چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟ @whynationsfail2019 Channel on Telegram

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

@whynationsfail2019


2016///۱۳۹۵
شروع مجدد: 9March2019/// اسفند ماه ۱۳۹۷

زندگی👨‍👩‍👧
مالکیت🚧
آزادی🗽

پُست آغازین کانال👇
https://t.me/whynationsfail2019/2

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟ (Persian)

با سلام به همه دوستان علاقه‌مند به مطالعه و تحلیل علل شکست ملت‌ها. آیا تاکنون تعجب کرده‌اید که چرا برخی ملت‌ها به سرعت پیشرفت می‌کنند در حالی که برخی دیگر در وضعیت فروپاشی هستند؟ آیا شما هم از اینکه عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نقش مهمی در سرنوشت یک ملت ایفا می‌کنند، آگاه هستید؟ اگر پاسخ شما بله است، پس باید به کانال 'whynationsfail2019' بپیوندید. این کانال با تمرکز بر روی سوال 'چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟' تلاش می‌کند تا به تحلیل علل این پدیده پرداخته و راهکارهایی برای جلوگیری از آن ارائه کند. با مطالعه مطالب و بحث‌های ارزشمند این کانال، شما نیز می‌توانید بهتر و عمیق‌تر درک کنید که چرا برخی ملت‌ها موفق و برخی دیگر ناکام می‌شوند. برای شروع، به لینک زیر مراجعه کنید: [https://t.me/whynationsfail2019/2](https://t.me/whynationsfail2019/2)

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

11 Jan, 18:56


Gladiator II(2024)

#معرفی_فیلم

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

08 Jan, 23:24


بنظر می‌رسد اگر کسی بخواهد از جزئیات وقایع مطلع شود و بداند رضاخان از زمان دستیابی به ریاست دولت تا انقراض غیرقانونی قاجاریه چه در ایران کرده است باید این اثر پانصد صفحه‌ای را بخواند. متنْ روان و منابع مستند است و تقریباً تمام وقایع ریز و درشت دو سالهٔ ۱۳۰۲ تا ۱۳۰۴ را شامل می‌شود. خواندن این کتاب می‌تواند به مخاطب کمک کند تا در تصورات کلیشه‌ای خود تجدیدنظر جدی نماید.

https://bookroom.ir/book/112571/رضاخان-تا-رضاشاه-از-بخت-جمهوری-خواهی-تا-تخت-شاهنشاهی-1304-1302

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

05 Jan, 15:55


ما اقتصاداسلامی نداریم؛ اقتصاد عقلایی، اقتصاد بازار آزاد است.

⚜️علوی بروجردی⚜️

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

02 Jan, 12:08


اشغال سفارت سعودی در تهران: ماجرایی که هیچ‌کس گردن نمی‌گیرد.

این ویدئو (گرفته شده از اینجا) را ببینید با اراذل و اوباش سهیم در آن! سال ۵۸ تعدادی اوباش سفارت آمریکا را گرفتند، سال ۹۰ تعداد دیگری از اراذل سفارت انگلیس را، و در آخرین شاهکار هم این حمله به سفارت عربستان در ۹۴، تا رکوددار حمله به سفارت‌ها در جهان باشیم.

وقتی می‌گویم اوباش فقط منظورم اینها نیستند: منظورم فلان استاد دانشگاه باسواد از طیف اصولگرایان نیز هست که از حمله به سفارت انگلیس حمایت کرد. منظورم اعضای هیات جذب دانشگاه اصفهان هم هستند که استاد جوان و باهوشی را اخراج کردند، چون در پاسخ سوال‌شان با صراحت این کار را احمقانه خواند. منظورم علی لاریجانی رئیس آن زمان مجلس هم هست که از آن حمایت کرد......

هر کسی که حتی از یکی از این سه عمل بزدلانه حمایت کرد و بعداً اظهار پشیمانی نکرد را الی‌الابد از زمره اراذل و اوباش حساب کنید و هرگز به او اعتماد نکنید.

@jenabegav

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

01 Jan, 07:17


دیوان محاسبات کشور دو گزارش مهم خود را به تازگی منتشر کرده است. این نهاد گزارش تفریغ بودجه در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را که به بررسی جزئیات عملکرد بودجه‌ای دولت در این سال‌ها می‌پردازد، منتشر کرد. آمارهای این گزارش حاکی از آن است که کسری بودجه دولت در سال۱۴۰۱ برابر با ۴۳۷هزار میلیارد تومان و در سال۱۴۰۲ برابر با ۵۹۳ هزارمیلیارد تومان بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد دولت برای پوشش دادن کسری بودجه خود در سال۱۴۰۲ بیش از دوبرابر سقف قانونی به انتشار اوراق مالی و ایجاد بدهی پرداخته است. همچنین در گزارش تفریغ۱۴۰۲ اشاره شده که نهاد ریاست‌جمهوری در این سال بدون پایبندی به احکام قانون، بودجه خود را افزایش داده است. بنابراین کسری بودجه دولت در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از مرز ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان گذشته است.

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

31 Dec, 21:34


Happy New Year 🎊 2025

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

31 Dec, 05:48


جیمی کارتر، رییس‌جمهوری با دستاوردهای آزادیخواهانهٔ قابل‌توجه که غالباً مورد بی‌توجهی قرار گرفته است؛ اقداماتی مانند مقررات‌زدایی گسترده در صنایع، سیاست انقباضی پولی و مبارزه با تورم، تعیین محدودیت برای فعالیت دستگاه‌های امنیتی و عفو گسترده برای کسانیکه از شرکت در جنگ ویتنام تمرّد کردند. حتماً مقالهٔ زیر را بخوانید تا با کارتری متفاوت آشنا شوید.

https://reason.com/2024/12/29/rip-jimmy-carter-the-passionless-president/

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

30 Dec, 21:18


در باب ستارخان و باقرخان

من در حالیکه یکی از ستایشگران پرشور ستارخان بودم، به تبریز رفتم و با یک توّهم زدوده شده دیگر از آنجا بیرون آمدم. ستارخان یک دلال اسبِ بی‌سواد و جاهل قره‌داغی است که در مورد مفهوم مشروطیت چیز بیشتری از رحیم‌خان نمی‌داند. وی نوعی لوطی در تبریز بود و قبل از کودتای ژوئیه۱۹۰۸[انهدام مجلس] بعنوان یک "فدایی" ثبت‌نام نموده بود. هنگامی که مبارزه در تبریز آغاز گردید وی شجاعت و روحیه رهبری قابل توجهی از خود نشان داد که توانست سلطهء خود بر لوطی‌های محلهء خویش را محرز نماید...داستان مبارزهء تبریز طی تابستان۱۹۰۸، داستان غریبی است. عملاً ظرف سه هفته پس از کودتا، همه‌چیز به پایان رسید. ملیّون تسلیم شدند، باقرخان که یک گردن‌کلفت ترسو بود، یک پرچم روسی را بر فراز منزل خود افراشته بود؛ و رحیم‌خان شهر را در اختیار خود داشت. ستارخان همراه حدود ۲۰۰تن سوار، هنوز مقاومت میکرد. بیرحمی نفرت‌انگیز قره‌داغی‌ها مردم شهر را مجبور کرد که مجدداً اسلحه بدست بگیرند. سپس ستارخان به نحو احسن خود را نشان داد. البته قفقازیها به وی کمک کردند...پایداری و اطمینان سرزنده وی بود که عمدتاً به نجات تبریز کمک کرد...اما موفقیت او را فاسد نمود. وی شروع به غارت شهروندان بی‌آزار نمود؛ منزل وی مملوء از غنائم بود؛ یازده دستگاه پیانوی سرقت‌شده زینت‌بخش اطاق پذیرایی وی بود؛ وی به شرابخواری کشیده شد؛ زنهای بسیاری اختیار کرد؛ دیگر در صفوف جنگ و آتش مشاهده نشد بلکه با تن‌آسایی در سایهء شهرت خود زندگی میکرد...پس از محاصره[تبریز]، رفتار وی رسوایی‌آمیز بود و او و باقرخان عمدتاً مسئول طولانی شدن اقامت سربازان روسی بودند. رفتار وی در اردبیل قابل سرزنش بود و این رفتار علت عمدهء قیام شاهسون‌هایی بود که روسایشان جهت پیشنهاد تسلیم آمده بودند. ستارخان، با رفتاری در خور مستان، آنها را با بی‌ادبانه‌ترین لحن مورد اهانت قرار داد...در این موقع ستارخان با فرومایگی این شهر بدبخت را به حال خود رها ساخت و به تبریز گریخت. در آنجا آشکارا به مخبرالسلطنه[حاکم آذربایجان] توهین، و حکومت در تبریز را تقریباً غیرممکن ساخت. در تمام این مدت من در تبریز بودم و می‌توانم بشما اطمینان بدهم که تمام مشروطه‌خواهان مهتر از ستارخان آزرده خاطر بوده و خواستار برکناری وی بودند.

یادداشت شماره(۲)
انقلاب ایران، ادوارد براون،۴-۳۷۲

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

29 Dec, 15:26


وقت مُردن تیشه با فرهاد گفت
عشق را نتوان شمردن سرسری

#ناصرالدین‌_شاه

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

28 Dec, 10:20


⚜️فمینیسم؛ پروژه‌ای برای قدرت⚜️

نویسنده: جواد گوهری
 
پروکروستِس در اساطیر یونان باستان راهزنی غول‌پیکر بود که مردمان را به بهانهٔ مهمان‌نوازی به خانه می‌برد، و شب بر روی تختی می‌خوابانید. اگر مهمانِ نگون‌بخت بلندتر از تخت بود او را از پا می‌برید، و اگر کوتاه‌تر بود او را بر روی سندان با چکش می‌کوبید تا هم‌اندازهٔ تخت شود! ایدئولوژی‌ها، انواع و اقسام «ایسم»‌ها، مانند پروکروستس‌اند، و واقعیت‌ها مانند مهمانان زورکی آن! اگر به تخت آن ایدئولوژی‌ها جور در نیایند، آنها را یا می‌برند یا می‌کوبند، و در این خصلت، فمینیسم و فاشیسم و سوسیالیسم و اسلامیسم و ناسیونالیسم و یک دوجین ایسم دیگر مشترکند. بسیاری گمان می‌کنند که هدف غایی فمینیسم تساوی مرد و زن در قانون و در برابر قانون، و زدودن تعصب‌های کور ضد زنانه، و دادن آزادی‌ها و حقوقی همپای مردان به زنان است‌. در ایران خیلی‌ها فمینیسم را با عدم اجبار حجاب یا پوششی خاص برابر می‌گیرند، چیزی که اگر درست بود، تمام کشورهای دنیا (غیر از ایران و کرهٔ شمالی) را بایستی فمینیست دانست که بی معنا و خنده‌دار است!

📜 متن کامل: فمینیسم؛ پروژه‌ای برای قدرت

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

27 Dec, 20:59


میلتون فریدمن از نوشتن مقاله “روش شناسی اقتصاد اثباتی” پیشمان بود
✍️مانی بشرزاد
منتشر شده در Mises institute


لینک مقاله:
https://mises.org/power-market/milton-friedman-regretted-writing-methodology-positive-economics

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

26 Dec, 12:13


Merry Christmas 🎄 2025
Isfahan- New julfa

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

25 Dec, 10:07


«[در دوره‌ی ناصرالدین‌شاه] دخالت مقامات دولتی در فعالیت‌های تجاریِ تجار، در حداقلِ خود بود. به‌ندرت مقررات یا کنترلِ دولتی بر شرکت‌های بزرگ خصوصی اعمال می‌کردند. برای راه‌اندازیِ یک عمده‌فروشی یا شرکت تجاریِ خارجی، مجوز لازم نبود. دولت بر تجار بزرگ، مالیات مستقیم وضع نمی‌کرد و از ان‌ها عوارض گمرکی یا مالیات جاده‌ای دریافت می‌کرد؛ اما نرخ این مالیات‌ها نسبتا پائین بود و بین ۲ تا ۵ درصد از ارزش کالاها بود»

«James Greenfield, Die Verfassung des persischen Staates, Berlin, 1904»

@Iranian_Neocon

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

24 Dec, 13:20


Shut up Taylor Swift!

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

21 Nov, 09:43


غلامِ چشمِ آن تُرکم
که در خوابِ خوشِ مستی…

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

17 Nov, 19:58


روشنفکران: بنجل‌فروشان کسب و کار ایده

در کسب و کار ایده‌ها، هایک آدمها را به سه دسته تقسیم می‌کرد. یک دسته آدمهای باهوش و اینتلیگنت، دسته‌ی دوم متخصصانی‌ (Fachleute) که اغلب جزو دانشمندان برجسته و بسیار مهم محسوب می‌شوند و دسته‌ی سوم روشنفکران و اینتلکتوالها. روشنفکران، از نظر هایک، استادان تکنیک ابلاغ دانش(Wissen vermitteln) اند اما خودشان هیچ چیز نمی‌فهمند یا دست کم درباره‌ی هیچ موضوعی دانش تخصصی ندارند. آنها منزلت خود را نه بر حسب دستاوردهای فکری که بر مبنای تلاش برای متقاعد کردن جهان در پذیرفتن ایده‌هایی است که آنها از دیگران گرفته‌اند. به همین دلیل بود که روشنفکران را دلالان ایده‌های دست دوم و بنجل‌فروشان کسب و کار ایده (second hand dealers in ideas) می‌نامید.

@freemarketeconomy

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

17 Nov, 08:32


منتشر شد:

⚜️بنیان نهایی علم اقتصاد⚜️
رساله‌ای دربارهٔ روش

نویسنده: لودویگ فون میزس

مترجم: مهرپویا علا

انتشارات: دنیای اقتصاد

تعداد صفحات: ۱۸۲

قطع: پالتویی

قیمت: ۲۰۰ هزار تومان


هدف این رساله، تأکید بر این حقیقت است که در جهان هستی چیزی وجود دارد که علوم طبیعی نمی‌تواند آن را توصیف و تحلیل کند: کنش انسانی. رساله با شناخت، علم و باور عقلانی سر و کار دارد و تنها تا آنجا به دکترین‌های متافیزیکی ارجاع می‌دهد که لازم باشد نشان داده شود که میان این دکترین‌ها و شناخت علمی چه تفاوت‌هایی وجود دارد. رساله بی‌کم‌ و کاست اصل موضوعۀ لاک را می‌پذیرد که مطابق با آن «به هیچ گزاره‌ای بیشتر از شواهدی که روی آن بنا شده است تکیه نکنید.»


📌برای تهیهٔ کتاب به‌صورت آنلاین از طریق تارنمای انتشارات دنیای اقتصاد (لینک خرید) اقدام نمایید.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

16 Nov, 09:24


روشنفکر ایرانی مزوّر، نابکار و خیلی فرصت‌طلب است. مشروطه برایش ابزار بازی است و الا چه کسی است که نداند همین جماعت، کارگزاران دیکتاتوری منوّر بوده‌اند. همان‌ها که دم از «حقوق اساسی» می‌زدند پایه‌های یک نظم آهنین و بی‌ثبات را فراهم آوردند. روشنفکر ایرانی مثل اسلاف غربی و شرقی خود، هیچگاه در پی آزادی معقول و ثبات سیاسی نبود بلکه به دنبال قائدی توانا، زورگو و مطلقه می‌گشت تا آرمان‌های مصنوع و مضحک خود را اجرایی کند. اینها در پی بر هم زدن تمام رسومات مفید و جانشینی مهملات انتزاعی خودشان بودند. تاریخ قرن بیستم خیلی واضح به ما می‌آموزد که روشنفکران، در عقد با مخوف‌ترین دیکتاتورها، و مروجِ کریه‌ترین ایدئولوژی‌ها بوده‌اند.

#تلنگر

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

16 Nov, 09:17


“مشروطه ایرانی همیشه بت مورد پرستش روشنفکر ایرانی بوده است! و این عجیب است، چون این معبود خیلی سریع شکست خورد و حاصلش فقط تباهی شد! از امضای فرمان مشروطه توسط مظفرالدین‌شاه تا کودتای سیدضیا که آغاز قدرت گرفتن رضاشاه بود ۱۵ سال هم نشد، و در این ۱۵ سال که از بدترین سال‌های هرج و مرج در ایران بود، از شعارهای آزادی‌خواهی و قانون‌طلبی، همه رسیدند به آرزو کردن که یک دیکتاتور منور بیاید تا ایرانی‌ها را آدم کند! از حکومت سلطنتی که علیرغم "مستبد" بودنش، هزار و یک محدودیت ساختاری در اعمال قدرت داشت، رسیدیم به یک دیکتاتوری کامل که هیچ محدودیتی در قدرت نمی‌شناخت و به هیچ قانونی پایبند نبود. مشروطه عصر تغییرات خیلی آرام و تدریجی، که در درازمدت می‌توانست اصلاحات زیادی موجب شود، را تمام کرد و ما را وارد دنیای انقلابات و تغییرات شدید کرد، ولی نتوانست نظم پایداری بر پایه قانون و سیستم جدید بچیند. حاصل مشروطه ۱۵ سال به هم‌ریختگی و آشوب بود و بعد از آن دیکتاتوری واقعی و بعدش انقلاب بعد از انقلاب بعد از انقلاب!”

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

15 Nov, 14:54


منتشر شد:

⚜️اقتصاد، قانون و سیاست⚜️
مهم‌ترین ایده‌های جیمز بوکانان

نویسنده: دونالد بودرو، رندال هولکومب

مترجم: مانی بشرزاد، مهرزاد مطهری، کامراد گل‌محمدی

انتشارات: دنیای اقتصاد

تعداد صفحات: ۱۳۷

قطع: پالتویی

قیمت: ۱۵۰ هزار تومان


این کتاب حاوی مهم‌‌ترین ایده‌‌ها و تئوری‌‌های جیمز بوکانان است. درس مهمی که جیمز بوکانان به ما می‌‌دهد و در این کتاب به‌خوبی بازتاب یافته این است که سیاستمداران هم ‌مانند باقی انسان‌‌ها بر اساس منافع شخصی خود رفتار می‌‌کنند. سیاستمداران فرشتگانی خیرخواه و به دنبال خیر عمومی نیستند و کار‌های آنها از سر نوع‌دوستی نیست، بلکه ‌مانند فروشنده‌ای که به دنبال سود خود است، آنها نیز منفعت شخصی خود را دنبال می‌کنند.


📌برای تهیهٔ کتاب به‌صورت آنلاین از طریق تارنمای انتشارات دنیای اقتصاد (لینک خرید) اقدام نمایید.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

12 Nov, 15:15


منتشر شد!
اقتصاد، قانون و سیاست
مهم‌ترین ایده‌های جیمز بوکانان


نویسندگان: دونالد بوردو و رندال هولکومب
مترجمان: مانی بشرزاد، مهرزاد مطهری، کامراد گل‌محمدی

“درس مهمی که جیمز بوکانان به ما یاد می‌‌دهد این است که سیاست‌ مداران هم ‌مانند باقی انسان‌‌ها بر اساس منافع شخصی خود رفتار می‌‌کنند. سیاست‌ مداران فرشتگانی خیر خواه و به دنبال خیر عمومی نیستند و کار‌های آنها از سر نوع‌ دوستی نیست، بلکه ‌مانند فروشنده‌ ای که به دنبال سود خود است، آنها نیز منفعت شخصی خود را دنبال می‌‌کنند.”
از مقدمه من برای کتاب

کتاب درباره ایده‌های اقتصاددانی است که کمتر درباره‌اش صحبت شده، اما ایده‌های او زمینه ساز بازگشت اقتصاد سیاسی لیبرال بود، جیمز بوکانان.

-این کتاب را با دو دوست عزیزم، کامراد و مهرزاد عید دو سال پیش ترجمه کردیم، خیلی دوست داشتم زمانی که ایران بودم این کتاب منتشر می‌شد و با کامراد و مهرزاد جشن می‌گرفتیم.

برای تهیه کتاب به لینک زیر مراجعه کنید:

اقتصاد،قانون و سیاست، مهم ترین ایده‌های جیمز بوکانان

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

10 Nov, 19:23


اگر فرانسویان فرصت باشکوه خود را برای برپایی یک سلطنت آزاد مبتنی بر قانون بر روی ویرانه‌های باستیل و قدرت خودکامه به خدمت می‌گرفتند، آنگاه نهضت قدرتمند آنان را تحسین می‌کردم؛ ولی این براندازی کامل همه‌جانبه، نظم و حکومت، تنها می‌تواند یک هیولای مردمی بیآفریند، که پس از بلعیدن همه چیز، در نهایت باید خود را ببلعد. زمانی می‌ترسیدم که این هیولا در جزیره‌ی باشکوه ما ریشه بدواند، ولی به‌نظر می‌رسد که در نطفه خفه شده است؛ من با خرسندی و افتخار به حسّ ملّت انگلیس، که گویا واقعاً نسبت به موهبت‌هایی که دارند آگاهند، معترفم...؛ با این‌حال این کشور تا حدودی آلوده به عفونت دموکراتیک شده است...

● ادوارد گیبون، نامه به دوروتا گیبون، آگوست ۱۷۹۲

➣ @Notes_On_Liberty

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

09 Nov, 21:08


نه بی‌تختِ شاهی‌ست دینی به‌پای
نه بی‌دین بود شهریاری به‌جای

نه از پادشا بی‌نیازست دین
نه بی‌دین بود شاه را آفرین

چنین پاسبانان یکدیگرند
تو گویی که در زیر یک چادرند

چو دین را بود پادشا پاسبان
تو این هر دو را جز برادر مخوان

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

09 Nov, 16:25


چاپ دوم «اخلاق آزادی» نوشته‌ی روتبارد و ترجمه‌ی مهران خسروزاده، علیرضا کتانی و رضا زارع‌پور منتشر شد.

خرید از دنیای اقتصاد، ۳۰ بوک، برخط بوک، بوک از ما، فراز بوک، بوکچه، بازار کتاب، دیجی کالا، بانک کتاب شهر، پردیس کتاب اصفهان
(در اکثر سایت‌های بالا همچنان چاپ اول با قیمت قبلی موجود است)

@austro_libertarian

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

09 Nov, 12:11


📌انسانِ دانشگاهی
🎙پی‌یر بوردیو
🔄 آراز بارسقیان

📎در این ویدیو بوردیو بصورت کوتاه به هدفِ خود از تالیف کتابِ «انسانِ دانشگاهی» و رابطه این کتاب با روشنفکران می‌پردازد.
این کتاب، تاملی انتقادی و تحلیلِ جامعه‌شناختی بر دنیای دانشگاهی است.


#مستند #دانشگاه #روشنفکران
📹 @andishee_noo 🍃

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

08 Nov, 12:27


گر تو را تنگْ در آغوش نگیرم یک دم
چه بود حاصل ما و چه بود حاصل تو

#ناصرالدین_شاه

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

07 Nov, 23:00


کتاب «وقتی عقل به تعطیلات می‌رود» شرحی است از شیوه‌ی مواجهه‌ی فیلسوفان سنت اصطلاحا تحلیلی در عرصه‌ی سیاست. قبلا پاره‌هایی از کتاب را در مورد نویرات و ویتگنشتاین ترجمه کردیم.
جالب است که قصه‌ی هایدگر و حزب نازی را تقریبا همه می‌دانند اما از دلسپردگی کارنپ به کمونیسم، از همکاری نویرات با رژیم شوروی، از شیفتگی آینشتاین و ویتگنشتاین به لنین، از لاکاتوش و همکاری او با حزب کمونیسم، از همدستی شمار کثیری از فیلسوفان تحلیلی برای بایکوت فیلسوفان «مرتجع» و از نفوذ ایدئولوژیک آنها در انتشار مقاله در دانشنامه‌ی فلسفی استنفورد تقریبا چیزی زیادی نمی‌دانیم. این کتاب دریچه‌ای است باریک به این بخش از تاریخ ناگفته‌ اما تباه روشنفکری قرن بیستم.

@freemarketeconomy

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

06 Nov, 09:02


The essential notion of a socialist society is force.

Milton Friedman

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

06 Nov, 07:04


https://www.ddinstagram.com/p/DCBTv5Wt2__/?igsh=c3kwcnN0ZHg4OGlk

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

05 Nov, 06:18


⚜️زنان و دموکراسی⚜️

در‌حالی‌که هر دو حزب آمریکا به رأی زنان نیاز دارند، حزب دموکرات بدون رأی زنان نمی‌تواند زنده بماند. زنِ امروزیْ هم می‌خواهد گزینهٔ استقلال را حفظ کند، و هم نمی‌خواهد گزینهٔ «حکومت به مثابه شوهرِ جایگزین» را از دست بدهد. او رأی می‌دهد تا همچنان پشتیبان را به ادامهٔ پشتیبانی تشویق کند. به همین دلیل است که حزب دموکرات در استخدام، پذیرش دانشگاهی و طلاقْ طرفدار تبعیض به نفع زنان است و از قوانین ابلهانه (مثل قوانین «تجاوز زناشویی» و «آزار جنسی») که امکان محکوم کردن مردان صرفاً بر اساس ادعاهای اثبات نشدهٔ یک زن را فراهم می‌آورد پشتیبانی می‌کند.


✍🏼 وارن فارل
📚 افسانه قدرت مردان

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

01 Nov, 17:38


❇️ دو پرسشی که لاک پاسخ میدهد

1⃣ اگر قوانين مذهبی فاقد قدرت اجبارکننده باشند، چگونه میتوان آنها را حکم فرما کرد؟

🖋 پاسخ این است که این قوانین به شیوه ای که متناسب با ماهیت این گونه امور است، باید به وجود آیند و حاکم شوند. چرا که اگر اظهارات ظاهري و حفظ و رعایت مراسم دینی از روی عقیده ی محکم و تصویب عقل نباشند، همگی، بی فایده و بی نتیجه است. تشویق و ترغیب، تذکر و اندرز، ابزارهایی است که اعضاي این جامعه را وادار به انجام وظيفه میکند. اگر با این شیوه ها فرد گناهکار، اصلاح نشد و قانع نگردید، هیچ کار ديگري نميتوان انجام داد، جز اینکه چنین افراد خیره سر و لجوج، که هیچ روزنه ی امیدی به اصلاح شان نیست، از اين جامعه(دینی) اخراج و طرد شوند. آخرين و بيشترين قدرت رهبران مذهبی همین است. بنابراين، جز قطع رابطه ی جامعه ی کلیسایی با عنصری که کنار گذاشته شده است، هیچ مجازات دیگری را در اينجا نمیتوان اعمال کرد و فرد محکوم، دیگر نميتواند عضوي از آن کلیسا باشد.

2⃣ عمل به تساهل را تا کجا میتوان ادامه داد و تساهل فرد را ملزم به چه چیزهایی میکند؟

🖋 من معتقدم، هیچ کلیسایی به واسطه ی عمل به تساهل مجبور نیست کسی را که پس از نصحیت و تذکر، هنوز بر مخالفت با قوانين جامعه (دینی) اصرار می ورزد، در آغوش خود نگاه دارد. چرا که این قوانین شرط مشارکت و ضامن حفظ جامعه اند(دینی)، و اگر بدون هیچ عکس العملی پایمال شوند، دیری نمی پاید که جامعه(دینی) از بین خواهد رفت. با این حال، در تمام این موارد، می بایست مراقب بود تا حکم به تکفیر و انجام آن، لفظا و عملا، بدون استفاده از خشونت و زور انجام شود. بنابرين شخص مطرود از کلیسا به هیچ وجه نباید صدمه مالی و جانی ببیند...تكفير، شخص مرتد را از هیچ یک از مواهب و امکانات مدنی که قبلا داشته است نه محروم میکند و نه میتواند محروم کند...اگر کشیش کلیسا در مراسم عشای ربانی از نان و شرابی که با پول شخص مرتد خريدارى نشده است، بلکه با پول دیگران خريداري شده است، به او ندهد، هیچ آسیب مدنی به او نرسیده است.

این سخن لاک میتواند مصداق بارز همان "استبداد مثبت اکثریت" در بازار باشد. یعنی اکثریت میتوانند در صورت مشاهده عملی که غیراخلاقی و یا تابو شکن است، بدون اعمال خشونت و نقض اصل عدم خشونت، فردي که مرتکب چنین عملی شده است را طرد کنند. البته هر عملی که غیر اخلاقی و مخالف تابوهای جامعه باشد، مساوی جرم نیست. این دیدگاه در مکتب اتریش به معنای پویش های داوطلبانه نظير تحریم های داوطلبانه و مردمی است. اين پویش ها زماني قابل پذیرش است که بدون متوسل شدن به قوه ی قهریه دولتی و مخالف مالکیت نباشد.
https://t.me/johnlocke2017

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

31 Oct, 11:24


چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟ pinned «»

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

31 Oct, 11:18


«فناوری، نه فمینیسم، راه را برای ورود گسترده‌ی زنان به نیروی کار، فراهم کرد. جارو برقی، ماشین باربردار و قرص ضدبارداری از تمام نوشته‌های بتی فریدان [فمینیست امریکائی] و تمام بیانیه‌های مطبوعاتیِ سازمان ملیِ زنان، در این زمینه کار بیشتری انجام دادند. خطای فمینیسم این بود که ارزش محل کار را فراتر از خانه تلقی کرد و بر این تصور صحه گذاشت که حوزه‌ی عمومی ذاتا بیش از حوزه‌ی خصوصی، به زنان ارج می‌بخشد. ان‌ها معیار موفقیت و ارزش نفس‌شان را داشتنِ یک نماینده‌ی برابر با مردان در بالای نردبانِ شغلی تعیین کرده‌اند. نتیجه‌ی این مقیاسِ ارزش‌های فمینیستی، تنزلِ وحشتناک و ناعادلانه‌ی زنانی‌ست که در خانه کار می‌کنند. اکنون زنان در دامنه‌ای با مردان رقابت می‌کنند که در سطوح بسیار بالا احتمالا در ان بازنده می‌شوند.»

«دینش دسوزا، محافظه‌کاری امریکائی»

@Iranian_Neocon

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

21 Oct, 16:08


♦️فون هایک؛ اول سنت،بعد عقل
✍🏻حسین امامی

▪️فریدریش ‌آوگوست ‌فون‌ هایک فیلسوف ‌و اقتصاددان ‌اتریشی‌تبار انگلستان، برنده‌ جایزه ‌نوبل ‌اقتصاد در سال1974، براین عقیده بود که فرا‌رفتن انسان از یک موجود وحشی ‌و دست‌ یافتن ‌وی ‌به ‌تمدن، بیشتر در سایه «اخلاق و سنت» امکان‌پذیر است و نه عقل...

▪️به زعم او تمدن در سایه تشکیل سنت یا سنتهای مناسب به وجود می‌آید. ارزشهای اخلاقی درونمایه اصلی سنت و موجد نظمی است که دوام و بقای جامعه به آن بستگی دارد. از نظر او، نظام گسترده موجود در جوامع متمدن امروزی محصول طراحی آگاهانه هیچ متفکری نیست، بلکه  نتیجه پیروی غیرعامدانه از برخی اعمال و عادتهای سنتی و  به‌طور عمده، اخلاقی است.

▪️برای فهم بهتر اندیشه‌های هایک در باب سنت، در مقاله زیر ابتدا دیدگاه فلسفی و معرفت‌شناختی او که الهام بخش اندیشه های اوست، مورد توجه قرارگرفته است.

▪️دیدگاه ‌فلسفی ‌هایک ‌در سنت ‌فلسفه ‌انتقادی ‌کانت ‌ریشه ‌دارد و اثر اندیشه‌های‌ کارل‌ ریموند پوپر ‌و لودویگ‌ ویتگنشتاین ‌نیز در آن‌ دیده ‌می‌شود.
دیدگاه ‌کلی ‌هایک ‌در معرفت‌شناختی، روان‌شناسی ‌و اخلاق، دیدگاهی ‌کانتی ‌است که براساس ‌آن ‌ما انسانها نمی‌توانیم ‌پدیده‌ها و امور ‌را چنان ‌که ‌در واقع‌اند دریابیم. او معتقد است؛ نظمی ‌که‌ ما ‌در تجارب ‌خود و حتی‌ در تجارب ‌حسی(نظم‌حسی) می‌یابیم، حاصل خلاقیت ‌ذهن ‌ماست ‌و واقعیتی ‌عینی ‌و خارجی نیست.

▪️به نظر هایک، ما نمی‌توانیم چنان از نظرگاه انسانی خود به امور فاصله بگیریم که به چشم اندازی کاملا بیطرفانه به جهان، چنان که هست، برسیم. پس هدف فلسفه نه ایجاد نظامی مابعدالطبیعی، بلکه تفحص در توانایی عقل است. مجموعه اندیشه‌ها و استدلالهای هایک مبتنی بر نظریه شناخت تحولی یا آن چارچوب فکری است که خود‌، آن را خردگرایی تحولی می‌‌نامد.
او برخلاف تجربه‌گرایان وپوزیتیویست‌ها معتقد نیست که زمینه‌ای برای دریافتهای حسی اولیه (فارغ از ذهن)به منزله مبنای شناخت وجود دارد. براساس استدلال هایک، درک ما از جهان خارج، مبتنی بر داده‌های حسی محض نیست، بلکه بررابطه ما با جهان استوار است.

▪️تأکید بر ناتوانی ذهن در دریافت قواعد حاکم بر اندیشه آگاهانه خود،‌ به معنای نفی عقل دکارتی است.‌ او معتقد است که همه کس، همه چیز را نمی‌داند.

▪️به نظر هایک، هرگونه اجبار خارجی، دشمن آزادی فرداست. اجبار درست به این دلیل نامطلوب است که فرد را به منزله موجودی اندیشمند و ارزش‌گذار حذف می‌کند و او را صرفا به ابزاری ساده در جهت دستیابی به اهدافی دیگر بدل می‌کند.

▪️از نظر هایک نه غرایز انسان به طور طبیعی انسان را به سوی تمدنی گسترده رهنمون می‌کند و نه عقل انسانی دارای آنچنان توانی بوده که بتواند نظم پیچیده لازم برای جوامع گسترده تر را طراحی نماید. آنچه توانسته انسان را به مرتبه رفیع زندگی در جامعه بزرگ و متمدن نایل گرداند، چیزی جز سنت نبوده است‌ که میان غریزه و عقل قرار دارد و اخلاق در حقیقت درون  مایه برخی از مهم‌ترین تعالیم آن است.

▪️برای درک دیدگاه‌های هایک لازم است بدانیم که وی اعمال و رفتار انسانها را ناشی از سه منبع می‌دانست که عبارتنداز: غریزه، سنت وعقل... سنتها در قالب فرهنگ وجود دارند، به سخن دیگر فرهنگ‌، مجموعه ای از سنتهای کم وبیش هماهنگ و منسجم است. هایک می‌گفت: فرهنگ نه طبیعی است و نه مصنوعی، نه به صورت ژنتیک انتقال می‌یابد و نه به صورت عقلانی ایجاد می‌شود.

▪️در اندیشه هایک عقل و ذهن فعال انسان محصول فرهنگ وسنت است نه منشأ آن واگربشرتوانسته است بامهارغرایزخود وایجاد قواعد رفتاری مغایرباآنها،جوامع هرچه گسترده‌تر و متمدن تری به وجود آورد، این پیشرفت در درجه اول در سایه برخی سنتهای مناسب امکان‌پذیر شده است.

▪️این سنتها طی یک جریان انتخابی- تحولی و به طور خودجوش پدید آمده‌اند و هیچ ذهن یا عقل فردی‌ای آنها را ابداع نکرده است. واقعیت این است که عقل فردی به رغم این که مهمترین وسیله محاسبه وپیش بینی انسانهاست،قادربه درک واحاطه کامل برنظم‌های پیچیده حاصل از سنتها و فرهنگ مانند: زبان، اخلاق، حقوق، پول و بازار نیست؛ بنابراین و به طریق اولی، نمی‌تواند مدعی ابداع آنها یا ابداع جایگزینهای کامل تری برای آنها باشد.اما همه عقل گرایان، فیلسوفان ودانشمندان این واقعیت را نمی‌پذیرند.

▪️بسیاری معتقدند که ترقی تمدن در گرو عقل محاسبه‌گر انسان است وبرای دست یافتن به جامعه مطلوب که به طور عقلایی طراحی و ایجاد می‌شود، بایدهمگی آن قواعد رفتاری و سنتهایی را که نمی‌توان توجیه عقلانی برای آنها تصورکرد،به کناری نهاد و اخلاق جدیدی را پی‌ریزی کرد. هایک این نوع از خردگرایی را صنع‌گرایانه می‌نامد که به عقیده وی نسخه منحط و نادرستی از تفکر عقلانی است.

#مقاله #سنت #عقل #خردگرایی #خردگرایی_تحولی #صنع‌گرایی #تمدن #فرهنگ
🗞 @andishee_noo 🍃

🔻ادامه مطلب را از اینجا بخوانید🔻

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

21 Oct, 15:54


هیچ چیز در کـمـونـیـسـم خوب کار نمی‌کرد جز پلیس مخفی.

⚜️باربارا الیوت⚜️


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🟡➣ @IIFOM_CO

⚫️➣ instagram.com/iifom.co

🌐➣ iifom.com

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

17 Oct, 21:47


هایک یا عجم‌اوغلو؛ کدام‌یک نهادها را درست فهمیده‌اند؟

در این نوشته با بررسی رویکرد نهادگرایان و اتریشی‌ها به نهاد، شباهت‌ها و تفاوت‌های بنیادی این دو جریان بررسی شده‌اند.

@austro_libertarian

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

17 Oct, 14:15


این نکته حقیقت دارد که سـوسـیـالـیـسـم و تـمـرکـز، در یک خاک رشد می‌یابند.

⚜️الکسی دو توکویل⚜️


🔶@IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

16 Oct, 16:38


مارکسیسمِ بی‌نقاب
لودویگ فون میزس
ترجمهٔ داریوش درویشی
نشر دنیای اقتصاد

#معرفی_کتاب

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

16 Oct, 13:50


برابری می‌خواهیم اما…

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

12 Oct, 14:52


با ۱۰ دلار در تهران …

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

09 Oct, 10:27


برابری و دیگر هیچ…