نه به عوام فریبی @nabeavamfaribi Channel on Telegram

نه به عوام فریبی

@nabeavamfaribi


درست فکر کنیم تا دستمایه اغراض سایرین نشویم

کانال اختصاصی حوزه ی سلامت و رفاه اجتماعی

ارتباط با ادمین

https://t.me/ghalam_mehdi

تبلیغات
@tabligh_nabeavamfaribi

نه به عوام فریبی (Persian)

نه به عوام فریبی یک کانال اختصاصی در حوزه ی سلامت و رفاه اجتماعی است که به هدف درست فکر کردن و جلوگیری از فریب شدن افراد تمرکز دارد. این کانال به عنوان یک فضای آموزشی و اطلاع رسانی در زمینه ی سلامت و رفاه فعالیت می کند و تلاش دارد تا افراد را از خطرات و فریب های موجود در این زمینه آگاه سازد. با پیوستن به این کانال، شما می توانید از مطالب و محتواهای مفید در این زمینه بهره مند شوید و به دستیابی به یک زندگی سالم و موفق کمک کنید. ادمین کانال با شما در ارتباط است و تمامی پرسش ها و نظرات شما را با دقت بررسی می کند. برای ارتباط با ادمین و ارسال پیشنهادات خود می توانید به لینک زیر مراجعه کنید: https://t.me/ghalam_mehdi نه به عوام فریبی، بهترین منبع اطلاعات و آموزش های سلامتی و رفاهی برای شماست. پیشنهادات و تبلیغات خود را نیز به آیدی @tabligh_nabeavamfaribi ارسال کنید. بپیوندید و از محتواهای ارزشمند این کانال بهره مند شوید.

نه به عوام فریبی

17 Nov, 08:00


پتروشیمی امیر کبیر و ظهور مجدد دایه ها در رسانه ها..


امروز خبری در فضای مجازی در مورد انتصاب مدیرعامل پتروشیمی امیرکبیر درج شد که فحوای کلام تکان دهنده است از سالاری تا میدری و ربیعی و... را کشاندند وسط گود...در مورد متن قضاوت نمی کنم اما عبارت "سالاری مدیرعامل پرحاشیه" به خوبی بیان گر فضای ذهنی نگارنده است چه انکه حداقل سبقه سالاری در دوره قبل هم نشان می دهد به تنها چیزی که فکر نمی کند حاشیه است.
اما این مطلب برای من حکم باز شدن دریچه انبوه خاطرات تلخی است که در این سال ها با آن مواجه شدم.

وقتی سالاری کلید نسخه نویسی الکترونیک را زد؛ انبوهی از حملات رسانه ای شروع شد و در همان زمان با یکی از وزرای اسبق بهداشت صحبت کردم که بهم گفت مافیا اجازه نمی دهد که این پروژه انجام شود و.. از در و دیوار سنگ بود که بر سر تامین اجتماعی ریخت حتی از بیمه شدگان مصاحبه می گرفتند که سامانه قطع است و چه و چنین و چنان تا کاری را متوقف کنند که دست کم اکنون جلوی پنج هزار میلیارد تومان هدر رفت منابع را گرفته و این پول برای درمان هزینه می شود.

سال ۹۸ خبری را در مورد مقاومت یکی از مدیران عامل بازنشسته شرکت های تابعه شستا منتشر کردم که اینبار یکی از کانال های خبری بزرگ با تلفن من تماس گرفت و درخواست حذف خبر را داشت و پیشنهاد ملاقات با آن بنده خدا را داد؟!؟

سال ۹۲ یکی از روزنامه ها تماس گرفت و در خواست مصاحبه ای در مورد تکلیف تحقیق و تفحص از مجلس را داشت که من نماینده بخش درمان آن بودم؛ مصاحبه هرگز منتشر نشد و بعدها متوجه شدم ابزار فشاری برای گرفتن صندلی در مدیریت های عامل یا هیئت مدیره ها بود.

در قاطبه موارد موضوع ادم ها هستند و مدیریت ها و بحث اصلا روی شاخص ها نیست؛ کسی به پرتفوی شرکت و ضرر و زیان و زیان انباشته و افزایش سرمایه و دارایی و.. کاری ندارد مهم فقط آن ادمی است که مطلوب جریانی است.

خوب دقت کنیم می بینیم کسی دلش به حال متناسب سازی حقوق بازنشستگان نمی سوزد کسی دلش به حال سهم یارانه بیمه شدگان از بودجه دولتی نمی سوزد کسی دلش به حال قوانین مخربی که علیه ما تصویب می شود و مثل زلزله ده ریشتری کیان سازمان را به خطر می اندازد نمی سوزد؛ مساله فقط آن ادمی است که باید فلان پست را بگیرد.. فقط همین.. ما می مانیم و زخم هایی که هر روز عمیق تر می شود و در تنگنای تورم و هزار مصیبت دیگر منگنه می شویم.البته که سو مدیریت وجود دارد در همین حوزه ارتباطات ما می توانیم صدها صفحه از نخبگان و دلسوختگانی را با تامین اجتماعی همراه کنیم که اگر به درستی اگاهی یابند و از روندهای ما اعتماد حاصل کنند بدون هیچ چشم داشتی چون حصاری محکم سازمان را در برابر حملات چنگیز وار مافیای فساد محافظت خواهند کرد.


مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6478

نه به عوام فریبی

14 Nov, 09:50


✳️ برخی از معاونان و مدیران جدید تامین اجتماعی منصوب شدند:

1⃣شهرام غفاری؛ معاونت درمان

2⃣عمران نعیمی؛ معاونت توسعه

3⃣ابراهیم جواهری؛ معاونت پارلمانی

4⃣قائم موهبتی؛ معاونت امور استانها

5⃣ داریوش پناهی زاده؛ درمان غیرمستقیم

6⃣ ابراهیم کشاورز؛ مدیرکل وصول و درآمد

7⃣بنفشه محمودیان؛ مدیرکل مستمری‌ها

🔷هیچ‌کدام از اعضای هیئت‌مدیره نهایی نشده و احتمالا در ترکیب افرادی که در روزهای اخیر مطرح بودند، تغییرات اساسی انجام شود؛

منبع: کانال محمد علی شهابی

پ. نوشت: با توجه به اینکه برخی از احکام را نداشتم از یک مرجع معتبر که نخواست نامش فاش شود؛ استعلام کردم انتصابات کاملا درست است؛ این انتصابات تلفیقی از تجربه و دانش بود و به اعتقاد من حداقل در بخش درمان و پارلمانی و مدیرکل وصول و مستمری ها؛درمان غیرمستقیم که افراد کاملا ازمون پس داده نشسته اند که اگرچه به قطع کمی سر و صدای ذینفعان پشت پرده ممکن است بلند شود اما معتقدم برایند بضاعت و دارایی در حوزه منابع انسانی همین افراد بودند که حالا ممکن است گزینه هایی با اندک اختلاف امتیاری هم بودند؛ به اعتقاد بنده سالاری درست و جسورانه اقدام کرد. امیدوارم امیدوارم که تیم جدید با تمرکز بر اهداف سازمانی کارهای مثبت و سریع را در دستور کار قرار دهد؛ وضعیت معیشت کارکنان (خصوصا بیمه ای ها و اداری ها هرچند درمان هم زیر تورم شکسته است و بازنشستگان...) به گونه ای عجیب نگران کننده است.

@nabeavamfaribi

نه به عوام فریبی

14 Nov, 07:20


چند کلامی با جناب آقای دکتر رئیس زاده ریاست نظام پزسکی کشور


بعد از قتل فجیع و مظلومانه دکتر مسعود داوری؛ که من او را شهید خدمت و مظلومی که به دست جهل و درخت انتقام کور بر امده از جهل می دانم؛ دکتر محمد رئیس زاده حملاتی به نویسندگان و خبرنگاران و.. منتقدان جامعه پزشکی کرد که بی سابقه ترین نوع حملات توسط ریاست جامعه پزشکی کشور از نظر من ارزیابی شد.

بخشی از این سخنان درست بود زیرا رسانه های ما خصوصاً رسانه ملی و یا رسانه هایی که از بودجه دولتی استفاده می کنند در حوزه جامعه پزشکی دو خطای راهبردی را مرتکب شدند

۱_تمییز جامعه پزشکی و سیستم پزشکی را این رسانه ها به درستی قائل نشدند

۲_متوجه کارکرد سیستم و سیاست گذاران و تصمیمات کلان و... بر کارکرد جامعه پزشکی و عوارض آن نشدند و فقط با اشاره به عوارض پیدا شده بر جامعه پزشکی تاختند.


اما این مساله به هیچ عنوان نباید مستمسکی قرار گیرد تا بگوییم مقصر رسانه ها هستند این نگاه آقای دکتر رئیس زاده عمق ضعف دانشی ایشان را در مسائل علوم انسانی و ارتباطی نشان می دهد مگر اینکه بگوییم تحت تاثیر جو غالب مراسم احساساتی شدند و صحبت کردند.

باید خدمت اقای دکتر رئیس زاده عرض کنم جامعه رسانه ای ما هم تحت تاثیر سیاست های ناصحیح به شدت دچار اختلال در عملکرد و سو رفتار است که هم از ابعاد معیشت و هم حرفه ای گری دچار مشکل اند که اصلا قابل انکار نیست اما اگر توقع دارید که در برابر انبوه پیام های مردم مستاصل که لنگ نان شب هستند و توان تامین زیر میزی را ندارند و گرفتار این شهر و آن شهر هستند تا بخاطر توزیع نابرابر امکانات؛خدمتی که برای جان حیاتی ولو یک خدمت عادی باشد را بگیرند سکوت کنند و این صداها را منعکس نکنند باید گفت که اصلا شناختی از کارکرد رسانه ندارید.

فرمودید که مقصر تهران نشینان هستند؛ مگر جنابعالی از کجای مملکت به جز جمع تهران نشینان تشریف آوردید؟!

آقای دکتر رئیس زاده عزیز _برادر گرامی؛ یک سیاست گذار با لعن و تکفیر و تخریب هیچ راهی به سوی ابادی و اصلاح بر نداشته است از شما می خواهم که عمیقا به موارد زیر دقت بفرمایید:

۱_ناعادلانه ترین مالیات بر کارکنان بخش مظلوم دولتی که با نازلترین تعرفه کار می کنند.

۲_فقدان پرونده الکترونیک سلامت و فقدان راهنماهای بالینی و هدر رفت شدید منابع دولت و مردم و بیمه ها

۳_کمبود و نقص در توزیع نیروی انسانی که با توجه به احداث و گسترش مراکز درمانی و ایجاد نیازهای جدید شکل گرفته است.

۴_کاهش قدرت اقتصادی کشور و مردم و کاهش توان بیمه ها و آزادسازی قیمت ها و کاهش یارانه ها

۵_فقدان رسانه های اختصاصی و تحلیل گر

۶_بی توجهی به سرمایه های اجتماعی

۷_کاهش اعتماد عمومی به توانایی ساختارها و سیستم ها در حل مسائل عمومی

۸_ناتوانی یا نارسایی ساختارهای فرهتگی (رسانه _آموزش و پرورش و تریبون های رسمی)

۹_تعارض منافع و عدم رغبت به حل مسائل یاد شده در فوق


را دلایل اصلی مرگ این متخصص عزیز می دانم؛ اگر باور دارید که از خود بپرسید سهم جنابعالی و وزیر بهداشت و کمیسیون بهداشت و دولت و رسانه ها (قانون گذار_مجری_محکمه _رسانه _نخبگان) در پیدایش شرایطی که منجر به از دست رفتن این مرد بزرگ شد چه بوده؟از خود بپرسید که چه باید می کردید که نکردید.

حالا اگر به عنوان نماینده جامعه پزشکی که بسیاری از آنها اهل رسانه هستند و شب و روز سیاست های فرهنگی و اقتصادی و نظامی و صنعتی و... را نقد می کنند معتقدید که علت اصلی نه اشکالات سیستمی بلکه رسانه ها هستند؛ چیزی جز بیان اختلاف نظری عمیق با شما ندارم و امیدوارم که مشکلات جامعه پزشکی با این سخنرانی جنابعالی حل شود و از همه مهمتر انشاءالله به زودی طرحی تصویب شود که ریشه هرچه رسانه و قلم و منتقد و اصلا یک کلام ریشه بیان در مملکت کنده شود تا انشاالله مشکلات نظام سلامت و سیاست و فرهنگ و اجتماع و..... حل گردد؛ البته کم نیستند باورمندانی که معتقدند ریشه مشکلات مملکت تلکرام و رسانه ها و اینترنت و هرچه پدیده جدید است و همراهان زیادی برای گفتمان خود پیدا خواهید کرد؛ البته که در آن جمع باید تحمل کنید هم نشینی با کسانی را که طب نوین ما را نفس شیطان و نجس می دانند؛ اما خوب شاید بیارزد که کنار باورمندان به درمان مرض قلب با ادرار شتر بنشینید اما صدای رسانه های منتقد را به همت هم خاموش کنید.



مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6476

نه به عوام فریبی

12 Nov, 16:43


☄️پزشکی ایران در سایه وحشت ترور



حکایت عجیبی در بخش درمان کشور در جریان است؛ قتل و ضرب و شتم کادر درمان و دستور ویژه مقامات قضایی و انتظامی و نامه وزیر بهداشت و سازمان نظام پزشکی!؟؟


به راستی کارکرد کمیسیون های قضایی؛ بهداشت؛ امنیت ملی در بازنگری قوانین و بازدارنده بودن جرم چگونه است که به این راحتی کارکنان سازمان های خدمات عمومی مورد ضرب و شتم و قتل قرار می گیرند و....  مگر کشور نهاد قانون گذاری ندارد؟! اگرچه حتی با سخت ترین قوانین هم امکان وقوع جرم وجود دارد اما پر واضح است که ضرب و جرح کادر درمان مساله ای بغرنج و فراگیر است که به دلایل نامعلوم هرگز در اولویت سیاست گذاران قرار نگرفته است.

آیا کمیسیون بهداشت و مرکز پژوهش های مجلس زحمت یک پروژه مطالعاتی در مورد ریشه های فرهنگی و اجتماعی و حقوقی خشونت علیه کادر درمان را کشیده اند؟!  که این مشکل به دلیل کمبود پزشک یا نقص در فرایند گرفتن خدمت یا ضعف دانش عمومی در مواجه با اورژانس یا چیز دیگری است. اگرچه در پایان نامه هایی این بحت مطالعه شده است اما به نظر می رسد که این مطالعات کفاف تبدیل شدن موضوع به سیاست گذاری را نمی دهد.

نتیجه این غفلت بزرگ قانون گذاران و مجریان منجر به از دست رفتن بهترین و ارزشمند ترین فرزندان این مملکت شده و معتقدم در هر دو سو یعنی قاتل و مقتول خسارت غیر قابل جبران است.


در این میان معتقدم سرمایه های اجتماعی جامعه و افراد مرجع می توانند تا حدودی جور کم کاری نهادهای فرهنگ ساز کشور را بکشند و جامعه را بیش از پیش متوجه این نکته کنند که پزشکان و پهلوانان و علما از ستون های اجتماعی این دیار کهن هستند و این مساله را بسط بدهند که قتل یک متخصص ممکن است به قتل غیر مستقیم ده ها و صدها نفر به دلیل فقدان حضور پزشک منجر شود بماند که من به روشنی می بینم که پزشکان ما در سایه وحشت ترور جرات پذیرش ریسک را که یکی از مهمترین نیازهای یک درمانگر برای نجات جان مردم است تا حدودی از دست دادند که عواقب آن غیرقابل جبران است.

امیدوارم جناب آقای دکتر ظفرقندی طبق روال این دو ماهه اخیر که پیگیری های جدی مطالبات صنفی جامعه پزشکی را در دستور کار اصلی خود قرار دادند؛ بحث اصلاح قوانین و حمایت قانونی از کارکنان دولت در برابر خشونت عریان و کور را نیز در پیشانی برنامه های خود قرار دهند و مساله را در حد پیام تسلیت و نامه خاتمه ندهند و از متخصصین علوم انسانی برای حل مشکل کمک بگیرند.



مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6475

نه به عوام فریبی

11 Nov, 17:04


صبر کنید اندکی صبر کنید..



چند روزی است که به انتقادهای برخی از دوستان در مورد انتصابات در حوزه وزارت تعاون و... نگاه می کنم با انکه معتقدم اخبار بسیار خوبی از انتصابات در برخی جاها مثل شرکت ملی نفتکش ایران و معاونت های وزارت تعاون و ارتباطات و... به گوش می رسد و به درستی این تغییرات صورت گرفته و دوستان را متوجه این مطلب می کنم که اساسا انتخاب میدری یک فرصت برای سیستم برنامه ریزی و اجرای "نظام جمهوری اسلامی" است. اگرچه در ارزیابی عملکرد هنوز زود است.

معتقدم که آرمان گرایی اگرچه مطلوب است و باید در گوشه ذهن همه منتقدان باشد تا نقد جان بگیرد اما دور از ذهن ما نباشد که

۱_گفتمان پاسخگویی هنوز در کشور ما شکل نگرفته است چه برسد به خود پاسخگویی

۲_مراقبت کنیم تا انتظارات از همه عزیزان در حدی نباشد که گویی یک سیستم مدرن و نوین تصمیم گیری با ظرفیت های عجیب و بکر علمی بر مسند قرار گرفته است معتقدم حتی بهترین و باارزش ترین و علمی ترین و نوآورترین مدیران ما به خاطر زیست در اتمفسر سیاسی ایران به درجاتی از بومی گرایی _آشناسالاری_حزب سالاری و تصمیمات نقطه ای آلوده اند و اصلا فرهنگ سازمانی حاکم بر اداره کشور و تعاریف قدرت الزاماتی تولید کرده که یک آشنای کارنابلد بهتر از یک متخصص کاربلد است همینکه مدیرانی سرکار بیایند که آشنایان کار بلد را استفاده کنند باید کلاه خود را به آسمان بیاندازیم.

۳_ توجه کنیم که بافت قدرت نظام سیاسی ایران به گونه ای است که بخشی نگری در آن الزامی است وگرنه حیثیت سیاسی مدیران تاراج می شود؛ بطور مثال همه می دانیم منابع کشور ثابت است اگر از بودجه حقوق بازنشستگان در دولت کسر شود و به منابع درمانی اضافه شود؛ در حالیکه تصمیم در دولت گرفته شده است اما به یک وزیر که بودجه اش کم شده لعنت و به دیگری که بودجه بیشتر گرفته است مرحبا می فرستند؛ هنوز مانده تا حتی در سطح وزیر هم نگرش بخشی حذف شود و رقابت بر سر دریافت منابع بیشتر بدون ذره ای توجه به سرنوشت بخش دیگر و یا کشاندن دعواهای درون دولت و بین وزارتخانه ها به جامعه دقیقا نشان می دهد که انتظارات خود را باید از دولتمردان کم کنیم.

۴_ذاتا دنیای سیاست دنیای اخلاق نیست و شما با تفکری مواجه هستید که معتقد است تاریخ را فاتحان می نویسند و لذا به شخصه معتقدم؛ نباید از سیاست مداران توقع رفتار عین گفتار داشت که اگر چنین بود وارد سیاست نمی شدند. آنچه برای من اهمیت دارد؛ میان داری اجتماعی است کاری که گاها از آن خسته می شوم زیرا دنیای سیاست خیلی اخلاقی نیست؛ این سیاست بی اخلاق در جایی خطرناک تر می شود که به عناصری مثل اعتماد و صداقت و... به عنوان شکاف های ضعف می نگرند. حالا اینجا صبوری کردن دشوار است؛ تحمل صبر بر منافع ملی بیشتر یا تذکر این نکته که "خودتی"؟!

به اعتقاد من باید اساس را بر برایندها گذاشت نه خط ها و آرمان ها... چاره ای نیست باید پذیرفت که هنوز فاصله داریم تا انتخاب های علمی و روشمند و درست و تحسین برانگیز و رسیدن به نقطه انطباق مطلق حرف و عمل؛ برای درک این مطلب توصیه می کنم به نهاد آموزش و پرورش و دانشگاه و کانون های فرهنگ ساز از فرهنگ تجارت تا انتخابات نگاه کنیم و.. نه اصلا به رانندگی نگاه کنیم؛ فکر می کنم کمی از آرمان های خود دست می کشیم و می فهمیم این دولتمردان از مریخ نیامدند.

صبر کنید کمی تامل کنید؛ اصلا ساده تر بگوییم اینکه ده ها دستگاه با ده ها نوع پرداخت داریم؛اینکه در یک سازمان یا وزارتخانه سیستم پرداخت فردی به فردی و از گروهی به گروه دیگر تفاوت های فاحش دارد اینکه معلم در نازل ترین اشل حقوقی به سر می برد؛ فکر می کنید ریشه در چه چیزی جز فرهنگ دارد؟! اینها را می فهمم اما... معتقدم مساله فرهنگ با زیر میز زدن و دشنام و لعن و تفرین حل نمی شود؛ جامعه ما بالاخره راه خود را پیدا می کند به گذشته نگاه کنیم متوجه می شویم بسیاری از مسائل فرهنگی ما حل شده است؛ اگرچه جان ها و نسل ها هزینه شده اند.



مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6474

نه به عوام فریبی

11 Nov, 15:32


خدا به ما رحم کند؛ ماجرای مازوت سوزی دورنمای خیلی چیزهاست.


شیوه های تصمیم گیری و تصمیم سازی و اجرا در کشور بسیار بسیار از کف عقلانیت فاصله گرفته است؛ آنچه در مورد جلوگیری از مازوت سوزی و خفه کردن ایرانیان در این روزها می شنویم از موارد نادری است که شاید گفت بر اساس شیوه کاربرد ریاضی در تحقیق در عملیات به دست آمده است و این سیاست با همه تلخی آن درست و حتی جای تقدیر دارد که شهامت شفاف سازی پذیرفته شده است.

آری تلخ است که مهد انرژی دنیا مجبور است در خاموشی به سر ببرد اما همین خاموشی هم نعمت بزرگی است به نسبت مرگ دست جمعی.

بسیاری از دوستان گمان می کنند که راقم این گفتار از اندیشه های اصولی خود دست بر داشته است اما واقعیت اینطور نیست و من طرفدار حکومت دینی هستم منتهی معتقدم که حکومت چه لاییک باشد و چه غیرلاییک و دینی برای گذران امور خود نمی تواند از عقلانیت فاصله بگیرد. یعنی شما به مقصد استانبول یا مکه بروید در استفاده از ابزارها نمی توانید از ابزاری جز هواپیما استفاده کنید. متاسفانه باید بگویم ما در سیاست داخلی و اقتصاد و رفاه و... گونه ای تصمیم گرفته ایم که گویی هر کدام از این حوزه ها در کشوری جداگانه نوشته و اجرا می شود و قبول نکردیم که بدیهی ترین کار در سیاست گذاری تصمیم گیری مبتنی بر جامع نگری و هماهنگی بین سازمانی و بین بخشی است.
بزرگترین معضل کشور در شرایط کنونی تعدد مراکز تصمیم گیری است که هم در درون و هم در برون سازمان ها حرکت و پیشرفت را کند کرده است. این تعدد ویرانگر متاسفانه نه در سطح کشور که در سطوح دستگاه ها هم نفوذ پیدا کرده است و تصمیم گیری ها در نهایت به گونه ای است که رافع هیچ نیازی نیست. اینکه وضعیت ارزش پول ملی در سقوط آزاد گرفتار شده و اینکه بر خلاف همه ادعاهای صورت گرفته در جدایی اقتصاد از نفت تحریم به خوبی عیان کرد که ما بدون نفت هیچیم؛بیانگر این واقعیت است که فرجام سیاست هایی که عقلانیت و خرد جمعی و اصول اساسی شیوه های تصمیم گیری را کنار می گذارد با دعا و آرزو به نیکی ختم نخواهد شد.

یکی از معضلات دیگر ایران کنونی این است که تصمیم گیران اصلا متوجه این مطلب نیستند که پیشرفت اساسا با قیاس معنی پیدا می کند.
در برنامه بیست ساله این غفلت به خوبی به چشم می خورد؛ برنامه ریزان به گونه ای صحبت از رسیدن ایران به قدرت بلامنازعه خاورمیانه کردند که تو گویی کشورهای همسایه چراغ توسعه و برنامه ریزی را خاموش کردند و چشم به ربودن گوی سبقت توسط ایران دوختند؟؟

اما این فقدان جامع نگری که منبعث از مدیران نقطه ای (مدیرانی که در تنهایی فکر می کنند و تصمیم می گیرند ولو با بهترین نیت) هم در سطح کلان و هم در سطح خرد موجب شده است که فرصت ها یکی پس از دیگری از کشور سلب شود؛ ساختارهای کنونی سازمان های دولتی به خوبی نشان می دهد که این ساختارها نه بر اساس اصول علمی و یا هدف رفع نیاز عامه که غالبا بر اساس نگرش استیلا شکل گرفته است؛ در واقع مجاری قانون گذار و قضاوتی و دارای قدرت تغییر بدون در نظر گرفتن اهداف تشکیل سازمان ها اقدام به تغییر مناسبات اختیار و قدرت کردند؛ نبود سیستم ارزیابی و کنترل از یک سو و جهل مدیران ارشد در مورد لزوم بازنگری؛ (البته شاید ترس از سرزنش افکار عمومی) موجب توزیع نامتوازن قدرت شده که این بدترین ضربه به یک سازمان است زیرا اگر توزبع قدرت به درستی صورت گیرد باعث افزایش توان مدیریتی کل سازمان می شود اما واگذاری قدرت به شکل نامتوازن مثل این می ماند که به دست ها دو برابر پا قدرت بدهیم شاید در دفاع در جایی این کار منطقی اما رکود و کرختی نتیجه این تصمیم است.

امروزه مدیران در ایران یا اصلا فرصت ریسک ندارند یا اگر هم داشته باشند با عواقب ویرانگری مواجه می شوند.

حالا این چرخ لنگ لنگان می چرخد اما روزیکه منابع ته بکشد و اقتصاد نتواند منابع لازم در قالب بودجه های دولتی یا اعتبارات بانکی یا عوارض و حتی رشوه و منابع غیرقانونی را تامین کند و نتواند هزینه های این کم کاری ها و کج اندیشی ها در سیاست ورزی را جبران کند انگاه خاموشی ها اجتناب ناپذیر است اینبار چراغ خدمت یک به یک خاموش می شود و آن روز باید خدا به ما رحم کند.



مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6473

نه به عوام فریبی

09 Nov, 22:02


خیال خامی" به نام تصور توسعه



اول بگذارید بنالم از حافظه معیوب ما ایرانی ها؛ از خوش باوری ها و از نگاه های بسیار سطحی و...

سیستم اداری ما به تمام معنا در اداره کشور پوکیده است و در همه ابعاد از نظارت تا اجرا و قانون گذاری می لنگد. برای اصلاح آن خشم مقدس یا وضو و نیت کافی نیست؛ بلکه اندیشه و علم می خواهد.

در این جامعه خسته و به شدت بی حوصله از وعده و وعید فردا ها... اشکال اساسی در فلسفه است. فرقی ندارد چپ و راست و اصولگرا یا اصلاح طلب؛ داستان این است که سطح اعتماد به تصمیم گیری های مدیران به گونه ای است که جرات بیان انتخاب ها و تصمیمات قبل از ابلاغ وجود ندارد.
با هر فریادی و هر ادعایی هم افراد بر راس کار بنشینند و هر لباسی بر تن کنند بازهم به درجاتی به الودگی صنقی و حزبی و قومی و... آلوده اند و بازهم به درجاتی قائل به زیرپاگذاشتن اصول هستند.

ریشه تمام این انحرافات در عدم داشتن بینش فلسفی نسبت به مسایل است.

سیستم بروکراسی ما شب و روز در حال گسترش است و نه بخاطر خدمت به مردم بلکه برای جایگاه سازی_جایگاه معلم_جایگاه رئیس_جایگاه مدیر~جایگاه ناظر_جایگاه... تنها جایگاهی که عملا وجود خارجی ندارد جایگاه مردم است. ما از بیست سال پیش تاکنون به شدت با منابع مردم که باید خرج توسعه می شد جایگاه سازی کردیم و چنان کلاف سردرگمی ایجاد کردیم که بعضا به این فکر می کنم که اصلا گشودنی است؟!

در واقع قدرت دادیم و اختیار دادیم اما خروجی هیچ اهمیتی برای ما نداشته و در این فرهنگ مشتاق استیلا؛ تولید قدرت برای استیلا اولین مطلوبیت سیستم هاست. مالی بر اداری و اداری بر مالی و مجری بر ناظر و ناظر بر مجری و.. در یک کلام اعداف سازمانی بیش از حد به تمسخر گرفته شده و جالب است که اسمش را هم گذاشتیم تعارض دوایر؟! تا آن را مطلوب و علمی جلوه دهیم. فرایند تصمیم گیری در این دنیای سریع و شتابان در کشور ما به حدی کند است که اگر بحث های اجتماعی؛ سیاسی و اقتصادی را کنار بگذریم هیچ نخبه ای قادر به تحمل این حصار تنگ و سخت و بی روح نیست؛ نحوه مواجهه با انتخاب و انتصاب و همراهی با مدیران در کشور ما به گونه ای است که کف اعتماد به مدیران در عمل وجود ندارد به همین خاطر ده ها اهرم کنترل گر قرار دادیم که البته انها هم بر اساس اهداف سازمانی کنترل نمی کنند بلکه کنترل ها دقیقا بر اساس بی اعتمادی است.
و درد انجاست که کارکرد ساختار ها و سازمان ها هم از شکل تخصصی خارج شده و وقتی به ساختارها نگاه می کنید متوجه می شوید که از تمام دستگاه ها همه نوع کارکرد از سیاسی و فرهنگی و هنری و.. خواسته اند؟!؟


قضاوت ها تا بخواهید شخصی و زبان فحاشی و توهین به جای نقد بیشتر طرفدار دارد و ذائقه ها را شیرین میکند.

بهترین مدیران ما نقطه ای (در پستو و تنهایی فکر می کنند و تصمیم می گیرند) تصمیم می گیرند و قادر نیستند تصمیمات خود را به بوته نقد کارشناسان بگذارند؛ خطر آنجا بیشتر مشاهده می شود که باید ها و نباید ها و حتما و قطعا در زبان و گفتار و رفتار مدیران نقطه ای جای ادبیات شاید و ممکن است را که ادبیات علمی است می گیرد و اینها مصیبتهایی است که موجب سرخوردگی جامعه می شود.

در این شرایط بهترین اقتصاددانان و بهترین سیاست مداران و.. وقتی گزینه ای را انتخاب می کنند گمان می کنی که از کوه موش زاییده شده است. زیرا انان نیز الوده به مصلحت و اتمسفر همین فضای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی هستند. از انتخاب هایشان در حالی دو شفله ها و پیرها و افراد دارای تعارض منافع در می آید که گویی اصلا یادشان رفته است که تمام عمر فریاد زدند که راه علاج دردهای مملکت درمان تعارض منافع و منع دوشغله ها و توجه به دانش و... هست.
اینجا دیگر عجیب نیست اگر قانون وضع شود برای قانونی شدن یک تخلف برای به صدر نشاندن یک ادم نامربوط... تا این انگاره های ضد فرهنگی در ما وجود دارد و تا نگاه فلسفی به مسائل دوخته نشود تصور توسعه خیال خامی بیش نیست.


مهدی اسفندیار


کانال "نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi

نه به عوام فریبی

09 Nov, 07:50


دردا............


کانال"نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi

نه به عوام فریبی

07 Nov, 16:24


🔹مرگ ناخواسته بیماران دیالیزی

نامه سرگشاده پرفسور علویان به وزیر بهداشت

جناب آقای دکتر ظفرقندی وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی

با سلام و احترام این اولین نامه اینجاب به حضرتعالی در دوران وزارت است و ضمن قدردانی از قبول این مسئولیت خطیر برایتان آرزوی موفقیت در بهبود و اعتلای نظام سلامت کشور دارم.

در روزهای اخیر اخبار نگران کننده ای در باره مرگ ناخواسته تعدادی از بیماران دیالیزی به دلیل مشکلات در کیفیت و تأمین داروهای مورد نیاز منتشر شده است که باعث واکنش های فراوان و نگرانی های عمیق در میان مردم و جامعه پزشکی شده است از آنجایی که تجربه های گذشته نشان داده است که برخوردهای پنهان کارانه و عدم شفافیت می تواند به بی اعتمادی عمومی و آسیبهای بیشتر منجر شود، ضروری است این بار با شفافیت کامل؛ مسئولیت پذیری و جدبت به این موضوع پرداخته شود.

برای درک بهتر اهمیت، شفافیت و برخورد قاطع با چنین مواردی، مروری بر تجربه های گذشته میتواند مفید باشد. در سالهای ۱۳۷۵و۱۳۷۶ هنگامی که برای نخستین بار آزمایش تشخیص هپاتیت سی در دسترس قرار گرفت ما در درمانگاه هپاتیت انتقال خون ایران که در آن زمان تنها مرکز تخصصی کشور بود.

این آزمایش را برای بیماران هموفیلی انجام دادیم و با کمال تاسف متوجه شدیم که بیش از پنجاه درصد از این بیماران به ویروس هپاتیت سی آلوده شدند اما به جای رسیدگی؛ این مشکل بی پاسخ باقی ماند و با تشکیل دادگاه ها و پرونده های متعدد آسیب های مالی و اعتباری بزرگی به نظام سلامت وارد شد. بنده در سرانجام در سال 1384 سمت معاونت سلامت و با مشورت وزیر وقت تصمیم به پذیرش رسمی مسئولیت این موضوع گرفتیم. در نتیجه با عذرخواهیی رسمی از بیماران پرداخت دیه به آنها انجام شد و خدمات لازم در دولتهای بعدی برای جبران این مسئله ادامه یافت خوشبختانه اکنون میتوانیم با افتخار بگوییم هپاتیت سی در میان این بیماران درمان شده است.

با توجه به این تجربه درخواست های زیر از حضرتعالی به منظور مدیریت بهتر حادثه اخیر و بازسازی اعتماد عمومی مطرح می شود:
۱_ پاسخگویی مسئولین مرتبط:

حادثه اخیر در دوره وزارت قبلی افتاده وزیر وقت و معاون محترم فعلی غذا و دارو از منصوبان وزیر قبلی است باید نسبت به عملکرد و نظارت در حوزه دارو پاسخگو باشد. شفاف‌سازی این موضوع و معرفی مسئولین واقعی می تواند از سردرگمی در میان مردم و کادر درمانی جلوگیری کند.

۲_تعیین آمار دقیق جان باختگان و دلایل آن:

درخواست می‌شود به طور شفاف تعداد بیماران دیالیزی
فوت شده به علت این حادثه اعلام شود تا جامعه و کادر درمان از عباد دقیق آن مطلع شود.

۳_ جبران خسارت و دیه به خانواده های داغدار:

پیشنهاد می شود بررسی های لازم جهت پرداخت دیه و جبران خسارت به خانواده های جانباختگان صورت گیرد. تدوین دستور العملی شفاف در این زمینه ضمن نشان دادن مسئولیت پذیری وزارت بهداشت می تواند به حمایت مادی و روانی از خانواده های آسیب دیده کمک کند.

۴_ تأمین و تضمین کیفیت داروهای دیالیز و اصلاحات در زنجیره تأمین دارو:

با توجه به اهمیت داروهای دیالیز و تأثیر آنها بر حیات بیماران لازم است نظام نظارت و کنترل این مسئله می تواند با بهبود کنترل ها و افزایش دقیق در نظارت به کاهش حوادث مشابه کمک کند.

۵_ بررسی و برخورد با تخلفات احتمالی. چنانچه در این حادثه سهل انگاری تخلفات یا قصوری از سوی هر یک از افراد یا نهادهای مرتبط صورت گرفته باشد، تقاضا می شود که به طور شفاف و بدون اغماض اعلام و برخورد قاطع شود.

۶_ اطلاع رسانی دقیق و مستمر به جامعه و کادر درمان در راستای جلوگیری از شایعات و سوء تفاهم ها: اطلاع رسانی شفاف و منظم به کادر درمان و جامعه امری ضروری است. این اقدام از طریق کانال های رسمی به بازسازی اعتماد عمومی و ارامش خاطر بیماران و خانواده هایشان کمک می کند.



انتطار می رود که با پیگیری قاطع و دقیق؛ اقدامات لازم برای پیشگیری از تکرار چنین حوادثی در آینده صورت گیرد. این مساله
علاوه بر تأمین سلامت بیماران گامی در جهت حفظ اعتبار و اعتماد نظام سلامت کشور خواهد بود؛ در پایان موفقیت حضرتعالی را در این عرصه حساس از خداوند متعال مسئلت دارم.


دکتر سید موید علویان
استاد بازنشسته دانشگاه

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6470

نه به عوام فریبی

07 Nov, 09:46


روز پرستار بر پرستاران گرامی مبارک باد.


چقدر کسل کننده است وقتی هر سال جمعی از مسئولان شرمسار اجرای قانون در روز پرستار دور هم جمع می شوند؛ روز پرستار امروز را بخاطر کسالت شرکت نکردم اما واقعیت این است که پرستاری شغلی به شدت فرسایشی است که نه از سوی مردم خیلی درک شده و نه متولیان نظام سلامت و دخلش هم با کف خرج های این روزهای مملکت جور در نمی آید؛ مساله و مسائل پرستاران در دو بخش قابل بررسی است:

۱_بخشی که مثل همه ایرانیان گرفتار تحریم و تورم و ناکارامدی؛ آنها هم گرفتارند.

۲_بخشی که متاثر از ساختار نظام سلامت است.

تجربه نشان داده است که با این ساختار تصمیم گیری در نظام سلامت ما حتی اگر تحریم ها و... نباشند؛ اراده کافی برای بهبود شرایط پرستاران نیست؛ خوب نگاه کنیم با نفت صددلاری و درآمدهای افسانه ای هم مساله پرستاران حل نشده است حالا که دولت میراث دار دلار هفتاد تومنی و انبوهی لاز قطعنامه ها و تنگناهاست.


مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6469

نه به عوام فریبی

06 Nov, 07:34


ترامپ رئیس جمهور امریکا شد.




بر اساس گزارش نیویورک تایمز و رسانه های مختلف ترامپ پیروز قطعی انتخابات امریکاست.

خوب آنچه که نمی خواستیم شد و براساس گزارش هایی غیر رسمی اما با پیش بینی بالای ۹٠ درصد ترامپ با حدود ۳۵٠ رای الکترال؛ برنده قطعی است و از سویی کنترل سنا را نیز جمهوری خواهان در دست گرفتند.


اینستاگرام:
http://Instagram.com/mehdiesfandyar5

کانال "نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6468

نه به عوام فریبی

05 Nov, 19:35


تکان دهنده تر از آنچه بخواهید تصور کنید؟


تنها ظرف شش سال آینده دنیا کلا زیر و رو خواهد شد و هوش مصنوعی قادر خواهد بود خود را بازنویسی کند؛ ظرف شش سال اینده شما با ربات های مصنوعی مواجه خواهید شد که تا ۹٠ درصد بهترین فیزیکدان و بهترین شیمیدان و بهترین مهندس الکترونیک و بهترین مهندس..  اطلاعات خواهد داشت در حالی که هیچ بشری قادر به داشتن چنین توانایی هایی در خود به یکجا ندارد.

این سخنان اریک اشمیت مدیرعامل سابق گوکل است و او تاکید میکند به هیچ عنوان آنها برای پذیرش چنین شرایطی آماده نیستند.

پ. نوشت: اگر آنها با ان صنعت و نظام آموزش عالی و سیستم اینترنت و... اماده نیستند پس ما.. ما به راستی چه باید بکنیم؟!؟ که فعلا در خم فیلترینگ گرفتاریم؟ قبلا گفتم که فقط تصمیمات شجاعانه در حکمرانی فقط همین


اینستاگرام ما:
http://Instagram.com/mehdiesfandyar5

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6467

نه به عوام فریبی

04 Nov, 22:57


بی ناموس پدرت است!*

🖊دکتر مجتبی لشکربلوکی

ببخشید که عنوان این نوشته بی ادبانه است اما اگر جلو بروید متوجه می شوید که داستان چیست. امروز می خواهم راجع به چالشی بنویسم که خودم مبتلا به آن هستم. اول نوشته کوتاهی را با هم مرور کنیم که باعث شد به این مساله توجه کنم.

در شبکه های اجتماعی کسی نوشته بود: توهین، فرصت تأمل و تعامل رو از آدم‌ها میگیره. ‏وقتی به کسی می‌گویید «بی ناموس! ۲+۲ می‌شود ۴» نمی‌گوید بله مطلب درستی است و حق با شماست! خواهد گفت: بی‌ناموس پدرت است!

این جمله مرا به فکر فرو برد که حرف حق اگر با لحن نابحق گفته شود نتیجه عکس دارد. ما و از جمله خود من چقدر ناتوانیم که با هم محترمانه مخالفت کنیم، مودبانه نقد کنیم و با متانت تعامل کنیم. این مشکل فراگیر است، حتی در بین خبرگان و نخبگان ما.

به یک نمونه واقعی توجه کنید: دو تن از اساتید دانشگاه این فرصت را پیدا کردند که با یکی از مدیران ارشد کشور گفتگویی اختصاصی و طولانی داشته باشند فرصتی که برای همه حتی نخبگان به این راحتی فراهم نمی شود، در همان ابتدای جلسه جمله ای که گفتند چنین بود: «شما حرف بی ربطی زدید». آن هم با لحنی بد و از بالا به پایین.
هیچ اشکالی ندارد که شما یک مدیر ارشد کشور را شجاعانه و جسورانه نقد کنید این نشانه استقلال و آزادمنشی شماست اما اینکه نمی توانید آن را به شیوه ای موثر منتقل کنید نشانه چیز دیگری است.
تحلیل و تجویز کاربردی:
بارها و بارها شنیده ایم که باید هنر گفتگو را بیاموزیم. اما می دانیم که گفتگو که همیشه گل و بلبل نیست. در بیشتر موارد، من یک باور دارم و شما باوری دیگر. چگونه با هم مخالفت کنیم و همدیگر را نقد کنیم که کار به جای باریک نکشد و تیتری که در بالا خواندیم را تجربه نکنیم؟
همه ما باید این مهارت را بیاموزیم: مهارت مخالفت محترمانه. برای شروع این ۶ نکته را تمرین کنیم.

🔹جملات را با تو شروع نکنیم! جملاتی که بدون فاعل آغاز می شود یا با من آغاز می شود راهی برای تمرکز بر خود ایده است، نه شخصی که می خواهیم با او مخالفت کنیم. جملاتی مانند «اینجوری به نظر می رسه که یا من اینجوری برداشت می کنم که ...» خیلی کمتر حساسیت برانگیزند به جای آنکه بگوییم «تو/شما گفتی که ...».

🔹مخالفت های خود را حتی الامکان (یعنی اگه شد) در جمع نگویید. بازخوردهای منفی در حضور جمع تقابل برانگیزند و افراد احساس می کنند که به جای آنکه ایده یا عملکرد آنان را نقد کنید، دارید ترور شخصیت می کنید. 

🔹به جای مخالفت صریح ابتدا ابراز تردید کنید: با طرح سوالات هوشمندانه در خصوص نظراتی که با آن ها مخالف هستید ابراز تردید کنید و سعی کنید به گونه ای این کار را انجام دهید که دیگران را به سمت تردید ببرید و سپس مخالفت خود را اعلام کنید. مثلا اینگونه آغاز کنید: در مورد این ایده یک سری چیزها هست که من نمی دونم و در موردش تردید دارم ....

🔹مسیر را به سمت راه حل جایگزین کج کنید: به جای اینکه مستقیم یک ایده را نقد کنید، بگویید که در کنار ایده شما، می توانیم ایده دیگری را نیز مطرح کنیم یا از منظر دیگری به آن نگاه کنیم. اینگونه مسیر بحث به جای تقابل به سمت تعامل می رود.

🔹دیگران را احمق تصور نکنید. مثلا کتابی وجود دارد به نام هنر کنار آمدن با احمق‌ها! خب کسی که این کتاب را می خوانند، تصور می کنند که بالاخره هر کسی می تواند یک احمق بالقوه باشد و آنگاه خود به خود نگاهش به وی از بالا به پایین و غیرمحترمانه خواهد شد.

🔹جای فرار بگذارید. یک مشکل رایج این است که افراد ایده را مساوی خودشان می گیرند و اگر ایده نقد شد احساس می کنند که شخصیت شان، شعورشان، باهوشی شان و خبرگی شان زیر سوال رفته است. چه باید کرد؟ ایده تان را مساوی شخصیت تان نگیرید. همان ابتدا که ایده خود را مطرح می‌کنید برای خودتان جای فرار بگذارید. بگویید که این یک ایده ناقص است که فعلا به آن معتقد هستید و اصلا مطرح کرده اید که در معرض نقد و تکمیل قرار بگیرد. خودتان هم به این ایده نقدهایی دارید و در مورد آن تردیدهایی دارید به این ترتیب از این به بعد هر کسی شما را نقد کرد می توانید نقدها را بشنوید و سپس ایده خود را بهبود دهید و ایده کامل تر را ارایه کنید. شما همیشه راه فراری برای بازگشت از ایده و پس گرفتن ایده دارید. در ضمن چون گفته اید که خودتان هم در مورد ایده حرف ها و نقدهایی دارید، با زیرسوال رفتن ایده، زیر سوال نمی روید.

🔹خلاصه آنکه اگر بیاموزیم چگونه مودبانه دیگران را نقد کنیم و چگونه محترمانه با دیگران مخالفت کنیم، آنگاه کار به تقابل و خصومت کشیده نمی شود. باید تمرین کنیم اول از همه، خودم! توسعه یعنی حل مسایل جمعی.

حل مسایل کشور یا سازمان مدیون کسانی است که می توانند با هم محترمانه مخالفت کنند و به یک جمع بندی متفاوت از موضع اولیه شان برسند.


منبع: گاهنامه مدیر



کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6466

نه به عوام فریبی

04 Nov, 14:51


🔹چند کلامی با نویسندگان منتقد


مطلبی چندی پیش از کانال"محمد علی شهابی" در مورد حمایت از تیم میدری و سالاری و.. با حفظ اصول خبرنگاری و استقلال رای و نقد و شفافیت خواندم که از ته دل آرزو کردم که روزی رسانه های کشور چنین بی دوربایستی بر مدیران بتازند و جا دارد بابت گزارش های اخیرشان در مورد موسسه عالی پژوهش سازمان تامین اجتماعی و انتشارات علمی و فرهنگی با تمام وجود تشکر کنم.


با این وجود و با اینکه به شخصه معتقد به مدیریت با تصمیم گیری سریع و قاطع و بدون ملاحظه ولو کوتاه مدت هستم و مدیران سریع را بیشتر دوست دارم اما به دوستان عزیز توصیه می کنم که موارد زیر را به ذهن بسپارند:

۱_آرمان گرایی ممکن است خسارات زیادی به بار آورده و عرصه را برای رشد پوپولیست ها باز کند

۲_اگر هدف از نقد کارکرد اپوزیسیون نیست که قطعا در بین این عزیزان داخل نشین مستقل نظیر علی اکبر اعلمی و محمد علی شهابی و راغفر و رنانی و.. نقد مطلقا با نیت خیرخواهی است باید بر اساس ملاحظه ظرفیت های سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و از همه مهمتر کارکرد ساختار باشد چه آنکه

_قوانین کشور هرگز اجازه به کارگیری نخبگان را در یک رقابت صحیح نمی دهد
_قوانین کشور اجازه تمییز در پرداخت بین یک نخبه و یک پخمه را نمی دهد
_بازی سیاسیون در مجلس و دولت گاها در حد محلی هم نیست چه برسد به سطح ملی و با اهداف ملی فاصله بسیاری دارد

_قوم گرایی و تبارگرایی در کشور ریشه چندهزار ساله دارد بطوریکه فاجعه را انجا می توان لمس کرد که بعضا نخبکان یک قوم در دنیایی که مرزها در حال فرو ریختن است درخواست رسمی سهم خواهی قومی می کنند.

_قوانین کشور تکالیف دولت را بر عهده مردم گذاشته است بطور مثال هزینه ماندکاری پزشکان در مناطق محروم و یا تمام وقتی اساتید که وظیفه ذاتی دولت بر اساس قانون اساسی است بر عهده بیمه ها گذاشته شده تا با حق بیمه کارگران پرداخت شود.

_نظام ارزش یابی و کنترل و مساله یابی و خط مشی گذاری در کشور به بغایت و نهایت تا بخواهید از بدیهیات علمی فاصله داشته که گویی جهاد مقدسی علیه عقلانیت شکل گرفته است.

_تصمیمات نه تنها به رای و نظر مردم گذاشته نمی شود که حتی در سازمان های سیاسی هم به نقد و بررسی کارشناسان گذاشته نمی شود.
ـ_ساختار به شدت خلاقیت گریز و ضد نوآوری است.

_اختیارات مدیران هیچ تناسبی با وظایف نداشته و به همین جهت مدیران صرفا مجری بخشنامه ها هستند.
_استقلال قوا در حد شوخی اجرا شده و نمایندگان مجلس حتی به ظاهر هم دستورات شخص اول کشور را در عدم دخالت در عزل و نصب های دولت رعایت نمی کنند که البته انهم ریشه در نظام انتخابات و سطح کارکرد مجلس و دولت دارد.

همه اینها یک طرف و نکته مهم اینکه به دلیل فقدان یک سیستم دقیق کنترل و ارزیابی؛ قضاوت ها نسبت به عملکرد مدیران شخصی و غیر سیستمی است.

لذا توصیه می کنم و پیشنهاد می کنم که با رویکرد فلسفی و پدیدار شناسی به موضوعات نگاه شود و دلایل از مدیران ارشد پرسیده شود و در صورت عدم پاسخگویی نشر داده شود. زیرا پوپولیست ها منتظرند تا ذهن عوام را اشغال کنند کاری که چندبار موفق شدند و کیان کشور را به خطر انداختند.


مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6465

نه به عوام فریبی

02 Nov, 07:43


🔹: مصطفی سالاری با حکم وزیر تعاون رسما مدیرعامل تامین اجتماعی شد



🔹: دکتر احمد میدری امروز رسما دکتر مصطفی سالاری را به عنوان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی منصوب کرد. سالاری قریب به یکماه است که پیشتر با حکم وزیر سرپرستی سازمان تامین اجتماعی را بر عهده داشته و با طی فرایند قانونی امروز حکم انتصاب به عنوان مدیرعامل را دریافت کرده است.  طبق گزارش های واصله وی در این مدت ارزیابی های مفصلی از عملکرد معاونان داشته است و احتمالا؛ تغییرات مدیریتی و انتصابات مورد نظر وی در ستاد مرکزی به سرعت صورت خواهد گرفت.


کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6464

نه به عوام فریبی

01 Nov, 16:56


زندگی و امید در جریان هست...


مدتی هست که مسئولیت یکی از بیمارستان ها را پذیرفتم؛ وضعیت برایم در ابتدا بسیار وحشتناک بود بسیارـ...

همه ناراضی همه شاکی و همه معتقد بودند حقشان درست ادا نمی شود؛ بی شمار افراد معتقد بودند در ارتقاهای اداری و پست و ردیف و.. حقشان خورده شده است. اعتماد به مدیریت در حد نازل ترین میزان بود زیر چهل درصد؟!؟ اولیه ترین نیازهای بیمارستان روی زمین بود؛ ویلچرها شکسته بودند و همراهان برای حمل بیماران شکنجه می شدند چون عملا باید مریض را با ویلچر کول می گرفتند؟!؟

پرسنلی که از ساعت شش صبح از خانه ببرون می زدند نان به دست اول به فکر خوردن چیزی بودند که قند خونشان پایین نیاید.. تعداد پرسنل اشپرخانه تقریبا نصف حد استاندارد؛ تامین کالا با قوانین توانیران سخت و خرید کالای بی کیفیت ایرانی با دو برابر فیمت خارجی به اسم حمایت از تولید داخل (در بعضی از کالاها) اجباری بود که فریاد متخصصان و پرستاران را به آسمان بلند کرده بود و هیچ راهی برای نجات مردم نبود.

حالا معیشت و حقوق اندک کارکنان و کمبود نیروی خدماتی و.....

تنها چیزی که می توانست نجاتم بدهد توجه به سرمایه های اجتماعی بود؛ ظرف دو ماه ویلچرها با کمک سرمایه های اجتماعی تهیه شد؛ ده عدد ابسردکن فیلتر دار و شش عدد قهوه ساز و هفتصد کیلو برنج طارم هاشمی و نیم تن عدس و هفت میلیارد وام و سیصد و پنجاه کیلو سیب و دو عدد یخچال .. تامین شد و .. صبحانه پرسنل با همراهی پرسنل واحد تغدیه راه افتاد و میوه شبکاران تامین شد و با اندکی توجه موتور غیرت و استعداد پرسنل روشن شد و.. کار تسریع شد رضایت به بالای ۶٠ رسید.

اما اوج هیجانم اینها نبودند؛ چند روز پیش سرپرستاران بیمارستان را برای هم اندیشی دور هم جمع کردم در پایان جلسه برای شب یلدا صحبت کردیم؛ یکی از سرپرستاران تقبل پخت شیرینی را قبول کرد؛ یکی شکلات؛ یکی انار و یکی آجیل و یکی کارامل... یکی هم.... خدای من اینهمه ادم بزرگ داشتیم که من از فرط خجالت در صندلی خودم فرو رفتم... دیدم اینها انگار همه بیمارستان را مثل خانه و خانواده نگاه می کنند اینان چقدر بزرگ و اندیشمند هستند.


خدای من فقط کمی میدان دادن و مشارکت دادن و اجازه دادن چقدر تحول می افریند.. جلسه تمام شد و من با بغضی تمام از شادی و بهت در خودم فرو رفتم... بدون تردید پرستاران با شکوه ترین گروهی بودند که من در هرجا فرصت خدمت یافتم کمکم کردند حالا مسئولیتم بیشتر شد تا ببشتر به انها احترام بگذارم و در برابر انها سر تعظیم فرود اورم؛ حالا می دانم که موظفم به این خانواده بزرگ بیمارستان همه دخل و خرجم را توضیح بدهم با انها مشورت کنم و انها را راهنمای خودم بدانم؛ خانواده ای بزرگ از پزشکان و پرستاران و پیراپزشکان و نگهبانان و کارکنان تغذیه و تاسیسات و مالی و اداری و تدارکات و صندوق.. همه و همه که می دانم بینشان قدر تمام ستاره ها انگیزه برای خدمت هست.



خاطرات یکی از مدیران بیمارستان های کشور
نام محفوظ


کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6462

نه به عوام فریبی

29 Oct, 20:33


شفافیت و هبه برای آرمان جریان مقاومت



اخیرا بحثی در کانال آقای محمدعلی شهابی؛ در مورد عدم واگذاری یک واحد سازمانی توسط یکی از مشاوران مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی مطرح شد که بازخورد و بحث های مختلفی داشته است؛ظاهرا مشاور یاد شده قصد فروش ملک مسکونی شخصی خود جهت کمک به جریان مقاومت را داشته که بحث مفصلی در این مورد و حواشی آن صورت گرفت که جان مطلب اقای شهابی این بوده که اقا اول واحد سازمانی را تحویل بده و بعد مال خودت را هبه کن که چون تمامی ابعاد موضوع برای من مشخص نیست و بخاطر حساسیت حقوفی نمی توانم اسم اشخاص را بیاورم اما در مورد نگارنده یعنی اقای شهابی و مطلبش و حواشی نکاتی را عرض می کنم:

۱_بدون اینکه قضاوتی در مورد اصل و فرع و درستی و اشتباه بودن مطلب داشته باشم معتقدم؛ شفافیت حتی در وسط نماز هم واجب است یعنی اول دین بدهکار بعد ادامه نماز پس به شکل اولی هبه حتی برای اصل انقلاب و اصل ولایت فقیه هم باید شفاف و طیب و طاهر و برگرفته از شفاف ترین وجه ممکن باشد بطوریکه هیچ سوالی به آن وارد نشود؛ اتفاقا حساسیت و دقت نظر برای وابستگان و دلدادگان به انقلاب و ولایت باید هزار برابر باشد.

۲_معتقدم که اقای شهابی را می توان منتقد تمام ارکان نظام دانست منتقد حکومت دینی دانست اما اگر فقط این مطالب یک سال اخیر ایشان را مطالعه کنیم با صد من سریش هم نمی توان محمدعلی شهابی را مخالف جریان مقاومت دانست و در مواقع بسیار حساس مثل پاسخ ایران به شرارت های رژیم اشغال گر قدس؛ محمدعلی شهابی خیلی بهتر از بنده اصولگرا در تبیین و دفاع از مواضع نظام و کشور تلاش کرده است که حتی با قاطعیت می گویم شهابی در دل؛ یکی از خوشحال ترین ادم های این مملکت بابت کمک به حزب الله است؛ انصاف نیست تا نگویم با وجود اختلافات مبنایی در موضوعات سیاسی با ایشان؛ وی مدافع شهید سلیمانی بوده و او را شخصیت ستودنی برای هر ایرانی وطن پرست دانسته است.

۳_برادر جان جناب اقای مشاور شما که همه هست و نیست و جایگاه و تحصیلات و.. همه چیزت از این انقلاب و ولایت است؛ دمت گرم و سرت هم سلامت و یک دنیا سپاس بابت این ایثار ستودنی که یک واحد مسکونی را هدیه کردید؛ چرا بی سر و صدا و ارام نه و... هرچه خموش تر بهتر و اجرش والاتر

۴_اصلا کاری به درست و صحت قانونی دریافت اقامت سرا و یا هرچه دیگر ندارم؛ الان یک بیمه شده به نام اقای شهابی از حضورتان در آن واحد راضی نیست؛ بنه و بگذر.. تمام.


مهدی اسفندیار


کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6461

نه به عوام فریبی

27 Oct, 18:26


احمد میدری زیر "ذره بین"



شیوه انتصابات وزیر تعاون؛ صرف نظر از اینکه بگوییم درست است یا نادرست و برای او سودمند است یا مضر به شکل عجیبی متفاوت با وزرای پیشین است.

به طور مثال آقای صولت مرتضوی به شکل مطلق از اعضای جبهه پایداری استفاده کرد و حمایت بسیار قوی از این جریان را تا آخرین روز کاری خود دریغ نکرد و حتی به درخواست و دستور رئیس جمهور جدید هم توجهی نکرد و این حمایت حزبی را ادامه داد و البته حزب هم در حمایت سیاسی از وی در مجلس و..  اصطلاحا کم نگذاشت.
شریعتمداری هم به نوعی با تیم قبلی کار کرد و ترجیح داد هیچ دستی به ترکیب وزارت تعاون نزند و در برخی انتصابات انجام شده مسیر برایند فنی _سیاسی انتصابات را رقم زد.

ربیعی را شاید بتوان گفت که توازن سیاسی و اجتماعی و برایند قدرت سیاسی اجتماعی و گروه های نفوذ را دست کم نگرفت و اتفاقا  بیشتر از همه وزرا اذیت شد؛ موقع رفتن جمله عجیبش هم  این بود که "به والله راحت شدم"


اما میدری تا اینجا گارد کاملا بسته ای به سهم خواهی های سیاسی و صنفی نشان داده است و از زمان معرفی به مجلس تاکنون در مورد شایسته سالاری کوتاهی یا نرمش نشان نداده است کما اینکه به نقل از برخی از دوستان به ایشان بعضا گفته بودند مثلا فلان و فلان آدم را نگه دار رای خواهیم داد اما زیر بار پیش فروش صندلی صدارت نرفت. انتصابات میدری تاکنون نشان داده است که تلفیقی از تجربه و جوان گرایی بوده و سر سازگاری با جریانات بیرونی و فضاسازی ها ندارد؛ گفته می شود که می توان به او گزینه پیشنهاد کرد و پیشنهاد گیرنده خوبی است اما بررسی و اعلام نظر را در صلاحیت خود می داند و به سهامداری معتقد نیست.  حالا باید دید که در انتخاب هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی چه رخ خواهد داد؛ همان مسیر تجربه و جوانی و نوآوری؛ یا مغز متفکر بزرگترین سازمان کشور به سرنوشت تکرار و رکود و تزاحم و اختلاف و بازنشستگی و....  تبدیل می شود؛ برخی کارشناسان معتقدند که گفتمان میدری سبک خاصی از حکمرانی در جمهوری اسلامی است که با تاکید بروفاداری و تعهد؛ توجه به قالب های جدید حکمرانی نوین را در قالب نهادسازی مطرح می کند که می تواند جمهوری اسلامی را در غلبه بر چالش های بزرگ حوزه رفاه اجتماعی با تکیه بر مشارکت نخبگان و عموم مردم یاری کند و فرصتی است که نباید از دست برود.  به همین خاطر سوای از اصناف و فعالان حوزه های مختلف کارگری و..  ؛ اندیشمندان علوم سیاسی و جامعه شناسی و..  میدری و تصمیمات او را زیر ذره بین دارند؛ به نظر می رسد او بیش از هرچیزی و هرکسی می داند که مراقبت از گفتمانش بیشتر از حفظ صدارتش اهمیت دارد.




مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi

نه به عوام فریبی

26 Oct, 05:20


انجمن اسلامی جامعه پزشکی: تقوی نژاد مسئول این اختلاف افکنی و تنش های چند روزه است. وی سودای وزارت تعاون را دارد؟!؟


🔴بنابر شنیده ها از منابع بسیار موثق و نزدیک در دولت:🔻
🔶وزیر رفاه دکتر میدری  و وزیر بهداشت  دکتر ظفرقندی با حضور مدیر عامل سازمان  تامین اجتماعی دکتر سالاری در طی دو هفته گذشته با برگزاری جلسات کارشناسی و صمیمانه  در مورد بدهی های وزارت رفاه به وزارت بهداشت تا پایان سال به توافق میرسند و با آوردن بند ۹/۲۷  سهم درمان سازمان تامین اجتماعی به خزانهُ و هزینه کرد با نظارت دولت که توسط سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه دولت در قانون بودجه ۱۴۰۴ آورده شده بوده، را با توافق آقای دکتر میدری و آقای دکتر ظفرقندی با نظر مخالف با این بند حذف می شود.
ولی علیرغم این توافق هر دو وزیر رفاه و بهداشت مبنی بر حذف این بند و علیرغم مخالفت شدید آقای دکتر میدری در هیبت دولت، آقای تقوی نژاد دبیر هیئت دولت این مصوبه را  از طریق آقای دکتر عارف معاون اول رئیس جمهور ابلاغ میکند واز منابع موثق ومتعدد در دولت عنوان کردند قطعاّ هر دو وزیر در این مصوبه هیچ نقشی نداشتند بلکه پس از جلسات توافق درخواست حذف این بند مسکوت مانده چند ساله را از بودجه ۱۴۰۴ را داشته اند.
🔶 حال باید دبیر هیبت دولت و رییس سازمان برنامه و بودجه پاسخگوی این ایجاد این تنش و نگرانی در زیر مجموعه های تحت پوشش و جوامع کارگری و بیمه گزار  باشند، که علیرغم مخالفت وزیر رفاه و توافق هر دو  وزیر رفاه و بهداشت مبنی بر حذف این بند مسکوت مانده زیر خاکی که (محل اختلاف در سالها قبل هم بوده است) را باز در هیئت دولت مطرح و این مصوبه با امضای معاون اول محترم ابلاغ می شود.
آقای تقوی نژاد هنوز در رؤیای وزارت رفاه و مدیر عاملی سازمان تامین اجتماعی مصوبه در رؤیا صادر میکند.

▫️دکتر هادی عبداللهی
▫️دبیر کمیته صنفی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران

#مدیران نیابتی ‼️
#مدیران سفارشی‼️



پ. نوشت: روایت دبیر انجمن اسلامی جامعه پزشکی (انجمنی که وزیر بهداشت در ان عضو است) از ماجرای مصوبه تحریف شده که تنش زیادی در کشور بر انگیخت)


کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6459

نه به عوام فریبی

26 Oct, 04:24


حملات هوایی اسرائیل به مناطقی در ایران


به گژارش منابع داخلی و خارجی؛ جنگنده های رژیم صهیونیستی دیشب حملاتی را به نقاطی در تهران و کرج و برخی نقاط ایران آغاز کردند؛ اگرچه اسرائیلی ها عنوان کردند که این حملات دو موج دارد و موج اول با ۱۴٠ فروند هواپیمای جنگی برای از کار انداختن پدافند هوایی کشور بوده است و موج دوم حملات در راه است اما اسکای نیوز و منابع عربی و حتی عبری این حملات را نا امید کننده خواندن و حتی کانال های داخلی رژیم صهیونیستی نیز به نوعی از آن گذشتند؛ساده انکه گویی یک مانور مشترک برگذار شد و نه آب و برقی و گازی قطع شد و نه جایی منفجر شد؛تنها مساله مهم اینکه نخست وزیر رژیم صهیونیستی چرا با شروع این حرکت نمایشی وارد پناهگاه شد؟

صبح امروز هم پایان عملیات اعلام شد و دولت امریکا هم از دولت ایران خواست هیچ پاسخی ندهد.




کانال "نه به عوام فریبی"

nabeavamfaribi

نه به عوام فریبی

25 Oct, 18:25


خروج دایناسورها از کوه های ولنجک و هوش مصنوعی در امارات


کره ۱/۵ تریلیون وون روی خودروهای هوشمند سرمایه گذاری کرده و دولت ایران همین مقدار وام داده تا تحریم مردم در خرید خودروهای قاتل را بشکند؟!

امارات اکنون با منصوب کردن اولین وزیر هوش مصنوعی دنبال این است که از بازار ۱۵ تریلیون دلاری هوش مصنوعی در سال ۲٠۳٠ (شش سال بعد) سهم مملکتش را بگیرد و ۲۵ درصد ساختمان های امارات را با تکنولوژی سه بعدی بسازد و آنوقت ایننرنت ازاد رویای ما شده تا بتوانیم بدون فیلترینگ چهارتا سایت علمی را ببینیم؟! و هیولاهایی سر براوردند که پهنای باند اینترنت را کم کنند. ترکیه به خاطر پانصد هزار مگاوات تولید برق جشن گرفته انهم بدون ذخایر کربنی و اروپا می رود تا بیست سال آینده سوخت نفت و هیدروکربن را به صفر برساند و احمق ها در ایران دنبال زمستان سخت اروپا می گردند تا جشن بگیرنذ.

در این وانفسا چند روز پیش در ایران طرفداران فیلترینگ در جلوی ساختمان وزارت ارتباطات تجمع کردند و...

راستش به حدی سینه ام سنگین می شود که قلم را از فرط سنگینی سینه توان تکان دادن ندارم... رسما کشور را به روزی داریم در می اوریم که از نظر عقب ماندگی تکنولوژی به نسبت سایر کشورها مثل مشاهده بومیان برگ پوش افریقایی به نظر بیاییم..

کشور نیاز به شجاعت مسئولان تراز اول سطوح حکمرانی دارد تا بساط هرچه حماقت و تحجر و بی خردی برداشته شود که خدا می داند از این دست فرمان نه ملک بماند و نه مملکت..

هوش مصنوعی هیچ؛ دو تا بیمارستان دولتی توی تهران بهم وصل نیستند تا مردم پرونده به دست در خیابان ها اوارگی نکشند؛ بعضی اوقات فکر می کنم که شاید زمان در حال بازکشت به عقب است و شاید امروز و فردا دایناسورها از کوه های ولنجک پایین بیایند و ما را بخورند...


به حدی وقایع دنیا سریع حرکت می کند که تنها کار ممکن تصمیم شجاعانه مسئولان مملکت و عبور از دست فرمان موجود و تغییر تمام معادلات است؛ من موافق هیچ نوع سازشی سر ارزش ها نیستم اما مسیر مبارزه را فقط از تکنولوژی و المپیادهای علمی و ارتباطات آزاد و رفع انحصارات و سلام بر واقعیات و شایسته سالاری و رفع هر نوع امتیازات و طبقه سالاری و.. میسر می دانم... جز این هر مصلحتی به هر زبان و منطق و استدلالی کشور را به نابودی می کشاند.


مهدی اسفندیار

کانال "نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi

نه به عوام فریبی

25 Oct, 09:54


اطلاعیه وزارت تعاون پیرو واکنش های سخت کارشناسان و جریان های کارگری به مصوبه بدون هماهنگی


متن اطلاعیه:


این مصوبه به پیشنهاد سازمان برنامه و وزارت بهداشت (و نه وزارت تعاون) در دولت مطرح شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باتوجه‌به پیچیدگی‌های اجرای این قانون که از سال ۱۳۵۴ تاکنون مسکوت مانده، در دولت با آن مخالفت کرده است. زیرا از نظر ایشان اجرای قانون نیازمند طراحی فرایند دقیق میان ارائه‌دهندگان خدمات درمانی در بخش دولتی و خصوصی، خزانه‌داری و سازمان تأمین اجتماعی است. باتوجه‌به تصویب این پیشنهاد در هیئت وزیران، باید به‌صراحت اعلام کنیم که در صورت اجرای این مصوبه سازمان تأمین اجتماعی امسال و سال‌های بعد دیگر پولی به‌حساب بیمارستان‌های دولتی پرداخت نخواهد کرد و تسویه بدهی دولت به‌صورت مستقیم توسط سازمان برنامه از محل بدهی‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی انجام می‌شود. 
 دکتر میدری در جلسه مربوطه جدول مطالبات سازمان تأمین اجتماعی که انتهای این مطلب آمده را تشریح کرده است. بر اساس این جدول دولت در سال ۱۴۰۳ باید مبلغ ۳۵۷ هزار میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند. «۹ بیست‌و‌هفتم» (۲۷/۹) این مبلغ سهم درمان دوره اشتغال و بازنشستگی هر بیمه شده است. بدین ترتیب سهم درمان از میزان بدهی جاری دولت در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۱۹ هزار میلیارد تومان خواهد بود. دولت می‌تواند این مبلغ را به‌حساب سازمان تأمین اجتماعی یا خزانه‌داری واریز کند. این مبلغ تعهد دولت برای سال ۱۴۰۳....
ادامه در لینک زیر

👇👇
 https://www.mcls.gov.ir/fa/news/353434/اطلاعیه-وزارت-تعاون-کار-و-رفاه-اجتماعی-درباره-مصوبه-اخیر-دولت


پ. نوشت: شتاب زدگی در تصمیم گیری همانطور که پیش بینی می شد متاسفانه با واکنش بسیار سخت و هشدار امیز جریان های کارگری مواجه شد. که امشب در این مورد گزارش ویژه خواهیم داشت؛ کاش همکاران اقای پزشکیان دقت می کردند که این تصمیم چگونه کارشناسان و کارگران باورمند به گفتمان اقای پزشکیان را دچار شوک کرده است و دولت را در مسیر تقابل با کارگران و بازنشستگان قرار داد.



کانال"نه به عوام فریبی"


https://t.me/nabeavamfaribi/6456

نه به عوام فریبی

25 Oct, 06:09


نه به عوام فریبی pinned «🔹🔹 بحران در تامین اجتماعی بخاطر یک مصوبه مجهول یا مخدوش یا مبهم در هیئت دولت؟! امروز عصر مصوبه ای از هیئت وزیران به بیرون درز کرد که بهت و حیرت و سردرگمی را در جامعه کارگری و فعالان و کارشناسان بیمه ای موجب شد. بر اساس این مصوبه ۹/۲۷ از منابع سازمانی…»

نه به عوام فریبی

24 Oct, 19:31


🔹🔹

بحران در تامین اجتماعی بخاطر یک مصوبه مجهول یا مخدوش یا مبهم در هیئت دولت؟!


امروز عصر مصوبه ای از هیئت وزیران به بیرون درز کرد که بهت و حیرت و سردرگمی را در جامعه کارگری و فعالان و کارشناسان بیمه ای موجب شد. بر اساس این مصوبه ۹/۲۷ از منابع سازمانی تامین اجتماعی از حساب های این سازمان جدا و به حسابی دیگر در حزانه منتقل می شود. این در حالی است که سازمان تامین اجتماعی بر اساس قانون تشکیل شده و اساسنامه ان به تصویب هیئت وزیران رسیده و ماموریت و حساب و کتاب و دخل و خرج ان کاملا مشخص است.

حالا آنچه بیشتر این مصوبه را برجسته کرده است انشای کذبی است که در سطر اول آن انجام شده است؛ در آن کاملا به اشتباه یا هرچه که اسم آن را بگذارید ادعا شده است که این مصوبه بر اساس پیشنهاد وزارت بهداشت و وزارت تعاون تصویب شده است و این در حالی است که در تماس های بنده با برخی کارشناسان وزارت تعاون؛ از اساس و بنیان وجود هر نوع پیشنهادی در این حوزه از سوی وزارت تعاون به شدت تکذیب شده و حتی عنوان شده است که احمد میدری وزیر تعاون با بر شمردن استدلال های عقلی و علمی و اجتماعی و حقوقی و اقتصادی و.. قویا با این برداشت مبتذل وزارت بهداشت در مورد جایگاه سیستم بیمه ای مخالفت کرده است. حالا نشر این مصوبه از دو منظر بسیار با اهمیت تلقی می شود:

۱_متن مصوبه که قطعا باعث هجوم جریان های کارگری به احمد میدری وزیر تعاون می شود و وی را با بحران مواجه می کند توسط دبیرخانه هیئت دولت تنظیم می شود که مسئولیت ان با کامل تقوی نژاد است که از او به عنوان اصلی ترین رقیب احمد میدری برای تصدی پست وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی در ایام گمانه زنی های لیست وزرا یاد می شده که با مخالفت صاحب نظران و رسانه ها و جمع بندی رئیس جمهور محترم حذف شده است و انتصاب این مطلب کذب به وزارت تعاون تحت مدیریت احمد میدری توسط دبیرخانه تحت کنترل تقوی نژاد به شدت بحث برانگیز شده است.

۲_این مصوبه از نظر حقوقی کاملا مردود بوده و به معنی انحلال یک شبه سازمان تامین اجتماعی و تنش شدید دولت پزشکیان با جامعه کارگری است که ابدا به نظر نمی رسد موضوع برنامه های دولت رئیس جمهور محترمی باشد که دایما بر ترک اختلافات و وفاق ملی و رسیدگی به معیشت بازنشستگان و کارگران تکیه کرده اند.

پ. نوشت:
۱_سبقه این مساله به سال ۹۸ بر می گردد که وزات بهداشت با نگاه بسیار غیرعلمی و فشار سیاسی این ایده فاجعه بار را مطرح کرد و با مخالفت علی ربیعی و مرحوم نوربخش و اندیشمندان و متخصصان بیمه و در نهایت با مخالفت مجلس از دستور کار خارج شد.

۲_وزارت بهداشت در سنوات اخیر با پروپاگاندای رسانه ای مدعی شده است که باید برای حل مشکل کمبود منابع؛ بیمه ها را در اختیار بگیرد؟!( اگرچه این منطق به شدت از سوی مجامع دانشگاهی و نظامات سلامت دنیا به دلیل عوارض مفسده انگیز و فساد مالی و ناکارامدی گسترده ای که در کشورهای مختلف تجربه شده؛ رد شده است.)؛ ماجرا آن جا مهیج تر می شود و مشخص می شود که این ادعاها کذب است که وزارت بهداشت هم اکنون حدود هشت هزار میلیارد تومان به شرکت های دارویی سازمان تامین اجتماعی بدهکار است و حاضر به تهاتر این بدهی ها با مطالبات خود از این سازمان نیست؟!؟ که این امر شرکت های دارویی متعلق به کارکران را در نوسازی خطوط تولید دچار مشکلات عدیده کرده است.

۳_در حالی احمد میدری با این انشای بسیار بحث برانگیز و خلاف واقع در معرض اتهام از سوی بیمه شدگان قرار گرفته است که به شکل کاملا قابل قبولی حادثه فاجعه بار انفجار معدن طبس را از مرحله بررسی و تا اقدام و پیشگیری با تلاش شبانه روزی مدیریت کرد و اجازه نداد سر سوزنی به حیثیت دولت لطمه وارد شود.




مهدی اسفندیار


کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6454

نه به عوام فریبی

23 Oct, 23:32


سیستم تاراج و عمل بر اساس غنایم جنگی و پنج بمب هسته ای


در سال ۱۸۸۸ وقتی ویلسون رئیس جمهور آمریکا شد طرح جدایی سیاست از اداره را مطرح کرد. ایشان معتقد بود که در امریکا حزب پیروز به سیستم اداره کشور مثل غنایم جنگی نگاه می کند و تمام پست ها را بین طرفداران خود توزیع می کند. سیستم تاراج در ایران بعد از دهه هفتاد به شدت اوج گرفت و در واقع تمام دولت ها کم و بیش دنبال ادم خوب (هم حزبی) می گشتند و کسی دنبال سیستم خوب نبود و این شد که جیب خیلی ها پر شد و جیب مردم خالی.

حالا دولت جناب آقای پزشکیان با گفتمان وفاق با بزرگواری هرچه تمام تر به نفع ارمان های ملی از این نکته تا حدود زیادی چشم پوشید و دنبال کار برای مردم است بماند که خود را در اماج حملات کج اندیشان دو جناح قرار داد.

اما این هم کفایت نمی کند و همین الان حداقل ۱۳٠ سال از فهم ویلسون در حکمرانی عقب هستیم زیرا هنوز سیستم خوب طراحی نکردیم که هیچ بلکه ما فجایعی در اداره کشور رقم زدیم که واقعا باید گفت دست معجزه کشور را نگه داشته است زیرا پنج بمب هسته ای مهیب در سیستم اداره کشور کار گذاشته شده که به تناوب منفجر شده و دوباره می رویند و عجبا که سیاست گذاران درسی هم بابت این انفجارات نمی گیرند که عبارت است از:


۱_آموزش و پرورش فقیر
۲_نظام علمی سهمیه بندی؟!؟( یکی از بالاترین درجات فساد و منحصرا در بین تمام کشورهای جنگ زده فقط در کشور ماا اجرا شده است.)
۳_گسترش نظام دوشغله گری و اشتغال همزمان در بخش خصوصی و دولتی ( بالاترین درجات فساد در تمام دنیا)
۴_وضع انحصارات با اهرم صدور مجوز و تولید فساد با از بین بردن رقابت به نام مقدسی چون تولید ملی که باید عرصه جولان کارافرینان باشد و نه دلالان (یکی از بالاترین درجات فساد در تمام دنیا)
۵_تهدید خواندن ngo ها که باید انها را شکل مدرن تعاونی ها خواند که سرمایه های اجتماعی کشور را به محاق برد

همین پنج خطای بزرگ راهبردی کافیست تا خوب درک کنیم چرا مهاجرت نخبگان و خام فروشی و ناکارامدی موج می زند و چرا سیاست های درست روی کاغذ می ماند؛ چرا شعارگرایی و تملق و دروغ رواج می یابد و قضاوت های شخصی و سطحی جای قضاوت های کیفی و سیستمی می نشیند و چرا متخلف ترین ادم ها با وجود عبور از چندین فیلتر؛ با حکم نظر به شایستگی و تجارب و .. به پست جدید منصوب می شوند و چهاردهه چالش تورم دو رقمی و ترافیک و محیط زیست و خانواده و مهاجرت و.. تداوم دارد و چالش های جدید و غیر منتظره و نوین به چالش های قبلی اضافه می شود.


مهدی اسفندیار

کارشناس سیاست گذاری عمومی

کانال"نه به عوام فریبی"


https://t.me/nabeavamfaribi/6453

نه به عوام فریبی

22 Oct, 14:27


عضو درمانی هیئت مدیره...



نمیخواهم خیلی به شرایط درمان تامین اجتماعی و انچه که هست بپردازم که اطاله کلام است و همه چیز مبرهن خلاصه:

۱_از وزیر و معاونان و مدیرعامل تا کارکنان همه ناراضی (اگرچه هنوز از بخش دولتی در جمیع جوانب پیش است)

۲_از بیمه شده تا بازنشسته همه ناراضی اگرچه هنوز آخرین ملجا و پناه در این شرایط هولناک اقتصادی است.


حالا بر اساس یک شیوه سنتی و یک روال منطقی هریک از اعضای هیئت مدیره علاوه بر وظایف جمعی یک وظیفه تخصصی بر دوش می کشند و یک عضو هیئت مدیره در مورد سیاست ها و قوانین این حوزه جریان دهی کلی درمان را برعهده دارد و قطعا انچه مورد نیاز است:

_فردی متخصص و حداقل دارای تجربه در حوزه درمان
_تمام وقت که وقف این مجموعه بزرگ و مهم باشد

_دارای خلاقیت و نوآوری که بتواند در این شرایط کمبود منابع مشکلات را با نوآوری بکاهد و تلطیف کند چون حل آنها خیلی بعید است.

۵_فاقد فساد بوده و خصوصا شکل شدید آن یعنی تعارض منافع را تداشته باشد.

۶_با تفکرات و نگرش مدیرعامل همراه باشد تا کارها متوقف نشود.

حالا باید کمی صبور بود و دید از کوزه صبر و تامل و اندیشه نوین حکمرانی تیم احمد میدری چه کسی بیرون خواهد تراوید.


مهدی اسفندیار

کانال "نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6452

نه به عوام فریبی

22 Oct, 13:34


احتمال تکرار فاجعه طبس؛ هفت معدن تعطیل می شوند.


احمد میدری وزیر تعاون از ارائه درخواست تعطیلی هفت معدن به خاطر فقدان ایمنی به دستگاه قضا گفت


میدری: درخواست تعطیلی ۷ معدن را به دستگاه قضایی دادیم/ ۶۲ معدن فاقد استاندارد ما هستند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صحن علنی مجلس:
🔹از اواسط مهرماه تیمی برای بررسی معادن کار خود را شروع کرد. ما ۱۰۱ معدن زغال سنگ در کشور داریم که ۶۲ معدن مورد بررسی قرار گرفت.

🔹از ۶۲ معدن مورد بررسی همه معادن زغال سنگ متاسفانه فاقد استاندارد و اصول ایمنی مندرج در مقررات ما هستند.

🔹از این ۶۲ معدن ۷ معدن را وزارت تعاون از نهادهای قضایی درخواست کرد که تعطیل شود، اما از آنجا که ما می‌دانیم تعطیلی معادن مشکلاتی برای شهرها دارد در دولت در هیئت وزیران مصوب کردیم که بودجه لازم برای پرداخت حقوق سه ماه کارگرانی که در معادن متوقف شده کار می‌کردند پرداخت شود./ دانشجو


کانال"نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi

نه به عوام فریبی

20 Oct, 21:33


نه به عوام فریبی pinned «بالاتر از انسان به نام ناصر اطهری بیمارستان تامین اجتماعی ارتوپدی معیری در قلب پایتخت نیاز به معرفی ندارد و بیمه شدگان تامین اجتماعی در تهران و اقصی نقاط ایران از خدمات آن استفاده می کنند. تمام خاطرات خوب مردم از این بیمارستان به انسان های بزرگی بر می…»

نه به عوام فریبی

20 Oct, 21:30


بالاتر از انسان به نام ناصر اطهری



بیمارستان تامین اجتماعی ارتوپدی معیری در قلب پایتخت نیاز به معرفی ندارد و بیمه شدگان تامین اجتماعی در تهران و اقصی نقاط ایران از خدمات آن استفاده می کنند. تمام خاطرات خوب مردم از این بیمارستان به انسان های بزرگی بر می گردد که در کسوت متخصص و پزشک و پرستار و پیراپزشک و نگهبان و... دست به دست هم دادند تا اعتبار بیمارستان و خاطرات خوش آن رقم بخورد؛ اما اما اینها دلیل انگبزه ای نبود که امشب مرا دست به قلم برد. من نگران نام هایی هستم که با تمام وجود وقف مردم بودند و از جایگاهی پر از اصالت و نجابت و دانش و تعهد برخواستند و منشا خدماتی شدند که چنین افرادی شاید انگشت شمار باشند و اصطلاحا صبر بسیار بباید پدر پیر فلک را تا دگر بار مادر گیتی چو تو فرزند بزاید.

دکتر ناصر اطهری اکنون ده سالی است که از بیمارستان شهید دکتر معیری نیست و بازنشست شده و متاسفانه خبری از ایشان ندارم. بالای سی سال به مردم خدمت کرد. از او نه زیرمیزی کشف شد و نه ارجاع از سر اکراه و یا حتی هدایت مردم به مطب. در کارش بسیار خبره بود و اصطلاحا اهل ارجاعات بی مورد به فوق تخصص ها و.. نبود؛ هیچ فعالیتی در بیمارستان های خصوصی نداشت؛ کمترین حد تصور عوارض بعد از عمل یا جراحی ناموفق را داشت؛ صفر تا صد اعمال جراحی را از شکافتن بافت تا گچ گیری بیمار را خودش انجام می داده و با وسواس غیرقابل تصوری بیماران را بعد از جراحی تا بهبودی کامل حمایت و پیگیری می کرد. هیچ زد و بندی با مراکز تامین ارتز و پروتز نداشت و کسی حتی تصور خریدن این انسان را در سر نمی پروراند و در معاینات بیمار حوصله و صبرش زبانزد بود. به تمام معنا درجه یک بود و.. بسیار مبادی آداب و با شخصیت بود و به تمام اجزای بیمارستان احترام می گذاشت و کوچک و بزرگ بیمارستان را به ادب تکریم می کرد.

خاطره ای یکی از بیماربران تعربف می کرد که یک روز بک بچه پنج ساله را از زابل اوردند بیمارستان معیری که جفت استخوان های ساعد بچه شکستگی سختی داشت. پدر نااگاه بچه رضایت شخصی داده بود که بچه را پیش یکی از قصابان محل ببرد. اطهری در هنگام خروج آن بچه از موضوع رضایت شخصی مطلع می شود و از پشت میز می دود و تا دم درب بیمارستان می اید و التماس کنان پدر بچه را متقاعد می کند که بچه را برگرداند تا در بیمارستان درمان شود و خودش بچه را جراحی و درمان می کند.

ای افسوس که در کشور ما تمثال چنین شرافتمندانی را از طلا نمی سازند و ای افسوس که بیمارستانی به نام این افراد نیست و ای افسوس که موضوعی به نام سرمایه های اجتماعی در کشور و خصوصا در وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی نیست که این افراد را شناسایی کنند و تکریم کنند و شانشان را پاس بدارند که لااقل نسل جوان ما از آنها بیاموزند و نتایج خیر ان به این مردم برسد.

ای صد رحمت به پدر و مادرت و اگر هستی نفست چاق بزرگمرد و الهی که از ذریه و هفت نسل اتی و ماضی بهره مند از لطف حق و هرچه دعای خیر در کائنات؛ که او یک فرشته است. سعی کردم که ایشان را بیابم تا خاطراتش را بتگارم ولی در ایران زندگی نمی کنند و دستم از ایشان کوتاه که انشالله به مدد حق و کمک مخاطبان ایشان را بیابم؛ از دوستانی که از ایشان خبری دارند خواهش می کنم از طریق ادمین کانال به ما اطلاعات لازم را بدهند.




مهدی اسفندیار


اینستاگرام ما:

http://Instagram.com/mehdiesfandyar5

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6449

نه به عوام فریبی

18 Oct, 06:45


اژدهای فساد هفت سر دارد اما با یک قلب



خطرناک ترین مدل تصمیم گیری آن است که تصمیمات یک کشور یا وزارتخانه یا سازمان به دست کسانی سپرده شود که خودشان هیچ هزینه ای بابت آن تصمیمات نمی دهند.



متاسفانه تحریم _ سیاست های حوزه خودروسازی_مواجه با FATF_ سیاست های کنونی حمایت از کالای داخلی (خصوصا انحصار و اجبار در خرید کالاهای بی کیفتی که گاها باعث مرگ شهروندان می شود) و طرح های من درآوردی و حیف و میل اموال مردم با شو و تبلیغات و.... اینها همه به این بر می گردد که هزینه های این تصمیمات نه تنها بر تصمیم سازان تحمیل نمی شود؛ بلکه این زیان ها هرچه بیشتر منافع تصمیم گیران بیشتر است؛ همانطور که امروز فیلترینگ منافع بسیار سرشاری برای اقتصاد پنهان و نامشروع دارد. اینها همگی نشان می دهد که:

" اژدهای فساد ممکن است هفت سر داشته باشد اما یک قلب بیشتر ندارد و آنهم تعارض منافع است"


مهدی اسفندیار


کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6447

نه به عوام فریبی

17 Oct, 20:59


...


اینستاگرام:
http://Instagram.com/mehdiesfandyar5

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6446

نه به عوام فریبی

17 Oct, 18:18


🔹سالاری گام اول را برداشت.



متاسفانه سقف سنگین مالیات ضربات اساسی به بدنه نیروی انسانی سازمان زده بود به حدی که نیروهای جدید الاستخدام این سازمان را ترک کردند و بدتر اینکه قوانین دوگانه سازمان امور مالیاتی برای پزشکان و پرستاران شاغل در وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی سبب شد که کار کردن در مراکز درمانی عملا کار برای سازمان مالیات شده و مردم بیچاره و کارگران و بازنشستگان که تنها امیدشان همین دفترچه های درمانی بود با مراکز خالی از متخصص مواجه شوند.


حالا یک منبع اگاه سازمان تامین اجتماعی به ما گفت که سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گام اول را برداشت و رویه غیرقانونی مالیات بر مزایای انگیزشی را متوقف کرد. انشالله در قانون بودجه سال آینده حذف مالیات پله کانی از کادر درمان در مراکز دولتی و نیروهای مسلح و تامین اجتماعی یکسان شود تا این مردم در مواجه با اژدهای تورم و زیرمیزی از دست نروند. اگرچه ترمیم ویژه حکم اداری و پشتیبانی هم از مطلبات به حق بخش بیمه و اداری است.


مهدی اسفندیار

اینستاگرام ما:

http://Instagram.com/mehdiesfandyar5

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6444

نه به عوام فریبی

16 Oct, 12:08


☄️برای تمامی کارکنان اتاق عمل


🔹حفاظت در برابر تشعشع در C-Arm و به طور کلی فلوروسکوپی:

در فلوروسکوپی نسبت به پرتونگاری معمولی از mA (میلی آمپر) به مراتب پایین تری استفاده می شود که در حدود ۱تا۳ میلی آمپر است و تا چند ده و حتی چن صد برابر کمتر از رادیولوژی جنرال می باشد. البته لازم به ذکر است که مثلا میزان تشعشع در تصویربرداری CT اسکن از بالاترین مقدارها در بین مدالیته های تشخیصی برخوردار است.
۱- اگر در حین تابش دهی تیوب در پایین بیمار و دتکتور بالا قرار گیرد می تواند تا ۳۵ برابر موجب کاهش تابش گیری شود.
۲- قرار گرفتن در زاویه ۹۰ درجه به نسبت تیوب برای پرسنل و پزشک موجب کاهش پرتوگیری می شود.
۳- رعایت فاصله ۱متری موجب کاهش پرتوگیری به یک هزارم می شود.
۴- استفاده از فیلم بج جهت مانیتورینگ فرد از بابت پرتوگیری ( که خوشبختانه در اکثر موارد این دز درحد دز زمینه و به مانند افراد عادی جامعه است)


نویسنده: پیمان امینی
کارشناسی ارشد رادیوبیولوژی


کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6443

نه به عوام فریبی

14 Oct, 22:01


مساله این نیست؟


یکی از دغدغه های مدیران عامل تامین اجتماعی همیشه این بوده است که دستی به سر و روی درمان بکشند؛ اینکه درمان مستقیم تقویت بشود یا محدود شود یا خرید خدمت در دستور کار قرار بگیرد و اینکه عدالت در دسترسی همگان به خدمات صورت بگیرد و..... اینکه مراکز ملکی توسعه پیدا کنند یا همین مراکز در شرکتی ادغام شوند و غیرملکی شوند.

همه این مباحث مهم هستند اما نکته ای بسیار مهم وجود دارد که مغفول مانده است و آن مساله سیاست های کلان و در واقع نقشه راه درمان سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک سازمان بیمه ای است.

در تمام دنیا سازمان بیمه ای از سه راهبرد در درمان استفاده می کند

۱_پیشگیری از ریسک: مثل واکسناسیون سرماخوردگی در سنین بالای ۶۵ سال که در صورت ابتلا به آنفولانزا احتمال بستری شدن در بخش ویژه و.. هزینه های بالا انجام می شود _ آموزش تغذیه _اصلاح سبک زندگی و اصلاحات حوزه ارگونومی و بحث های مربوط به پیشگیری

۲_تعدیل ریسک: مثل غربالگری سرطان سینه و سرطان رحم و سرطان پروستات که ممکن است هزینه داشته باشد اما به لحاظ بهبود کیفیت زندگی بیمه شده ها و هزینه سرسام اور درمان سرطان قطعا به صرفه تر است.

۳_پذیرش ریسک: که قبول اسناد درمان پزشکی را شامل می شود.


متاسفانه سازمان تامین اجتماعی از بدو تشکیل به غلط فقط در حوزه پذیرش ریسک عمل می کند و خود را در چاه ویل و دورباطل گرفتار کرده است؛شاید در هفتاد سال پیش و حتی تا سی سال پیش بیمه های دنیا غالبا همین مسیر را می رفتند اما در سی سال اخیر راهبردها تغییر کرده است. البته کارهایی در دو حوزه پیشگیری و تعدیل در بیمه نیروهای مسلح در سال های ۱۳۹۶ الی ۱۴٠٠ صورت گرفت ولی در بقیه بیمه ها انجام نشد.

امیدوارم آقای سالاری از پاردایم حاکم بر فضای اجرایی و سیاست گذاری درمان در این هفتاد سال بگذرند و روی این سه راهبرد متمرکز بشوند که در این صورت ایمان دارم مثل نسخه نویسی الکترونیک می تواند از چهره ماندگار مدیران تحول آفرین در حوزه سلامت نظام بیمه ای ایران بسازد.



مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6442

نه به عوام فریبی

08 Oct, 16:40


نمونه ای از رفتار سالاری با زیر مجموعه..

چیزی که به مردم قول دادیم چرا مانده؟!

من تشخیص دارم و می فهمم که دارید درجا می زنید.



@nabeavamfaribi

نه به عوام فریبی

08 Oct, 16:23


نه به عوام فریبی pinned «🔹مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی شد بالاخره مدیرعامل بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور صادر شد. مصطفی سالاری دانش آموخته حقوق و سیاست مداری که سابقه یک دوره نسبتا موفق را در سازمان تامین اجتماعی با پرچم سفید و غیرسیاسی داشت به عنوان مدیرعامل سازمان…»

نه به عوام فریبی

08 Oct, 16:13


🔹مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی شد


بالاخره مدیرعامل بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور صادر شد. مصطفی سالاری دانش آموخته حقوق و سیاست مداری که سابقه یک دوره نسبتا موفق را در سازمان تامین اجتماعی با پرچم سفید و غیرسیاسی داشت به عنوان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در حالی منصوب شد که در یکماه اخیر برخی فعالان کارگری و بازنشستگی در جلسات مختلف بر لزوم بارگیری مجدد وی تاکید کردند در همین حوزه فعالان و کارشناسان حوزه رفاه و تامین اجتماعی و بخش های دانشگاهی غالبا در پیام هایی معتقد بودند که وی با تجربه کافی و با توجه به حضور تیم تازه نفس و تخصصی وزارت تعاون می تواند شرایط این سازمان را بهبود بخشد؛ اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان و سر و سامان دادن به وضعیت معیشت کارکنان مطالباتی است که روز اول شروع به کار سالاری در پیش روی اوست چیزی شبیه همان شرایطی که در سال ۹۷ با ان مواجه شده است. سالاری با بهره گیری از ظرفیت های داخلی و تعامل با شرکای اجتماعی در فواصل سال های ۹۸ تا ۴٠٠ توانست سازمان تامین اجتماعی را بعد از دوره ای فترت و.. به طرف جلو براند و با دریافت مطالبات این سازمان از محل بنگاه های سود ده و اجرای نسخه نویسی الکترونیک و...گام های مهمی برای این سازمان بردارد. اگرچه اکنون با دشواری هایی به مراتب سخت تر از گذشته مواجه است اما شاید بخت با او از این بابت همراه باشد که وزیری و تیمی در وزارت تعاون بر سرکار است که بسیار بهتر از گذشته با او همراه بوده و نه تنها با او سر ستیز ندارتد که به استقلال عمل او و کمک به پیشبرد سیاست های این سازمان "عالمانه" اعنقاد دارند.

امیدوارم مثل سابق جربان های کارگری و بازنشستگی و نخبگان و پیشکسوتان این دو حوزه به عنوان دو بازوی قدرتمند و کارکنان فهیم این سازمان سالاری را در "تدوین سیاست ها و پیگیری مطالبات" یاری کنند.


مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی "

https://t.me/nabeavamfaribi/6438

نه به عوام فریبی

08 Oct, 10:41


☄️گپی با وزیر بهداشت اقای ظفرقندی



🔹
چندی پیش خبری به بنده رسید که وزیر بهداشت درخواست کرده اند تا معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با مشورت ایشان انتخاب شود(داخل پرانتز از جامعه کارگری و بازنشستگی تقاضا می کنم که توجه بفرمایند خبر تایید شده نیست و واکنشی برای این موضوع لازم نیست و صرفا یک خبر تایید نشده است)

اما جناب آقای دکتر ظفرقندی؛ استاد ارجمند و مشاوران محترم و خصوصا جناب آقای موهبتی که تجربه این گفتمان و هزینه های آن را دارند ملاحظه بفرمایند.

۱_سازمان ها و وزارتخانه های دولتی بر اساس قانون تشکیل می شوند و بر اساس ماموریت قانونی دارای ساختار و معاونت ها و دوایر می شوند و لذا درخواست یک وزیر برای انتخاب معاون یک وزیر یا سازمان ديگر امری بسیار غیرحرفه ای و دور از شئونات مقامات دولتی در قرن ۲۱ است و در گذشته که خیلی مسائل درست تحلیل نمی شد و عدم درک ماموریت ها و ساختارها در شبکه اداره هیئتی معمول بود این نوع درخواست ها مطرح می شد.

۲_معاونت درمان تامین اجتماعی مهم نیست منصوب شما باشد یا اصطلاحا ادم شما باشد کافیست کسی باشد که دارای تجربه و دانش نظری و علاقمند به بهبود سطح خدمات درمانی باشد؛ که گمان می کنم شما قصد ندارید به دکتر "احمد میدری" تفهیم کنید که قدرت و قابلیت تشخیص چنین ادمی را ندارد و یا نمی تواند وزارتخانه را اداره کند؟! اما قطعا بیان چنین حرفی و چنین درخواستی معنای دیگری جز این ندارد.

۳_معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی؛ معاون بیمه ای درمان است نه معاونت درمان به مفهوم آنچه شما در وزارت بهداشت دارید.

۴_حتی اگر فرضیه شما را در موضوع هماهنگی بپرسیم بر اساس انصاف و رعایت احترام متقابل باید گفت بیش از پنجاه درصد از خدمت گیرندگان شما در وزارت بهداشت بیمه شده تامین اجتماعی هستند پس محبت فرموده انتصاب معاونت درمان و بهداشت خودتان را با هماهنگی وزیر تعاون انتخاب نمایید.

۵_جناب آقای ظفرقندی؛ استاد محترم اخلاق و فرزانه گرامی؛ نه مراکز درمانی تامین اجتماعی و نیروهای مسلح که حتی مراکز درمانی بخش خصوصی هم کوله بار زحمت شما هستند و می بایست به عنوان وزیر دولت؛ کمک کنید تا از نظر نظارت و سیاست گذاری و تامین نیروی انسانی و امکانات و تجهیزات درست کار کنند تا سطح سلامت جامعه ارتقا یابد شما به نوعی رهبری همه دست اندرکاران نظام سلامت را برعهده دارید باید همه به حول گفتمان شما و دغدغه ها و نگرانی ها و برنامه های شما گرد آمده و فکری به حال مملکت کنیم؛ اگر گفتمان قوی و مورد توافق شما شکل گیرد معاونت درمان تامین اجتماعی که سهل است وزیر تعاون و رئیس جمهمور و حتی رهبر معظم انقلاب هم پای کار سلامت خواهند آمد.

جناب آقای دکتر ظفرقندی خواهشا شایعه این خبر را تکذیب فرمایید و اجازه بفرمایید در چهارچوب نظامات تعریف شده اداره کشور و تعاملات فی مابین در شورایعالی بیمه و شورایعالی رفاه و.... دست به دست هم داده و فراتر از این قیل و قال هایی که نتایج نامناسب آن قبلا تجربه شده به درک مناسبی و هم دلی و وفاق برای افزایش سطح سلامت مردم برسیم.



ارادتمندم:
مهدی اسفندیار


کانال "نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6437

نه به عوام فریبی

07 Oct, 20:33


☄️دست ها روی کیبورد تخریب آزاد
؟!


"استاد فرزانه و اندیشمند؛ برادر ارجمند جناب اقای دکتر میدری اخذ رای اعتماد مجلس شورای اسلامی را به شما تبریک می گویم؛ بنده بدون چشم داشت تماما در خدمت جنابعالی هستم قطعا این کشتی به گل نشسته سکان داری چون شما می خواهد"

جناب اقای میدری؛ خداوکیلی چندتا از این پیام ها داشتید؟! یکی دو تا صدتا هزارتا و. ـ برید بالاتر..

حالا چیزی نمانده به انتخاب مدیرعامل بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور _صبر کنید تا ببینید عیار این تبریک ها چقدر است قدرالسهم شما از آن فرزانگی و اندیشمندی در ذهن و در باور و عمل شادباش دهندگان چقدر است؟!

چیزی به بیرون زدن عیار واقعی توسعه یافتگی جامعه نمانده؟!

چند روز صبر کنید؟!
اصلا تعجب نکنید اگر مطالبه گران دیروز محاکمه مسببان وضع موجود با مطالبه گران امروز محاکمه مسببان وضع موجود همصدا شدند؟!

اگر همراهان امروز همراه شدند با نهی کنندگان یارگیری مدیران اصلاح طلب؟! و نهی کنندگان عزل مدیران اصول گرا همراه شدند با حامیان عزل مدیران اصولگرا؟!

اصلا تعحب نکنید که پشت شادباش ها؛ نیت "پس ما چی" در آمد؟!

اصلا تعجب نکنید اگر از آن اندیشمند فرزانه به خام بی اندیشه تنزل یافتید؟!

اصلا تعجب نکنید اگر شب نامه ها راه افتاد و قلم ها کار افتاد و تعجب نکنید؛اگر آن دانش آموزانت برای آن معلم اندیشمند دیروز هزار درس و مشق توصیه کنند؟!


من فکر میکنم که برای دریافت علل عقب ماندگی ما از علم و اخلاق و تکنولوژی و وحدت و وفاق و... همه و همه چیز.. اگر فقط و فقط یک مطالعه جامع علوم انسانی روی رفتار خواص شمردگان در مواجه با انتصابات صورت گیرد کافیست تا بفهمیم وقتی خط و مشی و عملکرد و ارزیابی و کارشناسی در محاق باشد و انتصابات و قرابت ها و باندها شاخص باشد.. تا ثریا هم دیوار کج می رود.

و تو تنها نیستی.. این درد قرین است با این خاک از قجر تا امروز؛ مدرنیزه امد اما توسعه یافتگی صورت نگرفت؛ مصداق و شاهد روشنش وضعیت مدرسه های ماست.

راستش دلم می خواست به شما به جای تبریک بگویم به صحرای آتش خوش آمدید؛ جایی که به هیچ چیز رحمی نشود.

سال هاست که دیگر درس خواندن برای طی راه دانایی نیست و برای ثروت اموزیست؛ هدف سفت شدن جاپاست وگرنه قدمی بر داشته می شد. پا روی منافع بگذارید تا عیار و فاصله حرف تا عمل مشخص شود.

دست ها روی کیبورد تخربب ها آزاد.

صبر کنید تا ببینید آنانکه کلاه به احترام از سر برداشته اند راهشان را به کدام سو کج می کنند.. دست ها روی ماشه کیبورد_تخریب آزاد...



مهدی اسفندیار


کانال"نه به عوام فریبی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6436

نه به عوام فریبی

05 Oct, 14:45


🔹ربیعی دستیار رئیس جمهور شد




🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽


دکتر علی ربیعی وزیر اسبق تعاون و کار و رفاه اجتماعی با حکم رئیس جمهور به عنوان دستیار اجتماعی رییس جمهور منصوب شد.

یادداشت تحلیلی ما در این مورد به زودی انتشار می یابد؛ موضوع فراتر از بحث های صندوق های بازنشستگی است.



کانال"نه به عوام فرببی"

https://t.me/nabeavamfaribi/6435

نه به عوام فریبی

05 Oct, 11:07


چقدر تکان دهنده.....


#رانت
#قدرت
#جنایت
#دروغ
#ریا
#دزدی
#چپاول


کانال"نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi

نه به عوام فریبی

03 Oct, 09:03


☄️آقای وزیر: سنگ بزرگ نشانه نزدن است


🔴سخنان اخیر میدری در مورد حادثه طبس شاید برای اولین بار نشان از رویکرد اصلاح سیاست به جای پیام تسلیت بود.


✔️_اصلاح قوانین ایمنی
✔️_اصلاح نظارت
✔️_اصلاح حقوق و مزایا
✔️_بررسی اقتصاد ذغالسنگ
✔️_بررسی و مطالعه نقش عوامل مهم حکمرانی


🔹اما نکته مهم این است که اینها زمانبر بوده و این وظیفه رسانه ها و نخبگان است تا پیگیری کنند و این کارگران بی نوا و مظلوم را رها نکنند. اما یک کار مهم باید توسط وزیر تعاون و کار و رفاه اجتماعی بالفور صورت گیرد:

"اصلاح حقوق معدن کاران"

نمی شود که این مهم که حق ذاتی و شرعی کارگران معدن است منوط به شورای حقوق و دستمزد و تشکیلات حوزه کار شود بلکه می توان با بازنگری در سطح سختی کار و اصلاح مزایای قانونی معدن کاران این مشکل را خیلی سریع بر طرف کرد.

"اقای میدری فعلا برای معدنکاران از راه میان بر اصلاح مزایای سختی کار بهره بگیرید"



مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi