دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی @hikmatbasedmedicine Channel on Telegram

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

@hikmatbasedmedicine


نوشتارهای دکتر مجید انوشیروانی در مکتب طب حِکمی ایران
مطب: مشهد. بین احمدآباد ۷ و ۹، ساختمان ۱۳۱. طبقه اول، واحد ۱ . تلفن ۰۵۱۳۸۴۶۶۳۳۵
درخواست مشاوره: پیام به تلگرام ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱
گرایش درمانی: اختلالات خودایمنی، روان‌تنی، اختلالات سیستم عصبی، قلب، کبد

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی (Persian)

آیا به دنبال راهکارهای طبیعی برای بهبود و تقویت سلامت خود هستید؟ آیا به دنبال مراقبت‌های درمانی برای اختلالات روانی، عصبی، قلبی، و کبدی می‌گردید؟ اگر پاسخ شما بله است، پس کانال تلگرام دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی با نام کاربری hikmatbasedmedicine مناسب شماست. این کانال ارائه دهنده نوشتارهای دکتر مجید انوشیروانی در مکتب طب حکمی ایران است. nnدکتر مجید انوشیروانی با دارا بودن تجربه و دانش خود در زمینه طب حکمی، در راستای بهبود و تقویت سلامت فیزیکی و روانی افراد فعالیت می‌کند. او در مشهد واقع شده و مشاوره‌های خود را از طریق تلگرام نیز ارائه می‌دهد. nnگرایش درمانی دکتر مجید انوشیروانی شامل اختلالات خودایمنی، روان‌تنی، اختلالات سیستم عصبی، قلب و کبد می‌باشد. اگر به دنبال روش‌های درمانی طبیعی و مؤثر هستید، حتما از این کانال استفاده کنید. برای دریافت مشاوره، می‌توانید با شماره تلفن ۰۵۱۳۸۴۶۶۳۳۵ تماس بگیرید یا پیام خود را به شماره ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱ در تلگرام ارسال کنید. nnبا پیگیری و استفاده از مشاوره‌های دکتر مجید انوشیروانی، می‌توانید بهبود یافته و بهترین حالت سلامتی خود را تجربه کنید. بنابراین، از این فرصت بی‌نظیر استفاده کنید و به سلامتی خود اهمیت دهید.

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

19 Nov, 16:35


🎯 استروئید فقط عضلات را تقویت نمی‌کند
— چطور تب استروئید به جان جوانان افتاد؟


🔴 این روزها دیدن آدم‌هایی با بدن‌هایی غول‌آسا اندک اندک دارد به تجربه‌ای عادی تبدیل می‌شود. بسیاری از این مردان جوان، علی‌رغم کوه عضلاتی که از زیر لباس‌هایشان بیرون زده، شغلشان ورزش نیست، ممکن است کارمند بانک باشند، یا معلم مدرسه یا فروشنده. در اینستاگرام آنقدر زیادند که تقریباً ناممکن است در حین گشتن میان پست‌های مختلف، عکس‌هایشان را نبینید که در باشگاه‌های مجهز، زیر وزنه‌ها عرق می‌ریزند و جلوی دوربین بدن تکه‌تکه و ورزیده‌شان را به نمایش می‌گذارند. آرنولد اگر در روزگار ما زندگی می‌کرد، حریفان بسیاری داشت.

🔴 اجازه بدهید همین ابتدا از حقیقت تلخی که پشت این ماجراست سخن بگوییم. دلیل اینهمه بدن‌ساز عظیم‌الجثه که دور و برمان می‌بینیم، نه به اهمیت پیدا کردن ورزش و سلامتی برمی‌گردد، نه به بهبود وضعیت تغذیه، نه به هیچ چیز دیگری از این دست. دلیل آن فقط یک چیز است: «استروئید».

🔴 استروئید نامی عمومی برای انواعی از تستوسترون مصنوعی‌ است. تستوسترون همان هورمونی است که باعث مردانه‌شدن می‌شود، یعنی همان ویژگی‌هایی که ما آن‌ها را با مردانگی مرتبط می‌دانیم: صدای دورگه، عضلات بزرگ، موهای بدن و پرخاشگری. در یک دورۀ استروئید سطح تستوسترون خون می‌تواند تا ۱۰۰ برابر حالت عادی بالا برود. برای همین هم هست که کلیت بدن، به‌منظور عضله‌سازی و تولید انرژیِ بیشتر، به کار گرفته می‌شود و فرد در این مدت می‌تواند وزنه‌های بیشتری بزند و خیلی سریع‌تر ریکاوری کند و، درنتیجه، عضلات حجیم‌تری بسازد.

🔴 استروئیدها نسبت به داروی غیردوپینگی، تا ۵۲ درصد بیشتر به افزایش قدرت کمک می‌کنند. بنابراین ناگهان بدنتان رشدی فوق‌العاده می‌کند. اما مشکل اینجاست که استروئیدها فقط عضلات را تقویت نمی‌کنند، بلکه بر قلب، بیضه‌، مو و تنظیمات هورمونی بدن هم تأثیر می‌گذارند.

🔴 استفن بورانی، روزنامه‌نگاری که تحقیقات مفصلی دربارۀ گسترش مصرف استروئید انجام داده است، می‌گوید: یک یا دو دهۀ پیش، خیلی بعید بود که آدم‌های معمولی با این جدیت وارد رشتۀ بدن‌سازی شوند، چه برسد به آنکه بخواهند استروئید مصرف کنند. اما امروزه خرده‌فرهنگ‌هایی که سابقاً صرفاً در بین بدن‌سازان و وزنه‌برداران رواج داشتند به‌طور فزاینده‌ای وارد جریان فرهنگی اصلی شده‌اند. هم‌زمان با از بین رفتن تابوهای فرهنگی مرتبط با داروها و مداخلات پزشکی، فرهنگ استفاده از استروئیدها هم در فضای مجازی رواج پیدا کرده‌اند.

🔴 جوانان بسیاری در کشورهای مختلف جهان به همان سادگی که چای یا قهوه می‌نوشند، استروئید تزریق می‌کنند و این در حالی است که پیامدهای درازمدت استفاده از این مواد به‌شکل نگران‌کننده‌ای نامشخص است. در سال ۲۰۱۸، مقاله‌ای معتبر، استروئیدها را «همه‌گیری پنهان» و «تهدیدی قریب‌الوقوع برای سلامت عمومی» نامید.

🔴 جسپر آندریسون و توماس یوهانسِن، جامعه‌شناسان آمریکایی، یکی از مقصران این وضع را آرنولد شوارتزنگر می‌دانند. از نظر آن‌ها، شوارتزنگر نه‌‌تنها بدن‌سازی را وارد فرهنگ توده‌ای کرد، بلکه همچنین او پیشگام نسخه‌ای طاقت‌فرسا، استروئیدی و از نظر زیبایی‌شناختی، افراطی از آن بود و نتیجه‌اش شد فرهنگ غالبی که از نظر معیارهای زیبایی‌شناختی بسیار افراطی و غیرطبیعی است. این بدن افراطی حالا از طریق هزاران اینفلوئنسر بدن‌ساز به الگوی جوانان خامی تبدیل شده است که برای «غول شدن» حاضرند دست به هر کار خطرناکی بزنند.

📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «میل به داشتن بدنی مثل آرنولد می‌تواند به اندازۀ اعتیاد به هروئین خطرناک باشد» که در سی‌ودومین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ استفن بورانی است و محمد مهدی‌پور آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخۀ کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/m22489

@tarjomaanweb

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

19 Nov, 16:01


دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی pinned «. ✳️ برای دریافت وقت ویزیت، شماره تلفن همراه زیر طی روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۸ شب آماده پاسخگویی است: ۰۹۹۱۵۵۹۰۵۲۳ 📞 تلفن ثابت پذیرش به شماره ۳۸۴۶۶۳۳۵ کماکان از ساعت ۹ صبح تا ۳ عصر طی روزهای شنبه تا چهارشنبه برقرار است. 🌸🌼 با آرزوی تندرستی…»

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

19 Nov, 10:29


✳️ سودمندی‌های مغزی مویز بویژه برای خردسالان و سالخوردگان، و مبتلایان اضطراب و افسردگی:

🔹مفید در بهبود عملکرد محور روده-مغز
🔸سودمند در بهبود تبادل سیگنال‌‌‌‌های عصبی
🔹نافع در سنتز سروتونین و دوپامین
🔸دارای عملکردهای انتی‌اکسیداتیو و ضد التهاب در مغز
🔹اثرات محافظت نورونی در پیشگیری از پارکینسون و آلزایمر
@Hikmatbasedmedicine

درخواست مشاوره تخصصی با رویکرد سایکوسوماتیک و طب تلفیقی:
پیام تلگرامی به شماره ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

19 Nov, 09:26


.
✳️ برای دریافت وقت ویزیت، شماره تلفن همراه زیر طی روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۸ شب آماده پاسخگویی است: ۰۹۹۱۵۵۹۰۵۲۳

📞 تلفن ثابت پذیرش به شماره ۳۸۴۶۶۳۳۵ کماکان از ساعت ۹ صبح تا ۳ عصر طی روزهای شنبه تا چهارشنبه برقرار است.

🌸🌼 با آرزوی تندرستی

@Hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

18 Nov, 13:04


🔸شیوع بیماری ناشناخته گوارشی در کشور

مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:
🔹از آنجایی که پشه آئدس در کشور ما پخش شده ممکن است با آغاز سرما با تب دنگی نیز مواجه باشیم.  
🔹در حال حاضر تعدادی از بیماران با علائم گوارشی نظیر اسهال و همچنین تب به ما مراجعه می‌کنند، از آنجایی که عاملی برای این عارضه پیدا نکردند، گفته می‌شود ویروس است، اما دقیقا نمی‌دانیم عاملش چیست.
🔹ممکن است از بین این بیماران تعدادی به کووید نیز مبتلا باشند چرا که احتمال دارد این بیماری با علائم گوارشی بروز پیدا کند و حتی ممکن است آنفلوآنزا نیز باشد.

https://khorasanonlin.ir/
@khorasanonlinenews

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

17 Nov, 21:20


روس‌ها در حال خشکاندن دریای خزر

روزنامه خراسان نوشت:

🔹روند فعلی افت تراز آب خزر شاید تا ۱۸ متر از سطح این دریاچه بکاهد. تغییر اقلیم و ساخت ۴۰ سد  در مسیر حقابه های خزر توسط روسیه از مهم ترین عوامل تشدید بحران این دریاچه است.

کانال آب
@water_bio

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

17 Nov, 14:49


.
🌀 علائم گوارشی استرس ذهنی و عاطفی
🖋 مجید انوشیروانی، دکترای تخصصی طب ایرانی
@Hikmatbasedmedicine

در پی استرس روانی و ذهنی، ممکن است اختلالات گوناگونی در دستگاه گوارش روی دهد که برخی از مهم‌‌ترین آنها عبارتند از:

🔹کاهش حرکت معده که ممکن است باعث نفخ و احساس سنگینی معده شود.
🔹خشکی دهان (به‌سبب کاهش فعالیت غدد بزاقی)
🔹یبوست (به‌سبب کاهش حرکات روده بزرگ)
🔹حالت تهوع
🔹کاهش اشتها
🔹اسپاسم عضلات دیواره معده و روده که ممکن است با درد شکمی همراه باشد.
🔹افزایش اسید معده که گاهی منجر به زخم یا ریفلاکس معده به مری می‌شود.

در کنار این علایم گوارشی معمولا علائم عمومی اضطراب و پیامدهای استرس هم روی می‌دهد، ازجمله:
- بی‌خوابی یا مشکل در خواب
- کاهش تمرکز
- سردی دست و پا (به‌سبب تنگ شدن عروق محیطی)
- تحریک‌پذیری هیجانی

◀️ توجه:
در صورت مشاهده این علائم به‌طور مداوم، بررسی و تشخیص دقیق توسط پزشک ضروری است.
@Hikmatbasedmedicine

درخواست مشاوره تخصصی با رویکرد سایکوسوماتیک و طب تلفیقی:
پیام تلگرامی به شماره ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

14 Nov, 04:51


☕️ نکته‌ای برای قهوه‌خورها
🖊 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

🔸‌ سال‌هاست از بسیاری بیمارانم می‌شنوم که بدون قهوه نمی‌توانند تکالیف و‌ کارهای روزانه را آغاز کنند؛ و برخی از آنان می‌گویند که ناچارند هر دو سه ساعت فنجانی قهوه بنوشند تا بتوانند سطح انرژی خود را کمابیش بالا نگهدارند.
@hikmatbasedmedicine

درباره علل این خستگی‌ها و سود و زیان قهوه و اندازه مناسب آن حرف بسیار است اما اینجا می‌خواهم نکته‌ای کوچک اما مهم را گوشزد کنم:

▪️مصرف درازمدت بیش از ۵ تا ۶ فنجان قهوه در شبانه‌روز از راه‌های گوناگونی موجب کاهش منیزیم و کلسیم و‌ روی و آهن و‌ ویتامین‌های گروه ب و‌ ویتامین دی می‌شود، و این کمبودها به اختلالاتی ازجمله بی‌حالی و خستگی، کم‌حوصلگی، تحریک‌پذیری عصبی، کاهش دانسیته استخوانی، کم‌خونی، ریزش مو و‌... منجر می‌شود. در واقع بیمار قهوه زیاد می‌نوشد تا خودش را سرپا نگهدارد ولی نتیجه وارونه‌ای بدست می‌آورد.

▪️بسیاری از قهوه‌خورها بانوان دچار افزایش وزن و چاقی هستند که معمولا غذای کافی نمی‌خورند تا چاق‌تر نشوند؛ و بدین علت بیشتر در معرض کمبودهای تغذیه‌ای قرار می‌گیرند.


🔹 خوب... بله، ما آدم‌ها فانی هستیم و روزگار سرانجام تن ما را خواهد فرسود و جان ما را خواهد ربود... اما اگر برای بهبود انرژی زیاد قهوه بنوشیم، به پاداشی نزدیک و‌ گذرا می‌رسیم و‌لی گزندهایی هم در راه خواهند بود.

🔚 نتیجه: برای بهبود نیروی بدنی و‌ توان ذهنی نمی‌توانید بیش از حد به قهوه‌نوشیدن پناه ببرید.

چاره کار این نیست...

@hikmatbasedmedicine

درخواست مشاوره تخصصی با رویکرد سایکوسوماتیک و طب تلفیقی:
پیام تلگرامی به شماره ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

12 Nov, 21:04


از آلبوم آه باران
با صدای زنده‌یاد استاد محمدرضا شجریان
انتشار فروردین ۱۳۸۸

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

12 Nov, 21:04


.
ریشه در اعماق اقیانوس دارد شاید،
این گیسو پریشان‌کرده بیدِ وحشیِ باران؛
یا نه! دریایی‌ست گویی، واژگونه
بر فراز شهر سوگواران.

هر زمانی که فرو می‌بارد از حد بیش،
ریشه در من می‌دواند پرسشی پی‌گیر با تشویش:
رنگ این شب‌های وحشت را،
تواند شُست آیا از دل یاران؟

چشم‌ها و چشمه‌ها خشکند،
روشنی‌ها محو در تاریکیِ دلتنگ؛
هم‌چنان که نام‌ها در ننگ...
هرچه پیرامون ما غرق تباهی شد.

آه باران!
ای امید جان بیداران!
بر پلیدی‌ها که ما عمری‌ست در گرداب آن غرقیم،
آیا چیره خواهی شد؟

فریدون‌ مشیری

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

10 Nov, 16:55


✳️ چغندر قرمز (لبویی) مقادیر بالایی نیترات طبیعی دارد که در بدن به نیتریک‌اکسید تبدیل می‌شود که به باز شدن رگ‌های خونی و بهبود جریان خون کمک می‌کند. این فرایند باعث کاهش فشار خون به‌ویژه در افراد دچار پرفشاری خون می‌شود.

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف منظم آب چغندر یا خود چغندر می‌تواند در کاهش فشار خون مؤثر باشد. البته تاثیر آن معمولا کوتاه‌مدت است و چند ساعت پس از مصرف کاهش یابد، اما با مصرف مداوم تاثیر طولانی‌مدت نیز حاصل می‌شود.

برای بهره‌مندی از خواص چغندر قرمز برای بهبود سلامت عمومی و کمک به کاهش فشار خون، مصرف حدود ۱۰۰ تا ۲۵۰ سی‌سی آب چغندر یا یک عدد کوچک چغندر پخته در روز برای بزرگسالان توصیه می‌شود.

افرادی که دارای بیماری‌های کلیوی یا سنگ کلیه هستند باید در مصرف چغندر احتیاط کنند، زیرا ممکن است اگزالات موجود در آن باعث تشدید مشکلات کلیوی شود.

@hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

06 Nov, 17:11


🔸گفت‌و‌گوی «خراسان» با «محمد درویش» فعال محیط‌زیست؛ ۷ بحران زیست‌محیطی خراسان رضوی

🔹زنگ خطر فجایع زیست محیطی در پهنه خراسان بزرگ یک به یک به صدا درآمده است. همه این بحران ها نشانه آشکاری از مدیریت ناپایدار است و با ادامه این فجایع زیست محیطی در خراسان و با توجه به آن دسته از معضلات زیست محیطی که در استان سیستان و بلوچستان نیز رقم خورده است، نفس های حیات در پهنه شرق کشور به شماره خواهد افتاد.
🔹با «محمد درویش»، کنشگر و فعال شناخته شده حوزه محیط زیست و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع ایران گفت و گوی مفصلی داشتیم و بحرانی ترین مسائل زیست محیطی خراسان رضوی را مورد بررسی و کنکاش قرار دادیم.

مشروح مصاحبه بهاره موفقی در روزنامه #خراسان_رضوی را اینجا بخوانید

https://khorasanonlin.ir/
@khorasanonlinenews

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

04 Nov, 19:18


✳️ یادی و حکایتی از گذشته و‌ گذشتگان (۱)
🖋 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی


طی سال‌های ۱۳۸۱ تا نیمه سال ۱۳۸۶ در دورانی که پزشک عمومی بودم، در شهر بسیار کوچکی در ۳۵ کیلومتری تربت جام طبابت می‌کردم. در آن دوران، آموخته‌های ساختاریافته و منسجم من از طب ایرانی بسیار کم بود (البته هنوز هم به سنجه‌های حقیقی، کم است) و فقط توانسته بودم اندک‌زمانی به محضر استادان ارجمندم آقای محمد عبادیانی و آقای اسماعیل ناظم برسم، آن‌هم در ماه‌های پایانی آن دوران یعنی از اواخر سال ۱۳۸۴ تا اوایل سال ۱۳۸۶. البته برای کسب همین آموخته‌های اندک، محنت و سختی‌‌های بسیاری را بایست بر خود هموار می‌کردم؛ فراموش نمی‌کنم دورانی را که برای فقط ۲ ساعت کلاس فلسفه طبیعیات و امور مقدماتی طب، حدود ۳۰ ساعت در رفت و برگشت اتوبوسی میان مشهد و‌ تهران بودم؛ حالا ساعات سرگردانی‌ مسافری غریب و کوته‌دست از رفاه و‌ تنعم بماند...
اما با همه آن سختی‌ها، کوششم برایم دلپذیر بود زیرا من نه چندان از طبابت به طریق پزشکی نوین خرسند بودم و نه هرگز شیوه رایج طب سنتی به روایت آن دو سه تن مبلغان پرطرفدار برایم پذیرفتنی و پسندیدنی بود؛ ولی در سخن آن دو استاد گمنام و کم‌نام پرتوهایی بر من دیرباور و چالش‌گر تابید که در سخنان دیگران- هرچند نامدار- ندیده بودم؛ تا آنکه در مهر سال ۱۳۸۶ نخستین دوره طب ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران تاسیس شد و من در کنار ۲۳ پزشک دیگر، از میان چندین‌صد داوطلب پذیرفته شدم و بخت یار گشت که باز هم بتوانم نزد همان دو استاد (و استادانی دیگر از جمله استاد دکتر حسن تاجبخش، و آقای دکتر محسن ناصری) زانوی شاگردی بر خاک مدرسه بنهم و درس و بحث را به گوش هوش و چشم خرد و پای طلب فرابگیرم.

باری، گفتم که در دوران طبابتم در آن شهر کوچک آشنایی اندکی با متون معتبر و اصلی طب ایرانی داشتم ولی کتاب‌های مرجع و‌ مقالات مستند فیتوتراپی و ناتروپاتی به زبان انگلیسی را بسیار می‌خواندم و کار طبابتم را نیز با رویکرد به همان دو شاخه طب مکمل پیش می‌بردم. آشکار است که این کار هیچ آسان نبود زیرا در آن سال‌ها روایت‌های معتبر از طب مکمل بسیار ناچیز و کم‌شناخته بود آن هم در آن جامعه محدود که سه سال پس از ورودم به آنجا، تازه از مرکز بخش به شهر تبدیل شد؛ ولی بنا به همین گرایش بود که آرام‌آرام چند تنی از ساکنان آنجا انس بیشتری با من یافتند و‌ بیش از آنکه بیمارم باشند یاور و مددکارم شدند زیرا که شیوه درمان‌های طبیعی را بهتر از رویکرد همکاران دیگری می‌دانستند که نسخه‌های ایشان آکنده بود از فرم‌های تزریقی آنتی‌بیوتیک‌ها و مسکن‌ها و کورتون‌ها و امپول‌های داغ و سرم‌های رنگین...

پایان بخش نخست

@Hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

02 Nov, 17:35


.
✳️ یک نکته از هزاران کاندر عبارت آمد
🖋 مجید انوشیروانی، طبیب

🌀این فقط یک نمونه‌ واقعی و‌ مصداق عینی از بیماران بسیاری است که هر روزه با انبوهی از ناخوشی‌ها و‌ بیماری‌ها به مطب مراجعه می‌کنند.
این بیمار به شکایت از کبد چرب امده بود و علاج همین را می‌خواست. اما به همان نخستین نظر در چهره او پیدا بود که مشکل فراتر از انباشت کبد از پسماندهای هضم‌ها و اخلاط زائد است؛ و سپس بنا به شرح حال و معاینه نبض و‌ زبان و مدد از دانش فراست، اثبات شد که بیمار گرفتار است در چندین بدمزاجی متضاد، و ناخشنودی‌های بسیار در ذهن و روان، به فهرست زیر:

۱. خروپف
۲. آپنه خواب
۳. دشواری در به خواب رفتن
۴. خواب ناپیوسته
۵. با دلهره از خواب جستن
۶. دلواپسی مداوم
۷. تپش و کوبش شدید قلب
۸. کم‌دلی و دودلی
۹. خشم و اندوه پنهان
۱۰. خودسرزنش‌گری و‌ فاجعه‌سازی
۱۱. نفخ و ریفلاکس
۱۲. نوسان دفع روده
۱۳. نوسان روزانه سایز شکم
۱۴. خشکی دهان و تشنگی
۱۵. خارش و لهیب پوست
۱۶. پرخواری عصبی
۱۷. سردی دست و پا
۱۸. داغی و حرارت در سر و گردن و گوش‌ها
۱۹. سردرد و حس سنگینی در سر
۲۰. سرگیجه و عدم تعادل
۲۱. نشانه‌های تنگی کانال نخاعی
۲۲. ریزش مو

چنین بیماری در طب جدید باید به چندین متخصص مراجعه کند و به هریک بخشی از مشکلات را واگو کند البته اگر پیشاپیش آگاه شده باشد و بدرستی بداند که در بدنش چه می‌گذرد؛ و‌ حتی اگر از این قضایا باخبر باشد چگونه می‌تواند همزمان به نزد پزشک متخصص قلب و‌ گوارش و مغز و اعصاب و ریه و روانپزشکی برود؟ و اگر هم چنین کند چگونه ممکن است دوا و درمان همه را به کار ببندد؟

آیا جایی در طب نوین هست که برای تبیین شبکه‌ای و توضیح سیستمی این وقایع جسمی و روانی، و درمان هم‌پیوند و یکپارچه آنها در طرح و الگویی منسجم آمادگی داشته باشد؟

و‌ همچنین آیا در این طب سنتی متداول، با ارجاع همه این مشکلات به گرمی و سردی و بلغم و صفرا و سودا مساله قابل فهم و علاج است؟


گفتنی‌ها بسیار است، و‌ناگفتنی‌ها بسیارتر...

@Hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

30 Oct, 07:24


🟠 دستور طبی پخت به آب‌پز
🖌 مجید انوشیروانی


یک میوه به رسیده خوش‌بو بردارید و بشویید تا پرزهای آن پاک شود. پس از درآوردن دانه‌های به، آن را به شش تا هشت تکه بخش کنید و در قابلمه کوچکی با حدود ۲ لیوان آب قرار دهید، در قابلمه را ببندید و روی اجاقی با شعله ملایم بگذارید تا تکه‌های به، خوب پخته و نرم شوند.‌
سپس آنها را در بشقابی بچینید و کمی عسل و گلاب و زعفران ساییده روی آنها بریزید و با دمای دلخواه، ضمن توجه آگاهانه به بو و مزه آن، نوش جان بفرمایید تا از سودمندی‌های آن برای معده و قلب و مغز و پوست برخوردار شوید.

بهترین وقت مصرف این فرآورده خانگی به، حدود دو ساعت پس از صبحانه، یا یک ساعت پیش از شام است.

🙏 با سپاس از آهنگساز گرانمایه و نوازنده چیره‌دست سه‌تار و تار، استاد محسن عاقل برای اهدای تصویر 🌸🌸

@HIKMATBASEDMEDICINE

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

25 Oct, 08:13


می‌پرست ایجادم نشئهٔ ازل دارم
همچو دانهٔ انگور شیشه در بغل دارم

گر دهند بر بادم رقص می‌کنم، شادم
خاک عجزبنیادم، طبع بی‌خلل دارم

آفتاب در کار است، سایه ‌گو به غارت رو
چون منی اگر گم شد چون تویی بدل دارم

معنی بلند من فهم تُند می‌خواهد
سیر فکرم آسان نیست، ‌کوهم و کُتل دارم

از منی تَنزل‌ کن‌، او شو و تویی ‌گل ‌کن
اندکی تامل ‌کن، نکته محتمل دارم

دل مُشبک است امروز از خدنگ بیدادت
محو لذت شوقم، شانی از عسل دارم

سنگ هم به حال من‌ گریه‌ گر کند برجاست
بی‌تو زنده‌ام یعنی مرگ بی‌اجل دارم

ترک سود و سودا کن‌، قطع هر تمنا کن
می خور و طرب‌ها کن‌، من هم این عمل دارم

بحر قدرتم بیدل، موج‌خیز معنی‌ها
مصرعی اگر خواهم سَرکنم، غزل دارم

بیدل دهلوی

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

21 Oct, 23:01


مرگ ایوان ایلیچ
از نویسنده بزرگ و بی‌مانند: لئو تولستوی

داستانی بلند و روایتی دقیق و عمیق از معنای زندگی، بیماری، و مرگ...

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

21 Oct, 21:09


.
✳️ سودمندی‌های تغذیه‌ای جوانه نخود
🖋 به گرداوری و‌ تنظیم دکتر مجید انوشیروانی

جوانه نخود دارای محتوای تغذیه‌ای خاصی است که آن را از دیگر جوانه‌ها متمایز می‌کند. برخی از ویژگی‌های تغذیه‌ای جوانه نخود عبارت‌اند از:

۱. پروتئین بالا
جوانه نخود محتوای پروتئین زیادی دارد و یکی از گزینه‌های مناسب برای افرادی است که به دنبال منابع گیاهی پروتئین هستند. پروتئین نخود به ساخت و ترمیم بافت‌های بدن کمک می‌کند و برای افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند یا در پی تقویت ماهیچه‌ها هستند، مناسب است.

۲. فیبر زیاد
جوانه نخود منبع خوبی از فیبر است که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست، و کنترل سطح قند خون کمک می‌کند. فیبر همچنین احساس سیری طولانی‌تری ایجاد می‌کند و می‌تواند به کنترل وزن کمک کند.

۳. ویتامین‌های گروه B
جوانه نخود حاوی ویتامین‌های گروه B، به‌ویژه فولات (B9) است که برای سلامتی سیستم عصبی، تولید سلول‌های خونی، و رشد سلولی اهمیت دارد. مصرف فولات به‌خصوص برای زنان باردار و کسانی که قصد بارداری دارند، توصیه می‌شود.

۴. آهن
جوانه نخود دارای مقدار قابل توجهی آهن است که به بهبود سطح هموگلوبین و جلوگیری از کم‌خونی کمک می‌کند. مصرف جوانه نخود همراه با منابع ویتامین C (مانند لیمو) می‌تواند جذب آهن را افزایش دهد.

۵. مواد معدنی دیگر
جوانه نخود منبع خوبی از مواد معدنی مانند منگنز، فسفر و مس است. این مواد معدنی به متابولیسم بدن، تولید انرژی، و سلامت استخوان‌ها و مفاصل کمک می‌کنند.

۶. چربی کم
جوانه نخود به طور طبیعی چربی بسیار کمی دارد و گزینه‌ای مناسب برای رژیم‌های کم‌چربی و کاهنده چربی خون است.

در مجموع می‌توان‌ گفت که جوانه نخود در مقایسه با جوانه‌های دیگر مانند جوانه عدس یا ماش به‌علت محتوای بالای پروتئین و فیبر و نیز فراهم‌آوری بیشتر مواد معدنی، انتخابی مغذی و کامل است.

@hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

21 Oct, 21:09


درباره سودمندی‌های تغذیه‌ای جوانه نخود
👇👇

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

21 Oct, 15:58


.

🍀 با درود و آرزوی تندرستی
پنجشنبه این هفته ۳ آبان ماه مطب دایر است.

بیماران شاغل اداری که می‌خواهند از این فرصت بهره‌مند شوند می‌توانند با شماره پذیرش مطب تماس بگیرند و‌ وقت دریافت کنند.
☎️ ۰۵۱۳۸۴۶۶۳۳۵
پاسخگویی از ۹ صبح تا ۳ عصر

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

19 Oct, 17:29


❤️ اشاره‌ای به اهمیت نبض‌شناسی در طب روان‌تنی
🖋 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی


🌀 بنا به دیدگاه و‌ بینش طبیبان حکیم، قلب نخستین پیوندگاه عضوی میان نفس و بدن است و از این رو هر حالی از خشم و اندوه و شرم و‌ شادی و‌ نگرانی بر نفس آدمی عارض شود و آن را دگرگون کند، بی‌درنگ حال قلب را دگرگون می‌سازد و نشانه‌های این تغیر در حالات نبض پدیدار می‌شود.

از این رو برای طبیبی که بنا به این دیدگاه، به پزشکی روان‌تنی می‌پردازد بایسته است که آثار احساس‌ها و هیجان‌های گوناگون را بر قلب و نبض بشناسد.
تشخیص احوال بدنی و روانی از راه معاینه نبض یکی از هنرهای فراموش‌شده طب حکمت‌بنیان است که به‌جهت دشواری فراگیری آن در دو جنبه نظری و عملی، تنها اندکی از طبیبان به آن وقوفی دارند و برخی نیز همچون نگارنده در طلب رموز آن حیرانند...

@hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

15 Oct, 21:31


تخم بالنگو با بزرگنمایی حدود ۵ برابر☝️
تخم بالنگو را با تخم خرفه یا بارهنگ اشتباه نگیرید...

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

15 Oct, 21:19


🔸 دستور شربت تخم بالنگو برای کاهش ریفلاکس همراه با ابریزش دهان و زیادی بزاق
🖊 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

💌 شربت تخم بالنگو، نوشیدنی آشنا و ساده و خوش‌طعمی است که با دستور زیر برای کاهش ترش کردن همراه با آبریزش از گوشه دهان و زیادی بزاق کارآمد است.
@Hikmatbasedmedicine

🔸دستور تهیه شربت تخم بالنگو:
اجزای شربت برای یک فرد بالغ:
🌀 یک قاشق مرباخوری پر تخم بالنگو
🌀 سه‌چهارم لیوان آب
🌀 یک‌چهارم لیوان گلاب گس
🌀 یک قاشق مرباخوری عسل

◀️ همه اجزاء را در یک بطری دردار بریزید و آن را حدود ۱۵ تا ۲۰ ثانیه بطور ملایم تکان دهید و سپس بطری را تا ۱۰ دقیقه بحال خودش بگذارید. این روند را دو بار دیگر تکرار کنید تا پس از ۳۰ دقیقه تخم‌ها خوب لعاب‌دار شوند و اجزای شربت جا بیافتند. حالا می‌توانید شربت را آرام آرام و جرعه‌جرعه بنوشید.
@Hikmatbasedmedicine

🟥 نکات مهم:
🔸 بهترین زمان مصرف این شربت هنگام خالی بودن معده در فواصل بین وعده‌های غذاست.

🔹بسته به میزان ترش کردن همراه با رطوبت زائد معده، می‌توان از ۱ تا ۳ بار در روز این ترکیب را بکار برد.

📣 زمان لازم برای اثربخشی کامل این دارو، بسته به وضع بیمار فرق می‌کند ولی دستکم ۲ هفته مصرف مداوم توصیه می‌شود و البته بدیهی است که پرهیز از خوراک‌های تری‌زا و سردی‌آور مانند ماست، خیار، صیفی‌جات، و آب سرد برای بهبود ریفلاکس، و تعدیل رطوبات فضای دهان ضروری است.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
نقل این نوشتار بدون کم و زیاد و با ذکر نام نویسنده و لینک کانال مجاز است:
https://telegram.me/Hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

09 Oct, 18:38


🥥 میزان مجاز مصرف روغن نارگیل
🖋 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

مقدار بی‌خطر روغن نارگیل برای مصرف خوراکی روزانه به عوامل گوناگونی مانند سن، سلامت کلی و نوع رژیم غذایی فرد بستگی دارد.

اما به‌طور کلی، پیشنهاد می‌شود روزانه بیش از ۱ تا حداکثر ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل مصرف نشود.

روغن نارگیل حاوی مقدار زیادی چربی اشباع است که می‌تواند به افزایش کلسترول خون منجر شود، بنابراین بهتر است آن را با دیگر منابع چربی سالم و غیراشباع مانند روغن زیتون فوق‌بکر ترکیب کنید.

روغن نارگیل دارای طبع گرم متوسط، و‌ خشک خفیف دانسته شده، و آب نارگیل گرم و تر شمرده شده است.

@hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

08 Oct, 19:26


❤️ بهترین آبمیوه برای بیمار دچار سکته قلبی و مغزی
🖊مجید انوشیروانی. دکترای تخصصی طب ایرانی

آب انار تازه طبیعی با مزه شیرین‌وترش (نه آب انار صنعتی) بهترین انتخاب برای بیمار دچار سکته قلبی است.‌

❇️ پژوهش‌های بالینی نشان می‌دهد که نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار طبیعی، دفعات وقوع دردهای قلبی پس از سکته، و شدت و طول مدت آنها را کاهش می‌دهد.

✳️ مصرف آب انار طبیعی، پس از سکته مغزی ایسکمیک (ناشی از انسداد رگ) نیز به بهبود عملکردهای شناختی و بازگشت عملکردهای حرکتی بطور موثری کمک می‌کند.
@Hikmatbasedmedicine

مصرف آب انار ترش برای بیماران دچار سکته قلبی و مغزی پیشنهاد نمی‌شود.

✴️ احتیاط:
- نوشیدن مقدار زیاد و یا هرروزه آب انار شاید در برخی افراد موجب یبوست گذرا شود. درین حال، خوردن انجیر برای آنان سودمند خواهد بود.

- در فشارخون پایین یا مصرف همزمان داروهای کاهنده فشار خون، آب انار باید با احتیاط و با ارزیابی فشارخون مصرف شود.‌

@Hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

08 Oct, 11:01


گل باغ آشنایی
آواز: محمدرضا شجریان، در دستگاه همایون
آهنگساز: مصطفی کسروی
غزل از شیخ فخرالدین ابراهیم بن بزرگمهر (فخرالدین عراقی)، عارف قرن هفتم ه. ق

ز دو دیده خون فشانم ز غمت شب جدایی
چه کنم که هست اینها گل باغ آشنایی

مژه‌ها و چشم یارم به نظر چنان نماید
که میان سنبلستان چرد آهوی ختایی

سر برگ گل ندارم، ز چه رو روم به گلشن؟
که شنیده‌ام ز گل‌ها همه بوی بی‌وفایی

به کدام مذهب است این به کدام ملت است این؟که کُشند عاشقی را که تو عاشقم چرایی؟

به طواف کعبه رفتم به حرم رهم ندادند
که تو در برون چه کردی که درون خانه آیی؟

به قمارخانه رفتم همه پاکباز دیدم
چو به صومعه رسیدم همه زاهد ریایی

در دیر می زدم که ندا ز در درآمد
که درآ درآ عراقی که تو هم از آن مایی


@Hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

08 Oct, 11:01


محمدرضا شجریان،
فراتر از آواز:
کاشف جانِ پنهانِ الحان


۱ مهر ۱۳۱۹
تا
۱۷ مهر ۱۳۹۹

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

07 Oct, 20:31


🔸اسهال در روده تحریک‌پذیر
🖋 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

✴️ در مبتلایان روده تحریک‌پذیر، گاه الگوی غالب دفع روده، بصورت اسهال است اما چنین اسهالی مانند اسهال‌ عفونی و اسهال‌ ناشی از بیماری‌های التهابی روده، حجیم نیست.

مبتلایان به روده تحریک‌پذیر با غلبه اسهال (IBS-D)، معمولاً دچار اسهال کم‌حجمی می‌شوند که در آن مدفوع معمولاً نرم آبکی و لیزابه‌ای است و گرچه به دفعات مکرر با حس اضطرار و فوریت دفع می‌شود ولی حجم مدفوع به اندازه‌ای نیست که بتوان آن را حجیم توصیف کرد.

🔸 علاج این نوع IBS آسان‌تر است و گزینه‌های درمانی بیشتری برای بهبود آن در دسترس می‌باشد.
****
🔹 ویزیت حضوری: ۰۵۱۳۸۴۶۶۳۳۵ (تماس از شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۵)

🔸 درخواست مشاوره تلفنی یا تصویری: ارسال پیام کوتاه، یا پیام‌ تلگرامی به ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱

https://telegram.me/Hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

07 Oct, 06:06


.
✳️ ۵ نکته درباره سندرم روده تحریک‌پذیر
🖋مجید انوشیروانی. طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

۱. سندرم روده تحریک‌پذیر یکی از شایع‌‌ترین علت‌های یبوست مزمن مقاوم به درمان است.

۲. گرچه مبتلایان این اختلال دچار نوسان دفع روده هستند اما یبوست در بیشتر آنان غالب است و مصرف ملین فقط بطور گذرا برای آنان کارآمد است.

۳. بیشتر مبتلایان این سندرم دچار نوسان‌های عاطفی و زودرنجی و کم‌دلی و ترس و تردید و دودلی هستند.

۴. در طی درمان دقیق و درست، بسیار بسیار بندرت نیاز به ملین‌های قوی پیش می‌آید.

۵. درمان با رویکرد روان‌تنی و با بهره‌مندی از داروهای گیاهی طبیعی، و با همراهی دستورهای تغذیه‌ای، با فراوانی بالا به بهبود بسیار رضایت‌بخش و پایدار می‌انجامد.


🔹 ویزیت حضوری: ۰۵۱۳۸۴۶۶۳۳۵ (تماس از شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۵)

🔸 درخواست مشاوره تلفنی یا تصویری: ارسال پیام کوتاه، یا پیام‌ تلگرامی به ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱

https://telegram.me/Hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

06 Oct, 18:36


یا رب
بلا بگردان...

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

05 Oct, 17:15


درمانی کارآمد و بسیار اثربخش برای خلاصی از روده تحریک‌پذیر، و مثانه تحریک‌پذیر؛
برمبنای طب ایرانی، با رویکرد روان‌تنی و با ملاحظه چرخه روده-مغز

🔹 ویزیت حضوری: ۰۵۱۳۸۴۶۶۳۳۵ (تماس از شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۵)

🔸 درخواست مشاوره تلفنی یا تصویری: ارسال پیام کوتاه، یا پیام‌ تلگرامی به ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱


@hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

04 Oct, 21:21


🅾 درباره ابتلا به زگیل تناسلی در عفونت HPV
🖋 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی

🔹 مبتلایان زگیل تناسلی در پی آلودگی به HPV تحت درمان‌های فیزیکی (مانند لیزردرمانی و کرایوتراپی) و درمان‌های ایمنی‌شناختی (واکسن گارداسیل) و تجویز برخی مکمل‌ها و فراورده‌های طبیعی قرار می‌گیرند...

اما نکته مهم و‌ مغفول در علاج زگیل تناسلی توجه به هول و‌ هراس بیماران از احتمال ابتلا به سرطان‌های شش‌گانه مرتبط با HPV است. بسیاری از بیماران همه راه‌های درمانی را با بیمناکی و دلهره دنبال می‌کنند و هزینه‌های گزاف را هم به جان می‌خرند تا از پیامدهای احتمالی در امان بمانند اما متاسفانه در این میان عموما دو امر پراهمیت ملاحظه نمی‌شود:
یکی فرادستگاهی بودن قوای ایمنی، و دیگری پیوستار نفسانی‌بدنی در سامانه ایمنی.
@hikmatbasedmedicine
می‌توانم این موضوع را به بیان دیگری بصورت دو نکته زیر گوشزد کنم:

۱. مقابله کارآمد سیستم ایمنی با هر آلودگی و عفونت ویروسی بشدت در اثر ترس و نگرانی و فاجعه‌سازی و نشخوارهای منفی کاهش می‌یابد و توان دفاعی برای مهار دومینوی گزندهای ویروس مختل می‌گردد.
بنابراین توجه به احساسات و هیجان‌های بیمار مبتلا به زگیل HPV در طراحی درمان جامع و کل‌نگر وی بسیار ضروری است.
در حقیقت سیر بهبود و فرایند درمان بیمار، بسیار وابسته است به ملاحظه وجه روان‌تنی مساله.

۲. سیستم ایمنی بدن ما با همه پیچیدگی شگفت‌آورش درون شبکه بزرگتر و فراختری قرار دارد که از معده و روده و‌ مزانتر تا کبد و مغز و قلب و دستگاه تنفس و کلیه‌ و فوق کلیه گسترده است و الگوهای مزاجی/بدمزاجی هریک از این اعضا، در عملکرد شبکه ایمنی بسیار مهم است.
بدیهی است که نخستین مرحله بهبود و ارتقای ایمنی، ارزیابی کل‌نگر همه سیستم‌های متعامل با سامانه ایمنی است و تدابیر و درمان‌های پایدارکننده شبکه ایمنی در سطح جسمی باید بطور جامع و یکپارچه بررسی شوند.

✳️ این دو‌ نکته باید برای هر بیمار مبتلا به ویروس HPV مورد توجه قرار گیرند تا بیشترین فضای امکان برای تحقق مداوای بیمار فراهم شود.

🔸پذیرش مطب: ۰۵۱۳۸۴۶۶۳۳۵
🔹درخواست مشاوره: ۰۹۰۲۰۵۸۱۹۴۱

@hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

04 Oct, 19:40


.
خوراک‌های سودمند برای مبتلایان دیابت، پیش‌دیابت، چاقی، کبد چرب
🖌 مجید انوشیروانی، دکترای تخصصی طب ایرانی

این پنج خورش‌ برای کنترل بهتر قند خون، کاهش وزن، کاهش عوارض درازمدت دیابت، و کبد چرب سودمند هستند:
🔸 خورش کدو
🔸خورش لوبیاسبز
🔸خورش بامیه
🔸خورش قرمه‌سبزی
🔸خورش کرفس

🧅 بسیار خوب است که این خورش‌ها همراه با پیاز شیرین، مرزه و شنبلیله و شوید و جعفری، پودر کامل لیموعمانی، و دارچین و زردچوبه آماده شوند.‌

🔸 دو نکته:
۱. بهتر است سبزیجات و پودر کامل لیمو و ادویه، خیلی حرارت نبینند و در زمان نزدیک به جا افتادن غذا افزوده شوند.

۲. در افراد دیابتی و کسانی که کبد چرب یا اضافه‌وزن یا چاقی مرضی دارند بهتر است برنج حداکثر یک‌سوم از کل مقدار غذا باشد و بصورت شویدپلو، هویج‌پلو، سبزی‌پلو، چلوزیره، چلوسیاهدانه، زرشک‌پلو با زیره و تخم‌ گشنیز آماده شود.

🌸 سخن پایانی:
هنگام پختن غذا برکت و عافیت‌ بخواهیم، برای سلامت خود و دیگران دعا کنیم و آن را با آرامش و شکرگزاری بخوریم.

           🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱

شماره مطب برای ویزیت حضوری:
۰۵۱۳۸۴۶۶۳۳۵
تماس از ۹ صبح تا ۳ ظهر. روزهای شنبه تا چهارشنبه

@Hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

02 Oct, 09:16


.
🍀 با سلام و آرزوی تندرستی
فردا پنجشنبه ۱۲ مهر استثنائا مطب دایر است.

بیمارانی که مایلند از فرصت تعطیل اداری این روز بهره‌مند شوند می‌توانند فردا صبح از ساعت ۹ الی ۱۱ با شماره پذیرش مطب تماس بگیرند و‌ وقت دریافت کنند.

۰۵۱۳۸۴۶۶۳۳۵

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

27 Sep, 20:33


🍋 لیموترش را پس از فشردن و آبگیری دور نریزید. پوست لیمو و دانه‌ها و باقیمانده بخش گوشتیِ آن، زباله نیست.
بخش گوشتیِ ترشِ میوه لیمو، اثر سردی‌زا و خشکی‌آور دارد و برخلاف آن، پوست و دانه‌های تلخ لیمو گرمی‌بخش‌اند.
🍋 مواد تلخ طبیعی چندین اثر دارویی دارند از جمله تقویت معده و کبد، بهبود ترشح شیره‌های گوارشی معده، و بهبود تولید و حرکت صفرا در مجراهای صفراوی. این اثرات، عملکرد گوارش را قوت می‌دهند و از پیدایش و انباشت مواد تباه بلغمی در بدن پیشگیری می‌کنند.
🔹 لیمو را پس از آبگیری در آفتاب خشک کنید، به‌صورت نیمه‌درشت آسیاب کنید، و پیش و پس از غذا باندازه سر قاشق چای‌خوری از آن بچشید و نوش جان کنید.
🔸سلیقه چشایی بیشتر ما تلخی را نمی‌پسندد ولی اگر خودتان با این اندازه تلخی کنار بیایید، از تحمل تلخکامی‌ بیماری‌های متابولیک دورتر خواهید ماند.

این مطلب را به مبتلایان دیابت، چاقی، کبد چرب، و آکنه‌های مزمن برسانید.

🔸نویسنده، همرسانی این نوشتار را بدون‌ کم و زیاد، و با ذکر لینک این‌ کانال و نام‌ نویسنده مجاز می‌شمارد.

https://telegram.me/Hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

22 Sep, 15:36


.
🍁🍁
پاییز آمد:
- آن پادشاه محزون و خردمند فصل‌ها

پاییز آمد:
- حیرتخانه گردش روزگار
- تماشاگه رنگ‌های گرم
- کنجگاه بامدادهای خنک
- هنگامه بادهای نمناک غریب
- بزمگاه برگ‌های زرد و سرخ که قصه عمر را نجوا می‌کنند؛

پاییز آمد:
- فصل پروردن آتش‌ در گهواره جادویی غروب
- وقت شادی‌های بغض‌آلود
- و جشنواره ادراک ژرفنای تنهایی

پاییز آمد:
- فصل خلوت ما و آیینه‌ها

پاییز آمد:
- با مژدگانی انار
- با نوید باران
- با وعده رعد

پاییز آمد:
- فصل حقیقت مستور
- فصل شهود در موسیقی سکوت

پاییز آمد...

مجید انوشیروانی
۳۱ شهریور ۴۰۲


@Hikmatbasedmedicine

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

22 Sep, 08:07


دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی pinned «سالاد چربی سوز و لاغرکننده 🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋 بقلم دکتر مجید انوشیروانی، دکترای تخصصی طب ایرانی """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" من به بیشتر بیمارانی که با شکایت از غلظت خون، چاقی، نفخ، سنگینی معده، کبد چرب، چربی خون بالا، آکنه…»

دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمت‌بنیان ایرانی

20 Sep, 15:47


🍂🍁🍂🍁 تغذیه پاییزی
🖊 مجید انوشیروانی، دکترای تخصصی طب ایرانی
(بازنشر مطلبی که نخستین بار، پنج سال پیش در همین روزها منتشر شد):

این خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های رطوبت‌بخش، هم بطور عام برای فصل پاییز مناسب هستند و هم در حالات غلبه خشکی و سوءمزاج سوداوی سودمند می‌باشند:

- سوپ جو همراه با هویج و کدوسبز و کاهوی خردشده
- شوربای جوجه‌مرغ
- خورش کدو
- خورش بامیه
- خورش سیب
- خورش قیمه‌بادام
- حریره بادام
- شیره بادام
- آب هویج پوره‌دار
- آب سیب شیرین پوره‌دار
- فرنی رقیق (ترجیحاً با آرد برنج)
- شیربرنج رقیق
- برگه هلو
- برگه زردآلو
- انگور رسیده
شیرین

✳️ نکته مهم:
در اینجا مقصود من از رطوبت، میزان آب جاری در عروق نیست. به زبان دیگر در فردی که بطور حاد دچار کم‌آبی و افت فشار خون ناشی از تشنگی یا اسهال شدید یا خونریزی شده است، فهرست خوراکی‌های بالا کارساز نیست.
این غذاها برای کسانی مناسب‌اند که بطور مزمن دچار مشکلاتی مانند خشکی پوست، شکنندگی ناخن، زبری مو، یبوست (و البته بسیاری نشانه‌های همبسته دیگر) باشند.‌
بنابراین گرچه در بیشتر این افراد فشار خون معمولا پایین‌تر و گردش خون نیز کندتر است ولی برای بهبود این اختلالات، اقدامات دیگری باید انجام داد که در هر فرد ترتیب و نوع آنها متفاوت است.

@Hikmatbasedmedicine