صدای تولید @stolid_ir Channel on Telegram

صدای تولید

@stolid_ir


اولین پایگاه تخصصی سیاستگذاری صنایع ساخت در ایران

سایت: stolid.ir

بله: ble.ir/stolid_ir

توییتر: twitter.com/stolid_ir

اینستاگرام: instagram.com/stolid_ir

لینکدین: linkedin.com/company/stolid

صدای تولید (Persian)

صدای تولید یک پایگاه تخصصی در حوزه سیاستگذاری صنایع ساخت در ایران است. این کانال به منظور اطلاع‌رسانی و آموزش در زمینه‌ی صنایع ساخت تأسیس شده است. اگر شما علاقمند به آشنایی با جدیدترین سیاست‌ها و استراتژی‌های صنایع ساخت هستید، صدای تولید بهترین منبع اطلاعاتی برای شماست. این کانال ارتباط مستقیم با وبسایت stolid.ir دارد که منابع و مقالات بیشتری در این زمینه ارائه می‌دهد. همچنین می‌توانید از آخرین اخبار و اطلاعات این کانال از طریق لینک‌های بله، توییتر، اینستاگرام و لینکدین آن به‌روز باشید. پس با دنبال کردن کانال صدای تولید، به روزترین و کاملترین اطلاعات در زمینه صنایع ساخت را دریافت کنید.

صدای تولید

20 Nov, 18:10


🔶 اتحادیه اروپا خواستار انتقال فناوری از شرکت‌های چینی شد!

🔷 اروپا قوانین جدیدی را با هدف اجبار شرکت‌های چینی به انتقال فناوری تصویب می‌کند.
https://ft.com/content/f4fd3ccb-ebc4-4aae-9832-25497df559c8

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

20 Nov, 13:49


🔶 اثر اصلاحات خاویر مالی بر بخش صنعت

🔷 سیاست‌های انقباضی خاویر میلی، رییس جمهور لیبرتارین آرژانتین باعث کاهش ۲۱ درصدی تولید بخش صنعت این کشور در ماه مارچ شد.

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

20 Nov, 10:23


🔶 آیا بین قطع برق و استخراج رمزارز در ایران ارتباطی وجود دارد؟

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

14 Nov, 17:43


🔶 کمبود برق و استخراج رمزارز

🔷 انرژی ارزان ایران را به بهشت استخراج رمزارز تبدیل کرده است.

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

13 Nov, 18:07


🔶 سدان اقتصادی سوزوکی با ۵ ستاره ایمنی

🔷 هند بهشت خودرو های ارزان قیمت است و شعبه تولید محصولات سوزوکی هند سالهاست در این کشور فعالیت می‌کند.

🔷 در حالی که ارزان‌ترین خودرو در بازار آمریکا یعنی نیسان ورسا حدود قیمت ۱۸.۳۳۹ دلار قیمت دارد، سوزوکی از نسل چهارم Dzire برای بازار هند رونمایی کرد که با کسب ۵ ستاره ایمنی NCAP حدود ۵ هزار دلار ارزان‌تر است.

🔷 هنوز قیمت نهایی مدل جدید Dzire تعیین نشده ولی انتظار می‌رود این نسخه در حدود ۱۳ هزار دلار قیمت داشته باشد.

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

12 Nov, 19:32


🔶 متوسط قیمت برندهای مختلف خودرو

🆔 @stolid_it

صدای تولید

10 Nov, 19:18


🔶 فایل کتاب کتاب «چگونگی شکل‌گیری یک ابرقدرت اقتصادی: رمزگشایی از صنعتی شدن سریع چین» نوشته استاد برجسته اقتصاد یی ون است.

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

10 Nov, 18:51


🔶 الگوی توسعه چینی

🔷 یکی از بهترین منابع برای درک الگوی توسعه اقتصاد چین، کتاب «چگونگی شکل‌گیری یک ابرقدرت اقتصادی: رمزگشایی از صنعتی شدن سریع چین» نوشته استاد برجسته اقتصاد یی ون است.

🔷 این کتاب به همت اتاق بازرگانی ترجمه شده و فایل آن به طور رایگان قابل دانلود است.

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

08 Nov, 19:46


🔶 ریشه‌های اقتصادی ظهور ترامپ

🔷 علیرغم رشد قابل توجه اقتصاد آمریکا بین سال‌های 1980 و 2016، رشد درآمد واقعی نیمه فقیرترین جمعیت در سن کار ایالات متحده تقریباً صفر درصد بود! بین سال‌های ۲۰۱۶-۲۰۲۰ این جمعیت شاهد افزایش قابل توجهی در درآمد خود، حتی سریعتر از میانگین آمریکایی‌ها بود. و سپس، طی سال‌های 2020-2023، رشد درآمد واقعی این گروه به تقریباً صفر بازگشت!

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

08 Nov, 18:46


🔶 اهمیت اشتغال صنعتی

🔷 بحران اقتصادی جهانی سال ۲۰۰۷ در پی هشت سال دوران بوش پسر به وقوع پیوست که در حدود یک سوم مشاغل تولیدی آمریکا از بین رفت..

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

07 Nov, 14:56


🔶 ضرورت و اهمیت توسعه صنعت نساجی

📌 برزین جعفرتاش /کارشناس سیاست صنعتی

🔷 به‌منظور پاسخ به این سوال که «چرا توسعه صنعت نساجی برای اقتصاد ایران ضرورت دارد؟» ابتدا باید برخی از ویژگی‌‌‌های مهم صنعت نساجی (و پوشاک) را مرور کنیم. نساجی و پوشاک از معدود صنایعی هستند که می‌‌‌توانند بخش‌‌‌های مختلف اقتصاد (کشاورزی، صنعت و خدمات) و همچنین اقشار مختلف جامعه (نیروی کار تحصیل‌کرده و متخصص یا ساده و کم‌‌‌سواد، بانوان، حاشیه‌‌‌نشینان و مرکزنشینان) را درگیر کرده و برای همه آنها ارزش‌‌‌افزوده خلق کنند. زنجیره ارزش این صنعت از الیاف طبیعی مانند پشم (دامداری)، پنبه و ابریشم (کشاورزی) و الیاف مصنوعی مانند نایلون و پلی‌‌‌استر (پتروشیمی) آغاز می‌شود و تا تولید و تکمیل پارچه و پوشاک (صنایع ساخت) و همچنین بازاریابی و فروش (خدمات) ادامه پیدا می‌کند.

🔷 از این‌رو توسعه صنعت نساجی و پوشاک به معنی درگیری بخش‌‌‌های کشاورزی، دامپروری، صنایع بالادست پتروشیمی، صنایع کارخانه‌‌‌ای، ماشین‌‌‌سازی و خدمات به صورت توامان است. از طرف دیگر از منظر جغرافیایی هم زنجیره این صنعت قابلیت این را دارد که بخشی از زنجیره مانند تامین مواد اولیه و تولید و تکمیل پوشاک در استان‌‌‌های پیرامونی کشور انجام گرفته و بخش‌‌‌های مربوط به بازاریابی و فروش و همچنین تحقیق و توسعه در شهرهای بزرگ انجام شوند. از طرف دیگر از منظر فناوری هم این صنعت از حلقه‌‌‌های نسبتا ساده مانند مونتاژ پوشاک تا حلقه‌‌‌های بسیار پیچیده مانند رنگرزی یا بازاریابی و برندیگ تشکیل شده است. از این‌رو توسعه این صنعت، هم برای نیروی کار غیرمتخصص و هم برای نیروی کار متخصص و تحصیل‌کرده اشتغال ایجاد می‌کند.

🔷 مزیت دیگر این صنعت، کاربر(labour intensive)  بودن آن است؛ به این معنی که بخش قابل‌توجهی از بهای تمام‌شده محصولات این صنعت سهم نیروی کار بوده و از این‌رو برخلاف صنایع سنگین و منبع‌‌‌محور به سرمایه‌گذاری هنگفت در ماشین‌‌‌آلات نیاز ندارد. برای مثال ایجاد یک کارخانه تولید پوشاک با ۵۰۰چرخ‌‌‌کار به حدود ۵ تا ۱۰میلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد؛ اما سرمایه لازم برای ایجاد یک واحد پتروشیمی با همین تعداد کارکن در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰میلیون دلار است! پس از آشنایی با ویژگی‌‌‌های اساسی صنعت پوشاک نوبت به برشمردن خصایص اقتصاد کشورمان می‌رسد تا دلیل مناسب بودن توسعه صنعت نساجی و پوشاک برای اقتصاد ایران در این لحظه مشخص شود. اولین ویژگی اقتصاد کشور، مربوط به نیروی کار بسیار فراوان و نسبتا ارزان آن است. از ۶۴میلیون ایرانی که در سن کار هستند، تنها ۲۶.۵میلیون جزو جمعیت فعال (مجموع شاغلان و بیکاران) محسوب می‌‌‌شوند؛ یعنی در حدود ۲۰میلیون ایرانی در سن کار در اقتصاد رسمی کشور سهمی ندارند.

🔷 این جمعیت یک سرمایه انسانی عظیم بالقوه است که از طریق توسعه صنایع کاربر مانند صنایع نساجی و پوشاک می‌‌‌توان زمینه بالفعل شدن آن را فراهم کرد. از طرف دیگر، به علت مشکلات اقتصادی دهه ۹۰ که عمدتا ناشی از تحریم‌‌‌ها بود، هزینه دلاری نیروی کار ساده (با معیار حداقل حقوق) از ۳۰۰دلار سال ۹۰ به کمتر از ۲۰۰دلار سقوط کرد که این اتفاق هم برای توسعه صنایع کاربری مانند پوشاک یک فرصت است. از طرف دیگر، استانی مرزی مانند سیستان‌وبلوچستان با بحران کمبود مشاغل مولد مواجه است که به علت نزدیکی به پاکستان و دریا، از موقعیت بسیار مناسبی برای توسعه حلقه‌‌‌های ساده و کاربر مانند مونتاژ پوشاک(CMT)  و صادرات برخوردارند. چه‌بسا ایجاد یک منطقه ویژه صادراتی بتواند زمینه سرمایه‌گذاری خارجی به‌ویژه چینی‌‌‌ها را در آن منطقه فراهم کند. از بعد فناوری هم به‌طور متوسط صنعت نساجی و پوشاک نسبت به سایر صنایع از پیچیدگی فناورانه کمتری برخوردار بوده و از این‌رو شانس موفقیت در این صنعت احتمالا بیشتر از بسیاری از صنایع بعضا پیچیده است.

🔷 مهم‌تر اینکه تجربه و دانش تاریخی قابل‌توجهی تقریبا در همه حلقه‌‌‌های زنجیره ارزش این صنعت، از کشت پنبه و پشم و ابریشم گرفته تا ریسندگی و تولید و تکمیل پارچه و پوشاک و همچنین بازاریابی و خرده‌‌‌فروشی در ایران وجود داشته و این مساله هم به موفقیت سریع‌تر این صنعت کمک خواهد کرد. با توجه به موارد ذکرشده، از جمله اشتغال‌زایی بسیار بالا، پیوند داشتن با تمام بخش‌‌‌های اقتصادی از کشاورزی تا صنعت و خدمات، سرمایه‌گذاری به‌نسبت پایین در مقایسه با سایر صنایع، فناوری نسبتا ساده، امکان توسعه در استان‌‌‌های مرزی به‌ویژه سیستان‌وبلوچستان در کنار ویژگی‌‌‌های اقتصاد ایران شامل محدودیت سرمایه، محدودیت فناوری، نیروی انسانی فراوان و ارزان و زنجیره ارزش صنعت نساجی را می‌‌‌توان به عنوان یک گزینه «ممکن و مطلوب» برای توجه ویژه دولت به‌منظور توسعه صنعتی معرفی کرد.

منتشر شده در روزنامه دنیای اقتصاد

🆔 @Stolid_ir

صدای تولید

05 Nov, 18:35


🔶 ظهور کارخانه دنیا

🔷 سهم چین از تولیدات صنعتی دنیا در سال 2000 تنها 6 درصد بود. انتظار می‌رود در سال 2030 این کشور نیمی از کل تولیدات جهانی را به خود اختصاص دهد.

🔷 چنین تحولی در ساختار اقتصاد مدرن جهان بی‌سابقه است.

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

04 Nov, 13:45


🔶 الگوی متفاوت آموزش عالی چین و هند

🔷 سرمایه‌گذاری کشور چین در رشته‌های مهندسی به طور قابل توجهی بیشتر از هند بوده است. در مقابل نظام آموزش عالی هند تمرکز بیشتری بر رشته‌های رشته‌های انسانی انسانی، حقوق و کسب‌وکار داشته است.

@stolid_ir

صدای تولید

03 Nov, 17:16


با میانگین قیمت دلار ۶۸ هزار تومان در آبان ماه حداقل دستمزد(۳۰ روز حقوق پایه ماهانه) به ۱۰۵ دلار کاهش پیدا کرده که نسبت به شروع سال ۱۳۹۰ با سقوطی ۶۴.۲ درصدی مواجه شده است.
@bamdad_institute

صدای تولید

02 Nov, 19:24


🔶 مقایسه مصرف بنزین خودروی داخلی و خارجی

🔷 برخلاف باور مرسوم مصرف خودروی «درحال تردد» در ایران فقط ۸ درصد بیش از آمریکا و ۲۸ درصد بیش از میانگین دنیاست. هزینه حمل‌ونقل در ایران هم نصف دنیاست.

گزارش کامل
https://farhikhtegandaily.com/page/259063/

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

01 Nov, 18:28


🔶 700 میلیون تن!

🔷 این میزان تولید غلات کشاورزان چینی است. چین از نظر غلات ضروری مانند گندم و برنج 100 درصد خودکفا است. کشاورزی همچنان ستون فقرات هر اقتصادی به شمار می‌رود.

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

01 Nov, 18:16


🔶 سهم چین از بازار محصولات انرژی‌های تجدیدپذیر

🔷 سهم شرکت‌های چینی از بازار جهانی انواع محصولات انرژی‌های تجدید به سطوح باورنکردی ۶۰ تا ۸۵ درصد رسیده است.

🆔 @stolid_ir

صدای تولید

01 Nov, 14:54


🔶 افزایش تعرفه‌های آمریکا بر محصولات چینی

@stolid_ir