طب کودکان - Pediatrics @pediatricmedicine Channel on Telegram

طب کودکان - Pediatrics

@pediatricmedicine


In this channel , we share educational clips in the field of pediatrics. We appreciate all authors and contributors for sharing their clips, and in apologize them in advance for occasional and inevitable shortening of thier videos.
Admin: @Tabibekoodakan

طب کودکان - Pediatrics (Persian)

با خوش آمدید به کانال طب کودکان! اینجا یک فضای آموزشی برای اشتراک ویدیوهای مربوط به طب کودکان است. ما از تمام نویسندگان و همکارانی که ویدیوهای خود را به اشتراک می گذارند، سپاسگزاریم و از آنها پیشاپologize برای کوتاه کردن ناگهانی و ناگزیر ویدیوهایشان. اگر شما هم علاقمند به آموزش و بهبود سلامت کودکان هستید، اینجا بهترین مکان برای یادگیری است. ادمین کانال: @Tabibekoodakan

طب کودکان - Pediatrics

01 Jan, 08:26


‍ #عزت_نفس کودکان چطور ساخته میشه؟

بهتره از جملات توصیف کننده استفاده کنیم نه جملات قضاوت کننده!

مثلا بجای "تو ریاضیت عالیه"  بگیم: "خوشم اومد که موقع جمع و تفریق حواستو حسابی جمع کردی".
یا بجای "خوب نقاشی میکشی"  بگیم: "از اینکه اینقدر با فکر نقاشی میکشی خوشم میاد، اینکه انگار خونه ت داره لبخند میزنه منم احساس خوشحالی میکنم"
یا وقتی توی صفحه مشق شلخته و بی نظمش فقط یک حرفو قشنگ نوشته بگیم: " خوشم میاد که اون حرف سین رو اینقدر زیبا نوشتی".  اینطور حتما دفعه بعد هم یه حرف زیبای دیگه تو مشقش پیدا می‌کنید.

تلاشش رو تحسین کنید و اونچه که می‌بینید رو #توصیف کنید؛ بدون استفاده از کلمات قصاوتی(چه مثبت چه منفی)!
قضاوت با برچسبهایی مثل(عجول، شلخته، آروم، باهوش و...) مانع پیشرفت فرزندتون میشه.
@behravaan 💞

طب کودکان - Pediatrics

01 Jan, 08:24


کودک تا ۵-۸ ماهگی هنوز نمی‌داند وجود مادر از او جداست. خود و مادرش را یکی میداند. حدود ۸ ماهگی است که پی میبرد مادر، شخصیت مستقلی از او دارد اما مالِ اوست.

آرامش مادر، امن بودن خانواده، دور بودن از کشمکش و دعوا، لمس پوست نوزاد توسط والدینی آرام و … به نوزاد می‌گوید که جهان جای امنیست.

در این ویدیو تمام اعضا خانواده ترساندن کودک را نوعی تفریح تلقی میکنند. کودک هربار که به مادر مینگرد میترسد.
مادری که پناه امنی نیست. خانواده‌ای که هیچ احساس منطقی و درستی ندارد.  نوزاد چه احساساتی را از این ماجرا دریافت می‌کند؟ اضطراب، ناامیدی، خشم، ترس، ناامنی و ...

مادر نمیداند که دارد چه آینده‌ای برای کودک با این بازی احمقانه رقم می‌زند. پدر هم نمیداند. از همه اینها ترسناکتر  شنیدن صدای کودک بزرگتر در فیلم است
که نشان‌دهنده اینست که یک خانواده ی آزارگر به راحتی توانسته است یکی «همانند خود» را تربیت کنند.
.
.
این خانواده بنظر میرسد دارای رگه هایی از اختلال سایکوپاتیک همراه  با ضریب هوشی پایین باشند

@behravaan 💞

طب کودکان - Pediatrics

01 Jan, 08:23


فایل صوتی سخنرانی ٢٨ آذرماه ۱۴۰۳ چگونه انگیزه می‌سازیم و از امور جهان لذت می‌بریم؟ نگاهی به مقوله #انگیزش و #بی‌لذتی #آنهدونیا

طب کودکان - Pediatrics

16 Dec, 13:32


آیا کودکانی که از طریق ART متولد می شوند در معرض خطر بیشتری برای سرطان هستند؟

یکی از بزرگترین مطالعات این سوال تا به امروز بیش از 8 میلیون کودک متولد شده در فرانسه را مورد بررسی قرار داده است که از این تعداد 260000 کودک از طریق ART حامله شده اند...
https://www.medscape.com/viewarticle/are-children-born-through-art-higher-risk-cancer-2024a1000at0?src=rss

@pharmamedicalll
@pharmamedicalll

طب کودکان - Pediatrics

16 Dec, 13:30


درمان با هدایت دقیق در سرطان های پرخطر کودکان

در برنامه مشاهداتی ZERO سرطان کودکی، پزشکی دقیق PRecISion برای کودکان مبتلا به سرطان (PRISM) در کارآزمایی، کودکان مبتلا به سرطان پرخطر با درمان‌های توصیه‌شده توسط برد تومور مولکولی تحت درمان قرار گرفتند که منجر به نرخ کلی پاسخ بالینی شد که به سود بقا پس از پیگیری طولانی‌مدت تبدیل شد.

https://www.nature.com/articles/s41591-024-03044-0

@pharmamedicalll
@pharmamedicalll

طب کودکان - Pediatrics

16 Dec, 13:28


🎥 دسترسی به فیلم کامل:
معرفی شیرخوار 12 ماهه با سرفه مزمن

در هفتاد و ششمین گراند راند ریه کودکان

برگزار کننده: مرکز طبی کودکان- قطب علمی طب کودکان کشور

با همکاری:
گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران


📅 تاریخ چهارم آذرماه 1403

در یوتیوب:
https://youtu.be/BoDgCRKk5O4

در آپارات:
https://aparat.com/v/tzq7o8u

طب کودکان - Pediatrics

16 Dec, 13:25


#ID0207107
#IBD
#گوارش
دختر ۱۲ ساله مورد بیماری کرون از ۸ ماه قبل که با مدفوع خونی مراجعه نموده است.بیمار ۹ ماه گذشته مدفوع خونی و درد شکم داشته که طی بررسی‌ها به مرور به مدت ۲ الی ۳ هفته و طی افزایش خونریزی و کاهش وزن و اسهال گهگاهی بدون تب به پزشک مراجعه نموده و در کلونوسکوپی زخم اگزوداتیو متعدد و زخم سراسری کولن داشته است.در حال حاضر از ۱۰ روز قبل مدفوع خونی با حجم کم روزی دو نوبت داشته است که تا ۵ الی ۶ روز اقدامی نداشته اما پس از آن با مراجعه به فوق تخصص گوارش داروهای بیمار افزایش داده می‌شود.در آزمایش خون انجام شده هموگلوبین ٧/۵داشته که توصیه به دریافت پکسل می‌شود ولی پس از تزریق پکسل از بیمارستان مرخص شده است.به علت تشدید درد شکم و بی‌حالی بیمار مراجعه مجدد داشته سرگیجه حین ایستادن و راه رفتن را ذکر می‌کند تهوع داشته اما استفراغ نداشته است .از درد اپیگاستر و دفع مدفوع شل نیز شاکی بوده است.علائم حیاتی بیمار به شرح زیر می‌باشد:
Bp:90/65 RR:20 PR:180

درمعاینات اولیه شکم نرم بوده و سمع قلب وریه نرمال بوده است.فیشریازخم مقعد نداشته است. در این مرکز برای بیمار با توجه به علائم حیاتی و دهیدریشن ابتدا سرم statوسپس mگذاشته شد.
آزمایشات لازم ارسال شد (شامل آزمایش مدفوع ،کبدی و بیوشیمی ).برای بیمار پنتوپرازول و متیل پردنیزولون شروع شد و آنتی بیوتیک مترونیدازول و سفوتاکسیم تجویز شد.سونوگرافی شکم درخواست شد که نرمال بود.آزمایشات بشرح زیر است:
wbc:12000(P:80% L:15%)
Hb:10/2 Plt:640000
Esr:22 Crp:1
AST:22 ALT:20 Alb:4/2
amylase:16 lipase:32
SE:(wbc:20-25 Rbc:30-35) Sc:neg
⭕️فلوی محترم گوارش:بیمار مورد IBDمی‌باشد از علل شعله وری IBD می‌توان به عفونت‌ها مانند کمپیلوباکتر ,شیگلا, یرسیینیا, آمیب و ژیاردیا اشاره کرد .همچنین کوید می‌تواندIBD را تقلید کند.
برخی آنتی بیوتیک‌ها و عفونت‌هایی مانند cmv و کلستردیوم دیفیسل هم مقلد IBDهستند.
قدم اول در این گونه موارد بررسی کمپلیانس بیمار و نحوه مصرف صحیح داروها می‌باشد .داروهایی مانند NSAIDموجب شعله‌وری بیماری می‌شود .استرس و مصرف سیگار هم می‌تواند بیماری را تشدید نماید.
اگر این موارد نبود عود IBD مطرح است که در این گونه موارد اگر داروهایی مانند داروهای بیولوژیکی قابل چک کردن سطح دارویی هستند باید بعد از رد عفونت ابتدا سطح دارو چک شود.گاهی وجود آنتی بادی علیه دارو موجب کاهش اثر دارو می‌شود.برای پوشش عفونت‌ها آنتی بیوتیک در ادامه تجویز می‌شود.این بیمار رمیشن بالینی نداشته است و باید رمیشن آزمایشگاهی هم چک شود که در این موارد کالپروتکتین را اندازه‌گیری می‌کنیم اگر افزایش یافته باشد شک به شعله‌وری بیماری ایجاد می‌شود .قدم آخر چک رمیشن آندوسکوپی است که معیارهای بافت شناسی خاص خود را دارد.
سطح کال پروتکتین بستگی به مرحله درمان دارد .اگر بیمار هنوز درمان نگرفته و سطح آن بالای ۲۵۰ باشد به معنی عود است .سطح کالپروتکتین زیر ۲۵۰ هدف درمانی است و اگر به زیر ۵۰ برسد به نفع ترمیم مخاط است.
این بیمار عود محسوب می‌شود یا اصلاً به رمیشن نرفته ؟در حال بررسی و جمع آوری مدفوع هستیم.کالپروتکتین و سپس کلونوسکوپی انجام خواهد شد (جهت بررسی cmv و کلستریدیوم دیفیسل و…)
⭕️اتند محترم گوارش:طبق یافته‌های قبلی به نظر می‌رسد بیمار مورد UCمی‌باشد که در ام آر انتروگرافی روده کوچک نرمال بوده است اما در نمونه مدفوع گلبول سفید و قرمز وجود دارد.اگر بیمار مورد ucباشد با این اوضاع باید طبق سیستم امتیازدهی به شدت بیماری نمره بدهیم.(pediatric uc activity index)
بدین صورت نمره زیر ۱۰ به معنی رمیشن می‌باشد .۱۰ تا ۳۵ به معنی بیماری ۳۵mildتا ۶۵ متوسط و بالای ۶۵ severeمی‌باشد.
بیمار دچار کولیت حاد شده است.مهمترین کار رد عفونت است.(ارسال نمونه مدفوع برای کلستریدیوم و آمیب و شیگلاو…).اغلب سفو مترو گذاشته می‌شود اما گایدلاین‌ها ترکیب داکسی آموکسی و کوتری را هم توصیه می‌کند.سرم تراپی انجام می‌شود و متیل پردنیزولون با دوز 1-2mg/kg گذاشته می‌شود اسکور حساب می‌شود.اگر ظرف سه روز پاسخ بالینی به صورت کاهش اسکور به ۲۰ عدد پایین‌تر و زیر ۶۵ برسد دارو ادامه داده می‌شود.اگر بعد از سه روز پاسخ بالینی ایجاد نشود برای رد کولیت cmv باید کلونوسکوپی انجام شود و بیوسی اخذ شود.در مواردی هم IBDمقاوم مطرح است که برایش برنامه‌ریزی می‌شود.بیمار در حال دریافت داروهای مختلف است و سطح خونی از داروهای ایشان نداریم .اگر راه داشته باشد پس از چک سطح داروها دوز دارو افزایش داده می‌شود یا فاصله تزریق‌ها کاهش داده می‌شود اما اگر طبیعی باشد و پاسخ ملاحظه نشود مقاومت به دارو مطرح است که دو راه قابل استفاده است:
استفاده ازvedolizumab یا کولکتومی اگر ucباشد.

https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

16 Dec, 13:25


https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

10 Dec, 08:20


یبوست در کودکان در۳۶امین همایش بین المللی کودکان استاد علیمددی

طب کودکان - Pediatrics

10 Dec, 08:19


🔊فایل صوتی

نعمت الله فاضلی

چرا و چگونه پزشکان و پرستاران به انسان شناسی و فرهنگ نیاز دارند؟


. .
🆔 @sokhanranihaa
🆑کانال سخنرانی ها
🌹

طب کودکان - Pediatrics

18 Nov, 13:20


2️⃣
#ID0204103
#FUO
#splenomegaly
👧🏻کودک دختر ۶ ساله اهل و ساکن پاکستان با شرح حال تب از سه ماه قبل همراه با کاهش وزن غیرداکیومنته که تب‌ها low gradeبوده و معمولا ظهرها رخ میدهند . بدون لرز ، علایم تنفسی، علایم گوارشی و علایم ادراری
🗃️PMH:
فرزند ۳/۴، والدین منسوب، بدون سابقه بستری، سابقه مصرف لبنیات محلی
🩺Ph.Ex:
هوشیار با علایم حیاتی پایدار و تب ۳۸ درجه
قد ۹۸ سانتی‌متر حدود صدک ده درصد
وزن ۱۵ کیلو گرم حدودا زیر صدک ۲۵ درصد
معاینه سر و گردن نرمال، سمع قلب و ریه‌ها نرمال
شکم نرم بدون تندرنس، طحال سه سانتی‌متر زیر لبه دنده‌ای لمس می‌شود
🧪Lab. Data:
WBC: 5000 Neu: 1200 Lymp: 2680 mono 640 eos: 10 baso: 10
Hb: 8.2 MCV: 68 RBC: 4.6PLT: 96000
ESR: 59 CRP: 290
AST: 44 ALT: 30 ALP: 370
الکترولیتها نرمال و اختلال انعقادی ندارد
لام خون محیطی هنوز آماده نشده است.
📽️ سونوگرافی شکم و لگن :
کبد اکو و سایز نرمال دارد
طحال ۱۲۷ میلی‌متر با اکوی نرمال و بدون ضایعه پاتولوژیک
🔺 با توجه به تب، اسپلنومگالی و پان‌سایتوپنی باید اول به فکر مسایل عفونی و سپس مسایل هماتولوژیک از جمله بدخیمی بود . در صورتی که با ازمایشات به تشخیصی نرسیدیم قدم بعدی BMA جهت بررسی برخی عفونت‌ها و رد بدخیمی است.
🔸 باتوجه به منطقه اندمیک احتمال مالاریا و بورلیا وجود دارد که تشخیص با تهیه لام خون محیطی نازک و ضخیم موقع تب انجام می‌شود.
🔹در تشخیص افتراقی‌ها علل باکتریال از جمله تب تیفویید، بروسلوز و TB نیز با توجه به کاهش وزن قرار می‌گیرد.
🔸تشخیص بعدی لیشمانیوز است که البته در cbc ائوزینوپنی وجود دارد و یکی از اندکس‌های بررسی درمان ظاهر شدن ائوزینوفیل در خون محیطی است. همچنین با هایپوالبومینمی و هایپرگاماگلوبینمی همراهی دارد.
🔹عفونت‌های ویروسی از جمله EBV و CMV در تشخیص‌افتراقی بیماری‌های با تب و اسپلنومگالی قرار دارد ولی این بیماری‌ها کاهش وزن نمی‌دهند.
🔸اگر بیمار تب‌دار بدحال باشد با شک به سپسیس انتی‌بیوتیک گذاشته می‌شود ولی در این کودک با توجه به حال عمومی خوب نیازی به دادن انتی‌بیوتیک امپریکال نیست .
🔹این بیمار در کنار مسئله اصلی که منجر به بستری شده با توجه به MCV و RBC تالاسمی مینور زمینه‌ای دارد

https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

18 Nov, 13:18


شیر خشک
کالری موردنیاز:
ماه اول ودوم‌وسوم:۱۱۰-۱۱۵ کیلوکالری پرکیجی درروز
۶ماهگی:۱۱۰-۱۱۵
یکسالگی:۹۰
بچه ۳کیلو۳ماه چقدرشیرمیخاد:
۳*۱۱۰=۳۰۰
هراونس شیر:۲۰کیلوکالری داره(بجزپره مچور که۲۴است:۳۰۰:۲۰=۱۵اونس شیر میخاد
۱۵*۳۰=۴۵۰ سی سی شیر روزانه که میشه هرسه ساعتنزدیک‌۶۰ سی سی
سیمیلاک هر یه پیمانه با بیشتراز سی سی سی اب مخلوط که درایران نیست/بقیه هرپیمانه با یه ا‌نس اب(۳۰سی سی)
شیرپره مچورها:بالای ۳۵-۳۶هفته استفاده نمیشن

پروتیین وی براساس آب پنیر است کازیین براساس شیرگاو.
پره مچور که سن اصلاحی بالای ۳۷رسیده معمولی استفاده میشود
شش ماه اول زندگی:شیر شماره یک(اهن بیشتر)
هفت تایکسالگی:۲ /۳:ازیکسالگی ببعد
اهن فرمولا پروفیلاکسی موردنیازراجبران‌نمیکند.
برندها:
شرکت نستله:
نان(معمولی-اوپتی پرو(پروبیوتیک بیفیدوس دارد که تحملش راحتتره برای کولیکها ونفخی ها))
گیگوز:چربی گیاهی وپره وپرو بیوتیک(مناسب برای یبوست ودفع سخت)
شیر sma: امگا٣-امگا۶و امینواسید داره
پره نان:پره مچورها که اهن بالاتردارد
شیر AL110:لاکتوز فری-اسهال طولانی و‌شدید
شرکت میلوپای المان:
ببلاک:شیر یارانه ای هم‌همین ببلاک در ظروف خودش تولید میکند پس آشغالی نیست!
امگا۳دارد- پره بیوتیک
ببلاک پره مچور:برای وزن زیر ۲/۵توصیه شده(به هفته تولد کاری نداره)
ببلاک یک ودو دارد و شماره ۳به (ببه جونیور معروفه)اما نان تاشماره ۳داشت.
ببلاک‌کامفورت:مثل اوپتی پرو است وسین بیوتیک است بانشاسته غنی شده ومانع ریفلاکس .کمی لاکتوز کمتر دارد.هضم راحتتر دارد(یک ودو)
فرمولای LF:وقتی مطمعنیم لاکتاز دفیشنته یااسهال بالای دوهفته(یک‌ودو داره)
شیرهای HA ببلاک: که پروتیین شیر کمی هیدرولیز درزمینه اتوپی یا سابقه مثبت الرژی خانوادگی/
شیر ARببلاک:درانها که ریفلاکس زیادووزن مختل دارند.
نوتریشیای انگلیس:
اپتامیل ایرانی وخارجی(یکیه)/سه فرم داره
فرم پی دی اف:زیر۳۸ هفته
پره اپتامیل:مکملهای دیگه داره اما خلاف پی دی اف پروبیوتیک نداره.
شیر fms: برای شیرمادر غنی شود/بچه پره مچور که شیر ننه میخوره‌۴پیمانه به ١٠٠ سی سی شیرمادر اضافه که تکان میدیم وکالریش به ٢۴میرسد.
شیرHAدا د(۱-۲)
درریفلاکس شدیددرشیر معمولی درهرانس میشود یکقاشق اردبرنج اضافه کرد.یا شیر arداد بعد خوب نمیشه امپرازول میدیم.اینجا احتمالا حساسیت به پروتیین گاو مطرحع وباتغییر به HA خوب میشود.
شیر اپتامیل ضدرفلاکس:گیاهی وهضم راحتتر
شیر اپتامیل ADC:پروتیین شیرش وی است/سو جذب و اسهال مزمن که تخریب روده دارن یا لاکتاز دفیشنت
شیر LF
شیر اپتامیل کامفورت:(۱-۲)که کازیین نداره برای یبوستیها ونفخی ها خوب است
اپتامیل پرونوترا:(۱-۲):پست بیوتیک/هضم بهتر/برای کولیکها
درنهایت شیرارزانتر وموردپسند بچه خوب است نه برندشیر!
شرکت سیمیلاک:امگاهارادارن.قاچاقن.
توتال کامفورت:هضم راحتتر
ای کیو‌پلاس ۲-۳:بالای ۶ماه/برای اونا که پول مفت زیاد دارن 😂/بنسبت ۱/۶۰استوهرپیمانه با ۶۰سی سی اب مخلوط
شرکتHIP:سه مدل داره
امگادارن/شرکت کاله وارد میکنه/لوسیون بدنم دارن!/شیرهاش صفرتاصد ارگانیکن ودامهاش هرمونی وکودخور نیستن!
شرکت پوناپ ترکیه:شیر بز پایش است
گلدن گات(بزطلایی):مال نیوزلنده/شیر بز(ترکیه سفارش میده چ‌ن ترکیه شیربز زیاد مصرف دارن)
شرکت فاسکا:بیومیل
پره بیومیل/سوپرانیل(بعدیکسال)/ar/lf
پلاس(۱-۲):امگاو‌روبیوتیک
بیومیل سوی:براساس پروتیین سویا برای گالاکتوزمی،سلیاک/قندفروکتوز دارد/پروتییین بالاترازشیرمادروگاو
شرکت تروویتال:ایرانی اما کم پیدا
پایه وی دارد
۱-۲-۳
بدون ساکارز/سیالیک اسید داره/
شیرهای ال اف شماره ندارند.
شیرهای ar:با صمغ غلیظ شدند.شماره ندارند.زیریکماه تجویز نشود وریسک فتق نافی دارد.
شیرHA: شماره یک و دودارد.دربچه مستعد الرژی
علایم‌حساسیت پروتیین گاو:اگزما-یبوست-استفراغ مکرر(شبیه ریفلاکس)
درمواردشدید مث رگه خون،کاهش رشد،درماتیت هرپتی فرم،شیر به هیدرولیزه ها تغییر داده میشود.
ان‌واع:اپتامیل پپتی-اپتامیل پپتی جونیور-(وی پروتیین اند)-نوترامیژن وپروژستامیل وآلمینتون(سه تای اخر کازیینی اند)
تفاوت: براساس پروتیین وی اند.پپتی جونیور ال اف هم هست.(اگر با پپتی نفخ دارد).بدمزه اند وبه زور باید خوراند.گاها اوایل توصیه میشود شیرین شود.
اگر علایم باوجوداینهاادامه داشت:امینواسیدی ها مثل نئوکیت-ال کیر-نوترامیژن aa
شیر AL110: کمی لاکتوز دارد بالاخره-پروتیین پارشیل هیدرولیز است-برای اسهال طول کشیده-برای الرژی استفاده نشود بهتر است.
شیر سویا:اگه به پروتیین گاو حساسیت دارد سویاهم همین است .حتی به شیر بز هم واکنش میدهد ونباید اینهارو داد.درگالاکتوزمی،عدم تحمل لاکتوزوسلیاک خوب است.

طب کودکان - Pediatrics

30 Oct, 08:55


#ID0204098

#meningitis
#سردرد
#meningial_reaction
#partially_treated_meningitis

مورنینگ ریپورت 26 تیرماه:

پسر 12 ساله با شکایت سردرد از صبح روز قبل هنگام بیدار شدن از خواب. تهوع و استفراغ یک نوبت، درد گوش راست و خلط پشت حلق را از روز قبل ذکر میکنند. تب نیز داشته است. سردرد بصورت دوره ای با ماهیت فشارنده و در ناحیه اکسیپیتال بوده است. آبریزش بینی و سرفه نداشته است. علائم ادراری و اسهال نداشته است. درد شکم نداشته. فوتوفوبی نداشته. سابقه مسافرت اخیر نداشته. ضایعات پوستی هم نداشته است
Pmhx:
فرزند 1 از 2 ترم سزارین. والدین دخترخاله-پسرخاله. دور سر 55 قد 248 وزن 38 کیلوگرم. رشد و تکامل نرمال داشته. گردن گرفتن و راه رفتن به موقع و واکسن روتین کشوری که با توجه به 12 ساله بودن بیمار واکسن پنتاوالان دریافت نکرده است و هموفیلوس آنفلوانزا دریافت نکرده است. فاویسم داشتن هفته قبل تب و سرماخوردگی داشته که 3 روز سفکسیم مصف کرده
دارو و آلرژیی منفی
Fhx:
مادر سابقه صرع و دختر دایی CP به دلیل نامشخص
PE:

کودک 12 ساله ill و toxicنبوده. ملتحمه pale نبود. اسکلرا ایکتریک نبوده
شکم نرم بدون دیستانسیون
ته حلق PND مشاهده نشد. معاینه گوش نرمال بوده
معاینه عصبی رفلکسها و اعصاب کرانیال نرمال بوده است. مردمکها نرمال سایز و قرینه با واکنش به نور و فوندوسکوپی دیسک نرمال داشته است. ادم پاپی نداشته است.
تنها نکته مثبت معاینه تب مختصر 37.9 و ردور مثبت. کرنیگ و برودزنسکی منفی

Lab:

PR 89 BP11/7 O2sat 97%
WBC:9700 N:85% L:11% hb:13.2 plt:242 esr:12 crp:7.9 pt:12..6 INR:1 Na:135 K:3.9
UA:proteinuria CSF: bac – glucose:64 protein:29 WBC:44 poly:4% lymph:95%

🌻 جمع بندی: تب و سردرد main key words
ردور: سفتی گردن
یک پسر به دنبال عفونت وایرال و درد گوش دچار تب و سردرد داشته و ردور هم داشته است.
تشخیص افتراقی بیمار: مننژیت که مهمترین است. شایعترین علت وایرال اینفکشن ساده است
به نفع مننژیت ردور و تب و سردرد داریم.
قدم بعدی بررسی هوشیاری و اروینتیشن مریض است که مننگوانسفالیت را در نظر بگیریم. اگر هوشیاری بیمار در طول زمان کاهش پیدا کرد در تصمیماتمون تغییر می دهد. نتیبیوتیک رو شروع کردیم درمان تجربی مننژیت را با دوز مناسب گذاشتیم.
در نظر داشتیم LP بشه
👈 در بیماری که شک به مننژیت باکتریال داریم golden time تصمیم گیری درمانی جهت بیمار 30 دقیقه است. اگر در این زمان لوازم جهت LP فراهم بود انجام می دهیم و بعد آنتی بیوتیک می گذاریم و پس از آماده شدن نتایج آزمایش درمان را اختصاصی تر قرار می دهیم. اگر به هر دلیلی در بیماری که تشخیص افتراقی درست و صحیح مننژیت دارد نتوان تا 30 دقیقه LP کرد یا کنترااندیکاسیون LP چه بالینی و چه پاراکلینیکی داشته باشد، آنتیبیوتیک ابتدا گذاشته می شود و سپس پس از stable شدن LP می کنیم.
در مورد این مریض آنتیبیوتیک گذاشته شد، imaging انجام شد و بعد از حدود 3-4 ساعت از ورود به اورژانس LP انجام شده است.
👈 اندیکاسیون تصویربرداری قبل از LP:
علائم فوکال عصبی، علائم افزایش فشار داخل مغزی و فوندوسکوپی نرمال، کاهش هوشیاری یا تغییر mental state یا تشنج در حول و حوش یا علائم هشدار herniation مغزی است که این کودک نداشته است و به همین دلیل اندیکاسیون مطلق انجام تصوربرداری نبوده است. ولی انجام شده است. می توان در صورت ناشتن این علائم سی تی نکرد.
سی تی اسکن نرمال بوده است. در سی تی دنبال افزایش ICPو ریسک هرنی مغزی می گردیم. بطن ها و سیسترنها باز باشد. شیفت میدلاین را نگاه می کنیم. ضایعه فوکال هم نگه می کنیم. افتراق ماده سفید و خاکستری نیز مهم است.
سیتی مغز از بالا سینوس ساژیتال کمی دنس تر می افتد که نمای طبیعی دارد. در کودک 12 ساله مغز مثل بزرگسال باید باشه و افتراق ماده سفید و خاکستری بایدمشخص باشد. اگر نتوانیم ماده سفید و خاکستری را افتراق بدهیم به نفع ادم مغزی است. بطنهای طرفی در بچه ها یبزرگتر مثل بزرگسال باریکتر از کودکان و نزادان است. بطن سوم باید نازک باشد. اگر آتروفی مغزی داشته باشیم بطن 3 بزرگتر نشان داده می شود. اگر سیسترن های مغزی باز نباشند و پر شده باشند احتمال اونکال هرنی داریم. فورامن مگنوم هم باید خالی باشد و اگر تانسیلهای مخچه آن را پر کرده باشند نشان دهنده هرنی تونسیلر است.
🧐 خط از وسط می گیریم بالاتر از 3 میلیمتر جابجایی به راست یا چپ میدلاین شیفت است.
👈 نکته در کنترااندیکاسیون LP اختلاف فشار در ساختارهای Supra tentorial و infratentorial است. اگر فشار مغز بالا باشد و این اختلاف فشار وجود نداشته باشد خطر هرنی وجود ندارد و می توان lp کرد. مثل سودوتومرو سربری که در واقع lp درمان آن است.

https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

30 Oct, 08:55


https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

30 Oct, 08:55


در مواردی که مشکوک به مننژیت هستیم فقط در صورتی که شک قوی به مننژیت باکتریال داریم و می خواهیم نوموکوک مقاوم رو بپوشونیم ونکومایسین می دهیم در غیر این صورت با یک سفالوسپورین نسل سه باقی جرم ها پوشش داده می شود.
نکته در مورد مصرف متوکلوپرامید با توجه به استفراغ مد نظر باشد که بیمار مصرف نکرده بود.
جمع بندی: در مننژیت تشخیص سریع بسیار مهم است. علائم بالینی بسیار مهم است. ردور گردن یا کرنیگ و برودزنسکی مهم است.
سیتی اسکن نیز اندیکاسیونها مطرح شد. در مرکزی که دسترسی به سی تی ندارد در سنین پایین تر باتوجه به باز بودن فونتانل حساسیت کمتر است.
این مریض بنظر می رسد red flag ندارد. و csf اش هم می گه که اوضاع بد نیست
اگر به مریض شک به hsv encephalitis داشتیم، در علائم بالینی مریض تشنج فوکال کرده باشد یا علائم وایرال داشته همراه با استفراغ ، اگر به دلایلی آسیکلوویر گذاشتیم در نظر داشته باشیم و سریع برش نداریم.

https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

30 Oct, 08:55


🧜 شواهد بالینی از جهت خطر هرنی: کاهش هوشیاری پیشرونده، مردمکهای غیر قرینه، مدل تنفس غیر معمول و ادم پاپی و هایپر تنشن و برادی کاردی که علائم کوشینگ است.

👈کنتراندیکاسیون lp در پاراکلینیک: در پلاکت زیر 50000. اگر پلاکتهای با فانکشن خوب باشد با پلاکت بین 25000 تا 50000 هم می شود lp کرد. INR هم باید کمتر از 1.5 باشد.
الزاما هر مریضی که نیاز به lp دارد نیاز به اتاق عمل رفتن ندارد.
با ماندرن از ناحیه L4 و L5 به دلیل اینکه نخاع در ناحیه L2 تمام می شود. البته در نوزادان تا کمی پایینتر ادامه دارد.

🧐 ارجحیت ماندرن بر سرسوزن بر وجود استایلت است. به دلیل وجود استایلت هم ریسک جابجایی سلولهای پوست به داخل فضای نخاعی کمتر است. در کودکانی که با سرسوزن LP شده اند درصد تومورهای اپیدرمال و اکتودرمال بیشتر بوده است. بعلاوه هنگام خارج کردن ماندرن هم استایلت داخل گذشاته می شود تا از خارج کشیده شدن الیاف عصبی کودا اکوئینا به لایه های بیرونی و درد های بعدی کمر و لنگش جلوگیری کرد. خصوصا در بچه هایی که مکرر lp یا it می شن
در تفسیر این نمونه این بچه WBC بیش از 5 ارزشمنده که در بیمار ما 44 داشته. ارجحیت با لنفوسیت بوده و گلوکز و پروتئین نرمال داشته. قبل از lp همیک دوز آنتی بیوتیک داده شده و قبل تر هفته قبل سه روز سفکسیم گرفته. ممکنه partially treated بوده باشه با توجه به مصرف سفکسیم قبلی
بخاطر همین آنتی بیوتیک را قطع نکردیم.
ما سفوتاکسیم و ونکومایسین گذاشتیم با دوز مننژه.
در سیتی اسکن به سینوسها هم نگاه می کنیم تا سینوزیت رد بشه.
سرفه شبانه و روزانه PND در شرح حال مهم است.
اگر قرار باشه در زمینه وایرال مریض مننژیت کند همون روزهای اول اتفاق می افتد چون وایرمی در روزهای اول بیماری اتفاق می افتد. بعد از آن دچار مننژیت به دلیل عفونت ویروسی نمی شود.
در csf هم درسته 44 تا سلول داریم ولی با توجه به پروتئین نرمال اصلا نمی توان partially treated باشد چون با چند دوز داروی خوراکی به هیچ وجه بیوشیمی csf نرمال نمی شود. تا دو و دونیم روز پس از دریافت آنتی بیوتیک تزریقی مناسب امکان دارهcsf نرمال بشود. اون چه که مسلم است این است که پروتئین تا اواخر درمان کاملا طبیعی می ماند. با توجه به آنلیز و اسمیر این نمونه بیمار مننژیت باکتریال کاملا رد می شود. در مننژیت ویروسی امکان دارد قند کمی پایین و پروتئین کمی بالا باشد. اگر این حالتها را داشت به ما کمک می کرد تا مننژیت ویروسی تلقی کنیم ولی این را هم ندارد. پس بین مننژیت ویروسی در این مریض با meningeal reaction افتراق در این مریض ممکن نیست. بخاطر همین سینوسهای بیمار را در سی تی نگاه می کنیم. چون سینوزیت یا اوتیت یا ماستوئیدیت مننژیسموس یا واکنش مننژیال می دهد. تنها راه قطعی این افتراق pcr انتروویروس با توجه به شایعترین علت مننژیت وایرال است. بعلاوه در معاینه اوتیت و سینوزیت و PND مهم است.
در مورد این بیمار با توجه به آزمایشات و بالین با مننگوانسفالیت بدی مواجه نیستیم. در مننژیتهای ویروسی اسپورادیک ما از هرپس می ترسیم.
دو سیاست مد نظر است. اگر پزشک با تجربه باشد با توجه به علائم و آزامیشات آنتی بیوتیک را قطع می کنند و درمان بر اساس تشخیص پیش می رود. اگر محتاطانه تر عمل کنیم صبر می کنیم تا کشت csf آماده شود و بر اساس آن آنتی بیوتیک را قطع یا ادامه می دهیم.
تمام موارد بیمار باید باهم بررسی شود. مریض علائم بالینی مننژیت را ندارد فقط یک ترمینال ردور دارد. تشنج و سایر علائم بالینی مننژیت را ندارد. بعلاوه در مننژیت باکتریال اگر 45 تا سلول در csf داشته باشیم باید خیلی rapidly progressive باشد و اون 45 سلول حتما باید نوتروفیلباشد و مریض بسیار بدحال باشد. با 45 عدد سلول و قند و پروتئین نرمال به هیچ وجه مننژیت باکتریال مطرح نیست و حتی مننژیت وایرال هم خیلی مطرح نیست با توجه به شرح حال علائم وایرال هفته قبل و بهبودی این بین تا شروع سردرد و علائم کنونی ممکن است عفونت های پارامننژ مطرح تر باشد.
🧐 آیا امکان دارد بیمار مننژیت باکتریال داشته باشد، آنالیز نرمال باشد و کشت مثبت شود؟
بله این امکان دارد ولی در صورتی که علائم بالینی مننژیت در بیمار کامل و واضح باشد، یا نوزاد باشد یا نقص ایمنی داشته باشد. در غیر این صورت بسیار بسیار بعید است.
اگر شک به عفونت باکتریال غیر مننژیت داشته باشیم می توان آنتی بیوتیک نسل سه را با دوز غیر مننژه حفظ کرد تا جواب کشت خون آماده شود.
مننژیت وایرال آنالیز csf نرمال ندارد و مریض در اون زمان علامت uri یا درگیری وایرال دارد.
https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

14 Oct, 07:41


https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

14 Oct, 07:41


https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

14 Oct, 07:41


#ID0203097
#عفونی
#ایمنولوژی
#سینوزیت_راجعه
#نقص_ایمنی

🔎دختر ۷ ساله با شکایت سرفه و سینوزیت های مکرر از ۱۰ روز قبل مراجعه کرده، مصرف آموکسی سیلین با دوز ۴۰ mg/kg داشتi و تب بیمار بدنبال مصرف دارو قطع شده بود ولی سرفه ها ادامه دارد.
علایم کوریزا، تهوع استفراغ و شکایت دیگری نداشته
سابقه بستری به علت سینوزیت سال گذشته داشته
همچنین هیپوتیروییدی دارد و تحت درمان با لووتیروکسین می باشد.
بیمار ill و توکسیک نبود، در سمع ریه کراکل سمت راست داشت و کاهش صدا، دیسترس تنفسی و افت سچوریشن اکسیژن نداشت.
سمع قلب نرمال، شکم و سایر معاینات نرمال
در سی تی اسکن همراه سینوزیت و کلاپس در ریه راست داشت.

علایم حیاتی:
فشار خون ۱۰۰/۶۰، دما ۳۷، ریت تنفس ۳۰ در دقیقه و ریت قلب ۱۰۰ در دقیقه

🎙منیجر محترم: اندیکاسیون بستری چه بود؟
☘️رزیدنت مسئول: سینوزیت های همراه و کلاپس ریه در سی تی همراه و عدم پاسخ به درمان

☘️بیمار با تشخیص پنومونی تیپیک بستری شد، جرمهایی که باید پوشش میدادیم موروکسلا، پنوموکوک و هموفیلوس آنفولانزا بودند، با توجه به اینکه حال عمومی خوب بود آنتی بیوتیک سفالوسپورین نسل ۳ تجویز شد، بیمار سی تی اسکن را با خود از بیرون مرکز همراه آورده بود.

آزمایشات:
WBC: 8000 ; Neut: 4000 ; Lymph: 3400 ; ESR: 25 ; CRP: 2 ;
VBG: PH: 7.32 ; PCO2: 38 ; HCO3: 20

☘️ نظر استاد محترم رادیولوژی: در گرافی سینه در ناحیه پاراکاردیاک راست یک کدورت دارد که مارجین قلب را سیلوئت کرده و بیانگر درگیری لوب میانی است، با توجه به اینکه مارجین شکمی شارپ است میتواند کلاپس لوپ میانی باشد ولی پنومونی هم نمای مشابه دارد، برای افتراق این دو گرافی لترال باید گرفته شود، در کات های سی تی کلاپس و آتلکتاتیک بند دیده می شود.

🎙سوال منیجر محترم:
آیا در پنومونی نیاز به گرفتن سی تی اسکن هست؟
☘️استاد محترم رادیولوژی: در پنومونی  فقط وقتی نیاز به  سی تی هست که شک به کمپلیکیشن هست مثلا پنومونی نکروزان، آبسه و غیره باشد.
برای مقایسه دوز اشعه سی تی نسبت به گرافی ساده اینطور است که اگر بیمار ۶ ماه هر روز گرافی سینه بگیرد معادل یک بار انجام سی تی است

☘️ نظر فلوی محترم عفونی در مورد نحوه آنتی بیوتیک تراپی:
بیمار با سینوزیت مکرر باید از نظر نقص ایمنی همورال و فاگوسیتوز و بیماریهایی مثل CF, نقص های آناتومیک مثل شکاف کام یا رفلاکس بررسی شود

☘️ آیا آنتی بیوتیک کافی بوده؟ جرم دقیق با آسپیریشن ترشحات ریه بدست می آید ولی درمان امپایریک با سفالوسپورین نسل ۳ یا در شک به موارد مقاوم لووفلوکساسین یا درمان خوراکی کواموکسی کلاو است.
☘️ نظر استاد محترم عفونی: بیمار یک دوره درمان با آموکسی سیلین ۴۰ mg/kg داشته که کافی نبوده، پس این عفونت مقاوم به درمان محسوب نمی شود و باید آموکسی سیلین با دوز ۸۰ تا ۹۰ mg/kg در ترکیب با کلاولونات باشد، ۲ سینوزیت در طول یکسال باید بررسی از نظر نقص ایمنی انجام شود، از نظر درمان آنتی بیوتیک اگر حال عمومی خوب نباشد و تب بالا باشد چند روز اول همراه نسل ۳ ونکومایسین میدهیم، موارد مقاومت و سن بالاتر کودک و شک به بیهوازی درمان با آمپی سولباکتام و یا ترکیب با کلیندامایسین صورت می گیرد.

🎙سوال منیجر محترم: کی در کلینیک  نیاز به Chest X-Ray می باشد؟
☘️ وقتی بیمار PND دارد، دیسترس تنفسی ندارد و سمع ریه clear است نیاز نیست، این بیمار با درمان خوراکی با دوز مناسب باید درمان می شد و در صورتی که به آن پاسخ بالینی نمیداد imaging گرفته میشد، در این بیمار کلاپس به نفع بیماری ویروسی همراه در کنار سینوزیت است.

https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

14 Oct, 07:41


https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

14 Oct, 07:41


🎙سوال منیجر محترم از استاد محترم ایمنولوژی:
در موارد درگیری upper یا lower تنفسی کی به نقص ایمنی شک میکنیم و چه ورکاپی میکنیم؟
☘️شرح حال خیلی مهم است، تکرار عفونت تنفسی عفونت "باکتریال" مهم است، بیشتر از دو بار پنومونی باکتریال یا سه بار سینوزیت باکتریال در سال و سابقه خانوادگی و رشد بچه مهم است. البته بخصوص در سنین پیش از دبستان عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی های مکرر منظور ما نیست.
بررسی با یک CBC شروع می شود و به لنفوپنی یا نوتروپنی دقت شود، تست های اسکرین دیگر بر مبنای نقص ایمنی در عفونت تنفسی شامل اختلال آنتی بادی و اختلال فاگوسیتی شامل تعداد و فانکشن می باشد.
در بررسی نقایص آنتی بادی در سن کودک که واکسن ها و دوز بوستر را دریافت کرده اگر تعداد آنتی بادی مناسب باشد این موارد رول اوت میشوند و نیاز به فلوسیتومتری و تست های تخصصی دیگر نیست.

🎙سوال منیجر محترم: چقدر مسایل اناتومیک در سینوزیت راجعه مهم است و قبل از بررسی نقص ایمنی باید انجام شود؟
☘️پاسخ اتند محترم ایمنولوژی: رینیت آلرژیک همراه با سینوزیت شایع است، با توجه سابقه ی خانوادگی و معاینات سیستمیک بویژه در درگیری دو ارگان مثل سینوس و ریه بیشتر به نقص ایمنی توجه می شود.

☘️نظر استاد محترم ریه:
گرفتن گرافی یا سی تی دریافتی از بیمار باید یا بر روی پروگنوز یا روند درمان تاثیر داشته باشد وگرنه بی فایده است، سن پس از یکسالگی و شنیدن رال بدون دیسترس تنفسی نیاز به گرفتن گرافی نیست و باید آنتی بیوتیک شروع شود و در صورت عدم پاسخ ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت با گرافی تشخیص  confirm شود.

https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

23 Aug, 14:46


اولین ایمپلنت مغز برای صرع در کودکان موفق به نظر می‌رسد.

◇ در یک کارآزمایی بالینی جدید در بریتانیا، یک دستگاه تحریک عمقی مغز (DBS) برای کودکان مبتلا به صرع شدید، توانسته است تعداد و شدت تشنج‌ها را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد.

◇این دستگاه قابل شارژ که به جمجمه متصل است، تحریک الکتریکی مداوم به مغز می‌فرستد و کیفیت زندگی بیماران را بهبود می‌بخشد.

◇ اولین کودک در بریتانیا که این دستگاه را دریافت کرده، پس از هشت ماه کاهش چشمگیری در تشنج‌ها داشته است.

https://neurosciencenews.com/dbs-epilepsy-child-implant-26361/

🧠https://t.me/neuroforce1403

طب کودکان - Pediatrics

23 Aug, 14:43


هوش مصنوعی در پژوهش و مقاله نویسی
https://pezeshk.co
07191009197
لغو11

طب کودکان - Pediatrics

23 Aug, 14:43


لیست مجلات آی اس آی همراه با ایمپکت فاکتور و رنکینگ

🧠https://t.me/neuroforce1403

طب کودکان - Pediatrics

23 Aug, 14:41


‏Myoclonic Seizure🔸

🔻میوکلونوس بدین صورت تعریف می‌شود :

یک حرکت تکانه ای سریع و ایزوله که می‌تواند روی یک یا گروهی از عضلات اثر بگذارد.

🔸می‌تواند علت تشنجی و غیر تشنجی داشته باشد.

🔸حرکات تشنج میوکلونیک از کلونیک با سرعت بیشتر آنها و ارجحیت درگیری عضلات فلکسور افتراق داده می‌شود.
🔸حرکات میوکلونیک فاز آهسته در حرکات برگشتی کلونیک را ندارند.

🔸سه فرم فوکال، مولتی فوکال و ژنرالیزه دارد.

🔸نوع فوکال عضلات فلکسور یک اندام فوقانی را درگیر می‌کند.

🔸نوع مولتی فوکال به صورت تکانه‌های ناهماهنگ و ناگهانی چند قسمت از بدن شناخته می‌شود.

🔸نوع فوکال و مولتی فوکال همراهی بسیار کمی با EEG دارند.

🔸نوع ژنرالیزه به صورت تکانه‌های دوطرفه فلکسیون اندام‌های فوقانی و گاه تحتانی شناخته می‌شود.

🔸نوع ژنرالیزه هماهنگی نسبی با EEG دارد.

🔸تشنج میوکلونیک باید از سایر حرکات میوکلونیک اعم از پاتولوژیک یا بعضی حرکات میوکلونیک در نوزاد سالم افتراق داده شود.

🔸حرکات تشنج میوکلونیک بدون محرک ایجاد می‌شوند و با فشار عضو درگیر متوقف نخواهند شد.

با تشکر از خانم دکتر شیرین محمدی (فوق متخصص نوزادان)

@TebeAtfal

طب کودکان - Pediatrics

23 Aug, 14:34


سلام با توجه به وجود گلبول سفید در مدفوع قطعاً آلرژی مطرح است لازم است مادر لبنیات گاو و گوسفند و گوشت گاو و گوساله را کنار بگذارد و شیر خشک شیرخوار نیز حذف شود چون پروتئین شیر خشک‌های بدون لاکتوز پروتئین شیر گاو است و خودش باعث آلرژی می‌شود
اسهال از جمله علائمی است که گاهی اوقات ممکن است تا یک ماه طول بکشد تا به رژیم جواب بدهد
اگر ظرف ۲ تا ۴ هفته بهتر نشد می‌توانیم پانکراتین برای مادر را امتحان کنیم و رژیم را گسترده‌تر کنیم یعنی سویا و تخم مرغ را هم حذف کنیم

طب کودکان - Pediatrics

23 Aug, 14:34


سلام و درود
شیرخوار ۳ ماهه شیرمادر استفاده میکنه یک تا دو بار در روز شیرخشک
از هفته پیش اسهال آبکی به دفعات زیاد
میلک آنزیم و پروبیوتیک استفاده میکنه
شیرخشک lf
رژیم غذایی الرژی به پروتئین گاو به مادر دادا شد تغییری نکرد
آزمایش مدفوع. Wbc 16تا ۱۸
تب نداره

طب کودکان - Pediatrics

15 Aug, 04:56


سلام
در اپروچ به استریدور زمان شروع علائم مهم است
همانطور که می دانید شایعترین علت استریدور مزمن در شیرخواران لارنگومالاسی است که در دو هفته اول بعد از تولد شروع میشود ولی روز نخست تولد وجود ندارد
لارنگومالاسی علت حدود ۶۰ درصد استریدورهاست و چهل درصد موارد علت دیگری مثل تنگی ساب گلوت، همانژیوم ساب گلوت ، فلج دوطرفه طناب های صوتی، کیست های حنجره و ... مطرح می باشد
در مورد این کیس اگر همه چیز به نفع لارنگومالاسی است فعلا فالو کنید
مواردی که نیازمند توجه هست در استریدور شامل این موارد می باشد:
۱. اگر استریدور از بدو تولد بوده یا بعد از دو هفتگی شروع شود
۲. استریدوری که همراه با علائم دیگر مثل عدم وزن گیری مناسب یا سرفه باشد
۳. شرح حال اینتوباسبون قبلی دارد
۴. استریدور دمی و بازدمی باشد (بای فازیک)
۵. استریدور فیکس باشد یعنی با تغییر پوزیشن یا فعالیت کودک تغییری نکند
۶.وجود آنومالی همراه

طب کودکان - Pediatrics

13 Aug, 14:41


#ID0205094

#bicytopenia
#بای_سیتوپنی
#تب_طول_کشیده
#inherited_bone_marrow_failure

کودک ۵ سال و ۹ ماهه با تکامل نرمال و والدین منسوب با تب مقاوم و بای سیتوپنی از ۱۸ مرداد ۱۴.۲ مراجعه کرده علائم ادراری یا تنفسی همراه نداشته.گاها دچار یبوست و درد شکم می شود.تهوع یا استفراغ نداشته.همچنین از یک هفته قبال ریزش مو را هم ذکر می کند.بیمار با توجه به تب و نوتروپنی در بیمارستان بابل بستری بوده و بعد از ۱۲ روز ترخیص شده.آنجا برای وی BM انجام شده که نرمال گزارش شده بعد از ترخیص مجددا در تاریخ ۱۸ مرداد دچار تب و نوتروپنی شده که در نهایت با رضایت شخصی آن بیمارستان را ترک کرده و به مرکز ما مراجعه کرده.یک سال قبل هم یک نوبت ۱۱ روز به علت پلاکت پایین بستری شده.یک بار هم دو سال قبل با گاستروانتریت بستری شده.
در معاینه علایم حیاتی در محدوده نرمال و پایدار بود ill یا توکسیک نبوده.اریتم ته حلق ، ریزش موی شدید و درد ساق پا دارد معاینه حسی و force اندام ها نرمال است و سایر معاینات هم نرمال است.
در آزمایشات اولیه هم wbc 1800 و plt: 71000 و Hb:11.2 .
بیمار با بای سیتوپنی مراجعه کرده باید بدخیمی را رد کنیم.
علل ویرال مانند کووید ebv و cmv هم ممکنه بای سیتوپنی ایجاد کنند اما بین فازهای حاد یافته های آزمایشگاهی نرمال می شود.
بیمار با تب طول کشیده مراجعه کرده اما بدو ورود تبدار نبوده.تب و نوتروپنی دوره ای نبوده شروع علائم از خرداد پارسال بوده.در سونوگرافی هم تنها یافته مثبت لنف نود ۵ میلی متری در ناحیه پری اسپلنیک گزارش شده.مثانه هم با جدار نرمال و حاوی دبری فراوان گزارش شد.
با توجه به اینکه بای سیتوپنی داریم و اسپلنومگالی ندارد با شک به آنمی آپلاستیک bmb درخواست شد.
بیمار سال گذشته هم پلاکت پایین داشته و یک سال عملا تداوم داشته و سیر مزمنی دارد بنابراین لوکمی حاد خیلی مطرح نمی باشد چون ۲ تا ۶ هفته بعد از شروع علائم هپاتواسپلنومگالی و تب و bone pain انتظار داریم بروز کند.
بیماران مبتلا به آنمی فانکونی هم ممکن است در ۳۰ درصد موارد بدون علامت باشند و تنها براساس یافته های آزمایشگاهی به آن شک کنیم.
این بیمار به نظر می رسد در زمینه آنمی فانکونی دچار آنمی آپلاستیک شده.انجام bma_bmb و تست chromosome fragility جهت بررسی کمک کننده است.
بیماری های عفونی مانند لیشمانیوز یا کالازار هم می تواند علائم طول کشیده بدهند اما با اسپلنومگالی و یافته های دیگر همراهند.
اتند نفرو:
بیمار تبدار با علت نامشحص در ۵ درصد موارد دچار عفونت ادراری هستند و در بچه تبدار حتما u/a ارسال شود.در این بیمار در مورد voiding dysfunction هم توصیه می شود سوال کنیم.
اتند عفونی: در بیمار با تب و سیتوپنی دو حالت وجود دارد یا اول مبتلا به عفونتی شده و به دنبال آن تبدار شده و در سیر این عفونت به هر دلیل محیطی یا مغز استخوان درگیر شده و دچار سیتوپنی شده یا برعکس بیمار دچار سیتوپنی بوده و تب روی آن به علل نوتروپنی و عفونت سوار شده.
شرح حال دقیق در افتراق بسیار کمک کننده است ‌و اگر قرار بود عفونت حادی منجر به سیتوپنی شود با شرح حال ترومبوسیتوپنی سال گذشته ایشان توجیه نمی شود.پس پدیده مزمن است.همچنین علل عفونی بعید است بدون بروز علائم بالینی مثل ارگانومگالی و لنفادنوپاتی به صورت مزپن تداوم یابد.شرح حال ابتلا به tb یا لیشمانیوز هم مطرح نیست.بررسی آزمایش سال گذشته بیمار از نظر وجود لکوپنی همراه با ترومبوسیتوپنی در تشخیص بیماری بسیار کمک کننده است.تشخیص احتمالی دیگر هم این است که بیمار مبتلا به itp مزمن بوده و حالا دچار یک عفونت ویرال هم شده است.
در خصوص سیکلیک بودن علائم وقتی اهمیت دارد که فقط نوتروپنی ایزوله داریم که شرح حال دقیق کمک کننده است.اما در این ببمار که در مقاطعی آنمی و در زمانی ترومبوسیتوپنی داشتیم دیگر مسئله سیکلیک بودن اهمیتی ندارد.
اتند خون:
آنمی فانکونی در ماهها و سالهای اول زندگی مثلا تا دو سالگی ممکن است با ترومبوسیتوپنی بروز کند و با itp اشتباه شود.
نکته: در بیماری که ترومبوسیتوپنی دارد و mcv بالا(بالای ۹۸_۱۰۰)احتمال آنمی فانکونی مطرح است و در سالهای بعد نوتروپنی و لکوپنی و آنمی بروز خواهد کرد.در زمانی که فقط دچار ترومبوسیتوپنی است ممکن است در بررسی مغز استخوان حتی سلولاریته به گونه ای باشد که تشخیصی نباشد.چون سیر آهسته ای دارد.


https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

13 Aug, 14:41


https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

13 Aug, 14:41


سوال: فرق BMA و BMB؟
اتند خون:در بیماری که با پان سیتوپنی بدون ارگانومگالی مراجعه کرده معمولا این دو تست را با هم درخواست میکنیم.گاهی ممکن است BMA به روش تکنیکال dilute شود و نتوان بر اساس آن قضاوت کرد.به همین جهت بیمار را BMB میکنیم.چون در تشخیص آنمی آپلاستیک باید حتما سلولاریته مغز استخوان را داشته باشیم و در BMA طی کشیدن لام یا گرفتن نمونه کار درست نباشد.پس هیچ گاه با BMA به تنهایی تشخیص آنمی آپلاستیک نمیگذاریم و باید BMB انجام شود و مگاکاریوسیت ها.
اگر سلولاریته مغزاستخوان زیر ۲۰ درصد باشد و طبق تعریف CDC پلاکت زیر ۲۰ هزار و severe neutropenia و Hgb>7 بدون وجود لنفادنوپاتی و ارگانومگالی داشتیم تشخیص آنمی آپلاستیک برای بیمار مطرح می شود.
در این بیمار اینکه جایی که زندگی میکرده با سم پاشی در تماس بوده یا خیر هم اهمیت دارد چندین مورد ابتلا به آنمی آپلاستیک به دنبال تماس طولانی با سموم در این مرکز طی این سالها داشته ایم. و در هر بیمار با آنمی آپلاستیک بررسی از نظر chromosomal breakage هم اهمیت دارد .چون ممکن است بیمار جزو مبتلایان به
inherited bone marrow failure syndrome
باشد و هیچ علامت بالینی مانند اختلال اندام میکروسفالی و.. نداشته باشد.
اتند روماتولوژی:این بیمار با توجه به اینکهسال قبل ترومبوسیتوپنی داشته در فواصلش CBC نرمال داشته و ESR و CRP بالا داشته و دوباره خوب شده یک الگوی دوره ای را نشان می دهد و به نظر می رسد در راس تشخیص ها اختلالات سیستم ایمنی مطرح باشد و بعد بیماری های خودالتهابی.
مثلا DADA2 ممکن است با آنمی آپلاستیک بروز کند. با توجه به سابقه خانوادگی مثبت اینکه یک سال است علامتدار است پدر و مادر منسوب هست و به صورت دوره ای نه منظم علامت داشته به نقص ایمنی و بیماری های auto inflammatory فکر می کنیم.
اتند ایمونولوژی: با توجه به منسوب بودن پدر و مادر دو تشخیص برای بیمار مطرح است. اولی inherited bone marrow failure syndrome و تشخیص دوم اینکه کودک مبتلا به immune dysregulation ارثی بوده که immune neutropenia و immune thrombocytopenia همزمان رخ داده. آنچه شایع میبینیم آنمی همولیتیک اتوایمیون است که معمولا با یا بدون ترومبوسیتوپنی رخ می دهد و گاها ممکن است همراهی نوتروپنی و ترومبوسیتوپنی را با هم ببینیم بررسی ژنتیک برای این بیمار حتما لازم است انجام شود.نکته جالب این بیمار ریزش مو و آلوپسی است .یعنی یک جزء immune mediated دیگر هم دارد و باید آن را جزو علائم بیمار در نظر بگیریم.

https://t.me/childrensmedicalcenter

طب کودکان - Pediatrics

12 Aug, 15:44


Shock
@pediatricmorning

طب کودکان - Pediatrics

12 Aug, 15:44


۷۴۱. هفتصد و چهل و یکمین موضوع: شوک با تدریس استاد ارجمندم سرکارخانم دکتر نازنین زیبانژاد، اتندینگ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان؛
#اورژانس #بیهوشی
👇

طب کودکان - Pediatrics

12 Aug, 15:42


تحقیقی در دانشگاه فلوریدای مرکزی نشان داد که کودکان بیش‌فعال تنها زمانی که نیاز دارند به قسمت اجرایی مغزشان دسترسی پیدا کنند، حرکت می‌کنند. این حرکات به آنها کمک می‌کند هوشیار باقی بمانند.
علائمی همچون بی‌قراری، تکان‌دادن پا و چرخاندن صندلی هنگامی بروز پیدا می‌کنند که کودک در حال انجام فعالیتی است که نیاز به بررسی شناختی و تحلیل کردن دارد (مثل فعالیت‌های مرتبط با مدرسه و انجام تکالیف). اما فعالیت‌هایی همچون دیدن فیلم یا بازی‌های ویدیویی معمولا مغز را زیاد درگیر نمی‌کنند، به همین خاطر در حین این فعالیت‌ها کودک حرکات بیش‌ازحد ندارد.
کودکان بیش‌فعال به هنگام یادگیری تقریبا دو برابر دیگران حرکت می‌کنند.
این کودکان وقتی آرام یکجا بنشینند «یادگیری کمتری» دارند، اما دلیل آن بی‌انگیزگی نیست. بلکه آنها برای دسترسی به آن قسمت از مغزشان که به یادگیری کمک می‌کند، نیاز به حرکت کردن دارند.
@behravaan 💞

2,124

subscribers

490

photos

886

videos