دیدن @boof60 Channel on Telegram

دیدن

@boof60


نوشتن سودای کلمه است. که همواره مرا به تنهایی می خواند .به در خود بودن با خود بودن وزیستن همچون شکل تنهایی خود که مانند دهان مرگ وسوسه انگیز وپر التهاب است.

@Siamakmohajery

لینک کتاب ۱۳۴۸

https://taaghche.com/book/194119/%DB%B1%DB%B3%DB%B4%DB%B8

دیدن (Persian)

به تازگی کانال فوق العاده جذاب و الهام بخش "دیدن" با نام کاربری @boof60 در تلگرام راه اندازی شده است. اگر شما علاقه‌مند به جستجوی زیبایی در کلمات هستید و به دنبال لحظاتی پر از انرژی مثبت هستید، این کانال برای شما امکانات فراوانی را ارائه می‌دهد.

کانال "دیدن" توجه خاصی به هنر نوشتن دارد و با متون الهام بخشی که از دیگر نویسندگان و شاعران به اشتراک گذاشته می‌شوند، به شما انگیزه می‌دهند تا عمق زندگی و زیبایی‌های آن را بهتر بشناسید. متن‌هایی که در این کانال به اشتراک گذاشته می‌شوند، موجب تأمل درونی شما می‌شود و به شما کمک می‌کند تا در ارتباط با ذهن خود عمیق‌تر بروید.

منبع تحول و رشد شخصی خود را در این کانال پیدا کنید و با خواندن متون الهام بخش، به دنیای جدیدی از خلاقیت و ذهنیت مثبت وارد شوید. برای دسترسی به متون بیشتر و کتاب‌های پربازخورد، به لینک زیر مراجعه کنید و از این فضای مملو از زیبایی و الهام بهره‌مند شوید:

https://taaghche.com/book/194119/%DB%B1%DB%B3%DB%B4%DB%B8

دیدن

24 Dec, 12:03


@tarjomaanweb👇

دیدن

24 Dec, 12:03


🎯 چه مشکلی دارد که همه دربارۀ همه‌چیز نظر بدهند؟

🔴 هر کس چندوقتی در شبکه‌های اجتماعی پرسه زده باشد، با ‌پدیده‌ای عجیب و باورنکردنی مواجه شده است: «همه دربارۀ همه‌چیز حرف می‌زنند». مسئله وقتی ترسناک‌تر می‌شود که نه‌تنها این کار نهی نمی‌شود، بلکه تحت فشار عمومی، از آن‌هایی که چنین کاری نمی‌کنند هم خواسته می‌شود که دربارۀ هیچ موضوعی ساکت نباشند و نظرشان را بگویند. اگر مقاومت کنند و حرفی نزنند هم با تعابیری مثل «ترسو»، «بی‌مسئولیت» یا «محافظه‌کار» تنبیه می‌شوند. جراد هندرسن، پژوهشگر فلسفه، می‌گوید باید فکری به حال این وضعیت بکنیم.

🔴 هندرسن می‌گوید فقط این فشار بیرونی نیست که ما را ترغیب یا مجبور می‌کند که دربارۀ همه‌چیز حرف بزنیم، بلکه بخش مهمی از این فشار، درونی شده است: خودمان را با دیگران مقایسه می‌کنیم که دربارۀ هر اتفاقی موضعی دارند و به خودمان می‌گوییم چرا ما موضع نگیریم؟

🔴 بااین‌حال، نتیجۀ این فرایند واقعاً مأیوس‌کننده است. واقعیت این است که وقتی تلاش می‌کنیم دربارۀ هر چیزی نظر بدهیم، چاره‌ای نداریم جز اینکه مزخرف ببافیم. و وقتی در سطح جمعی همه همین‌کار را می‌کنند، کل فضای عمومی پر می‌شود از مزخرفات. آن‌وقت اگر بخواهی از حقیقتِ موضوعی سر در بیاوری، تقریبا امکان ندارد بتوانی موفق شوی. هندرسن برای توصیف این وضعیت، از نظریۀ مشهور هری فرانکفورت دربارۀ «مزخرفات» استفاده می‌کند. مزخرف چیزی است خارج از دوگانۀ حقیقت و دروغ.

🔴 فرانفکورت می‌گوید مزخرف از «عدم توجه» آب می‌خورد. موقعیتی که مسئله دیگر حقیقت‌داشتن، یا حقیقت‌نداشتن نیست، بلکه از اساس حقیقت بی‌اهمیت است. از این جهت بین مزخرف‌گو و دروغ‌گو تفاوتی هست: برای دروغ‌گو حقیقت اهمیت دارد، هرچند انکارش می‌کند. اما برای مزخرف‌گو صدق و کذب فرقی با هم ندارند.

🔴 اگر می‌خواهید بهتر بفهمید سازوکارِ مزخرفات چطور است، به کلمۀ «وایب» که این روزها خیلی مد شده است توجه کنید. وقتی آدم‌ها در شبکۀ اجتماعی حرف می‌زنند، دیگر به درست‌بودنش فکر نمی‌کنند؛ همه‌چیز فقط وایب است. وقتی آدم‌ها چنین کاری می‌کنند، عملاً خودشان را در لاکی محافظ قرار می‌دهند که از هر انتقادی مصون است. اگر از آن‌ها بپرسی بر چه مبنایی حرف می‌زنند، لبخندزنان جواب می‌دهند: «چرا من رو جدی می‌گیری؟ من خودمم خودم رو جدی نمی‌گیرم!».

🔴 مزخرف‌گوها ظاهراً آسیبی به ما نمی‌زنند، صرفاً بامزه و سرگرم‌کننده‌اند. اما در واقع هزینۀ سنگینی بابت کارشان پرداخت می‌کنیم: «به آن‌ها عادت می‌کنیم.» و با عادت‌کردن به راه و رسم آن‌ها، به آدم‌های بدتری تبدیل می‌شویم. این خطر جدی است و ای بسا لازم باشد فعالانه در برابر آن مقاومت کنیم.

🔴 هندرسون می‌گوید باید برای خودمان مقرراتی سختگیرانه بگذاریم تا از وسوسۀ فراگیر مزخرف‌گویی جان به در ببریم. روش پیشنهادی او «کوچک‌فکرکردن» است. کوچک‌فکرکردن یعنی تمرکز بر یک موضوع مشخص و تلاش برای سردرآوردن از حقیقتِ آن. باید مثل آدم‌هایی رفتار کنیم که حقیقت را جدی می‌گیرند، یعنی شواهد جمع می‌کنند، به جزئیات استدلال‌ها توجه می‌کنند و تمام ارجاعات را بررسی می‌کنند و از همه مهم‌تر، دربارۀ چیزهایی که نمی‌دانند، حرف نمی‌زنند. حتی اگر این کار باعث شود برچسب بخورند و از جمعِ آدم‌های باحال کنار گذاشته شوند.

📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «این روزها اهمیت‌دادن به حقیقت کاری افراطی به شمار می‌رود» که در سی‌وسومین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۱۸ آذر ۱۴۰۳ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ جراد هندرسن است و محمد مهدی‌پور آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخۀ کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/r67667

@tarjomaanweb

دیدن

16 Dec, 13:46


هوا خیلی سرد شده
پیام دکتر محسن بدره

دیدن

11 Dec, 11:21


🔶️ در اولین رویداد-مسابقه‌ی پادکست «موج» به طور ویژه‌ به یکی از کلیدی‌ترین مسائل در حوزه‌ی پادکست می‌پردازیم؛ مسئله‌ی روایت و روایت‌گری.

🔶️ برای مواجهه‌ای متفاوت و عمیق با «روایت» و اهمیت آن، پای صحبت افرادی خواهیم نشست که مسئله‌ی روایت و روایت‌گری برایشان اهمیتی حیاتی داشته و آن را محور کارها، فعالیت‌ها و شیوه‌ی زیست‌شان قرار داده‌اند.

🔶️ یکی از اساتید حوزه‌ی روایت رویداد «موج»، یاسر عرب است.


🔶️ یاسر عرب کارگردان، فیلمنامه نویس، نویسنده و مستندساز است.

🔶️ «جایی که نمی‌شناختیم»، «ننه قربون» و «ماهی ها در سکوت می‌میرند» برخی از آثار او هستند. مستند «یک پیشنهاد ساده» نیز از مهم‌ترین مستندهایی‌ست که تا به حال ساخته است.

🔶️ اما این‌ها صرفا گزارشی از کارهای اوست. کافی ست دقایقی با او همصحبت شوید تا ببینید که زندگی و روایت‌های عجیبی که در حاشیه‌ی تولیدات و سفرهای بسیارش به سراسر ایران، در جان اندوخته، بسیار مفصل‌تر از فیلم‌هایی‌ است که تا امروز ساخته. و شخصیت و زندگی خودش در هیچ قاب تلویزیونی جا نمی‌گیرد.

🟠 لینک ثبت نام
@pol_factory

#پادکست
#پادکست_موج
#رویداداستعدادیابی
#رویداد_استعدادیابی
#مستبقه
#روایت

دیدن

09 Dec, 18:06


🎙 این سخنان را بسیار باید شنید

علی امینی، که طی سال‌های ۴۰ تا ۴۱ مسئولیت نخست‌وزیری ایران را بر عهده داشت، در تحلیل خود، تصویری روشن و نزدیک از عوامل فروپاشی سلطنت پهلوی ارائه می‌کند. دیدگاه او تنها محدود به تحلیل سرنوشت این نظام خاص نیست، بلکه بازتابی از دلایل مشترک شکست تمامی حکومت‌هایی است که در برابر تغییرات و جریان‌های اجتماعی دچار انسداد می‌شوند.

به دیدن بیا. @BooF60

دیدن

03 Dec, 18:49


مجموعه تمبرهای تاریخی موزه ملک

چندی پیش رفته بودم موزه ملک،مکانی که هربار بیشتر از دیدنش‌ شگفت‌زده می‌شوم، این عکس‌هایی است که از مجموعه تمبرها برداشتم.

به دیدن بیا. @BooF60

دیدن

01 Dec, 09:59


🔸تحلیل کیفی سخنرانی پیروزی ترامپ

سیامک مهاجری

سخنرانی پیروزی ترامپ و مقایسه آن با سخنرانی پس از پیروزی بایدن و اوباما حائز نکات قابل توجهی است.

از جمله اینکه سخنرانی او دوبرابر روسای جمهور پیش از خودش بود و در کلیدواژه‌های پرتکرارش حتی یکبار هم از آمریکا و ملت آمریکا نام نبرد و ترجیح داد به جای این کلیدواژه پر تکرارِ بایدن و اوباما صرفا از لفظ دوستانه‌تر ما استفاده کند

به دیدن بیا. @BooF60

دیدن

19 Nov, 06:15


پیامدهای عقب‌ماندگی و بحران تولد دولت ناجی

✍️سیامک مهاجری

🔹کشاکش دولت و جامعه در وضعیت تثبیت را باید متفاوت از وضعیت ‏تاسیس در نظر گرفت، ازآنجایی‌که اراده دولت در وضعیت تثبیت ناشی از ‏خواست افکار عمومی و در وضعیت تاسیس ناظر به حل بحران است، پس ‏برای چنین دولتی خواه‎ناخواه عبور از بحران، بر خواست جمعی رجحان پیدا ‏می ‏کند‏

🔺در شرایطی که ملت همواره در طول تاریخ اش در ناتوانی خود در حل مسئله عقب ‏ماندگی به دولتی ‏ناجی پناه برده و درواقع خود را پیشاپیش در زمین سخت واقعیت، ناممکن ‏کرده است. طبیعتاً چنین دولتی از همان ابتدا خود را در نقش منجی ملتی بی‎پناه ‏فرض خواهد کرد و اساساً هر دستاوردی، ولو مستعجل و زودگذر ازنظر او ‏متاعی ارزشمند قلمداد خواهد شد که بدون مشارکت تعیین‎کننده اجتماع ‏حاصل‌شده است.‏

🔺درنتیجه در مسئلهِ دولتِ جایگزین و بحران دولت نافرمان، تا مسئله ‏عقب‎ماندگی در سطح اجتماعی به سرمنزل مقصود نرسد، منطق بی ‏رحم ‏واقعیت، هیچ شکل از اشکال دولت فرمان‌بردار را تولید نخواهند کرد‏

ادامه مطلب

همچنین

آیین کرگدن‌داری!

به دیدن بیا @BooF60

دیدن

12 Nov, 11:34


هرچه در خصوص این مطلب گفته شود، جز عنوان بدون شرح گویا نخواهد بود

📌ستاد امر به معروف: کلینیک ترک «بی‌حجابی» در تهران افتتاح می‌شود

کلنیک ترک بی حجابی در تهران با هدف درمان علمی و روان شناختی بی حجابی ویژه نسل نوجوان، جوان و بانوان جویای هویت اجتماعی و اسلامی افتتاح می‌شود.

این مرکز به عنوان بخشی از نقشه جامع راهبردی «زیست بوم غیرت، حیا، عفت، حجاب» با رویکرد فرهنگی نوین و با هدف ارائه خدمات روان‌شناختی، مشاوره‌ای و مددکاری به افرادی که تمایل به رعایت حجاب دارند و ممکن است به دلیل فشار‌های اجتماعی در این زمینه دچار چالش شده باشند، طراحی شده است.

ادامه 👇👇

https://t.me/eghtesadonline/290576

دیدن

08 Nov, 08:38


بازگشت مایک پومپئو وزیر دفاع احتمالی ترامپ

مایک پومپئو عضو کلیسای مسیحیت انجیلی است. او روی میز کار خود، انجیل می‌گذارد و همیشه در حال خواندن آن است.در سال ۲۰۱۴، او به یک گروه کلیسایی گفت مسیحیان باید «بدانند که عیسی مسیح به عنوان منجی ما حقیقتاً تنها راه حل برای جهان ماست.» در سال ۲۰۱۵ در گفتگویی در یک کلیسا، پمپئو گفت که «تا پیش از آخرالزمان، سیاست، تقلایی پایان ناپذیر است»

تنها لحظاتی پس از آغاز ریاست جمهوری بایدن، دولت چین او و ۲۷ مقام دولت ترامپ را تحریم کرد که شامل عدم امکان سفر خود و نزدیکانشان و سرمایه‌گذاری شرکت‌های وابسته به آنها در چین بود.
پمپئو یک روز پیش از آن در بیانیه شدیدالحنی چین را متهم به ارتکاب نسل‌کشی علیه اویغورهای مسلمان و دیگر اقلیت‌ها در منطقه سین‌کیانگ کرده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با رد این اتهامات در پاسخ گفت که پومپئو به دروغگویی و تقلب شهره است و خود را با این کار به یک «مضحکه و دلقک» تبدیل می‌کند.

حال اما او بعنوان یکی از تندروهای مذهبی دوباره با ترامپ به قدرت باز می‌گردد امری که شاید چینی‌ها هم آن را تصور نمی‌کردند

دیدن

02 Nov, 11:32


تنگه‌ی هرمز بسته شد!

یاسرعرب

در سالهای گذشته بستن تنگه‌ی هرمز اولین راه‌کار اعلامی بزرگوارانی بوده است که با رویکرد هیجانی کشور را سالهاست زخمی و فرسوده کرده‌اند!

غافل از اینکه تنگه‌ی هرمز اساسا ده‌ها سال است که بسته است... البته به روی خود ما، و البته‌تر به دست خودمان!

بله این باور کردنی نیست... اما مگر نه این‌که حقایق هر چه عظیم تر، باور آنها سخت تر است و دروغ‌ها هر چه بزرگتر باور آنها آسان‌تر؟

بخش قابل توجهی از مخاطبان و دغدغه‌مندان شاید فرصت نکنند تمام گفتگوی حقیر با جناب دکتر عادل پیغامی را مشاهده کنند اما شش دقیقه فرصت گذاشتن، برای مایی که ادعای ایران دوستی داریم، سخت و پیچیده نیست!

تنگه‌ی قفل و بست شده‌ی هرمز با فرصت بی نظیرش باید به روی کشور ما باز شود. اینکار تنها به همت خود ما وابسته است.

آنچه در این شش دقیقه مشاهده می‌کنید تنها 《یکی》از ظرفیت‌های بی‌نظیر جزیره جهانی قشم است.

مشاهده گفتگو‌ی کامل

@yaser_arab57

دیدن

02 Nov, 08:54


خرّم‌شهر

حاج آقا مرتضي (حائری) هم روي ايران و ايراني و مسأله وطن، بسيار حساس بود. به‌ ياد‌ دارم در هنگامي كه نيروهاي اشـغالگر بعثی، خرمشهر را به اشغال خود درآورده بودند، مـن خدمت ايشـان رسـيدم.رو كرد بـه من گفت:

«ديشب تـا صبح, هيچ نخوابيدم‌, اصلاً‌ خواب‌ نداشتم»

يك باره بنا كرد‌ به‌ گريه‌ كردن و در حال گريه گفت:

«يك عده عـرب ريخـتند و خرمشهر عزيز ما را گرفتند»

اين سخن بـراي مـن عـجيب بـود که يك‌ فـقيه‌ اين‌ جور سـخن بـگويد.

راوی : سید مصطفی محقق داماد
📷 مرتضی حائری فرزند شیخ عبدالکریم حائری(نفر وسط) در کنار علامه طباطبایی

به نقل از کانال تاریخ شفاهی حوزه

به دیدن بیا @BooF60

دیدن

31 Oct, 06:29


نقدی بر رویکرد حسن محدثی در مناظره با شروین وکیلی

🎞در آپارات ببینید ⏯️

سیامک مهاجری

اگر زمانی نچندان دور جامعه‌شناسان ما با افتخار خود را مبلغان ایدئولوژی‌ها می‌دانستند به نظر در دهه‌های اخیر به مُفتشانش بدل شدند، تا جایی که بخشی از انرژی سنت جامعه‌شناسی انتقادی ما به ترومای ایدئولوژی‌زدگی دچار و به تلاش برای ایدئولوژی‌زدایی از همه ساحات اجتماعی تبدیل شد.

مفتشانی که با حساسیت و وسواس زائدالوصفی باید مدام تمایز میان ایدئولوژی و علم را چون اُورادی تکرار کنند، تا شاید خود را از بلای این طاعون در امان دارند، فرایندی که به نظر از فرط تکرار، خود کارکردی ایدئولوژیک یافته است. به‌طوری که می‌توان آن را مدام به سوی دیگران نشانه رفت و خود را مبرا و دیگری را به آن متهم کرد.

تب ایدئولوژی‌زدایی از همه‌چیز و همه‌کس گاه چنان تند است که گویی فراموش می‌شود، که جامعه‌شناسی اساسا خود برپایه ماموریتی ایدئولوژیک شکل گرفته است.

پیش تر نیز در اسفند ۱۴۰۱ در نقد ایشان در جای دیگری گفتم که چگونه جامعه‌شناسی با تاثیر از ایدئولوژی توسعه اساسا ممکن شد جایی‌که ماموریت آن ترجمه توسعه به جامعه‌ای عقب‌مانده‌ است.

به دیدن بیا @BooF60

دیدن

28 Oct, 12:49


خلاصه کتاب 1348 پادکست مداخله


🎙پنجمین قسمت پادکست «مداخله» را می‌توان به‌نوعی خلاصه‌ای از بخش‌هایی از کتاب «۱۳۴۸» در نظر گرفت.

🔺در این کتاب سعی کرده‌ام توضیح دهم که برای درک تحولاتی که منجر به انقلاب ۵۷ شد، به‌جای تکیه بر گفتمان‌های رایجِ اقتصاد سیاسی مانند کودتای ۲۸ مرداد و افزایش قیمت نفت، باید به دگرگونی‌هایی پرداخت که از سال ۱۳۴۸ (که تاکنون به‌عنوان یک نقطه عطف تاریخی مورد توجه نبوده) به‌تدریج شکل گرفتند و زمینه‌ساز یکی از بزرگترین‌ترین و بحث‌برانگیزترین انقلاب‌های قرن بیستم شدند.

🔻 سالار خوش‌خو و علی سلطان‌زاده که در قسمت چهارم پادکست «مداخله» نیز درباره کتاب «۱۳۴۸» صحبت کرده بودند، در قسمت پنجم، خلاصه‌ای جامع و قابل قبول از بخشی از این کتاب را ارائه می‌دهند که می‌تواند برای خوانندگانی که هنوز این کتاب را نخوانده‌اند، مفید باشد.

🎧 بخشی از آن اینجا آورده شده است. برای شنیدن نسخه کامل می‌توانید به اینجا و اینجا مراجعه کنید

به دیدن بیا @BooF60

همچنین:

بخشی از گفتگو در مورد ایران با محوریت کتاب 1348
نشست نقد کتاب 1348 در رادیو هفتستان
نسخه الکترونیک کتاب در سایت طاقچه

دیدن

25 Oct, 07:01


🔶در اینستاگرام به دیدن بیا

👇👇👇

https://www.instagram.com/didan_chanel/profilecard/?igsh=Y3pycmZ4OXJ6eGdj

دیدن

24 Oct, 12:56


🎧سه دقیقه از بحث مسئله معادل گزینی و ضرورت به فارسی اندیشیدن

🎙سیامک مهاجری

♾️هایدگر در جایی می‌گوید «از این رو ممکن است ما واقعاً آلمانی صحبت کنیم و در عین حال به چیزی جز آمریکایی صحبت نکنیم! و این بدترین کار است، زیرا زبان هم بزرگ‌ترین دارایی و در عین حال خطرناک‌ترین دارایی است.»

🌏 در حقیقت، به فارسی اندیشیدن مهم است و نه به فارسی تکلم کردن. زیرا هنگامی که واژه‌ها از معنا و ماهیت اصلی‌شان تهی می‌شوند و در منطق دیگر قرار می‌گیرند و فهم می‌شوند – منطقی که نیکفر آن را به درستی "جامعه‌شناسی در موقعیت جهانی شدن" می‌نامد – دیگر تفاوتی ندارد که از چه معادل‎هایی در زبان فارسی استفاده شود. مشکل اصلی این است که آن زبان دیگر به فارسی نمی‌اندیشد.

🔍 شاید تنها راه مقابله با این سلطه فرهنگی و زبانی، که نه فقط در ایران بلکه حتی در اروپا نیز مطرح است، بازگشت به ادبیات در معنای اصیل آن باشد. زیرا قرار نیست تبدیل به قابله‌هایی شویم که مأموریت‌اش تبدیل زبان فارسی به ابزاری برای فهم جامعه‌شناسی در موقعیت جهانی شدن است.

🔗 فایل صوتی کامل نشست


🔗 مجموعه درسگفتارهای خرد ادبیات

به دیدن بیا @BooF60

دیدن

22 Oct, 06:43


🎧 سخنرانی در جمع مدیران شرکت خالص سازان روی زنجان

ارزش کار یا کار ارزشمند؟ تولیدکننده یا کارآفرین
؟

🎙 سیامک مهاجری

60 دقیقه

لینک بخش‌های مهم:

0:00:48 واقعیت اجتماعی چیست؟
0:05:23 علم بهتر است یا ثروت؟
0:07:03 منظور از علم چیست؟ و چه تفاوتی با معرفت دارد؟
0:11:54 چهار تحول مفهومی در فهم کار و ثروت
0:17:26 چرا دهه 40 دهه رشد و دهه 50 به دهه فروپاشی و انقلاب بدل‌ شد؟
0:20:45 عالیخانی کارگردان رشد اقتصادی دهه 40
0:24:07 عوامل موفقیت تیم اقتصادی علینقی عالیخانی:
0:25:06 فسادستیزی
0:28:59 اهمیت دادن به علم و تخصص
0:43:56 انصاف و واقع‌گرایی در نقد خود و دیگران
0:46:07 وسواس در جزئیات و امر استثنایی
0:37:16 چرا افزایش درآمدهای نفتی به عوض رفاه بحران آفریده‌اند؟
0:38:16 چرا بدون دموکراسی توسعه پایدار ممکن نیست؟
0:41:02 چگونه رانت‌خوارنی چون هژبر یزدانی امکان‌پذیر شدند؟
0:44:26 از سرنوشت امثال هویدا چه می‌توان آموخت؟
0:49:52 عوامل ظهور بحران در دهه 50 شمسی
0:51:16 مکانیسم رشد شبکه‎های فساد در سیستم‌ها چگونه رقم می‌خورد؟
0:52:27 چند پیشنهاد مهم و نتیجه‌گیری

فایل متنی نشست

به دیدن بیا @BooF60

دیدن

22 Oct, 06:43


متن سخنرانی در جمع مدیران شرکت خالص سازان روی زنجان

ارزش کار یا کار ارزشمند؟ تولیدکننده یا کارآفرین
؟

سیامک مهاجری

در نیم قرن گذشته، تحولات مهمی در واقعیت‌های اجتماعی ‏ایران رخ داده است از جمله با چهار تحول مفهومی در فهم کار و ثروت مواجه بوده‌ایم که عبارتند از:

1. گذر از ارزش کار به کار ارزشمند
2. گذر از ثروتمند به مال‌دار
3.گذر از بازرگان به تولیدکننده و کارآفرین
4. گذر از خوشبختی به رفاه


وقتی از "ارزش کار" به سمت "کار ارزشمند" حرکت می‌کنید، ‏معنای رقابت کاری نیز تغییر می‌کند. همچنین وقتی از مفهوم ‌‏"خوشبختی" به سمت "رفاه" پیش می‌روید، مسئله به این ‏شکل مطرح می‌شود که چون خوشبختی معادل رفاه شده ‏است، باید به هر قیمتی آن را به دست آورد.‏

🎙 فایل صوتی این نشست

به دیدن بیا @BooF60

دیدن

18 Oct, 15:53


🎞 پیشنهاد فیلم

در این روزهای تنش و آشوب یکی از بهترین فیلم‌هایی که دیدم In & of itself بود که در ایران با نام به خودی خود در فیلمو در دسترس است، هر چند به نظرم این اثر را چندبار باید دید و از رهگذر گفتگو و مشارکت به ابعاد پیچیده آن پی‌برد، اما در هر صورت تماشای آن در این روزها از ده‌ها جلسه تراپی اثر بیشتری دارد.

به زودی جلسه‌ای در نقد و بررسی آن خواهیم داشت که در همین صفحه اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به دیدن بیا @BooF60

دیدن

16 Oct, 20:17


☄️ورود گربه به برنامه زنده شبکه خراسان رضوی و باقی ماجرا.. بدون شرح

به دیدن بیا. @BooF60 📱

دیدن

14 Oct, 11:25


خبرها تا 1305 چندان موحش نبود...خوب و بد با هم تعدیل می شد...از آن وقت به بعد، میزان از تعادل افتاد و شاهینِ ترازویِ بی اعتدالی بر یک پای ایستاد

خوابنامه میرزا حسین خان اعتمادالسلطنه،اندکی پیش از آغاز انقلاب مشروطه

به دیدن بیا @Boof60

دیدن

12 Oct, 13:32


🎙دقایقی از بحث واسازی و استراتژی بنیادینِ سیاست براندازی

برشی از یک گفتگو
۳ دقیقه

چگونه سلطه‌ دو قرائت از بازدارندگی و توسعه امکان مواجهه با لحظه پدیدارشناسانه رویداد 7 اکتبر و هر شکلی از مواجه بنیادین با سیاست براندازی را ناممکن می‌کند؟

نسخه کامل شنیداری


به دیدن بیا @BooF60

دیدن

11 Oct, 20:29


هنر نزد ایرانیان است و بس!

بر ما چه رفته است؟ این بخشی از پیامد تفوق جامعه هیجانی و مجازی بر عرصه حکمرانی است!

@Boof60

دیدن

11 Oct, 07:00


واسازی و استراتژی بنیادینِ سیاست براندازی

برشی از یک گفتگو

🎧 سیامک مهاجری
⏱️ زمان: 31 دقیقه

چگونه سلطه‌ دو قرائت از بازدارندگی و توسعه امکان مواجهه با لحظه پدیدارشناسانه رویداد 7 اکتبر و هر شکلی از مواجه بنیادین با سیاست براندازی را ناممکن می‌کند؟

1️⃣. علاوه بر اینکه عمدتا نسبت به مفاهیمی چون ساختارشکنی و آشنایی زدایی رویکردی معرفت‌شناسانه حاکم بوده تا هستی‌شناسانه، به نظر قرار گرفتنشان در انحصار گفتمانی زیبایی‌شناسانه، تولید ریتوریک و لفاظی را جایگزین ادارک بنیادین از آنها کرده است، درحالی که مواجه‌ای هستی‌شناسانه می‌تواند آن را به سیاست براندازانه تبدیل کند. یعنی براندازی هر الگوی مرکز بنیادی

2️⃣. اگر بخواهیم این وضعیت را در نمونه‌ای انضمامی نشان دهیم، می‌توانیم به حوادث یکسال گذشته در غزه اشاره کنیم که در ایران به دو شیوه کم‌سابقه قرائت شد؛ یعنی قرائت مبتنی بر بازدارندگی و توسعه، به طوری که در عرصه عمومی در له یا علیه اتخاذ سیاستی مناسب در خصوص آنها مباحثی شکل گرفت که به شکل انحصاری هر شکل دیگری از تولید سخن در خصوص این رویداد را در ذیل رویکردی رمانتیک و ایدئولوژیک اسقاط می‌کرد.


به دیدن بیا @BooF60

دیدن

10 Oct, 08:34


برپایه نظر سنجیPSR‏ در کرانه باختری و نوار غزه

🇯🇴قرار گرفتن مسئله فلسطین در مرکز توجه جهان
بیش از دو سوم فلسطینی‌ها معتقدند این حمله مسئله فلسطین را در مرکز توجه قرار داده ‏و سال‌ها بی‌توجهی در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی را از بین برده است.

حمایت از 7 اکتبر
‏54% همچنان تصمیم حماس در 7 اکتبر را تایید می‌کنند ( سه ماه پیش این عدد 67% و ‏شش ماه پیش 71% بود)‏
‏90% از مردم معتقدند که نیروهای حماس جنایت‌های نشان‌داده‌شده در ویدئوهای آن روز را ‏مرتکب نشده‌اند.

روش پایان دادن به اشغال
در خصوص روش پایان دادن به اشغال اسرائیل 48% مبارزه مسلحانه، 30%مذاکره و ‌‏15% مقاومت مسالمت‌آمیز مردمی را انتخاب کردند.‏

طرح دو دولتی
58% مخالف راه‌حل دو دولتی هستند، اما وقتی درباره حمایت یا مخالفت با ایجاد یک دولت مستقل فلسطینی در مناطق اشغال‌شده در سال ۱۹۶۷ پرسیده شد، یعنی تعریف مرزهای دولت بدون ارتباط با راه‌حل دو دولتی، حمایت به ۵۹% افزایش یافت👇👇

👁 ادامه مطلب

به دیدن بیا @boof60

دیدن

09 Oct, 07:00


خیلی زود فهمید واژه ‎کارشناسی بسیار برازنده‌تر، زیباتر و جا افتاده‌تر از واژه منحوس ‎مدیریت هوشمند است.

به دیدن بیا. @BooF60

دیدن

05 Oct, 23:07


اروپا و بحران سیاست ورزی نمایشی

مکرون که سال گذشته مخفیانه 30 میلیون یورو تجهیزات نظامی به اسرائیل فروخته بود
و همین چندماه قبل زمانی که از او در مورد امکان به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط فرانسه به رهبری اسپانیا، نروژ و ایرلند پرسیده شد، پاسخ داد این راه حل درستی نیست.
اینک با گسترش دامنه جنگ به لبنان _کشوری که تا 1946 جز مستعمراتش بود و اکنون با 23 هزار شهروند فرانسوی و نزدیک به 1 میلیارد دلار مبادله تجاری، فرانسوی ترین کشور خاورمیانه به حساب می‌آید_ ناگهان مکرون را واداشت تا با محکوم کردن حمله به لبنان و دفاع از راه حل دو کشوری، از کشورهای غربی بخواهد از ارسال تسلیحات به اسرائیل اجتناب کنند!
نتانیاهو هم امروز خطاب به او گفت: همراه یا بدون شما در این جنگ پیروز می‌شویم!
اگرچه مدتهاست که مکرون و اتحادیه اروپا می دانند، دیگر قدرت معناداری در مقابل آمریکا ندارند، اما به نظر در حال کنار آمدن با این واقعیت هستند که در واقع در هیچ کجا، از اسرائیل تا لبنان نیز قدرتی برای اعمال نفوذ ندارند و به نظر کاری جز سفت کردن کراوات‌ها و دیدارهای دیپلماتیک نمایشی برایشان باقی نمانده است.

به دیدن بیا @Boof60

دیدن

03 Oct, 11:37


پادکست «مداخله»

هدف ما در مداخله، درنگ کردن بر کلیشه‌های تاریخی است.

امروزه کلیشه‌های رایجی در مورد فرهنگ و هنر و اندیشۀ ایرانِ معاصر وجود دارد. مثلا اینکه «فرهنگ و هنر جامعه‌ی ایران عموماً دست چپ‌ها بوده» یا «مرز مشخصی بین هنر فاخر و هنر مبتذل وجود دارد و وضعیت موجود فرهنگ و هنر ایران را مبتذل‌ها ساخته‌اند» یا «دوگانۀ فاخر / مبتذل» بعد از پیدایش اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در جامعۀ ایران به وجود آمده است.

در این قسمت به کلیشه‌هایی از این دست پرداخته‌ایم.

برخی از منابع
▫️شماره‌ی چهارم پادکست «مداخله» مدرنیته و قیصر


1️⃣پرورش ذوق عامه در عصر پهلوی، علی قلی‌پور، نشر نظر (خرید از طاقچه)

2️⃣ 1348، سیامک مهاجری، نشر اگر (خرید از طاقچه)

3️⃣ آنارشیسم، جرج وودکاک، ترجمۀ هرمز عبداللهی، نشر چرخ (خرید از طاقچه)

4️⃣ میشل فوکو: فراسوی ساخت‌گرایی و هرمنوتیک، ترجمۀ حسین بشیریه، نشر نی


لینک مستقیم شنیدن پادکست در پادگیرها

@modakhelehpodcast