بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی @malekibehrooz Channel on Telegram

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

@malekibehrooz


بهروز ملکی
لیسانس عمران دانشگاه اصفهان
فوق لیسانس اقتصاد دانشگاه تهران
دکتری اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس
مولف کتاب تحلیل بازار مسکن ایران
تحلیل‌گر بازار مسکن
مشاور شرکت‌های ساختمانی، نهادها، بانک‌ها و...

ادمین: @Behrouzmaleki

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی (Persian)

آیا به دنبال تحلیل‌ها و بررسی‌های عمیق در حوزه اقتصاد و بازار مسکن ایران هستید؟ آیا می‌خواهید از تجربه و دانش یک تحلیل‌گر و متخصص اقتصادی که تحصیلات لیسانس عمران، فوق لیسانس اقتصاد و دکتری اقتصاد دارد بهره‌مند شوید؟ اگر پاسخ شما بله است، کانال تلگرام "بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی" مکان مناسبی برای شماست. این کانال توسط بهروز ملکی، مولف کتاب تحلیل بازار مسکن ایران، مدیریت می‌شود. او بیش از چندین سال در زمینه تحلیل بازار مسکن فعالیت داشته و به عنوان مشاور شرکت‌های ساختمانی، نهادها، بانک‌ها و... به ارایه خدمات مشاوره‌ای در این حوزه مشغول بوده است. اگر می‌خواهید آخرین تحلیل‌ها، اخبار و مطالب مرتبط با بازار مسکن ایران را دریافت کنید، بهترین گزینه برای شما عضویت در این کانال است. برای اطلاعات بیشتر و پرسش سوالات خود، می‌توانید با ادمین کانال با آیدی @Behrouzmaleki تماس بگیرید.

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

03 Dec, 09:52


استخراج، پردازش و انتشار گزارش ماهانه تحولات بازار مسکن، نهایتا ۵ روز زمان لازم دارد.
علیرغم گذشت دو ماه و نیم از شهریور، گزارش این ماه هنوز توسط بانک مرکزی منتشر نشده است!

@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

27 Nov, 07:38


@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

26 Nov, 15:28


احساس ناامنی مالکیتِ زمین و مسکن؛ وضعیت مردم کدام کشورها وخیم‌تر است؟ | Euronews
https://parsi.euronews.com/business/2024/11/26/rental-market-uncertainty-which-countries-feel-most-insecure-and-why

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

17 Nov, 12:05


⭕️نااطمینانیِ بزرگ‌تر از جنگ
چشم‌انداز بازارها در میزگردی با حضور داود سوری و بهروز ملکی

✍️محمد جندقی / نویسنده نشریه

نااطمینانی‌های اقتصاد ایران، فعالیت سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی را مختل کرده است؛ نااطمینانی‌هایی که به گفته تحلیلگران نباید صرفاً در ابعاد بین‌المللی آنها را جست‌وجو کرد. این روزها شاید در نگاه اول «تنش‌های منطقه‌ای» بزرگ‌ترین نااطمینانی به نظر برسد، اما برخی اقتصاددانان، صاحب‌نظران و پژوهشگران، مناقشات منطقه‌ای و ریسک‌های سیاسی را مهم‌ترین عامل موثر در اقتصاد ایران نمی‌دانند؛ آنها از یک نااطمینانیِ بزرگ‌تر از تنش و جنگ سخن می‌گویند و آن «دولت» و «مداخلات دولتی» است.

در حالی که دولت سیزدهم، بر خلاف تصور به یکباره نیمه‌تمام ماند و دولت چهاردهم به ریاست مسعود پزشکیان بر سر کار آمد و از سوی دیگر، تحولات منطقه‌ای معادلات جدیدی در ماه‌های نخست دولت چهاردهم رقم زد، «چشم‌انداز بازارها» در سناریوهای مختلف قابل‌تحلیل است. داود سوری، اقتصاددان و بهروز ملکی، پژوهشگر اقتصاد، در میزگردی به این موضوع می‌پردازند.

📌متن کامل میزگرد را در سایت تجارت فردا مطالعه کنید.

#تجارت_فردا

@tejaratefarda

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

12 Nov, 16:19


از آدمها بُت نسازید.
این خیانت است.
هم به خودتان، هم به خودشان.
خدایی می‌شوند که خدایی کردن نمی‌دانند!
و شما در آخر می‌شوید سر تا پا کافرِ خــــــدایِ خود ساخته!

@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

07 Nov, 13:00


۱۱ خرداد ۱۳۹۰ نمایندگان مجلس رای به تشکیل وزارت امور زیربنایی با ادغام وزارتخانه های مسکن و شهرسازی و راه و ترابری و ارتباطات دادند. با عدم تایید این مصوبه توسط شورای نگهبان، نمایندگان مجلس در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ بدون اینکه حتی یک نفر به عنوان مخالف صحبت کند رای به تشکیل وزارت راه و شهرسازی با ادغام وزارتخانه های مسکن و شهرسازی و راه و ترابری دادند.
از بدو تشکیل وزارت راه و شهرسازی، هر از گاهی، سیاستگذار به صرافت می افتد تا طرحی نو دراندازد و در این میان، فکر تفکیک و انتزاع دو وزارت خانه، جان دوباره می گیرد. به نظرم توجیحات موافقین کنونی تفکیک، همانند توجیحات موافقین ۱۳ سال پیش ادغام، از پشتوانه قوی برخوردار نیست.
نباید اینطور شود که این وزارتخانه با صرف وقت و انرژی، مجددا تفکیک شود و چند سال بعد مثلا به این نتیجه برسند که این اقدام تاثیر معناداری در حل مسائل ذیربط نداشته است.
یکی از نکات تلخ ماجرا این است که برای برخی از امور غیرضروری، پژوهشهای متعددی صورت می پذیرد ولی برای توجیه طرحی با این عظمت، پشتوانه پژوهشی متقنی مشاهده نمی شود.
مخلص کلام اینکه مساله تفکیک یا عدم تفکیک وزارت راه و شهرسازی از چنان فوریتی برخوردار نیست که لازم باشد برای حل آن، تعجیل کرد. حتما لازم است مساله، مورد واکاوی دقیق قرارگیرد. برای گام نخست نیز پیشنهاد می کنم مرکز پژوهشهای مجلس، نظراتش در خصوص این موضوع را در جلساتی با حضور صاحبنظرانی از هر دو طیف موافق و مخالفِ تفکیک وزارت راه و شهرسازی به شور بگذارد و سپس گزارش متقنی تهیه و منتشر کند.
علاوه بر مرکز پژوهشهای مجلس، سازمان امور اداری و استخدامی کشور و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز می توانند در این خصوص اهتمام داشته باشند.
بدیهی است هدف این گزارش‌ها نمی بایست توجیه نظر سفارش دهندگان یا حتی تدوین کنندگان آن باشد. رعایت اصول بی طرفیِ کارشناسی از ضروریات است. در غیر این صورت، گزارش تهیه شده از حیّز انتفاع ساقط خواهد بود.

@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

31 Oct, 12:29


قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن و اجاره بها مصوب ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ از این جهت جای تامل است که همزمان سطح بينش و سطح اعتماد به نفس طرفداران قیمت گذاری دستوری در مواجهه با مقوله پیچیده "بازار" را نشان می دهد.
می توان حدس زد توجیه تدوین کنندگان این قانون برای استفاده از هوش مصنوعی به منظور قیمت گذاری و نرخ گذاری مسکن، کاهش خطا بوده است.
کاش می دانستند وسیله موجه (در این قانون، هوش مصنوعی)، هدف غیرموجه (قیمت گذاری) را توجیه نمی کند. مثل این است که به کسی بگوییم شکار حیوانات امری مذموم است و او بگوید من از تیروکمان استفاده نمی کنم، از تفنگ دوربین دار استفاده می کنم.
بگذریم از اینکه هوش مصنوعی نمی تواند وسیله موجهی برای قیمت گذاری مسکن تلقی شود و اساسا مکانیزم بازار خصوصا برای کالای ناهمگنی همچون مسکن، پیچیده تر از آن است که در ذهن برخی می گذرد.
کاش تجارب پیشین قیمت گذاری در شوروی، چین و ویتنام را مطالعه می کردند. شاید به این صرافت می افتادند که علیرغم نقدهایی که به بازار دارند، در اکثر مواقع، مکانیزمی پویاتر، کارآمدتر، کم خطاتر و منصفانه تر از آن پیدا نمی کنند.

@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

17 Oct, 15:40


بازار اجاره مسکن در اروپا

میانگین اجاره بهای ماهانه یک آپارتمان در لندن به ۲۶۹۴ پوند (۳۲۲۰ یورو) در ماه رسیده است.
بر پایه داده‌های شرکت رایت‌موو (Rightmove) که بزرگ‌ترین پرتال آنلاین بازار مسکن در بریتانیاست، متوسط اجاره بها در مناطق مطلوب‌تر لندن ۳۱۷۵ پوند (۳۷۹۵ یورو) در ماه و در مناطق حاشیه لندن ۲۳۴۱ پوند (۲۷۹۷ یورو) گزارش شده است.

اوضاع در اتحادیه اروپا چگونه است؟
شرکت آلمانی تجزیه و تحلیل داده، استاتیستا (Statista) هزینه اجاره را در ۲۳ شهر برجسته اروپایی طی سال جاری میلادی بررسی کرد.
استاتیستا، آمستردام را به عنوان گران‌ترین پایتخت اتحادیه اروپا برای اجاره آپارتمان مسکونی اعلام کرد.
متوسط نرخ اجاره ماهانه یک آپارتمان یک خوابه و مبله در پایتخت هلند ۲۲۷۵ یورو در ماه است. آمستردام گرچه از سایر پایتخت‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیش افتاده اما متوسط نرخ اجاره در این شهر تقریباً ۱۰۰۰ یورو در ماه ارزانتر از لندن است (انگلستان، عضو اتحادیه اروپا نیست).
پس از آمستردام، رم و پاریس گرانترین پایتخت‌ها از نظر اجاره بها هستند. متوسط نرخ اجاره یک آپارتمان یک خوابه مبله در رم ۲۰۰۰ یورو در ماه و در پاریس ۱۸۶۲ یورو است.
مادرید و برلین، به طور قابل توجهی ارزان‌تر از آمستردام هستند و اجاره در مادرید به طور متوسط ۱۴۹۴ یورو و در برلین ۱۵۰۰ یورو در ماه است.
بوداپست و آتن عنوان ارزان‌ترین اجاره را به دست آوردند. متوسط اجاره آپارتمان یکخوابه در بوداپست ۹۵۰ یورو و در آتن، ۱۰۰۰ یورو در ماه است.
منبع: یورونیوز

@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

10 Oct, 09:08


📹 حل‌المسائل سیاستگذاری در مسکن

نسخه صوتی

▫️سیاستگذار مسکن چه رویکردی را برای تغییر ریل این بخش از اقتصاد باید در پیش بگیرد؟

▫️مسکن در دهه‌های مختلف با سیاست‌های اشتباه دست‌و‌پنجه نرم کرده سیاست‌هایی که در بسیاری از موارد، ریشه در فقدان بکارگیری تجربه‌های انباشت شده داشته است.

▫️فهرست بلند مشکلات این بخش، موید آن است که غلبه رویکردهای غیرعلمی و گاه پروژه‌محور، طی دهه‌های گذشته نتوانسته مشکلات این بخش را مرتفع کند.

▫️سهم بالای مسکن در هزینه خانوار، عدم تطابق الگوی عرضه و تقاضای مسکن، ناکارآمدی نظام تامین مالی مسکن، بالا بودن طول دوره انتظار خانوارها به مسکن، ناکارآمدی برنامه‌های تامین مسکن اقشار کم‌درآمد، اصلاحات در این حوزه را اجتناب‌ناپذیر کرده است.

▫️قسمت قابل توجهی از وضعیت کنونی، زاییده کژکارکردی نهادهای موجود است. از جمله اینکه وزارت راه و شهرسازی در مقاطعی به جای سیاستگذاری، تصدی‌گری کرده و شهرداری‌ها هم به جای مدیریت شهر، شهرفروشی کرده‌ است.

▫️در این ویدیو بهروز ملکی صاحب‌نظران برنامه‌ریزی مسکن از الزامات و اولویت‌های سیاستگذار می‌گوید.

#سیاستگذاری_مسکن

📺 @ecoiran_webtv

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

09 Oct, 05:15


@Danamelk_Tehran
@DanamelkOffers

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

06 Oct, 07:20


♦️آکادمی دنیای اقتصاد برگزار می کند: "تحلیل بازار مسکن"
این دوره آموزشی روز چهارشنبه ۱۸ مهرماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۵ الی ۱۹ حضوری برگزار می‌شود (همراه با پرسش و پاسخ).
🔵مدت زمان: ۴ ساعت
👨🏻‍💼مدرس و سخنران: دکتر بهروز ملکی
💲هزینه: ۹۷۰ هزار تومان
📚 محتویات:
👈 آیا بازار مسکن، تغییر فاز خواهد داشت؟
👈 تحولات اخیر، چه تاثیراتی بر بازار مسکن دارد؟
👈 آیا نیاز مسکن با عرضه مسکن تطابق دارد؟
👈 محتمل ترین سناریوی بازار مسکن کدام است؟
👈 استراتژی مناسب بازار مسکن در شریط کنونی چیست؟
🟢لینک ثبت نام:
https://B2n.ir/d46057
☎️شماره تماس های آکادمی دنیای اقتصاد:
09105904510
02142710100
02142710102
02142710103
کانال تلگرامی آکادمی دنیای اقتصاد

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

04 Oct, 16:42


خرید خانه در کدام کشور اروپا مقرون‌به‌صرفه‌تر است؟ | Euronews
https://parsi.euronews.com/business/2024/10/03/which-country-is-the-most-affordable-in-europe-to-buy-a-home

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

30 Sep, 06:01


@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

25 Sep, 08:17


@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

07 Sep, 10:05


فایل گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران در مرداد ۱۴۰۳

متوسط قيمت يک متر مربع آپارتمان در تهران در مرداد نسبت به تیر رشد ۱.۲ درصدی را نشان مي‌دهد.

@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

05 Sep, 08:12


تجارب پیشین حاکی از آن است که رونق یا رکود بازار مسکن غالبا از مناطق شمال و شمال‌غرب شهر تهران شروع می شود و به سایر مناطق سرایت می کند. بر این اساس، قیمت نسبی مناطق شهر می‌تواند برای پیش‌بینی سمت و سوی بازار مهم باشد.
نسبت قیمت یک متر مربع آپارتمان در منطقه یک تهران به منطقه بیست را می توان به عنوان شاخصی برای قیمت نسبی مسکن شمال شهر تهران در قیاس با جنوب شهر دانست.
طی 3 دهه گذشته، این شاخص در بازه 2.3 تا 4.8 در نوسان بوده است.
روند بلند مدت این شاخص طی دهه 1370 و 1380 افزایشی بود ولی در دهه 1390 علیرغم نوسانات کوتاه مدت، روند افزایشی آن متوقف شد.
هر چند طی سه سال اخیر به دلیل رشد بیشتر قیمت املاک جنوب شهر نسبت به شمال شهر، این شاخص با شیب تندی از 4.7 به 3.3 کاهش یافته است ولی هرچه این شاخص به عدد 3 نزدیکتر شود کار بازار برای کاهش بیشتر این شاخص، سخت‌تر می‌شود. ازاین‌رو انتظار می‌رود در آینده، شاهد تغییر جهت تدریجی و سپس افزایش در این شاخص باشیم.

پی‌نوشت: شاخص یادشده، صرفا یک شاخص تجربیِ پیشنگر برای جهت‌یابی رشد آتی قیمت مسکن است و نمی‌تواند به عنوان شرط کافی به‌کار رود.

@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

01 Sep, 08:09


گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در تیر ۱۴۰۳

متوسط قيمت خريد و فروش يک متر مربع زيربنای واحد مسکونی معامله شده از طريق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران 874.6 ميليون ريال بود که حاکي از افزايش 1.8 درصدی نسبت به ماه قبل است.

@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

27 Aug, 05:58


@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

13 Aug, 17:04


با توجه به عدم توانایی بازار در تامین مسکن اقشار کم درآمد، حمایت هدفمند دولت در این حوزه در اکثر اقتصادها، پذیرفته شده است.

@MalekiBehrooz

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

13 Aug, 17:01


انتصاب کمیسر مسکن اتحادیه اروپا؛ بروکسل چه راه‌کاری برای سرمایه‌گذاری در مسکن ارزان‌قیمت دارد؟ | Euronews
https://parsi.euronews.com/my-europe/2024/08/13/what-policy-does-eu-have-for-investing-in-affordable-housing

بهروز مَلکی & اقتصاد مِلکی

10 Aug, 18:35


📢 نشست اقتصادی «چشم‌انداز بازار املاک و مستغلات و نقش بازار سرمایه در آن»

❇️ ویژه‌ی شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت مالی (بورس، بانک و بیمه)

📆 یک‌شنبه ۲۱ مردادماه، ساعت ۱۳ الی ۱۵

📍محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، سالن ۸ و ۹

✔️ سخنرانان: آقایان بهروز ملکی، تحلیل‌گر سرشناس بازار مسکن‏؛ مجید پارسا، شرکت مدیریت سرمایه و ساخت نیک‌رای، محمدرضا علوی و هادی لاری، هم‌بنیان‌گذاران نرم‌افزار مشاور املاک داناملک

💻 نشست به‌صورت آنلاین نیز قابل مشاهده است.

🔗 برای حضور در نشست اینجا کلیک کنید.


@HosseinAbdohTabrizi