✍️ مهدی خسروانی
♻️ این پست حاوی مطلب تازهای نیست و احتمالاً همهی کسانی که هدفشان از حضور در اینستاگرام چیز غیر از «جذب مخاطب به هر قیمت» است به آن واقفاند؛ اما به سهم خودم لازم میدانم دستکم اشارهای به آن داشته باشم. مستقیم میروم سر اصل مطلب:
.
♻️ شکل کنونی گزارش تخلف (ریپورت) در اینستاگرام، بهشدت با عقلانیت در تعارض است، زیرا صفحههای اینستاگرامی و پستهای آنها، صرفاً به دلیل گزارش چند نفر، بدون بررسی کافی محتوا و دلیل، محدود یا حذف میشوند.
.
♻️ شکل کنونی گزارش تخلف، مشوق جهالت و کینهورزی کور است: افرادی که از مخالفت مستدل با محتویات صفحهها ناتواناند، بهراحتی میتوانند انگیزهی خودشان را با گزارش تخلف فروبنشانند و درنتیجه روزبهروز به سمت کینهورزی کور بهجای اندیشیدن سوق داده میشوند.
.
♻️ بدتر از همه، این شکل از گزارش تخلف غیرمنصفانه نیز هست؛ چراکه هر کسی بهصرفِ در اختیار داشتن پول، میتواند افرادی را برای ریپورتکردن محتویاتی که دلخواه او نیستند اجیر کند و این چیزی جز نقض شدید آزادی بیان نیست. این بیانصافی آنجا تشدید میشود که اینستاگرام خودش را از وظیفهی پاسخگویی در قبال اعتراض (خصوصاً در مورد محدودسازی پستها) معاف میداند و نه دربارهی دلیل محدودیت پستها و نه دربارهی کسانی که ریپورت کردهاند توضیحی ارائه نمیکند و حتی فاقد سازوکاری برای مشخصشدنِ این موضوع است که کدام محتویات محدود شدهاند.
.
♻️ شیوهای که اینستاگرام در پیش گرفته، همانند شیوههای سانسور در حکومتهای غیردموکراتیک و مخالف آزادی بیان، افراد عضو این شبکهی اجتماعی را به سمت خودسانسوری سوق میدهد که مطمئناً مصداق نقض کرامت انسانی است.
.
♻️ آنچه من گفتم فقط نشاندهندهی بخشی از کاستیها و پیامدهای نامطلوب سیستم گزارش تخلف اینستاگرام بود. گرفتار این توهم نیستم که نوشتهی من تأثیر خاصی داشته باشد اما اگر شما هم عضو اینستاگرام هستید و، مثل من، نفس «سکوت نکردن» را ارزشمند میدانید دعوت میکنم دلایل خودتان را در کامنت آخرین پست اینستاگرام من (اینجا) بنویسید و اکانت خود اینستاگرام را در کامنت تگ کنید. از کجا معلوم، شاید دستکم ریپورتهای صفحهی من را بررسی کرد
🌐 کانال پارادوکس:
🆔 @paradoxizer