گناه مومنانه ( مهدی سلیمی) @salimimeh Channel on Telegram

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

@salimimeh


گناه مومنانه

"همه برای ایران
ایران برای همه "

تمامیت ارضی ایران- سکولار دموکراسی و اتحاد برای عبور و رفراندوم

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی) (Persian)

گناه مومنانهnnکانال تلگرام "گناه مومنانه" توسط مهدی سلیمی راه اندازی شده است. این کانال با اهدافی ارزشمند فعالیت می‌کند. شعار این کانال "همه برای ایران، ایران برای همه" است. هدف اصلی این کانال، ارتقاء تمامیت ارضی ایران، ترویج مفهوم سکولار دموکراسی، و ترویج اتحاد برای عبور و رفراندوم است. با عضویت در این کانال، شما می‌توانید از آخرین اخبار و تحلیل‌های مربوط به ایران و مسائل سیاسی و اجتماعی این کشور مطلع شوید. همچنین، مهدی سلیمی به عنوان مدیر کانال، تلاش می‌کند تا بستری برای بحث و گفتگو منصفانه و سازنده درباره مسائل مهم ایران ایجاد کند. اگر به اخبار و تحلیل‌های سیاسی علاقه‌مند هستید و مایل به شناخت نقطه نظرات مختلف درباره مسائل ایرانی هستید، این کانال را از دست ندهید. عضویت در این کانال به شما کمک می‌کند تا اطلاعات بیشتری در خصوص امور سیاسی و اجتماعی ایران به دست آورید و در بحث‌های سیاسی فعال شوید.

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Nov, 20:39


چون به درخت رسیدی،
به تماشا بمان
تماشا تو را به آسمان خواهد برد...

سهراب سپهری

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Nov, 17:46


♻️هیچ پیامبری از طرف خدا
مبعوث نشده،  خداوند بی‌گناه است!


صدیقه‌ وسمقی صاحب‌نظر در فقه و مبانی اسلامی فارغ‌التحصیل دکتری از دانشکده الهیات دانشگاه تهران اخیرا به نقد و بررسی کتابش با عنوان "مسیر پیامبری" پرداخت.
او بطور تحلیلی ثابت کرده و معتقد است که هیچ پیامبری از سوی خدا برگزیده نشده و وحی و فرشته و بعثت رسولان واقعیت ندارد.!!
اَهَمِ مدعیات  این پژوهشگر و استاد دانشگاههای آلمان و سوئد این‌گونه بیان شد:
رابطه‌ی انسان و خدا هرگز از سوی خدا آغاز نشده و خدا کسانی از انسانها را به عنوان فرستاده‌ خویش برنگزیده‌ است و پیامبران حاملان وحی و پیام‌‌آورانی از آسمان به زمین نبوده‌اند!!
وسمقی ضمن ذکر دلایلی ذیلا اثبات کرده که این رابطه معکوس است و رابطه بین خدا و بشر اتفاقا از زمین به آسمان بوده‌ است و این انسان است که در جستجوی خداست و برای رابطه با او جهد و تلاش نموده‌ است.
به تعبیر ایشان انسان 'مبتکر رابطه با خداست!!
و این انسان است که با خدا رابطه برقرار می‌کند نه خدا با انسان!!
از اینرو پیامبر همان شخص "مبتکر و خلّاقی است که خدا را برمی‌گزیند و با او رابطه برقرار می‌کند و درک خود از خالق هستی و رمز آفرینش و حاصل این رابطه را بعنوان پیام خود به میان مردم می‌برد.
وحی نیز انکشاف فهم انسان از خدا و هستی‌ست نه کلام خدایی که فرشتگانی بالدار از آسمان و از سوی خودش و با صدای عجیب بر رسول نازل کرده است!!!

نویسنده‌ی کتاب "مسیر پیامبری" معتقدست که هیچ دلیلی برای این باور'جز ادعای خود پیامبر برای برگزیده شدن از سوی خدا وجود ندارد.
کسی از لبان خدا چنین چیزی را نشنیده و تنها کسی که مدعیست از لبان فرشتگان و از سوی خدا بعثت بر او موکد و موظف شده خود رسولان بودند!!!

وسمقی با این استدلال دست کم چهار دلیل برای ادعای خود مطرح کرده که با طرح نفی ارسال رسل از سوی خداوند، به حل معضلات فکری و عملی دینداران می‌پردازد و آنها را به چالش می‌کشد!!

مهم‌ترین دلایل وسمقی برای آنکه نشان دهد پیامبران، فرستاده‌های خداوند نیستند این است:

۱_چرا برای همه‌ زمان‌ها و همه‌ اقوام، پیامبری از سوی خدا فرستاده نشده‌ است؟؟
این ناقض لطف خدا برای هدایت ابناء بشر در طول تاریخ است.

۲._چرا پیام الهی بطور اطمینان‌‌بخش به آیندگان نرسیده‌ و راه تفسیرهای متعدد و گاه متضاد باز است و از اینرو اصحاب هر دینی دچار انواع اختلافات نظری و عملی گردیده‌اند و این اندازه جامعه را به تعب و رنجِ تشخیص درست از نادرست دچار کرده است؟؟
این نیز ناقض روشنایی پیام و استحکام سخن خداوند است.

۳_چرا برخی گزاره‌های کتاب مقدس با علم در تضادند؟؟
چرا این نکته در تناقض با خرد و واقعیت‌هاییست که مورد سنجش قرار می‌گیرند؟؟

۴_چرا همه‌ پیامبران، مرد بودند و خداوند نسبت به زنان از این جهت تبعیض قائل شده‌ است؟؟
آیا این نکته عدالت خدا را نقض نمی‌کند؟؟

وسمقی موارد یاد شده را دلایلی می‌یابد که اگر قبول کنیم کتاب مقدس را نتیجه‌ سخن گفتن خدا با انسان بدانیم، پس باید بپذیریم همه‌ ابناء بشر در طول تاریخ مورد لطف خدا نبوده‌ و از میان همه‌ اقوام و از بین زنان پیامبری انتخاب نکرده‌ است.
همین اشکالات است که وسمقی را بر آن می‌دارد تا نشان‌ دهد افرادی هم که خود را پیامبر معرفی کرده‌اند از سوی خداوند برگزیده نشده‌اند و کتاب مقدس پیام خدا نیست.

علاوه بر این وسمقی بر دو عامل مهم تاکید داشت:
اولا تعدد تفاسیر و تکثر فرقه‌ها و خوانش‌های آیات و اختلافات عمیق میان برداشتها از آنچه کلام خدا نامیده می‌شود،
و ثانیا رویکرد‌های خشونت‌ بار به اسلام مانند داعش، طالبان و.......نشان می‌دهد که آیات از استحکام معنایی، شفافیت و صراحت برخوردار نیستند و تن به هر خوانشی حتی خوانش داعشی هم می‌دهند.

همین نزاع‌ها از نظر ایشان دلیلی است بر اینکه قرآن پیام خدای عالم و لطیف نیست.!!!

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Nov, 15:32


‍ آخرین روزهای عمر یک دیکتاتور کمونیست


به مناسبت سال‌مرگ مائو مطلبی آماده کرده بودم که حالا با کمی تاخیر تقدیم حضورتان می‌کنم:

عدم رضایت خاطر ذره ذره مائوی رو به مرگ را تحلیل می‌برد.او به رغم دهه‌ها تلاش نتوانسته بود ابرقدرت شود.بمب اتمی داشت اما قادر به استفاده از آن نبود چون موشک‌هایش به زحمت از محدوده خاک چین فراتر می‌رفت.صنایع عقب‌مانده کشورش انبوهی از محصولات نازل و بی‌استفاده تولید می‌کردند.هواپیماهای چینی چنان بد بودند که قادر به پرواز نبودند و این در حالی بود که صنایع هواپیماسازی از اولین اولویت‌های رژیم چین از بدو تاسیسش بود.صنایع کشتی‌سازی هم وضع اسفباری داشت.مائو یک سال قبل از مرگش به فرمانده نیروی دریایی چین اذعان کرد«نیروی دریایی ما مثل این انگشت کوچیکه من است».او در دیدارش با هنری کیسینجر گفت«چین هیچ جایی بین ابرقدرت ها ندارد.ما عقب افتاده‌ایم...ما آخر همه هستیم. ایالات متحده آمریکا، اتحاد شوروی،اروپای غربی و مرکزی،
ژاپن و آخر همه چین».مائو به جرالد فورد رییس جمهور آمریکا گفت:«ما فقط قادر به شلیک توپ‌های خالی و مقداری فحش و ناسزا به کشور شما و امپریالیسم جهانی هستیم و بس.»
مائو از بابت عدم تحقق جاه طلبی‌های جهانی‌اش عمیقأ متأسف بود اما هیچ تاسفی از بابت تلفات عظیم انسانی و مادی ای که مردم برای اجرای این برنامه‌های جاه‌طلبانه بی‌ثمر متحمل شده بودند نداشت.برایش مهم نبود که هفتاد میلیون چینی-در زمان صلح -قربانی این برنامه‌ها شده بودند.فقط به حال خودش تأسف می‌‌خورد.در این روزهای پایانی عمر،به محض اینکه درباره شکوه و عظمت دیرین خود یا شکست‌های فعلی‌اش حرف می‌زد به گریه می‌افتاد.عاشق یک شعر قرن دوازدهمی به اسم «درختان‌خشکیده» شده بود که مدام آن را زمزمه می‌کرد.دوست داشت فیلم‌های تبلیغاتی رژیم خودش را ببیند و گریه کند و برای خود دل بسوزاند.به قول یکی از دستیارانش «صدر مائو در آن روزها مثل ابر بهار گریه می‌کرد».علاقه بی حد و حصری پیدا کرده بود به برخی اشعار قدیمی که احساسات مردان بزرگ شکست خورده را توصیف می‌کردند.او سر سوزنی به آنچه پس از مرگش رخ می‌داد اهمیت نمی‌داد.از ترس کودتا هرگز هیچ جانشینی برای خود انتخاب نکرد و هیچ اطمینانی به پایداری«دستاوردهایش» نداشت.او که می‌دانست به زودی می‌میرد خطاب به سران رژیمش گفت:«پس از مرگ من آشوب بزرگی به پا خواهد شد.باران‌های خون خواهد بارید...چه اتفاقی برای شما بچه‌گربه‌های کور خواهد افتاد؟ فقط خدایان می‌دانند و بس»

خلاصه شده از کتاب«مائو» ترجمه بیژن اشتری.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Nov, 14:33


📆سال ۱۹۵۹ خروشچُف رهبر شوروی اعلام کرد کسی که با حکومت مستقر مخالفت کند حتماً از لحاظ روانی مشکل دارد چرا که امکان ندارد کسی مواهب کمونیسم را ببیند و منتقد آن باشد!

بر همین تفکر یک سوم مخالفان در مراکز روانپزشکی زندانی شدند اما افزایش تخت‌ روانپزشکی هم مسیر تاریخ را تغییر نداد.

محمدپارسی

🗽الیف شافاک، نویسنده ترک تبار بریتانیایی و فعال حقوق بشر با انتشار تصویری از آهو دریایی در اینستاگرامش آن را روح زیبا، مقاوم و سرکش زنان ایرانی خواند. او نوشت در حال خواندن شعری از فروغ فرخزاد بوده که تصویر این دانشجوی ایرانی را دیده است.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Nov, 10:57


♻️دکتر موسی غنی‌نژاد: یک ایدئولوژی در دهه ۴۰ شروع شد، در دهه ۵۰ تکمیل شد و در ۵۷ به پیروزی رسید؛ که "پیشرفت مادی" را مذموم و غربزدگی می‌دانست و ضد توسعه بودند. حال همان انقلابیون اکنون در رأس حکومت هستند و مانع گفتار و گفتمان توسعه و مانع پیشرفت کشور هستند...

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Nov, 09:06


🔵🔴تعرض جامعه به خودش

۱. #واتسلاو_هاول در کتاب "قدرت بی قدرتان" که خواندن آن را به همه توصیه میکنم در وصف حکومت های توتالیتر( او با مفهوم پسا توتالیتر از آن حرف می زند)معتقد است این حکومتها چون در همان آغاز همه نیروهای سیاسی مخالف را از بین می برند مجبورند در مرحله بعد به زندگی روزمره مردم تجاوز کنند و با در اختیار گرفتن ابعاد متفاوت زندگی روزمره مردم(همانند حجاب) بر آنها اعمال قدرت کنند.هاول معتقد است در اینجا سیاست تبدیل به منازعه میان دو برداشت مختلف از زندگی می شود:زندگی در دایره حقیقت یا زندگی در دایره ریا و دروغ و سکوت.به باور هاول رژیم های توتالیتر زندگی روزمره مردم را تبدیل به زندگی در ریا و دروغ و سکوت می کنند.


2⃣.ازاینرو،هاول معتقد است قدرت اصلی یک نظام توتالیتر سربازان و اسلحه ها و باتوم های آن رژیم نیستند.برعکس،قدرت اصلی این نظام های سیاسی مردمی هستند که به زندگی در دایره ریا و دروغ ادامه می دهند.به باور هاول قدرت واقعی یک نظام سیاسی توتالیتر ریشه در جامعه ای دارد که از اخلاق دل بریده است.او از سبزی فروشی حرف می زند که بی هیچ اعتقادی به نظام سیاسی همه آنچه از او می خواهند را انجام می دهد تا به دیگران بگوید "من سبزی فروش که اینجا زندگی می کنم می دانم چه باید کرد.رفتارم طبق انتظاری است که از من دارید.قابل اعتماد هستم و مو لای درز کارهایم نمی رود.هر چه گفته اند کرده ام و حق دارم در صلح و صفا زندگی کنم".هاول اخلاق این سبزی فروش را اخلاق جامعه و مردمانی می داند که در دایره ریا و دروغ زندگی می کنند و به جامعه خود تعرض و تجاوز می کنند.


3⃣.به باور هاول،در این وضعیت مهمترین خطری که نظام توتالیتر از آن می ترسد مردمانی هستند که به دفاع از حقیقت می پردازند و با صداقت و شجاعت از دروغ فاصله می گیرند.از اینرو،هاول معتقد است یگانه نقطه شروع برای رسیدن به یک  سرنوشت محترمانه تر خود انسان ها هستند.انسانهای صادق هستند که نشان می دهند پادشاه لخت است.او در جمله ای بی نظیر می نویسد:

"تلاش برای اصلاح سیاسی علت بیداری جامعه نیست،بلکه به عکس،اصلاح سیاسی نتیجه نهایی آن بیداری است".

مصطفی مهر ایین/جامعه شناس
🔦کانال لیبراسیم

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Nov, 20:41


☆☆☆

خیلی دوری،
شانه‌هایت دور است،
هُرم نَفَست دور است،
بادی که موهایت را می‌برد، دور است،
چشم‌هایت دور است و خیلی نزدیکی!
سایه‌ات.. سایه‌ات همه جا هست؛
کنار موسیقی و باران و جاده و نور و کلمه!
و سکوتت....

#بیژن_الهی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Nov, 19:48


رامبد جوان در مصاحبه با روزنامه شرق صحبت هایی را مطرح کرده منجمله اینکه دولت (حکومت) مرا مجبور کرد خنداونه بسازم و حتی گفته است مهمان های این برنامه را برای او انتخاب می کرده اند.

این‌ صحبت ها تایید بخشی از صحبتهای ماست که می گفتیم امثال رامبد جوان و مهران مدیری جزیی از پروپاگاندای رژیم برای عادی جلوه دادن شرایط کشور هستند

این حکومت بر بسیاری کانال ها ، اکانت ها و پیچ های پربازدید مجازی را هم در اختیار دارد حتی بر شبکه های برخی افراد در پوشش مخالف و منتقد‌‌. در چنین شرایطی هوشیاری خاصی می‌خواهد ایستادن در سمت حقیقت

البته این حرفها هم از رامبد جوان سلب مسئولیت نمی‌کند او آگاهانه برای منافع خود و‌ یا بر اثر ترس قسمتی از بازی فریبکاری حکومت بوده است. اینجا تفاوت امثال رامبد جوان یا علی پروین با علی دایی و رسول خادم مشخص می شود‌

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Nov, 17:39


‏قرار بود برق قطع بشه که مازوت نسوزونید.
الان هم برق قطعه، هم مازت می سوزونید هم تهران چهارمین شهر آلوده جهانه!



_Marziye mahmoodi_


پ.ن: البته مزارع ماینر داره با سرعت نور ارز استخراج می‌کنه

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Nov, 17:21


چرا به راه ژاپن نرفتیم؟

مهران صولتی

♈️ ژاپن شاید مهم ترین کشوری است که نخبگان ایرانی به ویژه در دوران تجدد رویای دست یابی به آن را در ذهن داشتند. اصلاحات امپراتور میجی هم تقریبا ده سال بعد از اصلاحات امیرکبیر آغاز شد و با پیروزی اصلاح گرایان بر حامیان نظم موجود در ژاپن ادامه یافت. این در حالی است که نظم میرزا تقی خانی بعد از سه سال و با قتل او متوقف، و فرآیند تجدد با سکته ای زودهنگام روبرو شد. روشن است که موانع مهمی در کار بودند که کشوری بدون وجود منابع طبیعی توانست به قدرتی مهم در اقتصاد جهان تبدیل شود ولی ما هنوز نتوانسته ایم با داشتن سرمایه های فراوان به جایگاه شایسته ای در جهان دست یابیم. یادداشت زیر می کوشد تا از عللی سخن بگوید که در همان ابتدا دو کشور را به مسیرهای متفاوتی هدایت کرد:

♈️ رقابت مخرب روس و انگلیس در ایران: کشور ما در دویست سال گذشته شرایطی بدتر از استعمار مستقیم را تجربه کرده است. اگر هند یا مالزی به دلیل مستعمره شدن موفق به کسب بوروکراسی شده و اذن ورود به دوران حاکمیت قانون را یافتند، رقابت و مداخلات روسیه و انگلستان در دربار ایران، جز خسران برای ایران به ویژه در دوران قاجار چیزی به همراه نیاورد. در این مسیر تمامی تحرکات اصلاحی با کارشکنی بیگانگان مواجه،  و کشور به گوشت قربانی مطامع دو قدرت مستقر در مرزهای شمالی و جنوبی تبدیل شد.

♈️ فقدان رهبری اصلاح گرا: اگر ژاپن تحت حکمرانی امپراتور میجی توانست به شناختی واقعی از وضعیت خود و غرب دست یافته و سپس با کنار زدن مخالفان محافظه کار به اصلاحاتی بنیادین در ساختارهای کشور دست زند، در ایران ما با فقدان رهبری اصلاح گر برای تغییر وضعیت کشور مواجه بودیم. امیر کبیر و بعد از او میرزا حسین خان سپهسالار هم از قدرت کافی برای راهبری کشور به مسیر توسعه یافتگی برخوردار نبودند و این چنین فرصتی تاریخی برای ایرانیان از کف رفت.

♈️ تعارض منافع در ساختار قدرت: بر خلاف ژاپن، دربار ایران به ویژه در عصر ناصری به عرصه ای برای کشمکش میان منافع مختلف کنش گران تبدیل شده بود. جدا از مقاماتی که در عمل کارگزار روس و انگلیس بودند، مادر ناصرالدین شاه، برخی از روحانیون، پاره ای از شاهزادگان ناراضی از اقدامات اصلاحی  امیر کبیر و ... مجموعه ای متنوع را در برابر تغییر بنیادین وضعیت کشور تشکیل داده بودند که نهایتا حول دو اصل به وحدت رسیدند: رفتن امیر و حفظ وضع موجود!

♈️ فقدان عزم سیاسی برای توسعه: بر خلاف ژاپن که تحت رهبری امپراتور میجی هیات هایی را برای بازدید از مدارس، دانشگاه ها، کارخانجات و صنایع غربیان و درس آموزی از آن ها راهی اروپا کرد، پادشاهان قاجار بیشتر برای تمتع جویی های شبانه به اروپا عزیمت می کردند. هزینه این سفرها هم بیشتر از طریق برخی واگذاری ها به بیگانگان تامین می شد. ژاپن اما اگر چه با همه مدل های توسعه غربی آشنا شد ولی در اخذ الگوهای مطلوب خود دست به گزینش  زد و کوشید تا هماهنگی یک مدل با ویژگی های فرهنگی خود را مدنظر قرار دهد.

♈️نکته پایانی: امروزه تقریبا روشن شده است که توسعه یافتگی یک کشور ارتباط مستقیمی با نقش رهبران آن دارد. آشنایی با غرب، توسعه گرایی، انعطاف پذیری، بهبود خواهی و حساسیت نسبت به فرصت های تاریخی فراروی یک کشور از ویژگی هایی است که توانست ژاپن تحت رهبری امپراتور میجی را در مسیر توسعه یافتگی و کسب جایگاه شایسته جهانی هدایت کند.


گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Nov, 13:27


باشه فعلا برای بقا ، پنهانی و آشکار پاچه خواری ترامپ رو انجام بدین، کم کم با نرمش قهرمانانه به میدان وارد شین، به قسمت قدرتمند بودنتون هم می‌رسیم....راستی از ایلان ماسک چخبر؟؟

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Nov, 13:19


برای فرداشون توان تامین برق مصرفی مردم رو ندارن، اما تا چهل سال آینده واسه مردن ما قبر ذخیره دارند، جز حکومت مرگ و نابودی، هیچ اسمی برازنده ی ج.ا نیست و نخواهد بود.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Nov, 13:09


روزهای آغازینِ قبل از حملهٔ آمریکا به عراق؛

وزیر خارجه عراق(طارق عزیز) کشور به کشور، سفر می‌کرد؛ شاید چند کشور با حکومت عراق همراهی کنند تا ائتلافِ کشورهای غربی، به عراق حمله نکنند.
همه‌ی کشورهای عربی به عراق قول دادند که از حمله به عراق جلوگیری کنند، اما با همه‌ی امکانات، کشورشان را در اختیارِ نیروهای ائتلاف غربی گذاشتند.
صدام حسین، دیگر نه در بین مردم عراق جایگاهی داشت و نه بینِ کشورهای همسایه.
در آن روزها آخرین سفر طارق عزیز به روسیه بود، همان شبی که طارق عزیز با پریماکُف وزیر خارجه روسیه جلسه داشت.
روسیه بقاء حکومت صدام را تضمین کرد و به عراق قول داد که آمریکا و غربی‌ها هرگز به عراق حمله نمی‌کنند.
در همان شب، طارق عزیز، از مسکو با صدام تماس تلفنی گرفت و به صدام گفت: امشب با خیال راحت بخواب، زیرا با داشتنِ پشتوانه‌ی روسیه، هیچ کشوری به عراق حمله نمی‌کند.
در همان شب، رأس ساعت دو بامداد، موشک‌های کروز وارد خاک عراق شدند.
همان کشورهای عربی که به صدام قول همکاری داده بودند، زمین و هوا و فضا و مرزهای‌شان را در اختیار آمریکا و غربی‌ها گذاشتند.
پس از ٢١ روز حکومت صدام سرنگون شد و ...

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Nov, 10:23


مظاهر العجائب !

سیدعبدالمجید الهامی

بعضی آگاهان تاریخ،  از ايران به عنوان «مظهر العجائب» ياد مي کنند.

🔶 مظهر العجائب يعنی   کشوری که در آن آداب و رسم گفتگو و گفتمان آرام و منطقی و راه گشا و استدلالی وجود ندارد و بیشتر حماسی و شور است تا شعور.
 
🔶مظهر العجائب یعنی،  کشوری که در آن در بحث ها و گفتگو طرفین تحمل همدیگر ندارند و بجای بحث منطقی و استدلالی به اتهام زنی و توهین پرداخته می سود.

🔶مظهر العجائب؛ يعنی، کشوری که در آن اتفاقات نادر روی ميدهد، يعنی کشوری که هيچ چيز سر جای خودش نيست و هيچ آدميزادی در جايگاه واقعی خودش قرار ندارد.

🔶مظهر العجائب؛ يعنی، کشوری که چريک های فدايی خلقش – که برای مارکس و لنين سينه ميزدند -  اغلبشان فرزندان آيت الله ها بودند. کمونيست هايش فرزندان فئودال ها و رهبران حزب کمونيست اش نماز می خواندند و روزه ميگرفتند.

مظهر العجائب؛ يعنی، کشوری که مردمانش با دست خود گور خود را می کنند و بعد گناهش را به گردن امريکا و انگلستان و استعمار و امپرياليزم و صهیونیزم می اندازند

🔶مظهر العجائب؛ يعنی  کشوری که در آن اتفاقات نادر روی ميدهد، يعنی کشوری که هيچ چيز سر جای خودش نيست و هيچ آدميزادی در جايگاه واقعی خودش قرار ندارد.

🔶مظهر العجائب؛ يعنی، کشوری که چريک های فدايی خلقش – که برای مارکس و لنين سينه ميزدند – اغلبشان فرزندان آيت الله ها بودند. کمونيست هايش فرزندان فئودال ها و رهبران حزب کمونيست اش نماز می خواندند

🔶مظهر العجائب يعنی، کشوری که از ميان خيل عظيم روشنفکران و سياستمداران و درس خواندگان و اهل تفکرش، مردی بی نام بيرون ميآيد و بر کرسی ریاست جمهوریش می نشیند

 🔶مظهر العجائب؛ يعنی، کشوری که روشنفکرانش، پس از گذشت صدسال، هنوز برسر اينکه رضاشاه را انگليسی ها آورده بودند يا نه برای هم شاخ و شانه ميکشند..

🔶مظهر العجائب؛ يعنی، کشوری که مردمانش، صبح مصدقی اند، عصرش توده ای اند، غروبش سلطنت طلب اند و شامگاهش امت اسلام!

🔶مظهر العجائب؛ يعنی ، کشوری که مردمش به کوروش و داریوش کبیر و خشايار شاه و اردشیر بابکان و انوشیروان و شاپور ذوالاکتاف و بوعلی سينا و فردوسی و ابوریحان و خیّـام و مولانا و زکريای رازی اش مينازند، اما يک کلام در باره آنها نميدانند!

🔶مظهر العجائب، يعنی، کشوری که پادشاهان خونخوار و مستبد که کشنده خيل عظيم مردم بودند و گوش ها و دماغ ها و زبان ها و سرها بریدند و از سر آنها در درون زمین آویزن کردند را  تا حد رب النوع مورد پرستش قرار می دهند.

🔶مظهر العجائب؛ يعنی، مملکتی که مردمانش هر سال تنها يک دقيقه کتاب می خوانند اما در همه عرصه های علمی و فلسفی و اقتصادی و تاريخی وسياسی، نه تنها استاد، بلکه فيلسوف اند.

🔶مظهر العجائب یعنی، کشوری که مردمانش ادعای مبارزه با مستبدین و جامعه ضد بشری و آزادی خواهی و دم از استقلال می زنند و لاف دمکراسی خواهی می زنند. اما پیرو مستبدین و دیکتاتورهای مخالف آزادی و استقلال  است. دم از حمایت ضعیفان و حقوق بشر می زنند اما دل به کشتن کودکان نمی سوزاند و مهم نیست. دم از حق تمامیت ارضی می زنند اما از تجاوز به سرزمین و حقوق دیگران حمایت می کنند.  

🔶مظهر العجائب؛ يعنی، کشوری‌که مردمانش اگر دو نفر دور هم جمع بشوند حزب تشکيل ميدهند و اگر تعدادشان به سه نفر رسيد انشعاب ميکنند. کشوری که مردمانش از حقد و سعایت لذت می ببرند و کشور و مردمی که بجای گوش دادن به سخن به گوینده توجه دارند و بدلیل حقد در مقابل حق می ایستاند...


گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Nov, 09:25


♻️پیشنهاد راه اندازی  چند کلینیک بسیار ضروری و مهم

🔰حالا که مقرر شد کلینیک ترکِ بی حجابی راه اندازی شود در همین راستا پیشنهاد می شود چند کلینیک زیر که از قضا بسیار کلیدی و ضروری نیز هستند راه اندازی شود.

🔗 یادآور می شود که با راه اندازی این کلینیک ها هم خداوند از شما راضی و خشنود خواهد شد و هم خلق خداوند یعنی مردمانی که از طریق راه اندازی این کلینیک ها مشکلات و گرفتاری های شان تاحدودی حل می شود و نتیجه اَش با اجازه شما می شود توسعه و آبادانی هر چه بهتر و بیش تر کشور. البته موارد  فراوان است که اگر به تمام آن ها پرداخته شود لیست بلند بالایی خواهد شد لذا  فقط به تعدادی از مهم ترین آن ها اشاره می شود.

1.کلینیکِ رفعِ بی کاری؛  این دوستان  اگر نمی دانند بدانند که درصد زیادی از جوانان کشور که از قضا دانش آموختگان رشته های مختلف از دانشگاه های کشور هستند دچار بلیه ای بزرگ به نام بی کاری اَند و به هر دری می زنند نمی توانند شغلی مناسب برای خودشان فراهم کنند به گونه ای که کسر قابل توجهی از آنان به مشاغل کاذب مانند دستفروشی، اسنپ، مسافرکشی، کولبری، دادزنی، و مواردی مشابه روی آورده اند.

2.کلینیکِ رفعِ بی خانمانی (رفع مشکل مسکن)؛ باز هم اگر این دوستان خبر ندارند خوب است باخبر شوند که کسر قابل توجهی از شهروندان به دلایل گوناگون از خانه و کاشانۀ مناسبی برای زندگی برخوردار نبوده و دچار بی خانمانی اَند. یا مستأجر در خانه های کوچک یا سرگردان درون شهرهای بزرگ و خیابان خواب و ماشین خواب و چادر خواب و کانکس خواب. قصّۀ دردناک مسکن در این کشور گوش فلک را هم پُر کرده است اما چگونه است که این دوستان از این مشکل بی خبرند خود موضوعی قابل تأمّل و صد البته تعجب است!!!

3.کلینیکِ رفعِ بی پولی و بی درآمدی (رفع فقر و محرومیت)؛ به اطلاع این بزرگواران می رساند که در اثر شرایط ناگوار و دردناک اقتصادی هر روز بر تعداد فقرا و محرومین جامعه افزوده می شود تا جایی که حالا طبقۀ متوسط جامعه به جمع طبقۀ پایین و در واقع طبقۀ محروم و فقیر نیز اضافه شده است. در برخی مناطق محروم که فقر و محرومیت خانوارها بیداد می کند به گونه ای که از شدت فقر در بدترین وضعیت ممکن روزگاران خود را سپری می کنند!!!

4.کلینیکِ رفعِ بی دارویی؛ به سمع و نظر این دوستان می رسد که هم اکنون بسیاری از بیمارانی  که دچار بیماری های مزمن و حادّی چون سرطان هستند به شدت از فقدان دسترسی به داروهای مطلوب و مفید محروم هستند به گونه ای که نسخه به دست از این  داروخانه به آن داروخانه می روند تا شاید دارویی بیابند که مرهمی بر زخم های جانکاه شان باشد!!

5.کلینیکِ رفعِ بی عدالتی؛ بسیار دور از انتظار است که این دوستان خبر نداشته باشند که بی عدالتی در این کشور در زمینه های گوناگون بیداد می کند و از این منظر نوعی شکاف طبقاتی بروز نموده است که ثروتمندان هر روز   ثروتمند تر و فقیران هر روز فقیرتر می شوند. عده ای  اندک به بسیاری از قرصت ها، خدمات و امکانات رنگارنگ به هر نحو ممکن دسترسی آسان دارند و در مقابل  بسیاری از شهروندان  از بسیاری از فرصت ها، خدمات و امکانات موجود محروم اَند!!!

6.کلینیکِ رفعِ  بی حمایتی؛ خوب است این دوستان بدانند که گروه های آسیب  پذیر  مختلف جامعه از کارگران گرفته تا بازنشسنگان و سالمندان و زنان سرپرست خانوار و معلمان و روستاییان و معلولین از حمایت های  ضروری و مفید برای برخورداری از یک زندگی معمولی محروم اَند به گونه ای که در اثر چنین وضعیتی دچار مشکلات و مسائل گوناگونی شده اند و به تنهایی و بدون حمایت های لازم امکان رفع مشکلات خود را ندارند!!
محمدباقر تاج الدین

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Nov, 07:07


دکتر مصطفی مهر آیین : در تاریخ اندیشه رابطه است میان اندیشه، جنون و خودکشی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

15 Nov, 21:06


بعد از تو
در سایه‌ی هیچ درختی نخواهم ماند
در ابهامِ سبزِ جنگل
و در سرخیِ گلِ سرخ
کنارِ رودی از خطوطِ لوقا
چیزی در من تمام خواهد شد
و تشویشِ افتادنِ چشمی با مخمل یا دریاچه‌ها
با من خواهد ماند
کیست در بالکن که با تلخی می‌گرید؟
و باران هم بند نمی‌آید
هر روز این لحظه را دارم
که از پوستم تو دور می‌شوی.

#بيژن_نجدی
#عاشقانه

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

15 Nov, 19:55


گناه مومنانه ( مهدی سلیمی) pinned «سوگند به آبان خونین 📝 مهدی سلیمی من همواره گفته ام آبان ۹۸ چون قتل سیاووش در شاهنامه است. کسانی که با این اثر فردوسی سترگ سر و کار دارند میدانند زبان فردوسی تا پیش از روایت قتل شاهزاده ایرانی زبانی همراه با مداراست اما پس از آن این لحن تغییر می کند آبان…»

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

15 Nov, 19:55


سوگند به آبان خونین


📝 مهدی سلیمی

من همواره گفته ام آبان ۹۸ چون قتل سیاووش در شاهنامه است. کسانی که با این اثر فردوسی سترگ سر و کار دارند میدانند زبان فردوسی تا پیش از روایت قتل شاهزاده ایرانی زبانی همراه با مداراست اما پس از آن این لحن تغییر می کند

آبان ۹۸ و کشتار دسته جمعی طبقه فرودست جامعه و نازنین جوانان ایرانی در قطع کامل ارتباط با دنیا برای همیشه راه را بر امید اصلاح بست. حکومت پایگاه اجتماعی واقعی خود را از دست داد و دست به دامان مواجب بگیران بی عزت نفس شد‌.

ما نه تشنه کشتار که لبریز انتقام هستیم و انتقام ما نه مرگ دیگر آدمیان که براندازی بساط آدمکشی و جهل و برافراشتن آزادی و رفاه بعنوان آرمان یارانمان در آن روزهای خونین است‌. در پیروزی ما شکست کسی نیست جز آنانکه با انسان و میهن و شرافت درستیزند‌.


گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

15 Nov, 17:15


در مورد دیدار ایلان ماسک با سعید ایروانی اگر چنین دیداری صورت گرفته باشد باید عرض کنم که

نخست- تا جزییات دیدار و خواسته ها مطرح نشود نمی‌شود اظهار نظر کرد

دوم- اگر عده ای گمان می کردند ترامپ قرار است رژیم چنج انجام دهد در اشتباه بودند و اگر هم دیگران فکر می کنند میان ترامپ و بایدن برای ما تفاوتی نیست در اشتباه هستن. ترامپ دنبال جلوگیری از توسعه برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، توقف حمایت آن از گروههای شبه نظامی است و هیچ توافقی با جمهوری اسلامی صورت نمی گیرد بدون اینها و شاید هم توقف برنامه موشکی

سوم- دست کشیدن جمهوری اسلامی از این موارد بسیار بعید است و اگر هم دست بکشد به شدت تضعیف می‌شود

چهارم- پس حصول توافق میان جمهوری اسلامی و دولت ترامپ بسیار سخت است و چنانچه حاصل شود به سود حرکت اعتراضی ماست

پنجم - در نهایت کنار همه تحولات جهانی پازل نهایی سرنگونی دیکتاتوری دینی صرفا در اتحاد و حرکت ما مردم ایران است و لاغیر

مهدی سلیمی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

03 Nov, 14:25


گای کاواساکی چهارسال «رهبر معنوی» شرکت اپل بود. او می‌گوید: «افراد سطح الف کسانی را که حتی از خودشان هم بهترند، استخدام می‌کنند. اما واضح است که افراد سطح ب افراد سطح ج را انتخاب می‌کنند تا بتوانند نسبت به آنها حس برتری داشته باشند و افراد سطح ج افراد سطح د را به خدمت می‌گیرند. اگر شروع به استخدام افراد سطح ب کرده‌ای، منتظر باش آنچه استیو جابز آن را «انفجار ابله‌ها» نامید، در سازمان تو رخ بدهد.»

به بیان دیگر، با شروع استخدام افراد سطح ب، دست‌آخر به جایی می‌رسی که با پایین‌ترین سطح سروکار خواهی داشت.
توصیه؛ افرادی را استخدام کن که از خودت بهترند. در غیر این‌صورت، خیلی زود رییس گروهی از افراد ضعیف خواهی بود.

هنر شفاف اندیشیدن
رولف دوبلی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

03 Nov, 09:56


♻️کتاب ( سقوط_اصفهان ) کتابی‌ست دربارۀ حوادث منجر به یورش محمود افغان به پایتخت حکومت صفوی که توسط یک کشیش لهستانی به نام کروسینسکی نوشته شده که آن سالها در اصفهان حضور داشته ... او میگوید سقوط نخستین حکومت شیعی ایران دلیلی نداشت جز فساد ، وخامت اوضاع اقتصادی و فشارهای مذهبی به مردم ؛

بخش‌هایی کوتاه از کتاب را می خوانیم .

« اراده شاه بر آن تعلق گرفته بود که عمارت‌های او چیزی کم نداشته باشند اما اهمیتی نمیداد که مردم هیچ چیز نداشته باشند ،  فساد و رشوه‌خواری از درباریان سرچشمه میگرفت و در سطوح کشور جریان پیدا میکرد و داروغه‌ ها بجای محاکمه از دزدان باج می‌گرفتند »
و
« در پادشاه حسی ، در بزرگان غیرتی ، در وزیران تدبیری ، در روحانیون شرافتی و در مردم اعتمادی باقی نمانده بود ، بی‌نظمی چنان عمومیت داشت که گویی همۀ بخش‌های شاهنشاهی ایران در آستانه فروپاشی‌ست ... با این حال شاه سلطان حسین گویی هیچ نمیدید و هر روز بیشتر به رعیت ظلم میکرد ، در کرمان زرتشتیان چنان مورد آزار متولیان مذهب رسمی شیعه بودند که ورود افغانان را پیامی رهایی‌بخش تلقی کرده و محمود افغان به آسانی شهر را به تصرف خویش درآورد .»

چشم بستن بر فساد سیستماتیک ، سفله پروری ، علاقه به موجز گویی ،  دروغ از پی دروغ و ریا از پی ریا ، دشنام از پی دشنام و تقلب و تقلب و تقلب  نفس های جامعه را به شماره انداخته است .
   و چه حکایت آشنایی ،  آنان که تارهایی از عنکبوت گرداگرد خود تنیده اند به گمان آنکه بر جان و مال و ناموس مردم مسلط شوند .
اما شبکه در هم تنیده تارها تاب و توان مقاومت در برابر سنگینی خیزش های پیدا و پنهان مردم را نخواهد داشت .
                              
#ح_درویشی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

03 Nov, 07:37


♻️ آخرین پرده دیکتاتورها

🗒 در جریان یک تحقیق، به بررسی دوباره آخرین روزها و لحظات پایانی عمر «معمر قذافی» دیکتاتور لیبی می‌پرداختم. به واقع می توان ادعا کرد، بدترین وضعیت برای یک سرزمین، زمانی متصور است که گرفتار یک دیکتاتوری مانند قزاقی شده باشد، کسی که در مواجهه با مخالفانش نه تسلیم شود نه چیزی برای از دست دادن داشته باشد؛ اما چرا دیکتاتورها بدین نقطه می‌رسند؟ مگر قبل از این پایان، در کدامین زیستگاه ذهنی می‌زیند که گویی انتهای جاده‌اش، ناگزیر چنین مقصدی است؟

⬅️ می‌دانیم که قذافی در حال تلاش برای گریز از دست مخالفانش در آخرین مسیر زندگی اش؛ یعنی لوله‌های فاضلاب شهری در شهر «سرت» دستگیر و کشته شد. قذافی همیشه حتی زمان شروع «بهار عربی» با اینکه دیگر مطلع شده بود که مخالفان زیادی دارد؛ ولی تاکید می‌کرد، مردم لیبی حامی من هستند و برای دفاع از من حاضرند جان بسپارند.

⬅️ وی تا آخرین لحظات، اصرار داشت، اعتراضات و در نهایت مبارزات مخالفان با خودش را به گونه ای عنوان کند که جنگی بین حق و باطل، جنگ دینداران و مومنان با غربیان و پیاده نظام‌های داخلی‌شان است که دشمن اسلام هستند. حتی در آخرین دقایق حیاتش نیز که توسط انقلابیون دستگیر و ضرب و شتم می شد، از جایگاه یک نهی کننده از حرام شرعی می‌گوید: «این حرکات در اسلام حرام است!».

⬅️ او مانند تمام دیکتاتورهای دیگر تا آخرین لحظات به قدرت چنگ زده بود و هم خودش و هم پسرش که مخوف‌ترین سازمان اطلاعاتی لیبی زیر نظر وی بود، قدرت را رها نکردند و کشور را به ویرانی کشاندند. قذافی و یارانش پس از حملات «ناتو» و انقلابیون به شهر سرت از سپر انسانی برای مقابله با این حملات استفاده می‌کردند؛ حتی دختران را می ربودند تا خانواده‌های آنها را وادار به عدم ترک شهر کنند. دیکتاتورها هرگز به ملت خویش نمی‌اندیشند و فقط در اندیشه بقا هستند؛ البته تصمیم گیری اصلی در روزهای استیصال قذافی با پسرش «معتصم» بود و آنقدر که پسرانش در اندیشه بازگشت به قدرت و حفظ آن بودند، خودش نبود.

⬅️ به تعبیر «ژنرال منصور الضوء»، فرمانده سابق «گارد خلق» و از یاران قذافی که تا آخرین لحظات در کنارش بود، روزهای آخر این دیکتاتور، روزهای انزوا و محرومیت بود و زمانی تصمیم به فرار گرفت که این تصمیم از روی درماندگی کامل بود، آواره‌ای مخفی در این خانه و آن خانه در حالی که از غذاهای دزدی ارتزاق می‌کرد!

⬅️ اما دیکتاتورها چه ویژگی‌هایی دارند که اغلب دچار  سرنوشتی مشابه می شوند؟ ویژگی مشترک تمام دیکتاتورها این است که «فکر جدید خلق می‌کنند» و «برای خود اعتباری را در نظر می‌گیرند که در دنیای واقعیت وجود ندارد»، مثلاً «صدام حسین» حتی وقتی به پایتخت کشورش حمله شد، دست از ادعاهای پوچ و بی‌ اساس و غیر واقع نمایی رهبری مقتدرش دست نکشید.

⬅️ «رنانا بروکس» روانشناس از «دانشگاه واشنگتن» معتقد است، همه دیکتاتورها «تمایل دارند، قدرت و توانمندی خود را بیش از واقعیت نشان دهند» و به چالش کشیده شدن آن برایشان بسیار گران تمام می‌شود؛ چون آنها خود را مبتنی بر این بازنمایی غلوآمیز، قهرمان فرض می‌کنند و هر صدای متفاوت یا مخالفی می‌تواند، این قهرمان فرضی را فرو بریزد.

⬅️ دیکتاتورها برای حفظ این شخصیت قهرمان، حلقه‌ای را در اطراف خود گرد می‌آورند که به هر دلیلی این قهرمان را می‌پذیرد، می‌پرورد و بزرگ و بزرگتر می‌کند و اجازه نمی‌دهند، واقعیات بر دیکتاتور رخ بنماید. از این روست که او هر روز از جامعه و مسائل آن، نگرش و احساس واقعی مردم در نسبت با خودش، تفکراتش و مسائل مختلف جاری جامعه، ناآگاه و ناآگاه‌تر می‌شود و دائماً به گونه چرخه ای، تفکرات او در جهت دور شدن از واقعیت، از جامعه فاصله می‌گیرند و این گونه است، پس از چندین سال گویی در دنیای دیگری زندگی می‌کند و اغلب جامعه گمان می‌برند دچار توهم شده است.

⬅️ نه او متوهم نیست، او در این فرایند، کاملاً آفریننده یک تفکر یا گفتمان جدید است که پس زمینه آن کاذب است و نسبتی با جامعه‌ای که در آن زیست می‌کند، ندارد. وقتی فاصله دیکتاتورها با جامعه زیاد می‌شود و دنیای آنها چنان شکافی با جامعه دارد که پس از مواجهه با واقعیات دچار شوک می‌شوند، اینجاست که در کنار ویژگی قهرمان باوری خود؛ گرچه بقا در قدرت برایشان حیاتی است؛ اما به حد میانه‌ای اکتفا نمی‌کنند و یا بقای خود یا نابودی همه چیز را برمی‌گزینند و در کنار نابودی خود، سرزمین‌های خود را نیز دچار جنگ، آشوب‌ها، بحران‌ها و خشونت‌های ویرانگری می‌کنند که اغلب این آخرین پرده دیکتاتورها است.

مرضیه حاجی هاشمی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

02 Nov, 20:28


ما لرها نمی گوییم دلم برات تنگ شده، میگیم‌ «دلم دی میکه سیت»

یعنی قلبم آتش گرفته برایت و دود فراق از سینه ام برخواست

«دلم دی میکه سیت‌ بیا بینمت
خدا دونه هر شو د خاو مینمت
مجالی اگر بی سری وم بزن
میترسم بمیرم مه د نوینمت»

«قلبم برایت آتش گرفته و دود هجرانت از سینه ام برخاسته بیا تا ببینمت
خدا آگاه است هر شب تو را خواب میبینم
اگر فرصتی یافتی به من سر بزن
میترسم بمیرم بی آنکه دوباره تو را ببینم»

#موسیقی_شبانه
#بردیا_مهرآرا

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

02 Nov, 18:39


گناه مومنانه ( مهدی سلیمی) pinned «سیزده آبان تکمیل پازل شورش ارتجاعی بهمن ماه بود 📝 مهدی سلیمی حرکت سیزده آبان ۵۸ یعنی ۹ ماه پس از ورود خمینی به کشور یک خسارت محض و سرآغاز درگیری و انزوا بین المللی ما بود که کسی از دست اندرکاران آن تا کنون پاسخ نداده است چرا به سفارت آمریکا ریختند و اعضای…»

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

02 Nov, 18:39


سیزده آبان تکمیل پازل شورش ارتجاعی بهمن ماه بود

📝 مهدی سلیمی

حرکت سیزده آبان ۵۸ یعنی ۹ ماه پس از ورود خمینی به کشور یک خسارت محض و سرآغاز درگیری و انزوا بین المللی ما بود که کسی از دست اندرکاران آن تا کنون پاسخ نداده است چرا به سفارت آمریکا ریختند و اعضای آن را به گروگان گرفتند و چرا فقط سفارت این کشور مورد حمله قرار گرفت؟ آیا هیچ عقل سلیمی میپذیرد این حرکت بدون دخالت و تحریک روسها بوده؟

این حمله و تسخیر سفارت، باعث سقوط دولت بازرگان و آن نیم بند عقلانیت موجود در بدنه حکومت جدید و همچنین شروع نفوذ روس بر سیاست خارجی و داخلی ایران از آن هنگام تا کنون بوده است.

بی جهت نبود که رهبر وقت آن را انقلاب دوم نامید چون‌‌ تکمیل کننده پازل حرکت ارتجاعی بهمن ۵۷ با کنار زدن نیروهای کاربلد، منزوی شدن ایران و وابستگی به کرملین شد. برخی از عوامل دخیل در این حرکت ویرانگر شجاعت اعتراف به اشتباه را داشتند اما بعضی دیگر حتی پس از اتیکت اصلاح طلبی که زدند کماکان آن را توجیه می کنند

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

02 Nov, 14:33


پاسخ کوتاه و یک کلمه ای اکانت فارسی وزارت خارجه اسراییل به این مداحی:

«منتظریم»

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

02 Nov, 13:25


رهبر مداح باز

📝 مهدی سلیمی

«نه جای شتاب است نه هنگام درنگ است
سید علی خامنه ای فاتح جنگ است
ما زنده تر از پیش به خون شهداییم
در معرکه ها لشکر این مرد خداییم
او اذن دهد در صف پیکار ردیفیم
لب تر کند امروز سحر قدس شریفیم»

اینها بخشی از مداحی یک مداح در روز دوازدهم آبان و جمع دانش آموزان و دانشجویان ولایی با رهبر جمهوری اسلامی است. و معلوم شد مشکل قدس و آوارگی مردم غزه و لبنان خشکی لبهای سیدعلی است

علی خامنه ای که از هرگونه نقد شدن خشمگین می‌شود و تاکنون حاضر به یک جلسه پرسش و پاسخ مطبوعاتی نشده، در عوض روز به روز به مدح و تمجید خود بیشتر علاقه نشان می‌دهد.

هر جا خامنه ای نیاز به روحیه دارد و هر جا لازم می‌بیند به حامیان حکومت روحیه دهد همواره پای ثابت جلساتش این قسم مداحی هاست. او حتی این جلسات را از جلسه با مقامات نظامی گوش به فرمان خود هم بیشتر دوست دارد.

طبیعی است چنین رهبری که همواره فقط مدح و ثنا می‌شنود هیچ درکی از آثار زیانبار تصمیمات خود و مشکلاتی که برای مردم ایجاد کرده است نداشته باشد‌‌. به تعبیر محمد جواد اکبرین خامنه ای مداح باز است

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

02 Nov, 11:54


گوهر عشقی، مادر دادخواه ایران زمین، به مناسبت سالگرد جان‌باختن ستار، با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:

«سالگرد کشته شدن ستار من است، تا زنده‌ام صدای ستار خواهم بود و می‌دانم اگر نباشم، از خون پاک ستار، هزاران ستار روییده است. شما فرزندانم ستار را زنده نگه می‌دارید و علیه حکومت سیاه و فرتوت جمهوری اسلامی، تا روز قشنگ آزادی به این مبارزه بزرگ و بی امان ادامه خواهید داد. خون ستار و ستارها بیهوده بر زمین نریخته است. خاک ایران ،شاهد جانفشانی‌ها فداکاری‌های بسیاری است و یقین دارم هر قطره این خون های پاک، سنگفرش راه آزادی و سعادت همه ما خواهد بود .مادر دادخواه و داغدار شما .
گوهر عشقی»

#ستار_بهشتی
#گوهر_عشقی
#دادخواهی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

02 Nov, 10:11


ژاک لکان در جمع دانشجویان انقلابی 1968 پاریس می‌گوید:

«خواست انقلابی تنها یک پیامد دارد. این خواست همواره به گفتمانِ ارباب ختم می‌شود. تجربه این را ثابت کرده است، شما انقلابی‌ها آرزومند ارباب هستید و صاحب ارباب خواهید شد.»

پ.ن: لاکان معتقدبود که انقلابیون و نیروهای  رادیکال و تحول‌خواه، باهر شعار و ایدئولوژیی [آزادی، عدالت، برابری و..] به دنبال آزادی و عدالت نیستند بلکه به دنبال تغییر اربابان [حاکمان] خود هستند.
با برداشت لاکانی می‌توان گفت که مردم روسیه درسال۱۹۱۷ دنبال آزادی و برقراری عدالت نبودند بلکه از “ارباب تزار” خسته شده و به دنبال اربابی با شمایل لنین و استالین بودند.
شعارهای بسیاری از انقلابیون (در مرگ بر شاه و.. و در عین حال هورا کشیدن برای حاکمی دیگر) نشانگر این مسئله است.
فردی که در خیابان فریاد می زند: “کشور که شاه نداره حساب کتاب نداره” به دنبال آزادی نیست، بلکه به دنبال حاکم و اربابی با شمایل و ظاهری متفاوت است، اربابی که چند دهه پیش آن را پس زده و حالا دلش برایش تنگ شده است.
گذار از “ارباب خواهی” به “آزادیخواهی”، راهی بسیار سخت و طولانی است که خاورمیانه با آن فرسنگ‌ها فاصله دارد.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

02 Nov, 08:22


♻️مارها قورباغه‌ها را می‌خوردند و قورباغه‌ها از این نابسامانی بسیار غمگین بودند تا اینکه قورباغه‌ها علیه مارها به لک‌لک‌ها شکایت کردند.

لک‌لک‌ها تعدادی از مارها را خوردند و بقیه را هم تار و مار کردند و قورباغه‌ها از این حمایت شادمان شدند!
طولی نکشید که لک‌لک‌ها گرسنه ماندند و شروع کردند به خوردن قورباغه‌ها.

قورباغه‌ها ناگهان دچار اختلاف دیدگاه شدند!
عده‌ای از آنها با لک‌لک‌ها کنار آمدند و عده‌ای دیگر خواهان بازگشت مارها شدند.

مارها بازگشتند ولی این بار، همپایِ لک لک‌ها شروع به خوردن قورباغه‌ها کردند!
حالا دیگر قورباغه‌ها متقاعد شده‌اند که انگار برای خورده شدن به دنیا آمده‌اند!

ولی تنها یک مشکل برای آنها حل نشده باقی مانده است، اینکه نمی‌دانند توسط دوستانشان خورده می‌شوند یا دشمنانشان؟!

📕 #رساله_دلگشا
✍🏻 #عبید_زاكانی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

02 Nov, 07:53


کروپ عقیدہ دارد که اعلان جنگ باید مثل جشن‌های عمومی، بلیط ورودی و دستهٔ موزیک داشته باشد. درست مثل مراسم گاو بازی، منتها به جای گاو ، ژنرال‌ها و وزیران آن دوکشور با شلوار شنا و چماق به دست، به وسط صحنه بروند و به جان هم بیفتند؛ تا کشورِ هر دسته‌ای که طرف دیگر را مغلوب کرد، فاتح اعلام شود. این خیلی آسان‌تر و صحیح‌تر از جنگ است که در آن مردم بی‌‌طرف و بی‌گناه و ساده‌دل را به جان هم بیندازند.

در غرب خبری نیست
اریش ماریارمارک

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

01 Nov, 20:31


من
حسرت زندگی
نزیسته با توام

شکل راستین اندوه
عمریست که بی تو در گذر است

مرا بنگر
تجسم آدمی غم را خواهی دید

#مهدی_سلیمی
#عاشقانه

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

01 Nov, 19:53


جان‌پناهِ زبان فارسی


در فاصله‌ای که از بهت و کوفتکی شکست در آمدیم تا وقتی که دوباره توانستیم سر پایمان بایستیم ما به عنوان يک قوم برای ادامهٔ حیات دو جور ایستادگی کردیم.
مستقیم و غیر مستقیم، یا به يک بيان کلی دیگر، نظامی و فرهنگی و بعد از چهار صد سال به دو نتیجه رسیدیم:
شکست و پیروزی.
شکست در مقابله، مستقیم، در رویاروئی و
جنگ برای هدف‌های اجتماعی و سیاسی برای جدا شدن و بریدن از فاتحان عرب، از خلافت بغداد و از دین اسلام. نتیجهٔ دوم رسیدن به پیروزی بود. پیروزی در نگهداری ملیّت و زبان.

ما ملیت یا شاید بهتر باشد بگوئیم هویت ملی، «ایرانیت» خودمان را از برکت زبان و در جان‌پناه زبان فارسی نگه داشتیم. علیرغم پراکندگی سیاسی در واحدهای جغرافیائی متعدد و فرمانروائی عرب، ایرانی و ترک، ایران و به ویژه خراسان آن روزگار از جهتی بی‌شباهت به یونان باستان یا به آلمان و ایتالیا تا نیمهٔ دوم قرن نوزدهم نبود. در همهٔ این کشورها يک قوم و يک ملت با زبان و فرهنگی مشترک، نوعی فرهنگ یک‌پارچه توأم با اختلاف در حکومت وجود داشت.
وحدت فرهنگی بدون وحدت سیاسی یگانگی در ریشه و پراکندگی در شاخ و برگ.

ملیّت و زبان
شاهرخ مسکوب

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

01 Nov, 15:44


نامه انیشتین به فروید:

آقای فروید عزیز آیا در مقابل فاجعه شوم جنگ راه نجاتی برای بشریت وجود دارد؟

چرا باید انسان‌ها اینطور بی‌رحمانه همدیگر را بکشند؟ چرا تمام کوشش‌ها برای یک صلح پایدار به شکست منجر شده است؟ چرا انسان‌ها اینقدر خونخوار و بی‌رحم هستند؟ چرا مردم اجازه می‌دهند دیکتاتورهای جانی و دیوانه از احساسات آنان سواستفاده کنند و آنان را تا مرز جنون و کشتن همسایگان خود به کار ببرند؟
آیا هدایت رشد روانِ انسان در جهتی که توان مقابله با جنون نفرت و نابودی را داشته باشد امکان‌پذیر است؟



پاسخ زیگموند فروید به آلبرت انیشتین:

به طور کلی تضاد میان انسان‌ها و حیوانات با توسل به قدرت و خشونت خاتمه پیدا می‌کند، در انسان‌ها چون اختلاف عقیده هم وجود دارد این تضاد به بالاترین حد از انتزاع می‌رسد. انسان‌های غارنشین که به صورت گله حیوانات زندگی می‌کردند قدرت بازو و مشت تعیین کننده مالکیت بود با پیدایش اسلحه و استراتژی جنگ، برتری فکری جای زور بازو را گرفت.
به طور کلی کشتن دشمن سبب ارضا یکی از غرایز انسانی است اما به تدریج در نظام‌های بشری تغییراتی صورت گرفت و شیوه‌های توسل به زور به نفع حاکمیت حقوق تغییر کرد. با نگاهی گذرا به تاریخ بشر می‌بینیم که همواره اختلافاتی پایان‌ناپذیر میان یک یا چند موجودیت اجتماعی، اختلافاتی میان واحدهای کوچک و بزرگ، محدوده‌های شهری – مناطق مختلف – میان قبایل – ملت‌ها و امپراتوری‌ها وجود داشته که اغلب با زورآزمایی و جنگ خاتمه یافته است.
برخی مانند هون‌ها و مغول‌ها در تاریخ بشر مانند طاعون ظاهر شدند و فقط بدبختی و تباهی به بار آوردند. جلوگیری قطعی از بروز جنگ فقط زمانی ممکن است که انسان‌ها برای جایگزینی قدرت مرکزی و رعایت احکام آن در هریک از موارد اختلاف به توافق اصولی برسند. آقای انیشتین شما از سهولت بسیج مشتاقانه انسان‌ها برای جنگ حیرت کرده و حدس زد‌ه‌اید که چیزی درون انسان‌ها منشا اثر است و سپس از غریزه نفرت و نابودی که کار اینگونه تحریکات را آسان می‌کند نام برده‌اید. ما روان‌شناسان به وجود چنین غریزه‌ای اعتقاد داریم و سعی کرده‌ایم تظاهرات و نشانه‌های این غریزه را بررسی کنیم.
غرایز انسانی به دو گونه‌اند:
۱_غرایزی که خواهان صیانت نفس و وحدت زندگی هستند این غرایز را عشقی یا تمایلات جنسی می‌نامند..
۱_غرایزی که خواهان نابودی و مرگ هستند ما آنها را به غریزه پرخاشگری و غریزه تخریب خلاصه می‌کنیم.

به نظر می‌رسد که هیچ یک از این غرایز به تنهایی فعالیت نمی‌کنند. به طور مثال شخصی که عاشق می‌شود غریزه تصاحب و مالکیت و پرخاشگری هم در او تشدید می‌شود اما غریزه تخریب یا مرگ و ویرانگری در درون هر موجود زنده‌ای فعال است و می‌کوشد موجود زنده را به تدریج ویران و متلاشی کند و حیات را به حالت بی جان برگرداند درحالی‌که غریزه عشق و شهوانی قطب مخالف آن است که معرف کوشش‌های زندگی هستند.

امیدی به محو تمایلات پرخاشگرانه انسان‌ها نمی‌توان داشت. بلشویک‌ها امیدوارند بتوانند از طریق تضمین ارضا نیازهای مادی و رفع اختلاف طبقاتی در جامعه و برابری پرخاشگری انسان‌ها را از میان بردارند. به نظر من امیدی واهی و خیالی باطل است چون بلشویک‌ها حتی به پیروان خود نمی‌آموزند از کینه توزی و دشمنی نسبت به یکدیگر دست بردارند. هدف ما محو کامل تمایلات پرخاشگرانه انسان‌ها نیست فقط باید سعی کرد این گرایش به گونه‌ای هدایت شود که به صورت جنگ بروز نکند.

امروزه در جوامع اکثریتی عظیم از مردم تشکیل می‌دهند که خود استقلال و ثبات عقیده ندارند و به مرجع قدرتی نیازمندند که برای ایشان قادر به اتخاذ تصمیم باشد. باید دقت و کوشش بسیار به کار برد تا انسان‌های روشنفکر تحصیل کرده و دارای استقلال فکر – شجاع و حقیقت‌جو، از لایه‌های بالای جامعه تربیت نمود و هدایت توده‌های وابسته و فاقد استقلال را به آنان سپرد. البته وضعیت مطلوب و دلخواه اجتماعی مرکب از مردمانی خواهد بود که زندگی غریزی خود را مطیع و مقهور حاکمیت خرد و عقل کرده باشند.

نمی‌توان تمام جنگ‌ها را در اساس محکوم کرد. تا زمانی که قدرت‌هایی وجود دارند که بی‌رحمانه آماده نابودی دیگرانند، دیگران نیز باید خود را برای جنگ مسلح کنند از ویژگی‌های روان شناختی تکامل فرهنگی، دو وی‍ژگی از اهمیت زیادی برخوردارند یکی قدرت‌یابی عقل که بر زندگی غریزی غلبه نموده است و دیگری درونی شدن تمایلات پرخاشگرانه با همه پیامدهای سودمند و تمام عواقب خطرناکش.

تا کی باید انتظار داشت تا مردم دنیا صلح‌طلب شوند؟ نمی‌دانم.
تنها امید من به نگرش فرهنگی و دیگری ترس موجه از تاثیرات و پیامدهای جنگ است. هر چیزی که به تکامل فرهنگی یاری رساند و آن را تقویت و تسریع کند، بی‌گمان کاربردی مثبت علیه جنگ دارد.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

01 Nov, 14:20


♦️ از پشیمانی چه حاصل؟
— پشیمانی به ما اجازه می‌دهد تا دوباره متولد شویم


🔻 همۀ ما شب‌هایی را در خاطر داریم که روی تخت، خواب به چشمانمان نمی‌آمده و در همان حالی که انتظار می‌کشیده‌ایم تا خدایان خواب بر ما فرود آیند، ناگهان شیطانی شرور آرام آرام از کنجی تاریک، بیرون خزیده و مثل بختک روی سینه‌مان نشسته: شیطانِ خاطره‌های تلخ گذشته. خاطراتی که در آن‌ها دست به کاری شرم‌آور زده‌ایم یا رفتاری ناپسند از خودمان نشان داده‌ایم که فکر کردن به آن، از پس ماه‌ها و سال‌ها، هنوز حالمان را بد می‌کند. در این مواقع است که «پشیمانی» در خالص‌ترین حالت خود سراغمان می‌آید.

🔻 مادری را فرض کنید که به یاد می‌آورد وقتی بچه‌اش کوچک بوده، به خاطر مسئله‌ای بی‌اهمیت به‌سختی تنبیه‌اش کرده. یا کارمندی که بی‌دلیل همکارش را رنجانده. احساس پشیمانی، حتی وقتی به طور غیرعمد به دیگران آسیب زده باشیم، سراغمان می‌آید.

🔻 برخی می‌گویند احساس ندامت برای مسائلی که دیگر نمی‌توانیم برایشان کاری بکنیم، بیهوده است. فیلسوف قرن هفدهم، باروخ اسپینوزا، عقیده داشت که پشیمانی و ندامت عناصر مستی‌آور زیان‌باری هستند که فهم ما را بر هم می‌زنند: ما بر اثر شتاب‌زدگی دچار خطا می‌شویم و بر اثر شتاب‌زدگی خود را دربارۀ خطاهایمان سرزنش می‌کنیم. نیچه با این دیدگاه موافق بود، و پشیمانی را چنین توصیف می‌کرد: «افزودن دومین حماقت به حماقت نخست». در عصر ما که خودیاری در اوج است نیز این دیدگاه در قالب شعار «خودت را ببخش» فراوان شنیده می‌شود.

🔻 اما بخششِ خود توهمی بیش نیست. تنها کسانی که می‌توانند ما را ببخشند، آن‌هایی هستند که در رابطه با آن‌ها مرتکب خطا شده‌ایم. ایوان کارامازوف، در رمان سترگ داستایوفسکی، استدلال می‌کند که حتی خدا نیز حق ندارد کسی را ببخشد که کودکان را شکنجه کرده و کشته است. چون خدا آن کسی نیست که شکنجه شده است.

🔻 من حق ندارم که کسی را که از شما زورگیری کرده ببخشم، و می‌توانم خودم را هم به‌دلیل فریب فردی دیگر ببخشم. این به‌معنای تأیید شکنجۀ بی‌پایان خودمان یا احساس گناه نامعقول نیست. اگر وحشیانه خودمان را قضاوت کنیم، ایمانمان به خود و تواناییمان برای اصلاح رفتار را از دست می‌دهیم. می‌توانیم بیاموزیم که گذشته‌ها را به گذشته بسپاریم، اما قبل از آن‌که آن‌ها را به گذشته بسپاریم، باید اجازه دهیم تا پشیمانی وجودمان را در بر بگیرد. شاید توصیۀ کتاب‌های مقدس بهترین باشد: توبه کن، طلب بخشایش نما، همراه با عزمی صادقانه برای تغییر رفتارت.

🔻 البته می‌توان از احساس پشیمانی هم سوءاستفاده کرد. داستایوفسکی که صاحب‌نظری بزرگ در باب گناه و پشیمانی است، تردید دارد که بتوانیم بدون خودستایی یا احساس قدرت، به کار بدی اعتراف کنیم. بااین‌حال، پشیمانی خیلی وقت‌ها احساسی انسانی و لازم است تا بتوانیم رابطۀ خودمان با خودمان را اصلاح کنیم.

🔻 کیرکگارد می‌گوید وقتی نیایش می‌کنید، خدا را تغییر نمی‌دهید، خودتان را تغییر می‌دهید. شاید قصۀ پشیمانی هم چنین باشد. من نمی‌توانم کارهای گذشته‌ام را تغییر دهم یا پاک کنم، اما شاید با عمل پشیمانی، هویت خودم را دگرگون می‌کنم. هنری دیوید ثورو توصیه می‌کند: «از پشیمانی‌هایتان بیشترین بهره را ببرید؛ هرگز افسوس خود را پنهان نکنید، بلکه از آن مراقبت کنید و آن را بپرورانید تا آنکه از گیرایی کامل و مجزایی برخوردار شود. پشیمانیِ عمیق، از نو زیستن است». از نو زیستن، زایشی دوباره از نظر اخلاقی است.



📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/e08848


گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

01 Nov, 09:03


از مرحله انکار، تمسخر کردن و حتی گاهی لودگی عبور کردند. عمق خسارات وارده را فهمیدند و دانستند که قابل کتمان نیست و اکنون صحبت از پاسخ غیر قابل تصور می‌کنند.

آنان کماکان ابتکار عملی ندارند و دارند در زمین اسراییل و به میل او بازی می کنند


گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

01 Nov, 08:03


- عقبگرد


بد نیست گاهی وقت‌ها نگاهی به تاریخ بیندازیم تا ببینیم اکنون در کجا هستیم و چقدر پیشرفت کرده‌ایم یا پسرفت. هشتاد و یک سال پیش در تهران محاکمه‌ای علنی برگزار شد که طی آن چهل و هشت نفر از رهبران حزب کمونیست ایران محاکمه شدند. شاخص‌ترین فرد در بین متهمان دکتر «تقی ارانی» رهبر حزب کمونیست ایران بود. عضویت در حزب کمونیست بر اساس قانون جرم محسوب می‌شد. در آن زمان، «استالین» حاکم شوروی بود و کمونیسم بزرگترین خطری بود که حکومت‌هایی مثل حکومت ایران را تهدید می‌کرد. همسایگی ایران با شوروی، این خطر را حتی مضاعف کرده بود. باری دادگاه تشکیل شد. دکتر ارانی از گرفتن وکیل خودداری کرد اما دادگاه یک وکیل تسخیری برایش تعیین کرد که کسی نبود جز «احمد کسروی». دادگاه نهایتاً احکامش را اعلام کرد. دکتر ارانی و دو سه نفر از رفقایش به جرم تلاش برای براندازی نظام پادشاهی و تأسیس حزب غیرقانونی هر کدام به ده سال زندان محکوم شدند و بقیه به محکومیت‌هایی از سه تا هفت سال.

دکتر «یرواند آبراهامیان»، مورخ، از این احکام به عنوان «سنگین‌ترین احکام» نام برده است. جالب است که در دوره حکمرانی پادشاهی که مخالفانش او را «رضا قلدر» می‌نامند، آن هم در هشتاد سال پیش که جهان در زیر سلطهٔ حاکمان خونخواری چون استالین، هیتلر و موسولینی بود، حاکم ایران جدی‌ترین و سرسخت‌ترین مخالفان سیاسی خودش را فقط به ده سال زندان محکوم کرد. حالا این احکام را مقایسه کنید با حکم بیست سال زندان برای آن مرد یا زن جوانی که مهمترین اتهامش، که البته ثابت هم نشده طرفداری از فلان حزب یا گروه خارج‌نشین است. یا نگاه کنید به دادگاه‌هایی که برخلاف دادگاه هشتاد سال پیش علنی نیست و‌ مردم از کم و کیف آن بی‌اطلاعند.

نظر شما را نمی‌دانم، اما من معتقدم که ما پسرفت داشته‌ایم، روال قضایی ما پسرفت داشته و این واقعاً مایهٔ تأسف است.  


بیژن اشتری،
نویسنده و مترجم
ــــــــــــــــــ

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

31 Oct, 22:11


سعدی بسیار از صبرناپذیری و عدم تحمل عاشق گفته است:

« چند نصیحت کنند بی‌خبرانم به صبر
درد مرا ای حکیم صبر نه درمان اوست»

و بسیار این بیخبران را انذار داده است به بیحاصلی نصیحت عاشق برای دست کشیدن از عشق

« نیکخواهانم نصیحت می‌کنند
خشت بر دریا زدن بی‌حاصل است
ای برادر ما به گرداب اندریم
وان که شنعت می‌زند بر ساحل است
شوق را بر صبر قوت غالب است
عقل را با عشق دعوی باطل است
نسبت عاشق به غفلت می‌کنند
وآن که معشوقی ندارد غافل است»

و ختم کلام آنکه می فرماید:

«عاشق آن گوش ندارد که نصیحت شنود
درد ما نیک نباشد به مداوای حکیم»

#عاشقانه
#بیتابی_عاشق
#سعدی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

28 Oct, 19:24


تسامحِ کوروشی
و مسألهٔ وحدت امپراطوری در ایران باستان



▪️در ماجرای طلوع و غروب امپراطوری هخامنشی آنچه بیش از هر امر دیگر می‌تواند برای دنیای امروز آموزنده باشد مسألهٔ آسان‌گیری شاهنشاهان هخامنشی در مورد عقاید است که در تمام ادوار عظمت خویش، امپراطوری پارس آن را تقریباً به منزلهٔ یک اصل کشورداری رعایت می‌کرده است و تجربه‌های ادوار و اقوام بعد خاصه در امپراطوری رم، امپراطوری ساسانی، امپراطوری عباسی، امپراطوری مغول و امپراطوری عثمانی نیز نشان داد که انحراف ازین سنت هر دولتی را که همچون دولت هخامنشی‌ها از عناصر و اقوام بسیار گونه‌گون تشکیل شده باشد به‌سوی تجزیه می‌برد یا انحلال.

این آسان‌گیری در عقاید نسبت به آنچه فرمانروایان آشور و بابل در مورد اقوام و سرزمین‌های تابع انجام می‌دادند در دنیای آن روز تازگی داشت. درست است که در دنیای روزگار کوروش آنچه امروز تسامح در عقاید می‌گویند ناشناخته بود و حتی کوروش ازین که به خاطر تأمین پیروزی‌های خویش گهگاه یک آیین را بر ضد آیین دیگر تقویت کند ابایی نداشته است چنانکه در فتح بابل به کاهنان آیین مردوک تکیه کرد تا نبونید را که کوشیده بود به جای نیایش مردوک نیایش سین _خدای ماه_ را در آن سرزمین رواج دهد براندازد و حتی برای جلب پشتیبانی کاهنان مردوک معابد نوبنیاد سین را که نبونید در آن سرزمین ساخته بود طعمهٔ آتش‌سوزی و ویرانی ساخت.
تسامح: آسان‌گیری


زنده‌یاد استاد عبدالحسین زرین‌کوب
از کتاب نه شرقی، نه غربی، انسانی
#ایران
#کوروش

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

28 Oct, 18:20


باز هم انتقام از مردم ایران

جمشید شارمهد بعد از اینکه در سال ‌۹۹ توسط عوامل رژیم در دبی ربوده و در دادگاهی به ریاست صلواتی به اعدام محکوم شد حال پس از ۴ سال و دو شب پس از حمله اسراییل به جمهوری اسلامی، حکمش را اجرا کردند

شارمهد از اعضای انجمن پادشاهی خواهان ایران و مدیر رادیو تندر بود. اتهام اصلی شارمهد بمب گذاری حسینیه‌ شیراز بود. حادثه ای که در سال ۸۷ اتفاق افتاد و چهارده نفر در آن کشته شدند که همان زمان فرمانده نیروی انتظامی فارس آن را خرابکاری ندانسته و عنوان کرده بود که علت سهل انگاری بوده است، زیرا چندی پیش در همان محل یک نمایشگاه جنگ ایران و عراق برپا شده بود و مهمات باقی مانده در محل عامل اصلی انفجار بوده است مطلبی که چندی بعد شورای امنیت کشور هم با صدور اطلاعیه ای آن را تایید کرد.

نکته جالب در مورد انفجار حسینیه شیراز این است که در سال ۸۹ شبکه پرس تی وی در مصاحبه ای با زندانی به نام علی موسوی مطلق مدعی شد وی از عوامل بمب گذاری بوده و اعدام شده است اما بعدها مشخص شد هم اعترافات ساختگی بوده و هم آن زندانی آزاد شده است

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

28 Oct, 17:01


‍ ابتدای انقلاب، شهردار تهران، دکترغلامرضا نیک‌پی تیرباران شد. ۲۲ فروردین ۱۳۵۸، تنها دو ماه پی ازپیروزی انقلاب! اتهامش «کلاهبرداری، خیانت و غارتگری» بود!

روز محاکمه‌ی «نیک پی»، رو‌ به رییس دادگاه گفته بود:
«کدام کلاه‌برداری؟
رییس دادگاه: «مگر نگفتید در خیابان‌ها چاله نداریم؟ پس این همه چاله چیست؟»
نیک‌پی: «آیا احداث ۶۸ پارک، یک میلیون متر مربع آبادانی در جنوب تهران و ایجاد ۱۸ رشته شاهراه و ساخت ۳۰ پارکینگ و ۲۰ پل، خیانت است؟»
دادگاهش خواندنی است.کارهای عمرانی‌اش هم خواندنی است. اینکه ابتدای مسئولیتش در شهرداری پایتخت گفته بود می‌خواهد شهر را نه بر اساس آزمون و خطا که بر اساس «حساب و کتاب نوین» اداره کند. به همین خاطر هم در شهرداری، گروهی را برای مطالعه مشکلات تهران و یافتن راه حل برای آنها به کار گمارده بود. در زمان او است که نخستین گورستان مدرن ‌مکانیزه کشور _بهشت زهرا_ در تهران احداث می شود. همچنین چند بزرگراه برای حل مشکل ترافیک، چند پارک بزرگ برای تنفس شهر. آغاز احداث مترو، بهره‌برداری از برج شهیاد و تئاتر شهر، طرح ساماندهی ترافیک تهران، ایجاد کارخانه تبدیل زباله به کود، تأسیس آزمایشگاه مکانیک خاک و ایجاد سازمان عمران و نوسازی عباس‌آباد هم از جمله اقدامات او است.

رئیس دادگاه پرسیده بود:
«به عنوان دکتر در اقتصاد از لندن، چرا به مردم هشدار ندادید علت مشکل ترافیک، مردم نیستند و چرا عوامل استعمار را مقصر ندانستید؟»
نیک‌پی گفته بود:
«مسئولیت ترافیک با شهربانی بود و یک سال آخر با شهرداری پایتخت، و قبول کردم چون قصدم خدمت به خلق بود.
بنده برای ترافیک تهران دوسال دیگر وقت می‌خواستم تا اولین خط مترو دایر شود و این بزرگراه‌ها به یکدیگر وصل شود و بقیه پل‌هایی که در نظر بود زده شود. من نمی‌دانم دیگر چه کاری از من ساخته بود. کارشناسان بین‌المللی اصلاح ترافیک را در بهبود اتوبوسرانی می‌دانند، در زدن پل می‌دانند، در ایجاد پارکینگ می‌دانند و در احداث بزرگراه می‌دانند، اگر این شاهراه را بین خیابان‌های پهلوی -ولی‌عصر- و کوروش کبیر -شریعتی- نکشیده بودیم رفتن به شمیران به جای نیم ساعت ۴ ساعت طول می‌کشید.»

رأی دادگاه اما برای او، نه پاداش که اعدام بود.حالا اما تاریخ به قضاوت نشسته است، میان دو شهردار بی‌دین آن روز و دیندار امروز! و‌حتی میان دو روزگار؛ حکمرانی بی‌دینان آن روز و حکمرانی دینداران امروز.
مهردادحجتی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

28 Oct, 15:08


هیچ چیز ناامید کننده‌تر و آزار دهنده‌تر از این نیست که با دلیل و منطق با شخصی به بحث بپردازیم و به خیال اینکه با فهم او سر و کار داریم، زحمت زیادی بر خود هموار کنیم تا او را متقاعد سازیم، و بعد در پایان متوجه شویم که او نمی‌خواهد بفهمد!
لذا ما با اراده‌ او رو به‌ رو بوده‌ایم، که وقعی به حقیقت نمی‌گذارد، بلکه سوء فهم‌ عمدی و مغلطه و سفسطه را به کار می‌گیرد و در این حال خود را پشتِ فهم و تظاهر به جست و جوی بصیرت پنهان می‌سازد.

شوپنهاور

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

28 Oct, 13:51


هیچ زمامداری حق ندارد از تقصیرهایی که شهروندان مرتکب می‌شوند، شکایت کند چون تقصیرهای اینان یا از اهمال خود او نشات می‌گیرند یا از اینکه خودش سرمشق بدی برای شهروندان است.

اگر در احوال مللی که امروز به دزدی و راهزنی و معایبی از این قبیل متهم‌اند، نیک بنگریم خواهیم دید که چون زمامدارانشان دارای آن معایبند، آن گونه شده‌اند.
    منطقه رومانيا پیش از آنکه پاپ آلکساندر ششم شهریاران کوچک را از آنجا بیرون کند، نمونه زندگی فسادآلود بود و هر بهانه کوچک در آنجا سبب دزدی و غارت و آدمکشی می‌گردید. مردمان آن منطقه از آن رو چنان بودند که زمامدارانشان فاسد بودند نه از آن رو که، طبیعت مردمانش فاسد باشد. آن زمامداران می‌خواستند، توانگر باشند. از این رو چاره نداشتند جز اینکه راه دزدی و غارت در پیش گیرند؛ و این کار را به انحاء گوناگون انجام می‌دادند. یکی از وسایل زیانباری که از آن استفاده می‌کردند این بود که با وضع قانون، عملی را ممنوع می‌ساختند و آنگاه خودشان نخستین کسانی بودند که موجبات تجاوز از آن قانون را فراهم می‌کردند؛ ولی کسانی را که خلاف قانون عمل کرده بودند هنگامی مجازات می‌کردند که می‌دیدند مردمان بسیاری مرتکب آن تقصير شده‌اند. پس مجازات برای نگاه داشتن حرمت قانون نبود بلکه مرادشان این بود که جریمه‌هایی هر چه بیشتری وصول کنند. نتیجه این بود که مردم روز به روز فقیرتر می‌شدند ولی بهتر نمی‌شدند و فقیرشدگان به اموال کسانی دست درازی می‌کردند که ضعیف‌تر از خود ایشان بودند. از اینجا همه معایبی ریشه گرفتند که پیشتر برشمردم و منشأ اصلی همه آنها خود زمامداران بودند.
گزارش "تیتوس لی ویوس"سخن مرا تأیید می‌کند. وقتی که فرستادگان روم مقداری از غنیمت شهر "ویی" را که وقف پرستشگاه آپولون بود به پرستشگاه می‌بردند، راهزنان دریایی شهر لیپاریس در سیسیل آنان را دستگیر کردند و به شهر بردند. چون تیماسی تئوس شهریار لیپاریس شنید که آن اموال را چه کسان و به چه منظور روانه کرده‌اند، با اینکه در شهر لیپاریس به دنیا آمده بود مانند شهروندی رومی رفتار کرد، و به مردم شهر گفت غارت کردن چنین مالی دور از انصاف است، و فرستادگان روم را با اموال وقفی‌شان آزاد کرد.

لیویوس در این‌باره می‌گوید: «مردمان همیشه مشابه زمامدار خویشند و تیماسی تئوس با رفتار خود، دلهای آنان را اینگونه با احساس خدا پرستی آشنا کرده بود». لورنتسو دِ مدیچی نیز در تایید این سخن می‌گوید: "مردمان از زمامدار الگو می‌گیرند چون همیشه چشمشان به او دوخته است".

گفتارها/نیکولو ماکیاولی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

28 Oct, 11:41


‍ زرتشت احمدی‌راغب و رضا محمدحسینی، زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزل‌حصار، به مناسبت هفتم آبان «روز کوروش»،  بیانیه‌ای به شرح زیر صادر کردند:

امروز دوشنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۳ در آستانه «چهلمین هفته کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام» هستیم که همراه با اعتصاب غذا خواهد بود، اما این کنش در حمایت از جان انسان‌ها ما را به یاد انسانی بزرگ در تاریخ ایران و جهان می‌اندازد که نامش از دیر باز تاکنون با حقوق بشر گره خورده است و این نام همچنان لرزه بر اندام خودکامگان می‌اندازد.
هفتم آبان روز گرامیداشت کوروش بزرگ است، انسانی که درباره او بسیار گفته‌اند و نوشته‌اند. از حکمت و عدالت‌خواهی‌اش، از احترامی که به عقاید، آیین و مذاهب مردم خود و دیگر ملل جهان می‌گذاشت، او با وجود قدرت فراوانی که داشت هیچ‌گاه دست به ستم نزد و از جمله پادشاهان بی‌همتایی بود که بردگان را رهایی بخشید و در دوران کهن تاریخ، بزرگ‌ترین امپراطوری جهان را بر پایه عدل و داد بنیان نهاد، که اساس آن حکومت مطلقه نبود چرا که به دادگری و مشورت و استفاده از دیدگاه نیک و انسانی خردمندان و شایستگان باور داشت، ماندگاری نامش به جهت تسخیر قلب‌های انسان‌ها بود و فرهنگ ایران با یاد او می‌درخشد.

اما اکنون که درگیر حکومتی استبدادی هستیم که از جنگ و تروریست و انسان‌کشی حمایت می‌کند و این سیستم تبهکار حتی از رفتن مردم به پاسارگاد برای بزرگداشت یاد کوروش ،سخت در وحشت و هراس است، می‌خواهیم روش و منش نیک آن بزرگمرد تاریخ انسانیت را پاس بداریم تا با همدلی و همبستگی ایران را نجات بدهیم.

ما ضمن گرامیداشت هفتم آبان خواهان رعایت حقوق بشر، صلح و دادگری در ایران و جهان هستیم.

زرتشت احمدی راغب
رضا محمد حسینی
زندان قزلحصار
۷ ابان ۱۴۰۳


#کوروش_بزرگ
#زرتشت_احمدی_راغب #رضا_محمدحسینی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

28 Oct, 09:17


پزشکیان زهرا سادات مشیر استخاره همسر محمد باقر قالیباف را به عنوان عضو ستاد ملی زن و خانواده منصوب کرد

احتمالا از طرح های ایشان برای زنان ایرانی خرید سیسمونی از ترکیه می‌باشد

مبارک کسانی که رای دادند تا قالیباف و جلیلی رای نیاوردند

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

28 Oct, 06:47


شباهت های عجیب #حاکم_بابل و وضعیت مردم آن در بیش از ۲۵ قرن پیش با "حکومت و وضع کنونی #ایران" و آنچه #کوروش برای بابل فرمان داد با آنچه امروز #ایرانیان می خواهند

📝مهدی سلیمی


حاکم بابل بر اساس کتیبه استوانه ای کوروش

مردم را به سختی معاش دچار کرد
هر روز به شیوه ای ساکنان آن را آزار میداد
با کارهای خشن خود مردم را نابود میکرد
اندوه و غم را در شهرها پراکند
کارهای روزمره را دشوار ساخت
با مقرارت نامناسب در زندگی مردم دخالت می کرد

و شباهت های  عجیب تر آنچه #کوروش برای مردم بابل انجام داد با خواسته های امروز مردم #ایران

مردم در پرستش خدای خود آزاد باشند (آزادی ادیان و عقاید)
مردم را نیازارند
از هستی ساقط نکنند (زندگی به جای مرگ)
همه مردمانی که پراکنده شدند به جایگاههای خود برگردند
خانه های ویران آباد گردد
مردم به همبستگی فرا خوانده شوند

منبع : منشور کوروش هخامنشی نخستین بیانیه جهانی حقوق بشر  از رضا مرادی غیاث آبادی

گناه مومنانه👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

28 Oct, 04:48


خامنه ای گفته : اسرائیل را وادار میکنیم قدرت ما را بفهمد.

یکی از نمایش قدرت ها هم خرمالو چینی در حمایت از محور مقاومت هست...بنظرتون همین برداشت خرمالو ، عملیات صادق ۳ محسوب نمیشه؟ به هر حال کارش از مقلوبه سنگین تر هست.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

28 Oct, 04:32


شیوه‌ی استبداد حکومت‌های مستبد ایرانی، عدم امنیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در معنای وسیع آن، تجاوز خودسرانهٔ حکومت‌ها به حقوق مردم، انحصار بخش‌های حساس و کلیدی اقتصاد ایران در دست حکومت و قدرت بی‌چون و چرای سلاطین که بالاتر از هر قانونی، در هستی مردم و حاصل کار و زحمت مردم حق تصرف داشتند و همه چیز مملکت را ملک طلق حکومت می‌دیدند، قطعاً از عوامل موثر در جدایی بین ملت و دولت بوده است.

اما این بخش از واقعیت انکارناپذیر تاریخ ما، نباید ما را از واقعیت مسلم دیگری در تاریخ ایران غافل کند و آن واقعیت مسلَّم، چگونگی شکل‌گیری قدرت دینی و سیاسی روحانیون شیعه است در ایران؛ از دوره صفوی تا دوره معاصر. تاثیر نظریه شیعه درباره حکومت به طور عام و تاثیر تلقی خاص شیعه از حکومت در دوره قاجار، گسترش امکانات سیاسی و اجتماعی روحانیون، به عنوان یک قدرت مسلَّم در کنار و در برابر قدرت حکومت، در شکل‌گیری عقاید مردم ما درباره دولت و حکومت نقش اساسی داشته است.
نقش روحانیون شیعه و تلقی مذهب شیعه در دولت ستیزی و مخالفت روشن و آشکار آنان با شکل‌گیری جامعه مدنی و رشد و گسترش دستاوردهای عرفی و مهم‌تر از همه مخالفت آنان با قانونی شدن عرف، بخشی از واقعیت انکارناپذیر تاریخ این دوره است.

مشروطه‌ایرانی/ماشاالله آجودانی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

27 Oct, 20:36


صد هورَه‌چر اَر روژ و شو بختم بلاوِنن و تاو
کوچیل طاقت بخت مِه راسا نماو

" اگر صد مرثیه سرا شبانه روز بر بخت من مویه کنند
دیگر منزل خراب شده طاقتم ترمیم نخواهد شد"

#مویه_لکی
#آرمیتا_گراوند

گناه مومنانه👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

27 Oct, 19:32


یک سال از قتل آرمیتا دختر زیبای ایران زمین گذشت

دختری که چهل روز بیهوش و بیجان در بیمارستان نظامی گروگان گرفته شد و در سالگردش هم امروز همه کار کردند که مراسمی نباشد

#آرمیتا_گراوند
#حکومت_آدمکش

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

27 Oct, 19:15


- بازی حساب‌شدهٔ اسرائیل


یکی از بزرگترین هوشمندی‌های نتانیاهو و قوهٔ عاقلهٔ اسرائیل طی یک سال گذشته، خواندن دست دشمنانش، اثرگذاری روی دستگاه محاسباتی آن‌ها و وادار کردنشان برای بازی در پازل دلخواه اسرائیل بوده و هست.

مثلاً زمانی که اسرائیل علاقه‌ و آمادگی جنگ تمام‌عیار با حزب‌الله را نداشت، حزب‌الله را درگیر حملات محدود و پینگ‌پنگی کرد و هرگز به سمتی نرفت که حزب‌الله وادار به حملات بزرگتری شود اما زمانی که جنگ غزه فروکش کرده و آماده‌سازی‌ها برای جنگ لبنان کامل شد به ناگهان با وارد اوردن ضربات متعدد اما حساب‌شده جنگ تمام عیار با حزب‌الله را کلید زد.

در مورد جمهوری اسلامی هم این موضوع صدق می‌کند. اسرائیل می‌دانست که جمهوری اسلامی توانایی و ارادهٔ جنگ مستقیم با اسرائیل را ندارد و ترجیح می‌دهد نیابتی‌ها را به جان اسرائیل بندازد. اسرائیل با این آگاهی شروع به کشتن هدفمند فرماندهان ایرانی در خاک سوریه کرد. دقت کنید که اسرائیل زمانی فرماندهان ایرانی را می‌کشت که رهبران و فرماندهان حزب‌الله در لبنان در امنیت بودند اما اسرائیل چون در آن مقطع، جنگ با حزب‌الله را نمی‌خواست، کاری به کارشان نداشت.

جمهوری اسلامی که جنگ نمی‌خواست، بارها و بارها در برابر این ترورها سکوت پیشه کرد یا با زدن ویلای تاجر بخت برگشته‌ای در اربیل بحث انتقام را سمبل‌کاری می‌کرد تا بالاخره با کشتن سرتیپ زاهدی در ساختمان کنسول‌گری ایران در دمشق، حکومت به تلهٔ جنگ مستقیم با اسرائیل افتاد و عملیات وعدهٔ صادق ۱ انجام شد. اسرائیل هر چند در آن زمان به دلیل فشار آمریکا و اولویت جنگ رفح از حملهٔ علنی به ایران صرف‌نظر کرد اما قفل نبرد مستقیم با ایران را شکست و سابقه‌ای مهم ایجاد کرد. تردید نداشته باشید که اگر وعدهٔ صادق ۱ نبود، بعد از ترور هنیه و نصرالله هم درخواستی برای حملهٔ موشکی مجدد به اسرائیل شکل نمی‌گرفت.

و حالا دیگر می‌توان گفت دیگر اسرائیل برای جنگ مستقیم با ایران آماده است. اسرائیل موفق شده حتی آمریکا را هم «فعلاً» به‌نحوی غیرمستقیم درگیر این جنگ کند چه با تقویت پدافندش با سامانه‌های تاد و چه با ارسال یک اسکادران جنگندهٔ تهاجمی از اروپا به خاورمیانه.

به گمان من تصور آنکه اسرائیل در این شرایط، بیخیال جنگ با جمهوری اسلامی شود و معادلهٔ دلخواه نظام در درگیری با نیابتی‌ها را بپذیرد خوش خیالی محض است. تردید نداشته باشید اسرائیل ابتدا با کار رسانه‌ای و تبلیغاتی و تحقیر جمهوری اسلامی و اگر نشد با ترورها و انگولک‌های جدید تلاش خواهد کرد تا نظام را دوباره به واکنش نظامی تحریک کند.

خیلی خلاصه: همهٔ تلاش اسرائیل تبدیل معادلهٔ «نه جنگ نه مذاکرهٔ خامنه‌ای» به معادله «یا جنگ یا تسلیم» است.

خطاب نتانیاهو به جمهوری اسلامی واضح است: اگر قصد نابودی اسرائیل را دارید ما آمادهٔ جنگیم، شما هم تبعاتش (شامل دخالت محتمل آمریکا) را بپذیرید، وارد جنگ با ما شوید تا در پایان مشخص شود که اسرائیل برندهٔ بازی است یا جمهوری اسلامی اما اگر مرد جنگ نیستید سیاست نابودی اسرائیل را کنار بگذارید، دست از تقویت نیابتی‌ها بردارید و به خانه برگردید. دوران وسط بازی تمام شده است.

شاهین طهماسبی
نویسنده و تحلیل‌گر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

27 Oct, 16:16


ارزشی کیست؟

📝 مهدی سلیمی

موجوداتی طرفدار حکومت جمهوری اسلامی در ایران هستند که خود را ارزشی میدانند! فرقه ای ولایی که به هیچ‌ ارزشی پایبند نیستند اما خود را تنها مردم اخلاق مدار دنیا می دانند و باقی بشریت را در ضلالت و گمراهی می‌بینند.

آنها با فکر کردن بیگانه هستند اما همه را دعوت به تفکر می‌کنند. هر گندی که از حکومت مطبوعشان درمی‌آید آنها می‌گویند ما پای نظام هستیم و هرگز اندیشه نمی‌کنند حکومت ابزاری برای برقراری امنیت، عدالت و رفاه است و نه هدف و هیچ حکومتی مقدس نیست

ارزشی در سوگواری مردم شاد است‌. جان انسانها به شرطی که فلسطینی و لبنانی نباشند برایش بی مقدار است. در روزی که ما سوگوار متروپل بودیم جشن سلام فرمانده برگزار کردند. برای کارگران طبس عزاداری نکردند اما ماهها داغدار جرج فلوید بودند‌. آنها هرگز با مردم همدردی و همراهی نکردند اما می‌خواهند همه مردم در مصیبت آنها غمگین باشند. ارزشی موجودی است که وقتی دستکم ۵ هم میهن ما در اثر حملات اسراییل جان باخته است اینگونه در صدا و سیما قهقهه میزند و لودگی می‌کند

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

25 Oct, 20:51



اوّل قرار بود بروند
قرار بود بیایند و
بکشند و بردارند و بروند
اما
ماندند
و شکل کشتن را تندیس میدان کردند
تا زندگی را در اختیار شیوه‌ی مردن
بر ما شیرین کنند
تا مرگ
زیباترین کلام خانگی ما باشد.

تا مرگ
رمز جاودانگی ما باشد
و ما شکل نوشتنش را
تمرین کنیم.


#منوچهر_آتشی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

25 Oct, 19:18


🛑مرکز پژوهش های مجلس: یک سوم ایرانیان نمی‌توانند نیازهای اساسی خود را برطرف کنند

🔹نرخ فقر در میان مردم ایران طی ۶ سال گذشته افزایش چشمگیری پیدا کرده است. روند افزایش فقر در میان خانوارهای ایرانی از سال ۱۳۹۷ آغاز و در سال ۱۴۰۲ به رکورد ۳۰درصدی دست پیدا کرد.


یعنی آمار خود مرکز پژوهش های مجلس صحبت از فقر گسترده یک سوم جامعه میکند. لااقل ما باید نصف جامعه را محتاج نیازهای اولیه خود بدانیم

گناه‌ مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

25 Oct, 19:06


♻️‍ این جباران خونریز می‌خواهند رهبران «نظام چندقطبی» باشند

این روزها اصطلاحاتی مثل «نظام چند قطبی» به لقلقه زبان جباران و مستبدان خون‌ریز عالم بدل شده است.امروز در خبرها خواندم که پوتین ،جنایتکار جنگی،در سخنرانی اجلاس کشورهای گروه بریکس در کازان روسیه بار دیگر دم از طلوع «نظم چند قطبی جهانی » زده است و درخواست کرده دلار از نظام پولی جهانی حذف شود.تعاونی دیکتاتورهای عالم، یا به قول زنده‌یاد ایرج پزشکزاد،«انترناسیونال بچه‌پروها»، هوا برش داشته که دوران آمریکا و لیبرال دموکراسی به سر رسیده و حالا نوبت یکه‌تازی جباران اهریمن‌صفت عالم فرارسیده است.گرچه خودشان هم می‌دانند که چنته‌شان خالی‌ست اما این لقلقه«نظام چند قطبی» برایشان خوشایند است و یک وجهه مثلا «عالمانه »و «مترقی» به ایدیولوژی‌های نظام‌های سراپا پلیدشان می‌دهد. یکی نیست از این‌ها بپرسد به فرض که آمریکا و لیبرال دموکراسی هم نابود شد، شما آشغال‌ها خیر سرتان چه چیزی برای عرضه به جهانیان دارید؟ آیا جز سرکوب مردم،لگد مال کردن حقوق بشر و رفتارهای جنایتکارانه و قرون وسطایی ، «ارزش‌ها»ی دیگری هم برای عرضه به جهان دارید؟ نظام‌های فاشیستی و استبدادی که ذاتا ضد فرهنگ و ضد انسانیت‌اند واقعا چه چیزی برای عرضه به انسان‌ها دارند؟ خاک بر سر آن جهانی که ‌حاضر باشد لوکاشنکوها و شی‌جین پینگ‌ها و پوتین‌های قاتل را به عنوان رهبران تازه این «نظام چند قطبی جهانی» پذیرا باشد.
اما خبر بد برای دیکتاتورها اینکه عمر این لقلقه کذایی هم رو به پایان است و این حباب در آستانه ترکیدن.امریکا همچنان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان است و اقتصادش رو به رشد و قدرت نرم و سختش هم کماکان در اوج است و همزمان سقوط اقتصادی چین کلید خورده(نصف شدن نرخ رشد اقتصاد و بحران بزرگی که انتظارش را می‌کشد) و روسیه هم به لطف سیاست‌های پوتین راه زوال را طی می‌کند.دو شاخ اصلی این نظام کذایی در شرف شکستن است و بدا به حال پیروان حقیر این دو که گمان می‌کنند با بریکس و شانگهای می‌توانند از شر سرنوشت محتومشان بگریزند.
و کلام آخر اینکه: لیبرال دموکراسی به رغم همه ایرادها و نقایصش هنوز بهترین نظام حکومتی جهان و همچنان خصم اول «انترناسیونال دیکتاتورها» است.

بیژن اشتری

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

25 Oct, 15:34


✍️ رضا احمدی

🖊 حکومتهای مطلقه، تصمیمات زیانبار 



◻️حکومت ها نقش اصلی در توسعه و عقب ماندگی ملتها دارد. تصمیمات آنها موجب عزت یا ذلت ملت ها خواهد شد حکومتهای مطلقه نسبت به تصمیمات خود به هیچ کس پاسخگو نیستند. در این نوع حاکمیت حقوق مالکیت به رسمیت شناخته نمی شود و با نهاد های اقتصادی و سیاسی مستقل، سر ستیز دارند.
در نتیجه مردم در ناامنی به سر می برند، و عرصه بر همه تنگ می شود. دستگاه قضائی مستقلی برای دادخواهی شکل نمی گیرد. سلاطین با حکومت مطلقه خود خالق تصمیمات زیانبار بودند.

◽️ هنگامی که شاه عباس کبیر به قدرت رسید، کشور در آستانه ی فروپاشی قرار داشت. اقتصاد، سیاست و تجارت، گروگان سرداران قزلباش بود. آنها  شاه برکنار می کردند و  شاه را به سلطنت می رساندند. وزیر، و ولیعهد را می کشتند، ولیعهد تعیین می کردند. هر قسمت از کشور تیول سرداری بود.
ایالت گرجستان، ارمنستان، تبریز، ارومیه، همدان و کردستان در اشغال عثمانی قرار داشت. سمرقند، بخارا، مرو، هرات، مشهد، نیشابور و...در اشغال ازبکها بود. قندهار در اشغال تیموریان بود. هند و جزایر جنوب، قشم، هرمز و بندرعباس در اشغال پرتغالی ها قرار داشت.

📍 جذب کارشناس خارجی
شاه هفده ساله، با اهم و مهم کردن مسائل پیشرو، بدور از احساسات و براساس مصالح ملی، واقعیت های پیشرو برنامه ای تدوین نمود. ابتدا با همه ی تلخی ها با عثمانی قرار داد صلح امضا کرد و مناطق اشغالی را به آنها واگذار نمود.
شاه عباس که تصمیم به حذف قزلباش گرفته بود. ابتدا ارتش جایگزین را پایه گذاری کرد. او از فرزندان اسرای گرجی، ارمنی و چرکس، ارتش چهل هزار نفری تأسیس کرد. برای آموزش نظامی تعداد کارشناس نظامی انگلیسی را استخدام کرد، گروه شرلی آموزش های نظامی ارتش ایران را براساس ارتش اروپا آغاز کردند. رابرت شرلی کارگاه های توپ سازی راه اندازی کرد و ارتش ایران را به توپخانه مجهز نمود.

📍 پس از تاسیس و آموزش ارتش جدید، شاه عباس طرح برکناری سرداران قزلباش را به اجرا در آورد و بسیاری از آنها را از مناصب نظامی خلع کرد. همزمان قدرت اقتصادی آنها که مبتنی بر تیول اراضی ایالت های مختلف بود، ملغا نمود و به اراضی خاصه ی شاهی تبدیل کرد.

📍تصمیم زیانبار
شاهزادگان ایرانی در عهد باستان از کودکی به یکی از ایالت ها فرستاده می شدند تا زیر نظر یکی از سرداران یا استاندران تعلیم و تربیت شوند و آماده پذیرش مسئولیت گردند. تا عصر شاه عباس هم این سنت وجود داشت.
از زمان فوت شاه طهماسب اول و تا آغاز پادشاهى شاه عباس اول در مدت دوازده سال، پنج بار تاج و تخت صفوى به سبب همدستى سرداران قزلباش با یکى از شاهزادگان آن خاندان، دست به دست گشته بود؛ از جمله خود شاه عباس نیز با همدستى جمعى از سران قزلباش به قدرت رسید. بر اساس تجربه، شاه همواره پسران خود را از معاشرت و مصاحبت با بزرگان کشور و سرداران سپاه باز مى‏داشت.
شاه عباس پنج پسر داشت  یکی از آنها مخفیانه با همدستی سرداران قزلباش اقدام به شورش کرده و کشته شد. دو پسر دیگرش که مظنون به طراحی توطئه کور شدند و دو تن در کودکى درگذشتند.
شاه به این جمع بندی رسید که رابطه شاهزادگان را با بیرون قطع نماید.
این اقدامات ناثواب شاه عباس اول، در تغییر سبک تربیت شاهزداگان، برخلاف سنت جاری در تربیت شاهزادگان بود، شاه روش دیگری تعیین کرد، که آنها در قصرها محبوس شوند و زیر نظر خواجگان و زنان حرم تربیت شوند تا شاهزادگان آلت دست فتنه گران قرار نگیرند. شاه عباس کبیر به پیامده های مصیبت بار این تصمیم توجه نداشت.

📍 شاهزادگان دست آموز خواجگان و حرمسرا، مقدمات سقوط دولت صفویه و فرو پاشی ایران را مهیا ساختند. پادشاهان بعد از شاه عباس اول، دست پرورده و آلت دست خواجگان و زنان بودند. آنها تحت تاثیر فضای حرمسرا، بهره ای از کشورداری، رزم، تدبیر امور نبردند، و تا کنون در کوچه و بازار مردمی که باید بر آنها حکومت کنند را ندیده بودند. حتی اسب سورای نمی دانستند. چگونه می¬خواستند کشوری را مدیریت و اداره نمایند؟

📍شاهان بعد از شاه عباس کبیر جز به شراب، زن بارگی میلی نداشتند، و بدین صورت به سلطنت می رسیدند. نمونه بارز این تربیت، شاه سلطان حسین بود، که فردی بی اراده، ترسو، بی تدبیر زن باره و شهوتران که آلت دست حرمسرا قرار داشت.


گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

25 Oct, 14:20


♻️حکایتی از گلستان در جور و ستم

یکی را از ملوک عجم حکایت کنند که دست تطاول به مال رعیت دراز کرده بود و جور و اذیت آغاز کرده تا به جایی که خلق از مکاید فعلش به جهان برفتند و از کربت جورش راه غربت گرفتند. چون رعیت کم شد؛ ارتفاع ولایت نقصان پذیرفت و خزانه تهی ماند و دشمنان زور آوردند.

هر که فریاد‌رس روز مصیبت خواهد
گو در ایام سلامت به جوانمردی کوش
بنده حلقه به گوش ار ننوازی برود
لطف کن لطف که بیگانه شود حلقه به گوش

باری به مجلس او در کتاب شاهنامه همی‌خواندند در زوال مملکت ضحّاک و عهد فریدون.
وزیر ملک را پرسید: هیچ توان دانستن که فریدون که گنج و ملک و حشم نداشت چگونه برو مملکت مقرر شد؟
گفت: آن چنان که شنیدی خلقی برو به تعصب گرد آمدند و تقویت کردند و پادشاهی یافت. گفت: ای مَلِک! چو گرد آمدن خلقی موجب پادشاهیست تو مر خلق را پریشان برای چه می‌کنی؟ مگر سر پادشاهی کردن نداری؟

همان به که لشکر به جان پروری
که سلطان به لشکر کند سروری

ملک گفت: موجب گرد آمدن سپاه و رعیت چه باشد؟
گفت: پادشه را کرم باید تا برو گرد آیند و رحمت تا در پناه دولتش ایمن نشینند و ترا این هر دو نیست.
نکند جور پیشه سلطانی
که نیاید ز گرگ چوپانی
پادشاهی که طرح ظلم افکند
پای دیوار ملک خویش بکند

ملک را پندِ وزیرِ ناصح، موافق طبع مخالف نیامد؛ روی از این سخن در هم کشید و به زندانش فرستاد.
بسی بر نیامد که بنی‌عمّ ِ سلطان به منازعت خاستند و ملک پدر خواستند، قومی که از دست تطاول او به جان آمده بودند و پریشان شده بر ایشان گرد آمدند و تقویت کردند تا مُلک از تصرف این به در رفت و بر آنان مقرر شد.

پادشاهی کاو روا دارد ستم بر زیردست
دوستدارش روز سختی دشمن زورآورست
با رعیت صلح کن وز جنگ خصم ایمن نشین
زان که شاهنشاه عادل را رعیت لشکرست

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

25 Oct, 10:19


1⃣ انگلیسی‌ها می‌گویند شیطان در جزییات است. یعنی آدم‌ها معمولاً به صورت کلی، خیلی با هم مشکل ندارند اما وقتی وارد جزییات می‌شوند شیطان لبخند پیروزی می‌زند. جزییات لعنتی.
.
2⃣ جایی از #عمران_صلاحی می‌خواندم فقط دم کلفت‌ها مهم نیستند، پا روی دم باریک ها هم نگذارید چون ممکن است دم‌شان به یک دم کلفت وصل باشد!
دم باریک‌ها نقشی کلیدی در دنیا دارند.

3⃣ اتفاقات کوچک گاهی باعث تاثیرات بزرگ می‌شوند که باورکردنش دشوار است. مثل این قطعه سنگ پنج میلی‌متری که اگر دومینوی سنگی ادامه داشت حتی می‌توانست دیوار چین را هم فرو بریزد.
.
4⃣ باز هم: The Devil is in the Details.
گفتم که شیطان در جزییات است. همین خُرده حرف‌ها، خُرده قضاوت‌ها، خُرده دل‌شکستن‌ها، خُرده گله‌ها، خُرده نیش‌ها، خُرده زخم‌زبان‌ها، خُرده توقعات، خُرده سنگ‌های پنج میلی‌متری!
#تمرین_کنیم بیشتر مواظب «خُرده‌ها» باشیم.
#احسان_محمدی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

25 Oct, 09:08


گفتم: «ظاهراً راجع به همه‌چیز حرف زدیم جز خدا. او را هم می‌گذاریم برای ساعات بعد از نصف شب.»
پرسید: «تو مثل این‌که به خدا ایمان نداری. این‌طور نیست؟»
«نه، ندارم.»
«اما من اگر به او ایمان نداشتم، هیچ‌چیز برایم معنا نداشت.»
«برای من با او هیچ‌چیز معنا ندارد.»

گراهام گرین

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

25 Oct, 06:45


دقیقا یک روز پس از حادثه در نیروگاه فردیس کرج پرواز هر گونه پهباد و‌ ریز پرنده در آسمان کشور ممنوع شد

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

24 Oct, 21:21


ای رؤیاهای من
ای رؤیاهای شیرینِ من،
خداحافظ
ای خوش‌بختی شب‌های دراز کجایی؟
مگر نمی‌بینی که خوابِ آرامش‌بخش
از دیدگانِ من گریخته و مرا
در تاریکی عمیقِ شب
خاموش و تنها گذاشته است؟

بیدارم و نومیدم
به رؤیاهای خود می‌نگرم
که بال و پر گشوده‌اند
و از من می‌گریزند
اما روحِ من با غم و حسرت
این رؤیاهای عشق را دنبال می‌کند

ای عشق
ای عشق
پیامِ مرا بشنو
این رؤیاهای دل‌پذیر را به نزدِ من باز فرست
کاری کن که شام‌گاهان
مستِ باده‌ی خیال
در خواب روم و هرگز بیدار نشوم...

#الکساندر_پوشکین

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

24 Oct, 20:17


۵۰۰۰ روز ایستادن بر آنچه عهد کرده بود
۵۰۰۰ روز در تمام صحنه ها کنار ما بود
پیش از آن هم از ۸۸ کنار مردم بود

آنچه در میان سیاستمدارن معاصر کیمیاست. ماندن و استقامت بر عهد خود و حق مردم

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

24 Oct, 19:46


♻️ چرخه‌ی کمونیسم:

سرنگونی یک دولت
ایجاد یک آرمان‌ شهر کمونیستی جدید
سرقت و کشتار مولدترین افراد (سرمایه‌‌داران و کارآفرینان)
تبدیل دهقانان به برده
تمام شدن غذا
قحطی و نسل کشی گسترده
ایجاد رعب و وحشت در میان مردم تا از شورش جلوگیری شود
گفتن اینکه: آن کمونیسم واقعی نبود.


گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

24 Oct, 17:15


دیگه صدای خود‌ هواداران حکومت هم از دروغگویی اونا در اومده

متن در تصویر نوشته علی قلهکی روزنامه نگار اصولگرا‌ در مورد اظهارات جعفری و افشا دروغ حکومت در مورد عدم حمله موثر اسراییل به سامانه پدافند S300 اصفهان است

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

24 Oct, 15:41


می بینید ما همه در مورد جزایر سه گانه صدای واحد هستیم. می‌دانید چرا؟

چون خاک وطن است.

اما شما نمی‌توانید ما را در جنگ فلسطین و لبنان همصدا خود ببینید. می‌دانید چرا؟

چون وطن ما نیست

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

24 Oct, 14:23


چه کسی را برای کشتن انتخاب کنیم؟
امیر ناظمی

مساله‌ی قایق نجات

در سال ۱۸۴۱ کشتی «براون» در نزدیکی ساحل نیوفاندلند غرق شد. برای نجات مسافران، قایق‌های نجات به اندازه‌ی مسافران نبود: در حالی که ۷۴ نفر قایق را پر کرده بودند، ظرفیتش تنها ۶۰ نفر بود؛ و این یعنی غرق شدن قایق نجات.

معاون ناخدا به ملوانی به نام هولمز دستور داد که ۱۴ نفر را به دریا بیندازد. او ۱۳ مرد را به دریا انداخت و یک زن هم به خاطر این‌که از معشوقش جدا نشود، خودش با آنها به آب پرید و همگی غرق شدند؛ اما بقیه نجات پیدا کردند. بعدها هولمز را به اتهام قتل غیرقانونی دستگیر کردند. او محاکمه شد و به حبس ابد محکوم شد.
در طول محاکمه این پرسش طرح شد که هولمز چه معیارهایی برای انتخاب قربانیان داشت؟ پاسخ این بود: همه خدمه کشتی باید زنده می‌ماندند تا جان بقیه را نجات دهند؛ کودکان، زنان متأهل، زنان مجرد و مردان متأهل هم، به ترتیب، اولویت‌های بعدی بودند. آن‌ها مردان مجرد را به دریا انداخته بودند.

واقعیت آن بود که معیارهای انتخاب کاملا بازتاب آداب و رسوم و ارزش‌‌های حاکم آن زمان بود. پرسش در خصوص معیارهای انتخاب تبدیل به موضوعی در حوزه‌ی اخلاق شد به نام «مساله‌ی قایق نجات»! این پرسش در تمامی انتخاب‌هایی که سیاست‌ گذار برای تخصیص منابع محدود به شهروندان دارد؛ همواره پرسشی کلیدی است.

مساله‌های معروف دیگری نیز در این خصوص وجود دارد که ۲ مورد از آنها در ادامه معرفی شده است:

مساله‌ی تراموا

نخستین بار توسط «فیلیپا فوت» (۱۹۶۷) طرح شد و افراد مختلفی در سال‌های بعد آن‌ را بازطراحی کردند: تراموایی روی ریل راه ‌آهن در حال حرکت است و پنج نفر سر راه آن هستند و تراموا مستقیماً در حال رفتن به سمت آن‌هاست. شما به عنوان ناظر در نزدیکی صحنه و نزدیک به یک اهرم هستید که با کشیدن آن تراموا به ریل دیگری که تنها یک نفر روی آن است هدایت می‌شود، شما دو انتخاب دارید:

۱) هیچ کاری نکنید که این مساوی با کشته‌شدن آن پنج نفر روی ریل اصلی است.
۲) با کشیدن اهرم، تراموا را به سمتی هدایت کنید که موجب کشته‌شدن آن یک نفر خواهد شد.

مساله: انتخاب درست چیست؟

مساله‌ی پیوند

مساله پیوند توسط «جودیث تامسون» در ابتدا طرح شد و سپس توسط افراد زیادی بازطرحی شد. در این مساله پرسش در خصوص معیارهای اخلاقی برای تخصیص یک ارگان به بیماران محتاج توسط پزشک مطرح می‌شود. به عبارت دیگر؛ چه کسانی مستحق دریافت عضو پیوندی است؟ در ابتدا مساله‌ی تامسون در خصوص قتل یک انسان سالم برای تخصیص ارگان‌هایش به ۵ بیمار در شرف مرگ و محتاج به پیوند اعضاء بود. آیا این امر اخلاقی است؟

انتخاب معیارها

این دوگانه‌های اخلاقی، همواره تلاش دارد تا شما را در موقعیت انتخاب قرار دهد تا انگاره‌های اخلاقی خود را شناسایی کنید.
در «مساله‌ی قایق نجات» معیارهای سنتی انتخاب بر ۴ محور اصلی قرار داشته است؛

۱)کارکرد: نجات خدمه کشتی به دلیل کمک به نجات سایرین
۲)سن: تقدم کودک
۳)جنسیت: انگاره‌ی زن ناتوان یا زن نیازمند کمک
۴)تاهل: انگاره‌ی ازدواج مقدس

در تمامی مساله‌ها در صورت هر انتخابی ما به فضیلت دست نمی‌یابیم، و هر انتخابی یعنی انتخاب قربانی است! بلکه پرسش به جهت آشکارشدن انگاره‌ها است؛ این که ما کدام معیارها را انتخاب می‌کنیم؟ آیا برای قایق نجات انسان تیزهوش را بر انسان معمولی تقدم می‌دهیم (انگاره‌ی فضیلت هوش)؟ آیا انسان مسلمان را بر غیرمسلمان ترجیح می‌دهیم (انگاره‌ی فضیلت مومن)؟ آیا ...

معیارهای اخلاقی‌تر
انتخاب معیارها در حوزه‌ی سیاست‌گذاری، یعنی انتخاب قربانی هر سیاست. اما آیا معیارهای کلانی برای انتخاب معیارها وجود دارد؟ در سیاست‌گذاری حوزه‌ی آموزش و نوآوری معیارهای اصلی باید دارای چه ویژگی‌هایی باشند؟ تخصیص منابع مالی با چه معیاری صورت بپذیرد؟ به عبارت دیگر کدام معیارها ما را به قتل منصفانه‌تری می‌رساند؟
معیارهای ما برای انتخاب قربانیان نه تنها باید برای همه یکسان و برابر باشد؛ بلکه نباید ویژگی‌های زیر را نیز داشته باشد:

۱-امر ذاتی غیراختیاری:
قربانی باید بر اساس رفتار خودش انتخاب شود و نه ویژگی‌هایی مانند جنسیت و نژاد که اختیار آنرا نداشته است.
۲-امر میراثی:
قربانی باید در رقابتی منصفانه قربانی شود. سرمایه‌ی میراثی نباید منجر به قربانی شدن شود؛ مثلا خانواده‌ی فقیر فرد نباید منجر به قتل او شود.
مدرسه‌ای که دانش‌ آموزانش را انتخاب می‌کند؛ استادی که دانشجو را و پزشکی که بیمارش را؛ همگی هم‌زمان قاتل هم هستند. اما سیاست‌گذار بیش از همه قاتل است؛ او همیشه با هر انتخابی یک قتل‌عام دسته‌جمعی می‌کند؛ قتل‌عامی که چاره‌ای ندارد! اما پرسش سیاست‌گذارِ خوب آن است:
چگونه قاتل منصفی باشم؟

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

24 Oct, 13:36


باز هم ضد و نقیض گویی اینبار در مورد نیروگاه فردیس کرج

در مورد آتش سوزی نیروگاه برق حرارتی فردیس کرج ابتدا گفتند مازوت سوزی بوده است اما بعد همین چند دقیقه پیش تسنیم علت آن را تعمیرات نیروگاه دانسته است

گفتنی است برخی منابع تایید نشده این دود را حاصل از یک خرابکاری سایبری در این نیروگاه میدانند

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

24 Oct, 09:18


🔵🔴یک‌ دلیل‌ فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی

#دکتر_یدالله_کریمی_پور

از 1986 افزون بر اعضای دفتر سیاسی، همه نمایندگان شورای عالی، فرماندهان و ژنرال های عالیرتبه نظامی و خلاصه مدیران کلان تصمیم ساز‌ اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (CCCP)، حس می کردند امپراتوری سوسیالیستی و بلکه ایدئولوژی مارکسیسم- لننیسم رو به فروپاشی است. این حس از 1982 و ریاست آندروپوف‌، سپس چرنینکو شکل گرفته و در دوره میخائیل گورباچف به اوج‌رسید. بیشتر رهبران، مدیران، فرماندهان و نمایندگان‌ می دانستند و حتی لمس می کردند که شوروی برای بقا نیازمند تغییرات بنیادین در اهداف، مدیریت و ساختار اجرایی است. ولی تعداد مدیران ارشدی که در عمل خواهان انجام تغییرات بنیادین بودند، انگشت شمار بود. چرا؟

دستکم‌ یک عامل در عدم تصمیم‌ برای تغییرات نقش داشت: بیشتر رهبران، مدیران، فرماندهان و به طورکلی تصمیم سازان‌،از طبقه فرودست یا پرولتر و حتی لمپن و یا طبقه متوسط و زیر متوسط برخاسته بودند. آنان‌ و اسلافشان در زندگی های قبلی سختی ها و مرارت ها متحمل شده بودند. ولی در پرتو حکومت سوسیالیستی و از قِبل رانت‌های متعدد فراهم شده برایشان به اسباب و لوازم گونه ای زندگی لاکچری دست یافته بودند.‌ خانه های فراخ، ویلاها، خودروهای لوکس،سفرهای خارجی و...؛ حال چگونه می توانستند از این زندگی لاکچری دست کشیده و برای رتق و فتق زندگی‌شان زحمت بکشند؟؟؟ حال
تصور می کردند هر گونه تغییر برای حفظ اتحاد شوروی، به منزله سقوط طبقه اجتماعی اشان خواهد بود. هیچکس حاضر نبود با قبول انجام‌ تغییرات منجر به نجات ملی و کشور، در ازای فروریختن و حتی کاهش اندک معیشت لاکچری خود مواقت کند.

انقلاب رخ داد، شوروی فروپاشید و ...تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.


گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

24 Oct, 08:38


مالیات صورتی
هزینه‌های پنهان زن‌بودن

در اقتصاد اصطلاحی وجود داره به نام مالیات صورتی. این مفهوم می‌گه به طور کلی زن بودن، گرون‌تر از مرد بودنه.

ما توی زندگی دو دسته هزینه داریم، هزینه‌های ثابت مثل اجاره مسکن یا بیمه ماشین که ربط زیادی به جنسیت ندارن. اما مطالعات نشون می‌ده که دسته دوم هزینه‌ها، هزینه‌های جاری، به شدت با جنسیت مرتبطن و به شکل عجیبی، برای زن‌ها گران‌تر.

برای مثال زن‌ها باید لوازم آرایشی بخرن، پول بیشتری رو برای پوست و مو خرج کنن و بیشتر از طلا و جواهرات استفاده کنن. به طور کلی فشار اجتماعی «خوشگل باش» برای زن‌ها بیشتره. آمارها نشون می‌ده که این هزینه‌ها برای زنان خیلی بیشتره.

نیازهای بهداشتی و درمانی زنان هم بیشتره. خرید پد روزانه، تمپون، مراجعه به پزشک زنان و تست‌های منظم پاپسمیر و ماموگرافی. با این که خیلی از این تست‌ها لازم هستن، اما همه اون‌ها تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرن.

مورد بعدی، تفاوت قیمت خدمات مشابه برای مردان و زنانه، یک آرایشگاه مردونه برای کوتاه کردن مو، به طور میانگین یک پنجم آرایشگاه زنانه برای انجام همون کار پول می‌گیره. یا یک تیغ اصلاح زنانه ممکنه دوبرابر تیغ مردانه قیمت داشته باشه. در نتیجه اگر زنی تصمیم بگیره از مخارج اضافی پرهیز کنه باز هم در نهایت براش زندگی گران‌تره.

در کنار این‌ها، معمولا دستمزد زنان حدود ۳۰ درصد از کارمند مرد با وظایف کاملا مشابه، کمتره. به بیان دیگه، خرید هر چیزی برای زنان ۳۰ درصد سخت‌تره. خود این دستمزد کمتر هم بخشی از مالیات صورتی هست.

به طور کلی شهر هم برای زنان امنیت کمتری داره، در بسیاری از موارد زنان مجبور می‌شن تاکسی اینترنتی بگیرن یا نمی‌تونن برای ورزش شبانه، به یک پارک جنگلی برن و حتما باید پول باشگاه بدن.

نتیجه این که زن بودن، هزینه‌هایی اضافی داره که ممکنه ما مردها خیلی بهشون فکر نکنیم. «ما هم داریم پول خونه و ماشین می‌دیم خب.» بله، اما هزینه‌های مردانه عمدتا باعث افزایش تدریجی ثروت فرد می‌شن درحالی که مالیات صورتی، تماما هزینه‌های از دست رفته است.


@pouriabakhtiari 🧡

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

23 Oct, 21:10


پزشکیان روی تمام روسای جمهور، جمهوری اسلامی رو‌ سفید کرده

پس از تشدید ادعای امارات نسبت به مالکیت جزایر سه گانه و حتی گستاخی تهدید توسل به زور، امروز در دیدار با رییس دولت امارات این چه ژست و لبخندی هست که بر لب داره؟؟

بهترین کار استنکاف از دیدار با مقامات اماراتی در نشست بریکس بود چون‌‌ اصولا این جزایر قابلیت مذاکره را ندارند

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

23 Oct, 19:11


مهم جوایزی نیست که اعطا می‌شود بلکه مهم این است که تا چه اندازه در این مراسم‌ها صدای مردم ایران پژواک داده شود.

مهم ترین قسمت اعطا جایزه معمار صلح بنیاد نیکسون به فرزند شاه فقید به نظر من اشاره ایشان به مشکلات تمام ایرانیان و همه مبارزات مردم حتی کوی دانشگاه و جنبش سبز بود

حرفهای وحدت بخش شاهزاده هم برای هوادارانش و هم منتقدینش یک پیام دارد و آن هم لزوم اتحاد است. اتحاد آن چیزی است که در تمام این سالها ایشان دنبال آن بوده اند

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

23 Oct, 12:14


شاهزاده رضا پهلوی پس از دریافت جایزه معمار صلح بنیاد نیکسون:

معمار اصلی صلح مردم ایران هستند

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

23 Oct, 10:30


پهبادی که حتی نتوانسته از شیشه های محافظت شده اسراییل هم عبور کند!!!

پهبادی که حزب الله برای ترور نتانیاهو فرستاده است نتوانسته از شیشه های چند جداره و محافظت شده خانه هم عبور کند و پس از برخورد به شیشه متلاشی شده و در حیاط و استخر افتاده است

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

23 Oct, 09:34


روش آگنوستیکی و شک‌گرایی سقراط

شاید نخستین کسی که به‌جرم تشویش افکار عمومی رسما محکوم به اعدام شد، سقراط حکیم باشد. فیلسوف نام‌آور یونانی که چند قرن پیش از میلاد مسیح در آتن زندگی می‌کرد. سقراط ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺷﻬﺮ ﻭ ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﻣﺮﺩﻣﺎﻥ ﺭﻓﺖ ﻭ ﺁﻣﺪ ﻣﯽﮐﺮﺩ ﻭ ﭼﯿﺰی ﺍﺯ ﺩﻫﺎﻥ ﺍﻭ ﺩﺭ ﻧﻤﯽﺁﻣﺪ، ﻣﮕﺮ ﺳﻮﺍﻝ! ﺍﺯ ﻫﻤﻪ‌ﮐﺲ ﻣﯽﭘﺮﺳﯿﺪ ﻭ ﻫﻤﻪ‌ﭼﯿﺰ ﺭﺍ ﻣﻮﺭﺩ ﺳﻮﺍﻝ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽﺩﺍﺩ. ﻣﻔﺎﻫﯿﻤﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ‌ﻋﻘﯿﺪه ﻣﺮﺩﻣﺎﻥ، ﻣﻄﻠﻖ ﻭ ﺍﺑﺪی ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺭﺍ ﻣﻮﺭﺩ ﭼﺎﻟﺶ ﻭ ﻧﻘﺪ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽﺩﺍﺩ.

ﺗﻌﺮﯾﻒ ﺳﻘﺮﺍﻁ ﺍﺯ ﻋﻘﻼﻧﯿﺖ ﭼﯿﺰی ﺷﺒﯿﻪ ﺍﯾﻦ ﺑﻮﺩ: نقد‌ﮐﺮﺩﻥ ﺑﺪﻭﻥ خط ﻗﺮﻣﺰ.

ﻫﻤﻪ ﻣﺎ ﺗﺎﺣﺪﻭﺩی ﺍﻫﻞ ﻧﻘﺪ ﻭ ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻭ ﭼﺎﻟﺶ ﻫﺴﺘﯿﻢ، ﺍﻣﺎ ﻫﺮﮐﺪﺍﻡ ﺍﺯ ﻣﺎ ﻋﻘﺎﯾﺪ ﻭ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﯾﯽ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﺁنها ﺭﺍ ﭘﺸﺖ ﺧﻂ ﻗﺮﻣﺰ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩه ﺍﺳﺖ، ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻣﻌﻨﺎ، ﻣﺎ ﺩﭼﺎﺭ ﻋﻘﻼﻧﯿﺖ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻭ ﻣﺤﺼﻮﺭ ﻫﺴﺘﯿﻢ. ﻫﺮﮐﺪﺍﻡ ﺗﺎ ﺟﺎﯾﯽ ﺧﺮﺩﻭﺭﺯی ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ ﻭ ﺍﺯ ﺁن‌جا ﺑﻪ ﺑﻌﺪ ﺗﺤﺖ ﺳﻠﻄﻪی ﻋﻘﺎﯾﺪ ﻋﺎﺩﺗﯽ ﻭ ﻋﺎﻃﻔﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﯾﻢ. ﻋﻘﺎﯾﺪ ﻋﺎﺩﺗﯽ، ﻋﻘﺎﯾﺪی ﺍﺳﺖ ﮐﻪ آن‌قدر ﺑﻪ آن‌ها ﻋﺎﺩﺕ ﮐﺮﺩه‌ایم ﮐﻪ آن‌ها ﺭﺍ ﺑﺪﯾﻬﯽ ﻓﺮﺽ ﮐﺮﺩه‌ایم. عقاید ﻋﺎﻃﻔﯽ هم عقایدی هستند ﮐﻪ آنها ﺭﺍ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻘﺪ ﻗﺮﺍر ﻧﻤﯽﺩﻫﯿﻢ ﭼﻮﻥ ﺑﺎ آنها ﺩﺭﮔﯿﺮی ﻋﺎﻃﻔﯽ ﺩﺍﺭﯾﻢ.ﺧﻄﺎﻫﺎی ﮐﺴﺎﻧﯽ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺩﻭﺳﺖﺷﺎﻥ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﺭﺍ ﻧﻤﯽﺑﯿﻨﯿﻢ ﻭ ﺧﻄﺎﻫﺎی ﮐﺴﺎﻧﯽ ﺭﺍ ﮐﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺁنها ﮐﯿﻨﻪ ﻭ ﻧﻔﺮﺕ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﺑﺴﯿﺎر بزرگ‌تر ﺍﺯ ﺁﻥ‌ﭼﻪ ﻫﺴﺖ ﻣﯽﺑﯿﻨﯿﻢ.
ﺳﻘﺮﺍﻁ ﺑﺎ ﻣﻮﺭﺩ‌ ﺳﻮﺍﻝ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩﻥ ﻫﻤﻪ‌چیز ﻭ ﻫﻤﻪ‌ﮐﺲ ﺑﻪ‌ﺭﺍﺳﺘﯽ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﺑﻪ ﺗﺸﻮﯾﺶ ﺍﻓﮑﺎﺭ ﻋﻤﻮﻣﯽ ﻣﯽﮐﺮﺩ. ﺍﻭ ﻣﺮﺩﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﺸﻮﺵ ﻣﯽ‌ﮐﺮﺩ ﻭ ﻧﻤﯽ‌گذاشت ﺩﺭﺧﻤﻮﺩﮔﯽ‌ﻫﺎی ﻓﮑﺮی ﻭ ﻋﻘﯿﺪﺗﯽ ﺧﻮﺩ ﺗﺨﺪﯾﺮ ﺷﻮﻧﺪ. ﺍﻭ ﻣﺎﻧﻊ ﺧﻮﺍﺏ ﺭﺍﺣﺖ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﯽﺷﺪ. ﺑﻪ‌همین ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺮﺩﻡ ﺁﺗﻦ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺧﺮﻣﮕﺲ آتن ﻣﯽﻧﺎﻣﯿﺪﻧﺪ ﻭ ﺍﻭ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻟﻘﺐ ﺍﻓﺘﺨﺎﺭ ﻣﯽ‌ﮐﺮﺩ ﭼﺮﺍﮐﻪ ﺧﺮﻣﮕﺲ ﻣﺎﻧﻊ ﭼﺮﺕﺯﺩﻥ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﯽﺷﻮﺩ.او از راه پرخطر یقین‌زدایی منصرف نشد.
ﺳﻘﺮﺍﻁ ﺑﺮﺍی ﺧﻮﺩ ﺭﺳﺎﻟﺘﯽ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﻗﺎﺋﻞ ﺑﻮﺩ. ﺍﯾﻦ‌ﮐﻪ ﺑﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥﻫﺎ ﺑﯿﺎﻣﻮﺯﺩ ﮐﻪ ﺍﻓﮑﺎﺭ ﻭ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎی آن‌ها ﺩﺭ ﻫﺮ ﺟﺎﯾﮕﺎﻫﯽ ﮐﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ، ﻧﺴﺒﯽ ﻭ ﺧﻄﺎﭘﺬﯾﺮ ﺍﺳﺖ.ﺩﺭ ﺗﺠﺮﺑﻪﺑﺸﺮی، ﺣﻘﯿﻘﺖ ﻣﻄﻠﻖ ﻭ ﺧﻄﺎﻧﺎﭘﺬﯾﺮ ﺍﻣﺮ ﻣﺤﺎﻝ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺣﻘﯿﻘﺖ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻧﺴﺒﯽ ﻭ ﻣﺘﮑﺜﺮ ﺍﺳﺖ.
امروزه روش سقراط را آگنوستیکی و شک‌گرایی(شک‌ورزی) یا سنت سقراطی می‌گویند. بسیاری از انسان‌ها مطابق عرف جامعه بودن (عرفی‌بودن) یا انباشتن اطلاعات را نشانه عقلانیت می‌دانند. اما سقراط نشان داد که این‌طورنیست، عقلانیت با فرآیند تفکر سر و کار دارد. ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺳﻘﺮﺍﻁ، ﻫﺮ ﺑﺎﻭﺭی ﻛﻪ ﺩﺭ ﺫﻫﻦ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﻢ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭼﺎﻟﺶ ﻧﻜﺸﻴﻢ ﻭ ﺍز ﻏﺮﺑﺎﻝ ﻧﻘﺪ ﻧﮕﺬﺭﺍﻧﻴﻢ، ﻫﺴﺘﻪﺍی میﮔﺮﺩﺩ ﺑﺮﺍی ﺯﻧﺪگی ﺍﺑﻠﻬﺎﻧﻪ ﻭ ﻣﺎنعیﺳﺖ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺯﻧﺪگی ﻋﺎﻗﻼﻧﻪ.

محمدرضا سرگلزایی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

23 Oct, 08:08


- سیمای دو زن


داستان‌های عاشقانه‌ٔ «خسرو و شیرین» و «لیلی و مجنون»، هردو سرودهٔ «نظامی گنجوی» سرایندههٔ توانمند ایرانی هستند.

منظومه‌ٔ «خسرو و شیرین» داستان عاشقانه‌ای است در ایران باستان و یادی است از معشوقه‌ٔ در جوانی از کف‌رفته‌ٔ نظامی به نام «آفاق». به نحوی که در این هشتصد سال کسی نتوانسته مانندش را بسراید. و «لیلی و مجنون» داستان دلدادگی دو جوان است در دیار عرب.

نظامی در آغاز هر دو داستان مدعی است که در اصل داستان تصرفی نکرده است.

نظامی نا‌خوداگاه در «لیلی و مجنون» به ترسیم چهره‌ٔ زن در دیار عرب و در «خسرو و شیرین» به نمایاندن چهرهٔ زن در ایران باستان پرداخته است.

لیلی، پرورده‌ٔ جامعه‌ای است که دلبستگی را مقدمه‌ٔ انحرافی می‌پندارد که نتیجه‌اش سقوط حتمی در جهنم وحشت‌انگیز فحشاست. در این سرزمین پاکی و تقوا، بدا به حال دختر و پسر جوانی که نگاه علاقه‌ای رد و بدل کنند.

اما در دیار شیرین، منعی بر مصاحبت و معاشرت بی‌آلایش مرد و زن نیست و عجبا که در عین آزادی معاشرت، شخصیت دختران، پاسدار عفاف ایشان است.

دختری سرشناس، یکه و تنها، بر پشت اسب می‌نشیند و از ناف ارمنستان تا قلب تیسفون می‌تازد و کسی متعرض او نمی‌شود.

اما وضع لیلی چنین نیست و جرایمش بسیار. نخست این که زن به دنیا آمده و از هر اختیار و انتخابی محروم. گناه دیگرش زیبایی‌ست. در نظام قبیله‌ای، مرگ و زندگی او در قبضه‌ٔ استبداد مردان است. پدر لیلی مرد مقتدری است که چون از تعلق خاطر قیس (مجنون) و دخترش با خبر می‌شود، در حصار خانه زندانی‌اش می‌کند و زندانبانش‌، زن فلک‌زده‌ای است به نام مادر که به فرمان شفاعت‌ناپذیر شوهر مجبور است رابطه‌ٔ دخترش را با جهان خارج قطع کند.

اما فضای داستان «خسرو و شیرین» متفاوت است. دنیای شیرین، دنیای بی‌پروایی‌هاست. شیرین، دست‌پرورده‌ٔ زنی است که به گفتهٔ نظامی: «ز مردان بیشتر دارد سترگی». شیرین، دختر ورزشکار نشاط‌طلب طبیعت‌دوستی است که بر اسبی زمانه‌گرد برمی‌نشیند و با جماعتی از دختران هم‌سن‌وسال خود که: «ز برقع نیست‌شان بر روی بندی» و هر یک با فنون سوارکاری و دفاع از خویش آشنایی دارند، به چوگان بازی می‌رود.

دختری که در چنین محیطی بالیده در مورد طبیعی‌ترین حق مشروع خویش، یعنی انتخاب شوهر، گرفتار هیچ مانعی نیست.

شیرین در کنار عاشق خود خسرو، اسب می‌تازد، به گردش و تفریح می‌پردازد، مذاکره می‌کند، شرط و شروط می‌گذارد و امتیاز می‌گیرد و در همه‌حال پاکدامنی خود را پاس می‌دارد.

و آن طرف زندگی سراسر تسلیم لیلی است. خالی از هر تلاشی. از مکتب‌خانه‌اش باز می‌گیرند و در خانه زندانی‌اش می‌کنند و به شوهر نادیده‌ٔ نامطبوعی می‌دهندش، بی‌آنکه اعتراضی بکند.

این تصویری است از موقعیت زن در نظام قبیله‌ای عرب و جایگاه زن در ایران.

سیمای دو زن،
علی‌اکبر سعیدی سیرجانی
ــــــــــــــــــــــــــــ

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 21:52


نبودنت را در تمام کافه های شهر دود می‌کنم
غرورم زخمیست
دل اما میل به مرگ عشق نمی‌کند

کابوس های زخمی غرورم
در جدال با رویاهای شیرین قلبم
و خاطرات مانده بر مغزم
خواب هایم، شبهایم
روزها و تنم را در خیابان های بی تو
در رختخواب تنها
تبدیل به نبردی بی فاتح و جنگی فرسایشی کرده اند

تو باید بیایی تا پایانی صلح آمیز باشی
بر این مخاصمه

#مهدی_سلیمی
#عاشقانه

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 19:00


بالاخره اعتراف کردند

تایید اصابت موشک به پایگاه شکاری اصفهان یعنی ضعف نیروی پدافند که یکی از مهم ترین پایگاههای شکاری آن هم در قلب کشور مورد حمله هوایی موفق قرار گرفته است

قبلا هم عرض کردم و اکنون هم بر این عقیده هستم که حمله اسراییل در مرحله اول احتمالا مهم ترین هدفش قسمت پدافند خواهد بود و همچنین توان موشکی که هم قدرت دفاعی و هم توان پاسخگویی را سلب کند

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 16:54


🔴 رئیس صندوق توسعه ملی: اکثریت اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با کج فهمی و نفهمی خیانت کردند

مهندس غضنفری از مخالفت مجمع با طرح صندوق برای توسعه بخش خصوصی می‌گوید

در این مملکت تا زمانی که این رژیم هست حتی کاری از نیروهای کارشناس هم برنمیاد چون قرار است طرح های آنها را کسانی چون جنتی و شیخ صادق لاریجانی بررسی کنند!! مجمعی که جایی شده برای هر کسی پستی ندارد اما خامنه ای می‌خواهد نرنجد و بر سفره انقلاب بماند نتیجه ای بهتر از این نخواهد داشت

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 14:45


#تجاوز‌دولتی‌به‌تمامیت‌انسانی


تمامیت چیزی است که لازمه تمام و کمال بودن یک فرد است،
و تمامیت انسانی، یعنی یکپارچگی همه ابعاد فیزیکی و روانی که در انسان وجود دارد.

تمامیت(Integrity) یعنی یکپارچه بودن و تمامیت انسانی یعنی یکپارچگی انسان در همه ابعاد وجودیش( فیزیکی و روانی_ بیرونی و درونی) به معنای دیگر تمامیت انسانی یعنی:
بود و نمود انسان و آنچه در طی افکار و رفتار او بازتاب پیدا می‌کند، یعنی یگانگی در فکر و هدف و برآیند رفتاری انسان در راستای هدف خویش که منتج به داشتن محورهای اخلاقی صحیح در عملکرد و رفتار و الگویی در راستای رفتار عرضه‌ شده از سوی وی می‌شود که درنهایت می‌تواند منجر به قابل‌اعتماد و قابل‌ اتکا شدن فرد در میان جمع شود،
و او را به نقطه‌ای قابل‌ اتکا برای دیگران مبدل کند تا از رفتار او مفهومی از صلح و آرامش را دریافت کنند.
از این است که معتقدم که دست‌یابی به تمامیت انسانی و حفظ و حراست از آن مهمترین مسئله هر جامعه‌ای باید باشد.
چرا که جامعه‌ای که تمامیت انسانی مردمانش مورد هجوم و تجاوز قرار گرفته باشد، جامعه‌ای از هم گسیخته و همراه با بی‌اعتمادی و خشونت و نامهربانی و خودخواهی خواهد بود، که هیچ کس در دیگری نقطه اتکایی برای اعتماد و اعتبار و اتحاد و مهربانی و صلح و آرامش پیدا نمی‌کند و هر کس در تلاش است تا به منافع دیگری دست درازی کند و حقوق دیگران را برای منفعت خود زیر پا بگذارد.
تجربه بشری هم این را به ما نشان داده که وقوع جرم و جنایت و تهدید، آزار، ضرب و شتم، قتل، تجاوز و سرقت در یک جامعه ارتباط مستقیمی با خدشه دار شدن و مورد هجوم قرار گرفتن تمامیت انسانی افراد یک جامعه دارد.
تجاوز دولتی و قانونی به تمامیت انسانی در یک جامعه در ابعاد مختلفی می‌تواند صورت گیرد.
تهدید و ارعاب و سرکوب دولتی، آزار و اذیت و محرومیت همراه با انواع و اقسام تبعیض‌ها( جنسی و قومی و دینی و فکری و عقیدتی)، خشونت و تهدیدات قانونی و رسمی، تحمیل عقیده و باور و شیوه فکر کردن رسمی حکومت بر افراد از جمله آن است، که باعث آسیب‌های جسمی و روحی فراوان برای افراد جامعه می‌شوند و به شدت جامعه را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند و می‌توانند برای همیشه اثرات منفی بر روی زندگی افراد جامعه داشته باشند.

#امید...

@agahiiiii

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 10:32


تصوّر و درکِ شخص‌محور از سیاست و قدرت در انقلاب پنجاه‌وهفت، چه وقتی که شاه از ایران رفت و چه وقتی که خمینی به ایران آمد، انقلابی‌گران را از آن رفت و آمدِ اشخاص خوشحال و مشعوف کرد. تصوّرشان این بود که با آن رفتن و آمدن، به خیر و سعادت می‌رسند. امّا دیری نگذشت که دانستیم آن تصوّر اشتباه بود. خطای اصلی همان برداشتِ شخص‌محور از سیاست و قدرت بود که در تاروپود انقلاب اسلامی نهفته بود؛ برداشتی که ابتنایش بر نوعی سیاست‌ورزی افلاطونی‌مآب است. این برداشت، تمرکزش بر شخصِ حاکم است.
برداشتِ شخص‌محور و درکِ افلاطونی‌مآب از سیاست و قدرت، رهزن و گمراهانه است. چون از یک پرسش اشتباه و فرض خطا آغاز می‌شود و به یک پاسخِ زائد می‌رسد(نقد پوپر بر افلاطون). پرسش از «شخصِ حاکم» یعنی این‌که «چه‌کس باید حکومت کند؟»، با فرضِ «حاکمیّت مهارناشده» و پاسخِ «حکومتِ فرزانگان و شایستگان». پرسش اصلی انقلاب پنجاه‌وهفت هم همین بود، و پاسخ را در رفتن ناشایستگان و آمدن شایستگان دید.

امّا پادزهرِ برداشتِ شخص‌محور و افلاطونی‌مآب، برداشتِ دموکراتیک است. برداشت دموکراتیک، آنچنان که پوپر گفت، پرسش اصلی‌اش در سیاست «چگونه حکومت‌کردن» است، و آنچنان که برلین گفت، «مقدار لازم حکومت». و پاسخ این است: باید نهادها و قوانین را چنان سامان داد که قدرتِ شرورترین و فاسدترین افراد هم مهار شود تا مجال فساد و شرارت نداشته باشند. پس بنای برداشت دموکراتیک یکی بر مهار قدرت است؛ یعنی مشروط‌کردن و محدودکردن قدرت و پاسخ‌گو کردن آن و نظارت بر آن. بنای دیگرش بر حاکمیّتِ قانون است؛ یعنی قانون در کشور حجّت باشد، آن هم قانونِ عادلانه و مدنی. بنای دیگر، بهسازی دموکراتیک نهادهاست؛ یعنی دموکراتیزاسیون نهادها، از دولت تا بازار. و در نهایت، فرهنگِ عمومیِ دموکراتیک؛ یعنی حضورِ شهروندانِ عاقل و معقول در ساحتِ سیاست. و این مبناهای دموکراتیک – قدرت مشروط، حکومت قانون، نهاد دموکراتیک و شهروندان آگاه - ساختار دموکراسی را بنا می‌نهند.

انقلاب اسلامی، از برداشتِ دموکراتیک محروم بود. و همین بود که نه بر ضدّ استبداد که علیه مستبدّ انقلاب کرد، و همین بود که استبدادی بدتر و سیاه‌تر پی افکند. معدودی نصیبی از برداشتِ دموکراتیک داشتند. مهدی بازرگان، از چهره‌های نادر دموکرات در انقلاب، نخستین کسی بود که به این اشتباه اعتراف کرد؛ او گفت به اشتباه شاه را دیو و خمینی را فرشته می‌دانستیم، دیوْ استبداد بود و فرشتهْ دموکراسی. باشد که از خطای گذشتگان، درس بگیریم که درس‌گرفتن از خطاها، تمرین دموکراسی است.

برگرفته از کانال تفکر

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 08:48


‍ زندگی تحمیلی که قواعد آن, نه به انتخاب ما بلکه از قبل توسط دیگران نوشته شده! چرا بدترین نوع زندگی است؟
شاید به این خاطر که مغز ما تحمیل را برنمی‌تابد.
شاید بخاطر اینکه در شرايط تحمیل، انرژی‌های مغز آزاد نمی شود.
شاید بخاطر اینکه انرژی‌های آزاد نشده‌ی مغز، سبب ایجاد تومورهای روانی، یا همان عقده‌های روانی می‌گردد.
شاید بخاطر اینکه در زندگی تحمیلی, فرد به صورت بسیار ناخود آگاه فقط در حال گوشودن عقده‌های روانی است و متوجه گذر ثانیه‌ها و تمام شدن فرصت‌ها نمی‌شود.
شاید بخاطر اینست که لذت کاذب عقده گشایی جایگزین لذت واقعی از زندگی می‌شود.
شاید بخاطر اینست که چهره‌ی کیهان، طبیعت و انسان در زندگی تحمیلی مسخ و دگر گون نگریسته می‌شود.
و شاید تمام این موارد اجزاء تولید یک سندرم وحشتناک و غیر محسوس، یعنی "پیر مغزی" می باشند .

اگر ما تصور می‌کنیم سن مغز ما برابر با سن شناسنامه‌ای ما است، سخت در اشتباهیم، چه بسا جوان بیست ساله‌ای که دچار پیری زودرس مغز شده باشد.
چه بسا فرد کهنسالی که مغز جوان وشادابی داشه باشد.
آیا علائم ونشانه‌های افسردگی، غم، بی‌انگیزگی، بی‌هدفی، سرگردانی و... را درجوانان امروز نمی‌بینیم؟
آیا چون آنها را کهنسال می‌بینیم، برنامه ریزی‌های اجتماعی را در این سطح و متناسب افرادی که دچار سندرم پیر مغزی هستند تنظیم می‌کنیم؟
آیا ضروری‌ترین کار فرهنگی پیشگیری از روند پیری زودرس مغزی در جوانان نیست؟
آیا اصلی‌ترین وظیفه و رسالت انسانی ما جوانسازی فکر افرادی که در این سندرمِ بسیار خطرناک گرفتار شده و همه چیز به آنها تحمیل گشته نیست؟
آیا مغز ما می‌تواند برنامه‌ای برای جوانسازی خود داشته باشد؟
آیا ما از این گونه عوارض مغزی و برنامه‌های پیشگیری و مداوای آن خبر داریم؟
آیا زمانیکه از آسیب‌های جبران ناپذیر فرهنگی، اجتماعی صحبت می‌کنیم می‌دانیم از چه گستره عمیق و پر پهنایی حرف می‌زنیم؟
گستره‌ای که یک لحظه نباید از آن غافل بود و آن ‌را زیر یکسری برنامه‌های، بی‌محتوا و تاریخ مصرف گذشته پنهان کرد.

دکتر محمد جواد عظیمی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 21:26


زندگی بی تو محال است،،نباشی چه کنم؟
لحظه و ثانیه سال است ،،نباشی چه کنم؟

زندگی بی تو فقط ثانیه هایی گذراست
عمر من رو به زوال است،، نباشی چه کنم؟

بی تو انگار دلم ماهیِ افتاده به خاک
حدِ یک لحظه مجال است، نباشی چه کنم؟

شب و روزم شده از عشق تو همرنگ خیال
حیف ،چون میوهٔ کال است،، نباشی چه کنم؟

من و تو خط موازی شده ایم هیچ که هیچ
عشق هم زیر سوال است ، نباشی چه کنم؟

بوسه  بر  باد ،، زدم  تا  برساند  به  لبت
بوسه همرنگِ خیال است،،نباشی چه کنم؟

شعر من غرق،، شده در هوس خنده ی تو
یادِ آن گونهٔ چال است ، نباشی چه کنم ؟

مستی و خواب و خیال تو شده قسمت من
ظاهرا عینِ حلال است ، نباشی چه کنم؟

زندگی بی تو دراین ورطه شده دربدری
غصه و روحِ ملال است،،نباشی چه کنم؟

#مهدی_شهسواری
#عاشقانه

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 20:40


گناه مومنانه ( مهدی سلیمی) pinned «قرض الحسن و کوفته تبریزی 📝 مهدی سلیمی چند شب پیش جلوی در یک رستوران غذای خانگی در خرم آباد زن جوانی نشسته بود به محض دیدن من یک خمیردندان را به سمتم گرفت و گفت آقا میشود این را از من بخرید؟ گفتم نیاز ندارم. با لحن ملتمسانه تری: « تو رو خدا اگه میشه بخرید…»

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 20:40


قرض الحسن و کوفته تبریزی

📝 مهدی سلیمی

چند شب پیش جلوی در یک رستوران غذای خانگی در خرم آباد زن جوانی نشسته بود به محض دیدن من یک خمیردندان را به سمتم گرفت و گفت آقا میشود این را از من بخرید؟ گفتم نیاز ندارم. با لحن ملتمسانه تری: « تو رو خدا اگه میشه بخرید میخوام دو تا کوفته برا خودم و بچم بگیرم»

دیشب که اسراییل موسسات مالی وابسته به حزب الله با نام «قرض الحسن» را بمباران کرد و افشا نمود جمهوری اسلامی ماهی ۵۰ میلیون دلار از ثروت مردم ایران را خرج حزب الله میکرده دعا کردم آن زن این خبر را نشنیده باشد!! از ابتدای شکل گیری جمهوری اسلامی تا کنون پول زیادی صرف تجهیز گروههای مبارز علیه اسراییل شده و مقدار بیشتری هم بخاطر تحریم ها بواسطه همین سیاست بر اقتصاد ایران تحمیل گشته است.

اسراییلی که با ما هیچ گونه مرز مشترکی ندارد و هرگز تمامیت ارضی ما را تهدید نکرده است. اما خرج ساخت همان موسسات برای تزریق پول هم از کیسه مردم پرداخت شده و ثروت ملی ما امروز در جنوب لبنان و نوار غزه توسط جنگنده های اسراییلی دود می شوند. خرج دیگر گروههای نیابتی که برای مقابله با اسراییل و آمریکا تشکیل شده اند را هم در نظر بگیریم به اضافه پولهایی که از آفریقا تا تایلند خرج گسترش تشییع می شود می بینیم چه حجم عظیمی از ثروت ملی وجود داشته و چه توسعه و رفاه بی نظیری را میتوانست برای این کشور رقم بزند

جای رفاه و‌ توسعه اما امروز فقر گسترده در شاخص فلاکت، استرس های بی امان زندگی، آرزوهای بر باد رفته، جوانان افسرده، زندگی های نکرده، حسرت های پرشمار و سایه سنگین جنگ نصیب ما شده است. مایی که طولانی ترین جنگ‌ قرن را هم در بدو پیدایش این حکومت تجربه کردیم و مایی که در آتش جهالت پیشینیان و چنگال حاکمان ظالم از زندگی جز درد و رنج، تحقیر و ترس چیزی نفهمیدیم

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 15:25


✍️جزیره‌های تمب
👤استاد احمد اقتداری(متخصص در مطالعات خلیج فارس)
⏱️زمان خواندن 1 دقیقه

جزیره‌های تمب بزرگ و کوچک را در لهجه‌های جنوب ایران «تمب گپ» و «تمب مار» می‌نامند. تمب با «تاء» مضموم و «م» و «ب» ساکن به معنی «تپه» و «تل» و «زمین برآمده» به کار رفته است. در زبان دریانوردان بومی این دو جزیره را «تمب گپ» به معنی «تمب بزرگ» و «تمب مار» می‌نامند. تمب مار را «تمب کوچک»، «تل مار»، «تنب مار»، «طنب کوچک»، «نابیو تنب»، «نبی تنب» نیز خوانده‌اند.
در سال ۱۸۳۵ میلادی، ۱۲۵۵ هجری قمری که دامنۀ فعالیت دزدان دریایی در کرانه‌های خلیج فارس به اوج رسیده بود و طرد دزدان دریایی و جلوگیری از اعمال آن‌ها، بهانۀ مداخلات انگلستان در خلیج فارس گردید تا امپراتوری انگلستان بتواند این شاهراه دریایی را در دست خود گیرد، بنابه پیشنهاد حکومت هندوستان کاپیتان هنل انگلیسی، افسر بحریۀ انگلیس که از طرف دریاداری انگلیس عهده‌دار امور خلیج فارس بود، یک خط فرضی به موازات ساحل رسم نمود که امتداد آن از جزیره‌های بوموسی و سیری می‌گذشت. بعدها جانشین هنل، به نام ماژور موریسن، با شیوخ و رهبران امارات خلیج فارس مذاکراتی به عمل آورد و خط دیگری برای نشان دادن حدود آب‌های ایران و سواحل جنوبی خلیج فارس روی نقشۀ خلیج فارس فرض و وضع نمود که از جزیرۀ سیر ابونعیر و شمال رأس رکن در شمال جزیرۀ قطر تا نزدیکی رأس الزور در کویت می‌گذشت.
این خط نسبت به خط قبلی که آن هم در جنوب جزیره‌های تمب قرار داشت، جنوبی‌تر بود. این خطوط را خطوط محدودیت نامیده‌اند و جزایر تمب و بوموسی در شمال هر دو خط قرار گرفته‌اند و بر اساس خطوط فرضی وضعی هر دو مأمور دریاداری انگلستان، در آب‌های ایران واقع شده‌اند و بنابراین حکومت انگلستان که سالیان دراز مدعی مالکیت جزایر تمب بزرگ و تمب کوچک و بوموسی بوده است، با تأیید حکومت هندوستان، این جزایر را در محدودۀ آب‌های ایران می‌شناخته و در روی نقشه، تأیید کرده است و مالکیت ایران بر این جزایر را بر اساس اصول علمی و سیاسی و تاریخی پذیرفته‌اند و مالکیت ایران را تأیید نموده‌اند.
در نقشۀ خلیج فارس که از طرف وزارت جنگ انگلیس به سال ۱۸۸۸ میلادی چاپ شده است، جزیره‌های تمب بزرگ و تمب مار یا تمب کوچک همراه با جزیره‌های «بوموسی» و «سیری» و «فرورو» به رنگ اصلی خاک ایران روی نقشه رنگ شده‌اند، اما همین دولت انگلستان در اوائل قرن بیستم و در اولین سال‌های بعد از جنگ جهانی اول با کمک نیروی دریایی گشتی خود در آب‌های خلیج فارس و اقیانوس هند، مانع از فعالیت مأموران گمرکی و مالیاتی ایران در این جزیره‌ها گردید و در کتب و مآخذ و اسناد جدید خود آن‌ها را به حکام رأس الخیمه و شارجه متعلق دانست.
در کتاب خطی مفاص اللئالی و منار اللیالی، تألیف محمدعلی سدیدالسلطنۀ کبابی بندرعباسی که به کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران اهدا شده و هم‌اکنون در آن کتابخانه نگهداری می‌شود، رونوشت سندی به خط و زبان عربی ثبت شده است که پدران و بنی اعمام حکام حالیۀ رأس الخیمه و شارجه به اتفاق عدۀ دیگری از مردمان جزایر تمب و بوموسی و سیری حقانیت ایران را در مالکیت جزایر مذکور تأیید کرده و صریحاً اعلام کرده‌اند که بعضی از سنوات برای تعلیف احشام خود این جزایر یا بعضی از آن‌ها را برای علفچر مواشی خود از حاکم ایرانی بندر لنگه اجاره می‌نموده‌اند.»

📚«سرگذشت تاریخی چهار جزیره در خلیج فارس»، احمد اقتداری، یغما، آبان ۱۳۵۶، ش ۳۵۰، ص ۵۰۳-۵۰۴ و فروردین ۱۳۵۷، ش ۳۵۵، ص ۴۶-۴۷
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 14:09


رسانه های وابسته به حکومت، ارزش این سرویس اهدایی را یک میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیون تومان عنوان کرده اند

کاری به اینکه چرا این خانم تبریزی مثلا برای خانواده هموطنان جان باخته در معدن طبس چنین کاری را انجام نداد نداریم به هر حال هم مال مال خودش است (اگر واقعا باشد) و هم شعور

اما مسئله این است این خانم که شغل خود را خانه دار معرفی کرده است آیا شفاف است که این ثروت از کجا آمده که میتواند نزدیک دو میلیارد را بذل و بخشش کند؟ آیا این بخشش برای پوشاندن رانتی و یا استفاده از رانت جدیدی نیست؟؟

ما تجارب زیادی از نوکیسه های حکومتی و پول شویی های آنها داریم‌‌. فراموش نکردیم که قالیباف در مسجد میخواست پرونده فساد هشت هزار میلیاردی هلدینگ یاس را دوستانه حل کند. اینان حتی مسجد رفتن، راهپیمایی رفتن و بعضا کربلا رفتنشان هم در پی منفعتی است حالا هزینه میلیاردی برای لبنان که جای خود دارد

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 09:23


- درسی که باید از کوبا بیاموزیم!


چند روزی است که شبکهٔ برق کوبا از کار افتاده و سراسر کشور در خاموشی فرو رفته است. مردم کوبا دهه‌هاست که زندگی وحشتناک و غیرقابل‌تصوری را سپری می‌کنند. اکثر مردم غالباً گرسنه‌اند و خوردن پوست و ریشهٔ گیاهان پدیده‌ای متداول است. تعداد گاری‌هایی که با اسب و الاغ کشیده می‌شوند از اتومبیل‌هایی که آن‌ها هم مدل هفتاد تا هشتاد سال قبل هستند، بیشتر است. اکثر مناطق شهری همچون بیغوله‌هایی پوسیده و رها شده هستند.

دست‌کم تا همین هشت سال پیش استفاده از اینترنت و موبایل ممنوع بود. فضای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شبیه خرابه‌هایی است که به زباله‌دانی تبدیل شده‌اند. حتی برخی از زنانی که پزشک یا استاد دانشگاه هستند، مجبورند برای تأمین مخارج خود به روسپی‌گری تن دهند. حکومت برای تامین مخارجش شهروندان را همچون بردگان بی‌مزد برای کار یا جنگ به کشورهایی نظیر روسیه می‌فرستد و مزد آن‌ها را دریافت می‌کند. تعداد زندانیان سیاسی کوبا از تعداد زندانیان سیاسی کل کشورهای آمریکای مرکزی بیشتر است. کوبا تنها کشور قارهٔ آمریکا است که در آن اردوگاه‌های بازپروری سیاسی وجود دارد که در ده‌ها هزار نفر زندانی‌ اسیرند.

چرا مردم کوبا باید چنین روزگار بگذرانند؟ آنان چه گناهی مرتکب شده‌اند که باید سهمشان از زندگی این باشد؟ پاسخ را باید در تصمیم‌گیری و انتخاب این مردم در برهه‌های حساس تاریخی جست‌وجو کرد.

کوبا پیش از انقلاب شوم کاسترو و چه‌گوارا برترین اقتصاد آمریکای مرکزی را داشت و یکی از پر رونق‌ترین مراکز توریسم جهانی بود.

در دههٔ شصت میلادی، ژان پل سارتر فیلسوف شهیر و چپگرای فرانسوی به کوبا سفر می‌کرد و در ستایش افکار و برنامه‌های کاسترو و چه‌گوارا کتاب می‌نوشت و از شور و هیجان سر از پا نمی‌شناخت. در آن دوره روشنفکر چپگرا یا نیمه چپگرایی را نمی‌توان یافت که تحسین‌گر کوبای سوسیالیستی نبوده باشد. اگر سازمان سیا این خدمت بزرگ را به مردم قارهٔ آمریکا نکرده بود که ارنستو چه‌گوارا، این آدم‌کش متعصب و دیوانه را همچون موش فاضلاب از گودالی در جنگل‌های بولیوی بیرون کشیده و به درک واصل کند، چند کشور دیگر در این قاره هم به سرنوشت کوبا دچار شده بودند.

آنچه امروز برای ما مردم ایران اهمیت اساسی دارد، حساسیت و هشیاری کامل نسبت به فریب‌ها و ترفند‌های روانی فعالین و روشنفکران چپگرا است. این هشیاری می‌تواند و باید مانع از آن شود تا امثال اسمائیل بخشی‌ها، فرج سرکوهی‌ها، یوسف اباذری‌ها و کامران متین‌ها نقشی در ساختن آیندهٔ ما داشته باشند.

توس طهماسبی
نویسنده و پژوهش‌گر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 06:34


نتیجه حمله پهبادی ناموفق به اقامتگاه نتانیاهو، از بین بردن بانک ها و موسسات مالی وابسته به حزب الله توسط ارتش اسراییل در شب تولد بی بی بود

وقتی هر دو جبهه یک جنگ به نفع اهداف یک طرف اقدام می کنند نتیجه آن جنگ مشخص و واضح است

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

20 Oct, 19:21


گناه مومنانه ( مهدی سلیمی) pinned «سیاست خارجی غلط، عدم توسعه جزایر سه گانه 📝 مهدی سلیمی شکی نیست جزایر سه گانه ایرانی هستند، ایرانی خواهند ماند و هر کجا از ادعا کشور عربی بر این جزایر حمایت کند غلط کرده است خواه چین و روسیه باشند و خواه اتحادیه اروپا‌ اینجا دو نکته را که قبلا عرض کرده ام…»

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

20 Oct, 19:21


سیاست خارجی غلط، عدم توسعه جزایر سه گانه

📝 مهدی سلیمی

شکی نیست جزایر سه گانه ایرانی هستند، ایرانی خواهند ماند و هر کجا از ادعا کشور عربی بر این جزایر حمایت کند غلط کرده است خواه چین و روسیه باشند و خواه اتحادیه اروپا‌

اینجا دو نکته را که قبلا عرض کرده ام باز هم تکرار میکنم

🔹نخست- سیاست خارجی غلط جمهوری اسلامی و دنباله روی روسیه و چین باعث شده هم آنها ایران را کارت بازی خود ببینند و در جاهای مختلف برای پیشبرد اهدافشان از این کارت استفاده کنند و هم بلوک غرب از فرصتی برای ضربه زدن دریغ نکنند. هنوز یک نفر وجود ندارد به ما بگوید چرا جمهوری اسلامی باید به روسیه در اشغال اوکراین کمک کند!!!

🔹 دوم- عدم توسعه جزایر سه گانه: میهن دوستی خاک پرستی صرف نیست به فکر مردم سرزمین و پیشرفت و توسعه آن سرزمین بودن هم هست. همین شیخ نشین کوچک عربی که مدعی این جزایر است بنادر و شهرهای خود را بصورت رشک برانگیزی به نواحی مدرن و مرفه ای در جهان تبدیل کرده است اما تا کنون رژیم حتی نتوانسته اطمینان خاطری برای سرمایه داران ایرانی ایجاد کند که جای دبی در ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک سرمایه گذاری کنند

🛑 توسعه و رفاه این جزایر و تبدیل کردنشان به قطب های اقتصادی و توریستی می توانست مهم ترین قدم در ناامید کردن هر بیگانه ای از این سرزمین ها باشد

گناه مومنانه👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

20 Oct, 09:10


🔵🔴سرنوشت شوروی را موشک های اتمی رقم نزد بلکه پوشک در قفسه ها رقم زد

✍️بیژن اشتری/مترجم و نویسنده

شوروی به کشورهای اقماری‌اش نفت و غلات رایگان می داد تا امپراتوری خود را در اروپای شرقی و مرکزی حفظ کند.
بلغارستان،لهستان،مجارستان،چکسلواکی،رومانی و آلمان شرقی نفت و غلات مفت «برادر بزرگ »را بلافاصله پس از دریافت به کشورهای اروپای غربی به قیمت بازار آزاد می‌فروختند تا ارز حاصله را صرف اقتصاد سوبسیدی رو به زوالشان بکنند.شوروی سالیانه سی میلیارد دلار را صرف "کمک" های اقتصادی و تسلیحاتی به کشورهای تحت سلطه‌اش می‌کرد در حالی که اقتصاد ویران داخلی خودش به شدت به این پول نیاز داشت.اما کار به جایی رسید که ادامه این روال ناممکن شد.کشور سلطه گر بیش از این قادر به خرج کردن برای حفظ امپراتوری‌اش نبود.

پل کندی،مورخ انگلیسی، به درستی می‌گوید «چنانچه یک کشور سلطه‌گر حیطه حاکمیت خود را در امور خارجی بیش از حد گسترش دهد، نه تنها منافعی را نصیب خود نمی‌کند بلکه به واسطه هزینه‌های سنگینی که برای حفظ امپراتوری‌اش متحمل می‌شود خود را در معرض فروپاشی قرار می‌دهد. اصولا راز نابودی امپراتوری‌ها در همین ویژگی نهفته است.» شوروی گمان می‌کرد که امپراتوری اروپایی‌اش «عمق راهبردی»‌اش است اما اشتباه می‌کرد .به عبارتی همین"عمق راهبردی" نهایتا تبدیل شد به پاشنه آشیل‌‌ این نظام .

شوروی مجبور بود برای حفظ امپراتوری‌اش علاوه بر صدور نفت و غلات رایگان،بخش عمده‌ای از بودجه سالیانه‌اش را هم صرف تولید تسلیحات و نیروهای نظامی‌اش بکند.در نتیجه ،پول چندانی برای تقویت اقتصاد داخلی‌اش باقی نماند .و نهایتا آنچه سرنوشت این کشور را رقم زد نه تعداد موشک‌های اتمی‌اش که تعداد کاغذ توالت‌ها و پوشک‌های موجود در قفسه‌های فروشگاه‌هایش بود.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

19 Oct, 20:50


دیگر نیمه شب ها جای چای آرام بخش میخورم به جای بیدار بودن می خواهم بخوابم! نمی دانم شکسته ام یا کوچک شده ام میان این دو فاصله عمیقی ست که آدمی را از چای به آرامبخش می رساند. تحقیر شده ام یا حقیر! چیزهایی رویای من شده اند که هرگز برایم اهمیت نداشته اند این حقارت است احتمالا شاید هم تحت تاثیر تحقیر شدگی باشد این کوچک شدن دنیایم. شاید هم بزرگ شده ام آخر آدمها هر چه بزرگتر می شوند دنیایشان کوچک تر می شود. البته یک بزرگی هم داریم که دنیا در نظرت کوچک می شود آن مرحله را من پیش از این به خود آمدن می زیستم

هذیان نمی گویم فقط در تفهیم منظورم کم آورده ام. کم آوردن چیز بدیست مخصوصا وقتی بد موقع باشد. آن قدر کم آورده ام که می خواهم همه رویاهایم را بفروشم به اندکی حقیقت! من هرگز تاجر خوبی نبوده ام اما از هیچ معامله ای چنین سرافکنده هم نشده ام! من چه می گویم؟ راستش مهم نیست مهم این است لااقل بدانم برای که می گویم! در انزوای عجیبی هستم مثل کسی که هر که می‌شناخته را در یک زلزله از دست داده باشد! مرا از تنهایی هراسی نبود تا زمانی که خیالی هر شب با من سر به بالش می گذاشت و این منزوی شدن را کسی شاید تجربه نکرده که حتی خیالش هم بگریزد و رویایش را رم دهد

حالت عجیبی ست که یک نفر زمین گیر شده آرزویش فتح بلندترین قله جهان باشد و تهدیدستی که میل بازار کند به قصد خرید مرغوب ترین کالا. جهان جای کوچکی بود روزی برایم و امروز ندامتگاه بزرگی با حکم ابد. هرگز این جملات آشفته نمی توانند شرح پریشانی من باشند.  استکان هایم را برداشته ام قرص های لعنتی رفقای جدیدی هستند برای شب هایی که تنها می خواهم بخوابم. شاید شبی دوباره سراغ قوری را گرفتم و خواستم بیدار بمانم. شبی پر از تلخی های شیرین

#مهدی_سلیمی

گناه مومنانه👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

19 Oct, 19:27


گناه مومنانه ( مهدی سلیمی) pinned «کمک شایان توجه جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتیش به اهداف اسراییل 📝 مهدی سلیمی پس از کشته شدن یحیی سنوار توسط اسراییل یک حمله پهبادی توسط حزب الله لبنان به اقامتگاه نتانیاهو انجام شد اما مثل اکثر حملات چند وقت اخیر به اصطلاح محور مقاومت تلفاتی نداشت‌‌ و به…»

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

19 Oct, 19:27


کمک شایان توجه جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتیش به اهداف اسراییل

📝 مهدی سلیمی

پس از کشته شدن یحیی سنوار توسط اسراییل یک حمله پهبادی توسط حزب الله لبنان به اقامتگاه نتانیاهو انجام شد اما مثل اکثر حملات چند وقت اخیر به اصطلاح محور مقاومت تلفاتی نداشت‌‌ و به هدف مورد نظر نرسید هر چند باید این پرسش را مطرح کرد که آیا واقعا آنها هدف کشتن نتانیاهو را داشتند یا چون همیشه دنبال اجرای یک شو بودند و چرا همیشه اینگونه حملات بی تلفات و فقط دارای بعد تبلیغاتی است؟

حذف مهره های مهم نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران و شلیک به محلی متعلق به نخست وزیر اسراییل یعنی در این جنگ هیچ قاعده ای برای رسیدن به صلح رعایت نمی‌شود مگر روزی که یک گروه پرچم سفید برافرازد

قاعده کشتن شاه مهره‌های رقیب به راه افتاده و با دقت و اشراف اطلاعاتی که اسراییل در چند وقت اخیر نشان داده است این روند به سود آنها خواهد بود. از هفتم اکتبر تا کنون تمام حرکات جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی آن در خدمت اهداف اسراییل بوده به گونه‌ای که انگار هر آنگونه که نتانیاهو می‌خواهد رفتار می کنند

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

19 Oct, 14:36


‍ .
🟥باگِ ایدئولوژی: قطع ارتباط با واقعیتِ موجود

رضی‌الدین طبیب

(بخش دوم)


از آنسو، و در قیاسی تماماً وارونه، در طرفِ عقلانی و محاسبه‌گر قضایا، این نسبت‌ها و دستاورها غالباً همانقدر روشن، منطقی و واقعگرایانه ارائه می‌شوند و روی آنها گفتگو و مشورت انجام می‌گیرد و در نهایت برایشان راهکارهای قابل‌حصولی تعریف می‌گردد که مثلاً یک شخص بخواهد برای تعطیلاتش منطقی‌ترین گزینه‌ی ممکنِ سفر را با توجه به تمام شرایطش(مالی، زمانی، ذهنی، سلیقه‌ای و...) انتخاب کند و تا جای ممکن هزینه‌های خود از هرنظر را به حداقل برساند و بر میزان بهره‌وری‌اش از آن سفر بیافزاید.

بدیهی است که با روش مدیریت امور در طرفِ باورمند این مناقشات، همه‌چیز در اتمسفری دراماتیک به پیش می‌رود و بدون کمترین محاسبه یا برنامه‌ریزی قبلی، از پیروزی‌ها و فتوحاتی عنقریب در آینده‌ای مبهم و گاهی معلوم اما اساساً ناشدنی سخن به میان می‌آید که ناخواسته مسئله مطروحه را به یک آیرونی یا پارودی مبدل می‌سازد: از وقوع یک پیروزی کوچک و بی‌اهمیت یک رستاخیز خلق می‌کنند و از تحمیل شکست تفسیری روحانی و ملکوتی به دست می‌دهند.
اما در سمت واقع‌نگرِ ماجرا، وقایع گام به گام هشیارانه، هدفمند و با پایانی غالباً روشن و قابل پیش‌بینی و منطقی به پیش می‌روند و دستاورد عملی و قابل مشاهده هر پیروزی کوچک و بزرگ به قدر کفایت از شایستگی خود خبر می‌دهد و برای هر شکست راهکاری جبرانی و قابل دستیابی، بی‌هیچ توضیح و تفسیر اضافی و نامتعارفی ارائه می‌گردد.

بقای پرهزینه و ویرانگر اندیشه‌های متصلب، ایستا و سختِ ایدئولوژیک، نه در عرصه دستاوردهای واقعی و ملموس، که در شاخ و برگ دادنِ مدام به درام‌های خیالی و روایت‌های اگزجره‌ای است که جز به چشم توده‌های ناآگاه، منطق‌گریز و قربانی جوامعِ استبدادزده و عقب‌مانده کمترین جذابیتی ندارد.
خلق قصه‌های پریان از قلب اعمال شرورانه یا رشادت‌های دروغین و هرگز وقوع نایافته از سر و دست کسانی چون ارنستو چگوارا، یاسر عرفات و خسرو گلسرخی و به همان نسبت اقناع کردن توده‌ها و به گروگان گرفتن زندگی، زمان و ذهن آنها در تمامیت معنایی آن با توجیه سلسله‌ای تمام ناشدنی از اشتباهات و جنایات و فضاحت‌های اخلاقی.
و در آن سو تداومِ حیات و پیشرفت فزاینده طرف منطقی ماجرا، نه در جار و جنجال و هوچی‌گری و برپایی معرکه‌های حیرت‌انگیز خبری یا واکنش‌های نمایشی به پدیده‌ها و امور جهان خارج، که بر مبنای درک واقعیت موجود در تمام ابعاد و البته پذیرش نقایص سیستمی و کوشش روز افزونش برای غلبه بر موانع و کسب پیروزی نهایی در عرصه‌های عملی و ملموس است تا بتواند بر مبنای آنها به استدلال و دفاع از عملکردش بپردازد.

به بیان کوتاهتر زندگی و تداوم مرام‌های ایدئولوژیک حتماً در گرو حفظ، تکرار و خلق اسطوره‌ها و افسانه‌های سیاسی_نظامی یا شخصی از رهبرانش است و حیات ساختارهای سیاسی واقعگرا و پیشرفته در کسب دستاوردهای عملی و روشن در زمینِ جامعه و سیاست.
آبشخور هر ایدئولوژی بسیاری توهم و خیال است و اندگی واقعیت؛ به همین دلیل ساده ناچار است پیوسته دستاوردهای مضحک و حقیرانه‌اش را فریاد بکشد، برای شکست‌های فراوانش تفسیرهای فرابشری بیافریند و تا ابد به قربانیان و دوست‌دارانش رؤیا بفروشد.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

19 Oct, 14:36


‍ ‍ .
🟥باگِ ایدئولوژی: قطع ارتباط با واقعیتِ موجود

رضی‌الدین طبیب

(بخش اول)

از نقطه‌نظر اقتصادی شما می‌توانید سال‌ها و دهه‌ها در جایی یا بر روی کسانی صدها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنید و تمام آن سرمایه‌های هنگفت در کسری از ثانیه (یک ثانیه، یک روز، یک هفته، یک ماه یا یک سال)‌نیست و نابود شود و در نهایت موجودیت خودتان را به عنوان اصل یا ستون مرکزی یک ساختار عمیقاً به خطر اندازد.

🔻دلیلش چیست؟
در صورت بروز چنین فاجعه‌ای می‌توان نام‌ها و اصطلاحات آشنای بسیاری را به سرعت پشت سرهم ردیف کرد و به مثابه دلیلی موجز و روشن در این بحث مطرح ساخت:

طمع‌کاری، نداشتن حساب و کتاب، بی‌حواسی، آشفتگی فکری، بی‌تجربگی، برآورد نادرست، اعتماد بیش از اندازه، خیانت در شراکت، خرابکاری و...
ولی به گمانم همه‌ی این اصطلاحات را می‌توان در یک عنوان یا اصطلاح جامع‌تر جای داد:
✔️قطعِ ارتباط با واقعیتِ موجود!
قواعد بازی در زمین "سیاست" نیز عیناً همان است. اولین و بزرگترین آفت هر ایدئولوژی قطع ارتباط منطقی و عقلانی صاحبان و متولیانش با واقعیت است. حالا واقعیت(واقع‌گرایی/رئالیسم) در این عرصه شامل چه مؤلفه‌هایی است؟ خب به شکل بنیادین این موارد:
درک صحیح شرایط فعلی، برآورد درست و دقیق، اعتماد به اندازه، احتیاط مداوم، پرهیز از افراط یا تفریط، اعتدال در روش‌های عملی و کاربست ابزارها، انعطاف، تعامل، هشیاری، سرمایه‌گذاری منطقی و هدفمند و...
تا پیش از پیدایش یک وضعیتِ بحرانی ظاهراً همه چیز در طرف صاحبِ ایدئولوژی عالی، روشن، بی‌زلزل و حتی عمیقاً برای مخالفان و معترضان ترسناک و تهدید‌کننده به نظر می‌رسد؛ اما در روزگارِ زوال ایدئولوژی یا آغاز شمارش معکوس برای سقوطِ آن، این روند به شکلی نامتعارف با هر آنچه که در گذشته پشت سر گذاشته یا درباره‌اش ادعا کرده نسبتی کاملاً عکس می‌یابد. کلید فهم این گردش نامعمول با نسبت‌های وارونه را (یا اصطلاحاً قرارگیری ناگهانی و محیرالعقول در وضعیت‌های صفر و صدی = سقوط یک‌شبه از جایگاه قدرتِ مطلقه به منتهی‌الیه شرایطی ترحم‌انگیز و حقارت‌بار و یا بالعکس) باید دقیقاً در مدل ذهنی صاحبان ایدئولوژی و الگوهای ساختاری یک حکومت ایدئولوژیک و نسبت همزمان و پیوسته این دو وجه با واقعیت موجود تفسیر کرد.

برای مثال می‌توان واقعیتِ موجود در یک عصر تاریخی را بر پایه ۱۰ مولفه استوار دید و تعریف کرد و درست همزمان، شاهد سقوط یک حکومت ایدئولوژیک بود که ساختارهای سیاسی، الگوی ذهنی و شیوه حکمرانی صاحب منصبانش نیز بر مبنای ۱۰ عنصر بنیاد یافته است؛ اما زمانی که به شکلی دقیق در پی قیاس، تحلیل و واکاوی مسئله بر می‌آییم متوجه می‌شویم که تقریباً میان مؤلفه‌های واقعیت و عناصر مدنظر افراد معتقد به یک مرام سیاسی کمترین ربط و نسبتی وجود ندارد.
این عدم ارتباط اگرچه در وهله اول ظاهراً و تنها از ۱۰ مورد کلی در عرصه سیاستگذاری طرفین سخن به میان می‌آورد و در یک متن از اشاره به ده واژه یا گزاره فراتر نمی‌رود، اما ساده‌لوحی است که فراموش کنیم همان مؤلفه‌های ده‌گانه تمامی ابزارها، روش‌ها و ساختارهای موجود در یک نظام سیاسی را تا آخرین و کوچکترین سلولش ساخته، تعریف نموده یا هدایت می‌کنند.
روابط و نسبت‌های پیچیده و بهت‌انگیز یک مدل ایدئولوژیک در مقایسه با چارچوب‌ها و شیوه‌های معقول و تعریف شده‌ی واقعیت موجود به وقت بروز تعارضات و مناقشات، کنش‌ها یا راهکارهایی بغایت متفاوت را ایجاد، دنبال و یا اتخاذ می‌کنند.
در طرف باورمند و متعصبِ ماجرا، همه‌چیز به صورتی خودخواسته یا ناگزیر وجهی حماسی و افسانه‌ای و اسطوره‌ای می‌باید و کمترین نسبتی با منطق باورپذیر و زمینی انسانی ندارد؛ مثلاَ رهبر کشور مالدیو پیوسته ادعا کند که نیروی نظامی کشورش قادر است در یک هفته تمام نیروی دریایی ارتش هند(یک ابرقدرت اتمی) را از میان بردارد!
مبالغه، اغراق، بلوف و ادعاهای دروغین، پنهان‌کاری، پروپاگاندا، چاپلوسی، استبداد رأی، هیجان‌زدگی بیش از حد یا پیش از موعد و یا ارائه گزارشات سرتاسر غلط و احمقانه در اعداد و ارقامً دستاوردها و فتوحات و یا حتی نمایش مکرر شیفتگی جنون‌وارِ هواخواهان یک پیشوا یا فرمانده‌ی کاریزماتیک و مقتدر جای حقیقت و تعقل و ندیدن هزینه‌های هنگفت عادی را بر روی کاغذ و عرصه عمل می‌گیرد.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

18 Oct, 19:49



می‌خواهم بمیرم
می‌خواهم یک میلیارد بار بمیرم
و در جهانی برخیزم،
که همسایگان یک دیگر را بشناسند.
و مردم،
همه ی رنگ‌ها را دوست بدارند.
می‌خواهم در جهانی برخیزم
که عشق به قیمت لبخند باشد.
مردان نمیرند،
زنان نگریند،
و همه‌ ی کودکان، پدران خود را بشناسند.
عدالت باغی باشد،
که مردم در آن سیب‌ های یکسان بخورند،
و یکسان بمیرند.
می‌خواهم در جهانی برخیزم،
که هیچ انسانی، بیش از یک‌ بار نمیرد!


#ژاک_پره‌ور

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

18 Oct, 18:04


فکر کنید «روپوش مدرسه» هم «چای دبش» است!

مصطفی داننده

«رفتم مدرسه تا نامه‌ای بگیرم که بتوانم هزینه لباس مدرسه دخترم را نیم‌بها پرداخت کنم. مدیر گفت مشکلی ندارد و نامه را می‌دهد. پیش از این هم برای ثبت‌نام مدرسه، نامه داده بود. نامه را به اداره آموزش و پرورش بردم و هزینه ثبت‌نام را کاهش دادند؛ فقط ۱۰۰ هزار تومان به مدرسه پرداخت کردم. برای مانتو هم از مدیر نامه خواستم. او هم بدون مشکل نامه را داد، اما گفت: "تو که بیکار هستی، بیا اینجا کلاس‌ها را تمیز کن." من هم گفتم مشکلی نیست و کمک می‌کنم. با رضایت خودم و همکاری سرایدار، کلاس‌ها را تمیز کردم و در نهایت نامه را گرفتم و مانتوی دخترم را تهیه کردم.»

این روایت مادری است که به گفته خبرنگار صداوسیما، برای ثبت‌نام فرزندش مجبور شده بود کلاس‌های مدرسه را تمیز کند. روزنامه شرق نیز گزارش داده که دیگر اولیا به جای پول، خدماتی مانند نجاری و قفل‌سازی به مدرسه ارائه می‌دهند. این توافق بین مدرسه و والدین صورت می‌گیرد.

پس از این اتفاق، آموزش و پرورش اعلام کرد که مدیر مدرسه استعفا داده و پرونده او در اختیار هیأت رسیدگی به تخلفات قرار گرفته است.

در مورد این موضوع می‌توان به چند نکته اشاره کرد:

اول: دل هر انسان دلسوزی برای والدینی می‌سوزد که در این روزهای سخت، خجالت‌زده فرزندان خود هستند، چون توانایی فراهم کردن ساده‌ترین امکانات زندگی را ندارند. تصور کنید شرایط یک خانواده چقدر سخت است که مادر مجبور شود برای ثبت‌نام فرزندش کلاس‌های مدرسه را تمیز کند. این خبر آنقدر دردناک است که نه تنها مدیر مدرسه، بلکه بسیاری از مسئولان کشور باید از سمت‌های خود استعفا دهند و خجالت بکشند. واقعاً کار به کجا رسیده است که ثبت‌نام در مدرسه منجر به چنین اتفاقی شود؟

این رفتار با کدام‌یک از شعارهای مسئولان در این سال‌ها همخوانی دارد؟ آیا آنها که تصمیم‌گیری می‌کنند، از چنین مسائل آگاه هستند یا فقط با استعفای یک مدیر، گمان می‌کنند وظیفه‌شان تمام شده است؟

دوم: چرا یک مدیر مدرسه در منطقه‌ای ضعیف، به خود اجازه می‌دهد به مادری که تلاش می‌کند امکان تحصیل فرزندش را فراهم کند، چنین پیشنهادی بدهد؟ چرا باید غرور یک مادر را برای یک ثبت‌نام زیر پا گذاشت؟ این مدیران چگونه انتخاب می‌شوند؟ آیا نباید آموزش ببینند که در چنین شرایطی چگونه با دانش‌آموزان و والدینشان رفتار کنند؟

سوم: چرا مدارس از والدین پول می‌گیرند؟ مگر تحصیل در مدارس دولتی ایران رایگان نیست؟ چرا هزینه‌های مدارس دولتی که بودجه دولتی دریافت می‌کنند، باید بر دوش خانواده‌هایی باشد که خود با مشکلات فراوان مواجه‌اند؟ مدارس نه تنها نباید شهریه بگیرند، بلکه دولت باید هزینه‌هایی مثل روپوش دانش‌آموزان را هم تقبل کند. حداقل در این زمینه کاری کنید که خانواده‌ها دغدغه‌ای نداشته باشند.

واقعاً روپوش مدرسه چقدر هزینه دارد؟ تصور کنید مانند چای دبش یا زین اسب است! این همه هزینه‌تراشی می‌شود و خانواده‌هایی که حتی توان تهیه مایحتاج اولیه زندگی را ندارند، باید نگران روپوش، کمک به مدرسه و امثال اینها باشند.

چهارم: باید از شبکه‌های اجتماعی تشکر کرد. اگر این شبکه‌ها نبودند، بسیاری از این زشتی‌ها دیده نمی‌شد و نالایقان همچنان تصمیمات غلط می‌گرفتند و جامعه را با مشکلات فراوان روبرو می‌کردند. یکی از دلایل اصرار برخی بر فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی، همین شفافیت است که نشان می‌دهد مدیریت در کشور در بدترین سطح خود قرار دارد.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

18 Oct, 16:32


بنیاد گرایی تجدید نظر طلبانه یا بازگشت به" دوره طلایی".
نمونه های بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد تو می‌توانی برای حفظ و تقویت قدرتت از واقعه‌ای اسطوره‌ای با افسانه‌ای در تاریخ کشورت یا قوم و مذهبت بهره برداری کنی. تو می‌توانی خودت را تجسم یا ادامه دهنده‌ی راه و آرمان این اسطوره‌ی قدیمی جلوه دهی و به این وسیله موضع قدرتت را تحکیم کنی. تنها نکته‌ای که باید توجه کنی این است که در ارائه تفسیر تجدید نظر طلبانه‌ات از" دوره طلایی" نباید خیلی وارد جزئیات شوی و فقط باید به کلیات بسنده کنی. زیرا در غیر این صورت روشنفکران برای جلوه دادنِ تو به عنوان یک رهبرِ عوام فریب احتمالا از این جزئیات سوءاستفاده خواهند کرد.

غرور کور ملی؛ هر دیکتاتوری اگر اراده کند می تواند هر موضوعی را، هر چقدر هم کوچک و پیش پا افتاده باشد به غرور ملی تبدیل و از آن برای تقویت پایه‌های قدرتش استفاده کند. هوگو چاوز زمانی به فکر توسعه برنامه‌های اتمی‌اش افتاد تا بلکه از این طریق بتواند" غرور ملی" هموطنانش را تقویت کند. چاوز یک راکتور تحقیقاتی را در کاراکاس راه انداخت و داعیه‌های اتمی گزافی کرد، هرچند بعدا مجبورشد به دلیل مخالفت‌های آمریکا، آن را برچیند. دستاوردهای فضایی شوروی نیز مایه غرور ملی حاکمان شوروی بود، هر چند مردم مجبور بودند برای خرید حداقل مواد غذایی روزانه‌شان هر روز برای ساعت‌های متمادی در انواع صف‌ها منتظر بمانند.

برگرفته از کانال تفکر

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

18 Oct, 08:07


مهم ترین چیز در وسایل کشف شده کنار جسد سنوار همین گذرنامه متعلق به یک معلم آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (انروا) بود

یعنی عضو یکی از نهادهای وابسته به سازمان ملل به رهبر تروریست حماس نزدیک بوده است. اما همچنان پروپاگاندای رسانه ای چپ از چنین موارد آشکاری میگذرد و یک طرفه فقط دنبال محکوم کردن نتانیاهو است که با سازمان ملل و نهادهای بشردوستانه آن همکاری نمی‌کند

یکی از دلایلی که در میان ملل جهان مردم ما تنها مردمی هستند که تا کنون گول چنین تبلیغاتی را نخورده اند این است که ما تمام آنها را در قالب جمهوری اسلامی دهه ها تجربه کردیم


گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

18 Oct, 05:52


♻️اروپا و جزایر سه‌گانه
مهدی تدینی

جنگ روسیه در اوکراین باعث شد ایران خنجر دیگری بخورد. اروپا ایران را در مورد جزایر سه‌گانه «اشغالگر» خوانده است.

درست است که امارات با عصای موسای تجارت و اقتصاد و با بازی‌های بُردـ‌بُرد به خوبی یاد گرفته است کار خود را از پیش برد (کاری که البته هیچ مهارت شگرفی نیست، فقط لازم است ایدئولوژی چپ عقل سلیم را فلج نکرده باشد)، اما این فقره، یعنی این همراهی عجیب اروپا با امارات و غش کردن اروپایی‌ها در آغوش امارات بیشتر پیامد جنگ اوکراین و دوستی خاله‌خرسۀ روسیه با ایران است تا نتیجۀ مهارت عقل‌سلیمِ اماراتی. برویم عقب‌تر...

اوایل سال ۲۰۲۲ ــ زمستان ۱۴۰۰ ــ اولیانوف، نمایندۀ روسیه در مذاکرات هسته‌ای، مَرد پرحرفِ مذاکرات که همیشه دست‌به‌توئیت بود و بر اساس تعداد بطری‌ها روی میز مذاکرات هسته‌ای خبرهای خوش توئیت می‌کرد، در توئیتی نوشت «فقط پنج دقیقه تا توافق هسته‌ای با ایران مانده است».

درست می‌گفت! فقط پنج دقیقه مانده بود، منتها این شعرِ او مصرع دومی هم داشت! نگفته بود که رئیسش، پوتین، قصد دارد در دقیقۀ چهارم به اوکراین حمله کند.
لشکرهای روسیه وارد خاک اوکراین شدند و اولیانوف هم که دیگر کاری در ژنو نداشت دفترـ‌دستکش را جمع کرد و کلاً رفت که رفت!

ساعت مذاکرات در همان دقیقۀ چهارم برای همیشه به خواب رفت. در جنگ روسیه و غرب توافق هسته‌ای قطعاً به ضرر روسیه بود، زیرا روسیه می‌خواست از اهرم انرژی علیه غرب استفاده کند ــ همان تئوری پوچ و بی‌نتیجۀ «زمستان سخت» که روس‌دوستان در ایران نیز از «راشاتودی» یاد گرفته بودند و تأمل‌نشده تکرار می‌کرد... وینتر ایز کامینگ! وینتر ایز کامینگ!

زمستان‌ها آمدند و رفتند و از انرژی اهرمی برای روسیه درنیامد، اما بازندۀ بازیِ روسیه با کارت انرژی که بود؟ ایران بود. در حالی که ایران می‌توانست دریچۀ امید اروپا باشد، روسیه جلوی مذاکرات را سد کرد و ایران را بخشی از کابوس اوکراین کرد.

این اقدام امروز اروپا را نیز باید یکی دیگر از ترکش‌های جنگ اوکراین بدانیم.
اگر روسیه در جنگ با اوکراین واقعاً به کمک ایران نیاز دارد، یعنی از این پس نیز فقط برای ایران هزینه دارد!

وقتی خود روسیه نمی‌تواند گلیم خود را در برابر غرب از آب بیرون کشد، چه گلی قرار است سر دیگران بزند؟ کَل اگر طبیب بودی، سر خود دوا نمودی!
اروپایی که با مدل اقتصادیِ سوسیال دهه به دهه ضعیف‌تر، و به جیب مالیات‌دهندگانِ اقتصاد «نئولیبرالِ» آمریکا محتاج‌تر می‌شود، مجبور شده است برای اوکراین خرج کند.

امارات وارد بازی بُردـ‌بُرد با اروپا می‌شود، در حالی که روسیه ایران را درون جنگی می‌کشد برای اروپا فقط ضرر است. پس باید منتظر ضربه‌های دیگری از جانب اروپا باشیم. اما وقتی خود چین و روسیه که ــ به خیال ما ــ طرف ما هستند پای بیانیه‌ای را امضا می‌کنند که به نفع امارات است، از اروپا چه انتظاری می‌رود؟

دولت پزشکیان هم حتی قبل از تشکیل کابینه‌اش مشخص بود قرار نیست در این معادلات دیپلماتیک تغییری دهد. وزیر خارجه روز اول آب پاک را روی دست همه ریخت و گفت ما با آمریکا مشکل مبنایی داریم. پس مسئله فقط کاستن از هزینه‌های احتمالی است (اما مگر دولت‌های قبل چنین نکردند؟).

این دنیا محل بده‌بستان است. طرفداران رابطۀ اقتصادی با چین در توجیه چین‌دوستی خود می‌گویند: چین دومین اقتصاد دنیاست! یعنی شگفت‌انگیزترین و البته عصبانی‌کننده‌ترین جواب ممکن را می‌دهند!
استدلال کلان ما را خُرد می‌کنند و یک تکه از آن تحویل خود ما می‌دهند!

اگر ارتباط با دومین اقتصاد بزرگ دنیا مفید است، پس تخریب رابطه با اقتصادهای اول، سوم، چهارم، پنجم، ششم، هفتم، هشتم و نهمِ دنیا مطلقاً ضرر است!
اتفاقاً رابطۀ اقتصادی با همان اقتصاد دوم هم زمانی واقعاً مفید است و به بهره‌کشی یک‌طرفه منجر نمی‌شود که همزمان ایران با سایر قدرت‌ها هم روابط اقتصادی داشته باشد. با هیچ پاک‌کن، با هیچ سمباده و با هیچ اسیدی نمی‌توان این اصل را از دفتر واقعیات این دنیا جهان پاک کرد! با شعار صخره‌ها جابجا نمی‌شوند.
با فریاد کوه‌ها نمی‌گریزند. پس با تبلیغات صداوسیما هم نمی‌توان هزینه‌های بی‌کران انزوای ایران را انکار کرد.

نفت و گاز ما زیر خاک می‌ماند، استعداد جوانان ما هدر می‌رود و نخبگان ناامید می‌شوند، سرمایه‌هایی که باید به شمال خلیج فارس سرازیر شود، به جنوب آن می‌رود، انواع سرمایه از ایران می‌گریزد، از صادرکنندۀ گاز به واردکنندۀ آن تبدیل می‌شویم، مردمی که شصت سال پیش سوار خودروی آمریکایی، آلمانی و ژاپنی بودند، پرایدسوار می‌شوند، امید به خرید مسکن یک‌قرنی می‌شود و کشوری که آینده‌دارترین قدرت غرب آسیا به نظر می‌رسید، در برابر امارات توان دیپلماتیک لازم را برای دفاع از خود ندارد. ادامۀ این راه نیز چیزی مگر سرمایه‌سوزی در بر ندارد! والسلام!

«داستان جزایر سه‌گانه»

گناه مومنانه

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Oct, 20:34


https://youtu.be/rkFOlMaDlgI?si=zaFLVJClDX15HLzq


حقیقت باید کامل گفته شود
حقیقتی که نصفه گفته شود از صد هزار دروغ بدتر است.
گفتن بدون تنزل همه حقیقت
این مهمترین وظیفه یک روشنفکر است.
باری در باب وظیفه متفکران خود روشنفکر پندار صاحب تریبون و کرسی دانشگاهی باید بگویم که این دوستان به علت روحیه محافظه کاری که بر تمام ارکان زندگی شان غلبه کرده و آنها را به بیماری انفعال و سکون دچار کرده نمی توانند آنگونه که شایسته است به وظایف و مسئولیت های اجتماعی خودعمل کنند و در بهبود اوضاع جامعه و کشور اثری مثبت داشته باشند.
روشنفکری که شر را می‌شناسند نباید در برابر آن سکوت کند او باید  جرات و جسارت مقابله با شر را نیز داشته باشد.
او نباید خودش را به دروغ آلوده کند و برای رضایت عوامل پیدا و پنهان قدرت آدرس اشتباه به جامعه بدهد.
روشنفکر وظیفه دارد آنچه را که می‌داند بدون لکنت و پرده پوشی و مصلحت اندیشی‌های مبتذل ایدئولوژیکی بیان کند،
صریح و روشن و صادقانه هم بیان کند و با اینکار نور در تاریکخانه اشباح بیندازد تا چشم مردم قادر به دیدن پس و پشت این تاریکخانه شود و نسبت به آنچه که حقش هست که بداند اما نمی‌داند آگاه شوند.
روشنفکر در هر حالتی و در هر شرایطی باید استبداد را به صورت مطلق رد و طرد کند و نگذارد عوامل و پیاده نظام جنگ نرم  استبداد با راه‌اندازی گفتمان پوپولیستی استمرار استبداد را با نقاب فریبنده و خوش سیمای حفظ تمامیت ارضی و عمق استراتژیک و حفظ تمامیت ایران عملیاتی کنند در حالی که عامل اصلی ملت نشدن ایران همانی است که او به عنوان سربازش به او خدمت می‌کند تا او فرمانروا و مرجع فکری جامعه باقی بماند.
قدرت تمام تلاشش را می‌کند تا متن جامعه به رشد فکری و شکوفایی در اندیشه نرسد تا او مجبور به روبرو شدن با جامعه‌ای دارای وجدان آگاه و بیدار اجتماعی نشود چرا که جامعه ایده‌آل برای قدرت استبدادی جامعه‌ای است که هماره مرید و رهرو باشد نه جامعه‌ای دارای تشخص و شعور و درک اجتماعی که به خودجوشی و حرکت و خلاقیت اجتماعی رسیده است.
و اینجاست که روشنفکر آگاه و صادق و صریح باید دست به کاری بزرگ بزند و با نور انداختن به تاریکی‌ها و آگاه کردن افکار مردمان توطئه بزرگ مستبدین را خنثی کند و آنها را در راه رسیدن به خواسته‌های پلیدشان ناکام بگذارد.
روشنفکر در هر حالتی باید دغدغه‌اش انسان باشد نه حفظ منافع ایدئولوژیک حاکمیت.
جامعه ای که در آن تمامیت انسانی مردمانش به تاراج رفته نمی‌تواند تمامیت ارضی سرزمینش را حفظ کند و اساسا برای یک چنین جامعه به یغما رفته‌ای حفظ تمامیت ارضی معنا و مفهوم ندارد و حفظ تمامیت ارضی برایش دارای اولویت نمی‌تواند باشد.
و روشنفکر آگاه خوب می‌داند؛
ملتی که تمامیت انسانی‌اش به تاراج رفته باشد تمامیت خاکش هم به تاراج خواهد رفت.
از این رو او طرف جامعه می‌ایستد و صدای محرومان و به تاراج رفتگان و محذوفان و مطرودها و ممنوع‌ها می‌شود و درد آنها را بلند و رسا و بدون لکنت و هراس فریاد می‌زند.
مانند کاری که دکتر مهرآیین نازنین دارد در اکنون و زمان حال جامعه ما‌ می‌کند و وظیفه روشنگرانه خود را به نحوه احسن انجام می‌دهد.
و این در دوره‌ حضور کسانی که برای جنگ افروزان مرثیه سرایی می‌کنند و در سخنانشان به تجلیل آنها می‌پردازند و اوج و نهایت دغدغه‌شان حفظ زبان فارسی و تمامیت ارضی و مسایل قوم و قبیله‌ای و ماله کشی بر هزار و یک آسیب و خرابی و انحطاط تحمیل شده به جامعه ایران است و تنها چیزی که برایشان دغدغه ایجاد نمی‌کند فروپاشی بعد انسانی شهروند ایرانی است خود یک غنیمت و مایه امیدواری زیاد برای جامعه ایرانی می‌تواند باشد و می‌تواند به تک‌تک ما انگیزه ادامه دادن بدهد و ما را در هر چه بیشتر دوام آوردن کمک کند.
درود بر شرف و انسانیت او و امثال او که مایه سربلندی و سرافرازی جامعه ایرانی هستند در این دوره سیاه و سخت سرزمینمان ایران.

#اميد...

@agahiiiii

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Oct, 18:26


- روشنفکر پرتِ پنجاه‌وهفتی!


مدرسه که می‌رفتیم برای ما مدام از وابستگی شاه به بیگانگان می‌گفتند و اینکه او به خاطر همین وابستگی بود که به صنعت مونتاژ بها می‌دهد و حرف‌هایی از این دست.

صادق زیباکلام هم در مصاحبه‌ای که به همان ابتدای انقلاب ۵۷ بازمی‌گردد همین سخنان را تکرار می‌کند.

ایرج پارسی‌نژاد که تحصیل‌کردهٔ آکسفورد و هاروارد است در خاطراتش می‌گوید که در سال ۱۳۴۶ با برادرش محمدعلی که تاجر بود راهی کره جنوبی می‌شوند.

برادر با یک تاجر کره‌ای قرار کاری داشته و او هم ناگزیر به دفتر این تاجر می‌رود.

تاجر کره‌ای وقتی متوجه می‌شود که ایرج ادبیات خوانده و علاقه‌ای هم به تجارت ندارد از او در مورد شرایط ایران می‌پرسد و ضمناً اضافه می‌کند که در جریان پیشرفت‌های صنعتی ایران قرار دارد.

خود پارسی‌نژاد می‌نویسد که به‌تندی به این تاجر کره‌ای واکنش نشان داده و گفته کدام پیشرفت و اینکه اصلاً پیشرفت و صنغتی‌شدنی در کار نیست.

تاجر کره‌ای می‌گوید: «هست. پس این شرکت ایران ناسیونال و ساخت و ساز اتومبیل پیکان چیست؟» و استاد و روشنفکر ایرانی پاسخ می‌دهد «آنکه تولید ایران نیست. محصولی است از کمپانی لیلاند موتورز انگلیس که قطعات آن در ایران مونتاژ می‌شود.»

تاجر کره‌ای با نرمی می‌گوید که «اما تو باید بدانی که همهٔ اتومبیل‌ها را یکجا نمی‌سازند. اول بدنهٔ آن ساخته می‌شود، بعد موتور آن. ایرانِ شما فعلاً در مرحلهٔ اول است. اطمینان دارم که به مراحل بعد هم خواهد رسید. حوصله کنید. وانگهی ما می‌خواهیم همین اتومبیل پیکان شما را وارد کنیم. شما دارید در این صنعت جلوتر از ما حرکت می‌کنید. ما که حالا جز دوچرخه و چرخ‌خیاطی چیزی نمی‌سازیم…»

پارسی‌نژاد می‌گوید در جواب او از ماهیت اقتصاد وابسته و «بورژوازی کمپرادور» گفتم و می‌گوید سخنانی گفتم که یادآوری آن امروز مایهٔ شرمندگی من است.

روشنفکر پنجاه‌وهفتی همین‌قدر پرت است و نتیجهٔ این پرت‌بودن و انتقال آن پرتی به جامعهٔ آن روز را می‌توانیم به‌روشنی در تفاوت امروز بین ایران و کرهٔ جنوبی به چشم ببینیم.

بهزاد مهرانی،
نویسنده و روزنامه‌نگار
ــــــــــــــــــــــــ

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Oct, 17:04


🔵🔴سقوط نگران کننده‌ی طبقه‌ی متوسط

#سعید_معدنی

چند روز پیش به یکی از بنگاه‌های معاملات املاک شهرک اکباتان در غرب تهران سری زدم. دفتری روی میز کارشناس مربوطه بود که اسامی و شماره تلفن متقاضیان و مشخصات خانه‌های اجاره‌ای مورد نیاز آنها را درج  کرد‌ه بود.
با تعجب دیدم تمامی متقاضیان دنبال سوئیت و آپارتمان های یک خوابه و دوخوابه بودند. در حالی که در  این مجتمع و شهرک قدیمی و نام آشنا آپارتمان‌های سه خوابه و چهار خوابه‌ هم وجود دارد اما هیچ متقاضی نداشت.

از فرد کارشناس پرسیدم برام جالبه که برای سه خوابه و چهار خوابه متقاضی نیست؟ در پاسخ گفت مدت‌هاست قدرت اقتصادی مردم کاهش پیدا کرده و با توجه به گرانی سرسام آور در جامعه توانی در مردم نمانده و به سختی می توانند آپارتمان های متراژ بالا را اجاره کنند.
مثلا یک آپارتمان سه خوابه در این شهرک نزدیک دو میلیارد رهن کامل و آپارتمان چهارخوابه بیش از دومیلیارد است و امروزه دیگر  پرداخت آن در توان هر کس نیست.
یا رهن و اجاره مثلا با پیش پرداخت ۵۰۰ میلیون و کرایه ماهیانه ۳۵ میلیون برای یک آپارتمان سه خوابه دیگر برای بسیاری دشوار و حتی غیر ممکن شده است.

تعدادی از این اسامی که اینجا ثبت شده سالهای قبل آپارتمان سه خوابه و یا چهارخوابه اجاره کرده بودند اما در مقابل تورم افسار گسیخته و گرانی روز به روز کالاها و خدمات مجبورند در پی مسکن کوچک‌تر باشند.  

این در حالی است که شهرک اکباتان از دیر باز محل سکونت طبقه متوسط و متوسط رو به بالا بوده و آدم های خود ساخته و تحصیل کرده‌ در آن سکونت داشتند.
به کارشناس معاملات گفتم واقعا جای تامل و تاسف دارد.

یک فرد مسن مراجعه کننده آنجا بود نکته ای ذکر کرد که دردناک‌تر بود.
اینکه بعضی صاحبان آپارتمان های سه خوابه و چهار خوابه که دوره بازنشستگی را می گذرانند.
آپارتمان خود را با همه خاطرات و تعلقات عاطفی اجاره می دهند و ساکن آپارتمان‌هایی با متراژ کوچک‌تر می‌شوند تا از مابه‌التفاوت اجاره‌ی آن استفاده کنند. چرا که دیگر حقوق بازنشستگی کفاف زندگی معمولی در شهری مثل تهران را در دوره پیری و بیماری نمی‌دهد.

از این سقوط جامعه و از این فقر تدریجی که به همه اقشار جامعه و از جمله طبقه متوسط سرایت کرده باید نگران بود.
چرا که نظاره‌گر نابودی تدریجی قشر و طبقه ‌ای هستیم که قرار است برای ما اقتصاد و صنعت و فرهنگ و هنر و پیشرفت بسازد. 

سقوط #طبقه‌_متوسط یعنی سقوط خلاقیت و ابتکار و سقوط اخلاق و سقوط همه چیز .

در همه جای دنیا این طبقه متوسط است که جامعه را می سازد و راهبری می کند.
ولی متاسفانه در چند دهه اخیر بطور مداوم و سال به سال از ابعاد این قشر کاسته می‌شود و به طبقات پایین‌تر سقوط می‌کنند و ما نظاره‌گر کم توان‌تر شدن دائمی اکثر اقشار جامعه هستیم.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Oct, 13:46


رسانه های اسراییل با انتشار این تصاویر خبر از کشته شدن یحیی سنوار می‌دهند

آمریکایی ها هم دیشب در حملاتی بی سابقه ضربات مهلکی بر حوثی ها وارد کردند

معادلات جنگ در خاورمیانه همچنان بی وقفه به سود اسراییل است

حماقت هفت اکتبر طوفانی بود در نابودی گروههای نیابتی جمهوری اسلامی و تضعیف بیش از حد رژیم

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Oct, 13:28


اندیشیدن و آزادی

تنها خواهشی که از هر رئیس روحانی و جسمانی باید کرد، این است که بعد از این، لازم نیست نه به زور چوب، نه با تجشم(تکلف) استدلال و نه با تازیانه‌ی طریقت، کمال منتظره‌ی ما را به ما معرفی فرمایید!
شما فقط اجازه بدهید که ما در تمیز و تشخیصِ کمالِ خودمان بشخصه مختار باشیم! معنی کلمه جدید آزادی که تمام انبیا و حکما و علمای دنیا، مستقیم و غیر مستقیم، برای تکمیل معنی آن کوشیده‌اند و ما تازه با هزار تردید و لکنت، اسم آن را بر زبان جاری می‌کنیم، همین است که مدعیان تولیت قبرستان ایران(!) کمال انسان را به معرفی‌های حکیمانه‌ی خودشان محدود نکرده و اجازه فرمایند نوع بشر، به همان وسایل خلقتی در تشخیص کمال و پیروی آن، بدون هیچ دغدغهٔ خاطر ساعی باشند.

معنی کلمهٔ آزادی که قرن‌هاست در تحصیل آن سیل‌های خون جاری است، فقط تحصیل چنین اجازه [اجازه آزاد اندیشیدن] یا استرداد همین حقِ طلق بشری است.

مشروطه‌ ایرانی
ماشاالله آجودانی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Oct, 10:40


ما امروز وارث مرده‌ریگِ پدرانمان هستیم و از خرمن غفلتِ آن خواب‌زدگان خوشه می‌چینیم.
گناهی که از دل و دست نسلِ قبل سرچشمه می‌گیرد، چون جویباری در نسلِ بعد روان می‌شود و علف‌های هرزِ بلایا را در همه‌جا می‌رویاند.
این عدالت نیست که نسلی عصاره‌ی زهرآگین عملِ نسلی دیگر را بنوشد؛ نه عدالت نیست، اما واقعیت است.




"افسانه‌های تِبای"
✍️سوفوکلِس

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

17 Oct, 09:04


♻️مقایسه قدرت جنگی ایران و اسراییل

دیروز سه شنبه ۲۴ مهرماه، سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: سرزمین های اشغالی به اندازه یکی از استان های کوچک‌ ایران است و اگر ما اراده کنیم می توانیم تمام صهیونیست ها را از بین ببریم( دنیای اقتصاد).
لازمه سنجش درستی این گفته جانشین فرمانده سپاه، ارزیابی کلی و بی‌طرفانه قدرت نظامی دو کشور است.

۱- برتری جغرافیایی ایران
آشکار است که ایران از دیدگاه جغرافیایی برتر است: پهناوری و لاجرم عمق استراتژیک مناسب(بیش از ۸۰ برابری)، جمعیت ۱۰ برابری، تنوع ژئوگرافیک، داشتن سه کرانه ممتاز دریایی و داشتن مرز با ۱۵ کشور، موجبات برتری بلامنازع ایران نسبت به اسرائیل (اشغالگر) کم‌وسعت، کم‌ جمعیت، بی عارضه طبیعی(کوهستان) و محدود شده است؛
۲- برتری فناوری اسرائیل
روشن است که اسرائیل دستکم در آسمان، پدافند هوایی و دفاع غیر عامل، تا کنون‌برتر از ایران بوده است؛
۳- برتری ایران در نیروی نیابتی
جمهوری اسلامی با پشتیبانی همه جانبه از جبهه ضد اسرائیلی، موجبات توانمندی حزب الله لبنان، حماس و تشکل های نظامی در عراق، یمن و کرانه باختری بوده است؛
۴- برتری سیستم جاسوسی اسراییل
تا کنون‌ کارکرد سیستم‌ جاسوسی اسراییل شامل شاباک، موساد و امان در ماموریت های محوله و نیز رخنه اطلاعاتی در ایران و محور مقاومت‌، از برتری بارزی برخوردار بوده است؛
۵- توان موشکی ایران
امروزه روز توان موشکی ایران ضمن آن که به نقطه اتکای ملی-نظامی ایران تبدیل شده، نقش اصلی را در بازدارندگی بر دوش دارد؛
۶- توان هسته ای اسراییل
اسرائیل جزو ۹ دولتی است که دارای انبار تسلیحات اتمی و وسایل پرتاب آن است. همین موجبات ستبر شدن قدرت بازدارندگی آن شده است. اسرائیل قصد دارد این‌برتری استراتژیک انفرادی در منطقه را با کمک امریکا-اروپا و ... حفظ کند؛
۷- بازسازی نفوذ ایران بین ملت های عرب
با این که رویکرد جمهوری اسلامی در جریان بهار عربی و دفاع از خاندان اسد در سوریه موجبات خدشه دار شدن پرستیژ تهران بین‌ ملت های عرب شده بود، از آغاز جنگ‌ غزه با کارکرد ضد اسرائیلی جمهوری‌اسلامی بین ملت های عرب تا حدود قابل توجهی بازسازی شده است؛
۸- پشتیبانی غرب از اسراییل
پشتیبانی بی دریغ و همه جانبه دولت های غرب و در صدر آنها از اسرائیل کماکان‌ استمرار دارد. این در حالی که از این منظر جمهوری اسلامی منزوی و بلکه تنها است.‌ حتی روسیه، به ویژه چین حمایت شایسته ای از ایران به عمل نیاورده اند.

شمار این‌ فاکت های مقایسه ای را می توان‌ به دهها مورد کشاند. ولی در یک جمعبندی کلی نتیجه تقابل به میزان تاب آوری دو دولت در نهایت به سه فاکت زیر پیوند حداکثری دارد:

1- میزان قدرت اخلاقی ملی. یعنی اندازه وفاداری و اعتماد مردم به دولت هایشان و اهداف استراتژیک و جا افتادن رویکردها و مقبولیت حکومت بین قاطبه مردم؛
2- میزان تاب آوری اقتصادی با فرض استمرار درگیری های پینگ پنگی؛ 
3- قدرت سازمان یافتگی ملی(مردمی) و حکومتی، با فرض فرسایش شدن نبردها.
کوتاه آن که هر ملتی منسجم تر، وفادارتر و سازمان یافته تر باشد، پیروز نهایی این تقابل خواهد بود.
#یدالله_کریمی_پور

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Oct, 15:25


☆☆☆

متاسفانه ما بیشترین عشق را به سخن گفتن و کمترین عشق را به شنیدن داریم. من به خودم و دیگران توصیه میکنم که بیشتر حرف مردم را بشنویم نه اینکه حرص و ولع داشته باشیم برایشان صحبت کنیم. من یک شوخی با خدا هم بکنم فکر میکنم خدا هم اگر کمی بیشتر حرف ما را می شنید شاید وضع ما بهتر از این بود. اگر پیامبران خدا و بنیانگذاران ادیان و مذاهب و عارفان و فیلسوفان و متفکران و مصلحان اجتماعی حرف مخاطبان خود را بیشتر بشنوند و کمتر با آنها حرف بزنند فکر می کنم وضع دنیا خیلی بهتر از این شود. ما امروزه واقعا کسی که حرفمان را بشنود نداریم.

ما نیاز داریم که بیشتر حرفمان شنیده شود ولی آقایان فکر می‌کنند ما باید فقط حرف شنو باشیم. ما باید با تمام وجود و با حضور قلب می‌نشستیم پای حرف مردم . این مردم از همسر و فرزندان من شروع می شوند تا فلان رجل سیاسی و فلان شهری و فلان روستایی و فلان زن یا مرد یا پیر و جوان و همه و همه ما متاسفانه کمتر کسی را داریم که حرف‌هایمان را بشنود و ای کاش روحانیون و روشنفکران کمی حرف می‌شنیدند و می‌دیدند مردم از چه می‌رنجند و به چه دردهایی مبتلایند.

#استاد_ملکیان

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

16 Oct, 13:57


معترضان مصر به‌مانند مردم تونس(در جریان بهار عربی) فقدان حقوق سیاسی را علت بنیادین مشکلات اقتصادی خود می‌دانستند؛ از نظر آنها آنچه که آنها را عقب نگه داشته است دولتی فاسد و ناکارآمد، و جامعه‌ای است که نمی‌تواند از استعداد، همت، خلاقیت و آموخته‌های مردم بهره بگیرد. در عین حال آنها معتقدند که ریشه همه‌ی ‌این مشکلات، سیاسی است و تمامی موانع اقتصادی که با آن روبرو هستند از نحوه اعمال قدرت سیاسی و به انحصار درآوردنِ آن توسط گروه اندک فرادستان ریشه می‌گیرد. در واقع آنچه باعث شده بود تا مصر فقیر باشد این بود که مصر توسط فرادستانی اداره می‌گردد که جامعه را در راستای منافع خود و به هزینه انبوه مردم اداره می‌کنند. برعکس بریتانیا و ایالات متحده آمریکا که در آن شهروندان، حلقه بسته و تنگ فرادستان صاحب قدرت را شکستند و جامعه‌ای با حقوق سیاسی فراگیر بنا نهادند، در طول تاریخ، قدرت سیاسی در مصر  در دست عده ای بود که دوست نداشتند عامه مردم به ثروت و موفقیت دست بیابند و همواره این الگو خود را بازتولید می‌کرد به گونه‌ای که چه در زمان حکمرانی امپراتوری عثمانی و چه در زمانی که ناپلئون بناپارت به سلطه عثمانی‌ها بر این کشور پایان داد و چه در دوره حکمرانی استعمار انگلیسی‌ها بر مصر، احدی برای افزایش شکوفایی اقتصادی آن تلاشی نکرد، و در ادامه نیز هیچ یک از انقلابهایی که مردم مصر تجربه کردند تغییری در زندگی آنها ایجاد نکرد، زیرا آنانی که بنای این انقلابها را برافراشتند صرفاً زمام امور را از چنگ پيشينيان خود درآورده و دوباره نظامی مشابه نظام سرنگون شده ایجاد می کردند.

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟
دارون عجم اوغلو، جیمز ای رابینسون

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh