آکادمی مدیریت استراتژیک @strategiaacademy Channel on Telegram

آکادمی مدیریت استراتژیک

@strategiaacademy


آکادمی مدیریت استراتژیک، مسیرِ متفاوتِ اندیشیدن...

☎️ارتباط با ما
@manager_irst 👈

آکادمی مدیریت استراتژیک (Persian)

آیا به دنبال یک مکان برای یادگیری مدیریت استراتژیک هستید؟ آیا میخواهید بهترین راهبردها و تکنیک‌های مدیریت را فرا بگیرید؟ اگر پاسخ شما بله است، آکادمی مدیریت استراتژیک منتظر شماست! این آکادمی، یک مکان منحصر به فرد برای اندیشیدن به شیوه‌های جدید و متفاوت مدیریت استراتژیک است. با ما همراه باشید تا بهترین راهکارها و مهارت‌های مدیریتی را به چشم انداز خود اضافه کنید. ارتباط با ما را از دست ندهید و به کانال تلگرامی ما بپیوندید: @strategiaacademy. جهت اطلاعات بیشتر و همکاری با ما، با ما در ارتباط باشید: @manager_irst

آکادمی مدیریت استراتژیک

10 Jan, 15:39


بزرگترین واردکنندگان کالا در جهان


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

10 Jan, 13:00


کتاب بازاریابی چیست

📘📗📕

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

10 Jan, 08:02


قابلیت های سازمانی

اگر از مردم بپرسید که کدام شرکت‌ها را تحسین می‌کنند ، مردم به سرعت به سازمآن‌هایی مانند جنرال الکتریک ، استارباکس ، نورد استروم یا مایکروسافت اشاره می‌کنند. اما اگر از همین افراد بپرسید وضعیت سلسله مراتبی این شرکت‌ها چگونه است یا استراتژی آن‌ها چگونه بوده است تعداد معدودی از افراد از وضعیت شرکت‌ها اطلاع دارند. آنچه برای مردم قابل احترام است ساختار سازمانی یا رویکردهای خاص آنان به استراتژی نیست بلکه قابلیهای سازمانی مثل توانایی نوآوری یا پاسخگویی به تغییر نیازهای مشتری است. چنین قابلیتهای سازمانی دارایی‌های کلیدی ناملموس به شمار می‌روند. شما نمی توانید آن‌ها را ببینید یا لمس کنید ، اما می‌توانند در ارزش بازار شما تفاوت‌هایی را ایجاد کنند.

این قابلیت‌ها – مهارت‌های جمعی ، توانایی‌ها و تخصص‌های یک سازمان – نتیجه سرمایه‌گذاری در کارکنان ، آموزش ، جبران خدمات، ارتباطات و سایر زمینه‌های منابع انسانی است. آن‌ها نمایانگر راه‌هایی هستند که مردم و منابع را برای دستیابی به هدف دور هم جمع می‌کند. قابلیتهای سازمانی هویت و شخصیت سازمان را شکل می‌دهند و در آخر اینکه توضیح می‌دهند اساسا سازمان برای چه خلق شده است. قابلیتهای سازمانی با گذشت زمان پایدار هستند و به راحتی توسط رقیبان در حوزه های دسترسی به بازار سرمایه ، استراتژی محصول یا فن آوری کپی نمیشوند. اندازه گیری آن‌ها آسان نیست ، بنابراین مدیران اغلب نسبت به سرمایه‌های ملموس مانند تجهیزات یا درآمد بیشتر توجه می‌کنند. تفاوت در دارایی های نامشهود توضیح می‌دهد که چرا ، به عنوان مثال ، بازار هواپیمایی جت بلو دو برابر بیشتر از دلتا است با وجود اینکه جت بلو دارای درآمد و بازده قابل توجهی است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

09 Jan, 07:21


ماهیت تحلیل استراتژی

یکی از سوالات مهم در حوزه مدیریت استراتژیک، هدف و ماهیت تحلیل استراتژی است، که پاسخ هایی متعددی به آن داده شده است.
ولی به نظر می رسد صحیح ترین پاسخ به این سوال که هدف تحلیل استراتژیک چیست، ای است که "هدف تحلیل استراتژی ارائه پاسخ نیست بلکه کمک به ما در درک مسائل است".
بنابراین از این تعریف برمی آید که بزرگ ترین کمکی که تحلیل استراتژی به ما می کند این است که ما به درک صحیح و عمیق از مساله برسیم. و از این رهگذر به حل مساله کمک می کند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

08 Jan, 08:03


کمپین ۷۰ سالگی پگاه

نوشِ جانِ ایران

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

08 Jan, 08:01


چرا ایران صنعتی نشد؟
تمدن ِ در خطر

سیدفرشاد فاطمی، اقتصاددان

🔹 سال‌ها سیاست‌گذاری نادرست اقتصادی سبب شده که برخی اقتصاددانان همچون فرشاد فاطمی، چشم‌انداز رشد اقتصادی هشت درصد را بسیار دور بدانند و هشدار دهند که اکنون دیگر نه‌فقط صنعت، بلکه آینده تمدنی کشور با خطر روبه‌رو است.

🔹فرآیند صنعتی شدن در کشور ما در دهه ۴۰ شمسی آغاز خوبی در دولت و بخش خصوصی داشت؛ دولت در سازمان‌های توسعه‌ای با هدایت خود جریان‌ساز صنعتی‌سازی بود و بخش خصوصی پرچمداری بود که تلاش می‌کرد با انتقال تکنولوژی و مونتاژ به نوآوری صنعت را رقم زند.

🔹ما هر دو جریان در اوایل دهه ۵۰ و با افزایش درآمدهای نفتی ایران متوقف شدند؛ سیاستمداران و به‌طور خاص شخص شاه، علاقه‌مند بودند که به کمک درآمدهای نفتی -که حاصل اختلافات جنگ اعراب و اسرائیل بود- با سرعت بیشتری کشور را توسعه دهند و از منظر آنان، نماد توسعه، مصرف در مناطق شهری بود.

🔹بعد از انقلاب هم به دلیل ناآرامی‌های اول انقلاب و جنگ، کشور سیاست صنعتی مشخصی نداشت. صنعت بعضاً توسعه می‌یافت تا نیازهای اولیه مردم را تامین کند و همچنین کمکی برای جنگ باشد.

🔹بعد از جنگ، فرآیند صنعتی شدن دوباره در حال آغاز بود اما در فرازوفرود، درآمدهای نفتی دولت‌ها سردرگم بودند. نکته جالب این است که در این فرآیند، اتفاقاً دولتی که رشد اقتصاد بیشتری ایجاد کرده و به رشد بخش صنعت منجر شده یعنی دولت اول و دوم آقای خاتمی، همان دولتی است که کمترین ادعای اقتصادی را داشته است.

🔹سازمان‌های توسعه‌ای ما هیچ وقت به آن نقش طلایی دهه ۴۰ بازنگشتند و بخش خصوصی ما هم هرگز جان دهه ۴۰ را نداشت.

🔹این یک حسرت بزرگ برای اقتصاد ایران است چراکه کشور در آن زمان، یکی از اقتصادهای پیشرو در دنیا از نظر نرخ رشد و کم بودن نرخ تورم بود که هیچ یک در دهه‌های بعدی تکرار نشد.

🔹ما سال‌هاست که تحریم هستیم، اما کشور حتی قبل از اعمال این تحریم‌ها هم به زنجیره‌های تولید جهانی چندان توجهی نداشت. یعنی به نظر می‌رسد که ما خودمان هم با دنیا قهر بودیم.

🔹بخشی از این امر ناشی از سیاست‌های خودکفایی و سیاست‌های جایگزینی واردات و بخش دیگر هم ناشی از بدبینی سیاستمداران به دنیاست.

🔹همچنین بخش دیگری از این امر ناشی از آن است که توسعه ایران، مبتنی بر توانایی بخش خصوصی نبود.

🔹بنگاه‌های ما زمانی که کوچک متولد می‌شوند، توان بزرگ شدن ندارند. دلیل این امر هم آن است که حاکمیت به بخش خصوصی اعتماد ندارد؛ این مسئله قبل از انقلاب هم وجود داشت.

🔹وقتی کشور در دنیا شریک نخواهد، کسی هم شریک ما نمی‌شود. این در حالی است که شریک بازار ایجاد می‌کند و تکنولوژی، دانش فنی و سرمایه با خود به همراه دارد.

🔹من فکر می‌کنم سیاست‌گذار به هیچ عنوان نباید اجازه دهد که سیگنال‌های قیمتی از کار بیفتد؛ از کار افتادن سیگنال‌های قیمتی، بدترین علامتی است که می‌توان در اقتصاد نشان داد چراکه قیمت مشخص می‌کند چه منبعی، چقدر ارزشمند است.

🔹بنابراین حتی اگر قرار است تبعیض مثبتی برای تولیدکننده قائل شد، باید در بخش صادرات به او کمک کرده و اعتبار مالیاتی را به عنوان مشوق‌های تولید در نظر گرفت نه اینکه منابع ارزان‌تر از آن چیزی که هست ارائه شود و این‌گونه سنگ‌آهن، نفت، برق و بقیه منابع به حراج گذاشته شود.

🔹البته ناگفته نماند که عدم ثبات اقتصاد کلان و وجود تورم، باعث می‌شود سیاست‌گذار با یک دست تورم ایجاد کرده و عملاً از جیب مردم با مالیات تورمی، پول خارج کند و با دست دیگر، با سرکوب قیمت‌ها و ارائه کالا و خدمات ارزان به مردم به شکل کوتاه‌مدت، این نقصان را جبران می‌کند.

🔹کشور در شرایط دشواری قرار گرفته است و سیاست‌گذار از برخی عادت‌های بد دست برنمی‌دارد. ما با رقم رشد صفر درصد در ۱۲ سال گذشته مواجه هستیم.

🔹همچنین فرآیند سیاست‌گذاری چندماهه دولت آقای پزشکیان هم به سمت ریل‌گذاری برای رشد اقتصاد پیش نرفته است. دولت گرفتاری‌های ارزی و بودجه‌ای، کمبود ذخیره‌سازی گازوئیل و ناترازی بودجه داشته اما در مقام سیاست‌گذاری، برنامه‌ای برای رشد ارائه نشده است.

🔹صحبت من کمی صریح است اما راستش را بخواهید من اکنون نگران صنعتی شدن ایران نیستم؛ دغدغه اولیه این است که آینده تمدنی این سرزمین به چه سمت می‌رود؟

🔹اگر صنعتی شدن به معنای برداشت بیشتر از منابع آب و آلودگی بیشتر محیط زیست یا از بین بردن جنگل‌هاست تا شهرهای آلوده بیشتری ایجاد کنیم، چه می‌شود؟
🔹ما در مقطعی هستیم که لازم است خیلی زود تکلیف خود را با دنیا مشخص کنیم و همزمان به دلیل وجود تحریم‌ها، دنیا نیز چنین تمایلی دارد. اکنون در بزنگاهی هستیم که در مسیر درست قرار بگیریم یا نه.

منبع: تجارت فردا

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

07 Jan, 16:43


چرا واقعیت‌­ها را نمی‌پذیریم؟
30 علت

دکتر محمود سریع‌القلم

۱. چون دایرۀ مشورت ما محدود است، خیلی اشتباه می‌­کنیم؛
۲. چون با وجود IQ بالا به شدت از EQ پایین رنج می‌­بریم؛
۳. چون ناخودآگاه بسیاری از ما، یک عمر دست نخورده باقی می‌ماند؛
۴. چون اکثریتِ مطلق پدران و مادران، تربیت را صرفاً تحسین فرزندان خود می­‌دانند؛
۵. چون افراد به موجب مشکلات معاش، به ندرت فرصتِ کشف خود را پیدا می­‌کنند؛
۶. چون اگر واقعیت را بپذیریم، نگران از دست دادن جایگاه خود هستیم؛
۷. چون احساساتمان بر محاسباتمان مسلط هستند؛
۸. چون نوشته­‌های سعدی، فردوسی و دیگر مشاهیر ایرانی را بسیار کم خوانده‌­ایم؛
۹. چون اشتباه را نه تجربه بلکه ضعف ابدی تلقی می­‌کنیم؛
۱۰. چون یک ضعف بسیار بنیادی داریم: می­‌خواهیم همه ما را تایید کنند؛
۱۱. چون نه درخانواده، نه در مدرسه و نه در جامعه، آداب نقد را به ما نمی‌­آموزند؛
۱۲. چون با تاریخ خود بیگانه‌­ایم؛
۱۳. چون به ما آموزش نداده‌­اند که انسان، مجموعه­‌ای از ضعف‌­ها و قوت­‌ها است؛
۱۴. چون وقتی فردی اشتباه می‌­کند، او را اصلاح نمی­‌کنیم بلکه عمدتاً تخریب می­‌کنیم؛
۱۵. چون بسیار کم کتاب می­‌خوانیم، دامنۀ واژگان ما در فهم پدیده‌ها و تعامل با یکدیگر بسیار محدود است؛
۱۶. چون بیش از اینکه تمایل داشته باشیم افکار و رفتار یکدیگر را بازبینی کنیم، می‌خواهیم دورهم باشیم؛
۱۷. چون تمرین نکرده‌­ایم که ۵۰ صفحه در مورد خود بنویسیم؛
۱۸. چون عموماً علیرغم تواضع در ظاهر، اکثر رفتارهای ما با خودمحوری و خود حق بینی آمیخته هستند؛
۱۹. چون به شدت برتری طلبیم­، نمی­‌توانیم ضعف‌­های خود را بپذیریم؛
۲۰. چون تصور می‌کنیم پرسش‌گری و مشورت، ما را ضعیف نشان می‌دهد؛
۲۱. چون ماهیت خطاپذیری انسان را با ماهیت ثابت فرشتگان اشتباه گرفته‌­ایم؛
۲۲. چون اهداف ما با امکاناتمان توازن ندارند؛
۲۳. چون واژۀ Fact در منظومۀ ادبی و فکری ما وجود ندارد؛
۲۴. چون تقریباً در هیچ عرصه­‌ای باهم رقابت نمی­‌کنیم؛
۲۵. چون زبانِ انگلیسی نمی­‌دانیم تا در دایرۀ جهانی، خود را محک بزنیم؛
۲۶. چون چند میلیون نفر آسیایی، آفریقایی، اروپایی یا از کشورهای عربی در کشور ما زندگی نمی­‌کنند؛
۲۷. چون فرصتِ مقایسه نداریم؛
۲۸. چون تاریخ چین، هند، روسیه، آمریکا و اروپا را نخوانده‌­ایم؛
۲۹. چون تصمیم‌­سازان جامعه، کمتر ذهن ریاضی دارند و بیشتر انتزاعی هستند؛
۳۰. چون غرق در خود و منافع خود هستیم، همکاری، یادگیری و مشارکت با دیگران تقریباً تعطیل است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

07 Jan, 07:05


۷ دلیل اصلی شکست استراتژی ها

۱- مرگ با برنامه‌ریزی
تأکید بیش از حد بر تجزیه‌وتحلیل و برنامه‌ریزی استراتژی به جای ارائه آن، در نتیجه سازمان هرگز واقعاً وارد مدل اجرا نمی‌شود.

۲- از دست دادن تمرکز
اجرای یک استراتژی مستلزم زمان و تلاش مستمر است. پس از معرفی، توجه به استراتژی از بین می‌رود در حالی که همه در حال بازگشت به تجارت معمول هستند.

۳- تفسیر مجدد
مردم عبارات و اصطلاحات مورد استفاده در استراتژی جدید را می‌شنوند، اما از آن برای توصیف آنچه قبلاً انجام می‌دادند استفاده می‌کنند. نتیجه این است که هیچ تغییر واقعی وجود ندارد.

۴- قطع ارتباط
این، زمانی اتفاق می‌افتد که استراتژی صرفاً مبتنی بر درک مدیریت ارشد از واقعیت باشد. مدیران و کارمندان معمولی ممکن است با واقعیت بسیار متفاوتی روبرو شوند و باعث قطع ارتباط شوند.

۵- انطباق رفتاری
کارکنان به معنای واقعی کلمه، آنچه از آنها خواسته می‌شود را انجام می‌دهند، بدون اینکه واقعاً استراتژی جدید را درک کنند. آنها ظاهر خود را حفظ می‌کنند و کادرهای لازم را علامت می‌زنند، اما استراتژی را قبول نمی‌کنند.

۶- نادرست خواندن مقاومت
کارکنان به خاطر مقاومت در برابر تغییر سرزنش می‌شوند، در حالی که در واقع چیز دیگری در حال وقوع است. اغلب، استراتژی به اندازه کافی واضح و روشن نیست یا دلایل آن توضیح داده نمی‌شود.

۷- توافقات شکسته شده
مدیریت، استراتژی را با کلمات ترویج می‌کند، اما با کاری که انجام می‌دهد آن را تضعیف می‌کند. آنها با عمل نکردن در راستای استراتژی، اعتماد و اعتبار را نقض می‌کنند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

06 Jan, 05:06


۱۵ عامل ثروت واقعی در زندگی

۱- نگرش مثبت
۲- رابطه‌ی درست
۳- ادب
۴- یادگیری مادام العمر
۵- انضباط شخصی
۶- تندرستی واقعی
۷- آرامش خاطر
۸- خلاقیت
۹- عشق ورزیدن به کار
۱۰- داشتن برنامه و هدف
۱۱- داشتن قلب و زبان شاکر
۱۲- درک دیگران
۱۴- استفاده موثر از زمان
۱۴- بخشندگی
۱۵- اعتماد به نفس

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

05 Jan, 06:27


۱۰ چیزی که مردم خیلی دیر یاد می گیرند

1. همه چیز موقتی است
2. زندگی عادلانه نیست
3. اهمیت خانواده بیشتر از دوستان است
4. دیگران همانطور با شما رفتار می کنند که شما با خودتان رفتار می کنید
5. پشت خشم همیشه ترس وجود دارد
6. خوشبختی یک انتخاب است و نیاز به کار سخت دارد
7. عمر آنقدر که شما فکر می کنید طولانی نیست
8. بزرگ‌ترین ریسک، ریسک نکردن است
9. چیزها چندان مهم نیستند
10. شما خیلی محتاط و محافظه کار زندگی کردید

warren buffett

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

03 Jan, 12:32


اطلس تنش‌ها در سال ۲۰۲۵

🔹سوریه: رژیم اسد سقوط کرده و نیروهای شورشی به‌سرعت دمشق را تصرف کردند. گروه هیات تحریرالشام (HTS) که از القاعده جدا شده است، کنترل را به‌دست گرفته اما با چالش‌های بزرگی از جمله شورش‌های داخلی، مدیریت اقوام و اقلیت‌ها و بازسازی سوریه مواجه است. 

🔹سودان: درگیری بین نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) و ارتش سودان میلیون‌ها نفر را آواره کرده و مناطق زیادی را به جنگ و قحطی کشانده و کشورهایی مانند امارات، مصر، و اریتره در جنگ نقش دارند و خطر تجزیه کشور افزایش یافته است. 

🔹اوکراین: روسیه همچنان در شرق اوکراین پیشروی می‌کند و غرب نیز به حمایت از کی‌یف ادامه می‌دهد، اما خستگی از جنگ در هر دو طرف آشکار است. ترامپ پیشنهاد مذاکرات با پوتین را داده، اما اختلافات اساسی درباره امنیت اوکراین مانع از پیشرفت می‌شود. 

🔹فلسطین: احتمال الحاق کرانه باختری توسط اسرائیل و تشدید سرکوب فلسطینیان وجود دارد، در حالی که راه‌حلی سیاسی در افق دیده نمی‌شود.

🔹ایران: پس از کشته شدن رهبران حزب‌الله و تضعیف نیروهای نیابتی ایران، این کشور با بحران‌های بیشتری روبه‌رو است. ایران به پیشرفت‌های هسته‌ای خود ادامه داده اما فشارها برای بازگشت به مذاکرات افزایش یافته است. 

🔹هائیتی: گروه‌های مسلح کنترل بخش‌های وسیعی از کشور را در دست دارند و تلاش‌های بین‌المللی برای بازگرداندن نظم تاکنون موفق نبوده است. خشونت‌ها، قحطی، و آوارگی گسترده همچنان ادامه دارد. 

🔹مکزیک: ترامپ تهدید به اعمال تعرفه‌های سنگین و حمله به کارتل‌ها کرده است. این اقدامات می‌تواند روابط دو کشور را متشنج‌تر کند. مکزیک همچنان با خشونت‌های گسترده ناشی از کارتل‌های مواد مخدر روبه‌رو است. 

🔹میانمار: ارتش میانمار به‌دلیل ضعف داخلی و فشارهای خارجی در حال از دست دادن کنترل مناطق بیشتری است. 

🔹کره: کره شمالی روابط خود با روسیه را تقویت کرده و تهدیدات نظامی علیه کره جنوبی افزایش یافته است. پس از کودتای ناکام رئیس‌جمهور یون، وضعیت سیاسی این کشور بی‌ثبات شده است. 

🔹چین: ترامپ سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری علیه چین اتخاذ کرده که شامل تعرفه‌های سنگین و حمایت نظامی از تایوان می‌شود. چین فعالیت‌های نظامی در اطراف تایوان را تشدید کرده و خطر برخورد نظامی افزایش یافته است.

فارن پالسی

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

02 Jan, 19:03


رضایت‌بخش‌ترین و مطمئن‌ترین خودروها

در سال 2024، سه برند برتر از منظر رضایت‌بخشی، ریویان آمریکایی، بی‌ام‌و آلمانی و تسلای آمریکایی بودند و سه برند برتر از منظر قابلیت اطمینان، سوبارو، لکسوس و تویوتا بودند که هر سه ژاپنی می‌باشند.

برندهای هوندا، آکورا و مزدا نیز ژاپنی هستند و در رتبه‌های چهارم تا ششم بیشترین قابلیت اطمینان خودروهای سال 2024، جای گرفتند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

02 Jan, 16:14


چالش هاي سازماني در دوران نوین

در دهه هاي اخير، در جهان تحولاتي رخ داده و درحال تداوم و تكميل است. اين دگرگونيها، محيط فعاليتهاي سازمانها را تغيير داده و سازمانها را براي بقا و رشد با چالش هاي جديد مواجه كرده است. در اینجا به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:

🔰چالشهاي ناشي از تغيير پارادايم:
در فيزيك نيوتني، علم با قطعيت همراه بوده و قابل كمي كردن است. علت، در پديده هاي علمي معلوم و روشن است. تفكر، خطي و آينده قابل كنترل است. با ظهور علم كوانتوم، پيش بيني با اطمينان كامل ممكن نيست. آشوب جزيي از وضعيت محيط است. علوم جديد روش و شكل فهميدن، طراحي، هدايت و مديريت سازمانها را تغيير داده است. در پارادايم جديد، جهان غيرخطي است، پيچيدگي پويا وجود دارد و آشوب نوعي نظم تلقي مي شود.

🔰چالشهاي ناشي از جهاني شدن:
امروزه اكثرتوليدكنندگان بزرگ، كالاهاي خود را در سراسر جهان مي فروشند. برخي از آنان مثل كوكاكولا در خارج از كشور خود، درآمد بيشتري دارند. جهاني شدن نيروهاي اقتصادي و اجتمـــــاعي، ارزشها و فرصتها را همگرا مي سازد. درحال حاضر، جهاني شدن فشار زيادي را بر سازمانها تحميل كرده است. 25 درصد از شركتهاي منتخب مجله معروف «فورچون» هر ده سال ناپديد مي شوند، بازارها سريعاً تغيير مي كنند. مشتريان به دنبال استانداردهاي جديد عملكرد در كيفيت، تنوع، سفارش ساخت، راحتي، زمان و نوآوري هستند. تغيير مداوم مستقل، وجود موجهاي جهاني و سيكل هاي كوتاه حيات كالا، فشار براي اتحاديه ها و شركتهاي جهاني را زياد كرده است.

🔰چالشهاي تغيير فناوري:
جهت گيري توسعه فناوري به سوي هوش مصنوعي، سيستم هاي خبره، روباتها، ارتباطات دوربرد، فرا انتقال دهنده ها، فناوري زيستي و فناوري اطلاعاتي است. اين جهت گيري چالشهايي را براي سازمانها ايجاد كرده است. ازجمله تغيير ماهيت كار مديريتي، حذف كنترل و بازرسي، كاهش وابستگي سازماني كاركنان و تطبيق و سازگاري كاركنان با تغييرات فناوري.

🔰فشارهاي محيطي و اكولوژيكي:
آلودگي محيطي زياد شده و زندگي انسانها را به خطر انداخته است. درحال حاضر فشار بر سازمانها براي رعايت مسائل زيست محيطي درحال افزايش است و نهضتهاي مردمي و اجتماعي براي حفاظت از محيط زيست تشكيل شده است.

🔰چالشهاي عصر دانش:
در حال حاضر در عصر دانش به سر مي بريم، اقتصاد جديد عبارتست از دادوستد دانش. دانش موجب فراهم شدن سرمايه شده و پايه هاي قدرت فردي و سازماني را تشكيل مي دهد. اطلاعات موجود، هر سه يا چهار سال دو برابر مي شود. قدرت تفكر به عنوان باارزشترين دارايي سازمانها تلقي مي شود. سازمانها به طور فزاينده به دانش، نوآوري، مهارتهاي مديريتي، فناوري اطلاعات درباره مشتريان و تامين كنندگان وابسته مي شوند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

02 Jan, 16:12


مصیبت سهمیه های تحصیلی

تبعیض و فرصت‌های نابرابر یکی از علل مهاجرت هستند؛ اگر فردی رتبه‌ای دارد که فکر می‌کند شایستگی ورود به دانشگاه تهران را دارد، اما به دلیل بی‌عدالتی آموزشی این امکان برای او فراهم نمی‌شود، رتبه دارد ولی موانع و سهمیه‌ها مانع می‌شود، همین‌جا تصمیم به مهاجرت می‌گیرد. چون می‌فهمد در ادامه هم این مسیر تکرار می‌شود.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

02 Jan, 07:14


بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان در پایان سال ۲۰۲۴

1. اپل
۲. انویدیا
۳. مایکروسافت
۴. گوگل
۵. آمازون

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

02 Jan, 07:13


بزرگترین اشتباهاتی که کارآفرینان نوپا مرتکب می‌شوند چیست؟

⬅️با سرمایه کافی شروع نمی‌کنند.
⬅️فکر می‌کنند که موفقیت به سرعت حاصل خواهد شد
⬅️با دقت بودجه‌بندی نمی‌کنند.
⬅️تمرکز کافی روی کیفیت محصول یا خدمات ندارند
⬅️اهمیت فروش و بازاریابی را دست کم می‌گیرند.
⬅️به اندازه کافی چابک نیستند.
⬅️موقعیت و مزیت رقابتی خود را به درستی درک نمی‌کنند.
⬅️امور حقوقی و قراردادی را نادیده می‌گیرند.
⬅️کارمندان اشتباهی را استخدام می‌کنند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

01 Jan, 10:19


۷ کلید موفقیت هر فروشنده

۱- تحقیق در مورد نیاز مشتری:
قبل از اقدام به فروش باید در مورد مشتریان خود و نیازهای آنها تحقیق کنید. به عنوان مثال اگر فروشنده‌ی لوازم و تجهیزات پزشکی هستید و مشتریان شما بیمارستان‌ها هستند، باید قبل از ملاقات با نمایندگان خرید این بیمارستان‌ها، نیاز‌های آنها را شناسایی و بعد وارد مذاکره شوید.

۲- از خریدار در مورد اهداف و مقاصدی که از خرید محصول شما دنبال می‌کند، سؤال کنید:
زمانی که برای اولین بار با یک خریدار صحبت می‌کنید از او در مورد نیازهایش بپرسید و اینکه از محصول شما برای چه مقاصدی و چگونه می‌خواهد استفاده کند.

۳- از دانش خود برای پرسیدن سوالات عمیق و بینش‌مند استفاده کنید:
شما باید برای مشتری خود، نقش یک همراه یا تسهیل‌کننده را ایفا کنید و وی را در مورد روش‌های استفاده از محصول خود آگاه کنید.

۴- به دقت گوش کنید:
یک فروشنده باید بیشتر شنونده باشد و اجازه دهد تا خریدار بیشتر حرف بزند.

۵- همانند یک مشاور رفتار کنید:
اجازه دهید مشتری هنگام صحبت با شما احساس کند که دارد از یک مشاور متخصص برای بهبود و توسعه کسب و کار خود راهنمایی و مشاوره می‌گیرد.

۶- اگر با یک تیم خریدار سر و کار دارید با هر یک از اعضا تیم به طور جداگانه صحبت کنید:
بعد از اینکه با رهبر گروه صحبت کردید، به افراد دیگر گروه نیز نزدیک شوید و با هر یک جداگانه صحبت کنید تا اعتماد بین شما و همه اعضا تیم برقرار شود.

۷- محصول خود را به عنوان راه‌حلی برای مشکلات مشتری ارائه و معرفی کنید:

نیاز های مشتری را بر کیفیت محصول خود ارجح بدانید و بیش از آنکه در مورد کیفیت محصول خود حرف بزنید در مورد اینکه این محصول چگونه می‌تواند پاسخ گوی نیاز مشتری باشد توضیح دهید.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

31 Dec, 15:03


مقاصد عمده مهاجرت ایرانیان

۱. آمریکا
۲. کانادا
۳. کویت
۴. امارات
۵. آلمان

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @Strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

31 Dec, 13:00


سال میلادی ۲۰۲۴ در ۹۰ ثانیه

Economist

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

31 Dec, 06:57


بزرگترین چالش‌های پیش رو برای شروع یک استارتاپ

🔰کمبود سرمایه و جریان نقدینگی
🔰داشتن یک برنامه کاری خوب
🔰داشتن محصول یا خدمات
🔰سرخوردگی ناشی از عدم تحقق انتظارات در 🔰مورد فروش و درآمد.
🔰استخدام کارمندان خوب
🔰اخراج به موقع کارمندان بد
🔰مدیریت زمان
🔰حفظ تعادل کار و زندگی


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

31 Dec, 06:45


مهم فوری

عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد:
از رئیس جمهور محترم شنیدم مقام معظم رهبری درخصوص موضوع ⁦ #FATF ⁩ ، با طرح مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت موافقت فرموده‌اند.

#اقتصادی

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @Strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

30 Dec, 12:09


همایون شجریان در سیاتل

محمدرضا اسلامی

دیشب در تالار بناریوهال شهر سیاتل (Benaroya Hall) قطعاتی از صدای فرهنگ و ادبیات کهن ایرانی از حنجره همایون شجریان طنین انداز شد.

صدای مولانا و کلام رندانه حافظ شیراز هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای جغرافیایی سرزمین ایران، در فضای تالار بزرگ بناریو طنین انداز شد. همراهی پیانو با سرپنجه‌های انوشیروان روحانی، کلام فاخر ادبیات ایرانی را سحرآمیزتر می نمود.

چند نکته درباره این اجرا باید ذکر شود:

1️⃣این سالن دوهزار و پانصد صندلی ظرفیت دارد. تقریبا تمام بلیط‌ها فروش رفته بود. حدود یک ربع قبل از شروع اجرا، سالن و بالکن‌ها کامل پر بود. این میزان استقبال از طرف جامعه ایرانیان مقیم سیاتل واقعا شگفت آور بود. بدیهی است که کنسرت همایون جای رقص و پایکوبی نیست. آنجا محل کلام حافظ است و غزل مولانا و رهی معیری… ولی این چنین استقبالی برای شنیدن ابیاتی از فرهنگ و ادب این آب و خاک برای جماعتی که در منتهی الیه مغرب آمریکا زندگی می کنند به چه معنی است؟
چند کشور در دنیا هست که اگر قرار باشد قطعاتی از ادبیات کلاسیک‌اش از ۷۰۰ یا ۸۰۰ سال پیش خوانده شود، و دنس و الکل هم در میان نباشد، اینگونه سالن اوپرایِ «کشوری دیگر» را پر کنند؟! 

2️⃣چندسال پیش در یادداشتی برای آقای علم الهدی نوشتم که باختیم و بد هم باختیم (اینجا+). تنگ نظری نسبت به حوزه هنر، فرهنگ و موسیقی باعث شد که چه فرصتهایی که از دست برود. و چه محفلهای اینچنین که برپا نشود.
باعث شد فرزندان ما آنقدر که باید و «ممکن بود» راست پنجگاه، شور و ماهور نشنوند.
و شگفت آور مردمانی هستند ایرانیان؛ در منتهی‌الیه شمال غربی آمریکا و نزدیک به مرز کانادا در سرمای شب ماه دسامبر قرار است که یک نفر بیاید و بخواند:

سروِ چنان من چرا، میل چمن نمی کند؟/
همدمِ گل نمی‌شود، یادِ سمن نمی‌کند

و آنگاه برای چنین سالنی، صندلی خالی پیدا نشود!

ادامه غزل را ببین که حافظ در چه احوالی بوده آنگاه از شغاف قلبش سروده ‌‌و بشنو که شجریانِ پدر چطور خوانده: 
دل به امید وصل تو همدم جان نمی‌شود/
جان به هوای کوی تو خدمت تن نمی‌کند!

و آیا حافظ باور می کرد که صدها سال پس از مرگش هزاران ایرانی در سرمای زمستان در گوشه‌ای از ینگه دنیا گرد هم جمع شوند که زمزمه‌ی آرامِ این بیت را بشنوند؟!
آنهم در جایی که بیرون از این سال دسترسی به دیسکو و راک و… همه جور موسیقی و مستی دیگر مهیا هست.

وقتی که در سالن طنین این دو بیت مولانا پیچید گویی که کلمه و کلام، طراوت می‌داد به در و دیوار:

آب زنید راه را هین که نگار می‌رسد/
مژده دهید باغ را بوی بهار می‌رسد
راه دهید یار را آن مَهِ ده چهار را /
کز رخ نوربخش او، نور نثار می‌رسد

ایرانیان نسل به نسل این کلمات را از میان اعصار به خوشنویسی، به نستعلیق و به انواع دستگاههای موسیقی حفظ کرده اند تا به امروز که همایون این ابیات را برایشان زمزمه می کند…

در ابتدای مراسم همایون بدون سلام و علیک و بدون احوالپرسی قطعه «یک نفس آرزوی تو» را اجرا کرد. سکوت که حکمفرما شد سلام و علیک کوتاهی کرد و توضیحات کوتاهی داد که برنامه‌شان چیست. سپس یک غزل از حافظ و هفت قطعه دیگر اجرا شد تا نوبت رسید به انوشیروان روحانی. او آمد و با سرپنجه اش از پیانو صدای سحرانگیز خلق کرد. صدای پیانو در اثر برخورد چکش‌هایی با سیم‌های فلزی آن در داخل جعبه چوبی تولید می‌شود. این چکش‌ها در اثر فشرده شدن کلیدها (کلاویه‌ها) به حرکت در می‌آیند. پیانو در قرن ۱۸ در غرب ابداع شده، ولی انوشیروان صدای آن را برای کلام حافظ و مولانا «همراه» می کند! برخلاف همایون، انوشیروان روحانی سرحال بود و با مردم «سخن می گفت». قصّه‌ی ساختِ هر قطعه را توضیح می داد و با لبخندِ نشسته بر پهنای صورت، از پیانو برای همراهی با غزل فارسی استفاده می کرد.

واضح است که همایون خوشحال نیست. او با خودش درگیر است. از یک سو «کارِ او» خواندن است و از دیگر سو حال و هوای امروز جامعه ایرانی، احوال کنسرت نیست. او در میانه‌ی این دوگانه متضاد درگیر است. از یک سو باید بخواند و از دیگر سو نمی تواند همچون انوشیروان روحانی باشد. بهجت پیرمرد از بابتِ عمری همنشینی با هنر است و افسردگی هنرمند جوان از باب احوال امروز…آری هنرمند حساس است؛ خصوصا هنرمند جوان.
دیشب وقتی که انوشیروان روحانی با پیانو قطعه “گل سنگم” را می نواخت همه حاضران در سالن باهم شروع به خواندن کردند. به روح مرحوم بیژن سمندر درود فرستادم برای سرودن این ترانه. یک لحظه احساس کردم چه جامعه شگفتی است جامعه‌ی ایرانی؛ هنر را دوست دارد و شعر، ترانه، موسیقا و نوا را می فهمد.

نفر کنار دستی با اشک می‌خواند:
مثل بارون اگه نباری/
خبر از حال من نداری
بی‌تو پرپر می‌شم دو روزه/
دل سنگت برام می‌سوزه

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

30 Dec, 04:54


چرا کارکنان باهوش استعفا می‌دهند؟

خیلی از مدیران موفق نیز ممکن است یک اشتباه را مرتب تکرار کنند. یکی از اشتباهات آن‌ها این است که اجازه می‌دهند نیروهای با استعداد و موفق آن‌ها شرکت‌شان را ترک کنند.

در یک آزمایش، با تحقیق از کارمندان پاسخ‌های زیر دریافت شد:

بیش از ۵۰٪ از آنها ابراز کرده‌اند که ارزش‌های آن‌ها با کارفرمایشان متفاوت است.
بیش از ۶۰٪ از آن‌ها گفته‌اند احساس نمی‌کنند کارهای آن‌ها با برنامه‌ریزی کارفرما به نتیجه‌ای برسد.
بیش از ۷۰٪ از آن‌ها گفته‌اند استعدادهای آن‌ها توسط کارفرما درک نمی‌شود.

اما بد نیست بدانیم این نیروهای مستعد با ایده‌های عالی و سازنده چرا شرکت خود را ترک می‌کنند و دست کارفرما را در پوست گردو می‌گذارند.

۱- عدم موفقیت در دنبال کردن علاقه‌مندی‌های آن‌ها
۲- شکست در به چالش کشیدن هوش و خردمندی آن‌ها
۳- استفاده نکردن از خلاقیت آن‌ها
۴- پرورش ندادن مهارت‌های آن‌ها
۵- فرصت ندادن به آن‌ها برای صحبت
۶- نداشتن توجه کافی به آن‌ها
۷- داشتن ضعف مدیریتی
۸- نادیده گرفتن تلاش‌های آن‌ها
۹- افزایش ندادن مسوولیت‌های آن‌ها
۱۰- سر قول خود نبودن

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

29 Dec, 07:27


قدرتِ انگیزه‌بخشِ چند و ۹ سالگی!

زندگی ما، یک جریان بی‌پایان از تصمیم‌گیری «کِی؟» است: اینکه کِی وقت یک کلاس، تغییر حرفه، جدی فکرکردن به یک فرد یا پروژه، یا تمرین برای یک دوندگی دشوار، فرا می‌رسد. ما باور داریم که زمان‌بندی یک هنر است. اما در حقیقت، زمان‌بندی یک علم است.

پژوهشگران نشان داده‌اند که با توجه به ساعت روز می‌توان حدود ۲۰ درصد از تفاوت عملکرد انسان در تکالیف شناختی را تبیین کرد. احتمال بروز خطاهای بیهوشی در بیمارستان‌ها در ساعت ۳ بعدازظهر چهار برابر ساعت ۹ صبح است. دانش‌آموزانی که بعدازظهر آزمون می‌دهند، نمره‌ای بسیار پایین‌تر از دانش‌آموزانی می‌آورند که همان آزمون‌ها را صبح می‌دهند.

در این بین، دهه‌های تقویمی اهمیت جسمانی چندانی ندارند. از نظر یک زیست‌شناس یا پزشک، تفاوت فیزیولوژیک بین مایکل ۳۹ ساله و مایکل ۴۴ ساله چندان زیاد نیست؛ شاید به اندازۀ تفاوت مایکل ۳۸ ساله و مایکل ۳۹ ساله باشد. همچنین اقتضائات زندگی‌مان هم در سال‌های منتهی به ۹ چندان فرق چشم‌گیری با سال‌های منتهی به صفر ندارند. روایت زندگی‌مان، مثل فصل‌های یک کتاب، اغلب بند به بند گشوده می‌شود. اما اصل داستان چندان در گروی اعداد گرد نیست.

وقتی افراد به نشان خودساختۀ پایان دهه نزدیک می‌شوند، چیزی در ذهن‌شان روشن می‌شود که رفتارشان را عوض می‌کند. مثلاً در کل طول زندگی، سنی که بیشترین احتمال می‌رود فرد برای اولین بار در ماراتن شرکت کند، ۲۹ سالگی است. احتمال شرکت ۲۹ ساله‌ها در ماراتن دو برابر ۲۸ ساله‌ها یا ۳۰ ساله‌ها بود. یا یک فرد ۴۹ ساله سه‌برابر کسی که فقط یک‌سال بزرگ‌تر از اوست احتمال دارد در ماراتن شرکت کند.

به‌علاوه، نزدیک شدن به پایان یک دهه زندگی، گویا سرعت دونده را هم افزایش می‌دهد، یا حداقل به او انگیزه می‌دهد که سخت‌تر تمرین کند. کسانی که در چندین ماراتن دویده‌اند، در سنین ۲۹ و ۳۹ سالگی رکوردهایی بهتر از دو سال قبل یا بعد از آن سنین به جا گذاشته‌اند.

نزدیک شدن به پایان، می‌تواند ما را برانگیزد که با احساس فوریّت عمل کنیم.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

29 Dec, 06:37


نکات مهم در استراتژی جودویی
تسلط بر حرکت

استراتژی جودویی همانند ورزش جودو، با حرکت شروع می‌شود. در جودو، حرکت هم جنبه تهاجمی و هم جنبه دفاعی دارد. رقیبان از سرعت عمل و چابکی خود استفاده کرده و در موقعیتی قرار می‌گیرند که نسبتاً پرقدرت است درحالی‌که سعی دارند‌ از حمله اجتناب کنند. تدابیر مشابهی می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا قدرت بازار را در دست بگیرند و آن را از دسترس رقبای قدرتمند دور نگه‌دارند.

🔰استراتژی­‌های حرکت

حمله را دعوت نکنید.
فضای رقابتی را تعریف کنید.
سریع باشید.

🔰کنترل تعادل
حرکت می‌تواند به شما کمک کند که از مبارزات رودررو و مستقیم با رقبای قوی‌تر و بزرگ‌تر خودداری کنید. اگرچه باید در عرصه مبارزه به رقابت پرداخت. در استراتژی جودویی و در جودو، باید یاد گرفت که با رقیبان درگیر شد و این‌جایی است که نقش تعادل مهم می‌شود.

🔰تسلط بر قدرت اهرمی
با تسلط بر «حرکت» شما فرصت خود را برای ایجاد یک موقعیت قدرتمند اولیه افزایش داده و قبل از اینکه آن‌ها عکس‌العملی از خود نشان دهند، از رقبا پیشی می‌گیرید. تکنیک‌های «تعادل» به شما اجازه می‌دهند تا با رقبای بزرگ‌تر و قوی‌تر روبرو شوید بدون اینکه مغلوب آن‌ها شوید. در بعضی موارد تنها با استفاده از همین دو اصل می‌توانید موقعیت محکم و موفقیت‌آمیزی برای خود به وجود آورید.

اما در بسیاری از موارد، احتیاج به «قدرت اهرمی» دارید تا پیروز شوید.

همان‌طور که یک استاد قدیمی جودو گفته است: «اینکه شخصی در مسابقه جودو نمی‌افتد، به این معنی است که آن شخص مغلوب نشده است‌ اما به معنی پیروز شدن هم نیست.» با جلوگیری از افتادن، شما تلاش خود را برای یک مرحله دیگر رقابت که چه‌بسا ممکن است سخت‌تر هم باشد ادامه داده‌اید. اما برای اینکه پیروز شوید، نیاز دارید که حریفتان را بر زمین بزنید و آنجایی است که قدرت اهرمی وارد معرکه می‌شود.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

28 Dec, 11:19


خطر سرمازدگی حکمرانان

دکتر مسعود نیلی

طی چند ماه اخیر، تعدد و تنوع مشکلات بزرگ به‌شدت افزایش پیدا کرده و از مرحله نگرانی عبور کرده‌ایم. آنچه درباره وقوع آن در آینده هشدار داده می‌شد، در زمان حال محقق شده است. در اینجا به فهرستی از این مسائل اشاره می‌کنم:

🔰مسائل خارجی:

احتمالا ترامپ محدودیت‌هایی را که در دوره بایدن در زمینه صادرات نفت کشور کاهش پیدا کرده بود، تشدید کند و بازار ارز و بودجه و تولید و تورم ما را تحت تاثیر جدی قرار دهد.

همچنین در صورت تحقق مکانیزم ماشه، وضعیت سال آینده دشوارتر هم خواهد شد.

اتفاقاتی در خاورمیانه، باعث رودررویی مستقیم نظامی بین ما و رژیم اسرائیل شده که مطمئنا، پیامدهای اقتصادی تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت.

تحولات سوریه نیز، احتمالا رابطه ایران و ترکیه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

🔰مسائل اقتصادی:

بحران انرژی، در شرایطی که دمای هوا هنوز کاملا زمستانی نشده، نیمی از کشور را به تعطیلی کشانده است.

آلودگی هوا، که برآمده از اقتصادی است که در تولید درجا می‌زند؛ در حال تخریب حال و آینده کشور است و بی‌رحمانه نسل‌کشی می‌کند.

فرونشست‌های خاک، آینده سرزمینی ایران را در معرض تخریب قرار داده است.

ابعاد کسری بودجه برای دولتی که در درون خود، بار سنگین ورشکستگی نظام بازنشستگی را هم به دوش می‌کشد، هشدار‌دهنده است.

در نهایت نوسانات بزرگ و مخرب بازار ارز، همراه با تورم بالا، علامت بی‌ثباتی و عدم قطعیت می‌دهد.

🔰مسائل اجتماعی:

افزایش ۱۰میلیونی به جمعیت زیر خط فقر که در سال‌های اخیر اتفاق افتاده، واقعه‌ای بسیار مهم است. پیامد این اتفاق بزرگ را می‌توان در اعتیاد و طلاق و وقوع انواع جرم‌ها دید.

انتشار اطلاعاتی درباره فساد در زندگی مقامات کشور یا فرزندان آنها، در کنار بنگاه‌داری‌های رانتی غیرخصوصی و غیردولتی، همراه با فشارهای سنگین اقتصادی به زندگی مردم، بنیان سرمایه اجتماعی نظام حکمرانی را از این هم سست‌تر می‌کند.

گسست‌های اجتماعی- فرهنگی موجود میان جامعه به‌ویژه در میان جوانان، کاملا هشدار‌دهنده و آتش زیرخاکستر است.

🔰جمع‌بندی

از نظر نگارنده، بزرگ‌ترین آفت نظام حکمرانی ما، وجود تحلیل‌های متفاوت راهبردی، همراه با دادن وزن‌های کاملا متفاوت به موضوعات، در میان مقامات اصلی تصمیم‌گیرنده کشور است.

نظام سازمانی حکمرانی در کشور ما طوری است که مرکز و نهادی برای بررسی یکجای همه این مسائل در آن پیش‌بینی نشده است.

فهرست ذکرشده در این نوشته، به معنی واقعی کلمه، لرزه بر اندام انسان می‌اندازد و خواب را از چشم‌ها می‌رباید. هر مقام مسوولی تا مطمئن نشود که چگونگی عدم مواجهه با برخی از موارد از طریق دور راندن آن و چگونگی مواجهه با برخی دیگر از طریق عبور از آن مشخص شده است، نباید آرام گیرد.

اما پررونق‌ترین بازار در کشور ما، همچنان، بازار دعواهای سیاسی است. در میانه این همه مشکلات هول‌انگیز، گروهی، همه تلاش خود را صرف ترغیب تصمیم‌گیرندگان به افتادن در عرصه درگیری‌های نظامی می‌کنند.

گروهی دیگر، در تلاش برای برکناری فلان مقام مسوول و استعفای فلان مقام دیگر مسوول هستند و عده‌ای دلواپسِ تاخیر در ابلاغ قانون حجابند.

از طرف دیگر، در سطوح بالای دولت، هنوز راجع به رشد ۸درصدی و اجرای برنامه هفتم صحبت می‌شود و مجلس با جدیت در حال بررسی بودجه‌ای است که احتمال محقق شدن فروض اصلی آن بسیار پایین است.

شدت دور بودن دغدغه‌های اکثر حکمرانان ما از مسائل مهم ذکرشده بعضا به اندازه‌ای است که گویی آنها در کشوری دیگر مسوولیت دارند.

سیاستمداران ما شبیه به کوهنوردانی شده‌اند که در سرمای کوهستان، گرفتار سرمازدگی شده‌اند و در پی آن، به خواب رفته‌اند.

مردم حق دارند بدانند که نظام تصمیم‌گیری برای مواجهه با شرایطی که احتمال وقوع آن بسیار زیاد است و زندگی آنها را کاملا تحت تاثیر قرار می‌دهد، چه برنامه‌ای دارد.

اگر به همین صورت پیش برویم، جامعه دچار پاندمی یأس خواهد شد. لحظه به خواب رفتن در حالت سرمازدگی، مرگ قطعی را در پی خواهد داشت.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

28 Dec, 11:13


کارآفرینی در ۲۰ سالگی دروغ است!


بر اساس مطالعات و پژوهش های صورت گرفته که در مجله کسب و کار هارواد منتشر شده است، ایده‌های خوب در هر سنی به وجود می‌آیند، اما آنچه موجب خلق داستان موفقیت می شود، تجربه است.
برای نمونه می توان به استیو جابز مدیرعامل فقید شرکت اپل اشاره کرد.
استیو جابز وقتی ۲۱ ساله بود شرکت اپل را راه‌اندازی کرد، اما در سن ۴۳ سالگی به‌عنوان مدیرعامل شرکت اپل توانست iMac را به بازار عرضه کند و داستان موفقیت خود را خلق کند.
طبق تحقیق دکتر پیر آزولای استاد دانشگاه MIT و دانشجوی دکترا دنیل کیم، میانگین سن کارآفرینان موفقی که توانسته‌اند حداقل یک کارمند استخدام کنند، ۴۲ سال است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

26 Dec, 17:58


استراتژی جودویی


استراتژی جودویی، روشی برای رقابت با حریفان قدرتمندتر است که بر مهارت، بیش از بزرگی و قدرت تأکید می‌کند. این ایده بر اساس شباهت‌های بالقوه‌ای پایه‌ریزی شد که بین این نوع استراتژی و ورزش جودو وجود داشت.

اقتصاد جودویی راهبردی است که به یک شرکت اجازه می‌دهد که از رقیب بزرگ‌تر به‌عنوان مزیت برای خود بهره بگیرد.

«تفکر اصلی پشت این روش ” تبدیل قدرت رقیب به نقطه ضعف ” بسیار جذاب است.»

اما این روش، محدودیت‌های مهمی نیز دارد. برای مثال، اجرای آن بسیار مشکل است و باید گفت که شما نمی‌توانید رقبای بزرگ‌تر را تهدید کنید. دیگر اینکه باید آن‌ها را متقاعد سازید که منظورتان همان چیزی است که می‌گویید.

در این روش از شیوه‌های رقابت رودررو که اصولاً باب طبع رقبای بزرگ و قوی است اجتناب می‌شود، در عوض بر سرعت و تفکر خلاق تأکید می‌شود.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

25 Dec, 14:28


تحولات کلیدی که آینده را شکل می‌دهند، تجارت جهانی در سال ۲۰۲۴

✍️مسعود جمالی


در سال ۲۰۲۴، تجارت جهانی به رکورد ۳۳ تریلیون دلار رسید که یک تریلیون دلار بیشتر از سال ۲۰۲۳ است. این رشد نشان‌دهنده افزایش ۳.۳ درصدی در تجارت جهانی بود، که شامل افزایش ۷ درصدی در تجارت خدمات و رشد ۲ درصدی در تجارت کالاها است.

🔰چالش‌ها و فرصت‌های کلیدی
رشد تجارت جهانی با وجود موانع متعددی از جمله تنش‌های ژئوپلیتیکی، تغییرات سیاست‌های زیست‌محیطی، و ضرورت تنوع در زنجیره‌های تأمین، اتفاق افتادو در چند حوزه مهم قابل بررسی است.

🔰رشد تجارت فناوری
یکی از بخش‌های کلیدی که در سال ۲۰۲۴ رشد چشمگیری داشت، تجارت محصولات فناوری و دیجیتال بود. با گسترش سریع زیرساخت‌های دیجیتال و تقاضای جهانی برای فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی، خدمات ابری (Cloud computing) و باتری‌های خودروهای الکتریکی، این بخش به‌عنوان یکی از عوامل محرک اصلی رشد تجارت جهانی ظاهر شد.

🔰بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات همچنان محرک اصلی تجارت خدمات بود و بسیاری از کشورها بر دیجیتال‌سازی و صادرات خدمات مبتنی بر فناوری تمرکز کردند. تجارت سخت‌افزارهای مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر، مانند پنل‌های خورشیدی و توربین‌های بادی، نیز افزایش قابل‌توجهی داشت.

🔰روابط تجاری آمریکا و چین:
ایالات متحده تعرفه‌های خود را بر صادرات چین افزایش داد، به‌ویژه در بخش‌های باتری‌های خودروهای برقی و پنل‌های خورشیدی، که تأثیر عمیقی بر
الگوهای تجاری داشت.

🔰فشارهای ژئوپلیتیکی:
فشارهای ژئوپلیتیکی در سال 2024 به طور قابل توجهی پویایی تجارت جهانی را تغییر داده است. عوامل کلیدی عبارتند از تنش های جاری آمریکا و چین، جنگ روسیه در اوکراین و تغییر اتحادها. جریان های تجاری به طور فزاینده ای بیشتر تحت تأثیر همسویی های ژئوپلیتیکی کشورها قرار گرفته است تا عوامل اقتصادی.
و برای کنترل بهتر شوک‌های جهانی این پیشنهادها ارائه می‌شود:

متنوع کردن زنجیره‌های تامین؛برای افزایش انعطاف‌پذیری و کاهش خطرات در سراسر مناطق پخش شود.
ارتقای استقلال انرژی؛ سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر و زیرساخت های کارآمد برای ثبات و نوآوری.
تقویت همکاری جهانی؛ احیای سازمان تجارت جهانی و صندوق بین المللی پول برای رشد عادلانه و پایدار.
مشارکت خصوصی و دولتی را تقویت کنید؛سیاست ها را با توسعه از طریق همکاری هماهنگ کنید.

🔰توافق‌نامه‌های تجاری جدید:
با وجود تنش ها، در ماه دسامبر، اتحادیه اروپا و کشورهای مرکوسور (آرژانتین، برزیل، پاراگوئه و اروگوئه) توافقنامه تجارت آزاد را با هدف تقویت تجارت دوجانبه، سرمایه گذاری و توسعه پایدار اعلام کردند.از دیگر قراردادهای جدید مهم قرارداد تجارت آزاد بین تایلند و کشورهای EFTA (ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس ) است.

❇️نکات برجسته دیگر:
افزایش تجارت در حوزه خدمات دیجیتال به کشورها کمک کرد تا وابستگی خود به تجارت کالا را کاهش دهند.
همچنین تمرکز بر تجارت پایدار با قوانین زیست‌محیطی جدید، نقش بیشتری در آینده تجارت ایفا می‌کند.پیشرفت فناوری در لجستیک و زنجیره تأمین جهانی باعث بهبود کارایی و کاهش هزینه‌ها شده است.این تحولات نشان‌دهنده همگرایی سیاست‌های اقتصادی، فناوری‌های پیشرفته و تلاش‌های زیست‌محیطی در شکل‌گیری آینده تجارت جهانی هستند.



آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

25 Dec, 07:54


ارتباط ساعت کاری با بهره‌وری نیروی انسانی

سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، مکزیک را دارای بالاترین متوسط ساعات کاری با حداقل بهره وری رده بندی می‌کند. چهار کشور با بالاترین بهره وری به ترتیب لوگزامبورگ، ایرلند، نروژ و بلژیک هستند که همگی میانگین ساعات کاری در هفته‌شان 30 ساعت است. آمریکا در مقام پنجم قرار دارد و میانگین کار در هفته 33.6 ساعت است.

در ژاپن مایکروسافت برنامه ۴ روز کاری را با ۳۲ ساعت کار در هفته آزمایش کرد و متوجه شد با وجود اینکه کارکنان ۲۰% کمتر از قبل حضور داشتند، بهره وری ‌شان تا ۴۰% افزایش یافت. کارمندان اعلام کردند که خوشحال‌ترند و در ساعات کاری تمرکز بیشتری دارند و شرکت نیز متوجه شد افراد مرخصی کمتری می‌گیرند. در نتیجه مایکروسافت ژاپن برای همیشه برنامه ۴ روز کاری را اجرا کرد.
بنابراین ساعت کاری بیشتر، موجب کاهش بهره وری، و ساعت کاری کمتر، موجب افزایش بهره‌وری می شود. البته باید توجه داشت که کاهش ساعت کاری به میزان کمتر از ۳۰ ساعت در هفته، توصیه نمی شود.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

24 Dec, 09:58


چگونه باید بازار خود را بخش‌بندی کنیم؟

در مجموع می‌توان یک بازار را بر اساس ۴ معیار کلی دسته‌بندی کرد:

۱- دسته‌بندی جمعیت‌شناختی (Demographic): یعنی بازار هدف را بر اساس شاخصه‌هایی جمعیتی مثل سن، جنسیت، میزان تحصیلات، شغل، سطح درآمد و ... دسته‌بندی کنیم.

۲- دسته‌بندی جغرافیایی (Geographic): یعنی بازار هدف را طبق مکانی که مشتریان در آن حضور دارند (کشور، شهر یا منطقه) دسته‌بندی کنیم.

۳- دسته‌بندی روانشناختی (Psychological): یعنی مشتریان را بر اساس فاکتورهای روانی مثل تیپ‌های شخصیتی، ارزش‌ها، اعتقادات و سبک زندگی دسته‌بندی کنیم.

۴- دسته‌بندی رفتاری (Behavioural): یعنی مشتریان را بر اساس عادات و انگیزه‌هایی که در خرید دارند، دسته‌بندی کنیم. در این نوع دسته‌بندی بیشتر به دنبال «رفتار خرید» مشتریان هستیم و کاری به ویژگی‌های شخصیتی یا اعتقادی نداریم.

اینها دسته‌بندی‌های استانداردی هستند که برای این موضوع وجود دارند. اما قطعاً می‌شود از این دقیق‌تر شد. حتی در مورد کسب‌و‌کارهای B2B معیارها می‌توانند به کل متفاوت باشند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @Strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

24 Dec, 04:32


کوچینگ سازمانی


کوچینگ سازمانی یکی از شاخه های پر کاربرد و مهم کوچینگ است.
در کوچینگ سازمانی، سعی بر آن است که فرهنگ سازمانی بر اساس مبانی و اصول کوچینگ شکل گرفته و توسعه یابد. اولین قدم در مسیر تحقق کوچینگ سازمانی، توسعه نقش مربی گری در مدیران است؛ بعبارت دیگر، در دنیای امروز مدیران عموما با نقش کوچینگ آشنا نبوده و از مهارت های راهبردی آن کم بهره اند. کوچینگ، رهیافتی استراتژیک برای مدیریت امروز و آینده است و پژوهش های بسیاری این نقش راهبردی را مهمترین شایستگی لازم برای مدیران و رهبران سازمانی می دانند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

23 Dec, 17:09


دولت تکلیف این دو خبر خطرناک را مشخص کند که  شایعه است یا خنجر از پشت؟!

اگر حتی درصدی از این دو خبر درست باشد، معنایش این است که یک جریان ضد ایرانی، ضد نظام، ضد مردمی و احیاناً نفوذی در وزارت نفت لانه کرده که این گونه امنیت کشور را بازیچه خود قرار داده است.

دو خبر در روزها و هفته های اخیر در فضای مجازی منتشر شده است که بی توجهی به آنها ، به طور واضحی خلاف امنیت ملی است:

1 -اولین خبر که دقیقاً مرتبط است با قطعی مکرر برق، به ذخیره سوخت گازوئیل مربوط است.
خبری که پیچیده این است: بعد از این که مشخص شد مسعود پزشکیان رئیس جمهور بعدی ایران خواهد شد، جریان حاکم بر وزارت نفت، قبل از روی کار آمدن دولت جدید، بخش زیادی از ذخایر گازوئیلی کشور را که برای سوخت پاییزه و زمستانه نیروگاه ها انبار شده بوده، صادر کرده است. برخی نیز می گویند صادر نشده، بلکه اساساً کار ذخیره که باید در تابستان صورت می گرفته انجام نشده است.
در هر دو حالت عملاً دست دولت مابعد خود را در پوست گردو گذاشته و زمینه ساز آزار همه مردم ایران و نارصایتی عمومی شده اند.

2 - خبر دوم این است که چند هفته پس از تحویل دولت به پزشکیان آمار همه نفتکش های ایران به صورت دقیق در اینترنت منتشر شده است. ایران از این کشتی ها که به ناوگان نامرئی نیز معروف بودند، برای دور زدن تحریم ها استفاده می کرده است ولی اکنون اطلاعات همه شان لو رفته است.

ما نمی دانیم این دو خبر واقعیت دارند یا خیر؟

ولی این را می دانیم که وظیفه دولت و نهادهای اطلاعاتی است که صحت و سقم شان را بررسی کنند.

اگر نادرست است، با سازندگان این شایعات ضدملی برخورد کنند ولی اگر حتی درصدی از این دو خبر درست باشد، معنایش این است که یک جریان ضد ایرانی، ضد نظام، ضد مردمی و احیاناً نفوذی، در وزارت نفت لانه کرده که این گونه امنیت کشور را بازیچه خود قرار داده و خنجر از پشت زده است. شناسایی و معرفی این افراد هم قاعدتاً نباید سخت و پیچیده باشد./عصر ایران

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

23 Dec, 12:25


4 کتاب به پیشنهاد بیل گیتس

بیل گیتس برای پایان سال چهار کتاب درباره‌ی درک دنیا پیشنهاد داده:

۱. کتاب «موج آینده» (The Coming Wave)

بگفته بیل گیتس از بین همه‌ی کتاب‌های مربوط به هوش مصنوعی، این کتاب همونیه که من بیشتر از همه توصیه می‌کنم.

۲. کتاب «نسل مضطرب» (The Anxious Generation)

این کتاب برای هر کسی که داره بچه‌ بزرگ می‌کنه یا با جوون‌ها کار می‌کنه یا بهشون درس می‌ده، واجبه حتما خونده بشه.
به خصوص اینکه بخشی از کودکی خودتون رو باهاش درک میکنید.

۳. کتاب «مهندسی در دیدرس» (Engineering in Plain Sight)

این کتاب «کنجکاوی رو تشویق می‌کنه.»
تمام ساختارهای مرموزی که هر روز می‌بینیم، از جعبه‌های کابل گرفته تا ترانسفورماتورها تا دکل موبایل رو بررسی می‌کنه و توضیح می‌ده که چی هستن و چطور کار می‌کنن.

۴. کتاب یک داستان عاشقانه‌ی ناتمام (An Unfinished Love Story)

کتاب بخشی از زندگی نویسنده‌ی سخنرانی روسای جمهور آمریکا یعنی کندی و جانسون تو یکی از پرآشوب‌ترین دوران تاریخ اخیر آمریکا هست.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

23 Dec, 07:34


کوچینگ چیست؟

بر اساس تعریف فدراسیون بین المللی کوچینگ (ICF)، کوچینگ عبارت است از ایجاد مشارکت میان «کوچ» و «مراجعه کننده». به گونه ای که کوچ (مربی) موجب می شود مراجعه کننده با بهره گیری از توانمندی ها و خلاقیت های وجودی خود، مسائلش و مشکلاتش را حل کند.
بنابراین کوچینگ اولا تمرکز بر توانمندی ها و استعدادهای خاص خود مراجعه کننده دارد و ثانیا رویکردی غیر تجویزی دارد.


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

22 Dec, 06:45


نقش چیدمان در فروش بهتر محصولات

۱- دیده شدن:
مشتری باید تمام محصولات ما را ببیند و حق انتخاب داشته باشد. اگر كالايى در فروشگاه شما به فروش نمی‌رسد بايد جاى آنرا عوض كنيد.

۲- لمس کالا:
مشتری  باید بتواند با حس لامسه خود محصول را حس کند، پس محصول را جایی قرار دهید که مشتری بتواند آن را بردارد و لمس کند.

۳- آرامش:
مشتری در فضایی منظم  دارای حس آرامش بیشتری خواهد بود و زمان بیشتری را در آنجا سپری خواهد کرد.

۴- مقایسه:
کالاهای مشابه را در کنار هم قرار دهید تا مشتری بتواند دو یا چند کالا را باهم مقایسه نماید.

۵- تاریخ انقضا:
در زمان چیدمان محصول به تاریخ آنها توجه کنید و در صورت نیاز تاریخ های قدیمی‌تر را در دسترس قرار دهید و این یعنی پیشگیری از ضایعات و مرجوعی‌ها.

۶- موجودی:
در زمان چیدمان از موجودی کالا مطلع شویم. این کار به سفارش گیری و فروش بیشتر شما کمک می‌کند.

۷- بهبود فضا:
در چیدمان، فضای کالا را در قفسه‌ها بهبود ببخشیم و از فضا بصورت بهینه استفاده کنیم.

۸- سلامت:
در چیدمان به سالم ماندن بسته بندی محصولات توجه کنیم.

۹- میزان فروش:
در چیدمان از میزان فروش انواع محصولات مطلع گردیم. که این امر در برنامه‌ریزی‌های فروش به کمک ما می‌آید و  میتوان کالاها  را از نظر میزان فروش و یا حتی فصلی بودن بررسی کرد.

۱۰- خط دید:
در چیدمان محصولات با توجه به بازار هدف آن محصول باید خط دید را رعایت کنیم. بطور مثال محصولات بازی یا تنقلاتی مربوط به کودکان نباید در فضاهایی بسیار بالا قرار بگیرد و حتما در فضایی باشد که خط دید آنها را شامل شود.

۱۱- رنگ‌ها:
از جادو و ترکیب رنگ‌ها نباید غافل باشیم و چیدمان‌مان به صورتی باشد که یک ترکیب دلنشین را ایجاد کند.

۱۲- عدم دپوی:
چیدمان حتی به ما این کمک را می‌کند که از دپوی کالا در انبار جلوگیری کنیم و محصول را از انبار به داخل قفسه منتقل کنیم.

۱۳- شوق خرید:
مشتری با فراهم بودن شرایط فوق به علت حس احترامی که به وی القا می‌شود شرایط ذهنی آرام و آماده‌ای را برای خرید خواهد داشت.

۱۴- کاهش دزدبری:
با چیدمان منظم و مرتب در صورت کسر یک محصول از قفسه، با یک دید سطحی متوجه خواهیم شد و نیازی به آمار گیری ندارد.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

22 Dec, 04:50


الگو برداری یا بنچمارک

از الگوبرداری یا بنچمارک (Benchmarking) می‌توان به عنوان روشی برای مقایسه قابلیت استراتژیک یک سازمان با قابلیت‌های استراتژیک سازمان‌های دیگر استفاده کرد.

الگو برداری رویکردهای مختلفی دارد:

🔰الگو برداری تاریخی:
سازمان‌ها ممکن است عملکرد خود را نسبت به سال‌های قبل در نظر بگیرند تا بتوانند هر گونه تغییر معنا داری را شناسایی کنند. اما خطری که اینجا وجود دارد این است که این امر می تواند منجر به “خود محوری” شود؛ نرخ پیشرفت در مقایسه با رقبا است که اهمیت دارد.

🔰الگو برداری صنعتی/ بخشی:
اطلاعات مربوط به استانداردهای عملکرد را می توان با بررسی عملکرد رقابتی سازمان‌های دیگر در همان بخش یا صنعت یا بین خدمات دهنده های مشابه بر اساس یک سری شاخص های عملکردی مشخص در نظر گرفت. در واقع، برخی معتقد به در نظر گرفتن گروه های استراتژیک برای بنچمارک هستند.

برای مثال سازمان‌های دولتی و پلیس در زمینه الگو‌ برداری برخورد متفاوتی در شهرها و روستاها دارند. یکی از خطرات مقایسه هنجارهای صنعتی این است که امکان دارد کل صنعت عملکرد بدی داشته باشد. خطر دیگر بنچمارک درون یک صنعت این است که مرزهای صنایع از طریق فعالیت های رقابتی و همگرایی صنعتی مبهم می شوند.

🔰الگو برداری بهترین در طبقات:
الگوبرداری بهترین در طبقه، عملکرد یک سازمان را با عملکرد بهترین سازمان در آن دسته مقایسه می‌کند و از این روی سعی می‌کند بر محدودیت‌های رویکردهای دیگر غلبه کند. همچنین می‌تواند مدیران را وادار کند که بپذیرند پیشرفت واقعی عملکرد ناشی از تغییرات شدید در منابع یا توانمندی‌ها است.

از این رو، این رویکرد می‌تواند بازنگری اساسی‌تر در نحوه بهبود توانمندی‌های سازمانی را تشویق نماید. برای مثال، “بریتیش ایرویز” موفق شد مشکل نگهداری از هواپیماها، سوخت گیری مجدد و زمان انتظار برای فرود را با مطالعه فرآیندهای مسابقه اتومبیل‌رانی فرمول یک “گراند پریکس” حل نماید. یک نیروی پلیس که به دنبال یافتن راهی برای کاهش زمان واکنش به تماس‌های اضطراری بود اقدام به مطالعه عملیات مرکز تماس در بخش‌های بانک‌داری و فناوری اطلاعات نمود.


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @Strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

20 Dec, 12:02


شش دستیار ويژه تصمیم گیران و سرمایه گذاران

مجتبی لشکربلوکی

همه ما چه در زندگی شخصی و چه به عنوان یک مدیر سازمان و چه در عرصه کشورداری، همواره در معرض گزارش ها، ایده ها و فرصت های تصمیم گیری و سرمایه گذاری هستیم. یکی از مهم ترین مهارت هایی که باید داشته باشیم این است که نگاهی موشکافانه و تیزبینانه به آنچه می شنویم و در معرض آن قرار می گیریم داشته باشیم، قبل از آن که تصمیم بگیریم و سرمایه گذاری کنیم.

فرض کنید فردی آمده است به شما می گوید که ورود به بازار عراق برای فروش محصولات لبنی جذاب است و بسیاری از کسانی که وارد این بازار شده اند موفق بوده اند و این کار حاشیه سود بالای 40% دارد. اینجاست که شما می توانید شش دستیار ويژه خود را صدا کنید تا به شما در بررسی این ایده کمک کنند. آن دستیاران هر کدام به نوعی ایده را در معرض سوالات ساده اما بنیادین قرار می دهند:

دستیار اول Who: کدام سرمایه گذاران/تاجران مورد بررسی قرار گرفته اند که به چنین نتیجه ای رسیده ایم؟

دستیار دوم Why: چرا این فقط این افراد مورد بررسی قرار گرفته اند (چرا فقط افراد موفق)؟چرا تاجران شکست خورده مورد بررسی قرار نگرفته اند؟ چرا فقط بازار عراق بررسی شده است؟

دستیار سوم What مشخصا حاشیه سود به چه معنا است و چه چیزی مبنای موفقیت بوده است؟ آیا میزان فروش و میزان سرمایه گذاری اولیه و هزینه های بازاریابی، شبکه سازی نیز بررسی شده است؟

دستیار چهارم When: دوره زمانی بررسی کی بوده است؟ آیا در زمان حمله داعش و کاهش قیمت نفت هم همین نتایج معتبر هستند؟

دستیار پنجم Where: کجا این بررسی انجام شده است؟ در استان های شمالی عراق که منطقه کردستان نامیده می شود یا استان های جنوبی عراق که درآمد سرانه پایین تری دارند؟

دستیار ششم How: فرض کنید که ما هم بخواهیم وارد این بازار شویم، چگونه می شود چنین کاری را انجام داد؟ اصلا الان این کار قابل انجام است؟

در نگاه اول ایده/فرصت مطرح شده، فوق العاده و اغواگر است اما وقتی دستیاران ويژي خود را صدا می کنید باعث می شود که هم ما (شنونده ایده) و هم طرف مقابل (گوینده ایده) عمیق تر فکر کنیم.

🔰تحلیل راهبردی:
این شش دستیار ویژه را همه جا می شود به کار برد: وقتی به ما می گویند که فارغ التحصیلان فلان رشته درآمد بسیار بالاتری دارند پس بهتر است که تغییر رشته بدهیم. وقتی به ما می گویند که تمام کشورهای پیشرفته دنیا از این سیستم استفاده می کنند.... هر جایی که در معرض ایده ها قرار گرفتید می توانید بلافاصله دستیاران ويژه خود را صدا کنید.
اهمیت این دستیاران ويژه زمانی ويژه تر می شود که ما در معرض سرمایه گذاری های استراتژيک و تصمیمات مهم قرار می گیریم و ذوق زدگی، خامی، هیجان گرایی، بی دقتی و شتاب زدگی می تواند منجر به از دست دادن بخشی از زندگی، ثروت، آبرو و اعتبار ما شود.


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

20 Dec, 11:49


دلایل شکست برنامه های تغییر و بهبود در سازمان‌ها

در دنیای پر‌سرعت امروز، بسیاری از برنامه های تغییر و بهبود در سازمان‌ها با شکست مواجه می‌شوند. اصلی‌ترین دلایل این ناکامی‌ها شامل عدم وضوح در اهداف، نبود تحلیل دقیق نیازها، مقاومت کارکنان، و نبود تعهد مدیریت به پشتیبانی و اجرای تغییر است.

🔰 نقش تحلیل کسب‌وکار:
تحلیل کسب‌وکار یکی از ابزارهای کلیدی در مسیر موفقیت این برنامه ها است. تحلیلگران کسب‌وکار با شناسایی نیازهای واقعی سازمان، ترسیم فرآیندهای کنونی و نقاط ضعف، و تعریف دقیق خواسته‌ها می‌توانند مسیر تغییر را بهبود بخشند. آن‌ها همچنین با ایجاد درک مشترک بین ذی‌نفعان و ارائه داده‌های دقیق، به کاهش مقاومت و افزایش مشارکت در برنامه ها کمک می‌کنند.

تغییرِ موفق نیازمند یک رویکرد تحلیلی است که از مرحله برنامه‌ریزی تا اجرا و نظارت بر نتایج، به تصمیم‌گیری‌های استراتژیک و هماهنگی تمام بخش‌ها کمک کند. تحلیل کسب‌وکار در این راه، به سازمان‌ها قدرت می‌دهد تا با شناخت بهتر نیازها و شفاف‌سازی اهداف، به بهبود واقعی دست یابند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

19 Dec, 10:45


۳۰ فرآیندی که به وفاق ملی می‌انجامد

دکتر سریع‌القلم

1. نرخ تورم تک رقمی است؛

2. چون نرخ تورم تک رقمی است، نیازی به دروغگویی نیست و راستگویی ستون اصلی وفاق است؛

3. در انتخابات، مردم به احزاب و برنامۀ آنها رای می دهند و نه به افراد؛

4. عامۀ مردم از هویتی شفاف، اولویت بندی شده و مورد اجماع برخوردارند؛

5. اکثریتِ مطلق رسانه‌ها، غیردولتی هستند؛

6. گروه‌ها و احزاب سیاسی در مسائل کلان فلسفی اجماع دارند و اختلاف آن­ها صرفاً در سیاست­ گذاری ها است؛

7. رسانه‌ها درعلنی کردن فساد مالی از مراجع قضایی پیشروتر هستند؛

8. مردم با اعتقاد و علاقه قوانین را رعایت می‌­کنند؛

9. شهروندان برای سفر به خارج، چندان نیازی به ویزا ندارند؛

10. ثبات شاخص‌های اقتصادی، شهروندان را تک شخصیتی و علاقه مند به همکاری کرده است؛

11. شهروندان به کار و فعالیت خود متکی هستند و نه رانت اقتصادی و سیاسی؛

12. زنان متخصص در کنار مردان متخصص، جزیی از تصمیم­ سازان کشور هستند؛

13. مدیران و مجریان به کشور تعهد دارند و نه فقط به افراد؛

14. بخش خصوصی حداقل هشتاد درصد تولید و خدمات را در اختیار دارد؛

15. حکومت و عامۀ مردم، سرمایه ­داری و اقتصاد رقابتی را پذیرفته‌اند و به قواعد آنها پایبندند؛

16. هر اقدامی در سیاست­ خارجی، فایدۀ اقتصادی برای کشور دارد؛

17. به موجب حساسیت به اعتبار ملی، بخش خصوصی کالاهای با کیفیت صادر می‌کند؛

18. شهروندان با حوصله، صبر، محبت و احترام به دیگران رانندگی می‌کنند؛

19. آنقدر پول ملی ثبات دارد، کسی به انباشت طلا و ارز فکر نمی‌کند؛

20. اگر مجریان اشتباه کنند، حداقل عذرخواهی و عموماً استعفا می‌دهند؛

21. احترام و تصویرِ مثبتِ کشور در جامعۀ جهانی برای حکمرانان حیاتی است؛

22. حسِ هم ­نوع دوستی میانِ مردم بسیار فراگیر است؛

23. آنقدر شهروندان تعلق به وطن دارند که قبل ازموعد، مالیات خود را پرداخت می‌کنند؛

24. به ندرت فردی یا خانواده‌ای به فکر مهاجرت می‌افتد؛

25. بالاترین مصونیت را خبرنگارانی دارند که fact عرضه می‌کنند؛

26. دولت، صرفاً نهادی برای خوب زندگی کردن و پول جمع کردن مجریان نیست؛

27. در تعامل با همسایگان، اساس بر اعتماد، حذف ویزا و تبادل گستردۀ کالا و خدمات است؛

28. تفکیک قوا به معنای حقوقی و سیاسی آن تحقق یافته است؛

29. تسهیل سرمایه­ گذاری خارجی و مناسباتِ شفاف مالی مورد اجماعِ همه دولت‌هایی است که به قدرت می رسند؛

30. به واسطۀ تک­ رقمی بودن نرخِ تورم، شهروندان نگران آینده نیستند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

19 Dec, 08:40


میزان رشد اقتصادی کشورهای منطقه در ۵۰ سال گذشته



آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

19 Dec, 04:03


‏دولت مصر ٢ میلیارد دلار از امارات قرض گرفته تا از امارات گندم بخرد.

شاید بپرسید امارات مزرعه گندمش کجاست؟ جوابش این است که مزرعه گندمِ امارات در خود مصر است!

#اهمیت_مدیریت

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

18 Dec, 07:55


مقایسه اقیانوس آبی و قرمز


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

16 Dec, 18:05


۷ توصیه استراتژیک به سازمان‌ها

۱) سازمان با نقشه کهنه نمی‌تواند سرزمینی تازه کشف کند.
۲) زمینه پرورش استراتژی‌های نو را در سازمان فراهم کنید؛ از طریق افراد جدید، گفتگوهای جدید و چشم‌اندازهای جدید.

۳) برای رسیدن به چارچوب فکری جدید، باورهای قدیمی و دست و پاگیر سازمانی را فراموش کنید.

۴) درست انجام دادن یک کار غلط در سازمان، زیان بارتر از انجام ندادن یک کار درست است.

۵) برای ایجاد خلاقیت سازمانی در جستجوی افرادی در سازمان باشید که هنوز به شرایط خو نکرده و پارادایم حاضر را نپذیرفته‌اند.

۶) در هر تصمیم‌گیری سازمانی، یک فرصت به بهای از دست دادن سایر فرصت‌ها به دست می‌آید؛ پس در تصمیم‌گیری دقت فراوان داشته باشید.

۷) شکست اصلی سازمان‌ها به خاطر این است که بیشتر وقت و هزینه خود را صرف دفاع از دانسته‌ها و داشته‌هایشان می‌کنند نه به یافتن ندانسته‌ها و به دست آوردن داشته‌هایشان.


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

16 Dec, 11:26


چالش های استراتژی


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @Strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

15 Dec, 15:19


تبلیغ خلاقانه کمپانی بنز برای کریسمس




آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

15 Dec, 15:17


پارامترهای مهم برای آنالیز رقبا در شبکه‌های اجتماعی

یکی از مهم‌ترین حلقه‌های مهم برای پیشرفت در سوشال مدیا، بررسی و تحلیل رقبا است. این موضوع تاثیر بسیار زیادی روی فعالیت‌های شما دارد. به این منظور باید پارامترهای مهمی را در نظر داشته باشید:

1- محتوا و تنوع محتوایی: باید دقت کنید که کیفیت و تنوع محتوای رقیب شما به چه صورت است. بررسی کنید و ببینید که رقبای شما چه از نوع محتواهایی استفاده می‌کنند. چقدر تنوع در موضوعات آن‌ها وجود دارد. از این موارد ایده بگیرید. برای مثال آیا رقیب به موضوعات مختلف مرتبط با کسب‌وکارش می‌پردازد یا فقط محصولاتش را پست می‌کند؟

2- ریچ صفحه: طبیعی است که شما به ریچ صفحه‌های رقبای خود دسترسی ندارید. اما می‌توانید میزان وایرال شدن محتوای صفحۀ او را بررسی کنید. مثلا ببینید که ریل‌های صفحۀ رقیب شما چقدر بازدید داشته است؟ چقدر با شما تفاوت دارد؟ آیا رقیب توانسته ریل‌های میلیونی یا با ویو خیلی بالا داشته باشد؟

3- طراحی: ببینید صفحۀ رقیب شما چه سبکی طراحی شده است؟ کاور ریل‌ها، هایلایت‌ها، چیدمان پست و هر مورد دیگری که در ویترین صفحه وجود دارد را می‌توانید با صفحۀ خود مقایسه کنید و ببینید مخاطب جذب چه چیزی شده است.

4- بررسی نرخ تعامل و میزان تعامل: میزان تعامل یا اینگیجمنت رقبای خود را با فالوورهایشان مقایسه کنید. این کار را می‌توانید با مشاهده کامنت‌ها و نوع پاسخگویی متوجه شوید. نرخ تعامل (Engagement Rate) را هم با ابزارهایی که پیش از این گفتیم می‌توانید محاسبه کنید.

5- رشد فالوور: اهمیت این موضوع را در نظر داشته باشید. میزان رشد فالوورها موضوع بسیار مهمی است. اگر خودتان را با رقیبِ درستی مقایسه کنید، انتظارتان از رشد و ریزش فالوورهای خودتان هم منطقی خواهد بود.

6- دنبال کردن استوری‌های روزانه


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

14 Dec, 17:39


هر کدام از بانک های کشور مالک چند شرکت هستند؟


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

23 Nov, 04:41


مصیبت جنگ

در هزارمین روز جنگ روسیه و اکراین، اکراین متحمل این هزینه ها شده است؛

هزینه روزانه جنگ: ۱۰۴ میلیون دلار
خسارات مستقیم: ۱۵۲ میلیارد دلار
هزینه کل بازسازی و بهبود: ۴۸۶ میلیارد دلار

این مبلغ ۲.۸ برابر تولید ناخالص داخلی اوکراین است و اقتصاد اوکراین در حال حاضر ۸۰٪ کوچکتر از حجم آن قبل از جنگ شده است.

مهدی رباطی

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

23 Nov, 04:33


چارچوب VRIO چیست؟

این چارچوب در واقع شامل ۴ پرسش است که ظرفیت و پتانسیل منبع یا منابع سازمان شما را ارزیابی می کند، برای آنکه مطمئن شوید آیا آن منبع یا قابلیت شما، توانایی تبدیل شدن به مزیت رقابتی را دارد یا خیر!

۴پرسش عبارتند از:
۱.پرسش ارزش (Value)
۲.پرسش کمیابی (Rarity)
۳.پرسش تقلیدپذیری (Imitability)
۴.پرسش سازماندهی (Organization)

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

21 Nov, 06:03


چگونه مزیت رقابتی ایجاد کنیم؟

یک شرکت یا بنگاه برای این که دارای مزیت رقابتی باشد باید مزیتی را خلق کند که دارای ۴ ویژگی زیر باشد،

۱.مزیت خلق شده با ارزش باشد. مزیت یا برتری که برای مشتری ارزش نداشته باشد، مزیت رقابتی نخواهد بود.

۲.مزیت خلق شده، کمیاب باشد. هرچه مزیت یا برتری، کمیاب باشد، ارزش بیشتری خواهد داشت.

۳. مزیت غیرقابل تقلید باشد. مزیت خلق شده نباید به سادگی قابل تقلید باشد، به شکلی که رقیب بتواند در زمان کوتاه و هزینه کم آن را تقلید کند.

۴.مزیت خلق شده غیرقابل جانشین باشد. اگر مزیت یا برتری شما دارای کالا یا خدمت جانشین باشد، نمی تواند یک مزیت رقابتی باشد.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @Strategiaacadem

آکادمی مدیریت استراتژیک

21 Nov, 04:04


۱۰ چالش اصلی استراتژی پیش روی مدیران



آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

20 Nov, 16:48


ساختار بازار

در علم اقتصاد، منظور از ساختار بازار، تعداد شرکت‌هایی است که در حال تولید محصول یکسانی هستند. انواع حالت‌های ساختار بازار به صورت زیر است:

🔰ساختار رقابت کامل (Competitive market): در این حالت، تعداد زیادی خریدار و تعداد زیادی فروشنده در بازار وجود دارند.

🔰ساختار رقابت انحصاری (Monopolistic competition): در این حالت نیز تعداد زیادی فروشنده یک نوع محصول خاص و تعداد زیادی خریدار وجود دارند، ولی فروشندگان از طریق ایجاد تمایز در محصولات خود مانند تغییر بسته بندی، ارتقای کیفیت . . . . به رقابت می‌پردازند.

🔰ساختار انحصار چندجانبه (Oligopoly): در این حالت، تعداد کمی فروشنده و تعداد زیادی خریدار وجود دارد. در حالت خاصی که تنها دو فروشنده در بازار وجود دارند را Duapoly می‌نامند.

🔰ساختار انحصار کامل (Monopoly): این حالت، زمانی است که فقط یک فروشنده و تعداد زیادی خریدار در بازار وجود داشته باشد.

🔰ساختار انحصارکامل در طرف تقاضا (Monopsony): هنگامی که تنها یک خریدار و تعداد زیادی عرضه‌کننده در بازار وجود داشته باشند.

🔰ساختار انحصار چندجانبه در طرف تقاضا (Oligopsony): در این حالت، تعداد فروشندگان محصول در بازار بسیار زیاد است، ولی تعداد کمی خریدار در بازار وجود دارد.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

20 Nov, 06:39


مزیت رقابتی چیست؟

( Competitive advantage)

مزیت رقابتی شامل مجموعه عوامل یا توانمندی‌هایی است که همواره شرکت را به نشان دادن عملکردی بهتر از رقبا قادر می‌سازد. مزیت رقابتی وقتی رخ می‌دهد که یک شرکت در شاخصه‌ای یا ترکیبی از شاخصه‌ها به پیشرفتها و توسعه‌ها و قابلیتهایی می‌رسد که نسبت به رقبا برتری پیدا می‌کند. مانند دسترسی به منابع طبیعی، یا نیروی انسانی بسیار متخصص، تکنولوژیهای صنعتی یا اطلاعاتی و … مزیت رقابتی، میزان فزونی جذابیت پیشنهادهای شرکت از نظر مشتریان در مقایسه با رقبا است. مزیت رقابتی، تمایز در ویژگی‌ها یا ابعاد می‌باشد که آن را قادر به ارائه خدمات بهتر از رقبا به مشتریان می‌کند، در کل مزیت رقابتی، ارزشی است که سازمان به مشتریان خود عرضه می‌کند، به نحوی که در آن زمان این ارزش توسط رقبای بالقوه و بالفعل عرضه نمی‌شود.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

19 Nov, 18:24


📡🍁بهترین کانال‌‌ها برای آگاهی عمیق از رویدادهای جهان پیرامون


🌎 اندیشکده اقبال‌؛ اندیشکده تخصصی پاکستان
@andishkadehiqbal

🌎 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir

🌎 آموزش زبان تخصصی رشته علوم سیاسی
@language_political

🌎 کانال تحلیلی دانشجویان علوم سیاسی
@Iranianpoliticianss

🌎 برگزاری دوره‌های فن ترجمه زبان با گوگل میت
@policyinact

🌎 تحلیل جنگ‌های ترکیبی
@warfarehybrid

🌎 کانال دانشجوبان علوم سیاسی
@politicalsciencce

🌎 جهان درباره ایران چه می‌گوید؟
@Rasadkhone_in

🌎 دانش تفسیر سیاسی
@irdiplomat

🌎 سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه
@AmericanForiegnPolicy

🌎 ژئواکونومیک نیوز
@GeoecoNEWS

🌎 مطالعات پاکستان
@PakistanStudies

🌎 اقتصاد سیاسی
@Inter_Politics

🌎 لوموند دیپلماتیک Le Monde diplomatique
@mondediplofa

🌎 دولت دین | اندیشکده مرصاد
@dolatedin

🌎 دیپلماسی و سیاست خارجی
@Iranian_diplomacy

🌎 مرکز مطالعات عراق
@instituteofiraqistudies

🌎 آکادمی سیاست
@Politicalsciennce

🌎 هوش مصنوعی و آینده Ai
@MediaMedial

🌎 چین و ماچین 🇨🇳🇨🇳🇨🇳
@china_Reivew

🌎 اندیشکدهٔ علوم انسانی ناربلا
@NARBELA_ThinkTank

🌎 ملت دین | اندیشکده مرصاد
@melatedin

🌎 سرحدات -🌱 اخبار مسلمانان و فرهنگ جهانی
@sarhaddat

🌎 خبری تحلیلی سیاق
@syaaq_ir

🌎 کتابخانه حقوقدانانBOOK
@LAW_BOOKIRAN

🌎 اقتصاد آفریقا
@EcoAfrican

🌎 بانک مقالات علوم سیاسی
@maghalatolomsiasii

🌎 رازفیلم/دانلود فیلم و مستند سیاسی اجتماعی فرهنگی
@razfilmweb

🌎 جملاتی از جنس سیاست
@POLITICAI_THINKERS

🌎 روسکیی چاس
@RusskiyChas

🌎 کانال مطالعات سوریه
@hdrhbb1

🌎 اندیشکده مطالعات حاکمیت و روابط بین‌الملل
@GovernanceStudies

🌎 اوراسیا پست، اخبار و تحلیل - چین و روسیه CIS
@EurasiaPost

🌎 پژوهشکده علوم سیاسی
@Policyresearcherr

🌎 عربستان‌شناسی از دریچه اخبار 🇸🇦
@KSA_Narrator

🌎 کانال کتابخانه علوم سیاسی
@Politicallibraryy

🌎 کتابخانه تخصصی روابط بین‌الملل
@ir_Texts

🌎 کمیته ضد جنگ و تحریم 🇵🇸
@NowarNosanctions

🌎 آکادمی مدیریت استراتژیک
@strategiaacademy

🌎 کانال روش پژوهش در علوم سیاسی
@Policy_researcher

🌎 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies

🌎 آموزش دانش سیاست
@PoliticalScience_ir

🌎 در حقوق بشر حرفه‌ای شوید
@ngoodvv


🍀🌺 هماهنگی برای تبادل
@mrgp_1

آکادمی مدیریت استراتژیک

19 Nov, 06:52


۷کاری که افراد موفق قبل از ۸ صبح انجام می‌دهند

تفاوت افراد موفق با سایر افراد در شروع روزشان است. افراد موفق عادت‌های خاصی دارند که قبل از ساعت ۸ صبح انجام می‌دهند. روتین صبح آنها تصمیمی شخصی نیست، بلکه توسط تحقیقات روانشناسی پیشنهاد می‌شوند.

۱) سحرخیز بودن
افراد موفق به سحرخیز بودن مشهور هستند. تحقیقات روانشناسی این عادت ساده، اما قدرتمند را پشتیبانی می‌کنند. صبح زود بیدار شدن به فرد امکان می‌دهد روز زودتر از بقیه آغاز کند و پیش از شروع حواس پرتی‌های روزانه به انجام وظایف خود بپردازند. صبح زود زمانی آرام است که در آن می‌توان تنها بر روی کار‌های پیش رو تمرکز کرد. بسیاری از افراد موفق درباره این عادت خوب صحبت کرده‌اند. به عنوان مثال، تیم کوک، مدیر عامل شرکت اپل، هر روز ساعت ۳:۴۵ صبح از خواب بیدار می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال موفقیت هستند، بهتر است زودتر از خواب بیدار شوند. البته فراموش نکنید سحرخیز بودن به معنای کم خوابیدن نیست، بلکه تنظیم برنامه‌های روزانه برای بهره بردن از ساعات آرامشبخش صبح است.‌ترین استفاده از صبح‌های خود است

۲) ورزش می‌کنند
فعالیت بدنی برای آغاز روز عالی است و تأثیرات مثبت فراوانی دارد. نوع فعالیت بدنی فرقی نمی‌کند، چه پیاده روی یا دویدن، یوگا یا تنها چند حرکت کششی، تأثیر زیادی بر جریان خون و در نتیجه سطح انرژی و وضوح ذهنی می‌گذارد. از نظر روانشناسی، ورزش باعث ترشح اندورفین می‌شود. این هورمون خلق و خوی را تقویت می‌کند و استرس را کاهش می‌دهد. فعالیت بدنی یک راه عالی برای از بین بردن هرگونه خواب آلودگی باقیمانده و آماده شدن برای روز پیش رو است. گنجاندن ورزش در برنامه صبحگاهی می‌تواند تغییرات زیادی بر بهره‌وری و سلامت کلی بدن باشد. برای ورزش کردن پیش از ۸ صبح لازم است زودتر از خواب بیدار شوید، اما کاملاً ارزشش را دارد.

۳) مدیتیشن می‌کنند
مدیتیشن فعالیت مشترک بسیاری از افراد موفق است. این تمرین باستانی که ریشه در ذهن آگاهی دارد، اغلب بخش مهمی از برنامه صبحگاهی آنها را تشکیل می‌دهد. در دنیای پرشتاب مدرن، شروع روز با مدیتیشن می‌تواند حس آرامش را در بقیه روز ایجاد کند، به کاهش استرس کمک کند، تمرکز را افزایش دهد و سلامت عاطفی را ارتقا دهد. تمام این عوامل برای موفقیت کلیدی هستند. حتی فقط چند دقیقه مدیتیشن نیز می‌تواند تأثیرات مثبتی بر عملکرد مغز داشته باشد. مطالعات تصویربرداری از مغز نشان داده است مدیتیشن منظم می‌تواند ساختار مغز را تغییر دهد و نواحی مرتبط با توجه و تنظیم هیجانی را بهبود بخشد.

۴) اولویت بندی می‌کنند
در مرحله بعد، افراد موفق اهمیت اولویت بندی وظایف خود را می‌دانند. آنها هر روز صبح زمانی را به برنامه‌ریزی اهداف مهم خود اختصاص می‌دهند. دانستن اینکه چه وظایفی از همه مهمتر هستند، کمک می‌کند تا فرد در طول روز به مسائل غیر ضروری نپردازد. با تعیین اولویت‌ها پیش از ساعت ۸ صبح، افراد موفق خود را برای یک روز پربار آماده می‌کنند. آنها می‌دانند به چه چیزی نیاز دارند و می‌توانند انرژی خود را بر این اساس متمرکز کنند

۵) تمرین شکرگزاری
یکی از عادت‌هایی که به‌طور باورنکردنی متحول‌کننده است، تمرین شکرگزاری است. این کاری است که افراد بسیار موفق اغلب انجام می‌دهند و راهی عالی برای شروع روز است. با فکر کردن به چیز‌هایی که بابت آن شکرگزار هستید، روز را با طرز فکری مثبت آغاز خواهید کرد. لازم نیست به دنبال دستاورد‌ها و موفقیت‌های بزرگ باشید، شکرگزاری برای کوچک‌ترین داشته‌ها و اتفاقات تأثیر بی‌نظیری بر طرز فکر شما خواهند داشت. از منظر روانشناسی، قدردانی با بهبود سلامت روان و شادی مرتبط است. این کار تمرکز را جنبه‌های منفی زندگی برمی‌دارد و باعث افزایش حس رضایت از زندگی می‌شود

۶) تغذیه مناسب
افراد موفق اهمیت شروع روز با تغذیه مناسب را درک می‌کنند. خوردن یک صبحانه متعادل سوخت مورد نیاز بدن را برای بهترین عملکرد خود را تأمین می‌کند. نخوردن صبحانه می‌تواند منجر به کاهش سطح انرژی، تمرکز ضعیف و کاهش بهره وری شود. از سوی دیگر، یک وعده غذایی مغذی می‌تواند عملکرد شناختی، خلق و خو و سطح انرژی را تقویت کند. افراد موفق اغلب غذا‌های سرشار از پروتئین و کربوهیدرات را انتخاب می‌کنند تا آنها را در طول صبح سیر و متمرکز نگه دارد.

۷) پذیرای یادگیری هستند
افراد موفق تمام طول عمر خود را به یادگیری می‌گذرانند. آنها هر روز صبح، مدتی را به پیشرفت شخصی خود اختصاص می‌دهند. این یادگیری می‌تواند از طریق خواندن، گوش دادن به پادکست یا تماشای فیلم‌های آموزشی باشد. این عادت مهارت‌های آنها قوی‌تر می‌کند و ذهنشان را برای ایده‌ها و دیدگاه‌های جدید باز نگه می‌دارد. هرگز یادگیری را متوقف نکنید، زیرا کلید اصلی رشد و موفقیت شخصی است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

19 Nov, 04:19


کتاب الکترونیکی "آشنایی با مفاهیم بلاکچین و کریپتوکارنسی"

📚

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

18 Nov, 04:23


فایننشیال تایمز: سرزمینِ نفتِ بی‌پایان، چطور به قطعی برق گرفتار شد؟

نشریه فایننشیال تایمز در گزارشی تحلیل می‌کند که شروع خاموشی‌های برق در ایران در بحبوحه کمبود سوخت نشان دهنده اثر تحریم‌های اقتصادی و تاثیر سال‌ها کمبود سرمایه گذاری است.

در تابستان، پمپ بنزین‌ها در برخی از مقاصد محبوب مردم در شمال کشور خالی شدند که سبب شد رانندگان مضطرب ساعت‌ها در صف بمانند. و حالا قطعی‌های روزانه 2 ساعته در فصول سرد سال آغاز شده‌اند. چراغ‌های راهنمایی خاموش می‌شوند، ترافیک شدیدتر می‌شود و ساکنان ساختمان‌های بلند در هراس ماندن در آسانسورها هستند

براساس تحلیل فایننشیال تایمز، کمبود سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها با تحریم‌های ایالات متحده تشدید شده است، به علاوه‌ی سوء مدیریت و یارانه‌های عظیم دولتی، که مصرف سوخت را تشویق می‌کند و بار مالی را بر دولت افزایش می‌دهد، ایران را در شرایط تشدید کمبود در برق، گاز و بنزین قرار داده است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

18 Nov, 04:21


درسی آموزنده از سیاست‌ورزی‌ ملی در فرانسه

محمدحسين پاپُلى يزدى

پرسیدم: شما برای حزب چه کار می‌کردید؟
گفت: مشورت می‌دادم، ولی یک کمیته مالی هم درست و برای انتخابات پول جمع می‌کردم.
.
گفتم: اگر محرمانه نیست چقدر پول جمع کردید؟
گفت: من خودم ۱/۲۰۰/۰۰۰ فرانک دادم و از دوستانم هم پول گرفتم، جمعاً ۴۳/۰۰۰/۰۰۰ فرانک پول جمع کردم و به حزب دادم.
گفتم: چند درصد امیدوار به پیروزی هستید؟
گفت: صد در صد!

گفتم: حزب سوسیالیست چندین دهه است که برنده انتخابات نشده است.
گفت: اما فرانسوا میتران رقیب سرسختی است.

دو شب بعد نتیجه انتخابات معلوم شد.
فرانسوا میتران برنده انتخابات بود. او رئیس‌جمهور منتخب اعلام شد. سوسیالیست‌ها،‌ کمونیست‌ها و کلاً چپی‌ها به‌خیابان‌ها ریخته بودند و شادی می‌کردند. شادی عظیم!
میدان باستیل غلغله بود. رگباری شدید و رعد و برقی بی‌نظیر پاریس را در بر گرفته بود.
من برای تماشا رفته بودم. خیس آب بودم که به‌پای آسانسور رسیدم.
موسیو پیر دسپاکس با چشمی اشک‌بار پای آسانسور بود.

گفت: برو لباست را عوض کن و به‌خانه من بیا.
همین کار را کردم. پیرمرد مثل این‌که جوانی را از دست داده باشد به‌خاطر شکست حزبش گریه می‌کرد!
می‌گفت: منافع ملی ما در خطر است. او می‌گفت در ظرف چند ماه، سرمایه‌ها از فرانسه فرار خواهند کرد. سرمایه‌دارها سرمایه‌هایشان را از کشور خارج می‌کنند و اقتصاد فرانسه مختل می‌شود.

من ۳۵ سال داشتم و او ۸۵ سال.
سال ۱۳۶۱ بود و من خود نگران وضعیت کشور. صحبت را عوض کردم و حال بچه‌ها و نوه‌هایش را پرسیدم.
از ۶ بچه‌اش هیچ‌کدام در پاریس نبودند. چند نوه‌اش در پاریس بودند که گاه گاه به‌پدربزرگ سری می‌زدند.

چند ماهی گذشت و فرانسوا میتران در کاخ الیزه بود. عراق به‌ایران حمله کرده بود.
یکی از نتایج این جنگ گرانی قیمت نفت بود. نفت از بشکه‌ای ۶-۷ دلار به بیش از ۳۰ دلار رسیده بود.

فرانسوا میتران در تلویزیون ظاهر شد. رئیس‌جمهور با مردم صحبت کرد.
گفت: به علت گرانی نفت، فرانسه بامشکلات اقتصادی روبرو خواهد شد.
او پیشنهاد داد وگفت: من نه دستور می‌دهم و نه بخشنامه می‌کنم، فقط پیشنهاد می‌دهم. پیشنهادش چه بود. قانون درفرانسه می‌گفت که درجه حرارت ساختمانها در زمستان ۲۱ درجه باشد. میتران گفت: اگر به‌جای ۲۱ درجه، شوفاژها را روی ۱۸ درجه تنظیم کنید،حدود ۳ میلیارد فرانک صرفه‌جویی انرژی خواهیم داشت.

چند روزبعد رفتم خبری ازموسیو دسپاکس بگیرم. زمستان بود و سرما. موسیو درِ آپارتمانش را باز کرد. دیدم پالتویی پوشیده وکلاهی بر سر گذاشته است. معمولاً درخانه جوراب نمی‌پوشید. دیدم جورابی هم به‌پا دارد!

گفتم: موسیو دسپاکس، خدای نکرده مریض هستید؟
گفت: نه.
من داخل آپارتمان موسیو دسپاکس شدم. هوا سرد بود.

پرسیدم: پس چرا این‌قدر لباس پوشیده‌اید و کلاه به‌سر دارید؟!
گفت: رئیس‌جمهور چندروز پیش پیشنهاد داد که درجه حرارت را از ۲۱ به ۱۸ کاهش دهیم.

گفتم: شما که بافرانسوا میتران مخالف بودید! از پیروزی او ناراحت شدید. آن‌قدر ناراحت شدید که گریه کردید!
گفت: موسیو پاپلی، از وقتی او رئیس‌جمهور شد، او رئیس‌جمهور همه فرانسه وهمه ملت فرانسه است. من ازنظر حزبی با او مخالفم، ولی او رئیس‌جمهور من است. من حرف او را بعنوان یک رئیس‌جمهورقبول دارم. ما برای منافع ملی فرانسه همه باید با اوهمکاری کنیم. همه حزب ماهم با اوهمکاری دارند. البته ما در مجالس با حزب سوسیالیست‌ مخالفت می‌کنیم، ولی هر کجا پای منافع ملی باشد همه یکی هستیم. درکارهای روزمره هم او رئیس‌جمهور است.

من درگوشه‌ای از اتاق موسیو دسپاکس نشسته بودم. درفکر بودم و سردم شده بود. دیدم که دماسنج آپارتمان درست بالای سرشوفاژ است. شوفاژ آن طرف اتاق بود.

گفتم: موسیو دسپاکس، دماسنج بالای شوفاژ است. وقتی درجه حرارت بالای شوفاژ،‌  ۱۸ درجه باشد این گوشه اتاق حتماً ۱۵ درجه است. من گفتم بایدجای دماسنج راعوض کنید. لااقل آن را به‌دیوار وسط اتاق بگذارید.

موسیو دسپاکس فکری ‌کردو گفت: من که خود را گول نمی‌زنم. پارسال هم دماسنج همان‌جا بالای سر شوفاژ بود. من پارسال اتاق را باهمین دماسنج ۲۱ درجه تنظیم کردم و امسال باحرف رئیس‌جمهور با ۱۸ درجه. جای دماسنج را هم عوض نمی‌کنم!

من درحیرت بودم، مردی ۸۵ ساله که ۱/۲۰۰/۰۰۰ فرانک برای شکست میتران داده و ۴۳/۰۰۰/۰۰۰ فرانک جمع کرده بود، حالا خود را در پالتو پیچیده بود تا حرف همین فرانسوا میتران را به‌عنوان رئیس‌جمهور عملی کند. مردی که ماهیانه ده‌ها هزارفرانک در مزرعه وسهام درآمد داشت، می‌خواست ماهیانه ۶۰ فرانک در فاکتور شوفاژخانه صرفه‌جویی کندتا منافع ملیش حفظ شود!
شاید من بهترین درس دکترایم را در پاریس در اتاق موسیو دسپاکس گرفتم، نه از دانشگاه سوربن!
رئیس‌جمهور منتخب، ولو ازحزب مخالف، رئیس‌جمهور همه ملت وکشور فرانسه است!

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @Strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

16 Nov, 05:38


بورس تهران آماده جهشی بزرگ

حمید اعرابی تحلیلگر بازار سرمایه

در تیر ماه حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان سود سهام تقسیم شده که باید تا آخر آبانماه پرداخت شوند و طی هفته بعد واریز می شود .

از این عدد معمولا ۱۰ تا ۱۵ درصد مجدد وارد بازار سرمایه می شود و پتانسیل ورود ۴۵ تا ۶۰ همت پول جدید به بازار سرمایه از این محل وجود دارد .

این عدد در کنار پول های پارک شده پتانسیل عجیبی برای رشد بازار ایجاد خواهد کرد ، بازاری که در کف خود است .

روزهای خوبی در انتظار بازار است این موقعیت را قدر بدانیم.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

16 Nov, 05:09


تله هزینه‌های غرق شده

محسن جلال‌پور

هنوز هواپیما حرکت نکرده بود که نزدیک شد و با لبخند پرسید: شما آقای جلال‌پور نیستید؟

سرم را بلند کردم و متوجه مردی با صورتی استخوانی و لاغر شدم که آرام روی صندلی کناری نشسته بود. با لبخند سری تکان دادم که یعنی خودم هستم و‌ بعد مشغول مطالعه شدم.

صندلی‌اش کنار من بود و چند دقیقه‌ای مشغول کارهای خودش و زمانی‌که کاپشن‌اش را تا کرد و در قفسه بالای سرش گذاشت، چندباری به من نگاه کرد.

به نظرم آمد می‌خواهد سوالی مطرح کند ولی با خودش کلنجار می‌رود. هواپیما به ابتدای باند رسید و موبایل‌ها خاموش شد، همچنان مشغول مطالعه بودم که مرد پرسید می‌توانم سؤالی مطرح کنم؟ گفتم خواهش می‌کنم؛ در خدمت هستم.

سؤالی که مطرح کرد و پاسخی که دادم و همان آشنایی چند دقیقه‌ای باعث شد این دوستی تداوم پیدا کند. تمام طول پرواز در گفت‌وگو کردیم و بعد هم قرار گذاشتیم و قرارهای بعدی و از آن روز تا امروز، بیش از 10 سال است که مدام در ارتباط هستیم. سوال آن روز مرد، سوال این روزهای من و خیلی از دوستان است.
10 سال پیش که این مرد در هواپیما قصه کسب‌وکارش را گفت، متوجه شدم مهم‌ترین چالش پیش‌روی‌ او، اصرار بر ادامه راهی‌ست که برای یک دهه وقت و انرژی و پول زیادی از او گرفته ولی موفقیتی به دنبال نداشته است و حالا چون احساس می‌کند در این مسیر هزینه زیادی داشته، باید ادامه دهد تا جبران مافات شود.

خیلی با او صحبت کردم و در نهایت او را متقاعد کردم که به اشتباه خود ادامه ندهد و به اصطلاح از تله «هزینه غرق شده» خارج شود. افرادی که در این تله گرفتار می‌شوند، عموماً تمایل دارند به تصمیم‌های غلط و سرمایه‌گذاری‌های اشتباه خود پافشاری کنند و حتی وقتی مشخص می‌شود تصمیمی که گرفته‌اند یا پروژه‌ای که روی آن کار می‌کنند از اساس اشتباه است، باز هم ادامه می‌دهند. برای همسفر هواپیمایی‌ام توضیح دادم که در امر تجارت، پیدا کردن سوراخ خروج، مهم‌تر از پیدا کردن در ورود است.

در دنیای کسب‌وکار، مثال‌های زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد گرفتار شدن در تله هزینه‌های غرق شده چه زیان‌های هنگفتی به دنبال دارد.

معروف‌ترین مثال، «خطای کنکورد» است که به تصمیم اشتباه دولت‌های بریتانیا و فرانسه برای ساخت یک هواپیمای غول‌پیکر به نام «کنکورد» اشاره دارد. حتی پس از آنکه مشخص شد دیگر توجیهی اقتصادی برای این پروژه وجود ندارد، دو کشور به سرمایه‌گذاری برای توسعه هواپیمای کنکورد ادامه دادند. سیاستمداران درگیر این پروژه، نمی‌خواستند با شرم متوقف کردن کار و اعتراف به اینکه پولی که خرج‌ شده به یک وسیله نقلیه کارآمد منجر نمی‌شود، کنار بیایند. به این خطا، خطای کنکورد (Concorde Fallacy) می‌گویند.
پس «خطای کنکورد» به رفتار لجوجانه‌ای در انسان‌ها اشاره می‌کند که همان پافشاری بر تکرار یک اشتباه در سیاست، تجارت و حتی تصمیم‌های روزمره است. این در حالی است که گاهی اصرار بر اجرای تصمیم‌های اشتباه هزینه بیشتری نسبت به رها کردن آن تصمیم دارد.

تله هزینه‌های غرق‌شده در کشور‌داری و سیاست‌گذاری هم خطرناک است و ممکن است کشوری را به خاک سیاه بنشاند. اصرار سیاستمداران بر تصمیم‌های اشتباه با این استدلال که کشور کلی هزینه مالی و جانی داده، مثال روشنی از این رفتار اشتباه است که می‌تواند چند نسل را متضرر کند.
به طور مثال کشور کوبا بیش از 50 سال است که انرژی و توان خود را صرف مبارزه با آمریکا کرده و مردم این کشور به قدری فقیر شده‌اند که حاضر می‌شوند جان خود را به خطر اندازند و در خلیج خوک‌ها شیرجه بزنند و ساعت‌ها شنا کنند تا شاید راهی به آمریکا پیدا کنند.

خطای کنکورد به ما گوشزد می‌کند که بر تصمیم‌های اشتباه خود پافشاری نکنیم و به این بهانه که برای این پروژه زحمت زیادی کشیده‌ایم یا هزینه زیادی صرف کرده‌ایم، به اشتباه خود ادامه ندهیم.
از نظر من فهم زمان خروج به هنگام، در هر کار و مسئولیت، برای افراد به خصوص برای تاجران و کارآفرینان حیاتی است. این‌ استدلال که چون بخش زیادی از عمر و سرمایه‌ام را در این مسیر هزینه کرده‌ام، پس محکوم به موفقیت هستم، استدلال خوبی نیست و ممکن است هزینه‌ افراد را بسیار بالا ببرد.

سیاستمدار هستید یا تاجر، وکیل هستید یا کارآفرین، مراقب باشید که در تله هزینه‌های غرق شده گرفتار نشوید و جماعتی را هم گرفتار نکنید. به موقع تصمیم‌ بگیرید و از تصمیم بد یا تجارت اشتباه به موقع خارج شوید در غیر این صورت باید هزینه‌های سنگین‌تری بپردازید.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

12 Nov, 18:12


دانلود کتاب معنی دار سازی داده ها



آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

12 Nov, 09:10


حکمرانی غلط با کشور چه کرد
(جایی برای جوانان نیست)

مولود پاکروان

🔹این سرزمین به مردم سخت می‌گیرد. نمی‌توانی اتفاقاتی را که در راه‌اند متوقف کنی. هیچ مشکلی منتظر نمی‌ماند تا تو آماده شوی!

🔹به نظر می‌رسد دیالوگ معروف فیلم برادران کوئن -«جایی برای پیرمردها نیست»- کنایه‌ای از این روزهای ماست؛ پیش از آنکه بجنبیم، دیوار مصائب و مشکلات بر سرمان‌ آوار می‌شود!

🔹ایران معاصر البته، شباهتی به بیابان‌های وحشی تگزاس ندارد اما ناکارآمدی دولت‌ها، ضعف سیاست‌ها و خطاهای مکرر حکمرانی در سالیان اخیر، این سرزمین را هم به جایی تبدیل کرده که زیستن در آن به سادگی و در آرامش میسر نیست.

🔹آنها که پا به سن گذاشته‌اند و توانسته‌اند در جامعه و زندگی فردی جایگاه آبرومندانه‌ای برای خود دست‌وپا کنند این روزها صورت خود را با سیلی سرخ نگه می‌دارند و همچنان مدارا می‌کنند، اما برای جوان‌ترها... اوضاع پیچیده‌تر و دشوارتر است.

🔹جوان‌ها (همان‌هایی که به هزاره‌ها یا نسل زد مشهورند) غالباً نسلی از افراد خودخواه، بی‌آرمان، یا تنبل‌های بی‌انگیزه فرورفته در دنیای مجازی و گیرکرده در کودکی، شناخته می‌شوند.

🔹آنها «می‌خواهند» که بزرگ شوند اما سیاست‌ها در مورد همه چیز، از کنکور و آموزش گرفته تا بازار کار و خرید مسکن و خودرو و ازدواج، به گونه‌ای طراحی شده که مسیر ورود آنها به بزرگسالی را دشوار می‌کند.

🔹وقتی بازار مبارزه‌های انتخاباتی گرم است، سیاستمداران وعده‌های رنگارنگی می‌دهند و ادعا می‌کنند نگران نسل‌های آینده و آینده نسل کنونی هستند. اما چند بار دیده‌اید وعده‌های آنها حول محور ایجاد رفاه پایدار برای نسل جوان، به نتیجه برسد؟

🔹چقدر نسبت به بهبود شرایط زیست‌محیطی برای نسل‌های آینده تعهد داده‌اند یا عمل کرده‌اند؟ حمایت از آزادی‌های فردی و اجتماعی جوانان کجا به ثمر نشسته؟ اقتصاد و سیاست، کی به ثبات رسیده؟

🔹در عمل، با نسلی روبه‌رو هستیم که نه‌تنها صورتحساب بزرگ‌ترها (از مصرف منابع و دارایی‌های کشور) روی دستش باقی مانده، که حکمرانی نسبت به ایجاد شرایط مطلوب زندگی و رفاه حداقلی برایش، احساس تعهد نمی‌کند.

🔹جوان ایرانی ردپای سیاست‌های بد و حکمرانی ضعیف را در همه‌جا مشاهده می‌کند؛ از خدمات عمومی و رفاه اجتماعی گرفته تا مصادیق فاجعه‌بار فساد.

🔹از انسداد سیاسی و ناسازگاری مداوم با جهان گرفته تا فشارهای اقتصادی و تحدید آزادی‌های فردی. بدتر آنکه، این دینامیک جدید که با بی‌اعتمادی، عدم تعلق‌خاطر به کشور و حس درماندگی و خروج سرمایه انسانی همراه است، نقش مهمی در عدم موفقیت اصلاحات اقتصادی ایفا می‌کند و به زودی چوب بزرگی لای چرخ رشد اقتصادی خواهد گذاشت.

🔹متاسفانه تجربه ثابت کرده اکثر وعده‌ها و تعهدات حتی از سوی برگزیدگانی که پاسخگو به نظر می‌رسند زیر پا گذاشته می‌شود. شاید به این دلیل که دولتمردان، وقتی با انتخاب‌های دشوار روبه‌رو می‌شوند ترجیح می‌دهند هوای ذی‌نفعان را داشته باشند- و احتمالاً آنها هم چندان جوان نیستند.

🔹خلف وعده سیاستمداران در حالی اتفاق می‌افتد که دنیای دیجیتال، به طرز بی‌سابقه‌ای جوانان و انتظاراتشان را جهانی کرده. تغییرات اقلیمی شتاب گرفته و نسل جوان را -متفاوت از تجربه والدینشان- آسیب‌پذیر کرده است.

🔹درِ حکمرانی اگر بر پاشنه خرد می‌چرخید می‌توانست سرمایه اجتماعی خود را حفظ کند، جوانان را امیدوارانه نگه دارد و از پتانسیل آنها برای رشد و توسعه بهره وافر ببرد اما اگر نگاهی به صف طولانی منتظران پذیرش و مشتاقان ویزا بیندازید عمق فاجعه را درخواهید یافت.

🔹ناآرامی‌های اجتماعی چند سال اخیر، کاهش چشمگیر مشارکت در انتخابات و سونامی مهاجرت که ویژگی هر سه، حضور پررنگ جوانان بوده و هست، خبر از وضعیت مخاطره‌آمیز آنها می‌دهد.

🔹در دو دهه اخیر وخامت حال بازار کار، آنها را با درهای بسته اشتغال مواجه کرده؛ بیش از ۷۰ درصد بیکاران کشور در گروه سنی جوان ۱۸ تا ۳۵ساله قرار دارند.

🔹اگر ناکارآمدی‌ها و ضعف‌ حکمرانی ادامه پیدا کند، می‌توانید انتظار داشته باشید تعارض و شکاف میان نسل جوان و نمایندگان کهنسال آنها تشدید شود. تعارضی که خود را یا به شکل کوچ سرمایه‌ها، عدم مشارکت سیاسی یا اعتراض در خیابان‌ها نشان خواهد داد.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

11 Nov, 12:10


۸ سیاست که مانع رشد اقتصاد ایران شد

✍️ مسعود نیلی

رشد اقتصادی سالانه ایران از سال ۱۳۶۰ تا الان به طور متوسط حدود ۳٫۱٪ و تولید ناخالص سرانه حدود ۲٪ می‌شود. تورم مزمن بالا، بیکاری، فقر، توزیع نابرابر درآمد و مشکلات محیط زیستی در این کارنامه قرار گرفته‌اند. در واقع می‌توان گفت فارغ از نوسانات کوتاه‌مدت، عملکرد بلندمدت راضی‌کننده نیست. عملکرد بلندمدت را اصولاً سیاست‌های بلندمدت می‌سازند، نه منابع طبیعی یا شوک‌های مقطعی یا موضوعات دیگر. در اقتصاد ایران هم سیاست‌های بلندمدتی مقصر اصلی هستند که از هویت نظام حکمرانی نشأت می‌گیرند. این هشت سیاست عبارتند از:

1️⃣ درگیری با تنش‌های خارجی است که طی دهه‌های گذشته تبدیل شده به جزء پایداری از زندگی اقتصادی و سیاسی ایرانیان.

2️⃣ کسری بودجه مزمن و پایدار دولت بوده که از دهه چهل برقرار بوده. این کسری بودجه هم با روش اشتباه پولی کردن کسری بودجه تأمین می‌شود.

3️⃣ تعیین دستوری نرخ بهره بانکی (معمولاً پایین‌تر از تورم) که از برداشت اشتباه سیاستگذاران از اقتصاد اسلامی تأثیر گرفته.

4️⃣  نظام ارزی چند نرخی است. در واقع در ۴۵ سال اخیر، در ۳۵ سال نظام چندنرخی ارز برقرار بوده و اکثر سال‌های نظام تک‌نرخی هم صرفاً تحت تأثیر وفور ارز نفتی در دست دولت بوده است.

5️⃣ قیمت‌گذاری دستوری دولت. در ایران اگر دولتی دست به قیمت‌گذاری قاطعانه نزند، بی‌عرضه تلقی می‌شود و این نگاه اشتباه وجود دارد که دولت برای مقابله با افزایش قیمت‌ها باید به مقابله با کسبه «متخلف» و قیمت‌ها بپردازد.

6️⃣ نظام تعرفه‌ای خاص اقتصاد ایران. در واقع واردات کالا به ایران با تعرفه‌های بالا و بسیار پیچیده همراه است. علاوه بر این، موانع غیرتعرفه‌ای هم زیاد است (مثل ممنوعیت کلی واردات لوازم خانگی).

7️⃣ عرضه ارزان قیمت انرژی که جزو خاصیت حکمرانی اقتصادی ایران این بوده و هست.

8️⃣ نظام بنگاه‌داری عظیم غیرخصوصی و غیررقابتی در ایران است. غیر از بخش خصوصی، انواع مالکیت‌های حاکمیتی، بخش عمومی، بخش نظامی و بخش دولتی وجود دارند.

چرا این سیاست ها با آنکه غلط هستند دوام می آورند؟
نشان پایدار و بلندمدت بودن این موارد این است که سیاست‌های اصلاحی گاه به گاه در این موارد نتوانسته آن‌ها را به کلی از اقتصاد ایران حذف کند. مثلاً اصلاحاتی مانند حذف موانع غیرتعرفه‌ای تجارت یا اصلاح قیمت حامل‌های انرژی مدنظر بوده، اما این اقدامات کوتاه‌مدت نتوانسته به موفقیت برسد. این موارد نشان‌دهنده ریشه داری این هشت سیاست و گره خوردن آن‌ها به ماهیت نظام حکمرانی کشور است.

سیاست‌های مخرب هشت‌گانه از چه طریقی به نظام حکمرانی ما راه پیدا کرد؟
ریشه برخی از این سیاست‌ها، به باورهای ایدئولوژیک ابتدای انقلاب برمی گردد. برای نمونه، فهم سیاستگذاران اولیه از شعار استقلال، تقابل با غرب بوده. این موضوع باعث شده دولت به نقش مسلط در روابط خارجه اقتصاد و «خودکفایی» به عنوان شعاری راهبردی تبدیل شود.
شعار عدالت هم تحت تأثیر یک برداشت خاص قرار داشته که از دهه چهل از مارکسیسم تأثیر پذیرفته؛ این نگاه عدالت را عرضه ارزان کالا و خدمات به مردم می‌داند. بنابراین در تعیین نقش دولت، حرف از تأمین کالای عمومی نبوده بلکه عملاً دولت ورود خود به تأمین کالاهای خصوصی (که از آن به عنوان «سفره مردم» یاد می‌شود») را مسلم می‌دانسته. این باور عملاً سازوکار بازار را ضد ارزش‌های انقلاب فرض می‌کرده. این وضعیت باعث شده دولت مالکیت واحدهای تولیدی را برعهده بگیرد و منابع طبیعی و مالی و انرژی را ارزان عرضه کند. [ریشه های دیگر هم وجود دارد]

🔰هشت سیاست غلط چگونه به هم پاس می دهند؟
[این هشت سیاست تبعات جدی دارند. به عنوان نمونه به هم افزایی سه سیاست اول می پردازیم] وقتی هم‌زمان تنش در روابط خارجی و کسری بودجه دولت وجود دارد و نظام بانکی هم به دلیل نرخ بهره دستوری دچار ناترازی است، عوامل دوم و سوم باعث رشد نقدینگی می‌شود و عامل اول منجر به افزایش هزینه مبادله با خارج و در نتیجه فشار به بازار ارز می‌شود. هم‌زمانی این‌ها با تحت فشار قرار گرفتن منابع ارزی کشور باعث می‌شود نقدینگی به سمت بازار ارز حرکت کند و باعث افزایش نرخ شود. چون سیاستگذار نمی‌خواهد به عامل تنش خارجی دست بزند، به تعیین نرخ‌های اداری متفاوت با نرخ بازار دست می‌زند و واردات انواع کالاها را به نرخ‌های متفاوت ارز گره می‌زند. در این زمان، استمرار کسری بودجه و تنش‌های خارجی باعث افزایش فاصله نرخ ارز بازار و نرخ اداری می‌شود و به انوع فساد دامن می‌زند.

ترکیب این هشت سیاست منجر به فساد ارزی، قاچاق کالا، تضعیف تجارت خارجی، بی عدالتی، بحران آب و برق و گاز و ... می شود.
اقتصاد ایران گروگان این هشت سیاست است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

11 Nov, 08:52


کتاب‌ها و نظریات دنیل کانمن

#تجارت_فردا


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

11 Nov, 07:42


۱۰ راهکار مدیریت زمان:

۱. هدف و برنامه داشته باشید
۲. انضباط فردی داشته باشید
۳. مهارت نه گفتن را بیاموزید
۴. بر چند کار مهم تمرکز کنید
۵. از روی لیست جلو بروید
۶. دزدان زمان را بشناسید
۷. قضاوت ها را نادیده بگیرید
۸. احساس فوریت ایجاد کنید
۹. قبل از اقدام کردن فکر کنید
۱۰. انتخاب های درست داشته باشید

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

11 Nov, 05:15


مراحل ایجاد هوش بازاریابی

با اعمال مراحل زیر، سیستم هوش بازاریابی یک شرکت برای عملکرد مؤثر آن مفید خواهدبود.

🔰به نیروهای فروش آموزش و انگیزه دهید:
نیروی فروش یک شرکت می‌تواند منبع عالی اطلاعاتی در مورد روندهای فعلی بازار باشد. آنها «جمع‌کننده اطلاعات» شرکت هستند. حقایق به دست آمده می‌تواند در مورد راهکارهای شرکت در بازار باشد، خواه نیاز به پیشرفت باشد یا نه یا فرصتی برای محصولات جدید وجود داشته باشد، و غیره. همچنین می‌تواند منبعی معتبر برای اطلاع از فعالیت‌های رقبا، مصرف‌کنندگان، توزیع کنندگان و خرده فروشان ارائه‌دهد.

🔰ایجاد انگیزه در توزیع کنندگان، خرده فروشان و سایر واسطه‌ها برای ارائه اطلاعات مهم:
متخصصان برای جمع‌آوری اطلاعات بازاریابی توسط شرکتها استخدام می‌شوند. به منظور سنجش کیفیت تولید، نحوه رفتار کارکنان با مشتریان، ارائه کیفیت امکانات؛ خرده فروشان و ارائه دهندگان خدمات خریداران بالقوه می‌فرستند. همچنین شرکت‌ها می‌توانند با استفاده از خریداران بالقوه، کیفیت تجربه مشتری را با مغازه‌ها ارزیابی‌کنند.

🔰شبکه خارجی:
هر شرکتی باید از رقبای خود اطلاع داشته باشد. هوش رقابتی رشته وسیع تری از تحقیق، تجزیه و تحلیل و تدوین داده‌ها و اطلاعات از کل محیط رقابتی هر سازمان را توصیف می‌کند. این را می‌توان با خرید محصولات رقیب، بررسی کمپین‌های تبلیغاتی، پوشش رسانه ای مطبوعات، خواندن گزارشات منتشر شده آنها و غیره انجام داد. اطلاعات رقابتی باید قانونی و اخلاقی باشد.

🔰راه اندازی پنل مشاوره مشتری: شرکت‌ها می‌توانند پنل‌هایی متشکل از مشتریان را راه اندازی کنند. آنها می‌توانند بزرگترین مشتریان شرکت یا نمایندگان مشتریان یا صریح‌ترین مشتریان باشند. بسیاری از مدارس تجاری پنل‌هایی متشکل از فارغ التحصیلان تشکیل می‌دهند که دانش و تخصص خود را ارائه می‌دهند و در تشکیل برنامه درسی دوره کمک‌می‌کنند.

🔰استفاده بهینه از منابع داده دولتی: دولتهای تقریباً همه کشورها گزارشهایی در مورد روند جمعیت، ویژگیهای جمعیتی، تولیدات کشاورزی و بسیاری دیگر از این اطلاعات منتشر می‌کنند. همه این داده‌ها باید به عنوان داده‌های پایه نامیده شوند یا می‌توان از آنها نام برد. این می‌تواند در برنامه‌ریزی و تدوین سیاست‌های شرکت‌ها کمک کند.

🔰اطلاعات خریداری شده از تأمین کنندگان خارجی:
برخی از آژانس‌ها داده‌هایی را می‌فروشند که می‌تواند برای شرکت‌های دیگر مفید باشد. به عنوان مثال، کانال‌های تلویزیونی به اطلاعاتی در مورد تعداد بینندگان، رتبه‌بندی برنامه‌های تلویزیونی و غیره نیاز خواهند داشت. یک آژانس که این اطلاعات را محاسبه کرده و این داده‌ها را تولید می‌کند، آن را در اختیار شرکت‌های نیازمند قرارمی‌دهد.

🔰جمع‌آوری اطلاعات رقابتی از طریق بازخورد آنلاین مشتریان:
نگاه مشتری به محصول برای هر شرکتی ضروری است. در نهایت این مشتری است که محصول را خریداری می‌کند؛ بنابراین بازخورد مشتری باید گرفته شود. از بسترهای آنلاین مانند چت روم‌ها، وبلاگ‌ها، تالارهای گفتگو، تابلوهای بررسی مشتری می‌توان برای ایجاد بازخورد مشتری استفاده کرد. این امر شرکت را قادر می‌سازد تا تجربیات و برداشت‌های مشتری را درک کند. برای شرکت‌ها آسان‌تر می‌شود که از یک سیستم ساختار یافته برای این کار استفاده کنند، زیرا می‌تواند پیامهای مربوطه را بدون مشکل اسکن کند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

11 Nov, 04:13


تولید ناخالص داخلی (GDP) سرانه ایران در مقایسه با کشورهای دیگر خاورمیانه در سال ۲۰۲۴:

۱. قطر🇶🇦
۲. اسرائیل🇮🇱
۳. امارات🇦🇪
۴. کویت🇰🇼
۵. عربستان سعودی🇸🇦
۶. بحرین🇧🇭
۷. عمان🇴🇲
۸. ترکیه🇹🇷
۹. ایران🇮🇷
۱۰. عراق🇮🇶
۱۱. اردن🇯🇴
۱۲. مصر🇪🇬
۱۳. لبنان🇱🇧
۱۴. سوریه🇸🇾
۱۵. یمن🇾🇪

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

10 Nov, 17:33


گزارش سازمان اداری و استخدامی کشور از وضعیت پرداخت دستگاه‌های اجرایی در سال 1402

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

10 Nov, 17:30


۸۲.۵ درصد نقدینگی در ایران در اختیار ۲.۵ درصد از سپرده‌گذاران است!

فرشاد مومنی، رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد تاکید کرد: گفته می‌شود که عریان‌ترین و وحشتناک‌ترین جلوه نابرابری را در توزیع نقدینگی می‌توانید ببینید. عزیزان در مقام تعارف می‌گویند «نقدینگی در اختیار مردم»!

اما ما اگر این «مردم» را تعریف نکنیم، ممکن است دچار خطای دید شویم. ۸۲.۵ درصد نقدینگی در اختیار ۲.۵ درصد از سپرده گذاران است و نشان دهنده این است که شکنندگی‌آورترین و بحران‌سازترین جلوه نابرابری در توزیع نقدینگی وجود دارد. از دریچه اقتصاد سیاسی، معنای این توزیع نابرابر نقدینگی به معنای «ارزطلب» شدن بخش بزرگی از این نقدینگی‌ها است.

یعنی آن افراد با آن نقدینگی‌شان به دولت فشار می‌آورد تا ناچارش کند که واردات خودروی لوکس از مواد غذایی و دارو مهم‌تر است و شما می‌بینید که در سند لایحه بودجه هم به این زور به صراحت تن داده شده است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

10 Nov, 14:18


هوش بازاریابی

هوش بازاریابی تفکر مورد نیاز را تعیین می‌کند، آن را با جستجوی محیط جمع‌آوری کرده و به مدیران بازاریابی که به آن نیاز دارند می‌رساند. نرم‌افزارهای هوش بازاریابی را می‌توان با استفاده از یک نرم‌افزار داخلی یا نرم‌افزاری به عنوان مدل سرویس (SaaS یا مبتنی بر ابر) به کار گرفت. این سیستم‌ها داده‌ها را از منابع داده متفاوتی مانند تجزیه و تحلیل وب، هوش تجاری، مرکز تماس و داده‌های فروش، که اغلب گزارش‌های جداگانه ای هستند، می‌گیرند و آنها را در یک محیط واحد قرار می‌دهند. برای جمع‌آوری اطلاعات بازاریابی، مدیران بازاریابی باید دائماً با کتاب‌ها، روزنامه‌ها و نشریات تجاری مرتبط در ارتباط باشند. آنها باید با ذینفعان مختلف مانند مشتریان، توزیع‌کنندگان و تأمین‌کنندگان صحبت کنند. علاوه بر این، آنها همچنین باید بر رسانه‌های اجتماعی نظارت داشته و بحث‌های آنلاین را انجام دهند. مدیران بازاریابی می‌توانند گزارش‌هایی طراحی کنند که داده‌های مربوط به بخش‌ها و منابع مختلف (حتی، در برخی موارد، داده‌های خارجی) را مرتبط و منسجم کند. این به آنها این امکان را می‌دهد تا شاخص‌های کلیدی عملکرد فعلی را در زمان واقعی (یا به همان سرعت که منابع داده‌ها را ارائه می‌دهند) ببینند و روندها را تجزیه و تحلیل کنند، نه اینکه منتظر ارائه گزارش‌های دوره ای توسط تحلیلگران باشند.

سیستم‌های هوش بازاریابی طوری طراحی شده‌اند که مدیران بازاریابی از آنها استفاده می‌کنند و اغلب توسط کارکنان در سراسر سازمان مشاهده می‌شوند. سیستم‌های قابل توجه در بازار شامل Contify , Uptime , Leadtime , Pardot , Marketo و Hubspot هستند. آنها ممکن است دارای رابط‌های کاربری باشند که شباهت زیادی به نرم‌افزارهای مصرفی دارند تا نرم‌افزارهای موجود در منابع داده جداگانه، که برای استفاده تحلیلگران طراحی شده‌اند. به عنوان مثال، هوش تجاری می‌تواند داده‌های بسیار دقیق، به موقع و جامع را جمع‌آوری کند، اما اغلب برای ایجاد و ویرایش گزارش‌های سفارشی به پشتیبانی فناوری اطلاعات نیازدارد.

از نظر سازمانی، هوش بازاریابی می‌تواند نام دپارتمانی باشد که هر دو نقش بازار و تحلیل رقبا را ایفا می‌کند. هوش تجاری از هرنوع ممکن است در کنار (یا صرفاً توسط) بخش دارایی، برای اندازه‌گیری سهم بازار و تعیین اهداف رشد، گروه ادغام و کسب درآمد برای بررسی فرصتهای کسب، و بخش حقوقی برای حفاظت از سازمان، مسئولیت آنها باشد.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

09 Nov, 07:15


20 نکته مهم بودجه 1404

احمد عاقلی

1⃣ منابع و مصارف بودجه 1404 به 11 هزار و 800 همت افزایش یافته است. 6 هزار و 400 همت بودجه منابع عمومی دولت با درآمد اختصاصی است.

2⃣ 420 هزار میلیارد تومان درآمد اختصاصی درنظر گرفته شده است.

3⃣ بودجه شرکت‌های دولتی امسال به 5 هزار و 400 همت افزایش یافته است.

4⃣ افزایش حقوق‌ها‌ در لایحه بودجه 1404، معادل 20 درصد درنظر گرفته شده و سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان دولت به دو برابر افزایش یافته است.

5⃣ معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی تا 28 میلیون و 800 هزار تومان در نظر گرفته شده است و بقیه هم به صورت تناسبی است.

6⃣ در بودجه پیش‌بینی‌شده که در سال آینده 2 میلیارد یورو واردات خودرو با تعرفه 100 درصد داشته باشیم.

7⃣ برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال جاری 60 همت در نظر گرفته شده بود که در سال آینده 106همت پیش‌بینی شده است.

8⃣ برای پاداش پایان خدمت کارکنان حدود 155 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. 

9⃣ بودجه کالاهای اساسی کاهش پیدا کرده و 12 میلیارد دلار پیش‌بینی شده است.

🔟 تورم حدود 30 درصد و رشد اقتصادی حدود 3.5 درصد در نظر گرفته شده است.

1⃣1⃣ همچنین مبنای ارز حقوق ورودی 55 هزار تومان پیش‌بینی شده است.

2⃣1⃣ صادرات نفت حدود یک میلیون و 330 هزار بشکه در نظر گرفته شده است.

3⃣1⃣ اما درآمد حاصل از فروش نفت نسبت به سال گذشته افزایش نداشته است.

4⃣1⃣ مالیات در بودجه 1404، معادل 39 درصد افزایش یافته است. فروش اموال به 25 همت کاهش پیدا کرده است. همچنین در بودجه حدود 200 هزار میلیارد تومان تهاتر اموال پیش‌بینی شده است.

5⃣1⃣ قیمت ارز در محاسبه به دست می‌آید و دولت در ظاهر قیمت ارز را 28500 اعلام کرده، اما باید در محاسبات به دست بیاید.

6⃣1⃣ اگر به سمت دریافت از فرارهای مالیاتی برویم خوب است. اما اگر این عدد 39 درصد را مشخص کنیم و سازمان‌های مالیاتی موظف به وصول باشد، پرداخت آن برای مردم سخت خواهد بود. 

7⃣1⃣ اراده دولت به سمت افزایش قیمت بنزین است. پیش‌بینی می‌شود معادل تورم قیمت بنزین افزایش پیدا کند، اما امیدواریم که این اتفاق نیفتد.

8⃣1⃣ برای شرکت‌های دانش‌بنیان معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شده است. اما این معافیت‌ها کم است.

9⃣1⃣ اگر عزم دولت به افزایش قیمت بنزین باشد قابل وصول نیست و امکان فروش میزان نفتی که در بودجه پیش‌بینی شده سخت است.

0⃣2⃣ همچنین کل درآمد مالیاتی را 39 درصد افزایش دادند که عدد سنگینی است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

09 Nov, 07:12


جرئیات لایحه بودجه 1404


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

09 Nov, 05:48


کشورهای با بیشترین ارزش منابع طبیعی در جهان بر اساس برآورد مرکز آماراروپا

روسیه، آمریکا، عربستان، کانادا، ایران و چین به ترتیب در رتبه های اول تا ششم هستند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

09 Nov, 04:46


۴ سوال کلیدی برای رسیدن به نتایج عالی

برای رسیدن به نتایج عالی، به صورت مداوم این چهار سوال اساسی را از خودتان بپرسید؛

1. کارهای باارزش من کدامند؟
کدام فعالیت‌ها بیشترین ارزش را برای کار و سازمانتان دارد؟ این‌ها همان فعالیت‌هایی هستند که باید بر آن‌ها تمرکز کنید.

2. نتایج کلیدی من کدامند؟
به ندرت بیش از 5 تا 7 حوزه نتیجه کلیدی برای هر جایگاه در سازمان وجود دارد. باید در این حوزه‌‌ها به نتایج فوق‌العاده‌ای دست یابید تا به وظایفتان عمل کرده باشید. وقتی نتایج کلیدی خود را مشخص کردید، باید بالاترین معیارهای عملکرد را تعیین کرده و به آن‌ها دست یابید. به یاد داشته باشید که چشم دیگران به شما دوخته شده است.

3. کدام کار را من و فقط من می‌توانم انجام دهم که اگر خوب انجام شود، تفاوت چشمگیری در شرکت ایجاد می‌کند؟
شما وظایف و کارهایی دارید که فقط باید توسط خودتان انجام شوند؛‌ اگر آن‌ را انجام ندهید، هیچ‌کس آن را نمی‌تواند انجام دهد.

4. ارزشمندترین روش استفاده از زمانم کدام است؟
این همان سوال کلیدی است. کارهایی وجود دارد که فقط شما از عهده انجامشان برمی‌آیید؛ اما رهبران بسیاری از انجام وظایف خود سر باز می‌زنند، تنها به این دلیل که مشغول کارها و وظایف دیگری می‌شوند که در حوزه مسئولیت آن‌ها نیست. رهبران برتر در کسب‌و‌کار می‌دانند که برای چه کاری حقوق می‌گیرند و برای چه کاری نمی‌گیرند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

07 Nov, 16:32


نیچ مارکت چیست؟


نیچ مارکت (Niche market) یک بازار اختصاصی است که بخشی متمرکز و قابل هدف‌گیری از یک بازار بزرگ‌تر است که می‌توانید در آن محصولات یا خدمات تخصصی را بفروشید. این بازار، تقاضاها و ترجیحات مخصوص خودش را دارد و کسب‌وکارها با هدف‌گیری چنین بازاری به مزیت رقابتی می‌رسند. با اینکه اکثر رقبا طیف وسیعی از مخاطبان را هدف قرار می‌دهند؛ اما بعضی شرکت‌ها برای خدمت‌رسانی بهتر به مشتریان خاص بر بازارهای اختصاصی تمرکز می‌کنند. کسب‌وکارها معمولا به نیچ مارکتینگ رو می‌آوردند تا تقاضاهای ویژه‌ای که عرضه‌کنندگان اصلی به آن‌ها توجه نکرده‌ا‌ند را تامین کنند، از مشتریان نادیده ‌گرفته‌ شده،‌ کسب درآمد کنند و در آن‌ها وفاداری ایجاد کنند.

مثلا، شاید یک کارآفرین به‌جای ارائه خدمات نظافت کلی، بازاری اختصاصی را هدف قرار داده و خدمات ویژه واکس پارکت ارائه دهد. شاید کسب‌وکاری دیگر در همان شهر هم به نیچ مارکت یا بازار اختصاصی دیگری خدمت‌رسانی کند و فقط محصولات شوینده تجزیه‌پذیر و سازگار با محیط‌زیست ارائه دهد. معمولا بازارها با هر اندازه‌ای چندین بازار فرعی دارند؛ اما همه بازارهای فرعی و اختصاصی ارزش خدمت‌رسانی ندارند.


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

07 Nov, 09:18


آمریکا سرزمین پیچیدگی‌ها

محمدرضا اسلامی

🔵 سرانجام انتخابات ۲۰۲۴ به پایان رسید و رگبار تحلیلهای «من می دانستم» در کشور ما آغاز شده است. در شرایطی که حتی خود ترامپ و هریس هم تا ۲۴ ساعت قبل از انتخابات مطمئن نبودند که «نتیجه» چه خواهد شد، برخی چنان صحبت می‌کنند که گویی انتخابات یک معادله تک مجهولی درجه یک بوده که آنها براحتی حل کرده بودند.

🔵مشکل اساسی در مواجه کشور ما با «مساله آمریکا» عدم اذعان به پیچیدگی‌های ذاتیِ این سرزمین است. در واقع رویکرد ما ایرانیان نسبت به آمریکا بیش از آنکه به ایدئولوژی مرتبط باشد، به سازوکار ذهنیِ تحلیل «مساله آمریکا» باز می گردد. انتخابات اخیر فرصتی برای نگاه دوباره به «حل مساله آمریکا» در کشور ماست. این انتخابات فرصتی است که یک بار دیگر به مرور پیچیدگی‌های این سرزمین بپردازیم و از خود سوال کنیم: اساسا وقتی «صورت مساله» تا به این حد غامض/چندوجهی است، آیا می‌توان برای «جواب مساله» یک پاسخ سرراست و خطی را متصور بود؟

این یک اشتباه راهبردی است که گمان کنیم مشکل ایران و آمریکا صرفا یک مشکل سیاسی یا ایدئولوژیک است بلکه مواجه ما با ایالات متحده، مبتنی بر ساده‌سازیهایی بوده که تجلی آن را می توانیم در تحلیلهای افرادی مشابه فؤاد ایزدی مشاهده کنیم.

🔵این انتخابات فرصتی است که گزاره‌ها و فکتهای زیر را درباره سرزمینی به اسم آمریکا مرور کنیم:

۱- هویت آمریکایی
آیا اساسا چیزی به اسم هویت آمریکایی وجود دارد؟ اگر چه شکل‌گیری ایالات متحده تا حد زیادی تحت تاثیر اومانیسم بوده است، ولی هویت آمریکایی چیزی مشابه هویت تهرانی است. آیا اساسا مفهومی به نام «تهرانی اصیل» وجود دارد؟ وقتی که تهران شهری است که رئیس جمهور مستقر در پاستور، تبریزی است و رهبری مشهدی است، وزیر ارتباطات یاسوجی و وزیر نفت شیرازی بوده است... و اساسا «شهروند تهرانی» ذیلِ مفهوم مهاجرت تعریف شده است، چگونه می توانیم به دنبال هویت تهرانی، یا واژه اصالت تهرانی باشیم؟
هویت آمریکا بر مبنای مهاجرت شکل گرفته است و «جریان مهاجرت» در آمریکا هرگز متوقف نبوده است. کدام یک از بازیگران اصلی این انتخابات اخیر «آمریکایی اصیل» بوده اند؟ اوباما که فرزند یک روستایی کنیایی است، یا هریس که فرزند یک مادر هندی است یا حتی خود ترامپ که نوه دو مهاجر آلمانی است، مادرش اسکاتلندی است و همسرش مهاجر اسلونی است و لهجه غلیط همسرش از لهجه بسیاری از مهاجران بیشتر است.

۲- هویت تهرانی
کمال تبریزی در فیلم هایش می کوشد که همه لهجه‌های ایرانی را در کارکترهای داستانش قراردهد: لهجه آذری، لهجه لری، لهجه مشهدی و اصفهانی و شیرازی و بوشهری و... قصه های کمال تبریزی با آنکه در تهران اتفاق می افتند، ولی سمفونی لهجه های اقوام ایرانی مختلف هستند.
اگر «مفهوم تهران» یعنی اجتماع متکثر شهروندان از نقاط مختلف کشوری به نام ایران، «مساله آمریکا» یعنی مواجه شدن با اجتماع شهروندان از نقاط مختلف این کره خاکی.

بازیگران رخدادهایی که در آمریکا اتفاق می افتند «آمریکایی اصیل»(!) نیستند بلکه آمریکا دیگ جوشانی است -به تعبیر آندره زیگفرید- که «نژاد» در آن بی مفهوم است و سخن گفتن از نژاد آمریکایی مانند سخن گفتن از نژاد ژاپنی، نژاد آلمانی یا نژاد روسی «نیست». این یک دیگ جوشان است که دارد قُل می خورد. و هرسال هم یک میلیون نفر جدید (با نژادهای متفاوت) به درون این دیگ جوشان افزوده می شوند.

۳- دانشگاه آمریکایی
بخش مهمی از بار تمدن نوین و جابجایی مرزهای دانش در دانشگاههای آمریکا رخ داده است. عملا دانشگاه در آمریکا قاتل خلاقیت نیست بلکه بر محور توسعه خلاقیت بنا شده است. دانشگاه آمریکایی نیز بر همان هویتی استوار است که کشور آمریکا بر آن بنا نهاده شده: حضور دانشجوی بین المللی/خارجی.
در این بحث، اعداد با ما سخن می گویند:
در سال تحصیلی گذشته (Academic Year 2023) طبق آمار رسمی وزارت علوم آمریکا تعداد دانشجویان بین المللی شاغل به تحصیل در آمریکا یک میلیون و پنجاه و هفت هزار نفر بوده است. (لینک) هم اکنون حدود ۳۰۰هزار دانشجوی چینی در آمریکا مشغول به تحصیل هستند و حدود ۲۰۰هزار دانشجوی هندی. (لینک)
هر «تک دانشجو» از میان آن یک میلیون، فردی است که پس از عبور از فیلترهای متعدد تحصیلی به این نقطه رسیده است. مصمم است و پرانگیزه.
لشکر مدیرانی که ایلان ماسک در تسلا به کار گرفت از میان همین‌ها بود و اسپس اکس را هم بر مبنای توان همین‌ها بنا نهاد.
۴- آمریکا و جنگ داخلی
یک اشتباه کلیدی درباره آمریکا این است که گمان شود آمریکا محل منازعه قدرتهای داخلی نیست. با اینکه جنگهای داخلی آمریکا در سال ۱۸۶۵ به پایان رسید ولی از آن روز «تا همین دیروز» آمریکا همیشه محل تعارضات نیروهای قدرتمند داخلی بوده است.
اینها مولفه های کلیدی کشور آمریکاست؛ و ما هرگز با ساده سازی به راهبرد صحیحی نخواهیم رسید.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

06 Nov, 09:00


تکنیک‌های ارتقاء فروش یا پروموشن


🔰تخفیفات دوره ای: انگیزه کوتاه مدت برای تحریک خرده فروش به انبار کردن محصول ارائه می‌شود.
🔰لودر فروشنده: انگیزه ای است که برای تحریک خرده فروش به خرید و نمایش محصول ارائه می‌شود.
🔰مسابقه تجاری: مسابقه ای برای پاداش خرده فروشان که بیشترین محصول را می‌فروشند.
🔰نمایشگرهای نقطه خرید: برای ایجاد اشتیاق "تکانشی" خرید و فروش محصول در محل استفاده می‌شود.
🔰برنامه‌های آموزشی: کارکنان فروشنده در فروش محصول آموزش می‌بینند.
🔰پول فشار: همچنین به عنوان "spiffs" شناخته می‌شود. کمیسیون اضافی به کارکنان خرده فروشی پرداخت می‌شود تا محصولات را تحت فشار قرار دهند برای فروش بیشتر.
🔰تخفیفات تجاری (تخفیف‌های کاربردی نیز نامیده می‌شود): اینها پرداختی به اعضای کانال توزیع یا عوامل فروش برای انجام برخی از عملکردها است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

06 Nov, 08:55


پروموشن یا ارتقاء فروش چیست؟

پروموشن فروش، نشان دهنده انواع تکنیک‌هایی است که برای تحریک خرید محصول یا نام تجاری استفاده می‌شود. تبلیغات فروش در ارتباطات بازاریابی و استراتژیِ برند، نقش تاکتیکی و نه استراتژیک دارد، همچنین نوعی تبلیغات است که در مدت زمان کوتاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

06 Nov, 07:35


ترامپ ۴۷ امین رئیس جمهور آمریکا

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

05 Nov, 18:28


📡💡بهترین کانال‌‌ها برای آگاهی عمیق از رویدادهای جهان پیرامون


🌎 اندیشکده اقبال‌؛ اندیشکده تخصصی پاکستان
@andishkadehiqbal

🌎 آموزش دانش سیاست
@PoliticalScience_ir

🌎 آموزش فن ترجمه زبان تخصصی علوم سیاسی و روابط
@policyinact

🌎 درس‌گفتار علوم سیاسی و روابط بین‌الملل
@ecopolitist

🌎 کانال دانشجویان علوم سیاسی
@politicalsciencce

🌎 رصدخانه اندیشکده‌ها
@Rasadkhone_in

🌎 سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه
@AmericanForiegnPolicy

🌎 ژئواکونومیک نیوز
@GeoecoNEWS

🌎 مطالعات پاکستان
@PakistanStudies

🌎 اندیشکده مطالعات حاکمیت و روابط بین‌الملل
@GovernanceStudies

🌎 کانال مطالعات سوریه
@hdrhbb1

🌎 دیپلماسی و سیاست خارجی
@Iranian_diplomacy

🌎 بانک مقالات علوم سیاسی
@maghalatolomsiasii

🌎 رازفیلم/دانلود فیلم و مستند سیاسی اجتماعی فرهنگی
@razfilmweb

🌎 چین و ماچین 🇨🇳🇨🇳🇨🇳
@china_Reivew

🌎 مطالعات انرژی
@energy_studies

🌎 سرحدات 🌱جستجوی فرهنگ و هنر بیرون از مرزها
@sarhaddat

🌎 کانال تازه تاسیس آفریقای اسلامی
@Islamic_Africa

🌎 اقتصاد آفریقا
@EcoAfrican

🌎 اندیشکدهٔ علوم انسانی ناربلا
@NARBELA_ThinkTank

🌎 مرکز مطالعات عراق
@instituteofiraqistudies

🌎 روسکیی چاس
@RusskiyChas

🌎 لوموند دیپلماتیک Le Monde diplomatique
@mondediplofa

🌎 اقتصاد سیاسی
@Inter_Politics

🌎 اوراسیا پست، اخبار و تحلیل - چین و روسیه CIS
@EurasiaPost

🌎 پژوهشکده علوم سیاسی
@Policyresearcherr

🌎 شناخت عربستان از دریچه اخبار 🇸🇦
@KSA_Narrator

🌎 ژئوپلیتیک رسانه
@Dr_bavir

🌎 کتابخانه تخصصی روابط بین‌الملل
@ir_Texts

🌎 کمیته ضد جنگ و تحریم 🇵🇸
@NowarNosanctions

🌎 آکادمی مدیریت استراتژیک
@Strategiaacademy

🌎 کانال تحلیلی دانشجویان علوم سیاسی
@Iranianpoliticianss

🌎 در حقوق بشر حرفه‌ای شوید
@ngoodvv


🍀🌺 هماهنگی برای تبادل
@mrgp_1

آکادمی مدیریت استراتژیک

05 Nov, 05:12


الکترال کالج چیست؟

اسفندیار خدایی

مجمع الکترال رئیس‌جمهور آمریکا را انتخاب می‌کند یا مردم؟

قضاوت ما ایرانیها درباره آمریکا غالباً با حب یا بغض همره است. برخی رسانه‌ها و سیاسیون در تریبونهای مختلف مدعی‌اند که رئیس‌جمهور آمریکا را یک عده سیاستمدار در مجمع الکترال انتخاب کنند نه مردم. به گمان آنها در انتخابات ۲۰۱۶ با وجود آنکه هیلاری کلینتون سه میلیون رای بیشتر کسب کرد، اعضای مجمع الکترال با نظارت استصوابی به او خیانت کردند و رای خود را به سبد ترامپ ریختند! اینطور نیست و بحث نظارت استصوابی هم بی‌ربط است.

هیلاری کلینتون به این علت شکست خورد که در چند ایالت کلیدی شکست خورد. هر ایالت آمریکا با توجه به جمعیتی که دارد، سهمیه یا آراء الکترال مشخصی دارد که مساوی با مجموع تعداد نمایندگان آن ایالت در سنا و مجلس نمایندگان است. (هر ایالت دو سناتور و متناسب با جمعیت، تعدادی نماینده مجلس دارد) جهت سهولت با مثالی از کشورمان توضیح می‌دهم: تهران ۳۸ نماینده در مجلس دارد پس ۳۸ سهمیه رای الکترال دارد. خوزستان و فارس هرکدام ۱۸ نماینده در مجلس دارند پس هرکدام ۱۸ سهمیه الکترال هم دارند به همین ترتیب لرستان، کرمانشاه و سمنان هم هرکدام ۹، ۷ و ۴ سهمیه الکترال دارند. هر ایالت آمریکا هم با توجه به مجموع تعداد نمایندگان خود در کنگره، تعداد مشخصی سهمیه یا رای الکترال دارد.

تمام ایالات آمریکا مجموعاً ۵۳۸ سهمیه الکترال دارند. بیشترین سهمیه را کالیفرنیا با ۵۵ رای الکترال دارد. آلاسکا، داکوتای جنوبی و شمالی و چند ایالت دیگر فقط سه سهمیه الکترال دارد. تگزاس ۳۸ و فلوریدا و نیویورک هرکدام ۲۹ سهمیه رای الکترال دارند. بقیه ایالات بین ۳ تا ۲۰ سهمیه الکترال دارند.

نکته بسیار مهم: هرکدام از کاندیداها که در یک ایالت پیروز شوند، تمام سهمیه الکترال آن ایالت را از آن خود می‌کنند و کاندیدای شکست خورده هیچ سهمیه‌ای از آراء الکتورال آن ایالت را کسب نمی‌کند. تکرار می‌کنم هیچ! یعنی هر ایالت یا قرمز جمهوری‌خواه (ترامپ) می‌شود و یا آبی دموکرات (هریس). در انتخابات آمریکا رقابت بین ایالتهاست. این پاراگراف را دوباره بخوانید!

در نهایت هر کس نصف بعلاوه یک، یعنی ۲۷۰ رای الکترال از مجموع ۵۳۸ رای الکترال را کسب کرد، رئیس‌جمهور می‌شود. در جلسه‌ای نمادین و تشریفاتی به نام مجمع الکترال، حزب پیروز هر ایالت تعدادی افراد مساوی با سهمیه آن ایالت را به نمایندگی به این مجمع می‌فرستد و رئیس‌جمهور کسی خواهد بود که رای الکتورال بیشتری کسب کرده و این جلسه تشریفاتی است. اینکه گفته می‌شود آنها می‌توانند خیانت کنند تاکنون در انتخابات آمریکا هرگز رخ نداده یا سرنوشت‌ساز نبوده. گاهی بخصوص نمایندگان کاندیدای شکست خورده ممکنه جهت شوخی یا مسخره‌بازی، رای خود را به فلان هنرپیشه یا سیاستمداری که اصلاً کاندیدا نیست بدهند که این پدیده چندان اهمیت ندارد چون آراء الکترال کاندیدای شکست خورده را معمولاً پیگیری نمی‌شوند و گاهی حتی لازم نیست که آنها به پایتخت سفر کنند چون نتیجه قبلاً در انتخابات مشخص شده.

نکته مهم دیگر: برخی ایالات به دلیل بافت جمعیتی و نژادی و فرهنگی خود در یکصد سال گذشته همواره طرفدار دموکراتها یا جمهوریخواهان بوده‌اند، بنابراین اهمیت آنها در رقابت انتخاباتی کمتر است. مثلاً مردم کالیفرنیا همیشه به دموکراتها رای داده‌اند، پس کار کاندیدای دموکرات مثل هریس در کالیفرنیا برای پیروزی سخت نیست و انتخابات در این ایالت رقابتی نیست. ترامپ حتی نیازی نمی‌بیند که به کالیفرنیا سفر کند چون وقت تلف کردن است! برعکس ایالاتی هم هستند که همیشه حامی جمهوری‌خواهان هستند مثل ایالت تگزاس. می‌شود گفت با توجه به گرایش سیاسی غالب در کالیفرنیا و تگزاس، انتخابات در این دو ایالت تشریفاتی است. مهم نیست که مشارکت در این دو ایالت ۱۵ درصد باشد یا ۸۵ درصد چون کم یا زیاد بودن مشارکت تعداد سهمیه الکترال این ایالتها را تغییر نمی‌دهد حتی اگر کامالا هریس در کالیفرنیا پنج میلیون و یک رای بیشتر از ترامپ کسب کند فقط آن یک رای اضافی کافیه که تمام رای الکترال کالیفرنیا از آن او باشد و پنج میلیون رای اضافی، دیگه به دردش نمی‌خوره.

اما هشت ایالت پاندولی (نوسانی) یا صحنه نبرد هستند مثل پنسیلوانیا، میشیگان، آریزونا، جورجیا، ویسکانسین و چند ایالت دیگر. در ایالتهای پاندولی احتمال پیروزی هر دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات وجود دارد، لذا رقابت در این ایالتها خیلی داغ و پر سر و صداست و پیروزی در این ایالات و کسب سهمیه آراء الکتورال آنها بسیار مهم و سرنوشت‌ساز است. وقتی تعداد آراء الکترال کسب شد در سراسر کشور نزدیک باشد، ممکن است در ایالت پنسیلوانیا یک نامزد با اختلاف هزار رای تمام بیست رای سهمیه الکترال این ایالت را کسب کند و با کسب حد نصاب ۲۷۰ رای الکترال، رئیس‌جمهور شود.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

29 Oct, 15:03


ایران در بحران فعلی چه باید بکند؟

امیرحسین خالقی


گفته می شود از هفت اکتبر به بعد همه چیز چرخی آشکار خورده است؛ پروکسی ها (متحدین) ایران زیر ضرب قرار گرفته و بخش بزرگی از توان رزمی خود را از دست داده اند؛ اسرائیل رویکرد تهاجمی غریبی را دنبال می کند و دشمنی «پنهان» ایران و اسرائیل (به قول برگمن) به درگیری مستقیم نظامی در خاک دو کشور رسیده است.

در یادداشت اکونومیست گفته شده است که استراتژی سنتی ایران و تجهیز متحدان عرب در دیگر کشورها نیاز به بازنگری دارد، به ویژه بعد از جنگ های خاورمیانه ای امریکا تا همین سال گذشته اوضاع بد نبود ولی از 7 اکتبر سرعت تغییرات چنان زیاد شده که دیگر استراتژی های قبلی کار نمی کند. حسب گفته مقاله بخش بزرگی از توان پدافندی ایران از بین رفته و احتمال بالا گرفتن درگیری ها تا حد یک جنگ تمام عیار وجود دارد، چه باید کرد؟

چند راه وجود دارد. نخست ادامه همان راهکار قبلی و صبر و خوییشتنداری برای احیاء بازدارندگی است که به نظر شدنی نیست؛ خیلی طول می کشد و البته بعید است اسرائیل و امریکا چنین اجازه ای را بدهد. دوم، تقویت توانمندی های دفاعی متعارف است ولی این هم گزینه موجهی نیست؛ ایران پول کافی ندارد، سال ها زیر تحریم بوده و روسیه هم که زیر فشار است؛ این وسط متحدی که بتواند تکانی جدی به توان هجومی و دفاعی ایران بدهد وجود ندارد. سوم، رفتن به سوی سلاح هسته ای است که این یکی بسیار پرخطر است و در صورت اقدام ایران باید ریسک حمله نظامی پیشگیرانه ائتلاف غربی را به جان بخرد که به شدت انگیزه این کار را هم دارند.اما گزینه کمتر محتمل دیگری هم هست که همانا دیپلماسی و تشنج زدایی است، پیشتر ایرانی ها نمونه های موفقی را در مورد عربستان داشته اند ولی در این مورد اما و اگر زیاد است.

خلاصه کنم ایران ما در یکی از خطیرترین برهه های تاریخ معاصر خود قرار دارد و خطر درافتادن به جنگی تمام عیار هم کم نیست، از اینجا تا جهنم جنگ و ناامنی فاصله درازی نیست، پیشنهاد رفتن به سوی سلاح هسته ای که برخی تکرار می کنند درهای جهنم را به روی این کشور باز می کند، امیدوارم کشور از این مرحله به سلامت بگذرد، الله اعلم.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

29 Oct, 10:49


فاجعه علمیِ مصیبت بار


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

29 Oct, 04:06


17 توصیه برای برنامه‌ریزی استراتژیک بهتر

فِرِد آر. دیوید


1-در برنامه‌ریزی استراتژیک‌تان بیشتر از آن که روی کاغذبازی متمرکز شوید، روی افزایش مشارکت مدیران و کارمندان‌تان در فرایند برنامه‌ریزی تمرکز کنید

2-شیوه مشارکت در برنامه‌ریزی استراتژیک و مفاهیم مرتبط با آن را حتما به مدیران و کارمندان‌تان بیاموزید

3-تمام ادعاهایتان در برنامه‌ استراتژیک را با آمار و ارقام حمایت و ثابت کنید

4-برنامه استراتژیک‌تان باید ساده، قابل فهم و قابل اجرا باشد نه یک برنامه پیچیده و غیرقابل اجرا

5-در برنامه استراتژیک‌تان حتما وظایف واحدهای مختلف شرکت‌تان برای تحقق برنامه را مشخص کنید

6-فرضیات بنادینی که بر اساس آن برنامه‌ریزی کرده‌اید را حتما به خوبی توضیح بدهید

7-در برنامه استراتژیک‌تان فقط اخبار خوب و فرصت‌های بازار را بازگو نکنید بلکه اخبار بد و تهدیدهای موجود در بازار را هم تشریح کنید

8-از مدیران و کارمندان‌تان بخواهید تا با ذهنی باز در فرایند برنامه‌ریزی استراتژیک مشارکت کنند و روال‌ها و قوانین جاری در شرکت را به چالش بکشند

9-هیچ وقت فرایند برنامه‌ریزی استراتژیک‌تان را به یک وظیفه اداری سخت و پیچیده تبدیل نکنید. کاری کنید مدیران و کارمندان‌تان با علاقه شخصی در این فرایند مشارکت کنند

10-هیچ وقت مدیران و کارمندانی که خلاف بقیه حرف می‌زنند و فرهنگ حاکم بر شرکت را به چالش می‌کشند، از فرایند برنامه‌ریزی استراتژیک کنار نگذارید

11-لزوما نمی‌توانید همه چیز را در برنامه استراتژیک‌تان پیش‌بینی کنید. پس وقت‌تان را برای این کار هدر ندهید و روی مسایلی تمرکز کنید که قابل پیش‌بینی هستند

12-در فرایند برنامه‌ریزی استراتژیک از ادبیات پیچیده و فنی استفاده نکنید، بلکه برنامه‌تان را به گونه‌ای بنویسید که حتی کم‌سوادترین کارمندان‌تان هم متوجه برنامه استراتژیک شرکت بشوند

13-حتما یک فرایند دقیق را برای کنترل اجرای برنامه استراتژیک توسط واحدهای مختلف شرکت‌تان طراحی کنید

14-در برنامه‌ریزی استراتژیک‌تان صرفا روی اطلاعات کمّی تمرکز نکنید. یادتان باشد خیلی وقت‌ها اطلاعات کیفی بسیار مهم‌ترند

15-کنار گذاشتن کارمندان عادی شرکت و تمرکز روی کارمندان حرفه‌ای، بزرگ‌ترین خطا در فرایند برنامه‌ریزی استراتژیک است

16-هیچ وقت بیش از 5 تا 7 استراتژی را در برنامه استراتژیک‌تان نگنجانید چون قطعا نمی‌توانید تعداد زیادی استراتژی را پیاده‌سازی کنید

17-در برنامه‌ریزی استراتژیک‌تان حتما روی ترویج این روحیه و فرهنگ در شرکت‌تان تمرکز کنید: رعایت اخلاق، مهم‌ترین استراتژی در هر کسب و کاری است

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

29 Oct, 03:59


هزینه دموکراسی در آمریکا چند دلار است؟ چین و روسیه چرا خوشحالند؟
(مروری بر آخرین وضعیت ترامپ و هریس)

محمدرضا اسلامی

🔵 تعطیلی پایان هفته (روزهای شنبه و یکشنبه ای که گذشت) مقارن با بیشترین تحرک کمپینهای انتخاباتی و جابجایی دونالد ترامپ و کامالا هریس در سطح کشور بود. یک ماراتن تمام عیار که واقعا مشخص نیست تیم پزشکی چطور این روزها این دو نامزد را سرپا نگه می دارند و کنترل وضعیت سلامت جسمی و تمرکز ذهنی اینها چگونه است؟

قسمت رسانه ای کمپین ترامپ یک ویدئوی 70ثانیه ای تهیه کرده از یک روز کاریِ دونالد ترامپ در این روزها!
دیدنی است این ویدئوی کوتاه.
اینکه پیرمرد در سن 78سالگی یک روز کاری اش حدود 18 ساعت به طول می انجامد. از ساعتی که از آپارتمانش در خیابان پنجم منهتن نیویورک خارج می شود تا زمانی که باز می گردد. از مصاحبه با فاکس نیوز و چهره های سلبریتی در شبکه های مجازی، تا سخنرانی در ایالتهای کلیدی.

🔵اما این ماراتن، فقط ماراتن جسمی/ذهنی دو نامزد نیست بلکه ماراتنِ خرج کردن برای هزینه های تبلیغات در شبکه های تلویزیونی، تبلیغات در شبکه های مجازی، و برگزاری نشستهای انتخاباتی است. فقط یک قلم پولی که مدیرمالی دو نامزد در اینستاگرام خرج کرده اند شگفت آور است: بنا به گزارش رسمی نیوز ویک، کمپین کامالا هریس در یک بازه سه ماه حدود 55 میلیون دلار به اینستاگرام پول داده تا 36هزار پست تبلیغی در اینستاگرام برای هریس منتشر شود(!). در همین بازه، کمپین دونالد ترامپ 6 میلیون دلار برای 5هزار آگهی تبلیغاتی خرج کرده است (که به شکل محسوسی کمتر از هریس است). لینک +

اینها فقط گوشه هایی از هزینه وحشتناک رقابت انتخاباتی و برگزاری انتخابات در آمریکاست.

🔵مجموع پولی که هر نامزد "جمع" کرده اند چقدر است؟
بنا به گزارش نیویورک پست (+)، مجموعی پولی که کامالا هریس از طرفدارانش دریافت کرده است تا کنون حدود 1390 میلیون دلار ذکر شده است (یعنی 1.39 میلیارد دلار). علت ذکر عددِ پول جمع شده به واحد "میلیون دلار" این است که مقیاس خوبی به دست می دهد برای تحلیلهای بعدی.

لذا از 1390 میلیون دلار پول جمع شده 55 میلیون دلارش نصیب اینستاگرام شده! (یعنی کمتر از 4 درصد از پول جمع شده صرف تبلیغات اینستاگرامی شده).
این دو عدد مقیاس خوبی از سونامی هزینه ها به ما می دهد.
قابل تصور است که فقط «مدیریت مالی و حسابداری» پول جمع شده/خرج شده در این روزها خودش یک سازمان مالی چابک و قوی می طلبد.

در طرف مقابل دونالد ترامپ فقط 1009 میلیون دلار (یعنی 1.09 میلیارد دلار) پول جمع کرده است (یعنی حدودا 40% کمتر از هریس).

🔵هر کاندیدا از چه کسانی پول گرفته اند؟
بنا به گزارشی که خبرگزاری DW آلمان در چند روز اخیر منتشر کرده، در کمپین کامالا هریس 44% پولها توسط مردم اهدا شده و مابقی 56% پول، توسط افراد ثروتمند تامین شده است. (+)

در طرف مقابل در کمپین ترامپ حدود 68% هزینه ها توسط افراد «فوق ثروتمند» (ultrarich ها) تامین شده است و فقط 32% از هزینه های ترامپ توسط مردمِ معمولی طرفدارش تامین شده است.

🔵اما در مجموع چقدر پول باید خرج شود؟
طبق پیش بینی وال استریت ژورنال، پیش بینی می شود که هزینه های انتخابات امسال آمریکا به حدود 16،000 میلیون دلار (16میلیارد دلار) برسد (لینک+). برای داشتن "مقیاسی" از این عدد باید گفت کل سود یک سال شرکت نیسان ژاپن با داشتن 131هزار مهندس و تولید 3میلیون و 200هزار دستگاه خودرو در 2023 معادل 3 میلیارد دلار بوده است (لینک +). یعنی پولی بیش از سود «پنج شرکت نیسان» صرف برگزاری انتخابات در آمریکا می شود.

🔵 این هزاران میلیون دلار پول به علاوه انرژی ذهنی و برنامه ریزی گسترده باید صرف شود تا دموکراسی آمریکایی بتواند "موازنه قدرت" را میان در خودش برقرار کند و در این میانه عالیجناب شی و همچنین رفیق پوتین خرسند و مسرور، این گرفتاریِ آمریکایی ها را می بینند و در دل لبخند می زنند.
آنها می دانند که در تمدن چینی و روسی برای «تقسیم قدرت» به چنین ماراتن پرهزینه و انرژی‌بری نیاز نیست و از اینکه انرژی آمریکایی‌ها هر چهارسال یکبار اینطور مصروف می شود مسرورند!

همین میزان پول را پوتین ترجیح می دهد که صرف ارتش‌اش کند و شی جین پینگ ترجیح می دهد که این بودجه را صرف بازرگانی چینی کند!

دموکراسی آمریکایی قطعا کامل نیست. «انسان» مدرن از زمانی که به مفهوم تقسیم قدرت رسید سعی و خطای بسیار داشته است و دموکراسی آمریکایی ادامه سعی و خطای بشر است. ولی در این میانه یک چیز واضح است: در تمدن آمریکایی (که انسان مهاجر بنا نهاده) «تعیین تکلیفِ قدرت» نه در درون یک حزب حاکم (مانند حزب کمونیست چین) و نه در پینگ پنگ میان ولادیمیر پوتین با رفیقش دمیتری مدودف، بلکه در درون یک ماراتن نفس گیر تعیین می شود.

هشت روز دیگر تکلیف این ماجرای پیچیده مشخص می شود.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

28 Oct, 09:31


۹ اصل استراتژی اقیانوس آبی

۱- مرزهای بازار را دوباره بسازید.
۲- روی تصویر کلان تمرکز کنید و نه روی اعداد.
۳- به فراتر از تقاضای موجود بیندیشید.
۴- دنباله اقدام‌های استراتژیک را به درستی اجرا کنید.
۵- اصول اجرای استراتژی.
۶- بر موانع سازمانی کلیدی غلبه کنید.
۷- اجرای استراتژی را در درون استراتژی قرار دهید.
۸- پیشنهادهای ارزشی، سودآوری، و مردمی را همراستا سازید.
۹- اقیانوس‌های آبی را تجدید کنید.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

27 Oct, 04:31


13 درس مهم بازاریابی


1. بازاریابی خیلی قبل‌تر از ارسال محصول شروع می‌شود
2. روز معرفی محصول یا خدمت را به شانس واگذار نکنید
3. محتوا را در چندین کانال توزیع کنید، زیرا نمی‌دانید کدام نتیجه بهتری دارد
4. به چیزی فراتر از معرفی محصول فکر کنید
5. از روز اول روی سئو تمرکز کنید
6. هنگام انتظار برای بهبود رتبه سایتتان صبور باشید
7. تهیه فهرست ایمیلی ضروری است
8. پروژه‌های جانبی می‌توانند ترافیک سایتتان را افزایش دهند
9. یک چک‌لیست منسجم برای توزیع محتوا تهیه کنید
10. با مشتریان خود گفتگو کنید (نه این‌که فقط گوینده باشید و به صحبت‌های آن‌ها توجه نکنید)
11. کاربران شبکه‌های اجتماعی دوست دارند با افراد صحبت کنند نه با برندها
12. تجربیات خوب و بد را به اشتراک بگذارید
13. بازاریابی همیشه به معنای جذب فوری مشتری نیست

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

27 Oct, 04:07


۷ نکته مهم برای پیمایش موفقیت‌آمیز در مسیر کارآفرینی برای زنان


۱- به خود و چشم‌اندازتان ایمان داشته باشید:
یکی از چالش‌های اصلی، شک به خود است، اما داشتن یک شبکه پشتیبانی و باور به ارزش منحصر به فردتان، می‌تواند شما را به جلو ببرد.
  
۲- سواد مالی را بپذیرید:
درک دقیق مسائل مالی، از جمله جریان نقدی و حاشیه سود، برای موفقیت مالی کسب‌وکار ضروری است.

۳- یک شبکه قوی ایجاد کنید:
ایجاد روابط حرفه‌ای و همکاری با دیگران در مسیر کارآفرینی بسیار مهم است.

۴- قیمت‌گذاری مبتنی بر ارزش: قیمت‌گذاری بر اساس ارزشی که به مشتریان ارائه می‌دهید، به جای هزینه‌ها یا رقابت، کلید سودآوری و پایداری کسب‌وکار است.

۵- استفاده از نقاط قوت منحصر به فرد:
زنان با توانایی‌هایی مانند همدلی و هوش هیجانی می‌توانند روابط قوی با مشتریان ایجاد کنند و چالش‌ها را به‌خوبی مدیریت کنند.

۶- ریسک‌های محاسبه‌شده را بپذیرید:
ریسک کردن، به ویژه در زمینه‌های همسو با اهداف شما، می‌تواند به رشد و موفقیت کسب‌وکار منجر شود.

۷- تاب‌آوری و پایداری:
موفقیت در کارآفرینی نیازمند استقامت در برابر چالش‌ها و شکست‌ها است.

این نکات به زنان کمک می‌کند تا در مسیر کارآفرینی با اعتماد به نفس و اراده پیشرفت کنند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

26 Oct, 09:52


برای ایران❤️
برای وطن❤️

آکادمی مدیریت استراتژیک

26 Oct, 05:22


هشت قانون اقتصاد (سیاسی)

۱- دولت‌ها از خود پولی ندارند؛ باید "آن را در قالب مالیات از شهروندان بگیرند" یا "منابع عمومی و ارزشمند مانند نفت را مصرف کنند" یا "از دیگر کشورها وام بگیرند" یا با "چاپ پول" به طور نامحسوس پول را از جیب شهروندان به خزانه دولت انتقال دهند.

۲- هیچ کاری در دنیا مجانی انجام نمی‌شود، اگر دولت‌ها چیزی به شهروندان می‌دهند و پولی دریافت نمی‌شود، کسی در جایی هزینه‌های آن را پرداخت کرده است.

۳- کسی خودرو اجاره‌ای را نمی‌شُوید و دایه مهربان‌تر از مادر نمی‌شود. دولت‌ها هم به اندازه کارآفرینان بخش خصوصی برای سودآوری و انجام کار مطلوب "انگیزه" ندارند، بوروکرات دولتی حتی با نیت خیر به اندازه خود فرد، نگران چگونگی مصرف پولش نیست.

۴- دولت‌ها در بیشتر موارد از "دانش" لازم برای به انجام رساندن کارهای جدید بی‌بهره‌اند. در اقتصادهای پیچیده مبتنی بر تقسیم کار امروزی، حرف از تخصص گذشته و به فوق تخصص رسیده است، نمی‌توان انتظار داشت بوروکرات دولت، دانشی بیشتر از کسی داشته باشد که عمری را در کارش گذرانده است.

۵- منطق کار دولت سیاسی است، نه اقتصادی. دولتی‌ها به دنبال کسب سهم بیشتری از کیک قدرت‌اند و بازده اقتصادی خیلی اوقات در این میان، فدا می‌شود. اهل سیاست، حتی اگر بخواهند هم خیلی نمی‌توانند دنبال خیرخواهی باشند.

۶- بسیاری از کارهایی که دولت‌ها انجام می‌دهند، بخش خصوصی می‌تواند به شکل بسیار موثرتر و شفاف‌تری به انجام رساند، افزون بر اینکه بازخواست و حساب‌کشی از آنها بسیار ساده‌تر از دولت است.

۷- مجوزها، قوانین، مقررات فراوان و غیرضروری، به هدر رفتن منابع و زمان می‌انجامند و زمینه را برای فسادهای زیرمیزی و رومیزی فراهم می‌کنند، قانون‌های فراوان بسیار مخرب‌تر از بی‌قانونی است. 

۸- حمایت‌های دولتی از اقتصاد در بیشتر موارد معنایی جز تغییر مسیر توزیع رانت‌ها ندارد و منابع عمومی را به جیب عده‌ای خاص می‌ریزد، بستر به وجود آمدن نورچشمی‌ها و شبکه‌های پنهان و آشکار فسادآور است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

24 Oct, 15:03


ماجرای شکلات ۲ میلیون تومنی
قضیه چیه؟

پوریا بختیاری

یه شکلات با مغز کنافه و پسته با برند فیکس (ساخت دوبی) ترند این روزهای اینستاگرام شده.

با یه پرس‌وجو فهمیدم که قیمت یک تخته ۲۰۰ گرمی از این شکلات توی تهران دو میلیون تومنه، که البته به دلیل تقاضای بالا باید پیش خرید کنیدش و حدود ۲ هفته بعد شکلات لاکچری خودتون رو تحویل بگیرید.


این که توی این اوضاع اقتصادی چنین تقاضایی برای یک کالای لوکس وجود داشته باشه، عجیبه، نه؟
اما یه علت مهم اقتصد رفتاری داره

دلیل چیه؟
در اقتصاد یک اثری هست به اسم اثر رژ لب. این اثر می‌گه وقتی اوضاع اقتصادی بد می‌شه، مردم خرید کت خز رو متوقف می‌کنن، اما نیازشون به کالای لوکس رو با خرید رژ لب گرون رفع می‌کنن.


توی ایران، مردم از خرید خونه منصرف شدن و بازار ماشین داغ شد. با بدتر شدن اوضاع، خرید گوشی لوکس جایگزین شد و امروز رسیدیم به خرید شکلات لاکچری. این موضوع نشونه وضع خوب یک عده نیست، اتفاقا یک زنگ خطره. یعنی سطح لاکچری بازی طبقه متوسط، به خرید شکلات سقوط کرده.

راهکار چیه؟
نمی‌گم خرید شکلات لوکس حتما احمقانه است. اما قبل از خرید، از خودتون چندتا سوال ساده بپرسید:
با این پول چه چیزهای دیگه‌ای می‌تونم بخرم که حس بهتری داشته باشه؟
اگر اینستاگرام نداشته باشم و نتونم عکس این شکلات رو استوری کنم، آیا باز هم دلم می‌خواد تجربه‌اش کنم؟
آیا حاضرم برای یه غریبه شکلات دو تومنی بخرم؟ اگر نه، آیا این شکلات رو واقعا برای دل خودم می‌خرم یا برای چشم غریبه‌ها؟

شعارهایی مثل ساده‌زیستی و قناعت، در عمل کار نمی‌کنن. مردم در نهایت دلشون تجربه لوکس بودن می‌خواد.

امیدوارم این زنگ خطر شنیده بشه، و مردم ما فرصت کنن با پولی که خیلی برای زحمت کشیدن، تجربه‌ای داشته باشن، که واقعا ارزش داشته باشه.


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

23 Oct, 19:23


بنیادی‌ترین نقصانِ سیاستِ خارجی ایران
 
دکتر محمود سریع‌القلم

یکی از مفاهیمی که از اقتصاد و کارآفرینی به متونِ سیاستِ خارجی و روابطِ بین‌الملل وارد شده است، Hedging است. به جز چند کشور، اکثریتِ کشورهای جهان با فکر، مشورت، محاسبه، برنامه ریزی و آینده نگری، این مفهوم را به کار گرفته‌اند. از امارات تا چین، از مکزیک تا هند، از قطر تا برزیل، از عمان تا اندونزی، عموماً مفهوم Hedging را کانونِ حکمرانی قرار داده‌اند. به عبارت دیگر: در این جهانِ چند قطبی اقتصاد و سیاست، همه درحال افزایش آلترناتیوها، گسترش فرصت‌ها، ایجاد کثرت در منابع واردات و صادرات و سرمایه گذاری، تنوعِ منابعِ تامینِ اسلحه، کاهشِ ریسک و مخاطرات، تنوعِ استراتژی‌های تامین منافع و امنیت ملی و وسیع تر کردن دوایرِ تحرک و اثرگذاری در روابط خارجی هستند.
عربستان هم زمان با آمریکا، روسیه و چین روابطِ تودرتو ایجاد کرده است. مکزیک، هم با آمریکا روابط استراتژیک برقرار کرده و هم با چین. ویتنام هم به صورت گسترده با چین مراوده دارد و هم با آمریکا و اتحادیه اروپا. هند، هم افزایش حضور سیاسی و اقتصادی در آسیا را دنبال می‌کند و هم در غرب اروپا و آمریکای شمالی. اندونزی با فکر و برنامه ریزی و اندیشۀ درازمدت، توازنی میان روابط غرب و شرق خود بنا کرده است. اگر مقیاسِ کوچک و بزرگ را در نظر نگیریم، و به کیفیت و عمق توجه کنیم، موفق ترین کشور غیر غربی جهان در Hedging امارات متحده عربی است. نه دیپلماسی انرژی با مسکو را فراموش کرده، و نه خرید سهام قابل توجه از صنعت باطری‌سازی چین را، نه ابتیاع یک کارخانۀ تولید تسلیحاتی برزیلی را، نه سرمایه‌گذاری مالی در غرب اروپا را و نه Silicon Valley را. مانند آنها که وقتی در بورس سرمایه گذاری می‌کنند به صورت Portfolio investment عمل می‌کنند.
اگر دانشجویی در یکی از دانشگاه‌های مهمِ دولتی، لیسانس در مهندسی یا علوم انسانی بگیرد، یک سطح از توانایی، فرصت و Hedging را به دست آورده است. اگر در رزومۀ خود بنویسد: تسلط به زبان‌های انگلیسی و چینی، سطح Hedging افزایش پیدا می‌کند. اگر در سه کنفرانس مهم بین المللی، مقاله ارائه کند، Hedging چند برابر می‌شود. ریسک بیکاری را اینگونه کاهش می‌دهد و در پیدا کردن کار در short list قرار می‌گیرد و سپس می‌تواند انتخاب کند. با افزایش توانایی، دانش و مزیت، ریسک های زندگی خود را جنبۀ نزولی می بخشد. اگر در شغلی که انتخاب می کند رضایت نداشت، فرصت‌ها برای او فراوان است. در این جهان متکثر و متنوع، چه فرد، چه بنگاه اقتصادی، چه نهادها و چه دولت‌ها عموماً در حال کاهش ریسک، حفاظتِ از خود و افزایشِ فرصت‌ها هستند.
معلوم نیست سیاست خارجی ایران در عرصه‌های اقتصادی و سیاسی، Hedging دارد یا خیر؟ کدام کالا، فرآورده و یا خدماتِ ایران، در اقتصادِ منطقه‌ای یا بین‌المللی، خاص و ممتاز است و مصرف‌کنندگان خارجی به آن‌ها وابسته‌اند؟ زعفران اسپانیا، پتروشیمی عربستان، خاویار روسیه، نفت عراق، پستۀ آمریکا، فرش هند و گاز قطر به وفور یافت می شوند و سهم ایران از بازار جهانی را کاهش داده‌اند. در جهان امروز، شرکت ها و کشورها تلاش می‌کنند دیگران را در مزیتی که در اختیار دارند به خود وابسته کنند: کارگر ارزان در ویتنام، پیچیده‌ترین تشکیلات تولید تراشه در تایوان، سوبسید انرژی و اجاره در چین، مالیات بسیار پایین شرکت‌ها در تکزاس، فضای کسب و کار مساعد در امارات نسبت به دیگر کشورهای عربی خلیج فارس، فرصت سرمایه گذاری‌های فراوان در ترکیه، همکاری های فن‌آوری در کره جنوبی و ژاپن. عموماً همه در حال ایجاد آلترناتیو و بهره برداری از فرصت‌های ممکن و افزایش Leverage و یا اهرم هستند. اقتصادِ ایران تا کنون چنین استراتژی درازمدتی را با توجه به سرمایه ها و مزیت‌های فراوان کشور ایجاد نکرده است. اقتصادِ ایران در کورانِ راهروهای تولید، سرمایه‌گذاری و فن‌آوری جهان نیست چون به نظر می‌رسد تلقی از مدیریت اقتصادی، عمدتاً تامین ارزاق عمومی است. جدول زیر معرفِ جهت گیری سرمایه‌گذاری‌ها در دهۀ 2020 است.
پرسش کلیدی این است که ایران خود را در این شبکه بهم تنیدۀ جهانی چگونه تعریف می‌کند؟
در عرصۀ سیاسی نیز، Hedging ایران بسیار محدود است. شاید بشود ادعای علمی کرد که ایران با هیچ کشوری، روابط دوجانبۀ به‌هم تنیدۀ دراز مدتِ متقابلِ همه جانبۀ با دوامِ استراتژیک ندارد. با تعدادی کشور دوست است و رفت و آمد دارد ولی وفاداری و پایبندی آن‌ها هنگام بحران یا خطر، قابل اطمینان نیست. به نظر می‌رسد در عرصۀ سیاسی، آن‌هایی که با ایران دوست هستند بیشتر سنت «دوری و دوستی» را برگزیده‌اند. Hedging و Leverage ایران بیشتر در مدارهای نظامی و در جهتِ بازدارندگی و با پشتوانۀ مکتب امنیتی و اندیشۀ Keeping enemies at bay است.

آکادمی مدیریت استراتژیک

23 Oct, 19:23


به یک معنا، سیاست خارجی ایران، از Leverage نظامی و امنیتی بهره‌مند است و آن هم با احتیاط مدیریت می‌شود.
کودکی که هفت سال سن دارد اهمیت یادگیری شنا، آموختن زبان‌های خارجی، عادت کردن به مطالعه و پذیرفتن آداب مدنی را نمی‌داند. پدر و مادر هستند که با فکر، برنامه‌ریزی، هزینه کردن، آموزش و آینده نگری، فرزند خود را برای سن 20 و 30 سالگی آماده می‌کنند. کشوری موفق است که حکمرانان آن به لحاظ وسعت اندیشه و برنامه‌ریزی، 50 سال از جامعه جلوتر باشند.
در سال 2050 جهان چگونه خواهد بود؟ احتمالاً در آن موقع، ثروت امارات پانزده میلیون نفری از دو تریلیون دلار فراتر خواهد رفت و گستردگی و تکثر Hedging آن، ده‌ها بلکه صدها برابر خواهد شد. همین طوردر آن موقع، عربستان با جمعیت 50 میلیون نفری از تولید ناخالص داخلی سه تریلیون دلاری بهره مند خواهد بود. با این ثروت و تنوع عربستان، امارات و قطر یا Leverage آنها در فن‌آوری، انرژی و قدرت مالی، بسیاری از کشورهای کوچک و بزرگ منطقه از جمله مصرِ قابلِ تصورِ 160 میلیون نفری در آن موقع و یا پاکستانی که جمعیتِ آن به 370 میلیون نفر در سال 2050 خواهد رسید، تحت نفوذ ساختاری ریاض، ابوظبی و دوحه خواهند بود. کشوری که ثروت تولید نکند و به فکر سی سال آینده نباشد، چگونه می تواند صرفاً خود را مدیریت کند؟ قدرت و نفوذ در مرحله ای بالاتر و به مراتب چالشی تر هستند.
سیاست خارجی ایران با توجه به تحولاتِ سریع فن‌آوری و تولید ثروت منطقه ای و جهانی، نیازمند یک استراتژی Hedging است که تمامی شاخه‌های اقتصادی، نظامی، مالی، سیاسی و فن‌آوری را دارا باشد. یک ضرب المثل می گوید:
Where there is no vision, the people perish.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

23 Oct, 08:57


عددهای مهم بودجه ی ۱۴۰۴

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

23 Oct, 05:43


آینده با نسل Z چگونه است؟

محمد رهبری

نظرسنجی اخیر ایسپا راجع به وضعیت فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه‌های دولتی کشور تصویر خوبی از نسل جدید ایرانی بدست می‌دهد؛ از آنجایی که عمده دانشجویان اکنون متولدان ۱۳۷۵ و خصوصا دهه هشتاد هستند و نسل Z ایرانی را تشکیل می‌دهند، این نظرسنجی تصویری از ویژگی‌های این نسل بدست می‌دهد. نظرسنجی که نشان می‌دهد جامعه ایران در آینده به چه سمتی می‌رود و چه ویژگی‌هایی خواهد داشت

بر اساس یافته‌های نظرسنجی ایسپا، بیش از ۸۵درصد دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، از تلگرام و اینستاگرام استفاده می‌کنند. این عدد برای تلگرام (با میزان مصرف حدود ۹۰درصدی) از آن جهت حائز اهمیت است که طبق نظرسنجی همین مؤسسه نظرسنجی، بطور میانگین حدود ۴۰درصد از ایرانیان از تلگرام استفاده می‌کنند

فاصله معنادار این دو عدد نشان می‌دهد که اولا اگر جایگزینی برای تلگرام ایجاد نشود، طی 5 سال آینده پلتفرم تلگرام تبدیل به اصلی‌ترین پیام‌رسان ارتباطی میان جوانان و میانسالان خواهد شد؛و ثانیا نسل جدید ایرانی، اهمیتی نمی‌دهد که پلتفرمی فیلتر هست یا نه و اگر آن را در زندگی روزمره خود مفید بداند، از آن استفاده می‌کند
این یافته در بخش دیگری از داده‌های منتشر شده توسط ایسپا نیز دیده می‌شود؛ جای که بیش از نیمی از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی از یوتیوب استفاده می‌کنند. پلتفرم یوتیوب، که برخی آن را  بزرگ‌ترین دانشگاه آنلاین می‌دانند، از بدو ورود به ایران فیلتر شد و هیچگاه در جامعه ایرانی مورد توجه و استفاده قرار نگرفت. حتی حالا که از طریق آن می‌توان درآمدزایی کرد هم فقط ۸/۵درصد از ایرانیان از آن استفاده می‌کنند. امری که نشان می‌دهد این پلتفرم چقدر در جامعه ایران مهجور هست.
اما مواجهه نسل Z و دانشجویان دانشگاه‌های دولتی با این پلتفرم کاملا متفاوت است. بیش از ۵۰ درصد از دانشجویان از این پلتفرم استفاده می‌کنند و این در حالی است که شواهدی وجود دارد که بسیاری از دانش‌آموزان دبیرستانی نیز از یوتیوب استفاده می‌کنند.

استفاده از یوتیوب نه فقط در ایران که در سرتاسر دنیا روندی صعودی داشته و اکنون پرطرفدارترین پلتفرم در سرتاسر جهان است؛ یوتیوب کارکردهای آموزشی بسیار زیادی دارد و مصرف بالای آن توسط نسل جدید در ایران نیز مؤید همین واقعیت است که دانشجویان و دانش‌آموزان از یوتیوب برای مقاصد آموزشی استفاده می‌کنند.
استفاده از این پلتفرم، علاوه بر این که نشان می‌دهد فیلترینگ آن سیاستی کاملا عبث و بیهوده است، معنای دیگری نیز دارد.
در حالی که نظام آموزشی در ایران به‌نحوی که بسیاری از ارزش‌های فرهنگی و سیاسی از طریق آموزش رسمی منتقل می‌شود، مراجعه بالا به یوتیوب باعث خواهد شد که دانشجویان و دانش‌آموزان کمتر از گذشته در معرض این آموزش‌های رسمی قرار بگیرند؛ امری که شکاف نسلی را تشدید می‌کند و باعث افزایش بیش از پیش ارزش‌های حاکم بر نسل جدید با ارزش‌های نسل‌های پیشین می‌شود.

این امر در الگوی تماشای فیلم و سریال در نسل Z نیز آشکار است؛ جایی که ۶۱درصد از پاسخگویان، از طریق دانلود فیلم و سریال از اینترنت، ماهواره و یا پلتفرم‌های نمایش فیلم خارجی، اقدام به تماشای فیلم و سریال می‌کنند. معنای این اعداد آن است که اکثر نسل جدید ایرانی کمتر در معرض تولیدات رسمی است.
این الگوی رفتاری در مصرف کالای فرهنگی نظیر فیلم و سریال، در کنار مصرف قابل توجه یوتیوب در میان دانشجویان، به‌نوعی بیانگر ناکارآمدی سیاست‌های فرهنگی در کشور است و باعث شده تا عملا سیاستگذاری فرهنگی در کشور بی‌اثر شود.
به‌عبارت بهتر، اکثر دانشجویان در معرض آموزش‌ها و تولیدات فرهنگی رسمی نیستند و در نتیجه خیلی طبیعی است که ارزش‌ها و نگرش‌های متفاوتی با آنچه ساختار رسمی می‌خواهد، داشته باشد.

در این داده‌های منتشر شده، میزان مصرف توئیتر در میان دانشجویان دانشگاه‌های دولتی نیز قابل توجه است؛ در حالی که توئیتر یکی از پلتفرم‌هایی است که کمترین استفاده را در ایران دارد، حدود یک چهارم دانشجویان دانشگاه‌های دولتی از آن استفاده می‌کنند و در معرض مباحث در آن هستند. از آنجایی که درتوئیتر گروه‌های سیاسی مختلف بیشترین فعالیت را دارند، حضور فعال دانشجویان در توئیتر بر نگرش سیاسی آن‌ها اثرگذار خواهد بود و این اثرگذاری نیز لزوما منطبق بر سیاست‌های رسمی نیست.

بنابراین، به‌نظر می‌رسد که ارزش‌ها و نگرش‌های نسل Z، تحت تأثیر مصرف رسانه‌ای آن‌ها، کاملا متفاوت از ارزشی است که ساختار رسمی تبلیغ می‌کند و نحوه جامعه‌پذیری نسل جدید کاملا متفاوت از جامعه‌پذیری نسل‌های گذشته باشد.

نسل جدید ایرانی ارزش‌ها و نگرش‌های متفاوتی با نسل‌های پیشین دارد؛ جامعه آینده ایران با جامعه امروز کاملاً متفاوت خواهد بود و کلید مواجهه با این جامعه، در تحول نگرش به موضوعات فرهنگی است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

23 Oct, 04:08


مراحل توسعه کسب‌وکار

۱- کِشت ایده
اولین مرحله از چرخه توسعه کسب‌وکار شما، زمانی است که کسب‌وکار شما، فقط یک فکر یا ایده باشد. در این مرحله شما هنوز اقدامی مبنی بر تیم سازی، توسعه فنی و ارائه محصول نکرده‌اید.

۲- راه‌اندازی
کسب‌وکار شما از نظر حقوقی شکل گرفته و محصولات یا خدمات شرکت شما در خط تولید هستند. به عبارتی، اولین مشتریان خود را دارید و جریان درآمدی اولیه‌ای برای کس‌ وکارتان به وجود آمده است.

۳- مرحله رشد (Growth Stage)
اینک زمان رسیدن به رشد و سودآوری است. در این مرحله سودآوری بالا است.

۴- تثبیت
کسب‌وکار شما در این مرحله از مراحل توسعه کسب‌وکار به یک رونق نسبی رسیده است.

۵- گسترش
این مرحله از مراحل توسعه کسب‌وکار، با دوره جدیدی از رشد (در بازارها و کانال‌های توزیع جدید) مشخص می‌شود.

۶- زوال
تغییرات در اقتصاد، جامعه یا شرایط بازار می‌تواند فروش و سودآوری را کاهش دهد.

۷- خروج
این یک مرحله برای کسب‌وکار شما است که با واقع‌بینی تصمیم‌گیری نموده و در مورد آینده شرکت‌تان تصمیم بگیرید.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

23 Oct, 04:05


بر اساس گزارشی که توسط کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل منتشر شده است، اگر جنگ غزه همین فردا پایان یابد «حدود ۳۵۰ سال» طول می‌کشد تا اقتصاد ویران‌شده نوار غزه به وضعیت پیش از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر ماه سال گذشته بازگردد.

بنابر این گزارش، جنگ تخریبی عظیم در محله‌ها، زیرساخت‌ها و اقتصاد غزه به بار آورده است و پیش از شروع هرگونه بازسازی، باید مناطق زیادی از آوار، اجساد در حال تجزیه و مهمات منفجر نشده پاکسازی شود.

این گزارش تصریح می‌کند که حتی اگر آتش‌بس برقرار شود و وضعیت به حالت قبل از اکتبر ۲۰۲۳ بازگردد، این وضعیت غزه را در مسیر بهبود و توسعه پایدار قرار نخواهد داد.

سازمان ملل تاکید می‌کند که اگر روند رشد اقتصادی بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۲ با نرخ متوسط ۰.۴ درصد در نظر گرفته شود، ۳۵۰ سال طول خواهد کشید تا غزه تنها به سطح تولید ناخالص داخلی سال ۲۰۲۲ برسد.

این پژ‌وهش تاکید می‌کند که تولید ناخالص داخلی سرانه همچنان با افزایش جمعیت به طور «مداوم و شدید» کاهش خواهد یافت.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @Strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

22 Oct, 08:42


اینستاگرام چه اثری بر زندگی مردم دارد؟
سرگرمی و کسب‌وکار اعتیادآور

صدف صمیمی


کم پیش می‌آید که گوشی هوشمند داشته باشید اما به خیل علاقه‌مندان اینستاگرام نپیوسته باشید.

اینستاگرام برای ایرانی‌ها به محیطی تبدیل شده که هم در آن ‌وقت می‌گذرانند و هم کالای مورد علاقه خود را می‌خرند.

در آخرین نظرسنجی‌هایی که صورت گرفته، ۸۵ درصد افراد اعلام کرده‌اند که از اینستاگرام استفاده می‌کنند. هرچند این رسانه اجتماعی برای نسل زد زیاد محبوب نیست اما نسل‌های قدیمی‌تر خیلی به آن وابسته‌اند.

این رسانه اجتماعی محبوب، ۱۴ سال است که با ماست و در همه این سال‌ها به‌طور متوسط روزی یک ساعت وقت ما را به خود اختصاص داده است.

حتی فیلترینگ هم مانع دسترسی ما به این رسانه نشده است. سوال اینکه در طول این سال‌ها، اینستاگرام چه اثری روی زندگی ما گذاشته است؟

در نهایت سه تصور کلی درباره کارکرد این شبکه اجتماعی مطرح می‌شود؛ نخست اینکه عده‌ای این شبکه را نجات‌بخش روابط اجتماعی و اقتصادی مردم عصر جدید می‌دانند و عده‌ای این تصور را که اینستاگرام تاثیر مثبتی بر کاربران گذاشته رد می‌کنند و معتقدند که اینستاگرام مسائل اجتماعی مانند تنزل سلامت روان، اعتیاد، نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی و تحریف ارزش‌های اجتماعی را تشدید کرده است.

نگاه سوم در میانه این دو گروه قرار دارد و با پذیرش آثار منفی، دستاوردهای این تحول شبکه‌ای را نادیده نمی‌گیرند و از چنین ابزاری به عنوان چاقوی دولبه یاد می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین اثرات نامطلوب اینستاگرام تاثیر آن بر سلامت روان است. مطالعات متعدد استفاده بیش از حد از اینستاگرام را با افزایش سطح اضطراب، افسردگی و اعتمادبه‌نفس پایین مرتبط دانسته‌اند.

تاکید پلت‌فرم بر محتوای بصری و معیارهای تعامل مانند «لایک» و «فالوور» فرهنگ مقایسه را تقویت می‌کند.

کاربران اغلب زندگی خود را با تصاویر ایده‌آلی که به صورت آنلاین ارسال می‌شوند مقایسه می‌کنند که موجب احساس بی‌کفایتی و نارضایتی می‌شود.

این پدیده که به عنوان «نظریه مقایسه اجتماعی» شناخته می‌شود، بیان می‌کند که افراد ارزش خود را بر اساس نحوه قرار گرفتن در برابر دیگران ارزیابی می‌کنند.

برای بسیاری، اینستاگرام به یادآوری دائمی شکست‌های شخصی منجر می‌شود که باعث استرس و اضطراب و سایر اختلالات روانی مزمن می‌شود.

طراحی اینستاگرام هم ذاتاً اعتیادآور است. ویژگی اعلان‌های منظم، و امکان اعتبارسنجی اجتماعی از طریق لایک‌ها و نظرات، محیطی را برای استفاده اجباری ایجاد می‌کند.

علاوه بر این، ماهیت اعتیادآور اینستاگرام بر الگوهای خواب تاثیر می‌گذارد. نور آبی ساطع‌شده از تلفن‌ها و هجوم دوپامین از محتوای جذاب می‌تواند کاربران را بیدار نگه دارد و به کم‌خوابی منجر شود.

به گفته جامعه‌شناسان نفوذ اینستاگرام فراتر از تک‌تک کاربران است و بر هنجارها و ارزش‌های اجتماعی نفوذ می‌کند. یکی از عمیق‌ترین تغییرات، تعریف مجدد موفقیت و شهرت است.

«شهرت اینستاگرامی» آرزوی بسیاری از کاربران است که عده‌ای به خاطر کسب آن شهرت از تمام ارزش‌ها و هنجارها عبور می‌کنند.

همان‌طور که بدون تعارف از آثار منفی که اینستاگرام در زندگی اجتماعی ما ایجاد کرده، یاد کردیم، باید به جنبه‌های مثبتش نیز اشاره کنیم.

شبکه اینستاگرام با توجه به کارکردهای متنوع و مفرح خود، موجب شده است که افراد و گروه‌های مختلف در طیف‌های سنی و فرهنگی مجذوب آن شوند و از آن بهره ببرند.

یکی از تاثیرات مثبت اینستاگرام، افزایش ارتباطات اجتماعی است. کاربران می‌توانند به راحتی با دوستان، خانواده و حتی افراد جدید ارتباط برقرار کنند.

از سوی دیگر، اینستاگرام فرصتی برای کسب درآمد نیز فراهم کرده است. بسیاری از افراد با استفاده از قابلیت‌های بازاریابی دیجیتال توانسته‌اند کسب‌وکارهای موفقی راه‌اندازی کنند.

برندها هم از طریق تبلیغات هدفمند در این پلت‌فرم محصولات خود را معرفی کرده و فروش بیشتری داشته‌اند.

همچنین اینستاگرام را به ‌عنوان ابزاری برای آموزش می‌شناسند. از دیگر کارکردهای این شبکه در جامعه ایران، امکان ارائه آموزش‌های مختلف است.

با شناخت این مسائل و اجرای استراتژی‌های موثر، جامعه می‌تواند با حفظ مزایای بالقوه ارتباطات دیجیتال، چالش‌های ناشی از رسانه‌های اجتماعی را بهتر بپیماید و حل و فصل کند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

22 Oct, 06:43


متن کامل لایحه بودجه سال ۱۴۰۴



آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

21 Oct, 12:22


آمار نگران کننده رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی از وضعیت سلامت روان در ایران:

یک‌سوم از جمعیت ایران اختلال در سلامت‌ روان دارند

سلامت روان در کشور ما از میانگین جهانی پایین‌تر است.

مواردی مانند، رفتارهای مغایر شهروند، انواع آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، تنهایی، عدم وفای به عهد و ... نشانه‌هایی هستند که اعلام می‌کنند حال یک جامعه‌ای خوب نیست.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @Strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

21 Oct, 04:01


کدام کشورها بیشترین مهاجر ایرانی را دارند؟

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

21 Oct, 03:59


۱۰ اصل اساسیِ نظریه انتخاب

۱- تنها کسی که ما می‌توانیم رفتارهایش را کنترل کنیم، خودمان هستیم. در واقع ما توانایی کنترل رفتارهای کسی جز خودمان را نداریم. بنابراین باید تا حد امکان به جای تغییر دادن دیگران، روی خودمان کار کنیم.
۲- تنها چیزی که بین ما و دیگران رد و بدل می‌شود، اطلاعات است. این‌که با این اطلاعات چه کنیم، به انتخاب خودمان بستگی دارد. گاهی مواقع این اطلاعات می‌تواند شخصی را به خوشبختی یا نابودی بکشاند.
۳- تمام مشکلات روانشناختی بلندمدت، از جنس «مشکلات در رابطه» هستند. بنابراین باید به فکر اصلاح روابط خود با دیگران باشیم.
۴- مشکل رابطه‌ای، همواره بخشی از زندگی کنونی ما است. ما می‌توانیم از خیلی چیزها آزاد شویم اما هرگز نمی‌توانیم بدون حداقل یک رابطه‌ شخصی رضایت‌بخش، شادمانه زندگی کنیم.
۵- رویدادهای دردناک گذشته، در آن‌چه امروز هستیم نقش مهمی دارند اما مرور دوباره‌ آن‌ها، کمک چندانی به نیاز امروز ما (بهبود رابطه‌ی فعلی‌مان) نمی‌کند.
۶- ما پنج محرک اصلی ژنتیکی داریم: نیاز به زنده ماندن، نیاز به عشق و تعلق خاطر، نیاز به قدرت، نیاز به آزادی، نیاز به تفریح.
۷- ما برای تأمین این نیازها، باید یک یا چند تصویر را در دنیای کیفی خود بهبود دهیم. دنیای کیفی بخشی از دنیای ماست که از مهم‌ترین چیزهایی که می‌دانیم و می‌شناسیم تشکیل شده است.
۸- ما از لحظه‌ تولد تا مرگ، مشغول رفتار کردن هستیم. به صورت کلی رفتار کلی (Total Behavuir) از چهار بخش جدایی‌ناپذیر تشکیل شده است: عمل، فکر، احساس و فیزیولوژی.
۹- رفتارها همیشه باید در قالب فعل یا مصدر بیان شوند و حتماً خودمان فاعل جمله‌ها باشیم. به جای من افسرده شده‌ام یا دچار افسردگی هستم، بگوییم من انتخاب کرده‌ام افسرده باشم، من افسردگی می‌کنم یا خودم را افسرده کرده‌ام.
۱۰- رفتارها همیشه انتخابی است. البته ما روی دو بخش فکر و عمل قدرت انتخاب داریم و فیزیولوژی و احساس به عنوان تابعی از این انتخاب ما، تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

20 Oct, 06:54


10 رمز موفقیت کارآفرینان

۱. خود توسعه‌ای را تمرین کنید
۲. مراقب کارمندانتان باشید
٣. شغل دوم یا شغل موازی داشته باشید
۴. خود را درگیر کار با تیمتان کنید
۵. نقاط قوت منحصربه‌فرد خود را شناسایی و توسعه دهید
۶. سخاوت خود را به کار بگیرید
۷. توسعه اختلاف‌ها به‌جای توافق‌ها
٨. بدانید زمان شما را کجا می‌برد
۹. آموزش و یادگیری
۱۰. رهایی برنامه‌ریزی‌ شده

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

20 Oct, 06:52


ویژگی‌های مدیریت استراتژیک چیست؟

۱- قبل از هر چیز مدیریت استراتژیک یک وظیفه مدیریتی عالی (بلند پایه) است.
مدیریت استراتژیک چون بطور کامل مربوط به آینده سازمان بوده و سعی در مشخص کردن راستا و جهت برای آن دارد، بدان جهت وظیفه اصلی مدیران بلند پایه است.

۲- معطوف به آینده بوده و به هدف‌های بلندمدت سازمان مربوط است.
به این می‌اندیشد که در افق زمانی مشخص شده سازمان چه خواهد شد و برای گرفتن این نتایج چه کارهایی را باید انجام داد.

۳- مدیریت استراتژیک سازمان را به صورت یک سیستم باز می‌نگرد.
سازمان‌ها با محیطی که در آن قرار دارند، در تعامل می‌باشند. در محیط هر تغییری صورت می‌گیرد، سازمان نیز از آن تأثیر خواهد پذیرفت. بدین سبب مدیریت استرتژیک محیط را از نزدیک تعقیب می‌کند.

۴- مدیریت استراتژیک، مدیران رده پایین را راهنمایی می کند.
به عبارت دیگر مدیریت استراتژیک اهداف، تصمیمات و فعالیت‌هایی را مشخص می‌کند که در داخل سازمان تا پایین‌ترین سطوح برای هر کس، نقطه شروع حرکت را تعیین می‌کند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

19 Oct, 16:33


⭕️🔴800 هزار مسکن ملی گمشده

نماینده مجلس: آماری که وزرای راه فعلی و قبلی در خصوص تعداد واحدهای ساخته شده ارائه می‌دهند «۵۰ درصد» اختلاف دارد!

محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: طبق اعلام وزیر راه دولت چهاردهم، ۸۰۰ هزار واحد طی سه سال اخیر ساخته شده و براساس گزارش‌هایی که وزیر قبلی راه و شهرسازی ارائه دادند این آمار حدود یک میلیون و ششصد هزار واحد بوده است لذا ۵۰ درصد اختلاف داریم که باید شفاف سازی شود. بنابراین من کمیته تشکیل دادم تا اجرای قانون جهش تولید مسکن را طی سه سال اخیر بررسی کند تا مشخص شود چه تعداد واحد ساخته شده و چه تعداد به بهره‌برداری رسیده است.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

19 Oct, 15:32


سه ویژگی مهم شایستگی کلیدی

۱- یک شايستگی كليدی منبع كسب مزيت رقابتی است؛ زيرا اين شايستگی به شركت در ارائه ارزش بيشتر به مشتری كمك می‌كند.
۲- یک شايستگی كليدی در بازارهای مختلف شركت كاربرد دارد.
۳- رقبا به سختی می‌توانند از شایستگی كليدی شركت تقليد كنند.

برای مثال، شایستگی کلیدی آیکیا، بزرگ‌ترین تولیدکننده مبلمان و لوازم دکوری منزل، عبارت است از: طراحی محصولات به صورت ماژولار تا مشتری خودش در منزل محصول خریداری شده را سر هم کند.

این شایستگی کلیدی، هم به مزیت رقابتی آیکیا تبدیل شده، هم در کشورهای گوناگون طرفدار دارد و هم رقبا به سختی می‌توانند از آن تقلید و کپی‌برداری کنند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

18 Oct, 16:12


تورم تعدادی از کشورهای منطقه خلیج فارس و ایران

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

16 Oct, 06:55


چند درصد از هزینه ماهانه خانوارها صرف مسکن می شود؟

دنیای‌اقتصاد

سال گذشته خانوارهای شهری در 31 استان کشور، 42 درصد از هزینه‌های خود را فقط صرف یک فاکتور کردند؛ مسکن.

تورم تاریخی اجاره خانه از اواخر دهه 90 تا کنون در همه شهرهای کشور، «هزینه مسکن» را به غول سبد خانوار تبدیل کرده است.

این غول سال گذشته دوپینگ کرد و در حالی که سال 1401، 38 درصد از هزینه‌های ماهانه و سالانه شهرنشین‌ها به اجاره مسکن اختصاص پیدا می‌کرد، سال گذشته از این هم بیشتر شد و به 42 درصد رسید.

سطح نرمال «هزینه مسکن» در سبد زندگی باید زیر 30 درصد باشد؛ در تهران این سهم براساس آمار رسمی 1402 به 56 درصد رسیده است.

در شهرهای استان‌ فارس 49 درصد و در البرز نیز 45 درصد

هر چقدر «سهم مسکن» در سبد هزینه، بزرگ باشد به همان نسبت، خانوارها مجبور می‌شوند از فاکتورهای اصلی دیگر زندگی‌شان بزنند.

در سال‌های اخیر، سهم کالری و تفریح و درمان در سبد هزینه خانوارها افت کرد.

راه مهار این غول، سیاست‌های پرورش‌دهند آن نظیر «اجاره دستوری» نیست؛ راه نرمال‌سازی هزینه مسکن از «کاهش تورم عمومی» و همچنین «ثبات قیمت مسکن» می گذرد.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

16 Oct, 06:53


چرا جوانان از کسب‌وکار خوششان نمی‌آید؟
نسل شادی‌جو

مریم رحیمی


اخیراً نتایج دو مطالعه درباره نسل زی منتشر شده است که ممکن است با تصورات رایج ما درباره این نسل تفاوت داشته باشد.

بر اساس نظرسنجی موسسه گالوپ، جوانان نسبت به آینده خوش‌بین‌اند اما احساس می‌کنند برای آن، به قدر کافی آمادگی ندارند. سلامتی روان برایشان به موضوعی چالش‌برانگیز تبدیل شده و نمی‌توانند به راحتی و با اطمینان برای زندگی خود هدف تعیین کرده یا اهدافشان را دنبال کنند.

علاقه چندانی به مشارکت در تکالیف تحصیلی یا وظایف شغلی خود ندارند. و از همه مهم‌تر، اولویت‌هایشان شباهتی به نسل‌های گذشته ندارد؛ آنها خوشبختی و شادمانی را به هر چیز دیگری ترجیح می‌دهند.

در نهایت اینکه نسل جوان آخرین اولویت خود را کسب‌وکار اعلام کرده است.

اما مطالعه دوم نشان می‌دهد که نسل زد با مدیران کسب‌وکارها سر ناسازگاری دارند و اغلب، چند ماه پس از استخدام اخراج می‌شوند.

بر اساس گزارشی که فورچون منتشر کرده، از هر ۱۰ کارفرما شش نفر می‌گویند که بخشی از کارکنان نسل زی را که اوایل همین امسال از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده و جذب بازار کار شده بودند، اخراج کرده‌اند.

بیشترین نارضایتی کارفرمایان از جوانان این نسل به خاطر بی‌انگیزگی و عدم ابتکار عمل آنهاست. در میان دلایل اصلی اخراج فارغ‌التحصیلان نسل جوان، به حرفه‌ای نبودن، بی‌نظمی و ضعف در مهارت‌های ارتباطی، پایبند نبودن نسبت به حضور به‌موقع در محل کار و جلسات، نپوشیدن لباس‌های مناسب محیط کار و استفاده از ادبیات نامناسب در محل کار اشاره شده است.

البته این گزارش‌ها خارج از ایران تهیه شده‌اند و احتمال اینکه درباره ایران مصداق نداشته باشند زیاد است، به همین دلیل در این پرونده با چند مدیرعامل بخش خصوصی گفت‌وگو کرده‌ایم تا بدانیم آیا نسل زد واقعاً از کسب‌وکار خوششان نمی‌آید؟

نسل زد دوست دارد به نوعی مانند «پیتر پن» که در کودکی تماشا کرده، زندگی کند. یعنی مثل پیتر پن که هیچ وقت بزرگ نشد، بزرگ نشود. گروه فزاینده‌ای از نسل زد وجود دارند که از بزرگ شدن و پذیرش مراحل مهم زندگی بزرگسالی، مانند دریافت مدرک تحصیلی یا پیوستن به بازار کار، سر باز می‌زنند.

در عوض، آنها تصمیم گرفته‌اند عاطل بمانند. یعنی نه تحصیل کنند و نه استخدام شوند.

همین روند باعث ایجاد پدیده بی‌سابقه‌ای از بیکاری جوانان در سراسر جهان شده است.

به گزارش سازمان بین‌المللی کار، حدود یک‌پنجم افراد بین ۱۵ تا ۲۴ سال در سطح جهانی در سال ۲۰۲۳ به کسب‌وکار بی‌علاقه بوده‌اند.

بیشترین نارضایتی کارفرمایان از جوانان نسل زد ناشی از بی‌انگیزگی و عدم ابتکار عمل در آنهاست.

حدود ۵۰ درصد از مدیران حاضر نظرسنجی این مورد را دلیل اصلی پایان همکاری‌شان با نسل‌زدی‌ها می‌دانند. به گفته آنها کارکنان این نسل اغلب بی‌انگیزه هستند و به جای ابتکار عمل، باید مرتب به آنها گفته شود که چه کاری انجام دهند.

متخصصان منابع انسانی معتقدند مقصر تنها نیروی جوان نیست، بلکه سیستم آموزشی که فارغ‌التحصیلان را برای کار آماده نمی‌کند هم مقصر است. همچنین کارفرماها هم قابلیت گفت‌وگو با این نسل را ندارند و به جای اینکه فرهنگ سازمانی و کار را به کارکنان جدید آموزش دهند، صرفاً به دلیل آماده نبودن، آنها را اخراج می‌کنند.

شرکت‌ها با نپذیرفتن مسئولیت آموزش کارکنان و امید به اینکه مدرک دانشگاهی بتواند جایگزین همه چیز شود، نه‌تنها به کارکنانشان، بلکه به کسب‌وکار خودشان هم آسیب می‌زنند. این رویکرد هرگز موفق نبوده و در سیستم فعلی هرگز جواب نخواهد داد.

یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد نگرانی‌های اقتصادی، اصلی‌ترین دلیل مردد بودن و بی‌انگیزگی در نسل زد است.

بسیاری از افراد نسل زد شاهد بی‌ثباتی اقتصادی، از جمله تاثیر بحران مالی ۲۰۰۸ و همه‌گیری کووید ۱۹ بوده‌اند.

در میان اعضای این نسل، آگاهی فزاینده‌ای در مورد مسائل مربوط به سلامت روان وجود دارد. بنابراین فرایند راه‌اندازی و اداره یک کسب‌وکار می‌تواند از نگاه آنها دلهره‌آور و پرتنش باشد.

افراد مسن‌تر اغلب شکایت می‌کنند که نسل جوان فاقد اخلاق کاری قوی است. احتمالاً این افراد، فراموش کرده باشند که وقتی خودشان جوان بودند، چقدر تنبل یا بی‌انگیزه بودند.

برخلاف نسل پیشین که استرس کاری به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره‌ آنها تبدیل شده، نسل زی رفاه ذهنی و آرامش فکری خود را به پیمودن مسیر کارآفرینی ترجیح می‌دهند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

16 Oct, 06:47


شایستگی کلیدی‌تان چیست؟

از ديرباز، شركت‌ها منابع مختلفی از قبيل نيروی كار، مواد اوليه، اطلاعات و انرژی را كه وارد كسب‌وكارشان می‌شد، تملک و مديريت می‌کردند. ولی اين روش در حال تغيير است.

بسياری از شركت‌های امروزی به دنبال برون‌سپاری فعاليت‌های فرعی خود هستند تا با استفاده از اين شيوه به كيفيت بهتری دست يابند و هزينه‌های خود را كاهش دهند.

به عنوان مثال،‌ هندوستان به عنوان كشوری مطرح است كه خدمات برون‌سپاری وسيعی را با قیمت‌های بسیار رقابتی در حوزه‌هایی مثل «خدمات مشتریان»، «برنامه‌نویسی کامپیوتری»، «تحقیقات بازار» و غیره ارائه می‌كند. به همین دلیل، شرکت‌ها به جای این که این قبیل کارها را خودشان انجام بدهند، آن را به شرکت‌ها و فریلنسرهای هندی می‌سپارند.

به بیان دیگر، شركت‌های امروزی بيشتر به دنبال تملک و بهبود منابع كليدی و اساسی كسب‌وكار خود هستند. به همین دلیل، بسیاری از شرکت‌های نساجی، شیمیایی و رایانه‌ای/الکترونیکی، دست از تولید محصولات‌شان برداشته‌اند و این وظیفه را به شرکت‌های دیگری که توانایی تولید ارزان‌تر را دارند، واگذار کرده‌اند.

در حقیقت، این قبیل شرکت‌ها به جای درگیرشدن در فرایند سخت تولید، روی طراحی، بهبود و بازاریابی شایستگی‌های کلیدی‌شان تمرکز کرده‌اند.


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @Strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

15 Oct, 16:44


کاربرد نظریه بازی در کسب‌وکار

اقتصاد‌دانان می‌توانند از نظریه بازی در کسب‌وکار استفاده کنند و یک چشم‌انداز اقتصادی خاص را تحلیل کرده و نوع اقدام احتمالی شرکت‌ها یا بازیکنان را پیش‌بینی کنند. همچنین شرکت‌های خصوصی می‌توانند برای تصمیم‌گیری درباره کسب‌وکار یا نظارت و تحلیل استراتژیک جنبه‌های مختلف رفتار رقبا از آن استفاده کنند. معلمان هم می‌توانند از مدل‌های نظریه بازی‌ استفاده کرده و دانش‌آموزان را با مجموعه‌ای از استراتژی‌ها و راهکارهای مختلف مورداستفاده در دنیا آشنا کنند.

نظریه بازی می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا در داخل یا خارج سازمان و به‌ویژه در برابر رقبا، انتخاب‌های استراتژیک داشته باشند. در این نظریه، موقعیت‌های مختلف در قالب بازی‌های ساده ارائه می‌شوند و برای شبیه‌سازی شرایط واقعی و پیش‌بینی رفتار بازیکنان از سناریوهای فرضی استفاده می‌شود.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

15 Oct, 12:08


مسیری که کشورهای اسکاندیناوی رفتند


❇️هیچ‌کدام از کشورهای اسکاندیناوی با ارائه خدمات رفاهی کنونی از فقر به‌در نیامده و ثروتمند نشده‌است. برعکس، هزاران سال این کشورها فقیر بوده‌اند و مردمانشان در فلاکت زندگی می‌کردند. مضافا ارائه خدمات رفاهی دولتی تاثیر مثبتی بر رشد اقتصادی این کشورها نداشته و نرخ کارآفرینی و خلق ارزش را در آنها کاهش داده است. شاید به‌‌همین دلیل اتفاقا کشورهای اسکاندیناوی درس‌های زیادی برای آموختن به ایران امروز داشته باشند. موضوع اینجا است که با تکرار داستان‌هایی که در آن اتاق تاریک تدوین شده و نسبت ناچیزی با حقیقت دارند درس نخواهیم گرفت و به جایی نخواهیم رسید.

❇️به‌عنوان نمونه، یکی از این درس‌ها اصلاحات و چگونگی خروج از نظام ناکارآمد و پرفساد مدیریت دولتی است. در دوره‌ای در دهه هفتاد و هشتاد سوئد به سمت سوسیالیسم حرکت می‌کرد. در نتیجه طولی نکشید که اقتصاد در سراشیبی افتاد و نهایتا مردم سوئد بودند که جلوی این روند را گرفتند؛ دولت به کاهش مخارج و کوچک شدن موظف شد. خصوصی‌سازی در دستور کار قرار گرفت و انبوه شرکت‌های دولتی ازجمله خط آهن ملی خصوصی شدند. انحصارات دولتی شکسته و مالیات‌های وراثت ملغی شدند و...

❇️با کاهش مالیات‌ها ساختار نظام بازنشستگی سوئد که ادامه آن ناممکن می‌نمود، اصلاح و خصوصی شد. در مدل فعلی نسبتی بین رونق اقتصادی و دریافتی بازنشستگان برقرار است و بهبود و رکود باعث افزایش یا کاهش دریافتی ایشان خواهد شد. در نتیجه، امروز در سوئد سیاستمداران اجازه و قدرت دخالت و دستکاری در تعهدات صندوق‌های بازنشستگی را ندارند. به‌خاطر داریم که در نمونه ایرانی، رئیس‌جمهور مردمی با یک کلمه تعهدات صندوق‌های بازنشستگی را تا ابد افزایش داد.

❇️نظام آموزش و پرورش سوئد نیز به سمت خصوصی‌سازی حرکت کرد و ووچرسیستم، ایده‌ای که میلتون فریدمن چند دهه در آمریکا پیگیرش بود، اما نهایتا به اجرا در نیامد، در سوئد عملی شد. هرچند دولت هزینه آموزش را از محل مالیات تامین می‌کند، اما هیچ دخالتی در مالکیت و اداره مدارس ندارد. در این مدل والدین تصمیم می‌گیرند که فرزندانشان را در کدام مدرسه خصوصی ثبت‌نام کنند و مدارس خصوصی برای دریافت ووچر والدین با یکدیگر رقابت می‌کنند. بسیاری از این راه‌حل‌ها برای خروج از بحران‌هایی که امروز در اقتصاد ایران با آنها مواجهیم قابل استفاده است. کافی است با چراغ روشن یا دست‌کم با چشم باز فیل را دریابیم.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

15 Oct, 12:06


آمار دروغ نمی‌گوید!

محمدرضا سرگلزایی


اعداد و ارقام زندگي را براي انسان "قابل اندازه گيري" و "قابل مديريت" مي كنند. ضرب المثلي در تفكر نقاد وجود دارد كه "آنچه قابل اندازه گيري نباشد، قابل مديريت نيست!" بنابراين آمار مبناي مديريت است.آمار، تصويري عيني و روشن از اوضاع و احوال به دست ما مي دهد. مثلا وقتي مي گوييم احمد با ١٧٥ سانتي متر قد، ٩٥ كيلوگرم وزن دارد، هر فرد مطلعي با تقسيم كردن ١/٧٥ به مجذور ٩٥ خواهد فهميد كه احمد فردي "تن- درست" نيست و در معرض بيماريهاي قلبي- عروقي قرار دارد.

همينطور هم وقتي مي گوييم كل فروش نفت ايران از هنگام ملي شدن صنعت نفت به اين طرف (شصت سال) برابر با يك هزار ميليارد دلار بوده، در حالي كه ژاپني ها ساليانه پنج هزار ميليارد دلار ثروت توليد مي كنند (كتاب اقتدارگرايي ايراني در عصر قاجار- مقدمه- دكتر محمود سريع القلم)
هر فرد دانايي خواهد فهميد كه ژاپني ها بدون داشتن نفت و گاز، نسبت به ايراني ها كه بزرگترين مخازن نفت و گاز دنيا را در اختيار دارند، در رفاه بيشتري زندگي مي كنند.
همچنين وقتي مي گوييم جمعيت ايران در سي سال گذشته دو برابر شده است، اما جمعيت زندانيان ايران در سي سال گذشته ده برابر شده است (كتاب ناگفته ها- حسن نراقي- نشر اختران)،
هر فرد بي طرفي خواهد دانست كه در سي سال گذشته رشد فرهنگي ايران منفي بوده است و طبعا اگر "اهل درد" باشد نمي تواند روزگار به خوشي سپري كند.

اما اين كه آمار و اعداد دروغ نمي گويند به اين معنا نيست كه كسي هم نمي تواند با آمار دروغ بگويد؛ اتفاقا دروغگو هاي بزرگ اين روزها معمولا با استفاده از آمار دروغ مي گويند! مثلا من با گفتن اين كه بهمن بلندقامت ترين فرد قبيله ي ماست، مي توانم اين نتيجه را در ذهن مخاطب ايجاد كنم كه بهمن شايسته ترين فرد براي رهبري اين قبيله است؛ حتي گفتن اين كه قد بهمن ١٩٥ سانتي متر است سندي براي صحه گذاشتن بر بلندبالا بودن بهمن است. من مي توانم با نگفتن اين كه بهمن ٩٠ سال سن دارد و از پنج سال پيش علايم اختلال مشاعر (دمانس) در او ايجاد شده و به دليل از كار افتادگي كبد، ديسك كمر، آرتروز زانوها، و وابستگي به ترياك نيازمند به پرستاري دايمي است، تصويري غير واقعي از بهمن در ذهن شما ايجاد كنم!

در سطح كلان نيز ما مي توانيم با آمار دروغ بگوييم. مثلا در اتحاد جماهير شوروي گفته مي شد ما زنداني سياسي نداريم، بنابراين در كشور ما آزادي بيان وجود دارد؛ در حاليكه در آن حكومت به دگرانديشان و معترضان اجتماعي برچسب "بيماري رواني" زده مي شد و آن ها را به "ندامتگاه هايي اعزام مي كردند" كه بر سر در آنها تابلوي "آسايشگاه رواني" نصب شده بود!

وقتي به دانشجويانم مي گويم نيجريه در سال ٢٠١٠ بالاترين نرخ رشد اقتصادي را داشته است تعجب مي كنند، آنگاه برايشان راجع به "نرخ رشد اقتصادي" سخن مي گويم و تازه در مي يابند كه نرخ رشد اقتصادي ساليانه ي بزرگترين قدرت هاي اقتصادي دنيا هيچگاه در رده هاي بالاي جدول نخواهد بود.

اين روزها كه مردم "اهل حساب و كتاب" شده اند، دنبال "دو كلمه حرف حساب" مي گردند و اعتقاد دارند كه "حساب، حساب است و كاكا برادر!"، دروغگوها هم حواسشان جمع است كه به جاي شعر، با اعداد دروغ بگويند. پس بايد بيشتر حواس مان را جمع كنيم كه به "حساب ما" به بهشت نروند!

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @Strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

15 Oct, 10:12


هفت پیامد راهبردی درگیری ایران و اسراییل

آرش رئیسی‌نژاد


🔰اول، تغیر بنیادین در راهبرد نظامی-امنیتی

بنیان استراتژی امنیت ملی و نظامی ایران که بر متحدان نظامی غیردولتی متکی بود، به صورت تدریجی به سمت نوع جدیدی از بازدارندگی پیش می‌رود. این تحول عمیق را می‌توان در نحوه جایگزینی چهره‌های کلیدی در سازمان نظامی ایران مشاهده کرد: از سردار «قاسم سلیمانی»، که مسئول عملیات نظامی برون‌مرزی ایران در منطقه بود، به سردار «امیرعلی حاجی‌زاده»، فرمانده نیروی هوافضای سپاه. این تغییر نشان می‌دهد که استراتژی «منطقه خاکستری» ایران که درگیری غیرمستقیم از طریق متحدان غیردولتی مانند حماس و حزب‌الله را در اولویت قرار داده بود، اکنون به راهبرد مکمل بدل شده است.

🔰دوم، عبور از راهبرد صبر استراتژیک به اقدامات تلافی‌جویانه

ایران از موضع خود مبنی بر «صبر استراتژیک» صرف نظر کرده است. از پایان جنگ هشت ساله با عراق، استراتژی نهان رهبران نظامی ایران بر جذب ضربه‌های کاری و تلافی آن‌ها در زمان مناسب، استوار بود. با این حال، خرابکاری مداوم اسرائیل در خاک ایران در طول ده‌ها سال، راهبرد «ابهام استراتژیک» ایران را به «صبر استراتژیک منفعلانه» تقلیل داده بود که مشخصه آن عدم انجام اقدام تلافی‌جویانه بود.

🔰سوم، قدرت موشکی نقطه اتکای امنیت ملی

ایران اکنون در زمینه بازدارندگی، آشکارا سیاست متمایزی پیش گرفته. اقدام تلافی‌جویانه شدید سپاه، اراده و توانایی ایران برای انجام حملات مخرب علیه اسرائیل را به نمایش گذاشت. برخلاف حمله اول در ماه آوریل که بیشتر موشک‌ها و پهپادهای ایرانی رهگیری شده بودند، حمله موشکی دوم موفق‌تر بود و از سد سیستم‌های دفاعی پیشرفته اسرائیل عبور کرد. فضای هوایی اسرائیل یکی از محافظت‌شده‌ترین فضاهای هوایی جهان است و اسرائيل به پیشرفته‌ترین فناوری ضدموشکی مجهز است. با همه این‌ها چندین موشک ایرانی به پایگاه‌های هوایی کلیدی در اسرائیل اصابت کردند.

🔰چهارم، خاک ایران خط قرمز اسرائيل

خط قرمز جدید ایران در قبال اسرائیل نیز تعریف شده است. تل‌آویو نزدیک به 15 سال، حملات تخریبی به پایگاه‌های نظامی ایران در سوریه ترتیب داده و حتی ژنرال‌های ارشد ایرانی را مستقیما هدف گرفته است. با این حال، با بمباران کنسولگری ایران در دمشق در اوایل آوریل، اسرائیل از یک مرز حساس رد شد و ایران را وادار کرد دو هفته بعد با شلیک انبوهی از موشک‌ها و پهپادهای کمتر پیشرفته به اسرائیل پاسخ دهد. این رویداد نشان‌دهنده فروپاشی خطوط قرمز سنتی ایران در قبال اسرائیل بود. ایران در پاسخ به اقدامات مداوم اسرائیل، از جمله ترور رهبر حماس در تهران و رهبر حزب‌الله در بیروت، برای بازگرداندن سطحی از بازدارندگی اقدامی تلافی‌جویانه انجام داد. این بار، ایران از دو خط قرمز مهم عبور کرد و از داخل مرزهای خود به خاک اسرائیل حمله کرد و کشوری را که به سلاح هسته‌ای دسترسی دارد، هدف گرفت.

🔰پنجم،‌ افزایش نفوذ در میان همسایگان عرب

بنظر می‌رسد نفوذ ایران در جوامع عربی افزایش یافته است. دستاوردهای حمله اخیر ایران در زمینه قدرت نرم می‌تواند به بازسازی محبوبیت ایران در جهان اسلام کمک کند، محبوبیتی که با حمایت بی‌دریغ تهران از رژیم اسد در سوریه آسیب دیده بود. از زمان جنگ حماس در غزه، ایران در میان فلسطینی‌ها و جوامع عربی حامیان بیشتری پیدا کرده.

🔰ششم، نزدیک شدن ایران به سلاح هسته‌ای در صورت حمله اسرائيل

عملیات تلافی‌جویانه اسرائیل علیه ایران می‌تواند سیاست هسته‌ای تهران را به‌طور چشمگیری تغییر دهد. صداهای قدرتمندی در ایران، عمدتا از صف تندروها بلند می‌شود که از پیگیری قدرت هسته‌ای به عنوان ابزاری راهبردی برای بازگرداندن بازدارندگی کامل کشور حمایت می‌کنند. این حامیان استدلال می‌کنند که موثرترین ابزار ایران برای بازدارندگی در مقابل تجاوز اسرائیل در تصمیمی استراتژیک برای توسعه کامل سلاح‌های هسته‌ای نهفته است.

🔰هفتم، نبرد تکنولوژی و ژئوپلیتیک

این درگیری تضاد میان قدرت تکنولوژیک و قدرت ژئوپلیتیک را برجسته می‌کند. در شرایطی که ایران از مزایای ژئوپلیتیکی برخوردار است، نقطه‌ضعف اسرائیل دقیقا آسیب‌پذیری ژئوپلیتیکی آن است؛ قلمرو اسرائیل به یک منطقه کوچک میان رود اردن و دریای مدیترانه محدود است. ایران انجام عملیات در «منطقه خاکستری» با حمایت شبکه‌ای از متحدان غیردولتی را ترجیح می‌دهد، اسرائیل به استراتژی ضربه اولیه و پیش‌دستانه خود که مبتنی بر برتری تکنولوژیک است، تکیه کرده است. اگرچه تکنولوژی تاثیر روزافزونی بر انقلاب‌های نظامی دارد، عوامل ژئوپلیتیک همچنان در ترسیم مسیر رقابت‌های منطقه‌ای نقشی کلیدی ایفا می‌کنند. تکنولوژی ممکن است از وزن واقعیت‌های ژئوپلیتیک کاسته باشد اما هرگز نمی‌تواند آن‌ها را به‌طور کامل از بین ببرد.


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

15 Oct, 04:49


تفاوت‌های اصلی بین استراتژی و خط‌مشی

۱- استراتژی بهترین برنامه به دست آمده از چند برنامه برای نیل به اهداف و مقاصد سازمانی است. خط‌مشی مجموعه قواعد و مقررات رایج است که به صورت مبنایی برای تصمیم‌گیری‌های روزانه استفاده می‌شود.

۲- استراتژی برنامه عملی است درحالی‌که خط‌مشی یک اصل عملی است.

۳- استراتژی‌ها را می‌توان به ازای هر موقعیت اصلاح کرد، بنابراین به لحاظ ماهیت پویا هستند. در مقابل، خط‌مشی‌ها به لحاظ ماهیت یکنواخت هستند. با این حال، برای موقعیت‌های غیرقابل انتظار انعطاف‌پذیر هستند.

۴- استراتژی‌ها متمرکز به سمت عمل هستند، درحالی‌که خط‌مشی‌ها تصمیم‌محور هستند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

14 Oct, 06:45


طبق تحقیقات اخیر، تقریبا تمام برندگان جایزه‌ی نوبل، پدرانِ ثروتمندی داشته‌اند، به طوری که ۹ نفر از ۱۰ نفر، برنده‌ی جایزه‌ی نوبل، در سه دهک پولدار جامعه متولد شده‌اند
چنین آزمایش‌هایی در موارد دیگر هم گرفته شده و نتایج تقریبا مشابه است.


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

14 Oct, 06:17


۱۰ اصل اساسی استراتژی

۱- کاملاً به یک هدف معین و روشن، متعهد باشید.
۲- ابتکار عمل را در دست بگیرید و آن را حفظ کنید.
۳- برای تجمیع و تمرکز منابع خود، صرفه‌جویی کنید.
۴- از موقعیت‌یابی استراتژیک بهره ببرید.
۵- کارهای غیرمنتظره انجام دهید.
۶- همه چیز را ساده بگیرید.
۷- همزمان راه‌حل‌ها و جایگزین‌های چندگانه فراهم کنید.
۸- برای دستیابی به هدف از مسیرهای غیرمستقیم استفاده کنید.
۹- زمان‌بندی و ترتیب‌گذاری را اعمال کنید.
۱۰- از موفقیت خود بهره‌برداری کنید.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

14 Oct, 03:59


استاد شفیعی کدکنی:

رشدِ عقلانی جوامع بشری، بیشتر از آنکه به ارتقای طبّ و فیزیک و شیمی در آن کشورها وابسته باشد به میزان فهمی که از تاریخ دارند وابسته است.


آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

14 Oct, 03:56


نظریه بازی‌ها چیست؟

نظریه بازی‌ حوزه‌ای از اقتصاد رفتاری است که تلاش می‌کند واکنش طرف‌های مختلف را در یک شرایط مشخص پیش‌بینی کند. اقتصاددانان، تحلیل‌گران سیاسی و کسب‌وکارها از سناریوهایی مانند «معمای زندانی»، «بازی هزارپا» و «بازی دیکتاتور» استفاده می‌کنند تا محتمل‌ترین اقدام افراد را پیش‌بینی کنند.

نظریه بازی یک ابزار مطالعه علوم اجتماعی است که برای پیش‌بینی نتایج احتمالی یک سناریوی خاص از مدل ریاضی استفاده می‌کند. معمولا فعالان علوم سیاسی و کسب‌وکار برای پیش‌بینی نتایج احتمالی سناریوهای حوزه کاری خود از آن استفاده می‌کنند. نظریه بازی مجموعه‌ای از موقعیت‌های واقعی زندگی و شرایط استراتژیک را در قالب بازی‌های مختلف شبیه‌سازی می‌کند تا نوع اقدام احتمالی افراد یا سازمان‌ها را پیش‌بینی کند. استراتژی اصلی این است که بازیکن انتخابی انجام دهد که بیشترین سود را برای او داشته باشد، اگرچه بهتر است با دیگران همکاری کند تا همه بازیکنان به سودمندترین و مساوی‌ترین نتیجه برسند.

جان فون نویمان، ریاضی‌دان نظریه بازی، این نظریه را فرموله کرد و بر اساس چند بازی دونفره معادلاتی نوشت. فون نویمان همراه با اسکار مورگن‌اِسترن در سال 1944 کتابی به نام نظریه بازی‌ها و رفتار اقتصادی منتشر کردند که کتاب مرجع این رشته است. همچنین، جان نَش با ارائه معادله نش، نقش مهمی در توسعه استفاده از نظریه بازی‌ها داشت. او به بازی‌هایی توجه دارد که شامل تعاملات استراتژیک بین بازیکنان (دو یا چند نفر) است و در آن هیچ یک از بازیکنان پس از شنیدن انتخاب سایر تصمیم‌گیرندگان، در تصمیم خود تجدیدنظر نمی‌کنند.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

13 Oct, 16:28


چرا ما مردم ایران حالمان بد است؟

مصطفی ملکیان

اگر ما در ایران کنونی الان حالمان اینقدر بد است به خاطر این است که این ۴ تا را (خوشی، آزادی، برابری، عدالت)، هیچ‌کدام‌شان را نداریم.

🔻هیچ‌کدام‌شان را نداریم به لحاظ خوشی که خب اصلا کاریکاتور بدون شرح باید بگوییم دیگر. دیدید یک کاریکاتورهایی می‌کشند در کتابها بعد زیرش می‌نویسند بدون شرح، یعنی اینقدر این کاریکاتور واضح است که ما نباید زیرش یک عبارت هم بنویسیم. خب خوشی ما که این است.

🔻عدالت هم که خودتان می‌بینید آزادی هم ، همه اش را خودتان می‌بینید دیگر من چه بگویم برابری هم که همینطور، اما مطلب بر سر این است که کدام یک از اینها مهمتر است؟ کدام یک از اینها مهمتر است؟ اینجاست که می‌خواهم یک نکته ای را بگویم.

🔻اگر من رهبر یک کشور باشم، رئیس جمهور یک کشور باشم  نخست وزیر یک کشور باشم، خلاصه از سردمداران یک کشور باشم، شکی نیست که باید خوشی شهروندان در درجه اول برایم مهم باشد.

🔻خوشی چرا ؟ چون خوشی شهروندان نیازهای فیزیولوژیک و بیولوژیک را فراهم می‌کند که اینها در قاعده هرم نیازها قرار می‌گیرند. در قاعده مخروط. یعنی یک شهروند انتظارش، توقعش از کسانی که کشور را اداره می‌کنند این است که اول خوراک، نوشاک، پوشاک، مسکن، سوخت، استراحت، خواب، فراغت و تفرج را که نیازهای بیولوژیک و فیزیولوژیک ما هستند را فراهم بکند. اول اینها، بعد باید برود سراغ خواسته های دیگر، چون آن خواسته ها جنبه فیزیولوژیک شان کمتر است، جنبه بیولوژیک شان کمتر است. بنابراین نمی‌توانند رجال سیاسی به بهانه اینکه ما داریم یک چیز دیگری فراهم می‌کنیم این قسمتها را مغفول قرار بدهند و بگویند بله، شما گرسنه هستید، ولی ما داریم یک چیز دیگری فراهم می‌کنیم.

🔻من بارها از این مثال استقاده کردم که در دوران حکومت موسولینی در ایتالیا یک خبرنگار انگلیسی آمد ۸ ماه در ایتالیا می‌گشت بعد از ۸ ماه یک مصاحبه ای کرد با موسولینی. گفت جناب موسولینی شما گفته اید که ایتالیا دوران شکوفایی را دارد می‌گذراند، من رفتم در کارخانه ها، در مزارع، رفتم در شهر، در روستا هر جا رفتم دیدم همه مردم پژمرده، افسرده، گرسنه، دستخوش بیماری و اغلب شان بی سوادند. شما گفته اید ایتالیا در حال شکوفایی است.

🔻بعد موسولینی همان چیزی را گفت که بعد به بقیه هم یاد داد گفت "من گفتم ایتالیا در حال شکوفایی است شما وضع ایتالیایی ها را می‌گویید. ایتالیا غیر از ایتالیایی هاست، ایتالیا در حال شکوفایی است، ولو تمام ایتالیایی ها هم پژمرده و افسرده و فرسوده و ناخوش اند".
یعنی یک چیز موهومی به نام ایتالیا وجود دارد که درسته که مردم ایتالیا خیلی وضعشان خراب است.

🔻این همان چیزی است که الان گفتیم‌ که ما در قدرت، شوکت، حکمت در همه چیز ما داریم ترکتازی می‌کنیم، چهار نعل می‌رویم، اما مردم مان این هستند که شما می‌بینید و همه اش همین است.هر چه بر وزن «فعلت» است اینها را می‌آورند قدرت، حشمت،  شوکت، حکمت، همه چی داریم، اقتدار داریم و همه چیز داریم اما مردم مان اینجوری اند.

🔻بنابراین می‌خواهم این را عرض بکنم که وقتی سؤال بکنیم که از میان این ۴ تا آرمان می‌گوییم کدامشان مهمتر است می‌گوییم اگر این سوال را مخاطب تو رجال سیاسی اند، رجال سیاسی اول باید خوشی فراهم کنند، چون اگر خوشی فراهم نشد آنهایی که متعالی تر از اینها هستند و معنوی تر از اینها هستند هیچ وقت فراهم نمی شود.

🔻این را ما از قدیم هم می‌دانستیم،  عوام‌مان هم می‌دانستند در ضرب المثل هایمان هم هست که شکم گرسنه ایمان ندارد. واقعا هم همین است. گرسنگی نکشیدی تا عاشقی یادت برود. چون عشق یک مقدار بالاتر از گرسنگی است، یک مقدار جنبه فیزیولوژیک اش کمتر است، بنابراین
وقتی من گرسنگی بکشم، عاشقی هم یادم می‌رود.

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

13 Oct, 06:42


۷ روش تقویت کارآفرینی از سوی دولت ها

مجمع جهانی اقتصاد، ۷ راه را بررسی کرده است که دولت‌ها از طریق آن می‌توانند کارآفرینی را ارتقا دهند و تأثیر مثبتی بر محیط کارآفرینی بر جای بگذارند:

۱- فراهم کردن دسترسی به بودجه
۲- کاهش تشریفات اداری
۳- سرمایه‌گذاری در آموزش و توسعه مهارت‌ها
۴- تشویق نوآوری
۵- ایجاد یک چارچوب قانونی حمایتی
۶- پرورش فرهنگ کارآفرینی
۷- ایجاد شبکه و همکاری

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy

آکادمی مدیریت استراتژیک

13 Oct, 06:38


طبق تحقیقات اخیر، تقریبا تمام برندگان جایزه‌ی نوبل، پدرانِ ثروتمندی داشته‌اند، به طوری که ۹ نفر از ۱۰ نفر، برنده‌ی جایزه‌ی نوبل، در سه دهک پولدار جامعه متولد شده‌اند
چنین آزمایش‌هایی در موارد دیگر هم گرفته شده و نتایج تقریبا مشابه است

آکادمی مدیریت استراتژیک
💡 @strategiaacademy