گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

@salimimeh


گناه مومنانه

"همه برای ایران
ایران برای همه "

تمامیت ارضی ایران- سکولار دموکراسی و اتحاد برای عبور و رفراندوم

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

23 Oct, 12:14


شاهزاده رضا پهلوی پس از دریافت جایزه معمار صلح بنیاد نیکسون:

معمار اصلی صلح مردم ایران هستند

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

23 Oct, 10:30


پهبادی که حتی نتوانسته از شیشه های محافظت شده اسراییل هم عبور کند!!!

پهبادی که حزب الله برای ترور نتانیاهو فرستاده است نتوانسته از شیشه های چند جداره و محافظت شده خانه هم عبور کند و پس از برخورد به شیشه متلاشی شده و در حیاط و استخر افتاده است

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

23 Oct, 09:34


روش آگنوستیکی و شک‌گرایی سقراط

شاید نخستین کسی که به‌جرم تشویش افکار عمومی رسما محکوم به اعدام شد، سقراط حکیم باشد. فیلسوف نام‌آور یونانی که چند قرن پیش از میلاد مسیح در آتن زندگی می‌کرد. سقراط ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺷﻬﺮ ﻭ ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﻣﺮﺩﻣﺎﻥ ﺭﻓﺖ ﻭ ﺁﻣﺪ ﻣﯽﮐﺮﺩ ﻭ ﭼﯿﺰی ﺍﺯ ﺩﻫﺎﻥ ﺍﻭ ﺩﺭ ﻧﻤﯽﺁﻣﺪ، ﻣﮕﺮ ﺳﻮﺍﻝ! ﺍﺯ ﻫﻤﻪ‌ﮐﺲ ﻣﯽﭘﺮﺳﯿﺪ ﻭ ﻫﻤﻪ‌ﭼﯿﺰ ﺭﺍ ﻣﻮﺭﺩ ﺳﻮﺍﻝ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽﺩﺍﺩ. ﻣﻔﺎﻫﯿﻤﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ‌ﻋﻘﯿﺪه ﻣﺮﺩﻣﺎﻥ، ﻣﻄﻠﻖ ﻭ ﺍﺑﺪی ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺭﺍ ﻣﻮﺭﺩ ﭼﺎﻟﺶ ﻭ ﻧﻘﺪ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽﺩﺍﺩ.

ﺗﻌﺮﯾﻒ ﺳﻘﺮﺍﻁ ﺍﺯ ﻋﻘﻼﻧﯿﺖ ﭼﯿﺰی ﺷﺒﯿﻪ ﺍﯾﻦ ﺑﻮﺩ: نقد‌ﮐﺮﺩﻥ ﺑﺪﻭﻥ خط ﻗﺮﻣﺰ.

ﻫﻤﻪ ﻣﺎ ﺗﺎﺣﺪﻭﺩی ﺍﻫﻞ ﻧﻘﺪ ﻭ ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻭ ﭼﺎﻟﺶ ﻫﺴﺘﯿﻢ، ﺍﻣﺎ ﻫﺮﮐﺪﺍﻡ ﺍﺯ ﻣﺎ ﻋﻘﺎﯾﺪ ﻭ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﯾﯽ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﺁنها ﺭﺍ ﭘﺸﺖ ﺧﻂ ﻗﺮﻣﺰ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩه ﺍﺳﺖ، ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻣﻌﻨﺎ، ﻣﺎ ﺩﭼﺎﺭ ﻋﻘﻼﻧﯿﺖ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻭ ﻣﺤﺼﻮﺭ ﻫﺴﺘﯿﻢ. ﻫﺮﮐﺪﺍﻡ ﺗﺎ ﺟﺎﯾﯽ ﺧﺮﺩﻭﺭﺯی ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ ﻭ ﺍﺯ ﺁن‌جا ﺑﻪ ﺑﻌﺪ ﺗﺤﺖ ﺳﻠﻄﻪی ﻋﻘﺎﯾﺪ ﻋﺎﺩﺗﯽ ﻭ ﻋﺎﻃﻔﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﯾﻢ. ﻋﻘﺎﯾﺪ ﻋﺎﺩﺗﯽ، ﻋﻘﺎﯾﺪی ﺍﺳﺖ ﮐﻪ آن‌قدر ﺑﻪ آن‌ها ﻋﺎﺩﺕ ﮐﺮﺩه‌ایم ﮐﻪ آن‌ها ﺭﺍ ﺑﺪﯾﻬﯽ ﻓﺮﺽ ﮐﺮﺩه‌ایم. عقاید ﻋﺎﻃﻔﯽ هم عقایدی هستند ﮐﻪ آنها ﺭﺍ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻘﺪ ﻗﺮﺍر ﻧﻤﯽﺩﻫﯿﻢ ﭼﻮﻥ ﺑﺎ آنها ﺩﺭﮔﯿﺮی ﻋﺎﻃﻔﯽ ﺩﺍﺭﯾﻢ.ﺧﻄﺎﻫﺎی ﮐﺴﺎﻧﯽ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺩﻭﺳﺖﺷﺎﻥ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﺭﺍ ﻧﻤﯽﺑﯿﻨﯿﻢ ﻭ ﺧﻄﺎﻫﺎی ﮐﺴﺎﻧﯽ ﺭﺍ ﮐﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺁنها ﮐﯿﻨﻪ ﻭ ﻧﻔﺮﺕ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﺑﺴﯿﺎر بزرگ‌تر ﺍﺯ ﺁﻥ‌ﭼﻪ ﻫﺴﺖ ﻣﯽﺑﯿﻨﯿﻢ.
ﺳﻘﺮﺍﻁ ﺑﺎ ﻣﻮﺭﺩ‌ ﺳﻮﺍﻝ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩﻥ ﻫﻤﻪ‌چیز ﻭ ﻫﻤﻪ‌ﮐﺲ ﺑﻪ‌ﺭﺍﺳﺘﯽ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﺑﻪ ﺗﺸﻮﯾﺶ ﺍﻓﮑﺎﺭ ﻋﻤﻮﻣﯽ ﻣﯽﮐﺮﺩ. ﺍﻭ ﻣﺮﺩﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﺸﻮﺵ ﻣﯽ‌ﮐﺮﺩ ﻭ ﻧﻤﯽ‌گذاشت ﺩﺭﺧﻤﻮﺩﮔﯽ‌ﻫﺎی ﻓﮑﺮی ﻭ ﻋﻘﯿﺪﺗﯽ ﺧﻮﺩ ﺗﺨﺪﯾﺮ ﺷﻮﻧﺪ. ﺍﻭ ﻣﺎﻧﻊ ﺧﻮﺍﺏ ﺭﺍﺣﺖ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﯽﺷﺪ. ﺑﻪ‌همین ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺮﺩﻡ ﺁﺗﻦ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺧﺮﻣﮕﺲ آتن ﻣﯽﻧﺎﻣﯿﺪﻧﺪ ﻭ ﺍﻭ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻟﻘﺐ ﺍﻓﺘﺨﺎﺭ ﻣﯽ‌ﮐﺮﺩ ﭼﺮﺍﮐﻪ ﺧﺮﻣﮕﺲ ﻣﺎﻧﻊ ﭼﺮﺕﺯﺩﻥ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﯽﺷﻮﺩ.او از راه پرخطر یقین‌زدایی منصرف نشد.
ﺳﻘﺮﺍﻁ ﺑﺮﺍی ﺧﻮﺩ ﺭﺳﺎﻟﺘﯽ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﻗﺎﺋﻞ ﺑﻮﺩ. ﺍﯾﻦ‌ﮐﻪ ﺑﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥﻫﺎ ﺑﯿﺎﻣﻮﺯﺩ ﮐﻪ ﺍﻓﮑﺎﺭ ﻭ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎی آن‌ها ﺩﺭ ﻫﺮ ﺟﺎﯾﮕﺎﻫﯽ ﮐﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ، ﻧﺴﺒﯽ ﻭ ﺧﻄﺎﭘﺬﯾﺮ ﺍﺳﺖ.ﺩﺭ ﺗﺠﺮﺑﻪﺑﺸﺮی، ﺣﻘﯿﻘﺖ ﻣﻄﻠﻖ ﻭ ﺧﻄﺎﻧﺎﭘﺬﯾﺮ ﺍﻣﺮ ﻣﺤﺎﻝ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺣﻘﯿﻘﺖ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻧﺴﺒﯽ ﻭ ﻣﺘﮑﺜﺮ ﺍﺳﺖ.
امروزه روش سقراط را آگنوستیکی و شک‌گرایی(شک‌ورزی) یا سنت سقراطی می‌گویند. بسیاری از انسان‌ها مطابق عرف جامعه بودن (عرفی‌بودن) یا انباشتن اطلاعات را نشانه عقلانیت می‌دانند. اما سقراط نشان داد که این‌طورنیست، عقلانیت با فرآیند تفکر سر و کار دارد. ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺳﻘﺮﺍﻁ، ﻫﺮ ﺑﺎﻭﺭی ﻛﻪ ﺩﺭ ﺫﻫﻦ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﻢ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭼﺎﻟﺶ ﻧﻜﺸﻴﻢ ﻭ ﺍز ﻏﺮﺑﺎﻝ ﻧﻘﺪ ﻧﮕﺬﺭﺍﻧﻴﻢ، ﻫﺴﺘﻪﺍی میﮔﺮﺩﺩ ﺑﺮﺍی ﺯﻧﺪگی ﺍﺑﻠﻬﺎﻧﻪ ﻭ ﻣﺎنعیﺳﺖ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺯﻧﺪگی ﻋﺎﻗﻼﻧﻪ.

محمدرضا سرگلزایی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

23 Oct, 08:08


- سیمای دو زن


داستان‌های عاشقانه‌ٔ «خسرو و شیرین» و «لیلی و مجنون»، هردو سرودهٔ «نظامی گنجوی» سرایندههٔ توانمند ایرانی هستند.

منظومه‌ٔ «خسرو و شیرین» داستان عاشقانه‌ای است در ایران باستان و یادی است از معشوقه‌ٔ در جوانی از کف‌رفته‌ٔ نظامی به نام «آفاق». به نحوی که در این هشتصد سال کسی نتوانسته مانندش را بسراید. و «لیلی و مجنون» داستان دلدادگی دو جوان است در دیار عرب.

نظامی در آغاز هر دو داستان مدعی است که در اصل داستان تصرفی نکرده است.

نظامی نا‌خوداگاه در «لیلی و مجنون» به ترسیم چهره‌ٔ زن در دیار عرب و در «خسرو و شیرین» به نمایاندن چهرهٔ زن در ایران باستان پرداخته است.

لیلی، پرورده‌ٔ جامعه‌ای است که دلبستگی را مقدمه‌ٔ انحرافی می‌پندارد که نتیجه‌اش سقوط حتمی در جهنم وحشت‌انگیز فحشاست. در این سرزمین پاکی و تقوا، بدا به حال دختر و پسر جوانی که نگاه علاقه‌ای رد و بدل کنند.

اما در دیار شیرین، منعی بر مصاحبت و معاشرت بی‌آلایش مرد و زن نیست و عجبا که در عین آزادی معاشرت، شخصیت دختران، پاسدار عفاف ایشان است.

دختری سرشناس، یکه و تنها، بر پشت اسب می‌نشیند و از ناف ارمنستان تا قلب تیسفون می‌تازد و کسی متعرض او نمی‌شود.

اما وضع لیلی چنین نیست و جرایمش بسیار. نخست این که زن به دنیا آمده و از هر اختیار و انتخابی محروم. گناه دیگرش زیبایی‌ست. در نظام قبیله‌ای، مرگ و زندگی او در قبضه‌ٔ استبداد مردان است. پدر لیلی مرد مقتدری است که چون از تعلق خاطر قیس (مجنون) و دخترش با خبر می‌شود، در حصار خانه زندانی‌اش می‌کند و زندانبانش‌، زن فلک‌زده‌ای است به نام مادر که به فرمان شفاعت‌ناپذیر شوهر مجبور است رابطه‌ٔ دخترش را با جهان خارج قطع کند.

اما فضای داستان «خسرو و شیرین» متفاوت است. دنیای شیرین، دنیای بی‌پروایی‌هاست. شیرین، دست‌پرورده‌ٔ زنی است که به گفتهٔ نظامی: «ز مردان بیشتر دارد سترگی». شیرین، دختر ورزشکار نشاط‌طلب طبیعت‌دوستی است که بر اسبی زمانه‌گرد برمی‌نشیند و با جماعتی از دختران هم‌سن‌وسال خود که: «ز برقع نیست‌شان بر روی بندی» و هر یک با فنون سوارکاری و دفاع از خویش آشنایی دارند، به چوگان بازی می‌رود.

دختری که در چنین محیطی بالیده در مورد طبیعی‌ترین حق مشروع خویش، یعنی انتخاب شوهر، گرفتار هیچ مانعی نیست.

شیرین در کنار عاشق خود خسرو، اسب می‌تازد، به گردش و تفریح می‌پردازد، مذاکره می‌کند، شرط و شروط می‌گذارد و امتیاز می‌گیرد و در همه‌حال پاکدامنی خود را پاس می‌دارد.

و آن طرف زندگی سراسر تسلیم لیلی است. خالی از هر تلاشی. از مکتب‌خانه‌اش باز می‌گیرند و در خانه زندانی‌اش می‌کنند و به شوهر نادیده‌ٔ نامطبوعی می‌دهندش، بی‌آنکه اعتراضی بکند.

این تصویری است از موقعیت زن در نظام قبیله‌ای عرب و جایگاه زن در ایران.

سیمای دو زن،
علی‌اکبر سعیدی سیرجانی
ــــــــــــــــــــــــــــ

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 21:52


نبودنت را در تمام کافه های شهر دود می‌کنم
غرورم زخمیست
دل اما میل به مرگ عشق نمی‌کند

کابوس های زخمی غرورم
در جدال با رویاهای شیرین قلبم
و خاطرات مانده بر مغزم
خواب هایم، شبهایم
روزها و تنم را در خیابان های بی تو
در رختخواب تنها
تبدیل به نبردی بی فاتح و جنگی فرسایشی کرده اند

تو باید بیایی تا پایانی صلح آمیز باشی
بر این مخاصمه

#مهدی_سلیمی
#عاشقانه

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 19:00


بالاخره اعتراف کردند

تایید اصابت موشک به پایگاه شکاری اصفهان یعنی ضعف نیروی پدافند که یکی از مهم ترین پایگاههای شکاری آن هم در قلب کشور مورد حمله هوایی موفق قرار گرفته است

قبلا هم عرض کردم و اکنون هم بر این عقیده هستم که حمله اسراییل در مرحله اول احتمالا مهم ترین هدفش قسمت پدافند خواهد بود و همچنین توان موشکی که هم قدرت دفاعی و هم توان پاسخگویی را سلب کند

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 16:54


🔴 رئیس صندوق توسعه ملی: اکثریت اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با کج فهمی و نفهمی خیانت کردند

مهندس غضنفری از مخالفت مجمع با طرح صندوق برای توسعه بخش خصوصی می‌گوید

در این مملکت تا زمانی که این رژیم هست حتی کاری از نیروهای کارشناس هم برنمیاد چون قرار است طرح های آنها را کسانی چون جنتی و شیخ صادق لاریجانی بررسی کنند!! مجمعی که جایی شده برای هر کسی پستی ندارد اما خامنه ای می‌خواهد نرنجد و بر سفره انقلاب بماند نتیجه ای بهتر از این نخواهد داشت

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 14:45


#تجاوز‌دولتی‌به‌تمامیت‌انسانی


تمامیت چیزی است که لازمه تمام و کمال بودن یک فرد است،
و تمامیت انسانی، یعنی یکپارچگی همه ابعاد فیزیکی و روانی که در انسان وجود دارد.

تمامیت(Integrity) یعنی یکپارچه بودن و تمامیت انسانی یعنی یکپارچگی انسان در همه ابعاد وجودیش( فیزیکی و روانی_ بیرونی و درونی) به معنای دیگر تمامیت انسانی یعنی:
بود و نمود انسان و آنچه در طی افکار و رفتار او بازتاب پیدا می‌کند، یعنی یگانگی در فکر و هدف و برآیند رفتاری انسان در راستای هدف خویش که منتج به داشتن محورهای اخلاقی صحیح در عملکرد و رفتار و الگویی در راستای رفتار عرضه‌ شده از سوی وی می‌شود که درنهایت می‌تواند منجر به قابل‌اعتماد و قابل‌ اتکا شدن فرد در میان جمع شود،
و او را به نقطه‌ای قابل‌ اتکا برای دیگران مبدل کند تا از رفتار او مفهومی از صلح و آرامش را دریافت کنند.
از این است که معتقدم که دست‌یابی به تمامیت انسانی و حفظ و حراست از آن مهمترین مسئله هر جامعه‌ای باید باشد.
چرا که جامعه‌ای که تمامیت انسانی مردمانش مورد هجوم و تجاوز قرار گرفته باشد، جامعه‌ای از هم گسیخته و همراه با بی‌اعتمادی و خشونت و نامهربانی و خودخواهی خواهد بود، که هیچ کس در دیگری نقطه اتکایی برای اعتماد و اعتبار و اتحاد و مهربانی و صلح و آرامش پیدا نمی‌کند و هر کس در تلاش است تا به منافع دیگری دست درازی کند و حقوق دیگران را برای منفعت خود زیر پا بگذارد.
تجربه بشری هم این را به ما نشان داده که وقوع جرم و جنایت و تهدید، آزار، ضرب و شتم، قتل، تجاوز و سرقت در یک جامعه ارتباط مستقیمی با خدشه دار شدن و مورد هجوم قرار گرفتن تمامیت انسانی افراد یک جامعه دارد.
تجاوز دولتی و قانونی به تمامیت انسانی در یک جامعه در ابعاد مختلفی می‌تواند صورت گیرد.
تهدید و ارعاب و سرکوب دولتی، آزار و اذیت و محرومیت همراه با انواع و اقسام تبعیض‌ها( جنسی و قومی و دینی و فکری و عقیدتی)، خشونت و تهدیدات قانونی و رسمی، تحمیل عقیده و باور و شیوه فکر کردن رسمی حکومت بر افراد از جمله آن است، که باعث آسیب‌های جسمی و روحی فراوان برای افراد جامعه می‌شوند و به شدت جامعه را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند و می‌توانند برای همیشه اثرات منفی بر روی زندگی افراد جامعه داشته باشند.

#امید...

@agahiiiii

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 10:32


تصوّر و درکِ شخص‌محور از سیاست و قدرت در انقلاب پنجاه‌وهفت، چه وقتی که شاه از ایران رفت و چه وقتی که خمینی به ایران آمد، انقلابی‌گران را از آن رفت و آمدِ اشخاص خوشحال و مشعوف کرد. تصوّرشان این بود که با آن رفتن و آمدن، به خیر و سعادت می‌رسند. امّا دیری نگذشت که دانستیم آن تصوّر اشتباه بود. خطای اصلی همان برداشتِ شخص‌محور از سیاست و قدرت بود که در تاروپود انقلاب اسلامی نهفته بود؛ برداشتی که ابتنایش بر نوعی سیاست‌ورزی افلاطونی‌مآب است. این برداشت، تمرکزش بر شخصِ حاکم است.
برداشتِ شخص‌محور و درکِ افلاطونی‌مآب از سیاست و قدرت، رهزن و گمراهانه است. چون از یک پرسش اشتباه و فرض خطا آغاز می‌شود و به یک پاسخِ زائد می‌رسد(نقد پوپر بر افلاطون). پرسش از «شخصِ حاکم» یعنی این‌که «چه‌کس باید حکومت کند؟»، با فرضِ «حاکمیّت مهارناشده» و پاسخِ «حکومتِ فرزانگان و شایستگان». پرسش اصلی انقلاب پنجاه‌وهفت هم همین بود، و پاسخ را در رفتن ناشایستگان و آمدن شایستگان دید.

امّا پادزهرِ برداشتِ شخص‌محور و افلاطونی‌مآب، برداشتِ دموکراتیک است. برداشت دموکراتیک، آنچنان که پوپر گفت، پرسش اصلی‌اش در سیاست «چگونه حکومت‌کردن» است، و آنچنان که برلین گفت، «مقدار لازم حکومت». و پاسخ این است: باید نهادها و قوانین را چنان سامان داد که قدرتِ شرورترین و فاسدترین افراد هم مهار شود تا مجال فساد و شرارت نداشته باشند. پس بنای برداشت دموکراتیک یکی بر مهار قدرت است؛ یعنی مشروط‌کردن و محدودکردن قدرت و پاسخ‌گو کردن آن و نظارت بر آن. بنای دیگرش بر حاکمیّتِ قانون است؛ یعنی قانون در کشور حجّت باشد، آن هم قانونِ عادلانه و مدنی. بنای دیگر، بهسازی دموکراتیک نهادهاست؛ یعنی دموکراتیزاسیون نهادها، از دولت تا بازار. و در نهایت، فرهنگِ عمومیِ دموکراتیک؛ یعنی حضورِ شهروندانِ عاقل و معقول در ساحتِ سیاست. و این مبناهای دموکراتیک – قدرت مشروط، حکومت قانون، نهاد دموکراتیک و شهروندان آگاه - ساختار دموکراسی را بنا می‌نهند.

انقلاب اسلامی، از برداشتِ دموکراتیک محروم بود. و همین بود که نه بر ضدّ استبداد که علیه مستبدّ انقلاب کرد، و همین بود که استبدادی بدتر و سیاه‌تر پی افکند. معدودی نصیبی از برداشتِ دموکراتیک داشتند. مهدی بازرگان، از چهره‌های نادر دموکرات در انقلاب، نخستین کسی بود که به این اشتباه اعتراف کرد؛ او گفت به اشتباه شاه را دیو و خمینی را فرشته می‌دانستیم، دیوْ استبداد بود و فرشتهْ دموکراسی. باشد که از خطای گذشتگان، درس بگیریم که درس‌گرفتن از خطاها، تمرین دموکراسی است.

برگرفته از کانال تفکر

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

22 Oct, 08:48


‍ زندگی تحمیلی که قواعد آن, نه به انتخاب ما بلکه از قبل توسط دیگران نوشته شده! چرا بدترین نوع زندگی است؟
شاید به این خاطر که مغز ما تحمیل را برنمی‌تابد.
شاید بخاطر اینکه در شرايط تحمیل، انرژی‌های مغز آزاد نمی شود.
شاید بخاطر اینکه انرژی‌های آزاد نشده‌ی مغز، سبب ایجاد تومورهای روانی، یا همان عقده‌های روانی می‌گردد.
شاید بخاطر اینکه در زندگی تحمیلی, فرد به صورت بسیار ناخود آگاه فقط در حال گوشودن عقده‌های روانی است و متوجه گذر ثانیه‌ها و تمام شدن فرصت‌ها نمی‌شود.
شاید بخاطر اینست که لذت کاذب عقده گشایی جایگزین لذت واقعی از زندگی می‌شود.
شاید بخاطر اینست که چهره‌ی کیهان، طبیعت و انسان در زندگی تحمیلی مسخ و دگر گون نگریسته می‌شود.
و شاید تمام این موارد اجزاء تولید یک سندرم وحشتناک و غیر محسوس، یعنی "پیر مغزی" می باشند .

اگر ما تصور می‌کنیم سن مغز ما برابر با سن شناسنامه‌ای ما است، سخت در اشتباهیم، چه بسا جوان بیست ساله‌ای که دچار پیری زودرس مغز شده باشد.
چه بسا فرد کهنسالی که مغز جوان وشادابی داشه باشد.
آیا علائم ونشانه‌های افسردگی، غم، بی‌انگیزگی، بی‌هدفی، سرگردانی و... را درجوانان امروز نمی‌بینیم؟
آیا چون آنها را کهنسال می‌بینیم، برنامه ریزی‌های اجتماعی را در این سطح و متناسب افرادی که دچار سندرم پیر مغزی هستند تنظیم می‌کنیم؟
آیا ضروری‌ترین کار فرهنگی پیشگیری از روند پیری زودرس مغزی در جوانان نیست؟
آیا اصلی‌ترین وظیفه و رسالت انسانی ما جوانسازی فکر افرادی که در این سندرمِ بسیار خطرناک گرفتار شده و همه چیز به آنها تحمیل گشته نیست؟
آیا مغز ما می‌تواند برنامه‌ای برای جوانسازی خود داشته باشد؟
آیا ما از این گونه عوارض مغزی و برنامه‌های پیشگیری و مداوای آن خبر داریم؟
آیا زمانیکه از آسیب‌های جبران ناپذیر فرهنگی، اجتماعی صحبت می‌کنیم می‌دانیم از چه گستره عمیق و پر پهنایی حرف می‌زنیم؟
گستره‌ای که یک لحظه نباید از آن غافل بود و آن ‌را زیر یکسری برنامه‌های، بی‌محتوا و تاریخ مصرف گذشته پنهان کرد.

دکتر محمد جواد عظیمی

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 21:26


زندگی بی تو محال است،،نباشی چه کنم؟
لحظه و ثانیه سال است ،،نباشی چه کنم؟

زندگی بی تو فقط ثانیه هایی گذراست
عمر من رو به زوال است،، نباشی چه کنم؟

بی تو انگار دلم ماهیِ افتاده به خاک
حدِ یک لحظه مجال است، نباشی چه کنم؟

شب و روزم شده از عشق تو همرنگ خیال
حیف ،چون میوهٔ کال است،، نباشی چه کنم؟

من و تو خط موازی شده ایم هیچ که هیچ
عشق هم زیر سوال است ، نباشی چه کنم؟

بوسه  بر  باد ،، زدم  تا  برساند  به  لبت
بوسه همرنگِ خیال است،،نباشی چه کنم؟

شعر من غرق،، شده در هوس خنده ی تو
یادِ آن گونهٔ چال است ، نباشی چه کنم ؟

مستی و خواب و خیال تو شده قسمت من
ظاهرا عینِ حلال است ، نباشی چه کنم؟

زندگی بی تو دراین ورطه شده دربدری
غصه و روحِ ملال است،،نباشی چه کنم؟

#مهدی_شهسواری
#عاشقانه

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 20:40


گناه مومنانه ( مهدی سلیمی) pinned «قرض الحسن و کوفته تبریزی 📝 مهدی سلیمی چند شب پیش جلوی در یک رستوران غذای خانگی در خرم آباد زن جوانی نشسته بود به محض دیدن من یک خمیردندان را به سمتم گرفت و گفت آقا میشود این را از من بخرید؟ گفتم نیاز ندارم. با لحن ملتمسانه تری: « تو رو خدا اگه میشه بخرید…»

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 20:40


قرض الحسن و کوفته تبریزی

📝 مهدی سلیمی

چند شب پیش جلوی در یک رستوران غذای خانگی در خرم آباد زن جوانی نشسته بود به محض دیدن من یک خمیردندان را به سمتم گرفت و گفت آقا میشود این را از من بخرید؟ گفتم نیاز ندارم. با لحن ملتمسانه تری: « تو رو خدا اگه میشه بخرید میخوام دو تا کوفته برا خودم و بچم بگیرم»

دیشب که اسراییل موسسات مالی وابسته به حزب الله با نام «قرض الحسن» را بمباران کرد و افشا نمود جمهوری اسلامی ماهی ۵۰ میلیون دلار از ثروت مردم ایران را خرج حزب الله میکرده دعا کردم آن زن این خبر را نشنیده باشد!! از ابتدای شکل گیری جمهوری اسلامی تا کنون پول زیادی صرف تجهیز گروههای مبارز علیه اسراییل شده و مقدار بیشتری هم بخاطر تحریم ها بواسطه همین سیاست بر اقتصاد ایران تحمیل گشته است.

اسراییلی که با ما هیچ گونه مرز مشترکی ندارد و هرگز تمامیت ارضی ما را تهدید نکرده است. اما خرج ساخت همان موسسات برای تزریق پول هم از کیسه مردم پرداخت شده و ثروت ملی ما امروز در جنوب لبنان و نوار غزه توسط جنگنده های اسراییلی دود می شوند. خرج دیگر گروههای نیابتی که برای مقابله با اسراییل و آمریکا تشکیل شده اند را هم در نظر بگیریم به اضافه پولهایی که از آفریقا تا تایلند خرج گسترش تشییع می شود می بینیم چه حجم عظیمی از ثروت ملی وجود داشته و چه توسعه و رفاه بی نظیری را میتوانست برای این کشور رقم بزند

جای رفاه و‌ توسعه اما امروز فقر گسترده در شاخص فلاکت، استرس های بی امان زندگی، آرزوهای بر باد رفته، جوانان افسرده، زندگی های نکرده، حسرت های پرشمار و سایه سنگین جنگ نصیب ما شده است. مایی که طولانی ترین جنگ‌ قرن را هم در بدو پیدایش این حکومت تجربه کردیم و مایی که در آتش جهالت پیشینیان و چنگال حاکمان ظالم از زندگی جز درد و رنج، تحقیر و ترس چیزی نفهمیدیم

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 15:25


✍️جزیره‌های تمب
👤استاد احمد اقتداری(متخصص در مطالعات خلیج فارس)
⏱️زمان خواندن 1 دقیقه

جزیره‌های تمب بزرگ و کوچک را در لهجه‌های جنوب ایران «تمب گپ» و «تمب مار» می‌نامند. تمب با «تاء» مضموم و «م» و «ب» ساکن به معنی «تپه» و «تل» و «زمین برآمده» به کار رفته است. در زبان دریانوردان بومی این دو جزیره را «تمب گپ» به معنی «تمب بزرگ» و «تمب مار» می‌نامند. تمب مار را «تمب کوچک»، «تل مار»، «تنب مار»، «طنب کوچک»، «نابیو تنب»، «نبی تنب» نیز خوانده‌اند.
در سال ۱۸۳۵ میلادی، ۱۲۵۵ هجری قمری که دامنۀ فعالیت دزدان دریایی در کرانه‌های خلیج فارس به اوج رسیده بود و طرد دزدان دریایی و جلوگیری از اعمال آن‌ها، بهانۀ مداخلات انگلستان در خلیج فارس گردید تا امپراتوری انگلستان بتواند این شاهراه دریایی را در دست خود گیرد، بنابه پیشنهاد حکومت هندوستان کاپیتان هنل انگلیسی، افسر بحریۀ انگلیس که از طرف دریاداری انگلیس عهده‌دار امور خلیج فارس بود، یک خط فرضی به موازات ساحل رسم نمود که امتداد آن از جزیره‌های بوموسی و سیری می‌گذشت. بعدها جانشین هنل، به نام ماژور موریسن، با شیوخ و رهبران امارات خلیج فارس مذاکراتی به عمل آورد و خط دیگری برای نشان دادن حدود آب‌های ایران و سواحل جنوبی خلیج فارس روی نقشۀ خلیج فارس فرض و وضع نمود که از جزیرۀ سیر ابونعیر و شمال رأس رکن در شمال جزیرۀ قطر تا نزدیکی رأس الزور در کویت می‌گذشت.
این خط نسبت به خط قبلی که آن هم در جنوب جزیره‌های تمب قرار داشت، جنوبی‌تر بود. این خطوط را خطوط محدودیت نامیده‌اند و جزایر تمب و بوموسی در شمال هر دو خط قرار گرفته‌اند و بر اساس خطوط فرضی وضعی هر دو مأمور دریاداری انگلستان، در آب‌های ایران واقع شده‌اند و بنابراین حکومت انگلستان که سالیان دراز مدعی مالکیت جزایر تمب بزرگ و تمب کوچک و بوموسی بوده است، با تأیید حکومت هندوستان، این جزایر را در محدودۀ آب‌های ایران می‌شناخته و در روی نقشه، تأیید کرده است و مالکیت ایران بر این جزایر را بر اساس اصول علمی و سیاسی و تاریخی پذیرفته‌اند و مالکیت ایران را تأیید نموده‌اند.
در نقشۀ خلیج فارس که از طرف وزارت جنگ انگلیس به سال ۱۸۸۸ میلادی چاپ شده است، جزیره‌های تمب بزرگ و تمب مار یا تمب کوچک همراه با جزیره‌های «بوموسی» و «سیری» و «فرورو» به رنگ اصلی خاک ایران روی نقشه رنگ شده‌اند، اما همین دولت انگلستان در اوائل قرن بیستم و در اولین سال‌های بعد از جنگ جهانی اول با کمک نیروی دریایی گشتی خود در آب‌های خلیج فارس و اقیانوس هند، مانع از فعالیت مأموران گمرکی و مالیاتی ایران در این جزیره‌ها گردید و در کتب و مآخذ و اسناد جدید خود آن‌ها را به حکام رأس الخیمه و شارجه متعلق دانست.
در کتاب خطی مفاص اللئالی و منار اللیالی، تألیف محمدعلی سدیدالسلطنۀ کبابی بندرعباسی که به کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران اهدا شده و هم‌اکنون در آن کتابخانه نگهداری می‌شود، رونوشت سندی به خط و زبان عربی ثبت شده است که پدران و بنی اعمام حکام حالیۀ رأس الخیمه و شارجه به اتفاق عدۀ دیگری از مردمان جزایر تمب و بوموسی و سیری حقانیت ایران را در مالکیت جزایر مذکور تأیید کرده و صریحاً اعلام کرده‌اند که بعضی از سنوات برای تعلیف احشام خود این جزایر یا بعضی از آن‌ها را برای علفچر مواشی خود از حاکم ایرانی بندر لنگه اجاره می‌نموده‌اند.»

📚«سرگذشت تاریخی چهار جزیره در خلیج فارس»، احمد اقتداری، یغما، آبان ۱۳۵۶، ش ۳۵۰، ص ۵۰۳-۵۰۴ و فروردین ۱۳۵۷، ش ۳۵۵، ص ۴۶-۴۷
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 14:09


رسانه های وابسته به حکومت، ارزش این سرویس اهدایی را یک میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیون تومان عنوان کرده اند

کاری به اینکه چرا این خانم تبریزی مثلا برای خانواده هموطنان جان باخته در معدن طبس چنین کاری را انجام نداد نداریم به هر حال هم مال مال خودش است (اگر واقعا باشد) و هم شعور

اما مسئله این است این خانم که شغل خود را خانه دار معرفی کرده است آیا شفاف است که این ثروت از کجا آمده که میتواند نزدیک دو میلیارد را بذل و بخشش کند؟ آیا این بخشش برای پوشاندن رانتی و یا استفاده از رانت جدیدی نیست؟؟

ما تجارب زیادی از نوکیسه های حکومتی و پول شویی های آنها داریم‌‌. فراموش نکردیم که قالیباف در مسجد میخواست پرونده فساد هشت هزار میلیاردی هلدینگ یاس را دوستانه حل کند. اینان حتی مسجد رفتن، راهپیمایی رفتن و بعضا کربلا رفتنشان هم در پی منفعتی است حالا هزینه میلیاردی برای لبنان که جای خود دارد

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 09:23


- درسی که باید از کوبا بیاموزیم!


چند روزی است که شبکهٔ برق کوبا از کار افتاده و سراسر کشور در خاموشی فرو رفته است. مردم کوبا دهه‌هاست که زندگی وحشتناک و غیرقابل‌تصوری را سپری می‌کنند. اکثر مردم غالباً گرسنه‌اند و خوردن پوست و ریشهٔ گیاهان پدیده‌ای متداول است. تعداد گاری‌هایی که با اسب و الاغ کشیده می‌شوند از اتومبیل‌هایی که آن‌ها هم مدل هفتاد تا هشتاد سال قبل هستند، بیشتر است. اکثر مناطق شهری همچون بیغوله‌هایی پوسیده و رها شده هستند.

دست‌کم تا همین هشت سال پیش استفاده از اینترنت و موبایل ممنوع بود. فضای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شبیه خرابه‌هایی است که به زباله‌دانی تبدیل شده‌اند. حتی برخی از زنانی که پزشک یا استاد دانشگاه هستند، مجبورند برای تأمین مخارج خود به روسپی‌گری تن دهند. حکومت برای تامین مخارجش شهروندان را همچون بردگان بی‌مزد برای کار یا جنگ به کشورهایی نظیر روسیه می‌فرستد و مزد آن‌ها را دریافت می‌کند. تعداد زندانیان سیاسی کوبا از تعداد زندانیان سیاسی کل کشورهای آمریکای مرکزی بیشتر است. کوبا تنها کشور قارهٔ آمریکا است که در آن اردوگاه‌های بازپروری سیاسی وجود دارد که در ده‌ها هزار نفر زندانی‌ اسیرند.

چرا مردم کوبا باید چنین روزگار بگذرانند؟ آنان چه گناهی مرتکب شده‌اند که باید سهمشان از زندگی این باشد؟ پاسخ را باید در تصمیم‌گیری و انتخاب این مردم در برهه‌های حساس تاریخی جست‌وجو کرد.

کوبا پیش از انقلاب شوم کاسترو و چه‌گوارا برترین اقتصاد آمریکای مرکزی را داشت و یکی از پر رونق‌ترین مراکز توریسم جهانی بود.

در دههٔ شصت میلادی، ژان پل سارتر فیلسوف شهیر و چپگرای فرانسوی به کوبا سفر می‌کرد و در ستایش افکار و برنامه‌های کاسترو و چه‌گوارا کتاب می‌نوشت و از شور و هیجان سر از پا نمی‌شناخت. در آن دوره روشنفکر چپگرا یا نیمه چپگرایی را نمی‌توان یافت که تحسین‌گر کوبای سوسیالیستی نبوده باشد. اگر سازمان سیا این خدمت بزرگ را به مردم قارهٔ آمریکا نکرده بود که ارنستو چه‌گوارا، این آدم‌کش متعصب و دیوانه را همچون موش فاضلاب از گودالی در جنگل‌های بولیوی بیرون کشیده و به درک واصل کند، چند کشور دیگر در این قاره هم به سرنوشت کوبا دچار شده بودند.

آنچه امروز برای ما مردم ایران اهمیت اساسی دارد، حساسیت و هشیاری کامل نسبت به فریب‌ها و ترفند‌های روانی فعالین و روشنفکران چپگرا است. این هشیاری می‌تواند و باید مانع از آن شود تا امثال اسمائیل بخشی‌ها، فرج سرکوهی‌ها، یوسف اباذری‌ها و کامران متین‌ها نقشی در ساختن آیندهٔ ما داشته باشند.

توس طهماسبی
نویسنده و پژوهش‌گر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

21 Oct, 06:34


نتیجه حمله پهبادی ناموفق به اقامتگاه نتانیاهو، از بین بردن بانک ها و موسسات مالی وابسته به حزب الله توسط ارتش اسراییل در شب تولد بی بی بود

وقتی هر دو جبهه یک جنگ به نفع اهداف یک طرف اقدام می کنند نتیجه آن جنگ مشخص و واضح است

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

20 Oct, 19:21


گناه مومنانه ( مهدی سلیمی) pinned «سیاست خارجی غلط، عدم توسعه جزایر سه گانه 📝 مهدی سلیمی شکی نیست جزایر سه گانه ایرانی هستند، ایرانی خواهند ماند و هر کجا از ادعا کشور عربی بر این جزایر حمایت کند غلط کرده است خواه چین و روسیه باشند و خواه اتحادیه اروپا‌ اینجا دو نکته را که قبلا عرض کرده ام…»

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

20 Oct, 19:21


سیاست خارجی غلط، عدم توسعه جزایر سه گانه

📝 مهدی سلیمی

شکی نیست جزایر سه گانه ایرانی هستند، ایرانی خواهند ماند و هر کجا از ادعا کشور عربی بر این جزایر حمایت کند غلط کرده است خواه چین و روسیه باشند و خواه اتحادیه اروپا‌

اینجا دو نکته را که قبلا عرض کرده ام باز هم تکرار میکنم

🔹نخست- سیاست خارجی غلط جمهوری اسلامی و دنباله روی روسیه و چین باعث شده هم آنها ایران را کارت بازی خود ببینند و در جاهای مختلف برای پیشبرد اهدافشان از این کارت استفاده کنند و هم بلوک غرب از فرصتی برای ضربه زدن دریغ نکنند. هنوز یک نفر وجود ندارد به ما بگوید چرا جمهوری اسلامی باید به روسیه در اشغال اوکراین کمک کند!!!

🔹 دوم- عدم توسعه جزایر سه گانه: میهن دوستی خاک پرستی صرف نیست به فکر مردم سرزمین و پیشرفت و توسعه آن سرزمین بودن هم هست. همین شیخ نشین کوچک عربی که مدعی این جزایر است بنادر و شهرهای خود را بصورت رشک برانگیزی به نواحی مدرن و مرفه ای در جهان تبدیل کرده است اما تا کنون رژیم حتی نتوانسته اطمینان خاطری برای سرمایه داران ایرانی ایجاد کند که جای دبی در ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک سرمایه گذاری کنند

🛑 توسعه و رفاه این جزایر و تبدیل کردنشان به قطب های اقتصادی و توریستی می توانست مهم ترین قدم در ناامید کردن هر بیگانه ای از این سرزمین ها باشد

گناه مومنانه👇
https://t.me/salimimeh

گناه مومنانه ( مهدی سلیمی)

20 Oct, 09:10


🔵🔴سرنوشت شوروی را موشک های اتمی رقم نزد بلکه پوشک در قفسه ها رقم زد

✍️بیژن اشتری/مترجم و نویسنده

شوروی به کشورهای اقماری‌اش نفت و غلات رایگان می داد تا امپراتوری خود را در اروپای شرقی و مرکزی حفظ کند.
بلغارستان،لهستان،مجارستان،چکسلواکی،رومانی و آلمان شرقی نفت و غلات مفت «برادر بزرگ »را بلافاصله پس از دریافت به کشورهای اروپای غربی به قیمت بازار آزاد می‌فروختند تا ارز حاصله را صرف اقتصاد سوبسیدی رو به زوالشان بکنند.شوروی سالیانه سی میلیارد دلار را صرف "کمک" های اقتصادی و تسلیحاتی به کشورهای تحت سلطه‌اش می‌کرد در حالی که اقتصاد ویران داخلی خودش به شدت به این پول نیاز داشت.اما کار به جایی رسید که ادامه این روال ناممکن شد.کشور سلطه گر بیش از این قادر به خرج کردن برای حفظ امپراتوری‌اش نبود.

پل کندی،مورخ انگلیسی، به درستی می‌گوید «چنانچه یک کشور سلطه‌گر حیطه حاکمیت خود را در امور خارجی بیش از حد گسترش دهد، نه تنها منافعی را نصیب خود نمی‌کند بلکه به واسطه هزینه‌های سنگینی که برای حفظ امپراتوری‌اش متحمل می‌شود خود را در معرض فروپاشی قرار می‌دهد. اصولا راز نابودی امپراتوری‌ها در همین ویژگی نهفته است.» شوروی گمان می‌کرد که امپراتوری اروپایی‌اش «عمق راهبردی»‌اش است اما اشتباه می‌کرد .به عبارتی همین"عمق راهبردی" نهایتا تبدیل شد به پاشنه آشیل‌‌ این نظام .

شوروی مجبور بود برای حفظ امپراتوری‌اش علاوه بر صدور نفت و غلات رایگان،بخش عمده‌ای از بودجه سالیانه‌اش را هم صرف تولید تسلیحات و نیروهای نظامی‌اش بکند.در نتیجه ،پول چندانی برای تقویت اقتصاد داخلی‌اش باقی نماند .و نهایتا آنچه سرنوشت این کشور را رقم زد نه تعداد موشک‌های اتمی‌اش که تعداد کاغذ توالت‌ها و پوشک‌های موجود در قفسه‌های فروشگاه‌هایش بود.

گناه مومنانه 👇
https://t.me/salimimeh