نوروزنامه | حسین دهباشی @norooznameh Channel on Telegram

نوروزنامه | حسین دهباشی

@norooznameh


پیشتر در خشت‌خام می‌نوشتم. عمرش را داد به شما و اگر عمری باشد زین پس اینجا عرض می‌کنم.
ایران را به مانندِ شما دوست دارم.

نوروزنامه | حسین دهباشی (Persian)

نوروزنامه یک کانال تلگرامی است که توسط حسین دهباشی اداره می‌شود. در این کانال، شما می‌توانید متون زیبا و الهام‌بخش از این نویسنده معروف ایرانی را بیابید. حسین دهباشی از کانال خشت‌خام به اینجا آمده است تا از زیبایی‌های زبان فارسی برای شما بنویسد. اگر علاقه‌مند به خواندن ادبیات و شعر فارسی هستید، این کانال برای شماست. بپیوندید به نوروزنامه و دنیای زیبای حسین دهباشی را کاوش کنید. ایران را به مانندِ شما دوست دارم.

نوروزنامه | حسین دهباشی

21 Nov, 21:23


عطرِسیب، شکوفه‌ی زیتون/ نویسنده و کارگردان: حسین دهباشی/ گوینده متن: محمّدنوری‌زاد/ تدوین‌گر: سیدابراهیم اصغرزاده/ روایتِ فتح ۱۳۷۸–۱۳۷۹

*برای یافتن و تماشای مجموعه‌ی ۶قسمتی، نام مستند و کارگردان را در یوتیوب جستجو نمایید.

نوروزنامه | حسین دهباشی

20 Nov, 18:53


به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی

رونمایی از کتاب «افسانه‌های مدرنیته»
به همراه نقد و بررسی کتاب «پس از جنگ»

پنج‌شنبه، یکم آذر، ساعت ۱۹ تا ۲۱

📍وصال شیرازی/ بین کشاورز و ایتالیا/ کوچه شیرین بیانی/ موزه تصاویر معاصر

@MTMTehran

نوروزنامه | حسین دهباشی

19 Nov, 16:14


قسمت دوم از مجموعه مستند «عطرِسیب، شکوفه‌ی زیتون» نویسنده و کارگردان: حسین دهباشی

https://youtu.be/4rlK21YNdqA

نوروزنامه | حسین دهباشی

17 Nov, 17:36


قسمت اول از مجموعه مستند «عطرِسیب، شکوفه‌ی زیتون» نویسنده و کارگردان: حسین دهباشی

https://youtu.be/f21bBaJl3Xk

نوروزنامه | حسین دهباشی

11 Nov, 05:53


عاشقی به سبک سعدی

بازخوانی و بررسی عاشقانه‌های سعدی
(عشق بوستانی، عشق گلستانی و عشق تغزّلی)

۵ جلسه درس‌گفتار حضوری
با مهدى متوصلى


گفتم ‌آهن‌دلی کنم چندی
ندهم دل به هیچ دل‌بندی

سعدیا دورِ نیک‌نامی رفت
نوبت عاشقی‌ست یک‌چندی

چهارشنبه‌ها ‌‌/از 23 آبان‌ماه/ساعت ۱۸ تا ٢٠

🎟ثبت‌نام در تیوال

https://www.tiwall.com/p/asheghi.saadi

اطلاعات بیشتر در واتس‌اپ:
09944921267

📍وصال شیرازی/ بین کشاورز و ایتالیا/ کوچه شیرین بیانی/ موزه تصاویر معاصر

@MTMTehran

نوروزنامه | حسین دهباشی

05 Nov, 14:24


عاطل

‏از آنچه جستنی است، نجویند غیرِ عیب. وز آنچه خوردنی است، فقط غبطه می‌خورند! بی‌کاره‌گان عاطل و باطل نشسته‌ای، کز کارکردنِ دگران رنج می‌برند...

@Norooznameh

نوروزنامه | حسین دهباشی

01 Nov, 11:30


لاگژری

آیفون فقط یک‌جور ابزار شخصی است. یک‌مدل از گوشی است. بشقاب‌پرنده نیست. پورشه‌ی 911 نیست. و در کشورهای معمولی، خیلی هم معمولی است و اصلا لاگژری نیست و بله در این مملکت لاگژری شد، چون شما لاگژری‌اش کردید. کما اینکه سفر خارجی رفتن زمانی برای بسیاری میسر بود و الان سفر اصفهان هم برای خیلی‌ها لاگژری محسوب می‌شود. کافه‌رفتن هم لاگژری محسوب می‌شود.لباس خوب پوشیدن هم لاگژری محسوب می‌شود. خودروی روز خریدن هم لاگژری محسوب می‌شود.، میوه‌ی نوبرانه هم لاگژری محسوب می‌شود. عطر اورجینال هم لاگژری محسوب می‌شود. تئاتر و کنسرت و شهرِ بازی رفتن هم لاگژری محسوب می‌شود... فندق و پسته و گردو و بادام هم لاگژری محسوب می‌شود. و با همین فرمان که پیش می‌روید تا چندی دیگر، چلوکباب و دیزی را هم لاگژری می‌کنید لامصب‌ها! و بعد می‌گویید که ازدواج کن و بچه بیاور و فلان! ولی یعنی واقعا نمی‌دانید که کم‌کمک جمع‌وجورترین مراسم خواستگاری و ازدواج هم لاگژری شده؟ یک جهیزیه صددرصد ایرانی هم لاگژری محسوب می‌شود؟ کهنه‌ی بچه لاگژری محسوب می‌شود؟

و فکر می‌کنید ما -دور از جان‌مان- خر هستیم و نمی‌فهمیم که شما به هرچه لاکژری می‌گویید، منظورتان این است که فی‌المجلس -به این بهانه که لاگژری‌اند- مالیات مضاعف ببندید؟

@Norooznameh

نوروزنامه | حسین دهباشی

29 Oct, 18:58


لبنان، نگاهی از درون
گزارش سفر اخیر حسین دهباشی به بیروت و حومه

📌به همراه نمایش قسمتی از «مستند عطر سیب، شکوفه زیتون»

جمعه، ۱۱ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۱۸ تا ۲۱

حسین دهباشی به تازگی از سفری رسانه‌ای و پژوهشی به بیروت بازگشته است. او که مورخ و مستندساز است پیشتر نیز سفرهای متعددی به لبنان داشت و از جمله مجموعه‌ی مستند «عطر سیب، شکوفه‌ی زیتون» را ایام آزادسازی جنوب لبنان در سال ۱۳۷۸ ساخت و اکنون قصد آن دارد تا چکیده‌ای از دیده‌ها و یافته‌های خود را طی جلسه‌ای سه‌ساعته به مخاطبان منتقل نماید.

این جلسه، شامل سه‌بخش -نمایش فیلم و عکس، گزارش سفر و پرسش و پاسخ- بوده و موزه تصاویر معاصر برگزار می‌شود.

🎟ثبت‌نام در تیوال

https://www.tiwall.com/p/negah.azdaroon

اطلاعات بیشتر در واتس‌اپ:
۰۹۹۴۴۹۲۱۲۶۷

🔸همه‌ی درآمد حاصل از این برنامه به تحصیل دانش‌آموزان کم‌برخوردار تقدیم می‌شود.

📍وصال شیرازی/ بین کشاورز و ایتالیا/ کوچه شیرین بیانی/ موزه تصاویر معاصر

@MTMTehran

نوروزنامه | حسین دهباشی

21 Oct, 12:55


روایتِ سوم/ بیروت در آتش

۱. هوا ۲۶درجه. شرجی. بادی ملایم. اما ناسالم. دود باروت و غبار انفجارها که از صبح شروع شده و در نیمه‌های شب به اوج می‌رسند، نفس را تنگ می‌کند. هرچه به حومه‌ی جنوبی نزدیک‌تر باشی، بیشترتر و بدترتر. و راستی کسی می‌داند که چرا اغلب بمباران‌ها در شب است؟ اف‌۱۵‌هایشان که دیده نمی‌شوند، لبنان هم امکانات دفاع هوایی ندارد، جای پدافندهای حزب‌الله هم که همان روز اول -مثل بقیه ادوات‌شان- لو رفت و هنوز جایگزین نشدند، یا اگر شدند محسوس نیستند، پس چه فضیلتی است در شب که شعله‌های آتش در زمینه‌ی ظلماتِ بی‌برقی نمایان‌تر است و کار آواربرداری و امدادرسانی صدهزاربرابر سخت‌تر، بمباران می‌کنند؟

۲. راه را اشتباه رفتیم و مثل آن بازیِ قدیمی که می‌شد از کاهش یا شدتِ صدا، دوری و نزدیکی به سوژه را یافت، باید ازمیزانِ لرزیدن پرده‌ی گوش‌ها -و نه شانه‌هایمان- فهمید که چقدر به ضاحیه و مرکز انفجارها یا از ارتفاعات بعبدا و محل قرار اغلب خبرنگاران فاصله داریم. چرا؟ چون جی‌پی‌اس‌ها بلافاصله از کار می‌افتند و گوگل شما را در پایتخت اردن نشان می‌دهد و درحالی که کمتر از دو دقیقه با پناهگاه فاصله داری، می‌گوید که فردا می‌رسی. به ناچار و کورمال، کورمال و اشتباها می‌آیی پایین و می‌بینی در اردوگاه فلسطینی شاتیلا هستی و چاره‌ای نداری، جز آن‌که ببینی یکی از اهداف، تنها دویست متر با بیمارستان حضرت رسول بیروت فاصله داشت.

۳. عزیزان لبنانی از اساس در لیگِ دیگری توپ می‌زنند. هنوز چادر سفری بر ساحل نینداخته و غبار آوار خانه از سر و صورت نتکانده، چنان قلیانی چاق کرده و به افق فوت می‌کند که مپرس! آن‌یکی مقیدتر از خشاب مسلسل، پابند خط پیرهن و عطر اروپایی است! حیرت‌انگیز، چهره‌ی آن بستنی‌فروش الحمرا نبود که -به صدای بمبارانِ محله‌ای دیگر- حتی پُشت‌اش را نگاه نکرد، حیرت‌انگیز آن هواپیمای مسافری است که در میانه‌ی آتش و دودی که از فاصله‌ی نهایتا دو،سه کیلومتری‌اش با چراغ‌های روشن و چرخ‌های باز رد می‌شود. فرودگاه بین‌المللی رفیق‌حریری، بخشی از منطقه‌ی ضاحیه است!

۴. و بله، اگر مهدی جان این سطرها را سانسور را نکند، سرعت اینترنت بد نیست و اگر با کندی فیلترنت وطنی مقایسه شود، حتی عالی است. شبکه‌های اجتماعی باز هستند و جز برخی از سایت‌های خاک‌برسری -که به والا صرفا از باب اطلاع، بررسی کردم- چیزی فیلتر نیست که فیلترشکنی باشد و فروخته شود. دسترسی به بانک‌های ایرانی نیز، محال است.

۵. سه‌جور مجوز لازم است. از این‌جاها: «مخابرات الجيش اللبنانية، مديرية التوجيه/ ‏العلاقات الإعلامية في حزب الله، السيدة رنا الساحلي/ وزارة الاعلام في الجمهورية اللبنانية، قسم الصحافیین العرب و الاجانب، السید محمد ملی المحترم.» و با این مدارک: «صورة الصفحة الأولى من جواز السفر، رسالة الطلب من وسائل الإعلام التي أرسلت الشخص إلى البعثة، أصل بطاقة المراسل الدولي، صورة ختم الدخول إلى لبنان، تذكرة العودة، تأكيد الإقامة .» همه‌ی این‌ها لازم‌اند ولی کافی نیستند و مثل مملکتِ خودمان، بسته ابر و باد و مه و خورشید و فلک است.


https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-946470

نوروزنامه | حسین دهباشی

20 Oct, 17:34


کورُش کیست؟

پادشاه هخامنشی از همان دوران باستان با حماسه‌ها پیوند خورد و جایگاه مهمی در متون مقدس و در بین خدایان باستان داشت. سپس با گذر زمان, کورُش در دوران معاصر و در جهت تعریف و تثبیت و ترویج ملی‌گرایی ایرانی به‌کار گرفته شد و در این دوران, در تقابل با رویکردهای مذهبی قرار گرفت.

«قهرمان»، «اسطوره»، پادشاه «کبیر/ بزرگ»، «ذوالقرنین»، همه گواه افکار و باورها و ایدئولوژی‌هایی است که صاحبان قدرت و مردم، هر زمان که خواسته‌اند از «کورُش» استفاده کرده اند. تضادها، تناقض‌ها و تبلیغ ها، بخش بزرگی از تاریخ کورُش شده‌اند و آنچه به حاشیه رفته است، نسبیت تاریخی و شناختی با فاصله از ایدئولوژی است.

فیلم «کوروش کبیر» ساخته مصطفی فرزانه در 1340، در پنجمین نشست «سینما و تاریخ»، نمایش داده می‌شود؛ سپس گزارشها و تحقیقات جدید درباره کورُش، پادشاه هخامنشی مورد بحث قرار خواهد گرفت.
🔻نمایش پنجم:
کورُش
ساخته مصطفى فرزانه

🔸 موضوع: كورش، پادشاه هخامنشى

📌با حضور:
فرهاد حاجری (دکترای تاریخ و تمدن / فیلمساز)

🗓جمعه / ٤ آبان / ١٨ تا ٢٠

🎟تهیه بلیت
https://www.tiwall.com/p/kourosh

📍موزه تصاویر معاصر

نوروزنامه | حسین دهباشی

18 Oct, 18:27


آدم‌هایی


‏آدم‌هایی هستند، ظاهرشان عینِ همه‌ی ما. با فرقی کوچولو! که وقتی کار گره می‌خورد، نه اینکه ناراحت نشوند، نه اینکه نترسند و طبعا نه‌این‌که زخم برندارند و خون‌شان فواره نزند به دیوار و خاک نپاشد روی جسد بی‌جان‌شان. آدم هستند خب! آشفته و آزرده و نگران می‌شوند، ولی جانمی‌زنند! مردهایی مثلِ یحیی سنوار.

@Norooznameh

نوروزنامه | حسین دهباشی

13 Oct, 23:51


‌‎تلافی

هشدار: تصاویربسیاردلخراش

دقایقی قبل، اسرائیل -به تلافی تلفات‌اش در حمله‌ی پهبادی امشب (یک‌شنبه,۲۲مهر۱۴۰۳) حزب‌الله لبنان به نظامیان تیپ گولانی- بیمارستان الاقصی را درهم کوبید. در ویدئو، غیرنظامیان بیمار بسیاری روی تخت‌هایشان در آتش دیده می‌شوند که از درد و برای نجات ضجه زده و التماس می‌کنند.