روان‌درمانگر @ravandarmangar_r Channel on Telegram

روان‌درمانگر

@ravandarmangar_r


افسانه روبراهان. روان‌درمانگر تحلیلی.
فارغ التحصیل از مرکز مطالعات روانکاوی تهران_ TCPS

http://Instagram.com/ravandarmangar.R

روان درمانگر (Persian)

روان درمانگر یک افسانه روبراهان و یک تحلیلگر روانی است که با اطلاعات و تجربه‌های خود به شناخت و درمان مشکلات روانی افراد می‌پردازد. این کانال با نام کاربری ravandarmangar_r تحت عنوان روان درمانگر فعالیت می‌کند. شخصی که این کانال را اداره می‌کند، فارغ‌التحصیل از مرکز مطالعات روانکاوی تهران بوده و دارای تحصیلات و تجربیات لازم در زمینه روان‌درمانی است. اگر به دنبال راهکارهای موثر برای مشکلات روانی خود هستید، این کانال می‌تواند به شما کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه روان‌درمانی، می‌توانید به پیج اینستاگرام ravandarmangar.R مراجعه کنید.

روان‌درمانگر

30 Jan, 15:24


💠ارتباط           Communication

📓 برشی از کتاب زبان وینیکات

وینیکات:« شما از من انتظار دارید دربارۀ میزان انعطافی صحبت کنم که مشخصۀ گفتار حتی در پیچیده‏ترین شکل آن است. معمولاً روان‏کاو به بیماری تعبیر می‏دهد که مطلبی را به کلام درمی‏آورد. این فقط ارتباط کلامی نیست. روان‏کاو احساس می‏کند روندی در مطالب بیمار دیده می‏شود که نیاز به کلامی‏شدن دارد. این کار تا حد زیادی به شیوه‏ای بستگی دارد که روان‏کاو از کلمه استفاده می‏کند و بنابراین به نگرشی بستگی دارد که ورای تعبیر وجود دارد. بیماری درست در لحظه‏ای از احساسات شدید ناخن‏هایش را در پوست دستم فرو کرد. تعبیر من این بود: «اوه!» (Ow). این واکنش فکرم را خیلی کم درگیر کرد و البته کاملاً مفید بود، زیرا بلافاصله اتفاق افتاد (نه بعد از مکث برای تعبیردادن) و به همین دلیل معنایش برای بیمار این بود که دست من زنده است، بخشی از من آن‏جاست که مورد استفاده قرار گیرد. می‏توان گفت اگر جان به‏در ببرم می‏توانم مورد استفاده واقع شوم.»

#دونالد_وینیکات
#زبان_وینیکات
#جان_آبرام

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

30 Jan, 05:52


💠ارتباط           Communication

📓 برشی از کتاب زبان وینیکات

✳️ وینی‌کات با تمرکز بر ارتباط ناخودآگاه، معتقد است توانایی برقراری ارتباط در آغاز به فراگیری زبان متکی نیست بلکه به روابط پیش‌کلامی از طریق "تعامل دو سویه" استوار است. بنابراین توانایی نوزاد برای بازی و نمادسازی مقدم بر زمانی است که شروع به استفاده از کلمات می‌کند.

#دونالد_وینیکات
#زبان_وینیکات
#جان_ابرام
#ارتباط

#The_Language_of_Winnicott
#Communication

https://t.me/ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

28 Jan, 18:52


این متن گزیده ای از کتاب چرا روان‌پریشی آن‌قدرها هم دیوانگی نیست: نقشه‌ای برای امید و بهبودی به خانواده‌ها و مراقبان نوشته استین فن‌هویله است که سپتامبر 2024 توسط انتشارات Other Press منتشر شده است.

کاملاً گوشه‌گیر، تنها در یک اتاق زیرشیروانی دلگیر و خفه نشسته بود: این وضعیت ماریو بود وقتی برای اولین بار او را ملاقات کردم. در آن زمان برقراری ارتباط با او بسیار دشوار بود. او صرفا برای وعده‌های غذایی پایین می‌آمد. در واقع، ماریو در دنیای خیالی خودش گیر کرده بود، دنیایی که به‌طور جدی تمام ارتباطات با اطرافیانش را مختل کرده بود. روی شانه‌ اش یک همراه نامرئی نشسته بود و مدام با او گفتگو می‌کرد. ماریو با صدای بلند با این همراه صحبت می‌کرد، به‌طوری‌ که همه می‌توانستند به‌وضوح بشنوند چه می‌گوید. اما پاسخ‌های خاموشی که دریافت می‌کرد تنها از طریق حالات چهره و حرکات او قابل مشاهده بود. گاهی اوقات می‌دیدم که به‌طور بی‌صدا کلماتی را لب‌خوانی می‌کند، اما مشخص بود که ماریو این نجواهای خود را به‌عنوان صدایی از جایی خارج از وجود خود تلقی می‌کند. مشابه یک اجرای صوتی بود که هر دو نقش آن توسط یک نفر اجرا می‌شد، و باعث شگفتی کسانی که این صحنه را مشاهده می‌کردند می‌گردید...
ادامه مقاله:

http://ravanpc.ir/blog-details/285/Psychology

روان‌درمانگر

28 Jan, 18:52


روان‌پریشی یک بحران ذهنی است، نه یک بیماری
نویسنده: استین فن‌هویله
مترجم: حمید مقدم
Psychosis Is a Mental Crisis, Not a Disease
Stijn Vanheule

لینک مقاله:
http://ravanpc.ir/blog-details/285/Psychology

روان‌درمانگر

26 Jan, 06:18


اهداف روانکاوی از نگاه وینیکات:

وینیکات تلاش می‌کند اهداف درمان روانکاوی را به‌ صورت نظام‌مند توضیح دهد و بر سه مرحلهٔ اصلی در فرایند تحلیل تاکید می‌کند. این مراحل به نحوهٔ تاثیر تحلیل بر رشد و تحول ایگوی بیمار مرتبط است. در ادامه توضیحات هر مرحله با جزئیات بیشتر ارائه می‌شود:

مرحله اول: حمایت از ایگو

در این مرحله، وینیکات معتقد است که روانکاو باید همان نقشی را ایفا کند که یک مادرِ به‌حدکافی‌خوب برای نوزاد تازه متولدشده دارد. نوزاد در مراحل اولیهٔ زندگی، هنوز ایگویِ قوی یا مستقل ندارد و برای زنده ماندن و رشد، به حمایت روانی و عاطفی مادر نیاز دارد. روانکاو در تحلیل، مانند این مادر، به بیمار کمک می‌کند تا احساس امنیت کرده و ایگوی خود را تقویت کند.
این رویکرد نشان می‌دهد که وینیکات نه‌تنها به فرایندهای ناخودآگاه توجه دارد، بلکه بر نقش رابطهٔ اولیه و حمایت عاطفی در تحلیل نیز تاکید می‌کند. در واقع، او می‌گوید که روانکاو در این مرحله باید به‌نوعی «ایگو قرض بدهد» تا بیمار بتواند آمادهٔ رشد روانی شود.

مرحله دوم: اعتماد و استقلال ایگو

این مرحله طولانی‌ترین بخش تحلیل است. در اینجا، بیمار از حمایت اولیه روانکاو عبور کرده و اعتماد بیشتری به فرایند تحلیلی پیدا می‌کند. این اعتماد به بیمار اجازه می‌دهد که رفتارها و تفکرات خود را آزمایش کند و در مسیر استقلال روانی قدم بردارد.
در این مرحله، بیمار شروع به تجربه و آزمودن مرزهای جدیدی در ایگوی خود می‌کند. این آزمایش‌ها می‌توانند شامل پذیرش احساسات سرکوب‌شده، کنار آمدن با ترس‌ها، و مواجهه با بخش‌هایی از خود باشد که پیشتر از آنها اجتناب می‌کرده است. روانکاو در این مرحله، به‌عنوان حامی، حضور دارد اما اجازه می‌دهد بیمار خودش مسیر تحول را طی کند.

مرحله سوم: بازپس‌گیری فرافکنی‌ها و مواجهه با تروماها

در مرحلهٔ نهایی تحلیل، بیمار به حدی از بلوغ روانی می‌رسد که می‌تواند فرافکنی‌های گذشته خود را بازپس گیرد و آنها را در چارچوب ایگوی قوی‌تر خود یکپارچه کند.
وینیکات از عبارت «قلمرو همه‌توانی شخصی» استفاده می‌کند تا نشان دهد که بیمار در این مرحله احساس کنترل بیشتری بر زندگی و روان خود پیدا می‌کند. حتی تجربه‌های تروماتیک، که زمانی غیرقابل تحمل بودند، در این مرحله به‌صورت یکپارچه‌سازی‌شده و قابل تحمل درمی‌آیند. این فرایند به بیمار اجازه می‌دهد تا نه‌تنها از تاریخچهٔ خانوادگی و زخم‌های اولیه خود عبور کند، بلکه رشد روانی واقعی را تجربه کند.

رویکرد وینیکات به درمان انعطاف‌پذیرانه است.
او می‌گوید اگر بیمار نیازی به تحلیل نداشته باشد، کار دیگری انجام می‌دهد. این جمله نشان‌دهندهٔ این است که وینیکات رویکردی فردمحور دارد و بر اساس نیازهای بیمار عمل می‌کند. به عبارت دیگر، او تحلیل را تنها زمانی انجام می‌دهد که بیمار به آن نیاز داشته باشد و در غیر این صورت، به دنبال روش‌های دیگری برای کمک به بیمار می‌رود.

رویکرد وینیکات به روانکاوی بر اساس ترکیب نظریه‌های کلاسیک فرویدی با بینش‌های جدید دربارهٔ رابطهٔ مادر-نوزاد و نقش حمایت عاطفی شکل گرفته است. او تحلیل را نه فقط به‌عنوان کشف ناخودآگاه، بلکه به‌عنوان فرایندی برای رشد و تقویت ایگو و عبور از تروماهای اولیه می‌بیند. این دیدگاه باعث می‌شود که تحلیل برای بیمار، نه‌تنها به‌عنوان درمان، بلکه به‌عنوان تجربه‌ای تحولی و بازسازی‌کننده عمل کند.

این «چیز دیگر» که به آن اشاره کرده، «تحلیل تعدیل‌شده» نام دارد (در جاهای دیگر گاهی به آن روان‌درمانی نیز گفته می‌شود) و وینیکات پنج وضعیت خاص را شناسایی می‌کند که مستلزم تعدیل تحلیل استاندارد هستند:

۱) وقتی ترس از دیوانگی در بیمار بر وضعیت غلبه دارد.

۲) وقتی یک خود کاذب موفق شده است، و این نقاب موفقیت یا حتی درخشش، اگر قرار باشد تحلیل موفق باشد، در مرحله‌ای از تحلیل فرو خواهد ریخت.

۳) وقتی در بیمار تمایلات ضداجتماعی وجود دارد، خواه به شکل پرخاشگری یا دزدی یا هر دو، که نتیجهٔ [آن] محرومیت است.

۴) وقتی هیچ زندگی فرهنگی وجود ندارد و تنها یک واقعیت روانی درونی و یک رابطه با واقعیت بیرونی وجود دارد که این دو با هم در ارتباط نیستند (به حالتی اشاره دارد که در آن فرد از یک زندگی فرهنگی، اجتماعی یا جمعی که نشان‌دهندهٔ ارتباطات غنی با دیگران، هنر، ادبیات یا جامعه باشد محروم است. به‌جای آن، فرد تنها به یک واقعیت روانی درونی محدود شده است: جهانی از افکار، احساسات و خیال‌پردازی‌های درونی خود و ارتباط او با واقعیت بیرونی یعنی جهانی که او را احاطه کرده است شامل افراد دیگر، فرهنگ و جامعه، بسیار محدود و قطع است.)

۵) وقتی یک شخصیت والد بیمارگونه بر وضعیت حاکم است.

در این پنج وضعیت ذکرشده او از تحلیل تعدیل شده استفاده می‌کند .

🔰مترجم: دکتر گلنوش شهباز

«On Winnicott's Clinical Innovations in the Analysis of Adults
Jan Abram»

روان‌درمانگر

25 Jan, 18:23


🔸🔸🔸🔸🔸
ظرفیت باقیمانده این گروه یک نفر

روان‌درمانگر

25 Jan, 13:28


ظرفیت تنها بودن

✳️ ظرفیت تنها بودن به وجود یک ابژة‌ خوب در واقعیت روانی فرد بستگی دارد. پستان درونی خوب یا آلت مردانة درونی خوب یا روابط درونی که به‌حدکافی خوب شکل گرفته و محافظت شده‌اند تا فرد (حداقل فعلاً) به حال و آینده اعتماد  داشته باشد.

🔹 رابطة فرد با ابژه‌های درونی‌اش، همراه با حس اعتماد نسبت به این روابط درونی، خود به‌تنهایی حتی در غیاب ابژه‌ها و محرک‌های بیرونی کافی است تا فرد قادر باشد موقتاً ، آرامش یابد و راضی باشد. رسش و ظرفیت تنها بودن به این معناست که فرد این فرصت را داشته که با برخورداری از  مادری کردن به‌حدکافی‌خوب،  به وجود  محیطی خوش‌خیم باور داشته باشد.
این باور از طریق تکرار خشنودی حاصل از ارضاهای غریزی ساخته می‌شود.

#دونالد_وینیکات
#ظرفیت_تنها_بودن

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

23 Jan, 04:32


ارتباط ظرفیت تنها بودن با صحنه نخستین ( primal scene )

❇️ ظرفیت فرد برای تنها بودن به توانایی او در کنار آمدن با احساساتی برانگیخته از صحنة نخستین بستگی دارد. در صحنة نخستین، رابطه‌ای هیجانی بین والدین مشاهده یا تصور می‌شود و کودکی که سالم است و قادر به تسلط بر نفرت و تبدیل آن در خدمت خودارضایی می‌باشد، این رابطه را می‌پذیرد. در خودارضایی، تمام مسئولیت فانتزی‌های آگاهاه و ناآگاهاه توسط کودک پذیرفته می‌شود. فردی که سومین نفر در یک رابطة سه‌نفره یا مثلثی است.

🔹 توانایی تنها بودن در چنین شرایطی، به بلوغ در تحول شهوانی(اروتیک)، توانایی تناسلی یا پذیرش زنانه متناظر با آن نیاز دارد؛ این موضوع به معنای ادغام تکانه‌ها و ایده‌های پرخاشگرانه و شهوانی است و همچنین به معنای تحمل دوسوگرایی درونی است؛ همراه با همة این‌ها، طبیعی است که فرد قادر به همسان‌سازی با هر یک از والدین باشد.

#دونالد_وینیکات
#ظرفیت_تنها_بودن

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

22 Jan, 11:13


ظرفیت تنها بودن

❇️ لازم به ذکر است که موضوع بحث من تنها بودنِ واقعی نیست. به این مسئله باید توجه کرد که تنهابودن واقعاً چیزی نیست که من در مورد آن بحث می‌کنم. ممکن است فردی در سلول انفرادی تنها باشد، اما ظرفیت تنهابودن نداشته باشد و رنجی فراتر از حد تصور متحمل شود. با این حال، بسیاری از مردم قبل از پایان دوران کودکی می‌توانند از تنهایی لذت ببرند و حتی ممکن است تنهایی را با ارزش ترین دارایی بدانند.

  🔹 ظرفیت تنها بودن یا پدیده‌ای بسیار پیشرفته است که ممکن است در تحول یک فرد پس از شکل‌گیری روابط سه‌تنه پدیدار شود، یا این‌که پدیده‌ای مربوط به اوایل زندگی است که شایستة بررسی ویژه‌ای است، زیرا زیربنایی است که تنهایی پیشرفته بر روی آن بنا می‌شود.

#دونالد_وینیکات
#ظرفیت_تنها_بودن

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

22 Jan, 07:58


💠 مروری بر مقاله ظرفیت تنها بودن.
دونالد وینیکات (۱۹۵۸)


✳️ ظرفیت تنها بودن پدیده‌ای پیچیده است و عوامل زیادی در آن دخیل هستند.
این توانایی، ارتباط نزدیکی با رسش هیجانی دارد. اساس توانایی تنهابودن، تجربة تنها بودن در حضور دیگری است. به این ترتیب، یک نوزاد با سازمان ایگوی ضعیف می‌تواند به دلیل حمایت ایگوی قابل اعتماد مادر، تنها باشد.

✳️ تقریباً در همة درمان‌های روان‌کاوانه، زمان‌هایی پیش می‌آید که توانایی تنها بودن برای بیمار مهم است. این امر در عرصة بالینی،  به‌صورت یک مرحله یا یک جلسه سکوت نمایان می‌شود. این سکوت برخلاف تصور مقاومت نیست، بلکه دستاوردی از سوی بیمار محسوب می‌شود. شاید در همین لحظه است که بیمار توانسته برای نخستین بار تنها باشد.

#دونالد_وینیکات
#ظرفیت_تنها_بودن

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

21 Jan, 04:07


@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

20 Jan, 12:18


ظرفیت باقیمانده ۶ نفر

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

18 Jan, 06:15


گفت و گوی وینیکات با والدین

💠 می‌خواهم یک چیز را به طور روشن بیان کنم.

موضوع این است: نوزاد شما به شما برای رشد و تکامل وابسته نیست. هر نوزاد یک موجود زنده است. در هر نوزاد یک جرقه حیاتی وجود دارد و این تکانه  به سوی زندگی، رشد و تکامل بخشی از نوزاد است، چیزی که کودک با آن به دنیا می‌آید و به گونه‌ای ادامه می‌یابد که ما نیازی به درک آن نداریم.
برای مثال، اگر شما اخیراً یک پیاز گل را در جعبه کاشته‌اید، به خوبی می‌دانید که لازم نیست پیاز را مجبور کنید که به گل نرگس تبدیل شود. شما فقط باید خاک مناسب را فراهم کنید و پیاز را به مقدار مناسب آبیاری کنید، و شکوفه آن به طور طبیعی خواهد شکفت، زیرا پیاز زندگی درون خود دارد.
حالا، مراقبت از نوزادان بسیار پیچیده‌تر از مراقبت از یک پیاز گل است، اما این مثال هدف من را بیان می‌کند، زیرا هم در مورد پیاز و هم در مورد نوزاد، چیزی در حال وقوع است که مسئولیت شما نیست.
نوزاد درون شما شکل گرفته و از آن لحظه به بعد تبدیل به مهمانی در بدن شما شد. پس از تولد، نوزاد به مهمانی در آغوش شما تبدیل می‌شود. این یک مسئله موقتی است.
این وضعیت همیشگی نخواهد بود، در واقع خیلی زود کودک به مدرسه خواهد رفت. در این لحظه این مهمان کوچک و ضعیف است و نیازمند مراقبت ویژه‌ای است که از محبت شما ناشی می‌شود. این واقعیت چیزی را تغییر نمی‌دهد. زیرا که تمایل به زندگی و رشد، چیزی است که در نوزاد نهفته است.

#دونالد_وینیکات
#والدگری
#نوزاد
#کودک
#پدر
#مادر

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

17 Jan, 04:46


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

به دلیل استقبال دوستان عزیز گروه دوم تشکیل شد.

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️


🔹در جلسات "در سایه روشن والدگری" موارد زیر را از دیدگاه وینیکات بررسی می‌کنیم.

▫️ روانکاوی دوران بارداری، زایمان و  شیردهی.

▫️بررسی نقش مادر و پدر در تحول هیجانی و رشد روانی -جنسی کودک. 

▫️عوامل موثر در ایجاد حس امنیت و اعتماد به نفس و احساس سرزندگی. 

▫️نکاتی درباره بازی کردن




دوره مناسب والدین، زوج‌های جوان و درمانگران کودک و نوجوان می‌باشد.

  تاریخ: سه جلسه؛ ۳ و ۱٠ و ۱۷ بهمن

ساعت:  ۱۵:۳٠ الی ۱۷

هزینه هر جلسه ۳۰۰هزارتومان می‌باشد.


برای ثبت نام به شماره 09906271660 در تلگرام پیام بدهید.

آیدی: @fl288


مدرسه روانکاوی روان پژوه
@ravanpajooh87

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

16 Jan, 19:03


مراجع و روانکاو

💠 به مجرد آن که بیمار از آستانه در اتاق روانکاو می گذرد، جریانی عظیم از درد، رنج، شکست و حسرت و همچنین سرزندگی، لذت، عشق و امید به درون فضای ملاقات سرازیر می شود.  چنانچه کار درمان درست و عمیق پیش برود، این جریانات با لذت ها و دردهای روانکاو ملاقات می کند و با آن می آمیزد.

#روانکاو
#مراجع

https://t.me/ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

15 Jan, 17:48


🔸دعوتنامه: سخنرانی
«سوپرایگوی مادرانه: شیطان‌فرشته!»


در جهانی که زنانگی در بسیاری از جوامع با چالش‌های عمیق مواجه است و نگاه مردانه تلاش می‌کند بدن و روان زنانه را انکار کند، بررسی نقش مادر و اهمیت سوپرایگوی مادرانه در دستگاه روانی انسان ضرورتی انکارناپذیر است. فروید، بنیان‌گذار روانکاوی، نخستین بار سوپرایگو را به همانندسازی با اقتدار پدرانه نسبت داد و نقش پدر را در شکل‌گیری اخلاقیات و وجدان برجسته کرد. اما اتو رنک، با معرفی مفهوم «پیش‌ادیپی»، دریچه‌ای تازه به روی ما گشود و به اهمیت رابطه اولیه با مادر در شکل‌گیری روان انسان پرداخت. او مادر را ابژه‌ای نیرومند، همزمان مهربان و ترسناک، تابو شده و مورد احترام می‌دانست. سپس ملانی کلاین، با تأکید بر نقش پستان مادر به‌عنوان نخستین ابژه درون‌فکنده‌شده، نشان داد که رابطه با مادر چگونه می‌تواند بنیانی برای شکل‌گیری سوپرایگو باشد.

در این سخنرانی، با کاوش در اندیشه‌های رنک، کلاین و دیگر نظریه‌پردازان، به بررسی جایگاه مادر و زنانگی در شکل‌گیری سوپرایگو و مقاومت‌های روانی در برابر پذیرش زنانگی خواهیم پرداخت و با نگاهی به لایه های چهار گانه سپر محافظتی و مفهوم ابژه های گذاری زمان، به طور مختصر اشاره ای به نقش سوپرایگوی مادرانه در سایکوپاتولوژی خواهیم داشت.

🔸زمان: چهارشنبه، ۳ بهمن، ساعت 20 تا 21:30

▪️آنلاین از طریق گوگل میت (لینک ارسال خواهد شد)

هزینه : ۱۵۰ هزار تومان

امکان شرکت آفلاین نیز وجود دارد و فایل ضبط‌شده در اختیار ثبت‌نام‌کنندگان قرار می‌گیرد.

اگر به روانکاوی، تاریخچه آن، و فهم تازه‌ای از نقش مادر در دستگاه روانی علاقه دارید، این سخنرانی را از دست ندهید.


برای ثبت‌نام به شماره 09906271660 در تلگرام پیام بدهید.

@fl288


منتظر حضور شما هستیم،
مدرسه روان کاوی روان پژوه
@ravanpajooh87

روان‌درمانگر

12 Jan, 16:59


"📢 دپارتمان تحلیلی ماهور برگزار می‌کند:

🎓 کنفرانس بالینی

واکاو: جناب آقای دکتر علی پژوهنده

🔍 بررسی و بحثِ کیس تحلیلی

اگر به یادگیری عمیق‌تر رویکرد تحلیلی و تبادل تجربه‌های بالینی علاقه دارید و در این زمینه دارای  دانش پایه ای هستید به این جلسه دعوتید.
🗓️ اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام:
۰۹۱۵۷۸۶۲۳۲۵
لطفا جهت ثبت نام، ابتدا نام و نام خانوادگی و میزان آشنایی خودتان با روانکاوی را  به واتس اپ یا تلگرام شماره درج شده در پوستر و یا دایرکت @Mahoor_Psychoanalysis، ارسال نمایید تا ثبت نام شما تکمیل گردد.


#روانکاوی
#کنفرانس_بالینی
#کیس_کنفرانس
#رواندرمانی_تحلیلی #رواندرمانی #رواندرمانی_آنلاین #روانکاوی_فروید #فروید #آموزش_روانکاوی

روان‌درمانگر

11 Jan, 11:10


ژوان رافائل

✳️ بارداری آغازگر داستانی غریب است. در این وضعیت، دو بدن درون یکدیگر جای می‌گیرند. دو انسان زیر یک پوست زندگی می‌کنند؛ اتحادی عجیب که یادآور دوران جنینی همان زن باردار در رحم مادرش است، سال‌ها پیش از آن. در دنیایی که بخش زیادی از زندگی ما به حفظ یکپارچگی و هویت فردی اختصاص یافته، این هم‌زیستی بدنی واقعیتی غیرعادی و شگفت‌انگیز به شمار می‌آید.

این اتحاد دوگانه همچنین از منظر زیستی یک معماست. به دلایلی که کاملاً شناخته‌شده نیستند، بدن زن باردار دفاع‌های ایمنی خود را سرکوب می‌کند تا این موجود نیمه‌بیگانه بتواند درون او به زندگی ادامه دهد.

🔹 از نظر روان‌شناختی نیز، زن برای آنکه بارداری را به بخشی از وجود خود تبدیل کند، باید بر تهدیدات روانی ناشی از بارداری غلبه کند.

#بارداری
#ژوان_رافائل

https://t.me/ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

10 Jan, 19:41


ژوان رافائل

✳️ هنگامی که زنی متوجه بارداری خود می‌شود. تخمک بارور شده، که به تازگی در فضای رحم جای گرفته، تأثیری عمیق و گسترده بر روان او می‌گذارد و او را به اعماق فضای روانی‌اش می‌کشاند.
این فرآیند، تصاویر ناخودآگاه قدرتمند را از داستان درونی زن استخراج کرده و به تدریج این تصاویر به رؤیاها، تخیلات و زندگی هیجانی او نفوذ می‌کنند.

#والدگری
#بارداری
#ژوان_رافائل

@ravandarmangar_r
.

روان‌درمانگر

10 Jan, 05:42


💽 تریلر فیلم پدران و دختران

#روانکاوی
#سینما_و_روانکاوی

https://t.me/ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

10 Jan, 05:40


💽 پیشنهاد فیلم

Fathers and Daughters

:پدران و دختران"

🔹️ "پدران و دختران" فیلمی به کارگردانی "گابریل موچینو" محصول ۲۰۱۵ ایتالیا است.
داستان فیلم از زمانی آغاز می شود که یک نویسنده موفق به نام "جک لوییس" با نقش آفرینی "راسل کرو"  در یک حادثه‌ی رانندگی همسرش را از دست می دهد و با دخترش تنها می ماند.

او سعی دارد جای مادر را برای دخترش پر کند، اما دچار بیماری عصبی و حمله های عصبی شدید می‌شود که به او اجازه زندگی عادی را نمی دهد و  ...

#روانکاوی
#سینما_و_روانکاوی
#پدران_و_دختران

https://t.me/ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

09 Jan, 09:35


روان‌درمانگر pinned «🔸🔸🔸 ثبت نام دوره «در سایه روشن والدگری» (کلاس یک شنبه ها) به اتمام رسید، ظرفیت کلاس تکمیل شد. به دلیل استقبال دوستان عزیز، کلاس دیگری برای چهارشنبه‌ها ساعت ۱۵:۳٠ الی ۱۷ تشکیل خواهد شد.   ظرفیت این گروه هم محدود است و پس از تکمیل ظرفیت ثبت نام امکان پذیر…»

روان‌درمانگر

09 Jan, 08:45


پدر

✳️ پدر میانجی است که بین مادر  و کودک قرار می‌گیرد. او آنجا است تا از مادر در برابر عشق یا نفرت زیادی محافظت کند.  خودش به ابژه مورد تنفر تبدیل شود و در نتیجه اضطراب‌های مادر را کمتر کند.

#دونالد_وینیکات
#پدر
#مادر
#کودک

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

08 Jan, 10:15


پدر

❇️ به دلیل اینکه در رابطه مادر و نوزاد ترکیبی از عشق و نفرت وجود دارد نیازمند شخص سومی است که جایگاه خاص خودش را دارد.
شخصی که مثلثی را می‌سازد و همزمان مجبور است بدون احساس طرد شدگی خود را در این مثلث جای دهد.

🔹 همچنین پدر باید از احساس احتمالی حسادتی در درون خودش که به واسطه حضور کودک برانگیخته می‌شود آگاه باشد.  یعنی کودکی که جای پدر را به عنوان کودک خیالی مادر گرفته است.

پدر باید از احساس رشکی که نسبت به مادرانگی مادر دارد، (به عنوان کسی که پدر اساساً دوست داشته جایگاهش را تصاحب کند) آگاه باشد. این پدیده همیشگی است و اهمیت آن اغلب دست کم گرفته می‌شود.

#دونالد_وینیکات
#والدگری
#پدر
#مادر
#نوزاد

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

06 Jan, 13:30


🔸🔸🔸

ثبت نام دوره «در سایه روشن والدگری» (کلاس یک شنبه ها) به اتمام رسید، ظرفیت کلاس تکمیل شد.

به دلیل استقبال دوستان عزیز، کلاس دیگری برای چهارشنبه‌ها ساعت ۱۵:۳٠ الی ۱۷ تشکیل خواهد شد. 
 ظرفیت این گروه هم محدود است و پس از تکمیل ظرفیت ثبت نام امکان پذیر نیست.
جلسه اول این گروه چهارشنبه ۳ بهمن.

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

06 Jan, 07:49


نقش پدر

دونالد وینیکات:

✳️حضور پدر بسیار مهم است.  حضور خود پدر ضروری است،  نه به عنوان کسی که نسخه دوم مادر یا جانشین مادر است. 
تنها پدر بیولوژیک بودن برای تجسم پدر کافی نیست. نقش پدر حلقه زدن دور مادر و نوزاد تا رسیدن به یکپارچگی است. 

#والدگری
#پدر
#مادر
#نوزاد

@ravandarmangar_r 

روان‌درمانگر

05 Jan, 14:54


🔻🔻🔻🔻

دوستان ثبت نام رو به اتمام است.

ظرفیت باقیمانده ۳ نفر

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

05 Jan, 10:32


🔹یکی دیگر از پیامدهای این مسئله ، اختلال در #پدیده‌های_گذاری بهنجار دوران نوزادی است که توسط #وینیکات در سال ۱۹۵۱ مطرح شده است.  این فضای گذاری بالقوه در طول سال اول زندگی شروع به ساخته شدن می کند و به نوزاد اجازه می دهد که به آرامی یک فضای درون روانی ایجاد کند؛  یعنی نوزاد شروع می‌کند به درونی کردن اولین ردپاهای عملکردهای مادری که برای لحظات کوتاه میتواند با آنها همسان سازی کند تا اینکه به مرحله رسشی میرسد که در آن به #ظرفیت_تنها_بودن در حضور مادر دست می یابد. ( وینیکات -۱۹۶۵)
🔹مادری که در حالت دل‌مشغولی_مادرانه_اولیه با نوزادش نباشد نوزاد را به عنوان جسم خارجی کوچک و متفاوت از خودش تجربه می کند. این نوزادان احساس #محرومیت می کنند و اغلب واکنش های روان تنی اولیه ای را بروز میدهند.

🔹گروهی دیگر از مادران نمی‌توانند تحمل کنند که رابطه ادغام شده اولیه را باید به تدریج از بین ببرند. بنابراین زمینه را برای #بیماری_های_آلرژیک و #اختلالات_جدی_خوردن و #خواب فراهم میکنند. در هر صورت، نوزاد احساس حیاتی هویت جداگانه را با دشواری قابل توجهی ایجاد می کند.

#روانکاوی
#بیماری_روان_تنی
#نوزاد
#مادر
#پدر

🖌 برگرفته از کتاب: تئاتر بدن. جویس مک دوگال

THEATERS of the
BODY
A PSYCHOANALYTIC APPROACH
TO PSYCHOSOMATIC ILLNESS

@ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

05 Jan, 10:31


@ravandarmangar_R

🔹 فالوس پدر که از نقش روانی نمادین خود جدا شده است، به دو بخش تقسیم می شود:
از یک سو آلتی است آرمانی شده و به دور از دسترس ظرفیت کودک برای
آرمانی سازی و یا همسان سازی با آن و از و از سوی دیگر ابژه جزئی (part object ) مخرب و آزار دهنده از نوع همه توان.

🔹تصویر مادر نیز علاوه بر فانتزی بدن او دوگانه است: از یک سو ارائه دهنده ی وعده ی ابدی سعادتی وصف ناپذیر و از سویی ابژه ی جزئی که تهدید کننده #مرگ_روانی یا حتی جسمانی است.

🔹این ترکیب خانوادگی درون فکنی شده،  نامتعادل و اضطراب زا بازتاب دهنده تعارضات و تضادهای ناخودآگاه والدین است. به نظر می‌رسد این امر در بسیاری از مواقع کودکان را به سمت #خودمختاری_زودهنگام سوق داده است، زیرا که به شکل زودهنگام والدین را به عنوان ابژه‌های متمایز و جدا تجربه می کند.
برای مثال وقتی مادر به عنوان یک محیط یا شرایط درونی متشکل از عملکردهای محافظت کننده و تسکین دهنده به دنیای روانی نوزاد وارد نشده است ( درون فکنی نشده)،  همانطور که #آگدن در سال ۱۹۸۶ مطرح کرد، تصویر ذهنی با کیفیت های همه توانی و آرمانی که دور از دسترس هستند، پر می شود و این باعث نوعی خودمختاری زود هنگام و بیهوده می شود که کودک و نوجوان آینده را با احساس بی کفایتی کامل مواجه می کند.

نوزاد نیاز حیاتی به حفظ #وهم (illusion)  یکی بودن با مادر برای مدت قابل توجهی دارد،  تا این که به تدریج  تصویر مادر-نوزاد (mother_baby) تنها به تدریج به مادر و کودک
(mother and child)
متمایز  شود. این وهم ادغام است که نوزادان  اجازه می دهد بخوابند و هضم کنند ؛ به عبارت دیگر ، نوزاد عملکرد جسمی دارد و متقاعد شده است که مادر خواهد بود و مراقب همه چیز هست.

روان‌درمانگر

05 Jan, 10:31


@ravandarmangar_R

✴️ تمایز زودرس ابژه ها و بیماری‌های روان تنی.

📝 انتخاب متن و ترجمه: افسانه روبراهان.

🔹 در برخی مراجعین ساختار ادیپی به سازمانی بدوی پیوند زده شده که در آن تصویر پدر آسیب دیده و یا حتی به طور کامل از دنیای درون روانی بیمار غایب به نظر می رسد. زمانی که جنسیت و حضور پدر نقش چندانی در تقویت بخش لیبیدینال و نارسیستیک زندگی مادر نداشته است، اغلب موارد  پدر را  در نقش فردی می بینیم که دوست داشتنش ممنوع است و شایسته احترام نیست.
در نتیجه تصویر مادر درونی بسیار خطرناک می شود.

🔹وقتی هیچ فانتزی از آلت پدر نباشد که نقشی را در زندگی مادر تقویت کند، بازنمایی روانی که از مادر صورت میگیرد #خلاء_بی_انتها خواهد بود و این خطر وجود دارد که کودک تمام جنبه های خود بزرگ بینی ( مگالومانیای) نوزادی اش را بدون مواجهه با هیچ مانعی به این فضا برون فکنی کند و لذا فانتزی فضای درونی مادر دائما فریبنده و در عین حال وحشتناک به نظر می رسد.

روان‌درمانگر

03 Jan, 07:30


🎞 تریلر فیلم مادر
Mother

#روانکاوی_و_سینما
#مادر

@ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

03 Jan, 07:29


پیشنهاد فیلم

Mother
💽 مادر

❇️ مادر فیلم روان ‌شناختی آمریکایی محصول سال ۲۰۱۷ به نویسندگی و کارگردانی "دارن آرونوفسکی" و نقش‌آفرینی جنیفر لارنس، خاویر باردم و اد هریس است.

این فیلم داستان زن و شوهری را روایت می‌کند که زندگی آرام‌شان با ورود یک زن وشوهر مرموز برهم می‌خورد...

#روانکاوی_و_سینما
#مادر

@ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

02 Jan, 10:16


مادر و نوزاد

🔰 وینیکات معتقد است که یک فرایند تاریخچه ای در فرد وجود دارد که وابسته به دیده شدن است. دیده نشدن توسط مادر درلحظه ی رفتارهای خودجوش به معنی وجود نداشتن است.

وقتی من نگاه می‏کنم، من دیده می‏شوم، پس من وجود دارم.
حالا من از عهدۀ نگاه‌کردن و دیدن برمی‏آیم.
حالا من خلاقانه نگاه می‏کنم و آن‏چه را اندریافت می‏کنم، ادراک هم می‏کنم.
درواقع من مراقب هستم، وقتی چیزی برای دیدن وجود ندارد، نبینم (مگر این‏که خسته باشم).


#دونالد_وینیکات
#دیده_شدن
#نقش_آینه_ای_مادر

#D_W_winnicott

https://t.me/ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

31 Dec, 12:07


💠 گفت و گوی خودمانی وینیکات با مادران:

طبیعتاً شما هنگام انجام وظایف معمول،  کار بسیار مهمی انجام می‌دهید و زیبایی مادری کردن این است که نیازی به باهوش بودن ندارید و حتی اگر نخواهید، نیازی به فکر کردن هم ندارید.
.
ممکن است در مدرسه در ریاضیات ضعیف بوده‌اید، یا شاید تمام دوستانتان بورسیه گرفته‌اند، اما شما از دیدن کتاب تاریخ بیزار بودید و به همین دلیل مردود شدید و مدرسه را ترک کردید؛ یا شاید اگر  پیش از امتحان سرما نمی خوردید،  می‌توانستید خوب عمل کنید.
شاید هم واقعاً فردی باهوش باشید. اما این‌ها مهم نیستند و هیچ ربطی به این ندارد که  شما مادر خوبی باشید یا نه.

اگر کودکتان می‌تواند با عروسک بازی کند، پس شما یک مادر فداکار معمولی  هستید و من باور دارم که بیشتر اوقات شما این گونه هستید.
آیا عجیب نیست که چنین امر بسیار مهمی این‌قدر کم به هوش استثنایی بستگی داشته باشد؟

#دونالد_وینیکات
#والدگری
#مادر

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

30 Dec, 16:44


🔸🔸🔸🔸🔸🔸

ظرفیت دوره ی فوق محدود است و ثبت نام تا تکمیل ظرفیت ادامه دارد.

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

29 Dec, 19:52


🔹در جلسات "در سایه روشن والدگری" موارد زیر را از دیدگاه وینیکات بررسی می‌کنیم.

▫️ روانکاوی دوران بارداری، زایمان و  شیردهی.

▫️بررسی نقش مادر و پدر در تحول هیجانی و رشد روانی -جنسی کودک. 

▫️عوامل موثر در ایجاد حس امنیت و اعتماد به نفس و احساس سرزندگی. 

▫️نکاتی درباره بازی کردن




دوره مناسب والدین، زوج‌های جوان و درمانگران کودک و نوجوان می‌باشد.

  تاریخ: سه جلسه؛ ۲۳ و ۳٠ دیماه و ۷  بهمن

ساعت:  ۱۷:۳٠ الی ۱۹

هزینه هر جلسه ۳۰۰هزارتومان می‌باشد.


برای ثبت نام به شماره 09906271660 در تلگرام پیام بدهید.

آیدی: @fl288


مدرسه روانکاوی روان پژوه
@ravanpajooh87

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

29 Dec, 19:42


والدگری براساس نظریه وینیکات

✳️ بسیار مهم است که ما نقش کسانی را که از نوزاد مراقبت می‌کنند، درک کنیم تا بتوانیم مادر جوان را از هر چیزی که ممکن است بین او و فرزندش فاصله بیندازد، محافظت کنیم.

اگر او از کاری که واقعا به‌خوبی انجام می‌دهد، درکی نداشته باشد، قادر به دفاع از موقعیت خود نخواهد بود و خیلی راحت ممکن است کارش را خراب کند، به‌ویژه اگر بخواهد آنچه را که به او گفته می‌شود، یا آنچه که مادر خودش انجام می‌داد، یا آنچه که کتاب‌ها می‌گویند، انجام دهد.

🔹پدرها نیز در این امر دخیل هستند، نه تنها به این دلیل که می‌توانند برای مدت زمان محدود مادران خوبی باشند، بلکه به این دلیل که می‌توانند در محافظت از مادر و نوزاد در برابر هر چیزی که ممکن است مانع از ایجاد پیوند بین آن‌ها شود، که ذات و ماهیت مراقبت از کودک است، کمک کنند.

#دونالد_وینیکات
#والدگری
#کودک
#نوزاد

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

29 Dec, 15:38


رابطه مادر و نوزاد

📝 برگرفته از کتاب زبان وینیکات.  جان آبرام

❇️ ارتباط ناآگاه و حالات احساسی مادر و نوزاد با توانایی ذاتی مادر در همسان سازی با نوزادش (برای درهم تنیدگی) مرتبط است.

نوزادی که مادرش در این همسان سازی عمیق با او هماهنگ است، احساس درک شدن را تجربه می‌کند.

#مادر
#نوزاد
#همسان_سازی


@ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

29 Dec, 08:56


مکان یابی ابژه

📝 برگرفته از مبحث ارتباط کتاب زبان وینیکات.

✳️ پرخاشگری‏ای که نوزاد تجربه می‏کند، همۀ چیزهایی که به شهوانی‏گری عضلانی، تحرک و نیروهای غیرقابل‏مقاومت در مواجهه با ابژه‏های ثابت مربوط است به همراه ایده‏های مرتبط با آن به فرایند مکان‏یابی ابژه (تشخیص این‏که ابژه در جایی بیرون از سلف قرار دارد) کمک می‏کند و باعث می‏شود سلف شروع به پدیدارشدن به‏عنوان ماهیت جداگانه ‏کند.

#دونالد_وینیکات
#زبان_وینیکات
#جان_آبرام
#سلف

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

26 Dec, 17:58


معرفی دوره آموزشی: کاوشی در فرآیندهای ناخودآگاه فروید

این دوره که در هشت‌ساعت و ۴جلسه برگزار می شود فرصتی مناسب برای آشنایی عمیق تر و درنگی بر مدل فرآیندهای ناخودآگاه فروید بطور نظری و بالینی است.


محتوای دوره شامل بررسی دقیق مفهوم‌سازی فروید از فرآیندهای ناخودآگاه و تحلیل نحوه تأثیر آن در زندگی و کار حرفه‌ای‌اش خواهد بود. همچنین به درک عمیق¬تراز مفهوم "کنش معوق" (Nachträglichkeit) به‌عنوان نیروی محرکه در انتقال و نقش آن در شکل دهی فرآیندهای ناخودآگاه پرداخته میشود.

سرفصل ها:
بازخوانی کیس موش مرد
سبب شناسی نوروزها و وسواس
تعبیر رویا
هیستریا
و...

آخرین نسخه مربوط به منبع مورد مطالعه از ویراست ۲۰۲۴ کتاب مارک سولمز برای هر جلسه در اختیار شرکت کنندگان عزیز قرار میگیرد و امکان پرسش و پاسخ نیز فراهم است.


مدرس دوره: دکتر سارا آکرمن

روانکاو برجسته و سوپروایزر انستیتو روانکاوی بوستون، ریاست کمیته محرمانگی IPA و مدرس فرویدی و ریاست مطالعات روانکاوی انجمن روانکاوی آمریکا را بر عهده دارد. او همچنین هم‌موسس گروه مطالعات روانکاوی در کالج دارتموث است و تجربه وسیعی در آموزش و تحلیل تخصصی در حوزه روانکاوی دارد.
وی دستیار سردبیر، مجله انجمن روانکاوی آمریکا‌ و عضو تحریریه فصلنامه روانکاوی نیز است.

روان‌درمانگر

26 Dec, 10:25


کشف سلف

📝برگرفته از مبحث بازی کردن‌؛ کتاب زبان وینیکات

❇️ توانایی بازی‏کردن دستاوردی در نظریۀ تحول هیجانی وینیکات است.
در باز‏ی‏کردن نوزاد / کودک / بزرگسال از طریق فضای ‏گذاری بین دنیای درون و دنیای بیرون پل می‏زند
.

🔹کیفیت بازی در منطقۀ سوم ــ پدیده‏های گذاری ــ مترادف با زندگی خلاقانه است و ماتریس تجربه‏کردن سلف را در سرتاسر زندگی تشکیل می‏دهد. با انتقال به رابطۀ تحلیلی بازی‏کردن دستاورد نهایی روان‏کاوی است، زیرا فقط از طریق بازی‏کردن است که سلف کشف و تقویت می‏شود.

#زبان_وینیکات
#دونالد_وینیکات
#جان_آبرام
#بازی_کردن

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

24 Dec, 09:44


معنای اطمینان‏بخشی

📝 برگرفته از مبحث واپس روی،  کتاب زبان وینیکات


❇️ وینیکات در بررسی تکنیک‏های کار با بیماران واپس‏روی‏کرده به مفهوم اطمینان‏بخشی می‏پردازد:

« درنهایت بهتر است به بررسی مفهوم واپس‏روی با قراردادن مفهوم اطمینان‏بخشی دربرابر آن بپردازیم. این امر به این دلیل ضروری است که تکنیک سازگارانۀ مواجهه با واپس‏روی بیمار اغلب (مطمئنم اشتباهاً) اطمینان‏بخشی در نظر گرفته می‏شود ... .

بااین‏حال وقتی کمی دقیق‏تر نگاه می‏کنیم، می‏بینیم که این زبان بسیار ساده است. بحث فقط اطمینان‏بخشی یا عدم اطمینان‏بخشی نیست
.
درواقع کل موضوع نیاز به بررسی دارد.

🔹 اطمینان‏بخشی چیست؟ چه چیزی می‏تواند اطمینان‏بخش‏تر از این باشد که فردی خود را در وضعیتی ببیند که به‏خوبی در حال تحلیل‏شدن است، در یک محیط قابل‏اعتماد با شخصی پخته قرار دارد که قادر به دادن تعبیرهای نافذ و دقیق است و ‏روند شخصی فرد را در نظر می‏گیرد. نابخردانه است که نقش اطمینان‏بخشی را در موقعیت تحلیلی کلاسیک انکار کنیم.

کل مجموعۀ روان‏کاوی نوعی اطمینان‏بخشی بزرگ است، به‏ویژه ابژکتیوبودن قابل‏اعتماد و رفتار قابل‏اعتماد تحلیلگر که، به جای بهره‏کشی بیهوده از شور و اشتیاق آنی، از تعبیرهای انتقالی سازنده استفاده می‏کند.


#دونالد_وینیکات
#جان_آبرام
#زبان_وینیکات
#واپسروی
#اطمینان_بخشی

#ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

22 Dec, 03:47


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

ظرفیت باقیمانده این دوره ۴ نفر.

ثبت نام تا تکمیل ظرفیت ادامه دارد.

#ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

22 Dec, 03:45


  دوره مقدماتی آشنایی با نظریه وینیکات ( گروه چهارم)

در این دوره با سرگذشت دونالد وینیکات و شیوه‌ی کار او آشنا شده و مفاهیم بنیادین نظریه وینیکات را تشریح خواهیم کرد.

برای درک بهتر مفاهیم، مروری بر نمونه‌های بالینی وینیکات و کاربست مفاهیم در اتاق درمان نیز خواهیم داشت.

برخی از مهمترین مباحث دوره مقدماتی :

▫️Emotional Development
▫️Integration
▫️Good Enough Mother
▫️Concern
▫️Regression
▫️Illusion
▫️Transitional Object And Transitional Phenomena

و مفاهیم بالینی دیگر . . .


🔹️تعداد جلسات:  ۱۲ جلسه. شامل ده جلسه آموزش و دو جلسه ‌کیس دیسکاشن ( جلسات ۶ و ۱۲، ارائه کیس توسط دانش پژوهان).

🕰 زمان هر جلسه: یک ساعت و نیم.

پنجشنبه ها : ساعت ۱۶  الی ۱۷:۳٠

🗓 شروع دوره: ۶ دیماه

📝ثبت نام از طریق شماره  ۰۹۳۳۴۳۸۴۳۲۰  در تلگرام

🔹خاطر نشان می‌گردد این دوره مقدمه‌ای برای دوره بعد، یعنی؛ مقاله خوانی وینیکات، می‌باشد.

@ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

21 Dec, 10:56


✳️ وینیکات توانست کارش را در دسترس طیف وسیعی از مردم قرار دهد بدون آنکه در راه عمومی کردنِ کارش، ارزش آن را کاهش دهد.

او مانند مادری که خود را با نوزادش تطبیق می‌دهد خود را با مخاطبان مختلف تطبیق می‌داد و این کار را ذاتاً مولد می‌دانست.

#دونالد_وینیکات
#آدام_فیلیپس

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

20 Dec, 12:42


◾️دعوتنامه برای سخنرانی

▫️ملکه محزون( نگاهی روانکاوانه به رابطه مادر- دختر)



🔸دکتر الهه دروگر
روان‌درمانگر و سوپروایزر تحلیلی


موضوعات مورد بحث

این سخنرانی به بررسی رشد روانی دختر در پیوند با مادر در  مرحله ادیپ می‌پردازد.
موضوعات مورد بحث
مادر ـ دختر در آینه روانکاوی و اسطوره
ادیپ دخترانه در نگاه فروید
معاصران چه می‌گویند ؟
انتقال مسیر زنانگی از مادر به دختر
دختر چگونه سیر جدایی تفرد را طی می‌کند
در اتاق درمان چه می شنویم؟

این سخنرانی با استناد به مقالاتی از این محققین انجام خواهد شد
Freud
Horney
Fiorini
Nancy kulish
Kristen Dahl
Phyllis Tyson
Jacqueline Godfrind
Paula Bernstein
Elda Abrevaya
Rosemary balsam
Hendrika Freud



جلسه در گوگل میت برگزار خواهد شد.

▪️تاریخ جلسه: 5 دی
ساعت 20 به وقت ایران

▪️فایل ضبط شده جلسه در اختیار اعضا قرار می‌گیرد.
امکان ثبت نام به صورت آفلاین می‌باشد.


برای ثبت نام به شماره 09906271660 در تلگرام پیام بدهید.
@fl288

روان‌درمانگر

09 Dec, 15:27


🧾مقاله:

یکپارچگی ایگو در جریان تحول کودک  دونالد وینیکات ( ۱۹۶۲)
  
🖋ترجمه:  افسانه روبراهان.  عضو هیات تحریریه مدرسه روانکاوی روان پژوه.

❇️ وینیکات معتقد است :« در مراحل بسیار آغازین تحول، کارکرد ایگو را باید به‌عنوان مفهومی در نظر گرفت که از موجودیت نوزاد به‌عنوان یک انسان جداشدنی نیست. آن بخش از زندگی غریزی را که می‌تواند جدای از کارکرد ایگو وجود داشته باشد می‌­توان نادیده گرفت. زیرا نوزاد موجودی است که هنوز توانایی کسب تجربه ندارد. قبل از ایگو چیزی به اسم اید وجود ندارد. تنها از این دیدگاه مطالعۀ ایگو توجیه‌پذیر می‌شود.»

🔰 وی در مقاله یکپارچگی ایگو در جریان تحول کودک به توضیح مراحل یکپارچگی ایگو می‌پردازد و به ضرورت وجود مادر و محیط نگهدارنده برای این دستاورد ایگو تاکید می‌کند.
در ادامه به مبحث اضطراب غیر قابل تفکر پرداخته و صورت‌های مختلف آن را توضیح می‌دهد.
همچنین در این مقاله عواقب حمایت ناقص مادر از ایگو را شرح می‌دهد.


▫️ لینک ترجمه مقاله در سایت مدرسه روانکاوی روان پژوه  :

http://ravanpc.ir/blog-details/281/Psychology

#یکپارچگی_ایگو_در_جریان_تحول_کودک

@ravandarmangar_R

@ravanoajooh87

روان‌درمانگر

09 Dec, 12:45


🌱 تصویر پشت جلد کتاب زبان وینیکات

🔸 وینیکات میگوید: «چیزی به نام نوزاد وجود ندارد. وقتی نوزادی را به من نشان می‌دهید، قطعاً فردی را هم که مراقب اوست یا حداقل کالسکه‌ای راکه چشم و گوش کسی متوجه آن است، به من نشان می‌دهید یا یک «زوج مراقب» دیده می‌شوند.» او معتقد است که کودک نمی‌تواند بدون رابطه با مراقب وجود داشته باشد.
نظریه وینیکات نظریه تحولی است و بر تحول هیجانی کودک در رابطه با مادر متمرکز است. بر اساس این نظریه تحول هیجانی بهنجار وابسته به مادر/محیط به حد کافی خوب است. او اصطلاح مادر/محیط به حد کافی خوب را برای احتراز از آرمانی سازی نقش مادر به کار می‌برد. مراقبت به حد کافی خوب موجب رشد و تحول تدریجی به سوی استقلال است و غیاب محیط تسهیل کننده به ایجاد سلف کاذبی منجر می‌شود که حاصل اطاعت پذیری از محیط است.
این کتاب شرح مهمترین مفاهیم نظریه وینیکات است. شامل تحول هیجانی آغازین، ابژه‌ها و پدیده‌های گذاری، بازی کردن، خلاقیت و ...

#زبان_وینیکات
#دونالد_وینیکات
#جان_آبرام 
#افسانه_روبراهان
#حسن_مسعودیان
#کتاب_بهار

#ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

09 Dec, 07:33


زبان وینیکات: فرهنگ اصطلاحات وینیکات
نویسنده: جان آبرام
مترجم: افسانه روبراهان و حسن مسعودیان
انتشارات کتاب بهار، چاپ اول 1403
385 صفحه، وزیری، شومیز
قیمت: 480.000 تومان

#روانکاوی
#چاپ_اول
#انتشارات_کتاب_بهار

@cheshmehdis
www.cheshmehdis.com
www.instagram.com/cheshmehdis

روان‌درمانگر

07 Dec, 12:25


کودکی که مادر افسرده دارد ممکن است افسردگی او را درونی کند تا پیوند با او را حفظ کند.

در مقابل، ممکن است با بیش‌فعالی یا نمایش انرژی مضاعف تلاش کند مادر را احیا کرده و او را از حالت افسردگی بیرون آورد.

این واکنش‌ها بازتابی از تلاش کودک برای حفظ رابطه و تنظیم عاطفی در مواجهه با وضعیت مادر است.

*قابل تعمیم به پدر و بطور کلی مراقبین اولیه

@analysand_7

روان‌درمانگر

07 Dec, 11:31


📝 زبان وینیکات

فصل افسردگی

وینیکات از استعارۀ ِمه یا غبار برای توصیف خلق افسرده استفاده میکند:
«خلق‌وخوی افسرده به مه بالای شهر شبیه است. در این وضعیت همه چیز کند میشود و به حالت مردگی میرسد. این حالت مردگی نسبی بر همه حاکم می شود و در انسان، غرایز و ظرفیت ارتباط با ابژه‌های بیرونی را تیره و محو می سازد. به‌تدریج مه در جاهایی رقیق میشود یا
حتی شروع به بالا رفتن میکند. از شدت خلق افسرده کاسته و زندگی دوباره آغاز میشود ...»

🔸🔸در خلق افسرده به اضطراب و محتوای آن به اندازۀ ساختار ایگو و اقتصاد درونی فرد توجه نمی شود. پیدایش، تداوم و کنار رفتن افسردگی نشان میدهد که ساختار ایگو، به رغم وجود مرحله‌ای از بحران، حفظ شده است. این به معنای غلبۀ یکپارچگی است.

#زبان_وینیکات
#جان_آبرام
#دونالد_وینیکات
#افسردگی

@ravandarmangar

روان‌درمانگر

07 Dec, 11:30


برشی از کتاب زبان وینیکات

فصل افسردگی
✳️ از آنجایی که افسردگی حاوی عنصری سالم است، بهترین کمک «پذیرش افسردگی است نه اضطرار برای درمان آن»
وینیکات در کار روانکاوی خود در دهۀ  ۱۹۶۰ بر ارزش انتظار بیشتر تأکید می کند:  «در زمانهای خاص در تحلیل، این توانایی تحلیلگر برای صبرکردن (و تحمل‌کردن ندانستن) تعبیری غیرکلامی است.»

🔸 وینیکات در اینجا به تمایل تحلیلگران بریتانیایی برای مداخلۀ بیش‌ازحد اشاره میکند.

#زبان_وینیکات
#جان_آبرام
#دونالد_وینیکات
#افسردگی

@ravandarmangar

روان‌درمانگر

05 Dec, 19:28


برشی از کتاب زبان وینیکات

فصل افسردگی

❇️ در کار وینیکات افسردگیِ باارزش و سالم بخشی از فرایندی است که نوزاد در مرحلۀ گذر از ادغام با مادر به درک او به شکل جدا از خود و به عنوان جزـ من تجربه می کند.

🔹 افسردگی، یا به عبارت مناسب‌تر غمگین بودن، حل‌وفصل روانی حس فقدان در پایان زمان ادغام، نوعی الگوی سوگواری است.

🔹 اساس فرایند وهم‌زدایی این است که نوزاد متوجه می‌شود واقعا مرکز جهان نیست.

#زبان_وینیکات
#جان_آبرام
#دونالد_وینیکات
#افسردگی

@ravandarmangar

روان‌درمانگر

04 Dec, 08:05


برشی از کتاب زبان وینیکات

❇️ وینیکات به اصطلاح «موضع افسرده وار» کلاین انتقاد می کرد، زیرا این اصطلاح به بیماری اشاره دارد، درصورتی که جنبه ای از سلامت هیجانی را توصیف می کند.

🔹بااین حال خودش اصطلاح روانپزشکی سنگین مشابه، «افسردگی»، را برای اشاره به هر دو حالت سلامت و آسیب دیدگی هیجانی برگزید.

به نظر می رسد برای تمایز قائل شدن کیفی بین افسردگی های مختلف در کار وینیکات ترسیم سه حوزۀ اصلی مفید باشد:

1⃣ افسردگی به معنای ظرفیتی که به عنوان بخش طبیعی فرایندهای رسش تحول می یابد. این نوع «بهنجار»
افسردگی نوعی دستاورد و نشاندهندۀ چانه زنی در زمینۀ ازشیرگرفتن، حس فقدان، حس گناه / ظرفیت
دغدغه مندی و حل وفصل وهم زدایی است و فرد را از رابطه با ابژه به سمت استفاده از ابژه هدایت می کند که نشان میدهد ابژه بقا یافته است برای افسردگی نوع اول هیچ درمانی لازم نیست.
لازم است دیگران خُلق را تحمل کنند. تنها تجویز این است که صبر کنید.

2⃣ افسردگی به عنوان  اختلال  عاطفی که  در  نتیجۀ فقدان  فرصت  مشارکت  ظاهر  می شود.  این نوع افسردگی ناشی از وقفه در تحول به دلیل شکست محیط. اولیه و. نشاندهندۀ آن است که ابژه جان به در نبرده و سوژه به مرحلۀ استفاده از ابژه نرسیده است.

3⃣ دفاع هایی برای اجتناب از درد افسردگی ایجاد می شود؛ مانند دفاع شیدایی، هیپومانیا و روانپریشی.


#افسردگی
#زبان_وینیکات
#دونالد_وینیکات
#جان_آبرام

@ravandarmangar

روان‌درمانگر

02 Dec, 12:20


🔻🔻🔻🔻🔻

ثبت نام تا تکیمل ظرفیت ادامه دارد.

@ravandarmangar

روان‌درمانگر

02 Dec, 05:42


🔸🔸🔸
توماس آگدن

✳️ به نظر من،  کتاب زبان وینیکات تا به امروز از مهمترین بررسی های کل آثار وینیکات است.
اطلاع رسانی پژوهشی متن قابل توجه و تسلط به مسیر تفکر وینیکات، که در ساختار کتاب منعکس شده، به همان اندازه مهم است.

#زبان_وینیکات
#دونالد_وینیکات
#جان_آبرام
#توماس_آگدن

@ravandarmangar_r

روان‌درمانگر

30 Nov, 10:15


فهرست، پیشگفتار، مقدمه، و مدخل «ارتباط» از کتاب زبان وینیکات

@ravandarmangar_r

@Ketabe_Bahar

روان‌درمانگر

29 Nov, 16:08


دوره فوق ویژه روان درمانگران است.

روان‌درمانگر

29 Nov, 15:26


  دوره مقدماتی آشنایی با نظریه وینیکات ( گروه چهارم)

در این دوره با سرگذشت دونالد وینیکات و شیوه‌ی کار او آشنا شده و مفاهیم بنیادین نظریه وینیکات را تشریح خواهیم کرد.

برای درک بهتر مفاهیم، مروری بر نمونه‌های بالینی وینیکات و کاربست مفاهیم در اتاق درمان نیز خواهیم داشت.

برخی از مهمترین مباحث دوره مقدماتی :

▫️Emotional Development
▫️Integration
▫️Good Enough Mother
▫️Concern
▫️Regression
▫️Illusion
▫️Transitional Object And Transitional Phenomena

و مفاهیم بالینی دیگر . . .


🔹️تعداد جلسات:  ۱۲ جلسه. شامل ده جلسه آموزش و دو جلسه ‌کیس دیسکاشن ( جلسات ۶ و ۱۲، ارائه کیس توسط دانش پژوهان).

🕰 زمان هر جلسه: یک ساعت و نیم.

پنجشنبه ها : ساعت ۱۶  الی ۱۷:۳٠

🗓 شروع دوره: ۶ دیماه

📝ثبت نام از طریق شماره  ۰۹۳۳۴۳۸۴۳۲۰  در تلگرام

🔹خاطر نشان می‌گردد این دوره مقدمه‌ای برای دوره بعد، یعنی؛ مقاله خوانی وینیکات، می‌باشد.

@ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

28 Nov, 10:56


#دونالد_وینیکات
#زبان_وینیکات
#جان_آبرام

@ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

26 Nov, 11:06


🌱   منتشر شد

📕   زبان وینیکات
       فرهنگ اصطلاحات وینیکات
🖋   جان آبرام

       ترجمۀ افسانه روبراهان
       حسن مسعودیان

       با همکاری ابراهیم درخشانی

       ۴۱۶ صفحه، قطع وزیری
       جلد نرم
       ۴۸۰ هزار تومان

جهت خرید به شماره یا آیدی زیر در تلگرام پیام دهیدـ
09380174700

@zabanwinnicott

🔹🔹

کتاب زبان وینیکات
@ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

26 Nov, 10:44


📚معرفی کتاب

" The Language of Winnicott"
"Jan Abram"

کتاب زبان وینیکات، فرهنگ اصطلاحات وینیکات است که توسط خانم جان آبرام در، ۱۹۹۶ نوشته، و ویرایش دوم آن در ۲۰۰۷ انجام شده است.

💠 خانم جان آبرام، روانکاو آموزشی  عضو انجمن روانکاوی بریتانیا و مدرس روانکاوی است.
او نویسنده کتاب زبان وینیکات (برنده جایزه کتاب علمی برتر سال) همچنین ویراستار عمومی آثار روانکاوی وینیکات  می‌باشد.

جان آبرام در بخشی از مقدمه ی کتاب می نویسد:
کارهای وینیکات را می توان به یک دوره بنیادین و پس از آن سه مرحله دیگر تقسیم کرد.

▫️مرحله ی بنیادین: ۱۹۳۴ _۱۹۱۹

🔹️مرحله اول: ۱۹۴۴_۱۹۳۵  چیزی به نام کودک وجود ندارد.
🔹️مرحله دوم: ۱۹۶۰-۱۹۴۵ پدیده های گذاری
🔹️مرحله سوم: ۱۹۷۱-۱۹۶٠استفاده از ابژه

در این فرهنگ لغت، تمرکز بر مفاهیم  کلیدی است که ماتریس نظری را سازماندهی می کنند.

#روانکاوی
#دونالد_وینیکات
#جان_آبرام
#زبان_وینیکات


@ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

25 Nov, 19:05


جان اشلاپوبرسکی در مقدمه کتاب معروف و جامع گذر از کاناپه به دایره می نویسد: تنها راه بدست آوردن فهم کافی از روان درمانی گروهی برای درمانگر شدن، مثل همه شیوه های اکتشافی، کار آموزی است؛ بدین معنا که بهترین راه برای یادگیری خواندن کتاب گروه درمانی نیست، بلکه پیوستن به گروهی است که توسط یک روانکاو گروه، دقیق هدایت می شود.
@Gofteman_AnalyticGroup

روان‌درمانگر

25 Nov, 10:07


نشست آخر ( بیست و چهارمین سخنرانی)

https://siavoushan.ir/product/%d9%86%d8%b8%d8%b1%db%8c%d9%87-%d9%88%db%8c%d9%86%db%8c%da%a9%d8%a7%d8%aa-%d9%86%d8%b4%d8%b3%d8%aa-%d8%a2%d8%ae%d8%b1/

@ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

25 Nov, 06:21


تجربه پدر شدن از زبان پاول مورلی (روزنامه نگار، موسیقی دادن بریتانیایی)

❇️ من آنقدر احمق نیستم که وانمود کنم از آنچه کلاودیا در ساعت‌های منتهی به تولد می‌گذراند، ایده‌ای دارم. با دست پاچگی در حاشیة درام منحصر به فرد او معلق بودم.

هنوز برایم جا نیفتاده بود که ظرف چند ساعت صاحب یک نوزاد خواهیم شد؛ به شکلی مبهم احساس می‌کردم در رؤیایی سورئال غرق شده‌ام که مدام به درون خودش فرو می‌رفت.

او اپیدورال گرفته بود. خبری از فریادهای پر از درد یا خستگی ناشی از عرق ریختن نبود.
چیزی در حال وقوع بود... سفری شناور و رؤیایی به سمت اوج آرام، دوست‌داشتنی، و حقیقی‌ که بیش از حد کیهانی، خصوصی، لذت‌بخش و باشکوه بود که بتوان درباره‌اش نوشت.

لحظه‌ای که اکنون به درخشان‌ترین، زیباترین و ماندگارترین خاطره‌ای که دارم تبدیل شده. تصویری عظیم و باشکوه ...

ما صاحب بچه‌ای شدیم ؛ او آنجا بود و تا جایی که به من مربوط می‌شد، تاریخ‌ساز شده بود.
کاملاً در خود غرق شده بودم و اهمیتی نمی‌دادم. او را در آغوش گرفتم، در حالی که سعی می‌کردم در ظاهر آرام و خونسرد به نظر برسم، اما درونم کاملاً لرزان بود..

#مادرانه
#پدرانه
#تولد

@ravandarmangar_R

روان‌درمانگر

16 Nov, 12:00


مراجع و روانکاو

❇️ روانکاو سرنخ‌ها را جمع می‌کند و تعابیر را مطرح می‌کند. اغلب این اتفاق می‌افتد که بیماران سرنخ نمی‌دهند، به این ترتیب اطمینان حاصل می‌کنند که روانکاو نمی‌تواند کاری انجام دهد.

🔹این محدودیت قدرت روانکاو برای بیمار مهم است؛ همان‌گونه که قدرت روانکاو مهم است. قدرتی که در تعبیر درست و به‌موقع نمایان می‌شود. چنین تعبیری بر اساس سرنخ‌ها و همکاری ناآگاه بیمار صورت می‌گیرد؛ همکاری‌ای که مواد لازم برای شکل‌گیری و توجیه تعبیر را فراهم می‌کند.

بنابراین روانکاو تازه‌کار ممکن است گاهی تحلیل‌های بهتری از چند سال بعدش که بیشتر می‌داند، ارائه دهد. وقتی که بیماران زیادی دارد، همگام پیش رفتن با سرعت بیمار را خسته‌کننده می‌بیند و شروع می‌کند به بیان تعابیری که بر اساس مواد ارائه شده در آن روز بیمار نیست، بلکه بر اساس دانش انباشته‌ی خود یا پای‌بندی به ایده‌هایی است که آن زمان در ذهن دارد.

#دونالد_وینیکات

📝 برگرفته از مقاله: نظریه رابطه والد_نوزاد. وینیکات ،١٩٦٠.

@ravandarmandar_r

روان درمانگر

14 Nov, 07:57


مراقبت مادرانه

❇️ نوزادی دوره‌ای است که ظرفیت جمع‌آوری عوامل بیرونی در حوزه‌ی همه‌توانی نوزاد در حال شکل‌گیری است. گرچه نوزاد هنوز قادر به کنترل یا احساس مسئولیت در قبال چیزهای خوب و بد محیط نیست، اما مراقبت مادرانه به‌عنوان پشتیبان ایگو به او امکان زیستن، رشد و تحول را می‌دهد.

#مادرانه
#نوزاد
#ایگو


📝 نظریه رابطه والد_نوزاد. وینیکات.(١٩٦٠)

@ravandarmangar_r

روان درمانگر

13 Nov, 12:43


آسیب روانی

❇️ از دیدگاه روانکاوی، آسیب فقط زمانی رخ می‌دهد که تجربه‌ای فراتر از مرزهای همه‌توانی فرد باشد.
نهایتاً همه چيز تحت کنترل ایگو قرار می‌گیرد و به فرایندهای ثانویه مرتبط می‌شود.

🔹تحلیل زمانی به تغییر منجر می‌شود که عوامل آسیب‌زا به شیوه‌ای متناسب با تجربه و همه‌توانی بیمار وارد محتوای روانکاوی شوند. تعبیرهای دگرگون‌‌ساز مبتنی بر برون‌فکنی [مراجع] هستند.  عوامل خوش‌خیمی که به ارضا منجر می‌شوند، نیز همین‌طور است. همه چیز بر حسب عشق و دوسوگرایی فرد تعبیر می‌شود.

🔹روانکاو آماده است مدت زیادی صبر کند تا در موقعیتی قرار گیرد که  به این شیوه کار کند.

#دونالد_وینیکات
#آسیب
#همه_توانی

📝 نظریه رابطه والد_نوزاد. وینیکات.(١٩٦٠)

@ravandarmangar_r

روان درمانگر

09 Nov, 04:31


🌱   به‌زودی ...

@Ketabe_Bahar

@ravandarmangar_r

روان درمانگر

07 Nov, 16:06


💠 نظریه رابطه والد_نوزاد
(دونالد وینیکات_١٩٦٠)

🖌 ترجمه:  پویا پورسیدی_ سولماز باقری

📝 ویراستار: افسانه روبراهان


❇️ وینیکات در این مقاله به بررسی رابطه مادر و نوزاد و مقایسه آن با فرایند انتقال در روانکاوی پرداخته و  گذر از وهم به وهم زدایی در نظریه وینیکات را  با گذر از اصل لذت به واقعیت در نظریه فروید با اشاره به مقاله ١٩١١ فروید‌ (دو اصل حاکم بر عملکرد ذهن) توضیح داده است.

در این راستا مراحل گذر نوزاد از وابستگی مطلق به وابستگی نسبی و به سوی استقلال را مطرح کرده و نقش مادر و محیط نگهدارنده را با بسط آن به رابطه روانکاو و مراجع شرح داده است.

🔹 یکی از نکات مهم این مقاله مسئله تعبیرپردازی و تاکید وینیکات بر این موضوع است که تا زمانی که نوزاد/مراجع، سیگنال نداده، مادر/روانکاو نباید مداخله کنند زیرا در این صورت نوزاد وهم همه توانی را تجربه نخواهد کرد و مراجع نیز تعبیری را که نتیجه برون فکنی خودش تجربه نکند, نخواهد پذیرفت ...

📎لینک ترجمه کامل این مقاله در سایت مدرسه روانکاوی روان پژوه:

http://ravanpc.ir/blog-details/278/Psychology


#والد
#نوزاد
#دونالد_وینیکات

@ravandarmangar_r

@ravanpajooh87

روان درمانگر

06 Nov, 10:01


سپر محافظتی

❇️ نقش مادر به‌عنوان سپر محافظتی یک سازه نظری است. این نقش باید شامل نقش شخصی مادر در برابر نوزاد و همچنین مدیریت محیط غیرانسانی توسط او (اتاق کودک، تختخواب و غیره) باشد که نوزاد برای رفاه کامل خود به آن وابسته است (ر.ک. سیرلز، ۱۹۶۰).

🔹 باید تأکید کنم که این شکاف‌ها در نقش سپر محافظتی، همان‌طور که من آن‌ها را تصور می‌کنم، به‌تنهایی تروماتیک نیستند. با قرض گرفتن عبارت مناسب از کریس (۱۹۶۵b)، آن‌ها کیفیتی از نوعی"فشار" را دارند و تحول ایگو یا تکامل روانی-جنسی را آنقدر که جهت می دهند، تحریف نمی‌کنند. در این بافتار، دقیق تر آن است که بگوییم این شکاف ها در طول زمان و از طریق فرآیند تحول، به‌طور نامحسوس و نامرئی بر روی هم جمع می‌شوند. از این رو، تشخیص بالینی آنها در دوران کودکی دشوار است. آن‌ها به‌تدریج در ویژگی‌های خاص یک ساختار شخصیت خاص جا می‌گیرند.

#مادر
#نوزاد
#سپر_محافظتی

📝 برگرفته از مقاله، ترومای جمعی. مسعود خان. ۱۹۶۳،

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

06 Nov, 05:21


برشی از مقاله

❇️ مادر با در دسترس قرار دادن خود به عنوان سپر محافظتی، رشد فرایندهای رسش ( هم عملکردهای خودمختار ایگو و هم فرایندهای غریزی) را ممکن می سازد.
نقش مادر به عنوان سپر محافظتی، نوزاد را در برابر عشق و نفرت سوبژکتیو و ناآگاهانه مادر حفظ می کند و به این ترتیب اجازه می دهد که همدلی او نسبت به نیازهای نوزاد به حداکثر پذیرش برسد ( اشپیبز_ ۱۹۵۹)

#مادر
#نوزاد
#سپر_محافظتی

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

05 Nov, 11:10


▪️عملکرد مادر به عنوان سپر محافظتی

بخشی از مقاله: «مفهوم ترومای تجمعی» مسعود خان (1963)

Khan, M. M. R. (1963). The concept of cumulative trauma. The psychoanalytic study of the child, 18(1), 286-306

ترجمه: علی پژوهنده

وینیکات (1952) بر این نکته تأکید کرده است که مادر باید و در واقع حتما باید اید نوزاد را ناکام کند، اما ایگوی او را هرگز. وسیله همه این تبادلات بین مادر و نوزاد وابستگی است. این وابستگی تا حد زیادی توسط نوزاد احساس نمی‌شود. به همین ترتیب، مهم است که به یاد داشته باشیم که نقش مادر به‌عنوان سپر محافظتی یک عملکرد محدود در تجربه زندگی کلی او است. در ابتدا، این نقش برای او همه‌گیر است. با این حال، از لحاظ نظری مهم است که بتوانیم آن را به‌عنوان یک نمونه خاص از شخصیت و عملکرد عاطفی او ببینیم. تمایز اسپیتز (1962) بین کلیت نیازهای اتکایی نوزاد و اجرای نگرش دیاتروفیک مادر[10] در پاسخ به این نیازها در این زمینه مهم است که به خاطر داشته باشیم. اگر نتوانیم این تمایز را درک کنیم، نمی‌توانیم تشخیص دهیم که چگونه نقش مادر به عنوان سپر محافظ می‌تواند و واقعاً توسط نیازها و تعارضات شخصی او مورد تهاجم قرار گیرد. این تهاجم نیازها و تعارضات شخصی اوست که من آن را به‌عنوان ناکامی او در نقش سپر محافظتی توصیف می‌کنم.


لینک مطالعه کامل مقاله
http://ravanpc.ir/blog-details/277/Psychology



مدرسه روانکاوی روان پژوه
@ravanpajooh87

روان درمانگر

05 Nov, 10:22


🔸️🔸️🔸️آخرین مهلت ثبت نام

روان درمانگر

05 Nov, 10:21


◾️دعوتنامه برای سخنرانی
"سپر محافظتی و سایکوپاتولوژی وسواسی"

دیدگاهی مبتنی بر روابط ابژه پیشاادیپی

در سخنرانی پیشین درباره مادر مدفون در دل نوروتیک وسواسی از نگاه کریستوا با شما سخن گفتیم. در نگاه کریستوا اگر چه متفاوت با نگاه فروید و لکان به نقش مادر پیش ادیپی در تشکیل وسواس توجه بیشتری شده اما خواننده زیرک همچنان متوجه غلبه نقش پدر و ادیپ فرویدی می‌شود. چنین نگاهی را می‌توان حتی در کلاین هم که بر نقش پستان مادر در تشکیل سوپرایگو تاکید دارد دید. در سخنرانی حاضر قصد دارم تا ضمن بررسی مختصر نگاه فروید و کلاین درباب سوپرایگو به نقش سپر محافظتی و تشریح لایه‌های مختلف آن در شکل‌گیری سایکوپاتولوژی وسواس بپردازم.
این یک سخنرانی مقدماتی برای مبحث سایکوپاتولوژی است و برای شنیدن این سخنرانی نیاز به اطلاعات قبلی زیادی نیست هر چند که آشنایی با نظریات فروید و کلاین می تواند بسیار مفید باشد. شرکت در این سخنرانی می‌تواند پیش‌نیازی برای مباحث بعدی ما باشد که درباره زمان در روانکاوی و نظریه اتو رنک خواهد بود.

جلسه در گوگل میت برگزار خواهد شد.

▪️تاریخ جلسه: 16 آبان
ساعت 20 به وقت ایران

▪️فایل ضبط شده جلسه در اختیار اعضا قرار می‌گیرد.
امکان ثبت نام به صورت آفلاین می‌باشد.

برای ثبت نام به شماره 09906271660 در تلگرام پیام بدهید.
@fl288



مدرسه روانکاوی روان پژوه
@ravanpajooh87

روان درمانگر

05 Nov, 10:21


The Transference Neurosis of the Rat Man
Mark Kanzer, M.D
روان‌رنجوری انتقال موش-مرد( رتمن)

🔰کنزر در این مقاله معتقد است که در کنار #تفسیر_انتقال، آنچه که در درمان رتمن موثر بود، تمایل به بازسازی گذشته در بیمار بود.

#روانکاوی
#فروید
#رتمن
#وسواس
#مارک_کنزر
#Rat_man
#obsession

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

05 Nov, 10:21


💠 برشی از مقاله 

  🔰 آنچه که به عنوان موش - مرد( رتمن) شناخته می شود، یادداشت های کلاسیک در مورد یک مورد روان رنجوری وسواسی (1909) است که توسط فروید توصیف شده است که نشان دهنده مرحله اولیه نظریه و تکنیک روانکاوی است.

همانطور که کریس اشاره می‌کند، منعکس‌کننده «تلقین روشنفکری آشکار» بیماران است که در آن زمان غالب بود، و تأکید کمی بر زندگی مجدد در انتقالی که تحلیل بعداً به دست می‌آمد. با این حال، فروید حتی در این مقاله نیز تاکید داشت که #انتقال عامل مؤثر درمانی است.
🔰اما جالب است که از نقطه نظر تکامل تفکر تحلیلی، او اهمیت انتقالی بسیاری از مبادلات بین موش-مرد و خودش را به وضوح درک نکرد.
در بازسازی این مرحله از تکنیک تحلیلی، به نظر می‌رسد که بسیاری از تلقین‌های فکری که با «#نقش_آینه‌ای» تحلیلگر ضروری و سازگار تلقی می‌شد، در واقع حداقل در سطح ناخودآگاه، شناخت مقاومت‌ها بود. مداخله فعال که نگرش بیمار را نسبت به پزشک تغییر داد. رتمن حاوی مطالب قابل توجهی برای مطالعه فرآیندهای شهودی است که فروید از طریق آنها ذهن بیماران خود و همچنین متخصصان بالینی را کاوش می کند و همچنین تجربیات متخصص بالینی که جهت فرمول های تحلیلی را تعیین می کند.    
   
#روانکاوی
#فروید
#رتمن
#وسواس
#مارک_کنزر
#Rat_man
#obsession

https://t.me/ravandarmangar_R

روان درمانگر

05 Nov, 10:21


Technique and Countertransference in Freud's Analysis of the
Rat Man
Richard M. Gottlieb, M

💠 تکنیک و انتقال متقابل در تحلیل موش-مرد توسط فروید
ریچارد گاتلیب

🔰این مقاله نیز به بررسی تکنیک فروید در درمان رتمن می‌پردازد.
#گاتلیب معتقد است سوابق فروید در زمینه رفتارش  با رتمن سندی منحصر به فرد تاریخ روانکاوی است.
در طول سالیان متمادی تحلیلگران مختلف از این سوابق برای حمایت از نظریه‌های گوناگون در زمینه تکنیک تحلیل استفاده کرده‌اند. برخی معتقدند فروید در در مورد این مراجع  احساس و انتقال متقابل خودش را گزارش نکرده است اما شاید برخی رفتارهای فروید تحت تاثیر انتقال متقابل بوده باشد. 

#روانکاوی
#فروید
#رتمن
#گاتلیپ
#Rat_man
#obsession

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

05 Nov, 10:21


💠 برشی از مقاله

🔰 گاتلیب می‌نویسد:" روانکاوان بسیاری معتقدند که  فروید وقتی رتمن را تحلیل می‌کرد به شیوه‌ای «#غیر_فرویدی» رفتار می‌کرد. پس از مدتی بحث، معلوم شد که منظور آنها این است که میزان فعالیت فروید، رفتار دوستانه‌اش، و آنچه به نظر آنها تعاملات «#حمایت‌_کننده» او با بیمارش بود، آن چیزی نبود که به‌عنوان رفتار یک روانکاو کلاسیک انتظار داشتند.
نه تحصیلات رسمی و نه تجربیات شخصی آنها در روان درمانی و روانکاوی آنها را آماده نکرده بود که رفتار فروید را بدون درجاتی از تعجب ببینند. با این حال، آنها فرض کردند، مطمئنا فروید یک روانکاو "#کلاسیک" بوده است.

#روانکاوی
#فروید
#رتمن
#گاتلیپ
#obsession
#Rat_man

https://t.me/ravandarmangar_R

روان درمانگر

05 Nov, 06:57


The Advantages of Freud's Technique as Shown in his Analysis of the Rat Man
"Samuel D. Lipton:

💠مزایای تکنیک فروید همانطور که در تحلیل او از موش_مرد(رتمن) نشان داده شده است. 

  🔰ساموئل لیپتون در این مقاله با بررسی کیس #رتمن نظر خود را این گونه مطرح می‌کند: " من به مقایسه آنچه که در  تکنیک فروید روش قطعی او بود و تفاوت آن با تکنیک مدرن خواهم پرداخت و تفاوت آن را با آنچه از همکارانم آموخته‌ام و در ادبیات[تحلیلی] وجود ندارد، مطرح می کنم.
من از این استدلال دفاع خواهم کرد که یک تفاوت مهم بین تکنیک فروید و تکنیک مدرن، بازتعریف مفهوم #تکنیک است، تعریفی که مفهوم را فراتر از محدودیت های تعریف فروید گسترش می دهد.
در نهایت معتقدم علیرغم این ایده که این تعریف مجدد از تکنیک یک پیشرفت در نظر گرفته می شود، در واقع مضراتی دارد.

🔰این مقاله شامل ۶ قسمت است که در آن نظرات مختلف را در مورد تکنیک درمان رتمن توسط فروید مطرح می‌کند ودلایلی را بر تایید یا رد این مطلب که فروید پس از درمان وی، روش کار خود را تا حدودی تغییر داده مطرح می‌‍‌کند.


#روانکاوی
#فروید
#رتمن
#ساموئل_لیپتون
#Rat_man
#obsession

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

05 Nov, 06:57


برشی از مقاله:

🔰 بدون شک، فروید ممکن است خنثی‌تر یا محتاط‌تر باشد، اما تمام تلاش او در اصل این بود که انحراف بیمار را با اشاره به جنبه‌ای از آن که به نظر می‌رسد بیمار از آن غافل است، وارد تحلیل کند.
در اصل، مسائلی از این دست اغلب در تحلیل مطرح می شوند و به یک شکل، بین تحلیلگر و بیمار حل و فصل می شوند، گرچه همانطور که گفتم، اگر تحلیلگر به اعتقادات خود در مورد تکنیک نگاه کند، ماهیت شخصی راه حل ممکن است مبهم باشد.

#روانکاوی
#فروید
#رتمن
#ساموئل_لیپتون
#Rat_man
#obsession

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

04 Nov, 11:56


🔰 وقتی به بیمار پیشنهاد قهوه دادم برای او یک فرد واقعی_real_ شدم.  که برایش این مفهوم را داشت که هم خودش و هم من بایدبه فانتزی‌های او عکس‌العمل نشان دهیم و فکر کنیم که آن‌ها واقعی هستند لذا من توانستم به صورت موقتی و نه کاربردی برای او یک ایگو، سوپرایگو و یک سلف کمکی باشم.
مدتی بعد از این واقعه یادداشتهای فروید را در مورد غذا خوردن با بیمارش خواندم  و این من را متوجه کرد که به دنبال شواهدی مشابه واکنش رتمن بگردم.

#روانکاوی
#فروید
#بیگلر
#رتمن
#وسواس
#Rat_man
#obsession


@ravandarmangar_r

روان درمانگر

04 Nov, 11:56


A Commentary on Freud's Treatment of the Rat Man
Jerome S. Beigler, M.D (1975)

💠 یادداشتی بر رفتار فروید با موش مرد
"جروم اس بیگلر"   

💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢

🔰 مقاله بیگلر یکی از جالب ترین مقالاتی است که در مورد درمان رتمن نوشته شده است.
در این مقاله به تغذیه رتمن توسط فروید اشاره می‌شود.
طبق گفته #ارنست_جونز، فروید در سالهای کار با رتمن نگاه انسان گرایانه‌تری به رابطه درمانی داشت و سه اصل پرهیز، گمنامی و خنثی بودن را کامل رعایت نمی‌کرد. 
در رابطه با رتمن یک بار اصل پرهیز را شکست و به او غذا داد. پس از خوردن غذا تداعی رتمن عوض شد و به سمت تداعی‌های خشمگینانه و پرورت پیش رفت.
گویا شکافی که در چارچوب تحلیلی بین روانکاو و مراجع ایجاد شده بود، باعث تحریک زیاد مراجع شد و تداعی های او تغییر کرد.  #فانتزی_های_همه‌توانی برایش مهم‌تر شد و به تفکرات جادویی خود اعتبار بیشتری می‌داد. 
همچنین فانتزی های #آدم_خوارانه در وی پرورش یافت. چرا که توانست چیزی را از درمانگر بگیرد و بخورد.
ترس او از این بود که وقتی توانستم این کار را بکنم پس ممکن است فانتزی های دیگرم‌ نیز به حقیقت بپیوندد.

#روانکاوی
#رتمن
#بیگلر

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

04 Nov, 11:56


❇️ بیگلر مقاله را با یک وینیات شروع می‌کند: " بیمار من  مردی ۴۰ ساله بود که سال‌ها به دلیل اسکیزوفرنی پارانوئید در بیمارستان تحت معالجه بود، سپس من هفته ای دو بار او را میدیدم. 
در آخرین روز درمانش می‌دانستم برای مدیریت جلسه نیاز به قهوه دارم.
همچنین می‌دانستم که اگر من قهوه بخورم بهتر است که او نیز این کار را انجام دهد. گرچه از سوی دیگر می‌دانستم که اگر او هم قهوه بخورد، عواقبی به دنبال خواهد داشت. ما  قهوه خوردیم و او چند دقیقه به طرز سایکوتیکی خشمگین شده و به سختی قادر به نشستن بود.  اما بالاخره با تلاش فراوان تا پایان ساعت خودش را جمع و جور کرد. به نظر می‌رسید در این تجربه چیزی کسب کرده‌است و من متوجه شدم که این ناشی از نقض غیرقابل اجتناب سد درمانی است که معمولا بین بیمار و درمانگر وجود دارد.
 
این سد برای کنترل ترس از فانتزی همه‌توانی و فراهم کردن محیطی برای کل فرایند درمانی است.

#روانکاوی
#وسواس
#بیگلر
@ravandarmangar_R

روان درمانگر

04 Nov, 05:14


انتقال در کیس رتمن.
انتقال در گذار. "

🔰  انتقال در کیس رتمن فروید به عنوان روشی برای آشکار کردن خاطرات واپس‌رانده شده و کسب بینش در مورد آنها بود.
در  روش درمان انتقالی،  #تفسیر_انتقال صرفاً متمرکز بر  تحلیلگر نیست زیرا انتقال صرفا ابزاری است که خاطرات توسط آن کشف می‌شوند.


#فروید
#رتمن
#انتقال
#Rat_man
#obsession

@ravandarmangar_r

روان درمانگر

04 Nov, 04:41


💠 انتقال در کیس رتمن.
انتقال در گذار. " هایمن موسلین

🔰مطالعه مقاله رتمن فروید،  می تواند ما را بیشتر به تفسیر انتقال علاقه مند کند. تلاش برای تفسیر انتقال به ویژه هنگامی که تعابیر مبهم هستند یا نادیده گرفته می شوند، کمک کننده خواهند بود.


#فروید
#رتمن
#انتقال
#Rat_man
#obsession

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

29 Oct, 09:36


نوروتیک وسواسی

❇️ متوجه شده‌ام که بیماران وسواسی به ندرت درباره رابطه‌ی کودکانه خود با مادرشان صحبت می‌کنند.
اگرچه آنها همیشه مایلند به توصیف درگیری‌های خود با پدر یا برادرانشان بپردازند و هنگام صحبت درباره تجربیات فعلی یا گذشتهٔ خود با زنان از ابتذال ابایی ندارند، اما یک "مادر مدفون "buried mother واقعی در هسته روان آنها ساکن است.

#نوروز_وسواس
#جولیا_کریستوا

📝 برگرفته از مقاله: نوروتیک وسواسی و مادرش

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

28 Oct, 18:07


برشی از مقاله نوروتیک وسواسی و مادر

❇️ گرچه نوروز وسواس به سادگی با یک ترومای واقعی یا روانی مرتبط نمی‌شود، نوروتیک وسواسی تحریک بیش از حدی را نشان می دهد که سرکوب شده یا انفجاری است، تکانشی و اجباری و بی‌رحم و مقاوم در برابر گفتمان دفاعی‌اش است.

🔹 کلام وسواسی اساساً یک وسیله حفاظتی غیرقابل نفوذ است که مانع از بازگشت عواطف یا رانه ها می‌شود. به همین دلیل، کلام وسواسی که به عنوان سپری در برابر ترومای سانسور شده عمل می‌کند، فرآیند تداعی لازم در انتقال را مختل می‌کند؛ یا بدتر، این تداعی‌ها را به عملکردهای نوعی عقلانی سازی مصنوعی تبعید می‌کند و در نتیجه امکانات درمان تحلیلی را کاهش می دهد.

#نوروز_وسواس
#جولیا_کریستوا

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

28 Oct, 09:57


نوروتیک وسواسی و مادر او

ترجمه فصل ۳ کتاب
New Maladies of the Soul 

جولیا کریستوا (1995)

🖌مترجم: علی پژوهنده

"مادر مدفون" لزوماً چیزی نیست که آندره گرین "مادر مرده" نامیده، که جدا شده یا شبه روان‌پریش است، یک مورد مرزی.
"مادر مدفون" اغلب زنی است که به سادگی افسرده است، گاهی اوقات افسرده است، اما بیماری اش را در فعالیت اغراق آمیز پنهان می‌کند. تاثیری که در ضمیر ناآگاه پسرش حک می‌کند، تاثیر ابژه مرده نیست. برعکس، اغلب مادری سختگیر است. اما به عنوان کسی ظاهر می‌شود که دو پیوند را قطع کرده:
پیوند شهوانی با پدر و پیوند با زبان.
او ابژه سودای (desire) پدر نیست و او هم پدر را نمی‌خواهد. او فقط سودای پسرش و یک سراب را – یعنی چهره والای یکی از والدین یا یک چهره اجتماعی که رویاهای خود را وقف او کرده - تجربه می‌کند. او نمی‌تواند خود را ابراز کند، ساکت، "گمنام" و بی‌صدا است. پسرش هیچ یک از سخنان او را به خاطر نمی‌آورد، مگر شاید امتناع خاصی از صحبت کردن یا بازی کردن با او را.


لینک مطالعه مقاله:

http://www.ravanpc.ir/blog-details/275/Psychology


مدرسه روانکاوی روان پژوه

@ravanpajooh87

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

22 Oct, 16:22


◾️دعوتنامه برای سخنرانی
"مادر مدفون: رابطه فرد وسواسی با مادرش"


این سخنرانی به بررسی عمیق و جذاب رابطه پیچیده‌ای که میان نوروتیک وسواسی و مادرش وجود دارد، می‌پردازد. این بررسی بر مبنای فصل سوم کتاب «New Maladies of the Soul» اثر جولیا کریستوا (۱۹۹۵) صورت گرفته و به تحلیل رویکردها و نظرات فروید در این زمینه می‌پردازد.

◾️موضوعات مورد بحث

▪️بررسی ویژگی‌ها و نشانه‌های نوروز وسواسی و چگونگی تأثیر آن بر زندگی فردی و اجتماعی.

▪️تحلیل چگونگی تأثیرات عاطفی و روانی رابطه با مادر بر شکل‌گیری شخصیت فرد، به ویژه در مورد نوروتیک‌های وسواسی. مفهوم "مادر مدفون" و چگونگی تأثیر آن بر عواطف و رفتار فرزند به تفصیل بررسی خواهد شد.

▪️تحلیل خواب‌ها و نمادهای مربوطه
بررسی نمونه‌های بالینی و چالش‌های مربوط به درمان نوروتیک‌های وسواسی

این سخنرانی فرصتی استثنائی برای کشف روابط عمیق انسانی و تأثیرات عاطفی بر رفتار افراد است. با شرکت در این رویداد، شما می‌توانید به درک بهتری از چالش‌های عاطفی و پیچیدگی‌های روانی نوروتیک‌های وسواسی دست یابید.

ورود برا عموم آزاد می‌باشد.

مدرسه روانکاوی روان پژوه
@ravanpajooh87

روان درمانگر

21 Oct, 04:31


توماس آگدن

❇️ متمایزترین نشانه‌ی نوشتار وینیکات صداست. صدایی غیررسمی و محاوره‌ای. اما همیشه هم برای خواننده و هم برای موضوع مورد بحث عمیقاً احترام قائل است. صدایی سیال که در عین حال تراکم شعر را دارد؛ صدایی که در آن هوش سرشار و تواضعی حقیقی مشهود، در حالی که به خوبی از محدودیت‌هایش آگاهی دارد. در این صدا صمیمیتی مسحورکننده وجود دارد که گاهی با شوخ‌طبعی و فریبندگی همراه می‌شود.

#وینیکات_خوانی
#دونالد_وینیکات
#توماس_آگدن

📝 برگرفته از مقاله؛ وینیکات خوانی، توماس آگدن

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

20 Oct, 14:46


برشی از مقاله وینیکات خوانی

💠 سبک و محتوا در نوشتار وینیکات از هم جدا نیستند. هر چه نوشتار بهتر باشد، از این وابستگی متقابل سبک و محتوا بیشتر در خلق معنا استفاده می‌شود.

در سال‌های اخیر دریافته‌ام که تنها راه مطالعه و آموزش منصفانه‌ی‌ وینیکات در راستای این‌که بررسی کنم زبان علاوه بر آن‌چه می‌گوید، چه می‌کند، این است که مقالات او را مانند یک شعر با صدای بلند و خط به خط بخوانم.

#وینیکات_خوانی
#توماس_آگدن
#دونالد_وینیکات

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

17 Oct, 17:53


Reading Winnicott

Thomas Ogden M.D
      (2001)

📝ترجمه: یکتا قزللو-نرگس اکبری

🖌 ویراستار: افسانه روبراهان

❇️ توماس آگدن، روانکاو، نویسنده‌ و نظریه پرداز معاصر روانکاوی است که در نوشته‌های عمیق خود مفاهیم بسیار مهمی را به روانکاوی آورده که شاید قبل از او کمتر به آنها پرداخته شده.
سبک نگارش وی رؤیا گونه و سرشار از استعاره است. وی همچنین به شرح  نظریات سایر روانکاوان از جمله بیون، وینیکات و کلاین  پرداخته و در درک عمیق‌تر نوشته‌های این روانکاوان سهم مهمی داشته است.

آگدن در مقاله‌ی بسیار مهم " وینیکات خوانی " نحوه‌ی نگارش وینیکات را به خوانندگان معرفی می‌کند. مطالعه‌ی این مقاله به ما کمک می‌کند تا مقالات وینیکات را دقیق تر بخوانیم.

🔹️ وی در پاراگراف نخست این مقاله می‌نویسد: "روانکاوی در قرن اول پیدایش خود چندین متفکر بزرگ داشته، امابه نظر من فقط یک نویسنده‌ی بزرگ انگلیسی زبان دارد: "دونالد وینیکات ."

  لینک متن کامل ترجمه مقاله در سایت مدرسه روانکاوی روان پژوه:

http://ravanpc.ir/blog-details/271/psychology


#وینیکات_خوانی
#توماس_آگدن

#Reading_Winnicott


@ravandarmangar_R

@ravanpajooh87

روان درمانگر

16 Oct, 10:21


https://siavoushan.ir/product/%d8%a7%d9%86%d8%af%d9%8a%d8%b4%d9%87%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a2%d9%86%d8%af%d8%b1%d9%87-%da%af%d8%b1%d9%8a%d9%86%d8%9b-%d9%86%d8%b4%d8%b3%d8%aa-%db%8c%d8%a7%d8%b2%d8%af%d9%87%d9%85-%d9%86/

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

14 Oct, 07:36


گروه روانکاوی انسان برگزار می کند:

درس هایی از وینیکات و لکان:
مروری بر نظریه و تکنیک ها

با حضور:
پروفسور لوئیس کرشنر
مدرس و سوپروایزر موسسه روانکاوی بوستون
عضو هیئت تحریریه مجله بین المللی روانکاوی

زمان: 26 مهر و 3 آبان ماه
ساعت: 21-23

پلتفرم برگزاری: اپلیکیشن زوم و با ترجمه همزمان

ثبت نام: ‌‌‌ ‌‌
ايدي تلگرام و شماره تماس؛ @EnsanDepartment_psy

09194413997‏

هزینه: 500هزار تومان

🔷اطلاع از دوره هاي  گروه  روانكاوي انسان در كانال:

https://t.me/ensanpsychoanalyticgroup

🔶 كانال روانكاوي و فلسفه:
https://t.me/Psychoanalysis_Philosophy


لینک اینستاگرام گروه:
https://instagram.com/ensanpsychoanalyticgroup

روان درمانگر

13 Oct, 10:42


مارگارت لیتل
"Margaret Little"


💠 💠 چرا  انتقال متقابل تا این حد تعریف نشده یا غیرقابل تعریف است؟ آیا این درست است که جداسازی واقعی انتقال متقابل غیرممکن است؟
من چهار دلیل پیدا کردم.

🔹 انتقال متقابل ناآگاه به طور مستقیم مشاهده نمی‌شود، بلکه فقط در اثرات آن مشاهده می‌گردد. میتوان این دشواری را با فیزیک دانانی که سعی در تعریف یا مشاهده نیرویی دارند که به صورت امواج نور، گرانش و غیره آشکار می‌شود اما به طور مستقیم قابل تشخیص یا مشاهده نیست، مقایسه کرد.

🔹 فکر می‌کنم بخشی از دشواری، ناشی از این واقعیت است که گرایش کلی روانکاو دربرگیرنده‌ی تمام روانِ وی، اید ، سوپر ایگو و همچنین ایگو می‌باشد (وی همچنین نگران تمام این موارد در بیمار است)، و هیچ مرز مشخصی وجود ندارد که آنها را متمایز کند.

🔹 هر تحلیلی (حتی خودکاوی) هم تحلیل شونده و هم تحلیلگر را مبنا قرار می‌دهد. به تعبیری آنها جدایی ناپذیر هستند و به طور مشابه انتقال و انتقال متقابل قابل تفکیک نیستند؛ چیزی که در این حقیقت مطرح می‌شود، این است که آنچه در مورد یکی نوشته شده است می تواند تا حد زیادی در مورد دیگری اعمال شود.

🔹 مهمتر از همه اینها، من فکر می‌کنم گرایشی نسبت به انتقال متقابل وجود دارد، یعنی نسبت به احساسات و ایده‌های شخصی ، (که واقعا پارانوئید یا هراس آور است)، به ویژه در مواردی که احساسات سوبژکتیو هستند .


#انتقال
#انتقال_متقابل
#انتقال_متقابل_و_پاسخ_بیمار_به_آن
#مارگارت_لیتل      

               
  برگرفته از مقاله
:Counter Transference and the Patient's Response to It (Margaret Little)

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

12 Oct, 15:46


مارگارت لیتل
"Margaret Little"

همه‌ی ما به طور آگاهانه، و مطمئناً تا حد زیادی ناآگاه نیز، دوست داریم که بیماران ما خوب شوند و می‌توانیم به راحتی با آنها در آرزوی خوب شدن، (یعنی با ایگوی آنها )، همسان‌سازی کنیم.

اما در ناخودآگاه تمایل به همسان‌سازی با سوپرایگو و اید بیمار داریم و از این طریق با او در هر منع بهبودی و آرزوی بیمار برای وابسته ماندن او همسان‌سازی می‌کنیم، و با این کار می‌توانیم بهبودی او را کند کنیم.
ممکن است ناخودآگاه از بیماریِ یک بیمار برای اهداف خود بهره برداری کنیم، چه اهداف لیبیدینال و چه پرخاشگرانه، و او به سرعت به این مسئله پاسخ خواهد داد.


#انتقال
#انتقال_متقابل
#انتقال_متقابل_و_پاسخ_بیمار_به_آن
#مارگارت_لیتل      


               
📝  برگرفته از مقاله
:Counter Transference and the Patient's Response to It (Margaret Little)


رواندرمانگر
https://t.me/ravandarmangar_R

روان درمانگر

08 Oct, 10:47


زیگموند فروید

نیروی محرکه ی اولیه در درمان رنج کشیدن بیمار است و آرزوی درمان شدن از آن ناشی می شود. قدرت این نیروی محرک از طریق عوامل متعددی کاهش می یابد.که بالاتر از همه ی اینها از طریق آنچه که ما آن را بهره ی ثانویه از بیماری نامیده ایم، انجام می شود و هر پیشرفتی منجر به تقلیل آن می گردد.

ولی این نیروی محرکه به تنهایی برای خلاصی از بیماری کافی نیست.زیرا برای حصول به این منظور دو چیز کم دارد: اول اینکه نمی داند برای رسیدن به این پایان کدام راه را دنبال کند و دوم آنکه انرژی کافی برای مقابله با مقاومت را در اختیار ندارد.

#اصول_روانکاوی_بالینی
#درباره_آغاز_درمان
#زیگموند_فروید


@ravandarmangar_R

روان درمانگر

06 Oct, 14:57


ملانی کلاین    

بیمار خواه نا خواه احساساتی در روانکاو برمی انگیزد و انتقال متقابل می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. گاهی روانکاو ممکن است احساس کند که بیمار، افسردگی، خشم و غبطه و هرچه دارد را بر دوش او نهاده ، و یا به عکس بیمار همه احساسات روانکاو را از او بیرون کشیده و مکیده است.
با این حال اینها هم بخشی از وضعیت روانکاوی است و گرچه روانکاو احساساتی نسبت به این وضعیت خواهد داشت ، باید تلاش کند تا وضعیت را درک کند، همانطور که نیاز دارد درکی از هر انچه به او ارائه میشود، پیدا کند.

💠 در این نقطه کلاین فراتر میرود و ادعا می کند که تا حدی بر عهده‌ی روانکاو است که تصمیم بگیرد چگونه به همانندسازی فرافکن از سوی بیمار پاسخ دهد. اگر من آگاه باشم که بیمار چیزی را به من تحمیل می‌کند،تشخیص می‌دهم که به من بستگی دارد که آیا به او اجازه انجام این کار را می‌دهم؟ منظورم این است که دو نفر حضور دارند، او آن احساس را به من تحمیل می‌کند ولی من اجازه نمی‌دهم به من تحمیل شود.

#ملانی_کلاین
#روانکاوی
#سخنرانیهای_ملانی_کلاین_در_باب_فن_درمان

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

04 Oct, 06:21


آزادی

دولت‌هایی که آزادی مردم‌شان را سلب می‌کنند باید نفرت آنان را به طرف آدم‌ها و گروه‌های خارج سوق بدهند وگرنه مردم یا طغیان می‌کنند یا دچار روان‌پریشی جسمی می‌شوند و یا از دیدگاه روانشناسی خواهند مرد و به هر حال مردمی نخواهند بود که کشورشان را از آن خود بدانند و برایش به جنگ بروند…

مردمی که در یک نظام دیکتاتوری به سر می‌برند اولین گام‌شان در به دست آوردن آزادی این است که نفرت‌ها و آزردگی‌های خاطر خود را که از محیط دیکتاتوری نشات گرفته به سمت و سوی دیکتاتور و دیکتاتوری جهت بدهند.


📝برگرفته از کتاب : انسان در جستجوی خویشتن، رولومی

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

03 Oct, 16:27


با سلام
این گروه یک نفر جا داره اگه درمانگر هستید و دوست داریدتحلیل گروهی را تجربه کنید به شماره داخل پوستر پیام بدید.

روان درمانگر

03 Oct, 16:17


دوره مروری بر سمینار یک لکان

▪️شروع دوره از هفته دوم مهر ماه

▪️شنبه‌ها ساعت ۲۲

برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به شماره 09906271660 در تلگرام پیام بدهید.

روان درمانگر

02 Oct, 04:30


نامه انیشتین به فروید:

آقای فروید عزیز آیا در مقابل فاجعه شوم جنگ راه نجاتی برای بشریت وجود دارد؟

چرا باید انسانها این طور بی رحمانه همدیگر را بکشند؟ چرا تمام کوششها برای یک صلح پایدار به شکست منجر شده است؟ چرا انسانها این قدر خون خوار و بی رحم هستند؟ چرا مردم اجازه می دهند دیکتاتورهای جانی و دیوانه از احساسات آنان سوء استفاده کنند و آنان را تا مرز جنون و کشتن همسایگان خود به کار ببرند؟
آیا هدایت رشد روانِ انسان در جهتی که توان مقابله با جنون نفرت و نابودی را داشته باشد امکان پذیر است؟
پاسخ زیگموند فروید به آلبرت انیشتین:
به طور کلی تضاد میان انسانها و حیوانات با توسل به قدرت و خشونت خاتمه پیدا می کند، در انسانها چون اختلاف عقیده هم وجود دارد این تضاد به بالاترین حد از انتزاع می رسد. انسانهای غارنشین که به صورت گله حیوانات زندگی می کردند قدرت بازو و مشت تعیین کننده مالکیت بود با پیدایش اسلحه و استراتژی جنگ، برتری فکری جای زور بازو را گرفت.
به طور کلی کشتن دشمن سبب ارضا یکی از غرایز انسانی است اما به تدریج در نظامهای بشری تغییراتی صورت گرفت و شیوه های توسل به زور به نفع حاکمیت حقوق تغییر کرد. با نگاهی گذرا به تاریخ بشر می بینیم که همواره اختلافاتی پایان ناپذیر میان یک یا چند موجودیت اجتماعی، اختلافاتی میان واحدهای کوچک و بزرگ، محدوده های شهری – مناطق مختلف – میان قبایل – ملتها و امپراتوریها وجود داشته که اغلب با زورآزمایی و جنگ خاتمه یافته است.
برخی مانند هونها و مغولها در تاریخ بشر مانند طاعون ظاهر شدند و فقط بدبختی و تباهی به بار آوردند. جلوگیری قطعی از بروز جنگ فقط زمانی ممکن است که انسانها برای جایگزینی قدرت مرکزی و رعایت احکام آن در هریک از موارد اختلاف به توافق اصولی برسند. آقای انیشتین شما از سهولت بسیج مشتاقانه انسانها برای جنگ حیرت کرده و حدس زده اید که چیزی درون انسانها منشا اثر است و سپس از غریزه نفرت و نابودی که کار این گونه تحریکات را آسان می کند نام برده اید. ما روان‌شناسان به وجود چنین غریزه ای اعتقاد داریم و سعی کرده ایم تظاهرات و نشانه های این غریزه را بررسی کنیم.

غرایز انسانی به دو گونه اند:
1- غرایزی که خواهان صیانت نفس و وحدت زندگی هستند این غرایز را عشقی یا تمایلات جنسی می نامند.
2- غرایزی که خواهان نابودی و مرگ هستند ما آنها را به غریزه پرخاشگری و غریزه تخریب خلاصه می کنیم.

به نظر می رسد که هیچ یک از این غرایز به تنهایی فعالیت نمی کنند. به طور مثال شخصی که عاشق می شود غریزه تصاحب و مالکیت و پرخاشگری هم در او تشدید میشود اما غریزه تخریب یا مرگ و ویرانگری در درون هر موجود زنده ای فعال است و می کوشد موجود زنده را به تدریج ویران و متلاشی کند و حیات را به حالت بی جان برگرداند درحالیکه غریزه عشق و شهوانی قطب مخالف آن است که معرف کوششهای زندگی هستند.
امیدی به محو تمایلات پرخاشگرانه انسانها نمیتوان داشت. بلشویک ها امیدوارند بتوانند از طریق تضمین ارضا نیازهای مادی و رفع اختلاف طبقاتی در جامعه و برابری پرخاشگری انسانها را از میان بردارند. به نظر من امیدی واهی و خیالی باطل است چون بلشویکها حتی به پیروان خود نمی آموزند از کینه توزی و دشمنی نسبت به یکدیگر دست بردارند. هدف ما محو کامل تمایلات پرخاشگرانه انسانها نیست فقط باید سعی کرد این گرایش به گونه ای هدایت شود که به صورت جنگ بروز نکند.
امروزه در جوامع اکثریتی عظیم از مردم تشکیل می دهند که خود استقلال و ثبات عقیده ندارند و به مرجع قدرتی نیازمندند که برای ایشان قادر به اتخاذ تصمیم باشد. باید دقت و کوشش بسیار به کار برد تا انسانهای روشنفکر تحصیل کرده و دارای استقلال فکر – شجاع و حقیقت جو، از لایه های بالای جامعه تربیت نمود و هدایت توده های وابسته و فاقد استقلال را به آنان سپرد. البته وضعیت مطلوب و دلخواه اجتماعی مرکب از مردمانی خواهد بود که زندگی غریزی خود را مطیع و مقهور حاکمیت خرد و عقل کرده باشند.

نمی توان تمام جنگها را در اساس محکوم کرد. تا زمانی که قدرتهایی وجود دارند که بی رحمانه آماده نابودی دیگرانند، دیگران نیز باید خود را برای جنگ مسلح کنند از ویژگیهای روان شناختی تکامل فرهنگی، دو وی‍ژگی از اهمیت زیادی برخوردارند یکی قدرت یابی عقل که بر زندگی غریزی غلبه نموده است و دیگری درونی شدن تمایلات پرخاشگرانه با همه پیامدهای سودمند و تمام عواقب خطرناکش.
تا کی باید انتظار داشت تا مردم دنیا صلح طلب شوند؟ نمی دانم. تنها امید من به نگرش فرهنگی و دیگری ترس موجه از تاثیرات و پیامدهای جنگ است. هر چیزی که به تکامل فرهنگی یاری رساند و آن را تقویت و تسریع کند، بی گمان کاربردی مثبت علیه جنگ دارد.

دوستدار شما زیگموند فروید




@psychoanalysis_classical

روان درمانگر

01 Oct, 10:59


رؤیاورزی

❇️ رویاهای دیده شده در هنگام خواب کشف دوباره تجربه بیداری مان هستند. کشف دوباره‌ای که نه تنها بر تجربه زندگی بیداری ما پرتو می‌افکند، بلکه آن را به چیز جدیدی تبدیل می‌کند، چیزی که ما با آن می‌توانیم کار روانشناختی ناآگاه انجام دهیم. این کار روانشناختی(‌کار رؤیاورزی ) کاری است که ما با ابزار محدود تفکر بیداری مان قادر به انجام آن نبوده‌ایم.

🔸این مفهوم  گسترش یافته رویاورزی، به عنوان چارچوبی به فهم بهتر منظورم از به رویا درآوردن یک متن در هنگام خواندن و نوشتن آن کمک خواهد کرد. 

#توماس_آگدن
#رؤیاورزی
#Dreaming

📝 برگرفته از کتاب:  کشف دوباره روانکاوی ،توماس آگدن .

@ravandarmangar_R

 

روان درمانگر

01 Oct, 10:56


رؤیاورزی

❇️ رؤیاورزی فرایندی است که از طریق آن معنای نمادین شخصی مان را به تجارب زندگی خود پیوند می زنیم و به این معنا خود و سایر افراد را از طریق رویا وجود می بخشیم.

#توماس_آگدن
#رویاورزی
#Dreaming

📝 برگرفته از کتاب:  کشف دوباره روانکاوی ،توماس آگدن .

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

29 Sep, 09:01


🔹️🔹️🔹️

سلام خدمت همراهان عزیز کانال رواندرمانگر


آخرین مهلت ثبت نام دوره مقاله خوانی وینیکات:

سه شنبه ۱۰ مهرماه

🗓 شروع دوره:

گروه یک شنبه ، ۱۵ مهر
گروه چهارشنبه، ۱۸ مهر


جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به شماره ی روی پوستر در تلگرام پیام دهید.

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

27 Sep, 10:07


🎼اجرای Ave Maria با پَن فلوت

کانال تلگرام فرهنگ موسیقی

https://t.me/joinchat/AAAAAEHA_NIoFy4OB0Nsrw

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

27 Sep, 10:06


برای رنج به پادزهر نیاز داریم و این پادزهر باید بسیار قوی باشد. موسیقیِ عمیق تاثیری بنیادین و جدی بر ما می گذارد و این چیزی بی اهمیت و سطحی نیست...

#جوردن_پیترسون
@Jamais_vu20

3,215

subscribers

586

photos

149

videos