مکالمات روانکاوی @mokalematjr Channel on Telegram

مکالمات روانکاوی

@mokalematjr


رضا مشایخی

روانشناس بالینی و رواندرمانگر ISTDP




رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

شماره پروانه نظام روانشناسی:
6986

شماره تماس:
09128154416

مکالمات روانکاوی (Persian)

مکالمات روانکاوی یک کانال تلگرامی است که توسط رضا مشایخی، روانشناس بالینی و رواندرمانگر ISTDP، اداره می‌شود. این کانال برای ارائه محتوای مفید و آموزش‌های مرتبط با روانشناسی و رواندرمانی ایجاد شده است. اگر به دنبال کمک و مشاوره‌ی روانشناسی هستید، می‌توانید با رضا مشایخی برای رزرو وقت مشاوره تماس بگیرید. اطلاعات تماس به شرح زیر است: روانشناسی نظام پروانه: 6986، شماره تماس: 09128154416. برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات روانشناسی، به کانال تلگرامی مکالمات روانکاوی به آدرس @mokalematjr مراجعه کنید و از محتواهای ارزشمند و تخصصی این کانال بهره ببرید.

مکالمات روانکاوی

20 Nov, 18:55


🔹چگونه می‌توانیم دوباره طعم عشق را بچشیم؟


رزرو وقت مشاوره

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

09 Nov, 11:53


ترس بیمار مبتلا به اختلال شخصیت مرزی از تنها ماندن و ترک شدن، یا همان بی یار ماندن، بازتابی از این حقیقت است که می‌بیند خشمش دیگران را عقب می‌راند و دور می‌کند. ترس از تنهایی باعث بروز سایر علائم اختلال شخصیت مرزی، مانند اختلال در روابط، اختلال هویت، و احساس پوچی یا نا امیدی می‌شود.

ممکن است فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی برای اجتناب از حس ترک شدن و تنها ماندن، دائماً نیاز به اطمینان‌خاطر داشته باشد و نیاز مبرم خود در این زمینه را نشان دهد.

اگر همسر یا پارتنرتان به اختلال شخصیت مرزی مبتلا است یا از این که ترکش کنید واهمه دارد، برای مقابله با ترس از ترک شدن راهکارهای زیر را بکار ببندید:

🔹از اشیای انتقالی استفاده کنید. هنگام جدایی، همراه داشتن چیزی که نماد ارتباط است می‌تواند مفید باشد؛ در مواقعی که فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی احساس تنهایی می‌کند، یک عکس یا یک لباس می‌تواند آرامش بخش و اطمینان بخش باشد. تشویق او به پخش "موسیقی که مورد علاقه هر دوی شماست" یا تشویق او به پوشیدن ژاکت شما نیز می‌تواند آرامش بخش باشد.

🔹خود را آماده کنید. برای بسیاری از افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی، تصورِ آینده، به خصوص تصورِ یک رویداد نامطلوب در آینده می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد، حتی اگر این رویداد سفر کاری کوتاه همسرش باشد. از صحبت کردن درباره موقعیتی که می‌دانید برای او ناراحت کننده است اجتناب نکنید. در عوض، به صورت متناوب سفر خود را به او یادآوری کنید و این یادآوری را با خبرهای مثبت تکمیل کنید: "قبل از رفتن به سفر کاری، بیا امشب با هم بریم یه چرخی بزنیم".

🔹 هنگامی که در کنار او نیستید، او را تشویق کنید که فعالیت‌های آرامش بخش دیگری را انجام دهد، مانند ملاقات با دوستان، شرکت در دورهمی‌ها یا رفتن به جلسات تمرینی و غیره.

🔹محدودیت‌های متعادل و منظمی را ایجاد کنید. ممکن است هیچ وقت نتوانید تمام خواسته‌های معشوق مبتلا به اختلال مرزی خود را برآورده کنید، اما سعی کنید محدوده‌ای را مشخص کرده و به صورت مستمر خواسته‌های او را در این محدوده برآورده کنید، یعنی سطح ارتباط خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که بتوانید همواره آن را حفظ کنید: "پدر، می‌دانم از اینکه نمی‌توانم هر شب به ملاقاتت بیایم ناراحت هستی، اما می‌خواهم طوری برنامه ریزی کنم که هر پنجشنبه عصر به دیدنت بیایم تا بتوانیم با هم شام بخوریم".



رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

06 Nov, 14:21


🔹ترس از انتقاد و مقایسه خودمان با دیگران یکی از علل مهم اضطراب‌های اجتماعی و اضطراب‌های عملکردی است.


رزرو وقت مشاوره:


@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

04 Nov, 14:30


🔹گاهی اوقات بی‌خود و بی‌جهت دلمان می‌گیرد. غصه می‌خوریم و اشک می‌ریزیم. یا آهنگی غم‌انگیز، غم‌انگیز‌تر از همیشه در ما اثر می‌کند و به یاد از دست دادن‌ها و حسرت‌هایمان میفتیم و اصطلاحاً «احساس افسردگی» می‌کنیم. این حالات در بعضی از موارد می‌تواند به علت تغییر فصل و میزان قرار گرفتن ما در معرض نور خورشید باشد.

بعضی از افراد در پاییز و زمستان که روزها کوتاه‌تر می‌شوند به «افسردگی فصلی» مبتلا می‌شوند. در بیشتر موارد، افسردگی فصلی در پاییز و زمستان شروع می‌شود و با آغاز بهار و تابستان به پایان می‌رسد. البته بدن بعضی از افراد، واکنش متفاوتی دارد و در تابستان به افسردگی فصلی مبتلا می‌شوند. البته افسردگی تابستانه کمتر شایع است.

اگر به این بینش رسیده‌اید که در فلان فصل حال روحی‌تان بهتر می‌شود و در بهمان فصل حال روحی‌تا بدتر می‌شود، ممکن است به افسردگی فصلی مبتلا باشید.

برای تشخیص افسردگی فصلی بایستی الگویی تکراری از بدتر شدن خلق‌وخویتان در فصلی خاص وجود داشته باشد که دست‌کم این خلق ناخوش تا 4 یا 5 ماه ادامه پیدا کند. افزون بر علائم عمومی افسردگی که در تمامی انواع افسردگی شایع است، مثل احساس پوچی، غمگینی، اضطراب و ناخوشی که دو هفته ادامه پیدا کند، بیقراری، احساس بی‌کفایتی و گناه، انرژی کم و خستگی، تغییر در تغذیه و خواب، اما علائم افسردگی فصلی پاییزه و زمستانه و علائم افسردگی فصلی تابستانه متفاوت است.

افسردگی فصلی در پاییز و زمستان معمولاً با این علائم همراه هستند:

· پرخوابی

· پرخوری، به ویژه میل زیاد به خوردن نان و برنج و نشاسته که باعث افزایش وزن می‌شود

· کناره‌گیری اجتماعی (انگار که به خواب زمستانی فرو رفته‌اید)



افسردگی فصلی تابستانه معمولاً با این علائم همراه است:

· بی‌خوابی

· کاهش اشتهایی که منجر به کاهش وزن می‌شود

· احساس بیقراری و آشفتگی

· اضطراب

· رفتار خشونت‌آمیز یا پرخاشگری



درمان افسردگی فصلی شامل موارد زیر است:

· نور درمانی

· رواندرمانی

· دارودرمانی

· مصرف ویتامین D



درمان عمومی افسردگی دارودرمانی و رواندرمانی است. اما معمولا برای درمان افسردگی فصلی پاییزه و زمستانه نور درمانی و مصرف ویتامین D تجویز می‌شود. درمان ویژه‌ای برای افسردگی تابستانه وجود ندارد.

رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

01 Nov, 18:56


🔹 سندرم پیش از قاعدگی یا اختلال ناخوشی قبل از قاعدگی

طبق یافته‌های موجود، تحریک‌پذیری و پرخاشگری شدید که زندگی روزمره و روابط فرد را بهم می‌ریزد، یا PMDD (premenstrual dysphoric disorder) صرفا ۵ ٪ از خانم‌ها رو دچار مشکل می‌کنه. در واقع PMDD، فرم بسیار شدید PMS یا Premenstrual syndrome یا همان سندرم پیش از قاعدگی است.
پیشینه مشکل را که بررسی کردم، متاسفانه دلایل واضحی برای PMDD پیدا نشد. یک فرضیه هورمونی وجود دارد که حساسیت به افزایش استروژن و پروژسترون و کاهش سروتونین را مقصر می‌داند. اما فرضیه‌ی کاملی نیست و تمام ابعاد را توضیح نمی‌دهد.

یافته‌ی برجسته دیگر درباره PMDD این است که هم‌بودی با بعضی از اختلالات دیگر مثل اختلال شخصیت مرزی، بیش‌فعالی/نقص توجه، اضطراب، و افسردگی، علائم را تشدید می‌کند.
روانپزشکان عمدتا مصرف داروهای SSRIs (فلوکستین، آسنترا، و...) را توصیه می‌کنند (لطفا سرخود دارو مصرف نکنید و صرفا با مشورت با روانپزشک دارو مصرف کنید).
همکار روانپزشک و متخصص تغذیه، خانم دکتر علیمددی علاوه بر SSRIs، روغن گل مغربی و ویتامین B6 را هم تجویز می‌کنند.

باری، مشغول بررسی‌های بیشتر هستم و نتایج را با شما در میان خواهم گذاشت.


رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

28 Oct, 11:48


🔹مطالعات بسیاری داشتن حیوانات خانگی را با کاهش مشکلات روحی مثل اضطراب و افسردگی مرتبط می‌دانند. حتی وقتی حرف از مشکلات جدی‌تری مثل افکار خودکشی به میان می‌آید، پژوهش‌ها نشان داده‌اند که داشتن رابطه عاطفی با حیوانات خانگی یکی از عوامل کاهنده اقدام به خودکشی است.

امّا روی دیگر سکّۀ دلبستگی به حیوانات خانگی، می‌تواند ناتوانی ما برای برقراری ارتباطات انسانی و نداشتن احساس امنیت و صمیمت با انسان‌ها باشد. به طوری که ممکن است حتّی بر خلاف آنچه تصور می‌شد، دلبستگی زیاد با حیوانات می‌تواند با سلامت روان پایین و مشکل صمیمت عاطفی مرتبط باشد.

اگرچه داشتن حیوانات خانگی فواید متعددی دارد، اما هرگز جایگزین کاملی برای پر کردن خلأ‌های عاطفی و ارتباطی نیست.

رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

26 Oct, 08:25


🔹مراجع روی تخت دراز کشیده است. چشم‌بند بر چشم دارد. موسیقی ملایمی در حال پخش شدن است. دو نفر از تیم تحقیقات بر بالین مراجع حضور دارند تا آزمایش را به پیش ببرند. بیشتر وقت این جلسه به درون‌نگری توسط مراجع خواهد گذشت.

سیلوسایبین ماده‌ای است که در قارچ‌های جادویی یا آنطور که معروف هستند، مجیک ماشروم، پیدا می‌شود. ماده‌ای روانگردان با اثرات بسیار نیرومند. با این که سیلوسایبین 100 برابر از LSD ضعیف‌تر است، با این حال هشیاری و ادراک فرد از زمان و مکان را تغییر می‌دهد، باعث توهمات دیداری، احساس سرخوشی، و به گزارش مصرف‌کنندگان احساس تجربه «عرفانی» و «شهودی» می‌شود.

با این که سیلوسایبین هنوز تاییدیه سازمان غذا و دارو آمریکا را ندارد، با این حال نتایج قابل توجهی در فاز تحقیقاتی در درمان افسردگی مقاوم به درمان، اختلال وسواس-اجباری، و سردردهای عصبی به دست آورده است. نتایج بعضی از مطالعات حاکی از اثرات قدرتمند، سریع، و ماندگار سیلوسایبین در ترکیب با رواندرمانی هستند. با این وجود، این نتایج فعلا در مرحله تحقیقاتی هستند و به هیچ عنوان استفاده از مجیک ماشروم، یا هر شکل دیگر از مواد روانگردان به شکل خودسر در درمان بیماری‌های روانی توصیه نمی‌شود.

توجه داشته باشید، که علی‌رغم این نتایج مثبت، مطالعات بسیار فراوانی درباره مضرات مواد روانگردان بر سلامت روان وجود دارند. لطفا در رابطه با سلامت خود خطر نکنید و صرفا از درمان‌های دارای تاییدیه علمی و شواهد پژوهشی محکم استفاده کنید.

رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

21 Oct, 19:00


🔹نویز صورتی یا لالایی برای خوابی عمیق‌تر و راحت‌تر

اگر در به خواب فرو رفتن مشکل دارید، می‌توانید به نویز صورتی گوش کنید و سریع و راحت به خواب فرو بروید. به ویژه افرادی که به محرک‌های صوتی حساسیت دارند یا اصطلاحا خواب سبکی دارند و طی خواب شبانه با کوچکترین صدایی از خواب می‌پرند، می‌توانند به نویز صورتی گوش دهند. مطالعات ابتدایی حاکی از اثربخشی نویز صورتی در تسهیل خواب هستند. بر اساس نتایج مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۳ انجام شد، گوش دادن به نویز صورتی باعث شده بود که افراد زمان بیشتری در خواب عمیق باقی بمانند و حتی حافظه‌شان نیز بهبود پیدا کرده بود. نویز صورتی صداهای مزاحم بیرونی مثل صدای تردد ماشین در خیابان، صدای در و پنجره یا هر گونه سر و صدایی را می‌پوشاند و باعث می‌شود خواب راحت‌تری داشته باشید. با این که شواهد علمی محکمی برای اثرات ضد استرس نویز صورتی وجود ندارد، اما برخی از افراد صدای نویز صورتی را به صدای بارش باران یا آبشار تشبیه می‌کنند و اذعان دارند که گوش دادن به این صدا آرامش‌بخش است. گوش دادن به نویز صورتی برای به خواب فرو رفتن، بر خلاف داروهای روانپزشکی هیچ گونه عوارض جانبی یا خطری ندارد و برای همه قابل استفاده است.


🔹این پست حاوی ۱ ساعت پینک نویز است که می‌توانید به آن گوش دهید.


رزرو وقت مشاوره:


@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

15 Oct, 09:35


🔹افرادی که از بی‌اشتهایی عصبی رنج می‌برند، معمولاً بسیار لاغر هستند. از این که چاق بشوند می‌ترسند. بیش از اندازه به وزن و شکل بدن خود حساس‌اند. و معمولاً لاغر بودن و خطرناک بودن وضعیت تغذیه‌شان را انکار می‌کنند.

به ویژه در دهه‌های اخیر، در جوامع پست‌مدرن ملاک زیبایی در فیلم‌ها و سریال‌ها لاغر بودن یا «پوست‌واستخوانی» بودن شده و توسط رسانه‌ها و در فضای مجازی لاغری بیش از اندازه به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل زیبایی تبلیغ شده، اختلال آنورکسیا اگر نگوییم، تحت تاثیر این فضای فرهنگی به وجود آمده است، می‌توانیم بگوییم دست‌کم تشدید شده است.

در گذشته در ادبیات روانکاوی، اختلال آنورکسیا عمدتاً به تعارضات اودیپال، یعنی رابطه مثلثی پدر-مادر-کودک و تعارضات پیرامون آن نسبت داده می‌شد. اما بنابر نظر فیلیپ ویلسون در مقاله «ترس از چاقی»، ربط دادن آنورکسیا به تعارضات اودیپال، دیدگاهی تقلیل‌گرایانه و نادرست است. مشکلات بیماران آنورکسیک اعم از تندخویی و تعارضات جنسیتی‌شان، همراه با خیال‌پردازی‌ها و مکانیسم‌های دفاعی که بکار می‌گیرند، را می‌توان به بهترین وجه در چارچوب فرایند جدایی خود از اُبژه و دوگانگی به ظاهر لاینحل در مبارزه برای دستیابی به احساس فردیت و جدایی درک کرد. اینجاست که واژه «مادر سلطه‌گر» هیلد بروچ، روانکاو کودک آلمانی‌الاصل که عمر خود را صرف مطالعه اختلالات خوردن کرده بود، به میان می‌آید.

آنورکسیا تجلی رشد ناقص خود است که در اثر شکست در فرایند فردیت-تمایزیافتگی به تعبیر مارگارت ماهلر به وجود آمده است. چسبندگی به اُبژه یا به عبارت دیگر، سلطه‌گری مادر یا پدر، منجر به وجود آمدن آبشاری از احساسات مرکّب از جمله درد، ترس، غیظ، گناه، اضطراب، غیظ‌های بدوی و احساس گناه بسیار عمیق شده و در نهایت آنورکسیا دفاعی برای مقابله با این حجم بسیار زیاد از احساسات نیرومند است که ایگو یارای روبه‎‌رو شدن با آن را ندارد و در درمان، به ویژه با روش ISTDP قطعاً تثبیت و یکپاچه‌سازی روانی، و سپس استفاده از روش تدریجی برای درمان بیماران آنورکسیک توصیه می‌شود.

رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

09 Oct, 10:48


🔹نگهداری از حیوانات خانگی فواید بسیاری دارد. به ویژه برای افرادی که با مشکلات اعصاب‌وروان دست‌وپنجه نرم می‌کنند، می‌توانند آرامش‌بخش باشد.

طبق نتایج مطالعات صورت گرفته، داشتن حیوان خانگی با کاهش علائم اضطراب،کاهش حملات پنیک، و کاهش احساس تنهایی و رفتارهای پرخطر همراه است. همچنین نگهداری از حیوانات خانگی با افزایش انگیزه برای زندگی، میل به معاشرت اجتماعی و لذت بردن از زندگی و کنار آمدن با سختی‌های زندگی همبستگی دارد.

با این که داشتن حیوانات خانگی به طور کلی احساس بهزیستی را افزایش می‌دهد، اما لازم به توجه است که رابطه با حیوانات خانگی جایگزینی برای درمان‌های روانشناختی و دارویی نیست و البته در بعضی از موارد هم ممکن است نگهداری از حیوانات خانگی با افزایش استرس نگهدارنده مرتبط باشد.



رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

07 Oct, 10:42


🔹در گیرودار سختی‌های زندگی، رابطه، و کار، طبعاً استرسمان بالا می‌رود و اگر نتوانیم خودمان را آرام کنیم، ممکن است به راهکارهای قدیمی مخرب که در گذشته آراممان می‌کرده یا کارمان را راه می‌انداخته پناه ببریم. مثلا شاید در کودکی، فرد توانی برای ابراز نیازهایش نداشته و احساسات و خواسته‌هایش را در قالب ایفای نقش بیمار یا با ابتلا به برخی از علائم جسمی و بدنی بیان می‌کرده است. شاید پدر و مادر چنین کودکی توانایی ذهنی لازم برای بازشناسی هیجانات کودک و کمک به آرام کردن او را نداشته‌اند. گاهی اینقدر این رفتارهای مقابله‌ای در رفتارهای فرد ریشه می‌دواند و تکرار می‌شود، و عملاً به بخشی از هویت و شخصیت فرد تبدیل می‌شود.

بعضی از افراد مدام مریض می‌شوند. یک جای بدنشان که خوب می‌شود، جای دیگر بدنشان دچار مشکل می‌شود. از این دکتر به آن دکتر می‌روند، و در نهایت بعد از بررسی‌های جامع پزشکی، دکتر به آنها می‌گوید: «چیزی نیست! عصبیه!».

این حالت که به آن «جسمانی‌سازی» گفته می‌شود، معمولاً در افرادی که سیستم مقاومت سرکوبی دارند، بسیار رایج است. افسردگی، و علائم جسمی افسردگی مثل سر درد، تهوع، گیجی، سنگینی بدن، دردهای بدنی، در این افراد به وضوح مشاهده می‌شود.

شخصیت‌های جسمانی‌ساز معمولاً از ناگویی هیجانی یا آلکسیتایمیا رنج می‌برند. مشکلی که باعث می‌شود فرد نتواند حال‌واحوال درونی یا احساساتش را به راحتی با کلمات بیان کند. در دوران پرفشار و پر استرس زندگی، این افراد برای مورد مراقبت واقع شدن از طرف عزیزان، عملاً راهکاری به جز بیمار شدن ندارند. البته این راهکار عامدانه و آگاهانه نیست و فرد از آن بی‌خبر است.

در درمان چنین بیمارانی همدلی را نباید فراموش کنید، زیرا ممکن است تصور کنند که دارید آنها را به «تمارض» متهم می‌کنید. در حالی که تمارض با جسمانی‌سازی کاملاً متفاوت است. تمارض آگاهانه و جسمانی‌سازی ناهشیار است.



«روش تدریجی» درمان ISTDP روشی بسیار اثربخش برای درمان مشکلات جسمانی‌سازی شده است. برای یادگیری تئوریک این روش می‌توانید کارگاه‌های آموزشی درمان شکنندگی و درمان اختلالات کارکرد جسمی پروفسور آلن عباس را تهیه کنید (برای خرید دوره آموزشی دایرکت بدید)

رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

05 Oct, 12:10


🔹اکثر افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی، با درمان یا بدون درمان، با گذشت زمان بهبود می‌یابند. بسیاری از آنها به طور کامل بهبود می‌یابند. برخی از بزرگسالان مبتلا به اختلال شخصیت مرزی با این که به طور کامل بهبود نیافته‌اند، سطح عملکرد بالایی دارند؛ یعنی سر کار می‌روند، خانواده تشکیل می‌دهند و با دوستانشان روابط پایدار دارند.

هر چه بهبودی بیشتر حاصل می‌شود، بیمار مرزی آرام‌تر می‌شود. به شکلی که در روابط، در محیط کار و در زندگی خانوادگی اطرافیان تأیید می‌کنند که فرد مورد نظر به طور قابل‌توجهی عوض شده است.

شاید آرام شدن بیمار مرزی به این خاطر باشد که سبک زندگی روزمره‌اش را پیدا کرده و دیگر نیازی به طغیان احساسات برای دستیابی به خواسته‌هایش ندارد. یعنی دیگر برای کنار آمدن با احساساتش مجبور به افراط در مصرف داروهای خواب، الکل، و یا پرخوری نیست. دیگر قهر نمی‌کند و ناگهان قطع ارتباط نمی‌کند. دیگر به خودش آسیب نمی‌زند یا تهدید به خودکشی نمی‌کند.

زندگی با اختلال شخصیت مرزی با سرعت سرسام‌آوری پیش می‎‌رود و شاید با افزایش سن، شخص مبتلا به این اختلال دیگر انرژی یا قدرت لازم را نداشته باشد تا بتواند همپای این سرعت پیش برود. در هر صورت، اکثر مبتلایان به اختلال شخصیت مرزی، با گذشت زمان با یا بدون درمان بهبود پیدا می‌کنند.

فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی که در حال بهبودی است، بیشتر می‌تواند با دیگران همدلی کند و مسئولیت تصمیمات،اشتباهات و خطاهایش در زندگی را بپذیرد و دیگر آن را به گردن دیگران یا پدرومادر نیاندازد. چنین فردی قادر خواهد بود انسان‌ها را به صورت مجموعه‌ای از صفات مثبت و منفی ببیند و از ایده‌آل‌سازی و تخریب خود و دیگران دست برمی‌دارد.

رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

02 Oct, 08:21


🔹احتمالاً برایتان پیش آمده که در خلوتتان به یاد حرف‌ها یا کارهای نادرستی که انجام داده‌اید، بیفتید. با این که فکر کردن و درون‌نگری، همیشه توصیه شده و در نهایت آدمی با بازنگری در کردار و گفتار و افکارش، درست را از غلط تشخیص می‌دهد، اما گاهی اوقات یادآوری خطاها به منظور بازنگری و نکته‌سنجی نیست. بلکه صرفاً برای عذاب دادن خودمان است. البته عذابی که ناهشیار بوده و کنترلی روی آن نداریم.

یادآوری مکرر اشتباهات معمولاً در میان افرادی که دیدی منتقدانه نسبت به خود دارند، رایج است. نتایج مطالعات تجربی متعددی به بازیابی خاطرات همخوان با خلق تاکید دارند. به هنگام افسردگی، اشتباهات گذشته را ناخودآگاه دوباره به یاد می‌آوریم. ذهن ناهشیار حرف‌های نامناسبی که از زبان رانده‌ایم و دل عزیز یا دوستی را شکسته‌ایم را به رویمان می‌آورد. تصمیمات اشتباه، نزدیک شدن‌های بی‌مورد، شوخی‌های نامناسب، و در یک کلمه خطاهایمان بازیابی می‌شوند و پس از غوطه‌وری در شرم، بیش از پیش افسرده‌ می‌شویم.

در این مواقع شاید بهتر است از خودتان بپرسید: «چه چیزی یا چه کسی آزارم داده که برای تنبیه نکردن او، خودم را با یادآوری اشتباهاتم مجازات می‌کنم؟» شاید بهتر باشد در مواقع به خاطر آوردن خطاهای رفتاری و کجی‌های گفتاری به این حقیقت که ما هم انسان هستیم و اشتباه می‌کنیم و اشتباه کردن بخشی از بودن و زندگی ماست، توجه کنیم. شاید این گونه بتوانیم کمتر خودمان را مجازات کنیم. صحبت کردن با فردی ایمن در این مواقع و طرح افکارمان و گرفتن بازخورد در این زمینه، می‌تواند یاری‌رسان باشد.



رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

30 Sep, 09:32


🔹داروی کلونازپام یا کلونوپین داروی بسیار خوش‌خوراکی است! به ویژه برای عزیزانی که از مشکلاتی مثل اضطراب، بی‌خوابی، بیقراری، ترس، یا ناامیدی رنج می‌برند. این دارو همزمان با این که ترس و اضطراب را می‌کاهد، روی سیستم پاداش مغز یا همان مدارهای دوپامینرژیک نیز اثر گذاشته و احساس سرخوشی و خوش‌بینی، و جدا شدن موقتی از مشکلات زندگی را به همراه دارد. همچنین باعث خواب راحت‌تر شده و انگار واقعا حلّال مشکلات است!

امّا متاسفانه آخر قصه مصرف کلونازپام به همینجا ختم نمی‌شود. احتمالا عزیزانی که به شکل خود تجویزی و برای حل مشکل بی‌خوابی یا اضطراب و بیقراری از این دارو استفاده می‌کنند، به مرور زمان مجبور می‌شوند دوز مصرفی را افزایش داده، و در نهایت به این دارو وابستگی پیدا می‌کنند. به طوری که برای خوابیدن عادی یا احساس آرامش معمول، حتما باید کلونازپام مصرف کنند.

شخصاً در محیط بالینی و در اتاق درمان، با مراجعین متعددی برخورد داشته‌ام که روند بهبودی و درمانشان به واسطه استفاده سر خود از کلونازپام سال‌ها به تعویق افتاده یا اساسا پیگیری نشده است و خسارات جبران‌ناپذیر مادی و روانی دیده‌اند.کلونازپام همچون پتویی گرم در زمستان سخت زندگی شما را موقتاً گرم می‌کند و آرامتان می‌کند. اما این آرامش حقیقی نیست، بلکه بی‌حسی و رخوت است و در دراز مدت باعث می‌شود از حقیقت مشکلات زندگی‌تان فاصله بگیرید و اقدام موثری برای بهبودی انجام ندهید.

اگر به کلونازپام وابسته هستید، آن را سر خود قطع نکنید و برای مدیریت مصرف این دارو حتماً با روانپزشک مشورت کنید.

رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

مکالمات روانکاوی

29 Sep, 11:59


🔹رواندرمانی پویشی فشرده و کوتاه مدت درمان ظریف و پر جزئیاتی است. اگر بخواهیم در یک جمله کلیت کار ISTDP را بیان کنیم، می‌توانیم بگوییم که کار ما به عنوان درمانگر ISTDP، کمک به بیدار کردن سه نیروی ناهشیار مقاومت، احساسات پیچیده انتقالی و پیمان درمانی ناهشیار در جلسه درمان و در ارتباط با بیمار است. درجه بیداری یا برانگیختگی نیروهای ناهشیار شاخص با اهمیتی برای پایش کیفیت کار درمانی است. یعنی هرچقدر برانگیختگی‌های ناهشیار بیشتر باشد، احتمالا درمان در مسیر درستی قرار گرفته است. سنجش میزان برانگیختگی‌های ناهشیار در جلسات درمان شاخص دارد. این که بیمار روی طیف سایکونوروتیک یا طیف شکنندگی در کدام بخش قرار می‌گیرد، شاخص دارد. به راحتی بر اساس نوع سیستم‌های مقاومت و مسیر تخلیه اضطراب می‌توانیم بفهمیم که در اتاق درمان چه فردی در برابر ما نشسته و درون ناهشیارش احتمالا چه میزانی از چه احساساتی دفن شده است. چه احساسات و دفاع‌هایی را باید از فرد انتظار داشته باشیم یا آستانه‌های شکنندگی یا آشوب شناختی یا سرکوبی بیمار مورد نظر چگونه است. این که برای چه بیمارانی می‌توانیم از روش تدریجی استفاده کنیم، با چه دسته‌ای از بیماران می‌توانیم از روش استاندارد، و با چه بیماری باید مراحل یکپارچگی و تثبیت روانی را از سر بگذارنیم و سپس راهی استفاده از روش تدریجی بشویم و اساسا با بیماران شکننده باید چگونه مداخله کنیم، مطالب بسیار عمیق و ریزه‌کاری‌های بسیار فراوانی دارد. همگی این‌ها شاخص دارد. شاخص‌هایی که اگر به درستی آموزش داده شوند، یادگیری و بکارگیری اصول ISTDP برایمان راحت‌تر و آسوده‌تر خواهد شد. متاسفانه در بیشتر دوره‌های آموزشی حال حاضر این مطالب به شکلی جامع و کاربردی پوشش داده نمی‌شوند و طبق تجربه شخصی خودم و مشاهده تجارب سایر همکاران، به نظر می‌رسد نیاز به آموزش و فهم اصول ISTDP در کار با طیف بیماران شکننده مغفول واقع شده و بسیاری از درجا زدن‌ها و گیر کردن‌های جلسات درمانی، نه صرفا به خاطر سختی کار با بیماران شکننده، که البته عامل روا و منصفانه‌ای است، بلکه به خاطر نبودن آموزش اصولی و جامع کار با شکنندگی اتفاق می‌افتد. این در حالی است که بیماران صعب‌العلاج اعصاب‌وروان انسان‌هایی به اندازه همه دوست‌داشتنی و شایسته احترام و همدلی و از همه بیشتر، نیازمند کمک حرفه‌ای دقیق و کاربردی با نتیجه‌های مشخص و مشهود درمانی هستند.
قصد داشتم خلاصه‌ای از تکنیک‌ها و مداخلات و سایکودایگنوزیس بیماران شکننده و افسرده را که در بیست‌ویکمین نشست ISTDP هلیفکس آموختم، با شما به اشتراک بگذارم. اما حیفم آمد که مطالب را تکه پاره کنم و بخش‌های ناچیزی از این همه مفاهیم و توصیفات و ریزبینی‌های استاد گرانقدر، آقای دکتر آلن عباس را این گونه هدر بدهم. شاید بتوانیم در نشستی چند ساعته این مطالب را دوباره با هم مرور کنیم و بیاموزیم.
متعاقبا، خبر برگزاری دوره آموزش تئوریک کار با شکنندگی و سرکوبی را به اطلاع شما عزیزان خواهم رساند.
 
 
رزرو وقت مشاوره:

@therapywithreza

1,448

subscribers

66

photos

54

videos