پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار @iifom_co Channel on Telegram

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

@iifom_co


⚜️مکتب اطریشی اقتصاد⚜️
Austrian School Of Economics

تارنما:
https://iifom.com
اینستاگرام:
https://instagram.com/iifom.co
فیسبوک:
https://facebook.com/IIFOM
توئیتر:
https://twitter.com/iifom_co

پژوهشگاه مالکیت و‌ بازار (Persian)

با خوش آمدید به پژوهشگاه مالکیت و بازار! این کانال یک فضای آموزشی و تحقیقاتی در زمینه اقتصاد می باشد که به بررسی مفاهیم مالکیت و بازار می پردازد. اگر علاقه‌مند به مطالعه و یادگیری مفاهیم اقتصادی هستید، این کانال مناسب برای شماست. کانال iifom_co تحت عنوان مکتب اتریشی اقتصاد آمده است و ارائه مطالب مرتبط با این مکتب را در اختیار شما قرار می دهد. برای دسترسی به منابع بیشتر و اطلاعات جامع‌تر، می توانید از تارنما، اینستاگرام، فیسبوک و توئیتر این کانال استفاده کنید. با پیوستن به این کانال، به دنیای پژوهش علمی و تحقیقاتی در حوزه اقتصاد و مالکیت خواهید پیوست.

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

13 Feb, 10:19


وقتی روشنفکرانه به سیاست فکر می‌کنید، به احتمال زیاد چپ‌گرا می‌شوید.

⚜️راجر اسکروتن⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

12 Feb, 13:31


⚜️مذهب انسانیت⚜️

تواضع یقیناً خصلت مسلط آگوست کُنت نیست که مصلح اجتماعی است. از نظر او، تاریخ بشری یگانه است، و از آنجا که نظم بنیادین همان مایهٔ یکتایی است که همهٔ تغییرها بر اساس آن صورت می‌گیرد، بنابراین وی تردیدی به خود راه نمی‌دهد که چگونگی تحقق رسالت بشری و وقوع کامل نظم بنیادین را تعیین کند. او خیال می‌کند که راه‌حل مشکل اجتماعی در دست اوست! از نظر او ضروری است که کار بر اساس علم سازمان یابد و این سازمان یافتن می‌تواند نسبتاً به آسانی عملی شود. او که مصلح اجتماعی است می‌خواهد شیوهٔ اندیشیدن آدمیان را دگرگون کند، اندیشهٔ اثباتی را رواج دهد و آنرا تا حوزهٔ جامعه بکشاند، و بقایای طرز فکر فئودالی و الهی را برچیند. اهتمام او این است که همهٔ مردم به‌صورت اثباتی بیندیشند و معتقد شوند برای نظم دنیوی، سازمان اثباتی، سازمانی عقلانی است. آگوست کُنت، بنیان‌گذار مذهبی است و خود می‌خواهد چنین باشد. او معتقد است که مذهب دورهٔ ما می‌تواند و می‌باید ملهم از پوزیتیویسم باشد!

✍🏼 ریمون آرون
📚 مراحل اساسی سیر اندیشه در جامعه‌شناسی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

11 Feb, 13:36


⚜️خودپرستی توده؛ ابداع خدایان⚜️

استعدادِ جامعه در رساندن خویش به مقام خدایی یا در ایجاد خدایان، هیچ جا بیش از نخستین سال‌های انقلاب فرانسه دیدنی نبود. در این سال‌ها در واقع زیر تأثیر شوق عمومی، اموری که طبعاً از امور ناسوتی محض بودند توسط افکار عمومی به صورت امور لاهوتی درآمدند، مانند: میهن، آزادی و عقل. بدین سان مذهبی خودانگیخته پدید آمد که اصول جزمیِ نمادها، محراب‌ها و اعیاد خاص خویش را دارا بود. پرستش «عقل» و «وجود برتر» در رژیم انقلابی در واقع اقدامی برای خشنودی رسمی همین تمایلات خودانگیخته به شمار می‌رفت. البته این ابداعِ مذهبی دوامی چندان نداشت لکن علتش آن بود که شوق میهن‌دوستانه که در ابتدا برانگیزندهٔ توده‌ها بود بتدریج سستی گرفت و با از میان رفتن علت، معلول نیز نمی‌توانست دوامی داشته باشد.

✍🏼امیل دورکیم
📚در صور بنیانی حیات دینی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

11 Feb, 07:30


⚜️نامهٔ ملاکین همدان⚜️

ملاکین همدان در تلگراف خویش خطاب به آقای بروجردی تحلیلی موجز از عواقب اصلاحات ارضی ارائه داده‌اند که در خور توجه است. در فرازهایی از این تلگراف آمده است: «دولت وقت تصمیم گرفته است در این هفته با عجلهٔ تمام، قانونی از مجلس سنا و شورا بگذارند که املاک کلیه مالکین از کل، و خرده‌مالک از مرد و زن و صغیر و کبیر که عده آنها خیلی زیاد است اسماً خریداری، ولی در معنی و حقیقت شبیه به مصادره‌ای بیش نیست. [یعنی]خریداری اجباری یا شبیه مصادره نماید.» آنان در ادامه به ارائه نقد ادلهٔ سیاسی دولت هم پرداخته و خاطر نشان کرده‌اند: «اگر هدف سیاسی دولت از وضع این قانون بر شرع، جلوگیری از نشر مرام اشتراکی و کمونیستی است پس اشتباه و تصور باطل است، زیرا این عمل دولت خود فتح باب مرام اباحه و اشتراک است.»

✍🏼متن کامل در فایل پیوست

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

10 Feb, 13:32


اصلاحات ارضی اولین قدم سیستماتیک در نقض حق مالکیّت بود.

⚜️موسیٰ غنی‌نژاد⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

09 Feb, 13:10


⚜️خرد اکتسابی روشنگری⚜️

فلسفهٔ روشنگری، روش‌شناختی فیزیک نیوتونی را می‌پذیرد و بی‌درنگ شروع به تعمیم آن می‌کند. اندیشهٔ سدهٔ هجدهم به این خرسند نیست که روش تحلیلی را صرفاً ابزار عقلیِ فیزیک-ریاضی بداند بلکه روش تحلیلی را همچون وسیله‌ای لازم و ضروری برای هر گونه تفکری بطور عام می‌شناسد. این بینش، در میانهٔ سدهٔ هجدهم پیروز می‌شود. و گرچه بسیاری از متفکران و مکتب‌ها در نتایجی که از روش تحلیلی می‌گیرند، اختلاف نظر دارند؛ اما بر سر روش تحلیل به‌منزلهٔ ابزار شناخت متفق‌اند. در سدهٔ هجدهم می‌بینیم که مفهوم «خرد» در مقایسه با دریافت آن در سدهٔ هفدهم دچار تغییر ماهوی شده است. در نظام‌های بزرگ متافیزیک سدهٔ هفدهم، خرد، قلمرو «حقایق جاویدان» است؛ یعنی قلمرو حقایقی است که میان ذهن انسان و خدا مشترک است. اما سدهٔ هجدهم به خرد بیشتر به‌مثابهٔ یک امر اکتسابی می‌نگرد تا به‌منزلهٔ یک میراث!

✍🏼ارنست کاسیرر
📚فلسفهٔ روشنگری


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

08 Feb, 13:33


⚜️معلم انقلاب⚜️

علی شریعتی همهٔ کوشش خود را به کار می‌گیرد تا از خود افسانه سازد: ملغمه‌ای از دانشمند و قهرمان و مبارز. ادعای دکترا گرفتن در رشته‌هایی می‌کند که درس آنها را نخوانده است اما او در جامعه‌شناسی و تاریخ، مدرک دکتری ندارد. مدرک او معادل دکترای دانشگاهی است که پایان‌نامهٔ آن هم، ترجمهٔ یک فصل از کتاب فضائل بلخ، به فرانسه است. فهرست استادهایی که به رخ می‌کشد که آنها او را به یاد نمی‌آورند: لویی ماسینیون، گورویچ و غیره. ادعا می‌کند دستیار ماسینیون بوده ولی هیچ دلیل و شاهدی بر صحت این مدعا وجود ندارد. همچنین گورویچ، و حکایت برخی از دوستان او، که مشعوفانه به نزد گورویچ می‌روند و با این پاسخ گورویچ سنگ روی یخ می‌شوند که چنین فردی را نمی‌شناسد. مدعیات ناشیانه‌ای در باب سابقهٔ مبارزه‌اش می‌سازد و دوستان و مریدانش به آن پروبال می‌دهند. اینکه با فرانتس فانون، نامه‌نگاری دارد و کتاب او را ترجمه کرده و به‌ خاطر دفاع از مبارزان الجزایری و ارتباط با آنها در پاریس زندانی شده است و در دانشگاه دوست عبدالعزیز بوتفلیقه بوده است و در زندان فرانسوی‌ها با «گیوز» مصاحبه کرده است. اما بوتفلیقه هرگز به پاریس نرفته بود، چه رسد به آنکه در آنجا دانشجو باشد. عجیب‌ترین نکتهٔ این داستان، به مصاحبه با «گیوز» در زندان فرانسه بازمی‌گردد. اما کسی به نام گیوز وجود خارجی ندارد و نسخه‌ای از مصاحبه با او هم یافت نشد. اکنون نیز از سخنرانی‌های شورمندانهٔ او، جز تعارض‌های بی‌پایان که پشت هر نویسنده و روشنفکری را به خاک می‌مالد، چه چیزی به جای مانده است جز ترویج جنگ مسلحانه و تحریک به خشونت و تعلیم انقلاب و ارائه اسلام ایدئولوژیک که او را در صف تلخ‌اندیشان و ستیزه‌جویان قرار می‌دهد.

✍🏼جلال توکلیان
📚اندیشه پویا ۹۴


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

07 Feb, 13:31


در دموکراسی همواره خطر استبداد اکثریت وجود دارد.

⚜️ریمون آرون⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

05 Feb, 09:07


⚜️سه‌ اثر بر اندیشهٔ مارکس⚜️

خاستگاه اندیشهٔ مارکس در دنبالهٔ فلسفهٔ کلاسیک آلمان قرار داشت زیرا یکی از فکرهای اصلی هگل را می‌پذیرفت که توالی جوامع در عین‌حال هم نمودار مراحل فلسفه و هم نمودار مراحل بشریت است. از سوی دیگر، مارکس اقتصاد انگلیس را بررسی کرده و از مفاهیم اقتصاددانان انگلیسی استفاده کرده است. وی برخی از نظریه‌های مورد قبول زمان خود، مانند نظریهٔ ارزش-کار، یا قانون کاهش گرایشی نرخ سود را در آثار خود بار دیگر پیش کشیده و تصور کرده با گرفتن نظریات اقتصاددانان انگلیسی می‌تواند فرمول علمی دقیق اقتصاد سرمایه‌‌داری را بدست دهد. بالاخره مارکس مفهوم نبرد طبقات را که عملاً در آثار پایان قرن هجدهم و آغاز قرن نوزدهم به‌طور پراکنده وجود داشت، از مورخان و سوسیالیست‌های فرانسوی گرفته است. این سه اثر اندیشهٔ مارکس را متأثر کرده است و به کمک آنها می‌توان تعبیر کلی اما معتبر از ترکیبی که مارکس و انگلس فراهم آورده‌اند ارائه داد.

✍🏼ریمون آرون
📚مراحل اساسی سیر اندیشه در جامعه‌شناسی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

04 Feb, 13:35


⚜️خروج از بحران اقتصادی⚜️

قانون شمارهٔ یک موری راتبارد در یک بحرانِ اقتصادی این است که دولت در روند تعدیل بازار یا به‌ تعبیر وال‌ استریت «اصلاح» دخالت نکند. هرچه دولت در بحران اقتصادی مداخله کند، بحران طولانی‌تر و طاقت‌فرسا خواهد شد و حتّی می‌تواند باعث تداوم همان رکود شود  درست به مانند آنچه در جریان رکود بزرگ اتفاق افتاد. به‌طور خلاصه، رویکرد راتبارد برای مقابله با یک بحران اقتصادی نشان می‌دهد که دولت نباید از سقوط قیمت‌ها و دستمزدها جلوگیری کند یا مانع ورشکستگی شود. راهِ احیا، شاملِ نرخِ بهرهٔ بالاتر و کاهش قیمت است. این امر منجر به روندی می‌شود که دردناک اما مؤثر است و از لحاظ تاریخی تجربه شده است که اقتصاددانان جریان اصلی با آن کاملاً مخالف هستند.

✍🏼 مارک تورنتون
📜 اصول راتبارد

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

03 Feb, 16:37


🖍 نطقیات برگزار می‌کند:

دورهٔ آموزشی «فلسفه و مسیح‌شناسی»

👤 مدرس: استاد نسیم حسنی ( لینک معرفی استاد)

🟢 آشنایی با دورهٔ آموزشی «فلسفه و مسیح‌شناسی»:

مسیح‌شناسی“ را می‌توان یکی از شاخه‌های الهیات عقلی مسیحیت دانست. در مبحث مسیح‌شناسی، چگونگیِ تبدیل شدن عیسی‌مسیح به خدای خالقِ معبود، موضوع اصلی بوده و در این بین پرداختن به زندگی و اعمال او، که منابع آن غالباً محدود و گنگ است، کمتر اهمیت دارد. به زبانی ساده مسیح‌شناسی را باید مطالعه در شناخت ماهیت یا همان هستی‌شناختی (Ontology) عیسی‌مسیح و به ویژه بررسی چگونگی اتحاد طبیعت الوهی و انسانی در او تعریف کرد.

اگرچه اصطلاح ”مسیح‌شناسی“ نخستین‌بار از سدۀ هفدهم میلادی در آثار متألهان اروپایی دیده می‌شود، موضوع آن از همان قرن نخست میلادی ذهن متکلمان مسیحی را به خود مشغول داشته بود. این مسئله در تاریخ مسیحیت به قدری اهمیت پیدا کرد که می‌توان گفت برداشت‌های گوناگونی که از ماهیت طبیعت عیسی‌مسیح توسط آبای‌کلیسا انجام گرفت مهمترین عامل در برپایی نخستین شوراهای عمومی کلیسا و جدایی فرقه‌های مختلف مسیحی در هفت سدۀ نخست تاریخ مسیحیت بوده است.

سابقۀ مباحث مسیح‌شناسی در ادبیات مسیحی را می‌توان تا زمان نگارش متون عهدجدید پی‌گرفت. بخش مهمی از مسیح‌شناسیِ عهدجدید در مقدمۀ انجیل‌ یوحنا یافت می‌شود.  انجیل‌ یوحنا بیش از هر متن دیگری در عهدجدید سعی در ارائۀ مفهومی فلسفی و الوهی از شخصیت عیسی داشته است. اصطلاح لوگوس (λόγος) و اطلاق آن به عیسی‌مسیح نخستین‌بار در مقدمۀ همین انجیل ظاهر می‌شود، اگرچه پیش‌‌تر استفاده از این واژه سابقه‌ای طولانی در ادبیات فلسفی یونان و حتی ادبیات یهودی یونانی مآب به خصوص آثار فیلون اسکندرانی داشته است.

دیدگاه مثبت نخستین متألهان برجستۀ مسیحیت به فلسفۀ یونانی عاملی مهم در فرایند تأثیرپذیری این آیین تازه از مباحث فلسفی بود. به عنوان مثال از دیدگاه کلمنت اسکندرانی فلسفه یک فضیلت و موهبت الهی بود که تا پیش از آمدن مسیح، یونانیان را به کسب فضیلت و تقوا ترغیب و به دینداری رهنمود ساخته بود. در نتیجه از دیدگاه او فلسفه برای یونانیان همچون شریعت برای یهودیان بوده است.

از آنجایی‌که فهم مباحث مسیح‌شناسیِ آبای کلیسا بدون در نظر گرفتن تأثیر فلسفۀ یونانی بر اندیشه‌های آنان امکان‌پذیر نیست، در این دوره سعی شده است تا تصویری جامع از این پیوند میان فلسفه و الهیات مسیحی ارائه شود. در طی این دوره مراحل مختلف تکوین مسیح‌شناسی و تأثیر آن در به وجود آمدن شقاق میان فرقه‌های مختلف مسیحیت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

🗂 فهرست موضوع جلسات:

پیش‌زمینه‌ها

۱) لوگوس در فلسفۀ یونانی

(هراکلیتوس افسوسی؛ رواقیون)

۲) لوگوس و کلمۀ خدا در آثار یهودی یونانی‌مآب

(پیشامسیحی ( דבר (کلمه) در ترجمۀ سبعینی عهدعتیق؛ ادبیات حکمت؛ لوگوس در آثار فیلون اسکندرانی)

عهد جدید

۳) مسیح شناسی اناجیل همنوا

(مسیح‌شناسی چیست؟؛ سابقۀ مسیح‌شناسی؛ مسیح‌شناسی در اناجیل متی و مرقس و لوقا)

۴) لوگوس در انجیل یوحنا

(بحثی درباب نویسنده و زمان نگارش انجیل یوحنا؛ مفهوم اندیشۀ لوگوس در انجیل یوحنا؛ ریشۀ ظهور واژۀ لوگوس در انجیل یوحنا)

۵) مسیح‌شناسی در رسالات پولس

(مسیح در رسالات پولس؛ تأثیرات خارج از بنی‌اسرائیل بر اندیشه‌های پولس)

فلسفه و آبای کلیسا

۶) مسیح‌شناسی و فلسفه در آثار یوستین شهید

(ایدۀ "فلسفۀ راستین": ارتباط فلسفه و دین در آثار یوستین؛ نقش یوستین در تبیین مفهوم لوگوس در دین مسیحیت)

مکتب اسکندریه

۷) کلمنت اسکندرانی

(تعریف مکتب اسکندریه؛ تأثیر فسلفۀ افلاطونی میانه و فیلون اسکندرانی در اندیشههای کلمنت؛ اثبات ازلی بودن لوگوس؛ تجسد لوگوس)

۸) اوریگنس اسکندرانی

(اوریگنس و طرح تثلیث طبقاتی؛ تعریف برخی اصطلاحات یونانی؛ اتحا د دارای عنص ر غالب؛ ایدۀ برتری طبیعت ( φύσις ) الوهی)

مکتب انطاکیه

۹) دیودوروس طرسوسی

(تعریف مکتب انطاکیه؛ "اختلاط" دو طبیعت الوهی و انسانی؛ حامل انسان در برابر حامل خدا؛ دو طبیعت در یک شخص)

۱۰) تئودوروس موپسوئستیایی

(نگاهی بر آثار تئودوروس و جایگاه او؛ ایدۀ اتحاد بر اساس ”خشنودی“ ( εὐδοκίαν )؛ وحدت شخص در عیسی‌مسیح)

مسیح شناسی و تاریخ کلیسا

۱۱) سیریل اسکندرانی و نسطوریوس

(نگاهی بر آراء مسیح‌شناسی سیریل؛ مسیح شناسی نسطوریوس؛ تاریخچۀ غائلۀ میان سیریل و نسطوریوس)

۱۲) مسیح شناسی و شقاق کلیساهای مسیحی

(تاریخچۀ شوراهای کلیسایی، کلیسای میافیزیت، کلیسای نسطوری، کلیسای کالسیدونی، کلیسای پاپی)

📞 برای ثبت‌نام و مشاوره در خصوص دوره لطفا با آیدی زیر تماس بگیرید:

t.me/nutqiyyat_admin

❇️

🔮 t.me/nutqiyyat

🔮 Instagram.com/Nutqiyyat

🔮 https://youtube.com/@nutqiyyat

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

02 Feb, 13:30


همه شرّ را احساس می‌کنند اما کسی شجاعت درمان ندارد.

⚜️الکسی دو توکویل⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

29 Jan, 13:30


⚜️پوزیتیویسم کُنت⚜️

تلقی مرکزی اندیشه اگوست کُنت به شرح زیر است: «نمودهای اجتماعی، تابع جبر علمی دقیقی هستند که به‌صورت تحولِ اجتناب‌ناپذیرِ جوامع بشری، تحت فرمانِ پیشرفت‌هایِ ذهنِ بشر، نمودار می‌گردد.» پوزیتیویسم او، نمی‌تواند ابتدا به ساکن باشد. چرا که مقصود از فلسفهٔ اثباتی این است که انسان نظمی را که هست و بیرون از او وجود دارد بازشناسد و اقرار کند که نمی‌تواند تبیین کاملی از این نظم ارائه دهد و فقط باید به کشف اسرار آن قانع باشد. ذهن اثباتی، نمودها را می‌نگرد، تحلیل می‌کند و به کشف قوانین حاکم بر مناسبات آنها می‌پردازد. [پس] امکان ندارد که این نظم خارجی، از راه مشاهده و تحلیلْ بی‌درنگ و به سرعت کشف شود. انسان، بیش از پرداختن به فلسفه، نخست باید زندگی کند. در مرحلهٔ آغازین تاریخ، فلسفه‌ای دیگر لازم نبود، و پوزیتیویسم می‌بایست به مرحلهٔ کشف قوانین موکول می‌گردید. از نظر کُنت، مرحلهٔ نهایی تاریخ، مرحلهٔ پوزیتیویسم عمومی است. هوش است که جهت تاریخ بشری را نشان می‌دهد و شکفتگی جامعه و طبیعت بشری را در مرحلهٔ نهایی تحول، نمایان می‌سازد.

✍🏼 ریمون آرون
📚 مراحل اساسی سیر اندیشه در جامعه‌شناسی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

28 Jan, 13:33


خشونت، قابلهٔ تاریخ است.

⚜️کارل مارکس⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

26 Jan, 11:50


⚜️ثبات و پیشرفت ایرانِ عهد ناصری⚜️

هر گاه وضع کنونی[۱۸۸۹ م] ایران را با نیمهٔ اول این قرن قیاس کنیم، معلوم خواهد شد چه پیشرفت‌هایی حاصل شده است، خصوصاً از جهت حصول امنیت عمومی در اثر استقرار سلطنت همایونی و اقدام به پاره‌ای امور اصلاحی، که بنا بر آن می‌توان گفت ایران در آستانهٔ دوران جدیدی است و امید پیشرفتی سریع‌تر و احراز نتایج پایدارتر موجود است. در همین چند سال تلگراف برقی و سیستم جدید پستی و تأسیس بانک‌های اروپایی و مقدمات کشیدن خط‌آهن و به کار افتادن سرمایه‌های عمدهٔ خارجی برای استفاده از منابع داخلی شروع گردیده است. ایرانیان باهوش‌تر از آنند که بپندارند این کارها حد نهایی است. در حین مسافرت خود خوشوقتی ملاقات و صحبت با چندین نفر از سیاستمداران ایران را داشته‌ام و بسیاری از ایشان علاقهٔ تام به اقدامات اصلاحی نشان می‌داده‌اند. اعلیحضرت اقدامات اصلاحی متعدد کرده‌اند و بدون شک بیش از هر شهریاری بعد از کریم‌خان به ایران خدمت نموده‌اند، اگر جرأت بیشتری می‌داشتند اقدامات دیگری هم مقدور بوده است. از جمله گرفتاری‌های محیط شرق یکی این است که با اطمینان نمی‌توان گفت که سیاست ناصرالدین‌شاه را که روی‌هم‌رفته معتبر و قابل ستایش است جانشین وی چگونه تلقی خواهد کرد.

✍🏼 لرد کرزن
📚 قضیهٔ ایران


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

25 Jan, 13:33


⚜️سوسیالیسم؛ طغیان انسان⚜️

مردم اغلب سوسیالیسم را یک دین می‌نامند. در واقع، این دینْ نوعی خودْ‌خدا‌پنداری است. آنگونه که برنامه‌ریزان از آن صحبت می‌کنند این خدا، دولت یا همان حکومت است. از نظر ملی‌گرایان، خدا همان «ملّت» است، از دید مارکسیست‌ها «جامعه» همان خداست و از نظر پوزیتویست‌هایی چون اگوست کُنت «انسانیت» همان خداست و اینها همگی نام‌هایی برای خدا در این دین جدید هستند. اما همگی این بت‌ها صرفاً استعاره‌ای از ارادهٔ خود فردِ اصلاحگر هستند. او همهٔ آنچه را که متألهین در وصف خدا بیان می‌کنند به خدای خویش نسبت داده و نفس متورم خویش را تجلیل می‌کند.

✍🏼 لودویگ فون میزس
📚 کنش انسانی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

24 Jan, 13:35


سارتر جانور خطرناکی است که دوست دارد با مارکسیسم لاس بزند.

⚜️ژان کاناپا⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

22 Jan, 09:50


⚜️روس‌ها چه بر سر ایران آوردند؟⚜️

نهایت آرزوی حکومت تزاری این است که بعد از درگذشت ناصرالدین‌شاه و یا هنگامی که پیش‌آمد آشفتگی و اختلال، فرصت و مجالی بدهد، پیشرفت‌هایی در حدود مرزهای شمالی نصیب او شود و یا بنا بر درخواست خوانین محلی به‌عنوان ِحمایت، قدمی در پیش نهد. نمایندگان و مأموران روس در ایران لحن کلام دیکتاتری دارند که هرچند ترس و هیبت تولید می‌کند، ولی وسیلهٔ دلجویی نیست. هیچ طرح و کاری در جهت تقویت ایران و بسط بی‌طرفانهٔ ثروت آن، به میان نیامده است که از طرف حکومت تزار با مخالفت و مقاومت بسیار مواجه نشده باشد. با علم به اینکه می‌دانم چه می‌گویم تکرار می‌کنم که طی بیست سال اخیر(۱۸۸۹-۱۸۶۹) هیچ طرح و پیشنهادی برای اصلاح اقتصادی و مادی ایران به میان نیامده است که روسیه با آن مخالفت ننموده باشد و یا در اثر سرسختی دولت تزاری از بین نرفته باشد. ایرانیان از شهریار تا فرد عادی از قصد و خیال و سبکِ کار همسایهٔ شمالی کم‌و‌بیش آگاهند و از روسیه بیم و به این موضوع هم اعتراف دارند.

✍🏼 لرد کرزن
📚قضیهٔ ایران


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

21 Jan, 13:30


ایرانِ قاجاری به رغم نقایصِ ذاتی‌اش هرگز مستعمره نشد؛ یکی از دلایل آن وضع جغرافیایی کشور و دیگری، میزان پایداری قاجاریه و اتباع آن بود. گرچه مرزهای ایران دائماً آب می‌رفت ولی کشور پابرجا ماند. فراموش نکنیم که در همان زمان، بسیاری از ممالک غیر غربی تدریجاً مستعمره شدند. بیشتر تاریخ‌نگاران قرن بیستم که متأثر از رویکرد تحقیرکنندهٔ اروپایی‌هاست، دورهٔ قاجار را عصر شکست و تباهی شمردند. چنین دیدگاهی دستاوردهای عهد قاجاریه، یعنی مستعمره نشدن و نشاط فرهنگی این عصر را کم‌اهمیت می‌انگارد. ایران در اوایل قرن نوزدهم شاهد یک نوزایی ادبی و هنری بود که پیامدهای ماندگاری داشت. این پادشاهی قاجار بود که اذهان را متوجه خاطرهٔ ایران باستان کرد؛ همانی که در شاهنامه، سنگ‌نبشته‌ها و ویرانه‌های دوران هخامنشی و ساسانی آمده بود. شناختی که در اذهان عمومی از دوران قاجار وجود دارد، فکری ناتاریخی است؛ یعنی نمی‌کوشد این عهد را در زمانهٔ خودش بسنجد بلکه مطلق‌گرایانه انتظار دارد که این دوره باید عهدی درخشان می‌بود و ایران با قدرت‌های غربی رقابت می‌کرد!

✍🏼 عباس امانت
📚 سودای فرنگ


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

20 Jan, 13:30


آنجا که حوزهٔ قدرت دولت گسترش یابد، اجبار افزایش یافته و آزادی محو می‌شود.

⚜️لودویگ فون میزس⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

19 Jan, 07:43


⚜️ظلم مشروطه‌چیان به محمدعلی‌شاه⚜️

از اواخر رجب ۱۳۲۵ تا داستانِ میدان توپخانه، محمدعلی‌شاه با مقاصد ملّت و مجلس همراه بود و رویه‌ای از او دیده نشد که به دشمنی او با آزادی بتوان تعبیر کرد. رئیس‌الوزراء وقت نظام‌السلطنه مورد قبول ملیّون بود، و رئیس مجلس احتشام‌السلطنه که در اعتلای مقام مجلس کامیابی حاصل کرد. متمم قانون اساسی به تصویب رسید و شاه آنرا امضاء کرد، قانون آزادی انطباعات نیز گذشت، اولین بار  بودجه سالیانه مملکتی تعدیل گردید و از حقوق شاه و شاهزادگان و دیگر مقرری‌های گزاف کاسته شد. ‌شاه با روی خوش این محدودیت‌ها و تعدیل‌ها را پذیرفت و از آن کارها ابراز خرسندی و حتی چندبار از خدمات مجلس تقدیر کرد.[اما]دوران نویدبخشِ صلح دربار با ملّت و مجلس دیرنپائید. نمایندگان افراطی در مجلس از بدگویی به شاه و دربار فروگذار نبودند، سخنورانِ انقلابی نیز بر منبر از ناسزاگویی احتراز نداشتند. یکی عزل و اعدام شاه را می‌خواست و دیگری او را «پسر ام‌الخاقان» می‌خواند! نویسندگان تندرو نیز دست از خطبای هم‌مشرب خود نداشتند. در حقیقت عفت قلم و زبان رخت بربسته و هرزه درایی و دشنام‌گویی معیار آزادیخواهی شناخته شده بود. موید‌الاسلام مدیر روزنامه حبل‌المتینِ کلکته، بقول کسروی «از سودجویان بوده و بهر کجا که سودی برای خود امید میداشته، کوشش به نیکی توده و کشور را فراموش میکرد.» عامهٔ مردم ابزار بدون ارادهٔ پیشوایان خود بودند که به هر سو می‌خواستند آنها را می‌کشاندند. سوء قصد علیه شاه در ۲۵ محرم به یکبار ورق را برگرداند. عجب آنکه روز قبل از آن محمدعلیشاه قانون انطباعات را که پس از شور و هیجان فراوان در مجلس گذشته بود، امضا کرد و نامه‌ای مبنی بر قدردانی از مساعی نمایندگان به مجلس نوشت. فردای آن روز شاه را ترور کردند!

✍🏼 فریدون آدمیّت
📚 فکر آزادی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

17 Jan, 13:41


حقیقت و منطق به ندرت با استقبال جهانیان روبرو می‌شود.

⚜️ادوارد گیبون⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

15 Jan, 13:30


⚜️در جستجوی ناکجاآباد⚜️

مشغلهٔ اصلی علی شریعتی در [حسینیه]ارشاد، امحای چارچوب‌های اسلام سنتی و بازسازی یک ایدئولوژی جدید اسلامی بود که قادر بود مشکلات و نیازهای مخاطبانش را پاسخ دهد. او می‌خواست بذر انقلابیگری کامل را در میان نسل جوان بپاشد و با سخنرانی‌های «ستیزه‌جویانه»ی خود برای آنان که شور و حال سیاسی بیشتری داشتند راهی جز مبارزه با مثلث شوم زر و زور و تزویر باقی نگذارد. تصویری که شریعتی از مسلمانِ منتظر ترسیم می‌‌کرد، شباهت فراوانی به تصویر چریکِ مسلحی داشت که آموزش‌های لازم برای مبارزه را از سر گذرانده بود. هرکس که کمترین اطلاعی از اصطلاحات و عبارات مارکسیستی دارد، به محتوای درس‌های اول و دوم «اسلام‌شناسی» شریعتی دقت کند، به خوبی متوجه خواهد شد که ایدئولوژی اسلامیِ او تا حدود زیادی وامدار مارکسیسم بوده است.

✍🏼 علی رهنما
📚 مسلمانی در جستجوی ناکجاآباد

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

14 Jan, 13:30


شـاه‌کـشی، برابری‌خـواهی، دمـوکـراسـی، سوسیالیسم، نفرت از مذهب، ترور، غارت جمعی، تجاوز و قـتـل، خـدمت اجباری و
جـنـگ فـراگـیر با انـگـیـزهٔ ایـدئـولـوژیـک؛ اینها همه برآمده از انقلاب فرانسه هستند.

⚜️هانس هرمان هوپه⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

13 Jan, 08:48


⚜️قاجار؛ خاندانی کهن⚜️

قریب صد سال است که خاندان قاجار در این کشور حکومت می‌کنند. پادشاه فعلی [ناصرالدین شاه] چهارمین حکمران این خاندان می‌باشد. دربارهٔ نژاد و تبار قاجار کتاب‌های چندی به‌ زبان فارسی نوشته‌اند و مختصری از آن به انگلیسی ترجمه شده است. از روی اصول مسلم تاریخی از هفتصد سال پیش تابه‌حال اوضاع زندگی قاجار روشن می‌باشد. مهم‌ترین وقایع این قسمت آنکه یکی از سران قاجار از طرف پادشاهی چنگیزی در «ری» فرمانروا بود و تا کنار رود جیحون را در دست داشت. در زمان امیر تیمور به علت‌های سیاسی ایل قاجار به شام تبعید شدند و چندی بعد همهٔ آنها یا قسمتی از آن خاندان، به ایران بازآمدند و در تأسیس سلسلهٔ صفویه مساعدت نمودند.

در زمان شاه طهماسب پسر شاه‌اسماعیل به پاس خدمات قاجار به خاندان صفویه یکی از امیران قجر به حکومت قندهار و میر دیگری از آنها به سفارت دربار قسطنطنیه تعیین گردید و همین قسم از طرف صفویه با آنها همراهی می‌شد تا اینکه در ایام شاه عباس بزرگ به منتهای قدرت رسیدند و از حیث شماره و توانایی برای دولت وقت اسباب مزاحمت گشتند. ناچار به امر شاه عباس میان آنها تفرقه افتاده، عده‌ای را به داغستان و عدهٔ دیگر را برای مبارزه با تاتارها به مرو و خراسان کوچ دادند. بقیه آنها در گرگان ماندند که خاندان پادشاهی ایران هم از همان دسته‌اند.

فتحعلی‌خان جد آقامحمدخان از قاجاریهٔ مقیم گرگان، در زمان شاه طهماسب دوم به مقام سپهسالاری رسید و نزدیک بود کار طهماسب را یکسره کند که نادرقلی‌خان پیش‌دستی نموده، فتحعلی‌خان را نابود ساخت. پس از کشته شدن نادرشاه، برادرزاده‌ و جانشین او، عادل‌شاه افشار آقامحمدخان را خطرناک تشخیص داد و مطابق معمول آنزمان وی را اخته کرد اما این اقدام از کثرت نسل قاجار و فزونی عدهٔ آنها جلوگیری ننمود و به‌قسمی شمارهٔ آنها زیاد شد که در تاریخ دنیا بی‌سابقه می‌باشد. ایرانی‌ها می‌گویند قجرها به پنج صفت از دیگران ممتازند: اول کثرت توالد و تناسل، دوم علاقه به ورزش و تیراندازی، سوم خوش‌اندامی، چهارم هوشیاری و پنجم امساک و صرفه‌جویی که این صفات کم‌وبیش در میان غالب ایلات کوچ‌نشین شرق وجود دارد.

✍🏼 لرد کرزن
📚 ایران؛ ترجمه و اقتباس علی جواهرکلام


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

08 Jan, 13:35


روبسپیر فرزند خلف فلسفه‌ی روشنگری بود.

⚜️کرین برینتون⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

07 Jan, 13:31


کسانی را دیدم که تا مژگانِ خویش در رود جوشانِ قرمز فامی غوطه‌ور بودند، و سنتوری کبیر گفت: «اینان آن زمامداران ستمکارند که دست به جان و مال دیگران گشودند» و در اینجا به‌خاطر جنایات و ستمگری‌های خویش می‌گریند.

✍🏼 دانته آلیگیری
📚 کمدی الهی؛ دوزخ؛ سرود دوازدهم

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

06 Jan, 13:32


⚜️معیارهای تشخیص چپ‌گرایی⚜️

جهت‌گیری یک چپ‌گرا در راستای جمع‌گرایی بزرگ‌ مقیاس است. او بر اهمیت وظیفهٔ فرد در خدمت به جامعه و وظیفهٔ جامعه در مراقبت از فرد تأکید می‌ورزد. دیدگاهش نسبت به فردگرایی منفی است. معمولاً لحنی اخلاقی به خود می‌گیرد. به کنترل سلاح فردی، آموزش سکس و دیگر روش‌های آموزشی روانی «روشنگرانه»، برنامه‌ریزی اجتماعی، برنامه‌های جرم و جنایت‌زدایی و چندفرهنگی بودن علاقه دارد. علاقمند است با قربانیان مسائل مختلف هم‌ذات‌پنداری کند. دوست دارد علیه رقابت و خشونت موضع بگیرد، اما معمولاً سعی می‌کند دستاویزهایی برای تبرئه چپ‌گرایانی که به خشونت دست می‌یازند بیابد. عاشق به‌کاربردن واژگان چپ‌گرایان مانند «نژادپرستی»، «سکسیسم»، «همجنس‌گراهراسی»، «سرمایه‌داری»، «امپریالیسم»، «استعمار نوین»، «نسل‌کشی»، «تغییر اجتماعی»، «عدالت اجتماعی» و«مسئولیت اجتماعی» است. شاید بهترین راه تشخیص چپ‌گرایی مشاهده تمایل به همدردی با این جنبش‌ها باشد: فمینیسم، حقوق همجنس‌گرایان، حقوق قومی، حقوق معلولان، حقوق حیوانات و نزاکت سیاسی. هرکس که به‌شدت با همه این جنبش‌ها احساس نزدیکی می‌کند قطع به یقین یک چپ‌گراست.

✍🏼 تئودور جان کازینسکی
📚 بردگی تکنولوژیکی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

05 Jan, 13:33


ما اقتصاداسلامی نداریم؛ اقتصاد عقلایی، اقتصاد بازار آزاد است.

⚜️علوی بروجردی⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

04 Jan, 14:03


⚜️اقتصاد رفتاری اتریشی⚜️

نویسنده: گلن ویتمن
مترجم: رضا زارع‌پور، احسان موسوی
 
 
اقتصاد اتریشی و اقتصاد رفتاری هردو مدعی‌اند که نقدهای عمیقی به علم اقتصاد نئوکلاسیک جریان اصلی وارد می‌کنند. این مشاهدهٔ ساده امکان هم‌افزایی بین دو مکتب فکری را نشان می‌دهد. درعین‌حال، اقتصاد اتریشی و رفتاری اغلب در تضاد هستند، مخصوصاً زمانی که به توصیه‌های سیاسی می‌پردازند. اقتصاد رفتاری اغلب برای توجیه مداخلات پدرسالارانه برای افرادی که به‌طور کامل عقلانی نیستند، به‌کار گرفته می‌شود. و برخی اقتصاددانان اتریشی به‌شدت علیه چنین استدلالاتی واکنش منفی نشان داده‌اند. با‌این‌حال، این اختلافِ‌نظر در سطح سیاست‌ها ممکن است موجب کمتر دیده شدنِ دستاوردهای تعاملات میان این دو مکتب شود.
در این مقاله، من این دستاوردهای بالقوه از تعاملات را با تمرکز بر اینکه چگونه دو مکتب می‌توانند یکدیگر را به‌طور سازنده نقد کنند، بررسی خواهم کرد.

📜 متن کامل: اقتصاد رفتاری اتریشی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

02 Jan, 13:50


⚜️موضوع علم اقتصاد⚜️

علم اقتصاد به کنش‌های واقعی اشخاص واقعی می‌پردازد. قضایای آن نه به انسان ایده‌آل و نه کامل اشاره دارد، نه به شبح انسان شگفت‌انگیز اقتصادی* ارتباطی دارد و نه به یک مفهوم آماری انسان متوسط**. انسان با همهٔ ضعف‌ها و محدودیت‌هایش، هر انسان همان‌طور که زندگی و کنش می‌کند، موضوع کاتالاکسی است. هر کنش انسانی موضوعی در پراگزئولوژی است.

✍🏼 لودویگ فون میزس
📚 کنش انسانی

پانوشت:
*homo economicus
**homme moyen

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

01 Jan, 13:30


هرچه آزادی فـردی بیشـتر باشد، ثـروت در جامعه به ازای هر فرد نیز بیشتر خواهد بود.

⚜️گری نورث⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

29 Dec, 13:30


هـمـه‌پـرسـی در واقع به منزلهٔ سـیـطـرهٔ لگام‌گسیختهٔ افکار عمومی است.

⚜️هانا آرنت⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

28 Dec, 13:30


⚜️دموکراسی مطلقه⚜️

هرگاه تودهٔ مردم، واجد قدرتِ حکومت گردند بدترینِ حکمرانانْ از کار درخواهند آمد. اینان ناپخته و عجول و سَربه‌هوا و بی‌تداوم بوده و همواره آلت دست اشخاص مکاری خواهند شد که ایشان را به ارتکاب فجیع‌ترین جنایات وادار می‌نمایند تا مطیع مقاصد خویش سازند. به‌علاوه، حکومت دموكراتيك در طبیعت خود مستبدانه است زیرا که خود را تنها منبع قدرت می‌داند که از آن مفرّی به جهت استیناف وجود ندارد. بدین لحاظ است که این هیولای چند سر یعنی دموکراسی مطلقه، جميع مفاسد و نقایص همزاد خود یعنی سلطنت مطلقه، را داراست بدون اینکه هیچ یک از کیفیات منوّرهٔ نوع اخیر را برای مکتوم داشتن عیوب خود واجد باشد.

✍🏼 جوزایا تاکر
📚 چهار نامه در باب موضوعات مهم ملی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

27 Dec, 13:30


⚜️فمینیسم؛ پروژه‌ای برای قدرت⚜️

نویسنده: جواد گوهری
 
پروکروستِس در اساطیر یونان باستان راهزنی غول‌پیکر بود که مردمان را به بهانهٔ مهمان‌نوازی به خانه می‌برد، و شب بر روی تختی می‌خوابانید. اگر مهمانِ نگون‌بخت بلندتر از تخت بود او را از پا می‌برید، و اگر کوتاه‌تر بود او را بر روی سندان با چکش می‌کوبید تا هم‌اندازهٔ تخت شود! ایدئولوژی‌ها، انواع و اقسام «ایسم»‌ها، مانند پروکروستس‌اند، و واقعیت‌ها مانند مهمانان زورکی آن! اگر به تخت آن ایدئولوژی‌ها جور در نیایند، آنها را یا می‌برند یا می‌کوبند، و در این خصلت، فمینیسم و فاشیسم و سوسیالیسم و اسلامیسم و ناسیونالیسم و یک دوجین ایسم دیگر مشترکند. بسیاری گمان می‌کنند که هدف غایی فمینیسم تساوی مرد و زن در قانون و در برابر قانون، و زدودن تعصب‌های کور ضد زنانه، و دادن آزادی‌ها و حقوقی همپای مردان به زنان است‌. در ایران خیلی‌ها فمینیسم را با عدم اجبار حجاب یا پوششی خاص برابر می‌گیرند، چیزی که اگر درست بود، تمام کشورهای دنیا (غیر از ایران و کرهٔ شمالی) را بایستی فمینیست دانست که بی معنا و خنده‌دار است!

📜 متن کامل: فمینیسم؛ پروژه‌ای برای قدرت

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

25 Dec, 13:30


#طنز
#جوک
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

22 Dec, 13:30


فمینیسم یک سمّ است.

⚜️مارگارت تاچر⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

21 Dec, 13:30


⚜️فمینیسم و دولت⚜️

فمینیسم، مشابه ایدئولوژی‌های ناسیونالیسم، سوسیالیسم و اسلامیسم، پروژهٔ انتقال قدرت است. همان‌طور که ملّی‌گرایی مفهوم مجردی به نام «ملّت» را جعل می‌کند تا قدرت را از اشخاص، از خود مردم، به دولت مرکزی که نمایندهٔ آن «ملّت» می‌شمرد انتقال دهد؛ همان‌طور که اسلامیسم اجرای شرع اسلامی را بهانه می‌کند برای تمرکز قدرت (و هرجا شرع با تمرکز قدرت تضاد پیدا کرد شرع را به مصلحت قربانی می‌کند)؛ همان‌طور که سوسیالیسم هیچگاه واقعاً در مورد حقوق کارگران نبوده، و در واقع برای سپردن قدرت اقتصادی به بوروکرات‌ها و سیاستمداران، و در حالت‌های خشنِ کمونیستیْ به رهبر بزرگ بوده است. به ‌همین‌ ترتیب، فمینیسم هم در واقع برای «قدرت دادن به زنان» نیست، بلکه پروژهٔ انتقال قدرت است: عمدتاً از خانواده و دیگر نهادهای خودجوش اجتماعی به سازمان‌های دولتی. و همانگونه که هر سوسیالیست و اسلامیست و ناسیونالیست لااقل در تخیلاتش خودش را در مرکز قدرتی می‌بیند که ایدئولوژیِ مربوطه بناست ایجاد کند، هر زن یا مردِ فمینیستی هم به همین ترتیب!

✍🏼 جواد گوهری
📜 فمینیسم؛ پروژه‌ای برای قدرت

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

20 Dec, 13:30


نظر به روی تو هر بامداد نوروزی است
شب فراق تو هر شب که هست یلدایی است

خلاص بخش خدایا همه اسیران را
مگر کسی که اسیر کمند زیبایی است

⚜️سعدی⚜️

☀️جشن یلدا، عید میلاد، شب چلّه به خرّمی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

19 Dec, 13:30


همه بدانید که ما به صرافت طبع، این آزادی مشروع و مجلـس شـورای مـلـی را به ملّـتِ خود عنایت فرمودیم.

⚜️مظفرالدین شاه⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

18 Dec, 13:30


⚜️خلق‌و‌خوی فرانسوی⚜️

کمتر ملتی چون ملت فرانسه وجود داشته است که این چنین سرشار از تضادها و در همه اعمالش تا این اندازه افراطی بوده باشد و بیشترْ عواطفش او را هدایت کرده و کمتر تابع اصول تثبیت شده باشد؛ ملتی که همیشه از آنچه که انتظارش می‌رود، بدتر یا بهتر رفتار می‌کند. این ملت گاه بر بالای معیار انسانیت و گاه در پایین آن جای می‌گیرد. ویژگی‌های بنیادی ملت فرانسه از يك سوی چندان ثابتند که ما می‌توانیم فرانسهٔ امروز را از روی تصویرهای دو تا سه هزار سال پیش آن باز شناسیم و از سوی دیگر، خلقیات و سلیقه‌های این ملت چندان دگرگونی‌پذیرند که خود فرانسویان نیز غالباً مانند بیگانگان از آنچه که تنها چند سال پیش در این کشور رخ داده بود، بس شگفت‌زده می‌شوند. فرانسوی در حالت عادی از همه بیشتر روش‌های روزمره را دوست دارد، اما همین که از این راه روزمره بیرون افتد و از حالت عادی خارج گردد تا آن سوی جهان خواهد رفت و از دست یازیدن به بی‌باکانه‌ترین مخاطرات فروگذار نخواهد بود. فرانسوی که خلق و خویی بی‌انضباط دارد، پیوسته برای تن در دادن به فرمانروایی خودسرانه و خشن يك خودکامه بیشتر آمادگی دارد تا فرمانبری از حکومتی که از سوی هم‌شهروندانش برگزیده شده باشد، هر چقدر هم که این شهروندان قابل احترام بوده باشند. او در يك لحظه عليه اقتدار، اسلحه به دست می‌گیرد و در لحظهٔ بعد با چنان شوری کمر به خدمت قدرت‌های موجود بر می‌بندد که برده‌صفت‌ترین ملت‌ها هرگز چنان عمل نمی‌کنند. تا زمانی که کسی به مقاومت فکر نمی‌کند شما می‌توانید آنها را حتی از سوراخ سوزن هم رد کنید اما همین که جنبشی انقلابی بر پا شود هیچ چیز نمی‌تواند او را از پیوستن به این جنبش باز دارد. به همین دلیل است که فرمانروایان ما غالباً غافلگیر می‌شوند.

✍🏼 الکسی دو‌ توکویل
📚 انقلاب و‌ رژیم پیش از آن

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

17 Dec, 13:30


⚜️دیکتاتوری؛ پیامد انقلاب‌ها⚜️

دیکتاتوری‌ها و انقلاب‌ها به ناگزیر سخت هم‌بسته‌اند، زیرا انقلاب‌ها قوانین و رسوم و عادات و اعتقاداتی که انسان‌ها را در یک جامعه به هم پیوند می‌زند، درهم می‌شکنند و یا دست کم سست می‌سازند و زمانی که این قوانین و رسوم و عادات و اعتقادات نتوانند مردم را به خوبی بهم پیوند دهند، برای درمان این ناکارایی باید «زور» به کار افتد. قدرت نظامی در کوتاه‌مدت کاراترین نوع زور است که برای کاربردهای اجتماعی و سیاسی در دسترس است و خود این قدرت نظامی، سلسله‌مراتبی از فرمان‌برداری را ایجاب می‌کند که در رأس آن فرماندهی کل نظامی جای دارد.

✍🏼 کرین برینتون
📚 کالبدشکافی چهار انقلاب

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

16 Dec, 13:30


حد اعلای آزادی آنجاست که آزادی به حد اعلا نرسد.

⚜️مونتسکیو⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

15 Dec, 13:30


⚜️نهی‌ قیمت‌گذاری کالاها توسط مراجع انسانی⚜️


وقتی پیامبر، نظارت بر قیمت‌ها را برچید، تجار عرب انگشت حیرت به دهان گرفتند. ابویوسف سه روایت مختلف از رویدادهای منتج به این تصمیم را با هم مقایسه کرده است که یکی از آنها بدین شرح است: قیمت‌ها در زمان پیامبر افزایش یافت و مردم خدمت ایشان رسیدند و درخواست کردند سقف قیمتی که با استطاعت مردم مطابق باشد تعیین شود اما ایشان فرمودند: «قیمت‌ها را خدا معین کرده است و ما اجازه نداریم از دستورات خدا تخطی کنیم.» به گفته ابویوسف، پیامبر دستور داد قیمت‌ها را به دست‌هایی نامرئی واگذارند و تأکید کرد: «قیمتها چه بسیار و چه اندک، در دست خدا هستند.» در مشكاة‌المصابیحِ حنفی، روایت دیگری از این سخن محمد نقل شده است: «خداست که نرخ‌ها را تعیین می‌کند و روزی دهنده و روزی ستاننده هم اوست.» تصمیم پیامبر که اتفاقی بسیار نادر بود بحث و جدل‌های بسیاری به دنبال داشت و از هر سو کسانی لب به شکایت گشودند. طبق روایت‌های صریح فراوانی که حاکی از اعتراض اصحاب محمد است یارانش از ایشان می‌خواهند کمی از شدت افزایش قیمت مواد غذایی بکاهد! به گفته ابن‌تیمیه دو بار عریضه‌ای به محمد نوشته شد ولی او سرسختی نشان داد و قاطعانه گفت در قیمت‌ها مداخله نخواهد کرد، مگر اینکه از جانب خدا اختیار این کار به او داده شود و فرمود: «البته از خداوند طلب مساعدت خواهم کرد» و پس از اینکه خواسته‌اش از خداوند برای در اختیار گرفتن تعیین قیمت‌ها بی‌نتیجه ماند اعلام کرد افزایش یا کاهش قیمت‌ها خارج از اختیار انسان است. پیامبر تأکید کرد که تعیین قیمت‌ها نه در اختیار اوست و نه در حیطه قدرت هیچ مرجع انسانی دیگری، و اگر او آنچه را که خداوند متغیر می‌خواهد، ثابت نگاه دارد، خلاف خواست خدا عمل کرده است و در جواب کسی که گفته بود قیمت‌ها را انسان‌ها تعیین می‌کنند، گفت: «نه! خداست که قیمت‌ها را بالا و پایین می‌برد».

✍🏼 بندیکت کهلر
📚 صدر اسلام و زایش سرمایه‌داری (۲۵۹-۲۵۸)


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

13 Dec, 13:30


دولت به‌طور معمول وسیله‌ای برای ثروتمند شدن تعدادی از افراد از جیب اکثریت مردم است.

⚜️موری راتبارد⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

12 Dec, 13:30


⚜️کینزین‌ها؛ مؤمن به بوروکرات‌ها⚜️

باور به اینکه ایجاد بدهی توسط دولت منجربه افزایش ثروت می‌شود مانند آن است که باور کنیم سیاستمداران و بوروکرات­‌های حقوق­‌بگیر در قیاس با افرادی که پول خودشان را سرمایه‌گذاری و مصرف می‌کنند، افراد باهوش‌تری هستند. این یک باور بین­‌الاذهانی در میان کینزین‌ها است. آنها به قضاوت‌های کوتاه­‌مدت اقتصادی سیاستمداران و بوروکرات­‌ها ایمان دارند. آنها به افرادی که پول سایرین را خرج می‌کنند اعتماد دارند.


✍🏼 گری نورث
📜 دو سؤال ساده‌ای که کینزین‌ها نمی‌توانند پاسخ دهند

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

11 Dec, 13:30


اقتصاد آزاد و حاکمیّت قانون دو روی یک سکه‌اند.

⚜️علی میرزاخانی⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

10 Dec, 15:30


منتشر شد:

⚜️ملت، دولت و اقتصاد؛ ⚜️
مشارکت‌هایی در سیاست و تاریخ روزگار ما

نویسنده: لودویگ فون میزس

مترجم: مهرپویا علا

انتشارات: کتابستان برخط

تعداد صفحات: ۲۸۴

قطع: رقعی

قیمت: ۲۴۰ هزار تومان(با تخفیف)

«عدم مداخلهٔ دولت» اساسی‌ترین مفهوم میزس در اقتصاد لیبرال کلاسیک است. در جنگ جهانی اول، آلمان و متحدانش از نظر جمعیت، تولید اقتصادی و قدرت نظامی بر قدرت‌های متفقین چیره شدند و شکست آن اجتناب‌ناپذیر بود. میزس معتقد بود که آلمان نباید برای صلح ورسای انتقام بگیرد؛ بلکه باید ایده‌های لیبرال و اقتصاد بازار آزاد را با گسترش تقسیم کار بین‌المللی پی بگیرد که به همهٔ طرف‌ها کمک می‌کند. به اعتقاد میزس «برای ما و برای بشریت، تنها یک رستگاری وجود دارد: بازگشت به لیبرالیسم خردگرا».


📌برای تهیهٔ کتاب به‌صورت آنلاین از طریق تارنمای انتشارات کتابستان برخط (لینک خرید) اقدام نمایید.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

09 Dec, 13:30


⚜️فرهنگ عصر قاجار⚜️

برخلاف آنچه روایت غالبِ عصر حاضر، و اندیشهٔ حصولی (positivist) حاکم بر آن قریب به یکصد سال ادعا کرده و می‌کند، دوران شناخته‌شده به نام قاجار از نظر فرهنگی و هنری دوران زوال نبود بلکه از پاره‌ای جهات به هنر و اندیشه و فرهنگ پیشین خود یعنی دوران صفوی و زند، برتری نیز داشت. نه تنها در تفکر مذهبی نوآوری کرد و یا راه‌های مکملی را در فقه و اصول فقه پیمود بلکه در معماری و مجسمه‌سازی و نقاشی و خوشنویسی و هنرهای تزئینی نیز شیوه‌های نوینی پرورانید. در شعر و ادب نیز به‌ویژه در طلیعه انقلاب مشروطه نمونه‌های عالی عرضه داشت و در تدوین موسیقی دستگاه‌های ایرانی، ردیف تازه‌ای را سازمان بخشید و برای اجرای آن سازهای بهتری ساخت. در زندگی مادی غذاهای جدید به خورد و خوراک اضافه شد، پوشاک بهتر و متنوع‌تر دوخته شد و مردمان راه و رسم جدیدی را با الهام از دنیای بیرون، به‌ویژه فرنگ، آموختند. این همه، برخلاف تصور ناپختهٔ تاریخی جاری، حاکی از آن بود که فرهنگ عصر قاجار، تلفیقی از بیرون و درون بود که بسیار رنگ بومی گرفته بود و این تلفیق در زندگی فرهنگی و اجتماعی ایران در دهه‌های پسین بسیار مؤثر افتاد.


✍🏼 عباس امانت
📚 عهد قاجار و سودای فرنگ

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

08 Dec, 14:30


در نظام‌های دیکتاتوری، همه‌چیز تنها ۱۵ دقیقه پیش از فروپاشی خوب به نظر می‌رسد.

⚜️هانا آرنت⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

08 Dec, 07:35


⚜️سقوط حزب سوسیالیستی بعث⚜️

حزب سوسیالیستی بعث سوریه، «دهقانان و کارگران» را علیه لایهٔ سنتی ملاک تحت عنوان «اربابان فئودال، مرتجعان و بهره‌کشان» به نحوی شورانده بود که بیشتر نمایانگر تشابه با کمونیست‌ها بود تا تضاد با آنها. توسط حزب، شرکت‌های نفتیِ بومی و خارجی، ملی[دولتی]شد. تیتو، دبیرکل حزب کمونیست یوگسلاوی، الگو پنداشته می‌شد، «کارگران، دهقانان، روشنفکران انقلابی و خرده‌بورژوا» برای مشارکت در برقراری سوسیالیسم فراخوانده می‌شدند اما بورژوازی متوسط به صراحت حذف می‌شد. گرایش به «جمهوری فضیلت» به‌ معنایی که روبسپیر گفته بود، از چشم دور نمی‌ماند و حتی تملک خانهٔ دوم اغلب به مصادره می‌انجامید. در نخستین اساسنامهٔ حزب نیز به صراحت به اسلام اشاره نشده بود و حزبْ ماهیتی رادیکال-سکولار داشت.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

07 Dec, 13:54


⚜️سیطرهٔ تکنوکراسی⚜️

فکر برنامه‌ریزی جامع، از الزامات تفکرات سوسیالیستی و ناسیونالیستی بود که در دهه ۱۳۲۰ بر فضای فکری جامعۀ ایرانی سیطره یافت. البته از سوی دیگر برنامه‌ریزی متمرکز و جامع با اندیشه تکنوکراتیک یا مهندسی اجتماعی هم ملازم است که در آن جامعه صنعتی مدرن به مثابه «نظامی که با تدبیر سازمان داده شده است» تلقی می‌گردد. براساس این اندیشه مشکل اصلی جوامع توسعه‌نیافته، مشکل مدیریت به معنای عام کلمه است بدین معنا که در این جوامع دولت نتوانسته است با برنامه‌ریزی صحیح جامعه را در جهت «بهترین» استفاده از منابع برای نیل به «اهداف اقتصادی ملی» هدایت کند. این طرز تفکر که بر اساس آن توسعه جوامع صرفاً با اراده و برنامه‌ريزی درست توسط دولت قابل حصول است و لذا می‌توان آن را آبشخور کلیه مکاتب سوسیالیستی و دولتمدار معاصر دانست طی سالهای بین دو جنگ جهانی تا دو دهه پس از جنگ دوم شیوع فوق‌العاده‌ای در جهان یافتـه بـود. در این میان به نظر می‌رسد دستاوردهای اتحاد جماهیر شوروی در پی اجرای برنامه پنج ساله طی سالهای ۱۹۲۸ تا ۱۹۳۳ در رواج این اندیشه تأثیر قابل ملاحظه‌ای داشته است.

✍🏼 موسیٰ غنی‌نژاد
📚 اقتصاد و‌ دولت در ایران

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

23 Nov, 13:30


تعطیل بالفعل مشـروطـیـت، ضربتِ مهلکی بود که پـهـلـوی به ایـران زد؛ سـد راه رشـد اجتماعی، تکامل مشروطیت و حکومت ملی گردید.


⚜️فریدون آدمیت⚜️


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

15 Nov, 17:30


منتشر شد:

⚜️بنیان نهایی علم اقتصاد⚜️
رساله‌ای دربارهٔ روش

نویسنده: لودویگ فون میزس

مترجم: مهرپویا علا

انتشارات: دنیای اقتصاد

تعداد صفحات: ۱۸۲

قطع: پالتویی

قیمت: ۲۰۰ هزار تومان


هدف این رساله، تأکید بر این حقیقت است که در جهان هستی چیزی وجود دارد که علوم طبیعی نمی‌تواند آن را توصیف و تحلیل کند: کنش انسانی. رساله با شناخت، علم و باور عقلانی سر و کار دارد و تنها تا آنجا به دکترین‌های متافیزیکی ارجاع می‌دهد که لازم باشد نشان داده شود که میان این دکترین‌ها و شناخت علمی چه تفاوت‌هایی وجود دارد. رساله بی‌کم‌ و کاست اصل موضوعۀ لاک را می‌پذیرد که مطابق با آن «به هیچ گزاره‌ای بیشتر از شواهدی که روی آن بنا شده است تکیه نکنید.»


📌برای تهیهٔ کتاب به‌صورت آنلاین از طریق تارنمای انتشارات دنیای اقتصاد (لینک خرید) اقدام نمایید.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

15 Nov, 13:30


منتشر شد:

⚜️اقتصاد، قانون و سیاست⚜️
مهم‌ترین ایده‌های جیمز بوکانان

نویسنده: دونالد بودرو، رندال هولکومب

مترجم: مانی بشرزاد، مهرزاد مطهری، کامراد گل‌محمدی

انتشارات: دنیای اقتصاد

تعداد صفحات: ۱۳۷

قطع: پالتویی

قیمت: ۱۵۰ هزار تومان


این کتاب حاوی مهم‌‌ترین ایده‌‌ها و تئوری‌‌های جیمز بوکانان است. درس مهمی که جیمز بوکانان به ما می‌‌دهد و در این کتاب به‌خوبی بازتاب یافته این است که سیاستمداران هم ‌مانند باقی انسان‌‌ها بر اساس منافع شخصی خود رفتار می‌‌کنند. سیاستمداران فرشتگانی خیرخواه و به دنبال خیر عمومی نیستند و کار‌های آنها از سر نوع‌دوستی نیست، بلکه ‌مانند فروشنده‌ای که به دنبال سود خود است، آنها نیز منفعت شخصی خود را دنبال می‌کنند.


📌برای تهیهٔ کتاب به‌صورت آنلاین از طریق تارنمای انتشارات دنیای اقتصاد (لینک خرید) اقدام نمایید.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

13 Nov, 13:30


خـودِ لیبـرالی و اخـلاق لیبـرالی، انتزاعیاتی هستند که باید از طریق اخلاقِ عرف یا نظمِ اخلاقْ واقعی و انضمامی شوند.

⚜️راجر اسکروتن⚜️


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

08 Nov, 11:38


دو ایالتی که در انتخابات اخیر آمریکا، دژ مستحکم و‌ نفوذناپذیر جمهوری‌خواهان بودند و به دموکرات‌ها باج ندادند:

‏۱.ویرجینیای غربی
‏۲.اوکلاهاما

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

06 Nov, 13:30


در هر دو سوی اقیانوس اطلسْ فردگرایی و سرمایه‌داری را تبلیغ می‌کنیم، درحالی‌که در عمل سوسیالیسم را به اجرا در می‌آوریم.

⚜️میلتون فریدمن⚜️


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

05 Nov, 11:30


⚜️تغییرات نقشهٔ الکتورال کالج آمریکا⚜️

نکته‌ای که دربارهٔ انتخابات آمریکا در سال ۲۰۲۴ کمتر بهش پرداخته شده، مسئلهٔ تغییر تعداد آرای الکتورال کالج در چندین ایالت آمریکا نسبت به انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ است.
به دلیل تغییر در میزان جمعیت چندین ایالت در آمریکا در چهارسال گذشته، شاهد افزایش آرای الکتورال کالج در ایالات عمدتاً جمهوری‌خواه و کاهش آرای الکتورال کالج ایالات عمدتاً دموکرات هستیم. مقایسه دو نقشه تعداد آرای الکتورال کالج ایالات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ نشان‌دهنده تغییرات به شرح زیر است:

ایالات همواره جمهوری‌خواه(قرمز):
تگزاس: ۲+
فلوریدا: ۱+
مونتانا: ۱+
اوهایو: ۱-
ویرجینیای غربی: ۱-
مجموع: ۲+

ایالات همواره دموکرات(آبی):
اورگان: ۱+
کلوراد‌و: ۱+
کالیفرنیا: ۱-
نیویورک: ۱-
ایلینوی: ۱-
مجموع: ۱-

ایالات آونگی(بنفش-خاکستری):
کارولینای شمالی: ۱+
پنسیلوانیا: ۱-
میشیگان: ۱-
مجموع: ۱-


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

05 Nov, 05:49


⚜️زنان و دموکراسی⚜️

در‌حالی‌که هر دو حزب آمریکا به رأی زنان نیاز دارند، حزب دموکرات بدون رأی زنان نمی‌تواند زنده بماند. زنِ امروزیْ هم می‌خواهد گزینهٔ استقلال را حفظ کند، و هم نمی‌خواهد گزینهٔ «حکومت به مثابه شوهرِ جایگزین» را از دست بدهد. او رأی می‌دهد تا همچنان پشتیبان را به ادامهٔ پشتیبانی تشویق کند. به همین دلیل است که حزب دموکرات در استخدام، پذیرش دانشگاهی و طلاقْ طرفدار تبعیض به نفع زنان است و از قوانین ابلهانه (مثل قوانین «تجاوز زناشویی» و «آزار جنسی») که امکان محکوم کردن مردان صرفاً بر اساس ادعاهای اثبات نشدهٔ یک زن را فراهم می‌آورد پشتیبانی می‌کند.


✍🏼 وارن فارل
📚 افسانه قدرت مردان

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

01 Nov, 05:30


حکومت مشروطه و اجرای قانون اساسی با حکـومـت دیـکـتـاتـوری منافات دارد و من نمی‌توانم دیکتاتور باشم.

⚜️احمد شاه قاجار⚜️


به مناسبت نهم آبان؛ نود و نهمین سالروز انقراض غیرقانونی سلطنت مشروطهٔ قاجار در سال ۱۳۰۴ و استقرار رژیم دیکتاتوری پهلوی اول

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

28 Oct, 13:30


⚜️مدرنیتهٔ ایرانی⚜️

صوراسرافیل با تکرار شعار معروف روشن‌اندیشی، تأکید داشت که انسان‌ها  «فاعل مختارند» و هر آینه بتوانند از قیمومت فکری و اخلاقی دیگران رها شوند، می‌توانند به «پیشرفتی» نامحدود نائل گردند.
به پرسش کشیدنِ رادیکالِ اقتدارِ سنتی، موجب برانگیخته‌شدن واکنشی تند در میان حامیان نظام کهن و به‌ویژه برخی از علما شد. در نتیجه صوراسرافیل ناچار به عقب‌نشینی شد، و نوشت هرگز دربارۀ کمال اسلام اصیل شک و شبهه‌ای نداشته، بلکه فساد و سوءاستفاده‌ای که در طول تاریخ از آن شده، مورد نظر است. این نشریه، بـا تکرار نظریات اصلاح‌طلبان مسلمان، چنین استدلال می‌کرد که علیرغم کامل بودن مبانی و اصول اسلام، باید این دین را بر طبق مقتضیات زمانه از نو تفسیر کرد.
صوراسرافیل مفهوم سوسیالیسم را در قالب اسلام بیان می‌کرد، و مدعی می‌شد که این دو با هم كاملاً سازگارند.

✍🏼 افشین متین
📚 هم شرقی، هم غربی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

27 Oct, 13:30


اگر انقلاب فرانسه را از نزديك بررسی کنیم در می‌یابیم که این انقلاب درست با همان روحیه‌‌ای رهبری شده بود که بسیاری از کتاب‌های توضیح‌دهندهٔ نظریه‌های انتزاعیِ راجع به حکومت، تحت تأثیر آن نوشته شده بودند. انقلابیون ما همان اشتیاق به تعمیم‌های گستردهٔ نظام‌های قانونی شسته و رفته و قرینه‌ساز‌ی‌های عالمانه و همان بیزاری از واقعیت‌های‌ ناخوشایند و علاقه به قالب‌ریزی مجدد نهادها بر خطوطی نو پدید و مبدعانه و دست اول، و همان آرزوی بازسازی كل ساختمان جامعه برابر با قواعد منطق و يك نظام از پیش طراحی شده به جای مرمت اجزای معیوب آن را از خود نشان دادند. نتیجه این طرز تفکر جز فاجعه چیز دیگری نبود؛ زیرا آنچه که برای یک نویسنده شایستگی به‌ شمار می‌آید برای یک سیاستمدار ممکن است که نکوهیده باشد و همان کیفیت‌هایی که آفرینش ادبیات بزرگ را موجب می‌شوند می‌توانند انقلاب‌های فاجعه‌آمیزی را پدید آورند. حتى عبارت‌های سیاستمداران بیشتر از کتاب‌هایی که می‌خواندند گرفته می‌شدند؛ این عبارت‌ها پر بودند از واژه‌های انتزاعی و تعبیرهای پر زرق و برق ادبی و کلیشه‌های مطنطن و جمله‌پردازی‌های ادبی. سبك نوشته‌های ادبی که عواطف سیاسی را می‌پروراندند، در میان همهٔ طبقات مردم رواج پیدا کرده و حتی به آسانی از سوی پست‌ترین طبقات جامعه نیز پذیرفته شده بود.


✍🏼 الکسی دو توکویل
📚انقلاب فرانسه و رژیم پیش از آن


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

25 Oct, 13:30


یک دولت تنها می‌تواند از سه طریق پول به دسـت آورد: مـالـیات‌ستانی، ایجاد بـدهـی برای یک کـشور، تـورم ناشی از چـاپ پــول. هیچ منبع دیگری وجود ندارد.

⚜️گری نورث⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

23 Oct, 13:30


دو دهه اصلاحات شوروی و سپس روسیه سه رهبر سیاسی به خود دید: میخائیل گورباچف، بوریس یلتسین و ولادیمیر پوتین. نگرش و توانایی‌های هر یک از آنان تأثیرات عمیق بر تحولات این کشور گذاشت. رانت‌خواری گسترده مشخصه و همزاد فروپاشی نظام کمونیستی شوروی و اوایل دوره بعد از فروپاشی بود، گورباچف به‌طور ناخواسته و با اصلاحات کند و تدریجی این ماشین رانت‌خواری را ساخت زیرا مدیران بنگاه‌های دولتی که به‌طور همزمان تصمیم‌گیری‌های سیاسی را نیز در اختیار داشتند، به غیر از آن رضایت نمی دادند.
در سال ۱۹۹۰، خرید نفت خام از یک بنگاه دولتی به قیمت رسمی یک دلار در تن، فروش آن در خارج از کشور به قیمت ۱۰۰دلار در تن و تأمین مالی این معاملات از طریق اعتبارات ارزان دولتی، بهترین راه دستیابی به ثروت‌های کلان بود.


✍🏼 موسیٰ غنی‌نژاد
📚آزادسازی و عملکرد اقتصادی

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

22 Oct, 13:30


فردی که دنیای آکادمیک را قانع کرد تا کینزینیسم را بپذیرند خودِ کینز نبود. آن فرد پاول ساموئلسون بود. این موضوع در سال ۱۹۴۸ آغاز شد، زمانی که کتابِ اقتصادِ دوره لیسانسش به نام Economics برای اولین بار منتشر شده بود. چاپ این کتاب هیچ زمانی متوقف نشد. هر شماره از انتشارات آن از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۶ تقریباً ۳۰۰ هزار نسخه فروش داشته است. این موضوع ساموئلسون را یک مولتی میلیونر در حوزهٔ کتاب کرد. این ساموئلسون بود و نه کینز که به رهبر مسئولیت‌ناپذیرِ کلاس‌های اقتصاد تبدیل شد. اما وی یک رهبر معکوس بود. وی موش‌های مبتلا به طاعون مفهومی را به بیرون از جامعهٔ مصیبت‌زده هدایت نکرد. وی این موش‌ها را از دهکده‌های فقیرِ سراسر کوهستان به داخل جامعه هدایت کرد.

✍🏼 گری نورث
📜 دو سؤال ساده‌ای که کینزین‌ها نمی‌توانند پاسخ دهند.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

21 Oct, 13:30


هیچ چیز در کـمـونـیـسـم خوب کار نمی‌کرد جز پلیس مخفی.

⚜️باربارا الیوت⚜️


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

20 Oct, 13:30


منتشر شد:

⚜️مارکسیسمِ بی نقاب؛ از توهم تا نابودی⚜️

نویسنده: لودویگ فون میزس

مترجم: داریوش درویشی

انتشارات: دنیای اقتصاد

تعداد صفحات: ۱۸۳

قطع: رقعی

قیمت: ۲۰۰ هزار تومان


این کتاب، متشکل از ۹ سخنرانی لودویگ میزس است که از ۲۳ ژوئن تا ۳ ژوئیه ۱۹۵۲، در کتابخانه عمومی سانفرانسیسکو درباره مارکسیسم ایراد شده است. میزس در پنج سخنرانی نخست، به انتقاد از بنیاد های آموزه ‌های مارکسیستی پرداخته و از سخنرانی ششم به بعد، به درک نادرست سوسیالیسم از بنیاد های اقتصادی بازار آزاد می ‌پردازد. ویژگی مهم سخنرانی ‌هایی که در این کتاب آمده، این است که وقتی میزس این سخنرانی ‌ها را ایراد کرد، به نظر می ‌رسید سوسیالیسم مارکسی در حال تسخیر جهان است اما میزس با صراحت توضیح می‌ داد که سوسیالیسم محال منطقی است و سرانجام فرو می ‌پاشد.


💡برای تهیهٔ کتاب به‌صورت آنلاین از طریق تارنمای انتشارات دنیای اقتصاد (لینک خرید) اقدام نمایید.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

17 Oct, 13:30


این نکته حقیقت دارد که سـوسـیـالـیـسـم و تـمـرکـز، در یک خاک رشد می‌یابند.

⚜️الکسی دو توکویل⚜️


🔶@IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

14 Oct, 13:31


⚜️حکمرانی مشروطه‌خواهان⚜️

دولت‌های مشروطه پس از عزل شاه اغلب با هماهنگی سفارتین روس و انگیس تشکیل می‌شد و هم از آنها انتظار قرضه و حمایت داشت. دولت ایران اسماً برقرار بود و الا نمی‌توانست بدون مساعدهٔ مالی دولتین لحظه‌ای پابرجا بماند. قسنول‌های روس و انگلیس در شمال و جنوب، رشتهٔ امور سیاست داخلی و خارجی ایران را در دست داشتند. در واقع وابستگی دولت به خارجی از هر جهت نسبت به دورهٔ پیشامشروطه بیشتر شده بود. حتی انتخاب وزرا و فرمانفرمایان ایالات نیز باید به اطلاع روس و انگلیس می‌رسید و چاره‌ای هم جز این نداشتند. کنترل آذربایجان را از دست دادند و حاکم تبریز را روس‌ها تعیین می‌کردند، به‌طور‌ی‌که وقتی سپهدار به‌عنوان حاکم منصوب از جانب طهران به تبریز رفت تنها زمانی او را پذیرفتند که قبول کند حاکم اسمی باشد و فرد منصوب روسها ایالت را اداره کند. افرادی که ادعای مشروطه‌خواهی آنها گوش هفت فلک را کر می‌کرد و به کمتر از نابودی دربار راضی نمی‌شدند، این‌سان در مسائل ابتدایی حکمرانی خود مانده بودند.

✍🏼 سهیل مختاری
📜 نگاهی به مشروطه از زاویهٔ انتقادی(۳) بخش اول


🔶 @IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

13 Oct, 13:30


شکل‌گیری آنچه که امروزه به‌عنوانِ ایران مـی‌شناسیـم از بسیاری جـهات مـدیـون‌ آقا‌محمدخان قاجار است.

⚜️عباس امانت⚜️


🔶@IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

11 Oct, 05:30


مژدهٔ وصلِ تو کو کز سرِ جان برخیزم
طایرِ قُدسم و از دامِ جهان برخیزم

به ولای تو که گر بندهٔ خویشم خوانی
از سرِ خواجگیِ کون و مکان برخیزم

یا رب از ابرِ هدایت بِرَسان بارانی
پیشتر زان که چو گَردی ز میان برخیزم

بر سرِ تربتِ من با مِی و مُطرب بنشین
تا به بویت ز لحد رقص کُنان برخیزم

خیز و بالا بنما ای بتِ شیرین حرکات
کز سرِ جان و جهان دست فشان برخیزم

گرچه پیرم تو شبی تنگ در آغوشم کَش
تا سحرگه ز کنارِ تو جوان برخیزم

روز مرگم نفسی مهلتِ دیدار بده
تا چو حافظ ز سرِ جان و جهان برخیزم


⚜️بیستم مهرماه روز بزرگداشت لِسانُ ‌العُرَفا،‌ ناظِمُ الاُولیاء، تَرجُمان‌ُ الْاَسرار، لِسان‌ُ الْغِیب خواجه شمس‌ُالدّینْ محمّدِ بن بهاء‌ُالدّینْ محمّدْ حافظِ شیرازی گرامی ‌باد.⚜️


🔶@IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

10 Oct, 13:30


⚜️آشوب انقلاب⚜️

انقلاب فرانسه پس از نابودی نهادهای سیاسی، نهادهای مدنی را هم برانداخت و پس از دگرگون ساختن قوانین، رسوم کهنسال و حتی زبان فرانسوی را از اعتبار انداخت. این انقلاب به نابودی ساختار کلی حکومت فرانسه بسنده نکرد بلکه موفق شد که حرمت نظم اجتماعی را نیز ساقط سازد و حتی به نظر می‌رسید که هدفش پایین کشیدن خداوند از تخت خداوندی‌اش باشد. بدتر از همهٔ اینها که گفته شد، انقلاب فرانسه عمل کردن در فراسوی مرزهای زادگاهش را آغاز کرده بود و شیوه‌ها و تاکتیک‌های نوین و شعارهای مرگ‌آفرینی را که تا آن زمان ناشناخته بود به کار می‌بست. نه تنها تخت و تاج‌ها و قلمروهای سلطنتی سرنگون شده بودند، بلکه توده‌ها نیز لگدمال انقلاب گشته بودند و شگفتا که همین توده‌ها از این نظم نوین استقبال کردند.

✍🏼 الکسی دو توکویل
📚 انقلاب و رژیم پیش از آن


🔶 @IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

09 Oct, 13:30


کمونیسمْ کیش روشنفکران است.

⚜️رِیمون آرون⚜️


🔶@IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

05 Oct, 13:30


فرض اینکه هر شکلی از حکومت می‌تواند آزادی یـا خـوشـبـخـتی را بـدون وجـود «فضیلت» در مردم تأمین کند، ایده‌ای خـیـالی اسـت.

⚜️جـیمز مَـدیسـون⚜️


🔶@IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

02 Oct, 13:30


⚜️کنترل اقتصادی⚜️

اینطور نیست که کنترل اقتصادی صرفاً به یک بخش محدود و مجزا از زندگی بشر خلاصه شود؛ بلکه به کنترل ابزارهایی مربوط است که بشر به آنها برای دستیابی به همه اهدافش نیاز دارد. هر کسی که کنترل این ابزارها را در اختیار داشته باشد نهایتاً مشخص می‌کند که کدام اهداف باید دنبال شوند و چه چیزهایی ارزشمندترند یا چه چیزهایی کم‌ارزش‌ترند؛ خلاصه اینکه مردم باید چه باورهایی داشته باشند و برای چه چیزی تلاش کنند.

✍🏼 فردریش فون هایک
📚 راه بردگی


🔶 @IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

01 Oct, 13:30


⚜️کاتولیک‌تر از پاپ⚜️

سلطنت مشروطـهٔ ایران بر اساس اصل ۳۶ متمم قانون اساسی مصوبهٔ ۲۹ شعبان‌المعظم ۱۳۲۵ هجری قمری، متعلق به اعقاب ذکور محمدعلی‌شاه قاجار است اما سپهدار تنکابنی پس از فتح طهران آن را هبهٔ انقلابیون می‌نامد. اگر مبنا را قانون اساسی قرار دهیم و بدعت دست‌درازی در آن را تأیید نکنیم، حداقل حقوق سلطنت همین است که در اصل مذکور آمد. بااین‌حال نظری عمیق‌تر به اصول قانون اساسی و متمم آن مصوب سال‌های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ هجری قمری، می‌تواند به درک ما از چرایی تحدید یکبارهٔ شاه در جریان مشروطهٔ ایران کمک کند. ازآنجایی‌که الگوی قانون اساسی و متمم آن، قوانین اساسی فرانسه و بلژیک مصوب سال‌های ۱۸۳۰ و ۱۸۳۱ مسیحی بوده است، نظر به اصل این مأخذ و تطبیق برخی از مواد این دو نظام‌نامه با قانون اساسی ایران و متمم آن می‌تواند راهگشا باشد و نشان دهد که چگونه عده‌ای منورالفکر مانند سعدالدوله و تقی‌زاده کاتولیک‌تر از پاپ شده و یک شبه شاه را مانند سایهٔ روی دیوار کردند.

✍🏼 سهیل مختاری
📜 نگاهی به مشروطه از زاویهٔ انتقادی(۳) بخش اول


🔶 @IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

30 Sep, 13:30


ایدئولوژی می‌کوشد واقعیت را در ایدهٔ پیش‌ساختهٔ خود جاساز کند.

⚜️مایکل میلر⚜️


🔶@IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار

27 Sep, 13:29


⚜️ممالک محروسه⚜️

نظام قدیم قدرت در ایران به گونه‌ای نامتمرکز برقرار بود. محدویت‌های سیاسی، طبیعی، فنی و مذهبی مانع از تمرکز ادارهٔ امور و همچنین بلندپروازی‌های نامعمول سلاطین قاجار می‌شد. به عبارتی دیگر نظم سیاسی حاکم بر ایران در همان عبارت آشنای «ممالک محروسه» قابل فهم است که پیشینه‌ای پیشااسلامی داشت و قادر بود از طهران بر کشوری به بزرگی و تنوع ایران، سلطنت کند. مشروطه اما با رویکردی انقلابی و نامربوط به واقعیات ژئوپلتیک کشور، بدون اینکه قادر به برقراری نظمی نو باشد، تنها به شکلی کاملاً سطحی و عجولانه، آن نظام نامتمرکز، که شاه در رأس آن قرار داشت را بر هم زد و بیش از اینکه به دنبال مشروطه کردن قدرت برود تمام همّ و غمّ خود را معطوف به تحقیر و تحدید شاه نمود. حال آنکه تمام قدرت در دربار متمرکز نبود که اکنون همه چیز بر سر تاج و تخت آوار شود و اقمار دیگر قدرتْ فرصت‌طلبانه، تنها قصیده و غزل برای مشروطه بسازند و قصر گلستان را از صاحبخانه ربوده، بدل به موزه کنند.

✍🏼 سهیل مختاری
📜 نگاهی به مشروطه از زاویهٔ انتقادی(۳)


🔶 @IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co