تاریخ و تمدن طلایی اسلام @tamadone_islami Channel on Telegram

تاریخ و تمدن طلایی اسلام

@tamadone_islami


تاریخ اسلامی

🔍 اولین پُست کانال 👇
https://t.me/tamadone_islami/3

فعالیت کانال تاریخ و تمدن اسلامی شخصی است و وابسته به هیچ جهتی نیست.

کانال تاریخ عرب:
t.me/tamadone_arab

اینستاگرام
instagram.com/tamadone_islami

تاریخ و تمدن طلایی اسلام (Persian)

به کانال تاریخ و تمدن طلایی اسلام (tamadone_islami) خوش آمدید! این کانال به بررسی تاریخ و فرهنگ اسلامی می‌پردازد. اگر به دنبال دانستن بیشتر درباره تاریخ و تمدن طلایی اسلام هستید، اینجا بهترین منبع برای شماست. در این کانال، شما مقالات، تصاویر و اطلاعات مفید درباره تاریخ اسلامی و فرهنگ اسلامی خواهید یافت. کانال تاریخ و تمدن اسلامی مستقل و مرتبط با هیچ گروه یا جهت خاصی نیست. برای دسترسی به مطالب بیشتر، می‌توانید به کانال تاریخ عربی یا صفحه اینستاگرام ما نیز مراجعه کنید. بیایید با هم به کشف آثار زیبا و جذاب تاریخ و تمدن طلایی اسلام بپردازیم!

تاریخ و تمدن طلایی اسلام

21 Nov, 13:25


#اسکن_سند_کتاب

@tamadone_islami

تاریخ و تمدن طلایی اسلام

21 Nov, 13:21


�از آزادیهای فوق العاده ای که برای کسانی که هنوز به دین سابق خود وفادار مانده بود تامین شده بود میتوان استفاده کرد که انتشار وسیع اسلام به هیچ وجه معلول زورو فشار نبود.

حتی در زمان معاصر نیز جوامع كوچك آتش پرست در بعضی قسمتهای ایران وجود دارند. هر چند اینان در سالهای اخیر از فشارهایی رنج برده اند, پیشینیان آنان در قرون اولیه هجرت و صدر اسلام از آزادی فوق العاده ای برخوردار بودند آتشکده های آنان محترم شمرده میشد و ماحتی در تواریخ میخوانیم که یک فرمانده مسلمان در زمان خلافت معتصم امام و موذن مسجدی را تازیانه زد زیرا آنان در خرابی آتش کده ای در صفد  شرکت کرده بودند و به جای آن مسجدی ساخته بودند

سه قرن پس از فتح ایران در قرن دهم میلادی آتش کده هایی در عراق ،فارس ،کرمان سحبستان، خراسان کوه های آذربایجان و آران و تقریبا در تمام ایالات ایران وجود داشته است

در  فارس به ندرت شهر و بخشی یافت میشد که در آن آتش کده و مجوسیان وجود نداشته باشد. شهرستانی نیز (نویسنده) قرن دوازدهم میلادی از آتش کدههایی در اسفینیه خود بغداد یاد میکند

�با توجه به این حقایق نسبت دادن زوال و نابودی کامل دین زرتشت به اجبار مردم بر تغيير دين و تحمیل اسلام بر مردم به وسیله فاتحین مسلمان مسلما محال و غیر منطقی میباشد. به علل مختلفی که قبلا بیان شد تعداد افرادی که در روزهای اول حکومت اعراب در ایران اسلام را پذیرفتند بسیار زیاد بود ولی ادامه دین باستانی آنان تا این اواخر و گزارش پذیرش اسلام به طور انفرادی در طول قرون بعد این مطلب را کاملا تقویت مینماید که گسترش اسلام هم مسالمت آمیز و هم داوطلبانه بود در اواخر قرن هشتم میلادی سامان از بزرگان بلخ که به وسیله اسد بن عبدالله فرماندار خراسان حمایت میشد بیزاری خود را از دین زرتشت اعلان داشت و اسلام را پذیرفت و خود را به خاطر دوستی و رابطه با اسد، اسد نام نهاد. از نام این تازه مسلمان بود که خاندان سامانی (٨٧٤) ۹۹۹ م نام خود را انتخاب نمودند و به سامانیان شهرت یافتند در حدود اوایل قرن نهم میلادی کریم بن شهریار اولین پادشاه خاندان قابوسیه اسلام را پذیرفت و در سال ۸۷۳م عده زیادی از آتش پرستان در دیلم تحت تاثير ونفوذ ناصر الحق ابو محمد اسلام را پذیرفتند. در قرن بعد در حدود سال ۹۱۲ م، حسن بن علی از خاندان علی که گفته شده است مردی دانشمند و باهوش بود و با معتقدات دینی فرقه های مختلف آشنائی کامل داشت و در ساحل جنوبی دریای خزر به سر میبرد ساکنین طبرستان و دیلم را که قسمتی بت پرست و قسمتی زرتشتی بودند به پذیرش اسلام دعوت نمود. بسیاری از آنان دعوت وی را پذیرفتند

در حالی که دیگران برحال بی دینی سابق خود باقی ماندند. ۱۷ در سال ٣٩٤هـ (۱۰۰۳) - ۱۰۰٤ (میلادی) شاعر مشهوری به نام ابوالحسن مهیار از بومیان دیلم که آتش پرست بود به وسیله يك شاعر مشهورتر دیگر به نام شریف الرضی که استادوی در هنر شاعری بود به اسلام راهنمایی شد

📚منبع: تاریخ گسترش اسلام توماس آرنولد صفحه‌ ۱۵۱_۱۵۲

@tamadone_islami
@islam_his_tory

تاریخ و تمدن طلایی اسلام

21 Nov, 13:21


از آزادیهای فوق العاده ای که برای کسانی که هنوز به دین سابق خود وفادار مانده بود تامین شده بود میتوان استفاده کرد که انتشار وسیع اسلام به هیچ وجه معلول زورو فشار نبود.


@tamadone_islami

تاریخ و تمدن طلایی اسلام

21 Nov, 07:53


◀️ابونصر فارابی، فیلسوف، دانشمند و متفکر برجسته عصر سامانی بود.

🔷او در حدود سال 872 پس از میلاد در فاراب (قزاقستان امروزی) به دنیا آمد و در زمینه‌های مختلف از جمله فلسفه، فیزیک، موسیقی و نظریات سیاسی مشارکت‌های چشمگیری داشته است.

🔶عصر طلایی اسلام با پیشرفت‌های چشمگیر در علوم، پزشکی، ریاضیات و فرهنگ مشخص می‌شود که عمدتا توسط دانشمندانی مانند فارابی هدایت شده است.

@tamadone_islami

تاریخ و تمدن طلایی اسلام

21 Nov, 07:14


شرف‌الدین صابونجی‌اوغلو نویسنده سه کتاب ترکی در علم پزشکی و جراحی
 

شرف الدّین صابونجی‌اوغلو (۱۴۶۸- ۱۳۸۵م) پزشک و جراح ترک دوران عثمانی قرن پانزدهم میلادی است. وی در سال ۱۳۸۵م در آماسیا که در آن زمان مرکز تجارت، فرهنگ، و هنر بود متولد شد. پدر بزرگش حاجی‌الیاس‌چلبی صابونجی‌اوغلو و پدرش علی‌چلبی نیز پزشک بود.
 
سه اثر بزرگ نوشته شرف‌الدین نام او را جاودانه کرده و تا به امروز باقی مانده است. کتاب اول به درخواست سلطان #بایزید_دوم که در آن زمان والی آماسیا بود، نوشته شده و شامل ترجمه ترکی بخش «فارماکولوژی» دانشنامه پزشکی زین‌الدین جرجانی است.

شرف‌الدین دو باب دیگر را به ٣١ باب موجود در کتاب اضافه کرد. این کتاب شامل دستورالعمل‌هایی برای تهیه داروهای با درجات مختلف پیچیدگی است.
 
صابونجی‌اوغلو چهارده سال در بیمارستان آماسیا به عنوان طبیب و استاد، خدمت کرد و در سال ۱۴۶۵م در هشتاد سالگی کتاب دوم خود به نام جراحیه الخانیه را نوشت که متشکل از سه فصل و ۱۹۱ موضوع و ۴۱۲ صفحه بود که سه نسخه دست‌نویس اصلی آن دو نسخه در استانبول و یک نسخه در پاریس است.
 
کتاب سوم که هنگام نوشتن آن به سال ۱۴۶۸ صابونجی‌اوغلو ۸۵ ساله بود، #مجرب_نامه است. این کتاب اثری است که بر اساس آزمایش‌ها، مشاهدات و تجربیات شخصی تهیه شده است و به زبان ترکی نوشته شده است.

مجرب نامه به طور کلی در مورد عملهای جراحی که تجربه شده‌اند و به ویژه در مورد داروهایی که آزمایش شده و جواب داده‌اند، اطلاعاتی ارائه می‌دهد. داروهای این اثر که در ۱۷ فصل نوشته شده است، برای درمان تمام بیماری‌های آن روز (تقریباً مربوط به همه زیرشاخه های علم پزشکی امروز) جداگانه نوشته شده است.
 
از آنجایی که جراحان باسواد و عموم مردم آن دوره بیشتر می‌توانستند متون ترکی را بخوانند، صابونجی‌اوغلو کتابهایش را به زبان ترکی می‌نوشت تا از این کتاب بهره ببرند و بیماران را شفا دهند.

@tamadone_islami

تاریخ و تمدن طلایی اسلام

21 Nov, 07:11


شرف‌الدین صابونجی‌اوغلو پزشک و نویسنده سه کتاب ترکی در علم پزشکی و جراحی در امپراتوری عثمانی

@tamadone_islami

تاریخ و تمدن طلایی اسلام

20 Nov, 13:33


بررسی روایت های مورخ ارمنی هم عصر فتوحات و‌تاریخ صدر اسلامی #سیبوس 11 تا 40 هجری ( 661 میلادی)

The Armenian history attributed to sebeos

@tamadone_islami

تاریخ و تمدن طلایی اسلام

20 Nov, 13:33


یکی از کتابهای مهم تحلیلی تاریخ صدر اسلام

The Armenian history attributed to sebeos

بررسی روایت های مورخ ارمنی هم عصر فتوحات و‌تاریخ صدر اسلامی #سیبوس

نص تاريخي مبكر ل مؤرخ ارميني عاصر البعثة المحمدية و التاريخ الاسلامي المبكر و كتب عنها و عن الرسول صلى الله عليه وسلم



@ketabkhane_islami
@tamadone_islami