Economic Library @economic_library Channel on Telegram

Economic Library

@economic_library


@mehrdad_arandan
instagram.com/economic.library

Economic Library (English)

Welcome to the Economic Library Telegram channel, a hub for all things related to economics, finance, and business! Whether you are a student, professional, or simply someone interested in understanding the economic world around you, this channel is the perfect place for you. The Economic Library provides a wide range of resources, including articles, studies, infographics, and videos that cover various economic topics such as macroeconomics, microeconomics, international trade, investment, and much more.

Who is it for? This channel is perfect for students studying economics, professionals working in the finance industry, entrepreneurs looking to understand economic trends, and anyone with a curiosity about the intricate workings of the global economy.

What is it? The Economic Library is a valuable resource for those looking to expand their knowledge and stay updated on the latest economic developments. With regular updates and insightful content, you can enhance your understanding of economic principles and their real-world applications. Follow the Economic Library on Telegram and join a community of like-minded individuals who share a passion for economics and business. Stay informed, stay inspired, and let the Economic Library be your guide to navigating the complex world of economics.

Economic Library

13 Nov, 23:57


پرسش از کسانی که مشارکت کردند و مطیع بودند، هرگز نباید این باشد که: «چرا اطاعت کردید؟» بلکه باید پرسید: «چرا حمایت کردید؟» این تغییر عبارت برای کسانی که تاثیر اعجاب انگیز و قدرتمند «واژه‌های» ساده را بر ذهن انسان‌ها، که پیش از هر چیز حیوان ناطق‌اند می‌شناسند، خالی از ارزش معنایی نیست. اگر می‌شد این واژه مضر «اطاعت» را از واژگان اندیشه اخلاقی و سیاسی خود حذف کنیم، خیلی چیزها به دست می‌آوردیم. اگر خوب به این موضوعات بیندیشیم، شاید بخشی از اعتماد به نفس و حتی غرور خود را باز یابیم، یعنی چیزی را که در زمان‌های قدیم عزت نفس یا شرف انسان نامیده می‌شد: شاید نه عزت نفس و شرف نوع بشر که مقام انسان بودن را.

Economic Library

25 Oct, 10:33


«اگر کالاها از مرزها رد نشوند، ارتش‌ها رد خواهند شد»

فردریک باستیا

Economic Library

11 Oct, 20:13


چهار راه برای خرج پول هست:
۱. پول خودت رو برای خودت خرج کنی:
هم به کیفیت توجه می‌کنی و هم به قیمت.
۲. پول خودت رو برای بقیه خرج کنی:
به قیمت توجه می‌کنی ولی به کیفیت نه.
۳. پول بقیه رو برای خودت خرج کنی:
به کیفیت توجه می‌کنی و به قیمت نه.
۴. پول بقیه رو برای بقیه خرج کنی:
نه به کیفیت توجه می‌کنی و نه به قیمت.
فعالیت‌های دولتی از نوع چهارمه؛ و هر کاری که افراد در بازار آزاد انجام می‌دن، از نوع اول. لذا بهترین راه برای یک جامعه اینه: تا جایی که می‌شه، فعالیت دولت را محدود کنه، تا ثروت کمتری در برنامه‌های فاجعه‌ی دولتی هدر بره...

@iranian_libertarian

Economic Library

05 Oct, 20:15


قدرت دولت در زمان جنگ به نهایت خود می‌رسد، و زیر لوای شعارهای «دفاع» و «اضطرار»، می‌تواند چنان استبدادی را به مردم تحمیل کند که بی‌گمان در زمان صلح مورد مقاومت قرار می‌گرفت. بنابراین جنگ مزایای زیادی برای دولت دارد، و در واقع، هر جنگ مدرنی میراث جاودانه‌ی تحمیلِ قدرتِ روزافزونِ دولت را برای مردمِ در حال جنگ به ارمغان آورده است. علاوه براین، جنگ به دولت فرصت‌های وسوسه‌انگیزی برای تصرف سرزمین‌هایی را می‌دهد که دولت بتواند انحصار زور و اجبار خود را بر آنان تحمیل کند. راندولف بورن هنگامی که نوشت «جنگ سلامتی دولت است» مطمئناً درست می‌گفت، ولی جنگ برای هر دولتی می‌تواند سلامتی یا جراحتی سخت به همراه بیاورد.

📚 آناتومی دولت

مورای روتبارد

Economic Library

31 Jul, 19:54


«آزادی، عظیم‌ترین موهبت گیتی، آن گوهر گران‌بها را به ما بدهید، و دیگر هر چه را که می‌توانید، از ما بگیرید. غیرتمندانه و مردانه از آزادی عموم پاسداری کنید. آیا آزادی اکثراً به‌خاطر بی‌بندوباری مردم از بین رفته است یا جبّاریّت حاکمان؟ تصوّر می‌کنم که پاسخ جبّاریّت و استبداد باشد. سرنوشت آن ملّت‌هایی که از ایستادگی در برابر غاصبان و جبّاران کوتاهی کرده، یا دچار چنان غفلتی شده‌اند که جبّاران آزادی ایشان را از دست آن‌ها ربوده‌اند، چنین بوده است که در زیر بار استبدادِ توان‌فرسا سر به فغان برداشته‌اند. اکثر ابناء بشر امروز در این وضعیّت اسفناک به‌سر می‌برند. آیا جبّار، ستمدیده را رها می‌کند؟ آیا حتّی یک نمونه وجود داشته است؟ خواست اصلاحات بی‌نتیجه خواهد بود. گاهی ستمدیدگان با مبارزه‌ی خونینی که کشوری را ویران می‌کند، آزاد شده‌اند.»

❈ پاتریک هنری، سخنرانی در ژانویهٔ ۱۷۶۶
➣ @Notes_On_Liberty

Economic Library

17 Jul, 16:50


تاریخ آزادی - نشست هشتم: آزادی فردی یا آزادی جمعی؛ تحلیلی از رمان و فیلم سرچشمه

Economic Library

02 Jul, 14:31


«آن‌ها (مقامات دولتی منتخب) نه تنها خادم، گماشته و وکیل ما محسوب نمی‌شوند بلکه نمایندگان ما نیز نیستند... (زیرا) ما در قبال اقدامات آن‌ها مسئولیتی برعهده نگرفته‌ایم. اگر فردی خادم، گماشته یا وکیل من است، در قبال تمام اقداماتی که در محدوده اختیاراتی که من به او سپرده‌ام انجام می‌دهد مسئولم. اگر به او به عنوان نماینده‌ام قدرت مطلق یا به طور کلی هر قدرتی برای تسلط بر کسانی غیر از خودم با بر اموالشان اعطا کرده باشم، تا جایی که در چهارچوب قدرتی که به او بخشیده‌ام عمل کند، بدین وسیله لزوما خود را مسئول آسیب‌هایی کرده‌ام که ممکن است به آن‌ها برساند. اما هیچکس نمی‌تواند درحالی که خود یا اموالش بر اثر اقدامات کنگره آسیب دیده است به سراغ رای دهندگان برود و آن‌ها را به خاطر این اقدامات به اصطلاح وکلا و نمایندگانشان مسئول بداند. این واقعیت ثابت می‌کند که این به‌ظاهر نمایندگان مردم، در واقع نماینده هیچکس نیستند.»

Economic Library

01 Jul, 17:47


لیبرال‌های قرن هجدهم لبریز از یک خوش‌بینی بی‌کران بودند: خیال می‌کردند انسان‌ها عاقلند و به همین دلیل عقیده درست خواه ناخواه به پیروزی می‌رسد. گمان می‌کردند نور تاریکی را کنار خواهد زد و تلاش‌های تاریک‌اندیشان برای اینکه مردم را در ناآگاهی نگاه دارند تا بتوانند آسان‌تر بر آنان حکومت کنند ،یارای ایستادن در برابر پیشرفت را ندارد. در نتیجه به خیال آن‌ها  بشر به مدد روشنگری عقلانی، پیوسته به سوی تکاملی والاتر راه می‌پیماید. در نظر آن‌ها، دموکراسی با آزادی اندیشه، بیان و مطبوعات تضمینی برای پیروزی دکترین فراهم می‌آورد. فقط بگذارید توده‌ها تصمیم بگیرند! آن‌ها معقول‌ترین گزینه را انتخاب خواهند کرد.
ما دیگر نمی‌توانیم در این خوش‌بینی سهیم باشیم. تضاد میان دکترین‌های مختلفِ سیاست اقتصادی تکالیفی را بر عهده قوه داوری فرد می‌گذارد که به مراتب سنگین‌تر از مسائلی است که روشنگری مد نظر داشت. مسائل روشنگری خرافه و علوم طبیعی، جباریت و آزادی، امتیازات ویژه و تساوی در برابر قانون بود.

📚 تاریخ نگار زوال

فون میزس

Economic Library

29 Jun, 16:44


لیبرالیسم بشر را در بند دید و آزاد کرد؛ لیبرالیسم مردم را تحت حکومت خودکامه در آه و ناله دید؛ ملتی را در اسارت نژادی فاتح دید؛ شاهد بود که فعالیت صنعتی با امتیازهای اجتماعی و مالیات مسدود و فلج شده است، و به یاری‌شان شتافت. لیبرالیسم همه‌جا در حال حذف وزنه‌های سنگین، گسستن غل ‌و‌ زنجیرها و زدودن موانع است. اساس آزادی اندیشه است؛‌ آزادی از تفتیش عقایدی که شخص در ذهن خودش شکل می‌دهد؛ قلعه درونی که فرد باید حاکم آن باشد. اما آزادی اندیشه بدون آزادی تبادل اندیشه فایده چندانی ندارد؛ زیرا اندیشه در اصل محصولی اجتماعی است؛ بنابراین آزادی بیان و نوشتن،‌ آزادی مطبوعات و گفت‌وگوی مسالمت‌آمیز همراه با آزادی اندیشه است.

Economic Library

06 Jun, 11:21


هانس هرمان هوپه اعتقاد داشت جنگ جهانی اول نه رویارویی دو کشور که تقابل دو جهان و دو سبک بود: سبک اتریشی در برابر سبک آمریکایی. در این رویارویی فقط امپراطوری اتریش نبود که در سمت بازنده قرار گرفت، بلکه با ظهور سبک آمریکایی و استقرار نظم جدید، اقتصاد اتریشی هم رو به افول گذاشت و در اروپای پساجنگ از اریکه افتاد و به جای وین، دانشگاههای آمریکایی به کانون مباحث نظری تبدیل شد و اقتصاد به راهی رفت که خواست‌های جامعه دموکراتیک اقتضا می‌کرد؛ و خواست جامعه‌ی دموکراتیکی ‌که زیر بار بدهی سنگین دو جنگ رفته بود برنامه‌هایی نظیر نیودیل بود که به تعبیر رتبارد مفهوم حکومت در آمریکا را به کل دگرگون کرد. تفوق ایده‌های کینز در قیاس با کسانی چون میزس و هایک را باید از چشم‌انداز این ترانسفورماسیون سیاسی اجتماعی نگریست. میزس و هایک آخرین شهسواران عصر امپراطوری باشکوه اتریش بودند که در دفاع از ارزش‌های عالم کهن شمشیر می‌کشیدند تا اینکه دموکراسی آمریکایی آنها را از نفس انداخت و افسار جامعه را به دست مهندسانی سپرد که نه از جامعه درک درستی داشتند و نه هندسه را به قاعده یاد گرفته‌اند. سردرگمانی بودند وارث مارکسیسم و پوزیتیویسم. آماده‌ی تقلیل مسائل و تولید زخارف به سبک انبوه!

Economic Library

03 Jun, 17:46


خطاهای فکری علم اقتصاد

◻️حتی گریگوری منکیو، اقتصاددان پرآوازه جریان اصلی علم اقتصاد و نویسنده کتاب‌های درسی نیز می‌گوید که کارهای چندین دهه گذشته در علم اقتصاد یک چرخش اشتباه بوده است. جریان اصلی علم اقتصاد که باور داشت با ابزار ریاضیات می‌تواند به دستاوردهای علوم طبیعی نزدیک شود، نتوانست بزرگ‌ترین اتفاق اقتصادی قرن بیست و یکم یعنی بحران مالی ۲۰۰۸ را پیش‌بینی کند. اما پرسش اصلی این است که چگونه علم اقتصاد از جهان واقعی فاصله گرفت؟

◻️در این قسمت از برنامه کتاب فردا، درباره کتاب «خطاهای فکری علم اقتصاد» با نویسنده آن دکتر محمدقلی یوسفی اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طبابایی گفت‌و‌گو کرده‌ایم. نحوه شکل‌گیری اقتصاد نئوکلاسیک، دلیل بحران در علم اقتصاد، نقد روش ریاضی در علم اقتصاد، شباهت‌های اقتصاد جریان اصلی به سوسیالیسم بازار محورهای اصلی این گفت‌وگوست و تمرکز این جلسه بر موضوع تاریخ اقتصاد و اشکالات اقتصاد جریان اصلی در بحث معرفت شناسی است.

برای مشاهده ویدئوی کامل این برنامه در وبسایت فردای اقتصاد کلیک کنید

#کتاب_فردا

▫️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

Economic Library

28 May, 15:44


خودخواهی واقعی و اصیل، یعنی دغدغه واقعی درباره کشف و شناسایی آنچه منفعت آدمی است. پذیرش مسئولیت دستیابی به آن منفعت، پرهیز کامل از خیانت به آن توسط عمل کورکورانه براساس هوس، مزاج، محرک یا احساسات لحظه‌ای و مصالحه نکردن دربارهٔ اندیشه، قضاوت، عقاید و ارزش‌های خویش یک دستاورد و کامیابی بزرگ اخلاقی است. کسانی که می‌گویند «همه خودخواهند» عموماً قصد تحقیر و استهزا دارند. ولی واقعیت این است که این سخن آن‌ها ستایش و تعریفی درباره انسان است که البته سزاوار آن نیست.


📚 فضیلت خودخواهی

آین رند

Economic Library

17 Apr, 17:16


امروزه حتی فقیر‌ترین افراد
رفاه مادی نسبی‌شان را مرهون
نتایج نابرابری‌های گذشته‌اند.

📚 منشور آزادی

فردریش فون هایک

Economic Library

25 Mar, 16:33


چهار ویژگی را می‌توان نام برد که بدون تردید می‌توان یک کشور دیکتاتوری را با آن‌ها شناخت: حاکمیت یک حزب، اجرای احکام بدون محاکمه یا با محاکمه صوری برای مخالفان سیاسی، ملی کردن یا سلب مالکیت از دارایی‌های شخصی، سانسور.

Economic Library

20 Mar, 12:43


ما باید نشان دهیم که آزادی فقط ارزشی منفرد نیست، بلکه مصدر و شرط اکثر ارزش‌های اخلاقی‌ست. آن‌چه که جامعه‌ی آزاد به فرد عرضه می‌کند بسیار بیش از چیزی‌ست که او قادر به انجامش بود اگر فقط خودش آزادی داشت. در نتیجه، ما کاملاً نمی‌توانیم ارزش آزادی را درک کنیم تا زمانی که بدانیم جامعه‌ی متشکل از انسان‌های آزاد چگونه، به مثابه‌ی یک کل، با جامعه‌ای فرق دارد که در آن، ناآزادی حاکم است.

Economic Library

19 Mar, 17:38


اقتصاددان نمی‌تواند ادعا کند که دانش ویژه‌ای را دارد که صلاحیت هماهنگ کردن تلاش‌های همه‌ی متخصصان دیگر را به او می‌دهد. آن‌چه او می‌تواند ادعایش را داشته باشد این است که کار حرفه‌ای‌اش، با در نظر گرفتن تضادهایی که بین اهداف افراد مختلف وجود دارد، او را بیش از دیگران به این واقعیت آگاه ساخته است که هیچ ذهن بشری‌ای نمی‌تواند همه‌ی دانشی را در بر داشته باشد که کنش‌های جامعه و کنش‌های ناشی از نیاز متعاقب آن به یک مکانیسم بی‌طرف را هدایت کند؛ مکانیسمی که تابع داوری‌های انسانی منفرد نیست و تلاش‌های فردی را هماهنگ خواهد کرد. او به فرآیندهای غیر شخصی و بی‌طرفانه جامعه‌ای علاقه‌مند است که در آن، به نسبت هر گروه منفرد و سازمان‌یافته‌ای دانش بیش‌تری به کار گرفته می‌شود؛ علاقه‌ای که اقتصاددان را در تقابل دائمی با جاه‌طلبی‌های متخصصان دیگری قرار می‌دهد که خواستار اختیاراتی برای کنترل جامعه هستند، زیرا احساس می‌کنند که به دانش خاص‌شان اعتنای کافی نشده است.

📚 منشور آزادی

فردریش فون هایک

Economic Library

01 Mar, 07:48


«رأی دادن‌ها تماماً سرگرمی‌هایی چون مهره‌بازی و تخته‌نرد است که کمی رنگ اخلاق بر آن زده‌اند؛ معرکه‌گیری با حق و باطل، بازی با مباحث اخلاقی، و طبعاً شرط‌بندی هم جزئی انفکاک‌ناپذیر از ماجراست. این شخصیت رأی‌دهندگان نیست که به بیان درمی‌آید. شاید من رأیم را به‌صورتی که درست می‌دانم در صندوق بریزم، ولی دغدغه‌ام حاکمیت حق نیست. بلکه این را به اکثریت وامی‌گذارم. لذا تکلیفی که بار می‌شود هرگز پا از مصلحت فراتر نمی‌نهد. حتی «رأی دادن به نفع حق» به معنی آن است که کاری برای حق انجام ندهیم. شما با این اقدام تنها به‌صورتی ضعیف آمال‌تان را بیان می‌کنید که خوب است حق حاکم باشد. یک انسان خردمند حق را به ترحم بخت نمی‌سپرد و آرزو نمی‌کند که راستی از مجرای قدرت اکثریت فراگیر شود.»

نافرمانی مدنی (پیوست کتاب والدن)، هنری دیوید ثورو، ترجمه‌ی سید علیرضا بهشتی شیرازی، انتشارات روزنه

@austro_libertarian

Economic Library

25 Feb, 15:19


اسلحه یا چکش؟
درباب مالکیت و حمل سلاح شهروندان در ایالات متحده ی آمریکا
بررسی آمار و آرا موافقین و مخالفین آزادی اسلحه 

https://castbox.fm/vb/676245089