تذکرة الاولیاء @tezkar Channel on Telegram

تذکرة الاولیاء

@tezkar


تذکره الاولیاء
کلمات و احوالات بزرگان و اهل معرفت

تذکرة الاولیاء (Persian)

با عضویت در کانال تلگرامی 'تذکرة الاولیاء' یک سفر فراموش نشدنی به دنیای انسان‌های بزرگ و دانشمندان درازمدت خواهید داشت. این کانال در مورد کلمات و احوالات بزرگان و اهل معرفت است. اینجا شما می‌توانید از زندگی، اندیشه‌ها و تجربیات این افراد الهام گرفته و به عمق تراژدی‌ها و تریاژدی‌هایشان پی ببرید. 'تذکرة الاولیاء' به عنوان یک منبع آموزشی و الهام‌بخش برای همه‌ی علاقه‌مندان به دنیای فکری و روانی، ارزشمند است. اگر شما هم دنبال یادگیری از افراد بزرگ تاریخ و دنیای اطراف خود هستید، حتما این کانال را دنبال کنید. پس از عضویت، شگفت زیبایی‌های نهانی این دنیای انسان‌های بزرگ را کشف خواهید کرد.

تذکرة الاولیاء

14 Feb, 12:02


راه شهادت در رکاب امام عصر عج الله تعالی فرجه الشریف

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

13 Feb, 16:52


خواندن ۳ مرتبه سوره ی یس امشب(شب نیمه ی شعبان)
فراموش نشود.
این امر از دستورات مهم اولیاء الهی بوده و هست.

♦️المکتوبات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

13 Feb, 16:45


#بازنشر

♦️این متن را به مناسبت نیمه ی شعبان حتما بخوانید و همراه با فایل زیر آن منتشر بفرمایید♦️

بیچاره گی و فلاکت و بدبختی ما از آن جایی آغاز شد که دچار قرائتی از هستی شدیم که بالکل منفک از مدارهای غیبی است.

به عبارت دیگر با عالم دنیا مستقلا مواجه شدیم و از کارکرد عالم امر و غیب و تاثیر شگرف آن بر ماهیت دنیا و مولفه ی زندگی زمینی غافل گشتیم.

مجال این بحث اینجا نیست اما یادمان نرود که ابلیس دشمن قسم خورده ی چشم باطن انسان و مانع رسیدن او به فهم عمیق و بهره وری حقیقی اش از ساحت هستی است،فلذا باید علی الدوام متذکر باشیم که کلید اعظم گشایش انسان برای رسیدن به مقام ولایت اللهی حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا له الفداء که باطن هستی و غیب اعظم آخرالزمان می باشد،دعا و دعا و دعا است.

♦️دعا حقیقتی است که امیرالمومنین علی علیه السلام درباره ی آن می فرماید: الدُّعاءُ أنفَذُ مِنَ السِّنانِ الحَديد(دعا در اثر کردن،کاری تر از نیزه ی آهنین و برنده است/اصول کافی).
پس شاید یا ما دعا نمی کنیم و یا شاید درست و از روی اضطرار رو به ساحت حق تعالی نمی بریم.
در روایت از امام صادق علیه السلام منقول است که فرمود: هَل تَعرِفونَ طولَ البَلاءِ مِن قِصَرِهِ؟ قُلنا: لا، قالَ: إذا الْهِمَ أحَدُكُمُ الدُّعاءَ عِندَ البَلاءِ فاعْلَموا أنَّ البَلاءَ قَصيرٌ
آيا طولانى بودن بلا را از كوتاه بودن آن باز مى ‏شناسيد؟ عرض كرديم:خير. فرمود: هرگاه به يكى از شما در بلا و گرفتارى، دعا كردن الهام شد، بدانيد كه بلا كوتاه است (و به زودى رفع مى ‏شود)/مکارم الاخلاق)

حال که به قلب تمامی گرفتاران و اسیران عالم الهام شده است که علاوه بر تمام تلاش ها باید در دریای دعا غرق شوند، مسئله اینجاست که آیا ما در دعا برای ظهور به اضطرار حقیقی افتاده ایم یا خیر؟

♦️بسیاری از ما ولعی که در خواندن ختم واقعه ای که دوشنبه ی اول ماه باشد را در خویش یافته ایم و دیده ایم که برای رسیدن به حوائج دنیوی مان چه پشتکاری از خویش نشان می دهیم.وای بر ما که می دانیم برای امر ظهور، چشم ازل و ابد به شیعیان این زمانه دوخته شده است تا ببیند چه می کنند و ما در دعا کردن مضطر نگشته باشیم.

♦️دعا حالتی قلبی است که باید در انسان به وجود آید تا به درگاه استجابت برسد و البته هنگامیکه تمام همت ما مشغول خویش و دنیای خیالی اطرافمان گشته باشد طبعا دیگر اضطراری برای ظهور در خویش نخواهیم یافت.

♦️راهکار چیست؟

خدا رحمت کند مرحوم ملاحسینقلی همدانی را که برای ترقیات عالیه معتقد به پرواز کردن نفس با دوبال ذکر و فکر بوده است.
فکری که مورد نظر ایشان بوده حاوی ظرائفی است که در این خطوط مجال صحبت از آن نیست و از اصول طریقه ی معرفت النفس است.
اما ایشان ذکر را تقسیم به ذکر لفظی و عملی می کرده اند.ذکر عملی را نیز تقسیم به چند امر نموده.اما در راس آن از مراقباتی سخن گفته است که مهم ترین آنان انجام واجبات و ترک محرمات است.

♦️آنچه باقی است ذکر لفظی است که در این نوشته قصد بر تمرکز روی ذکر لفظی خاص برای خرق پرده های غیبت توسط تک به تک شیعیان است.
ما واماندگان و بیچارگان چاره ای نداریم که باور کنیم باید در دعا به الحاح و اصرار و اضطرار بیفتیم.
در کربلا دعوت کنندگان سید الشهداء سلام الله علیه او را به گودال قتلگاه کشاندند و در قرن چهاردهم امثال نویسنده امام زمانشان را با اعمال و غفلت در قعر سیاهچاله و زندان های آهنین محبوس کرده و دل خوش به آن بودیم که از موثران در امر فرج باشیم.
حاشا و کلا.

♦️پیشنهاد می کنم از روز نیمه ی شعبان تا صبح عید فطر و پس از آن هر هفته جمعه ها دعایی را بخوانیم که در آن شاهد اصرار و الحاح شگفت انگیز و کم سابقه ای از طرف خواننده ی دعا نسبت به امر ظهور می باشیم.
این دعا معروف به دعاء در زمان غیبت امام زمان علیه السلام و در ملحقات مفاتیح الجنان موجود و به متن زیر پیوست گشته است که نائب اول امام عصر عج آن را املاء فرموده و سید بن طاووس عنایت بسیاری به آن دارد.

♦️کافی است شما این دعا را یک مرتبه با دقت و با توجه به معنای آن بخوانید،سپس متوجه خواهید شد که ما در الحاح و اصرار و استقامت در امر دعا برای ظهور تا چه اندازه کوتاه قد و بی جربزه و حقیرانه برخورد کرده ایم.

این دعا برای خواننده خواص شگفت انگیزی دارد که موانست چهل روزه ی آن و یا تدوام بر آن پرده از راز سر به مهر آن برای اهلش بر خواهد داشت.
بعضی از اهل معنا این دعا را چهل روز می خواندند و با آن استاد حقیقی سلوکشان را می یافتند،ان شاءالله ما و شما آن را پی گیرانه بخوانیم و مراقبات عملی را ضمیمه ی آن گردانیم تا ان شاءالله به برکت این دعای سراسر شگفتی در این سال پرده از چهره ی مهدی فاطمه سلام الله علیهما کنار بزنیم که امر ظهور امام عصر عج در اختیار ماست.


♦️المکتوبات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

13 Feb, 16:45


@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

13 Feb, 11:49


خدا سوگند خورده شب #نیمه_شعبان کسی ناامید برنمی گردد

حجت الاسلام فرحزاد

@tezkar

تذکرة الاولیاء

13 Feb, 11:45


* #یس #شعبان #حفظ #آیت_الله_کشمیری

🔻در روايت دارد كه شب نيمه شعبان هر كسی سه سوره يس بخواند خدای متعال تا سال آينده او را در حفظ و حراست و نگهداری خودش بيمه می‌كند.
گويا برای سه حاجت مهم هم می‌توان خواند؛ چه خود انسان و چه خانواده انسان هر كدام می‌توانند بخوانند.
🔸اين عمل شب نيمه شعبان است.
براي گشايش كار، امنيت خود انسان و برای جهات كاری و جهات روحی، همچنین برای خانواده انسان، مفید است.
🔹مرحوم آیت الله کشمیری قدس سره خيلی به خواندن سه سوره يس در شب نيمه شعبان سفارش می‌كردند.
‌ ‌
@tezkar

تذکرة الاولیاء

13 Feb, 11:43


‍ و از مهمات شب نیمه شعبان ، تقرب به امام حجت عصر و ولی امر ،ناموس اکبر ، مظهر عدل الله الاعظم... است . به وسیله زیارت و مناجات و عرض اشتیاق و دعا و نماز و ابراز دلسوزی از درد فراق و... توسل و تملق و اعتصام و تظلم و استغاثه و طلب شفاعت در آنچه از سعادات از او فوت گشته و از ظهور او و سلطنت او به تاخیر افتاده تفکر کند.
و از آنچه در آن واقع شده شکوه به سوی خدا برد. او را از ته قلب بخواند و شب و روز مایل باشد که خدای بر او به زیارت جمال آن حضرت و کمال طاعت او، و رسیدن به رضای او، و کامیابی به هدایت آن بزرگوار بر او منت گذارد و حال او مانند کسی باشد که پیش از ولادت خود او پدرش از او غایب گشته و او را ندیده است و متوقع آمدن و متولی گشتن در امور او باشد...
اللهم عجل لولیک الفرج
المراقبات،ص 190

تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

12 Feb, 15:58


♦️نماز حاجت پنجشنبه ی  ماه شعبان

در هر پنجشنبه ی این ماه دو ركعت نماز بجا آورد در هر ركعت پس از سوره «حمد» صد مرتبه سور «قل هو اللّه احد» خوانده و بعد از سلام نماز صد مرتبه صلوات بفرستد، تا حق تعالى هر حاجتى‏ كه در امر دين و دنيا دارد روا كند.

♦️مفاتیح الجنان

 از مولای ما علی بن ابی طالب ـ علیه السّلام ـ روایت شده است كه رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله ـ فرمود: «زینت داده می شود آسمانها در هر پنج شنبه از ماه شعبان، پس عرض می كنند ملائكه خدای ما بیامرزد روزه داران این روز را، و اجابت كند دعای آنها را،
پس كسی كه در این روز دو ركعت نماز، در هر ركعت سوره حمد یك مرتبه و سوره توحید را صد مرتبه بخواند و بعد از سلام صد مرتبه صلوات بر محمد و آل او بفرستد، خدا هر حاجتی كه دارد از امر دنیا و آخرت برآورده می كند. و كسی كه یك روز در او روزه بگیرد خدا بدن او را بر آتش حرام می كند»

♦️مفاتیح الجنان


تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

11 Feb, 20:06


#آیت_الله_حق_شناس

پیشواز نیمه شعبان

آیا جا دارد که رفقا عزیز، از حالا پیشواز نیمه شعبان بروند؟ در دعای آن شب داردکه کسانی خود را در معرض رحمت الهی قرار می دهند:« الهی تعرض لک فی هذا اللیل المتعرضون» متعرضون چه کسانی هستند؟ آن اشخاصی که از حالا یک قدری بر طاعتش اضافه بکند، چشمش را از محرمات بپوشاند، تعلقاتش را کم کند و بزند. « و قصدک القاصدون و امل فضلک و معروفک الطالبون»
آن اشخاصی که ایمان اشرابی می خواهند، چون آن ایمان استدلالی نتیجه کافی ندارد آقا ! انسان باید با چشم دل ببیند که این ایمان نتیجه دارد. بعد می فرماید:« و لک فی هذا اللیل نفحات و جوائز و عطایا» تو، در شب نیمه شعبان، نسیم های رحمت و جایزه ها و هدایایی داری ـ که البته از حالا باید پیشواز بروی تا آن معنویات کامله بر قلب شما افاضه شود.

#مواعظ ج1 ص46


کانال تذکرة الاولیاء @tezkar

تذکرة الاولیاء

10 Feb, 15:30


🌹 قدر نعمت مناجات🌹

قسم به جان خود می خورم که بیشتر مردم قدر و ارزش نعمت مناجات را نمی دانند. مناجات شعبانیه، از علوم و معارف والایی سرچشمه گرفته که فقط اهل آن؛ یعنی اولیای خدا که از راه کشف و شهود به آن رسیده اند، می توانند پی به مقام و ارزش آن ببرند و یکی از بهترین نعمت های اخروی، که هیچ یک از نعمت های دنیایی را نمی توان با آن مقایسه کرد، رسیدن به این معارف از راه مکاشفه می باشد.
صادق آل محمد علیهم السلام، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام در این فرمایش خویش، اشاره به این موضوع کرده و فرموده اند:
«اگر مردم به فضیلت معرفت و شناخت خدا پی می بردند، دیگر به زرق و برق زندگی دنیا، که در اختیار دشمنان ماست، خیره نمی شدند و دنیا در پیش چشم آنها، از خاکی که بر روی آن قدم می گذارند، بی ارزش تر می شد و با داشتن معرفت خدا، همانند کسی که در بوستان های بهشت با اولیای خدا، هم صحبت است، از زندگی لذت می بردند.»

📚 المراقبات🌷
مراقبت های ماه شعبان المعظم.ص194و195

🔶 تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

09 Feb, 17:31


الله اکبر

@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

09 Feb, 08:41


آیت الله حق شناس

در این ماه شعبان رسول اکرم(ص) شما را دعا فرموده که:

خدا رحمت کند کسی که مرا اعانت کند در ماه من! البته اعانت به ترک گناه و اجتهاد است.
پیغمبر و امام که از ما پول نمی خواهند، نان نمی خواهند! یعنی ما را کمک کنید به طاعت خدای متعال، به ورع، به اجتناب از محرمات پروردگار.

مواعظ 2 ص 15
@tezkar

تذکرة الاولیاء

09 Feb, 08:38


استغفار در ماه شعبان

#آیت_الله_مجتهدی_تهرانی

@tezkar

تذکرة الاولیاء

04 Feb, 09:21


🔻یک پیام و یک هدیه از ناحیه حضرت سجاد علیه السلام همین دعای «اللهم صل علی محمد و آل محمد ، شجره النبوه» است که در ماه شعبان وارد شده است. این مال امام زین العابدین (ع) است.
این را حضرت قبل از ظهر، عند الزوال می خواندند.
🔸اگر بتواند انسان این دعا را از ابتدای ماه شعبان ملتزم بشود، قبل از زوال دو رکعت نماز در مسجد- یا غیر مسجد- بخواند و بعد این دعا را بخواند خیلی خوب است.
🔹یک روایت دیگر هست از امام باقر (ع) که به مناسبت برخورد کردم و تعجب کردم که آقا امام باقر (ع) فرمودند پدر من وقت استجابت دعا را قبل از ظهر، عند الزوال می دانستند.
البته مردم غالبا این دعا را بعد از نماز می خوانند چون می خواهند ترک نشده باشد و مردم هم که قبل از ظهر یک جا جمع نمی شوند.
🔸این دعا هدیه ای است که حضرت دادند اگر به شرائطش عمل بشود آن وقت این دعا خودش یک مرکز استجابتی میشود.
این دعا خودش از اسرار است. خواندن این دعا یک نظمی لازم دارد. معمولا این دعا را برای حوائج در ماه شعبان، از اول ماه شعبان تا آخر ماه  خوانده می شود. فقط قبل از ظهر و قبل از زوال چند تا شرط دیگر هم دارد من جمله اینکه در منزل همه مجموعه‌ای مشغول باشند همه این دعا را بخوانند...
‌ ‌
حجت‌الاسلام استاد شیخ جعفر ناصری

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

03 Feb, 12:49


♦️تطبیق وجود،تطبیق بلا

ربط میان قمرمنیر بنی هاشم و امیرالمومنین علیهما السلام

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

02 Feb, 17:50


ماجرای فتح افلاک توحیدی به دست قمر منیر بنی هاشم علیه السلام برای مرحوم آیت الله سید علی قاضی طباطبایی ره از زبان ایشان.

💠فصل چهل و یکم کتاب کهکشان نیستی

♦️المکتوبات فی النجف الاشرف
♦️@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

01 Feb, 19:18


🔉 بشنوید| تو و طوبی و ما و قامت یار...
استاد محمدتقی فیاض‌بخش


💠 «وَسِيقَ الَّذِينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ زُمَرًا حَتَّىٰ إِذَا جَاءُوهَا وَفُتِحَتْ أَبْوَابُهَا» (زمر، ۷۳)
در کتاب کامل الزیارات ذیل این آیه شریفه روایتی وارد شده که می‌فرماید محبین سیدالشهدا(ع) در عرصه قیامت چنان محو جمال محبوبند که وقتی به آنها خطاب می‌شود که درهای بهشت باز شده؛ بیایید! آنها می‌گویند که ما نمی‌خواهیم بیایم! ما حسینمان را با بهشت عوض نمی‌کنیم!
تو طوبی و ما و قامت یار...

این نشان می‌دهد که وقتی انسان در مسیر سیدالشهدا(ع) قرار بگیرد، استثناهایی برایش قائل می‌شوند.

عَنقا شکار کس نشود دام بازچین/ کآنجا همیشه باد به دست است، دام را
یعنی تو با عبادتت می‌خواهی سیمرغ شکار کنی؟ شاید با عباداتت بتوانی بهشت را شکار کنی؛ شاید بتوانی از جهنم فرار کنی؛ ولی با عباداتت محبوب کل که خود خالق عبادت است، او که خودش توفیق عبادت داده، چطور می‌خواهی بدست بیاوری؟!

اینجاست که انسان باید با سرمایه سیدالشهدا(ع) بالا برود...



☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi

تذکرة الاولیاء

31 Jan, 13:46


♦️در این دنیایی که اساس آن بر بیچاره شدن برای جلب توجه دیگران بنا شده است،باید فرمایش امام باقر علیه السلام به جناب جابر جعفی را هر روز نصب العین قرار داد و ملاکی که امام علیه السلام برای ولّی حقیقی شدن ارائه میکنند را فراموش نکرد:

♦️عن باقر العلوم علیه السلام:

واعلَمْ بأنّكَ لا تكونُ لنا وَلِيّا حتّى لَوِ اجتَمعَ علَيكَ أهلُ مِصرِكَ وقالوا : إنّكَ رجُلُ سَوءٍ لَم يَحزُنْكَ ذلكَ ، ولَو قالوا : إنّكَ رجُلٌ صالِحٌ لَم يَسُرَّكَ ذلكَ ، ولكنِ اعرِضْ نَفسَكَ على كِتابِ اللّه ِ ؛ فإن كنتَ سالِكا سَبيلَهُ ، زاهِدا في تَزهِيدِهِ ، راغِبا في تَرغيبِهِ، خائفا مِن تَخويفِهِ ، فاثبُتْ وأبشِرْ ، فإنّهُ لا يَضُرُّكَ ما قيلَ فيكَ ، وإن كنتَ مُبائنا للقُرآنِ فماذا الّذي يَغُرُّكَ مِن نَفسِكَ ؟
تحف العقول ص ۲۰۶

♦️امام باقر عليه السلام ـ به جابر بن يزيد جعفى ـ فرمودند : و بدان كه تو ولیّ ما نخواهی بود مگر آن گاه كه اگر همه ی اهل سرزمینت بر ضد تو همداستان شوند و بگويند: تو مرد بدى هستى، اين سخن تو را اندوهگين نسازد و اگر بگويند: تو مرد خوبى هستى، اين سخن شادمانت نگرداند. بلكه خودت را با قرآن بسنج، اگر پوينده راه آن بودى و به آنچه به بى اعتنايى بدان فراخوانده است بى اعتنا و به آنچه بدان ترغيب كرده است راغب بودى، پس پايدارى كن و خوش باش؛ زيرا كه آنچه درباره تو گفته شده به تو زيانى نرساند و اما اگر از قرآن جدا بودى، چرا بايد فريب نفست را بخورى؟

#قواعد

♦️المکتوبات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

31 Jan, 03:23


ماه مبارک شعبان که صدر و ساقش رحمت و برکت است

آیت الله جوادی آملی

@tezkar

تذکرة الاولیاء

31 Jan, 03:16


‍ ‍ 🌳شعبان🌳

☘️☘️☘️

رسول اکرم (ص):
«شعبان شهری؛ رحم الله من أعانني على شهري»

شعبان ماه من است، کسی که مرا در ماهم یاری کند، خداوند او را می آمرزد.

☘️☘️☘️

این حدیث، دعوتنامه ای برای ما در این ماه می باشد و کسی که عظمت این دعوت را درک کند، باید خود را در ردیف دعوت شدگان قرار دهد.


┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈


منبع: #المراقبات  ص ۱۶۵
#حاج_میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی

🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

30 Jan, 19:44


باقی ماند آنکه فانی بود

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

30 Jan, 10:08


♦️انجام دهیم

‍ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند :

هرکه درماه رجب صد مرتبه بگوید :
" استغفرالله الذی لا اله الا هو، وحده لا شریک له و اتوب الیه"

و ختم کند آ ن را به صدقه ،ختم فرماید خداوند برای او به رحمت و مغفرت و کسی که چهار صد مرتبه بگوید بنویسد برای او اجر صد شهید.

💠مفاتیح الجنان، در اعمال ماه رجب

در این فرصت باقیمانده از ماه رجب  این عمل را با عدد ۴۰۰ مرتبه حتما انجام دهیم

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

29 Jan, 17:34


🔻در خواب هم ممکن است بمیری!

در تعبدیات کوه کندن از ما نخواسته‌اند.

سخت‌ترینش نماز شب خواندن است؛ که در حقیقت تغییر وقت خواب است، نه اصل بی‌خوابی؛ بلکه نیم ساعت زودتر بخواب تا نیم ساعت زودتر بیدار شوی.

آیا می‌ترسی اگر بیدار شدی، دیگر خوابت نرود و بمیری؟!
اگر خواب بمانی، در خواب هم ممکن است بمیری.

در محضر بهجت، ج۲، ص۱۷۰

تذكرة الاولياء🔻
@tezkar

تذکرة الاولیاء

29 Jan, 08:28


چه بسیار انسان‌های مجردی که گفتند ما ازدواج کنیم درست می‌شویم، یا افراد متأهلی که گفتند بچه‌دار شویم درست می‌شویم، اگر خانه بخریم درست می‌شویم، مکّه برویم یا کربلا برویم درست می‌شویم.

ای انسان! تمام اینها گذشت و گذشت امّا چرا نتوانستی سَرِ این رشته را پيدا کنی و خودت را ارتقاء دهی؟!
زیرا به «إِلی رَبِّکَ الْمُنْتَهی» توجه نکردی، «مُنتها» خدای تبارک و تعالی است. ما به دنبال او می‌گردیم و بی توجهی به این حقیقت قلب و روح و جان ما را شکسته و چاک چاک کرده است.
قرآن کریم می‌فرماید: «ای انسان دنبال ذکر باش».
ذکر تو را آرام می‌کند، خيالت را آرام می‌کند.به دنبال همه چیز رفتی الا آنچه باید فقط و فقط به دنبال آن می رفتی!

سر عقل بیا و منتهای حفره های وجودت را متوجه ذات مشعشع خدا تبارک و تعالی نما که اگر سر رشته ی این خلأهای دیوانه وار انسانی را،کماکان به دست شیطان دادی،هر روز در منازل و درکات و چاه های آتشین افسردگی و ناامیدی و تنهایی بیشتر فرو خواهی رفت.

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

27 Jan, 16:51


♦️شب مبعث جزو شبهای قدر و شب تجلّی اعظم پروردگار است.

توصیه های عملی برای بهره مندی بهتر از این شب و روز

استاد فیاض بخش

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

27 Jan, 14:05


ما قدر خدا نمی دانیم
خدا توبه کنندگان دوست دارد

آیت الله فاطمی نیا

@tezkar

تذکرة الاولیاء

27 Jan, 08:51


آیت الله شجاعی ره

♦️عید مبعث

تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

26 Jan, 13:15


توبه ما هم قبول کنید

@tezkar

تذکرة الاولیاء

26 Jan, 13:15


‍ #مراقب_اندوخته_های_معنوی_مان_باشیم

شیخ عارف کامل ما حضرت حجه الله الحق، آیه الله پهلوانی – قدس الله نفسه الزکیه – به تلامذه سلوکی خود سفارش می کردند که «مراقب باشید تا شیطان، سرمایه ها و اندوخته های معنوی شما را از دستتان نگیرد؛ گاهی سه ماه رجب و شعبان و رمضان را زحمت کشیده اید و اندوخته هایی به دست آورده اید، برای آنکه از دستتان بگیرد و از نتایج آن محرومتان کند، همسرتان را تحریک می کند، تا اوقات تلخی کرده و بهانه جویی کند و شما در برابر رفتار نابجای او که دور از انتظارتان بوده، یک سخن ناشایسته ای بگویید و سرمایه های معنوی و اخروی را از دستتان بگیرد».

منبع: #سلوک_با_همسر ، ص هشتاد و پنج
کانال تذکره الاولیاء @tezkar

تذکرة الاولیاء

20 Jan, 15:20


این زبان خیلی خطرناک است

آیت الله مجتهدی تهرانی

@tezkar

تذکرة الاولیاء

18 Jan, 18:45


دستور مهم آیت الله سید علی قاضی طباطبایی ره برای ماه های رجب،شعبان و رمضان

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

15 Jan, 18:17


#روضه_حضرت_زینب

#آیت_الله_سیبویه

@tezkar

تذکرة الاولیاء

15 Jan, 13:53


♦️سلام الله علیک یا بنت الحیدر♦️

‌ ‌ ‌ اگر اهل ملکوت گشتی،حتی در چکاچاک مصائب و طوفان ابتلائات، شمر و سنان و خولی هم نمی‌توانند نماز شبت را به یغما ببرند.
توجیهات بچه گانه ی مان را کنار بگذاریم.
نیمه ی رجب روز اسوه ای از عالم لاهوت است که امام زمانش به او فرمود خواهرم برای من در نماز شبت دعا کن!
چه میشد که ما هم به حرمت اشکهای غریبانه ی او با او عهد ببندیم و اهل شب باشیم، که صادق آل محمد علیه السلام فرمود شرف مومن در نماز شب خواندن اوست.

♦️ تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

15 Jan, 05:49


♦️اگر فرصت داشتید و علاقه مند به مسئله ی معرفت النفس در قاموس مکتب نجف اشرف و مقدمات آن هستید،امید است شنیدن جلسه ی ۵۰ این سلسه مباحث خالی از لطف نباشد.

ان شاءالله تمام این جلسات در #انصات منتشر خواهد شد.

پ ن: تا انتها گوش داده شود.

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

14 Jan, 10:21


استاد اصغر طاهر زاده

زيركى بفروش و حيرانى بخر

تأكيد بعدى هم باز روى ماه رجب است. ماه رجب قدرت آدمْ درست كردن دارد. ما چيزى نمى دانيم به شما بگوييم، فقط همين را بگوييم كه: مرحوم آيت الله ملكى تبريزى «رحمة الله عليه» در كتاب المراقبات مى فرمايد:
«حتّى به علماء پيشنهاد مى كنم كه اين ماه، تحقيقِ علمى- يعنى حتى تحقيق در قرآن و روايت را- كم كنند و به عبادت بپردازند».

چه كسى اين را مى گويد؟ كسى كه هم مجتهد است و هم در عين حال شاگردِ ملّا حسينقلى همدانى است، حسّى غيب شناس دارد، غيب را مى شناسد.

مى فرمايد: من پيشنهادمى كنم در اين ماه تحقيق علمى، بحث و درس را كم كنيد و به عبادت بپردازيد. يعنى ادراك مقام رجب طبق دستوراتى كه ائمه (عليهم السلام) به ما داده اند از طريق عبادت بيشتر ممكن است.

منبع کتاب ماه رجب ماه یگانه شدن با خدا
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

14 Jan, 07:48


این علی همه چیز است!

امام خمینی(ره)

@tezkar

تذکرة الاولیاء

13 Jan, 13:08


♦️چند کلمه ای از مقام نورانیت اميرالمؤمنين علیه السلام و تجلی آن در وجود حضرت بقیه الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف را از زبان مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی ره بشنوید.

♦️ایشان از مرتبطین دوره ی آخر مرحوم آیت الله سیدعلی قاضی ره و مراودین بسیاری از اولیای الهی از جمله ایت الله بهجت ره بودند.
مجالس سرتاسر نور و آسمانی ایشان حوالی میدان شهدای تهران هیچگاه برای کسانی که محضرش را درک کردند از خاطر نمی رود

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

12 Jan, 11:24


♦️اسم اعظم در کلام آیت‌الله سیدعلی قاضی طباطبایی ره

♦️المکتوبات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

11 Jan, 10:59


♦️این دستور کاربردی از امام جواد علیه السلام را همیشه ملتزم باشیم.


از جواد الائمه علیه السلام نقل است که فرمودند :

" هر کس بعد از نماز عصر ده مرتبه سوره ی قدر را بخواند ، مثل اعمال خلایق در آن روز در نامه ی عملش نوشته می شود.

مفتاح الفلاح ص 233 "

♦️اگر دقیق به این روایت فکر کنیم متوجه میشویم امام عصر عج الله نیز شامل مخلوقات هستند و چه توفیقی از این بالاتر که عمل امام علیه السلام در نامه ی اعمال ما هم باشد.

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

10 Jan, 02:53


ماه مبارک رجب

از ثوبان غلام پیامبر(ص) نقل شده که گفت:
ما جمعی در خدمت پیامبر(ص) بجایی می رفتیم عبورمان به گورستانی افتاد، حضرت اندکی در میان قبرها بایستاد و سپس به راه افتاد. من عرض کردم توقف شما در قبرستان به چه خاطر بود؟

حضرت سخت گریه کرد و ما نیز محزون و گریه کردیم، سپس فرمود:
ای ثوبان اینان در قبرهایشان معذّبند آنچنان که من ناله آنها را شنیدم و دلم به حالشان به رحم آمد و از خدا خواستم عذابشان را تخفیف دهد و خداوند اجابت فرمود و اگر اینها در ماه رجب روزه گرفته بودند، در قبرهایشان عذاب نمی شدند.

عرض کردم: یا رسول اللّه روزه و عبادت در ماه رجب از عذاب قبر ایمنی می دهد؟

فرمود: آری سوگند به آنکه مرا به حق فرستاد هر مرد و زن مسلمانی که یک روز از رجب را روزه بدارد و یک شب آن را به عبادت برخیزد و جز رضای خدا نظری نداشته باشد عبادت هزار سال در نامه عملش ثبت گردد که روزهایش را روزه و شبهایش را به عبادت گذرانده باشد و...

بحارالانوار، ج 49، ص 39.
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

09 Jan, 18:22


حتما ملاحظه شود

تذکرة الاولیاء

09 Jan, 18:10


اشک دائم بر سیدالشهدا علیه السلام و قریر العین گشتن

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

08 Jan, 15:37


آیت‌اللّه حاج میرزاعلی‌آقای شیرازی«رضوان‌اللّه‌تعالی‌علیه» می فرموده اند:
باید از خود بپرسیم وقتی که در آن صحنه(محشر) می‌گویند: «اَیْنَ الرَّجبیون»
چه کنیم که شرمسار نباشیم و در ماه رجب چیزی برای خود ذخیره کرده باشیم که در آن صحنه و در مقابل آن خطاب شرمنده نباشیم؟!

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

08 Jan, 12:09


توجه به باطن شریعت مدخلی مهم برای کنترل خیال

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

07 Jan, 10:43


مرحوم میرزاجواد آقا ملکی تبریزی به شاگردان توصیه می کردند ، از ماه رجب تا ماه رمضان ، کار و درس را تقلیل کنند و بیشتر به عبادت بپردازند.

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

06 Jan, 10:12


‍ ‍ استاد طاهر زاده :

خسران بزرگي است كه در ماه عزيز #رجب، #قلـب را نسـبت بـه اين ماه متذكر نكنيم. در اين ماه بايد به قلب بگوييم:

اي قلب! متوجّه باش، وقتي خداوند جنگ با دشمنان خـدا را در اين ماه ممنوع نموده، بنگر با #دوستان خود چه خواهد كرد. 
اي قلب! غافل مباش، در اين ماه به خطاهـاي تـو نمـينگرنـد، #مأيوس هم مباش، ميخواهند تو را وارد بنده هاي خاص گردانند.
🌺منبع : ماه رجب ، ماه یگانه شدن با خدا ص8🌺

🔺کانال تذکره الاولیاء @tezkar

تذکرة الاولیاء

04 Jan, 04:40


♦️روضه ی شهادت امام هادی علیه السلام

حجت‌الاسلام استاد میرزامحمدی

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

03 Jan, 15:32


♦️نکته ای برای ماه رجب

شاید مایه ی حسرت باشد اگر نتیجه ی زیارت های ظاهری قبلی ما منجر به این نشده باشد که حرم مطهر مولی الموحدین علی علیه السلام را به قول مرحوم آيت‌الله سید علی قاضی مشهد اعظم نیافته باشیم.مگر میشود مکانی مشهد اعظم باشد اما صاحب آن مکان که ولیّ مطلق است منحصر در زمان و مکان باشد.

نتیجتا اگر این فکر در ذهن ما خلجان کرد که ای کاش زیارتی میرفتیم و صرفا آنجا زیارت رجبیه را میخواندیم و بس چه توفیقی خواهد بود،باید بدانیم که بی جهت خود را محروم کرده و محصور در خیالات و توهمات  شده ایم.

همانطور که عالم محضر خداست محضر ولیّ خدا نیز هست.

زیارت رجبیه را هر روز ماه رجب هر کجای این جهان که هستید بخوانید که صاحب و مزور آن منسلخ از زمان و مکان است.

السَّلامُ عَلَیْکُمْ إِنِّی قَصَدْتُکُمْ...

زیارت رجبیه.

#بازنشر

♦️المکتوبات فی النجف‌الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

02 Jan, 11:42


حتما توصیه های آیت الله حق شناس ره درباره ی ماه رجب را گوش کنید

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

01 Jan, 22:21


♦️مهم

در ماه مبارک رجب اگر هیچ کار خاصی نمی خواهیم انجام دهیم حتما دستور ۱۰ هزار سوره ی توحید که روزانه ۳۳۳ مرتبه باشد را از دست ندهیم.

این دستور از توصیه های موکد اساتید مکتب نجف علی الخصوص مرحوم آیت الله سید عبدالکریم کشمیری ره بوده است.

وضع روحانی و برآیند معنوی کسانی که در این ماه این سوره ی مبارکه را روزانه ۳۳۳ مرتبه قرائت کرده و باقیمانده ی آن را در روز آخر برای تکمیل ۱۰هزار مرتبه انجام میدهند با کسانی که به این توشه ی عظیم و مدخل مهم برای وصول به ولایت بی توجهی میکنند،زمین تا آسمان متفاوت است.

در راه خدا تا فرصت هست دلمان برای خودمان بسوزد و عمل کنیم که بدون عمل نتیجه ای حاصل نخواهد شد

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

25 Dec, 07:42


حضرت عیسی علیه السلام فرمود:

لن يلج ملكوت السماوات من لم يولد مرّتين

کسی که دوبار متولد نشود به ملکوت آسمان ها راه پیدا نخواهد کرد

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

24 Dec, 13:32


حتما عضو باشید

تذکرة الاولیاء

24 Dec, 13:32


سلام علیکم
ان شاءالله اینجا مرحله به مرحله مطالب و راه حلی اساسی برای امور معنوی را ملاحظه خواهید کرد که ثمرات تلاش تیمی وسیع و مخلص است.

♦️دوستان را فرا بخوانید.

ان شاءالله این مطالب تا قبل از انتشار رسمی محتوای اصلی با هشتگ #انصات
ارائه خواهد شد.

♦️المکتوبات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

22 Dec, 12:53


مادر

آیت الله فاطمی نیا

@tezkar

تذکرة الاولیاء

22 Dec, 10:59


♦️دست نوشته های عزیزی که ۱۳ سال پیش او را از دست دادم و از  این دنیا رفته است:

بسم الله الرحمن الرحیم

گرفتار شدن و پیچیده شدن در آن مردمک ها از همان روزی آغاز شد که هزارتوی به هم پیچیده ی درون در وسط بیابان سوزان تنهایی به هر سو نگریست فقط خود را می دید و جز خویشتن چیزی نمی یافت.
آنجا بود که دست دفینه های اندرون از مرداب اوهام بیرون آمدند و جهانی را به تصویر کشیدند که سابقه ی آن در طائر ادراک نمی گنجید.
جهان به پیچش و زمان چون طوفانی کوبنده، گرداگرد هستی در حال زوزه کشیدن بود.
همان جا بود که الفاظ از مقام شنیده شدن تبدیل به صورت هایی از جنس نور می شدند و خیال ها طائری میگشتند که در برابر دیدگان تمثل خویشتن را به رخ می کشیدند.

و من آنجا ایستاده بودم
بی خبر ترین از هر آنچه در انتظارم بود
و نمیدانستم  هفت آسمانی که در برابرم قرار دارد مسیری است که باید طی میشد و من سالیان مدید دلخوش به دانستنِ بودنشان فخر به جهانیان فروخته بودم.

قوای ادراکی ام گذشته تر ها هنگام شنیدن نام ها صرف چینش خاطره ها می شد اما پس از آن اتفاق، جهان الفاظ دریچه های خویشتن را می گشودند.
هر حرفی که از سریرتم می گذشت گردبادی از بارش عوالم را با خویش همراه میکرد که فرصت ادراک تک به تک آن ها جز با بال تجرید محال می نمود.

آن اتفاق مدخلی بود برای پیوستن به کشف ربط میان بودن ها و نبودن ها.
هنگامه ی اسرارآمیز حقیقت که ساکنان منازل ناپیدا از آن تعبیر به ولایت میکردند.

و از آنجا شد که من در پی مردمک هایی بودم که خویشتن را در او مستهلک کنم تا از کانون او بر ساحل اقیانوس ولایت،نظاره گر بر مرکز هستی بنشینم.

اینجا آنجا نیست که داستان آن مسیر و کریوه های طاقت فرسای آن نوشته شود، اما سر انجام عاقبت چشمانی را  یافتم که نه تنها توان محو کردن کینونت و هستی به هم پیچیده ی من  را  داشت بلکه هزاران هزار ولیّ الهی در اعماق آن ناپدید بودند.
همانجا بود که یقین کردم این مردمک ها همان راز نهفته ی هستی اند که فقط از دریچه ی آن ها می توان سیمای ولایت را نگریست.
این همان رمزی بود که سلسله ی انبیاء در پی آن بوده و جان های بی شماری در راه رسیدن به آن بر روی خویش شمشیر عدم کشیده بودند.

همین شد که حقیقت او سلام الله علیها پایان برهوت من و آغاز چشمه ی لایزال درخشش خورشید بود.
پس وضو ساختم و در دریای بی کران آن چشمان محو شدم و دیگر او بود که از مردمک های من بر هفت آسمان ولایت می نگریست...

♦️اللهم صل علَی الجوهرةِ القُدسیَّة فی تعیُّنِ الإنسیّة ، صورةِ النَّفسِ الکُلیّةِ ، جوادِ العالمِ العَقلیّةِ ، بِضعَةِ الحَقیقةِ النَّبویّةِ ، مطلع الأنوارِ العلویّةِ ، عینِ عیونِ الأسرارِ الفاطمیّة ، النّاجیةِ المُنجیّةِ لِمُحبّیها عن النّار ، ثمرة شَجَرة الیقین ، سیدة نساء العالمین ، المعروفة بالقَدْر ، المجهولةِ بِالْقَبرِ ، قُرّةِ عین الرَّسولِ ، الزَّهراءِ البتول ، علیها الصّلوة و السّلام.

♦️المکتوبات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

22 Dec, 06:55


‌آیت الله شیخ محمدجواد انصاری همدانی(ره)

احترام حضرت_زهرا(سلام الله علیها) را فقط خاندان عصمت و طهارت می شناسند و دیگران نمی توانند بشناسند.
این نوری است که خداوند توسط حضرت زهرا(سلام الله علیها ) به ائمه معصومین(علیهم السلام) عنایت کرده و این نور از طرف آنها به دیگر بندگان خداوند رسیده است."

♦️تذكرة الاولياء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

20 Dec, 08:20


استقامت در انجام مستحبات راهی مهم برای تشرفات

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

18 Dec, 05:27


علی رو دوست نداشته باشی
هیچی نمیشی هیچی

آیت الله فاطمی نیا

@tezkar

تذکرة الاولیاء

18 Dec, 04:37


دلبرا! بنده نوازیت که آموخت؟ بگو
که من این ظن به رقیبان تو هرگز نبرم

معشوقا! این تویی که در بنده نوازی عاشقانت نظر داری تا آنان به تو واصل آیند و از جمال و کمالت بهره مند گردند. کجا مرا لیاقت آن همه عنایاتت می باشد.

"الهی ! هذا ذُلّی ظاهِرٌ بَینَ یَدیکَ، و هذا حالی لا یَخفی عَلَیکَ، مِنکَ اَطلُبُ الوُصُولَ اِلَیکَ،و بِکَ اَستَدِلُّ عَلَیکَ،فَاهدِنی بِنُورِکَ اِلَیکَ،واَقِمنی بِصِدقِ العُبُودِیَّهِ بَینَ یَدَیکَ."
"معبودا! این خواری من که در پیشگاهت آشکار است و این حالم که بر تو پنهان نیست. از تو بار یافتن به تو را خواستارم و تنها به تو،بر تو راهنمایی می جویم؛پس با نور خویش مرا به سویت رهنمون شو، و با بندگی راستین در پیشگاهت برپا دار."

📚 کتاب جمال آفتاب و آفتاب هر نظر ج8 ص224

🔶 تذکره الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

17 Dec, 11:21


ملاحظه شود

تذکرة الاولیاء

17 Dec, 11:21


نگاه کردن برنامه ریزی جدی می خواهد.

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

14 Dec, 15:41


خدا را فراموش نکنید

آیت الله طباطبایی

@tezkar

تذکرة الاولیاء

10 Dec, 17:07


حقیقت وجودی انسان متعلق به عالَمِ ملکوت و جبروت است، نه عالَمِ ظلمت و ناسوت! ملکوت جایی است که شدت مِلکیّت خدای تبارک و تعالی قابل رؤیت است. کسی که وارد عالَمِ ملکوت می‌شود همه چیز را می‌بیند. اما عالَمِ ناسوت از نسیان سرچشمه می‌گیرد، عالمی که پُر از هیچ است، پُر از فراموشی است.
شدت فراموشی در آن بیداد می‌کند، افسوس که چشم‌های ما به این عالم عادت کرده و از دیدن ملکوت غافل شده‌ایم، اما اگر از این آب و گل خود را جدا کنیم، می‌توانیم به طبقات بالاتر سفر کنیم.

#جلسات

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

07 Dec, 19:33


داری خواب می بینی

آیت الله سید جواد حیدری

@tezkar

تذکرة الاولیاء

05 Dec, 16:32


امام خمینی (ره)

.. سالک جدیت کند که عبادت را از روی نشاط و محبت قلب و فرح و انبساط خاطر بجا آورد و از کسالت و ادبار نفس در وقت عبادت احتراز شدید کند... زیرا که اگر نفس را در اوقات کسالت و خستگی وادار به عبادت کند ممکن است آثار بدی به آن مرتب شود که از جمله آنها آن است که انسان از عبادت منضجر شود»

اگر قلب در وقت عبادت غافل و ساهی باشد، عبادت او حقیقت پیدا نکند و شبه لهو و بازی است و البته چنین عبادتی را در نفس به هیچ وجه تاثیری نیست و عبادت از صورت ظاهر به باطن و ملکوت بالا نرود...».

@tezkar

تذکرة الاولیاء

04 Dec, 20:41


شهادت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها

حجت الاسلام فرحزاد

@tezkar

تذکرة الاولیاء

03 Dec, 08:35


♦️راه از بین رفتن تمام فقرها

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

02 Dec, 03:04


میرزا جواد آقای ملکی تبریزی (رحمة‌الله‌علیه)

شبها که برای تهجد و نماز شب به پا می‌خاست، ابتدا در بسترش مدتی صدا به گریه بلند می‌کرد؛ سپس بیرون می‌آمد و نگاه به آسمان می‌کرد و آیات «ان فی خلق السموات والارض...» 
 را می‌خواند و سر به دیوار می‌گذاشت و مدتی گریه می‌کرد و پس از تطهیر نیز کنار حوض مدتی پیش از وضو می‌نشست و می‌گریست و خلاصه از هنگام بیدار شدن تا آمدن به محل نماز و خواندن نماز شب چند جا می‌نشست و بر می‌خواست و گریه سر می‌داد و چون به مصلایش می‌رسید دیگر حالش قابل وصف نبود.

سیمای فرزانگان، ص۲۲۲

@tezkar

تذکرة الاولیاء

23 Nov, 10:57


گدایی نگاه از دیگران

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

22 Nov, 11:01


شهید علی رضا کریمی

علی رضا از نماز خواندن خیلی لذت می برد و برای آن وقت می گذاشت.

ظهر یکی از روزها که علی رضا می خواست نمازش را در خانه بخواند، مهمان داشتیم و خانه خیلی شلوغ بود. علی رضا به یکی از اتاق ها رفت و در خلوت مشغول نماز شد.

طوری نماز می خواند که انگار خدا را می بیند و با او مشغول صحبت است. نماز ظهر و عصرش نیم ساعت طول کشید.

بعدها وقتی صحبت نماز پیش می آمد، می گفت:

«اشکال ما این است که برای همه وقت می گذاریم به جز خدا. می خواهیم با سریع خواندن نماز زرنگی کنیم؛ اما نمی دانیم آن کسی که به وقت ما برکت می دهد خداست».

کتاب مسافر کربلا

@tezkar

تذکرة الاولیاء

22 Nov, 00:56


آیت‌الله میرزا جواد آقای ملکی تبریزی (رحمة‌الله‌علیه) در اسرار الصلوة می‌فرماید:

استادم ملا حسینقلی همدانی، به من فرمود:

فقط متهجدین و شب زنده داران هستند که به مقاماتی نائل می‌گردند و غیر آنان‌ هیچ جائی نخواهند رسید.»

@tezkar

تذکرة الاولیاء

12 Nov, 20:53


آماده سفری؟!

آیت الله مجتهدی تهرانی

@tezkar

تذکرة الاولیاء

10 Nov, 13:01


ما تو را نگه داشتیم

عاشق دل سوخته مرحوم #کربلایی_احمد_تهرانی فرمود:

در جوانی چند ماهی کربلا بودم و زندگی می کردم، چندین موقعیت گناه برایم فراهم شد، ولی از آنها سر باز زدم. حتی در یک روز، چند بار، شرایط معصیت فراهم شد ولی روی گرداندم و مطمئن بودم اینها امتحان است.

از خود بیخود شدم و به حرم عباس رفتم و عرض کردم: بنده به خاطر تقترب به شما از لذت معصیت چشم پوشی کردم.

حضرت ابوالفضل در جواب فرمودند:
گمان نکن که تو با دست خودکاری انجام داده ای! ما تو را نگه داشته ایم و به تو اراده سرباز زدن از گناه را دادیم و الا تو به خودی خود هیچ نیستی.

ایشان در تکمیل این مطلب فرمود:
«دست ولایت است که مثل ما ورشکسته هایی را نگه داشته و الا اگر ما را به خودمان واگذار کنند، عاقبت، همه ما طلحه و زبیر از کار در می آییم.»

رند عالم سوز ص 143

♦️تذکرة الاولیاء @tezkar

تذکرة الاولیاء

09 Nov, 16:27


آیت الله سید علی قاضی ره در اهمیت نماز شب می فرموده است:

سر برود ،اما سحر نرود!

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

09 Nov, 11:30


جبلّت ها

♦️کهکشان نیستی

@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

09 Nov, 08:34


مطلبی ساده اما بسیار عمیق

♦️تذکرة الاولیاء @tezkar

تذکرة الاولیاء

06 Nov, 17:58


حضرت زینب (س) دست رد به سینه کسی نمی زند....

آیت الله ناصری

@tezkar

تذکرة الاولیاء

05 Nov, 17:37


♦️‌بیداری سحر

بزرگی می فرمود :

بیداری سحر ، خاصیتی دارد که اگر یک کافر هم نیم ساعت قبل از اذان صبح بیدار باشد ، بهتر از هم کیشان خود زندگی می کند.

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

05 Nov, 05:58




مرحوم آیت الله سید علی آقا قاضی ره در یکی از نامه هایشان چنین می نگارند :

بعد از تصحیح تقلید یا اجتهاد مواظبت تامه به فرائض خمسه و سایر فرائض در احسن اوقات؛ و سعی کردن که روز به روز خشوع و خضوع بیشتر گردد؛و تسبیح صدیقه طاهره صلوات الله علیها بعد از هر نماز و خواندن آیه الکرسی و سجده شکر و خواندن سوره "یس" بعد از نماز صبح و "واقعه" در شب ها؛ و مواظبت بر نوافل لیلیه؛ و قرائت مسبحات در هر شب قبل از خواب و خواندن معوذات در شفع و وتر و استغفار هفتاد مرتبه در آن.
مدتی به این مداومت نمایید بلکه حالی رخ دهد که طالب استقامت شوید.
ان شاءالله

♦️ تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

04 Nov, 18:19


♦️کار آسان

‍ حاج اسماعیل دولابی ره :

دو سه شب ، نیمه های شب را بیدار بمان و نماز شب بخوان ، بعد از آن اگر توانستی ، دیگر نماز شب نخوان ، دو سه روز ، روزه بگیر ، پس از آن اگر توانستی ، دیگر روزه نگیر. سایر اعمال خیر هم به همین ترتیب .

🔸 کار ما خیلی کم است ؛ کار ما همان دو سه بار اول انجام دادن است.

♦️ تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

04 Nov, 15:00


🔸️لایو کوتاه
چند کلمه ای حرف.

وادی السلام
مزار آیت الله سیدعلی قاضی طباطبایی ره

🔻المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

04 Nov, 13:05


♦️مرگ اختیاری   

مرحوم شیخ محمد حکیم هیدجی از علمای تهران بود که تا آخر عمر حجره ای در مدرسه منیریه متصل به قبر امامزاده سید ناصرالدین داشت، و فعلاً آن مدرسه به واسطهٔ توسعه خیابان خراب شده است.
مردی حکیم و عارف و منزه از رویهٔ اهل غرور، و مراقب بوده، ضمیری صاف و دلی روشن و فکری عالی داشته است.
حکیم هیدجی تا آخر عمر به تدریس اشتغال داشت. هر کس از طلاب علوم دینیه هر درسی می خواست او می‌گفت، «شرح منظومهٔ» سبزواری، «أسفار» ملاصدرا، «شفا»، «اشارات» و حتی دروس مقدماتی عربیت مانند «جامع المقدمات» را می‌فرمود. هیچ دریغ نداشت و برای دروس دینیه همه را می‌پذیرفت.
می‌گویند مرحوم هیدجی منکر مرگ اختیاری بوده است و خلع و لباس اختیاری را محال می‌دانسته، و این درجه و کمال را برای مردم ممتنع می‌پنداشته است، و در بحث با شاگردان خود جداً انکار می‌نمودہ و رد می‌کردہ است.
یک شب در حجرهٔ خود بعد از بجا آوردن فریضهٔ عشاء رو به قبله مشغول تعقیب بوده است که ناگهان پیرمردی دهاتی وارد شده، سلام کرد و عصایش را در گوشه‌ای نهاد و گفت: جناب آخوند! تو چه کار داری به این کارها؟ هیدجی گفت: چه کارها؟
پیر مرد گفت: مرگ اختیاری و انکار آن؛ این حرفها به شما چه مربوط است؟ هیدجی گفت: این وظیفهٔ ماست، بحث و نقد و تحلیل کار ماست. درس می‌دهیم، مطالعات داریم، روی این کارها زحمت کشیده‌ایم؛ سر خود نمی‌گوئیم!
پیرمرد گفت: مرگ اختیاری را قبول نداری؟!
هیدجی گفت: خیر قبول ندارم.
پیرمرد در مقابل دیدگان او پای خود را به قبله کشیده و به پشت خوابید و گفت : انّا لله و انّا الیه راجعون و از دنیا رحلت کرد، گوئی هزار سال است که مرده است.
حکیم هیدجی مضطرب شد. خدایا این بلا بود که امشب بر ما وارد شد؟ حکومت ما را چه می‌کند؟ می‌گویند مردی را در حجره بردید، غریب بود و او را کشتید و سم دادید یا خفه کردید. بیخودانه دوید و طلاب را خبر کرد، آنها به حجره آمدند و همه متحیر و از این حادثه نگران شدند. بالاخره بنا شد خادم مدرسه تابوتی بیاورد و شبانه او را به فضای شبستان مدرسه ببرند تا فردا برای تجهیزات او و استشهادات آماده شویم. که ناگاه پیرمرد از جا برخاست و نشست و گفت: بسم الله الرحمن الرحیم و سپس رو به هیدجی کرده و لبخندی زد و گفت: حالا باور کردی؟ هیدجی گفت: آری باور کردم؛ به خدا باور کردم؛ اما تو امشب پدر مرا درآوردی، جان مرا گرفتی!
پیرمرد گفت: آقا جان! تنها به درس خواندن نیست؛ عبادت نیمه شب هم لازم دارد، تعبد هم می‌خواهد، چه می‌خواهد، چه می‌خواهد ... فقط تنها بخوانید و بنویسید و بگویید و بس، مطلب به این تمام می‌شود؟!
از همان شب حکیم هیدجی رویهٔ خود را تغییر می‌دهد، نیمی از ساعات خود را برای مطالعه کردن و نوشتن و تدریس کردن قرار می‌دهد و نیمی را برای تفکر و ذکر و عبادت خدای جل و عز. شبها از بستر خواب پهلو تهی می‌کند و خلاصهٔ امر به جائی می‌رسد که باید برسد. دلش به نور خدا منور و سرّش از غیر او منزه، و در هر حال انس و الفت با خدای خود داشته است. و از دیوان شعر فارسی و ترکی او می‌توان حالات او را دریافت.

معاد شناسی، ج۱، صص ۱۰۴-۱۰۶.

♦️ تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

03 Nov, 17:02


♦️‍ علل سنگینی روح و دل

#کربلایی_احمد_تهرانی (ره)

یکی از علّت‌هایی که ما توفیق سحرخیزی نداریم و در وقت آن سنگین هستیم و گویا گوش‌هایمان صدای مَلَک منادی را که همه‌ی اولیاء الله را بیدار می‌کند نمی‌شود، این است که روح و قلب ما به خاطر دو مسأله سنگین می‌شود و مثل گنجشکی که به دو پایش وزنه آویخته‌اند، به وقت سحر نمی‌تواند برخیزد و به ملاقات یار پر بزند؛ و یا در عبادات خود، روح بالا نمی‌رود و لذّت عبادت را نمی‌چشد:

یکی از آن دو عامل، لغو و لهو و زیاد حرف زدن است؛ و دیگری که خیلی انسان را سنگین می‌کند، غیبت کردن است. من عیناً دیدم که غیبت شب، توفیق سحرخیزی را از انسان سلب می‌کند.

پندهای آسمانی، ص ۱۸۸

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

03 Nov, 09:43


و من لا یصفی لبه عن قشوره
یموت بموت النشأة الجسدیة

و للناس اطوار بتخلیص لبهم
لیحیو حیاة النشأة الأقدسیة

پس هر کس که به تزکیه و تصفیه و مجاهدات نفسانیه لبّ روح را از قشر خود که بدن است تصفیه و تخلیص نکرده هر آینه او خود به موت طبیعی جسدی خواهد مرد ، و لیکن مردمان صاحب معرفت را اطواری [اطوار قلبیه] به جهت تخلیص لبّ روح از قشر جسد است ، تا در نشأة اقدسیه ، حیات ابدی و بقای سرمدی حاصل کنند و ایشان را خلع بدن به اختیار خود میسر گردد.

میزان الصواب در شرح فصل الخطاب
شیخ ابوالقاسم امین الشریعه خویی

♦️تذکره الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

02 Nov, 15:16


‌ علامه طباطبایی ره :

در روایتی آمده است : گاهی خداوند ، بنده را یک ماه به بیماری مبتلا می کند تا روز سی و یکم ، یک یا الله از روی اخلاص بر زبان او جاری کند.

در محضر علامه طباطبایی - ص216

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

02 Nov, 10:21


بسم الله الرحمن الرحیم

شاکله یک حقیقت فوق العاده عجیب و غریب در وضعیّت روحانی انسان دارد. وقتی شاکله‌ی انسانی ایجاد شود از یک جایی به بعد بسته می‌شود. برای اینکه شما بتوانید تغییرش بدهید باید یک سری اعمال خاصّی انجام دهید. طبق روایات، کثرت تلاوت قرآن شاکله را عوض می کند. گریه بر سیدالشهدا نیز تأثیر بسیار دارد. ولی باید تداوم داشته باشد! دقت کنید وقتی شاکله بسته شود، بعد از آن، کار سخت می‌شود.

#جلسات

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

01 Nov, 12:52


♦️‍ کجا نیستی؟

از در مسجد وارد صحن جمکران شدیم.
از بلندگو کسی با امام زمان علیه السلام درد و دل می‌کرد :
"مولا جان کاش می دانستیم کجا تشریف دارید....؟"
آیت الله بهجت زیر لب زمزمه می‌کرد :
"کجا تشریف ندارند؟!"

(پ ن:امام عصر عجل الله در همه جا و در هر لحظه حاضر و ناظرند و در حقیقت این ما هستیم که در غیبت به سر میبریم)

🔻به شیوه ی باران، خاطراتی از سبک زندگی آیت‌الله بهجت ، ص 40

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

31 Oct, 16:32


♦️سوره اسراء و شب جمعه

‍ اگر هفتاد سال زحمت کشیده باشی و لحظه ای او را زیارت نمایی ، زحمت هفتاد ساله را فراموش خواهی کرد.
قال الصادق علیه السلام : من قرء سوره بنی اسرائیل ( اسراء ) کل لیله الجمعه ما مات الا ان یدرک القائم و کان من اصحاب المهدی

هر کس شب جمعه ، سوره ی اسراء را تلاوت نماید ، نمی میرد تا اینکه حضرت حجت علیه السلام را زیارت نماید و از اصحاب آن حضرت خواهد بود.

♦️دستخط یکی از شاگردان آیت الله کشمیری

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

31 Oct, 13:34


نماز شب شفاعت می کنه...

آیت الله جاودان

@tezkar

تذکرة الاولیاء

31 Oct, 08:38



♦️اهمیت صلوات از عصرپنجشنبه تا آخر روز جمعه

از امام صادق عليه السّلام روايت شده است که فرمودند:

صلوات بر محمّد و آل محمّد در شب جمعه با هزار كار نيك برابر است و هزار گناه را پاك می ‏كند و مقام انسان را هزار درجه بالا می ‏برد و مستحب‏ است كه پس از نماز عصر پنجشنبه تا آخر روز جمعه بر محمّد و آل محمّد بسيار صلوات فرستند.

💢 با سند صحيح از حضرت صادق عليه السّلام‏ روايت شده است:

هنگام عصر روز پنجشنبه فرشتگان از آسمان با قلمهاى طلا و صحيفه‏هاى نقره فرود می ‏آيند و در عصر پنجشنبه و شب‏ و روز جمعه تا هنگام غروب خورشيد جز صلوات بر محمّد و خاندان آن حضرت چيزى ننويسند.

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

30 Oct, 11:42


می خوای با خدا حرف بزنی؟

آیت الله مجتهدی تهرانی

@tezkar

تذکرة الاولیاء

30 Oct, 11:17


🔸یک التزام مهم🔸

از امام جواد علیه السلام منقول است :
هر کس بعد از نماز عصر ده بار سوره ی قدر را بخواند ، مثل اعمال خلایق در آن روز در نامه ی عملش نوشته می شود.

مفتاح الفلاح - شیخ بهایی ص ۲۳۳

امام عصر عج الله تعالی فرجه الشریف هم از خلائق هستند.فضیلت این عمل را درک کنیم و ملتزم باشیم.

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

29 Oct, 17:51


♦️لایو کوتاه از حرم مطهر امیرالمومنین علی علیه السلام

چند نکته ی مهم با توجه به شرایط فعلی ایران
۷ آبان ۱۴۰۳


♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

29 Oct, 15:05


بسم الله الرحمن الرحیم

یکی می‌گوید که من روزی نصف صفحۀ قرآن را می‌خوانم و فکر می‌کنم. شما خواندنِ قرآن را اضافه کن، فکر هم بکن، منافاتی ندارد؛ ولی فکر را خود قرآن باید بدهد.

توجه، حس و حالی است ماورای توهمی که می‌کنیم. گاهی تعریف کردنش سخت است؛ توجه را خود خدای متعال باید عنایت کند. همین که تفرقۀ حواس و پراکندگی ذهن و تشتّت خیال نداشته باشیم، راه زیادی رفته‌ایم. بعد از آن، توجه نصیب انسان می‌شود و اوراد و اذکار او، وِرد واحد و ذکر واحد می‌شود. نباید در اجرا کم گذاشت؛ یعنی در کیفیت اشتغال و حتی کمّیت اشتغال به عبادات، آن‌هم قرآن و تلاوت قرآن.

استاد شیخ جعفر ناصری

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

29 Oct, 10:59


مرحوم آیت الله مروی می فرمودند : مرحوم آقای معلم معتقد بودند خدمت خدمت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف رسیدن خیلی مشکل است .

به آقای معلم دامغانی عرض کردم : آقا شما توسلی در طول زندگی خود نگرفتید که خدمت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف برسید ؟

گفتند : نه .

یک وقت دیگر به آقای معلم گفتم : آقای معلم شما ختمی نگرفتید که آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را ببینید ؟
گفتند : نه .
گفتم : آقا پس یک ختم به ما بدهید .
گفت : برای چه ختم میخواهی ؟
گفتم : خوب شما خودتان چرا ختم نگرفته اید ؟
گفت : راستش من فکر کرده ام حالا ختم هم بگیرم ! امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را هم ببینم ! اما با کدام چشم به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نگاه کنم ؟ من که خجالت میکشم با چشمی که به این سو و آن سو میرود به حضرت نگاه کنم .
این چشم هرزه ، صاحبش باید خجالت بکشد به او که وجه الله است نگاه کند امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف وجه الله است .
برگرفته از کتاب خرمن معرفت

♦️ تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

28 Oct, 15:39


این کلیپ را با دقت ببینید

تذکرة الاولیاء

28 Oct, 15:25


رهایی از مشکلات و ارتباط آن به استاد

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

28 Oct, 10:12


‍ آیت الله نجابت شیرازی ره :

اگر پدرها ، مادرها ، فرزندان و مال التجاره های شما نزدتان محبوب‌ تر از خداوند و انبیا و جهاد در راه خدا باشد،پس منتظر عذاب الهی باشد.

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

26 Oct, 11:12


متوسل شدن به نرجس خاتون سلام الله علیها

آیت الله مجتهدی تهرانی

@tezkar

تذکرة الاولیاء

24 Oct, 19:14


♦️ مواسات و طریقه رسیدن به آن

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

24 Oct, 14:56


گریه بر امام حسین(ع)

آیت الله حق شناس

@tezkar

تذکرة الاولیاء

23 Oct, 10:05


♦️‍ حفظ طایر خیال در نماز

بسیاری گمان می‌کنند که حفظ طایر خیال و رام نمودن آن از حیز امکان خارج است ، ولی با ریاضت و تربیت و صرف وقت می‌توان آن را رام نمود و طریق عمده ی رام نمودن خیال عمل نمودن به خلاف است.
و آن چنان است که انسان در وقت نماز خود را مهیا کند که حفظ خیال در نماز کند و آن را حبس در عمل نماید و به مجرد اینکه بخواهد از چنگ انسان فرار کند آن را استرجاع نماید؛
و در هریک از حرکات و سکنات و اذکار و اعمال نماز ملتفت حال آن باشد و نگذارد سر خود باشد.و این در اول امر کاری صعب به نظر می‌آید ولی پس از مدتی عمل ودقت حتما رام می‌شود. ...و این امر باید با کمال تدریج و صبر انجام بگیرد..

📗 آداب نماز، امام خمینی ،ص 44

♦️تذكرة الاولياء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

22 Oct, 10:40


خدا من را می بخشه؟

آیت‌الله فاطمی نیا

@tezkar

تذکرة الاولیاء

21 Oct, 17:28


‌ ‌ باید به این نکته توجه داشته باشیم که قبل از تزکیه و تجرید،و قبل از مجاهدت و تحصیل انقطاع،وجه قلب انسان متوجه وجه حق نیست بلکه،متوجه به اغیار و منصرف از وجه حق است.به بیان روشن تر،درون ما و باطن ما روی به حق نیاورده و ما در درون خویش روی به خدا نیستیم و روی به او نمی آوریم.لذا اگر در نماز صورت ظاهری خود را متوجه قبله ظاهری بکنیم،صورت درونی و باطنی ما که همان وجه قلب است،متوجه به قبله حقیقی نیست و در حقیقت،توجه به قبله اصلی در باطن نمازها ما تحقق نیافته و ما در نماز باطنا روی به قبله نیستیم

(آیت الله محمد شجاعی رضوان الله تعالی علیه)

♦️تذکرةالأولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

19 Oct, 15:25


سکون، احتیاج انسان مدرن

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

19 Oct, 11:26


♦️شهادت

‍ زندگی به خون وابسته است و  پیکر تاریخ  بی خون خدا مرده ای بیش نیست و سر مبارک امام شهید بر فراز نی رمزی است میان خدا و  عشاق ؛ یعنی که این است بهای دیندار!

شهید آوینی

♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

18 Oct, 03:02


‌ بسم الله الرحمن الرحیم

درباره چگونگی توسل به ساحت مقدس حضرت بقیة الله عج الله تعالی فرجه، نیز باید گفت علاوه‌ بر توجه مستمر به آن وجود مقدس، قاعده و روشی میان علمای بزرگ اخلاق بوده است؛ از جمله مرحوم آیت الله سید عبدالکریم کشمیری که بر آن تأکید داشتند و آن این که زمانی از اوقات شبانه‌روز، به طور مشخص و منظم، برای توجه و توسل به ساحت قدسی آن حضرت اختصاص داده شود.
برای این منظور، دستورالعمل‌های مختلفی هست

🔸از عبادات مؤثر در توسل و توجه به ساحت مقدس امام زمان عج نماز آن حضرت است. برخی علما و شیفتگان حضرت، آن را جزء برنامه ‌های روزانه خود می‌ دانسته ‌اند. دست کم خواندن این نماز هفته‌ای یک بار -در روز جمعه- نباید فراموش شود.

یکی از دستورهای مرحوم آیت الله سید عبدالکریم کشمیری برای توسل و توجه به ساحت مقدس حضرت ولی عصر، ذکر «المُستعانُ بِکَ یَابن الحسن» است. این ذکر برای استمداد و کمک‌ طلبی از ساحت مقدس حضرت بسیار ممتاز است. عدد این ذکر «570» بار است.

استاد شیخ جعفر ناصری

♦️تذکرةالأولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

16 Oct, 13:32


رها شدن از توجه دیگران
••
در دنیایی که تمام تلاش‌ها برای دیده شدن و مورد پسند بودن است و به تعبیری ساده‌تر، جلب توجه کردن دغدغه‌ی عموم است؛ افرادی پیدا می‌شوند که دچار دردِ طلب شده‌اند، و با امر عظیمی گره خوردند، که مردم تصور می‌کنند آنها دیوانه شده‌اند. دیوانه‌ای که منتظر نگاهی نیست و خود را برای دیگری نمی‌سازد و از اهمیت دادن به قضاوت دیگران بیرون آمده است.

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف

@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

15 Oct, 08:16


آیت الله حق شناس

اهل فهم در دین باشید

«و تَفقهُوا فی الدین » فقه بیاموزید! حالا یا مسائل علمی را بیاموزید و یا رموز اخلاقی را، مبادا جاهل بمیرید! « ولا تَموتوا جُهالا، فان الله لایعذر علی الجهل » نکند مثل روزی که از مادر متولد شدید، چیزی ندانید و نداسته از دنیا بروید. چون پرودگار از جهل نمی گذرد! می پرسد چرا نرفتی؟

مواعظ 2 ص92

@tezkar

تذکرة الاولیاء

14 Oct, 11:44


💢 خداوند رحمت کند مرحوم آیت الله بهجت را که می‌فرمودند:

حرم حضرت معصومه (س) اندرونی حرم امام رضا علیه السلام است.
ثامن الحجج علیه السلام مشتری‌های خاص خود را نزد خواهر مکرمه خود می‌فرستند و می‌فرمودند: پادشاه چین اگر می‌دانست در قم چه خبر است پادشاهی خود را رها می‌کرد و می‌آمد قم و سبزی فروشی باز می‌کرد و خود ساکن قم میشد، اگر ارزش این حرم را می‌دانستند آنقدر خاک برای توتیای چشم برده میشد که دور حرم خندق میشد.

به نقل یکی از شاگردان ایشان


💢 کانال تذکره الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

14 Oct, 02:09


♦️جلسه ی برگزار شده در شب وفات حضرت معصومه سلام الله علیها

نجف اشرف
۲۲ مهر ۱۴۰۳

(جلسه ی ۴۳)

این جلسات در آینده از ابتدا به صورت کامل منتشر خواهد شد.

♦️اگر علاقه مند به مباحث توحیدی و علی الخصوص معرفت النفس هستید محتملا گوش دادن آن خالی از لطف نباشد

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

13 Oct, 19:21


مقام والای حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها

🎙حجت الاسلام فرحزاد

@tezkar

تذکرة الاولیاء

13 Oct, 16:47


فراغت دل

روزی به فقیه عارف مرحوم آیة الله بهجت عرض کردم:

هنگامی که در قم هستم دلم خلوت است، اما همین که به تهران می روم دلم شلوغ می شود و فراغت دل را از دست می دهم.

فرمودند: «گاهی انسان در ده خلوتی هست، اما دلش شلوغ است و گاهی در شهر شلوغی ،است اما دلش خلوت است»، یعنی تو باید اینگونه باشی؛ و به قول سعدی شیرازی :

هرگز حدیث حاضر غایب شنیده ای
من در میان جمع و دلم جای دیگر است !

ساحل بقا ص 545
@tezkar

تذکرة الاولیاء

11 Oct, 12:03


♦️‍ عطش دیدار

اگر کسی بخواهد تشنگی و عطش دیدار آنها (ائمه ) را در وجود خود تخفیف دهد،زیارت مشاهد مشرفه به منزله ملاقات آنها و دیدار حضرت غائب علیه السلام است.آنها در هر جا حاضر و ناظرند. هرگاه انسان به یکی از آنها  متوجه شود ، مانند آ ن است که به همه متوجه شده و همه را زیارت و دیدار کرده است.گذشته از اینکه امام عصر (عج) فرموده اند : شما خود را اصلاح کنید ما خودمان به سراغ شما می آ ییم. و لازم نیست شما به دنبال ما بیایید.
رحمت واسعه،آیت الله بهجت، ص 222


♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar

تذکرة الاولیاء

08 Oct, 17:22


بازار عطار ها

♦️المحاضرات فی النجف الاشرف
@m_h_esfahani

تذکرة الاولیاء

08 Oct, 13:22


توجه به خدا، گوهر گرانبها

ـ ای عزیزان من! سر بسته بگویم منبع تمام اخلاق و کردار حسنه و سیئه، موحد بودن و نبودن است. اگر در خود رذیله ای دیدید، بدانید توحید و خدا پرستی در شما وجود ندارد، بلکه به لفظ اکتفا کرده اید.

ـ ای عزیزان من! اگر میخواهید از غفلات دنیا برکنار باشید فکر مرگ را از خود برکنار مکنید، و اگر میخواهید به مقامات عالیه ی ملکوتیه برسید خدا را از نظر نیاندازید. یا خدا را ناظر اعمال و کردار خود ببینید و یا خود را ناظر خدا.

ـ ای عزیزان من ! سرمایه ی زندگی هر کسی خدا است، این گوهر گرانبها را از دست ندهید که در می مانید.

رسائل عرفانی ص 191
آیت الله سعادت پرور
@tezkar

تذکرة الاولیاء

06 Oct, 17:36


چرا قساوت دلهایشان سخت تر از سنگ است؟

۱ - از دل و باطن سنگها چه بسا آب میجوشد و نهرها جاری میشود ولی این قلوب قاسيه جوشش درونی ندارد

۲ - سنگ از تأثیر عوامل ،خلقت شکافته میشود و از آن آب بیرون می آید ولی مواعظ و عبرتها به دلهای اینان راه نمی یابد و از آن خیری ترشح نمی کند.

۳- سنگها در برابر قهر ،خداوند سر فرود می آورند ولی دلهای اینان در برابر عظمت و آیات حق خضوع نمیکند این سختی دلهای مردمی تا این حد از جهت سرشت آنها نیست بلکه آثار اعمال آنهاست که دلهای قابل خود را از قابلیت انداخته و نتایج اعمال این سنگ دلها آتشها خواهد بود و خداوند از کردار آنها
غافل نخواهد بود.

کتاب قلب سلیم ص 322
شهید آیت الله دستغیب

@tezkar

تذکرة الاولیاء

06 Oct, 02:27


نماز صبح حلال گرفتاری ها!

احمد نمازش را همیشه اول وقت می خواند. می گفت:
 «همه گرفتاری های ما با نماز صبحمون حل می شه. یعنی هر گرفتاری ای داشته باشی با نماز صبح می تونی حلش کنی چون نماز صبح نشانه مردانگیه. سختی داره».
می گفت در کنار نماز صبح، نماز شب. اینها را می گفت و عمل می کرد. من می فهمیدم که اهل نماز شب هست، ولی طوری در خفا و تنهایی این کار را می کرد که من با اینکه رفیق صمیمی احمد بودم، حتی یک رکعت نماز شبش را هم ندیدم.
توی وصیت نامه اش هم گفته بود: «به نماز اول وقت پایبند باشید».


راوی: دوست و هم رزم شهید
کتاب سند گمنامی ؛ زندگی و خاطرات شهید مدافع حرم احمد مکیان

@tezkar

تذکرة الاولیاء

05 Oct, 17:48


#نماز_را_بشناسیم_و_بشناسانیم

@tezkar