حدیث پژوهی _ معارف @hadith_maaref Channel on Telegram

حدیث پژوهی _ معارف

@hadith_maaref


گروه حدیث پژوهی
پژوهشکده معارف اهل بیت علیهم السلام
ارتباط با ما:
@hadith_maaref_admin

https://instagram.com/hadith_maaref

Email: [email protected]

https://www.aparat.com/hadith_maaref

https://youtube.com/@hadithmaaref?si=vm183MIp7uC406Tz

حدیث پژوهی _ معارف (Persian)

با خوشامدگویی به همه‌ی علاقمندان به دین اسلام، خصوصاً دوستداران اهل بیت علیهم السلام، ما به شما کانال "حدیث پژوهی _ معارف" را معرفی می‌کنیم. این کانال به پژوهش در حدیث و انتشار معارف اهل بیت علیهم السلام می‌پردازد. با پیوستن به این کانال، شما می‌توانید به مطالب علمی و پژوهشی درباره‌ی حدیث و معارف اهل بیت دسترسی پیدا کنید. اگر دغدغه‌ی شما نیز درک و شناخت صحیح از تفاسیر و معارف اهل بیت است، این کانال مناسب‌ترین منبع اطلاعاتی برای شما خواهد بود.
برای ارتباط با مدیران کانال و ارسال پیشنهادات و نظرات خود می‌توانید با آیدی @hadith_maaref_admin تماس بگیرید. همچنین می‌توانید فعالیت‌های این کانال را از طریق لینک‌های زیر دنبال کنید:n Instagram: https://instagram.com/hadith_maarefn Email: [email protected] Aparat: https://www.aparat.com/hadith_maarefn YouTube: https://youtube.com/@hadithmaaref?si=vm183MIp7uC406Tzn پس از پیوستن به این کانال، مطالب مفید و ارزشمندی در زمینه‌ی حدیث پژوهی و معارف اهل بیت خواهید دید. منتظر حضور گرم شما در این فضای علمی و پژوهشی هستیم.

حدیث پژوهی _ معارف

17 Feb, 17:42


💎#نکته_ها_و_ناگفته_ها 《۹》
#بخش_سوم

با نظر ابتدایی به کلام، برداشتی نسبت به مفاد آن صورت می گیرد. این برداشت اولیه با لحاظ زمینه ی صدور کلام، ما را رهنمون به کارکرد صدور کلام می کند و کشف کارکرد کلام، موجب کشف اطلاعات جدیدی نسبت به مفاد کلام و شکل گیری برداشت دقیق تر از مفاد کلام می شود. مثلا وقتی با خطاب متضمن امر به کاری مواجه می شویم برداشت اولیه ای شکل می گیرد که آن کار، مورد بعث است. این برداشت اولیه در کنار ملاحظه ی زمینه ی صدور کلام که مثلا نزاعی در مورد مشروعیت و حرمت آن کار مطرح بوده و عدم وجوب آن کار، مفروغٌ عنه بوده، موجب احراز این مطلب می شود که این خطاب، به جهت مشخص کردن قول صحیح در این نزاع و برای امضاء یکی از این دو قول صادر شده است و این باعث می شود که از خطاب مذکور، برداشت وجوب نشود و به معنای اصل مشروعیت آن کار تلقی شود. همین بیان در محل بحث هم قابل تطبیق است. در مواجهه ی ابتدایی با کلام، مفاد لفظی آن برداشت می شود. با نظر به زمینه و لحاظ نسبت مفاد لفظی کلام با موقف عامی که در زمینه ی آن وجود دارد، مشخص می شود که کارکرد این کلام، امضاء موقف موجود در زمینه است و در طول احراز امضایی بودن کلام، سعه ی مفاد آن کشف می شود.
علاوه بر مواردی که ذکر شد، توسعه در مفاد حدیث گاهی در قالب کشف مبنای مفاد لفظی حدیث رخ می دهد. صورت کلی این برداشت به این شکل است که حدیث، در موضوعی وارد شده که از صغریات یا فروعات کبرا یا قاعده ای است که در فضای صدور حدیث، محل اختلاف قرار گرفته و داوری در مورد موضوع مذکور در حدیث، بسته به مبنایی بوده که در آن کبرا یا قاعده ی کلی اتخاذ می شده است. در چنین فضایی، با داوری متکلم در مورد آن موضوع، موقف وی نسبت به آن مبنا مشخص می شده است. مثلا اگر فرض کنیم که در جامعه، نزاعی شکل گرفته که آیا اکرام علماء نجوم، واجب است یا خیر و ریشه ی این نزاع تماما به این بر می گردد که آیا وجوب اکرام عالم، مختص به عالم فقیه است یا شامل هر عالمی می شود. در چنین فضایی وقتی گفته می شود که اکرام عالم نجوم، واجب است چنین تلقی می شود که نزد متکلم، اکرام مطلق عالم واجب است و وجوب اکرام، اختصاص به عالم فقیه ندارد. استاد سید احمد مددی در موارد متعددی، با استناد به فضای صدور حدیث، برخی قواعد فقهی یا اصولی را از احادیثی که در موارد خاصی وارد شده اند برداشت کرده اند. این برداشت در مواردی با چالش هایی همراه است که ما را به یکی از مهم ترین هنجارهای زمینه گرایی رهنمون می کند.
در یادداشت بعدی به ذکر نمونه هایی در این بحث پرداخته می‌شود، ان شاء الله.

📌ادامه دارد...

#حدیث_پژوهی
🆔 @hadith_maaref

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

17 Feb, 17:42


💎#نکته_ها_و_ناگفته_ها 《۹》
#بخش_دوم

🔸1- مخاطب با مأنوسات ذهنی اش کلام را تلقّی می کند و هنگامی که معنای عام، در ذهن مخاطب نقش بسته، در مواجهه با کلامی که همراستا با همان معنای عام است، ناخودآگاه همان معنای عام را از کلام برداشت می کند. حضور پیشینی معنای عام در ذهن مخاطب به دو شکل ممکن است:
الف) تصوری محض: در این صورت، مخاطب پیش از مواجهه با کلام، باوری در رابطه با موضوع آن ندارد اما با معنای عامی در مورد آن موضوع، انس ذهنی دارد؛ مانند مواردی که مخاطب شیعی، به جهت زیست در فضای فقه عامه، با فتوای عامه آشنا است و از کلام امام، برداشتی مطابق با فتوای عامه که اعم از مفاد لفظی حدیث است می کند.1⃣
ب) همراه با تصدیق: در این صورت، مخاطب باور و جهت گیری خاصی نسبت به موضوع کلام دارد (به جهت ارتکازات عقلائی و یا باورهای عرفی و یا اعتماد داشتن بر فتاوی عامه) و این باور پیشینی، موجب می شود تا حدیث را مطابق با آن، تلقّی کند. البته گاهی، جهت گیری پیشینی، در حد باور و تصدیق جزمی نیست و به شکل تناسبات استحسانی است که از سکوت شارع هم نمی توان اعتبار آن را برداشت کرد (بر خلاف صورتی که باور جزمی پیشینی وجود دارد) اما وقتی کلامی از شارع همراستا با آن تناسبات صادر می شود، معنای عامِ موافق با آن تناسبات برداشت می شود.
2- گرچه استظهار از کلام برای مخاطبینی که در فضای صدور کلام قرار دارند، به صورت وجدانی رخ می دهد، اما گاهی کشف آنچه مخاطبین استظهار می کرده اند نیاز به استنباط دارد. این استنباط را می توان در قالب تعاملی بین سه مؤلفه تبیین کرد: مفاد کلام، زمینه ی صدور کلام و کارکرد کلام.
_______
1⃣نمونه ی این امر در روایات مسأله ی حرمت ازاله ی شعر در حال احرام دیده می شود. تحلیل مذکور در متن، مطابق با این بیان آیۀ الله شبیری است: "اين مسأله در بين عامّه به عنوان «ازاله‌ى شعر على وجه الاطلاق» معنون بوده است و بين اقسام موها، مثل موى سر و موى لحيه و انواع كيفيت ازاله، مثل نتف و حلق فرق نمى گذاشتند، لذا هرگاه اين مصاديق در روايات ذكر مى شده، عرف متعارف، از اوّل، خصوصيات را الغاء مى كرده و همانى را مى‌فهميده كه در محيط مطرح بوده، يعنى على وجه الاطلاق، نه يك معناى أخص"
📚شبیری، کتاب حج، ج2، ص35

ادامه👇
#حدیث_پژوهی
🆔 @hadith_maaref

حدیث پژوهی _ معارف

17 Feb, 17:40


💎 #نکته_ها_و_ناگفته_ها《٩
#بخش_اول
🔰عنوان بحث: 《سلسله نکاتی پیرامون زمینه گرایی در فهم حدیث، گونه ها و هنجارها (٢)》

محمود رفاهی

📑گونه ی اول: تأثیر زمینه در توسعه‌ی مفاد حدیث
هنگامی که در زمینه ی صدور حدیث، موقفی نسبت به موضوع مطرح در حدیث وجود دارد و آن موقف، اعم از مدلول لفظی حدیث است، توجه به زمینه می تواند موجب توسعه در مفاد حدیث شود؛ مانند مواردی که با توجه به ارتکازات متشرّعی و یا عقلائی، از عناوین مذکور در حدیث، الغاء خصوصیت می شود و یا از موضوعیت داشتن برخی قیود مذکور در حدیث، رفع ید می شود. این امر به دو شکل قابل تحلیل است:

ادامه👇

#حدیث_پژوهی
🆔 @hadith_maaref

حدیث پژوهی _ معارف

15 Feb, 12:01


#گزارش_تصویری
#جلسه_گروه_علمی
#رشته_علوم_و_معارف_حدیث

📣 دومین جلسه گروه علمی رشته علوم و معارف حدیث مرکز تخصصی حوزوی حضرت ولی عصر عج، پنجشنبه مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۸ برگزار گردید.


در این جلسه موارد ذیل مطرح و بررسی شد:

بررسی پیشنهاد دو رشته رجال الحدیث و فقه الحدیث برای اجراء در سطح ۴ رشته تخصصی.
انتخاب دبیر گروه علمی.

💠 حاضران:
۱. آیت الله حاج شیخ مهدی مروارید
۲. آیت الله حاج سید علی شهرستانی
۳. حجت الاسلام و المسلمین سید محسن حسینی فقیه
۴. حجت‌الاسلام و المسلمین سید علی سجادی زاده
۵. حجت‌الاسلام و المسلمین حسن نقی زاده
۶. حجت‌الاسلام و المسلمین محمدتقی سبحانی
۷. حجت الاسلام و المسلمین سید جلال میزبان

❇️با حضور میهمانان ارجمند:
حجت الاسلام و المسلمین وحید عابد
حجت الاسلام و المسلمین عباس مفید

🔹 مرکز تخصصی حوزوی حضرت ولی‌عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
@valiasr_mt

حدیث پژوهی _ معارف

15 Feb, 08:19


منابع مکتوب؛ طرق تحمل و نقش چندگانه راویان در اعتبارسنجی احادیث امامیه

❇️پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با همکاری گروه حدیث پژوهی پژوهشکده معارف اهل بیت علیهم السلام برگزار می‌کند:

🔰هجدهمین نشست علمی شناسه شیعه

🔰کرسی علمی ترویجی با موضوع:
💠منابع مکتوب؛ طرق تحمل و نقش چندگانه راویان در اعتبارسنجی احادیث امامیه💠

🎙ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین احسان سرخه ای
🎙ناقدان:
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدکاظم رحمان ستایش
دکتر محمد علی موحدی

🎙دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین امیرحسین قنبرزاده


📅زمان: چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳، ساعت ۱۵ الی ۱۷

📍مکان: قم ، خیابان صفائیه ۲۱، کوچه ۳ پلاک ۵۰، پژوهشکده معارف اهل بیت علیهم السلام

🔸لینک جلسه به صورت آنلاین:
🌐 www.maaref.org/neshast


🆔 @hadith_maaref
🆔 @maaref_org

حدیث پژوهی _ معارف

02 Feb, 11:58


💎 #نکته_ها_و_ناگفته_ها《۸》
#بخش_سوم

🔸• در مسائل فقهی متعددی به تأثیر فضای صدور حدیث در فهم آن توجه شده است. اما تأکید ویژه به این امر را می توان در منهج فقهی آیۀ الله بروجردی مشاهده کرد. پس از آیۀ الله بروجردی، این تفکر در میان برخی از شاگردان ایشان نیز بروز یافته است.
• گرچه تأثیر زمینه ی صدور کلام در فهم آن به صورت مستقل در اصول مطرح نشده اما اصولیون از دوران متقدم به برخی از فروع این مسأله پرداخته اند3⃣ و در مواضعی، به قرائن حالیه و دخالت آن در فهم کلام توجه شده است.
در خارج از فضای علوم اسلامی نیز توجه به تأثیر فضای صدور کلام در فهم آن، قدمت دیرینه ای دارد. در مباحث تفسیر عهدینی، توجه به بافت از دیرباز تا دوران معاصر مورد توجه بوده است.
پس از عصر نوزایی، در حوزه های مختلف مرتبط با فهم و تفسیر متن، اثرگذاری زمینه کلام مطرح بوده و نزاع های دامنه داری در جایگاه زمینه در فهم کلام رخ داده است.
در زبان شناسی، توجه جدی به زمینه ی کلام با مقاله ی مردم شناسی به نام مالینوفسکی (1942م) آغاز شده و اصطلاح "بافت موقعیت" و "بافت فرهنگی" ابداع وی شمرده می شود. 4⃣
کاربردشناسی، از شاخه های جدید زبان شناسی به "بررسی معنا در بافت" تعریف می شود.5⃣ علاوه بر کابردشناسی، در حوزه های جامعه شناسی زبان، زبان شناسی پیکره ای، تحلیل کلام و تحلیل گفتمان نیز به بافت زبان توجه می شود.6⃣
در سال های اخیر، پژوهش هایی در راستای به کارگیری مباحث مطرح در علوم جدید در مواجهه با متون اسلامی صورت گرفته است. با این حال، گونه های تأثیرگذاری زمینه در برداشت از متون و هنجارها و ضوابط زمینه گرایی خصوصاً با تمرکز بر متون دینی نیاز به تحقیق و تبیین بیشتر دارد.
در ادامه، بعضی از انحاء تأثیرگذاری زمینه با تمرکز بر حدیث مطرح می شود و با بیان نمونه هایی، تلاش می شود تا برخی از ضوابط آن مشخص شود.
____
3⃣ برای نمونه، ن.ک: سید مرتضی، الذریعۀ، ج1، ص306 و 307.
4⃣ هلیدی و حسن، زبان، بافت و متن، ص41 تا 45. مقاله ی مالینوفسکی در ضمیمه ی کتاب معنای معنی آمده است: آگدن و ریچاردز، معنای معنی، ص427 تا 483.
5⃣ چپمن، معنی کاربرد شناختی، ص18؛ و ن.ک: یول، کاربردشناسی زبان، ص11.
6⃣ برای مروری بر چگونگی رویکرد این 4 حوزه، ن.ک: چپمن، معنی کاربرد شناختی، ص303 تا 327.

📌ادامه دارد...

#حدیث_پژوهی
🆔 @hadith_maaref

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

02 Feb, 11:57


💎 #نکته_ها_و_ناگفته_ها《۸》
#بخش_دوم

🔸بافت فرهنگی، فرهنگ و اندیشه ها و اعتقادات مشترک بین افراد جامعه ای است که تکلم در آن تحقق یافته است. در پیرا زبان نیز به اموری چون نحوه ی اداء سخن و اشارات و حالات بدنی متکلم هنگام تکلم توجه می شود. مراد ما از "زمینه" در این یادداشت، تمام مؤلفه های بافت بیرونی، غیر از پیرا زبان است. ارتکازات و سیر عقلائی، ارتکازات و سیر متشرعه، فتاوی عامه در ظرف صدور نص، فرهنگ عربی، عرف مکان و زمان صدور کلام و حوادثی که در بستر صدور کلام، مورد توجه بوده، همگی می توانند در ضمن زمینه های کلام شمرده شوند. در شاخه های مختلف علوم اسلامی به تأثیر زمینه در فهم کلام توجه شده است. از جمله:
• در علوم ادبی و خصوصا بلاغت، به ارتباط میان برخی از مؤلفه های بافت و کلام پرداخته شده است.
• یکی از شاخه های مهم علوم قرآن، شناخت اسباب نزول آیات است و از دیرباز، تألیفاتی در این زمینه نوشته شده است. البته در مباحث اسباب نزول غالباً به اتفاقات جزئی که منجر به نزول آیه شده توجه می شود؛ نه فضای عامی که آیه در بستر آن نازل شده است. با این حال گاهی در میان اسباب نزول، اموری ذکر می شود که از مصادیق زمینه ی عام نزول آیه محسوب می شود. در کتب تفسیری نیز گاهی از زمینه ی نزول آیه در فهم مفاد آن کمک گرفته شده است.1⃣
• اصطلاح "سبب ورود حدیث" از مصطلحات مطرح در علوم حدیث است که تا حدودی با مفهوم زمینه ی صدور حدیث متقارب است. در سده های پیشین، تألیفات متعددی درباره ی اسباب ورود حدیث در حوزه ی حدیث عامه نوشته شده است. در این آثار معمولاً به جمع آوری احادیثی که سبب ورود آن ها ذکر شده و نهایتاً تقسیم بندی اسباب ورود پرداخته شده است. در دوره ی معاصر، اقبال ویژه ای به این جهت شده و نوشته های متعددی پیرامون آن تألیف شده است. گذشته از علوم حدیث، در میان تألیفات حدیثی نیز گاه با توجه محدّثین به زمینه ی صدور و تأثیر آن در فهم حدیث مواجه می شویم. 2⃣

_____

1⃣برای مثال، ن.ک:طبرسی،مجمع البیان،ج۱،ص۴۴۰،ذیل آیه ۱۵۸ سوره بقره.
2⃣برای نمونه، ن.ک:کلینی،الکافی(اسلامیه)،ج۴،ص۹۱.

ادامه👇
#حدیث_پژوهی
🆔 @hadith_maaref

حدیث پژوهی _ معارف

02 Feb, 11:56


💎 #نکته_ها_و_ناگفته_ها《۸》
#بخش_اول
🔰عنوان بحث: 《سلسله نکاتی پیرامون زمینه گرایی در فهم حدیث، گونه ها و هنجارها (1)》

محمود رفاهی

📑اصطلاح زمینه یا بافت کلام، به اموری اشاره می کند که همراه کلام اند و در دلالت آن نقش دارند. این امور را به انحاء مختلفی می توان تقسیم کرد. شایع ترین تقسیم، تقسیم به زبانی (درونی) و غیر زبانی (بیرونی) است. بافت زبانی، جملاتی است که همراه کلام، بیان شده اند و ملاحظه ی آن ها در فهم کلام اثر گذار است. بافت غیر زبانی، هر امر غیر زبانی است که در فهم کلام مؤثر است. بافت موقعیت، بافت فرهنگی و پیرا زبان به عنوان سه مؤلفه ی بافت غیر زبانی شمرده می شود. مراد از بافت موقعیت، شرایط و خصوصیات وضعیتی است که گفت و گو در آن رخ داده است و اموری چون مکان و زمان اداء کلام، متکلم، مخاطب، حاضرین و ... را در بر می گیرد.

ادامه👇
#حدیث_پژوهی
🆔 @hadith_maaref

حدیث پژوهی _ معارف

01 Feb, 16:15


🔸سلسله جلسات حدیث خوانی
«کتاب الحجة» کافی شریف

🎙استاد معظم حاج سید محمد جواد شبیری «دامت برکاته»

✔️چهارشنبه ها ساعت ۱۰:۱۵ تا ۱۰:۴۵

صوت جلسه 1: 1403/08/16
صوت جلسه 2: 1403/08/23
صوت جلسه 3: 1403/08/30
صوت جلسه 4: 1403/09/07
صوت جلسه 5: 1403/09/21
صوت جلسه 6: 1403/09/28
صوت جلسه 7: 1403/10/05
صوت جلسه 8: 1403/10/12
صوت جلسه 9: 1403/10/19
صوت جلسه10 : 1403/11/03
صوت جلسه11 : 1403/11/10
📍مکانفاطمیه مدرسه عالی فقهی امام محمدباقر علیه‌السلام
🆔 @mj_shobeiri

حدیث پژوهی _ معارف

21 Jan, 05:38


💎 اللهم عجل لولیک الفرج
❇️ جهاد علمی

#اطلاع_رسانی
#گزارش_علمی

📣 سلسله گزارش های علمی مرکز تخصصی علوم دینی حضرت‌ ‌ولیعصرعج:

🔰نشست دوم

"بررسی روایات ناسازگار با علم امام "

ارائه دهنده:
فاضل ارجمند حجت الاسلام سید محسن میزبان


📅 زمان برگزاری:
پنجشنبه مورخ ۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۳۰

🏢مکان:
اندرزگو۸، انتهای سرشور۱۸، مرکز تخصصی علوم دینی حضرت‌ولیعصر عج

🔶معاونت علمی
🔸واحد پژوهش رشته علوم و معارف حدیث

🔹 مرکز تخصصی علوم دینی حضرت ولی‌عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
@valiasr_mt

حدیث پژوهی _ معارف

19 Jan, 02:30


📝گزارش مدرسه زمستانه حدیث

🖌 مدرسه زمستانه حدیث با عنوان «پژوهش های نوین پیرامون سخنان امیرالمومنین علیه السلام» در دو روز چهارشنبه و پنجشنبه 26 و 27 دی ماه 1403 توسط مرکز تخصصی علوم دینی حضرت ولیعصر (عج) با مشارکت گروه حدیث پژوهی پژوهشکده معارف اهل بیت علیهم السلام و با همکاری کتابخانه تخصصی امیرالمومنین علی علیه السلام مشهد و مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان برگزار گردید.

💠 گزارش مدرسه و صوت‌ ارائه‌ها
💠 گزارش تصویری مدرسه

┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
🌐https://maaref.org
🆔 @Maaref_org
🆔 @hadith_maaref

حدیث پژوهی _ معارف

13 Jan, 09:36


📚 استنتاج رایانشی احتمالاتی برای کشف زمان زندگانی راویان

💡 کشف زمان رخدادها در تاریخ، همواره یکی از چالش‌های بزرگ پژوهشگران بوده است.
📜در منابع کهن، زمان‌های صریح بسیاری ذکر شده، اما بسیاری از زمان‌ها به‌طور پنهانی وجود دارند که برای کشف آن‌ها نیاز به استنتاج و تجمیع قرائن است.
💻 با استفاده از روش‌های نوین فناوری و الگوریتم‌های رایانشی، می‌توان این زمان‌های پنهان را شناسایی کرده و زمان‌های تقریبی برای رخدادهای تاریخی که به وضوح ذکر نشده‌اند، تعیین کرد.
🌟 این فرآیند، راهی نوین برای روشن‌تر شدن پیچیدگی‌های تاریخ فراهم می‌آورد.

📖 مطالعه این مقاله در دوفصلنامه حدیث اهل بیت علیهم‌السلام

🌐https://maaref.org
🆔 @Maaref_org
🆔 @hadith_maaref

حدیث پژوهی _ معارف

10 Jan, 15:27


❇️ آنچه پیرامون امام جواد علیه السلام در پایگاه جامع امامت می‌خوانید

تاملی بر دوران امامت امام جواد علیه‌السلام
نقد و بررسی تاریخ ولادت و شهادت امام جواد‏ علیه السلام
بررسی نظریه شیخ مفید درباره شهادت امام جواد علیه‌السلام
آیا در منابع اهل سنت به فضائل امام جواد علیه‌السلام اشاره شده است؟
وضعیت اهل بیت علیهم‌السلام و شیعیان در زمان امام جواد علیه‌السلام
جایگاه معیاری امام جواد علیه السلام در تفکر اعتقادی شیعه
تحلیل مهدویت در احادیث امام جواد علیه‌السلام
منبع شناسی "امام جواد علیه‌السلام"

┄┅┅┅┅❀🌹❀┅┅┅┅┄

🌐https://emamat.org
🆔@Emamat_net
🆔@Emamat_IF

حدیث پژوهی _ معارف

02 Jan, 05:51


⚡️«پژوهش های نوین پیرامون سخنان امیرالمومنین علیه السلام»⚡️

❇️عناوین ارائه:

📋خلاء های پژوهشی در مضامین رسیده از امیرالمومنین علیه السلام
📋اصالت سنجی منابع نهج البلاغه؛ تحقیقی نوین با عنوان دفاع عن نهج البلاغه
📋بررسی تحلیلی- انتقادی تحقیق نهج البلاغه طاهره قطب الدین
📋تمایزهای کتاب کلمات سید العرب و نهج البلاغه
📋نگاهی به تصحیح و تحقیق های معاصر نهج البلاغه

❇️با ارائه اساتید:
🎙 استاد حجت الاسلام و المسلمین قیس بهجت العطار
🎙حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمدکاظم طباطبایی
🎙
حجت الاسلام و المسلمین مهدی عدالتیان
🎙
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن موسوی بروجردی
🎙
حجت الاسلام و المسلمین امین حسین پوری
🎙
دکتر مهدی مجتهدی
🎙
دکتر حبیب راثی

🔸افتتاحیه: حجت الاسلام و المسلمین حمید درایتی
🔸اختتامیه: آیت الله سید جعفر سیدان

📝دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین عباس مفید

#حدیث‌پژوهی
#مدرسه_حدیثی

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

02 Jan, 05:50


⚡️«پژوهش های نوین پیرامون سخنان امیرالمومنین علیه السلام»⚡️

🔰مدرسه علوم دینی حضرت ولیعصر (عج) و گروه حدیث پژوهی پژوهشکده معارف اهل بیت علیهم السلام با همکاری کتابخانه تخصصی امیرالمومنین علی علیه السلام و مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان برگزار می‌کنند.
📆زمان برگزاری: ۲۶ و ۲۷ دی ماه ۱۴۰۳
(چهارشنبه صبح و بعد از ظهر و پنجشنبه صبح)
مهلت ثبت نام: تا ۲۰ دی ۱۴۰۳

🌐لینک ثبت نام:
https://maaref.org/hadith_school/

⭕️ حضوری ویژه آقایان
⭕️مجازی ویژه بانوان

🆔 @hadith_maaref
🆔 @Maaref_org
📞 ارتباط با ما
🆔@Valiasr_mt_admin
🆔@hadith_maaref_admin
☎️09916062695
☎️05132252636

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

27 Dec, 16:14


💎 #نکته_ها_و_ناگفته_ها《۶》

🔰عنوان بحث: 《سلسله نکاتی پیرامون کتاب شریف الکافی و چاپ‌های آن

حجت‌الاسلام مهدی باقری


📑نتیجه:
با توجه به موارد پیش‌گفته که به‌عنوان نمونه ذکر شد و به‌صورت موردی به آن‌ها برخوردیم (و حاصل فحص کامل کتاب کافی نبوده است)، می‌توان گفت اگر این کتاب به‌طور کامل و دقیق مورد بررسی قرار بگیرد، موارد متعددی از ابهامات یافت می‌شود. لذا نیاز به بررسی و رفع این ابهامات احساس می‌شود. جهت این مهم، لازم است تحقیقی جامع و دقیق در مورد کتاب کافی صورت گرفته و به اشکالات موجود پاسخ داده شود؛ نه این‌که تنها به ذکر اختلاف نسخ و اشاره به برخی از این اشکالات و ابهامات بسنده شود.

📌پیشنهاد:
جهت نیل به این هدف که کمک شایانی به محققین می‌کند، علاوه بر زحمات انجام‌شده در تحقیقات موجود، اقدامات زیر نیز پیگیری شود:

1. توجه به نقل‌های مشابه در سایر منابع شیعه.
2. توجه به نقل‌های مشابه در کتب عامه.
3. توجه به بایسته‌های هماهنگی داده‌های مرتبط به سند با داده‌های مرتبط به متن.

《پایان》

#حدیث_پژوهی
#کافی_پژوهی

🆔 @hadith_maaref

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

24 Dec, 15:33


💎 اللهم عجل لولیک الفرج
❇️ جهاد علمی

#اطلاع_رسانی
#گزارش_علمی

📣 سلسله گزارش های علمی مرکز تخصصی علوم دینی حضرت‌ ‌ولیعصرعج:

🔰شماره: اول

"واکاوی اصالت احادیث ائمه اثنی عشر علیهم السلام در گزارشات واقفی"

ارائه دهنده:
فاضل ارجمند جناب آقای داود زارع
(طلبه سطح ۳ رشته علوم و معارف حدیث)

📅 زمان برگزاری:
چهارشنبه مورخ ۵ دیماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۱۵

🏢مکان:
اندرزگو۸، انتهای سرشور۱۸، مرکز تخصصی علوم دینی حضرت‌ولیعصر عج

🔶معاونت علمی
🔸واحد پژوهش رشته علوم و معارف حدیث

🔹 مرکز تخصصی علوم دینی حضرت ولی‌عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
@valiasr_mt

حدیث پژوهی _ معارف

22 Dec, 01:29


💠 آیین رونمایی از "نرم افزار هوشمند حدیثی ثقات" با حضور آیت الله اعرافی حفظه الله در محل بعثه مقام معظم رهبری در قم برگزار شد.

❇️ این نرم افزار که حاصل همکاری نخبگان حوزوی و دانشگاهی در موسسه معارف اهلبیت علیهم السلام و موسسه نجم بوده است، گامی مهم در پژوهش های نوین در عرصه علوم اسلامی به شمار می رود.
✳️ در پایان این جلسه از حجت الاسلام والمسلمین وحید عابد مدیر گروه حدیث پژوهی پژوهشکده معارف اهل بیت علیهم السلام، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا شهبازی عضو گروه حدیث پژوهی پژوهشکده و مهندس محمدحسن سبحانی معاون اداری و پشتیبانی موسسه معارف اهل بیت علیهم السلام نیز به عنوان ایده پردازان و حامیان این پروژه تقدیر به عمل آمد.

🖼 گزارش تصویری

🌐https://maaref.org
🆔 @Maaref_org

تلگرام اینستاگرام آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

21 Dec, 18:50


📸 تصاویر/ آیین رونمایی از محصول هوشمند حدیثی با حضور آیت الله اعرافی
hawzahnews.com/xdjN9

آیین رونمایی از محصول هوشمند حدیثی پایگاه گراف دانش علوم حدیث، امروز شنبه یک دی ۱۴۰۳ همزمان با میلاد حضرت صدیقه طاهره (س) با حضور و سخنرانی آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور در سالن جلسات بعثه مقام معظم رهبری در قم برگزار شد.

@HawzahNews / خبرگزاری‌حوزه

حدیث پژوهی _ معارف

18 Dec, 20:07


#مدرسه_علمی_پژوهشی «علامه مجلسی احیاگر حدیث شیعه»

🎧صوت اختتامیه| بخش اول

🎙️استاد: جناب حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن طارمی راد

🗓پنج‌شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۸


2:00 نقل خاطره ای از آیت الله شبیری زنجانی(حفظه الله)
6:00 دلایل مغفولیت جنبه های فقهی بحارالانوار
10:00 خوانش مطلبی از شیخ انصاری ره درباره‌ی شخصیت علمی علامه مجلسی ره
14:00 روش علامه در بیان نقل منابع احادیث
16:00 اختصار سازی عناوین اصحاب ائمه علیهم‌السلام در بحارالانوار
20:00 نکته‌ای مهم:اهمیت تفکیک بین منبع شناسی و سند شناسی
23:00 دسته بندی آیات قرآن توسط علامه مجلسی ره در بحارالانوار
29:00 شرح تفصیلی احادیث و بیان روشِ فهم حدیث توسط علامه ره
33:00 احترام و اعتناء به آراء فقها و نگارش رساله‌هایی در زمینه های مختلف

#حدیث_پژوهی
#مدرسه_تابستانه

🆔 @hadith_maaref

🔗  ايتا  👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

02 Dec, 04:17


❇️ سلسله جلسات حدیث خوانی
💠 «کتاب الحجة» کافی شریف

🎙استاد معظم حاج سیدمحمدجواد شبیری

🔸خلاصه مباحث مطرح شده در این جلسه:
▫️ادامه بیان تفاوت بین رسول، نبی، امام و محدَّث
▫️آیا انبیاء بالاتر از امامان هستند؟
▫️معنای محدّث

🗓چهارشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۳
✔️جلسه چهارم
📍فاطمیه مدرسه عالی فقهی امام محمدباقر علیه‌السلام

@mfeb_tahzib

حدیث پژوهی _ معارف

20 Nov, 16:27


#مدرسه_علمی_پژوهشی «علامه مجلسی احیاگر حدیث شیعه»

🎧صوت 《منابع غیرشیعی بحارالانوار》

🎙️استاد: جناب حجت الاسلام والمسلمین عبدالهادی مسعودی

🗓چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۷

1:00 توضیح مقدماتی درباره‌ی ارائه بحث
7:00 خوانش و توضیح قسمتی از مقدمه بحارالانوار مرتبط با عنوان بحث و بیان موضع منفی علامه ره درباره‌ی منابع غیرشیعی
17:00 خوانش و توضیح عنوان بابِ بیست هشتم کتاب العلم بحارالانوار
19:00 دلایل ناگزیری علامه مجلسی ره از استفاده از منابع عامه
19:00 تصحیح متون حدیثی شیعه و استفاده علامه از منابع غیرشیعی
22:00 استفاده از کتب لغت و غریب الحدیث اهل سنت
24:00 اهداف و انگیزه های علامه مجلسی ره درباره‌ی استفاده از منابع غیرشیعی
39:00 شرح حدیث و استفاده علامه از منابع غیرشیعی و بیان شواهد
1:01:00 استفاده از منابع غیرشیعی به جهت ردّ آنها
1:08:00 استفاده از منابع غیر شیعی در مورد تقیه به جهت حلّ تعارضات
1:17:00 تعداد برخی از عناوین کتب عامه که علامه مجلسی ره آنها را دیده است.

#حدیث_پژوهی
#مدرسه_تابستانه

🆔 @hadith_maaref

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

20 Nov, 11:39


❇️ سلسله جلسات حدیث خوانی
💠 «کتاب الحجة» کافی شریف

🎙 استاد معظم آقای حاج سید محمد جواد شبیری

🔸خلاصه مباحث مطرح شده در این جلسه:
▫️مراد از اولوالعزم و آثار آن
▫️علت گرفتاری حضرت آدم علیه السلام
▫️تفاوت نبی و رسول
▫️محدَّث بودن حضرت زهرا علیهاالسلام

🗓چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳
✔️جلسه سوم
📍فاطمیه مدرسه عالی فقهی امام محمدباقر علیه‌السلام

@madras_emb

حدیث پژوهی _ معارف

13 Nov, 13:34


❇️ سلسله جلسات حدیث خوانی
💠 «کتاب الحجة» کافی شریف

🎙 استاد معظم آقای حاج سید محمد جواد شبیری

🔸در این جلسه مباحث زیر مطرح شده است:
▫️ابان بن عثمان به نظر ما ناووسی نیست و امامی است
▫️ضابطهٔ تشخیص معلوم یا مجهول بودن فعل
▫️بحث و دعوای بین زید بن علی و مومن الطاق
▫️جناب زید اذن امام برای قیام را شرط نمیدانست و خیال میکرد حق دارد بدون اذن امام قیام کند.
▫️اصحاب خاص ائمه خروج با زید را گناه می‌دانستند؛ لذا زید اصحاب خوبی نداشت.
▫️اصحاب زید مختلف بودند و تیپ شخصیتی زید اینگونه نبوده که اصحاب خالص را اطراف خود جمع کند.

🗓چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳
✔️جلسه دوم
📍فاطمیه مدرسه عالی فقهی امام محمدباقر علیه‌السلام

@madras_emb

حدیث پژوهی _ معارف

12 Nov, 17:13


#مدرسه_علمی_پژوهشی «علامه مجلسی احیاگر حدیث شیعه»

🎧صوت 《روش شناسی علامه مجلسی ره در نقل و شرح حدیث

🎙️استاد: جناب حجت الاسلام والمسلمین احسان سرخه‌ای

🗓چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۷

3:00 معرفی اجمالی از زندگانی و حیات علمی علامه مجلسی ره
12:00 خوانش قسمتی از مقدمه کتاب بحارالانوار و نکاتی پیرامون آن
25:00 نکاتی پیرامون اجازات صادرشده از علامه مجلسی ره
32:00 نهضت احیای تراث توسط علامه مجلسی ره
49:00 ساختاربحارالانوار و نوآوری علامه مجلسی ره
58:00 تدوین فهرست الاخبار توسط علامه مجلسی ره
1:03:00 هدف علامه مجلسی ره از جمع آوری بحارالانوار
1:08:00 جایگاه روایات بحارالانوار نزد خود علامه مجلسی ره و معیارهای پذیرش اخبار نزد ایشان
1:21:00 گسترۀ مراجعه به اسناد روایات توسط علامه مجلسی ره

#حدیث_پژوهی
#مدرسه_تابستانه

🆔 @hadith_maaref

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

06 Nov, 12:58


#سخنرانی

❇️ سلسله جلسات حدیث خوانی
💠 «کتاب الحجة» کافی شریف

🎙 استاد معظم آقای حاج سید محمد جواد شبیری

🔸در این جلسه مباحث زیر مطرح شده است:
▫️شهادت مرحوم کلینی بر صحت روایات کتاب کافی
▫️ویژگی کتاب الحجه کافی
▫️بهترین راه معرفت خداوند
▫️چرا باید دنبال رسول برویم؟
▫️مرجئه چه کسانی هستند؟

🗓چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳
✔️جلسه اول
📍فاطمیه مدرسه عالی فقهی امام محمدباقر علیه‌السلام

@madras_emb

حدیث پژوهی _ معارف

29 Oct, 18:36


#مدرسه_علمی_پژوهشی «علامه مجلسی احیاگر حدیث شیعه»

🎧صوت 《رویکرد علامه مجلسی‌ره در اعتبار سنجی احادیث بحارالانوار

🎙️استاد: جناب دکتر ابوطالب مختاری

🗓چهار شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۷

7:00 مبنای اعتبار سنجی علامه مجلسی ره _ مباحث مقدماتی(معرفی اجمالی کتاب بحارالانوار)
13:00 تعریف برخی اصطلاحات حدیثی
16:00 علامه مجلسی ره و خاستگاه شکل‌گیری بحارالانوار
22:00 منابع مورد استفاده علامه مجلسی ره در نگارش بحارالانوار
24:00 مبنای اعتبار سنجی احادیث علامه مجلسی ره و مواجهه ایشان با روایات
38:00 میزان پیروی علامه مجلسی ره از مبنای پدرش ره
41:00 اعتبار سنجی روایات نزد متقدمان (قرینه محوری و...)
44:00 پرسش و پاسخ برخی سوالات مهم توسط جناب دکتر
50:00 چگونگی استفاده علامه مجلسی ره از منابع(توحید شیخ صدوق ره، الخرائج و الجرائح راوندی ره و...)
1:04:00 تقدم بررسی متنی بر بررسی سندی نزد علامه مجلسی ره
1:08:00 نکاتی پیرامون مبانی علامه مجلسی ره در بحارالانوار با رویکرد به مقدمه، توضیحات و..ایشان، و پاسخ به سوال

#حدیث_پژوهی
#مدرسه_تابستانه

🆔 @hadith_maaref

🔗ایتا  👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

21 Oct, 15:52


🔰اختتامیه دوره تخصصی
ده شب در محضر بحارالأنوار



🎙  اساتید بزرگوار:

آیت الله نجم الدین طبسی
حجت الاسلام والمسلمین سید رضا هاشمی گلپایگانی


📌پنج شنبه، ۳ آبان ماه

   🕰 ساعت ۹ صبح 

📍قم. عماریاسر.کوچه ۴.پلاک ۱۴۸

❖ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ❖
🔰مؤسسه علمی فرهنگی امام هادی علیه السلام 🔰

👇 راه های ارتباطی  👇
02537725225-7

@emamhadi_qom
اینستاگرام | آپارات | ایتا

حدیث پژوهی _ معارف

12 Oct, 15:24


#مدرسه_علمی_پژوهشی «علامه مجلسی احیاگر حدیث شیعه»

🎧صوت 《روش شناسی تدوین بحارالانوار (کاری شخصی یا کاری گروهی؟)

🎙️استاد حجت الاسلام سید حسن موسوی بروجردی

🗓چهار شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۷

4:00 خوانش قسمتی از مقدمه بحارالانوار و بیان برخی بی انصافی ها نسبت به مرحوم مجلسی ره
11:00 نوع تألیف بحارالانوار
15:00 مدت زمان تألیف و زمان شروع آن
19:00 عدم ترتیب تاریخی مجلدات بحارالانوار
25:00 افرادی که به علامه مجلسی ره در تألیف بحار کمک کردند
30:00 آیا شاگردان علامه مجلسی ره، بر همکاری در تألیف بحارالانوارتصریحی دارند؟
49:00 جایگاه علامه مجلسی‌ره نزد محدث نوری‌ره
52:00 حدّ همکاری و مساعدت برخی افراد در تألیف بحارالانوار
57:00 خوانش فصل سوم و چهارم در مقدمه بحارالانوار
1:07:00 کاتبان کتاب در زمان علامه مجلسی ره
1:10:00 تند نویسیِ علامه مجلسی ره
1:13:00 طریقه نوشتن ابواب و فیش برداری های علامه مجلسی ره
1:18:00 بازبینی مجدّد علامه مجلسی ره از فعالیت کاتب
1:19:00 دلیلی دیگر بر کارشخصی بودن بحارالانوار

#حدیث_پژوهی
#مدرسه_تابستانه

🆔 @hadith_maaref

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

05 Oct, 04:28


⚡️«ده شب در محضر بحارالأنوار»⚡️

💢در ادامه همایش‌های «واکاوی اصالت میراث حدیثی شیعه»، مؤسسه امام هادی علیه‌السلام برگزار می‌کند.

👨‍💻اساتید:
آیت الله نجم‌الدین طبسی و حجج اسلام: دکتر محمدتقی سبحانی، عبدالهادی مسعودی، محسن مروارید ،محمدکاظم رحمان ستایش، حامد کاشانی، حسن طارمی، احسان سرخه‌ای، سیدحسن موسوی بروجردی و جمال‌الدین حیدری فطرت

📆زمان برگزاری:
از ۲۱ مهر ماه الی ۲ آبان ماه ۱۴۰۳، از شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۱۸:۳۰

⌛️آخرین مهلت ثبت‌نام:
سه‌شنبه هفدهم مهر ماه ۱۴۰۳

🖇لینک ثبت‌نام:
https://survey.porsline.ir/s/4BKleJg


🆔@hadith_maaref
🆔@emamhadi_qom

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

02 Oct, 11:03


◾️◼️إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ◼️◾️

جناب حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدکاظم طباطبایی؛

⚫️مصیبت درگذشت فرزند عزیزتان را به حضرتعالی و خانواده گرامیتان تسلیت عرض می‌کنیم و از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم، علو درجات و مغفرت و رضوان الهی و برای خانواده محترم ایشان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت داریم.

🔘قابل توجه همکاران و دوستان؛

مراسم تشییع، امروز چهارشنبه یازدهم مهرماه ساعت ۱۵ از مسجد مسلم بن عقیل (نبش کوچه روحانی۲) به سوی باغ بهشت خواهد بود.
🖇https://nshn.ir/2eQbsVF1Gxv-A0

مراسم عزا نیز امروز بعد از نماز مغرب در مسجد خاتم الأنبیاء، واقع در خیابان جمهوری اسلامی، خیابان محمودنژاد، کوچه ۷ برگزار خواهد شد.
🖇https://nshn.ir/rbsdAUexQ4x5

🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org

ایتا   اینستاگرام   آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

01 Oct, 05:39


#مدرسه_علمی_پژوهشی «علامه مجلسی احیاگر حدیث شیعه»

🎧صوت 《روش شناسی علامه مجلسی در فقه الحدیث نگاری به زبان فارسی

🎙️استاد حجت الاسلام دکتر احسان‌الله درویشی

🗓سه شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۶

«روش شناسی علامه مجلسی در فقه الحدیث نگاری به زبان فارسی»
1:00 اتفاقات دوران صفویه و نهضت فارسی نویسی
4:00 عواملی که باعث رونق بخشی مجدد به تولیدات حدیثی در دوران صفویه شد.
14:00 تعریف فقه الحدیث
18:00 آسیب "آشنایی زدگی" نسبت به احادیث
21:00 ترجمه قبل از فقه الحدیث یا بعد از فقه الحدیث؟
24:00 مراحل فقه الحدیث
24:00 اصالت صحت متن
26:00 فهم حدیث (فهم مفردات و واژه ها، ترکیبات نحوی و وجوه بلاغی کلام،گردآوری قرائن و...)
30:00 معرفی اجمالی کتاب عین الحیات
35:00 روش فقه الحدیثیِ علامه مجلسی ره در عربی و ترجمه های فارسی و نکاتی در باب کتابشناسی
50:00 مخاطب نگاشته های فارسی علامه مجلسی ره عموم مردم است. و بیان نکته‌ای فقه الحدیثی مهم از ایشان
1:03:00درصد موفقیت علامه مجلسی ره در تبلیغ و ترویج دین به زبان فارسی در میان اقشار مردم
#حدیث_پژوهی
#مدرسه_تابستانه

🆔 @hadith_maaref

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

21 Sep, 13:43


📚مجموعه آثار حدیث پژوهی

🔹انتشارات معارف اهل‌بیت الطاهرین علیهم‌السلام
🔸نهمین نمایشگاه تخصصی کتب حوزوی و معارف اسلامی مشهد

📌خیابان امام رضا علیه‌السلام، کوچه ۱۹، حسینیه آیت الله شاهرودی ره، غرفه ۶۵
📆 ۲۶ شهریور تا ۲ مهر، ساعت ۸ الی ۱۷

🛍فروشگاه اینترنتی

┄┅┅┅❀📚❀┅┅┅┄
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org

ایتا   اینستاگرام   آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

19 Sep, 13:15


🔰مدرسه علمی-پژوهشی
«علامه مجلسی احیاگر حدیث شیعه»

🎧صوت دومین ارائه
رویکرد علامه مجلسی به آیات و روایات

🎙️استاد علی ملکی میانجی

🗓سه شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۶

1:00 مشرب های فکری متفاوت و بیان برخی رویکرد ها و مبانی فکری آنان
13:00 نمونه‌ای از اتهامات غیر منصفانه به علامه مجلسی ره و پاسخ های به آن
14:00 آیا علامه مجلسی عالمی درباری بود!!
16:00 مقایسه «علامه طباطبایی» و «علامه مجلسی» توسط محسن کدیور و نتایج غیر منصفانه
21:00 محسن کدیور:« علامه مجلسی به سهو النبی قائل بوده است»!، پاسخ به این ادعا
24:00 آیا علامه مجلسی در حجیت عقل تشکیک کرده است؟!، پاسخ به این ادعا
41:00 علامه مجلسی اصولی یا اخباری؟

#مدرسه_علمی_پژوهشی
#علامه_مجلسی
🆔 @hadith_maaref

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

17 Sep, 19:43


🔰سلسله دوره های خوانش کتاب کافی شریف، مؤسسه امام هادی علیه السلام:


▫️انس با الکافی؛ قسمت ششم

کتاب الحجة؛ از باب هفتاد و ششم


🎙حجت الاسلام والمسلمین وحید عابد


📌۶ جلسه ؛ یکشنبه ها و سه شنبه ها

از ۱ مهر الی ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۳

   🕰 ساعت ۱۹ 

مهلت ثبت نام تا چهارشنبه ۲۸ شهریور ماه ۱۴۰۳

👇👇 لینک ثبت نام :
https://survey.porsline.ir/s/8iYsaEf

❖ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ❖

🔰مؤسسه علمی فرهنگی امام هادی علیه السلام 🔰

👇 راه های ارتباطی  👇
02537725225-7


@emamhadi_qom
اینستاگرام | آپارات | ایتا

حدیث پژوهی _ معارف

17 Sep, 19:41


جلسه دفاع پایان نامه سطح ۳


💠عنوان: «بررسی میزان حسی یا حدسی بودن گزارش‌های فهرست نجاشی به کمک گراف دانش»

📝استاد راهنما : دکتر بهروز مینایی
📝استاد داور: حجت الاسلام جمال الدین حیدری فطرت
✏️ ارائه دهنده: حجت‌الاسلام علیرضا شهبازی


🕗 زمان: چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰6/28 ساعت ۱7:۰۰
🏢مکان جلسه:
بلوار جمهوری اسلامی، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور

🆔 @hadith_maaref

حدیث پژوهی _ معارف

16 Sep, 17:02


🎧صوت افتتاحیه؛ مدرسه علمی_پژوهشی 《علامه مجلسی،احیاگر حدیث شیعه

سه شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۶

🎙️استاد:آیت الله شیخ هادی نجفی

1:00 معرفی اجمالی ازشخصیت علمی،اجتماعی و فرهنگی علامه مجلسی ره
11:00 معرفی کتاب شریف بحارالانوار و زحمات علامه مجلسی در جمع آوری این کتاب
17:00 روش نقل و گردآوری حدیث در کتاب شریف بحارالانوار
28:00 روایات ضعیف در حکم بطلان نمی باشد!
38:00 مقایسه کتاب «بحارالانوار» با کتابهای «وسایل الشیعه» و «مستدرک الوسایل»
46:00 اقتدار علامه مجلسی ره در زمان حیات خویش

🆔@hadith_maaref

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام   🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

30 Aug, 17:22


🖌در روز چهارشنبه ۲۴ مرداد سه نشست به همراه افتتاحیه در سالن مدرسه علوم دینی حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به شرح زیر برگزار گردید:

1️⃣افتتاحیه با سخنرانی جناب آیت الله سید احمد علم الهدی
2️⃣نقش احادیث در پاسخگویی به مسائل جدید کلامی؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا برنجکار (صوت جلسه)
3️⃣مبانی و روش‌های اعتبارسنجی احادیث کلامی؛ آیت الله حاج مهدی مروارید (صوت جلسه)
4️⃣منابع حدیثی به مثابه منبعی غنی برای دستیابی به تاریخ علم کلام؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر جعفر رضایی (صوت جلسه)

در ادامه برگزاری مدرسه در صبح پنجشنبه ارائه‌های زیر انجام گرفت:

5️⃣نقش و جایگاه حدیث در دانش کلام؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدتقی سبحانی (صوت جلسه)
6️⃣اختلافات کلامی اصحاب و نقش آن در پذیرش احادیث کلامی؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر اکبر اقوام کرباسی (صوت جلسه)
7️⃣اختتامیه؛ آیت الله سید جعفر سیدان (صوت جلسه)


🆔@hadith_maaref
🆔 @valiasr_mt

📋 گزارش و صوت ارائه ها در سایت موسسه معارف اهل بیت علیهم السلام

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام 🔗 آپارات

حدیث پژوهی _ معارف

30 Aug, 11:08


📝مدرسه علمی-پژوهشی «روابط متقابل حدیث و کلام» دومین مدرسه تابستانه حدیثی مشترک میان گروه حدیث‌پژوهی پژوهشکده معارف اهل بیت علیهم السلام و مدرسه علوم دینی حضرت ولیعصر علیه السلام با همکاری مدیریت حوزه علمیه خراسان با ارائه اساتید حوزه و دانشگاه پیرامون تاثیر و تاثرات دو حیطه دانشی علوم حدیث و کلام در تاریخ ۲۴ و ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ در مدرسه علوم دینی حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف برگزار گردید که برخی ازمباحث برای نخستین بار برای حدیث‌پژوهان و علاقه‌مندان ارائه شد.

🆔 @hadith_maaref
🆔 @valiasr_mt

🔗  ایتا   👨‍💻 اینستاگرام 🔗 آپارات