— چطور تب استروئید به جان جوانان افتاد؟
🔴 این روزها دیدن آدمهایی با بدنهایی غولآسا اندک اندک دارد به تجربهای عادی تبدیل میشود. بسیاری از این مردان جوان، علیرغم کوه عضلاتی که از زیر لباسهایشان بیرون زده، شغلشان ورزش نیست، ممکن است کارمند بانک باشند، یا معلم مدرسه یا فروشنده. در اینستاگرام آنقدر زیادند که تقریباً ناممکن است در حین گشتن میان پستهای مختلف، عکسهایشان را نبینید که در باشگاههای مجهز، زیر وزنهها عرق میریزند و جلوی دوربین بدن تکهتکه و ورزیدهشان را به نمایش میگذارند. آرنولد اگر در روزگار ما زندگی میکرد، حریفان بسیاری داشت.
🔴 اجازه بدهید همین ابتدا از حقیقت تلخی که پشت این ماجراست سخن بگوییم. دلیل اینهمه بدنساز عظیمالجثه که دور و برمان میبینیم، نه به اهمیت پیدا کردن ورزش و سلامتی برمیگردد، نه به بهبود وضعیت تغذیه، نه به هیچ چیز دیگری از این دست. دلیل آن فقط یک چیز است: «استروئید».
🔴 استروئید نامی عمومی برای انواعی از تستوسترون مصنوعی است. تستوسترون همان هورمونی است که باعث مردانهشدن میشود، یعنی همان ویژگیهایی که ما آنها را با مردانگی مرتبط میدانیم: صدای دورگه، عضلات بزرگ، موهای بدن و پرخاشگری. در یک دورۀ استروئید سطح تستوسترون خون میتواند تا ۱۰۰ برابر حالت عادی بالا برود. برای همین هم هست که کلیت بدن، بهمنظور عضلهسازی و تولید انرژیِ بیشتر، به کار گرفته میشود و فرد در این مدت میتواند وزنههای بیشتری بزند و خیلی سریعتر ریکاوری کند و، درنتیجه، عضلات حجیمتری بسازد.
🔴 استروئیدها نسبت به داروی غیردوپینگی، تا ۵۲ درصد بیشتر به افزایش قدرت کمک میکنند. بنابراین ناگهان بدنتان رشدی فوقالعاده میکند. اما مشکل اینجاست که استروئیدها فقط عضلات را تقویت نمیکنند، بلکه بر قلب، بیضه، مو و تنظیمات هورمونی بدن هم تأثیر میگذارند.
🔴 استفن بورانی، روزنامهنگاری که تحقیقات مفصلی دربارۀ گسترش مصرف استروئید انجام داده است، میگوید: یک یا دو دهۀ پیش، خیلی بعید بود که آدمهای معمولی با این جدیت وارد رشتۀ بدنسازی شوند، چه برسد به آنکه بخواهند استروئید مصرف کنند. اما امروزه خردهفرهنگهایی که سابقاً صرفاً در بین بدنسازان و وزنهبرداران رواج داشتند بهطور فزایندهای وارد جریان فرهنگی اصلی شدهاند. همزمان با از بین رفتن تابوهای فرهنگی مرتبط با داروها و مداخلات پزشکی، فرهنگ استفاده از استروئیدها هم در فضای مجازی رواج پیدا کردهاند.
🔴 جوانان بسیاری در کشورهای مختلف جهان به همان سادگی که چای یا قهوه مینوشند، استروئید تزریق میکنند و این در حالی است که پیامدهای درازمدت استفاده از این مواد بهشکل نگرانکنندهای نامشخص است. در سال ۲۰۱۸، مقالهای معتبر، استروئیدها را «همهگیری پنهان» و «تهدیدی قریبالوقوع برای سلامت عمومی» نامید.
🔴 جسپر آندریسون و توماس یوهانسِن، جامعهشناسان آمریکایی، یکی از مقصران این وضع را آرنولد شوارتزنگر میدانند. از نظر آنها، شوارتزنگر نهتنها بدنسازی را وارد فرهنگ تودهای کرد، بلکه همچنین او پیشگام نسخهای طاقتفرسا، استروئیدی و از نظر زیباییشناختی، افراطی از آن بود و نتیجهاش شد فرهنگ غالبی که از نظر معیارهای زیباییشناختی بسیار افراطی و غیرطبیعی است. این بدن افراطی حالا از طریق هزاران اینفلوئنسر بدنساز به الگوی جوانان خامی تبدیل شده است که برای «غول شدن» حاضرند دست به هر کار خطرناکی بزنند.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «میل به داشتن بدنی مثل آرنولد میتواند به اندازۀ اعتیاد به هروئین خطرناک باشد» که در سیودومین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ استفن بورانی است و محمد مهدیپور آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخۀ کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/m22489
@tarjomaanweb