مهارتهای زندگی @maharathayezendegimahmudi Channel on Telegram

مهارتهای زندگی

@maharathayezendegimahmudi


زندگی آموختنی است ...

مهارتهای زندگی (Persian)

مهارتهای زندگی یک کانال تلگرامی است که به شما امکان می دهد مهارت های ضروری برای موفقیت در زندگی روزمره خود را یاد بگیرید. این کانال مناسب برای افرادی است که علاقه مند به بهبود کیفیت زندگی خود هستند و می خواهند بهترین نسخه خود را بسازند. زندگی آموختنی است و با یادگیری مهارت های لازم می توانید به اهداف خود دست یابید. در این کانال شما می توانید آموزش های مفیدی در زمینه های مختلفی مانند موفقیت شخصی، مدیریت زمان، ارتباطات موثر و راه های بهبود روابط اجتماعی را پیدا کنید. اگر شما نیز می خواهید زندگی بهتری داشته باشید و موفقیت های بیشتری را تجربه کنید، به ما بپیوندید و از آموزش های ارزشمند این کانال بهره مند شوید.

مهارتهای زندگی

09 Jan, 15:20


هجرت کنید

رضابابایی

ستاره‌ها قطره‌قطره فرو می‌ریختند. شبی چنان در طالع هیچ روزی نبود. نشست، نشستم. برخاست، برخاستم. خواست که روی بگرداند، دست در پای او آویختم. گفت هجرت کنید! هجرت کنید به کوه‌های زاگرس، به باغ‌های دماوند، به شب‌های کویر، به سایۀ بید. هجرت کنید به موسیقی، به تحریرهای جان‌شکار شجریان، به نسیمی که از خاک خیس برمی‌خیزد و شما را به سرزمین حیرت‌های شاد می‌برد، به آنجا که هزار فرسنگ دور است از گنداب سیاست. از حجلۀ سیاست، یا بوزینه بیرون می‌آیید یا خوار و زبون. هجرت کنید به آواز قناری، آنگاه که بی‌نزاع‌ترین وحی را از شاخه‌های درخت بر شما می‌خواند.
خشت‌های پراکنده بر روی زمین را کنار هم چید. کلبه‌ای ساخت و شومینه‌ای و پنجره‌ای روی به آرزوهای سبز و نارنجی. بهار در راه است. آنان نمی‌دانند که سالنامۀ ما چهار فصل دارد.


96/4/22

مهارتهای زندگی

09 Jan, 12:45


این صحنه را بدقت نگاه کنید درس بزرگی در خود دارد

🔹 اگر آهوها کمی بالا بیایند خورده خواهند شد !

🔹اگر کمی جلوتر بروند از صخره سقوط خواهند کرد.!

🔹گاهی سکوت و آرامش در زندگی ، انسان را از سقوط یا مرگ نجات می‌دهد!

مهارتهای زندگی

09 Jan, 12:25


در خانه ما بوسیدن (من) خیلی رسم بود. کودکی به کنار، در دوران نوجوانی نحسم، وقتی با همه جهان دعوایم بود بخاطر غلیان هورمونهای تازه و سرکش، یا در اوج جوانی وقتی فرت و فرت و با دست خودم گند میزدم به سرنوشتم، باز مرا زیاد و بدون دلیل خاص تولد و عید می بوسیدند و بهم اطمینان می دادند آخر دنیا نرسیده. در خانه ما بوسه و آغوش مخصوص نوزادان و بچه های تپلی شیرین نبود. حتی دیده بودم مادرم تاکید میکند مثلا به خاله ام: قد بچه ات دو برابر توست؟ خب باشد، مثل کودکیش باید فشارش بدهی و ببوسیش....
چرا واقعا تاکید می‌کرد؟ فکر میکنم چون یک شرم ذاتی در خانواده‌ اش جاری بود برای لمس. به دلیل فضای بسیار جدی کودکیهاشان، بچه های آن نسل که بعد می بالیدند، با فضای بدنهای هم بیگانه بودند علیرغم عشقی بسیار درونی که بینشان جاری بود/هست، اینطور نبود که بخواهند با آغوش مکرر و بوسه به هم نشان بدهند: «برای من خیلی عزیزی».
این شد که تعمدا در خانه ما چرخه معیوب را شکستند.

چند روز پیش پدرم یکهو نوشت: «دختر؟ من عاشقتم، میدانی که از اول دو نفری عاشقت بودیم، بعد او الان من دارم ادامه اش میدهم»
علیرغم اختلافات زیادی که با طرز فکر و سلوک هم داریم، چنین جمله ای بی مناسبت، برای من مثل چند گالن محرک نیروزا عمل کرد، روز کدری را که داشتم شست و برد. احساس قدرت کردم و هر چه دوست‌نداشتنی از هفته پیشش توی خاطرم آماس کرده بود، انگار حل شد و رفت هوا.

فکر میکنم آنچه تضمین سلامت روان یک انسان بزرگسال است، صرفا و حقیقتا ریشه دارد در کودکی. کودکی خراب باشد، واقعا ترمیم صد در صدی را امکان پذیر نمیدانم (تجربه شخصی من است، آمار طبعا ندارم).
من می‌دانم که قرار نیست ما بی نقص و متعالی و مقدس باشیم. قرار نیست قدیس و بی خطا کنش داشته باشیم در جهانی که خود به خود اینقدر خشن است. قرار است ولی بین‌خودمان به خشونت کلام و عمل دامن نزنیم (بپرسی از من اصلا کجا چنین قراری گذاشته اند؟ میگویم که طبعا جایی قانونی در اینباره ننوشته اند، ولی اگر اخلاق معاشرت غیر این حکم دهد، ختم میشود به همین جایی که ایستاده ایم و جای خوبی نیست).
من فکر میکنم قرار است که بلوغ بدن، روزی با بلوغ فکر همپوشانی کنند بالاخره. انتظار ندارم که خیلی زود ولی مثلا دیگر در دهه چهل یا پنجاه بالاخره بالغ باشیم. و  اغلب اینجور نیست. و چرا اینجور نیست؟ چرا کنترل خشونت بین دو کشور یا دو نژاد یا دو گروه ممکن نیست؟ چرا مقدور نیست انسان بلد باشد تحت هر حالی درست و نادرست را ببیند و با سر بلند مسئولیت فعل خودش را بپذیرد بی ترس اینکه اگر چنین کند بقیه مبادا دوستش نداشته باشند.‌ این ترس خیلی چیز بدی است. خودش موجب توحش بیشتر است. اگر والد باشی و کودکت را «درست» دوست نداشته باشی، او همچنان تو را دوستت دارد ولی دیگر خودش را دوست ندارد. بعدتر که خودش آمد پشت سکان، همیشه ترس دارد. از ترس دوست نداشته شدن، فرار به جلو میکند، حمله میکند و چنگ میزند و میخراشد و چاقو در زخم می چرخاند و زیر هر باروت خشکی آتش روشن می کند، خانواده یا شهر یا کشور، می شود میدان جنگ و عالمی گرفتارش.

نمیدانم این باور من چقدر درست است ولی اینجور فکر میکنم که اگر این آدم بزرگهای قرن حاضر، همه کودکی های امن درستی داشتند، چنین جهان پر آشوب بلاخیزی نداشتیم.

خلاصه که اگر برای مای بزرگسال دیر شده، برای بعدی ها هنوز وقت هست. بروز عشق هم به معنی رنج زدایی از آدمها نیست. من مخالفم که کودک توی حباب باشد، فکر کند شاد بودن هدف زندگی است و باقی جهان بابت این شادی بهش بدهکارند. بروز عشق نه به این معنی که کودک و نوجوان آدم معنای «نیست و نمیشود و امکان ندارد» را نفهمد. اتفاقا که ریختن امکانات از چیزها و اشیاء روی سر بچه ها و دائما اجابت کردن خواسته هایشان بدترین خیانت است که آدم در حق فرزندش روا داشته باشد.
اینکه یک انسان کوچکی بین «نمی شود و با این حال من دوستت دارم»، نتواند تمیز بدهد؛ بهش یاد ندهند که توجه به خواسته ها با اجابت صد در صدی شان فرق دارد، اینکه از طرد شدن نترسد و مهارت بروز موافقت و مخالفت را بیاموزد، اینکه بداند وقتی نه شنید همچنان عزیز و محترم است و سزاوار بوسه و آغوش امن، و همچنان همه جهان قرار نیست در خدمت طاعتش باشند، همه اینها از یک کودک نو با لوح سپید، یک آدم بزرگ درست می سازد.

و خب این ساختن، خیلی خیلی خیلی کار سختی است!

مهارتهای زندگی

09 Jan, 12:18


🌸🍃 کلمۀ تواجد از ریشه #وجد به معنی خود را به #شادی زدن است و آن نزد عارفان وسیله‌ای است برای رسیدن به شادی حقیقی، زیرا بنا بر رابطۀ متقابل میان جسم و جان چنانکه وقتی روح را وجد و شادی می‌رسد جسم به رقص و پایکوبی می‌پردازد؛ اگر جسم را به تقلید در رقص و پایکوبی آورند (البته نه برای تظاهر) چه بسا که همان تواجد در لحظه‌ای بدل به وجد شود و رقص جان گیرد.

زیرا جانِ رقص همان شادی است و به حقیقت تواجد دعایی است که خدایا مرا شادی نیست من خود را به شادی می‌زنم تا تو مرا شاد کنی و ای بسا که این #دعا مستجاب شود.

چون غمت را نتوان یافت مگر در دلِ شاد
ما به امید غمت خاطرِ شادی طلبیم
#حافظ

#الهی_قمشه‌ای

مهارتهای زندگی

09 Jan, 06:55


میخواهم طوری زندگی کنم که از زندگی لذت ببرم!

اگر در کنارش موفقیتی هم حاصل شد، چه بهتر، ولی اگر نشد، لااقل خوب زندگی کرده‌ام و همین کافی است.

من موفقيت را بخودی خود هدف نمی‌دانم ؛ خیلی از مردم این را نمی‌فهمند!


#برایان_مگی

مهارتهای زندگی

08 Jan, 11:26


اظهارنظر سازمان جهانی بهداشت درباره شیوع اخیر یک ویروس در چین

سازمان جهانی بهداشت:
🔸«متاپنوموویروس انسانی» یا HMPV برخلاف ویروس «سارس کوو ۲» نه جدید است و نه به‌طور خاص خطرناک.

🔸به خاطر شیوع ویروس HMPV، وضعیت اضطراری در چین اعلام نشده است.

🔸این ویروس برای اولین بار در سال ۲۰۰۱ کشف شده است و در فصل‌های زمستان و بهار در گردش است.

مهارتهای زندگی

08 Jan, 11:23


گل زیبای سوسن( لیلیوم)😍


اِی یوسفِ خوش‌نام ما، خوش می‌روی بر بامِ ما
ای دَرشکسته جامِ ما، ای بردَریده دامِ ما،
ای نورِ ما، ای سورِ ما، ای دولتِ منصورِ ما،
جوشی بِنِه در شورِ ما؛ تا مِی شَوَد انگورِ ما
ای دلبر و مقصودِ ما، ای قبله و معبودِ ما،
آتش زدی در عودِ ما؛ نَظّاره کُن در دودِ ما
ای یارِ ما، عیّارِ ما، دامِ دلِ خمّارِ ما،
پا وامَکش از کارِ ما؛ بِستان گِرو دَستارِ ما
در گِل بِمانده پایِ دل؛ جان می‌دهم چه جایِ دل؛
وَز آتشِ سودایِ دل، ای وایِ دل، ای وایِ ما


مولانا🌸

مهارتهای زندگی

26 Dec, 16:05


🔴هزینه‌های جنگ!

برای فهم صحیح هزینه‌های گزاف جنگ در یک دهه گذشته هنوز سالیان بیشتری باید طی شود. براستی که «تحریم»سلاحی مرگبارتر از اتم بود که تمامی ساحت‌های زیست‌اجتماعی ایران را بواسطه «اقتصاد» مضمحل کرد.

نقش پررنگ متغیر اقتصادی در «تشکیل،تحکیم و توسعه»خانواده امریست غیرقابل کتمان.

سال ۱۳۹۱:
تعداد ازدواج ۸۰۰ هزار عدد ، تعداد طلاق ۱۵۰ هزار عدد
سال ۱۴۰۲:
تعداد ازدواج ۴۸۰ هزار عدد، تعداد طلاق ۲۰۰ هزار عدد

سید هاشم فیروزی

مهارتهای زندگی

26 Dec, 11:25


این ناعادلانه است که تمام دستورالعمل‌های زندگیمان را خودخواهانه درست بدانیم و آن را برای همگان بخواهیم.
همیشه آنچه در ذهن تو می‌گذرد
اصل مطلق نیست!



جان اشتاین بک
نویسنده ی امریکایی

مهارتهای زندگی

26 Dec, 11:15


گل زیبای تکمه ای ارغوانی😍





کفشی که مناسب یک نفر است
پای دیگری را می زند؛
هیچ دستور العملی برای زندگی وجود ندارد
که مناسب همه باشد!

یونگ




روزتون شاد💝

مهارتهای زندگی

25 Dec, 15:32


یادی از آلنوش طریان؛ مادر ستاره‌شناسی ایران🌹

« آلنوش طریان » ( متولد ۱۲۹۹ و وفات یافته ۱۳۸۹ ) فیزیکدان ایرانی ارمنی‌ تبار بود که به «مادر نجوم» و «بانوی اختر فیزیک ایران» ملقب گردیده‌ است.

با وجود پیشنهاد استادی در دانشگاه سوربن، دکتر طریان با هدف خدمت به کشورش به ایران بازگشت تا به عنوان دانشیار فیزیک رشته ترمودینامیک در دانشگاه تهران تدریس کند،
او در سال ۱۳۳۸ برای شرکت در بورسیهٔ دولتی آلمان غربی در مطالعه رصدخانه خورشیدی انتخاب شد و پس از چهار ماه مطالعه به ایران بازگشت و در سال ۱۳۴۵ نقش عمده‌ای را در بنیان‌گذاری نخستین رصدخانه فیزیک خورشیدی در ایران ایفا کرد.
خانه اش در جلفای اصفهان را وقف دانشجویانی کرد که محل اسکان مناسبی نداشتند ،با این وجود سالهای پایانی عمرش گرانبهای خود را در آسایشگاه سالمندان گذراند .

مفتخریم از داشتن چنین بانوان فرهیخته با روحی سرشار از انسانیت و عشق🌹

ناصر کرمی

مهارتهای زندگی

25 Dec, 15:27


واکنش علیرضا خامسیان معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس جمهور درباره حواشی ایجاد شده در یکی از مدارس بابل

مهارتهای زندگی

25 Dec, 15:27


ماجرای رقص محلی دسته‌جمعی دانش‌آموزان پسر در مدرسه‌ای در بابل / آموزش و پرورش: برخورد می‌کنیم!

🔸آموزش و پرورش بابل با صدور اطلاعیه‌ای در خصوص برگزاری جشن نامتعارف در یکی از مدارس دولتی این شهرستان اعلام کرد با عاملان این قانون‌شکنی برخورد می‌کنیم!

مهارتهای زندگی

25 Dec, 08:52


کریسمس مبارک♥️🎅

۲۵ دسامبر روز کریسمس است
در آیین مسیحیت این روز یعنی روزِ تولد عیسی مسیح را جشن می‌گیرند.

تولد نور جهان پیامبر بزرگ الهی حضرت عیسی مسیح بر همه مردم جهان علی الخصوص هموطنان عزیز مسیحیمون مبارک🌺

مهارتهای زندگی

16 Nov, 15:15


⛔️خطای دخالت🔰

.

◀️وقتی پدر و مادر مرتکب خطای دخالت می‌شن که در حريم فرزندشون دخالت کنن. شايع‌ترين جايي که دخالت می‌کنن و خودشون رو حق به جانب هم می‌دونن، موقع غذا خوردنه.

◀️وقتی رعايت احترام اون و بشقابش رو نمی‌کنن و غذا می‌ريزن توی ظرفش و می‌گن، «بخور، برات خوبه» يا وقتی سرزده به اتاقش می‌رن، بدون اين که در بزنن.

◀️يا وقتی دفتر خاطراتش يا وسايل شخصی‌اش رو وارسی می‌کنن تا شايد … چون «مادر هستن» يا «دلواپس بچه‌شون هستن» و …

◀️و يکی ديگه از جاهاي رايج ارتکاب اين خطا، وقتيه که کسی از بچه سوال می‌کنه، اما اونها جواب می‌دن. مثل اين مورد:

👵مهمان از دختر می‌پرسد: سلام، خانم کوچولو، کلاس چندمی؟
👩مادر: کلاس سوم
👵مهمان رو به دختر: آفرين، اسم معلمتون چيه؟
👩مادر: خانم حسينی.


يا در اين جور موارد:
👩مادر رو به دخترش: مشقات رو نوشتی؟
👧دختر ساکت است.
👨پدر رو به مادر: می‌نويسه.


◀️در واقع، می‌خوام بگم، وقتی بدون درخواست فرزندمون کاری براش می‌کنيم، کسی از فرزندمون سوال می‌کنه اما ما جواب می‌ديم، يا وقتی مادر و بچه دارن حرف می‌زنن، پدر وارد مکالمه اونها می‌شه و جواب می‌ده، فراموش نکنيم که داريم خطا می‌کنيم.
اگه باور نمی‌کنين که اين رفتار شما خطاس، به يکی از خاطرات مشابه خودتون با والدين‌تون مراجعه کنين، يا وقتی مادری داره اين خطاها رو مرتکب می‌شه، به صورت بچه‌اش نگاه کنين و …

◀️می‌تونين حدس بزنين ارتکاب اين خطا چه اشکالی ايجاد می‌‌کنه؟ اينطوری قانون استقلال تو بازی فرزندپروری شکسته می‌شه. يعنی بچه مستقل بار نمی‌آد. يعنی خودش نمی‌تونه از خودش دفاع کنه. خودش نمی‌تونه حرفش رو بزنه. درخواست کردن، يعنی بيان خواسته و بيان احساس و اينها رو ياد نمی‌گيره و اونوقت، همين پدر و مادر شاکی می‌شن که چرا بچه‌شون نمی‌تونه از خودش مواظبت کنه، چرا وقتی سیگار بهش تعارف می‌کنن، نمی‌تونه خودش نه بگه، چرا نمی‌تونه بفهمه چقدر غذا براش کافيه تا چاق نشه يا لاغر نمونه، چرا نمی‌تونه؟!


#فرزند_پروری

مهارتهای زندگی

16 Nov, 13:27


حزب ای‌سی‌تی نیوزیلند یک لایحه داده برای بازتعریف معاهده‌ی حقوق مائوری‌های بومی نیوزیلند و گفته این معاهده حقوق بیش از حد برای مائوری‌ها قائله و باید بازتعریف بشه. نمایندگان مائوری پارلمان هم اینطوری تو مجلس اعتراض کردن....

‏ جالب اینجاست که مائوری‌های نیوزیلند، سابقه‌ی آدم‌خواری دارن و اولین برخوردشون با مردم اروپا این بود که اونا رو خوردن! مثلا در سال ۱۷۷۲، مارک ژوزف ماریون دو فرنس فرانسوی و ۲۶ ملوانش رو که به نیوزیلند رسیدن، کشتن و خوردن!

مهارتهای زندگی

16 Nov, 06:26


.
اطلاعیه فوری پلیس فتا به ایرانیان، اگر از حسابتان پول برداشت شد، در یک ساعت اول با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس حاصل فرمایید تا مبلغ برداشت شده، مسدود و به حسابتان برگردانده شود‌.

مهارتهای زندگی

16 Nov, 06:11


گل زیبای حسرت( سورنجان)😍



مکن بد که بینی به فرجام بد
ز بد گردد اندر جهان نام بد
نگر تا چه کاری، همان بدروی
سخن هرچه گویی همان بشنوی
تو تا زنده اي سوی نیکی گرای
مگر کام یابی به دیگر سرای


فردوسی



آغاز هفته تون به شادی و نیکی و زیبایی...⚘️⚘️⚘️

مهارتهای زندگی

15 Nov, 17:48


Ⓜ️ اثر شفافیت بر روان فقرا


📌 حالا که قضیه شفافیت درآمدی پیش اومده و حتی گام‌هایی برای انتشار درآمدهای دولتی‌ها برداشته شده، خوبه که به این مساله بپردازیم که آیا شفافیت همیشه خوبه؟ مثلا فرض کنید ما از این وضعیت پیش‌تر هم بریم و از همین فردا سوابق مالیاتی و درآمدی همه ایرانیان روی یک سامانه بارگذاری بشه و شما بتونید بفهمید که بقیه اعضای خانواده، اساتید، همکاران، سیاست‌مداران، دوستان و حتی آدم‌هایی که نمی‌شناسید، چقدر درآمد دارن و چقدر مالیات می‌پردازن. به نظر شما این شفافیت چه پیامد اجتماعی می‌تونه داشته باشه؟

📌 جالبه بدونید نروژ جز کشورهایی که در حال حاضر همچین سامانه‌ای داره. قبل از سال ۲۰۰۱ هر نروژی اگر می‌خواست سوابق مالیاتی فرد دیگه‌ای  رو ببینه باید یک درخواست می‌داد، اما از سال ۲۰۰۱ به بعد هر نروژی می‌تونست خیلی سریع به یک وبسایت مراجعه کرده و بفهمه که بقیه مردم نروژ چقدر مالیات می‌پردازن و چقدر درآمد دارند. البته این وضعیت منحصر به نروژ نیست و کشورهای دیگه‌ای مثل فلاند، سوئد و ایسلند هم قوانینی در زمینه به نمایش گذاشتن عمومی سوابق مالیاتی دارن.

📌 حالا تو این وضعیت، احتمالا فقرا بیشتر آسیب می‌بینن، چون اونا می‌فهمن که "فقیرتر از اونی هستن که فکر می‌کردن" و همین مساله روی عزت‌نفس اونها تاثیر میذاره. به همین دلیل مطالعه‌ای انجام شده و با بررسی پیمایش‌هایی که از سال ۱۹۸۵ تا ۲۰۱۳ در نروز انجام شده، تاثیر شفافیت درآمدی رو بر رضایت از زندگی و میزان شادی نروژی‌ها بررسی کردن. نتایج اونها فرضیه بالا رو تائید کرده و نشون داده فقرا از به نمایش گذاشتن عمومی لیست احساس شرم می‌کنن و کودکان خانواده‌های فقیر در مدرسه به خاطر عمومی بودن لیست، مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرن!

📌 حرف اینه که شفافیت یکی از مباحثیه که در اقتصاد به طور عام و اقتصاد رفتاری به طور خاص خیلی در موردش بحث شده، اما همیشه نمیتونه یک گزینه سیاستی خوب باشه. واضح‌ه که حرف این نیست که چون شفافیت بر فقرا تاثیر گذاشته باید ازش جلوگیری بشه، حرف اینه که باید نحوه ارائه و به نمایش گذاشتن اطلاعات به صورتی باشه که در عین حال که شفافیت وجود داره، پیامدهای اجتماعی مخربش کاهش پیدا کنه. مثلا تو سال ۲۰۱۴، دولت نروژ تصمیم گرفت که جستجو در سوابق مالیاتی دیگه به صورت «ناشناس» نباشه (بحث ناشناس بودن یا نبودن یکی از موضوعاتی که ادبیات گسترده‌ای در اقتصاد رفتاری داره)، و به جای اون هر فرد می‌تونست در وبسایت بفهمه که چه کسی درآمدش رو سرچ کرده. وقتی ناشناس بودن حذف شد، تعداد جستجوهای الکی و از روی تفریح و یا حتی برای سواستفاده، ۸۸% کاهش پیدا کرد. آدم‌ها همچنان به سایت مراجعه می‌کردن، اما این بار نه برای جستجوی درآمد دیگران، بلکه برای این که بفهمن چه کسی اونها رو سرچ کرده!

📌درسته که این یک گام عملی برای مبارزه با فساده (انتشار درآمدهای دولتی‌ها در ایران) و در اولین گام معمولا به جزئیات مساله خیلی دقت نمیشه، اما با توجه به تاثیر بلندمدت شفافیت بر جامعه، لازمه که برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای اجرای برنامه صورت بگیره تا یک سیاست خوب در بلندمدت به یک سیاست بد مبدل نشه.



📝 زهرا موسوی +++





🛄
@zistboommedia ||

مهارتهای زندگی

15 Nov, 17:37


برداشت زعفران، خراسان

😍

مهارتهای زندگی

15 Nov, 15:39


مصطفی مهرآیین(جامعه شناس)

«در منطق جامعه‌شناسی، امری که بتوان آن را تصمیم مطلقا فردی دانست وجود ندارد، حتی زمانی که در نظریه اگزیستانسیالیسم از قدرت اختیار فردی سخن گفته می‌شود، توان اختیار فردی پیشاپیش امری اخلاقی و سیاسی است و اختیار ما همواره در چارچوب اخلاق و سیاست (عدالت) ممکن می‌گردد.
ما به مثابه فرد همواره پیشاپیش دگرآوا و اجتماعی هستیم و در درون ضرورت‌های اجتماعی، زندگی را تجربه می‌کنیم.

به زبان پیر بوردیو، شما به هنگام قبولی یا مردودشدن فرزندتان در امتحان نمی‌توانید آن را به استعداد، عرضه یا بی‌عرضگی فرزندتان نسبت دهید: نمره امتحان امری کاملا اجتماعی است.

تصمیم به زیستن یا مردن، پیشاپیش انباشته از اجتماع و امری اجتماعی است؛ قتل حاصل از جبر زندگی را خودکشی ندانیم!

من گرچه به دست خودم می‌میرم؛ اما دست مرا نیرویی دیگر وادار به انجام این کار می‌کند:

قدرت جامعه و سیاست.»

مهارتهای زندگی

15 Nov, 15:33


«…وانما یوتی خراب الارض من اعواز و انما یعوز اهلها لاشراف انفس الولاة علی الجمع و سوء ظنهم بالبقاء و قلة انتفاعهم بالعبر»

…و مردم زمانی تنگدست می‌گردند که همه همت والیان،  مال‌اندوزی باشد.. و همانا ویرانی زمین به جهت تنگدستی مردم است و تنگدستی مردم به جهت غارت اموال از طرف زمامدارانی است که به بقای خود بدبین‌اند و از تاریخ گذشتگان عبرت نمی‌گیرند.

نامه۵۳/ امام علی(ع)، نهج‌البلاغه

مهارتهای زندگی

15 Nov, 11:29


◼️چرا نباید #خودکشی کرد؟

📕کتاب «درباره‌ معنی زندگی»
از ویل دورانت

روزی مردی به نزد ویل دورانت رفت و از او خواست دلیلی به او بدهد که چرا نباید خودکشی کند. ویل دورانت در این خصوص به صد شخصیت معروف زمانش از هنرمندان تا سیاست مداران نامه‌ای نوشت و از آنها خواست معنا و مایه خرسندی و تسلی زندگی‌شان را برای او بگویند. جمع نامه‌های رسیده، این کتاب را شکل داده است. در زیر به بعضی از این جوابها اشاره می‌کنیم:

اچ ال منکن: من به کار و زندگی ادامه می‌دهم به همان دلیل که یک مرغ به نشستن روی تخم‌مرغ‌ها ادامه می‌دهد. زندگی، مقتضی زیستن است...

سینکلر لوئیس: من از زندگی لذت می‌برم، همانطور که از دیدن یک نمایش تئاتر لذت می‌برم، بدون آنکه برایم مهم باشد که این نمایش، آفرینش الهی دارد و تحت هدایت الهی است.

جان ارسکین: معتقدم زندگی یک هنر است و زندگی، هر آن چیزیست که باعث می‌شود زندگی‌ای داشته باشیم که شایسته‌ به یادآوردن، بی‌ضرر بودن برای دیگران و مفید  بودن برای آنهاست....

چارلز بیرد: زندگی خوب، غایتی است که باید بخاطر خودش آن را دوست داشت و از آن لذت برد و کار و تلاش فکری‌ام، در جهت رواج زندگی خوب است و این اندیشه، آسیاب کوچک ذهنم را در حرکت نگه می‌دارد....

جان کوپر: رهاکردن خویش از قساوتهای خودخواهی، اعتدال پیشه کردن و چون آب سیال بودن...

ادوین رابینسون: ظاهرا آدم کار زیادی در این مورد  نمی‌تواند بکند، جز اینکه نورِ خودش را دنبال کند، که چه بسا نور یک آتش واهی در یک باتلاق باشد....

چارلز اچ مایو: من آنقدر مشغول کارم که فرصت نمی‌کنم به معنا فکر کنم...

اوسیپ گاوریلوچ: هنر و خانواده‌ام....

استفانسون: آنچه احتمالا بی‌معنی است، این سوال است که آیا زندگی معنی دارد....

آزبرن: زندگی‌ام شلوغ‌تر از آن است که به من اجازه بدهد که درباره‌ معنی زندگی بحث کنم....

دریاسالار برد: عمل سالم‌تر از اندیشه است و قضیه با راه رفتن حل می‌شود. حتی پرسش‌های فلسفی را هم فقط با انجام کار می‌توان جواب داذ. گوته می‌گوید: هر اندیشه‌ای که به عمل منتهی نشود، مرض است...

کارل لمه: جواب من جوابیست که همه‌ی عقل کلها به آن می‌خندند: کار و تبدیل ایده‌ها به نتیجه، چیزی که باعث میشود بی‌نهایت کیف کنم....

آدولف آکس: دین و زندگی یهودی‌ام و حس می‌کنم خدا در درون من است، امری ناشناخته و وصف ناپذیر...

لعل نهرو: تلاش برای آزادی هند و هدف و آرمان بلند....

گاندی: تلاش برای نیل به حقیقت و کمال مرا سرپا نگه می‌دارد و تسلی و خوشبختی من، در خدمت به همه‌ زندگان نهفته است، زیرا ذات الهی، سرجمع و سرچشمه‌ همه‌ حیات است....

برتراند راسل: متاسفانه در حال حاضر مشغول‌تر از آنم که خاطر جمع باشم که زندگی هیچ معنایی دارد...به نظر نمی‌رسد که بتوانیم قضاوت کنیم که نتیجه‌ی حقیقت چه بوده، زیرا تا به حال هیچ حقیقتی کشف نشده است.

برنارد شاو: کوتاه‌ترین پاسخ را او داده: آخر من از کجا بدانم؟ آیا خود این سوال اصلا معنایی دارد؟

🍀پاسخ ویل دورانت به سوال خودش: راه معناداشتن و با ارزش و رضایت زندگی کردن این است که به یک کل بپیوندیم و با همه‌ی ذهن و تن خود برای آن کار کنیم. معنی زندگی در فرصتی است که زندگی برای تولید یا یاری رساندن به چیزی بزرگتر از خودمان به ما می‌دهد. آن چیز لازم نیست خانواده باشد، اگرچه عریض‌ترین راه است.....و برای من معنی زندگی: خانواده و کارم است. پاتوق خوشبختی من، خانه، کتابهایم، جوهر و قلمم هستند.....

👤دکتر روح الله صدیق(روانپزشک)

مهارتهای زندگی

15 Nov, 11:27


تمرکز جهان روی ما نیست!

هرکسی در جهان ما دارد به مسائل خودش فکر می‌کند و ذهنش درگیر موضوعات روزمره‌ایست که با آنها سر و کار دارد.

بسیاری از ما با فکر اینکه همه دارند به ما توجه می‌کنند، انرژی و توان خود را هدر می‌دهیم. این خطای شناختی، یکی از اصلی‌ترین ریشه‌های اضطراب ماست.

@DevelopmentSc

مهارتهای زندگی

15 Nov, 10:57


گل زیبای عروس سنگ😍












بجای کلینیک حجاب، به فکر کلینیک خودکشی باشید!

بر اساس تمام موازین دینی، رسانه‌ای، روانشناختی و... ترویج خودکشی قطعا غلط و ویرانگر است.
خودکشی، مبارزه نیست؛ نتیجه استیصال است.!

اما وقتی بخش‌هایی از جامعه با یک خودکشی همدل می‌شوند، علامت خطر است!

به جای کلینیک حجاب، این واقعیات را باید چاره کرد!/ روزبه علمداری

مهارتهای زندگی

14 Nov, 16:28


🍃🍃🍃🍃

يك بيمار مبتلا به سرطان در فرايند روان درمانى می گفت: "سرطان، اختلالات روانى را درمان می كند"!

گويى ابتلا به يك بيماری سخت مثل سرطان باعث می شود جزئيات رفتار سايرين و به طور كلی "جزئيات زندگی"، اهميت خود را از دست بدهد؛ چون افراد، خود را در تقابل و رويارو با مرگ می بينند، پس عميقا درک می كنند كه فرصت كم است.

آنها به جای درگير كردن خود با جزئيات رفتار سايرين و اتفاقات روزمره و متعاقبا دچار اختلالات روانی شدن، كليت و معناى كلى زندگى را می بينند؛ چون فكر می كنند فرصتى برای پرداختن به جزئيات ندارند.

گويى درک گذرا و كوتاه بودن زندگی باعث مي شود بيماران دريابند كه حيف است زمان كوتاهی كه دارند را صرف جزئيات بي ارزش كنند ...

چقدر از اضطراب ها و افسردگی ها و استرس های ما ناشى از پرداختن به جزئيات رفتار اطرافيانمان است؟!

تنها تفاوت بيمار مبتلا به سرطان و فرد سالم در اين است كه شخص بيمار، واقعيت گذرا و كوتاه بودن زندگی را عميقا باور كرده چون در بدنش دليلی بر تاييد آن وجود دارد، اما فرد سالم اين حقيقت را عميقا باور ندارد؛ حتی اگر به زبان آن را تاييد كند.

پس فرد سالم چنان با جزئيات خود را درگير می كند که انگار هزاران هزار سال ديگر برای پرداختن به مسائل مهمتر فرصت دارد.

🌸اروین یالوم🌸

این موضوع در روان شناسی امروز به عنوان" رشد پس از سانحه" شناخته می شود، یعنی تغییران شناختی مثبت که پس از حادثه ناگوار رخ می دهد!

مهارتهای زندگی

14 Nov, 15:17


در هر جامعه ای که ستایشگری و مداحی رواج داشته باشد، سلامتی آن جامعه در خطر است. هر قدر مداحان مریض اند و ضعیف النفس، ممدوحان هم حقیرند و خودپرست و به راستی چقدر حقارت می خواهد که آدمی مفتون تملقِ تملق گویانی حقیر گردد و به دروغ های آنان دل خوش دارد و بیزار نگردد.
... سخن مولوی را بپذیریم که ستایش ها و تملق ها فرعون را فرعون کرد:

از وفور مدح ها فرعون شد
کن ذلیل النفس هونا لا تسد

مثنوی، دفتر اول (بیت ۱۸۶۷)

یکی از عواملی که بیشترین نقش را در تبهکار شدن جباران تاریخ داشته است، عامل تملق و چاپلوسی است. ظرفیت خود فریبی در انسان، بی نهایت است. وقتی که انسان خودش را فریب داد آمادگی آن را هم خواهد داشت که فریب دیگران را نیز (در مورد خودش) بخورد. فرعون زهرِ "فَقَالَ أَنَا رَبُّكُمُ الْأَعْلَى" * را از دست ستایشگران گرفت و نوشید. این زهر اندک اندک و جرعه جرعه تاثیر خود را گذاشت.
*نازعات ۲۴

"اوصاف پارسایان"
@tafakkor

مهارتهای زندگی

09 Nov, 07:16


گل زیبای نسرین(آماریلیس)😍




هی گیر نده به خودت، به گذشته ات، به آرزوهای نرسیده ات ، آدمیزاد کم لطف است، یادش می رود چقدر برای خودش زحمت کشیده تا به اینجا رسیده ، یادش میرود نباید سر خودش داد بزند، خودش را بازخواست کند، هی هی انگشت کند توی چشم و چال خودش، چشم و چال گذشته‌اش..‌


باخودت مهربون باش عزیز💝

مهارتهای زندگی

08 Nov, 18:25


📝لیستی از بهترین کانالهای تلگرام

برای رشد 🌱
برای آگاهی بیشتر🦋

🔰رسم معرفت و انسانیت
@lifepoodcast
📕جامع ترین محتوای آموزشی سلامت و تناسب اندام"
@DanialBagha
دانلود کتابهای نایاب ممنوعه وتاریخی
@yortci_bosjin_pdf
یک میلیـون کـتاب "PDF و صـوتی"
@PDF_and_audio_library
زیباترین متن های جهان
@BeautyText1
حقوق برای همه
@jenab_vakill
منبع دوره های آموزشی رایگان
@Fileineh
بيشتر بدانيم بهتر زندگى كنيم
@matlabravanshenasi
یافته‌های مهم روانشناسی
@Hrman11
بهترین کتابهای جهان 𝗕𝗢𝗢𝗞
@SBOOKSS
کتابخانه انجمن نویسندگان ایران
@anjomanenevisandegan_ir
انگیزه رشد و موفقیت
@angizeyeroushd
طب سینوی، درمان های خانگی
@teb_sinawi
(کتابهای صوتی)(رایگان)
@parshangbook
انگلیسی کودکان و نوجوانان ؛ Kids & Teens 
@EN_4_KIDS
مهارتهای زندگی
@maharathayezendegimahmudi
نسخه های ناب ومجرب گیاهی بانو اکبری
@banoooakbari
آموزشگاه طبی سید
@samsadeghitebeslami
ویدئو و سخنان دانشمندان فیزیک
@endishea
فیتنس،رژیم،علم تمرین
@FitnessBody97
دل واره های تنهایی
@gandomzaran
یادگیری لغات با اخبار انگلیسی
@english_ielts_garden
دنیای خاکستری
@Roman_Donye_khaestari
قَشنگ تَرین قربون صَدقٍه هاٰرویاٰدبٍگیر
@harim1402
روانشناس خودت باش
@sh351b
انگلیسی بیاموزیم
@Learn_4_english
آموزش رایگان  ماساژ
@banojamaliakbari
پخت آسان غذاهای‌نونی و فست‌فودی بدون‌فر
@maman_paz3
6 قانون تفکر منفی که باید از آن اجتناب ورزید
@ravankhob
تیکه کتاب(ذهن زیبا)
@beautifulminds4
جمـلات *نااااب* انگیزشـی
@jomalatnab_angizeshi
درمان معجزه‌آسای بیماریها باحکیم‌ خیراندیش
@tebesinaa
پزشکی زیبایی سلامتی
@Dokinegin2023
قدم های کوچک برای تغییراتی بزرگ
@Mind_plussss
نوای شعر
@navaye_sher
الفبای نوشتن
@Alefbayeneveshtan
(آموزش)(رایگان)(فن بیان،گویندگی)
@amoozeshegooyandegi
روانشناسی برای زندگی بهتر
@Ravanshenasilifestyle
عاشقانه های دو نفره
@Booose_eshgh
شور عاشقی
@wcbmm
شمس و مولانا
@Mahfelshaeraneh
حال دلت را خوب کن"فکـر زیبـا"
 
@delnaweshtaha_11
کافه شعر
@cafe3Sher
شهر کتاب BOOK
@Iftlis_library
قشنگ‌ترین عکس نـوشته های"سال"
@AKSnaweshtae_NAB
پند های ناب بزرگان
@sokhanan_bzrgan
« انگیزشی »مثبت اندیشی.!!
@musbat_andeshi
رازهای درون
@razhaye_darun
غزل های نااااب
@Ghazal_nabb
پرسش و پاسخ انگلیسی(Quizzes)
@English_quizEss
زیباترین و دلنشین‌ترین‌های سال "2024
@Pisht_AZ_an
10معیاراشتباه درانتخاب همسرراه‌حل
@hamsardarry
واج های عشق
@vaj_hay_eshgh
پارسی سخن بگوییم و زیبا بنویسیم
@FARZANDAN_PARSI
بیو "انگلیسی"●[Bio]●
@biow_english
منبع بیو انگلیسی تلگرام + معنی فارسی
@VR_ENGLISH_TEXT
زیباترین ودلنشین ترین «اشعار مولانا»
@Ashaarmolana
زبان انگلیسی برای مبتدی
@english_elnaz_torabi
دانلود 50000 کتاب ورمان برتر (BOOK)
@book_and_roman_library
ورزش در خانه برای همگان
@gymmhomee
مراقبت از کودک خود دربرابر آزارجنسی
@kodaknojavan
کتابخانه طبی، درمان با داروهای خانگی
@danyalshafa
وکیل آنلاین (مشاوره فوری)
@ADLIEH_TEAM
اشعارکوتاه
@ashaar_nabb
آرا حقوقی قضایی و نظریات مشورتی
@ARA_HOGHOOGHI_GHAZAIE
فـقط *کتاب‌خـــواااان‌ها* عـضو شوند؛
@mutaliagaran
زندگی همسرانه و زناشویی من
@harimezendgi
دنیای ناشناخته ها و فرازمینی
@yortchi_bosjin
کتابخانه صوتی و پی دی اف تاپ بوک
@Top_books7
تدریس مکاتب فلسفی و روانی
@anbar100
شبی چند دقیقه کتاب بخوانیم !!!
@book_tips
آموزش سواد مالی و اقتصادی به زبان ساده
@ECONVIEWS
آموزش مدیریت واردات و صادرات
@modirtamin
🎯تغذیه سالم تناسب اندام
@organicketo
🌻 زیباترین شو
@beautyshoponlion

---------
هماهنگی تبادل:
@rti_ebi

مهارتهای زندگی

08 Nov, 10:29


از کتاب :عیبی ندارد اگرحالت خوش نیست!

مهارتهای زندگی

08 Nov, 08:40


برای اینکه یک رابطه سالم باشد، هر دو نفر باید هم خواهان نه گفتن و نه شنیدن باشند هم قادر به نه گفتن و نه شنیدن.
بدون نفی، بدون نپذیرفتن‌های گاه‌‌به‌گاه، حد و مرزها از بین می‌روند و مشکلات و ارزش‌های یک شخص بر مشکلات و ارزش‌های شخص دیگر چیره می‌شوند.

✍️ مارک منسن
🌹

مهارتهای زندگی

08 Nov, 07:49


شکوفه ی زیبای بهار نارنج😍




بر خیر و مخور غم جهان گذران
خوش باشو دمی به شادمانی گذران
در طبع جهان اگر وفایی بودی
نوبت به تو خود نیامدی از دگران


خیام

مهارتهای زندگی

08 Nov, 07:41


 🍃     🍃     🌱     🌱     🌱    🍃    🌱
🌱     🌱      🍃     🌺     🍃    🌸    🍃
🍃     🌸     🌱               🌱             🌺
🌱               🌸               🌸          
🌺 
        
   
     
جمعه قشنگتـون بخـیر🌸🍃

لحظه هاتون مثل گلها🌺🍃
بـاطـراوت و پـر از
عطر خـوش زنـدگی 💖⚘️

و حال دلتون خوبِ خوب🌸🍃

آدينه تون پراز
اتفاقات قشنگـــــ و به یاد ماندنی🕊♥️

مهارتهای زندگی

25 Oct, 15:36


دولتی که سطح شخصیت افراد را عمداً به این منظور تقلیل دهد که از آن ها ابزارهای مطیع تری (حتی برای انجام هدف های سودمند) درست کند، چنین دولتی سرانجام به کشف این حقیقت تلخ نائل خواهد شد که با مردان کوچک و بی اراده حقیقتاً هیچ کار بزرگ انجام شدنی نیست و آن دستگاه مطیع اجتماعی که دولت همه چیز را در راه ساختن آن فدا کرده است به علت فقدان نیروی محرک در مغز ماشین های دستگاه –نیرویی که دولت آن را عمداً برای راحت شدن از غرش و سر و صدای طبیعی ماشین ها از بین برده است – سرانجام بی آنکه امتیاز یا بهره ای نصیب سازندگان خود کرده باشد از کار و حرکت باز می ماند.

رساله‌اى درباره آزادی
#جان_استوارت_میل

مهارتهای زندگی

25 Oct, 11:38


درآمد بازیافت زباله در آمریکا ۹۱ برابر درآمد نفت ایران!

محمدمهدی حاتمی
سالانه ۱۱٫۲ میلیارد تن زباله خشک در جهان تولید می‌شود. برخی در طبیعت دفن می‌شود و اما برخی از کشورها از بازیافت زباله درآمد عجیبی دارند. درآمد ترکیه از بازیافت زباله ۶۰۰ میلیون دلار است و درآمد امریکا ۱۱۰ میلیارد دلار است؛ ۹۱ برابر بیشتر از درآمد صادرات نفت ایران! طبق اعلام وزارت اقتصاد میزان فروش ایران در سال گذشته ۱٫۲ میلیارد دلار بود.

🔻به گزارش تجارت‌نیوز، تولید زباله در امریکا بالاست. اما این کشور با بازیافت زباله ۵۶۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده. در ایران اما زباله‌ها یا در طبیعت رها شده و یا به رواج زباله‌گردی دامن زده است. بر اساس گزارش‌ سازمان بهداشت جهانی سرانه تولید زباله در جهان در هر روز برابر با ۳۰۰ گرم است. این درحالی است که این رقم برای ایرانی‌ها به بیش از ۷۱۰ گرم و برای تهرانی‌ها ۷۹۰ گرم، یعنی ۲٫۵ برابر متوسط جهانی است.


🔻همزمان، براساس آمار سازمان بازیافت، روزانه نزدیک به ۵۸ هزار تن و سالانه بیش از ۲۱ میلیون تن زباله در ایران تولید می‌شود که ارزش تقریبی هر تن زباله ۴۰۰ هزار تومان است. به این ترتیب، گردش مالی بازیافت زباله در ایران، می‌تواند سالانه به بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برسد. (میزان تحقق این رقم قطعا کمتر است.)

🔻چقدر زباله تولید می‌کنیم؟ این آمار برای کل جهان، به مراتب بدتر است، چرا که آمریکا دست‌کم در میان کشورهایی است که بازیافت زباله را جدی می‌گیرد. برخی داده‌های آماری سازمان ملل متحد (مربوط به سال ۲۰۱۸ میلادی) نشان می‌دهند که سالانه حدود ۱۱٫۲ میلیارد تن زباله خشک در جهان تولید می‌شود. بد نیست بدانیم که ۱۱٫۲ میلیارد تن، وزنی معادل ۵۶ هزار برابر وزن فولادی دارد که از ویرانه‌های «برج‌های تجارت جهانی»، پس از حملات ۱۱ سپتامبر جمع‌آوری شد! (حجم فولاد تخلیه شده از این ویرانه‌ها، حدود ۲۰۰ هزار تن بود.) از طرفی، مقاله‌ای در مجله «نشنال جئوگرافیک» در سال ۲۰۱۹ میلادی نشان می‌دهد که از حدود ۶ دهه گذشته (که روند عمده تولید پلاستیک در جهان شروع شده)، تا به امروز حدود ۸٫۳ میلیارد تن پلاستیک تولید شده است. بخش عمده این پلاستیک‌ها به زباله تبدیل شده و بازیافت نشده‌اند و حالا سر از اقیانوس‌ها در آورده‌اند. علاوه بر این، زباله‌ها عامل حدود ۵ % از گازهای گلخانه‌ای منتشر شده در جهان هم هستند.

🔻برای ایران که یکی از ۱۰ تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان است و زیرساخت‌های این حوزه را هم دارد، شاید مهم‌ترین بخش در صنعت بازیافت، بخش فولاد باشد. آمارها نشان می‌دهند که از دهه ۱۹۷۰ به این سو، حدود ۶۰ % از تمام محصولات فولادی در آمریکای شمالی (ایالات متحده آمریکا و کانادا) بازیافت می‌شوند و در واقع، فولاد اصلی‌ترین محصول بازیافتی در این منطقه است.


🔻جالب‌تر آنکه همین برآوردهای آماری نشان می‌دهد که تنها در آمریکا، حدود ۵۳۰ هزار فرصت شغلی در بخش بازیافت فولاد وجود دارد که ارزش افزوده‌ای برابر با ۱۱۰ میلیارد دلار (حدود ۱۱ برابر بالاتر از صادرات نفت ایران در سال ۱۳۹۹) ایجاد کرده است.

🔻آمریکا همزمان بزرگ‌ترین صادرکننده ضایعات فولاد و آهن‌قراضه در جهان است و بخش عمده این محصولات را به ترکیه و هند می‌فرستد. داده‌های سایت «استاتیستا» (Statista) نشان می‌دهد که ترکیه در سال ۲۰۲۰ میلادی، حدود ۲۲٫۴ میلیون تن فولاد ضایعاتی وارد کرده و از این نظر، با اختلاف بسیار زیادی در صدر است.

🔻قیمت هر تن فولاد حدود ۲۴۰ دلار است. اگر تنها ۱۰ % از این مبلغ را به عنوان سود ناشی از بازیافت در نظر بگیریم سود صنایع بازیافت ترکیه با این ارقام، می‌تواند سالانه به حدود ۶۰۰ میلیون دلار برسد.اما آیا فارغ از بحث زباله‌های صنعتی، کشورهای دیگر، با بازیافت زباله‌های خانگی هم برای خودشان درآمد و رشد اقتصادی مهیا می‌کنند؟ پاسخ مثبت است. آلمان قهرمان این داستان است و اکنون حدود ۵۶ % از زباله‌اش را بازیافت می‌کند. اتریش (حدود ۵۴ %)، کره‌جنوبی (۵۳ %) و سوئیس (۵۰ %) هم در رتبه‌های بعدی هستند.

🔻بر اساس برنامه این اتحادیه، تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۷۰% از تمام کالاهای بسته‌بندی شده در کشورهای عضو این اتحادیه باید بازیافت شود و میزان بازیافت زباله‌های خانگی هم تا سال ۲۰۳۵ میلادی باید به ۶۵ % برسد. در آمریکا، حدود ۱٫۱ میلیون شغل در حوزه بازیافت زباله وجود دارد و سهم این بخش از تولید ناخالص داخلی آمریکا،  ۲۳۶ میلیارد دلار برآورد شده است. با بازیافت تمام پلاستیک تولید شده در جهان در طول یک سال، می‌توان در هر سال ۲۰۰ میلیارد دلار ارزش افزوده ایجاد کرد. این رقم، کمابیش به اندازه تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۱۳۹۹ است!!.

مجمع فعالان اقتصادي

مهارتهای زندگی

25 Oct, 11:26


گل زیبای شیپوری😍





قوانین انسانهای کوچک را کنترل می‌کنند و اخلاقیات انسانهای بزرگ را!

مارک تواین

مهارتهای زندگی

24 Oct, 16:30


توصیه مدیرعامل تلگرام به جوانان: هرگز الکل مصرف نکنید
 
پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام در کانالش نوشت:
نزدیک به ۲۰ سال است که الکل مصرف نکرده‌ام، اما افراد موفق زیادی را دیده‌ام که خودشان را با آن نابود کرده‌اند. الکل تا چند روز پس از مصرف، قدرت تفکر و بینش شما را مختل می‌کند.

درحالی‌که ممکن است الکل به‌طور موقت حال شما را بهتر کند اما مانند وام گرفتن است و باید آن را با سود پس بدهید. این لذت کوتاه‌مدت باعث بدبختی در بلندمدت می‌شود.

با این حال، اگر می‌خواهید به چیزی خارق‌العاده برسید، با حفظ سلامت ذهن و بدن خود، شانس خود را افزایش خواهید داد.

مهارتهای زندگی

24 Oct, 14:40


هورمون دوپامین، یک انتقال‌دهنده عصبی و از اجزای اصلی سیستم پاداش مغز است. این ماده شیمیایی که به عنوان هورمون شادی هم شناخته می‌شود، علاوه بر ایجاد احساس لذت، اثربخشی بالایی در فرآیندهای مهم دیگر همچون توانایی حافظه، حرکت، انگیزه، خلق و خو، توجه و… دارد.

مهارتهای زندگی

24 Oct, 11:29


گیر افتادن در نقش های مردانه برای زندگی پر تنش امروزی کارکرد مثبتی ندارد!


آنچه لازم است به تمام مردان و زنان آموزش داده شود این است که رفتارها را به جنس و جنسیت خاصی نسبت ندهند بلکه بدانند هر رفتاری بر اساس یک نیاز بشری بروز پیدا می کند و هر زن یا مردی حق دارد کمک بگیرد، احساساتی شود، ناتوان شود و غیره. نسبت دادن رفتارهای خاص به جنس مونث یا مذکر بطور تدریجی در طول سالیان طولانی شکل گرفته و وارد فرهنگ ها شده است که به آنها “هنجارهای جنسیتی” گفته می شود. در دوران مدرن امروزی می بینیم این هنجارهای ساختگی بیش از اینکه برای زندگی بشری کمک کننده باشد، برای زنان و مردان تا حدی دست و پاگیر شده اند، چرا که در سطح جوامع امروزی عملا زنان و مردان کارهای جنس مخالف را بناچار انجام می دهند واینکه آن کارها و رفتارها را مغایر با هنجارهای تعریف شده بپندارند، ممکن است تجربه احساسات شدیدی مانند شرم و تحقیر را بدنبال داشته باشد که بسیار مخرب بوده و به کاهش سطح سلامت روان افراد می انجامد.


سلما ظروفی

مهارتهای زندگی

24 Oct, 11:28


• مراجعه به روان شناس برای گرفتن کمک می تواند برای مردان چالش برانگیز باشد، چرا که بنظر می رسد مردان گرفتن کمک را مساوی با شکست و ضعیف بودن می دانند. برای مثال می توان به وفور در مردان مشاهده کرد که در حال گم شدن در مسیری، به سختی حاضر به پرسیدن آدرس می شوند. همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده، مردان رفتار “کمک گرفتن” را یک ویژگی زنانه می دانند که ناشی از ناتوانی و ضعف است. مردانی که هرکاری می کنند تا مبادا رفتارشان زنانه تعبیر شود به احتمال کمتری از روانشناس کمک خواهند گرفت.
• مردان همچنین از برقراری صمیمیت و نزدیکی روانی واهمه دارند و در نتیجه تمایل آنان در بیان مشکلات به یک درمانگر کاهش می یابد.

• از عوامل دیگر می توان به دیدگاه مردان به ابراز احساسات اشاره کرد که آن را برای خود یک رفتار اشتباه می دانند. برای مثال به اکثر مردان در دوران کودکی آموخته شده که “مردها گریه نمی کنند” و در نتیجه اینگونه افراد تمایل به مخفی کردن احساسات خود دارند تا مبادا بر خلاف آموخته های اجتماعی رفتار کرده باشند. مردان و پسران می آموزند که ابراز احساسات خود را محدود سازند تا برچسب ضعیف بودن و ناشایستگی به آنان زده نشود. درواقع مردان بیشتر تمایل دارند در تعامل با دیگران “مفید بودن” را تجربه کنند و نه “ابراز گر و بیان گر بودن” را. مفید بودن می تواند حس قدرتمند بودن را ایجاد کند، و این خود با آموزه های اجتماعی در مورد “مردانه بودن” هم خوانی دارد. بطور کلی باورهای سنتی “مرد بودن” مانند مستقل بودن و تکیه کردن بر خود، احساساتی نبودن، خودمختار بودن و ابرازگر نبودن می توانند موانع مهمی در این راه محسوب شوند.

مهارتهای زندگی

24 Oct, 11:27


به یافته های زیر توجه کنید:

• از یک نقطه نظر، تفاوت زنان و مردان در گرفتن کمک از روان شناسان به این مربوط می باشد که زنان به راحتی احساس آشفتگی و ناراحتی را شناسایی می کنند. زنان نسبت به مردان راحت تر می پذیرند که یک مشکل هیجانی و یا آشفتگی روانی دارند. در حالیکه مردان در تشخیص این مطلب که ممکن است مشکل هیجانی و روانشناختی داشته باشند، ضعیف تر از زنان می باشند. بطور معمول مردان مشکلات و ناراحتی های روانشناختی خود را به عنوان مسائل و سختی های عادی و روزمره تلقی می کنند.

• عامل دیگر میتواند مرتبط با ترس از دست دادن کنترل و استقلال آنان باشد. متاسفانه بسیاری از مردان بگونه ای بزرگ شده اند که از هرگونه شرایطی که باعث شود احساس کنند کنترل خود از دست می دهند، اجتناب می کنند. مردان استقلال و خود کفایی را بگونه ای باارزش می دانند که همین امر منجر به عدم استفاده از خدمات روان درمانی می شود؛ چرا که گرفتن کمک با استقلال آنان در تعارض است. مردان در برابر گرفتن کمک مقاومت دارند به این دلیل که فکر می کنند قدرت و مقام آنان زیر سوال می رود؛ بطوریکه برای بسیاری از مردان گرفتن کمک از روان شناس منجر به احساس شرم و تحقیر ناشی از تسلیم خود به درمانگر می باشد.

مهارتهای زندگی

24 Oct, 11:26


میزان مراجعه به روانشناس در زنان و مردان

بسیاری از پژوهش ها نشان داده اند که زنان نگرش بهتری به گرفتن کمک از روانشناس دارند و دیده شده است که در مواقع لزوم، زنان بیشتر از مردان به روانشناس مراجعه داشته اند. این نرخ پایین تقاضا برای گرفتن کمک از روانشناس که در مردان دیده می شود، گاهی اوقات باعت بحرانی شدن وضعیت آنان شده و حتی می تواند منجر به خودکشی در آنان شود. حتی زنانی که افکار خودکشی دارند، بیش از مردانی که افکار خودکشی دارند اقدام به کمک گرفتن از روانشناس می کنند. در واقع مردان با آشفتگی های هیجانی و روانی، چه خفیف و چه شدید با احتمال کمتری نسبت به زنان به مراکز مشاوره و روانشناسان مراجعه می کنند.
این در حالیست که میزان کمتر مراجعه به روان درمانی در مردان، نمی تواند به دلیل سلامت روانی بیشتر آنان باشد؛ بلکه باید به تفاوت بین زن و مرد در” درک نیاز روانشناختی” و رفتار “کمک گرفتن” مربوط باشد، که مردان در هر دو مورد به دلایلی ضعیف تر از زنان عمل می کنند (در مورد جامعه کلی صحبت می کنیم و طبیعتا درصدی از مردان از این حیطه خارج می باشند).

مهارتهای زندگی

21 Oct, 16:30


فکر کنید «روپوش مدرسه» هم «چای دبش» است!


🖋 مصطفی داننده

«رفتم مدرسه تا نامه‌ای بگیرم که بتوانم هزینه لباس مدرسه دخترم را نیم‌بها پرداخت کنم. مدیر گفت مشکلی ندارد و نامه را می‌دهد. پیش از این هم برای ثبت‌نام مدرسه، نامه داده بود. نامه را به اداره آموزش و پرورش بردم و هزینه ثبت‌نام را کاهش دادند؛ فقط ۱۰۰ هزار تومان به مدرسه پرداخت کردم. برای مانتو هم از مدیر نامه خواستم. او هم بدون مشکل نامه را داد، اما گفت: "تو که بیکار هستی، بیا اینجا کلاس‌ها را تمیز کن." من هم گفتم مشکلی نیست و کمک می‌کنم. با رضایت خودم و همکاری سرایدار، کلاس‌ها را تمیز کردم و در نهایت نامه را گرفتم و مانتوی دخترم را تهیه کردم.»

این روایت مادری است که به گفته خبرنگار صداوسیما، برای ثبت‌نام فرزندش مجبور شده بود کلاس‌های مدرسه را تمیز کند. روزنامه شرق نیز گزارش داده که دیگر اولیا به جای پول، خدماتی مانند نجاری و قفل‌سازی به مدرسه ارائه می‌دهند. این توافق بین مدرسه و والدین صورت می‌گیرد.

پس از این اتفاق، آموزش و پرورش اعلام کرد که مدیر مدرسه استعفا داده و پرونده او در اختیار هیأت رسیدگی به تخلفات قرار گرفته است.

در مورد این موضوع می‌توان به چند نکته اشاره کرد:

اول: دل هر انسان دلسوزی برای والدینی می‌سوزد که در این روزهای سخت، خجالت‌زده فرزندان خود هستند، چون توانایی فراهم کردن ساده‌ترین امکانات زندگی را ندارند. تصور کنید شرایط یک خانواده چقدر سخت است که مادر مجبور شود برای ثبت‌نام فرزندش کلاس‌های مدرسه را تمیز کند. این خبر آنقدر دردناک است که نه تنها مدیر مدرسه، بلکه بسیاری از مسئولان کشور باید از سمت‌های خود استعفا دهند و خجالت بکشند. واقعاً کار به کجا رسیده است که ثبت‌نام در مدرسه منجر به چنین اتفاقی شود؟

این رفتار با کدام‌یک از شعارهای مسئولان در این سال‌ها همخوانی دارد؟ آیا آنها که تصمیم‌گیری می‌کنند، از چنین مسائل آگاه هستند یا فقط با استعفای یک مدیر، گمان می‌کنند وظیفه‌شان تمام شده است؟

دوم: چرا یک مدیر مدرسه در منطقه‌ای ضعیف، به خود اجازه می‌دهد به مادری که تلاش می‌کند امکان تحصیل فرزندش را فراهم کند، چنین پیشنهادی بدهد؟ چرا باید غرور یک مادر را برای یک ثبت‌نام زیر پا گذاشت؟ این مدیران چگونه انتخاب می‌شوند؟ آیا نباید آموزش ببینند که در چنین شرایطی چگونه با دانش‌آموزان و والدینشان رفتار کنند؟

سوم: چرا مدارس از والدین پول می‌گیرند؟ مگر تحصیل در مدارس دولتی ایران رایگان نیست؟ چرا هزینه‌های مدارس دولتی که بودجه دولتی دریافت می‌کنند، باید بر دوش خانواده‌هایی باشد که خود با مشکلات فراوان مواجه‌اند؟ مدارس نه تنها نباید شهریه بگیرند، بلکه دولت باید هزینه‌هایی مثل روپوش دانش‌آموزان را هم تقبل کند. حداقل در این زمینه کاری کنید که خانواده‌ها دغدغه‌ای نداشته باشند.

واقعاً روپوش مدرسه چقدر هزینه دارد؟ تصور کنید مانند چای دبش یا زین اسب است! این همه هزینه‌تراشی می‌شود و خانواده‌هایی که حتی توان تهیه مایحتاج اولیه زندگی را ندارند، باید نگران روپوش، کمک به مدرسه و امثال اینها باشند.

چهارم: باید از شبکه‌های اجتماعی تشکر کرد. اگر این شبکه‌ها نبودند، بسیاری از این زشتی‌ها دیده نمی‌شد و نالایقان همچنان تصمیمات غلط می‌گرفتند و جامعه را با مشکلات فراوان روبرو می‌کردند. یکی از دلایل اصرار برخی بر فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی، همین شفافیت است که نشان می‌دهد مدیریت در کشور در بدترین سطح خود قرار دارد.

مهارتهای زندگی

21 Oct, 15:58


فرونشست زمین اینطوری بوجود میاد!😳

مهارتهای زندگی

21 Oct, 12:22


عصرتون زیبا😍

مهارتهای زندگی

21 Oct, 08:07


کوروش تو بخواب! ما هم می خوابیم!

یادداشتی از : مجتبی لشکربلوکی..

چرا امارات وزارت هوش مصنوعی ایجاد کرد و اولین وزیر هوش مصنوعی جهان را منصوب کرد؟
به خاطر پرستیژ؟
صد در صد نه!
سهم هوش مصنوعی در اقتصاد جهان در سال ۲۰۳۰ به بیش از ۱۵ تریلیون دلار می رسد.
بنابراین امارات تصمیم گرفته چند برنامه اجرا کند از جمله برنامه تبدیل دوبی به شهر تمام هوشمند و برنامه چاپ سه بعدی دبی!
یعنی چه؟

یعنی تا سال ۲۰۳۰، ۲۵ درصد ساختمان های دوبی با استفاده از فناوری سه بعدی ساخته شود و …
دولت کره قصد دارد علاوه بر سرمایه گذاری ۱.۷ تریلیون وون روی تکنولوژی اتومبیل های خودران، از سرمایه گذاری ۳۵ میلیارد دلاری یک شرکت خصوصی در این زمینه حمایت کند؟

آیا به خاطر این است که خوشی زیر دلشان را زده است و از ماشین های فعلی ناراضی اند؟

قطعا نه!
به این خاطر که می دانند آینده خودروها را تکنولوژی های جدید رقم خواهند زد.
امروز اگر غفلت کنند فردا را از دست خواهند داد.

گوگل اعلام کرده ۱۰ میلیارد دلار در هند سرمایه‌گذاری انجام می دهد.
از خود سوال کنیم چرا گوگل در ایران ۱۰ نه بلکه فقط ۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری نمی دهد؟
همین سرمایه گذاری هاست که باعث شده استارت‌آپ های هندی در سال قبل درآمد ۱۴.۸ میلیارد دلاری داشته اند.

تقریبا ده سال پیش گردش مالی استارت‌آپ‌های هندی ۵۵۰ میلیون دلار بود که الان ۲۷ برابر شده.
چرا ما مانند هند نشدیم؟
آیا هندی ها از ما باهوش ترند؟
طبق شاخص‌های بازارهای سرمایه جهانی، چهار شرکت از ۱۰ برند برتر جهان در حوزه تکنولوژی های پیشرفته، جزو برندهای آسیایی هستند.

۱۴ سال قبل یعنی سال ۲۰۱۰ آسیا هیچ نماینده‌ای در این بخش نداشت.
چرا ایران هیچ نماینده ای ندارد؟

️تحلیل و تجویز راهبردی:
کوروش آسوده بخواب، زیرا که ما بیداریم!
این جمله را ظاهرا محمدرضاشاه در جشن‌های ۲۵۰۰ ساله در برابر آرامگاه کوروش خطاب به او گفته است.
گاهی اوقات که سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه جهان را با وضعیت خودمان مقایسه می‌کنم می‌گویم من اگر امروز بخواهم به کوروش چیزی بگویم احتمالا می‌شود این:
کوروش تو بخواب! ما هم می خوابیم!

براستی زمانی که کشورهای دیگر جهان روی هوش مصنوعی، اتومبیل های خودران، اینترنت اشیاء، چاپ سه و چهار بعدی، روبات ها، بیگ دیتا و واقعیت مجازی سرمایه گذاری های سنگین میلیارد دلاری می کنند.

دغدغه ما چیست؟
فیلترینگ یا عدم فیلترینگ اینستاگرام، افزایش یا کاهش قیمت دلار، صف خرید گوشت و مرغ و پوشک بچه، کره و روغن در ماه های مختلف.

افق فکری همه تنزل پیدا کرده است به پوشک بچه و قیمت دلار!
وقتی در اخبار می خوانم که مثلاً معاون اول رییس جمهور مملکت بابت تخم مرغ جلسه اضطراری گذاشته، می خواهم سرم را بکوبم به دیوار..!!!

مدیران ارشد باهوش کشورها فهمیده اند باید در حوزه‌های آینده‌ساز سرمایه گذاری کنند.

پس باید خودشان مستقیما سرمایه‌گذاری کنند (مانند دوبی) یا فضا را فراهم کنند که چنین سرمایه گذاری هایی در آن کشور انجام شود (مانند هند) یا هر دو (مانند چین).
چه می توان کرد؟

هم حاکمان و هم شهروندان، افق فکری خودمان را گسترش دهیم، با جهان آشنا شویم.

روندهای جهانی را بشناسیم و به آینده جهان در ده، بیست و پنجاه سال آینده فکر کنیم.
با صنایعی میلیارد دلاری آینده یعنی اینترنت اشیاء، چاپ سه بعدی، روبات ها، هوش مصنوعی، ژن درمانی، قطعات یدکی بدن آشنا شویم .

شرایطی را فراهم کنیم که سطح دغدغه های مردمان این سرزمین از تخم مرغ و پوشک بچه و قیمت دلار، قرعه‌کشی خودرو بالاتر بیاید و ذهن شان رها شود برای پرداختن به خلق آینده (کارآفرینان) یا سرمایه گذاری روی آینده (سرمایه گذاران).

کشور را از مسایل حاشیه‌ای و فرسایشی (مانند تنش با جهان، تخاصم ایدئولوژیک، تحریم، خودی و غیرخودی و فیلترینگ و …) برهانیم.

راهش آنست که اولویت‌های کشور را نه در مقابله که در رشد و پیشرفت تعریف کنیم.
مردمی که از فردای خود اطمینانی ندارند نمی توانند به ده سال آینده فکر کنند.
فعلا تا اطلاع ثانوی دولت هیچ پولی ندارد برای امور توسعه‌ای و سرمایه‌گذاری‌های آینده ساز. باشد!
ولی همین دولت/حکومت می تواند بدون یک ریال هزینه، فضای کسب وکار و سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران در حوزه‌هایی مانند بلاک چین، هلث تک، هوش مصنوعی و … فراهم کند!
باور کنیم باور کنیم فراهم کردن بستر سرمایه گذاری داخلی و خارجی بر حوزه‌های آینده‌ساز (آن هم بدون یک ریال هزینه) بیش از تخم مرغ و پوشک بچه اهمیت دارد!

مهارتهای زندگی

21 Oct, 08:02


گل زیبای فریزیا😍


حال خوب یعنی:

آنچه تمام شده است را رها کنید؛
برای آنچه مانده است سپاسگزار باشید...
برای آنچه که قرار است بیاید اشتیاق داشته باشید...
🍃

مهارتهای زندگی

20 Oct, 18:25


📌 فولدری با کلی ویدئو و فایل‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف روانشناسی
تدریس ها و جزوات رایگان دکتری و ارشد، کارگاههای رایگان دکتر صاحبی، دکتر اوحدی، دکتر مکری، خودشناسی، خودشکوفایی، کتاب های صوتی، ترجمه مقالات، روان درمانی مثبت نگر، نوشتن پایان نامه با هوش مصنوعی، صفر تا صد وزارت بهداشت، تکنیک های درمانی، آموزش مصاحبه بالینی...

کافیه دکمه‌ی ADD رو بزنید و این فولدر تخصصی رو در تلگرام خود ذخیره کنید 👇
https://t.me/addlist/Sq-Rw01mkKM4Yzhk

مهارتهای زندگی

20 Oct, 11:10


🎥درخواست جوان ساکن غزه: گروگان‌ها و حکومت را تحویل بدهید، ما خفه شدیم، مردیم. ما قدس را نمی‌خواهیم/دیدارنیوز


@A_pajhohi

مهارتهای زندگی

20 Oct, 09:42


Ⓜ️ شعور و فرهنگ، زودپز نیست!



🌀 بیشتر آدم‌ها وقتی فشار می‌آورند حقیقت را بگو، منظورشان این است چیزی که من به آن اعتقاد دارم و حقیقت محض است را تکرار کن! چون هر چیزی را غیر از تصور من بگویی مزدوری و دروغ‌گو!

🌀 اتفاقات این چند روز باز یادم آورد چه با حمله آمریکا ما منقرض بشویم و چه خنده را در دهان ترامپ به خاکستر تبدیل کنیم، راه درازی داریم تا یاد بگیریم کنار هم زندگی کنیم. چه در فضای مجازی، چه خیابان و چه زیر یک سقف. راهی طولانی، پر سنگلاخ، با دره‌های عمیق نفرت.

🌀 شعور، فرهنگ، تحمل نگاه مخالف، پرهیز از فحاشی و هتاکی به کسی که نظر و نگاهش را نمی‌پسندیم، [ماء‌الشعیر] نیست که برویم فروشگاه و بگوییم هلوشو بده، لیموشو بده، همه‌شو بده! بدبختانه یادگرفتنی است، تمرین‌کردنی است، با خون دل به‌دست می‌آید. برای همین کمتر کسی حوصله دارد به رنج یاد گرفتنش و یاد دادنش به نسل بعد از خود تن بدهد.

🌀 بیشتر ما گرفتار "سندرم نتیجه‌فوری" هستیم. همه چیز را زود و زیاد می‌خواهیم. بیشترین اطلاعات در کم‌ترین زمان. حداکثر پول و زیبایی با صرف کمترین انرژی، هزینه و درد. این خاصیت عصری است که سرعت در آن  جای همه چیز را گرفته. در چنین فضایی بیشتر آدم‌ها می‌گویند زود بگو! خب که آخرش چی؟ من حوصله ندارم بخونم، بگو چی می‌خوای بگی؟ تکلیفت رو روشن کن!

🌀 به‌جای این‌که آدم از صبح تا شب منتظر جاافتادن قورمه‌سبزی بماند، می‌شود رفت فست‌فود و گفت کدوم یک از غذاهاتون زودتر آماده می‌شه! می‌شود خرید، خورد و سیر شد اما برای شعور، فرهنگ و پیشرفت واقعی یک جامعه، فروشگاهی فست وجود ندارد. میان‌بر و دوپینگ وجود ندارد. این موبایل و ماشین و ماکروفر و ... نیست که بشود پول داد و خرید و مدرن به‌نظر رسید. مدرنیته با خون دل به‌دست می‌آید، با تمرین، با تحمل، با پرهیز از هتاکی.

🌀 از رانندگی ما شهروندان در تعطیلات سرخوشانه نوروز گرفته تا مدیریت یک تشییع پیکر، ما مستعدیم که خشم، توهین و حتی جنازه تولید کنیم!

بیشتر ما همان کارهایی را می‌کنیم که از حکومت ایراد می‌گیریم، حیف که مثل آن‌ها اسلحه و کلید زندان نداریم تا از شر مخالف‌مان راحت شویم!



📝 دکتر احسان محمدی




🛄
@zistboommedia ||

مهارتهای زندگی

20 Oct, 08:43


#مهارت_کنترل_هیجان

مهارتهای زندگی

20 Oct, 08:33


گل زیبای تاج خروس رشته ای😍




به مشکلات تون بخندید تا همیشه موضوعی برای خنده داشته باشید!😀😄


روزتون پربرکت⚘️⚘️⚘️

مهارتهای زندگی

19 Oct, 18:19


پیام ارسالی جالب یکی از مخاطبین !


@kherad_Jensi