مشقِ نوشتن @mashqeneveshtan Channel on Telegram

مشقِ نوشتن

@mashqeneveshtan


به قول مادرم: این جا «مشقِ نوشتن» می‌کنم. :)
تحت مجوز CC-BY 4.0 مگر خلافش ذکر شود. به استثناء پیوندها و مطالب هدایت‌شده.

کانال‌های دیگرم:
@cybersecurities
@raghsemeydan
@cognitiveneuro
ارتباط با من:
@ARF1372

مشقِ نوشتن (Persian)

با خوش آمدید به کانال "مشقِ نوشتن"! اگر علاقه‌مند به بهبود مهارت نوشتن و اشتراک گذاری متون خود هستید، اینجا بهترین مکان برای شماست. در این کانال، شما می‌توانید متون خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، با بازخورد مثبت و مناسب از اعضای دیگر بهترین نوشته‌ها خود را تقدیم کنید و از تجربه‌ی ارتباط با نویسندگان دیگر لذت ببرید. ما اعضایی با تمام سطوح مهارت نوشتاری را در این کانال به انتشار نوشته‌های خود تشویق می‌کنیم. از نویسندگان حرفه‌ای گرفته تا افرادی که تازه در این عرصه قدم گذاشته‌اند، همه را در کانال "مشقِ نوشتن" به گستره‌ی وسیعی از موضوعات و سبک‌های نوشتاری خوش آمد می‌گوییم. پس به جمع ما بپیوندید و از این فضای الهام‌بخش و پر از خلاقیت برای بهبود مهارت نوشتن خود بهره‌مند شوید. با ما همراه باشید، زیرا نوشتن همیشه یک ماجراجویی جذاب است!

مشقِ نوشتن

09 Jan, 13:15


می‌خوای تغییر ایجاد کنی؟ تغییر رو باید از درون یک سیستم و از جنس خودشون شروع کنی تا بتونی ایجاد کنی! :)

مشقِ نوشتن

09 Jan, 13:14


https://youtu.be/B6uuIHpFkuo?si=6fhNoRjbRYqEi4uZ

🪴🪴

مشقِ نوشتن

08 Jan, 19:08


موقعی که «می‌یابی» سیر می‌شی! با «دانستن» سیر نمی‌شی!
#پاره_سخنرانی

مشقِ نوشتن

07 Jan, 21:32


یکی از مهم‌ترین روش‌های مهندسی درخواست¹ اینه که از مدل بخواییم برامون مراحل فکر کردنش رو توضیح بده. این تکنیک باعث می‌شه مدل جواب‌های خیلی منطقی‌تر و معقول‌تری رو بهمون بده. بهش می‌گن Chain of Thoughts یا «زنجیره تفکر/افکار» و به دو صورت هم قابل پیاده‌سازی هست. یکی این که مرحله به مرحله برای مدل توضیح بدیم و از مدل بخواییم برامون هر مرحله رو توضیح بده و حل کنه؛ این روش برای حالتی که داریم با مدل چت می‌کنیم می‌تونه خیلی راحت‌تر و راه‌دست‌تر باشه. اما روش اصلی کار اینه که اساسا جوری به مدل درخواست بدیم که مدل بره به این سمت که کاری که داره انجام می‌ده رو توضیح بده.
توی این مقاله مفصل به این مقوله پرداخته و توضیح داده چطوری می‌تونیم انجامش بدیم. اگه دوست دارید این تکنیک مهم رو یاد بگیرید می‌تونید این مقاله رو مطالعه کنید:
https://arxiv.org/pdf/2201.11903
مهندسی درخواست یکی از مورد نیازترین مهارت‌های امروزی برای تعامل با و استفاده بهتر از هوش‌مصنوعیه. به زودی مطالب بیشتری راجع به مهندسی درخواست هم این جا خواهیم داشت! منتظر باشید و به دوستان خودتون هم اطلاع بدید تا اون‌ها هم بتونن از این مطالب استفاده کنن! ✌️


¹ Prompt Engineering

مشقِ نوشتن

07 Jan, 09:49


https://www.youtube.com/watch?v=SqGRnlXplx0
Set your priorities¹.

¹ البته من با کلمه priorities یکم مشکل دارم. تو اصل‌گرایی گرگ مک‌کیون می‌گه «داشتن اولویت‌ها یعنی نداشتن اولویت». در واقع کلمه درست priority هست. ما چیزی به نام «اولویت اول، دوم، سوم، و ...» نداریم. تنها چیزی که داریم «اولویت» هست. :)

مشقِ نوشتن

06 Jan, 17:37


تو این اواخر آدم های اطرافم یا سن پایین بودن یا نوجوون بودن یا از دوران جوانی گذر کرده بودن!
متوجه شدم! که از نظر رشد عقلی انگار بیشتر آدم ها فریز شدن! وقتی جواب دلخواه رو نگیرن لج میکنن اما لجاجت رو یکجور دیگه نشون میدن!
این کنترل گری لعنتی که با افسار گرفتن از احساسات پدر و مادر یاد گرفتن رو در بزرگسالی به یک شکل دیگه نشون میدن!!

پ.ن. مهم ترین درسی که میتونم بهتون بگم اینکه همونجوری که با بزرگسال ها رفتار میکنید با بچه ها رفتار کنید! توجیه هایی مثل " بچه هستن! نمیفهمن! همه خزئبله " آدم حسابشون کنید که درست بزرگ بشن! حتی اگه از بچه ها بدتون میاد با بچه ها درست رفتار کنید!

🪴🪴

مشقِ نوشتن

02 Jan, 20:11


ما "وجود" رو نمی‌بینیم. ما "موجود" رو می‌بینیم و می‌فهمیم "وجود" هست.

مشقِ نوشتن

02 Jan, 14:38


امشب رو شب آرزوها می‌گن. برای آرزوهای هم‌دیگه دعا کنیم! :)

مشقِ نوشتن

01 Jan, 20:33


امروز اولین روز سال ۲۰۲۵ میلادی بود.
سال جدید مبارک همه‌مون! :)

مشقِ نوشتن

30 Dec, 14:11


اما هدف تراپی دقیقا چیه؟
هدف اصلی تراپی «افزایش آگاهی و خودآگاهی» هست. تمام کاری که تراپیست انجام می‌ده همینه که واقعیات بیرونی رو به صورتی برای شما بازگو کنه که از بیرون از فیلتر ذهنی شما عبور کنه و آگاهی شما رو نسبت به وضعیت خودتون افزایش بده و از طرف دیگه هم درون‌نگری و خودآگاهی رو تقویت کنه تا خود آدم‌ها بتونن سوراخ‌های روان خودشون رو حالا دیگه خودشون شناسایی و حل و فصل کنن. البته این به معنای این نیست که آدمی که درمان شده دیگه به تراپیست نیازی نداره. بلکه آدمی که درمان شده حالا می‌تونه بد کارکردی‌های خودش رو ببینه و اگه نیاز پیدا کرد از کمک تخصصی هم بهره ببره.
اما قدم اول در درمان «پذیرش وجود مشکل» و قدم بعدی هم «پایبندی به درمان» هست. اگه دردی در جسم داشته باشید ولی جای این که به دکتر مراجعه کنید اون درد و نادیده بگیرید و بعدا مشکل حادتری براتون به وجود بیاد اشکال از پزشکی یا حتی دکترها نیست. بلکه مشکل از خود شما است که دردتون رو به رسمیت نشناختید و براش اقدامی نکردید. همچین اگه شما برید دکتر اما داروهای دکتر رو تق و لق مصرف کنید یا اصلا مصرف نکنید و درمان هم نشید باز هم تقصیر دکتر نیست. بلکه شما به درمان پایبند نبودید.
این هدف اصلی تراپی است.

اما بریم سراغ ادامه بحث:
احتمالا تا همین جا هم متوجه شده باشید که هیچ سنجه یا معیاری که بتونه میزان «آگاهی فرد از شرایط و موقعیت خودش» و میزان «خودآگاهی» رو بسنجه نداریم. پس اساسا ادعای این که تراپی کار نمی‌کنه یک جای کارش می‌لنگه. با این حال می‌شه به همین استدلال گفت که پس ادعای «تراپی کار می‌کنه» هم لنگ می‌زنه. این حرف درسته. برای همین هم در دنیای روان‌شناسی کاری که انجام می‌دن میان روی by product آگاهی یعنی بهبود مشکلات و شکایات مراجع تمرکز می‌کنن. و نکته جالب هم این‌جا است که مطالعات رابطه قوی بین میزان خودآگاهی و درون‌نگری با فاکتورهای سلامت روان عمومی دیدن. پس می‌تونیم به جای بررسی خود خودآگاهی یا آگاهی به سراغ این بریم که آیا شکایت فرد بر طرف شده یا نه؟
از این جهت روش‌های درمانی مختلفی رو در کنار شکایات متفاوت مورد بررسی قرار می‌دن و نکته جالب و حائز اهمیت هم اینه که هر روش درمانی برای گروهی و یک طیف از مشکلات اثرگذاری نشون می‌ده. از همین رو تشخیص درست و استفاده از روش درست هم بسیار اهمیت پیدا می‌کنه. درست مشابه با بیماری‌های جسمی که تشخیص و روش درمان مهم هشت تا اصلا درمانی صورت بگیره.

خب تشخیص چطوری صورت می‌گیره؟ آیا با مثلا پر کردن یک پرسش‌نامه تشخیص انجام می‌شه؟
خیر. پرسش‌نامه‌ها و تست‌ها صرفا مثل آزمایش‌هایی می‌مونن که شما پیش دکتر می‌برید! فقط قرار هست متخصص رو راهنمایی کنن که احتمالا چه چیزهایی رو بهتره چک کنه؟ اما اصل تشخیص همیشه با متخصص هست. با این حال همون طور که در پزشکی مجموعه‌ای از منابع راهنمای تشخیصی داریم در روان‌شناسی هم چیزهایی مثل DSM و ICND نقش همین راهنمای تشخیص رو ایفا می‌کنن و معیارهای تشخیص‌های افتراقی رو معرفی می‌کنن و توضیح می‌دن.

تشخیص افتراقی دیگه چیه؟ تا حالا این کلمه رو نشنیدم!
بگذارید با یک مثال فرضی توضیح بدم:
فرض کنید شما نشانه‌های آ و ب رو داشته باشید. حالا نشانه‌های آ و ب در مشکلات اول و دوم مشاهده شدن. متخصص این جا دوتا راه برای این که تشخیص بده مشکل شما اولی هست یا دومی پیش پاش هست: یکی این که نگاه کنه به بقیه نشانه‌هایی که بین مسئله اول و دوم مشترک نیستند و اون‌ها رو چک کنه. دوم هم این که اگه هیچ راه دیگه‌ای باقی نیست بر اساس تجربه آماری نسبت به احتمال شیوع مسئله اول یا دوم حدس بزنه مشکل کدوم می‌تونه باشه؟
به این می‌گن تشخیص افتراقی. اما مبنای تشخیص افتراقی دسته‌بندی و جدا کردن نشانه‌های تمیز دهنده است. این کار معمولا به وسیله تکنیک‌های آماری انجام می‌شه تا با کم‌ترین تعداد بررسی بشه به مطمئن‌ترین تشخیص دست پیدا کرد.

با این توضیحاتی که دادم حالا فکر می‌کنم دیگه می‌دونیم چرا اگه یکی بگه «تراپی کار نمی‌کنه» و «روان‌شناسان و درمان‌گران دروغ می‌گن» چرا حرفی که می‌زنه چرت و پرت هست و چرا نباید به حرفش اعتنا کرد. :)

فراموش نکنیم «تفکر سنجش‌گر داشتن مهمه!»
سالم، سلامت و خوش‌فکر باشید :)

مشقِ نوشتن

30 Dec, 14:11


راستی! قرار بود این رو هم بیام و توضیح بدم!

پس بریم ببینیم هدف تراپی چیه؟ (اگه درمان نیست پس چیه؟؟)

مشقِ نوشتن

29 Dec, 09:23


از فاصله ای امن که آسیب نبینی، بنشین و فقط شاهد ویرانی من باش...
[ سید تقی سیدی - از بیو شما ]

مشقِ نوشتن

29 Dec, 09:23


تصمیم‌هایی وجود دارند که هیچ کس نباید مجبور به گرفتنشان شود! [۱]
مثل همین تصمیم به مهاجرت اجباری ...

۱ - ژان پل سارتر - به نقل از تایم

مشقِ نوشتن

27 Dec, 12:55


یک سالی هست کمتر پیش میاد این جا درد و دل یا چیزهای این شکلی بنویسم.
اما امروز یک صحبتی با یکی داشتم و به این فکر کردم که «مهاجرت آدم‌ها رو تنها می‌کنه!»
«مهاجرت آدم‌ها رو تنها می‌کنه!» ولی نه فقط کسی رو که مهاجرت می‌کنه بلکه اطرافیان و دوستان فرد مهاجرت کرده هم تنهاتر می‌شن. ارتباطشون با دوستشون کم‌تر و کم‌تر می‌شه و حتی ممکنه بالکل قطع شه.
کاش می‌شد آدم‌ها به خاطر مهاجرت از هم دیگه جدا نشن. کاش دوستی‌ها به خاطر جبر زمان و مکان محو نشن ...

مشقِ نوشتن

26 Dec, 04:12


اگه هارد SSD دارید که با NVMe هم وصل شده و می‌خوایید جوری پاکش کنید که دیگه قابل ریکاوری هم نباشه:
با یه دیسک زنده گنولینوکس (مثلا Ubuntu) بالا بیایید و بعد این دوتا دستور رو پشت سر هم بزنید:
 $ sudo nvme format -s 1 -n 1 /dev/nvme0
$ sudo nvme sanitize -a start-block-erase

و اجازه بدید کامل اجرا شن؛ بعد با دستور:
 $ sudo nvme sanitize-log

چک کنید که کار sanitization درست تمام شده باشه. (تو قسمت status باید مقدار 0x101 رو گزارش کنه)
حالا کافیه یه sync هم صادر کنید و تمام!
هارد شما به صورت غیر قابل بازگشتی به صورت کامل پاک شده! :)

پانویس:
این جا فرض کردم هاردتون همون /dev/nvme0 هست و پارتیشن‌ها هم توی فضای نام 1 قرار دارن. اگه فضای نام فرق می‌کنه توی دستور اول جلوی -n شماره فضای نام مد نظر رو بنویسید. اگه هم هاردتون رو /dev/nvme0 نیست مسیر درستش رو تو جفت دستورات بذارین.

در صورتی که سیستم بهتون گفت دستور مربوطه رو نمی‌شناسه باید nvme-cli رو نصب کنید.

تأکید می‌کنم این دستور فقط برای هاردای SSD NVMe هستش! برای هاردای دیگه باید کارهای دیگه‌ای انجام بدین!

منبع:
https://wiki.archlinux.org/title/Solid_state_drive/Memory_cell_clearing

#linux #cli #good #command
#bash #sh #nvme #ssd
#wipe #erase #recovery

مشقِ نوشتن

22 Dec, 14:23


روز زن و روز مادر رو به تمام اون نیمه همیشه پشت صحنه و دستان پشت پرده جامعه که اگه نبودن اون یکی نیمه هیچ غلطی نمی‌تونست بکنه تبریک می‌گم.
و اون یکی نیمه هم یادشون نره که زنان هستند که علت رشد جامعه هستن.
به قولی گفتنی «حتی بهترین آشپز دنیا هم اگه یه مرد باشه وقتی می‌ره خونه دلش دست‌پخت همسر/مادرش رو می‌خواد!»

به امید روزی که تمام زنان دنیا مشاهده شن و قدرشون دونسته شه. :)
روز زن و روز مادر مبارک! :)

مشقِ نوشتن

20 Dec, 20:32


دیگر هیچ لحظه‌ای نمانده که پاییز به یغما برود! :))

مشقِ نوشتن

20 Dec, 19:10


جوجه رو اخر پاییز میشمرن تا اخر پاییز سال بعد صبر کن

اقتباس از: https://t.me/cupofmusicwithgin/4198

مشقِ نوشتن

20 Dec, 14:46


یلداتون مبارکتون! 🍉

مشقِ نوشتن

19 Dec, 04:43


قشنگ بود:
https://t.me/souslecieletoile/9473

مشقِ نوشتن

17 Dec, 18:47


سواد جنسی، سواد رسانه‌ای و تفکر نقاد و سنجشگر رو باید از همون سنین پایین به بچه‌ها یاد داد.
این که «بدن من برای منه!» و این که «سطوح و انواع مختلف روابط، ارتباطات و رابطه‌ها» هر کدوم چی هستن و چطوری کار می‌کنن؟
و به بچه‌ها یاد بدیم چطوری از خودشون و مرزهای خودشون محافظت کنن!

و این نمی‌شه مگر با ایجاد فضای امن و آرامش و قبول کردن این که بچه‌ها دنیا دارن و باید در تجربه زیسته خودشون این گونه مسائل رو درک کنن. یعنی با ارهم ترهم کردن و سخنرانی برای بچه‌ها و دعوا کردنشون کار نمی‌کنه! بلکه برعکس، حتی شاید بدتر هم بکنه و نتیجه عکس بده!

مشقِ نوشتن

17 Dec, 00:58


و از این لحظه وی دیگه یک سی ساله نبود ... :)
خدایا، شکرت! :)

مشقِ نوشتن

15 Dec, 07:54


دستور به درد بخور برای فشرده‌سازی فیلم‌های ارائه و سخنرانی و چیزهای این شکلی و کاهش حجم بدون افت کیفیت جدی برای کسانی کارت گرافیک انویدیا و کودا دارن:
 $ ffmpeg -hwaccel cuda -i <input>.mkv -c:v h264_nvenc -b:v 385k -maxrate 512k -bufsize 2M -preset p7 -rc:v vbr -cq:v 30 -rc-lookahead 32 -2pass true -multipass fullres -b:a 96k -ac 1 -f mp4 <output>.mp4

فقط همین الآن بهتون بگم که خیلی انتظار عجیب و غریبی از این دستور نداشته باشید! در حد بیست سی درصد حجم رو کاهش می‌ده اما اگه حاضر هستید در برابر کمی کاهش کیفیت (و افزایش زمان کدگذاری و کانورت) حجم‌های خیلی کم‌تری بگیرید اون -b:v 385k و -maxrate 512k رو هم کاهش بدید. فقط این که بهتره bitrate رو تقریبا نصف maxrate در نظر بگیرید.

#linux #cli #good #command
#bash #sh #ffmpeg
#media #convert #compression