در مغز | مجموعه علمی آموزشی @inbrain_ir Channel on Telegram

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

@inbrain_ir


🧠 انتشار مطالب علمی و آموزشی
😎 با مجموعه در مغز یک قدم جلوتر از بقیه

📝 مرور مقالات علمی
🎬 معرفی فیلم، مستند و کتاب‌‌
🌐 سایت: www.inbrain.ir

در مغز | مجموعه علمی آموزشی (Farsi)

در مغز یک کانال تلگرامی است که به انتشار مطالب علمی و آموزشی می‌پردازد. اگر به دنبال یک منبع معتبر برای مرور مقالات علمی، معرفی فیلم، مستند و کتاب‌های مرتبط با علم هستید، مجموعه در مغز برای شما مناسب است. با عضویت در این کانال، می‌توانید یک قدم جلوتر از بقیه در دنیای علم باشید. برای دسترسی به محتواهای بیشتر و اطلاعات دقیق‌تر، می‌توانید به وب‌سایت آنها نیز مراجعه کنید: www.inbrain.ir

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

30 Jan, 07:07


🔴 ایلان ماسک تاریخ‌سازی کرد؛ کاشت تراشه نورالینک درون مغز انسان برای اولین‌بار

👈🏻 مدت‌هاست منتظر شروع آزمایش انسانی تراشه مغزی نورالینک هستیم و حالا مدیرعامل این شرکت، یعنی «ایلان ماسک»، از کاشت اولین تراشه نورالینک درون مغز انسان خبر داده است. این خبر موفقیتی بزرگ برای ایلان ماسک و نورالینک محسوب می‌شود.

👈🏻 ایلان ماسک در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار پستی، اعلام کرد که روز گذشته اولین انسان تراشه مغزی نورالینک را دریافت کرده است. ظاهراً این عمل موفقیت‌آمیز بوده؛ چرا که به گفته مدیرعامل نورالینک، وضع سلامتی دریافت‌کننده تراشه رو به بهبود است:

📝 «روز گذشته اولین انسان تراشه نورالینک را دریافت کرد و وضع این فرد به‌خوبی درحال بهبود است. نتایج اولیه تشخیص امیدوارکننده نورون اسپایک (Neuron Spike) را نشان می‌دهد.»

👈🏻 در خردادماه، نورالینک پس از چندین ماه تلاش، بالاخره توانست از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای آزمایش‌های انسانی خود مجوز دریافت کند. چند هفته بعد از دریافت مجوز، ایلان ماسک اعلام کرد که احتمالاً تراشه مغزی نورالینک در اواخر 2023 درون مغز اولین داوطلب قرار می‌گیرد و حالا با کمی تأخیر این اتفاق رخ داده است.

👈🏻 چندین ماه پیش و در پاییز، نورالینک شروع به جذب داوطلب برای آزمایش بالینی خود کرد. در آن زمان نورالینک اعلام کرد افرادی که از کوادری پلژی (فلج چهار اندام) ناشی از آسیب نخاع گردنی یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS)‌ رنج می‌برند، احتمالاً گزینه‌ای مناسب برای آزمایش‌های بالینی خواهند بود.

👈🏻 به گفته نورالینک، هدف اولیه واسط مغز و رایانه (BCI) این شرکت، دادن توانایی کنترل نشانگر ماوس یا کیبورد تنها از طریق افکار به داوطلبان است. طبق گزارشی که بلومبرگ در آبان‌ماه منتشر کرد، هزاران نفر برای دریافت تراشه مغزی نورالینک اعلام آمادگی کرده بودند؛ بااین‌وجود، افراد کمی برای اولین آزمایش بالینی تراشه مغزی ایلان ماسک انتخاب می‌شوند و روز گذشته هم اولین داوطلب آن را دریافت کرده است.

👈🏻 درحال‌حاضر ایلان ماسک جزئیاتی درباره نحوه جراحی و کاشت تراشه درون مغز انسان منتشر نکرده، بااین‌حال می‌گوید نتایج اولیه تشخیص امیدوارکننده نورون اسپایک را نشان می‌دهد.

👈🏻 کاشت تراشه نورالینک درون مغز انسان یک موفقیت بزرگ برای این شرکت و البته ایلان ماسک محسوب می‌شود. ماسک برنامه‌های زیادی برای نورالینک دارد و نه‌تنها می‌خواهد بیماران را درمان کند، بلکه می‌خواهد برای انسان‌ها تجربه گذشته خود و یا واقعیت‌های مختلف (مانند واقعیت‌های تخیلی) را هم فراهم کند.

‼️ ایلان ماسک هم‌زمان با اعلام خبر کاشت تراشه مغزی نورالینک روی مغز اولین انسان، اعلام کرد نام اولین محصول نورالینک «تله‌پاتی» است. به گفته ماسک، با این دستگاه می‌توانید کامپیوتر یا گوشی هوشمندتان را تنها از طریق فکرکردن کنترل کنید.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

27 Jan, 09:50


🔴 داشتن خواهر و برادرهای بیشتر با افت سلامت روان در نوجوانان رابطه دارد

👈🏻 یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که داشتن خواهر و برادر بیشتر با ضعیف‌ترشدن سلامت روان در نوجوانان مرتبط است؛ البته باید عوامل متعددی مانند وضعیت اجتماعی و مالی خانواده را نیز دخیل دانست. این پژوهش روی تعداد زیادی از نوجوانان چینی و آمریکایی انجام شده است و براساس نتایج آن، نوجوانان در خانواده‌های پرجمعیت سلامت روان کمتری داشته‌اند.

👈🏻 براساس مقاله منتشرشده در مجله Journal of Family Issues، محققان دانشگاه ایالتی اوهایو آمریکا میزان سلامت روان 9417 نوجوان چینی و 9191 نوجوان آمریکایی را بررسی کردند. پژوهش آن‌ها نشان می‌دهند که نوجوانان در خانواده‌های کم‌جمعیت از سلامت روان بهتری نسبت به آن‌هایی که خواهر و برادر بیشتری دارند، برخوردار هستند. البته عوامل مختلفی مانند فاصله سنی خواهر و برادر روی یافته‌های این پژوهش تأثیر می‌گذارد.

👈🏻 یکی از مفاهیمی که نتایج این پژوهش را تشریح می‌کند، مفهوم رقیق‌سازی منابع است. در روانشناسی، رقیق‌سازی منابع به دردسترس‌بودن منابع والدین مانند زمان، توجه و امور مالی اشاره دارد. به عبارتی، با افزایش تعداد فرزندان در یک خانواده، منابع آن کاهش می‌یابد. این موضوع به‌نوبه‌خود می‌تواند بر جنبه‌های مختلف رشد کودکان ازجمله سلامت شناختی، اجتماعی و عاطفی آن‌ها تأثیر بگذارد.

👈🏻 در این پژوهش، نوجوانانی که دارای یک خواهر و برادر یا بدون خواهر و برادر بودند، سلامت روانی بهتری را گزارش دادند. محقق اصلی این پژوهش می‌گوید:
«اگر منابع والدین را یک کیک درنظر بگیرید، داشتن یک فرزند به این معنی است که او همه کیک، یعنی تمام توجه و منابع والدین را به‌دست می‌آورد؛ اما وقتی خواهر و برادر بیشتری اضافه کنید، هر کودک منابع و توجه کمتری را از والدین دریافت می‌کند و این قضیه ممکن است بر سلامت روان آن‌ها تأثیر بگذارد.»

👈🏻 این امر به‌ویژه از این لحاظ مهم است که ایالات‌متحده و سایر کشورها نرخ باروری پایین‌تری دارند. ازاین‌رو، درک عواقب بزرگ‌کردن فرزند با تعداد برادر و خواهر کمتر یک مسئله اجتماعی است که به‌طور فزاینده‌ای مهم‌تر نیز می‌شود. بااین‌حال، تحقیقات بیشتری باید روی سایر عوامل مرتبط مانند وضعیت اجتماعی و اقتصادی انجام گیرد.

👈🏻 همچنین پژوهش‌های دیگری نیز وجود دارند که داشتن خواهر و برادر را مزیت دانسته‌اند. طبق این پژوهش‌ها، کودکانی که خواهر و برادر دارند مهارت‌های اجتماعی بهتری نسبت به تک‌فرزندان از خود نشان می‌دهند.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

20 Jan, 07:10


🔴 مکمل‌های مولتی‌ویتامین می‌توانند زوال حافظه و آگاهی را در سالمندان آهسته کنند

👈🏻 پیش‌بینی می‌شود که با افزایش امید به زندگی، جمعیت افرادی که در بازه سنی با ریسک بالای ابتلا به آلزایمر قرار می‌گیرند، در نیمه دوم قرن ۲۱ به‌طور قابل‌توجهی افزایش یابد. درنتیجه، توسعه روش‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌های زوال عقل اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. پروژه مطالعه خروجی‌های مکمل‌های کاکائو و مولتی ویتامین (COSMOS) اثر مصرف روزانه عصاره کاکائو و مکمل‌های مولتی ویتامین را بر حافظه و توانایی‌های شناختی در مقیاسی بزرگ و ملی بررسی کرده است. نتایج این مطالعات خروجی‌های مثبتی را آشکار کرده‌اند.

👈🏻 سومین مقاله این پروژه، که روز پنجشنبه ۲۸ دی منتشر شد، یک آزمایش تصادفی کنترل‌شده است که نتایج مطالعات قبلی را تأیید می‌کند. شواهد مطالعات قبلی به خروجی‌های مثبت مصرف روزانه مولتی ویتامین اشاره داشت. حالا در مطالعه سوم، شرکت‌کنندگان در آزمایش به‌طور حضوری مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. ارزیابی‌های دقیق نیز تأیید می‌کنند که مصرف روزانه مولتی ویتامین مزایایی پایدار و از لحاظ آماری معنادار برای حافظه و توانایی‌های شناختی دارد.

👈🏻 در این آزمایش، ۵۷۳ شرکت‌کننده به‌طور بالینی ارزیابی شدند. آن‌ها به‌طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند که یک گروه مولتی ویتامین و گروه دیگر دارونما مصرف می‌کردند. پس از دو سال مصرف دارو، در گروهی که مولتی ویتامین مصرف می‌کردند خروجی‌های مثبت متوسطی در توانایی‌های شناختی مشاهده شد که در گروه مصرف‌کننده دارونما وجود نداشت.

⚠️ نویسندگان مقاله تخمین می‌زنند که مصرف روزانه مولتی ویتامین می‌تواند پیریِ شناختی را به‌اندازه دو سال در سالمندان آهسته کند.

👈🏻 مولتی ویتامین‌هایی که شرکت‌کنندگان در طول آزمایش مصرف می‌کردند حاوی حداقل ۲۰ ماده ریزمغذی ضروری بود. تمام این شرکت‌کنندگان حداقل ۶۰ سال داشتند و از نقاط مختلف ایالات متحده در این آزمایش حضور داشتند.

👈🏻 پژوهشگران گمان می‌برند که افزایش سطح پایه این مواد ریزمغذی در رژیم غذایی و درنتیجه در بدن افراد می‌تواند مکانیسم‌هایی را فعال کند که از زوال شناختی جلوگیری می‌کنند. آن‌ها پیش‌تر وجود این مکانیسم را در آزمایش روی عصاره کاکائو نشان داده بودند.

👈🏻 مکمل‌های مولتی ویتامین حاوی بسیاری از این مواد ریزمغذی موجود در کاکائو و ریزمغذی‌های ضروری بسیار بیشتری هستند. با این وجود، پژوهش‌های بیشتری لازم است تا دقیقاً این مکانیسم‌های پیشگیری از زوال حافظه و شناخت مشخص شوند.

👈🏻 پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که یافته‌های آن‌ها میان سالمندان محبوبیت بالایی داشته باشد. این گروه از جمعیت همواره از روش‌های ساده برای جلوگیری از بیماری‌های زوال عقل و کندکردن روند آن‌ها استقبال می‌کنند. مولتی ویتامین‌ها می‌توانند به یک گزینه امن، قابل‌دسترس و ارزان برای حفاظت از سلامت شناختی سالمندان تبدیل شوند.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

13 Jan, 07:44


🔴 دانشمندان برای اولین‌بار نشان دادند که عشق چگونه مغز را تغییر می‌دهد

👈🏻 دانشمندان برای اولین‌بار نشان داده‌اند که تجربه عشق رمانتیک چگونه می‌تواند سیستم فعال‌ساز رفتاری (BAS) مغز را تغییر دهد. هنگام تجربه عشق، سیستم فعال‌ساز رفتاری بر دیگر عملکردهای شناختی و محرک‌های بیرونی غلبه می‌کند. به این ترتیب، تمام تمرکز مغز روی یک فرد معطوف می‌شود.

👈🏻 عشق مدت‌‌هاست که دانشمندان را سردرگم کرده است و آن‌ها اطلاعات زیادی درباره نحوه تکامل آن ندارند. حالا دانشمندان دانشگاه کانبرا، دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه جنوب استرالیا در مقاله‌ای یک قدم به حل این معما نزدیک‌تر شده‌اند. آن‌ها به بررسی ۱٬۵۵۶ نفر از جوانانی پرداختند که خود را عاشق می‌دانستند. هدف آن‌ها کشف مسیرهای شیمیایی و محرک‌های رفتاری ناشی از قدرت عشق در مغز بود.

👈🏻 آن‌ها سیستم فعال‌ساز رفتاری را زیرنظر گرفتند. این سیستم در واکنش به تجربه احساسات مثبت، مانند هیجان و شادی، فعال می‌شود. BAS همچنین رفتارهایی را آغاز می‌کند که می‌توانند به پاداش یا یک خروجی مفید منجر شوند.

👈🏻 پژوهش‌های گذشته نقش BAS را در افزایش حساسیت جنسی در زنان و مردان روشن کرده بودند. همچنین می‌دانیم که هورمون اکسی‌توسین اغلب با عشق مرتبط است. وقتی با فردی که عاشقش هستیم روبه‌رو می‌شویم، جریان اکسی‌توسین در سیستم عصبی و رگ‌های خونی ما آغاز می‌شود. اما به‌نظر می‌رسد عشق مکانیسم‌های پیچیده‌تری را در مغز فعال می‌کند.

👈🏻 پژوهشگران دریافتند که فعالیت سیستم فعال‌سازی رفتاری علت اصلی این است که یک فرد ــ همان معشوق ــ به‌سرعت در مرکز توجه انسان عاشق قرار می‌گیرد. BAS به‌سادگی تمام محرک‌های مربوط به معشوق را در اولویت می‌گذارد. این ترکیب اکسی‌توسین و دوپامین است که این اهمیت ویژه را برای معشوق در مغز ایجاد می‌کند.

👈🏻 خصوصیت سیستم فعال‌ساز رفتاری این است که تأثیر آن در مغز فراگیر است و به یک ناحیه خاص محدود نمی‌شود. حساسیت بالای BAS با فعالیت بالای تَگمِنتوم شکمی و قشر مدار پیشانی ارتباط دارد. همچنین واکنش‌پذیری پاداشی BAS با فعالیت بیشتر قشر پیش‌پیشانی جانبی، قشر سینگولیت قدامی و جسم مخطط شکمی در مغز مرتبط است. درحالی‌که محرک BAS فعالیت پوتامن، هسته دم‌دار و تالاموس را کاهش می‌دهد.

👈🏻 دانشمندان از پیش می‌دانستند که تغییر در حجم ماده خاکستری در قشر پیش‌پیشانی شکمی و لوب آهیانه‌ای تحتانی با میزان فعالیت BAS ارتباط دارد. همچنین سطح انتقال‌دهنده عصبی گلوتامات در شبکه پاداش مغز می‌تواند باعث تفاوت واکنش‌پذیری پاداشی BAS در افراد مختلف شود. هر دو این ساختارها هم‌پوشانی بالایی با ساختارهای مشاهده‌شده عشق در مغز دارند.

👈🏻 این مکانیسم پیچیده باعث می‌شود تا محرک‌های معشوق در مغز فرد ارزشی بالاتر از تمام محرک‌ها ایجاد کنند. این تغییرات خود را به‌صورت رفتارهایی بروز می‌دهند که در آن فرد معشوق خود را کاملاً بی‌نقص می‌پندارد و کل زندگی روزانه خود را به او اختصاص می‌دهد.

👈🏻 دانشمندان قصد دارند در قدم بعد با استفاده از تکنیک fMRI به بررسی تفاوت مسیرهای شیمیایی و فعالیت BAS در واکنش‌های شناختی زنان و مردان بپردازند. چنین پژوهشی نه‌تنها مکانیسم‌های عشق در مغز را روشن‌تر می‌کند، بلکه بینش‌هایی درباره تاریخ تکاملی عشق فراهم می‌آورد.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

10 Jan, 17:13


🔴 هنگام تماس تصویری اتفاق عجیبی برای مغز می‌افتد

👈🏻 آیا وقتی هنگام خداحافظی در زوم دست تکان می‌دهید، دچار احساس عجیبی نمی‌شوید؟ چنین چیزی احتمالاً به این دلیل است که مغز شما مکالمات زوم یا تماس تصویری در پلتفرم‌های دیگر را مانند مکالمات واقعی پردازش نمی‌کند. این درحالی است که ما در تماس‌های تصویری با انسان‌های واقعی صحبت می‌کنیم.

👈🏻 این نتیجه پژوهش جدیدی در دانشگاه ییل است که تأکید می‌کند ارتباطات حضوری چه نقش مهمی در چگونگی برخورد طبیعی ما با افراد دیگر دارد. پژوهشگران این مطالعه می‌گویند سیستم‌های اجتماعی مغز انسان در تماس‌های حضوری بسیار فعال‌تر از تماس‌های تصویری هستند.

👈🏻 اکثر پژوهش‌های گذشته برای بررسی فعالیت اعصاب و مغز هنگام تعاملات اجتماعی شامل یک فرد بودند، نه یک جفت انسان. پژوهشگران ییل در یک مطالعه نوآورانه به مقایسه تعامل دو انسان با یکدیگر در زمان واقعی پرداختند.

👈🏻 ۲۸ فرد بالغ سالم بدون مشکلات بینایی و از گروه‌های سنی، جنسیتی و قومی متفاوت در این آزمایش حضور داشتند. پژوهشگران از تکنیک‌های طیف‌نگاری کارکردی فروسرخ نزدیک (fNIRS)، نوارمغزی و ردیاب‌های چشم برای ثبت دقیق فعالیت مغز و چشم‌ها هنگام صحبت استفاده کردند.

👈🏻 آن‌ها سپس نتایج را برای مکالمه‌های حضوری و تماس‌های تصویری در پلتفرم زوم با یکدیگر مقایسه کردند. جفت‌ها و وظایفی که افراد باید در هر مکالمه انجام می‌دادند ثابت بودند تا عوامل اجتماعی نظیر جهت‌گیری‌ها و آشنایی‌ها تأثیری در نتایج نداشته باشند.

👈🏻 مکالمات چهره به چهره در مقایسه با تماس‌های زوم فعالیت بیشتری در سیگنال‌های ناحیه مهمی به نام لوب آهیانه‌ای داشتند. همچنین در تماس‌های تصویری فعالیت مغزی دارای امواج تتا بودند. امواج تتا با پردازش بهتر صورت‌ها پیوند دارند. فعالیت در نواحی مرتبط با پردازش‌های احساسی و درک فضا نیز در مکالمات حضوری بیشتر بود.

👈🏻 ردیابی چشم نشان داد که مدت‌زمان ارتباط چشمی در تماس‌های حضوری بیشتر بود. قطر مردمک چشم عموماً در مکالمات چهره به چهره بالاتر بود. این نشان می‌دهد که این مکالمات احساسات بیشتری را در فرد برمی‌انگیزند.

👈🏻 در مکالمات چهره به چهره، اسکن‌های مغزی جفت‌ها از لحاظ فعالیت نورون‌ها هماهنگی بیشتری با یکدیگر داشتند. پژوهشگران می‌گویند این نشان می‌دهد که تبادل مشترک سرنخ‌های اجتماعی در این نوع مکالمه بیشتر است.

👈🏻 درمجموع، تعاملات مغزی پویا و طبیعی موجود در مکالمات حضوری در تماس‌های تصویری کمتر یا حتی غایب هستند. این می‌تواند به تفاوت‌ها در تماشای فرد مقابل وابسته باشد. این تفاوت‌ها احتمالاً ناشی از محدودیت‌های تکنولوژیکی تماس‌های زوم هستند.

👈🏻 حتی با وجود دوربین‌های بسیار باکیفیت امروزی، برقراری تماس چشمی همچنان دشوار یا حتی غیرممکن است. در بسیاری از برنامه‌ها، ما باید برای تماشای صورت مخاطب خود به پایین نگاه کنیم، درنتیجه، برای مخاطب این‌طور به‌نظر می‌رسد که به چشمان او نگاه نمی‌کنیم.

👈🏻 تعاملات اجتماعی بسیار مهم هستند. مغز ما انسان‌ها به‌عنوان موجوداتی اجتماعی به‌گونه‌ای تکامل پیدا کرده است که سرنخ‌های پویا را در صورت افرادی که به‌طور روزمره با آن‌ها در تماس هستیم درک کند. پلتفرم‌های تماس تصویری از این لحاظ سیستم‌هایی اجتماعی با کمبودهایی فراوان نسبت به شرایط واقعی هستند.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

08 Jan, 07:36


🔴 اگر احساس تنهایی می‌کنید احتمالاً هم حمایت اجتماعی و هم کنترل شخصی را از دست داده‌اید!

👈🏻 درحالی‌که فصل تعطیلات معمولاً شادی و جشن را به‌همراه دارد، تعداد قابل‌توجهی از مردم احساس تنهایی می‌کنند.

👈🏻 مطالعات و توضیحات قبلی در مورد تنهایی، به نیاز افراد به تعلق‌داشتن‌ و روابط گرم توجه داشته‌‌ است. اما طبق مطالعه جدید دانشگاه میشیگان، داستان کمی پیچیده‌تر است.

📝 این تحقیق بر دو نیازی که روابط اجتماعی به برآورده‌‌کردن‌ آن‌ها کمک می‌کند، تمرکز کرده است:

👈🏻 همدلی؛ که افراد را به ارتباط با افراد دیگر سوق می‌دهد، همراهی و هماهنگی، کسب ویژگی‌های ضروری برای برقراری و حفظ روابط اجتماعی.
و عاملیت؛ که یکی دیگر از نیازهای همه افراد است. اینکه زندگی خود را براساس شرایط خود پیش ببرند و برای اهداف شخصی معنادار تلاش کنند.

👈🏻 داده‌ها از مطالعه ایرلندی در مورد پیری که بین اکتبر 2009 تا فوریه 2011 انجام شد، به‌دست آمد. نمونه‌ای متشکل از 8500 نفر، در سنین 49 تا 80 سال که شرایط اقتصادی، سلامت، روابط، شغل و سایر متغیرهای خود را افشا کردند.

👈🏻 از شرکت‌کنندگان در مطالعه در مورد سطوح تنهایی و همچنین حمایت یا فشار و تنش‌های رابطه سؤال شد. شرکت‌کنندگان همچنین قضاوت کردند که چقدر در زندگی خود مسئولیت و انتخاب دارند.

«اسکار یبارا»، نویسنده اصلی این مطالعه، یک مدل 4 نمونه‌ای ایجاد کرد:

- توانمند: خانواده و دوستان حامی او هستند و همچنین انتخاب و استقلال فرد را پرورش می‌دهند.
- مهجور: خانواده و دوستان ممکن است به‌طور متوسط ​​حمایتش کنند، اما فرد مجبور است بر خودکفایی تمرکز کند.
- ظهری: فقدان روابط گرم و همچنین احساس کمی انتخاب و خودمختاری در زندگی.
- بی‌صدا: روابط ممکن است حمایت‌کننده باشد، اما فرد انتخاب و کنترل شخصی کمی را تجربه می‌کند.

👈🏻 مردم براساس سطوح بالا و پایین ارتباط و عاملیت و میزان برآورده‌شدن‌ نیازها به این دسته‌ها تقسیم می‌شوند. این مطالعه نشان داد که تنهایی تابعی از سطح ارتباط و اختیاری است که فرد در روابط خود تجربه می‌کند.

👈🏻 افرادی که در دسته ظهری قرار گرفتند (کمترین میزان عاملیت و ارتباط) بالاترین امتیاز تنهایی را داشتند. آن‌هایی که توانمند بودند (اختیار و مشارکت بالایی داشتند) کمترین نمرات تنهایی را به‌دست آوردند.

👈🏻 یبارا گفت: «تنهایی همیشه به‌عنوان نقصی در ارضای نیازهای مشترک یا ارتباطی درنظر گرفته‌ می‌شود. اما علاوه بر نیازهای مشترک، افراد به اختیار، کنترل شخصی و انتخاب نیز نیاز دارند و عدم برآورده‌‌شدن‌ این نیاز نیز باید بر احساس تنهایی تأثیر بگذارد.»

👈🏻 اما مردم می‌پرسند که اگر فردی در حلقه اجتماعی آن‌ها تنها به‌نظر برسد، چه باید بکنند؟ سعی کنید نسبت به آن فرد صمیمی و حامی باشید؛ به‌گونه‌ای که فراتر از در آغوش‌گرفتن‌ باشد. یبارا گفت به آن‌ها کمک کنید بفهمند که کنترل و انتخابی در زندگی خود دارند.

👈🏻 او گفت: «یعنی حمایتی که مردم را به حرکت درمی‌آورد و همچنین نیاز آن‌ها را برای خود بودن درنظر می‌گیرد.»

👈🏻 او اضافه کرد که این ایجاد دوری برای خودکفایی نیست، بلکه ترکیبی از گرم‌بودن‌ در کنار اذعان به نیازها، خواسته‌ها و پتانسیل‌های فردی آن‌هاست که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا بدانند وقتی کمی از زندگی کوفته می‌شوند، جایی برای بازگشت دارند.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

07 Jan, 08:55


‼️اگر به مبحث استرس علاقمند هستید و دوست دارید اطلاعات جامعی ازش بدست بیارید توصیه می‌کنیم این کانال دنبال کنید.
هم برای عموم، درمانگران و دانشجویان روانشناسی کاربردیه.

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

06 Jan, 07:30


🔴 ساعت غذاخوردن با تغییر ریسک بیماری‌های قلبی‌عروقی ارتباط دارد

👈🏻 پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند که صبرکردن زیاد برای اولین و آخرین وعده غذایی در روز می‌تواند آثاری منفی روی سلامت قلبی-عروقی شما داشته باشد و ریسک بیماری را افزایش دهد. نتیجه یک مطالعه جدید روی 103,389 نفر می‌گوید وقتی پای غذاخوردن در میان باشد، تک‌تک ساعت‌ها ارزش دارند.

👈🏻 پژوهشگران یک شاخه علمی نوظهور به‌نام کرونونوتریشن (Chrononutrition) می‌گویند سلامت ما نه تنها به چیزی که می‌خوریم، بلکه به زمانی که غذا می‌خوریم نیز بستگی دارد. زمان‌بندی وعده‌های غذایی در کنار دریافت نور، ریتم شبانه‌روزی و درنتیجه سلامت ما را تعیین می‌کند.

👈🏻 پژوهشی در سال گذشته نشان داد افرادی که غذای خود را دیرتر می‌خورند، آرام‌تر از بقیه کالری می‌سوزاندند. این افراد دچار تغییرات ژنتیکی می‌شوند که بدن را به ذخیره بیشتر لیپید و در نتیجه رشد چربی وامی‌دارد. چند ماه قبل، پژوهشی دیگر نشان داد که بیماران دیابتی که فقط از ظهر تا ساعت 8 شب غذا می‌خورند، نسبت به افرادی که یک رژیم کالری محدود معمولی دارند، وزن بیشتری از دست می‌دهند.

👈🏻 مطالعه‌ای روی موش‌ها در سال 2022 نشان داد که وقتی جونده‌ها مجبور شدند در فعال‌ترین ساعت‌های شب غذا بخورند، طول عمرشان 35 درصد افزایش یافت.

👈🏻 در یک پژوهش تازه، دانشمندان به‌سراغ داده‌های تغذیه‌ای 175,000 شرکت‌کننده در فرانسه از سال 2009 رفته‌اند. آن‌ها 103,389 مورد را برای تحلیل عوامل ریسک بیماری قلبی-عروقی انتخاب کردند.

👈🏻 نتایج نشان می‌دهد که با هر ساعت تأخیر در خوردن صبحانه، ریسک بیماری قلبی-عروقی 6 درصد افزایش می‌یابد. یعنی اگر فردی در ساعت 7 صبح و فرد دیگری در ساعت 10 صبح صبحانه بخورند، دومی 18 درصد ریسک بروز بیماری بیشتری خواهد داشت.

👈🏻 به‌علاوه، آن‌هایی که آخرین وعده خود را بعد از 9 شب می‌خوردند، نسبت به افرادی که قبل از ساعت 8 شب به مصرف کالری پایان می‌دادند، 28 درصد ریسک بیشتری برای توسعه بیماری‌هایی مانند سکته و آنوریسم داشتند.

👈🏻 همچنین این مطالعه رابطه‌ای را میان کاهش ریسک بیماری‌های قلبی-عروقی و زمان گرسنگی طولانی‌تر بین شام و صبحانه روز بعد پیدا کرد.

👈🏻 پژوهشگران در مقاله خود نوشته‌اند که این نتایج اهمیت اتخاذ الگوهای زمانی مصرف زودهنگام وعده‌های غذایی را نشان می‌دهد. این یافته‌ها با مطالعات تجربی و مشاهده‌ای قبلی سازگار است. آن‌ها می‌گویند مطالعات بیشتری در مقیاس‌های بزرگ‌تر برای بررسی ارتباط زمان‌بندی غذا با سلامت قلبی-عروقی لازم است.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

02 Jan, 14:28


🔴 یک عفونت رایج معده می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد

👈🏻 براساس مطالعه اخیر دانشگاه مک‌گیل در کانادا، یک باکتری رایج در معده که در دوسوم جمعیت جهان یافت می‌شود، می‌تواند با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط باشد. محققان دریافته‌اند افرادی که به یک عفونت رایج معده به نام «هلیکوباکتر پیلوری» مبتلا هستند، 11 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر خواهند بود.

👈🏻 براساس مقاله منتشرشده در Alzheimer's & Dementia، محققان دانشگاه مک‌گیل داده‌های سلامتی بیش از 4 میلیون نفر از افراد 50 ساله و بالاتر در بریتانیا را بین سال‌های 1988 تا 2019 تجزیه‌وتحلیل کردند. با توجه به نتایج این پژوهش، افرادی که به عفونت باکتریایی هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) مبتلا شده بودند، 11 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر بودند.

👈🏻 عفونت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری باعث سوءهاضمه، ورم و زخم معده و در شدیدترین موارد به سرطان معده منجر می‌شود. این باکتری به بافت معده و قسمت اول روده کوچک آسیب می‌رساند.

👈🏻 درحالی‌که عوامل زیادی منجر به بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل، می‌شوند، محققان دانشگاه مک‌گیل امیدوارند که پژوهش آن‌ها از ابتلا برخی افراد به این بیماری جلوگیری کند. محققان می‌گویند که یافته‌های این پژوهش بینشی در مورد نقش احتمالی هلیکوباکتر پیلوری در زوال عقل ارائه می‌دهد. با کمک این‌چنین پژوهش‌هایی می‌توان استراتژی‌های درمانی برای ریشه‌کنی این نوع عفونت‌ها و کاهش بیماری‌های زوال عقل مثل آلزایمر درنظر گرفت.

👈🏻 براساس داده‌های سازمان بهداشت جهانی (WHO)، درحال‌حاضر بیش از 55 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند که بیش از 60 درصد آن‌ها در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی می‌کنند. همچنین زوال عقل در زنان شایع‌تر است.

👈🏻 مطابق گزارش فدراسیون جهانی انجمن‌های آلزایمر، تعداد افراد مبتلا به زوال عقل تقریباً هر 20 سال 2 برابر می‌شود و در سال 2030 به 78 میلیون و در سال 2050 به 139 میلیون نفر خواهد رسید.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

01 Jan, 12:33


🔴 نتیجه بررسی تحقیقات 50 سال گذشته: کم‌‌خوابی اثرات منفی بسیاری در ما ایجاد می‌کند

👈🏻 یک روانشناس دانشگاه هیوستون با بررسی 50 سال تحقیقات گوناگون درباره خواب، دریافته است که کمبود خواب می‌تواند ما را غمگین کند، اضطراب را افزایش دهد و به‌طور کلی عملکرد عاطفی‌مان را تضعیف کند. یافته‌های این پژوهش تأیید می‌کند که حتی زمانی که فقط به میزان خفیفی کمبود خواب داریم، تغییرات منفی قابل اندازه‌گیری در ما به‌وجود می‌آید.

👈🏻 «کندیس آلفانو»، پروفسور روانشناسی دانشگاه هیوستون، برای نگارش مقاله منتشرشده در Psychological Bulletin از 50 سال تحقیق درباره کمبود خواب و تأثیر آن بر خلق‌وخو استفاده کرده است. براساس این مطالعه، بی‌خوابی یا کم‌خوابی فقط ما را خسته نمی‌کند، بلکه می‌تواند اضطراب را افزایش دهد، خلق‌وخو را بد کند و سبب تضعیف عملکرد عاطفی ما شود.

👈🏻 احساسات تقریباً بر همه جنبه‌های زندگی روزمره انسان حاکم است و به‌نظر می‌رسد که محروم‌کردن خود از خواب تأثیرات مخربی بر آن می‌گذارد. این پژوهش نشان می‌دهد که حتی در مواقعی که خواب فقط به میزان اندکی کمتر می‌شود، تغییرات منفی قابل اندازه‌گیری در نحوه واکنش ما به این کم‌خوابی ایجاد می‌گردد.

👈🏻 استادیار دانشگاه مونتانا می‌گوید: «در جامعه‌ای که عمدتاً از خواب محروم هستیم، تعیین کمیت تأثیرات کم‌خوابی بر احساسات برای ارتقای سلامت روانی حیاتی است.» این مطالعه جامع‌ترین ترکیب تحقیقات تجربی خواب و احساسات تا به امروز را نشان می‌دهد. براساس شواهد این پژوهش، کوتاه‌ترشدن مدت‌زمان خواب و بیداری‌های شبانه بر عملکرد عاطفی انسان تأثیر منفی می‌گذارد.

👈🏻 در این پژوهش داده‌های 154 مطالعه در پنج دهه با 5715 شرکت‌کننده تجزیه‌وتحلیل شده است. در تمام مطالعات، محققان خواب شرکت‌کنندگان را برای یک یا چند شب مختل کردند. در برخی آزمایش‌ها، شرکت‌کنندگان برای مدت طولانی بیدار نگه داشته شدند. در برخی دیگر به آن‌ها اجازه داده شد که کمتر از حد معمول بخوابند و برخی نیز به‌طور دوره‌ای در طول شب بیدار می‌شدند.

به‌طور کلی، محققان دریافتند که هر سه نوعِ ازدست‌دادن خواب کامل منجر به کاهش احساسات مثبت مانند شادی و رضایت در میان شرکت‌کنندگان و همچنین افزایش علائم اضطراب مثل ضربان قلب سریع‌تر و افزایش نگرانی می‌شود.

‼️ براساس این تحقیقات، بیش از 30 درصد از بزرگسالان و تا 90 درصد از نوجوانان به‌اندازه کافی نمی‌خوابند.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

30 Dec, 11:05


📚 خلاصه 12 کتاب روان‌شناسی با ترجمه دقیق و اختصاصی مجموعه در مغز
مناسب برای علاقمندان به روان‌شناسی، روانشناسان و دانشجویان روان‌شناسی.

برای دانلود رایگان خلاصه‌کتاب‌ها کلیک کنید

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

29 Dec, 10:56


🔴 خطر ابتلا به زوال عقل با کمبود ویتامین D و افسردگی افزایش می‌یابد

👈🏻 یک مطالعه بزرگ نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D، افسردگی و دیابت از جمله مواردی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش بدهند.

👈🏻 براساس آمارهای مربوط به سال 2022، انتظار می‌رود درحدود 70 هزار نفر در بریتانیا با بیماری زوال عقل زندگی می‌کنند. با وجودی که بسیاری تصور می‌کنند عوامل ژنتیکی، تنها عامل ابتلا به این بیماری است، اما به گفته محققان در مطالعه انجام شده، این تصویر کاملی نیست و باید به چالش کشیده شود. در واقع آنها براین باورند که فاکتورهای دیگری نیز در افزایش ابتلا به زوال عقل دخیل هستند.

👈🏻 محققان این مطالعه می‌گویند شناسایی عواملی که می‌تواند روند ابتلا به این بیماری را افزایش دهد، می‌تواند بسیار مفید باشد. برای مثال برخی موارد از جمله سوء مصرف الکل، سکته مغزی، انزوای اجتماعی و اختلال شنوایی جزو مواردی است که با افزایش ابتلا به زوال عقل ارتباط دارند.

👈🏻 دکتر «جانیس رانسون»، یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: «این مطالعه شرایط جدیدی را در بررسی عوامل تأثیرگذار بر زوال عقل بررسی می‌کند.»

👈🏻 شایع‌ترین ویژگی زوال عقل از دست دادن حافظه است، اما علائم دیگری ازجمله تغییر در رفتار و گم شدن در مکان‌های آشنا نیز در این بین مطرح می‌شوند. پروفسور «دیوید لیولین» یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: «این مطالعه که توسط دانشمندانی از بریتانیا و هلند انجام شده است، بزرگترین و قوی‌ترین مطالعه در نوع خود است که تاکنون انجام شده است.»

👈🏻 در این مطالعه داده‌های بیش از 350 هزار نفر با سن کمتر از 65 سال از سراسر بریتانیا بررسی شده است. پروفسورلیولین می‌گوید هنوز موارد زیادی برای بررسی در این زمینه وجود دارد، اما این مطالعه ما را به‌سمت خوبی هدایت می‌کند.

👈🏻 دکتر «استوی هندریکس»، محقق دانشگاه ماستریخت هلند می‌گوید: «بررسی زوال عقل در دوران جوانی بسیار جدی است. زیرا افراد مبتلا معمولاً هنوز شاغل هستن د و درگیر مساعل مربوط به خانواده و فرزندان خود هستند.»

👈🏻 وی اضافه می‌کند وقتی باور کنیم این بیماری ژنتیکی است، ممکن است آن را نادیده بگیریم و عوامل دیگر را بررسی نمی‌کنیم. این مطالعه در مجله Jama Neurology منتشر شده است.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

27 Dec, 15:27


🔴 ذهن‌خوانی با کمک هوش مصنوعی؛ امواج مغزی بدون ایمپلنت به کلمات ترجمه می‌شوند

👈🏻 محققان استرالیایی یک فناوری جدید به‌نام DeWave را توسعه داده‌اند که برای اولین‌بار با هوش مصنوعی می‌تواند افکار ذهنی را بخواند و آن‌ها را به کلمات ترجمه کند. این فناوری از هیچ‌گونه ایمپلنتی استفاده نمی‌کند و تنها فرد باید کلاه خاصی بپوشد. این کلاه امواج مغزی را از طریق نوار مغزی (EEG) ضبط و آن‌ها را به متن رمزگشایی می‌کند.

👈🏻 براساس مقاله منتشرشده در ArXiv که هنوز همتاداوری نشده است، فناوری DeWave قادر است امواج خام EEG را مستقیماً به کلام ترجمه کند. با کمک این فناوری، بیماران فلج مغزی خواهند توانست با دیگران ارتباط برقرار کنند. همچنین این فناوری در هدایت ابزارهایی مانند بازوهای بیونیک یا ربات‌ها می‌تواند کاربردهای بسیاری داشته باشد.

👈🏻 درحال
‌حاضر DeWave براساس معیار محققان تنها حدود 40 درصد دقت دارد که این رقم یک بهبود 3 درصدی نسبت به استاندارد قبلی برای ترجمه افکار از روی EEG است. هدف محققان بهبود دقت به حدود 90 درصد است تا با روش‌های مرسوم ترجمه زبان یا نرم‌افزارهای تشخیص گفتار برابری کند.

👈🏻 سایر روش‌های ترجمه سیگنال‌های مغزی به کلام، نیاز به جراحی‌ برای کاشت الکترودها یا دستگاه‌های بزرگ و گران‌قیمت MRI دارد؛ چنین روشی برای استفاده روزانه غیرعملی است و اغلب به استفاده از ردیابی چشم برای تبدیل سیگنال‌های مغزی به کلمات نیاز دارد.

👈🏻 وقتی چشم یک نفر از یک کلمه به کلمه دیگر می‌رود، مغز او بین پردازش هر کلمه استراحت کوتاهی می‌کند. ترجمه امواج EEG خام به کلمات، بدون ردیابی چشم، کار را سخت‌تر می‌کند. همچنین مغز افراد گوناگون، فاصله بین کلمات را به یک نحو پردازش نمی‌کند؛ اینجاست که هوش مصنوعی نقش خود را در فناوری DeWave ایفا می‌کند. محققان هوش مصنوعی خود را با داده‌های مدل‌های زبانی بزرگ مثل مدل پشت ChatGPT آموزش دادند تا بتواند فاصله بین کلمات را تشخیص دهد و امواج مغز را به کلمات موردنظر ترجمه کند.

👈🏻 هنوز این فناوری در تشخیص کلمات کمی مشکل دارد و واژه‌ای مثل «مرد» را با «نویسنده» اشتباه می‌کند که علت آن تشابه امواج مغزی چنین واژه‌هایی است. البته این فناوری در ترجمه افعال بسیار خوب عمل کرده است.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

26 Dec, 08:02


🔴 ماندن در ترافیک می‌تواند روی سلامت روان تأثیر منفی داشته باشد

👈🏻 محققان کره‌ای در مطالعه‌ای بزرگ از ارتباط بین ماندن در ترافیک و به تبع آن طولانی‌شدن زمان تردد و بیماری‌های مرتبط با سلامت روان ازجمله افسردگی خبر می‌دهند.

👈🏻 مطالعه جدیدی که روی بیش از 23 هزار نفر انجام شده است، نشان می‌دهد که شهروندان کره جنوبی که روزانه بیش از یک ساعت در رفت‌و‌آمد هستند، 16 درصد بیشتر از کسانی که کمتر از 30 دقیقه رفت‌و‌آمد دارند، علائم افسردگی را تجربه می‌کنند.

👈🏻 هیچ‌کس نمی‌خواهد در ترافیک گیر کند. تحقیقات مختلف نشان می‌دهد که ترافیک می‌تواند برای سلامتی ما مضر باشد. رفت‌وآمدهای طولانی روزانه به‌دلیل کاهش زمان فعالیت بدنی می‌تواند اثرات بدی روی سلامت جسمی هم داشته باشد.

👈🏻 مطالعه حاضر نشان می‌دهد که ماندن در ترافیک حتی می‌تواند فشار خون شما را افزایش دهد. البته بالا‌رفتن فشار خون به‌دلیل نشستن طولانی‌مدت و حرص‌خوردن نیست، بلکه به‌دلیل آلودگی هوایی که رانندگان استنشاق می‌کنند، می‌تواند روی فشار خون آن‌ها تأثیرگذار باشد.

👈🏻 کره جنوبی ظاهراً طولانی‌ترین زمان رفت‌و‌آمد را دارد و بالاترین نرخ افسردگی را در میان کشورهای عضو OECD به خود اختصاص داده است. بااین‌حال، تحقیقات کمی در بین کشورهای آسیایی در مورد تأثیر سفرهای طولانی‌مدت روی سلامت روان انجام شده است.

👈🏻 «دونگ ووک لی»، محقق بهداشت عمومی دانشگاه «اینها» در کره جنوبی و همکارانش داده‌های مربوط به بیش از 23 هزار نفر را مورد بررسی قرار دادند. شرکت‌کنندگان این مطالعه در یک نظرسنجی به پرسش‌هایی براساس شاخص رفاهی سازمان جهانی بهداشت پاسخ دادند.

👈🏻 نتیجه این نظرسنجی نشان می‌داد که میانگین زمان رفت‌و‌آمد روزانه 47 دقیقه است. بنابراین اگر فردی 5 روز در هفته کار کند، یعنی تقریباً 4 ساعت در هفته در رفت‌وآمد خواهد بود. درعین‌حال، یک‌چهارم شرکت‌کنندگان از مجموع 23415‌ پاسخ‌دهنده، گزارش کردند که علائم افسردگی را تجربه کرده‌اند.

👈🏻 اگرچه این مطالعه علت‌ومعلولی را نشان نمی‌دهد، اما ارتباط بین رفت‌وآمدهای طولانی و ضعف سلامت روان را در میان مردان مجردی که بیش از 52 ساعت در هفته کار می‌کنند و بچه هم ندارند، به‌خوبی نشان می‌دهد. در میان زنان، رابطه بین زمان طولانی رفت‌وآمد و بروز علائم افسردگی در بین قشر کم‌درآمد و آن‌هایی که دارای فرزند بودند، بیشتر خود را نشان داد.

👈🏻 سن، ساعات کار هفتگی، درآمد، شغل و نوع شغل ازجمله عواملی هستند که می‌توانند بر سلامت روان افراد تأثیر بگذارند. داده‌های این نظرسنجی ملی در کره جنوبی، روش‌های حمل‌ونقلی را که مسافران استفاده می‌کنند، مشخص نکرده است. با‌این‌حال، مطالعه انجام‌شده در سال 2018 روی حدود 4500 شرکت‌کننده در بریتانیا نشان می‌دهد که تغییر روش تردد مثلاً دوچرخه سواری یا پیاده‌روی می‌تواند سلامت روان را تقویت کند.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

25 Dec, 07:46


🔴 پدیده خطرناک «خواب کوتاه»؛ حتی ذره‌ای کم‌خوابی می‌تواند عواقب جدی داشته باشد

👈🏻 کمبود خواب می‌تواند اثری منفی روی درک ما از واقعیت داشته باشد. خواب بی‌کیفیت عواقب طولانی‌مدتی روی سلامت دارد؛ از جمله پیری پوست زودرس، خلق‌وخوی بد و بیماری قلبی. وقتی از کمبود خواب حرف می‌زنیم، اولین چیزی که به ذهن می‌آید فردی آشفته است که تنها دو-سه ساعت در شب خوابیده. اما چیزی که کمتر از آن صحبت می‌شود، پدیده «خواب کوتاه» است. حتی اگر خواب خود را کمی کوتاه‌تر کنید، ممکن است با عواقبی پنهان روبرو شوید.

👈🏻 مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا پدیده خواب کوتاه را هرچیزی کمتر از هفت ساعت خواب شبانه در بزرگسالان توصیف می‌کند. نیازی نیست که خواب شما بسیار کم باشد تا دچار عواقب سلامتی خواب کوتاه شوید.

👈🏻 اکثر بزرگسالان به هفت تا هشت ساعت خواب شبانه نیاز دارند. پس 30 دقیقه خواب کمتر از هفت ساعت شما را در گروه افرادی که خواب کوتاه دارند قرار می‌دهد. در سال 2020، 29 تا 43 درصد آمریکایی‌ها دچار این پدیده بودند.

👈🏻 باید ذکر کرد که پدیده خواب کوتاه با سندرم خواب کوتاه متفاوت است. این سندرم برای توصیف افرادی استفاده می‌شود که به‌علت تفاوت‌های ژنتیکی، می‌توانند هر شب کمتر از هفت ساعت بخوابند و دچار عواقب منفی کم‌خوابی نشوند.

👈🏻 برخلاف کمبود خواب شدید، اگر هرشب پنج تا هفت ساعت بخوابید و آخر هفته این کمبود خواب را جبران کنید، این امکان وجود دارد که متوجه عواقب آن نشوید.

👈🏻خوابیدن کمتر از چیزی که بدن به آن نیاز دارد، شما را تحت فشار شدیدی قرار می‌دهد. خواب کوتاه، سطح هورمون کورتیزول را افزایش می‌دهد که روی سلامت قلب شما تأثیر منفی دارد. یکی از این عواقب منفی فشار خون بالا است که «مرگ خاموش» نام دارد، زیرا علائمی از خود نشان نمی‌دهد.

👈🏻 پژوهشی تازه نشان می‌دهد که 6.2 ساعت خواب شبانه می‌تواند روی قند خون و مقاومت انسولین زنان تأثیر منفی داشته باشد. یعنی می‌توان گفت پدیده خواب کوتاه با ریسک دیابت ارتباطی پنهان دارد.

👈🏻 اگر این احساس را دارید که باید سر خود را چند بار تکان دهید تا چشمان‌تان بسته نشوند، احتمالاً از کم‌خوابی خود باخبرید. اما همه علائم خواب کوتاه این‌چنین واضح نیستند. یک راه خوب این است که خواب خود را با ردیاب‌های خواب اندازه بگیرید. این دستگاه‌ها می‌توانند الگوهای خواب کوتاه را تشخیص دهند.

👈🏻 علائم پنهانی‌تر خواب کوتاه عبارتند از تنبلی و بی‌حالی روزانه، فراموشی، زودرنجی، بدخلقی یا اضطراب و دیگر علائم روانی. یک نشانه خوب دیگر این است که معمولاً خیلی زود - مثلاً کمتر از پنج دقیقه - خواب‌تان می‌برد.

👈🏻 یکی از ریسکی‌ترین خصوصیات خواب کوتاه این است که می‌توانید آن را برای مدت‌های طولانی ادامه دهید. به این ترتیب، سلامت شما به‌تدریج تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. یکی از عواقب غیرمستقیم خواب کوتاه این است که سبک زندگی شما تحت‌تأثیر تصمیماتی ضعیف قرار می‌گیرد؛ مثلاً از زمان تغذیه سالم یا ورزش خود کم می‌کنید.

👈🏻 کاهش اضطراب به‌طور کلی، مدیتیشن و ورزش درطول روز از راه‌هایی هستند که باعث می‌شوند خواب کوتاه از بین برود. اگر دو سال گذشته خواب کوتاه داشته‌اید، بهتر است دو سال آینده خواب خود را به‌تدریج بیشتر از چیزی کنید که به آن عادت کرده‌اید. به این ترتیب بدن شما سلامت خود را بازیابی خواهد کرد.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

23 Dec, 08:28


🔴 کاهش پرخاشگری مردان با اشک زنان

👈🏻 یک مطالعه جدید نشان می دهد که اشک زنان حاوی مواد شیمیایی است که به طور قابل توجهی پرخاشگری را در مردان کاهش می دهد. این مطالعه که بر روی اثرات شناخته شده در جوندگان استوار است، از یک بازی دو نفره استفاده کرد که برای برانگیختن رفتار تهاجمی در مردان طراحی شده بود، مردانی که ناخودآگاه اشک یا نمک زنان را استشمام می‌کردند.

👈🏻 نتایج حاکی از کاهش چشمگیر 40 درصدی رفتار پرخاشگرانه و کاهش متناظر در فعالیت مغز در مناطق مرتبط با پرخاشگری پس از قرار گرفتن در معرض اشک بود. این تحقیق نه تنها وجود سیگنال‌های شیمیایی اجتماعی را در انسان تأیید می‌کند، بلکه این تصور را نیز به چالش می‌کشد که اشک‌های احساسی یک ویژگی منحصر به فرد انسانی است.

👈🏻 مردانی که در معرض اشک زنان قرار گرفتند، 40 درصد کاهش رفتار پرخاشگرانه را نشان دادند. تصویربرداری مغز کاهش فعالیت را در نواحی مرتبط با پرخاشگری نشان داد که مردان اشک زنان را بو می‌کشند. این مطالعه شواهدی از شیمی درمانی اجتماعی که بر پرخاشگری انسان تأثیر می گذارد، ارائه می دهد، مشابه یافته های موجود در حیوانات.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

20 Dec, 17:20


الان که در حال مطالعه این متن هستید. از این عضو مهم (مغز) که فرمانده بدن‌تان محسوب می شود کمک می گیرید. و مغز شما به شما و اندام تحت کنترل خود دستور صادر می کند تا مشغول این متن باشید. به نظرتان جالب نیست؟

قرن‌های زیادی است که پژوهشگران و دانشمندان مجذوب ساختار و عملکرد مغز بوده اند.، اما تا همین چند سال گذشته مغز را غیرقابل درک می دانستند. اما در حال حاضر مغز انسان از اسرار خودش پرده برداری می کند. به علت سرعت زیاد تحقیقات در علوم عصبی دانشمندان طی ده سال گذشته نسبت به قرن های قبل اطلاعات تکمیل‌تری نسبت به ساختار مغز به زبان ساده کسب کرده اند.

👈🏻 ادامه مطلب را در سایت در مغز مطالعه کنید. کلیک کنید
📹 به همراه ویدئو معرفی ساختار مغز به زبان ساده با زیرنویس فارسی

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

19 Dec, 10:25


🔴 30 دقیقه حضور کمتر در شبکه‌های اجتماعی، شما را شادتر و کارآمدتر می‌کند

👈🏻 پژوهشی جدید نشان می‌دهد که تنها 30 دقیقه استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی در طول روز سلامت روان افراد، رضایت شغلی و تعهد کارکنان را بهبود می‌بخشد. همچنین این افراد کمتر از دیگران به FoMO یا ترس جاماندن از دیگران دچار می‌شوند.

👈🏻 براساس مقاله منتشرشده در BIT، کاربران از شبکه‌های اجتماعی برای جبران احساسات مثبتی استفاده می‌کنند که آن را در زندگی کاری روزمره خود از دست می‌دهند، به‌ویژه زمانی که احساس می‌کنند بیش از حد کار کرده‌اند. در کوتاه‌مدت، فرار از واقعیت به دنیای شبکه‌های اجتماعی ممکن است خلق‌وخوی شما را بهتر کند. اما در طولانی‌مدت می‌تواند منجر به رفتار اعتیادآوری شود که نتیجه معکوسی در پی خواهد داشت

👈🏻 در مجموع 166 نفر در این پژوهش شرکت کردند که همگی به صورت پاره‌وقت یا تمام‌وقت در زمینه‌های مختلفی مشغول به‌کار بودند. این افراد حداقل 35 دقیقه در روز را صرف شبکه‌های اجتماعی غیرمرتبط با کار می‌کردند. شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی در یکی از دو گروه قرار گرفتند. یک گروه نیز عادات شبکه‌های اجتماعی خود را تغییر ندادند.

👈🏻 گروه دیگر مدت زمان حضور در شبکه‌های اجتماعی را روزانه 30 دقیقه به مدت هفت روز کاهش دادند. شرکت‌کنندگان پرسشنامه‌های مختلفی را قبل از شروع آزمایش، یک روز پس از شروع و یک هفته بعد به‌صورت آنلاین تکمیل کردند و اطلاعاتی در مورد حجم‌کاری، رضایت شغلی، تعهد، سلامت روان، سطح استرس، FoMO و رفتارهایی که نشان‌دهنده استفاده اعتیادآور از شبکه‌های اجتماعی است، ارائه کردند.

👈🏻 محققان می‌گویند که حتی پس از این مدت کوتاه، گروهی که 30 دقیقه کمتر در روز در شبکه‌های اجتماعی بودند، رضایت شغلی و سلامت روانی خود را به طور قابل توجهی بهبود داده بودند. همچنین، شرکت‌کنندگان در این گروه نسبت به گروه دیگر احساس تعهد بیشتری به کار خود داشتند.

👈🏻 شرکت‌کنندگانی که استفاده روزانه خود از شبکه‌های اجتماعی را کاهش داده بودند، پس از یک هفته، به‌طور داوطلبانه به این کار ادامه دادند.

🧠 inbrain

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

18 Dec, 17:02


👈🏻تاثیر خواب بر یادگیری و حافظه خواب برای عملکرد بهینه مغز و حافظه بسیار حائز اهمیت است. در طول فرآیند خواب، مغز فرصت دارد تا اطلاعات جدید را پردازش کند، خاطرات را تثبیت کند و اطلاعات قبلی را بهبود بخشد. یادگیری و حافظه دو فرآیند مرتبط هستند که به طور مستقیم تحت تأثیر خواب قرار می‌گیرند.

👈🏻 خواب بهبود حافظه کوتاه‌مدت و حافظه بلندمدت را تقویت می‌کند و به افزایش توانایی یادگیری کمک می‌کند. در طول خواب عمیق، اطلاعات یادگرفته شده در طول روز به صورت تکراری و ساختاردهی شده در مغز تثبیت می‌شوند. این فرآیند بهبود یادگیری و حافظه را بهبود می‌بخشد.

👈🏻 ادامه مطلب را در سایت در مغز مطالعه کنید. کلیک کنید
🔗 منبع در انتهای صفحه معرفی شده.

در مغز | مجموعه علمی آموزشی

18 Dec, 12:14


🔴 دانشمندان می‌خواهند با عینک واقعیت مجازی موش‌ها، اطلاعات بیشتری از مغز انسان به‌دست بیاورند

👈🏻 در آخرین پیشرفت علم عصب‌زیست‌شناسی، موش‌ها با عینک واقعیت مجازی در هزارتوهای دیجیتالی به گردش می‌پردازند. پژوهشگران دانشگاه نورت‌وسترن می‌گویند این فناوری می‌تواند به ما یاد دهد که حافظه چگونه کار می‌کند.

👈🏻 تیمی از پژوهشگران به سرپرستی «دنیل دومبک» (Daniel Dombeck)، استاد عصب‌زیست‌شناسی دانشگاه نورت‌وسترن، عینک‌های واقعیت مجازی کوچکی برای موش‌ها ساخته‌اند. پس از این که آن‌ها عینک‌ها را روی سر موش‌ها گذاشتند، مغزشان را زیرنظر گرفتند تا ببینند هنگام حرکت در هزارتوهای دیجیتالی چگونه مسیرها را به‌یاد می‌سپرند. پژوهشگران با این کار به‌دنبال شناسایی نورون‌هایی هستند که حافظه را در مغز شکل می‌دهند.

👈🏻 دستگاه‌های پیشرفته تصویربرداری از فعالیت مغز بسیار بزرگ هستند و قابلیت جابه‌جایی و تعقیب موش‌ها را ندارند. پس درعوض، دانشمندان سر موش‌ها را زیر میکروسکوپ‌های بزرگ ثابت نگه داشتند تا بتوانند اسکن مغز آن‌ها را مشاهده کنند. موش‌ها با کمک یک تردمیل زیر پای خود و یک عینک واقعیت مجازی حرکت می‌کردند.

👈🏻 عینک‌ها تصاویری از یک هزارتو و شکارچیانی مانند جغد به موش‌ها نشان می‌دادند. هدف دانشمندان این بود که ببینند کدام سیناپس‌ها برای شکل‌دادن حافظه تغییر می‌کنند و این تغییر با چه مکانیسمی انجام می‌شود.

👈🏻 این تحقیق کمک می‌کند پژوهشگران درک کنند که مغز انسان چگونه می‌داند در چه نقطه‌ای از دنیای اطرافش قرار دارد. همچنین آن‌ها خواهند فهمید که ما چگونه تجربیات را به خاطره تبدیل می‌کنیم و به راه‌حل‌هایی برای مشکلات‌مان می‌رسیم. درنهایت، آن‌ها درمی‌یابند که حافظه چگونه در اثر بیماری‌های زوال اعصاب ضعیف می‌شود.

👈🏻 محیط‌های مجازی پژوهشگران را قادر می‌سازند از پیشرفته‌ترین ابزارها برای پاسخ به این پرسش‌ها استفاده کنند. در آینده حتی این امکان وجود دارد که با ساخت عینک‌های واقعیت مجازی کوچک‌تر، موش‌ها در محیط‌ها یا هزارتوهای واقعی حرکت کنند.

👈🏻 در مطالعات اولیه، پژوهشگران به موش‌ها هزارتوهای ساده‌ای را نشان دادند که در آن‌ها جایزه‌هایی پنهان بود. آن‌ها در چند مورد از شبیه‌سازی‌ها شکارچیانی را اضافه کردند که از آسمان مجازی جلوی موش‌ها ظاهر می‌شدند.

👈🏻 واکنش موش‌ها به این تهدیدها مشابه واکنش آن‌ها در محیط‌های واقعی بود. آن‌ها یا از حرکت می‌ایستادند یا فرار می‌کردند.

👈🏻 دانشمندان دریافتند که وقتی موش‌ها بعد از دیدن شکارچی در جای خود بی‌حرکت می‌ایستادند، نورون‌های مسیریابی درحال خواندن موقعیتی متفاوت با آنچه بودند که حیوان در آن حضور داشت.

👈🏻 درواقع، این‌طور به‌نظر می‌رسید که موش‌ها درحال فکرکردن به یک مکان امن هستند و خود را در آن می‌دیدند، اما متوجه نبودند که در نقطه‌ای خطرناک ایستاده‌اند. پژوهشگران قصد دارند این مطالعه را ادامه دهند، زیرا می‌تواند توضیح دهد که چگونه تخیلات در مغز شکل می‌گیرند.

🧠 inbrain