔸️در نهج‌البلاغه فرمودند که:
تَذِلُّ الأُمُورُ لِلْمَقَادِيرِ
تمام امور ذلیل مقادیر هستند؛ هر چه که تقدیرات هست رقم می‌خورد. تقادیر مراتب دارد. تا کدام مرتبه را انسان اختیار کند. هر مرتبه‌ای را که اختیار کند تحقق تقدیر بر مبنای اختیارش تغییر می‌کند. امیرالمومنین علیه‌السلام از زیر دیوار کجی بلند شدند و رفتند جایی که سالم بود. بعضی‌ها به حضرت عرض کردند: تفر من قضاء الله؟ حضرت فرمودند: (مضمون به روایت) من از قضای خدا به قَدَرش پناه می‌برم. به چیزی که در تقدیرم هست و عقل به من حکم می‌کند که زیر دیوار کج نشین و به طرف دیوار صاف برو ولی اگه تقدیرم، مرگم، آن‌جا رقم بخورد من به طرف تقدیرم رفته‌ام. ولی وظیفه‌ی من است که از زیر این دیوار کج بلند شوم. این حکم عقل است؛ حتی اگر تقدیرم آن‌جا مرگ باشد. باید واقعا این نکته را از خداوند تبارک و تعالی بخواهیم که این مطلب را به ما بچشاند و فقط علمی نفهمیم که فهم علمی‌اش هم به این راحتی نیست ولی اگر بفهمیم خدا می‌داند که این فرمایش حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها چقدر محور است، چقدر محور است.
️"من أصعد إلى الله خالص عبادته، 
أهبط الله عزوجل إليه أفضل مصلحته
"
بالاترین مصلحت‌ها برای فرد بر اساس عملش تقدیر می‌شود.
🔸️ یعنی به قول استاد (مکرر این عبارت را می‌گفتند): قانون اصعاد و اهباط. هرچه که صعود می‌کند، همان هبوط می‌کند و هر چه که بالا می‌رود، همان پایین می‌آید. هر زنی که در خانه خوش اخلاق‌تر باشد تقدیرش بهتر رقم می‌خورد. هر مردی که صداقت بیشتری داشته باشد تقدیرات بهتری برایش رقم می‌خورد. این قوانین که مصالح قطعا رقم می‌خورد، افضلِ مصلحت بر مبنای صالحِ عمل است.‌ برمبنای خلوص عمل است و این حقیقت را از خدای تبارک و تعالی می‌خواهیم که به ما بچشاند که چقدر در هر لحظه قوت و قدرت تغییر تقدیرات را داریم. در هر لحظه. با یک نگاه مثبت گاهی اوقات عمر، ده سال طولانی‌تر می‌شود. گاهی اوقات با یک کلام نورانی برکت و عمر زیاد می‌شود. گاهی اوقات با یک نگاه مسموم چند سال از عمر انسان کم می‌شود. همان لحظه‌ای که نگاه مسموم می‌کند تقدیر تغییر می‌کند. همان موقعی که یک دروغ می‌گوید تقدیر تغییر می‌کند. تقدیرات دائما بر اساس اعمال انسان تغییر می‌کند و آن تقادیر یک حقایق ثابتی هستند که بنا بر این که بنده کدام یک را انتخاب می‌کند اتفاق می‌افتند. چشیدن این مطلب باعث می‌شود که در زندگی فرد یک تحول بسیار عمیقی ایجاد شود که با قبل از درک این مطلب کاملا متفاوت خواهد بود.

🔸️بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادت‌پرور(ره)

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#سعادت‌پرور
#تقدیرات
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

25 Dec, 06:16


#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#نشانی_راه

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

24 Dec, 11:13


🔹️لذّت حقیقی را در این عالم فقط "اهل توحید" می‌برند، چون "سرگردان" نیستند؛ چون می‌دانند "و‌ظیفه‌شان" چیست. امام معصوم می‌داند وظیفه‌اش چیست، لذا هیچ تردیدی ندارد. لذا آن کسی که در زمان غیبت وظیفه‌اش را خوب نمی‌داند، عقل حکم می‌کند مسیر احتیاط را در پیش بگیرد.

🔹️تعبیری که امیرالمؤمنین سلام اللّه علیه می‌فرماید:
«يَا كُمَيْلُ إِنَّهُ مُسْتَقَرٌّ وَ مُسْتَوْدَعٌ  فَاحْذَرْ أَنْ تَكُونَ مِنَ اَلْمُسْتَوْدَعِينَ وَ إِنَّمَا يَسْتَحِقُّ أَنْ يَكُونَ مُسْتَقَرّاً إِذَا لَزِمْتَ اَلْجَادَّةَ اَلْوَاضِحَةَ»(تحف‌العقول، جلد۱، ص۱۷۱)
ایمان مستقر و مستودع است، بعضی ایمان‌ها عاریه‌ای، و بعضی ایمان‌ها مستقر است؛ اگر می‌خواهی ایمانت مستقر باشد، روی واضحات حرکت کن، هر جا شُبهه داشتی صبر کن! موقعی شخص طعم عبادت و بندگی را می‌چشد، که روی واضحات حرکت کند؛ در این صورت پشیمان نمی‌شود. آن‌جایی هم که شُبهه دارد توقف کند؛ لااقل فرمایش امیرالمؤمنین سلام‌اللّه‌علیه را در نظر بگیرد که بین دو خیر، خیر بالاتر و بین دو شر، شرّ کمتر را انتخاب کن!

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#نشانی_راه
#سعادت‌پرور
#هویت
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

23 Dec, 07:09


🔸️وَ يُسْقَوْنَ فِيها كَأْساً كانَ مِزاجُها زَنْجَبِيلاً(انسان:۱۷)
عَيْناً فِيها تُسَمَّى سَلْسَبِيلاً(انسان:۱۸)
إِنَّ هذا كانَ لَكُمْ جَزاءً وَ كانَ سَعْيُكُمْ مَشْكُوراً(انسان:۲۲)
هر "حرکت کوچکی" که انسان انجام دهد، نتیجه‌اش را خواهد گرفت. این سعی مشکور است و بلافاصله مقبول می‌افتد. شکر خداوند مثل شکر ما نیست! تمام کائنات در اختیار انسان است. یک قدم کوچکی که بردارد نتایج به "سرعت" حاصل می‌شود.

🔸️إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ تَنْزِيلاً(انسان:۲۳)
فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ وَ لا تُطِعْ مِنْهُمْ آثِماً أَوْ كَفُوراً(انسان:۲۴)
این مسیر هدایت که بر انسان نازل شده و مصداق اَتَمش "قرآنی" است که بر پیامبر فرود آمده برای این است که انسان مسیر خودش را درک کند و برای آن حکم و دستور و راهنمایی که از سوی بی‌نهایت آمده کمی شکیبایی داشته باشد و در این شکیبایی به دنبال اضطرابات اجتماعی و گنه‌کاران و کسانی که انواع کفر دارند نرود.

🔸️وَ اذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَ أَصِيلاً(انسان:۲۵)
صبح و شام در اختیار و مسیر خودش باشد.

🔸️وَ مِنَ اللَّيْلِ فَاسْجُدْ لَهُ وَ سَبِّحْهُ لَيْلاً طَوِيلاً(انسان:۲۶)
شب و نعمت شب را از دست نده!

🔸️إِنَّ هؤُلاءِ يُحِبُّونَ الْعاجِلَةَ وَ يَذَرُونَ وَراءَهُمْ يَوْماً ثَقِيلاً(انسان:۲۷)
کسانی که به این موضوع توجه نمی‌کنند به این دلیل است که امور زودگذر و اموری که جلو چشم آن‌هاست را می‌بینند ولی از آن حقیقتی که اندکی توجه و تعمق می‌خواهد، غافل می‌شوند. در صورتی‌که این‌ها امور هولناکی را به همین صورت فراموش کردند.

🔸️إِنَّ هذِهِ تَذْكِرَةٌ فَمَنْ شاءَ اتَّخَذَ إِلى‏ رَبِّهِ سَبِيلاً(انسان:۲۹)
این هشداری است که برای همه‌ی انسان‌هاست و هر‌کس که این هشدار رو پذیرا باشد می‌تواند راهش را به سوی بی‌نهایت اتخاذ کند.

🔸️وَ ما تَشاؤُنَ إِلاَّ أَنْ يَشاءَ اللَّـهُ إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلِيماً حَكِيماً(انسان:۳۰)
این خواست شما بدون اینکه متصل به بی‌نهایت باشد امکان ندارد. اگر از بی‌نهایت غافل شوید و درگیر امور مادی و زندگی روزمره باشید، این اتخاذ به سوی هدایت امکان‌پذیر نیست.

🔸️يُدْخِلُ مَنْ يَشاءُ فِي رَحْمَتِهِ وَ الظَّالِمِينَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً أَلِيماً(انسان:۳۱)
اگر به سمت آن بروید در رحمت او داخل می‌شوید اما اگر بر خودتان ظلم کنید این عذاب، عذابی است که خود انسان برای خودش خواسته و چاره‌ای نیست.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#محمد_حسین_قدوسی
#تکلیم_با_قرآن
#سوره_انسان
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

23 Dec, 07:09


📌حرکت در جهت هدایت‌های حضرت زهرا سلام الله علیها
📌تاملی در آیات سوره مبارکه انسان

🔸️هَلْ أَتى‏ عَلَى الْإِنْسانِ حِينٌ مِنَ الدَّهْرِ لَمْ يَكُنْ شَيْئاً مَذْكُوراً(انسان:۱)
إِنَّا خَلَقْنَا الْإِنْسانَ مِنْ نُطْفَةٍ أَمْشاجٍ نَبْتَلِيهِ فَجَعَلْناهُ سَمِيعاً بَصِيراً(انسان:۲)
إِنَّا هَدَيْناهُ السَّبِيلَ إِمَّا شاكِراً وَ إِمَّا كَفُوراً(انسان:۳)
این سوره‌ای که در شأن اهل بیت علیهم‌السلام نازل شده و توجه خاص به مقام حضرت صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها در آن هست؛ از ابتدا تا انتهایش، گویی امور ساده و بدیهی است که می‌خواهد به انسان نشان دهد راه چقدر روشن و واضح است و انسانی که قصد دارد این مسیر را طی کند و می‌خواهد در جهت هدایت‌های حضرت صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها  قدم بردارد مسیرش چقدر آشکار و روشن است. انسانی که از کم‌ترین چیز آفریده شده و سپس سمیع و بصیر قرار داده شده و سبیل به عنوان راه هدایت به او نشان داده شده و این در هر شرایطی است؛ چه سپاس‌گزار باشد و یا ناسپاس. ابرار (نیکان) از جام‌های بهشتی در همین جهان می‌نوشند. آن‌ها به سمت آن مسیری که خاص آن‌هاست و هدایت و انتخاب بنیادین آن‌هاست می‌روند.

🔸️عَيْناً يَشْرَبُ بِها عِبادُ اللَّـهِ يُفَجِّرُونَها تَفْجِيراً(انسان:۶)
آن‌ها مختصات ساده و بدیهی دارند.

🔸️يُوفُونَ بِالنَّذْرِ وَ يَخافُونَ يَوْماً كانَ شَرُّهُ مُسْتَطِيراً(انسان:۷)
آن "نذر وجودی" و پیمانی که کردند و نذرهایی که در این زندگی روزمره انجام می‌دهند را به "وفا" می‌رسانند و "اجرا" می‌کنند.

🔸️وَ يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى‏ حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً(انسان:۸)
در این زندگی روزمره و عادیشان به آن حقیقتی که در آن هستند و به انسان‌هایی که اطرافشان هستند و به جایگاه خودشان توجه دارند. این جایگاه را با اتصال به بی‌نهایت فراموش نمی‌کنند.

🔸️إِنَّما نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّـهِ لا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَ لا شُكُوراً(انسان:۹)
گرفتار ارتباطات ظاهری‌ و این زندگی روزمره و اجتماع و آتشی که این اجتماع به جان انسان می‌اندازد، نمی‌شوند. تنها توجه آن‌ها به آن حرکت و مسیر و آن سمت نامتناهی است و نتیجه آن بلافاصله در وجودشان ظاهر می‌شود.

🔸️فَوَقاهُمُ اللَّـهُ شَرَّ ذلِكَ الْيَوْمِ وَ لَقَّاهُمْ نَضْرَةً وَ سُرُوراً(انسان:۱۱)
خداوند آن مشکلات را از آن‌ها بر‌می‌دارد و شادابی و شادمانی به آن‌‌ها عطا می‌کند. شادی و شادمانی که برای اهل بیت علیهم‌السلام در سختی‌ها و فقر و مشکلات مادی و بیش از آن در مصیبت‌هایی که سخت‌ترین مصیبت‌های عالم است، وجود دارد. این نَضرة و سرور سر جایش هست.

🔸️وَ جَزاهُمْ بِما صَبَرُوا جَنَّةً وَ حَرِيراً(انسان:۱۲)
به ازای این صبری که در مسیر خودشان دارند، انواع نعمت‌های بهشتی در این جهان برایشان حاصل می‌شود و بعد از آن هم حقیقت این نعمت‌ها برایشان آشکار می‌شود که همان بهشت است و انواع نعمت‌های مادی و معنوی.

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

22 Dec, 05:15


🔸️مسأله خلقت نوری و خلقت مادی را نباید خلط کرد؛ مثلاً میان پیامبر اکرم و امیرالمؤمنین سلام‌الله علیهما فاصله هست -اگر چه بعضی‌ها خواستند خلط بکنند اما بر حسب ظاهر حرف‌شان درست نیست- چون نظام خلقت باید یک واسطه داشته باشد؛
و پیغمبر اکرم جلو افتادند...
در انداختن بت‌های کعبه، امیرالمؤمنین علیه‌السلام -توضیحات از بنده هست- به پیغمبر صلی الله علیه فرمود که این کار در شأن شماست، شما بالا بروید؛ پیغمبر اکرم صلی الله علیه روی دوش امیرالمؤمنین علیه‌السلام رفت. ایشان عرض کرد که انگار کوهی روی دوش من سنگینی می‌کرد، و دیگر تحمل وزن ایشان را نداشتم! جای‌مان را عوض کردیم، من رفتم بالا، انگار پر کاهی روی یک کوهی باشد، اینقدر سبک بودم! پیغمبر اکرم صلی الله علیه فرمودند: این سنگینی نبوت است؛ اگر چه تو قابلیت نبوتِ بعد از من را داری: «وَ لَوْ لاَ أَنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَتَمَ بِي اَلْمُرْسَلِينَ وَ قَضَى أَنَّهُ لاَ نَبِيَّ بَعْدِي لَكُنْتَ يَا عَلِيُّ مِنْ بَعْدِي نَبِيّاً...» اگر بعد از من نبوت ادامه داشت، تو نبی بعد از من می‌شدی! ولی باز هم بین نبی و وصی یک فاصله‌ای هست که امیر‌المؤمنین علیه‌السلام فرمودند من بنده‌ای از بنده‌های او هستم؛ یعنی نسبت به ایشان اصلا عددی نیستم.

🔸️در دعایی که آقای بهجت می‌فرمودند خواندن آن توفیق می‌خواهد:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الْمَكْنُونِ الْمَخْزُونِ الطَّاهِرِ الطُّهْرِ الْمُبَارَكِ‏...»(تعقیبات مشترک نماز، دعای مکنون) این «الطَّاهِرِ الطُّهْرِ الْمُبَارَكِ» انگار همان حقیقت نبوت است؛ حقیقتِ وضعیت پیامبر اکرم صلی الله علیه هست، آن اسم عظیم، آن قالبی که آن حقیقت به خودش گرفته است. آن قالبی که امیرالمؤمنین سلام‌الله علیه با آن معرفی می‌شود، مقام وصی هست که دون نبی است.

🔸️حضرت زهرا سلام‌الله علیها واسطه‌ای است در عالم ظاهر، به اعتبار اینکه اگر "یک زن" نباشد که حلقه وصل بین نبوت و وصایت باشد، "ولایت" شکل نمی‌گیرد. باید یک زن جمع‌کننده‌ی بین دو نور باشد؛ کسی که نور نبوت و نور وصایت را در خودش جمع کند. نور ولایت از جمع این دو نور شکل می‌گیرد؛ حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها جمع بین دو نور نبوت و وصایت هستند.


🔸️بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادت‌پرور(ره)

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#سعادت‌پرور
#فاطمه_زهرا
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

21 Dec, 13:40


🔹️ ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را تبریک می‌گوییم.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#استاد_مجاهدی
#شیعه
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

21 Dec, 13:40


🔹️فرارسیدن میلاد نورانی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را به همه شما، به‌ویژه مادران گرامی و بانوان عزیز تبریک و تهنیت می‌گوییم.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

18 Dec, 02:06


📌راه حل تمامی مشکلات

🔸️در روایت هست که حضرت ابراهیم علیه‌السلام وقتی که می‌خواست فرزندش اسماعیل را ذبح کند به فرزندش فرمود: الان موقع مرگ توست و بناست که سَرت با این کارد بریده شود و در حال اِنقطاع از این عالم هستی و از این عالم کَنده می‌شوی و به عالم دیگری می‌روی. تو در حال حاضر "مضطر" هستی؛ بیا دعا کن! حضرت اسماعیل علیه‌السلام در این موقعِ استجابت دعا نمی‌دانست چه دعایی کند. تا آن‌جایی  که در خاطرم هست جبرئیل علیه‌السلام نازل شد و به اسماعیل علیه‌السلام عرض کرد که این دعا رو بکن:
"اللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ"

🔸️بنده یک وقتی از استاد پرسیدم که میان این همه ادعیه، چرا این دعا گزینش شده؟
فرمودند: تمام اتفاقاتی که در خلقت اتفاق می‌افتد، از حضرت آدم علیه‌السلام گرفته تا زمان ظهور ولی‌عصر سلام‌ الله علیه، [همه‌ی اتفاقات] بر مبنای "گناهان" شکل می‌گیرد و لذا پیغمبر اکرم صلی الله علیه فرمودند:
«أَلا أُخْبِرُکمْ بِدآئِکمْ مِنْ دَوآئِکمْ؟ دَآؤُکـمُ الذنُـوبُ، وَ دَوآؤُکـمُ الإِسْتِغْفارُ»
تمام مشکلاتتان به گناهانتان برمی‌گردد و درمان همه‌ی مشکلاتتان استغفار است و قرآن هم می‌فرماید:
ما كانَ اللَّـهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ (انفال:۳۳)
اگر استغفار کنند، عذاب نمی‌شوند. یعنی اگر در عذاب هستند برای این است که استغفار نمی‌کنند و به همین معنا امام صادق علیه‌السلام اشاره کرده‌اند که:
«ضجوا و بكوا إلى الله...لفرج الله عنا»
اگر "استغفارِ عملی" که ضجه و بکاء هست داشته باشید فرج ما اهل بیت حاصل می‌شود.
اگر مومنین ضجه بزنند و بکاء داشته باشند خداوند فرج ما (اهل بیت علیهم‌السلام) را می‌رساند.

🔸️بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادت پرور (ره)

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#سعادت‌پرور
#استغفار
#نشانی_راه
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

17 Dec, 06:33


📌وَ الَّذِينَ هُمْ لِلزَّكاةِ فاعِلُونَ(مومنون:۴)

🔸️زکات پرداختن و دادن آن بخش اندکی از امکانات مادی، معنوی و هر چیزی که در این جهان داریم است؛ برای کسانی که اهل آن هستند، زکات به معنای حقیقی و کاملش است. آن بخش اندکی که هرگز ضرری به زندگی و به امکانات ما نمی‌زند و به آن چیزی که ما داریم هیچ خسارتی وارد نمی‌کند و پرداخت آن نه تنها خسارت وارد نمی‌کند بلکه روح و جسم و روان ما را پاک می‌کند و احساس راحتی، احساس لذت، لذت معنوی و بهترین احساس‌های زندگی را برای انسان به ارمغان می‌آورد. ما از این‌ها دوری نکنیم، انجام بدهیم، زکات زندگیمان را پرداخت کنیم .

🔸️زکات در هر چیزی یک نوع است و هیچ ضرری به انسان نمی‌زند. نه ضرر مادی و نظر معنوی. بلکه امکان استفاده‌ی انسان از امکاناتش را بیشتر و کامل‌تر و تمام عیارتر می‌کند. چیزی به انسان می‌دهد که به طور طبیعی انسان به آن دسترسی ندارد، همچون پولی که بخشی از آن را به صدقه و زکات می‌دهد و این پول نه تنها برکت می‌کند بلکه احساسی از لذت و راحتی و گوارا بودن را ایجاد می‌کند و مصرف آن در درون انسان لذتی ایجاد می‌کند که قبلش امکان نداشته و این‌ها همه، اموری سهل و ساده است اما ما هستیم که این را پیچیده و سخت می‌کنیم و با انواع مشکلات خودمان را می‌پیچانیم تا به این حقیقت توجه نکنیم. این پیچشی که نه استفاده دارد و نه لذتی و نه هیچ چیز دیگری. صرف عادت. صرف انکار و تردید و مشغولیت روزمره.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#محمد_حسین_قدوسی
#تکلیم_با_قرآن
#سوره_مومنون
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

15 Dec, 06:21


#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#ام‌البنین

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

14 Dec, 02:20


🔸️شیطان می‌خواهد انسان را از وحدت به کثرت ببرد، و شاید بزرگ‌ترین آفت همین موبایل‌هاست؛ چون آن‌قدر واردات و هجوم داده‌ها زیاد است، که تجلی بارز شیطان و شیطنت است. آن‌قدر این داده‌ها زیاد است، که قدرت تمرکز را از تو می‌گیرد.
تو را از وحدت دور می‌کند؛
لذا فرمودند: «الصَّبْرُ عَلَى اَلْوَحْدَةِ عَلاَمَةُ قُوَّةِ اَلْعَقْلِ»
(پيامبر اکرم-ص- بحار الأنوار، ج۷۵، ص۲۹۶)
هر کسی بتواند با خودش خلوت بکند، و هیچ چیزی دور و برش نباشد، حتی اگر بتواند از افکار خیالی فاصله بگیرد، و متوجه توحید بشود؛
این علامت قوت عقلانیت است.

🔸️شیطان می‌خواهد که انسان از این وحدت فاصله بگیرد، چون وقتی به کثرت می‌افتد، به لهو می‌افتد؛

«أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ» (تکاثر:۱)

چون شیطان خودش به این بلا مبتلا شد، که به خودش توجه نکرد، به گِل توجه کرد؛ اگر به خودش و عفونت خودش توجه می‌کرد؛ خیلی زودتر مشکلش حل می‌شد.

🔸️بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادت‌پرور(ره)

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#سعادت‌پرور
#نشانی_راه

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

13 Dec, 08:16


#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#نشانی_راه
#یاد_خدا

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

13 Dec, 02:57


🔹️انسان باید قادر باشد نگاه‌های موردی و مقطعی به خود را تبدیل به نگاه کلان و درازمدت کرده و آن را به نتیجه برساند. بسیاری از تشتت‌ها و اضطرابات افرادی که به دنبال اهداف انسانی و تغییر خویشتن هستند، به دلیل همین مشکل است که بخاطر آن نه تنها به نتیجه‌ی دلخواه خود نمی‌رسند، بلکه اکثر نیرو و توان آنان به هدر می‌رود.
«مقایسه‌ها و الگو گرفتن‌های کور، رقابت‌های بدون شناخت و تبعیت‌های احساسی» بدترین رهزن شناخت انسان از خویشتن است. فضای جامعه‌ی ما آکنده از این نوع رهزنان است. مشاورینی که به وضعیت فرد توجه نمی‌کنند؛ نظریه‌هایی که شناختی از اوضاع بومی ما ندارند؛ الگوگیری‌هایی که نوع خاصی از زندگی را تحمیل می‌کنند؛ تبلیغات رسمی با جهت‌گیری‌های خاص؛ رواج الگوهای عرفانی و اُسوه‌های مشهور بدون امکان تفکر و تأمل؛ همه و همه باعث چنان اغتشاشاتی در «نسل جوان و مستعد و افروخته» ما شده که شاید در تاریخ بی‌سابقه باشد.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#نشانی_راه
#هویت
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

11 Dec, 19:01


يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ يُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَ يُحْيِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها وَ كَذلِكَ تُخْرَجُونَ (روم:۱۹)
وقتی که انسان در زندان خودش گرفتار است، مرده است و وقتی که از آن رها می‌شود، زنده است. هرچه که رها‌تر شود زنده‌تر می‌شود...

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#محمد_حسین_قدوسی
#تکلیم_با_قرآن
#سوره_روم

@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

09 Dec, 04:04


📌حقیقت دعا(بخش سوم)

🔸️خداى تبارك و تعالى مى‌فرمايد: اگر مى خواهيد سير كنيد و از لجن به گُل تبديل شويد، از پايين‌ترين مراتب اعتباريات به بالاترين مراتب كمال راه پيدا كنيد، جز به "دعا" به اين خواسته نخواهيد رسيد؛
قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ
ديگر چه قيمتى داريد اگر دعا كننده نباشيد؟

🔸️يك تصور اشتباهى كه در ميان مومنين، شيعيان و محبين اميرالمومنين علیه‌السلام است، خيال اين است كه دعا فقط لفظ است؛ در حاليكه دعا حقيقت است، خواستن است، چشيدن است، تغذيه شدن و كسب كمال است. مثلا بچه‌اى كه شيرينى مى‌خواهد، زبانش گوياى وجودش است؛ وجودش شيرينى مى‌خواهد. زبان گوياى خواست حقيقى دعا كننده است.
نكته مهم در مورد «قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ» اين است كه تلقين و دادن دعا هم از خودش است، فقط انسان نبايد رد كند. نياز به شير خواستنِ طفل را چه كسى به بچه القاء كرده؟
چه كسى گريه يادش داده؟
چه كسى مكيدن را؟

🔸️خداى تبارك و تعالى مالك حاجت است؛
«یَا مَنْ یَمْلِکُ حَوائِجَ السَّائِلِینَ»
ايجاد حاجت را خودش مى‌كند، اگر كسى طالب كمال هست، درخواست كمال را خدا به او داده است. پس اين حرف بسيار بى‌ربط است؛ اين‌همه دعا مى‌كنيم ولی جواب نمى‌آيد!
دعا كننده كيست؟
جز خدا چه كسى دعا را الهام مى‌كند؟
مالك حاجت خداست.
اول احتياج را مى‌دهد، سپس رفع احتياج؛
«یَا مَنْ یَمْلِکُ حَوائِجَ السَّائِلِینَ ... لِكلِّ مَسألَةٍ مِنك سَمعٌ حاضِرٌ و جَوابٌ عَتيد»

🔸️خداى متعال مى‌فرمايد: در اين عالمِ اعتبار، اگر مى‌خواهيد قيمت پيدا كنيد، فقط از طريق "خواستن" است. چون من بى‌نياز مطلق هستم تا نيازمندى خودتان را كه من به شما مى‌دهم، ابراز كنيد.

🔸️به معصوم علیه‌السلام گفتند چرا دعا مى‌كنيم و پاسخ نمى‌يابيم؟
فرمود: «لأنكم تدعون من لا تعرفونه»
دعا مى‌كنيد كسى را كه نمى‌شناسيد؛ انگار در خانه‌اى رفتيد كه در آن كسى نيست!

🔸️بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادت‌پرور(ره)

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#سعادت‌پرور
#دعا
@Allaamehwisdom

مدرسه معارف علامه طباطبایی

08 Dec, 12:12


📌تسبیح حقیقی

🔸️فَسُبْحانَ اللَّـهِ حِينَ تُمْسُونَ وَ حِينَ تُصْبِحُونَ(روم:۱۷)
تسبیح انسان، آن عملی که صبح و شب باید انجام دهد، نه برای اینکه کاری انجام داده باشد بلکه برای اینکه حقیقت را ببیند و گرفتار زندان خویش نشود. این تسبیح یعنی رها شدن از محدودیت‌ها و رفتن به سوی خویشتنی که نامتناهی است.
خداوند از رگ گردن به انسان نزدیک‌تر است.
خداوند اربابی در آسمان‌ها نیست.
خدایِ کنار، خدای واقعی نیست.
این حقیقتی است که بر تمام کائنات حاکم است اما نه در آن حلول می‌کند و نه از آن بیرون است. این توجه انسان به نفی زندان خودش و گرفتار نشدن در این زندانی که در لحظه هست (در صبح و شام)، همان چیزی است که تسبیح حقیقی است.

🔸️"تسبیح حقیقی" یعنی به زندان عادت نکردن، اصیل ندانستن زندان و به زندان خوش نبودن. این چیزی است که انسان را سبک و بی‌وزن و رها می‌کند. زمانی که انسان سنگین می‌شود، زمانی که دست و پاهایش گرفتار می‌شود، زمانی که ذهنش پر از تخیلات و کینه‌ها و مسائل و تحلیل‌ها و درخواست‌هاست، این زمانی است که خودش، خودش را در این زندان گرفتار کرده و تسبیح رها شدن از این زندان است.

🔸️مرحله اول رهایی، مرحله‌ای است که انسان این زندان را "رها" کند. هر چه که به نامتناهی توجه بیشتری کند به معنای این است که در زندان دیگری گیر نکرده و این سیلان همان سیلانی است که نور با همه لطافتش خودنمایی می‌کند. این "حقیقت انسانی" است. این تجربه در هر لحظه برای همه‌ی ما امکان دارد.

#در_مكتب_علامه_طباطبايى
#محمد_حسین_قدوسی
#تکلیم_با_قرآن
#سوره_روم

@Allaamehwisdom