وین دایر @waynedyerr Channel on Telegram

وین دایر

@waynedyerr


✔️ کپی مطالب فقط با ذکر منبع مجاز هست

کانال اختصاصی وین دایر

مطالب آقای وین دایر در این کانال کاملا اختصاصی قرار میگیرد

وین دایر (Persian)

با خوش آمدید به کانال وین دایر! این کانال اختصاصی توسط آقای وین دایر اداره میشود و در آن مطالب اختصاصی ایشان به اشتراک گذاشته میشود. در اینجا شما میتوانید مطالب متنوعی را از آقای وین دایر مشاهده کنید که تنها با ذکر منبع امکان کپی کردن آنها وجود دارد. اگر به دنبال مطالب جذاب و اختصاصی وین دایر هستید، حتما این کانال را دنبال کنید. با عضویت در این کانال، به محتواهای اختصاصی وین دایر دسترسی داشته باشید و از تجربه یکتا و جذاب ایشان لذت ببرید. منتظر حضور گرمتان در کانال وین دایر هستیم!

وین دایر

28 Dec, 05:30


سلام دوستان عزیزم

از این پس دیگر کانال فعالیت نخواهد داشت

سپاس از حضورتان که در این مدت کنارمان بودید

چنانچه دوست دارید با ما ارتباط داشته باشید به کانال اصلی @Khodshenasivo ما بپیوندید

وین دایر

27 Dec, 16:30


ادامه ...


قهرمان های شما همه انسان هستند و همان کار هایی را می کنند که شما روزانه انجام می دهید اگر حساسیت های پوستی پیدا می کنید، آن ها نیز پیدا می کنند نفس آن ها در صبحگاهان مثل نفس شما بد بو است. (تنها قهرمان خوب یک بشقاب ژانبون و پنیز یا احتمالا خوراک بادمجان است. همه این حرف ها فقط نیرو های شما را به هدر می دهد.)
هیچ یک از قهرمان های زندگی شما چیزی به شما نیاموخته اند و هیچ کدام بهتر از شما نیستند. سیاست مداران، بازیگران، ورزش کاران ستاره های رقص، رئیس، روان کاو، آموزگار، همسر و هر کس دیگری تنها در کار خود مهارت دارند و نه چیز دیگر و اگر شما آن ها را قهرمان خود سازید و به مقامی بالا تر از خویش ارتقا دهید، آن گاه در زمره ی افرادی قرار میگیرید که از بیرون هدایت می شوند و مسئولیت حالات خود را متوجه دیگران می سازند.
اگر دیگران را سرزنش می کنید یا قهرمان پرستی می نمایید جای شما در نقطه ای روی خط تمرکز بر دیگران قرار می گیرد.
اگر در توجیه احساسات خود یا کار های خود به دنبال چیزی خارج از وجود خود می گردید، همانند یک احمق رفتار کرده اید. پذیرفتن و اعتبار و هم چنین مسئولیت خویش، اولین قدم در راه نابودی این نقطه ضعف است. خود قهرمان خویش باشید. هر وقت از محدوده سرزنش دیگران و قهرمان پرستی خارج شدید از جهت بیرونی به جهت درونی نقل مکان خواهید نمود‌. و در جهت درونی هیچ گونه «باید» مطلق نه برای شما و نه برای دیگران وجود نخواهد داشت.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 227 و 228

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

26 Dec, 16:31


ملامت این و آن و قهرمان پرستی دو انتها یک خط رفتاری هستند که از بیرون هدایت می شود.


شماتت دیگران وسیله ی آسانی است که هر وقت نمی خواهید مسئولیت عملی را در زندگی خویش بپذیرید آن را به کار می برید. این شیوه، پناهگاه شخصی است که تحت هدایت عوامل بیرونی قرار دارد. سرزنش کردن دیگران به تمام معنی اتلاف وقت است. هر قدر که دیگری را مقصر بدانید و او را سرزنش کنید ذره ای تغییر نخواهید کرد. این کار تنها نتیجه ای که دارد این است که وقتی برای توجیه ناراحتی یا نا کامیابی خویش به دنبال بهانه های بیرونی میگردید کانون مسئولیت را از وجود شما خارج می سازد. اما شماتت دیگران کار احمقانه ای است و اگر اثری نیز داشته باشد متوجه شما نخواهد بود. شاید بتوانید با سرزنش کردن دیگری را به احساس تقصیر و ادارید اما نخواهید توانست علت ناراحتی خود را تغیر دهید. ممکن است موفق شوید که راجع به آن فکر نکنید اما نمی توانید آن را تغییر دهید.
گرایش به تمرکز روی دیگران، وقتی به شکل قهرمان پرستی در می آید، افراط در جهت مخالف آن است. در این مورد برای تعیین ارزش خویشتن به دیگران می نگرید اگر فلان شخص این کار را می کند، من هم باید آن را انجام دهم قهرمان پرستی نوعی انکار خویشتن است. این کار دیگران را مهمتر از شما می کند و شکوفایی شخصیت شما را به چیزی خارج از وجود خودتان وابسته می سازد. تحسین شخصیت و دستاورد های دیگران ایرادی ندارد و تنها زمانی به صورت نقطه ضعف در می آید که اعمال خود را بر اساس معیار های آنان استوار می کنید.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 226 و227

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

25 Dec, 16:30


ادامه ...


جبریون و معتقدین به تقدیر و سرنوشت جزء بیرونی ها هستند. اگر شما بر این باور باشید که زندگی شما از پیش طرح ریزی شده و تنها لازم است که راه های مناسب پیش بینی شده را دنبال کنید، به احتمال زیاد همه آن باید هایی را بر خود تحمیل نموده اید که شما را روی نقشه نگاه می دارد.
اگر مصراً بخواهید که زیر تسلط عوامل بیرونی باشید و یا اگر اصرار بر این باور داشته باشید که با نیرو های بیرونی شما را هدایت می کنند هرگز قادر نخواهید بود به شکوفایی شخصیت خویش دست یابید. سازنده و مثبت بودن به این معنی نیست که باید همه مشکلات و مسایل زندگی خود را از میان بردارید بلکه به این مفهوم است که مدار هدایت خود را از بیرون به درون انتقال دهید. به این ترتیب خود را مسئول کلیه تجربیات عاطفی خویش خواهید دانست. شما یک آدم ماشینی نیستید که زندگی خود را از پیچ و خم های حیرت انگیز بگذرانید و با دستورالعمل های دیگران که برایتان هیچ مفهومی ندارد پر شده باشید. بایستی نگاه جدی تری به دستورالعمل ها بیاندازید و شروع به تمرین هدایت فکر، احساس و رفتار خود از درون بکنید.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 225 و 226

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

24 Dec, 16:30


ادامه ...


باربارا حتى تصمیم گرفت کم تر به دیدن مادرش برود، چون دریافت که مادرش زندگی او را اداره می کند و آن را با خوراندن غذای زیاد خراب می نماید. هنگامی که باربارا دید که مادرش دیگر زندگی او را تنظیم نمی کند و می تواند به دلخواه خود نه به میل مادر، به دیدار او برود و دیگر مجبور نیست کیک شکلاتی را که مادرش اصرار به خوردن آن دارد بخورد، کم کم شروع کرد به جای ناراحت شدن از ملاقات مادر، از اوقاتی که با او می گذراند لذت ببرد.
عاقبت باربارا فهمید که درمان روانی با عواملی که خارج از وجود او هستند هیچ گونه ارتباطی ندارد. من می توانستم او را تغییر دهم، او خودش می بایست خود را عوض کند با این که این کار وقت زیادی گرفت اما به تدریج با تلاش و کوشش باربارا توانست معیار های درونی خود را جایگزین باید های بیرونی سازد. او اکنون نه تنها لاغر تر شده بلکه خوشحال تر نیز هست. او می داند که شوهر، فرزندان مادر با ستاره ها نیستند که باعث شادی او می شوند، بلکه خودش است که موجبات خوشی خود را فراهم می سازد زیرا حالا می تواند افکار خود را مهار و هدایت کند.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 224 و 225

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

23 Dec, 16:30


ادامه ...


باربا را نمونه کلاسیک طرز فکر بیرونی بود. مادر شوهر فرزندان و بعضی عوامل غیر قابل نظارت بدنش مسئول چاقی او بودند و هیچ گونه ارتباطی به تصمیم خود او در انتخاب غذا، پر خوری یا نخوردن بعضی غذا ها نداشت به علاوه تلاش های او برای کم کردن وزن همان قدر جهت بیرونی داشت که تصور او از این مشکل. باربارا طبق سنت های پذیرفته شده اجتماعی به جای درک این موضوع که در گذشته به میل خود پرخوری می کرده و برای کم کردن وزن باید روش های جدیدی پیش گیرد، به افراد و اشخاص دیگر روی می آورد. وقتی همه دوستان او به تنظیم کننده های وزن مراجعه می کردند او نیز همین کار را می کرد. هر گاه یکی از دوستانش متخصص رژیم غذایی تازه ای کشف می کرد، او نیز آماده بود که فوراً به همان دکتر مراجعه کند.
پس از چندین هفته جلسات مشاوره باربا را کم کم درک می کرد که ناراحتی و شکایت های او حاصل انتخاب خود وی هستند، نه حاصل اعمال دیگران در ابتدا قبول کرد که بیش از اندازه غذا می خورد و به اندازه کافی ورزش نمی کند. اولین تصمیم این بود که خود را منضبط کرده و عادت های غذا خوردنش را تغییر دهد. دریافت که می تواند فکرش را کنترل کند و تصمیم گرفت که این کار را عملی سازد. دفعه بعد که احساس گرسنگی کرد تصمیم گرفت به جای خوردن یک شیرینی به نیروی درونی اش فکر کند. به جای این که شوهر و فرزندانش را سرزنش کند که با بد رفتاری وی را به خوردن وا می داشتند می دید که سال ها نقش قربانی را بازی کرده و با این کار عملاً دیگران را دعوت به سوء استفاده از خودش کرده است. هنگامی که از خانواده خود خواست تا با او خوش رفتاری کنند، دید که آن ها خیلی هم از او استقبال کردند و به جای این که آرامش را در خوردن جستجو کند آن را در روابط متقابل متکی بر احترام و عشق پیدا کرد.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 223 و 224

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

22 Dec, 16:30


ادامه ...


مورد یکی از مراجعه کنندگان من که او را باربارا می نامیم نمونه جالبی از طرز فکر بیرونی ارایه می دهد. ناراحتی عمده او مسئله چاقی زیاد بود اما مشکلات کوچک دیگری نیز او را آزار می داد. وقتی که می خواستیم راجع به مسئله چاقی او صحبت کنیم، گفت که همیشه اضافه وزن داشته زیرا متابولیسم بدن او خوب نیست؛ به علاوه در بچگی مادرش به زور به او غذا می خورانده است. باربارا این طور به سخن خود ادامه داد که هنوز هم عادت پر خوری خود را ترک نکرده زیرا شوهرش از او غافل می شود و فرزندانش نسبت به وی بی توجه هستند گفت که همه راه ها را از قبیل تنظیم کننده های وزن، انواع قرص ها پزشکان متخصص رژیم غذایی و حتی طالع بینی را آزمایش کرده است و درمان روانی آخرین چاره است و اگر من نتوانم وزن او را کم کنم هیچ کس دیگر نخواهد توانست.
از توضیحات باربارا معلوم بود که کم نشدن وزن او تعجب آور نیست. همه کس و همه چیز علیه او توطئه می کردند - مادر شوهر فرزندان حتی بدن خود وی و ستاره ها دکتر ها و تنظیم کننده های وزن می توانستند به افرادی که کم تر گرفتار مشکلات فکری بودند کمک کنند، اما مسائل باربارا بسیار مشکل و بزرگ بودند.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 223

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

21 Dec, 16:30


ادامه ...


شخصی که از درون هدایت میشود کسی است که مسئولیت حالت های خود را بر دوش خودش می گذارد. این گونه اشخاص حقیقتاً در فرهنگ جامعه ما نادر هستند. اگر از این افراد آن سؤال ها را بکنید چنین پاسخهایی خواهید شنید: «برداشت من از امور غلط است»، «من به گفته های دیگران بیش از حد لزوم اهمیت می دهم»، من نگران نظریه ی دیگران نسبت به خودم هستم»، «من در حال حاضر دارای آن چنان توان فکری نیستم که از اندوهگین شدن جلوگیری کنم» و «نمی دانم چه بکنم تا احساس عجز و بیچارگی نکنم» به همین ترتیب اگر چنین شخصی حالش خوب باشد در پاسخ های خود از کلمه «من» استفاده می کند، مثل من به «سختی کوشیده ام تا شاد و خوشحال باشم من اوضاع را بر وفق مراد خود گردانیده ام»، «برداشت من از امور صحیح است»، «من بر احساسات و واکنش های خود تسلط دارم و این مقام و موضعی است که خود برگزیده ام». از این قرار یک چهارم از مردم مسئولیت حالات خویش را خود بر عهده می گیرند و سه چهارم بقیه عوامل بیرونی را مورد سرزنش قرار می دهند. شما در کجا قرار دارید؟ در واقع همه باید ها و سنت ها از طرف عوامل بیرونی تحمیل شده اند، یعنی از شخص یا چیزی خارج از وجود شما نشأت می گیرند. اگر شما «باید ها» را بر خود بار کرده اید و قادر نیستید اصول و قوانینی را که دیگران تعیین کرده اند تغییر دهید، جزو گروه «بیرونی» ها هستید.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 222

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

20 Dec, 16:30


هدایت درونی در برابر نظارت بیرونی


چنین بر آورده شده است که شخصیت هفتاد و پنج درصد از مردم، در فرهنگ کنونی جامعه ما، بیش تر تحت تأثیر عوامل بیرونی شکل می پذیرد تا عوامل درونی. این بر آورد بدین معنا است که شما نیز بیش تر در این محدوده فرهنگی قرار می گیرید تا خارج از آن. ببینیم نظارت از بیرون چه معنایی دارد. اساساً اگر شما مسئولیت حالت های عاطفی خود را در لحظات حال متوجه شخص یا چیزی خارج از وجود خود بدانید معنایش این است که تحت نظارت بیرونی قرار دارید. به این قرار اگر از شما سؤال شود: «چرا حالتان بده است؟ و شما مثلاً پاسخ دهید ... «والدینم با من بد رفتاری می کنند»، «او احساسات من را جریحه دار کرد»، «دوستانم به من علاقه ندارند»، «بد شانسی آورده ام» یا «اوضاع بر وفق مرادم نیست،» ، شما در رده نظارت شوندگان از بیرون قرار دارید. هم چنین اگر بپرسند: «چرا آن قدر خوشحال هستید؟» و شما مثلاً جواب دهید: «دوستانم با من خوب هستند»، «شانس به من رو آورده است»، «هیچ کس آزارم نمی دهد» یا «او از من خوشش می آید» باز هم اشخاص یا اشیا دیگر را مسبب چگونگی احوال خود دانسته و از بیرون نظارت می شوید.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 221 و 222

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

19 Dec, 17:34


سلام دوستان

کسی اگر در کانال مون هست که در آمریکا زندگی می کند لطفا پیام بدهد @hossein_mysticosm

وین دایر

19 Dec, 16:31


ادامه ...


در واقع اثرات مخرب آن برای فرد خیلی بیش از نقض قوانین و مقررات است. مقررات غالباً احمقانه هستند و سنت ها بی معنی و بی فایده در این گونه موارد و هنگامی که به خاطر پیروی از آداب پوچ و بی معنی نمی توانید عملکرد مؤثر و سازنده ای داشته باشید، وقت آن است که قوانین و رفتار های خود را مورد تجوید نظر قرار دهید.
ابراهام لینکن زمانی چنین گفت: «هیچ سیاست و خط مشی ای در همه موارد به کار آید در پیش رو نداشتم. فقط سعی کرده ام در هر موقعیت روشی را در پیش گیرم که در آن لحظه و در آن موقعیت بهترین اثر و نتیجه را داشته است.» او برده خط مشی واحدی نبود تا مجبور باشد در همه موارد آن را به کار بگیرد، حتی اگر خط مشی مزبور به چنین قصدی نیز تدوین شده بود.
«بایدها» زمانی ناسالم اند که مانع رفتار های سالم و سازنده گردند.
اگر می بینید به خاطر بر آوردن یک «باید» دست به کاری می زنید که آزاد دهنده یا به عبارت دیگر منفی و مخرب است، در این حال از حق آزادی انتخاب و تصمیم گیری خود صرف نظر کرده و خودتان را تحت اختیار نیرو های بیرونی قرار داده اید. قبل از این که به بررسی این «باید» های نادرست ادامه بدهیم خوب است موضوع هدایت درونی در برابر نظارت بیرونی را مورد توجه دقیق تری قرار دهیم.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 220 و 221

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

18 Dec, 16:30


فصل هفتم

شکستن سد سنت ها و آیین ها

هیچ آیین و سنت و قانونی نیست که شمول جهانی داشته باشد... از جمله همین قانون



دنیا پر از باید هایی است که مردم بدون هیچ گونه ارزیابی، اعمال خود را بر اساس آن ها می سنجند و مجموعه این باید ها نقطه ضعف بسیار بزرگی را در وجود آن ها تشکیل می دهد. بسیاری از اصول و مقرراتی که راهنمای زندگی شما است مورد قبول تان نیست و با وجود این قادر نیستید خود را از بند آن ها رها ساخته و تصمیم بگیرید که چه چیز برایتان خوب و مفید است و چه چیز بد و مضر.
هیچ چیز مطلق نیست هیچ قانون و مقرراتی وجود ندارد که همیشه به جا و با معنی باشد یا این که بهترین راه را در هر شرایط نشان بدهد. نرمش و انعطاف پذیری فضیلت بسیار بزرگی است، با این حال برای شما مشکل و در واقع غیر ممکن است که قانون بی فایده ای را نقض کنید یا سنت پوچ و بیهوده ای را زیر پا نهید. مطابقت با فرهنگ و آیین اجتماعی ممکن است بعضی اوقات برای انجام برخی از امور خوب و مفید باشد، اما اگر به افراط کشیده شود ممکن است بیماری عصبی پدید آورد. به ویژه وقتی که اجرای «باید ها» اندوه، افسردگی و اضطراب در پی داشته باشد.
منظور به هیچ وجه این نیست که شما قانون را مورد تحقیر و اهانت قرار دهید یا به صرف این که نقض یک قانون را صحیح و مناسب تشخیص داده اید مقررات را نقض کنید قانون برای اجتماع ضروری است و نظم نیز سهم مهمی در بقای جوامع متمدن دارد. اما پیروی کورکورانه از رسوم و مقررات مبحث كاملاً متفاوتی است.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 219 و 220

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

17 Dec, 16:30


آخرین نکات مربوط به ترس از ناشناخته


پیشنهاد های بالا بعضی از راه های مثبت و سازنده را در امر مبارزه با ترس از ناشناخته نشان می دهد. به طور خلاصه همه این راه ها با بینش های تازه ای نسبت به رفتار های اجتنابی آغاز شده و با مبارزه فعالانه با اعمال قدیمی و حرکت در مسیر های تازه دنبال می شود. کافی است فکر کنید که اگر در گذشته مخترعین و مکتشفین بزرگ از ناشناخته ها می ترسیدند چه می شد. در آن صورت اکنون تمامی مردم دنیا در بین النهرین می زیستند. ناشناخته جایی است که امکانات رشد را هم برای تمدن بشری به طور کلی، و هم برای افراد انسانی به طور اخص در بردارد.
به جاده ای فکر کنید که دو شاخه می شود. در یکی امنیت وجود دارد و در دیگری دنیای بزرگ و بی نقشه و ناشناخته شما کدام را انتخاب می کنید؟

رابرت فراست در شعر «جاده طی نشده» به این سؤال پاسخ می دهد:

جاده در جنگل دو شاخه می شد، و من - آن یک را برگزیدم که کم تر پیموده شده بود، تمامی تفاوت ها در همین بود.

انتخاب با شما است نقطه شعف ترس از نامعلوم در وجود شما منتظر است تا جای خود را به فعالیت های هیجان آور تازه ای بدهد که لطف و زیبایی به زندگی می بخشند. تا زمانی که در راه هستید لازم نیست بدانید و به کجا می روید.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 217 و 218

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

16 Dec, 16:30


ادامه ...


- اجازه ندهید اعتقاداتتان شما را راکد و ساکن نگه دارند. باوری که بر اثر تجربه های گذشته به وجود آید و چسبیدن به آن باور اجتناب از حقیقت است. تنها آن چیزی که در «حال» وجود دارد بر حق است و حقانیت حال ممکن است با حقانیت گذشته یکسان نباشد. اعمال خود را نه براساس باور های خویش بلکه بر پایه آن‌چه هست و آنچه در حال تجربه می شود، ارزیابی کنید. اگر به جای رنگ آمیزی حقانیت های موجود با باور هایتان، به خود اجازه تجربه کردن بدهید، آن گاه ناشناخته را مکان خیال انگیزی برای بودن خواهید یافت.
- به خاطر داشته باشید که هیچ چیز انسانی با شما بی گانه نیست. شما می توانید هر چیزی که خودتان می خواهید باشید. این معنی را در فکر خود نقش کنید و هرگاه که در دامن رفتار های سنتی و ایمن و طفره آمیز خود می افتید آن را به یاد آورید.
- هر وقت از ناشناخته دوری کردید نسبت به این عمل خودآگاهی پیدا کنید و در آن لحظه گفتگویی را با خود آغاز نمایید. به خود بگویید اگر هم ندانید که در هر لحظه از زندگی خود به کجا می روید هیچ اشکالی ندارد. آگاهی اولین قدم در راه تغییر عادت است.
- عمداً در انجام دادن کاری کوتاهی نشان دهید. مثلاً اگر در تنیس باختید یا تابلوی بدی کشیدید آیا شخص کم تر یا کهتری خواهید شد یا هنوز هم همان فرد ارزشمندی هستید که فقط از یک سرگرمی دل پذیر لذت برده است؟
- با یکی از اعضای گروهی که قبلاً از آن ها دوری کرده اید. گفتگویی به عمل آورید. به زودی متوجه خواهید شد که پیش داوری های شما موجب راکد ماندن و جالب توجه نبودن شما می شوند. اگر درباره اشخاص پیش داوری داشته باشید، مانع برخورد صادقانه خود با آن ها می گردید، زیرا نظریه شما قبلاً تعیین شده است. هر چه بیش تر با افراد مختلف ملاقات کنید، بیش تر متوجه می شوید که چه فرصت های خوبی را از دست داده اید و چقدر ترس های شما احمقانه بوده است. با چنین بینش هایی به جای فرار از دنیای ناشناخته، آن را محل مکاشفه های روز افزون خواهید یافت.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 215 و 216

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

15 Dec, 16:31


ادامه ...


- به خاطر داشته باشید که آنچه ضد رشد یکنواختی و مرگ است. پس تصمیم بگیرید که هر روز را به شیوه تازه ای زندگی کنید تا زنده و مبتکر باشید. البته می توانید از ناشناخته بترسید و همان که هستید باقی بمانید، یعنی یک مرده از نظر فکر و روانی.
- با اشخاصی که می پندارید بیش تر مسئول ترس های شما از ناشناخته ها هستند گفتگو کنید. به آن ها با قاطعیت بگویید که قصد دارید کار های تازه ای بکنید و واکنش آن ها را بسنجید. خواهید دید که ناباوری آن ها یکی از عواملی بوده که پیوسته موجب نگرانی شما شده و در نتیجه راکد مانده اید تا آن نگاه های سرزنش آمیز را تحمل نکنید. حالا که می توانید آن نگاه ها را تحمل کنید اعلام استقلال نمایید.
به جای اعتبار نامه «سعی کن هر کار را به بهترین نحو انجام دهی» به خود و فرزندانتان بگویید «کار هایی را انتخاب کن که به نظرت مهم تر هستند و در راه انجام آن ها سخت بکوش و در طول بقیه ی زندگی خود فقط عمل کن.» هیچ اشکالی ندارد که منتها تلاش ات را نکنی در حقیقت عبارت بیمار گونه «بهترین تلاش ات را بکن» افسانه ای بیش نیست نه شما و نه هیچ کس دیگر هرگز منتها تلاش خود را به طور مطلق به کار نمی برد همیشه جا برای پیشرفت هست زیرا کمال یک. صفت انسانی نیست و درباره انسان مصداق ندارد.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 214 و 215

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

14 Dec, 16:30


ادامه ...


- هر گاه خود را در حال فرار از ناشناخته می بینید از خود بپرسید بد ترین اتفاقی که ممکن است پیش آید چیست. آن گاه به احتمال زیاد خواهید دید که ترس های شما با واقعیت های موجود بی تناسب است.
- سعی کنید کاری به ظاهر احمقانه، مثلاً پا برهنه در پارک راه رفتن انجام دهید. بعضی از کار هایی را که پیوسته منع شده اند انجام دهید. افق دید و زندگی خویش را به روی تجربیات نویی که قبلاً به تصور بی معنی بودنشان بسته بودید، بگشایید.
- به خودتان یادآوری کنید که ترس از شکست بیش تر اوقات ترس از عدم تأیید دیگران و یا ترس از مضحکه شدن است. اگر عقاید دیگران را که هیچ ارتباطی با شما ندارد به خود آن ها وا گذارید، خواهید توانست اعمالتان را بر اساس رأی و نظر خویش و نه بر اساس نظریات و شرایط دیگران ارزیابی کنید و توانایی های خود را نه بهتر و نه بدتر از آنان، بلکه صرفاً متفاوت با نظر آنان در یابید.
- کوشش کنید کاری را که همیشه از آن اجتناب کرده اید - با همان تصور همیشگی «من در این کار مهارتی ندارم» - انجام دهید. مثلاً می توانید یک بعد از ظهر را با زحمت و مرارت به نقاشی بپردازید. اگر تابلوی شما استادانه نباشد، شکست نخورده اید بلکه فقط یک نیم روز دل پذیر و لذت بخش داشته اید. در اتاق نشیمن من تابلویی است که از دیدگاه زیباشناسی وحشتناک است هر کس این تابلو را می بیند درباره بدی آن اظهار نظر می کند و یا از اظهار نظر خودداری می نماید. در گوشه سمت چپ تابلو نوشته شده: «برای شما دکتر DYER: من بهترین کار خود را به شما، تقدیم نمی کنم.» این تابلو اثر یکی از شاگردان پیشین من است که همیشه از نقاشی اجتناب کرده بود زیرا مدت ها پیش دریافته بود که نقاش بدی است. اما فقط برای دل خودش یک تعطیل آخر هفته را به نقاشی پرداخته بود و این تابلو یکی از پر ارزش ترین هدیه های من است.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 213 و 214

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

13 Dec, 16:30


ادامه ...


دو هفته وقت و پول کافی برای انجام کار هایی که آرزویش را دارید اختصاص دهید و به خودتان امکان دهید بدون هیچ مانعی هر کاری را که دلتان می خواهد بکنید. آن گاه متوجه خواهید شد که خواسته های شما قابل دسترسی بوده و خیالات نا ممکن نیستند، بلکه امور ساده ای هستند که اگر ترس از ناشناخته را از خودتان دور کنید می توانید به آن ها دست یابید.
- دست به کار تازه ای بزنید هر چند ممکن است این کار آشفتگی و دگرگونی در برداشته باشد، عاقبت به سود شما تمام می شود. یکی از همکاران من چندین سال پیاپی به شاگردان و مراجعه کنندگانش می گفت که لازم است مرز های ناشناخته را بیازمایند، اما نصایح وی به دلایل زیادی دور از واقع بینی بود. از جمله این که خودش همیشه در یک دانشگاه تدریس می‌کرد و نحوه زندگی راحت را توصیه می نمود. می گفت همه کس می تواند با موقعیت های تازه مقابله نماید، اما خودش از برداشتن گام های متفاوت اجتناب می کرد و همیشه راه های آشنا را می پیمود در سال 1974 تصمیم گرفت شش ماه در اروپا زندگی کند و این موردی بود که مدت ها آرزویش را داشت. دو دوره فوق لیسانس روان شناسی آموزشی را برای دانش جویان خارجی تدریس کرد و عملاً فهمید که می تواند با مسائل ناشناخته و تردید آمیز مقابله کند. بر اثر این احساس اطمینان و آرامش درونی پس از سه هفته اقامت در آلمان توانست همان قدر جلسات سخنرانی و مشاوره دایر کند که در محیط آشنای نیویورک میسر بود. حتی در دهکده دور افتاده ای در ترکیه نیز که دو ماه در آن جا اقامت داشت بیش از نیویورک به کار اشتغال داشت، عاقبت به تجربه دریافت که می تواند در هر جا و در هر زمان و علی رغم هر گونه شرایط بیرونی مؤثر و سازنده باشد. با نیرو و استعداد هایش قادر است با عوامل ناشناخته مقابله کند.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 212 و 213

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

12 Dec, 16:30


شیوه های دریافتن دنیای پنهان و ناشناخته و مرموز


- پاره ای از موارد زندگی خویش را انتخاب نموده و در آن ها تغییراتی بدهید ولو این که دنبال کردن همان روش های آشنا کهنه شما را وسوسه کند. به طور مثال در رستوران غذای تازه ای سفارش دهید زیرا که چیزی متفاوت است و ممکن است از آن لذت ببرید.
- جمعی را که دارای عقاید و نظریات متفاوتند به منزل خود دعوت کنید و به جای معاشرت با آشنایانی که همه چیزشان قابل پیش بینی است با افراد ناشناس مصاحبت کنید.
- از این فکر که برای هر کاری باید دلیلی داشت دست بردارید. اگر کسی از شما علت کاری را پرسید به خاطر داشته باشید که مجبور نیستید پاسخی منطقی برای ارضای خاطر او پیدا کنید. شما می توانید هر کاری را با تصمیم خودتان انجام دهید فقط به این دلیل که مورد تمایل شما است.
- شروع به اجرای کار های مخاطره آمیز کنید تا روحیه شما را از وضع معمول همیشگی خارج سازد. مثلاً برای گذراندن تعطیلات، بدون برنامه و نقش قبلی و ذخیره جا در محلی معین راه بیفتید و به خود اطمینان کنید که میتوانید اوقات خوش را بر حسب پیش آمد بگذرانید. دنبال شغل جدیدی بروید یا با شخص نا آشنایی که همیشه می ترسیدید به او نزدیک شوید، گفتگو کنید. راه جدیدی را برای رسیدن به محل کار خود طی کنید یا مثلاً شامتان را نیمه شب صرف کنید چرا؟ تنها به این خاطر که کاری متفاوت است و شما میل به انجامش دارید.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 211 و 212

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

11 Dec, 16:30


دلایل روانی حفظ رفتار های فوق


در زیر تعدادی از بازده های روانی رایج و ناسالمی را که مانع گشت و گذار در سرزمین دل پسند ناشناخته ها می گردند می آوریم:

- اگر همیشه همانی که هستید بمانید هرگز مجبور نخواهید بود استقلال فکر داشته و روی پای خود بایستید. در صورتی که طرح و نقشه آماده ای داشته باشید مجبور نیستید از نیروی فکر خود استفاده کنید بلکه به آسانی به نقشه ی راهنمای خودتان مراجعه می کنید تا از روی آن راه را بیایید.
- دوری کردن از امور مجهول به خودی خود دارای منافعی است. ترس از ابهامات خود احساس پر قدرتی است و تا زمانی که شما در محدوده امور معلوم و آشنا هستید این احساس را از خود دور می کنید، بدون توجه به این که این عمل تا چه حد به زبان رشد و تکامل شخصیت شما است. اجتناب از کار های بی نقشه ایمن تر است. به کریستف کلمب فکر کنید. همه کس به او گوشزد می کرد که در پرتگاهی سقوط خواهد کرد ماندن در زمره افراد معمولی و آشنا خیلی راحت تر است از پیوستن به گروه مكتشفين و به استقبال خطر ها رفتن. وارد شدن در دنیای ناشناخته ها نوعی مبارزه جویی است که ممکن است مخاطره آمیز باشد.
- می توانید رفتارتان را بدین سان توجیه کنید که طبق موازین اجتماعی عاقلانه عمل می نمایید. ارضای خاطر خود را به تعویق می اندازید و فکر می کنید که روشی پخته و عاقلانه است، در حالی که ترس و توهم است که شما را وا می دارد تا همان گونه که هستید باقی بمانید و از دنیای ناشناخته پرهیز کنید.
- ممکن است از این که رفتار صحیحی داشته اید و به نظر دیگران پسر یا دختر خوبی بوده اید احساس اهمیت کنید. تا زمانی که ارزش و اهمیت خودتان را با مقیاس شکست و موفقیت می سنجید البته می توانید ارزش خود را با عملکرد خوب خویش برابر دانسته و احساس خوشی کنید؛ اما باید متوجه باشید که معنای عملکرد خوب و صحیح در این جا تنها نظریه و عقیده دیگران است.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 210 و 211

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

10 Dec, 16:30


ادامه ...


- کنار گذاشتن کار هایی که هرگز نکرده اید، مثلاً کار های غیر معمولی نظیر مراقبه درونی یوگا، ستاره شناسی، دومینوی چینی یا هر کار دیگری که از چگونگی آن اطلاعی ندارید.
- عشق بازی را بدون تخیل و همیشه به یک نحو معین انجام دادن و امتناع از روش های تازه و نا آشنا صرفاً به خاطر این که شیوه ای متفاوت است و ممکن است قابل قبول نباشد.
- پنهان شدن پشت یک عده دوستان خاص و معین و هرگز در پی مردم متفاوتی که نماینده دنیای جدید و ناشناخته ای هستند نرفتن. داشتن جلسات و ملاقات های منظم با گروه معینی از افراد و یک عمر با آن ها سر کردن.
- ماندن در کنار همسر یا همراه خود در مهمانی ها، نه به دلیل این که علاقه به این کار دارید بلکه به این خاطر که در کنار او احساس امنیت می کنید.
- کناره گیری از گفتگو با افراد ناشناس درباره موضوعات غیر معمول، از ترس عواقب نا معلوم آن. با خود فکر می کنید که آن ها باهوش تر با استعداد تر ورزیده تر و یا سخن ورتر از شما هستند و از این بهانه برای اجتناب از یک تجربه تازه استفاده می کنید
- محکوم کردن خود در صورت عدم موفقیت در همه کار ها این ها تنها نمونه های مختصری است از رفتارهای ناسالمی که بر اثر ترس از مجهولات از انسان سر می زند. شما می توانید فهرست رفتار های نا سالم خود را تهیه کنید، اما بهتر است به جای تهیه فهرست، از امروز شروع کنید به مبارزه با تمایل خودتان دایر بر زندگی تکراری بدون در نظر گرفتن هیچ گونه امکانی برای رشد.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 208 و 209

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

01 Dec, 16:31


ادامه ...


زمانی با یک دختر هیجده ساله دبیرستانی به نام لوان که غرق در موفقیت بود جلسات مشاوره روانی داشتم. از روزی که وی پا به مدرسه گذاشته بود همیشه «الف» می گرفت. او ساعت های طولانی و خسته کننده ای را به کار مدرسه اش می پرداخت و در نتیجه هیچ وقتی برایش باقی نمی ماند که به خودش برسد. لوان به راستی کامپیوتر معلومات کتابی بود همه سعی خود را متمرکز کرده بود. بر این که یک دانش آموز موفق باشد و این موضوع به بها تضعیف رشد مجموعه ای شخصیت او تمام شده بود. از او پرسیدم کدام یک در زندگی برایش مهم تر است: آن چه که می داند، یا آن چه که احساس می کند؟ با وجودی که لوان بهترین دانش آموز بود از آرامش درونی بی بهره بود و در واقع شخص بسیار اندوهگینی شده بود. اما کم کم برای احساسات خود اهمیت قائل می شد و چون دانش آموز بسیار خوبی بود همان معیار های سخت و شدیدی را که درباره کار مدرسه اش اعمال می کرد نسبت به آموختن رفتار های جدید اجتماعی نیز به کار می برد. یک سال بعد مادر لوان به من تلفن کرد و نسبت به وضع دخترش اظهار نگرانی کرد زیرا اولین نمره «ج» را گرفته بود. به او توصیه کردم که این تحول را جشن بگیرد و دخترش را برای شام بیرون ببرد.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 200 و 201

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

30 Nov, 16:48


سلام همراهان عزیز

دوستان عزیزم حق اشتراک آذر ماه کانال (قانون جبران) را در صورت توان مالی واریز کنید

6037 6974 9743 0766
حسین اکبرلو
بانک صادرات

همراهانی که در خارج از کشور هستند جهت راهنمایی برای پرداخت به ایدی ادمین پیام ارسال کنند
@hossein_mysticosm

پیشاپیش از توجه و حمایت شما عزیزان سپاسگزارم 🌹

وین دایر

30 Nov, 16:30


ادامه ...


عنکبوت تار می تند و مسأله موفق بودن یا نبودن در این جا مطرح نیست. گربه ها به شکار موش می روند، اگر یک بار موفق نشوند به دنبال موش دیگری می روند، اما آن ها نمی افتند و گریه و زاری سر نمی دهند و به خاطر موشی که از دستشان فرار کرده است گله و شکایت نمی کنند. یا از این که شکست خورده اند به حمله عصبی دچار نمی شوند. رفتار طبیعی خیلی ساده است، پس چرا شما نیز همین گونه رفتار نکنید تا خودتان را از شر ترس از شکست برهانید.
در فرهنگ ما عوامل محرکه موفقیت از یک عبارت که بیش ترین نقش را در تخریب شخصیت انسان دارد ریشه می گیرند. شما این عبارت را شینده و هزاران بار نیز به کار برده اید. عبارت مزبور از این قرار است: «هر کاری را به بهترین نحو انجام بده.» این عبارت سنگ بنا بیماری موفقیت است. نهایت کوشش خود را در هر کاری که انجام می دهی به کار ببر چه عیبی دارد که آدم یک دوچرخه سواری یا یک پیاده روی متوسط انجام دهد؟ چرا انسان نباید در زندگی برنامه هایی داشته باشد که فقط آن ها را انجام دهد و به دنبال بهترین طرز انجام آن ها نباشد؟ بیماری عصبی «منتها کوشش را به جای آوردن» شما را از آزمودن برنامه های تازه و لذت بردن از کار های قدیمی باز می دارد.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 200

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

29 Nov, 16:31


موفقیت را امنیت تلقی کردن


تا زمانی که بر این عقیده هستید که باید موفق شوید «رفتن» برای آزاد بودن آن گونه که کاوانا میگوید مشکل است. ترس از شکست در جامعه ما به صورت احساس پر قدرتی در آمده است، احساسی که در کودکی به ما تلقین شده و غالباً تا پایان عمر همراه ما است.
ممکن است تعجب کنید، اما باید گفت که شکست وجود ندارد. شکست یعنی وابستگی به نظر و عقیده دیگران در مورد نحوه انجام کار های مختلف اگر معتقد نباشید که کار ها بایستی به نحو خاص و طبق نظر دیگران انجام شود. آن گاه شکست غیر ممکن خواهد شد. مواقعی نیز پیش می آید که شما بر اساس معیار های خودتان شکست می خورید. در این جا مسئله مهم این است که نتیجه عمل را با ارزش خویشتن برابر ندانید. موفق نشدن در یک کار خاص به معنای شکست شما به عنوان یک انسان نیست، بلکه تنها عدم مکفقیت در یک کار خاص و در یک لحظه خاص است.
تصور کنید مفهوم شکست در توصیف رفتار حیوانات به کار رود. سگی را در نظر بگیرید که پانزده دقیقه پارس می کند و شخصی می گوید: پارس کردن او خوب نیست و من به او نمره «ج» می دهم. ببینید چقدر مهمل و بی معنا است. شکست سگ غیر ممکن است.
زیرا معیاری برای سنجش رفتار طبیعی او وجود ندارد.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 199 و 200

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

28 Nov, 16:30


ادامه ...


حالا می توان امنیت را به معنا دیگری تعریف کرد به این معنا که شما قادرید با هر چیزی و از جمله نداشتن امنیت بیرونی، مقابله کنید. در دام امنیت بیرونی نیفتید، زیرا توان شما را در زیستن و رشد کردن و تکامل یافتن از شما می رباید. به مردمانی که امنیت بیرونی ندارند نگاهی بیافکنید، آن هایی که همه زندگی خود را در یک نقشه تصویر نکرده اند. شاید آن ها از دیگران جلوتر باشند، لااقل می توانند تازه ها را بیازمایند و در دام «همیشه در طرف امن باقی ماندن» نیفتند.

جمیز کاوانا در قطعه «آیا تو دوست من خواهی بود؟» در شعر کوتاهی به نام یک روز درباره امنیت چنین می نویسد:

یک روز می روم
و آزاد می شوم
و عقیمان را ترک می گویم
و آن ها را در خشک زار امنیت شان باقی می گذارم.
من می روم بدون این که نشانی از خود بگذارم.
و سر تا سر صحرای خشک و بی بر را می پیمایم.
تا دنیا را در آن جا رها سازم.
آن گاه بی دغدغه پرسه می زنم.
همانند یک نقشه استفاده نشده.



وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 198 و 199

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

27 Nov, 16:30


ادامه ...


در این جا منظور از امنیت ضمانت های بیرونی، متعلقاتی از قبیل پول، خانه و اتومبیل و شغل یا موقعیتی در جامعه است. ولی امنیت دیگری وجود دارد که ارزش خواستن دارد و آن امنیت درونی است، یعنی به خود اطمینان داشته باشید که قادرید با هر پیشامدی در زندگی مقابله کنید. این تنها امنیت حقیقی و جاودانی است. اشیا ممکن است بشکنند، ثروتتان در بحران اقتصادی از بین برود، منزلتان از دستتان برود. علی رغم همه این ها شما می توانید هم چون کوهی از عزت نفس و احترام به خود، باقی بمانید. شما قادرید تا آن حدی به خود و نیرو های درونی خویش ایمان داشته باشید که اشیا یا افراد دیگر فقط به نظرتان دل پذیر بیایند، اما نقش آن ها در زندگی شما فرعی و سطحی باشد.
این تمرین کوچک را انجام دهید تصور کنید که در همین لحظه که مشغول خواندن این کتاب هستید یک نفر به شما حمله می کند، لباس هایتان را بیرون می ورد و با یک هلیکوپتر شما را می برد، نه هشداری و نه پولی تنها خود شما و بس تصور کنید. شما را به چین سرخ می برند و در مزرعه ای فرود می آورند. آن وقت با مشکل زبان، عادات و رسوم جدید و آب و هوای متفاوت رو به رو هستید و همه امکاناتی که در دسترس دارید به غیر از وجود خودتان چیز دیگری نیست. آیا می توانید به زندگی ادامه دهید یا از پا خواهید افتاد؟ آیا می توانید دوست پیدا کنید، غذا به دست بیاورید، جا پیدا کنید و غیره؟ یا این که فقط می افتید و به خاطر این بلایی که سرتان آمده آه و ناله سر م یدهید؟ اگر نیاز به امنیت بیرونی داشته باشید هلاک می شوید، زیرا کلیه دارایی شما از شما گرفته شده است، اما اگر احساس امنیت درونی داشته باشید و از ناشناخته بیم به خود راه ندهید، آن وقت به زندگی ادامه خواهید داد.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 197 و 198

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

26 Nov, 16:30


امنیت درونی و بیرونی


مدت ها طرز نوشتن انشا با یک مقاله دبیرستانی را به شما آموخته اند. گفته اند. برای نوشتن یک مقاله نیازمند یک مقدمه خوب یک متن سنجیده و سپس نتیجه گیری متناسب هستید. متأسفانه ممکن است همین نمونه را در مورد زندگی خود نیز به کار برده باشید و تصور کنید که زندگی هم سراسر یک مقاله است. به این ترتیب که مقدمه ی آن دوران بچگی شما است که در طی آن برای زندگی آماده می شوید. متن و موضوع مقاله، زمان بزرگسالی شما است که شما را برای نتیجه که دوران بازنشستگی و پایان خوش است آماده می کند. تمامی این افکار سازمان داده شده، شما را از زندگی در لحظات حال باز می دارد. زندگی بر طبق این نقشه به شما اطمینان می دهد که همه چیز برای همیشه خوب و درست خواهد بود.
جستجو امنیت به عنوان یک هدف نهایی در خور مردگان است. امنیت یعنی از قبل بدانید که چه پیش می آید. امنینت یعنی فقدان هیجان و خطر نکردن و فقدان مبارزه یعنی رشد نکردن و رشد نکردن یعنی مرگ از این گذشته امنیت یک مفهوم افسانه ایست. تا زمانی که شما انسانی بر روی زمین هستید و قاعده ی زندگی بر روی این سیاره نیز همان است که همیشه بوده است، هرگز امنیت نخواهید داشت. امنیت حتی اگر هم افسانه نباشد روش هولناکی برای زندگی است، زیرا یقیناً هیجان و رشد را از بین می برد.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 196 و 197

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

25 Nov, 16:30


ادامه ...


از این بالا تر نقشه اش را بر افراد خانواده نیز تحمیل می کرد. انتظار داشت که فرزندانش همه چیز را در جای خود بگذارند و همسرش به یک رشته مقررات غیر قابل انعطافی که او وضع کرده بود، گردن نهد. خلاصه این که هر چند آدم منظمی بود، اما بسیار غمگین و دل مرده بود. فاقد خلاقیت، نو آوری و گرمی شده بود. در واقع گویی برای خودش یک نقشه بود با این هدف که هر چیز را در جای صحیح خود قرار دهد. با پیشرفت جلسات مشاوره شروع کرد به تجربه زندگی خود به خود و بدون نقشه دریافت که نقشه هایش وسیله ای برای اعمال نفوذ بر دیگران و راه فراری است از گردش در سرزمین های مخاطره آمیز و ناشناخته. به زودی دست از سخت گیری نسبت به اعضای خانواده برداشت و به آن ها اجازه داد موجوداتی متفاوت از خواسته ها و توقعات او باشند. پس از چند ماه دعوت به شغلی را که مستلزم این بود که بیش تر در سفر باشد در مؤسسه ای پذیرفت. درست همان چیزی که موجب وحشت اش بود برایش مطلوب و دل پذیر گردید. با وجودی که وی به هیچ عنوان به یک انسان کاملاً آزاد و خود به خود تبدیل نگردیده، اما با بخشی از تفکر عصبی اش که مؤید زندگی با نقشه است به نحو مثبت و مؤثری مبارزه کرده است. همه روزه برای از بین بردن این نقطه ضعف خود کوشش می کند و به جای زندگی کردن بر طبق یک مدل طرح ریزی شده و معین، می آموزد که از زندگی لذت ببرد.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 195 و 196

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

24 Nov, 16:30


دام «همیشه طرح و برنامه داشتن»


چیزی که هم خود به خود باشد و هم طرح ریزی شده باشد وجود ندارد، زیرا که این دو با یکدیگر تضاد و مغایرت دارند. همگی ما اشخاصی را می شناسیم که زندگی را با یک نقشه راهنما و یک فهرست مشخص رفتار سپری می کنند، بدون این که قادر باشند سر سوزنی از نقشه اصلی عدول نمایند. البته نقشه داشتن به خودی خود کار نا سالمی نیست، اما عاشق نقشه بودن عصبیت حقیقی است. اگر یک نقشه ی زندگی دارید و برنامه ی زندگی خود را در سنین 25 ،30 ، 40 ، 50، 70 و ... از قبل تعیین کرده اید و به جای این که هر روز تصمیم تازه ای بگیرید و قویاً معتقد باشید که قادرید هر نقشه ای را تغییر بدهید. برای تشخیص راه خود در زمان های مختلف به دستور العمل نقشه ی مزبور مراجعه می کنید، مراقب باشید نقشه از خودتان بزرگ تر و با اهمیت تر نشود.
یکی از مراجعه کنندگان من که در سنین بین 20 و 30 بود از بیماری عصبی نقشه داشتن رنج می برد و بسیاری از فرصت های هیجان آور زندگی را نیز از دست می داد. در بیست و دو سالگی شغلی در ایالت دیگری به وی پیشنهاد شد و او در مقابل این پیشنهاد گیج و مبهوت شده بود.
متحیر بود که آیا خواهد توانست زندگی خود را در جورجیا بگذراند؟ در کجا منزل کند؟ والدین و دوستانش چه خواهند شد؟ ترس از ناشناخته او را واقعاً فلج کرده بود. عاقبت پیشنهادی را که ممکن بود فرصت پیشرفت اشتغال به یک کار تازه هیجان انگیز و زندگی در محیط کاملاً جدیدی را در برداشته باشد، به خاطر باقی ماندن در همان جایی که بود رد کرد. همین تجربه بود که وی را نزد من هدایت کرد احساس می کرد که سر سپردگی انعطاف نا پذیرش به نقشه وی را از رشد باز می دارد، اما می ترسید که روال کهنه را بشکند و مسیر تازه ای را بیازماید. پس از یک جلسه کاوش معلوم شد که او واقعاً دربند نقشه است: همیشه یک نوع صبحانه می خورد، نوع لباس هایی را که هر روز باید بپوشد از قبل تعیین می کرد و قفسه ی لباس هایش را دقیقاً از روی رنگ و اندازه مرتب می نمود.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 194 و 195

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

23 Nov, 16:30


پیش داوری و نرمش ناپذیری


انعطاف ناپذیری اساس هر گونه پیش داوری است. پیش داوری کم تر بر مبنای نفرت از بعضی آدم ها یا دوست نداشتن بعضی افکار یا فعالیت ها قرار دارد. پیش داوری بیش تر بر اساس این واقعیت است که ماندن در کنار معلول ها و شناخته شده ها سهل تر و ایمن تر است، یعنی در کنار مردمی که شبیه شما هستند. ظاهراً این طور تصور می کنید که پیش داوری های شما به نفع شما عمل می کنند و شما را از افراد اشیا و اندیشه های ناشناخته و دردسر بر انگیز محافظت می کنند. اما در حقیقت پیش داوری ها به ضرر شما هستند زیرا شما را از جستجو و کشف نا شناخته ها باز می دارند.‌خود به خودی به این معنا است که پیش داوری را کنار بگذارید و به خود اجازه دهید که با افراد و اندیشه های تازه آشنا شوید. پیش داوری هم چون مخفی گاهی است برای فرار از سرزمین های تاریک و شناخته نشده، و پناه بردن به عزلت گاهی که عملا بازدارنده رشد شخصیت شما است. اگر به افرادی که تحت تسلط شما قرار نمیگیرند اطمینان نمی کنید، در واقع به این معنا دست که در زمینه های ناشناخته به نیروی خودتان اطمینان ندارید.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 193

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

22 Nov, 16:40


سلام همراهان عزیز

دوستان عزیزم حق اشتراک آذر ماه کانال (قانون جبران) را در صورت توان مالی واریز کنید

6037 6974 9743 0766
حسین اکبرلو
بانک صادرات

همراهانی که در خارج از کشور هستند جهت راهنمایی برای پرداخت به ایدی ادمین پیام ارسال کنند
@hossein_mysticosm

پیشاپیش از توجه و حمایت شما عزیزان سپاسگزارم 🌹

وین دایر

22 Nov, 16:30


ادامه ...


هیچ وقت هیچ موضوعی را مورد سؤال قرار نمی دهند، بلکه سرسختانه سرسپرده همان چیز های هستند که از آنان انتظار می رود. وضع شما از این لحاظ چگونه است؟ آیا می توانید خودتان باشید؟ آیا می توانید آزادانه و خود به خود راه هایی را آغاز کنید که به سرانجام مطمئنی ختم نمی شوند؟
انعطاف ناپذیر ها هرگز رشد نمی کنند. گرایش آن ها بر این است که امور را همان طور که همیشه انجام داده اند به انجام برسانند. یکی از همکاران من که دوره های فوق لیسانس را برای آموزگاران تدریس می کند. به دفعات از آموزگاران کهنه کار که سی سال یا بیش تر را در کلاس گذرانده اند می پرسد: «آیا حقیقتاً سی سال تدریس کرده اید؟» یا یک بار تدریس کرده و سپس آن را سی سال تکرار نموده اید؟» و تو خواننده عزیز آیا حقیقتاً ده هزار روز یا بیش تر زندگی کرده ای؟ یا این که یک روز را ده هزار بار یا بیش تر تکرار کرده ای؟ این پرسش خوبی است که می توانی در راه کسب آزادی و واکنش های خود به خود، همواره از خود سؤال کنی.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 192 و 193

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

21 Nov, 16:30


سخت گیری و نرمش ناپذیری به جای آمادگی و بداهت نظری


دقیق به واکنش های طبیعی خود بیافکنید. آیا می توانید با شوق پذیرای چیز های تازه باشید یا با سرسختی به رفتار ها و عادت های کهنه خود می چسبید؟ بداهت و آمادگی و خود به خودی یعنی این که بلافاصله هر چیز تازه ای را تنها به این دلیل که از آن لذت می برید بیازمایید حتی ممکن است دریابید که به انجام رسانیدن کاری برایتان دل پذیر نیست اما از شروع به آزمودن آن لذت ببرید. شاید شما را به عنوان غیر مسئول بودن یا بی احتیاط بودن سرزنش کنند، اما وقتی که از کشف ناشناخته ها اوقات دل پذیر براتان فراهم می آید قضاوت دیگران چه اهمیتی دارد. تعداد کسانی که بروز واکنش های خود به خودی را دشوار می یابند. در مقامات عالی هم بسیار است. آن ها زندگی را در قالب های خشک و سختی به پایان می رسانند. غافل از این که عمرشان را کور. کورانه در پی مهملات صرف کرده اند. دموکرات ها و جمهوری خواهان بیانات و نظریات رهبران احزاب خود را مورد پشتیبانی قرار داده و در خط حزب رأی می دهند. اعضای دولت نمی توانند آزادانه و صمیمانه حرف های خود را بازگو کنند و تفکر آزادانه و مستقل تأیید نمی شود و برای هر طرز فکر و شیوه بیان، اسلوب و مقررات رسمی وجود دارد. بله بله گویان آزاد و مستقل نیستند، آن ها مأیوسانه از نا شناخته ها بـیـم دارند، در قالب ها قرار می گیرند و هر چه به آن ها گفته شود انجام می دهند.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 191 و 192

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

20 Nov, 16:30


ادامه ...


ممکن است معتقد شده باشید که انجام هر کاری باید دلیل داشته باشد وگرنه بی معنا است. این هم فکر پوچی است. شما می توانید هر کاری را صرفاً به این خاطر که میل به انجام آن دارید انجام دهید بدون این که نیاز به دلیلی برای انجام آن باشد. به دنبال دلیل رفتن شما را از تجربه های تازه و هیجان انگیز باز می دارد. در بچگی، تنها به این علت که دوست داشتید، یک ساعت با ملخی بازی می کردید بدون این که برای این کار دلیلی داشته باشید یا از تپه ای بالا می رفتید و یا برای کشف تازه ها به داخل جنگلی میرفتید. چرا؟ چون دوست داشتید. اما در بزرگی برای هر چیزی باید دلیل موجهی داشته باشید. اصرار در جستجو دلیل شما را از شکفتن و رشد طبیعی باز می دارد.
چه آزادی دل پذیری است زمانی که بدانید از این به بعد هرگز لازم نیست هیچ چیز را برای هیچ کس و از جمله خودتان توجیه کنید.

امرسون در یازده آوریل 1834 در دفتر خاطراتش نوشت:

چهار مار بدون هیچ گونه هدف مشخصی در گودالی به بالا و پایین می لغزیدند، لغزیدن آنها نه برای خوردن و نه برای عشق ورزیدن بلکه تنها به خاطر لغزیدن بود.

شما می توانید هر کاری را که می خواهید، تنها به این دلیل که آن را دوست دارید، انجام دهید و دلیل دیگری لازم نیست. این شیوه تفکر افق ای جدیدی از تجربات نو به روی شما می گشاید و شما را یاری می دهد تا ترس از ناشناخته را که به عنوان راه و رسم زندگی پذیرفته اید از خود دور سازید.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 190و 191

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

19 Nov, 16:31


ادامه ...


برای این که خود را در معرض تجربیات تازه قرار دهید باید از این باور دست بردارید که تحمل آن چه آشنا است بهتر از سعی در تغییر آن است، زیرا که پیش بینی عاقبت هر تغییری با عدم یقین و تزلزل توأم است. شاید شما معتقد باشید که وجودتان آن قدر ظریف و شکننده است که در صورت ورود به مرز های نا شناخته به آسانی در هم خواهد شکست. این ها افسانه و خیال باطل است. شما برجی از قدرت هستید که در برخورد با چیز های تازه نه در هم می ریزید و نه از پا می افتید. به عکس اگر برخی از امور تکراری و یکنواخت را از زندگی خود محول کنید توفیق بهتری در اجتناب از درهم شکستگی روانی خواهید داشت. ملال نا توان کننده و از نظر روانی پدیده ای نا سالم است. هر وقت که علاقه های خود را به مرز های تازه در زندگی از دست بدهید در خطر در هم شکسته شدن قرار می گیرید. اگر نمی خواهید دچار خیالات واهی افسانه درهم شکستگی عصبی شوید کمی هم چاشنی عدم اطمینان به زندگی خود بیفزایید.
هم چنین ممکن است پیرو این اندیشه باشید که از هر کار غیر عادی باید کناره گرفت. این خط فکر نیز مانع پذیرش تجربیات تازه می شود. مثلاً افراد کری را می بینید که از علایم غیر زبانی برای گفتگو استفاده می کنند با کنجکاوی به تماشا می ایستید اما هیچ وقت سعی نمی کنید با آن ها صحبت کنید به همین منوال چنان چه با کسانی مواجه شوید که به زبان خارجی تکلم می کنند، به جای کوشش در برقراری ارتباط، به احتمال زیاد از آنان دور می شوید و از ایجاد ارتباط، به زبانی غیر از زبان خودتان اکراه دارید. چه بسیار فعالیت ها و مردمانی که صرفاً به خاطر نا شناخته بودنشان در نظر شما مورد تحریم قرار می گیرند. از آن جمله اند هم جنس بازان خود آرایان به هیأت جنس مخالف معلولین، کرو لال ها، عقب افتادگان ذهنی، لختی ها و غیره که در ردیف مقولات ناشناخته قرار می گیرند. در برخورد با ناشناخته ها نمی دانید که رفتار تان چگونه باید باشد و در نتیجه به کلی از آن ها صرف نظر می کنید.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 189 و 190

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

18 Nov, 16:30


آمادگی برای تجربه های تازه


اگر به خودتان اعتقاد کامل داشته باشید، هیچ کاری نیست که خارج از توانایی شما باشد. هر وقت تصمیم بگیرید به ناحیه های بی تأمین قدم گذارید. تمامی امکانات تجربه های انسانی در اختیار شما است تا از آن ها لذت ببرید. به انسان هایی فکر کنید که در شمار نوابغ به حساب می آیند و به نحو درخشانی در زندگی خود مثمر ثمر بوده اند. چنین نبود که آن اا فقط یک کار مشخص را به خوبی انجام دهند و از ناشناخته ها پرهیز نمایند نبیامین فرانکلین لودویگون بتهوون، لئوناردو داوینچی، عیسی مسیح، آلبرت اینشتاین، گالیله برتر هستند. راسل جرج برنارد شاو، وینستون چرچیل، اینان و بسیاری نظایر آن ها پیشگامانی بودند که قدم به مناطق نا مطمئن گذاشتند. آن ها مثل شما انسان بودند با این تفاوت که میل داشتند از مرز هایی بگذرند که دیگران جرأت عبور نداشتند. آلبرت شوایتزر یکی دیگر از نو آوران، یک بار گفت: «هیچ چیز انسانی با من بیگانه نیست.» شما می توانید با دیدی تازه به خود بنگرید خود را در معرض تجربه هایی قرار دهید که همیشه خارج از تواناییتان تصور کرده اید. با این که همان کار های کهنه را به همان شیوه های قدیمی انجام دهید تا به پای تابوت خود برسید. واقعیت این است که عامل فردیت مردان بزرگ همان چگونگی جستجو و شهامتی است که در پی شناخت نا شناخته ها از خود بروز داده اند.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 188 و 189

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

17 Nov, 16:30


ادامه ...


به پیش آهنگ های جوان گفته می شود که همیشه آماده باشند. اما مگر می شود برای نا شناخته آماده بود؟ روشن است که چنین آمادگی امکان پذیر نیست. بنابراین در واقع توصیه می شود که از ناشناخته پرهیز کنید تا وانمانید و رسوایی بار نیاورید خطر نکنید، نقشه راهنما را دنبال کنید - حتی اگر ملال آور باشد.
چه بسا از این همه امور مطمئن و بدیهی و دانستن این که روز ها قبل از این که در آن زیسته باشید چگونه خواهند بود، خسته شده باشید. ذهنی که پاسخ را قبل از طرح سؤال می داند نمی تواند رشد کند. شاید اوقاتی را که بیش تر در خاطر دارید آن هایی هستند که خود به خود و بدون نقشه قبلی زیسته و هر چه خواسته اید کرده و راز ها را پیش بینی نموده اید.
ما در سراسر زندگی خود پیام ها و اندرز های فرهنگی اطمینان بخش را زیاد می شنویم. این پیام ها از خانوده آغاز می شود و با آموزگاران تقویت و تشدید می‌گردد. کودک می آموزد که از تجربه پرهیز کند و از ناشناخته اجتناب نماید مواظب باش گم نشوی‌.
پاسخ های صحیح را یاد بگیر همواره با کسانی که مثل خودت هستند معاشر باش. اگر شما هنوز هم دو دستی به این توصیه های هولناک تأمینی چسبیده اید، وقت آن است که آن ها را رها سازید. این فکر را فراموش کنید که نباید قدم به راه های جدید و نا مطمئن گذاشت. هر تجربه ای را که شخصاً بخواهید می توانید انجام دهید و این کار را با تشخیص و درک بازتاب های مشروطی که نسبت به اجتناب از تجربه ای تازه دارید آغاز کنید.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 187 و 188

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

16 Nov, 16:30


فصل ششم

کشف ناشناخته ها

تنها نا ایمن ها در جست وجوی ایمنی هستند.



ممکن است شما کارشناس تشخیص ایمنی باشید یعنی همیشه از ناشناخته ها بپرهیزید و پیوسته به جای بروید که می شناسید و می دانید که به چه چیزی مواجه خواهید شد. آموزشهای دوران کودکی در جامعه ما به احتیاط کردن در عوض کنجکاوی داشتن و نیز به ایمنی جستن به جای خطر کردن گرایش دارد از موارد مشکوک بپرهیزید و در مکان های امنی که می شناسید جا خوش کنید، هیچ وقت پا به سرزمین ناشناخته ها نگذارید. این توصیه های ابتدایی می تواند به صورت موانع روانی درآمده جلو شکوفایی شما و شادی های بی شمار زمان حال شما را بگیرد.
آلبرت اینشتاین، مردی که زندگی خود را وقف کشف ناشناخته ها کرد، در مقاله ای با عنوان «به چه چیز اعتقاد دارم» نوشت:
زیباترین چیزی که می توانیم تجربه کنیم، سرزمین راز ها است. این کار منشا اصلی تمام هنر ها و علوم است.»
اینشتاین می توانست اضافه کند که ناشناخته ها سر چشمه رشد و شکوفایی و هیجان نیز هستند. اما بسیاری از مردم نا شناخته را با خطر برابر می دانند، فکر می کنند که مقصود از زندگی این است که در پی امور مسلم و مطمئن برویم و همیشه بدانیم به کجا روانیم. تصور می کنند تنها نادان ها به جستجو نا شناخته های حیات می روند که عاقبت هم متحیر آزرده و بدتر از همه مأیوس و بیچاره وا می مانند.

ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 186 و 187

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

15 Nov, 16:30


آخرین مطالب درباره نگرانی و احساس تقصیر


دریافتن لحظه حال کلید فهم رفتار های توأم با احساس تقصیر و نگرانی است. یاد بگیرید که در زمان حال زندگی کنید و اوقات کنونی را با اندیشیدن درباره گذشته یا آینده، را کد نگذارید. هیچ لحظه ی دیگری غیر از لحظه ی حال برای زیستن وجود ندارد. تمامی احساس تقصیر ها و اضطراب های بیهوده شما ثمری به جز اتلاف وقت ندارد.
لوئیس کارول در کتاب «آلیس در آینه» راجع به زیستن در «حال» گفتگو می کند.
آلیس گفت این چه قانونی است «مربا همیشه مال فردا و یا دیروز است و هرگز مال امروز نیست؟ روزی باید بیاید که مربا مال امروز باشد.»
شما چطور؟ آیا برای امروز مربا دارید؟ بالاخره روزی باید وقتش برسد، حالا چطور است؟


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 185

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

14 Nov, 16:30


ادامه ...


- با افکار و اعمال مثبت با ترس های خود آغاز به برخورد کنید. یکی از دوستان من که خانمی علاقمند به پیاده روی های طولانی است. اخیراً یک هفته ای را در جزیره ای در ساحل کانکتیکات گذراند.
روز اول شنید که جزیره پر از سگه هی وحشی است که آزادانه می گردند. پس تصمیم گرفت با ترس و نگرانی از این که سگ ها ممکن است او را گاز بگیرند یا پاره کنند مبارزه نماید. برای اطمینان سنگی در دست گرفت و مصمم شد وقتی سگ ها نزدیک می شوند هیچ نشانی از ترس بروز ندهد. حتی وقتی سگ ها غرش کنان به طرف او دویدند از سرعت خود کم نکرد.
سگ ها که دیدند او عقب نشینی نمی کند بازگشتند. هر چند که من اعمال خطرناک را توصیه نمی کنم، معهذا معتقدم که مبارزه مؤثر با ترس یا نگرانی بهترین راه از بین بردن آن است.
این ها روش های چندی بود برای از بین بردن نگرانی. اما مؤثرترین سلاحی که برای مبارزه با نگرانی در اختیار دارید اراده و تصمیم شخص شما در حذف این رفتار عصبی از زندگی خودتان است.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 184 و 185

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

13 Nov, 16:30


ادامه ...


- نگران نشوید! هر وقت که وسوسه نگران شدن دارید ببینید آیا م یتوانید نگرانی خودتان را ظاهر سازید منظور این است که بایستید و به یکن نر بگویید: «من را نگاه کن - می خواهم - نگران شوم.»
طرف متحیر می شود، زیرا شما کاری را که اغلب در ذهن به خوبی انجام می دهید احتمالاً نمی دانید چگونه به نمایش در آورید.
- این سؤال نگرانی برانداز را از خود بپرسید: «بدترین اتفاقی که ممکن است برای من یا آن ها پیش آید چیست و احتمال وقوع آن تا چه حد است؟» به این ترتیب به بیهودگی این گونه نگرانی ها پی خواهید برد.
- تصمیم بگیرید به طریقی که مغایر نگرانی های معمول شما است عمل کنید. اگر بر اثر انگیزه های اجباری برای آینده پس انداز می کنید و همیشه نگران مسایل مادی هستید، از امروز شروع به استفاده از پول خود بکنید. نظیر عموی ثروتمندی باشید که در وصیت نامه ی خود نوشت: «در کمال سلامت عقل همه ثروتم را در زمان حیات خرج کردم.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 183 و 184

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

12 Nov, 16:30


ادامه ...


دوست تازه هنوز مشغول نگرانی بود و یک بار دیگر شروع به برشمردن موارد بیشتری از جریانات نگران کننده کرد. در این مدت مراجع من با هیجان زندگی کرده بود، در حالی که مرد دیگر وقت خود را صرف نگرانی کرده بود، و رفتار هیچ یک از آن ها تأثیری بر بازار بورس نداشت.
- بیهودگی نگرانی را بشناسید مکرر از خود بپرسید: «آیا با نگرانی چیزی تغییر خواهد کرد؟»
زمان های نگرانی را کوتاه و کوتاه تر کنید. ده دقیقه در صبح و ده دقیقه در بعد از ظهر را به نگرانی اختصاص دهید و در این اوقات نسبت به هر مصیبت احتمالی نگران شوید. آن گاه با استفاده از توان خود در لجام زدن بر اندیشه هر گونه نگرانی بیش تری را تا زمان نگرانی بعدی به تعویق اندازید. به زودی به بیهودگی اتلاف وقت برای نگرانی پی برده و عاقبت این نقطه ضعف را به طور کامل از بین خواهید برد.
- فهرستی از کلیه مواردی که روز گذشته، هفته ی پیش، یا سال قبل برایتان نگرانی زا بوده اند تهیه کنید و ببینید که آیا هیچ یک از نگرانیهای شما نتیجه ی مثبت و سازنده ای در بر داشته است یا نه. حتی توجه و دقت کنید که چه تعداد از موارد نگرانی زای شما در گذشته به تحقق پیوسته اند. به زودی در خواهید یافت که نگرانی حقیقتاً یک اشتغال بیهوده و بی حاصل است و هیچ تأثیری در تغییر آینده ندارد، و غالباً مصیبت های پیش بینی شده هنگام وقوع، بسیار کم اهمیت اند و یا حتی ممکن است سعادت بخش هم باشند.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 182و 183

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

11 Nov, 16:30


روش هایی برای حذف نگرانی


- لحظات کنونی خود را فرصتی برای زندگی کردن بدانید نه برای احساس نگرانی درباره آینده هر وقت دیدید که نگران می شوید، از خود بپرسید که دارید از چه چیزی فرار می کنید. سپس آن چه را که از آن می گریزید مورد حمله قرار دهید. بهترین پاد زهر نگرانی عمل کردن است. شخصی از مراجعه کنندگان من که قبلاً مبتلا به اضطراب بود موردی را از غلبه بر نگرانی نقل کرد. یک روز بعد از ظهر در محلی که برای گذراندن تعطیلات به آن جا رفته بود وارد حمام سونا می شود و در آن جا مردی را می بیند که نمی تواند از اضطراب هایش خلاص شود. آن مرد تمام موارد نگران کننده را بر می شمارد. از بازار بورس نام می برد و یاد آور می شود که تغییرات کوتاه مدت موردی برای نگرانی نیست. ولی در ظرف شش ماه بازار به کلی راکد خواهد شد و این مسئله جدا موجب نگرانی است. وی کلیه آن موارد نگران کننده را شیند و حمام را ترک کرد. یک ساعت به بازی تنیس پرداخت، سپس با بچه ها فوتبال دستی بازی کرد با همسرش در یک مسابقه لذت بخش پینگ پنگ شرکت کرد و عاقبت پس از سه ساعت برای دوش گرفتن به حمام بازگشت.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 182

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

10 Nov, 16:30


ادامه ...


- اضطراب شما را از زندگی کردن باز می دارد. شخص مضطرب می نشیند و درباره همه چیز فکر می کند. در حالی که شخصی که اهل عمل است باید برخیزد و به کار پردازد. اضطراب وسیله زیرکانه ای برای فعال نگه داشتن شما است و به روشنی پیداست که با وجود بیهودگی، آسان تر است که انسان نگران باشد تا این که فعال و پر مشغله باشد.
- اضطراب بیماری هایی از قبیل زخم معده، فشار های شدید، انقباض عضلانی سر درد پشت درد و غیره به دنبال دارد. در حالی که به نظر نمی رسد بیماری جزو پاداش ها باشد، اما باعث می شود دیگران به میزان قابل ملاحظه ای به انسان توجه نمایند. هم چنین ترحم نسبت به خود را توجیه می کند و بعضی ها ترجیح می دهند مورد ترحم قرار بگیرند تا این که با عمل و فعالیت نیرو ها و استعداد های خود را در راه مثبت و سازنده ای به کار گیرند. اکنون که سیستم حمایتی روانی نگرانی های خود را در می یابید، می توانید دست به کوشش هایی بزنید و از نگرانی های مزاحم رهایی پیدا کنید.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 181 و 182

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

09 Nov, 18:07


لطفا حمایت کنید حمایت واقعا پایین هست🌹🌿

وین دایر

09 Nov, 16:40


سلام همراهان عزیز

دوستان عزیزم حق اشتراک آبان ماه کانال (قانون جبران) را در صورت توان مالی واریز کنید

6037 6974 9743 0766
حسین اکبرلو
بانک صادرات

همراهانی که در خارج از کشور هستند جهت راهنمایی برای پرداخت به ایدی ادمین پیام ارسال کنند
@hossein_mysticosm

پیشاپیش از توجه و حمایت شما عزیزان سپاسگزارم 🌹

وین دایر

09 Nov, 16:31


ادامه ...


- می توان به عذر نگران بودن از هر گونه اقدام مخاطره آمیزی اجتناب کرد و راکد ماند. چگونه ممکن است در حالت اضطراب به کاری پرداخت؟ «نمی توانم کاری بکنم خیلی نگران.... هستم.» این یک ابراز تأسف رایج است، تأسفی که شما را به حال رکود نگه داشته و از دست زدن به هر گونه کاری باز می دارد.
- با ابراز نگرانی می توانید خود را شخص علاقمند و با توجهی قلمداد کنید. اضطراب ثابت می کند که شما پدر یا مادر خوب همسر خوب و غیره هستید. این پاداش رضایت بخشی است، هر چند که فاقد تفكر سالم و منطقی است.
- نگرانی بهانه حاضر و آماده ای برای توجیه پاره ای اعمال شخصیت خردکن است. اگر وزنتان بیش از اندازه زیاد است بدون شک در مواقعی که اضطراب دارید بیش تر می خورید و به این ترتیب یک دلیل احساساتی دارید که به نگرانی بچسبید.
به همین ترتیب در موقعیت های نگران کننده سیگار می کشید و می توانید نگرانی را بهانه ای برای ترک نکردن سیگار قرار دهید. این سیستم بازده های عصبی در مواردی از قبیل ازدواج، پول، سلامتی و غیره نیز به کار می رود. نگرانی شما را یاری می دهد تا از تغییر کردن بپرهیزید. خیلی آسان تر است که انسان نسبت به درد های سینه ی خود نگرانی داشته باشد تا این که خطر کشف حقیقت را قبول کرده و بر اساس آن عمل کند.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 180 و 181

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

08 Nov, 16:30


منافع روانی حاصل از انتخاب نگرانی


- نگرانی فعالیتی است در زمان حال به این ترتیب: هنگامی که وقت خود را با نگرانی نسبت به آینده راکد می کنید، می توانید از اکنون و آن چه که در زمان حال شما را تهدید می کند، فرار نمایید. به عنوان نمونه من تابستان سال 1974 را در کار امور سل ترکیه گذراندم و به کار تدریس و نوشتن کتابی پیرامون راهنمایی و مشاوره ی روانی اشتغال داشتم. در آن موقع دختر هفت ساله ام به اتفاق مادرش در آمریکا به سر می بردند. با وجودی که عاشق نوشتن هستم در عین حال آن را کاری بس مشکل میدانم که مستلزم نظم و انضباط شخصی فوق العاده ای است. روز ها پشت ماشین تحریر می نشستم و کاغذ را داخل ماشین می گذاشتم و حاشیه ها را تنظیم می‌کردم که ناگهان فکرم متوجه دختر کوچولویم می شد. فکر می کردم که اگر سوار دو چرخه اش بشود و بی توجه به خیابان برود، چه خواهد شد. به شنا کردن اش فکر می کردم و چون می دانستم دختر بی توجهی است. امیدوار بودم کسی مراقب اش باشد. به این ترتیب بدون این که متوجه شوم یک ساعت وقتم صرف اضطراب شده بود، اضطرابی که البته تماماً بیهوده بود. اما بازده عصبی که از این راه نصیب من شده بود این بود که با گذراندن زمان حال در اضطراب و نگرانی، دیگر مجبور نبودم با مشکل نوشتن دست و پنجه نرم کنم. به راستی که بازده و حشتناکی است!


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 179 و 180

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

07 Nov, 16:30


ادامه ...


بند بعد وسعت نگرانی در دنیای ما را نشان می دهد. این بند از داستانی راجع به وضع نابسامان بیمه بیمارستان ها در شماره سوم ماه مه 1975 نیوزدی گرفته شده است:
«ایسلیپ غربی - دو تن از اعضای شورای بیمارستان ناسا سافولک روز گذشته هشدار دادند آن هایی که نگران وقوع بحران در وضع بیمه بیمارستان و مسائل و مشکلات حاصل از اعتصاب پزشکان هستند هنوز به اندازه کافی احساس نگرانی نکرده اند.»
می بینید که یک نهاد اجتماعی انسان ها را دعوت به نگرانی بیش نر می کند. چگونه ممکن است چنین داستان هایی منتشر گردد؟ دلیلش این است که فرهنگ ما تکیه بر اضطراب دارد، نه بر عمل مفهوم چنین القائات فرهنگی این است که اگر کلیه افراد ذی علاقه بیش تر نگران شوند شاید مشکل از بین برود.
برای از بین بردن نگرانی لازم است که دلیل وجودی آن را بفهمیم. اگر نگرانی بخش بزرگی از زندگی شما را تشکیل می دهد مطمئن باشید مبتنی بر سوابق بیش مار است، اما بازده های نگرانی کدامند؟
بازده های نگرانی شبیه پاداش های عصبی احساس تقصیر هستند. زیرا نگرانی و احساس تقصیر هر دو شخصیت انسان را نابود می کنند و تنها تفاوت شان در جهت زمانی است احساس گناه بر گذشته متمرکز می گردد و نگرانی بر آینده.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 178 و 179

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

06 Nov, 16:30


ادامه ...


24 - سخنرانی در برابر یک گروه («من جلو جمع خشکم می زند و قبل از صحبت کردن تا سر حد جنون نگران می شوم.»)
25 - وقتی همسرم تلفن نمی کند («وقتی نمی دانید شخصی را که دوست دارید کجا است یا شاید گرفتاری پیدا کرده باشد، به نظر من کاملاً عادی می رسد که نگران شوید.»)
26 - رفتن به مرکز شهر («کسی چه می داند در آن شلوغی چه به سر آدم خواهد آمد، هر بار که به مرکز شهر می روم نگرانم.» «همیشه نگرانم که آیا جای پارک کردن پیدا خواهم کرد یا نه؟»)
27 - نداشتن هیچ نوع نگرانی («وقتی که همه چیز خوب و درست به نظر می آید آرام و قرار ندارم از این که نمیدانم چه اتفاقی خواهد افتاد، احساس نگرانی می کنم.»)
این ها مجموعه ی جدول نگرانی مردم ما را تشکیل می دهد. می توانید به مواردی که بیش از همه درباره شما صادق است نمره بدهید بعد نمرات را جمع کنید می بیند که هر نمره ای به دست بیاید جز صفر حاصلی نخواهد داشت.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 178

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

05 Nov, 16:30


ادامه ...


15 - پول («مثل این که ما هیچ وقت به اندازه کافی پول نداریم. من نگرانم که بالاخره یکی از ما ورشکسته شده و مجبور شود از کمک های تأمین اجتماعی استفاده کند.»)
16 - از کار افتادن اتومبیلم («ماشین من خیلی قراضه و قدیمی است. اغلب آن را در شاهراه ها م یرانم و دلواپسم که اگر خراب شد چه کنم، طبیعی است که در این مورد نگرانی دارم.»)
17 - صورت حساب ها («همه نگران پرداخت صورت حساب هایشان هستند، مگر ممکن است که آدم نگران آن نباشد؟»)
18 - مرگ والدین («نمی دانم در صورت مرگ آن ها چه خواهم کرد، این نگرانی من را مریض می کند. از تنها ماندن می ترسم و فکر نمی کنم بتوانم از عهده بر آیم.»)
19 - رفتن به بهشت، و زبانم لال اگر خدا نبود («نمی توانم تصورش را هم بکنم که هیچ چیز وجود نداشته باشد.»)
20 - پیری («هیچ کس دلش نمی خواهد پیر شود، نمی توانید در این مورد سر به سرم بگذارید، در این یک مورد همه مردم نگرانی دارند. نمی دانم به هنگام بازنشستگی چه خواهم کرد، حقیقتاً نگرانم.»)
21 - هوا («نگرانم که در پیک نیک ها باران ببارد یا برای اسکی برف نیاید.»)
22 - پرواز («با این همه خبر هایی که راجع به سقوط هواپیما می شنوید.»)
23- بکارت دخترم («هر پدری که دخترش را دوست داشته باشد نگران است که مبادا او صدمه ببیند یا زحمت به زحمت بیفتد.»)


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 177 و 178

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

04 Nov, 16:30


ادامه ...


5- اوضاع اقتصادی (باید مراقب اوضاع اقتصادی بود، ظاهراً رئیس جمهور متوجه اهمیت این مسئله نیست.»)
6- سکته قلبی («همه نگران این امر هستند، مگر نه؟ قلب هر آن ممکن است از کار بیفتد.»)
7- تأمین مالی («اگر آدم نگران وضع مالی خودش نباشد، یا کارش به خانه مستمندان می کشد و یا باید از کمک ها رفاه اجتماعی استفاده بکند.»)
8- خوش بختی («همسر خدا می داند که چقدر وقت من صرف نگرانی برای خوش بختی او می شود، با وجود این کسی قدر نمی داند.»)
9- آیا کاری که می کنم صحیح است؟ («من همیشه نگران هستم که آن چه انجام می دهم صحیح باشد، و در این حال احساس آرامش می کنم.»)
10 - آوردن فرزند سالم در ایام حاملگی(«هر زنی که می خواهد مادر شود در این مورد نگرانی دارد.»)
11 - قیمت ها («قبل از این که قسمت ها به عرش برسد کسی باید نگران آن باشد.»)
12 - تصادفات («من همیشه از این که همسر یا فرزندانم تصادف کنند نگرانی دارم، این نگرانی طبیعی است، مگر نه؟»)
13- نظر دیگران («نکند دوستانم از من برنجند.»)
14 - چاقی («هیچ کسی دلش نمی خواهد چاق باشد، از این رو طبیعتاً من نگران هستم وزنی را که کم کرده ام دوباره اضافه نکنم.»)


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 176

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

03 Nov, 16:29


نمونه ها رفتاری اضطراب در فرهنگ ما


اطلاعات زیر را طی یک سخنرانی با شرکت تقریباً دویست نفر تهیه کرده ام و آن را جدول نگرانی می نامم.
همانند فصل احساس تقصیر شما می توانید با توجه به آن به خودتان نمره نگرانی بدهید. فهرست زیر بر حسب دفعات تکرار یا درجه اهمیت تنظیم نشده است. عبارات داخل پرانتز نمونه ی بیاناتی است که اشخاص به موجب آن، اضطراب خود را توجیه می کنند.


جدول نگرانی

من نسبت به مسایل زیر احساس نگرانی می کنم :

1- فرزندانم («همه نگران فرزندان خود هستند، اگر نگران آن ها نباشم پدر یا مادر خوبی نیستم، آیا این طور نیست؟»
2- سلامتی خودم («اگر انسان نگران سلامت خود نباشد، هر لحظه ممکن است بمیرد.»)
3- مرگ (هیچ کس دلش نمیخواهد بمیرد، همه نگران مرگ هستند.»)
4- شغل («اگر نکران آن نباشم ممکن است بیکار شوم.»)


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 175

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

02 Nov, 16:29


ادامه ...


در زیر قسمتی از مقاله ی هوشمندانه ای را که به عنوان «در جستجو حفاظ زنگ زده» در هجو نگرانی چاپ شده بود نقل می کنم:

عجب فهرستی! بعضی کهنه و قدیمی و بعضی تازه و نو! بعضی بزرگ و جهانی و بعضی هم کوچک و بی اهمیت! زیرا مضطرب حرفه ای ناچار است مطلق و ابدی را با معمولی و پیش پا افتاده مخلوط و مرتبط کند.
اگر خورشید ناگهان سرد شود، آیا فوتبالیست ها خواهند توانست برنامه را در تاریکی به پایان برسانند؟ انسان هایی که در محفظه یخ قرار دارند وقتی دوباره جان بگیرند آیا باید مجدداً برای رأی دادن اسم نویسی کنند؟ و اگر در سیر تکامل بشر انگشت کوچک دست از بین برود آیا اهمیت دروازه بان در تیم ملی فوتبال تغییری می کند.»
ممکن است شما جزو گروه مضطرب های حرفه ای باشید که انواع فشاره ه و اضطرابات غیر لازم را، نسبت به هر گونه فعالیت یا رویداد قابل تصوری، بر خود هموار میکنند یا از آن دسته از آدم های مظطربی باشید که فقط در مورد مسائل شخصی خود نگرانی دارند.
فهرست زیر رایج ترین واکنش ها را در پاسخ به سؤال: «شما نگران چه چیز هایی هستید؟ شامل است.»


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 174 و 175

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

01 Nov, 16:29


ادامه ...


چند ماهی با مردی که چهل و هفت سال داشت کار می کردم. او نگران از دست دادن کارش بود می ترسید نتواند مخارج خانواده را تأمین کند. او یک اضطراب زده بی اختیار بود. کم کم لاغر می شد دچار بی خوابی شده بود و مرتب بیمار می شد. در جلسات مشاوره ای که با او داشتم راجع به بیودگی اضطراب صحبت کردم و به او گفتم چگونه می تواند رضایت و آرامش خاطر را برگزیند. اما او به تمام معنی مضطرب بود و احساس میکرد که مسئول است و باید همه روزه نگران بلایای احتمالی باشد عاقبت پس از ماه ها نگرانی برای اولین بار در زندگی بی کار شد. در ظرف سه روز توانست کار بهتر با درآمد بیش تری پیدا کند. کاری که به او رضایت خاطر بیشتری می داد. ناچار شده بود با کوششی سریع و شدید و بی امان به جستجو کار تازه برود. در حالی که کلیه نگرانی های قبلی او بی فایده بود. خانواده او گرسنگی نکشیدند و خودش نیز از پا نیفتاد، همانند تمام تصاویر غم انگیزی که در مخیله انسان وجود دارد، عاقبت به جای وحشت و مصیبت بهره و منفعت به بار آمد. در نتیجه او به بیهودگی اضطراب پی برد و اتخاذ یک موضع خالی از اضطراب و نگرانی در برابر زندگی را آغاز نمود.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 173 و 174

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

31 Oct, 16:40


سلام همراهان عزیز

دوستان عزیزم حق اشتراک آبان ماه کانال (قانون جبران) را در صورت توان مالی واریز کنید

6037 6974 9743 0766
حسین اکبرلو
بانک صادرات

همراهانی که در خارج از کشور هستند جهت راهنمایی برای پرداخت به ایدی ادمین پیام ارسال کنند
@hossein_mysticosm

پیشاپیش از توجه و حمایت شما عزیزان سپاسگزارم 🌹

وین دایر

31 Oct, 16:29


ادامه ...


مردم نگران جنگ، بهای مواد غذایی سرباز گیری، اوضاع اقتصادی و تمام اموری که امروز باعث نگرانی شما است، هستند. در سال 1975 که تقریباً 115 سال از آن تاریخ گذشته همه آن افراد نگران به درود حیات گفته اند و مجموع نگرانی های مردم ذره ای از تاریخ را تغییر نداده است. این امر در مورد اضطراب های شما نیز صدق می کند. آن گاه که جمعیت کره زمین را مردمی دیگر تشکیل خواهند داد، آیا هیچ یک از این لحظات اضطراب آمیز شما تفاوتی در آن به وجود خواهد آورد؟ خیر و آیا هیچ کدام از نگرانی های شما چیزی را در زمان حال تغییر خواهد داد؟
باز هم نه در این صورت شما باید فکری به حال نگرانی های خود بکنید، زیرا با اضطراب تنها کاری که می کنید این است که لحظات ارزشمند حال را صرف چیزی می کنید که مطلقاً هیچ گونه بازده مثبتی ندارد.
بسیاری از اظطراب های شما به مسائلی مربوط می شود که هیچ گونه نظارتی بر آن ها ندارید. هر قدر دلتان بخواهد می توانید نسبت به جنگ، اوضاع اقتصادی و یا بیماری های احتمالی، اضطراب داشته باشید. نگرانی شما نه صلح به همراه می آورد، نه فراوانی و ثروت و نه سلامت شما به عنوان یک فرد هیچ گونه نفوذی بر هیچ یک از عوامل فوق ندارید. به علاوه مصایبی که نگران آن ها هستید در واقعیت غالباً کم تر از آن چه که فکر می کنید مصیبت بار هستند.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 172 و 173

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

30 Oct, 16:30


ادامه ...


اضطراب در فرهنگ ما بومی شده است. تقریباً همه افراد اوقات زیادی از زمان حال خود را صرف نگرانی برای آینده می کنند. در حالی که تمامی این اضطراب ها بی حاصل است. حتی یک لحظه نگرانی نیز هیچ چیز را بهتر نخواهد کرد.
در واقع اضطراب باعث می شود که قابلیت شما در مقابله با مسائل زمان حال کاهش یابد. به علاوه اضطراب هیچ گونه ارتباطی با عشق ندارد زیرا عشق رابطه ای است که در آن هر طرف حق دارد هر آنچه که می خواهد باشد، بدون اجبار به تحمل شرایطی از طرف دیگر.
تصور کنید که در سال 1860، زمان آغاز جنگ داخلی آمریکا زندگی می کنید. کشور برای جنگ آماده می شود و آمریکا در حدود 32 میلیون نفر جمعیت دارد هر کدام از این سی و دو میلیون نفر صدها مسئله نگران کننده دارد و بیش تر اوقات حال را صرف رنج بردن برای آینده می کند مردم نگران ،جنگ بها مواد غذایی سرباز گیری، اوضاع اقتصادی و تمام اموری که امروز باعث نگرانی شما است، هستند. در سال 1975 که تقریباً 115 سال از آن تاریخ گذشته، همه آن افراد نگران به درود حیات گفته اند و مجموع نگرانی های مردم ذره ای از تاریخ را تغییر نداده است.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 172

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

29 Oct, 16:30


نگاهی دقیق تر به اضطراب


چیزی که موجب نگرانی شود وجود ندارد. مطلقاً هیچ چیز اگر از همین الان تا پایان عمر نگران آینده باشید نگرانی شما هر اندازه هم زیاد باشد آینده را تغییر نخواهد داد. فراموش نکنید که اضطراب بنا به تعریف یعنی این که به خاطر اموری که معلوم نیست در آینده پیش خواهند آمد یا نه وجود و شخصیت خود را در لحظه ی کنونی به حال رکود بگذارید. مواظب باشید نگرانی را با برنامه ریزی برای آینده اشتباه نکنید. اگر برای تدارک آینده برنامه ریزی می کنید و فعالیت های زمان حال شما آن آینده را بارور تر می کند. این امر ربطی به اضطراب ندارد. اضطراب هنگامی وجود دارد که زندگی شما در زمان حال به خاطر اتفاقات احتمالی آینده، به نحوی را کد گذاشته می شود.
اجتماعی ما همان گونه که احساس تقصیر را پرورش می دهد احساس اضطراب را نیز تقویت می کند. در این مورد هم اضطراب را با توجه زیاد نسبت به چیزی و یا مواظبت بسیار از کسی، مشتبه می کنند. مثلا اگر نسبت به شخصب علاقه و توجه داشته باشید در انظار عموم باید نگران او باشید.
از این رو زیاد می شنوید که البته نگران هستم، خیلی طبیعی است که: «وقتی نسبت به کسی توجه و علاقه دارید نگران او باشید» یا «نمی توانم نگران نباشم، آخر تو را دوست دارم» و به این ترتیب علاقه خود را با نگرانی به اندازه لازم و مناسب و در زمان مقتضی ثابت می کنند.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 171 و 172

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

28 Oct, 16:30


ادامه ...


در این گفتگو دختر تسلیم تلاش های مادر که مولد احساس تقصیر بود نشد. دختر همواره یک برده به معنا واقعی بوده و هر بار که خواسته روی پای خود بایستد با چنین واکنش هایی رو به رو شده است. مادر حاضر بوده هر کاری بکند تا دخترش را وابسته و تحت کنترل خود نگاه دارد و دختر یا می بایست پاسخ های جدیدی بیاموزد یا این که تا پایان عمر برده مادر و احساس تقصیر خویش باقی بماند. پاسخ های دختر را به دقت بررسی کنید. همه این پاسخ ها مسئولیت احساسات مادر را متوجه خود وی می سازد. با پاسخ «شما احساس می کنید» به «جای من احساس می کنم»، امکان ایجاد احساس تقصیر به طرز ماهرانه ای به حداقل می رسد.
احساس تقصیر در فرهنگ جامعه ما هم یک وسیله راحت برای اعمال نفوذ بر دیگران است و هم یک وسیله اتلاف وقت و فرصت اضطراب نیز که روی دیگر سکه حساس تقصیر است. کاملاً شبیه آن است، با این تفاوت که منحصراً به آینده و وقایع وحشتناکی که ممکن است اتفاق بیوفتد مربوط می شوند.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 170 و 171

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

27 Oct, 16:30


ادامه ...


- گفتگو زیر که به رهبری خود من انجام شده حاصل یک ساعت مشاوره گروهی و آموزش به دختر بیست و سه ساله ایست که قصد دارد مادر را ترک کند و واکنش های مولد احساس گناه مادر را خنثی نماید.
دختر - مادر من قصد دارم منزل را ترک کنم. مادر - اگر این کار را بکنی من دچار حمله قلبی خواهم شد، تو از وضعیت قلب من آگاهی داری و می دانی که چقدر به تو احتیاج دارم تا دارو های من را بدهی و در کار های دیگر کمکم کنی.
دختر - شما نگران سلامتی خود هستید و تصور می کنید بدون من نخواهید توانست از خودتان مراقبت کنید.
مادر - البته که نمی توانم ببین من در طول تمام این سال ها با تو مهربان بوده ام و حالا تو به همین سادگی می خواهی بروی و من را این جا بگذاری تا بمیرم. اگر این است نظری که نسبت به مادر خودت داری، پس هر کاری دلت می خواهد بکن.
دختر - شما فکر می کنید که چون در کودکی من را یاری داده اید حالا باید این جا بمانم و هیچ وقت نتوانم شخص مستقلی باشم و روی پای خودم بایستم، تا به این ترتیب زحمات شما را جبران کرده باشم.
مادر - در حالی که دست خود را به طرف سینه اش می برد هم اکنون قلب من به طپش افتاده، فکر می کنم دارم می میرم تو من را می کشی، این است نتیجه عمل تو.
دختر - آیا حرف دیگری دارید که قبل از رفتنم به من بگویید؟


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 169 و 170

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

26 Oct, 16:30


ادامه ...


- به کسانی که سعی دارند با تحمیل احساس تقصیر، بر شما اعمال نفوذ کنند بفهمانید که کاملاً قادرید سلب امید آنها را به نسبت به خودتان بپذیرید. مثلاً اگر مادر متوسل به یکی از شیوه های خود می شود تا در شما احساس تقصیر به وجود آورد و می گوید: «تو که این کار را نکردی» یا «خودم صندلی ها را می آورم، تو همان جا بنشین»، پاسخ های جدیدی بدهید، مثل: «بسیار خوب، مادر، اگر شما به خاطر چند دقیقه تأخیر من، می خواهید سلامتی خود را به خطر بیاندازید فکر نمیکنم بتوانم شما را منصرف کنم.» این کار مدتی وقت لازم دارد ولی وقتی دیگران ببینند که نمی توانند شما را مجبور به احساس تقسیر کنند کم کم تغییر رفتار خواهند داد. آن گاه که ماشین احساس تقصیر را خاموش کردید نظارت بر عواطف شما و امکان اعمال نفوذ بر شما برای همیشه از بین خواهد رفت.
- به عمد کاری را که موجب احساس تقصیر است انجام دهید. مثلاً وقتی وارد هتلی می شوید و پیش خدمت می خواهد شما را به اطاق تان راهنمایی کند، در حالی که خود با بار کمی که همراه دارید به خوبی قادرید اطاق را پیدا کنید به همراه ناخواسته خود بگویید نیازی به راهنمایی او نیست. چنان چه قبول نکرد تذکر دهید وقت و انرژی اش را بیهوده هدر ندهد، چون شما برای خدمتی که نخواسته اید انعام نخواهید داد. یا اگر همیشه دلتان می خواسته مدتی تنها باشید. على رغم اعتراضات افراد خانواده که هدف از آن ایجاد احساس گناه است. یک هفته به تنهایی به جایی بروید با این قبیل رفتار ها می توانید با احساس تقصیر که در همه جا وجود دارد و محیط نیز آماده است تا آن را در وجود شما تولید کند مقابله کنید.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 168 و 169

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

25 Oct, 16:30


ادامه ...


یک یادداشت روزانه احساس تقصیر تهیه کنید و هر لحظه که احساس تقصیر می کنید در آن یادداشت کنید. دقیقاً زمان، علت شخص دیگر و آن چه را که با احساس تقصیر از گذشته در زمان حال از آن فرار می کنید، بنویسید.
- این دفترچه به شما کمک می کند تا آگاهی های مفیدی از ویژگی احساس تقصیر خود پیدا کنید.
نظام ارزشی خود را مورد بررسی مجدد قرار دهید. تعیین کنید که چه ارزش هایی مورد قبول شما هستند و کدام ارزش ها را تظاهر به پذیرفتن می کنید.
- از ارزش های بدلی اخیر فهرستی تهیه کنید و تصمیم بگیرید طبق اصول و آئینی زندگی کنید که خودتان انتخاب می نمایید، نه با ارزش هایی که دیگران بر شما تحمیل نموده اند.
- فهرستی از تمامی اعمال بدی که مرتکب شده اید، تهیه کنید. به هر کدام بر اساس میزان احساس تقصیری که دارید نمره بدهید. حالا نمرات را جمع کنید و ببینید که اگر مجموع نمرات به صد یا میلیون برسد. آیا تفاوتی در زمان حال شما خواهد داشت؟ زمان حال هیچ تغییری نمی کند و تمامی احساس تقصیر های شما فعالیت بی حاصلی است.
- نتایج اعمال خود را ارزیابی کنید به جای این که در انتظار احساس مرموز و عارفانه ای بمانید تا مثب هها و منفی های زندگی شما را معین کند ببینید که اعمال و رفتار های شما نتایج مثبت و دل پذیری در بر دارند یا نه.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 167 و 168

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

24 Oct, 16:30


چند رویه برای محو احساس تقصیر


- سعی کنید گذشته را چنان بیانگارید که علی رغم هر گونه احساس و نظر شما نسبت به آن هرگز تغییری نخواهد کرد. گذشته پایان یافته است و هر قدر نسبت به آن احساس تقصیر کنید تفاوتی نخواهد کرد. جمله ی زیر را در ضمیر آگاه خود حک کنید: «احساس تقصیر نه گذشته را تغییر می دهد و نه از من شخص بهتری خواهد ساخت.» با این طرز فکر میتوانید میان احساس تقصیر و پند گرفتن از گذشته تفاوت قائل شوید.
- از خود بپرسید با احساس تقصیر درباره گذشته از چه چیزی در زمان حال دارید فرار می کنید و با توجه دائمی به این نکته خاص نیاز به احساس تقصیر را در ضمیرتان از بین خواهید برد.
شروع کنید به پذیرفتن آن چه خودتان انتخاب کرده اید ولو این که احتمالاً مورد تأیید دیگران نباشد. در آن صورت به نظرتان کاملاً طبیعی خواهد آمد. اگر والدین، رئیس همسایگان و یا حتی همسر شما در مقابل پاره ای رفتار هایتان به مخالفت برخیزند و آن را تأیید نکنند. به یاد بیاورید که قبلاً راجع به تأیید جویی چه گفتیم. آن چه ضروری است تأیید خود شما است. از خویشتن، تأیید دیگران دل پذیر است اما ضروری نیست. آن گاه که دیگر نیازی به تأیید دیگران نداشته باشید، احساس تقصیر نسبت به اعمالی که مورد قبول و تأیید واقع نمی شود از بین خواهد رفت.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 166 و 167

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

23 Oct, 16:30


ادامه ...


- اکثر اوقات با احساس تقصیر می توانید نظر تأیید آمیز دیگران را حتی اگر عملتان نیز مورد تأیید آن ها نباشد، جلب کنید.
- هر وقت خلافی از شما سر می زند با احساس تقصير وانمود می کنید که از رفتار صحیح آگاهید و سعی دارید رفتارتان را اصلاح کنید.
- احساس تقصیر یک وسیله عالی برای جلب ترحم است. هر چند که میل به جلب ترحم دیگران دلیل روشنی است بر این که ارزش و اعتبار چندانی برای خود قائل نیستید. به این ترتیب دل سوزی دیگران را بر دوست داشتن خود و احترام به خود ترجیح می دهید.
نمونه های بالا بارز ترین بازده های شوم توسل به احساس تقصیر را نشان می دهند. احساس تقصیر هم مانند سایر عواطف نابود کننده شخصیت یک انتخاب است. انتخابی که به اراده خود شما صورت می گیرد. اگر نمی خواهید احساس تقصیر کنید و ترجیح می دهید. از شر آن رها شده و کاملاً احساس آزادی کنید در زیر بعضی روش های ابتدایی را برای شروع به ستردن آن از لوح ضمیرتان به شما معرفی می کنیم.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 165 و 166

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

22 Oct, 16:40


سلام همراهان عزیز

دوستان عزیزم حق اشتراک آبان ماه کانال (قانون جبران) را در صورت توان مالی واریز کنید

6037 6974 9743 0766
حسین اکبرلو
بانک صادرات

همراهانی که در خارج از کشور هستند جهت راهنمایی برای پرداخت به ایدی ادمین پیام ارسال کنند
@hossein_mysticosm

پیشاپیش از توجه و حمایت شما عزیزان سپاسگزارم 🌹

وین دایر

22 Oct, 16:30


ادامه دارد ...


- تصور می کنید اگر به اندازه کافی احساس تقصیر کردید عاقبت بخشوده می شوید و از اعمال بد خود مبری می کردید.
این بازده بخشایشی پایه طرز تفکری است که گفتیم در زندان ها به کار میبرند زندانی باید مدتی احساس تقصیر کند تا گناه اش بخشیده شود. هر قدر تخلف بزرگ تر باشد زمان بیشتری لازم است تا با احساس رنج و پشیمانی زندانی مشمول عفو قرار گیرد.
- احساس تقصیر وسیله ای است برای بازگشت به ایمنی دوران کودکی، حالت آسوده ای که دیگران به جای شما تصمیم می گرفتند و مواظبتان بودند به جای به دست گرفتن عنان اختیار خویش در لحظه کنونی به ارزش های متعلق به دیگران، که در گذشته به شما تحمیل شده، تکیه می کنید تا یک بار دیگر از قبول مسئولیت زندگی خویش و چگونگی آن معاف شوید.
- احساس تقصیر شیوه سودمندی است برای سلب مسئولیت اعمال خود و انتقال مسئولیت به دیگران خیلی آسان می توان از آلت دست دیگران بودن خشمگین شده و مسئولیت را از دوش خود برداشته و به گردن ملعون های دیگر گذاشت: دیگرانی که چنان قدرتمندند که می توانند شما را وادار به احساس هر چیزی که می خواهند از جمله احساس تقصیر بکنند.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 164 و 165

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

21 Oct, 16:30


بازده های روانی احساس تقصیر


اساسی ترین دلایل انتخاب احساس تقصیر را در مورد اعمالی که در گذشته انجام داده یا از انجام آن ها قاصر بوده اید در زیر توضیح می دهیم:

- با مشغول شدن به احساس تقصیر به خاطر واقعه ای در گذشته دیگر مجبور نیستید لحظه ی حال را در راه مثبت و سازنده ای صرف کنید. موضوع خیلی ساده است احساس گناه مثل بسیاری از اعمال شخصیت شکن دیگر یک شیوه اجتنابی است؛ راه فرار از قبول مسئولیت شخص خویشتن در لحظه حال است. به این ترتیب شما مسئولیت چگونگی شخصیت خود را از زمان حال به گذشته منتقل می کنید. با اندیشیدن درباره آن چه در گذشته بوده اید و یا نبوده اید از مسئولیت پاسخ دادن به این سؤال خود که «در لحظه فعلی چه هستید و چه نیستید؟» طفره می روید.
- با جا به جا کردن شخصیت خود از زمان حال به گذشته، نه تنها از عمل دشوار تغییر دادن شخصیت خود در لحظه ی حال اجتناب می کنید بلکه از مخاطراتی هم که لازمه این تغییر هستند می گریزید. خیلی آسان تر است که با احساس تقصیر نسبت به گذشته شخصیت فعلی خودتان را راکد کنید و از پیمودن جاده پر مخاطره رشد در زمان حال سرباز زنید.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 164

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

20 Oct, 16:30


احساس تقصیر در مسائل جنسی


در جامعه ما امور جنسی زمینه ای است که در آن احساس تقصیر احتمالاً بهترین نمود را دارد قبلاً گفته شد که چگونه والدین به خاطر اعمال یا افکار جنسی، در فرزندان خود احساس تقصير به وجود می آورند. احساس تقصیر در بزرگ سالان نیز از بچه ها کم تر نیست. مردم در خفا به تماشا فیلم های سکسی می روند تا کسی نداند که چه آدم های بدی هستند. هیچ کس اقرار نمی کند که از تماس لب ها لذت می برد و اغلب تفکر درباره آن را هم گناه می دانند.
رویا های جنسی نیز در به وجود آوردن احساس تقصیر عملکرد مؤثری دارند. بسیاری از مردم از داشتن چنین افکاری ناراحت می شوند و حتی در خلوت یا نزد روان کاو نیز منکر آن هستند. در واقع کانون تولید احساس تقصیر در بدن آدمی میان دو پایش قرار گرفته است!
آن چه گفته شد فهرست مختصری بود از نفوذ عوامل فرهنگی جامع ما که دست به دست هم داده و در به وجود آوردن احساس تقصیر عمل می کنند. حالا بیایید تا به بازده های روانی احساس تقصیر نظری بیاندازیم. فراموش نکنید که بازدهی احساس تقصیر هر چه باشد آثار شخصیت شکن دارد پس بار دیگر که می خواهید احساس گناه را بر آزادی تفکر ترجیح دهید این موضوع را از یاد نبرید.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 163

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

19 Oct, 16:30


ادامه ...


در جامعه ما انعام دادن دیگر به منظور قدردانی از خدمات بهتر نیست بلکه نشانه ی وجود احساس تقصیر در شخص انعام دهنده است. پیش خدمت های زرنگ، رانندگان تاکسی، پادو ها و خدمه دیگر دریافته اند که بیش تر افراد از رفتار نکردن به شیوه های رایج، احساس تقصیر می کنند و بدون توجه به کیفیت خدمتی که به آن ها می شود میزان معمول انعام را خواهند پرداخت. از این رو حرکت هایی از قبیل پیش آوردن دست با پررویی اظهار نظر های گوشه دار و نگاه های با معنی به منظور ایجاد احساس تقصیر و در نتیجه دریافت انعام های کلان از طرف خدمه اعمال می شود. ریختن و پاشیدن، سیگار کشیدن و سایر اعمالی که ممکن است در جمع مورد قبول واقع نشود مواردی است که احتمالاً در شما احساس تقصیر بوجود می آورد. ممکن است یک سیگار و یا یک فنجان کاغذی از دستتان بیفتد. در این حال یک نگاه سرزنش آمیز طغیانی از احساس تقصیر در شما ایجاد می کند و حال آن که می توانید به سادگی تصمیم بگیرید که بعد از این از تکرار آن رفتار غیر اجتماعی خودداری کنید.
رژیم غذایی هم از مسائلی است که با بار احساس تقصیر انباشته است. کسی که رژیم غذایی می گیرد به خاطر خوردن یک شیرینی از این که لحظه ای ضعف نشان داده یک روز تمام زجر می کشد. اگر می خواهید وزن کم کنید، اما در عین حال پر خوری هم می کنید می توانید از این امر درسی بیاموزید و سعی کنید. اختیار لحظه های اکنونی را مؤثر تر به دست گیرید. احساس تقصیر و سرزنش خود فقط باعث اتلاف وقت است زیرا اگر چندی در این وضع بمانید، به احتمال زیاد، هم به پرخوری ادامه خواهید داد و هم این عمل را به عنوان یک راه حل عصبی برای نجات از تردید خواهید پذیرفت.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 161 و 162 و 163

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

18 Oct, 16:30


نهاد های دیگری که موجب احساس تقصیر می شوند


بیش تر زندان ها بر اساس نظریه ایجاد احساس تقصير عمل می کنند. معتقدند اگر شخص به اندازه کافی بنشیند و فکر کند که چقدر آدم بدی بوده است بر اثر احساس تقصیر حالش بهتر خواهد شد مجازات هایی که برای جرایم خفیف مثل نپرداختن مالیات نقض مقررات عبور و مرور یا قوانین مدنی و غیره تعیین می شود. نشان گر این طرز فکر است این واقعیت که درصد قابل توجهی از زندانیان پس از آزاد شدن هم چون گذشته قوانین و مقررات را زیر پا می گذارند، هیچ اثری بر پیروان این نظریه و مجریان امور نداشته است.
در زندان بنشین و از آن چه که کرده ای رنج بکش این شیوه به حدی گران تمام می شود و آن قدر بی فایده است که نمی توان برایش توضیحی منطقی یافت.
البته توضیح غیر منطقی آن این است که احساس تقصیر چنان در فرهنگ ما رسوخ دارد که پایه اصلی نظام قضایی - جنایی ما را تشکیل می دهد. به جای این که دستگاه قضایی ناقضین قوانین مدنی را وادارد تا خدمتی به اجتماع بکنند یا بدهی های خود را بپردازند، می خواهد از راه ایجاد احساس تقصیر در زندان که هیچ ثمری برای دیگران و بخصوص برای خود مجرم ندارد آن ها را اصلاح کند.
احساس تقصیر هر اندازه هم قوی باشد اعمال گذشته را تغییر نمی دهد. به علاوه زندان جای مناسبی برای آموختن و پیروی از قوانین بهتر نیست. در عوض با آزار زندانی او را تحریک می کنند تا اعمال غیر قانونی گذشته خود را تکرار کند. (زندانی کردن مجرمین خطرناک به منظور حمایت سایرین موضوع دیگری است که در این جا مورد بحث ما نیست.)


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 160 و 161

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

17 Oct, 16:30


تقصیر های وابسته به کلیسا


کلیسا غالباً برای بوجود آوردن احساس تقصیر در اشخاص و نظارت بر اعمال آن ها از مذهب استفاده می کند. به شما می گوید که با رفتار خود خدا را ناخشنود می سازید. در اغلب موارد، پیام چنین اخطار ها این است که «به سبب اعمال بدی که انجام داده اید شما را به بهشت راه نخواهند داد.»، «اگر خدا را دوست می داشتی چنین رفتاری در پیش نمی گرفتی»، به بهشت راه نخواهی یافت مگر این که احساس تقصیر کنی و از گناهات خود توبه نمایی.»
«از این که مرتباً هر هفته به کلیسا نمی روی باید ناراحت و شرمگین باشی، اگر به اندازه کافی احساس تقصیر توأم با رنج و عذاب بر خود هموار کنی شاید مورد بخشایش قرار بگیری.»
«تو یکی از قوانین الهی را زیر پا گذاشته ای پس باید از خود شرم کنی و احساس تقصیر نمایی.»


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 160

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

16 Oct, 16:30


ایجاد احساس تقصیر در مدرسه


آموزگاران بالاترین منشأ ایجاد احساس تقصیرند. از آن جایی که کودکان در برابر القائات بزرگ تر ها بیش ترین تأثیر پذیری را دارند موارد بسیار خوبی برای اعمال نفوذ هستند. در زیر نمونه هایی از پیام هایی را که حاصل آن ها احساس تقصیر است و لحظه های اکنونی نوجوانان را غمناک می سازد ذکر می کنیم:


"مادرت به راستی دیگر امیدی به تو ندارد." "باید خجالت بکشی که نمره (ج) گرفته ای. پسر زرنگی مثل تو باید نمرات بهتری بگیرد.
(چطور می توانی پدر و مادر خودت را که این قدر برای تو زحمت کشیده اند برنجانی؟ نمی دانی چقدر آرزو دارند که تو به دانشگاه بروی؟"
"تو به این دلیل در امتحان مردود شدی که به اندازه ی کافی درس نخوانده بودی، حالا باید بنشینی و حسرت بخوری."


غالباً مدرسه در بچه ها احساس تقصیر به وجود می آورد تا آن ها را مجبور کند مطالب معینی را بیاموزند یا رفتار خاصی را در پیش گیرند. به خاطر داشته باشید شما نیز هر چند که بزرگ شده اید محصول همان مدرسه ها هستید.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 159 و 160

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

15 Oct, 16:30


ایجاد احساس تقصیر از طرف فرزندان بازی


ایجاد احساس تقصیر از طرف والدین ممکن است معکوس شود. به این ترتیب که احساس تقصیر می تواند دو طرفه باشد و فرزندان نیز به همان اندازه والدین این شیوه را برای اعمال نفوذ بر آن ها به کار ببرند.
اگر کودکی ببیند که والدین تحمل اندوه او را ندارند و نیز از این که پدر و مادر بدی باشند احساس تقصیر می‌کنند، غالباً سعی می کند با این وسیله پدر و مادر را تحت اراده خود درآورد. با ابراز کج خلقی در فروشگاه کودک پدر یا مادر را وامی دارد تا شیرینی دل خواه او را برایش خریداری کنند. "پدر دوستم به او اجازه می دهد فلان کار را انجام دهد." یعنی او پدر خوبی است و شما نیستید. "شما من را دوست ندارید، اگر دوستم می داشتید با من این طور رفتار نمی کردید." و بالاخره، "به نظرم من فرزند خوانده شما هستم، وگرنه اگر شما پدر و مادر واقعی من بودید با من این طور رفتار نمی کردید." این قبیل جملات پیام های مشابهی در بردارند: "شما به عنوان پدر یا مادر باید از رفتاری که با فرزند خود دارید احساس تقصیر کنید."
البته بچه ها شیوه ایجاد احساس تقصیر را از والدین فرامی گیرند زیرا می بینند آن ها در عالم خودشان برای به دست آوردن چیز هایی که می خواهند این روش را به کار می برند. احساس تقصیر کردن یک رفتار طبیعی نیست، بلکه یک واکنش عاطفی اکتسابی است و فقط هنگامی می توان از آن استفاده کرد که قربانی آشکارا نشان دهد که آسیب پذیر است. بچه ها می دانند شما چه وقت تحت تأثیر این شیوه قرار می گیرید. اگر مدام آن چه را که شما انجام داده یا نداده اید به یادتان بیاورند تا به هر چه می خواهند برسند این حیله را نیکو آموخته اند. اگر فرزندان شما این شیوه ها را به کار می برند معنایش این است که آن را از کسی که به احتمال زیاد خود شما هستید یاد گرفته اند.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 158 و 159

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

14 Oct, 16:30


ادامه ...


غالباً سال ها پس از یک واقعه، رفتاری که از شخصی سر زده به او گوشزد می شود تا در زمان حال احساس تقصیر کند. "اما فراموش نکن که در سال 1951 چه کردی" یا "چطور می توانم دوباره به تو اعتماد کنم در حالی که قبلاً مرا نا امید کرده ای؟" با این شیوه یک طرف می تواند با اشاراتی به گذشته بر زمان، حال طرف دیگر اعمال نفوذ کند. اگر یک طرف پس از چندی واقعه گذشته را فراموش کند طرف دیگر به طور منظم آن را به خاطرش می آورد تا احساس تقصیر را در او زنده نگاه دارد.
ایجاد احساس تقصیر حبیب را وادار به انجام اعمال خاصی مطابق توقعات و معیار های محبوب می کند. "اگر احساس مسئولیت داشتی به من تلفن می کردی" با "این سومین بار است که من ظرف زباله را خالی میکنم مثل این که تو میخواهی از انجام وظایف خود شانه خالی کنی." هدف از ایجاد احساس تقصیر وا داشتن یک طرف به انجام خواسته های طرف دیگر است.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 157

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

13 Oct, 16:30


ایجاد احساس تقصیر در روابط زناشویی و عاشقانه


عبارت "اگر دوستم می داشتی" یکی از راه های اعمال نفوذ بر حبیب است. این شیوه به ویژه در مواردی به کار می رود که حبیب به خاطر عملی که از او سر زده از طرف محبوب مجازات می شود. گویی محبت و عشق مشروط به رفتار مناسب و مقتضی است! هر گاه طرف در قالب های رسمی و متعارف نگنجید، ایجاد احساس تقصیر بهترین راه برای سربراه کردن اوست حبیب متهم به دوست نداشتن محبوب خویش می شود و باید احساس تقصیر کند.
لجاجت ها سکوت های طولانی و نگاه های آزرده روش های مؤثری هستند برای ایجاد احساس تقصیر. "من با تو حرف نمی زنم تا رفتارت را درست کنی" یا :نزدیک من نیا، بعد از کاری که کردی چطور انتظار داری دوستت داشته باشم؟" این شیوه در مورد طرفی که رفتارش چندان متناسب با قالب های رایج نباشد، زیاد به کار می رود.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 156 و 157

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

12 Oct, 16:31


ادامه ...


حتی بزرگ شدن فرزندان نیز به اعمال نفوذ والدین از طریق احساس تقصیر پایان نمی دهد. دوستی دارم کلیمی، پزشک اطفال که پنجاه و دو سال دارد و با زنی غیر یهودی ازدواج کرده و خبر ازدواج خود را از مادرش مخفی نگاه داشته است. زیرا می ترسد این خبر مادرش را بکشد یا بهتر بگویم خود باعث مرگ مادرش شود. به خاطر ملاقات یکشنبه ها با مادر هشتاد و پنج ساله اش، یک آپارتمان جداگانه با همه ی لوازم تهیه کرده است. مادر وی نمی داند که او ازدواج کرده و شش روز از هفته را در منزل خودش زندگی می کند. او این بازی را به خاطر ترس و احساس تقصیر از ازدواج خود ادامه می دهد. با وجودی که مرد بالغی است و در حرفه ی خود کاملاً موفق است باز هم به وسیله ما در نظارت میشود. هر روز از دفتر خود با تلفن با مادر صحبت می کند و نقش مجرد ها را بازی می نماید.
ایجاد احساس تقصیر از جانب والدین و خانواده رایج ترین شیوه ی مهار کردن اطفال سرکش است. آن چه گفتیم نمونه های کوچکی است از جملات و شیوه های فراوانی که دختر یا پسر را وا می دارد تا احساس گناه و در نتیجه "رکود در لحظه حال به خاطر واقعه ای در گذشته" را به بهای تعلق داشتن به دودمان خود برگزیند.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 155 و 156

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

11 Oct, 16:30


ادامه ...


رفتار اجتماعی شما را نیز با احساس گناه تنظیم می کنند. "تو با این بینی بالا کشیدن هایت مرا نزد مادربزرگ ناراحت و شرمنده کردی!"، "فراموش کردی تشکر کنی خجالت دارد آیا می خواهی دوستان ما فکر کنند که من هیچ چیز به تو یاد نداده ام؟" و حال آن که کودک می تواند رفتار اجتماعی شایسته را بدون احساس تقصیر بیاموزد. یک تذکر ساده به دنبال توضیح علت نا شایسته بودن یک کار راه بسیار مؤثرتری است. برای مثال اگر به پسری گفته شود که قطع مکرر صحبت دیگران ناراحت کننده است و گفتگو را غیر ممکن می سازد اولین بذر های رفتار درست در وجود او نشانده خواهد شد بی آن که با جملاتی از قبیل: "تو همیشه صحبت را قطع می کنی، باید خجالت بکشی، وقتی که تو هستی گفتگو غیر ممکن است"، احساس تقصیر کند.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 155

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

10 Oct, 16:30


ادامه ...


بیماری والدین کارخانه ی بسیار پیشرفته تولید احساس تقصیر است. "به خاطر تو فشار خونم بالا رفته است." اشاراتی از قبیل "تو من را می کشی" یا "از فکر تو به حمله قلبی دچار شدم"، علاوه بر این که راه های مؤثری برای ایجاد احساس گناه اند، به خاطر کلیه بیماری های عادی دوران پیری هم شخص شما را مقصر قلمداد می کنند. برای کشیدن بار چنین احساس تقصیر ها شانه های پهنی لازم است. زیرا این احساس در تمام عمر دوام خواهد داشت و حتی تقصير فوت والدین را نیز به دوش خواهید کشید.
تحميل احساس تقصیر های جنسی از طرف والدین کاملاً رایج است. کلیه افکار یا اعمال مربوط به این غریزه، خاک حاصل خیزی برای کشت احساس تقصیر است. "پناه بر خدا، نکند استمناء کنی، این کار بد است." از طریق احساس تقصیر می خواهند شما را از لحاظ غریزه جنسی در مسیر درست قرار دهند. "باید خجالت بکشی و این مجله ها را نخوانی حتی فکر این کار ها را نیز نباید بکنی."


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 154 و 155

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

09 Oct, 16:40


سلام همراهان عزیز

دوستان عزیزم حق اشتراک مهر ماه کانال (قانون جبران) را در صورت توان مالی واریز کنید

6037 6974 9743 0766
حسین اکبرلو
بانک صادرات

همراهانی که در خارج از کشور هستند جهت راهنمایی برای پرداخت به ایدی ادمین پیام ارسال کنند
@hossein_mysticosm

پیشاپیش از توجه و حمایت شما عزیزان سپاسگزارم 🌹

وین دایر

09 Oct, 16:30


ادامه ...


اشاره به درد های زایمان یک نمونه از تولید احساس تقصیر است مادر می گوید: "هجده ساعت درد کشیدم تا تو به دنیا آمدی." یک جمله مؤثر دیگر: "من به خاطر تو به زندگی کردن با پدرت ادامه دادم." ادای این جمله به این منظور است که گناه ازدواج ناموفق مادر را به دوش شما بیندازند.
ایجاد احساس تقصیر روش مؤثری است برای این که فرزند طبق تمایلات پدر و مادر رفتار کند وقتی می گویند: "مهم نیست، ما در خانه می مانیم، تو مثل همیشه برو خوش باش و هر کاری که دوست داری بکن و نگران ما نباش" شما را وا می دارند تا مرتباً به آن ها تلفن کنید یا به دیدنشان بروید. اگر کم ترین تخلفی در این مورد از شما سر زد می گویند: "چه شده آیا انگشتت ضرب دیده و نمی توانی شماره بگیری؟" والدین با این بیانات، ماشین احساس تقصیر را در وجود شما به کار می اندازند و شما نیز هر چند با اکراه، اما مطابق میل آن ها رفتار می کنید.
شیوه: "تو ابروی ما را بردی، همسایه ها چه خواهند گفت؟" نیز مؤثر است از نیرو های بیرونی بهره می گیرند تا شما را وادار به احساس تقصیر از هر عملی که طبق میلشان نیست بکنند و در نتیجه نتوانید قائم به ذات خویش باشید. جمله "اگر در کاری موفق نشوی آبروی ما را خواهی برد" موجب می شود تا در صورت عدم موفقیت دیگر نتوانید خودتان را تحمل کنید.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 153 و 154

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

08 Oct, 16:30


راه های ایجاد احساس تقصیر و واکنش های مربوطه

تحميل احساس تقصیر از جانب والدین به فرزندان در سنین مختلف


واداشتن فرزند به انجام کاری از طریق پدید آوردن احساس گناه در او:
مادر - "پسرم، صندلی ها را از زیر زمین بیاور می خواهیم غذا بخوریم."
فرزند - "بسیار خوب مادر، همین الان. من دارم فوتبال تماشا می کنم، پس از پایان این دور صندلی ها را می آورم."
برانگیختن احساس گناه از جانب مادر: "مهم نیست، خودم با پشت دردی که دارم آن ها را می آورم. تو بنشین و از بازی لذت ببر."
پسر در خیال مادرش را می بیند که در حال افتادن است و شش صندلی نیز روی سر او افتاده و او مسئول این اتفاق است.
القا و اندیشه "من برای تو فداکاری کردم" رویه بسیار مؤثری است در ایجاد احساس تقصیر. پدر یا مادر تمام اوقاتی را که از خودگذشتگی کرده اند تا شما خوش بخت باشید به رختان می کشند. آن گاه شما با یادآوری این دیون طبیعتاً از خود خواهید پرسید که چگونه می شود آن قدر خودخواه باشید.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 153

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

07 Oct, 16:30


ادامه ...


شما می توانید یاد بگیرید که شادی را بدون احساس گناه بچشید. می توانید یاد بگیرید همانند کسی باشید که قادر است کار هایی را که با معیار های خودش موافق است و آزاری نیز به دیگران نمی رساند، بدون احساس تقصیر انجام دهد. اگر کاری را انجام دادید و بعد دیدید که آن کار را با خودتان را دوست ندارید می توانید با خود عهد کنید که در آینده آن را تکرار نکنید. اما قبول مجازات احساس تقصیر یک دام عصبی است که میتوان از آن احتراز کرد. احساس تقصیر هیچ نتیجه مثبت و مفیدی ندارد و نه تنها روحیه و زندگی شما را راکد میکند بلکه احتمال تکرار عمل نا خواسته را نیز شدت می بخشد. احساس گناه در عین این که خود بازده و پاداش خود است، مجوز تکرار رفتار نیز می شود تا زمانی که امید دارید خود را با احساس گناه تبرئه کنید در چنبره فسادی که به هیچ چیز جز به اندوه و نا شادمانی لحظه ی حال نمی انجامد، گرفتار خواهید ماند.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 152

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

06 Oct, 16:30


ادامه ...


در هر دو مورد واکنش ها احمقانه و مهم تر از آن بی فایده است. شما می توانید مدام بنشینید و افسوس اعمال بد خود را بخورید و تا هنگام مرگ احساس تقصیر کنید، اما این احساس به قدر ذره ای نمی تواند رفتار گذشته شما را اصلاح کند گذشته پایان یافته است. احساس گناه شما کوششی در جهت تغییر تاریخ است ای کاش که گذشته چنین نمی بود. اما شما نمی توانید تاریخ را تغییر دهید.
اما می توانید به تغییر دادن نظرتان نسبت به موارد احساس تقصیر اقدام کنید. فرهنگ ما بر اساس یک خط فکری سخت گیرانه و تعصب آلود فشار های زیادی بر ما وارد می آورد، مثلاً تفریح کردن و لذت بردن را با گناه برابر می شمارد. بسیاری از احساس گناه ها که خود بر خویشتن تحمیل می کنید از چنین خط فکری سرچشمه می گیرند. شاید به شما آموخته شده باشد که نباید لذت ببرید یا این که نباید از شوخی های رکیک خوشتان بیاید یا از انجام دادن بعضی حرکات محبت آمیز منع شده باشید اما هر چند که پیام های محدود کننده و باز دارنده در فرهنگ ما بسیار زیاد است، احساس تقصیر در قبال خوش بودن را شخص شما بر خودتان تحمیل می کنید.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 151و 152

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

05 Oct, 16:30


ادامه ...


2 - احساس تقصیری که خود شخص بر خویشتن تحمیل می کند.
این واکنش ها بسیار آزاردهنده تر هستند در این جا شخص به سبب کاری که اخیراً کرده و لزوماً ارتباطی به کودک اش ندارد فلج می شود. هنگامی که قواعد و اصول اخلاقی رایج را نقض می کند احساس گناه را بر خود تحمیل می کند. ممکن است تا مدت زیادی ناراحت باشد، هر چند این ناراحتی نمی تواند آن چه را که واقع شده عوض کند. به عنوان نمونه شخص به این سبب احساس تقصیر میکند و از خودش متنفر می شود که به کسی گفته میل ندارد او را ببیند یا چون در گذشته چیزی از دکانی برداشته یا به کلیسا نرفته و یا حرف نادرستی زده است ناراحت و پریشان می شود.
به این ترتیب همه ی احساس تقصیرها با واکنش نسبت به معیارهای تحمیل شده در دوران کودکی است که بر اثر آن هنوز هم سعی دارید شخصیت قدرتمند غایبی را خشنود سازید و یا نتیجه ی تلاش برای حفظ معیار هایی است که به خود تحمیل کرده اید، و با وجودی که در واقع ارزشی برای این معیار ها قایل نیستند، باز هم به دلایلی ظاهراً آن ها را محترم می شمارید.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 150 و 151

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

04 Oct, 16:30


منشأ احساس تقصیر


احساس تقصیر از دو هسته اصلی پدید می آید و جزء متشکله ای عاطفی فرد میدشود. ابتدا احساس گناه در سنین اولیه آموخته شود و به صورت پس مانده ی واکنش های کودکانه در شخص باقی می ماند دیگر این که به سبب نقض بعضی اصول و قواعدی که خص مدعی متابعت از آن ها است در خود احساس تقصیر می کند.
1 - احساس تقصیر های باقیمانده از زمان کودکی. این واکنش های عاطفی یادگار خاطرات دوران کودکی است. این احساس از راه های بس فراوانی در کودک ایجاد میشود و آثار آن در بزرگی هم باقی می ماند. برخی از این یادگار ها شامل اخطارهای زیر است:

"اگر این کار را تکرار کنی پدر دوستت نخواهد داشت."
"باید از خودت خجالت بکشی." (گویی که خجالت کشیدن از خود متضمن فایده ای است!)
"آه، بسیار خوب من فقط مادرت هستم.


در بزرگی نیز اگر شخص، رئیس یا کسانی را که برایشان نقش والدین را متصور است، در مواردی مأیوس سازد، دچار احساس آزار دهنده تقصیر می شود. چون که در بزرگی نیز سعی می کند حمایت دیگران را نسبت به خود جلب نماید و وقتی تلاش اش به نتیجه نمی رسد احساس تقصیر می کند.
بقایای این گونه احساس تقصیر در روابط جنسی و ازدواج نیز ظاهر می شود در سرزنش های بسیاری که انسان نسبت به خود به عمل می آورد و نیز در پوزش خواهی به خاطر رفتار گذشته نیز عیان می گردد. این احساس ها نتیجه ی آن است که کودک عادت کرده است تحت نفوذ و تسلط بزرگ ها باشد، وقتی هم که خود بزرگ می شود باز همین احساس در او باقی است.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 149 و 150

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

03 Oct, 16:30


چگونه پندآموزی از گذشته را از "احساس تقصیر" تمیز دهیم


احساس تقصیر نه تنها نگرانی نسبت به گذشته است بلکه زمان حال را نیز به درجات مختلف به حال رکود در می آورد که میان ناراحتی های خفیف تا افسردگی های شدید در نوسان است. البته تجربه اندوزی و تصمیم به انجام یا عدم انجام کار بخصوصی با احساس گناه تفاوت دارد. احساس تقصیر نسبت به کاری که در گذشته انجام داده اید شما را از هر گونه عملی در زمان حال باز می دارد. در حالی که پندگیری از اشتباهات کاری است سالم و لازمه رشد. احساس تقصیر نا سالم است، زیرا نیروی شما را در زمان حال صرف ایجاد آزردگی، پریشانی و اندوه نسبت به وقایع گذشته می کند. این احساس به همان اندازه که ناسلام است بیهوده و بی حاصل نیز هست. هیچ احساس تقصیری هر قدر هم شدید باشد، قادر نخواهد بود چیزی را تغییر دهد.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 149

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

02 Oct, 16:30


بررسی دقیق تر احساس تقصیر


بسیاری از ما در سراسر زندگی در معرض توطئه احساس تقصير قرار گرفته ایم. توطئه ای که با یک طرح نسنجیده ما را واقعاً تبدیل به ماشین احساس تقصیر می کند. مثلاً شخصی پیامی می فرستد به این منظور که به شما یادآوری کند که به خاطر چیزی که گفته یا نگفته اید، چیزی که احساس کرده یا نکرده اید کاری که انجام داده یا نداده اید، آدم بدی بوده اید. واکنش شما خراب شدن حالتان در لحظه اکنون است. شما دستگاه احساس تقصیر شده اید ماشین عجیبی شده اید که راه می رود، حرف می زند و نفس می کشد و هر وقت بنزین مخصوص در آن ریخته می شود نسبت به احساس تقصیر و واکنش نشان می دهد. اگر به طور کامل غرقه در فرهنگ گناه ساز ما باشید معلوم است که این ماشین به خوبی هم سرویس شده است.
می دانید چرا پذیرای پیام های تقصیر و اضطراب که طی ساله بر شما تحمیل شده اند بوده اید؟ بیش تر به این دلیل که گفته اند اگر احساس تقصیر نکنید آدم بدی به حساب می آیید و اگر نگران نباشید انسان به شمار نخواهید آمد. همه جریان زاییده برداشتی است که از علاقه در ذهن دارید. اگر نسبت به شخصی یا چیزی "علاقه" و توجه می داشتید می بایست توجه خود را با احساس تقصیر نسبت به کار های "وحشتناکی" که کرده اید نشان می دادید یا با حرکت نمایان دیگری ثابت می کردید که نسبت به آینده آن ها علاقمندید. گویی همه مجبورند عصبیت خود را نمایش دهند تا افرادی ذی علاقه به شمار آیند!
در میان نقاط ضعف انسان ها احساس تقصیر از همه بیهوده تر است و موجب بیش ترین اتلاف انرژی عاطفی است، زیرا بر اثر امری که واقع شده و گذشته است لحظه حال را به حال رکود در می آورد، در حالی که احساس تقصیر هر قدر هم که زیاد باشد گذشته را تغییر نخواهد داد.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 147 و 148

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

01 Oct, 16:30


ادامه ...


رابرت جونز بردت در "روز طلایی" مینویسد: تجربه ی امروز نیست که انسان را دیوانه می کند، بلکه پشیمانی نسبت به چیزی که دیروز واقع شده یا هراس در مورد آن چه فردا ممکن است روی دهد بشر را به دیوانگی می کشاند.
نمونه های احساس تقصیر و اضطراب را در همه جا و در واقع در وجود همه کس میبینید دنیا پر از آدم هایی است که یا از یادآوری عملی که نمی بایست کرده باشند وحشت دارند و یا از آن چه ممکن است واقع بشود یا نشود در هراسند. شما هم احتمالاً از این امر مستثنی نیستید اگر زیاد دچار احساس تقصیر و نگرانی می شوید باید این نقاط ضعف را از بین ببرید و فکرتان را برای همیشه ضد عفونی کنید. همه احساس تقصیر ها و نگرانی های کوچک را که بیش ترین لحظه های زندگیتان را آلوده می کنند بشویید و دور بریزید.
احساس اضطراب و احساس تقصیر شاید معمولی ترین شکل پریشانی و اندوه در فرهنگ ما است. با احساس تقصیر درباره واقعه ای می اندیشید از چیزی که گفته پا کرده اید افسرده یا خشمگین می شوید و لحظات حال را فدای احساسات خود نسبت به امری که گذشته است میکنید با اضطراب و نگرانی لحظات ارزشمند حال را فدای واقعه ای می کنید که احتمال وقوع آن در آینده می رود. چه به عقب بنگرید و چه به جلو نتیجه یکی است و آن نابود کردن لحظه حال است. "روز طلایی" رابرت بردت در حقیقت "امروز" است، او بیهودگی احساس تقصير و احساس اضطراب را چنین بیان میکند دو روز در هفته است که نسبت به آن ها هرگز نگران نیستم. دو روز بدون دغدغه و رها از بیم و هراس یکی از این روزها دیروز است و... روز دیگر فردا.


وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 146 و 147

کانال وین دایر
@WayneDyerr

وین دایر

30 Sep, 16:30


احساس های بیهوده تقصیر و نگرانی

اگر معتقدید که با مدتی احساس تقصیر یا احساس اضطراب و نگرانی می توانید واقعه ای را در آینده یا گذشته تغییر دهید، مثل این است که در سیاره ی دیگری با واقعیات متفاوت زندگی می کنید.


در طول زندگی دو احساس از همه احساس ها بی ثمر تر است یکی احساس تقصیر درباره ی آنچه واقع شده و گذشته است و دیگری نگرانی درباره آن چه ممکن است در آینده واقع شود. به هر طرف نظر کنید این دو بیهودگی عظیم یک جا احساس تقصیر و نگرانی است و جای دیگر احساس اضطراب و گناه. با بررسی این دو نقطه ضعف خواهید دید که تا چه حد با یکدیگر ارتباط دارند؛ در واقع آن ها را باید دو روی یک سکه قلب دانست.
این خط محور احساس تقصیر و نگرانی است. با احساس تقصیر به خاطر رفتاری که در گذشته داشته اید لحظات حال را مختل می کنید، احساس نگرانی و اضطراب نیز بهانه ایست که به خاطر امری در آینده زندگی شما را در لحظه حال تعطیل و راکد می سازد، در حالی که غالباً هیچ دخالتی در وقوع وقایع آینده ندارید. اگر با تغییر نظرگاه به موضوع این بخش توجه کنید یعنی اگر به احساس تقصیر راجع به واقعه ای که واقع شده است یا به احساس اضطراب درباره امری که هنوز اتفاق نیفتاده است فکر کنید نکته ای را به روشنی درخواهید یافت. هر چند که این واکنش ها یکی در برابر آینده و دیگری در برابر گذشته است هر دو هدف مشابهی دارند و آن هدف ایجاد پریشانی و عدم تحرک در لحظه حال شما است.


ادامه دارد ...

وین دایر
چگونه شخصیت سالم تر بیابیم
ص 145 و 146

کانال وین دایر
@WayneDyerr

1,892

subscribers

30

photos

1

videos