میهن‌نامه @mihannameh Channel on Telegram

میهن‌نامه

@mihannameh


میهن‌نامه؛ دریچه‌ای به سوی فرهنگ و هنر ایران

معرفی روزآمد مجلات و رویدادها در حوزه‌ی فرهنگ، اندیشه، ادبیات و هنر

ارتباط:
https://t.me/amirseyfiarjestan

صفحه‌ی اینستاگرام میهن‌نامه:
https://instagram.com/mihannameh_amirseyfi?igshid=12e4p5bs9oiy5

میهن‌نامه (Persian)

میهن‌نامه یک کانال تلگرامی است که به معرفی روزآمد مجلات و رویدادها در حوزه‌های فرهنگ، اندیشه، ادبیات و هنر می‌پردازد. اگر به دنبال کسب اطلاعات به‌روز و جذاب درباره‌ی فرهنگ و هنر ایران هستید، میهن‌نامه به عنوان یک دریچه مفید و الهام بخش برای شما علاقه‌مندان به این حوزه‌ها عرضه شده است. این کانال شامل مطالب گوناگونی است که از جمله معرفی مجلات جدید، گزارش‌های جذاب از رویدادها و فعالیت‌های مختلف در حوزه‌ی فرهنگ و هنر، مصاحبه‌های جالب با هنرمندان و نویسندگان برجسته، و دیگر مطالب مرتبط با این زمینه‌ها می‌باشد. برای ارتباط با مدیر کانال میهن‌نامه و دریافت اطلاعات بیشتر، می‌توانید از طریق لینک زیر به او مراجعه کنید: https://t.me/amirseyfiarjestan همچنین صفحه‌ی اینستاگرام میهن‌نامه نیز به آدرس زیر در دسترس علاقه‌مندان قرار داده شده است: https://instagram.com/mihannameh_amirseyfi?igshid=12e4p5bs9oiy5

میهن‌نامه

20 Nov, 15:38


درباره‌ی کتاب فرهنگ مدرن
این کتاب در ضمن ارائه­‌ی نظریه­‌ای در تعریف فرهنگ مدرن، در شکل و صورتی عالی و انتقادی از فرهنگ دفاع می­‌کند. بی‌تردید در برابر فردی که فاقد فرهنگ است نمی­‌توان از فرهنگی والا دفاع قانع کننده­‌ای ارائه نمود؛ بنابراین من در نگارش این کتاب فرض را بر این قرار داده­‌ام که شما خوانندگان محترم، نه تنها از هوش زیادی برخوردار هستید، بلکه اهل فرهنگ و فرهیخته نیز هستید. شما برای مطالعه­‌ی این کتاب نیازی به آشنایی کامل با تمامی آثار ادبیات مغرب زمین، همه­‌ی شاهکارهای موسیقی و هنری یا تاملات انتقادی­ که این آثار برانگیخته­‌اند، ندارید.
اصلاً چه کسی می‌تواند این‌همه را بداند؟ اما خواندن مجموعه اشعار «گل‌های شر» اثر شارل بودلر و «سرزمین هرز» سروده‌ی تی. اس. الیوت، می‌تواند بسیار مفید باشد. در این میان من باید لزوم اندکی آشنایی با موتزارت، واگنر، مانه، پوسن، تنیسون، شوئنبرگ، جورج هربرت، گوته، مارکس و نیچه را نیز اضافه کنم. در فصل‌های 6 و 7 کتاب، نقدهایی را که دو شخصیت مهم فرهنگی (میشل فوکو، ژاک دریدا) بر فرهنگ مدرن وارد کرده‌اند، بیان خواهم کرد. البته سعی کرده‌ام این انتقادات را برای آن دسته از خوانندگان که تاکنون هیچ‌یک از آثار فوکو و دریدا را مطالعه نکرده و قصد مطالعه‌ی آثار آن‌ها را هم ندارند، قابل‌درک و فهم نمایم.
به نظر من فرهنگ دارای ریشه‌ و معنایی دینی است؛ اما ریشه‌دار بودن فرهنگ در زمین دین به این معنا نیست که برای فرهنگی شدن لزوماً باید مذهبی بود. بااین‌وجود دلیل اصلی فرهنگی و متمدن شدن بشر را نیز نمی‌توان بدون در نظر گرفتن ماهیت و ارزش دین توضیح داد. البته این نظر من بسیار چالشی و بحث‌برانگیز است و برای تعداد بی‌شماری از مردم، پوچ و بی‌معنی است. علاوه بر این خود من هم هیچ برهان قاطع و دلیل مستدلی برای اثبات آن نیافتم بلکه فقط راه‌هایی برای حدس و گمان گروهی پیدا کردم. تنها دل‌خوشی من با توجه به نارسائی‌ نوشتاری‌ام در این کتاب به این است که دیگر آثار مکتوبی که به تشریح و توضیح مفهوم فرهنگ پرداخته‌اند نیز به‌اندازه‌ی کتاب من، ناکافی و نارسا هستند.
اگر نقدها و پیشنهادهای فیونا الیس، باب گرانت، جیم جانسون و دیوید ویگینز درباره‌ی فرهنگ را در این کتاب ذکر نکرده بودم، بی‌شک نتیجه خیلی بدتر از این چیزی می‌شد که مشغول مطالعه‌ی آن هستید. به همین دلیل من خیلی خود را در نگارش این کتاب مدیون این افراد می‌دانم. از مدیریت کالج-دانشگاه سوانزی نیز به خاطر دعوت از من برای سخنرانی در مراسم یادبود جی. آر.جونز در سال 1993، تشکر می‌کنم. برخی از مطالبی که در آن سخنرانی ایراد کردم را در فصل 11 این کتاب آورده‌ام. علاوه بر این‌ها، خود را در تألیف این کتاب، مدیون موسسه‌ی نکسوس دانشگاه تیلبورگ در هلند می‌دانم؛ چراکه از من برای شرکت در دو کنفرانس مختلف که یکی درباره‌ی واگنر و دیگری در مورد بت‌پرستی بود، دعوت کردند.
مباحث عنوان‌شده در این دو کنفرانس، الهام‌بخش من در نگارش فصل‌های 6 و 7 این کتاب بود. از متولیان بنیاد پیتر فولر نیز به‌واسطه‌ی دعوت از من برای سخنرانی در مراسم یادبود فولر در سال 1995 بسیار سپاسگزارم؛ چراکه بعضی از مطالب مطرح‌شده در سخنرانی خود در آن بنیاد را با حذف و اضافه و ویرایش در فصل 8 کتاب قرار داده‌ام. دانشگاه کمبریج در سال 1997 از من برای سخنرانی در مراسم یادبود لزلی استفان دعوت کرد. همین امر سبب شد تا من در مسیری قدم گذاشته و به اندیشه‌ی خود مجال پرواز آزادانه بدهم که منجر به نگارش فصل 9 این کتاب شد. پس از این دانشگاه معتبر نیز تشکر می‌کنم. دست‌آخر باید مراتب تشکر و امتنان خود را از سردبیر مجله‌ی سیتی ژورنال، جناب آقای مایرون مگنت، اعلام نمایم، ازاین‌روی که بخشی از مطالب فصل آخر کتاب را در یکی از شماره‌های خود به چاپ رساندند و از سوی دیگر به من اجازه دادند تا مجدداً از مطالب آن مقاله در این کتاب استفاده کنم.

میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

20 Nov, 15:31


فهرست مطالب

کتاب فرهنگ مدرن
نوشته‌ی راجر اسکروتن
ترجمه‌ی دکتر مهدی نوری‌مقدم
قطع: رقعی شومیز
ناشر: نشر پیله
موضوع: محافظه‌کاری _ فلسفه‌ی سیاسی

میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

20 Nov, 15:31


کتاب فرهنگ مدرن
نوشته‌ی راجر اسکروتن
ترجمه‌ی دکتر مهدی نوری‌مقدم
قطع: رقعی شومیز
ناشر: نشر پیله
موضوع: محافظه‌کاری _ فلسفه‌ی سیاسی

میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

09 Nov, 08:46


بخارا منتشر شد

یکصد و شصت و چهارمین شماره بخارا (مهر و آبان ۱۴۰۳) با تصویری از تندیس وحشی بافقی بر روی جلد در ۵۴۴ صفحه منتشر شد و از صبح دوشنبه بیست و یکم آبان‌ماه ۱۴۰۳ در کتابفروشی‌ها و دکه‌های روزنامه‌فروشی در دسترس است.

نویسندگان این شماره:
محمدرضا شفیعی کدکنی ـ محمدعلی موحد ـ سیدمصطفی محقق داماد ـ‌ سجّاد آیدنلو ـ حسن انوری ـ‌ دکتر هوشنگ دولت‌آبادی ـ حسن میرعابدینی ـ بهاءالدّین خرّمشاهی ـ میلاد عظیمی ـ مجید سلیمانی ـ‌ علی قیصری ـ علی معظمی ـ همایون کاتوزیان ـ عنایت‌الله مجیدی ـ عبدالحسین آذرنگ ـ ناصرالدین پروین ـ محمدنادر نصیری مقدم ـ امیر آروند ـ سیدمحمد منصورطباطبائی ـ سیدمسیح منصورطباطبائی ـ دلشاد فرهادزاد ـ شفق سعد ـ حمیدرضا قلیچ‌خانی ـ دکتر علیرضا زمانی ـ‌ صدف محسنی ـ گلنار گلناریان ـ‌ پریسا احدیان ـ زهره زرشناس ـ ـ‌ علی‌اکبر شکارچی ـ مهرداد خدیر ـ‌ نرگس کیانی ـ حمیدرضا توکلی ـ‌ احمد مسجدجامعی ـ‌ محمدرضا شفیعی (پزشک) ـ سهیلا ایمان‌خواه ـ شهاب دهباشی ـ ایرج پارسی‌نژاد ـ‌ مسعود عرفانیان ـ فاطمه احمدی

بخش شناختنامۀ وحشی بافقی با نوشته‌هایی از:
اصغر دادبه ـ سیدسعید میرمحمدصادق ـ حسین مسرت ـ محمدرضا ابوئی ـ عبدالرّضا مدرّس‌زاده ـ پیام شمس‌الدینی ـ‌ زهرا فاتحی نصرآبادی ـ غلامرضا هاتفی مجومرد ـ‌ فضل‌الله رضایی اردانی ـ مهدی صادقی ـ سیدفضل‌الله طباطبایی ندوشن ـ‌ عباس حبیبی زرجه‌بستانی ـ‌ مهدی فتاحی بافقی


با هم مروری می‌کنیم بر مطالب این شماره:


تهران، از دور/ محمدرضا شفیعی کدکنی   

بزرگداشت دکتر سیدحسین میرمجلسی
متن پیام در مراسم بزرگداشت دکتر سیدحسین میرمجلسی/ محمدعلی موحد   

سعدی‌پژوهی
پرتو قرآن در کلمات سعدی (۱۶)/ سیدمصطفی محقق داماد   

شاهنامه‌پژوهی
بررسی دوبارۀ نام طبقات چهارگانۀ دورۀ جمشید در شاهنامه/ سجّاد آیدنلو   

یادی از دکتر حسین خطیبی
فن نثر در ادب فارسی/ حسن انوری   

اساطیر ایران
فرّ ایزدی/ دکتر هوشنگ دولت‌آبادی   

داستان داستان‌نویسی (۳۰)/ حسن میرعابدینی   

کوته‌گویه (۲۱)/ بهاءالدّین خرّمشاهی   

آویزه‌ها (۶۴)/ میلاد عظیمی   

کاریز (۲۷)/ مجید سلیمانی   

اسناد تاریخی
فواکه ‌البساتین (بخش دوم و پایانی)/ علی قیصری/ علی معظمی   

خاطرات
خاطراتی از انتخابات دورۀ هفدهم در دولت مصدق / همایون کاتوزیان   

اسناد فرهنگی
فرمان اعطای لقب «بدیع‌الزّمان» به استاد فروزانفر/ عنایت‌الله مجیدی   

فرهنگ
در متن و حاشیۀ فرهنگ (۲۹)/ عبدالحسین آذرنگ   

شناختنامۀ وحشی بافقی
گزارش شب وحشی بافقی/ پریسا احدیان   
ادبیات عصر صفوی از منظر بازگشت ادبی و هویت ملی/ اصغر دادبه   
فرهنگ و ادب در روزگاران صفویان/ سیدسعید میرمحمدصادق   
شناخت‌نامۀ وحشی بافقی/ حسین مسرت   
گذری بر احوال فرهنگ و ادب یزد در روزگار وحشی بافقی/ محمدرضا ابوئی   
وحشی بافقی و برکشیدن شیوۀ واسوخت/ عبدالرّضا مدرّس‌زاده    
کالبدش شد به زمین همچو گنج/ پیام شمس‌الدینی   
معرفی پنج نسخۀ خطی دیوان وحشی بافقی و ضرورت تصحیح دوبارۀ دیوان/
زهرا فاتحی نصرآبادی و غلامرضا هاتفی مجومرد   
دریچه‌ای از نقد اجتماعی در اشعار وحشی بافقی/
فضل‌الله رضایی اردانی و مهدی صادقی   
الهی! سینه‌ای ده آتش‌افروز/ سیدفضل‌الله طباطبایی ندوشن   
دیداری از بافق، شهر وحشی بافقی/ عباس حبیبی زرجه‌بستانی   
معرفی کانون بافق‌شناسی/ مهدی فتاحی بافقی   

تاریخ مطبوعات در ایران
روزنامه‌نگاری زنانه در سال‌های توفانزای ۱۳۲۰ ـ ۱۳۳۲/ ناصرالدین پروین

نویافته‌هایی در باب ایرانشناسی از دیار فرنگ
هانری ـ رُنه دالمانی و ماجرای یک سنگ‌وزنۀ هخامنشی/ محمدنادر نصیری مقدم   

تاریخ خیوه
چند روایت از خیوه/ امیر آروند   

متون کهن
هویّت جمال‌الدین محمد خاصّه، دیوان‌سالار فارس در قرن نهم/
سیدمحمد منصورطباطبائی و سیدمسیح منصورطباطبائی   

«سمرقند» در سمرقند/ دلشاد فرهادزاد   

تاریخ معاصر
«اساساً کتاب داستان»/ هیو ویلفورد/ شفق سعد   

خوشنویسان ایران (۹)/ حمیدرضا قلیچ‌خانی   

از دندان تا داستان (۸)/ دکتر علیرضا زمانی   

ادبیات جهان
چهار فینالیست جایزۀ گنکور/ صدف محسنی   
خانۀ لوست واقعاً خاص بود/ ونسان ترموله دو ویلر/ گلنار گلناریان   

گزارش
گزارش آیین افتتاح مدرسۀ علی دهباشی/ پریسا احدیان   
رادمردی از خطۀ دانش و فرهنگ/ زهره زرشناس   
از دولت عشق/ علی‌اکبر شکارچی   
امیر بخارا در ایلام/ مهرداد خدیر   
مردی وقفِ فرهنگِ ایران/ نرگس کیانی   

معرفی کتاب
تحول شعر از منظر اقبال مخاطب/ حمیدرضا توکلی   
در کارِ گلاب و گل/ احمد مسجدجامعی   
«مردم ایران، شعر می‌اندیشند»/ محمدرضا شفیعی (پزشک)   
واقعه ناتمام/ سهیلا ایمان‌خواه   
تاریخ اجتماعی بخارا/ شهاب دهباشی   


میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

09 Nov, 08:46


وقتی بر جلد بخارا عنوان "شناختنامه" می‌آید یعنی افزون بر آموختنی‌های ارزشمندی که همواره از مطالعه‌ی بخارا نصیب مخاطب می‌شود، مجموعه‌ای از مطالب و مقالاتِ مهم نیز در دسترس علاقه‌مندان خواهد بود. علی دهباشی گرامی و همیشه عزیز این‌بار به سراغ وحشی بافقی رفته و شناختنامه‌ای مفصل برایمان تدارک دیده. بخوانید و لذت ببرید. در این روزگار مجلاتی که می‌شود خواند و به خواندنش مفتخر بود به تعداد انگشتان یک دست هم نمی‌رسد! و بخارا قطعا در صدر معدود مجلاتِ شریف و خواندنی ایران است.


میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

01 Nov, 19:14


فهرست مطالب

کتاب روشنفکران فرانسوی ۱۹۴۴-۱۹۵۶
نویسنده: تونی جات
ترجمه: محسن قائم‌مقامی


میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

01 Nov, 19:14


کتاب روشنفکران فرانسوی ۱۹۴۴-۱۹۵۶
نویسنده: تونی جات
ترجمه: محسن قائم‌مقامی



«به نظر می‌رسد آینده آبستن رویدادهای فاجعه‌بار باشد. بی‌‌تردید در پنجاهمین سال تولدمان شاهد آغاز آشوب‌های اجتماعی عظیم خواهیم بود و آنوقت چگونه خواهیم توانست ... خویشتن را با آن نظم جدید سازگار کنیم...؟ » (مارتن دو گار، ۱۹۳۱) از آغاز دههٔ ۱۹۳۰ که سلسله بحران‌های اقتصادی و سیاسی و ایده‌ئولوژیک در هم‌بافته‌ای فرانسه و اروپای غربی را در چنگال می‌فشرد، فرانسه به مراتب شدیدتر از کشورهای دیگر ، طنین دلهره در فضای آمیخته به تنش و اضطرار را ، چه در دریافت کاتولیکی مارسل از اگزیستانسیالیسم چه در گونهٔ سارتری آن، و چه در آثار نویسندگان فرانسوی دیگر که خصلتاً خویش را ناگزیر می‌دیدند که جایگاه خود و ملتشان را در هنگامهٔ «خیزاب» تاریخ توجیه کنند، بازتاب می‌داد. آنچه پس از جنگ دوم از ۱۹۴۴ تا ۱۹۵۶ بر روشنفکران فرانسوی گذشت که کتاب شرح و تفسیر مواضع آنها در همین سال‌هاست، متأثر از همان دغدغه‌های دههٔ سی است، با این تفاوت بزرگ که در این سالها، تجربهٔ دورهٔ حکومت ویشی، و تجربهٔ جنگ و مقاومت، موجب شد شیوه‌های عمل، حیات فرهنگی و زبان روشنفکران رادیکال‌تر گردد. پس از آن تجارب، در همین دهه که کمونیسم از مرزهای دوردست گذشت و بیخ گوش کشورهای غربی آمد؛ و استقرار حکومت‌های توتالیتر در بوداپست، ورشو، برلین و پراگ؛ و سرکوب و تغییرات ملازم آن، که معمای مارکسیستی را در رأس دستور کار روشنفکری غرب قرار داد؛ و دفاعیه‌های روشنفکران از کمونیسم و توسعاً مارکسیسم، به عنوان نظریهٔ رهایی بشر، که قربانی‌های برون از شمار انسان‌ها را به نام تاریخ و آزادی توجیه کردند؛ ظهور جنبش‌های ضد استعماری و ... این سالها را منحصر به فرد کرد.

میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

01 Nov, 19:13


کتاب روشنفکران فرانسوی ۱۹۴۴-۱۹۵۶
نویسنده: تونی جات
ترجمه: محسن قائم‌مقامی


میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

28 Oct, 05:06


روزِ کوروش بزرگ فرخنده باد
🌹✨️❤️🌹✨️❤️🌹✨️❤️


میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

27 Oct, 05:25


دلِ من رفت به بالا
تنِ من رفت به پستی
منِ بیچاره کجایم
نه به بالا نه به پستم


#مست_دهل_زن

میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

19 Oct, 04:30


فهرست مطالب

کتاب درباره‌ی پادشاهی
به همراه ضمائمی از جامع الهیات، شرح کتاب جُمَل و درباره‌ی حکومت بر یهودیان
توماس آکوئینی
ترجمه‌ی سعید ماخانی
۲۲۸ صفحه/ ۳۳۰۰۰۰ تومان
بازدید و خرید از سایت نشر:
www.kargadanpub.com

میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

19 Oct, 04:28


کتاب درباره‌ی پادشاهی
به همراه ضمائمی از جامع الهیات، شرح کتاب جُمَل و درباره‌ی حکومت بر یهودیان
توماس آکوئینی
ترجمه‌ی سعید ماخانی
۲۲۸ صفحه/ ۳۳۰۰۰۰ تومان
بازدید و خرید از سایت نشر:
www.kargadanpub.com

🔸سیاست به‌عنوان دانشی مستقل تا پیش از سدۀ سیزدهم ناشناخته نبود، اما این تأثیر مستقیم اندیشۀ ارسطو بود که نظریۀ سیاسی سده‌های میانه را به پختگی رساند و عناصری از طبیعی‌گرایی اجتماعی را وارد اندیشۀ سیاسی سده‌های میانه کرد.
🔸برای نخستین‌بار از زمان سقوط امپراتوری روم، اندیشمندان مسیحی در غرب با این نظام فکری روبه‌رو شدند که اجتماع سیاسی، فی‌حدذاته، دارای اصالت است و باید «طبیعی» فرض شود؛ چون ضرورت تأسیس اجتماع را می‌توان از اصلی تجربی، نه الهی، استخراج کرد.
🔸طبق رأی ارسطو، آدمی تنها با مشارکت در اجتماع «مدنی»، و نه «امت عیسوی»، می‌توانست در زندگیِ خیر به‌طور کامل مشارکت داشته باشد. این مسئله نگرانی برخی متألهان راست‌آیین را به‌دنبال داشت و این پرسش خاطر ایشان را بی‌دغدغه نگذاشت که آیا اساساً ممکن است اندیشۀ مدنیِ ارسطو را با راست‌آیینیِ دین مسیح جمع کرد؟ این مسئله‌ای است که توماس آکوئینی برای حل آن کوشیده است.

میهن‌نامه

15 Oct, 15:01


فهرست مطالب

کتاب مفهوم واقعیت
نویسنده: هانس بلومنبرگ
مترجم: مرتضا بحرانی
ناشر: قصیده‌سرا
نوبت انتشار: اول - ۱۴۰۳
تعداد صفحه: ۱۲۰


میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

15 Oct, 15:00


کتاب مفهوم واقعیت
نویسنده: هانس بلومنبرگ
مترجم: مرتضا بحرانی
ناشر: قصیده‌سرا
نوبت انتشار: اول - ۱۴۰۳
تعداد صفحه: ۱۲۰


میهن‌نامه
T.me/mihannameh

میهن‌نامه

11 Oct, 09:33


نگاهی گذرا به ششمین شماره‌ی فصل‌نامه‌ی پوشه


میهن‌نامه
T.me/mihannameh