كانال علی میرزاخانی @eghtesademirzakhani Channel on Telegram

كانال علی میرزاخانی

@eghtesademirzakhani


سردبیر «فردای اقتصاد»
@mir1350

اینستاگرام:
Instagram.com/alimirzakhani1400

Promotional Article for کانال علی میرزاخانی (Persian)

کانال علی میرزاخانی یک کانال تلگرامی است که توسط سردبیر مجله اقتصادی فردای اقتصاد، علی میرزاخانی، اداره می‌شود. در این کانال، شما می‌توانید از تحلیل‌ها، مقالات و نکات مهم اقتصادی جدیدترین اخبار و تحولات اقتصادی ایران و جهان با خبر شوید. علاوه بشنیدن تحلیل‌های جذاب و کاربردی علی میرزاخانی، این کانال همچنین ارتباط مستقیم با سردبیر فردای اقتصاد را ارائه می‌دهد. بنابراین، اگر علاقه‌مند به دریافت اطلاعات دقیق، مهم و به‌روز از دنیای اقتصاد هستید، به کانال علی میرزاخانی بپیوندید. همچنین، برای دنبال کردن اخبار و مطالب بیشتر، می‌توانید از اینستاگرام آقای میرزاخانی نیز دیدن فرمایید: Instagram.com/alimirzakhani1400

كانال علی میرزاخانی

21 Jun, 16:15


۱۰ نظریه مهم حکمرانی اقتصادی/
رییس‌جمهور باید کارشناس باشد؟
(قسمت اول)


✍🏻علی میرزاخانی/
سردبیر فردای اقتصاد

◻️این روزها همزمان با مناظره‌های انتخاباتی، باب بحثی گشوده شده است که آیا رییس‌جمهور باید کارشناس باشد یا لزومی ندارد کارشناس باشد؟ پرسش دومی که متعاقب پرسش اول مطرح می‌شود این است که اگر رییس‌جمهور کارشناس نباشد در مواقع بروز اختلاف کارشناسی، چگونه باید تصمیم نهایی را اتخاذ کند؟

◻️قبل از پاسخ به این پرسش‌ها، لازم است به یک نکته مغفول در اقتصاد ایران پرداخته شود و آن اینکه اصولا، نظام تصمیم‌گیری اقتصادی (یا سیستم نقش‌آفرینی دولت در اقتصاد) دارای سه لایه مختلف اما متصل به هم است:
۱- لایه حکمرانی اقتصادی ۲- لایه سیاستگذاری و ۳- لایه اجرایی و مدیریتی. اولین لایه، ساحت نظریه و تئوری است دومی قلمرو مباحث کارشناسی و سومی میدان عمل تکنوکراسی. لایه‌های دوم و سوم تحت تأثیر نظریه انتخاب شده در لایه اول یا همان لایه حکمرانی اقتصادی هستند و بر همین مبنا، اختلاف نظر کارشناسی در لایه سیاستگذاری نیز عمدتا ریشه در آشفتگی تئوریک دارد. به عنوان مثال، پاسخ این پرسش که «سیاستگذاری مهار تورم باید از طریق سرکوب قیمتها و تثبیت نرخ ارز باید انجام شود یا از طریق مدیریت حجم نقدینگی در عملیات بازار باز»، کاملا وابسته به انتخاب یکی از نظریه‌های حکمرانی اقتصادی است. آنچه از رییس‌‌جمهور انتظار می‌رود انتخاب یک نظریه قوی و راهگشا در لایه حکمرانی اقتصادی است که اصولا باب اختلافات کارشناسی را تا حدود بسیار زیادی می‌بندد و متأسفانه این همان چیزی است که اکثر رؤسای دولت‌ها در دهه‌های اخیر از آن سرباز زده‌اند و یا نظریه منسوخ و شکست‌خورده‌ای را در لایه حکمرانی اقتصادی انتخاب کرده‌اند که زمینگیر شدن لایه کارشناسی و به تبع آن لایه اجرایی را به دنبال داشته است.

◻️قبل از اینکه به این بحث بپردازیم که کدام نظریه و تئوری در حکمرانی اقتصادی به شکوفایی و توسعه اقتصادی منتهی می‌شود شاید بهتر آن باشد که مروری گذرا بر ۱۰ نظریه مهمی که در طول سه قرن اخیر در این باب ارائه شده است داشته باشیم و سپس تبعات و خروجی هر کدام از این نظریه‌ها را در حوزه اقتصاد بررسی کنیم. این ۱۰ نظریه عبارتند از:
۱- نظریه مرکانتیلیسم (سرمایه‌داری رفاقتی) ۲- نظریه آزادی اقتصادی (لیبرالیسم کلاسیک) ۳- نظریه عدالت سوسیالیستی ( در ایران با ترجمه غلط عدالت اجتماعی مصطلح شده است) ۴- نظریه عدالت حقوقی ۵- نظریه فایده‌گرایی (لیبرالیسم یوتیلیتاریانیسم) ۶- نظریه نهادگرایی ۷- نظریه اصالت تاریخ (ملی‌گرایی اقتصادی) ۸- نظریه صنعت‌گرایی (مهندسی توسعه صنعتی) ۹- نظریه اصالت سیاست (تقدم دموکراسی یا توسعه سیاسی بر توسعه اقتصادی) ۱۰- نظریه حکمرانی خوب

◻️در این سلسله یادداشت، ابتدا به تبیین هر یک از این ۱۰ نظریه خواهیم پرداخت و سپس تبعات و پیامدهای هر نظریه را در نحوه سیاستگذاری و مدیریت اقتصاد بررسی خواهیم کرد. پرسش دیگری که تلاش خواهد شد تا پاسخی درخور برای آن بیابیم این است که کدامیک از این نظریات به افزایش ثروت ملی و درآمد سرانه شهروندان یک کشور می‌انجامد و با توزیعی عادلانه‌تر در اختیار هر یک از شهروندان قرار می‌گیرد. [ادامه دارد]

برای خواندن مطلب در وبسایت فردای اقتصاد اینجا کلیک کنید

#اندیشکده

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

18 Jun, 19:55


کدام کاندیدا می‌تواند مطالبات مردم را برآورده کند؟

◽️بر اساس یک نظرسنجی تحت عنوان «اصلی‌ترین خواسته‌های مردم از رییس‌جمهور آینده» که توسط «مرکز رشد دانشگاه امام صادق» انجام شد، چهار اولویت پاسخ‌دهندگان به ترتیب «جلوگیری از افزایش تورم و گرانی»، «مذاکره به منظور رفع تحریم های خارجی»، «رسیدگی به اقشار محروم و کم درآمد» و «مبارزه با فساد و رانت خواری» بوده است.

◽️علی میرزاخانی، سردبیر فردای اقتصاد در برنامه صفحه اول
به این پرسش پاسخ می‌دهد که کدام کاندیدا می‌تواند به این اهداف جامه عمل بپوشاند و چگونه؟

برای مشاهده با کیفیت بهتر کلیک کنید

#صفحه_اول

◻️‌رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

14 Jun, 17:54


علم و شبه‌علم/ برندگان و بازندگان تورم/ تورم‌‌خواران چگونه روی موج تورم ثروت‌شان را چند برابر می‌کنند/ پیامدهای ضداخلاقی تورم

▪️نسخه صوتی
▪️
نسخه یوتیوب

◻️تورم اگرچه برای صاحبان درآمد ثابت چونان اژدهای هراسناکی است که هستی‌شان را می‌بلعد اما برای صاحبان دارایی‌های مختلف اعم از ملک و ارز و کالا همانند یک ضریب فزاینده ثروت عمل می‌کند. وام‌گیرندگان که معمولا متنفذین دارای روابط‌اند برندگان موج‌سواری روی تورم و سپرده‌گذاران بازنده این مسابقه هستند.

◻️تبعات تورم محدود به تخریب توزیع درآمد نیست بلکه با منحرف کردن منابع از سرمایه‌گذاری مولد به سودسازی از بازده اسمی دارایی‌ها و نیز سوءسرمایه‌گذاری به تخریب رشد اقتصادی نیز منجر می‌شود. در قسمت سوم از فصل دوم #علم_و_شبه‌علم مانی بشرزاد عضو تحریریه و علی میرزاخانی سردبیر فردای اقتصاد درباره پیامدهای تورم گفت‌و‌گو می‌کنند.

◻️در همین رابطه:
▪️تورم چیست و چه نیست؟
▪️چرا «تورم فشار هزینه» افسانه است؟

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

11 Jun, 19:18


الزامات اصلاحات اقتصادی در ایران/ میزگردی با حضور مسعود نیلی، موسی غنی‌نژاد، محمدمهدی بهکیش و علینقی مشایخی

◻️به زودی…

◻️ رسانه تصویری فردای اقتصاد
@feghtesad

كانال علی میرزاخانی

06 Jun, 17:34


علم و شبه‌علم/ چرا تورم فشار هزینه افسانه است؟ کدام نوع دلارزدایی به ریال زدایی می‌انجامد؟ لس‌آنجلس‌نشینی با دلارزدایی شروع شد یا ریال‌زدایی؟ چرا تورم نسخه ضدرکود نیست؟ ‌حرف‌های درست و نادرست درباره هدایت نقدینگی و هدایت اعتبار

▪️نسخه وبسایت
▪️نسخه صوتی
▪️نسخه یوتیوب

◻️درک نادرست از علل تورم در ایران باعث راه‌حل‌های غلط بسیاری در دهه‌های اخیر شده است که نتیجه آن ماندگاری تورم بالا در ایران به رغم حذف تورم از ۹۵ درصد کشورها بوده است. مواجهه نادرست با تورم همچنین باعث خروج وسیع سرمایه و تولیدزدایی در ایران شده است.

◻️در طول این سالها برای پنهان کردن نقش نقدینگی در تورم‌ از علل نادرستی چون عدم هدایت نقدینگی تا افزایش دستمزدها یا نرخ ارز به عنوان علت تورم نام برده شده است در حالیکه همه این حرف‌ها نه حرف علمی بلکه شبه‌علم و افسانه است. این حرف‌های شبه‌علمی از یک طرف باعث شده تا دستمزدها با فاصله زیادی از تورم جا بماند و از طرف دیگر با تثبیت نرخ دلار همزمان با تورم تحت عنوان دلارزدایی به ریال‌زدایی دامن زده شود.

◻️در قسمت دوم از فصل جدید برنامه علم و شبه‌علم، مانی بشرزاد عضو تحریریه و علی میرزاخانی سردبیر فردای اقتصاد از مباحث علمی و شبه‌علمی مربوط به تورم اعم از تورم فشار هزینه، اثر نرخ ارز و دستمزدها، داستان منحنی فیلیپس یا رابطه تورم و رکود و در نهایت بحث هدایت نقدینگی و هدایت اعتبار رازگشایی می‌کنند.

درهمین رابطه:
▪️تورم چیست و چه نیست؟
▪️افسانه «تورم فشار هزینه»

#علم_و_شبه‌علم

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

03 Jun, 17:09


چرا دستمزدها با دلار بالا نمی‌رود؟

◻️ آیا باید دستمزدها تابعی از نرخ دلار باشد؟ چه عاملی همزمان دستمزد مردم و نرخ دلار را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

🔺علی میرزاخانی، سردبیر فردای اقتصاد در مورد یکی از بحث‌های جنجالی این روزهای شبکه‌های اجتماعی توضیح می‌دهد.

#اقتصاد_در_ایکس

برای مشاهده برنامه کامل اینجا کلیک کنید

◻️‌رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️

@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

30 May, 18:46


علم و شبه‌علم/ تورم چیست و چه نیست؟ چرا سیاستمداران واژه گرانفروشی را به واژه تورم ترجیح می‌دهند؟ تکنیک‌های تورم‌سازی از دوران باستان تا دوران معاصر (قسمت اول فصل ۲)

◻️تعریف رایج تورم اگرچه افزایش سطح عمومی قیمت‌هاست اما شاید دقیق‌تر آن باشد که بگوییم نتیجه تورم، افزایش سطح عمومی قیمت‌هاست و تورم را کاهش قدرت خرید پول یا کاهش ارزش پول تعریف کنیم. اما کاهش ارزش پول چگونه اتفاق می‌افتد؟

◻️چرا پس از گذشت یک دوره زمانی، ناگهان فروشنده‌ها برای یک سبد کالای خاص پولی بیشتر طلب می‌کنند؟ فروشنده‌ها حریص شده‌اند یا پول کم‌ارزش شده است؟ کم‌ارزش‌سازی پول چگونه اتفاق می‌افتد و چه کسی این کار را انجام می‌دهد؟ تورم چگونه به یک منبع مالی برای دولتها تبدیل می‌شود؟ تکنیک پول‌سازی با تورم‌سازی از دوران باستان تا دوران معاصر چه تغییراتی داشته است؟

◻️قسمت اول از فصل دوم برنامه «علم و شبه‌علم» که به صورت گفت‌وگوی مانی بشرزاد عضو تحریریه و علی میرزاخانی سردبیر فردای اقتصاد تهیه شده است را ببینید.

▪️نسخه سایت
▪️نسخه صوتی

در همین رابطه:
تورم را چه کسانی می‌سازند؟

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

28 May, 19:13


علم وشبه‌علم/ افزایش نرخ ارز علت تورم است؟

◻️افزایش نرخ ارز از لحاظ تئوریک معلول تورم است نه علت تورم و مطالعات میدانی هم بر همین واقعیت صحه می‌گذارد. اما بعضا همزمانی افزایش نرخ ارز و نرخ تورم بر این شائبه دامن می‌زند که گویا افزایش نرخ ارز علت تورم است نه معلول آن. اما واقعیت آن است که علت تورم نه افزایش نرخ ارز بلکه بی‌ارزش‌سازی پول با مکانیسم افزایش نقدینگی نامتناسب با فعالیت‌های اقتصادی است که پتانسیل افزایش نرخ ارز را نیز فراهم می‌کند هر چند که از ظهور آن در کوتاه‌مدت با دلارهای نفتی جلوگیری شود. واقعیت‌های تاریخی هم جز این به ما نمی‌گوید.

◽️قسمت اول فصل جدید «علم و شبه‌علم» را پنجشنبه ۱۰ خردادماه در رسانه «فردای اقتصاد» ببینید

برای مشاهده این ویدیو با کیفیت مناسب‌تر اینجا کلیک کنید

◻️در همین رابطه:
افسانه «تورم فشار هزینه»

◻️‌رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️

@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

24 May, 18:01


علم و شبه‌علم/ تاریخچه تورم‌سازی در ایران؛ از دینار و شاهی تا ریال و تومان

◻️یوتیوب

◻️تورم دو چهره دارد: از یک سو پول بدون زحمت برای تورم‌ساز است و از سوی دیگه کم‌ارزش‌سازی پول در اختیار مردم. به عنوان مثال، سکه دینار که صدها سال پیش یک واحد پولی قدرتمند بود به تدریج تا زمان قاجاریه تا جایی بی‌ارزش شد که با ۱۰۰۰ برابر دینار جدید برابری می‌کرد. به همین دلیل سکه یک هزار دیناری، دو هزار دیناری و پنج هزار دیناری ضرب شد که با تداوم تورم در دوره معاصر این سکه‌ها هم مرتبا بی‌ارزش شدند تا جایی که مردم به یک چیز بی‌ارزش می‌گویند دوزاری(که همان مخفف دوهزاری یا دو هزار دیناری است).

◻️داستان تورم و اینکه «تورم چیست و چه نیست» موضوع قسمت اول فصل جدیدی از برنامه علم و شبه‌علم است که به صورت گفت‌وگوی مانی بشرزاد عضو تحریریه و علی میرزاخانی سردبیر فردای اقتصاد تهیه شده است و از روز پنجشنبه آینده ۱۰ خرداد منتشر خواهد شد.

◻️تکنیک‌های تورم‌سازی از دوران باستان تا دوره معاصر در لینک زیر توضیح داده شده است.

▪️علم و شبه‌علم/ تکنیک تورم‌سازی از روم باستان تا دوران معاصر


#علم_و_شبه‌علم

◻️‌رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️

@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

23 May, 17:14


علم و شبه‌علم/ تکنیک تورم‌سازی از روم باستان تا دوران معاصر

◻️اولین قسمت از فصل جدید علم و شبه‌علم به تفکرات شبه‌علمی و علمی درباره تورم پرداخته است. آیا تورم‌سازی که به معنی پول‌سازی بدون زحمت برای تورم‌ساز است یک پدیده جدید محسوب می‌شود یا ریشه‌های چند صدساله دارد؟ چرا دولتمردان دوست دارند از عبارت گرانفروشی به جای تورم استفاده کنند؟ قسمت اول این برنامه که به صورت گفت‌وگوی مانی بشرزاد عضو تحریریه و علی میرزاخانی سردبیر فردای اقتصاد تهیه شده است روز پنجشنبه آینده ۱۰ خرداد منتشر خواهد شد.

◻️برشی از این برنامه را که به تکنیک تورم‌سازی در روم باستان پرداخته است تماشا کنید.

#علم_و_شبه‌علم

◻️‌رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

17 May, 07:32


توصیه دکتر موسی غنی‌نژاد به دانشجویان اقتصاد: مرعوب اسم‌ها نشوید

◻️در همین رابطه:
👈🏻فصل اول برنامه «علم و شبه‌علم» را در ۱۰ لینک زیر ببینید

▪️قسمت ۱: نخستین کشورها چگونه ثروتمند شدند؟
▪️قسمت ۲: کدام تحولات فکری باعث شد اروپا در مسابقه خلق ثروت جلو بیفتد؟
▪️قسمت ۳: فرمول متفاوت نهادگرایانی مثل «عجم‌اوغلو» و «نورث» برای ثروتمند شدن جوامع چیست؟
▪️قسمت ۴: آیا «مکتب نهادگرایی» توانسته است علل جاماندگی کشورها از ثروت و رفاه را توضیح دهد؟
▪️قسمت ۵: نهادهای ثروت‌ساز چگونه در جوامع شکل می‌گیرند؟
▪️قسمت۶: ناسیونالیسم اقتصادی می‌تواند ثروت ایجاد کند؟
▪️قسمت۷: آلمان ثروتمند در نیمه دوم قرن بیستم چگونه شکل گرفت؟
▪️قسمت ۸: لیبرالیسم فایده‌گرایانه چه بلایی بر سر انگلستان بعد از جنگ جهانی دوم آورد؟
▪️قسمت ۹: دموکراسی به توسعه اقتصادی و خلق ثروت منجر می‌شود؟
▪️قسمت ۱۰: رابطه عدالت و توسعه چیست؟

💢فصل دوم «علم و شبه‌علم » در راه است

#علم_و_شبه‌علم

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

16 May, 17:51


داستان نرخ بهره در ایران و جهان

علی میرزاخانی، سردبیر فردای اقتصاد در گفت‌وگوی ویژه صفحه اول
به این سوالات پاسخ می‌دهد:

1:50 چرا سفته‌بازی در ایران می‌صرفد؟

3:52 چرا نرخ بهره مثبت؟

10:00 در دنیا نرخ بهره چگونه تعیین می‌شود؟

16:15 نرخ بهره تعادلی به تخریب اقتصاد منجر می‌شود یا به تخریب خلاق؟

21:22 نرخ بهره چگونه ابزار سیاستی می‌شود؟

25:11 نرخ بهره چه زمانی درست عمل می‌کند؟

برای مشاهده این ویدیو با کیفیت مناسب‌تر اینجا کلیک کنید

#صفحه_اول

◻️‌رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️ 
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

12 May, 19:53


تازه‌های فردای اقتصاد

💢 همراه ما باشید با هفت برنامه جدید:

▪️اقتصاد در ایکس
▪️هوش‌مصنوعی
▪️ایده فردا
▪️اقتصاد بنگاه‌ها
▪️فصل جدید علم و شبه علم
▪️بحث آزاد
▪️کافه کریپتو


◻️‌رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

09 May, 18:46


ریشه‌های جاماندگی تولید و بازار سهام از سفته‌بازی/ دورهمی بورسی

▪️نسخه صوتی

◽️بر اساس اطلاعات منتشره شرکت‌ها در سامانه کدال طی سنوات گذشته حاشیه سود شرکت‌ها افت چشم‌گیری داشته  و همزمان بازدهی بازار سهام در مقایسه با دیگر بازارهای دارایی عقب افتاده است. اما ریشه‌های جاماندگی تولید و بازار سهام از سفته‌بازی چیست؟

◽️در این قسمت از دورهمی بورسی فردای اقتصاد، داود سوری اقتصاددان، رضا عیوضلو معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس، علیرضا کلاهی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و علی میرزاخانی سردبیر فردای اقتصاد به میزبانی مهدی طحانی به بررسی ریشه‌های جاماندگی تولید و بازار سهام از سفته‌بازی می‌پردازند.

💢 به نظر شما ریشه‌های جاماندگی تولید و بازار سهام از سفته‌بازی چیست؟ برای ما کامنت بگذارید.

برای مشاهده ویدئوی کامل دورهمی بورسی اینجا کلیک کنید

#دورهمی_بورسی

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

04 May, 17:27


کاهش نرخ رشد نقدینگی منجر به کاهش تورم خواهد شد؟

▪️نسخه صوتی

◽️در گفت‌وگوی ویژه صفحه اول، پرویز خسروشاهی، اقتصاددان ضمن بررسی جزییات آمار مربوط به کل‌های پولی به چند سوال پاسخ می‌دهد:

۱- آیا کنترل رشد ترازنامه خود را در تحولات رشد بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی هم نشان داده است؟

۲- کاهش سهم دارایی‌های خارجی در ترازنامه بانک مرکزی چه تاثیری بر کل‌های پولی دارد؟

۳- بصورت کلی کسری بودجه دولت و ناترازی بانک‌ها دو عامل اصلی افزایش نرخ رشد نقدینگی هستند؛ آیا کاهش نرخ رشد نقدینگی ناشی از تغییر قابل توجه در این دو عامل است؟

۴- آیا روند کاهشی نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی می‌تواند ادامه دار باشد؟ آیا این روند کاهشی خود را در تورم نشان داده است؟

برای مشاهده ویدئو با کیفیت مناسب‌تر در وبسایت فردای اقتصاد اینجا کلیک کنید

#صفحه_اول

◻️‌رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

04 May, 17:27


خطاهای سرمایه‌گذاری در ۲۰ ویدئوی کوتاه

◽️بنیامین گراهام می‌گوید «سه چیز سخت در جهان وجود دارد؛ الماس، فولاد و شناخت خود». برای موفقیت مالی، اول باید خودمان را بشناسیم تا از خطاهای سرمایه‌گذاری در امان بمانیم. مساله‌ای که نه تنها ایرانیان، بلکه عموم مردم جهان را در دستیابی به اهداف مالی خود باز می‌دارد.

◽️رسانه فردای اقتصاد در ابتکاری تازه، ۲۰ خطای سرمایه‌گذاری را به صورت ویدئوهای کوتاه آماده کرده است.

▪️۱. سوگیری پساواقعه
▪️۲. سوگیری خودتاییدی
▪️۳. سوگیری محافظه‌کاری
▪️۴. سوگیری نمایندگی
▪️۵. سوگیری توهم کنترل
▪️۶. سوگیری تعارض شناختی
▪️۷. سوگیری لنگرانداختن
▪️۸. سوگیری حسابداری ذهنی
▪️۹. سوگیری صورت‌بندی
▪️۱۰. سوگیری احتمالات دم‌دستی
▪️۱۱. سوگیری خودشیفتگی
▪️۱۲. سوگیری نتیجه‌گرایی
▪️۱۳. سوگیری تازه‌گرایی
▪️۱۴. سوگیری زیان‌گریزی
▪️۱۵. سوگیری فقدان کنترل بر نفس
▪️۱۶. سوگیری اعتماد به نفس بیش از حد
▪️۱۷. سوگیری حفظ وضع موجود
▪️۱۸. سوگیری ترس از پشیمانی
▪️۱۹. سوگیری دلبستگی
▪️۲۰. سوگیری مالکیت

#خطاهای_سرمایه‌گذاری

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

31 Mar, 15:54


علم و شبه‌علم در گفت‌وگو با موسی غنی‌نژاد (قسمت دهم و آخر)/ رابطه عدالت و توسعه چیست؟ کدام مفهوم از عدالت باعث ثروتمند شدن یک جامعه می‌شود؟

▪️نسخه یوتیوب
▪️نسخه صوتی

◻️عدالت تقدم دارد یا رشد اقتصادی؟عدالت به چه معناست؟ آیا مفهوم عدالت و «عدالت اجتماعی» یکسان است؟ کدام تعبیر از عدالت به توسعه اقتصادی و خلق ثروت منتهی می‌شود و کدام تعبیر به تخریب اقتصاد؟ دکتر موسی غنی‌نژاد در آخرین قسمت از برنامه «علم و شبه‌علم» به این پرسش‌ها پاسخ داده است.

برای مشاهده این ویدئو بدون نیاز به فیلترشکن و با کیفیت مناسب‌تر اینجا کلیک کنید

قسمت‌های قبل:

▪️قسمت ۱: نخستین کشورها چگونه ثروتمند شدند؟

▪️قسمت ۲: کدام تحولات فکری باعث شد اروپا در مسابقه خلق ثروت جلو بیفتد؟

▪️قسمت ۳: فرمول متفاوت نهادگرایانی مثل «عجم‌اوغلو» و «نورث» برای ثروتمند شدن جوامع چیست؟

▪️قسمت ۴: آیا «مکتب نهادگرایی» توانسته است علل جاماندگی کشورها از ثروت و رفاه را توضیح دهد؟

▪️قسمت ۵: نهادهای ثروت‌ساز چگونه در جوامع شکل می‌گیرند؟

▪️قسمت۶: ناسیونالیسم اقتصادی می‌تواند ثروت ایجاد کند؟

▪️قسمت۷: آلمان ثروتمند در نیمه دوم قرن بیستم چگونه شکل گرفت؟

▪️قسمت ۸: لیبرالیسم فایده‌گرایانه چه بلایی بر سر انگلستان بعد از جنگ جهانی دوم آورد؟

▪️قسمت ۹: دموکراسی به توسعه اقتصادی و خلق ثروت منجر می‌شود؟

#علم_و_شبه‌علم

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

29 Mar, 19:05


علم و شبه‌علم در گفت‌وگو با موسی غنی‌نژاد(۸) / لیبرالیسم فایده‌گرایانه (یوتیلیتاریانیسم) چه بلایی بر سر انگلستان بعد از جنگ جهانی دوم آورد؟ تجویزهای کینز باعث چه انحرافاتی در علم اقتصاد شد؟

▪️نسخه یوتیوب
▪️نسخه صوتی

◻️طنز تلخ تاریخ این بود که همزمان با شکوفایی اقتصاد آلمان در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم با تکیه بر اقتصاد آزاد، اقتصاد انگلستان به دلیل انحراف از اقتصاد آزاد تحت تأثیر آموزه‌های کینز رو به زوال گذاشت. لیبرالیسم کینزی (اصالت فایده) چه تفاوتی با لیبرالیسم کلاسیک (اصالت آزادی) دارد که چنین نتایج متفاوتی به بار می‌آورد؟ «مهندسی اقتصادی» چگونه در برخی از آکادمی‌ها جایگزین «علم اقتصاد» شد؟

برای مشاهده این ویدئو بدون نیاز به فیلترشکن و با کیفیت مناسب‌تر اینجا کلیک کنید

قسمت‌های قبل:
▪️قسمت ۱: نخستین کشورها چگونه ثروتمند شدند؟

▪️قسمت ۲: کدام تحولات فکری باعث شد اروپا در مسابقه خلق ثروت جلو بیفتد؟

▪️قسمت ۳: فرمول متفاوت نهادگرایانی مثل «عجم‌اوغلو» و «نورث» برای ثروتمند شدن جوامع چیست؟

▪️قسمت ۴: آیا «مکتب نهادگرایی» توانسته است علل جاماندگی برخی کشورها از ثروت و رفاه را در چارچوب یک منطق علمی توضیح دهد؟

▪️قسمت ۵: نهادهای ثروت‌ساز چگونه در جوامع شکل می‌گیرند؟ هایک چه نقدی به ایده طراحی نهادها دارد؟

▪️قسمت۶: ناسیونالیسم اقتصادی می‌تواند ثروت ایجاد کند؟ نازیسم و هیتلر از دل کدام مکتب اقتصادی بیرون آمد؟

▪️قسمت۷: آلمان ثروتمند در نیمه دوم قرن بیستم چگونه شکل گرفت؟

#علم_و_شبه‌علم

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

29 Mar, 19:05


علم و شبه‌علم در گفت‌وگو با موسی غنی‌نژاد(۹)/ دموکراسی به توسعه اقتصادی و خلق ثروت منجر می‌شود؟

▪️نسخه صوتی
▪️نسخه یوتیوب

◻️آیا برای رسیدن به توسعه اقتصادی و ثروتمند شدن یک جامعه باید از مسیر دموکراسی و توسعه سیاسی عبور کرد؟ اصولا پرسش درباره تقدم یا تأخر توسعه سیاسی و توسعه اقتصادی می‌تواند پرسش صحیحی باشد؟ دکتر موسی غنی‌نژاد در این قسمت از برنامه «علم و شبه‌علم» به پرسش‌های بنیادینی در این زمینه پاسخ داده است. قسمت دهم و آخر برنامه «علم‌ و شبه‌علم» که فردا شب منتشر خواهد شد به رابطه عدالت و خلق ثروت می‌پردازد.

برای مشاهده این ویدئو بدون نیاز به فیلترشکن و با کیفیت مناسب‌تر اینجا کلیک کنید

قسمت‌های قبل:
▪️قسمت ۱: نخستین کشورها چگونه ثروتمند شدند؟

▪️قسمت ۲: کدام تحولات فکری باعث شد اروپا در مسابقه خلق ثروت جلو بیفتد؟

▪️قسمت ۳: فرمول متفاوت نهادگرایانی مثل «عجم‌اوغلو» و «نورث» برای ثروتمند شدن جوامع چیست؟

▪️قسمت ۴: آیا «مکتب نهادگرایی» توانسته است علل جاماندگی برخی کشورها از ثروت و رفاه را در چارچوب یک منطق علمی توضیح دهد؟

▪️قسمت ۵: نهادهای ثروت‌ساز چگونه در جوامع شکل می‌گیرند؟ هایک چه نقدی به ایده طراحی نهادها دارد؟

▪️قسمت۶: ناسیونالیسم اقتصادی می‌تواند ثروت ایجاد کند؟ نازیسم و هیتلر از دل کدام مکتب اقتصادی بیرون آمد؟

▪️قسمت۷: آلمان ثروتمند در نیمه دوم قرن بیستم چگونه شکل گرفت؟

▪️قسمت ۸: لیبرالیسم فایده‌گرایانه (یوتیلیتاریانیسم) چه بلایی بر سر انگلستان بعد از جنگ جهانی دوم آورد؟

#علم_و_شبه‌علم

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad

كانال علی میرزاخانی

27 Mar, 18:18


علم و شبه‌علم در گفت‌وگو با موسی غنی‌نژاد(۷)/ آلمان ثروتمند در نیمه دوم قرن بیستم چگونه شکل گرفت؟ «ارهارد» چگونه آلمان را بر خلاف نظر آمریکایی‌ها از باتلاق اقتصاد دستوری نجات داد؟

▪️نسخه یوتیوب
▪️نسخه صوتی

◻️آلمان قرن بیستم دو نیمه متفاوت داشت. این کشور در نیمه اول قرن بیستم آزمایشگاه اندیشه‌های شبه‌علمی اقتصاد بود که توسط تئوریسین‌های مکتب تاریخی آلمان ذیل ناسیونالیسم اقتصادی تجویز شد و از دل آن یک اقتصاد قحطی‌زده متولد شد. در نیمه دوم قرن بیستم، این «لودویگ ارهارد» بود که فرمان اقتصاد آلمان را به دست گرفت و معجزه آلمان را با الهام از اندیشه‌های علمی خلق کرد.

◻️جزئیات داستان در گفت‌وگوی علی میرزاخانی سردبیر و مانی بشرزاد عضو تحریریه فردای اقتصاد با «دکتر موسی غنی‌نژاد» نظریه‌پرداز اقتصاد توسعه بررسی شده است.

برای مشاهده این ویدئو بدون نیاز به فیلترشکن و با کیفیت مناسب‌تر اینجا کلیک کنید

قسمت‌های قبل:
▪️قسمت ۱: نخستین کشورها چگونه ثروتمند شدند؟

▪️قسمت ۲: کدام تحولات فکری باعث شد اروپا در مسابقه خلق ثروت جلو بیفتد؟

▪️قسمت ۳: فرمول متفاوت نهادگرایانی مثل «عجم‌اوغلو» و «نورث» برای ثروتمند شدن جوامع چیست؟

▪️قسمت ۴: آیا «مکتب نهادگرایی» توانسته است علل جاماندگی برخی کشورها از ثروت و رفاه را در چارچوب یک منطق علمی توضیح دهد؟

▪️قسمت ۵: نهادهای ثروت‌ساز چگونه در جوامع شکل می‌گیرند؟

▪️قسمت۶: ناسیونالیسم اقتصادی می‌تواند ثروت ایجاد کند؟ نازیسم و هیتلر از دل کدام مکتب اقتصادی بیرون آمد؟

#علم_و_شبه‌علم

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad